A kétezres évek 15 legfájdalmasabb veresége

0713 Top15 vereség1„A vereség a játék része” – szólhatna futball-közhelygyűjteményünk aktuális passzusa. Sajnos tagadhatatlan, hogy néha még a legjobbakat is lekeverik a pályáról, hiába BL-címvédők, listavezetők, vagy csak szimplán toronymagas esélyei az adott meccsnek. Nem kivétel ez alól a mi csapatunk sem, volt példa bőven arra a közeli és a nem is annyira közeli múltban, hogy nem feszült épp büszkén a címer se a játékosok, se a szurkolók mellén. Összeszedtem a 15 legpokolibb zakót az utóbbi bő másfél évtizedből, hadd fájjon. Sebfeltépés és szubjektív toplista alább.

Természetesen az ilyen gyűjtemények óhatatlanul sántítanak valahol, hiszen relatív, hogy kinek melyik vereség mitől fájdalmas, illetve mennyire. Valaki az ősi riválisoktól utál legjobban kikapni, mások a sokgólos bukókat emésztik meg nehezen, s akadnak olyanok, akik a papíron jóval gyengébb játékerőt képviselő csapatoktól elszenvedett pofonoktól mennek leginkább a falnak. Az én toplistámban helyet kapott mindhárom típus, mint ahogy akad itt bajnoki és kupameccs is. No de lássuk a medvét!

 

 1. Chelsea – Charlton: 0:1 (PL, 2001. 12. 05.)

Még az Abramovics-éra előtt, de viszonylag erős kerettel toltuk ekkoriban (többek közt Desailly-val, Gallas-szal, Petit-vel, Lamparddal, Gudjohnsennel, Hasselbainkkel, vagy Zolával a fedélzeten). Az eredmények ennek ellenére nem igazán jöttek, bár eme meccs előtt épp 3:0-ra gáláztunk az Old Traffordon (a mérlegünk így is csak 5-8-1 volt). A Charlton Athletic-et fogadtuk, már épp kezdtünk reménykedni, a játék is jól ment. Megvoltak a helyzetek, ám mind kimaradt. A legvégén ráadásul Lisbie kiharcolt egy szabadot egy műeséssel, s ahogy lenni szokott, a megítélt és kapu elé ívelt pontrúgást ő fejelte be végül. Nem nagy sztori persze, de az igazi érdemtelen vereség iskolapéldája volt ez, ráadásul otthon, egy londoni rivális ellen.

 1. Middlesbrough – Chelsea: 3:0 – (PL, 2006. 02. 11.)

José második szezonját (címvédőként) ellenállhatatlanul, kilenc győzelemmel indítottuk, majd az első botlás után nem sokkal prezentáltunk egy tízmeccses szériát is. Minden idők egyik legellenállhatatlanabb Chelsea-je volt ez egy parádézó Cech-vel, a remek korban lévő Terry-Lampard duóval, s olyan fontos „adalékokkal”, mint Gallas, Carvalho, Makelele, Essien, Robben vagy Gudjohnsen. Épp ezért volt döbbenetes a Riverside-on tett látogatás. Egy a ligát könnyedén letaroló csapattól ugyanis még úgy sem fogadható el egy sima vereség, hogy nem fenyegette az egyszemélyes title race-ünket.  A bennem lakozó kifogás-generátor bedobná, hogy nagyon rosszkor kaptuk a gólokat (első félidő legeleje és legvége, valamint a második félidőnek az az etapja, amikor épp szépen nyomtunk), de kár a gőzért: csúnyán kikaptunk a szezont tizennegyedikként záró Boro otthonában.

 1. Chelsea – Aston Villa: 1:3 (PL, 2011. 12. 31.)

A mérkőzés után úgy vághattunk neki a szilveszteri éjszakának, hogy egyértelmű volt az újévi fogadalmunk: csak jobb jöhet. Ártalmatlan dolognak tűnt a már akkor is semmilyen focit játszó Aston Villa vendégjátéka, de Villas-Boas legénysége gondoskodott a búfelejtés szükségességéről. Pedig nem indult rosszul a mérkőzés, domináltunk és Drogba büntetőjével még az előny is megvolt. Ám jött a szokásos belekényelmesedés, Ireland pedig kiegyenlített (szezonbeli első és utolsó góljával, ami be is árazott minket). Fordulás után erőtlenül mentünk a győzelemért, a végén pedig a szellős védekezésünket Petrov, Lampard labdaeladását pedig Bent büntette góllal. Mondanom sem kell, ez volt a szezont csupán két ponttal a vonal fölött záró McLeish-csapat legnagyobb skalpja – mi meg nem győztünk szégyenkezni.

A Villa csúnyán lehajrázott minket
A Villa csúnyán lehajrázott minket
 1. Chelsea – Crystal Palace: 1:2 (PL, 2015. 08. 28.)

Egy 12 vereséggel (közte 5 hazai zakóval) zárult idényből bőven kell, hogy legyen alapanyag e posztban. Időnként, illetve a végére gyakorlatilag rezisztenssé váltunk, de azért valljuk be, egy Palace elleni hazai buktának itt a helye. Az eltolt rajtot (3 meccs, 4 pont) muszáj lett volna kikalapálni, ráadásul az emlékezetes Swansea elleni nyitómeccs miatt a hazai közönség is győzelmet várt a címvédőtől. Ehhez képest lagymatag és ötlettelen játékot kapott, valamint egy nevetséges gólt a 65. percben. Ez után jöttek a pánikcserék és az egykapuzás, no meg a sporttörténelem: Falcao-gól Kékben. Ám egy perccel később már megbosszulta magát a túl offenzív tizenegy, élén a balhátvédbe kényszerített Kenedyvel, ugyanis visszavette a vezetést Pardew csapata, s meg is tartotta már azt. Sokkoló vereség volt nem csak az ellenfél miatt, hanem mert itt már ki kellett mondanunk: komolyabb a baj, mint gondoltuk.

 1. Chelsea – Liverpool: 0:1 (PL, 2008. 10. 26.)

Négy és fél év, 86 meccs. Eddig tartott a hazai liga-veretlenségünk, ami a mai napig angol rekord. Hihetetlen adat, elvégre mostanság már az nagy szó, ha valaki egy szezont képes így lehúzni, nem hogy többet egymás után. Még Ranieri kezdte el chelsea-s pályafutása legvégén, majd jött Mourinho, aki bő három idény után Grantnak passzolta át a fonalat további gombolyításra, s e téren nem okozott csalódást az izraeli szakember sem. A 2008-2009-es évadot már Scolarival kezdtük, ám a brazil alig tett be két győzelmet és két döntetlent a közösbe, jött is a vereség. Külön fájdalom, hogy Benitez Liverpooljától sikerült kikapni, ráadásul egy korai, pechesen megpattanó lövés okozta a vesztünket. Ez a vereség egy olyan kilencmeccses etapban esett, amikor mindössze egy gólt kapott a csapat – nyilván ezt (előtte három, utána hat clean sheet). Veretlen hazai szezonunk volt ugyan azóta, de kérdés, meg tudjuk-e ismételni (vagy akár csak közelíteni) ezt a bizonyos nyolcvanhatost.

 1. Chelsea – Manchester United: 2:3 (PL, 2012. 10. 28.)

Alapvetően nem dőlne a világ össze attól, hogy elbukunk otthon egy rangadót (a későbbi bajnok ellen). De ahogy ez végbement, az a mai napig bántó és dühítő. Persze az elejét mi toltuk el, ráadásul nem is kicsit: bő tíz perc után már kettővel ment a MU. Innen kellett talpra állni. Ebben nem is volt hiba, Robbie legénysége hősies küzdelemmel a félidő végén szépített, fordulás után pedig ki is egyenlített (ráadásul egy Ramires-fejessel). Ahogy jöttek a helyzetek egymás után, simán benne volt a fordítás is a dologban, ám a dolgok innen fájdalmas fordulatot vettek, hála az újabban a világ egyik legjobbjának összehazudott Clattenburg-nek. Előbb Young hasasa után jött az egyből piros Ivanovicsnak (jó, oké, ez még hagyján), majd az Evans által bárdolatlanul felrúgott Torres műesés címszóval kapott egy második sárgát. Mindezt bő öt perc leforgása alatt, vagyis elég hirtelen és önhibánkon kívül kilencen maradtunk. S ha ez nem lett volna elég, az előállt helyzettől fölbátorodó United még egy ordas nagy lesgólt (Hernandez, ki más) is kapott grátiszba Anglia Legjobb Játékvezetőjétől. Ez pedig ki is tartott a végéig, így oda lett a veretlenség. Ráadásul ez után a meccs után indult el a csapat a lejtőn (ekkor 7-1-1-gyel álltunk még), amiből már Di Matteo nem hozhatta ki a csapatot.

Nem volt kegyelem
Nem volt kegyelem
 1. Chelsea – Swansea: 0:2 (Ligakupa, 2013. 01. 09.)

Adott egy ligakupa elődöntő, ahol rajtunk kívül a Swansea, az Aston Villa és a Bradford tagja már csak a mezőnynek. Minden nagy eltakarítva, innen már sétagalopp a dolog – gondolhatnánk. Nos, nem így történt. Az első félidő vége felé Michu kihasználta Ivanovics bántóan buta hibáját, a megszerzett előnnyel pedig jól sáfárkodtak a walesiek, ráadásul kettesünk a találkozó hosszabbításában Grahamnek is adott egy kéretlen gólpasszt. S bár a vereséghez legtöbb köze valóban a szerb hátvédnek volt, azért Benitez és a teljesen ötlettelen csapat is elővehető a blamáért. Természetesen a visszavágón sem sikerült korrigálni (ott Hazard műsorozott a labdaszedővel), így Laudrupék döntőzhettek a Bradforddal. Ezért a trófeáért gyakorlatilag csak le kellett volna hajolni, de mi erre sem voltunk képesek.

 1. Chelsea – Arsenal: 3:5 (PL, 2011. 10. 29.)

Az AVB alatti bő félév legnagyobb szégyenfoltja egyértelműen ez a finoman szólva sem szívelt városi riválistól benyelt gyomros volt. A nagy reményekkel várt szezon tízedik fordulójában meccseltünk Wengerékkel, s ez már a harmadik vereség volt, ám az első hazai pályán. Pedig kétszer is vezettünk, s még a félidőre is 2:1-es előnnyel mehettünk. Ám térfélcsere után valami nagyon elromlott, az Arsenal 10 perc alatt fordított, s bár Mata még egyenlített, a vége megint a vendégcsapaté lett. Az 5 kapott gólra (s némelyikük esésének körülményeire) nincs igazán elfogadható mentség: Terry csúszkálása, gól engedélyezése egy André Santosnak vagy az asszisztencia van Persie sziporkázásához külön-külön is kegyetlen tőrdöfés volt, hát még egyben az egész. Szerencsére a csapat tanult az esetből, a 3:5 óta ugyanis csak győztünk Wengerék ellen a Stamford Bridge-en.

Öröm ott, bánat itt
Öröm ott, bánat itt
 1. Chelsea – Sunderland: 0:3 – (PL, 2010. 11. 04.)

Édes November… Édes Istenem… Az idei szezonhoz hasonlóan a 2010-2011-es idényben is címvédőként bukdácsoltunk, ám ez akkortájt még merőben szokatlan volt. Bár akadtak hiányzóink (Terry, Lampard), s érződött, hogy elmúlt a kezdeti lendület, ilyen gyomrosra a legvadabb álmainkban sem számítottunk. Egy jóindulattal középcsapatnak titulált Sunderland elleni bármilyen pontvesztés kisiklásnak számít odahaza, hát még egy vereség, ami nem mellékesen többgólos! Bántó volt látni az amúgy jó nevű támadószekció (Anelka, Drogba, Malouda) alibizését, a vezér nélküli védelem szerencsétlenkedéseit, valamint azt, hogy ez a már akkor is jellegtelen Sunderland hogy használja ki a gyengeségeinket, s hogy nő a meccs végére minden mutatóban fölénk.

 1. Chelsea – Bournemouth: 0:1 (PL, 2015. 12. 05.)

Időrendileg ez a legfrissebb, s minden bizonnyal elevenen él még mindannyiunkban ez a szörnyűség. A címvédő fogadta az abszolút újoncot, kár, hogy ebből a pályán semmi sem látszott. Boruc ugyan ihletett formában védett, mint ahogy a piros-fekete védők is hőseiesen vetődtek bele a lövésekbe, de azért volt ott pár riasztóan flottul végigvitt kontra is. Eddie Howe, a vendégek menedzsere a Bournemouth történetének legfontosabb győzelmének nevezte a Stamford Bridge-en aratott győzelmet, ami jól demonstrálja, hogy kiktől sikerült kikapnunk. Ötlettelenség, tehetetlenség és önbizalomhiány köszönt vissza a játékból, a bekapott gólra (ami a végjátékban jött ugyan) pedig nem volt semmi érdemleges válaszunk. A lefújás után José már a derékig megásott sírjából szemlélhette dicsőséges művének romjait (mint utóbb kiderült, utolsó hazai meccsén).

 1. Juventus – Chelsea: 3:0 (BL, 2012. 11. 20.)

Címvédőként kiesni a BL csoportkörében – na, ilyen is csak nekünk sikerülhet. Bár matematikai esélyünk még maradt a torinói vereség után, ám a sorsunk a meccs végére már kicsúszott a saját kezünkből, s mint ismert, nem is tudtuk visszavenni azt. Legalább ekkora csapás volt maga a „játékunk”: totál alárendeltként csúsztunk bele az olasz késbe, gyakorlatilag végig érződött, hogy nincs esélyünk kicsikarni a szükséges egy pontot. A szétesésünket jól jelezte, hogy Robbie már annyira nem bízott Torresben, hogy helyette inkább Matát tolta föl csatárba – nem is zavart sok vizet tízesünk. S mivel a kapunk előtt Juve-roham Juve-rohamot követett, elkerülhetetlen volt a csúfos bukás.

Nem tudtuk feltartani őket
Nem tudtuk feltartani őket
 1. Chelsea – Atlético Madrid: 1:4 (Európai Szuperkupa, 2012. 08. 31.)

Megfogadtam, hogy nem teszek be kupadöntőt a toplistába, mert az egy önálló kategória. De ez a meccs akkora blama volt (szemben a „csak” elbukott 2008-as ligakupa fináléval vagy a Corinthians elleni klubvilágbajnoki csörtével), hogy egész egyszerűen itt a helye. Ezen az estén a kontinens hivatalosan is legjobb csapataként léptünk pályára, s szégyenültünk meg eredmény és játék vonatkozásában egyaránt. Teljesen indiszponált volt a Chelsea, a spanyolok már a félidő végére lerendezték a találkozót a tarthatatlan Falcao három góljával. Térfélcsere után még a középhátvéd Miranda is beköszönt, az így előállt négygólos differencia pedig szabályosan megalázó volt. Negyedórával a vége előtt Cahill még szépített, de ettől nem lett jobb a kedvünk. Pedig nem sűrűn állhat neki egy ilyen meccsnek BL-címvédőként egy csapat…

 1. Chelsea – QPR: 0:1 (PL, 2013. 01. 02.)

Boldog újévet kívánni Benitez alatt is tudott a csapat. Bár a QPR már inkább csak territoriális alapon rivális, a velük vívott meccsek ettől függetlenül hangsúlyosak. Az ellenük elszenvedett vereség így komoly tüske, hát még ha a Bridge-et veszik be a csőszök. Márpedig ez történt, ráadásul semmilyen játékkal és kiesésre predesztinált kerettel. Tovább mélyítette a sebet, hogy a győztes gólt az a Shaun Wright-Phillips szerezte, aki korábban nálunk is rontotta a levegőt, ráadásul még sereghajtó csapatának sem volt épp alapembere. Azért pedig külön piros pont Rafának és a csapatnak, hogy ebbe a késbe egy Villa elleni 8:0, majd két idegenbeli győzelem (Norwich, Everton) sikerült beleszaladni. Egy szó, mint száz: ennek egész egyszerűen nem lett volna szabad így történnie!

 1. Tottenham – Chelsea: 5:1 (Ligakupa, 2002. 01. 23.)

Nem ma történt, de azért rohadtul fáj. 2:1-es előnnyel utazhattunk a White Hart Lane-re visszavágózni a ligakupában, vagyis nem voltak rosszak a kilátásaink a fináléra. Ehhez képest már a 2. percben egy fájdalmas védekezési malőr után vezettek a spúrok (Iversen), a félidő végéig pedig még egyet hozzácsaptak. Térfélcsere után további hármat kaptunk, Forssell csak szépíteni tudott a legvégén. Emlékezetesre sikerült a meccs hollandjaink számára: Zenden még az első félidőben csúnyán megsérült, 3:0-nál pedig Melchiot helyett tévedésből Hasselbainket állította ki Halsey. A tragikus este végén tehát a Tottenham örülhetett (élükön a nemrég még minket erősítő Poyet-tel), 6:3-as összesítéssel ugyanis ők jutottak be a fináléba (amit elbuktak a Blackburn ellen).

 1. Chelsea – Bradford: 2:4 (FA kupa, 2015. 01. 24.)

Nem is oly rég még igazán ficánkoltunk ebben a kupasorozatban: a hat év alatti négy végső siker, valamint a veretlenségi rekord beállítása is ékes bizonyítéka volt ennek. Az utóbbi pár évben viszont már súlytalan a Chelsea, ennek csimborasszója pedig a harmadosztályú (papíron 49 hellyel alattunk rangsorolt!) Bradford elleni blamában öltött testet. Az egyetlen tompító tényező az volt, hogy a közvetítési hoppáré miatt nem kínozhattuk magunkat élőben. A hír viszont eljutott hozzánk, így értesültünk arról is, hogy 2:0-ra még mi vezettünk, onnan sikerült így megszégyenülnünk (ráadásul egy annyira azért nem is gyenge kezdővel). Mindezt egy olyan idényben, amikor uraltuk Angliát (bajnoki cím és ligakupa-győzelem). Sokat elmond a vereség kultúrsokk jellegéről, hogy lefújás után Mourinho átbaktatott a vendégöltözőbe és mindenkinek személyesen gratulált, ami tudjuk, alaphangon mennyire szokása… Egyszer kaptunk ki hazai pályán ebben az idényben, de az elég volt a totális mélyponthoz.

Rút megszégyenülés
Rút megszégyenülés

Ez az én 15-ös toplistám. Kihagytam valamit? Esetleg a sorrend más nálad? Írd meg kommentben a sajátodat! Továbbra is Blue Is The Colour!

 

 • Pingback: A kétezres évek 15 legfájdalmasabb veresége | Zongoracipelő()

 • Rammschein

  Ha az nem is vereség szóval nem ide passzol, de azzal ér fel… (:P), számomra akkor is az a marad örökre a legfájdalmasabb meccsek egyike, mikor a nem-mondjuk-ki-a-nevét bíró elcsalta az egész meccset a bárkának a BL-ben…

  Egyébként csak egy kérdés (mert a másik ilyen meg ez lenne), a MU ellen elvesztett BL-döntő, az sem számít vereségnek, mert full-timeban csak X lett, habár végül ők vitték el a trófeát? 🙂

  • Sandic

   A döntetlenekből is lehetne ilyen listát csinálni. Felférne rá a Barca elleni elcsalt meccs és a ’08-as BL döntő is, vagy a MU elleni 3-3 még Villas-Boas időszakából, amikor már 3-0-ra mentünk, és onnan egalizáltak…
   Amikor Torres üres kaput nem találta el, és kikaptunk a MU ellen, az mikor volt?

   • Rammschein

    Hú azt meg nem mondom én sem… de az is gáz volt.

   • McDennis

    Szuperkupa meccs volt. 3:1 volt az àllás és 3:2 lehetett volna ha Torres bevàgja az üres kaput.

    • WudigessBoi

     Bajnoki volt, 2011-2012-es szezon (AVB alatt).

   • Ha jól emlékszem, valamikor 2011 októberében vagy szeptemberének végén.

 • PuMa

  Chelsea-Tottenham 5-1-et írtál véletlenül, de jó kis poszt lett 🙂 szintén az elbukott BL döntő és elődöntő a legfájdalmasabb, na meg a listából a 3-2-es elfújt MU siker

  • WudigessBoi

   Köszi, javítva!

 • Sandic

  Rengeteg meccs van, amit ide lehetne sorolni, szűk ez a 15 hely. Nekem még az újévi Spurs – Chelsea 5-3 hiányzik a listáról, az a vereség meghatározta a szezon hátralevő részét. Addig szépen játszottunk, utána viszont sorozatban szar játékkal húztuk csak be a bajnoki címet.

 • Endy919

  Falcao ma duplázott a Sporting ellen . Igazoljuk le !

  • Rammschein

   csak azt ne. xD

 • Blue One

  Kalas újra kölcsönben.Ezúttal csak pár utcával költözik arrébb, hiszen a Fulham csapatát fogja erősíteni az elkövetkezendő évben.

  Továbbra sem értem miért jó ez bárkinek is. A klub csak küldözgeti ide oda, a játékost pedig mindig lepasszolják valahova. Kalasnak pl ez lesz a negyedik klubja… Ennek ellenére nemrég hosszabbított( tavaly írt alá 3 évre). Évente egyszer ha beteszi a lábát a Cobhambe, olyan napokon mint a hétfői. Edző sehol és összejönnek a felnőtt játékosok meg a többi kölcsönbe lévők…

  • Endy919

   És téged ez miért zavar ? Büdös életben nem lesz nálunk belőle játékos .. majd kapunk érte egy ajánlatot és eladjuk.

   • Blue One

    Pont ezt nem értem, hogy miért nem adjuk el? Őt és a többieket. Egy halom olyan játékost pátyolgatunk, akiknek nincs esélye bekerülni a keretbe sem most, sem később.

    • mert meg nem tudnak eleg penzt kerni erte. Mindig akkor adjuk el a kolcsonben levoket, amikor epp a legtobbet ernek, vagy amikor mar remenytelenek, mint Kakuta volt pl. De Kalasban meg ott a potencial, hogy fusson egy jobb szezont es olyan mondjuk olyan 8-10 misit leakaszthassunk erte.

 • jó sok patron van ebben a posztban, annak ellenére, hogy amúgy fasza tizenévünk volt mostanság. Üzleti úton vagyok, de ha hazaértem, majd összeszedem, nekem mi hiányzik innen 🙂

 • Nálam még ott lenne a
  – Steaua elleni vereség 2013 márciusából.
  – A Ferit folklór alakká tévő 5-3
  – A Corinthians elleni bukta a Klub VB-n
  – WHU-Chelsea 3-1 Beni idejéből (de csak mert Carlton Cole fektetett ki minket)
  – Chelsea-Sunderland 1-2 2014-ből
  – Soton elleni 1-3 tavaly októberről

  Illetve ha rohadt kínos döntetleneket is hozzá akarunk tenni, akkor kapásból AVB idejéből a Wigan elleni 1-1-es decemberi(?) meccs az, ami nálam dobogós, de a Norwich elleni januári 0-0 is partiban van.

  • Rammschein

   …kínos döntetlenek közül van a nem olyani távoli múltból is, konkrétan Hiddinktől egy kevéske… 😀 csak, hogy kötözködjek. 😀

 • Ma reggeli ropogós hírek:

  Chelsea are set to swoop with a £25m bid for Brazil star Gabriel Barbosa

  Ahhoz képest, hogy Express, még nem is akkora hülyeség, mint amilyennek hangzik. A srác jelenleg tényleg a legnagyobb csatártehetség a braziloknál, négyszeres válogatott, ráadásul az egyetlen 20 éven alatti játékos, aki meghívót kapott a Copára induló brazil keretbe. Bár tény, rühellem ha random brazil reménységeket hozunk a fiatalok helyére, tekintettel arra, hogy egy ifivel sem nagyon akarunk st-posztra számolni, akkor már inkább ő, mint Morata vagy Higuain.

  Ja, a másik, ami az előző mondatomhoz is kapcsolódik:
  Real have reportedly decided not to sell Alvaro Morata to Chelsea in the first real knock-back of Antonio Conte’s transfer plans this summer (Independent)

  Ezt valahogy nem tudom sajnálni.

  • Mar fellabbal a Joveban van, nem hiszem, h minket valasztana a brazil.

  • Rammschein

   A Morata-ügyletet én sem siratom. 🙂
   Kantéval viszont igazán dűlőre juthatnánk már.

  • Sir Idemitirjak

   Barbosa inkább szélső, mint támadó, de ott is bevethető, kb. Traoré pozíciót tekintve.

   • Ahogy lestem, a csapatában és a válogatottban is középső támadó többnyire.

   • kozepcsatart jatszik leginkabb.

  • Endy919

   Gabigol és Gabriel Jesus per pill Brazilia legnagyobb tehetségei , bármelyiket szivesen elfogadnám.

   De ha jólrémlik egy Gabigolert tett ajánlatunkat már a Santos (úgy rémlik ott játszik)

 • bilala

  meg egy a “gyujtemenybe”: (2010.11.20) birmingham city – chelsea 1-0, ugy, hogy a merkozesen a bcity-nek 1db kapuralovese volt a szimpatikus lee bowyer altal amibol gol lett, mig a chelseanek valami 30 folotti szam remlik (kerestem staccot, de ott “csak” 25-t irnak, http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_prem/9192022.stm). volt itt kapufa, meg nem adott tizi, kihagyott ziccerek, ihletett vedesek foster-tol, szoval minden ami kell, hogy az ember jol felhuzza magat meccsnezes vegere…

 • Rammschein

  Ez nem tudom mennyire igaz, de mostanában simán elképzelhetőnek tartom…
  Gonzalo Higanynak heti 953 ezer eurós ajánlatot dobtak a kínaiak… azért az ha igaz, nem gyengén beteg összeg…

  Az meg nem fogadta el, nyilván érthető okokból, még nem a karrierje végefelé jár… de lehet pár év múlva habozás nélkül mondana ő is igent egy ilyenre, de még egy kisebb borsos összegre is szerintem.

 • adam10

  Közérdekű:
  – Swift aláírt a Readinghez 3 évre, úgyhogy újabb 21 éves HG-t veszítettünk. (bár benne talán kevésbé volt potenciál, nálam McEachran szint kb.)
  – Egyelőre Nigériának nincs végleges kerete az olimpiára, de biztosnak tűnik, hogy Mikel ott lesz túlkorosként. (ez nem tudom mennyire újdonság)

 • Conte megérkezett a sajtótájékoztatóra. 30 sec alatt csináltak róla 40K képet.

  Egész jól beszél már angolul. Sztárt a nyú szíszon for cselszí 🙂

  • megkérdezték tőle, hogy 3 védővel fog-e játszani, ezen röhögött vagy 1 percig, majd adott egy homályos, kb kitérő választ 🙂

   Amúgy Conte úgy, ahogy, de _beszél_ angolul… Costáék remélem azért ilyenkor legalább egy kicsit szarul érzik magukat.

   • jah hat honapok ota intenziv orakat vesz 🙂 Ezek a herekongato lablogato seggarcok, meg lustak ra… pedig joval tobb a szabadidejuk. 🙂

   • gorkaf78

    A kedvenc kérdésem az volt ma, hogy úgy fog-e ugrálni a kispad előtt itt is, mint az EB-n? 😀

    Én is rosszabbra számítottam az angolja miatt, de egész összeszedett volt.

    • Blue One

     Mondjuk elég nagy volt a kontraszt az első olasz kérdésnél. Megállás nélkül beszélt, nem is értem a tolmács, hogy bírta megjegyezni,lejegyzetelni, amit mondott a Don.

   • adam10

    A homályos, kitérő válasz “inkább nem”, vagy “inkább igen”-nek hangzott?
    Vagy nem eldönthető, mert ez egy homályos, kitérő válasz?

    • inkább “majd meglátjuk”. A válasz valami olyasmi volt, hogy mindig az adott csapatnak, és a játékosok erősségeinek megfelelően dönt.

     • gorkaf78

      Sztem intelligens választ adott. Azt mondta, hogy korábban mindig próbálta a saját elképzeléseit erőltetni, de volt, hogy rá kellett jönnie, hogy ez nem mindig működik, és változtatni volt kénytelen. Ezt sztem belátni nagy dolog, kérdezd csak meg erről LVG-t. 😀

    • Blue One

     Azt mondta (amit már korábban is olvasni lehetett róla), hogy az adott felállást a kerethez igazítja.

 • Conte press conference lenyeges pontjai eddig:

  Conte on John Terry: “John Terry signed a new contract as a player, not in a different role. He is the captain of this team and a great player with a great personality. I want to speak to him because he knows the club and the spirit.

  “When he plays he is the captain, when he doesn’t play he is the captain. Always.”

  Conte on Terry’s new contract: “I repeat, John Terry is an important player for me, the club and the fans. He signed a new contract in May and we took the decision together. We were very pleased and very happy he signed a new deal. I spoke to him at different times and he was very happy to sign.”

  Conte on pressure of the job: “The pressure for me is not important, I was born with pressure. It’s normal. You must play to win, to win the title, to reach your targets. This League is difficult and this year won’t be east but this situation excites me. We must work every day, every week, because the fans need to find the team ready to fight.”

  Conte on European football: “Last season in 10th was a bad season, but we must think to the present. Chelsea belongs in the Champions League and we must stay there.”

  • legalábbis eddig 🙂 még tart a press conf 😉

   • igy kezdtem 🙂

    • jaaa, missed it, sorry 🙂

     • np. kivancsi leszek ra nagyon szombati meccsen! vegul rakerdeztem a Rapidnal es be tudok vinni kamerat!!

  • Blue One

   Még, hogy együtt… Ez Conte döntése volt teljesen. Ha a klubon múlt volna, akkor a Kapitány már nem lenne itt… Elég nagy kommunikációs hiba volt anno azt lenyilatkozni, mert így már mondhatnak mindent, úgyis tudja mindenki az igazat…

  • Vegul meg olaszul azt valaszolta az olasz ujsagiro Joseval valo osszehasonlitgatos kerdesere, hogy nem szereti ezeket az osszehasonlitasokat, meg nem is tudna nagyon parhuzamot vonni, azon kivul, hogy mindkettejukben megvan a gyozelemorientalt mentalitas.

  • Blue One

  • Rammschein

   Ó… azért ott majdnem volt egy kis balhé Terryvel kapcsolatban… azt hiszik felejtünk? 😀

 • Blue One

  Érdekes sajtótájékoztató volt. A legizgalmasabb témát, az átigazolásokat egy kérdés kivételével nem is érintették. Mintha előre meg lett volna mondva, hogy arra ne kérdezzenek rá. Persze nem gondoltam, hogy sokkal okosabbak leszünk, de hogy meg se kérdezték az azért elég furcsa. Arra az egyre meg jött a kitérő válasz persze, és ez jött volna a többire is.

  • de kerdeztek. es valaszolt is.

  • amugy meg semmi meglepo nincs ebben, soha nem szoktak kifecsegni a meg letre nem jott transzfereket.

   • Hát de kérdéseket azért szoktak erről felrakni dögivel.

    • ha vegig neztetek, hallhattatok, hogy kerdeztek, de megmondta, h nem beszel mas klubok jatekosairol, es, hogy egyutt a klubbal dolgoznak az atigazolasokon. Ennyi, mit tud egy ertelmes ujsagiro eztan kerdezni? “Naaa, de leci leci leci mondj mar csak 1 nevet naaa!”? vagy mi 🙂

     • gorkaf78

      Így van, kérdezték az igazolásokról, csak annyit mondott, hogy dolgoznak rajta közösen a klubbal, és az a lényeg, hogy beleilljen a filozófiába az új játékos. Neveket természetesen nem mondott, de ezt sztem senki sem várt.

      • jaja tenyleg, meg hogy nem leeg ha bajnok a jatekos, olyan kell, akik illik a csapathoz es a jatekunkhoz.

       • gorkaf78

        Tetszett, hogy dicsérte Ranierit, mondta is, hogy felhívja majd. Gondolom megkérdi, hogy tud-e valahol egy jó Ristorantét. 😀

     • Blue One

      Igen, egyszer. Ha viszont láttál más sajtótájékoztatót is, akkor azért képet kaphattál az angol újságírói kérdésekről.

      El tudod képzelni, hogy nem kérdeztek rá Kanté-ra? Mert persze erre is ez lett a válasz, de korábban nem az ilyen visszafogott kérdések voltak a jellemzők.

      Simán kérdezhettek volna olyat, hogy milyen csapatrészt akar megerősíteni, 2 csatárral játszik, akkor kit akar még hozni vagy számol Remy-vel stb stb.

   • Blue One

    De én éppen azt mondom, hogy az a furcsa, hogy rá sem kérdeztek.

  • Gondolták, hogy mivel nemzetközi tornán egy hónapig most senki nem fog betalálni, fölösleges ezt bolygatni még.

 • Blue One

  Antonio Conte : “The most important message to #Chelsea players is that I like to work. The only verb I know is work, work, work.”

  :DDDDD

  • lol. Es megvan az uj ragatott nev is: Antonio Conte the “Tailored One”.

   • Blue One

    Mondjuk arra is rákérdeztek, hogy neki mi lenne az ilyen neve. Mert Mou elnevezte magát az első sajtótájékoztatón. Nah ezt persze megkérdezik, de az átigazolást nem… (Megjegyzem, hogy anno Klopp-ot is megkérdezték…)

  • Nekem tök random ez jutott az eszembe:

 • Blue One

  Conte: ‘If you run more than the others,
  you have more probability to win.’

  #Kanté

 • Blue One

  Egyes interjúknál a “you know”-zást szokták számolni. Conte sajtótájékoztatóján a ‘to fight’ lett volna érdemes számba venni. 😀

  • Blue One

   According to Sky Sports, Conte used the word “Fight” 14 times during his press conference..

 • Chelsea remain hopeful of luring Leicester holding midfielder N’Golo Kante to Stamford Bridge next season, but the two clubs have still to agree a fee for the Frenchman (Standard)

  • gorkaf78

   Ezt annyiból nem értem, hogy elvileg van kivásárlási záradék a szerződésében. Ha nincs, akkor mindjárt más a helyzet.

 • Pofás mezeket kapott a Malaga, remélem a miénk sem lesz különb majd a nike-tól. Egyszerű, de nagyszerű (én ezeket már most el is fogadnám, a hazaiban a kéket át kell színezni, és már jó is)

  http://www.squawka.com/news/wp-content/uploads/2016/07/CnUWGYmWgAADVrR.jpg

 • Blue One
 • Blue One

  Conte: ‘If you run more than the others, you have more probability to win.’

  #Kanté

 • Blue One

  Conte: “The PL is very tough… but if you run more you have higher probability to win”

  #Kanté

 • gorkaf78

  Ranieri ezt nyilatkozta Kanté jövőjéről: “It’s in his hands”

  http://www.dailystar.co.uk/sport/football/530105/Chelsea-Transfer-News-N-Golo-Kante-Claudio-Ranieri-Leicester

  Ezek szerint van kivásárlási záradék, és Kanté döntheti el, hogy hol akar focizni…

  • Rammschein

   talán már csak idő kérdése az egész. 🙂

  • Sandic

   Egyébként ahhoz képest, hogy azt hittük, hogy gyorsan szétkapkodják őket, eddig még minden játékosukat meg tudták tartani. Persze sok van még az átigazolási időszakból, de én azt hittem eddigre már Vardy, Mahrez és Kanté sem lesz a keret tagja…

 • kasata91

  “Proud to be the new manager… new coach” azért Conta belefutott, hogy manager, de gyorsan javította.

  • mert az olaszoknál ugye ez nem különbség kb, hanem rokonértelmű szavak. Ranieri is belefut mind a mai napig. Épp most Kanté kapcsán, mikor nyilatkozott, is sikerült neki 🙂 aztán javította.

   • kasata gondolom arra a kodositesre utal, hogy a klub “csak” 1 csapar edzojenek tette emg es nem managernek. Most ezzel mi van amugy, kiderult mar, hogy van-e mogott vmi igazsag vagy csak paranoia? Ha Emenalo novekszik emiatt, akkor kardomba dolok…

 • Frenky54

  http://www.telegraph.co.uk/football/2016/07/15/chelsea-transfer-news-and-rumours-live/
  Bonucciról, Remyről(Törökország),Barbosaról,Contéról…

 • emazohun

  https://youtu.be/S3Lu7GSczxg
  Teljes hosszában a sajtótájékoztató

 • Chelsea are hoping to complete the transfer of Leicester midfielder N’Golo Kante over this weekend.
  (Daily Telegraph)

  • Endy919

   Azért az Adidas szebb szerkót készített a Marseillenek , mint nekünk.

  • jokepu gyerek vagy Z. 😀

 • Blue One
 • Blue One
 • Rammschein

  LOL most olvastam csak kirúgták Wilmots-ot… xD Még ha ez már annyira nem is jelentős hír perpill, én jót nevettem. 😀

  Míg az urkánokat már Shevchenko irányítja… 🙂

  • nah ez egy jo dontes.. Kivancsi vagyok kit hoznak. Drukkolok nekik, h valaki osszekapja oket, mert akkor brutal erot fognak kepviselni.

 • Mondjuk ha Kanté jön, akkor leszünk olyan szívesek Mikelt kivágni?

  • Rammschein

   …padra jó, ha neki is belefér…

   • Endy919

    Nem jó , mert egy egypólusos technikailag nulla “focista”.
    Hogy neki belefér ? 8 éve mereszti a f*szát a padon.

    • Rammschein

     Hát…én nem így látom, mindenesetre ilyen szinten biztos nem fogom szidni egy játékosunkat… max. ha katalány múlttal rendelkezik, de az kivétel. 😀

     • Endy919

      Én nem szidom , csak írtam róla egy gyors elemzést . Az meg , hogy egy lusta , kényelmes ember az megkérdőjelezhetetlen .

      Karriere legjobb éveiben jobb neki a padon ülni és szedni a heti 80k az helyett , hogy valahol játszana …számomra sok… Inkább menne kínába és nünk is csurrana egy kis apró.

      • Rammschein

       Akkor Pedrót is küldd utána!!!! 😀

       • Endy919

        küldeném én … de Pedróból is jóval több hasznunk van.

        • Rammschein

         Szerintem legalább akkora lókötő…ha több is a haszon, nem sokkal, cserébe Pedrót kvázi majdhogynem utálom, Mikelt meg nem.

    • Valogatottban Iranyito, es igazi akrobatikus ollozasokon at, 30 rol lovoldoz, cselez, dobalja az esernyoket xDD

     • Azok nem lövések, hanem átadások akarnak lenni.

   • Kinek jó? Egy Pasalic-ot tucatszor több értelme lenne a padon tartani.
    Az, hogy neki belefér tényleg örömteli hír. Ha nem férne, már rég a Norwichban vagy az AllSzíddki-ben focizna.

    • Rammschein

     Szerintem küldjük el a fél csapatot, ilyen szinten sokan tudnak még focizni, amit az idén produkáltak. 😉

     • ???????
      Mikel világ életében ennyit tudott. Ha nem mi igazoljuk le anno, hanem valami random francia csapat, kb. annyira tűnt volna fel, hogy létezik, mint Dzsilobodzsi.

    • vagy Chalobaht is akar. Speciel tolem Mikel maradhatna is, de max backupnak, tehat, ha full squad van akkor meg padra sem ferne be nalam.

 • Blue One
  • gyerekek ez oriasi, azt hiszem keves fontosabb jatekost tudtunk volna venni. Ennyi: 70% of the planet is covered by water, the rest is by Kante.

   • Blue One

    Úgy-úgy.

 • Sky sources understand Chelsea have agreed a fee of around £32m for Leicester City’s French international N’Golo Kante.

 • emazohun

  Kantét a Sky is lehozta már,meg állítólag átesett az orvosin
  Kasey Palmer kölcsönben a Huddersfieldé

 • Blue One

  IT’S HAPPENING!

  Chelsea have agreed a fee of around £32m for Leicester City midfielder N’Golo Kante, according to Sky sources.

