What is this, behind this veil? Nothing.

nothingMi ez itt, a fátylunk alatt? Rút? Szép? Talán melle van? Éle van? Remény, vagy csak kínálja azt?  Idő, amire szükség lenne, vagy már el is szállt? Gondolatok s érvek, melyek egymásnak feszülhetnek, vagy pusztán önismétlő mantrák? Cél, amiért küzdhetünk, vagy csak értelmét vesztett bolyongás?

Emeljük hát fel a fátylat, és meredjünk mindarra, amit takar. Nem hit, érv, idő vagy cél. Ami visszanéz ránk, már csak az maradt számunkra: a semmi.

veilS a fátyol összeesik. Mi is tartaná meg? Mi tartaná meg a szezonunkat? Tíz perc alatt rúgott ki alóla minden még meglévő támasztékot az a szemérmetlen renyheség, amit a komplett csapat produkált. A születésnapunk előtti és utáni meccsel megajándékoztuk magunkat jó négy hónap preseason-nel, letéve Liverpoolban az egységes Hiddink-éra legszégyenteljesebb mérkőzését. Nem az a legdühítőbb az egészben, hogy kupa nélkül zárjuk az idényt, hogy nincs trófeaemelés Terry utolsó meccsein, vagy hogy az egész év ezáltal kárba vész. Én őszintén sosem hittem abban, hogy Guus idejön, csettint kettőt, és már miénk is az FA-kupa, csak mert ő az, aki, és mert egyszer már összehozta. Ez nem az a team, amelyiknek a legnagyobb gondja Scolari erőnléti laikussága a brit terepeken. Sokkal mélyebben gyökereznek a problémák, sokkal nagyobb a zűr a fejekben, cserébe kevesebb a vezéregyéniség, és azok is életük leggyengébb időszakát szenvedik. Várható volt, hogy amint szembekerülünk egy olyan csapattal, mely szintén komolyabb igényt tart a serlegre, a legjobb esetben is csak egy nagyobb adag szerencsével fújhatjuk ki magunkat, miután levesszük a vérrel-verejtékkel borított mezünket. De nem. A legfelkavaróbb az egészben, hogy úgy mentünk ki a pályára, mintha ez a kupa csak egy kelletlen ráadássorozat lenne a bajnokság és a Bl mellett, mely színeken továbbra is dominálva és heroikusan küzdünk az érmekért. Végül ez a felfogás sodort bele minket az életidegen, izgalommentes, sótlan és lelketlen semmibe.

Felesleges lenne enumerációt tartva egyenként kirostálni a hibákat. Annyiszor megtettük már… annyiszor festettük már le a személyi és csapati rendellenességeket, hogy kár lenne ismét ezek részletezésére kihegyezni a dolgot.

todo

Viszont többet idén idegeskedni ezeken már nem kell. Nincs több sorsdöntő fellépésünk, ahol szétizgulhatjuk magunkat, nem kell toporzékolnunk, ha porrá égünk, nem szükséges magyarázkodni sem, ha egy régen csak „kötelezőként” emlegetett összecsapást nem húzunk be, s ha valaki ismét jelentkezik egy bődületesen gyökér bénázással, kellemeset kacaghatunk, megkönnyebbülve a térdünkre csaphatunk, és bájosan magunk elé nézve nosztalgiázhatunk: „Emlékszel, amikor még egy ilyenen felhúztuk magunkat? Bezzeg, ha még tétje volna…”

Hát nem megkönnyebbítő érzés mindez? Nem akarjuk elfogadni, hogy mennyit nyertünk mindazzal, hogy ily gyarlóan minősíthetetlenek vagyunk? Nem kell többet fennakadnunk egy elkurrantott Cluttenburg ítéleten sem, sőt, semmilyen más bírói műhibán. Hát nem ez az ideális PL-nóvum, amiért minden érintett drukker és követő fohászkodik?

merre

Mindenki feltehette már magában a kérdést: hova tovább akkor? Nos… sehová. Ez volt az utolsó megálló. Finita la commedia. Ahonnan ki tudtunk esni, kiestünk, ahonnan meg nem, onnan már nem is tudunk. A BL-ért még versenghetnénk ugyan, de hogy stabilan megvessük a 4. hely közelében a lábunkat, minden meccset nyerni kéne innentől, ergo majdnem annyi győzelem lenne létfontosságú, amennyit eddig összekapartunk augusztus óta. Nem maradt más, mint a méla közöny, amivel tovább figyelhetjük a kalendáriumon a soron következő kabuki időpontját, amivel realizálhatjuk hajnalban magunkhoz térvén, hogy elérkezett a nap a legújabb rétegfelvonuláshoz, és amivel végül lezárhatjuk magunkban az elmúlt félév csapásait a maradék negyed agonizálásait szemlélve.

Értelmét veszti a reménykedés, hiszen minden téren elvétettük esélyeinket. Elenyészik az idő, hisz oly fölöslegesen sok van belőle, hogy végül mételyes teherré válik. Nincs helye a vitáknak sem a jelenünkről, csak magunkat ismételnénk újra és újra, míg végül az érvek éktelen közhelyekké válnának. Ahogy a csapat, úgy mi is funkciótalanná váltunk. Üressé. Nincs más dolgunk, mint várni. Nem kupára vagy sikerre. Célokra.

