A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső

bouche_nyitoA címben foglalt mondat (jó, jó, filmcím) a lehető legtömörebben sommázza a hétvégi bajnokinkat. A ravasz és az agy szerepet ezúttal (is) ugyanaz a személy vállalta magára, a két puskacső azonban nem is kerülhetett volna jobb helyre. Nagyobb jelentőséget nem érdemes ennek a sikernek tulajdonítani annál, mint ami – nevesül egy szép, de a szurkolói szív megmelengetésén túl másra alkalmatlan győzelem – viszont kiélvezni nagyon is ki kell. Kicsit, mint mikor gyerekként váratlanul kap egy kinder tojást az ember.

Ütős kezdőt pakolt ki az öreg Hiddink, aki – most már így a szezon vége felé közeledve bevallhatom – engem mindig egy ewok (tudjátok, a Star Wars kedves kis szőrös lényei) és Yoda szerelemgyerekére emlékeztet.

Mint két tojás, a szőrt leszámítva, nem?

Egyedül Mikelre néztem kicsit ferde szemmel, de úgy voltam vele, hogy a konstruktív passzokat úgysem szereti, ellenben stabil védekező játékos, hát akkor miért ne lenne jó védőként? Rossz végül nem is lett, igaz, túlságosan nem dolgoztatták meg. Na, ezen túllendülve már csak Pedrón akadtam fent picit, köztudomású ugyanis, hogy nincs ínyemre a tény, hogy befér a kezdőnkbe. Hajt, tényleg a lelkét kiteszi, de én kicsit szégyellem, hogy a csapatnak szurkolok, amikor látom, hogy kezdő. Na, mindenesetre hamar befogta a számat, hadd dicsérjem is meg gyorsan, csak hogy kicsit enyhítsem a lelkiismeret-furdalásom, amiért nincs helye a szívemben: Pedro, itt és most, ország-világ előtt kijelentem, hogy becsüllek, amiért kétlábas futballista vagy. Tessék, kimondtam! De van valaki, akit még nálad is jobban becsülök, aki pedig nem más, mint katalán spanod, Cesc.

Térjünk is ki kicsit mélységi irányítónkra, Lampard-utódunkra, az egykori ágyúsra, aki eddigi pályafutását két, általam kevéssé kedvelt klubnál volt kénytelen eltölteni. Amikor még a Mourinho-balhé töltötte ki a csapat háza táján sertepertélők mindennapjait – azaz mienkét, szurkolókét is – akkor meg voltam róla győződve, hogy ez az ember a klub ellen dolgozik, áskálódással kirúgatja az edzőnket, és amúgy is, toszik ez rá, hogy nyerünk-e vagy sem, rohadt katalán. Jó, persze, túlzok most, de értitek, egy kicsit minden futball szurkoló ugyanolyan tirpák legbelül. Na, mostanra viszont már kezd alaposan megváltozni a róla alkotott véleményem, és ez nem kizárólag e meccsnek köszönhető, érlelem már egy ideje. Az utóbbi hetekben mintha ő venné át azt a szerepet, amit a legmélyebb mélységek idején Willian képviselt: kiemelkedik a csapatból, és amikor a többiek trágyák, és esetleg kiszopunk a Swanseatól, rajta akkor is látszódik valami többletakarat. Na, ez a fajta über-motiváltság ezúttal négy szerelésben (holtversenyben Azpival és Babával a legtöbb), kilencvenegy passzban (mögötte Baba hatvannégyet osztott!), hat kulcspasszban (Matic kettőig vitte a második helyen) és három gyönyörű aszisztban manifesztálódott. Nem volt gól, amiben ne lett volna benne, hiszen a negyedik előtt is övé volt az utolsó előtti passz. Ez 10/12-es teljesítmény, még több esetleg szerzett góllal lehetne, maximum. Jó volt nézni, na!

bouche_01

Számokban gazdag mutatvány.

A másik teljesítmény, amit érdemes e mérkőzés kapcsán kiemelni, az nem más nevéhez fűződik, mint… Édenke. Kis belgánk nem kevesebbet tett, minthogy nagyságrendileg egy év után ismét eredményes volt a világ legjobb bajnokságában. És ha már, akkor kétszer is egymás után. Egyfelől ez jót tehetett a kis lelkének, amit azért lehetett is látni az első találat után, óriási nyomás szűnt meg rajta hirtelen. Másrészt pedig az utolsó előtti pillanatban sikerült legalább szürkével kisatíroznia az életrajzában azokat a szénfekete lapokat, amiket ehhez a szezonhoz fűzött be neki a mindenható, vagy az anyja, ha ő vezet ilyet a fiának, nem tudom. Ugyancsak jó volt nézni!

bouche_02

Vége, nem kell tovább húznia a rovátkákat a szobája falán.

Igazán nem kellemes ezt írni, de mégis, szóval kicsit visszás érzés, mindenesetre sikerült kellemes meglepetést okoznia a csapatnak. Az a bizalom, amit sokszor már rohadtul kellett erőltetni, hogy csurranjon-cseppenjen valami, az most kamatostul megtérült, mintha meghallották volna a srácok, hogy már hiába erőltetem, csak levegő jön, azzal a fingra hajazó hangkísérettel, amit a kecsapos tubus szokott hallatni halála előtt nem sokkal. Köszönöm, egyet szeretnék már csupán kívánni: ugyan, verjük már meg a Tottenhamet még, de jó alaposan, a soron következő fordulóban, és juttassuk fel a Leicestert a csúcsra. Rohadtul megérdemlik, és valahogyan kicsit emlékeztetnek is egy régi Chelsea-re…

 • Pingback: A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső | Zongoracipelő()

 • kasata91

  Közben percek kérdése és nagy lépést tehet a tottenham hogy jövő héten bajnok legyen a Leicester.

  • Rammschein

   hát még ha mi is taszajtanánk egyet rajtuk. :DD

   • kasata91

    Páros lábbal 😀

 • WudigessBoi

  Na hogy legyen bajnok a Leicester: úgy, hogy nyernek az OT-n, vagy úgy, hogy mi kopasztjuk meg a csirkéket?:P

  • biztos, ami biztos, adjuk meg pöcsnek a kegyelemdöfést, aztán a Leicester meg innentől oldja meg, ahogy akarja 😀

  • kasata91

   is-is?

 • adam10

  Én, mint állandóan elégedetlenkedő szurkoló azt mondom, hogy ha nem mi, hát tényleg egy Leicester kaliberű csapat nyerje meg a PL-t, ne pedig valamely közvetlen vetélytársunk, DE:
  – Azért a Leicestert, ahány meccsüket is láttam, nyomták rendesen a bírók, amely nem egy régi Chelsea-re, hanem a mindenkori Barcelonára hajaz bármely UEFA által megrendezett eseményen… Mintha mindent, amit pl.: tavaly a mi kárunkra tévedtek, azt idén a Leicester előnyére nézték el. (hát ki így, ki úgy lesz bajnok) Ezzel nem akarom a kiscsapat érdemeit csökkenteni, megérdemlik, tisztelet nekik, de nekem abszolút nem szimpatikusak.
  – Sajnálom tőlük azt, hogy angol bajnokként ők fogják kapni a “legjobb” sorsolást a BL-ben, hisz valószínűleg a Vardy, Mahrez, Kante hármast elviszik a nyáron, ez már kihatással lesz az angolok uefa koefficiensére is, főleg ha belegondolok, hogy a 2. helyezett egy Tottenham lesz. Tehát ennek üzenete az, hogy a 4 lehetséges angol csapatból 2 a csoportban fog ragadni, a City majd Guardiolaval bemasírozik a 8 közé, míg az Arsenal (ha eljut a csoportkörig) a 16 között esik ki. Ezzel szemben egy Juventusban mindig benne van az, hogy meglepetés csapatként döntőbe megy, bár a Romatól, Napolitól nem tartok, ők is csoportban maradnak. Összességében én tartok az olaszoktól és attól, hogy előznek, ami pedig nekünk is rossz hír lehet, főleg, hogy a PL eleje eléggé kezd kiegyenesedni az erőviszonyokat tekintve.

  • “Azért a Leicestert, ahány meccsüket is láttam, nyomták rendesen a bírók”
   Ezt minden aktuális bajnokról elmondják, mert nyilván ilyen fajta “mák” is kell hozzá. De azt ne mondjuk már, hogy emiatt vannak ott, ahol, mert az viszont egyszerűen nem igaz.

   “Sajnálom tőlük azt, hogy angol bajnokként ők fogják kapni a “legjobb” sorsolást a BL-ben”
   Kitől nem sajnálnád? 🙂

   “Ezzel szemben egy Juventusban mindig benne van az, hogy meglepetés csapatként döntőbe megy”
   Naananaaaaa :))) azért ne viccöljünk kérem.

