Rossz vér

the-end-to-be-continuedMegfojt az utca, a tér… szurkolnod nincs öcsi miért; vered a fejed a falbaaa, hogy került a Chelsea ekkora szarba…

Írtam már nektek egy posztot, de aztán kikukáztam az egészet. Több oka volt, próbáltam arra fogni, hogy milyen a közhangulat, mert valójában egy nagyjából tribute Ranieri posztot sikerült összehozni, és őszintén szólva meg is érdemelnék a kreditet, mert az, hogy a 15/16-os PL szezon bajnokai lettek, akárhonnan nézve is csoda.

Mégis, rájöttem, hogy saját letargiám, feszengésem, frusztrációm miatt, ami nem annyira a csapat, mint amennyire személyes dolgoknak köszönhető, a csapatot szidni már nem akartam, épp elég a negatív felhang a kommentmezőben, de a nagy Ranieri-Leicester dicsőítés mégsem a mi dolgunk. Nyálazzák őket elegen, joggal, de ha szívre a kéz, akkor azért főleg azt mondhatjuk el, hogy a bajnoki címük egy nagy, közös népszimpátia inkább, mint hőstett (persze az is). Vitathatatlanul a kezükre játszott, hogy ahogyan telt az idő, és pörgött a szezon, a PL nagyjai pedig hasítva egymást múlták alul, a Leicester szimpatizánsainak száma napról napra hatványozódott, és nagyjából mire 10 kör volt vissza, már a nagy csapatok is azért kezdtek szorítani, hogy ha már “mi” ilyen szarok vagyunk, akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is, és ne rivális nyerjen – nyerjen egy noname, egy bárki, egy akárki, egy, akire nem vagyunk irigyek, akitől nem sajnáljuk; ez az erőteljes közösségi akarat is emelte a Leicester sikerességének erejét. Nincs erre jobb példa annál, mint amit mi tettünk az utolsó fordulókra megmaradt egyetlen rivális, a Spurs ellen. Hazard maga nyilatkozta le, hogy nem akarja/akarjuk, hogy a Spurs bajnok legyen, majd annak rendje és módja szerint, ki is rúgta a ficakot, azzal meg a Spurst a PL székből.

Ritkán is fordul elő, ami az utolsó fordulóban a Stamfordon: a tavalyi bajnok az új bajnokkal csapott össze, és saját szurkolóinál talán csak az újdonsült bajnok szurkerei éltették jobban a hazaiakat. Szürreális.

Volt a meccsnek azért egy másik üzenete is
Volt a meccsnek azért egy másik üzenete is

A meccs, ahogyan a Chelsea meccsei az utolsó 10 fordulóra teljességgel lényegtelen volt, a legfontosabb momentum, hogy az ex-bajnok sorfalat állhatott az új bajnoknak, meg egy kicsit megünnepelhette ex-edzőjét, aki a Chelseavel nem, a Leicesterrel viszont odaért.

Leicester_wall

Ezzel végre véget ért a vesszőfutásunk, a szezonra legalábbis mindenképp – és egyemberként sóhajt fel szerintem minden valamire való Chelsea drukker: ugye végleg, ugye? Hiddink fénye, csakúgy, mint az azóta eltelt időben, a Chelsea második regnálása alatt is megkopott, annak viszont, hogy a Chelsea trófea nélküli, mindenképpen csalódás, épphogy felsőházas végzést tud csak letenni az asztalra, éppúgy része van, mint a lapátra tett Mourinhonak, és a még mindig kerettag össz-Chelsea játéksoknak.

1 éve még bennünket ünnepelt a PL, no persze nem annyira, mint a Leicestert most, de mi legalábbis magunkat biztosan, aztán 1 naptári év elég volt ahhoz, hogy a szurkolóink fele a szeppuku gondolatával keljen és feküdjön nap, mint nap. A Chelsea ledobta a papucsot, aztán befordult a Gangeszbe, és nem kevés szurkoló követte ebben a remek folyamatban. Ahonnan indultunk, ott kővel, téglával és arannyal volt kikövezve az út, most pedig nincs más, csak füst és hamu, szürkeség és köd.

Állandó vitát képez a világ kocsmái táján, hogy ki is az igaz(i) szurkoló. Aki mindig, minden körülmények közt képes megtalálni a jót, buzdítani a sajátjait, avagy, aki együtt él a csapattal, megéli a lentet és a fentet, örül, ha kell, dühös, ha oka van rá, tombol és kritizál, örömünnepet tart vagy kardjába dől. A hungaro-Chelsea szurkoló viszont semmiképp sem az első kategória, így nem nagyon van miről beszélni. Nem mondom, hogy a Chelsea szurkoló a Chelsea legnagyobb kritikusa, de a köztünk elterjedő hangulat is remekül mutatja, a mi közösségünk nem az a mindenbe beleszarni tudó fajta, nem vagyunk tele Pató Pálokkal, mi nem érünk rá, arra még, nekünk most kell, ha nem most, akkor azonnal, de lehetőleg legkésőbb máris. Kirúgunk, berúgunk, felkelünk, lefekszünk, berúgunk megint. Akármilyen meglepő mégicsak ezek a legszebb éveink, és talán nem is ártott már, hogy 10-12 év után végre kapjon az egész garnitúra, csapatostól, vezetésestől, szurkolóstól egy kiábrándító pofont.

Ismét kicsit szívre a kéz, valljuk be bátran, a szezon izgalmai eléggé laposra vertek bennünket, de azért volt bennünk is egy jó adag akarat, hogy bezombiálódjunk. Akarom mondani megzombuljunk. Ahogyan a csapat dobta el magától sorra a lehetőségeit – hát úgy nagyjából ugye a bármire – úgy dobtuk el magunkról egy kicsit mi is a csapatot, és szidtunk, akit értünk, akit épp reálisan hibásnak véltünk. Nem volt épp egy szláv karnevál, amit láttunk, de bőven hozzátettük még a magunkét is a nihilhez. Bevallom őszintén, valahol szégyellem magam ezért.

A Chelsea szezonja vagyok. Hate it or love it. Fény vagyok. Végtelen vagyok. Időtlen vagyok. Nem vagyok tökéletes, nem vagyok harmonikus, nem vagyok egységes. Most sötét vagyok. Fájok, bántok, rémisztek. Elmúlok, aztán újjászületek. Lehetőség vagyok. Feltétel nélküli vagyok. Remény vagyok. Holnap vagyok. Büszke vagyok.

Megvan a privilégiumunk az újjászületésre. Keep the blue flag flyin’ high… És tartsd szárazon a puskaport.

 • Pingback: Rossz vér | Zongoracipelő()

 • Endy919
 • Blue One

  Elvileg érdeklődünk Morata iránt, Conte szeretné leigazolni.Örülnétek neki?

  Én nagyon nem, szerintem borzalmasan túlértékelt és borzasztóan remélem, hogy ez a hír csak pletyka és semmi valóság alapja nincs. Maradjon csak a Juvéban. Arról nem beszélve, hogy Solanke, Abraham ha kapott volna korábban lehetőség ez a hír még pletyka szintén sem merült volna fel… Remélhetőleg még most se késő és kapnak lehetőséget és élnek is vele.

  • myheartisblue

   Akikről te beszélsz, 18 éves suhancok U21-es tapasztalattal és Holland kölcsöntapasztalattal 15 percnyi azaz szinte 0 percnyi BL tapasztalattal és jelentős eséllyel arra, hogy nem futnak be. Morata pedig elit csapatokban játszó, legjobb korban lévő játékos 26 mérkőzésnyi (1401 percnyi) BL (győztes) tapasztalattal és játékinteligenciával aki nagy mérkőzéseket is döntött már el. Nem arról van itt szó, hogy az egekig magasztalom, de én szívesebben látnám őt, akár reális áron felül a csapatunkban, mint a Solanket és Abrahamot akik előtt még jóval több áll, hogy ilyen szintre fussanak be mint Morata.

   Tehát én örülnék neki. és Costa mögé egy nagyszerű opció lenne.

   • Blue One

    De az az előnye abból adódik, hogy korábban lehetőséget kapott. Nyilván több tapasztalata van, hiszen, ahogy te is mondtad a mienk kb 0 percet kaptak bizonyításra. Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, hogy egy nagyon túlértékelt játékosról van szó. Akkor már Icardi jönne, neki tudnék örülni vagy Lukaku. Mindkettejük érkezésére kevés esélyt látok, de remélem a Juve foggal körömmel fog hozzá ragaszkodni.

    • myheartisblue

     Icardi sem rossz választás, csak véleményem szerint lehetetlen.

     Amilyen nekik Morata, nekünk hasonló lesz Loftus-Cheek. De még ő is csak 20 éves, és nem 23, és főleg nem pedig 18. Nem hagyhatsz ki egyes lépcsőfokokat az ún. “szamárlétráról”, csak nagyon kevesekkel (pl. Morata, RLC stb). De úgy gondolom h. Solanke és Abraham nem ekkora tehetségek, de nagyon jó úton haladnak az áttörés felé, de csak akkor, hogyha türelmesek lesznek (ez főleg Solanke-ra vonatkozik) Nekik is el kell fogadni, hogy kevesen kerülhetnek U21-es csapatból a felnőtt csapatba, ezért vannak ők még kölcsön adva Champo vagy más ligákba. Továbbá egy világelitbe tartozó keretbe sem lehet túl sok fiatalt beleerőszakolni, mert ámbár szép h. lesznek fiatalok,de tapasztalat híján elmaradnak az eredmények és ezt most nem engedhetjük meg.

     • Rammschein

      Ezt a beleerőszakolni a fiatalokat… na ezt pont idén a végén lehetett volna eljátszani, mert az eredményeknek már mindegy volt… és megengedhettük volna… de hát… hiába szajkózta itt mindenki a meccsek alatt-előtt-után…még is alig játszottak… Akkor innentől kezdve, a fiataloknak ez lehetett volna tapasztalat gyűjtő negyed év kb…. de odaát a klubnál nem így gondolták…hát ez van, remélem türelmesek lesznek, és nem jutnak Lukaku sorsára, aki egyből Drogba akart lenni, majd átment a kék Liverpoolhoz. 🙂

      • myheartisblue

       Nézd ez tény! Pontosan így volt; akarom mondani pontosan nem így volt, ahogy kellett volna lennie! Dehát ez egyedül Guus Hiddink sara, azért kapott az év végén annyi kritikát. Mert hát nincs észérv, hogy miért nem lehetett a fiatalokat jobban kihasználni…erre talán ő maga sem tudja a váalszt :/

     • Blue One

      Mondjuk a spanyol is csak időhúzó csere volt kb a Realba… Persze tudom, hogy idő kell nekik, csak pont itt lett volna egy periódus, amikor lehetett volna játszani. Tét nélküli szezon, sérült csatárok mi kellett volna még? A törekvés legkisebb jelét nem lehetett látni. Egy ilyen szezonba Falcao helyére miért nem ülhetett volna le egy fiatal?

 • Sandic

  Goal.com részleteket is közölt Terry szerződéséről ( azt meg mindenki döntse el saját belátása szerint, hogy elhiszi-e vagy sem):

  “A kékek kapitányának heti bére 140-ről 50 ezer fontra csökkent, illetve tudomásul vette, hogy Zouma és Cahill elsőbbséget élvez.”

  Még mindig goal.com:

  “Arturo Vidal maga számolt be arról, hogy szeretne újra Antonio Contéval
  dolgozni, a Bayern München felkészült a chilei eladására.
  Conte kívánságlistáján nagyon előkelő helyen szerepel a középpályás, a
  hírek szerint elsősorban a londoniak középpályáját szeretné majd
  megerősíteni az olasz szakember, így kézenfekvő megoldásnak tűnik Vidal
  szerződtetése.

  • Blue One

   Megalázó lenne, remélem csak pletyka. Ennél ő sokkal többet érdemel. Ha kifizettünk Falcao-nak 140-et, úgy, hogy semmi, ismétlem SEMMI hasznára nem volt a csapatnak, akkor JT-nek sokkal többet kéne. Ugyanerre a megállapításra jutok akkor is, ha RLC fizetésével hasonlítom össze, elvileg ő is 50-et kap. Öregség ide, kevesebb meccs oda, a Kapitányunkról van szó, hozzá ez méltatlan. Remélem a klub nem alázza meg.

   • myheartisblue

    Sok forrás lehozta, szerintem ez a kőkemény és szomorú igazság. A klub taktikája az volt, hogy egy nevetséges szerződéssel akarták JT rábírni, hogy nemet mondjon, hogy a csapat azt mondhassa, hogy ő márpedig letette a szerződést. De JT alább adott, megmutatva a klubnak és a világnak, hogy mennyire fontos számára ez az egyesület. Falcao és ahogy őt és másokat kezelünk pénzügyileg a Chelsea szégyene, ámbár úgy gondolom h. Falcao Mourinho butasága és sara.

  • Endy919

   Fizetés csökkentés -OK , Zouma elsőbbséget élvez-OK . De hogy ki az az elvetemült vadállat , aki jövőre Cahillnek valami komolyabb szerepet hagyna a csapatnál azt nem tudom.

   Vidal – OK.

  • kasata91

   Előre papírra vetni hogy ki élvez elsőbbséget? Ennek mi értelme?
   Ha GC és KZ (vagy akárki) jobb teljesítményt nyújt, akkor egyértelmű hogy előrébb vannak és az edző őket preferálja, de ezt nyilván JT is látja és megérti, és keményebben dolgozik majd.
   De ha valamelyik védő gyengébb periódusban van, JT meg szárnyal edzésen és küzd, akkor a szerződés miatt Conte nem teheti be?

   Lassan kezdem azt feltételezni, hogy Conte már a first team coach státuszt sem éri, el ha nem állíthatja össze a kezdőt a saját kénye-kedve szerint, hanem szerződésben kell kikötni a játékperceket.

   • Sandic

    Szerintem JT már nem fog szárnyalni sehol sem. Ha Cahill és Zouma egészséges lesz, akkor kb. annyit fog játszani, mint Djilo és Miazga összesen. Esetleg időhúzó cserének be lesz küldve, hogy növekedjen a meccsszáma.
    Kíváncsi leszek egyébként, hogy így fogunk-e középső védőt igazolni. Ott van ugye Terry, Zouma, Cahill, Djilobodji, Miazga és Hector is. (Mondjuk ebből jó, ha két játékos minőséginek számít). Sok értelme nem lenne megtartani a Djilo, Hector, Miazga hármast, de eladni is furcsa lenne őket, mivel hárman együtt még 10 meccset sem játszottak nálunk….

 • Rammschein

  A vége szövegről, mint hobbi fotós az jutott eszembe…hogy Nikon vagyok… Sry. de a szlogenjuk belement a fejembe, és a megfogalmazás is ilyen volt. :DDDDD

  Igen, azért én is szidtam a srácokat és a csapatot rendesen, de én úgy gondolom, hogy ha finoman is de a teljesítményükkel kb. feljogosítottak erre, már ha lehet így fogalmazni.

  Viszont úgy vagyok vele, hogy felejtsük el ezt a kínkeservet, aztán nyáron lehet az EB-n “szidni” 😛 a magyar válogatottat meg a mieinket, akik reméljük az idei nyarat nem lazsálják el, hogy aztán Conte felépítse a “sz-rból” a várat, mint a Juvéval is már megtette. 🙂

 • lamps8

  RLC, Baker összjáték, utóbbi góljával vezetnek az angolok.

 • Milyen a szláv karnevál?:D

 • myheartisblue

  Hattalmas videó az évfordulóra!

  https://player

  • Sir Idemitirjak

   Nagyon komoly az a galamb a kezében! 😀

  • Barcsak ujra atelhetnenk ezt

   • én nem szeretném, hogy újra 2012 legyen 😉

    • Én igen, mert 4 evvel fiatalabb lennek 😀 Valamint szolnek Josenak a PL cim utan, h ne engedje a sracokat nyaralgatni nagyon, hivja ossze oket edzotaborozni ideny elott, ne legyen pocs Carneiroval az ev elejen stb. 😀

     • Sandic

      Ja, aztán hallgatna is rád….

      • gorkaf78

       Pedig már épp elképzeltem a helyzetet: megjelenik Josénál Danny és ezt mondja: José, áj em a tájm traveller from Hungari, end áj vant to told to jou, dhat dont bi a big dik vit Eva, bekóz Abra vill kik jóur ess…:D

       • hát pont így képzeltem, sztem menne a dolog, nem értem Sandic negatív hozzáállását…
        xDD

     • Endy919

      Óóó . José lenne az utolsó dolog ami az eszembe jutna.

    • Endy919

     Szintén . Sok mindent csinálnék máshogy 🙁

 • kasata91

  Ne csak a saját szezonunkon nevessünk

  • passes backwards – PL rank 1st
   Megvan, kinek adjuk el Mikelt 😀

   • Endy919

    Pedig már az övék volt 😀

   • gorkaf78

    Na, én is lájkoltam a hsz-ed, hogy kiegyenlítsd a ‘Lájkversenyünket’ az én lenti hozzászólásommal. 😀

  • emazohun

   9718 oldalfasz

  • Sandic

   Hogy a francba végeztek ezek ennyivel előttünk?

   • 7-tel többször győztek 😉 És, a csutkaszar védelmük ellenére a legkevesebb gólt kapták (holtversenyben a Spurs-szel).

 • kasata91

  Az hogy lehet hogy a neten már 4 napja párhuzamosan jelennek meg a Cesc a medence parton nyaral és a Hazard edzőtáborozik a belgákkal fotok? A spanyolok nem készülnek az EBre?

  • Hazardot már nem merték elengedni még egyszer 🙂 (ami amúgy lehet nem vicc – láttuk, mi volt)

 • Rodgers > Celtic
  Mazzarri > Watford

  Fura, hogy BR hova ment, nem maradt a PL-ben. Mint ahogy az is, hogy a Watford edzőt vált. Igaz, hogy a végén nagyon kiengedtek, de ha a cP megtartja bárgyút…

  • Endy919

   Azért Mazzarri elég komoly név a Watfordnak.

  • Gabor1092

   Úgy tudom a Watford korábbi edzője azért mondott le, mert a vezetőség és az ő tervei különböztek, ezért inkább felmondott.

 • myheartisblue

  [OFF] Amúgy a hétköznaPICSAlódásokkal (zenekar) hogy álltok, ismeritek őket?

  • Endy919

   fogalmam nincs , higy kik azok.

   • myheartisblue

    Egy pécsi punk-rock zenekar, nekem is véletlenül akadt meg a szemem a frontemberükön, egy bizonyos Ferin…

  • bilala

   punkkorszak kozepette tobb koncertjukon is volt szerencsem megfordulni. az egyik utan egyik reszeg haverom meg a gitarjukat is lenyuta de az este vegen azert csak visszakerult hozzajuk. nehany szamuknak jopofa a szovege, de zeneileg mar eleg nehez ertekelni oket 🙂

 • Blue One

  LvG: For the fans, for the club… and for me

  :DDDDDDDDDDD

 • myheartisblue

  Ettől zeng a sajtó bbc, telegraph,goal stb. Elég valószínű,hogy leül az MU padjára. Belinkelem, csak hogy szokja a szemetek.

  • Blue One

   Ezzel az is eldőlt, hogy Ibra is odamegy.

 • Blue One

  Ahogy, arra számítani lehetett…

  http://www.bbc.com/sport/football/36351371

  • gorkaf78

   Áruló.

   • myheartisblue

    Kíváncsi vagyok hha Endy sárig lehordta Lampardot a Citehbe igazolásért, erre mit ír majd…

    Árulózni pedig nem tudom érdemes-e, miután felállítottuk Őt a padról…a harag fűti portugált. Ha bekövetkezik a kinevezése, óriási nagy szócsatáknak leszünk tanúi a sajtótájékoztatókon.

    • gorkaf78

     Ezzel nem a klubot, hanem a szurkolókat árulja el, akik szeretik őt… Hányszor lenyilatkozta, hogy neki Angliában csak a Chelsea számít, és hogy imádja a klubot…

     Na most tessék akkor belinkelni azt a videót, hogy ünnepel, és vezényel a szurkolóknak, és közben üti a Chelsea címert…

     • Blue One

      A szurkolók nagy része szerintem most is szereti… Ha jól emlékszem ő akarta rábeszélni Abra-t, hogy beszéljen a csapattal, amire nem volt hajlandó… Ha jól emlékszem ő mondta azt, hogy egyik másik klub sem kell neki, csak a CFC…Ha jól emlékszem ő mondta azt, hogy ő innen NEM fog elmenni, csak HA KIRÚGJÁK.

      Innentől kezdve nincs miről beszélni…

      • gorkaf78

       Ez nem így van. Ha igazán szeretsz valamit/valakit, akkor ahhoz érzelmileg kötődsz, akkor is, ha bármilyen okból megszakad ez a kötelék. Az igazán nagy formátumú edzők/játékosok sosem akartak szeretett klubjuk ellen dolgozni. El tudtad volna pl. SAF-t képzelni nálunk? Vagy mondjuk Cruyff-ot a Realnál?

       Szerintem ez a tipikus zsoldos magatartás.

       • Blue One

        Szerintem meg nem. A PL a világ legjobb bajnoksága, ebben azt hiszem egyetértünk. Mourinho a legjobb edzők között van, szerintem a legjobb. Mindenki a PL-ben akar edző lenni. Vannak edzők, akiknek ez a megfelelő szint, Mourinho márpedig ilyen. Miért várod el, hogy a maradék 20-30 éves menedzseri pályafutása során messzire elkerülje Angliát? Menjen vissza a Real-hoz? Vagy térjen vissza az unaloműző Seria A-ba? Ezt nem várhatja el senki tőle…

        • gorkaf78

         Rendben, legyen igazad. De ebben az esetben, mi Chelsea-szurkolók, vegyük le a portugált a Panteonból. Ne állítsuk azt, hogy ő a Chelsea-nél egy isten, egy megváltó volt. Nem ő a ‘Special One’ mert aki átmegy a riválishoz, az nem érdemli meg ezt a jelzőt többé. Szedjék csak le a molinókat a Bridge-n, már nem valók oda…

         • Blue One

          Nem kell levenni, mert ő mindig is közölünk való. Nem önszántából ment oda, kirúgták innen. Csak ismételni tudom magam, hogy nem várhatjuk el, hogy Anglián kívül vezekeljen.

          • gorkaf78

           Ez azért vicces, akkor a MU-nál is kiteszik majd az ‘egy közülünk’ molinót? Talán még lesz közös Mourinho dal is a MU szurkolókkal? Én még ilyet nem hallottam, de egyszer mindent ki kell próbálni…

          • Blue One

           Erre a kérdésre nem tudok válaszolni, majd kiderül. Közös dal biztos nem lesz, de ezt nyilván te is tudod… Molinó biztos lesz, az is biztos, hogy rossz lesz látni. De ettől Mou múltja még nem törölhető ki, nem felejthetjük el, hogy mit tett a szeretett klubjáért.

     • McDennis

      Ez mind így van, amit akkor lenyilatkozott. Én hiszek benne és többször is bebizonyította, hogy neki a Chelsea a szíve csücske.

      Ami ősszel történt azért a komplett csapat a felelős Kezdve Mourinhotól Abramovicson át a játékosokig. Valaki jobban valaki kevésbé. Mégis ki lett “meghurcolva” csupán? Mourinho. Urambocsánat neki is vannak érzései és ahogy a csapat elbánt vele, azok után teljesen normálisan érezheti úgy, hogy ő most visszavág és megmutatja hogy kár volt kirúgni egy rakat elkényeztetett, lelketlen, formán kívüli játékos miatt. Mert láthattuk, a csapat pont ugyanolyan szar volt Mourinho távozása után mint előtte. Annyi hogy akik részt vettek a megbuktatásában jobban odatették magukat, de ez még így is az értékelhetetlen kategória.

      • gorkaf78

       Ide is:

       Ha igazán szeretsz valamit/valakit, akkor ahhoz érzelmileg kötődsz, akkor is, ha bármilyen okból megszakad ez a kötelék. Az igazán nagy formátumú edzők/játékosok sosem akartak szeretett klubjuk ellen dolgozni. El tudtad volna pl. SAF-t képzelni nálunk? Vagy mondjuk Cruyff-ot a Realnál?

       Szerintem ez a tipikus zsoldos magatartás.

       • McDennis

        Szerintem meg ez egy egoista magatartása. Mourinho pedig az, annak a játékra levetített minden pozitívumával és negatívumával együtt. Engem nem lepett meg, hogy kinevezték. Tudtam, hogy ezt nem hagyja annyiban. Személy szerint én meg tudom érteni..

        • gorkaf78

         “Tudtam, hogy ezt nem hagyja annyiban.” Igen, igazad van. Ilyenek a piti, bosszúálló típusú emberek…

         • McDennis

          Ha itt tartunk, mivan azokkal a piti bosszúálló játékosokkal akik megbuktatták?

          • Endy919

           És szerinted miért buktatták meg ?

           Nem azért , mert elviselhetetlen volt a viselkedése velük ?

          • McDennis

           Ha meg szerinted olyan volt a viselkedése akkor örülnöd kellene, hogy most egy riválisnál rombolja le az öltözőt nem?

          • Endy919

           Nem nagyon tud érdekelni a riválisok öltözője és a hangulat benne .

           Én csak a Chelseavel törődök .

          • gorkaf78

           Nem érted azt, amit mondani akarok. Itt magasztosabb dolgoknak kellene lenni a háttérben, egy klub több dologból áll, mint játékosok, edzők, tulajdonosok, szurkolók. Kicsit olyan, mint egy vallás. Az ember pedig nem cseréli a ‘vallás’-át külső tényezők hatására. Te, mint szurkoló, nem leszel holnaptól MU drukker, nem?

