Megtérülő befektetés

chelsea_psgAhogy arra számítani lehetett, birkóztunk egy nagyot a Stoke-kal, ami hozott egy nagyjából igazságos döntetlent. De tegye fel a kezét, aki ne adta volna oda ezt a két pontot egy esetleges BL továbbjutásért! Ugye, hogy senki? Nagyszerű, akkor nincs más hátra, mint lenyomni a franciákat a Bridge-en. Beszéljünk egy kicsit az előző és a következő mérkőzésről is: Stoke meccshír és PSG beharang egyben!

A PL két legjobb formában lévő csapata feszült egymásnak szombat délután Nyugat-Londonban. Mindkettejükről elmondható, hogy hozták az utóbbi három meccsüket, az idei szezonban ez pedig már bőven elegendő a „legjobb forma” címkéhez – e renoméromboló statisztika legfőbb haszonélvezője az a Leicester, amelynek innen is kívánok sok sikert az egyre elérhetőbb történelmi sikerhez. Na de ez nem Leicester blog! Elhangzott már a beharangozóban is, hogy ez az összecsapás inkább egy púp a csapat hátán csupán, egy kötelező kör, amin muszáj túlesni, egy lehetőség ifjainknak (és Patónak) hogy megmutassák magukat – ez utóbbit viszont sajnos már csak én gondoltam. Merthogy az alap kezdőnkből csak Fabregas és Costa kapott pihenőt, na de legalább ők, mert az egyértelmű, hogy mindkettejükre marhára ráfért már, Pato pedig most is csak a padot melegítette. A pályán a Babával dúsított védelem, két klasszikus szűrő, akik közül egyik sem RLC sajnos, előttük a Pedro hiányában megszokott hármas és hogy azért némi izgalom is legyen, Traore ékeskedett a támadósorban.

Kezdjük azzal, hogy érzésem szerint a valódi lendület egész meccsen hiányzott a csapatból, igazán nagy lehetőséget nem is jegyezhettünk fel kék részről, igazán nagy gólt viszont annál inkább. Némi adok-kapok után, ami alatt mi inkább a nézőket, a Stoke pedig Courtois-t dolgoztatta, körülbelül öt perccel a lefújás előtt Traore a tizenhatos előterében megfordult egy felpasszolt labdával és menten kibérelt egy szobát a szívemben. Az benne a legnagyszerűbb, hogy habár fiatal, de eddig még egyszer sem lógott ki lefelé: bátran játszik, cselez, passzol és mostanra már az is bizonyos, hogy lőni is remekül tud. A jövő egyik nagy embere lehet ő, hiszen ékként és a szélen egyaránt megállja a helyét. Kérdés, hogyan tervez vele majdani vezetőedzőnk, de Conte például remekül tudná használni a rá jellemző kétcsatáros rendszerben. Ennyit az ábrándozásról, zajlanak tovább az események.

traore

Vajon Kenedy és Traore után ki vállalja majd a balos bombát a PSG ellen?

Két nagyon hasonló félidőt láttak azon szerencsések, akik nem dolgoztak szombaton, vagy tudtak élni a home office kínálta előnyökkel. A második játékrészben szintén a colos belgánknak kellett nagyobb védéseket bemutatnia angol kollégájánál, igaz, ami a kaput eltalált lövéseket illeti, mennyiségben mi nyertünk 7-5-re, de jellemzően inkább távolról veszélyeztettünk. Nem így a Stoke, amely időnként képes volt úgynevezett nyomást is kialakítani, ez érett góllá végül ismét csak öt perccel a rendes játékidő vége előtt, amikor egy kipaskolt labdát Diouf bólintott az üresen maradt kapuba. Így lett nagyjából igazságosnak mondható, viszonylag szürke egál a vége.

hazard

Azért illik róla megemlékezni, hogy ez volt Édenke kétszázadik meccse kékben

Hiába nem vágyott – talán Traorén kívül – senki erre a meccsre, mégis szokás egyfajta főpróbaként tekinteni a BL kört megelőző összecsapásokra. Nem mondom, hogy egyetértek ezzel a szemlélettel, mert a BL nagyon élesen különbözik bármilyen más sorozattól, nem példanélküli az sem, hogy egy a hazai bajnokságban vergődő csapat menetelni kezdjen az európai porondon, az viszont kétségtelen, hogy ebből a találkozóból is le lehet vonni hasznos tapasztalatokat. Egy: Willian nem csupán a keret legjobb formában lévő játékosa, de talán egész karrierjét tekintve most van a toppon a brazil, bár néha kicsit sokat vállal, a kevesebb néha több – például a kapott gól előtt megpróbálta két emberen átcselezni magát egy passz helyett. Öt kapura lövési kísérlete mellé jegyzett hét (!) kulcspasszt és tíz beadást, emellett övé volt a legtöbb csel, átadás, valamint labdaérintés is. Kettő: vele szemben ott van Oscar, aki az én szememben szép lassan kezdi lehántani magáról a kék mezt azzal a gyászos produkcióval, amit hétről hétre prezentál. Valójában semmiben sem tűnik kiemelkedőnek, ezzel szemben sok tekintetben kifejezetten gyenge. Három: némi bizakodásra ad okot, hogy Matic ezúttal értékelhető teljesítménnyel vétette észre magát, hiszen ő szerzett labdát a legtöbb alkalommal és még egy gólpasszt is kiosztott – ami előtt szintén ő szerezte meg a játékszert – legalábbis a történelemkönyvekbe így kerül majd be az az átadás, ami ugyan viszonylagos veszélytelenségben találta meg Traorét, de Burkina Fasó-i büszkeségünk tett róla, hogy Nemanja előreléphessen a kanadai táblázaton. Négy: Azpi és Cahill jelenleg a szebb napokat is látott védelmünk két legszilárdabb pontja, ugyanakkor Iva középen sokkal kevésbé rémisztgeti a kék szurkolókat, Baba pedig képes jó teljesítményre épp úgy, mint túlizgulva szakmáját kapitális hibákra is. Na de ő is felnő majd egyszer!

willian

Csúcson van a kis brazil, élvezzük ki!

A nagy kérdés viszont most az, hogy vajon mi fel tudunk-e majd nőni a párizsiakhoz, akik pillanatnyilag azért legalább két lépéssel előttünk járnak. Ellenben szó sincs lehetetlen küldetésről, hiszen úgy mehetünk neki ennek a visszavágónak, hogy még határozottan talpon vagyunk. Ha minimalistára vesszük a figurát – ezúttal én bőven megelégednék ezzel is – akkor mindössze annyi a dolgunk, hogy gurítunk egyet, teszem azt, stílszerűen a két, hétvégén pihentetett sztárunk összjátékából, majd szervezetten, vállvetve, egymást segítve, igazi csapatként működve kihúzzuk kapott gól nélkül. Igen, ez a „beparkoljuk a buszt” eladható módon megfogalmazva. Na de az ellendrukkereken kívül ki a francot zavarna ez ilyen vérzivataros időkben? Engem ugyan nem! Úgyhogy bármilyen is legyen a játék képe, örömmel veszem majd a BL továbbjutást ezért az elhullajtott szerény két pontért cserébe.

 • Pingback: Megtérülő befektetés | Zongoracipelő()

 • lamps8
  • Rammschein

   Ránk vonatkozóan Carragher a 11-est megadta volna, a második sárgás pirosat nem… (egyébként meg furcsállom, hogy ez nem lett megemlítve a cikkben)

   • lamps8

    tehát Gallagherre gondolsz?

    • Rammschein

     xD jujj de félreasszociáltam. 🙂 Igen, így már rá. :DDDD

 • kormolar

  Baba a bl meccs óta csak szenved a pályán. Hétvégén is nagyon bizonytalan volt. Szélső védő pozíciót meg kell erősíteni a nyáron szerintem(én nagyon csípem pl. Bellerin játékár bár tudom h szinte lehetetlen lenne elhozni).Oscarról meg az a véleményem mint Ivaról volt régebben. Sztem csak rossz helyen játszik. Ancelotti idején védekező középpályás volt és egészen jól tolta. Felesleges támadószekcióba játszatni, annyira nem technikás és robbanékony mint pl Hazard vagy Willian hogy csodákat műveljen, viszont hátrébb hasznosabb lehetne mint a két birodalmi lépegetőnk(Matic és Mikel személyében, mert ők sztem elég lassúak és sokszor körülményesek is). Am védekező középpályára a Kanté srácot is eltudnám képzelni. A játéka nagyon hasonlít Makelele játékához, akit nem kell bemutatni…A Traoré srác tehetséges és jó h kap lehetőségeket de azért még sokat kell fejlődnie…főleg fizikumban mert a colos angol bekkek még könnyen elnyomják…

  • lamps8

   Oscar Ancelotti idején? vagy én értek félre valamit?

