Az óra lepereg

0515 chelsea-leicester1Ahogy egy rég eldőlt kosármeccsen hagyják leperegni az órát az utolsó másodpercekben, úgy engedjük el mi is nemsoká ezt a szezont. Levezető kocogás, pár pacsi, aztán mindenki leöblítheti szépen, de úgy, hogy utóíze se nagyon legyen. Téma, gondolkozni- és siránkozni való persze még van, no meg perverz módon akár azt is ki lehet használni, hogy – remélhetőleg – jó időre ez lesz az utolsó tét nélküli tétmeccse a csapatnak. Szezonzáró beharang alább.

A sors furcsa fintoraként afféle görbe tükröt tart elénk az élet az utolsó játéknapon: ha léteznek ellentétes „karrierívek”, akkor azt a Chelsea és a Leicester görbéje illusztrálja a legtökéletesebben. A mieink tavaly rajt-cél győzelmet aratva magabiztosan húzták be a bajnoki címet, a legfontosabb mutatókban elsők vagy éllovasok voltunk, az idény álomcsapatának felét is mi adtuk. Ez idő alatt az újonc Rókák egy jó rajt után tökéletesen és érthetetlenül összeomlottak, majd ugyanígy fel is támadtak, utóbbi műveletsorra pedig szükségük is volt a bennmaradáshoz. Idén – címvédőként – részünkről jött a máig feldolgozhatatlan vesszőfutás, az alapcsapat tagjainak totális megzuhanásával és sor fájdalmas vereséggel. Címvédőként a felsőházi tagságért is teperni kell(ett), 2016-ra alig maradt érdemi remény egy kupahelyezés megcsípésében, szép lassan megszűntek az érdemi elvárások, a láng pedig kihunyt. Eközben a kiesőhelyek valamelyikére predesztinált Leicester a second season syndrome helyett véghezvitte a 21. század focijának legnagyobb csodáját és bajnok lett egy lesajnált edzővel, valamint egy olyan kerettel, amelynek tagjairól még most is csak némi belemagyarázás után állítja a döntő többség, hogy tud annyit, amennyit idén mutatott.

Idén más szelek fújtak, mint tavaly
Idén más szelek fújtak, mint tavaly

Az idei Leicester pont olyan dolgok miatt volt imádnivaló és feltétlen elismerésre érdemes, ami a mi csapatunkból kiveszett: egymásért küzdés, alázat, megújulási képesség, töretlen hit. Őszinte mosollyal örültek a góloknak, mindenki elvégezte a rá kiszabott munkát, nem csüggedtek sem ember-, sem pedig kétgólos hátrányban. Ha a helyzet megkívánta, birokra mentek az ellenféllel a középpályán, ha kellett, szétfutották a másik csapat védelmét, ha pedig arra volt szükség, vállt vállnak vetve őrizték az egynullát. Nem így indult, sokáig álmodni se mertek volna ilyesmiről, de nem adták alább. Emlékszem, négy évvel ezelőtt egy szintén joviális olasz fickó a mieinkből is kihozott valami hasonlót…

Az óra lepergetése amúgy könnyen lehet, hogy nem csak a csapatra igaz, hanem a Kapitányra is. Hónapok óta megy a huzavona, ugyanakkor a kommunikáció nem jut túl a rébuszokon és a kétértelmű metakommunikációs jeleken. A szurkoló bízik és remél, de Terry maradása mellett jelenleg nincs ennél több a mérleg ezen serpenyőjében. Nyilván nem ugyanazt diktálja a szív és az ész, de részemről vállaltan dominánsak a megtartása melletti érvek. A védekezésünk akár egyénekre lebontva, akár komplett egészében nézve merő káosz volt, rengeteg olyan bántó hibával, amik pontokba és továbbjutásokba kerültek: könnyű tehát elengedni bármelyik „felelős” kezét. Terry ugyanakkor vezér és szimbólum. Az utolsó itt maradt klubikon. Egy olyan játékos, aki képes hatni nem csak a társaira, de a szurkolókra is – márpedig utóbbiaknak fontos, hogy a futballistákhoz is kötődjenek, ne csak a címerhez. A Kapitány nélkül pedig igenis kiüresedne a Chelsea valamilyen szinten, ami igen komoly kockázatokat rejt egy ilyen lélektelen idény után.

Ranieri és Terry - nem mai kép
Ranieri és Terry – nem mai kép

Persze föl vagyok már készülve lélekben a legrosszabbra is. Sőt, valahol tán sorsszerű is lenne, hogy a klubtörténet legsikeresebb és egyik legfontosabb futballistája így búcsúzzon. A három európai kupadöntőnkből az elsőn negatív hős lett a sorsdöntő büntető elvétésével, a másik kettőn pedig ott sem lehetett (előbbit csak magának, utóbbit egy sérülésnek köszönhetően). Az ostoba piros lap most is megvolt (ráadásul a fölösleges, önsorsrontó fajta), így nem kizárt, hogy a földhöz vágott karszalagja lesz az utolsó momentuma Kékben. Amíg azonban nem válik véglegessé a távozása, reménykedjünk abban, hogy dűlőre jutnak a felek és elodázható egy évvel a búcsú.

Sajnos vagy nem sajnos, de a Chelsea helyett a Leicesterrel csúcsra felérő Ranieri és csapata, valamint Terry ügye is érdekesebb téma a csapatunknál. A játékosok zömének gondolatai már tényleg az Eb-n/Copán, a sérülés elkerülésén, az átigazolási álmokon és ajánlatokon, valamint a nyaralás tervezésén járnak. Minden bizonnyal vendégeink sincsenek ezzel másképp, nekik ráadásul új a tétnélküli meccseléssel járó bizsergés. Ha nagyon komolyan akarjuk venni magunkat, akkor persze ráfeszülhetünk a 9. hely megtartására (egy ponttal és lényegesen rosszabb gólkülönbséggel ott van még mögöttünk a West Ham-et fogadó Stoke), de nyilván ez nem fog különösebben feszélyezni senkit: nem lesz ettől se több, se kevesebb ifi a pályán és csak emiatt nem fogunk akkor se fékevesztett rohamozásba fogni, ha ég majd a ház.

Emlékeztek még? Az utolsó hazai győzelmünk...
Emlékeztek még? Az utolsó hazai győzelmünk…

Címvédőként tehát a 9-10. helyek valamelyike lesz a jussunk, ami hatalmas égés, bár ezt már felfogtuk és kitárgyaltuk jó párszor. Ennél is nagyobb blama a hazai szereplésünk: idegenben összehoztunk 26 pontot (7-5-7), ami erős közepes, viszont a messzeföldön bevehetetlen erőd hírében álló Stamford Bridge-en pályára pakolt 23 egység (5-8-5) valami elképesztően kriminális. A liga négy leggyengébb csapatán kívül csak az Arsenalt gyűrtük le, miközben sikerült kikapni olyan kutyaütőktől is, mint a Palace vagy a Bournemouth. A szégyent feledtetni nem tudjuk délután, valamit kozmetikázni (legalább az idegenben hozott 26 pontot összekaparni) azonban még van mód. Gondolom a közönség se lenne hálátlan, ha három hónap után ismét győzni látná a csapatát…

A legvégére két érdekesség: tavaly az első, idén az utolsó hazai meccsünket vívjuk a Rókák ellen; valamint Mourinho után Hiddink is egy Leicester elleni meccsen ül utoljára a kispadunkon. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Pingback: Az óra lepereg | Zongoracipelő()

 • myheartisblue

  Pogba to Calciomercato: It is true Conte has talked to me about ‪#‎CFC‬. It’s a tempting project, difficult to reject. We’ll sit and talk.

  Pogba: Juve have to be happy with the offer. #CFC are a big club and rejecting them would be difficult. I don’t rule out staying here, too.t

  Ha ezt behúzza Conte akkor egy állat! De kétlem, hogy elengedik,hiszen a Juve rá akar építeni.

  • Endy919

   Ha ez összejön én magam faragok róla egy szobrot.

   • kasata91

    RLC is…

    • Endy919

     Saját nevelés ide vagy oda , Pogba egy világklasszis . Ha van rá némi lehetőség , hogy elhozzuk , akkor mindent be kell vetni és nem szabad nézni a morális dolgokat.

