Bajnokavató

0504 chelsea-tottenham1Az idei szezonunkat már rég eltemettük. Hetek óta arra várunk, hogy pörögjön le végre az óra és kezdődjön egy új időszámítás. Azonban körülöttünk zajlik az élet, megy a harc a kiesés elkerüléséért, a BL-helyekért és egyéb nyalánkságokért. Néha pedig akaratlanul mi is belebotlunk pár tétmeccsbe. Így volt ez hétfő este is, amikor önös céljainkon túl a Tottenham bajnoki álmainak szertefoszlatásáért (más értelmezések szerint a Leicester elsőségéért) is küzdenünk kellett. Nem kértük, csak kaptuk, de ha már így alakult, kitettünk magunkért. Részletek alább.

Már a kezdő felpakolásán is érződött, hogy nem babra megy a játék, elvégre visszatért hamvaiból a védelem tengelyébe a Cahill-Terry tandem, amit Hiddink volt oly kedves megtámogatni egy Mikel-Matics duóval egy sorral feljebb. Cserébe padra szorult a legutóbb egyéves bajnoki gólcsendjét megtörő Hazard, de hát mindent nem lehet. Vendégeinknél Alli volt az egyetlen komoly hiányzó.

Míg a Tottenham maradék arany-álmait kívánta életben tartani, addig nekünk olyan magasztos célok jutottak, mint hogy ugyan már hozzuk össze 2016 első hazai clean sheetjét, vagy formázzuk kevéssé siralmasra a kriminális 5-7-5-ös mérlegünket a Stamford Bridge-en. Valamint – ahogy arra Zenzo is utalt a beharangban – vigyük tovább a pályaválasztóként az 1990 óta tartó veretlenségünket. Igen, 26 éve nem nyertek otthonunkban a spúrok, ami valami brutálisan jó sorozat: i.e. 13 – i.sz. 13 között nem kikapni ugyanis olyan bravúr, ami bőven túlmutat a vakszerencsén vagy az olajmilliókon.

Békebeli állapotok
Békebeli állapotok

Az első félidőn egyébként nem lehetett érezni se azt, hogy övék a jobb csapat, se azt, hogy nekik fontosabb. Teljesen egyenrangú felek voltunk mind mezőnyben, mind a kapuk előtt. Legalább is az első gólig, ami egy picit tán a semmiből jött, ettől függetlenül szépen állva hagyták a védelmünket. Aztán jött a második is, amivel a Tottenham megmutatta, hogyan képesek pár húzásból gólig játszani egy ártalmatlannak tűnő szituációt, mi meg azt, hogyan tudjuk lábon lőni magunkat.

Az igazat megvallva fordulás után sem éreztem azt, hogy utolsó leheletünk árán is, de kiegyenlítünk, bár Hazard beállítása kétségkívül lendített az esélyeinken. Szerencsére egy szögletből összejött a szépítés, ami elég volt ahhoz, hogy megingassa a spúrokat. Pochettino egy defenzív cserével jelezte is, hogy beéri az eredmény megtartásával, ez pedig elég volt ahhoz, hogy higgyünk az ikszben. Bár a gól mindkét oldalon benne volt a levegőben, igazi helyzet kevés adódott (tőlünk Willian lábában maradt ott az egyenlítés). Bizakodni persze ért, s nem is tettük ezt hiába, mert idén talán először, de csak megvillant Hazard klasszisa: a belga  harcos labdatartásából indult az akció, amit végül Costa zseniális passzából ő maga fejezett is be.

Mesteri tekerés
Mesteri tekerés

Idén is tízesünk góljával dőlt tehát el a bajnoki cím a Stamford Bridge-en, bár a tavalyit azért nyilván jobban szerettük. Jó lett volna a végén megtapsolni a maga nemében nagy szezont futó Tottenhamet, de a spúrok erre esélyt sem adtak. Már az első félidőben ment az alattomoskodás, de fordulás, és főleg az egyenlítés után láthatóan kioldott a reléjük: volt itt szemkinyomástól kezdve kéztaposáson át rengeteg brutális, indulatból és lendületből kivitelezett aprítás, amiben ráadásul érintett volt Diertől kezdve Rose-on át Dembeléig majd’ a teljes csapatuk. Clattenburgnek külön pacsi, hogy a fogalmatlan piperkőc fejétől csak fintorgásokra és kényszersárgákra futotta, felőle aztán kettétörhetett volna bármelyik hazai játékos lába.

Clattenburg épp ura a helyzetnek
Clattenburg épp ura a helyzetnek

Biztos szar lehet megint valamiről lemaradni, de egyrészt ha magukba néznek, belátják, hogy ez a hajó nem ma (vagyis hétfőn) ment el, másrészt mi a pályán aztán tényleg nem adtuk alájuk a lovat, nem provokáltuk őket, harmadrészt meg ne már a mi k.anyánkat, hogy belőlük kiszakad a feszültség és frusztráltak az ambiciózus kiscsikóik. Szóval a fékevesztett vendégeknek hála elég riasztó és dühítő volt az utolsó 10 perc, amire én nem nagyon tudok most feloldozást adni az érintetteknek. Ez a mészárszék egy felpaprikázott Pulis-csapattól is vaskos botrány lett volna, nem is beszélve arról, hogy ha mondjuk Costa nyom, Oscar tapos és Matics komponál csontzenét, akkor mit kaptunk volna a sajtótól és az angol foci szerelmeseitől. De nekünk ezt nyilván tűrnünk kell, meg egy kicsit meg is érdemeltük – állítólag…

A lényeg, hogy túléltük, mindenki a saját lábán hagyhatta el a pályát, még Hiddink se szegte nyakát estében. Sikerült továbbvinni a Tottenham elleni hazai veretlenséget, amiért nagy pacsi a csapatnak, mert már meg se lepődtünk volna, ha ezt is át kell adnunk a múltnak. Guus alatt sem fordult ki a sarkából a világ, de a hétfő esti már a harmadik olyan rangadó volt, ahol egy kései egyenlítés okozott katarzist. Olcsó örömök ezek, de valamit azért mégis ad a szurkolónak, pláne egy ilyen szégyellni való szezonban.

Ja és bajnok lett a Leicester City, amit szerintem még akkor is ízlelgetni fogunk csak, amikor már moziba kerül a szezonjukat feldolgozó egészestés film. A hétfői dúlás-fúlás ellenére úgy gondolom, hogy ez legkevésbé a Tottenham szégyene, ha csattant rajtuk az ostor, az csak azért lehetett, mert ők voltak a Rókákhoz a legközelebb. Ranieriéknek pedig még idén lesz alkalmunk gratulálni a záró fordulóban, ahol az olasz ex-edzőnk két bajnok találkozóján biztos beint(eget) majd Abramovicsnak is. Addig viszont van még egy kis dolgunk, szombaton például a kiesés elleni küzdelmekbe tenyerelhetünk bele így vagy úgy. Addig is Blue Is The Colour!

 • Pingback: Bajnokavató | Zongoracipelő()

 • Endy919

  Off: a megastoreban már rendelhető az új mezünk . Semmi extra ismét . Viszont a kapus mez jól sikerült.

  • ez most nagyon meglepett, pedig tényleg.

   Annyira szar lett a szezonunk, hogy az Adidas még egy promora sem méltatta a Chelsea-t?! Azért ez kemény.

   Nekem amúgy tetszik, az ideinél klasszisokkal jobb, kicsit pizsamássá teszi a nyomott minta, de fele olyan rossz, mint az előzetes képek voltak róla.

   Végre ismét normális nyakrészt kapott a mez, a hátán a húzott dupla csík nekem nagyon bejön, tetszetős az oldalán az Adidas csík is.

   A kapusmez nekem annyira nem jön be, vagy nem ennyire kihúzófilc szín kellett volna, vagy ha már, akkor nem kék-piros felirat rá, hanem akkor már fekete. A vállrész mintája viszont fasza lett.

   • A nyakrészt valóban kijavították, ami iszonyúan kellett, de ezek az oroszlánminták nagyon feleslegesek. Mármint minek? Egy sima kék mez a rendbe hozott nyakkal ezerszer stílusosabb lett volna. Ezek a megalomán kiélések, mint a nyak gombolgatása, a hollandus zászló meg a mintázás annyira túlgondolnak egy alapjában egyszerű (full kék+fehér szár/full fehér), de baromi jó mezt, hogy az inkább elvon az értékéből esztétikailag. A 2012-13 home például minden ilyen felesleget nélkülözve volt elképesztően tetszetős. Oké, az aranyszín kicsit sok volt, de el nem vett belőle.

    • szerintem nem olyan rossz, nekem bejönnek az anyagában nyomott mintás mezek. Ez a formáció persze nem sült el olyan jól, mint a máig egyik kedvencem, a 97 FA final mez:
     http://www.chelseamegastore.com/stores/chelsea/en/product/chelsea-1997-fa-cup-final-shirt/153738

     Amúgy pont azt nézem, hogy ezzel a mezzel erősen a 13/14-eshez nyúltak vissza, kb lecserélték a sponzit, meg a kar részről levették az adidas csíkozást, azt szevasz.. 🙂

     • myheartisblue

      Az a mez jól is nézett ki. Most is elfogadnék ilyen hasonlót.

     • Nem tudom, ezekkel a minioroszlánokkal szerintem olyan komolyan vehetetlen. Még ha az U9-es korosztály kap ilyen szerkót, azt mondom, teljesen aranyos, lionheart és oroszlánkölyök. De a nagyokét feleslegesen így túlcifrázni….
      Én legalábbis nem tudnám a MU mezét komolyan venni úgy, hogy rányomnak sok kis ördögöt, vagy a Suprsét tele szárnyasokkal, vagy a Romáét farkasokkal.

