Húzzuk a strigulákat

strigEgyelőre jól megy, mert csak a ‘győztünk’ oszlopban gyűlnek, s bár nem magabiztos, nem látványos, s még csak nem is rangadók, de azért csak van hat pontunk, és egy továbbjutásunk, ami így elsőre még barátok közt is jó eredmény, tekintve, hogy milyen mélyről jövünk.

Ráadául, ahogyan a meccs után is írtam, azért nem “sima egyes” meccseket húztunk be. Ha eltekintünk a “PL-ben nincs könnyű meccs vagy ellenfél” közérdekű, közkeletű, közhelyes szarságtól, azért mégiscsak letehetjük a kreditet, mert sem a WHU elleni, londoni rangadó, sem a Watford idegenben nem tartozik azok közé a meccsek közé, amit simán három egységgel kalkulál az ember.

Nem úgy egy hazai, második körös Ligakupa mérkőzés, egy harmadvonalas együttes, a Bristol Rovers ellen. Ezek azok a meccsek, amiket felforgatott csapattal, bekötött szemmel, fél lábon is illik megnyerni egy Chelseanek. Főként, ha nemzetközi szereplés híján a két honi kupa ad lehetőséget némi trófeagyűjtésre. Persze azt mondom, “illik” megnyerni, nem pediglen azt, hogy muszáj, de azért nincs az a jóérzésű szurkoló, aki nem győzelemmel számol egy ilyen mérkőzésen, mégha az évek során saját bőrén, és a riválisok kárán is megtanulhatta bőven, hogy 100 százalékra menni itt sem lehet. Bennünket utoljára nem PL együttesként a Burnley búcsúztatott 2008-ban.

Előző szezonos végpontunknak hála igen korán kezdtük a Ligakupa menetelést, ebben a fordulóban több, mint 20 éve nem játszott meccset a Chelsea, de azt sem mondhatjuk, hogy a Bristol ellen túl sokszor kellett volna küzdeni: mindössze tizenkétszer találkozott eddig a két csapat egymással, és abból egyszer sem a Ligakupa során. Utoljára 35 évvel ezelőtt, 1981-ben, az akkori másodvonalban, a Division Two-ban, egy márciusi szombat délutánon találkozott a két gárda.

Egy kép az 1981-es, utolsó találkozásról
Egy kép az 1981-es, utolsó találkozásról

És egy kis ízelítő a legelső találkozásunkról, ’52-ből az FA-Kupából:

A mostani mérkőzésre Conte jól megkeverte a kártyákat, a kezdő egyrészt több helyen változott, másrészt pedig posztonként is érdekes lett a leosztás: a jobb oldalon Azpilicueta és Moses kapott helyet a kezdőben, míg a balon pedig Aina előtt Pedro rohamozott. A középpályán a Matics-Fabregas kettős kezdett, előttük a Chelseaben először kezdő Batshuayi mellett viszont Ruben kapott helyet.

A 99. Ligakupa győzelmére készülő Chelsea az esélyeknek megfelelően már szinte az első másodperctől betaposta a kapujába a Bristolt, ha Ruben kicsit élesebb csatárképességekkel van megáldva, már a harmadik perc végén megszerezhettük volna a vezetést, Moses labdája után, az ötödik perc végén pedig már duplázhattunk volna, Pedro élesen belőtt labdája után.

A játék szinte az első perctől 20-21 emberrel a Bristol térfelén zajlott, az első 10 min alatt a már említett lehetőségeken felül Ruben, Bats és Brana előtt is adódtak lehetőségek. Minden egy nagyarányú győzelem irányába mutatott, egykapuzott a Chelsea, mégha azt nem is lehet mondani, hogy a 10 emberrel a tizenhatoson, tömören és szervezetten védekező Rovers ellen futószalagon jöttek volna a ziccerek. A Kékek nyomása nagyjából 15-16 perc után kezdett kiengedni kicsit, részben szerintem edzői utasításra, mert a partvonal mellett hevesen integető Conte mozdulataiból arra lehetett következtetni, hogy engedjük kijjebb kicsit az abszolút betömörült sárgákat.

Itt tenném hozzá, hogy a szurkolók előtt le a kalappal, a nagyjából 60-65%-os telítettséggel baromi jó hangulatot csináltak. Megtapsolt minden szép mozdulatot, fineszes megoldást mindkét tábor, úgyhogy pacsi annak, aki kint volt. Hozzáteszem, a csapatok is adtak ehhez műsort, a Chelsea sem vette félvállról a meccset, nem érződött a “csak annyit, amennyit muszáj” attitűd – ehhez nyilván kellett az is, hogy olyanok legyenek pályán, akik a többi meccsen is a kezdőre hajtanak.

A Chelsea támadásai ezzel kissé lelassultak, bár inkább mondom úgy, hogy az intenzitásunk csökkent, a 18. perc végén egy gyors, 3 passzos akcióból Fabregas, majd Ruben remek labdája után Batman került ziccerbe, bár némileg kisodródva, de 12-ről keresztbe lőtt labdája elkerülte a kaput, rá két percre Pedro indítása után Loftus-Cheek vert óriási fát Misi tüköroldaláról, a tizenhatos vonaláról.

A gólunkig aztán egészen a 28. percig kellett várni, Ruben küzdött nagyot a tizenhatoson, a befutó Matics elé tálalt, aki kicsit elZazázta majdnem a dolgot, lapos begurítása ráadásul megpattant és felpattant, Bats viszont ezt kihasználva úgy verte ballal a léc alá a labdát, mintha ennél természetesebb dolog nem is létezne futballpályákon. Rá két percre aztán meglett a dupla is végül, mintaszerűen adogatta körbe az ismét tizenhatosára tömörülő Bristolt a hazai csapat, Pedro keresztlabdáját Azpi bevetődve lőtte középre, amit Moses kotort 1 méterről a kapuba.

Viszonylag gyorsan megjött azonban a szépítés is: Matics buta szabálytalansága után remek labdát tekert középre Lines, a vonalban felálló ötösünkre (Aina, Batshuayi, Ivanovics, Ruben és Cahill) három támadó jutott, Harrison végül Aina és RLC közt fejelt a hálóba. Az amúgy sem lapos mérkőzést 6 perc alatt 3 gól tüzelte tovább.

A félidő vége előtt még egy újabb gyors akcióból Misi beverte a harmadikat, ismét Fabregastól indult az akció, RLC ment el egy-az-egyben védője mellett, középre gurított, Bats pedig védőjét megelőzve közelről a kapuba csattogta a labdát. A rendes játékidő utolsó másodperceiben Fabregas növelhette volna ismét az előnyt, ha a lövésébe erő is kerül, vagy, ha jobban helyezi. Ami nekünk nagyon kellett volna, azt hiszem, 4-1-el le is zárhattuk volna a meccset, de összességében azért egyrészt megnyugtató előnnyel, másrészt jó teljesítménnyel vonulhattunk az öltözőbe.

Viszont az, hogy a Bristol a Stamfordon gólt tudott szerezni, az, hogy egy kis csapat a Chelsea ellen egy gólt tud szerezni, mindig megadja a hitet, hogy _tudsz gólt szerezni_, és ha egy ment, mehet több is. A vendégek a szünetben kettőt is cseréltek, viszont a meccs képe nem nagyon változott: ami nem ment Fabregasnak az utolsóban, mehetett volna Batshuayinak az első percben, de az utolsó pillanatban mentettek előle. Azután viszont meglepő fordulat következett: Moses kacsázott be a tizenhatoson belülre, de a bepasszát szögletre mentették. A szögletet kivágták a Rovers játékosai, a középpályán Ainával vívott csatát a frissen becserélt Bristoli támadó, Taylor a labdáért. Aina még szerelte, de visszapattant a támadóhoz a labda, aki félkört leírva a kispriccelő társa felé tett egy labdát:

Taylor a labdával, tálal középre a felfutó játékostárs elé
Taylor a labdával, tálal középre a felfutó játékostárs elé

Sinclair senkitől sem zavartatva, mindössze Cahill által üldözve roboghatott a labda után, egy az egyben a kapu irányába, amit kb 18 méterre a kaputól ért be, Cahill már jó méteres hátrányban, Begovics nem jön, a jobbról keresztező Pedro pedig egyszerűen nekifut a középpályásnak.

A büntetőt megelőző másodperc
A büntetőt megelőző másodperc
az eredmény.. gyenge ellenkezés és fejcsóválás
az eredmény.. gyenge ellenkezés és fejcsóválás

Nem volt nagy fault, test-test ellen, Sinclair esni akart, de ezt tízből tízszer be fogják fújni, sőt, a régi szabályok szerint ki is állítják Pedritot – most megúszta sárgával. Begovics még így is majdnem mentette a helyzetet, mert a középre tartó lövésbe beleért, de védeni már nem tudta. 48. perc, 3-2, game on.

And on and on and on. Annyira, hogy az 55. percben nem sokon múlott az egyenlítés. Egy középpályán elpasszolt labdáért Harrison küzdött meg, jobbra tálalt, a büntetőterületen belül Aina még nagyot mentett, szerelt egy amolyan Zoumásat, mentése viszont pont a tizenhatos vonalán töküresen álló Harrison elé pattant vissza, aki kapásból alig vágta fölé a labdát. Fabregas mellett a támadónak egyik esetben sem volt nehéz dolga, más kérdés, hogy miért pont a katalánra jutott a csatár. Bego ugyan vetődött, de tőle az ugyanúgy gól, mint tőlem, innen a képernyő elől. Egy perccel később viszont rá volt szükség, mert Easter távoli lökete befért volna a léc alá. Aztán két szöglet, aztán egy szabadrúgás. Ez van, ha vérszemet kap az ellen: a Chelsea percekig nem tud kijönni a kapuja előteréből. Szerencsénkre ezek jóval gyengébb próbálkozások voltak, mint az első gól előtti beadás.

Egy óra elteltével aztán visszaállni látszott a világ rendje, ismét 20 emberrel a Bristol térfelén folyt a játék. A Chelsea játéka viszont óvatosabb volt, ennek ellenére jóval több hibát rejtett. A Rovers némileg bátrabb játékával az is világossá vált, hogy a Matics-Fabregas középpálya még ezen a szinten is vékonyka.

Az amúgy egyáltalán nem durva meccsen a 70. percben Easter sárgája mondjuk simán piros, dulpa, nyújtott, emelt lábbal, izomból szállt Cahill felé, ha az 1 cm-rel gyorsabb, és lábat talál, Cahill már nem biztos, hogy pályára lép a szezonban.

Eddigre amúgy leült a játék, a 74. percben, Hazard becserélése előtt Matics előtt még adódott egy helyzet, de a szerencsétlen kb úgy tud cselezni, mint én, és higgyétek el, az nem jó, ennél fogva a lövés már csak bőven fölé-mellé mehetett, és oda is ment. A bicegő Aina helyére – akinek a sérülését nem láttuk, ellentétben azzal, amit meccs közben a rádióban hallottam, Easter nem Ainát támadta, hanem Cahillt, és ott sem talált semmit, – JT állt, így az utolsó negyed órára a teljes védelmünkkel álltunk fel. Tovább tördelve az addigra tényleg leülő játékot, Ruben helyére Oscart is beküldte Conte a 82. percben, a megnyugtató és talán döntő negyedik találatunk azonban csak nem akart jönni, de hát a próbálkozásaink is elég vérszegények voltak. A legnagyobb show kb az volt, hogy Terry beállásával Brana visszakerült a jobbszélre, ahonnan bármilyen távolságból képes volt beadás vagy passz címén bábút találni – hihetetlen. Illetve tán az, amikor Cahill tartott iskolát Gaffneynak, hogyan játsszák ezt a játékot top szinten: a lassításon jól látszik, hogy fél kézzel kb letépi a mezt a támadóról, míg másik kézzel torkon fogja azt, leteperi a földre, mindezt úgy, hogy befújják támadófaltnak. Zseniális.

