Méltó befejezés

gameoverÚgy lett vége, ahogyan elkezdődött. Nem szokványos érzés Chelsea szurkolói körökben, legalábbis, amióta Abramovics betette a lábát a Stamfordra, hogy a szezonunknak március derekára vége. Márpedig, az FA-Kupa kiesésünkkel idejekorán ezt is elértük. A közel 13 éve tartó orosz megszállás eleddig főként a rekordhalmozásról és rekorddöntögetésről szólt. Nos, ezutóbbiból erre a szezonra is jutott pár, de a szokásoktól merőben eltérően csak negatív. Egy ramatyul kezdődő szezon méltó lezárása volt a héten a két kupakiesés. Nem is baj, hogy vége.

Akármilyen magasról esel is, minden zuhanásnak vége lesz egyszer. A miénknek ma, a Goodisonban. Anyám, volt gravitáció a szezonunkban, mi? Amekkora svunggal közelítettük a talajt, nem is nagyon lehet csodálkozni, hogy a végén ekkora volt a csattanás. De vége, és legalább ez töltsön el mindannyiunkat némi bizakodással. Idén(y)re már nem maradt izgulnivaló, de legalább a vernyákolást is be lehet fejezni. Most már csak a semmi semmizik, a becsapódásunk nyomvonalán csak kráterek maradtak, az átszakadt tetőn keresztül pedig bevigyorog a hold, nincs már semmi, csak egy kis nyikorgás maradt a padláson. Elmúlt. Az esti szél talán még felkavarja majd a port, kicsit talán összébb fújja a törmeléket, amit a nyílegyenes földbeállásunk okozott, de ennyi volt. A szezonunk izgalmai, várakozásai átadják helyüket a csendes nihilnek.

Igazság szerint itt és most nyilván a mai meccsünkről kellene írni, de nem is tudom, hogy mit lenne értelme, no meg azt sem igazán, hogy miért. Amit láttam, abból az jött le, hogy már a srácok sem igazán tudták elhinni, hogy ez sikerülhetne is akár, ez a hitehagyottság pedig átjárta a játékunkat, márha ezt lehet annak nevezni, a végére pedig elfogytunk, aztán beszoptuk. De ismétlem: ez a meccs nem a 77. percben dőlt el, hanem már az elején. Annyi esélyünk volt, mint három lábú sünnek a hatsávos autópályán péntek délután, ónos esőben.

szarminden

Annyi minden van itt, a gondolatok egymást érik, harapják, csapongok össze-vissza, pedig még csak azt sem mondhatnám, hogy az eredmény meglepett. Mert valójában pont az a szar, hogy még csak meg sem lepődtem. Mégis, elmúlt éjfél, már nem is “ma”, hanem tegnap kaptunk ki, én pedig itt zakatolok, és legszívesebben öntenék egy jó kétujjnyi whiskyt két, a hirtelen szobahőmérséklettől kellemesen recsegő jégkockára. Végülis, miért is ne…

Most, hogy ilyen nehezen meggyőztem magam erről – bár a siker nem teljes, inkább töltöttem volna most valami kellemes aromájú ír italt, de csak scotch volt bontva, éjfélkor pedig már nem tekerjük el egy szűz üveg nyakát -, és visszazöttyentem a laptop elébe, még mindig ott tartok, hogy egy halom gondolatvirág tekereg a fejemben, amik ráadásul a fejemben jól hangzanak, de aztán a billentyűzet nem adta vissza igazán jól valahogy formálisan. A foszlányok egy jó részét persze egyből elhajtom, mert azok a jövőre vonatkoznának, amivel foglalkozni egyelőre teljesen érdemtelen. Annak még nem jött el az ideje, túl sok még a kérdőjel. A jövőbeni Chelsea problémája még nem a máé, az majd a jövőbeni Zenzo problémája – öcsém, hogy irigylem a pasast… Neki már nemigen kell foglalkoznia a jelennel, ami akkorra már a múlt. Mert most, akármennyire is akarok ezzel foglalkozni, nem érdekel. Minden szar.

Nem érdekel, ki megy, és nem érdekel, ki jön. Nem sírok senki után, és nem várom az újat. Ma – még – nem. Mivel vége, egy kicsit át akarom adni magam a csapat szenvedésének, mert, ha együtt akarom megélni velük a csúcsokat és a jóságokat, akkor most együtt kell megélnünk ezt is. A szezont, amiben mintaszerűen elkúródott minden.

Néha, időnként azon kapom magam, hogy elmélázok azon: öregszem. No nem nagyon, és nem soká, nyugi. Ennek egyik manifesztációja, hogy egyre több dologról és témáról veszem észre, hogy mennyire nincs semmi jelentőségük, holott sokan és komolyan foglalkoznak velük – és tettem korábban én magam is. Mi értelme van érvelni valami mellett vagy ellen, akár itt is, amikor mindennek tetszőlegesen sok nézőpontja van? Oké, nyilván a válasz még most, úgy kábé 10 év után is ugyanaz: mert szórakoztat. De a jelentőség valahogy kezd elhalványulni. Azon veszem észre magam, hogy bizonyos dolgok egyre kevésbé zaklatnak fel, és kevésbé is szórakoztatnak. A szurkolás is ilyen. Átalakul. Sokkal kevésbé heves vérmérséklettel viseltetek egy-egy vereség, kiesés, de akár győzelem iránt is. Persze ezt a mértékletes érdektelenséget nem feltétlen élem meg negatívumként, egyszerűen csak 30 felett az ember agya átkapcsol koncentrálni más irányokba.

Nem akarok olyan nagy szavakat használni, hogy “felnőttem”, ami amúgy is gyanús, sosem történik meg. Azt látom inkább, hogy azok az értékek, amiknek elvesztésén annak idején komolyan siránkoztam, nem voltak időtállóak. Ha egy kicsit jobban belegondolok, arra jutok, hogy MINDEN érték egy aktuális tudás és életérzés, és az abból következő társadalmi berendezkedésben élő embercsoport sajátja. Ezáltal, akárhogyan keresgélek is, nem találok egyetemes értéket. Mi (mint individuumok) pedig idővel nem ragaszkodunk a régi beidegződéseinkhez, hanem sodródunk a korszellemmel, a tudást pedig, amit szerzünk, tapasztalatnak hívjuk, az pedig mindig csak először szól akkorát, mint egy elöltöltős ágyú.

Hogy kicsit jobban értsük egymást, hagy vegyek elő valami triviális példát. Mekkora cucc már, amikor megtanulsz járni… boldoggá tesz téged (bár még nem is tudsz róla, mert kis hülye pöcs vagy, de azért örülsz, nyugi), a körülötted élőket is, ráadásul baszom büszke lesz mindenki magára a történésre. Ez a szenzáció viszont gyorsan a semmibe vész, tapasztalattá lesz, alapvetéssé, és nemhogy nem lesz többé nagy szó, hogy megteszed, inkább az lesz az, ha épp valamiért nem (mondjuk 13 évesen az első söröd után :kacsint: ). Ugyanilyen dolog a győzelem is. Az első nagy győzelem, az első bajnoki cím, az első továbbjutás, az első kupa, az “első” mindig nagy szó. Győzni, úgy gondolná az ember, egyetemes érték. Elvégre, mindig, mindenhol ezt hajszoljuk. Győzni, uralkodni, felülkerekedni.

Mi van, ha a csapat “elfelejt” győzni? Mi van, amikor a Chelsea elfelejt járni? Az Abra féle újkori, felpumpált Chelsea hölgyeim és uraim, elkezdett kamaszodni. És látszólag az első ismerkedése a szesszel nem volt sikeres, nagyobb volt a szemünk, mint a szánk. Holnap biztosan az első komoly másnap kómájában fogunk új tapasztalatokat szerezni. A kérdés viszont az, hogy ki visz bennünket legközelebb a buliba, mi pedig az első tapasztalattal a hátunkban mennyit vállalunk be.

 

 • Pingback: Méltó befejezés | Zongoracipelő()

 • Endy919

  Érdekes oldaláról közelíted meg a tényeket , de a poszt minden egyes szavával egyeértek. Igaz van köztünk némi kor külömbség , de már én is kezdem tapasztalni az idő múlásának jeleit.

  A meccshez visszatérve pedig … csalódott vagyok . Nem az eredményben , mert azt már tegnap megmondtam , hogy 2:0 lesz. Engem a srácok hozzáállása szomorított el igazán . Nem volt bennük semmi tűz , semmi vágy. Csak úgy voltak maguknak . Teszem hozá , a lelketlen játékhoz még párosult egy jó adag bírói szembeszél és paraszt viselkedés az Everton játékosaitól.

  Az egyetlen játékosunk , aki akart , az Diego volt. Egész meccsen faragták , Oliver nem fújt semmit. Nem csodálkozok , hogy letapadt . Igazából az lepett meg , hogy nem tette hamarább. A nyakra pusziért meg egyáltán nem tudok rá haragudni. Legalább kipiheni magát , a sérülését.

  A jövővel kapcsoltab pedig , hogy ha már így alakult , jövőre nem is bánom a BL abszenciát , illetve az outsider szerepet a bajnokságban . Inkább építsük újra azt , amit közösen lerombolt José , Guus , a játékosok , Emenalo .. szinte mindenki , akinek köze van a csapathoz. Kezdjük újra , találjunk magunkra , dobjuk ki azt aki ide nem kell , hozzunk ide olyan embereket , akik nem csak a pénzért és magukért játszanak , hanem a csapatért is és két-három év múlva újra megtámadjuk európát.

