A kétezres évek 15 legemlékezetesebb győzelme

0805 Top15 győzelem1Ha azt írtam a 15 vereséges posztnál, hogy nem volt könnyű dolgom, mit mondjak akkor erre? Szerencsére az elmúlt bő másfél évtizedben inkább adott a gép, így nem szűkölködtünk emlékezetes győzelmekben. Fiesta-hangulatú gólgálák, epic rangadók, nagy fordítások, bajnokavatók, hősies továbbjutások… Volt itt annyi minden, hogy a lista összeállításakor nem tudtam, melyik ujjamba harapjak, s bizony vérzett a szívem, mikor „ki kellett dobni” egy sokgólos MU-, Spurs- vagy Arsenal-verést. Viszont remélem, kárpótol mindenkit az a 15 meccs, aminek viszont jutott hely. Édes nosztalgiázás alább.

A lista persze itt is relatív, hiszen nem mindegy, kinek mitől emlékezetes egy győzelem. Mert kint volt azon a meccsen? Mert a legutáltabb csapatot vertük meg? Mert valamit – mondjuk egy trófeát – konkrétan nyertünk ott? Esetleg mert esélytelenként, netalán drámai küzdelem árán sikerült kiharcolni a diadalt? Szóval simán lehet, hogy az én listám alig mutat majd valami átfedést a ti top15-ötökkel. Elöljáróban annyit, hogy győztes kupadöntőket szándékosan nem tettem bele, de azok nélkül is lesz itt tartalom. Igyekeztem minél több szempontot figyelembe venni, de mondom még egyszer, nem volt könnyű dolgom.

15. Everton – Chelsea: 2:3 (PL, 2006. 12. 17.)

Ez a meccs nem volt se sorsdöntő, se kiütéses győzelem, de lőttünk rajta három kegyetlen nagy gólt a tizenhatoson kívül, no meg hátrányból fordítottunk, úgyhogy azt gondoltam, itt a helye. Az első félidőnek még inkább csak negatív hőse volt Boulahrouz személyében: a holland előbb csak majdnem, később viszont ténylegesen összehozott egy büntetőt, amit Arteta be is vágott. Fordulás után viszonylag gyorsan jött az egyenlítés Ballacknak hála, a német pazar szabadrúgást tekert Howard kapujába (a találat hivatalosan az amerikai öngólja lett, de a munka érdemi részét a német tette be). Negyedórával később megint hátrányban voltunk: Yobo bólintott be egy szögletből jövő beívelést. A második félidőben rengeteg helyzetet alakítottunk ki a kapujuk előtt, de rendre kimaradtak a ziccerek. Tíz perccel a vége előtt még mindig égtünk, úgyhogy jöttek a rakéták: előbb Lampard lőtte ki a hosszút a tizenhatos szélétől picit beljebb, de azon kívül, majd jött Drogba ballisztikai csodája egy lefejelt kirúgás után. Azt hiszem, nem kockáztatok nagyot azzal, ha kimondom, mindhárom gólszerzőnk chelsea-s karrierje egyik legszebb találatát szerezte ezen a rendkívül élvezetes és változatos mérkőzésen.

Dirrr!!!
Dirrr!!!

14. Liverpool – Chelsea: 1:4 (PL, 2005. 10. 02.)

Az ominózus szellemgólos meccs utáni első csörtén érthetően fűtött minket a bosszúvágy az Anfielden, s mindezt bizony ki is adtuk magunkból a pályán. BL győzelem ide, félelmetes atmoszféra oda, 7 bajnokin aratott 7 győzelemmel a hátunk mögött kellő önbizalommal és elszántsággal léptünk ki a Liverpool szentélyének gyepére. A vezetést Lampard szerezte meg egy Drogba felvágásáért megítélt tiziből, ám ezt Gerrard nem sokkal később kiegyenlítette. Kellett tehát nagyon Duff gólja a félidő végén, amivel mi vonulhattunk boldogabban az öltözőbe. A második játékrész már nekünk állt, Joe Cole találata már előre vetítette a győzelmet szűk félórával a vége előtt – az a Chelsea nem kapdosott be csak úgy gólokat. A kegyelemdöfést Geremi adta meg a hajrában közelről kapuba pofozott lövésével. 4:1-re vertük tehát a Poolt saját közönsége előtt, ami nem csak nekik, hanem az egész mezőnynek üzenet volt: mi vagyunk Anglia urai.

13. Chelsea – Liverpool: 2:1 (PL, 2003. 05. 11.)

Ritka, hogy ki-ki meccset rendezzenek az utolsó fordulóban, pláne olyat, amikor nagyon nagy a tét. A 2002-2003-as szezon utolsó játéknapját a Chelsea és a Liverpool 64-64 ponttal várta, s e meccs döntött arról, ki juthat be a BL selejtezőjébe. A gólkülönbségünk miatt nekünk volt jobb a döntetlen, ám a vezetést Hyypiä fejesével a Vörösök szerezték meg, ám ezt Desailly gyorsan egalizálta. Nem értük be ennyivel, Grönkjaer parádés tekerésével még az első félidő közepén fordítottunk. Innen már nekünk állt a zászló, bár azért még volt egy kis izgulnivaló, amikor érvénytelenítettek egy vendéggólt a második játékrészben. A mi részünkről Melchiot zárhatta volna le a találkozót, de csak kapufáig jutott. A meccsvégi fieszta-hangulatot Gerrard piros lapos belépője sem tudta elhomályosítani, összejött a győzelem, vele együtt pedig a BL is!

Több volt egy egyszerű gólnál
Több volt egy egyszerű gólnál

12. Chelsea – Aston Villa: 8:0 (PL, 2012. 12. 23.)

Pár nap híján évvel azután, hogy a birminghamiek megalázó 1:3-as csapást mértek ránk Londonban, jött egy újabb – szerencsére most másképp – emlékezetes Chelsea-Villa. Torres fejesével már a meccs legelején meglett a vezetés, David Luiz szabadrúgásból köszönt be az első félóra vége felé, majd nem sokkal később Ivanovics bólintott a kapuba egy kipattanót. A meccs tulajdonképpen már ekkor eldőlt, de a srácok a térfélcsere után kieresztés helyett inkább fokozták a tempót. Lampard a tizenhatoson kívülről, Ramires egy okos Piazon-passzból, Oscar pedig büntetőből volt eredményes, ráadásul ekkor még volt bő tíz perc a találkozóból. Ezt a hátralévő időt pedig Hazard egy védőbolondító bombagóllal tette emlékezetessé. A találkozó végén Piazon kihagyott egy büntetőt, Ramires viszont a hosszabbításban csak berámolta a nyolcadikat, így bőven sikerült elégtételt venni az egy évvel azelőtti kudarcért. Ekkora különbség ugyan volt már pár (sőt, a MU egy ízben kilenccel is győzött a PL-ben), de a hét különböző góllövő rekord a ligában. 2012-ben tehát igencsak szép volt a karácsonyunk.

11. Liverpool – Chelsea: 1:3 (BL, 2009. 04. 08.)

Vörösök – harmadszor, de utoljára. Két elbukott BL-párharc után 2008-ban nagy nehezen sikerült magunkról lemosni a Pool-átkot, így a 2009-es ütközetnek már jóval pozitívabb harci morállal vághattunk neki. Ehhez képest hamar hátrányba kerültünk a kaput akkor javarészt még kiválóan érző Torres jóvoltából. A helyzet-gazdag mérkőzés első félidejének vége felé Ivanovics egyenlített egy szöglet után, fordulás után pedig már vezettünk a szerb újabb fejesével. Pár perccel később Drogba pofozott be egy újabb zseniális Lampard-passzt egy kontra végén, így kezdtünk nagyon jól állni. De aki ismeri a visszavágó forgatókönyvét (az ominózus 4:4), az tudja, hogy hiába a két csapat vonatkozásában tetemes fór, itt még nem volt vége, legfeljebb erre az estére. Viszont az a produkció, amit akkor az Anfield gyepére pakolt a csapat, mindenképp a listára követeli ezt a meccset.

10. Chelsea – Tottenham: 4:0 (PL, 2002. 03. 13.)

2002 első negyedéve kifejezetten viharos volt a két csapat között. A januári ligakupa-elődöntő visszavágóján nagyon csúnyán beleszaladtunk a késbe a White Hart Lane-en (5:1 a spúroknak), ám ezt a szégyent kellőképp sikerült megtorolni, mikor márciusban 4:0-ra gáláztunk a Tottenham szentélyében az FA kupa negyeddöntőjében. De most nem erről lesz szó (ilyenkor tré, hogy véges a lista), ugyanis alig pár nappal a mámorító revans után ismét jött egy csörte a két csapat közt, ezúttal változatosság kedvéért a Bridge-en és a bajnokságban. Ezt a derbit Hasselbaink tette emlékezetessé. A holland gólvágó duplán klasszikus mesterhármast jegyzett: egyrészt ő lőtte a találkozó első, második és harmadik gólját is, másrészt jobbal, fejjel és ballal is betalált (mindkét lábbal fantasztikusan tekerte be Sullivannek, egyaránt a büntetőterületen kívül)! A legvégén ráadásul még Lampard is beköszönt, így lett teljes a kiütés.

Azzal szerzett gólt, amivel csak akart
Azzal szerzett gólt, amivel csak akart

9. Chelsea – Bayern München: 4:2 (BL, 2005. 04. 06.)

Oké, hogy az öregedő Kahnnak, de akkor is Kahnnak vertünk négyet ezen a felejthetetlen estén. Ott volt a fejekben, a szívekben és a tökökben az egy hónappal ezelőtti Barca-verés, szóval ennek szellemében rontottunk rá a német sztárcsapatra is. Joe Cole megpattanó lövése már a 4. percben gólt fialt, s hiába voltunk jobbak a folytatásban, maradt az 1:0 a félidőben, ráadásul térfélcsere után Schweinsteiger bepofozott egy kipattanót, vagyis kezdett kellemetlenre fordulni az este. Szerencsére Lamps megvillantotta klasszisát és két szép góllal (főleg a második ment élményszámba) kezdtünk rámarkolni jogos jussunkra. Jellemző volt a régi szép időkre, hogy 3:1-nél is mi nyomtunk jobban, jött is a negyedik, ezt Drogba kotorta be. Bár a Bayern egy ajándék büntetőből Ballack révén szépített, nem tudta letörni a jókedvünket. Lefociztuk a Bundás egyeduralkodóját, így már csak arra kellett ügyelnünk, hogy ne kapjunk ki kettővel Münchenben.

8. Bolton Wanderers – Chelsea: 0:2 (PL, 2005. 04. 30.)

A Chelsea már Abramovics érkezése előtt is tényező volt Angliában, elvégre KEK-et és FA kupákat nyert a csapat, emellett 1999-ben bejutott a BL-be is (ahol szép eredményeket ért el újoncként). Az igazi áttörést azonban mégiscsak a bajnoki cím megszerzése jelentette. Mourinho újonc edzőként, igen komoly pénzekből felturbósított kerettel tarolta le a teljes mezőnyt. A 95 megszerzett pont, vagy a 15 kapott gól azóta is rekord a ligában, de a mindössze egy vereséggel, valamint 12 pont fórral behúzott bajnoki cím sem hétköznapi teljesítmény. A 12. fordulóban ugrottunk a tabella élére, onnantól kezdve pedig ki sem engedtük kezeink közül a gyeplőt. Tavaszra már egyértelmű favoritok voltunk, a bajnoki cím bebiztosítására már a 35. fordulóban lehetőségünk nyílt. Tudtuk, hogyha nem jön össze, akkor is marad még elég dobásunk, mégis hihetetlen felemelő érzés volt győzni Boltonban. A vezetést csak a 60. percben szereztük meg Lampard révén, s nyolcasunk bő negyedórával később lőtt második góljával már átszakadt minden gát és megkezdődött a fieszta. Kerek 50 év után lettünk ismét bajnokok, amivel megérkeztünk a nagyok közé is!

7. Chelsea – Barcelona: 3:1 (BL, 2000. 04. 05.)

Papíron kétezres évek, szóval mindenképp itt a helye! Kamaszkorom egyik meghatározó meccsélménye volt ez az este. BL-újoncként túléltünk két csoportkört (olyan csapatokat búcsúztatva, mint a Galatasaray, a Milan vagy a Marseille), s már a legjobb nyolc között jártunk, mikor az első egyenes kieséses körben a Barcelona került az utunkba. A londoni odavágón kiegyenlített első félóra után jött egy olyan nyolcperces mámor, ami még ennyi év után is hátborzongató – persze jó értelemben. Előbb Zola tekert be mesterien (hogy máshogy) egy szabadrúgást, majd a kis olasz pár minutummal később kiosztott egy gólpasszt Flo-nak, aki olyan pimaszul tette el a labdát a hosszúba, hogy csak nézte mindenki hitetlenkedve. Kedvenc norvégunk nem érte be ennyi alázással, ugyanis nem sokkal később tanárian lőtt a kapuba a kifutó Hesp mellett, így növelve háromra fórt (8 perc leforgása alatt!). A többek között Figot, Rivaldot, Kluivertet vagy a fiatal Xavit soraiban tudó Barca sajnos szépített a második játékrész közepén, de a 3:1 is felülmúlt minden képzeletet. Örök emlék még úgyis, hogy a továbbjutás nem jött végül össze.

Zola és Xavi
Zola és Xavi

6. Chelsea – Barcelona: 4:2 (BL, 2005. 03. 08.)

Hátrányból várt visszavágó, pazar támadófoci, helyenként Barca-oktatás – röviden így foglalható össze a BL-klasszikus, ami a sorozat történetének egyik legkiválóbb és legemlékezetesebb első félidejét hozta. Úgy esett, hogy egy korai Gudjohnsen-góllal már szűk tíz perc után továbbjutásra álltunk, de ahelyett, hogy ráültünk volna az eredményre, inkább fokoztuk a nyomást: Lampard előbb fölé vágott egy nagy ziccert, ám nem sokkal később már bepofozott egy kipattanót. A katalánoknak esélyük sem volt felocsúdni, máris kapták a harmadikat egy pompás kontra végén (Duff büntetett). S ekkor még 20 perc sem telt el… A félidő másik felét viszont megnyomta a Barca, jöttek a helyzetek és sajnos a gólok is: Ronaldinho előbb tizenegyesből talált be, majd becsavart egy olyan labdát, amilyet csak ő tudott. Hiába maradt megy egy a háromból, ekkor már nem álltunk továbbjutásra. A második játékrész hasonlóan nyílt focit hozott: mi mentünk a szükséges találatért, vendégeink pedig rövidre akarták zárni ezt az őrült éjszakát. A helyzetek alapján ebben a félidőben is nyugodtan lehetett volna vagy 4-5 gól, ám végül csak egy született, persze ezt mi korántsem bántuk, tekintve, hogy Terry volt a szerzője. A 4:2 már nekünk volt jó, a maradék negyed órát meg már sikerült kihúzni, így visszavágni a 2000-es kiesésért. Egy kiváló erőkből álló, remekül játszó Barcelonát ejtettünk ki káprázatos futballal. Örök emlék.

5. Chelsea – Napoli: 3:1 (h.u. 4:1) (BL, 2012. 03. 14.)

Hiába indult jól a kinti odavágó, a Napoli átgázolt rajtunk, s a 3:1-es vereség inkább nekünk volt hízelgő. A londoni csörtét tehát nehéz helyzetből, de bizakodva, ráadásul új menedzserrel vártuk. Emlékszem, fura, ambivalens érzések kavarogtak akkortájt bennünk: a büszkeségünknek nem tett jót a csapat megzuhanása, követeltük volna a sikereket, miközben már csak legyintettünk volna egy újabb gyomrosra. Dadogott a meccs eleje, nagyon veszélyes kontrákat úsztunk meg ugyanis, de volt a csapatban tartás, így sikerült lépésről lépésre felépítenünk magunkat. Drogba fejesgólja hozott minket vissza, ezzel ugyanis megfeleztük a hátrányt, s már csak egy kellett ahhoz, hogy nekünk álljon a párharc. Ez pedig meg is jött térfélcsere után pár perccel Terry jóvoltából, de túl sokáig nem örülhettünk, mert Inler bombagóllal szépített, ami összesítésben vezetésnek felelt már meg. Egy jogos büntetőből azonban Lampard beállította a meccsnullt, s ekkor már nem csak hogy hittünk a sikerben, de jogos jussunknak is éreztük azt. A Napoli sem volt rest, így borítékolható volt a dráma. A hosszabbításban már kezdett erősen nekünk állni a zászló. Torres üres kapujánál még szentségeltünk, Ivanovics gólja után viszont már pozitív töltetű zajszennyezés jött a Kék torkokból. A maradékot meg kibekkeltük, köszönhetően a Di Matteo mellett bicegve is nagyot vezénylő Terrynek, no meg a pályán lévőknek. Lefújás után pedig úgy ünnepeltünk, mintha tudtuk volna, hová fog ez kifutni jó két hónappal később…

Csodatevők
Csodatevők

4. Tottenham – Chelsea: 1:5 (FA kupa, 2012. 04. 14.)

Wembley, londoni derbi, győzelem! Bár jól kezdtünk, az első gólig inkább a Tottenhamé volt a meccs, több komoly helyzetük is kimaradt. A vezetést mégis mi szereztük meg, hála Lampard parádés indításának, valamint Drogba ellenállhatatlanságának (előbb Gallast, majd Cudicinit büntette). A második félidő elején aztán volt pár kaotikus momentum, amelyekből mi jöttünk ki jól: előbb Atkinson adta meg Mata gólját úgy, hogy bitang nehéz volt ennek jogosságát igazoló kameraállást találni, majd a nem sokkal későbbi szépítésnél úszott meg Cech egy kiállítás-tizenegyes kombót (vagyis hálásak lehettünk Bale-nek, amiért betalált). Ramires finom és elegáns gólja viszont már sok volt a spúroknak, ráadásul itt nyílt csak meg igazán a mókatár. A srácok ugyanis nem „csak” döntőbe jutni szerettek volna a rivális testén át, hanem jól szórakozni is, így megnyomták a végét: előbb Lamps tekert be vagy harmincról mesterien egy szabadrúgást, majd mintegy lefojtás gyanánt az ekkortájt már keveset mutató Malouda is beköszönt a hosszabbításban. Kiütés lett tehát a vége, még ha nem is indult és sokáig nem is állt így a dolog. Külön öröm egyrészt, hogy a Tottenhamet keserítettük, másrészt hogy mindezt a szezon egyik legzsúfoltabb és legterheltebb szakaszában (például a Barca elleni odavágó előtt pár nappal) sikerült véghezvinni. Hatalmas pacsi tehát Di Matteonak és a srácoknak!