Az egyetlen húzás, ami még megmentené – kizárólag a szurkolók számára – a szezont, és tényleg megadná a meccseknek az érzelmi és izgalmi faktort, az fiatalok féktelen játszatása lenne. Miazga, Aina, Loftus-Cheek, Clarke-Salter,Traoré, Abraham, Kenedy… mindent, ami a csövön kifér. Persze ezzel a képpel rengeteg alkalommal eljátszottunk az évek alatt, és bizony most is csak esendő ábránd marad. A nyári EB meglövi az egyedüli mentsvárat, már csak emiatt is preferálva lesznek Hazard-ék, Pedroék, Cahillék. Vagy éppen ott ül Pato, akinek még le is kéne tenni 4-5 jobb meccset, ha már kölcsönbe idehozattuk valamiért. Így elképzelhetetlen, hogy a gárda jórészét ifik alkossák.

Így pedig visszatérünk ugyanoda: a sótlan és lelketlen semmibe.

gif

 • Pingback: What is this, behind this veil? Nothing. | Zongoracipelő()

 • (Nem is mondod, milyen fasza képet találtam neked? 🙂 Van még 1-2 a tarsolyomban)

  http://www.skysports.com/football/news/11668/10207466/chelsea-striker-diego-costa-will-not-face-fa-action-over-alleged-gesture

  No action will be taken against Chelsea’s Diego Costa, the FA has announced

  Most vagy a branyolnak van már túl nagy rutinja, és kidumálta, vagy az FA már megszánt bennünket 🙂

  • Rammschein

   Costa az angoljával.Kidumálta? :PP :DD
   Akkor már inkább megsajnáltak minket. 🙂

  • kasata91

   Ezen nincs mit kidumálni.

   • nem tudhatod, lehet branyolul ez azt jelenti, hogy kapjátok be az összes faszom, és az FA nézőtéri beépített ügynöke kezdi megtanulni a nyelvet, ha már Costa nem az angolt :))

    • Sir Idemitirjak

     Briteknél nagyon sokáig sértésnék számított ez a jelzés 🙂

   • Blue One

    Ezen tényleg nincs. Dobott egy peace-t a tesóknak. Akkor lett volna probléma, ha az a két új az ég felé néz…

  • Biza yata 🙂

  • Blue One

   Vagy esetleg rájöttek a FA sz fejek, hogy idén már semmi értelme nem lenne őt eltiltani.

   Majd gondolom augusztusban újra kezdik a nyomozást új bizonyíték miatt.

 • babence

  kié a vendégposzt? BlueCech, vagy anominusz?

  • az első talált 🙂

 • Bazzeg, mindjárt fejenállok.. Quad góljával már kettővel megy a Juve az übermeisterola ellen? 🙂

  • Sir Idemitirjak

   Legalább láttad ex gilisztánk gólját? Szegény védő még most is ül.

   • Rammschein

    Szerintem Conte vissza fogja hozatni, ha rajta múlik….

    • Sir Idemitirjak

     29 éves lesz és testileg kevés a PLhez, viszont ingyen van, akár jhvt is játszik, és képes lendületet hozni a csapatba, szóval miattam mehet vagy maradhat is.

     • myheartisblue

      Csak 28 lesz, de ez egyértelműen kiderült, Cuadrado nem Chelsea szint. Nem gondoltam, hogy valakit annyira nem tűrök el majd a Chelseaben mint őt. Pedro lassan konvergál hozzá, de azért nagy a különbség. Cuadrado semmi értelmeset nem tudott alkotni a PL-ben az nem neki való szint. Vele egyetlen célunk lehet, jó pénzért vagy egy másik játékosért+pénzért hasznosítani.

      • Sir Idemitirjak

       Dybala vagy Morata és akkor ott is maradhat akár Torinoba!

   • Rammschein

    elég bitang gól volt…

    • Sir Idemitirjak

     Majdnem dupla! Neuer elég ember feletit védett!

     • szokott olyat

      • Rammschein

       megesik, remélem kiesik a München… kivételesen Conte miatt most a zebrákkal vagyok. 😛 + unalmas már a Bayernt mindig sokáig látni menetelni, kell a friss vér. 😀

  • Rammschein

   öööö über-Bayern a végén kikap… a végén addig fajul a viszony Guardiolával (mióta kiderült, hogy megy a Cityhez, áll a bál)…hogy még a Dortmund el is kaphatja őket. 😛

  • Nálunk ezt lespwzte volt az alapvonalig, aztán küllőre esett volna.

 • Rammschein

  Épp azon mosolygok, hogy mehet Útwengeren a Wenger takarodj rigmus különböző cifra bemutatása…… :DD

 • Gera Zoli miniállama azt jól kihagyta. Ha belövi, simán eldől.

  • Sir Idemitirjak

   Tegnapi szép bukta után, ma is készülőben van a pénzügyi csőd, szóval ne dőljön csak el az!

 • babence

  bármennyire is örülök, hogy a bayern kiesik, azért ha a juve sokáig eljut, és mondjuk conte neadjisten ide szeretne majd hozni egy-két játékost onnan, akkor borsos árakat kell majd fizetnünk…

  • he? Quad ingyen van, mer’ a mienk, Pogba meg amúgy is csitrillió lett volna. Ki mást hozna? A védelmük még Buffon nélkül is 120 évnél is több tapasztalattal bír, Khedira? 🙂 Hernanes? 😀 talán Mandzu vagy Dybala jöhetne, de a potykány szerintem jönne normál áron, a fiatal meg megintcsak csilliókért jött volna enélkül is.