  Ja , a legnagyobb csalódás számomra pedig Lukaku volt. Megértem , ha rettentően buzonyítani akart , de ha valaki úgy szereti a csapatot , mint ahogy ő mondta akkor biztos , hogy nem ünnepli ilyen látványosan a gólját…

  • Rammschein

   Lukakutól nem szép dolog, de szerintem itt nála, mint minden ilyen helyzetben elő jött az… hogy lám, hogy kibasztatok velem, én meg most megmutatom, hogy milyen erős, és király vagyok ti meg senkik… nekem ezek mindig így jönnek át… és ez nem csak Lukakura vonatkozik…

   A többi részével így tiszta fejjel (!) teljes mértékben egyetértek… az új edzővel mindenkinek tiszta lappal kell! indulnia… fiatalnak, tapasztaltnak, vezetőségnek, egyedül Abrának nem, mert övé a klub. 😛 … aki meg ezt nem hajlandó elfogadni, mehet Isten hírével, ahova akar, de itt ne maradjon rombolni a morált, meg mindent. 🙂

   • Endy919

    Studgeban volt annyi emberség , hogy nem ünnepelt …viszont a Chelsea szurkoló Lukaku fetrengett , D.Luiz , aki csk akart itt lenni szintén tombolt …. hányingerem van az ilyen emberktől.

    • Studge élete egyetlen nagy trófeáját velünk nyerte, ráadásul nálunk lett befutottabb játékos, D. Luiz dettó.
     Lukaku ellenben meg akármit csinált, letojtuk, elpasszoltuk, mogyit hozattunk a helyére, ideggyengének minősítettük meg mit tudom én.

   • Blue One

    Én Lukaku-ra nem tudok haragudni. Meg kell nézni az az elhíresült videóját. Az meg, hogy dolgozik benne a tűz, az természetes. Mellőzték anno, úgy, hogy Torres játszott. Írtam régebben is, hogy a nevek számítottak akkor . Abra kedvence vs egy nagyra nőtt belga srác… Vajon kinek kellett játszani? A nagy CHELSEA-ben, ahol a neveké a főszerep. Hogy nézett volna ki, hogy Lukaku játszik Torres meg a padon csücsül… Mivel pedig ambiciózus volt, így inkább elment játszani. Úgy néz ki, hogy jól döntött.

    • Rammschein

     Így Torres duplán rossz döntés volt. Hát na mostanában elég furcsán igazolunk… számomra sokszor érthetetlen, minek bízunk a nevekben, mikor mögöttük meg már semmi nincs, ami egykor volt.

     • Blue One

      Igen. Pedig látható, várható volt, hogy lesz belőle valaki… Sajnos nem tudni, hogy mi volt az igazság…( Kezdő 11 tag akart lenni, mást nem fogadott el). Amit viszont tudunk, hogy Lukaku és KdB se már a miénk…

      • Rammschein

       Hát igen, az csak említés volt a sok elbaszott dolog közül… ezek kb olyan elbaszott dolgok, mint most Falcao meg Pato… a probléma az, hogy ez a rossz húzás mindig jelen van, és meg kéne szüntetni akár ki okozza is…

  • ” Inkább építsük újra azt , amit közösen lerombolt José , Guus”
   Guus úgy őszintén mit rombolt le? Már eleve egy porig omlott vár parancsnokának nevezték ki. Ha azt nézzük, hogy vele fele annyi idő alatt gyűjtöttünk több pontot, ráadásul a kinevezése óta számolt tabellán 2.-ok vagyunk, derékig fel is építette az erődöt. Csak ez kb. ennyire elég.

   • Endy919

    Ez természetes , hogy Guus nagyot dobott a csapaton . Nem is vitatom. Biztos is vagyok benne , hogy ha maradt volna José , akkor most a kiesés ellen küzdünk.

    Rosszul fejeztem ki magam . Guusnál nem olyan rombolásra gondoltam , mint pl. Josénál. A papában engem a makacsséga zavar legjobban .
    Tehát ez nem is rombolás , csak már nem nagyon volt kedvem jobban szétírni , mert mobilról írtam.

 • Cuadrado named Juventus MVP for February, has no desire to return to Chelsea

  • Rammschein

   Lehet egy gyenge olasz bajnokságban megy neki a szekér, de angol földön rohadtul nem tudott semmi jót csinálni…

   • Endy919

    Lehetőséget sem kapott.

    • Rammschein

     Más sem kapott, el is ment innen. De nem hiszem, hogy ha visszajön több szerep jutna neki…

    • úgy vélem, ez nem véletlen. Quad v Salah jó helyen vannak a SerieA-ban. És ez most nem “Chelsea-szint” kérdése, egyszerűen van, ahol megy, és van, ahol nem. Számukra ez a “nem” kategória volt.

     Egy új edzővel és új felfogással lehet még némi sanszuk, bár nem hiszem. Quad egyszerűen csak rosszkor jött, de nem ő az egyetlen rossz/hasznavehetetlen téli igazolásunk….

     • Endy919

      Elvileg Contenak kell Cuadrado , Salah ha jól tudom már a Roma játékosa.

      • ktomi93

       Salah jobb is. A Real ellen is kb annyit csinált a meccsen hogy futott esztelenül majd mellélőtte. Nekik a Seria A-ban megy a játék. A PL más, nekik itt nem ment igazán. Van ez így, egyik sem akkor szint hogy nagyon kelljen sírni értük.

 • gorkaf78

  Mint a blog közösségének vélhetően idősebb tagja, én is azt érzem ezzel a meccsel, és az egész idénnyel kapcsolatban, mint Te, Zenzo. Így közeledve a 40-hez (milyen durva ezt az embernek magában tudatosítani), már mások az ember preferenciái, mint korábban (család, gyerek). Talán már azért sem érzem olyan fájónak a BL kiesést, mert pár éve ugye megértük, hogy a csapat magasba emelhette a trófeát, nincs bennem az az érzés, hogy ez sosem fog sikerülni…

 • Pingback: Chelsea: Méltó befejezés - SportZóna()

 • Sir Idemitirjak

  “A szezont, amiben mintaszerűen elkúródott minden.” nekivágtunk a szezonnak, úgy hogy nyáron a triplázás is szóba-szóba került, erre a Spuds bajnok lehet, az Arsenal FA kupát nyerhet, mi meg márciusban már elbúcsúztunk minden trófeától. Igazi érvágós szezon, elmúlt 10 évben, ennyire szar még talán nem volt Chelsea szurkolónak lenni. Igaz az egyik legnagyobb szurkoló maga a tulaj, szóval nem lepődnék meg ha a játékosok barna gatyát hordanának.

  • A CP nyeri a fakupát, aztán megy a harmadosztályba.

 • Blue One

  Engem az zavar, hogy megint lélektelen focival álltunk elő. Aztán mikor kétgólos hátrányban játszunk 10 emberrel, akkor már mindenkinek sietős… (BL meccsen már ugyanilyen reménytelen helyzetben beletörődtek a sorsukba…)

  Lesz dolga nyáron Conte-nak az biztos. Reméljük a legjobbakat. Jó igazolások kellenek, a játékosokat a saját posztjukon kell játszatni. Az ilyen érthetetlen döntéseket (pl Pato mellőzése,) el kell felejteni, a focizni képtelen játékosokat (pl Matic) pedig el kell passzolni. TERRY szerződésének fontosságát a vezetőségen kívül eddig se kellett bemutatni senkinek, a mostani állapotokat figyelembe véve még “fontosabb” lenne…Nem mintha eddig nem ez lett volna A LEGFONTOSABB!

  • Rammschein

   Terryt meg kéne tartani legalább 1 évre, mint egyedüli régi vezéregyén (szerintem ha a pályán nem is mindig, de az öltözőbe tudná képviseltetni magát), de pont ez a fogalmatlan kommentátor mondta tegnap, amiből nem tudom, hogy mennyi igaz, de hogy a vezetőség nem számít rá és kifele kacsintgat… pl Lampard irányába.

   • Blue One

    Elvileg a vezetőség nem számít rá, de ha jön az új edző ő még megvétozhatja. Ez mindent elmond a vezetőségről és a gondolkodásmódjukról… Nem kellesz ( egy élő klub legendáról beszélünk), de ha jön az edző és azt mondja igen, akkor majd mosolyogva aláírjuk a szerződést. Gusztustalan!

  • Szerintem lélekben már Fabrét készítik a kapitányi szalagra.

   • Rammschein

    LOL… Mou távozása előtt milyen szépen sétált ő is fel-alá a pályán.

    • Nevetsz, de ebben a keretben messze ő a legalkalmasabb erre.

     • Rammschein

      is, meg ez inkább olyan meghökkentő+irónia keveréke is…
      Mivel alkalmasabb Terrynél? Többet fog játszani a szezonban?

      • Úgy számold, hogy Terry már nem lesz itt, Ivával meg remélhetőleg nem számol komolyabban az új edző.

       • Rammschein

        Közben azon gondolkodom, hogy lassan angol player nem is lesz túl sok a kezdő 11-ben… a játékosok többsége spanyol ajkú… ez nem okoz(hat) repedést az öltözőben?

        • Nem hiszem, a Barcánál sem gond.

         • Rammschein

          Na jó de az spanyol csapat, ott ez nem hátrány!… ez meg Anglia. 😀

          • Joking aside, ez majd az edző személyén fog múlani. Ha képes egységessé gyúrni őket, akkor nem számít.

          • Rammschein

           Ja, majd kiderül… 🙂

     • Sir Idemitirjak

      Azpilicueta!

