Játék és muzsika 10 percben

sokol308Volt annak idején, talán nem két napja, talán nem is három, de talán 25 éve, amikor a nap még úgy indult, hogy a kicsi zenzo felkelt, s miközben iskolába indulás előtt reggelizett, valamelyik jólbevált szüleje felcsapta a Sokol 308-as főkapcsolóját, a hajóvonták és fürdőkádak találkozása tilos után pedig felcsendült a monó recsegés és sistergés közepette az örökké ismételt rigmus, Ki nyer ma? Persze lehet tévedek, és csak valamikor déltájt volt ez, de istenem, a lényegen nem változtat.

Igazi retro életérzés, ha van még, aki élt abban a korban, talán jó, talán fájó, talán csak józan nosztalgiával gondol vissza azokra az időkre, eszébe jut még hirtelen a takarékbélyeg, a CSÉB, Gábriel, Hofi Géza, Antal Imre, Peterdi Pál és a Tücsök és bogár, az Ablak, a Delta meg persze Déry János. Nomármostan ennyire nekünk, hála Gézusnak, nem kell messzire visszanyúlni, hogy a Chelseavel kapcsolatos, kellemes emlékeket bányásszunk elő agyunk szövevényes emléktárából, viszont nincs szezonkezdet össznépi beharang és várakozáscitálás nélkül, a ’80-as évekhez és a Kossuth Rádióhoz képest annyi változott, hogy aki kérdez, az Zenzo, aki válaszol:

Rövid nyarunk volt, de mégis a legfontosabb kérdés, mit vársz 2017 májusára?

BlueCech: A magam részéről már elégedett leszek, hogyha ismét a magunkénak tudhatunk egy stílust, és egy magjaiban működőképes koncepciót. Tavaly a csapat addigi stílusa teljes mértékben megszűnt, nem láttunk mást hétről hétre, mint egy céltalanul folyó híg masszát, mely hol előre, hol hátrafelé terítette be a pályát. Reményeim szerint ez az idény alatt gyökeresen megváltozik, és ismét identitására talál a team. Persze mindemellett (és ennek következtében) egy top 5 alapelvárás, egy kupa pedig édes plusz lenne.

JoeyB: A biztos BL indulás kiharcolását, egy mag kialakítását és a sallang kitakarításának előkészítését. Nem várok el kupát, ennek az évnek szerintem nem is erről kell szólnia, sokkal inkább Conte és a csapat közti kapcsolat kiépüléséről, arról, hogy megtalálja Antonio azt a központi 4-5 figurát, aki köré fel tud építeni egy minden sorozatban versenyképes együttest. Van egy éve, hogy visszahozza Hazard játékkedvét, ez a legfontosabb feladata, ha neki megy, akkor bárki ellen tényező lehet a csapat idén is. Ha az ő helye megvan, akkor akár a bajnoki cím sem elérhetetlen, de nem is elvárás, maximum vágyálom lehet számunkra.

Kodablue: Nehéz kérdés, mert az egyik legizgalmasabb csörtének ígérkezik az idei szezon. A tavalyi blamából szinte teljesen kimaradtam egyéb életvezetési nehézségek miatt, de májusra azt várom, hogy újra naprakész legyek. És a legjobb négy közé a csapatot, szoros eredménnyel, lehetőleg minél feljebb.

TheRussianOne: Azt, hogy egy magabiztos menetelés végén legalábbis a top3-ban leszünk, én pedig elégedetten konstatálhatom, hogy végig versenyben voltunk a bajnoki címért.

Winston: Őszinte mosolyokat, két okból is. A katasztrofális tavalyi szezon után muszáj azonnal talpra állni és egyértelműen jelezni, hogy még mindig top csapat vagyunk akikkel komolyan számolni kell. Ha ezt nem tudjuk hozni, akkor hosszabb időre lemondhatunk a BL-ről és a nagy igazolásokról. Lásd: Liverpool. Másrészt nem hiszem, hogy végig tudnék csinálni még egy teljes szezont pesszimista hozzáállással, túl megterhelő mentálisan, aminek a kezelése pedig túl megterhelő fizikálisan… Tehát PL top 3 és legalább egy új, szépen csillogó pohárka a polcra. Az FA-kupa tökéletes lenne, de titkon a hatodikról álmodom.

Wudigessboi: Nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen nehéz jósolni bármit is, sok minden képlékeny, illetve kiszámíthatatlan. Akkorát nem sikerült kerekíteni, hogy bajnokaspiránsnak mondjam a csapatot, de a 15 pontnyi javulás inkább elvárás, mint egy fohász tárgya, márpedig az már a BL-helyek környéke. A top4-et iszonyúan fontos lenne megcsípni, emellett egy kupát is jó lenne kitenni a vitrinbe. Egyébként ha szervezettség és egészséges fanatizmus költözik Contéval a Bridge-re, akkor az hozni fogja az eredményeket is, szóval én elsősorban ennek szurkolok most.

Zenzo: Tulajdonképpen magam sem tudom. Az előző szezon után nehéz bármiféle reális, mégis nagyvonalú elvárást támasztani. Beérem azzal, ha nem nyerünk semmit, de tegyük azt hittel és golyókkal, tegyük úgy, mint JM másodszori első évében. Talán azt várom leginkább, hogy bármi is legyen a vége, az asztal szélére csapva azt mondhassam: na ez fasza volt! És ebbe akkor értsük bele azt, hogy végre próbáljunk már meg az orrunknál tovább látni, következetes döntéseket hozni, picit megpróbálni tartani az állandóságot, okos igazolásokat, nem kapkodást, tökös játékot, és legalább egy EL-t, de inkább BL-t érő helyet.

Zsoca: Sorsforditó szezonnak érzem az elkövetkezőt, ugyanis ha most is lemaradunk a BL-ről, akkor könnyen lehet, hogy az évekre visszaveti a klubot. Szóval bízom benne, hogy a top4-be kerülünk. Elvárni nagyon nehéz, hiszen kemény szezon elé néz minden csapat, azt gondolom, hogy nüanszokon múlnak majd a pozíciók a tabellán.

michybatshuayi-conte

Eddig 2 igazolás, felemás felkészülési meccsek. Sokat nem láttunk még – eddig elégedett vagy?

BlueCech: A nyár nagyon ellenünk volt. Nem csak a tornák, de sérülések is szétfoszlatták az egységet. Conte kb. egy hétig tudott érdemben a teljes kerettel dolgozni az egész előszezonban. Ez nyilván nem volt elég idő és lehetőség arra, hogy rendesen összeszokjon az alapkezdő egymással és az olasz elképzeléseivel, így az eddig látottak fölött nem lehet verdiktet hirdetni. A két igazolásunkra egy rossz szót nem tudnék mondani. Egyszezonos játékosok ugyan, és megvan a maguk kockázata, viszont a helyzetünkhöz képest váratlanul jó húzások, akikkel ki is maxoltuk a minőséglimitet posztjaikra.

JoeyB: Nem maradéktalanul, de alapjában véve igen. Rengeteg felállást és variációt próbált ki Conte, látványosan a taktikát akarja a kerethez igazítani, ez egy nagyon nagy jó pont, hiszen az utóbbi időben nem ehhez voltunk szokva. Nem elégedett, inkább kibaszottul izgatott vagyok, amikor arra gondolok, mi sülhet ki egy ilyen edzővel a következő évekből.

Kodablue: Egy kicsit még homályos számomra, hogy milyen fix koncepció uralkodik majd el a csapaton Conte által, ráadásul a felkészülési mérkőzések közül csak a Madrid ellenit sikerült végig néznem, ami nagyon kevés az előrejelzéshez. A két eddigi igazolás szerintem rendben van, a védelemben viszont… Ja, ez már a következő kérdés.

TheRussianOne: A felkészülési meccsek eredményeiből én soha nem szűrök le messzemenő következtetéseket, a statisztika szerint nincs is értelme. Egy szélsőhátvédet viszont, vagy kettőt örömmel látnék a csapatban, mert klasszikus balhátvédünk pl. jelenleg egy sincs. A kölcsönből hazatérőkből egyébként rendre fel tudnánk állítani egy új csapatot, szóval nem aggódom, létszámban megvagyunk.

Winston: Alapvetően igen. A felkészülési meccsek eredménye teljesen lényegtelen. A fizikai felkészülés számít, és hogy Conte átverje a taktikai elképzeléseit. Az igazolások teljesen rendben vannak, Kantéról tél óta álmodoztam, és az eddig látottak alapján Misi is elég ígéretes.

Wudigessboi: Kanté nagy fogás korrekt áron, ha meg tudja tartani a tavalyi formáját, akkor nagyot tudunk előre lépni. Batshuayi eddig kérdőjel, tőle és belőle keveset láttam eddig, de azt tudom, hogy hátán vitte a Marseille-t tavaly, reméljük, itt is jönnek majd tőle a fontos gólok. A védelmet nem ártana még megerősíteni picit, bár a kis francia vélhetően képes lesz tehermentesíteni valamennyire ezt a szekciót. Sajnos nem szabad elfelejteni, hogy nincs BL, emiatt nem csak a vonzerőnk csökkent, hanem a meccsszám is: utóbbi miatt meg pazarlás lenne nagyon bő kerettel dolgozni, hisz többnyire heti egy meccsel nehéz jóllakatni 18-20 kezdőbe vágyó játékost. Én egyébként továbbra is hiszem, hogy a jelenlegi garnitúrával is visszatérhetünk az elitbe, de tény, hogy ahhoz a többségtől lényegesen több kell.

Zenzo: Eddig igen. Bár nagyon fogy az idő, ha megtartjuk a keretet, és sikerülne még legalább egy (szerintem is idevaló) védőt beilleszteni a képbe, főleg az lennék. Kanté és Batshuayi olyan fogások, amikre gondolni sem mertem a szezon végeztével, és egyelőre lényegi távozónk sincs, így mindenképp pozitív a mérleg. A felkészülési meccseken látottakkal dettó, részben elégedett vagyok, és összességében inkább pozitív az összkép, de azért látni még bőven aggasztó, kijavításra váró hibákat.

Zsoca: Sajnos meccset nem láttam, csak összefoglalókat, így inkább az érkezőkre koncentrálnék válaszommal: Kanté egy csodálatos igazolás, fel nem tudom fogni, hogyan tudtunk BL nélkül ilyen kaliberű játékost igazolni. A védelem aggaszt, a többi csapatrészben sok minden függ attól, hogy a tavaly betlizők idén képesek lesznek-e újra egyeneset rúgni a labdába. Igazolások még biztosan lesznek (ahogy távozók is), így az ítélkezéssel megvárnám az átigazolási ablak végét.

JT

Külön kiemelném, hiszen az elmúlt szezon kardinális kérdése volt a védelem, ahol eddig nem igazán történt változás. Vélemény?

BlueCech: Úgy néz ki, hogyha valamit istentelenül elsikerült tolnunk, az a védelem megerősítése volt. Mi sem példázza ezt jobban, minthogy nagy eséllyel ugyanazzal a védőnégyessel kezdjük meg a versenyt, amelyik tavaly füttyök és kritikák hadával tudta le az idényt. Mindemellett valamelyest sikerült is rontanunk a szekción: a kölcsönök következtében oda jutottunk, hogy most már nem csak minőségben, de mennyiségben sem vagyunk meg. Jelenállás szerint, ha egy védőnk kidől, és Ivának vagy Ainának be kell szállni, akkor teljesen el is fogyunk. Egy cb érkezése esszenciális lenne, anélkül sehogyan sem nevezhető sikeresnek az ablak.

JoeyB: Lesz. Másrészt, ha idén nem is, annyira nincs nagy gond, hiszen nincs BL sem, a bajnokságban pedig van nagyjából három csapat, akitől tartani kell, ha Ivanovics a keretben van, azonban szerintem egy évet ki lehet bekkelni és jövőre visszatér Christensen, vele és Zoumával nagyjából egy évtizedre megoldott lehet a védelem közepe; ez az egyetlen oka annak, hogy kicsit örülnék is, ha nem lenne változás.

Kodablue: Ez a legnagyobb kérdőjel számomra. Én imádtam Mou kevés gólt kapó első szériás játékát, bírom a brusztolós, ellenfelet megfojtó játékot. Ahogy azonban olvastam és a statokat néztem, az előző szezon nem nagyon ilyen volt. A középpálya sokat számít majd, kíváncsi leszek Kanté játékára, de összességében sokkal stabilabb védekezést szeretnék látni.

TheRussianOne: Balhátvéd, balhátvéd, balhátvéd. Ashley óta gond, pedig Bertrandot azért pl. be lehetett volna építeni. Középre úgyis jön még majd valaki, lehet a svéd, akinek a nevét idén nyáron hallottam először, lehet más. Varane-nak tudnék örülni. De mindegy is, rá kellett jönnöm, hogy a vágyaimat itt senki nem veszi figyelembe, mit Varane, jön egy Djilobodji, akit játszani sem látok, majd áll is tovább. Sebaj, Zouma a miénk, építkezni pedig most pont van időnk.

Winston: Itt várható még változás. Feltéve, hogy nem egy az egyben ismétlejük a Stones sztorit Koulibalyval. De csak megtanultuk a leckét… Aminek nem örülök, hogy Aké megint kölcsönben, tavaly tökéletesen bizonyított és tudna játszani a leépített Baba helyén. Mondjuk Aina eddigi szereplése nem várt öröm, remélem nem csak az előszezonnak szól.