3. Chelsea – Manchester United: 3:0 (PL, 2006. 04. 29.)

Egy alkalommal adatott meg eddig, hogy meg tudtuk védeni a bajnoki címünket, s mivel ez a hőstett pont egy Manchester United elleni derbin vált bizonyossá, még jó, hogy itt a helye a listán! Mivel gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattunk, jóval magabiztosabban vártuk a remélt bajnokavatót, mint egy évvel korábban, bár az idény második felére akadtak gondok az idegenbeli meccseken. A MU elleni rangadót úgy várhattuk, hogy már az egy pont is biztos bajnoki címet jelent. Ehhez képest kissé túlteljesítettük a tervet, elvégre lesimáztuk a legfőbb kihívónkat, így oszlatva el minden kételyt végső diadalunk jogosságát illetően. Gallas révén már a találkozó legelején megvolt a vezetés, így kényelmesen és magabiztosan futballozhattunk. Az igazi parádé a második félidőben volt: előbb Joe Cole lőtte ki van der Sar kapuját három MU-védő megbolondítása után, majd ugyanő tálalt okosan Ricardo Carvalho elé egy kontra végén, amiből a portugál meglőtte a harmadikat (halkan teszem hozzá, ez is a rövidbe ment – a világ akkori egyik legjobb kapusának). Ellentmondást nem tűrően védtük meg tehát a bajnoki címünket, ráadásul ezúttal hazai pályán ünnepelhettünk.

Címvédés!
Címvédés!

2. Chelsea – Wigan Athletic: 8:0 (PL, 2010. 05. 09.)

Ez a 8:0 még a Villa elleninél is kellemesebb emlék. Egyrészt ez volt időrendben előbb, másrészt – s ez jóval lényegesebb – ez a diadal konkrétan bajnoki címet ért. Pontelőnnyel vártuk a záró fordulót, így tudtuk, ha győzünk, mi végzünk a dobogó legfelső fokán. A kötelezők hozásával alapvetően sem ebben, sem a korábbi idényekben nem volt gond, viszont ilyen felszabadult örömfocira nem számítottunk még úgy sem, hogy gólgálából akadt pár a szezonban. Anelka korai találata szépen megadta az alaphangot, majd amikor bő félóra játék után Lampard bevágott egy tizit (Caldwell kiállítása miatt ráadásul emberelőnyben), már dörzsölhettük a tenyerünket. A gólzsák csak a második félidőben nyílt ki igazán: Kalou a hármat, Anelka pedig a négyet tette a két csapat közé, s ekkor még volt 35 perc a meccsből. Ezt az időt a gólkirályi címre hajtó (s azt végül Rooney elől meg is kaparintó) Drogba töltötte a leghasznosabban, ugyanis szűk 20 perc alatt összehozott egy klasszikus mesterhármast (a középsőt büntetőből). A nyolcadikat Ashley Cole-tól kapta a már tántorgó Latics, amely kilenc középkezdés után már csak arra vágyott, hogy végre eltűnhessenek az öltözőben, átadva a terepet a bajnokavatóra. Végül ez a pillanat is eljött, Carlo PL-újonc edzőként dicsőült meg, ráadásul nem sokkal ezután az FA kupa is a vitrinbe került. A csapat 23(!) gólt hintett utolsó 4 hazai meccsén, meg is lett az azóta is rekord 103 találat a végére.

1.Chelsea – Arsenal: 6:0 (PL, 2014. 03. 22.)

Nem várt meglepetéssel kedveskedett az ezredik meccsén az Arsenal padján ülő Wengernek Mourinho. Ahogy a kiütéses győzelmek zöménél, itt is remekül kapta el a fonalat a csapat: Eto’o az 5., Schürrle pedig a 7. percben mattolta Szczesnyt. Viharos kezdésünktől az Ágyúsok láthatóan megrogytak, ráadásul az első negyedóra végén Oxlade-Chamberlain egy buta kezezéssel kiállíttatta Gibbset, a jogosan megítélt büntetőt pedig Hazard értékesítette. Az első félidő végén még Oscar is beköszönt, így négygólos fórral fordulhattunk. Brazilunk a második játékrész közepén duplázott, nem sokkal később pedig Szalah gyalogolt egy remek labdával a kapuig. Eztán már megkönyörültünk rajtuk, beértük féltucattal, ami így is szenzációszámba menő Arsenal-verés lett. Hozzá kell még tenni, hogy az Ágyúsoknak nem csak Wenger millenniuma miatt kellett volna a győzelem, hanem a bajnoki versenyfutás miatt is, hiszen a meccs előtt még mindkét csapat esélyesként állt a tabellán. A 6:0 után hét pont és két meccs fórral vezettük a ligát a táv háromnegyedénél, s bár a legvégén beelőzött a City és a Pool is, az biztos, hogy ez a fényes győzelem nagyban enyhítette a bánatunkat. Nem kell ahhoz trófea, hogy egy ilyen meccs a lista élén zárjon.

Annyira szép!
Annyira szép!

Ez az én top15-öm. Bizony, nem fért rá se egy Tottenham elleni 4:0, se egy háromgólos idegenbeli Arsenal-verés, se a Stoke elleni hetes, de olcsón megúszta a ManUnited is, a City-re pedig ki se tértem. Kommentbe természetesen ezúttal is jöhetnek ti listáitok, benne a nagy kimaradókkal. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Pingback: A kétezres évek 15 legemlékezetesebb győzelme | Zongoracipelő()

 • Nálam a Chelsea-Napoli 4-1 marad az első számú meccsünk ever. Hatalmas hátránnyal indultunk és mégis hazavágtuk az ellenfelet pusztán hittel és eszetlen hajtással. Évtizedenként talán egy ilyen meccs van egy csapat történelmében, ahol ennyire a sírból hoz vissza egy knockout fordulót. Ennyire talán még nem szabadult fel szurkoló a várható kiesés súlyától.
  A Digin úgy reklámozták a meccset, hogy “egy dolog biztos: a Stamford Bridge fölött lángolni fog az ég.”

  • Tornando Ferres

   Bár nem győzelem, de nekem Barcelonai 2-2es mérkőzés a legnagyobb meccsélményem a csapattal kapcsolatosan. Ramires, Torres.. mekkora legendák! 😀

  • Endy919

   Hatalmas győzelem volt , az biztos . De én akkor nem tudom miért , de biztosra vettem a továbbjutásunkat

 • emazohun

  Boldog születésnapot Salomon Kalou-nak és Ryan Bertrandnak!

 • emazohun
  • kasata91

   Sok sikert és játékpercet neki !

  • igaz, hogy még csak 18, de ez meglepett azért, az egyik legígéretesebb tehetségünk abban a korosztályban, egy Bristolnál talán többre is érdemes lett volna 🙁

 • Minden a kínaiak kezében lassan:
  Chinese investment group headed by Guochuan Lai takeover of the club West Bromwich Albion, the english club confirmed.

  West Brom also reveal that the sale was actually agreed on June 24th, but both parties have waited for regulatory and approval processes in China to be completed before making the agreement public.
  “I am excited and privileged to have the chance to become the new owner of this great Clu,” Guochuan Lai told the club’s official website.

 • Gossip:
  Oscar > Inter 30M font
  Cuadrado > Juve v Milan, 25M font környéke
  Begovics, Remy, Pedro could depart (részletek nélkül).

  In:
  Koulibaly 40M
  Mustafi 26M
  Tiago Maia 15M
  Godwin Egbo 1M körül (18 éves nigériai B2B kp)

  • Frenky54

   Azzal a 18 évvel vigyázni kéne:) Az U 17-es nigériai válogatottat MR-el vizsgálva egyiptomi orvos által, a kezdő tizenegyből 9 túlkoros(18 múlt), az 50-es keretből 26, akik szintén túlkorosak az orvosi vizsgálat szerint.

   • olvastam én is, fura, hogy ezt még mindig ennyire kontroll nélkül hagyják.

  • kasata91

   Csak ezt a román Sztáncsu gyereket ide ne hozzák… Akkor már inkább 3 Oscar.

   • Sir Idemitirjak

    3 Oscar egy álom lenne <3

  • gorkaf78

   ‘Godwin Egbo’ rákerestem a transfermark-on erre a névre, de nem adott ki ilyet… Nagyon ‘titkos fegyver’ lehet…:D

  • Sandic

   Oszinak és Quadnak adnék még egy utolsó szezont a bizonyításra. Begot is sajnálnám, ha menne, nem lenne könnyű ilyen jó alternatívát találni. Remyt kicsit fájó szívvel, de elengedném, Pedro eladása esetén viszont örömkönnyeket hullatnék.
   Érkezők: a két védő együtt esélytelen, a kettő közül inkább Mustafi, a portugálról még életemben nem hallottam, azt sem tudom hova érkezne, és a nigériai pedig túl kockázatos vétel lenne.

 • Wudi, jó a válogatás, nálam sorrendi változások tuti lennének, az általad 15.helyre száműzött Everton elleni csörte nálam top3-as 🙂 amúgy valóban nehéz ügy, egy átlag 3-5 éves periódusból is nehéz 15-re szűkíteni a dobogósokat, hát ha még 20 év távlatából nézed.. ha már 2000-es meccs is bekerülhetett, akkor nálam a 15-ben tuti helye lenne a ’98-as Real elleni Szuperkupa győzelemnek, még akkor is, ha kupagyőztes meccseket direkt nem veszel bele 🙂 amivel még kb 2 helyet nyertél, mert egy top15-be a BL győzelem mellett tán még Hiddink FA-Kupa győzelme kerülne be.

  • WudigessBoi

   Ha a Real elleni szuperkupa, akkor betenném még a Tottenham elleni 6-1-et is a WHL-ről, még 97 decemberéből:)

 • kasata91

  Majd jövőre meg eladják a Citynek őt is?

 • Sirappa

  Barca-Chelsea 2:2 (Apr 24, 2012). No words needed.

 • Endy919

  Nálam az Everton elleni 2:3 , Wigan 8:0 , illetve 2012 május 19. a top 3 🙂

 • lamps8

  Elindítom sajátos átigazolási körképemet, a visszajelzéseket előre is köszönöm. Építő kritikát elfogadok 🙂

  2016.08.05 Védő nélkül

  Ennyi lenne mára, holnap jelentkezem. bye

  • Endy919

   Minek neked védő , ha nálunk játszik az ikonunk , Ivanovič?

   • lamps8

    egyszerűen nem találom a magyarázatot a balfaszságunkra. a legdurvább hiányposzt és megint majd aug 30-án fogunk kapkodni miután kulibácsikra basztuk el a teljes nyarat.

    • A board egyfelől nagyon kitett magáért ezzel a Batsu-Kanté duóval, másrészt viszont a védelmet illetően nagyon elbarmolták az ablakot. Egy sor potenciális védőt baszarintottunk ki úgy, hogy a teljes preseasont letudtuk egyetlen új cb nélkül. Több, mint valószínű, hogy az első 2-3 fordulót a Terry-Cahill duóval tudjuk le, amin csak gyengíthet a tény, hogy már Iva is bevetésre készen áll.
     Egyébként Djilo szerintem idén nagyon nem fog sehova se menni, hanem Zoumának lesz a beugrója és a helyettese. Mondjuk nagyon el se kéne már engedni, ha a dolgok így alakultak.

     • gorkaf78

      A középső védő posztokra legalább vannak emberek, de arra kíváncsi vagyok, hogy ki lesz a balhátvéd, ill. a jobbhátvéd…

      • Sir Idemitirjak

       Aina és Azpi, én bennük személy szerint bízok.

       • gorkaf78

        Ők jók lennének a jobb oldalra, Azpi kezdő, Aina meg a jövő embere, de akkor ismét felmerül a baloldal problémája…

      • Nem igazán. Van Terry meg Cahill, nagyjából ennyi a potenciális létszám. Mögé Djilobodji meg Miazga, lóf*sz rizzsel.

       • Sir Idemitirjak

        Főleg, hogy Miazga tuti megy.

        • Ja, ő asszem nem is kapott meccset a preseason alatt.

         • Sir Idemitirjak

          Meg maga Conte nyilatkozta, hogy nagyon tetszik neki, de állandó játékra van neki jelenleg szüksége.
          (előző poszt alatt a teljes nyilatkozat)

       • gorkaf78

        Én még Iva-t is inkább középre képzelem már el, de igazad van, ez sem egy erős felhozatal…

        • Tekintettel arra, hogy jobboldalra ő van meg Aina, én annyira nem.

         • gorkaf78

          Na, nekem ez a két név tűnik nagyon kevésnek jobboldalra…

          • Sir Idemitirjak

           Cuadradonak sem idegen az a poszt ha égne a ház.

          • gorkaf78

           És a baloldali védő? Van egy Azpi, aki jobboldali igazán, és kész.

          • Sir Idemitirjak

           Ott nagyobb gáz van, de José hagyaték titkos fegyvere is ott van. (viccet félretéve egy ember több mint kevés)

          • kasata91

           Lehet visszahozzuk Filipe Luist:D

          • Sir Idemitirjak

           Ha már valakit visszahoznánk, akkor Bertrandot szívesen elnézném kékben.

          • myheartisblue

           Amen! Erte feltornem a kis malacperselyemet, beledobjak a Transferbe.

          • lamps8

           ő 3 védős rendszerben lehet rwb, mást nem tudok elképzelni

     • lamps8

      a batsu-kanté duó tényleg fasza, de cb nélkül ez egy sikertelen ablak számunkra. eddig..

     • “egy sor potenciális védőt baszarintottunk ki úgy, hogy a teljes preseasont letudtuk egyetlen új cb nélkül.”
      Igazából talán ez a legzavaróbb, hogy se nem igazoltunk, se a fiatalokra nem építettünk. Mert megint más lenne, ha azt mondjuk, hogy visszahívtuk volna Christensent, nem küldjük ki újra Kalast, bedobjuk Tomorit, Akét, Hectort vagy akár Omeruot, Wallace-t. De az egyetlen potenciális fiatal, akit beépíteni látszunk, az Aina. Persze ő is több a semminél, de azért ennél jóval többet kellett volna tenni egyik v másik irányba.

      • Nálam Aké kirakása érthetetlen totálisan. Mint írtam is feljebb, egyetlen olyan játékosunk sincs, akinek az eredeti pozíciója balhátvéd lenne, a csapat első számú cseréje azon a poszton egy brazil támadó. Baba kirakásában még láttam is volna relációt, ha a hollandot itt tartjuk, de így egyik ostobább döntés, mint a másik.

  • Mikel az olimpián már gyúr a posztra.

 • Na, a kövi célpontunk állítólag Nicolae Stanciu, a Tsibuabua Bukarest “sztárja” 😀
  És még csak nem is cb 😀

  • Endy919

   Ezek tuti direkt csinálják..

   • Sir Idemitirjak

    Piet

    • Endy919

     Bíztató látvány 😀

 • emazohun

  https://twitter.com/deadlinedaylive/status/761661939613327360
  Eladtuk Djilobodjit 8 millió fontért!

  • Sandic

   ????
   Hát ez az üzlet honnan jött? Nem is lehetett olvasni róla semmit. Mennyiért vettük anno?

   • Endy919

    Kb a feléért , ha jól rémlik.

   • emazohun

    3 millió fontért kb

    • Sandic

     Akkor végül is nyertünk vele, és abban a 30 másodpercben amíg a pályán volt Chelsea mezben, nem követett el semmilyen bakit. 😉
     Mondja még valaki, hogy szar a klub filozófiája…. 🙂

     • “Akkor végül is nyertünk vele”
      Végülis? 🙂 100% haszon.

