100% kontroll

take_controlRégen tévedtem ekkorát egy adott meccset illetően, de az ilyen tévedéseket bármikor szívesen veszem: ahogyan azt a beharangban is írtam, egy szar-szenvedős mérkőzésre számítottam a Burnley ellen, akik a Pool skalpjával és egy Ligakupa-kieséssel a zsebben érkeztek a Bridge-re. Ehelyett…

Ehelyett a Chelsea megvalósította a majdnem-tökély-game-et. Akkor lett volna meg a tökély-game, ha lövünk legalább hatot (mert ehhez még a ziccereinket sem kellett volna mind bevágni), de nem elégedetlenkedem: boldog vagyok, mint a márciusi ifjak a Pilvaxban. Utoljára – írd és mondd, 2, két, azaz kettő éve, a bajnoki cím felé menetelés őszén láttam ilyen magabiztosnak a csapatot.

Utoljára talán 2015 januárjában, egy szétesett Swansea ellen tudtunk ennyire fölé nőni aktuális ellenfelünknek, ha jól rémlik, márpedig annyira nem kell sajnos megerőltetni az emlékezetünket, hiszen utána egy bajnokságnyerő-biztonsági üzemmódba kapcsolta José a Chelseat, ami meg önmagát a következő szezonra egy self-destruction üzemmódba. Hiddink leasszisztált egy amolyan mindenki nyugodjon le a picsába szezonzárást (ahol egyszer talán, félig megközelítettük ezt az életérzést a Newcastle jóleső szétárazásánál), de aztán jött Conte.

Ami nem titok, nekem nagy favoritom volt az olasz, szóval elégedetten nyugtáztam az érkezését. Nem sok mindent tudtunk róla, és hát tulajdonképpen most sem tudunk még. Így nem is merem az egészet az ő nyakába varrni, de kétség sem férhet hozzá, hogy hozott magával valamit, amitől a dolgok elkezdtek újra jól működni.

amikor a helyükre kerülnek a dolgok
amikor a helyükre kerülnek a dolgok

3 meccs, 9 pont. Efféle erőteljes szezonkezdetet az Abra-érában két edző alatt láthattunk, José és Ancelotti alatt. Legutóbb pedig, a bajnoki szezonunkban, amiért hála’égnek nem kell nagyon koránra visszanyúlni. Apropó, 14/15… bármi legyen is a vége, csak nekem nagy az áthallás erre a szezonra? Ott nyitottunk egy nem túl magabiztos, de mégis jól sikerült Burnley elleni 1-3-mal, majd egy Leicester elleni 2-0, ami még szintén nem volt túlzottan erős, de aztán jött az Everton elleni 6-3. Bár ott beszedtünk három gólt is, de azon a mérkőzésen voltunk tán egyrészt ennyire elemünkben, másrészt pedig nem forgott

You're the mister of the house now
Conte, you’re the mister of the house now

különösebben veszélyben a győzelmünk. No persze az a meccs bevonult a történelembe, és egyből a klasszikusok közt találta magát, ez a mérkőzés pedig már a szezon közepén sem biztos, hogy több emlék lesz, mint három pont, de kétlem, hogy bárki is kifogást tudna emelni az ellen, ha azt mondom, ugyancsak kellemes három pont volt. Conte mintha átkapcsolta volna a Chelseat mass-destructionba.

Nem akarnám én nagyon elkiabálni a dolgokat, de még így egy nappal a meccs után is keményen rányomja a pozitív töltet a bélyegét a mondandómra. Nem akarok ipari közhelyeket csattogtatni sem, szezonok jönnek és mennek, mi maradunk, a Chelsea is marad, viszont ez az érzés mindig új tud lenni.

Mindünk komolyan várta, hogy bárki is legyen az új edző, ha már Conte, hát legyen ő, de vezessen vissza bennünket oda, ahová hisszük, hogy tartozik a Chelsea. Abramovics óta pedig ez a top kategória. Lehet a vége bármi, sőt, még a közepe is, de az eleje jó, nagyon jó. 4 meccs, 4 győzelem, ebből 3 a PL-ben, ami ha azt vesszük, hogy már csak három 100%-os csapat van, és nincs olyan csapat, aki pont nélkül állna, nem alábecsülendő eredmény. Persze nem feltétlen jó összehasonlítási alap, de most mégiscsak az előző szezonhoz mérünk mindent: Joséval 8 forduló sem volt elég legutóbb, hogy ennyi egységet gyűjtsünk be. Ebben a szezonban, az előzőhöz viszonyítva:

Az alap kezdő, amire az olasz is támaszkodni látszik, most már több, mint körvonalazódik: a védelem adott, mert nem nagyon van más, előttük Kanté, a védelem elé helyezett seprű négy, támadó felfogással pályára küldött középpályás mögött járőrözik, ahol Matics és Oscar védekező feladatokkal is meg van bízva, míg a két szélső inkább rohamozással, azaz alapfelállásban Hazard és Willian Costa segítségére van főként.

A hiányzó védő(k), Matics, Ivanovics és Oscar savazása, meg ki tudja, mi mellett persze sokan hiányolják, hogy hol van Fabregas, ő viszont Batshuayi és Moses, valamint Pedro mellett a tudatmódosító cserék sorát látszik erősíteni. Ami már csak azért is lényeges, mert eddig mindhárom mérkőzésen hozzá tudtak tenni a cserék a meccshez. Most sem volt ez másként: a harmadik, meccset teljességgel lezáró találatot a három padról beszálló jegyzi: Bats játszott Pedro elé remek labdát, beadásából pedig Moses szerezte meg a maga gólját.

Amire mindenképp ki kell térnem még, az a nagy feltámadások korában a Chelseat érintő bejegyzés. Azért sikerült ezt ilyen hülyén felvezetnem, mert az átigazolási ablakonkénti új-Messiknél jobban talán csak egy dolog emeli fel a vérnyomásom: a kétmeccsnyi játék utáni hősök megtalálása. Ebben eddig az Ágyúsok jártak élen, akik akár 90 percnyi játék után is képesek voltak kijelenteni egy kóklerről, hogy most aztán övék a liga, de legalábbis a világ legjobb szűrője, de azóta ezen szurkerek egy része vagy máshová igazolt, vagy a levegővel terjed ez a fertőzés. A Poolnál már olvasni olyat, hogy Hyypia reborn in Klavan(!), a MU-nál, hogy Ferdinand reborn in Bailly… viszont, akkor már nem maradnék le én sem a trendektől, ne mondhassátok mindig, hogy mekkora szar őskövület vagyok: Hazard reborn in Hazard (kacsint, hehe). A belgánk kezd, mit kezd, kb visszatért arra a szintre, ahol a bajnoki szezonunkban futott: azért a szóló gólért meg nagy pacsi.