Wudigessboi: Terry megtartásának – tény, inkább szentimentalizmusból – örülök, ő még ennyi idősen is segíthet a stabilizálásban. Mint az előbbi kérdésnél említettem, már Kanté jelenléte is javíthat a dolgokon, hiszen minden megakasztott támadással mentesül mondjuk Cahill egy lendületből érkező játékos felvételétől, ami elemi érdeke a csapatnak. A tendencia viszont az, hogy playboy módjára szórtuk ki a kiegészítő embernek papíron alkalmas védőket kölcsönbe vagy végleg, amivel vagy valaki nagyágyúnak csináltunk helyet (nem bánnám), vagy oroszrulettezünk (ezt bánnám). Ez most nem fest jól, de nem akarok még vészmadárkodni.

Zenzo: Számomra a legkomolyabb hiba, amit valamelyik nap a kommentek közt is írtam, hogy olyan, mintha elbambultuk volna a nyarat, pedig itt lenne mit csinálni. Vagy így, vagy úgy. Vagy rámenni a saját, ígéretes fiataljainkra, és elkezdeni beépíteni őket, vagy igazolni – mi viszont egyiket sem csináltuk. A fiataljainkat kölcsönben hagytuk (Christensen), vagy újra odavágtuk (Kalas, Aké), és bár ez még változhat a szezonkezdetre, a jelenlegi védőnégyes elég bizonytalan benyomást kelt. Egy jó középpályával, presszinggel, védekező csapattaktikával el lehet fedni a szart, de a büdös megmarad, és jövő nyáron ismét itt fogunk állni, csak már nem bokáig fog érni a szarkupac, hanem nyakig.

Zsoca: Hát igen, a védelem aggaszt, ahogy említettem fentebb. Aina esetleges “felemelkedése” ellenére is akadnak betöltetlen helyek a keretben. Hacsak JT nem fog ki egy újabb (utolsó?) zseniális szezont, a védelem közepe lehet a gyenge pontunk. Reménykedjünk, hogy Zouma játékán nem látszik majd a sérülés. Cahillben sem a jövőt látom, szóval egyértelmű, hogy szükséges lenne valaki középre. Eléggé sajnálom, hogy Christensen nem kap lehetőséget, bár belátom: ha idén még kevés játékperc jutna neki, jobb helyen van kölcsönben. Egyébként simán el tudom képzelni, hogy középen Terry, Cahill, Zouma és Ivanovic lesznek az embereink, aztán a védelem két szélére igazolunk…

Egy dolgot még kiemelnék: nagyon-nagyon szeretném, hogy ha netalántán Ivanovics kap lehetőséget az első bajnoki kezdőben jobbszélen, és a tavalyi formáját hozza át, akkor kikerül a csapatból nagyon gyorsan. Aina személyében van értelmes alternatíva.

Conte

Conte elképzelései nem igazán tiszták eddig a csapatot illetően, támpontjaink vannak csak: komoly erőnléti edzések, csapategybekovácsolási szándék, 4-2-4. Mit vársz az új edzőtől, stábtól?

BlueCech: Conte azért is volt kitűnő választás, mivel a legtöbb nagyágyúval ellentétben van tapasztalata abban, hogy hogyan kell egy leamortizált gárdát visszavezetni a csúcsra. A Juventus kétévnyi középmezőnyben való sínylődés után vált AC kezei alatt Olaszország első számú uralkodójává. A PL-ben hasonlót lehetetlen lenne véghez vinni, és nem is elvárás vele szemben, viszont mindenképpen nagy plusz a morál szempontjából egy mester, aki már volt hasonló helyzetben és képes ura lenni a problémáknak. Úgy is, mint pszichológus, és úgy is, mint pedagógus. Így a szöges ellentétét várom mindannak, amit Mourinho képviselt.

JoeyB: Leginkább azt, hogy mindenki úgy lépjen pályára, mintha három méteres farka lenne – ez Zoumának nem lesz nehéz. Játsszunk jó meccseket, rangadókon ne legyen beszariság és a támadás lehetőségének totális feladása, ennyi nagyjából már elég lenne idénre, illetve, amit pár sorral feljebb kifejtettem.

Kodablue: Amit szeretnék Conte-tól látni, azt eddig nem láttam, de szerintem a felkészülés alatt nem is nagyon fogok. Az erőnlét és a csapat egységbe kovácsolása nekem több, mint biztató irány, és a 4-2-4 sem riaszt esztelenül. Az elmúlt szezonokban (főképp a legutóbbiban) szerintem folyamatosan volt egy kihasználatlan potenciál a csapatban, azt várom, hogy ez végre kijöjjön, hogy amink van, az hasznosuljon. Hogy ne kelljen meccsek elől felkelni egy bennem ragadt sóhajtással.

TheRussianOne: Önbizalmat, stabilitást elsősorban. Conte a szó legjobb értelmében vett állat, épp az, akire most szüksége van ennek a szétesett bagázsnak.

Winston: Szerintem elég egyértelmű. Kemény fizikai és taktikai felkészítés, szigorú fegyelem. A várható felállás a 442, ahogy azt előre tudni lehetett. A Juvénál is ezzel kezdte, a kerethez alkalmazkodva váltott a 352-re. Lehet 424-nek hívni, de ez már feltűnési kényszer, ez egy klasszik támadó szélsős 442. Ami még nem derült ki, hogy mi lesz a kezdő 11, de a késői érkezők miatt nem is volt erre esély.

Wudigessboi: Egyelőre az látszik, hogy van meló bőven ezzel a csapattal. Lelkünk mélyén tudjuk, hogy nem fog minden csettintésre megjavulni, muszáj lesz Contééknak kísérletezni, nekünk pedig bízni és türelemmel lenni. Tavaly José nem tudott érdemben belenyúlni a dolgokba, nem működtek se a cseréi, se a rotációs megoldásai, se semmi; Hiddink pedig látványosan nem akart gyakorlatilag semmit se megbolygatni. Contéval kapcsolatban optimista vagyok, szerintem tudja mit akar és képes lesz megnyerni magának a játékosokat. Ha viszonylag szépen beindulnak a dolgok, az beindíthat egy öngerjesztő folyamatot, ami révén önbizalommal, céltudatosan megyünk neki minden meccsnek.

Zenzo: A védelem átalakítatlansága mellett talán ez még a legfájóbb pontom, hogy a felkészülési meccsek alatt nem igazán láttam, mit is szeretne Conte valójában. Persze nehéz úgy, hogy a teljes kerettel eddig kb egy fél meccsen számolhatott, ettől viszont nem leszek nyugodtabb, hiszen a szezonkezdet a nyakunkon van. Tudtunk, hogy ilyen lesz a nyár, hogy se edző, se játékos nem lesz elkezdeni időben a felkészülést, csak nem látom, hogy lesz ebből ütőképes csapat és taktika októberre. Előbb úgysem fog menni.

Nem érdekel, hogyan állunk fel, minden taktikát lehet jól és rosszul is játszani. Azt viszont mindenképpen várom Contétól meg a haverjaitól, hogy legyen határozott a játékunk, ha bunkizós, akkor az, ha támadós, akkor az, de semmiképp sem tutyimutyi, statikus lófasz. Akármit is játszik a Chelsea, látszódjék a meccs képén, hogy Conte ezt pontosan így akarja.

Zsoca: “It’s time we stopped being crap”, mondta állitólag első beszédében Conte a Juve játékosoknak. Szóval annyi az elvárásom, hogy ne legyünk szarok megint. Nem várok veretlen szezont, 100 gólt, bohócligás statokat, a PL-ben idén kevés ponttal lesz bajnok a bajnok, szóval szurkolóként azt hiszem hozzá kell szokni a relatíve gyakori pontvesztéshez. De legyen elképzelés, dominancia, támadószellem és vér a pucában.

hazard_oscar

Mi az, amit mindenképp, és mi az, amit semmiképp sem szeretnél látni az új szezonban?

BlueCech: Az egyik dolog, amit mindenképpen szeretnék látni az Zouma felgyógyulása és vissza-nem-esése. Ezenfelül (ahogy már említettem) stílust és koncepciót. Várhatóan egy kis szerencsével minderre jó sanszunk van. Amire viszont egyáltalán nincs szükség, az a feszültség. A tavalyi első félévben olyan mértékű fullasztó feszültség szorult a pályára és azon kívül is, hogy abból mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak elég volt jó időre. Éppen ezért nem lenne rossz elkerülni az idény eleji nagyobb botlásokat.

JoeyB: Mindenképp: egy sikerre éhes, frusztrált Ázárt, aki meg akarja mutatni nagyjából mindenkinek, aki jól szórakozott rajta tavaly. Semmiképp: Ivanovicsot.

Kodablue: Az előzőekben szerintem érintettem már ezt, de akkor újra: mindenképpen egységes, jól védekező, megnyugtató futballt szeretnék látni, és kínos vereségeket semmiképp.

TheRussianOne: Olyat, mint tavaly, semmiképp. A fogalmatlanságtól, a lelketlenségtől egy életre elég volt. Örülök, hogy túl vagyok rajta. Elszántságot, küzdelmet, győzelmeket akarok és fogok is látni, ebben biztos vagyok.

Winston: Amit semmikép nem akarok látni az a céltalan lötyögés, az önbizalom és elképzelés teljes hiánya és az impotens, ernyedt passzolgatás. Amit látni szeretnék az a fejlődés egyértelmű jelei, egyénileg és csapatként is, a BL hely visszaszerzése és pár fiatal bátor használata, tényleges beépítése a keretbe.

Wudigessboi: Koncepciót és elszántságot. Egy mérés nem mérés, vagyis egy szar szezon még nem a világ vége, de ha ez a szezon is a vécén lehúzható kategória lesz, az legalább akkora károkat fog okozni, mint a tavaly, ha nem nagyobbakat. Hiszem, hogy megvan az alapanyag (még ha nincs is minden posztra klasszisunk), de a céltalanságot és hitetlenséget végleg magunk mögött kell hagyni! Szeretnék továbbá egy bevehetetlen erőddé váló Stamford Bridge-et, minél több klasszisteljesítményt és egy csodás karrierjét méltóképp levezető John Terryt.

Zenzo: Mindenképpen? A vigyorgó pofámat a képernyő tükröződésében meccsek után. Semmiképpen? Conte ok nélküli, idő előtti távozását, és dühből távirányítóval szétvert laptop-billentyűzetet a meccsek közben.

Zsoca: Mindenképp? JT gólt hazai pályán. Semmiképp? Másik londoni csapat bajnoki ünneplését.

kante

Végezetül egy kis bajnoki kitekintő: mit vársz a PL-től, riválisoktól?

BlueCech: A Leicester sotoni szintekre zuhan vissza jobb esetben. Annak ellenére, hogy eddig csak mi „raboltuk le” őket és az erősítéseik is kimondottan átgondoltak, a kettős terhelés és a motivációvesztés nyomot fog hagyni a formán. A bajnoki cím legfőbb esélyese a City, ez kétségtelen. Az ő egyletük már így is majdnem kész volt, csak egy hozzáértő edző hiányzott, és az, hogy Agüero egy szezont ismét végig bírjon tolni. Egyetlen riválisuk a MU lehet, kérdéses persze hogy Josénak mennyi gondja lesz a sérültekkel, és hogy kikben látja meg azt a 14 főt, akik kiteszik majd a „de facto keretét”. A harmadik helyért vérgőzös harc fog zajlani a Pool-Spurs-Arsenal hármas között. E trió ölébe kéne óvatosan és halkan becsúszni, ha ki akarjuk harcolni a BL-t, ami hihetetlenül nehéz lesz.
Kiesők terén én a Hull-Burnley duóban, és persze a Sunciban bízom, akik olyan pofátlanul kerülték el a másodosztályt az elmúlt években, hogy egy negyed osztályi hullámvasútra bőven rászolgáltak.

JoeyB: A José-Guardiola párharc olyan finom lesz, mint két maláj krva kényeztetése, imádom, hogy megint egymásnak esnek és ez egy kicsit talán eltereli a figyelmet a csapatról. A Liverpool jó kérdés, tavaly elkövetett jópár hibát Klopp, idén ki fog derülni, tanult-e belőlük, remélhetőleg nem, de tartok tőle, hogy bár a lassan harminc éves sorozatuk nem fog megszakadni, tényezők lesznek a bajnokságban. Az Arsenal pedig, nos, ők maradnak Arsenal, ott lehetnek, de eltöketlenkedik, elbalfaszkodják, aztán lehet kurvaanyázva szidni mocskosFortunát. Kihagytam valakit?

Kodablue: Fú, én nagyon sokat várok ettől a szezontól. Úgy vagyok vele, mint a másik szerelmemmel, a filmekkel: még csak a film címét és a szereposztást tudom, de már megelőlegezném az oszkárt. Nagy taktikai csatákat várok, és parázs meccseket, nagyon szeretném a PL-t a régi fényében tündökölve látni.

TheRussianOne: Kibaszott izgalmas szezon lesz, életem tán legizgalmasabbja, de hogy ez ígérkezik a legérdekesebbnek, az biztos. Guardiola Cityje, Klopp beérő Poolja, Mou MU-ja és az újra versenyben lévő Spurs mind arról árulkodnak, hogy idén a PL lesz a legizgalmasabb sorozat. Annyi sok új tényező van, hogy szinte lehetetlen jósolni. Ezért aztán természetesen azt várom, hogy mi nyerünk mindent.

Winston: Elég sok változás volt május óta, úgyhogy csak annyit mondok biztosan, hogy megint a szokásos pénzes csapatok lesznek a tabella elején (soz, Don Claudio), de a sorrendre csak vakon tippelni lehet. A legesélyesebb talán a két Manc csapat, mi pedig a két barbár észak-londoni hordával harcolhatunk meg a maradék két BL helyért. Az Everton érdekes lehet még, attól függően mennyit vernek el a hirtelen új vagyonból a nyár végéig.

