Ismerjük meg jobban Contét!

Kevesen vagyunk azok, akik az elmúlt években annyi Juventus- és olasz válogatott meccset néztünk volna, hogy az általánosságokon túl kapásból okosakat tudnánk mondani új edzőnkről, Antonio Contéról. Éppen ezért azokhoz fordultunk segítségért, akik jobban ismerik. Az ős-NST-ről, a Bianconeriről, és Lazio Blogról ismert bloggerek, Benito, Heinrich és Esti Kornél mondja el a tutit a dús hajzatú olaszról.

Az ötlet és a megvalósítás nagy része Kdako-t dícséri.

Conte2

Hol helyeznéd el Contét a jelenkor olasz edzőinek tengelyén?

Benito: A legjobbak között van. Ő már az új hullám képviselője, sokkal kevésbé ragaszkodik az ortodox olasz megközelítéshez, de közben Lippitől, Capellótól és Ancelottitól tanulta a szakmát, úgyhogy elég felkészült fószer.

Heinrich: Szerintem ma három kiemelkedő olasz edző van, Ancelotti, Conte és Allegri. Furcsa mód ők viszont még csak nem is emlékeztetnek egymásra, de ebben a helyzetben a Chelsea számára valószínűleg Conte a legjobb megoldás hármójuk közül.

EstiKornél: Amíg a Juventusnál dolgozott, egyértelműen az volt a közvélekedés, hogy az új generáció egyik kimagasló tagja, aztán jött a lesajnált Allegri és a korábbiaknál egy sokkal stabilabb, innovatívabb és nemzetközi szinten érezhetően fajsúlyosabb csapatot épített a Juventusból. Ezzel párhuzamos az olasz válogatott fennakadás nélkül, de rohadt unalmasan és kiismerhetően teljesítette a kötelező feladatokat. Ha most kéne megítélnem, akkor Contét egy remek mentális felkészítőnek nevezném, nem igazán kimagasló szakmai tudással. Aztán lehet, hogy Londonban most inkább az előbbire van szükség, ahogy a Juventus-nak sem feltétlenül az innováció kellett a középmezőny után, hanem hit.

 

Conte három remek szezont futott a Juventus élén. Milyen összkép maradt meg benned róla?

Benito: Pozitív, Kicsit rögeszmés lett a végére, de príma edző, aki hajlamos belátni azt is, ha tévedett. egyébként bármilyen felkészült is edzőként, a legnagyobb erénye a motivációs képessége. Furcsa lesz az angyalbögyörő Hiddink után megszokniuk a játékosoknak, hogy valaki korbáccsal hajtja őket.

Heinrich: Conte nem három remek szezont futott, hanem újra sztárklubot csinált egy középszerű romhalmazból. Ez az összképem, emellett minden más irreleváns.

Esti Kornél: Mindenképpen emlékezetes volt a munkája, de nem feltétlenül a minősége, hanem a harsánysága miatt. Értem ezalatt elsősorban a csapat sikereinek harsányságát. És a Sienánál más erősségeit is megmutatta.

conte3

Milyen típusú edzőnek tartod Contét? Inkább jó stratéga, erőteljes vezető, sikeréhes feltörekvő, vagy mindez egyszerre?

Benito: Ezek nagyjából mind. És van még egy fontos tulajdonsága: magasról leszarja, ki mekkora sztár, vagy klubikon. Ha jól játszik, ott van a csapatban, ha nem, akkor zokszó nélkül kirakja. Kemény, mint a fagyott kutyaszar, és aki szembeszáll vele, annak reszeltek.

Heinrich: A szó klasszikus értelmében véve menedzser, akinek van stíluskoncepciója a fociról, képes új játékosokat beépíteni a csapatba, jó motivátor és erőteljes vezető. Taktikai géniusznak nem mondható, de az átigazolási piacon nem nagyon csinált még hülyeséget (furcsa dolgot igen, de hülyeséget nem), ami Angliában különösen fontos lehet. Régóta vágyott erre a szerepre, ha Abramovics túlságos ráülne a fejére, azt nem fogja tolerálni – pont a szabadság miatt hagyja ott Olaszországot.

Esti Kornél: Az biztos, hogy erőteljes vezető, a másik két jelző nem róla jutna eszembe.

352

Milyen játékstílus, taktika és felállás várható nála?

Benito: Kicsit bele van buzulva a háromvédős rendszerbe, de szerintem a Chelseanél ez nem játszik majd, mert Angliában nincsenek kimondott wingbackek, akikben megbízna. A felállást lehetetlen megtippelni, a Juventus az első évében játszott 4-3-3-ban, 4-2-4-ben és 3-5-2-ben is. Annyi biztos, hogy ő akkor lesz elégedett, ha mindenki lemelózza a gatyáját. Érdemes megnézni, kik a kedvenc játékosai: Giaccherini, Marchisio, Padoin: csupa melós kiskatona.

Heinrich: Ezt csak az átigazolási piac végén lehet majd megmondani, de Conte híresen utálja a cselgépeket és a luxusnak számító irányítókat.

Esti Kornél: Ha van valami, amitől nem nagyon tud szakadni, az a háromvédős-felállás. Hogy erre mennyire lesz lehetősége Londonban, az kérdéses előttem, de nyilván kap pénzt és támogatást ahhoz, hogy a képére formálja a csapatot. Anno a Juventusnál egy ideig a 4-2-4-et is próbálgatta, de erre sok pénzt most nem tennék.

Melyek egy Conte-csapat legfőbb jellemzői?

Benito: Átharapják a torkodat, aztán megerőszakolják a hulládat. Egyébként: szervezettség, kompakt játékkapcsolatok és három kulcsember a három sorban.

Heinrich: Beletapos a földbe. Labdabirtoklás, sok párharc, hatékonyság.

Esti Kornél: Mindenképpen a kitartás és a fizikai fölény. Illetve hatékony meggyőzés az öltözőben.

 

Igyekszik maximálisan alkalmazkodni a körülményekhez; vagy ragaszkodik az elveihez és minél jobban a saját képére akarja formálni a csapatát?