   • 3-4 M font közötti összegeket írnak a legtöbb helyen. Még annyit sem volt itt, hogy a könyvelésben lássuk az árát 🙂

  • Endy919

   Búcsu poszt lesz róla?

   • gorkaf78

    ChelseaLegend! 😀

    • Sandic

     Meg nem erősített hírek szerint visszavonultatja a vezetőség a 15-ös mezszámot a tiszteletére. 😀

     • kasata91

      Így hogy már nem CFC játékos legalább megtudtam hogy 15ösben tolta 😀

      • Sandic

       Nekem is a “tribute” videóból kellett kinézni. 😉

   • majd december közepén.
    (13/12/16 Sunderland – Chelsea)
    Tuti gólszerző.

   • Kerestem egy tribute videót:

  • http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/08/djilobodji-moves-on.html

   Most nézem én is. Beszharok a röhögéstől 🙂

  • Blue One

   Akkor már csak 2 új védő kell és kész az ex CFC védelem. 😀

 • Spoiler: Falcao hetekre lesérült a hétközi selejtezőn.

  • szerintem direkt csinálja

 • Nem gondoltam volna, hogy egyszer még sajnálni fogom, hogy Djilot elpasszoljuk, de én ezt most baromira nem tartom ésszerű döntésnek. Nyilván kicsit alul értékeltebb játékos volt, mert a semmiből bedobott pánikigazolásként jött. Viszont ettől eltekintve a francia defenzív ligában is top3-as cb volt egy középcsapatban, ami azért annyira nem volt rossz teljesítmény.
  Simán maradhatott volna Zouma helyére, ameddig a francia nem 100%-os, de most az eladásával nem maradt érdemi középhátvéd a csapatban JT és Cahill helyére, akikre azért szintén úgy tekintettünk még májusban, hogy egy komoly replace kéne.
  Egyedül Hector maradt viszonylag bevethető játékosként, de neki a transfermarkt szerint sárga lapos eltiltása van huzamosabb ideig.
  Miazga és Tomori a két végső opció, de előbbinél jelzésértékű, hogy premeccset sem kapott, utóbbi pedig 0 hivatalos meccsel áll a felnőtt csapatban.
  A szélső védelem terén sem jobb a helyzet. Akét ugyan kiraktuk, ami még megbocsátható is lenne, ha nem ott tartanánk, hogy nincs egyetlen olyan játékosunk sem, akinek az eredeti posztja bhv lenne. Tehát a baloldalon jelenleg ott tartunk, hogy Azpin és Kenedy-n kívül totálisan megáll a tudomány, és szerintem nem kell ecsetelnem, hogy a brazil original pozíciója miatt a két játékos között mekkora szakadék tátong. Így nagyjából egy játékosunk van oda érdemi csere nélkül, Azpilicueta.
  Jobboldalon az Iva-Aina duó szerintem messze a csapat leggyengébb pontjává teszi a szárnyat. Ivánál durvább hirtelen formaromlást ritkán látott a sportvilág, nagyjából két hónap alatt zuhant világklasszisból orbitális fékké, és azóta is konstans módon ott van. Beadni eddig sem nagyon tudott, de ezt legalább egyensúlyozta azzal, hogy a védelem legstabilabb és legmegbízhatóbb tagja volt. Most meg nagyjából Glen Johnson módjára hozza le a meccseit.
  Aina nyilván más, nagy tehetség és a preseason alatt is az egyik legjobb volt, viszont egy teljes PL-idényt rábízni azért enyhén kockázatos. Ennek tudatában meg azért zavaró, hogy a totál ingyenes VdW-t meg se környékeztük, de olyan teljesen elérhető minőségi játékosokért, mint R. Rodriguez vagy Willems be sem szálltunk. Középre is csak Kulibálit hajszoljuk annyiért, amennyit Stones-ért sem ajánlottunk jó szerrel, miközben a baromi jó felépítésű Brumát az ötödéért elhozhattuk volna.
  Továbbá szerintem innentől 99%, hogy a tavaly is elég jatán nyomó Azpi-Cahill-Terry-Iva négyessel lépünk pályára (Ha Conte merész, esetleg Ainát még bedobjuk), ami azért elég csalódást keltő. Leginkább azért, mert nyár előtt mentek az ígérgetések, hogy hatalmas erősítések jönnek több játékos személyében.
  Szerintem ez a nyár baromira bizonyította, hogy az illetések, Emenalóék mennyire csőlátásúan, a játékosok csak egy baromi vékony körében képesek gondolkodni. Ez a kör nagyjából a “felhájpolt sztárok” és az “aktuális címlapjátékosok” közti intervallumot futja be, aki ezen kívül esik, az maximum pánikigazolásként mutatkozhat be az utolsó 2 hétben, és úgy is lesz kezelve, mindemellett ezért csúszott ki egy sor minőségi játékos a kezünkből ameddig Nainggolant hajszoltuk reménytelenül.

  • kasata91

   Bízzunk benne hogy tud számolni a vezetőség és a háttérben intéznek valamit. Sokszor sokkal nehezebb a kirakatban igazolni mert amint rámegyünk egy playára jönnek a BLben játszó arabtulajod csapatok és ránkígérnek.
   Fű alatt majdcsak jön valaki. Most van rá +8 millánk.

   • “Sokszor sokkal nehezebb a kirakatban igazolni mert amint rámegyünk egy playára jönnek a BLben játszó arabtulajod csapatok és ránkígérnek.”
    Ezzel most csak még egy hátrányt adtál hozzá a módszerhez. Fű alatt eddig is nagyokat szakítottunk, Miazgával és Dzsilóval.

    • Frenky54

     Nem gondolom, h nyilvánosan tesz üzleti ajánlatot egy cég a másik cégnek…elég nagy hiba lenne:) Vélem bizalom vesztessel járna, ha az ajánlatokat nyilvánosságra hoznák. Ezt el sem merem képzelni.Ezért lehet az, h a média mindenkit mindenkivel kapcsolatba hoz.

     • Oké, de ezzel cáfoltál rá arra, amit eredetileg állítottam. Itt nem csak az ajánlatát tételről van szó, hanem a megerősítésekről is. Olyan meg nagyjából mindig van, ha érvényesül az üzlet, ha nem.

    • kasata91

     Most nyilván kiemeltél 2 nem Chelsea szintű pánik igazolást. De nézd meg a semmiből jött Batsuayi illetve a sortűzzel bombázott Stones, Lukaku, Naingolan bizniszeket. Minél jobban akarjuk annál jobban megy fel az ára. És hiába adunk többet “hopp megint legyen már egy kicsit mégtöbb” #cigánykodás

     • De mi most egyről beszélünk. Pont ezért nem csak felfuttatott játékosokban kéne gondolkodni, és nem fű alatt. Miből állt volna Kulibáli helyett rámenni VdW-re? Semmibe.

      • kasata91

       Sötétben tapogatózás. Lehet hogy probalkoztunk, de nem jött és az is lehet hogy szóba sem jött mert nem az a stílusú/mentalitású/hajszínű stb. játékos akit Conte keres. Lásd. Baba esete aki hiába lett volna a mi szemunkben opció, házon belül világosan megbeszélték hogy a (leendő) játékrendszerbe túl támadó.
       És ez ugyanúgy elmondható bármelyik le nem igazolt vevőre a világban nem csak VdW re

       • Valamiért mindig az a pont megfelelő védő, aki éppen a legjobban hájpolt és belengetett címlapjátékos. 2 éve Luis, tavaly Stones és Baba, idén Kulibáli.

   • lamps8

    BLben játszó arabtulajos csapatok…
    azért ne sajnáltassuk magunkat.

    • nem sajnáltatás, realitás: mi most még csak egy EL-t sem tudunk kínálni, nemhogy BL-t. Ez pedig sok játékos esetében alapelvárás. Nem az, hogy majd talán jövőre, hanem, hogy BL résztvevő legyen a csapat.

     • lamps8

      csak miért kell azt kiemelni hogy arabtulajos. nem azon van a hangsúly hanem a nemzetközi kupán. annak hiányáról meg az arabok kurvara nem tehetnek

      • gondolom a “pénzes” volt a lényeg, nem kifejezetten az “arab”. Lásd, hiába van kínai tulaja a Leicesternek is, hiába BL résztvevő, mégsem jelent egy szintet egy Real, City, Bayern csapatokkal szemben.

       • lamps8

        a leszternek szerintem thai tulaja van

        • 🙂 oké, de a lényeget ettől vágod, nem?

     • WudigessBoi

      Most ez ettől a konkrét vitától független, de én sose értettem, miért ekkora etwas a BL-indulás egy játékosnak. Azért ez nem vébé meg olimpia, ami négyévente van és ha a mostanira nem jut ki, lehet, hogy soha többet nem lesz esélye. Mégis úgy kell kapálózni, meg ráfizetni, hogy egy keresett futballista hajlandó legyen nélkülözni egy(-két) évig.

      • ez igaz, de attól még tény. A futballista karrierút rövid, legjobb esetben is van egy igazán szerencsés és top játékosban 18-35 év között 17 évnyi felnőtt csapatos futball. Mégis, van kb 50-60 olyan játékos, aki elmondhatja magáról az egész világon, hogy lehúzott a BL-ben legalább 5 szezont. Talán még kevesebben, akik azt is, hogy többször részt vett a kieséses szakaszban, naésígytovább.

       A BL kicsit olyan szerintem, mint az Oscar-díj. Nagyon sok jó film van, de Oscart mégis kevesen kapnak. BL-t is egy évben csak 1 csapat nyer. Nívós trófea, amit talán a világon a legtöbben néznek, többen, mint PL-t vagy Laligát… és még sokszoros bajnokok közül is kevesen mondhatják el, hogy akár csak kétszeres BL győztesek.

       Egy futballista kb 3-5 évet van top-top formában. Olyan csapatba igazolni meg, ami épp nem játszik BL-t, min 1 év kiesést jelent. De az igazság az, hogy az az 1, többnyire nem 1.

     • Blue One

      Én is féltem tőle, hogy nem jön majd ide senki, ehhez képest jókat igazoltunk eddig. Szerintem nem is ez az év lesz a döntő, hanem a következő. Mert most tényleg mondhatjuk azt, hogy ez egy elrontott év volt. Ha visszajutunk jövőre, nem lesz probléma. Ha nem, akkor már kicsit neccesebb lenne, de ezzel ne is foglalkozzunk. A keret minősége megfelelő, ami egy józanul gondolkozó játékos esetében nyerő lehet. Ha te játékos lennél hova igazolnál: Leicester vagy CFC? Egyik BL-es, a másik nem. Az egyik lehet, hogy nem lesz egy darabig BL-ben, míg a másik egy év kitérő után újra ott lesz évről évre.

      • A Leicester és a Chelsea összevetése nem jó példa, mert a Foxes ezerévente egy csodalámpás, amit véghezvittek, ráadásul nem is ugyanazokra a játékosokra vadászunk. Most egy City vs Chelsea, Bayern vs Chelsea, Real vs Chelsea vagy akár PSG vs Chelsearől kell beszélni.

       • Blue One

        De erre mondtam azt, hogy ekkora kaliberű játékost nem igazoltunk már mióta. Ki volt az utolsó olyan játékos, akiért az egész világ sorban állt és nálunk kötött ki? Hazard 2012–ben. Mondjuk azt pont Drogba tizijén múlott… 😀 (még egy ok, amiért imádjuk a Királyt 😀 )

        • De én pont arra reagáltam, hogy a BL mekkora mozgatórugó, Hazarddal pedig pont ezt támasztottad alá, mert ha akkor nem nyerünk BL-t, akkor nem jön Hazard, és maradtunk volna Marinnal a keretben 😉

  • adam10

   Minden szavaddal egyetértek.. A piacon sajnos fogynak az elérhető és jónak mondható CB-k, gyakorlatilag Mustafin és Koulibalyn kívül nem nagyon jut eszembe más.. Nyilván ilyen Mexesekkel nem kellene foglalkozni, bár tartok tőle, hogy aug. 31-én, vagy szept. 1-jén még akár ő is kaphat egy kék mezt 🙂 csak jelzem, hogy ingyen elhozható *sóhaj*

   • Endy919

    5 éve pedig még örülem is volna neki.

   • Blue One

    Érdekes, mert a piac hatalmas méretű, de valóban nincs sok jó és/vagy mozdítható játékos. Ami pedig ennél is meglepőbb és szörnyűbb, hogy ez nem csak a védőkről, de a támadókról is elmondható… Ezért is volt(?) létfontosságú Costa megtartása.

  • Többnyire nem értünk egyet, max a fő vonalak mentén, ami kb annyi, hogy a védelemmel kellett volna valamit kezdeni. De G’Lo sosem volt opció, így én nem is bánom, hogy elment, méghozzá jókora haszonnal.

   “Aina nyilván más, nagy tehetség és a preseason alatt is az egyik legjobb volt, viszont egy teljes PL-idényt rábízni azért enyhén kockázatos”
   Máskor meg mindig az van, hogy a fiatalok nem kapnak lehetőséget, csak perceket a meccsek végén, bla-bla. Most lehet, hogy Aina _tényleg_ kap vagy 15-20 meccset, most meg az a baj? Nemááá.

   “zavaró, hogy a totál ingyenes VdW-t meg se környékeztük, de olyan teljesen elérhető minőségi játékosokért, mint R. Rodriguez vagy Willems be sem szálltunk.”
   Spekuláció, nem tudhatjuk, hogy így volt-e. Rodriguezről még cikkeztek is, főleg, mióta Rahmant leadtuk.

   “Középre is csak Kulibálit hajszoljuk”
   Ez sem biztos, hogy igaz, a fél Juve védelmen át Mustafiig azért cikkeztek opciókról, még Stonesról is, ott volt a svéd fiatal srác is, stb. A lényeg, hogy nem tudhatjuk, valóban mi volt. Ja, és Bruma szerintem nem jött volna vissza 😉

   “Szerintem ez a nyár baromira bizonyította, hogy az illetések, Emenalóék mennyire csőlátásúan, a játékosok csak egy baromi vékony körében képesek gondolkodni. Ez a kör nagyjából a “felhájpolt sztárok” és az “aktuális címlapjátékosok” közti intervallumot futja be”
   Megintcsak spekuláció, méghozzá rossz, de legalábbis helytelen, márha nem alaptalan. Arra a stábra mondod ezt, aki fiatal tehetségek megszerzésén, kölcsönzésén és továbbértékesítésén alapuló rendszert épített fel, és megszerzett olyan játékosokat, mint Studge, Lukaku, KdB, Hazard, Oscar, Kenedy, Rahman, Courtois, Zouma, Azpi, stb. Más kérdés, hogy aztán kivel mit akart vagy tudott kezdeni, de idén a “semmink” ellenére hozott egy Batshuayit meg Kantét. Eddig egy elbarmolt szezonunk volt igazolások szempontjából, a tavalyi, de az is nagyrészt utólag derült ki, mert senki nem számíthatott egy rajt-cél bajnoki győzelmet arató csapat ekkora szintű visszaesésére. Rossz lesz, ha idén nem tud semmit kezdeni a védelemmel a Chelsea, de ez nem feltétlen Emenalóék szűklátókörűségét bizonyítja.

   • 1. Djilo nem volt opció sosem, csak mi tettük azzá azzal, hogy nincs egy bedobható cb-nk sem a padra, és valószínűleg nem is lesz a nyitófordulóra. Most, hogy őt is lepasszoltuk, ennyink sincs, csak Iva, aki nélkül meg a jobb szélre nincs senki Ainán kívül. Sokkal jobb, valóban.

    2.
    “Máskor meg mindig az van, hogy a fiatalok nem kapnak lehetőséget”
    Na most álljunk meg. Tehát a “nem kapnak lehetőséget” és az “egész PL idény az övé” között valóban nincs opció, csak vagy minden, vagy semmi? Most még csak nem is egy Bamfordról beszélünk, aki alsóbb szinteken alkotott, hanem egy felnőtt pályákon még alig evickélő ifiről. De ha szerinted nem baromi kockázatos rábízni egy szezont (mert én csak ennek az ellenkezőjét állítottam), hát legyen.

    3. “Spekuláció, nem tudhatjuk, hogy így volt-e”
    Hogy volt? Az, hogy RR-ről cikkeztek, az egy dolog. De sem hivatalos ajánlat nem volt, sem megerősítés egyik fél oldaláról sem. Ilyen meg bevett, még ha az ajánlatot el is utasítják.
    Jelenleg egy játékosnál néz ki úgy, hogy tettünk hivatalos ajánlatot, és az Kulibáli.

    4. “Ez sem biztos, hogy igaz”
    Pedig másért még nem tettünk ajánlatot, csak érte papíron. Ezt még anno a sky hozta le, nagyjából a legmegbízhatóbb lap jelenleg. És nem is néz ki úgy, hogy más játékosért versenybe lennénk, semmi más ajánlatot vagy csapatmegerősítés nincs.
    Szerintem Brumára lett volna sanszunk, mind a lehetőségi, mint az anyagi forrás meglett volna.