Az utolsó 10 perc már nagyjából úgy telt, ami valóban jellemzője egy PL top és egy League One csapat meccsének, és mintha nagyjából 6-1-re vezettünk volna – egyik csapat sem igazán forszírozta a játékot már. Bats még a 91. percben meglőtte a mesterhármasát, amit les címén elvettek tőle, hát, sajnos a közvetítésben nem volt olyan nézőpont, ahonnan meg lehetett volna ítélni, hogy jogosan-e, de ha les is volt, hát max centiken múlott.

Három ember játékára igyekeztem külön odafigyelni: értelemszerűen Ruben, Aina és Moses. Nyugodt szívvel ki merem jelenteni: Aina ezen a szinten kész van a játékra. Igen, ez egy harmadosztályú ellenfél volt, és igen, nem igazán tették próbára a védelmünket (annak ellenére, hogy kaptunk két gólt), sőt, a kapott gólunkban is benne volt, ennek ellenére valóban kompakt kis védő, és számomra jóval összetettebb játékot mutatott, mint korábban Luis vagy akár Rahman. Erőteljes, gyors és labdaügyes, bár ezt a három tulajdonságot mind a 3 játékosról el tudom mondani. Mózi abszolút illik a csapatba, tulajdonképp amit nála is ki lehet emelni főleg, az a sooo powerfull, némileg egy támadóbb kiadású Essienre emlékeztet. Nem tudom, mit fog mutatni erősebb csapatok ellen, de itt úgy kacsázott végig az ellenfél védői közt, mint a bóják közt edzésen. Rubennek volt talán a legkevésbé jó meccse hármójuk közül, de főleg azért, mert nem csatár. Nem játszott rosszul ebben a pozícióban sem, felépítése ellenére gyors és mozgékony, jól használja ki a testi erejét, és jó megmozdulásai mellett voltak ígéretes dolgai is – viszont nagyjából ugyanaz vele a baj, ami Traoréval is (bár Bertrandra ráfére némi izom, aminek Ruben legalább nincs híján), mégpedig az, hogy hiányzik belőle a csatárösztön. Kb ez jelenti a különbséget köztük és Batshuayi között. A belgaszerűség elemi csatár, minden mozdulatával gólszerző.

Miközben a Sky információi szerint egy újabb ajánlatunkat utasította el a Milan Romagnoliért, és valami hülye időpontban épp húzzák a BL csoportokat (de fura, hogy nem érdekel.. na mindegy), ennyit a hétközi meccsről, nézzük, mi vár ránk a hétvégén.

Ami pedig szombaton négytől a Burnley, ismét a Stamfordon. Dyche-ék egyedüliként estek ki a Ligakupából PL csapatként, szóval eleddig elég felemás teljesítményt mutatnak fel, hiszen a nyitófordulóban kiszoptak otthon a Swanseatól, az Accrington elleni CoC kiesés viszont egy Liverpool elleni 2-0-ás győzelmet zár keretbe. A Clarets nem a legkellemesebb ellenfél, főleg, mivel tipikus kiscsapatként megtartották a klasszik 4-4-2-es felállást, és a champos erőfocit – ha nem megy technikával, megy erővel. Igazi long ball – long shot csapat, és nem az a labdabuzizós fajta, a Pool győzelem alkalmával egy egészen hihetetlen, ráadásul, ha minden igaz, új PL rekordot jelentő, frenetikusan nevetséges 19%-os labdabirtoklást képesek felmutatni.

Az utóbbi időben nem sokszor találkozott a két csapat, hiszen Dyche-ék rövid PL látogatása 4 meccset eredményezett, ezen kívül az utóbbi 20 évben még a már fent említett ligakupa vereségünk van ellenük – az azt megelőző mérkőzésünkig, ami egyben szintén egy vereség, egészen 33 évet kell visszamenni, születésem előtt nagyjából egy héttel verte el a Burnley a Chelseat három gombóccal az angol másodvonalban.

Tekintve a védelmünk, hát hogy is mondjam, sebezhetőségét, Vokes valszeg beköszön Kürtőnek is, a kérdés főleg az, hogy a Poolnál jobban fog-e menni a védelem feltörése. Aztán a másik kérdés, hogy Conte meddig mer buzizni Fortunával, mert a Burnley elleni csörte pont az a meccs, ahol Costát nem “majdnem”, hanem kb garantálhatóan ki fogják állítani, ha Antonio nem hozza le időben.

Fájni fog a meccs, játszani és nézni egyaránt, én már most aláírnám az újabb szenvedős 2-1-et, ha megússzuk sérülés (és piros kártya) nélkül a dolgot. A harmadik fordulónak mindössze négy csapat fut neki 100%-os teljesítménnyel, amiből mindössze hárman maradhatnak max a végére – Joséék a Hull-hoz látogatnak; Pepiék a forduló zárásaként a West Ham-et fogadják.

Amellett, hogy fontosak a bármelyik három pontok a bajnokságban, már csak azért is jó lenne győzni, emellett egyre hatékonyabbnak lenni, mert a Burnley után Velszbe látogatunk, szeptember közepétől aztán indul a nagyüzem Conte számára: másfél hónapon belül, október végéig 7 meccset fogunk játszani, és abból a legkönnyebb a Hull elleni idegenbeli lesz.

Képkivágás

Tekintve a sorsolást, majdhogynem kardinális kérdés a Clarets legyőzése, úgyhogy hajrá fiúk, jó lenne önbizalommal telve, 12 ponttal nekivágni ennek a listának. Ha a 10. forduló végére lenne nagyjából 20-22 pontunk, és azzal nem esnénk a hat-hetedik pozíciónál visszább, akkor az egy nagyon jó alap lenne a szezonvégi elvárásainkhoz (a reálisokhoz, nem a bajnoki címhez), a top4-ben végzéshez. Hosszú az út, és messze a vége, de a kis lépéseket most kell megtenni. Dyche-ék után meg úgysem sírna senki, ha lógó kanóccal sétálnának vissza a másodosztályba.

 • Pingback: Húzzuk a strigulákat | Zongoracipelő()

 • kasata91

  Bamford all season long, Burnley. (Ezek szerint Solanke elfogadta a new contractot? Bár én már semmin nem lepődnék meg…. Lehet a támadó sort is kiürítjük)

  • Tegnap már írtam, hogy ez megint nem olyan jó deal.
   Valamiért azt feltételezzük, hogy egy évek óta építkező feljutó csapat majd lehetőséget biztosít a fiatalnak, mikor a létéért küzd minden fordulóban.

   • kasata91

    Tavaly watfordnál bejött

    • A Watford minden volt, csak egy felépített csapat nem. 20 új játékos, 6 edző 4 év alatt stb.
     Egy Burnley, Bmouth ezzel szemben évek óta működő maggal és edzővel rendelkezik.

 • adam10

  2018/19-től 4 csoportkörös helyet kap a BL-ben a top4 európai bajnokság. Jó hír az Arsenalnak.

  • Endy919

   Addigra szerintem kiküzdik magukat a négyből

   • vagy a PL a négyből 😉

    • Endy919

     Az a veszély szerintem nem fenyeget. Ha valamikor , akkor most látok rá sanszot , hogy ismét felemelkedjenek az angol csapatok.

 • gorkaf78

  A Napoli állítólag megegyezett a Torinóval Maksimovic átigazolásáról. Ez megnyithatja az utat a Koulibaly transzferhez…

  http://www.standard.co.uk/sport/football/chelsea-transfer-news-nikola-maksimovics-26m-napoli-move-paves-way-for-kalidou-koulibaly-to-blues-a3330121.html

 • Endy919

  Henry közben másodedző lett a belga válogatottnál.

  • nézem én is :O
   erre kíváncsi leszek

  • Rammschein

   kicsit gyakorol aztán mehet első számúnak. 🙂

 • Endy919

  Mustafi orvosin van az Arsenalnál.

  Még ők is tudnak igazolni , csak mi nem . Nagy pacsi Emenaloéknak! 🙂

  • igen, ez még úgy is nagy csalódás, hogy ha a két klub közül kellett választania Mustafinak, akkor a befutó nyilván az Arsenal.

   Azért fáj, mert tényleg olyan védőt fognak igazolni kivételesen, aki _jó_. Nem hittem, hogy valaha megérem, hogy az Arsenalnak jobb CB párosa legyen, mint a Chelseanek 🙁 pedig a Kosc-Mustafi elég ütős.

   • Endy919

    de nem értem ,hogy miért van az , hogy mindenki tud védőt igazolni , csak mi nem.

    Mu-Bailly , City-Stones , Arsenal-Mustafi , Bayern – Hummels , Barca – Umtiti, Digne (apróból mindkettő… )

    • A Bayernt nem írnám ebbe a sorba, az más ügy, de a United, City mindenképp jogos, és ha az ágyúsok végül leütik a Mustafi dealt, az is. Bár én nem bánom, hogy Stonesért nem fizettünk ki 50M-t, és még a Wallyért kiadott 40M is túlzásnak tűnt, bár eddig úgy látszik, jobb lesz a figura, mint vártam, de a németért leszurkolt 35M viszont fájó pontom nagyon. Ezt csak akkor tudom jóvátett-nek tekinteni, ha jövőre Zouma mellé építjük Christensent, JT-ből coach lesz, Cahill pedig megy a padra.

   • Blue One

    hahaha. Addig jók vagyunk, amíg a francia náluk van.

  • lamps8

   És Conte press conference alapján nem is tuti hogy hozunk védőt.Valami olyasmi jött le nekem hogy”igen ezt most elbasztuk” (meccs lesz hétvégén arra figyeljünk, nehéz lesz elérni a targeteket, crazy market blabla…)

 • Blue One

  A legégetőbb hiányunkat orvosoltuk, a kapus érkezésével. Most már jöhet a luxusnak számító CB poszt…

  Senki nem érkezett még CB posztra, pedig nagyon kéne, és már Conte is elég aggasztó dolgokat mond… Fő az optimizmus!

  • Sandic

   Ha Zouma visszatér 3 CB-nk lesz (plusz ha nagyon muszáj, még bevethető ott Iva is. Szélső védőből szintén 3 van (Azpi mindkét oldalt tud játszani, ha nagyon muszáj talán még Aina is). Ezzel januárig biztos kihúzzuk (értem ez alatt azt, hogy ki tudunk egy védő hármast vagy négyest állítani minden meccsen, a minőség egy más kérdés), addig meg keresünk egy másik védőt (vagy újra bepróbálkozunk Koulibalynál), akit egész januárban ostromolhatunk.

   • Blue One

    Gondolod ha egész nyáron nem sikerült, akkor majd januárba fog? Ugyan már… Lehet tologatni az embereket, de fölösleges. Erősítés kell a hátsó alakzatba még a nyáron. (Ha már eddig nem sikerült…) Ennyi.

    • ha egy játékos, aki egyszer nem mozdítható, utána sem lenne az, akkor nagyon csendesek lennének az átigazolási ablakok 😉

    • Sandic

     “Gondolod ha egész nyáron nem sikerült, akkor majd januárba fog?”
     Ez most Koulibalyra vonatkozott, vagy úgy általánosságban minden védőre? Ha égető lesz a helyzet, akkor tudjuk növelni Kuliért a lóvét (van az a pénz, amiért a Napoli megválna tőle). Ha meg úgy általánosságban gondoltad. Tartok tőle, hogy az afrikai szerepelt az első helyen azon a nem túl hosszú listán, amit a lehetséges védőigazolásokról állítottunk össze. És mivel a Napoli nem mondta, hogy semmi pénzért nem adják oda, túl sokáig hajkurásztuk sikertelenül. Most meg ott tartunk, hogy mivel a Milan sem adja a védőjét, már csak pánik igazolásra kerülhet sor, ami szintén nem biztos, hogy jó döntés.
     Gondolom annak is megvan az oka, hogy miért nem szállunk rá Mustafira. Hiába tehetséges, nem volt rajta a listán, nem küldtünk rá megfigyelőket, és így ismeretlenül meg nem akarunk érte kiadni 40-50 millát.