Benito: Nehéz megmondani, mert a Juvén kívül nem volt még nagy csapata, a Sienából és az Atalantából pedig nehéz tippelni. Az biztos, hogy rögeszmés, és ha rátalál arra, ami működik, azt nem fogja elengedni egykönnyen.

Heinrich: Első angliai évében kevés menedzser tud okos lenni. Aki megpróbálja a saját világképét ráhúzni a PL-re, az bele fog bukni, mint Van Gaal, de Kloppnak is alkalmazkodnia kellett a tempóhoz és a meccsszámhoz, mert gyakorlatilag egy hónap alatt taccsra vágta a Pool keretét. A PL-t és az angol focit nem lehet megváltoztatni, Conténak is alkalmazkodni kell, de nem esik majd nehezére.

Esti Kornél: A saját elképzeléseiből nagyon nehezen enged, nem igazán alkalmazkodik.

Strengths-vs.-Weaknesses

Mit tartasz a legfőbb erősségének, illetve a legnagyobb gyengeségének?

Benito: A legnagyobb erőssége a motivációs képessége, és az, hogy teljhatalmú vezérként képes irányítani egy klubot is. Gyengesége szerintem, hogy néha jó játékosokat is beáldoz azért, mert nem állnak be a sorba. Quagliarella, aki a legjobb csatárcseréje volt, egyszer beszólt a másodedzőnek, amikor lecserélték, utána Conte szinte soha nem játszatta, és egy évvel később el is adta, pedig Q volt az egyetlen csatár, aki csereként beállva tudott fordítani a meccseken (hehe, erre mondjuk ti is biztos emlékeztek) .

Heinrich: A Chelsea szempontjából biztosan azt, hogy nem lesz kérdés meg picsogás, hogy ki az alfahím a csapat körül. Amit például Hazard előadott ebben a szezonban, azt Conténál egy hónapig sem engedhette volna meg magának.

Esti Kornél: a legnagyobb erőssége a fanatizálni tudása, viszont taktikailag nemigen mutat sok újdonságot.

 

Az angol oldalak többségén elég megosztóak a vélemények Conte Chelsea sikerességét illetően, többnyire az a vélemény olvasható róla, hogy ő az az edző, aki képes eljuttatni egy csapatot A-ból B-be, így felhozta a Juvét is a Serie A tetejére, viszont a BL-hez már másik típusú edző kellett, Allegri, aki képes eljuttatni egy csapatot B-ből C-be. Mi erről a véleményed?

Benito: Ez így igaz. Mármint az a része, hogy nem tudta megugrani azt a szintet, amit Allegri igen.  Viszont az is igaz, hogy nem is voltak még annyira meg az eszközök hozzá, ráadásul még nagyon fiatal edző volt. Az európai kudarcai is ennek tudhatók be, más kérdés, hogy igazi kudarc csak kettő volt: az EL-elődöntő a Benfica ellen (ezért rúgták ki), illetve a csoportban ragadás ugyanabban az évben. Ha ez a kérdés, akkor igen, Allegri jobb edző nála.

Heinrich: Hülyeség ezt a teóriát ráhúzni, mert a Juve kiesett a Galatával szemben, szóval ez csak egy prekoncepció. Lehet, hogy nem lesz jó a Chelsea élén, de az nem azért lesz, mert ő egy A-ból B-be edző. A nagy képet tekintve a tények azt mutatják, hogy eddig egy feladatával sem bukott meg sehol, pedig nem a PSG-t meg a Cityt edzette. Igaz, hogy eddig nem a BL-ben villogott, de mondjuk az is igaz, hogy éppen a BL-címvédő Chelsea-t azért leiskolázta.

Esti Kornél: Az elmúlt éveket megnézve, ez jó meglátásnak tűnik. Conte pont olyan csapatokhoz jó, mint amilyen most a Chelsea is.

Sokan azért szkeptikusak vele szemben, mert eddig még csak Olaszországban volt edző, és nagy csapatnál kevés tapasztalattal rendelkezik. Mit mondanál azoknak, akik a Serie A világát kevésbé ismerik, ez mennyire lehet gátja vagy akár letétje Chelsea-sikereinek?

Benito: Szerintem aki Olaszországban jó edző, az bárhol jó edző, és ez egyedül a Serie A-ról mondható el. Igen, a kevés tapasztalat lehet gond, de nem az a fajta, aki ne tudna kezelni egy öltözőt. Annál is inkább, mert nem lesz ott senki, aki játékosként annyi mindent ért el, mint ő (talán Fabregas).

Heinrich: Ancelotti hány csapatnál dolgozott a Seria A-n kívül, mielőtt átvette a Chelsea-t? Mourinhónak hány nagycsapata volt a Chelsea előtt? A tapasztalat fontos dolog, de nem a leginkább meghatározó faktor. Meg azt sem felejteném el, hogy Conte BL-győztes játékos, összenyert minden kupát, testközelből látott Eb és vb-döntőt, szóval a tapasztalatával nemigen lehet probléma, és valószínűleg attól sem lett hülyébb, hogy olyan edzők alatt tanult, mint Sacchi vagy Lippi.

Esti Kornél: Mára annyira uniformizálódott a foci világa is, hogy nem annyira döntőek a kulturális különbségek a fociban. Ha valami, akkor ez nem vezethet a bukásához.

 

Legkésőbb a második szezonra címe(ke)t kell nyernie, Abramovics ebben nem ismer tréfát. Véleményed szerint képes lesz Conte egy szezonnyi felkészülés után PL- vagy BL-címre a Chelsea-vel?

Benito: Ez az, amire akkor sincs garancia, ha José vagy Cruyff ül a kispadon. Conte győztes csávó, és most, hogy költhet sok pénzt (azért ment el sokak szerint, mert nem kapta meg, akiket kért – ezzel a Chelsea-nél nem lesz gond), biztos, hogy jó csapatot fog csinálni. A Juventusnál idő sem kellett neki hozzá, pedig egy kétszer egymás után 7. helyen végzett csapatot vett át, és az első évében veretlenül lett bajnok velük. Oké, az speckó helyzet volt, de szerintem ha nem jönnek össze a dolgok, Conte magától fog lelépni.