      • Ő mitől jobb? Volt egy percet kapitány is akárhol?

       • Sir Idemitirjak

        Idekerült 22 évesen Terry mögé, mégis hogyan lett volna kapitány eddig?
        Képes állandó jó teljesítményre, igazi harcos, példamutotó a motiváltsága és az elszántsága, illetve már van itt pár éve. Szerintem simán lehetne belőle egy vezért csinálni.

        • Szerintem az új edző pont nem fog ezzel kísérletezgetni. Ott van Fabre, aki beleszületett az angol fociba, csapatkapitánya volt az egyik legnagyobb angol csapatnak ráadásul minden téren rutinos klasszis. Hiába lennék én is Azpi-párti, Cesc kézenfekvőbb.

   • Endy919

    Más lehetőség nem nagyon van. Mondjuk én személy szerint Costára is ráakasztanám a szallagot , csak ő nem tud beszélni emberi nyelven.

    • Rammschein

     El tudom képzelni, valaki nem csinálja, amit kell… Costa meg beleáll az ember arcába és leüvölti, kb. 😀

    • “csak ő nem tud beszélni emberi nyelven.”
     Lassan egyszerűbb lesz a kisebbségnek megtanulni spanyolul… 🙂 lássuk be, JT kiválásával hányan is maradnak, akik nem beszélik a narancsvidék nyelvét? Öööö, (ha maradnak ők is, akkor) Brana, Matics, Zouma, Cahill, Hazard, Mikel, Ruben, Remy. Belőlük hányan is lehetnek a kb 13-15 fős keret tagjai? 🙂

 • Lehet számolni, hogy a középpályától hányan játszottak szerepet ebben a farce-ban:
  https://twitter.com/tabcomau/status/708924393024397312?ref_src=twsrc%5Etfw

  • Rammschein

   nevetséges… akárhányszor nézem… mindenki csak sétál, ez elszlalomozik köztük… cahill meg kenedy próbál belépni elé, a többiek meg csak nézik mögötte, jár a keksz.

   • Mikel ott tántorog, Iva így elcsúszik valamiért, mint valami síkos lófsz, Kenedy nézi Courtot, Cahill meg moonwalkol egyet. Zseniális.

    • Rammschein

     Előtte lehagytad Azpi zseniális szerelési, visszarántási kísérletét (ezt a batár nagy embert elég nehéz lenne lehúzni. :DD).

   • ktomi93

    Mint ha jelző bólyák lennének 😀

 • Petikee Sipos

  Egy régi irományom jutott eszembe a csapatot látva. Szomorú ez az idei identitáskeresés, a motiváció hiánya, hogy sehogy sem jött össze a lépés. Fáj, mint mindenkinek, de egyet kell értenem Zenzoval. Meg kell élni, együtt kell élni vele. A meccs első 40 percét láttam, utána a haverokkal ültünk össze egy kis sör pizzasütés kombóra. Nem bánom, hogy nem maradtam.

  Zuhanás a Sztüxbe…

  Elhalványult képek,
  érzések, emlékek.
  Szélcsend, majd szélzúgás.
  Hegytető, zuhanás.
  Lég: hűs. Halk ordítás.
  Víztükör: csobbanás.
  Merülés, fuldoklás.
  Mélyben sötét érdek.
  Volt, nincs; álmok, rémek.
  Félek beismerni;
  Kuporgok, mit érzek?

  Becsapódás után,
  mint légkörbe érő,
  lángoló üstököst;
  úgy morzsol a mélység.
  Már nem fáj. Most már nem.
  Minden mit ismertem,
  idő, szél, társaság,
  napfelkelte, dombság,
  talaj, realitás…
  Tükörbe csapódtam.
  És hirtelen vége.
  Láttam önnön magam,
  Darabokra törve.
  Utolsó erőmmel
  fölnézek. Nincs messze,
  még látok repülőt,
  napsugarat, sirályt,
  felhőt, és emberpárt,
  álomba beburkolt,
  Jégüvegpalotát.
  Hirtelen eltűnik,
  hullámsír összezár;
  Valami elmúlik.
  Ám valami új vár.
  Az áttetsző kék víz
  lassan sötétbe vált,
  hőmérséklet csökken;
  Mi ez az új világ?
  Hol vagyok? Lélegzem?!
  Látom, vagy képzelem?
  Korommély, áttetsző
  folyékony és szilárd.
  Jéghideg bizserget:
  megfagyott napsugár.
  Őrizni próbálom,
  mindazt ami vagyok:
  Szabadon engedek
  minden gondolatot.
  Miben különb eme világ,
  mint az odafönti?
  Mélabús és sötét.
  Itt is lehet élni.
  Mi engem körülvesz,
  elevenen halott,
  nem lát, hall vagy érez
  mégis befogadott.
  Megszűnik az idő,
  nincs már jelentése,
  szél átvált örvénybe,
  zölderdős domb pedig
  kopár árokrésbe.
  Fizikai való
  jelentését veszti
  eltűnik, mi fájó
  minden már csak lelki.

 • Aké eddig kimagaslóan jól tolja a Watfordban. Esetleg kaphatna itt is esélyt, de előbb adjuk el a Watfordnak alamizsnáért.

 • gorkaf78

  Féloff: Rafa menedzsere tudhat valamit: 3 évre írt alá Benitez a ‘Castle-nál, évi 6 millió (!) fontos fizuért. Ha most bennmaradnak, akkor +3 millió font jár neki. Ha kiesnének, Rafa veheti a kalapját, nem kell bénáznia a másodosztályban.

  http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/pl-busas-bonusz-uti-benitez-markat-ha-bennmaradnak-2489183

  • kasata91

   Még azt a kicsi örömöt is elveszik tőlem, ami marad….

   • Rammschein

    Hát a pincérnek már tuti nem kell majd felszolgálói állást vállalnia ezután.

  • myheartisblue

   Csak állok és bámulok, hogy mekkora összegekről van itt szó, és hogy vajon miért és hogyan gondolták ezt a Newcastle-nél. Nem mondom, hogy tudok jobb választást, de érződik a helyzeten, hogy tipikusan olyan, mikor meg van szorulva csapat és az esetleges megoldás a végkimeneteltől függetlenül irdatlan drága lesz. Úgy érzem kicsit későn lett megtéve ez a lépés.

 • Sir Idemitirjak

  Costa ügy:
  -Barry elmondta Costa nem harapta meg és így a FA ezt nem vizsgálja
  -viszont a szabálytalanság utáni reakcióját a FA kivizsgálja (kisebb fejelések Barrynek, illetve túl heves reakció)

  • Rammschein

   ha a FA akarja el tudja meszelni úgy, hogy sokat nem tehetünk a döntésük ellen…

  • Barry 10 év után szerzett egy jó pontot nálam.

 • kasata91

  Ott is a watford gól 😀

 • Troyes-PSG 0-9

  És mi még sírtunk, hogy 1-2-re vertek.

  • Rammschein

   Francia bajnokság, meh. 😀

 • Endy919

  Azért rendes csapat ez az Arsenal , mindíg tesznek róla , hogy ne mi legyünk a hét bohóc csapata. Köszönöm nekik ! 🙂

  • Még ne kiabáld el.

  • Endy919

   elszoktam sajnos.. 😀

   • Rammschein

    Fölösleges… xDDD Most kaptak még1-et. :DDDDDDDD

  • EZ komoly? 😀

 • Blue One

  Hahahahaha

  A lódarazsak eltömítették az ágyút(, ami már egyébként is elég régen sült el…)

  Hihetetlen, hogy még így se tudnak a döntőbe eljutni legalább. Végig hazai pályán játszottak, erős ellenfél nélkül.

  • Rammschein

   Már csak az kell, hogy a Premier League-ben is ilyen “jók” legyenek. Mondjuk már így is 8 pontos hátrányuk van… szerintem a bajnokságra már csak 2 esélyes van: a rókák meg a csirkék csapata… 🙂
   A BL-ről meg már nem is beszélek, esélytelen, hogy tovább menjenek. 😀

   • Blue One

    De mint tudjuk a rókák megeszik a csirkéket. Ha pedig nem bírnak el velük, akkor segítenek nekik majd az oroszlánok… 😀

    • Rammschein

     😀 Én nem bánnám, ha ezen múlna… kapjunk csak ki ellenük az utolsó fordulóban… ők megérdemelnék, mi nem. 🙂

    • Rammschein

     A vadász meg ágyúval vadászik… csak ez olyan, mint a Tapsi Hapsiban… xDDD (sikertelen és vicces. .P)

 • Rammschein

  Rosicky csinált egy üres kapus torresi mutatványt… lassan sírok a nevetéstől. :DD
  Hát még ha felmennék az útwengerre nevetni… 😛

  • babence

   Welbeck volt az

   • Rammschein

    ja… videóban nem őt írták… de igazából lényegtelen. :DD

 • Rammschein

  Ezek után a nagyobb vicc az lenne, ha a MU is kiesne a FA-kupából. 😛
  Lenne egy CP, Everton, Watford, Westham kvartett… :”””D mondjuk szerintem ezt így az Everton behúzná… de sosem lehet tudni. 🙂

  • Blue One

   Egyáltalán nem lenne vicc, simán benne van.

   • Rammschein

    Csak azért lenne az, mert nevetnék, nagyon. 😀

  • Nyerje csak meg a MU, akkor legalább marad a Luipán.