    5. De most ezzel miben mondtál ellent annak, amit állítottam?
    A felsorolásodban nincs egyetlen név se, aki ne felelt volna meg az általam felvázolt intervallumnak.
    A szűklátókörűséget az bizonyítja, hogy szinte csak ilyen játékosokból áll a keret.
    Igen, ezt erre a stábra mondom, mert ez az igazság. Nézd meg, hogy kik voltak azok a játékosok, aki az intervallumon kívül estek, és mi lett belőlük.

    • 1.) G’lo NEM opció. Úgy beszélsz róla, mintha Mikel lenne, és már 10 éve itt játszana. G’Lonál még Kalas is többet edzett/játszott a fiúkkal, ha igazolunk bárkit, kb ugyanannyira opció lesz, mint ő.

     2.) Elbeszélünk egymás mellett. Írtam 15-20 meccset, mire te azzal jössz, hogy “nincs más opció, csak a mindent v semmit”.

     3.) + 4.) szóval te komolyan gondolod, hogy csak az létezik, amit a Sky lehoz hetekre előre? :))))

     Brumáról még egy gondolat: amióta kivágtuk, sosem nyilatkozott úgy a csapatról, mint aki valaha visszatérne ide. Ő az egyik olyan csalódott játékos, aki nem Matics, hogy egyből jön, ha hívják. Nézd meg, miket és hogyan nyilatkozott az elmúlt 2-3 évben, főleg, mióta felkapott védő lett.

     5.) Teljesen másképp látjuk, ezen innentől kár is vitatkozni. Felállítasz 2 kategóriát, ami elég szubjektív, aztán belesorolsz mindenkit, aki jólesik, ha meg nem, akkor jön a harmadik kategória, hogy pánikigazolás… ha az sem elég, akkor meg ki tudja. Viszont ezzel továbbra sem bizonyítod, hogy a board szűklátókörű lenne, csak azt, hogy szerinted az. Igazolt szerinted a te besorolásod alapján bármelyik top csapat “nem szűklátókörűen”?

     • 1. Gilo Terry-éken kívül nagyjából a legtöbbet játszó cb-nk volt a preseasonban, és ismétlem, egyszerűen NINCS más. Mert nincs. Jelenleg nincs Terry-éknek alternatívája, hála a védő-tisztogatásoknak.
      Nem tudom, érezhető-e a komikus hangsúlya annak, hogy topcsapatként már teljesen elfogynak a védőink, ha egy valaki kidől. Iva mehet középre, Aina a szélre és kifújt, nincs más. Nem értem, miért olyan nehéz belátni, hogy itt még egy Bodji is baromi jól jött volna, ha ég a ház.

      2. Elbeszélünk, de én erre reflektáltam is az utolsó mondatomban. Annyit írtam, hogy kockázatos rábízni egy idényt, te meg erre azzal válaszoltál, hogy ” Most lehet, hogy Aina _tényleg_ kap vagy 15-20 meccset”. Én erre írtam, hogy amit te írtál, az teljesen mást vetít elő, nem cáfolja azt, amit én.

      3-4. Mondtam ilyet? Amit a sky lehoz, az a leghitelesebb, sőt, az egyetlen lap, amelyik általában konkrétumokat közöl le. A nagyobb csapatok eddigi szinte összes igazolását lehozták már előre. És nem csak a nagy neveket, nálunk például azt a lengyel ifikapust is lehozták már 1.5 héttel a transzfer előtt. Mi több, Kulibálinál a menedzsere is lenyilatkozta, hogy a Chelsea és az Everton az eddigi két legnagyobb érdeklődője.
      Mivel egyedül róla hoztak le konkrétumot és nála történt valamilyen szintű megerősítés is, hajlamos vagyok azt hinni, hogy őt hajszoljuk.
      Bruma nyilatkozata egy dolog. Nem tudjuk, mi történt volna, hogy ha kap egy luisi ajánlatot 50-70ezres keresettel és nagyobb szerepkörrel.

      5. De akkor kérlek mond már el, hogy miért nem áll a keretünkre ez a két kategória? Miért? Írd már le kérlek, hogy kikre nem áll ez, és miért. Komolyan kíváncsi vagyok.

      • A többit hagyom is, mert parttalan vita, hogy G’Lo mennyire volt nálunk opció, hogy mi is a reális egy ifi számára, vagy, hogy a piacon történő dolgok és amit a sajtó megír, áll-e bármilyen korrelációban egymással, vagy állt-e valaha.

       Az utolsó témát viszont még nem engedném el, bár szerintem megint nem jól közelíted meg a kérdést, inkább mondanám, hogy írd le akkor, milyen kategóriák léteznek nálad, kit miért sorolsz oda, és mégis mit várnál a klubtól, de nem leszek annyira faszpörgettyű, hogy ne válaszoljak, csak lovagoljak a témán.

       Azt írod, “felhájpolt sztárok” és az “aktuális címlap-játékosok”. Legyen a minta kicsit bővebb, nézzünk mondjuk az utóbbi 5 szezont (kivéve a most futót, annak még nincs vége), nagyjából azóta működik Emenalo és Granovszkaja az élen. És nem, ne a keretet, ahogy írod, hiszen igazolásokról beszélsz, nézzük az ablakokat!
       Nézzük.
       11/12: TC, Romeu, Lukaku, Ulises Davila, Mata, Meireles, Cahill, KdB, Bamford, Piazon. Ki a felhájpolt sztár és ki is volt címlap-játékos? 😉

       12/13: Marin, Hazard, kicsiHazard, Oscar, Azpi, Moses, Ba, Wallace. Hazardon kívül megintcsak nehéz lenne bárkit a két kategóriádba sorolni.

       13/14: Schürrle, van Ginkel, Schwarzer, Cuevas, Eto’o, Willian, Atsu, Brown, Perica, Traoré, Matics, Salah, Zouma. Esetleg a német és Will, esetleg.

       14/15: Fabregas, Costa, Pasalics, Luis, DD, Remy, Cuad. Costa odasorolható, meg Luis is. Aztán megintcsak ennyi.

       15/16: Nathan, Begovics, Rahman, Pedro, Kenedy, G’Lo, Hector, Pantics, Amelia, Miazga. Ööööö, mondjuk fogjuk rá Rahmanra, és ha nagyon tág határok közé vesszük, legyen még Pedro.

       De összesen megint ott tartunk, hogy 49 játékosból jóindulattal is 7 ilyen játékost tudtam megnevezni.

       • Az a gond, hogy te konkrétan csak azokat veszed bele ebbe a kategóriába, akikről velünk kapcsolatba cikkeztek sorra. Akiket tőlünk függetlenül nyomott a sajtó, azok nálad valamiért nem esnek bele ebbe a kategóriába.

        2011-12: Courtois nem volt címlapjátékos? 18 évesen lett abban az évben bajnok az év kapusának választva országában, ekkortájt leghájpoltabb kapustehetség volt (kb. mint ter Stegen 2 évvel később).
        Lukaku dettó ugyanez, Európában nagyjából a legnagyobb hírverés az övé volt a csatárok közül, miután 17 évesen gólkirály lett ott, 18 éves korára meg már 30+ gól körül járt. Nem hiába fizettünk értük 30-35 milliót, holott még mindkettő 18 is alig volt.
        KdB szintén egy sajtó által pumpált fiatal volt azóta, hogy alapemberként nyert bajnokságot fél évvel azelőtt, hogy vittük volna. Nagyjából olyan játékosokról beszélünk, akik nyári címlapok rendszeres szereplői voltak hazájukban
        Mata meg azóta volt a spanyol újságírók kedvelt témája, hogy 2010-ben a válogatott egyik legfiatalabb játékosaként VB-t nyert. 1 évig cikkeztek arról, hogy a Valenciából melyik gárda fogja elvinni, le is perkáltunk vagy 30 milliót bónuszokkal.

        2012:
        Oscar miért nem ebbe a kategóriába sorolható? Az egész olimpia legfelhájpoltabb brazil játékosa volt, sokszoros brazil válogatott, ráadásul gólt is szerzett már akkor a felnőtt csapatban.
        Hazard ugye tisztázott.
        Azpi? Rá se mondjuk már azt, hogy teljesen a semmiből jött. Ugyanaz a hype megvolt körülötte is, mint Baba körül legalább.

        2013:
        Schürrle akkortájt a legsztároltabb német volt, ez szerintem kétségtelen. Williant meg, akit az utolsó percben halásztunk el a Spurs előtt, szerintem még pont nevezhetjük címlapjátékosnak, mivel ameddig a Spurs le nem igazolta majdnem, addig semmi élőélete nem volt a tárgyalásoknak.
        Maticot fél évvel azután hoztuk, hogy Portugáliában az év játékosa lett, posztjához képest a hájp miatt baromi drága is volt.
        Zouma meg az elmúlt évekre visszamenően a legdrágább védőnk volt, leginkább azért, mert a sztárolása semmivel nem volt kisebb, mint Varane-é. A 2013-as ifi-VB óta nagyjából ugyanolyan hírverés lengte körül, mint a Realos társát.
        MvG-ről dobok egy cikket alább, hogy mennyire nem volt hájpolt:
        http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2013/05/22/3994886/pelle-best-transfer-van-ginkel-best-youngster-eredivisie

        2014: Costa és Luis csak? Hát ne már. Fabregasról azóta cikkeztek a távozását illetően, hogy Wenger lemondott róla, nem mintha enélkül nem lett volna sztárigazolás. Cuadrado meg egész Olaszország egy legkeresettebb és legnyomatottabb játékosa volt, megszámlálni sem tudom, hány Barcás cikket hoztak le róla azok után, hogy az év játékosa lett.

        15: Baba+Pedró, ebben kiegyezhetünk.

        16: Ha Kulibáli még jön, akkor +3-at hozzá is adhatunk.

        De csak hogy rávilágítsak mondandóm lényegére, itt érdemes megnézni, hogy mely játékosok jutottak el nálunk legalább 5 meccsig.
        A te számításod szerint csak hét hájpolt játékost vettünk 5 év alatt, ami a fentebb említettek alapján nem egészen igaz.
        Ha lebontjuk a hájpolt sztárjátékosokat és sajtó által nyomott focistákat, akkor marad 30 egyéb kategóriában érkezett.
        Ebből a harminc egyéb játékosból 14 jutott el odáig, hogy 5 bajnoki meccset kapjon, mi több, ebből a 30-ból csak 5 volt képes 1 évnél többet a felnőtt csapat közelében maradni, általában sorra mentek kölcsönbe. Egyedül a hájpolt sztárként és cikkjátékosként érkezett játékosok maradtak a csapattal, és kaptak komolyabb lehetőséget (néha még ők sem igazán, lásd KdB), mindenki más szinte csak átutazóba jött vagy kiegészítőnek 1 évre. És ha megnézed, Bruma-féle nem hájpolt, ugyanakkor potenciális és tehetséges 25 körüli játékost a legritkábban vettünk. Mi több, ilyen nem is nagyon volt, ahogy nézem.

        • “Az a gond, hogy te konkrétan csak azokat veszed bele ebbe a kategóriába, akikről velünk kapcsolatba cikkeztek sorra. Akiket tőlünk függetlenül nyomott a sajtó, azok nálad valamiért nem esnek bele ebbe a kategóriába.”
         Nálad viszont úgy nézem, ha valakiről írtak a megyei hírmondóban, az már annak számít. Ezért mondtam, hogy lőjük be a kategóriákat először. Írod itt azt, hogy KdB, meg TC, meg MvG… az nem hájp bakker, hogy épp írtak róla valahol, mert #random tehetség, ebből 12 egy tucat, minden évben van 10 új Messi, meg 12 új CR, meg 47 új Zidane. A belga és a holland bajnokság nem egy jegyzett dolog, ennél még az is nagyobb szó, ha valaki egy BuLi középcsapatban vagy egy SerieA kiscsapatban jó szezont megy, de az sem garancia semmire. Nézd meg, az általad linkelt MvG cikknél is kik vannak még ott (Bony, Pellé, Janmaat). Ha így nézzük, akkor mindenki hájpolt és címlap, ha írtak róla egyszer valahol.

         “De csak hogy rávilágítsak mondandóm lényegére, itt érdemes megnézni, hogy mely játékosok jutottak el nálunk legalább 5 meccsig.”
         Ez meg mondjuk teljesen lényegtelen, mert az, hogy végül játszik-e valaki, már kevéssé a board, és még kevésbé Emenalo munkásságának része. Lásd mondjuk KdB, akiről mostanság jelennek meg olyan cikkek, hogy a fél-board győzködte Josét, hogy ne adja el, mert érték. Persze ezt is a helyén kell kezelni, mert mindig el kell osztani hárommal az ilyeneket, de ettől még az jóval kevésbé a board döntése, hogy ki játszik.

         “Ebből a harminc egyéb játékosból 14 jutott el odáig, hogy 5 bajnoki meccset kapjon, mi több, ebből a 30-ból csak 5 volt képes 1 évnél többet a felnőtt csapat közelében maradni, ”
         Ez pedig megint csak akkor lenne releváns infó, ha az általad hájpolt-címlap csávók közül viszont mind egytől-egyig megragadt volna a kezdőben, holott már kapásból sem Lukaku, sem KdB, sem MvG, stb, stb neve nem is említhető itt.

         “És ha megnézed, Bruma-féle nem hájpolt, ugyanakkor potenciális és tehetséges 25 körüli játékost a legritkábban vettünk.”
         Most jól értem, hogy ez az egész kétezer soros vitánk arra ment ki, hogy konklúzióként levezesd, hogy a board tulajdonképpen azért szűklátókörű, mert mostanság nem vettünk olyan középkorú játékost, akiről ugyan ugyanúgy cikkeznek, mint a korábban általad emlegetett játékosokról, de valamiképp mégsem ugyanaz számodra, de akik 20-22-23 évesen nem villantottak sokat (Bruma akkoriban épp egy szar Hamburgból lógott kifelé), mert bezzeg mi csak az elit játékosokra megyünk rá??? Mert ebből kb az jön le, hogy most is minek vettük meg Kantét, amikor hozhattunk volna egy Oriol szintű valakit is helyette, és akkor máris kerek a világ, Emenaloék meg nem szűklátókörűek.

         Az én olvasatom ez, hogy “neveket” és nem játékosokat igazolunk, szépen lassan kikopott az átigazolási ablakainkból, mert míg Abra érkezésekor valóban ez volt a jellemző, 03/04 – 05/06-os szezon még tele volt ilyenekkel, az ilyen típusú játékosok szépen lassan fogytak, és utoljára tán Torres volt az utolsó mohikán.Pont onnantól, 11/12-től, ahogy munkába állt Emenalo, onnantól építettünk inkább a fiatal tehetségekre, ígéretekre, mert ha volt is közte egy Eto’o mondjuk, az meg már megint nem a board, hanem valszeg José kérésére jött.

         • Megyei hírmondó? Azért azt ne mond, hogy Lukakuékat nem kiáltotta ki 4-5 éve minden második belga fociról szóló cikk az évtized tehetségének. Baromi nagy volt a hájp körülöttük, ne kezeljük már úgy, mintha csak az NSO hozta volna le, hogy mekkora tehetségek.
          Ez MvG-nél dettó így volt, most csak egyetlen cikket hoztam be. Itt nem arról van szó, hogy egyszer írtak valakiről valahol, csak lusta voltam így este bekeresni az összes cikket a Telegraphtól, Metrótól meg a Suntól a holland lapokig.
          Nézd, a “címlapjátékos” kategóriáját tegye már ki egy sajtó által állandóan nyomott játékos. Pont ez is a lényege. Nem tudom, ezt most miért kell így félrevinni, hogy “csak egyszer írtak róla valahol”.

          “Ez pedig megint csak akkor lenne releváns infó, ha az általad hájpolt-címlap csávók közül viszont mind egytől-egyig megragadt volna a kezdőben,”
          Nem, ez nem volt így, viszont a keret 70-80%-a címlapjátékos jelenleg is.

          Nem, Brumát félreérted. Én arról beszélek, hogy ha nem csak címlapjátékosokban gondolkodnánk, akkor kész és baromi jó játékost tudnánk szerezni olcsón. Ilyen lenne például VdW is, és ilyen lett volna van Dijk is, ha Bodzsinál meg Stonesnál tovább merünk nézni.
          Akikről én beszélek, azok egyáltalán nem olyan nevek, mint Stones mondjuk, sokkal perifériásabbak. Kanté nyilván más, mivel ő ésszerű igazolás.
          Első sorban ezt a Kulibáli félre transzferekre mondom.

          Szerintem meg az, hogy “neveket és nem játékosokat igazolunk” valamelyest kikopott, viszont a “neveket építünk be” az nem.
          Erre most mondhatod, hogy nem a board hibája, hanem az edzőé, de ebben a boardnak is marha nagy szerepe van, mivel ha az érdemi igazolások nem állnak szinte másból, mint címlapjátékosokból, az edzőt nem fogja megérinteni, hogy van mellé 8-10 17 éves ifije is.

   • Sir Idemitirjak

    Bruma két hete nyilatkozta, hogy szívesen visszatérne London kék felébe. 🙂

    • linket. Én még csak olyat olvastam, ahol ennek az ellenkezőjéről volt szó.