 • Blue One
  • Endy919

   Azért nyugi még…

   • Blue One

    Nem értetted akkor.

    • Endy919

     Értettem csak már megint meseországban vagy.

     • Blue One

      Nem, nem érted!

  • a profeta szoljon beloled.

 • Blue One

  Még jó, hogy múltkor mondtam, hogy Mahrez körül nagy a csönd, semmi hír nincs vele kapcsolatban. Most pedig jönnek a hírek, hogy állítólag menne.

  • gorkaf78

   várható volt, hogy ő is távozna ha elindul a Leicesternél a dominó…

   • Blue One

    Nem tudni, hogy lesz-e dominó. Egyelőre egyedül csak ő távozik, Vardy jelen pillanatban marad. A trió harmadik tagja Mahrez. Ők voltak a kulcsemberek főként, eladhatóságot tekintve is ők a legjobbak. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy olyan nagy dominó nem biztos hogy lesz vagy ha lesz is az nem kéne annyira befolyásolni Mahrez. Ettől függetlenül persze lehet, hogy távozni akar.

    • gorkaf78

     sztem ez a három játékos egymásra vár, hogy ki mit csinál. ha ők lépnek, akkor nem lesz egyszerű dolga Ranierinek. de a leglényegesebb játékos a trióból most már tényleg úgy néz ki, hogy Kékben folytatja, és nekünk, azt hiszem, ez a lényeg.

     • Blue One

      Igen. El se akarom hinni. Már most imádom, nagy közönség kedvenc lesz. Valahogy úgy képzelem most, hogy minden szerelésénél olézni fog a közönség 🙂 Olyan Zouma módra. Eljön hozzánk BL nélkül egy BL-es csapatból és visszautasít BL-es csapatot. Conté&Kanté

      Csak beszélnek, beszéltek egymással. Nem hiszem, hogy Vardy abban a hitben maradt, hogy a többiek is fognak.

      • gorkaf78

       Szerintem azért azt végiggondolta, hogy lehet a Leicester jövőre ismét kiscsapat lesz, és lehet hamar kiesik a BL-ből is, nálunk viszont csak valszeg egyszeri botlás volt, hogy nem kerültünk be a BL-be, és jövőre nagy eséllyel újra ott leszünk. Lehet, hogy már azt is tudja, hogy az említett Vardy-Mahrez duó sem ott folytatja, így ez is segített a döntésben. Kicsit azért még mindig nem élem bele magam a dologba, megvárom, amíg a hivatalos oldalon szorongatja a Chelsea mezt. 😀

       • Blue One

        Persze én is, de innen már csak meglesz…. Nem mehetünk biztosra, viszont még mindig nyugodtabb vagyok, mint ha egy másik londoni csapatnak szurkolnék :DDDD

        Persze nem így megy a futballban, de akár előfordulhatott volna az is, hogy lenyom még egy évet és utána jön ide mikor már mi is BL-ben vagyunk. Bár ez a kevésbé valószínű forgatókönyvek közé tartozott.

 • Amugy az Arsenal/Wenasszony megint totyakodik, egyelore kemeny egy kozepszeru Xhakaval sikerult erositeniuk, es ugy nez ki a Barca lerabolja Bellerint. Ekozben City, MU kemenyen erosit. 4th place reserved once again?

  • Blue One

   Persze. Ők a legborítékolhatóbb csapat a világon.

   – 4. hely a PL-ben
   – BL-ből kiesnek a nyolcaddöntőben
   – a fél csapat meg lesérül szezon közben

   (-nyáron meg mindenkivel szóba hozzák őket és végül vagy nem vesznek senkit, vagy no name játékosokat, nem a hírben szereplő sztárokat)

 • Ha Kanté megvan, és mellé még 2 védőt (cb-nek Koulibaly v Marquinhos+szélre Ricardo Rodríguez vagy Willems), egy csatárt(Gabigol) és egy kreatív középpályást( Calhanoglu v Meyer v Praet v Boufal) tudnánk szerződtetni a következő egy hónapban, akkor azt mondanám, hogy aránylag kész a csapat.

 • Frenky54

  Azt olvastam a Telegraphban, h Kante jön 150000Font/hét fizuért,a Leszter 100000fontot ajánlott neki/hét…

  http://www.telegraph.co.uk/football/2016/07/15/chelsea-clinch-30m-deal-for-ngolo-kante-with-kalidou-koulibaly-d/

  • Rammschein

   Most az ollózós gólja miatt vannak úgy elszállva? 😀

   • Az Shaqiri. Xhaka egész EB-je kb. exkrementum volt.

    • Rammschein

     …. Benéztem… de akkor meg főleg… xDDD

  • Sandic

   Ez kb. olyan megnyilvánulás, mint amikor azt mondták a MU-nál, hogy Kagawa sokkal jobb lesz, mint Hazard. 😀

 • Blue One

  Törökországban éppen katonai puccskísérlet zajlik. Gondoltam beírom off topic-ként. Aztán rájöttem, hogy Hazard is jelenleg ott tartózkodik Eto’o jótékonysági meccse miatt, szóval már nem is annyira off… 🙁

  • Eden ha jól tudom Antalyában lép pályára, mivel holnap játszik, gondolom most is ott van. Szerencsére a város nagyon délen van, pont a tengerparton.
   A hírek szerint egyelőre még csak Ankarában és Isztambulban durvult el a helyzet. Ankara azért elképesztően messze van Antalyától, Isztambul meg aztán pláne, kb. a duplája. Ott még annyira nem érezni szerintem mindennek a hatásait.

   • Juan_Manuel

    Már le is fújták a meccset

  • Rammschein

   Elég fura ez a puccs egyébként, ahogy nézem a híreket…

 • Valami nincs rendben, ma reggel még nem volt legalább 3 hír Kantéról.

  • Rammschein

   Sztem az összes újságíró rárepült a puccs-témára, vagy ha nem akkor még mindig ott van a nizzai eset.

   • Jaj fiam:) sportujsagirok nem foglalkoznak politikabal es egyeb hirekkel 🙂

    • emazohun

     Tancredi Palmeri pl eléggé foglalkozik

 • Endy919

  Adja valamelyik csatorna a meccsünket ? Már nagyon várom.

 • Everton are set to increase their offer for Napoli centre-back Kalidou Koulibaly to €50m

  • Levi97

   Ez Lukaku (Stones?) távozását is jelenti.?
   Jelentősebb bevétel nélkül meglepődnék ha ezt megengedhetné magának az Everton.

   • Endy919

    Stones valószinüleg City.

    • Hat akkor eleg hulyek h a stonesert kapott penzt stinte egeszeben el is koltik egy jatekosra..

  • Sir Idemitirjak

   Most a pénznemet írtad el, vagy véletlen írtál 0-t az ötös mögé?

 • Blue One
 • Blue One
  • Blue One

   Michy ✓
   Kanté ✓
   Koulibaly
   Boufal
   + 1 csatár
   (Manolas?)

  • emazohun

   Évtized átigazolása(és még szidjuk a boardot :D)

   • babence

    reméljük, és nem one season wonder

    • Blue One

     Miért lenne az? Tán elfelejt futni?!

     • babence

      azért itt elég sokan károgtak hogy pl Matic a bajnoki szezonban mekkora gép volt, idén meg egy kutyaütő.

      • Blue One

       Ha már szóba hoztad a one season wonder-t, nah akkor ő per pillanat pont az. Volt egy brutális éve, de se előtte se utána…

      • Rammschein

       Hát de ez az igazság nem? Előtte azért ment neki (ha csak 1-2 évet is)… Mondjuk én ehhez hozzátenném, hogy nem csak ő volt kutyaütő, hanem kb. majdnem mindenki…

    • emazohun

     Ezen a poszton szerintem nem lehet one-season wonder(remélhetőleg)
     Erre a posztra nagy játékintelligencia szükségeltetik

     • Nem-e? Illarramendi és William Carvalho?

      • emazohun

       2 olyan játékost írtál,akinek a munkásságát nem követem/követtem annyira figyelemmel
       Kantét 1 szezon alatt többet láttam meccseken és videókon,mint a másik 2 úriembert
       Így róluk nem mondanék véleményt

      • Egyi ksem volt soha jo csak csunyan beneztek a realnal, Carvalhot meg meg sem vette senki a Sportingtol, ez gyengus probalkozas volt 🙂

       • Endy919

        Pedig teljesen igaza van. Továbbá én Fellainit is ide sorolnám..

        • Szzem kozel sem. Raadasul Fellaini amikor jo volt az Evertonban csatarmogott jatszott. Ne kavarj ossze-vissza:)

       • Mi? Illarramendi még a baszkoknál a legtehetségesebb spanyol szűrőnek számított, Carvalho dettó, csak Portugáliában. Mindkettőnek 1 kimagaslóan jó szezonja volt, de ennyi.

    • One season wonder lehet egy csatar vagy szelso, de egy amugy szurkenek latszo, hard working holding midfielder nagyon nem lehet one season wonder hacsak nem elfelejt futni 😀

   • Blue One

    Unreal. Valamiért agyon jóérzéseim voltak az átigazolással kapcsolatban a kedvezőtlen feltételek (no CL) ellenére is. El se tudom mondani mennyire örülök neki. Szűrő középpályásért szerintem még nem örültem ennyire 😀

 • Blue One

  UNREAL SIGNINGS!!!!!!!

  https://vine.co/v/iQJQ2Zu5Pwl

 • Blue One
 • Akkor még augusztusig kéretik Marquinhost, Ricardo Rodriguezt Gabigolt és Boufalt is szerződtetni, és meg is van a csapat.

  • Hat a kozepso bedo mindenkepp kell, rodriguez is johet bar tobbet vartsm tole az EB-n de igy jobb, mint barmely balbekkunk. Ganigolban egyaltalan nem erzem a potencialt, csak egy ujabb random brazil, aki megetne kolcsonbe. Boufalt nem lattam meg jatszani nagyon. En eurk mellett meg egy top tamadot hoznek, Griezmann szeru format..

   • Gabigol jelenleg minden csak nem random brazil. Jelenleg ő a legnagyobb csatártehetség az országban.

    • Endy919

     2. legnagyobb Gabriel Jesus után .

 • Blue One
 • Blue One

  Kanté érkezésével immáron nyugodt szívvel átállhatunk a 4-1-5-ös felállásra.

 • Mák, hogy nem Hiddink az edző, borítékolható lenne egy Matic-Kanté-Mikel hármas 4-3-3-ra.

  • Blue One

   Idén is Pesten játszanak a fiúk? 😀 Ha ezt előbb tudom… :DD

   • Total olyan, mint a fradi stadionja(ott voltam a tavalyin is:) ) a szineken kivul is 🙂

    • Rammschein

     Azt leszámítva, hogy Bécsben fejre állt a gravitáció… xDDDDDDD

     A Fradi ellenin én is ott voltam… de abba több foghíj volt tán… 🙂 Lehet csak az emlékek miatt.

 • Blue One
 • Blue One

  Chelsea team v Rapid: Begovic, Ivanovic, Djilobodji, Terry (c), Baba
  Rahman, Mikel, Matic, Loftus-Cheek, Moses, Willian, Diego Costa.

  • Blue One

   Csak, hogy a meccsel is foglalkozzunk kicsit. 🙂

   RLC remélem a bajnokságban is a kezdőben kap majd helyet.

   • Jeee RLC-re kivancsi vok nagyon! Costat is eloszor latom eloben:)

    • emazohun

     Jó meccsnézést! 🙂

  • Levi97

   Ahhoz képest, hogy első felkészülési meccs elég erős csapat. Chalobaht dilibogyó helyett meg Moses helyett Traoré/Kenedyt néznék meg majd szívesen a meccs közben. De gondolom (remélem) elég sok csere lesz.

  • kasata91

   4-3-3 ?

   • emazohun

    Én is azt gyanítom

 • Endy919

  ez milyen kezdő megint ? 😀 conteout !! 😀

  • Sandic

   Ezen játékosok felénél benne van a pakliban, hogy távoznak. Gondolom Conte nagyjából az elkövetkező 2-3 meccsen szűri ki, hogy kire nincs szüksége.
   Iva, Djilo, Baba, Mikel, Matic és Moses is valószínűleg pengeélen táncolnak.

  • Blue One

   Elárulnád, hogy mégis milyen kezdőt szeretnél? Vagy esetleg azt, hogy milyenre számítottál? ( Úgy, hogy a fél keret hiányzik.)

   Kit szeretnél a kezdőbe látni? Hectort, Atsut esetleg Cuevast?

   • Sandic

    Atsut speciel én megnézném.

   • Endy919

    Pl azokat , akik a padon ülnek szivesebben nézném , mint a kezdő 11et .

    • Blue One

     🙁

     Sajnos ez nem kívánságműsor. Egyébként ez elég erős kezdő. Az, hogy te nem őket akarod látni, attól még nem kell a kezdőt fikázni.

     • Endy919

      Ez miben erős kezdő? Szerencsétlenségben ? igazad van.

      Kb 3 olyan játékos van a pályán , akinek sok játékpercet adnék a szezonban.

      • Rammschein

       Ki az a 3??

       • Endy919

        Lótuszcsík , Willi,Diego

      • Blue One

       Az, hogy te kit szeretnél a kezdőben látni, illetve, hogy te kinek adnál sok lehetőséget teljesen IRRELEVÁNS.

       A körülményeket figyelembe véve ez erős kezdő. De kíváncsian várom, hogy a veretes névsorból, de kit tennél be a kezdőbe… Bár lehet, hogy egyszerűbb lenne azokat, akiket nem…

       • Endy919

        Írtam én valahol , hogy erős kezdőt akarok ma látni ??

        olyan emberek vannak a csapatnál akiknek semmi keresnivalójuk itt és nyugodtan játszhatnának a fiatalok , illetve fürge játékosok , nem ezek a lomhák..

        De tudod mit , ne reagálj a hosszászólásaimra és én sem fogok a tieidre .

        • Blue One

         ok

 • Azert DildóJanirq kulon figyelni fogok ?

 • 15 perc mulva kezdodik es meg mindig szornyu osztrak rockbandak jatszanak a palya kozepen:/

 • emazohun

  Valaki tud egy jó streamet?

 • Vedelem nayon gyasz mar be is kaptunk egyet. Dildojani es Baba a legfosabbak eddig.

  • kasata91

   gyönyörű volt…

  • Rammschein

   pont most kapcsoltam ide, erre. :””D

 • kasata91

  Szólni kéne, hogy dobjanak be még egy labdát, hogy legyen nálunk is …

 • Blue One

  Costa 😀 Jól van, nem változott semmit. 🙂

  • Rammschein

   Hát…most már Ausztriába is kedvelik. xD

  • kasata91

   A mezeken nincs név… muszáj volt valamit tennie, hogy meg tudják különböztetni a Moses-RLC-Will hármastól 😀

 • kasata91

  Amúgy messzíről egész pofás ez a mez… olyan retro hatású. 😀

 • Rammschein

  Moses akkor vissza is tért? Ez kimaradt a tudatomból eddig.

  • Sandic

   Miden évben 1 éves kölcsönbe megy. Előbb-utóbb valószínűleg végleg távozik, bár én szívesen megtartanám padra.

   • Rammschein

    Á, értem, csak meglepett mikor meghallottam… hát majd kiderül Conte-nak mi a terve vele.

  • Blue One

   Aki elmegy ugye hazatér… :DDD

   • Rammschein

    hehe xD

 • Rammschein

  El tudjátok képzelni, hogy az öltözőben Conte meg Costa két centire egymástól üvöltözik? :DDDD És az veszt, akinek hamarabb elered az orra. xD

  • Blue One

   Ez annyira elképzelhetetlen. Mármint, hogy nem lesz belőle tettlegesség. :DDD

   • Rammschein

    Ja, repkednének a papucsok, törölközők, kulacsok stb. Még gyengébb playákat is egymásnak vághatnak, akiket könyebb felemelni :”D Az öltözőből meg menekülne mindenki. xD

 • Blue One

  38%-ban van nálunk a labda… Látottak alapján még soknak is tűnik.

  • Rammschein

   elég sovány.

  • kasata91

   Az egyetlen értékelhető a meccsben, hogy nem kellett hajnalban kelni hogy lássuk. Meccs után szerintem beteszem felvételről a tavaszi city elleni 3-0 vereséget felüdülésképpen….:D

   • Rammschein

    vereséget nézni? mazochista. 😀

   • Blue One

    Engem azért meglep, hogy ennyire gyengék vagyunk. Labdát egyáltalán nem tudjuk megtartani. Mondom ezt úgy, hogy új edző, pár napja edzünk, ők valószínűleg előrébb tartanak stb.

  • Hatul passzolgatas miatt van ennyink max:)

 • Blue One

  Nah, most Conte és Costa váltott pár szót. De milyen nyelven?

  • Rammschein

   spolangol… :”D (spanyol-olasz-angol)

 • Blue One

  Costa majdnem egyenlít. Első nagy helyzet.

  • kasata91

   Az első értékelhető momentum !!

   • Blue One

    Willian adta a passzt?

    • Rammschein

     Ja, nagyon él ma.

     • Blue One

      Kicsit várt vele, korábban is lehetett volna, de végül odaadta ez a lényeg. Magyar EB meccseken annyi ilyen volt, mikor nem ugratták ki az embert, hogy az nem igaz. Majd megőrültem.

  • Szerencsetlen Moses egy jo labdat nem kapott meg. Pedig szelen kene ezt csinalni. Conte folyamatosan mutatja, h a szele legyen kihuzva, de latszolag senki nem fogja fel.

 • Aztan majdnem 2 oda. Oke h elso meccs edzo meccs, de ez nagyon gyasz… Rlc is uberfos sajna, Costa meg Wilmos jok valamennyire legalabb.

 • Blue One

  Kanté egyébként miért nem kezdő? Nekem ne mondja senki, hogy Angliából vagy Franciaországból nem ért oda Ausztriába. Ráadásul gyalog…

 • kasata91

  Remélem azért ennyire fos mindenki, mert olyan terhelést kaptak a héten, hogy lépni sem bírnak.

 • Blue One

  Willian-nak nem szólt senki, hogy ne keresztbe hanem hosszába közlekedjen a pályán?! Főleg labdával…

 • Endy919

  Eddig fájdalmas.

 • Frenky54

  A kispadon ülők furcsán néznek a hozzájuk beszélő Contera:)

 • Sir Idemitirjak

  Napoli megvette Giaccherinit közben, nagyon örülök, hogy nem nálunk kötött ki

  • Blue One

   Couldn’t agree more.

   Pele ✓
   Giaccherini ✓

   Reméljük a sor folytatódik még.

 • Blue One

  Jön Chabolah.

 • Endy919

  balfasz..

 • Chalobah nagyon tetszik, Conte elegge boldogtalan, jon Kenedy es Remy is.

  • Blue One

   Az lenne a baj ha elégedett lenne… Costa le 🙁

 • Endy919

  Egyedül Mosesben van lendület.

 • Blue One

  Kapufa

 • Endy919

  :DDDDD . Nem vagyok hajlandó idegeskedni a szezonban !

  • Pedig fogsz.

   • Endy919

    De az előző szezonban már beedzettem magam , hogy ilyen dolgokon nem fogok idegeskedni..

 • kasata91

  Így az utolsó évében azért remélem az adidas még varr egyegyedi ülőpárnát Ivának a kispadra…

 • 😀 hat azert ennyire fosra nem szamitottam…

 • Blue One

  Nézzük a jó oldalát a mai meccsnek. Lehet, hogy jobban ráfekszenek az átigazolásokra. 😀

 • A meccs fénypontja az volt, hogy helyette Better Call Saul-t néztem.

  • Rammschein

   Én meg a Stranger Things-re váltottam az 1. félidő után, nagyon fasza kis horror/sci-fi sorozat a Netflixtől…

  • kasata91

   Blacklist…

 • Sandic

  Az amúgy megvan, hogy Conte 3 napja vette át a csapatot? Ennyi idő alatt ne várjunk csodát, főleg úgy, hogy a fél keret hiányzik. Elég lesz nyerni először a West Ham elleni meccsen, addig felőlem az összes meccset bukhatjuk. Ne sérüljön le senki, ez a lényeg….

  • Az évtized sémája alapján a szar preseasont még szarabb szezon követi. Nem lenne hátrány az ICC-n egy-két meccset nyerni.

  • Nem is vele van a baj:)

 • Blue One

  Conte: “I think that Kante can give a lot to Chelsea. To enforce a zone
  very important for us. We want to play with 2 central midfielders.”

  Hmm…

  “I want to say that Kante was a target. I am very very happy the club bought this player. Good technique, fantastic stamina.”

 • Blue One

  FÉLELMETES

  Egyszerűen nem lehet mellette elmenni. Ha valami csoda folytán sikerül valakinek, akkor utána ered és hátulról szereli le. Elképesztő. Támadásban is hasznos, a letámadás ellen se jön zavarba. Többször, többen is letámadják és kivétel nélkül jól oldja meg.

  • Blue One

   Mától pedig már erre a reklámra is más szemmel nézek 😀

 • gorkaf78

  Ismerjük meg jobban az ‘új Makelele-t’, itt van egy jó írás az új szerzeményről:

  http://omlettdufromage.hu/2016/04/hogyan_robbant_be_a_semmibol_ngolo_kante/

  • Blue One

   FANTASZTIKUS cikk, köszi szépen.

   Ez az “angyali” természet a kamerán keresztül is átjön, Mata-hoz tudnám hasonlítani.

   • Tornando Ferres

    Jaja, ezt a blogot érdemes a könyvjelzők közé tenni! 😉

  • Köszi a megosztást 🙂

   • gorkaf78

    Szívesen, de azt hiszem, inkább mi tartozunk köszönettel ezért a tényleg szuper írásért! Még hónapokkal ezelőtt találtam, de így, hogy Kanté immáron Kék, még nagyobb öröm volt újraolvasni és megosztani itt. 🙂

 • Blue One

  Conte nyilatkozata a meccs utánról:

  http://www.football-italia.net/87479/conte-chelsea-shake-out-skeletons

  Jobb alsó sarokban elindul egy videó, ami elég érdekes dolgokat mutat. A Napoli edzője ugyanis edzés közben cigizik és hozat magának kávét 😀

  • Thug life.

   • Blue One

    Elképzelem, ahogy ezt is követelné egy esetleges klubváltáskor 😀

    -Edzés közben rágyújthatok?
    -Igen
    -És a kávét is utánam hozzák a pályára?
    -Igen
    -Még szakadó esőben is?
    -Természetesen
    -Hol kell aláírni?

 • emazohun

  Egyébként tudtok valamit arról,hogy a britanniás adminok közül miért nem kommentel,illetve szerkeszt itt senki?
  Meg egyébként van másik chelseas blog az országban?

  • babence

   Ha jól emlékszem, az ottani chelseas blogger (chester b vagy hogy is hívják) anno rendszeresen kommentelt itt, viszont amióta megalakult a britannia, azóta nem látom erre. Gondolom azért van ott is feladat bőven (a normál munka mellett) – még akkor is ha ott több szerkesztő is van – mint itt szezon közben.
   Másik blogról én nem tudok, legalábbis ami ilyen jó színvonalú lenne 🙂

   • emazohun

    Chester valami miatt elment innen,meg volt amikor teljesen read-only módban volt mindenhol,sőt,talán teljesen off volt
    De van még 2-3 chelseas szerkesztő ott,akiket még nem láttam itt kommentelni(pl Lac,de mások is)

    • Rammschein

     Néha én is furcsállom, mikor megjelennek itt ilyen mod feliratok a nevek mellett… mikor az én agyamba leginkább Wudi meg Zenzo égtek bele így, ilyen téren. 🙂 😀

    • hát, bár most már vannak kommentek, azért ez nem olyan régi dolog, és most is kb 25-30 kommentelőnk lehet, aki tényleg rendszeresen írogat, talán még ugyanennyi, aki időnként, de rendszeresen. Bár már összejön pár száz komment egy poszt alatt, nem mondhatnám, hogy akkora nagy kommentelőközösségünk lenne. Az az értelmes, maroknyi Chelsea szimpatizáns jól szét van szórva az éterben, a hülyéket pedig távol tartjuk :)))

     • emazohun

      Mint például hajrachelsea-t? 😀
      Egyébként én is csak kb 1 éve írogatok,azóta kaptam rá

      • gorkaf78

       Ne emlegesd, mert olvassa, hogy hiányolod, és visszatér. 😀

     • Sir Idemitirjak

      “hülyéket pedig távol tartjuk”
      Szoktad olvasni a kommentjeink? 😀

      • gorkaf78

       Te kis Cyrano 😀

      • eheh 🙂 egyrészt, nem véletlen a hármas-szmájli a végén, tessék érezni a mondat súlyát. Egyrészt, tudvalévő, hogy csak az artikulátlanul ordenáré módon fellépő egyének kerülnek előbb-utóbb a távoztatás mezejére, a “hülyét” így kell értelmezni. Másrészt részben büszkeség, hogy a többesszám alatt nem a szerkesztőket, hanem mindnyájunkat érthetem: aki “úgy jön ide”, azt kiveti magából a közösség, nem is feltétlen kellünk mi.

   • Chester szerintem már jóval korábban elhagyott bennünket, ő inkább az nst-t követte, időnként azért benézett, olvasott, nagyon riktán hozzászólt.

  • hát ez kb “így alakult”. Lac és Chester B is olvasónk volt korábban, amennyire tudom, főleg az nst-s időkben pedig úgy rémlik, még relatív aktív kommentelőnk is. Chesternek spec szerintem az én stílusom és gondolkodásmódom nem jön be, amennyire rémlik, de ez lehet valótlan, nem vágom.

   Chelsea blog van egy halom, régi és új, viszont olyan kitartó, mint az LR, talán nincs. Nem megbántva, ha van ilyen, én nem tudok róla. Mindig vannak, akik belevágnak, de ritka az is, ha valamelyik 1 évet megél. Pedig itt-ott néha voltak elég jó szárnybontogatások.

   • myheartisblue

    Ha mar ChesterB szemelyenben yinget vesszuk akkor tudjuk melyik Fherry lenne a yang…ambar sem ehhez, sem pedig a britanniahoz nincs eleg IQja, ambar ugy emlekszem egyszer ott os megejelenet CFVt gyalazni. Lac mirt nem ir ide?

    • whl ferivel sem lenne semmi gond, ha nem úgy adná elő a meséit, ahogyan. Lehetne itt is akár egy egészséges Spurs-CFC rivalizálás, de kevés vitaképes yiddo drukker van a magyar közösségben. Anno az NST-n még volt Woland, de asszem vele ki is merült a dolog. Ferivel egy baj van, hogy az esetek 50% van csak igaza, de azt is ezzel a mind hülye kis pöcsök vagytok, csak én vagyok helikopter lekezelő és ordenáré stílussal tudja előadni, én meg az ilyen emberekre nem vagyok kíváncsi, pláne nem az ilyen fb szintű e-faszméregetésre.

     “Lac mirt nem ir ide?”
     Erre csak az érintett tud válaszolni 😉
     (amúgy komolyan, részemről passzolom)

 • gorkaf78

  Na, megint leraboljuk a Leicestert? 😀 Elvileg ajánlatot tett a klub Mahrez-ért is, aki állítólag távozna…

  http://www.express.co.uk/sport/football/690208/Exclusive-Chelsea-plot-second-raid-Leicester-Riyad-Mahrez-N-Golo-Kante-swoop-News-Gossip

  • Rammschein

   hát… és szükség is van rá??

   • gorkaf78

    Kérdezd meg Conté-tól. 😀

    • Rammschein

     😀 Persze, mindjárt felhívom a mestert. xD

     Egyébként akkor lehet, hogy ennyire nem volt elégedett a tegnapi produktummal sem….

     Asszem egy-két játékosnak illene már gatyába ráznia magát, vagy akkor menjenek Conte hírével. 😀

   • mármint jó játékosokra? Számomra tavaly a PL év játékosa, ráadásul én már egy évvel korábban is írtam, ha emlékeztek, hogy az a srác túl jó a Leszterbe, igazán megnézhetnénk. Kb olyan szezont futott a bajnoknál, amilyen Oscartól várnánk sokan.

 • gorkaf78

  Úgy néz ki, hogy Cuadrado jövőre Londonban fog focizni. Conte lenyilatkozta a hivatalos oldalon, hogy már a Juvénál is le akarta igazolni, és örül, hogy a csapatában van.

  • Rammschein

   fura… hátha ő fog tudni dolgozni vele… 🙂

  • Blotunga

   Biztos szüksége van egy futóbolondra szélen, mint pl a válogatottban a Giaccherini gyerek…

  • felállástól függően nem feltétlen rossz opció. Valamiért JM is elhozta, mégha végül aztán hasznavétlenül vissza is postáztuk Olaszba. Igazából akkor is azért hoztuk, mert nem csak kinézetre Will, hanem nagyjából Willian támadószelleműbb kiadása.

 • gorkaf78

  Felmerült ma egy új név a védőposztra, akit eddig még nem hallottam: a német válogatott albán származású, jelenleg a Valenciában focizó játékosa: Shkodran Mustafi. Aki követi a LaLigát, milyen véleménnyel van róla? Elvileg olcsóbb lenne, mint Koulibaly v. Manolas, akiket eddig emlegettek.

  http://www.express.co.uk/sport/football/690227/Chelsea-Leonardo-Bonucci-Premier-League-transfer-gossip-Shkodran-Mustafi

  • Mustafi abszolut jó kis playa, szerintem eddig talán a legjobb név, aki felmerült. Nem ez volt élete szezonja, de Löw végül csak elvitte a szétsérült védelembe az EB-re, ott viszont nem vallott szégyent. Kevesen ismerik, mert eddig nem forgott igazán a nagy nevek közt, de fontos megemlíteni, hogy ismeri a PL-t, mégha pályára nem lépett is (csak a reserveben), de Everton nevelés. Van nemzetközi tapasztalata (BL+EL+válogatott), és még csak 24. Igazi PL-be való védő, jól szerel lábbal és fejjel is erős. Én egy jókora pluszt húznék be a neve mellé részemről.

   • gorkaf78

    Köszi az infókat! Elég meggyőző, amit írtál, hogy PL nevelés. Az EB-ről rémlik is, talán Hummels helyére állt be vmelyik meccsen, amikor az megsérült.

    Mit szólsz Kantéhoz? Gondoltad, hogy végül a Chelsea-t választja? 😀

    • Egész pontosan az első meccsen Hummels helyett játszott, mikor az még sérült volt, és fejelt egy iszonyat nagy gólt az ukránoknak.

     Bazzeg, annyi a meló, hogy még fel sem fogtam a hírt rendesen, csak kapkodom a fejem. Nem reménykedtem egy efféle igazolásban, így mindenképp kellemes csalódás, az is, hogy jött, meg az is, hogy meg tudtuk szerezni. Ez némileg erődemonstráció is, ami pedig kifejezetten pozitív.

     • gorkaf78

      Ez tényleg komoly fegyvertény, hogy ilyen igazolást sikerült összehozni. Kanté lenyilatkozta, hogy Conte győzte meg, hogy jöjjön Londonba. Azt hiszem, vitán felül áll, hogy ez a szezon igazolása, akárkit is hoznak még nyár végéig a klubhoz.

 • Sir Idemitirjak

  +1 felkészülési meccs, aug 7. a Werder elllen.

 • gorkaf78

  Továbbra is makacsul tartja magát a pletyka, hogy Costa távozna:

  http://metro.co.uk/2016/07/17/diego-costa-informs-chelsea-he-wants-atletico-madrid-transfer-6011584/

  • Sir Idemitirjak

   Gyanús az eset, mert tényleg minden nap lehozzák, cserébe viszont egy hónapja jelenti be kétnaponta a vezetőségnek, hogy távozna, szóval vagy óriási kacsa egy elejtett nyilatkozat miatt, vagy tényleg van háttere a dolognak.

   • Sandic

    Talán nem voltak véletlenek a Moratás pletykák korábban, nem a padra hoztunk volna egy 70 millás támadót…

  • Endy919

   azta rohadt ….. szegény 🙁

  • Blotunga

   Ez nagyon brutális! 🙁

  • gorkaf78

   szörnyű… remélem, hamar felépül…

  • get well soon, Ba.

  • WudigessBoi

   Ezzel a kaszáspók-anatómiával sajnos benne volt a pakliban egy súlyos sérülés, de ez brutális. Bízzunk a mihamarabbi visszatérésében!

 • Na egy kicsit utánanézegettem az évtized eddigi preseasonjainak és az azt követő szezonoknak.
  Nos, lényegében ha a közelmúltat veszem figyelembe, az előszezonok szinte minden esetben a későbbi idény előhírnökei voltak.
  [2009-10]-ben Ancelotti első idényében 5 meccsből négyet megnyertünk, 1-et x-eltünk, az idény végén pedig 3 trófeával zártuk a szezont.
  [2010-11] már sokkal rosszabb volt, 1 győzelem a CP ellen, a többi mind sima vereség, ráadásul a MU is lesöpört minket a CS-ben. Egy kupát sem nyertünk, Acenlotti pedig távozott.
  Villas-Boas alatt kivétel nélkül minden preseason-meccsünket megnyertük, és bár ennek ellenére gyengélkedtünk a bajnokságban, az idényt mégis sikerült egy BL-FA kupa kombóval zárni, ami magasan kompenzálta az egyéb hátrányokat.
  [2012-13]-ban RDM irányítása alatt egyetlen meccset nyertünk a Seattle Sounders ellen, utána egy x és végül 3 csúf lebőgés, és még a City is ütött minket a CS-n, sőt, az Atletico elleni koporsóvivést is meglehet említeni.
  Nem kell részletezni, RDM-et kivágták már novemberben, nekünk meg volt egy pokoli félévünk Benítezzel a padon tele égésekkel. Az EL-meg szép volt a végén, csak hát arra emlékszünk a legkevésbé abból az idényből.
  [2013-14]-ben minden pozitívan indult, Mou visszatért, és a nyár is elég masszívan alakult. Hét meccsből 6 győzelem és 1 vereség, ami biztató mérleg volt. Ugyan nem nyertünk semmit, de a PL történelmének egyik legszorosabb idényében 4 ponttal maradtunk le a bajnoki címről, cserébe rendesen odapörköltünk a riválisoknak. Abszolút jó kis szezon volt.
  [2014-15] 12 meccsből 9-et elég stabilan hoztunk győzelemmel, és csak kettőt vesztettünk, ami szintén kimagasló arány, az idény pedig önmagáért beszélt a PL-ligakupa kombóval.
  [2015-16] Egy, azaz egy meccset sem nyertünk, töményen szenvedtünk, elhasaltunk a CS-ben, meg is lett a következmény a klubtörténelem leggyengébb PL-idényével, Mourinho kidobásával és 1 év híg blamával.

  Ergo 3 kimondottan rossz előszezonunk volt, és mindet egy olyan év követett, ahol nem csak szenvedtünk és égtünk, de az edző is belebukott. Nem igazán lenne jó ezt a pret is szarul lehozni, jól jönne egy pár 3+ gólos győzelem a következő meccseken. Erre mondjuk a Wolfsberger AC ellen minden esélyünk meg is lenne.

  • Endy919

   Valahol olvastam , hogy Conte még soha sem nyert felkészülési meccsen. Nem tudom mi igaz belőle.

   • Rammschein

    Egy biztos: vagy beszopjuk, vagy nem. :”””D

  • WudigessBoi

   Az összefüggés mértéke mondjuk kérdéses. Mert a 2010-11-es szezonban például durván bekezdtünk (két 6:0 az első két fordulóban), szóval ott tuti nem az nyomta rá a bélyegét a szezonra (de még a szezonkezdetre sem), hogy bénáztunk a felkészülési meccseken.

   • Azért azt ki kell emelni, hogy az akkori sorsolásunk irtó szerencsés volt, sorra kaptuk a liga legrosszabb csapatait, későbbi kiesőket és edzőjüket kivágó gárdákat. Ilyen egyleteket még a poszt-AVB érában is képesek voltunk egy hatossal meghinteni, lásd kupi, de még Benítez alatt is voltak olyan meccsek, ahol 4-8 gólokat vágtunk.
    Ancelotti alatt szerintem pont az volt a mákunk, hogy a sorsolás ennyire kedvezett a csapatnak mentálisan. Aztán ahogy megkaptuk az első nagyobb pofont, rögtön szét is estünk.

 • Blue One

  Az egyik hozzászólásban említett cikkben Kanté-ról szóló fantasztikus cikket olvashattunk. Most pedig én szaladtam bele egy remek írásba. A különbség annyi, hogy ez a cikk angolul íródott és egy olyan emberről szól, akiből csak egy van a klubnál. Szerintem borzasztó jó cikk, akit érdekel, kattintson. 🙂

  http://8by8mag.com/into-the-mystic/

  • érdekes cikk, bár helyenként azért vannak benne tárgyi tévedések, meg érdekes kihagyások, cserébe viszont egy-két olyan dolog is, ami segít összerakni a mind máig jótékony homály fedte Abra-Chelsea kapcsolatot. Nem is az, hogy új információt tartalmazna, hiszen aki olvasott már a témában, azt sok új impulzus nem érhette, inkább mondom azt, hogy ez is hozzátesz egy kirakóst az egészhez, ami segíthet tisztán (tisztábban) látni a dolgokat a kezdetekkor, főleg JM első elküldésével kapcsolatban.

  • mohacsia

   Kantéból több van a klubnál? 😀

 • emazohun

  Tombol az uborkaszezon,komolyabb pletyka jelenleg nincs a csapat körül,így bedobnék egy offtopik témát (ami igazából annyira nem offtopik,mert meccsen az ember megiszik néha 1-2 sört): kinek mi a kedvenc söre,röviditala,egyéb kedvence? 🙂

  • kasata91

   Én általában sörözök. Sörök közül pedig egyetlen igényem a hideg. 😀

 • kasata91

  Angliában jó drogok lehetnek az újságírók birtokában….
  James Rodrigez -> West Ham United.

  • Az lehet, h a penzuk meg lesz ra, de nem hiszem , h meggyoznek Jamest.

  • Btw legalább mi rámehetnénk, pont ilyen játékos kéne jelenleg.

 • Amúgy kicsit haragszom most a klubra, illetve a szolgáltatásokra. A Chelsea tv elvileg élőben adja minden előfizetőnek a pre-season meccseket, de a Vienna elleni meccset én nem tudtam nézni, mert “nem elérhető az Ön országában”, na mondom oké, megvárom, hogy feldobják a .com-ra, aztán megnézem felvételről – de még azóta sincs fent. Ez azért így nem annyira fasza.

  • Rammschein

   Hát ha már fizetsz érte (?), írj nekik egy szép kis levelet, hogy ez így mi…

  • emazohun

   Szinte mindig azok járnak jól,akik okosba’ megoldják a dolgokat

   • hát, csak én eleve azért fizettem elő, hogy a pre- és post meccseket láthassam. Eddig ez nem volt gond, érted. Nem olyan eget rengető összeg, de mégiscsak 6 font havonta, ennyiért elvárom, hogy ha azt írja ki, hogy full covered pre-season live meccsek, és elfogadja tőlem a pénzt érte, akkor legalább előre figyelmeztessen, hogy hé haver, te ezt meg fogod szívni, de ezért tessék, itt van cserébe 1 font kedvezmény, mert ebben a hónapban más úgysem történik.

    • emazohun

     Persze,megértem
     Sokszor az van,hogyha valaki többet tesz valamiért(esetedben fizet),akkor kevesebbet kap,mint az aki lustább/nem fizető stb

     • gondoltam, egyebassza, ha már a meccset nem, legalább akkor megnézem az összefoglalót… aha 🙂

  • ijj :S utalom ezt az only UK korlatozast. kiba. Licenszek miatt van igy, de igazan kiirhatnak legalabb.. hasznalj VPN-t es no para.

