Újabb jó hajrá

0821 watford-chelsea1A katartikus hétfő esti londoni derbi után első idegenbeli bajnokiját is nehezen, de ismét sikerrel vette a Conte-legénység. Ez annyi, mint kettőből kettő eddig, ami rendkívül értékes úgy is, hogy több volt benne a szerencse és a lelkesedés, mint az egyértelmű felülkerekedés a másikon. Szégyenkezni persze nem kell, ilyenkor még természetes, hogy kicsit darabos pár dolog és amúgy is, most inkább a szépet és a jót kell látni, így én is igyekszem javarészt azt elétek tárni. Részletek alább.

A nyitófordulós kezdőhöz képest egy változás történt: Willian helyét Pedro vette át. Mazzarri 3-5-2-es felállásban játszatta az övéit, csupa olyan játékossal, akik már tavaly is csapat tagjai voltak, vagyis az új igazolásoknak még nem adott-adhatott (érdemben) lehetőséget. Bár most nem ragadtunk be úgy a legelején, mint hétfőn, az viszonylag hamar egyértelművé vált, hogy ez a Watford kemény dió. Arra viszont nem számítottunk, hogy a hosszabbításban egy ványadt Hazard-szabadrúgás lesz az egyetlen kaput eltaláló lövésünk az első félidőben. Márpedig így történt, így a térfélcsere előtti mindkét valamire való helyzet a mi kapunk előtt adódott. Így hiába voltak olykor tetszetős labdakihozatalaink, s hiába töltöttünk viszonylag sok időt a Watford térfelén, sok vizet nem zavartunk és egy szavunk nem lehetett a 0:0 miatt.

Birkózás a pálya közepén
Birkózás a pálya közepén

A fordulás utáni első helyzet a miénk volt ugyan (egy jobbról jövő kapu elé ívelést Hazard lőtt mellé-fölé a hosszún), gólt viszont a hazaiak szereztek. Tették mindezt egy ártalmatlan bedobásból indítva úgy, hogy Capoue tök üresen érkezett a hosszún, majd lőtt bődületesen nagy gólt a jobb felsőbe. A találatért elővehető Courtois, aki a rövidbe kapta a löketet, de még inkább Ivanovics, aki középen fogta Cahillt és emberét, ahelyett, hogy felvette volna a saját helyén zavartalanul érkező franciát. Jellemző volt a káoszra, hogy a lövést megakadályozni csak huszonnégyesünk indult el, szerb hősünk meg volt győződve arról, hogy jó helyen áll a büntetőterület mértani középpontjában. Alapvetően nem vagyok híve se a bűnbakképzésnek, se a szerb ekézésének, de ez sajnos visszatérő stíluselem: hiába támogatja olykor kifejezetten hasznosan a támadásokat Ivanovics, ha közben képtelen megakadályozni az ellenfél offenzíváit vagy azért, mert hosszú méterekre van a territóriumába betévedt balszélsőktől, vagy azért, mert inkább csak gyámoltalanul hátrál, ahelyett, hogy szerelni próbálna.

Idő persze még volt, nem is kevés (35 perc), amit szerencsére viszonylag hamar kezdtünk egyenlítésre fordítani. Negyedórát még kapott a kezdő garnitúra, ám utána Conte viszonylag gyors egymásutánban lekapta a valóban három támadásban talán leggyengébb elemet (Pedro, Oscar, Matics), akiket kivétel nélkül olyanokkal pótolt (Moses, Batshuayi, Fabregas), akik új lendületet adtak a csapatnak.

Az utolsó tíz percben már veszélyesebb volt a gólhátrányunk, ám csüggedés, görcsölés vagy értelmetlen kockázatvállalás helyett egy belga együttműködés jegyében egyenlítettünk, majd egy spanyol házi kombó révén meg is fordítottuk az állást.

Az első gólöröme nálunk tétmeccsen
Az első gólöröme nálunk tétmeccsen

Bár két meccs még nyilván kevés a nagy szavakhoz, pár dolog azért látszik, illetve körvonalazódik, így talán érdemes ezekre röviden kitérni.

Az egyik maga a védelem. Mindkét meccsünkön mi voltunk a dominánsak, kevéssé volt kitéve terhelésnek a hátsó négyes, mégsem sikerült kapott gól nélkül lehozni egyik találkozót sem. Hiába lettünk bajnokok nem is oly rég ugyanezen kvartettel, megkoptak a srácok, s már most látszik, istenkísértés rájuk bízni az egész szezont. Készséggel elfogadom, hogy Baba Rahman, Miazga vagy Djilobodji sem eléggé legény a gáton, meg tény, hogy európai kupaszereplés híján ez egy fékezett habzású szezon lesz, de valaki még akkor is kell: erősítésnek, konkurenciának, minőségi cserének.

Külön bekezdést érdemel Kanté, aki eddig engem megvett kilóra. Sok mindenben emlékeztet Makelelére, aki játékintelligens volt, szívós és kiváló labdaszerző. Ez látszik visszaköszönni újdonsült hetesünkből is, aki a nagy elődhöz hasonlóan egymaga is remekül szűr, tapad kullancsként az ellenfélre, desszert gyanánt pedig jól teszi tovább a megszerzett labdát. Nagy szükség van és lesz is rá, mert amíg képes kettő helyett melózni, addig támadásépítésre is több energia marad.

Fontos kitérni Conte cseréire is. Michy legutóbb asszisztot jegyzett a padról beszállva, szombat délután pedig kapuba vágott egy kipattanót, ami egyenlítést jelentett. Fabregas is remekül állt be, egy szerzett labda után habozás nélkül tett Costa elé egy tért ölelő álompasszt, amit a támadó köszönt és be is vágott. Ők ketten tehát elévülhetetlen érdemeket szereztek abban, hogy mindkét meccsen sikerült a hajrában kikaparni a gesztenyét. Jó tudni, hogy igenis remélhetünk új színt és lendületet a padról, s a cseréknek nem csak az a hasznuk, hogy eltűnjenek általuk a kerékkötők, hanem tényleg érdemes menni és próbálkozni, mert módosítható az eredmény az utolsó percekben is. Batshuayi esetében meg külön öröm, hogy nem egy lámpalázas, gyámoltalan Lukaku 2.0-ként indul nálunk, hanem hasznos része a támadójátéknak.

Ezzel összefüggésben: jót tesz a csapatnak a kétcsatáros játék. Részben Michy személye és játéka, részben viszont a szerkezetátalakítás nyomán, de veszélyesebbek vagyunk, ha a belga is a pályán van. Több a helyzet és bizony jönnek a gólok is. Gondolom Conte sem vak, látja ezt ő is, s feltételezem, megvan az oka, hogy ez csak afféle vészmegoldás volt eddig. Nyilván rizikós a kétcsatáros játék úgy, hogy gyakorlatilag csak két csatárod van, de jól állt ez eddig a csapatnak, ráadásul a két támadó ki is egészíti egymást, ami szintén érv a szerkezetváltás mellett.

Hazard reneszánsza és Batshuayi érkezése ellenére eddig Diego Costa a gólfelelősünk. Ha nem gyűlölném annyira ezt a kifejezést, azt mondanám, ő az, aki képes egy villanással eldönteni a mérkőzést. Tény, hogy a rendes játékidő jelentős részében kevés épületes megoldása van: elnyomják (amit a bírók eddig nem fújtak le túl sokszor), fölösleges sárgákat gyűjt, majd elkövet olyan szabálytalanságokat, amikért meg ki kéne állítani. Persze miután Conte, illetve – és sajnos ez a lényegesebb – Taylor és Moss jóvoltából pályán maradhatott, kivágta kétszer is a hajrát, mindkétszer győztes gólt szerezve így. A West Ham ellen távolról talált be, a Watfordot pedig egy kontra végén keserítette. Látni kell azonban, hogy nem lesz ez mindig így: jönni fognak a részéről eseménytelen produkciók, de bizony előbb-utóbb a piros lapok is. Eddig viszont nyerő ember két lélekemelő góllal.

Hazard-on az látszik eddig, hogy élvezi a játékot. Végre ismét tud mit kezdeni a labdával, robbanékony, kiszámíthatatlan, fontos része a támadásépítésnek. Sajnos ezzel együtt jár a bírói védelem látványos megcsappanása: védői lenyomhatják két kézzel, összekoccinthatják a bokáit futtában, sípszót ez elvétve generál csak. Hétfőn ő szerzett vezetést büntetőből, s nem mellékes, úgy lőtte a tizit, ahogy eddig talán soha nálunk: erőből középre, a léc alá. Tegnap pedig az ő lövése jött ki Gomesről az egyenlítő találat előtt. Mivel rendkívül meghatározó a szerepe, fontos, hogy a folytatásban is vezér, illetve hatékony tudjon maradni.

Mint kés a vajon
Mint kés a vajon

Lehetne még értekezni pár dologról (például a Matics-Cesc csere szükségességéről), de tényleg annyira az elején vagyunk, hogy korai mindenkit hosszú sorokon át analizálni. A lényeg, hogy érzékelhetők a változások a játékban és a srácok hozzáállásában is, így talán nem érdemtelenül tudjuk tartani a lépést a manchesteri gigászokkal. Két olyan mérkőzést húztunk be, amiket tavaly csak ikszre hoztunk, s ne feledjük azt se, legutóbb mindössze egy pontunk volt a harmadik kanyar előtt.

Hétvégén a kétarcú (ami nem kis bravúr két forduló után) Burnley lesz a vendégünk, ám előtte még vár ránk egy küldetés. Köszönhetően a tavalyi vesszőfutásnak és tízedik helynek, idén már most jelenésünk lesz a ligakupában. Ellenfelünk a kisebbik bristoli csapat, vagyis a Rovers lesz. A League One-ban senyvedő kék-fehérek négy meccsen négy pontot gyűjtve jelenleg tizennyolcadikak a huszonnégy fős mezőnyben, így nem épp vérmes reményekkel érkeznek majd hozzánk kedd este. Mivel januárig csak a ligakupa törheti meg a bajnokság monotóniáját, hadd ne mondjam, milyen jó lenne nem már most kizúgni. Ráadásul kísérletezésre is kiváló alkalom ez, Aina, Chalobah vagy Loftus-Cheek például bizonyíthatna Conténak tétmeccsen is. Szóval jó bajnoki rajt után, magabiztosan várjuk a Bristol Roverst kedd este. Továbbra is Blue Is The Colour!

 

 • Blue One

  A Torino sportigazgatója azt nyilatkozta, hogy Maksimovic-ért egy angol csapat is érdeklődik. A játékos egyébként még a keretbe sincsen. ( A Torino a Milan-hoz látogat, 18:00-kor kezdődik a meccs.)