     • Blue One

      Én pedig olyat, hogy visszatérhetett volna.

  • myheartisblue

   Megkérdőjelezhetetlen, hogy szskemberek véleménye annkjan kapott zöld utat az igencsak pozitív mérlegű transfer. Nem sajnalom igazan mivel jo business volt haszonnal. Ennek ellenere egy kicsit azert van egyfajta hiányérzet es egyfajta (badmood) csalódott érzés is. Ugyanis szinte cca 20 perc játékidővel továbbadtuk. Minden bizonnyal nem illett bele Conte játékfilozófiájába, de azert ha többet láthattunk volna belole, a hozzáállásából es a játékából nem csak egy vicces nevű kultuszflopként bùcsùzunk tőle. Minden esetre az üzlet megkötetett, az erte kapott penz a zsebben mas remelhetoleg vedo igazolasaba szant arba fektessuk bele. Az idő ill. a Sunciban letett játéka majd megmutatja jó döntés volt-e. Búcsúzóul hallgassatok meg Djilo kedvenc számát: Neked szól legenda!

   https://youtu.be/8VBhPObvkH0

 • lamps8

  west hamnél teszik a dolgukat. andre ayew is a hálóban.

  • Blue One

   Az jó lenne, mert akkor legalább nem ide jönne.

 • lamps8

  Folytatnám nagy sikerű kommentsorozatomat

  2016.08.06 védő nélkül

  • gorkaf78

   Héhé, még nem ért véget a nap, lehet még igazolás. 😀

   • lamps8

    pesszimista vagyok tudjátok

    • Endy919

     Realista

     • lamps8

      végre.köszönöm

     • szólalt meg az optimista Endy 😀

    • inkább megszállott 🙂

  • Blue One

   Conte: “I think in the future something can happen with the transfer market, in and out.”

   “We know that in the future, different changes can happen, both in and out, with the players.”

   Papy eladása talán azt is jelenti, hogy lassan érkezik valaki. Nem mintha nagyon számításba jött volna az első csapatnál, de mégis csak vészmegoldásnak nem lett volna rossz és amúgy is kevesen vagyunk.

   Ettől függetlenül én se értem miért nem cselekedtünk előbb. A legnagyobb prioritásnak ennek kellett volna lennie…

  • Blue One

   Akkor te biztos tudod, hogy mi a közös Crystal Palace, WBA , Watford ,
   Swansea és a West Ham csapatában.

 • kasata91

  Marlos Moreno a Mancity újabb igazolása. Ezmegkiez? (Azt ne mondjátok hogy CB….)

  • Blue One

   Nem CB. Azt hittem RB, de elvileg csatár. Akarnak valami kolumbiai jobbhátvédet is ha jól emlékszem, valószínűleg innen a tévedés.

  • minden lényeges dolgot leírok róla: actual colombian wonderkid. Le is passzolták egyből a Deporba a laligaliba.

   Valaki kérdezte, amikor arról vitáztunk, hogy a Chelsea-loan-systemje mennyire effektív, hogy akkor ha tényleg az, miért nem aknázzák ki mások is a benne rejlő lehetőségeket. Nem ismerős így hirtelen _valahonnan_ a City újdonsült piacolása? 🙂 (Jesus, Moreno..)

 • Sir Idemitirjak

  Holnap megtekinthető lesz a meccsünk a TVben? (mobilnet van csak egész nap, eredmenyek azt írja nem)

  • Rammschein

   nemtom, valami adhatná. 😀 valakinek valami infó? én egyelőre nem találok semmit róla :/

 • kasata91

  Elvileg 34 millió fontos ajánlat Maticért. Zidane-tól. (Inkább adja ide cserébe Isco-t.)

  • Endy919

   Tizesre nem nagyon van szükségünk a 4-2-4ben. Inkább Varane ;)+apró

  • Nem feltétlen válnék meg Maticstól jó szívvel, de 34M fontért masnival átkötve adnám, személyesen, kézből kézbe.

 • Blue One

  Nem mai hír, de Jesus a City-ben. Nagyon kíváncsi leszek rá. Ha jó lesz, akkor meg ideges is mellé, hogy miért nem igazoltuk le.

  • egyelőre nem fogod látni, mert ment is vissza kölcsönbe 1 szezonra haza

   • Blue One

    Igen? Ezt nem is tudtam. Akkor egyelőre mindegy.

    • bocs, csak félig igaz, amit írtam:
     Jesus has agreed a five-year deal but will stay with Palmeiras until the end of the Brazilian season in December.

     http://www.bbc.com/sport/football/36964045

     • Blue One

      Akkor lehet, hogy ezért nincs bent még fantasy-ben? 😀 Akkor nem kell olyan sokat várni rá, bár könnyedén megleszek nélküle is addig. Mondjuk azt nem tudom milyen rendszerben fognak játszani.

      Ennyit tesz egy edző érkezése. Hiába volt sok pénzünk sose féltem tőlük, az igazolásukra sem irigykedtem. Félelem most sincs, viszont a Sané, Jesus kettőst nálunk is szívesen elnéztem volna.

      • hát, nem tudom, kezdenek-e valamit vele ebben az idényben, miután lenyom egy teljes kört a világ másik végén. Szerintem kap egy pihit, aztán együtt edzhet a City-vel, és talán a bajnokság végén, ha nem lesznek húzós meccsek, kb Miazga mennyiségű meccset kaphat.

       Hááááááát nem tudom. Sané és Jézus jól hangzik, de bakker, ketten 65M font + add-ons… annyiért már egy igen jó plaját is lehet venni. Ez több, mint amennyiért vettük Kantét és Batshuayit 😉

       • Blue One

        Pedig én pont , hogy nem tartom annyira drágának. Főleg a mai árak közepette a 40 nem is olyan borzalmas. Nagy tehethségnek tartják, sok klubbal hírbe hozták már, szóval ez is feljebb vihette az árát. Jesus kicsit más tészta. Brazil játékos, szóval nagyobb a rizikó, kérdés mennyire tud beilleszkedni. Az érte kifizetett 30 az már inkább sok.

        Plaja alatt az általunk hírbe hozott játékost érted?

        • Nagy tehetség, de a srác egy közepesen jó szezonon van túl mindössze. Ehhez képest még a mai árfolyamon is bazisok a 37,5 + add-ons egy 20 éves játékosért. Nagyon durva az összehasonlítás, de egyelőre kb egy gazdag ember Marko Marinja Sané 😉

         • Blue One

          Ugyan már, összehasonlítani is vétek a két játékost.

          • miért lenne annyira merész? Mindkettő rendkívül fiatalon, a BuLi-ban futott egy jó szezont, még a poszt is hasonló, aztán elvitte egy feltörekvő, pénzes nagycsapat. Marin talán nem volt akkora talent, és felkapott, mint most Sané, de az összehasonlítás azért nem alaptalan.

          • Blue One

           Meglepődnék ha Sané marini sorsa jutna.

          • Én is, de azon már kevésbé, ha “Schürrle”-i (vagy “Rahman”-i) útra lépne, és 1-2 szezon után újra a BuLiban találná magát.

          • Blue One

           Erre se látok sok esélyt. Én meghatározó játékosnak gondolom, szerintem jó lesz.

          • sokminden függ attól, Pepi mit álmodott meg a City támadósorába, de azért itt már a csapatbakerülésért is olyan figurákkal kell megharcolni, mint David Silva, De Bruyne, Sterling, stb.

          • Blue One

           Az biztos. Sok variáció lesz bennük, de szerintem jobb szélen számításba fogja őt venni.

          • Mondjuk Navas nem nagy versenytárs, vagy éppen Nasri. De azért vannak még ott páran.

          • Sandic

           50-50 % Azért a City sem épp arról híres mostanság, hogy a fiatal tehetségeknek olyan sok lehetőséget adna. Az az Iheanacso is valami nagyon erős kivétel.

          • Blue One

           40 millióért nem hiszem, hogy padra vennénk.

          • Mangala, Bony, Navas, Negredo, Jovetics…

          • Blue One

           Aguero mellett csodálkozol, hogy nem kap lehetőséget valaki? A többi játékos meg a bóvli kategória. Navas azért “jó” játékos, mert gyors a fifában.

          • No és? A lényeg, hogy mindért kiadott a City egy valag pénzt, és nem feltétlen a kezdőbe vette őket, meg nem is nagyon sikerült megkötniük ott. Magyarán csak azt akartam mondani, hogy 40M ide v oda, még nem garancia semmire.

          • Blue One

           Meglátjuk. Szerintem játszani fog.

 • Blue One

  A nap híre: Costá-t felajánlottunk az Internek és a Napolinak, hogy meg tudjuk venni Lukakut. :DDDDDDDDD

  • Sir Idemitirjak

   Nem mi ajánlottuk, hanem a saját ügynöke, azért elég nagy a különbség!!!

   • Blue One

    Én olvastam a klubbal is ha jól emlékszem.

 • Blue One

  N’Golo Kanté – “When I saw Eden Hazard I said ‘maybe you do not know but everyone at Leicester thanks you.'”

  • 🙂 azért a “maybe you do not know”, szerintem Hazard nagyon is jól tudta 😀

   • Blue One

    Valamit sejthetett, de azért, az is más ha valaki személyesen mondja ezt, aki onnan jött. Persze éljeneztek a stadionba, de ez üzenet azért több (kell, hogy legyen) ennél.

    A kis Kanté elgurult a kis rollerével Londonba, hogy ezt megossza Hazard-dal majd annak rendje és módja szerint visszaigazol Leicester-be. :DDDDDDD

  • viktor

   sorry de ezt nem értem, ezt mire mondta?

   • hát hogy lényegében Hazard döntötte el a Leicesternek a bajnoki címet. Ha a Chelsea kikapott volna a Spurs ellen, akkor az utolsó fordulóra maradt volna a döntés.

    • viktor

     köszi:) tudom a “poén” megmagyarázva már nem olyan jó… de most már legalább megvan:)

 • Blue One

  Kasey Palmer első labdaérintéséből gólt szerzett a bemutatkozó meccsén a Huddersfield színeiben.

  • Blue One

   Tammy Abraham szintén betalált. Ő Bogdán hálóját zörgette meg.

   • myheartisblue

    Update2: Palmer, Abraham, Kiwomya, Swift, Smith & Saville, all who are from Chelsea Academy scoring today. ‪#‎CFC‬

    • Blue One

     Kiwomya-ról tudtam, de gondoltam már nem írom le. 😀 Jah meg a Swift-ről is, bár ő már végleg elment nem?

    • Smith & Saville… ez olyan, mintha egy divatmárka lenne 🙂

     • Ja, eléggé olyan a hangzása, mint egy amcsi ügyvédi irodának.

   • Sandic

    Kár, hogy nagyon alacsony osztályban sikerült nekik ez a bravúr. Lehet ők is Bamford szintig viszik majd. Felküzdik magukat egy PL csapathoz kölcsönbe, ott meg elvéreznek majd…

    • Blue One

     Lehet, ettől még figyelemmel lehet kísérni őket. Palmer nagyon jó, neki szerintem nagy esélye lehet. Egyszer, majd talán. Abraham is köztük van meg talán Solanke. Meglátjuk. Kane is így kezdte anno.

     • Abraham valóban kiemelkedik, Palmer szerintem nem annyira. Én Izzyt és Bogát jobbnak láttam 1 évvel korábban, aztán ők is lemaradni látszanak, egyedül Musonda az, akiben most reális lehetőséget látok. Talán még Baker, de ha ebben a szezonban sem robbant nagyot, akkor belőle sem lesz már Chelsea játékos.

      • Blue One

       Bogat nem írnám le, szerintem hallani fogunk róla ebben a szezonban. Izzyt nem nagyon tudom hova tenni. Baker meg jó játékos, annak mondják, de fogy az ideje. Itt van már mióta és nem történt előrelépés az esetében. Sajnos szerintem lassan kezdhetünk lemondani róla. Musonda valóban ígéretes, egy kis izom viszont kéne rá.

       • Én nem írom le egyiküket sem egyelőre, de ahogy mondod, fogy az idejük. Ebben a korban essential, hogy minden szezonnal egy kicsit előrébb lépjenek. Bakernek valami iszonyat nagy szezont kell mennie most a Vitessenél, hogy még reálisan nézve legyen keresnivalója a top szinteken. Ha ismét csak egy ilyen-olyan szezonra futja, akkor már fújhatjuk, pedig benne nagyon reménykedtem. Az egy nagyon jó kis gárda volt, Solanke, Boga, Brown, Baker, Ruben, Aina, Musonda…

        • Blue One

         Nagy szezon a Vitesse-ben?! És akkor mi lesz? Bakernek azért nem jósolok neki, mert pont ahogyan te is mondod előre kell lépni mindig. Nos ő egy helyben toporog, ami hosszútávon lassú visszalépéseknek is megfeleltető. Boga most kezdi a menetelést, Aina talán megragad mint csere, de ő is csak most kezdene. Rubens van legelőrébb, de vele kapcsolatban is van hiányérzetem. Musonda-nak jól sikerült az első lépés. Solanke meg nagyon eltűnt nem tudom vele mi lesz, marad/kölcsön (hova?).

         • Solanke és Izzy mivel még csak a túrára sem vittük magunkkal az USA-ba, szerintem kölcsönbe mennek, csak esetükben még nem tudni, hova. Aké, Musonda, Boga, Christensen, Baker, Kalas, Palmer, Abraham sorsa már eldőlt, előbbi kettő, és még pár játékosé még nem, de szerintem 100%, hogy kölcsön lesz.

         • “Nagy szezon a Vitesse-ben?! És akkor mi lesz?”
          Remélhetőleg valami jó kis PL kölcsön. Bakerből még lehet egy Bertrand szint, szóval belenőhet ő még a Chelseabe, aztán, hogy a lehetőségek adottak lesznek-e, azt nagyban fogja befolyásolni ez a szezon is. Az övé a Vitesseben, és egyben a Chelseaé a PL-ben.

          • Blue One

           Úgy legyen.

      • Sandic

       Musondában én nem vagyok annyira biztos. Néztem róla egy goals and skills videót, ahová ugye a legjobb mozdulatait rakják be a játékosnak. Nos én ebből a videóból azt néztem ki, hogy baromi jól cselez, de utána elfogy a tudomány. Kicselez 1-2 védőt, majd egy rossz passzal eladja a labdát, a lövései sem voltak valami életerősek.

       • akkor nézzél még róla videókat 🙂 vagy, ha teheted, meccseket. Meg fogsz lepődni. Nem tudom, milyen videót találtál, de azért ne egy ilyen alapján ítéljünk már meg egy játékost.

        • Sandic

         Továbbra is azt mondom, vannak jó megmozdulásai, de sok labdát szór el. Én olyan Salah karriert jósolok neki, nem a Chelseaben vagy Angliában fog befutni, inkább egy olasz bajnokságban.

         • hát nem egy Mikel, az tény, de támadó kp létére 80%-os passzpontossággal játszani azért nem vészesen rossz, főleg, ha megnézed a Betis többi játékosát (a CB páros rosszabb százalékkal passzolt…). A Betis legjobbja, de legalábbis egyik legjobbja volt az odakölcsönzése óta, és előtte sem volt egy szardarab a Chelsea U-ban. Belőle még lehet valami, hidd el. Angliában is.

          • Sandic

           80%? Tényleg rossz videót nézhettem, tűnt olyan 60-65%-nak. Test a test elleni harcokban már Spanyolhonban is gyorsan földre került. Majd kiderül. ősszel már ő is 20 éves lesz, 2 éven belül le kell tennie valami komolyat az asztalra, mert utána ő is igencsak a süllyesztőben köthet ki. Jövőre jó lenne neki egy PL kölcsön.

          • Blue One

           Nagyon tehetséges, őt féltem a legkevésbé. Igen, nem ritka, hogy földre került, hiszen ellene szabálytalankodtak a legtöbbet kb.

 • myheartisblue

  Yeah,yeah….but can (t)hé do it on a cold rainy night in stoke? 😀 😀

 • Rammschein

  Most nézem… holnap már lesz Community Shield… remélem a Leicester megnyeri… 😛 (bár erre nem tudom mennyi esély, van de remélem még Mou csak próbálkozni fog, és Ranieriék lenyomják a tavalyi összeszokottság miatt)….

  • Blue One

   Én is szurkolok a Leicesternek. Folytatódjon a mese.

  • Sandic

   Mou behúzza sajnos, szerintem ez nem lesz kérdés.

  • Frenky54

   Ahmed Musa-ra leszek kíváncsi Leicesterből. A CSZKA Moszkvában többször láttam játszani, kiváló csatár képességeket mutatott.

 • A felkészülési meccsek mindig csak egy dolog, de azért ez komoly:
  Pool – Barca (ICC) : 4-0

  És a bárka nem szar csapattal állt fel:
  http://www.skysports.com/football/liverpool-vs-barcelona/teams/354833

  A Palace meg a Valencia száját kente el 3-1-re.

  • Blue One

   És akkor van olyan, aki azt mondja, hogy nem a PL a legerősebb bajnokság.

   • Sandic

    Jó érv volt!