           De hagyjuk, ha nem érted, amit mondani akarok, akkor felesleges a vita…

          • Blue One

           Helyén való amit írsz, annyi különbséggel, hogy ha nem edzőkről, hanem játékosokról beszélünk.

           Pont a mai világban kár hitvallásról beszélni, ez kőkemény üzlet.

           JT nem ment volna PL csapatba, mint ahogy Essien se tette. Totti se fog elmenni más olasz csapathoz. De ők játékosok és JT és Totti két évtizedet volt a csapatánál.

          • McDennis

           Értem én. Erre annyit tudok mondani, hogy nem volt ideje kialakulnia benne ennek a “vallásnak”, pedig szerintem most meg is volt a motivációja, hogy itt maradjon hosszú évekig, nem úgy mint első regnálásakor.

        • Blue One

         Lehet, hogy egy kis bizonyítási vágy van benne ( kibe nem lenne…), de biztos, hogy nem ez volt az elsődleges szempontja.

         • McDennis

          Nem ez volt. Sokan szerintem itt olvasták Patrick Barclay Mourinho-s könyvét. Abban van róla szó, hogy régóta szeretett volna MU menedzser lenni. Most ez kapóra jött és biztos vagyok benne ,hogy sokadik érvként ott volt az agyában az őszi megbuktatása is, amiért revansot vehet.

          • Blue One

           Az elsődleges célja az volt, hogy Angliában dolgozhasson, mert imádja az országot és a kultúrát. Arról nem beszélve, hogy bejárta már a világot és szeretett volna itt ragadni. Egy olyan bajnokságban, ahol nagy a verseny, amit ő nagyon szeret. Ehhez jön az is hozzá, hogy a családját sem akarta elköltöztetni, nagyon szeretnek ott élni. Bár nem olvastam a könyvet, de SAF miatt vonzó lehet számára a klub, azok után, hogy kirúgták. (Mert ugye előtte nemet mondott rá!). Mindezek hatására mondott igent, nah meg egy kis bizonyítási vágy is lehet benne, amit szerintem nem lehet felróni neki.

       • Blue One

        El tudtad volna képzelni, hogy az általad említett két embert a klubja megalázza, kirúgja?

        • gorkaf78

         Ha kirúgták volna mondjuk SAF-t szerinted hozzánk jött volna? Vagy elmegy a Manchester Cityhez? Vagy az Arsenalhoz?

         • Blue One

          A kérdésem pont arra akar rávilágítani, hogy velük ez nem történt meg, innentől kezdve fölösleges bármiről is beszélni. Ettől függetlenül feltehetően SAF nem jött volna el, de hozzáteszem , hogy ő sokkal több ideig volt ott menedzser, mint Mou nálnuk. Mou volt a mi SAF-unk, ha nem rúgjuk ki évtizedeket tölthetett volna itt.

         • Blue One

          Jah és még valami. Anno SAF Mou-t akarta utódjaként, de mondtam, hogy nem, mert idejön. Ennyit a lojalitásról…

   • Blue One

    Következő nagy téma lesz ez. Akármennyire is rossz lesz látni Mourinhot vörösben, valahogy nem tudok rá haragudni. Mi küldtük el, mi bántuk vele el szemét módon, vállalni kell a következményeket. Mondta korábban is, hogy nem akar elmenni Angliából. Ez akkor felesleges bebiztosításnak is tűnhetett, legalábbis nekem volt egy olyan érzésem, hogy csak ezért mondja. Ma ez valósággá válik.

    Bejárta az egész világot, itt szeret dolgozni. Miért várja el bárki is tőle, hogy ezért most n álljon munkába vagy menjen el a silány Seria A-ba stb.

   • Blue One

    “When someone joins a rival. The love story is over.”

    – Jose Mourinho in 2014.

    Mourinho-val akkor egyetértesz 🙂

    Cech óta tudom, hogy a kék mez csodát tesz. Segít elfogadni addig nem kedvelt játékosokat és legendának titulált játékost is közönyössé tud tenni. Valószínűleg ez lesz Mou-val is, hogy nagyon furán fog állni a mu-s cucc, de árulónak azért nem nevezném.

 • Blue One

  21st May 2008: United beat Chelsea in the Champions League Final.

  21st May 2016: Jose Mourinho joins Manchester United.

  Nem a mi napunk.

 • Blue One

  Érdekes ez a Mou hír időzítése. Sejthető volt, hogy ez lesz, de hogy minden hiteles forrás pont most hozza le, az biztos nem véletlen.

 • Endy919

  Nagyon nagyon kezdek kiábrádulni ebből a sportból. Azokról akiket istenként tiszteltem és bálványoztam , sorra derül ki , hogy gerinctelen alakok.

  • Sandic

   Pl. Villas Boas? 😀
   Amúgy nem róhatja fel neki senki, hogy a MU-hoz ment, ő maradt volna, de kirúgták. A karrier az első, nem pedig az, hogy a korábbi szurkolóid mit várnak el tőled…

  • Rammschein

   ez nem csak itt igaz… egyre többet derülnek ki a bundák, a csalások mindenhol, a gerinctelen húzások… ilyen (lett) az élet…

 • Lavid Duiz

  Számomra izgalmas ez a hír (José – MU). Itt lesz a PL-ben Guardiola is. Á, már most tűkön ülök. 🙂

  • Blue One

   Az viszont tényleg izgi lesz. 🙂 Remélem Mou jól elveri majd a kopaszt, ez mégis csak Anglia. 😀 TV-s pénzek eddig is dőltek, de ha ez így megy tovább, akkor valami brutális lesz a PL. Best league, no doubt.

   • Endy919

    A sok TV-s pénz teszi tönkre a ligát. Az lehet , hogy látványos liga , de a TV-s pénzeknek hála annyira felerősödtek a kis csapatok , hogy a nagy csapatok minden erejét felemészti a harc a bajnoki címért , így esélyük nincs a nemzetközi porondom bármiféle sikert is elérni .

    Itt nincsennek olyan meccsek , mint például a LaLigában vagy a Bundesben , hogy a giga csapatok probléma nélkül rápihenjenek a BL-re . Itt ha kiengedsz , még egy Sunderland is elharapja a torkodat.

    • Lavid Duiz

     Hát igen. Van benne valami, amit írsz.

    • Ez igaz, de azzal nem feltetlen ertek egyet, hogy ez baj. Jobb egy olyan sotlan lika, mint a spanyol vagy nemet, francia?

     • Endy919

      Nem jobb . Írtam is , hogy nagyon látványos a PL , csak ott a hátránya , hogy esélytelenek az angol csapatok sikereket elérni európában. Valjuk be őszintén , hogy egy angol csapat sem ér a Real,Barca,Bayern trió bókájáig sem és az Atleti , Juve duó is kezd más szintet képviselni.

    • ez butaság. Nem csak vereség nélkül lehet bajnoki címet nyerni még a PL-ben sem. Angliában több a kupa is, mégsem siránkozott senki, hogy jajj, nemááá. Nem hallottam a Chelsea részéről sem sosem, hogy beáldozzuk, netán a fiataloknak adjuk a ligakukát, hogy több időnk legyen a BL-re.

     Egyedül az FA-nek kellene kicsit elgondolkodni azon, hogy a BL fordulókban úgy alakítsa a bajnoki programot, hogy az a BL-ben résztvevő csapatokat segítse.

     De nézd meg a tényleg aránytalan laligalit. A bárka alig veszített pontot. Viszont nem csak a top4 csapatok ellen tette azt. Ott volt a Celta Vigo, a Sociedad, az Espanyol, a Depor… A Realnál is ott a Betis, a Malaga… és most tök mind1, hogy a Malaga végül hetedik lett, az általad példának hozott Sunderland meg majdnem kiesett, mert a különbség ugyanaz.. a Real 90, a Malaga meg még csak 50 pontot sem szerzett..

     • Endy919

      De itt nem feltétlenül a pontvesztésre célzok .
      Nyerni is lehet úgy egy kis csapat ellen , hogy az kivegyen az adott csapatból egy jó adag energiát . Meg itt a mentalitás is más . Spanyol honban ha vezet egy csapat 2:0ra , nagyon ritka , hogy a vesztésre álló fél még küzdjön , nem úgy mint itt , hogy kiengedsz 10-15 percre és kaptál kettőt .(Mi ebben jók vagyunk) És kezdődik a meccs előröl.

      • nem nézek más ligás meccset, így ezt látatlanan elfogadom érvként, de ettől még tartom, hogy az angol csapatok nem csak ezért szenvednek hátrányt a nemzetközi porondon, és messze nem csak ezért képtelenek nyerni. Ez egy jó magyarázat utólag, de ennyi.

    • Rammschein

     Pont ezért sz-r számomra a spanyol bajnokság… van a 3 TOP, mögöttük meg szórakoznak egymással a többiek, illetve az európai kupákban… ha nem annak a 3-nak szurkolsz azért túl sok örömöd nem lehet a bajnokságban. 😀 A német ligában ez kevésbé érvényesül, ott egyedül a München-t kéne már lefogni…

     Na itt meg aztán semennyire nem érvényesül ez… lásd a sehonnan jött Leicester
     lett a bajnok, és a TOP10 is rohadt szoros… nem az, hogy garantált, hogy melyik 1 vagy 3 csapat lesz a bajnok…talán ezért sikeresek ők a BL-ben… mert tudnak pihenni, mi meg az erős bajnokságban nem, de ez elég szar kifogás nem? 😀

     • ez azért nem igaz, nincs top3. TOP2 van, meg időnként oda lehet csapni 1-2 másik csapatot. Most az Atleti van ott, korábban sokáig a Sevilla-Valencia páros volt, sőt egy ideig ott ténfergett az EL környékén a Villareal is, bár igaz, ezekből a csapatokból max második hely szakadt ki – a matracosok már legalább bajnokok is lettek. Viszont az Atleti is csak 12/13-tól van ott a top3-ban.

 • McDennis

  Egyébként van még olyan naiv rajtam kívül aki hisz Mourinho 3. “eljövetelében”? 😀

  • Blue One

   Röviden: nem.

   Annyit hozzátennék, hogy szerintem eljönne akkor ha nem Abra lenne a tulaj. Mondjuk ezt mondta az első után is, de ezek után tuti nem lesz már, amíg az orosz a góré. Most, hogy elmegy a mu-hoz nincs is értelme erről beszélni, nem lesz aktuális egy ideig (ha egyáltalán az lesz bármikor is.)

  • Endy919

   Nem . Túl nagy hozzá az egója. Ugyanolyan ember mint Ibra , csak edző kiadásban. 2 év múlva nyer egy bajnokságot a MU-val , majd tovább áll.

  • lol

  • soha ne mondd, hogy soha.
   De erre nem tennék fel pénzt. Amíg Abramovics marad a tulaj, szerintem José nem lesz többet Chelsea edző.

 • Most azt hiszem édesebb lesz legyőzni a MU-t, mint valaha.

  • Endy919

   Vigyorogni fogok az biztos . Főleg az interview után , amikor José elmondja , hogy minden bíró ellene van és a győztes gólunkat érő 11es bizony nem volt szabályos.
   Várom.

   • Lavid Duiz

    Vajon fogjuk-e Josét szidni ezért? 🙂 Ki tudja? 🙂

    • Endy919

     Szerintem én csak röhögni fogok tudni rajta.

    • én nem hiszem. Én magam biztos nem. És szvsz a Bridge-en is megkapja ugyanazt, amit Ranieri is.

   • myheartisblue

    Már ha képesek leszünk legyőzni őket… José rangadókon elég jó mutatói. Ellenünk meg biztosan nem akar majd veszíteni…

    • Endy919

     Beáll majd bekkelni szokás szerint és ráhajtanak az Xre .

    • kasata91

     Amennyire ismeri a csapatot JM, annyira lesz új terep Conténak. Már most parázok ha a rangadokra gondolok.

     • Kivancsi vok kiket vesznek a nyaron, de ha vedelmukon nem tudnak erositeni, nagyon nem epithet a bekkelos taktikara:)

      • Gabor1092

       Van pénzük dögivel, láttuk az utóbbi években, és szerintem JM-nek annyit adnak amennyit kér. Próbáljuk meg rásózni Falcaot meg Djilobodjit 😀

       • Endy919

        Falcao nem a miénk hálistennek.

        • Gabor1092

         tudom, de hátha megint megpróbálja visszahozni a formáját 😀

  • és nehezebb is.

   • LVG-a idoknek biztosan nehezebb lesz, SAF erwhoz kepest stem nem. Tovabb ott sem fog maradni sokkal, mint a realnal amugysem..

    • ezt majd fordítsd le a mi nyelvünkre is 🙂

     • nem ertek ezekhez a modern telefonokhoz 😀
      Idoknek=Időknél
      Erwhoz= Érához
      Stem=Szerintem

 • Endy919

  Ha már így alakult , Oscar-Mata csere ?

  • myheartisblue

   ´franctudja. Mata-ra sokan panaszkodnak, hogy körülményes és lassú illetve 29 éves lesz. Más valakire inkább.

   • kasata91

    Csatlakozom. Valahogy Matában nem érzem (az idén látott pár MU meccs) alapján azt a pengeséget és sebességet ami kiemelné őt akár csak ebből a vérszegény támadó játékból amit a united művel.
    Hiába csupa szív és alázatos játékos, már nem tudom még a jelenlegi romokban heverő gépezetben sem elképzelni.

    • Sandic

     Sokan Fabregasból sem nézték ki, aztán mégis fontos láncszem a gépezetben.

   • Sandic

    Szinte még gyerek volt mikor hozzánk került…. Na jó nem, de nem hittem volna, hogy már 29 lesz. ő sem futotta be azt a karriert amire számítani lehetett nála az első idénye után amit nálunk művelt.

    • Sir Idemitirjak

     Második szezonja 19 gól és 35 gólpassz volt 🙂 Nem futotta be a karriert inkább a balszerencsének köszönhette, mert José egy ilyen szezon után simán kidobta, mert nem védekezett egész meccsen és nem szántotta fel a pályát hátul. MUnál meg az LVG teljesen nem működő hátul tartjuk a labdát azt csak lesz valami taktikájában, a többi támadóbb játékossal együtt kuka szezont futhatott csak. Most meg itt van 29 évesen és megint kereshet új csapatot, igaz szerintem a Barcelonában vagy Bayernben még simán van benne egy nagy dobás, igaz már mostanra is MINDENT megnyert

     • Sandic

      Kivéve a PL-t, az még hiányzik neki is…

 • Gabor1092

  Na reméljük így leszáll rólunk az FA 😀
  Viccet félretéve nem lesz egyszerű dolga Mou-nak. A védelem szerintem pocsék, egyedül De Gea-nak köszönhető a kevés kapott gól, illetve van még bőven befoltozandó lyuk a MU keretében. Ibra szerintem oda megy, így valószínűleg kiszállnak a Lukakuért folyó versenyből, ami nekünk jól jöhet, bár nem tudom hogy tényleg akarjuk-e.
  Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem marha jó lesz a következő szezon, MU-Mou, City-Pep, Pool-Klopp, és Chelsea-Conte, valamint talán a csirkék is bele tudnak szólni, és akkor még a kisebb csapatokról nem is szólva, mint pl a WHU, Soton. Talán a nagy csapatok közül nekünk nincs egyedül nemzetközi szereplés, ami megkönnyítheti a helyzetünket a bajnokságért folyó harcban, ha Conte képes a saját képére formálni a keretet és a taktikát a rövid idő ellenére is. Viszont az Arsenal-Tottenham hármas előnnyel indul, nekik nem kellenek nagy változtatások, talán csak az ágyúsoknál, csak apró csiszolások, van egy összeszokott keretük.

  • Endy919

   A napokban nyilatkozta Ibra , hogy megkereste a MU , de ő csütörtökön nem focizik. :))

   • Gabor1092

    ó, erről lemaradtam 🙂
    Hát akkor nem tudom Anglián belül hová mehetne.
    Arsenalba kell még befejező csatár, talán oda, bár kérdés hogy jönne ki Wengerrel, City kilőve Pep miatt, esetleg mi, bár nálunk nem hiszem hogy sok játékpercet kapna, illetve BL nélkül szerintem esélytelen

    • Endy919

     Szerintem USA lesz belőle . Több helyen írták már.

   • Hahahahaha akkor johet hozzank, mi csutortokon (SE) focizunk

  • “Viszont az Arsenal-Tottenham hármas előnnyel indul”
   Hármas? :)))

   Az Arsenaltól ezek után pláne nem kéne tartani senkinek sem, amíg ki nem rakják Wenger apót. Ha ebben az idényben nem voltak képesek bajnokok lenni, mint ahogy nem voltak, ezzel a felállással sosem lesznek azok.

   • Gabor1092

    Jól van na, nem tudom kit akartam harmadiknak 🙂

    Szerintem ha szereznek egy megfelelő befejező csatárt, és 1-2 komolyabb igazolás, akkor simán meg van az esélyük még Wengerrel is. Bár tény hogy az öreg nem arról híres hogy szeret költekezni.

    • nem az öreg, hanem az ágyúsok.

     Egyszerűen eddig sem lehetett komolyan venni őket, de a szezonban tarolniuk kellett volna, ehhez képest a második hely is alig és épphogy jött össze, egy olyan szezonban, ahol simán nyerniük kellett volna, egy Leicester futott be előttük, 10 pont fórral, arról nem is beszélve, hogy akárki is akárhányan is végeznek előttük, 71 kibaszott pontra voltak képesek a 114-ből.

   • Sandic

    Az Arsenal kezd jó csapat lenni, most leigazolták németből ezt Xhaka gyereket is. Ha találnának egy értelmes csatárt a francia helyett és egy jó védőt(na meg mondjuk Sánchez is maradna náluk), akkor simán bajnok esélyesek lennének ők is.

    • Endy919

     “Ha találnának egy értelmes csatárt a francia helyett”
     -stabilan 20 gólos csatár , náluk nem azon a poszton van a baj. A keretük az éven sem volt rossz , ott a vén pedofilt kell kivágni , mert ő a fék.
     Xhaka meg nem rossz középpályás , csak ritka nagy favágó.

     • így van, (amióta nem kell a francia általános iskolák felső osztályából mazsolázgatni, főleg), nem a kerettel van a gond, hanem Wengivel és a teamjével. Főleg az erőnléti résszel. Az Arsenal sokkal-sokkal többet érne el, 10 éve akármelyik szezonban, ha a keret 40-70%-a nem dőlne ki vagy fél szezonra, vagy havonta 2 hétre.

     • Sandic

      Azért ő nincs egy szinten Agüero-val vagy egy jó Costával. Kis csapatok ellen megy neki a játék, de az igazán komoly meccseken általában el van tűnve. Már egy Ibra is rohadt sokat lendítene rajtuk.
      Wenger meg mégiscsak nyert már bajnokságot ráadásul veretlenül egy jóféle Henry-val, na egy hasonló szintű csatár kellene nekik most is.

  • emazohun

   A Tottenhamet én jövőre az egyik fő bajnokesélyesnek tartom
   Klopp Poolja is összeállhat jövőre,ráadásul ha jól emlékszem,nem is lesz EL nekik
   Soha ennyi esélyes csapat nem volt a top4-ért,kíváncsian várom a következő szezont

   • adom. A Spurs jelenleg talán a leginkább bajnokesélyes – sajnálatos módon. Remélem meg is rogyasztja a lábakat ez a teher.

    “Soha ennyi esélyes csapat nem volt a top4-ért”
    Ezt kibővíteném a top10-re. Idén (a szezonban) is láttuk, hogy egy Watford v CP is milyen menetekre képes, nem beszélve a Soton-WHU, stb megerősödéséről. Jó buli lesz. Remélem mi jobban élvezzük majd, mint a most lezárultat 🙂

 • A MU játéka és stílusa fekszik Josénak, viszont nagyon régóta volt ennyire hitvány kerete, mint most, kíváncsi vagyok, mire mennek egymással. Ez a ManU-JM frigy elég jónak néz ki az ördögösök szempontjából, és Joséban simán benne van, hogy 2 éven belül pár jó igazolással ebből a csapatból is bajnokot csinál. De azért ott van a ‘de’, mert azt is el tudom képzelni, hogy nem vállnak be / nem tudnak hozni jó igazolásokat, és megmarad a MU ugyanezen a szinten, ahová mojzival és lajossal jutott.

  • Endy919

   Én biztosra veszem , hogy nyer velük bajnoki címet , de abban is biztos vagyok , hogy nem ő lesz a MU új SAF-ja . Ez is egy rövid házasság lesz , ami szerintem 3 nagyon max 4 év múlva véget ér.

   • hát, ha már itt tartunk, amíg a foci gyökeresen meg nem változik, addig itt már soha, senki nem lesz a “MU SAF-ja”. Azokat az edzőket is vadászni kell lassan a top bajnokságokban, akik legalább 5 évet képesek lehúzni egy székben, legyen szó kis v nagy csapatokról. Szóval ezzel nem mondtál nagyot 🙂

  • myheartisblue

   JM megmutatja majd, hogy mit rontottak el a CFC-nél, hogy nem bíztak benne. És ehhez a lehető legnagyobb motivációja párosul majd.

   • Endy919

    Nagy akarásnak nehogy nyögés legyen a vége.

  • Melyik MU stilusra gondolsz? SAFera vagy A stilustalan LVGre? Nem sok kozos van bennuk.

   Ezen tul Jose sosem ihazodik a csapat stilusahoz, hanem maga stilusat erolteti ra. Meg a realbol is vedekezos kontras Intert/Chelseat faragott

  • Lavid Duiz

   Lesz ott 2, legfeljebb 3 jó éve, aztán ott is csomagolhat. 🙁 José, sajnos, nálam csak egy 2-3 szezonos mánáger, annak ellenére, hogy egy nagy fazonnak tartom.

 • Gabor1092

  Na közben a coriere dello Sport szerint 42 millió eurót ajánlottunk Nainggolanért, illetve Charly Musondat. Mivel az olasz nyelv nem az erősségem, így nem tudom hogy kölcsön vagy végleges lenne, de nem örülnék neki ha odaadnánk az egyik nagy tehetségünket. Lehet jobb lenne Musondat Betisben hagyni még 1-2 szezont, ott legalább folyamatosan játszana, míg Romában nem hiszem hogy sok esélyt kapna.

  • myheartisblue

   A minap a Real Betis igazgatója elmondta, hogy mennyire nyilvánvaló, hogy a Chelsea értékeli és megvédi a Musonda-t mint tehetségét, mert nagy-nagy potenciál van benne, ezért kétlem, hogy végleg megvállnánk tőle:

   “He is a player for a top team and Chelsea will protect his talent.”

   “An option to buy him could be too expensive for us and will be impossible to pay it. These clubs buy and invest in talented players.”

  • “Può arrivare in prestito con diritto di riscatto.” Kölcsön csak szerencsére.

   • Gabor1092

    köszönöm, bár szerintem akkor is jobb lenne neki a Betis, ahol stabil kezdő

    • Igen egyelőre ott jól megy neki viszonylag. Ha a Romaban vizont kapna lehetőséget, mondjuk Salah helyett, akkor rohadt jól járnák, az igazi ugrás lenne neki, és fejlődhetne.

     • Gabor1092

      bár nem nézek olasz focit, de szerintem Salah helye kb a legbiztosabb a széleken, mondjuk Salah ha jól tudom jobb oldalon játszik, míg Musonda a balon, arra pedig ott van El Shaarawy, aki kezd megint magára találni. Azt meg ugye lehetetlenség tudni hogy mennyi esélyt kapna ott mellettük.

      • Salah a mi játékosunk, kölcsönben van ott. Conte vlaszeg vagy visszahozza vagy eladja. Ha eladjuk a Romanak nem lesz pénze rá ergo Salah biztosan nem lesz már jövőre Roma játékos.

       • Gabor1092

        Tudtommal már tavaly megvették, volt is belőle vita belőle de a részletekre nem emlékszem

        • Ez biztos? 😮 Én total abban voltam, hogy csak kölcsönben van ott…

         • Rammschein

          Én is, de ezek szerint nem… bár azért Salahnak itt nem igazán ment, de nem is kapott emlékeim szerint oly sok lehetőséget…

        • Nah ez nagyon érdekes. Van ahol azt írják 100% Roma player, de a cfc.com-on ez van: http://www.chelseafc.com/teams/on-loan-players/mohamed-salah.html

         • pont akartam linkelni. Hivatalosan még a mi játékosunk, és kölcsönben van, de úgy tudom, hogy a Roma már lehívta az opciós vásárlási jogot, és 2016.jólius 1-től a Roma játékosa lesz, méghozzá 2019 nyaráig. A vita pont ebből volt, hogy nem azonnal vették meg az olaszok, hanem először csak kölcsön, opciós joggal.

 • Vajon Mata-t megint elküldi??? na erre nagyon kivancsi leszek, mit fog alkotni szerencsétlennel…

  • annyira kevés jó támadója van a MU-nak most, hogy szerintem nem. Nem gondolom, hogy 3-4 játékost tudnak igazolni előre, főleg, hogy a védelmet kell elsősorban megerősíteni.

   • És ráadásul az egyik legjobb kp-juk, szóval a józan ész ezt diktálja, na de Joseról beszélünk 🙂

    • hát, ha Mikelt le tudja akasztani, akkor Mata már csomagolhat is 😀

     • Rammschein

      Én Matát szívesen venném, bántam is, hogy elkerült innen… szerintem hasznunkra válhatna… de nem hiszem ennek ellenére, hogy Mou nem építené be, mert elég fura keretet örököl… ha csak fél év után le nem lép majd télen, mert megutálják egymást annyira. 🙂 vagy mi.