 • Blue One

  Rájöttem, hogy kb többé nincs értelme nézegetni a tabellát a PL-ben kis túlzással. 2 éve azért nem néztem, mert nem volt kérdés, hogy ki nyeri. Tavaly azért nem néztem, mert nem akartam jobban elszomorítani magam. Idén pedig fölösleges lesz nézni, mert olyan sűrű lesz a mezőny, hogy nincs értelme. Csak nyerni kell mindig a meccseket és a végén, pár körrel a vége előtt lehet nézegetni.

  • mohacsia

   Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél?

   • Hazardous

    Van. Arsenal.

    • mohacsia

     😀

    • kasata91

     Tipikus “úriember biztosra nem fogad” mentalitás. Adom 😀

  • Endy919

   Igen , megegyeztünk , hogy nem reagálunk egymás kommentjére , de téged nem boldogít a látvány , hogy végre top4-ben a csapat ? 🙂

  • Úgy sem bírja ki az ember 😀

   • Blue One

    Én jól bírom! 😀

  • az a kemény, hogy 2 forduló ment le, és 4 100%-os csapat van már csak 🙂

   • mohacsia

    az a kemény, hogy az egyik a Hull

    • myheartisblue

     “Aaaah csak fellángolás…úgy is átmegy és kiesnek” (1 évvel ezelőtti echo egyik másik csapatra”)

     • mohacsia

      Ha a Hull is behúzza nagyon kileszek 😀

      • myheartisblue

       jövő héten MU-t vendégelik. Akkor és ott meg lehet mutatni.

      • ettől azért nem tartok, szerintem kiesnek.

     • Sir Idemitirjak

      És még csak most érkezik oda Nikolic… 😀

 • Endy919

  Legújabb pletyi Chiellini 25ért.

  10000% kacsa , de azért erre a transferre állna a zászlórúd , az tuti.

  • mohacsia

   Szerinted ez komolyan jó ötlet?

   • Endy919

    A világ egyik legjobbja a posztján és kora ellenére szerintem még van benne 2-3top év .

    Mondjuk Icanal is vártlanul jött a visszaesés , de attól én még nagyon örülnék neki. Sokkal jobban , mint a Bantunak.

    • adom. Nálam sem ő a legjobb megoldás, vagy a legszimpatikusabb, de ettől még a világ top 5-6 CB-je közt van kb, és ha választani kell, hogy a 25 éves Koulibalyért adunk 50M-t, vagy a 32 éves Chielliniért 25M-t, akkor utóbbira voksolok. Persze ehhez hozzá kell venni, hogy nekem még mindig a fixaideám, hogy Christensen lesz Zouma párja a védelem közepén hosszabb távon.

   • Szerintem ez a nyár legjobb ötlete, ami felmerülhetett a csapat háza táján cb terén. Már többször leírtuk, hogy kik lettek volna a legmegfelelőbb célpontok (van Dijk, Mustafi, Abdennour, Marquinhos), de a board Kulibálin kívül másban képtelen volt gondolkodni. Ha most úgy mérlegelem, hogy van egy 1 idényes védő rekordvételért vagy egy idős, világklasszis védő az ára harmadáért, egyértelmű, hogy inkább az utóbbi.

    Viszont ahogy mondtam is, szerintem a világ legelmozdíthatatlanabb védői között van. Nem csak központi tagja a világ legjobb védőtriójának, de egy olyan topcsapat tagja, ahol még 4-5 évig simán számolnak vele.

    • yepp. van Dijk talán a liga legjobb CB-je volt tavaly, érthetetlen, hogy nem mozdultunk rá, mert ellentétben a többi felsorolttal, még csak pletykaszinten sem került szóba – a többiekre tán legalább elvileg jeleztünk valamiféle szándékot… aztán ott van Mustafi, aki még ráadásul mozdítható is, és jó eséllyel ki is köt az Arsenalnál, ami sajnálatos a mi szempontunkból, de jóval több ott neki a haver, mint nálunk lenne, szóval hacsak rá nem tronfolunk komolyan árban az ágyúsokra, közel azonos ajánlat esetén nem mi leszünk a befutók.

     “Viszont ahogy mondtam is, szerintem a világ legelmozdíthatatlanabb védői között van. Nem csak központi tagja a világ legjobb védőtriójának, de egy olyan topcsapat tagja, ahol még 4-5 évig simán számolnak vele.”
     Külön +1. Hacsak Conte nem ígért neki 12 szűzet, akik minden meccs után egyesével kezelik le, nem tudom, milyen más mézesmadzaggal lehetne idehozatni a digót.

     • Mustafival kapcsolatban amúgy a legfrissebb hír:
      Bad news for Arsenal… Valencia say defender Shkodran Mustafi won’t be sold in this transfer window, unless the club meets his buy-out clause of £43m.

      Mustafi has already agreed in principle to move to the Emirates, but is in Valencia’s squad for their first La Liga game of the season against Las Palmas tonight.

      • ezek szerint a Valencia is rájött, hogy nagyon kell védő az ágyúsoknak 🙂 a buy-out clause eddig is megvolt, csak eddig az volt végig, hogy ár alatt is eladnák, de akkor csak úgy vannak vele, hogy jól legombolják az Arsenalt. Lehet, hogy mi is ott hagytuk abba a dolgot, amikor kiderült, hogy annyiba fájna, mint sötétsanyi.

    • És még azért van pár, akiről szó sem volt. Pl érthetetlen, hogy Baillyra miert nem mentünk rá, MUnak nagyon bejött a srác. Ott van a Pornós nevű Johnny Tah, a Leverkusenből, iszonyat gép a csávó és ráadásul igazi ball playing CB.

     De Chiellini még 32 évesen is jól jönne, 1-2 szezonra, amíg Christensen visszaér Londonig. gyalog.

 • Stonci81

  Payet-vel mi van? Nem látszott sérülés rajta…esetleg megy valahova?

  • sérült. És a kiejtése “Pájet” nem “Pájé” 🙂

   • Stonci81

    köszönöm mindkét pontosítást 🙂

 • myheartisblue
 • terryaborsa

  Hanykor kezdodik a ligakupa meccsünk? Valakinek info?

 • A legújabb kulifejlemények szerint Maksimovic lehet Kulibáli utódja, ha a szenegáli üzlete hivatalossá válik.

  • myheartisblue

   Nemigaz mert Romagnoli.

   • Romagnoli egyelőre a mi B tervünknek tűnik, nem a Nápolyé.

    • AC Milan have turned down a £30m offer from Chelsea for defender Alessio Romagnoli.

     Ez Sky, hajlamos vagyok elhinni.

 • Sandic

  állítólag eladtuk Marint az Olympiakosznak.

  • Blue One

   No way 😀

  • Sir Idemitirjak

   Szóval itt hagy minket a német Messsi 🙁

 • SJ

  A holnapi meccsünkhöz lesz valamilyen stream? Ugye nem csak rádiós közvetítés lesz?

 • myheartisblue

  Stadion NFO:

  #‎CFC‬ Why ‪#‎Chelsea‬’s stadium plans have stalled
  Arsenal led the way, West Ham have moved into their new home, and the work has begun on Tottenham’s new stadium. But, nine months on from the unveiling of grand plans to rebuild Stamford Bridge as a 21st Century home for Chelsea, things have all gone a bit quiet.
  Original timescales suggested that, by now, work would be underway to deck-over the main line railway that runs to the east side of the site. But, a quick gaze along the track from the Fulham Road bridge after which the stadium is named reveals not a crane, and no signs of hard labour.
  The project plan first revealed late last year contained ambitious targets – even by the admission of those involved in the plans. And the expected slippage seems to be upon us.
  The initial aim, that 2016-17 should be Chelsea’s last season at Stamford Bridge as we know it, has been overtaken by events. Nothing can happen until Hammersmith and Fulham Council permits the development, and they seem to be a fair way off bringing it before committee. So why the hold-up?
  Well, it is very big planning application. Both council and club (or, to be more accurate, club owner – this is Roman Abramovch’s personal baby) want to be sure everything is done by the book, and no stone is left unturned. That minimises the risk of planning permission being granted, the whole thing going to appeal, and objectors halting a scheme on which millions has already been spent.
  There is a pause in events at the moment with the arrival of August – and the almost complete shutdown of local government committee business. But things will start moving again once September comes, and present estimates are for a decision on the matter either late this year, or very early in 2017.

 • http://www.skysports.com/football/news/12962/10547654/kalidou-koulibaly-unlikely-to-move-from-napoli-to-chelsea-sky-italy

  Oké fasza, ez benne van, de könyörgöm második éve követjük el (tavaly ugye Stones aztán GloboG lett, maradhat? NEM! :D) ugyanazt a hibát, hogy kizárólag egy opciónk van? VICC

  • Balague meg azt irja, Wnger beszopja Mustafit, menjünk rá istenem…

   • Az ő B tervük állítólag Evans, akiért 25M-t kér a WBA.

    • Tornando Ferres

     Nem tartom rossz védőnek Evanst, de a WBA kb. az ő szintje, akkor már inkább kicsengetném a 43at Mustafiért. De Papa Knows.

 • Chelsea U23 4-1 Liverpool U23
  Quintero J.
  Mount M.
  Sterling D.
  Ugbo I.

  • Petikee Sipos

   ez az U23as liga Premier League 2 néven fut. mi ez pontosan?

    • Petikee Sipos

     kíváncsi leszek mennyire lesz megoldva a szakadék a tarcsik és a kezdő között probléma:)

     • én igazából nem gondolom, hogy túlzottan nagy impact lesz ez, tulajdonképpen a meglévő rendszeren csavarintottak egy kicsit, meg adtak neki egy új nevet, de még egy champo középcsapat is komolyabb tapasztalatot jelent a PL2-nél.

      Igazából ott kellene inkább szintet ugrani, mert az az irány jó, hogy PL2 > championship > PL, és eddig sem az U21-ből volt nehéz egy jó kölcsönt kifogni a másodosztályban. Olaszban és Spanyolban ugye a nagy csapatok U csapatai indulhatnak az alsóbb ligákban, Angolhonban ez nem divat. Nem tudom, ez segítene-e, tulajdonképp nem gondolom.