     • Blue One

      Mustafi azért nem lett volna annyira ismeretlen… Teljesen irreleváns, hogy személyre mondom, vagy általánosságban. A téli átigazolási időszakban alapból nehezebb bárkit igazolni. Koulibaly-t nem adják semmi pénzért most, gondolod majd télen, év közben elengedik?! Kizárt. Ugyanez elmondható a többi kiszemelt más csapat kulcsembereivel. Arról nem beszélve, hogy ez nem így működik. Most kell(ene) erősíteni. Ilyen opció nincs, hogy akkor majd télen… Mi lesz akkor? Addigra könnyen lehet, hogy oda az egész szezon… A nagy téli menetelés is meg lenne már, szóval ez egy orbitális hiba lenne. Még ebből a board-ból se nézném ki ezt a gondolkodást!

      • Sandic

       Ilyenről só szem volt, hogy Kulit nem adják semmi pénzért. Csak még fentebb kellene tolni az árat, amit már a board is valószínűleg irreálisnak tartana.

       Hidd el, ha nem nézik meg a megfigyelők pár meccsen Mustafit, és nem készítenek részletes elemzést a játékáról, akkor ugyanolyan pánik igazolás lett volna, mint Djilobodji. Mert mégannyira sem tudják megsaccolni, hogy mennyire feküdne neki a PL. Ugyanúgy 50-50% lett volna a beválási esély, mint Djilonál (csak több pénzért). Ne azért akarjunk már leigazolni valakit, mert felkapta a sajtó.

       Ennyi idő alatt már nem lehet normális játékost találni. Mint mondom, volt egy előzetes lista, amit kb. védő téren buktunk. Ebben az 1 hétben már csak pánikigazolás jöhet, arra meg mint mondtam 50-50% az esély, hogy beválljon. Egyáltalán nem biztos, hogy erősítést jelentene. ősszel viszont lesz idő új listát írni, remélhetőleg több névvel. Lehet mélyebben a zsebbe kell nyúlni, de igazoltak már sztárjátékost máskor is télen.

       “Mi lesz akkor? Addigra könnyen lehet, hogy oda az egész szezon…”
       Itt attól függ, hogy mi a célkitűzés. Nyilván, ha a bajnoki cím, akkor az már lehet oda lesz. De ha a top 4, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy nem leszünk ledolgozhatatlan hátrányban (még az előző szezonban is volt esélyünk a top 4-re januárban, pedig az a szezon szerintem megismételhetetlen lesz). És ne feledd, az FA kupa is csak januárban indul számunkra….

       • Blue One

        “Lehet mélyebben a zsebbe kell nyúlni, de igazoltak már sztárjátékost máskor is télen.” Mélyebben? :O Ma mondta Conte, hogy nehéz vásárolni, gondolod majd ezek után két kézzel szórnánk a pénzt?

        Bárkinél 50%, hogy beváll a PL-ben, szóval ezt fölösleges firtatni. Mustafi biztos jobban szem előtt volt, mint Papy.

        “Itt attól függ, hogy mi a célkitűzés.” Gondolod, hogy a Top 4 az majd easy lesz? A világ legerősebb bajnokságáról beszélünk. A top 4-ba két helyet adjunk oda manchester városának. Maradt 2 hely és mellettünk már alsó hangon 3 csapat, aki már nyáron megszerezték, akit akartak és ezt gyakorolták, összeszoktak stb. Mi meg majd erősítünk januárban? Biztatóan hangzik ez számodra? Mindezt egy ilyen szezon után. Szerinted ez a jó mentalitás, hogy akkor majd foltozunk kicsit a télen?

        • Sandic

         Na akkor egy valamit tisztázzunk! Itt te vagy az, aki nem tudja, hogy mit akar. Akárhány névvel szóbahoznak minket, mindegyiknél sírógörcsöt kapsz, hogy ez azért szar, amaz meg másért szar. Akkor most döntsd már el végre, hogy igazoljunk ebben az 1 hétben védőt vagy ne, és ha igen akkor kit (aki amúgy még legalább félig értelmes megoldás is lenne, és úgy aránylag mozdítható is)….

         • Blue One

          Ez most hogy jött? Én annyit mondtam, hogy most kell igazolni nem majd télen. Egy nevet nem ejtettem el itt. Koulibaly-nak egyébként örültem volna, csak nem méregdrágán. Mondom ezt úgy, hogy 1 jó éve volt.

          • Sandic

           “Egy nevet nem ejtettem el itt.”
           Itt a lényeg. Gyakorlatilag akárkivel szóba hoznak minket, senki sem jó, de azért igazoljunk védőt még a nyáron….
           Továbbra is tartom, hogy két opció van:
           -Djilobodji helyére igazolunk egy másik Djilobodjit (hogy legalább létszámban meglegyünk)
           -Nem igazolunk most senkit, várunk télig (akkor hátha akad valami jobb lehetőség)
           – +1 ráadás: Mivel a Napoli tán vett egy védőt, dobunk egy utolsó utáni ajánlatot Koulibalyért (az utolsó ajánlatunkat még megtoldjuk 5-10 millával)
           Ezek közül fog kikerülni a győztes, tetszik vagy sem.

          • ktomi93

           Ezt a téli dolgot nagyon félre gondolod. Télen lényegesen nehezebb minőségi játékost igazolni mert senki nem engedi el télen a kulcsembereit.
           Az utolsó opciót érdemes lenne megpróbálni bár már szerintem folyamatban.

          • Sandic

           A kínaiak is januárban vásároltak be, és azért nem szar játékosokat is vittek oda…

          • Blue One

           Akkor még egyszer:

           Koulibaly-nak örültem volna, csak nem ennyiért
           Mustafi : a semminél jobb lett volna
           Bonucci: álom kategória
           Romagnoli: a semminél az is jobb lett volna
           Maksimovic ( vagy ki): nem tudok véleményt mondani, nem láttam soha
           Rodriguez: jó lett volna

           A semmmi se jótól azért kicsit messze vagyunk…

           Télen senki komoly nem fog érkezni.

           Ilyen MArcos Alonsokkal meg ki lehet kergetni a világból. Jah és a szerb megszerzése egyáltalán nem biztos, hogy bármilyen relációban lenne Koulibaly-val.

          • Sandic

           Egy valamit nem akarsz igazán felfogni:

           “Nagyon helyesen írják itt, hogy ezt a téli dolgot felejtsd el.
           Egyrészről óriási marhaság maga a gondolat, másrészt meg
           kivitelezhetetlen. Egy nagy klub szerinted így gondolkozik? Majd max
           télen sikerítünk valakit, addig ráérünk…”

           Eddig nem sikerült normális védőt igazolni. Nem azért, mert télire hagytuk, hanem mert 1 játékost céloztunk be, akit nem sikerült megszerezni. 4 nappal a piac vége előtt vagyunk, innentől kezdve nem várhatsz komoly igazolásokat.

           “Ilyen Marcos Alonsokkal meg ki lehet kergetni a világból”
           A maradék időben már csak ilyen játékosok férnek bele. Ha ő nem tetszik, meg télen se igazoljunk senkit, akkor barátom kitörölheted a naptárból a Chelsea meccseket, mert hogy Manolasra meg hasonlókra nem számíthatsz az is biztos.

          • Blue One

           Nem is várok. Én azt vártam, hogy sikerül 2-3 hónap alatt legalább egy védőt igazolni. Ez azért nem egy teljesíthetetlen feladat. Nem érdekelnek a mellé beszélések, nem érdekelnek a körülmények. Itt volt a teljes nyár és nem vettünk senkit. Azt már nem is mondom, hogy Stones-ból se tanultunk. Csak K2-re összpontosítottunk, aztán most jön a kapkodás, utolsó napon meg Hector és Papy idei megfelelői…

           Nem érted, hogy nem számítok senkire?! Pont ez a bajom, hogy senki nem fog érkezni és megint szarok leszünk. Felfogtad? Jah és télen se fog senki (komoly) érkezni.

          • “-Nem igazolunk most senkit, várunk télig (akkor hátha akad valami jobb lehetőség)”
           Jobb lehetőség lesz télen mint az elmúlt 2 hónapban? Erre szerintem semmi esélyünk nincs.

          • Sandic

           Koulibaly egy jó szezont húzott le, egész nyáron őt hajkurásztuk. Ha valaki lenyom egy jó őszt, akkor őt meg egész januárban fogjuk hajkurászni…

          • Sandic

           Jobb lehetőség lesz, mint a következő 1 hétben.
           Lényeges különbség…

          • Mitől lényeges különbség? Ne szórakozz már. Télen egy minőségi játékos nem vált csapatot, maximum ha fúrják kifelé. Egy Cahill-szintű játékost hozathatunk, csak azzal ugyanott leszünk. Nem hiába van hatalmas jelentősége annak egy csapat szempontjából, hogy a nyár hogy alakul.
           “Koulibaly egy jó szezont húzott le, egész nyáron őt hajkurásztuk. Ha valaki lenyom egy jó őszt, akkor őt meg egész januárban fogjuk hajkurászni…”
           Ez nem igaz. Kulibálit azért hajkurásszuk, mert Conte ragaszkodik hozzá. Feltételezem nem egy meccset látott szövetségi kapitányként, és ezért érzi tökéletes választásnak. Attól még, mert valaki lenyom egy jó őszt, kevés eséllyel fogunk rámenni, és még kevesebbel fogjuk megszerezni.

       • Annyit hozzátennénk, hogy továbbra is esélyes, hogy Kulibálin kívül egy védőre nem mozdultunk rá (csak nála volt elismert hivatalos ajánlat és ügynöki megerősítés), szerintem Mustafiban, sem másban nem gondolkodott a csapat, csak fokozatosan a szenegálit dobáltuk ajánlatokkal. Mondjuk én nem is Mustafit hozattam volna a Valenciából, hanem Abdennourt.
        Januárban pedig felesleges várni normális védőt, Cahill-szintnél jobbat akkor nem fogunk tudni szerezni.

 • Blue One

  Aprócska kérdés, ami nem biztos, hogy mindenkinek eszébe jutott:

  Mi lett volna akkor, ha Terry-nek nem ad új szerződést a klub? Lett volna egy egészséges CB-nk… Nice job.

  • Rammschein

   Erre még nem is gondoltam… így még durvább a kép…

  • Sandic

   Akkor még annyira is kötelező lett volna védőt igazolni, vagy egy kölcsönnel kevesebb.

  • sőt, ha eladunk mindenkit, akkor meg nulla védőnk lenne…

 • gorkaf78

  A sky említ egy új nevet balhátvéd posztra,mint lehetséges igazolást: Marcos Alonso, a Fiorentina balhátvédje érkezhet.

  • Blue One

   Bár ne tették volna…

   • WudigessBoi

    Pedig ő letolt a Boltonban pár szezont, szóval nem lenne számára ismeretlen az angol közeg:)

    • Blue One

     Ez még viccnek is rossz.

   • lamps8

    mondjuk én láttam is játszani a Sunderlandben, kurvára nem volt rossz Poyet csapatában. Amikor ilyen Kulabákat üldözünk 2 hónapig akkor teljesen értelmetlen ez a fanyalgás.
    ja és amúgy sem fogjuk tudni megszerezni, tekintve az igazolások terén mutatott formánkat és észben tartva azt hogy a Fio eléggé megorrolt ránk a Salah ügy után. szóval don’t fos. (de ez igenis egy jó transfer lenne)

  • Sandic

   Akkor már Rodriguez is tárgytalan?

   • gorkaf78

    Mostanában sajnos róla nem lehet hallani híreket.

    • Endy919

     Pár napja voltak valami hápogások , hogy közölte a Wolfsburgal , hogy hozzánk akar igazolni … de azóta nagy a csend.

     Itt egy mocsok nagy panic buy lesz …. valami no name védő érkezik majd az Atalantából és majd vakarhatják a fejüket amikor felváltva fogják szopatni Ivat , Terryt , meg Cahillt.

     • Én betippelek egy De Ceglie-ét és/vagy egy Ranocchiát.