   • adam10

    Az elsőben igazad van, megérdemelt a bajnoki címük, ez nem vitás. Viszont a mi tavalyi évünkre jellemző volt a bajnoki cím mellett, hogy nem sokszor kedveztünk javunkra az FA és a bírók döntései. (pl.: Matic piros v Burnley, Soton odavissza meg nem adott 11-esek stb.)
    Tehát azt, hogy “ezt minden aktuális bajnokról elmondják” a tavalyi évünk alapján, nem merném kijelenteni.
    A második kapcsán pedig inkább a BL rendszerét okolom, a régi kiemeléses rendszer esetén a Leicester a “helyén” lenne, a legutosóként rangsorolt csapatok egyikeként. Itt inkább az angol klubfoci nemzetközi hanyatlásán keresztül, közvetve a csapatunk jövője forog kockán. (pontosabban az, amilyen lehetőségünk lesz kijutni a nemzetközi kupaporondra) Ennek az új BL kiemelési rendszernek a megítélése kissé érdekes, pl.: Pellegrini volt az egyik legnagyobb támogatója, de mióta elindult a rendszer 2x sem sikerült bajnoki címet nyerniük, így ez a szabály nem kedvezhetett nekik. Pellegrinivel most már nem is fognak, de mással sem, mert jövőre mi is visszakerülünk a helyünkre! :))
    Harmadik. Az olasz focit, így a Juventust is élből utálom, viszont az elmúlt évek (vagy évtized) nemzetközi és klubfoci eredményei is arról tanúskodnak, hogy valós esélyek nélkül is elérhetnek nem várt eredményt. (2006 VB, 2010 BL, 2012 EB, 2014-15 BL) Itt megintcsak nem azt vitatom, hogy megérdemelten értek-e oda, csak azt, hogy előzetesen nem oda várták őket.

    • “Viszont a mi tavalyi évünkre jellemző volt a bajnoki cím mellett, hogy nem sokszor kedveztünk javunkra az FA és a bírók döntései. (pl.: Matic piros v Burnley, Soton odavissza meg nem adott 11-esek stb.)

     Tehát azt, hogy “ezt minden aktuális bajnokról elmondják” a tavalyi évünk alapján, nem merném kijelenteni.”

     Te (mi) ezt így érezzük, de ha megkérdezel egy bármilyen rivális szurkolót, ő meg nem. Szerintem ez vitán felül áll – a bajnoki címhez mindig kell az is, hogy ne állandóan széllel szemben vitorlázzon egy csapat. A Leicester is megkapta a szívatást, amikor kellett, meg mi is tavaly.

     “A második kapcsán pedig inkább a BL rendszerét okolom, a régi kiemeléses rendszer esetén a Leicester a “helyén” lenne, a legutosóként rangsorolt csapatok egyikeként. Itt inkább az angol klubfoci nemzetközi hanyatlásán keresztül, közvetve a csapatunk jövője forog kockán. (pontosabban az, amilyen lehetőségünk lesz kijutni a nemzetközi kupaporondra)”

     Ez szépen hangzik, de részemről ez mutogatás mindenfelé, meg a szar pacskolása teli tenyérrel. Tetszettünk volna BL helyen végezni, aztán akkor nem kell jártatni a szánkat. Ha elmegy bármilyen esélyünk is, azt köszönjük meg szépen magunknak, akik még az EL helyre is képtelenek voltunk odaérni.

     A harmadikra meg csak azt akartam felhozni, hogy amennyi esélye a Juvénak van, annyi van szinte bármelyik, nem pot4 BL résztvevőnek… A Juve nagy csapat, ráadásul a világ 10 legnagyobb bevételű klubcsapatának tagja az utóbbi évek alapján, szóval annyira meg nem meglepő a dolog, ha oda kerülnek sem. A BL-ben az a szép, hogy elég egy pillanatnyi szar forma, vagy egy nehezebb sorsolás a BL meccs időpontjára, esetleg egy húzós ellenfél, és kint vagy a picsába – ez a szépsége a dolognak. A bajnokságban is benne van, hogy meglepnek, főleg a PL-ben, de a BL nem véletlen van a legnézettebb futballesemények között.

  • Jah Amikor kamura Vardy.t kiallitottak nagyon nyomtak oket 😀

  • WudigessBoi

   Ez a “Leicester nyomják a bírók” topic nagyot ment pár hete a britannián, aztán a sors furcsa fintoraként jött egy WHU-Arsenal, majd egy Leicester-WHU, ami így együtt szerencsére el is hallgattatta azokat, akik ezt a nótát fújták.
   Közhely, de igaz, hogy ezek a dolgok hosszú távon kiegyenlítik egymást és ez ugyanúgy igaz a Leicesterre, mint az üldözőire. Óhatatlan, hogy voltak vitás esetek (ne felejtsük el, milyen inkompetens a komplett bírói kar Deantől Frienden át Mossig), de pláne így szezon végére tele a padlás ellenpéldákkal is.
   Amúgy mik voltak azok a “tolások”, amik leginkább bökik a csőrödet? Illetve hol állna most szerinted a Leicester teljesen “fair” játékvezetés mellett?

 • Sandic

  Miért van mostanság minden Spurs meccs hétfő este? Így nem tudom megnézni, ahogy az utolsó reményeiktől is megfosztjuk őket a bajnoki címet illetően. Egyébként szerintem a MU-Leicester és a mi meccsünk is X lesz…

  • “Miért van mostanság minden Spurs meccs hétfő este?”
   nem mindegy már? 🙂 ha a Leicester bármelyik meccsét megnyeri, bajnok lesz. A Spurs ha velünk is leikszel, már nem lehet bajnok.

   pöcsék egyetlen esélye, ha mindhárom maradék meccsüket hozzák, míg közben a Leicester max 2 döntetlent hoz. Ergo, a két X jövő héten már jó 🙂

  • gorkaf78

   Ugyan, ne legyünk már ünneprontók! Hadd örüljenek a Csirkések a 2. helynek, ráadásul leárazott sütivel. 😀

   Ennél jobb eredményük úgysem lesz az elkövetkező években.

 • Endy919

  Hmmm . Én meg nézem , hogy az előző poszt alatt milyen csend van . Itt meg már egy napja van új poszt :I

  • néha le kéne tenni a spanglit mester 😀

   • Endy919

    Bárcsak lenne most mit letenni . 🙁 baszom már egy hónapja törvénykönyveket és sehol sem vagyok , semmit sem érkezek és minden más jobban érdekel . Szar minden.

    • emazohun

     Én így érzem most jelenleg magam
     Nem látok kiutat
     Csak az alkohol

     • Endy919

      Az alkohol jó barát , de van amit az sem tud megoldani .

      • emazohun

       Tudom sajnos,nem is élek vele,max heti egyszer
       Mondjuk őszintén szólva a társadalom elgondolkodhatna,miért jut sok tizenéves ide,kilátástalanságba
       Rengeteg kiégettnek érezzük magunkat,csak úgy vagyunk a világban

       • Endy919

        Azért depresszióba sem kell esni pajti 🙂

        Mindenre van megoldás.

        • emazohun

         Van,persze
         De ha egyszer hülyék az ember… 😀

 • Látta-nézte valaki a City-Realt? (én el is felejtettem, hogy ma van..)
  Azt hittem, a City otthon jó lesz legalább 1 gólra, és akár egy gólos győzelemre is, így, hogy CR valószínű volt, hogy hiányzik, meg elnézve Zidane legutóbbi first leg-jét… de hát nemhogy az 1 gól, de úgy nézem, az 1 kapuralövés is nehezen jött össze a hazaiaknak. Így nem sok esélyük van a Bernabeuban, bár még mindig több, mintha gólos döntetlent játszottak volna.

  • Endy919

   Én biztos voltam az Xben . Viszont 2:2t vártam.

  • kasata91

   Szerintem semmi váratlan nem történt. És amíg Pellegrinonál Jesus Navas beadhat szélről, addig nem is várok többet.

 • A daily fail komolyan cikket tudott összehozni arról, hogy Conte nem tart igényt Falcaora?! 😀 Beszharáss 🙂

  http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3559240/Incoming-Chelsea-manager-Antonio-Conte-tells-flop-Radamel-Falcao-new-club-Roma-keen-signing-Monaco-forward.html

 • Endy919

  Chelsea close to signing Roma midfielder Radja Nainggolan [Football Italia]

  According to the Italian media (via Football Italia), Chelsea are very close to signing Roma midfielder Radja Nainggolan for around €40 million (£31 million).

  Both Sky Sport Italia and ESPN are reporting this evening that Chelsea are closer than ever to completing the transfer. The deal is apparently being encouraged by new manager Antonio Conte, who is said to be happy to splash out €40m for the 27-year-old.

  Nainggolan put Roma within 2 points of 2nd spot in Serie A, after scoring the only goal in a 1-0 win over Napoli, on Monday.

  • Endy919

   Egy kis jó hír estére 😉

 • Olvasott már valaki arról, hogy a Leicester mennyire vágja tönkre az angol fogadóirodákat?

  Itt-ott azért fel lehet lelni becsléseket, a legrosszabbul állítólag a William Hill áll, összességében pedig kb 10.000.000 fontra becsülik most a fogadóirodák összveszteségét. Azt sok helyen olvasni, hogy a szezon elején 5000x odds volt a Leicesterre, amit pár fonttal többen megtettek, a nagyobb bukások viszont némileg később születtek, amikor kb 1500x körül jártak a szorzók, ott már 50 font körüli tétekkel is fogadtak, egy példát pont a William Hill dobott be a közösbe, náluk 75 fonttal tették meg a Leicestert 1500-as szorzóval, ami a lassan minden bizonnyal bekövetkező bajnoki cím esetén 112500 font nyereményt fizet 🙂

  Mondjuk azért kíváncsi vagyok, vajon mennyire reális a 10 millás összeg, elvégre biztosan komoly tétekkel fogadtak sokan és sok helyen a Chelsea-City duóra, annak nagyrészt fedeznie kéne a veszteségeket úgy vélem.