      Kicsit több pénzt kellene tolni a champoba, hogy az ottani foci és a PL közt ne legyen akkora szakadék. Ami már csak azért is megérné, mert a szurkolói bázis, a nézőszám, és a stadionok is megvannak hozzá szerintem, hogy az angol másodosztályt egy kicsit felturbózzák. Az ottani edzőpályák, edzőtermek viszont sokban elmaradnak a PL-től, meg a fizetések is, és ettől függetlenül és függően a játékstílus is. Az igazi áttörést az jelentené, ha egy feljutó csapatnak nem kellene levedlett játékosokat vadásznia ahhoz, hogy némileg helyt tudjon állni a PL-ben, és ne csak a pofozózsák szerepét kelljen játszania. No meg, hogy a PL csapatok is tudjanak igazolni a champoból, mert jelenleg ez még az alsó házban is ritkaságszámba megy. Egyszerűbben megfogalmazva: ha egy Bamford lehoz a Boroban egy olyan szezont, mint amilyen lehozott 2 szezonnal ezelőtt, akkor legalább 3 csapat álljon sorba érte a PL-ből, s ha a Chelsea még nem építené be, akkor állandó lehetőség mellett le tudja passzolni egy Hull-WBA-CP szintű csapatba. A saját fiataljainkon látszik, mennyire nehéz egy jó PL-szezont futni akármelyik csapatban. Direktben vagy kerülővel, de azért pár ex-Chelsea ifi már játszogat a PL-ben, Huth, van Aanholt, Töre, Borini, Bertrand, stb, de azért nem egyszerű a dolog.

      • Petikee Sipos

       Roppantul sajnálom, bár biztos vagyok benne, hogy akadna olyan fiatalunk, akit ha muszáj lenne bedobni akkor megállná a helyét, hiszen alapvetően az ifijeink elég jók már konstans kb 6 éve.

       A kölcsönökről meg az a véleményem, hogy nagyon nehéz 2 jó kölcsönszezont kifogni egy játékosnak. Több olyan ifi volt, akiknek volt egy jó évük, (Kalas, Traoré-Vitesse, Aké-Watford, KisHazard-Zulte, Bamford, Chalobah) de a következő meg valamiért nem sikerült. És pont emiatt lassul le vagy akad meg a fejlődésük. Egyik sem kulyaütő játékos, nem kalapáccsal játszanak a pályán sem.
       A szar kölcsönévnek az oka pedig az, ami miatt nálunk sem épülnek be a kezdőbe. mert nem igazán van szükség rájuk, csak amolyan töltelék szerepben, ha valaki megsérül majd jó lesz.
       De sok játékosnak nincs ekkora szerencséje.

      • Rammschein

       Milyen lenne már egy nagyon speckón durva U- csapat spanyolban feljutna az 1. osztályba. xDDD (Jó, nyilván kicsit impossible a szabályzás miatt, meg ahhoz olyan tehetségek kellenének, csak eljátszottam a gondolattal. 😀 )

  • Ez a Sterling ez nagy spíler lesz, csak remélem, nem a Readingben. Abból a generációból veszettül kiemelkedik most, kíváncsi vagyok, ő is megbukik-e valamelyik küszöbben.

 • Blue One

  Koulibaly úgy néz ki marad, ami azt is jelenti hogy Koulibaly=Stones 2.0

  Deadline day Papy&Hector is coming…

  Romagnoliért is ajánlatot tettünk, egyfajta pánikigazolásként.Csak azt nem értem Gimenezzel miért nem próbálkpzunk.Kegyvesztett lett Simeone-nál, szóval mozdítható.

  • Hector nem tudom, hogy jön ide, nyilván nem is a kezdőbe vettük, másrészt meg belőle még akár lehet is valami.

   Azt mondjuk én sem értem, miért mindenáron csak olaszból akarunk CB-t hozni. Viszont az Atma nem hiszem, hogy nagy haverunk lenne most, a Costa ügy után, valószínűleg jönne a háromszoros szorzó, ha Emenaloék kopogtatnának érte.

   Én még mindig Mustafira mennék rá, láthatóan adnák a spanyolok, csak a végére rájöttek, hogy ki lehet érte csavarni nagyobb lét is, ha már van neki buy-out-ja. Koulibalyval ellentétben ha ott letennénk a pénzt, szerintem holnap már itt is edzhetne a srác.

   • ktomi93

    Szerintem még az a 43 milla sem lenne katasztrófa. Legalább lenne egy normális védőnk.

    • Nem tudom, ekkora összegeknél én már nagyon fogom a fejem :/ de most ez a pálya, ennyibe kerülnek a játékosok.

   • Blue One

    Persze mindenkiből lehet.Elvileg.

    Talán nem lenne harag, eddig baráti volt a viszony.Atletit nem nagyon értem.Eladták Costát, akkor is tudták milyen képességű.Majd 2 év múlva: adjátok vissza léci?!

    • hát, légyszi nem nagyon volt 🙂 Az atleti most vörös zónában van, lemaradtak a bajnokságról és a BL döntőt is elvesztették (3 év alatt a második döntőt, ráadásul 3 egymást követő szezonban a nagy kedvenc, a Real szórta ki őket minden alkalommal), szóval az utóbbi időben egyre előrébb lépnek, de mindig csak picit, és nem érnek oda, csak majdnem. Nagyon nyerniük kéne már valamit, és a nyeréshez meg legutóbb Costával voltak a legközelebb. Torres akármennyire is összekapta magát, mégiscsak egy ezeréves Torres maradt, mert hiába játszott sokszor csatárt Griezmann, ő nem az, és hiába van náluk az egyik legnagyobb csatártehetség, Correa, a tapasztalat hiányzik. Azt meg saját magunk kapcsán is beszéltük, hogy nem sok jó csatár van manapság, erre a legjobb példa, hogy higanyokért fizetnek ki kb Pogba-árakat, az egyel lentebbi szinteket meg elszipkázza Kína. Arról nem is beszélve, hogy ha hinni lehet a híreknek, akkor maga Costa sem zárkózna el a visszatérés elöl. Mind1, most megvették helyette Gameirot, akivel szerintem jó vásárt csináltak (én elnéztem volna nálunk is), de tény, hogy B kategória Costához viszonyítva. Talán B+ (ami Béplusz, és nem bazzeg)

     • mohacsia

      “Nagyon nyerniük kéne már valamit.” Például egy bajnokságot, nem? 😀

      • szerintem nekik most kb a bármi szóba jöhet, de nyilván a fő cél a LaLiga vagy a BL.

       EL-t 11/12-ben, honi kupát 12/13-ban (ugyanakkor egy “emlékezetes” Szuperkupát is begyűjtöttek), bajnokságot 13/14-ben nyertek. 3 szezon alatt 2 BL döntő. Viszont 2 szezon óta nincs trófea.

       • mohacsia

        A 13/14-es csodaszámba menő bajnoki címük nem volt olyan régen és egy Atletinél nem lehet ilyen szinten elvárás semmilyen kupa, ahogyan most te fested le.

        • “egy Atletinél nem lehet ilyen szinten elvárás semmilyen kupa”
         why not? Azért az Atleti nem egy Leicester… a spanyoloknál a két gigász az alap, de azért néha változnak az idők. A pénzek elosztása egyenetlen, jóval inkorrektebb, mint a PL-ben, de azért a big4 hegemóniája itt is csak ideig-óráig tartott. Spanyolban is felnő mindig valaki a nagyok mellé ideiglenesen, legyen az a Sevilla, Valencia, vagy az Atleti, korábban a Villareal vagy a Depor. Nekik addig kell ütni a vasat, amíg meleg, és nem következik be az egyenetleségek miatti törvényszerű visszaesés. 3 év alatt 2 BL döntőt elveszíteni ráadásul a legfőbb rivális ellen elég indok arra önmagában is, hogy végre tényleg nyerni akarjanak valamit, és egyben, hogy ez reális elvárás legyen a szurkolóik és a vezetők részéről.

         • Sir Idemitirjak

          Gyorsan utánanéztem a ligapénzeknek:
          -Barca&Real 140m ajró
          -Atleti 69 m
          -Aston Villa 66m (csak viszonyításként)

          • de ezzel pont nem mondtál semmit (semmi újat). Én is azt írtam, hogy egyenetlen, és inkorrekt az elosztás. A Villa-t odatenni meg oda lehet, de az már, hogy ők mennyit kapnak, kb lényegtelen a csapatok összbevételét tekintve. BL döntőt játszani az úgy nagyjából 100M EUR körüli összeget jelent az UEFA pénzek, tv-s jogdíjak, jegypénz és egyéb, nehezen hozzászámítható marketingértékből.

          • Sir Idemitirjak

           Csak kiegészítésnek szántam, hogy számosítsuk is azt az inkorrekt elosztást.

          • ja, az más 🙂 mondjuk ettől függetlenül vicc belegondolni is, hogy mit jelent 60M EUR egy Atletinek, és mennyit egy Villának. Ha már Villa, kíváncsi vagyok, mire jutnak. Ha be tudnak húzni még pár ilyen Jedinak féle igazolást, akár vissza is juthatnak. Bár egyelőre nálam a champo középmezőnyben végeznek.

          • Sir Idemitirjak

           Meglestem keretet és bizony szükséges még pár Jedinak! RDM-et mondjuk szívesen látnám a Bridgen jövőre szóval szorítok nekik a feljutásban, de jelenleg én sem tartom őket erre túl nagy esélyesnek. Ha a másodosztályt kellene megtippelnem, szerintem a Norwich akár fölénnyel is behúzza, utána viszont több csapat is simán odaérhet. (Fulhammal is kiegyeznék)
           Igaz a legnagyobb örömöt az a 3 betűs tahó szomszéd harmadosztályba való zuhanása jelentené.

     • Sir Idemitirjak

      Itt jegyzem meg állítólag Grízember azt mondta nyitott lenne a PL-re, igaz ahhoz először megkéne ritkítani a csapatban a posztját, de nem kicsit lennénk ütőképesek ha csatlakozna az Hazard-Costa duóhoz ki jobbra.
      (igaz a védő posztok inkább fontosabbak most még nekünk)

      • roze79

       😉

 • mohacsia

  Szerintem adjuk fel, bassza meg mindenki az összes védőjét. Híjuk vissza Christensent, a kompenzációt meg csengessük ki aztán nincs több probléma.

  • ez kicsit ilyen I have a dream kategória, de én benne vagyok 🙂

   Más kérdés, hogy Contét is elnézve, ő is majd akkor nyúl a fiatalok után, ha muszáj lesz. Aki itt volt, azt is kiadta kőccsönbe, s bár maradtak hárman a keretben, kíváncsi vagyok, vajon Ruben, Aina és Chalobah együtt játszanak-e majd 1000 játékpercet a szezonban mindent együttvéve a nagy csapatban. Ha holnap nem lesz legalább egyikőjük a kezdőben, akkor ennek a realitása nagyjából a jelenlegi 50%-ról is úgy 30% körülire zuhan.

   • Én azt tartom érdekesnek, hogy Akét elpasszoltak, Ainát meg itt tartjuk első számú szélső hátvéd-cserének. Szerintem pont a fordítottja lett volna logikus lévén annak, hogy Aké magasabb szintre nagyon nem léphet már kiesés elől menekülő csapatokban és tavaly baromi jó kis idényt hozott. Ainát ugyanerre az útra kellett volna küldeni, hogy mássza a létrákat, még Akét a következő fokra helyezni, ami pedig a mi padunk.
    De szerintem ezt a board sem így tervezte, sőt, inkább ez is egy jele annak, hogy a dolgok mennyire nem jöttek össze.