Heinrich: Összességében szerintem inkább a bajnokság fekszik majd neki, mint a kupák, és egyáltalán nem lepődnék meg, ha PL-t nyerne akár már az első évében. Ebben mondjuk saját magán túl az is faktor lesz, hogy mi történik a MU-nál és a Citynél.

Esti Kornél: Minden azon múlik, hogy mennyi pénzt kap, gyakorlatilag ennyire egyszerű már a foci. Van benne annyi, hogy komoly problémát jelentsen egy általa vezetett Chelsea az élcsapatoknak.

Kik lehetnek azok a Juventus- és olasz játékosok, akiket megpróbálhat átcsábítani a Kékekhez?

Benito: Hát, igen, ez itt a nagy baj. Sajnos Cuadradót már Fiorentina-játékosként is nagyon akarta, így valószínű, hogy vissza is viszi, ami nagy mélyütés lesz a Juventusnak. Nyilván nagyon szeretné Bonuccit is, de őt biztosan nem adja el a Juve, azt írják az olasz lapok, Nainggolant és Manolast biztosan viszi, mindkettő rohadt jó játékos, és elég fiatalok is.  Egyébként ha valaki attól tart, hogy azért nem vesz a Juvéból, mert szentimentális, az felejtse el: minden, csak az nem.

Heinrich: A Juve nincs rászorulva, hogy bárkit eladjon. Ha valakit mégis kell mondanom, akkor esetleg Pogba lehet az, de a Chelsea keretét szerintem nem Olaszországból kell megerősíteni (lásd: Cuadrado). Verrattin azért nem lepődnék meg, ha tenne érte egy ajánlatot, szövetségi kapitányként őt is közelről ismeri.

Esti Kornél: Nem igazán reális ez, mert vagy pénze nem lesz hozzá vagy értelme nincs. A Chelsea-nél persze sok pénz van, de talán nem most tudnak belevágni egy Pogba- vagy Dybala-üzletbe. Aki pedig nem igazán drága, arra nincs szükség Londonban.

Wtfh, Conte... am I crazy or гений?!
Wtfh, Conte… am I crazy or genius? …
 • Pingback: Ismerjük meg jobban Contét! | Zongoracipelő()

 • Szilveszter94

  Conte nagy húzás volt Abramovicstól. A csapataival képes úgy dominálni a kisebbek ellen, ahogy Guardiola és jobb idényeiben Van Gaal teszi, viszont velük szemben ő nagyobb hangsúlyt tesz a fizikai paraméterekre, ami Angliában nagy előny: a holland amióta nálunk van, azóta küzd a sérülésekkel és a fáradékonysággal, a spanyol munkáját ugyanez nehezíti Münchenben, és várhatóan ugyanez fogja nehezíteni Manchesterben (bár Guardiolának azért ez nem annyira gyenge pontja, mint Van Gaalnak), ellenben Conte Juventusára ez nem volt jellemző – bár az is igaz, hogy az olasz foci nem annyira “futós”, így azért nála sem zárható ki, hogy lesz ebből gondja, még ha nem is akkora, mint a spanyol és főleg a holland úriembernek.

  Ha most kellene tippelnem a következő idényről, akkor a Chelsea és a City a bajnoki címért, a Liverpool és az Arsenal a BL-helyekért küzd majd, a Leicester és a Tottenham erejét elvonja majd a BL, így ők a bajnoki versenyfutásba nem szólnak bele, míg a Manchester Unitedről csak a Jóisten és az orvosi stáb tudja megmondani, hogy fog szerepelni.

  • Endy919

   Én ennyire optimista nem lennék velünk kapcsolatban . Nekem a jövő szezonban elég ha TOP3-ban leszünk , viszont lehetlesz látni a csapaton egy irányt , amerre elindult .

   Ha ez meglesz , 2 év múlva a cél a PL.

  • “Conte nagy húzás volt Abramovicstól.”
   Ja, nézhetjük így is. Vagy úgy is, hogy az utolsó szalmaszál, mert nem volt más épkézláb edző, aki top kategória, és még legalább egyszer nem rúgta ki 😀 Persze kicsit viccelek is, hiszen én Contét akartam.

   A jóslásod/tipped viszont elég merész, én nem húznám le ennyire a MU-t, még akkor sem, ha marad LvG, és nem is tolnám fel ennyire a Chelsea-t, a cél a TOP4 és a BL hely, és már az is jó teljesítmény lesz, ha összejön. Nagyon megzuhant ez a Chelsea, ezt kiverni belőlük nem lesz egy szláv karnevál. A Spursnek épp ezért a kövi szezon lehet a nagy dobása, ha egyben tudják tartani a keretet, meg meg tudják tartani pöcsöt is hozzá. A BL-be még vékonyak szerintem, és már a csoportkört is bónusznak fogják fel, szerintem inkább fognak a bajnokságnak nekifeküdni. A Pool pedig 1-2 jó igazolással Klopp első teljes idényében már ott lehet a PL trófea körül, míg a City nálam nagy kérdőjel. Űrdiólának szoknia kell majd a közeget, top3-ba várom őket, de messze nem egyértelmű esélyesek az első helyért. Cserébe a Leszter pedig elveszíti 2-3 használható játékosát, Vardy-t, Kantét és Mahrezt, nélkülük pedig már az is tapsolnivaló lesz, ha nem a kiesés ellen fognak küzdeni. Persze szerintem 🙂

   Az örök kérdőjelnek megmarad az Arsenal, de nekik ez lett volna a nagy évük. Jövőre megint a 4-5 helyért mennek szerintem, mert legalább 3-4 játékosra lenne szükségük ahhoz, hogy ne így legyen, amiből max 1-2-t fognak megszerezni, és emellett arra is, hogy zserbó, gülüke, Sanchez és Kos még egy ilyen jó idényt menjen (és hogy ne mindössze 5-6 olyan játékosuk legyen, aki képes legalább 2000 játékpercet összehozni egy szezonban).

   • Endy919

    Vardy szerintem marad . 29 éves , nagyon hálás a Rókáknak és most kapott egy elég csinos szerződést.