   • Marcsizió valamiért minden évben slágernév az angol csapatoknál.

    • benne én nem látok semmi különlegeset. Lassan beérett, csak közben ő is 30 lett…

     • Én már 5 éve nem látok benne semmi különlegeset, de Olaszországban ebből nagyon megél.

 • Bayern-Juve : 0-2
  labdabirtoklás: 78-22%
  kaput találó lövések: 2-7
  total passes: 570-155

  Rule, Pepi, rule 😀

  • na, erre szépítenek. Franc. Ezt a Bayernt szívesebben szétkapnám, mint a Juvét, Costa-Müller-Leva trió jöhetne :))

   • myheartisblue

    Hát ha valakit lehet sajnálni lehet h. nem hozzánk jött az Douglas Costa. Nagyon hajtós játékos, kreatív és rengeteg gólpasszot oszt ki.

 • dráma, dráma. Mennyit kellett volna kihúzni a Juvenak? 3 percet?

  • Its all on the pepi-time.

  • kasata91

   Az allianzban otthon játszva büntetőkkel kikapni a menő

   • szerintem innen már behúzza a Bayern. Közhely, de a Juve kihagyott mindent, amivel megnyerhette volna, úgy olvasom. Ez az, ami a végén megbosszulja magát. Szerintem el sem jutnak a büntetőkig.

    • myheartisblue

     Annyira ráálltak a védekézsre,hogy belefáradtak, pedig arról a támadó fociról történt a váltás, amivel megfoghatták volna ezt a Bayernt. Bonucci pedig mindkét gólban nyakig benne volt: Lewa és Müllernek is annyi teret adott, gólpasszt érő beadásnál, hogy csak na Közelebb kellett volna állni.

 • Rammschein

  nem hiszem el, hogy visszahozta a München…. bár asszem ez inkább a Juvénak volt köszönhető, mint nekik saját maguknak.

 • kasata91

  “Kedves Barcelona!

  Örömmel tölt el minket, hogy idén is segíthettünk Önöknek. Nem sok csapatot látunk el ilyen kitüntetett figyelemmel…
  … Reméljük, hogy senki nem sérült meg, s kívánunk további sikeres BL-tavaszt!

  Üdv,
  Arsenal

  P.S.: Bellerín véletlenül nem érdekli Önöket?”

  A kárörvendés mellett, néha ilyen gyöngyszemekért is megéri(?) az útwengerre felnézni. 😀

  • Rammschein

   😀 ja, + ők azért durvábban szidják a SAJÁT csapatukat… 😀

   • Sir Idemitirjak

    Ha Wenger lenne az edző nálunk is, itt sem lenne finonabb a hangulat néha, igaz még a hideg is kirázott a gondolattól. 😀

 • Rammschein

  Ranieri ilyeneket nyilatkozik, hogy majd megnyerik a BL-t… oké, hogy optimista, az egy dolog, de mit haluzott ez össze vissza. :DDD

  • Sir Idemitirjak

   Kiváncsi vagyok, hogy szeptemberben mit mond majd, miután szétkapták a Leicestert nyáron. 🙂

   • amúgy komolyan: vajon mennyire kapják szét? Szerintem alig. Nem gondolnám, hogy 2-3 játékosnál több távozik.

    Kb akiért pénzt is fognak kapni, az Mahrez, Kanté és Vardy.
    A csapat idős, és erejük a “csapat”-ban rejlik, nem pedig abban, hogy Huth vagy Morgan vagy Drinkwater akkora spíler lenne; de azt sem gondolnám, hogy nagy sor állna Schmeichelért a nyáron vagy akár Okazakiért.

    Vardy-t szerintem elviszi a MU vagy a Pool, Kantét ha van egy kis esze, akkor Wenger, ha nem, akkor akár mi vagy Klopp lehet a befutó. Mahreznek kis szerencsével összejön egy Laligali kaland.

    Oké, mivel velük is eléggé megbomlik az egység, a Leszternek nagyon fog fájni, de szerintem ha együttmaradna a csapat, sem tudnának még egy ilyen szezont futni. Ez egy örök csoda marad, pláne, ha behúzzák a PL-t, ami 30 évente egyszer történik a fociban, és ennyi.

    • Sir Idemitirjak

     Ha azt nézzük, hogy Mahrez és Vardy hozták a meccsek 2/3-át top teljesítménnyel, akkor azért elég erősen megfogják érezni, a csapat kevés néhány kiemelkedő játékos nélkül, ha elviszik azt a 3 embert lehet olyat látunk, hogy a friss bajnok kiesik a PLből. Az viszont egyértelmű, ha együtt is maradnak még egy ilyen szezont nem tudnának lehozni.

  • Hol olvastál ilyet? Normális oldalakon én még nem találkoztam ezzel, ott még a PL bajnoki címet is állandóan letolja magáról, hogy nem ők az esélyesek.