Hazard

Azt gondolom nem nagyon kell nehogy hangsúlyoznom, de még ecsetelnem sem, hogy a szezonunkhoz mekkora szükségünk van arra, hogy ezt a színvonalat hozza végig. Igen, kell mindig, mindenkitől a remeklés, Kürtőtől Costáig, meg az összes aktuálisan pályán lévő 11-től, de irgalmatlan nagy szükség van arra, hogy legyen, aki képes a differenciát, a pluszt jelenteni.

Tekintve, mennyire benne vagyunk a menetben, nem jön épp jókor a válogatott szünet. Most jöhet az izgulás, hogy lehetőség szerint mondjuk ne sérüljön meg senki, no meg persze, aki bukik a perverzióra, annak még itt a deadline day, kinek-kinek jó étvágyat hozzá, én tisztelettel várom vissza a PL-t, amit remélhetőleg Velszben ott folytatunk, ahol most Dyche-ék ellen abbahagytuk. Ami már csak azért is ugyancsak lélekemelő lenne, mert a válogatott bohóckodás után José és Pepi első angol élvonalbéli csatájukat tolják le az Old Traffordon, és ismerve José papi lapjárását (ha a házat nem is, a kocsit rá merném tolni az 1-1-re), jó sanszunk van arra, hogy a Swans elpicsázásával egyedüli 100%-os csapatként zárjuk a negyedik fordulót, és forduljunk rá a bennünket váró rangadós-erőpróbára, amit a következő válogatott szünet zár le nagyjából.

Az én napjaimat most business trip-ek hada tarkítja majd, amit felváltva követ belföld és nemzetközi mókázás gyors egymásutánban, és még egy kedves barátom lagziját is bele kell szorítani a programba. Hírkövetési lehetőségeim és a Chelseare fordítható idő ezzel rémesen lerövidül, szóval ha véletlen valaki hiányolna időnként, hát, majd jövök. Kitartást, feleim, unatkozni nincs idő.

 • Pingback: 100% kontroll | Zongoracipelő()

 • mohacsia

  Én is imádom ezeket a 90 perces klasszisokat, ebben a műfajban pedig a MU-sok az etalon.

 • Sandic

  Zazát leigazolta a West Ham….
  Ennyire volt elég az a büntető…

 • Sky sources understand Newcastle United remain in talks to sign Christian Atsu from Chelsea

 • Sir Idemitirjak

  Emlékeztek a tavalyi utolsó napos csodavédő megoldásra Hectorra? Frankfurtban bekezdett kölcsönben, eddig 2 meccs,2 piros 😀

  • Ezt hogy csinálta? Egy kupa-Egy bajnoki?

   • Sir Idemitirjak

    Így van

 • gorkaf78

  Sajtóhírek szerint megszületett a megegyezés Brozovic ügyében az Interrel, az ár: 21 m font:

  http://www.express.co.uk/sport/football/704970/Chelsea-transfer-news-Antonio-Conte-Marcelo-Brozovic

  • Rammschein

   -.-” no comment.

  • ktomi93

   Ez különösen érdekes ha Fabre marad és feltehetően más sem távozik.

   • Rammschein

    na várjatok… én azthittem hirtelen ez a csávó védő…erre középpályás…
    könyörgöm, ne mondják már, hogy Fabrét ez az ipse fogja kiváltani, mert padlót fogok.

  • Én ebben csak akkor látok rációt, ha vagy Mikelt, vagy Fabregast kitesszük.
   Matic helyett több értelme lenne egy btb-t/Nainggolan-féle cm-et felrakni, mert ott Oscar mellett egy félszeg rombolóval sokra nem megyünk. Fabregas védelmi képességei elég szerények, de Brozovic-ról nem tudom, mennyi stabilitást adna.
   Mindenesetre ha úgy jön, hogy senki nem távozik, akkor ennek a nagy károsultja RLC lehet.

   • Rammschein

    azon sem fogok meglepődni, ha RLC 1-2 éven belül nem keres magának másik csapatot. ide senki fiatalt nem fogunk beépíteni soha kb., csak ezt a tényt el is kéne fogadnom, de évek óta reménykedek, mindhiába…..

   • gorkaf78

    Sztem Mikel távozna, ha érkezik a horvát. Fabregas tegnap tette le a nagy esküt Conte mellett, gondolom ő így marad.

    • Rammschein

     attól még a védelem szar marad. :’) 3-5-2-ben is…

     • gorkaf78

      Lesz még védőigazolás, sztem ez 100%.

      • Rammschein

       jó, de az is milyen :”D (nem akarok telhetetlennek tűnik, de na… jó nagy hülyék vagyunk szerintem. :D)

    • Szerintem a legrosszabb verzió az, hogy Mikel marad, RLC meg tarcsizik vagy kölcsön.

  • Endy919

   Emenaloék komolyan ennyire nem normálisak ?

   Nincs védőnk , erre idehoznak egy totál középkatégóriás játekost , ráadásul olyan posztra , ahol így is sok játékos van .

   Taps!

   • Rammschein

    Endy, még tartalékold a kiakadást… majd ha elmegy Fabre… :”D :@

    • Endy919

     Akkor szerintem nagyon letapadnék .

     Ha még érkezne Alonso , Brozovic és egy csatár , akkor szerintem átállunk a 3-5-2re . Máshogy nem tudnám magyarázni.

     • Rammschein

      jójó csak krvára nem értem akkor Conte miért mond olyanokat, hogy a taktikát a kerethez alakítja… ráadásul úgy, hogy egyelőre működik is… Fabre meg abba a 12 percben vagy mennyiben is hozta a jót… neki ne lenne hely? agyf@szt fogok kapni 😀

      • Rammschein

       azt hozzáteszem, hogy nem is ugyanaz a pozicíójuk, de Fabrénak ezerszer több létjogosultsága van a kezdéshez, mint Pedronak, Maticnak, szegény nem játszó Cuadruadonak együtt véve!!…

       Méghogy Conténak a teljesítmény számít, nagy bullshit.:(

      • Endy919

       Tudod mi annyira lenézzük a PL mezőnyét , hogy minden meccsre emberhátrányba állunk fel , hogy legyen a többieknek egy kis esélye.