   • ha ennyi időm lett volna (meg mondjuk tudom, mi az a VPN és nem azt kell kikeresni előbb :)) ), akkor kerítek valami linket (később láttam ide is tolt be valaki, de amikor streamelek, ritkán indítom el a blogot, mert nagyon megfogja, 10Mb net ide v oda)

    • Rammschein

     én azon nevettem magamba, hogy a stream, amin néztem konkrétan YouTube-on volt. 😀

     • Sandic

      Egyre több eseményt közvetít élőben a youtube, mondok egy másik hülye példát. Egy kamera van valamelyik nádasba kirakva a Balatonnál, és azt nézheted élőben. Kb. annyit láttam,hogy fújja a nádat a szél…

      • Rammschein

       Hát ja, mert a streamelésbe is nagy pénz van… csak itt a YouTube le van maradva… viszont a videópiacot meg ők vezetik a legjobban…

  • Frenky54

   Ne sajnáld, h nem láttad, az első félidőben védekeztünk, a másodikban támadtunk is, és a vége felé már nem tudtam megkülönböztetni a játékosokat, annyi volt a “pithecus”:)

   • hát, mégiscsak Conte első meccse volt, megnéztem volna – ha tudom 🙂

    • Frenky54

     Jó volt látni Zoumát a kispadon tréning ruhában, viszont “furcsán” néztek, pillantgattak föl Contera, amikor magyarázott pl. Steve Holland-nak vagy valakiknek. Egyelőre a meg nem értés látszott rajtuk:(

 • Az mindenkinek megvan, hogy a Pool mindjárt leigazol egy 31 éves észt védőt? 😀

 • Rammschein

  Kínai liga sztárjai:
  -Hulk (sérült)
  Gervais Lombe Yao (sérült)
  -Alex Teixeira (egészséges, játszik)
  -Ramires (4 fordulós eltiltást kapott)
  -Asamoah Gyan (hosszú időre megsérült)
  -M’Bia (sérült)
  -Demba Ba (brutális lábtörést szenvedett, könnyen a karrierjébe is kerülhet)
  -Jackson Martínez (most tért vissza sérüléséből, de újra rásérült)
  -Conca (sérült)
  -Ricardo Goulart (egészséges, játszik)
  -Ezequiel Lavezzi (az utolsó négy meccsre nem nevezték)
  …érdekes, nem?

  • kasata91

   Biztos vagyok benne hogy a fizetését mindegyik kapja ugyanúgy …

   • Rammschein

    Jó hát afelől nincs kétség… csak nekem fura volt, hogy ennyien feldobták a talpukat.

  • Majdnem néztem egyet, hogy ki a péló ez a Gervais Lombe Yao, nekem még mindig a Jaokuasszi van meg 😀

   Hát mondjuk annyira nem szerintem. Eleve kell valami kiégési pont, hogy ezek a sztárok odamenjenek, a legtöbb elég sérülékeny eleve is. Gyan, Jackson múltját szerintem senkinek sem kell bemutatni, Ba-nál meg már az is csoda volt a térdével, hogy ilyen jól átvészelte az elmúlt 3 évet.

   • Rammschein

    Másolt szöveg… :”DD hát oké pénzért mennek oda… de ezek szerint azért a bajnokság sem annyira fekszik nekik (Mintha érdekelné őket. :D)

    • Hát de a sérült playereknek egyik liga sem nagyon feküdt. Jackson az utóbbi egy évben Falcao legjobb barátja volt, Gyan már rég felhagyott a komoly ligákkal, Ba-nak meg a térde nagyon betette a karrierjét.
     Mbiáról meg fogalmam sincs, hogy melyik Mbia, vagy tízről tudok, mióta focit nézek.

     • Rammschein

      Oké, mindenesetre a nagy részüket nem sajnálom (kivéve a horrorisztikus sérüléseket), mert lábadozhatnak egy halom pénzzel. 😀

     • Gyannál valószínűleg az is közrejátszott, hogy kb 4 évvel volt idősebb, mint amennyi a papírjaiban állt

   • gorkaf78

    Az az érdekes, hogy Ba-nak most nem a térde sérült meg, hanem egyszerűen kettétört a sípcsontja. Itt van a röntgenkép:

    http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/kep-igy-nezett-ki-demba-ba-rontgenkepe-a-horrorserules-utan-2513975

    Nem értem, hogy törhet el vki lába így. Nem láttam, hogy megrúgták volna. Emlékszem, anno Véber Gyuri szenvedett ilyen sérülést, de őt szétrúgták…

    • itt lentebb valaki bedobta a videót róla, konkrétan BA-t is szétrúgták.

     • Rammschein

      Én ahogy néztem abban a pillanatban csak lépett, nem rúgták… ugyanakkor korábban is ja, szétrúghatták neki…
      Zoumának is hasonlóan rondán nézett ki a lába, ha nem is pont ott tört neki, de az is legalább ennyire durván szar volt.

      • gorkaf78

       Zouma-nak a keresztszalagja szakadt el, és kiment a térde a helyéről, az teljesen más jellegű sérülés, mint ez.

       • Rammschein

        Igen más, de ugyanilyen csúnya volt, én csak arra írtam a hasonlóságot.

     • gorkaf78

      visszavonom, igazad van, hátulról lábfejjel megrúgták, nagyon szerencsétlen mozdulat volt, gondolom nem szándékos. A már említett Véber sokkal nagyobbat kapott, ott emlékszem, konkrétan nyújtott lábbal előre beleszálltak a lábába. Na az direkt volt…

    • WudigessBoi

     Szegény Cissétől láttam olyat, hogy kábé futtában tört ketté a lába:

     • gorkaf78

      Tényleg, ő is nagyon rosszul járt… Számomra érthetetlen ez is, meg a Ba-féle eset is. Ahogy láttam a szenegáli sem kapott most akkora rúgást, hogy kettős (síp- és szárkapocscsont) törés legyen a vége. Nem vagyok orvos, de kíváncsi lennék egy csontsűrűség-vizsgálat eredményére, hogy vajon rendben volt ilyen téren…

     • Sir Idemitirjak

      Én annó gyerekként a franciáknak szurkoltam és ez volt az utolsó felkészülési meccs a VB elött. Kínai srác megkapta az összes szitok szót ami egy 12 éves szájat elhagyhatja, főleg, hogy egy jó Cissével lehet nem az olaszok neve szerepelne a vb győztes címszó alatt. (Ez kb karrierjét is ketté törte 24 évesen!!!)

 • Napoli will not sell striker Gonzalo Higuain for anything less than 94m euros.

 • There’s only one day left to vote for Eden Hazard to be on the cover of FIFA 17.

  http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2016/7/18/12212354/eden-wants-your-vote

 • emazohun

  Zouma edzésben!

  • gorkaf78

   Egyelőre annyi kiegészítéssel a hivatalos oldalról, hogy az edzés bizonyos részeiben vesz részt, de ez akkor is mindenképp jó hír. Inkább várjanak a teljes terheléssel még 1-2 hónapot, ha kell…

   • Blue One

    Ebből is látszik, hogy nem siettetik. Biztos voltam benne, hogy előbb fel fog épülni a sérüléséből. Ha jól emlékszem decemberre saccolták a visszatérését.

    • Rammschein

     én is decembert olvastam. 🙂

  • Blue One

   Ahogy Michy is 🙂 Az azért elég figyelemre méltó, hogy majdnem egy héttel előbb jelentkezett az edzésen, mint ahogy egyébként kellett volna neki!

   • kasata91

    Épp kaartam kérdezni, hogy ha ő van, akkor a többi belga miért nincs, De így már világos. Kezdem csípni ezt a srácot.

    • Blue One

     Én is gondoltam, hogy akkor jön Hazard is, de aztán a cikket végig olvasva okosabb lettem.

 • Blue One

  Atletico President: “We are talking with Diego Costa and want to bring
  him him back. We’re close but don’t make me say any more.”

  Nagy visszalépés lenne… 🙁

  • pont mikor már végre a sajtó is a másik irányba megy :))

   LONDON EVENING STANDARD
   Diego Costa has not asked to leave Chelsea and is expected to stay at Stamford Bridge this summer.

   Érdekes döntés lenne a klub részéről amúgy. Nemrég még arról lehetett olvasni, hogy Conte a Costa-Morata duóval képzeli el a jövőt, ezzel álmodik nedveseket éjjelente, ehhez képest azt is kiadnák a kezei közül, amelyik már megvan? Arról nem is beszélve, hogy Diegoal egy kihaló faj, a ‘jó csatár’ egyik utolsó mohikánja. Batshuayi jó új katona, meg minden, de az ölég csúnya lenne, ha Misi-Remy duóval vágnánk neki a szezonnak.

   • Blue One

    De akkor mi a f@szért nyilatkozik ilyeneket? Olvastam én már azt, hogy távozni akar és, hogy nem. Olyat is, hogy távozni szeretne, de nem fogja forszírozni, nem fog ezért hisztizni. Olyat is, hogy az elnökük kicsit kivár, hogy szerzünk-e még valakit, illetve próbálja megőrizni a jó kapcsolatot a két klub között azzal, hogy nem zaklatnak minket állandón ezzel. Ehhez képest meg lehoznak egy ilyen állítólagos nyilatkozatot…

    Persze a klubnak nem érdeke elengedni de mi van ha ő azt mondja, hogy valóban nem boldog? Akkor te mit csinálnál? Engem csak az elnök szava kavar be. Eddig nem hittem Costa boldogtalanságában, az elnök szava paráztatott be egy kicsit.

    Remélem csal ők akarják Costát. Eladták nekünk anno, mi meg nem akarunk tőle megválni. Nem is tudom mit gondolnak az Atletinél. Bocsi, mi nagyon szeretjük ezt a játékost, adjátok vissza. Akkor is tisztában voltak a képességeivel mikor eladták. Lépjenek túl ezen. Costa a mienk.

    • Costát kb azóta eladták már minden ablakban, amióta megvettük, de Luis tavalyi canossája után még jobban felerősödtek ezek a hangok. Most a szezonja miatt. Ok mindig van rá. Én elhiszem azt is, hogy valóban volt/van kontakt az Atleti részéről, de hát az csak egy dolog.

     Amúgy összességében nem dőlnék a kardomba, hogy elveszítjük Costát, ha lenne tíz másik potenciális jelölt – de egy se nagyon akad. Hacsak ki nem neveljük Solankéból a magunk Kane-jét, akkor nem igazán tudnék olyan nevet mondani, akit szívesen néznék el nálunk, és ha mégis, akkor nem elérhető kategória (Lewandowski, Aubameyang, Lukaku, Dybala, Icardi, bár már nála is rezeg a léc, hiszen egy olyan bajnokságban lett 16 gólos csatár, ahol Salah 14 góllal zárt….). Egy Misi-Lukaku páros nem hangzana rosszul, de nem lenne a csatársorban rutin és tapasztalat, még akkor is kellene melléjük venni valami olyat, mint Rubén Castro mondjuk a Betisből (csakhát ő meg már 34), esetleg Gameiro a Sevillából, vagy Huntelaar jut eszembe, esetleg Dost (Wolfs), de ők meg valójában középszerek, és valaki mellé “Remy” szerepkörbe jók, de amúgy… bedobnám még a két kedvenc németem egyikét, Müllert, csak hát ő sem az az igazán csatár. Egy kétcsatáros felállásban viszont úgy vélem, jól tudna teljesíteni, de aztán ugorjunk is vissza nyugodtan az elérhetetlenek kategóriájába, mert ő is odavaló. A fiatalok sorába írható nevek még (akikek esetleg szívesen látnék) Gabriel Jesus, Gabriel Barbosa, Luciano Vietto, Angel Correa. Csak velük is ugyanott vagyunk, mint Lukakuval, arról nem is beszélve, hogy kb mindegyikük erősen a másik kategória (elérhetetlenek) határán is táncolnak.

     Az ilyen Higanyoktól meg a jó isten mentsen…

     • A második döntő elvesztése után bepörgő Simeonéék már így is elég jól belekezdtek a vásárlásba Vrsaljkoval és Gaitannal, de a csapat gyengéje továbbra is a csatárposzt.
      Mivel enyhén befürödtek Viettoval és Martínezzel (előbbi távozni készül, utóbbi már rég Kínában van), nem maradt más klasszikus centerük, mint a 33 éves Torres.
      A fentebb említett két floppra ~60 millió eurót csesztek el, ráadásul anno Cercivel is befürödtek.
      Nem csodálom ezek után, hogy kizárólag olyannal akarnak foglalkozni, aki már bizonyította, hogy beleillik Cholo rendszerébe, ráadásul kötődik is a csapathoz.
      Costa elvesztése valóban hatalmas érvágás lenne, talán az egyetlen ember a csapatból, akinek a következő 3 idényben legalább fix helye lenne a kezdőben.
      Viszont ha egy 50-est sikerülne legombolni a Ticoról, akkor azonnal Lukakuba kéne fektetni. Ő egyrészt nem elérhetetlen kategória. A BL nála fele annyira sem feltétel mint az, hogy fix helye legyen egy csapatban, Costa kikopásával pedig nem igazán lenne kérdőjeles a helye. Másrészt szerintem fiatal kora ellenére rutinosnak is mondható. Nyilván nem annyira, mint Huntelaar, ez tény, de így is van majdnem 200 angol meccs a lábában, plusz 50+ válogatott mérkőzés két világtornával, mindemellett 60 ligagólja. Rá már lehet mondani szerintem, hogy kész játékos, akit csak hátráltatna na, ha felbaszarintanának mellé egy közepes veteránt. Ha Rémy távozik, a padra azért jöhetne egy Igásló, Slimani, Ulloa, és még egy-két fiatal, Gabigol+Tammy/Solanke.
      Ez egy részen vállalható szekció lenne.

      • “Viszont ha egy 50-est sikerülne legombolni a Ticoról”
       Szerintem már itt megbukik a dolog, kizártnak tartom, hogy ennyit fizetne az ATMA.

       “Lukaku… Ő egyrészt nem elérhetetlen kategória.”
       Ezzel pedig nem értek egyet, két okból sem. Az egyik az ára, a másik pedig, hogy feltételezi, hogy Luki Joséval rúgta össze a port, és most, hogy a portugál távozott, öröm-bódottá orcáján már táncolna is vissza a Chelseabe fesztiválos körtánccal, hiába nincs nemzetközi szereplés, amit meg amúgy lenyilatkozott jópárszor, hogy azért távozna az Evertonból, mert tovább szeretne lépni, előrelépni, és a BL-ben játszani. Nálam ez oda sorolja Romelut.

       • Tavaly 40-et adtak azért a szerencsétlen Jackson Martínezért. Oké, nyilván kéne bevétel, de szerintem egyikünk sem hiszi, hogy az Atma idén kivételesen egy sztárt sem fog eladni.
        Mindemellett ~38 millióért vettük Costát, aki azóta angol bajnok lett, ráadásul 54 ligameccsen lőtt 32 gólt, ami egészen kiemelkedő adat. Én őszintén nem hiszem, hogy minderre fel olyan nehéz lenne legalább +10m haszonnal továbbadni, főleg hogy sem a csapat, sem az edző nem akarja a távozását.

        Lukakunak meg mi a gond az árával?
        “Everton’s £65million price tag on Romelu Lukaku”
        Ez egyhetes hír, nagyjából a legfrissebb az árára vonatkozóan.
        Ha Costát sikerül haszonnal eladni (értsd 50 millió ojró körül ~42m font) akkor már csak ~25 millió font kéne. Ezt azért nehogy ne tudjuk már leszurkolni.
        Olyat is láttam, hogy 75 milliós tag van Lukakun, de ez jóval régebbi hír, másrészt ha ez az igazi (amit a mirror közölt btw), még az sem őrdöngős összes, Batshuayi-ért többet adtunk ki saját kasszából.

        Akkor viszont nézz körül, hogy Lukakunak hol lenne még esélye a ligában arra, hogy:
        1. A közeljövőben BL-ben játsszon
        2. Kiadják érte a 65-75 millió fontot
        3. Legalább annyi lehetőséget kapjon, mint az Evertonban.
        Mert lássuk be, a City lenne az egyetlen riválisunk, de fogalmam sincs, hogy Pepnek mikor volt szüksége valaha egy benganéger erőcsatárra, kb ennyire is érdeklődnek az ügyében.
        Az Arsenal kiszemeltje Lacazette, más támadót nem hiszem, hogy igazolnának, főleg nem 75 millióért.
        Ki van még? Leicester meg Spurs? Hát azért na.
        A MU-nak dettó nincs BL idén, cserébe ott van Mou, aki gondolom hatalmas plusz lenne a döntésénél.
        De nézzünk tovább:
        A Barcánál szóba sem jön, ők általában csak akkor igazolnak akkora összegért, ha azt létfontosságúnak látják. A Real meg állítólag Gabriel Jesusra startolna rá, de Lukakuról semmi hír.
        A Bayernbe pont semmi szükség rá, ott minőségi támadók sora játszik.
        Marad a PSG, ami valljuk be esélyes, viszont állítólag Angliában szeretne maradni, másrészt a PSG célpontja a hírek szerint elsősorban Aubameyang lenne.

        Egyszóval rengeteg a feltételezés, de nem azért nem talált eddig magának klubot a belga, mert annyira kapkodnának érte az élcsapatok.

        • meghajlanék a logikai érvelése előtt, ha nem lenne valami, ami korlátot szab a pénzügyi vad költekezésnek. FFP gyengesége ide vagy oda, azért csak fogja a csapatokat, mi pedig eddig 0 bevétel mellett kiadtunk nagyjából 60+ M fontot, és még nem vettünk CB-t sem, meg semmilyen védőt sem. Lukaku ára szerintem onnantól “elérhető” kategória, ha kijön Costa árából, márpedig kb 20-25M-t rá kellene még pörgetni jelen állás és szóbeszéd szerinti összegek alapján. Szóval az mind jogos, amit leírsz, csak nekünk szvsz nem fér bele, már csak azért sem, mert nincs piacképes játékosunk, akiből relatív fedezni tudnánk komoly igazolásokat. Kb Costa és Hazard az, akiért durva összeget akaszthatnánk le, de Hazardot meg csak nem kéne eladni…

         (ez csak személyes vélemény, de amúgy ha nem José lenne az edzője a MU-nak, már ördögös címerrel a csecsén vigyorogna Lukaku)

         • Costat sem kene eladni…

          • ezzel indítottam

         • A 0 bevétel az nem igaz, mert tudtommal minden focival kapcsolatos bevétel számít, nem csak az, amit az eladásokból kap a csapat. Ebben benne van a merchandising és a szponzori szerződésben foglalt összeg is.
          Így fordulhat elő az, hogy a City csont nélkül zárt tavaly -140 millió eurós ablakot, ahogy az is, hogy a MU most -80-nal vadászik Pogbára és hogy két éve -150 millióval zárt. A Barca is két éve közel -100-zal tudta le a nyarat. A PSG-nek meg csak egy idénye volt az elmúlt 4 évben, amikor nem -90/-140-es összesítéssel végezte a transzfereket.
          Így az a 25 millió+ messze nem lenne annyira vészes, mint ahogy lefested.

          • az ablakban nulla bevételünk van, tehát nem írtam valótlant, elvégre az igazolásokról beszélgettünk. Igen, valóban így van, hogy a teljes bevétel számít, csak azt felejted el, hogy akkor viszont a teljes összképet kell nézni, nem csak az ablakot, és arra vetítve a dolgokat. A Chelsesa a 15/16-os ablakot -10M zárta, a pénzügyi évet (a legutolsó nyilvános, lezárt év 2015 június 30) pedig -23,1M. Honnan is jön akkor az a többlet, amivel a -62M-t további 25-tel akarod kompenzálni? Ebben az évben estek a bevételeink (se kupa, tv-s pénz is kevesebb, jegyárat sem emeltünk, stb), ráadásul jövőre még kevesebb lesz (nincs BL, EL). Ami már csak azért is lényeges, mert a trend negatív: 14/15-ben még 18,4M profitunk volt, ebből egy (komoly) igazolások nélküli(!) nyárral csináltunk egy erős 40M mínuszt. Az FFP pedig 3 egymást követő évet néz. 19 napja lezárták az újabb pénzügyi évet, bár az majd ugye csak valamikor október környékén lesz nyilvános. Viszont ha az is mínuszos eredménybe fordul, és nekem nem sok kétségem van afelől, hogy így lesz, igenis érdekes, hogy a következő évet, amit 2017. június 30-án zárnak, milyen eredménnyel zárja a klub.

           Igen, valószínűleg Abra 10 legrafináltabb könyvelője dolgozik azon kb 1 hónapja, hogy akkor mi is fog beleférni a nyárba, de ismétlem: úgy állunk -60M+ nál, hogy még 2 játékost vettünk, és egyik sem védő.

           Két nagyon fontos aspektust kell nézni, ami meghatározza a nyári igazolásainkat: az egyik, hogy mennyiért tud eladni a klub, hiszen az instant nagy pénz, valamint, hogy hogyan tudjuk fenntartani a loan-money-service-t. Előbbi egyelőre vaskos nulla, és nem is néz ki úgy, hogy az előző évekhez hasonlóan vaskos lesz (az utóbbi 3 évben a Chelsea 232,65M-t akasztott le játékoseladásból!). A másik sem erős még, hiszen kb mindenki visszatért (kivétel Christensen), és eddig csak Kalas, Musonda és Aké ment kölcsönbe. Quadot itt akarjuk tartani elvileg, és még itt van a Solanke-Brown-Boga-Baker-Chalobah-Omeuro-Nathan-Pasalics-Piazon-Delac fiatal sor, de ott van még Marin, Atsu, Moses, G’Lo, Van Ginkel… Hector, Blackman, Bamford, stb. akiknek helyet kéne keresni, különben a saját kasszát fogják nyomni.

           És még egy valamit ide kell tenni, ami nagyban befolyásolja majd az egész pénzügyi évünket: szépen lassan indul a stadion projekt.

           Szóval lehet, hogy “nem annyira vészes, mint lefestettem”, de nem állunk ám olyan erősen, hogy halomra dobálózzunk a milliókkal, hogy hát mi az nekünk.

          • emazohun

           a jövő évi BL-pénz részben, majdnem egészben kárpótolja az új tévés pénz

          • ezt nehezen hiszem. A legutóbbi szezonban 87M körül kaptunk. Ha bajnokok leszünk Conte első évében, akkor kb kompenzálva vannak a BL pénzek, ha megint 10. helyen végzünk, akkor kb a BL pénzek fele, ha jól számolom.

          • emazohun

           Közelebb leszünk az első helyhez
           Amúgy nincsenek ekkora különbségek

          • emazohun

           Ha meglesz a top4,akkor 140 milla körül kereshet a klub
           Egyébként még a pénzügyekhez annyit,hogy most jött ez a Carabao-deal is,meg biztos vannak újabb vagy többet fizető szponzorok

          • Valóban. De attól a BL pénz még kiesik, mert ezt a BL-lel együtt is megkaptuk volna 😉

           Carabao? 10M évente. Egy Begovicsot adnak érte 🙂

           Viccet félre téve, értem, hogy mire akarsz kilyukadni, nyilván minden változásban van, és a klub egyéb bevételei is nőnek valamelyest, de nehogy azt mondjátok már nekem, hogy az alsó hangon is 40-50M-s BL tv pénzek + egyéb BL szponzorációs összegek nem fognak hiányozni, mert menten hanyattesek 🙂

          • emazohun

           Nyilván hiányzik,de jövőre lesz ellensúlyozása ennek
           Ha 2 éve történt volna meg a tavalyi szezon,akkor nagyobb lenne a hiány

          • spec ez sem igaz, mert akkor váltottuk épp a mezszponzort, a Samsung évi 18M helyett a Yokohama ad évi 40M-t 🙂 na, de maradjunk abban, hogy minden “fix” kieső bevétel hiányzik, a BL pedig nagy pénz, még ha csak a csoportkörben tolod is, egy Chelsea szintű klubnak az nagyjából 100M-s bevétel (UEFA + tv pénz, jegybevétel, szpozorációs pénz + egyéb, BL mezek eladása, stb)

          • emazohun

           2 évvel ezelőtt még nem volt még Yokohama

          • (oké, elnéztem az évet)

          • Endy919

           Jövőre a Nike is dob egy picit a kasszán , ezt se feledjük.

          • Te jöttél az FFP-vel, annak a mértéke szerint meg nem 0 bevételünk van, mivel nem csak az eladásokból áll annak a kalkulálása.
           Nézd, legutóbb még egy 50 millió fontos ajánlatot dobott vissza a Real mormotáért, mert 64-et kérnek, most meg azt mondod, hogy 25 milliót Lukakura nem tudnánk kiadni. Hát ne már.

          • Persze, hiszen számít. Oké, de az igazolásokról beszéltünk, ismétlem. Valóban, összességében nem 0 bevételünk van, de akkor nem is csak 60M kiadásunk…

        • “de nem azért nem talált eddig magának klubot a belga, mert annyira kapkodnának érte az élcsapatok.” letezik olyan, h valakiert annyian kapkodnak, hogy osszezavarodik es ezert nem talal maganak klubot? 😀

         Lukaku kozel nem er ennyit, Costa sokkal jobb csatar, es nincs az a penz, amiert elcserelnem ra. Es ilyenkor lep eletbe a megfizethetetlen jelzo, mert hiaba kapnank erte sok penzt kit vennenk? 2-3 teljesen elerhetetlen csatar van, aki tudna EBBEN a csapatban annyira hatekonyan jatszani, mint Costa.

         • Létezik, lásd Robinho, Anelka. Mentálisan egyik sem volt császár.

          “Lukaku kozel nem er ennyit, Costa sokkal jobb csatar, es nincs az a penz, amiert elcserelnem ra”
          És ki cserélné el rá? Itt arról van szó, hogy kivel pótoljuk, ha az Atleti viszi.

          • Azt hittem, ti nem bannatok. Atleti akarhatja, de ha nem engedjuk nem tudja vinni.

       • Tessék, már jött is hír egy 60-as ajánlatról.

     • Endy919

      “Lewandowski, Aubameyang, Lukaku, Dybala, Icardi,”

      Ezek közül maximum Lewandowski lenne az , akit szivesen elnéznék itt Costa távozása után .. Lukakuért biztos nem áldoznám be Diegot . Aubameyangot , Icardit vagy Dybalat pedig inkább Costa mellett tudnám elképzelni , ha nem érkezet volna Misi.

     • Blue One

      Igen nincs sok jó csatár a piacon…A Gabriel Jesus-t én is nagyon megnézném.

      Lukakut egyébként nem is sorolnám annyira elérhetetlen kategóriába. Csak hát az Everton sokra tartja. A belga egyébként érdekes figura. Sokszor hullámzik a teljesítménye, gyakran borzalmasan teljesít. Ugyanakkor van egy rahedli gólja már a PL-ben és még csak 23.

  • Azóta amúgy:

   But he has since told Spanish newspaper AS: “I do not speak of players at other clubs.”

   http://www.skysports.com/football/news/11668/10505739/atletico-madrid-play-down-links-with-chelsea-striker-diego-costa

   • Blue One

    Azt is láttam…Meg azt is hogy Gameiro közel van az Atletihez. Remélem ez azt jelenti, hogy Costáról leszállnak.

 • Endy919

  #Chelsea have turned down a 60million bid from Atletico Madrid for Diego Costa and have told them not to return with another offer. [MARCA]

  • Rammschein

   “…told them not to return with another offer…”
   én olvasatomban: fuck off mates, will ya? :DDD

  • Sir Idemitirjak

   Annyiért még Pedrot is mellé vágtam volna pedig.

   • Endy919

    Viselkedj.

   • jozanodj…

   • myheartisblue

    Kapd össze magad!

  • Rémy a feléért?

   • myheartisblue

    Made my day comment! Visszavagyok Szlovéniából!Sziasztok!

 • Conte: “Diego Costa is our player, he’s a fantastic player with fundamental importance. He’s very happy and is working hard.”

 • BlueBlood
 • Hazardous

  A sport 1 holnap adja élőben a meccset.

  • Rammschein

   csak jobb meccs legyen, mint a múltkori, különben hasonló sorsra jut… bőven elég volt évközben szenvedni, nem fogok még nyáron is. (reméljük köv. hónapban sem……)

  • kasata91

   Kivel játszunk és mikor? 😀 Asszem lépéshátrányban vagyok. Sorry.

   • adam10

    Wolfsberger AC, 20:00

    • bakker, el is felejtettem, hogy ma van a meccs. Nem tudom, hazaérek-e melóból :S

 • gorkaf78

  A Borussia Mönchengladbach Christensen-ért tett 14,25m fontos ajánlatát visszautasította a Chelsea. A dán marad még egy évet kölcsönben Németországban.

  http://www.skysports.com/football/news/11668/10506225/chelsea-reject-borussia-monchengladbach-bid-for-andreas-christensen-sky-sources

  • érdekes, arról volt szó, hogy a Gladbach mélyen zsebbe akar nyúlni érte… ez lett volna az? 🙂

   • gorkaf78

    Gondolom. 😀 Nem tudom mennyiért került Londonba, de azért rajta szép kis pénzt lehetne kasszírozni. Viszont ezek szerint Conte számol vele hosszabb távon, ha Terry esetleg befejezi nálunk egy év múlva, akkor jöhet is vissza a kölcsönből.

    • emazohun

     szerintem kompenzáció lehetett, max valami pár milliós összeg

     • gorkaf78

      közben utánanéztem, a transfermarkt szerint ingyen jött a Bröndby-től.

      • emazohun

       Akkor csak kompenzáció

    • azt nem tudom, hogy Conte-e, de inkább a klub. Azért még így látatlanban is, a Zouma-Christensen páros ugyancsak hosszú távra jelentene megoldást a CB-páros kezdőre.

     • gorkaf78

      Nem lenne rossz ez a páros, az biztos.
      Közben a lentebbi kommentedben a stadionépítést említetted. Mit tudsz róla, mikor kezdődik, meddig tartana? Addig hol lennének a hazai meccsek?

      • hát, egyelőre még a tervezés szintjén vagyunk, relatív keveset hallani/olvasni róla, de az már tuti, hogy a jelenlegi stadion helyén épül fel az új, ezért legalább 3 (de inkább 4) szezonra költözni kell. A bontási munkák a tervek szerint a kövi szezon végén, 2017 nyarán kezdődnének, addigra a hotelt, bárt és éttermet már lebontanák, a stadion bontása 2017 május végén jönne.

       http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/chelsea-stadium-redevelopment-new-3d-7484969

       http://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-3342565/Chelsea-new-ground-Q-need-know-Blues-plans-60-000-seater-stadium-built-2020.html

       Sokáig harcoltunk a Spurs-szel a Webleyért, úgy néz ki, mi állunk vesztésre, mert ha minden igaz, az már official, hogy a Spurs ott játssza a BL meccseit a követező szezonban. Nálunk a B terv, amennyire tudom, a Twickenham rögbicsapat stadionja az első szezonra, a Spursnek csak 1 évre kellene a Wembley. Utána jöhetnénk mi, ha már nem elsőre.

       • gorkaf78

        Köszönöm a választ! Hát ez nem lesz kis munka, ahogy elnéztem a terveket. Nem tudom, hogy jártál-e már arrafelé, de az egész környék teljesen be van építve, amikor mentünk a nejemmel a meccsre pár éve, akkor szinte belebotlottunk a stadionba az épületek között. Szóval nem csak a stadiont, hanem az egész környéket át kell ott majd rendezni meg az egész munkát nagyon szűk helyen kell majd végezni. Gondolom, nem véletlenül akartak Abráék az eredeti tervek szerint inkább költözni, és máshol egy egész új létesítményt felhúzni.

        Olvasom, hogy a tervezők azok, akik az Allianz arénát is megálmodták. Na az egy remek stadion, ha ez is majd olyan lesz, az szuper. Mondjuk akörül nincs semmi, csak parkolóházak. Oda pl. kocsival is érdemes menni, de a Bridge-re ezt el sem tudom képzelni, ott sztem mindenki gyalogolt v. metrózott.

        • Nem sajnos, Chelsea meccset még nem láttam a Stamfordon 🙁

         Igen, ez volt a fő ok, mert az eddigi tervek csak nagyon túlzó költségek mellett voltak megvalósíthatóak, és eddig a helyi önkormányzat sem adta be a derekát.

         Az arroganz aréna is pont ilyen okokból került ki a város szélére a pusztába.

         • myheartisblue

          Mondom Nektek, bele kellett volna menni a 4kemenyes elektroeromube beletesszuk a stadionunkat. Csak a CPO(Chelse Pitch Ownrs) nem ment bele, pedig a vilag legegyedobb stadionja lehetett volna…

          • Endy919

           Ott nem az volt a gond , hogy valaki elkapta előlünk?

          • Az is. Másrészt műemlék jellegű épület, és a város sem ment bele, hogy stadion legyen belőle, meg aztán valóban el is adták valami tájföldinek az egészet. az nem a CPO-n múlott.

 • a .com-ról: “Loic Remy has praised the training methods of new head coach Antonio Conte and the Frenchman, who missed the end of last season through injury, is delighted to be back playing.”

  End of? :DDD ja, kb augusztustól májusig volt csak sérült…

 • kasata91

  Cuadrado,Pedro,Fábregas,Azpilicueta és Cahill is csatlakozott ma a csapathoz. Hazardo még mindig a belét növeszti?

  • emazohun

   Courtois-val mi van?

   • kasata91

    Gondolom 1 körrel tovább jutottak el az Eb-n így még szabadságon lehetnek.

 • Sandic
  • Rammschein

   “azosztigen”. 😀

   • Sandic

    Én örülök az MLS felemelkedésének, jó látni így együtt a veteránokat a pályán, akik amúgy ritkán találkozhattak egymással európai meccseken.

    • Rammschein

     Ja, meg legalább az amcsik sem fogják annyira lesajnálni azt a focit, ahol nem tojás alakú a labda. Szóval erre tökéletes, hogy a pályájuk végefelé lévő ászok ott népszerűsítsék a sportot, és én nem is bánom, de mikor a képet megláttam néztem egyet. 😀

     • kasata91

      Hát igen. Ez azért mennyivel szerethetőbb, mint a kínában bohóckodás.

      • pár év múlva Kína sem számít majd bohóckodásnak. az USA-nak is beletartott 20 évébe, hogy eljusson erre a szintre.

  • Frenky54

   Láttam a meccsből egy keveset, és a közel képeken látszott a játékosok arca, és az kisimult, telt, szóval nem hajtják ki magukat. A PL. szezon kezdetén ilyen kigömbölyödött a fejük.

 • Gay alert 🙂
  https://d2kmm3vx031a1h.cloudfront.net/euhX9vdZS6KnQLRCznwC_munirsamper.JPG

  A kép eredeti indíttatása, hogy a két srác, Munir és Samper hosszabbított a bárkával. De ez nagyon meleg.

  • adam10

   Most mi a baj velük, tök cukik :)))) Illik hozzájuk ez a rikító bugyirózsaszínű mez.

   • nekem aztán semmi bajom nincs, de ha a bárka címer nem árulkodna a képen, és azt írnák ki a kép alá, hogy ez a new generation Back Street Boys, akkor sem emelném fel a szemöldököm 😉

 • Gazetta szerint min 30M fontot kérünk Maticsért a Juvétól, más forrás, aki szintén a Gazettát idézi (sky pölö) 30M EUR-ról ír. A fontban számolt összegben én már benne lennék.

  • Sir Idemitirjak

   Én nem. Egy jó Matic a kp-n megfizethetetlen. 60 alatt nem engedném sehova jelenleg, legalább még egy szezont várnék még az esetleges eladásával

   • Sandic

    60 millát jelenleg senki sem adna érte (na jó, max a kínaiak), a tavalyi teljesítménye biztos levitte a piaci értékét. Ha Pogba 100 milla, akkor Matic nem 60. Akkor érne 60-at, ha hozta volna a 14-15-ös szezonbeli teljesítményét.
    Ha már Pogba, biztos olvastátok, hogy Mou felesége lefényképezte Mou-t, amint jön ki az irodájából, és a háttérben állítólag látszódik egy taktikai rajz, amin Pogba neve szerepel.

    • meg azt is, hogy a Juve a 85M ajánlatot elutasította. Kíváncsi leszek, végül nyélbe ütik-e.

    • Blue One

     Azért Pogbához árához ne nagyon hasonlítgassuk a többi árat.Ha lesz üzlet akkor az nagyon nagy összeg lesz, még ezen az inflálódott piacon.

    • Egy vkp-ért szerintem a jó életbe nem adna senki 60-at. Nézd meg, hogy a jelenkor legjobbjai azon a poszton, mint Kanté, Krychowiak, Khedira vagy Wanyama mennyiért kelnek el. Kanté 30m-je már csúcsnak számít.
     Ha Maticért is kapnánk kb ennyit egy ilyen minősíthetetlen szezon után, az már elég jó üzlet lenne.

     • remélem Khedirával csak vicceltél

    • Rammschein

     Mou felesége egy amatőr ipari kém, ha csak Mou rá nem vette, hogy így pletykáljanak róluk, hehe. 😀

   • 60M? Reálisabban kérem, 30 körül vettünk Kantét 😉

    Kanté mellé pedig még mindig lenne Ruben, beugrónak meg Mikel. Matics jó játékos, de egy rémesen szar idényen van túl. 30M font fejében felőlem mehet.

    • Sir Idemitirjak

     Tudom, hogy bőven túlzó összeg, de én tartanám még egy szezont ezért adnám el csak ennyiért. Ha tényleg RLC kapja meg a perceit akkor kérdés nélkül rábólintok én is a 30M fontra, csak az elmúlt évek alapján még várnék az ilyen dolgokkal.

   • Mivel meg mindig nem tiszta, h Conte mit akar jatszani, nehez meg mondani, h valoban kell-e nekunk Matic vagy tok felesleges lesz. Ugyanis, ha Cesc-el szamol, akkor tul sok helye nem lesz, mert Fabregasnak kell Kante melett jatszania, aki megszerzi neki a labdat, amit o kreativan tud tovabbitani. Matic-Kante tengely igy nem mukodhet, mert 1. nincs, aki gyorsan es pontosan tovabbitsa a labdat melysegbol elore/szelre (uganyez volt a Rapid ellen Mikel-Matic fantasztikus parosa eloadasaban) 2. Cesc tudjuk, hogy nem muzsikal elorebb 10-esben tul jol. Igazabol Kante erkeztevel Maticnak nincs helye a csapatban, ha csak nem tenyleg Catenacciozni fogunk, amit egyre inkabb ketlek, de ki tudja…
    Sztem el fogjuk adni, ugy erzem.

  • kasata91

   Ha RLC megkapja az ő perceit és 30 m fontot adnak érte akkor személyesen csomagolom össze a batyuját 😀

   Amúgy 21-ért vagy mennyiért vettük vissza?

   • Blue One

    Akkor most hozom a jó híreket. The Times say Conte might not sign another centre mid, such is the impression RLC has made on him.

    • kasata91

     Ha a Rapid Wien elleni meccs volt az impression, akkor ez a hír kacsa. 😀

   • Rammschein

    Egyébként lassan hajlok én is arra, hogy ha plusszos mérlegben jövünk ki, adjuk el Maticot…. had legyen helye RLC-nek inkább és legyen pénz hiányposztra… DE… én még adnék neki egy évet/fél évet, hátha belendül mind neki, mint a csapatnak, ha nem mehet amerre lát, csak többért adjuk el, mint amennyiért visszajött anno. 😀

  • Már csak annyi kéne, hogy Mikelnek is kiadjuk az útját, és a már második otthonaként kezelt padot a második apjaként tisztelt műbőrhuzattal átadjuk Pasalicsnak.

 • kasata91

  Áháááá, Liverpool a Bundeszből igazolt….kigondoltavolna.