      • Valóban el lehetett volna követni jobban is, de azért annyira nem vészes szerintem. Az adidas talán az orosz válogatott meznél kezdte ezt a mintázást, várható volt, hogy valahol bedobja még.

       A játékosokon amúgy még kevésbé tűnik vészesnek, mint a mez önmagában. Szokni kell, de mondom, nálam még mindig sokkal jobb, mint a jelenlegi.

       Nem tudom amúgy, hogy a mezt teljes egészében ők döntik-e el vajon, vagy készül 2-3 verzió, amiből a klub választ végül.

   • myheartisblue

    Annyira kíváncsi vagyok mivel magyaráznánk ezt? Hogyan juthattunk el el, hogy mészbeöntős, színrobbantós mezpromotol addig h. 2 fáradt játékost behívnak a cobhami conference room-ba és sem a riporter sem pedig ők nem tudják mit akarnak, nagy nehezen leveszik a melegítőt és érdektelen beszélgetést folytatnak a szinte semmiről. A mez alapjában véve nem rossz, de kar részek végére egy fehér sáv mint a nyaknál belefért volna. Kapus dressz nem tetszik. Nekem ez a találalás olyan mint az ételnél. Nem mindegy h. ételt ledobnak eléd vagy szépen feldíszítve illedelmesen kihozzák és mondanak rola valamit, netán kis meglepi aperitívet kínálnak hozzá. Miért ennyire közömbös a klub a szurkolókkal?

    • “Miért ennyire közömbös a klub a szurkolókkal?”
     Nem tudom, a klub mennyire szólhat/folyhat ebbe bele.

  • https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/13118847_1617271045261048_6980992686703579777_n.png?oh=df92169e43eeea620de918bd6868c27e&oe=57AF2BB6

   Ez sem egy nagy alkotás szerintem. Az idei borzadálynál mérföldekkel jobb, de még így sem éri el az előző évek mezeit. Ha már feltétlen zöldet akartak megint a kapuskitnek (amit kimondottan nem értek, hogy a kék mellé minek ennyi zöld), akkor inkább hoztuk volna vissza a Benítez-éra mezét. Szintén nem volt egy etalon, de legalább vagány volt és stílusos. Egyébként nekem már régi vágyam, hogy egy cool, mindenféle cicomát nélkülöző full fehér/fekete mez legyen a home kit ezek helyett a rikító kukásruhák, neonizzók meg kezeslábasok helyett.

   • kasata91

    Színét leszámítva szerintem tetszetős. A váll része különösen tetszik.

    • A felépítéssel nincs gond, de ha már feltétlen valami kevésbé egyszerű színt akarunk, akkor sötétes bordóban kimondottam fasza kis mez lenne.

     • Frenky54

      Korábban már elgondolkoztam rajta, mi lenne a jobb:
      Olyan terepszínű mezt készíteni a kapusnak,amiben “nem lehet felfedezni” a kapuban hol áll, vagy olyan szín összeállításút, ami szinte megbabonázza a kapura törő játékost, mintegy hipnotizálva kényszerítené, h a kapus rikító ruháját nézze, és “oda”, azt célozva lője el a labdát.

 • ” a Tottenham bajnoki álmainak szertefoszlatásáért (más értelmezések szerint a Leicester elsőségéért) is küzdenünk kellett. Nem kértük, csak kaptuk”

  Ez nem igaz, én kértem 😛

  • WudigessBoi

   Jó, ez így magas labda volt:D
   Igazából csak a Sp*rs paranoiájára akartam célozni vele, mert ők most épp azt látják, hogy hát mindenki ellenük van és az ő vesztükért játszott.

 • piciOFF:

  http://hvg.hu/kkv/20160503_24_fogado_nyert_a_Leicester_City_angol_bajnoki_cimen_ladbrokes_adatok_szerint

  24 fogadó nyert a Leicester City angol bajnoki címén, nagyon sokat

  • es mindezen a kifizeteseket 2 csoka fedezi, aki mondjuk a City-re tett fel 50k-t fejenkent 😀

   (nalunk egy fogadas sem volt a Leicesterre ideny elejen, de nekunk a nemet-osztrak-svajci piac a fo terulet)

   • Endy919

    Szabad tudni , melyik fogadó irodának dolgozol?

    • bwin

     • Endy919

      Igazán segíthetnéd a közösséget pár érdekes tippel 😀

      • Mar egyszer megtettem: ne koltsetek penzt erre 😀

       • Endy919

        Ilyen hozzáállásal nem dolgozhatsz. neked toboroznod kell a klienseket. 😀

        • nem tudhatod, hogy marketinges-e, szóval nem biztos 🙂

         De amúgy látod, ezt én is elmondtam már neked, pedig még csak ott sem dolgozok 😛 😀

         • Endy919

          De most hatalmas formában vagyok . Ezt a szériát nem szabad megszakítani 😀

          • mohacsia

           Költsd el kurvákra meg kokainra, az kevésbé káros! 😀

          • Endy919

           😀 .. mindennek megvan a maga varázsa 😀

 • kasata91

  Amúgy nekem már ez a tavalyi “változtassunk mindent kékké” olcsó trükkös videó is nagyon fapadosnak tűnt, főleg a korábbi festékben fürdős, vagy gipsz bábus után.
  De ez a mostani kiállnak és lehúzzák a cipzárt… eléggé tojik a fejünkre az adidas. (nem tudom meddig van szponzori szerződés velük, de bármikor szó nélkül lecserélném a pumára őket.)

  • Endy919

   Én nikera , ha olyat mezt csinálnának nekünk , mint a törököknek. Brutális !!

 • kicsit pizsama sztajl az oroszlanoktol.

 • Endy919

  Antonio Conte is confident of sealing a deal to bring Gonzalo Higuain to Chelsea for £45 million. The move could pave the way for Diego Costa to join a Chinese Super League side.

  Rég röhögtem ilyen jót :D:D:D:D:D

  • kasata91

   Costa a “minden héten háború” felfogásával nyilván elmenne bazári majomnak Kínába.

 • nemvoktrendi

  Szép volt! A Chelsea keményen odatette magát, lehet, hogy elvárható, de akkor is jó volt látni!

 • Blue One

  Ez a meccs sok mindenért kárpótolt!!! Köszönöm! 😀

 • Blue One

  A csirkék meg el mehetnek a büdos …ba. Micsoda egy patkány brigád. Eddig is rühelltem pár játékost és mit ad Isten megint ők voltak a középpontban…. Az rasszista kis spori meg nem merte kiállítani őket….szégyen- Nah mindegy, minden jó ha vége jó.

  • Rammschein

   akit anglia “legjobb” bírójának tartanak… hehehe :DDDD

 • Blue One

  CSODA TÖRTÉNT!! ELMESZELNEK EGY NEM CHELSEA JÁTÉKOST!!!! ÍRJUK FEL A DÁTUMOT!!!!!

  • myheartisblue

   Téves, Costa ellen is kivizsgállás folyik…

   • Blue One

    Jogos, az ő szemét nyomták ki…

    • Sandic

     Téves! ő nyomta bele a szemét a Spurs játékos ujjába! 🙂

     • Gabor1092

      Igen, és szerintem Hiddink ellen is mehetne a szimulálásért 😀

 • Blue One

  Ezen a videón, egész jónak tűnik.

  https://twitter.com/CFCTransfers/status/727778216581156864

  • myheartisblue

   Ezen meg nem 😀

   • Rammschein

    a videón jó, de itt még mindig pizsamapólónak hat :/
    reméljük ezáltal folyton esni fog, és hogy a stadionokban a reflektorokban nem lesz annyi kraft, hogy megvilágíthassa a mezt. :””””D

   • Blue One

    Igen, ez nagyon rossz. Mondjuk megnézve a videót másodjára, egyetlen negatívuma annak, hogy kicsit póló szaga van. Nem tűnik úgy, mint egy elegáns mez. Mindegy siker, kupa, szenvedély legyen jövőre nah meg JT.

    • Endy919

     Meg a világbéke…

     • Rammschein

      az nem lesz soha… de Blue One-é jó lenne. 😀

   • Endy919

    Az a fej… 😀

    • myheartisblue

     Hát igen. Tudom, hogy játszottak a fényekkel és fura megvilágítást akartak neki adni,de az anyaga is elég gagyi: olyan csillogós. Hát minden esetre, nem sok múlik ezen, majd megszokjuk mint a többit is. De ha a többi mez is olyan lesz amit előre lelepleztek, hát akkor idén egyik sem lesz kiemelkedő szerelés.

     http://www.voetbalshirtjes.com/chelsea-thuisshirt-2017/

  • mohacsia

   A videó alapján elkezdtem írni, hogy ez nagyon régóta a legjobb mezünk és végre elhagyták a vállon a 3 csíkot, de aztán megláttam a képeket és ezt a borzalmas pizsomamintát…

   • Blue One

    :DDD

 • Blue One

  Guus Hiddink: “Ranieri called me at full-time to thank me for the result.”

  :DDDDDDDDDDDDDDDDD

 • Sandic

  úgy néz ki Joe Cole is az MLS-ben fogja folytatni.

  • Rammschein

   nagyobb meglepi csak Kína lenne. 😀 Vagy Qatar… 🙂

  • Endy919

   Még focizik?