  • Endy919

   Igaz nem a William Hillben , de én is a Chelseare fogadtam.

   Akkor ezért nem vagyunk bajnokok ? :I

   • Egyértelműen a te hibád, azt nem tudom, hogy ez az oka, vagy más :))

  • gorkaf78

   Én nem hiszek ebben, mármint hogy a fogadóirodák sok pénzt buktak a Leicesteren. Gondolom, sokkal többet nyertek ezalatt a ‘biztosabb’ fogadásokon, amit Te is említettél (Chelsea-City). Mindig a bank nyer…

   • Mindig a bank nyer – hosszútávon. Nem féltem én sem őket nyugi 🙂 de ez a szezon azért az ilyen hosszútávú (nem prompt) fogadásoknál el tudom képzelni, hogy okozott némi zavart a Leicester történelmi futama.

    • gorkaf78

     Így van, hosszútávon úgyis ők, az irodák járnak jól. Gondolj bele, jövőre tuti, hogy az összes kiscsapat szurkolója fogad majd a klubjára – és veszít majd. A szerencsejáték a legjobb legális pénzkereset, nem véletlen, hogy számolatlan online irodával lehet találkozni a neten.

  • En egy ilyen nagy online gambling cegnel dolgozom, mar biztos mondtam.
   csak annyit mondok, hogy, ha az underdog nyer, a bank kurvanagyot nyer 🙂

   A Leicesterre csak kis tetekkel fogadott par szurkolojuk, babonabal, vagy poenbol stb.

   Viszont szted mennyivel tobben fogadtak az eselyesekre kulonbozo tetekkel, tobbek kozt igen jelentos oszegekkel is? 🙂 Szoval biztos lesz par szazezer euros/fontos kifizetes, de jonehany ilyen tettel megjatszott buko is van. Osszessegeben ennel jobb nem is tortenhet a fogadoirodakkal.

   • gorkaf78

    Tényleg vannak olyan emberek, akik képesek feltenni 50-100 ezer eurót v. akár ennél is többet egy online fogadásra? Hihetetlen…

  • WudigessBoi

   Olyan ez, mint a Sziget, ami minden évben max nullszaldós:)
   Nagyon magas oddsokkal fognak kaszálni emberek, de kis tétekkel (10-25-75 fontokkal). Plusz volt hír korábban, hogy sokan elkezdték kikapkodni a pénzüket menet közben (talán az Arsenal elleni vereség után volt ez hír), szóval biztos vannak jó páran, akik “csak” a nyeremény felét kapták kábé kézhez. Plusz, ahogy írod, ami elveszett a réven, jó részt vissza fog jönni a vámon: Chelsea, City, MU, Arse, Tottenham – gondolom főleg rájuk fogadtak és szerintem jó nagy tétekkel is.

  • WudigessBoi

   Látod, valakin még kaszálnak is az 5000x odds ellenére:)

  • Endy919

   Oda José megy.

 • A Sün szerint Wengerék már most megkezdenék a tárgyalásokat Solankéért.

  • emazohun

   Wenger már egyszer le akarta igazolni fiatalkorában,de lemaradt róla

   • Gabor1092

    mint kb mindenkiről 😀

  • Endy919

   Nyárom szabadon igazolható lesz nem ? Vagy még van érvényes szerződése velünk?

   • 2017.06.30-ig van szerződése a Chelseavel

 • Mindjárt kezdődik a Youth FA Cup második meccse, tessék nézni! 🙂

  • most nézem a felvezetőt, ott van Jody Morris értelemszerűen, de eddig még nem néztem, hogy a melegítőjén a monogram JMM. Oké, hogy José-é volt a JM, de honnan a JMM? Jody második neve Steven 🙂 Valaki? Ötlet?

 • Nem mondanám, hogy tömve van a stadion, de azért egy 10-12000 ember van kint úgy tűnik

 • A kezdőnkben annyi változás van, hogy ott van Abraham, Ugbo pedig a padon.

 • 23 perc lement, messze jobbak vagyunk, a Citynek alig van momentuma, viszont kapu előtt elég vérszegények vagyunk, Tammy ellenére is, aki hiába köt le két védőt, egyelőre nem tudtunk komoly veszélyt kialakítani.

  Viszont, nem tudom, izommal mennyire bírná JCS és Tomori a nagy ligát, de ezen a szinten briliáns a páros. Stones elbújhat 😉

  Az eső meg elkezdett szakadni, meg van villám is meg minden 🙂

  Nincs mese, nyerni kell.

  • a második 25 percben sajnos már a City volt a jobb, de ebben nagy része volt annak is, hogy a City játékos sérülése után a hülye rigó minden szart befújt az ellennek.

   Sajnos elöl Abraham rém gyenge meccset fut, még a passzai sem ülnek, az első használható passza is valahol a 41. perc környékén volt 🙁

   Remélem a második felesben belehúzunk, és eldöntjük. Sokat segítene, ha lassan eltalálnánk a kaput… mert a helyzeteink megvannak, megvolt az első huszasban, meg az utolsó 5-8 percben is, hogy akár 2-3 góllal menjünk.

 • Endy919

  Ez a Niguez nagyon jó az Atletiben.

 • Sir Idemitirjak

  Ez a Bayern elég ergya. Thiago és Xabi kb. emberhátrány, de ha Koman jó megmuzdulást kellene felidézni, nem biztos, hogy menne. Ahhoz képest, hogy tegnap kilettek jelentve torony magas favoritnak, ha nem javulnak jelentősen még a döntőig se jutnak. Atletico ellenben nagyon egyben van, igaz nekik ez a max amit ma is nyújtanak.

  • Endy919

   Csak hülye jelenti ki őket torony magas favoritnak . Sport1 szakértők is csak név meg tabella szerint tippelnek.

   Én tutira veszem az Atleti tivábbjutást és szerintem a döntőt is behúzzák.

  • emazohun

   Koman a Diósgyőrben játszik,nem értem miről beszélsz

   • ő már csak Kóma, ez meg Coman 🙂

 • Abraham ezt onnan 5/5 beveri… ma nem :/

 • hu gecc… mázli, hogy les volt.. Da Silvát először verték meg a két meccsen, azt máris majdnem gól

 • Endy919

  Ottvaaan

  • ez mi a fasz volt?! 😀
   A City egyértelműen leggyengébb pontja a kapus.

   • Endy919

    Szépen végig mozizta 🙂

   • Gabor1092

    szerintem azt hitte hogy kimegy, bár ha ugrik talán akkor se érte volna el

    • Endy919

     Lassan szált a labda , simán fogható volt.

    • az első hibája után – ami ugye szintén gól lett – nem nagyon kéne “hinni”.. persze, nekünk az csak jó 🙂 de két gól két kapushibából, az azért csúnya egy kupadöntőn

 • az szép, JayD. a harmadik góllal el is döntenénk végleg, bár már így is megvan kb

  • Gabor1092

   csak kérned kellett 😀

  • és ott vannnn, Tomori 🙂

 • Stonci81

  széép 🙂

 • Endy919

  Nyáron újra lerabolnám az Atletit .

  • hoznád Torrest, mi? 😀

   • Endy919

    Ha kéne választanom Falcao és közte , akkor igen 😀

    De Filipe Luis is god mode-ban játszik.

    • ha választanod kéne Falcao és egy tekebábu közt, az utóbbit hoznád, szóval ez nem indok 😛

     Az meg az évtized vicce lenne, ha Luis visszajönne.

     • Endy919

      Nem azt mondtam , hogy hozzuk vissza , csak brutális meccset játszott.

    • Há nemá. Falcao legalább úgy fék, hogy a pályán se látjuk.

  • adam10

   Filipe Luis lefocizta a Bayern jobb oldalát mind támadásban, mind védekezésben… és nekünk ő nem kellett… :)))

   • nekünk akkor volt egy – még hozzá képest is – god mode-ban focizó Azpink. Nem nekünk nem kellett, neki kellett több játéklehetőség, mi pedig nem tudtunk többet kínálni. Abban a szezonban az Ápi-JT-Cahill-Brana védőnégyes világszinten is krvajó volt. Azt nem lehetett előre látni, hogy a kövi idényre ennyire szét fog esni az egész. El kellett engedni, és lényegében ingyen volt egy klasszis szintet súroló cover bekkünk egy szezonra.

    Viszont, tekintve, hogy amikor lehetőséget kapott, 2 v 3 hibája után is gólt kaptunk, ez nem olyan nagy veszteség, ebből a szempontból Rahman kb ugyanaz a szint, csak 10 évvel fiatalabb.

    • Azpi tenyleg jo volt, de elorefele azert sosem volt ennyire eros. Elvetve voltak golpasszai, vagy sajat helyzetei csak. Nem azert mert rosszabb, hanem nem jo oldalon jatszott, de eprsze az akkori Ivat meg nem lehetett kitenni a jobbrol, mert o meg allando fenyegetest jelentett jobbszellokent.

     Rahman nekem nem meggyozo egyelore.

     • ezert en Ake-t betennem, ha meg nem eleg jo, akkor johetne egy top LB.

      • mindenképpen ki kell(ene) próbálni Akét.