  Megvásárolták az Augsburg középhátvédjét, Ragnar Klavant. A 112-szeres észt válogatott labdarúgó a hírek szerint 5 millió euróért váltott klubot.
  (na őt nem sajnálom tőlük 😀 )

  • Szerintem ő pont olyan szellemi vezető lesz a Poolnál, mint nálunk Dildo.

   • Sir Idemitirjak

    Szerintem ne írd le Dildot, nem tartom kizártnak, hogy Conte komolyan számol vele, a jelenlegi védő felhozatalunk mellett.

 • Nos, úgy néz ki hamarosan meglesz az első eladásunk is, állítólag mivel Conte Diego Lópezt mindenképpen megakarja szerezni, Bego eséllyel távozhat. Alsó hangon 8 milliót kérünk érte, az Everton kapó lenne rá.

  • Rammschein

   Gondolom 2. számúnak… ennyire nagy szám, vagy Tibót így akarja kényszerítgetni vagy mi? Mondjuk, ha Bego úgy érzi van benne kraft, akkor menjen ő is, mint Cech szal… na.

   • Frenky54

    Anno a Real Madridban sokkal jobb volt, mint Casillas.

    • Rammschein

     Részemről ócsón jöhet, ha Begoval meghozzuk az árát, ő is had menjen, ha akar… de ha Bego nem megy nincs értelme (Nyilván :D).

 • Sir Idemitirjak
  • Rammschein

   :O Ha jól értem ezeknek nincsen contractjuk? Azért egy kis csapat sem csapna le rájuk vagy mi? 😀

 • Rammschein

  Remélem a lassan kezdődő felkészülési értelmes lesz, ha már még a tv is adja. :”D

 • Begovic, Ivanovic, Terry (c), Djilobodji, Aina, Willian, Matic, Oscar, Moses, Traore, Diego Costa.

  • Rammschein

   Djilo…Aina…Traoré, Moses, WHAT THE F…HELL… 😀

  • Sir Idemitirjak

   Valaki megfejti az alakzatot látatlanban?

   • Rammschein

    füttyöm nincs ez mi lehet most így. :”D

    • Sir Idemitirjak

     4-1-3-2 max, de az elég meredek, igaz nem egy Real lesz az ellenfél!

     • Rammschein

      Lehet Conte csak mindenkit kiakar próbálni, hogy kivel számolhat nem? (bár akkor meg értelmesen kéne játszani mindenkinek a legjobbját mutatni ezért, OMG. nem ezt a trágyahalmot :D)

   • Begovic
    Iva-Terry-Dildo-Aina
    Willian-Matic
    Moses-Oscar-Traoré
    Costa

    • De lehet akár
     Bego
     Iva-Terry-Dildo
     Aina-Willian-Matic-Oscar-Moses
     Traoré-Costa is

     • Sir Idemitirjak

      Nekem is inkább ez volt a második számu elképzelésem.

 • Rammschein

  Most mutatja a Sport1 a felkészülésiket vagy miket… és nyomatják a Leicestert… ezzel kapcsolatban olvastam, hogy kb Raniéri azt mondta, hogy csak Kanté akart menni… na ezt majd meglátjuk, hogy adnak-e még el mást, vagy csak blöff volt. 😛

 • Rammschein

  A WAC-ba van egy Bale utánzat, a kommentátor meg olyan, mint akinek mindjárt elmegy a hangja. xD Kéééész. 😀

 • A fszom, Faragó kommentálja. Lemegyek egy kicsit sétálni.

  • Rammschein

   Ennek mindig ilyen a hangja? Két perce nevetek. :”D
   (Hosszabb idő után már nem vicces. 🙁 😀 )

   • Nagyon felkapott valamiért, pedig egy könnyes pécsa.

    • Rammschein

     Azt fontolgatom, hogy mutítva vagy ezzel a pojácával jobb… :”D Egyiksem. 🙂

 • Sir Idemitirjak

  7 perces gyors elemzés: 4-4-2 és Matic&Ivanovic duó pusztulat lassú.

  • Rammschein

   Sajnálatos…krva nagy gondok lesznek ha ez így marad, mint tavaly…
   Lehet a fiatalabbak nem tapasztaltak, de nincs BL, szóval akkor inkább őket kéne nyomatni, mint az “öregeket”….

 • Sam Allardyce will be confirmed as the next England manager in the next 24 hours.

  • Rammschein

   Napp vicce. :”D

 • Rammschein

  Mózi küldött egy lagymatag kapufát… :”)

  • Sir Idemitirjak

   Willian megindulása viszont nem kicsit volt biztató!

   • Rammschein

    Múltkori meccsen is ő tűnt ki a leginkább… de…f*szom… tavaly is neki ment a játék a legjobban egy darabig…(mikor lőtte a szabadokat sorjával…) az sem sok jót mond nekem. :/

 • Sir Idemitirjak

  Traoré, azt hogyan???????????????? 5 méterről még a stadionból is kiküldte 😀

 • Rammschein

  Csak én várok többet egy felkészülési meccstől? Értem ezalatt, hogy ezeket be kéne darálni, mint állat…még akkor is ha ezeknek a mérkőzéseknek talán nem is ez a célja…erre 20 perc alatt ez semmi szinte…

 • Rammschein

  Costa is megint elcseszi az utolsó mozdulatot, mint tavaly oly sokszor. -.-” Sry srácok, kezdek pipa lenni. :”D

 • Tócsa instrukciói Ricsinek a meccs előtt:
  “Figyu, ide lementettem neked a felolvasandó wikicikkeket, de hogy ha történik valami, arra figyelj azért.”

  • Sir Idemitirjak

   Ha már a Wolfsberg játékosok nevét nem tanulta meg…

   • Rammschein

    Egyetlen előnye ennek a meccsnek: HD-ban nézem, és hallom Contét ordibálni… ennyi. :’)

    • Sir Idemitirjak

     Tuti Pokémon GO-zik, és éppen gyűjti a 10km-t.

     • Rammschein

      :”D Következő pillanatban meg fejbe dobja Costát a telefonnal. :”D Aztán bocsánatot kér, hogy csak egy Pokélabdát dobott el. s elkezd üvöltözni. 😀

      • Sir Idemitirjak

       Meg is érdemelne egy hókon verést a “60 milliós top” csatárunk, mert ez eddig nagyon gyenge.

       • Rammschein

        …nem csak ő…abban bízom, hogy se az újfijúk (:”D), se Hazard, Fabre nincs még a pályán… de ha ők is ilyet tolnak én megkérem Contét, hogy nyírjon ki valakit. 😀

 • “Nem rossz húzás, hogy a szélen két ilyen gyors játékos van, mint Willian és Moses”
  Igen, valóban elképesztő.

 • Gabor1092

  Csak nekem állt meg a sport 1 képe vagy 3 perce? 😀

  • Rammschein

   yep. itt sajnos megy. :”D mer ez katasztrófa. :”D

 • Endy919

  Most kapcsoltam be … volt valami érdekes?

  • Rammschein

   sztem kapcsold is ki. 😀

   • Endy919

    Ismét joga-bonitozunk?

    • Rammschein

     jah -.-“

     • Sir Idemitirjak

      Majd jön a Cuevas magic!

  • Sir Idemitirjak

   Moses kapufa, Traoére ziccer, illetve Costanak is lett volna, ha áttudja venni. Amúgy a színvonal nem éppen a legmagasabb.

   • Endy919

    Akkor jó

    • Sir Idemitirjak

     Meg Ivanovic katasztrofális szó szerint.

     • Endy919

      Az nem újdonság

      • Sir Idemitirjak

       Azért én vártam valami kis javulást, mégis csak nyár, új edző meg minden, de tragikusan lassú és sokat hibázik

 • Rammschein

  Ivát én régen nagyon csíptem… de több contract neki sem köllene…

 • Rammschein

  Na Traorénak lett egy mákos gólja… de előtte Costa megint mit szerencsétlenkedett ott össze LOL. 😀

  Aki ebből a meccsből kiemelkedik az Mózi, Willian pozitív irányba… (most Traorét hagyjuk, mert bemákolta a gólt, de azon kívül sok jót nem művelt.)

 • Endy919

  Puskás díj gyanús gól.

  • Sir Idemitirjak

   Lehet megvan az új Demba Ba!

 • Rammschein

  Conte vajon nem kapott agyvérzést a szünetben? 🙂

 • Rammschein

  Faragó megmondta, ha az büntető, akkor büntető…spori nem így gondolta. :”D

 • lamps8

  Baba Rahman személyében méretes flop készülődik, az a megérzésem.

 • Rammschein

  :”D Faragó megöl… Szerinte Misi itt van meg nem is.

  • Gabor1092

   Nem ő az? 😀

   • Rammschein

    De. 😀 De Faragó szerint még nem kéne itt lennie… először azt se tudta ki az. 😀

    • Gabor1092

     Amúgy a meccs keretbe tényleg nem volt beleírva, amit valaki írt fel ide

     • Rammschein

      Az mondjuk igaz… 🙂 Conte meglepte Ricsit is. 😀

     • Rammschein

      Engem is átvert valaki… RLC mióta van bent? 😀

      • Gabor1092

       Pad: Subs: Blackman, Delac, Miazga, Hector, Chalobah, Baba Rahman, Mikel, Cuevas, Kenedy, Loftus-Cheek, Atsu, Remy.
       ők voltak leadva a padosoknak elméletileg

       • Rammschein

        Azt értem… de csak annyit vettem észre, hogy egyszer csak az ő nevét hallom a semmiből, biztos becserélték rendesen, csak lemaradtam róla akkor. 🙂

        • Gabor1092

         az meg volt, bér hogy ki-ki helyett jött azt én sem tudom

 • Rammschein

  Contét mutatta a kép egy pillanatra ahogy a 2 ujjával mutogat… szerintem ez az ipse belül tombol… kívül annyira nem láttam, de ott is azért látszik egy kicsit… de hogy belül mi lehet…szerintem maga a pokol. :”D

  • Rammschein

   Most mutatja az oldalvonalat a kamera ez kész ez az ipse…üvölt, tapsol, mutogat, majdnem a pályán van… de értik egyáltalán? 😀

 • Rammschein

  Mosesnak van helye a csapatban? Értem ezalatt, hogy a posztja nincs telítve? Mert ha nincs, szerintem nem kéne továbbpasszolni… már amennyit én most a felkészülési alatt leszűrtem…

  • kasata91

   Én ezt a mai teljesítményét már fa arccal nézem csak. Minden évben ezt hozza preseasonban. Én mindig látok benne fantáziát és mindig megy kölcsönbe… :/

   • Rammschein

    :S Hátha Conte lát benne fantáziát…

 • Gabor1092

  Te jó ég mi maradt ki :,D

  • Rammschein

   sírok. :”D

  • kasata91

   Azért Misi is ratehette volna élesből

 • Gabor1092

  Azt mondja Misi lehet hogy Remy más számmal, hát ez az ürge hihetetlen :DDD

  • Rammschein

   Én azon néztem, mikor azt mondta reméli nem lesz szurkolói rendbontás…ez hülye?!?! 😀 Egy csendes felkészülési meccsen? wut?

  • Frenky54

   Hát, Mátyás király “fekete serege” sem volt sötétebb, mint a mi “kékjeink”, s mivel nem ismeri,így arcról nemigen volt képes megkülönböztetni őket:)

 • Rammschein

  “Meglehetősen leült a színvonal”… mér’ mikor volt magasan? 😀

 • Rammschein

  Na RLC megvillant… egy szikra… 🙂

  • Gabor1092

   mondjuk a kapus csúnyán elnézte…

   • Rammschein

    Nem lehet minden tökéletes… mint ahogy az sem az, hogy Maticot Mikel váltja. 🙂

 • Gabor1092

  Mondjuk kíváncsi vagyok Kenedy milyen szerepet kap majd a szezonban, úgy gondolom 3-5-2-ben a bal szélen jó helye lenne

 • Gabor1092

  Mikor lesz a következő meccsünk majd?

  • Rammschein

   Én egy hét múlvára emlékszem valahonnan, tán Faragó mondta a meccs eleje fele… de ha nem, majd valaki rámcáfol. 🙂

  • Efra7

   28-án Pool ellen

  • Levi97

   28 v Pool

  • Gabor1092

   Köszönöm mindenkinek a gyors választ 🙂

 • lamps8

  valaki látott amúgy különbséget a 20 milkás rahman és az akadémiáról felkerülő Aina között? jó én sem, sőt…

  • Nálam Baba és ‘Bodzsi között annyi a különbség, hogy Babáról 2015. júniusa óta cikkeztek, utóbbi meg a semmiből került elő.

   • lamps8

    Papy irdatlan nagy vak volt, akkor is ha ez csak egy felkészülési meccs. az a baj semmit nem láttam belőle a bundásban, ott milyen volt?

    • Én is csak olvastam róla, de állítólag ott kimagaslóan jó volt, ráadásul a bennmaradás is az ő góljával dőlt el asszem.

  • Igen, Aina jobb.

  • Blue One

   Aina-t már régóta magasztalják. Skmán be lehet e építeni. Mondjuk az ő posztja a RB hiába játszattuk múltkor baloldalt.Abbabele se megyek ha balon is jobb volt,mint egy eredeti balhátvéd… De ha már ennél a posztnál tartunk akkor érdemes elmondani hogy éppenséggel egy balhátvéd is van a fiataloknál akit szintén nagyon dicsérnek ( Da Silva)

 • Gabor1092

  Di Marzio szerint 60 milliót ajánlunk Lukakuért, ami azt jelenti hogy Costa költözik vissza Madridba?

  • hu, hat, ha o azt mondja… Conte most mondta el, hogy nem megy sehova.

   • Gabor1092
    • nagyon hiteles…

     • Blue One

      Ő az egyik leghitelesebb újságíró.Neki lehet hinni.

      • átigazolási ügyekben a saját anyámnak sem hinnék 🙂

       • Blue One

        Feltételezem ő nem is ezzel foglalkozik 😀

        Neki tényleg lehet hinni. Ha valamit ír akkor az úgy van. Jó Williamt anno benézte de azt a történetet jól ismerjük… 😀

        • Jo, egyezzunk meg. Ha ide igazol Lukaku mostantol, te vagy a a pletykaszaki, ha nem jon a benga, akkor Di Marzio neve szertefoszlik az olasz szennylapok ujsagiroinak szurke anizsos kodfelhojeben 😀

         • Blue One

          Most valami hírt benézett az öreg digó 😀 Ettől fûggetlenül a jobbak közé tartozott, tartozik.

  • Blue One

   Nem. Conte 2 csatárral játszik és nekünk per pillanat 2 van, szóval kell egy csere is. (Remyt nem számoltam bele, mert szerintem távozni fog, de egyébként sem nagy durranás)

   • kasata91

    Lukaku-Costa-Miska trió esetén azért kicsi az esélye, hogy mindenki formán kívül legyen. Szerintem normális rotálással simán tudnának mindhárman eleget játszani.

    • Blue One

     Én is ezt próbáltam mondani. Ezért is mondtam, hogy az ajánlattétel nem azt jelenti, hogy Costa távozik.

 • Amennyire RLC csalódást keltő a két osztrák meccs alapján, Chalobah annyira bíztató, meg ebben a szedett-vedett csapatban is. Most lehet megskalpoltok páran, de sztem RLC még nincs kész a kezdőre, és talán az attitűddel is baj van, én Chalo-nak adnék helyet a bajnokságban helyette, sokkal magabiztosabb, ügyesebb is a labdával és még akarat is van benne.

  Michyből sokat nem lehetett látni, de nagyon nem csatárösztönre vall, hogy, amikor elvitte a kapus melett nem gurított ballal, a rosszabbik lábával, hanem inkább visszafordult.

  CB KELL, ez újabb, sokadik megerősítését nyerte, mert ez így cirkuszi produkció lesz ott hátul…

  • megskalpolni talán nem fog senki, de egy hétnyi edzés és két pre-season meccs alapján mérleget vonni minimum merész.

   • En is sokat varok tole es felre ne ertsetek nem temetni akarom, csak igazabol en meg sosem lattam tole semmit, amitol annyira nagy tehetsegnek latjak. Tavaly evvegen is ugyan ezeket a hibakat lattam, nameg ezt a lusta attitudot. Michyrol sem itelkezem csak rossz jel, egy igazi csatar 1000/1000 beguritja azt.

    • “meg sosem lattam tole semmit, amitol annyira nagy tehetsegnek latjak”
     Akkor nem ártana néha meccseket is nézni :DD viccet félre téve, nyilván nem tökéletes, de ilyen korban ritkán azok a srácok, pláne ennyire perifériás szerepben, amikor éles meccset az U-ban már nem, a felnőttben pedig még nem nagyon játszanak.

     Rubenben megvan a tehetség és az adottság, hogy jó legyen – kb ettől kiáltanak ki valakit “tehetség”-nek. Rendkívül jó testfelépítése van, magassága és felépítése ellenére gyors és robbanékony, jól lő, jó fejjel, ráadásul amolyan mindenes középpályás, aki védekezni és támadni is tud. Két top edző is számolt már vele, edzett José és Hiddink alatt is, azért úgy vélem, ez elég jó előjel.

     “Michyrol sem itelkezem csak rossz jel, egy igazi csatar 1000/1000 beguritja azt.”
     Ne érts félre, de a pihi után kb 1x edzett, teljesen új edző és arcok közt, aztán kapott egy fél meccset, és csodálkozol, hogy nem éles még? 🙂

     • RLC-rol fentebb leirtam, h ertettem. Jo oke Mihallyal kapcs. igazad van, bar en ezt ugy gondolom oszton kell, h legyen, minden korulmenyek kozt. Az mas, h egy sprintet nem vag ki vagy nem probal meg egy cselt, amit amugy igen top formaban, de az, h elguritom 1bol vagy nem, haaat. Na mind1 tok felesleges errol beszelni, majd ideny kozben meglatjuk mennyire osztonos roka a jaskson5 member 😀

    • Frenky54

     Szerintem is egy lusta , tohonya játékos, akaratot nem sokat látok benne. Már Mou is ezért cseszegette korábban.

   • Nem hinnem, hogy merleget vontam volna: “RLC csalódást keltő a két osztrák meccs alapján” – a ket meccsen mutatott jatekrol volt szo. Nyilvan helyen kell kezelni az itt mutatott jatekot, de nem mind1, h ki a jatekos ebben a helyzetben, mert oke, hogy ha Costa kicsit lazul, de RLC akinek bizonyitania kene, jelet sem mutatja a hypenak, akkor az aggaszthat egy kicsit nem? Hol, ha nem itt kene fickandoznia?

    • “de RLC akinek bizonyitania kene…Hol, ha nem itt kene fickandoznia?”

     Részben egyetértünk, de azért a nyár az mindenkinek nyár, az új edző az mindenkinek új edző, az 1 hét edzés pedig mindenkinek 1 hét edzés. Én úgy vélem, egyrészről nem várható el egy fiataltól sem, hogy ugyanazon egy hét alatt kétszer olyan “állapotban” legyen, mint egy másik társa. Másrészt pedig nem az a lényeg, hogy mi mit látunk, hanem, hogy az edző elégedett legyen vele. Ezeknek a srácoknak kb meg van tervezve minden egyes meccsre az összes lépése, megvan, meddig léphet fel, mennyire léphet visszább, emberre figyeljen, területet védekezzen, azt milyen intenzitással, stb. Rubennek ezeket kell betartania, mert többre megy vele (közelebb kerül a kezdőhöz), ha betartja az edzői utasításokat, mintha önfejűsködik, és szerez egy helyett kettő gólt, vagy belemegy kockázatos cselekbe, stb.

     Kicsit olyan ez, hogy akkor a felkészülési meccs eredményét hogyan kell kezelni. Az a lényeg, hogy nyerj, vagy az, hogy tudd játszani azt, amit az edző elképzelt a felkészülés adott fázisában. Nyilván mindkettő fontos, csak nem mind1, hogy melyik az alap, és melyik a grátisz 😉

     • Tisztaban vagyok, hogy miylen utasitasokat kell betartaniuk, nyilvan nem ezen a szinten, de en is vegig jartam par magyar korosztalyos csapatot, valamint osztrak 5-6. osztalyban is jatszom mai napig. Nem ezzel van a bajom, hanem, hogy fejben lassu, es lustanak tunik az elmult 4-5 meccsen, amiken lattam jatszani (PL szezon vege fele, meg ez a ketto) ezen kivul a passzok minosege. A taktikai keszseget es a helyeszkedeset stb, nehezen lehet megitelni a kepernyon keresztul ez teny, az edzo ezek alapjan sokkal tobbet tud/lat, szoval mondom, h nem temetem, csak tobbet varok tole. A rapid ellen vegig ot figyeltem a stadionban es nagyon nem mozgott jol ott csatar mogott/tamadasban csatarkent. Conte marpedig csatart akar belole faragni, hat oke lassuk, de en meg mindig inkabb KP-n eroltetnem, joval hatrebb. Remenykedem, h nem nekem lesz igazam.

  • Blue One

   RLC-től sokat várok. Azt remélem Conte ad neki lehetőséget és be fog robbani. Mondjuk nem ártana ha a posztján játszatnánk.

   Chabolaht is nagyon dicsérték, és egy ragyogó cikket is olvastam róla.

   Michyvel kapcsolatban nem értem ezt a véleményt. Egy rossz(?) mozdulatból indulsz ki? Meg fogsz akkor majd lepődni, mert Michy nagyon két lábas, lőni fog mindkettővel.

   Védő kell, de ezt mindenki tudja. Conte, a vezetőség, te, én, mindenki.

  • Zoleee

   Én sose voltam elájulva RLC-től. Kicsit úgy érzem sokan túlhypolják mert saját nevelés. De ne legyen igazam…

  • Sandic

   Összefoglalót néztem a meccsről, Michy eléggé kisodródott már, mire átvette a labdát, a kapus már talpon volt. Abban a helyzetben szerintem a jó döntést hozta, hogy “kihagyhatatlan” helyzetbe hozta a csapattársát, de azért tétmeccsen úgy vigye el a labdát a kapus mellett, hogy utána gyorsan át tudja majd venni és bepasszolni a kapuba. 🙂

   • Egyaltalan nem sodrodott ki, az elso utemben nagykonnyeden be tudta volna guritani, nezd vissza ujra. Ennel sokkal kisebb szogbol is be lehet guritani biztonsaggal.

 • Endy919

  Jó lenne , ha a feka fiataljaink (Hector , Aina , Misi , Chalobah ,Traoré ,….) mind más színüre festené a haját , mert nagyon egyformák.

  Amúgy Lótuszcsík mikor baszta így ki magát ? Nagyon komoly a fizikuma.

  • new age Jackson5 😀

   Eddig is ilyen volt, már a tavalyi szezonban is linkeltem róla képet posztban, hogy mekkora nagy lób*szó 🙂

  • Frenky54

   Basszus, ez a hajfestés dolog nekem is eszembe jutott, a meccs végére már 9 feka valamint Terry és Bego volt a pályán. Az előző meccsen azért kapcsoltam el ,mert nem tudtam megkülönböztetni őket. Egy előző hsz.-ben említettem is Mátyás király fekete seregét:))

  • kasata91

   Szezon után itt osztogattuk a crossfit-es edzős videóit hogy ő mit tol amíg mindenki ibizázik.

  • genetika 🙂 igy jott vilagra 😀

   • Frenky54

    …és mekkora volt a mama ?de akkor is jól megszenvedett vele:DD

 • Rammschein

  LOL egyre valószínűbb a Pogba -> MU… mostmár 110 misit írnak…(goal.com)
  Itt a vicc az, hogy a MU ingyé adta el… és 110-ért veszik vissza… na meg az, hogy Mou elég erős keretet épít… de remélem őket is kiégeti…mint ahogy velünk tette.Mert elég erősnek tűnik a dolog… :S
  Közben a Bayern visszaküldte Götzét a Dortmundnak. :”D(Kicker)
  Ja, és még Mou Varane-t is befűzte 40 misiér,t de visszamondta a playa. (Marca)

  • Endy919

   Én olyat olvastam ma , hogy a Juve elnöke kijelentette , hogy mincsennek kapcsoltban a MUval.

   • Rammschein

    :DDDDD Na itt csak akkor leszünk okosabbak úgy látszik, ha official lesz, vagy vége lesz az ablaknak. :”D

 • Gabor1092

  Conte meccs utáni nyilatkozata:
  „ Sok tehetséges játékosunk van. Az egyikük Ruben, aki nagy jövő előtt áll. Jobban szeretem második csatárként játszatni, mert technikás és jó a mentalitása. Normális, hogy fejlődni fog, és ez mondható az akadémia legtöbb játékosáról. A jövőben Solankeval és Abrahammal is szeretnék dolgozni. Örülök, hogy fiatal játékosokkal is dolgozhatok, remélem, hogy egy nap kezdők lesznek a nagy csapatban.”
  A fordítás nem az én munkám gyümölcse, a stamford lions facebook oldaláról van a szöveg.

 • kasata91

  „ Sok tehetséges játékosunk van. Az egyikük Ruben, aki nagy jövő előtt áll. Jobban szeretem második csatárként játszatni, mert technikás és jó a mentalitása. Normális, hogy fejlődni fog, és ez mondható az akadémia legtöbb játékosáról. A jövőben Solankeval és Abrahammal is szeretnék dolgozni. Örülök, hogy fiatal játékosokkal is dolgozhatok, remélem, hogy egy nap kezdők lesznek a nagy csapatban.” – mondotta Tonnyó a tegnapi meccs után.

  • Rammschein

   xD Alattad másolták be ehhez hasonló mondatokkal. 😛

   • kasata91

    Hmmm ahogy elnézem nekem elfelejtette mutatni az új kommenteket a diszkosz…sorry

   • mohacsia

    Csak ott elmaradt a homoerotikus becézgetés…

    • Már megijedtem, hogy csak én tudtam jobban azonosulni vele.

 • Wijnaldum a Poolé, 25 millió fontért.
  Ezt mondjuk eléggé sajnálom, baromi jó kis játékos.

  • Endy919

   Hatalmas vétel 🙁

   • Szerintem ott barmolta el, hogy a Castle-ba ment. Így sem zárt rossz idényt, de egy Koeman kaliberű edző alatt rendesen kibontakozott volna.

   • emazohun

    Hát azért nem értem ezt a nagy siránkozást,hogy hatalmas vétel
    Volt egy mesternégyese,meg nagycsapatok ellen góljai
    Talán az őszi szezonjára lehet mondani,hogy jó,de tavasszal eltűnt,ahogy hallottam a Newcastle szurkolóktól
    Nem sajnálják nagyon szerintem
    A Liverpoolnak teljesen fölösleges igazolás szerintem,ott van nekik a támadósorba Origi,Sturridge,Ings,még Benteke is egy ideig,ha nem marad,Mané,Coutinho,Firmino,meg a tehetségek

    • Wijnaldum nem csatár, így Origi, Studge, Ings, Firminho és Benteke említése felesleges (mégha közülük ketten jó eséllyel távoznak is). Mivel W középső támadó kp, Mané meg balszellő, őt sem venném ide. Így marad Cou, és szerintem egyértelműen az ő cseréjének jött a holland. Nem olyan rossz vétel volt, még 25M fejében sem.

     “ahogy hallottam a Newcastle szurkolóktól”
     olyanok léteznek? 😀

     • emazohun

      Mark29,az egyik britanniás admin,de blogjuk is van
      Támadókról beszéltem,nem csatárokról
      Szerintem marad jövőre a sok szerepcserés,mozgékony játék a Liverpoolnál,ezért számoltam ezekkel a játékosokkal
      Közülük 3-an,maximum 4-en lesznek a pályán egyszerre
      Nem hinném,hogy 4-2-3-1-et játszanának,ezért főként 3-an lesznek szerintem közülük fönt
      Mellesleg Mané ha nem is irányítót,de árnyékéket,éket játszott már

     • emazohun

      Amúgy most olvasom,hogy valahova Allen helyére szánhatják
      Annyit nem láttam belőle védekezésben,hogy megítéljem,de szerintem nem az a játékos,aki oda kell a Poolnak,de ez nem a mi bajunk

 • A Watford közben vitte Dja Djedjét, így ő már nem lesz az ablak meglepetésembere.

 • Kisebb meglepetésemre nyomtunk ma is egy meccset valami huszadrangú osztrák csapat ellen, az Atus Ferlach pedig berakhatott egy 8-0-t a szekrénybe.

  Remy nyomott egy triplát, Misi megszerezte első, aztán második gólját is kékben, duplázott még pödrő, és _természetesen_ betalált Mikel is 🙂

  First half team: Blackman, Azpilicueta, Miazga, Hector, Baba Rahman, Kenedy, Mikel, Chalobah, Atsu, Loftus-Cheek, Remy .

  Second half team: Blackman, Cuevas, Cahill, Miazga (Chalobah), Baba, Cuadrado, Fabregas, Mikel, Pedro, Loftus-Cheek (Remy ), Batshuayi.

  Goals: Remy (11, 41, 81), Mikel (35), Batshuayi (49, 67), Pedro (56, 76)

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/07/blues-cruise.html

  • Endy919

   Nagyon úgy néz ki , hogy 4-4-2 lesz az alakzatunk . Nekem szimpatikusabb a 3-5-2nél.

   • kíváncsi vagyok, ha itt lesz mindenki, akkor próbálunk-e valami újat. Fura lesz, ha marad – nagyon régen játszott már a Chelsea 2 csatáros alapfelállással.

    • Carlo alatt talán.

     • Talán – de Carlo alatt sem igazán az volt az alap, csak max az “egyik alap” a karácsonyfa és a 4-3-3 mellett. Scolari volt tán az utolsó, aki alatt a diamond lett volna az alapfelállás, de neki sem jött össze, mert DD megsérült, és maradt 1 Anelkája, ezért többnyire a 4-1-4-1-et toltuk. Szerintem a gyakorlatban utoljára az Abra előtti Ranieri játszott 3-5-2-t a Chelseavel, de az is inkább volt 3-4-3, főleg a hazai meccseken.

 • Ivanovics visszarepült Cobhambe ma délelőtt, mert vállsérülést szenvedett a tegnapi meccs során. Elvileg nem komoly, lehet, hogy repül ő is a többiekkel LA-be.

 • FYI, írtam a Chelseanek az előfizetés, meg a mégsem látható pre meccs miatt, kaptam választ, mégha ezzel nem is megyek sokra… a lényeg:

  Please note, all pre-season games will be available in the UK & Ireland as well as most other countries around the world. Howerver we cannot show the live stream in countries where the TV rights have been sold to a local broadcaster, this will vary game to game and you will be unable to view the stream during the match if in one of those countries. Full match replays and highlights will be available worldwide shortly after each game.

  Gondolom nem én lehettem az egyetlen, mert azóta a chelsea tv live alatt is megtalálható nagyjából ez a szöveg :/ hozzáteszem, az utolsó sor meg egyszerűen nem igaz, a Vienna elleni meccs azóta sincs fent, és az RZ Pellets elleniről is csak a highlights, meg az interjúk (Conte, RLC, Hector) vannak fent.

  • Sir Idemitirjak

   Mind szép és jó, de ha te előfizető vagy egy internetes streamre, annak pont semmi köze nem kellene hogy legyen a a TVs jogokhoz.

 • Chelsea have lodged a €50m offer with PSG for forward Edinson Cavani, reports Le 10 Sport.

  • nem lennék épp szomorú, ha egy efféle gólerős támadót sikerülne leakasztani, de ez őrült ár egy 29 éves játékosért.

   • Rammschein

    kb Torres kategória (ő is kb. ennyi éves volt, meg ennyibe került), csak kevésbé sülnénk fel vele valszeg…

    • Torres 26-27 volt, es fontban volt 50, sok evvel ezelott. Ma mar nem ugyanaz a ket osszeg.

   • Sajnos tul sok mas opcionk nincs, en orulnek neki! Napolibol mar ide kellett volna jonnie:)

 • Most egy ’77-es Chelsea-Hull meccs egy hosszabb retro összefoglalója megy. Érdekes látni, hogy nézett ki 40 éve a SB, állóhelyek, többnyire fedetlen lelátók, betonkaréjok, májusban volt a meccs, de fű még alig volt a pályán, Bonetti pedig még kesztyű nélkül védett. Nevek még nincsenek a mezen, óriási hajak, a pálya mellett ülő sportfotósok nagyon kemények, oldalvonal mellett 1-2 méterrel, farmer és bőrtáska, a lendületből futó játékosok meg durván közéjük esnek, van néha rendes kicsi a rakás 🙂

  A második gólunk után meg nehéz volt újra elvégezni a középkezdést, mert nagyjából 100-120 szurkoló ölelgette a pályán a Chelsea játékosait 😀

  Ez amúgy a szezon utolsó meccse volt, 4-0 lett a vége. Végül nem lettünk bajnokok (másodosztály), mert a Wolvest nem tudtuk legyőzni az utolsó előtti (ezt megelőző meccsen).

  Amikor box lett a játékosok közt (8 perccel a vége előtt), egyrészt megjelent egy rendőr a bíró mellett rendet tenni, másrészt meg a szurkolók ismét több százan rohantak be a pályára 🙂 aztán lovasrendőrök kergették őket vissza a lelátókra… nagyon kemény idők voltak…

  • kép a meccs utáni ünneplésről (a Chelsea másodikként visszajutott az első osztályba)

 • kasata91

  André Gomes barca 50 millióért….valaki árulja már el nekem , hogy ilyen játékosok mind Arda Turan, vagy most André Gomes miért megy el abba a hype csapatba kispadozni? Bármelyik EU klub húzóembere, vezére, ikonja lehetne. Erre elmegy királykupázni gránátvöröskék mezbe… (arról nem beszélve hogy minden második középszernél kicsit jobb játékos benyilatkozza az “álmom a barcában játszani” ) instant hányinger…

  • rossz felől közelíted meg a dolgot. Nézd onnan, hogy ha a Chelseabe is mindenki kezdőnek jönne, nem lenne kispadunk, csak U játékosaink. Csak hogy egy példát hozzak: nem lenne Bego, csak Blackman.

  • Endy919

   Iniesta 32 éves , könnyen átveheti a jövőben a szerepét.

   Amúgy a Barca most nagyon okosan igazol és eddig az összes érkezőjüket nálunk is elfogadnám.

 • kasata91
  • Rammschein

   Most sokból tartott volna neki?… -.-”
   Egy szurkolót tuti elvesztett, akinek nem írta alá…

   • kasata91

    Egy Porto mezre is ezt tolta volna vajon ?

    • Sandic

     Lehet a MU-nál nem nézték volna jó szemmel, a Porto nem a riválisuk.

     • gorkaf78

      Persze, talán ki is rúgják, mert aláírta az egyik volt csapata mezét, nem? Ugyan már. A Chelsea a múltja része, és az ilyen gesztusokkal látszik, hogy ezt meg akarja tagadni. Nekem ez gusztustalan viselkedés…

      • Sandic

       Nem a csapatról van szó, hanem a szurkolókról. Mindaddig utálták, amíg a Chelsea edzője volt. Most úgy néz ki megkedvelték a szurkolók, de egy rivális mezének aláírása nem biztos, hogy pozitív benyomást keltene a MU szurkolóknál.

       • Rammschein

        Mondjuk a MU szurkerekről elmond mindent… előtte szidták, mint az ördögöt, most meg a s*ggét nyalják… 😀
        Én attól, hogy átment a riválishoz, nem utáltam meg direkt egyből… de ha így folytatja, lehet nem fogom szeretni…

        • “Mondjuk a MU szurkerekről elmond mindent… előtte szidták, mint az ördögöt, most meg a s*ggét nyalják”
         Fölösleges ujjal mutogatni, senki sem különbözik. Lampard, Joe Cole, Ashley Cole, Fabregas, Eto’o, soroljam még?

         • Rammschein

          Az első 3-at nem tudnám utálni, akárhova mennek is…(rohadt furcsa volt, mikor Lamps a Cityhez ment, és gólt is rúgott nekünk, de én nem Endy vagyok, hogy azóta utálja :D)… Eto’o totál érdektelen… Fabregas-t meg most sem csípem annyira. 😀 De egyébként értem, hogy mikor Cole meg Fabre otthagyta az Arsenalt gyűlölték őket… mint ahogy én se szeretem azt, aki a Bárkában tolta valamikor…

          De az volt a röhejes, hogy egyből vették a MU-Mous sálakat a szurkerek… na azért én ilyet nem csinálnék.

          Mondjuk nekem ilyen szempontból Pedro a csúcs…mármint, hogy baromira utálom…hiába van itt, minden percben azt kívánom, hogy menjen el innét bánom is én hova.

          • de Lampard meg Joe Cole a WHU-tól jött, nem az a lényeg, hogy hova ment 😉 és akkor még nem mondtam Gallas nevét, vagy Cudiciniét… szóval ne csináljunk magunkból bohócot, a szurkoló az szurkoló, aki “vele” van, azt imádja, aki meg már nem, azt nem. Lehetnek fokozatok, de attól a tény még tény marad.

          • Rammschein

           ja… hát nemtom, én a “kicsi” WHU-t nem tekintem riválisnak… meg utálom csapatnak… lehet, ha londoni lennék igen, de így nope. 😀

           A két manchesteri gárda, a pool, a két londoni másik (spurs, arsenal)… és külhonból a madrid, meg a barca, akiket baromira nem csípek… a többi ehhez képest jelentéktelen. 🙂

          • Egyetertek. Kiegeszitve azzal, hogy ez egy biznisz, nem huseg eskut tesznek a jatekosok a hazajukert, ok csak arucikkek. Lehet ezt nem szeretni, de be taplaljunk illuziokat.

          • és még jobban tiszteljük azokat a keveseket, akik megmaradnak (Maldini, JT, stb) “lifelong”.

          • Ugy van, de JT-t meg ne kiabald el, Lampardrol is ugy hittuk 😀 De en Drogbat is ide sorolom, mert legalabb 2szer mehetett volna PL csapathoz es nem tette! Terry bem fog a PL ben jatszani ez biztos, az o szavaban megbizhatunk sztem.

          • Lampardot egyrészt fiatalabban tettük ki, másrészt én továbbra is tartom, hogy ő a helyzet áldozata – ő nem a Citybe akart menni, más kérdés, hogy az lett a vége. Ráadásul ő kalapácsos volt eleve, szóval nem ugyanaz a kategória, ahogyan DD sem, aki 25 éves koráig azt sem tudta valszeg, hogy mi az a Chelsea.

           JT 36 lesz a szezon végén, meglátjuk, mit ad neki a Chelsea. Ha egy egy jó nyugger állást az U-ban, vagy hasonló melót, jó fizuval, lehet JT nem érzi majd a késztetést, hogy elmenjen 1 v 2 szezonra még bohóckodni Kínába v az USA-ba, hogy megkeressen gyorsan annyit 1 szezon alatt, mint itt 3 alatt keresne.

         • kasata91

          FSW

       • gorkaf78

        Rendben, de akkor majd a Bridgen se nyomja majd a színházat, hogy ő itt mennyire elérzékenyül, meg ilyesmi. Ha akkor is majd ilyen fapofával reagál, hogy őt már nem érdekli a volt klubja, akkor elismerem, igazad van… Hiszen nehogy megbántsa majd a szegény United drukkereket, ha esetleg reagál arra, hogy még valaki élteti Londonban.

      • Ne felejtsük el, hogy José névhasználati joga is eladó, és tulajdonolható. Kamerák előtt aláírni egy Chelsea (nem-MU) és Adidas (nem-Nike) mezt jogi következményekkel is járhat.

       • A MU meze is gagyidasz mar, de jah jogos amugy.

        • erről lemaradtam 🙂 mikor váltottak?

         • Endy919

          Már tavaly is az volt.

          • azóta utána néztem, 2014-ben írták alá a következő szezontól 10 évre. Amúgy rájöttem jól, hogy még hülye is vagyok, elvégre a mi szerződésünk felrúgásakor is az volt az “alap” indok, hogy a MU-val mennyivel jobb (drágább) kontraktot kötöttek 🙂 mindenesetre igen, a 15/16-os szezonban volt először rajtuk Adidas.