Wudigessboi: A két manchesteri csapat sokat erősödött, idén a 75, de szerintem még a 80 pontot is túllépik majd, a PL-t pedig nálam a City nyeri. Az örök ígéret Arsenal szerintem hozza a szokásosat, jó eséllyel ezúttal is elhasalnak majd valamin. E három csapat mögé (vagy közé) kéne becsekkolni legkésőbb a 38. forduló végére, de a Pooltól is tartok, jót tett nekik Klopp. A bajnok és a spúrok is vissza fognak esni, egyrészt ők már tavaly is erőn felül mentek, másrészt most lesz nekik BL is. Ja és ott vannak olyanok, mint a West Ham, az Everton vagy a Stoke, akik attól függetlenül komoly tényezők lehetnek, hogy nem a top4 lesz nekik a cél. Okosan és izgalmasan építkezett a Bournemouth, a Palace és a Boro is, kíváncsi vagyok, összeállnak-e masszív középcsapattá. Visszaesést leginkább a Southamptontól várok, kiesni pedig a Burnley, a Hull és a WBA fognak.

Zenzo: Szerintem a legtöbben arra számítunk, hogy iszonyat jó szezonunk lesz – én magam is. Sok fordulattal, végig kiélezett küzdelmekkel, parázs meccsekkel, és végig megtippelhetetlen top6-tal. A Newcastle már kiesett végre, most jöhet a Spurs (kacsint).

Zsoca: Lehetetlen jósolni, ennek megfelelően őrülten induló, meglepetésekkel, sokkokkal teli szezonkezdést, ami legfeljebb picit tompul májusig. Azt hiszem november-december körül talán kialakul egy kép, hogy ki, mire lehet képes, addig én nem bocsátkoznék tippelésbe. Simán el tudom képzelni, hogy a Leicester 2. vagy 15. lesz 10 meccs után. Simán el tudom képzelni ugyanezt a West Hamről. A Guardiola-féle Citynél nagyon bízok egy hatalmas buktában. José MU-ja szerintem nem lesz garantáltan jó, Pogba ide, Pogba oda, az Arsenalnál benne van, hogy bajnok lesz, de az is, hogy idén végül csak kiküzdik magukat a top4ből. A Spursnél picit harmatosabbnak érzem ezt a nyarat, mint amire számítottam volna és a Liverpool az egyetlen, akiknél majdnem biztos vagyok abban, hogy idén nem lépnek előre jelentőset. Annyit tudok, hogy fasza szezon lesz.

 • Pingback: Játék és muzsika 10 percben | Zongoracipelő()

 • adam10

  Érdekes poszt. Felmerül a kérdés, hogy ha a tavalyi évünk nem lett volna ilyen ramaty, hanem pl.: beérünk a top3-ba, akkor pozitívabban nyilatkozna-e mindenki a helyünket illetően? Nagyjából 3-6. helyre tesz minket idén mindenki, de én nem vagyok ennyire borúlátó, szerintem versenyben lehetünk a bajnoki címért. A PL nem spanyol liga, ahol a Barcelona és a Real Madrid (kiegészülve a matracosokkal) kimagaslik a többi csapat mellől, szerintem a PL szépsége a kiszámíthatlanság. Nem lehet ennyire kategorikusan kijelenteni, hogy itt manchesteri elsőség lesz. Attól, hogy itt van Guardiola és JM, még nem lesznek ők a királyok. Továbbá hiszem, hogy a MU le fog szerepelni, JM már nem a régi, láthattuk, hogy nálunk is mi minden történt az utolsó néhány hónapjában és már a MU-nál is megkezdte a bomlasztást, szerintem (remélem) már elmúlt a varázsa, az ami miatt ő volt a Special One. Én mindenkitől kicsit pozitívabb gondolkodást várnék el a csapatot illetően, hiszen mi a Chelseanek drukkolunk, az utóbbi évek legsikeresebb angol csapatának…
  Továbbá Conte képes volt szarból várat építeni a Juventusnál és az olasz válogatottnál is, miért ne tehetné ezt meg nálunk is? A tavalyi évünk tényleg kiábrándító volt, de új év, új edző, új remények, új célok stb. Támaszkodjunk erre.

  • Rammschein

   Szerintem a válasz adók csak kicsit optimistán, de realisták maradtak.
   Ez mind szép és jó, amit leírtál, így is lehet hozzá állni… csak ez már ilyen túláradó pozitívum, szerintem. 😀
   De ha meg ne adj isten mégsem jön össze, amit várunk, nem a realista hozzáállás fog pofára esni, hanem te… úgyhogy ilyen szempontból megértem, hogy ők miért nem voltak összességében ennyire pozitívak… mert egy rohadt nagy lutri az egész…

   Amiket írsz nagy része feltételezés… és szerintem nem árulok el nagy titkot, hogy az összes más klub szurkere azt hiszi, hogy az ő csapata az egyik legjobb angol csapat… (ok ez ránk azért tényleg igaz azért :P), de egy újkastély szurkolónak a szarkák a legjobb csapat. 😀 S nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy ki lesz az első, de ha pízt kéne feltenni, biztos nem egy ‘Sotonra tennéd te sem, hogy most ők lesznek a nagy meglepi bajnokok… 🙂 Hanem a korábbi nagy nevekre…akik eddig nyerték, legyen akárki is az edzőjük… vagy flop lesz, vagy nem. 🙂

   Az, hogy Conte szarból várat épít… az olaszországra igaz lehet, de ezt sem tudhatjuk, mert csak, hogy a te érveddel jöjjek ez nem a digó és nem is a spanyol liga… ergo nem tudjuk, hogy mi fog beválni nála, ettől függetlenül bízok benne én is…

   Szóval lehet itt pozitívoskodni, csak én nem akarok még egy olyan pofára esést, mint tavaly. 😀 Egy szurkolónak egy életre bőven elég egy olyan szezon, ha ilyen jó csapatnak szurkol, szerintem. 😉

  • Noha a Chelseat régóta szeretem, az angol ligát is követem viszonylag szorosan úgy húsz éve, (bár soha nem annyira, mint szeretném), még mindig megütközök azon, amikor elhangzik a “PL szépsége a kiszámíthatlanság” közhely. Egy olyan bajnokságról beszélünk amelyben az elmúlt húsz évben volt össz-vissz 5 győztes (tavalyig csak négy, ha visszamegyek 5 évet, akkor meg 15 év alatt 3), de ezekből több mint 10-et egy csapat húzott be.Ugyanezt elmondhatja magáról a laliga is (RM, Barca, Atleti, Depor, Valencia), de a Bundás is (BM, BD, Wolfs, VfB, Lautern, Werder), meg az olasz is (Juve, ACM, Inter, Roma, Lazio), sőt még a holland is (PSV, Ajax, Feye, Twente, AZ). Én elismerem, hogy meccsenkénti összevetésben nagyobb esély van arra , hogy a pl Stoke – Che meccs hazai lesz, mint mondjuk a Hercules-RM. De a bajnokságok összevetésében – történelmileg – egyáltalán nem tűnik kiszámíthatatlanabbnak a PL, mint a többi top liga.

   Ebben a szezonban igen. Most cca egyenlő esélyekkel (vagy kis különbségekkel) lehetne fogadni, hogy az MU-MC-Che trióból lehet bajnok, de odaérhet a Pool, vagy az Arsenal is, és a Spurs is bekavarhat. Ilyen sok esélyes cucc azonban nem annyira volt jellemző az elmúlt 20 évben a Pl-ben. Noha a Bundás és a serie a perpill simának tűnik a Bayernnek és Juvenak, de a Laligában sztem a Barca – RM-Atleti is elég 3 esélyes, és ott is kavarhat egy Sevilla-Valencia-Villareal hárma (bár ez utóbbiakra biztosan lehet fogadni, hogy nem lesznek bajnokok, nem úgy mint a Pool-Ars-Spurs hármasra, akikről ez akár még elképzelhető).

   • Bár visszatérve a posztnak nyilatkozók realizmusához, inkább azt mondanám, hogy az MU-MC páros mögött egyenlő eséllyel lehetne fogadni a Che-Pool-Spurs-Ars négyesre, ugyanakkor róluk is símán elképzelhető, hogy odaérnek.

 • Hétköznap déltájban volt mindig a “Ki nyer ma?” , mert a hétvégén (de lehet csak vasárnap) “Jó ebédhez szól a nóta” volt ugyanakkor.
  Már akkor sem értettem, hogyan lehet komolyzenei tételek között különbséget tenni, pláne azt tudni hogy: Csajkovszkijtól hallottuk az F-moll szonáta 9. tételét, a Húsrágó Hídverő című operából, a Dortmundi Vasgyárak Filharmonikus Zenekarának 1986-os, a Gelsenkircheni Kulturális Központban tartott fellépéséről, vezényelt Michael Zorc – és ezt a megfejtő mondta, szóval felnőtt fejjel le a kalappal és tisztelet a komolyzene rajongók előtt.

  • Frenky54

   Ja, 12.25 -kor kezdődött a “Ki nyer ma, játék és muzsika 10 percben” ,Cigány György vezette, 1969-2007-ig volt műsoron.
   “Az időjárás és vízállás jelentés” 13.45-14.00 -ig tartott(tart?) a Petőfi adón a rádióban.
   Hogyan lehet különbséget tenni zenei tételek között? Hogyan jegyzi meg a zenész pl. a zongorán a sok billentyű közül melyiket válassza?:DDD
   Próbálj megtanulni valamelyik hangszeren, és mindjárt nem tűnik annyira bonyolultnak….Nekem “könnyű” volt a helyzetem, apám “komoly zenész”is volt, több hangszeren játszott kiválóan. Mondjuk neki könnyű volt, 1920-s évektől kezdve járt suliba, és külön tantárgy volt az ének és a zene….latint-németet- franciát tanultak nyelvként10 évesen, és nem mondták, h túlterheltek:))

   • Igen-igen, a “játék és muzsika tíz percben” szlogen mellett örökre beírta az elmémbe magát a “hajóvonták találkozása tilos!” is. Cigány György orgánuma nálam pedig Kautzky Armand örök vetélytársa marad.

    Sajnos (komoly)zeneileg és hangszerileg én botfülű, vájtlábú, fakezű, kőagyú, vastorkú meg minden jelzővel illethető vagyok, de gondoltam hogy a zenei előképzettség a titkok nyitja. (Ennek megfelelően természetesen mélyen elfojtott, de soha nem múló irigységgel csodálom az ilyen embereket).

    • Frenky54

     “hajóvonták találkozása tilos” – és milyen “varázslatos” helység neveket hallhattunk. “Alsószopor”. “Trézenföld”..manapság kevesebb helyet említenek:)

   • 2007-ig? Jó egy élet, megesküdtem volna rá, ha bárki megkérdezi, hogy max a ’90-es évek elejéig ment ez. Mondjuk, kb akkor hallgattunk mi is utoljára Kossuth-Petőfi rádiót. Nem MR2, hanem még Petőfit… Mindig imádtam nevetni, a kabarét, és még középiskolás koromban is ment a Petőfin a kabaré-csütörtök, amit hallgattam rendszeresen a rádiós walkmanem (!)-hez csatlakoztatott “lengyelpiacos” kishangfal-párossal :))

    • Frenky54

     Ez volt ám az élet-érzés!:DDDD
     Láttam videó felvételt 1986-ból fonyódi nyaralással….hát az emberek nem úgy nézte ki mint manapság, és nem a ruhájuk és frizurájuk miatt.
     http://www.youtube.com/watch?v=vKO5MNoq1sY

 • Rammschein
  • Rammschein

   ha ezért az adóért külön fizetni kell majd, hogy foghassa a TV, akkor itt marad a stream… -.-” csak a hír miatt linkeltem be, egyébként a cikk első bekezdése nevetséges polgárpukkasztás. 😀

   • ktomi93

    Úgy tűnik ez után még többet kell streamekkel szarakodni.
    Spíler TV… Hagyjuk már 😀
    Amúgy is nem mondom hogy a Digi valami álom volt, de azért annyira rossz nem volt hogy át kellene tenni máshová, főleg nem ilyen bohóc tvre.

    ui: az első bekezdésen jót nevettem 😀

    • Áttenni? :))) valszeg a digi örül ennek legkevésbé, hogy “áttették”… aki fizet, az viszi. Bocs, aki a legtöbbet fizeti… 😉

     • ktomi93

      Persze én is így gondoltam 😀

     • Rammschein

      Nyilván nem kis (állami) pénzek cseréltek gazdit emiatt…
      A Digit viszont sztem így jól lábon lőtték kb., a fő profiljuk leginkább a PL volt szerintem, vagy tévednék? (legalábbis én mást nem nagyon néztem rajta, max Nascar-t meg Indycart 1x-1x.)

      Egyébként ktomi… van jobb is… Izaura TV, telenovellákkal egész nap… csak próbálja valaki azt nekem akár ingyen is bekötni… 😀 lehet akkor váltanánk szolgáltatót. xDDDD

      • ktomi93

       Szerintem is komolyat bukott emiatt a digi.

       Na még jó hogy az ilyeneket csak hallásból tudom 😀 Felkötném magam ha ilyent kellene néznem 😀
       Arra a csatornára való lenne pont az MU féle Pogba szappanopera 😀

 • PRE-Season minutes, top:
  JT: 532 min
  Matics: 471
  Willi: 416
  Cahill: 413
  Azpi: 399
  Aina: 393
  Begovics: 327
  Moses: 324
  Ruben: 278
  Oscar: 273
  Traoré: 264
  —————
  Brana 259
  Costa 256
  TC 221
  Fabregas 220
  Misi 206
  Chalobah 205

  Hazard 137
  Quad 131
  Kanté 123

  • ktomi93

   Bego végül maradni fog?