       • Rammschein

        xD csak így lehet nagyot koppanni majd… aztán majd decemberbe meg kaphat nyugodtan agyvérzést Conte meg a board is ha nem lesz elég playa, mert ne adjisten valaki megsérül key pozicíóról….aztán majd szépen veszünk egy hátraarcot a tabellán mondjuk… ilyen szempontból mák, hogy nincs BL… mert nem is bírnánk…

        • Endy919

         Lehet , hogy nem tenne rosszat a klubnak , ha a boardból pár ember agyvérzést kapna . Ha csak ezen múlna Emenaloék távozása , akkor áldásom egy újabb elcseszet szezonra.

         • Rammschein

          Az a baj… hogy pont ezek nem fognak repülni, mert Abra baráti körébe tartozik mind… csak mondjuk Abra is beláthatná, hogy néha krvára nem működnek a dolgok, és nem mindig az edzőt kell lapátra tenni (megmondom őszintén ezt is nagyon unom már :D, persze elkerülhetetlen, de akkor is)…

          • Sandic

           Azért arra kíváncsi vagyok, hogy hogyan magyarázza be a Board Abrának, hogy ezek a játékosok jó igazolások lesznek kvázi sztárok helyett…

   • gorkaf78

    Nem hiszem, hogy ez Emenalo döntése lenne. Gondolom, Conte kérné ezt az igazolást, mivel olaszként ismeri a Serie A-t.

    • Oké, de Conte sem azért gondolkodik ilyen kicsiben védő és kp terén, mert a board annyira faszán intézte volna az ügyeket Nainggolannal és Kulisanyival.

     • gorkaf78

      Nekem egyébként van egy olyan megérzésem, hogy Koulibaly az utolsó pillanatban jönni fog. Elvileg Maksimovic megy Nápolyba, és sztem így elengedik majd az olaszok a védőnégert egy kisebb vagyonért.

 • Izzy27

  Wow! Eltűntem egy fél évre meló és költözés miatt, kb csak az eredményeket néztem, de újra van időm és erőm ide is feljárni 🙂 jó látni a bizakodást és alapvetően a jókedvet az előző szezonunk ellenére is 🙂
  Most nézem az idei meccseket sorra és eddig ég és föld a tavalyi nyitányhoz képest. Ez a Kante gyerek elég meggyőző, kb mint Matic a visszatérése után.
  Fiatalokkal mi a helyzet? Kölcsönbe megy ki mindenki ahogy nézem :/
  @endy919:disqus mixelsz még részegen? én szombaton buktam 6 mixen is egy-egy meccset úgyhogy asszem veszek egy üveg Jim Beam-et a következő előtt 😀

  • Rammschein

   Lassan nem csak a fiatalok mennek hanem az ég tudja még ki fog ebben a maradék pár napban. 😀

   • Izzy27

    Naaaa ne negatívoskodj itt a büdösúristenit! 😀 Azért Pedrora nem fintorognánk ha dobbantana no 😀 Se Cuadra… 😀

    • Rammschein

     😀 Pedróra semmikép, beírnám a naptárba ünnepnek….
     de én Fabréra gondoltam, Mikel cserének csak jó lenne… Cuad is sztem jó a padra…
     Meg oda Matic is, csak ő folyton kezd. :DDDDD

     • Endy919

      Mikel lenne az első ember , akit kivágnék a csapatból . Semmi köze ehez a sportághoz.

      Ha választani kell Pedro és Quad között , akkor nálam Pedro marad.

      • Izzy27

       Felőlem mindhárom mehet. Helyükre nem is biztos kell valaki, de a védelmet erősíthetjük a pénzükből ha ér bármelyik egy fillért is…

  • Endy919

   Üdvözlégy újra itt 🙂

   Rájöttem , hogy józan ésszel többre megyek . Viszont májusra nagyon beszippantott a játék , rengeteg időt szántam rá , nagyon beteg összegeket forgattam meg . Igaz májusban behúztam az összes mínuszt , amit a 2016os évben produkáltam , lehet hogy még egy kicsit pozitív irányba is lendült a mérlegem , de inkább kiszáltam.

   Észrevételeim : kevésbé felszopott ligákat jobb tippelni , ha szánsz rájuk egy kis időt , hogy megismerd őket(svájci 2.liga , norvég 1-2.liga, svéd 1-2,…)

   No , lényeg a lényeg az utolsó EL selejtező körben bepróbáltam egy szelvényt , a meccseket fogtam is , de egy KHL gólszerző kitolt velem 🙂

   Inkább hanyagolom.

   • Izzy27

    Oh hát annyi időm tuti nincs :/ A meló így is kegyetlen sok időt elvesz, 9től fél 10ig bent lenni aztán még itthon is kezdeni kell magaddal valamit. Örülök ha a top ligákra tudok figyelni néha 😀

  • “Endy919 mixelsz még részegen?”
   Nem, már csak részeg 😛

   • Endy919

    Nana ! Nem is emlékszek , hogy mikor volt utoljára egy jó ivászat.:)

    Én is most elvagyok havazva becsületesen. Szinte csodával felérő ,hogy holnap reggel kitudok menni pecázni , este pedig vadászni.

    • feel the irony 🙂 magas labda volt, nem lehetett nem lecsapni

 • gorkaf78

  A transfermarkt.de szerint folyik az egyezkedés Alonso ügyében a Chelsea és a Fiorentina között. Az ár 25 millió euró körül lehet, plusz esetleges bónuszok:

  http://www.transfermarkt.de/bericht-chelsea-und-florenz-in-verhandlungen-uber-alonso/view/news/248214

  • Rammschein

   kidobunk ca. 45-50-et két olyan játékosra, akik nálam nagyon a középszert súrolják…hát legyen… csak túl sok értelme azon kívül nincs, hogy bővítse a keretet meg van aki beugorjon, de milyen szinten ugye…

   • Endy919

    Alonso szerintem egyáltalán nem rossz focista . Remek ballába van , gyors és ismeri a PLt !