   • kormolar

    Lehet rosszul írtam, de játszott vk-t és jól nyomta azt nemtom h akkor Di Matteo vagy Benitez alatt

    • lamps8

     én nem emlékszem rá, de indig megnéztem volna egy sorral hátrébb. Volna, most már csak más mezben nézném meg.

     • Gabor1092

      Ha jól emlékszem mikor Conte volt a Juve edzője, akkor nagyon csábította Oscart Torinoba. Szerintem ha idejön, akkor nem fogja elengedni, bár ki tudja a kínaiak milyen ajánlatot tesznek. Conte 3-5-2-es felállásába szerintem mélységi irányítóként megfelelne, a technikája megvan hozzá, illetve a védekező részét is el tudja látni.

    • Én sem emlékszem, hogy valaha úgy raktuk volna fel, hogy mögötte egy Mikel vagy Matic ne lett volna biztosítani. Utána néztem, de a markt sem jegyezte ezt be róla.

    • sosem jatszott vedekzo kp-t, csak alapvetoen egy sokat visszajovo KP, sokszor mélyen játszik, de jó nagy bajban lennénk, ha rá lenne bízva a szűrés. Persze, mint plusz ember a támadószekcióból hátrajön és védekezik, az sokszor segítség, de léátszik, hogy hányszor lesz fault a szerelési próbálkozásaiból.

   • myheartisblue

    Huuuha van itt kábszi bőven! persze no hard feelings, megesik, h. benézünk valamit de se KVK-t nem játszott Ancelotti idejében pedig nem volt még itt.

 • TheRussianOne

  Na szóval, ha van valaki, akire rohadtul kell figyelni, akkor az Di Maria – kicsit belenéztem a hétvégi PSG bajnokiba, rohadtul él a srác, alaposan rábaszott a Real azzal, hogy észnélkül elpasszolta. Csak mi ne basszunk rá, Azpin és Babán a világ szeme! Jó hír viszont, hogy Matuidi és Verratti játéka is kérdéses, ők szintén elég erős húzóemberek. Ha mindenkinek sikerül nagyobb hiba nélkül lehozni a meccset, akkor meglesz. A kerékkötők Baba, Iva, Matic és Édenke lehetnek szerintem, de mégiscsak a BL-ben nyomjuk, elvárható, hogy mindenki 150 százalékot hozzon.

  • “alaposan rábaszott a Real azzal, hogy észnélkül elpasszolta”
   Ész nélkül? 🙂 alapos túljelentkezés volt náluk azon a poszton, és nem semmi lóvét akasztottak le érte a ManU-tól.

   “de mégiscsak a BL-ben nyomjuk, elvárható, hogy mindenki 150 százalékot hozzon.”
   wheehhehe, ez mindig bejön 🙂 annyi jó BL teljesítményünk van, hogy csuhaj. Szerintem az utolsó igazán jó BL teljesítményünk (pláne komolyan vehető csapat ellen) a 2014 novemberi Schalke elleni 0-5 volt. Azt megelőzően pedig igazán meggyőző, 150%-os teljesítményt a BL-ben a győztes szezonunkban nyomtunk, ott a kieséses szakaszban RDM alatt talán végig.

   • bocsánat, a szó szoros értelmében nem ész nélkül, hiszen az igaz, hogy szépet akasztottak érte. megfelelően pótolni viszont azóta sem sikerült, máig beférne a kezdőjükbe, a realnak meg igazán nem hiányzik a pénz. szóval végtére is, talán mégsem a legjobb megoldást választották.
    ó, ha össze is jön az a bizonyos 150 százalék, cseppet sem lesz meggyőző 🙂 az ugyanis mindig relatív, az idei megszokott teljesítményünkhöz viszonyítom az igényelt másfél százat – a gyakorlatban ezt egy csúf egynullnak képzelem el. ami ugyanakkor marha nagy bravúr lenne tőlünk, az alapján, amit mostanában mutatunk

 • Diego Costa, Pedro and Kenedy were all involved in our final training session before the game against Paris Saint-Germain tomorrow, but John Terry was absent.

 • Bébé papa

  Rohan az idő, 11 éve ezen a napon volt a Barca elleni 4:2. 🙂 (Egy örök Chelsea hívő, és az oldal lelkes olvasója.)

  • de mocsokrészeg voltam akkor 😀

  • WudigessBoi

   És utána a Bayernnek is megadtuk, ami járt:)

   • Érdekes, de az a meccs már nem is rémlik. Viszont a 4-2 minden momentuma itt lebeg előttem még ma is, most is. Ez az időszak a fősulin mindig kemény menet volt, Tamás-Zoltán-Gergő + márc 7-én volt egy születésnap is, az már önmagában 72 óra masszív ivást jelentett, időnkénti véletlenszerű alvásokkal megszakítva. Közben ez a meccs egy eleve lényegében extázisban… valami akkora extra élmény volt, úgy mindenestől, a koliban, kb 40m2-en 100 bulizó, tomboló ember, óriáskivetítőn a meccs, többnyire a pult tetején, a sörcsapba kapaszkodva néztem, amikor nem tombolva ugráltam persze… szerintem minden embernek van az életében 30 évente kb 2-3 igazán katartikus élménye, amikor hirtelen túl sok a boldogság, és már majdnem kisüti az agyát, mert egyszerűen nem tudja feldolgozni azt a rengeteg jóságot… hát, nekem ez az este az egyik.

    • babence

     ó hát tényleg, boldog névnapot! 😀
     (illetve a csendes lányoknak nőnapot! :D)

    • myheartisblue

     huuuha akkor tegnap én, ma te? 😉 Ez már egy elégséges szorzó ahhoz, hogy a CFC meglepjen minket holnap 😉

    • undertow25

     Nem rémlik, ahogy Drogba szétalázta a bajorok védelmét?

     • tegnap este megnéztem gyorsan, de amúgy tényleg nem rémlett. Fura mód az első dolog, ami beugrott, az a hazai 4-2 Ballack utolsó utáni perces büntetője. Meg, hogy nagyon szoros volt a vége.

      • undertow25

       A végére szétestünk, azt hitte a csapat, hogy már zsebben. José mérges is volt.

       • gondolkodtam amúgy nagyon, vajon miért maradt ki ennyire az a két meccs – mert utána a szellemgólos oda-vissza megintcsak megvan, bár az ugye nem volt egy nagy élmény. Szerintem szimplán annyi, hogy nem igazán volt Bayern szurkoló “arrafelé”. Voltak ManU, Arsenal, Pool, Real, Inter, Juve, meg természetesen Barca szurkerek, ami minden akkori meccshez adott egy kis pluszt. Bőrgatyás viszont nem rémlik. Emlékeim szerint a BuLi-t csak a notórius tippmixelők követték a “köreinkben”.

      • Azok a szép idők… És amikor a BL 4eddontoben a Poollal játszottunk egy őrült 4-4 es visszavagot és Alex szétbombázta a kaput szabibol 🙂 orulet volt. Csak aztan jott a tudjuk mi es a tudjuk ki…

 • Endy919

  Mocsok Arsenal…..

  • ktomi93

   Miért?
   Ők innen szeretnek kikapni 😀 Amúgy is, kupában is negyedikek lennének ha lejátszanák a bronzmeccset 😀

 • Lavid Duiz

  Off: A napokban valamelyik magyar Chelsea FB oldalon hirdették, hogy holnap közös meccsnézés lesz Budapesten az egyik szórakozóhelyen. Nem tudom már melyik FB oldal volt, így a pontos infót sem tudom visszakeresni. Tehát, holnap hol lesz ez a lehetőség? Köszi a segítséget!

 • Off: eddig is a Wolfsburgnak állt a zászló, de Shirley végleg kilőtte a Gentet a BL-ből. Salah-ékat meg a Real.

  Tottinak meg kb ez a BL búcsúmeccse.

  • kasata91

   Már az első meccsen is néztem, hogy ha Salahot valaki a futás mellett focizni is megtanította volna, ritka nagy spíler lenne. Első meccsen is hülyére verte a real védelem bal oldalát. De se passzolni se lőni nem tudott belőle. Ahogy olvasom a második meccsen is hasonlóan volt.

   • annyi kivetellen, h most assistot adott egy szep megfutasbol Dzekonak, aki kb 8 méterről nem talált kaput.