    • “De szerintem ezt a board sem így tervezte, sőt, inkább ez is egy jele annak, hogy a dolgok mennyire nem jöttek össze.”
     Egyrészt, másrészt azt is, hogy Conténak milyen gyorsan kellett döntéseket hoznia, kb pár napos ismeretségre alapozva. Maga Aké nyilatkozta, hogy Conte beszélt vele, és az olasz a középpályán számít rá, ezért is ment/küldték a Bombiba, mert Howe állítólag ott ad neki lehetőséget (vagy, mint ahogy eddig láttuk, sehol…)

     Akkor vkp-nek itt volt Matics, Mikel, és szerintem már megvettük Kantét is, bár ebben most nem vagyok biztos, és Conte még arra sem jött rá, hogy számára Rahman nem opció balbekkben.

     Aina pedig azért már egy picit, mert most írt alá szerződést a klubbal, pedig nagyon vitték volna mások is – lehet, hogy ennek a dealnek része volt az is, hogy idén nem basszuk kölcsön. Az ő generációjukból nem ez lenne az első hasonló példa, nyilatkozott ilyet Solanke, Bamford és Brown is, csak Ainának kapóra jöhetett a szerződés. Ez persze csak feltételezés a részemről.

     • Igen, csak hát nyilván azért számított rá középen, mert
      az akkori 3-5-2-ős elképzeléseit vette számításul, amibe Aké kimondottan illik is, és szerintem erről Conte továbbra sem tett le, csak a jelenlegi védőszekció erre infernálisan alkalmatlan. Mivel a felállásaink ez idő alatt egy minievolúción mentek keresztül, jól lekövethető, hogy mennyire nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerették volna. Ha ezt tudjuk előre, szerintem Aké marad, és Ainát kölcsönadjuk annak ellenére, hogy ő új szerződést írt alá a nyáron.
      Mindenesetre szvsz amint lesz megfelelő számú ember, át fogunk állni 3-5-2-re, és van egy konteóm, hogy Mikel helyére szánjuk Akét, akinek jövőre lejár a szerződése. Legalábbis remélem.

      • ezeket nem vitatom, mégha marginálisan más is a véleményem.

       “van egy konteóm, hogy Mikel helyére szánjuk Akét, akinek jövőre lejár a szerződése. Legalábbis remélem.”
       Erre már én is gondoltam, de ennek max akkor van létjogosultsága, ha Conte kibír még egy szezont. Ha nem, szinte biztosan borítékolható Mikel legalább +1 éves hosszabbítása, és Aké kölcsöne.

       • Szerintem nincs az az isten, hogy Contét kirakjuk már ennek a szezonnak a vége előtt. Én előbb számolok Emenaloék kivágásával, már csak azért is, mert eddig többet kérhetnek számon rajta, mint AC-n

        • Rammschein

         Hát… ha Contét kirúgják én ugyan nem lepődnék meg rajta… már lassan bármit kinézek belőlük…
         Ha összerakom, hogy Emenaloék hány edzőt éltek túl, és miket úsztak meg… asszem még mindig ők maradnak, mint Conte, sajnos… csak ha Conte is repül, az ég tudja ki jönne ide lassan…mert csak úgy fogyasztjuk az edzőket, még akkor is ha már a Fergie 20 éves edzősködés nem divat…de azért az durva, ha Contéval sem tudnánk kitölteni minimum 2 évet…

        • Ebben a mezőnyben ha megint megyünk egy olyat, mint 1 éve, szerintem nincs az az isten, hogy Conte megérje a padon a márciust. De, ha nincs nemzetközi szereplést érő hely, talán kibírja a szezon végéig, de bőszen keresni fogjuk az utódját.

         Emenalot meg nem fogják kivágni, “Emenaloékat” (bárkit is értesz alatta még) pláne nem. Talán a nigériai nem is annyira, de a mellette lévők, Granovszkaja, Tenenbaum már bőven Abra belső köre, Buck vagy Barnard..

         • Rammschein

          Ha ez bekövetkezik szerintem kezdjünk el hozzászokni a középszerűséghez, én komolyan nem látom, hogy ki lenne képes valamit ebből kihozni, ha nem Conte… ki a következő Guardiola? :”D

          • azért még sosem maradtunk edző nélkül, nemde?

          • Rammschein

           ez igaz, de nagyon nem mindegy milyen kaliberű edző jön ide… egy pincér kaliberrel beszívnánk egy évre minimum, mert utána repülne úgy is. :DDD csak hát a kontinuitás is lehetne a siker bölcsője, de az itt sokszor nagyon nincs meg, és lehet építeni mindent az alapról…

          • igen, ezt pofázom, amióta először kibasztuk Josét.

          • Rammschein

           Hát, kivételesen legalább ebben egyetértünk most. 😀
           Na jó, ez egy elég komplex hibahalmaz, mert okolhatóak a szar teljesítményért a board, a játékosok, az edző….sok mindenki… ezért is krvára nem értem, miért mindig csak az edző és az ő stábja viszi el a balhét…mindig…
           Azért láttuk, hogy a playerek nagy része, milyen ritka szar volt tavaly… és a nagyja még mindig itt van…
           Mint ahogy a board is néha olyanokat húz, hogy lesek… (a stadionnal is mi van (lásd elakadt az egész) példának okán, de ez az átigazolási cirkusz is minden évben van csak más posztokon…)
           Egyedüli helyzetben van, aki nem repülhet az Abra…csak kár, hogy ezek a boardban kirúghatatlanak, olyan sosincs, hogy nincs jobb, csak Abra nem akar megválni tőlük… de ha egyszer megint elindulunk ezen a szar úton, lehet nem csak az edzőt meg a stábját kéne végre kibaszni szerintem……

    • Igen, ez az egész nagyon zavaros, egyelőre tényleg úgy tűnik, mintha Contenak maximum tanácsadói beleszólása lenne az igazolási ügyletekben..

     • Rammschein

      Sztem Conte tehet a legkevésbé arról, hogy a fiatalokat megint lepasszolták… Conte ennyi idő alatt, nem is tudom, hogy láthatta volna, hogy most melyik ifi mire képes…
      Kb. olyan lehetett… hogy akkor megy ő, meg ő, meg ő…Conte meg bólintott egyet.

      Nem baj a fiatalokat is megint lehet lehúzni a lefolyón. :/ Pedig már tavaly azt hittem elindult valami.

      • “Sztem Conte tehet a legkevésbé arról, hogy a fiatalokat megint lepasszolták…”
       Nem látunk a színfalak mögé, így persze nem kizárt, hogy így van, de azért talán sokkal nagyobb beleszólása van abba, hogy akik itt vannak, azokkal mi legyen, mint abba, hogy kiket tud hozni neki a klub. Az már más kérdés, ahogy írtam én is lentebb, hogy pár nap tapasztalata alapján kellett döntéseket hoznia.

       Csalódás, hogy így jártak a fiatalok ismét, de ha valami kb biztos volt JM kirúgásával, az ez. Mert tényleg elindult valami, de ezt pont azzal lehet tönkrevágni, amit a klub csinál.

       • adam10

        Azt hiszem Hiddink utolsó meccsein szó volt róla, hogy Contenak készíti elő a terepet és azért kap annyi lehetőséget RLC és Traoré. Hát nem. Tényleg csalódás..

       • “Csalódás, hogy így jártak a fiatalok ismét, de ha valami kb biztos volt JM kirúgásával, az ez. Mert tényleg elindult valami, de ezt pont azzal lehet tönkrevágni, amit a klub csinál.”
        Mi indult el?

        • Ruben, Kenedy és Traoré.

         • Traoré Mou alatt szinte semmi lehetőséget nem kapott, talán egy félidőt ha játszott össz fél év alatt, ebből emlékeim szerint valami 5 percet kapott a bajnokságban.
          Cheeknél emlékszem mentek az esküdözések, hogy mennyire számítunk rá és nagy szerep hárul rá, erre fel Mou ittléte alatt ő sem kapott többet sacc 60 percnél a ligában (plusz még talán 2 félidőt az előző idény végén). Kenedy valóban kapott egy minimális szerepet, sőt, teljes meccset is, de ennyi erővel meg minden edző alatt elindult valami: Benítez-Aké, RDM-Bertrand, AVB-Romeu, Ancelotti-McEachran és így tovább.

          • Traoré, Ruben és Kenedy játszott tavaly vagy 1500 percet együtt, ha mindent beleveszünk, talán 1800-at. Az most mind1, hogy JM alatt-e, a lényeg, hogy a fiatalok beépítésének a lehetősége akkor jön el, ha nincs túlzott eredménykényszer, ha van állandóság, kiszámíthatóság. Egy edző sem fog egy fiatalt sem a kezdőbe állítani, ha nyomja a tét, és mint látszik, ez alól Conte sem kivétel, ahogy senki más sem volt az. Ezekben az esetekben max a kényszer szülhet ilyet (sok sérülés, mint tavaly LvG/ManU esetében, vagy Wenger/Arse, mikor nem volt píz igazolni), de más esetben senki nem fog a rutin helyett egy tapasztalatlan, fiatal, csiszolatlan gyémántra szavazni a top csapatok közül.

          • Ez oké, de akkor viszont nem értem, hogy mi az, ami megindult fiatalok terén, és ennek miért lett vége Mou kirúgásával a klub által. Mert amit leírtál az teljesen rendben van, de Mou kivágása az inkább volt intőjel arra, hogy a 20. lebőgés után inkább dobj be egy tehetséget, mint hogy ugyanazt lehozd ismét-.

          • pedig leírtam fentebb…
           “a fiatalok beépítésének a lehetősége akkor jön el, ha nincs túlzott eredménykényszer, ha van állandóság, kiszámíthatóság. Egy edző sem fog egy fiatalt sem a kezdőbe állítani, ha nyomja a tét… Ezekben az esetekben max a kényszer szülhet ilyet (sok sérülés, mint tavaly LvG/ManU esetében, vagy Wenger/Arse, mikor nem volt píz igazolni), de más esetben senki nem fog a rutin helyett egy tapasztalatlan, fiatal, csiszolatlan gyémántra szavazni a top csapatok közül.”

           Ergo Mou kivágása garancia volt arra, hogy az új edző (lásd Conte is), ne merjen a fiatalokban bízni, mert az azonnali eredményt fiatalokkal nem lehet elérni. Nincs idő ugyanis az építgetésükre. Ha eredmény kell, méghozzá “most”, akkor azt a kész játékosok fogják megadni.