          • Jovore meg mi mar ugye Nike-ban feszitunk?

          • Nem tudom, kicsit elült a dolog, hivatalosan nem rémlik, hogy be lett jelentve. De úgy gondolom, igen. Az biztos, hogy a szerződésbontás megvolt, azt a klub is bejelentette hivatalosan, szóval az utolsó Adidas kit az idei, 16/17-es.

       • gorkaf78

        Akkor tegyen rá egy x-et vagy valamit rajzoljon. Nem hiszem, hogy azt jogi okokból meg lehetne támadni.

        • Ugyanmár, ez olyan, mint egy Coca Cola-s rendezvénybe bemenni Pepsi-s pólóban.

         • kasata91

          Óóóóó. Ugyan. Hány játékosunk használt nem samsung telefont, és hányan hordtak nike cuccot (nem csak akkor ha személyes szponzorról van szó)

          • megint almát a körtével akarunk összehasonlítani. “José Mourinho” az egy brand, egy névhasználati jog, amit eddig mi, most pedig a MU tulajdonol. Gondolom JM is írt már alá mezt, fényképet, bármit, ami Chelsea-s, Realos, akármis, utcán, étteremben, ahol nem veszi telibe 74 kamera. De ilyen feltűnő esetben nem.

           Én spec legalábbis nem vonnék le ebből olyan messzemenő következtetéseket, hogy gusztustalan és rohadjon meg. Nem csinált “rosszat”, bunkót, nem vette el és fújta bele az orrát, gyújtotta fel, vagy imitált vele seggtörlést, egyszerűen nem írta alá.

          • kasata91

           Ha meg ezeket tette volna, akkor azzal jönnél, hogy nem baj mert nem taposta meg.

          • ha meg aláírja, akkor meg ti jöttök azzal, hogy mekkora álszent köcsög.

     • Rammschein

      Ha rossz szemmel is nézték volna, megmondta volna nekik, hogy bocsi, de az a klub is az életem fontos része volt, ezért tisztelem a szurkolóit annyira, hogy aláírok egy (pár) olyan mezt is…de nem.

  • Endy919

   Alig várom , hogy szarrá verjük ennek a kígyónak a sztárcsapatát .

   • És hány éven belül vannak efféle nagyravágyó terveid? :))

    • Endy919

     Mivel M csak három évig képes ülni a seggén , ezért három éven belül 🙂

 • tegnap este/éjjel sikerült végre pótolni a meccseinket (a tegnap estiről viszont sehol nincs még egy gólösszefoglaló sem, az valami nagyon titkos, nagyon zárt kapus meccs volt).

  ***
  nem tudom, ismerős-e valakinek, én tegnap véletlen akadtam rá, elég jó kis oldal. Nagyjából 10 percenként el kell viselni egy reklámot, de cserébe jó minőségű, full meccsek vannak fent, és még pre-season meccsek is.

  http://www.fullmatchesandshows.com/

  Használjuk egészséggel 🙂
  ***

  A felállásra térve: így a két meccs és a rendelkezésre álló keret alapján tényleg 4-4-2-nek tűnik a dolog, bár egy nagyon fluid 4-4-2-nek, ami kb akkor 4-4-2, ha nincs nálunk a labda / védekezésben, ha nálunk van, akkor már sokkal inkább 4-2-4, támadásban pedig 2-4-4. Kíváncsi leszek, ha itt lesznek Hazardék is, akkor ez mennyiben fog változni, mert a két szélsőre itt komoly munka hárul, ami jelen esetben Will és Mózi, de, hogy Hazard majd hogyan kezeli ezt, arra kíváncsi vagyok. Szóval én tippelek azért némi szerkezeti változást még, főleg arra nézvést, hogy Conte kinek hol szeretné megtalálni a posztját. A Matics/Kanté páros adott, a másik posztért úgy tűnik, Fabregas Oscarral vív majd a kezdőért, Traoré marad csatárban, talán Misivel, Costa pedig Remyvel (vagy a helyére érkezővel), stb.

  • Rammschein

   én azt sem tudtam, hogy volt tegnap is meccs, csak azt, hogy szerdán. :”D
   (bár ezeket a felkészülési meccseket kár nézni, mert botrányosak élvezeti szempontból… vetekszik a tavalyi idénnyel. :D)

  • Sandic

   “tegnap este/éjjel sikerült végre pótolni a meccseinket (a tegnap estiről
   viszont sehol nincs még egy gólösszefoglaló sem, az valami nagyon
   titkos, nagyon zárt kapus meccs volt).”

   Valami grundmeccs lehetett,biztos láttak pár focizó embert az utcán és beszálltak. 🙂

   • Rammschein

    Kiszálltak a kék buszból… aki leért első 11-nek az lett a kezdő… xD

  • Rapid ellen meg meg a 4231 volt szoval valazeg meg kiserletezget. Lehet a pool ellen latunk egy 3 vedos rendszert:) amugy ez a 442 nem lenne rossz a mostani keret leginkabb erre lesz alkalmas, mivel igazi 10esunk nincs, cesc ebben a formacioban, meg tudna melysegi iranyito lenni.

 • Sandic

  Off.

  Csak én nem tudtam róla, hogy Bogdán a Wigan-hez került kölcsönbe?

  • Rammschein

   állítólag… első megmozdulása egy tizi kivédése volt. :”D

   • Sandic

    Csodálkozom, hogy nem adott túl rajta végleg a Pool. Vajon számolnak még vele, vagy bíznak abban, hogy a Wigan-nél nő a piaci értéke egy esetleges jó szezonnal….?

    • Rammschein

     Nemtom Klopp mit tervez. 🙂

    • emazohun

     Szerintem megvenni nem akarták,a Liverpool pedig szabadulni akart tőle
     Ez egy ilyen kompromisszumos megoldás

  • Klopp állítólag szétküldött mindenkit (Bodgánt, fiatalokat, Ward, Fulton) kölcsönbe, Minyon mellé meg elhozta a komplett Augsburgi kapussort, Kariust és Manningert (39 éves, gyanítom harmadik számúnak).

   • Karius mainzi volt btw, csak hogy bejavítsalak.

  • Endy919

   Amúgy a vöröske miért nem volt az EBn?

   • Az első és második kapus (Király és Gulácsi) helye megkérdőjelezhetetlen volt, onnantól pedig 3 potenciális jelölt maradt: Dibusz, Megyeri és Bogdán. Bogdán ugye lepadozta a teljes évet a Poolban, Megyeri ugyanezt tette a Getaféban. Egyedül Dibusz játszott végig egy teljes idényt, ráadásul kimagasló formában. Oké, csak a magyar ligában, de akkor aktuál azért jóval a másik két lehetőség fölött volt formában.

 • Sandic

  Még egy OFF-ot engedjetek meg:

  Valaki írta korábban, hogy akárki is szerzi meg a horvát Marko Pjacát, nagyon jól fog járni vele, mivel eszméletlenül tehetséges játékos.

  Hivatalosan is a Juve lett a befutó 23 miilió euróért.

  • Rammschein

   A Juventusnál megy a pörgés a nyáron. 🙂

  • En irtam:) azert az nagyon kemeny, h horvat ligabol is mar 23 millakert vasarolnak. De ez a gyerek talan megeri majd.
   Ellenben par eve az uj Messinek kikialtott barca tehetseg Halilovic, ment bagoert a HSV-ba 🙂

 • emazohun

  Szerintetek ki fog maradni a keretben? Kinek a távozását várjátok véglegesen és kölcsönben?

  • Rammschein

   Pedro OUT, de valszeg nem megy úgysem.

   • Rammschein

    Még Iva-ba is lehet van egy szezon (lassú már, mint Terry), de lassan úgy érzem, hogy mehetne Lamps után levezetni…mert már nem teljesít úgy, mint régen, és ez szerintem kevés…persze, hátul még nyújt stabilitást, de úgy átjátsszák néha, hogy fáj nézni…

    • Endy919

     Na Iva komolyan mehetne levezetni a Citybe. Annak még örülnék is.

     • Rammschein

      😛 Persze… hogy majd árulózhasd. 😀
      Én amerikára gondoltam….

      • Endy919

       Neeem . Komolyan menjen. Legalább a védelmük széthullana. Iva nem áruló lenne , hanem kém.

       • Rammschein

        Ez kész. 😛
        Szavadon foglak majd. 😀 (bár baromira kétlem, hogy a Citybe menne…)

       • “a védelmük széthullana”
        Annál jobban, mint most? :))

        • Endy919

         A miénkhez képest betonfal.

         • csak most mi nem vagyunk viszonyítási alap a tizedik helyünkkel. 41 kapott gól. Még Rafával sem kaptunk ennyit.

          A Chelsea korábban:
          14/15 32 kapott gól
          13/14 27
          12/13 39
          11/12 46 (hatodik hely..)
          10/11 33

          bajnok:
          15/16 36
          14/15 32
          13/14 37
          12/13 43
          11/12 29

          Remélem a mi célunk Conteval min 20 CS és max 30-32 kapott gól.

          • Rammschein

           ahhoz acélosabb védelem kellene, nem??

    • Mar tavalyi szezon sem volt benne, nemhogy meg egy! Remelem Conte kemeny lesz es elkuldi.. Mehet torokokhoz vagy akarhova. Nagyon sajnalom, erthetetlen, h lett ilyen fos, mikor elotte meg a PL legjobb jobb bekkje volt.

     • Rammschein

      Jó, de ki jönne a helyére? Egyébként szerintem még most talán benne van 1 év…utána tényleg adieu…de, azért sokan szarok voltak tavaly nem csak ő, nem értem miért csak pár emberre mondjátok. 😀

      • Nem kell senki a helyere. Azpi jatszik a helyen, es egy top balbekk kene Baba helyett. CB amugy is kell, Ivaval ott sem lehet szamolni.

       • Rammschein

        Na, így okés akkor. 😀
        Mondjuk CB-nek egynek ott van Zouma (csak épülne már fel minél hamarabb, és jól)… de oda akkor is kéne még 2 ember… 1 alapnak, 1 cserének… (Terry is lassú ide már)…

  • Nem várok nagy távozó-cunamit továbbra sem, szerintem igyekeznünk is kell megtartani mindenkit, akit lehet. Szerintem az A keretből kb 2 távozónk lesz, Matics és Remy, ha tippelnem kéne, de lehet, hogy végül Bego lesz az egyik.

   A kölcsön más tészta, a fenntartható működés miatt idén is kölcsönbe kell vágni egy halom embert. A fiatalokon felül szerintem megy G’Lo, ha tudunk szerezni egy jó CB-t, akkor Miazga is. Atsuban is kb biztos vagyok, hogy kölcsön lesz a vége, és szerintem van Ginkel is erre a sorsra jut. Cuadrado és Moses viszont szerintem maradni fognak.

   Fiatalok közül meglátjuk, Ruben és Aina szerintem marad, Solanke, Bamford megy, Abraham megy, Tomori talán marad. Piazon kölcsön, Pasalicsra kíváncsi leszek, de szerintem végül ő is kölcsönben fog kikötni. Hectort és Brownt el tudom képzelni, hogy maradnak. A többi azt hiszem, már eldőlt.

   • adam10

    Oszkár?

    • mi van vele?

     • adam10

      Túl nagy a csend körülötte, amolyan vihar előtti csend. Menni fog, bár én is azon kevesek közé tartozok aki szereti.

      • “Túl nagy a csend körülötte”
       Ez már kóros, amikor minden gyanús 😀

       • adam10

        Viccelsz? Lehet, hogy Terryt elviszi az Arsenal…

      • epic kovetkeztetes 😀 Conte koztudottan szereti Oscart. Maradn fog nyugi.

    • Endy919

     Te komolyan azt várod Zenzotól , hogy a távozók közé sorolja Oscart ? 😀

     Soooo cute 🙂

     • mondjuk ettől még tarthatnám reálisnak a távozását, hogy nekem ez nem szívügyem. De amúgy nem gondolom, hogy távozna, valóban.

 • kasata91

  OFF
  Most látom csak hogy a Boro milyen veretesen bepanyolsította a keretet:

  Victor Valdes
  Antonió Barragán
  Alvaro Negredo

  • Endy919

   Szépen igazolgatnak. Subotic is ment volna , csak megbukott az orvosin.

   • Szépen? Szerintem bután. Elkövetik ugyanazt a hibát, amit a legtöbb feljutó kiscsapat – nyilván át kell alakítani a keretet, én nem mondom, mert nagy a szakadék a PL és a champo között, más típusú játékosok kellenek, stb – de a kiégett sztárok összehorgászása általában egyenes út vissza, max 2 éven belül. Karanka okosabb is lehetne, én ebben nagy buktát látok csak bele.

    • Sandic

     Kedvenc champós csapatunk, a QPR is sokat tudna erről mesélni…. 🙂

     • Pont a QPR igazolasaira emlekeztetett engem is! Tipik ostoba nevigazolgatas

    • Szerintem meg ez nem feltétlen rossz üzlet, ha van egy olyan menedzser, aki szótért ezekkel a játékosokkal. A Bmouth és a Watford is teleszedte magát ilyen játékosokkal, és elég stabilan zárták az évet.
     Egyedüli nagy vesztese ennek a politikának talán a Quplerája volt, ahol ‘Arry megkérdezése nélkül szedték össze szinte a full keretet.

     • What? Kis is volt az a nagy név a Bombiban vagy a Watfordban, akik ilyen Barca-Real-City szintű játékosok, BL győztesek, angol bajnokok, stb?? :))))

      • Ha csak azok számítanak, akkor nem értem, mitől esik bele a legtöbb feljutó. “A legtöbb feljutó”, sőt, talán a Borón kívül egyik sem igazolt hasonló játékosokat a kupin kívül.
       Kiégett sztárokat ellenben a legtöbb igen.

     • nem hasonlítanám össze ezt és a Bmouth, Watford jó igazolásait. Ők nem kiégett középszereket vettek, hanem, mint pl Iturbe, korábban tulhajpolt tehetségeket, akik még mindig fiatalok, és kaptak egy új esélyt nyomás nelkül.

      • Igazad van, Boruc, Distin, Frederici, Grabban, Murray aztán tényleg nem a PL-ből szépen lassan kikopó nevek.
       Iturbe, 2015 legrosszabb Serie A igazolása kölcsönbe pedig szintén nagy üzlet volt, játszott is vagy 100 percet.

      • A Watford meg aztán jó Pozósan minden elérhető középszert beszákolt, akire reális esélyük volt. Vagy 20 kikopó játékost hozattak a kölcsönökkel együtt. Valóban felháborító ezt az ésszerű politikát a kupival egy lapon említeni.

 • Blue One

  Boufal meg Watford? :O

  Még nem hivatalos, de ezt olvastam tegnap. Ha oda elmegy az érdekes lesz. Soton is vitte volna ráadásul ha jól emlékszem több pénzért. A mostani 20 millió nem is tűnik olyan soknak.

  • Rammschein

   azért az furcsa látni, hogy a tévés pénzek miatt már a kis csapatok is ilyen 20 misikért nézelődnek… még ha nem is sok playát nézegetnek, de sok kicsi sokra megy.

 • EX:
  Dortmund have just announced the €32m capture of Germany winger Andre Schurrle from Wolfsburg.

  ** a Dortmund egyébként pont most játszik a MU-val, ha valakinek van ideje (meg kedve), nem lehet rossz meccs.

  • Elég túltelített lett a BVB középpályája, Kagavára rá kéne startolni.

   • adam10

    Vagy inkább Weiglt.

   • fatasztikus lenne valoban… 😀

    • Hát akkor mondj jobbat, akit hozni tudnánk a posztjára.

     • nem ugy tunik, h Conte barmely formaciojaba ilyen jatekos kell, de ezt most tegyuk felre. Most komolyan egy már PL ben flopként vizgázott jatékost elhoznál hozzánk, ahol ráadásul az ilyen típusú játékosok rendre rosszabbul jatszanak, mint korábbi vagy későbbi klubjaikban? Ráadásul a MU is leginkabb marketing célokra vette meg, mert japán… közel nem lenne erősítés.
      Amugy meg, ha ilyen iranyito kene, azert joval faszabb opciok vannak/voltak. Kezdve Mkhitaryannal. Vagy fiatalabbak: Kovalenko, Meyer, stb.

      • PL-ben floppként vizsgázott? A bajnoki címmel végződő szezonjában a sérülések durván hátráltatták, Moyes MU-ja meg szerintem minden, csak nem mérvadó.
       “az ilyen típusú játékosok rendre rosszabbul jatszanak, mint korábbi vagy későbbi klubjaikban? ”
       Milyen típusú?
       Azt meg ne mondjuk már, hogy egy 17+14-es idény után csak a marketing miatt igazolták le.
       Kik azok a jóval faszább opciók? Kettő ilyen volt, Mikitarján és Götze, mindkettő elkelt.
       Fiatalokban meg azért nem érdemes gondolkodni, mert még a klubnál lévő csodatehetségek, mint Musonda vagy Nathan sem kaptak még csak egy félidőt sem.

       • Musonda, Nathan nem az a szint, mint a két fiatal, akiket felhoztam, de mondom felesleges erről beszélni, mert nem fog kelleni ilyen játékos.

        “Milyen típusú?”
        A pici, technikailag ügyes, cselkirályok, akik fizikailag gyengék. Nálunk egyedül Hazard, aki tipikusan ilyen, de ő más kategória, szint, de amúgy valljuk be magunknak, Hazard sokkal nagyobb játékos lehetne/lehetett volna, ha egy City/Barca/Real/Bayern/Juvéban játszik. (Sajnos).

        Mielőtt még ezzel jönnél, nem Oscar és Pedro nem ilyenek, mert annak ellenére, hogy nem izomkolosszusok, sőt Pedro még kva alacsony is, az első elég kemény fizikuma ellenére a másik meg annyira direkt játékot játszik, hogy max felrugni tudjak, amiért meg jön a szabi/lap. Kagawa nem ilyen, teljesen elveszett a PL darálóban sok meccsen.

        • Musonda nem az a szint? Hát ne már basszus. Még Belgiumban is az egyik legtehetségesebbnek tartják a posztján, tavaly meg kiemelkedően jó idényt futott.

         Teljesen leírod Kagawát, holott a PL-ben ideje alig volt bizonyítani. Mire végre belejött, hetekre lesérült, aztán meg a nyakába kapta Moyest, akinek a beívelgetős játékban mindenki elveszett, nem csak ő.
         Persze ő nem az a csúcskategóriás plaja, akit várunk nyilván, de jobbat jelenleg nem tudunk szerezni.

         • “Teljesen leírod Kagawát, holott a PL-ben ideje alig volt bizonyítani. Mire végre belejött, hetekre lesérült, aztán meg a nyakába kapta Moyest, akinek a beívelgetős játékban mindenki elveszett, nem csak ő.”

          Én ennyire talán nem írom le, mint Danny, de összességében mégis, arról meg nem tehet senki, hogy 3 szezon alatt 40 meccsre sem volt képes.

          Őszintén szólva én sem hoznám el, az első BVB korszakában futott nagyot, azóta egy erős közepes. Ha Oscarral baja van itt sokmindenkinek, a japóval pláne lenne.

          • A tavalyi szezonja is baromi jó volt, ahogy nagyjából mind, amikor volt egy stabil szakmai alap mögötte, és nem is tett alá sérülés. Igazából a SAF alatti MU-s korszaka sem volt rossz, 1300 perc alatt 6 gól és 4 gólpassz úgy, hogy mellette 2 hónapig sérült volt bőven vállalható.
           Ha már Oscar felhozod, Kagava mellett legalább annyi szól, hogy ő általában képes lehozni egy szezont konstans jó formával.

          • És mégis mitől volt olyan baromi jó? Én ugyan egy BuLi meccset nem láttam, így saját megalapozott véleményem nincs, de van egy pár BVB drukker haverom, akik kb egyöntetű véleménye, hogy amióta visszatért, a középpálya leggyengébb embere a japán.

           Kagawa eddig kb 1 igazán jó szezont hozott le, a MU-ba igazolása előttit. Ő egyelőre nem más, mint egy one-season wonder, nem több.

          • Én is csak akkor lestem német meccset, ha az éppen nem ütközött angol meccs időpontjába, viszont azok alapján egy jobbnak nevezhető szezont futott. Főleg tavasszal nyomott cseszett jó meccseket, emlékeim szerint márciustól meccsenként egy assziszt/gól átlagban mindig volt a neve mellett, de az szezonkezdete is elég termékeny volt. Lusta vagyok kikeresni, de a gól-gólpassz mutatója 10-10 fölött állt.

          • Azt nem kétlem, hogy voltak jobb meccsei is, márcsak azért sem, mert a mutatói összességében nem rosszak.

          • Szerintem a komplett tavasza cseszett jó volt, és a nyári-őszi periódust is elég jól vitte. Télen voltak szürkébb epizódja.
           Kb. ez a max kvaliti player, akit tudnánk hozatni kreatívnak. Mondanám, hogy fölösleges, mert ott vannak a fiatalok, csak hát a kiemelkedő atm-eket szépen kölcsönbe baszkodtuk.

          • “Szerintem a komplett tavasza cseszett jó volt, és a nyári-őszi periódust is elég jól vitte.”
           Mondom, ezt nem tudom sem megcáfolni, sem megerősíteni. Viszont az beszédes, hogy előbb vitték el MKHRKHMKK-t, de még a sérült Gündogant is, mint őt.

           Ha viszont Conte a felállásunkat nagyjából a fluid 4-4-2 irányába tereli, akkor nem igazán lesz szükség pénzkiadó automatákra, hiszen a pálya közepén a Matics/Kanté + Oscar/Fabregas páros fog játszani (plusz kieg).

          • Mikitarján egyértelműen topkategóriás atm aktuál, nem meglepő, hogy őt elvitték. Gündogan meg nem tudom, miért viszonyítási pont, nem is egy poszt a kettő.
           Mondjuk számomra kérdés, hogy Oscar+Fabre mennyire lesz megoldás egy posztra.

          • Sir Idemitirjak

           “Mondjuk számomra kérdés, hogy Oscar+Fabre mennyire lesz megoldás egy posztra.”
           Én se tudom Fabre, hogy fogja tűrni a padozást :/

          • :)) hülye

           Én úgy gondolom most, hogy nagyjábó 1:1-ben kapják a meccseket, függően az ellenféltől. Fab védekezésben továbbra is egy narancssárga edzőbójával egyenértékű, a támadásokhoz, főleg a mélységi labdákhoz viszont jobb szeme van. Oscar fog játszani, ha rövidpasszos, okos játék kell, mert jobban meg tudja csinálni a háromszögelést Hazarddal és Costával, és Fab, ha inkább a tért ölelő átadások, oldalfordítások kellenek. Oscar fog játszani, ha sűrű középpálya ellen kell játszani, főleg, ha akár két erős támadója is van az ellennek, Fab, ha a szembejövők inkább a szélen támadnak, stb.

           MagicHat hátránya kb annyi, hogy a 4-4-2-ben neki 1 posztja van, Oscart igény esetén a két szélen is be lehet vetni.

        • “Hazard sokkal nagyobb játékos lehetne/lehetett volna, ha egy City/Barca/Real/Bayern/Juvéban játszik. (Sajnos).”

         Ezzel azért _ebben a formában_ nem értek egyet. Mondjuk úgy, hogy Hazard közelebb állna egy aranylabdához, ha a bárka-real kettős egyikében játszana, de egy Cityben ugyanúgy elveszne, mint David Silva, csakúgy, mint a Bayernben, a Juve meg nem is értem, hogy kerül ebbe a felsorolásba.

         • Endy919

          Ha a Juvéban nem is , de az összes többi csapatban klasszisokkal jobban focizhatna ….csupán azért mert akar is az adott csapat focizni és nem a bunker az egyetlen taktikai elem a klubnál.

          • Klasszisokkal jobban… persze. Töki, ez még tőled is vad.

     • amugy most esik le, hát a Japán fétised 😀 ez megmagyaraz mindent, akkor nincs tobb kerdesem 😀

  • adam10

   Lentebb szó van arról, hogy a frissen feljutó angol csapatok milyen szarul igazolnak. Nézzünk jó példát is, bár párhuzam nincs a két eset között, de szerintem a Dortmund nagyon nagyot megy. Okosan, posztra, jó áron.
   Schürrle, Götze, Dembelé, Rode, Guerreiro, Bartra, Emre Mor, Merino. Összesen 96 millió font értékben. Jó néhány játékost elnéztem volna nálunk is ebből a fenti listából…
   Plusz így az EB után kijelenthetjük, hogy Guerreiro megszerzése még az EB előtt nagy huzás volt, szerintem már nem engedné el 10 millió fontért a Lorient.

   • mint ahogy arról is volt már szó, hogy más céljaink vannak, és más sémát követünk 🙂

   • Blue One

    Abszolút egyetértek. A szétesesés határán volt a Dortmund amikor Hummels elment és Gündogan. Szó volt még Aubi távozásáról is. Most pedig ott tartunk, hogy támadásban erősebbek lettek. Emre Mort nagyon nagyra tartják és Dembele-nek is nagy jövőt jósolnak. Láttam róla egy videót Bvb-s felkészülési meccsen. Mit ne mondjak brutális volt. Aranylabdát is jósolt neki valaki. Én ennyire nem mennék előre de nagy tehetségnek tűnik az tuti. Nagyon jól igazolt a Bvb (Juve is egyébként) és ehhez mérten is fognak szerepelni szerintem.

    • “Aranylabdát is jósolt neki valaki”
     Jajajajajjjjajajajjajajajjj 😀

    • Nagy tehetseg, O.Dembele, de h jon ide a zzaranylabda? ehh 😀

     Védő kéne még nekik.

     • Blue One

      Úgy, hogy többen így vélekedtek róla. Ettől még ez nem biztos hogy így lesz. Nagyobb esélye van annak, hogy nem szerez, mint annak, hogy igen. Elnézve a játékát nem alaptalan, bár nagyon hosszú és nehéz út vezet oda ( ha vezet egyáltalán).

 • Korábban szóba került célpont, Gomis fél lábbal Marseille-ben van. Pedig, ha Remy esetleg megy, ő elfért volna szerintem nálunk.

 • Endy919

  Huhuuuu , hogy elp*csázta a BvB M. csapatát :DDDD

  Még sok ilyet !

  • Azert Henrik még böcsületből beköszönt, ahogy illik 😀
   Na megsassantom az összefoglalót.

  • Dembele gyerek eleg csunyan elkuldte Shawt gyufaer es oriasi gul rugott.

 • Közben Bruce lemondott a Hullnál.
  Bagoll felkészül.

  • cserélnek? Vagy nyomnak egy vetésforgót Sammel hármasban a Sund’ bevonásával?

 • Gyengélkedik a diszkosz, vagy más látja az alábbi tweetet?

 • FA appoint Allardyce… szóval az angolok továbbra sem akarnak komoly tornát nyerni. Vastaps. Legalább csak 2 évet adtak neki.

  • Mondtam én neked már az elején, h ő lesz 🙂 Hát meglátjuk, Big Sam nagy dobása lehet, vagy bukik olyat, hogy az FA rájön, h reform kell az egész angol fociban és hoznak valam fiatal úttörőt utána. De sztem Hodgsonnál sokkal jobb lesz.. nem lesz nehéz ezekkel a játékosokkal…

   • “Mondtam én neked már az elején, h ő lesz”
    Nem hittem, hogy ennyire lábon akarja lőni magát az FA újra, egyszerűen nem hittem el. Most is nehéz… ennyi erővel nagyanyámat is kinevezhették volna. Ennyi értelme annak is van :/

    • Pedig mar hozzaszokhattunk az FA nevu elefantcsonttorony fertojehez.

    • Endy919

     Konkrétan amúgy mi bajod vele ?

     Nem egy edző zseni , de bőven nem az a szerencsétlenség kategória , mint az elődje.

     • pedig pont de. Ez az ember egy taktikai analfabéta, noname kiscsapatok hentesgarnitúrává silányításának mestere. Én a Bolton edzőjeként “találkoztam vele először” (értsd, amikor elkezdtem követni az angol focit, ott volt), az alatta formálódó Bolton pedig az egyik legundorítóbb csapata volt a PL-nek, pedig külön figyeltem rájuk, mert először ott tűnt fel Guddy, később pedig még az egyik nagy kedvencemet, Djorkaeffet is megvette. Newcastle, Blackburn, WHU… mind valóban remek munka volt…

      Ez az angol csapat egy teljesen új fundamentumokra építő, fiatalokkal dolgozni tudó, forradalmi edzőért kiáltott. Ehhez képest az FA visszanyúlt a vaskalaphoz, és kinevezett egy edzőt, aki a fenti kritériumok egyikét sem meríti ki. Ha volt 10 komolyan vehető edző a szövkap posztra, hát 5 biztosan jobb opció lett volna Samnél.

      • Blue One

       De mint tudjuk a gyenge szereplés azért van mert a fiatalok nem kapnak elég szerepet… Szerintem korlátozzuk tovább a meglévő rendszert…

     • Egy különbség van a kettő között, hogy Bagollnak volt tapasztalata a nemzetközi fociban és abban, hogy mi egy szöv kap szerepköre, Sam meg még életében nem dolgozott egy közepesnél erősebbnek mondható hazai csapaton kívül. Bődületesen egybites edző, ráadásul hatalmas paraszt is.
      Sztárokkal szinte semmisnek mondható a tapasztalta, és a sztároknak sem lesz könnyű megemészteni, hogy Mourinho, Pochettino és Pep időszakai között le kell menni ugrálni ennek a méretes türhőnek.

 • BREAKING WHATDAFAK:

  RVP WANTS BARCA MOVE

  Robin van Persie has offered himself to Barcelona, according to Spanish publication Sport.

  • Ilyen a vilagonnincs:D “offered himself” mint, vmi rossz ribbanc:D

   • Rammschein

    ugyan ez jutott eszembe… “felajánlotta magát”… xD szakadok.

  • Endy919

   Neeee 😀

  • gorkaf78

   És arról is van hír, hogy milyen munkakörbe ajánlotta magát a klubhoz? 😀

   • Pension secretary 😉

  • Blue One

   Ennél nagyobb wtf már csak az,hogy a PL-be elvileg a magas fizetése miatt nem tud visszajönni. 1) Ilyen jó fizut kapna ott?
   2) Amit még angol klubok se tudnak/akarnak fizetni?

 • James Rodriguez subject to €85m bid

  Ötlet, ki lehetett? City, PSG vagy Kína? Esetleg Pogba swap? Több ötletem nincs.

  • Endy919

   Ha jól rémlik a PSG nyomul rá nagyon.

 • Sir Idemitirjak

  Még 5 ember kicsit nagyon soknak hangzik, valószínű kacsa, de lehet izgalmas nyarunk lesz.
  http://metro.co.uk/2016/07/22/chelseas-antonio-conte-insists-he-needs-five-signings-in-this-summers-transfer-window-6023618/

  • Eeeez nagyon meredek. 7 új ember amúgy is sok, legalábbis major igazolásokból mindenképpen. Az említett 3 úriember értéke meg alsó hangon is úgy 150-160M font, és már így is eltapsoltunk 60M-t, nulla értékesítés mellett.

 • http://www.chelseafc.com/content/cfc/en/homepage/news/boilerplate-config/latest-news/2016/07/backroom-team-unveiled-.img.png

  Conte-team:
  – three assistant coaches: Angelo Alessio; Gianluca Conte and Steve Holland
  – the fitness coaches are Paolo Bertelli, Julio Tous and Chris Jones
  – Costantino Coratti is our new assistant fitness coach
  – Gianluca Spinelli joins as a goalkeeper coach, assisted by Henrique Hilario
  – Tiberio Ancora will act as a consultant personal trainer/nutritionist
  – Carlo Cudicini now has a dual role: club ambassador + assistant to the first team head coach

  • Cudicininek vajon kötött a munkaideje?

   • Ambassadorként eddig sem volt, talán egyel kevesebbet megy majd Afrikába idén 🙂 meg, lehet két adással kevesebbszer ül majd a Chelsea TV stúdiójában.

    assistant to the first team head coach = ő beszél olaszul és angolul >> ő lesz Conte “hangja”, magyarul egyszerűen hívhatjuk tolmácsnak is.

    • gorkaf78

     Lehet, hogy ő lesz az új José? 😀

   • Rammschein

    Én Hilario nevén néztem egyet… nem is tudtam, hogy a klubnál dolgozik még, azután, hogy egy jóó darabig ő is cserekapus volt. 😀

    • pedig visszavonulása óta itt van, sőt, még posztban is írtunk ám róla 😉

     • Rammschein

      na, most már tuti eszembe véstem. 😀

  • akik Holland és Jones mellett még maradtak:
   Mick McGiven (opposition scout), Paco Biosca (medical director), Neil Bath (youth develop), Adi Viveash (U21), James Melbourne (match analist). Jody Morris pedig mindettől függetlenül átvette Joe Edwardstól az U18-at.

   Amennyire tudni lehet, nem lesz változás a medical teamben sem, és a Development + Academy teamben sem. Eddie Newton itt kap melót (ő ugye a szezon végéig first team coach volt), mostantól Loan player technical coach lesz, csakúgy, mint Ferreira és Edwards.

   Azt nem tudni, mi lesz Lollichonnal….

 • A Sky jövőbe-látása :))
  Tudják, Sammyfiú kinevezése után már csak a jóisten segíthet. Vagyhát, ha ő nem, akkor a fia 😀

 • Chelsea are also set to increase their offer to sign Benfica defender Victor Lindelof. The highly-rated Sweden international has a minimum release clause of €30 million and while the Blues are prepared to make an improvement on their £20 million offer.

  Akkor ismét játsszunk: ki mit tud? 🙂 (ki ez, mennyire jó, ér-e ennyi pénzt, stb)

  • Blue One

   Semmit nem tudok róla. Hírben olvastam, hogy tagja volt a svéd U21-es bajnok csapatnak, ez minden. Olyan véleményt olvastam róla, hogy pár év rutin szól mellette a mi fiataljainkkal szemben. Így látatlanba osztom.

  • gorkaf78

   a transfermarkt szerint 16 első osztályú portugál, és 6 felnőtt válogatott meccsen van túl. Ez a srác egy csiszolatlan gyémánt ezek szerint v. egy méretes flop lehet ennyi pénzért…

  • Rammschein

   ez komoly? :DDD

  • Sandic

   Az lesz az első számú mezük, amelyik képen Ruddy is látható? Az nem is néz ki olyan rosszul. Ezt a 3. számút ellenünk meg fel ne merjék venni, nem bírnám 90 percen keresztül nézni.

   • Rammschein

    A kapusuk 3. számúja úgy néz ki, mint ez… csak mintha átfolyt volna rajta a láva. xDDD hogy néznek ezek ki te jó ég.

  • gorkaf78

   Nekem tetszik, tök jó mez. Nagy előnye, hogy kicsit ilyen ‘military’ jellegű, ha esetleg látásproblémával küzd az ellenfél valamelyik játékosa, akkor megtévesztő, könnyű vele beolvadni a környezetbe.

   • Endy919

    Nekem is nagyin bejön.

   • Sandic

    Persze, ráfekszik az oldalvonalra a játékos, vagy odaáll a kapufához, senki sem veszi őt észre. így lehet a bíró is befúj majd pár lest a javukra.

    • gorkaf78

     Érezd a vasalóscskát. 😀

  • Blue One

   Trendi póló, már csak egy napszemüveg hiányzik.

  • kurvajo, mintha csak Dr. Gonzo mondta volna, hogy “es szuksegunk lesz Acapulcoi ingekre is”

  • amugy jobb, mint a mi 2. sz.unk.

 • Hazardous

  🙂

  • Endy919

   Véééééégre kiesnek 🙂

  • Sandic

   Csodálkozom, hogy az Everton nem csapott le rá, miután elküldték Martínezt. 😀
   Egyébként ha anno a MU nem viszi el az Evertonból, lehet még ma is ott lenne…..

  • Blue One

   Ahogy látom ő biztosra ment, nem akart Lenon sorsára jutni :DDD

   • gorkaf78

    Komolyan, elsőre azt olvastam, hogy nem akart Lenin sorsára jutni…:D

    • Sir Idemitirjak

     Pedig az agyvérzés egy reális opció a sundi padján.

 • Blue One

  Higuain orvosin a Juventusnál!! :O Kivásárlási záradék 94 millió €. Az szép.
  Már most várom a Napoli Juve meccset 😀 Higuaint biztos szeretni fogják…

  Könnyel lehet, hogy Pogba pénzét költik. A Juventus nagyon okosan és jól erősít egyébként. Pjanic, Pjaca, Higuain, Benatia. Nem rossz névsor… Szépen legyengítették a riválisokat is egyúttal.

  • Tornando Ferres

   A 29 éves Higuaint 94 milláért sok mindennek mondanám, de okos lépésnek biztosan nem.

   • Rammschein

    Remélem nagyobb flop lesz, mint a Torres nálunk. 😀 Legalább lenne kin nevetni. 🙂

   • 29 éves, ergo még 7-8 évig bőven jó lesz Olaszországba.

    • Rammschein

     évtizedre? 😀 49 évesen is ott fogja nyomni? 😛 én kétlem. 🙂

 • Blue One

  Egyre jobban mondják Mahrezt az arsenalba. Igazoljuk már le mi…

  Előlük még nem happoltunk el senkit. Maka it happen pls. Arról nem is beszélve, hogy mindkét észak londoni klubot megfricskáznánk egy átigazolási ablakban. 😀

  • Sir Idemitirjak

   Adidas véletlen kirakott egy hetes Mahrez CHELSEA mezt a hivatalos online boltba, ugye ugyanezt megcsinálták Mkhitarian MUs mezzel is… 🙂 igaz pont oda van 8 millió játékosunk fiatalokkal együtt, igaz Mahrezt bármikor elnézném, de jobb lenne ha a védelmet erősítenénk.

   • Rammschein

    lol… hát ja előre már elég lesz, a védelem meg egyelőre egy nagy 0…

   • Blue One

    A mu esetében több baki is volt már szóval az nem biztos, hogy mérvadó. Nem nagyon akarok hinni ezeknek a dolgoknak. Miért rakná ki az Adidas? Mi értelme lenne egy kis önmarketing-en kívül? Ha nem jönne be 1-2 eset után már mindenki letojná őket…

 • Sir Idemitirjak
  • Endy919

   Távozásáról még nem nyilatkozott?

   • Sir Idemitirjak

    Vannak játékosok akik szeretik a klubjukat, és nem a távozásról nyilatkozik, meg átigazolási kérelmet nyújtogat be a csapatának.

    • Endy919

     Az ő esetében ez szomorú.

     • ez a te esetedben szomorú

      • Komolyan mondom, Oscar az új Torres :DDD

    • Mikel is biztos nagyon szereti a klubot, de ettől még távozhatna.

     • Sir Idemitirjak

      Ezzel mondjuk nem tudok vitatkozni, igaz Matic vagy ő tutira megy.

     • Rammschein

      Pedro biztosan nem szereti jobban a klubot, mint Mikel… őt miért nem mondjátok? 😛

  • Nem is volt o rossz ebben a formacioban, jobban megy neki, CM-ben, mint CAMban.

 • Amúgy látom az erdélyi útnak köszönhetően arról is lemaradtam, hogy Viperást kirakta a Zenit a 70 éves Lusescuért.
  Petrescu nyár elején lépett a Jiangsuból, oda még mehet Ramireséket edzeni.

 • Közben a MU is bemutatta a hazai mezét, és elég jó lett.
  Az Adidas szerintem csak velünk akart direkt kibszni ilyen komolyan vehetetlen mezekkel.

 • Mahrez meglotte szokasos visszacsel, eltekeri goljat. Rohadt jol jatszik meg mindig.