  • lamps8

   Salahékat Salah meg Dzeko lőtte ki végleg

 • Megnéztem GH mai sajtóbutítását, hát, kb semmi használható nem hangzott el, csak az ilyenkor szokásos soft tapenolás. Nem rossz Hiddinknek ez a nagyfateros, tatás feelingje a conference roomban, de azért miss ya’, José 🙁

  • no, Contéval azért újra hevesedik az a temperamentum a Chelsea sajttájokon. 🙂 akárhogy is, de én azt szoktam meg, ha zajlik az élet a csapat körül, Hiddink nekem sokszor tényleg a már-már unalomba forduló nyugodtság mintaszobra. bár az is igaz, hogy jelen helyzetünkben talán pont erre van szükség

 • kasata91

  OFF:
  Akit nem nevezünk nevén Zenzo előtt (FSW) a legesélyesebb a Newcastle “megmentésére”. De jól is mutatna jövőre a champóban 😀

  • Ki? a Kenyai? 😀

  • Endy919

   Nagyon szomorú lennék , ha kiesnének a szarkák . Ha ez kell , hogy megmeneküljenek , akkor varázsoljon neki Rafa egy 15. helyet . 😀

  • néztem én is, hogy Moyes/Rafa :)) egyik jobb, mint a másik.

 • PSG13100

  On va vous deglinguiberlificatititonnisationner! He he…

  • hogy mi tetszik? 🙂

   • PSG13100

    Győzni fogunk! De jó játék amúgy …

    • emazohun

     Google fordító?

     • PSG13100

      OUI…he he

      • emazohun

       How have you found this blog?

       • ktomi93

        Csak nézegette, hová kell menni meccs után gratulálni 😀

        • emazohun

         Voltak már itt korábban is
         De remélhetőleg ez az indok 🙂

       • PSG13100

        The french site “Parisfans” itw Bence Banko before the first game and today…have a good game and ALLER PSG!!!

        • mohacsia

         Te amúgy részeg vagy?:)

         • PSG13100

          Since almost 12 years now yes…he he…

        • emazohun

         Még mindig nem értem, de nem baj
         Jó szurkolást nektek is!

         • PSG13100

          köszönöm

    • közben megnéztem, ezt “deglinguiberlificatititonnisationner” még a google fordító sem ismeri 😀

     Nyeh, kíváncsi leszek, mit hoz a meccs. Szerintem nem tudjuk kihúzni kapott gól nélkül, onnantól pedig nehéz ügy. Azért betippelek egy igen merész 3-1-et, aztán meglátjuk.

     • PSG13100

      Győzzön a legjobb nyerni … és mi vagyunk a legjobbak! He he …
      (Ez nem jelent semmit “deglingui …” he he)

     • ktomi93

      Én 2-0-t tippeltem délután. Első félidő végén egy gól, meg a meccs végén mikor kitámad a PSG. Elég merész tipp, főleg hogy pont én mondtam hétvégén hogy nem tudjuk mi az a CS 😀

      • nem mondom, hogy nem hiszek a továbbjutásunkban, vagy, hogy az esélytelenek teljes nyugalmával nézem majd a meccset, de azért mindenképpen húzós lesz. Ma este elválik a szar a víztől, meglátjuk, mit tudott összehozni Hiddink a csapattal szűk 2,5 hónap alatt.

       • myheartisblue

        Én BRNO-ban összehoztam egy 10-12fős CFC sörre szomjas szurkolói baráti kört.. 2 éve ugyanígy kiszurkoltuk. Ma ugyanott és és ugyan olyan sört s iszunk a srácokkal (képzeljétek el, mikor berúgta Demba Ba a gólt, fröcsögött a sör mindenmerre). Ez minden amit megtehettem, remélem ma sem lesz ez másképp.

        • milyen az a CFC sör? .)

        • totelcamp1

         A Pegasban?

      • kasata91

       Nekem 6 lejátszott FIFA meccs után sem sikerült olyan eredményt produkálnom amivel tovább mennénk. Aggódom.

       • emazohun

        Milyen nehézségen játszol? Milyen platform?

        • kasata91

         😀 😀 Ps4 professional

         • emazohun

          Professionalon illene megverni a gépet 🙂
          De én nem next-genen játszok(Xbox 360), azon lehet hogy hülyébb az AI

          • kasata91

           Nemrég váltottam box360-ról én is. És nagyon keveset tolom gép ellen. A haverok ezek szerint nincsenek professional szinten 😀

          • emazohun

           Én tavaly Division 1-ig vittem UT-ben, idén meg még lusta voltam megvenni a Live-ot 🙂

       • olvastam, hogy Hiddink is sírva vágta a sarokba a joy-t, mert neki sem ment 😉

        • kasata91

         Legalább valami fel tudta kavarni az álló vizet

    • gorkaf78

     Játszik ma este Matuidi és Verratti?

     • PSG13100

      Verratti no…Matuidi yes…but Pastore is a really good player to substitute Verratti…

  • Rammschein

   Omelette du fromage… :DDD

   • PSG13100

    He he…have a good game…

 • mohacsia

  Akar valaki fogadni, hogy Mikel-Matic pivottal állunk ki? 🙂

  • lamps8

   nem fogadható esemény

   • mohacsia

    olyan kicsi rá az odds? 😀

    • lamps8

     igen, de mindketten buktunk

     Team to play PSG: Courtois; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic (c), Kenedy; Mikel, Fabregas; Pedro, Willian, Hazard; Diego Costa.

     • Kenedy? Hmmmm…

      • lamps8

       nem tudok eligazodni az öregen. vagy tele gatyával, vagy betolja a defenzív skillekkel nem éppen megáldott 20 éves kölyköt Máriával szemben.

       • Most már kimerem jelenteni: Kenedy ma MOTM lesz

      • undertow25

       És előtte Hazard. Kb átjáróház lesz…

       • kasata91

        Ha van eszük Dimaris a jobbon kezd.

       • Az sem igazán stimmel, hogy ha már ennyire lengén állunk fel és Fabre mélységiként kezd, akkor Oscart miért nem rakjuk be? Williant nem kéne feltétlen röghöz kötni, Pedro meg minden, csak nem essential.

        • ktomi93

         Oscar védőmunkája még nagyon hiányozhat, mert az a bal szél nagyon gyenge. Ott lehet szép gyors támadásokat vezetni.

         • Endy919

          Pedig szerintem most van az igazi posztján.

       • ebben a kezdőben ha nem vágunk ötöt akkor eléggé benne van a blama.

     • ktomi93

      Hm, PSG ellen Kennedy az amúgy is instabil védelembe. Érdekes húzás, csak ne legyen belőle baj.

      • gorkaf78

       Az az elnök, remélem ő nem játszik, főleg hogy már nem is él 😀

       • undertow25

        Robert Kennedy főügyész, majd szenátor volt, elnök nem.
        Épp a jelöltségért kampányolt, amikor lelőtték. Tudom, hogy a bátyjával kevered, de Nunes Bobbyról kapta a nevét, csak elírták valahol útközben.

        • gorkaf78

         ez tök érdekes, nem tudtam, hogy tényleg bármi közük van egymáshoz, mégha csak a név kapcsán is, csupán poénkodtam! 😀 (egyébként Bobby igazságügy-miniszter is volt a testvére kormányában, ha jól tudom.) köszi az infót!

         • undertow25

          Mondhatjuk az is volt. Egész pontosan Attorney General, aki kb főügyész, de a DoJ-t (Department of Justice, kb Igazságügyi Minisztérium) is ő vezeti.

          • gorkaf78

           gratula a töritudásodhoz. én az ELTE-n végeztem anno magyar-történelem szakon, de ennyire nem vagyok penge a Kennedy-korszakban, mint Te.

          • undertow25

           Ez már csak az amerikai politikai rendszer felszínes ismerete 😉

  • Jósolok:
   Courtois
   Azpi-Iva-Cahill-Hazard
   Mikel-Fabregas
   Hazard-Oscar-Willian
   Costa

   • lamps8

    már nem ér jósolni, van kezdő

   • kasata91

    Melyik Hazard? Thorgan vagy Kylian?

 • Baba úgy játszotta ki magát, hogy be sem játszotta magát.
  Kenedyt meg jelölöm az év meglepetésének, ha komolyan megveti a lábát a poszton.

  • Rammschein

   Reméljük, rajta kívül még RLC is befuthatna… ideje lenne már be is építeni emberkéket, nem csak kölcsönbe küldözgetni. :)) (Zouma is megmaradt csak az a rohadt sérülés…. :S) Most tudnánk megépíteni egy kicsit a jövő csapatát…

 • kasata91

  Güsz jól érzi, hogy az 1-0 rá nincs esély. Eléggé betámadta a 3-1et

  • Rammschein

   azért az kemény :DDD

   szerintem a múltbéli idei meccseket kb kizárt, hogy ne kapjunk gólt! :/

  • Sir Idemitirjak

   Én 5-3t tippelek, mindenféle ok nélkül! 🙂

 • ha majd valaki talál jó streamet, ne legyen önző 🙂 köszi

 • Endy919

  Végre látok egy hétközi meccset. Kezdőt illetően elégedett vagyok . Tökös húzás.