 • Gabor1092

  nso szerint a Leicester először Hiddinket kérte fel a csapat irányítására, és miután ő nem vállalta el, akkor jött Ranieri

  • Rammschein

   lehet fordítva kellett volna… ide Ranieri oda Hiddink. :””D Elvégre mi szeretjük visszahozni régi edzőinket. :”)

   • Gabor1092

    Lehet Conte után ő lesz a következő 😀

    • Rammschein

     :”D na ilyeneket ne mondj, maradjon már pár évre Conte… én azért már baromira unom, hogy nekünk ilyen sok edzőnk van, és nincs konzisztencia soha… jó lenne valami hosszútávú dolog is, mert oké, hogy a sikerek rövid távon vannak… de ez így egészségesen nem járja, hogy mindig csak a jelenre gondolunk, mert a jövő akkor elúszik a nagy semmibe, szerintem.

     • Gabor1092

      Csak vicceltem nyugi 😀
      Szerintem már mindenki azt szeretné ha lenne valami hosszú távú edző, ha nem Conte lesz az, akkor szerintem valamelyik játékos lesz, gondolok itt Drogbára vagy Terryre, de nekik idő kell. Csak már tényleg le kellene nyugodni, és hagyni egy menedzsert dolgozni, és nem kellene egy rossz eredmény után kivágni. Bár a mostani tényleg más volt, nem csak az eredmények miatt, hanem mert az öltözőt is elvesztette, de ebbe már ne menjünk bele, kitárgyaltuk elégszer.

      • Rammschein

       Oké sejtettem a viccet… igen baromi jó lenne… Hazard, Costa, még akár Fabre is lehetne egy új legendás korszak…Courtoisval akár, csak hogy párhuzamokat vonjunk köztük (bár ehhez be kéne hogy nőjön a feje lágya)…

       …egyébként mióta azt leírtam azon nevetek, hogy ezt írhattam volna arra, hogy ezzel kompenzálnám, hogy “nincs történelmünk” -.-“… és hogy kellene egy olyan edző nekünk is már, mint Sir Alex…(ez lehetett volna anno régen Mou, legalábbis titkon reméltem, hogy ő lehetett volna ilyen, csak sokszor más irányt vett a dolog…)… lényeg a lényeg, hogy aztán rájöttem, hogy van ilyen edző pl.: az ágyúsoknál, aki az én szememben semmi érdemlegeset egy jó ideje nem nyert… 😀 és elkezdtem nevetni. :D… de ha ilyen hosszútávra nem is… azért ezt a 2-3 évet túlléphetnénk már edző terén (Abra Mou 2. kalandjával szerintem már hajlandó lett volna erre, csak aztán nem jöttek már az eredmények, de ja ezt tudjuk…)
       Már csak a sokszor nagyon hülye boardunkat kéne megregulázni. 😛

       • Gabor1092

        Igen, van egy jó gerinc a jövőre, ide vehetjük Zoumat is, egy megfelelő edző aki össze tudja kovácsolni őket, és talál egy megfelelő a csapathoz illő taktikát, akkor pár évig simán benne van hogy uralni tudjuk az angol bajnokságot (szerintem).

        • Rammschein

         Zoumát el is felejtettem vala, csak jól épüljön fel, szegény…

         …és hát egy idő után egy BL-trófea is játszhatna majd… hogy a vérnyomásom az eget verdesse egy agy/szívroham közeli veszélyes állapotban, amit soha nem fogok elfelejteni :DD

    • Sir Idemitirjak

     Előbb még Rafa miután csodát tesz Újkastélynál.

 • Rammschein

  btw. ne legyen már spanyol házidöntő a BL-ben…annak ott az El Classico… 😀 inkább menjen tovább a City és nyerjen az Atlético… :/ -.-” Unom már ezt a nagypofájú Ronaldót. 😀

  • Gabor1092

   Hát eddig a City az egész párharc alatt elég vérszegény támadásban, bár a Real védelmében is mindig benne van a baki, Agüero pedig ezeket könyörtelenül ki szokta használni.

   • Rammschein

    tegnap elkaptam unalomból a madrid-city utolsó 20 percét… hát az alapján a Citynek 0 esélye volt… azért Mancini fején jót röhögtem, olyan tehetetlen volt… azért remélem a Madridiak közül az Atlético nyer akkor is… C.Ronaldo-t tegnap is képen töröltem volna, ha lehetőségem lenne ilyenre, vagy 2x. 😀

    • kasata91

     Nem láttam a meccset, (mert a marika kapitány volt az esti program) de Minek mutogatták Mancini fejét?

  • Sir Idemitirjak

   És lehet zseniális hétfői bírónk vezet egy parázs madridi derbit a BL döntőben. Szép lenne

 • Alex Iwobi: “I have always had Arsenal blood in my veins”

  azaz, mostantól tuti 2 havonta rehab 🙂

  • kasata91

   Vagy megy valamelyik manchesteri csapatba a nyáron.

 • Sir Idemitirjak

  Off: nem rég jöttem ki a Maurica kapitányról, akinek nem áll fel a szőr a hátán ezektől a filmektől azoknak nagyon ajánlom az első Bosszuálók után talán a legjobb Marvel (ha már a második csoportos buli csalódás volt)

  • mohacsia

   A bosszúállóknál nem nagy kunszt jobb filmnek lenni…

   • Sir Idemitirjak

    “akinek nem áll fel a szőr a hátán ezektől” 🙂 amúgy nekem is kezd elegem lenni a tömeggyártott képregény filmékből, de ez kimondottan jó volt.

    • mohacsia

     Kicsit túltolják szerintem is. Ez már csak azoknak tetszik kb, akik ilyen hardcore fanok. Az egyszeri néző, mint én, aki még először örült, hogy csináltak egy normális pókember filmet kezdi elveszíteni az érdeklődését az egész iránt, már inkább bosszantó, hogy mindent megfilmesítenek és mindent legalább trilógia lesz.

     • Sir Idemitirjak

      Én is csak ritkán megyek moziba ezekért a filmekért, szóval én is messze állok egy hc fantól, most is baráti társasággal voltam, de teljesen megérte a jegyárat, sőt. Remélem nem a Batman trilogiára utaltál, mert akkor vért húzunk. 😀

      • Szerintem a Batmanban sem volt egy trilógia annak ellenére, hogy a Sötét Lovad szerintem a legjobb képregényfilm lett elképesztő színészi teljesítmények sorával. A Kezdődik elég közepes volt, a Felemelkedésnek a vége pedig nagyon elbarmolt.

       • Lovag*, de most már így hagyom.

        • a lovad jobb 🙂 a sötét lovad legendája 😀

         • Sosem értettem egyébként, hogy az Álmosvölgy Legendája miért nem Legend of Sleepy HolLó lett. Sokkal jobban utal a tartalomra.

       • Sir Idemitirjak

        Naggyából egyetértek, igaz egy fokkal jobbak, mint az általad leírtak, de hogy ne legyünk teljes offban:
        1. -> Oscar: a közepesnél jobb, egy igazi jó játékos aki az egész alapjaként szolgál, de nem említhető a legjobbak között azért
        2. -> Hazard: zseniális
        3. -> Costa: megvannak a jó pontjai, vannak jó megmozdulásai, viszont néhány elég fájdalmas és látványos hibával is rendelkezik

        • 3–> Fabregas: zseniálisan építi fel a történetet, de a befejezései krva szrok.

      • mohacsia

       Nem, a Sötét Lovag kb a legjobb képregényfilm, a többi Batman is teljesen elfogadható volt, de azért olyan mély nyomot nem hagytak bennem.

       A kritika inkább az utóbbi pár évben elkövetett szégyenteljes filmművészeti hulladékoknak szól, mint a Deadpool, a Vasember 3, az Avengers bármelyik része, a fa meg a lelkisérült mosómedve kalandjai és még lehetne sorolni.

       Ami felbasz az a hype, hogy meg akarják magyarázni, hogy de ezek milyen kurva összetettek és faszák.

       • Sir Idemitirjak

        Deadpool említéssel elszomorítasz, de ízlesek és pofonok, ismerek sok embert akiket kilehet kergetni a világból ezekkel a filmekkel.

        • Endy919

         Én hatalmas reményeket fűztem a deadpoolhoz. Mindenkitől csak pozitív véleményeket hallottam , de nekem hatalmas csalódás volt. Naguon erőltetett film lett.

  • kasata91

   Én most jöttem ki. Nagy volt.

   • Sir Idemitirjak

    *SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER*
    Mekkora lépés lett volna ha a végén a bádogembert megöli a kapitány, de sajna Marvelnél nem mernek ilyet csinálni
    *SPOILER*SPOILER*SPOILER*SPOILER*

    • kasata91

     Hát én ott beaggódtam rendesen. Érte kár lett volna. Nem úgy mint a másik igencsak megvénült konzerves négerért.

     • Sir Idemitirjak

      Én nem aggódtam mivel talán az egész filmözön legnagyobb hibája, hogy nem tudsz izgulni értük, mert a főbb szereplők egyszerűen nem halhatnak meg a Marvelnél. Ezzel tudtak volna egy óriásit javítani ezen. +mekkora rage lett volna a hc fanoktól utána 😀

      • kasata91

       Nyilván, de velem pár másodpercig csak sikerült elhitetniük 😀
       Amúgy meg aki hulló fejeket akar nézzen trónok harcát. Az ilyen popcorn moziktól nem is kell többet várni.
       Én vállalom, hogy azon primitív nézőközönség tagja vagyok vagyok akitől be lehet szedni a jegyárat és le lehet ültetni látványos akció jelenetekkel, egyedi karakterekkel és néhány jól elsütött geggel. 😀

    • a bádogember max Dorothy-t nyírhatná ki, de annak meg mi lenne az értelme

     • Sir Idemitirjak

      Magára húzná és elmenne Terminátornak 😀

  • Rammschein

   Na majd megnézem házi mozi gyanánt pár hónap múlva. 🙂

 • Endy919

  Gratulálok az Atletinek a BL győzelemhez.