    Haver Leicesterben él , mondta , hogy már nagyon készülnek az ünneplésre.
    És ott pl. mindenki tényként veszi , hogy Vardy marad . Meglátjuk.

    Mahrez és Kanté viszont tuti , hogy dobbantanak.

    • én biztosra veszem Vardy távozását is. Csodálkoznék, ha nem a MU/Pool páros valamelyikében lépne pályára a 16/17-es szezonban. De, ha az Everton elveszti Lukakut, még ott is előbb gondolnám, mint, hogy marad. És nagyon őszintén még magunkat sem zárnám ki a körből, bár nem tartom valószínűnek, de meg nem nagyon lepődnék rajta, ahogyan azon sem, ha a Sotonból elviszik Pellét, akkor ők is bejelentkeznek érte… Külföldnek nem célpont egy 29 éves angol, ez tuti, de a PL-ben nem kevés (reális) kérője lehet.

     • Vardy szerintem nem fog dobbantani. A MU-Pool páros (és mi is) szinte kizárt, Vardy-nak már biztos, hogy lehetősége lesz a BL-ben pályára lépni és debütálni ősszel, ezt nem fogja feladni olyan csapatokért, akik még most is inkább kifelé állnak a kvalifikációból, és nagyobb eséllyel mennek az EL-be, vagy oda sem.
      Az Evertonnak és a Sotonnak meg mi értelme lenne? Amit átlagban lehoznak szezononként, arra a Leicester is bőven képes lehet, ha Tinkerman nem tinkermanolja el magát.
      Szerintem Vardy inkább lesz amolyan helyi hős, minthogy majd 30 évesen nagyobb csapatokban kapjon részszerepet, mert a nyakán ott lógnak a 30-60 milliós sztárfiatalok.

      • Rammschein

       Ha elmenne tuti megutáltatná magát örökre a rókákkal… ha marad akkor meg tényleg hősi státuszba avanzsálhat, és lubickolhat 30! évesen abban a városban… én nem adnám ezt fel… de hát a pénz (lehet) majd elveszi az eszét ennek is.

    • Sir Idemitirjak

     Kanté szerződésében állítólag 20!!! milliós kivásárlási ár van, mai árak mellett elég ajándék bárkinek főleg, hogy annyi szól csak ellene, hogy 1 kiváló szezonon van csak túl a PLben.

 • Endy919

  Ha igaz , amit a srácol írtak , akkor Contéval megfogtuk az Isten lábát . Remélem beválik.

 • Tornando Ferres

  kis OFF:

  Erről a Cityről tényleg a 2012es Chelsea jut eszembe. Kiöregedő félben lévő garnitúra, talán utolsó nagy esélye, ráadásul mindenki őket tartja a legesélytelenebbnek.

  Különbség talán annyi, hogy a Chelsea azért előtte lévő években is fel tudott mutatni pár szép eredményt nemzetközi porondon is (jó sok elődöntő + 1 döntő).

 • myheartisblue

  4 éve ezen a napon, nagyon jó mérkőzés volt.

 • myheartisblue

  Pedro Mou és Hiddink mester keze alatt. Van aki(k)re jó hatással van a kedves öregúr szavai.

  • komolyan gondolod, hogy ez a Hiddink-effect miatt van? 🙂 ugye nem…

   • Endy919

    Hát mitől?

    • Sir Idemitirjak

     Társak javultak, így a csak az akciót akarok befejezni stílusával többet kerül kihagyhatatlan helyzetbe.

    • a tündérkéktől meg a koboldoktól bazzeg

     • Endy919

      Ezek a tündérek akkor Diegónál is jártak ? 🙂

      • igen, a kettő tök ugyanaz… omg.

       • Endy919

        Igazán elmagyarázhatnád , hogy minek köszönhető Diego formajavulása és mik Pedró javulásának az okai.-

        • egy párszor már megtettem, ha eddig nem hitted el, nem most fogod.

 • Sir Idemitirjak

  A fiatalok sima meccsen 3-0rá verték a világhírű Anderlecht utánpotlást, így döntőbe jutottak. Egy lépésre a címvédés.

  • Rammschein

   Kár, hogy egy ideig, sokuk akkor is csak a süllyesztőbe vész el… :/

   • emazohun

    Most szerintem ellentétes folyamat kezdődhet meg
    Most vannak reménysugarak

    • Rammschein

     A remény ott van, lásd RLC meg Kenedy miatt leginkább, de vannak mások is… oké, hogy nem lehet mindenkit egyszerre… de könyörgöm, legalább csatárnak miért nem Traorét tolja be cserének Hiddink? 😀

     • Sir Idemitirjak

      Kezdőnek* a Traorés esetnél.

      • Rammschein

       Lehet már megkopott a legutóbbi meccs emléke, de nem Falcao állt be valakinek a helyére? (közben lehet már játszott az ifjonc)… na mindenesetre az nagyon felhúzott. 😀 Szóval fentebb erre is gondoltam titkon. 😛

    • Reménysugarak eddig is voltak, az elmúlt 4 évben meg nagyjából újra és újra zsebeltek egy-egy trófeát, de sajnos egy sem került fel. Most RLC legalább a PL-gólig eljutott, ezzel már előrébb tart, mint társai 80%-a.

    • Sir Idemitirjak

     Ha igaz amit a srácok írtak Conteról, akkor még egy reménykedésre okot adható dolog, hogy teljesítmény alapján válogat és nem a neveket küldi fel a pályára. Így a fiatalok is megkaphatják az esélyt és nem csak úgy, mint idén, hogy bármilyen jók voltak utána egy hónap jegelés várt rájuk, illetve kirakja a gyenge lánc szemeket.

  • pedig ez a csapat most szerintem közel sem olyan ütős, mint a tavalyi… szóval bravó!

  • Döntő hétfőn, 18.-án 17:00-kor.

   • emazohun

    Eurosporton lesz?