  Tovább megyünk , hajrá fiúk.

  • lamps8

   légyszíves ne jósolj pozitív végkimenetelt 😀

   • Endy919

    Jólvan 😀 szopunk hatot ! 😀

 • kasata91

  Azért úgy is nézhetjük a bulit, hogy ha Maris fentragad, akkor olyan kontrát kapnak a seggükbe, hogy csak úgy füstöl.

 • gorkaf78

  Ha jól látom a PSG kezdőt, ill. kispadot, ma nincs Cavani sem. A múltkori gólja mellett, ha jól emlékszem a Napoli színeiben is betalált már. Legalább ma nem fog…

  • lamps8

   1et Napoli színekben ,1et pedig a mostani odavágón, de e mellett továbblőhette volna mind2 csapatát ellenünk egy picit jobb helyzetkihasználással.

   • gorkaf78

    Sajnos tévedtem, illetve az NSO-n rosszul írták, ott van Cavani a padon…

 • Endy919

  Elég defenzív a kezdője a PSGnek .
  Mottát és Maxwellt meg semmibe sem nézem .

  Nem félek tőlük.

  • lamps8

   Mottat pedig nézhetnéd, nem épp karrierje csúcsán van, de elég hasznos játékos.

 • kasata91

  mönégyen már nagyban tolják a tweetek és mémek mutogatását…epic

 • lamps8

  Begovic felkaphatna valami rabló jelmezt hogy azzal ijesztgesse Máriát az oldalvonalnál.

  • Ráadásul balkáni, biztos akad nála pár kóbor kutya is.

 • mohacsia

  Guus papa meglepően offenzíven állt fel. Én bunkert vártam és imákat, hogy találjunk egy gólt.

  Szerintem rommá fogja szopatni szegény Kenedyt a Di Maria-Ibra-Lucas támadóhármas, (mert szerencsétlen nem is hátvéd) de ne legyen igazam. Simán benne van, hogy a Bridgeen kapunk egy ötöst.

  Halkan megjegyzem, hogy amikor halálra szopattuk a Newcastle-t, akkor ott is az az Aarons(?) játszott szélsőhátvédet, aki igazából nem az.

  • lamps8

   ez a Newcastle párhuzam rémgyenge, de sajnos szerintem is benne van egy nagyobb zakó. De legalább mi is hősként halunk meg mint az Arsenal minden egyes évben.

   • mohacsia

    Mi nem tetszik benne?

    • lamps8

     első sorban a minőségbeli különbség a pályán és a kispadokon.

     • mohacsia

      Minőségbeli különbség oké, de azért a PL-ben mi egyik csapatot sem szoktuk idén (meg amúgy sem) ennyire egyszerűen csuklóból leverni egy ötössel.

      Aarons amúgy egy tök tehetséges szélső, ahogy Kenedy is.

     • Endy919

      Pályán mivel jobbak ?
      Van egy Ibrájuk , DiMa, Lucas és egy Silva. Ennyi a PSG

  • Sir Idemitirjak

   Kenedyt én sem értem, akkor legalább egy sorral feljebb játszana, mert a védőmunkája alapból is gyenge, egy PSG ellen nagyon meredek, és a támadásokhoz se tud annyit hozzátenni a robotolás mellett. Igaz Baba a másik megoldás ami ugyanúgy kérdőjel.
   Ha labdabirtoklásra megyünk rá az lehetne egy megoldás, de akkor meg Pedrot nem értem.

 • kasata91

  Én nem fogom ezt bírni idegileg…

  • Sir Idemitirjak

   Alkohol.

 • Blotunga

  Okés, hogy nem valami veretes a védelmünk, de ha már mindenki imádkozott, hogy ne bunkerfoci legyen, akkor most miért megy a sírás a kezdő láttán?! Nem amiatt van benne a meccsben, hogy beszopjuk több góllal, mert Kenedy a balbunkó, hanem mert egyszerűen az egész védelmünk ilyen egész szezonban. Szerintem Kenedyvel inkább annyi lesz, hogy nagyobb esély van Mariskát védekezésre kényszeríteni és távol tartani a kapunktól, mert reményeim szerint Hazarddal bucira fogják szopatni azt az oldalt.

  • Sir Idemitirjak

   Szerintem nincs itt sírás csak a keret hiányossága miatt, nem biztos, hogy a legjobban sül el ez a kezdő. Én nagyon örülök, hogy nem az 1-0ra megyünk rá, pozitív meglepetés volt. Az meg rendben van, hogy távolabb lesz Marílya, de ha 3ból kétszer elmegy a szélen mert egy másik támadó védekezik vele szemben, akkor ezzel olyan sokra nem megyünk.

 • Tornando Ferres

  Azt mondja Dzsúsz Hiddink a megmentő 😀 ..legyen úgy

  • kasata91

   Kajak visszaakartam pörgetni, de mondom ááá, csak én értettem félre fél füllel, a Gúsz-t

  • kasata91

   Jó, Kááhil. Feladtam.

   • Tornando Ferres

    most akartam írni 😀

   • Pite vagy, még itt sincs Szabics társa, Gera Zoli. Ketten együtt tudnak csak igazán alkotni.

    • Sir Idemitirjak

     Én bírom Gerzsont, de szinte mintha szándékosan lejáratná magát, nagyon nem való neki ez.

 • Jól van, ha ez egy beadás a szélről, tuti beüti.

 • Costa…

  • Endy919

   Na ezzel mibajod volt?
   Álló helyzetből , gyengébbik lábbal . Nem volt rossz kísérlet.

   • írtam, hogy baj van vele? paranoiás vagy 🙂

    • Endy919

     Picit:)

 • Gabor1092

  Huh ez meleg volt

  • kasata91

   Kürtő ezt nemigen érzi.

   • Az emberfogás megint nagyon ment a védőknek.

  • nálam még csak most… késik a stream, asszem lelépek

 • Endy919

  Courtois ?

 • Endy919

  Ha nálunk lenne a labda szerintem jók lennénk… :/

  • undertow25

   Ha nálunk lenne a labda, már nem lenne nálunk a labda 😉

 • Endy919

  Tiszta sárga

  • Gabor1092

   1-1, Fabre is megúszta

  • kasata91

   Fabregas keze is

 • Gabor1092

  azt ismét benéz a védelem…

 • Endy919

  Ajajaj

 • kasata91

  A baloldal…

 • 2 ember totál üresen a balon, mi a lóhúgy ez?

 • eleve várható volt, hogy nem ússzuk meg kapott gól nélkül, pláne a kezdő után. De ez egy nagyon csúnya védelmi hiba volt.

  • kasata91

   Ha nem kezdünk el támadni ez kuka.

   • undertow25

    Nehéz támadni, ha megtartani se tudjuk a labdát.

  • Frenky54

   Kenedy behúzódott középre(miért?) a helyére nem ment ki senki.

 • Gabor1092

  Azt mondja Gundi Diego Silva 😀

  • Endy919

   Már 2x 😀

 • Endy919

  Kenedy nagyon ügyes , de nem hátvéd. Kár oda elpazarolni..

 • Gabor1092

  az az Costa!!!

 • kasata91

  Megérdemelte. Nagyon koncentrál ma, és nagyon él ott középen.

 • Endy919

  Idemitirjak , hogy is mondtad hogy Costa nagy meccseken nulla ? 🙂

 • Endy919

  Eden is back :))

  • kasata91

   Azt a megkerülőst megcsinálja, mehetnek is haza a fhansziák.

  • ja, a szezonbeli formájához. Gólt továbbra is elképzelni tud, lőni nem nagyon.

   • Sir Idemitirjak

    Ha lead még 2 gólpasszt akkor egye fene! 🙂

 • Endy919

  Végre felébredtek a srácok

 • undertow25

  na, van nála sárga. már kezdtem azt hinni, minden festék a mezére ment el

  • későn kezdte el szórni, addigra már vagy nyolcat adhatott volna.

 • kasata91

  Ez a letámadásunk elég penge.

  • Gabor1092

   a védelmük eléggé megzavarható ha náluk a labda

   • a miénk is 🙁

    • undertow25

     A miénk bármikor 🙂

     • de pláne, ha náluk van a labda 🙂

 • Endy919

  Costa ma egy isten

  • undertow25

   Ha legurítja Pedrónak cselezgetés helyett, akkor 3-3as összesítéssel zárjuk a félidőt…

   • kicsit önző, volt vagy három-négy helyzet, amikor jobb lett volna, ha passzol, és nem egyedül akarja megoldani.