 • trueblue05

  Új Giles Smith írás a .com-on. Az abban képviselt optimista hozzáállás közelebb áll hozzám, mint a fenti írás semmije. ( amúgy biztos olvassa a blogot, mert mintha csak erre válaszolna)

  • Sir Idemitirjak

   Az írás fele arról szól, hogy még játszunk az elöl lévőkkel, így bizonyíthat a csapat, illetve megszívathat pár csapatot (Spuds, Westham). Azért ez sokkal nem több a semminél, kb. annyit ér, mint hogy tavaly veretlenül estünk ki a BLből, szépen hangzik, de az eredmény ettől ugyanúgy gyenge. Amikor meg megláttam, hogy ő még bízik a 4. helyben onnantól márcsak gyorsan átfutottam a maradék szöveget.

   • trueblue05

    Az eredmény így is úgy is gyenge. Innentől kezdve lehetünk optimisták, vagy belesüppedhetünk a szarba. Az utóbbinak is van létjogosultsága, mint a gyász megélése ( ha jól emlékszem zenzo is írt vmi hasonlót nemrég), csak én erre nem vagyok képes egy óránál sokkal tovább.

    • Sir Idemitirjak

     Én inkább örülnék, ha innentől meccsenként 2-3 fiatal kezdene, a csapat támadó szellemben játszana és nem az eredményen görcsölne. Akkor tudnám mondani, hogy legalább elkezdtük a felkészülést a következő szezonra. De ennek annyi esélye Hiddink alatt, mint a fent említett 4. helynek. Szerintem igenis az idei szezont elkell engedni, és már a jövőre koncentrálni.
     Az Európa Liga pedig inkább teher és nehezen nyerhető az angol klubbok számára, mint ideális cél. (ezt elfelejtettem megjegyezni az íráshoz)

     • “Az Európa Liga pedig inkább teher és nehezen nyerhető az angol klubbok számára, mint ideális cél. (ezt elfelejtettem megjegyezni az íráshoz)”

      Tekintve, hogy magunkkal b*sztunk ki, illetve magunkat b*sztuk ki a BL-ből, melegen ajánlom, hogy komolyan vegyük az EL-t 🙂

      • Sir Idemitirjak

       Azért két rangadó között egy orosz-ukrán-görög hétközi túra nem kivitelezhető tartalékolás nélkül és szerintem PL egyértelműen elsőbséget élvez az ELhez képest, annyira meg nem egyszerű már a csoportot sem abszolválni b csapattal. Ha talpon is maradunk tavaszig akkor max az elődöntő fele érdemes komolyan venni, vagy ha már a PL reménytelen (ilyen csak nem lesz) és még akkor sem egyszerű meggyerni. Egyszerűbb első 4ben lenni szerintem, mint ELt nyerni, de a kettő együtt elég húzós, az meg nem fér bele a klubnak, hogy két szék között kössünk ki BL nélkül.

       • Már bocs, de ez olcsó kifogás. Ha a csapatunk nem bírja el a kettős terhelést, semmi keresnivalónk újra a BL-ben.

        • Rammschein

         Jelenlegi állapotban semmilyen terhelést nem bírunk… ha a szokásos mondjuk 4-et tekintve (PL, BL, FA-kupa, Ligakupa) megfelezve állnánk a sarat…akkor kiderülhetne, hogy van keresnivalónk a csapattal feljebb avagy nem…

         • de most ne ebből induljunk már ki könyörgöm, hogy mennyire valószerűtlenül szarul jött le ez a szezonunk – csak nem tartjuk meg ezt a jó formánkat. Arról beszélünk, hogy mik a célok jövőre. Új edzővel, részben új kerettel. Függően attól, ki lesz az új edző, és mekkora pénztárcát kap a nyáron, de biztos vagyok benne, hogy a cél min a PL top4, az EL és valamelyik honi kupa, és egyikben sem a fakó fog futni, max részben a B csapat.

          • Rammschein

           oké, de egyelőre tudtommal EL sincs…

   • az első felét adom, az utolsó mondattal azért van némi gond: azt írta, hogy a negyedik hely lehetséges. Kb annyira, mint egy Mars-i utazás… 🙂 azért ez nem ugyanaz 😉

    • Sir Idemitirjak

     Úúú, elnézést a félre fordításért, ez van amikor az ember csak gyorsan átfut egy “hosszabb” szöveget.

  • ahogy Bogi is írta, azért alapvetően a két írás nem nagyon különbözik.. csak BlueCech01 kicsit jobban a hatása alatt állt még a két kiesésünknek. Meg, tőle nem is várják el, hogy pozitív hangvételben írjon 😀

   De all in all, azért, mert masnival van átkötve, a semmi semmi marad, olyan ez, mint a cukrozott takony. Vagy, hogy másképp mondjam: attól, hogy a ganyédomb tetejére kalapot teszünk, és nagyságos úrnak szólítjuk, attól még ….

 • Na, a Juve kibukásával és a City továbblépésével egy valami legalább biztos:
  Premier League’s fourth Champions League spot safe for 2017/18

  http://www.skysports.com/football/news/11095/10207809/premier-leagues-fourth-champions-league-spot-safe-for-201718

  Viszont jövőre tényleg figyelni kell, mert a Chelsea nem lesz ott, hogy kihúzza az angolok seggét a szarból… under-performance next season could be detrimental for the 2018/19 season.

  • kasata91

   Ranieri megígérte a BL győzelmet, mit aggódsz még? 😀

   • de hol olvastok ilyet?

 • Blue One

  Az új edzőnek nem kell sokat tennie, hogy megszeressem, egy szerződést kell adni JT-nek. Ha Conte még azt a gyökeret is kirugdalná az állásból, akkor még a jelzőkből is kifogynék.