 • A City szerintem a legszívesebben letojná ezt a mai meccset, ha megtehetné, de lévén hogy a MU az Astont fogadja, nem tehetik meg, hogy pontot hullajtsanak és kockáztassák a negyedik helyet, főleg annak tudatában, hogy lesz még 1-2 húzósabb meccsük. Meglepetés lenne, ha ma betudnánk söpörni a 3 pontot, így ismét csak abban reménykedek, hogy a fiatalok megkapják az esélyt ma is. Valamint abban, hogy a 30 perc alatt a lelkét is kilehelő Patót nem favorizáljuk többet Traoré kárára.

  • Rammschein

   …és, hogy Falcao sem áll be! 😀

  • Petikee Sipos

   nem értem mi bajod van Patóval. azon kívül, h az erőnléte még nem 100as, de agilis és meg tudja húzni a váratlant. ha az erőnléte rendbe lesz én szívesen megnézném jövőre is. a fizujával meg a hozzáállásával nem lenne probléma. Traoré pedig alapból szélső, és nem csatár.

   • Azt ne mond már, hogy te szívesebben nézed Patót, minthogy végre esélyt kapjanak a fiatalok. Nekem személy szerint semmi gondom nincs Patóval, csak ne rabolja a helyet a tehetségek elől, főleg úgy, hogy egy Astonnál pár fokkal összeszedettebb védelem ellen már 25 perc után a kloákáján keresztül veszi a levegőt.
    Az meg nem tom, miért lényeges, hogy Traoré alapból micsoda, ha rendre ékként hoz le jó meccseket.

 • myheartisblue

  Chelsea team: Courtois; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic (c), Baba Rahman; Mikel,
  Fabregas; Willian, Loftus-Cheek, Pedro; Diego Costa

  • Rammschein

   Courtois-t észhez térítette a pihenés vajon? + Costa is visszajött… Hazard pedig még mindig sehol… a többire nem tudok mit mondani… csak a szokásos lassan…bár Baba helyett tényleg nem volt más?

   • Endy919

    Na és Babaval mi a gond ? Az , hogy 15 meccses jegelés után hibázni mert ?

    Sohasem fog formába lendülni és megmutatni , hogy mi van benne , ha nem kapja meg kellő játékperceket. Én nagyon örülök neki , ahogy Lótuszcsíknak is.

    Engem pl Cahill zavar a kezdőben . Vagy még talán Pedró helyett játszhatna Kenedy. Amúgy OK.

    • Rammschein

     Babával csak annyi, hogy egy City ellen kevésnek érzem… de cáfoljon rám.
     Pedro engem is zavar, de úgy látszik jól benyalta magát papánál… :”D

    • myheartisblue

     Hát de tudod és láthattad, hogy működik Hiddink papa. Ha hibát/hibákat csinálsz lásd. Rahman-Baba mész a cserepadra. Ugyanez történt Miazgával is, aki a Swansea ellen szerencsétlenkedett és a mi játékosunkat fogta az Sigurdsson helyett és rendre verve volt. Akkor mit csinálna vele a Citeh támadó részlege Navas, De Bruyne, Nasri; Aguero. Ha nagyon reménytelen lesz és elmegy a mérkőzés, nyugodtan megkaphatja az egész második félidőt.

     Nem tudom miért ennyire isteníti mindenki ezt a Kenedy-t nem annyira csodabogár, hogy kezdőbe találja magát. Multkor jókor rúgott egy szépecske volt, de azután rendre csak kereste magát. Sem bal hátvédkén, sem pedig bal szélsőként nem alkotott maradandót és Pedro is megjátsza azt amit ő.

     • Rammschein

      … Hát ezaz, Pedro is megjátsza azt, amit ő…. DE Pedro egy tapasztalt “világklasszis”… míg ez egy fiatal… itt van a kutya elásva…

      • myheartisblue

       Igen, az is helyett bőven-t kellett volna írnom.

       • Rammschein

        Á, egyből más értelmet nyer a dolog. :))

  • A fiatalok száma szépen lecsökkent, ilyen hatalmas téttel bíró rangadónál mondjuk nem is csodálom.

  • Sir Idemitirjak

   Mai meccset sajnos kihagyom, de látva a kezdőt nem is olyan nagy baj.

 • A City nem veszi viccre a meccset, Pelle a legerősebb kezdőt küldi fel. 0-2 lesz szerintem, KdB és Agüero mattol minket.

  • Rammschein

   nekik muszáj tolni… nekünk nem… ez kb a FA-kupás meccs fordítottja is lehetne, nem végeredményben, hanem felállás ügyileg. .)

   • Jó is lenne, akkor a csapat 90%-a ifikből állna.

    • Rammschein

     Hiddink logic-ot követve ilyen SOHA nem lesz. 😀 Jövőre meg már azért nem lesz ilyen, mert nekünk is lesz célunk, de mivel most nincs, lehetne ez, de nem lesz… mert…áááááhh tudjuk, na. 😀

 • ezt szépen csináltuk…

  • Rammschein

   mármint jó szarul, mi? :DD

   • yepp, feel the irony

    • Rammschein

     sry, szövegben nem szokott rendesen átjönni. :S
     de unom már, hogy minden út a Real Margitba megy… most a szagértő szerint Courtois oda tart… Hazardot miért nem mondod, teeeee….

 • Rammschein

  Úristen… gyökerek…

 • azért van baj a Citynél is hátul

 • Endy919

  Ezt is kilehet hagyni..

  • Rammschein

   pedig kapus helyett egy védő, védett… lol… van még baj a fejekben azért.

   • babence

    ennél sokkal jobb helyzeteket is basztunk már el, szerintem ez ahhoz képest teljesen korrekt volt

    • Rammschein

     Costa szerintem rossz megoldást választott, utána meg már kapásból el kellett lőni… szal szerintem több is volt benne. :S

     • több mindenképpen, mert semmi sem lett belőle. De hibát kihasználva kapura lőttünk, az azért nem rossz.

      • Rammschein

       jó hát tényleg több attól, mint mikor előző meccsen összvissz egy kapura lövésünk volt… na ma túlteljesítünk ahhoz képest. 😀

 • Endy919

  Jó meccs lesz ez.

  • Rammschein

   te is ironizálsz? xD

   • Endy919

    nem

    • Rammschein

     kár, mert néha fel fog pörögni…de egyébként sokat nem várok.