 • kasata91

  Maris már félidőben lecsapott egy Hazard mezre. 😀

  • amennyit feküdt, Blanc szerintem már megágyazott neki az öltözőben, ki sem jön a második felesre…

 • Fab sárgájra amúgy jogos volt? Pont belaggolt a stream, csak a felmutatott lapot láttam kb fél percig

  • gorkaf78

   belerúgott Mottába, de Motta is belé…

   • amúgy csak én nem vagyok elégedett a sporival? A vendégeknek mindent befúj, nekünk meg minden másodikat…

    • ktomi93

     Szerintem nagyon sok sárga elmaradt a párizsi oldalon.

     • nálunk is. Mindenhol. De oda aránytalanul többet fúj, nekem az tűnt fel.

      • undertow25

       Nem tudunk olyan szépen esni mint a fhansziák.

    • gorkaf78

     igen, lehet úgy fogalmazni, hogy egyelőre nincs meg a bírónál a hazai pálya előnye…

  • undertow25

   végülis igen, csakhát őt meg torkon rúgta Motta, akinek már volt sárgája…

   • Sir Idemitirjak

    Így van Mottanak nemhogy a sárga de az egyből piros és ha szőrős szívű a bíó

 • “Nagyon fontos, hogy milyen gyors egy csapat előre”
  Köszi.

 • ktomi93

  Gól után egész összeállt a játék. Védelem viszont elég gyengus. Az a bal oldal ugye. Folytatni kell amit a rúgott gól után mutatott a csapat és akkor ha ki is esünk, de legalább méltósággal.
  Gundi azért alkot 😀

  • alapjában Kenedy nagyon bentről védekezik, de még így sem lett volna belőle baj, ha a többiek nem nézik be a dolgot. Cahill nem is tudom, mit gondolt, mikor mozdulatlanul, szemmel követte csak a labdát, Kürtő az totál homály, Ápi meg csak lemaradt. Iva azt sem tudom, merre volt… Az a gól az nagyon csúnya védelmi hiba volt.

   • Blotunga

    Cahill nem lépett ki lesre, hanem betámasztott Ivának, de se el nem nyomta se nem követte tovább, hanem hagyta szabadon kapura fordulni. Innen már veszett fejsze nyele volt az egész, csak Iván múlott, hogy mi lesz belőle.

    • Iva v Ibra? 🙂

     • Blotunga

      pff bocs, egyértelműen Ibra, csak túl sok a betű a billentyűzeten :))

      • ktomi93

       A végén még Ivanisevic lesz mint Gundinál 😀

  • Blotunga

   már 2. alkalommal olvasom, hogy az a bal oldal ugye… mi bajotok van vele? a gól teljesen Cahill hibája, se lesre nem állt, se nem támadta le ibrát csak ott ténfergett félúton mindenfele!

   • kasata91

    Kenedy VKP ban állt a kiugratás pillanatában.

    • Blotunga

     De a Cahill embere fordult kapura, Kenedy az ő kezét kellett volna fogja?!

   • Sir Idemitirjak

    Így van, Cahill sajnos kevés ide, és az ilyen hibák egy Ibraval szemben már nem férnek bele

 • Sir Idemitirjak

  HF:
  Néhány gyengébb időszakot leszámítva nincs itt semmi gond! A kapott gólra és 3 játékosra viszont külön kitérnék.
  Gól: azért itt kijött, hogy Cahill kevés ide egy igazi vezér nélkül, és Kenedy egyszerűen NEM védő.
  Costa: szerintem játékban ma is a leggyengébb, viszont erre villanik a világ egyik legjobb védője ellen, most erre mit mondjak?
  Kenedy: Előrefele nekem kevés amit magához képest nyújt, igaz kevesebbet volt nálunk a labda, így az ereje nagy része védekezésre megy ami meg nem erősége.
  Pedro: elején két eladott pabda után magamban beskatújáztam, hogy ez gyenge, erre ezekután rendkívűl hasznos játékot nyújtot elöre és hátra, nincsenek feleslegesen előtt vagy eladott labdák, ez igen ritka pillanat de Pedro ma kifejezetten tetszik!

  • ktomi93

   Elején Pödrő sokat bakizott de aztán összeszedte magát.

  • “Néhány gyengébb időszakot leszámítva nincs itt semmi gond!”
   Úgy 38 percet leszámítva a 47-ből jah 😀

   • Sir Idemitirjak

    Kérem vegye le a negatív szemüveget, úgy összeségében 10 percet leszámítva teljesen paliban vagyunk.

    • “teljesen paliban vagyunk.”

     bocs, de ezen jót röhögtem. ‘Partiban’ vagyunk, max 😉 Paliban max te, de az egy életre szóló döntés 😛

     • Sir Idemitirjak

      Na jól van ám, te nem pihenőbe raktad magad a végéig? 🙂

 • Na, lépek, a végén re

 • Endy919

  Szóljon már valaki ennek a fasznak , Costanak hívják

 • Sir Idemitirjak

  Diego Silva, mostmár hivatalos

  • Diego Costa egyik neve Szilva, szóval okosan szóljá be.

   • Sir Idemitirjak

    Bocsánat ;(

  • kasata91

   Én meg a Thiago Costat megvárom.

 • undertow25

  Vajon Mikel vagy Fábregas fog pirosat kapni? Hogy nem Motta, abban biztos vagyok 🙂

 • Gabor1092

  az nem néz ki jól 🙁

 • Costa eddig bírta, ezek szerint messze nem volt 100%-os.

  • Sir Idemitirjak

   Én bízok Traoréban szóval semmi gond.

  • kasata91

   A sok pihentetés betett neki…ja nem

 • Ez a Gundi addig nem tűnt ilyen ostobának, ameddig nem Hajdú B, hanem Menczer Tompi meg Mezei volt a társa.

 • lamps8

  na akkor az amúgy is romhalmaz szezonunk uolsó reményfoszlányai is most szálltak el, a maihoz csoda keleltt volna alaphelyzetben is, aígy viszont a szobmati everton meccsnek is annyi

 • Gabor1092

  ezt bebuktuk

 • kasata91

  Heló szia

 • lamps8

  csak ne üssenek ki

 • salsal

  Az nem les volt?

  • Gabor1092

   nem, mindegyik sima volt

 • kasata91

  Buta gundel szerint miért kell 2 gól nekünk ?

 • Sir Idemitirjak

  Amikor a védelmünk szarráfutja egy 40 évesen és 2 méteres csatár, igaz ezen nyáron és télen kellett volna javítani (nesze neked Miazga)

 • Eldőlt.

  • Tornando Ferres

   sajna el, de legalább küzdöttünk.. ez egy ilyen szezon
   én az FA kupában se bízok, aztán cáfoljanak rám a srácok

   • “de legalább küzdöttünk”
    what?

    • Tornando Ferres

     voltak helyzeteink, szerintem azért biztató volt… bár lehet csak ezt akarom látni és kicsit belemagyarázom

     • megpróbáltuk egy bátor kezdővel. De a küzdést azt hiányolom. A kevés helyzeteinket kihagytuk. A PSG belőtte.

      A vicc, hogy Kenedyn pont nem múlott. Marcsi viszont egyszer hagyta ott Ápit (mondjuk nagyon), azt gól is lett.

      • Frenky54

       A 77. percben látott ismétlésben – amikor pont szemből mutatták Ibra gólját -Iva pont azt magyarázta Tibonak, h beadásnál ott állt a rövid sarok kapufájánál, így 7 m lehetősége volt a csatárnak gólt rúgni. Figyeld meg,minden beadásnál nagyon a rövid sarokra helyezkedik, így a hosszúra átrúgott labdák potenciális gólveszélyt jelentenek.

       • hát, ez egy klasszik meghúzom a szélen, betolom középre laposan, élesen féle foci volt, Ibra bárhova rúghatta. Onnan, hogy DiMa elment, már fél gólt, aztán, hogy a rendkívül gyors CB párosunkat az ifjú Ibra meg megfutotta, már TC állhatott volna bárhova. Brana csak ne mutogasson most, max magának a tükörbe.

  • Én most már csak ezt nyomom, a meccs háttérzaj:
   http://www.ssega.com/play/fifa-soccer-98-road-to-the-world-cup/673

 • Gabor1092

  Hazárdnak is annyi, ő is megsérült

  • no, akkor kb 2 perccel vagyok lemaradva 🙂

 • salsal

  Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy ez a PSG nem nyer idén (sem) BL-t.