   • A MU ég annyira, hogy ez már nem segít Luin szerintem. LvG addig marad, amíg nem talál jobb edzőt a vezetőség. Mou ugye december óta képben van, ha vele jól állnak a tárgyalások, van Gaal már nem tud annyit nyerni, hogy megmentse a saját seggét.

    • Ha annyira ki akarnák csapni, már rég kicsapták volna szerintem. Most kivárnak vele, mint Moyesival, hogy érdemes-e rábízni még egy szezont. Ha bukják a BL-t, szvsz páros lábbal alárúgnak, de ha felkúsznak a negyedik helyre és mellé nyernek egy fakupát, még akár el is nézhetik neki az idei szerencsétlenkedést, és kedvesen betudhatják a konstans 5-6 sérültnek.

     • merész tipp, szerintem azért nem csapták csak ki eddig, mert ad1: (ellentétben velünk, ők tudták, hogy) azzal ezen a szezonon már úgysem segítenek + ad2: jóval kevesebb lelépti pénzt kell leperkálni a hollandnak, ha a szezon végével teszik ki.

      Persze nem alaptalan, amit mondasz, mert nekik nem elérhetetlen a BL hely, pláne látva a City és az Arsenal mélységeit így a hajrára fordulva. Csakhát mojzival ellentétben Lui kapott elég zsét is, hogy ezen alantas céloknál jóval komolyabb érmekért küzdjön, és hát az előző szezonnal ellentétben most még csak azt sem lehet mondani, hogy a többiek annyira hasítanának, hogy rajt-cél győzelmet arassanak, így befoghatatlanok legyenek, mert az élmenők egymást múlják alul, amire nincs igazán jobb mutatószám, minthogy a Leicester továbbra is az első helyen áll.

      • Szerintem ez a “szezonon nem segítenek” dolog azért sem áll, mert Moyest úgy kivágták a BL-helyek elvesztése után, hogy csak zörgött. Igazából az ő szempontjukból roppant mindegy lenne, hogy most Lui kap még egy kis időt, vagy most Giggs melegíti a padot Mou érkezéséig.
       Mivel 17 nyaráig van szerződése a hollandnak, ajtócsapópénzt így is-úgyis nyomatni kéne neki, de szerintem ez meg sem közelíti Mouét. Egyrészt neki eleve 3 éves szerződést kínáltak, másrészt nem hiszem, hogy a kivágása előtt fél évvel meghosszabbítják. Így én azt sem tartom mérvadónak, hogy most azért fizessék a hollandot még 3 hónapig, hogy kevesebb pénzt kelljen neki perkálni.
       Szerintem a MU-n belül még senki nem gondolta komolyan, hogy ez a team hasítani fog és neves serlegekkel zár. Ami nagyon hátráltatja a csapatot az az állandó 5-6 fontos sérült, amit mi is hasonlóan nyögtünk volna.

 • Blue One

  Pjanic hova férne be, ha leigazolnánk? Nem egy Fabregas 2.0? Minek igazolnánk egy ugyanolyan típusú játékost, mint a spanyol?

  Pjanic a 70. percben áll ma be egyébként, a 74. percben pedig már gólpasszt is adott.

  • Oscar helyére pont jó lenne, ha nem azt a feladatot kapná, hogy fusson vissza Fabre helyére robotolni.

 • Blue One
  • kasata91

   😀 😀 😀

  • bátrak, egy ilyen után itthon már nem lenne ép szélvédő a kocsiban 🙂

   • Rammschein

    Nem épp fiatal huligánnak néztek ki. :DD Egyébként lehet télleg nem lenne már üveg… mondjuk személyesen beszólva, elrohanva ezeknek sem volt merszük. 😀

 • Rammschein

  MU-ék x-eltek… kár, hogy nem egyből vereség. 🙂 Majd next time.

  • ktomi93

   Otthon x-eltek, benne van hogy a következőn buknak 😀

   • Rammschein

    Jó lenne. 😀

  • Rammschein

   ööö uncsiiiii… de tényleg. meg már lassan szánalmas is szerintem.

  • Sir Idemitirjak

   Remélem kacsa, mert kimondottan gyenge szezont fut, csak nem vesszük meg így is csillagászati összegekért..

  • Endy919

   Komolyan nem értem , hogy miért vannak úgy oda érte. Hiába nincs sok angol játékosunk az A keretben , de van jó pár fiatalunk akikkel meglehet oldani a HG problémát + az ő árából lehetne tehetségesebb védőt is . Pl. Varane , Marquinhos(ha rosszul írtam a nevét sorry)… de Hummels is vidáman ki jönne az árából és ő már picit többet tett le az asztalra.

   Az első lépesnek az átigazolásokkal foglalkozó embereket kell lecserélni. Utánna jöhetnek a játékosok.

   • Én azt nem értem, hogy az idei mutatványa után miért nem lehet egyszerűen megtartani Aké-t és/vagy Christensent. Ha most komolyan kiadunk egy valag pénzt Stonesért, az ismét elég amatőr húzás lesz.
    Főleg mivel idehozattuk Miazgát is, akit most már akár be is építhetünk.

 • Blue One

  No comment…

  Chelsea’s last 11 signings: Begovic, Rahman, Pedro, Djilobodji, Michael
  Hector, Marco Amelia, Miazga, Kenedy, Falcao, Pato, Danilo Pantic.

  • Szerintem sok minden elmond, hogy szummázva az elmúlt 3 átigazolási időszakot, messze Begovic volt a legnagyobb húzásunk.

   • Sir Idemitirjak

    Én azért odaraknám Kenedyt is, nem kis potenciál van benne.

    • Kenedy még kb. semmit nem mutatott. Volt 1-2 jobb meccse, de úgy …
     Igaz, hogy ez köszönhető az edzőinek, mert havonta kap szerepet és minden 2. alkalommal kirakják védőnek, de ennyivel még Bego közelében sincs, aki ősszel a legjobb játékosa volt a csapatnak.

  • nem lesz sokkal jobb a helyzet, de a lista nem pontos. Pato-t és Falcao-t ugyanis nem igazoltuk le, csak kölcsönben vannak. A listáról pedig hiányzik Nathan neve 🙂 viszont vele így még csak 10-nél járunk, Cuadrado a 11.

 • Blue One

  A bajnokság egyik, ha nem a legalattomosabb játékosa megint megúszta a büntetést… Annyi különbséggel, hogy most az UEFA nem látott semmi kivetni valót, nem pedig a FA….

  Egyébként a WHU elleni FA kupa meccsen is kiosztott egyet, csak akkor fejelés közben tette mindezt…

  De mint tudjuk Costa a legalattomosabb…

  • Rammschein

   csak az számít, mikor mi csináljuk, egyébként nem ér… mert ez így “fair”… oh wait…

 • Ez az Everton, hogy tudott ennyire lefocizni minket? nem lattam szerencsere..

  • Gondolom úgy mentünk ki, hogy jöjjön össze az újrajátszás, mert egy rohadt támadást nem voltunk hajlandóak normálisan végig vinni. Persze a védelem tett róla, hogy ne menjen minden terv szerint.

   • Rammschein

    Mondjuk eleve nem értem, hogy lehet így rámenni, hogy direkt újrajátszás legyen… ráadásul mi értelme lett volna? Nem lettünk volna később sem frissebbek szerintem…
    A védelem meccsek óta katasztrófa… támadás szintúgy… az egész… de akkor is ez ennek tekintetében elég fura ötlet lett volna.

    • Hazai pályán csak könnyebb lett volna túljutni az Evertonon, a Goodinsonban elég izzasztó lett volna kinyílni.

     • Rammschein

      A probléma, hogy lassan sehol sem megy, de lehet fikarcnyival több esélyünk lett volna talán… nem tudom.

 • PSG elleni paletta:
  Vereség-Győzelem–>Továbbjutás
  Döntetlen-Döntetlen–>Kiesés
  Vereség-Vereség–>Kiesés

  Csak hogy egy kis öröm is legyen a dologban:
  Ezek szerint két év múlva Győzelem-Győzelem kombóval kell továbbmenni!

 • Közben a Sky szerint Costát a piros miatt már elmeszelték 3 meccsre, de egy másik ügyben is felelnie kell, amiért felmutatta a középső ujját a hazai szektornak. Hivatalos ítélet 3 nap múlva lehet, állítólag a 8 meccs sem kizárt Suarez példáján okulva.

  • gorkaf78

   Lehet, hogy jobb is így. A hátralevő meccseknek nagy tétje már nincsen, bizonyíthat pl. Pato, hogy van-e értelme itt tartani jövőre is.

 • John Terry is 1 of 20 candidates who could take up a managerial role at Danish club Brondby

  • na, már edző? 🙂 mikor is, kb valamikor akkor, amikor JT először beszélt nyilvánosan arról, hogy egyelőre megszakadtak a nem létező tárgyalások közte és a klub közt a hosszabbításról, linkeltem a Bröndbyről egy cikket, akkor még úgy hitték, játszani megy oda 🙂 most már menedzser… jövő hónapban mi jön, tulaj? 😀

 • WudigessBoi

  Gyöngyöt a disznók elé:)

  • Jesus :))) ha nincs kréta és nem fekete a tábla, a tudomány meghal.

   • Mágnestábla is elég.

    • nono, ez Iván, nem Várhidi 😉 Magneto Péter már expert, Hegyi még csak advanced…

     • Ha segítene neki gyakorolni, az már szakmai átképzés lenne?

      • nem tudom… először papírra, ceruzával, aztán a vizsgán éles mágnesessel?

       • De autodidakta módon tolhatja hűtőmágnessel.