 • Blue One
 • Rammschein

  Most olvasom, hogy felrobban a blog, hogy Mou a MU-hoz megy…
  nem is tudom, ez miért lepett meg bárkit… nagy klub, angol klub… Mou sem adná alább… hát kíváncsi leszek rá, mit tud alkotni… bár jövőre elvileg ugye ne várjunk semmit, mert a 2. évében indul be mindig. 😀

  A másik, én nem értem, mit kell árulózni meg szidni… TOP manager annak ellenére, hogy velünk lebőgött… nyilván nem fog valami noname random csapathoz szegődni… LVG kapóra jött neki…
  Már csak azért sem, ahogy néha mi az edzőkkel bántunk, vagyis nem mi… a playerek, a board, Abra…
  + attól még szép emlékek fűznek hozzá, ha nem is mind az, én őt sem tudnám szidni, mint ahogy egyik legendánkat sem, kössenek ki bárhol is…

  Mondjuk a FA tényleg leszállhat rólunk, rá a MU-ra…. 😛
  Conténak nem lesz egyszerű dolga… Mou MU-val, Klopp a Pool-al…Guardiola a Cityvel… (tényleg Mou-Guardiola párharc vicces lesz…) és akkor ott vannak a csirkék meg Wenger bagázsa… és még a sok erős “kicsapat”… a Leicester ha nem is tudja tartani magát, de számolni kell velük…szal kurva erős bajnokság lesz.

 • Blue One
 • Blue One

  Guus Hiddink will remain at Chelsea as an adviser. He confirms it on Fox Sports.

  • Rammschein

   …hát na… tanácsot adni biztos tud majd. 🙂 Azért csak hagyja a nagy dolgokat, arra akire kell: Contéra… 😀 + a boardnak se mondjon sok faszságot, csinálnak azok eleget nélküle is:D

   Biztos szép kis nyugdíjat kap tőlünk azért. 😀

   • Lavid Duiz

    Hát, ha Emenalo-t látja majd el tanácsokkal, akkor biztosan csak jobb lehet majd! 😀

    • Rammschein

     yep. 😀

  • Blue One

   Guus Hiddink will remain at CHELSEA as an adviser, focusing on players’ transition from youth to first team.

   Hiddink says he’d also like to bring the likes of Drogba and Cech in assistant/scout capacity, back to the club after their career is over.

   • Rammschein

    na ez az ötlet viszont tetszik, a Drogbás Ceches… bár ezzel nem ő találná fel a spanyol viaszt… ez lehetne Lamps meg Terry is majd később… remélhetőleg. 🙂

   • az a fura, hogy Edwardsot is ebbe a pozícióba emelték kb. Ez így neki is érdekes lehet, hogy promótálják, aztán meg a nyakába akasztanak egy Hiddinket. Oké, hogy – pláne tekintve, milyen kiterjedt ifi kölcsönhálózatot működtetünk – ez nem feltétlen egyemberes feladat, de vajon tisztázták velük előre, mi lesz? Vagy, majd lesz valahogy?

 • Lavid Duiz

  Még a tegnapi fejtegetéshez: kifelejtettem Klopp-ot. Ő is részese lesz a díszes társaságnak, úgy mint: José, Guardiola. Csak szegény Wengert-t sajnálom! Jajj, dehogyis!! 😀

  • Endy919

   A top kategória lesz a Pep-José duó , nevek alapján a második kategóriába raknám a Klopp-Wenger duót. És a harmadik kategória nálam Conte – Pochettino páros ….aztán nagyobb lemaradásal jön a többi edző.

 • No persze így, hogy épp befértünk a tízbe, bennünket rohadtul nem érint, de azzal, hogy a MU lett az FA-győztes, a Pool viszont végül nem nyert EL-t, hogy is van a nemzetközi indulás?

  • BL: 22 induló neve már ismert a 32-ből.

   Group stage

   ESP: Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid

   ENG: Leicester City, Arsenal, Tottenham

   GER: Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen

   ITA: Juventus, Napoli

   POR: Benfica, Sporting CP

   FRA: Paris Saint-Germain, Lyon

   RUS: CSKA Moskva

   UKR: Dynamo Kyiv

   NED: PSV Eindhoven

   BEL: Club Brugge

   SUI: Basel

   TUR: Beşiktaş

   UEFA Europa League winners: Sevilla (ESP)

   Play-offs (league path)

   Villarreal (ESP), Manchester City (ENG), Borussia Mönchengladbach (GER), Roma (ITA), Porto (POR)

   • Endy919

    Leicester , Arsenal , Spurs,City … nagyon szép , ismét remekül lesz képviselve a PL.

    • Gabor1092

     ki tudja, lehet a Leicester ott is meglepetést okoz 😀
     Viccet félretéve szerintem legmesszebb a City fog jutni, talán egy negyeddöntőt jósolnék neki. Tottenham talán tovább jut a csoportból, Arsenal pedig a szokásos helyen esik ki. Leicester meg tényleg kérdőjel mire lesznek képesen több porondon szerepelni.

     • Endy919

      Nekem az nagy meglepetés lenne , ha Leicester szerezne 3 pontot a csoportban.

      • amíg nem tudni, kiket tudnak megtartani és megszerezni, ez bátor, de minimum felesleges találgatás. Gyanítom nem a PL címvédésre hajtanak, így koncentrálhatnak majd a BL-re, és ha összejön nekik egy Brugge, Sporting, stb csoport, ott azért bármi lehet. Másrészt ha nyernek egy halálcsoportot a Bayernnel, Napolival, Sevillaval, akkor még a 2 pont is necces, pláne, ha a Vardy-Mahrez-Kanté trió máshol kezdi a szezont 🙂

      • Hát akkor keményen meg fogsz lepődni 🙂

 • Blue One

  Most, hogy M(o)u ‘done’ deal lett így ők is nagyon esélyesek lettek egy Top 4-es helyezésre. LvG-vel annyira nem lett volna tuti. Ha megelőlegezzük a top 4 helyezést a két manchesteri csapatoknak, akkor még két hely kiadó, amire alsó hangon 4 csapat küzd. Klopp féle pool is tényező lehet jövőre, úgy hogy nagy lesz a harc. (Arról nem beszélve, hogy van egy londoni kiscsapat, amelyik kibérelte magának a 4. helyet, szóval nehéz dolgunk lesz 😀 )

  Ezek ismeretében milyen célt tűznétek ki jövőre?

  Conte mentalitását ismerve minden meccset, kupát meg akar nyerni, amivel persze semmi baj nincs. Szerintem egy top3-as helyezést mindenképpen meg kell csípni ( rosszabb esetben a negyediket) és ha lehet valamilyen kupát, akár a CoC-ot meg kéne nyerni, hogy mégse üres kézzel zárjuk a szezont.

 • Endy919

  Én amúgy picit féltem is Josét ettől a Manchesteri munkától . Vagy nagy királyként fog távozni az ördögöktől , vagy végleg begolyózik.

  Ugye visszakapta a Pepet , ráadásul a városi riválisnál , egy erősebb és gazdagabb csapatnál. Már Madridban félig belebolondult , hogy minden áron legyőzze őt és a Barcát , ami nem teljesen sikerült . Ez szerintem kiölte belőle a zsenialitása egy részét és ezt láthattunk nem egy és nem 10 beszariságból elvesztett meccsen nálunk is. Már nem az tökös rockstar , aki volt a 2005-2006 körül.

  És ezt most nem támadásból írom , hanem így látom a szituációját. Szerintem geciség volt rögtön átlépni a MUhoz , azok a kijelentések után , hogy neki a PLben csak a Chelsea létezik … De mindegy . Sok sikert nem kívánok neki , mert akkor magunk ellen beszélnék , de azt igen , hogy végre győzze le Pepet , nyugodjon le és szülessen újjá a régi José.

  • “Már Madridban félig belebolondult , hogy minden áron legyőzze őt és a Barcát , ami nem teljesen sikerült”
   Egyet elfelejtesz – az nem JM rögeszméje volt, hogy legyőzze a barcát, hanem nagyjából az egyetlen munkaköri leírása.

   “Ugye visszakapta a Pepet , ráadásul a városi riválisnál , egy erősebb és gazdagabb csapatnál.”
   Azért azóta pepi páncélján sem csillog már annyira a címer. Volt egy korszakos bárkája, meg is nyert vele mindent. Kapott viszont egy egyeduralkodó, majdnem korszakos, de friss BL győztes Bayernt, aztán még egy BL döntőt sem sikerült kihozni belőlük. Izgi csata lesz köztük újra, de már feleannyira sem éles.

   “Szerintem geciség volt rögtön átlépni a MUhoz , azok a kijelentések után , hogy neki a PLben csak a Chelsea létezik”
   Mint ahogy geciség volt kivágni is. Innentől szerintem egy szavunk sem lehet. Ha majd győz a Chelsea ellen, és csapkodja a MU címert, akkor lehet jönni ilyenekkel, hogy áruló, meg geciség. Addig szerintem joggal nem mondhatunk ilyet. Persze, az érzés szubjektív, te pedig amúgy is allergiás vagy az ilyenekre 🙂 Senkinek nem esik ez jól, de ezt a lépést ha nem is mi kényszerítettük ki, de erősen ráhatottunk.

   • “Mint ahogy geciség volt kivágni is” Én nem tartom árulónak Jose-t mert a MU-ba ment. Ezt tudtuk régóta, maga sem tagadta, évekkel ezelőtt mondta már, hogy érdekli a MU padja, és ebben mai focivilágban edzőknél még kevésbe van klubhűség, mint a játékosoknál, ez nem olyan éles, ráadásul, nekünk nem kellett, ugy, mint Mata, Cech, és lám riválishoz léptek. Ez van. De azért azt nem mondhatjuk, hogy geciség volt kivágni. Nem volt már maradása, és ezért most ő tett leginkább, úgyhogy én úgyvagyok, hogy egyik oldalt sem tudom hibáztatni ezért a szituációért.

 • Blue One

  link

  http://www.squawka.com/comparison-matrix#serie_a/2015/2016/kalidou_koulibaly/177/177/8768/0/p|ligue_1/2015/2016/samuel_umtiti/167/167/1160/0/p|serie_a/2015/2016/kostas_manolas/177/177/9442/0/p|serie_a/2015/2016/antonio_r%C3%BCdiger/177/177/2359/0/p#total_duels_%/yellow_cards/errors_leading_to_goal/clearances/interceptions/fouls_committed/aerial_duels_won_%/tackles_won/goals_scored/pass_completion/total_forward_passes/attack_score/defence_score#total

 • kasata91

  Gondolat ébresztő
  (kép)

  • Rammschein

   azért az a 2008-as 6 meccs után adieu az fájdalmasan néz ki…

   • kasata91

    Ugye ott az összekülönbözés volt a váló ok. Nem a teljesítmény.

    • Rammschein

     jaja… azért ha megnézem… azért a szezon felét most legalább letolta… az 1. két bajnoki elég fölényes lett… asszem a 2. hely sem múlt sokon anno, bár lehet rosszul emlékszem… aztán 6 meccs után bye… majd visszatérve egy gyengécske 3. hely… 2 évben belelendült… majd tudjuk mi lett és itt vagyunk 😀 + azért csak összetákolt egy gárdát, akikből utána sok edző csak úgy átvett 😀 (gondolok itt azokra akiket anno beépített, felfutattott stb), aztán most elkezdte építeni a next generationt…kicsit visszásan…

     • kasata91

      Nekem az a 25% szúr nagyon szemet. És tovább erősíti bennem hogy hétköznapi indokokkal, mint formahanyatlás és balszerencse ezt nem lehet magyarázni.

  • Stonci81

   körülményekről tudunk valamit? 😀

   • babence

    az évzáró bulikán készült kép, ezt a robogót kapta ajándékba az öreg 😀 érdekesség lehet, hogy a képen látható hölgy Mrs Lampard (bezzeg Mr Lampard csak szkájpról jelentkezett be a gálára:D)

    • igen, nagyjából ennyit tudok én is, állítólag valami olyan szöveggel adták át (bár ez lehet, hogy csak urban legend), hogy azért kapott csak robogót, hogy most legyen mivel távozni, de ne tudjon túl messzire menni (ezzel is utalva arra az állásra, amit már ugye azóta megkapott).

     A fun fact a képen az, hogy vagy szóltak előre Guusnak, hogy motoros gatyót vegyen fel, vagy az öltöztetők kettővel kisebb nadrágot adtak neki, mert feszül, mint rúdtáncoson a bikini 😀

     • Sandic

      Állítólag nagyon szeret motorozni, mondjuk adhattak volna neki kicsivel nagyobb köbcentit is…

      • Blue One

       Van neki, szóval fölösleges.

       • Sandic

        Chelsea logóval ellátott még biztos nincs neki. Ingyen reklámozná kicsit a Chelseat Hollandiában az országutakon.

        • nincs olyan klub lassan, ahol nincs kölcsönjátékosunk – ha ezek után még ilyen reklám kell, akkor valamit rosszul csinálunk 😛 🙂

 • myheartisblue

  ‘We will come back and start a new era with a new manager with new methods and in the end we have to win.’ – Cesar Azpilicueta

  Szűz lányok kis és nagy aranyesője hulljon Rád te spanyol csődör! Ez már mentalitás, csak vigyétek is véghez! #coyb

  • Endy919

   van egy olyan érzésem , hogy a következő 3 évben ezt legalább 5x elmondja majd nekünk 😀

   • kasata91

    Azért ha a “new manager”-es részt is ennyiszer mondaná az eléggé para lenne 😀

  • ezt nagyjából már mindenki lenyilatkozta tőlünk, csak az a gond, hogy ezek ugyanazok, akik az utolsó 5-6 fordulóban meccsről-meccsre nyilatkozták, hogy finishing strong… aztán, láttuk azt is.

   Nyilván jobb ezt hallani, mint a jajj anyám, jajjjujujjjajjj most már mindig így lesz és középmezőny, de jelen állapotunkban az “end win” a következő szezonban minimum bátor kijelentés.

 • myheartisblue

  Fernando, Fernando…

  “Nothing would beat winning the Champions League with Atletico.

  “I won it with Chelsea, but I was not in a good place. I did not feel I was being treated well at the time — I felt lost.

  “I don’t want to talk about those moments. My career is going so well, and I feel so at home and full of confidence, that I do not want to relive those days.

 • kasata91

  Azért az a második sor… szép ötlet volt a pumától.
  Az adidas beleszaromsága után remélem a nike jobban ráfekszik a promóra.
  (ha sértő, illetve gusztustalan a tartalom, csak a hozzászólást tiltsátok ne engem. köszi)

  • Endy919

   De rég láttam Ljunberget .. ő most mit csinál ?
   Illetve Giroud vála fölött a 3 sorban az Adebayor ?:D

  • viszont a mez elég érdekes lett, kicsit olyan transformerses lett a szögletes nyak, és szerintem irtó vicces a “cipzár” csík középen 😀 de a 2 csk szalaggal könyékig érő ujj is üt. Legalább idén nem a miénk lesz a legrandább mez a top csapatok közül…

   • kasata91

    most hogy mondod… 😀

  • emazohun

   Sanchez és Giroud között ki az a szakállas csávó? Pires?

   • kasata91

    Yepp

 • Endy919

  https://vine.co/v/iEUqeQVHrgD :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Rammschein

   neeee :”D ez halálos.

 • amikor a kapusokról dumáltunk, valaki emlegette Karius-t. Hát, úgy látszik, ő már nem a miénk lesz:
  http://www.skysports.com/football/news/11669/10291942/mainz-goalkeeper-loris-karius-in-liverpool-ahead-of-16347m-move

  Igaz, egyelőre úgy tűnik, nekünk megmarad tibóca.

  • myheartisblue

   Hát Bogdán és Mignolet nem épp a kapusok gyöngyei. A belga mellé elkel a rivális, kis hazánk szülöttje, pedig megy a levesbe.

  • kasata91

   Amúgy vicces hogy Klopp kb. Elkezd építeni egy hasonló “majdnem bayern szintű” játékosokból álló német csapatot, mint amit otthagyott.
   Én valahogy nem csípem ezt. És egyre gyakoribb ez az országot váltó edzőknél. Pl. Pep is rendesen bespanyolosította a münchent. (de anno I. Josénal is volt portugál hullám)
   Értem, hogy azt a piacot ismeri ahonnan jött, de nem véletlen vannak scoutok meg tanácsadói egy csapatnak….ja hogy azokat kivágja és a saját sleppjére cseréli legtöbbször….
   Lassan oda jutunk hogy egy csapat nem első sorban az edzőt és az ő kvalitásait ülteti majd le a padra, hanem a vele járó kapcsolat rendszert és merítési lehetőséget (mert a pénzt ugye alájuk tolja a klub)

   • ez szükséges velejáró, nincs ebben semmi meglepő. Értelemszerűen egy edző azokban bízik, akik a földijei, akikkel egy nyelvet beszél, akikben korábban is megbízott, vagy akár mindez egyszerre. Az, hogy José hozott magával két BL győztes védőt, hát mondjuk abban tán semmi meglepő sincs szerintem.

    Egy új edző kap egy keretet. Nyilván úgy ír alá, hogy tudja már akkor kb, hogy kikre tart igényt. Ez a vélemény az aláírás időpontjától függően az első hetek során változik, alakul, de nem sokat, én legalábbis úgy gondolom. Tudja, ki az az X játékos, akivel együtt akar dolgozni (X függ a csapat vásárlóerejétől és lehetőségeitől), és tudja azt is, hogy kiket akar mindenképp beletuszkolni a csapatba. Az, hogy egy edző a saját képére akarja formálni a keretet, nemhogy természetes, de egyenesen muszáj is. Az edzőt a csapat azért igazolja, legalábbis többnyire, főként élcsapatok, mert elért már valamit máshol. Azon sikereket köszönhette valaminek, nyilván ezeket próbálja meg átültetni az új helyre is.

    • kasata91

     Pont ezért tartok attól, hogy Conténél is előnyt fognak élvezni a mindenféle olaszban játszó noname/középszer játékosok akik a Seria A szintje miatt közel akkora kockázatot jelentenek, mint Falcao elé 5 éve szerződést tolni (lásd Cuadrado c. fejezet). Ezzel szemben olyan játékosok, akik bizonyítottak egy felső házi PL csapatban és csak egy kis lépés hiányzik nekik ahhoz hogy igazi top-kategóriába sorolják őket (pl. Barkley, Payet) szóba sem kerülnek, mert nem volt eddig a külföldről érkező edző szeme előtt.

     • de ez lassú folyamat, és nem ilyen csak ez lesz és kész. Írtam is, de nézd már meg, hogy JM hány portugált hozott… vagy Scolari hány brazilt… Conte is biztosan fog szerezni pár “saját” embert (persze amíg mondjuk Pogbát, addig nem hiszem, hogy bárki is sírni fog 😛 ), de azért Conte nem hülye. A Juvet sem hazai sallanggal töltötte fel… lehet lesz pár fura igazolása, és biztosan lesz olyan is, ami/aki nem válik be, de ettől még “ettől tartani” szerintem fölösleges. Persze, ez csak az én véleményem.

   • Blue One

    Ebben nem látok kivetni valót, ha nem esik túlzásba az illető. Most, hogy igazolt két játékost Németországból azért azt nem érzem akkor tragédiának.

    Conte-nál kicsit jobban zavar, de szerintem ez csak az újságírók műve. Zaza, Giaccherini “névsor” azért zavar, mint ahogy az is, hogy eddig kb csak Seria A-s nevekkel hoztak minket szóba. Oké, hogy jobb játékosokkal, ( Nainggolan, Pjanic, Bonucci, Pogba, Manolas, Rudiger, Kolibaly, Morata, Barzagli, Higuain,Handanovic, Icardi, Romagnoli)
    mint az említett kettő, de azért, hogy csak onnan, azért az durva… Nem akarom elhinni, hogy csak onnan akarna vásárolni. Ez egyszerűen nem lehet más, mint újságíró szülemény. Megnéztem a nagycsapatok listáját, hogy onnan kik jöttek szóba. Ekkor jöttek rá arra, hogy valószínűleg ezt csinálták az újságírók is: megnézték a 4 nagycsapat piacképes játékosait és leírták, hogy Conte akarja…

    Lukaku-n kívül hoztak valaki szóba velünk, aki nem Olaszországba játszik? Hirtelen én most nem emlékszem senkire…

 • kasata91

  Amúgy nem fosunk hogy José valakit lerabol tőlünk majd?
  Oké hogy volt nézeteltérésre pár játékossal, de csak nem mindenkivel. Gondolok pl. Kenedyre, akit ő nem hagyott kölcsön passzolni, vagy a nagy kedvencére Azpira (Luke Shaw helye úgyis gyakran üres, ők meg ugye José szemében bekkek )

  Ti láttok esélyt valami ilyesmire ? Vagy ezek már a paranoia első jelei nálam ?

  • Endy919

   Azpi szerintem nem hagy itt minket és Kenedyt sem hiszem .

   De Oscar bárcsak elvinné. Személyesen intézném a szentéavatását.

  • Blue One

   Egy gyenge pletykát ma olvastam arról, hogy vinné Matic-ot. Egyébként lehet, hogy akar valakit tőlünk, de ettől függetlenül mi nem vagyunk kötelesek neki odaadni.

  • Tornando Ferres

   Tegnap beajánlottam a stretfordend-en Iva-t + Mikelt, de szegény Ramiresről már lemaradtak 😀

   • kasata91

    Szerinted nem olyan hülyék Manchesterben, hogy a kínai fizetése fölé ígérjenek csak azért hogy visszacsábítsák? (Luke Shaw és Depay leigazolása után én simán kinézem)

  • Sir Idemitirjak

   Kenedyt nem akarta elengedni, cserébe kapott 3 meccset hátvédként, attól szerintem nem kell félni, hogy ezzel a fiatal brazil szívébe lopta be magát. Matic, Azpi és Costa akinél szerintem bepróbálkozna, de egyiket sem engedném, cserébe Pedrot akár fél áron is vihetné magával ha már ő hozta ide.

   • kasata91

    Amúgy a citynél Yaya-t kipakolják. ez valószínű.
    Én Guardiola helyében biztos megpróbálnám másodszor is elcsábítani Londonból Fabregast. Remélem neki nem fordul meg a fejében ugyanez.

    • Blue One

     Nem pakolják ki őt, megy magától. Fabregas nem megy sehova, ez tuti. Ha akarja a kopasz, ha nem.

  • “Amúgy nem fosunk hogy José valakit lerabol tőlünk majd? … Ti láttok esélyt valami ilyesmire ?”

   Szerintem minden nagyban függ attól, hogy Conte mennyire akarja, és mennyire tudja majd szétbuzerálni a meglévő Chelsea-t. Alapvetően nem tartok attól, hogy JM a Chelseaből építkezne, vagy kettőnél több játékost el tudna vinni. Neki is védők kellenek, nekünk is, neki is sűrű a középpályája, nálunk sem ott a gond.

   És hát ugye ott van a háttérben, amire sokan a szezon bukását fogják: ki tudja, mennyire rúgta tényleg össze a port X játékossal az öltözőben itt. Három játékosra látok esélyt, hogy ott kössön ki, ők pedig Matics, Mikel és Cahill. A nigériaival viszont az utóbbi nyilatkozatok alapján és Mikel José alatti játékperceit tekintve nem felhőtlen a viszony, de ez mondjuk orvosolható, ha odaígéri neki Schweini helyét a portugál.

   Egy nagy kérdőjel Oscar, de én őt is oda sorolom, ahová az alábbiakat:
   olyan kulcsjátékosunk, mint Costa, Hazard, Courtois, Azpilicueta, Willian, Ivanovics vagy akár Zouma, Fabregas én nem látok esélyt, hogy távozzanak, hacsak Conte kifejezetten nem tart rájuk igényt.

   • Blue One

    Mikel abban a nyilatkozatában kb azt mondta, hogy nem bízott benne Mou. Ebből kiindulva nem hiszem, hogy követné őt, annál is inkább mert szeret itt lenni.

    Matic-tól könnyű szívvel megválnék, elvileg a klub is hajlana rá ( Mou is akarja ha minden igaz), de csak külföldi klubnak.

    • Viszont Mikel is korosodik, menni fog a játéklehetőség után, ha Conte nem szán neki komolyabb szerepet. Ha pedig Mou visszatér a MU-nál a 4-3-3-hoz, ott Mikelnek jó kis szerepe lehet.

     • Blue One

      Nem hiszem, hogy oda elmenne. Se Mou miatt, sem pedig a szurkolók miatt. Régóta van ő már itt ahhoz, hogy elmenjen egy másik angol klubhoz. Mondjuk Mikel esete érdekes, hiszen volt egy kis mu-s szál anno 😀

      • Az egy dolog, hogy te mit hiszel 😉 De Mikel már angol állampolgár (is), viszont nem stabil tagja a Chelseanek már jó ideje. Most még jó kondiban van, van rutinja, és bár félelmetesen egydimenziós játékos lett belőle, azért jóval komolyabb szerepkört is el tud még látni, mint amennyit kapott nálunk mostanság. Egy CP-be valóban nem fog elmenni, akkor inkább végigüli a fél szezont a Chelseaben, de szerintem egy MU igenis célpont lehet.