   • amíg be nem zárják az ablakot, szerintem ez végig kérdéses marad.

 • Pogba közben hatvanharmadjára is megérkezett az Old Traffordra orvosira. Röhögnék, ha megbukna 🙂

  • Endy919

   Ez mit szívhatott…

  • kasata91

   Egyszer csak bejön.

 • Despite Everton being set to offer their striker a new £130,000 a-week contract, Romelu Lukaku remains eager to re-sign for Chelsea according to the Evening Standard.

  • Endy919

   Ez jó hír.

  • gorkaf78

   Továbbra sem értem, hogy minek nekünk Lukaku. Úgy néz ki a dolog, hogy a klasszikus csatárok közül egyszerre csak egy fog játszani Conténél is. Viszont ott van még Miki, ő is kérdés, hogy mennyit játszik majd Costa mellett, és ugye egy kisebb vagyonért jött. Erre fel még jönne Lukaku is a padra? Számomra akkor lenne értelme az ex-Chelsea-s visszaigazolásának, ha Costa távozna.

   • Szerintem ha jön Lukaku, akkor Costa megy Nápolyba.

    • gorkaf78

     Egyetértek, semmi értelmét nem látnám egy klasszikus egycsatáros felállásban a Costa-Lukaku-Miki csatártriónak. Ekkora luxust egyetlen csapat sem engedhet magának, hogy ilyen szintű játékosokat rotáljon.

    • ennek a dealnek lenne értelme? A Napoli oké, hogy jól jár, de mi is?

     • gorkaf78

      Annak szerintem sem lenne semmi értelme, hogy kvázi kicseréljük Costát Lukakura. Viszont nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy Costa nagy valószínűség szerint menni akar, viszont Lukaku úgy tűnik, a Chelsea-ben akar focizni. Sztem nem kell megtartani egy olyan játékost, aki nem érzi ott jól magát, ahol van.

      • ezt adom, de attól, hogy már egy valaki kb megírta, hogy Costa nem érzi itt jól magát, aztán azóta lehozta boldog-boldogtalan, hogy “reportedly”, én még ezt nem nagyon veszem be. A csapat fele spanyol és/vagy brazil, ráadásul a PL-ben akár a szomszédos csapatoknál is akadnak szép számmal, akikkel lehet bandázni. Párszor lehozták már a kaját, de szerintem ez szimplán hülyeség, a focicsapatoknál nagyon odafigyelnek, ki és mit ehet és mikor, az angolnál viszont nem nagyon van megengedőbb liga. Egyedül talán az időjárás az, amire azt mondom, hogy érthető lenne, de könyörgöm, ha az afrikaiak elbírták, meg egy halom másik spanyol és brazil, meg portugál, meg argentin, akkor annyira azért nem lehet rossz, hogy heti 150-200K fejében ne lehetne azt vigyorogva elviselni. A szurkolók szeretik (már többnyire, de ilyen gyorsan drapit még nem sokan kaptak a Bridge-en), a bírók meg mindenhol utaznak rá. Oké, most csak nagy vonalakban szaladtam végig a lényegen, és kismillió egyéb oka lehet, hogy tényleg elvágyódik Londonból, de azért nekem ez a sztori még mindig nagyon sántít. Az ember persze mindig magából indul ki, de ahol én nem érzem jól magam, ott nem tudok dolgozni, nem tudok jól teljesíteni.

       • gorkaf78

        Persze, én is azt gondolom, hogy azért mégsem Abra egyik uránbányájában kell melóznia Costának, kibírhatná azt a pár évet, ami a szerződésében van. Viszont érdekes, hogy mennyire nem tanult meg eddig angolul, tudom nem egy agysebész a srác, de annyira azért nem nehéz nyelv az angol, számomra ez is azt jelzi valamilyen szinten, hogy nem tud/akar igazán beilleszkedni.

        Meglátjuk hamarosan, hogy mi történik ezügyben. Pár hét van már csak az átigazolás időszakból, és jó lenne, ha inkább a védelem megerősítésével kellene foglalkoznia a vezetőségnek, nem pedig a csatárkérdéssel…

        • Rammschein

         Sztem Costa szimplán és csúnyán szólva buta, mint a segg, még az angolhoz is… sztem csak a focihoz ért, ahhoz viszont eléggé, és az agresszivitás is ezért van szerintem, ezzel kompenzálja a buksiját. 😀

         • gorkaf78

          Markáns egy vélemény…:D akár igaz is lehet. De sztem a leghülyébbek is képesek megtanulni egy egyszerű nyelvet, ha akarják. Gondolom, szólnak Costához Terryék is az edzésen, öltözőben.

          • Rammschein

           Azért Costa is próbálkozik szegénykém… csak mikor asszem valaki belinkelt róla egy videót, hogy hogy beszéli, azt hittem leesek a padlóra és elkezdek hempergőzve nevetni, mint valami félkegyelmű. :DDDDDD

        • nem tudom, vannak olyan népcsoportok, akik esetében egy-egy adott nyelv megtanulása kemény dió, és a brazilok közül keveseb beszélnek jól angolul. Oké, hogy Costa látszólag egyáltalán nem, de Oscar se nagyon villog, Ramires meg hosszú évek után dettó. Luiz mondjuk jól beszélt, de Will sem épp az, akire rábíznám magam, ha kilöknének Angliába, én meg egy szót sem beszélnék ottani nyelvül 🙂 de ez nem csak a spanyolokra, hanem (meglepő módon…) igaz a dél-olaszokra, a spanyolok egyes régióira, vagy akár a Portugálokra. Sosem felejtem el, mennyire meglepett, hogy Carvalho 6 év után mennyire alig beszélt angolul. Pedig ezekben az esetekben sem beszélhetünk arról, hogy ne akartak volna beilleszkedni.

         • Rammschein

          Ez onnan is eredhet, hogy azért a spanyolok meg olaszok sziesztázós népség, és lusták megtanulni legalább az angolt… de a fhansziák is utálják (sztem történelmi okok miatt), az angol használni… a braziloknál/portugáloknál nem tudom milyen napközi csendes pihenő van délután, és hogy miért nem csípik az idegen nyelvet… a braziloknál még a mélyszegénységből való kitörés miatt tudom elképzelni, hogy kimarad ez is a repertoárból…

         • ktomi93

          Tevez is eltöltött jó pár évet Angliában és nem beszélt jobban mint talán Costa 😀

     • Én sem tudom azt elképzelni, hogy a board döntött úgy hirtelen, hogy a spanyol már nem kell, főleg nem azok után, hogy 60 milliós ajánlatokat dobtunk vissza az Atletitől azelőtt, hogy bejött volna a képbe ő az ügynökével és a Napolis line-nal.
      Itt szerintem Costáék kezdeményezték az egész acquit dolgot, innentől kezdve pedig a board is a pótlásban gondolkodik. Mivel az olaszok Higuainért nemrég kaptak rekordlét, így szerintem a Lukaku-transzferhez fogjuk igazítani a vételárat.

 • Azt vágjátok, hogy az Inter kib*szarintotta Mancinit a Spurs elleni 6-1 után? :))) azért nem sok edzőt vágnak ki egy pre-season során. Mondjuk, amilyen gyorsan kinevezték De Boer-t, gyanus, hogy nem a 6-1 után kezdtek el gondolkodni és lépni.

  • Szvsz már a Bayern meccsen elgondolkodhattak rajta, hogy 3 hét alatt nem lett Manciniből hozzáértő edző.
   Egyébként nem értem, hogy miért kell megnehezíteni az új edzők dolgát azzal, hogy a teljes preseasont odaadjuk a bizonyítottan gyenge és már hónapokkal ezelőtt is kikopni látszó jelenlegi edzőnek. Az Inter és a Pool dettó meghúzták ezt 1 éven belül. Totálisan érthetetlen.

  • ktomi93

   Úgy látták hogy Mancini lerakta már az alapokat 😀
   Valami ilyesmit mondott annó a Citynél is meg a Galatanál is 😀

 • ManU seal Pogba deal:
  89M font átigazolás a Juvenak, +4,2M add-ons
  + 18,6M font Raiolának (20% sell-on fee)
  Pogba fizuja heti 300K font, ami, ha kitölti a szerződését végig (és közben nem köt újat) évi 15,6M > 78M az 5 évre.
  —————————
  = 190M font

  omg.

  • Rammschein

   beteges…

   • beteGES? 🙂 ez krvára beteg bazzeg, krvára…

    • Rammschein

     hát az… így hogy oda írtad, hogy mi van még a contractba…(anélkül is sok, de így meg sokk :D) közben a Spíler TV mellett én még azért mindig azon nevetek, hogy ezek a jómadarak eladták anno, és mennyire drágábban vették vissza őt…nevetséges 😀

     • Ez azért nem egyedülálló a történelemben, bár nyilván ekkora különbség még nem volt tán soha az eladás és a visszavétel közt (talán 1M körül passzolták el, ha jól rémlik).

      • Rammschein

       Hát igen.. ugye mi is vettük már vissza Maticot… meg lehet most drágábban Lukakut talán… de ez egyedül több különbséget takar, mint az a 2. együtt így. 🙂

       Komolyan 1 millióért adták el? 😀 Még viccesebb. 😀

       • meg a történelem során is fel lehet még mutatni pár efféle igazolást, csak a Chelsea esetében is, nyugi. A tradicionálisan nagy csapatok jók ebben, a MU, a Real vagy a Bayern esetében is lehet találni szép számmal ilyeneket, de a bárka sem marad le sokkal, s bár személy szerint a Pool vagy az Arsenal esetében nem nagyon tudnék ilyet mondani, kis utánajárás után biztosan találnánk ott is.

        • Rammschein

         Biztosan… 🙂 De attól még jó érzés, ha egy nem kedvelt csapat félrenyúl… ha rólunk lenne szó nem így állnék hozzá. Jó, mi ilyen 80-90 körül nem is szórtunk pénzt, vagy igen?

         • 80-90 körül még senki nem szórt pénzt, ezért is lesz world record, ha aláírják végre a papírokat 🙂 Eddig a Bale üzlet volt a legdrágább, előtte CR, azelőtt meg Kaká. (jellemző, hogy mindhárom a Real nevéhez köthető)

          A mi topunk az jelenleg ugye Torres, amíg vissza nem vesszük Lukit (amiről én még mindig remélem, hogy marad Costa is, meg Romelu is a seggén). Az első komoly áremelkedést Roman generálta a PL újkori történelme során, ami persze nem igaz, mert az első 10 évében sem tétlenkedett a PL, de ott valóban volt egy ugrásszerű növekedés, azóta meg lépten-nyomon vannak peakek, a City, a Real, a Barca, vagy épp a PSG generálja őket, aztán megjelentek a kínaiak is. Az utóbbi szezonokban nagyon elszálltak az árak, idén meg pláne.

          • Rammschein

           Na igen, mi még nem vagyunk, és remélem nem is leszünk soha az a csapat, aki ennyi pénzt ad egy playáért… még az a circa ilyen 50 milka illik hozzánk, mint nagy csapat, de a többinél már néznék azért. 🙂 Még most Lukakuért is. 😛 (Én szintén nem hoznám vissza.) Persze megtehetné Abra papa is, meg a klub is ha nagyon akarnák… csak hát mi az elmúlt években próbáljuk megfogni a költekezéseket tudtommal… így ez nem is nagyon illene bele a képbe, még ha a szükség nagy kényszer is lenne sem.

 • A Hull lehet a következő áldozat, egy kínai-Hong Kong-i konzorcium a potenciális vevő.

  • Endy919

   Lassan több a “lóvés csapat” a PL-ben , mint ami nem az . Érdekes tendencia . Kérdéses , hogy a QPR/Malaga sorsára jutnak , vagy feljönnek egy picit.

   Ha tippelni lehet , akkor szerintem az előbbi sorsra jutnak.

   • szerintem is. Pont a QPH a legjobb példa angolban, hogy attól, hogy gondolunk egy nagyot, és belevágunk egy csomó pénzt nemokosan, attól még ugyan lehet belőle siker, csak jóval valószínűbb a bukás.

    Pont az Evertontól jönnek most olyan hangok, hogy az Everton már nem az “emberek” csapata, hanem immár kőkemény üzlet. Asszem legutóbb Hibbert nyilatkozatát olvastam, talán a daily failben.

 • Frenky54
  • Rammschein

   eszem-f@szom exkluzív tartalom… 😀 🙁 :@ -> TV2-n is láthatom az összefoglalót, hogy oda ne rohanjak… TV2-t azt se tudom hány éve néztem utoljára. 😀
   Azt írják 6 meccset adnak péntektől hétfőig… a Chelsea meccs még így sincs benne? Mert akkor most kezdek el nevetni, és 13-án abbahagyom. :DDD

   • ktomi93

    Majd várd ki mikor megveszik az F1-et és mutatnak heti 2-3 meccset 😀

    • Rammschein

     😀 Háh, talán nem kapok agyf@szt Szujótól. 😀 Bár lehet rosszabb lesz, mert azért az M4-en elég jól csinálják… kivéve Szujó részlehajlását, meg hülyeségeit. 😀 Néha németül szoktam nézni. 😛

     Bár mostanában az F1 annyira felbaszott, hogy ha elkezdem nézni akkor max, ha nagyon sok a szabadidőm majd ősztől… vagy majd jövőre esetleg az új szabályok miatt.