  Legalább ennyi örömöm van 😀

  • elég sovány vigasz. Nem mintha sok esély lett volna a továbbjutásunkra, de elég csendben múltunk el.

  • Ez miért jó? Akkor már nyerjék meg, kevésbé cink lenne a kiesésünk.

   • Rammschein

    Ez az egész szezon ultracink… ez a meccs is beleillik… egyébként sztem ez a PSG nem elég, hogy az egészet meg is nyerje, de ellenünk ebben a szezonban sajnos igen…

   • max szépségtapasz lenne. Nem a kiesésünk a cink, hanem a szezonunk lett ilyen.

   • Zoleee

    A mi kiesésünk mindig vilagsiker… Az egy évvel ezelőtti meccs jut eszembe : psg gól valaki felugrik, ünnepel majd megkerdezi: Ez a psg milyen nemzetiségű csapat? 🙂

    • azért jópár évig mindig a későbbi győztes ejtett ki bennünket 😉 a második meg priceless story, de azért innen is gratulálunk neki, mert aki a PSG-t megkérdezi, attól nem lepődünk meg azon sem, hogy ha megkérdezi a Chelsea-t, vagy a Kispestet 😀

     • Zoleee

      🙂

      • Mondjuk jópár (hát tizen fölött) éve már, de nekem is volt egy hasonló kocsmai élményem a törpében, amikor pötty (az egyik “bentlakó”) halál komolyan leállt velem vitázni, és megmagyarázni nekem, hogy a Rába-ETO az nem magyar csapat, hanem biztos Szlovák 😀

       • Zoleee

        Mondjuk strestik vagy hogy hívják szlovák volt aki ha tudod mire gondolok 🙂 Leonardo féle eset. 🙂

  • ktomi93

   Szerintem esélytelenek a győzelemre, ezt ma bizonyították. Nálunk lényegesen jobb csapatok vannak még a BL-ben, és ha azt nézzük, nem tudtak nagyon simán átlépni minket.
   Ezen felül a Benitez féle Realtól is kikaptak. Ez számomra elég árulkodó. Nem olyan jó ez a PSG, egy jó Chelsea verte volna, akár a jelenlegi csapat is ha jól játszanak a srácok.

   • “akár a jelenlegi csapat is ha jól játszanak a srácok.”
    😀 azért vigyázz, ilyen mondatokkal már stúdióban a helyed 😉

    • ktomi93

     legközelebb bepróbálkozom, gundi hülyeségeit bármelyikünk el tudta volna mondani 😀

 • Rammschein

  Kíváncsi vagyok Guus, hogy mentegetőzik majd… (sztem Kenedy rossz húzás volt):..

  • Szerintem is rohadt merészek és felelőtlenek voltunk. Volt egy jó meccse a Norwich ellen, és akkor már be Ibráék ellen…

   • Rammschein

    végig Kenedy oldalán hozták fel a támadásokat… sokkalta egyszerűbb lett volna buszozni és rákontrázni az 1:0-hoz… de nem adtunk a szarnak egy pofont…

    sztem Guus sokszor eltaktikázza a dolgot… valamikor ez csak a cserékben látszik, sokszor meg másban is…

    • Sir Idemitirjak

     Ez nem igaz, a foghíjas védelemmel az volt az esély ha nekik megyünk, igaz a Kenedy balhátvéd gondolat szerintem is hiba volt.

     • Rammschein

      de Kenedy helyére ki? Baba? (egyébként lehet igazad volt, az mindig szar ha magunkra húzzuk őket…)

      • Sir Idemitirjak

       Lentebb írtam azt nem most, hanem nyáron/télen buktuk el.

    • Sandic

     Persze ha meg úgy kapunk ki, hogy buszozunk, akkor meg az lett volna a baj, hogy miért nem estünk neki a PSG-nek. Utólag könnyű…..

 • Rammschein

  Azért ez a PSG Ibra nélkül meg lenne lőve rendesen szerintem….

  • Szvsz ma Cavanival sem lettek volna rosszabbak.

 • #nextyearisouryear

  • Rammschein

   csak nem a BL-ben 🙂 innentől kezdve eggyel kevesebb néznivaló a tv-ben 😀 (tojok a BL-re most is meg jövőre is :P)

  • Sir Idemitirjak

   Nem next, de ha bejön Conte szerintem benne vana keretben, hogy az azutáni a mienk lehet.

 • ahogy elnézem a levonuló mieink arckifejezéseit, kb egyedül Brana hitt abban, hogy van esélyünk.

  • Stonci81

   meg Costa….amíg fenn volt

  • Rammschein

   idén a fejekben kurva nagy zavar van… meg egy “kis” motiváció hiány is…
   nem baj, jövőre lehet keresni BL csapatot, akik azután vágynak… vagy pedig elkezdeni játszani.

  • Sir Idemitirjak

   Én azért ma Fabre és Hazard játékában is láttam a lehetőséget a második gólig.

   • akkor még egyszer: “ahogy elnézem a levonuló mieink arckifejezéseit” 🙂

    Mikel, Pedro, Kenedy vagy TC max nagyon mélyen belül gyászolhatnak, mert semmi nem látszott rajtuk, a szerb tank úgy sírt, mint egy kislány, és fakkolt az égbe bőszen.

    • Sir Idemitirjak

     Ivanovic lehet tudta, hogy az ő jövője nem biztos itt, és nem kis idő után ez volt az utolsó nagy dobása így azért érthető a reakciója. (játéka ellenére nekem az egyik örök kedvencem)
     Magamból kiindulva én is ilyenkor gratulálok az ellenfélnek, és utána legalább hetekig emésztem magam, hogy miket csinálhattam volna jobban, szóval ebből nem is teljesen de enyhén alaptalan kiidnulni.

     • Ez akár Mikelre vagy Pedrora is igaz lehet, de Kenedy sem mehet épp biztosra a Chelsea-karriert illetőeb 🙂

      Persze van abban valami, amit mondasz, meg nyilván a többiek sem röhögcséltek, de a szerben látszott igazán, hogy őszintén megviselte.

      • Sir Idemitirjak

       Terry ha a pályán van sem viselkedett volna másképp, mivel Ivanovic mellett még az ő neve fonódott össze a Chelseavel. Többiek azért nincsenek annyi ideje és nem tettek le annyit a Chelseaért, mint ők ketten, dehát ez a modern foci, remélem hogy 5-8 év múlva Hazard/Azpi/Zouma/Willian négyes is ezen a szinten fogja a Chelseat képviselni.

       • Rammschein

        A remény hal meg utoljára…

       • Zoleee

        Hol lesz már Hazard akkor…

        • Sir Idemitirjak

         Remélem itt. 🙂

         • Zoleee

          Szerintem nem, de jelenlegi formáját nézve +nyilatkozatai miatt nekem nem hiányozna

 • Sir Idemitirjak

  Szabics egy gyökér confirmed

  • mi történt?

   • Sir Idemitirjak

    Ennyi pénzből, mint q Chelsea egy kis magyar falu is jobb csapatot összerakott volna az évek alatt.

    • így is van. Nézd csak meg, mi alakul Felcsúton :DDD

     • Sir Idemitirjak

      Hazardt már elhappolták a PSG és a Real elöl az nb1-ben

  • Blue One

   “Costa rájött, hogy nem farsangon van, ezért levette az álarcot”

   • Blue One

    “Meglep, hogy a CHELSEA ennyire kezdeményező”

    Egy kiesésre álló csapat, aki hazai pályán játszik. Ennek ellenére őt ez meglepi… Ennél már csak az szomorúbb, hogy ezért pénzt(!!) kapnak.

  • Blue One

   1) “Látható, hogy a játékos itt belép a VÁKUUMBA” Érted, a vákuumba!!!

   2) “Costa rájött, hogy nem a farsangon van, ezért levette az álarcot”.

   3)”Meglep, hogy a CHELSEA ennyire kezdeményező”

   Egy kiesésre álló csapat, aki hazai pályán játszik. Ennek ellenére őt ez meglepi… Ennél már csak az szomorúbb, hogy ezért pénzt(!!) kapnak.

 • Efra7

  Na igazából innentől kezd el érdekelni, hogy ha Conte jön jövőre, akkor mit fog kezdeni a csapattal. Idénre már nem sok minden maradt, és ha jön lesz legalább egy éve, hogy összerakja amit akar, hogy azután visszatérjünk a bl-be.

  • Sir Idemitirjak

   Ezt akartam írni is, ha a kaksibam megáltjuk a kukoricát, azt lehet mondani, hogy így marad egy tiszta éve csapatot összerakni.