       Cechről sem hiszem, hogy bárki azt mondta volna 2-3 éve, hogy az Arsenalban és Wenger kezei közt fog kikötni… a pad nagyon kemény egy idő után…

       • Blue One

        Normális esetben annak nem kellett volna megtörténnie. Ez az egyik, a másik meg, hogy a kapus poszt azért az más. Ott ha csere vagy az tényleg egyenlő a 0 játékperccel, a mezőnyjátékosoknál ez nem feltétlenül van így. Illetve Cech személye miatt is más volt. Világéletében kezdő volt, nálunk egy legenda, ezek után leültetni az kemény… Mikel pedig nem nagyon volt stabil kezdő, szóval őt talán nem nyomja annyira a pad, habár mindenki játszani szeret.

        Szerintem nem lenne célpont, de mindegy, remélem nem tudjuk meg, mert marad. 🙂

        • “Normális esetben annak nem kellett volna megtörténnie”
         Ugyanmár, az élsportban nincs olyan, hogy normális eset.

         Valóban más a kapusposzt, de itt most azokról az elvekről beszéltem, amit te írtál, hogy Mikel nem menne Manchesterbe sem Mou sem a szurkolók miatt.

         Még egy gondolat a cserekapusra: igen, egy ideális szezonban beszophatod, de nézzük már végig, hogy csak a Chelseanél hány ilyen volt… nem nálunk volt, hogy Hilariok meg Schwarzerek védtek BL meccseken? Hogy Begovicsot kiröhögte mindenki, hogy 5 percet nem fog kapni, amikor kb karrierje csúcsán eljött ide padozni? Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy álomállás a cserekapus poszt, és olyan hűdesok játéklehetőséget biztosít, mert még a “nem-JM” edzők sem igazán variálják a kapus-CB-CB posztokat a szezon során, ha nem muszáj, de azért a “tényleg egyenlő a nulla játékperccel” meg ugyanúgy nem igaz.

         Cech számára túl korán tűnt fel Courtois, igen, de ettől még nem volt kötelező az Arsenalba igazolni. Mint ahogy anno Cudicininek sem a Spursbe. Lampardnak a citybe, Pirlonak a Juveba, stb, stb, stb. Az elvek megdőlnek a karrier végén, és a pénz meg a játékpercek nagyon felértékelődnek.

         • Blue One

          Shwarzer sérülés miatt védett a BL-ben, mint ahogy Begovic is emiatt kapott lehetőséget TBO eltiltásai mellett. Begovic korábban már nyilatkozta ( mikor hírbe hozták velünk), hogy ő szívesen jönne akár a padra is.

          Azért ha megnézed nem sok csapat cserélgeti a kapus posztot. Talán az Atletiben volt egy ilyen idő mikor az egyik a BL-t kapta meg a másik a bajnokságot.

 • Endy919

  Ha már távozók , kik azok a játékosok , akiket gondolkozás nélkül elengednétek a nyáron ?(Falcao és Pato távozik magától is)

  Nálam ők a nyertesek : Oscar , Cahill, Rémy , Mikel.

  • kasata91

   Bedobok egy Miazgat és G-Lo párost. (bár lehet Miazgával még erőlködünk kölcsönbe tolni Didire való tekintettel, ha már ő ajánlotta be)

   • Endy919

    Miazgában én látok fantáziát , csak egy kis izmot kéne rá pakolni és kölcsön adni egy a PL csapatnak.

    Dzsimbumot pedig mindenképp kipróbálnám. Mielőtt idehoztuk , a Francia bajnokság egyik legjobb védője volt és most a Bremen legjobb védője volt. Szerintem korai őt leírni .

    • “Miazgában én látok fantáziát”

     Mondtam már, hogy tedd le az italt néha. Oscart gondolkodás nélkül elengednéd, de Miazgában látsz fantáziát… :))))

     J LO meg bőven illik ide, alig volt a Werderben, volt ott minden, öngól, piros, eltiltás, botrány… itt a helye. Bezzeg Cahill mehet a levesbe. Van neked egy érdekes értékítéleted 🙂

     • Endy919

      Miazga kapott 2 meccset . Az egyiket nagyon korrekten lehozta , a másik csinált egy hibát és azóta nem is látta senki . Ha csak beugrónak is , de egyáltalán nem tehettségtelen.

      Én láttam 4 vagy 5 Werder meccset és mindegyiken nagyon jól játszott Djidji . A piros – öngól -botrány kombó nem tudom miért gond , ezeket a milyeink is stabilan hozzák 🙂

      Nem azt mondom , hogy kezdők legyen , de egy próbát biztos megérnek.

      Oscarban pedig tényleg nem értem mit látsz . Annak az embernek semmi értelme . Góllövésben középszer , assistokban még gyengébb , kulcspasszai 2 meccsenként vannak , passzai alibisek mint Mikelnek , egy cselt tud , azt sem rendesen , védekezésben is visszafelé fejlődik , nem is gyors…

      Cahill meg szerintem a keretünk egyik leggyengébb játékosa . Tipikus buta angol védő , egy WBA-ba pont jó lenne . Egy jó félszezonja volt , azóta viszont botrányos.
      Kapásból feltudnék neked sorolni 20-30 jobb középhátvédet nála.

      • lehet, hogy ugyanannak a csapatnak szurkolunk, lehet, hogy ugyanazt a csapatot nézzük. De tuti, hogy nem ugyanazt a csapatot látjuk, és azt is hótbiztos, hogy nem ugyanazokat az értékeket gondoljuk jónak a futballban.

  • emazohun

   Cahill tuti nem fog elmenni
   Amúgy kh-nak kinéztem Tahot,szerintem jó lehetne
   Oscart eladnám jó pénzért,Pedrot is
   Remy,Pato,Falcao is mehet
   Mikel maradjon squad playernek,inkább Maticot küldeném el
   Védelemből Iva végleg,Miazga kölcsön
   Érkezők :Tah,Nainggolan,1-2 fiatal kölcsönből vissza
   Nainggolan nem tudom mennyire lenne reális,Tahot se tudom

   • Endy919

    Ezt a Tohot hol találtad ? Még a google sem tud róla semmit 😀

    • emazohun

     Jonathan Tah
     Német kh,asszem az EB-keret tagja
     Leverkusenben játszik,talán 21 éves

     • Sandic

      Akkor már miért nem Niklas Süle-t hoznád?

      • emazohun

       Ő se rossz,így hogy említed

   • Blue One

    5. sorért, egy hatalmas like.

  • Sir Idemitirjak

   Mikel, Cahill, Iva, Pedro. Igaz az amúgy is elég vézna védelemhez így elég szép vásárlásra lenne szükség.
   Ui. Oscar nem megy sehova, csapatkapitányként vonul innen vissza.

   • Endy919

    Iratkozz be egy elvonóra 😀

    • Sir Idemitirjak

     Lampard 8as mezében karszalaggal a karján, tudom hogy titokban te is erről álmodsz!

     • Endy919

      Nem bánom , ha mindezt a reservesben teszi.

  • Sandic

   Rémy és Pedro.

 • myheartisblue

  Gyerekek, ez egy kötelező játék mindannyiunknak! Nevezd meg az utóbbi évek igazolásait! De kérlek ne csaljatok, én egyetlen új tab megnyitása nélkül ezt az eredményt értem el! Ti mennyit kapartok össze? Ki nem jutott eszetekbe (a játék végeztével írjátok be!) Játék vége legyen mondjuk: szombat este 20.00

  (egyelőre csak az elért pontszámot írjátok be, neveket ne! have fun!)

  http://www.squawka.com/news/name-every-chelsea-signing-in-the-past-three-seasons/676986

  • babence

   Még volt 2-3, amit szégyellek hogy nem jutott eszembe, de amúgy elégedett vagyok, főleg így korán reggel! 😀

  • kasata91

   22/36

  • lamps8

   25/36 Pato, Falcao, Schürrle kaliberek nem jutottak eszembe, de mégsem tudom hibáztatni magamat 😀

   • Sandic

    Schürrle nekem eszembe jutott, de vagy 10x bepróbáltam a nevét, mire elfogadta, nem tudtam, hogy kell leírni 😀

    • kasata91

     Detto. Csak én feladtam, hogy ne menjen az idő.

    • myheartisblue

     Ü helyett U-t kellett volna írni, akkor elfogadta. Azért örülök, hogy kitöltöttétek!

  • Blue One

   22/36

   Olyanok nem jutottak eszembe, hogy szégyellem magam 🙂

  • Sandic
  • Sandic

   25/36 2 olyan játékos nem jutott eszembe, aki játszott a felnőtt csapatban, a többi mind fiatal. Volt akin meglepődtem, hogy igazoltuk, azt hittem saját nevelés, de volt olyan is, akiről nem is tudtam, hogy létezik.

  • nekem sikerült egy nullát összehozni, miután csak vezetékneveket írtam be, így egyet sem fogadott el.. fura, hogy még Oscart vagy Kenedy-t, Nathant sem fogadta el…

   • Sandic

    Oscart azért nem fogadta el, mert már több mint 3 szezonnal ezelőtt igazoltuk, Kenedy és Nathan nálam működött.

    • Gabor1092

     mondjuk én Schürrle nevével szenvedtem sokat, mert valamiért ü helyett u betűvel kellett beírni

  • Blue One

   Egyébként, hogy kellett volna kitölteni? Gondoltam, hogy a csapatok mellé kéne nevet írni (egyfajta segítségként voltak ott), de aztán nem tudtam, kicsit el is bizonytalanodtam a csapatok láttán, mondván az biztos más cikkhez tartozik 😀 Nem csinált semmit az oldal, nem is számolta ki. Magam számoltam össze, hogy mit írtam be, miután kidobta a megfejtéseket.

  • adam10

   25/36 69% még magamon is meglepődtem 🙂

  • adam10

   25/36 69% még magamon is meglepődtem :))

  • Utólag You got 75% correct 27/36.

  • emazohun

   26/36 🙁

  • Sandic

   Na most már le lehet írni, a két nevesebb játékos aki nem jutott eszembe Scwarzer és Rémy. A fiatalok közül Isaiah Brown-ról azt hittem saját nevelés. Róluk meg még nem is hallottam: Josimar Quintero, Joseph Colley, Hubert Adamczyk, Miro Muheim.

 • Blue One

  Egy erős Atletit szeretnék, egy olyat amiben Anno Costa, Luis és TBO is szerepelt. A mostani elég színtelen szagtalan, nem sok játékost tudnék megnevezni. ( Mondjuk ez Simeone-t dicséri, hogy ilyen csapattal BL döntőzik…)

  Vannak olyan igazolások, amik nem hozzánk köthetők, de mégis nagyon tetszenek és örülök nekik. Ilyen lenne az ATM két mostani hírbe hozott, lehetséges igazolása Candreva és Gaitan. Utóbbi egyébként állítólag done deal, a BL döntő után lesz hivatalos.

  • ezt nem rossz blogra írtad? 🙂
   vagy mit akarsz ezzel?

   • Blue One

    Nem, jó helyre írtam. 🙂

    Kimondott célom nem volt, egy csapat esetleges erősödéséről írtam.

 • Blue One

  Hm…

  • ez már valami nagyon nyakatekert módon elkészített tábla.
   Amúgy részben jogos, amit írsz, ez alapján és ettől függetlenül is, de számomra teljesen más a következtetés. 1 rossz szezon miatt nem kellene kivágni senkit szerintem, sem edzőt, sem board-tagot.
   (Pláne nem egy fél rossz miatt…)

   • Blue One

    Annyiból érdekes, hogy A Leicester-nek tényleg volt pár nagy fogása és a bajnoki csapat meghatározó játékosairól van szó. Az is beszédes, hogy az utolsó két helyezett nem csak e szerint kieső, hanem valójában is. Talán nem véletlenül… (Newcastle pl nem tudott venni egy normális csatárt… Egy volt, aki lövöldözte úgy ahogy a gólt, viszont a pirosakat is bőszen gyűjtötte… Wuijnaldumon kívül nem sok jó igazolásuk volt… Az AV-ról nem is írok semmit, elég csak annyi, hogy velük kapcsolatban a PL éra egyik leggyengébb csapatai között emlegették…)

    Edzőt nem, de ezt a mérhetetlenül ostoba sportigazgató páros lábbal kéne. Az, hogy ezt most a a hozzáértést teljesen nélkülőző munkája vagy a förtelmes öltözködése miatt teszik, már részletkérdés.

    Az, hogy nem tud idehozni egy értelmes embert, vagy hogy Hector-ban látja a megváltást szerintem épp elég indok arra, hogy ajtót mutassanak neki… Az edző feladata sokkal bonyolultabb, idő kell amíg képére formálja a csapatot. Ezzel szemben nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak, hogy egy átigazolási időszak alatt legalább egy használható embert hozzon. Arról már nem is beszélek, hogy John Terry-nek nem akar(nak) szerződést adni. Aki így gondolkodik, arról teljesen lerí, hogy halvány fogalmas sincs a dolgokról…

    • “Aki így gondolkodik, arról teljesen lerí, hogy halvány fogalmas sincs a dolgokról…”
     Ezt én most rólad is el tudom mondani.

     • Blue One

      Miért is?

      • mert nem látsz tovább az orrodnál.

       • Blue One

        Ha te mondod…

        • te mit mondanál arra, aki 1 rossz szezon miatt ítéli el X év munkáját? Az, hogy még ilyeneket is belekeversz, mint öltözködés, egy szakmai vitába, meg minimum vicces…

 • Blue One

  Olvastam egy véleményt, miszerint egy adott játékost le kéne igazolni, mert ‘Special’. Azon tűnődtem vajon, hogy fedezte fel magának az ember egy brazil játékost? Rákerestem és bár nem tudok róla semmit a mutatói a bajnokság korai szakasz ellenére biztatóak 😀

  A játékos 19 éves egyébként, elsődleges posztjának jobbszélsőt írnak.

  • Gabor1092

   Megtudhatjuk hogy ki Ő? vagy csak én siklottam el felette?

   • Blue One

    Gabriel Jesus

 • Blue One

  BREAKING NEWS
  West Ham are in advanced talks to sign Besiktas winger Gokhan Tore, according to Sky sources

  Egy volt CFC játékos visszatér a PL-be.

  • kasata91

   Akkor már minimum 2-t kell majd rúgni a West hamnek a 3 pontért…

 • Endy919

  Itt ott tényleg azt hiszem , hogy a vezetőségünk tele van amatőr emberekkel , akiknek közük nincs egy klub vezetéséhez.

  A hírek szerint Conte 100m. eurót kap igazolásokra . Amikor egy nevesebb játékos 50-60nál kezdődik (nem hogy klasszis), ezek képesek odavágni 100at. Most , amikor legalább 3 , de lehet hogy 4 húzóembert kell igazolnunk.

  Nem hiszem el…

  • mohacsia

   Ha attól eltekintünk, hogy ennek mennyi a valóságalapja, akkor sem értem, hogy mi bajod van vele?

   Ez valószínűsíthetően egy eladások nélküli összeg. Hova akarsz ennél többet elszórni? Tavaly a City -130 körül zárt és mindenki azon szörnyűlködött, hogy mennyi pénzt basztak el. Most meg eldurran a fejed, hogy nyár végéig csak 100 misit fogunk elbaszni. Ezt még leírni is vicces! 😀 Ha mindenki marad, akkor is tud venni vagy két nagyon fasza kis játékost vagy mondjuk egy klasszist. Nem elég?

   • Endy919

    Nem mert úgy elszáltak az árak , hogy egyszerüen enyiből nem lehet befoltozni azokat a krátereket a keretben .

    Kell egy jó szélsőhátvéd (a középszer Baba volt majdnem 30) , egy jó KH , egy nagyon bika középpályás , aki nem csak védekezni tud , de a támadásokat is tudja segíteni (Vidal/Nainggolan ) , és egy normális csatár Costa mögé/mellé .

    Ha ezt valaki kihozza 100ból , akkor egy isten.

    • mohacsia

     Ha a létszámfelettivé vált embereket eladjuk és nem kölcsönbe küldözgetjük, plusz az eddigi kölcsönjátékosainkból is marad 1-2, akkor elégnek kell lennie 100 millának.

     • Endy919

      Az eddigi átigazolási politikánk erre utal szerinted?
      Nem látom az okot , hogy azok a begyepesedett emberek miért cselekednének máshogy , mint eddig. Fejükbe vették ezt az önellátó klubmodel hülyeséget és nem hajlandóak változtatni rajta. Pedig a vak is látja , hogy ez nem nagyon célravezető.

      • “önellátó klubmodel hülyeséget”
       de ez nem hülyeség, hanem szabály.

       “Pedig a vak is látja , hogy ez nem nagyon célravezető.”
       Már miért ne lenne az? A City nem követi mondjuk, meg is büntették őket. Ehhez képest melyik csapat is nyert az utóbbi 2 évben lényeges trófeát?

       Azért, mert szerinted mindenre az a megoldás, hogy elbaszunk egy csomó pénzt, meg megveszünk mindenkit, akit érünk, még nincs így. Sőt, igazán akkor bukott eddig nagyot a Chelsea, mikor nagy pénzeket adott ki (Verón, Seva, Torres…)

       • Endy919

        Én nem azt mondom , hogy szórjuk a pénzt és vegyünk meg mindenkit. Csak nyissuk ki a pénztárcát ha ég a ház és vegyük meg azt , aki szükséges az adott posztra .

        Nem kell hogy nyáron hozzuk Pogbát , Balet meg Neymart . Csak ha kell , akkor fizessük meg a játékos árát és ne ilyen nagy csapatokról levedlett senkikkel viccelődjünk , ami viszont felesleges pénzkidobás.

        • “Én nem azt mondom , hogy szórjuk a pénzt és vegyünk meg mindenkit.”
         Ja. Csak amiatt hőbörögsz már jó előre, hogy “miért nem költünk _annyit_ :DDDDD

         “ne ilyen nagy csapatokról levedlett senkikkel viccelődjünk”
         ahhoz nyerni is kellett volna valamit, mondjuk legalább egy nemzetközi indulást. Vedd már észre, hogy idén nincs ütőkártya a kezünkben. Jelenleg nem tudunk lerabolni egy ATMA-t vagy Spurst sem, de még egy Evertont sem. Idén mi másik buliba megyünk.

         • Endy919

          Van ütőkártya , olyan szerződést kell ajánlani ,amit nem tudnak visszautasítani . De ha komolyan a másik buliba megyünk , akkor bulizhatunk még ott vagy 5 évig a Poolal , mert marha nehéz lesz onnan visszamászni , mhiszen a nagycsapatok erősödni fognak.

          Amúgy a fent említett nevek (Torrcsi, Sheva ) nem szakmai befürdések voltak , hanem egy ember elmebaja. Sheva ugye Abra nagy spanja , hát idehozta , mert biztos jó lesz. Torrcsi meg a kedvenc játékosa volt , hát kellett neki a barbieházába. Pedig már mielőtt leigazoltuk volna , már akkor szar volt a Poolban és sérülést sérülésre halmozott.

          Szóval belőlük kár kiindulni.

          • “Van ütőkártya , olyan szerződést kell ajánlani ,amit nem tudnak visszautasítani .”

           De ez nem ütőkártya. Nem tudunk reális alternatívát kínálni jelenleg a top bajnokságok BL csapataival szemben. Nincs olyan ár és/vagy bér, amit mi most megtehetünk, de ne tehetne meg a Bayern, a Real, a bárka, a PSG, vagy a City, satöbbi. Mi másik buliba megyünk idén, tetszik vagy sem. Az egyetlen valós esélyünk arra, hogy ne öt évig járjunk ugyanabba a buliba, ha az értékeinket megtartva Conte kicsavarja belőlünk a meleg fost is, mert ez a garnitúra kupagyőztes és bajnok lett már egyszer, ergo megvan bennük. Tudunk szerezni pár töltelékembert, valszeg jobb áron, mint amúgy tudnánk, és ha szerencsénk van, berobbantunk 1-2 fiatalt az ifiből, akiket elkap a gépszíj, és visszatérhetünk a helyünkre.

           A másik témához meg annyit, hogy fölösleges terelni a szót, mert lényegtelen, hogy ki és mi miatt adtuk ki értük a nagy lét. Belőlük lehet kiindulni, mert értük adtuk ki irreális összeget. Márpedig te most pont azt akarod bevasalni a klubon, hogy a bevétel kiesés ellenére adjon irreális árat és szerződést leendő játékosoknak.

          • Endy919

           Továbbra is azt mondom , hogy a csapat felett Abra áll , aki annyi pénzt tud belepumpálni , amennyit csak akar. Ezt az FFP-s szarságot meg felejtsük már el végre . Kilehet játszani nagyon könnyen , nem játszani a jó fiút mert nagyon lemaradunk. És milyen büntetésre számíthatunk ? 5 emberrel kevesebbet nevezhetünk a BL-ben ? Szegény Rémy akkor 5 méterrel feljebb nézné a meccset és nem a padról. Nevetséges szabály , amit ha valaki kijátszhat , akkor azok mi vagyuk.

           De innen kár okoskodni . Londonban kell eldönteni , hogy nyerni vagy keresni akarunk. (nyerésel még többet lehet kaszálni).

          • Abra épp most tol a csapat alá egy új stadiont, szóval érted. Amúgy meg nézd meg a haverját, Usmanovot, meg nézd meg, hogy ő mennyit pumpál az ágyúsokba, aztán lehet itt beszélgetni, hogy Abra mennyit “akar” a Chelseanek adni.

           Annyira meg ne legyél már szűk látókörű, hogy a nagyjábóli önfenntartás csak az FFP miatt kell. Ha Abra meggondolja magát, vagy lelövik, letartóztatják, vagy lezuhan, akkor mi lesz a Chelseavel? Lássunk már néha kicsit előbbre is, mint másfél centi…

           A BL meg amúgy pont az a helyszín, ahol nagyon fáj -1 ember is. Főleg a kieséses szakaszban. Ezt neked, mint Chelsea szurkolónak, ha követted az utóbbi 5 év BL tevékenységünket, igazán tudnod kéne.

          • Endy919

           Ha történik valami Abraval , akkor ott a fia , akire már átruházta a klub 49%át , illetve az olaj bizniszt (Abra papa már a szénben nyomul) . Kicsi Abra még nagyobb szurkoló , mint a papa , szóval a jövőnkért nem nagyon izgulok. Továbbá tulajunk mögött ott áll Putin bácsi , ami kb annyit tesz , hogy Abra Oroszországban szenttehén.

           Nyertünk már BLt nem egy és nem két hiányzóval , szóval nem tudom mire gondolsz. Pár töltelék embert kihagynánk , akik amúgy sem kapnának egy percet sem és problem solved.

          • “Kicsi Abra még nagyobb szurkoló , mint a papa”
           Igaz, hogy szurkoló, csak Barca, és nem Chelsea…

           Ha nem érted meg azt az alapvetést, hogy (klasszikussal élve) Abra nem disznópersely, amit a földhöz b*szhatsz, amikor kiürül a kincstár, akkor hiába is vitázunk tovább. Vagy vegyünk egy “közelibb” példát… egy darabig természetes, hogy a szüleid tartanak el. De, amikor elkezdesz végre dolgozni, akkor már nem árt, ha a saját lábadra állsz, és nem anyádék pénztárcáján csüngsz tovább.

           “Nyertünk már BLt nem egy és nem két hiányzóval , szóval nem tudom mire gondolsz.”
           Pont ezt. Hogy mivel a kidőltek helyére volt kit rakni, volt kivel játszani és nyerni. Ha a keretből kivonsz 5 embert, akkor kit raksz be? Pont ezeket a töltelék embereket veszed ki a képletből…

    • (a vita szempontjából kevésbé lényeges, mert az árak valóban elszálltak, de Rahman, aki nem középszer, hanem fiatal tehetség kategória inkább, közel sem volt 30M, még EURO-ban sem. 17M font volt, ami kb 22M EUR)

     • Endy919

      Ok , a 22M rémlett , csak azt hittem , hogy az font volt.

   • lamps8

    ráadásul arnautovic csak 12,5…..

    • mohacsia

     ironizálsz? írásban ez kicsit nehezen megfogható

  • Sandic

   A Leicester kevesebből is kigazdálkodott egy bajnoki címet…
   Egyébként nem egy átigazolási időszak alatt kell egy világverő csapatot összerakni… Az alapokhoz elég a 100 milla.

   • Azért a Leicester példáját ne vegyük alapnak, én is azt mondom, mert ezt a csodát nem sokan fogják utánuk csinálni a következő 20-30 évben. A többi részét adom. Nem 50 millákért kell Stonesokat hajtani, aztán már nem is lesz gond 😉

    • Sandic

     Nyilván költői túlzás volt a Leicester.

  • Sandic

   Visszahozzuk Akét a csapathoz, meg leigazoljuk van der Wielt, Vidalt és Lukakut (utóbbit a blikk hozta le csak úgy poénból). El is van költve a 100 milla.

 • Na visszatértem! Valaki feltudna világosítani a csapattal kapcsolatos hírekről az elmúlt 1 hétre visszamenően?

  • Endy919

   José-MU . Más nem nagyon történt.

   • tegyük hozzá, még nem hivatalos, csak annyi, hogy Lui repült. Josét elvileg 48-72 órán belül nevezhetik ki, vadul mennek a tárgyalások, de igazából a kapuk bezárultak, ez a frigy megköttetett 😐 a kérdés főleg annyi, hogy mekkora számok kerülnek a szerződés szövegébe.

    • gyanítom az, hogy JT aláírt, még megvolt. Ezen felül még annyi, hogy Hiddink marad a Chelsea alkalmazásában, kicsit megfoghatatlan pozícióban, a fiatalok nagy csapatba való beépítését segíti elő elvileg.