  • babence

   ámen

  • Nem létezik, hogy ezen az infernálisan lyukas Real középpályán az Atletico ne vezessen át legalább 2-3 kegyetlen kontrát.

 • Endy919

  Megnéztem a mez bemutatós videót.. Eden hatalmas figura 😀 a kérdésre , hogy mi tetszik a legjobban neki a mezen azt felelte , hogy a szine 😀 😀

  • Sir Idemitirjak

   Azért Fabregas se volt gyengébb a napokban, megkérdezték ki volt a legjobb labdarugó akivel valaha játszott, erre azt mondja Flamini 😀

   • Endy919

    Beteg állat 😀

 • kasata91

  Utwngr-en valami megint elgurult 😀

  • Rammschein

   a spoilert a végén nem értem, de nem is érdekel… 😀
   ezeknek úgy gurult el, mint a csirke játékosoknál a pályán… csak míg az azért elég ritka eset volt, ez állandó. 😀

  • Sir Idemitirjak

   Hibásan van megcsinálva, a komment időpontja miatt lentről felfelé kellene olvasni, ahogy teljesen értelmetlen.

  • Egy ilyen fasza idény után ki ne adna ki ennyit?

   • Na egy _eredeti_ (nem replica) mezre én kiadnék mondjuk, de spec ez azért annyira nem sikerült jól, hogy kifizessek érte 40K-t 🙂

    Amúgy pölö ezen a képen Wilin már nem mutat annyira bután a mez, mint az eddigi képeken:

    • Endy919

     Minnél tovább nézem , annál jobban nem tetszik a mezünk . Büntet minket az adidas 🙁

     • de a pénze jól jön 🙂
      amúgy nekem nem azt mondom, hogy ez a kedvenc mezem, még az adidasok közül sem, de azért messze nem olyan botrányos, mint volt mondjuk az idei. Azt nagyon nem tudtam bevenni mind a mai napig.

      • Endy919

       Én az umbros mezeket egy dolog miatt nem szeretem , mégpedig az akkori logónkért. Nagyon nagyon alergiás vagyok rá.

       • (a centenariumi mezen már az új volt 😛 )

        Ha jól rémlik, a ’85-86-os volt az utolsó Le Coq mezünk, onnantól már az Umbro volt, így volt rajta pár verzió a címerből, szóval pontosíts kérlek, hogy mitől ver ki a víz 🙂

        • Endy919

         Ez az én halálom.

         • és “melyik része” ? mert ez így ebben a formában 1 mezen volt rajta csak (a ’97-99-es Autoglassoson), a többin csak valamilyen variációja

          • Endy919

           Az összes variációja 😀

          • mai napig nem értem, egyes emberek hogyan lettek Chelsea szurkolók 🙂

          • Endy919

           A mostani címerünk elegáns , amit linkeltem ….nekem nagyon falusi feelinges .

           Azt meg , hogy hogyan lettem Kék már leírtam többször .—> Hasselbaink !

          • falusi feeling… ezt nem tudom hova tenni, mondjuk nekem tetszett az is 🙂 de falusi… nincs benne se gólya, se villanypásztor, se hurkatöltő 😀

          • Endy919

           😀 … vezetek . Este szétírom a gondolataim.

 • Az express szerint Matic a Juventus játékosaként kezdheti a következő szezont, a zebrák 20 millió ojrót adnának a szerbért.
  Én sajnálnám őszintén, a bajnoki szezonban hatalmas tanár volt középen, bár tény, idén még ebből a minősíthetetlen csapatból is kifelé lógott valamilyen szinten. Ha lenne BL, az érte kapott lét hozzá lehetne csapni Kanté 25 millió fontos kivásárlási árához, de így, hogy topszintű vkp annyira nincs a piacon, ráadásul Mikel is könnyen távozhat, ragaszkodnék Matichoz még legalább egy évig.

  • Endy919

   Buszkecc mondjuk most szerintem mozdítható és elképesztő szezonja volt . Más kérdés , hogy felfordulna tőle a gyomrom … bár Pedró után már bármint kinézek a vezetőségből. Cescet meg ahogy utáltam , úgy megszerettem . És ha JT távozik a szallagok ráakasztanám a spanyolra.

   • Endy919

    Azt meg el is felejtettem , hogy érkezik Nainggolan. Így már annyira nem is sajnálnám a szerb-szlovákot.

    • azért egy ‘ha’ vagy egy ‘lehet’ még elfér oda, ne vegyük készpénznek azt az érkezést se…

     • Endy919

      Én szerintem tuti , de akkor várjuk meg a bejelentést 🙂

   • Buszkecc azért nem perifériás játékos, alapember a Barcában. BL nélkül meg fix, hogy nem hagyja ott a katalánokat.
    Nainggolan meg nem az a klasszikus ütköző, ő inkább cm, mint cdm.

    • Endy919

     Jobban belegondolva Buszkeccnek a City reálisabb , de van az a pénz…

     • Szerintem sehová nem fog menni.
      Ide főleg nem BL nélkül. Bár szerintem BL-lel sem.

   • kasata91

    Na azért már …na. Buz’gecc-et ne emlegessük. Elég még Pedro fejét vissza öklendezni hétről hétre.

  • Kantéval annyi a bibi szerintem, hogy van/lesz pár kérője máshonnan, és ha már lecseréli a BL-ben pályára lépő Leicestert, akkor olyanra fogja, ahol szintén BL-ezhet, és ott az Arsenal, vagy a City is ott lesz, mert Tourét szerintem Pep kivágja, mint a szart, hacsak az magától le nem lép.

   De még a MU-ból is kinézem, hogy rámozdulnak, Schneiderlin nem futott valami nagy szezont náluk, Bastian meg végképp – utóbbi szerintem csak akkor marad MU játékos, ha LvG marad a manager.

   Szóval igen, Kanté jól hangzik, de szerintem vannak előttünk a sorban :S

   • Kanté szerintem is esélytelen. Két esélyes versenyzőt tippelek érte, az egyik (ahogy mondtad is) a City, a másik a Real. Még ha Yoyo nem is lenne ennyire lestrapált, Pep szerintem akkor sem vállalná szívesen a közös munkát, így meg, hogy visszaesett szerintem egyenes az útja Kínába.
    A Realnál meg durván szellős a középpálya. Egy igazán jó vkp-juk van, Casemiro, de nélküle kb. Sunderland stabilitású a középszekció. Oda egy Kanté jelenleg megváltás lenne, és mivel Zizou honfitársa, még nagyobb az esély, hogy rámennek.

   • Blue One

    Elvileg lelép magától

  • Gabor1092

   Egyelőre szerintem várjuk meg hogy Conte mit akar játszani, mert ha jól tudom a 3-5-2-höz nem igazán kell kimondott VKP. Ha jól rémlik a Juvénél a Pogba-Pirlo-Vidal 3-as volt, ezek közül egyiket sem mondanám VKP-nak, talán Vidal az, de inkább btb-nek mondanám.
   Pirlo szerepkörét valószínűleg a Fabre-Oscar kettős közül fogja valaki ellátni, elsősorban Cesc. Míg a Pogba- Vidal szerepkörre ott van RLC, és ha érkezik akkor Nainggolan, illetve Oscar ide is bekapcsolódhat.

   • Szerintem ezzel a felállással a PL-ben ugyanúgy bukni fog, mint Lüi, aki lassan látta be, hogy változtatni kell, mert a hollandoknál istenített taktikája itt semmit nem ér.

    • Én meg továbbra is tartom, hogy (már persze, ha jól csinálja/csináljuk), akkor ez lehet a mi csodafegyverünk. A 3-5-2 remek versus felállás a PL-be gyökeret vert 4-2-3-1 ellen.

     LvG sem azért dobta el, mert nem működött, hanem azért, mert nem volt hozzá kerete.

     • 3 klasszis védő érkezése nélkül én továbbra sem látok arra esélyt, hogy ezt a felállást jobban tartsuk, mint AVB védelmi alakzatát. Tény, a MU Blökikkel ezt nem tudta jól alkalmazni, de nekünk is elég nagyot kéne alkotni a piacon, hogy effektíven űzzük.

      • minden váltásnak megvannak a maga feltételei, nyilván. A jelen keret nem feltétlen alkalmas egy klasszik 3-5-2-re, de azt sem mondanám, hogy teljesen alkalmatlan, és csak 3 védő érkezésével megvalósítható.

       Nézd meg a tavalyi-tavalyelőtti Brendanos Pool-t, a háromvédős rendszerében ilyen Sakhok meg Lovrenek rohangáltak, mégis majdnem mindig megfingattak bennünket, és nem a védelmük miatt nem tudtak nyerni ellenünk. NAgyon jól szétkapták a – akkor még jól működő – Hazardosított 4-2-3-1-ünket, aztán büntetőkkel, meg Iva fejesekkel sikerült legyűrni őket. Aztán más kérdés, hogy egyéb okokból BR is eldobta a 3 védős rendszert, de attól még a stílus nem feltétlen PL vagy Chelsea idegen, és könnyen művelhető jól.