 • Rammschein

  Drogba küldött egy mesterhármast Amerikában… :”D

 • Hazardous

  Az adidasnál már tudnak valamit?:)

  • myheartisblue

   Fake volt allitolag. De kitudja…

   • Pedig minden angol sportoldal lehozta nagyjából lehozta.

  • persze, es mar a mezszamat is tudjak xD Megafake. Raadasul mar a repulon ul a csapataval, ha ilyen elorehaladott targyalasok lennenek, mar nem menne veluk. Pedig kiraly lenne, Pedro mehetne akkor.

   • Miért, Mikitarjánnal nem ezt játszották el?

  • Endy919

   Nagyon örülnék neki , de szerintem is fake.

  • Sandic

   Klublegend Rami mezszámát ki kell érdemelni, tuti kamu, nem adnák oda egy újoncnak….

 • Ivanovics nem repült végül a csapattal, dislocated shoulder :/ kb 3 hét pihenő, valszeg a szezon első pár meccsét is kihagyja.

  • Endy919

   Jaj de kár 🙁

   • nem őszinte a bánatod 😉

    • Endy919

     Mint embert , hogy lesérült sanálom . Annak viszont , hogy kihagy pár percet örülök.

 • FatSam: Rooney is my captain.

  Tényleg nagy előrelépés volt őt tenni szövkapnak :))))

 • A spanyolok meg kinevezték Lopeteguit a La Roja élére. Állítólag az angolok is megkeresték, de ő nyilván inkább a spanyol válogatottat akarta. Hát, kíváncsi leszek, mire mennek egymással, Lopetegui azért nem egy nagy durrantás.

  • Endy919

   Azkiaz ?

   • A Porto trénere volt. Sokat elmond róla, hogy amíg nem került szóba a válogatott, két csapattal hozták összefüggésbe a nevét, az egyik a Wolves, a másik meg a Nottingham Forest volt.

    A válogatottnál úgy került szóba, hogy korábban az U csapatokat edzette, akkoriban dolgozott együtt Moratával, Iscoval és Thiagoval asszem a jelenlegi válogatottból.

    • Endy919

     Sohasem hallottam róla. Kíváncsi leszek meddig húzza majd.

     • A Vb eldönti. Addig biztos, hacsak valami nagyon csúnya vereségbe bele nem néz a csapat, Oroszba tuti ő viszi ki a csapatot. Ott egy gyors kihullás viszont gyanítom a karrierje végét jelenti spanyol szövkapként. Márpedig elnézve ezt a spanyol keretet, meg Lope képességeit, erre már most sem nagy odds mellett lehet fogadni szerintem.

 • Nem sok hír repülget körülöttünk, az egyik még mindig Lukaku, akit visszavenne a CFC, de az Everton nem enged a 75M-s árból, mi meg tán nem adnánk többet 50M-nál. Az elég nagy gap ahhoz, hogy ebből ne legyen semmi. Remy közben engedélyt kapott a tárgyalásra, őt a Besiktas környékezi.

  A másik, akiről írnak, az Manolas, az ügynöke beszélt arról, hogy 3 PL klub érdeklődik a játékosért, köztük a Chelsea (+ a 2 manchesteri csapat)

  A többi főleg azért röppent fel, mert JM kinyilatkoztatta a terveit a MU-nál, többek közt elzavart kölcsönbe 1-2 fiatalt, Ibrát tette meg tán kezdőcsatárnak, a cseréje pedig Rashford lesz. Ez ugye érdekes hír Martialnak, akitől elvették a 9-es mezt (Ibraé lesz), és közölték vele, hogy nem számolnak vele kezdőként a csapatnál. Martial ráadásul már nem követi szoc csatornákon a MU-t, és ez elég is volt hozzá, hogy pár újságíró egyből arról cikkezzen, hogy ha nem jön Lukaku, akkor rámegyünk Martialra, hiszen már el akartuk hozni Monacoból is.
  Martial mellett még Mata, Rojo, Darmian és Depay kapta meg, hogy nem számolnak velük rendszeres kezdőként, szóval holnap valószínűleg a négyből legalább két nevet lehet majd a Chelseavel egy mondatban olvasni 🙂

  • Endy919

   Martial viszont basz*tt nagy fogás lenne.

   • hát, szigorúan elméleti alapon, bilibelógós kézzel nézve, ha jönne Mahrez, Martial és Darmian, késznek nyilvánítanám a nyári ablakot.

    • Endy919

     Sajnos a Darmianos pletykák elcsendesettek …. én viszont késznek nem mondanám. Nagyon kell CB…

     • Costa-Batshuayi-Martial + Hazard-Mahrez-Will-Oscar-Fab támadósorral már azt mondom, elvagyunk 1 szezont a meglévő védőkkel is. Kanté egyébként is sok terhet le fog venni a CB páros válláról. Legfeljebb most nem 1-0-ra nyerünk minden meccset, hanem 2-1-re 😉

      Aztán a következő szezontól meg jöhet a Zouma-Christensen kezdő.

      • Endy919

       Én nem látom így . Egy jó CB-nk van , annak is kérdéses a felépülése . Cahill WBA szint , JT meg ha jól is irányítja a védelmet és levegőben erős , lassú mint egy lajhár.

       • JT sosem volt gyors, szóval ez nem érv. Cahill meg lehet, hogy nem egy top player, de ettől még Terryvel remek páros. A jövő meg úgyis zuzu.

        • Endy919

         Sosem volt gyors , de most már k*rva lassú az a baj .
         Cahill meg egy szezonban alkotott jó párost JT-vel …a tavalyi produkciójuk meg kifijezetten botrányos volt.

         Zoumaval meg addig neszámoljunk tutira , míg visszatérése után nem hoz le stabilan 10 meccset.

         • “Cahill meg egy szezonban alkotott jó párost JT-vel …a tavalyi produkciójuk meg kifijezetten botrányos volt.”
          Tavaly a csapat produkciója volt botrány, nem a JT-Cahill párosé, főleg, mert szerintem 10 meccsen nem szerepeltek együtt.

          • Endy919

           Emlékeim szerint Zouma kidőlése után ő alkották a CB duót … de mindegy , leírtam a véleményem.
           Cahillt nem nézem semmibe , JT meg csak azért tartanám a csapatnál , mert JT-nek hívják.

           Szerintem nagyon kell egy kvalitás CB a csapatba.

          • Nem, Zouma után JT is kidőlt a Newcastle meccs után, a Cahill-Ivanovics páros játszott már a Soton-Norwich-Stoke-Everton meccseken sorban. Aztán a WHU ellen ismét volt egy JT-Cahill, de már a rákövetkező Villa elleni meccsen a Miazga-Brana párossal álltunk ki megint, meg utána a Swans ellen is. Utána a City ellen ismég Cahill-Iva, Bombi ellen Mikel-Iva, Spurs ellen JT-Cahill, meg a Sundi ellen is. De a Pool ellen már Cahill-Mikel volt, a zárómeccsen pedig Cahill párja ismét Brana volt.

          • Rammschein

           Szép összeszokott védőkkel toltuk, ja nem. :’) Lehet ezért is volt annyira vacak.

          • Endy919

           Hmmmm . Rosszul emlékeztem . Mondjuk nem is nagyon sok maradt meg bennem a tavalyi szezonból.

      • Endy-vel értek egyet, egy stabil CB nagyon kell ebbe a csapatba, mert jelenleg nincs egy se.
       Cahill Terry-vel remek páros volt, de ha JT formán kívül van, akkor Cahill valóban nem jobb egy Démicsélisznél.
       JT ugyan tabula rásával indul Conténál, de ettől még nem biztos, hogy olyan szintet fog hozni, amivel elégedett lesz az olasz.
       Manolas, Sötétsanyi vagy Marquinhos kezdetnek jó lenne, mindben megvan a potenciál, de újonnan de Vrij nevét is bedobták.

       • ácsi, én nem vitatom azt, hogy igenis vennünk kellene CB-t, ha már Christensent nem hívtuk vissza (nálam továbbra is ő lenne az első számú célpont) – ez egyedül abból a rendkívül merész feltételezésből indult ki, és gondolatfonál mentén szaladt végig, HA a fentebb említett támadók jönnek.

        Attól pedig nem lehet eltekinteni, hogy lett egy Kanténk, aki ha hozza azt, amit Leicesterben is tudott, akkor az alsó hangon is -10 kapott gól, ami a védőinket (nem csak CB) is jobb színben tünteti fel. Azért ha megnézitek az előző szezonban a legkevesebb kapott góllal végző csapatok CB párosait, hát egyik sem egy eget rengető minőség… eleve a bajnoknál a Morgan-Huth párosra ki mondaná, hogy hozzuk el? 😀 Arsenal Merte-Kosc… nemár. A Spurs belga belső párosa nem olyan nagy ász duó, mégha most jó szezonjuk volt is együtt, ha megnézzük a korábbi két szezont, mindenki Vertonghenen röhögött, aki rendszeresen szolgáltatott műsort a WATTS-nak. És hát ott van Lui együttese, akiknél CB párost felírni sem nagyon lehet, mert kb mindenki játszott CB-t Smalling mellett, mégis az egyik legkevesebb gólt kapták.

      • kasata91

       Remélem sosem tapasztaljuk meg hogy tévedsz 😀

       • ezt a mondatot be fogom keretezni és kiteszem itthon a falra 🙂

    • Tornando Ferres

     Ha végre nem Iva-t kell nézni a jobb szélső védőként már elégedett lennék, + 1 Manolas azért elférne.

    • kasata91

     Onnantól miliomos lennék, minden meccsen a 2,5 fölött kapott gólra fogadva 😀

     • Endy919

      ne szarozzunk , 3.5+ 😀

    • és melyikuk jatszana középhátvédet a te kész csapatodban? 😀

     • háhá… értem a viccet, de senki. Pont ez a lényeg, hogy ha elöl erős a támadósor, akkor nálunk van a labda, támadunk, és amíg mi támadunk, addig a renyhe védelem is csillagos ötös 😉

 • Senki ne felejtse, 13-kor Pep vs Mou a Digin

  • Rammschein

   😀 kicsit jobb, hogy most nem a spanyol ligába szórakoztatnak minket hanem itt…jó idénynek nézünk remélhetőleg elébe.
   Remélem a bírók pl.: Costa helyett Ibrára szálnak majd rá, a FA meg a sajtó hülyeségeivel együtt…

   • Rammschein

    most olvasom, hogy idézem: “De ez ma elmarad, az időjárás ugyanis közbeszólt, így a klubok és a szervezők nagy egyetértésében a meccset törölték.”…szóval ne üljetek 1-kor a digi elé. 🙂

    • Endy919

     Ó , kár .
     Pedig mennyire drukkoltak volna Pepnek , hogy jól szopassa meg azt a portugál majmot.

     • “jól szopassa meg azt a portugál majmot”
      Benned nagyon el tudnak törni dolgok. Sajnállak, minden gúnyos felhang nélkül, mert ez rossz.

      • Endy919

       Már írtam , nagyon tudok ragaszkodni dolgokhoz /emberekhez , de ha csalódok bennük/becsapnak akkor még jobban tudom őket utálni. Ezt nem mondanám rossznak , mert minden pofon csak erősít .

    • Remek….

    • várható volt amúgy, már eleve jöttek ilyen hírek, hogy lehet el kell tolni a meccset, mikor még el sem indultak, aztán mindkét edző jól kritizálta is a pálya talaját.

     Mondjuk a sár az durván sérülésveszélyes, érthető, ha nem kockáztatna egyik edző sem, főleg olyan keretekkel, ahol az előző szezon a sérülésekről szólt.

     • van értelme ezeknek a jo kis tavolkeleti turaknak.. 🙂
      Amugy tenyleg, sztem ez az azsiaba utazgatas sokkal tobbet kivesz a jatekosokbol, mint segitene a felkeszulesben. Szerencse, h mi “csak” amcsiba megyunk. Tudom, hogy penzrol szol ez is es keresnek par 10 misit ezzel is a topklubbok, de kerdes, h tenyleg megeri-e. Aki utazott mar plusszos idozonaba messzire, az tudja, h mennyire szopat az atallas meg fiatalon es fitten is.

      • hát, ahogy írod is, ez üzlet, méghozzá durva piacszerzés. Mi is jártunk egy időben, ha emlékszel.

       A jetleg meg mindenképp szar, mínuszos és pluszos irányba is. Én még csak 1-2 órás időeltolódásos helyeken jártam, de 1 óra is teljesen meg tudja forgatni az embert. Pedig korábban sosem gondoltam fiatalon, hogy így van, és lehülyéztem mindenkit, aki a jetlegre mutogatott. Aztán kiderült, hogy nekik van igazuk.

 • Chelsea midfielder Nemanja Matic is the top target for Juventus as they search for Paul Pogba’s replacement. (Daily Mail)

  Atletico Madrid are still refusing to give up on re-signing Diego Costa from Chelsea. (Daily Mirror)

  • Rammschein

   Ha kell nekik Costa próbálják meg 80-ért… (ha mi a 65 körülit visszautasítottuk :P)… :”D

 • Tegnap azt írták, hogy Brana sérült, legalább 3 hét, nem is repült a csapattal. Erre ma ott a neve 🙂 most vagy megszokásból ott hagyták, vagy tényleg ment. Mikel nincs, ő megy Nigériával Rio-ba, illetve még nincs Kanté, aki továbbra is nyári szünetel. Cserébe Mózi utazott. Fiatalok közül a várhatóak (Blackman, Ruben, Aina, Kenedy, Traoré) mellett Hector, Abraham, a nagy Chalobah, Tomori és Baxter utazott a kerettel.

  Ez rossz hír Atsunak, Bamfordnak, Solankénak, Brownnak, G.Lo’-nak, Nathannak, Omeuronak, Piazonnak, van Ginkelnek és Pasalicsnak, mert ez így nekik mindenképp kölcsönt jelent.

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/07/west-london-to-the-west-coast.html

  • Endy919

   És azt lehet tudni , hogy Kanté meddig fogja lógatni?

   Ezek közül :Atsu, Bamford, Solanké, Brown, G.Lo’, Nathan, Omeuro, Piazon, van Ginkel és Pasalics – csak Van Ginkelt tartanám itt . Benne látok egy sikeres karriert . A többi viszont komolyan mehet kölcsönbe.

   • Aztán Pasalicsban miért nem? Posztján az egyetlen kimagasló fiatalunk jelenleg.

    • Endy919

     Aha , sorry . Az ő nevén valahogy átsiklottam. Benne is van egy ígéretes karrier . A kimagasló fiatalokhoz azért odasorolnám Musondát . Nálam ő nagyon magasan van a ranglétán , akár csak Christensen.

     • Jaja, csak őt már eleve kölcsönbe vágtuk, azért nem is írtam. Musonda, Boga, Baker, Aké, Christensen már eleve kölcsönben van.

      • kasata91

       Tudtommal Nathan is.

       • jogos. Mondjuk szerintem neki az életben nem lesz köze a Chelseahez 😐

   • “És azt lehet tudni , hogy Kanté meddig fogja lógatni?”
    Nem írták sehol, de a belgák (TC, Ázár) is csak most tértek vissza, Kanté lehet kap még 3-4 napot.

    Másik témában: van Ginkel mellett én még Brownnak szavaznék némi bizalmat, és a Bamford/Solanke páros egyikének. Kellenek a jó, fiatal HG-k, és jó kezekben akár komoly szinteket is megüthetnének ezek a srácok. Bamfordnak már lehet késő picit, de hát Vardy is nehezen érett be 🙂

   • kasata91

    Térdig 😀
    Amúgy érdekes, hogy Tonnyó külön kiemelte Solanke-t, hogy várja hogy vele dolgozzon és még csak el sem viszi. Vagy az U21 után muszáj hagyni pihenni Brown-nal együtt és ha akarta volna sem vihette volna?

  • lamps8

   Pasalicot elbasztuk, de kőkeményen.

  • Blue One

   Nathan, Omeru, Piazon és lehetne még sorolni…

   Mmiért vannak még a klubnál?

   Miért nem adjuk el őket?

   Miért kell 128 ember sorsáról gondoskodni a klubnak?
   Nem lenne egyszerűbb, ha kevesebb emberrel kéne foglalkozniuk az illetékeseknek?
   Miért nem tesszük őket pénzzé, amíg lehet? Hiszen a logika azt diktálná, hogy ezek a a játékosok nem fognak szerződést hosszabbítani, így csak veszítünk az értékükből.

   • ugyan már leírtam párszor, de vagy nem hiszel nekem, vagy nem tudom. Tessék, itt egy poszt a WAGNH-ról, hátha angolul jobban fekszik 😛

    http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2014/9/9/6123149/chelsea-loan-army-cost-ffp

    • Blue One

     Értem én, de ez akkor is sok.

     Abra-nak ez csak szórakozás, nem üzletként tekint rá. Persze üzletemberként nem szeretne fölöslegesen pénzt beleölni. Ugyanakkor egy gazdag klub vagyunk, ne ezen akarjunk már nyerészkedni… Arról nem beszélve, hogy aprópénzről beszélünk. Nagy pénzért meg nem fogunk eladni senkit, mert ha annyira jó, akkor marad a csapatnál. Felőlem mehet ez a kölcsönösdi is, de kevesebb emberrel. Akkor legyen nagyobb a fluktuáció. Piazon, Omeru , Kalas itt van évek óta. Egy normális klub nem vitte el őket kölcsönbe.

     Piazon( £2.55m): Malaga, Vitesse, Frankfurt, Reading
     Omeru (£1.53m): Den Haag, Boro, Kasimpasa
     Kalas (£2.55m): Vitesse, Köln, Boro, Fulham

     Nem valami veretes a névsor a csapatokat illetően… Piazont, 6,38 millióért vettünk és ez volt a legmagasabb piaci értéke. Kalasról ugyanez mondható el csak más értékkel (5,10 m). Omeru értéke most a legmagasabb 1,53al. A vizsgált 3 játékosból 2 folyamatosan csökken(t) az értéke, egynek meg most a legmagasabb, de így se éri el a 2 milliót. Kérdezem én, hogy lesz ebből profit?

     • “Abra-nak ez csak szórakozás, nem üzletként tekint rá.”
      Kizárt. Egy ilyen ember valószínűleg a levegővételt is pénzben méri, azt nem adja el nekem senki, hogy ne kezelné üzletként a Chelseat.

      “Ugyanakkor egy gazdag klub vagyunk, ne ezen akarjunk már nyerészkedni”
      Nem vagyunk gazdag klub, egy klub vagyunk, gazdag tulajjal. Az nem ugyanaz. És ne ezen akarjunk nyerészkedni? Miért is?

      “Arról nem beszélve, hogy aprópénzről beszélünk. Nagy pénzért meg nem fogunk eladni senkit, mert ha annyira jó, akkor marad a csapatnál”
      Nem? Lukaku. KdB, hogy csak 2 nevet említsek, akik szinte pályára sem léptek a Chelseaben, csak vettük-kölcsön-eladtuk. De még olyan játékosokért is pénzt kaptunk, mint Kakuta, Romeu, PvA, Bertrand, kicsiHazard, Bruma, Sturridge, Rajkovics, hogy csak pár nevet említsek…

      Az meg, hogy most kipécézel 3 játékost a 150-ből, kemény. De a kérdésre meg majd megadja a választ a jövő. Így vagy úgy, mégha mindhárom említett név bukó lesz is, fentebb ha olvasol, írtam, hogy egy jó erős 100+ M font jött be ebből. De persze, aprópénz. Ahogy érzed.

      • Blue One

       Pedig ezt nyilatkozta…

       1) Mert nem ér semmit
       2) Mert hülyén néz ki. Több 10 milliókért igazolunk és aprópénzen szeretnék visszahozni valamit belőle? (Ráadásul sikertelenül)

       Lukakut, KdB-t nem sorolnám ebbe a sorba, mert képességei alapján SIMÁN BEFÉRTEK VOLNA A CSAPATBA. Az, hogy ez nem sikerült az más kérdés. Bertrand azért játszott és Sturridge is szóval ez nem jó példa ugyancsak. Most olyan játékosokról beszéltünk, akiknek semmi esélyünk bekerülni, ennek ellenére mi istápoljuk őket.
       Brumát 3 millióért adtunk el és szinte nem került semmibe. Rajovicon pedig el is buktuk ezt az összeget, szóval hiába kaptunk érte pénzt nem nyertünk rajta semmit.
       Hazard és Kakuta volt “jó” üzlet. Hazardé különösen jó, a mai napig nem értem azt az üzletet. Ennyi pénzt adni egy olyan játékosért aki nem játszott nálunk, sőt még a Gladbach se nagyon. Ettől függetlenül ez volt az egyetlen jó üzlet, és ez se nagyon rajtunk múlt. Kakuta-n is nyertünk pár az emberben felmerül a kérdés, hogy vajon jó -e egy olyan játékos esetében beszélgetünk a profitról, aki miatt majdnem kizártak minket az átigazolási piacról… és ma már Kínában “focizik”
       PvA se jó példa, Bruma se az és Bertrand sem. Ők saját nevelések voltak, nem nagyon fértek be/nem játszottuk és eladtuk.

       Kipécéztem pár nevet? Az általad említettek közül alig kerestünk valakin… A 150-ből kb 1 volt jó, Hazard-é… Az jó arány. Ilyen Sturridge-okat meg Bertrand, Lukaku, Kdb ne számítsd már bele, mert elég vicces… Én a Piazonokról, Omeru, Kalas kaliberűekről beszélek.

       (Kdb egyszer sem adtuk kölcsön, csak maradt még kicsit Genkben…)

   • Sir Idemitirjak

    Mert senki nem veszi meg őket, viszont élő szerződésük van. Magyarán vagy kapják a fizetésüket és száműzve lesznek az ifibe/ még oda sem, vagy kölcsönben állják a fizetésük egy részét, illetve ha jól sikerül akkor potenciális vevő is lesz a játékosra.

    • akkor ajánlom neked is a lenti posztot. Srácok, ez a klub FFP fenntarthatóságának alapja. Ezt leírtam már párszor korábban is, mikor Emenalot ekézték százezren, mert ennek az egésznek ő a megalkotója a Chelseanél. A klub ebből konkrétan _pénzt keres_

     • Sir Idemitirjak

      De ez kb. 60%-nál van így, éppen a fenti kérdés is azokról szólt, akiken várhatóan a klub nem fog semmit keresni, mint Piazon.

      • “várhatóan”? Butaság. Olyan játékosokon kerestünk pénzt, akikről senki nem gondolná… korábban is, most meg pláne. Lehet, hogy lesz 1-2 balul sikerült figura, tegyük fel legyen igazad, és Piazonon csak mondjuk 1M fontot keres a klub – de nagyon kevés olyat tudsz felmutatni, aki tényleges bukta volt. Többnyire keres a klub ezeken a játékosokon – csak nem látványos összegeket.

       • igy van, ez egy kva jol mukodo uzletpolitika (mondjuk erdekes, h kb senki nem csinalja utanunk), de speciel Piazonnal be fogjuk szopni. Nem neztem utana, de ugy emlekszem anno vmi 6m fontert + add ons (amit nyilvan nem fizetunk, mivel nem lett 1st team playa,de lehet van kov transferbol %uk) hoztuk 17 evesen, szamold bele a fizujat 4-5 évre, amiota itt van kb. szoval egy olyan 8-10 misit kene kapni erte, h ne legyen buko.

        • mindenki más utat választ, egyébként ha megnézed, ez a “spanyol modell” és a “portugál modell” ötvözése. A PSG és a City inkább üzleti trükközést választ, és a tulajok öntik tovább a pénzt a klubokba különböző cégeken és alapítványokon keresztül (ezért ugye kicsit meg is ütötték a bokát, amikor csökkentették a BL résztvevő csapat max létszámát), de ők még “fiatalok”. Nekünk is több, mint 10 évbe telt Abra érkezését követően, hogy ki tudjunk alakítani ilyen üzleti környezetet.

         Piazon pedig lehet bukó lesz, igen. De itt össz-számot kell nézni, és 2010 óta masszív kb 150M font jött ebből a kölcsönzősdiből, meg aztán az eladogatásból a klubnak. Ezt morális okból lehet támadni, mert a fiatalok részbeni kihasználásán alapul, de ettől még működőképes üzleti modell. A kis bukó meg a legjobb üzletekben is benne van.

         • Egyetertek, tok jo modell, es fasza, h mi csinaltuk meg eloszor. Sok rivalis meg karoghat, de tok hulyeseg, mert nem mind1, h egy jatekos kolcsonben jatszik szintjehez megfelelo klubban vagy, permanent szerzodessel? Csak a jatekoson mulik, h valoban bevalik-e. Christensen, Kalas, Courtois, Traore, Musonda is ugy nez ki, mind jol teljesitettek kolcsonben meg is lesz igy vagy ugy az eredmenye.

          Azt ertem, h nekunk amugy miert van erre szukseg, tiszta sor. Mu-nak, Realnak, Barcanak nincs, mert amugy is nagyok a beveteleik, de a City, h a piklibe eli tul az FFP-t? nekik sokkal tobb a kiadasuk, mint a beveteluk, miota a sejk urak atvettek a joystick iranyitasat. Ok korantsem gazdalkodhatnak hasonlo bevetelekkel, mint a regi nagyok.

    • Blue One

     Valaki csak akarná őket. Egyébként ha jól emlékszem Piazont vitte volna valaki csak régebben. Nathan még nincs itt túl régóta neki van pár éve, de Omeru már mehetne. Sokakkal egyetembe.

  • Rammschein

   Ilyen cucc kell nekem is…
   erre szokták azt mondani az ominózus filmből: sohase nyomd fullba a kretént… :”””””D

  • Terry csak Sam miatt visszatér 4 év után, megtudnám érteni.

  • Endy919

   Nálam a csatársor a nyerő 😀

   • ott komolyan melléfogott Pearce szerintem, nem lepődök meg, ha hirtelen régi, ismerős arcok fognak megjelenni a keretben, ami mindenkinek fájni fog, de szerintem Defoe és Caroll közül legalább az egyik kerettag lesz.

  • Sandic

   Rooney hogyhogy nem CB-t játszik nála?

   • nyugi, fog még azt is.

 • kasata91

  Kanté hivatalosan a 7-es mezt kapta.
  Eközben Mahrez gépe:

  • :DDD
   Mondom, direkt szopat minket az Adidas. A kövi az lesz, hogy Stamford, az oroszlán fejét az öltözőben találjuk egy szponzori szerződés felett.

  • Blue One

   Ezen csodálkozom, hogy miért azt a számot választotta. Mahrez-en jobban állt volna, de Bofal-on is szép lett volna 😀 A 14-es mondjuk foglalt, amit Leicester-ben viselt, de a válogatott 15-ös nem.

   Egy ideális világban:

   Kanté: #4
   Zouma: #6
   (esetleg Michy #11. Hirtelen nem jutott eszembe ki viseli, megnézem aztán láttam, hogy Pedro lecsapott rá… 🙁 Nem voltam túl boldog emiatt, és most nem Michy kapcsán mondom, hanem általánosságban.)

   • Hát igen, de ha megfigyeled nalunk rendre fosul osztjak a szamokat, már leeve Ramiresnek, h lehetett odaadni? De ugy tunik megtetszett nekik a trend, hogy VKP-nak adjak az ikonik 7-est…

    • nem tudom, számomra akkor, amikor elkezdték sok évekkel ezelőtt a “nagy számokat” használni, már elment a klasszik számok értelmezése. Én már annak is örülök, hogy a Chelsea nem 30-100 közötti mezszámozást alkalmaz 🙂 mégha hülyén is osztja szét sokszor a többi számot.

     • Jah, mondjuk az inkabb mas ligakban “divat”, foleg a Serie A,ban van annyi 99-es meg random 45, mint Balotelli. Nalunk csak azert jutnak el 40-50-ig a fiatalok, mert konkretan annyi jatekosunk van a keretben 😀

      • a kölcsönb*szottakkal nálunk is meglenne a száz 😀
       Amúgy a PL történelem során 62-ig jutottunk, de first team squad member nem nagyon viselt 40 felett számot. 40-es volt Hilario, 39 Anelka, 35 Belletti, 33 Alex. Korábban még Vialli játékos-menedzser korában voltak ilyen magas számok, maga Vialli is, miután leadta a kilencest Suttonnak, 35-sel játszott, akkor volt 32-es Forssell, 31-es Weah, 30-as pedig a nagysikerű Emerson-Thome 🙂

       • Kakuta 44,esben jatszott par meccsen, csak ra emlekszem en is 40 felett. 🙂

        • Jah varj volt megy egy voroshaju angol gyerek, anno Jose elso regnalasa alatt betette egyszer, talan akkor, amikor mar tuti nyertuk a PL-t, meg tehetsegesnek is tartotta, o is vmi 4x volt 😀

         • WOODS azaz 😀 emlekszem meg mondta is rola, hogy nagy jatekos lesz, hat lehet nagy, de epp a Hartlepoolban az 😀

         • A 2010/11-es szezon volt a legnagyobb, ott rengeteg ifi kapott számot, 62-vel Chalobah volt a top. PL érában sem előtte, sem azóta senki.

          • jaja tenyleg.
           Azert erdemes megnezni, h akkor is mar mennyi jatekost loanoltunk.
           https://en.wikipedia.org/wiki/2010%E2%80%9311_Chelsea_F.C._season

           wiki szerint 23-at 😮

          • mint fentebb írtam, ebben az évben volt először, amikor megnyitottuk a loan-csapokat bizony. Van erre egy jó ábra, talán a squawka v a whoscored csinálta, csak nem találom, hogy 2010-2015 közt valami 150 játékost loanoltunk szét a világban, és ebből 100+M bevételünk lett (kölcsön + eladások együtt)

          • update: megtaláltam a képet, igaz, csak ilyen kicsi, de a lényeg rajta van:

           http://i.imgur.com/p4gX2I3.png

        • Kakuta amúgy 48-as volt… hát, ilyentén vannak többen is, Mancienne a 44-ben tolta azt a pár percet, amit kapott, Sahar 47, Woods 48, Sinclair 49, Hutchie 51, stb

  • myheartisblue

   Azt ugye tudjatok h ez innentol nem Kante hanem Ramirez reinkarnacioja: KANTIREZ!!! Visszatwrt vala madarcsontu Istenunk legy udvozolve ujra!!!!

   • ha közben upgrade-elték a software-t benne, felőlem 🙂

    the new features in 7.1:
    – tackling 0.1beta > 2.0rev
    – passing 1.0 > 2.0rev
    – running: minor bugs fixed
    – new feature added: longer passes
    – “futás közben nem esek el” bug fixed
    – “kapuralövés=labda Föld körüli pályán” bug fixed
    – more accuracy added
    – more key passes added

    (csak így már jobban hasonlít Kantelele-re 😉 )

    • lamps8

     kiemelést!

 • Sötétsanyi offolt:
  The agent of Chelsea and Everton target Kalidou Koulibaly has confirmed his client wants to leave Napoli.

 • lamps8

  Jó fogás volt Kanté meg minden, de kapitális hiba, hogy az amcsi túra előtt nem tudtunk igazolni egy Cb-t, hogy ott legalább a keresztneveket megjegyezhesse. A virtuális pofánbaszás bekészítve Emenaloeknak.

  • Mindjárt jön Kulibáli, nincs para.

   • lamps8

    de neki örülünk? kegyetlen drágán vesszük, és nem egy vezér alkat, nekünk pedig az kellene a védelembe
    + afrikai CB posztra – >> 1,5 hónapra kiesik ANK idején, tudom ezt már írtam és lehet csak az én faszságom, de nálam ez atom nagy minusz

    • kasata91

     Innen nézve már nem is volt akkora deal DL4et eladni

     • lamps8

      annyiért el kellett. csak időben kellett volna gondoskodni a pótlásról, de ehhez különböző körülményeknek kellett volna fennállni:
      – nem hisszük azt hogy JT 235 évesen is stabil szintet hoz
      – felismerjük és elfogadjuk Cahill korlátait
      – nem baszunk el 1 nyarat Stonesnra
      – Emenalo eltűnik a Kongó-medencében

      • az utolsót leszámítva egyetértek.

       • lamps8

        pedig az a legfontosabb körülmény 🙁

        • azt leszámítva, hogy azt várjátok tőle, minden szezonban gazdálkodjon ki 100M fontot, amit igazolásokra költhetünk, és azt ráadásul arra költsük, aki éppen eszetekbe jut, azért be kéne látni, hogy nem csinálja rosszul, amire szerződtették. A klub az elmúlt 30-40 évben nem működött ennyire stabilan, amihez persze kellett még száz másik ember munkája és Abra pénze is, de elvenni tőle olyan lenne, mintha azt mondanád, hogy Mounak semmi köze az Abra érabeli sikereinkhez. Nonszensz.

         Lehet rá haragudni, én is haragszom sok minden miatt, olyan döntések miatt, amiket fel kell vállalnia ebben a jogkörben, legyen szó JM kipaterolásáról vagy a JT körüli hercehurcáról. Viszont az elmúlt nyarat leszámítva még csak az átigazolási szezonokat sem vághatjátok a fejéhez. Távol álljon tőlem, hogy védjem, de ami jár, az jár: le kell tenni a kreditet Emenalo és Granovszkaja mellett. Egyre jobb szponzori szerződéseket kötünk, még olyanokra is vetemedik a klub, hogy felrúg szponzi szerződést az Adidas-szal félidőben, mert az épp sokkal jobb szerződést kötött a riválisunkkal, a Cobhami edzőközpontot úgy tartjuk karban és fejlesztjük, hogy csak söpörjük be az elismeréseket, el fog indulni végre a Stamford felújítása, ráadásul itt van a youth-loan-system, amit még a klubon belül is Emenalonak tulajdonítanak, amivel fenntartható és FFP-barát a működésünk. Mindez tényleg olyan szörnyű lenne?

      • “- felismerjük és elfogadjuk Cahill korlátait” ezen annyiban pontosítanék, ha szabad, hogy felismerjük, elfogadjuk, de nem élünk vele együtt viszont 😀

     • nem-e? 🙂 Luiz sosem volt egy JÓ védő, amikor meg eladtuk, konkrétan a másfeledik szar szezonját futotta, meccsek mentek el rajta, öngólokat vert, stb. Az a deal még sokáig az egyik legjobb lesz, amit a klub valaha kötött.

      • kasata91

       Majd meglátjuk, hogy az 50 miskás Koulibaly másfél szezonja után merre billen a mérleg nyelve.

       • Az, hogy HA jön Koulibaly, és HA rendszeres A kerettag lesz, és HA itt tölt másfél évet, meg még egy csomó másik HA, akkor sem fogja megváltoztatni, hogy Luizt akkor, annyiért világjó üzlet volt eladni, ha sötétsanyi oltári bukta lesz.

        (azt már csak így zárójelben teszem hozzá, hogy nyilván összehasonlítható lesz a dolog így x év távlatából, olyan, mintha azon lamentálnál, hogy Zola helyett Drogba vajon jó üzlet volt-e kb.)

    • Blue One

     Nem csak nálad. Az egy mínuszt jelent, akár hogy is nézzük. Elnézve a piacot nem sok jó opció van…

     – Bonucci: nem reális
     -Koulibaly: Napoli elnöke–> nem jön vagy csak méregdrágán
     – Manolas: úgy tűnik ő is marad
     – Mustafi: Gomes eladása után megakarják állítólag tartani

     • közülük egyedül Mustafinak tudnék örülni. Na jó, a digónak is, de ő nem reális, ahogy írtad is.

     • Jonathan Tah is jó opció lehetne, ha mozdítható.

      • Blue One

       Nem írtam bele, mert nem annyira ismerem a játékost. Egy cikkben régebben olvastam, mint lehetőség, de szerintem azért kevesen ismerik itt a fórumon.

    • Én közömbös vagyok, felőlem jöhet, bár nálam van Dijk lenne az ichiban célpont, de vele senki nem foglalkozik, így inkább 50 milkót kiadunk a napolis csávóért. Sokakkal ellentétben annyira nem írom le, egy esélyt megérdemelne.

     • lamps8

      én nagyon félek ettől a dealtől, tekintve hogy ez a legfontosabb poszt ahova igazolnunk kell.
      nekem titkos favoritom Ginter, de hamarabb hoznának szóba minket újra Ricardo Carvalhoval, mint egy extra tehetséges némettel.

      • amugy elkepeszto mennyi tehetseges fiatal nemet CB van, Tah, Süle, Ginter, Mustafi.

   • Endy919

    Buta afrikai feka CB .. ráz a hideg

    • Rofl coptert érdemel, hogy az egyetlen érved Sanyival szemben az, hogy afró, cserébe anno Auriert szívesen láttad volna itt.
     :
     http://giphy.com/gifs/WtLD1sDtsA9S8

     • Endy919

      Aurier a posztján a világ egyik legjobbja . A nápolyi banturól ez nem mondható el..

      • Auriernek volt egy ténylegesen kiemelkedő szezonja a franciáknál eddig, KK-nak meg 1 az olaszoknál. Valóban klasszisokkal jobb az elefánt.

      • Endy919

       Tudsz nála jobb RBt mondani ? Nekem egy sem jut eszembe.

       • Carvajal, Darmain, Juanfran azért bőven jobb nála, főleg, hogy neki hangsúlyozom, két éve volt utoljára tényleg jó idénye.

        • Endy919

         Nálam Aurier egy szintel feljebb az általad felsoroltaknál.

         • Igazad van, az egy jó évével a Toulouseban már akár vissza is vonulhatna.

       • babence

        Azpi? 😀

    • gratulalok öcsem… hanyaszor is lattad jatszani?

   • babence

    amúgy annyira jó ez a Kulibáli?
    40 millákról hallottam, hát annyiért már Stonest is elhozhattuk volna, és akkor lenne egy fiatal angolunk.
    Lassan ott tartunk amúgy, hogy az általunk nevetségesen drágán eladott Luiz 50 milláját megfejeljük még pár millióval és veszünk valami kényszermegoldást

    • Blue One

     Elhozhattuk volna? Szépen ostromoltuk őket, még se adták.

     TV-s pénzek miatt elszabadultak az árak, ezért nem célszerű összehasonlítani más idők pénzeit.

    • Stonest pont annyiért nem tudtuk elhozni, más alternatíva meg nagyon nincs. Legalábbis olyan, amelyik a klub látókörébe kerülne.

    • Hat speciel Stonesnal legalabb 1 klasszissal jobb… Nézz utána.

     • Stones legnagyobb skillje, hogy fiatal ÉS angol. Meg 1 jó szezon, de azt sokan fel tudnak mutatni. Az árának kb az 50%-a az első két tulajdonságából származik. A sötétsanyi vs Stones vitától függetlenül amíg van HG szabály, addig erre nekünk is figyelni kell, mert elég csehül állunk HG-kel, és a helyzet nem fog javulni, hacsak az U keretünk tagjait be nem dobjuk végre, amiért én mondjuk roppantul szurkolok.

      • Tisztaban vagyok vele, de egy ilyen kardinalis posztot, raadasul ez olyan poszt nalunk, ahol epp vilageges van, nem kene ala rendelni a HG szabalynak MOST. Kesobb, ha feltunik egy jo angol legyen, de attol tartok, Stones egy Cahill 2.0 csak (hozzateszem, ha megy 99% a Citybe fog menni, nem hozzank, szoval lenyegtelen). Addig is, ha HG gondjaink vannak, ne kenyszerbol a CB poszton oldjuk ezt meg (max Christensennel), hanem mas kevesbe necces poszton. PL total hulyek vagyunk, h balbekkbe nem Cresswell-t hoztuk be anno, vagy Clyne sem lett volna rossz vetel. Szelso vedokbol altalaban van jo brit jatekos pl…

       • amugy meg hany HG is kell pontosan? 8 ugye?