      • Endy919

       Szerintem meglepnek minket és nem érkezik védő.

       • Rammschein

        Nem tudom melyik a “jobb”, a pánik vagy ha nem jön senki…
        Kár, hogy nincs 3rd option… ami jobb mind2nél, de az a hajó elúszott már szerintem…

        • Endy919

         A közelben sem járt az a hajó 😀

         • Rammschein

          Jó na, néha szeretem színezni az ilyen szar dolgokat, mint amit a védőkkel művelünk pl. Úgy elviselhetőbb számomra a dolog. 😀 Sry for that. 😀

 • Chelsea4Ever

  Marcos Alonso could be returning to England. Conte wants to acquire the Spanish LB. Negotiations continue. (via @DavidAmoyal / @DiMarzio)

  Chelsea have submitted a €20m bid plus bonus and have on the table a 5 year contract for Marcos Alonso. #FIorentina requests €25m (Gazzetta dello Sport)

  _________________

  • Ez abszolút pánikigazolás.

   • Rammschein

    Real Margitból (ráadásul ott is csak az ifiknél) a Boltonba onnan a Fiorentinába… (elmond mindent) LOL.
    ÉS 25 millióért?!?!? pff… meg is érdemeljük, ha voltunk ennyire hülyék…

  • Sandic

   Transfermarkt szerint 9 millió eurót ér. Azért a Fiorentina sem hülye….

   • Rammschein

    tudják, hogy KELL nekünk valaki… és el is kérik az árát, nem a futballistának, ennek!… :/

   • Blue One

    Az lesz a baj, ha lesz nálunk nagyobb hülye… Már pedig ha fizetünk (akár egy fillért), akkor lesz…

  • Blue One

   NE NE és NEEEE !!

 • Chelsea4Ever

  The deal could be reached on the basis of €20 million plus bonuses, the clubs continue to work to reach an agreement before the transfer window closes.
  Forrás:
  http://gianlucadimarzio.com/en/eng/chelsea-fiorentina-negotiation-for-marcos-alonso-continues/

 • WudigessBoi

  Manchesterben felhúzták a lobogót.

  • Rammschein

   hogy értve? 🙂

   • Rammschein

    …meh ráfáztam… nem mutatta a képet. xDDD így nem is tudtam melyik gárdáról van szó a kettő közül.

 • Blue One

  A tétlenséget és a neveket ellátva azt kell mondanom, hogy nem is érdekel már az átigazolás időszak. Nem hozz lázba, sőt inkább aggaszt. A neveket hallva inkább azon kell szurkolni, hogy ne jöjjön senki…

  • Rammschein

   szóljatok le emiatt, de szerintem valamelyik ifivel is jobban jártunk volna, mint ezzel a fiorentinás gyerekkel, ennyi pénzért, már ha jön ugye…

   • Blue One

    Én egyáltalán nem szóllak le, sőt… Maximálisan egyetértek. A Da Silva-ról ódákat zengenek, miért nem őt próbálják ki? Ha számunkra a legrosszabb forgatókönyv szerint zajlanak az események, akkor ő lesz a következő Baba… 20 misis kölcsönjátékos.

    Ugyanennyiért egy sokkal jobb Rodriguez-t is el lehetne hozni, bár nyilvánvalóan az túl szép lenne.

    • Rammschein

     Nem pont rád gondoltam :P, bár az igaz, hogy alád írtam. 🙂

     Hát ja, bár én már ezeken a szar forgatókönyveken meg sem lepődök már, az elmúlt pár évben át lehetett élni párat (elég csak tavalyig menni, de korábban is sok ilyen volt)… a sok edzőkirúgással, flip-flop játékosokkal stb.-vel.

     • Blue One

      Idehoznak egy jó edzőt, jó játékosokkal meg nem nagyon látják el. ( Kanté & Michy FANTASZTIKUS igazolás, kezdetőktől fogva ezt hangsúlyozom, ezt nem vitatom el tőlük). De hol a többi?

      • Rammschein

       + az összes fiatalabb palántát elküldték kölcsönbe, szerintem ez is hiba volt… és nem hiszem, hogy ez CSAK Conte műve volt… (Egyébként igen erre a 2-re nem lehet panasz, meg Contera sem egyelőre, de reméljük később sem)

   • kasata91

    Abszolút egyet értek.
    Azonban reálisan, a board szemszögéből nézve:
    Szar szezon után nem igazolni senkit, és bedobni pár ifit, hogy “let’s save the world” több mint kockázatos. És nem a Chelseare nézve kockázatos, hanem a saját állásukra. Mivel mégegy kuka szezon után jogosan merülne fel a kérdés velük szemben, hogy miért nem igazoltak. És arra nincs magyarázat. Azonban ha kiszórnak tizeniksz millió fontot új játékosokra, akkor ők felteszik a kezüket, hogy bizony mindent megtettek ami a piacon lehetséges volt. Aztán jön a következő felelősségi lépcső: az edző.
    A legfontosabb a saját kezük mosogatása. Ezért nem fogják sosem az ifik új szintre emelni a csapatot egyik percről a másikra.
    (állítom, ha Zoumáért nem adtunk volna pénzt, hanem az akadémián nevelkedik, akkor még mindig az Aké-féle kölcsönöket nyögné)

    • Rammschein

     a bedobni pár ifit is furcsa megállapítás, mert elmentek kölcsönbe többen is 🙂 🙁

     • kasata91

      Pont ezért passzoltuk el őket, mert ahogy fent is írtam egy ekkora klubnál nem lehetnek opciók. Mert ha nem jön be akkor fejek hullanának, és mindenki a saját seggét védi.

      • Rammschein

       …hát de ha jól végeznék a munkájukat nem kéne segget védeni… ennyire “egyszerű” lenne, nem az, hogy Abránál nyalizni…

  • WudigessBoi

   Engem évek óta hidegen hagy az egész átigazolósdi. Franc se fogja szelektálni a lényeget a sok pletyka, álhír és kattvadász porhintés közül. Ha hivatalos a távozás vagy érkezés, akkor szóljanak és odanézek. Abba meg, hogy ki nem jött, ki jöhetett volna és társai, meg nem fogom belelovalni magam.

   • Blue One

    Kezdek én is belefáradni 🙂 Nem lehet tudni semmit. Egyik nap megjelenik valami, majd másnap annak szöges ellentéte. Én mondjuk a board teljesítményét látva még a hivatalos igazolást se nézem meg. Kit érdekel egy 3. számú kapus, mikor másik 3 posztra sokkal nagyobb szükségünk van erősítésre.

 • Blue One

  Boufal-t se vettük meg. Majd jövőre 50 millióért megpróbáljuk. Sikertelenül.

 • Közben lesem a Vitesse padját, úgy néz ki, szereztek egy japán és egy kínai játékost is. Valószínűleg ezért van még nálunk Atsu és Omeruo.

 • Stonci81

  Nemrég volt a 2012 BL döntője, és abból a döntőre benevezett 18 játékosból már csak Cahill és Mikel maradt…nagyon durva így belegondolni….pár éve Európa urai, mára egy meghatározó játékos sem maradt

  • Mondjuk abban a csapatban is volt vagy 4 meghatározó játékos.

  • WudigessBoi

   Terry és Iva eltiltottak voltak, ha őket is belevesszük, már nem vészesen rossz a helyzet. Igen, kicserélődött a csapat, de az akkoriak többsége egész egyszerűen kikopott-kiöregedett, három-négy távozó van, aki ma is beférhetne a Chelsea-be.
   Annyival egyébként máshol se jobb a helyzet e téren, a MU-nál például három olyan játékos kezdett legutóbb, akiket még Fergie hozott.

 • kasata91

  Nem akarom elvenni Endy kenyerét, de én ma pontvesztés szagot érzek.

  • Rammschein

   na, az átigazolási shitstorm miatt mindenki ilyen pesszimista lett?

   egyébként simán benne van a pakliban… amennyi gólt bekapunk…

  • mohacsia

   Ez azért jó, mert előbb utóbb valakinek igaza lesz 😀

  • Endy919

   Hehe 😀 én pedig sima győzelemre számítok CS-el!

   • Rammschein

    egy frászt. 😀 csak viccelsz. 😛

    • Endy919

     Halál komoly. 3:0

     • Rammschein

      xD akkor úgy legyen.

     • remélem legalább megtetted vagy 10 EURO-val, töki 😉

  • ktomi93

   Ez sajnos benne van. Szerintem kinéz egy 1-1 vagy ha megtáltosodik a védelmünk akkor esetleg van esély az 1-0ra.

   • mohacsia

    Örülök, hogy szerinted egy Burnley ellen van esélyünk egy győzelemre táltosodott védelemmel!

    • ktomi93

     Oké hogy csak Burnley de a Pool pont ellenük kapott egy csúnya 2-0át.

     • mohacsia

      Értem én, de azért nem az a papírforma, hogy halálraszopat minket egy Burnley, mint ahogy itt sokan vizionálják. Meglepő módon nem Endy.

      • ktomi93

       Nem is valószínű hogy halálra szopat, inkább az hogy a szokásos egy gólt megkapjuk és nem fogunk tudni egynél többet lőni.
       Ne legyen igazam és nyerjünk simán.

       • mohacsia

        Szerintem sima lesz!

     • Sandic

      Majd kiesett egy negyedosztályú csapat ellen a kupából….

     • Endy919

      Ott a Pool verte meg saját magát . Clyne konkrétan assistolt az egyik gólhoz , meg Coutinho az a meccsen is varázsolt a kapu előtt.

  • Blue One

   Szerintem meg nyerünk. Otthon megverjük őket. Csak az a fránya védelem…

 • kasata91

  Na az öreg Márkó lesz a sipmester ma.

 • Endy919

  Ez a Coutinho mekkora egy balfasz 😀

 • mohacsia

  Majd tudtok dobin egy-két linket streamhez? A sport365.live, ahol eddig néztem úgy néz ki behalt.

  • Blue One

   Ace Stream nevű progit leszeded, és kiválasztasz egy Ace Stream stream-et. (http://www.livefootballol.me/streaming/english-premier-league/27-08-2016-chelsea-burnley.html). Kiváló minőségű képet kapsz ( akár TV-re is rákötheted, ha meg tudod oldani), de sajnos eddigi 2 meccs alkalmával természetesen csak az angol link nem működött…

   • Rammschein

    ja, remélem most lesz angol mert minőségre príma… csak a ruszki/arab/spanyol nyelvűt nem vagyok hajlandó hallgatni 😀

    • Blue One

     Me too.

   • mohacsia

    Köszi! Bepróbálom!

    • Blue One

     Nincs mit 🙂

 • Endy919

  Mané most úszott meg egy pirosat , remélem őt is úgy fogják szapulni , mint Diegot a WHU ellen.

  • Efra7

   áh, szerintem erre nem szabad pirosat adni. Első sárga igen, második nem.

   • Endy919

    Szerintem tiszta sárga volt a második is.

    • Efra7

     A labdát próbálta megmenteni egy nehéz helyzetben. Nem látta a spurs játékost jönni, odatette a lábát a labdáért, szóval nem volt szándékos. Costa kapus ellenije inkább piros, mint ez.

 • Endy919

  Tippek a kezdőre ?
  az anyém : Courtois , Iva-JT-Cahill-Azpi , Kanté-Matic , Eden-Misi-Diego-Pedro

  • Rammschein

   Pedrot ne kezdtesd már, na! 😀
   Valahogy Fabrét én még betenném… és szerintem Misi nem fog Diegoval kezdeni egyszerre még mindig.

  • ktomi93

   Szerintem marad Oscar. A többit hasonlóan gondolom én is.
   Willian még mindig sérült? Fabret, Misit szívesen látnám a kezdőben de sajnos nem sok esélyt látok rá.

  • kasata91

   Előre kell menekülnünk. Remélem 2 csatárt bevállaljuk

   • Rammschein

    főleg, hogy nagyon jól működnek együtt, szépen kiegészítik egymást. 🙂

   • Blue One

    Én Fabregas-ban reménykedem. Kell a kreativitás a csapatba. Ha most nem játszik mikor fog?