  • “azt a gyökeret”
   pontosítson kérem 🙂

   • Blue One

    A nevét sajnos nem tudom. Különös ismertetőjeléről viszont könnyedén fel lehet ismerni. Egyedül ő húz zakót kapucnis pulóverre.

    • Stonci81

     Emenalo? Neki ahhoz kevés köze lenne.

     • Blue One

      Persze. Azt hittem Zenzo kollega csak viccel, hogy nem tudja, de úgy látom nincs egyedül pedig azt hittem teljesen egyértelmű. Nem olvastok híreket? 🙂

      • ha kellett volna, őt tippeltem volna 😉

     • kasata91

      Alap esetben a játékosoknak is kevés köze van az edző foglalkoztatásához. De ez a Chelsea. 😀

  • Sir Idemitirjak
   • Blue One

    Hasonló híreket már olvastam, ezért reménykedem. 🙂

 • Egyre több oldal és lap hozza le, hogy Pato kölcsönszerződését készek vagyunk már jóval idő előtt felbontani, mivel fizikailag még mindig gyér, Hiddink meg Traoré és Rémy mellett teszi le inkább a voksát.
  Emlékezzünk a brazil csillag legmeghatóbb és legfelejthetetlenebb pillanataira:

  • Rammschein

   :DDDD Sírjak (a röhögéstől) vagy nevessek ezen? Ti eszetlenek ott fent… akkor már Falcaoét is!!!!

   Hja, és így hogy jöjjön hozzánk bárki? Se BL… és akkor még nevetségesen le is járatjuk magunkat ilyen Pato meg Falcao-féle igazolásokkal… szánalmas.

   • Falcao-t megpróbáltuk, de az anyaklubja mondta, hogy no way… hülyék lettek volna.

    • Rammschein

     Lehetett olvasni, hogy volt érte 2 kínai ajánlat…
     nem értem, mit nem fog fel…vén egykori sztárnak oda pont tökéletes lenne jó pénzért… itt meg kb. semmirekellő kategória… de máshol is… se a Monaconak, MU-nak, de nekünk sem kell… nagy az EGO, hogy nem látja a fától az erdőt? Vagy neki is jó, hogy nem játszik, de a cash-t kapja dögivel? Az ilyen ember elmehet a fenébe. 🙂

    • Rammschein

     Alapból oltári nagy faszság volt ide hozni… de én ezen már meg sem lepődöm. MU-ban is vacak idénye volt, de nem nekünk ő kell, nálunk mindenki csodacsatár lesz…lásd Torres… oh, ja nem, nagyon nem. 😀 (őt is rossz formában hoztuk ide)

  • egyre több, bár “normális” hely még egy sem, max az előbbiekre hivatkozva.

   “Hiddink meg Traoré és Rémy mellett teszi le inkább a voksát.”
   Remy? 🙂 mit szívott vajon, aki ezt írta… Hiddink alatt mennyit is játszott? Már vagy 20 percet is?

   • Előbb dobtuk be Rémy-t, mint a brazilt, szóval még ha csak 3. is, akkor is a 4. Pato előtt van. Mondanám, hogy 20x több percet játszott, de ahhoz legalább 1 percet Patonak is a pályán kellett volna tölteni.

    • Remy kapott eddig szumma 300 percet a bajnokságban ÉS a BL-ben. De legyünk őszinték: ha Falcao még élne, Pato az ötödik lenne. Ő egy kis reménysugár volt, ha véletlen kéne valaki, mert épp az összes csatárunk sérült volt. Megpróbáltuk, nem jött be. De nem véletlen engednék el már most.

     • Nem tudom, mi számít reménysugárnak? Az egész Pato-üzlet az elejétől mostanáig úgy röhej ahogy van. Nem tudom, miért is gondolta bárki komolyan, hogy pont az a Pato lesz majd tökéletes vészmegoldás, aki a sérülései miatt esett ki az élfutballból, ráadásul ősz óta elvétve edzett.
      Az az igazság, hogy kellett volna valaki. Volt két sérültünk, egy pályakezdőnk meg Costa. Ha egy kis ésszel hozatunk valami angol fociban jártasabb, nem széthullott támadót (Austin pl.) már nem kell Costát szétégetnünk.
      Erre most nem elég, hogy ökörködünk, még amellett sem tudunk kitartani legalább az első próbáig, inkább mosnánk kezünket, mintha meg sem történt volna ez a laikus húzás.
      Igazából hogy őszinte legyek, fogalmam sincs arról, hogy az istenbe nem volt képes 1.5 hónap alatt addig eljutni, hogy legalább egy félidőre be lehessen dobni. Oscar annyival fejlettebb volt, amikor 2012 szeptemberében már gyakorlatilag védett név volt a Mazacar? Groteszk ez az egész transzfer.

   • Sir Idemitirjak

    Hosszabb sérülése volt Hiddink mellett azt azért ne felejtsük el.

    • Ja, nyilván csak azért nem játszott… 🙂

     • Sir Idemitirjak

      Traoré minden beállásánál gólt szerzett, így azért érthető, hogy miért került előrébb, az én legnagyobb örömömre.

      • Rammschein

       Rémy is eljátszotta ezt vagy 3x… csak aztán nem játszott kb semmit, és ez meg is látszott rajta. 🙂

 • Stonci81

  RTl2-n ki a kommentátor? nem figyelem mit mondd, de már a hangsúly magával visz 🙂

  • A legendás Léderer Ákos, maga.