          • De megint azt a részét bontod ki, amivel egyetértek 😀
           Amit én nagyon ellentmondásosnak látok, az az, hogy te azt mondod, megindult valami, de Mou kivágásával vége lett. Erre amikor megkérdezem, hogy mi, és felsorolsz 3 olyan nevet, akik Mou alatt a bajnokságban összesen átlagosan 60 percet kaptak fél év alatt, a kirúgása után pedig ez a szám a tízszeresére nőtt (1800/3).
           Ebben továbbra is teljesen egyet értek azzal, hogy az új edző eredménykényszer mellett előbb fog a rutinhoz nyúlni, de amit leírtál, abban vagy a “megindult” dolog nem stimmel, vagy a 3 érv, mert a tények szerint inkább egymás antitézisei.

          • Mert beragadtál Mounál. A lényeg ebben az, hogy ha nincs kontinuitás (edző hosszú távon, stratégia, hosszú távon, stb), akkor max a kényszer szüli, hogy bárki fiatalokat dobjon be. Illetve, ha nincs tétje, mint Hiddinknél, aki hozta, amire szerződtették, nem esett ki a Chelseavel, a szerződése meg mindenképp lejárt a szezon végén, így bármit tehetett. Ettől még megindult valami, viszont Conte érkezése közvetlenül Mou kivágásának köszönhető, nem pediglen Hiddink epizódszerepének, így JM kiebrudalása közvetlenül hatással volt/van arra, hogy a kialakult helyzet miatt (új edző, új eredménykényszer) a fiatalok ismét marginális szerepre kárhoztatnak. Érti kérem? 🙂

          • A lényegével teljes mértékben egyetértek, csak azt vitattam, hogy Mou alatt elindult valami, ami véget ért volna a kivágásával. Szerintem az elmúlt éveket nézve pont az ő eltávolításával vesztették a legkevesebbett a fiatalok.

    • Tornando Ferres

     Aké mindenképp CDM akart játszani, állítólag a Bombi ezt fel is ajánlotta neki, így jött létre ez a kölcsön.

     • Az egy dolog, hogy Aké mit akar, a foci nem így működik 🙂

 • Redknapp:
  “It makes me laugh to think that Chelsea were thinking of getting rid of John Terry. Already this season he’s shown what he’s got to offer.

  Terry is an excellent organiser, passionate and is like a manager on the field. Antonio Conte must be thinking, ‘Wow, this guy is perfect!’

  He marshalled Andy Carroll superbly last week and did the same with Watford’s Troy Deeney and Odion Ighalo on Saturday.

  Terry will have to be managed this season as he turns 36 in December and there will still be questions over whether this is his last year at Stamford Bridge, but he is a player you don’t get rid of unless you have to.”

  http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3751996/Stoke-defender-Ryan-Shawcross-days-grappler-m-glad-Mike-Dean-clamped-defender-against-Manchester-City.html#ixzz4I4v3F9gl%20

  • myheartisblue

   ´öncsé magadnak ´Arry! megérdemled!

  • Allardyce vissza is hívná a válogatottba. Valszeg nemet mond, nem is lenne értelme…

  • Tornando Ferres

   off: mi lett az umbros edzőmezes tippelős játék végeredménye? Bárhogy is számolom szerintem döntetlen. 🙂

   • most értem oda, az lett, szóval ma este újrázunk 🙂

 • A Sky nem rég lehozta hogy a Milan állítólag visszadobott egy 30 millió fontos összeget Romagnoliért. Gondolom ez azt jelenti, hogy a Kulibális üzlet behalt, legalább is remélem.

 • Amúgy a Las Palmas eléggé leforrázta a Valenciát a Mestallában 2-4-re.
  A 3. gól érdekessége az volt, hogy Benítez által a Liverpoolba hozatott El Zsar adta az asszisztot K. P Boatengnek.
  Mustafi amúgy 1 félidőt kapott.

 • Mai nap csodahíre 🙂

  Didier Drogba has dismissed rumours he is in Birmingham ahead of a shock move to Aston Villa.

  • Mondjuk ebben volt ráció RDM miatt. Ha Bosingwát mondják, simán elhiszem.

   • Hát nem tudom, DD egy ideje már elment ide-oda pénzért levezetni, legyen az Kína vagy Kanada, de hogy a champoba elmenne apróért bohóckodni meg szétrúgatni magát, azt erősen kétlem.

    • Rammschein

     Még ide jöhetne majd segíteni/edzősködni majd, ha úgy szottyan kedve. 😛

 • kasata91

  Olasz és holland média szerint a Chelsea megtette első 25 millió euros ajánlatát Stefan de Vrijért.

  • Rammschein

   védő legalább? 😀

   • a Lazio CB-je, holland válogatott. Nagyjából van Dijk pepitában – csak a Sotonossal ellentétben nulla PL tapasztalattal. Most vagy _tényleg_ csak olaszból vagyunk hajlandók védőt hozni, vagy lényegében minden védővel szóba hoz bennünket valami sajtó…

    • Rammschein

     hát én a minden védőt preferálom, mert annyira rá voltunk feküdve egy névre… csak én nem értem, miért nem számoltak azzal, hogy felkopik az állunk… így van 7 nap keríteni valakit… kicsit sem pánikszagú. 😀

    • adam10

     Egyik korábbi postomban poénnak szántam, de a következő már tényleg Mexes lesz. 🙂
     Amúgy a brazil Dante (ex-Bayern, mostmár ex-Wolfsburg) a nemzetközi szinten méltán híres francia Nice alakulatánál folytatja a pályafutását. Összeg ismeretlen, nagyon csodálkoznék ha 10 millió euro feletti lenne. Ilyeneket miért nem tudunk csinálni? Oké, 32 éves. Oké, brazil védő. Na de aprópénz egy tapasztalt játékosért… Csak én látom azt, hogy pl.: őt simán elhozhattuk volna, kvázi pánikigazolástként és mégcsak nem is jártunk volna rosszul?

     • ktomi93

      Hát még szerencse hogy őt nem hoztuk 😀 Ő már egyáltalán nem az a szint ami erősítést jelentene. Nem véletlenül vált meg tőle a Bayern és most a Wolfsburg is.

      • adam10

       Legyen szerencsénk így az átigazolási időszak végén, de tartok tőle, hogy szeptember elejére, mire kialakul a végleges keret, lesz néhány olyan játékos akinél jobban jártunk volna Dantéval.

       • ktomi93

        Danté annyira lenne jó hogy a ligakupába lenne valaki aki beállhat. Hidd el egy közepesen gyors játékos úgy futna el mellette mint ha Usain Bolt lenne.
        Amúgy szerintem nem fog senki sem érkezni. Van egy ilyen rossz érzésem.

  • lamps8

   :DDDDD
   kabaré amit művelünk (ismét)

   • ahelyett, hogy örömödben csapkodnád itt a földhöz a segged, hát nem te sírtál itt védőért? 🙂 no meg azért, de Vrij nem egy Dzsíló, annál egyel komolyabb szint.

    • lamps8

     aki nem sír védőért a jelenlegi felhozatalt látva az nem normális.
     na éppen ez a baj. nem látok sok különbséget de vrij is dilibogyó között. a megkörnyékezés körülményei meg kifejezetten hasonlítanak 🙂
     a first targetnél bebuktunk majd kezdődhet a kapkodás. annyi fűszerezi meg a dolgot hogy most képtelenek vagyunk a digóktól elvonatkoztatni. amikor a 2. ajánlatot is elutasította az a méretes fasz kuláért, rögtön targetet kellett volna váltani. ha meg esetleg átláttuk volna, hogy ezen a nyáron nem fogunk tudni értelmes védőt hozni, számunkra bírható áron, ott volt ashley williams. nem egy világklasszis de bővült volna a paletta és az utóbbi időben bőven magabiztosabb cahillnél/ivanovicnál.

     • ktomi93

      Azért De Vrij játékban nem éppen ugyan az a szint. Nem sztár védő de azért nem is no name. Ami a közös bennük hogy mindkettő vészmegoldás.
      Azt most ugye nem gondoljátok komolyan hogy Dantékat és Ashley Williamseket kellene igazolnunk. Túl vannak a már bőven a csúcson, lassú mindkettő mint a nagymamám görbe bottal. Nem véletlenül vannak azokban a csapatokban ahol vannak és nem véletlenül nem vitte el egyik nagyobb klub sem. A csúcsukon esetleg lehetett volna iylenről beszélni, de 32 évesen egyik sem az a szint ami egyáltalán erősítést jelentene. Arra meg semmi szükség hogy a tartalékosok névsorát bővítsük. Helyettük akkor bőven maradhatott volna valamelyik ifi, mert pont annyit érnének. Chiellini pont ennyi idős és ő fényévekkel többet ér.

      • Rammschein

       …de hát nekünk el kellet küldenünk őket… miért is?
       Két legyet lehetett volna ütni kicsit egy csapásra… beépítünk egy ifit, meg lesz egy tartalékvédőnk…well, not in this year…

      • lamps8

       hát és Chiellini pontosan annyir mozdítható mint Williams volt. aha.
       amúgy felvázoltam egy körülményt, helyzetet amire regálva igazolhattuk volna le a walesit. vészmegoldásnak valszeg jobb mint a seria a mélyén halászni.
       ja és a te gondolatvezetésed alapján de vrijt miért nem vitte el egy nagy csapat hollandia után ha ő annyira átlagon felüli, miért csak egy nem éppen fénykorát élő lazio.

       • ktomi93

        De pont ezt mondom hogy nem vészmegoldásokat kellene keresni, főleg nem ilyeneket.
        Nem azt mondom hogy de vrijt akarom, sőt akkor verném a fejem a falba ha őt hoznánk, mert max a pad az ő szintje is. Meg de vrij közel sem átlagon felüli, csak fiatal és többet ér mint egy lassú 32 éves már süllyedőben lévő játékos.

     • Neked semmi sem jó 😛

      Na, ha valaki, Ash Williams aztán tényleg G’Lo szint, már azt sem tudod, minek örülnél 🙂 De Vrij azért egy kategóriával feljebb van.

 • adam10

  Marin out, hivatalos.
  Közben rájöttem, hogyan oldhatnánk meg a védőmizériát. Igazoljuk le Hart-ot CB-nek. Még csak 29, de HG és remek párost alkothatna Cahillel. Allardyce meg állandó nézője lenne a meccseinknek. win-win

 • Mi olaszból, Wenger…

  Arsenal have made an enquiry for Monaco defender Marcel Tisserand…the 23-year-old Congo international

  Van, ami sosem változik 🙂

  • Rammschein

   Kongó-bongó, motherf*ckers. :DDDD
   Egyébként viccet félretéve, lehet még így is jobban járnak, mint mi. :’) és ez a mi szégyenünk lenne……

   • Miazgánk nekünk is van. Csak az övék kongói lehet. Jobban járnak..