    Ha mellé érkezne De Vrij én boldog vagyok.

   • Petikee Sipos

    na mert Azpit anno mindenki nagy spílernek tartotta… simán beválhat, az meg h ennyit elkérnek érte azt sajnos a piac határozza meg.

    • Rammschein

     Majd kiderül mit alkotnak a boardnál, meg a játékosok is ha jönnek. 🙂 Ez a piac meg nagyon el van szállva. :/

     • Petikee Sipos

      sajnos. de nem lehet mit tenni vele. viszont Borozovicsnak örülnék. fiatal, és a horvátok elég jó középpályásokat nevelnek ki.

    • Azért Azpi más kávéház. Érte 7 milliót adtunk ki, és Iva mögé jött a padra.De egyébként elég god szezonja volt a franciákkal.
     Alonsonál meg nem hiába van az, hogy ő az ügyeletes Dzsilobodzsi.

     • lamps8

      Alonso meg játszott a PL-ben, nem is rosszul.

      • Ugyanott, ahol a már sokak által kiebrudalt Cahill is.

       • lamps8

        továbbra is tartom hogy ő jó fogás lesz.

        • Legyen, de ettől még valid, amit feljebb említettem.

     • bilala

      amugy a dzsilo dologhoz meg annyit, hogy bar mindenki agyba fobe szidja, es teny, hogy a vedelmunk nem lett vele egy fikarcnyival sem jobb, de ha egy masik aspektusbol nezzuk, leigazoltuk, “rontotta a levegot” a palyan effektiven kb nehany percig, majd profittal eladtuk. szoval valojaban ennel lenyegesen sokal tobb szar igazolasunk volt az elmult evekben (teny, hogy kellett hozza egy eleg hulye sunderland, de hat az mar legyen az o bajuk)

      • gorkaf78

       Csak a pontosság kedvéért, Dzsilo nem volt percekig a pályán Kékben. Linkelem róla a tribute videót:

       Itt van a statisztikája is a meccsről:

       Papi Djilobodji’s Stats: Pass accuracy: 100%

       :DDDD

      • És akkor? Sehol nem írtam, hogy nem volt szarabb igazolásunk, de ettől még ő volt a tavalyi év legváratlanabb pánikigazolása Stones miatt. Idén meg ugyanez Alonso egy hónapnyi Kulibáli üldözés után.

  • Ennyiért nem lehet R.Rodriguezt hozni inkább? Ha drágább akkoris inkább őt kéne.

   • gorkaf78

    Korábban felmerült az ő neve is, de nem tudom, milyen szintig jutottak el a Wolfsburggal vele kapcsolatban, gyanítom, hogy semeddig…

    • Ezert nem ertem.. Semmi ambiciot nem latni egy komoly vedoigazolasert. Meg sem probaltunk eddig top classt venni. Tudtommal egy bid sem ment Tah, Marquinhos, Laporte, Rodriguez es meg sorolhatnank kikre. Oke Bonuccit megprobaltuk, de konyorgom, ha nem akarja adni a Juve akkor proba kovi.

 • viktor

  Most már kíváncsian várom mi lesz a vége… Eddig Conte bizalomra ad okot! Hátha később mi is megértjük, h mi is folyik itt:D jah és persze remélem h az eredmények továbbra is jönnek majd, mert akkor könnyebben fogjuk tolerálni ha egy egy kedvenc esetleg távozni fog (gondolok itt Fabregas-ra) Bár nyilván nem örülnék ha ő menne….

 • Sandic

  Az ablak aug. 31. éjfélig lesz nyitva? Mintha máskor lett volna olyan is, hogy szept. 2-ig…

  • Sir Idemitirjak

   Igen addig lesz, mint minden másik nagyobb ligánál, lehet lett valami megegyezés mostanában. (reggel van még a kutató munkához :D)

  • The summer transfer window usually opens on June 10 and closes at 11pm BST on the final day of August. These dates may slightly vary from year to year.

  • adam10

   Szerintem olyankor szeptember 2. amikor az augusztus 31. pl.: szombatra esik.

  • gorkaf78

   Remélem, Londonban a board tisztában van azzal, hogy aug 31 a zárás. Vicces lenne később olyan fotókat látni, hogy Emenalo fogja a fejét, hogy “jé véget ért az átigazolási szezon??? Én még azt hittem, van pár nap”. 😀

  • Ez tudtommal kontinenstől függ. Itt Európában a deadline day hivatalosan 31, de Brazíliában meg Kínában 2.-a körül van.

   • Ami szamunkra veteli szempontbol nem oszt nem szoroz. Eladni meg remelem nem akarunk senkit, max Mikelt.

 • kasata91

  Nem kell aggódni. Holnap bejelentjük a Varane- Marquinhos párost 😀 #areményhalmegutoljára

  • Endy919

   Szerintem az én lottó telitalálatomnak nagyobb esélye van , de hajrá 😀

   Én már elégedett leszek az Alonso – De Vrij párossal is .

 • Endy919

  No Garay az új név .

  • Ez így érdekes lesz. Vagy hozatunk egy csatárt, vagy 2012 után ismét két centerrel megyünk neki az évnek.

   • Szerintem oda nem jön senki, a C verziót a Ruben-Solanke páros fogja kitenni.

    • lamps8

     és ez jól is van így, BL nélkül.

     • Az a féléven át ívelő 6 meccs valóban sokat változtat a dolgon.

      • lamps8

       a BL szerintem jelent plusz terhelést és így legalább Rubennek is lesz lehetősége játszani, bár a támadó poszttal én sem értek egyet túlságosan.

       • Nem igazán értem, hogy ez a BL mitől akkora fordulópont most Rubenéket illetően.
        Most nincs BL, csak heti 1 meccsünk, néha 1 domestic cup, ha továbbjutunk, és talán 1 hétközi decemberben. A domestic cupokat kivéve lesz 3 hónapunk, amin komolyabb rotálás nélkül végigmehetünk. Ebbe az intervallumba esne a BL.
        Na most, a BL-t a legtöbb topcsapat lenyomja rotálás nélkül, esetleg egy 4. kalapos gyengébb csapat (ami lehet baromi masszív is) ellen felküldenek pár fiatalt, esetleg, de ettől még nem fognak a ligában 2-3 ifivel kiállni, sem a BL-ben. Maradnak akkor is a domestic cupok.
        Ergo a kettőnek minimális köze van egymáshoz.