     • “Rahman nekem nem meggyozo egyelore.”
      Nekem sem, de nem is mondtam, hogy az, csak, hogy kb megüti azt a szintet, amit Luis nálunk mutatott. Jó előre, viszont bakiképes hátul.

      • pontosan. Amugy ezt annyira nem ertem, nem ez az elso, hogy egy jo jatekos nalunk szar, aztan mashol megint jo…

       • de miért? Egy játékos vagy illik egy elképzelésbe, vagy nem, ebben nem sok meglepő van.

 • Stonci81

  Fizikálisan nagyon jó az utánpótlásunk

  • az első szót le is hagyhatod akár. Jó az utánpótlásunk. A kérdés már a boardé, hogy mennyire akar-tud élni vele.

   • Stonci81

    mármint a felépítésekre erőre gondoltam…tényleg nagyon jól tartják, fedezik, szerzik a labdákat. De amúgy tényleg lassan lehetne beépíteni egy-két srácot..és ők akarnak is

 • Stonci81

  Na most nagycsapatosan leblokkolt a védelem

  • Szegény Baxter – végre van egy tényleg fasza kis kapusa az U-nak, erre az egész torna alatt 1 CS-t tud lehozni, pedig rajta nem múlott, a bravúrok megvoltak.

   • Stonci81

    most is a gól előtt

 • Na, közben az Atleti megcsinálta, ami a Citynek nem ment.

 • Éééés IGEN! Az UEFA után megvédtük az U FA címet is. Bravó kicsik!

  • Endy919

   ügyesek a kicsik

   • Edwards szépen búcsúzik el, ahogy kell

 • közben a csajok is nyomják, most a Poolt csapták meg idegenben… ha már a nagyfiúknak nem megy… 🙂

 • Stonci81

  Remélem következő idényben lesz pár 2-3 gólos vezetésünk, amikor bátran be lehet dobni a srácokat a mélyvízbe

  • Endy919

   Digó Tóni elvileg szereti használni a fiatalokat , így van rá esély.

  • mivel nem vezet egyenes lépcső az U21-ből az A keretbe, ezek a srácok (legalábbis az érdemesebbek / idősebbek) kölcsönben lesznek Hollandiában. A nagy keretre még az “előző” generáció vár, a most visszatérők, Solanke, Brown, Baker, Musonda, Boga, stb.

 • Azért az nem semmi, hogy vannak az U keretben, akik már háromszoros Youth FA győztesek (Da Silva, Clare-Salter). Szép hat-trick 🙂

 • Emenalot lehet ekézni sokmindenért, de amit az akadémiával elértek ő meg Neil Bath az utóbbi ~5 évben, azért az dícséretes, és k*rvára jó látni. Még mindig várat magára, hogy ebből a nagy csapat is profitálhasson (ennek okait már leírtam, szerintem mi segíthet – állandóság), de na, azért a játékosok mellett jár a taps a board ezen részének is. Nagy cipőt hagy itt Joe Edwards.

  • lamps8

   edwards hova megy?

   • Valszeg ugyanezekkel a srácokkal fog dolgozni, csak másként, egy szinttel feljebb lép a coaching létrán:

    Joe Edwards will spend the 2016/17 season working with the club’s loans department. Edwards will take charge of mentoring a number of our young players out on loan, players he has worked with regularly during his decade in the Academy, before returning to the coaching setup in 2017/18.

    Az U18-as csapat vezetését Jody Morris veszi át assistant-ból teljes hatáskörben, és Ed Brand lesz az új assistant.

 • JT-nél valami nagyon nem fasza. A meccsen is többször mutatta a kamera a nézőtéren, meg most a meccs után is, hogy a srácokkal először a pályán, aztán az öltözőben gratulált, meg pacsizott, de nem volt valami vidám. Nem tudom, hogy csak a nosztalgia tört rá, vagy több is van a háttérben.

  • gorkaf78

   Gondolom, még mindig nem ígértek neki új szerződést, v. Conte közölte vele, hogy nem tart rá igényt…

   • igen, részben nekem is ez a tippem, de ettől még ezeknek a srácoknak ez egy nagy nap és nagy győzelem volt, legalább egy kicsit örülhetett volna – legalább egy mosolyt elengedhetett volna.

    Az a JT, akit én ismerek, az együtt ugrált volna a füvön ezekkel a győztesekkel tegnap a szakadó esőben, nem pedig kimért lord módjára odamegy lepacsizni, mint ahogy tette tegnap.

 • bilala

  egy kis summazas az ujabb youth trofeak tukreben.
  fa youth cup:
  • 2013-ban donto,
  • 2010, 2012, 2014, 2015, 2016-gyozelem.
  uefa youth league:
  • 2015, 2016-gyozelem
  • 2013 donto az elodsorozatnak szamito pepsi next gen series-ben
  tovabba u18-ben nyertunk bajnoksagot 2014-ben (2015-ben harmadik hely, iden pedig asszem masodik de az meg tart) es most lusta vagyok kikeresni, de mintha valamilyen masik u-valami vagy reserve-ben is nyertunk volna bajnoksagot az emult nehany evben. ha finoman akarok fogalmazni akkor ez elkepeszto dominancia foleg a kupakban. ugyhogy tenyleg le a kalappal elottuk es bar nem vagyok feltetlenul egy nagyon optimista ember, de egyszeruen ebbol a nagy szamok torvenye alapjan elobb utobb profitalnia kell a nagycsapatnak is (es nem csak anyagi aspektusbol – bar teny, hogy az sem utolso)

  • azért sajnos azt is oda kell tenni, hogy az már a sorozatok kritikája, hogy ennek ellenére is szakadék van az A keret és a fiatalok között. És nem csak a Chelseanél: érdemes megnézni mondjuk az elvileg utolsó lépcsőfokot, az U21-es csapatokat.

   Az U21-es bajnokság top csapata, jelenleg is az első ManU esetében is ritka, hogy fiatalok kerüljenek v ragadjanak a nagycsapatba, még úgy is, hogy mostanság ugyancsak rá voltak szorulva az edzők, hogy a fakóban halászgassanak – de hiába tűntek fel üstökösként páran, mint mondjuk Januzaj is, előbb-utóbb kikopnak, és inkább előbb.

   Aztán ott a Sunderland U21, ami elég jól áll rendre a bajnokságban, a nagy csapatba meg nem nagyon kerül be senki, és így v ennek ellenére is állandóan a kiesést próbálják elkerülni.. Evertonban sem rémlik, hogy olyan rengeteg saját nevelés rohangászna a csapatban, a nagy reménység Stones is Barnsley nevelés… aztán nézzük tovább: City? Hehe, ne vicceljünk. Pool? dettó. Reading? Hiába az egész jól menő akadémia, a nagy csapat már régóta a champoban tekereg, és most is masszívan alsóház.

   Kakukktojásként kezelik a Spurst, mert most fiatal a csapata, de ott is saját nevelés valójában csak Kane. Rose Leeds, Dier Sporting, Dembele belga+holland iskola, Alli MK Dons, Eriksen Ajax, Chadli holland. Kane the only one.

   Mindenesetre csak azt akartam kihozni, hogy továbbra is rendszerszintű hiba van az angol és Angliában nevelkedő fiatalok képzését és szintlépését illetően. Amíg az FA el nem dobja a vaskalapot, és a korábbi holland, vagy jelenlegi belga gyakorlat módjára nem kezd lépéseket tenni az ügy érdekében, addig ez nem nagyon fog változni. És most nem arra gondolok, hogy kikötjük, hogy hány HG játsszon a csapatban, mert azt már látjuk, hogy ezen nem nagyon segít – ennél komplexebb, átgondoltabb és rendszerszintűbb lépések kellenek.

   • bilala

    reszben igazad van reszben nem. valoban eleg nagy a szakadek (bar oszinten csak nehany osszefoglalot neztem ifi merkozesekbol, igy itt inkabb masok velemenyere es a szamokra lehet hagyatkozni), abban viszont nem, hogy ne lehetne ezt megprobalni athidalni. ime egy sky cikk tavaly novemberbol a teaban: http://www.skysports.com/football/news/11661/10058264/hold-hold-hold
    itt azert latszik, hogy van azert csapat ahol igenis probalkoznak a fiatalok jatszatasaval (ott vannak a feltetelek is, hogy ki szamit annak). nyilvan a 10+-os fellepesek a mervadoak, itt nem tul nagy meglepetes arsenal es spurs viszi a primet 6db ilyen jatekossal, de az everton (3), southamphton (3), leicester (3), manu (4), west ham (2) mind elottunk van ebben a kategoriaban, es nem lehet azt mondani, hogy ez szar teljesitmennyel parosult volna (a castle es a villa is elottunk van, de ok nem hiaba nem kerultek ide be). nekunk a cikk megirasanak pillanataban volt 1db ilyen, ez feltehetoen bertrand (mert bar kerdes h mikorotol kezdve szamoltak, de RLC-nek szerintem ezt kovetoen lett meg a 10+), es ennyi. ez piszok keves ahhoz kepest, hogy pl a tavalyi magabiztos meneteles kozben is elfert volna 1-2 fiatal nehai szerepeltetese, de az idei fostalicska teljesitmeny is indokolta tette volna, hogy ne csak a kezdocsapathoz ragaszkodjunk. kivancsi lennek amugy egy ennel akar frisebb kimutatasra is, de osszesegeben az igazsag az, amit amugy nagyjabol sejtettunk is, espedig, hogy azert kozel sem tesszuk meg a maximumot ebben a tekintetben. sot, nagyjabol a mezony hatso feleben helyezkedunk el. es ha ehhez me hozzavesszuk, hogy a mi fiataljaink agyba fobe nyerik magukat, ez a dontes meg kevesbe indokolhato. szoval szakadek, mentegetozes, gyozelmi kenyszer, stb… ide vagy oda, ennel sokkal de sokkal tobbet kell tenni az ugy erdekeben es biztos vagyok benne, hogy az eredmeny azt lesz, hogy igenis akad 2-3 ember aki athidalja az altalad emlitett szakadekot. PS: az altalad vicckategorias man city-nek is van egy Iheanacho-ja aki iden osszehozott 23 (!) PL es 30 osszfellepest.