 • trueblue05

  Továbbment a jobbik csapat. Ez van. Ez csak azért fájó, mert még ebben gyenge szezonunkban sem tudtunk annyira szarok lenni, hogy ne legyen semmi esélyünk. Mindkét meccsen jól fociztunk, csak hát a PSG is. Nem tudom őket hibáztatni azért, mert nem hittek abban, hogy 25 perc alatt rúgunk hármat – én sem hittem.Sok jó teljesítmény volt, remélem sikerül átmenteni őket szombatra, nagyon meg kéne csapni az Evertont.

  • Blue One

   Én se hittem, sőt szerintem senki sem. Ettől függetlenül jó lett volna ha küzdenek. Amerikai fociban például akkor is mennek előre a meccs végén, amikor már semmi esély…

 • Rammschein

  Zenzo Facere kiír Lion Rampanként? 🙂 Csak kíváncsi vagyok. 🙂

  • Ööö, passz. Talán 2-3 ember is van, akik korábban posztolgattak is. Mert? 🙂

   Egy tuti, nem én.

   • Rammschein

    Tudtam, hogy nem te… 😀
    Csak mert furcsa volt látni, hogy a mod írja, hogy milyenek a játékosaink, kb. hogy zsoldosok (ehh elfogyott a fogalmazó képességem. sry)

    • Sir Idemitirjak

     Szerintem elég gáz az oldal, én nevet váltatnék velük, elég gyakran bután szembe mennek az itt tapasztaltakkal.

 • Wolfsburg, Real, PSG, Benfica. Veretes mezőny.

 • Azért az mesteri valahol, hogy Hazard mezt cserélt Di Mariaval félidőben, és már azzal van tele a net, hogy ‘trying to move to PSG’.

  Persze a sajtó tuti kikezdi majd, Balót is pellengérre állították anno hasonlóért.

  De van itt priceless tweet saját szurkertől is:
  hazard swapping shirts at half time, that means di maria is gonna play for us instead of that fat belgian prick yesssss

  • Rammschein

   őszintén, meg is érdemli lassan… értem én, hogy próbál játszani meg hajtani, csak néha ez a viselkedésén sem látszik…

 • Zoleee

  Szomorú vagyok. Nem olyan jó csapat ez Psg csak mi is elég gyengék vagyunk. Bárcsak győztünk volna …. Igazából nekem egyedül Costa játéka volt meggyőző, ilyen meccseken többet várok mindenkitől. 🙁

 • ktomi93

  Hát korábban írtam hogy büszkén essünk ki. Nem nagyon jött össze a dolog. Nagyon komoly gond van a fejekben, de a kedves edző fejében is. A harmadik cserét miért nem lehetett ellőni? Miért nem lehetett kicsit felrázni a csapatot mikor látszott hogy szétszórtak és sok az eladott labda? Egyszerűen érthetetlen. Az oké hogy 2-1nél eldőlt a dolog, viszont azért én elvártam volna mint edző mint játékos szinten hogy ha már kiesünk szétfussák magukat az utolsó 20 percre és benyomják a párizsiakat. De ehelyett lehajtott fejjel bandukolt mindenki, a mester meg nézte szó nélkül. Tudom hogy mindegy volt már, de más érzéssel keltem volna fel a tv elől. Így igazából úgy tűnt mint ha a fél csapat szart volna rá, hogy hát mindegy, majd legközelebb.
  Több játékost is ki lehetne emelni lefelé. Erre a meccsre nagyobb tűz kellett volna, de igazából amin még gondolkodtam, hogy nem igazán győztünk le idén nagy csapatot, sem a csapat(egyénenként) sem a csapat játéka nem volt meg ehhez most sem.

  • Rammschein

   nem ez lenne az 1. meccs, amire magasról tesznek … Hiddink sem teljesen csinálja jól a dolgokat szerintem… remélem a FA-kupát behúzzuk, bár igazából tökmind1…

   • ktomi93

    Szerintem is tök mindegy de igazából én talán jobban is örülnék ha EL sem lenne jövőre. Egyék meg amit főztek és gondolkodjanak el azon hogy kell játszani és hajtani.

    • Rammschein

     az új edzőnek kőkeményen oda kell csapni, nem csak ezt a léhűtő bandát hagyni kormányozni… nagypapi biztos átmenetiként nem csap oda úgy… vezetőség nem csípné…

     de jövőre pl. Conte tényleg kiszórhatná a fölösleget, akik csak a jó fizuért sétálnak.

     • ktomi93

      Épp most olvastam fb-n kommentben hogy elfelejtettek megdögleni a játékosok a pályán a csapatért és a szurkolókért. Ezt hiányoltam én is.
      Remélem így lesz, mert legyünk rossz formában és ne menjen a játék, de hajtsák szét magukat és mindenki tegye meg a maximumot amit lehet.

      • Rammschein

       ezért sírja vissza a régi szép időket mindenki (ezt már lehet így mondani szerintem…) Drogba, Lamps, Ballack, Essien, Terry de mindenki más a belüket kihajtották….

       enélkül pl.: a BL sem lett volna meg 2012-ben… na ezt hiányolom úgy általában most mindenkitől…

 • ktomi93

  És legjobb játékosunk Diego Silva aki csatárként és hátvédként is világklasszis 😀 😀
  Gundi ma tuti tolt valami kábszit meccs előtt 😀

  • Rammschein

   azon meghaltam. :DDD

 • kasata91

  A 3 kicsi és a letámadás jó huzás volt. Azzal meg lehetett volna nyerni a meccset. Egy stabil védelem hiányzott ma hozzá.

  • ktomi93

   Sajnos ez idén nagyon sok esetben hiányzik.
   Nem is igazán értettem a második gólt de akkora védelmi hiba volt mint az első.

   • kasata91

    És ezt nem tudom az edző, illetve a játékosok számlájára írni. Ellenben a vezetőség, aki Djilobodjival, meg Miazgával gondolta biztosítani az 2/4 részt kiöregedő, 1/4 részt gyengébb képességű, 1/4 részt sérült védelmünket a 3-4 frontos helytállásra.
    Bárhol máshol ezért fejek hullanának. Egy Chelsea szintű csapat nem engedheti, meg azt a mondatot egy lyukas csapatrész láttán, hogy “hmmm… most nem jött össze igazolni, jóvanezígy, majd legközelebb”

 • Rammschein

  elvileg az everton elleni FA-kupa meccset adja a elvileg Sport1 18:15-től…
  más kérdés, hogy az a meccs is jó nagy szopatás lesz…

  • kasata91

   Hát ha Lukakut is Azpival hagyjuk fejpárbajozni, mint Ibrát, akkor abból ő mesterhármast fejel.

   • Rammschein

    yep… és erre minden esélye megvan, a “jó kis” védelmünket tekintve…

 • kasata91

  A következő poszt címe lehetne ” Megtérülő befektetés II. ” – beáldoztunk 2 pontot, és a BL-t az FA kupáért. 😀

  • Rammschein

   csak nehogy pofára esés legyen a vége….
   egyébként ezek inkább nem megtérülő befektetések voltak… elpocsékoltak…

  • Sir Idemitirjak

   Fa kupát meg beáldozzuk a jó termésért a földeken?

 • ktomi93

  Úgy látom hogy ez egy globális probléma miszerint most adjunk el mindenkit akit csak lehet és Conte hozza ide a fél Juventus.
  Olyant is olvastam hogy TC + Hazard + Oscar mehet és belőlük jól be lehet vásárolni.
  Azért kérem itt mindenki döntse el magában mit szeretne. Legyünk City, PSG, Real akik igazából semmit nem nyernek (jelenleg) de megveszik a legjobb játékosokat és ha nem megy a szekér akk még több költés + edző a levesbe (mondjuk utóbbi nálunk is működik), vagy legyünk inkább egy olyan csapat ahol minden játékost megbecsülünk, nem fütyüljük ki őket és valamilyen szinten építeni próbáljuk a csapatot.
  Én inkább az utóbbit választanám. Nem kell itt eladni a fél csapatot. Rendbe kell szedni a jelenlegit, betömni a lyukakat egy-két jó igazolással, hozni egy jó edzőt és működni fog minden. Ehhez mondjuk nagyban kellene a vezetőség, mert elvileg ez volt a terv Mou-val.
  Jövőre ugye ugrott a BL, remélem ennek köszönhetően sok divatot vesztünk akik nem bírnak ki egy évet trófea nélkül és telesírják miatta a közösségi oldalakat.
  Hiddinkről meg annyit, hogy jelenleg az FA kupán kivül nincs már miért jásztani, tehát a bajnokságbna igazán ki lehetne próbálni Patot, Miazgat és még néhány fiatalt (RLC) akik alig játszanak alapból. Esetleg Kennedyt is be lehetne nyomni a saját posztjára. Én még Begovicot is beraknám egy-két meccsre hogy TC ne legyen annyira kényelmes ott a kapuban. De az a helyzet hogy Hiddink eddig még időhúzó cserének sem merte az említettek használni. Végül is a hétvégi “pihentetés” is kimerült a cserék “pihentetésében”.
  Itt akkor most megint visszatérek arra hogy bár vert helyzet volt tegnap 2-1nél, de a 3. cserél illett volna elhasználni és mindenkinek megdögleni a pályán.