      • igen, sokat. Ők ugyanis a BL-ben nem opciók, pláne a kieséses szakaszban, ha kidől előlük a rutinosabb tag. A PL+helyi kupákban sem életbiztosítás, de jelenleg a cél “talán” egy kupa és a top4, ami tényleg kb az egyetlen olyan szezon, ahol esetleg el lehet kezdeni a fiatalokat beépíteni.

       • Sokat? Ha csak nincs valami nagyon op Maccabi Warsawa a csoportban, akkor a legtöbb csapat rotáció nélkül levezényel egy csoportkört, esetleg az utolsó fordulóban kirak egy B-gárdát állástól függően.

        • Ergo itt nagyjából egy oldalon állunk.

     • Egyetertek, siman le kell h tudjak hozni 3-4 en ezt a szezont ruben, solanke batsu costa.

      • Solanke annyira nem opció szvsz. A preseasont kihagyta, a Bristol ellen sem kapott egy percet sem. Úgy saccolom, hogy talán januárban látjuk megint a fakupameccsen, esetleg ha kisorsolnak a cocban valami túlélő kisiparost.

       • Nem is ugy gondoltam h lejatszik 4-5 meccset iden, hanem, mint 4ik szamu, amennyiben 3 an serultek/eltiltottak elotte mint opcio ott van legalabb es sikan lehoz egy meccset, ha vilageges van

        • Ez okés, de a beugróifi azért annyira nem opció, inkább az egyetlen lehetőség.
         Szerintem “simán” meccseket annyira nem fog lehozni, inkább nyögvenyelősen. Már csak abból kiindulva, hogy a jelenlegi rendszerben Costa is eléggé szenved.

       • egy egycsatáros taktikában a negyedik számú csatár szerepe eléggé marginális minden esetben. Kb olyan, mint a harmadik számú kapus – sokszor még a padra sem fér oda, csak, ha valaki kidől, és már régen rossz, ha rá kerül a sor. Ezt a szerepet Solanke ugyanolyan jól el tudja látni, mint bárki más.

  • kasata91

   A klub kiválóan lereagálta, hogy kevesen vagyunk az ablak zárása előtt 1 nappal: -2 ember (és még lehet Atsu is megy)

   • nem értem, mi a baj ezzel, Bamford nélkül őszintén szólva nem lettünk kevesebben.

 • gorkaf78

  Másfél nappal az átigazolási szezon vége előtt sztem ez várható:

  Brozovic, Alonso, középhátvéd ?, (+ esetleg egy meglepi: James Rodriguez).
  A középhátvéd posztra több tippet is lehet olvasni: de Vrij, Koulibaly, vagy akár Cristensen kölcsönből vissza.

  Nem nagyon emlékszem vissza olyan Deadline Day-re, ahol ennyien jöttek…

  • Endy919

   Kiutaztak állitólag a fejesek Oroszországba Garay ügyben.

   • Endy919

    + szerintem a meglepi egy csatár lesz.

    Távozónk is lesz még szerintem (Cuadrado , Mikel)

    • Plusz Begovic kölcsönajánlatát is visszadobtuk, amit a sunci tett.

     • gorkaf78

      Conte korábban lenyilatkozta, hogy Courtois Nr. 1, Bego Nr. 2, Eudardo Nr. 3., tehát a portugál nem bosnyák helyére jött.

   • gorkaf78

    Az az egykori Real spíler? Erről még nem olvastam.

    • Endy919

     Having missed out on Kalidou Koulibaly, #Chelsea are now targeting Ezequiel Garay and have sent club officials to Russia. [Sovsport]

     • gorkaf78

      Köszi, orosz híroldalakat nem szoktam böngészni. 😀
      Mindenesetre biztos olcsóbb lenne, mint a négus, bár lehet sokat kopott oroszban…

      • Endy919

       Lehet , viszont a Benficában nem volt rossz. Ha jól rémlik még kapitány is volt.

  • Blue One

   Nem is fognak.. Egy CB ész kész. Jó esetben. Csatár is kéne mondjuk…

   • mohacsia

    Szerintem Conte letett a 2 csatáros felállásról, 1 csatároshoz meg elég a Costa, Bats, Solanke hármas bőven.

    • Blue One

     Nem tudom… Oké az stimmel, hogy nem lesz 2 csatáros játék ( majd csak jövőre), de ha Costa megsérül vagy eltiltják… Marad egy Michy, ami nem rossz, de Solanke 3. számúnak?! Vagy RLC… Karcsú.

 • Endy919

  Hart most komolyan a Torinoba igazol ?:D

  • 😀 egett volna a pofaja a Sundiban:D igy Torino kevesbe fenyes felet valasztotta. Speciel sokkal feljebb nem is valo…

  • Jah es varjal a Wílcser loan meg still to come!

   • Endy919

    Na erről lemaradtam 😀 kevés ágy van a klinikájukon vagy mi ? 😀

  • “Joe I’ve got you a move to Serie A”.
   “Better than nothing, where?
   “You know Juventus?
   “Yeah”
   “Well it’s not them”

 • gorkaf78

  ALONSO DEAL CLOSE

  Fiorentina and Chelsea are edging closer to reaching a deal on left back Marcos Alonso, according to Sky sources.

  We understand Chelsea had a £20m offer knocked back but a new offer of £24m should be enough for Fiorentina to agree.

  Sky in Italy reported that originally the Serie A club was holding out for £27m. However, the player is keen to move to the Premier League and we understand a formal announcement on the deal is close.

  • zoli0415

   Sky Sports News HQ ‏@SkySportsNewsHQ
   BREAKING: Sky Sources: Marcos Alonso travelling to West London and could start medical at @ChelseaFC this evening:

 • Rammschein

  Teljesen abban a hiszemben voltam, hogy a héten lesz vasárnap meccs (mert nem láthattam volna), de megörültem, mert csak 11-én lesz a következő… de miért? 😀

  • Endy919

   Válogatott szünet

   • Rammschein

    áh értem, kösz az infót.