 • van Ginkel top karrierjének kb most, 23 évesen vége… :(( Ismét térdsérülés, kb október végéig. Belőle sem lesz már játékos… hát, isten adja, hogy Zouma ne erre a sorsra jusson.

 • Chelsea have had a £25m offer rejected for Valencia defender Shkodran Mustafi. The Germany international has been heavily linked with a move to Arsenal, but Chelsea are also interested in signing him. Mustafi has a £42.4m release clause, though Valencia will consider lower bids.
  (forrás: AS)

  • Endy919

   Inkább ő jöjjön mint a bantu . Nem kell szarozni , kikell fizetni amennyi benne van a szerződésében és kész.

   Fölösleges kisebb összegekkel lövöldözni , mert a Valencia tele van pénzel és most kaptak 50et Gomesért.

   • Nem tudom, nekem nagyon szimpatikus játékos Mustafi, de hogy ér-e 43M-t, hááát, ott azért húzom a szám. Egy harmincast talán, a mai árak mellett. Valszeg addig elmegy a Chelsea is. Őszintén szólva gyanítom inkább, elvégre egy CB még nem ártana a keretünknek, G’Lonál és Miazgánál meg mérföldekkel jobb opció.

  • Blue One

   Hányszor hallottam már ezt a hírt. Jó lenne ha már történne előrelépés akár ebben az ügyben, akár a többiben.

  • myheartisblue

   Addig kell ütni a vasat míg forró, tehetséges a srác, meg kell szerezni és beépíteni!

  • Blue One

   Koulibaly-nak jobban örülnék. A német mellett viszont az szól, hogy normális áron meg lehetne szerezni, ár-érték arányban jó fogás lenne. (Mondjuk a legjobb esetben akár jöhetne mindkettő is).

   Egyébként érdekes, mert az olvastam, amit te is írsz, hogy “árun alul” is elengednék, ami azért furcsa. Van tapasztalata fiatal kora ellenére, és jó áron megszerezhető az amúgy kevés opciók közepette. Bárcsak ez lenne a helyzet Koulibaly-val is, annak jobban örülnék.

   • A “német” 🙂 mellett szól az is, ami elég erős érv, hogy Everton nevelés, mégha a PL-ben nem is lépett pályára, de látott már angol bajnokit, meg mégiscsak itt nevelkedett (HG lenne!). Sötétsanyiról nem láttam sok meccset, de Mustafiról egyet-kettőt igen, és az alapján illene a Chelseabe. Jól szerel lábbal, és jól fejel, szóval földön ÉS levegőben is rendben van, nekem nagyon szimpatikus a játéka. Én simán mellette tenném le a voksom, ha bárki megkérdezné, ki legyen a CB, akit leigazolunk.

    • Sandic

     A kérdés az, hogy lehetne őt beépíteni? Egyből a mélyvízbe amíg Zouma sérült, vagy fokozatosan kikoptatni a kezdőből a két angolt?

     • Ez legyen Conte gondja 🙂 Én fokozatosan építeném be, ahogy tér vissza Zouma, vele együtt, de ezt szakmailag úgyis csak a stáb látja. Illetve látná, ha egyáltalán miénk lenne már Mustafi, de még nem az.

      • Blue One

       Pedig a Zouma Koulibaly páros milyen brutális lenne

 • myheartisblue

  Mindeközben Nathan dupla a Vitesse-ben. Le is cserélték, eldöntött mindent.

  • Neki ez lehet egy kiugró szezonja. Kb semmit nem tudtunk róla, amikor megvettük, az előző szezonban nem sokat mutatott, így én el is tettem magamban a “fenti polcra”, de ha lehozna egy jó szezont, még akár le is porolhatnánk.

   • myheartisblue

    Pimaszul fiatal, és az előző szezon végén szintén pedzegette a fonalat. Ha kitart és fejben erős akkor nem jut Piazoni utakra. Szerintem tehetséges a srác, ki kell tartania.

   • Blue One

    Soha nem lesz belőle itt játékos.

    • Sandic

     Na jó, néhányan elég gyorsan megfigyelőkké avanzsáltunk (köztük én is). Hagyjuk, hogy az idő eldöntse, még a csapat szkútjai sem tudják mi lesz belőlük, nemhogy mi kívülállók. A közelmúlt alapján egyik fiatalunknak sincs komoly esélye bekerülni a felnőttcsapatba, de ki tudja. Amennyire elszálltak itt az árak 1 év alatt, és azt elnézve, hogy mi még nem is robbantottunk bankot (sőt elnézve az esélyeket, nem is nagyon fogunk már a nyáron), úgy néz ki Abra most sem akar sokkal többet adni a játékosokért, mint korábban. Talán rá leszünk kényszerítve egy-két fiatal beépítésére.

     • Blue One

      Ha ez is lenne a helyzet, nem ő lesz az. Én pont egy piazon karriert jósolok neki, bár csak egy egyszerű szurkoló vagyok és nem megfigyelő.

    • meglehet, de a házat azért egyelőre ne told rá 😉

     • Blue One

      Jókor mondod… 😀

      • :)) nyilván nálam sem ő az első a sorban, de még csak az első 10-ben sincs benne, akit mondanék, nem kell félre érteni. Csak aztán meg ki tudja, érted.

       • Blue One

        Nem értettem félre. Szimpla poén volt, de senki sem érti a humort. 🙁

        • vágtam (még meg is mosolyogtam), azért is az elején a két szmájli 😉

         • Blue One

          Azt értem, csak akkor utána meg minek a magyarázat?! 😀 Nah, mindegy.

 • Blue One

  A csapat megérkezett Németországba.

  No Remy, Miazga, Kenedy.

  Könnyen lehet, hogy nem velünk kezdik meg a szezont. Első két játékos esetében ez nem akkora meglepetés még akkor sem ha esélyt sem kaptak. Kenedy esetében annál inkább.

  • Sandic

   Kenedynek jót tenne a kölcsön, de csak ha a PL-ben maradna és folyamatos játéklehetőséget kapna. Pl. egy WBA kölcsön ideális lenne neki.

  • Mivel Conte arról beszélt, hogy a Werder elleni meccs előtt komoly döntéseket kell meghoznia, igen, ez valószínű. Kenedy-t én is furcsállom, szerintem neki egyszerűen nem talált helyet Conte a csapatban. Rahman sorsából kiindulva pedig nem Conte lesz az, aki újra balbekkbe száműzi a brazilt.

   Ami viszont rossz hír Rémynek, Miazgának és Kenedynek, az jó hír lehet Hectornak, Chalobahnak és Mosesnek, akikkel jó eséllyel számol Conte.

   • Sandic

    A Fekete emberrel is meg kell barátkoznunk, mint 3. számú kapussal?

    • élek a gyanuperrel, hogy igen. Mondjuk mivel nincs nemzetközi szereplés, belefér. Így is, úgyis nagy a szar, a TC és Begó egyszerre dől ki.

     • myheartisblue

      Egyébként azon gondolkodtam Mikellel mi lesz? Most hogy így repkednek kifelé az emberek, kihagyja a preseasont és bohockodik az olimpian. Nem félti a helyét?

      • Lehet Rioból utalt már Zidane-nak, hogy tegyen még ajánlatot Maticsért 🙂 Nem tudom, szerintem azt – főleg Kanté érkezése után – már vágta, hogy a kezdő azért nem került hozzá közelebb, és most kivár. Van még 1 év a szerződéséből, a klub most kaphatott volna érte pénzt (ha volt kérője egyáltalán), jövőre meg szabadon mehet, amerre tetszik, hacsak a Chelsea nem kínál neki új szerződést, amire viszont nem sok esély van. Viszont az is tény, hogy már 10. éve van itt, angol állampolgár is, jól is beszél angolul, és egy backupnak mindig jó, mégha bántóan egydimenziós is.

    • Blue One

     Ez a legkisebb problémánk per pillanat. Miért te kit szeretnél?

     • Ha lenne nemzetközi szereplés, én is nyugodtabb lennék egy tapasztalt harmadik számú kapussal (Schwarzer sem jött rosszul anno a BL-ben, vagy korábban Hilario), nevet nem mondanék, akár Amelia is, ha már ő nemrég itt járt, de így mondjuk nekem Blackman is megfelel.

     • Sandic

      Jogos, nagyobb probléma, hogy még nem igazoltunk senkit sem az orvosi szobába Falcao helyett. Kevés ez a 3 hét ennyi játékosra…

    • Igazából ez annyira nem vészes, szerződés nélküli kapusokból mindig van egy pár. Például asszem Vladimir Gabulov is ilyen jelenleg. Nem egy nagy ász, de Ameliánál nem rosszabb.

   • Blue One

    Chabolah-nak és Moses-nak talán nem érdemtelenül. Hector meg ugyancsak nem játszott semmit, mint Kenedy, de számolna vele?! Érdekes. Szerintem itt van, mert az új szerzemény(ek) -feltéve persze ha lesznek egyáltalán…- még nincsenek. Utána szerintem kölcsönbe fog menni.

    • Hector CB, amire némileg nagyobb szükségünk van, mint Kenedyre, aki támadó, bár ballábas játékosokból épp nem vagyunk nagyon eleresztve.

     • Blue One

      De reményeim és számításaim szerint Hector nem lesz a keret tagja. Azt próbáltam ecsetelni, hogy szerintem azért van még itt, mert nincsenek meg az új igazolások. Eléggé szomorú leszek, ha ő marad.

      • Az oké, de ha választani kell Miazga és Hector közül, háromszor is inkább az angol-jamaikai srác. Backupnak jó lehet. A Readingben tavaly nagy szezont ment, Clarke edzette, ami nem rossz ajánlólevél. Miért vagy annyira ellene?

       • Blue One

        Miért legyek mellette? Itt egy védő, aki még pre season-be se láttunk játszani nem hogy tétmeccsen. Nem valami biztató… Más a 3. kapus miatt izgul, én emiatt…

        • Az RZ Pellets ellen kapott 30 percet 🙂

   • Rammschein

    Kenedyt sajnálnám. -.-“””

 • emazohun
 • Blue One

  Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry (c), Azpilicueta, Kante, Willian, Oscar, Matic, Hazard, Diego Costa.

  • Blue One

   Elég erős kezdő, nem lennék meglepve a WHU ellen is ők kezdenének. (De hol van Michy?)

  • Nem meglepő, Conte nyilatkozata és a kirakott kezdő alapján ez lesz az alapfelállás .

  • adam10

   Ez 4-1-4-1 lesz, nem?

   • Szerintem Kanté és Matic tengelyben lesznek, különben sok értelme nem lenne.

   • Blue One

    Őszintén szóval fogalmam sincs. 4 védő az biztosnak tűnik. Kanté Matic kettős a védelem előtt helyezném el. Aztán a támadószekció már féle is lehet. Akár egy 4-2-3-1 is lehetne, de lehet, hogy Hazard-ra második csatérként számít. Nem sokan tudják, hogy mi lesz a hadrend olvastam 4-3-3at is, de volt 4-1-4-1 is.

   • Blue One

    Én egy ilyet kezdőt képzelek el.

    Mondjuk az meglep, hogy nem 2 csatárral nyomjunk, pedig ez az egyik Conte vesszőparipa. Az is meglep, hogy Michy még egy meccsen se kezdett, valamint Costa-val se játszott együtt ha jól emlékszem.

   • Blue One

    A CHELSEA TV viszont máshogy gondolja.

 • Egyébként JFS és Di Matteo csapata is ma fog játszani először a champóban.

 • Endy919

  Ha az lesz a kezdőnk a WHU ellen is akkor elég csalódott leszek ..

 • Engem meglep, hogy Hectorral ennyire számolni látszunk. Bár igazából mindegy, ameddig ki van sárgázva.

  • Endy919

   Az első meccsre nem nevezhető?

   • A transfermarkt szerint szeptemberig sárgás eltiltáson van. Ezt nem igazán tudom értelmezni, így inkább csak úgy számolom, hogy az első két meccs kérdőjel.

 • Endy919

  Ááá… én ahogy látom ezt a kezdőt rendesen felvagyok b*szva . 5 embernek keresnivalója nem lenne ott.

  • Gabor1092

   Ki az az 5?

   • Én csak tippelek: A védelem négyharmada+Matic+Oscar

    • Endy919

     Bingo

     • mohacsia

      Pffffffffffffffffffffffffffffffff

   • Endy919

    Iva , JT,Cahill,Matic ,Oscar

    • má’ megint iszol, vigyázz, egy idő után megárt ebben a melegben 😛

     • Endy919

      Tiszta az elmém 😀

      • persze, persze, a hó meg zöld 😀

       • Endy919

        Milyén véleménnyel vagy itt rólam , hogy már azt sem hiszed , hogy józan vagyok ? 🙁 😀

        • Rammschein

         Én csak azt nem csípem benned Endy, ahogy Lamps-ot kezeled, de ennyi. 😛

         • Endy919

          Mindenkinek van valami hibája … 🙂

          • Rammschein

           😀 Ez igaz. 🙂

        • “Milyén véleménnyel vagy itt rólam”
         🙂 nyilván viccelek, de az agyam megfő néha egy-két ilyen megnyilatkozásodtól 😉

 • Gabor1092

  Na több ilyet a szezonban Eden!!!

  • Endy919

   Ahaaa .. késik a streamem .
   Eløszezonban god modeban van.

   • Gabor1092

    Akkor várok majd a beírásokkal

    • Endy919

     Nyugodtan írhatod 😀

   • Rammschein

    nekem adhatnál egy későst is. 😛

    szerk.: hagyd találtam youtubeost. xD :OO

    • Endy919

     Pill , nekem is kiesett

 • Endy919

  Willi szépen csinálta meg

 • Gabor1092

  Ez se volt rossz játék Costa és Oszi között

 • Endy919

  Azzzzigen

 • Rammschein

  Közben már nem csak a nők mennek dubajozni, hanem Dzsudzsák is… xDDDDD

  • Blue One

   Nála szánalmasabb embert… Másodszor is sikerült eladnia magát…

   • Rammschein

    azért használtam a dubajozás szót… vicces, meg illik rá. 😀

    • Endy919

     Szerintem jól tette. Lassan 30 , nagy csapat már nem fogja vinni … legalább hugyosra keresi magát.

     • Rammschein

      … eddig is szétkereste magát… de hát ja, pénz nagy úr. 😀
      ennél lejjebb már nem tudom mi van egyébként…

      • Endy919

       Nem egy olyan játékos akiért versenyeznének a bajnokesélyes csapatok , tehát a karrierét sem vágta kukába .

       Jól tette..

       • Rammschein

        Sztem annak a karriernek már mindegy… keres egy kis pénzt még, amit ha lejjebb ad az igényéből (bár foci után is tuti lesz egy két segíteni való haver, ha megszorul, vagy felcsap jópénzért gyerek edzőnek)… elég lesz élete végéig…

      • Blue One

       És akkor ő magyaráz, hogy majd most elindul a foci felfelé, meg miért nincsenek emberek a stadionba stb… Szégyen. Mondjuk nálam már akkor elvágta magát, mikor a karrier helyett a pénzt választotta…

   • ktomi93

    Kell a pénz benzinre 😀

    ui.: Dubajban az olcsóbb 😀

    • Blue One

     Jah, meg új kocsira.

 • Rammschein

  Kik lőtték a gólokat? 20. percben kapcsolódtam be. 😀

  • Endy919

   Eden , Oscar és ha van streamed szeretettel várom 😀

   • Rammschein

    youtubeon van még egy pár…. próbálnak lépést tartani a piaccal. 😛

    • Endy919

     Köszi . Nem is tudtam , hogy a youtuben is vannak streamek

     • Rammschein

      a preseason alatt tűnt fel nekem is, de semmivel nem rosszabb, mint a többi… 🙂 csak meg kell találni őket. 😀

    • myheartisblue
     • Rammschein

      kösz… 😛 jobb a felbontása talán. 😀

 • Rammschein

  Egyébként most ez a kezdő, amit a meccs elejéről kiraktatok, tisztára olyan mint a tavalyi… csak annyi, hogy ott van Kanté… fura nekem is…

  Lassan nem tudom mit akar Conte pontosan, lehet kipróbál mindent ami létezik 😀

 • myheartisblue

  Nagyon játszik a csapat.

 • Gabor1092

  Hát ez érdekes döntés volt, eltalálta a labdát, ha meg megadta akkor piros kellene szerintem

  • Blue One

   Új szabály van, már csak sárga jár érte.

   • Gabor1092

    Na ezt nem tudtam, köszi a felvilágosítást

 • Endy919

  Világklasszis hátvédsorunk ismét villant.

  • myheartisblue

   Az Matic volt. Egyébként bocsáss meg Endy,bírlak, mert egy Istenesen nagy arc vagy és felvidéke. De nem értelek, hogy lehetsz ennyire búvalbaszott. Mindenben a hirtelen a rosszat látod, ne fogd fel, így egy védői hibát. Te is fociztál, mert hogy fociztál és tudod az milyen mikor becsuszol és nem ugy jön össze. Matic sem akart rosszat és majdnem mentett egy Zouma-szerűt, csak nem találta el a labdát, ha elrugja akkor ez nem fujja be 11-esnek. és most nem szidnánk, hanem dícsérnénk.