  • Szerintem iszonyat hikomat meccs lesz ez.

  • legalábbis a hibák alapján kinéz egy jó 3-3 🙂

 • Endy919

  Szép lett volna.
  Baba jól csinálta.

 • Rammschein

  Willian helyett mikor akarnak már egy jó Lamps féle szögletrúgót keresni? 😀

 • Williannek volt már pontos szöglete kék mezben?

 • Rammschein

  Ez a bíró nem az a gyökér Atkinson? 😀

 • Endy919

  Nasri haja zseniális 😀

  • neki az egész lénye az.

   • Pont ezt akartam írni. Szerencsétlen nagyon nem akarja elfogadni, hogy már nem tini, csak a képességei maradtak azon a szinten.

 • Rammschein

  Na legalább már most próbálunk hajtani, nem csak totyognak a srácok. 🙂 Manapság már ezt is dicsérni kell….

 • Kirúgás mi? Hány bíró kell a pályára, hogy alapvetéseket ne nézzünk be?

  • Rammschein

   Szemüveget a parasztoknak!

 • Jm a félidő vége előtt 2-3 perccel vonult általában az öltözőbe. Hididnk már 20 perc után 😀

 • Endy919

  De szeretném látni Pep arcát az első Citys edzés után 😀

  • neked tényleg vannak érdekes perverzióid 🙂

 • Rammschein

  Courtois megmentette a védelem becsületét.

 • myheartisblue

  Vki dobna jo streamet?

  • gondold ezt át. Lehet, hogy egy kockás 320×320-as szaron jobb lesz 😀

 • Rammschein

  Persze, mindig a Chelseanél vegyük elő a sárgát… eskü ha lenn itthon Skysports, ezt is úgy nézném, mint az F1-et… NEM magyarul…

 • Endy919

  http://sportz-hd.eu/ Sky , HQ , nem szaggat

 • huh Rahman ezt megetted bakker

  • myheartisblue

   burnt to ashes…

 • Rammschein

  legalább Kürtőnél látszik, ha padra teszik, nem úgy mint a “sztároknál”

 • Endy919

  Courtois god mode

 • Wili mintha mézben futna, olyan lassú ma

 • Pedro adott egy szögletpasszt Kolarovnak – meseszép 🙂

  • Rammschein

   lol. 😀 Őt nem adhatná el Conte ázsiába nyáron? Oké, hogy Ramirest utáljuk (a többiek által), de inkább ő maradt volna, mint ez az ex-katalány. 😀

 • Rammschein

  A védelmet is el lehet adni a fenébe, nem csoda, hogy Kürtő le akar lépni, ilyen szar védelem mellett…

 • Meghúzta a City a váratlant, és kontrából mattolt minket. Madness.

 • jó egy élet… Agueronak még arra is volt ideje, hogy fehérbotos vak módjára forgolódjon… aztán még meg is pattant. Bravó! 🙂

 • Rammschein

  Hé Hiddink Babát lehet megint száműzni, saját magaddal együtt…. meg a többi lókötővel :@

  • lassan pihenj egy kicsit, mert a Stamfordoron kívül már mindent eladnál…

   • Rammschein

    ja, ki is nyomom a meccset. Elég volt nekem ebből egy ideje már. Csak a remény hal meg utoljára, azt mondják. 🙂

   • myheartisblue

    Pedig igaza van, Baba megéredt arra, h lehordjuk a sárga földig.

    • Rammschein

     Én értem, hogy lehetőséget kell adni neki is, de ha nem teljesít, akkor nem kell játszania… ez vonatkozna a többi vacakul játszóra is, csak túl nagy “sztárok”, vagy nincs helyettük más, aki jobb… remélem ezt a mentalitást Conte megszünteti…vagy vesz helyettük olyanokat is, akik teszik a dolgukat. Az meg oké, hogy vannak támadásaink, de nagy hányada a semmibe vész el… mert rossz a helyzetkihasználás is…

 • Williannek lenne tartása, már rég elnézést kért volna a szögleteiért, és szeppukut követett volna el a zászlórúddal.

  • már miért tenné? vannak ott egy csomóan, akik hagyják neki 😉

   • Gabor1092

    Tavaly Fabre jobban rúgta őket, nem értem hogy miért kell ez is neki

    • ma is rúgott ő is, volt olyan jó, mint Willé… egyszerűen alig vagyunk veszélyesek rögzített helyzetekből, mióta Wilinek elfogyott a mojo-ja.

     • Mondjuk sok mindent elárul, hogy még a rekordokat rúgó Willi is olyan szögleteket nyomott, hogy vagy kontra lett belőle, vagy üres térre ment.

 • Lotus enyhén lámpalázas, biza jönni fog Matic a szünetben.

  • Gabor1092

   Akkor inkább Traoré és álljunk át 2 csatárra

  • Rammschein

   Áh, helyette egy Mikel jönne be vagy a klónja, mert már egy fenn van. :DDD

 • Méltó lezárása a félidőnek.

 • Gabor1092

  Lehet jobban jártunk volna a Baba próbálja meg ballal 😀

  • Rammschein

   ki a kicsi varázsló? 😀 nem bírom kivenni az elejét.

   • Gabor1092

    Zola

    • Rammschein

     tényleg. 🙂

 • emazohun

  Fabregas szerintem a leghosszabb ma

 • Gabor1092

  Azért látom a partjelző hozza a szokásos angol szintet…

 • 1 kapura lövésünk azér’ van. A Swansea ellen is így zártuk a félidőt.

  • Rammschein

   de legalább hajtottunk egy fél órát (?)… ott még ez sem volt. 😀

 • Most hogy mondja a kommentátor, Nasri tényleg olyan mint Billy Idol és John Lydon szerelemgyereke.

  • Rammschein

   nem mintha, érdekelne vagy bármi… de kicsit buzis csak szerintem… :”D

 • Miss you, Kevin.

  • missya’, defence..

   • Azért a változatosság kedvéért megint kontrából játszották át a whole csapatot.