 • gorkaf78

  Megerősítést nyert, hogy Costa tényleg vissza akart menni Madridba a nyáron:

  COSTA ‘WANTED ATLETICO RETURN’

  Chelsea forward Diego Costa has admitted he was keen to rejoin Atletico Madrid earlier this summer.

  Atleti wanted to re-sign Costa but were unable to persuade Chelsea to part ways with the Spain striker. In the end, the Spanish capital club snapped up Kevin Gameiro from Sevilla.

  “Everybody knows there was a possibility of going back to Atletico but it didn’t happen because of a few details. I thanks the fans and Cholo (Diego Simeone) for his faith,” he is quoted as saying in AS.

  “Now I’m at Chelsea, I’m happy there and I’ve started the season with them. I hope Atletico do well this season like last year and win titles. I wanted to go back, I won’t lie about it.”

  Forrás: Sky

  • Rammschein

   ja… a kérdés marad: miért?!?! 🙁 Spanyolba több esélye van bajnokságot nyerni, mikor mindig 2 csapat nyer kb? (néha az ATMA-nak is becsúszik, de rikta…) vagy BL-t nyerni, mikor zsinórban cseszik el? Vagy mert nem tud angolul, vagy mert azt gondolta, hogy megint szar lesz a csapat? Vagy az időjárás vagy mégis mi? 😀

   • mohacsia

    Bad food, worst weather, Mary fuckin poppins?

    • Frenky54

     Blöff:)), de igaz!

     • mohacsia

      Igen, klasszikus. 🙂
      Egyébként kb egész jól összefoglalja, hogy mégis mi baja van Costának Angliával. Annyira nem vagyok meglepve , hogy nem éli annyira a helyet, főleg nyelvtudás nélkül.

  • Megiscsak van neha alapja a firkaszok iromanyainak :/ hat sajnalom, remelem jovo nyarig megvaltozik a kedve. Mondjuk ehhez erot kene venni magan es angolul tanulnia..

  • Blue One

   Akkor igaz volt. Díjazom az őszinteségét. Egyúttal csodálkozom, hogy nem cseréltük el Torresre némi pénz ellenében.

 • myheartisblue

  Üdv. Kékvérűek!

  Én tegnap éjjel érkeztem fesztiválról, ahol nem volt net, csak PIA és PINA. 😀
  Ma kicsit arcon csapott a meló és már rohannom is kell a sportpályára rúgni a bőrt. Azt sem tudom egyes nevek kik a transferlistánkon, de mindenképp kell középhátvéd. Tudni lehet az említettek közül ki a TOP?

  2. Kérdés a Burnley elleni mérkőzésünkről lehet találni nem torrentes linket?

  Köszönöm! COYB!

 • BREAKING:
  Kenedy has signed for Watford on a season-long loan

  • Rammschein

   menjen mindenki, nem? :”D

 • A Dili Mail szerint 32 millió fontért cserébe visszatérhet David Luiz 😀

  • gorkaf78

   Még Bosingwa visszatérését várom, és akkor nem is kell Alonso…

   • Rammschein

    dream team. xD

  • kasata91

   Alex-DL4 brazil párost ide !!! Lastminute !!

  • Endy919

   Kevés fogyatékos van a hátvédsorban . Hozzuk vissza !

  • Viccen kivul jojjon, ha ennyiert nyomorultak vagyunk, h meg targyalasok sincsenek perpill egy cb ert sem. Jobb, mint a semmi, legalabb joarc is es jok a szabadjai. Kokemeny es talan vmit lelket is ontene a csapat hatso felebe.

   • kasata91

    Javasolám a PSG elleni meccset visszanézésre. 😉

    • Nem kell, tudom, h mire (is) “kepes” 🙂

     Jelen helyzetben viszont jobb, mint, ha jon egy djilobodji 2.0

   • Endy919

    Miket tudok én meg itt 😀

    Jóarc-bohóc. Jók a szabadjai ???? 25 lövésből 1 beakadt . Ezt szerintem én is hoznám.

   • Blue One

    30 millió egy 30 éves,védekezni nem tudó védőért?! No,thanks.

    • kasata91

     Már 30??? :O Valamiért nálam örök 26 nak volt elkönyvelve. 😀

     • mohacsia

      29

     • Blue One

      Még csak 29 egészen pontosan, lehet, hogy ez zavart be 😀 Nekem Hazard az öreg fiatal. Legjobb vételek volt a klubnak. Fiatal volt, de brutálisan tehetséges. Remélem hosszú ideig marad még. Amikor rápillantok, hogy 25 (januárba lesz 26!!) :((((((, akkor elszörnyülködök, hogy mennyire röpül az idő. Egyébként egy 2-26 éves semleges játékosra, egy esetleges érkezőre azt mondom, hogy fiatal, de Hazard-nál az már kb 30+ 😀

  • kasata91
   • Ja a Mirror is lehozta:
    #Chelsea have made a sensational late move to sign David Luiz from Paris Saint-Germain in a £32million deal. [Mirror]

 • Nos, ezt a Luiz-transzfert kár volt kiröhögni. Most keményen megfizet az, aki leszólta Kulubálit.

  • ktomi93

   Az biztos. Elsőre én is jót nevettem hogy mekkora kamu hír, most meg fogom a fejem hogy mekkora marhák vagyunk.

 • nygeri

  Közben Mustafi hivatalosan az Arsenalnál 35m fontért. Remélem az örök negyedik hely nem volt ennyivel vonzóbb,mint mi. Viszont ha mi nem adtuk meg a 35-öt, Luizért meg tényleg adunk 30-at az több,mint dühítő.

  • Én nem is olvastam arról, hogy tettünk volna érte ofisöl bidet.

   • nygeri

    Akkor lehet csak hírbe hozták velünk is, annyi név volt már amit bedobtak, de akkor meg még szomorúbb 😀

  • Blue One

   Nem lenne dühítő, csak olyan Chelsea-s…

 • Blue One

  Alonso már csak idő kérdése… 🙁 Ahhoz képest, hogy csak Seria A-s játékossal hoznak minket szóba, ő lesz az első.Bár ne lenne. Nem tudom mikor nem érdekelt ennyire egy igazolás.

  • Nyugi, versenyezni fog Luizzal.

   • lamps8

    nagyon be fogsz égni.

    • Miért is?

     • lamps8

      Mert szokás szerint tényként közölsz minden saját véleményt, a srác meg nem egy totál hulladék.