       • Sakhóval nem tudom, mi a gond ilyen szempontból. Messze a Pool legstabilabb védője, én Zoumával párban bőven elnézném nálunk 3 védős rendszerben. Ráadásul a 3. védő az akkor Can volt, akinek a védőként való játszatása BR talán legnagyobb húzása volt a Pool edzőjeként. Egyszóval ott is megvolt a materia, csak hosszú távon nem volt elég ahhoz hogy a status quo fennmaradjon.
        Nyilván minden felállás művelhető minden ligában, ha a kulcsposztokra tudunk megfelelő minőségű játékosokat szerezni. De a PL-ben ilyen keretet 3-5-2-höz még nem igazán sikerült összetákolni senkinek, sőt, még az ezzel nagyot szakító LvG is rövid idő után, pedig nem keveset költött a keretre. És szerintem ilyen keretet a mostani, BL-t nélkülöző, minden legendáját és vezérét elvesztett Chelsea sem fog tudni összehozni. De ne legyen igazam.

        • Sakho most talán igen. De BR alatt messze nem így volt, nem kapott 1500 játékpercet egyik szezonban sem – nem lépett pályára a bajnoki meccsek több, mint felén.

         a van Gaal féle ManU-val azért nem jó az összehasonlítás, mert nem kapott védőket hozzá, akit kapott (Rojo, Shaw) vagy szar volt, vagy kidőlt, vagy hát igazából Rojo esetében mindkettő. Orrnehéz csapatot csináltak a MU-ból, a védelmet meg aztán kényszerből PL-nullás McNairekből, pokrócokból meg Brunszvik Terézekből kellett kiállítani – olyan is lett.

         Egyedül Darmian volt nagy fogás, de hát egy fecske meg… tudod, hogy van.

         • Brunszvik Teréz :DDDD

          Sakho BR alatt is már csillogott, csak ő is cseszettül sérülékeny volt. Simán alapember lett volna, de szerintem nagyjából nullszaldóban voltak a lejátszott és a sérülés miatt kihagyott meccsei. Most simán végigtolta volna a teljes szezont, ha nem játszik breaking badeset.

          Hát miért nem szerzett van Gaal védőket? Senki nem gátolta meg benne. Összesen volt 3 valamire való cb-je a csapatnak, ahogy egy kidőlt, jöhetett is Blöki meg McNair. 1 hónap után fel is adta.
          Máig az egyik legnagyobb hibájának tartják idénről is, hogy nem igazolt cb-t a nyáron, helyette inkább nekiment Blinddel a szezonnak, meg Valenciával, mint elsődleges rb-alternatívával.

          • Endy919

           A legtöbb haverom Pool szurkoló és a mostani szezonig mind sírt , hogy Sakho egy elsőligás balfasz . Fejelni tud , lábbal viszont iszonyat ügyetlen ember. És ilyen szenzációs formában kb 2 hónapja játszik , viszont érdekes módon meg is bukott egy drogteszten és elmeszelték 18 hónapra . Most hogy az dopping , vagy narkó volt , azt nem tudom …de érdekes 🙂

          • doping.

          • Első szezonjában valóban elég szr volt, aztán a sérülése de a 3 védős rendszerben szvsz Cannal együtt elég stabilan nyomták, csak a sérülések folyamatosan visszavetették. Visszatérve meg eleinte elég gyér volt, mostanra kezdte elérni a 3 védős rendszeri formáját, és megugrani azt.

          • “Hát miért nem szerzett van Gaal védőket?”
           Ugyanúgy, mint Josénál is, fura, hogy úgy indultok ki ezekből a dolgokból, hogy “mert van Gaal miért nem (vagy miért igen)”… azért, mert angolban a menedzsernek van beleszólása az igazolásokba, még nem jelenti azt, hogy Lui nem akart védőt… vagy akár a MU. Csak vagy nem volt elérhető, vagy irreális áron lett volna, stb. Persze benne van az is, hogy “nem jutott eszükbe” védőt igazolni, de azért nem ez a valószínű na. Lehet LvG-t ilyen-olyan buta edzőnek titulálni, de hogy magától vágott volna neki a ligának egy szedett-vetett védősorral, azt nem hinném – a sérülésekkel meg ugyanúgy nem számolhatott ő sem, mint mi, amikor már kb majdnem a Miazga-Mikel CB páros maradt csak.

          • Ismétlem, van Gaal egyik legnagyobb hibájának tartják eddigi MU-s karrierje alatt, hogy nem igazolt egy szem cb-t sem egész nyáron. Tisztában volt azzal, hogy Phace Jones mennyire sérülékeny, ráadásul Evans is lépett. Ha Blindet nem számolom védőnek, összesen van Jones mellett még 2 rutinosabbnak mondható kh, az elég középszer Rojo, meg Smalling, aki talán az egyetlen igazán stabil játékos ott középen.
           Létfontosságú lett volna igazolni 2, de legalább egy jobbnak mondható védőt. Én őszintén nem hiszem, hogy ameddig a Soton rátudott menni van Dijkre, vagy a Spurs Alderweireldre, vagy a Roma Rüdigerre, addig egy MU semmit nem tudott volna tenni azért, hogy ne Blinddel keljen a szezont végig nyomi.
           A sérülések meg valóban elég szerencsétlenek voltak, de azért azzal lehetett volna számolni, hogy az előző évben négyszer-ötször lesérülő Shawnak, a háromszor lesérülő Rojonak vagy Jonesnak talán idén is akad egy pár problémája a sebesülésekkel.

 • Blue One

  Mit tesz egy gól… 😀

  Leicester have made former ‪‎CFC‬ midfielder Thorgan Hazard their No 1 transfer target, according to reports in Belgium.

 • Blue One

  Létezik akkora szerencsénk, hogy kell valakinek Matic? Régen nagyon idegesített amikor néha néha játszott, mikor visszatért nagyon jó volt, elképesztően teljesített. Ebben az évben viszont valami katasztrofális amit művel, egyszerűen minden mozdulatával felidegesít… Nincs mit szépíteni,használhatatlan. Támadásban eddig se volt jó, védekezni meg elfelejtett. Nettó emberhátrány az ember. Ha jön a tarajos belga, akkor remélem ő meg, Mikelnek maradnia kell.

  • Endy919

   Én hamarább engedném el Mikelt mint Matičot. Az Nemjana hasznosabb támadásban , mint Mikel. Ha meg csak az elkúrt szezon miatt küldenéd el , akkor mehet Eden , Courtois , Cesc , JT , Costa , Oscar , Pedro , Cahill , Iva is ?
   Mert mind gyenge szezont produkált…

   • Blue One

    “Az Nemjana hasznosabb támadásban” Ezt most komoly? Ugye nem?

    • pedig de. Gólerősebb is, és jobban veszi ki a részét az előrejátékból. Mikel előrepasszai kimerülnek abban, hogy meccsenként egyszer megpróbál beívelni a védők mögé egy labdát, amit egy max 5 méteres lábú ember ér el, ezen kívül max oldalra, vagy hátra passzol.

     Mikel stabilabb anchor, mint Matics, de egy támadóbb csapatban Matics ezerszer hasznosabb,

     • Endy919

      Köszi , hogy leírtad helyettem.

     • Blue One

      Nah, jó én befejeztem.

      • ahogy érzed. De azért, mert neked láthatóan becsípődött, hogy Matics a futball antikrisztus (pedig az Rafa 🙂 ), még nem lesz igaz. Szar szezont futott ő is, igen, de nem abból kell kiindulni, mert ahogy fentebb Endy is írta, ez alapján a Chelsea kerete tele van középszer alatti, szar futballistákkal, élükön Hazarddal vagy Ivanoviccsal, meg JT-vel…

       • Blue One

        Mindegy, mondom hagyjuk.

        • myheartisblue

         Nem rosszból, de én is azon a véleményen vagyok mint Zenzo és Endy. Rossz szezonja volt, de ez változhat.Ha más formációba tesszük vagy új játszótársakat kap javulhat. Korai eltemetni vagy elküldeni így valakit butaság lenne.

       • kormolar

        Azért én Ivat akkor sem erőltetném szélső védőként… 😀 30 fölött azért elég kemény ott az élet…az az egyik legmelósabb poszt…ott kell az egyik legtöbbet futni(vagy legalábbis sprintelni)…én úgy vagyok vele h a Pasalic gyereket is megnézném..mielőtt igazolnánk valakit oda középre…(bár a Kante-Nainggolan páros elég csábító)

        • Nem tudom, Ivanovicsról egy rossz szezon után miért mondd le ennyire mindenki, de ez persze az én problémám.

  • Nálam Mikel helyét bármikor megkapná Aké.