        • viszont, hogy le ne bukjon, először csak a hűtő belső oldalán játszhat

 • Okazaki vs Benítez 1-0

  • Sir Idemitirjak

   Egykori sikeredzőnk ellen egyből ollózás kell a gólhoz, mennyire húzós megrakni most az NUt?

  • Rammschein

   Nyerje csak meg a Leicester… 🙂

 • Chelsea out of every European competitions in next season. Conte took Juve in 2011 in same situation. Juve ended up winning the league.

 • myheartisblue
  • Pedig már gondolkodtam, hogy hogyan lehetne megírni a búcsúposztját 40 karakternél többre…

  • Rammschein

   Ez még önmagát is becsapja, ha azt hiszi itt sok esélye van…
   Ha egy olyan ember, mint Rami megtehette, hogy Kínába menjen…na rajta igazán nem lepődne már meg senki ha oda menne.

  • Rammschein

   Jól megnőttek a gyerkőcök…na meg Terryn is lett pár ránc. 🙂

 • a balfasz, még mezt égetni sem tud nomrálisan 😀 LLLúúúzer.

  • Rammschein

   Ez nem indián füstjelet akart csinálni, a baromja? Nem mintha Wenger tudna navajo-ul… :DDD

  • Endy919

   Minta szurkoló.

  • myheartisblue

   Ilyen ez mikor a morci útwenger fanok begurulnak.

   • Akkor általában csak eltűnik az oldaluk egy napra.

    • Sir Idemitirjak

     Aztán az utolsó tétnélküli meccsen nyernek 3 góllal és Wenger lesz a zseni becouse he knows!

     • Várj csak mi lesz, hogy ha behúzzák a Barclay Oceania Cup-ot….

 • Benézett egy kis anomália a ManU műsorában, ha…

  Ha a ManU a héten leverné az EL-ben a Poolt (persze nincs rá sok esély, 2-0-ás hátrányból, de hát sosem lehet tudni), akkor gyakorlatilag nincs elérhető hivatalos időpont a WHU elleni FA-Kupa mérkőzés megismétlésére. Ezzel nem számoltak az FA-nél, mikor ennyivel előrébb hozták a szezont az Eb miatt 😛

  As explained on the BBC, if United manage to beat Liverpool, there’s going to be an almighty headache:
  There is a problem already as the first two free midweek dates are ruled out due to the international break. The next two are reserved for Uefa competition. There is a financial penalty if domestic matches are arranged during this time but with the week before the semi-finals on 23 and 24 April too close logistically, some kind of European clash looks inevitable even without the major added complication of Louis van Gaal’s side still being involved in the Europa League.

  :))

  • Jövőre már úgy is törlik ezt az idétlen újrajátszásosdit, remélem még utólag ráfaragnak arra, hogy nem előbb eszméltek.

   • nem lenne itt semmi baj az újrajátszósdival, ha az FA nem dönt úgy, hogy ellentétben a klubcsapataival, aminek a nemzetközi meccsek miatti igényeit rendre leszarja, nem kezd bele a menetrend teljes előbbre rendelésébe, hogy idióta módon tolja a válogatottat az Eb-n.

    Az újrajátszás meccsbevétel + tv-s közvetítés, semmiképp sem idétlen. Jól megfontolt (gazdasági) indokok vannak mögötte.

    Viszont ez az egész egy újabb figyelmeztető jel az idiótán elfogadott téli, katari Vb tervét illetően. Már persze, ha az a döntés helyben marad egyáltalán, vagy lesz még jövőre is FIFA 😀 lassan már ott sem maradnak sokan, ma is újabb három tagot bannoltak a szervezetből. Lassan már ott is csak a nyomozók maradnak. #faszomkorruptszervezetek Persze azon sem lepődnék meg, ha lassan az FA-nél is szétnéznének, Costa kezd lassan túl nagy rutint szerezni az odajárásban, miközben a többiek egyre-másra úsznak meg lényegében mindent.

    • Maga az újrajátszás szvsz nem több, mint egy filmbe rakott időnyújtás, hogy kijöjjön a 70 perc és ki lehessen adni dvd-n bevételért, ahogy te is mondtad.
     Én el nem tudok képzelni nagyobb szívatást egy BL/PL-ben is serlegre hajtó csapatnál, mint hogy a kettő mellett értékében teljesen eltörpülő sorozatban kétszer kelljen lejátszani ugyanazt a meccset, főleg napokkal a másik kiütéses kupa előtt/után. És ez nem csak idén van így. Gazdaságilag lehet, hogy megéri, szakmailag csak nyűg. Nem csoda, hogy végül kiveszik.

     • Javítom magam, nem jövőre, hanem 2018-tól szűnhet meg jó eséllyel az újrajátszás.

     • Nem kötelező senkinek FA-Kupát nyerni, szóval ilyen szempontból érthető az FA igyekezete is, mert valamelyest ez is azokat a “kis” (?) csapatokat nyomja, akik nem küzdenek PL és/vagy BL címért. Ha megerőltető, tessék beáldozni. A City is megtette. Mások is korábban. Ezzel nyilván magunk ellen is beszélek esetenként, de akinek ez nyűg, dobja el.

      • De most akkor legyen az a két lehetőség, hogy vagy nem egyenlő a küzdelem, vagy áldozzák be? Mert ennyi erővel be is szüntethetnék a sorozatot.

       • Egyenlő küzdelem? :DDD

        Már miért kellene beszüntetni? Indulók vannak? Győztes is lesz, ha a Chelsea adott évben a soron következő BL meccsre koncentrál inkább, mert nekik az a fontosabb épp? Az FA-Kupának nem az a lényege, hogy valami nagy csapat megnyerje, hanem, hogy legyen végső győztese. Sőt, mivel kifejezetten arról híresült el a kupasorozat, hogy itt a kicsit is képesek az óriásölésre, még jót is tenne a sorozatnak, ha a Wigan után ismét valami underdog csapat nyerné a sorozatot… nem ritka, hogy legalább a döntőig eljut egy oda nem várt csapat (csak időrendben visszafelé tavaly ott volt a Villa, egy évvel korábban a Hull, de nemrég játszott döntőt a Stoke vagy a Pompey is)

        • De most szakmailag miért jó az újrajátszás, ezt mond már el nekem. Miért éri meg előnyt adni az egyik csapatnak azzal, hogy közben az ellenfél még egy másik kupában viaskodik, ők meg csendben rápihenhetnek erre a kettőre?

         • attól függ, mit értesz “szakmailag” alatt. Mivel a foci is, mint minden, a pénzről és a bevételről szól, ezt már leírtam feljebb. Meccsnap, jegybevétellel és tv-s meccs. Mez, büfé, műsorfüzet, had ne mondjam tovább.

          Úgy érzem, nagyon abból a szemszögből nézed, hogy egy nagy csapatnak ez milyen rosszul is jöhet. De ez rajtunk kívül kit érdekel? Elvileg egy ilyen csapatnak a B csapata is le kell tudjon nyomni bármilyen meccset, ha ott a másik sorozat. Ez nem lehet kiválogatni az alapján, hogy csak azok játszanak már meccset, akiknek épp jó, mert nem két rangadó közé esik, vagy az egyik épp a feljutásért küzd, a másik meg a kiesés elöl menekül, a harmadiknak fontos BL meccse lesz, a negyediknek épp a bajnoki címért futott küzdelemben jön létkérdés meccse, de az ötödik csapatnak meg pont minden faszául jött ki közben, mert se ki nem eshet, se bajnok nem lehet, (már) nincs nemzetközi meccse, és így rápihenhettek, ráadásul a többi felsorolt dolog miatt nekik most épp ez a főprioritás? 🙂 Már ne érts félre, de ez olyan, mintha a BL sorsolás miatt azon dühöngenél, hogy bizonyos nagycsapatok már a csoportkörben milyen genyó csoportokba kerülnek, de ezt nyilván hülyén jönne ki itt támadni, mert míg a City mindig beszopja, mi meg jó ideje lófasz csoportokat kapunk…

          Mindenki tudja, hogy az FA-Kupában ha eléred ezt a szintet, akkor kétmeccses forduló jön. Tessék vele tervezni, ha akarod a végső sikert. Ha meg nem, told fel az ifit, azt cső.

          • De várjál. Itt most mi az újrajátszásról beszélünk. Az meg nem jó senkinek. Sem annak, aki a feljutásért küzd, sem annak, aki a bennmaradásért, sem annak, aki a BL-ért, sem annak, aki a bajnoki címét. Egy szóval senkinek. Még szerintem az is szívesebben zavarja le ezt egy este alatt, amelyiknek már tökmindegy.
           Egyszerűen szakmai szempontból nincs benne semmi pozitívum. Teher az edzőnek, teher a játékosoknak.
           Ezt most már az FA is kezdi megérteni, két év múlva várhatóan eltörlésre is kerül az egész revansosdi. Senkinek nem fog hiányozni.

   • Ezt mar joideje mondja mindenki, elkepeszto milyen szabalyok vannak az angol kupakban amugy, ezzel az ujrajatszosdival az elen, de az azzal is, hogy a ligakupaban az away gol csak a hosszabbitasban jatszik, meg stb.

  • Endy919

   Remélem tovább jutnak 😀

 • ( OFF: Cech nézz már rá a mailjeidre, kösz )

  • zsír 😀

   halálos :))

   If you ignore tonights game I am still unbeaten as manager of Newcastle United Fact

 • Sandic
 • 17:00 Chelsea-Ajax U19 BL
  Az ifik még megmenthetik a szezont! Gyajrá!