 • Elnézést, hogy nem közvetlen a meccshez szólok hozzá, de ez már nekem is kezd sok lenni.
  Ez a Terry-s mizéria már önmagában elég kiábrándító, ami itt a napokban folyik, de hogy már Lollichon-t is kirakja a csapat? A világ egyik legelismertebb kapusedzőjét, egy igazi, kreatív újító mestert, aki végigedzette a kapusainkat bajnoki trófeákon, El-kupán és BL-serlegen át, aki miatt még egy arrogáns, a sajátjaihoz mélyen ragaszkodó Mourinho is képes volt kiadni a saját kapustrénere útját, csak úgy kivágunk a piba? Elmondhatatlanul szánalmas.
  A legbiztosabb indoknak az tűnik, hogy azért nem hosszabbítják meg a szerződését, meg Courtois már nem bízik a franciában, ráadásul őt hibáztatja a sérülése miatt is…
  Május 6.-án még a következő volt a hivatalos álláspont: “Chelsea have refused Antonio Conte’s request to change goalkeeper coach Christophe Lollichon”.
  Még két hét sem telt el, de már ott tartunk, hogy a klub önként lemond a mesteredzőről.
  Azóta a következő híreket kezelik tényként: “Courtois indicated he would only wish to remain at the Bridge if he could work with a new coach because he had lost confidence in Lollichon”. Conte pedig mindenképpen szeretné, hogy maradjon.
  Még ha ez a fentebbi idézet túlságosan daily express-szesen hangzik is, szerintem az kétségtelen, hogy ilyen mértékű pálfordulás a vezetőség részéről nem jöhet létre másfél hét alatt külső ráhatás nélkül.
  Ha komolyan Courtois bőgése miatt rúgunk ki egy ilyen szintű és nívójú mestert, akkor az nagyban minősíti a vezetőséget is. A belga az elmúlt 2 hónapban kivétel nélkül mindent megtett azért, hogy burkoltan belerúgjon a csapatba: aknázta a keretet, az edzéseket (ezáltal az edzőit), és abban sem volt biztos, hogy nem húz el szó nélkül a vérbe.
  Erre fel meg a vezetőség egy megrovás vagy átadólistára tevés helyett még saját magát és álláspontját szembeköpve megszorongatja az egyik legelismertebb edzőjét, aki elmondhatatlanul sokat tett a csapatért. Komolyan ennyi a reakció? Mert akkor innentől kezdve kár azt várni, hogy a játékosok nem puccsolják majd meg akármelyik coachot, stábtagot, vagy akár a gyepmestert, mert már nem képesek bízni a pályában.
  Ha választani kéne, hogy Lollichon vagy Courtois menjen, egyértelműen a belgát kéne kivágni. Az utóbbi időben minősíthetetlen lett, amit leművel, és úgy tűnik, komolyan elhiszi, hogy ő itt túlnőhet egy Cech szerepkörén, ami enyhén szólva is nevetséges, mi több, sajnálni való.
  Én is csak azt tudom mondani, hogy ha ennyire veszett a helyzet, akkor adjuk el. Közvetlen riválisnak amúgy sem kéne, az érte kapott pénzből meg jöhet Perin, Butland, Leno vagy akárki, aki Bego mellett belenőhet a csapatba.
  De ha most kirakjuk Lollichont, akkor azzal ismét csak saját magunk alá rúgunk, és nem folytatunk mást, mint az eddigi elbarmolt politikánkat.

  • myheartisblue

   Nem értem miért preferálunk személyeket a klub jövőjével szemben. Ha ez igaz, akkor Courtois-nak kellene távoznia. Mert ez egy csapatbontó öntelt viselkedés, aminek nincs helye a Bridgen. Néha aggodalommal tölt el, hogy ilyen dolgok, csak nálunk történhetnek meg. 🙁

   • Blue One

    Nekem már az Atletis idejében nem volt nagyon szimpatikus. Akkor is mondta, hogy sok a duma… Többiek mondták, hogy teljesen jogos… Ugyanezt csinálta mint most, be nem állt a szája…

  • Rammschein

   azért Courtois-val nagyon elszállt az a krva ló… eddig bírtam a srácot, de már bánom, hogy Cecht elküldtük emiatt az ígéret miatt, hogy ő egy nagy kapus… igen, lehet belőle az… de egyelőre csak egy nagyszájú hálóőr, aki perpill még nem jobb szerintem, mint Cech… mert a védelmet nem igazán tudja írányitani pl. (persze, lehet még jobb belőle, meg fiatal, meg fejlődhet… de ugyanúgy fejlődhet a nagy szájával is rossz irányba.)

 • Sir Idemitirjak

  Chelsea team to play Leicester…

  Thibaut Courtois; Cesar Azpilicueta, Cahill, Ivanovic (c), Baba Rahman; Cesc Fàbregas, Matic; Pedro, Willian, Eden Hazard; Traore.

  Subs: Asmir Begović, Tomori, Ruben Loftus-Cheek, Kenedy, Oscar, Pato, Abraham

  Szokásos zavaró tényezőt leszámítva Hiddink mércével korrekt kezdő

  • Mikel nem kezd Hiddink alatt? Mi az isten? Már el is adtuk?

   • Sir Idemitirjak

    Mindenhol kezdőbe várták, nem találok semmi okot a hiányzására. Lehet tényleg éppen Kínába ír alá…

    • Ráadásul úgy nincs a kezdőben, hogy még a posztját is sikerült nagyjából mindenkinek belőni. Szóval totál homály.

     • Sir Idemitirjak

      Azért irányító nélkül sikerült ma is felállni, Will bizonyította már, hogy nem nagyon érti ezen poszt mikéntjét.

 • Blue One

  Chelsea team: Courtois; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic (c), Baba Rahman; Fabregas, Matic; Pedro, Willian, Hazard; Traore

  Traore megint ott van, éljen…

  • Rammschein

   :”D én ezen már csak fejemet fogva nevetek.

 • Blue One
 • Közben evakuálták az OT egyik lelátórészét.

  • Sir Idemitirjak

   Elméletileg egy gyanús csomagot találtak, ezért ürítettek ki 2 szektort, illetve 45 percet késik a meccs.

 • Blue One

  Strange atmosphere here. Never been inside a stadium where the home and away fans are so happy with each other.

 • kasata91

  Nem érek tv elé kezdésig. Ha valami bréking van akkor dobjátok fel ide pls.

 • Rammschein

  ömm tévé adja a dolgot? 🙂

  • Sir Idemitirjak

   nem

   • Rammschein

    kapják be ismét… azért nem értem miért nem a bajnokot mutatják, meg az ex-bajnokot… logika ott van.

    • Sir Idemitirjak

     Fontosabb a lehet semmitérő 4. helyért folyó harc, amit borítékolhatóan a City nyer meg. Bekaphatják a Diginél, ja.

 • Endy919

  El is felejtettem , hogy meccs van :/

 • Endy919

  Érdemes streamet keresni?

  • Statok alapján félóra alatt 1 kaput eltaláló lövés sincs. Szerintem annyira nem hajt egyik gárda sem.

   • Gabor1092

    volt 1 meg nem adott büntetőnk, meg most egy elég érdekes helyzetünk

 • Endy919

  Már a pizsamában játszanak a srácok?

  • babence

   jaja, de így messziről teljesen korrektnek tűnik

 • Endy919

  Baba szerintem a 3-5-2be nagyon illene a bal szélre . Hasonló típusu játékos , mint Asamoah a Juvéban , csak szerintem még fürgébb.

  • myheartisblue

   Ma jól játszik, támadóan. Csak van mikor a legrosszabb megoldást választja kulcsmomentumban.

 • myheartisblue

  Azért pontozással mi nyernénk ezt a félidőt! Pedro és Traoré mit elbarmolt eddig Atyaég, Schmeichel pedig kifogta Willian meccslabdáját. Courtois-nak meg volt egy pirosgyanus megmozdulása, ahelyett h. kidobatná Lollichont megtanulhatna kijönni a kapubol a kiugratott csatárra.

  • Rammschein

   azért… 2 piros mellé még egy 3 a szezonban szerintem még Costától is sok… nemhogy egy kapustól… :@ 🙁

   • myheartisblue

    Hát pedig elvitte Vardyt. Ha ez egy komoly tétmeccs lett volna, más döntés születik szerintem.

    • Blue One

     Egyáltalán nem volt 11-es

 • WudigessBoi

  Hát egy vezetést azért megérdemelnénk már.

 • Gabor1092

  Pont nem mutatták Pedro gólját amit elvettek, de szerintem nem volt les

  • Gabor1092

   de, éppen hogy

  • WudigessBoi

   Én láttam egy ismétlést és aszerint csöppet valóban belógott.

 • Endy919

  Ivanovič zseniális.

 • Blue One

  3 cserét szerettem volna a 2. félidőre, de látom Palmer még a padon se kapott helyet… Így marad Abraham és RLC csere. Remélem Abraham legkésőbb a 75. percben beáll, RLC meg a szokásos időhúzó lesz…

 • WudigessBoi

  A spúrok is szépen alább adták így a szezon végére.

  • Ha ilyen flottul lehozzák a meccsüket, megbocsátok nekik a történtekért.

 • Endy919

  Félidőben jöhetne Pato és Kenedy/RLC.

  • Endy919

   Nem jöttek 🙁

   • Sir Idemitirjak

    Nehogy azt mond, hogy meglepődtél 😀

    • Endy919

     Picit 😉

 • kasata91

  Valakinek jó stream?

 • Blue One

  52. perc

  Abraham, RLC is ON

  I am dreaming?!

 • Endy919

  Miért is jönne Pato ..

  • kasata91

   Épp most állt be 2 fiatal. Örök elégedetlen… 😀

   • Endy919

    Pato elvileg nálunk lesz jövőre is és amikor játszott elég jól mozgott. Abraham meg a büdös életbe nem lesz nálunk meghatározó játékos.