 • Sir Idemitirjak

  Pl összefoglalóban beszéltek Newcastle drukkerrel és kimondta a hét mondatát: Newcastle kiesése a világ vége lenne számukra, főleg azok után, hogy NEMRÉG még olyan szórakoztatóan játszottak, mint a Barcelona vagy az Inter. 😀

  • WudigessBoi

   Sokgólos meccsek, papírforma eredmények… Végül is:)

  • kasata91

   Az úgy priceless 😀

 • kormolar

  Egy Nainggolan-Kante szűrő középpálya nagyon veretős lenne….am ebből a meccsből is látszott, h Hazard mekkora játékos….meg úgy az ő lelkiállapota…a második félidő elején e legtöbb labdát amit kapott egyből továbbadta… majd a félidő közepén bejött 1-2 csele, megjött az önbizalma aztán szétszedte a csirkefarmot…. sztem egy jó Hazard messze jobb bármelyik középpályásunknál…egyértelmű h rá kell építenünk a jövő évi támadó játékunkat…Willian is jó játékos de sztem ő inkább védekezésben,kontráknál tud többet hozzátenni…meg pontrugásoknál..sztem nem tud annyi váratlant mint Hazard… a szélső védelem ami elég fogíjas még dolog…sztem Iva már nem tudja elég hatékonyan ellátni a dolgot…ebből szemszögből nem értem Felipe Luis ilyen könnyelmű eladását…szegény srác szinte nem is játszhatott…pedig idén szükség lehetett volna rá…mondjuk más kérdéss h jobban járt…mert készülhet a BL döntőre…+ bajnokság is nyitott még…csatárposzton meg sztem egyszer meg kellene húzni azt a dolgot, hogy nem sztárjátékost rakunk a padra…befürödtünk a legtöbb nagy csatárral…legyen szó Shevcsenkoról, Falcaoról, Torresről(bár nekem ő a kedvenc játékosom, és azért az Atletiben bizonyítja h még mindig tud, én kivinném az EB-re)… vegyünk egy viszonylag ismeretlen játékost…akinek jó egy kisebb bajnokságban a statja( pl.Hollandiából Milik, vagy Janssen aztán lássuk…)

  • Rammschein

   vagy lásd, lehet Lukaku itt is berobbant volna… ha adunk neki időt, meg engedünk neki egy leheletnyit… (azért ő is el volt szállva, hogy egyből elsőszámú akart lenni…)… de mindez nem igen lenne probléma most… de hát ez van… baromi sokszor nem értem az igazolásainkat/eladásokat. 😀

   • kormolar

    Lukakuval úgy vagyok h jó jó de nem biztos h kell ő nekünk… ha itt lenne játszatni kellene szerintem Costa meg komplexebb játékos… Lukaku pl. kb. 0 védekezés terén…szinte le sem támad ha az ellenfélnél a labda…az volt sztem a baj h mindenki mondta h ő az új Drogba… kicsit elhitte vagy beleélte magát h ő az új Drogba…:D aztán sokat akart…utána jött az elflegmázott tizi…sztem meg Mou hirtelen felindulásból kib*szta (ha Mounak nem jön be valaki az megy a levesbe, akármekkora sztár)…:D

    • Rammschein

     ez így van. 😀 csak hoztam egy sarkított példát. 😛
     Traoré-t viszont használhatnánk folyamatosan. :))

    • Sir Idemitirjak

     “Lukaku pl. kb. 0 védekezés terén”
     Ugye tudod, hogy ő egy támadó? Ezen az elven mi egy Agüero-Messi párost is kidobnánk. Ha látványos focit akar játszani a csapat, akkor nem lehet mind a 11 embertől elvárni a maximális védekezést. José bukásában is szerepet játszott ez a felfogás, amire a jelenlegi keret alkalmatlan.

     • kormolar

      Védekezés terén azt is értem h a csatár megtámadja a labdát felhozó embert…és azért Costa az megy mint a mérgezett, amikor nincs nála a labda(igaz ez Messire is) Lukaku kb olyan labdanélkül mint aki lefutott egy Budapest Bécs szupermaratont…nem igazán erőlteti meg magát ilyen téren… márpedig egy komolyabb csapat ellen le kell támadni a csatároknak is…mert ha hagyunk egy City-t majd jövőre vagy egy Barcát labdázgatni simán kiszopunk 2-3 góllal…sztem meg a látványos foci alapelve épp az h mindenki védekezik…pl barca a csatárok egyből letámadnak ladbavesztésnél, ezzel hibára kényszerítve az ellenfelet(de ez igaz pl a Bayernre is, vagy Dortmund,Atletinél is sokszor ,bár ők többször visszahúzódnak,Real…stb.)…

  • “ebből a meccsből is látszott, h Hazard mekkora játékos”
   Sztem ezt nem is kérdőjelezte meg senki, csak azt, hogy hol volt ez a játékos az előző 33 fordulóban 😉

   “Willian is jó játékos de sztem ő inkább védekezésben,kontráknál tud többet hozzátenni”
   Kontráknál? :DDDDD Kontráknál?? :DDDD
   Én csípom Willit, és amikor a legtöbben még csak savazták (itt is), én védtem, amennyire kellett. De W egy erős átlagon felüli játékos, nagy szívvel, de nem több. A kontráink kb 100%-át akasztja meg, és hát a pontrúgások is.. idén bejött neki pár szabi, amivel a lelket tartotta a csapatban, aztán viszont azóta sem, a szögleteitől meg a hátamon futkos a hideg 🙂

   Luis-ügy így volt jó, ezt már nem írom le még egyszer.

   “Torresről(bár nekem ő a kedvenc játékosom,”
   Na ilyet is ritkán olvasni. Bátor dolog felvállalni 🙂

   • kormolar

    Willian az egyik leggyorsabb játékosunk…ha kontra van ő tuti felér az ellenfél kapujához(mondjuk Fabregas nem biztos : D )…másrészről sztem egyetérthetünk ha megnézzük a Willian-Pedro-Hazard triót akkor egyedül Wiilian az aki tud védekezni(jövőre a City ellen pedig lehet h elkell majd egy jó védekező szélső : D)…abban igazad van elég körülményes néha pl. Spurs ellen mikor Costától kapta full üresen a jobb oldalon simán be kellet volna verni ehelyett elpöcsölte a helyzetét( bár ott sztem az lett volna a játék, h Hazard kapja futóra…de hát Costa nem egy Fabregas)…de idén minden csapattárs őt dicséri…azért ne írjuk le…Torresről meg hááát… poolban tetszett meg a játéka…utáltam is mikor nekünk verte a gólokat … 😀 kicsit olyan volt a Chelsea-s karrierje mint Cavaninak a PSG-s… volt egy dominánsabb játékos a csapatban aki egyszerűen elnyomta…(most ezzel lehet h elvágom magam nálatok 😀 de nem hiszem h Drogba jobb játékos lett volna egy top Torreshez képest …teljesen más stílusú játékosok, viszont Drogba egy vezér volt akinek atom nagy karizmája volt és ez sokat jelentett a csapatnak..és akkoriban eg Drogba kellett a csapatba…bár annyira nem volt szar Torres sem mint amennyire mondjátok…:D sztem sokat küzdött a pályánmeg mezőnyben tűrhetően játszott… a gólok nem jöttek csak)…am meg nem is igazán passzolt a Chelsea-hez Torres játéka…sok indok lehetne még h miért nem passzolt ide,de sztem elég annyi h maga a támadójátékunk akkor még egy Drogbára épült…és Torres nem az a típus aki ezt tudta volna játszani/helyettesíteni … nekem még Nikolic jut az eszembe h mindenki mondja h mekkora játékos meg ilyen olyan gólkirály, amikor meg leülök egy válogatott meccset megnézni mindig azon vagyok h ez az a Nikolic, akit így dicsérnek össze-vissza…:D

 • WudigessBoi

  Az EL döntőért grat, de ez zseniális:)

  • Endy919

   Köszi !

   Ezt nagyon jól esett elküldeni pár nagyon hevesen ünneplő poolos haveromnak , hogy rázódjanak vissza a realitásba 🙂

 • gorkaf78

  Jól tudom, hogyha a Pool megnyeri az EL-t, akkor ők mennek a BL-be a PL 4. helyett (ebben az esetben mindkét manchesteri csapat is kimaradhat jövőre a BL-ből)?

  • Sir Idemitirjak

   Helyes a megállapítás. City mellett az Arsenal inkább aki veszélyeztetve van, főleg, hogy számukra ugye bérelt az a hely.

   • gorkaf78

    Nekünk ez sztem azért lenne fontos, hogy az átigazolásoknál ne számítson a BL hiánya. Ha a City és a MU is lemaradna, könnyebb dolgunk lenne a kiszemelt játékosokkal…

    • Sir Idemitirjak

     Furán fog hangzani de szerintem lényegtelen. Ennek két egyszerű oka van. BL ide vagy oda amíg Wenger ül az Arsenal padján szerintem még eus kupa szereplés mellett is vonzóbb a Chelsea ajánlata. A Citynél pedig ha nem is lesz meg a BL Guardiola személye miatt nagyon kevés játékos mondana nemet, mondhatni hogy az ő neve ér annyit mint máshol a BL indulás.

     • gorkaf78

      Van ebben realitás, amit írtál. Mindenesetre remélem, hogy pl. Kanté-nak mindegy, hogy ki az edző, inkább menne olyan csapathoz, ahol továbbra is kék mezt viselhet. 😀
      De olyan esetben, amikor Pep-pel közös múlt van, ott biztos, hogy a City-t választják. Meglátjuk. Abban biztos vagyok, hogy Conte egy nagy zsák pénzt eltapsol a nyáron, jó lenne ha hasznosan költené el…

      • Sir Idemitirjak

       Kanté helyett valószínűbb, hogy Vidal lesz belőle, akivel nem járunk rosszabbúl. Szerintem nálunk nincs szükség nagy költekezésre mivel kevés lyuk van a keretben, inkább fejben kell összeszedni a játékosokat. Igaz korai ezt mondani mivel még a formációt sem ismerjük, amit az olasz elképzelt.
       Pep kb. kimondva határtalan pénzt fog kapni és két igazolása már most borítékolható, Thiago és Buszkecc. Náluk mondjuk nagyobb keret újításra van szükség az is biztos.

     • Azért Pepi páncéljának fényessége is megkopott most kissé, mert azért egyértelműen nagy billog a mellvértjén, hogy a Bayernnel nem sikerült BL-t nyerni, de még döntőbe jutni sem. Persze a City-pénz-Pepi triónak így is elég nagy a vonzereje, főleg, hogy a City idén minden eddiginél tovább ment a BL-ben, nem mondom, hogy nem, de mindenesetre nem akkora vonzerő, mint volt korábban.