        • a leadható 25 fős keretből 17 lehet non-HG, HG pedig a többi. Nem az van kikötve, hogy hány HG-nek kell lennie, hanem, hogy mennyi a max idegenlégiós 😉

         • Jah igen. A vegeredmeny ugyanaz, h min. 8 HG kell 😀

         • Nah, de akkor annyira nem is lennenk rosszak, ha maradna par fiatal a keretben tehat:

          Begovic
          Cesc
          Cahill
          Terry
          RLC
          Chalo
          Blackman
          Moses
          Traore
          ez mar 9, es akkor meg mindig ott van Aina, akit sztem nem is kerdes, hogy csere szelsovedokent itt kell tartani.

          • várjon picit kérem, mert van még egy kategória, amit el tetszett felejteni, az U21 🙂

           Traoré pl U21.

           De nem írom le végig, a TheChels szépen naprakészen tartja ezt a táblát:
           http://thechels.info/wiki/First_team_squad

          • adam10

           Szerintem jövőre lehet majd nagyobb probléma amikor a jelenleg HG Terry valszeg már tényleg nem lesz a keret tagja, na meg Miazga betölti a 21-et és ő sem lesz HG. Plusz Bego lehet még idén elhagy minket… És egyelőre ami nevek felmerültek azok nem nagyon HG-k. Na emiatt tényleg Stones > Kuli. Vagy kár ezen az egészen előre aggódni?

          • Sosem korai és sosem késő. Ez már szezonok óta fennálló probléma, főként, hogy ha jól rémlik az eredeti szabályozás, csak most nem találom sehol, akkor ezt követően szezononként egyel csökken a non-HG játékosok száma egészen 13-ig redukálva azt, de ennek tényleg utána kellene nézni, csak most meló mellett nincs időm.

           Az egyetlen gazdaságos megoldás mindenképp a Chelsea U, mert a potenciális, fiatal HG-k már most tripla áron kaphatóak, lásd Shaw, Sterling, vagy éppen Stones, de még az olyan kutyaütők, mint Delph is drágák (személyében ugye a City vett ha jól rémlik 10Mért egy pad és gyengélkedő-melegítőt). Ki kell pörgetni Rubenékből a szart is, evvan. Vagy használni őket, vagy eladni hasonlóan nagy pénzekért, hogy lehessen belőlük venni másokat.

          • Rammschein

           Oké, csak példa, de Rubent el ne adjuk, mert felképelek valakit. 😀 Végre lenne egy fiatal, akit megpróbálunk építgetni a csapatba… el ne adják már. :)))

          • Jah es, amig nem eri el a 21-et baxhatjuk, h brit vagy hg :S
           RLC jovore mar 21 felett lesz, Traore meg konkretan most szeptembertol. Szoval jovore jok leszunk.

       • Clyne-t adom, Cresswellt kevésbé, benne én nem látok sokat. Meg szerencsétlen most amúgy is kidőlt fél évre, térddel.. amúgy adom, amit írsz.

        • en 3-4 meccsen lattam Cresswellt es tetszett, nagyon jo elore jatekban, jo kis beadasai vannak, vedekezesben olyan atlagosnak tunt, BL szintu csapatok ellen nem tudom, hogy nyomná, de az általános vélekedés róla eég jó. Jah, már nem opció, lesérült. Amugy Ake-t is meg kene tartani, mert a piacon sincs nagyon balbekk, ha megnezzuk..

        • Sir Idemitirjak

         Clyneért nem sajnálnék 40 millió fontot sem, nálam tavaly bizonyított és még HG is. Arról nem is beszélve, hogy Azpihoz hasonlóan semelyik oldalon nincs zavarba szélső védőként. Nagyon jobb opció nincs jelenleg nála, igaz Poolból se lenne játékost elhozni.

 • Blue One
  • komiszúnnaöh 😀
   fura mennyire nincs ambíció egy ilyen emberben, hogy már 2 éve Londonban él, és két kiba.. szót nem tud megtanulni 😀

   • bilala

    amugy ez tenyleg megdobbento szamomra is. mondjuk anno amikor kint dolgoztam nem egy olyan lengyellel talalkoztam akik hasonlo szinten nyomtak az angolt tobb ev kint let utan. ok mondjuk engyelekel dolgoztak/laktak/buliztak egyutt, lengyel boltba jartak, lengyel tv/radio/ujsag volt a hirforras. mondjuk a plusz nelvbol profitalhattak volna, costa meg igy is ugy is hulyere keresi magat. mondjuk szerintem mindket pelda eseteben ez a butasag jele (es hogy oszinte legyek akar costa palyan mutatott viselkedesebol kiindulva, nem igazan az ertelmes, intelligens ember benyomasat kelti). es akkor ilyenkor hianyoznak nagyon az olyan jatekosok akik ertelmes dolgokat is kepesek voltak nyilatkozni (pl lampard). helyette van sok ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=7gb6Le1vJLQ

    • Costát nézve, ez közelebb áll hozzá 😀 (0:50-től)

    • bilala

     most latom, hogy sikerult azert nekem is megeroszakolnom a magyar nyelvet. 4db “mondjuk”-al kezdodo mondat…mentsegemre szoljon, hogy tudok en ennel jobbat is, ezzel szemben pl costa nem biztos. 🙂

   • adam10

    Bezzeg a 20 éves Miazga milyen jól és gyorsan megtanulta a nyelvet…

   • Rammschein

    másodpercekig ötletem nem volt mi az istent akar mondani… aztán a végén kinyögte, hogy coming soon… WTF. 😀

    • “másodpercekig ötletem nem volt mi az istent akar mondani”
     a videót nézve, neki sem 😉

   • Blue One

    Valamit szerintem azért csak tud. Ha nagyon alapot, de pár szót, mondatot tud. Emlékszem a bajnoki buszon mondták neki a többiek, hogy beszéljen angolul. Most ha valóban egy kukkot se tudna, nem mondtak volna neki ilyet. A videóba megkérdezte, hogy “ready”. Ez persze nem angol tudás, de valamit csak tud. 😀 Nem tudom ki beszél neki spanyolul ( valami TV-s tag sztem), de kérdés miért tud spanyolul. Magától tanult esetleg valamikor vagy Costa miatt hozták. 😀

    Ha meg ennyire nem tud(na) angolul akkor a bírókkal mit beszél ( és most nem a spanyol káromkodásra gondolok, már csak azért sem mert akkor nem beszél, hanem ordít). Ha a bíró tudja, hogy ennyire nem beszél angolul mit magyaráz neki? 😀 Színjáték az egész. Én elmondom neki angolul, mert el kell, ő meg biztos tudja, hogy mit mondok neki ( nincs több ilyen, higgadj le) alapon menne?! 😀

 • kasata91

  Carlos Tévez:

  “Idén nyáron a Chelsea és a Napoli is megpróbált leigazolni, azonban elmondtam mindenkinek, hogy a karrieremet már itt a Boca Juniorsban akarom befejezni.”

  “Conte egy remek edző,élmény volt vele dolgozni,azonban én már nem akarok innen elmenni.”

  Nagyon akarunk még egy csatárt úgy látom….

  • Sandic

   És ő még nem is lett volna olyan rossz választás….

   • ugyanolyan lett volna, mint Pato. Akik abból a régióból egyszer hazatérnek, azokat már nem szabad bolygatni.

    • Annyi kivetellel, hogy Tevez barhol vagja a golokat, meg Pato sehol nem vagta soha. Ne hasonlitsuk mar ossze oket, kozel nem egy skatulyaba esnek.

     • Egy 30 éves dél-amerikai csatár, aki még Kínába se ment el, szóval pénz már nem annyira számít, viszont az ambíciókról sokat elmond, hogy hazament. De, nagyon is ugyanaz a skatulya. Eljönne, lenne fél év, mire fizikálisan újra PL-kész, aztán meg nem használnánk, és menne haza megint.

      • gorkaf78

       Tevez nem 32 éves? 😀

       • de. 30+ akartam írni, csak lemaradt a plusz-jel.

        • gorkaf78

         tulképppen mindegy az életkora, de egyetértek sztem sem
         ő a megoldás nálunk….

      • ambiciorol beszelsz, mikor elotte a kepeseggeit emlegetted. Total masrol beszelunk, ne keverd most ide a nyilvanvalot, amivel tudod jol, hogy en is tisztaban vok. Eronlet: nyilvan. Ambicio: egyetertek. Mivel az egesznek nem volt realitasa nem is volt komolyan tema, csak azt mondom ne tegyuk mar egy kozepszar Patoval egy skatulyaba, amikor Tevez egy mar a PL-ben (is, raadasul PL-ben 3 kulonbozo csapatban hasonlo szinvonalon) bizonyitott TOP CLASS csatár. 32 éves, tavaly még top szinten játszott a Juveban, iszonyu golokat szerzett, jol jatszott. Patonak ehhez koze nincs, de meg Falcaonak sem, aki kizarolag az Porto/Atma-ban teljesitett, azt sem tegnap, hanem kurvaregen.

       • “mikor elotte a kepeseggeit emlegetted”
        Majd ezt mutasd meg, hogy hol.

        Annyit írtak előttem, hogy “nem lett volna olyan rossz választás”, én erre azt, hogy de, ugyanolyan (rossz választás lett volna), mint Pato.

        • “ugyanolyan lett volna, mint Pato” msot ne mondd, hogy itt nem a kepessegeire utalsz? 🙂 Marmint, hogy ugyanolyan hasznavehetetlen lett volna szted. Sztem meg nem lett volna olyan rossz. Az mas kerdes, h Pato anno csak vegszukseg esetere jott, ha serules+eltiltas van. Hat nem volt, igy nem jatszott. Tevez Conte kegyeltje nyilvan, mivel alatta brillirozott. mas szerepuk lett volna.

         • “msot ne mondd, hogy itt nem a kepessegeire utalsz”
          azzal nem tudok mit kezdeni, hogy te mit látsz bele abba, amit írok :))

          • nem bele latom, igy jott le, de mondd, h nem es akkor oke 😀

    • Sandic

     Én inkább Eto’o-hoz hasonlítanám. Egyébként én összességében bírtam az öreget, akkortájt félmegoldásnak jó volt Torres mellé (ha már kötelezően neki kellett lennie az első számú csatárnak), a MU elleni mesterhármasa pedig felejthetetlen.

  • :DDD Volt egy sejtésem, hogy nem Batsu a primer célpont.

 • Most beszelve itt a jatekosmozgasokrol, nyilvan sok mindenben lathatoan nem ertunk egyet egymassal, de a szelso vedok temaja alig jon fel. Ti mit gondoltok, igy neki lehet vagni a szezonnak? : Azpi, Iva, Baba, Aina, (Kenedy??)

  Azpi, Aina OK, de a tobbiek sztem nem felelnek meg az elvarasoknak. En ugyan olyan problemat erzek itt, mint CB poszton, es meg arra a posztra legalabb mennek a talalgatasok, nula hir van konkretan szelso vedokrol. Egyaltalan ki van, aki jo es elerheto a piacon szerintetek mondjuk balbekkbe?

  Nekem Ricardo Rodriguez (Wolfsburg, Svájc) lenne egy opcio talan, bar az Eb-n nem remekelt, de fos sem volt.

  Cresswell volt még, aki tetszett, de o serult es nem is adna a WHU konnyen, raadasul nem mindenkit gyoz meg, eleg megoszto.

  Gaya a Valenciabol?

  Willems 2 eve szuper tehetsegnek volt kikialtva, azota azt irjak rola, jol tamad, de vedekezesben shaky..

  eleg fos a felhozatal…

  • adam10

   Kádár Tamás 🙂
   Amúgy ha végre megjönne a 3-5-2, amit mindenki vár Contetól, akkor nem lenne szükségünk klasszik szélső védőre, elég lenne az a néhány aki van, vész esetre… lehet, hogy emiatt nem mozgunk szélső védő ügyben a piacon? Viszont ehhez CB fronton kéne jobban ügyeskedni… Bár eddig Conte mellőzte a 3-5-2-t… na szóval, sok a kérdés, de szerintem szélső védő már nem fog jönni.

   • Hat meglatjuk, de sztem sokat elarul, h egyszer sem probalta meddig ki a 352-t e mikor tenne, ha nem most? Nyilvan nem a PL szezon kozben fogja probalgatni. Sztem 4 vedo lesz iden egyelore.

    • Rammschein

     a 3-5-2-höz rohadt kevesen/gyengék vagyunk hátul szerintem… csak nyelnénk a gólokat szerintem, mint kacsa a nokedlit… viszont jövőre meglehetne próbálni, ha idén nem működik Conte taktikája… de idén semmikép, mert akkora failt nem engedhetünk meg magunknak, mint tavaly…

   • Endy919

    Nem mindenki várja 😀

  • Frenky54

   A Juvéből Alex Sandro a favoritom bal oldalra.

   • O fasza, de nem egy igazan realis celpont. 1 éve vette a Juve 26m euroert, hosszu tavu potlasa Evranak. Nem elado.

  • myheartisblue

   Nah dehát kérem szépen dobálózunk itt Aina-val mikor Christensen-t meg elküldtük. Bosszantó. Hectorral vajon mi lesz? és Djilobodjiííííííí-val?

 • OFF (vagy fél-OFF)

  Arsenal is kereshet CB-t, Merte térgye úgy járt, mint Zoumáé vagy Cresswellé, 5-6 hónap csendes pihi.

  + állítólag a Lyon visszadobott egy 29M-s Arsenal bid-et Lacazettért, mondván egy másik londoni klub is érdeklődik. Ekkora összegnél nem tudok nem magunkra gondolni. Márha igaz, persze.

  • WHU is tele van loveval, es par hete oket is emlegettek, szoval ki tudja.

 • epic video, NBA vs PL 🙂

  http://www.squawka.com/news/watch-chelsea-shot-stopper-thibaut-courtois-panenkad-by-nba-star-in-penalty-shoot-out/732999

  one to watch: kb a videó felénél TC lerúgja a felső lécet, csak úgy, mókából… 🙂

  • En sem vok alacsony, de ennek a kaszaspok-botsaska frigybol szuletett Tibornak mekkora izelt labai vannak mar? 😀

 • Ha mar nem szep legalabb okos lehetne.. DE NEM AZ 😀

  • kicsit megszerkesztettem a hsz-ed, de még így sem adja be a videót. Franc.

   Idióta 🙂 Óóórrszarvúú? 😀

   • nem ertem mi a gond, amikor bemasoltam meg jo volt. Mar tobbszor csinalta ezt a diszkosz.

  • Frenky54

   Valószínű beépített távcsövet rejtettek el a bójában:)
   Nálam bejön a video, ami a kommentből kiderült…

   • de csak ha rákattintasz, nem?

    • Frenky54

     Hát persze:D

   • Rammschein

    …de akkor is legalább fordítva tartaná, még ha beépített távcső is lenne… xDDDD mert a keskenyebbtől kéne a szélesebb végéig… (ezt úgy írom, mintha érdekelné Costát, hogy mivan. :D)

 • Ez volt már?

  http://www.skysports.com/football/news/11095/10513107/premier-league-winter-break-talks-ongoing-says-richard-scudamore

  Téli szünetről kezdik meg a tárgyalásokat, amiért már régóta sokan ennek hianyának tudják be az angol cspatok európai hanyatlását, valamint a válogatottét is.

  2019-ig biztos nem lesz változás a már előre eladott közvetítési jogok miatt.

  SZVSZ már rég meg kellett volna ezt lépni, mindenkinek jó lenne, persze a nézőknek hiányozna a boxing day meg satöbbi, de lássuk be, rohadt jól jönne a rövid szünet teljesítmény szempontjából.

  • “SZVSZ már rég meg kellett volna ezt lépni, mindenkinek jó lenne, persze a nézőknek hiányozna a boxing day meg satöbbi, de lássuk be, rohadt jól jönne a rövid szünet teljesítmény szempontjából.”

   Nem tudom, én pont az ellenkező véleményen vagyok. Egyrészt a PL veszítene a unique jellegéből ezzel, és hát Angliában ez hagyomány azért, másrészt szerintem az a 2 hétnyi szünet pont max egy kis eltunyulásra jó, tavaly nyáron láttuk a saját játékosainkon is, hogy ha kicsit túl hosszú a póráz. A karácsonyi töltött káposzta (angolnáspite) meg hát na 🙂 Szünet eddig is volt máshol, a PL-ben eddig sem, mégis voltak jó európai szereplések, nem ettől függött. A tradicionálisan nagy csapatok viszont, mint a ManU, a Pool vagy az Arsenal levesztették vezető szerepüket, és már csak a név maradt meg. Elég végignézni a három csapat teljesítményén és keretén, aztán elfog a röhögőgörcs. Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy van-e két hétnyi szünet télen, vagy nincs.

  • Én őszintén nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Ha megnézzük például a Barca-City meccset 2 évvel ezelőttről, ott is ezen lovagoltak, hogy a City lábában mennyivel több meccs van, holott mindkettőnek 41-41 körül volt a mérkőzésszáma.
   Én sokkal inkább látom a problémát a laikus edzői karban. Tavaly pl. Pellegrinin ment el a a City döntője, akinek fingja nem volt, hogy ilyen helyzetben mit kéne csinálnia, de előtte sem igazán dominált trénerként, a City durván leszerepelt minden évben nemzetközi porondon.
   A MU-nál érdemes megfigyelni, hogy Ferguson alatt 2008 és 11 között 2 BL-ezüstöt és egy BL-győzelmet hoztak össze, azóta meg totál homály, hogy Mogyesz és Lui mit akart a keretből kihozni. Oké, utóbbit a sérülések is durván hátráltatták, de nem emellett szintén hibát hibára halmozott, többek közt az piacokon is.
   Az Arsenalnál meg szintén van egy sor nagyobb nyűg, mint a téli időszak, ezeket mindig lefestik válaszként kérdéstől függetlenül (stadion, megszorítás, Samah és társai, wengerout).
   A Pool Benítez alatt 1 győzelmet és 1 ezüstöt is elkönyvelhetett, és bár ő sem egy csúcskategóriás edző (az igazolásai erről tanúskodnak), de a totális leereszkedésről egyrészt a tulaj tehet, másrészt a frenetikus Hodgson-Dalglish-BR trió, akik képtelenek voltak bármit is hozzátenni a csapathoz.
   Nálunk is a legtöbb blama (2015 PSG, 2012 BL-ből való kiesés) szintén felróható az akkor mestereknek, Mounak és RDM-nek, akik akkortájt taktikai hibákat vétettek.

   • Hat meglatjuk, de teljesen elodazni nem lehet ezt a kerdest, persze ahogy mondod te is tobb mas faktor is szerepet jatszik ebben. Ha Peppel sem tud szintet lepni a BL-ben a city 2-3 alatt, akkor mar ilyen problemakra is lehet gondolni. Es nem feltetlen a meccsszamrol van szo, sokkal inkabb a teljesitmeny ciklusrol. Egyszeruen tul hosszu az a ciklus, amiben top formaban/eronletben kell lenni, meg ezeknek a tokeletesen felkeszitet (mind edzessel, eletmoddal, mind kemikaliakkal) top jatekosoknak is, sokan mondtak mar, hogy nem mindenki birja ezt es kiegnek.

    • Valamiért ez a “túl hosszú ciklus” nem volt akadály addig, ameddig hozzáértő edzők és menedzserek dolgoztak a nagyobb csapatoknál. 2001-tól 2012-ig négyszer érte el angol csapat az EL-döntőt és 8 a BL-döntőt. Ez azt jelenti, hogy 11 év alatt 12 angol csapat képviselte magát a két verseny döntőjében.
     Azért 2012-ig, mert onnantól (az idény kezdetétől végétől) kezdtek beáramlani a közepes edzők, mint Moyes, BR vagy Pellegrini, de RDM is idesorolható, akinek vastag szerepe volt a kiesésben.

     Hogy továbbmenjek, ez lesz az első ilyen hosszú hosszú idők óta, hogy minden nagyobb csapat élén hozzáértő, elismert edző van. Ez a Conte-Pep-Klopp-Mou-Wenger tengely
     2013 őszén még úgy nézett ki, hogy Mou-Pellegrini-BR-Moyes-Wenger, 2012-ben meg RDM-Mancini-BR-Fergie-Wenger
     2011-ben meg AVB-Mancini-Dalglish-Fergie-Wenger.
     Egyszóval mindig beesett 2-3 középszer edző, akikkel elképzelhetetlen volt egy nemzetközi menetelés. A mostani felhozatal meg egészen egyedi a világon is, ennyi nagynevű edző egyetlen ligában sincs.

 • Blue One

  • csak nekem nem jelenik meg semmi?

   • Rammschein

    nemtom, nekem látszódik a youtube videó.

 • gorkaf78

  Na, a Juve előre elköltötte a Pogba-pénzt: Higuain Torinóban – hivatalos.

  • Rammschein

   Na akkor várjuk (Mármint én úgy várom, hogy hír szintjén…:D), mikor jelentik be a Pogba -> Mu igazolást…….

   • Blue One

    Az ügynöki díjon megy a vita, hogy ki fizeti ki azt ez elmebeteg összeget. A hírek szerint ha létrejön az üzlet 20 millió euró(!!!) üti az ügynök markát. Abnormális.

    • Rammschein

     …azért az beteg… de lennék ilyen ügynök én is…kell ehhez valami spéci dolog (mármint képzettségre gondolok), vagy elég ha a kapcsolatait fejleszti fel az ember, és olyan körökben mozog? 😀

     • gorkaf78

      Vastag bőr kell hozzá, ill. kapcsolatok. Érdemes elolvasni az Ibra-könyvet, abban is szó van Raiola-ról, ő Pogba ügynöke is.

      • Rammschein

       …hmm… ilyen aljas szemétnek gondolom Mou ügynökét is azt a Mendes-t… 🙂

       • Blue One

        Ő a number 1, szóval jól gondolod.

       • gorkaf78

        Ezek az emberek képesek lennének a saját anyjukat is eladni, ha megkapják a megfelelő jutalékot…

        • Rammschein

         Efelől nincsenek kétségeim. 😀

        • mint minden sales-es a világban 🙂

      • Blue One

       Érdekes, hogy Raiola-nak nincs olyan sok ügynöke ( vagy ha van, nem olyanok nagyok), de az a pár elég brutális. Ibra, Pogba.

       • gorkaf78

        Úgy érted, gondolom hogy ügyfele. Ő az ügynök. 😀
        Balotellinek is ő az ügynöke. De ezzel az üzlettel akár be is fejezheti, annyi pénze lesz…

        • Blue One

         Igen azt akartam. Köszi, javítottam. Pont erre gondoltam én is, hogy elvisz 1 játékost 1 klubba és vissza is vonulhatna….

       • adam10

        Lukaku, Mkhitaryan, Matuidi, meg az olasz szekció, Bonaventura, Balo, Abate.. Azért ők nem a “nem olyan nagyok” kategória, csak az első kettőért kifizettek már 30-40-50 millió eurókat.

        • Blue One

         Oké Lukakuról, Miki-ről nem tudtam. Matuidi sem kiemelkedő, az olaszokról mér nem is beszélve…

     • Rammschein

      …most olvasom Mendezről mit művelt a managerkedés előtt…szóval a focista karrierjét sutba dobva ezt művelte az életművész úr: “Instead, he ran a video rental store, worked as a DJ and opened a bar and nightclub in Caminha”…
      …és ahogy elkezdte a dolgot… a bárjában találkozott egy kapussal… not bad. 🙂

   • Frenky54

    Pogba ügyben Paul Scholes álláspontját képviselem, ami kb. úgy hangzik: az évi 40-50 gólt rúgó Messi és CR7 talán ér ennyi pénzt, de Pogba az nem.

    • Rammschein

     Hát én azért valahol örülök, hogy nem a mi csapatunk adna ennyi pénzt érte… mert ez nagyon sok…ennyit tényleg nem ér… így, hogy a MU-hoz mehet… remélem buknak a dolgon. 😛 Ha mást nem, minimum jó sok pízt. 🙂

    • ez a mennyit er cimu vita tok felesleges. a piac bearazza az arucikkeket, es annyiert lehet csak valakit eladni, amennyit ki is fizetnek erte 🙂 marpedig kifizetik, mert a szponzori, tv-s jogdijak st stb, olyan ugrasszeruen nottek akarcsak az elmult 2-3 evben, hogy most a 100m “kevesebbe” van a top kluboknak, mint kicsivel regebben mondjuk 50. Errol csinaltak is egy tablazatot, majd kikeresem, hogy anno pl. a MU-nak dragabb volt Ferdinand, mint most Pogba.

  • Blue One

   Nagyon várom már a Napoli-Juve mérkőzést.

 • Gonzalo Higuain’s £75.3m move from Napoli to Juventus makes him the third most expensive footballer of all time.

  Hát ez beteg. Mérhetetlenül beteg.

  • Endy919

   Egy ekkora retek focistát ennyiért …. viccnek is rossz

 • Blue One

  Ezt a cikket nekünk találták ki.

  http://www.calciomercato.com/en/news/amoyal-174821

 • Blue One
  • Sir Idemitirjak

   Ez legalább plussz két kör ha Conte meglátja.

 • Frenky54

  Egy kérdésem lenne:mi az a melltartó edzéseken a játékosokon?
  A fiam azt mondja, szerinte orvosi regisztráló műszerek lehetnek alatta.
  Tud valaki konkrétat?

  • Sir Idemitirjak

   Ezzel takarják a játékosok a nyáron felkapott réteget.

  • performance data tracking melleny. Pulzusmero, gps jelado van benne tobbek kozott meg meg nehany mero eszkoz es elkepeszto mennyisegu adatot kapnak az elemzok az edzesuk teljesitmenyerol.

 • Blue One

  Biztos valami nagy hír lesz…

 • Blue One

  Biztos nagy hír lesz…

 • Blue One

  Biztos nagy hír lesz..

  • Sanyi lesz az, most megmondom.

  • Blue One

   Ez ám a hír… Megérte beharangozni! Nem vártam eget rengető bejelentést, de azért elég gyenge…

   • Mit nem értesz ezen? Beszálltunk a menekültpiacba, hármat be is fogadtunk.

   • Sandic

    Ha nem igazolunk senkit az is baj, ha igazolunk az is baj… 😉

   • Rammschein

    Bazze, van köztük egy Torres… xD
    Az semmi, ez ha Pablo Escobarnak valami rokona, akkor besz0ptuk. 😀 Majd még a végén a Chelsea-nél maffia háború lesz a Bridge-n…olasz vs kolumbiai bűnbanda. 😛

    • Frenky54

     Vagy egy másik fő szponzort szakítottunk:))

 • http://www.skysports.com/football/news/11668/10513714/chelsea-midfielder-nemanja-matic-not-for-sale-says-antonio-conte

  Conte: Matic nem elado.

  Ami tetszik, hogy Chalobah-t is kulon megemliti a nyilatkozatban, hogy nehez valasztani ezek kozul a KP-k kozul, ugyh jo dolga van, h ez a problemaja.

 • Blue One

  Csinált valaki már FANTASY csapatot?

  Sehol sem találom azt a helyet, ahol a C, V státuszt be tudom állítani. A C-t be tudom úgy, hogy lecserélem a csapatkapitányt és akit helyette berakok, az lesz a csk. A baj az, hogy az V-t nem tudom miért a kapusomnak adta és azt ugye csak a cserekapussal lehet helyettesíteni. Valaki esetleg be tudta máshogy állítani?

  Illetve a csapatom manager nevét hol tudom átállítani? Azt se találom sehol… A csapatnevet át lehet állítani, de az edzőét nem láttam.

  • Ha a premierleague.com-ost hasznalod akkor rakattintasz a jatekosra es ugy tudod kivalasztani.

   • Blue One

    Ezer köszönet! (Ezt vajon eddig miért nem csinálta?! Nah mindegy…)

    Fiók adatainak megváltoztatására nincs valami jó ötleted?

 • Blue One

  Pato újra Európában! A Villareal ugyanis megvásárolta őt.

  • Mondjuk ez pont az ő szintje is legalább.

   • Sir Idemitirjak

    Szerepel a BLben, előrelépés az előző klubjához képest. 🙂

  • pedig a Boroba vártam 🙂

 • bilala

  http://www.skysports.com/watch/video/sports/football/10513932/conte-transfer-fees-crazy

  “When you touch a player it is very difficult because you must pay a lot of money, a lot of money..” :DD (amugy egy szimpatikus nyilatkozat conte-tol, es ha csak reszben felel majd meg annak ahogyan most es a jovoben transferelunk, akkor eselyes, hogy sikerult majd folytatni az utobbi evek ertelmesebb transferpolitikajat, aminek en szemely szerint nagyon is orulnek)

 • Rammschein

  http://index.hu/sport/futball/2016/07/27/guardiola_betiltotta_a_pizzat_a_mancitynel/ Ha én jó playa lennék, a City bár csak ezért sem! igazolnék. xDDD

  • Hat pedig minden top sportolonak, vagy csak szimplan egeszsegesen elo embernek kell figyelnie az evesre. Persze a cim tulzo, hatasvadasz, mert neha-neha nyilvan esznek egy pizzat, de itt gondolom a napi dietarol va szo, es, ahogy irtak angol lapok tobben 5-10 kilo + al rendelkeznek a citybel, ami elkepesztoen sok felesleg egy sportolonak.

   • Rammschein

    Jó persze én sem minden nap minden étkezésre pizzát eszek… nem azért írtam…sőt szerintem nem is gyakran eszem egyébként sem. 😀 szal ja szemét hatásvadász cím, én meg gondoltam poénkodok egyet. 🙂

    De pl.: Costának meg Hazardnak lehetett volna mondani tavaly ugyanígy, hogy kérem, álljatok le a rohadt pizzával vagy akármivel, mert nem fogtok tudni év közben futni… 😀

    • Jah jolvan, en meg csak azert nem viccelnek ezzel, mert ugye nalunk is pont ilyen gondok voltak, nameg altalanos eronletbeli gondok. Hat nem tudom, Jose valszeg tulsagosan bizott a sracokban egy gyoztes szezon utan, ki gondolta volna, h a kormukre kell nezni, amikor meg igy ternek vissza mar keso, tobb het mire ledolgozzak es visszanyerik a formajukat. Sok klub ugy engedi el a jatekosokat nyarra, h meg vannak adva a szemelyreszabott parameterek, amiket nem lephetnek at. En meg a szerzodesukbe is beleiratnam, mivel a testuk a munkaeszkozuk, amit a klub a szerzodes idejere ugye birtokol 😀 ergo, nem a jatekos rendelkezik kizarolag felette 😀

     • Rammschein

      Hát én minden komoly dolgot is el tudok viccelni, max beparáztat. 😀 Szóval sry. 🙂

      De egyébként teljesen igazad van… ezek ebből élnek, ha szemét akarok lenni akkor tényleg a testükből, de az más hívatás. xDDDDDDDD Szóval kib@szott kutya kötelességük lenne vigyázni magukra, kondin tartani magukat… mert ezért fizetik őket halomra… José tényleg elengedte a pórázt úgy tűnik, vagy az is lehet, hogy egy-két playa megnyerte, amit jónak látott aztán leszarta egy kicsit az utasításokat…mindenesetre jól beszívta vele a csapat meg mindenki… ki tudja, lehet házon belül José adta is neki az ívet emiatt év közben, aztán a játékosok ezután meg még ellenségesebben álltak hozzá, hogy na ugyan ne már, ne egyek pizzát vazze, José. 😀 🙂 De nem is ez a lényeg, hanem, hogy figyeljenek oda, vagy számoljanak a következményekkel, és ne mást szívassanak a nem törődömségükkel, na. 🙂

 • A diszkusz meg a Chrome közösen durciznak be? Mostanában totál sötétek nekem a beágyazott tweetek és videók, cserébe már szerkeszteni sem tudom a hsz-em.

  • Rammschein

   Lehet nálad van gebasz… én ezzel a sötétedéssel még nem találkoztam… azzal igen, hogy le kellett frissíteni, hogy megjelenjen… de nekem a szerkesztéssel sincs semmi, hát ha jön valamelyik modi aztán tud neked segíteni, de gondoltam, hátha használ, hogy én ilyet nem tapasztalok.

   • A Chrome-mal van a gond, NST-n nagyjából minden második tag belefut ebbe.
    A diszkusz meg kaotikus, egyszer engedi, másiknál meg nem.

    • Rammschein

     …hmm… hát én is a krómot (:D) használom egy ideje, lehet mákom van… le is kopogom gyorsan 😀

     • Onnantól a kupában nincs ismétlés, ergo egymeccses.

      • Rammschein

       Ezt jó helyre írtad, vagy csak én nem látom az értelmét? :))

       • Ja bocsi, eggyel feljebb akartam.

        • Rammschein

         Na, úgy már értem. 🙂

     • Sir Idemitirjak

      Általában telefonról nyomulok (igaz ott is chromeval), ott mindig működik minden.

 • The FA have announced that clubs will be allowed to make a 4th substitution in extra time of FA Cup games from next season.

  • Rammschein

   az nem rossz, nem? 🙂

   • Ez elég jó, mondjuk nem értem, hogy miért nem a ligakupában vezetik be.

    • Rammschein

     :DDD Az túl logikus lett volna.

  • Es elvileg a replay-t is elhagyjak vegre, nem?

   • The announcement follows the news that the quarter final stage will become a sudden death round from next year, so the rule will only apply to teams playing in the quarters, semi finals, and final.

    • Rammschein

     sudden death round? :DDD Hirtelen halál rátok… ez egyébként mit takar pontosan? 🙂

     • Szar a sajtokozlemeny, mert ez nem sudden-death. Sima kieseses szakasz, tizik dontenek, ha 120 perc utan is x.
      Sudden death az az aranygólos setup, ami regen volt mas kupakban, pl BEK-ben is.

      • Rammschein

       Értem. 🙂

  • Rammschein

   Erről jutott eszembe, hogy itt az angoloknál (Máshol is, de az nem érdekel), egy dolgot kéne még nagyon rendbe tenni, a rohadt bírókat… meg a véleményes esetek kezelését. Mert minden ilyennél elkap a düh, de nagyon, és tuti nem csak engem… csak a FA-nál kicsit letojják ezt úgy érzem.

   • Sir Idemitirjak

    “csak a FA-nál kicsit letojják ezt úgy érzem.”
    Nem-Nem, általában még a bíró mellett ki is állnak bármilyen hülyeséget csinált. Szerintem a legegyszerűbb a bíró eltiltása lenne, ha leszerepel. 2-3 hét pihi azért elgondolkodtatná őket.

    • Rammschein

     Nem lenne elég bíró akkor nem? Gondolom utánpótlás meg ott sincs normális…

   • Angoloknak 2 dolguk sosem lesz jó: kapusuk és bírójuk. Egyszeruen angliaban kizarolag videobiro kene es kesz 😀

    • Rammschein

     Ja bevezethetnék már, de ez az ötlet mindig beleáll a földbe. -.-“

    • Sandic

     Fart nem elég jó kapus? 😉

 • Chelsea have made an improved £38m bid for Napoli defender Kalidou Koulibaly

  • vegre! forras? nem talalom. Ha o nem jon ossze vajon ki lesz meg a celpont? Attol tartok Higany miatt felszivta magat ez a tuzrol pattant De Sanctis es mar csak azert sem engedi el… Mondjuk, ha van buy-out clause nem sokat tehet, van?

   • myheartisblue

    Van, de a forrasok 40 millio €-rol irnak, azt meg a 38millio £ bőven tuladja.

   • Sky a forrás, szóval én komolyan veszem.

   • De Sanctis btw a Roma kapusa, De Laurentiis az elnök.

   • Blue One

    Sky, Di Marzio

  • Rammschein

   Gondolatok a fejükben: ” Na akkor most miaf*szt csináljunk ezzel a marhával ott?” :’D

   • van egy erzesem, hogy Costat nezik epp, vmi kinos helyzetben 😀

    • Rammschein

     Tuti. :DDD

    • Blue One

     Ő is nézi őket. :DDD

  • amugy vicces, monogramjuk: AC-CA

  • Sir Idemitirjak

   Conte: Lehet neked kell védekezned majd a másik 3 helyett is
   Azpi: José után te is kezded?

  • CA: Why you got me run around the town try to find some stupid piece of plastic?

   Conte: : I’m sorry, what were you asking me? Oh, yes, that stupid plastic container I asked you to buy. You see, hydrofluoric acid won’t eat through plastic; it will however dissolve metal, rock, glass, ceramic. So there’s that.

  • Antonio: ööö Diego, amúgy a kapu is nyitva van..
   Diego: Heee??

  • Sandic

   Conte keményebben edz, mint Azpi, legalábbis az izzadságfoltok alapján…

 • Egyébként lesz még valaki, aki lesi a holnap hajnali ötkor kezdődő meccsünket a Pool ellen?

  • Rammschein

   Így, hogy írtad vagyok olyan mások által bolondnak tartott (mert, hogy hülye, aki ilyen korán kell…szerintem meg az olyan, aki a fél napot átaludja 😛 ), hogy felkeljek rá… mondjuk nekem nem nehéz, mert én hajnali kukorékoló kakasnak is simán elmennék. :DDD

  • ha nem birok aludni en is megnezem, de lehet csak felvetel lesz belole. Kante meg nem lesz ugye?

  • Endy919

   Én felkelek . Egy nagyon sok gólos meccsre számítok (5-6) így , hogy nincs sem hátvédsorunk , sem Kante.

  • WudigessBoi

   Én hétfőn ötkor keltem (úgy jöttünk vissza Balcsiról). Szerintem leszek akkora yolo, hogy betolom megint:)

   • Rammschein

    … 😀 csak olyan meccset toljanak, hogy érdemes legyen rá felkelni… 🙂 különben lehet én durci leszek. 😀

    • Endy919

     Akkor már fel se kelj 🙂

     • Rammschein

      Kösz. :DDDD 😛

 • Vki kiszedte a kukabol a Rapid elleni meccs utan 😀

  https://cdn1.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/6834239/4JlgYFK.0.jpg

  • Rammschein

   Ejj, hát bizalmas dolgokat nem szabad így kezelni…
   Annak meg jár a keksz, aki kiszedte… 😛 Lett egy szép kis relikviája… 😀

  • Sandic

   Anno ilyen kukából kiszedett taktikát még Benítez idejéből láttam, a klub vb döntőjének hasonló változata landolt szintén a szemétben.
   Ruben és Moses között az ki lenne, nem tudom kiolvasni?!

   • Gabor1092

    szerintem Diego akar lenni

    • Sandic

     Pár feles után a Di-t és a go-t talán még ki tudnám nézni, de az az “e” betű sehogy sem akar kijönni 🙂

 • Hoppá, USA-ba utazott keret:

  Na eszreveszitek a meglepetest?

  GOALKEEPERS: Thibaut Courtois, Asmir Begović, Jamal Blackman, Nathan Baxter

  DEFENDERS: John Terry, Branislav Ivanovic, Gary Cahill, César Azpilicueta, Kurt Zouma, Baba Rahman, Ola Aina, Matt Miazga, Michael Hector, Fikayo Tomori

  MIDFIELDERS: Nemanja Matić, Cesc Fàbregas, Oscar, Ruben Loftus-Cheek, Nathaniel Chalobah

  ATTACKERS: Eden Hazard, Willian, Pedro, Diego Costa, Loïc Rémy, Michy Batshuayi, Bertrand Traoré, Kenedy, Victor Moses, Juan Cuadrado, Tammy Abraham

  • Sir Idemitirjak

   Mi kell? 😀

   • heh, azt eszre sem vettem. azt jelentheti, hogy o akkor megy.
    Zoumara gondoltam, nem hittem, hogy akár már a pre season alatt esetlegesen palyara lephet.

    • Gabor1092

     Mikel olimpián van, esetleg Djilobodji hiánya?

     • Jaaah tenleg pedig mar beleeltem magam, h eladtuk. G lobo, meg megy kolcsonbe vagy el lesz adva azert nem jott valszeg. Mondom, Zouma itt lete a meglepi nekem.