    • Endy919

     És ezzel most nem azt mondom , hogy rossz játékos lenne , vagy nem érdemelné meg a lehetőséget , de ismerem csapat filozófiáját.

    • Miért, Pato majd az lesz? :DD

     • Endy919

      Szerintem több szerepet fog kapni a jövőben 😀

      • Az nem tom, kinek lesz jó és miért.

 • Blue One

  Tomori is jön! Nem lehetne többet cserélni?

 • kasata91

  Az öreg most eltüzeli az összes eddig bennragadt cseréjét az első 60 percben 😀 Keresem a következetességet

 • Endy919

  Tomorinak viszont nagyon örülök!

  • Efra7

   Most értem ide, milyen a srác?

   • Endy919

    Sokat még nem volt nála a labda , de amikor igen , akkor ígéretesen mozgott.

 • Blue One

  1-0

 • Endy919

  Szép 11es

  • WudigessBoi

   Megtorpant, közben ketten lazán beszaladtak…:)

  • kasata91

   Hazardnak elég volt a gól idénre ?

   • Endy919

    Lekellett nyugodnia . A végén még 5 meccs alatt a csapat legjobb góllövője lenne 😀

   • WudigessBoi

    Spanyol hegemónia van a góllövő listánkon.

 • Rammschein

  Heh, ágyúsok 2.-ok… csicska csirkék… 😀 Kár, hogy nem 4.-ek… mondjuk nem is elsők. 😀

  • Efra7

   Én már elkezdtem izgulni, 2-1 és emberelőnyben vannak, erre nem kapnak még egyet? 😀

  • kasata91

   Én a hattyúknak szorítok nagyon. Imádnám a BL mentes Pepet. Mellesleg ha Lajosék jutnának be, akkor Lehet nem pattintanák őt ki onnan.

   • Sandic

    A Liverpool még kibaszhat velük egy EL győzelemmel.

    • Endy919

     Tééényleg . Na akkor most kivételesen szurkolni fogok nekik.

    • kasata91

     És tényleg!

     • Egy napra mindenki Leicester Pool szurkoló lesz

      • kasata91

       Vagy hogy a MU nyerjen 19 góllal 😀

 • Endy919

  Így , hogy beállt Tomori , Azpi kh lett ? Jól látom ?

  • Efra7

   Lol, tényleg 😀

 • Endy919

  Nálam Baba MOTM.

  • kasata91

   Előző meccsen is jól tolta. Én nem írtam még le őt.

 • kasata91

  Amúgy így szar streamen egész mutatós az új mez. Lehet csak így kéne meccset nézni jövőre.

  • Endy919

   Nem ronda , ha nem mutatják közelről.

 • Egy Okazaki-gólt még várok, hogy stílusosan x-el búcsúzzunk Guustól.

  • kasata91

   Close enough

 • Blue One

  No cleen sheet, no suprise.

 • WudigessBoi

  Csak nem jön össze Tibónak a hazai clean sheet.

  • Mostanában nem tudom őt sajnálni.

  • Blue One

   Mint ahogy Williannak egy jó passz…

 • kasata91

  Erről a manchester city és west ham címer cseréről (nem egymással!)eddig lemaradtam. Amíg a west hamé egész korrekt, addig a cityé botrányosan béna.

  • Endy919

   új címereik vannak?

   • kasata91

    jövőre

    • Endy919

     Képet nem tudsz dobni?

  • jaja mar par honapja volt rola cikk BBC-n talaln. Eleg gyasz lett, pedig a mostani cimere eleg jo a Citynek.

   • Endy919

    Csak visszatértek az ezelőttihez , amit 97ig használtak. Pici változísokkal.

 • Endy919

  Newcastle – Spurs 5:1 emberhátrányban ..Szép 😀

  • Efra7

   de hogy?! :DDD

  • Rammschein

   WTF… 😀

  • kasata91

   Ha már Pöchettino 5 évre írt alá….

   • Rammschein

    5 év 5 gól xDDDD

 • WudigessBoi

  Abraham majdnem megcsinálta.

 • WudigessBoi

  Na, közben fordított a Stoke, szóval 10. hely lesz ebből…

 • kasata91

  És az idióta pirosak megint tudják ünnepelni a St. Totteringham-et 😀

  • Ne nagyon menj ma a Hősökre.

  • Rammschein

   büszkék lehetnek, hogy nem 4.-ek…(feel the irony…) de Wenger is jó rég volt már bajnok xDDDD

 • kasata91

  Valaki látott még mozgóképet a Bridgeről a meccs után? Bármi búcsú vagy ilyesmi volt? Vagy mi a helyzet JT fronton most?

  • kasata91

   Au. Feleség + gyerekek + JT kézen fogva a pályán

  • Blue One

   Volt JT ünneplés és voltak JT könnyek is ismét. A szurkolók hosszasan és hangosan éltették, csak azt nem értem miért csak ekkor. A 26. perc kivételével a meccsen nem nagyon volt ilyesmi. A csapattársak meg dobálták a levegőbe Terry-t.

   Érdekes volt, hogy Abra meg úgy tapsolt JT-nek, mint egy kisgyerek, vagy mint egy szurkoló. Ha nem tudná az ember, hogy mi a helyzet valójában, a képek alapján joggal hihette azt, hogy Abra mindent megmozgat, hogy maradjon JT, és mikor mondta, hogy maradni akar, akkor megoldódott minden…

   A jövőjéről nem mondott semmit, pontosabban azt, hogy az elkövetkező napokban fognak erről még beszélni, de mint AHOGY AZT A KLUB ÉS A SZURKOLÓK IS TUDJÁK MARADNI SZERETNE!

   A meccs utáni beszéde:

   • Endy919

    “Abra meg úgy tapsolt JT-nek, mint egy kisgyerek, vagy mint egy szurkoló”

    Mert ő is egy szurkoló 🙂

    • Blue One

     Ezt se érted, jól van…

     • Endy919

      Magyarázd már el , hogy most mi a kurva életet írtam rosszul , ami nem felel meg a mese világodban ?

      mi rosszat írtam ??????

      • Blue One

       Én és a mesevilág…. hahahaha :)))))))))

       • srácok, viselkedjünk. Értelmesen vitázunk, és nem személyeskedünk.

        • Sir Idemitirjak

         Ne rontsd el a harcot, te colos! 😀

   • Endy919

    Eden enyhén leszarta a beszédet :DDDD

    • kasata91

     Csak már most elkezdte a felkészülést a következő szezonra, hogy ne pocakkal térjen vissza.

     • Endy919

      Igazi profi .

 • Ivanal nekem vegleg betelt a pohar. Kov szezonra, vhogy megkell tole szabadulni.

  • Endy919

   Bekéne adni a kínaiaknak , hogy jó focista.

   Vagy ha Terry távozik , vihetné magával .

   • Terry marad nyugi 🙂

   • Sandic

    És akkor jön a szokásos kérdés, ha Terry és Iva is távozik, ki lesz a vezéregyéniség?

    • Endy919

     Cesc.

     • Sandic

      őszintén? Én jobban szeretném olyan játékoson látni a karszalagot, aki több mint 2 éve van a csapatnál. Egyfajta jutalom is lenne a klubhűségért cserébe. És sajnos Terryn és Iván kívül már csak Mikel és Cahill maradna kb.

      • Endy919

       Rájuk a szalagot meg nem akasztanám , mert megalszik a tej a szájukban .
       Cesc vezéralkat , de Costának is odaadnám , ha tudna két mondatot angolul.

      • Az egy dolog, hogy a hűségesebb jobban kiérdemlik, de akkor pláne eláshatjuk magunkat, ha egy féket csak azért nyomatunk, hogy valaki felvehesse a szalagot.

       • Sandic

        Azért ebben a szezonban volt időszak amikor Cesc is féknek számított, meg január környékén volt mizéria, hogy távozni fog.

        • De ő legalább Costával felfejlődött tavaszra, és egész jó félévet zártak.
         Iva meg konstans módon volt überrosz egész évben.
         Van der Wiel szerződése most nyáron lejár, gyorsan rá kéne menni.

         • Sandic

          Kétlem, hogy hagyná a PSG, hogy ingyen távozzon.

          • Sok mindent már nem tudnának. A szerződése lejár, ha csak meg nem hosszabbítja, és ha free agent lesz, a Bosman-szabály végett a PSG semmit nem tehet. Ezért kéne rámenni, és valami használható szerződést kínálni neki.

 • Leicester, Verstappen.. mivan itt 😀

  • Endy919

   Ferraris vagyok , de Verstappennek ma nagyon örültem . Nagyon ügyes gyerek.

   • En Vettel miatt nem tudok most per pill a Ferkanak szukolni. Alapvetoen Alonso drukker vagyok, talan 10 ev mulva lesz is eselye :DD

    • Endy919

     Alonso ma szépen ment , kár hogy kiesett .

    • Sandic

     Vettel sokat fejlődött személyiségben mióta a Ferrarihoz szerződött (egyedül a rádiós rinyálásai idegesítőek), de ez igaz Alonsora is. A Renault-s és az első McLarennes időben azért Alonso sem volt szent finoman szólva sem.