      • ” tényként közölsz minden saját véleményt”
       Említs már egy pár ilyen példát légyszi, komolyan érdekel.

       “a srác meg nem egy totál hulladék.”
       Az értelmezés meg már sokadszorra nem megy. Hol írtam ilyet? Annyit írtam, hogy ugyanolyan pánikigazolás, mint tavaly Djilobodji, ami tény. Neked ez meg már egyenlő azzal, hogy hulladék, kösz.

  • Elvileg: Chelsea-bound Marcos Alonso having medical right now in Surrey.

 • Blue One

  Hart Torinoba. Pffffeeejj ennél szürkébb és érthetetlenebb igazolást… Nem igaz hogy jobb helyre nem tudott menni.

  • Hart egy erősen középszerű kapus, nem Toro szint, de hirtelen kellett lépnie, annyira viszont nem ótvar, hogy bárhol a padon üljön.

 • lamps8

  Jól indult ez az ablak számunkra, Kanté egyértelműen jó fogás volt, Mihály is biztató jeleket ad. Véleményem szerint a loan army tagjait is jó helyekre küldtük. (kivéve talán Pasalic, akiben személy szerint a legtöbbet látok) De az utolsó és egyben legfontosabb puzzle darabot aug 31-ig nem sikerült megszereznünk, erre a hajrában beújítunk egy D.Luiz ajánlattal, hát ezt nehéz elhinni 😀

 • myheartisblue

  HECTOR 2/2

  Chelsea defender Michael Hector joined German side Eintracht Frankfurt on loan this month in the hope of gaining regular playing time, but matters could hardly have gone much worse for the Jamaica international as he has been sent off in his first two games for his temporary side.

  Read more at http://www.squawka.com/news/chelsea-loanee-hector-makes-disastrous-start-to-eintracht-frankfurt-spell-with-two-red-cards-in-two-games/759479#QVqM74VgspqzBOrP.99

 • kasata91

  De Vrij-ért a 34 millió fontot visszautasították, és közölte a Lazio, hogy nem eladó.

  • Rammschein

   lol

  • Endy919

   Egy értelmes védőert teszünk ajánlatot , azt is visszadobják .

   Boldogság..

   • kasata91

    Mert szerinted hány olyan csapat van akinek az utolsó napon a nyakán maradt egy Chelsea szintű védője úgy hogy nem okoz gondot a pótlása a köv. szezonra?

 • gorkaf78

  A PSG állítólag elfogadta a Luiz-ért tett 32 m fontos ajánlatot, ma orvosi vizsgálat Londonban:

  http://www.express.co.uk/sport/football/705536/David-Luiz-to-Chelsea-Psg-set-to-accept-32m-bid-with-medical-today-reports

  • Endy919

   Újra lesz szabadrúgás specialistánk 🙂

  • Nem mintha kifejezetten lényeges volna, de 30+ add on 2M elvileg.

   • gorkaf78

    Na és mit szólnál hozzá, ha visszatérne a brazil? 😀

  • Sandic

   Én meg ezt olvastam:

   “A PSG elutasította az első, 32 millió fonttos ajánlatunkat David
   Luizért.. A hírek szerint 40 millió font viszont már elég lehet..”

   • terryaborsa

    Jobb mint a semmi, de szerintem beszédes, hogy még így is megválnak tőle, hogy egy huszast buknak rajta.

  • Sir Idemitirjak

   Ez még egy viccnek is rossz lenne.

   • Rammschein

    Ha ez bebizonyosodik nem tudom, hogy “sírjak-e vagy nevessek” ezen a döntésen……

 • Lavid Duiz

  Ez a mai nap majdnem annyira izgalmas, mint egy Chelsea meccs. 🙂 Jön Luiz, nem jön Luiz? stb.

 • Sky sources understand Chelsea and PSG continue to negotiate a transfer fee for David Luiz.

 • viktor

  Am én nem bánnám ha Luiz jönne. Amikor elment nem bánkódtam, mert megvoltunk, de most nagy szükség volna egy védőre. Az sem mellékes, hogy Luiz azért nem egy kutyaütő, lehet vele számolni. Emlékszem amikor legutóbb a PSG ellen meccseltünk, még el is gondolkodtam rajta, hogy Luiz nem is lenne olyan rossz nálunk. Egy szabadrúgásnál, sorfalban állva, nagyon tetszett a hozzáállása! Nem fordult el, hanem kereste a fejével a labdát, és látszott rajta, hogy nagyon elszánt. Nem úgy a mi védőink…. elég hitehagyottan védekeztek…..
  Szal ha jön Luiz én nem dőlök a kardomba:D (majd csak akkor ha rajta, meg a bohóckodásán megy majd el a meccs:S)

  • Stonci81

   de…sajnos Luiznak inkább egyre több kutyaütő meccse volt, sokszor szertelen, fejben elkalandozik, és csinál hülyeségeket feleslegesen. Na meg azok a felívelései…atyaég

   • ez igaz talan a feliveleseket kiveve, jopar helyzetet es golpasszt adott mar igy.

    • Stonci81

     bocs, de szinte az összes az ellenfél utolsó 5 méterénél pattant először, úgy hogy játékosunk a közelbe sem érhetett

   • viktor

    jah mondjuk a felívelések. azt adom. azok téll sokszor szarok voltak

  • Stonci81


   Na..ezekről a felívelésekről beszéltem…3:50-nél meg omg..ilyen még a Mennyei Megyeiben sincs

 • emazohun
  • Endy919

   Nagyon birom Sissokot , de nem értem , hogy minek . Ahogyan Brozovicot sem értettem.

  • 30 milliót kérne érte Ashley, ha ennyit kiadunk, meg is érdemeljük.

   • Felesleges, de amugy nagyon jo jatekos. EB-n eletveszelyes volt.

    • “nagyon jo jatekos”
     Volt egy kimagasló EB-je, de ennyi. Még a newcastle-ös srácok sem tartják akkorára.

     • Pedig naluk is jo volt, de fos csapatban nehez villogni tarsak es akarat nelkul.

      • Náluk az észt hiányolták belőle, cserébe arcoskodó plaja. Ha az egy jó EB nem lett volna, ahol tényleg meglepetésemberként tanár volt, akkor egy Evertonnál nagyobb csapatnál szóba sem jönne.