 • Blue One

  DEAL DONE: Former Manchester City manager Manuel Pellegrini has joined Chinese Super League side Hebei China Fortune.

  De jó neki.

  • Rammschein

   már a nyugdíjra gondol… :”D

   • Blue One

    Az már rég megvan neki…

    • Rammschein

     akkor csak az életét akarja rövidíteni… amilyen “szép” szmogos ott a levegő… :’)

 • Sandic

  De Vrijt mondogatják megint, elvileg 25 millió euróért hoznánk.

  • Endy919

   Koulibalytól jobb , féláron. Remélem sikerül.

   • Sir Idemitirjak

    Szóval azért kell szurkolnunk, hogy jobban járjunk egy egyszezonos 60 milliós nagy darab négernél? Ennyire azért csak nem vagyunk szarban, igaz jelenleg a tények inkább titeket igazolnak.

  • Blue One

   Végül is jó vétel lenne… Amellett, hogy borzalmas még egy komoly sérülésből is tér vissza. Hatalmas fogás lenne csak így tovább! Gondolom Rudiger lesz a következő, hiszen ő jelenleg is sérült…

 • Blue One

  Chelsea team v Burnley: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Kante; Willian, Oscar, Matic, Hazard; Diego Costa.

  • ktomi93

   Nincs tehát semmi változás és Willian bevethető.

   • Rammschein

    legalább bajuszPödrő nincsen. 😀

  • kasata91

   Fabregas hiánya egyre jobban aggaszt.

   • Rammschein

    de miért az isten verje meg… (nem akartam káromkodni :D)

    • Blue One

     Fentebb leírtam 😀

     • Rammschein

      yep… végülis logikus LENNE, ha a védelmet akarná erősíteni… ha Matic nem egy kibaszott nagy 0 lenne.

   • Blue One

    Engem is. Alapvetően azt mondanám, hogy ennek távozás lesz a vége. Azt nem tudom, hogy Conte elmondta-e neki, hogy miért nem játszik. Mondjuk így is rossz lehet neki, de egy fokkal jobb lenne, ha azt mondaná, hogy ahogy jön egy jó védő és/vagy a 3-5-2 akkor újra kezdő leszel.

    • kasata91

     LEgalább akkor elkezdhetné fűzni 1-2 haverját hogy jöjjön 😀

  • Sir Idemitirjak

   MATIC WHY????????????????

   • Rammschein

    Conte nem híve a rotálásnak egyelőre… oké volt 3 meccs eddig…(ligakupával), de pár embert mellőzhetne örökre… (rátok gondolok Matic és Pedro :D)

    • Sir Idemitirjak

     Az egy dolog ha nem szeret rotálni, de az egy másik, hogy ilyen gyenge játékkal miért kezdeti most is?

     • Rammschein

      Seggnyalás mesterfokon című kategória, vagy egyelőre Conte még hasznosnak ítéli őket. (ugye elmondta, hogy teljesítmény alapján rakja be az embereket…na ez lehet jó PR duma volt)….

      Mert egyébként rohadtul berakhatná már Fabrét, mert kezd felhúzni, hogy pl. Matic meccsről meccsre semmit nem csinál kb… vagy most Fabre lett a csodacsere Misivel?

      • Sir Idemitirjak

       A legszebb dolgot még le sem írtad, valószínűleg ma nem kis buszozással szemben leszünk, biztos hasznosabbak ilyenkor Matic labdái mint Fabre-é vagy ha Costa mellet Misi is gyilkolná az ellenfél idegeit.

 • kasata91

  csirkék egyenlítenek

  • Rammschein

   az úgy jó, vegyék cska el a pontokat egymástól….

 • Blue One

  Az, hogy nem sikerült egy normális védőt igazolnunk a felállásunkat is alapvetően befolyásolja.

  Conte emiatt nem játszatja Fabregas-t és ezért is játszunk csak egy csatárral. Inkább megerősíti a középpályát, mert tudja, hogy a védelem gyenge. Más kérdés, hogy mivel Matic van ott, így nettó emberhátrányba vagyunk…

  Mivel Conte nem kapott egy jó védőt így kénytelen az egyik legjobb játékosunkat a legrosszabbal helyettesíteni. Good job CFC…

  • Sir Idemitirjak

   2 meccs alatt volt 1!!! sikeres szerelése, nem tudom miért nem látod benne a hasznos stabilizálást.

   • Rammschein

    xDDD

   • Blue One

    De várjál nem mindegy, hogy kit szerelt le!! Gondolom az az 1 is Kanté volt… Örülünk, hogy egyre többen látják, hogy Matic mennyire haszontalan játékos.

  • kasata91

   oké, de akkor ne kapjunk gólt.

   • Rammschein

    CS-re nem fogadnék, még ha tippmixűlnék se. 😀

   • Blue One

    Egyébként a Watford ellen védelmi hiba volt, de a WHU ellen kb a semmiből kaptunk gólt. A kupa meccset nem láttam, de a látatlanba is sok a 2 gól, bármi miatt is kaptunk.

    Mondjuk az jól jellemezné a védelmünket, hogy túlbiztosított középpályával nem sikerül egy meccset lehozni 0-ra…

    • Sir Idemitirjak

     Ivanovic és Pedro duója volt a kupameccsen, szóval a szokásos gyenge pontok a csapatban.

 • Blue One

  MATIC, Iva, Pedro, Cahill, Willian-nak semmi keresnivaló a klubnál. Oscar-nál is rezeg a léc.

  Remy-t el kellene adni, és Cuadrado-t is ha már nem számolunk velük… Kölcsönöket felejtsük el. Tegyünk pénzzé őket. Már csak azért is, mert így könnyebben tudnánk vásárolni ebben a ‘crazy market’-ben ugye…

  • Rammschein

   Nálam Willian még maradhat, a többiek tényleg mehetnek kategória.

   • Blue One

    Padra maximum.

  • Sir Idemitirjak

   Cahillt és Williant én itt tartanám mindenképpen a padra, beugró szintjén azért bőven vannak. A jövő csk-nál nem rezeg semmiféle léc, hogy volt merszed?
   Remy&Cuad duónál mennek a tárgyalások elméletileg állandóan csak ugye az a kérdés mennyire megyünk ár alá.

   • Blue One

    Megy a tárgyalás, de kölcsönökről hallani… Willian-már írtam, hogy padra ok, akkor tegyünk így Cahill-el is. Csak az a baj, hogy akikről beszélünk állandóan kezdők. Az összes!

    • Sir Idemitirjak

     Cuadrado szerintem éppen azért is van még itt, mert mi nem kölcsönbe küldenénk, mert a Juve tuti vitte volna már ha van rá lehetőségük ebben a formában. Pedro szerencsére nem állandó kezdő, ne fesd falra az ördögöt!!!

     • Rammschein

      Sry nekem Pedró cserének sem kéne… 😀

      • Sir Idemitirjak

       Nekem sem, az az állandóan kezdő részre ment, Pedrot nemhogy eladnám hanem mindenféle labdarúgáshoz kötődő dologtól eltiltanám!

       • Rammschein

        Felőlem ronthatná a levegőt Kínában is, igaz, hogy azt nem igazán tudná véghez vinni. :DDD Mert elég szar már a levegő így is ott. 😀

       • Blue One

        Bárcsak a Valencia a Mustafi pénzét rá költené.

     • Blue One

      Oké, ő nem, de a többi igen. Mondjuk Willian/ Pedro esetről egy közmondás jut eszembe: egyik kutya, másik eb…

  • Ezt a Willian-fóbiát baromira nem értem. Hazard mellett az egyetlen normális középpályásunk, ne őt baszarintsuk már ki feltétlen.

   • Rammschein

    Hanem Pedrót. 😀

   • Sir Idemitirjak

    Számomra is kicsit túlzás, ő az új Ferreira csak egy sorral feljebb nálam.

    • Blue One

     Mit csinált amióta itt van? A tavalyi 6 szabadját leszámítva? Összesen 11 gólt lőtt mióta itt van. 11-et!!!!! Ő a támadóközéppólyásunk… Mi az erőssége? Egy futóbolond, akit zavar a labda. Egy “csele” van, hogy eltolja jobbra és beadja. Kezet foghat Navas-szal… A kontratámadásnál, amikor kamatoztathatná a gyorsaságát, rendre rajta akad el. Borzalom.

     • Erősen kétlem, hogy Mourinho alatt egy meccset is láttál tőle, ha szerinted ő volt a “támadó középpályásunk”.

 • Rammschein

  BlueOne: ahogy nézem most lesz amerikai DE angol acestream… :’) juhéé. 🙂

  • Blue One

   Igen én is azt nézem! 😀 Az is valami. Nem közvetítenék Angliába? Nem hiszem…

   • Rammschein

    Ja hát a legjobb a Sky lenne, de még mindig jobb, mint az ordibáló spanyolok/arabok… meg a többi. 😀

    egyébként csak tipp de a 27-es csatorna jobbnak tűnik, mint a 26-os… nem bufferel annyit. 😀 (Mindkettő angol)

    • Blue One

     Az a baj, hogy egyszerre a többi linket nem lehet elindítani, csak váltogatni.

     • Rammschein

      jaja, sajnos… de még mindig ez a “legszebb” képű stream… 😀

      • Rammschein

       …ja, és most még talán nem is késik xD, de lekopogom. 😀

 • roze79

  tudna valaki egy stream linket dobni?
  köszi!

 • Efra7

  Istenem Matic… az mi volt az a passz? 😀

  • Rammschein

   :DDD

   • Efra7

    De érted, gondolkodik 5 másodpercet, megnézi hova kéne adni, és ellövi a 3. sorba… annyira tipikus 😀

    • Rammschein

     kommentátorok is csak röhögtek. 🙂

  • Sir Idemitirjak

   Szerintem ezt még vicces válogatásokban visszalátjuk.

 • Blue One

  Matic just do a Matic.

  • Rammschein

   mehet a szidás tovább. 😀

  • Blue One

   A másik szerb is hasonló eredményre jutott… Igaz ő lövésre szánta el magát…

 • Így a jövő tudatában már kicsit sajnálom Ramires eladását.

  • Rammschein

   pedig ő is lett szidva rendesen. 🙂

   • Efra7

    Ő legalább nem próbálta átvenni az irányító szerepét 😀

   • Endy919

    Legenda!

   • Volt, de akkor még tervben volt egy cm érkezése is, mint Nainggolan vagy Witsel. Matic ebben a pozícióban egy csőd.

 • Iva lábát ha elhagyja a labda, azzal csak szív a csapat.

  • Sir Idemitirjak

   Serbian magic

 • Stonci81

  de széééép 😀

 • Efra7

  Hazard

 • Endy919

  Eddddeeeeeeeen

 • Rammschein

  Muhaha… ezt a Hazardot szeressük. :3

 • Blue One

  HAZAAAAAAARRRRRRRRRRRRDDDDDDDD

 • kasata91

  AZTSZEDKÍÍÍ !!!

 • WudigessBoi

  Olyan egyszerű, ahogy Hazard csinálja, miközben bárki más van ott, vagy három méterrel mellé megy, vagy belevezeti a védőbe vagy csínbe megy a passz.

  • Rammschein

   szerencsére ez nem a tavalyi emberünk.

 • Sir Idemitirjak

  Matic assist just for fun

 • Blue One

  Matic használta a jobb lábát!!! Ezt azért írjuk fel.

 • Endy919

  Eden eddig god mode !

 • Stonci81

  tippeljünk ma hányadik percben nem kapunk majd meg egy jogos tizit? 🙂

 • kasata91

  A szokásos forgatókönyv szerint védőhiba jön. Aztán a végére kiizzadjuk a 2-1-et

 • Blue One

  Cahill körbefutották. 1 méter alatt.

 • Stonci81

  Willian totál brazilt tolja ma…és sikeresen

 • Rammschein

  Wengerék is vezetnek egyelőre.