 • mohacsia

  Van egy kivásárlási záradék Arnautovic szerződésében, 12,5 milláért valaki nagyon jól fog járni vele. Akár lehetnénk mi is, ha lenne egy csepp eszünk.

 • JM és a ManU már félig megegyeztek (personal terms agreed), de állítólag azért nincs még végleges szerződés, mert José Mourinho névjogait a Chelsea birtokolja 🙂

  Jose Mourinho has agreed personal terms with #MUFC; lawyers still negotiating image rights issues, deal confirmation may come Thursday

  For Mourinho, image rights worth millions. Potentially complicated by fact that Chelsea owns trademark to his name!

  • Rammschein

   wtf. 😀 azért ez így elég fura/gáz… ez tul.képp jól értem, azt jelenti, hogy a Chelsea adhatja el a Mourinho neve által fémjelzett ajándéktárgyakat stb.?
   Hátha a MU ki/megvásárolja ezt is. :DDD (bár ugye mi is lemondhatnánk róla, ahogy Mou is lemondott a 30-40 milka végkielégítésről… fair is fair…)

   • nem ritka ez amúgy, bár főleg játékosok esetében szoktak ilyen névjogokat kötni a klubok, ott viszont ez nem szokott problémát jelenteni az átigazolásnál, sokszor csak az átigazolás után hónapokkal kerül át egyik klubtól a másikhoz. Itt az érdekes az, hogyha a MU erre valóban rápörög, mert igen, akkor akár leeshet nekünk is valami pénz belőle.

   • Endy919

    Ó nem . A biznisz az biznisz . Miért is adnánk csak úgy , akár egy fontot is a riválisunknak?

    • Rammschein

     Mounak is el kellet volna fogadnia a végkielégítést. A pénz az pénz. Akkor legalább jobban szidhatnád. 😀

     • Endy919

      Miért szidnám ? Az járt neki.

      Most sem szidom , csak leírtam , hogy szerintem ez nem volt szép húzás.

      • Rammschein

       Járt neki, de nem fogadta el elvileg.

  • Endy919

   Remek ! Ha kell nekik fizessenek.

  • Blue One

   CFC‬ are reportedly asking for millions of pounds as compensation in order for the Jose Mourinho trademark to be passed on.

   The Times claim Chelsea have 3 separate Jose Mourinho trademarks – the last of which will run out in 2025.

  • Rammschein

   úgysem fog annyit játszani ugye, lazíthat… 😛
   de ha Hazard vagy Costa ilyen művel megnyakalom őket. :DDD

   • Hát pedig a London is Blue podcast szerint több játékos is amcsiban vasaltatja a heréjét épp.

    • Gabor1092

     szerintem azok akik nem mennek az EB-re és Copa-ra, illetve Fabre tett még egy rövid nyaralást, de kb már mindenki a válogatottnál van, zajlik ezerrel a felkészülés

 • Stonci81

  pedig most tért volna vissza…hiányozni fog 🙁
  http://www.digisport.hu/news/20731

  • mehetett volna messzebb is.

   • Már azt hittem a kommented alapján, hogy a kieső Rafáról van szó 😀

    • Endy919

     ő hosszabbított ha minden igaz.

   • Stonci81

    na most sem lesz finomabb derby a Rangers-Celtic 🙂

    • Blue One

     Ez már nekem is eszembe jutott. Ki tudja hány év után lesz újra derbi, biztos, hogy pokoli hangulat lesz. Egy pirosat már így is számoltam, de így már kettőről indulunk… 😀

  • mohacsia

   Hova lett amúgy a hasonló nevű társszerző a blogról?

  • kinek?:D

 • kasata91

  Őőőő…. :DDDD
  (kép)

  • Endy919

   Szép mezünk van ! 😀

  • ez komoly?

   • kasata91

    Szerintem inkább komolytalan 😀

  • Blue One

   Mondanám, hogy a mezen lévő különböző színek a trófea nélküli évtizedeket jelentik, de ott a Leicester meg a Dortmund mezei is :DDD

 • West Ham has confirmed the signing of Chelsea youth attacking midfielder, Domingos Quina.

  The official site says the exciting former Benfica schoolboy will report to the Hammers in July, having recently been crowned a UEFA European U17 champion, with West Ham beating some of Europe’s leading sides to the 16-year-old’s signature.

 • Guus Hiddink will work on bridging the gap between Chelsea’s youth and first teams

  • Rammschein

   az nem is baj, ráfére a klubra. 🙂 bár azért tehetett volna többet ő is, mint interim, szal ejnye bejnye.

 • Tornando Ferres

  Remélem Akét nem adjuk kölcsönbe. Azpi mehetne a saját helyére és így talán lemondhatnánk Ivanovic beadásairól is. (kép)

  • Endy919

   Én Gimenezt nagyon elhoznám..

   • emazohun

    Szerintem jelenleg esélytelen

    • Endy919

     Nem azt mondtak , hogy hozzuk is , de jó lenne ha a miénk lenne.

   • A középső védőt, Atletiből?

    • Endy919

     Igen

  • kasata91

   Iva lassan vaóban átállhatna Ferreira utolsó éveiben betöltött pozícióba. És azért Azpi (Iva) – Zouma (Cahill) – ………… (Terry) – Aké (Baba) hátvédsor nem festene rosszul 1 jó KH (nembonucchi) igazolással.

   • Tornando Ferres

    Ezt adom. Manolas-sal kész is lenne 🙂

   • Van Dijk fan vagyok, bármennyiért hoznám.

    • Frenky54

     Adolf Philippus vagy Virgil?:))

     • Egyértelműen előbbi, elnézném ahogy nálunk fut csatolt cipőben.

     • én Paul :))) oké, az Van Dyk, de majdnem 😉

 • kasata91

  RLC 2 (nem akármilyen) gól és 1 gólpassz (Pék Lajosnak) Paraguay ellen az U21-es válogatottban.

  • Gabor1092

   Már az előző meccset is az RLC-Baker páros döntötte el. Kicsit látszódott RLC első góljánál a testi fölény 😀
   Tud valaki valami felállást hogy ki és milyen pozícióban játszott?

 • Volt téma lentebb, hogy tartunk-e attól, hogy Mou elcsábít valakit tőlünk. Hát, rákezdtek a lapok is. JM még alá sem írt, de már lehozták, hogy JM 60M fontot fizetne a Chelseanek Willianért 🙂 (igaz, minden forrás a Sun-ra hivatkozik)

  Amúgy a ManU már mindenkit leigazolt, Benzemától Lukakuig, Manolast is már nem mi vesszük, hanem ők, Stonesért is kifizetik az 50M-t, CR is megy persze, meg Ibra, szóval épül a világverő United kérem, ideje lefosni a bokánkat 😀

  Asszem megint eljön az ideje, amikor el kell kezdenem nem olvasni a “híreket”… :S

  • kasata91

   Vigyenek akit akarnak, csak a Phil Jones-Chris Smalling kettőst adják ide. 😀 😀 (remélem mindenki elcsípte az iróniát)

   • Endy919

    Azért egy Cahill Smalling cserére nem mondanék nemet

   • Gabor1092

    Én Fellainire is igényt tartanék 😛 😀

  • Endy919

   Azért már nekünk is eladták fél európát

 • adam10

  Elég sokat foglalkoznak már Lukakuval, akit állítólag rajtunk kívül kinézett a MU és a Bayern is. Nos, ha a másik szálon a José-MU üzlet létrejön akkor azt hiszem ezzel a vörösök kiszállnak ebből a versenyből, hisz tőlünk is José adta el Romelut. A Bayern szerintem nem reális cél, azonban erre nincs érvem, hogy miért nem, csupán megérzés. Alapvetően náluk nincsen gond a lőtt gólok számával, így a csatárok minőségével sem, tehát nem ott várható az erősítés.
  Nálunk reális lehet, már csak azért is, mert ugyebár történt már ehhez hasonló üzlet megkötése. (pl.: Matic)
  Én speciel örülnék, sokan már akkor Drogba utódját látták benne mikor még nálunk játszott, szerintem a lőtt gólok számát tekintve ez azóta sem változott sokat.
  Azt hiszem ezzel a csatár kérdésünk megoldásra találna… már csak Nainggolan kellene, meg védelem 🙂

  • kasata91

   Anno nagyon örültem Lukaku érkezésének. Csupaszív srácnak tűnt, aki örül hogy itt van.
   Távozásakor sajnáltam, de bőven kerestünk rajta így nem bántam.
   Utána elkezdtek kiderülni, hogy milyen elvárásai voltak a klubbal és a csapatban betöltött pozíciójával szemben. Elvárások, ahelyett hogy megdolgozna értük. Ezen a ponton tudja nálam egy játékos elveszíteni a szimpátiámat (hasonló kategória KDB, Piazon és Solanke is).
   De a napokban ahogyan “elköszönt” az evertontól és a szurkolóktól, na az megint betette nálam a kaput. (még Sturridge is tudott elismerően beszélni a boltonról ahol megkapta a lehetőséget és megmutathatta magát, ahhoz képest Lukaku jóval többet köszönhet az evertonnak.)
   Szerintem kicsit el van szállva a srác. És ezen egy kifizetett 50-60 milla csak rontana.
   Én nem látom benne az alázatot. És így nem is szívesen látnám újra kékben.

   • gorkaf78

    Fontos kérdés az is, hogy Conte két csatárral akar-e játszani. Nem hiszem, hogy Costa mellé a padra vennének ennyiért még egy csatárt… Azért a belgában nem kis bizonyítási vágy lehet, hogy megmutassa, anno hiba volt eladni.

   • Sir Idemitirjak

    “Elvárások, ahelyett hogy megdolgozna értük.” Josénál sokra mentek akik próbáltak megdolgozni érte. Arról nem is beszélve ha azt mondják neki, hogy Torres-Etoo duó cseréje lesz, nem csodálom, hogy inkább elköszönt.

   • Szerintem meg kb. mindent megtett azért, hogy akárcsak a lehetőséget megkapja nálunk, de úgy semmibe volt véve, ahogy csak lehetett, ráadásul rendre kiégett fékek mögött kellett perifériában lennie. Elherdáltuk, ennyi.

    • mi már lefolytattuk ezt a vitát párszor, így az érdemi részét nem kezdeném újra; de továbbra sem értem, hogy lehet valamit “elherdálni”, ha egyszer kerestünk rajta. Ha azt mondod, nem használtuk ki, oké.

     • Gazdaságilag kerestünk rajta, de szakmailag elherdáltuk.
      Sőt, mivel érkezésekor mondhatni nem az volt a prioritás, hogy haszonnal eladjuk, hanem hogy új Drogba legyen, számomra bukás az, hogy ennyire lesajnáltan mondtunk le róla.
      Ha meg tényleg visszavesszük dupla annyiért, akkor istentelenül nagy bukás az egész anyagilag és morálisan is.

      • Rammschein

       De nem mi mondtunk le róla először, hanem ő mondott le a klubról, mert nem volt hajlandó várni egy évet, és egyből akart Drogba lenni, úgy hogy még Drogba ott volt. Pont ez az, hogy kb. 0 alázat van a srácban, és mint szurkoló az ilyet rossz néven veszem. 🙂

       • Ő mondott le a klubról? 😀 Há nemá.
        Számoljuk már meg, hányszor mondtunk le róla ahelyett, hogy megkapta volna a lehetőséget.
        Először ott volt a Drogba távozását követő idény, amikor ugyan a csapat legsúlytalanabb pontjává vált a csatárszekció, de ahelyett, hogy elkezdtük volna fokozatosan beépíteni a felnőtt keretbe, inkább kölcsönbe vágtuk.
        Ott egy egészen elképesztő idényben 20 éves korára 17 gólt lőtt, de ahelyett, hogy nyáron komolyan vettük volna azt, hogy nálunk van a világ egyik legnagyobb csatártehetsége, inkább egy büntető és 40 játékperc után rásütöttük, hogy mentálisan gyenge, és ismét elküldtük, a helyére pedig a fizikálisan totálisan leamortizálódott Eto’o-t hoztuk, akinek fél év kellett, mire össze tudta kaparni magát rendesen.
        Ezt követően még véget sem ért a szezon, már tényként kezelték, hogy Diego Costa hozzánk fog jönni a nyáron, amit Mou is többször megerősített. Innentől kezdve számára sem volt kérdés, hogy nagyjából leszrjuk, mennyire erőlködik, itt nincs jövője.
        Ergo úgy nem adtunk neki 1 teljes meccset, hogy a klub alkalmazásában kölcsönben 33 gólt lőtt össze 2 év alatt. Azért szerintem ez egészen röhejes. A srác nagyjából megfeszült, de így sem voltunk képesek Mogyi vagy Nando elé tenni a rangsorban.

        • kasata91

         2 évig európa csúcsán lévő Chelsea kezdő csatári posztjára pályázni azért nem egy 20 éves srácnak kellene reálisan annyival a háta mögött hogy egy kiscsapatban vert x gólt. Hanem beállni és a nagyok mögött hordani a vizet és tanulni többek között alázatot (pl. a citys Iheanacho – nem ismerem a karrierjét, de amikor lehetőségért kapott 10-20 perceket akkor szó nélkül bizoynitott)
         Ilyen Lukaku mentalitással RLC már végig járta volna a 4 angol klubot is.

         • Sir Idemitirjak

          Ha nálunk is egy Agüero lett volna a helyén még jogos is lenne, de így Bluecech által leírtak teljesen jogosak.

          • kasata91

           Mint azt leírtam teljesen mindegynek kellene lennie hogy ki van előtte. Úgy kell dolgozni hogy az edző téged válasszon.
           2-3 végig küzdött szezon után lehet bosszantó hogy egy melírozott Torres a kezdő helyetted bármilyen béna is. De nem 3 hét alapítás és 4 bari meccs után verem az edző asztalát hogy én legyek a No.1.

         • “2 évig európa csúcsán lévő Chelsea”
          😀 Ne túlozzunk már. Láttuk, hogy Drogba távozása után mennyire volt csúcs a támadószekció, mikor nagyjából Nandón ment el az ukrán meccs, és ezzel a BL, nem beszélve a bajnokságbéli agonizálásról és a vicces performanszról a klub vb-n. Ne állítsuk már be úgy, mintha klasszisokkal kellett volna versengenie, mert nagyjából kiégett sztárok és középszer Ba-k között kellett végig vegetálnia.
          Egyébként nem értem, mi a bajotok. Mintha nem José-ék közölték volna vele, hogy cseszheti a VB előtti évet, mert mentálisan gyenge és vagy kölcsönbe lép, vagy kb. Rémy-i szerepet kap. Ezt az alázatos dolgot meg nem értem, minek durrogtatjátok, mikor nagyjából 1 teljes meccset nem kapott nálunk a büdös életben, akármit csinált. Ja de, talán RDM idejében a zárófordulóban, amikor a döntő miatt C csapatot küldtünk fel.
          Arról meg vitázhatunk, hogy RLC-nek szakmai szempontból mennyivel volt hasznosabb az első félévben 70 bajnoki percet játszani, mint mondjuk kölcsönben tapasztalatot gyűjteni.

          • kasata91

           Szerintem elvi kérdés hogy egy fiatal játékos nem diktál egy klubnak.
           Az ilyen elszállt tinik miatt jár ott a futball ahol. Hogy Luke Shawok annyit kérésnek amennyit és Depayok több sportkocsiból válogatnak reggelente mint ahányat passzolnak egy meccsen.
           Ha 3 féllábú a konkurencia a csapatba kerülésért akkor is befogom és dolgozok. Nem verem az asztalt. Lehet arra előbb felfigyelnek.

          • Ki diktált a klubnak? És mivel?
           Lukakunak akkor lett tele a töke, amikor 2 év termelés után is csak annyit kapott, hogy nem biztos, hogy helye lesz a keretben. Erre meg nagyjából mindenki úgy reagált volna, ahogy ő.

      • nem megyek bele jobban, mert a “van-e értelme visszavenni” vitától távol visz, de ez továbbra sem állja meg a helyét.

       Kezdjük inkább az újabb vitát: már miért lenne bukás, pláne nagy, ráadásul istentelenül nagy, ha visszavesszük? Hülyén fogunk festeni, nade bukás? A Bukás az az lesz, ha visszavesszük ennyiért, és rábaszunk vele, mert nálunk nem lesz belőle senki. A moralitást meg a Chelsea esetében, ahol így engedtük el a legendáinkat, az utolsó állva maradttal is húzd meg-ereszd meg-et játszottunk, szerintem felesleges felhozni.

       • Miért lesz bukás? Mert az milyen üzlet, ahol megvesszük olcsón, hogy eladjuk drágábban, hogy aztán még sokkal drágábban visszavegyük? Totálisan eszement. Nem csak hülyén fogunk festeni, hanem konkrétan a laikusságunkat ismerjük be, mert ezzel anyagilag és szakmailag is magunk alá rúgtunk, és teljesen feleslegesen. És itt ez a lényeg.
        A moralitást meg elintézhetjük azzal, hogy felesleges felhozni, de nekem azért van egy alapvető elvárásom étosz terén. Persze lehet én élek álomvilágban.

        • Továbbra sem látom át, mit akarsz kihozni, illetve inkább úgy mondom, hogy miért lenne bukás ‘visszahozni’. A bukás az lenne, ha kifizetünk érte egy valag pénzt, és mégsem jön be. Ha bejön, akkor hol a bukás?

         • Miért, ha a háromszorosáért hozatjuk vissza, mint amennyiért eredetileg vettük, az anyagilag nem mínusz attól függetlenül, hogy bejön-e, vagy sem?

          • De ilyen téren akkor minden igazolás bukás, és minden szerződéshosszabbítás az, hiszen mindenki több pénzt kap, mint előtte a kontraktjában állt…

           Mi 2011-ben aránytalanul magas áron vettünk egy fiatal játékost, aki akkor még nem állt másból, mint tehetségből. Építgettük szépen (máshol), aztán eljött a választás ideje. Megtartsuk, hogy égjen meg a padon, és kezdjük el beépíteni, vagy adjuk el, és keressünk rajta. Lukaku (vagy KdB) esetében utóbbit választottuk, míg mások esetében (TC) meg az előbbit. De ezzel az üzlet ott lezárult. Megvettük, építettük, eladtuk.

           Most pedig tegyük fel megvesszük, ezzel egy új üzletbe vágva. Nem lenne egyedülálló történet, sem a fociban, sem a Chelseaben. Persze, más és más helyzet, de csak az elmúlt évekre nézve: Drogba, Mourinho, Matics.

          • Miért lenne ilyen téren minden üzlet bukás? Az egy dolog, hogy drágábban veszik meg mint amennyi az ára. De az már egészen más, hogy megveszed drágábban egyszer, majd aztán még egyszer tripla annyiért, mint előtte. Ez nálam sehogy nem nyereség, csak túlbonyolított mínusz.

           Egyáltalán nem vettük magas áron. A világ egyik legtöbbre tartott tehetsége volt, 17 évesen egy jobbnak mondható ligában gólkirály, elképesztő testi adottságokkal. 22 millió ojróért cserébe ajándék volt egy ilyen játékos.

           Az meg két külön dolog továbbra is, hogy szakmailag beválik-e, de ettől szigorúan üzletileg bukás lesz, ha a laikus döntéseink miatt ugyanott leszünk, csak tipla annyit kiadva.

          • Nem tudok veled vitázni, mert szerinted Lukaku eladása már eleve elherdálás, bukás volt, a visszavétele ergo még nagyobb bukás. Én ezt nem tudom így látni. Én ezt úgy látom, hogy vettünk valakit X-ért, aztán kb nulla befektetéssel eladtuk 1,5X-ért. Nálam ez nyereség, ami az elherdálás, bukás ellentéte. Aztán itt van egy pont, van egy szünet. Most tegyük fel, hiszen bőven elméleti a kérdés, veszünk valakit Y-ért. Nálam az, hogy ez az üzlet jó lesz-e, attól függ, hogy “beválik-e”, azaz megérte-e érte Y-t kiadni.

           Miközben te azt látod, hogy Y>X, és ez így tripla bukta, mert nem tudsz elvonatkoztatni attól, hogy a két üzlet alapja egyazon játékos. Pedig ez a fajta gondolkodás vagy szemléletmód szerintem a világ semmilyen szintjén sem jó, legyen az futball, főiskola, munka, család, vagy bármi. Fősulira/egyetemre jársz még, ha jól rémlik. Tegyük fel adott tantárgyból elmész vizsgázni (ingyen), és megbuksz. Aztán kifizeted az uv-t, és átmész. A te elméleted szerint ez istentelenül nagy bukás.

          • Endy919

           Nálatok a javító vizsga fizetős?

          • bezony. Ott nem? Az én időmben még nem is volt vészes a dolog, de ahogy mostanság hallom, nem mérik olcsón.

          • Endy919

           Nálunk úgy megy a dolog , hogy egy szemeszterben van 3 lehetőséged megcsinálni az adott vizsgát (tehát 2 javítód van) ingyen . Ha harmadjára nem sikerül , akkor átviheted a tantárgyat a következő évebn , ahol van szintén 2 ingyen lövésed , viszont ha másodjára nem sikerül , akkor kivágnak.

           Egydül a Bc évebn nem vihetsz át semmit , ilyenkor ha nincs meg pl egy vizsgád , akkor egy év pihenő és azon az éven csak az az egy tantárgyad lesz. Ez a +év viszont már fizetős 600-700ojróba kerül.

          • Sir Idemitirjak

           Itt a plussz évet még az állam állja, megvan hogy hány “ingyen” szemesztered van és azalatt célszerű befejezni.

          • De most ha szigorúan a gazdasági szempontot vesszük, és nem a szakmait, és elvonatkoztatunk attól, hogy beválik-e vagy sem, pénzügyileg ez mínusz lesz.
           Ugyanarról beszélünk, csak te rászámolod azt is, hogy milyen lesz/lehet a játékos formája, amit itt most totál felesleges, mert csak összemossuk a két nézőpontot.
           Nem, nem tudok attól elvonatkoztatni, hogy a két üzlet alapja egy játékos, mert ez a játékos már jóval olcsóbban, a birtokunkban volt. Ehhez a játékoshoz kapcsolódnak üzleti folyamatok, előbb a profittal való eladás, majd a feltételezett visszavétel. Hogyha most visszavesszük háromszor annyiért, mint amennyiért már megvettük, akkor A pontból A pontba jutunk, csak ráfizetünk 3-3.5x annyit.
           Igen, szigorúan anyagi szemszögből nézve az uv letétele is mínusz. Szakmailag lehet, hogy megéri, de ez már egy másik nézőpont.

          • De miért vennénk szigorúan gazdasági szempontot, ha te magad érvelsz a visszavásárlása mellett nem-gazdasági szempontokkal? 🙂

           Nem ugyanarról beszélünk, mert te egy ügyletről beszélsz, míg én kettőről.

           “Ehhez a játékoshoz kapcsolódnak üzleti folyamatok, előbb a profittal való eladás, majd a feltételezett visszavétel.”
           De miért ragaszkodsz a visszavételhez? Most itt az a lényeg, hogy a csapat akar / ráfér, hogy vegyen még egy csatárt. Vehet X-et, Y-t, vagy Z-t. Az, hogy ebből X már itt volt, a jelen helyzetet tekintve teljességgel lényegtelen.

           És nem, nem A-ból A-ba jutunk, ha megvesszük. Mert A akkor volt, mikor megvettük, B volt, mikor eladtuk, most pedig már azóta C, vagy inkább a fejlődését tekintve D. Neked az fáj, ha teljesen jól értelmezem az összképet, amit festesz, hogy A-ból D-be nem a Chelseaben jutott el (pedig szerinted juthatott volna). Ez pedig már megintcsak nem gazdasági szempont.

           No mind1, hosszú és fárasztó napom volt, kidőlök. Ha gondolod, majd holnap folyt. köv.

          • Támogatom, holnap reagálok, de már én is csak nyomozom a klavit. Jó éjt.

       • Endy919

        Én 1-2 napja a pénzköltés mellett kampányoltam , csatárt is követeltem , de Lukaku 65m fontért nonszensz .
        Ráadásul két izomcsatár egymás mellett nem feltétlenül lenne hasznos. Már ha egyáltalán 2 csatáros szisztémában akarunk játszani.

        Én egy gyors , mozgékony csatárt hoznék inkább. Ha meg választani kell Diego és Lukaku között , akkor egyértelmüen Costa marad nálam.

      • Én nem látok ma sem Lukakuban akkora tehetséget, mint ti itt sokan. Nekem nem kéne… Nekünk ennél jobb csatár kell.

       • Miért, mit kéne még csinálnia, hogy elismerd? 22 évesen már 50+ PL-gólt lőtt, erre mégis hányan voltak előtte képesek? Arról nem is beszélve, hogy már rutinosnak mondható az angol fociban. Persze kereshetünk jobbat, csak nincs.

        • Ez tény, de nekünk nem 15-20 bajnoki gól kell idényenkénk, amire ő képes kb, hanem 25-30, amire Costa képes ellenben.

         • Miért ne lenne képes Lukaku 25.-30 bajnoki gólra évente. Idén is egy teljesen szétbarmolt Evertonban hozott össze 18 gólt, holott mögötte nem varázsolt Fabrepass rekordkísérletekkel.
          Plusz hangsúlyozom, 23 éves még mindig.