     • ktomi93

      Az F1 sajnos most ilyen. Én annyira szoktam nézni hogy megnézem a rajtot aztán lehet is aludni 😀
      Viszont az M4 jelenleg még a szabadedzéseket is közvetíti, amit korábban szerintem senki nem tett. Az biztos hogy megpróbálják magas szintet közvetíteni és az évek alatt jelentőset fejlődtek is.

      • Rammschein

       Hát ja szundítani lehet rajta… hülye Mercedesek, meg béna Ferrari (nekik szurkolok, de nincsenek sehol már megint :S) . 🙂
       Ami engem nagyon zavar az a rinyálás, meg a hülye komplikált szabályok, és azok nem következetes betartása…Meg, hogy csak mesterséges előzések vannak, vagy az sem. Hátha jövőre jobb lesz az új szabályok miatt…

       • ktomi93

        Egyrészt az előzésen igen inkább csak kikerülések. Másrészt meg olyan szintű kivételezés, össze-vissza szabályozás van hogy tényleg élvezhetetlen. Azt lehet gondolni hogy meg van a lista minek kell kijönni a végén és az alapján alakítanak mindent. Én Raikkonenes vagyok szóval együtt érzek 😀
        De ez sajnos nem most kezdődött, gondolj csak arra mikor a Mercedes megcsinálta az illegális tesztet pár éve. Nekik lehetett, másnak nem. Ugyan ez megy minden más szabállyal, valakinek lehet, valakinek nem. A vezetőséget kellene mielőbb helyre tenni a Halos hülyeségeikkel és aztán lehet gyorsan olyan döntéseket is hozni amik gyorsan felvinnék a nézettséget, de jelenleg pont ellenkező irányba halad minden.

        • Rammschein

         Hát ez a FIA meg a vén f@szkalap Bernie hülyesége sokszor…
         Én annak örültem volna, mikor elég rég a Ferrari Montezemoloval fenyegetőzött, hogy indítanak egy új bajnokságot pár csapattal… hidd el ott az F1-nek vége lett volna, és kb onnantól kezdett elmenni a rossz irányba.
         Izgalom lassan akkor van ha 1. leesik az eső, kiesik egy, vagy mindkettő Mercedes…Oké régen is voltak korszakok, hogy Schumié, meg Vettelé, de ott legalább voltak csaták előzéssel, meg volt hangja… most meg egyik sem…

         Egyébként esküszöm a GP2 meg a GP3 sokszor élvezetesebb (M4 ezt is adja ugye)… 😀

         • ktomi93

          Nézd meg a Formula E-t, azt mondják az is veri az F1et 😀
          Nekem most sem a Mercedes dominanciájával van bajom, persze nem jó mert nekik szurkolok, de a kutyát sem érdekelné ha izgalmas futamok lennének, előzések és csaták. Ahogy írtad is. Ha megnézzük mondhatni hogy évről-évre ölik meg.

          (Esős rajtok…)

          • Rammschein

           😀 na majd lehet egyszer bepróbálom… bár ott meg tudtommal kocsit cserélnek az akksik miatt xD mókás lehet. 🙂 Meg biztos ilyen szúnyog hangjuk van a kocsiknak. 😀

           Egyébként még az Indycar is lassan jobb, mint az F1, ami nyitott karosszériás….. pedig az amerikai. 😀

          • ktomi93

           Nem tudom, csak írták már páran hogy az is jobb 😀
           Indycar is olvastam már hogy jobb, egyszer lehet meg kellene vele próbálkozni, csak nehéz átszokni a csapatok meg a pilóták szurkolásával 😀

          • Rammschein

           Indycarba olyan nevek vannak, hogy Bourdais… az öreg Montoya xDDD… hú meg még volt vagy 2 név (még egy, aki Torro Rossos pilóta volt anno), de tuti nem fog eszembe jutni…

          • Endy919

           Juan Pablo már nem Nascarozik?

           Azok voltak a szép idők , amikor Schumi-Montoya harcok mentek 🙁

           Most minden szezon előtt felspanolom magam , hogy kurva jó lesz , feltámad a Ferrari ….aztán a szezon második felének a kétharmadát már ki is hagyom , mert nem érdekel.

          • Rammschein

           De ott is van… de az Indybe is volt!! Esküszöm. 🙂 Bele is állt a falba, mikor láttam. xD

           Jah, a Ferraris szavaid igazak rám is… bár én eddig végignézegettem őket, idén asszem nem. 🙂

 • A Juve a szurkolókkal tervezteti meg a harmadik számú mezét. Ötletnek nem rossz, de kíváncsian várom, mi lesz a vége 🙂

  http://www.squawka.com/news/wp-content/uploads/2016/08/canvas5.png

 • Rammschein

  Most épp azon gondolkodok, hogy te jó ég ennek az országnak mennyi sport csatornája van (még ha pár nem is szigorúan csak magyar, akkor is):
  Sport 1
  Sport 2
  Eurosport 1
  Eurosport 2
  Digi 1
  Digi 2
  Digi 3
  Sport M
  M4
  M5
  Fit HD
  Extreme Sports

  és akkor még ez a Spíler TV hülyeség…
  Az oké, hogy szét kell szórni, mert sok a képernyőidő, hogy mindent lefedjenek, de nem ennyire….

  • Amíg van, aki nézi, addig lesz is. A vicc inkább az, hogy a fenti csatornák közül kb 3 csak azért indult, mert az adott cég megszerezte a PL közvetítések jogát (Eurosport 2, Digi 2, Spyler)

   • Rammschein

    Hát… rá is baszarintottak… én azon szoktam még elképedni, mikor orrba-szájba nyomják az előző napok ismétlését… ergo akkor csak lehetne csökkenteni… Például így szerintem, hogy a PL elkerült, Digi 3-ra nem is lenne szükség (nem is értem, miért hozták be nem olyan rég……)

    • azért ne legyél ennyire naív, ez üzlet.. ha neked lenne műsorod, és nem lenne elég 2 adó hozzá, nem indítanál-e egy harmadikat? Azt meg nyilván nem így tervezték a Diginél, hogy a PL-t elveszítik. Amikor a Digi3 indult, Endy druszája még azt kereste épp a térképen, hogy akkor Magyarország most hol is van tképpen.

     • Rammschein

      Értem én, hogy üzlet… de nem lepődnék meg, ha emiatt az akció miatt a Digi 3 takarékossági szempontokból meg is szűnne…olyan gyorsan ahogyan létrejött. 🙂
      Ne bántsd már Endyt. 😛 :DDDD

      • csatornák jönnek, mennek, ez manapság már csak ilyen. Én még úgy nőttem fel (ha már a poszt eleje is ilyen nagyon múltidézősre sikeredett), hogy 8 éves voltam, mikor a családban meglett a második tv, ezért már a gyerekszobába is került egy, ami amúgy nagy szó volt ám akkor. Megörököltük a család Orion Jácint tv-jét, 8 csatornás volt, és azt a nyolcat sem sikerült kihasználni. És nem vagyok még 80 éves 😉 onnantól jött el a kánaán, mikor elő lehetett fizetni a német adókra valahol a ’90-es évek elején, PRO7, Sat1, RTL, MSat (itt láttam először Chelsea meccset) no meg a lopott HBO… 1 csatornára meg be volt hangolva a videólejátszó 😀

       • gorkaf78

        Sztem a fiatalabbak itt a fórumon nem sokat értenek abból, amit leírtál…:D

        • Rammschein

         A Pro7-től kezdtem el érteni a mondandóját Zenzonak xDDD kb. 🙂

        • Szerintem sem 😉 meg is mutatom gyorsan nekik, hogy nézett ki akkoriban egy TV :

         http://patina.uw.hu/Oldpic/octv156/jacint1.jpg

         • Endy919

          Ilyet láttam dédnagymamámnál !!

          • Én meg ilyenen néztem először pornót 😀 na?!

          • Endy919

           Nebaassz .. ezeken már mentek a recsi filmek?

          • hangalámondásos NDK VHS. Ha ebből minden szót értettél, akkor gratula, ha nem, akkor jön az igazi tanítás 😀

          • Rammschein

           Ezt én értem azért… csak én VHS-en Thomas, a gőzmozdonyt meg Tom és Jerry-t néztem, nem keletnémet nőciket. :DD

          • hahá, de manapság kinyitod akármelyik médiát, aztán dől belőle a sex… nekünk ezért még meg kellett küzdeni 😀

          • Sir Idemitirjak

           VHS Star Wars addig amíg nem ment teljesen strapára a sok nézéstől!

          • hát, a VHS korszak halála az elhasználódás volt jah, nálunk is előbb-utóbb minden kazetta (egyébként) tropára ment 😉

          • Endy919

           Szőrös német p*nák narrátorral …. a hideg kiráz 😀

          • na ezek után kell elgondolkodni, hogy vajon akkor rossz-e, hogy ennyi sportcsatorna van, és hogy időnként át kell kapcsolni, mert minden évben máshol megy a PL 😉

          • Endy919

           Engem nem zavar . Én streamelek 🙂

           Egyedüli sportok amit a TVben nézek az F1 , Tour , meg a világversenyek (EB,VB,Olimpia)

          • nézed a tour-t, és a szőrös német muffokon vagy kiakadva? 😀

          • Endy919

           Engem nagyon érdekel . Szerintem a legtiszteletebbre méltó sportolók. Nem igaz , hogy mit melóznak.

           No meg a világelső Sagan 🙂

          • a tourt egyvalamikor tudom hasznosítani, ha picsamásnapos vagyok, haldoklom, kint 42 fok van, és ezért nem tudok visszaaludni délután kettőkor. Olyankor hasznát veszem.

           Vannak olyan sportok, amiket nem nézek, mert nem érdekelnek, és vannak azok, amiket nem nézek, mert nézhetetlenek. Pl hiába imádok teniszezni, egy teniszmeccset tv-ben végignézni kihívás, pedig ott még történik is valami. A Touron viszont semmi bazzeg, az égegyadta világon semmi. Egy dominóparti, amit két 75 év körüli faszi tol le a Rudas fürdőben nyárdélutánon is izgalmasabb, mint a tour. Annál talán már csak egy dolog rosszabb, amit sportnak hívnak, a curling.

          • Endy919

           Most az én nésézemet sem úgy kell elképzelni , hogy hat órán keresztül baszok a TV előtt . Közbe csinálok millió más dolgot , de azért felszemmel mindig követem , pláne az utolsó 30-40kmt .

           De nem kezdelek el győzködni e sport szépségeiről.

           A tenisszel meg úgy voltam sokáig , hogy halálra untam magam nézése közben . Viszont a sportfogadás közelebb hozott a sporthoz és az RG alatt idén volt olyan nap , hogy akár 4 meccset is megnéztem 😀

          • jó, nyilván ez is egyéni preferencia kérdése, az enyém meg olyan, amilyen 🙂

          • ktomi93

           Én akkor követtem még mikor annó Sipos János közvetített. Hihetetlen hogy fel tudta dobni az unalmas szakaszokat is.

          • “fel tudta dobni az unalmas szakaszokat is”
           vannak másmilyenek is? 🙂

          • undertow25
          • gorkaf78

           Gyorsan vissza is vonom a tanításra szóló megjegyzésemet…:D

          • de prűd itt valaki :))

          • gorkaf78

           Az azért nem. 🙂 De eddig egy ilyen tévét nem a pornóval kapcsoltam gondolatban össze…:D

          • minden azzal függ össze és minden arra megy ki. Kész. A tanításnak ezennel vége :DD

         • gorkaf78

          Látod, milyen hasznos ez a blog, tanítasz is egy kicsit vele…:D

       • ktomi93

        HBO meg a South Park 😀 Annó ovisként maradtam fenn nézni 😀

        • Rammschein

         Nevetni fogtok, általános iskolában (jah, mert már akkor is az ilyen dolgok kezdtek el menőnek számítani) beszélték a többiek már még nekem is sok évvel ezelőtt, hogy mi az a South Park… nekem meg nem volt hozzáférésem… úgyhogy az egészet úgy képzeltem el, mint egy élő szereplős sorozatot, ahogy a hús vér gyerekek káromkodnak… gondolhatjátok milyet néztem, mikor utána megláttam, hogy mi ez. xD

       • undertow25

        amikor 8 éves voltam egy tv volt otthon, az is fekete-fehér, de legalább már pont nem volt adásszünet hétfőn…
        viszont nagymamámnál bejött az orf1/2 (a grazi torony ellőtte Siófokig), úgyhogy már akkor is néztem a knight ridert. igaz egy szót nem értettem belőle, de nem zavart 🙂

        • hát ez nálunk úgy kezdődött, hogy nagyanyámék tv-je bedöglött (valódi ITT Nokia tv-jük volt ám 🙂 eredetileg színes, de kiment belőle a szín, így monokróm üzemmódban volt, de nagyszülőknek megfelelt), és akkor volt az, hogy mi adjuk nekik a mi fekete-fehér színekben működően pompázó gépezetet, és ők adtak pénzt nekünk(!), hogy vegyünk egy új, színes tv-t magunknak > ez volt a Jácint, majd apám valami bónuszt kaphatott, vagy sokat vgmk-zott, és a ’90-es VB-re vett egy új tv-t. Fun fact: a VB alatt pont nyaralni voltunk, így a meccsek nagyrészét a Mátraszentistváni hűtős üdülőben, illetve a még mai napig meglévő és üzemelő Vidróczki csárdában néztük végig :))

         ” igaz egy szót nem értettem belőle, de nem zavart :)”
         Én a német csatornákon (főleg pro7) forgó német rajzfilmekkel voltam így, szellemirtók, power rangers, tini nindzsa teknőcök 😉 és természetesen ott láttam először az isteni Tsubasa kapitányt is…

  • ktomi93

   Erről a Fit HD-ről meg Extreme Sports-ról még sosem hallottam de előbbinek a neve már a Spíler TV-vel vetekszik 😀
   Az a szomorú hogy ennyi sport csatorna mellett még mindig tudok olyan sport eseményt találni amelyet egyik sem közvetít és most nem ilyen gyephoki szintű sportra gondolok.