    • bilala

     most latom, hogy figyelmetlen voltam, szoval a szamitas szerint az az 1 terry volt 🙂 (gondolom bertrand vagy a kolcsonok miatt esik ki, vagy meg inkab azert, mert a cikk megirasakor mar nem a mi jatekosunk volt), RLC-nek pedig akkor meg nem volt meg a 10). mindegy, amit irtam azon ez nem valtoztat.

    • kicsit úgy érzem, nem ugyanarról beszélünk: én a sorozatokat érintettem kritikával, amiért nem szolgálnak megfelelő felkészítésül ahhoz, hogy a bármilyen X csapat U-jából egyenes ágon felkerüljenek a nagy csapatba, te meg arról beszélsz, hogy de hát a többi csapat előttünk jár.

     Én nem vitattam ezt, de azt azért továbbra is vitatom, hogy a Sky igen nagyvonalúan számol a kedvenc Arsenal meg Spurs számaival, mert mint én fentebb felsoroltam, ott azért azok a számok eléggé sántítanak, mert vagy nem saját nevelés, és ennyi erővel ha 1-1 meccsre betoltuk volna Hazardot, Oscart, stb az U-ba, akkor nálunk ők is annak számítanának, aztán nálunk is lenne egyből egy magasabb szám, másrészt pedig hiába a 10+, ha nem mentek vele semmire. Szóval ne érts félre, fasza dolog, hogyha játszaja bárki a fiatalokat, de ettől még ott a MU, ahol mondjuk odab*sztak 8/4-et, de ezt én nem fogom sajnálni tőlük… kényszerből szerepeltek, amikor kidőlt az összes védő, aztán még a majdnem kieső Leicester is vert nekik négyet, amikor blankett-tel meg ilyen védőkkel álltak fel… Januzaj meg ott van a statban, azóta meg sehol. Ezzel nem fogják kitapétázni a falat.

     City+Iheanacho-t meg hagyjuk már, őt eleve nem az U21-be vették, játszott ott kb 5 meccset…

     De a lényeg, hogy én nem tartom sokra ezt a beküldöm 1 meccsre, vagy egyszer pár percre a fiatalt, mert azzal senki nincs előbbre. Kb az a szint az elfogadható, amit mi most megadtunk Rubennek. Ő már kapott annyi időt, hogy megmutassa magát, és valós alapon el lehessen dönteni, hogy van-e helye az A keretben, vagy nincs. Az Arsenal meg azért csalóka, mert ők kb évtizedig erre voltak ítélve, és amióta nincsenek, azóta ott is ugyancsak megcsappant az a szám, pedig náluk a hat ugyan csak négy, de a négy az reális (Gibbs, Wheelchair, Bellerin, Cock)

     A valós stat, ami igazán számít, az szerintem az, hogy ki húzott le legalább 1 szezont az A kerettel úgy, hogy előtte legalább 3 évet az U-ban töltött. Ebből pedig nincs sok, sehol, nem csak nálunk. Ezért mondom azt, hogy ez viszont az angol U sorozatok kritikája, mert lényegi játékost nem juttat a nagy csapat közelébe. Nem JT szintűt, de legalább egy olyat, mint Bertrand volt nálunk, hogy kapjon 30-50 meccset, és ne csak időnként 5-10 perceket időhúzó töltelékcsereként, meg 60 percet a ligakupában.

     Erre megfelelő lenne, ami kb ezerszer is elhangzott már itt a blogon is, tőlünk is, kommentelőktől is, hogy ha a klub tökös lenne, akkor a nagy csapattal csak a fő csapásvonalakon haladna, a CoC-t pedig egy az egyben megkapnák a kicsik. És bár idén valóban kaptak páran szerepet ott, inkább azok, akik nálunk voltak erre a kirakat U szerepre szánva (Kenedy, Traoré, stb, nem a valós U játékosok). Pedig ez tényleg lépcső lehetne, mert nagyon úgy tűnik, hogy a Youth BL meg az U FA nem az.

     • bilala

      valoban nagyjabol ugyanarrol beszelunk. max te kicsit tompitod masok erdemeit de ez belefer :). de azert osszesegeben azzal te is egyet tudsz erteni, hogy kozel sem tettek meg nalunk mindent annak az erdekeben, meg a lehetiosegekhez merten sem, hogy legalabb megprobaljanak beintegralni a fiatalokat, eltekintve az elmult nehany honap enyhebb probalkozasait (amugy fura nekem az az erved, hogy masoknal a muszaj miatt tettek be fiatalokat. nalunk azert ha mondjuk az elmult eveket vesszuk, lett volna par szituacio amikor johetett volna egy kicsitvel tobb fiatal, vagy akkor amikor mar meg volt nyerve a merkozes/bajnoksag, vagy amikor olyan fosok voltunk, hogy gyakorlatilag barki erositest jelentett volna a palyan levokhoz kepest, stb.. ehhez kepest a mindenkori edzonk palyara kuldott egy fiatalt a 91. percben 30mp-re…). amugy mivel a puding probaja az eves, az is lehete, hogy kiderulne, hogy bar tenyleg eleg nagy a szakadek a ket szint kozott, de azert talan megsem olyan nagy. mivel nekunk idenre mar csak a remenyekel teli jovobe tekintes maradt, bizzunk abban, hogy conte ehhez kepest pozitiv valtozast tud eloidezni. igen eros pluszpontokat szerezne ezzel, szerintem nem csak az en szememben.

      • “de azert osszesegeben azzal te is egyet tudsz erteni, hogy kozel sem tettek meg nalunk mindent annak az erdekeben, meg a lehetiosegekhez merten sem, hogy legalabb megprobaljanak beintegralni a fiatalokat,”

       Hogyne értenék, de hát nem is ez volt a vita tárgya – pont ezt mondom 🙂 Csak ez is egy olyan dolog, amit összességében kéne nézni-látni, nem csak az utóbbi 1-2 évet. De ez egy másik vita témája.

 • Chelsea announced today that defender Michael Hector, 23, and attacking midfielder Lucas Piazon, 22, have returned to the club from their loans at Championship club Reading. While neither player will be available to play in our four remaining matches in the Premier League (they’re already registered until the end of the season with Reading), they will spend the rest of the season training with the first-team to help with their reintegration.

  • “While neither player will be available to play in our four remaining matches in the Premier League”

   pedig biztos ez lett volna a cél 😀

   • Ez legalább lehet még egy indok, hogy Mikel cb legyen.

   • Piazont annyira sajnalom 🙁 sztem rajta nagyon latszik milyen jo lehetne.

    • myheartisblue

     Hát…amilyen “erőszakos” a csávó. Chelsea Ladies nem tarthatna edzéseket ha ő ottvan! 😀

 • Most komolyan:
  http://www.101greatgoals.com/wp-content/uploads/2016/04/neybadge-300×208.jpg

  Hány évet öregedett ez a srác egy hajvágással? Úgy néz ki mint egy 35 éves csóka bazzeg. Tudom, hogy inkább az afrikaiakra jellemző ez, a brazilokra kevésbé, de olyan, mintha elcserélték volna a nyáron.

  • Endy919

   Inkább télen . Azóta nem megy neki a foci.

  • gyonyoru darab 😀

 • Off, de AVB mégis mit csinál a 200 milliós keretértékű Zenittel? Hogy tudta az 5. helyre bevezetni őket ebben a renyhe orosz ligában?

  • kasata91

   Egyszer volt pár hónap amíg jó edzőnek hitte mindenki. Azóta töretlenül küzd érte, hogy ezt megcáfolja. Nem tudom te hogy nem szúrtad ki az erőfeszítéseit 😀

   • Boas nem feltétlenül rossz edző. Jó helyen tanult, és megvolt a tehetsége hozzá, hogy az elitbe kerüljön – José nem ad jelentős szerepet olyannak, aki érdemtelen rá. Szerintem arra b*szott rá, hogy túl korán vitte véghez azt, amit JM, ezért túl sok párhuzamot húztak köztük. JM-nek bejött az akkor teljesen újjáalakuló Chelsea, AVB pedig belebukott az akkor nem nagyon újjáalakítandó Chelsea túlzott reformálásába.

    Ha akkor André még megmarad 1-2 szezonra Portugáliában, szerintem most sokkal előrébb tartana. Nem azt mondom, hogy feltétlenül top kategória lenne, de biztos, hogy jobb együttest és jobb ligában edzene, mint a zenyit.