   • Stonci81

    hogy ordííít 😀

    • Sir Idemitirjak

     Még a végén kiesik a mogyoró a szájából. 🙂

   • Sir Idemitirjak

    Azért ez a szakértő brigád sem marad el a Sport TVs színvonaltól.

  • Blue One

   “Nemzetközi hadszíntéren” 😀

 • Ha már EL. Nem vagyok nagyon képben az olasz focival, de vágom, hogy a Lazio nem hasít éppen. Viszont, hogy a Prága 1-4-el ütötte ki őket, az azért kemény, nem? Pláne, hogy a hazai 1-1 után vertek Rómában hármat.

  • Stonci81

   csak biztosítják az angoloknak a 3+1 BL helyet 🙂

 • kasata91

  :’D

 • Blue One

  Arturo Vidal: “I have always said if I go to war I would take Conte with me. We will see what happens.”

  Ettől függetlenül a pályán kívül mutatott dolgai miatt, nem nagyon örülnék neki.

  • kasata91

   Nem szimpatikus a fazon. De langyosvíz Oscar helyett lehet több tüzet vinne a pályára.

   • Blue One

    Jól van, akkor nem csak nekem ellenszenves.

   • Sir Idemitirjak

    Eggyel hátrébb van Vidal pozicióban. Kezdem úgy érezni Oscar a gyenge alibi játékos szinonímája lesz itt.

    • kasata91

     Azért a klub ikonikus egyéniségeinek jelzőit ne aggassuk rá akárkire. 😀

     • Sir Idemitirjak

      Én Maloudát is bírtam, lehet velem van a baj. 😀
      Amúgy tkp-ről meccsenkénti átlagban neki van a legtöbb szerzett labdája, alibizés mellett ez azért nehéz, illetve csak Fabre csinál több előre passzot nála, szóval annyira nem haszontalan, igaz ebbe a vitába felesleges belemenni.

      • kasata91

       Volt egy fél szezon ameddig Malouda nagyon élt. Meccs nyerő utolsó perces gól, gólpassz. Már-már Willianhoz hasonlóan a csapat motorja volt, Pont ezért is nagy csalódás ahogyan lehanyatlott.

       • Sir Idemitirjak

        Lehet rosszul emlékszek de ő hirtelen kikerült és utána beugróként nem tudta hozni amit elötte, illetve az edző is nagyon tikkelt rá az edzés munkája miatt és ezért hamar vonalon túl maradt.

        • kasata91

         Nagyon rossz vagyok a ki,mikor, ki alatt, jött, ment elmélkedésekben.
         Arra emlékszem, hogy én is meglepődtem hogy nem számítunk rá, holott korábban alap ember volt. De bizonyára jó oka volt rá (Carlonak?) hogy kitette.

         • Endy919

          Carlo alatt szárnyalt. Főleg a második szezonban volt húzó ember.

 • Rammschein

  Wolfsburg-Real Madrid

  Bayern München-Benfica

  Barcelona-Atletico Madrid

  PSG-Manchester City

  ezt szépen lezsírozták…
  szerintem a margit simán eszi a wolfsburgot… míg a münchen a benficát is… a spanyoloknál szerintem a Barca nyer majd sajnos, bár mehetne tovább az atlétatrikó… szerintem a PSG megeszi a City-t is… :”D

  Ki mit szól?

  • kasata91

   A city megkapta a meccseket(04.05., 04.12.) a Bournemouth(04.02) és a West Brom(04.09) elleni, valamint a West Brom(04.09.) és a Chelsea(04.16.) Elleni meccsük közé.
   Szerintem le lesznek szopv@ rendesen mire ellnünk jönnek.
   Egy huszáros hajrával nem esélytelen az az. 5. hely.

   • Rammschein

    Én már nem merek reménykedni… fél éve azt csinálom, mégis rám csapják az ajtót… 😀 Úgyhogy ennyit erről. Ha összejön összejön…
    ha nem, nem… majd ha a játékosok úgy állnak hozzá, majd én is úgy fogok. 🙂

    • kasata91

     04.16. Chelsea-Man.city ki-ki rangadó a 8. helyért,

     • Rammschein

      a 8. hely reálisabb… :”D mióta kiestünk az Everton ellen. kb bevettem a leszarom tablettát… 😀 egyszerűen nincs kedvem idegbajt kapni ezen már… mert még ha lenne értelme… de nincsen.

  • bilala

   man city megkapta az eselyt az elodontore, es jot is tenne az angol focinak egy angol az utolso 4-ben. real, bayern valoszinu sima lesz, valamint ebben a korben (az elozohoz kepest) lesz egy keves esely arra, hogy kiesik a barca, ami nekem mar onmagaban beragyogna az amugy mar viszonylag indifferens idei bl sorozatot.

 • Blue One

  BREAKING: Hazard misses Belgium’s match against Portugal later this month with a hip injury.

  • kasata91

   Elvileg 4-8 hét. Akkor lehet már nem látjuk (idén)?

   • Sir Idemitirjak

    Pletykák szerint Conte a támadójátékot rá és Costára építené, illetve a klub Drogbát szeretné idecsábítani, hogy terelgesse Hazard utját.