   • Endy919

    Én nem a 11esre gondoltam . Az persze , hogy benne van . Ha Matic nem próbál szerelni akkor tisztán lőhetett volna kapura.

    Azelőtti mozdulatsorra értettem , amikor mindenki elment gombázni , aki a környéken volt.

 • myheartisblue

  Egyébként láttuk már Tibocat 11es-t fogni valaha?!

  • Rammschein

   most hirtelen nem rémlik, hogy igen… szal…nemet mondok. 😛

  • Endy919

   Nekem úgy rémlik , hogy már sikerült neki. A meccset ne kérdezd 🙂

  • Blue One

   Igen, a WBA ellen.

   • például. Pont Matics hibáját kellett korrigálnia ott is.

    • Blue One

     Milyen meglepő… Semmi keresni valója a klubban. Ivanovic is visszavet minket, Willian-ról nem is beszélve…

     • Rammschein

      Sztem Willian nem olyan rossz azért…

      • Blue One

       Valóban. Nem olyan rossz, hanem borzalmas.

       • ktomi93

        Azért tavaly a szezon egy bizonyos részében ő vitte a hátán a csapatot. Főleg hogy a padon lévők sem jobbak nála.

        • Blue One

         Vakok közt a félszemű kezdetű mondást biztos ismered. Bár szabadrúgása bement, ennyi.

         • ktomi93

          Ezzel már nem lehet vitatkozni 😀

        • Rammschein

         olyan december környékén, mikor küldött egy rakat szabadrúgást a kapuba. 🙂 ha jól emlékszem….akkor nagyon kitűnt…

     • Sandic

      Neked szerintem már nagyon elgurult a gyógyszered. Lassan az jön, hogy Hazardot leszámítva mindenkit adjunk el, és vegyünk 20 új játékost.

      • Blue One

       Ha valakinek baja van az te vagy. Ahogy látom szemészetre kellene menned. Ha szerinted Willian, Matic,Cahill, Iva, Oscar stb jók, akkor valami nagyon mást nézel…

       • Sandic

        Siránkozol itt, hogy nincs elég védőnk, de tulajdonképpen azt mondod, hogy szabaduljunk még meg + 2 védőtől…

        • Blue One

         :DDDDD

         Tehát szerinted a kettőnek köze van egymáshoz….. haha

         Van 2 szar védőnk, akkor tartsuk meg őket, mert amúgy is kell védő. Jó logika…

         • Sandic

          Akkor adjuk el őket aprópénzért, és toljuk hátra Mikelt CB-nek. Még jobb ötlet….

          • Blue One

           Ha te mondod…

          • Sandic

           Egyébként szerintem nem veszed észre, hogy már nem úgy megy, mint 5-10 éve. Akkor Abra benyúlt a farzsebébe, felvillantott egy köteg fontot (vagy eurót), és gyakorlatilag akármelyik játékos a miénk volt, mert nem tudtak ránk licitálni.
           Most hirtelen mindenkinek annyi pénze lett, hogy már nem lehet csak úgy akárkit idehozni. Ezt sajnos el kell felejteni. 2 játékost igazoltunk, betömtünk vele 1,5 lyukat, de már túl vagyunk a 60 millán, miközben a játékos eladásokból származó bevétel szinte egyenlő a 0-val. Ha megvesszük még Koulibalyt vagy Mustafit, már 100 milla felett fogunk járni. És akkor még mindig csak 1 védőt hoznánk. A PL 10. hely, meg a BL nyolcaddöntős kiesés nem tejelt ám olyan túl jól, még a Yokohamás szponzorszerződéssel sem.
           Mondhatsz amit akarsz, de inkább legyen itt két rutinos “szar” védő, minthogy ne legyen semmi, aztán sérülés esetén három vagy csak két klasszikus védővel tudjunk felállni…

          • Blue One

           Nem tejelt jól? Konkrétan a második legjobb szerződés a PL-ben ha jól tudom és akkor még a TV-s pénzekről nem beszéltünk. Persze nem így megy, de ezt nem mondta senki. Pont Kanté igazolása mutatja, hogy tud a klub ha akar. Biztosan (legalábbis nagyon remélem) akarnak erősíteni a védelmet, de az, hogy egész nyáron nem sikerült az azért elég furcsa… A mai világban 100 millió nem akkora dolog, főleg akkor ha értelmes emberekre költi el az ember ( és nem mondjuk egyre). Kanté kvalitásaihoz mérten is, de a mostani árak között is aprópénzért jött.

           Nyilván nem fogjuk eladni őket, én se azt mondtam, hogy vegyünk 4-5 védőt. 1-2 elég lenne. Már azzal beljebb lennénk ha Cahill meg Iva a padon foglalna helyet.

  • WBA ellen a múlt szezonban például, vagy a PSG ellen, felkészülési meccsen (ICC tavaly) fogott is, aztán varrt is egyet, de kicsit távolabbra tekintve, az Atma színeiben talán pont a Real ellen fogott.

 • Blue One

  Mikor azt hinné az ember, hogy talán végre elindul valami a magyar focinál az EB siker után…

  dz$udz$i: pénz
  németh: ő is pénz, de ő már régebb óta van ott, nem mos ment oda
  Kleinheisler: nem játszik a Werderben
  Lovrencsis: fradi

  a többieket meg nem is keresik…

  Egyedül Nagy Ádám döntött jól, bár ő is csak egy Bolognába ment… 🙁

  • Rammschein

   mondhatnám, hogy mindenki várta a csodát, hogy elindul…
   én már akkor szkeptikus voltam ebben a tekintetben…

   a nézők száma sem gyarapodott annyival a stadionokban… aztán majd nem lesz ennyi sem idővel, ha elfelejtődik az EB, majd elfogy megint a béka segge alá… tényleg érdemes stadiont építeni… oh wait.

   • Blue One

    Azt én se vártam, hogy emiatt majd többen mennek a stadionba. Azért mert a magyarok jól szerepeltek, nem értem miért gondolták, hogy emiatt majd kimennek megnézni a neve nincs idegenlégiósokat…

    • Rammschein

     jó persze, csak a médiából ez folyt, én meg kb. már akkor teliberöhögtem azt, aki ilyet írt… ezen a focin ami itthon van az alapokon kell változtatni, mert addig lófasz nem lesz… és ez évek, ha nem 1-2 évtized kérdése… és ehhez elsősorban nem ilyen stadionok kellenek, és nem ennyi…

     az egyetlen stadion, amit aláírtam volna én… az a puskás felújítása, a többit hagytam volna rohadni a fenébe…

  • kasata91

   Én nem tudom elhinni hogy ebben nem a manager keze van benne. Szerintem Dzsudzsák nem több mint egy naiv focista akit az orránál fogva vezetnek.

   • Rammschein

    …az tény, hogy esze nem sok van szerintem. 😀 a magyar nagydíjon is kint volt… mondott két olyat, hogy a fejemet fogtam. 😀

    …viszont akkor igazán rossz embert fogott ki, aki átbassza és csak a pénz vezérli, és nyilván a managerre sem kap ezekből keveset……. de nem hinném, hogy neki ez oly nagy baj lenne.

   • Blue One

    Nem, ő csak egy pénzéhes k..va. Vagy szimplán hülye. Mivel tudták rábeszélni az oroszországi kalandra egy nyugat európai karrier helyett? Mivel tudják meggyőzni, hogy ez a bajnokság ahova most megy, az jó?

    Annyiban adom amit mondasz, hogy ha jól emlékszem a menedzsere mondta, hogy jó ugródeszka az orosz bajnokság. Szóval ott látszott, hogy biztos az oroszoktól kapta a legtöbb menedzseri díjat. De könyörgöm, hogy lehetne valaki ilyen hülye? Ő is tudja mi zajlik a világba. Nekem mondhatna bárki bármit, akkor se tudna meggyőzni, hogy az orosz az jó…

    • nem, de mennyivel melegebb van, mint oroszban :))

    • kasata91

     DzsB elmondta, hogy előnyt élveznek nála a nyugati ligák.
     A Bursának nyilván az az érdeke, hogy minél többet kapjon érte. Elvileg megteheti, hogy elutasítja az összes 2 millás bundesliga ajánlatot és csak a 3 milliós arabot fogadja el. Na itt jönne képben a manager, hogy nyomás alá helyezi a klubot azzal hogy megmondja hogy nem írja a lá a játékos mert nem akar oda menni, fogadják el a 2 milkát máshonnan.
     De ha a manager, ehelyett elteszi a pénzt és széttárja a kezét és azt mondja a focistának hogy “evvan” akkor nem sok mindent lehet tenni.

     • Rammschein

      csak ez azért szemétség, mert ugye a focista keresi a pénzt… na ilyenkor kéne managert cserélni, aki nem nyúlja el a pénzt, és el is tudja intézni amit akar… nem valami havert berakni a manageremnek, aki még lehet alám is tesz. 😀 de hát aki hülye megérdemli….

     • Blue One

      Ember nem magyarázza meg nekem, hogy ő egy áldozat.

 • Endy919

  Szééép

  • Rammschein

   Hazard ma nagyon él, meg a felkészülésiken is amin játszott… ha így folytatja, újra büszkék lehetünk majd rá asszem, remélem. 🙂

 • kasata91

  Az exjátékos átok…

 • Közben Juventus midfielder Paul Pogba has been given permission to undergo a medical with Manchester United, a spokesperson for the Italian club has said.

  • Rammschein

   idő kérdése volt… ez már szinte készpénznek vehető akkor…
   a MU jó nagy bakit csinált anno, hogy eladta… ilyen téren felülmúlnak minket…ami ebben a hangzásban nem baj… 😀

   • Sandic

    Most újra fel lehet hozni azt, hogy náluk lehet nem lett volna belőle semmi. És senki sem láthatta, hogy ekkora játékos lesz belőle, még Conte sem.

 • Blue One

  Előre fele jól nézünk ki, de hátul… Bizakodva tekintenék a szezon rajt felé, ha a védelmünket megerősítettük volna…

  • Rammschein

   deja vú-m van… mintha valami nagyon hasonlót írtál volna pár meccse is xDDD

   • Blue One

    Igen? :O Nem emlékszem 😀

    • Rammschein

     azt én sem, hogy pontosan melyiken… de hasonló volt nagyon. 😀

     • ktomi93

      Nekem is rémlik valami, talán a Real elleni meccs allatt 😀

      • Blue One

       Pedig a Real meccs borzalmas volt. Támadásban sem voltunk akkora királyok.

       • Rammschein

        Na lehet ezért írtad akkor is. :DDD

     • Blue One

      Ebből is látszik, hogy ugyanaz az véleményem 😀 Illetve, hogy semmi sem változott… 🙁

      • Rammschein

       sajnos… :S a védelem még mindig csapnivaló.

  • Sandic

   Hiába írod le 26x egy nap, a vezetőség nem látja. Nem sok elérhető védő van a számunkra, értük meg már túlságosan irreleváns árakat kérnek. 1 védőt tuti fogunk igazolni az ablak végéig, azt, hogy kit és mikor, majd meglátjuk 3 hét múlva. Inkább gondolják meg 2x is, minthogy igazoljunk egy másik Djilobodjit.

   • Blue One

    Megmutatod a másik 25-t pls?

    Djilobodji-val mondjuk pont nincs baj, rajta legalább kerestük. A baj az, hogy az első csapatnak nincs hasznára védő.

    ” Nem sok elérhető védő van a számunkra, értük meg már túlságosan irreleváns árakat kérnek” Igazad van, akkor maradjon minden továbbra is így, legyünk szarok…

    Arról már nem is beszélek, hogy teljesítménytől függetlenül is kéne lassan valamit kezdeni a védelmünkkel mert igen csak öregedik. Iva, Terry, Cahill mind benne van a korban. 1 CB-t nem tudunk szerezni, akkor majd 3-4-et akarunk majd egyszerre?

    • Sandic

     Nem azt mondom, hogy ne vegyünk védőt basszus. Csak gondoljuk már át, hogy kit veszünk meg ennyiért, ne ismételjük már meg a Torres üzletet…..

 • ktomi93

  Nekem még mindig az a fő bajom, hogy nem látom, milyen kezdőre lehet majd számítani és hogy mi jöhet ki ebből a szezonból.

  • Rammschein

   ezt valszeg csak élesben fogjuk megtudni szerintem… addig még agyal a Don Conte. 😀

  • Blue One

   Védelem nélkül nem sok.

  • Sandic

   Az a lényeg, hogy az ellenfelek sem látják. így nehezebb lesz felkészülnie belőlünk a West Ham-nek…

 • Gabor1092

  Ha jól látom ott is a Matic- Fab csere

 • Lépnem kell. Majd meséljétek el, mi volt a második felesben.

 • Rammschein

  xD egyik streamen sincs nekem hang…

 • Gabor1092

  Azt hogy sikerült kihagyni Iva?

  • Rammschein

   fekete varázslat. 😀 Iva el van átkozva egy ideje, azért ilyen a formája is. 😛

   • Gabor1092

    Hát de 1,5-2 méterről? 😀

    • Rammschein

     nagyon el van átkozva, ehhez már ember áldozat is kell élő szívvel meg minden… xDDDDD

 • Rammschein

  Costa ez mivolt… olyan zsugát kapott…

 • Rammschein

  Hazard nagyon király…. 🙂 Costa meg folyton elrontja most amit kap tőle. 😀

 • Gabor1092

  Bazd meg Oscar, hát miért nem varrtad be? 😀

  • kasata91

   Eltotyogta

   • Gabor1092

    nem tudott dönteni hogy rögtön lőjje, vagy cselezzen

    • Rammschein

     át kellett volna emelni felette nem?

     • Gabor1092

      azt is benne volt, mint lehetőség, mert nagyon kijött a kapus

  • ktomi93

   Valamit csinálj a streameddel mert nagyon spoilerezel 😀

   • Gabor1092

    bocsánat 😀

   • Blue One

    :DDDDDDDDDDD

  • Blue One

   Máskor mindig azt mondogatom, hogy miért nem húzzák el a kapust mellett. Most viszont pont nem kellett volna. Semmit nem takart a kapus, simán el kellett volna gurítani mellette.

 • 17:00 Community Shield. Gyajrá Tinkerman!

  Btw úgy néz ki, Andy King lesz Kanté örököse.

  • Rammschein

   csak húzzák be. 😀

 • Rammschein

  na 3-2… -.-“

 • Manchester United have just realised the following statement about Paul Pogba

  Azért a MU hasonló helyzetből kenterbe vert minket eléggé igazolások terén.

  • ktomi93

   Az a legszomorúbb, hogy nekem úgy tűnik jelenleg ők előrébb tartanak.

   • Hát ez nagyjából vitathatatlan. Ha Luinál nincs konstans 5-6 fontos hiányzó, simán dobogóra hajtottak volna tavaly.

    • Rammschein

     Erős szezon lesz… :S

   • Blue One

    Ennyit tesz egy edző. Az egyik tök rossz volt, fiatalokat preferálta. A másik meg ellentmondást nem tűr, brutálisakat igazol és győzelemre tör.

  • Rammschein

   a visszavásárlásokra gondolsz és azon áraira, hogy ha megtarthatták volna, mennyit spóroltak volna? 😀 akkor tényleg…

   • Nem, hanem magára az ablakra. Az ő keretükre már rá lehet mondani, hogy teljesen kész van. Eddig is csak a sérülések szóltak közbe, de ezzel az ide nyárral minden lukat befoltoztak.

    • Rammschein

     hát na… Mou seggét ki kellett nyalni, csak hogy szemét legyek…

     Contenak már ott el van ez b-szva, hogy az igazolásokról elvileg ugye nem igazán ő dönt, csak le van adva, hogy kik kellenének, ha jól emlékszem…

  • Sir Idemitirjak

   Miért is?

   • Mi az, hogy miért? Objektívan szemlélve ők nagyjából minden hézagot betömtek, mi meg a leggyengébb posztokra senkit nem hozattunk.

    • Gabor1092

     objektíven, de azért szerintem várjuk meg a szezon első felét, vettek egy Bailly-t vagy kit, az se biztos hogy beválik, lehet Rojo 2.0 lesz, vettek egy Zlatant, aki hasonló vérmérsékletű mint Costa, lehet kb annyit fog eltiltással tölteni mint nálunk Diego, aztán vettek egy Mkhytariant (bocsi ha nem írtam le jól), azért láttunk már pár igazolást Dortmundból, aki nem vált be, lehet ő is ilyen lesz, aztán most jön majd az agyon hypeolt Pogba 100 millió körül, szerintem ennyit nem ért meg, annyira nem volt meghatározó játékosa a Juventusnak

     • De ettől függetlenül ők kimaxolták az ablakot és minden lyukat betömtek.
      Ilyen fejtegetésekbe kár bontakozni, hogy “mi lesz, ha besülnek”, mert ilyen jóslatot nagyjából minden csapatnál ellehetne sütni. Valamiért az elmúlt évek tendenciája alapján így építkező csapat baromi ritkán sül be.