  • továbbmentünk. Szép. Bár az Ajax már nem tündököl annyira a menő ligák ifi tehetségekkel való ellátásában, mint 20 éve mondjuk, de egy korosztályos Ajaxot elverni mindig becsülendő. Szép volt fiúk.

   • Meg is van, mit érdemes követni májusig.

 • gorkaf78

  HIVATALOS:

  Conte távozik az olasz kispadról az EB után.

  • Ez amugy nekunk nagyon rossz megoldas, meg ha Conte a jo valasztas is, tul keson jon szerintem.

   • gorkaf78

    Egyetértek.

   • Miért jönne túl későn? A csapat fele úgyis az EB-n lesz, ameddig véget nem ér, semmit nem tudna így sem kezdeni.

    • gorkaf78

     Gondolom, úgy értette a kolléga, hogy addig sincs ideje a Chelsea-vel ‘elméletben’ foglalkozni (taktika, igazolások, személyi háttér), és ez nem annyira jó. Ilyen szempontból jobb lenne egy jelenleg állástalan menedzser.

     • Jelenleg állástalan menedzser? Hát ki?

      • gorkaf78

       Most nem értem, mit nem értesz. 😀 A csapat szempontjából jobb lenne egy jelenleg állástalan menedzser (mint pl. Détári Lajos :D), aki már mondjuk május 20-án munkába állhatna, ismerkedhetne a klubbal, a körülményekkel stb. De Conte jó lesz, remélem, csak annyi vele a gond, hogy úgy fog a játékosokkal együtt beesni a klubhoz majd július végén.

       • Félreértettél. Konkrétan ki lenne az az állástalan menedzser, akire rálehetne bízni a csapatot? Aki neves edző, és aki tényleg képes lenne újraszervezni az egységet?
        Igazából arra sem emlékszem, hogy mikor volt utoljára ilyen edzőnk.

        • gorkaf78

         Mivel Rafa most lett épp a Newcastle edzője, ezért nem tudom. 😀

         Talán Ancelottit tudnám elképzelni, ha jól tudom, ő szabin van.

         • sajtee

          Ő megy Guardiola helyére a bajorokhoz. Plusz őt nem hiszem, hogy vissza hozta volna Abra.

         • Ancelotti kövi idénytől a Bayernné, ő is kiesik.

          • gorkaf78

           Igen, tudom, de jelenleg állástalan :D. Gondolom, nem is volt opció, mert akkor tuti hallottunk volna híreket korábban arról, hogy felvették vele a kapcsolatot. Amikor ő volt az edző, tetszett a játéka a csapatnak, ezért is írtam őt.

          • Igazából Conte most a legkevésbé elfoglalt edző szerintem. Nem kell 3 terepre figyelnie, mint Simeonééknak, csak egyre, és arra még el sem kezdődtek a készülések.

          • gorkaf78

           Ez is egy jó nézőpont. Én annyiban tartok egy kicsit az olasztól, hogy ‘idegen test’ lesz Angliában, relatíve kevés, pontosabban zéró külföldi tapasztalattal. (Eddig csak olasz csapatot edzett, ugye.) De lehet, hogy pont ezzel fogja felkavarni az ‘állóvizet’. Pirlo pl. nagyon dícsérte, hogy mindene a futball, azzal fekszik-kel.

          • Az a gond, hogy ez minden szóba jöhető edzőre igaz, kivéve Pellegrinire meg Benítezre(aki még lehet szabad, ha kiesik a Castle), akik meg csak még inkább Contéra sarkallanak.

          • Sir Idemitirjak

           Illetve Terry és Ivanovic nélkül nem lesz igazi nagy hangú vezér az öltözőben, így kell és lesz helye is egy “agresszívabb” edzőnek.

          • gorkaf78

           Lehet, hogy nem is kell az az idézőjel. 😀 Igazából mindig is irigyeltem a történeteket Sir Alexről, hogy képes volt előkapni a ‘hajszárítót’ a félidőben, ha nem játszott jól a United. Jót fog tenni a keretnek sztem is, ha előkapja majd Conte a korbácsot.

          • Rammschein

           Nekem azért tetszene kiváltképp Conte, mert ha előkapja az idegbeteg eszközt (:D), akkor azzal talán végre rendet lehetne tenni a fejekben… mert ez az “alamuszi nyuszi” mindent megengedek a játékosoknak féle nyugger nagypapi típusú edző, akármit csináljanak…nem cserélem le ha szarul játszik az öreg/sztár… ez minden csak nem megoldás… hátha ezt az új ember megtudja oldani… aki meg játékos és nem képes végre “”behódolni”” és a csapatért játszani annak adieu kéne, hogy legyen.

          • Sandic

           Amikor ő volt az edző, még más világ volt nálunk. Amikor anno Hiddink volt először interim, akkor sem játszottunk szarul, most meg ő sem tudott szarból várat építeni…

      • Rammschein

       pff… Mourinho… :DDDDDDD Neki nincs állása perpill. :DDD

       • Szóval ha nincs, mi csinálunk? Cseles.

        • Rammschein

         Kivételes esetekben karrierekben szokott lenni, olyan, hogy szakítanak a felek majd újra összejönnek, ha minden optimális… lásd Mourinho második eljövetele (JUJJ :D)… de én kizártnak tartom, hogy fél év alatt 3-szorra is vissza jönne… szerintem ez a hajó örökre elúszott… szal az ott fent csak egy poén akart lenni. 🙂

 • Sir Idemitirjak

  Van der Wiel valószínűleg nem hosszabít, sokáig célpontja volt a csapatnak, viszont az elmúlt években eltűnt a PSGben, de szerintem ingyen az amúgy is szellős padra simán elférne.

  • Endy919

   Arra a 3 ligakupa meccsre és 1 FA Cup meccsre ?

   Azt lejátszom én is ingyen.

   • Dzsilobodzsi posztjára pályázol mi?!

    • Endy919

     Mert te nem fogadnád el ? 🙂

   • új edző, új remények. Te meg nem kellenél senkinek az LR-en kívül töki, el kell, hogy szomorítsalak 😛 kommentelni lehet szar térddel is 😀

    • Endy919

     Nana !
     Elvileg már csak egy műtét vár rám és aztán 28 évesen berobbanok mint Vardy 😀

     • Eheh, ha így lesz, fizetek egy sört 😛

      • Endy919

       Ha így lesz VIP szektorban fogsz ülni :)))))

       • vip szektor? Na jó, legyen két sör 🙂

 • Sampaoli claims Chelsea will not hire him due to his lack of English.

  • Sir Idemitirjak

   Közben állítólag Contenak január óta fizeti a klub a nyelv tanulását. Igaz egyszerűbb ezt mondani, mint hogy Conte minden téren alkalmasabb nála.

   • Sampaoli nekem kimondottan nagy Scolari 2.0-nak tűnik. Felkapták, mert jó szövetségi kapitány, de Európában nullkilométeres. Előbb legalább annyit tegyen le, mint Kanalas-Viperás.

 • myheartisblue

  Controversial Conte? Az eddig egyik legjobban elgondolkodtató cikk arról, hogy mivel is kell számolnia a Chelseanek ha Conte és az edzői stábja érkezik (és 1-2 éven belül lehet h. megy) és akkor mi klubunk marad hoppon. Ráadásul ezt nem is akárki, hanem Ray Wilkins óva intése a csapat felé. Ti mit gondoltok erről?

  http://www.skysports.com/football/news/11668/10205815/antonio-conte-could-re-shape-chelsea-coaching-staff-ray-wilkins

  • Rammschein

   Hát nem tudom Mou is ide hozta a stábját meg el is vitte…
   a 2 tesó (lol szépen munkát adott nekik) még elmegy… de a fitness coach-nak meg a másik két (ezek milyenek?) edzőnek nem látnám sok értelmét, mert ezekben nem vagyunk annyira rosszak szerintem…
   majd kiderül.

  • azért a nagy óva intést én nem látom benne, csak annyit mondott, hogy van min gondolkodni a csapatnak.

   Amúgy ebben nincs nagy durrantás, a legtöbb edző hozza a saját stábját.
   Holland már amúgy is kifelé kacsintgat, szerintem amúgy is lehet, hogy távozik, a többiek meg hát, ces’t la vie. Annyira nem hiszem, hogy fájni fog a csapatnak. A lényeg, hogy Lollichon maradjon, a többi felőlem cserélődhet. Egy klubközeli (klubhoz kötődő) emberre amúgy is szükség lesz, az lehet Holland, vagy, ha ő távozik, maradhat Newton, de felőlem Conte idehozhatja akár Zolát is 😀

   Idén az orvosi csapatunk is eléggé fél munkát végzett ahhoz, hogy ne marasztaljuk mindet, ha Conte abba is beletúrna.

  • lamps8

   Wilkinst pont megpróbálnám visszacsábítani, ő egyszer már jól működött egy digó mellett.

 • Megvan a szombati elhalasztott Pool meccs időpontja: május 11. 20:00

  De, ez még változhat attól függően, hogy a Pool v a MU jut tovább az EL-ben 🙂 (az FA-t mindkét eset szopatja 😀 )

  • Rammschein

   na, csak had szopjanak ők is, ha voltak annyira töketlenek, hogy a kedves béna angol válogatott érdekében előrébb hozták az egész bajnokságot…
   egyék, amit főztek. 😛

 • lamps8
 • Nyáron 20m+Moses Payet-ért? Szerintem nála jobbat nem találnánk középre.