      • Személyes véleményem amivel soha nem értett még egyet senki: Pepi páncélján a legtöbbet polírozó ember egy olyan valaki, akivel elvileg semmilyen kapcsolata sincs: egy bizonyos Övrebő nevezetű sporttárs.

       • Sir Idemitirjak

        Én inkább mondanám azt, hogy jókor volt és van jó helyen. Barcelonánál egy csúcsón lévő Messi-Xavi-Iniesta–Buszkecc-Puyol tengely volt a keze alatt és olyan kiegészitő emberek, mint Henry-Ibra-Etoo-Alves. Majd ahhoz a Bayernhez került amivel Heynckes lényegében körbeverte egész Európát. Így azért ha nem egy kutyaütő az ember, akkor annyira nem nehéz eredményeket felmutatni.

        • Én ennyire nem sarkítanám a dolgot elismerem, hogy jó edző.
         Az eltúlzott ajnározást (és az eltúlzott pfújolást) utálom, ami ma annyira jellemez mindent, a sajtót, az embereket.

         Pepi hiába lett volna jókor jó helyen, ha Övrebő csak egyetlen tizenegyest megad a jogos négyből. Abban az évben a Barca hat trófeát nyert (mindent amin elindult), gondolj bele, hogy egészen más lett volna a hozzáállás, ha csak a spanyol trófeákról beszélnénk. Ehhez képest már akkor korszakos csapatról elmélkedtek még a mértékadó vélemények is! Jó volt az a Barca, nagyon jó én nem vitatom. De nem volt olyan korszakos csapat, mint a Real az 50-es, vagy a Bayern-Ajax a 70-es években, stb. Pont annyira volt korszakos csapat, meg futballtörténelmi akármi, mint a kortárs Chelsea, ManU, Inter vagy Bayern. Akik ugye akkoriban mind játszottak döntőt, elődöntőt a BL-ben, és otthon meg behúztak mindent.

         Na jó nem akarok tök off lenni sokáig. Nekem ez a meccs olyan szinten mély és fájó trauma, hogy annak idején nemcsak a futballba, hanem a világba és az emberekbe való hitemet alapjaiban ingatta meg (nem annyira a meccs, hanem az azt követő hozzáállás az emberek, a szakírók és kb. mindenki részéről). Majd egyszer ha nagy leszek megírom, az unokáimnak.

        • Ne felejtsük el, hogy mindemellett Barca legenda. A Bayernnél ebből a glóriából már semmi nem volt a fején. Meg nem lesz a Citynél sem. A bárka esetében ez különös jelentősséggel bír amúgy is, ahol a fiatal korosztály is végig együtt játszik, abból a csapatból, akik alatta verték szharrá a világot, jó eséllyel már jópáran fiatalként a Barca U-ban rúgták a bőrt, amikor Pepi meg a nagycsapatban zúzott (többek közt Sir Bobby és JM keze alatt).

    • Szerintem ez csak részben előny, inkább hátrány. A két mankeszteri csapat az utóbbi két évben szégyentelenül költött, senki se volt nekik elég drága. A Cityben ez a politika most biztos fenn marad még idén, plusz ugye Pepita hatása.
     Valszeg Lajos alól se fogják sajnálni a pénzt, főleg ha egy jó kis hátvédsort akar összerakni.

     Mi ugye kevésbé voltunk Krőzusok az utóbbi időben, próbáltunk ésszerűen igazolni (- Falcao, – Pato…).

     Szóval kicsit úgy érzem, mi most visszafogottak vagyunk, korábbi önmagunkhoz és a mai versenytársainkhoz képest mindenképp. Persze ez megváltozhat, de

     – szándék és pénz dögivel lesz nem BL-es csapatoknál,

     – könnyen lehet, hogy a PSG is beleáll egy két kemény történetbe, főleg ha Mou odamegy,

     – Carlo papának is lesz biztos néhány kívánsága,
     – Zizu is beizgulhat még valakire, meg a Barcát is meg kell erősíteni kérem, hogy bírják a szezont végig,
     – mindenki felkészülésébe és az üzletek nyélbe ütésébe bekavar a Copa-EB-Olimpia rendezések
     – a Juve is kezd magához térni, és szeretne igazán naggyá válni újra,

     – plusz jönnek a kínainak.

     Valamiért úgy sejtem, az utóbbi húsz év legőrültebb átigazolási szezonja előtt állunk, ahol halmozottan fognak röpködni őrültebbnél őrültebb összegek. Na ebben a versenyben kéne nagyon észnél lennie a boardnak, Contenak és nagyon sok pénzt betolnia Abrának.

     Nem vagyok optimista.

     • de ez (mármint hogy minden nagy csapat akar igazolni a piacon) eddig is így volt, az nem olyan nagy cucc, hogy a Real vagy a Bayern ott fog lógni.

      A kínaiaktól pedig szerintem most, ennyire rövid távon még nem kell tartani, mert hiába a nagy pénzek, a sztárjátékosok közül max 1-2 idióta fog karrier helyett elmenni bohóckodni. Ilyen Ramireseket el fognak tudni csábítani, de egyelőre többet nem. Szakmailag nulla-semmi a Kínai liga, se BL, se semmi más, én úgy látom, hogy még hosszú az út nekik, amíg tényleg reális alternatíva lesznek bármely európai top országnak. Jelenleg ők kb a törököknek és az USA-nak jelentenek riválist, mert kb ez a két célország van most a karrierjük csúcsán túl lévő, kiöregedő, pénzért még sok mindenre hajlandó játékosoknak. A középszerek, és az idősödő játékosok egy része még mindig inkább elfocizik a WHU-ban vagy a Sotonban, mint elmenjen Kínába.

      Nem tudom, Abra mennyire nyitja meg a bukszát, de az új edzők többnyire azért mindig kaptak lehetőséget legalább 1-2 komolyabb spíler leakasztására.

      • Igazából nem is attól tartok, hogy elvisznek kimondottan értékes játékosokat, akik pályájuk csúcsán vannak, vagy előtte.
       Ami számottevő lesz az árfelhajtó hatásuk.
       Ha elviszik Mikelt a kínaik mondjuk 35 milláért, ami egy nonszensz volna, de Ramisten után bármit kinézek belőlük, mennyit fog kérni a Roma mondjuk Ninjaért? Mert minimum a dupláját éri.
       Tudom nem lineáris a kapcsolat ilyen téren. De azért feltűnik egy olyan piaci szereplő ahol tele a buksza.
       Vagy másik példa: Xabi Alonso, Yaya vagy Schweini, már símán kínai célpont lehet. Na most nem lepődnék meg ha bármelyikér bemondanának egy 50 millás ajánlatot. Akkor mondjuk a Roma simán azt mondaná, hogy neked van 50 millád, nekem pótlásom. Cserélünk? Radja értéke rögtön egy tízessel többet ér.
       De az, hogy bejelentették, hogy Pepi lecserélheti az egész Cityt, a pénz nem akadály, alapból árfelhajtó hatású, egy normál ügymenethez képest.
       Egyébként eretnek gondolat, de Yaya-ból még ki lehetne hozni egy két jó évet. Nem volna azzal gond, ha Oscar vagy Fabregas mögött lihegne valaki aki újra szeretne bizonyítani. Bár ahhoz lehet túl sokat kérne. Ugye jobb volna, ha egy tehetséges fiatal szorongatná őket, reális eséllyel.

       • Sir Idemitirjak

        Yaya az elmúlt 2 évben vagy 10 évet öregedett. A mozgása látványosan lassú, és 90 perceket sem képes már messze lehozni teljes erőbedobással. Talán pont az egyik erősége a fizikuma az ami miatt a levezetésen kellene már gondolkodnia.

        • Igen ez igaz, csak ha Conténak sikerült Pirlo-val, hátha.
         Bár tudom, Pirlonak teljesen más skilljei voltak, amiket fel lehetett támasztani.

        • bezony. Ha olcsóér jönne (kevés pénz + kicsi bér, ami ugye nem valószínű), akkor azt mondanám, oké, de az utóbbi időben, annak ellenére, hogy még mindig van benne 1-2 erős meccs és jó teljesítmény, egy haláldarabos droid lett belőle. Tudjuk, honnan jött, szóval az a 33 év, ami a papírján van, könnyen lehet 35 v akár 36 is – persze én földöntúli szépség vagyok, de ha ez a fickó velem egyidős, megeszem a kalapom, pedig a hivatalos okmányok szerint alig van köztünk 2 hét korkülönbség…

         Egy lassabb, olasz ligában még szerintem van benne 2 jó év, mondjuk egy Juveban, de a PL szerintem is sok már neki.

         • Endy919

          Van abban valami ,amit mondasz . Simán lehet idősebb Yaya , mint amennyinek mondja magát . Viszont nézd meg Robbent . 23 évesen kopaszodott , most 32 évesen , meg simán rátippelnék 50et , ha nem ismerném.

          • De az egy dolog, hogy Robbo már 18 évesen negyvennek nézett ki, mert a holland anyakönyvvezetés létező intézmény, míg Afrikában meg ugye nem. Ez nem azon múlik, hogy ki mennyinek néz ki.

       • Ez nem így működik, senki nem állt oda a Spurs elé sem, hogy ha eladtátok Bale-t 100M-ért, akkor Loldadoért kérünk 80-at, vagy korábban, ha elment Modrics 30M fejében, akkor Eriksen is ér annyit.

        • Persze tudom, hogy nem pont így működik, csak ha tudod, hogy másik tele van pénzzel, amit elkölteni is hajlandó, akkor magasabb árat mondasz. Főleg, ha mások is vannak akik tudnak nagy árakat mondani.