  • Ezek szerint Tisserand>>>>Mustafi

   • egyes oldalakon biztosan olvashatsz ilyet hamarosan 😀

 • Gabor1092

  A Bristol elleni keret:
  Kezdő: Begovic, Aina, Cahill, Ivanovic (c), Azpi, Pedro, Fabregas, Matic, Moses, Loftus-Cheek, Batshuayi
  Cserék: Courtois, Terry, Chalobah, Oscar, Hazard, Solanke, Diego Costa

  • Sandic

   Chalobah-t elnéztem volna Matic helyett, amúgy szimpatikus.

   • Sir Idemitirjak

    Én még Pedro helyett valami fiatalt is, de ahogy nézem a padon sincs a posztjára most ilyen opció.

    • Sandic

     Helyette talán Quad fért volna el, ha számolnánk még egy kicsit is vele….

  • Rammschein

   …tetszik: Bego, Aina, RLC, Moses, és Misi kezdése…ja és Fabreé is. 😀
   dislike: Pedro, Matic, 😀

 • Stonci81

  Most tényleg csak audio kommentár lesz?

  • Rammschein

   lol…? ne már. 🙁

   • Stonci81

    stream-en azt írja 🙁

    • Rammschein

     well, shit… akkor ez így asszem kimarad.

     • Tibor Lednyiczky
      • Rammschein

       neved imába foglaltatom. 😛

       • Gabor1092

        az, de ez is csak audió, nem hiszem el…

        • Rammschein

         jaja, csak ugye én is ráugrottam a stream alapján… meg mutattak egy stadion képet… aztán jól át és pofánbasztak minket. 😀

      • Gabor1092

       ahogy nézem ez is csak audio kommentár 🙁

       • Rammschein

        tényleg lol

       • Tibor Lednyiczky

        előbb még rendes volt, sorry

        • Gabor1092

         jah, gondolom vannak kint kamerák, amik mennek a meccs alatt, de valószínűleg ahogy elkezdődött az élőt tiltották, és csak összefoglaló, meg utólagosan lesz megnézhető a teljes meccs

 • Rammschein

  nem baj, majd hangok alapján elemezzük a srácok key-passait. xDDDDDDD

 • Stonci81
 • Maticra ma egy rossz szavunk sem lesz.

  • Stonci81

   ha csak nem állíttatja ki magát, nem csinál tizit….ezt azért tudjuk szöveg alapján is 🙂

  • Rammschein

   xD mert nem látjuk? 😀

  • Sir Idemitirjak

   és akkor két perc múlva villan a piros Matic neve mellet és az ellenfélnek tizi.

   • Rammschein

    hát ha ezek ellen kiesünk, lehet Conte holnap búcsúzik tőlünk. :DDD

    • Sandic

     Hamarabb nyerik meg egyszerre 10-en az ötöslottót, minthogy tőlünk egy edző önszántából távozzon…

     • Rammschein

      …. ja, nem önszántából gondoltam, xDDD bár lehet így is lépne, mert látná, mik(k)el xD van tele a keret. 🙂

   • Stonci81

    pont előtted írtam pár perccel, lentebb 🙂

 • Superfrankie

  Sziasztok, nem a legjobb kameraállás, de itt lehet nézni egyelőre:
  https://www.periscope.tv/w/1LyxBDvVevyGN

  • Rammschein

   te jó ég… hirtelen azthittem, hogy az ISIS oldalára tévedtem…
   de utána megláttam a fejreállított képet és kicsit megnyugodtam. 😀
   (az is helyreállt utána.)

  • Sandic

   Ezek az arabok tudnak valamit. Köszönet érte!

  • lamps8

   nekem megállt

   • Nekem a szívek és a kommentek befullasztják.

    • dettó, ki is nyomtam.

   • Rammschein

    lehet a CIA leállította… meg már minket is figyelnek. xD

 • kasata91

  Pedig hogy rohantam haza a meccsre…kárvolt.

  • Rammschein

   7végén rohanj… mondanám, hogy azt adja a TV, de nem itt… :’)

 • Efra7

  https://www.periscope.tv/w/1PlKQewlmwVKE
  most ez megy a másik után

  • Efra7

   Most lőttünk egy kapufát Michy nagy helyzete után

  • lamps8

   ki a keresztesimarko nevű felhasználó? :DDDD vallja be

   • Efra7

    Én is pont ezt akartam kérdezni 😀 😀

 • Stonci81

  Na…Matic csak odaszúrt egyet 😀

  • egy gólpasszt 😉

 • Stonci81

  Nem hiszem el

  • Efra7

   Mi? most lőttünk gólt 😀

   • Stonci81

    hogy eddig egy támadás jött el, és abból lövünk..nem éppen szemet gyönyörködtető a játék

    • Efra7

     Nekem meg pont úgy tűnik, hogy úgy jutunk el a kapujuk elé, ahogy akarunk, minden nehézség nélkül 😀

     • Stonci81

      akkor pont nem jókor néztem oda 🙂

     • jaja, ahogy olvasom, egykapuzunk, meg a rádió is hasonlót mond.

      • Efra7

       Én nézem azon a streamen, most már vagy 15 perce megy
       Közben 2-0

  • biztos jó meccset “nézel”? 😀

   • Stonci81

    jót…mármint úgy értettem…nem hiszem el….jééé…tudunk gólt lőni? 🙂 mármint amióta nézem nem sok mindent csináltunk..még helyzetet sem nagyon 🙂

 • Stonci81

  Most 2? vagy mi van…kicsit nem figyelek

  • lamps8

   2. a lentebb linkelt periscopeos cucc működik amúgy.

   • Stonci81

    azt nézem, csak itt magyarázkodok hogy értettem, és mire visszaváltok rá ez van 😀

    • lamps8

     én is azt hittem h az előzőt ismétlik. aztán rájöttem hogy itt olyan kurvára nincs

     • Efra7

      :DD

     • :)))

     • Stonci81

      én is szoktam meccs közben pálinkázni…ilyen hatásokat produkál…még gól sincs, de már a visszajátszást nézem 😀

    • én megvárom, mire a .com feldobja és megnézem inkább HD-ben utólag.

     • lamps8

      sznob

      • Rammschein

       lol xD

 • Mán 2, Mozi.

  • Rammschein

   mozizhatnánk, de a TV nem adja… hooray. :DDDD

  • Efra7

   Igazi párharc lesz még a végén 😀 2-1

 • van vmi ertelmes stream? ez a periscope eleg vicces 😀 Social broadcasting? :DD

 • lamps8

  2-1 pontrugásból kaptuk

  • lamps8

   első kapura lövésükből 🙂

   • nagyjából ennyi kellett a 2 PL meccsünkön is… nem nagyon megy a CS.

    • lamps8

     nagyon nem. és most ezt lehet nehéz lesz lenyelni, de én hiányolom a klasszis kapusteljesítményt (is)

     • nem, ezt én is adom. A védelmünk olyan, amilyen, de Kürtő sem áll a helyzet magaslatán. A rövidre szedett góljáért meg egy tasli is simán kijárna. De valahogy Bego sem a CS élő szobra.

      • ktomi93

       Ezt nagyon adom én is. Nem azért hogy bakiznak a kapusaink de nem látni igazán bravúros teljesítményt. Csak az átlagost hozzák folyamatosan.

  • Iván alá lepkézett?

   • lamps8

    hát sajnos arcokat nem ismerek fel. tükörsimán fejelt a gyerek.

    • Efra7

     A chaten mindenki Ivát szapulja, úgyhogy gyanús hogy benne volt 😀

     • ehhez meccs sem kell

     • bár ne trafaltam volna bele. első két meccsen kezdett feljavulni. Bár most CB-t játszik. Swansea elleni meccset Conte biztosan nem látta 😀

 • Moss egyébként eléggé kupaspecialista, 11 góljából 10-et kupában lőtt eddig.

 • Stonci81

  nekem megállt 🙁
  közben újraindult 🙂

  • Efra7

   Asszem mindig 21 perc körül újraindítja egy másikon, a balalsó sarokra kattintva kiválaszthatod mindig a live-ot

   • 20 percenként a secu mindig elveszi a telefonját, de vitt hatot 🙂

 • 3-1, Batman 2x

 • Efra7

  3-1

 • Batsu 3 meccs 3 gól + 1 gólpassz.
  Mák, hogy Hazard rá játszotta ki a labdát és nem Origire.

 • Rémy egyébként él még?

 • Rammschein

  ha megoldható lenne a védelem miatt, csak nem lenne olyan hülyeség az a 2 csatáros felállás… csak ahhoz kéne hátul is a biztos alap. scheiße…

 • Sandic

  Elég sok komment volt mostanában, így nem tudom valaki írta-e már, én csak most olvastam:

  A Bild szerint Miazga az 1860 München csapatába kerülhet kölcsönbe. Bundás 2, felfelé ível a csákó karrierje…

  • Miután visszautasította a Stuttgartot? Ez nagyon lejt ez a sztori.

   • Sandic

    Akkor másképp írom. Az 1860 München kész arra, hogy kölcsön vegye Miazgát. Így jobb? 😉

    Amúgy amcsiként lehet nem tudja, hogy a Bayern München és az 1860 München nem egy és ugyanaz 😉

 • No, HT. Bats verjen gyorsan egy harmadikat, aztán 4-1-nél jöhet a helyére Solanke az utolsó fél órára, + Matics helyett Chalo.

  • Efra7

   Azért remélem Fabre nem azért játszik most, mert hétvégén megint nem számít majd rá Conte.

 • kasata91

  Amúgy Maticba miért szerelmes ennyire Tonnyó?
  Értem én hogy stabilizálni akar, de szerintem ha mind az 5 VKPt feltenné, akkor is össuebakizna meccsenként 1 gólt a védelem bárki is legyen az ellenfél.

  • pont azon gondolkodtam épp, hogy ennyi erővel egyszer megpróbálhatjuk a 3 védőt is, 1 gól így is kódolva van a védelemben. Ha 2 csatárral állunk fel, hátha nem kell a 80. percig izgulni, hogy lövünk is, vagy csak szívunk 🙂

 • Frenky54

  Ha jól látom már 5-1, Moses….