  • myheartisblue

   Az lehet, de Payet nem akarja elhagyni a West Ham-et. Ráadásul 29 éves és szerintem nem nem ér meg 20m+Moses-t.

  • A BL mentesség nagy visszatartó erő lesz a nyári ablakban, ez tény, de azért bízom benne, hogy egy 29 éves franciánál találunk jobbat ennyiért…

   • myheartisblue

    Így van, akkor már inkább Ross Barkley<—20M+Moses.

    • :DDDD talán 50+Mosesért a miénk lehet.

     • myheartisblue

      Nah jó, azért kicsit elhamarkodott volt ez. De azért annyit sem ér meg…

      • Ameddig úgy veszik a Luksókat ahogy, addig támadó HG-kat nem igazán érdemes venni-

       • myheartisblue

        Érthető, de azért kétségtelen és ugye nem csak én(és Te) látod szükségesnek, azt, hogy márpedig a mi csapatunkba kell egy KT/KTK mert Oscar egyedül hát gyenge, és Fabregast a vak is látja, hogy nem ott kell használni.

        • előbb várjuk meg, ki lesz az új edző, és mit akar játszatni a csapattal. Ha az 4-3-3 v 3-5-2, akkor nem biztos, hogy oda kell néznünk játékost. És ahogy Oscar formáját elnézzük, az sem biztos, hogy “mellé” kell keresni valakit, bár sokatmondó, hogy nem adták el Kínába sokért.

         • Szerintem a kínai üzlet megbukásában Oscarnak is szerepe volt. Oké, hogy Rami, aki mindent megnyert dobbantott, de Oscar kb. ezzel fel is adta volna a karrierjét. Ha befut egy jó ajánlat a Juvétól, szvsz nem állunk az útjába.

          • csak a Juve feleannyit sem fog kínálni érte, mint a kínaiak adtak volna. Mivel nem lesz BL, ezért ‘jó’ játékosokat csak erősen áron felül fogunk tudni megvenni. Értelmetlen eladni egy Oscart a Juvének húszért, ha még Payeteket is harminc körüli áron kapunk meg, nem is beszélve a minőségibb játékosokról.

          • Nem kétséges, hogy a Juve feleannyit sem ad (bár 35 millát szerintem biztosan), de nem is erre akartam célozni. Kicsit úgy éreztem, hogy te a klub ideológiájának tudod be, hogy Oscart nem engedték, ami szerintem nem igaz. Inkább csak egyrészt kellett mer nincs más, másrészt ő sem akarta eladni a karrierjét. De lehet csak én értelmeztem félre.

          • Nem vitatom, hogy Oscar nem akart menni, ennyire fiatalon csak nem akarja kinyírni a karrierjét (bár braziloktól láttunk már ilyet, hogy mentek a pénz után). Viszont úgy őszintén, egy játékosnak vajmi kevés beleszólása van, ha a klub úgy gondolja, mennie kell. És ha a board hetven millára azt mondta: nem, akkor nehezemre esik elhinni, hogy feleannyiért elengednék a Juvéba, olyankor, mikor csak erősen felnyomott árakon tudunk megszerezni bárkit.

          • Szerintem itt az volt a döntő tényező, hogy ott van Oscar, egy aránylag régi játékos, aki beépítettnek mondhatja magát, a posztjára más nincs, a szezont meg meg kéne menteni, különben mi a péknek hoztuk Hiddinket. Plusz elnézve a kínai menetet, bármelyik időszakban befuthat egy hasonló ajánlat, annyira nem volt essential most elfogadni. Ehhez meg gondolom hozzájárult az, hogy sem Hiddink sem Oscar nem akarta az üzlet létrejöttét.

          • továbbra is végtelenül romantikus gondolatnak tartom, hogy Garnovszkaja meg Emenalo komolyan foglalkozna Oscar kívánalmaival, ha úgy döntenek, hogy nekik kell az a 70M. De még ennél is merészebb gondolat, hogy bárki is kikérte volna Hiddink véleményét.

           Abban viszont lehet valami, hogy úgy gondolták, még jöhetnek ilyen ajánlatok Kínából a nyáron is, ezért nem égette őket a dolog, pláne, hogy akkor még nem volt biztos, hogy nem lesz BL.

          • Miért, most akkor arra nagyobb az esély, hogy azért nem passzoltuk el, mert az nem illene bele az ideológiába, vagy mert az illetékesnek annyira fontos az Oscar-esszencia, hogy inkább visszaküldtük a bontatlan borítékot?
           Igen, szerintem ebben szerepe volt ugyanannak az elvnek, ami miatt idehoztuk Hiddinket, hogy akkor mentsük meg ezt a bágyadt szezont. Sok értelme úgy nem lett volna, hogy már rá egy hónapra kibaszarintunk 2-3 játékost a tienanmen térre.

         • myheartisblue

          Szerintem a 3-5-2 kizárt, és úgy rémlik Conte mondott olyasmit, hogy nem szereti átformálni egy csapat régi formációját. De ez tényleg kiderül majd, mert ez az ő fejében dől el. De szerintem a 3-5-2 lehetetlen a mai PL-ben.

          • a 3-5-2 nem lehetetlen, és én nagyon remélem, hogy valami affélét fogunk látni az új menedzserrel.

          • myheartisblue

           Meddig is játszott idén az MU 3-5-2t? Milyen eredményeket hozott és kivel játszanád ezt meg? Terry(35), Iva(32), sérülésből visszatérő Zouma vagy Baba-val?

          • Ja, és ha a MU-nak nem ment, akkor már az nem is működhet? 🙂

           A 3-5-2-höz mondjuk a JT-Brana-Zouma pont jó lenne, de valahogy erős kétségem van afelől, hogy a háromból mindhárom a Chelsea kerettagja lesz még augusztusban is.

          • myheartisblue

           Szerintem azt csak egy egészséges Zouma vinné el a felsoroltakbál. Ez azt jelentené hogy Azpi padozna(vagy a jobbszélen fel-let nyomna?! Dehát ez RAMISTEN karaktere! oh de hiányzik! és Kenedy lenne a baloldali futónéger?

          • Sir Idemitirjak

           AVB probálkozott amúgy valami hasonlóval, ott Romeu volt aki a támadásoknál “védő” lett és így a széleken wingback módra futhattak a mieink.

          • de AVB rosszul csinálta, mert agyig feltolta a védekezést, amit olyan lassú védőkkel, mint JT nem lehet megcsinálni. Ő ennek ellenére mégis, mindenáron. Hát, úgy is járt.

    • nem hiszem, hogy az everton nagyon kiárusítana jelenleg. Megjött az új tulaj, lesz pénz megtartani őket.

   • Egy komolyabb jelölt van, az Angliában még érintetlen Pjanic, akiért szerintem bőven 30 fölött kéne fizetnünk. Benne van a Pedro-faktor, ráadásul ő tényleg indul a BL-ben nagy eséllyel.
    A másik, amit pedzegetnek az Hamesz, akit a Real Hazardért adna. Szerintem ennyit nem igazán ér meg a dolog.

    Payet meg még mindig a legjobbnak tűnik, ha a lehetőségeket nézem. Idén a PL egyik, ha nem a legjobbja posztján. Oké, valószínűleg már csak 3 max 4 év lenne benne, de engem speciel nem igazán érdekelne, ha így hozná azt le, főleg ha számításba veszem a mostani alternatívákat.

    • nem vitatom, hogy a szezon egyik legjobbja, csak annyit mondtam, hogy maholnap 29 lesz, és mivel mózi is ér vagy 9-10 millát, a húszhoz adva 28-30M font már elég szép pénz egy Payetért, aki ráadásul többnyire Hazard-poszton nyomta a szezonban.

     • Ennél olcsóbban a jó életbe nem találunk minőségi játékost arra a posztra. Max ha kísérletezünk, de olyat mi ritkán csinálunk. Most ha van benne nagyon-nagyon durván fél jó évtized, akkor legyen. Addig úgyis feltűnik egy tucat belga meg spanyol tehetség, akikből egyet esetleg ide tudunk csábítani.
      Egyébként valóban néha szélső volt, de ott is többnyire azokkal a skillekkel villogott, amit itt Oscartól várnánk.

      • Olcsóbban lehet, hogy nem, de ennyiért azért van opció bőven, ha csak a PL-t nézem is, ott van Ayew, Wijnaldum, vagy Mané. Persze a nagy álom az Eriksen lenne (még a buta csirkés múltját is elnézném neki), de jelenleg pont nem abban a helyzetben vagyunk, hogy mi hozzunk el onnan egy key playert…. :/

       • Az említett játékosok szvsz pont egy fokkal Payet alatt vannak. Ayew meg szerintem nem is tkp, én a válogatottban általában a szélen láttam. Manét dettó.

        • myheartisblue

         Mané is jól jönne a csapatba, csak hová? Mert, hogy a Leicestert szétkapják az tuti, hátha mi is jól járunk belőle…

         Amúgy most, hogy így elbeszélgetünk róla mennyire kibújik, hogy mekkora probléma az, hogy ez a BL-bukta. 🙁

         • Mané éppenséggel a szenteknél játszik, de sebaj 🙂

          “Amúgy most, hogy így elbeszélgetünk róla mennyire kibújik, hogy mekkora probléma az, hogy ez a BL-bukta. :(”
          Ez benned csak most és e kapcsán tudatosult? 🙂

          • myheartisblue

           Ahh my sorry! Itt Kanté-ra gondoltam. Egyébként személyes tapasztalat alapján pobálok akkor aggódni a dolgokon amikor már megtörténtek, nem pedig előre, mert sokáig ezt tettem és ez nemjó.