  • Blue One

   Pedig anno ha jól emlékszem én voltam az egyedüli aki a pártját fogta…

   • “Egyik sem az a labdazsonglőr típus, emiatt félek egy picit.”
    Egy csatárnak nem kell labdabuzizónak lennie. Verje a gólokat, aztán cső.

    • Blue One

     Ha ez ilyen egyszerű lenne…

     • de ez ilyen egyszerű. Egy csatárnak lehet sok kvalitása, akár sok hasznos is. Viszont ha számon is kérnek rajta időnként ezt-azt, amíg vereti a gólokat, senkit nem fog érdekelni, ha Ramiresi viszonyban áll a labdával. Cserébe viszont lehet labdazsonglőr, meg jó az összjátékban, meg a tököm tudja, mi, ha nem lövi a gólokat, akkor előbb, mint utóbb, még a kedvelői is elő fogják venni.

      • Blue One

       Egy csatár esetében valóban ez a helyzet, de két csatárnál azért már más. 4-2-3-1-be előretolhatsz egy csatárt aki ott lesz a kapu előtt, de kettő esetében már más a helyzet. Lehet, hogy valakinek vissza kell lépkednie labdáért (lásd: Tevez anno a Juvében), azt megjátszani ilyenek.

       • taktika függvényében ez valóban igaz lehet. De a kétcsatáros játék is lehet jó 2 erőcsatárral is, csak olyan kp kell mögéjük. A példádnál maradva, a Costa+Lukaku párosból ék-árnyékék verziót fabrikálni valóban nehéz lenne, mert hasonló karakterű csatárok. De attól még nem lehetetlen, anno a Rooney-RvP párosnál is azt hitte mindenki, hogy nem fog működni, mégis, Rooney az utóbbi években kb akkor mutatott utoljára jó teljesítményt, mikor a holland mögött játszott amolyan hamis kilencest, pedig róla sem gondolta volna senki.

        • Blue One

         Jó de Rooney nem egyszer játszott középpályán, olvastam olyat is, hogy az EB-n is ott fog. Costa-ból és Lukakku-ból se nézem ki ezt a játékelemet, de ha akarjunk akkor biztos megvan a terv, Conte tudja mit akar.

         • Most nem értem, de én úgy veszem, hogy ezzel az igazamat támasztod alá 🙂

          • Blue One

           Nem azt mondom, hogy ő képes, régen és most is játszott ott. Ebből nem következik az, hogy egy hütő méretű, kicsit nyers mozgású Lukaku-nak is menne ez. Ha összehasonlítod Rooney, RvP, Tevez, Aguero, patkány stb. stílusú csatárral, akkor azért észrevehető némi különbség…

    • Sir Idemitirjak

     “Egy csatárnak nem kell labdabuzizónak lennie. Verje a gólokat, aztán cső.” ezt elkéne magyarázni Costának mert amikor visszalép játékot szervezni a szívbaj keringet. Pedig ha a leírt dolgát végzi abban kimondottan jó is.

    • Azért ez nem teljesen igaz. Ha megnézzük a mai futballban a TOPTOP csatárok mind nagyon jóban vannak a labdával: Suarez, Agüero, Lewa, Ibra, Cavani, Higuain, Benzema, Griezmann, Abumeyang, Dybala. Persze ennel kevesebb flairrel is lehet sikeres csatár ma is, de a TOP kategóriába nem véletlenül ma már szinte csak ezek kerülnek oda.

     • Higany? Benzema? 🙂 jó vicc.

      Az egy dolog, hogy most az Aguero meg Suarez féle csatárok vannak a nagy csapatokban, amiket felsoroltál, de Costa vagy zserbó is ott van, aztán mégsem egy nagy zsonglőr egyik sem, nem is beszélve a PL aranycipőséről mondjuk, de ha megnézzük a PL top góllövőit, olyan nevek akadnak még a szemünkbe, mint Lukaku, Defoe vagy Ighalo, Kane, Deeney, Ayew, Pellé – néhány név azok közül, akik 10 gól felett lőttek a szezonban.

      Igen, tény, hogy a sokoldalúság egyre lényegesebb a fociban, ahogyan egy védőnek sem elég már jó védőnek lennie, stb, de egy csatáron továbbra sem fogja senki számon kérni szerintem, hogy meg tud-e csinálni egy cselt, ha kell, amíg beveri anélkül is. Viszont hiába játszik Hazardot a tizenhatos vonalán, ha 5 góllal zárja a szezont…

   • Rammschein

    De lehet, hogy Lukaku pont emiatt nem jönne vissza, mert Costa után szintén nem biztos, hogy annyi játék lehetőséget kapna. Már feltéve, ha ennyiért mi visszaakarjuk venni, mert ez nekem is sok azért, amiket olvastam erről.

   • adam10

    Megmondom őszintén, hogy nem sok Ligue 1 meccs néztem, pláne nem OM meccseket. Gólösszefoglalót néhányat, tehát annyira a játékát nem ismerem, a góljai alapján meg szerintem robbanékony és technikás játékos. Nem ismerem annyira, hogy véleményt formáljak az ügyben, hogy szükségünk lehet-e rá. Lacazette más tészta, ő már 2 szezonban is bizonyított, őt szívesen látnám. 🙂
    De ő azt hiszem más árkategória…

  • ” azt hiszem ezzel a vörösök kiszállnak ebből a versenyből, hisz tőlünk is José adta el Romelut.”

   De ez nem igaz. A Chelsea adta el Lukakut, benne Abraval, Granovszkajaval, Emenaloval, meg persze Joséval is. De a döntés azért született minden valószínűség szerint, mert Lukaku játszani akart (a hírek szerint első csatárt), mi pedig nem tudtuk/akartuk ezt megadni neki. Ha a ManU most ezt megígéri neki (+persze a fizut, kocsit, paripát, nőket, himnuszt, miegymást), nem gondolnám, hogy Lukaku ne választaná őket JM miatt.

   • adam10

    Ez így igaz, de általában José nem felejt és szerintem azután a bizonyos Európai szuperkupa döntő után (v Bayern) Lukaku partvonalra szorult nálunk/nála. Ha abból indulunk ki, hogy a Realnál Casillas nem tudta visszaverekedni magát a kezdőbe, akkor Lukaku is nehéz helyzetben lehetne José alatt, függetlenül attól, hogy most Manchester a csapat és nem a Chelsea. Őszintén nem gondolom, hogy a pletyka szinten túl Lukaku képben van a MU-nál.
    Meglepődnék, ha oda igazolna, na, ezt akarom kifejezni..

  • Rammschein

   “minőségével sem?”… 😀 Azért Costának is kellett idő mire összekapta magát, de ő minőségi… de nekem ne mondd, hogy Falcao vagy Pato minőségi, mert lehidalok. 😀 Costán kívül meg jelenleg vannak a fiatalok, szal igen is kéne még valaki Costa mellé…

   • adam10

    A mondatom a Bayernre vonatkozott, nem ránk. Azt írtam “náluk”, nem azt, hogy nálunk!

 • Blue One
  • Rammschein

   omg. csak próbáljon meg valaki szarakodni vele az öltözőben :DDDDD (Mint mondjuk AVB-vel…) lesz ott ne mulass.

  • Najsz 😀 Costaval joban lesznek 😀

 • Blue One

  Renato Sanches: I rejected ManUtd offer because VanGaal was there. If I knew Jose would be there, everything would have been different.

  Mindig is mondtam, hogy mekkora hatása van Mou-nak az igazolásokra, ezért is kár volt őt elengedni… Ne legyen igazam, de sok átigazolást bukhatunk majd emiatt.

  • Ibra, detto… Csak azert megy o is oda. En inkab tole tartok, mint Josetol amugy.

   • Blue One

    Az Ibra-Mou szerelem az több az átlagosnál. Ettől függetlenül az eredmény ugyanaz lesz, csak ők köztudottan imádják egymást, dolgoztak együtt, míg Sanches csak szeretett volna.

 • Blue One

  Fura

  • Rammschein

   a híreket tekintve nem értem, hogy ez miért furcsa…

   • Blue One

    Maga a tény, meg a látvány. Már akkor biztos volt, hogy odamegy, mikor innen kirúgták. Ettől függetlenül most lett hivatalos, ezután fog mu-s cuccokba megjelenni stb. Erre írtam, hogy fura. Meg Anglián belül velünk azonosították egyedül, most ennek is vége.

    • Rammschein

     hát túl kell esni rajta valahogy… azért ez már februártól ott lógott a levegőben… igen, így már értem, hogy úgy érted, hogy fura majd látni mu-s dolgokban… nem pedig a tényt, hogy oda igazolt furcsállod a heti történések után…

     • Blue One

      Túlestem már rajta lélekben, csak most fog a mindennapokban is jelentkezni. Azt is meg kell majd szokni. Sajnálom, hogy így alakult, de nem tudunk mit tenni… 🙁

      • Rammschein

       Ja sajnos, ez van. Remélem Conte kárpótol kicsit minket. .)

  • Jose Mourinho has signed his contract to become the new manager of Manchester United.

 • Blue One

  Mourinho wants Hazard from #CFC at #MUFC. £65m offer could reach £75m. First contact with his entourage.

  :DDDDDDD

  Ilyet minek írnak egyáltalán le?!

  • kasata91

   Lehet Hazardo csípte a sérülten játszatást és duplázni akar belőle

   • Sir Idemitirjak

    Meg az állandó kritikát, hogy miért nem védekezik egész meccsen. 🙂

   • Csak megint ék akar lenni ívelgetős fociban.

  • amugy eddig csak akiket en lattam, hirbe hoztak Joseval: Matic, Willian, Hazard, Costa, Azpi. Ugyh hgyjuk mar 🙂 Raadasul egyelore meg epphogy ot leigazoltak, egyelore igazolasokrol nem hiszem, h targyalnak mar.

   • Blue One

    Hivatalosan tényleg csak most igazolták le… Viszont ha volt eszünk akkor már jóval régebben dolgoztak az átigazolásokon a színfalak mögött… Persze ettől függetlenül nem sok valóságalapja van, hogy mindenkit hírbe hoznak velünk, egyedül Matic-ra érzek valami realitást, de jó lenne inkább külföldre passzolni.

 • Blue One

  Újabb röhejes cikk, miszerint Conte le akarja építeni a brazil kontingens számát a csapatban. Lehet, hogy abba kéne hagynom a hírolvasást…

  • kasata91

   Akkor Costának csak a fél lábát adja el? 😀

 • Sandic

  https://www.facebook.com/premierleague/videos/1346792818678463/

  Év góljai jelöltek. Nálam 1:02-től a győztes.

  • Gabor1092

   Voltak szép gólok, Payet szabadrúgása, vagy akár Matt Richie bombája, vagy Hazard szólója. De nálam Adam Smith Evertonnak lőtt gólja viszi a prímet

   • tudom, ez abszolút szubjektív, de azért megkérdezem, miért, hátha nem az lesz a válasz, hogy “csak” 🙂

    Miért szebb/jobb Smith gólja mint mondjuk Maticsé?

    Nálam amúgy Vardy a nyerő, szorosan mögötte Hazard és Gil.

    • Gabor1092

     Erre tényleg nem tudok válaszolni, talán az íve, talán hogy Howard mozdulni sem tudott rá, nem tudom, valamiért jobban tetszik 🙂

     Tényleg ahány ember, annyi féle végeredmény létezik, van akinek a bombagólok jönne be, valakinek a szólók, van akinek pedig a technikásabb megoldások, mint pl Lens gólja

     • Sandic

      Cuco Martina lövésének az íve még komolyabb volt. Kicsit Papis Cissé gólja jutott róla eszembe, amit anno nekünk lőtt. Már-már meghazudtolta a fizika törvényeit…

 • kasata91

  csak hogy szokja mindenki

  • 🙁

  • kasata91

   Remélem a nagy lelépti díjon vitatkoztak eddig. Azt pedig még jobban, hogy José már abból veszi a karácsonyfa alá valót decemberben.

  • Blue One

   Jaguar-nál biztos örülnek ennek a váltásnak… 😀 Cehvrolet-nál meg szomorkodik az ingyen reklám miatt…

  • adam10

   Sajnos nem csak a látványt kell szokni, hanem, hogy szerintem nem kizárt, hogy idővel magához csábít általa kedvelt játékosokat és rövidesen vörösben láthatunk olyanokat akik jelenleg/nemrég még kékben játszanak/játszottak. Mondjuk Ivanovicot vihetné… 🙂

   • gorkaf78

    én nem hiszek ebben. kit hallottál panaszkodni, miután távozott, hogy hiányzik neki José? akik meg korábban távoztak Londonból, őket José (is) küldte el…

    • azért ugye vágod, hogy ez nem így működik? De legalábbis, hogy ez alapján semmire nem lehet következtetni?

     • gorkaf78

      persze. De azért azt gondolom, ha valamelyik játékos szerint nagy igazságtalanság érte nálunk Josét, akkor annyit csak mondott volna: sajnálom, hiányzik, bánom, hogy elküldték, stb. Nem hiszem, hogy Abráék befenyítették a fél csapatot, hogy kuss mindenkinek.

      • Azért burkolt célozgatás volt innen-onnan, és attól, hogy nem sírták tele a sima és a közösségi médiát, még nem jelent semmit, ugyanúgy, mint a meccsek előtt-utáni semmitmondó szalon-nyilatkozatok.

       És nem azért, mert bárkit is fenyítettek volna, bár én ezt is el tudom képzelni (nem fenyítés, de néha meccsek után is van, hogy nyilatkozatstop, stb), de lehet, hogy simán úgy érezték (joggal), hogy a személyes véleményük megmarad személyes véleménynek. Ettől lehettek olyanok is, akik otthon pezsgőt bontva ugrálták körül a medencét, mint ahogyan olyanok is, akik a kispárnával a sarokba bújva sírták álomba magukat…

      • Rammschein

       Volt olyan aki kerek perec megmondta, hogy hiányzik neki Mou, de ez történt és tovább kell lépni (sajnos már nem emlékszem ki volt)…

  • Blue One

   Ennél már csak a beszéde elszomorítóbb. Azt hittem legalább valami light-os, közhelyes lesz. Ehhez képest…

   • gorkaf78

    miket mondott?

    • Blue One

     • gorkaf78

      Csak nem gyorsan elfelejtette a korábbi londoni éveket? Miért is nem vagyok meglepve? Gondolom a bérét, a 30 ezüstpénzt is megkapta már…

      • de ne már… ez ugyanolyan, mint a koncerteken, amikor bemondják, hogy az a legjobb hely a világon, és ott vannak a legjobb arcok a közönségben 🙂

       • kasata91

        Ennyi erővel itt is mondhatta ugyanilyen indíttatásból, csak mi megettük a dumáját 😀

        • lehet, hogy így is volt. Azért ne éljünk álomvilágban, egy portugál számára, mégha csípte is az angol focit, meg akár az embereket, mentalitást (Sir Bobby révén akár), a Chelsea akkor, mikor idekerült, nem volt sokkal több, mint egy feltörekvő középcsapat.

         A tradícionális nagy csapatok, akiket akkoriban JM is csodált, a ManU, a Pool, a Newcastle… José is Pool szurker volt gyerekként, egykori bálványai Kevin Keegan, Dalglish és Souness voltak, s a Pool a ’70-es évek egyik – talán – legjobb csapata volt. Abban az évtizedben, mikor JM tizen-éveit élte, a Liverpool 5 bajnoki címet, két KEK-et, egy FA Kupát nyert, emellé 4 CS-t és Európai Szuperkupát is nyert. JM egy angol, klasszis, győztes csapat bűvöletében nőtt fel.

         A Chelsea ekkoriban Sexton sikerei után épp Abra-mód váltogatta az edzőit, meg épp hullámvasutazott az első- és másodosztály között. Függetlenül attól, hogy épp akkor játszottak a klubnál olyan arcok, mint Butch (Ray Wilkins, ha valaki nem tudná), Harris, vagy Osgood, vagy voltak olyan fellángolások, mint a Real legyőzése a ’70-es évek elején, a végére majdnem csődbe ment a klub. És hát a ’80-as évek sem a klub fénykorát keretezik.

         Az, hogy a második eljövetelekor ő lett a “Happy One”, már inkább lehet valós, hiszen a szurkolók kedvelték, és kedvelik is mind a mai napig. Egyértelműen vele kötik össze (meg persze Abra pénzével) az újkori felemelkedést.

       • gorkaf78

        Látom, szeretnéd elbagatellizálni a dolgot, de nem hiszem, hogy Neked nem változott meg a véleményed legbelül Joséról. Én eddig Mou-ról azt gondoltam, hogy akármilyen módon is távozott Londonból, van annyira Chelsea-fan, szereti annyira a Kék szurkolókat, hogy nem megy Manchesterbe. El tudnád képzelni pl. Wengert, hogy leül az egyik közvetlen rivális padjára? Vannak edzők, akikkel annyira összeforr egy klub neve, hogy egyszerűen ‘elképzelhetetlen’, hogy a rivális edzője is legyen.

        • Rammschein

         Sajnos mindig a szurkereken csattan az ostor.
         Én Zenzo oldalán állok most, ha kirúgnak a munkahelyedről és átmész egy másikhoz, nem fogod az előzőt ajnározni, mert megkérdezik tőled, hogy mit keresel ott náluk, és miért nem mész vissza, mondjuk. 😀
         Szimplán nem nyilatkozhat olyat, mert akkor a “főnökei” nem látják az elköteleződést, nem fogják támogatni, ha látják, hogy nem teljes erőbedobással a jelenre koncentrál. Szerintem ezzel semmi probléma nincs már, ez olyan, mintha Fabre vagy akárki más player szidta volna a Chelseat (ez csak példa, nem csinált ilyet asszem), következő évben ide igazol, aztán meg kicsit benyal. Az nem baj? 😀

        • Wenger más eset, mert ő amolyan utolsó mohikán. 20(!) éve van az ágyúsoknál. José kétszerre nem töltött harmadannyit nálunk.

         Nem akarom elbagatellizálni a dolgot, csak én tisztában vagyok vele, hogy miután kétszer is elzavartuk, nem lehetnek ellenérzéseink azért, mert egy riválishoz ment. Amúgy is, ez a ManU, az Arsenal vagy a Spurs nekem is jobban fájna.

         Én nem tudok EZÉRT haragudni Joséra. Ha majd győz a Bridge-en, és az ördögös címert veri a mellén, akkor majd – úgy gondolom most – az nekem is fájni fog. De alapjában az, hogy aláírt a MU-hoz, még nem. HA ő távozott volna önként a United padjáért, akkor megint más lenne a leányzó fekvése. De nem így van.

         Sosem volt titkolt a MU iránti szimpátiája, bár az sokkal inkább szólt SAF-nak persze, de míg ostromokat vívott Benítez/Pool vagy Wenger/Arsenal akárki/Spurs szinteken, a MU-val nem, vagy csak ritkán.

         • gorkaf78

          Az énem racionális fele elfogadja azt, amit leírsz. De az emocionális rész tiltakozik a dolog ellen. 😀 Vannak kisebb-nagyobb axiómák az ember életében, számomra ezek közé tartozott az is, hogy Mou Angliában csak nálunk lehet edző. Nem tudom, miért zavar annyira a dolog, biztos vagyok abban, ha mondjuk Ancelottit nevezték volna ki MU edzőnek, nem is érdekelne a dolog. Valahogy Josét eddig ‘többre tartottam’, mint akármely másik Chelsea menedzsert (még RDM-nél is, pedig ő ugye elhozta a Szent Grált). A hangsúly az ‘eddig’ kifejezésen van…
          Innentől számomra ő is csak egy a “sok” közül. Szeressék ezentúl a MU szurkerek, ha akarják…

          • megértelek, hiszen nem titkoltan imádom Josét, és persze a felszínen “forduljon fel” ezért, és csúfos bukást kívánok neki, de igazság szerint nem mozgat meg. Bennem sokkal inkább dolgoznak indulatok a sajátjaink miatt, akik másodjára is kitessékelték őt az ajtón. Az én emocionális részem még azon pörög mindig.

          • gorkaf78

           ezek szerint mégis hiszel már az edzőbuktatásban? Vagy kit értesz ‘sajátjaink’ alatt? Vezetőség, játékosok? Kíváncsi leszek, egyszer kiderül-e az igazság, hogy mi is történt az öltözőben idén…

          • Sir Idemitirjak

           Ha azt írom, hogy nem voltak meg a képességei, hogy a kerethez illő bátor támadó focit játszasson és használja az EGÉSZ keretet, míg nem a csapat kidobta magából ezért, akkor közutálatnak fogok örvendeni? 🙂

          • gorkaf78

           Legalábbis egy ‘ban’-ra számíthatsz a Mestertől…:D

          • Téves, ezzel részben én magam is egyetértek (José nem játszott sokszor kellően bátor támadó focit, és ténylegesen is visszafogta a csapat támadópotenciálját). Azzal nem (értek viszont egyet, vagy, inkább írom, hogy nem értem), hogy miért várta tőle mindenki azt, hogy pepi féle focit játszasson a Chelseavel. Azzal sem, hogy a csapat ezért vetette ki magából. Én továbbra is tartom a véleményem ezzel kapcsolatban.

          • gorkaf78

           Van azért átmenet a Mou-féle busz, és a Pep-féle ‘szétpasszolok mindenkit’ játék között. Nem tudom, mennyire emlékszel a Heynkes-féle Bayernre, ami szétszedte a Barcát, és triplázott, a BL-ben is nyert 2013-ban. Na valami olyasmit szeretnék egyszer a Chelsea-tól látni…

          • Endy919

           Én Carlo bajnok Chelseajét szeretném újra látni . Olyan jól játszó csapatunk szerintem még nagyon sokáig nem lesz.

          • Endy919

           Én helyesbítek. A képességei szerintem megvoltak , ezt láthattuk 2 hónapig. Golyói nem voltak hozzá , hogy kitartson a támadó foci mellett és ne szarjon be rögtön az első adok-kapok-os vereség után.

          • A sajátjaink alatt a boardot értem továbbra is, akik szerintem képtelenek kitartani a saját terveik mellett. Volt ismét egy megálmodott, hosszútávú elképzelés, Joséval, aztán, amint jött egy hullámvölgy, kib*szták, mint macskát szarni.

          • Endy919

           Hullámvölgy ??? Ott nem volt semmi hullámzás . Konstans szarok voltunk a felkészítő meccsektől a CSn át egészen a kirúgásáig.

           Később sem szárnyaltunk , de fejlődés biztos , hogy volt a játékunkban.

          • megint csak az orrodig nézel. Joséval hosszútávra terveztek, ami azt jelenti, hogy mondjuk 6-8 év. 6-8 szezon. Meg is adták a szerződést neki ennek alapján, hiszen tavaly nyáron toltak elé egy 5 éves hosszabbítást. Tudod, új generáció, dinasztia-építés, miegymás. 8 éves időtávon nem fért bele vele egy trófea nélküli szezon… ami így is az lett… hát bravó. Igazad van, biztos megérte.

          • Endy919

           A kiesés fenyegetett ! Azért te se legyél már ennyire elfogult..

          • Kiesés :))) fenyegetett :DDDDDDDDDDD

     • myheartisblue

      Hát szerintem nincs ebben semmi különös. Tudja, hogy hogyan és mit kell mondania. Mindig is volt neki egy kis kötődése az Old Trafford-hoz, ezt ő sem tagadta és nem először hívták Őt. Fáj, merhát hogyne fájna, hogy pont egy ősi riválishoz, de nincs mit csodálkoznunk, ahogy a klubunk 2x is elbánt vele, A világ egyik legjobb menedzsere, megteheti, és ahogy az MU sem tudott ellenünk nyerni az utóbbi években mi sem fogunk az MU ellen.

      • Blue One

       Ezt én is tudom, csak mondom pont a CFC után ilyenek mondani, kicsit furcsa. Nah mindegy, történelem.

       • gorkaf78

        Jé lecserélted a logódat, miért? 😀

        • A nevet hülyébben nézett volna ki ‘Red One’-ra cserélni :))

         • gorkaf78

          Hát ez hatalmas! :DDDDD

        • Blue One

         Mert már nem aktuális.

     • Endy919

      :DDDDDD itt a hősöd 😉

      • gorkaf78

       Gondolom, most kisebb lett a szerelem, legalábbis mosolyszünet van. 😀

       • Endy919

        :)))

   • de már miért lenne? Nem gondolod tán, hogy kiáll, és azt mondja, hogy áh basszátok meg, én lifelong Chelsea fan vagyok, úgyhogy tosszátok meg a hülye vörös mezeteket, meg dugjátok fel a seggetekbe az egész Old Traffordot, szarok én rátok, csak jöttem, mert ti fizettek…

    • Blue One

     Arra esetleg nem gondoltál, hogy a kettő szélsőség között van egy középút?

     • Rammschein

      Sry, de én azt a középutat nem tudom elképzelni. Mi lenne az pontosan? 🙂

      • Blue One

       Abban semmi nem lett volna ha azt mondja, hogy mennyire boldog, hogy egy fantasztikus klubhoz csatlakozott. De az ilyen, hogy semelyik más klub nem tudja ezt megadni stb. Én önmagában ez se lenne probléma, csak amennyire imádta a klubot, meg amit mondogatott azután ez egy kicsit hülyén néz ki. JM esetében ez különösen rosszul néz ki, mint mondjuk egy másik edző, aki “csak” egy rivális klubnál volt, de nem verte ilyen nagy dobra az érzelmeit.