    • Boasnak szerintem pont az a gondja, hogy túl sokat is tanult, olyat is, amit hiányosságai miatt nem lett volna célszerű. Mou makacssága például elég jól ráragadt az évek alatt, de fele annyi hozzáértéssel. Ergo elég rendesen, josésan kitartott az elképzelései mellett, csak hát ezek rendre tele voltak olyan ostobaságokkal és hibákkal, amiket önfejűsége miatt nem volt hajlandó kijavítani még hosszú idő után sem. Például a védelem feltolása nálunk, vagy a Spursnél a játékosok olyan szintű felforgatása, hogy már annak is örültek a drukkerek, ha egy meccsig mindenki a saját posztján tolta végig a 90 percet.

     Szerintem ha marad Portugáliában, is ugyanúgy beleesik ebbe a gőg-gödörbe, csak később, és nem pont ilyen megállókkal, de idővel eljutott volna ugyanígy egy Zenit-szintű csapathoz, csak lehet jól nyugatabbra.

     Amit mondasz meg igaz, hogy Mou nem ad jelentős posztot egy laikus embernek, de AVB-nek ugye a játékosmegfigyelés volt a feladata. Szerintem scoutként máig világhírű lehetne, csak hát egy edzőnek más skillek is kellenének, és ezeknek egy részét nagyon nem birtokolja.

     • “de AVB-nek ugye a játékosmegfigyelés volt a feladata”
      Majdnem. az ellenfelek feltérképezése – ugyanaz, ami JM-nek a Barcánál. Ezzel is alátámasztva, hogy túl sok közös vonatkozás volt a múltjukban.

      Én továbbra is hiszem, hogy ha a Chelsea akkor nem ad neki túl nagy feladatot, és marad Portugáliában, tapasztalatot szerezni, és még 1-2 trófeát begyűjteni, sokkal jobban járt volna. De mondjuk ez lényegtelen is, mert így járt, azt csókolom.

      • Az is, de a hivatalos beosztása Mou alatt “chief scout” volt, majd idővel több teret kapott, de elsősorban scoutként számoltak vele.
       Én továbbra sem hiszem, hogy még 1-2 portói idénnyel kiköszörülte volna hiányosságait. Szerintem csak azzal fejlődhetett igazán, ha lép onnan, csak az állomás nem igazán volt megfelelő. Oké, José is nagyot ugrott, de az ő idejében egyrészt másabb volt keret (ahogy te is írtad, újjáalakuló), másrészt ő képes volt a keretet az elképzeléseihez formálni. Persze ezek csak a külső tényezők, az edzői skilleket most hagyjuk, mert azt tényleg estig vesézhetjük.
       AVB-nek előbb egy Valencia, Everton, Leverkusen vagy Fiorentina szintű csapat kellett volna, ahol szakmailag nincs olyan mértékű különbség keret és környezet terén, és eredménykényszerben sincs már rögtön az első topcsapatos idényében. De ő inkább egyből belevetette magát szakmai szempontból az egyik legkevésbé kifizetődő helyre, és nem is bírta tartani az iramot. Persze így a Spurs-ös kaland ismeretében még lehet ilyen helyeken is bukott volna a szarvashibái és az eltaktikázásai miatt, de az is lehet, hogy mentálisan nem tudott annyira helyrerázkódni az itteni félidénye után, hogy egy erősebb PL-csapatot rá lehessen bízni.

  • Endy919

   Ritka szarul kezdték a szezont , de már a legjobb formában lévő csapat a Zenit az orosz ligában.

   Szerintem bajnokok lesznek .

 • Endy919

  Legalább ez a retek Pool kikapott

 • Gabor1092

  Na közben Allit elmeszelte az FA a Jacob ellen bemutatott gyomrosért 3 meccsre, így már ellenünk sem játszik.

  A másik hogy Scolari csapata 50 millió fontot és a fizetése duplájáért szeretné megszerezni Williant.

  • emazohun

   Inkább Oscart vinnék

 • gorkaf78

  Egy kis múltidéző, ma van tíz éve, hogy bajnok lett a csapat, a Mou-érában másodszor:

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/04/2005-06-title-triumph–ten-years-on.html

  • Endy919

   De egy brutális csapat volt az …

   • gorkaf78

    Jó lenne valami hasonlót látni újra a pályán, talán Conte épít hasonló fizikálisan erős csapatot…

  • Továbbra is ez az egyik valaha volt legszebb Chelsea mez 🙂

   • WudigessBoi

    Az a szürke-narancssárga rettenet húsz évvel ezelőttről meg a másik véglet:)

    • az a coorsos idegenbeli kétségkívül minden idők legrandább meze. Ennek az Umbronak viszont a fehér idegenbelije is fasza volt.

 • gorkaf78

  Féloff: itt egy részletes cikk az NSO-n az Aston Villa bukásáról. Engem eléggé a Leeds United-re emlékeztet, ami velük történik:

  http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/igy-rothadt-ki-a-pl-bol-birmingham-bek-gyoztes-buszkesege-2498199

  • WudigessBoi

   Most olvastam én is, meglepően tartalmas cikk és szomorú történet. Az ilyeneken akkor is fölhúzza magát az ember, ha nem nekik szurkol.

   • nem lett volna sokkal másabb a mi történetünk sem az ezredforduló környékén, ha nem tűnik fel a semmiből Abra… 😐

    A Villát is kb az mentheti meg, ha Lerner lelép, a Villát pedig valami használható tulaj veszi meg. Ha nem, akkor tuti a másodosztály alján végeznek.

    • WudigessBoi

     Ugyanez futott át az én agyamon is – mármint hogy ez velünk is megtörténhetett volna anno…

  • myheartisblue

   AC?

   • Ő biza.

    • myheartisblue

     Once a gunner…not sure if always gunner. 😀

 • myheartisblue

  OFF – Birmingham – Middlesbrough péntek esti Champo, jobb mint a semmi. Persze Kalas megint csak a padig jutott, nem túl jó szezon az idei. Úgy érzem ő is megy a süllyesztőbe sajnos, pedig ha feljutma a M´boro-val.

  • myheartisblue

   Másik oldalról pedig Lamps álhatott volna ha éppen nem sérült.

   • Endy919

    Patkánynak semmi keresnivalója a legendák között.

    • Rammschein

     -.-” Oké, hogy te így érzel, de patkánynak hívni Lamps-t kicsit durva…

    • myheartisblue

     Jó, akkor most lépj hátra és baszd arcon magad! 😀

     • Endy919

      ok , mindjárt 😀

 • Blue One

  Corinthians expect Alexandre Pato to remain at Chelsea next season, according to Sky sources.

  • ja, ezt olvastam én is. De hogy mire fel 🙂

   • Endy919

    Az akarásával , mozgásával , játékával egyáltalán nincs gond.
    Ha nyáron a kondiját is rendbe tudják rakni , felőlem simán maradhat . Nekem kellesmes meglepetés.

    • nem tudom, mennyire lehet rendberakni egy olyan figurát, aki már olaszba sem kellett. Nem akarok nagyon általánosítani, de azoknak a braziloknak (de ez igaz kb bármely dél-amerikaira), akik Európából egyszer hazatérnek, már nem nagyon van visszaút. Semmilyen szinten nem jelent erősítést a csapatnak, akkor már inkább adjuk oda a bérét Solankénak, aztán mindenki boldog.

    • “Az akarásával , mozgásával , játékával egyáltalán nincs gond”
     Ezt így két amatőrebb meccs után, ráadásul úgy, hogy a Swansea védelme gyakorlatilag leszedte a pályáról?
     Ne olvadjunk már el tőle csak azért, mert a történelem leggyengébb Villája ellen volt pár jobb felfutása, 2 pontosabb lövése meg egy tizije. Egy fokkal jobb (vagy inkább egy fokkal kevésbé összeomlott) csapat ellen már pályán sem volt szinte.
     Ráadásul továbbra is benne van a rizikófaktor, hogy ő lesz a kövi szezon Falcaoja.
     Szerintem sem vagyunk vele előrébb. Maximum 3. csatárnak tudnám elképzelni, mert Traoré egyértelműen jobb helyettese Costának. Harmadiknak meg akkor már inkább egy HG-t jelöljünk.

 • Az U18 nyomott ma egy meccset a Liverpool ellen, 2-2 lett. A meccs hőse az egyetlen kupagyőztes a keretben: Baxter, a srác mindent fogott, amit tudott. Ugbo duplázott, amivel aranycipős lehet (26 gólnál jár), a bajnoki cím viszont ezzel valszeg marad a City U18-nál, ha holnap legyőzi a BB-t.

  Az U18 viszont veretlen maradt hazai pályán a szezonban, 19 meccsen (liga- és kupamérkőzéseket is beleszámítva). Barvó!