   • Rammschein

    Vettelt utáltam, de idén megkedveltem…(Anno Schumi miatt lettem Ferraris.)
    De ha választanom kell, akkor inkább Rosberg, mint Hamburger…akié a VB legyen, ha már a Ferkának nem lesz…
    Verstappennek meg örülnék, ha ennyire nem tolnák alá a szekeret… meg Szujóék, a nagy szagértők nem ajnároznák tönkre…

    • Endy919

     Én is Schumi idejében lettem Ferraris , amikor még Hakkinen volt az ellenfele , Vettelt az RBben annyira nem bírtam , de most semmi bajom vele.

     Én Rosbergre vagyok kifejezetten alergiás , Hamilton stílusa pedig közel áll hozzám ,szóval bírom .
     De a bajnok lehetne végre a Ferrari.

     A kicsi Max pedig egy hatalmas tehetség. Minden dícseretet megérdemel.

     • Rammschein

      Pont fordítva. Én meg Rosberg viselkedését bírom… Hamilton ezzel a nagyképű flegma fejével, pont az ellentéte nekem. :DDD

      • Sir Idemitirjak

       Hamilton kedvenc a bemutatkozása óta, követ rám. 😀

       • Sandic

        Akkor még elfogadható volt, de mióta celeb lett, azóta a legunszimpatikusabb pilóta számomra is. És ennek semmi köze nincs a bőrszínéhez.

 • Egyébként jó, hogy bedobtátok ezt a címer-mizériát a csapatoknál. Szerintem már csak egy dolog hiányzik a “tökéletes” nyárhoz, hogy a címerünket is átszabjuk.
  Például fehér háttéren két fekete lions rampant fogna közre egy CFC-t, felül korona, alul pedig egy angol zászló. Persze mindezt körbefogná egy gallér gombokkal.

  • kasata91

   Délután a Lollichon -os hírek után megfordult a fejemben hogy Mi jöhet még? Erre egész délután rossz volt az LRblog és alig tudtam megnyitni a posztokat meg a komment mezőt…
   De ez amit te felvázoltál fényévekkel rosszabb 😀

   • mi volt a baj a bloggal?
    (nálam nem volt hiba)

    • Rammschein

     error 502 bad gateway… meg ilyenek. 😀

    • Endy919

     nálam itt-ott lassan töltötte be az oldalt

    • Sir Idemitirjak

     Félóránként egyszer töltött be, már majdnem fészen kellett húznóm az emberek idegeit, nagyon para volt.

   • Milyen hírek?

    • Görgess legalulra, ott fejtettem ki őket.

     • meg van köszi! Elképesztő… tényleg ez a nyár az ilyen és ehhez hasonló fantasztikus döntésekről fog szólni, én kardomba dőlök.

 • Endy919

  Atsu még a mi játékosunk ? Elég szép gólt vert ma.

  • Sir Idemitirjak

   Jaja, csak kölcsönbem vam

   • Endy919

    Te Musondának hogy megy a játék …Megkockáztatom , hogy a legtehetségesebb fiatalunk.

    • A saját bevallása szerint istenként kezelik.

     • Endy919

      Láttam pár meccsét a Betisben … Hát mocskosul tehetséges és nem nagyon tudják szabályosan megállitani…

      • Sir Idemitirjak

       Csak kijelentette hogy Ö Barcás és csak azért jött ide mert tesók is kaptak szerződést.

       • Endy919

        ezt így kijelentette?

        • ‘I might play for Barcelona in the future,’ the Belgian is quoted as saying in the London Evening Standard.

         ‘I could but I chose Chelsea for my family. In football you never know what might happen.’

         • Endy919

          Akkor nyaljon sót.

          • kasata91

           Solanke 50k -ját inkább toljuk elé, 5 éves szerződéssel 50 millió fontos kivásárlásival. Aztán vigyék csak a katalányok ha úgy tartja dolguk.

          • Endy919

           40 már semmi manapság . lehet az 50-60millió is .
           De logikus ötlet.

       • Petikee Sipos

        ez baromság. azt mondta g azért jött ide mert itt a családja, értsd a két tesó is jöhetett. és ezért hálás a chelseanek.

      • Sandic

       Néztem róla egy ilyen skills and goals videót. Háát…
       A cselei jók ez tény, de utána elég sokszor szórja el a labdát egy rossz passzal vagy rossz lövéssel.

 • myheartisblue

  Ámbár idén elég keveset szereplünk benne, de megéri megtekinteni. Micsoda szezon volt a PL-nek, és mennyire felejtős számunkra.

  • Endy919

   Azért pottyant egy-két brutális gól .

 • BlueBlood

  Sziasztok! Új vagyok, viszont már régóta követem az oldalt vendégként.
  Csak szeretnék egy nevet megemlíteni a kölcsönben lévő játékosok közül, róla kevés szó esett a szezon során, viszont egy stabil teljesítményt hozott le az Eredivisiben, ő pedig Lewis Baker, véleményem szerint belőle még lehet egy jó játékos

  • kasata91

   Üdv !
   Sajnos én a gól statján kívül nem sokat tudok a játékáról. Nem igazán követem a hollandusokat. De tartok tőle hogy a holland bajnokságban elért 5gól 4gp ajánlólevél a PL-be kevés még egy újonchoz is. Így vagy Champo vagy külföldi kölcsön játék vár rá. És ha ott jól tolja csak akkor PL kölcsön. Most 21 a srác. Ha ezt a 2 lépcsőt megugorja és ha jó teljesítményt nyújt akkor ülhet le a padunkra és ha onnan tud bizonyítani, akkor számol majd vele a klub. Szerintem túl sok a ha.
   Lásd Bamford, aki túl van egy nem akármilyen Champo kölcsönön, és mégsem tud villantani a PLben.

 • Ousmane Dembele interviewed about his preferred foot

  • bocs off, de ez priceless xDDDD

  • Endy919

   Picit butuska 🙂

   • Petikee Sipos

    nem feltétlenül. nekem volt olyan ismerősöm, aki bal lábas volt, azzal cselezett, azzal csinált mindent. kivéve a lövést. mert azt jobb lábbal, de mindig. rohadt idegesítő volt, h sohasem tudtad pont emiatt lekövetni:DDDD

 • Sandic

  Az már biztos, hogy Pato nálunk marad jövőre, vagy csak találgatás? Mert ha marad, akkor azért nem valószínű, hogy igazolunk másik csatárt, esetleg ha Traoré megy kölcsönbe.

  • találgatás. Kb egyedül azért van bármi valóságalapja, mert nemzetközi szereplés nélkül kb hasonló kaliberű játékosokat tudnánk szerezni, ő meg már itt van. Szerintem ha le tudunk akasztani nála jobbat, mehet haza.

   • Sandic

    Conte személye jelenthet annyit, hogy olaszból leakaszthat valamiféle csatárféleséget, de hogy jobb lenne-e… Egy Ibráért imádkozom, de szerintem ő nagyon MU-s lesz…

    • Endy919

     Olyat olvastam az éjszaka , hogy 90%ra LA Galaxyba igazol.

     • Sandic

      Pedig nagyon cikkeztek róla, hogy szeretne Angliában is játszani, és 1 jó szezon még minimum lenne is benne. Utána mehetne amcsikhoz.

      • Endy919

       Mondom , éjszaka olvastam , ahol azt írták hogy 10% PL , 90% LA .
       Egy szlovák vagy cseh oldalon találtam erre a cikkre és a Sky Italiara hivatkoztak.

       Hogy mi igaz belőle , azt nem tudom.

  • Hála istennek csak feltételezés. Conte szomszéd-közelből láthatta anno, mennyire időzített bomba a brazil. Szerintem ha marad, nagy eséllyel lehet a kövi év Falcaója, persze csak ha addigra rendbe szedi a fizikai állapotát annyira, hogy egy lesérülésnyi időt bizalommal kapjon.

 • Sandic

  Cech azért 1 év “kényszerpihenő” után is behúzta az aranykesztyűt. Tud még az öreg, nagy szerepe van az Arsenal 2. helyében. Korábban írta valaki, hogy egy jó kapus 10-12 pontot is jelenthet szezononként, kb. be is jött.

  • Frenky54

   Az a jós többek között John Terry (is) volt:)

 • Bréking: Minden angol válogatott játékosunk tagja az EB keretnek!

  • Sir Idemitirjak

   Az a védelem enyhén szólva nem néz ki masszívnak.

   • A védelem is érdekes, de a középpálya még egy fokkal szemforgatóbb-

    • Sir Idemitirjak

     Egy elég ütős támadó csapatot összelehetne amúgy hozni, ha felmerné rakni a Kane-Vardy-Studge hármast, de fogadni mernék hogy első meccsen ilyen Milner-Rooney féle embereket fogunk látni.

  • Endy919

   Cahillen kívül van valaki?

 • Blue One

  Elég érthetetlen ez a 26 fős keret. Ebből még hárman kiesnek, de egyszerűen vértlázító, amit ez az ember csinál… Remélem egy következő leszereplést, azért már nem fog megúszni…

  • myheartisblue

   Delph. Ez a 5 betű mindent megmagyaráz Roy bácsi “szakértelméről”.