    • hát ez az. Abra 13 éve alatt nem nagyon kaptunk gólt kontrából. Az idei Chelseanek ez már nem az első, de még csak ezen a meccsen sem.

     • Megsüvegelendő, hogy villámnéger nélkül teszik mindezt.

      • megsüvegelendő? Érdekes nézőpont. 80 méteres gólt kaptunk úgy, hogy a City fényvillámként futott rajtunk keresztül. Már arra is képtelenek vagyunk, hogy asszisztáljunk mellé. A csapat nyári szabadságon van, már Mikelt is odatettük, mert a pályán csak a hideg árnyéka van neki is.

       • Rammschein

        Mondjuk eredmény szempontjából lassan tök mindegy fiatal játszik-e vagy nem… a másik, ha Hiddink folytatja ezt a lejtmenetet… annyira nem lesz ám pozitív visszhangja meg ajnározása az évvégi “ítéleténél” remélem, mert kb. sokat nem csinált… max. Mou miatt jött vissza a morál, és nálam ez kimerül kb. ennyiben… olyan mintha egy báb ülne felül, csak hagyják a playereket békén… és ez a pályán vissza köszön… én így látom ezt a katasztrófát.

        • Sir Idemitirjak

         Nem estünk ki, ennyit ért el kb. igaz ezért felesleges volt hozni, főleg hogy ugyanazt a nem müködő kezdőt küldi fel alibizni.

         • Rammschein

          Kb. annyit látok, hogy elment Mou… mindenki felszabadult… elkezdtünk kicsit játszani, majd leeresztettünk, mint egy kilyukadt kerék… ENNYI. Színvonalban ugyanott vagyunk, mint ha Mou lenne…. semmi javulás, egyedül annyi, h télleg előrébb vagyunk a PL-ben… de ha folytatjuk a 15. helyre még visszamászhatunk… (mondjuk worst case)

       • Hát képzeld ha még a Sterlinget is fognia kéne Mikelnek. Szerintem már 0-3 lenne.

        • lesz az nélküle is 0-3

         • Sir Idemitirjak

          Kezdőt látva az lett volna a tippem is, csak nem akartam vészmadárkodni.

 • Rammschein

  rolót lehúzni, ma sem nyerünk.

 • Mák, hogy nincs már 14 meccs hátra, mert amilyen faszák vagyunk idén, most jöhetne egy 14 meccses nyeretlenségi sorozat.

 • Most már őszintén remélem, hogy Sagna kiállíttatja magát egy egyből-pirossal 🙂

  • Sandic

   őszintén én rá sem ismertem. Nasri tuti tőle lopta el a hajfestéket…

 • Milyen jó látni a dominanciát, ahogy Willian és Fabre a kaputól 20 méterre passzolgat.

 • PedroKenedy + WillTraoré.

  • Pedro ezek szerint pályán volt, csak nem hatott a hűszvarázs.

   • Sir Idemitirjak

    Folytatta előző meccsit akkor, legalább konstans a teljesítménye

  • Rammschein

   így kellett volna kb. felküldeni is őket. 😀 nem utolsó 5 perces cserének majd megúzni.

 • cserekor azért úgy nézem Will szólt Kenedynek, hogy rúgjon már egy nála is szarabb szögletet, hogy ne tűnjön az első 9 olyan satnyának

 • Delph még él?

 • Azért most ideges lennék, ha lenne miért.

  • Rammschein

   “még jó”, hogy nincs miért.

   • Ja, mekkora mák már.

    • Rammschein

     végül is… te sem állsz rosszabbul hozzá, mint a playerek. :”D

 • Costának volt ma jó megmozdulása?

  • Sandic

   Lesgól?

 • Courtnak több pirosa van, mint Costának.

  • csak megunta a meccset. Nem akart már hármat kapni.

   • Elég gyér lesz, ha összesítésben 6-0-lal végez ki minket idén az utóbbi 5 év leggyengébb Cityje.

    • Rammschein

     hát még 3-at nem fognak adni… de még 1, vagy max 2 belefér időben… fergie-timemal 3 is 😀

    • emazohun

     Ez a leggyöngébb City mindössze BL-elődöntős

     • És aztán? A bajnokságban Mancini óta nem voltak ilyen színtelenek. Most a BL-ben elég szerencsés sorsolásuk volt, hasonló, mint nekünk 2012-ben. Elkerülték a szokásos beugró Barcát, és a PSG sem sokkal jobb, mint 4 éve volt a Napoli ilyenkor.

  • Rammschein

   lol. mégsem használt a pihentető padozás… szerintem őt rendesen felbaszta ma a védelmünk. :DD

  • WudigessBoi

   Meg mint Hazardnak gólja…

 • kár, hogy van még egy cserénk, megnéztem volna, ki áll a kapuba

 • kihagyja

 • Rammschein

  Ezt az Agüerot kár, hogy anno nem tudtuk megszerezni, nem? A Citynél elég szépet letermelt már…. (tekintve milyen csatáraink voltak :”D Torres pl. :”D)

  • Nálunk AVB úgysem találta volna a posztját.

   • amennyit sérült, lehet, hogy AVB alatt pályára sem lépett volna

   • Sandic

    Ha már AVB, gondolta volna bárki is, hogy tudunk még az ő Chelseajének szintjénél is lejjebb süllyedni?

  • Sir Idemitirjak

   Nagyon sokat sérült, amúgy már Messi mellett emlegetnék, de még így is 3-4 játékost adnék érte.

   • Rammschein

    jogos, elfelejtettem számításba venni mennyit sérült az ember… :)) mondjuk ahhoz képest meg télleg nem rossz arányban lövi a gólokat… akkor.

 • kasata91

  Cahill , Kürtő pacsi !

  • Bagoll már gondolkodik, hogy inkább Walcott legyen a captain.

 • Abra Contéval whatsappozik

 • Ihajnegró még bólint egyet.

 • Rammschein

  egy nagyobb horderejű buktával elgondolkodnának a játékosaink? vagy ez elég? :”D

 • Rammschein

  Hazardot is érdekli a meccs. 😀

 • Hiddink fogadott Kolarovval, hogy csinál ma nekünk 10 szögletet?