  • ? 🙂 még félidő van

   • gorkaf78

    Varazsgombje lehet a kolleganak, jovobe lat 😀

  • Efra7

   félidőben hogy lőttünk 2-t? 😀

   • Rammschein

    időgép… :DDD

   • lamps8

    :DDD

   • Frenky54

    Basszus, ez valami ismétlés, amit nézek????Mert most kaptuk az újabb , de ugyanazt a fejes gólt:)))))

    • Efra7

     XD szépen megkavartak 😀

    • akkor 5-2? 🙂

     • Frenky54

      Majd holnap az újságból megtudjuk az igazat:DDD

  • gorkaf78

   Betehetned az osszes kepet a meccsrol, ami eddig keszult, sorrendben…:D

   • ezt az egyet találtam a skyon 🙂

 • CP-meccsen:

  46. perc: Wickham fel Benteke le
  47: Wickham gól 2-0

  • Efra7

   Ki az a Benteke? 😀

 • Frenky54

  Na most biztos, h 3-1 a félidőben:
  http://www.eredmenyek.com/foci/anglia/efl-cup/

 • Úgy hallom, csak a Bristol cserélt

  • úgy is van, bejött Szabó és Húsvét 🙂
   Substitution, Bristol Rovers. Jermaine Easter replaces Billy Bodin.
   Substitution, Bristol Rovers. Matty Taylor replaces Luke James.

 • Büntető

  • Gabor1092

   3-2

  • lamps8

   ilyen nincs

  • Pedro…

   • Sir Idemitirjak

    Mi történt?

    • Lenyomta Sinclairt a tizenhatoson belül. A régi szabályok szerint tizi+piros. Így megúszta egy sárgával, de attól még 3-2.

     • Sir Idemitirjak

      Köszi

 • Az a legjobb, hogy ez még csak nem is tartalékos védelem. Még Aina sem egy ifiből felhozott valaki, hanem első számú csere.

  • lamps8

   én is éppen ezen gondolkodom.

  • Mondjuk arról nem tehet a védelem, hogy pödrő hülye 😉

   • Sir Idemitirjak

    Nem látom a meccset és nem mertem leírni, de vakon eltaláltam volna! #pedroout

   • csak “robotolt”

 • Rammschein

  Ha ezek egyenlítenek, ki kap hamarabb agyvérzést… Conte, Abra, vagy a board? 😀

  • lamps8

   a board esetében talán nem is járnánk annyira rosszul.

 • lamps8

  azért az általam látott 20 perc alapján nem gondoltam volna hogy még izzadni fogunk ezen a meccsen.

  • pedig ahogy hallom, ezek nem a mi perceink, a Matics-Fab középpálya nagyon szellős

   • lamps8

    jaja

   • És akkor miért nem lehet egy Matic, Chalo csere, szól a költői kérdés… egyaltalán Matic minek játszik?:D

    • Rammschein

     hogy minket felbasszon, az biztos. 😀

 • Stonci81

  hol tudom live-ra rakni, mert itt az utsó nekem 37 perccel ezelőtti

  • talán nem is baj, ott még jók voltunk 🙂

   • Stonci81

    köszi, de nézném egy kicsit … hátha 🙂

  • Efra7

   a második felesre úgy látszik nem maradt mobilja :/ 😀

  • Superfrankie

   https://www.periscope.tv/w/1mrGmWVOPjzxy most ez van csak, minőség egyre jobb 😀

 • úgy hallom, elmentek melegíteni a nagyjaink, zúg a Diegoal

 • lamps8

  szeretném ha ezt kőbe vésnénk:
  szerintem hozzuk be OSCART, az ilyen fosadék kupameccseken gyakran lő egy sunyi lapost 20ról ami beakad

 • Gabor1092

  Hazard jött fel Pedro helyett

  • lamps8

   sajnos azt kell mondanom hogy örülhetünk. nem kellene szarrá égni. minden első osztályú csapat továbbjutásra áll a Hull kivételével

   • lamps8

    edit: már a Hull is

 • myheartisblue

  most estem be a fussballpályáról! 2 kérés:

  1.Kérlek foglaljátok össze mi történik?

  2. Élőképes link van?

  • Rammschein

   ne akarj élő linket… 😀

  • 2. nincs
   1. az első félidőben egykapuztunk, lőttünk hármat, de azért kaptunk egyet persze. A második feles elején Pedor összehozott egy tizit a Bristolnak, 3-2, azóta leült a meccs.

  • de most linkeltem lejjebb a góljainkat 🙂

   • myheartisblue

    azokat már meglestem. járt az upvote!

   • Rammschein

    csak hogy kötekedjek… feljebb…. xD

   • ezek szerint nekem fordítva van a rendezés 😀

 • lamps8

  feljött Terry Aina helyett, az derék.

  • egyik csere sem adott lehetőséget vmelyik fiatalnak, mert a pályán lévők képesek voltak faszan szorossá tenni a végére.. je.

  • kasata91

   Jól olvasom hogy Aina megsérült ???

   • elvileg csak elővigyázatosságból hozták le, mert Easter csúnyán felrúgta, és utána húzta a lábát. (Easter sárgát kapott érte)

 • Gabor1092

  RLC-Oscar csere is megtörtént

  • Efra7

   Conte nagyon nem akar hosszabbítást 😀

 • Zoumat, mint a messiást.. úgy.

  • kasata91

   Lassan Didi is visszajöhet közép hátvédnek. Csapatunk ezen területen még gyorsnak számítana.

   • Efra7

    Pont mint mikor diMatteó játszatta hátvédként az elődöntőben és döntőben ugye? 😀 össze is hozott 2 tizenegyest 😀

 • hat trick – de les.

  • myheartisblue

   bad call by asistant…hihetetlen szegény Michy

   • itt a rádióban azt mondták, hogy szűken, de fújható volt. Mind1, odaadhatták volna neki

 • FT, 3-2. Hát, maradjunk annyiban, hogy job done.

  • WudigessBoi

   Elég izzadósnak tűnt.

   • Rammschein

    tettek róla a srácok…

   • követi az eddigi PL patternt.

   • én csak rádióztam, de igen, onnan úgy jött le, hogy a tizi visszahozta a Bristolt a meccsbe, mi meg nem nagyon erőlködtünk utána, a középpályánk meg elég szellős volt. Aztán már csak a cserék jöttek, meg les miatt nem lett 4-2.

    Ettől függetlenül 3 győzelem egymás után, egyik sem volt túlzottan erős, de azért mégiscsak győzelmek. Egyedül az bosszantó, hogy a védelmünk miatt ebben a szezonban is -1-ről indulunk minden meccsen.

    • “Ettől függetlenül 3 győzelem egymás után, egyik sem volt túlzottan erős, de azért mégiscsak győzelmek.”

     Tőlem így a végig mehetunk a maradék 36 fordulón is..végtére is jobb, mint az Arsenal “ellenálhatatlan játéka”, amivel ugyan garatra vettek a Pool-dákót. (lol ez kétértelmű lett :D)

    • WudigessBoi

     Cégérnek nem épp jó egy hazai 3:2 egy harmadosztályú középcsapat ellen, de lényeg a továbbjutás. Még mindig az összeérős, türelmi időszak van, kupában meg amúgy sem számítanak a részletek, lásd a MU tavalyi “menetelése”. Szóval nekem is inkább pozitív a kép látatlanban, hátha a Burnley ellen simább lesz (bár miért lenne az).

     • nem gondolnám, hogy simább lesz, sőt, őszintén szólva örülnék egy szenvedős 2-1-nek.

      Októberig nem várok nagy csodát, még most zárul majd az ablak, valszeg valahonnan, valamilyen védőt még le fogunk akasztani, és még Zouma is csak visszatérőfélben van.

      Egy biztos, Conte nagyon próbálgatja ezt a szűk középpályát, de ezt el kell felejtenie, vagy valahogy nagyon át kell dolgozni a szisztémát, mert ez a halovány Matics-Fab kettős középen még egy League1 csapat ellen is soványka volt a második felesben, mikor 4-2-4-re váltottunk.

      Ezek a győzelmek, amik akár sovány győzelmek, akár nem, mindenképp fontosak, mert hiába férne bele még most az elején akár egy gyengébb szereplés is (szerintem senki nem tört volna össze, ha akár a WHU, akár a Watford elleni idegenbeli X lett volna csak), mert a pontok mellett komoly önbizalmat adhat a tavaly éppen annak hiányában szenvedő csapatnak.

 • lamps8

  bold: Rafaval találkozunk a kövi körben

  • Az adnám.

   • lamps8

    én inkább valami lightosat. bár úgy tűnik mindegy.

 • lamps8

  Abraham közben újabb gólt lőtt csereként beállva, a 2×15 perces hosszabbítás első felében.
  Nagyon hasít a srác egy nem éppen acélos csapatban, reméljük nem csak egy Bamfrod féle champo csillogás.

 • McDennis

  Az3

 • kasata91

  Az összefoglaló alapján RLC nagyot gurított ma.

 • emazohun

  😀

 • adam10

  Azt olvasom a sky-on, hogy Ainat sérülés miatt cserélték le és most Conte aggódik rajta, hogy vajon mennyire komoly, mert ha az, akkor a Burnley ellen 4 bevethető védője lesz csak. HÁT JÓ REGGELT KÍVÁNOK… de talán ez így pont időben, mert még van egy hetünk egy utolsó perces értelmetlen igazolásra.

  • kasata91

   10 ből elpasszolt 5-öt…és csak 4-nél kapcsol be az aggódóreflex ?! bravo

   • Rammschein

    …azért nem biztos, hogy Conte passzolta el… szerintem ő úgy gondolta, hogy megoldják a dolgot, és akkor így ezek a fiatalok nem kellenek… azok meg úgy voltak vele, akkor kölcsönbe velük, minél gyorsabban… mert ugye Conténak nincs teljes beleszólása az igazolásokba, elvileg.

 • kasata91

  Az Ac MIlan TV információ szerint megérkezett a második ajánlat Romagnoliiért, ismét mi vagyunk azok. A vezetőség szerint a játékos nem eladó,azonban a londoniak reménykednek hogy legalább tárgyalásokba kezdhetnek az olasz csapattal.

  • “a londoniak reménykednek hogy legalább tárgyalásokba kezdhetnek az olasz csapattal.”
   ez javításra szorul:
   “a londoniak reménykednek, hogy tárgyalásokba kezdhetnek legalább egy olasz csapattal” :))

   • lamps8

    kiemelést!

 • gorkaf78

  A sky szerint a Napoli megegyezett a Cityvel Mangala kolcsonvetelerol. Lehet, hogy igy mar engedik a Koulibaly transzfert?

 • Rammschein

  Igazán nem tudom Nainggolan miért nem akart jönni hozzánk, ugyanis az AS Roma sem indul a BL-ben… :”D

 • AC Milan are interested in signing Chelsea’s central midfielder Mario Pasalic

  Pont Pasalicsot kéne egy WBA-ba vagy egy Palackba, esetleg valami masszív champós gárdába kölcsönadni, hogy szokja az angol légkört.

  CM poszton mondjuk nagyon elvagyunk kényeztetve kimagasló tehetségekkel: Aké, RLC, Baker, Pasalics. Ha ezekből egyet nem sikerül beépíteni, az elég röhejes lesz.