   • Blue One

    Ez még akkor is botrányos, ha őt hagyja ki a 23-as keretből… Ennyi erővel RLC-t is behívhatná…

  • Gondolom azokban bízik inkább, akikkel lehozta a 100%-os selejtezőt. Kíváncsi leszek, hogy mennyire lesz ez elég az EB-n, de tény, hogy kb. valóban ez Anglia legerősebb hadra fogható kerete.

   • Endy919

    Csoportból valahogy tovább lépnek (ha nem verjük szét őket HAHAHA 😀 ) aztán viszont repülnek akárki ellen.

 • Blue One

  Q: Do you plan to work with Conte?

  Lollichon: “It’s not my decision, but ‪#‎Chelsea‬’s. Right now, I do not know what will happen. I sincerely hope to continue with ‪Chelsea‬. But there will be a new staff and currently I have no specific information.“

  “Ancelotti was someone who wanted to see the people around him happy. He’d do anything for you, which can be dangerous.“

  “The 2009/2010 season with Ancelotti was exciting. He brought his experience, coaching skills and also his humanity.“

  “I told Anelka that Van der Sar had a tendency to go down his right. I blamed myself to death. I gave him the information.“

  What’s the most difficult ‪Chelsea‬ moment?

  “The CL final in 2008. I blamed myself for Nicolas Anelka missing his penalty.“

  “Another crazy game was the 4-4 draw with Liverpool at Stamford Bridge. Us on the bench didn’t know what was happening.

  “The game against Napoli was probably the game with the craziest and most beautiful atmosphere at Stamford Bridge.“

  “Winning the league in 2010 with Carlo Ancelotti also brings back great memories.“

  “There really was a determination to do something unexpected. There was such a great collective attitude in the team.“

  “We worked like animals and had a great team in terms of leaders; Didier Drogba, Petr Cech, Ashley Cole, Frank Lampard.“

  “Everyone dreams of winning the competition. The result, the course of the game and the time with Di Matteo.“

  What’s your best ‎Chelsea‬ memory?

  “The CL final 2012 against Bayern Munich. I don’t have to explain, I have chills.“

 • Blue One

  Anglia uralja a twitter trendet jelen pillanatban

 • Blue One

  BREAKING: Antonio Conte has been acquitted from charges of sporting fraud.

  • myheartisblue

   Véget ért ez a borzalmas szezon és már jönnek a jó hírek!

   • myheartisblue

    Amúgy meg lehet Abra ügyvédjei is szóltak pár szót: #cfcmaffia

    • Blue One

     There is the issue of a match-fixing trial from 2011 when he
     was accused of not reporting a potential fix while at Siena.

     “It’s bull****,” declared Ancelotti. “His case will be solved without problem for him. He won’t come with a stain.

     “In Italy, they make a big case because it’s him. But with Antonio, I can put my hand in the fire for him. He’s really serious, really honest,a really, really good man.”

     Én már ekkor tudtam, hogy nincs semmi baj.

    • igen, fura, hogy elítélték, aztán meg hirtelen teljesen tisztázták másodfokon…

 • myheartisblue

  https://www.facebook.com/SPORTbible/videos/1961181140694075/

  Nem csak a szezonban de apaként is megbukott! 😀

  • Rammschein

   de fasz. 😀

  • A végén szépen beakaszt, látszik, hogy Mou után nem veszi viccre a védekezést.

 • myheartisblue

  Az a fránya hamstring: : Spain striker Diego Costa could miss next month’s European Championship finals due to his latest hamstring injury, Chelsea’s interim manager Guus Hiddink said on Friday.

  Vagy csak Guus-apó kavargatja az állóvizet?

  • kasata91

   Legalább nem fáradt lesz augusztusban, hanem túlsúlyos.

 • Matic testvére ma gólt szerzett a Breda színeiben a kiesési osztályzón.
  Végiglestem a kezdőket, és az ellenfél csapatából megakadt a
  szemem van den Hurk A.-n. Önmagáért beszél 🙂

  • WHL Ferinek valahol most robban szét az agya 😀

   • myheartisblue

    NEM! Mert az ő adja ezt az információt nem dolgozza fel, inkább csak megállás nélkül ismétli, hogy nincs történelmed, ezért az ilyen tényeket te nem mutathatsz neki, te sehonnai CFC szurkoló.

 • Endy919

  Ha már EB , kit vártok a TOP4-be ?

  Nekem Francia , Német , Belga , Olasz a tippem.

  • Sir Idemitirjak

   Német, Francia, Osztrák és Spanyol.

  • bold: Francia, Spanyolország, Belgium, Lengyelország

  • emazohun

   Sok jó csapat van
   Az egyemberes csapatok lutrik(Portugália,Svédország)
   Angolok is
   Németek,franciák,belgák szerintem masszívak lesznek
   A vb után kérdéses a spanyol szereplés
   Az olaszokat nem lehet kiszámítani
   Osztrákoknak,lengyeleknek föltörekvő csapatuk van
   De szerintem Hollandia a titkos esélyes (Kovács Kálmán)
   Na jó,a viccet félretéve legyen mondjuk az Anglia,Belgium,Franciaország,Németország 4-es

   • kasata91

    Német-Francia döntő
    Belga-Spanyol bronzmeccs

 • myheartisblue

  DE MIEEERT?! A Chelsea miért kap nagyobb büntetést mint a Spurs?!

  London rivals Chelsea and Tottenham have been hit with large fines by the FA following the fractious 2-2 draw at Stamford Bridge on May 2.

  Both clubs admitted three breaches of failing to control their players and/or officials and Chelsea have been fined £375,000 while Spurs will have to pay £225,000.

  • Le kell adouzni a játékosok fizetését is.

  • Rammschein

   -.-” b-zi FA… kicsit sincsenek soha ellenünk ám, dehogy…
   netán a csirke edző került földre? vagy mit néztek ezek is?

  • mert többszörös visszaesők vagyunk.

   “Prior to this fixture, Chelsea had breached FA Rule E20 on four separate occasions and Tottenham Hotspur twice since November 2014”

   Ráadásul nem olvastam sehol, de mi voltunk a rendező pálya, így a meccs utáni balhé a mi biztonságiaink felelőssége.

   • Blue One

    jah értem… milyen logikus, hogy ők voltak a suttyók parasztok, de mivel a Bridge-n volt a meccs, így a mi felelősségünk….

    • ők voltak a parasztok, ez viszont nem változtat azon, hogy a mi biztonságiaink nem dísznek voltak ott. Rég el kellett volna vezetni a vendégeket, és semmiképpen sem visszaengedni őket a játékoskijáróból. Ha pedig mégis, nagy erőkkel közbeavatkozni, mikor ott “nagyon összejöttek” egymással. Hiddink is csak el akarja venni a dolog élét, de bakker, belökték az árokba, ami betonnal van kikövezve. Konkrétan ha rosszabbul esik, és megsérül a gerince, neki, vagy bárki másnak, akit ugyanúgy ellökhetnek, egy életre nyomorékká lehet tenni bárkit. A felelősség ilyen esetben mindenképpen a rendező pálya biztonsági szolgálatának sajátja és annak munkáját minősíti.

  • Blue One

   Én is be akartam írni most, de akkor már nem kell… Szánalmas. Ott kezdődik, hogy minket kb meg se kellett volna büntetni…

 • WudigessBoi

  Bajnoki cím hiányában is van mit ünnepelniük:)

  • last time Arsenal finished 2nd:
   – chelsea win the PL
   – Cech played for Chelsea
   – none of the Chelsea supporterts heard about Torres
   – Chelsea supporterts was happier than Arsenal’s

   :)) vagy :((

   • Rammschein

    Hallottunk Torresről, nem? :DD Csak épp akkor még a ‘Pool-ban volt formábana drága…szószerint drága… nekünk. 😀

    • nézd a képet…

     • Rammschein

      azt még nem mutatta akkor 😛

 • Lollichon távozása, ha minden igaz, ofisöl.
  Csak gratulálni tudok a takonygerincű vezetőségnek. 2 hete még megtiltották Conténak, hogy a saját edzőjét hozza, most meg képtelenek kiállni egy kiváló szakember mellett, helyette csöndben kivágják. Szánalmas. Eddig is enyhén kurvaszarok voltak idén, de ezt most kiválóan megkoronázzák.

  • forrás, forrás, forrás, again and again. Ne hőbörögjünk már olyanon, ami nem jelent még meg semmi hihető oldalon, márpedig én se a .com-on, se a bbc-n nem találom, de a mostanra lesilányodott sky sem írt még róla.

   + értem én, hogy kezdenek forrni az indulatok mindannyiunkban, de beszéljünk már egy kicsit több tisztelettel, mert lassan nem ismerek rá a blogra.

   • Ha minden igaz, a következő napokban lesz hivatalosan bejelentve, hogy nem hosszabbítjuk meg a szerződését. Most még csak több faces oldal annyit hozott le búcsúposztot róla, és arról, hogy egyik fél sem nyilatkozik a távozás bejelentéséig.
    Egyébként sem volt semmi esély arra, hogy a klub majd 3 nap alatt meggondolja magát Lollichon legutóbbi nyilatkozatát követően.