   • Rammschein

    …csak a port.hu-ról lestem le… 😀

   • windsurf megye II ? 😉

  • Endy919

   Az Extreme Sportsnak kb annyi köze van a magyarsághoz , hogy szinkronizálva van , az is szarul. De külön magyar adások nincsennek benne.

 • kasata91

  Kommentátorként Hethéssy Zoltán és Somos Ákos csatlakozik a Spíler TV csapatához.

  • Visszafogjuk sírni a digit hamar.

   • Rammschein

    Én márt most is…

 • Nos két nagyobb hír van eddig:

  A továbbra is egyetlen védő, akinél vannak megerősítések, Kulibáli, elismerte a Napoli vezetősége előtt, hogy nem akar maradni és a Chelsea-hez kíván csatlakozni.
  További hír vele kapcsolatban, hogy tettünk érte egy utolsó ajánlatot:
  Roman Abramovich has offered Napoli €40m plus bonuses for defender Koulibaly
  Tehát nagyjából 50 millió lesz.
  Oké, hogy nem font, de ez még ostobább üzlet, mint amit Luizzal szakítottunk. Egy egyidényes védőért ennyit… nagyon Mangalicás üzletnek néz ki.

  A másik hír Mahrez, aki tegnap megjelent a Chelsea Harbour Hotelben Contéval együtt. Az ügynöke elismerte, hogy van kapcsolat a csapat és Mahrez között.
  Ez viszont elég érdekes üzlet lesz, ha létrejön. A szélre jelenleg ott van Pedro, Cuadrado, Moses, Hazard, Willian. Ha most egy Mahrezért leperkálunk 40-50 milliót, akkor legalább kettőnek lépnie kéne. Moses szerintem a legesélyesebb jelölt, de a másik a Pedro-Cuad duóból már komplikáltabb. Cuadért Conte kampányolt, hogy mennyire kell a csapatban, a kolumbiai ezért nem hagyott itt másodpercek alatt mindenkit a Juve kedvéért. Pedronál minden jel arra mutatott, hogy marad (nyilatkozatok+mezszám) ennek ellenére nagyon kevés szerepet kapott a preseasonban, ráadásul Mahrezzel érkezésével nagyjából a csapat 5. szélsőjévé esne vissza.

  • kasata91

   Mahrez védekező képességei milyenek?
   Mert esetleg az az amivel nem lehet maradéktalanul elégedett Conte egyes szélsők (pl. Pedro) esetében. Mert ahogy láttuk Moses-t is kb 5. védőként játszatta.
   De valóban sokan vagyunk (még úgy is hogy Kenedy kölcsönbe megy, Traoréval meg elől számolunk)

   • Amikor Tinkermanék sorra hozták az egygólos meccseket, hozzá tudott adni a stabilitáshoz, viszont ilyen stílusban ő inkább az, akire a kontra irányítása ráépül.

    • így van, ha láttál Leicester meccseket, alapvetően a csapat játéka volt defenzív, amiből ő is egy kocka volt. Nem a védekező statjai miatt lett akkora király, de azért támadó létére (17 gól + 11 assziszt mellett) az 1,4 tackles/game és az 1 interception elég jó, bár nehézkes az összehasonlítás ilyen téren, de a lényeg, hogy azért nem egy hasznavehetetlen bója védekezésben sem, akiben max eleshetnek az ellen játékosai. Ráadásul mindezt úgy, hogy 1 sárgát szedett be a szezonban.

  • Rammschein

   Pedro részemről mehetne Cuad-dal meg Mózival szemben… de én Mahrez értelmét sem látom jelenleg… ők tudják.

   • pedig ugyancsak egyszerű meglátni a szervező típusú játékos helyét a keretünkben, ha láttál felkészülési meccsünket. Középen nagy a hézag, ezt valahogy meg kell tanulnia átjátszani a csapatnak, ahhoz pedig kellenek az ilyen Fabregas, Oscar és Mahrez típusú játékosok, akik tudják mozgatni a csapatot. Hazard sem lenne rossz erre a célra, de vele támadni kell, Will, Moses futnak a szélen, elöl pedig Costa és/vagy Batshuayi kell legyen. Maticsra ezt nem szabad bízni, Kanté egyel jobb opció, de ő sem egy tipikus szervező. Jól lát a pályán, ezért is olyan krvajó anchor, de azért országos labdákat a Leicesterben is Mahrez osztott.

    Kanté és Misi mellé ha még be tudnánk húzni az algírt és egy minőségi védőt, fasza ablakot zárnánk.

    • Rammschein

     hát akkor talán mégsem lenne olyan rossz, de a középpályán sok a “sallang” ember…főleg ha még ő is jönne… nem? (gondolok itt Pedrora, de mi van Mózival meg Cuaddal is akkor?)

  • Mahreznek én személy szerint örülök, bőven hozzáadhat a csapat játékához, és a variációs lehetőségeinkhez, viszont tény, hogy ez valaki távozásával is együtt jár. Sem Quad, sem Pedro esetében nem lennék szomorú.

   Azt sajnálom, hogy Sötétsanyi, és nem Mustafi tűnik befutónak, az ár crazy, de védő meg nem árt. A nagyjából kettőnk által emlegetett van Dijk még egyel jobb opció lenne persze, de hát róla nem cikkeznek.

  • Gabor1092

   A fichajes.net, gőzöm sincs mennyire hiteles oldal lehet, lehozott ehhez kapcsolódóan 2 érdekes hírt, az egyik hogy Pedroért érdeklődik a Valencia, a másik pedig hogy Cuadradoért a Milan, szóval meg is lenne a 2 távozó ha igazak a hírek.

  • Endy919

   Ha érkezne Mahrez , akkor szerint Eden Costa mellett kapna szerepet . Így a Willi-Eden-Diego-Mahrez sornak lenne is értelme és akkor csak egy távozó lenne a Moses,Pedro,Cuad trióból. Szerintem Cuad menne.

 • **** Szolgálati közlemény ****

  Hali, ismét lenne egy jótékony célra felajánlandó, kinőtt mezem. Piros, Umbro, M-es méret, a régi angol edzőmezekre hasonlít, csak az Umbro embléma alatt nincs felirat. Használt, de tökéletes állapotú.

  Ha valaki igényt tart rá, jelezze. Én most elmegyek egy hétre nyaralni, úgyhogy van idő gondolkodni. Ha több jelentkező lesz, majd megint kitalálok valami kő-papír-ollót vagy valamit, hogy eldöntsük. Ja, hát nyilván ingyér.

  ******** gépház vége **********

 • kasata91

  végülis majdnem … (kép)

  • a pénz világában a vélemények (és elvek) gyorsan változnak.

  • Ilyenünk nekünk is volt, csak 2 millióért hozattuk. Béna MU.

  • mohacsia

   Sztem ez fake. Gondoljátok, hogy SAF és Scholes telefonbetyárkodással töltik az idejüket?

   • biztos vagyok benne. Gondolod csak úgy szó nélkül hagyják az ígéretek távozását? Nyilván van benne túlzás, de én simán el tudom képzelni az öreg rednose-ról, hogy megivott egy-két pohár bort a hírre, aztán 20 percen keresztül oltotta Pogbát telefonon. Fergie sosem volt az a szolid vérmérsékletű ember (mondjuk skót, szóval meg is lepne).

    • mohacsia

     És ő meg 25 percig hallgatta, na persze… Pont te szoktad mindig ezeknek a “valóságtartalmára” felhívni a figyelmet!

     • na várj, az két külön dolog, hogy vajon az öreg meg Scholes felhívta-e, és megint más, hogy Pogesz hogyan reagálta le. Az előző kérdésed arra irányult, hogy szerintünk SAF meg Scholes pazarolná-e arra az idejét, hogy távozó fiatal játékosokat osszon ki telefonon, és szerintem igen, kb biztos vagyok benne, hogy volt ilyen. Az, hogy huszonpercig röhögtek rajta, ő meg csendben tűrte, az nyilván túlzás.

  • Rammschein

   még ha igaz is lenne… akkor az azért is megmosolyagtó tény, hogy nem menne vissza semmi pénzért…. hát van az a pénz úgy látszik.

 • adam10

  Jézusom mekkora fail. Stones a Cityben. Ugyebár hivatalos bejelentés egyik oldalon sincs még, de a City BL-be nevezett keretében ott van…

  http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2017/clubs/club=52919/squad/index.html

  • Rammschein

   nyilván a City akkor hajlandó volt sokkal többet kipengetni érte…
   de ez uefail. nagyon xD 😀

  • A City idén (és 2 éve mindig) bizonyította, hogy 1-2 jobb szponzori szerződéssel az FFP semmit, de semmit nem ér.
   Stones-szal együtt idén kb. -170 millióval végzik be az ablakot, 2013 óta
   -480m körül állnak, ha ehhez hozzászámolom 2012-őt, akkor kijön saccper a -500m. Ami azt jelenti, hogy az FFP bevezetése óta évente átlagban 125 milliót költöttek piaci bevétel nélkül (persze leszámolva a bevételeket).

   • adam10

    Nocsak nocsak, valami amit az UEFA kitalált és teljesen értelmetlen alapokra van építve? Még jó, hogy ez az első ilyen… 🙂

  • Endy919

   Tegnap úgy olvastam , hogy Bony+30M lesz Stones ára.

   Sanét és Jesust irigylem tőlük , viszont ezt az újabb túlarozott buta angol védőt egyáltalán. Én csak örülök , hogy nem hozzánk jött . Ha még a Bantut sikerülne valahogy elkerülni és hoznánk pl Mustafit , akkor boldog lennék.

   • A Sky szerint the fee for the defender is £47.5m, potentially rising to £50m.

  • kasata91

   Már hivatalos is.

 • Balázs Kozó

  “A Newcastle már kiesett végre, most jöhet a Spurs (kacsint).”
  Ó Zenzo, ezért a mondatodért a végén tiszteletbeli Ágyúsnak foglak fogadni (de nem).

  • :))) nem hittem, hogy egyszer elérem ezt. Nem is akartam, de az egy másik dolog 😉

  • undertow25

   az mondjuk elég övön aluli lenne…

 • myheartisblue

  Nem sokat bizonyít ez a fotó, de ha még is Londonban van, akkor azért mégis csak jelent valamit… 😉 UI: #védőtsefelejtsetek

  • Rammschein

   na igen a legnagyobb problémám, hogy a védősor még mindig gyenge… de hát még van egy kis idő… csak hát na…így lehet szívás lesz, de nagy, hátul…

   • Sandic

    Ha jön Mahrez is, védőre meg nem marad pénz, akkor lehet ilyen 5-4-es győzelmeket fogunk aratni. Az sem rosszabb, mint az 1-0. 😉

    • Rammschein

     xD amíg több gólt rúgunk nem para…végül is. :”D
     Legalább gólgazdag meccsek lesznek.

  • myheartisblue

   Ez így viszont már tényleges.

   • Rammschein

    Szépen leraboljuk a Leicester-triót, ha így haladunk… mondjuk Vardyt ne hozzuk azért… mi nem ettől leszünk bajnokok, mint a Leicester. xDDD

    • myheartisblue

     Persze, lehet, hogy csak egy szerencsés szurker aki mind2vel összefutott Londonban. Nem akarom elkiabálni, de mindenKI ki fog derülni! 😉

     • Rammschein

      Szerintem lehet már holnap megtudjuk. 😛

 • myheartisblue

  Én ma vagyok 24. éves Will I AM pedig 28! Mindannyiótokra gondolok, mikor iszom egy pohár bort az egészségemre és a tiétekre, ugyanis, sok-sok kellemes percet/órát írunk/szurkolunk itt együtt! És köszönöm,hogy tagja lehetek eme kék csapatnak! #KTBFFH

  • Endy919

   Isten éltessen pajti !! 🙂

 • Wycombe Wanderers
  Early team news: 43-year-old manager Gareth Ainsworth names himself on the bench for tonight’s game due to injury problems

 • kasata91

  Van egy “új” középpályásunk is !?

  • Rammschein

   nagyon úgy néz ki, ha Mahrezre gondolsz… túl sokan vannak ott már véleményem szerint. 😛

 • Megvan közben Terry új társa a védelembe, lamps ominózus posztsorozata véget érhet:
  http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2016/8/9/12411106/john-terry-shows-off-his-new-best-friend

  • Rammschein

   hehe, majd kiharapja a lasztikat a kis aranyos. 😛

 • Közben Tammy-gól a ligakupában.

 • Juventus make make offer for Nemanja Matic and use Simone Zaza ‘as makeweight in swap deal’

  :DDDD

  • Endy919

   Legalább lenne egy 11es specialistánk.

   • Rammschein

    viccnek is rossz. 😀

 • FACT: Manchester City have now spent a staggering £176.5m trying to find a partner for Vincent Kompany.

  • Rammschein

   partnert? 😀 feleséget keresnek neki? 😛 szerintem olcsóbban is találnának. xD (bocs. :D)

 • Koulibaly’s agent: “The discussions I am having are confidential but I can say that in the next two/three days an announcement will be made and everything will be defined”.