 • Basszus, bennem most tudatosul, hogy nem csak EB lesz idén, hanem Copa America Centenario is. Így amellett, hogy meglehet a válasz arra, hogy a nem EB-re készülő játékosok egy része miért játszik tartalékosabban (azon kívül, hogy telibe szrják persze), a nyári felkészülés ismét elég érdekes lesz.
  A Copára valószínűleg menni fog Oscar és Willian, és mivel ez egy különleges, századfordulós torna, amit az USA-ban rendeznek, Miazga kiküldetésére is van esély, a torna pedig június végén ér véget.
  Az EB-re jelenlegi 8 játékosunk fog menni + az edzőnk, nem számolva a jövőben várható játékosokat (pl. akár Nainggolan, Lukaku, Bonucci, Stones stb.).
  Mindemellett lesz egy olimpia is, ahová ugyan az angolok nem jutottak ki a tavalyi leszereplésük után, de Kenedy, Christensen esélyes rá, ráadásul túlkorosként Willian is részese szeretne lenni a csapatnak. Az olimpia meg nagyjából azután érne véget, hogy a PL elkezdődik, augusztus 20 körül.
  Mivel nyáron menni kell az ICC-re, ami július 28.-án kezdődik, a Copás szakasszal még nem is lenne gond, de az EB-s egység az edzőnkkel hivatalosan július 10.-én végez. Durván lesz 1.5 hetük pihenni, majd egyesülni kéne, ismerkedni, és megindulni Amerikába a preseasonre. Persze csak azoknak, akiket nem válogatnak be az olimpiára túlkorosként vagy fiatalként. Az olimpia-alakulatnak augusztus 4.-én kezdődik a brazil torna, nekik meg kell kezdeni az alapozást előtte, így ők biztosan lemaradnak az előszezonról, és még az is meglehet, hogy a PL első fordulójáról is.
  Nagyon nem lesz kényelmes ez a nyár a csapat szempontjából, kérdés milyen hatása lesz az idényünkre.

  • Sir Idemitirjak

   Olimpiára a klub beleegyezése is szükséges, pl. Williant kétlek, hogy elmenne, igaz így is rövid nyár lesz.

   • gorkaf78

    A múltkor olvastam, hogy Willian részt venne a Copán és az olimpián is. Remélem, ezt nem engedi a klub…

    • Így van, már többször lenyilatkozta, amikor válogatott eltávon volt, akkor is, és nem rég a napokban is. Mondjuk nem hibáztatom, hogy a hazáját akarja képviselni az otthonában rendezett ötkarikás játékokon. Arra meg nem igazán lenne szükség, hogy emiatt berageljen a vezetőségre.

     • gorkaf78

      Persze, ez tényleg érthető, hogy szeretné ezt, de a fizuját a klubtól kapja, és így azt is tudomásul kellene vennie, ha nem engedik, hogy egy nyáron két tornán is részt vegyen.

   • gorkaf78

    Neked már többször is akartam írni, csak mindig elfelejtettem, hogy nem tetszik ez a logód. 😀 Ha már lecserélted a focisat, akkor inkább tessék kitenni egy csini csajosat, mint Danny kollégának van. 😀

 • Sandic

  Állítólag Conte nem tart igényt Courtoisra. Nincs szüksége olyan játékosra, aki nem érzi jól magát a csapatnál. Kicsit durva lenne, ha mindössze két szezont bírna az a játékos a klubnál, aki miatt kukáztuk Cech-et…

  • myheartisblue

   Azért ez remélem csak ilyen The Sun szintű pletyka, de képzeljük, csak el, ha mégsem: Courtois dobbantana a pl. Real-ba kit hoznátok a helyére?

   • Sir Idemitirjak

    Begoviccsal is szerintem nyugodt szívvel nekivághatnánk a szezonnak.

    • myheartisblue

     Smeichel-t senki nem látná szívesen? Én nagyon tehetséges hálóőrnek látom őt, más kérdés, hogy sajnos nem engednék el. De így talán mégis Forsterre esne a választás.

     • Schmeichel és Forster szerintem semmivel nem jobbak Begónál. Nekünk most egy fiatal tehetség kéne, aki a bosnyák mellett beleszokhat a liga légkörébe.

      • Petikee Sipos

       A milan
       17 éves kapusa?

       • Ő is lehetne igazából, nekem aki nagy kedvencem, az Perin, de ha Courtért kapnánk egy 25 milliót, akkor Butland-et is szívesen látnám nálunk.

        • Endy919

         Perin hol véd ? Sohasem hallottam róla.

         Courtois meg szerintem 50 alatt nem megy sehova.

         • A Genoa tehetsége, már régóta követem, és szerintem piszkosul jó hálóőr. A nyáron a MU-val boronálták össze arra az esetre, ha de Gea távozna, de szerencsére nem kötött ki ott.
          Egy kapusért meg a jó életbe nem fognak kiadni 50 milliót. Soha. Neuert anno 19 millióért vette a Bayern. 50M-t kicsit megtoldod, már világklasszis támadót veszel.

          • Régen? 🙂 23 éves…

          • Kb 2 éve, akkortájt futott be. Most nyilván viszonylat kérdése, hogy mi a régi. Ha azt vesszünk, hogy akkor még boldogan bunkereztünk Mouval, elég régen volt biza.

          • “Ha azt vesszünk, hogy akkor még boldogan bunkereztünk Mouval”
           És neked nem volt jobb dolgod, mint ismeretlenből a majdnem semmibe feltörő olasz ifikapusokat követni 😀

          • Van egy ilyen rossz szokásom, hogy a tehetséges ifikapusokat bekövetem.
           Lee Chang-keun-t a 2013-as U VB óta követem, ő sajnos nem futott be nagy karriert, pedig akkor az elég jól menetelő csapat kapitánya volt.

          • “ő sajnos nem futott be nagy karriert”
           :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
           Kösz, röhögtem már ma párszor jót, de ez biztosan a top3-ban lesz 😀

     • Sir Idemitirjak

      Jó kapus, de ha Degeja lép akkor a MU vinné és lépés előnyben vannak szerintem családi okok miatt, illetve a Barca is már megkörnyékezte.
      Begovic nagyon megbízható illetve idén binyította, hogy bravúrokra is képes, nagyon tapasztalt PLben és idén még csak 29. Az meg, hogy Forsterral versenyeztetnénk, nem biztos hogy jól jönne ki.

    • de csak azért merném bevállalni, mert nem lesz nemzetközi porond. Minden tiszteletem ellenére, Bego egy jó kapus, de nem klasszis. A BL-be pedig az nem árt.

   • Endy919

    Fraser Forster a jelölt.

    • Forster cseszett jó kapus, de azért Bego is megüti a szintjét. Szerintem semmi szükség két ugyanolyan kaliberű kapusra.

   • Court árából Perin/Butland + Begovic.

   • Gabor1092

    Oblak nem jutott eszébe senkinek sem? Bár kétlem hogy az Atleti elengedné, de szerintem nem kis szerepe van abban hogy most itt tartanak. Bár elég borsos árat kellene fizetni. Vagy ha a Realba megy Court, esetleg Navas is jó lehet.

    • Kétlem, hogy Oblak BL nélkül ide jönne, de Navast sem hiszem. Szvsz őt előbb vinné a PSG szerintem.

   • gorkaf78

    Ha menne a Realba, akkor elhoznám helyette onnan Keylor Navas-t. Ő is nagyszerű kapus, jobb statokkal, mint Casillas fénykorában…

   • Navas, De Gea, Ter Stegen kategória kell. Vagy hozzuk vissza Cech-et 🙂

    Amúgy a német kapusok közt érdemes még talán halászgatni, Leno, Fahrmann, Trapp, stb. Utóbbi jöhetne pölö, ha Court nem a Realban, hanem a PSG-ben köt ki.

    Kíváncsi vagyok, mit mondana Lollichon, kit lenne érdemes elhozni.

    • Trapp szerintem annyira nem topszintű kapus. Minden óriási védésre jut egy kapitális hiba, az meg a PL-ben annyira nem elmismásolható, mint az egycsapatos francia ligában. Fahrmann azért elég messze van attól, hogy érdemben rá lehessen bízni Court kesztyűjét.
     Lenót adnám, ő asszem pont abban az idényben robbant be, amelyikben megnyertük a BL-t, és játszott ellenünk is elég jól, azóta pedig elég sokat fejlődött. Talán még Horn lenne az, akire érdemes figyelni, illetve Karius, ha németről beszélünk.

     Lolli szerintem Llorist hozatná, ha őt kérdeznék így a semmiből. Mondjuk nekem nagy kedvencem a francia, de most már ott tartunk, hogy BL nélkül a Spursból sem jönnek plaják.

     • “Fahrmann azért elég messze van attól, hogy érdemben rá lehessen bízni Court kesztyűjét.”
      Bezzeg Butland, mi? 🙂 meg akarsz te viccelni.

      Amúgy LL sem lenne rossz opció, de ja, ő most a Spursből nem jön el.

      Karius? Ő ki?

      • Butland idén a PL egyik legjobb kapusa volt, csapatában meg merem kockáztatni, az év játékosa. Ráadásul vagy 6 évvel fiatalabb a németnél, és HG. Szvsz jelenleg a liga legnagyobb tehetsége, ha már kész játékosként kezelt Court-de Gea párost nem számolom.
       Karius a Mainz fiatal tehetsége, asszem anno ifiként a Cityben is megfordult. Idén elég jó idényt fut csapatával, szerintem behúzzák az EL helyeket egyikét.

    • Endy919

     Ter Stegen elég gyengusz a Barcában. Bravo sokkal jobb kapus.