  • gorkaf78

   Azért nagyon ne lepődj majd meg, ha Conte (vagy vki más) esetleg kitakarítja a fél keretet. Nem vagyok biztos benne, hogy sok játékos megérdemli, hogy Chelsea-mezt viseljen. Ráadásul ha Conte 3-5-2-t fog játszatni, lehet ahhoz is kell a keret átalakítása.

   • Blue One

    Először én is attól féltem, hogy majd 3-5-2-vel fog próbálkozni, de aztán azt olvastam, hogy mindig a keretnek megfelelően építi fel a csapatát. (Persze ha azt akarjak, akkor úgy vesz hozzá embert, de remélem nem ezzel fog próbálkozni, mert szerintem Angliába ez a rendszer nem működik.)

   • myheartisblue

    3-5-2 egy öngyilkosság a PL-ben erre rájött Van Gaal is, az egyszerűen nem játszható az angol fociban.

  • Rammschein

   Nem szeretném, hogy most vegyünk meg mindenkit, mert Abrának lenne pénze rá… (valszeg mivel no BL, úgysem jönnének annyian…), mert akkor ugyan ott lennénk, mint most, mindenki kapja a fizut, aztán, ha nem tetszik valami “elfelejtek” játszani…

   … de, itt kiemelném mi a legnagyobb probléma az utolsó 5 sorod…:
   Hiddink vagy túltolja a dolgot, vagy nem csinál kb. semmit taktika terén…
   …a cseréi vagy alapból rosszak, vagy jók, de nem akkor csinálja mikor kéne…
   …a játékosok sem motiváltak, de még nem jöttek rá szerintem, hogy a jövő évüket most ásták el (vagy fogják még jobban)…
   …az meg nonszensz, hogy egy BL meccset leszarnak, még akkor is ha kb. semmi esély nincs rá… ilyet nem lehet.

   Hiddinkkel csak azért nincs problémája a játékosoknak, mert hagyja őket eltengődni ebben a középszer lagymatagban… és mivel nyárig van, rohadtul nem fog rést ütni a csapatban, mert úgy is lelécel, és ezt a vezetőség sem díjazná…

   Ide jön egy olyan karakter, mint Conte… megtalálja a saját játékosait, (aztán akinek ez nem jön be törvényszerűen lelép), de lehet, hogy ő is ugyanúgy a stílusával szétrombolja az öltözőt, mint Mou… aztán majd 2 év múlva megint ott vagyunk, mint most…(vagy kitakarítja a keretet…és akkor nem lesz ilyen sem)

   +Nincs olyan vezéregyéniségünk, ami korábban, aki összefogná az egészet, aki lenne az túl öreg, és szerintem a többi player úgy gondolja, hogy nekik már mindegy, és így nem kell rájuk hallgatni…(Terry, Iva és kb. ennyi is)

   Remélem a föntiekből, amit írtam sok minden nem igaz… de engem nagyon idegesít már… ha a FA-kupa sem fog összejönni, akkor meg aztán lehet alapozni úgy jövőre, hogy akinek nem olyan a hozzáállása, mehet a tarcsiba, mint anno Malouda…
   …én ezt így látom…

 • Blue One

  Ez nem rajtuk múlott, hanem rajtunk. Az idei formánkon, az odavágón elszalasztott 2 zicceren és a hitehagyott, lélektelen, tanácstalan játékon a visszavágón. Rossz volt nézni.

 • Megmondom őszintén, hiába szeretem és tartom sokra Hiddinket, véleményem szerint jó pár olyan hibát követett el, ami top szinten keserű következményekkel jár. Nem akarom sem leírni, sem ellene hangolni senkit, de az utóbbi időben a keretpolitikánkat egyfajta kétségbeesettség hatja át.
  Costa túlégetése, majd végül sérülése és rásérülése, Kenedy semmiből való benyomása klasszisok ellen, a rotálás szinte totális elvetése valamint az, hogy a téli igazolásokat teljesen semmibe vesszük már olyan problémák, amikért Benítezt felnégyeltük,kivéreztettük, lefejeztük és ledaráltuk volna, majd a sírhelyét sóval beszórván felhúztunk volna rá egy komplett vágóhidat.
  Ezekkel a mostani meccsekkel is annyit értünk el, hogy ugyanúgy 10.-ek vagyunk, cserébe Costa lesérült és a BL-ből is kiestünk, ráadásul senki semmit nem pihent a sorsdöntő fakupameccs előtt. Ezt még valamelyest beárazhatja az, ha a kupában továbbmegyünk, de ha meg nem, akkor ez kb. úgy fog megmaradni, mint félresikerült döntések sorozata.

  • “amikért Benítezt felnégyeltük,kivéreztettük, lefejeztük és ledaráltuk volna, majd a sírhelyét sóval beszórván felhúztunk volna rá egy komplett vágóhidat. ”

   Ezt vele sokkal kevesebbért is megtettem, nyugi 😀

 • Blue One

  Lesz bőven feladat a nyáron…

  1) Helyre tenni a játékosokat, hogy ez a lélektelen játék itt nem elfogadható ( Tisztelet a kivételnek).

  2) Pár embertől megválni, helyükre pedig igazolni kell a megfelelő embereket.

  3) Az érkezőket pedig a helyükön kell játszatni. Kezd elegem lenni ezekből a félmegoldásokból. Nem volt nagy baj Kenedy-vel, de ő támadó középpályás, aki ráadásul brazil… Őt ne tegyük be hátvédnek. Ott van Baba, aki félév padozás után betettük a csapatba és jól játszott. Majd csinál egy hibát és száműztünk. (Kérdezem én ha mindenkivel ezt csináltunk volna, ki játszana most…)Korábban pedig azért nem játszott, mert egy CB-t kitettünk jobbra, hogy a RB menjen át balra… Agyrém.

  Másik ilyen a csatár poszt. Idejön Pato, és még nem játszattunk… Remyről tudomást se veszünk már fél éve… (értelemszerűen ha játszik, akkor rosszul). A tagot totál leépítettük. Majd aztán beküldjük a 20 éves szélsőt, hogy játsszon csatárt. Bravó! Nem tudom mi kell még, hogy Pato játszhasson. Costa múltkor nem volt a keretben se, így se játszott. Most megsérült és így se játszik… jah és hogy ezt a csatár “kérdést” fokozzam ott van még Falcao is… Aki már a BL keretbe sincs, állandóan sérült, de azért leigazoltuk…

  • ktomi93

   Falcao még mindig csak kölcsön és a nyáron megy vissza ugye?

   • Blue One

    Igen. Ettől függetlenül lehet, hogy le is igazoljuk majd mert a board lát benne valamit…

 • Blue One

  Hazard-dal is el kéne már beszélgetni… Gyenge teljesítményén nem tud felülkerekedni. Ok. (Costa mondjuk tudott, Fabregas is). Az odavágó előtt a nyilatkozata, most a mezcsere? Miért csinál ilyet pláne ilyenkor? Ha tavaly csinálja a kutyát nem érdekli, de így… Vagy ha már mindenáron a szünetbe akar mezt cserélni, miért nem a folyosón teszi mindezt… Érthetetlen…

  • “Vagy ha már mindenáron a szünetbe akar mezt cserélni, miért nem a folyosón teszi mindezt… Érthetetlen…”
   Kamera ott is van, azt annak meg még nagyobb visszhangja lenne, mert “titokban” csinálja… hagyjátok már, mezt cserélt, azt akkor mi van?

   • Blue One

    Ok, akkor jó dolog mezt cserélni… Főleg neki, ebben az évben…

 • ktomi93

  Tottenham annyira jó hogy jövőre BL-t fog nyerni.

  • sajtee

   Nem akarom védeni a csirkéket, de azért messze nem a legerősebb kezdőjük. Plusz jelenleg nagyobb esélyük van arra, hogy jövőre megnyerik a BL-t, mint nekünk. Pochettino jó kis csapatot rakott össze, sok fiatallal…

  • Rammschein

   ööö nem most kaptak ki a dortmundtól 3:0-ra? :DDDD