    A második bekezdésedet pedig nem igazán értem. Már nagyjából Mou kivágása óta a blog szerves eleme kivétel nélkül mindenki részéről a vezetőség mindennemű szidása. Egyértelműen most követték el e legerkölcstelenebb elvhazugságot, és szerintem semmivel sem reagáltam le durvábban, mint te anno Mou kidobását például, ahol azért sokkal megosztottabb volt a közhangulat itt.

    • ahogy az remekül lejön a hsz-ből is, ez nem csak neked szól, és hiába szidjuk a csapatot mindenestől a szezon kb első meccse óta kisebb-nagyobb intenzitással, az utóbbi pár napban messze túlszárnyalta az indulat a szezonbélit.

     Az meg, hogy én JM kivágását vagy JT bejelentését hogyan reagáltam le, ha neked a kettőnek ugyanaz az éle, akkor van még mit tanulni. 4 kommentsoron belül használod a takonygerincű vezetőség, szánalmas, kurvaszar kifejezéseket, amit nálam egy ezerszavas posztban is úgy kell összevadászni kb. s főleg, hogy következetesen ilyen irányban íródna akár egyetlen poszt is.

     Felőlem lehet szidni bárkit és bármit, ahogy tetszik, amíg nem személyeskedünk, de egy szint után nem fogom engedni, és a napokban nem ez volt az első. Nem tőled, hanem úgy un block a blogon. Egy ilyen komment inkább megy el a facsén, mint itt, szerintem ezt te is vállalhatónak tartod. Legalábbis remélem. Főleg, hogy JM kirúgásától vagy JT nyilatkozatától eltérően ezek többnyire merő feltételezéseken alapulnak. Ami persze ettől még lehet igaz, csak most még nem tudjuk – max sejtjük.

     • Számomra világos, hogy ezt kollektívan érted, de továbbra sem értem, hogy az én hozzászólásomon miért kell ennyire megbotránkozni. A “takonygerincű” és a “szánalmas” mégis miben rombolja a blog színvonalát? Semmi obszcén, parasztság vagy züllöttség nincs benne. A “kurvaszar” pedig egy dolog, ilyet nagyjából nálam is 100-150 hsz-enként látsz komolyan írva, de most nehogy már ekkora gond legyen.
      De például nem tudom, hogy a zömével jövő kommentek (tied, enyém, és mindenkié) mennyivel nívósabbak, ha Clattenburg és társai teljesítményét bíráljuk meccs után és közben.
      Az meg, hogy merő feltételezésen alapul, nem igaz, mert Lollichon maga nyilatkozta le, hogy a fogalma sincs, mi a helyzet, és hogy úgy néz ki, hogy a csapat nem hosszabbítja meg a szerződését. És mindketten tudjuk, hogy akit nem akar a csapat, azt nem is tart meg.

      • szarjál rá, asszem túlreagáltam a dolgot. Kicsit feszült és frusztrált vagyok mostanság 🙁 Ezért kések a meccshírrel is…

       Elnézést.

       • Semmi gond, nálam is eléggé összecsúsztak a dolgot, ráadásul a kövi 5-6 napban Erdélyben leszek túrán, így a Guus-os vendégposzt is késni fog.

   • Bridge News szerint a Liverpool áll hozzá a legközelebb, nyártól a vörösök edzője lehet.

   • Blue One

    lesilányodott sky? :O

    • de le ám. Még ha csak a 2 évvel ezelőttihez képest nézem is, sokkal több a pletyka, az “ál-hír”, egyszerűbben fogalmazva sokkal több a Sun, mint amennyit egy jóstílusú oldal megengedhet magának bulvár szinten. Egyre kevesebb a szakmai írás, azok is egyre inkább kimerülnek abban, hogy valamelyik pundit okosságát idézgetik.

     A Sky régebben sokkal szakmaibb volt. Ma pedig egyre kevésbé az. Én egyre ritkábban olvasom, főleg a hírek miatt kattintok be, de egyre inkább átszokom a BBC-re.

     • Blue One

      Én Sky-os vagyok, szerintem megbízhatóak. Amikor oda van írva, hogy “accordint to Sky sources” az egyenlő a 100%-kal.

  • gorkaf78

   El tudom képzelni, hogy a vezetőség kutyaszorítóba került. Tudjuk ugye, hogy Courtois és Lollichon valamin összevesztek, nem tudnak tovább együtt dolgozni. Viszont az is elképzelhető, hogy mégsem futott be sem Madridból, sem máshonnan olyan ajánlat, mondjuk 50-60 milliós, hogy Courtois-t el lehessen adni. Ilyenkor dönteni kell, és úgy látszik, hogy a board a kapus mellett döntött, ami a klub szempontjából azért jó, mert a belga a világ egyik legjobb kapusa, és nehéz, ha nem lehetetlen lenne pótolni.

   Persze jó lenne, ha mindig minden döntést az elvekhez ragaszkodva lehetne megtenni, de a világ sajnos nem így működik….

   • ezt a gondolatmenetet adom, kivéve, hogy “Tudjuk ugye, hogy Courtois és Lollichon valamin összevesztek”
    mert nem tudjuk. Csak olvastunk ilyet is 🙂

    • gorkaf78

     Nos, amikor én ott voltam, és láttam az edzést, akkor épp eléggé veszekedtek, de aztán megjött Guus Papa, és jól seggberúgta mindkettejüket….

     :DDDD

   • kasata91

    Aláírt szerződése van. Ő írta alá. Elég sokáig szól. Neki épp úgy érdeke hogy ha nincs kérője akkor jól teljen itt a következő pár éve

    • gorkaf78

     Hát igen, gondolom pont ezért próbálja megfúrni Lollichon-t, hogy tényleg jól érezze magát nálunk…

   • Ezzel az a gond, hogy ha a vezetőség ilyen látványosan, az elveinek ellent mondva nem képes egy edzőt megvédeni egy játékossal szemben, és az edző mellé állni, akkor miért várjuk azt, hogy a játékosainkat valaki megregulázza? Amint egy edző ehhez hozzákezdeni, ilyen háttérrel ugyanúgy repülni fog, mint pl. AVB.
    Ha a vezetőség tényleg csak ennyit lát, hogy ő a világ egyik legjobb kapusa, és minden más felett szemet huny, akkor Conténak sem néz ki fényesebb jövő, pedig ő aztán a hisztit végképp nem tűri.

    • gorkaf78

     Nem hiszem, hogy a világ bármely klubjánál máshogy döntenének a kérdésben, vagy kicsit általánosabban fogalmazva: sikertelenség esetén mindig az edzőt küldik el. Olcsóbb megoldás. Gondolj bele, talán José is maradhatott volna, de akkor el kellett volna küldeni Hazard-ot, Fabregas-t, és még ki tudja kit, aki nem volt hajlandó focizni neki többé. Mivel ez nem kivitelezhető, inkább elküldték az edzőt. Egyébként Courtois már tavaly is megcsinálta ezt hasonló módon, ugye Cech-el…

     De rendben, gondoljunk bele mi lenne, ha a vitában a kapusedző mellé állna a board: akkor Courtois lehet kijelentené, hogy nem hajlandó tovább együtt dolgozni Lollichonnal. Veszekedés, vita, feszültség. Ilyen esetben jó áron tuti nem lehetne eladni Courtois-t, mert mindenki tudna a kényszerről, elmenne mondjuk egy 20-asért, a klub máris bukott 20-30 millió eurót a valós árából. Ezek után vesznek valakit, szintén 20m körül, aki vagy jó lesz, vagy nem…

     Egyébként abszolút igazad van, Conte-nak sem lesz egyszerű dolga, ha pár kulcsjátékos összefog majd ellene…

     • Ez a Mou-Lollichon párhuzam nagyon nem állja meg a helyét.
      Itt nem a sikertelenség a lényeg, hanem a viszály. Sikertelenségről nem beszélhetünk Lollichon munkásságát illetően, sőt, még arról sem, hogy ne csinálná elképesztően jól amit csinál. Ugyanazokkal a módszerekkel edzi a belgát, amivel évekig topszinten tartotta Cech-et.
      Itt semmi szakmai dolog nem indokolja Lollichon eltávolítását, egyszerűen annyi, hogy Courtois bele is ugyanúgy belé kötött, mint nagyjából minden másba.

      Tehát most te azt mondod, hogy a klubnak a csalatkozó sztár mellé kell állnia az elismert szakemberrel szemben, csak mert különben az nem képes profiként dolgozni?
      Ilyen alapon akkor mindig a játékosnak kell engedni, akármilyen nézeteltérés van az edzővel, sőt idővel nem is kell edző, mert így egynek sem lesz tekintélye.
      Egyébként nem tudom, miért hiszitek továbbra is, hogy egy kapusért bárki adna 60 milliót. Özil volt 50, pár éve Kaka 60. Még anno Buffonért sem adtak ennyit. Csoda lesz, ha 30 millióért eltudjuk passzolni.