     • viszont nem véletlenül került oda. Hátha ő meg ott érzi magát szarul 🙂

      • Endy919

       Chigrinskiy vagy hogy a frászba hívták sem véltelenül került oda 30milióért , aztán nagyon gyorsan repült is 😀

       • de Stegen jó kis kapus volt előtte a Gladbachban. Az, hogy nem fekszik neki a panyol liga úgy, hogy csak kupameccseket kap, még nem feltétlen jelenti, hogy rossz kapus. Amúgy, ha megnézed, többnyire azokból kapott gólt, hogy nem az a kifejezett vonalkapus, sokszor kintebb áll, szeret kimozdulni a kapuból. Ami a PL-ben viszont erős plusz, szemben mondjuk akár TC-vel, akinek láthatóan jobban feküdt a spanyol liga, ahol kb szezononként kétszer kellett magas labdát lehúznia, mint a PL, ahol ez az egyik gyenge pontja.

        A németeknél amúgy is elég nagy a konkurencia épp azon a poszton, mégis összehozott 5 válogatottságot is.

        Mondjuk úgy, hogy nekem ter Stegen megfelelne 1. kapusnak.

 • Ha valakit érdekel, Scolari csapata mindjárt összecsap Demba Ba-ékkal.

 • Jesus.. a szerencsétlen Villa már majdnem nyert egy meccset, mire Cissokho kiállíttatja magát, Deeney pedig a 90+-ban lerendezi őket egy duplával..

  A Newcastle meg nagyot megy, a pincér szerintem odaígérte a prémiuma felét egy bulira a játékosoknak, ha bent maradnak. A szundi is utolsó utáni perces büntetővel mentett pontot a Stoke ellen, a Norwich meg jó lenne, de valszeg nem ma kezd el nyerni. Nagy lesz még ott a tülekedés, ki maradjon.

 • A boldog Arsenalisták meg 12 percig bírták 🙂

  https://d2kmm3vx031a1h.cloudfront.net/VrmfpL3rQLapuCoBl1nX_Protest.JPG

  • Sir Idemitirjak

   Meccs végén meg 3-0-ás győzelemnél megfordítják, ahol a “Wenger Knows” szerepel.

   • most olvasom, hogy azért a 12. percet választották a tüntetésre, mert 12 éve volt bajnok utoljára az Arsenal. Gól…

  • (amúgy, ha valaki picit figyel, zseniális a kép.. Fly Emirates Hell tomorrow 😀 )

   • kasata91

    Ha holnap lezuhan egy Emír gép akkor tudod hogy téged máglyán égetnek el 😀

  • Andy Vajnának mi a baja Wengerrel?

   • semmi, csak amíg főállású edző, nem lehet tv-s szakértő a tv2-n, pedig most készülnek lecsapni a BL-re meg a PL-re 😉

    • Akkor most már értem, mi ez a nagy leépítés a csatornán.

     • bizony, a digi team, Salec és Dodi ellenlábasa – legalábbis terv szerint – a GeraZé, KirályGé és Wengi 😀

      • Sir Idemitirjak

       Nálam Vincze Ottó az új etalon szakértő.

      • Tényleg, egyébként te mit szólsz a nyarunkhoz? Lejjebb kicsit boncolgattam a dolgot, elég rázósnak ígérkezik.

       • nem sokat. Korábban már a posztokban is emlegettem, hogy ez így jön ki, de egyébként meg kb mind1. Ennél szarabb szezonkezdetünk már nem nagyon lehet, amúgy meg tavaly nyáron meg megkapta mindenki a nagy szabit, aztán láttuk, hogy (vissza)éltek vele.

        Na most ilyen nem lesz, hajtják őket nyáron is. Ráérünk majd 2017 áprilisában azon keseregni, mikor a BL elődöntőre készülünk, hogy mennyire van sok kilométer a lábakban a sűrű nyár miatt :))

 • Thibaut Courtois has reportedly been authorised to leave Chelsea in the close-season, if the Blues were to receive a suitable transfer fee

  • gorkaf78

   a transfermarkt-on 64 milló euró körüli eladási árról írnak, ha ezt megadja vki, annyiért mehet is…

   http://www.transfermarkt.de/bericht-chelseas-courtois-schmerzgrenze-bei-64-mio-euro/view/news/233868

   • Ennyiből már majdnem veszel egy Vidalt és egy Fabregast egymás mellé. Én lehetetlennek tartom, hogy valaki ennyit leszurkoljon érte.

    • gorkaf78

     mivel 2019.06.30-ig van szerződése, ha valakinek kell, akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni. Én remélem, hogy a Real-ra rá tudjuk sózni, Perez úgyis mindenkit megvesz, akire rákattan, mindegy mennyiért. Esetleg 40 millió + Navas, és akkor mi nagyon nagy bizniszt csinálnánk…

     • egyetértek Cech-el, kapusért ennyit tuti nem fognak kicsengetni, szerintem már akkor is összetehetjük a két kezünket, ha valóban el akarjuk passzolni, és kapunk érte 25M-t. Navas TC csere meg örüljünk, ha nem 1v1-ben megy, és még mi kapunk érte némi lóvét, de az sem lesz több 5M-nál, esetleg +bónuszok.

      • Endy919

       Azért annó a Juve is kicsengetett egy hatalmas összeget Buffonért a Parmának … Simán benne van a pakliban a giga transer fee .

       Én 50 alatt kávézni sem engedném el Madridba.

     • Ha kipréselnék érte azt a 64 milliót vagy az annyit képviselő értéket, azzal többe kerülne, mint amennyiért anno vették a several csapatok Agüerót, Özilt, Modric-ot, Götzét, Hazard-t vagy Hulkot.
      Ha 30m-et kapunk kézhez, az már bőven jó szerintem. Egyébként a Realon nincs most valami transfer bann?

  • *** *** GÉPHÁZ *** ***
   az ilyenek mellé tegyünk már mindig forrásmegjelölést is, ha lehet. Beindul a nagy nyári ötletgyár, de mi azért igyekezzünk a helyén kezelni a dolgokat.

   (azt is kérem, hogy ha valaki akármit a Sky-on olvas, de az a Sunra hivatkozik, akkor lehetőleg mindkettőt írja oda)

   thx

  • Endy919

   Sikerült derekasan elkúrni az estémet.

  • Gabor1092

   Azért egy kicsit értékelhetné amit a klub tett érte, tulajdonképpen egy legendát küldött el a csapat, (tudom hogyha nem adjuk meg neki a lehetőséget, akkor elmegy) de jön 1 rosszabb szezon aztán már dobbantani akar. Ha menni akar menjen, de megfelelő fontmilliók kifizetése után. És mi lesz ha elmegy valahova aztán ott is jön egy rossz szezon, elkezd sírni és onnan is dobbantani akar majd?

   • gorkaf78

    Pont ez jutott nekem is eszembe, mármint Cech elküldése miatta. Így hálálja meg ezt a gesztust. Zsoldos, ráadásul a rosszabbik fajtából…

    Ráadásul abba nem tudom, mennyire gondolt bele, hogy alaposan megszívathatja a klub a hosszú szerződése miatt. Ha nem sikerül aranyáron eladni, Conte helyében leültetném a padra egy fél évre, 2. számú kapusnak. A letelt fél év után pedig közölném vele, hogy ha nem hajlandó legalább +2 évre szerződést hosszabbítani, mondjuk 2021-ig, akkor további legalább másfél évet fog a padon ülni. Utána mondjuk 2018-ban eladnám…

 • Sandic

  Féloff: Sün: A MU 65 millió fontot adna Griezmannért.

 • Blue One

  https://vine.co/v/iPlQ1BADW7T

  Szerintetek ezt hány meccset ér(ne normális esetben)?

  a) 0
  b) a

  Abba ne is gondoljunk bele, mi lenne ha Costa csinálta volna… Egyébként az egyik legalattomosabb, ha nem a No.1 ez a nagy hajú f*sz. Nem túlzok, az ÖSSZES fejelésnél ki lehetne állítani, az összesnél!! Mondjuk ez a videó azt is mutatja, hogy akár labda se kell hozzá…

  • még lapot sem kapott érte. Azért utólag remélem ez legalább 2 meccs.

   • Blue One

    Biztos annyi lesz… Jah nem… Két meccs/ ütés? Mert ahogy látni lehet nem elég neki a könyökös, akar még egyet ütni…

    • babence

     mondjuk ha valaki így belekapaszkodik a hajamba, lehet én is lebasznék neki egyet :DDD
     félreértés ne essék, nem védeni akarom Fellat, de ha utólag kap egy-két meccset, akkor szerintem Huth is kapni fog..

     • LvG lebuktál bakker 😛

  • emazohun

   Azért ha a hajamat meghúznák így,biztos törlesztenék

 • Blue One

  Jól rápörögtünk a holnapi meccsre. 😀

  A szurkolók a legutolsó meccsen már hangolódtak rá, kinyilvánították a véleményüket, hogy mi a cél holnap. Ebben semmi meglepő nincs.

  Abban viszont már volt egy kicsi mikor Magic Hat a MNF-ban megjegyezte, hogy már pedig a csirkék ne nyerjenek semmit. Nevetett mindeki jól volt ez így. Ezt követő viszont Pedro is megszólalt, csak úgy, mint Willian. Nekem ez nagyon tetszik Végre nem a közhely szótárt olvassák a játékosok, hanem mást. (Más kérdés, nem tudom mennyire “őszinte” ez, de mindegy). A szurkolókkal kezdtem, velük is fejezem be. Angliában annyira nem szokványos, amit csináltak, de ettől még szívmelengető. Ezt csinálták a Cobham-nél 😀