  • Stonci81

   azért kérdeztem lentebb…tizivel mennek

 • Blue One

  Áhhhhh

 • Stonci81

  mi van ma a srácokkal…öröm nézni eddig 🙂

 • kasata91

  Kombinatív focit játszunk, vagy rossz streamet fogtam? 😀

  • Endy919

   Én is pislogok 😀

 • ktomi93

  Nagyon érik a második 🙂

 • Endy919

  Kante és Eden eddig zseniális.

  • Efra7

   uh, megint Hazard, most passzból

 • Stonci81

  ez tuti fifa kezdő mode

 • Endy919

  Kante hogy tud mindenhol ott lenni?

  • Rammschein

   hát gyors, mint a zágyúgolyó. 😀

  • kasata91

   A kis cseles kommentátor úgy ejti “konté” eleinte kerestem az öltönyös fazont a pályán, jelenleg még szokom a dolgot 😀

 • Endy919

  Matic , te kis cseles 😀

 • kasata91

  Hogy ez a 2 szerb mit össze nem szerencsétlenkedik…benny hill is megirigyelné

 • Ha lenne a box-to-box-nak ellentéte, azt Maticnak hívnák.

 • Blue One

  Iva most már tényleg fullra lekopizta a honfitársát. Bravó.

 • Endy919

  Hiányzik Mourinho …. mostanra már biztos betolnánk a buszt.

  • Sir Idemitirjak

   Mikel-Hazard csere hol vagy?

  • kasata91

   Ha hiányod van 18:00-tól kapcsolj át a spílerTV-re. 😀 Zenzo is tuti nézi majd 😀

   • Endy919

    Nem szeretném újra látni az ebédem 😀

 • Blue One

  Hihetetlen, hogy Kanté és Matic mennyire szöges ellentéte egymásnak. A testalkattól a teljesítményig a két véglet. Az egyiknek nincs rossz megmozdulása, a másiknak csak az van.

 • WudigessBoi

  Ha földön a labda, ott szopatjuk őket, ahol csak akarjuk.

 • Stonci81

  és Will is fejre tette a szögletet…mi van ma? 😀

  • Blue One

   Early Xmas.

  • Sir Idemitirjak

   Annyival jobbak vagyunk ma hogy ez egy X lesz

   • Endy919

    3:0

   • Stonci81

    de inkább ilyen játék legyen x, mert ebben későbbiekre van remény 🙂

    • Sir Idemitirjak

     Jogos, a mai játékból azért kilehet indulni késöbb viszont ha nem zárjuk le a meccset tuti jön majd egy Burnley gól

 • Blue One

  De jó lenne volna egy JT gól pedig.

 • Blue One

  Clattenburg elkezdte.

  • Sir Idemitirjak

   Ez csúnyán nézésért volt?

   • Blue One

    Páros lábas becsúszásért!

 • Blue One

  A pályán eddig mi állunk nyerésre. A lelátón viszont nagy zakó a miénk.

 • Endy919

  aaaaaaaaaaa Diego 🙁

 • Stonci81

  ez mekkora játék volt

  • WudigessBoi

   Forintos passz volt Williané és Oscaré is.

 • Blue One

  Costa, ez hogy maradt ki? 🙁

  • Sir Idemitirjak

   Pedig milyen tanári volt a befejezésig

 • Blue One

  Most meg miért nem passzol(sz)?

 • Sir Idemitirjak

  Hazard ellen nem illik sárgát adni.

 • Stonci81

  Willian 🙂

  • Sir Idemitirjak

   Vagy fél perces késésben vagyok, feljövök írni egy gyors kommentet és itt spoilereztek! 😀

 • Endy919

  Williiiiiiiiiiiiiiii

 • Rammschein

  Hűha… már Costánál is vártam a befejezést, de Willian milyet lőtt. 😀

 • Blue One

  Willian gól. Mondom, hogy itt a karácsony.

  • Rammschein

   xDD Ezeket ma nagyon leiskolázzuk szerintem… már több góllal mehetnénk… szóval fölöslegesen aggódtunk, de nagyon. 😀

 • Ez onnan elég masterful volt

 • WudigessBoi

  Jó látni, hogy Matics legalább a gólörömökhöz elsők közt érkezik.

  • Blue One

   hahahahahahaah :DDDDDDDDDDDDDDD

 • Blue One

  Miért nem szól a Conte song? Szomorú vagyok.

 • kasata91

  mi 9′ és 42′, arsenal 9′ és 40′ 😀

  • Blue One

   mi 1., arsenal 4. 😀

 • kasata91

  Oscar amúgy a pályán van?

  • Blue One

   Igen, be is sárgult már.

  • Sir Idemitirjak

   3 labdaszerzés mellet kiosztott 2 key passt kb, lehetne jobb igaz

   • Stonci81

    és majdnem egy gólpassz, ahol etette a védelmet előtte…de amúgy nem…nincs ott….

   • Sir Idemitirjak

    Ránéztem squawkan és telibe találtam a számokat!

 • Blue One

  Újabb sárga. Természetesen ez is nekünk.

  • Sir Idemitirjak

   Ez igazán buta is volt mondjuk

   • Blue One

    Miért kapta?

    • Sir Idemitirjak

     Eladott labda után a teljesen magányos szélsőt hátulról lerúgta, de minek?

 • Közben RDM csapata is vezet a Bristol ellen.

  • WudigessBoi

   Egész biztató az a Villa. Mindenki temette őket, hogy akár még a Champoból is kizúghatnak, ehhez képest jönnek a pontok. Úgy tűnik, Robbie jó munkát végez.

 • Blue One

  Michy, Fabre cserét kérek a második félidőre.

  • Rammschein

   a szokásost. 😀

   • Endy919

    Jön Pedro nyugi.

    • Rammschein

     olyat nem akarok… 😀 ne told ennyire a hátszelet neki. 😛 már a kezdőbe is őt vártad. xD

  • Sandic

   A -re toldalékot lecserélném -ben toldalékra. Még lehet sérülés/kiállítás, ne csesszünk el két cserét ilyen korán két gólos előnyben.

 • Endy919

  Arsenal 3.

  • ktomi93

   Jól van, nekik is kell egy jó meccs a szezonba 😀

  • Sandic

   Ahhoz képest, hogy azt mondták a Watford otthonában nehéz nyerni, ezért a kiszenvedett 2-1 nem volt rossz eredmény részünkről…

  • WudigessBoi

   Lőhetnek akármennyit, maradnak 5 ponttal mögöttünk;)

 • Sir Idemitirjak

  Amúgy Hazard és Oscar látványosan jól érzik egymást, nem értem miért nem egymás mellett vannak.

 • Sandic

  Srácok, jó streamet nézek, vagy az oroszok hamisítják a felvételeket?
  Kb. 80%-ban a Burnley térfelén a labda, vezetünk két elég szép góllal, és eddig esélyünk sem volt gólt kapni.

 • Sir Idemitirjak

  Palace olyan tizit kapott amiből nekünk 3 járna meccsenként btw

  • Efra7

   Én is meglepődtem rajta 😀 ennyiből tényleg minden meccsen lehetne 2-3 tizi

   • Blue One

    Nem hiába az a bíró fújja a legtöbb tizit az utóbbi időben…

    • Sir Idemitirjak

     Szabályok szerint ma is járt volna Hazardnak egy, amikor egyszerűen a védo lefogta és ezért nem érkezett a labdára, utána ezt szóvá is tette a bírónak.

     • Blue One

      Jó, de nekünk nem jár, tudod.

  • Blue One

   Egyébként azt nézem, hogy eddig rengeteg a 11-es. Megérné rá fogadni.
   Nekünk is nem adtak meg legalább kettőt, múltkor Leicesternek se. És ez csak amit láttam. Ma is volt eddig 3 megadott.

 • Blue One

  Jöjjön egy kis összegzés a meccsről és kicsit általánosságban Conte-ról.

  Szerintem most játszunk eddig a legjobban. Hajtunk, akarunk küzdünk. A játékosok kirobbanó kondícióban vannak, ez teljesen jól látszik. Jó volt látni, hogy Conte még 2-0-nál is tüzelte a csapatot, hogy nem leülni. Öröm ezt látni.

  Conte: a legjobb dolog, ami történhetett velünk az ő. Egy ellentmondást nem tűrő, fanatikus, kiváló edző. Amennyire töketlenkedik a klub, ő nem. Azt kapunk tőle, amit mondott. Kemény munka, küzdés, támadó foci. Őszinte ember és ehhez tartja is magát. Nem tudok betelni vele.

 • WudigessBoi

  Szabálytalanságok: 3:6
  Sárga lapok: 2:0
  Többet már nem kéne beszedni.

 • Blue One

  A Watford romokban. A harmadik gólt érdemes megnézni.

 • Blue One

  Coste megint miért nem passzol?????????

 • Endy919

  Costa ma feltünően sokat jár ki a szélre.

 • Endy919

  ahhhh. megint mi maradt ki

 • Blue One

  Nem igaz, ezt nem hiszem el.

 • WudigessBoi

  Costát a 87. perc előtt kár labdákkal tömni.

 • Endy919

  Na Diego-Misi csere gyorsan

 • Costának mákja, hogy az idei 3 kaput találó lövéséből 2 gól lett, de egyébként Matic szintjén van ő is.

 • Blue One

  Eden élvezi a játékot. De jó ezt látni.

 • A Burnley és a Bristol nyomokban sem tartalmaz különbségeket.

 • Willian micsoda labda volt az. Eddig MOTM.

 • ktomi93

  Mi maradt ki megint.

 • Blue One

  OMG

 • WudigessBoi

  Hízelgő ez a 2:0 a Burnley-re nézve, nem is kicsit. Simán lehetne már négy is közte.

  • Sir Idemitirjak

   Cserébe látva ezeket a befejezéseket megvan mire kell fókuszálni edzéseken.

  • Blue One

   4? :O És ha még a a másik felét is beleszámolod…

 • Blue One

  Mi volt ez a szöglet variáció? Gyönyörű.

 • Blue One

  17 kapura lövés és még fél óra van a meccsből. Not bad.

 • Elég fasza ez a szöglet-taktika. Hazard rendre kijön a 16-os elé, neki leadja a labdát a brazil páros, Eden meg távolról rárúgja. Ebből 1 gól már simán összejöhetett volna.

  • Sandic

   Nem tudom hány ilyen szögletet kellett volna még rúgnunk, hogy a Burnley játékosok erre is készüljenek…

 • Willian ma klasszis labdákat osztogat.

 • Blue One

  Ezt NEM hiszem el. Ilyen nincs…

 • Rammschein

  Istenem… Costa ma mindent kihagy… de mennyit… hozzuk már be Misit… 😀

 • Ami nem világos, hogy egy ennyire semmilyen, zárkózó csapat ellen minek kell 2 szűrő? Fabregas már ég jöhetett volna.

 • ktomi93

  Lassan lehetne azért cserélne. 68′ és még semmi. RLC, Fabre vagy Michy már rég beállhatott volna.

  • Rammschein

   Conte nem tom miért, de már-már Hiddinkien későn cserél. 😀

 • Rammschein

  Csak nehogy egész szezonra ellőjük a helyzeteinket. xDDD

 • Sir Idemitirjak

  Costát mi tartja ma még pályán?

  • Rammschein

   Conte. xD valamilyen okból kifolyólag. 😀

 • Rammschein

  Oscar milyen luftot rúgott szegény. 😀

  • Sir Idemitirjak

   Az egy jó passz volt, szegény Oscar ma is egy megnem értett zseni.

 • Rammschein

  Iva még Courtoist is megtréfálta. 😀

 • ktomi93

  Addig töketlenkedünk hogy gólt fogunk kapni.

 • Rammschein

  Most tűnt fel, hogy néha a kommentátort úgy mondja Kantét… hogy Contét értek. xD

  • Sandic

   Lehet ugyanazt a streamet néztük. Mondjuk nálam a kommentálás abból állt, hogy addig ismételgette annak a játékosnak a nevét, akinél a labda volt a kommentátor egymás után, amíg nem passzolt a játékos, akkor kezdődött előlről. Komolyan ha a Burnley többet birtokolja a labdát megtanulom a teljes kezdőjük nevét.