       Ez a baj a játékosoknál. Miért kell mindig azt mondani, hogy a gyerekkori kedvenc klub stb… Mondjuk ezt mondjuk a city esetében, és mikor a játékos gyerek volt, akkor a második vagy harmadik ligában volt a csapat, de természetesen ő már akkor arról a csapatról álmodott… Miért nem elég az, hogy nagyon izgatott, boldog vagyok, hogy ilyen fantasztikus csapathoz tartozhatom, ilyen társakkal stb. Nem kell ezt túlragozni. Ennek a mestere Robbie Keane volt.

       • meg Anelka, nem? 😛

       • gorkaf78

        Úgy látom, kezded megérteni, amit régóta mondani akarok…

        • Blue One

         Pedig nem biztos, hogy egyre gondolunk 😀

         Szerintem tényleg szerette a klubot, és pont ezért furcsa ilyen szöveget látni, azok után amit itt is mondott. Ettől függetlenül olyan értelemben nem tartom árulónak, ahogy te mondtad. Akkor lett volna az ha mondjuk élőszerződését felmondta volna, majd másnap átül oda. Fájó őt ott látni, vegyesek az érzelmeim, de továbbra is tartom, hogy nem várhatjuk el tőle, hogy most ne irányítson másik angol klubot.

         A mu ilyen szempontból különleges klub. JM-SAF kapcsolatot ismerjük gondolom, ez is az oka, hogy miért vonzódik ahhoz a klubhoz. Nagy múlt, sok kupa stb. SAF után kezdet hanyatlani a klub, de most újra felvirágozhat kérdés meddig. Nagy hátrányba kerülhetünk ha JM sok ideig lesz ott. Jó lenne ha eljutnánk oda, hogy az emberek fejében az első számú klub legyen legalább Angliában. Egy hosszú JM-es CFC-es időszak ehhez tökéletes lett volna, de egy ugyanilyen mértékű mu-s korszak épp ellenkezőleg hatna. A világ valaha volt 2 legjobb edzője egy klubnál, sokáig… Sokat és sokáig beszélnének róla…

         • adam10

          Szerintem álljunk optimistán a dologhoz (a mi szempontunkból optimistán) és bízzunk benne, hogyha évek múlva valaki a José Mourinho és a Premier League kifejezéseket használja, akkor a közös pont a Chelsea lesz. Nem pedig úgy fognak rá emlékezni, mint aki újra a csúcsra vezette a MU-t… Mindig is utáltam a MU-t, ezután még jobban utálom, függetlenül attól, hogy José ott van. És bár egy számunkra kultikus figuráról beszélünk, a legrosszabbakat kívánom neki.

          • Blue One

           Az előző két elődnél pedig biztos sikeresebb lesz. Ettől függetlenül nem lennék boldogtalan ha egy napon kivágnák. Nem kell egy riválisnak ilyen jó edző. Azután lenne az igazi talány, hogy mit kezdene magával, mert most nagyon adta magát.

          • Rammschein

           Ja most pont összeállt a csillaga/szerencséje a MU-val, de hogy utána mi lesz az ég tudja… majd visszajön megint. xDDDDD

     • értelemszerűen a másik végletet toltam be, de hát itt nincs középút. Sőt, az az egy út van, amit “választott” (nem volt választás, ez VAN).

  • trueblue05

   próbáltam rákészülni, de nem ment – teljesen rosszul vagyok az egésztől – zsigerileg

 • Blue One

  Jose Mourinho posted simply this message in his first post on a new Instagram account…

  Ez nekem kicsit új, nálunk ilyet nem csinált…

  • Blue One

   Petr Cech joins instagram after joining Arsenal. Jose Mourinho joins instagram after joining Manchester United.

   • kasata91

    Nálunk beszélgetnek a csapattársak. Később pótolni kell a megmaradt űrt 😀

  • mármint mit nem csinált? Amíg nálunk volt, nem írt alá ManU-s szerződést?! :DDD

 • Blue One

  Több ilyet megpróbálok nem beírni, de ez…

  Roma are considering a move for Chelsea defender Kurt Zouma,
  according to Gazzetta dello Sport.

  The report suggests the French defender could be a replacement
  for Antonio Rudiger if the German leaves the Serie A club.

 • kasata91

  Nagyon fogok röhögni, amikor a city ellen az álmok színházában betolja a buszt. 😀 Remélem majd mutatni fogják Ferguson fejét a VIP páholyban.

  • Gabor1092

   nem csak a city ellen fogja betolni a buszt, hanem az összes nagyobb meccsen, mint amit nálunk csinált

  • Senkit nem fog érdekelni a rémálmok színházában sem, ha lehozza vereség nélkül a rangadókat.

   • kasata91

    Fánhált is kifütyülték a 0-0ák miatt.
    Szerintem hasonló a helyzet mint a reálnál. A cél nem szentesíti az eszközt.

    • Luit azért, mert a többi meccsen sem volt arca a csapatnak.

     Dehogynem.

  • Blue One

   Az viszont elég para lenne ha ott maradna jó sokáig és dominanciát alakítana ki.

  • Sir Idemitirjak

   Mennyire lesz sikeres az még kérdéses, de hogy a legnézhetetlenebb nagy csapat a MU lesz az szinte borítékolható.

 • myheartisblue

  Mourinho sem hülye, látva Lollichon helyzetét a Chelsea-nél vajon megejt egy telefont Christiphe-nak?

  • A MU-nál szerintem ragaszkodnak majd Hoek-hez, oda annyira nem kell vérfrissítés.

   • csinibob

    Megy ő is.

    • Az egész stábot kivágták? Azt hittem, lévén papíron ez Lui utolsó munkája, néhányan maradnak, és nem “követik”.

     • csinibob

      Mindenki örült volna, ha Hoek marad, mert DDG-vel mégegy szintet tudtak lépni, de állítólag a 3 éves szerződés ki nem töltése miatt a stáb is követi LvG-t. Az nem derül ki, hogy ki lettek-e rúgva vagy maguktól, igazából ő lett volna fontos, de úgy néz ki, ő sem marad, igaz még nem hivatalos.

      • Akkor viheti Lollichont, akivel a mi vezetőségünk hasonlóan jól bánik. Az új keletű és egyben zseniális módszereivel de Gea még egy szintet léphet.

    • gorkaf78

     Azért az durva lesz, ha a klubikon Giggs is távozik…

     • José összeszedi a régi brancsot Fariával, Baltemar Britóval, Louróval, talán még AVB-t is felkarolja scoutnak.

      • azt talán nem, de nagyon meg lennék lepve, ha Faria és Louro nem kötne ki a ManU-nál.

     • csinibob

      Ha már így alakult, kellene egy középcsapatot keresnie, aztán lássuk, mire megy az elmúlt 3 év tapasztalatával.

      • gorkaf78

       Előbb-utóbb ő úgyis manager lesz a Unitednél.
       Tényleg, mi a véleményed José odaigazolásáról?

       • csinibob

        Fúú, nálam az LvG-out a Sheffield elleni fakupa meccsen jött el, és ott még többen is elérhetőek (Ancellottit szerettem volna) voltak, igaz a vezetőség akkor még bízott a hollandban.
        Emberileg nem kedvelem Mou-t, ahogy Pep körbenyalása is sok nekem. (Giggsy megcsalós botrányai is nagyon rosszkor jöttek.) A minimális eddigi nyilatkozatokból és a nálatok való bukásából most az érzésem, hogy rengeteget tanult, úgyhogy egy Mou lightot várok és sikereket. Engem nem érdekel a szép foci, ami Fergienél is tudott olykor hiányozni, az eredményesség érdekel. Sem Moyes, sem LvG nem volt képes hozni ezt, pedig ez a keret és 3 (max. 4) transzferrel érzésem szerint a bajnokságért fog menni. Ezt a Stretfordon sem mertem leírni, de nekem az a tippem, hogy most fog beérni Mou, legalább 2020-ig nálunk lesz.

        • myheartisblue

         Ezeket olvasva(főleg ha bekövetkezik), nyelek egy nagyot, lesütöm a szemem és fájóan gondollok arra, hogy mennyire eltérő a klubfilozofia és ahogy az ikonokkal bánik a 2 csapat. :/

      • Sir Idemitirjak

       A Moyes-LvG duótól azért megtanulhatta, hogy hogyan nem szabad egy csapatot építeni. 😀

 • Aki olvasta Jonathan Wilson és Patrick Barclay műveit Mouról, azt egyáltalán nem éri meglepetésként a hír, hogy amikor a történelemben először José szabad, a MU pedig edzőt keres egyszerre egy időben, akkor így egymásra találnak gyakorlatilag pillanatok alatt. Már amikor Ferguson visszavonult, is gőzösen hajtott arra, hogy ő vegye át a hagyatékát. Ekkor ugye Reálos napjai végét járta a portugál, és reménykedett benne, hogy az OT lehet a következő állomása, mint Sir Alex utóda. Ám mivel akkorra már de facto el volt döntve, hogy a chosen one veszi át SAF helyét, Mou árulásként elkönyvelve (amiért nem is szóltak neki) vette tudomásul, hogy lemaradt a Manchesterről.
  Idézet Jonathan Wilson cikkéből:
  “That night, the story broke that Manchester United were going to appoint David Moyes as a successor to Alex Ferguson. According to Diego Torres in his biography of Mourinho, the Madrid manager was appalled. He’d believed he had a special relationship with Ferguson, but the outgoing United manager hadn’t even called him to let him know of the decision. That night Mourinho was restless, fretful, constantly checking the news to see if there may have been some mistake. The following morning he called Jorge Mendes to see if it might be possible to derail the deal and reinsert himself into the picture. By the following day, Mourinho was insisting that his intention had always been to go back to Chelsea, that his wife wanted to live in London.”
  Utána futott be a mi hívásunk. Nálunk éppen üresedés volt. Benítez bevezette a csapatot a harmadik helyre, EL-t nyert, és utána szedte is a sátorfáját. Nagyjából akkor mi voltunk a “jobb híja”. Onnantól meg, hogy menesztettük, egyértelművé vált, hogy a “csak egy csapat létezik számomra” már nem aktuális. Megjegyzem, abban, hogy kivágták, neki volt a legnagyobb szerepe jó pár felesleges ostobasággal megspékelve, de ez mellékes. A lényeg, hogy Mou számára ez messze nem volt régen sem akkora elvi kérdés, most pedig pláne nem.
  Ilyenben még asszem részünk sem nagyon volt. Játékosok terén bőven, de edző terén? Unortodox lesz.
  Abba is elég érdekes belegondolni, hogy ha Mou letol 5-6 sikeres évet a MU élén (ami azért lehet sansz), akkor mennyi lesz még valid, hogy a Bridgen is legenda?
  Emellett ez még egy indok, hogy miért legyen várós a kövi szezon.

  • Endy919

   Ja , hogy mi csak olyan B terv voltunk számára , ha már nincs MU , jó lesz a Chelsea is..

   Egyre jobban kezdek kiábrándulni ebből az emberből.

   • kasata91

    Pedig teljesen reális a feltételezés, hogy neki csak önmaga és az önnön sikeressége a fontos. Az egyes klubok, játékosok ehhez csak az eszközt jelentik.

   • Rammschein

    Nem azért, de nem pont az volt a probléma, hogy Mou egy EGOcentrikus! őrült? 😀

    Még is mit vártatok, hogy majd egy szent lesz hirtelen, és megsajnálja a csapatát, aki 2x kib-szta őt a munkájából?? (az ő szemszögéből, most lényegtelen, hogy saját maga miatt vagy nem… mert az ő szempontja tuti az, hogy nem én csesztem el, hanem más)… S ezért elmegy valami nudli csapathoz egy nudli bajnokságban nudli pénzért? Mikor kijelentette, hogy a PL-ben akar maradni, és egy nagy csapat jelentkezésére vár… *boom* jött a MU, akire mióta kirakták várt, főleg, hogy már korábban is szemezett az ördögökkel, csak nem jött össze.

    De mindegy, mert akkor ezek szerint neked jobb lett volna, ha Mou már akkor az ördögökhöz megy… 🙂

    • Endy919

     “De mindegy, mert akkor ezek szerint neked jobb lett volna, ha Mou már akkor az ördögökhöz megy… :)”

     Nagyon nem értettél meg ahogy látom. Engem az lepett meg , hogy mi csak a B terv voltunk számára , mert a MUba akart menni. De most megkapta azt , amit akart. Legyen boldog . Remélem minnél hamarabb kivágják és mehet a Maláj válogatottat edzeni. De addig is úgy fogom ünnepelni a MU összes kapott gólját , mintha mi lőttük volna.

     • Rammschein

      Eddig is úgy ünnepeltem, meg az összes többiét ha kapnak, ehhez nem kell Mou ott léte. 😛 😉

 • After Tommy Docherty and Dave Sexton, Mourinho becomes just the third (ex-)manager in club history to also manage at Manchester United.

 • Rammschein

  Azt nem is említette senki, hogy amennyire mi most nem szeretjük Mou-t… (már aki)…
  a vörösök hirtelen annyira kezdték el ajnárorni őt szurkolói oldalról, előtte meg ugye tudjuk, hogy álltak hozzá… azért az nagyobb Pál fordulás ám. 😀 Mondjuk ez természetes kb., de magukba révedhetnének egy kicsit, hogy hogy fogok én ennek az embernek szurkolni, akit éveken át utáltam. (Reversed, ez meg itt is meg lesz, hogy hogy nem fogok szurkolni annak az embernek, akit évekig kedveltem, de ez másabb egy kicsit, árnyaltabb. :P)

  • Blue One

   lol

   • Rammschein

    szánalmasan nevetséges és még nem tudom milyen jelzők… ez egy vad fiktív példa, de hatásos: de ha Wenger ide tévedne a mi padunkra én akkor is szidnám… csak mellé még azt is szidnám, aki ide hozta… nem kezdeném el ezt, amit it fentebb. :DD

    • Blue One

     “ha Wenger ide tévedne a mi padunkra”

     Jajj, még belegondolni is borzalmas…

     • Rammschein

      tudom, azért írtam, hogy hatásos példa, és erősen fiktív. 😀
      De kb az itteni Wenger utálatot, az ottani Mou utálathoz tudtam hasonlítani. 🙂 Soha nem szeretném, hogy ide jöjjön, maradjon csak az ágyúsoknál.

      • Blue One

       Egyébként én nem utálom Wengert és az arsenanal is így voltam sokáig. Aztán ráébredtem, hogy milyen végtelenül ostoba, primitív, elfogult, fárasztó stb. szurkolói vannak itthon és Angliában egyaránt. Emiatt nem szeretem őket kb. Wengerrel nincs nagyon bajom, amikor Mou-t szidta, lökdöste az idegesítő volt, de ennyi. Sokáig nem értettem, hogy miért nem szeretik őket, de tényleg. Ott van egy csapat és egy edző, aki emberemlékezet óta nem tudott nyerni semmit, de még pontot szerezni se ellenünk hova tovább gólt rúgni… Egy ilyen súlytalan csapat, mégis hogy idegesíthet valakit? Néha szép focit játszanak, mindig 4.-ek lesznek, állandóan lesérül a fél csapat és a BL-ben a 16 között esnek ki. Nem sok vizet zavarnak, csendes szomszédok 🙂

       Mindent egybe véve ha rivalizálásról, utálatról van szó, nem ők jutnak az eszembe.

       • Rammschein

        Én azét szoktam rajtuk nevetni, mert agyon istenítik Wengert, hogy ott van “1000 éve”… igen, ám de nem nyert semmit velük… és akkor ő nekik az isten. 😀

        Egyébként nekem az archenemy az a Barca…(utálom a törpét is, az agyonsztárolt tikitakát, azt amit a bírók művelnek velük ill. ellenük, és mindent amit képviselnek) mögötte mindenki mérföldekkel le van maradva… egyébként az Arsenalt sem utálom jobban, mint a City-t vagy a Mu-t… 😀 ez a 2. lépcső… 🙂

        • Endy919

         Azért az Emirates épitése előtt nagyon komoly csapata volt és egyedüli caspatként angliában lett veretlenül bajnok , és a hosszú kupa nélküli évektől eltekintően nyert 3 bajnokságot és 6 FA Cupot , szóval nem voltak ők mindig ilyen maflák.

         Az utálat terén nagyon nehezen tudnék dönteni , hogy őket vagy a Barcát utálom jobban , de talán az Arsenalt , majd jön a Kupleráj , MU ,Spurs hármas.

        • Blue One

         Nevetni én is szoktam rajtuk, nem keveset, de az nem utálat. 🙂

         My man 😀 Nekem ugyanez, ami az ősellenséget illeti ( nemzetközi szinten.) Volt egy időszak, amikor azt kellett hallgatni, hogy mennyit passzoltak stb stb. Más kérdés, hogy ebből csomó volt haszontalan, fölösleges passz, amit két 1 méterre lévő játékos passzolt 5-6 egymás után. Biztos a filozófia része volt ez is, vagy ők is a számok fogságába kerültek… Bezzeg arról sennki nem szólt egy büdös szót sem, hogy a Stoke meccsén meg 645614654624054 másodpercig volt a levegőben a labda. Pedig ez is egy stílus…

         Angliában a SAF korszakban a mu volt, ugyanazon okok miatt, amit te is említettél. Érthető okokból ez mojszi és LvG érkezésével kicsit alább hagyott. A mojszi periódust nagyon élveztem. 😀

         A city számomra mindig is egy színtelen, szagtalan pénzes csapat volt. Az ingerküszöböt ők se nagyon szokták elérni. A kopasz érkezésével viszont a helyzet könnyen lehet, hogy megváltozik… 😀

    • Wenger, welcome to Chelsea? Most visszajött a tegnapi sör.

     • Elolvastam, és nekem már hiányzik Scolari.

   • myheartisblue

    Tehát van még remény, hogy @ZenzoLR:disqus kitol egy: “Welcome Home Rafa! <3 " tweetet? 😉

    • Endy919

     :DDDDD

    • teddlegyorsanaztazüvegethééé 😀

     • Sir Idemitirjak

      Elvetted tőle? 😀

      • myheartisblue

       watafááák! ez míííecsoda? 😀

       • Sir Idemitirjak

        Erről Zenzo ferde estéjét kérdezd. 😀 Shrekkes profilképet nem tudtam kirakni, amúgy fék twitter post, lehet csinálni.

      • 🙂
       #bolond

    • 😀 ez utott igy reggelre.

 • Blue One

  Egy nagy előnye viszont lesz a manager-i mozgásoknak. Minden figyelem Manchester-re irányul majd, mi pedig szépen csendben csinálhatjuk a dolgunkat. Nemzetközi foci nélkül pedig csak a bajnokságra kell koncentrálnunk. Ha jönnek az eredmények, akár jól is jöhetünk ki a dolgokból.

 • Blue One

  Tottenham have agreed a deal with Wembley that will see them play their Champions League matches at the national stadium next season.

  The agreement also provides Spurs will the option to play all their Premier League and cup home matches at Wembley from the 2017-18 season.

  • Rammschein

   Ez csak azért gáz, hogyha mi új stadiont húznánk fel, akkor hol játszanánk addig… :/ Illetve erről jutott eszembe, hogy a pletykák erről egészen elhaltak…

   • myheartisblue

    Nekünk úgy tűnik az Olympic Stadium marad a WHU-val osztozva ami hát futballra való tekintettel 60.000 főt képes befogadni.

    http://www.standard.co.uk/business/chelsea-may-buy-brickworks-to-build-new-stadium-a3258381.html

    http://www.chelsea.vitalfootball.co.uk/article.asp?a=566517

    De ahogy azt a tegnapi cikkben írták: “In December Chelsea warned that even if planning consent is given, “there will still be a lot of work to do before redevelopment can start”. elég sok a tennivaló és nem a legjobban állunk a dolgokkal.

    • Rammschein

     Hát ja, nagyon érne már egy új stadion, mert a nagyok közül nekünk van a legkisebb szerintem. Évek óta tart a huza-vona de sok előrelépést, érdemlegeset nem lát az ember… max annyit, mint az a terv, amit mutattak az éven… meg ötleteket, de semmi konkrét. :S

 • Eden Hazard will be the youngest ever captain of Belgium in a major tournament.

 • Rammschein

  Remélem az Atléta Trikó (:P) beledöngöli C. Ronaldo nagy képét a gyepbe!
  Ezt leszámítva nem különösebben érdekel a meccs. 😀

  • Endy919

   Jaj de hiányzol Ash 🙁

 • Na, a számunkra lényegesebb mai meccsen eldőlt, hogy a Hull jön vissza a PL-be a Burnley és a Boro mellett, miután Steve Bruce-ék legyőzték Diame góljával a másik play-off döntős Sheffield WED-et.

  • Én már most várom, hogy a Hull-Burnley kettős zúgjon vissza. Nagyon sótlannak érzem a jelenlétüket.

   • mivel van egy olyan erős érzésem, hogy egyik sem előnyére változott, ha változott is az utóbbi szezonban, jómagam is. És abban is erősen bízom, hogy végre a Sunderland/WBA kettős egyike megy velük.

    • Az egyetlen, ami a Burnley mellett szól, az Gray, aki bőven lehet a kövi szezon Austinja. De egyébként semmi.
     A Hull meg… eh… van és kész, de szerintem a Norwich bájosan amatőr szintjénél tovább nem jut.

     • Endy919

      azért Abel Hernandeznek nem volt rossz szezonja.

 • Rammschein

  Azért azt lassan nem hiszem el, hogy nem tudják kiküszöbölni, hogy mondjuk egy rohadt döntőn ne a kétes szituáción menjen el a meccs végeredménye is akár… 🙁

 • Sandic

  Griezmann 11-ese már-már Oscar-díjas volt (már ha értitek a poént). Ha ne adj Isten valamikor leigazolnánk, hát nem vele kellene rúgatni a büntetőket éles helyzetben….

  • Rammschein

   adom, rohadt nagy fail volt. :S

   • Sandic

    Nem is értem, hogy miért a léc alá próbálta bebombázni. Egyszerűbb valamelyik alsó sarkot választani….

    • Rammschein

     Én most azon izélek, hogy itt Filipe Luis nem is tolja rosszul, de nálunk neki sem ment a szekér, mint ahogy Torresnek sem… meg még sokaknak sem… furcsa.

     • Sandic

      Torres azért itt sem virgonckodott. Összehozott egy büntetőt a semmiből amihez nem is sok köze volt.

 • Rammschein

  1-1. Az Atletico már nyerésre is állhatna, ha nem lennének szerencsétlenek… egyébként elég unalmas is a meccs. 😀 S ha a az Atlético ezt a végén nem nyeri meg sajnálhatják nagyon, mert ez a Real rohadtul nem jobb annyival…… 🙂
  2 év múlva meg úgy is mi nyerünk. 😛 😀 (Jövőre is max a döntőt nézem, egyébként totál érdektelen a dolog.)

 • Rammschein

  Pepének adjanak Arany Málna díjat vazze…
  ez az Oblak elég fasza kapusnak tűnik egyébként, szerintem.

  • Endy919

   Rég láttam ennyire gyenge kapus teljesítményt 11es párbajban.

   • Rammschein

    Na ja a 11-eseknél egyszerűen rossz volt mindkettő.

    • Sir Idemitirjak

     Legalább menne el egy irányba… begugolt jobbra 5ször és nézte a labdát.

 • Először a mi döntőnk után tizikkel dől el a Bl-döntő.

 • A megcsömörlött csapatot átvette egy kopasz klublegenda, majd a BL-döntőben tizipárbajjal elhódította a semmiből a kupát.
  Honnan ismerős ez…

  • Rammschein

   Én tudom… 😀

  • Sandic

   Azért a Real helyzete nem volt annyira kilátástalan mint a miénk…

   • Nem-e? 🙂
    Casemiro nélkül nagyjából 0 stabilitás van az egész középpályán, nélküle egy Rayo is könnyen kettészelte a Madrid közepét. Hatalmas erőssége volt a Madridnak, nélküle alsó hangon is dupla ennyi kontrát vezetett volna Navasig a Tico. Emellett CR-éket is nagyjából végig leszedték a pályáról.
    Plusz még nekik is megvolt a mákjuk a kimaradt büntetővel, amikor Jeezman keresztre lőtte a labdát.

  • csak, ők egy hibás döntést cserélték a kopaszra… mi a kopaszt cseréltük egy hibás döntésre 🙂

   • Endy919

    Lehet utálni , én sem szeretem . De nálunk nem végzett rossz munkát , ezt el kell ismerni.

    • köszönöm, utálom is.
     Amúgy nem tudom, ez hogy jött ide, az, hogy milyen munkát végzett, nem áll korrelációban azzal, hogy jó döntés volt-e idehozni, mert nem.

    • jaj ne emeljuk azert mar piedesztara azt a felnotas faszt.

 • Rammschein

  Egyébként engem a legjobban az zavar, hogy Ronaldo rúgta a mindent eldöntő 5.-et, amivel végül is nyerték a dolgot… majd megint ő lesz az isten a sajtóban, meg úgy ámblokk.

  Ritka szar lehetett az atléticónak, hogy pont a fütyülő tábor előtt rúgták… engem ami a legjobban zavar, hogy a margit kapott egy lesgólt… (valamit ez ellen igazán behozhatnának, én már nagyon unom)… illetve ami simeonék szerencsétlen balfaszsága volt, hogy griezzman meg elcseszte 1.-re, ami 2.-ra ment…
  Egyébként szerintem sokszor ez a Real nagyon fogható volt, szimplán több szerencséjük volt. + szerintem az Atléticónak a plusz bizonyítási és bosszú vágy sem használt.