      • gorkaf78

       Nem értem, mi a gond a párhuzammal: mindkét esetben viszály ‘látszódik’ mely Mou-nál átcsapott sikertelenségbe. Azért valljuk be, Courtois sem védett épp csúcsformában idén. Lehet, hogy az a módszer, ami Cech-nél bevált, nála nem sikeres…

       Igen, kimondom, nálunk játékosuralom van. Hogy ez most jó-e vagy sem, az már más kérdés, de ez van. Ha nem ez lenne, akkor pl. AVB esetében nem őt, hanem Terryt. Lampardot kellett volna elküldeni, nem a portugált, hiába csinált őrültséget a taktikával. Ha a vezetőség következetesen ragaszkodik ahhoz, hogy ő az edző, minden úgy van, ahogy ő akarja, és mindenkinek kuss, vagy le is út, fel is út. Akkor is, ha ez katasztrófához vezet.

       Nem tudom, hogy neked 20+20 v. 30 hogy lett 60, legfeljebb 40 v. 50 az. Buffonért 15 éve fizettek 50 milliót, és a belga is simán lehet akkora korszakos egyéniség a kapuban, mint az olasz.

       • Igen, csak Mounál nem volt “látható ellenfél”, inkább maga a csapat, abból több tag. Lollichonnál meg tisztán kivehető az egy ellenlábas, és az Courtois. Itt nincs olyan, hogy nem lehet a teljes csapatot kivágni, mert az edzőt egyszerűbb.
        Persze az edzőt itt is egyszerűbb kivágni mindenféle tartás nélkül, de ettől még nem lehet ugyanaz a mentség.
        Olyan meg nincs, hogy egy, a legmagasabb szinteken bevált edzésmódszer itt jó, ott meg nem. Az egy dolog, hogy ez a módszer nem tetszik a belgának, de ezt nem igazán neki kéne eldönteni.
        50-60-at említettél, de nem csak te, hanem már sokan itt. Buffon az egy dolog, már az ő ára is hihetetlenül irreális volt. Ez nem úgy megy, hogy “ő is megvan simán ilyen jó, érte is ennyit fognak adni”. De Gea például szerintem nem egy fokkal jobb a belgánál, de érte sem adtak volna 50-et.

       • Blue One

        Ancelotti: “Drogba, Terry, Lampard and the others — took me out for dinner and a few drinks. I had never known that before in my career.”

        Játékos uralom? AVB és Scorali esetében valóban lehet, hogy szóltak a játékosok szóltak a főnöknek, de ez egyáltalán nem baj, sőt… A többi edzőnél nem hiszem, hogy volt ilyen.

        • gorkaf78

         Amit írtál, azzal pont a játékosuralom tényét igazolod: az egyik edzővel jóban vagyunk, bratyizunk, a másikkal nem, ezért megyünk sírni a főnökséghez… El tudtad volna ezt képzelni SAF esetében mondjuk a MU-nál? Ott ha vki nem szépen nézett rá, vagy gondja volt vele, akkor akármekkora név is volt az illető, kivágta az öreg, mint macskát sz*rni.

         • Blue One

          Ez egy szép gesztus volt. Ennyi erővel olyan értelemben is lehetett volna játékosuralom, hogy Abra ki akarta volna vágni és a játékosok beszélték volna le róla. Mondom, az, hogy AVB és Scolari esetében ha volt valami, az kifejezetten jó.

 • emazohun

  Kicsi off:
  @kasata91
  Hány kecskeméti Chelsea-drukkert ismersz? Jövőre akár egy meccsnézésre eleget?

  • kasata91

   Hát maximum 1 és, ő is már csak hébe-hóba kecskeméti. Úgyhogy nem igazán.

  • Sandic

   Jelen!

  • kasata91

   Én benne lennék majd valami meccsnézésben némi alkohollal ha találunk valami jó helyet.

 • kasata91

  Nem mintha nagy spanyol szurker lennék, de a keretből kihagyni Costát, Matát, és (tudom hogy Istenkáromlással ér fel, de idei szezonja alapján ott lenne a helye) Torrest.
  És helyettük EB-re vinni ilyen arcokat:
  Aritz Aduriz
  Nolito
  Bruno Soriano
  Mikel San José.

  • Endy919

   Diego sérült ..én örülök is , hogy nem megy. Aduriz viszont korrekt szezont futott , de tény , hogy Torrcsi befért volna szerintem is.

   • kasata91

    Csak nehogy Costa, megint túlpihenje magát gyomor tájékon… amúgy tényleg jó, hogy együtt kezdheti meg a felkészülést Contéval. Szerintem jó párost fognak ők alkotni a következő években.

    • Endy919

     Inkább szedjen fel pár kgt , amit lelehet dobni , minthogy lesérüljön és kihagyjon 3 hónapot.

  • Sir Idemitirjak

   Del Busqoeval zsákbamacska nagyon az a válogatott, szerintem még mindig az ő keretük a legerősebb az egész világon, de az öreg lehet megint a csoportban hazavezeti a spanyolokat.

   • Endy919

    Azért a franciák is nagyon nagyon feljöttek , de németek és a belgák is televannak sztárokkal.

    • Sir Idemitirjak

     Spanyoloknál minden posztra jut 2 minőségi ember, ezt próbáltam kiemelni, de ha csak a kezdő 11-eket nézzük, ott vannak más válogatottak is egy szinten velük.

  • myheartisblue

   Diego Costát főként a sérülése miatt nem választhatták be, meg ugye del Bosque nem nagyon kedveli ót a Mourinho-s incindens után (mikor nem engedte el őt a válogatott meccsre.

   Torres is viszonylag kihagyható, ha keretfiatalítás elvén, ámbár a hattyúdala idén jóra sikeredett. De hogy Matát miért kellett kihagyni, számomra érthetetlen. Szegénybe mindenki belerúg, pedig egy szívvel-lélekkel küzdő kreatív játékos és szerintem nagyon csalódott lehet. Nem volt rossz szezonja, sokszor vitte az MU-t a hátán, kreatív és gólokat is lőtt.

   • kasata91

    Ha már fiatalítás. Aduriz 35.

   • Rammschein

    Ha már még Matát sem vitte ki, remélem jól elbukja Bosque az EB-t a spanyol válogatottal egy szép vacak szerepléssel… Bőgjenek csak le. 😀

   • Sok MU-ssal beszéltem Matáról, és pont az ellenkezőjét állítják annak, amit te mondasz róla. Nagyon sok meccsen volt fék, elég félresikerült szezonja volt. Persze lehet vitatni, hogy Pedro is legalább ilyen gyopár volt, de a katalánt várható volt, hogy viszi az öreg.

  • Blue One

   Teljesen egyetértek. Torrest is vinni lehetett volna, a végére beerősített és lehet, hogy BL győztes is lesz… Úgy látszik minden edző meghülyül, az angol, a francia és a spanyol is

 • myheartisblue

  Del Bosque a sérülése miatt nem vitte ki Costa-t az EB-re. Állítólag a sérülése (hamstring) most komolyabbnak tűnik. Sajnálattal látom, mennyiszer okoz ez neki problémát. Aggasztó nemde?

 • myheartisblue

  Úgy tűnik a belga nem csatlakozik hozzánk:

  Radja Nainggolan has admitted that he wants to stay at Roma this summer, despite speculation suggesting he will join Chelsea.

  “I want to stay, the club know my thoughts perfectly well,” the 28-year-old told Il Tempo (via Goal). If it [Pjanic joining Juve] happens, I won’t talk to him any more! Having said that, maybe in the end Pjanic will stay and I will go. No, that’s just a joke. I want to stay at Roma.”

  Read more at http://www.squawka.com/news/i-want-to-stay-at-roma-this-summer-reveals-radja-nainggolan/672652#BIlwupTLajZ6u2Dx.99

 • Endy919
  • myheartisblue

   Azért Granovskaia kisasszony ezek szerint érti a dolgát!

   • kasata91

    Meg még jó szponzori szerződéseket is tud kötni 😀

  • kasata91

   Azért az a Man.city 12m font/év és a tottenham 10m font/év elég karcsú. Nem lepődnék meg ha hullámot indítanánk el ezzel az szponzor váltással.

 • Sir Idemitirjak

  OFF: Szerintem LVG már szándékosan idegesíti a szurkolóikat. 3 év alatt elköltött Mojszival 400!!! millió eurót, ezek után lenyilatkozza, hogy túl nagy elvárás a csapatuktól a BL indulás, vicc. MU benne van a top3 utált klubban, de már én is sajnálom őket, főleg hogy a CFC-MU meccsek jó kis kiélezett izgulós meccsek voltak, amit én személy szerint nagyon vártam SAF idejében, illetve BL-ben is az elmúlt években mi voltunk csak állandó tényezők, jól jönne legalább még egy jól szereplő angol klub oda. (CIty Guardiola kombó is esélyes lehet, illetve Klopp is igaz náluk ez transzfer büzsé függő lesz)

  • hát, ha valahol sikerült szarul elkölteni azt a 400M fontot, az mondjuk pont a MU. Úgy nézz arra az összegre, hogy kapásból 60M volt a rendszeridegen Di Maria, meg az Arsenalos elfekvő-rekordra törő Shaw 27M, azaz az összeg negyede máris kuka.