  • Sir Idemitirjak

   +mivel az Everton idén is pöcs, ezért állítólag már Icardi a csatár célpont.

   • ktomi93

    Majd jövőre eladják a Citynek féláron

   • Endy919

    Miért lenne pöcs az Everton ? Mert nem akarnak megválni a legjobb játékosuktól ? Ráadásul ligán belül.

    Akkor mi is pöcsök vagyunk , mert nem engedtüt Diegot az Atletibe?

    • Sir Idemitirjak

     Játékos menni akar, áron felül kaptak volna érte. Stones üzlet után, meg nem tartom kizártnak, hogy velünk szándékosan nem akarnak üzletelni.
     Ha tényleg annyira menni akart Costa, akkor igen.

     • Endy919

      Raktak Lukaku nyakába egy 80milliós árcédulát. Tehát ennyi az ára . Sehol sem olvastam , hogy Lukaku hisztizne , hogy menni akar.

      Tavaly is 50M volt Stones ára , de mi 3 fontonként emeltük az ajánlatokat . Inkább a mi vezetőségünket nevezném pöcsnek .

      A City jött , lerakta az 50et és sehol semmi probléma.

      • Sir Idemitirjak

       “mi vezetőségünket nevezném pöcsnek .”
       Ezzel mondjuk egyetértek, a vezetőség is láthatja, hogy bizony gáz van, kell az ember, akkor miért pár milliókkal szarakodnok, főleg, hogy az elmúlt éveknek és az azóta megbukó FFPnek köszönhetően simán költekezhetnénk.

      • A Stones-os üzlet nagyon nem így volt. Ő már a wiganes idők alatt is Martínez szeme fénye volt, 1 évig scoutolták, de aztán az Evertont választotta. Amikor kinevezték RM-et a vezetőedzővé, fokozatosan építette be, idény végére már alapember volt nála. Ki is jelentette többször, hogy nem fogják elengedni semmi pénzért, hiába bombázzák őket.
       Most, hogy RM-et kivágták és Koeman lett a vezetőedző, semmi akadálya nem volt annak, hogy bárki elvigye Stonest, csak mi már májusban kiszálltunk az üzletből, a MU meg vitte Bélit a Stones-ra szánt léből. Koeman meg alig várta, hogy egy tavalyi szintű igazolás befusson, hogy valamiből tudja fedezni a ő védőit, mint a sotonnál.

  • Sky sources are telling us that Arsenal’s negotiations to sign the Valencia defender Shkodran Mustafi are ongoing.

 • Good luck to Matt Miazga who is set to join Bundesliga side Eintracht Frankfurt according to BILD

  • ktomi93

   Kölcsönbe vagy átigazolás?
   Amúgy oké hogy nem tőle várjuk a megváltást a védelembe, de az amúgy is foghíjas védelemből tovább passzoljuk el az embereket? Lassan ott tartunk hogy van 4 védőnk és kész.

   • Szerintem kölcsön lesz, meglepne, ha haszonnal eltudnánk passzolni.
    Egyébként számítani lehetett arra, hogy Mikasa továbbáll, a preseasonből totál ki lett hagyva. Az egyetlen védőnk így Hector marad, persze a kövi 2-3 napban Kulibálit is bejelenthetik.

 • Endy919

  A két KK/KVK posztra van 8 emberünk (Kanté,Cesc,Mikel,Matic,Lótuszcsík,Chalobah , MvG,Oscar)

  Hármat jó lenne eladni + egy szélső is mehetne.

  • Gabor1092

   Matic – Juve pletykák újra felerősödtek, mivel állítólag nem sikerült megegyezni a PSG-vel Matuidivel kapcsolatban

   • Endy919

    Igen olvastam én is . Mikelt is jó lenne valahova elpasszolni .

    MvG a sérülése miatt valószinüleg a nyakunkon marad.

    • Gabor1092

     Szerintem Cesc és Oscar marad az irányító posztra
     Igen MvG valószínűleg így senkinek sem kell, így ő marad
     Védekező posztra van Kanté, Mikel és Matic, így valószínűleg innen lesz egy távozó
     Illetve a 2 fiatalt RLCt és Chalobaht inkább olyan btb posztra tippelném 433-ra
     A szélsők közül pedig Cuadrado (Milan) és Pedro (Valencia) tűnik a legbiztosabb távozónak

 • Frenky54
  • Endy919

   A játékosok vajon nem ismerik saját nevüket ?:D

   • Frenky54

    Az semmi, de jó lett volna legalább a “sakktábla” fekete-fehér arányát betartják…hogy ismerem meg őket.?..mind bongyor hajú:(

  • Rammschein

   Huh Conte angolja vicci, de hát nem régóta tanulja asszem… darabosan olaszosan furcsán vicces… még mindig jobb, mint Costáé… 😀 akin Iva meg a többiek jót nevettek. :DD

 • viktor

  Off:

  Ma kaptam egy kedves barátomtól, és mondanom sem kell nagyon megörültem neki. A kedvesemnek mutattam ugyan, de nem volt annyira elszállva tőle:S.
  Gondoltam, hogy valamivel fogékonyabb közönségnek mutatnám meg:)

 • mohacsia

  Traoré –> Ajax (kölcsön)

  Pedig azt hittem, hogy ő marad… 🙁

  • Azért a board enyhén bekaphatja ezekkel a kölcsönökkel. A legnagyobb tehetségeinkről mondunk le sorban, miközben a posztjaikon sorakoznak az egybitesnél egybitesebb tucatjátékosok, mi több, még csak pótolni sem sikerül azt az űrt, amit betölthettek volna. Teljesen érthetetlen.
   Nagyon nincs kész a keret, de sikerül lejjebb építeni.

  • Rammschein

   ez így mi… a f@szomat már… őt pedig már kezdtük beépíteni… legalábbis jobban, mint a többieket… -.-” ezek meg vannak veszve… nem baj vegyük találomra a playereket 50-60 millióért, vagy beválnak vagy nem… vagy adjuk el az ifiket, évekkel később vissza vesszük őket tripla áron, mert az olyan jó nekünk, Abrának meg úgy is van pénze… aha…

  • Stonci81

   Sajnos nem látunk a színfalak mögé, de ez valószínűsít egy már lezsírozott csatár szerződtetését. És máshol biztosan több lehetőséget kap, ami ilyen korban nagyon fontos.

   • Ha jön is csatár, akkor az valószínűleg Costát jön replacelni, így teljes ugyanott tartunk, ha maradt volna. Pláne, hogy semmit nem vesztünk azzal, ha Rémy-n túladunk 7-8 millióért, és a helyére lép Traoré 3. számúnak, felállástól függően pedig lehetett volna első számú csere is.

   • Endy919

    Az Orákulum megjósolta , hogy Rémy nem fog lesérülni és így megtartjuk.

    • Idén csak egy sérülésektől kiégett dél-amerikait igazolnánk, így maradhatott volna.

     • Endy919

      Falcao és Pato kipipálva. Felkészül Adriano?

      • Sir Idemitirjak

       Aztán a bíró mi alapján dönti el a tiziket, ha véletlen felszívja a tizenhatos vonalát?

       • Endy919

        Mi nem kapunk tiziket.

        • De, csak nem vetted észre a Hazard-Oscar kombó befejezései miatt.

  • adam10

   Look-a-koo

 • Rammschein
   • Rammschein

    A magyarok úgy megfogják dobni a streamet, hogy lefagy az egész… 😀 De ha esetleg mondjuk a Szuper(szar)TV2 adná az első pár meccset is, mi csak hétfőn játszunk szóval mindenképp stream lesz belőle…már csak azokból kellene betárazni valami jó kis angol Skysports-ot. 😀

   • Sir Idemitirjak

    Eddig minden évben a nyaralással az volt a gond, hogy kocsma keresésbe kellett fognom, hogy lássam a csapatot, idén úgy látom még én járok itt a legjobban ezek szerint! 😀

    • kasata91

     Basszus, nekem most a kommentedet olvasva esik, le hogy az első meccsünkkor rám is a máltai kocsmák kutatása fog várni. :/

 • Rammschein

  http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/377672_conte_bekemenyit_se_pizza_se_udito_a_chelsea

  Hazardék, még mindig dagik. 😛 Nem tanultak a tavalyiból?

 • Endy919

  Nézegetem a keretet és szerintem Conte letett a két csatáros formációról.

  Valószinüleg 4-1-4-1(4-3-3) lesz a felállásunk .

 • Egyébként ez a mostani kölcsönadás azért érdekes a maga szomorú módján, mert Traorét kiadtuk, Kenedy-ről már szinte lemondtunk már. Így nagyjából az előbbi idények két legjobban beépülő támadó tehetségéről mondott le csapat. Igazából egyedül Zouma miatt nem lehet kijelenti azt, hogy az elmúlt évek fiatal-beépítései és a fiatalokhoz való viszonyulás bűn rossz lett volna.

  • Rammschein

   heh, várj, a végén még RLC-vel is kibaszunk valahogy… az lenne még az “érdekes”… mert a beépülés kvázi így jön: Zouma aztán szintben RLC, majd Kenedy meg Traoré…

 • Endy919

  …(kép)

 • myheartisblue

  Farewell KETCHUP! true legend from 1905!

  Chelsea manager Antonio Conte has forbidden ketchup, brown sauce and fizzy drinks as he changes the nutritional regime of the first-team squad, club sources have told ESPN FC.

  • Rammschein

   sok a cukor benne vagy mi? 😀 (Mármint a ketchupban… mert a fizzy drinkben biztos)

   • terryaborsa

    A ketchup kb 20%a cukor:D

    • Sir Idemitirjak

     Cserébe nem is merőkanállal szokták adagolni.

    • kasata91

     Most nem azért, de egy átlagos adag ketchupban max van 300 kaloria. Ezek a srácok naponta 7-8 ezret simán elégetnek. Most komolyan az a 300 fáj Conténak, még ha rossz szenhidrat akkor is?

     • Frenky54

      Az országúti kerékpárosok, akik 200 km-t letekernek nem kis iramban, azok kalória fogyasztása kb. 7000 kalória:) A sporttudományok szerint nekik a legmagasabb a kalória felhasználásuk és pótlásuk.

      • kasata91

       Gondolom a sportolás időtartama alatt percre bontva.
       Egy átlag ember éget el sport nélkül 3000et, ebből csak az alvás közbeni 600. Élsportoló napi 2 edzéssel, +konditerem, +edzőközpontban pingpong/billiárd stb. Egy nap alatt simán megvan szerintem nekik.

     • mohacsia

      Ilyen alapon akármit ehetnének , mert úgyis mozognak! 😀

      • Sir Idemitirjak

       Azért orvosok és ezzel a témával foglalkozók előtt lehetőleg ne hirdesd ezt a gondolatot. 🙂

    • Rammschein

     Jó, azt tudtam, hogy van bennük, de azt nem, hogy mennyi.Nem mintha mindenre azt öntenék. 😛 🙂

  • Nekem ez már eléggé a médiának szóló szirup. Kizárt, hogy Conte komolyan gondolja, hogy mindenki cserkészbecsszóra egyáltalán nem eszik ketchupot vagy néha egy doboz kólát.

 • Sandic

  Alex Davey has today joined Crawley Town on loan until 3 January.

  Őt ismeri valaki? Tán egy 21 éves védő az akadémiáról. Na ő sem lesz world class player…

 • WudigessBoi

  Csináltam Fantasy ligát, itt a kód: 850617-550466
  fantasy.premierleague.com
  Gyertek!

  • Endy919

   Fantasy ligákban híresen mellé lövöldözök 😀

   • Rammschein

    😀 nem vagy egyedül, nem is próbálkozom meg vele. 😀
    ezért nem is tippmixelek mondjuk… rajtam csak nyernének, de sokat…sok kicsi sokra megy alapon. 🙂

    • Endy919

     Azért a csapatok felállítása és a tippelés nem ugyanaz .

     Tippelni lehet sikeresen is , csak ahoz rengeteg időt kell rá áldozni , akár napi 5-7 órát is , hogy az összes megjátszandó meccset tudd megfelelően elemezni. Ezért is raktam magam kb két hónapja parkolópályára tippelés terén. Meg azért mert májusban teljesen elszáltam , de ez már teljsen más téma 🙂

     Azért a fantasy csapatomat most is összeraktam . Hátha 🙂

     • Rammschein

      Jó, tényleg nem ugyanaz, de nálam kicsit egy kalap alá tartozik a kettő. 🙂 De a Fantasy League legalább nem pénzes. 🙂

  • Látom vagyunk egy páran 😀

  • Tornando Ferres

   Valószínű az 5. forduló után már elfelejtem lecsekkolni a fantasyt, ahogy szoktam 😀
   De kezdhettek félni:

   Cech, Butland – Evans, Fuchs, Shaw, Stones, Bellerín – Kanté, Redmond, Payet, Ibe, Hazard – Kane, Musa, Ighalo

   • Sir Idemitirjak

    Éppen ezért gondolkodok én is még rajta, igaz kicsit tovább kitartok de pár hetet elfelejtek, utána meg úgy vagyok vele, hogy már felesleges. (persze ilyenkor a cserepados szerez 40 pontot)

   • Blue One

    5 játékos nálam is bent van. Védekező játékost minek raksz be? Sok helyen láttam már pl Kantét is, de teljesen fölösleges szerintem. Védekezést tudtommal nem díjazzák, szóval… Támadásban meg nem lesz annyira erős.