    • kasata91

     Egyre kíváncsibb vagyok Contéra. Annyi jót mond róla mindenféle nyilatkozatokban mindenki. Remélem tényleg ekkora hadvezér.
     Drogba meg már most kellett volna januárban. Nem tudom mit erőlködik még mindenféle bohóc csapatoknál.
     Mondjuk egy Conte-Zola-Drogba stábbal lehetne feledtetni JM kirúgását (úgy érzem Zenzo máris indul értem vérben forgó szemekkel)

     • Sir Idemitirjak

      Nem kis beharangot kap Conte, ha nem csak fel van fújva akkor egy ideig lesz edzőnk (de kis naív vagyok)
      Drogba imádja a labdát kergetni, ha más nem lenne talán még az mb1-ben is eljátszana, csak hadd focizzon, utoljára meg azt mondta, hogy ő még nem akarja abbahagyni a szezon végén.Piros betűs ünnepeket mióta kell elfeledtetni? 😛

     • Blue One

      Conte így is hozz magával 100 embert… 😀

    • Blue One

     Túl szép, hogy igaz legyen… Még logika is van benne, egy újabb bökkenő…

 • Roma have rejected a bid of £26 million from Chelsea for defender Kostas Manolas.
  Jól van, megint okosan próbálunk igazolni.

  • kasata91

   Conte a háttérből már igazolna ? Mert elvileg az új edző nélkül nem lesz mozgás. (de ha egy ilyen Manloas-féle egyetlen percet is elvesz Christensentől, akkor mérges leszek)

   • Manolas CB, szóval még Chrisnek pont lenne tőle tere. Bár ha Terry helyére akarjuk hozatni, az sem jobb.

    • Sir Idemitirjak

     Ti még Terryvel számoltok, mint kezdő jövőre?

     • Miért kéne vele számolni? Szerinted a Manókás a legjobb Terry pótlására?

      • Sir Idemitirjak

       Akkor félre értettem, sorry. Amúgy róla pont nem tudok sokat ezért véleményt sem mondok.

       • Állítólag 35 millióig vagyunk képesek elmenni érte, ami kész röhej.

     • Blue One

      Miért nem kéne? Teljesítménye alapján ott a helye.

      • Sir Idemitirjak

       Mert 40 éves és Zouman kivűl nincs egy normális védőnk, de ez inkább a többiek kritikája, mint az ő dicsérete. Ha új csapatot építűnk hosszútávra, akkor minél hamarabb szükség van egy összeszokott védelemre, aminek Terry kora miatt nem lehet már tagja. Ha elfogadja, hogy csak beugró, akkor én is itt tartanám, igaz a szobra már rég ott áll a Bridge elött. (ha elírtam valamit az az alkohol)

       • Blue One

        Szomorú vagyok, hogy ilyeneket kell olvasnom. JT a kora ellenére csapatunk LEGJOBB védője. A mostani tragédiás szezon után pedig még jobban szükség lenne rá. Hosszútávra ott van Zouma. Illetve azért is itt kéne tartani, amíg a fiatalok kicsit rutinosabbak lesznek gondolok ott a dán srácra. Lehetne pár meccsen pihentetni a Kapitányt, a nagy meccsekre viszont mindenféleképpen őt kéne berakni Zoumával. Ha a sebessége miatt bajban lenne JT, Zouma majd kisegíti.

   • Blue One

    Simán. Elég sanszos, hogy ő jön. Ha a színfalak között már megszületett az egyezség, akkor miért ne adjon már most egy kívánságlistát?

  • Endy919

   Szerintem nagyon stabil védő . Mibajod vele?

   • Egyrészt Terry helyére hozatnánk, amivel már önmagában lennének bajok, másrészt közel 30 millió euróért? Ennyibe Varane nem kerülne.

 • kasata91

  Güszi azt találta mondani, hogy:
  “A válogatott szünet után valószínűleg a fiatalok ideje jön,ugyanis kevés az esély a 4. helyre,emiatt igyekszik minél több ifi játékosnak lehetőséget adni.”

  Tehát az eddigiekből kiindulva tovább égetjük a kezdő 11-et minden meccsen.

  • a fiatalok ideje jön=meccsenként 1 fiatalt merünk kezdetni, egyet pedig esetleg 15 percre berakunk.

   • kasata91

    Azt kihagytad, hogy nem a saját posztjukon 😀

 • Hiddink: “Eden Hazard is out of the weekend game. Suspended Diego Costa has a problem with a tendon in a hip muscle.”

 • Kicked de Bruyne to have Oscar!
  Kicked Lukaku for Ba and Eto’o!!
  Kicked Schürrle for Cuadrado and Pedro!!!
  ‪#‎ktbffh‬

  • babence

   bár értem hogy mire akarsz utalni, azért ne felejtsük el, hogy tavaly nyertünk egy PL-t és egy ligakupát…

   • Hát… és?