         Pl. Bale-ért 86 millió fontot kapott annó a csirkenevelde.
         Sem Lamela, sem Soldado nem ért annyit amikor megvették (nyilván ezt így nehéz megítélni, de a transfermarkt szerint Lameláért 30-at adtak, pedig csak 23-at ért, Soldadoért 30-at adtak de csak 25-öt ért, stb.).

         Tudom én, mindenki annyit ér, amennyit adnak érte.

         Ettől még tartom, hogy az idei szezon más lesz mint a többi, mert a korábbiaknál több szereplő van, aki sokat hajlandó költeni, kevésbé értékes játékosokért is.

         Ennek pedig igen árfelhajtó hatása van, lesz.

         • “a transfermarkt szerint Lameláért 30-at adtak, pedig csak 23-at ért, Soldadoért 30-at adtak de csak 25-öt ért, stb”

          A transfermarkt egy jó viszonyítási alap, de az ő elméleti értékük egy számított, viszonyítási érték. Még csak fixnek sem mondható, hiszen az egy becsült valami, és ki tudja, hogy mondjuk milyen háttéralkuk vannak az adott szerződésekben, mondok egy példát: Koke transfermarkt értéke talán 28M EUR volt, amikor pár éve kiderült, hogy 50M-ás kiváráslási klauzula van a szerződésében. Akkor hirtelen felugrott a transfermarktos értéke is 50-re…

          “Ettől még tartom, hogy az idei szezon más lesz mint a többi, mert a korábbiaknál több szereplő van, aki sokat hajlandó költeni, kevésbé értékes játékosokért is.

          Ennek pedig igen árfelhajtó hatása van, lesz.”

          Én ezt nem vitattam, csak azt, hogy ezzel nem a Chelsea lehetőségei szűkülnek be, hanem a középcsapatoké. A mi legnagyobb ellenségünk a piacon szerintem továbbra is a nemzetközi távolmaradásunk lesz. Szóval inkább úgy fogalmaznék, hogy nem fogja meghatározni, hogy Naiggolant vagy Vidalt mennyiért tudjuk megvenni, hogy a Real vagy a Bayern piacol-e, meg a Kínaiak belépése sem. Az viszont igen, hogy hajlandóak-e bevállalni egy BL mentes szezont a Chelseaben, vagy inkább elmennek a MU-ba (Poolba, maradnak még 1 szezont, és kivárnak, a kövi szezonban BL-ezik e a Chelsea, stb).

          • Persze, tudom, nincs olyan objektív mérőszám, ami alapján meg lehetne mondani ki mennyit ér, kivéve a realizált eladási árat.

           Azért ezt vitatnám, hogy Chelsea lehetőségei nem szűkülnének be anyagilag. Egyrészt, szemmel láthatóan (az utóbbi évek tapasztalatai alapján) Abra már nem oly lelkesen nyúlkál a zsebe mélyére. Ettől persze még lehet, hogy kicsapja a brét és a City 180 millájára betromfol 250-et.

           De onnan is nézhetjük, hogy Stonesra tavaly sajnáltunk 40-t, illetve lehet, hogy nem is akarták eladni. Most arról is hallani, hogy 50-ről indít majd az Everton. Akkor most megadjuk érte ezt? Lehet, hogy a City is rászáll, márpedig szerintem Sterling és De Bruyne ára is irreális volt, mégis megadtak értük, min. egy tízessel többet mint amit érnek.

           Teljesen el fog szállni a piac, ami persze nem lesz baj a Chelseanek ha Abra papa újra akkora lőccsel mászkál, mint 10 évvel ezelőtt. De ha a spórolós énjét veszi elő, akkor maradnak a Falcao – Pato szintű üzletek.

           De még ezzel sincs gond, ha Conte fejben helyre rakja a bandát, plusz beépít egy-két ígéretes fiatalt. Én nem tiltakozom ez ellen sem, sőt, ha szívemre teszem a kezem ennek örülnék a legjobban.

       • Nainggolanert tokmind1 mennyit akarnak, a kivasarlasi aranal tobbet ugysem kell adni, az meg olyan 30 misi asszem.

      • Oroszorszagtol is feltek sokan, es lam evek ota csak stagnal, a misfit sztarjelolteteket, kifutottakat, meg neheny penzehes mentalisan gyenge arcot tudnak csak elvinni.

   • gorkaf78

    Hoppá, igazad van, látom City-Arsenal lesz a hétvégén, akkor még bejuthat a City a 3. helyen…

  • Sandic

   Akkor én tudom rosszul, hogy indulhatnának 5. angol csapatként? Mostanság volt olyan, hogy 5 spanyol csapat volt a BL-ben, mert a Sevilla megnyerte az EL-t.

   Szerk: konkrétan 5 spanyol csapat is ott volt ebben a BL szezonban a csoportkörben: Barca, Real, ATM, Valencia, Sevilla

   • Nem. Az UEFA vonatkozó 2015-2018-as szabálykönyve szerint max 4 csapat indulhat a BL-ben egyazon bajnokságból (a mostani volt az utolsó szezon, amikor akár 5 csapat is lehetett).

    A jelenlegi érvényes szabályozás így szól:
    ” No more than four clubs may qualify for the competition through each domestic championship. ”

    “The UEFA Champions League titleholder is guaranteed a place in the group stage even if it does not qualify for the competition through its domestic championship.

    If the UEFA Champions League titleholder qualifies for the UEFA Europa League through one of its domestic competitions, the number of places to which its association is entitled in the UEFA Europa League is decreased by one. The created vacancy is rebalanced accordingly and priority for the UEFA Europa League is given to the domestic cup winners (in accordance with the entry stage as per the access list).”

    A részletes itt olvasható, a 3. pont erről szól:
    http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/Regulations/uefaorg/Regulations/02/23/57/51/2235751_DOWNLOAD.pdf

    • Sandic

     Értem, köszi.

 • Arsenal manager Arsene Wenger has revealed that Mikel Arteta could well be Pep Guardiola’s first signing at Manchester City.

  Meg is van a City Alonsoja?

  • babence

   Én úgy olvastam, hogy inkább segédedzőnek menne, nem játékosnak. De egy-két év még lehet benne az MLS-ben.

   • Én player-coach role-ról olvastam több helyen.

 • Kínai kitekintő: A Hebei Kakuta góljával verte végül 4-3-ra a Henan Construction csapatát. A találkozón egyébként Kakuta csapattársa, Gervinho is betalált.

  • myheartisblue

   Sign him up!

 • Mousa Dembele gets six games for Diego Costa eye gouge

  • Rammschein

   kevés… 😛 😀

  • Sandic

   Ezt a Dembelét említették páran, hogy le kellene igazolnunk?

   • Nem tom, de a Dembelé, akivel összeboronálták a csapatot, az a Fulhamben nyomja.

    • Sandic

     Nem értem, Hectortól idegenkedett mindenki, hogy nehogy már a másodosztályból igazoljunk védőt, erre most igazolnánk egy támadót ugyanonnan… Mi a logika?

     • Ennek a srácnak azért van nívója, amellett, hogy idén 15 gólt+6 gólpasszt összehozott, hatalmas szerepe volt abban, hogy a Fulham még éppen bennmaradt. A Spurs is nagyon szeretné megkaparintani, és mivel nyáron lejár a szerződése, menni fognak a tárgyalások az ügynökével.
      Én annyira nem venném jó néven, ha miatta távozna Solanke, akinek így is kifelé áll a zászlója a csapatból. Szerintem annyira nem szükséges egy újabb fiatal csatár azok után, hogy Bamfordot is letojtuk.

      • És akkor meg nem is beszeltunk Ousmane Dembélé-rol, akit most eleg nagy tehetsegnek tartanak.

 • http://www.101greatgoals.com/blog/pep-guardiola-accuses-bayern-dressing-room-mole-latest-dispute-medics/

  Pep Guardiola accuses Bayern dressing room of having a Mole after latest dispute with medics

  Nagyon ismerős ez a sztori valahonnan…

  • Rammschein

   hm… mondjuk pep(e) már a második orvosi csapatát rakja ki…(fail)

 • Endy919

  off.. nézi valaki holnap a hokit ? 😀

  • Sir Idemitirjak

   Remélem nem webcameradon adott műsorra gondolsz.

   • Endy919

    VB te ökör 😀

    • Gabor1092

     Én nézem amikor az időm engedi 😀

  • emazohun

   10:45?
   Remélem leverjük a szlovákokat

   • Endy919

    11:15

    Rég nem volt ilyen szar keretünk a VB-n, talán max 2 játékos jön csak az NHL-ből , de azért még így se reménykedj 😛

    • emazohun

     Remény hal meg utoljára 🙂
     Amúgy ha esetleg tudnál rá válaszolni,Te szlovák vagy magyar vagy hogy van az identitásod? Nem tudlak hova tenni egyszerűen
     Persze ez egy eléggé személyes kérdés,nem lepődök meg,ha nem válaszolsz rá 🙂

     • Endy919

      Szlovákián élek egy olyan városban aminek a kb 60-70% magyar. Én viszont szlováknak vallom magam . 🙂

      • emazohun

       Na,valahogy közelebb került lünk a válaszhoz 😉
       Amúgy anyanyelved is magyar? Mert gondolom vannak szlovák helyek is,ahova írhatnál
       Vagy azon a nyelven nincsenek blogok?

       • Endy919

        Anyanyelvem magyar , viszont szlovák suliba jártam és most is szlovák egyetemen tanulok.

        Van egy-két oldal , csak ott olyan f*szságokat szokat írni , hogy inkább hanyagolom. Szóval itt ragadtam már jó pár éve. 🙂

  • en nezni nem szeretem, csak csinalni.. :DD