 • Kenedy kölcsöne állítólag a napokban érvényesülhet.
  “Kenedy was absent from an open training session yesterday.”
  Ez nem csak azért csalódást keltő, mert 3-4 nap alatt leromboljuk az elmúlt évek fiatal-beépítéseinek kétharmadát, de ezzel a húzással nem maradt más potenciális szélső védőnk, mint Azpi és Iva (cserének Aina), a bal szélre meg Azpin kívül senki nincs. És hiába vesszük meg mindjárt Kulibálit 50 millióért, a szélre akkor sem lesz senki.
  Vagy nekimegyünk a szezonnak 1 balhátvéddel, vagy pánikigazolásra számíthatunk.

  • Rammschein

   valakit igazán seggbe rúghatnának már, aki ilyen döntéseket hoz… aztán ha tényleg neadjisten kidől onnan valaki, szívhatja mindenki a fogát, hogy na, fiúk ez el lett baszva, de mégis miért?

   néha annyira nem látok épp elmét ezekbe az átigazolási dolgokba, hogy lassan már nekem fáj nem az illető egyéneknek…

   • Sir Idemitirjak

    Azért az se kis gáz lett volna, ha vele kellett volna számolni védőként, ő mint winger és csatár mögötti ember érkezett ide, mi meg ugye BL-t szeretnénk, akkor nem ártana ha védőként védő játszana, nem egy “csatár”.

    • Rammschein

     Tjah az is érdekes… ez ugyanaz a szindróma, minthogy RLC-ből csatárt akar(t)unk… a gyászért nem lehet az eredeti helyükön játszatni vagy legalább valami hasonlón, de nem a szöges ellentéten, ahova meg kell igazoljanak végre… eddig az volt, hogy nem a helyükön tolták, most az lesz, hogy nem is a csapatban… az egyetlen embert, akit hozzáteszem szintén csak a szükség miatt építettünk be a fiatalok közül az Zouma… most jöhetett volna RLC, Kenedy, Traoré… de nekünk el kell cseszni az összesnek a karrierjét (mondjuk lehet jobban jár némelyik ha kölcsönbe megy, ott legalább játszanak)… aztán majd a hiányzó ifik helyére veszünk egy-két “értelmes” igazolást jó drágán…mint mindig.

  • Sir Idemitirjak

   Én már tavaly vártam az ő beépítését, benne láttam a legnagyobb lehetőséget, hogy akár egy “sztár” szintet is elérjen, remélem robbant a kölcsönben, csak ugye telnek az ő évei is, kb. 2 éve van hogy továbblépjen a tehetségből és ne a süllyesztőbe kerüljön.

 • kasata91

  A TV2 Csoport szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből kiderül, hogy Magyarországon mely kábelszolgáltatóknál lesz elérhető a Premier League-mérkőzéseket Magyarországon közvetítő Spíler TV.

  A Spíler TV augusztus 12-től elérhető lesz a UPC Digital Gold csomagjában, valamint a Tarr Kft. Extra TV és Tarr Mobil TV csomagjában.

  EZMIAPICSA????

  • nygeri

   Ez azért is vicces,mert gondolom megvették jó sok pénzért a digire licitálva,erre kb sehol nem lesz fogható, gondolom így reklám pénzek sem lesznek nagyon.Szóval baromira megérte így nekik 😀

   • kasata91

    Tarr Kft. …. ez kinek a sógóra/haverja/kutyája ?? Ez Magyarország …

    • Sir Idemitirjak

     Tőlük van mikrós netem! 😀
     Az a vicc, hogy csak olyan csomagokban van benne amik 6000/hótól kezdődnek… elmehetnek a jó ku….. na szóval oda.

    • Blue One

     Gondolom gyorsan létre kellett hozni valamilyen céget, aztán ez lett belőle… Mondjuk lehetne bennük kis rutin, nem ritka eset a nyereségvágyból elkövetett cégalapítás…

     • Sir Idemitirjak

      Több, mint 10 éves cég. 🙂 Igaz eddig csak panaszt hallottam és tapasztaltam minden szolgáltatásukról, cserébe a többiekhez képest kicsik és inkább kis városokban és falukban elterjedt.

   • Sir Idemitirjak

    Elméletileg folynak a tárgyalások, majd valamikor szeptemberben lesz más szolgáltatóknál is, igaz nem tuti ezeken kívül sehol sem. (Dagi TV-t váltom is ha szeptemberig nem lesz felvéve)

  • Blue One

   Magyarország 2016.

  • Blue One

   Komolyan nem értem nah mindegy. Megveszik egy valag pénzért és ilyen adókon adják… Mondanám, hogy remélem sokat buknak majd azzal, hogy nem fizet elő senki, de sajnos az a mi pénzük…. Pedig olyan szép lenne ( egy nem létező világban) ha mondjuk a saját pénzükön vették volna, senki nem fizetne elő rá és miután mondjuk visszakerülne Digihez vagy valami normális helyre akkor meg megint mindenki nézné. Csak, hogy lássák ez nem így megy, ahogy ők gondolják.

  • Frenky54

   Nekünk UPC Digital Gold van otthon, most hogy olvastam a híreket bekapcsoltam a tv-t, végig mentem és nincs benne a program kínálatban:((
   Adnál valami linket,ahol ezt olvastad! Köszönöm!:)

   • kasata91

    nso

  • Rammschein

   Ez Magyarország… én már napok óta lelkiekben edzem magam a streamre… mert HD-re volt állva a szemem, most meg jó lesz a 480p is. xDDD

   • Endy919

    Nem értem ezt a sírást . Nagyon jó minőségü streamek vannak a PL-re , nem is szaggatnak . Max annyi a hátrányuk , hogy itt-ott 5mpvel levannak maradva.

    • Rammschein

     Majd linkeld már be körédekű kincsként Endy, hogy ne kutassam át ezekért a darkweb-et véletlenül. 🙂 😛

     Egyébként meg csak annyi, hogy még ha szar magyar kommentátor (majndem mindegyik az, szal ez + pont a streamnek) is volt alatta, kényelmesebb, mint a streamelés… és, hogy kicsit közpénzből van az egész finanszírozva…és hogy elbaszták rengeteg ember szórakozását… remélem minden 10. percben rohadt menekültellenes propaganda lesz bevágva, meg 1 perces hírek, mint a másik új, “népszerű” sportcsatornákon. 🙂

     • Endy919

      Mindig a meccsek előtt 5percel keresem a streamet.

      • Rammschein

       Na mind1, majd hozzászokom, csak az ilyen mértéktelenül fel tud húzni (a korrupció). 🙂

  • Mi a pék az a tarr kft?

   • Rammschein

    valami kis kábelszolgáltató a dél-dunántúlon elvileg, de én se hallottam soha korábban róluk.Ez elmond mindent. :”D

   • kasata91

    Valami kormányközelikurvaanyja Bt.

  • Blue One

   Azt tudjuk, hogy mennyi időre vették meg?

   • 3 év egyelőre.

    • Rammschein

     pff… addigra lehet le is húzzák a rolót, szerintem nem lesz túl nagy sikere ennek a húzásnak, legalább is remélem…

  • Sandic

   Ugyanezt éltem át akkor, amikor átköltözött az Eurosport-ról a Digire. Akkor 1 évig hanyagolnom kellett a PL-t (akkor még nem tudtam mi az a stream) és az eredmenyek.com-ról tájékozódtam. Több, mint 1 évbe telt, mire a kábelszólgáltatóm (akkoriban még Fibernetnek hívták ,manapság Invitelnek) nagy nehezen felvette a Digisport 1-et a kínálatába…

   • Rammschein

    Úgy látszik időközönként eljátsszák ezt a szolgáltatóknál… mondjuk, aki megszerzi az lehet nagyon jól jár vele, ha jól csinálja. (Digi)

  • Blue One

   milyen dolgokba fut bele az ember…

   • Rammschein

    Hírdetésre van píz azért… mindjárt rákeresek, had nevessek az ajnározó hozzászólásokon. 😀

 • Blue One

  Ez a Williams igazolás meglep. Többször hozták szóba nagyobb csapatokkal, mindig maradt. Csk is volt, mozdíthatatlannak tűnt. Erre most 31 évesen dobbant. Furcsa.

 • Blue One

  Kenedy a Watford-hoz kerülhet kölcsönbe 1 évre.

  Miazga 2 meg nem nevezett PL csapat egyiknél köthet ki, miután a Frankfrut-ot visszautasította.

  • kasata91

   Traorét is inkább lehetett volna PL csapathoz adni.

  • myheartisblue

   Erdekes. Vagy inkabb szomoru. Van NFO miert utasitottak vissza? Nem ment at az orvosin? Kenedynek jot tesz a PL bar amugy meg az is adott h hany felnott csapatot jatekost adhatunk kolcsonbe.

 • Rammschein

  Magyar futball “felvirágozásának” következő állomása/lépése: Kleinheislert kölcsönadták a Werder Bremenből Darmstadtba…

  • mohacsia

   A werder is egy rakat szar jelenleg, úh azért nem olyan nagyon minuszos ez a váltás. Nézd meg a tavalyi tabellát!

   • Rammschein

    Tudom, hogy a végefele vannak, de azért csak egy nevesebb csapat (volt). 🙂

    • mohacsia

     Valóban, csak ezzel monjuk Kleisenheisinglernek nem lett rosszabb, a werder meg kitörölheti vele, ha kiesnek.

     • Rammschein

      Hát végülis, de azért furcsáltam a döntést akkor is, + ha még jól is jár vele akkor bánja a tököm. 😀

 • Találtam egy spíler tv yt-linket:

  Ha csak nem fake vagy limitált, így előre nem rossz.

  • Rammschein

   jaja ez nekem is megvan, majd kiderül mire lesz jó…
   igaz rajtam sokat nem segít, de legalább hétfőig hátha rendeződnek az állapotok, mert mi csak akkor játszunk. 🙂

   • Frenky54

    Most néztem a UPC-n, a 72-es csatornán található, de nincs odaírva,h HD adás lenne, nem is úgy néz ki:(

    • Rammschein

     ja csak nekünk Digi van… 😀 de a UPC-nél tényleg elvileg lesz, gyakorlatban meg lehe,t hogy mégsem. lol

  • Spíler TV Online
   10:30-tól Stream teszt !

   • Rammschein

    tesztelik is, de ha többen nézik, mint 5-en akad, mint a sz@r. 😀
    márpedig elég sokan rá fognak cuppani. 😀

 • Rammschein

  Egyébként én találtam egy nagyszerű dolgot… az a neve, hogy Ace Stream…
  az SD minőség tuti, de lehet, hogy karcolja a HD-t is… csak annyi, hogy fel kell telepíteni, meg belerakja böngésző kiegészítőnek magát… és szerencsére van angol is… bár gondolom azért ez is néha elakad, majd most megnézem a Leicester meccsén. 🙂
  http://acesoplisting.in/

  • Gabor1092

   ezt a programot már én is régóta használom, és mindig vannak nagyon jó minőségűek is.
   Én még ezt a két oldalt használom a meccsekhez, ezeken mindig találok használható streamet:
   http://livetv.sx/en/
   http://www.livefootballol.me/

 • Endy919

  Agyam eldobom … kölcsön adtuk Hectort is.

  Ezeket a faszokat a vezetőségben nem akarjuk véletlen kölcsön adni ? Mondjuk 30 évre egy urál bányába…

  • Rammschein

   azosztigen…. :’)

  • Hol láttad ezt? Én legutóbb a squad listet olvastam, abban benne volt.

   • Endy919

    Exklusiv in BILD: Jamaika-Verteidiger Michael Hector (24) von Chelsea kommt auf Leihbasis

    • Endy919

     Sorry , az lemaradt , hogy Stutgartba megy karpótlásul , amiért Miazga kosarazta őket.

    • Én sehol máshol nem látom ezt a hírt még, egy sky-közlést bevárok.

 • Endy919

  “Santos’ president has confirmed the club have spoken to Manchester United and Chelsea this week about their star striker Gabriel Barbosa. (Daily Mirror)”
  Ez jó lenne.

  “FABREGAS OFFERED TO JUVENTUS

  Chelsea are prepared to sell Cesc Fabregas to Juventus, according to Tuttosport.
  The Serie A champions are looking to replace Paul Pogba following his world-record transfer to Manchester United.
  Nemanja Matic has been heavily linked with a move to Turin all summer but Chlesea boss Antonio Conte has revealed the Serb fits firmly into his plans at Stamford Bridge.
  As a result, Tuttosport claim Chelsea have offered Juve Fabregas instead in a deal which could be worth £45m. ”

  Ha ez igaz , akkor viszont elmennek a picsába.

  • Rammschein

   aztán már miafrancért adnánk nekik Fabrét… a vezetőségnek teljesen elment a maradék esze?

   • Sandic

    Állítólag Conténak nem kell Fabre, Matics viszont igen. És mivel a Juve dobott ajánlatot Maticsért, gondolták felajánlják helyette Fabrét.

  • Mi ez az olaszba ajánlgatás? Lassan a keret egyharmadának lesz ajánlása.

   • Rammschein

    Oscart is küldözgették már oda, meg ugye Maticot is… most Fabre…
    csak azért kb. mert Conte onnan jött…….

 • Endy919

  Vardy úgy látszik tavaly kilövöldözte magát ….Mindent kihagy.

  • Rammschein

   majd lesz még egy fél ideje, vagy nem. 😀

 • Rammschein

  És… vezet a Hull… hát a Leicester tényleg meglepetéssel kezd. 🙂
  A gól meg olyan Tsubasa-kapitányos volt (az a japán mese)….mintha egyszerre ketten rúgták volna. xD

 • Rammschein

  úristen… befújtak egy kamunak tűnő 11-est (kívül volt tán)… DEAN TE VAK!
  és ez még csak az első meccs. 😀