      • Gabor1092

       Zouma ha jól tudom már az elejétől fogva a kerettel edzett és utazott

       • Az oké, de ilyenkor, ha elutaznak messzire, altalaban a serultekkel a Cobhamen foglalkozik a stab tobbi resze es kulon edz.

        • myheartisblue

         Ez azt hiszem nem pre-season meglepetése, hanem a pre-season lemaradása! :* <3 love&nohardfeelings

 • Hazardous

  A Chelsea meccsét magyar idő szerint 5-kor a digisport 1 fogja adni. Ki fogja élőben nézni?

  • Én biztosan.

  • Rammschein

   Port.hu-n 5:30 van… szal most ezt így nem vágom, de akkor kelek 5kor, hogy esetleg ne maradjak le az első 30 percről akkor már… de csatlakozom. 😀 Még lehet ide is írkálok egy kicsit. 😛

   Vagy úgy élőben, hogy Amerikában? mert az bebaszna. :DDDD

   • Blue One

    Az is az 5 órai kelés mellett szól, hogy fél 6-ig akkor magadhoz is térsz. 😀

    • Rammschein

     Az is igaz. 😀 Bár én néha úgy kiugrok az ágyból, hogy 2 percig nem tudom hol vagyok. :DDD De aztán utána okés. 🙂

     • Blue One

      :DDDDDD

   • Endy919

    Én is itt leszek 🙂 …. én szerintem megnézem a Real-PSG és a Bayern-AC-t is. Pont sorba fognak jönni egymás után. Aludni lehet nappal is 🙂

    • Rammschein

     Hát én exclusive Chelsea-meccs néző vagyok… ezenkívül a nemzetieket szoktam megnézni (az érdekesnek tűnőket, aztán sokszor azok a legunalmasabbak xD), meg egy-két fontosabbakat (BL-döntő néha), “azt jóvan”. 🙂 De szép kis maratont gyártassz magadnak. 🙂

    • Sir Idemitirjak

     Csatlakozok a programhoz, habár lehet a második meccsen pihenek picit 🙂

 • WudigessBoi

  Falcao betalált a BL-ben (jó, selejtezőben). Hány év után is?:)

  • Rammschein

   …azért le ne igazoljuk kiemelkedő (saját magához képest) teljesítménye miatt xD

 • myheartisblue

  class is permanent

  • Endy919

   🙁 … De hiányzik egy ilyen félisten a csapatba , mint Ash .

   • mohacsia

    Egészen ameddig nem fingik rossz hangszínben, utána viszont jöhet a jól megszokott fröcsögés! 🙂

    • Endy919

     Jól megszokott ? 🙂

     Mindezt abból vontad le , hogy a két árulót nem nézem emberszámba ? Szép ! 🙂

     Külömben Ash a nagyon kevés angolok egyike , akit igazán szeretek . lampard itléte alatt is jobban bírtam Colet , szóval ez most gyenge volt 😉

 • myheartisblue
  • Rammschein

   Jó mese nagyon! :)) Lamps <3

 • Alaba gólját, amit Dundiégónak akasztott a 39. percben érdemes lesz visszanézni mindenkinek.

 • Team v Liverpool (4-2-4): Begovic; Azpilicueta, Cahill, Terry (c), Aina; Fabregas, Matic; Wilian, Traore, Loftus-Cheek, Moses.

  • Rammschein

   Szerintem ez annyira nem is rossz kezdő… 🙂

 • Pozitívum, hogy BuszonJosza nagy eséllyel pályára lép ma.

 • Rammschein

  Na… mutassátok már a mi meccsünket, hé. 😀

 • De jó, legalább csúsztatással adják.
  Eredmények.com kikapcs.

  • Rammschein

   Az ilyet de g*cire utálom… :@ a hülye M4 is mindig eljátssza… de legalább ne írnák ki, hogy élő, mert úgy érzem, mintha arcon csapnának a hülyeségükkel…

   Én ha már felkeltem megnézem a digin… de ez így akkor is szopás…
   Bezzeg a mocsok reklámot le kell adni, meg 5 percig beszélni a semmiről, ahelyett, hogy elbúcsúznának már, hogy adják a következőt… OFC… 🙁

  • WudigessBoi

   Gondoltam nézek ott egy gyors kezdőt, hiba volt.

   • Efra7

    😀

 • Efra7

  Azért egy ilyen belépő egy felkészülési meccsen…

 • Efra7

  Digin hol vagytok? csak hogy ne spoilerezzek 😀

  • 5. perc most.

   • Efra7

    akkor egy jó 6 perccel arrébb 😀 na mind1

    • fontos a büntetőpárbaj ezen a tornán, senki nem veszi komolyan, végigröhögik a focisták, a győztes még csak nem is 3 pontot kap cserébe a másik meccs késik.

 • Efra7

  Védekezésben szinte 5-3-1 van, és érdekes, hogy védekezésben Ruben van legelöl.

 • Cahill mondjuk az ellenfél kapuja előtt elég predator, ha a beívelt labda hozzákerül.

 • Rammschein

  😀 Willian meg kisárgáz előbb utóbb valakit.

 • WudigessBoi

  Williant elég komolyan veszi a Pool.

 • Rammschein

  “Megoldotta az élet, pontosabban Azpilicueta…” Azpilicueta = Life… :”D

 • Rammschein

  Ahhoz képest, hogy felkészülési, megy a darálás…nagyon…

 • kasata91

  Eddig bajban lennék ha ki kellene emelnem valakit.

  • Tessék, most már annyira nem nehéz.

 • Gabor1092

  Fabre pihenni akart 😀

  • Rammschein

   Ez csak azért szívás, mert Conte így a cserékkel nem igazán tudta kipróbálni, amit akart… mert azért a piros miatt gondolom meg kellett bontani a taktikát. :S

   • Gabor1092

    Hát igen, ez nagyban befolyásolja az eltervezett cseréket

    • Rammschein

     Ha más nem remélem kihúzzuk az egy góllal. 🙂

   • Sandic

    Helyette kipróbálhatta az emberhátrányos taktikát. Valamikor azt is kell….

    • Rammschein

     Erre nem is gondoltam… mondjuk akkor nem vizsgázott rosszul, mert kibírtuk. 🙂

 • Rammschein

  Hát egyébként nem tudom… a védelmünk nem volt olyan vacak szerintem (lehet, mert a ‘pool is vacak, bár azért 10 emberrel tartjuk őket)…viszont a támadásokban sem jeleskedtünk annyira… Abra papa szívhatja a fogát, mert Contéval sem az ő hőn áhított látványfociját fogjuk játszani…de hát ezt tudhatta volna Contéról is. 😀 Viszont az elmúlt meccsekhez képest ez most jobb volt egy kicsit, de még mindig baromi unalmas… félidő után majdnem visszaaludtam. 😀 Na remélem a PL startra bepörgünk majd azért… Ebből a meccsből pozitív irányba tán egy kicsit Mózit, meg Williant tudnám kiemelni + irányban, de az is necces… negatívba meg nem is tudom… Fabrét mindenképp a piros miatt… de tán ennyi.

  • Efra7

   Fabre az első félidő legjobbja volt. A piros csúnya volt, egyébként teljesen oké szerintem.

   • Rammschein

    Csak a piros miatt emeltem ki… egyébként nem tettem volna…
    Mondjuk méltányolnám azért, hogy felkészülési meccsen nem a favágásra megyünk legalább mi rá, hanem, a játékra… mert azért az hiányzott…

  • Gabor1092

   Reméljük Hazard visszatérése visz majd egy kis színt a csapatba, mert túl sok veszélyes támadásunk nem volt. Ha nincs Cahill fejese szerintem egy unalmas 0-0 lenne, bár így is unalmas…

  • kasata91

   Matic is nagy labda kereskedő volt ….

   • Blue One

    Az ég meg kék…

  • Pozitivum volt, hogy a vedelem egesz (hangsulyozom, egesz) elfogadhato volt igy Ivanovic nelkul. Aina jol tette a dolgat, kar, hogy nem bal labas, meg lenne oldva a szelsovedo kerdes.

 • WudigessBoi

  Nem volt egy szép vagy látványos meccs, viszont ment a pörgés és a darálás, amivel hosszabb távon jobban járunk, mert fontosabb az élesedés, mint a gólgálák.

  • Igen, ebből a szempontból egész jó volt, kicsit a bekkelést is tudtuk gyakorolni a piros után..:) Jah, Cescet le kell tiltani a becsuszasokrol, hanyadik pirosat kapja ugyanigy? elkepesztoen hulye…

   • adam10

    Nekem a kedvencem még mindig a tavaly májusi WBA elleni Chris Brunt fejes labdával.. :)) jó 3 meccset ért neki..

 • Najo nekem mara lefott a kave 😀 lehet ki kene szallnom az internetekbol..

  http://players.brightcove.net/2540076170001/NykPWQNal_default/index.html?videoId=5039804175001

  • Sir Idemitirjak
   • lol, ez egy kosaras amugy nem? 😀

    • Blue One

     Igen, a Dallas Mavericks-ben játszik.

     • baszogany egy darab nem mondom 😀

      • Blue One

       Bár elnézve a képet kicsit elbizonytalanodtam. Lehet, hogy nem is Nowitzki, hanem Crouch. 😀

       • Rammschein

        Tuti ő, mert a gála meccsen a csapatot úgy hívták, hogy Nowitzki’s All Stars vagy mi… velük szembe meg a pilóták játszottak az F1-ből (leginkább). Jó muri lehet ez. 🙂

        • Blue One

         Senki nem érti a humort? 🙁

         • Sir Idemitirjak

          Nem fekete, nem rasszista, esélytelen.

 • John Obi Mikel donates $30k to the cash-strapped Nigerian Olympic team.
  Respect!

 • Blue One
  • WudigessBoi

   A Valencia és az Atlético is 2-2 döntőt bukott, ráadásul mindkettőjüket az első után nem sokkal érte a második sokk. Pedig mind a négy fináléban a “kicsiknek” szurkoltam…

 • Thank you very much for all my friends!!! A photo posted by Diego Costa (@diego.costa) on Jul 27, 2016 at 11:06pm PDT

  • ugye nem??!! :O

   • Rammschein

    Le sem esett tegnap mire gondoltál… 😀 De így már, a többiek miatt fentebb érthető… remélem nem az van, hogy megy vissza az atlétatrikósokhoz… :S

  • myheartisblue

   Remélem csak a mérkőzést köszönte meg és nem az éveket. :/

   • nah vegre valaki 🙂 :S keretben sem volt, semmi official nincs, h miert, de allitolag vmi kis apro rugast kapott edzesen. Twitter meg insta megorult ez utan a poszt utan. Ha semmi, akkor nem ertem minek tesz ki ilyen felreertheto dolgokat, direkt szopatasbol ? 😀

    • angolul írt… így két lehetőség van. Az egyik, hogy valaki meghekkelte az oldalát, és ez olyan, mint a Mahrez mez. A másik, hogy kérte valamelyik társát, fordítsa le neki, hogy “Némá ennek a Will gyáreknek mekkora kígyója van itt mellettem”, azt a másik meg kib@szásból ezt adta oda a cetlin 🙂

 • Ahoj, végre itthon. Kicsit sok a meló 🙂

  Meccs milyen volt, érdemes visszanézni?

  • Rammschein

   Szerintem annyira nem érdemes, de majd megírják a többiek is.
   Szerintem jobb, ha keresel esetleg ilyen highlights videót róla. 🙂

 • “Mai” hír: Arsenal won’t spend big 😀
  Arsenal chief executive Ivan Gazidis says the club cannot compete with their Premier League rivals over transfer fees.

  Az ég meg kék, a víz meg nedves

  • mindeközben transfer headlines:
   Arsenal favourites for Lukaku

   sikerült úgy egymástól jó távolra helyezni a két linket… csak, hogy minden egybe vágjon :)))))

  • Rammschein

   …a fű meg zöld. 😀

  • Sandic

   Egy Arsenal szintű csapatnak röpke 100 milla már nem pénz… 🙂

 • Valaki kérdezte a múltkor, mi az a csöcstartó a srácokon. Mi ugyan nem ezt használjuk, de a cikk attól még vonatkozó:
  http://www.skysports.com/football/news/11095/10502787/statsports-the-training-technology-used-by-arsenal-man-city-barcelona-and-more

 • West Ham’s new ground could be rebranded the Tesco Stadium

  Imádom :))

  • Rammschein

   Tesco. :”D De jó stadion név. 🙂

  • Sandic

   Biztos gazdaságos is lesz…

 • Kövi szezon mezei:
  http://www.squawka.com/news/you-decide-ranking-every-confirmed-premier-league-kit-for-the-201617-season/734482

  a Nike azért jól megbüntette ezzel a sz*rral a City vendégmeccseit is 😀

  Számomra a két legbejövősebb mezgarnitúrát a Leicester és a Bombi kapta, a legjobban talán a Swans idegenbelije jön be, az a kék Joma tetszős… amúgy kevés a szép mez most. Még az Evertoné és a hattyúk hazaija úgy, ahogy, szódával elmegy, de a többi… a Watfordnak meg az új gyártó a ’70-es évekbe csinált mezt, nem jövőre. A Soton-é inkább csak fura, a Sunderland harmadik számúja ultimate killer :DD

  • Rammschein

   Jajj a Sünderland 3. számúja elég…melegre sikeredett. 😀

  • Sandic

   Szundi 3. meze mellett még a Spurs 3. számú mezét emelném ki azzal a nem is tudom milyen színű hajú játékossal, remek párosítás.

  • Endy919

   Nálam top5: CP- idegen , City-idegen , Spurs-Idegen , Spurs-third ,Watford-idegen . (nem sorrendben írtam )

   Legrondább a MU hazai , illetve a mi idegenbeli mezünk.

   • örülök, hogy a végére odaírtad azt a mondatot, így legalább valamiben egyezünk 😀

    De most komolyan, remélem a top5 az a negatív listád, nem ami tetszik. CP még talán elmegy, bár engem már zavarnak eleve a színei… nem nacionalista, meg minden, de ez akár egy román válogatott mez is lehetne 🙂 ilyen szépségkirálynő oldalszalaggal keresztbe. De hogy City idegen… azért az nagyon meredeken randa szerintem. A Spurs away kb annyira pizsamás-jellegű, mint a mi idegenbelink. A third meg szimplán muhaha 😀 node a watford… hát az… hát az… öööö … nem. Szavak sincsenek rá.

    • Endy919

     Szeretem a nem szokványos szín kombinációkat és szerintem a City idegenbeli meze b*szottul elvan találva , nem mondanék nemet , ha jövőre hasonlót kapnánk.

     A Spurs idegenbelijében szerintem nagyon jók az arany csíkok , és a 3.számunak is nagyon tetszik a széne. CP-nél dettó ez tetszik.

     A Watford fehér meze pedig nekem nagyon bejön. Eleve galléros mez fan vagyok , a fekete-piros csvékony csíkok pedig kifejezetten elegánsak rajta.

     • :)) eddig is nyilvánvaló volt, hogy nem vagyunk egyformák, de egy ellentétes univerzumban te lennél a feleségem 😀

      • Sir Idemitirjak

       Szerintem azért egy ilyen mondat mögé minimum oda kell írni, hogy #nohomo 🙂

      • Endy919

       ne udvarolj 😀

  • WudigessBoi

   A sárga Pool mez annyira rút, hogy még a játékosok is elkámpicsorodva pózolnak benne:)
   A Burnley Villa-koppintása meg elég rossz üzenetet hordoz:)

 • Ribery jól leosztotta Pepit, olvastátok? 🙂

  Bayern Munich’s Franck Ribery blames “inexperienced” Pep Guardiola for Champions League failure

  • Rammschein

   ja… mondjuk én azért nem nevezném Pepét tapasztalatlannak, meg már annyira fiatalnak sem… na meg, nem mindenről ő tehet azért (Ok nyilván sok mindenről igen), de ő nem tud helyettük, Ribéry helyett sem játszani. Ha mást csesz el, azért pedig tényleg ő fele. De kíváncsi leszek Ancelottira majd miket fog savazni/oltogatni…ha nem megy úgy a szekér esetleg.

  • tudtuk, hogy nem okos…

 • Ugy latszik alabbi repostomat Costa aggodalom kelto instafotojarol senki nem vette eszre, ugyh itt a bovebb aint got no-s cikk rola:

  http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2016/7/28/12307332/diego-costa-instagram-post-atletico-madrid-ruh-roh

 • Blue One

  http://en.as.com/en/2016/07/28/football/1469738209_978565.html

  Nm örülök neki… 🙁 Nagyon szívesen elnéztem volna nálunk.

  • jah, egyik legnagyobb brazil igeret.. nalunk nem hiszem, h nagyon jatszott/fejlodott volna sajnos..

 • Sir Idemitirjak

  Na ki talált be az Arsenal ellen az MLS alllstarsban? Van ami nem változik… 🙂

 • adam10

  Csóri Victor Valdes mellé megvették a Boroba Guzant… szegény spaniard itt sem fog védeni.. :)) úgy látszik a spanyol veterán kapusoknak már csak ilyen szégyenmenet jut.. (Casillas, Diego Lopez)

 • kasata91

  Knows

  • Blue One

   Didier Drogba – “I want to say I’m lucky but when you score 16 goals against Arsenal, it’s not luck anymore.”

 • Rammschein
  • WudigessBoi

   A két kötőjeles nevű védő esetében nem értem ezt a nagy lemondást, szerintem mindketten tehetségesek. Ezzel a nagy száműzősdivel meg tuti ront az alkupozíción, bár gondolom az a pár millió font nem tétel már arrafelé.

   • Rammschein

    Én Schweini nevén lepődtem meg kicsit… azért úgy látszik Mou nem reszpektálja… 🙂

 • kasata91
 • Blue One
 • Rammschein

  Egy fura kérdés, most akkor tudjuk már, hogy melyik magyar csatorna adja a PL-t így kb. 2 héttel az első meccs előtt??

  • Blue One

   Nem… Monoki professzornak se jutott eszébe, hogy belebüfizzen ezzel kapcsolatban valamit a mikrofonba. Azt is megértem, ha nem mondhat semmit, de akkor meg a DigiSportnak kéne, de ők se tesznek semmit. Mondjuk ehhez már hozzászokhattunk volna kis hazánkban…

   • adam10

    Mi a Korpás Gábor nevű Digis riporterrel találkoztunk Marseille-ben az Izland elleni meccs előtt. Azonnal rákérdeztünk a PL-re és azt mondta, hogy a TV2 fogja közvetíteni, ill. főként egy sportcsatorna, amelyet a TV2 fog indítani. Ezt gyakorlatilag kész tényként közölte. Egyébként nagyon jófej volt, pedig mi már a meccs kezdésre elég aljas állapotban voltunk, de mégis jót beszélgettünk. Amúgy én sajnálom, mert a PL kapcsán profi volt a Digi.

    • Blue One

     Legalább megtudtuk. Köszi. 🙂

    • subsrcibe

     2016. július 29. 15:50 Disqus írta, :

  • A legvalószínűbb az lesz, hogy ameddig a tv2-nek nem indul el a saját sportcsatornája, addig szétosztogatják a különböző adóikon (tv2, supertv2 stb.)

   • Amugy, ha lesz majd sajat sportcsatornajk, ugyan az a setup lesz, mint a diginel, hogy kulon csomagba rendelheto csak meg, vagy elerheto lesz minden haztartasban?

    • Ésszerűség alapján lennie kéne, hogy ha azt akarják, hogy rövidtávon is legyen nézettség.

     • Hat jah, de mint tudjuk otthon a legkevesbe sem az esszeruseg a dolgok mozgatorugoja.. Es amugy a Digi is elegge elkurta a disztribuciot, igen keves otthonba jutottak el.

      • Azért a TV2 annyiban más, hogy az egy kőmagyar csatorna. Eddig minden szemét csatornájukat tudtam fogni, pedig időközben alakult 3-4.

   • Sir Idemitirjak

    Már félek előre, hogy addig egy hétvégen MAX 2 meccset adnak le.

    • Szerintem biztos nem. Csak felismerik, hogy ezekkel a meccsekkel a nézők többszörösét képesek bevonzani, mint egy átlagos szombati programmal, ami semmi érdemlegesből nem áll, csak a main csatornáról az újítások miatt lekerült ostobaságokat ismétlik. Ha meg ezek helyére megnyerik maguknak a magyar PL-fanokat, akkor azzal hatalmasat húzhatnak.

 • Blue One

  Ahogy azt várni lehetett: Higuain-t nem nagyon szeretik Nápolyban. 😀

  Mi lesz majd a Nápoly-Juve meccsen, te jó ég! 😀

  • Ilyen gumibabákat egybe gyártanak Olaszországban?

 • Blue One

  Újabb focista csábult el a kínai pénztől. Ez az eset abban más, mint a többi, hogy a játékos már felhagyott a futballal. A 43 éves Vieri 7 év szünet után fogja ismét rúgni a bőrt. A csapat illetve a számok egyelőre ismeretlenek.

 • Blue One
  • upsz szorri, most latom, h lentebb BlueOne kollega mar linkelte. Na mind1 ez kettot is meger 😀

   • Blue One

    :))))

    Mindegy, az enyémet nem vették észre. 😀 A lényeg, hogy eljusson az olvasókhoz. 😀

  • Rammschein

   ezt hívják ordas nagy failnak. 😀 “kár” ;), hogy Wenger még mindig az ő padjukon van, mert ez a “got away” kezdő brutális 😀

 • Rammschein

  http://9gag.com/gag/a5rWjxg

  Liverpool FC players are not generally impressed. :DDDDD

  • Sandic

   Matic olyan mi f*szom ez fejet vág. 🙂

   • de neki ez amolyan természetes adottsága 🙂

  • hahaha, azert tegyuk hozza, h egyedul a poole nem hivatalos studio fotozason keszult.

 • Blue One

  Majdnem lemaradtam, hogy holnap újra meccs. Kerestem holnapi meccsek között, nem találtam. Most olvastam Conte nyilatkozatát a holnapi meccsről. Akkor gyanús lett a dolog. Ha valaki még nem tudná holnap 21:00 a Real-al játszunk.

  (Második félidőben már TBO-val a kapuban.)

  • Rammschein

   Az már csak szimplán azért lenne izgi, mert a Reál Margittal asszem elég ritkán játszunk… mármint nemzetközi porondon ritkán kerültünk eddig össze, emlékeim szerint.

   Azt nem tudod, hogy adja-e valami, vagy marad a stream? 🙂

   • “mármint nemzetközi porondon ritkán kerültünk eddig össze, emlékeim szerint”
    Hazain gyakrabban? :DD

    • Rammschein

     xD lol, bebuktam. 😀

 • Blue One

  Kanté again

  Zouma is feltűnik a videóban. Csinál vele egy páros feladatot és öröm volt látni, hogy ilyen szinten edz. Azt hittem még visszafogottabban edz, de ezt a feladat arról tett tanúbizonyságot, hogy nem.

 • Blue One

  Diego Costa has a small injury to his back. He also Hasn’t taken full part in at least one training session so far.

  Pedig a pool ellen is vártam már végre egy Michy-Costa csatár kettőst, a Real ellen még jobban megnézném.

 • Szép nap a mai, véééégre megérkezett a pre-orderes új edzőtrikóm 🙂
  (igen, úgy tűnik MO messze van)

  Baromi jól néz ki élőben is, a képen mondjuk inkább kicsit zöldes árnyalata van, élőben konkrétan kihúzófilc sárga, amolyan jól-láthatósági mellény színe van. Holnap futás közben felavatom, aztán az első mosás után megnézzük, mit bír focin hétfőn 🙂 zsír anyaga van amúgy, annak ellenére, hogy kiemelt reklám, hogy újrahasznosított műanyagból van – hát, legalábbis állítólag, de gondolom egy ekkora brand azért ad annyit magára, hogy ha ezt leírja, akkor legalább részben igaz legyen.

  http://image2.kbobject.com/cfc-176264.jpg?width=400&height=400&quality=95

  • Sandic

   Nekem a világoskék tréning jobban tetszett…

   • az én kedvencem még mindig a fekete, amit túltestesedés miatt jótékony célokra ajánlottam fel, arra érdemeseknek 🙂 viszont most kellett egy új, és ez elég tetszetős darab, pedig általában nem rajongok az ilyen rikító cuccokért. futni és a hétköznapi focira a Chelsea mezeimet már nem használom, mert a replikáknak a gyakori mosás azért nem barátja. Érdekes módon azonban az edzőtrikók és pólók jól bírják. Rendeltem két focizoknit is, meglátjuk, azok mennyire strapabíróak.

  • Lassan bevett szokás lesz, hogy az edzőmezek köröket vernek a kitre 😀

   • hát ha rajtam múlna, simán ez lenne a váltómezünk, nem az a fekete-szürke rettenet pizsi, amit valóban elkészített az Adidas, az tuti.

   • kasata91

    Nálam ez a kedvenc

  • gorkaf78

   Gratula a mezhez! Mennyibe fáj egy ilyen? Kár, hogy nem a Carabao a fő mezszponzor, állat lenne, ha ilyen cuccban lennének a srácok a meccseken. 😀

   • PRE-Order + kedvezmények felhasználásával 45 EUR volt, ennyiért lehet kapni most is a hivatalos megastore-ból. Ha nem közvetlenül a Chelseatől veszed, már 33 EUR körül is megkaphatod. Itthon még nem találkoztam vele, de itthon amúgy is minden sokkal drágább, a football factorban pl még a tavalyi garnitúra most is 15000 körül van, ami kb 48-50EUR, az újat meg nem is lehet kapni. Kisebb üzletekben pedig 18-22K HUF, szóval rendelni mindig érdemesebb.

 • Rammschein

  Na megnéztem, Digi 1 21.05-től adja a Reál elleni meccsünket, teljesen nézhető időpontban! 🙂

  • kasata91

   Akkor asszem én lakodalomból fogom nézni streamen 😀 Ha a májam is úgy akarja

 • kasata91

  Elvileg kikerült valahogyan a játékosok heti fizuja

  • Rammschein

   Én annak az 1000 fontnak is örülnék. :DDD
   Azért a fiatalok jó keveset kapnak a többihez képest… főleg RLC, meg Kenedy, akiket azért már kipróbáltak a PL-be is…Aina meg még azt úgy nem járta meg, és többet keres így is. :O 🙂

  • ez gyanusan nem aktuális, Ivanovics az utóbbi szerződésével úgy rémlik megkapta a 100K-t, ahogyan Cahill is.

   JT 50K? Nyilván volt némi cut a szerződésében, de ezt ne már. Ezt max akkor hiszem el, ha a többit borítékban kapja 🙂

   • kasata91

    Amikor JT elé tolták az új contractot is 50ről cikkeztek.
    Iva meg 30 fölötti olyankor már csak csökkentik nem?

  • Sandic

   E szerint csak 3 játékosunk van 150 k felett, az nem is olyan vészes. Rémy és Zouma fizuját kellene megcserélni, valamint Aináé tűnik kicsit magasnak a többi fiatalhoz képest, a többi talán elfogadható.

   • Ainára sokan vadásztak, és idén nyáron sikerült maradásra bírni. Ha ez ment 20K-ért, inkább verjük a seggünket a földhöz. Irgalmatlanul jó játékos lesz belőle, én pedig remélem, hogy nálunk.

    • Sandic

     Legyen úgy, ne csak ígéret. Solanke 50K igényéhez hasonlítva mondjuk bíztató.

  • Most átszámoltam kicsit, sehogy nem jön ki. Az itteni összegek kb 7,2M fontra jönnek ki havi szinten. A legutóbbi pénzügyi jelentésben a Chelsea esetében közel 200M-s (194,2M) éves kifizetés áll a játékosbérek rublikában. Az viszont havi 16,6M font. Az meg több, mint a duplája. Oké, ez egyszerű statisztika, hiszen csak az évest osztottam 12-vel, és nyilván vannak bónuszok, meg prémiumok, meg egyéb torzító tényezők, hiszen azóta volt játékosmozgás ill pár új szerződés, de akkor is túlzóan nagy az eltérés.

   Amúgy a leadott pénzügyi jelentések szerint csak a két manchesteri csapat fizet több bért összességében a játékosoknak, mint mi, (214 ill 204M éves), míg a bajnok Leicester ehhez képest bohózatba illő 30M font fizut oszt ki éves szinten.

   • gorkaf78

    Nem lehet, hogy ezek a nettó pénzek (ami ugye megy a számlára), amiket meg említesz, azok bruttó, adóval megterhelt összegek a pénzügyi jelentésekben?

    • Mondanám, hogy ebben lehet valami, de a pénzügyi világban senki sem beszél nettó összegekben, csak bruttóban. Szóval én ezt is kizárnám. De csak logikai alapon, mert ez mondjuk legalább indokolhatná a különbséget, mégha ekkorát nem is. Angliában híresen magasabb az élsportolók adója, mint más országokban (spanyol, olasz, német), de még így is 50% felett van a nettó a bruttó bérhez viszonyítva. A leírt különbség pedig 230%-os…

     Ha tippelnem kellene, arra gondolnék, hogy tévesen szerepel a cikkekben, és az éves 200M az nem CSAK a játékosok bére, hanem a klub szumma alkalmazotti bérek.

   • gorkaf78

    A másik ötletem az eltérésre: a kölcsönjátékosok. Elvileg az ő bérüket is gondolom, közösen fizeti a Chelsea a kölcsönbe vevő klubokkal. Ez is okozhat eltérést, mert a kölcsönzöttek nincsenek benne a listában.

    • részben biztosan, de jópár játékos esetében nemhogy a teljes bérét állja a kölcsönklub, de még “bérleti díjat” is kap a Chelsea. Ha nem nyereséget termelne a kölcsönbuli, nem lenne értelme fenntartani, ilyen nagy mértékben FFP fenntartásra fordítani, stb. Lentebb volt szó róla, hogy a klubnak ez bevételi forrás. Ráadásul ha megnézed a kölcsönben lévő játékosokat, kb az összesnek együtt lehet annyi bére, mint egy A keret középmezőnybeli játékosának.

     • gorkaf78

      Azért ha abba belegondolunk, hogy mostanában volt Cuadrado, Salah, Moses, Marin kölcsönben, nekik jelentős a bérük, hiszen korábban az A kerethez tartoztak.

      De ez az egész kérdés lehet, hogy csak könyvelési trükk. El tudom azt is képzelni, hogy a pénzügyi jelentésekben az ÖSSZES játékos bére benne van, mint kiadás, és az általad is említett kölcsönadásokból származó pénzek, (a kölcsönjátékosok fizetése) pedig szimplán a bevételi oldalon vannak, így csökkentve az eltérést. De ettől még az összes fizetések ott vannak kiadásként feltüntetve a könyvelésben, sztem ez is okozhat eltérést.

      • Mondjuk a felsoroltak neve, így bére sincs benne a fenti táblában, ezt nem figyeltem eddig.

       Ezzel mondasz valamit, valszeg (részben) ez okozza az eltérést. Jaja.

 • Karius szerencsétlen 10 hét pihi. Mondjuk nem kellett volna szétcsapni Lovren fejét, azt akkor nem törik el a keze…

  http://www.skysports.com/football/news/11669/10516833/liverpool-keeper-loris-karius-faces-10-weeks-out-with-broken-hand

 • Állítólag végleg felhagytunk Lukaku visszaigazolásával. A Chelsea 50M-t akart adni, az Everton köti magát a 75M-höz. Ha minden igaz, adtunk egy final-final 57,2M ajánlatot, de azt is visszadobta az Everton.

  • Rammschein

   Nem is baj… annyiért nem kéne nekem… egyébként is a támadó szekció nagyjából rendben van, nem? Inkább a védelembe kéne még valaki……

   • Sandic

    Nem tudjuk, hogy miért akarunk mindenáron egy klasszis támadót igazolni. Korábban ugye Moratát és Higanyt is hajkurásztuk.
    Ha Costa tényleg menni akar, akkor helyette csak kellene valaki. Ha marad, a Costa – Baci kettős szerintem megfelelő, melléjük kellene még egy középszer ha Rémy távozik.

    • Minek kéne? Ott van a nagyon fenyes jovo elott allo Traore, és RLC-vel is ott számol Conte. Felesleges lenne sztem igazolni csatért, kivéve, ha vmi topclasst tudunk hozni, de az kb kizart.

     • Sandic

      Traoréról már többször is elhangzott, hogy nem klasszikus értelemben vett csatár, némi kockázat lenne benne, hogyha Costa és Baci is kidőlne egyszerre. RLC meg végképp nem csatárnak lett nevelve, csak mert a fizikuma megvan az erőcsatár szerephez, még nem biztos, hogy a képességei is adottak hozzá. 1-2 edzés és felkészülési meccs után még szerintem Conte sem tudja lesz-e csatár RLC-ből, ezt majd az idő eldönti.

    • Rammschein

     Azért, hogy legyen miért szidni megint a vezetőséget, ha idehoznak egy Torres féle bomba(szar) üzletet a névért cserébe… Higuaínért is nagy baromság volt annyi casht elszórni… Morataról nincs véleményem… ha Costa megy, tényleg kellhet valaki (de akkor sem ilyen horror összegek), de remélem marad, mert már megszoktam a tűrhetetlen flegma viselkedését a ronda pofájával. :DDDD

  • En nem banom.

 • Blue One

  Gameiro az Atletiben. #Costa

 • 🙂

  • Rammschein

   dreamjob. ? 😀

 • Hírek szerint Christian Erisken’s weekly wage at Spurs is less than half that of Newcastle’s Jonjo Shelvey

  Eriksen 30K-t keres naponta… könyörgöm, adjuk meg a dupláját, és hozzuk el!

  • Sir Idemitirjak

   Jobban keres, mint Hazard? :O

  • kasata91

   Hetente nem ?
   Ha jön akkor Oszinak csá van.
   Szerintem simán megérné. De Zenzo, neked ez mekkora dilemma ?

   • (Hetente, persze, csak hülye vagyok)
    Ez nem dilemma. Oscart amúgy is hátrébb kell tolni egyel 😉

 • Sandic

  Ha valakiben felmerült, hogy meg kellene szerezni Bafatemi Gomist, felejtse el, 1 évre kölcsönbe került a Marseille-hez.

 • Endy919

  Baba kölcsön a Schalkeba .

  Nem baj , Iva jó lesz 🙂

  • Azért ezzel még várjunk, egyelőre semmivel nem komolyabb a dolog a Matic-Juve transzfernél.

   Mindenesetre ez a húzás meglepő lenne. Nem is azért, mert Babával annyit vesztene a csapat, hanem mert sorra baszkodjuk ki a potenciális védőket (Christensen, Aké, Baba?), miközben eddig egy védővel nem erősítettünk, 2 hét múlva pedig start.
   A védelmi szekció terén tényleg egyedül Aina az, akivel valamennyit sikerült erősíteni, deee optimálisan ő is fog talán 1000 percet kapni a bajnokságban, ha komolyan vesszük.
   Papíron két védő essential lenne, de most már örülök, ha egyet sikerül szerezni 15.-ig.

 • Rammschein

  Ejha, a Digin ez a fura hangú kommentátor azt mondja, hogy a Chelsea – Margit meccsen 100000 néző is lehet. 😀 Amcsiba durva kis amerikai foci csapatok vannak (aminek a pályáin rendezik ezeket gondolom). 🙂

  • Gabor1092

   ha jól emlékszem valahol olvastam hogy 107 ezres kapacitása van a stadionnak, szóval egy páran lehetnek 😀

   • Rammschein

    egyet el kell ismerni az USA-ról, szórakoztatni, azt krvára tudnak… 🙂 Most is sétálnak be, azt megy a jó kis muzsika. :DDDD

    Ja pont most mondta a befogadó képességet… aztakrva mennyi ember van ott…

   • Hát látszik, hogy nem angol szabványú az aréna.

 • Begovic, Aina, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Oscar, Matic; Willian, Traore, Loftus-Cheek, Pedro.

  • Rammschein

   Pedrot megláttam majdnem kiköptem az ásványvizet meglepődöttségemben……. :”D

 • Rammschein

  Na legalább Hiszti Christi nincs itt… 😀

  • Gabor1092

   ő még sérült nem?

   • Rammschein

    yep.

 • Courtois, Hazard, Batsu és Kanté a padon, ha minden igaz.

 • “Zidane két fia is ott van a keretben”

  😀 Ilyen nepotizmus a Borgia-pápáknál sem volt.

 • Rammschein

  “Gyerekek”, 9 óra, mindenki vegye fel a fekete csíkos pizsamáját! 😛 :DDD

 • Rammschein

  LoL Terry meg Matic mit bénáztak ott elől. 😛

  • Rammschein

   Bazze, ha Bego kisebb öngólt kapunk Matictól. xD WTF.

 • Matic kétkapus ziccere epic.

 • Gabor1092

  jézusom Pedro :DDDD

  • Rammschein

   adjuk már el, kinek kell könyörögni? 😀

   • Gabor1092

    nem tudom, de szerintem elég sokan lennének ott 😀

    • Rammschein

     bánom is én csak adják el a francba 🙂

  • Sir Idemitirjak

   Meccs elejét lekéstem, eddig Pedro egyszer belevitte 3 emberre és hátra passzolt az ellenfél csatárának, most meg jó helyzetben nem tudja átvenni és kifut vele a pályáról. Mi a halált keres egyáltalán a pálya közelében egyszerűen nem tudom

   • Gabor1092

    Pontosan, Moses ott lenne a helyére, és ő HG is

    • Sir Idemitirjak

     Én Kenedyt is szívesen elnézném ott, remélem csak azért van fent a hispán bohócunk, hogy mutasson valamit a vevőknek, de jelenleg lassan mi fogunk fizetni, csak hogy ne itt legyen.

    • Rammschein

     1000x ő, mint ez béna ex-katalány, bőven elég volt tavaly.

 • Gabor1092

  ezt nagyon végig nézték a védők

  • Sir Idemitirjak

   Szabálytalanság előzte meg, amúgy éppen az a baj, hogy beleért egy védő, ahelyett, hogy nézte volna. 🙂

   • Gabor1092

    ja ott a felugrásnál szerintem is lökött a Real játékos, de hát akkor is ki kéne lépni a játékosra, de legalább valaki megpróbálta blokkolni

 • Rammschein

  Ömm… mondtam már, hogy a védelembe kéne igazolni, a Lukaku hajkurászása helyett??!?! :@

  • ktomi93

   Ezt Courtois lehet fogta volna. Nem sokkal ment Bego keze mellett, a belga a termete miatt lehet elérte volna.

   • Rammschein

    attól még a védelmünk én úgy érzem megint krva szar lesz.

    • ktomi93

     Én egyenlőre nem látom még hogy milyen kezdőt képzel el Conte. Majd a szezon elején kiderül. A védelembe Zouma is be kellene hogy kerüljön majd. Ez még csak felkészülés, még bármi lehet.

     • Rammschein

      Jó, én a tavalyiból indulok ki… ahhoz képest a védelem Zouma hiánya miatt, Baba kölcsönével… max. csak Ainával változik, nem? Az meg nem sok, mert kíváncsi leszek, hogy a tehetséges ifit mennyire fogjuk használni a múltunk alapján…

      • ktomi93

       Még Baba kölcsöne nem biztos és ott van még Miazga is. Ezzel nem azt mondom hogy nem kéne oda senki, csak azt hogy várjuk ki a végét 🙂

       • Rammschein

        Miazga is egy nagy lótúró már bocsánat. Ha Cahillt szidjuk, mert nem minőségi, akkor ő is ez a kategória. 🙂

     • Gabor1092

      szerintem kb Matic-Kante, Oscar-Fab, Pedro-Hazard, RLC, Traoré kettős helyett pedig Michi és Diego
      Illetve ha visszatér Zouma akkor Cahill helyett

 • Egyébként abban lát valaki logikát, hogy ott van a padon Batsu, Rémy, Kenedy, Moses, Abraham, de RLC az előretolt ék? Mert a támadásaink statisztikája eddig egy üres zsírpapír.

  • Rammschein