 • Ez a csere elég fura, olyan játékost hoztunk le, akin szinten minden támadás végigfolyt.

  • Rammschein

   …Conte knows. :”DDDDD

 • kasata91

  Moses Drogba séróval 😀

 • ktomi93

  Nem tetszik hogy Fabre még most sem kap lehetőséget.

  • Rammschein

   őszintén nem értem, és nem tudom miért van mellékpályán. 🙁

  • Sir Idemitirjak

   Én Misit is már rég pályán látnám, ha megkapja a lehetőséget akár a kezdőbe is verekedheti magát, de ugye ha…

 • Pedro és Batsu ha jól hallom.

 • ktomi93

  PEDRO!!! 😀

  • Sir Idemitirjak

   Jó is ilyen meccsen a tehetséges fiatalokat látni

   • ktomi93

    Én RLC-t is megnéztem volna.

    • Sir Idemitirjak

     De ahhoz Maticot lekellene hozni, NO WAY

     • ktomi93

      Ja igen 😀 Azért vicces hogy ilyen teljesítménnyel végig játsza a meccseket 😀

      • Sir Idemitirjak

       Mondjuk számomra nagyobb vicc, hogy ilyenkor egy Pedrot behozunk… 🙂

 • Blue One

  Fabre ma nem lesz a pályán, ez biztos.

 • kasata91

  Bácu ver egyet ma is. Csak hogy meglegyen a 3:0 Endynek

 • Lehoztuk a két legjobb támadót közepesekre, miközben Matic ugyanúgy szaladgál a pályán.

  • Rammschein

   erre már csak ezt tudom ironikusan írni: KNOWS. 😀

  • ktomi93

   Ő még a pályán van? Fel se tűnt 😀

 • Sir Idemitirjak

  Terry lehet megsérült, kezdődhet a pánik

  • Rammschein

   olyan pánikigazolás lesz, hogy az egész futballvilág rajtunk fog röhögni, jogosan.

   • Sir Idemitirjak

    Carragher back to the field!

  • Nincs ok a pánikra, Mikel hétfőtől már a kerettel edz.

  • kasata91

   Makkon találta a labda. Max Toni pánikol

   • Sir Idemitirjak

    Ha lenne Eva már tuti ápolást kért volna

  • ktomi93

   Semmi gond majd veszünk még egy kapust 😀

 • DROGBAA

  • kasata91

   Ezt inkább beBAzta 😀

 • Rammschein

  Endy ugye tippmixeltél ma? :DDD

 • WudigessBoi

  Szokásos gól a hajrában:)

 • Rammschein

  Kik rohannak oda ünnepelni b+??????

  Matic meg Pedro…. kezd krva ellenszenves lenni ez. 😀

 • Sir Idemitirjak

  Pedro adott egy jó labdát, megy a naptárba!

 • kasata91

  Még egy ballábas Azpi gól kellett volna tényleg 😀

  • Rammschein

   de szép volt… Pedronak meg volt még egy jó megmozdulása. CSODA. 😀

   • Sandic

    Azért az nem volt olyan jó. Talán 2 másodperccel korábban Bats üresen volt, eltökölte Pedro és már csak Azpinak tudta betenni, de addigra védők is visszaértek. Viszont a gólpasszáért much respect.

    • Rammschein

     hát akkor ott nekem elég jónak tűnt, de lehet neked van igazad. ne sztároljam már őt, mi? 😀 (nem is. :P)

     • Efra7

      Igen, nekem is úgy tűnt hogy tehette volna hamarabb bats-nak középre, de az azpinak adott labda is jó volt, úgyhogy összességében jól szállt be a másik 2 játékossal együtt. Azért ilyen is elég rég volt, hogy a cseréinktől még várhatunk újulást, és itt főleg bats-ra meg Mosesre gondolok, na meg ugye fabregas, akit én se értek, mért nem játszat Conte.

 • Blue One

  CLEAN SHEET!

  • Rammschein

   szép nap volt ez a mai. 😀

 • Rammschein

  Vezetjük a tabellát, de gyanítom csak addig amíg a két manchesteri gárda nem játszik…. 🙂

 • WudigessBoi

  Na, ez szép volt és tükörsima. Olcsón megúszta a Burnley, 5-6 gól még tuti bennünk maradt a helyzetek alapján. Ja, végre egy clean sheet!

 • Blue One

  Ez a meccs, valami fantasztikus volt. Nagyon nagyon tetszett. Remélem lesz még ilyen meccsünk a szezonban és a többi helyzet is bemegy majd. Este tuti megnézem e MOTM-et. Kíváncsi vagyok mit mondanak majd.

 • Rammschein

  Conte a befejezésre kicsit gyúrjon rá a srácokkal. :DDD
  De egyébként dicséretes meccs volt a mai 1-2 link tagot leszámítva. 😀

 • Blue One

  Abraham gól&gólpassz. 3-1-re verik az Aston Villa-t

  • Sandic

   Ekkorát fordult a kocka?

   • Blue One

    Igen. Ebben az esetben nem is kellett hatost dobni, elég volt hármat rúgni.

 • Lavid Duiz

  De jó volt látni, hogy nem ültünk rá az eredményre! De untam már ezt az előző szezonban. Örülök Moses visszatérésének. KTBFFH!

 • Rammschein

  Fabrét nem értem… tuti nem lesz happy ezek után ha ez még így megy egy darabig…

  • Sandic

   Még hogy télen nem lehet minőségi játékost igazolni….
   Ha Conte továbbra is ezt csinálja Fabréval, januárban olyan gyorsan fog elhúzni innen, mint a fene…

   • ktomi93

    Ha marad egyáltalán addig.

 • Blue One

  Willian a hátra passz király…

  • Rammschein

   Na most miért?
   Szerintem ma RÁ nem igazán lehet panasz. 😀

  • Sandic

   Ha nem volt előtte senki, akkor merre passzoljon? A lényeg, hogy egy labdát “bepasszolt” a kapuba.

   • Blue One

    hahaha, gondolod nem volt előtte senki? Meg gondolom a múltkori meccsen se, mert akkor is ez volt a helyzet… Egy támadóközéppályás, aki nem passzol a csatárnak, nem lő gólokat és 1 “cselt” tud felmutatni…

    • Sandic

     Hozzak neked vízmértéket, vagy anélkül is látod, hogy ő van legelőrébb az ábrán? Na kb. ennyit is ér ez a rajz. Azt is visszapassznak mutatja, amikor az alapvonalról tette be középre a labdát, mert aki kapta, az mögötte volt, nem egy vonalban vele.

     Az is fura, hogy pont most emlegeted a góllövés hiányát…

     • Blue One

      Jah, de fura… Így akkor már lő 12 gólt mióta itt van. Az akkor már egy brutális mennyiség.

      • Sandic

       Más szempontokat várunk el akkor egy szélsőtől. Nekem elég, ha gólpasszokat ad, vagy elviszi az embert a csatártól, magyarul elég, ha valamilyen formában kiveszi a részét a gólból. A bajnoki szezonunkban az ő góljai nélkül is vígan elvoltunk.

       • Blue One

        Ő semmilyen részben nem veszi ki a részét. Jó logika, ha nem csinált semmit és bajnokok lettünk, akkor maradjon…

        142 meccs 20 gól, 22 gólpassz… Ha ebből levonjuk a tavalyi “fantasztikus” teljesítményét, akkor úgy állna, hogy 93 meccs 9 gól, 11 gólpassz. Magyarán szólva 3 év alatt ezt sikerült összehoznia. Évente rúg 3 gól ás ad ugyanennyi gólpassz. Botrány.

        Összehasonlításképpen:
        KdB 45 meccs, 16 gól, 17 gólpassz. Mindezt röpke 100 meccs hátránnyal…
        Mahrez: 94 meccs, 26 gól, 18 gólpassz. -50 meccs durván…

        Ez a két játékos akár játszhatna nálunk is, az egyik volt is nálunk…

        Navas: 150 meccs, 8 gól, 36 gólpassz
        Nolito: 5 meccs 3 gól, 2 gólpassz. A TAG 1 GÓLPASSZ HÍJÁN % MECCS ALATT MEGLŐTTE WILLIAN ÉVES ÁTLAGÁT. 5 MECCS ALATT!!!

        Juan Mata: 135 meccs, 32 gól, 58 gólpassz
        Depay: 49 meccs, 7 gól, 7 gólpassz. Nincs a csoda év, kb ilyen számokat produkálna. depayi számokat!!!!! Érted?!

        • Sandic

         Tehát az előző szezonban összehozott 11 gólt és 11 gólpasszt. Neked már ez sem elég? Ha egy ilyen szezont lehoz idén is, akkor egy szavad sem lehet rá. Ne feledd, hogy sokkal többször visszajár védekezni, mint az általad említett játékosok, Matát például pont a védekezésbeli hiányossága miatt rakta ki Mou. KdB pedig nem is egy poszt vele, őt max Oscarral hasonlítgathatod.

         És a gólpasszokon gólokon kívül lehetne nézni egy key pass statisztikát is. Nem azt mondom, hogy ő a világ jobbszélsője, de jelenleg sokkal fontosabb lett volna normális védőket hozni, egy jó jobbszélső pedig 50-60 millánál kezdődik, amire már nem igen maradt keret. Annyi értelme lett volna új szélsőt igazolni, mint amennyi értelme Eduardonak volt… Betömtél volna egy aprócska repedést, de a nagy lyukak a keretben megmaradtak volna…

         • Blue One

          Egy jó évről beszélünk. Ez az én bajom. Pont ezt mondom, hogy ne vakítson el senkit ez az egy jó év a maga 6 szabadrúgásával…

          Milyen kulcspasszokat ad, amikor a csatárnak nem passzol? Milyen kulcspasszokat ad, amikor csak hátrafelé passzol.

          Nálam is a CB volt az első számú, de nem nagyon sikerült megoldást találni rá. Nem erre lett volna az egész nyár, hogy mindent megerősítsük?! Egy év után, a TV-s pénzeknek hála jól felpumpáljuk a csapatot?

          • Sandic

           De az az 1 jó év pont az utolsó éve volt. Miért ne lenne lehetséges, hogy ezt az évet is úgy folytassa?
           -100 millában zártuk az átigazolási szezont, nem biztos, hogy a -150 milla belefért volna egy korai BL kieséssel és a bajnoki 10. hellyel.
           Szerintem kicsit túl sok elvárást támasztasz a csapat elé. Ne várjuk el, hogy Contéval egyből a bajnoki címre menjünk, első szezonjára a 3. hely már megfelelő. A 3. hely pedig ezzel a kerettel megoldható, ha jól összekovácsolja a csapatot. A következő nyáron pedig hátha csábítóbb lesz hozzánk igazolni, ha megint lesz BL. Nem 3 hónap alatt kell újjáépíteni a fél keretet. A mostani City és MU sem egy nyáron készült el.

          • Blue One

           Mondtam egy szóval is, hogy bajnokoknak kell lenni? Mindennek az alapja a biztos védelem, hiszen ezen az egységen múlik a bajnokság. Akár a bajnoki cím a cél, akár a top 4 védelem nélkül egyik sem lehetséges.

           A mostani átigazolási ablak volt a tökéletes példa, hogy a BL mennyire releváns vagy sem. Nézd meg, hogy mi vagy a mu kiket igazolt… Ha már mu, akkor meg könnyen azt lehetne mondania, hogy egy év alatt készült el. Nagy múltú klubról beszélünk, szóval azért ennyire nem állja meg a helyét, de sokkal jobban igazoltak, mint korábban. Ha a mu bajnok lesz, akkor a mostani érkezőknek valószínűleg nagy szerepük lesz szóval azért ez az 1 év igen jelentősen befolyásolhatja a bajnoki címet. A city aztán még rátett egy lapátra és igazoltak egy halom embert pedig azért az ő keretükbe nincs annyi lyuk, mint a mienkbe…

  • Stonci81

   azért azt nézd, hogy sokszor úgy passzolt Iva-nak, hogy az előtte volt, ez így leegyszerűsített ez a nyilazás.