           De visszatérve, tényleg szokatlan érzés az, hogyha beszélünk egy sztárról, akit szívesen látnánk a csapatban, de ezentúl ez határolja majd meg a dolgokat. Hogy lesz így bomba igazolás bárhonnan is? Amúgy úgy gondolom, hogy az MU-is ezmiatt gyengélkedik évek óta, egyszer kiesett a menetből és látjuk milyen nehéz visszamászni.

          • Ha eleget fizetsz, bárki eljön, de a BL hiány az fék, az tény. De ettől még a Chelsea vonzó célpont, mert benne van, hogy máris “visszajutnak” a BL-be. Akinek eddig is a Real, Barca, Bayern volt a cél meg az álom, annak továbbra sem felel meg a Chelsea, de ez nem lenne másként, ha épp BL-t nyertünk volna sem. Csak most, jobban meg kell kenni a madzagot mézzel, ha komoly játékost akarunk hozni, pláne olyan csapatból, aki ott lehet a BL-ben a következő szezonban.

           A MU pedig azért gyengélkedik szvsz, mert nem a csapathoz illő edzőkkel próbálkoznak, ráadásul elvertek egy halom zsét, viszont rendre “előre”, orrnehéz a csapat, miközben hátul meg tizenéves sihederek kergetik egymást a gyengélkedőből ki s be.

        • Ayew játszott mindent a szezonban, de mondjuk Mané kb ktkp játszott a Sotonban. Ráadásul Mané nem az első, hanem a második jó PL szezonon van túl, és lehet, hogy egy fél fokkal az idén tényleg nagyot menő Payet alatt van, de viszont 6 évvel fiatalabb is…

         • Mané inkább szekunder csatár, mint karmester. Vele szerintem sokkal nem lennénk beljebb, mint Oscarral.

          • akkor viszont hagy kérdezzek vissza, mennyivel lennénk beljebb Payettel, mint Manéval? Most ezt nagyon a példa kedvéért mondom, nem Mané mellett akarok kardoskodni, vagy Payet ellen. Mindkettőt kb 5-6x láttam játszani a szezonban, azaz nem sokszor, szóval a kérdés komoly, nem vitázni vagy viccelni szeretnék.

          • Payet pont azt hozza a WHU-ban, amit itt Oscartól elvárnánk. Vezére a támadásoknak, elég jól osztogat, ível, a lövőtechnikája meg messze kiemelkedő.
           Mané meg kb. Kenedy-féle plaja, ha most a csapatból valakihez hasonlítanom kéne.

          • apropó, azt olvastátok, hogy Kenedyt vinné a bárka?

          • Nekem ilyenkor mindig eszembe jut Romeu. Őt leadtuk a Sotonnak augusztusban, de azóta semmit nem hallottam róla.

          • myheartisblue

           Igazolhatnak ők egyáltalán? 😀 De amúgy beleillene abba a csapatba, minthogy hasonló a játékstílusa. Cuadrado, Miazga netán Djilobodji nem érdekli őket?

          • A belga Dzsilobodzsi az övék.

          • náluk ezt sosem lehet tudni, de ha nem, igazából akkor is, szóval mind1.

          • myheartisblue

           Érthető, de az árát és a korát nem tornázhatod lejjebb. Illetve 2-3 éves szerződésbe pedig nem fog belemenni. Itt persze Payet-ra gondolok.

   • kasata91

    Őt már Wenger figyeli 13 éves kora óta 😀

    • roze79

     huhh…erről ez a kép jut eszembe 😀

  • Endy919

   Szívtál?

 • Capello megmondta a frankót 🙂

  Fabio Capello has warned Antonio Conte he must be a success at Chelsea if as expected he takes over at Stamford Bridge this summer.

  Conte confirmed today he will be leaving his role as the Azzurri manager after Euro 2016.

  “Chelsea is a club that doesn’t protect you like Juventus do,” he told Fox Sports. “If Abramovich will buy you five or six players you can’t finish in fifth place.”

  • myheartisblue

   Ezt olvastam én is, maró kritika de igaz. És remélem ennek Conte is tudatában van.

   Bár minden esetre annyira abszurd elképzelni számomra, hogy Abramovic milyen megfontolásból teszi ezt a saját csapatával vagy ha úgy jobb pénzével? Mármint nem hozzáértőként mondja meg azt, hogy kit akar, mert úgy tűnik, hogy az adott játékos úgy tűnik a sexy-footballt játssza és szerinte ez elég támadó és a sokgólos focihoz. Ez egyszerűen érthetetlen, saját maga helyzetét bonyolítja.

 • PSV – At. Madrid 0-0
  At. Madrid – PSV 55. min 0-0
  56. min: jön Torres

  Na, tippek?

  • Torres duplával 1-1? 🙂

  • myheartisblue

   Citeh már 2-t is cserélt ott mi történt? Torres meg hát faszra húzza a PSV-t ahogy az egész PL-t… 😀 😀 😀

   • csak text covert nézem mindkettőről, kampány már 5 perc után megsérült, 25 perc után meg Otamendi is.

    Az amúgy a kemény, hogy beállt Torres az atletibe, a PSV máris vert egy kapufát 🙂

    A City viszont még így is biztonságban van, ellenben az ATMA nagyon meglepett, azt hittem, összesítésben ütik vagy öttel a PSV-t, aztán tessék, van kb 20 percük eldönteni rendes játékidőben.

  • amúgy az angol live cover kemény 😀

   22:05

   ATLETICO MADRID 0-0 PSV

   64: Atletico reply aggressively and former Chelsea defender Filipe Luis stings Zoet’s palms with a fierce right-footed shot before Carrasco rushes the rebound and volleys it well over the upright.

   ******
   once a blue, forever a blue 😀 volt itt egy szezont, máris former Chelsea defender :))

   • Majd lesd meg Moreno szerelését Nandón, elképesztő mennyiségű emlékhullám.

    • myheartisblue

     Arra a rohadt nagy műesésre gondolsz? 😀

    • ha csak be nem linkeled, erre nem nagyon fog sor kerülni… sem az atma, sem a bl, sem torres nem hiányzik annyira, hogy én magam erre rákeressek 😉

     • Ha lesz elérhető öszf. a videán, azt belinkelhetem, kérdés belerakják e ezt a csak számunkra eszményi jelenetet.

    • ja, amúgy a once a blue, forever a blue megvan itt is….

     22:12

     ATLETICO MADRID 0-0 PSV

     71: This is all getting a bit tetchy after that yellow card. A number of petty challenges are allowed to pass by Clattenburg before Torres goes down somewhat theatrically in an attempt to get a penalty but fails. Seconds later, Hector Moreno makes a magnificent sliding tackle on the former Stamford Bridge man to stop him from shooting just a few yards out.

     És ezt a közvetítést nem a chelsea.com írja… former Stamford Bridge man.. hát, a ‘man’-t azért átgondolnám, ha én írnám :))

     • Ha hozzátesszük, hogy MvG is játszik, tele van a pálya S/M-manekkel

      • megvolt nála is a vonatkozás-említés, nyugi 🙂

       29: So close for PSV! They attack with real menace down the left and Oblak gets a hand to the low cross from Chelsea loanee Marco van Ginkel

  • myheartisblue

   Amúgy az is elég életérzés, hogy Torres, Cuadrado, de még van Ginkel is BL-t játszik, mi meg már nem.

 • myheartisblue

  http://www.thesportreview.com/tsr/2016/03/fabregas-catches-pato-taking-selfies-in-his-car-after-chelsea-training/?

  Just Pato: erre van esze, de hogy a kondiját összeszedje Isten tudja honnan arra nincs. 😀

  • Asszem pont ma 1.5 hónapja van nálunk, de egy percet nem játszott eddig. Lesz jó 9 meccse meggyőzni a vezetőséget, hogy miért is ő a jövő egyik pillére.

   • pillére…. hogy nem hullott atomjaira a klaviatúrád magától :))

   • myheartisblue

    Hát az csak azért is necceske lesz, mert a bemutatkozó interjúban az angol elég gyéren ment 😀 Meg hát góljai és játékpercei száma sem épp Vardy-éval vetekszik hanem Miazgájával! 😀

  • valószínűleg soha többé nem ül majd jobbkormányos kocsiban, csak kellett valami emlék 😛

 • myheartisblue

  Viszont azt elviselném, ha Marquinhos megunná már a PSG-t és hogy már márciusban bajnok a csapattal, és no name csapatok ellen rúgnak 9-et és ilyesmit. És hát eljöhetne hozzánk KH-nak.

  http://talkchelsea.net/transfers/chelsea-target-talks-about-his-future/

 • MvG bekotorta a tizijét
  3/1 Stamford-man.

  • 3/3 Stamford-man

   • myheartisblue

    Bruma is belőtte ám, mert h. ő is nálunk játszott.

 • myheartisblue

  A kábszi rossz vol2.

 • Endy919

  Mr. Morgan társaságában sikerült végig nézni az Atleti -PSVt …. ismétlem magam , kellene a halálnak Simeone . 210 perc alatt nem tudtak egy szaros gólt rúgni a PSVnek!!!

  És a hollandok végig partiban voltak.

  Torres pedig a meccs egyik legjobbja volt.

 • Rammschein

  Na ma Wenger papa kiesik.
  A Juve- Bayern meg szoros lesz szerintem. 🙂

 • Pingback: SzevaStoke | Lion Rampant()

 • Pingback: Chelsea Fc » SzevaStoke()