 • West Ham have begun talks with Chelsea over the possibility of a loan move for Loic Remy.

  • Endy919

   Én CPt olvastam 12millió fontos opcióval.

  • De akkor ki marad backupnak? Traore is elment, Diegoal, Batsu, RLC?

   • Solanke és Bamford sincs még kölcsönben, és a Bristol ellen is Solanke ült a padon Costa mellett, nem Remy. A francia karrierje szerintem nálunk abszolut véget ért.

    • Sir Idemitirjak

     Bamford Burnley, holnap bejelenthetik.

     • Gray és Vokes mögött biztos kap 5-10 meccset.

      • Sir Idemitirjak

       Én azért nem tartom őket akkor névnek +ugye 2 csatárral játszanak, szerintem van lehetőség ebben a kölcsönben.

       • Tavaly ez a két játékos nyerte meg gyakorlatilag a Burnley-nek a ligát. A csapat által szerzett 72 gólból legalább 50-ben szerepe volt ennek a duónak gól+gólpassz terén. És igen, két csatárral játszanak, de januárig nekik már csak a PL van egyedül, decemberig nem is kényszerülnek rotálni. Heti egy meccs, meg talán becsúszik még 1-2 hétközi, és ennyi. Ha a boxing dayig 100 percet a pályán tölt, az már várakozáson felüli lesz.

    • Hát lehet, de vhogy fel sem merült bennem, h Solanke maradhat, hiszem 1 percet nem játszott preseason alatt.

 • Stonci81

  Ahhoz képest, hogy Aké azért ment kölcsönbe, hogy DM-ként fejlődjön, CB-t játszik

  • Rammschein

   csodás, legalább játszik, csak kb. minek…

   • mi az hogy kb minek? Azért dobtuk kölcsön, hogy játsszon… Lassan vegyél be valami boldogsághormont haver…

    • A kérdés annyiban azért jogos, hogy védőt nálunk is tudott volna játszani. Nyilván nem olyan gyakran (bár ahogy eddig elnézem de), de jobb szakmai körülmények között.

     • Rammschein

      Azért írtam úgy, mert az tényleg jó, hogy játszik… de azért ő sem a posztján, ami azért gáz egy kicsit…na. 🙂
      RLC-ből sem tudott Conte csatárt csinálni… Aké-ból sem kéne CB-t…

      • khmkhm, ha nem is klasszik 9-esként, de támadásban csatárként játszott RLC (oké egy gyenge csapat ellen) és a mezőny egyik legjobbja volt 1 kulcs és egy csodás gólpassz és 2 jó lövés.

      • Endy919

       Aké eredeti posztja CB . Rafa csinált belőle CDMet , majd a Watfordban balhátvédként játszatták.

       Meg M. is LB poszton próbálgatta egy előszezonban.

     • “nálunk is tudott volna játszani. Nyilván nem olyan gyakran”
      Ennyi a lényeg. Innentől a kérdés nem feltétlen jogos. Azért küldtük oda, hogy több lehetőséghez jusson, mint nálunk tenné. Az, hogy a Chelseanek mi lenne a jó, nyilván másodlagos a bombi szempontjából. Számomra kicsit visszás, hogy azt akarjuk, hogy játsszon, ha meg játszik, akkor miért nem így, meg miért nem úgy, meg miért nem amott, hanem emitt.

      • Igen, csak mi a “mennyit és mit” faktorában adtuk kölcsön, és jelenleg egyik sem igazán teljesül. A Bmouth-ban jelenleg Akén kívül 6 cm van és 4 lb (köztük a csúcsigazolás Mings, aki októberben tér vissza), nem hiába kezdett egy számára felnőtt szinten elég ritkán betöltött poszton.

  • kasata91

   Ennél jobb hírt nehéz elképzelni. Jelenlegi játékoskeretünket figyelembe véve CB poszton úgy 300%-kal több esélye van a csapatba férni mint CDM-ben.

 • Stonci81

  Aké nagyon jól, stabilan játszik

 • mohacsia

  Thorgan Hazard jól kitömi a kisfiúkat!

 • A ligakupában Tinkermanék ellen megyünk idegenben. Ez elég kemény menet lesz, igazából bárki más jobb lett volna.

  • Hát lehetett volna egyszerűbb, de nézd a jó oldalát, ha legyőzzük őket, márpedig le fogjuk, nagy önbizalmat kaphat a csapat igazából.

  • a bárki más talán túlzás, nem bánom, hogy nem a City, Soton, ManU vagy az Arsenal jött, hiszen ez a ligakupa meccs pont a hazai Pool és az idegenbeli Arsenal közé esik, ilyentén talán jobb a Leicester, főleg, hogy bár északabbra vannak, de azért mégsem egy Boro vagy Newcastle, hogy át kelljen utazni az országot.

   • Oké, nyilván a legszélső véglet a City, ami valóbban egy fokkal rosszabb lett volna, de egy idegenbeli Lecester sem sokkal könnyebb. Rafáék ellen valószínűleg többet kellett volna utazni, de ellenük simábban ment volna a rotálás és a meccs sem vett volna ki annyit a játékosokból.

  • mohacsia

   Ne hisztizz, így legalább tuti tv-s meccs lesz! 😀

  • WudigessBoi

   BL-PL kombó mellett le fogják szarni a ligakupát. Ettől még persze nem lesz sétagalopp, de jobbnak tűnik látatlanban, mint egy kábé A kezdőjét feltoló Southampton vagy Everton. Persze az Accrington vagy a Northampton lett volna a főnyeremény.

   • A jelenlegi Puel-es Soton elég eszeveszett egylet egyelőre, ők annyira rosszak nem lettek volna. Az Everton meg nagyjából a Leicesterrel egy szinten van jelenleg,

 • lamps8

  A szombati meccsünk előtt a Burnley azért tolt egy 120 percet aminek a legvégén ki is estek.

  undorító társulat és még össze sem állt a Defour, Barnes tengely…. szívem szerint megidézném a Ballack, Essien, Boulahrouz, R.Carvalho formációt a meglévő Matic, Ivanovic duó mellé, aztán mehetne az aprítás.

  • sőt, titokban gyorsan reaktiválnánk a jó Titus Bramble-t, meg egy meccsre kölcsönvennénk Joey Bartont 😉

   • Endy919

    És Vinnie Jones kimarad ? 🙁

 • Tornando Ferres

  @ZenzoLR:disqus Azért itt írok, mert nem vagyok benne biztos, hogy megkapod az emailjeim, legalábbis erre következtettem az alábbiakból. (kép)

  Egyébként okés, egy cfc-s cuccnak amúgy is jobban örülnék! 😀

  • Dániel Varga

   Szia! Amikor beküldted a második tippedet, azt csak nekem küldted el :/ egyedül én voltam a címzett.

   • Tornando Ferres

    ohh, really. 🙂 vmiért azt hittem, hogy alapértelmezésben bent van mindkét címzett.

  • hát, ez valóban nem jött át, de lentebb Dani már megírta a megfejtést. Bocs töki, ez most egy ilyen játék. Ígérem, legközelebb előnyben leszel 😉

 • Endy919

  Napi CB pletyka : Varane 60m

  • kasata91

   Illetve Márkinnyosz 47m font.

  • kasata91

   Lehet 70 is 😀 #basszafene

  • sajnos fullkamu, pedig rohadtul nem erdekelne mennyit csenget ki erte abrapapa, ha tenyleg jonne.

 • A Sanyis szálnak szerintem vége szakadt, cserébe Romagnolit is hasonlóan effektíven üldözzük:
  Sky in Italy are reporting Chelsea’s latest bid for AC Milan centre-back Alessio Romagnoli has been rejected – with Milan’s directors saying they consider him “unsellable”.

 • Endy919

  BREAKING NEWS

  Chelsea have completed the signing of goalkeeper Eduardo from Dinamo Zargeb, according to Sky sources.

  Why?

  • Miért nem vagyunk képesek egy angol fociban rutinos kapust igazolni 3.-nak? Már Amelia is érdekes volt, de legalább ingyen jött, így a beiskolázása hamar megtörtént.

   • adam10

    Mi van ha ő nem 3.-nak jön? Mintha lettek volna olyan pletykák, hogy Bego elégedetlen a padozással?!

    • Az igazából még rosszabb.

    • Endy919

     Amikor ideigazolt , lenyilatkozta , hogy tisztában van a szerepével.

  • kellett egy B/C kapus. Kb mind1. Gondolom adtunk érte 3-5M-t, azt cső. Blackmannél jobb, egy Speroninál rosszabb.

   • A legpraktikusabb egy rutinos HG lett volna, mint Harper vagy Robinson, de akár a Borónál teljesen kikerülő Konstantopoulos is jöhetett volna, vagy akár a Wigannél padra szoruló Jaaskelainen.

    • Endy919

     Guzan..

     • Guzan harmadiknak túl jó lett volna szerintem, 2. számúnak simán elmenne.

    • Sandic

     Vagy Hart 😉

  • Sandic

   Lassan már tényleg minden lyukat betömünk (sőt még a hajszálvékony repedéseket is) a védőproblémát leszámítva…
   ára kb. mennyi volt? A Marinért kapott lóvé (már ha egyáltalán kaptunk érte valamit) fedezte?

   • Marinért állítólag 2,5M fontot kaptunk

 • Húzták a BL-t.

  Group A: Paris Saint-Germain, Arsenal, FC Basel, Ludogorets

  Group B: Benfica, Napoli, Dynamo Kiev, Besiktas

  Group C: Barcelona, Man City, Borussia Monchengladbach, Celtic

  Group D: Bayern Munich, Atletico Madrid, PSV Eindhoven, FC Rostov

  Group E: CSKA Moscow, Bayer Leverkusen, Tottenham, Monaco

  Group F: Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting Lisbon, Legia Warsaw

  Group G: Leicester City, FC Porto, Club Brugge, FC Copenhagen

  Group H: Juventus, Sevilla, Lyon, Dinamo Zagreb

  A Gladbachnak szurkolok, hátha kipicsáznák Pepiéket :)) karöltve az exekkel. A Leicester egyébként egészen jól járt, a Spurs nem, ott kb bárki továbbjuthat, és azon sem lepődnék meg, ha az A csoportban végül a PSG-Basel kettős menne tovább, bár Wengerék mindig továbbcsúsznak valahogy.

  • Endy919

   A Real-Dortmund , Barca -City páros már uncsi 😀

   • Rammschein

    asszem idén totál érdektelen lesz a BL, mert nem vagyunk ott. 😀

  • Sandic

   Meg is lepődtem volna, ha a City nem kerül össze valamilyen formában a Bárcával… Leicesternek kb. az a szerencséje, hogy bevezették azt, hogy a bajnokok kerülnek az első kalapba. Innen kötelező nekik a továbbjutás minimum a 2. helyen…