      • Gabor1092

       tavaly, meg azelőtt sem igazoltak rosszul, minden hova vettek embert, mégis volt egy szar védelmük, ahol csak De Geanak köszönhető vagy 10 pont minimum, azelőtt meg Di Maria is óriási vételnek tűnt, nézd meg mi lett belőle…

       • De nem azért nem voltak sehol, mert rosszul igazoltak volna, hanem mert konstans 5-6 alapemberük ki volt dőlve. Talán augusztust kivéve egy olyan hónapja nem volt Luinak, ahol ne kellett volna Bőrszín-Jacksont és hadát bevágni a kezdőbe.

        • Gabor1092

         Ez szerintem bárhol előfordulhat, bármekkora a padod, ahol ennyi a sérült, ott szerintem az orvosi stábbal van gond

         • ktomi93

          Főleg az Arsenalnál 😀

         • De ez totálisan irreleváns az igazolásokat illetően.

          • Gabor1092

           De te azt mondtad hogy kenterbe vertek minket az átigazolások terén, én arra akartam utalni, hogy oké hogy mindenhova igazoltak, de szerintem csak akkor mondható majd el, hogyha ezek be is vállnak, nem pedig jövőre ismét lehet valakit igazolni oda.

          • Az, hogy a játékos hogy és mikor sérül le, egyszerűen nem faktora az igazolásoknak. Nem szempontja, és nem is befolyásolható folyamat. Az igazolásokat ettől függetlenül kiemelkedően intézték, mi meg hát, nem.

       • Blue One

        Előtte sem igazoltak rosszul? :O Kik voltak a jó igazolások?

        • Gabor1092

         Bocsánat rosszul fogalmaztam, a nevek alapján jó igazolásak tűntek, csak nem váltak be, gondolok itt elsősorban Di Mariara, vagy akár Kagawa

     • Sir Idemitirjak

      Megspóroltál nekem egy kommentet, nagyából ugyanezt írtam volna.
      Nálunk is csak a védelmet kell megerősíteni, olyan sok lyuk azért nincs már nálunk sem.

      • Nincs? Kérlek emlékezz vissza, áprilisban még mik voltak a legnagyobb hasadékok. Azokra egy játékost nem hozattunk. Ez a cb-rb poszt és az atm-btb szekció. Egy Kantéval Matic formahanyatlását kitudjuk ellensúlyozni jól, de ettől még ő egymagában semmit nem ér, ha előtte és mögötte gyengélkednek a csapattársak.

      • ktomi93

       Az a baj hogy a védelemben nagyon nagy lyuk van. Egy betömörülő csapat ellen nem fogunk tudni sok gólt lőni ahol ha kapunk 2-t az végzetes is lehet. Már pedig ez a védelem egyenlőre nagyon áteresztőnek tűnik. Túl sok gólt kaptunk itt a felkészülési szakaszban. Ez pont olyan mint tavaly és hiába lesz jó a támadó szekció, ha nyeljük a gólokat, sokat nem fogunk érni vele.

       • Blue One

        A legnagyobb baj, hogy mindenki tudja milyen állapotban van a védelmünk ennek ellenére semmi változás nem történt… A semminél jobb egy késői igazolás, de ezzel csak a mi dolgunkat nehezítjük meg… Nem értem ezt a tétlenséget…

        Három opció létezik:

        1) Nem jön senki, ez lenne a legrosszabb
        2) Jön majd, eddig is akartunk, csak most sikerült megegyezni
        3) Majd az utolsó napon veszünk egy Papyt-t meg egy Hector-t, amolyan pánik igazolásként látva a védelem immáron PL-beli mély repülését (újra).

 • Blue One

  Már kettőt kaptunk ettől a majdnem kieső Bundesliga csapattól. A Real Madrid ZS-től pedig kaptunk egy hármast. Nem baj nem kell védő…

  • ktomi93

   Ne is mond mert kapunk még 😀

 • Blue One

  Ma se lesz Costa-Michy páros. Nem értem.

 • Blue One

  JÖN HECTOR!

  • ktomi93

   Na látod itt a változás a védelembe 😀

   • Blue One

    De jó 😀

  • Gabor1092

   Ahogy nézem Aina is beállt a baloldalra

   • Blue One

    Igen, de őt már láttuk. Hector-t még nem, mondjuk nem is baj. A baj az, hogy per pillanat ő is a keret tagja lesz… Ami azért aggasztó.

 • Blue One

  RLC legalább most a saját posztján játszik.

 • Endy919

  Szép gólocska volt

 • Ha úgy veszem, hogy a preseason-ök általában a tükrözik az azt követő idényeket, akkor igazából egy tisztes szezonra számítok.

 • kasata91

  Pogba offisöl…

 • Bánzái

 • Ez a meccs eddig baromi defektes volt, talán most felébred Tinkerman.

 • Lehet itt sem ártott volna szerződésbe foglalni Mou idejövetelekor, hogy két-három saját nevelésű játékosnak minimum helyet kell adni a keretben.

  • Rammschein

   úgyis megkerülte volna. :DDD

 • Rammschein

  Ebben a Leicesterben több van, de nem jön ki….

  • Blue One

   Ranieri-ből viszont kijött. Máskor olyan nyugodt szokott lenni, most meg úgy örült a gólnak, hogy csak na. Ha jól láttam még a bírónak is magyarázott valamit.

   • Rammschein

    😀 megérdemli. 🙂 egyébként kijött a csapatból is az egyenlító gól, csak le kellett írnom. 😀

    szerintem nem is tolják annyira rosszul… elsők nem lesznek, de sztem top 10-be beleférhetnek simán.

 • Rammschein

  Vardy szépen elvitte… Oscarnak is így kellett volna ma a Werder ellen… 😛

 • Rammschein

  “Ibrahimovic lövésében nem volt erő… nagyon megijedt ettől a helyzettől a svéd”… wtf. 😀

 • Rammschein

  Basszák meg… Ibra… kb bemákolt egy gólt…

 • Rammschein

  azért a vége érdekes volt/lehetett volna… nem láttam, és nem is játszották újra még, de a Leicester tizit reklamált…

 • Re. Látom 4-2 lett a vége, meg közben JM is bezúzta a CS-t.

  Érdemes megnézni utólag a második félidőt?

  • Blue One

   Szerintem annyira nem érdemes. A gólokat megnézheted az összefoglalóból is.

   • akkor marad az összefoglaló, és inkább azon dolgozom, hogy reggelre új posztot kapjatok 🙂

    • Sandic

     Kétezres évek 15 legemlékezetesebb döntetlene?
     Vagy az Wudi reszortja marad?

     • :DD

      ezt meghagyom W mesternek, a többi meg legyen meglepetés 🙂

      • Sandic

       Mivel nem lesz több felkészülési meccs, remélem ezekből lesz valami értékelés (mert konkrétan csak 1-et láttam), a másik téma aminek örülnék, hogy mit várhatunk amszezontól, reális célok, stb.

     • WudigessBoi

      Egy időre ennyi volt a top15-özés, tudni kell kiszállni:)

 • Béli a MU legjobbja volt a meccsen szerintem. Olyan típusú játékosnak tűnik, mint Zouma. Ha esetleg egy igazi védővel, Smallinggal kerül egy párba, elég jó cb duója lesz a MUn-nak.

 • Endy919

  Ez a szezon szerintem olyan lesz , mint az idei F1.

  Van a két Merci (2 Manchesteri csapat) teljesen más dimenzióban , valamelyiké lesz a bajnoki cím…aztán nagy szakadék és lesz egy nagy harc a harmadik-negyedik helyért.

  • Sandic

   Volt idő, mikor azt tippeltem, hogy manchester 1-2, Chelsea 3., 4-5-6 helyért pedig Arsenal-Liverpool-Spurs.
   Most már én is azt mondom manchester 1-2, utána bármi lehet, még akár egy West Ham is odaférhet az 5. helyre, és mi sem biztos, hogy benne leszünk a top 5-ben.

 • Endy919

  Nem néztem CSt , de M. tényleg volt akkora féreg , hogy becserélte Matát aztán pedig lehozta?

  • (én sem néztem) Beállt a 63.ban, két perccel a vége előtt pedig Mkhitaryan állt a helyére.

   • Endy919

    Erről beszélek és sehol sem írnak arról , hogy Mata lesérült volna…

    Nem baj , bomlassza ott is az öltözőt 🙂

    • ktomi93

     Gyanítom időhúzó csere volt. Nem hinném hogy ebből balhé lesz.

     • Fellainit is bármikor lehozhatta volna, nem kellett volna feltétlen azt, akit 20 perccel azelőtt vitt be.

      • ktomi93

       Ez így igaz. Nem is mondtam hogy mindenképp őt kellett levinnie, csak annyit hogy alapból Mata nem hinném hogy sokkal többre számított mikor kiderült az edző személye és nem az a típusú játékos aki nagyon bomlasztaná az öltözőt. Az is lehet hogy nem nagyon foglalkozik vele.

       • Endy919

        Nem foglalkozik vele , hogy 80 000 ember előtt megszopatja az edzője?

      • JM megmagyarázta, nyugi :DD

       “I had to take the smallest player off”
       azért jár a taps.

    • Sir Idemitirjak

     Nem sérült le és finoman szólva nem örült neki

     • függetlenül ettől az esettől láttál már valaha bárkit, aki örült, hogy lecserélték?

      • Sir Idemitirjak

       Utolsó percben mester hármas után sok ideges embert láttam már amikor megtapsoltatták.

      • Blue One

       Rossz gondolat elvonatkoztatni ettől az esettől. Kezdőként cserélnek-e le vagy becserélt játékosként, azért nem mindegy. Pont ezen van a hangsúly.

       Egyébként láttam olyan videót is, amin mosoly Mata szóval azért nem kell ezen ennyire lovagolni. Schweini (vagy valahogy így) száműzése sokkal inkább valódi “probléma”, ami később esetleg feszültségekhez vezethet, de rről még nagyon korai beszélni.

  • myheartisblue

   Azzal indokolta h a Leicester beivelesekre jatszott es le kellett hoznia a legalacsonyabb jatekost. Mata mindent az elvartak szerint csinalt mondta el Mou.

   • Endy919

    No mert aztán Miki , aki beállt a helyére egy igazi monstrum 😀

 • Fun fact: az utóbbi 3 szezonban minden alkalommal az FA-Kupa győztese vitte haza a CS-t, egyszer sem a bajnok.

  (nem annyira fun fact: ebből egy bajnok mi voltunk)

 • RDM bemutatkozó meccsén kikapott az Aston a Szerdától 1-0-ra.

  • és valószínűleg ezt még sok másik fogja követni. Sajnálom RDM-et, de nagyon rossz állást talált magának, a Villánál nem változott semmi, örülhet, ha nem zuhannak ki a champoból is.

   • RDM egyébként rendre a legkilátástalanabb csapatokat találja meg, ahol a progresszivitás és az A-ból B-be mozdulás esélye 0% körül mozog. Ha egy Watfordot kapna a kezébe, azzal szerintem képes lenne egy tisztes szezont lehozni, de igazából sem anno a Schalke, sem most a Villa nem hivatott többre.

 • Stonci81

  Van valahol összefoglaló videó?

   • Stonci81

    köszi 🙂

    • linkeltem az oldalt már a múltkor is, érdemes elrakni a kedvencek közé, minden meccs fent van, és bár néha el kell szenvedni a kényszerű reklámszüntetet, de jó minőségben és gyorsan kerülnek fel az összefoglalók és a teljes meccsek is. Mindjárt ki is szúrom a menübe is.

     • Stonci81

      oké, eddig nem láttam, nem volt rá így szükség, de köszi megy a kedvencek közé 🙂

     • Blue One

      Ha nem ismertem volna az oldalt, most áldanám a neved. 😀 Annyi haszna mindenesetre volt, hogy tudom kihez kell fordulni, ha esetleg ne adj’ Isten megszűnik ez az oldal, biztos lesz jó tipped. 🙂

   • Köszi Mester 🙂

 • Megnéztem most az összefoglalót is, igazából 3 dolgot lehet kiemelni szerintem:
  – Hazard, Oscar és Costa jó formában van, és végre újra úgy működnek együtt, mint korábban tették. Az első két gólunk briliáns volt, de a kimaradt helyzeteknél is látszott, végre megint óramű pontossággal játszanak együtt. Ha Will is elkapja végre a ritmust, nem lesz nagy gond elöl.
  – JT, Brana és Matics jelentik a csapat sebezhetőségét továbbra is. Remélem Conte kihajtja belőlük a meleg fost is, mert ha mindhárman így maradnak, az fájni fog.
  – Misi és Kanté illeni fognak a Chelseabe, de kell nekik még némi idő, remélhetőleg nem egy fél szezon, hogy ténylegesen is illeszkedjenek.

  +1 kérdés: az új szabályok szerint Pizarro büntetőjét nem kellett volna lefújni? Kicsit értelmezhetetlen persze az új szabály, de elvileg pont arra találták ki, hogy ne legyenek ilyen megtorpanós tizenegyesek.

  • Blue One

   “Ha Will is elkapja végre a ritmust, nem lesz nagy gond elöl.”

   Miért reménykedsz ebben? Mióta itt van, sose volt jó támadásban. Egy futóbolonddá lépett vissza nálunk.

   • nem értek egyet. Mindkét szezonban remekül használható Will összjátékban, ami nem egyenlő azzal, hogy ő az utolsó kocka, hogy a góllövés lenne a feladata. Akcióból alig-alig talál be, de míg a szezonban sokszor a csapat húzóembere volt támadásban, addig a felkészülés alatt talán az első két, osztrák meccs alatt tudott az lenni, azóta inkább eltűnik. Nem véletlenül kapta azért meg ő az év játékosa kitüntetést, még akkor sem, ha nem volt nagy a verseny idén. No meg, nem is a szögletei miatt :))

    • Blue One

     11 gól és 15 gólpassz. Ez sikerült összehoznia 2,5 év alatt. És akkor az értelmetlen passzokat, megoldásokat, a rajta elmenő kontralehetőségeket nem is említem. Láttad milyen passzt adott ma el?

     Hagyjuk már ezt a POTY-t. Volt pár szabadrúgása és mivel a többiek borzalmasak voltak így ő kapta meg. A többiek förtelmes teljesítménye miatt tűnt jónak.

     • “Hagyjuk már ezt a POTY-t. Volt pár szabadrúgása és mivel a többiek borzalmasak voltak így ő kapta meg”
      A Leicester PL címe kevesebbet ér, mint a Chelsea 1 évvel korábbija? 😉

      Will játékára térve, ismétlem: a játéka a lényeg. A gólokat verje csak a csatár, meg Hazard, de attól még Willinek lehet hasznos a játéka. Igen, láttam, miket adott el ma (is), ezért is írtam, hogy jó lenne, ha újra formába lendülne.

      • Blue One

       De ezt mondom, hogy abba se jó. Újra formába?! Sose volt abban…

       A PL cím értékessége nem tudom, hogy jön ide.

       • Szerinted azért kapta Will az Év játékosa címet, mert a többiek szarok voltak, és ezért “hagyjukmár” kategória. A Leicester kb ugyanígy lett bajnok – mert mindenki más szar volt (élen velünk). Így jön ide, hogy vajon az a PL cím is “hagyjukmár” kategória?

        “Újra formába?! Sose volt abban…”
        Szerinted. Azok szerint viszont, akik szerint a szezon játékosa volt, meg új szerződést adtak neki, azok szerint meg igen.

        • Blue One

         Nem a Leicester azért lett bajnok, mert JÓK VOLTAK. Volt 3 ember, aki bármelyik csapat befért volna.

         Miért ki kapta volna, aki rossz?

         Ettől még senki nem mondta, hogy jó döntés…

   • viktor

    Én is védeném Wilit. Sztem egész hasznosan játszik. Nyilván sok olyan szituáció van amikor lassítja a játékot, de sztem rengeteg jó megmozdulása is van emellett és abszolút illik ebbe Chelsea-be. Sokáig nem voltam vele kibékülve de mostanra teljesen megszoktam h itt van.

    • Blue One

     “mostanra teljesen megszoktam h itt van.” :DDDD

     Ezzel nem tudok vitatkozni, én is megszoktam. Ettől még nagyon haszontalan játékos. Támadások tömkelege hal el rajta, miatta és borzasztó egyoldalú is. Csak a sebességéből él, állandóan jobb lába felé cselez (miután áll egy helyben 10-15 mp-t..)

 • Arsenal, Gabriel has just been carried off on a stretcher in their pre-season friendly with Manchester City.

  Idén korán kezdődik a cseresznyefa virágzás.

  • az ég meg kék

   • Most már bánhatják, hogy nem szálltak be Dzsilobodzsiért.

    • 😀 Miazgát még elvihetik.

     • Nem ugyanaz. A francia ajkú néger már szinte családtag lett volna.

      • nincs ló, jó a …. az amcsi is.

  • Endy919

   Mertesacker is kidőlt jó hosszú időre pár hete.

 • Costának mind1, hogy bábu, vagy kerítés, aki felborítja, az meglakol 😀

  • Rammschein

   a fotósnak milyen álcája van a gépén… :DDD
   Costa sem piskóta. 😀