 • Blue One

  Dyche: “Chelsea are almost a back five and a front five, with Kante then covering every inch of the pitch.”

  • Rammschein

   akkor ez ilyen 4-1-5? :DDD

 • Blue One

  Conte: ‘It’s a pity that now we have the break because after three wins I want to continue to play games.’

  A helyes hozzáállás.

 • Blue One

  #CostaCrimes

 • ktomi93

  MU mákolt egy nagyot.

  • Rammschein

   már megint? -.-“

  • Blue One

   de miért? :@ Olyan jó lett volna az az X…

 • Még Bilicéknek kéne hozni egy x-et, és toppon vagyunk a forduló után.

 • Endy919

  Most néztem a sorsolásunkat , ami szerintem nagyon jó. Igaz , hogy a következő 10 fordulóban lesz , Pool , Arsenal , Spurs , Everton , Mu , City , Leicester , de ezek közül csak az Arsenal és a City lesz idegenben .

  Ha ezt a 7 meccset megússzuk max 2 vereséggel , akkor lehet keresnivalónk a továbbiakban. Mondjuk az igazi erőpróbák is csak most következnek , de a mai meccs kifejezetten jó volt.+ nekünk nem kell majd tartalékolni a BL miatt.

  Ha érkezne 1-2 védő+Cesc játszana Matic helyett egész pofás 11et tudna Conte felpakolni a pályára.

  Ma Eden , Kanté , Willi és később Moses nagyon tetszett , Costa sem mozgott rosszul , de a lábában maradt 3 gól . Ezt még orvosolni kell és nagy gond nem lehet.

  • Rammschein

   egy-KÉT védő?!?! 😀 Egynek is örülnék 3 nap alatt, nemhogy kettőnek Endy. 😀

  • Lavid Duiz

   Szerintem szerencsésebb lett volna, ha egy kicsit később találkozunk velük, amíg össze nem állunk jobban, mint “két kicsi Lego”. 🙂

   • Endy919

    Most szerintem ideálisabb , mert ők is új edzővel dolgoznak . Kivéve az Arsenal , de az a csapat meg egy vicc. Vagy még annak is gyenge.

 • emazohun

  Boldog szülinapot Cesar Azpilicueta!

 • Tornando Ferres

  Ezt muszáj belinkelnem :’DD
  Schalke to negotiate with Chelsea for Kurt Zouma
  http://gianlucadimarzio.com/calciomercato/schalke-04-obiettivo-in-difesa-trattativa-per-zouma-del-chelsea/

  • Blue One

   Én is láttam. Nem is értem miért ír ilyeneket, ráadásul pont ő… Ilyen gyenge hírrel már rég találkoztam.

   • Tornando Ferres

    Sérülése miatt nem játszik még, ez teljesen egyértelmű.
    De komolyan tavaly talán a csapat legjobbja volt. Mit gondolnak? Vagy Gelsenkirchenben még betárcsázós internet van?

   • H is volt az Lukakuval?:) felejtsd mar el ezt a digo firkaszt:)

    • Blue One

     Zouma hír nagyon lehozott. Nem hiszem el, hogy ezt ő komolyan leírta.

 • Scott góljával eddig az U23-as csapat vezet a MU ellen.

 • gorkaf78

  Állítólag Conte közölte Fabregassal, hogy távozhat az átigazolási szezon vége előtt:

  http://www.express.co.uk/sport/football/704665/Chelsea-Antonio-Conte-Cesc-Fabregas-Premier-League-Juventus-News-Transfers-Hazard-Costa

  • Efra7

   Nagyon remélem, hogy sem ez, sem a Zoumás hír nem igaz. Nem lenne elég, hogy védőket nem sikerült szereznünk, még adjuk is el két jó játékosunkat…

   • gorkaf78

    Pedig Cesc távozása elég valószínű, annak tükrében, hogy az eddig lejátszott három PL meccs alatt összesen 12 percet focizott. Nem hiszem, hogy ő is elégedett ezzel a helyzettel.

    • Efra7

     Igen, nem azt mondtam, hogy nem logikus, meg hogy valószínű, csak azt hogy nem szeretném 😀 szóval jah, remélem nem így lesz és ha eddig Conte nem vette észre, valami megcsapja a fejét, hogy Cesc egy olyan játékos, akit nagyon nagy kár lenne eladni, főleg úgy hogy helyette minden héten Matic fog játszani…

  • ktomi93

   Hatalmas hiba lenne. Remélem kamu, ahogy a Zoumas is. Bár ami a valószínűbb hogy Fabre távozásáról szóló hírek nem kamuk kivéve ha Conte megnyugtatja hogy játszani fog ha érkezik védő vagy valami hasonló. Az eddigi 3 (4) meccsből annyi lehetőséget kapott hogy érthető ha menni akarna.

  • Így viszont a középpálya sem lesz kevésbé lyukas, mint a védelem. Nincs btb, atm-alternatíva és most már deep is kifelé kopik.

   • gorkaf78

    Olvastam valahol, hogy a horvát Brozovicot hozná a board a helyére az Interből. Jó nagy pörgés lesz itt még szerdáig…

    • ktomi93

     De minek adunk el egy jó játékost és veszünk egy jóval gyengébbet?
     Az meg már nevetséges hogy csak olaszból próbálunk erősíteni.

     • gorkaf78

      Nem tudom, valamiért nincs Conte Cesc-el kibékülve, a cikkben, amit feljebb linkeltem, azt említik hogy az olasz az ‘energikusabb’ középpályásokat kedveli. Simán lehetséges, hogy Fabregas-t már nem is látjuk Kékben…

      • Rammschein

       Pedig mikor beállt, panasz sem lehetett rá… nem energikus… bullshit… Pedro neki energikus b+?

  • Rammschein

   :@ meg van miért padoztatja… krva életbe… pediglen én korábban nem csíptem Cesc, de ez a játékospolitika rohadt ótvar számomra.

  • Endy919

   Menjenek a faszomba mind…

 • Rammschein

  Ez az átigazolási piac számomra ennyit takar: Hogyan építsük le a keretünket, ami pótlásra van szorulva 101 használati utasítás… kb.
  Adjuk el Fabrét, meg had menjen Zouma is, aztán majd küldjék el Contét is, ha nem megy a szekér, mert bazooka-val van lyuk ütve a keretben… :DD

 • Blue One

  Chelsea striker Loic Remy is set to join Crystal Palace on a season-long loan, according to Sky sources.

  #CharityFootballClub.

  Egyszerűen vicc, amit csinálnak. Miért nem teszünk pénzzé egy 29 éves mellőzött játékost? Mit akarunk ezekkel a kölcsönökkel?

  • ktomi93

   Lehet nem kell senkinek 😀

  • Innentől már csak az lesz kérdés, hogy érkezik-e még csatár, vagy komolyan nekimegyünk a szezonnak megint kettővel. Ismerve Costát egy Osvaldót nem lenne rossz szerződtetni.

   • Rammschein

    akkor fogok kínomba röhögni ha sem csatár sem védő nem jön de mindenkit eladunk a francba….ENNYIRE CSÓRÓK nem vagyunk… for fuck’s sake. 🙂

   • Sandic

    Ott van még Solanke is. úgyis lehetőséget akartunk adni a fiataloknak is….

    Én nem akarom megbántani Rémyt, de jelenleg hasonló szintet hozna le szerintem egy mérkőzésen, mintha egy bóját állítanánk be a helyére. Nincs meccsben, ráadásul ha valaki hozzáér, több hónapra kidől sérüléssel. Hamarabb bíznám rá a 3. csatár szerepét Mosesra jelenleg.

    • Oké, ne Rémy legyen, de egy Koné vagy egy Lambert minimum kéne, ha ég a ház.

     • Koné vagy Lambert? :DD Ha velük akarunk tüzet oldani, annyi erővel én is játszhatnék ott.

      • Akkor kérlek részletezd, hogy mik azok a klasszis különbségek, amik a fantasztikus Rémy-ben, Ba-ban megvoltak ahhoz, hogy végigpadozzanak egy szezont, de ebben a kettőben pont nincs.

 • WudigessBoi

  Kanté:)

  • emazohun

   ” 71% of the Earth is covered by water. The other 29% is covered by Kante.”

 • viktor
  • Rammschein

   egy frászt, ő nem Costa…

  • Ha nem tiltjak el 3 meccsre, akkor egyertelmu, h city-pep seggnyalas van iden..

 • Sandic

  A City ugye behúzta a WHU elleni meccset 3-1-re, így ők vannak a tabella élén, eggyel jobb a gólkülönbségük nálunk.
  A következő fordulóban viszont Manchesteri derbi, nekünk meg egy Swansea jut.

  Maradjunk annyiban, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy ne mi álljunk a következő forduló végén a tabella élén fene tudja hány nap után.

 • Kemeny hetvege utan gondaltam feljovok unnepelni, erre ily hirekre kell eszmelnem?!:
  http://talksport.com/football/i-swear-if-zouma-leaves-im-supporting-man-city-chelsea-board-are-mission-ruin-club-fans

  • Rammschein

   ez sem piskóta… de a Fabrés történet sem…
   mondjuk zümi-Zouma jobban felhúzna, mint Fabre…,de mármint nem ő, hanem ha továbbadnánk… már így is sikerült nekik egyszer… mondjuk én a baba kékeket tuti nem támogatnám… lehet focit se néznék többet inkább.

  • Azért amikor Terry hosszabbított, én komolyan hittem, hogy lesz itt valami.

 • DL közben megmutatta, hogy a franciakrémes sem tette kevésbé rizikóssá. Összehozott egy tizit, csetlett-botlott, Emery meg inkább felvitt a helyére egy jhv-t.

  • Rammschein

   DL-t csíptem, mert olyan volt, mint a Simpsons családból az ipse, aki mindig megakarta ölni Bartot…meg mert olyan volt, mint egy bohóc…
   DE… a sok hülyéskedés, mindig a teljesítményére ráment… csinált jó dolgokat is, de egy idő után az kevés lett…szal annyi pénzért én csak egy kicsit bántam, hogy ment… de úgy látszik a PSG-ből is kijátssza magát lassan…

 • zoli0415

  cescf4bregasContrary to what has been written, the manager and I have a good relationship and he has NEVER told me that I can leave. He said that he counts on me, as I count on him. I will continue to fight for this club until the very end and when called upon I will always give my very best. I’m fully committed to @chelseafc and my only goal is to help them win more trophies. #ChelseaFC
  https://www.instagram.com/p/BJqrdiqBt9r/?taken-by=cescf4bregas

 • zoli0415

  Cesc Fàbregas
  Contrary to what has been written, the manager and I have a good relationship and he has NEVER told me that I can leave. He said that he counts on me, as I count on him. I will continue to fight for this club until the very end and when called upon I will always give my very best. I’m fully committed to Chelsea Football Club and my only goal is to help them win more trophies. #ChelseaFC
  https://www.facebook.com/cescfabregas/photos/a.128670490521303.31903.124176134304072/1119633764758299/?type=3&theater

  • Efra7

   Na, akkor mégegyszer 😀 pont most olvastam én is, és nagyon örülök. Még egy ilyen Zoumás hír és jó volt ez a nap is 😀

 • gorkaf78

  Úgy tűnik, hogy a balhátvéd-keresés verseny ‘győztese’ Marcos Alonso lesz. Mivel lassan zárul az ablak, már nem nagyon lehet válogatni:

  http://www.dailystar.co.uk/sport/football/541473/Chelsea-Transfer-News-Marcos-Alonso

  • Tornando Ferres

   hát eléggé fura húzás, anno a Sunderlandnek nem kellett (mondjuk a Fio-ban 1x sem láttam). A 21 millát fontban igen erősnek érzem azért, de tény hogy válogatni már nincs időnk.