   Szvsz a jól bevált igazolások: Darmian (12,7), Martial (35), Herrera (29), Blind (13,8) – azaz a 400M-ból kb a negyedét sikerült hasznosan elkölteni.

   Mata kérdőjel, csakúgy, mint Fella, mert nem voltak _igazán_ rossz igazolások, viszont a kettejükért kifizetett ~65M font irgalmatlan nagy összeg.

   És akkor még vannak ott ilyen Depay 25 milláért, Rojo 16-ért, stb. A két SCH-t nem tudom, ki hova sorolja, de sem a francia SCH nem futott jó szezont a közel 25M ára ellenére, míg a német SCH ugyan sokat volt sérült, viszont, ha játszott se volt túl jó, cserébe viszont került összesen vagy 6millióba.

   • És ez excuse? 😀 hat ne vicceljunk mar, elQrt 400m-t, es nem mellesleg a MU edzoje es sir, hogy nagyok az elvarasok? 😀 (tudom, hogy nem veded, cska na 😀 )

    Az LVG oriasi szegyene, hogy Di Mariat keptelen volt posztjan jatszatni, csak magat okolhatja.
    Darmian meg allandoan serult, szoval inkabb csak 2-3 jo igazolasa volt.

    • írtam én,hogy az?! (látom még te is látod, hogy nem 😛 )

     Darmian ebben a szezonban tényleg volt sérült is, de még így is lehozott 24+4 meccsen majd 2000 percet, az előző szezont meg végig tolta. Én őt szívesen elfogadnám, De Gea mellett talán az egyetlen a MU keretéből, akit simán elhoznék, bármikor.

   • kasata91

    A következő név a listán valószínűleg Hámesz Rodriguez lesz 75 millió euróért.

 • babence

  Terry signs new contract 🙂
  Azért kíváncsi lennék azokra a bizonyos részletekre!

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/05/terry-signs-new-contract.html?extcmp=SOCIA_TW_ENG_STATEMENT

  • kasata91

   ollé!!!!!

  • épp most akartam bedobni én is. Kb ugyanezzel a kommenttel.

  • Zoleee

   Végre egy jó döntés a klub részéről és Terry is jól döntött, hogy nem ragaszkodott a két éves kontraktushoz.
   Akkor viszont itt az ideje címeket nyerni! 🙂

   • Blue One

    Nem ragaszkodott ő semmihez, örült, hogy végre van mit aláírni…

  • kasata91

   Amúgy szerintem szar pénz, szar játékperc, “different roles” ide vagy oda. Most elég nagy és drasztikus változások jönnek Conte érkezésével. Én úgy gondolom JT részese akar lenni az ismételt felemelkedésnek. Még ha nem is a pályán töltve. És ez a szignó szerintem nagyban megnövelte most az elitbe való visszatérésünk esélyét.

   • Rammschein

    Terry szép kapocs lehet, ha nem is a pályán az öltözőben, pl. Conte és a playerek közt… 🙂 Remélem a gödör után kitalálunk belőle a következő évre….

  • Blue One

   Biztos nagy lóvé lesz, ha boldogan kifizettünk az adidasnak 30 millió lelépési díjat

 • Blue One

  MADE MY DAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Blue One

   Már most arra várok, hogy újra pályára lépjen a Bridge-n. Nem lesz nagy ünneplés és éltetés… Helyesbítek, nem is kell pályára lépnie, elég ha csak a keretben ott lesz.

   Illetve jár a pacsi, a puszi és ki tudja még mi Conténak, mert ez az ő műve ugye.

  • Rammschein

   fuck yess… na ez az én napomat is feldobta… 🙂 aggódtam, hogy nem így tesz… de ez remélem mindkét félnek és nekünk is fasza akkor, nagyon is. 🙂

 • adam10

  Hát emberek… Ha van eszünk nyáron leraboljuk ezt a Sevillat.. :))) egy Vitolo, Mariano, Gameiro triót elnéznek kékben.

  • Endy919

   Mariano hatalmasat ment . Iva helyett jó lenne

   • Sir Idemitirjak

    Emre Canra kellene lecsapni inkább a döntősök közül, de ugye elég esélytelen, meg nem sokan örülnének neki jelenleg. 🙂

    • hova tenned? nagyon nem valo ide, raadasul rohadt visszataszito arc a torok.. A Sevillabol viszont tenyleg johetne pr arc, mert szivvel-lelekkel jatszanak.

     • Sir Idemitirjak

      Nem szimpatikus, de 22 évesen már egy szerintem kimondottan jó vkp, aki több poszton is bevethető, de csak ha az eredeti helyét nézzük is ott van egy kérdőjel Maticunk és egy kabala Mikelünk. (Vidal kettő a srác)
      Harcos küzdős játékosok, cserébe annál kevesebb tehetséggel. Egy Sevillába ilyen játékosok kellenek, de én nem láttam egyikükben sem azt a tudást amire szükség lenne egy nagy csapatban. (szegény ember Atleticoja ez a Sevilla)

      • Endy919

       Óóóóóó ó ó. Ó. Bárcsak Mikel olyan lennr mint Vidal.

       Tehetségtelenek ???? Mariano amikor összevissza szopatta a Pool bal oldalát azt szível csínálta?

       Ne vicceskej Boglárka 🙂

       • Sir Idemitirjak

        Canra írtam, hogy Vidal kettő, nem Mikelre 😀 azt hittem egyértelmű, ha hülyén is fogalmaztam.
        Nem írtam, hogy tehetségtelenek, hanem hogy mezei középszerek, akikből egy jó edző egy masszív küzdő csapatot ki tud hozni. Klopp támadni akart, cserébe a bal oldalon Coutinho és az Ivanovic leggyengébbi idei szereplését is alulmúló Moreno volt. Mai napon még Bosingwa is félisten lett volna a jobb szélen velük szemben. (játékosnév javítva)

        • Endy919

         Ramires akármikor isten . Ne sértegesd az történelmünk egyik legnagyobb alakját.

         • Sir Idemitirjak

          Miután leírtam egyből javítottam egy jobb példával. 😀 de aki késöbb látja, igen Bosingwa helyén Ramires neve díszelget. Brazil távozása miatt már annyira nem aktuális a tragikus játékra való hivatkozásként, mert emberként jó fej és volt idő mikor még a pályán is hasznos volt.

     • Blue One

      A mondat elejével teljesen egyetértek.

 • Endy919

  Boldog napom van . Levizsgáztam , JT hosszabbít , a Poolt agyonszopatták . Lehet menni inni :)))

  • emazohun

   Inni mindig lehet,nem tudom értelmezni az utolsó mondatod

   • Endy919

    Minnél tovább , annál kevesebb időm van ilyen tevékenységekre sajnos :/

  • Blue One

   Az ivásra szánt pénzt inkább utald el Terry-nel, mert éhen fog halni…

   • Endy919

    Törődj magaddal.

 • gorkaf78

  Durva statisztika: az utolsó 3 évben (2014-15-16) a 6 európai kupából (BL, EL) hatot spanyol csapat nyer(t). 100 %-os teljesítmény…

  • Mi meg az elmúlt 6 döntőben nem kaptunk ki, szóval azért…

 • Nálam tegnap reggeltől egész nap nem jött be a blog, viszont látom, másnál, mástól vannak kommentek.

  Ki találkozott még a hibával?

  • kasata91

   Nálam bejött, de egy rakat új komment csak most jelent meg. Kifagyott Terry resign-jánál 😀

   • írtunk a taccs gazdáinak, tudnak a problémáról, rajta vannak, reméljük hamar megoldják. Sajnos hétvége óta ez van. Nekem akkor nem volt gond, simán bejött a blog, akkor ti szóltatok, tegnap fordítva volt. Reggel elkezdtem írni a meccshírt megint (mármint tegnap), de befejezni nem tudtam. Talán ma.

  • Blue One

   Én találkoztam vele korábban.

  • myheartisblue

   Én is.

 • kasata91

  Aké lett a Watfordnál a Young Player of the Year plecsni tulajdonosa.

  Amellett hogy nagyon szimpatikus a srác, még jól is tolja, és minden pozíció ahol játszani tud jelenleg lyukas nálunk. Remélem minimum jut neki 15 meccs jövőre.

  • myheartisblue

   Ennél több bizonyíték számomra nem kell. 21 évesen beverekedi magát a Watford csapatába és masszív teljesítményt hoz le, mit akarunk még?! Ha ez nem egy indok arra, hogy magunknál tartsuk jövőre akkor semmi!

   • Sandic

    Ez pont arra indok, hogy még egy évre kölcsön adjuk nekik. Nálunk még nem sok lehetőséget kapna, a darazsaknál viszont marha sokat fejlődhetne még.

 • Blue One

  Terry gyerekeinek ma volt a születésnapjuk. Azt mondták, hogy életük legszebb ajándékát kapták: apu marad a Chelsea-ben.

  Nem esett messze az alma a fájától.