 • kasata91

  Szégyenlem magam, de 2.80 ért 10ezret bőven megért ma a citi.

  • Te senkiembeer, te.

  • Rammschein

   ez rosszabb, minthogy saját csapatra nem fogadunk 😀

   • kasata91

    Még sztem Abra is a bet365 kifizetést intézte. 😀 És aligha a saját csapatra tett.

    • Rammschein

     :DDD hehe, valakinek az árát most nyerte fogadáson, mi? 😀

  • myheartisblue

   Pfuh…és ha tudnátok, hogy én egy hete 3.10-es szorzóval kaszáltam a Swans győzelmével…

 • Stonci81

  Tényleg már a nyarat várom…addig minden meccs egy kínszenvedés

 • kasata91

  “A pénz nem boldogít”

  • Endy919

   Nagyon megöregedett.

  • Ezzel a Chelsea-s telóval és a táskás szemekkel olyan végtelenül szomorú ez a kép. Mintha csak egy lenne közülünk..

  • Blue One

   Azért az elég kemény, hogy CHELSEA-s telefon tokja van! 😀

   • kasata91

    Az lenne a kemény, ha arsenalos lenne 😀

 • Chelsea have reportedly made contact with PSG over a move for midfielder Javier Pastore.

  The move would be a surprise given the playmaker’s inconsistent form. The 26-year-old has just two goals and four assists in 14 Ligue 1 appearances this season, dipping in and out of form since a £33.3 million move to Parc des Princes almost five years ago.

 • Sandic

  Még Mourinho edzősködése alatt többször felmerült a kérdés, hogy nagy csapatok ellen pl. előnyben miért állunk be védekezni a kapu elé, ahelyett, hogy mennénk a 2 gólos előnyért. Hát kicsit megkésve, de megérkezett a válasz: Azért mert ha nem állunk be védekezni, akkor szétcincálnak kontrákból.

 • emazohun

  Legalább Loftus-Cheek 90 percet játszhatott,és szerintem ő volt nálunk a meccs embere(habár ez nem nagy szó)

 • Egyébként tegnap Drogba csereként beállva 5 perc alatt egyenlítő gólt szerzett, végül 2-1 nyertek a Chicago ellen. Érdekesség azok számára, akik valamennyire követik a magyar focit, hogy a Chicagoban kezdőként lépett pályára a volt videotonos Arturo Alvarez.

 • According to reports, Chelsea have had a £24.7 million bid turned down for Roma ace Radja Nainggolan. Serie A side are believed to be holding out for at least £35 million, as the 27-year signed a five-year deal at the Italian capital club just last summer.

 • Endy919

  Buta Vardy.

  • myheartisblue

   Ez bírói hiba volt. Ezért nem kellett volna második sárgát adni.

   • Endy919

    Szimuláció volt …jogos sárga.

    • WudigessBoi

     Bokán rúgták. Nem kellett volna akkorát homorítania, de ez a döntés Clattenburg-öt idézte arról a Chelsea-MU-ról, ahol a felrúgott Torrest állította ki második sárgával az a szerencsétlen.

     • gorkaf78

      Sztem is megrúgták Vardy-t.

   • Blue One

    Igazad van, ezért egyből pirosat kellett volna adni, akkora műesés távolugrás volt.

 • Gabor1092

  na ismét megmutatkozik az angol bírói színvonal, 3 méterről végig nézi, hogy Huth nyakába csimpaszkodnak, az semmi, a másik oldalon pedig szerintem egy semmit fújt be…

 • Endy919

  Ha holnap nyernek a Csirkék , még nagyon érdekes lesz a vége a bajnokságnak.

  Utolsó fordulóban pedig Chelsea-Leicester 🙂

  • Gabor1092

   csak addig a Leicesternek lesz egy Swans-Everton-United-Chelsea párharc, míg a Tottenhamnek holnap egy Stoke, majd West Brom-Chelsea-Soton-Castle.

  • emazohun

   Le kéne adni a Leicesternek azt a meccset
   Habár formát elnézve nem lesz nehéz megvalósítani

  • Az utolsó forduló várhatóan mindkét csapatnak totál tét nélküli lesz, legalább is hihetetlenül ritka, ha az utolsó 2-3 fordulóra nincs meg a bajnok.

   A Spurs innentől ha minden meccsét 3 ponttal hozza, akkor maximum 80 pontjuk lehet a bajnokságban. A Leicester 73 ponton áll jelenleg, ha a kövi 3 meccsét (Swansea-MU-Everton) hozza, akkor 82 ponton fog állni, egro behozhatatlanul bajnok lesz. Persze a csirkék által megszerezhető maximális pontok száma arányosan csökken minden pontvesztésnél, így ha a kövi 3 fordulóban x pontot vesztenek, akkor annyi vonódik le a maximális 80-ból, így a Leicester akár már előbb, 80->77 pontnál is bajnok lehet.

   • emazohun

    2012

    • Nem mondtam, hogy nincs ilyen idény, de hihetetlenül ritka.

     • emazohun

      Szerintem annyira nem
      Most se látom lezártnak, a Leicesterből bármit kinézek
      2014-ben sem volt egyértelmű teljesen, habár az utolsó fordulókban a City kezében volt a bajnokság

   • Dehat csak 4 fordulo van hatra 😀

 • Endy919

  Ottvaaaaan 2:2

 • Endy919

  Ez az Arsenal mindent megtesz , hogy negyedik legyen 😀

  • őket egyszerűen oda vonzza a gravitáció

 • According to reports, Chelsea are keen on signing Fulham hit man Moussa Dembele in the summer.

  • Endy919

   Moussa Dembele nem a Spursben játszik? Azt tudom , hogy a Fulhamből vették , de vissza igazolt?

   • Az Mousa Dembelé. Ez a srác egy 19 éves franci csatár.

    • Endy919

     Na ez új infó nekem.

     • Blue One

      Már alig várom, hogy a sok szerencsétlen kommentátor majd mindig összetévessze őket…

    • kasata91

     Nemegyszerű… 😀

 • Endy919

  A Barca teljesen széthullott 😀 .. de szép is ezt látni :)))))