    • babence

     nem értem mit nem értesz. nem az általad említett 3 játékos kell/kellett a sikerhez. sőt, egyikőjük se nyert semmit, amióta nem nálunk játszik (és szerintem nem is fog idén)

     • Egydimenziósan szemléled a dolgot. Attól, hogy nyertünk egy Pl-t nélkülük, nem jelenti azt, hogy a klub és az illetékesek nem döntöttek borzalmasan laikusan, amikor középszereket hozattak az említett játékosok (elsősorban a belgák, de Pedrót elnézve Schürrle) helyére. Most szenvedjük csak igazán, hogy a klasszis tehetségeken túladtunk, és összesen van 3 jó korban lévő mezőnyjátékos klasszisunk. Azontúl kiöregedő veteránok meg középszerek gyurmája adja ki a kezdőt.
      Ki tudja, hogy ezekkel az értetlen túladásokkal mennyire nehezítettük meg a jövőnket és hogy milyen esélyeket szalasztottunk el?
      Ezt a “nem nyertek semmit” meg nem értem. KdB eddig 1 évet nyom le egy topcsapatban, de ligakupát már nyert, ráadásul anno Schürrlével párban meg német kupát és szuperkupát is zsebeltek bajnoki ezüsttel. Lukaku meg valóban nem nyert semmit, de 22 évesen már 60 gólja van a PL-ben.

      • babence

       “Ki tudja, hogy ezekkel az értetlen túladásokkal mennyire nehezítettük
       meg a jövőnket és hogy milyen esélyeket szalasztottunk el?” Ezért is kezdtem úgy, hogy értem mire akarsz utalni. De mint azt már ezerszer kiveséztük, mindhárman maguktól mentek el, mert nem maradtak a kezdőben, bármennyi lehetőséget is kaptak (na nem mintha Cuadrado sok lehetőséget kapott volna :D).
       Német kupára meg nem gondoltam, elnézést.

       • Maguktól mentek el? Inkább úgy mondanám, hogy a klubvezetés lökte ki őket az egységből, ők meg inkább normálisan kezdtek karriert építeni.

        • Sir Idemitirjak

         A vezetőség helyett inkább a hülye edzők.

         • Nem az edzők követték el azt az egészen egyedi ökörséget, hogy Európa egyik legtöbbre tartott tehetsége és posztján szvsz legnagyobb reménysége elé (akit még aránylag olcsón megszereztünk) hozasson egy actual brazil csodagyereket majdnem tripla annyiért, a belga foci Hazard utáni legnagyobb csillagát meg csak úgy margóra tegye.

      • ha Oscart még egyszer leközépszerezed, nem állok többé szóba veled.

       Amúgy meg nem értelek, amíg itt volt Shirley, nem kellett senkinek, most meg érte sikítunk? Stb. Azt meg egyszerűen ne felejtsük már el, hogy pölö Lukaku nálunk nem lett volna kezdő csatár, nem véletlen. Második számúként pedig játszott volna annyit, mint Remy, és azzal egy ígéretes karrier tört volna derékba. KdB kb dettó. Hozott a klub akkor egy döntést, és az nem volt rossz, mert az a csapat működött. Ahogyan babence is írta, hozott két trófeát, és abból az egyik a PL volt. Szóval lehet siránkozni, de látod az tényleg értelmetlen. Én is sajnáltam a németet is, amikor eladtuk, de a három játékosért leakasztottunk kb 70M fontot, és javarészt úgy kerestünk rajtuk egy kb 25M font hasznot, hogy nem igazán tettünk érte semmit.

       Továbbra is tartom, hogy SOKKAL nagyobb gond a Chelseanél, hogy képtelen hosszútávú célokat meghatározni ÉS tartani magát hozzá, mint az, hogy végre eljutott oda, hogy fiatal tehetségeket haszonnal ad el.

       • Miért, Oscar mivel több egy középszernél basszus? Idén 25 lesz, és volt 4 igazán jó és kiemelkedő hónapja a csapatban, abból 3 Mou második idényében, 1 pedig RDM szeptemberében. Kerítsünk már egy klasszis tkp-t és nézzük meg, hogy mi a különbség közte és Oscar között. Szerinted erre a tagra komolyan rá lehetne építeni a következő 5 év csapatát? Még addig nem jutott, hogy egy szezonon át tartsa a jó formáját.

        KdB nem kellett senkinek? Kik voltak azok? Mou, aki még a történelmi mélységben lévő csapatot sem volt hajlandó rotálni, vagy RDM, akinek egyik transzferbe sem volt beleszólása?
        A jelen nem azokat az embereket igazolja, már csak azért sem, mert az ő posztja volt már a bajnokcsapat leggyengébb része is.

        Azt meg hagyjuk már, hogy essential volt idehozni sztyeppelandból pénzért Eto’o-t ahelyett, hogy Lukakunak esélyt adunk. Megjegyzem úgy, hogy előtte 17 gólos volt a ligában. Az egész teljesen nevetséges.
        Sosem fogom elhinni, hogy ha ott és akkor nem a 80 éves afrikai mellett döntünk, akkor ne tudtuk volna legalább 12 évre megoldani a csatárgondokat.

        Egyébként meg magadnak mondasz ellent. Előbb leírod, hogy hozott egy jó döntést a klub, amikor a legnagyobb európai tehetségekkel szemétként bánt és lepasszolta őket jó áron, aztán meg hogy a legnagyobb gond az, hogy képtelenek hosszú távú célokat meghatározni. A kettő meg eléggé összefügg. Kb. azzal palástolunk több hosszú távúan hihetetlenül rossz döntést, hogy rövidtávon nyertünk két kupát. Aztán most meg majd vagy kivágunk 200-300 milliót klasszisokra, vagy ugyanaz vár ránk, mint a MU-ra: szenvedés évekig.

   • kasata91

    David Luiz – Djilobodji? 😀

    • DL helyére Zouma.