  De legalább ez olyan döntő volt, hogy nem kaptam szívinfarktust csak mosolyogtam rajta, mint a tejbetök. 😀 Nem tudom melyik a jobb, a csapatom miatt szívinfarktust kapni, vagy közömbösnek lenni…. az első. 😛

 • csípem Holloway-t, mert jó arc, de néha leszállhatna a szerről ő is 🙂

  Bruce-t a United padjára

  http://www.skysports.com/football/news/32817/10297713/hulls-steve-bruce-should-be-considered-for-top-jobs-says-ian-holloway

 • Csak nekem tunt ugy, h Clattenburg full bekoxolva tolta le a meccset? fullba nyomta a kretént.

  • Rammschein

   …az vicces volt, még asszem Gundi is megemlítette, hogy ezmiez… 😀

   • De volt még pár ilyen kemény beállása, szűrós nézéssel, nagyon nevettünk 😀 nagyobb összegben mernék fogadni, hogy valamin volt az emberünk.

    • Rammschein

     Beállva BL-döntőt vezetni, az a bátorság! :DDDD

  • Blue One
   • ez csak a protkojat igazgatja 😀

   • kasata91

    Az egy dolog, hogy mintha Gordon Ramsay ikertesója lenne, de hogy még valamit ízlelget is …. 😀

 • http://www.skysports.com/football/news/11095/10298759/england-u21-2-1-france-u20-young-lions-triumph-in-final-of-toulon-tournament

  Baker és Ruben. Jó látni, hogy tele a csapat Chelsea-ifikkel, de a torna egyértelmű hősei Baker és RLC.

  • myheartisblue

   Ezt a két srácot egyszerűen meg kell tartani, egyszerűen “magic” amit csinálnak.Vajon az ilyen dolgok, mennyire tűnhetnek fel Contenak és a stábjának? (Azért Steve Holland érdemeit is ki kell emelni!)

   • ha már megemlítetted Hollandot, akkor tegyük az asztalra: gyanítom nem véletlenül ragaszkodik hozzá a klub annyira. Csodálkoztam is, amikor nem ment el a Fulhamhez managernek, de egyre biztosabb vagyok benne, hogy a board tehetett neki egy olyan ajánlatot, hogy maradt. Ha Conte szeme nem is “lát”, lesznek, akik duruzsoljanak a fülébe a klubnál.

 • Endy919

  A nyáron ismét megvesszük Pogbát . De jó nekünk ..

  • myheartisblue

   Egyébként Conte-val nagyobb az esély rá. De globálisan véve úgy gondolom, nem fogjuk, mivel a Juve rá alapozza a jövőjét és ezt ő is tudja, továbbá a kivásárlási ára az a csillagos egeket veri sajnos. Nohde honfitársam, örülnél-e neki ha netán mégis megtörténne a transfer?

   • Endy919

    Pezsgőt bontanék , mert megszereznénk a világ egyik legjobb középpályását .

    • Endy919

     Bár jobban belegondolva , nem tudom , hogy tudnék-e a posztján egy nála jobb játékost mondani. Talán Ramires.

     • myheartisblue

      Kérlek, először volt Ramisten aztán a középpálya.

      • Endy919

       Ez is igaz 🙂
       Ha már honfitárs , mit szólsz a fiaink mai teljesítményéhez ? Azért a németek bevették a csülköt becsületesen.

       • mohacsia

        Minden alkalommal, amikor a szlovákok meccset nyernek, akkor minden becsületes ember lehajtott fejjel elmorzsol egy könnycseppet a szeme sarkában.

        Illetve meghal egy bébi panda, de ez köztudott…

        • Endy919

         Szegény pandák … mi lesz velük az EBn?

         • oda nem visznek egyet sem 😛

          🙂

        • lamps8

         kiemelést kérnék az úriembernek (még akkor is ha köztudottan azt szeretné hogy Arnautovic szaladgáljon kékben)

         • mohacsia

          Mi baj van Arnautovic-csal? Akárhányszor láttam a szezonban ronggyá szopatta az ellent, persze lehet, hogy csak jó meccsit kaptam el.

          • kasata91

           Azért ha mindenkit leigazolnánk aki idén Iva lábát összecsomózta, akkor a nike azonnal felmondaná a szponzori szerződést, mert nem tudnának annyi mezt gyártani a szezonra.

       • myheartisblue

        Hát Hamšík beDzsuzsizta rendesen. Nem teljes volt ez a német válogatott, és a barátságos mérkőzéseket valahogy mindig ilyen külön, nem fontos kategóriába sorolom, mivel itt probálják ki a fiatalokat és a olykor más taktikákat, ez azért mindig figyelembe veszem, de az érdemet semmiképp nem akarom elvenni. Továbbá a selejtezőn letett teljesítmény és eredmény éles volt és tagadhatatlanul jó. Csak tartson is ki, jó focit játszanak, és van bennük akarat ahogy ezt ma is láthattuk.

        Felvidékiként megnézem majd a Magyar és Szlovák csapat mérkőzéseit, de ha kettejük közül kell mindenképp választani, akkor a “našit”(szlovákokat) preferállom. Amugy Angol és Belga csapatoknak szorítok.

        Emellett születtek ma szép gólok és megmozdulások (Weiss,Ďuričič),de az egész meccset nem láttam, mert én is meccsen voltam. Te hogy látod és kinek szurkolsz?

        • Endy919

         Én leginkább a mieinknek fogok szurkolni , illetve a belgáknak . Az angoloktól kiütést kapok , szóval remélem , hogy a csoportkörben meglepjük őket.

   • kasata91

    Én Loftus-Cheekből csinálnék Pogbát.

    • Endy919

     És egy Pogba-Cesc-Lótuszcsík középpálya nem lenne jobb ?

     • kasata91

      Ha mindketten feltűnnének bármikor a középpálya bármely részén? Szegény Baumstark Tibi azt se tudná akkor, hogy fiú-e vagy lány, 😀

 • adam10

  Conte tegnap megint 3-5-2-zött az olaszokkal. Az utóbbi időszakban – bár próbált 4-4-2-t is – de leggyakrabban a 3 védős felálláshoz ragaszkodott. A fent említett 3-5-2-n túl 5-4-1-et, sőt 3-4-3-t is játszatott ami szélsőjátékot is jelent, így Hazardnak és Williannak is lehetne helye.

  Ami nekem kitűnik Conte felállásaiból, hogy neki nem szent egyik játékos eredeti posztja sem. Pl.: Giaccheriniből aki szerintem egy támadó felfogású balszélső simán csinált 3-5-2-ben futót a középpályán, akinek védekező/támadó feladatai egyaránt vannak. Továbbá Florenzi, aki a Romában leggyakrabban jobb hátvédet játszott az előző meccsen beljebb vitte a középpályán.
  Végül, csatlakozva az előttem szólókhoz, nagyon bízom benne, hogy RLC-ből Pogbát csinál és a középpálya közepét neki szánja, és alapemberként számít rá. Egyrészt RLC képességei ezt abszolút előre vetíthetnék, másfelől Conténak nem esik nehezére fiatalokhoz nyúlni. (bár Pogbán túl nem tudok más példát mondani erre)
  Nagyon várom már a július-augusztust, hogy ha csak felkészülési meccseken is, de körvonalazódjon, hogy milyen taktikát fog játszatni jövőre.

 • kasata91

  Sam apó elcsípte a bulit 😀

  • Endy919

   Szerintem lefogyott :O

 • Endy919

  https://www.youtube.com/watch?v=S_qM-5RZgv4 Imádom a délamerikai játékosok angolját 😀

 • Chelsea defender Andreas Christensen might be about to make his loan move to Borussia Monchengladbach permanent in a £15.2million deal

  • kasata91

   Nein, nein. Herr Christensen nichts gehen nowhere! Tshüß.

   • Rammschein

    😀 Ez milyen fordító volt? 😀 Google? 😛

    • kasata91

     Mielőtt megszolnád, jelzem benne van összes német tudásom. 😀

     • gorkaf78

      nos, határeset a dolog, de azért érthető lenne egy németnek is 😀

      • kasata91

       Az már pont elég. Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos 😀

       • nem a győzelem a fontos, hanem az őszinte részvétem

 • Rammschein

  Tudom nem ide vág, de ezen jó nevetni:

  “Bízom az apámban, aki az üzleti ügyeimet kezeli. Amit mond, azt teszem. Aláírok mindent, de a szerződéseket sosem olvasom el. Nem tudom, mit írok alá. Én futballozom

  – mondta a bírónak.”

  Ki találjátok ki ez?

  A törpe messi, az adócsaló…dús gazdag, de adót kell csalnia…gratu a papának… meg neki is, ha a mai világban ennyire hülye. 😀 Remélem elmeszelik, lehúzzák… 🙂

  • kasata91

   Ne legyél naiv. Ha csecsemőket égetne titokban az argentin kokain földjein se kapna semmit.

   • Rammschein

    Jogos…ilyen világot élünk…, azért örülnék neki, de tudjuk, hogy nem fog bekövetkezni… túl gazdag ahhoz.
    De ilyet, hogy el sem olvassa, amit aláír…(ezzel bemocskolta az apja nevét, hogy a hibás, hogy mit írt alá :”D)… egyébként adok neki akkor egy szerződést írja már alá nekem pár milka ojróról. :DDDD

 • Na, egy gonddal, de legalábbis egy pletykával kevesebb. A velünk nem egyszer szóba hozott Rüdigert a Roma vette meg, kemény 9M eurot pengettek érte.

  • Endy919

   Remek , akkor jöhet is Manolas .

   • Ugyan nem ismerem túl jól, de komolyan egy görögre van nekünk szükségünk? Úgy értem, minek még egy Miazga vagy G’Lo? Remélem, Conte legalább ránéz Christensenre, mielőtt lemond róla…

    • Endy919

     Azért Manolas meg Dzsimbum nem egy kategória 🙂

     Chtistensenről pedig továbbra is az a véleményem , hogy töltse ki a kölcsönszerződését a Gladbachban , szerezzen még több tapasztalatot és úgy térjen vissza. Hiába tehetséges , de nekem egy Zouma-Christensen kezdő páros nagyon rutintalan.

     • “de nekem egy Zouma-Christensen kezdő páros nagyon rutintalan.”
      Nem neked, az mindenkinek az. De most még nem a Zouma-Christensen párosnak kell lennie az alapkezdőnek, itt van JT, Cahill és Brana is. Viszont 20-20 meccset kaphatnának, CoC-ban pedig akár ki is lehet próbálni őket együtt kezdőként is.

      • Endy919

       “De most még nem a Zouma-Christensen párosnak kell lennie az alapkezdőnek, itt van JT, Cahill és Brana is.”

       Az lenne már csak az amatőr húzás , ha nem vennénk egy bika középhátvédet és a következő szezonnak is ezekkel a játékosokkal állnánk neki .

       Szerintem az éven már mindenkit meggyőztek , hogy rájuk már számitani nem lehet a pályán , max epizodistaként .

       • ? A Zouma-JT páros elég ütős volt, csak a francia kidőlt. Az, hogy utána nem volt kb két egymást követő meccs, hogy ugyanúgy álljon fel a CB-páros, és néha a Brana-Mikel duóra kényszerültünk, ne mondassa már veled, hogy csak szar párosokat tudtunk kiállítani.

        Amúgy meg vegyünk “bika-hátvédet”? És az lenne Manolas? 🙂

        • Endy919

         Ha Manolas nem is bika hátvéd , JT-nél , Iva-nál , vagy Cahill-nél biztos , hogy jobb opció a kezdőbe .

         Cahillt én azonnal eladnám , Ivat is , de erre nem látok sok esélyt , JTnek pedig hagynék 15-20 meccset , ahogy már régebben is írtam.

         Vagy maradhatnak az általad felsorolt mostani védőink és jövőre kapunk 60 gólt. Nem azt mondom , hogy Manolas world class , de biztos , hogy előrelépes lenne.

         • ez még akár igaz is lehet. Viszont én úgy vélem, hogy most van egy évünk (szezonunk), ahol nincs nemzetközi kupaszereplés, és nincs akkora elvárás sem (senki nem esik hanyatt, ha a 10. helyről startolva nem leszünk bajnokok). Van egy évünk, hogy visszavonultassuk JT-t, és felépítsük a Zouma-Christensen (vagy akárki) párost a jövőnek. Szvsz ezt nem szabadna eldobni holmi Manolasokért. Mert lehet, hogy a tavalyi Cahill vagy tavalyi Branahoz képest előrelépés, de nem egy holdugrás azért, és úgy érzem ezt te is látod.

          Cahillt meg én is eladnám, de mellette más indokok is szólnak egyelőre – mégpedig, hogy kb akkor van értelme eladni, ha (van kérője normális áron) tudunk hozni helyette HG játékost. Én nem bánom, ha az JCS vagy Tomori lesz, de mondjuk erre nem számítok. Viszont a HG-kel muszáj jól bánni, mert kellenek.

          • Endy919

           De ha leigazolnánk a görögöt , vagy valami hasonló kaliberü játékost , azzal nem rúgnánk fel semmit , mert védő kell!
           Oké , ha nem leszünk bajnokok, nem gáz , de azért a BLbe illene bemászni valahogy . És véleményem szerint a Cahill, Iva , JT trió elég nagy handicap jelen állás szerint.

          • “mert védő kell! ”
           Imádom a felkiáltójeleidet 🙂 tudom, szerinted minden(ki) kell, meg hoznál a kezdőbe kb 5 új játékost, de ez itt nem a fifa, hanem a való élet, és bár hiszed, hogy Abra fejőstehén, és hiszed, hogy pénzért bárki megvehető, még nem lesz így. Itt van a kezünkben egy fiatal, mégis tapasztalt dán gyerek, aki végigtolt egy jó bundás szezont, BL-estől, úgy, hogy csapata kb legjobbja volt, és a kapus után a legtöbb játékpercet kapta. Mikor, ha nem most van a remek alkalom, hogy egy ilyen srácot beszoktassunk a keretbe? És ne eladjuk aprópénzért a Gladbachnak, aztán meg izguljunk, hogy 50M-ért eljön-e Stones? 🙂

           Na, ne érts félre, igen, ráfér a csapatra az erősítés, de – ahogy írtam korábban is, meg idéztem fentebb magam – én a védősorba kb két embert hoznék, Akét és Christensent. Ha nagyon muszáj, még jöhet egy CB, de akkor meg már valami “PL-próbált”, vagy VvDijk, vagy Soares, nem egy serieA-ban egy jobb szezont futó görög. Lehet, hogy tényleg én tudok róla keveset, de hogy én Manolasban nem nagyon látom, hogy erősítést jelentene, az biztos.

          • Endy919

           Sehol sem írtam , hogy igazoljunk 5 új játékost a kezdőbe(bár ráférne a csapatra) , annyit írtam , hogy kell igazolnunk középhátvédet mert Cahill , Iva és JT katastrofálisak . Christensen nagy tehetség , de ezt már megbeszéltük , hogy alapemberként még nem számolhatunk vele .

           És itt most nem feltétlenül Manolasról van szó , mert van még kb 30 középhátvéd , aki erősítést jelentene (tudom , hogy kb ebből 20 elérhetetlen per pill számunkra).

           Ez egy széthullott , kiöregedett , kégett hátvédsor és meggyőződésem , hogy egy Christensen – Aké duó ide nem elég.

          • “Ez egy széthullott , kiöregedett , kégett hátvédsor és meggyőződésem , hogy egy Christensen – Aké duó ide nem elég.”

           Jó, hát sosem gondolkodtunk ugyanúgy, pláne nem ebben a kérdésben, ez nem most fog megváltozni. Viszont, ha valakik most megfutották a Lukaku-féle “jó kölcsönszezont”, akkor az pont a dán meg a holland, és egy BL nélküli szezonban nálam tökéletesen passzolnak a képbe. Pláne, ha Matics feltámad, vagy szerzünk egy Kanté (v hasonló kalibert) eléjük.

           “kell igazolnunk középhátvédet mert Cahill , Iva és JT katastrofálisak ”
           Ez meg szimplán nem igaz. Rossz szezonjuk volt, mint bárki másnak, csak a védősorban nem nagyon van más, aki takargassa a szart, mint mondjuk Hazard esetében. Nyilván egyikőjük sem hosszútávú megoldás már, és nem rájuk kell építeni a jövőt, de arról a védőnégyes három tagjáról beszélsz, akik 1 szezonnal korábban meg a PL legjobbjai voltak.

           Amúgy is minden attól függ, Conte milyen védelmet (és felállást) képzel el. Viszont továbbra is úgy gondolom, hogy azért fölösleges középszereket venni (márpedig most a nyáron valszeg főleg olyan játékosokat tudunk megszerezni, akikre amúgy rá sem néznénk), mert éppen némi előrelépést jelentenének egy szar szezont futó játékoshoz képest.

          • Endy919

           “de arról a védőnégyes három tagjáról beszélsz, akik 1 szezonnal korábban meg a PL legjobbjai voltak.”

           Sajnos az öregedést visszafordítani nem lehet . Napról napra lesznek lassabbak , gyengébbek és tompábbak. Ezt leginkább JTn és Ivan látható. Cahill szimplán középszer.
           Vagy ha neked Manolas a középszer , akkor Cahill egy gyenge játékos.

          • Hát, mondom, én ezt a Manolas néven futó figurát még talán nem is láttam játszani, így a “középszer”-t kb az alapján tudom leképletezni, hogy addig, amíg fel nem merült a neve, hogy leigazoljuk, még sosem hallottam – ha pedig a Román kívül nem kell senkinek, és nem forog a neve futballberkekben, akkor nem lehet irgalmatlanul nagy spíler.

           Cahill sosem volt valami eget rengető világszínvonal, de 1.) HG 2.) jó párost alkotott JT-vel. Ezt a két dolgot egyelőre sem Manolasról, sem másról nem lehet elmondani, így felesleges is mindenféle ilyen összehasonlítás.

        • kasata91

         Ezzel ugye nem azt akarod mondani, hogy nem kell igazolnunk egy kész KH-t, mert a Zouma-JT jó volt úgy ahogy volt és bízzuk rájuk a jövő évi védelmet?
         Mert ha így történne akkor jó eséllyel ismét felállhatna a Brana-Cahill-Mikel hátsó 3/4, és olyan gyönyörűen belefutunánk egy még sz@rabb szezonba, mint az idei.

         • nem, szerintem is kell hozni egy CB-t, sőt, valójában ha 4 védőt veszünk, sem rúgunk nagyon szét mindent. De, ahogy leírtam korábban is:

          Ha már emlegettünk kérdésen felül álló alapvetéseket, hát akkor itt meg is tehetjük azt, hogy leírom, hogy a védősorra ráfér az erősítés. Ha minden posztra szerkesztünk egy-egy játékost, akkor sem csinálunk túl sokat. Én mindenképp tüzet álmodtam, és máris két saját erőt tartanék itt a 16/17-es szezonra: Christensen és Aké helyét én látom a keretben. Na és akkor én ezzel úgy vélem, meg is oldottuk a dolgot, mert bizony én nem küldenék el egyetlen védőt sem a meglévők közül (leszámítva persze a két kontárt).

          Azpilicueta———–Zouma———-Ivanovics———–Aké

          (Brana——————-Cahill/JT/Christensen——-Rahman)

          Amennyiben mégis igazolni szeretnénk, remélem elfelejtjük a Stones-féle agymenéseket, nálam két holland és egy portugál jelölt van: Vv Dijk (CB, 24) és Soares (DR, 24) a Sotonból és Pieters (DL, 27).

          Az egy dolog, hogy Pietersen már akkor is kiakadtál, de az én véleményem meg azóta nem nagyon változott 🙂

          • kasata91

           Széleken megvagyunk én úgy gondolom (még Kenedy nélkül is)
           Középre meg túl sokan vannak akire már nem kellene (vagy nem lehet) csapatot építeni, illetve van egy Zouma akire bármilyen jó is lenne, nem szabad 45 meccset rátenni, mert egy időzített bomba a térde. (saját tapasztalatból jól ismerem Mr. Meniscust) Erősödjön meg és 2017-es szezontól legyen elnyűhetetlen.
           Oké, hogy jövőre nem lesz Bl és sokfrontos háború, de az azt követő évben (reméljük) igen, valamint addigra a 3 öregre még kevésbé lehet majd számítani. Addigra kellene beépíteni valakit, amire most van egy szezonunk.
           Christensennek jó kérdés hogy mi lenne a jó. Elég sok lehetőség közül “választhat” (Bundesliga, Bundesliga+BL, Chelsea+játék/pad, PL csapat+játék/pad) és mindenek megvan az előnye és a hátránya is. A legfontosabb, hogy 2017-re lehessen rá számítani.
           Szerintem muszáj lesz igazolni egy stabil pontot középre, aki körül lehet forgatni a társakat. Hogy ne legyen az mint idén, hogy 2x nem tudtunk ugyanúgy felállni középen. Erre akár jók lehetnek a fent említettek is (Pieterst kivéve), mert 25-26 évesen még árában el is tudjuk adni ha esetleg nem jön be.
           2017-től meg lehet csapatni Zoouma-Christie párossal + fiatalok, JT-t meg felültetni a Shed Endre trónnal, kék palásttal, koronával, jogarral.

  • kasata91

   Én még hiszek a mesékben hogy Christensen kap esélyt. Mondjuk 1. Számú csere opcióként.

  • Sir Idemitirjak

   Eddig is arról volt szó, hogy a Roma él az opciós joggal, és 25 millát kérnek utána érte 🙂

 • gorkaf78

  ezt olvastam most, remélem nem igaz, nem hiszem el, hogy Conte egy 32 éves védőt akar hozni:

  http://www.express.co.uk/sport/football/675243/Chelsea-Stephan-Lichtsteiner-Antonio-Conte-Premier-League-gossip

  • szerintem ezen kár is pörögni – amíg le nem zárul a nyári ablak, addig a #random Juve (SerieA) player# + Conte sztorik nem fognak elfogyni.

   • gorkaf78

    igazad van, ráérünk akkor mérgelődni, ha hivatalos a dolog. 😀

 • myheartisblue

  http://metro.co.uk/2016/05/31/has-chelsea-star-willian-eaten-all-the-pies-5914572/?

  Wilmosunkat eléggé jól tartják a brazilok. Úgy gondolták, ha már nem engedjük el az Olimpiára akkor használhatatlanra hizlalják?!

  • ja, pont ezt a videokivágást néztem tegnap én is az interneten. Hát, Willibe is szaladt a köbcenti, hogy nőne szőr a fülébe. Hogy a tökömbe tudja így elengedni magát egy sportoló, hogy kb 2 hét alatt így kikerekedjen??

   • kasata91

    Így készül a coop amerikára …. bravo

   • Sir Idemitirjak

    Lehet Costától kért nyaralási tippeket…

 • Sir Idemitirjak

  Payet nem tud leállni? 😀 Akár “aranyat” érhet egy ilyen játékos a franciáknak, aki egy kiélezett meccset bármikor eldönthet, lehet ő lesz az EB egyik sztárja? (mezőnybe sem ügyetlen, azt is lelehet szögezni) Cserébe mit keres Evra a válogatott közelében???

  • ha egyszer valakit elkap a gépszíj, akkor nem szabad leállni, amíg megvan a mojo… anno nálunk is volt hány ilyen korszak? Lampard sokáig, aztán Ballack, Drogba… Oscar, aztán idén Wili. De ott van akár CR is, neki is voltak szakaszai, mikor egyszerűen nem tudott hibázni, meg aztán olyan is, amikor rendre csak hibázott. Ugyanaz CsabardBeckham anno.

  • Ha megtudnánk szerezni, végre lenne egy igazi atm a csapatban.

 • Endy919

  Diego Simeone has told Atletico Madrid he will only stay at the club if they bring Chelsea striker Diego Costa back to the Vicente Calderon this summer.
  😀 A Daily Star kitett magáért .

  • kasata91

   😀 😀 Ez igen.

 • kasata91

  Azért azt erős túlzásnak tartom, hogy Rashford tagja az angol EB utazó keretének…

  • ez már szinte hagyomány. Lehet valami felvételi követelmény az angol szövkapoknál, hogy vigyenek ki valami ilyet. Nem kisebb meglepetés, mint anno mondjuk SGE alatt volt Walcott, stb.

  • babence

   vittél volna ki inkább egy Carrollt vagy egy Townsendet?

   én inkább azon lepődtem meg, hogy Drinkwater nem fért be Wilshere vagy Henderson helyett pl.

   • Azon én is meglepődtem volna, de annyira nyilvánvaló volt, hogy wheelchair menni fog, ha felépül.. ez persze woy szégyene meg az FA-jé, de hát mit lehet mondani. Drinkwaternek volt egy fasza szezonja, wheelchair meg kb egy évet hagyott ki, de hát logikus döntés inkább őt vinni, hiszen már majdnem két hónapja nem dőlt ki.. nyilván a két kezemen meg tudnám számolni, hány meccset játszott a srác 2015-ben, de lehet még ahhoz sem kellene plusszban a 10 lábujj, hogy a 2016-os meccsek számát is odategyük.

  • Én annyira nem, kb. minden más szóba jöhető csatár előtte van. Most hogy ő megy a padra, vagy Lambert és társai, teljesen mindegy.

   Egyébként csak én várok egy olyan keretre, ahol már sem Walcottnak, sem Whilshere-nek nem dobnak alanyi jogú meghívót?

   • Nem, lásd lentebb. wheelchair teljesen érthetetlen, hacsak woy nem dugja, semmi keresnivalója ott.

    Walcott meg nem megy.

    • Walcott nem jön, de én a kettejük duóját értettem. Valamelyik mindig megy, pedig évről évre csak lejjebb kerülnek.