 • Endy919

  Nasri-Sevilla kölcsön , Kun pedig eltiltva 3 meccsre 🙂 Ez jól esett a lelkemnek.

  • Rammschein

   😀 Nasrinak szépen lefele ível a pályája… pedig Wenger folyton játszatta.

   • Serulesei utan kiesett a korforgasbol

    • meg a kokós ügye után. Azt ugyan nem bizonyították rá, hogy fogyasztott is, legalábbis nyilvánosan nem. De mindenesetre a szar játéka mellett nem jött jól neki, hogy ismert drogosokkal bulizott rendre, és még szelfizett is velük, okosan…

     • Rammschein

      negatív reklám/marketingtevékenység 101 xDDD

      • mondjuk sajnálni nem fogom, egy igazi kis takony volt világéletében, kevés futballistát gyűlöltem annyira dühből, mint ezt a paprikajancsit.

       • Rammschein

        Én is csak nevetek. 😀 Wenger alatt sem csíptem egy playát sem főleg nem őt, ott is max Henry-t, de az más. 😛

        Így járt…

  • Kiiiraly

 • gorkaf78

  Nagyon érdekes számomra, nem tudom, még kinek tűnt fel, hogy kínai átigazolásokról nem nagyon hallani ebben az ablakban. El is fogyott a pénz? 😀

  • Pedig volt, vitték Hulkot, Pellét, Cissét.
   Igazából nekik a tél jelenti a nyarat, mert az idény márciusban kezdődik. Előtte jönnek dögivel az érkezők, mennek az alapozások, stb.
   Most nyáron meg van ugyan huzamosabb idejük, de a foltbetöméseken kívül senki nem bolygatja a csapatát.

   • gorkaf78

    Köszi, ezt nem tudtam. Tényleg, Hulk és Pelle rémlik már. Mindenesetre jó, hogy most nem verik fel még jobban az egyébként is magas árakat…

 • ktomi93

  Chelsea and Paris Saint-Germain are continuing negotiations over the transfer of David Luiz – but the clubs remain “some way apart” on a fee, according to Sky sources
  Premium Sport report that Chelsea have tabled a 20 million euro bid for Marcelo Brozovic and Inter have rejected it.
  CFC in talks about Abdennour loan.
  AC Milan have enquired about signing Chelsea midfielder Cesc Fabregas – but he is staying at Stamford Bridge, Sky sources understand.
  Sissokot a Spurt (is) vinné.

  • Rammschein

   Nem azért, oké, hogy kell védő… de komolyan a legnagyobb bohócot fogjuk ide hozni, aki 29 éves már…? S ahogy olvasom lentebb, náluk sem teljesít már úgy… én a hülyeségei miatt bírtam a búráját, mert imádtam nevetni rajta, de a tavalyi szezon után most az nem kéne nekünk… meg már itt sem ment neki a szekér, ezért is meg a pénz miatt is adtuk el.

   A Milan nehogy elvigye Fabrét, bár ugye maradni akar…
   Ha jól értem… ez a Sissoko középpályás… akkor szintén minek?!?

   Jó nagy hülye a vezetőség, hogy az utolsó napra hagyja ezt, és elcseszett minden más opciót… jár a keksz.

   • ktomi93

    Még szerintem jönni fog Alonso is a Fiorentinából 😀
    Ez a kölcsön Abdennourral inkább csak ilyen backup szerintem.

    • Rammschein

     Meh kategória az is. :”D De akkor talán inkább ő.
     (Most komolyan abban bízik a vezetőség, hogy be tudjuk építeni úgy a VÉDELEMBE, mint Cahillt? Úgy, hogy azért Cahill sem betonbiztos… Terryvel nagyon össze vannak szokva…és ez látszik…)

 • ktomi93

  David Luiz has agreed a deal to sign for Chelsea from Paris Saint-Germain. Announcement will come this afternoon. (Source: Mail)

 • Sky sources understand talks are ongoing for Chelsea to re-sign David Luiz from PSG.

  Luiz wants to return to Chelsea and feels he has “unfinished business”, and a source close to the deal says “they are in the thick of negotiations”.

 • gorkaf78

  ?? PSG and Chelsea have agreed a deal worth €40m + bonuses for David Luiz. Player is on his way to London. To undergo a médical tonight

  • Elég yata lesz, ha közel nullszaldóval túladnak rajta.

   • gorkaf78

    nem 50 m fontért ment el? vagy euró volt?

    • A transfermarkt szerint 42 millió font volt, ami sacc 50 millió euró.

     • gorkaf78

      Köszi, akkor tényleg majdnem nullszaldó, plusz ugye amortizálódott is Párizsban. Egyébként követted őt, hogy mennyire ment neki a játék franciában? Várhatjuk, hogy esetleg komolyodott, fejlődött egy kicsit?

      • 1-1 meccsét láttam, de égbekiáltó balpélóskodásra nem emlékszem tőle Blanc alatt.
       Komolyodást annyira nem tippelnék, nem rég cserélték le azért, mert összehozott egy ostoba tizit, aztán emberhátrányként tengett-lengett a pályán. Gondolom Emery inkább rajta ad túl, mint Márkinnyoszon.

       • gorkaf78

        egyébként a képességei szerintem megvannak, Conte meg talán helyreteszi, amikor kell. Az meg külön motivációt is jelenthet a számára, hogy visszatér korábbi sikerei helyszínére.

      • Amortizalodott, hat ezen szakadok 🙂

       • gorkaf78

        😀

       • kasata91

        Lepusztult 😀

      • Blue One

       Azt hallottam hogy gyenge volt…City elleni védekezését (KdB) gólja előtt érdemes megnézni.

      • Blue One

       Példa kedvéért:

       David Luiz’s last PSG appearance (in 3-1 loss at Monaco): conceded penalty, taken off on 62 minutes, 2/10 from L’Equipe.

      • Rammschein

       Komolyodott, fejlődött? Muhaha, nem. 🙁

  • Ezt tuzoltosagi fenyhidat, h csinaltad?:D

   • gorkaf78

    Nemtom, lopott ez a hsz a britanniáról 😀

 • Poenkodtunk vitaztunk itt Luizon, kozben valszeg sokunk nem gondolta, h komolyan visszater (en legalabbis nem hittem) erre most nagyon ugy nez ki ujra itt fog randalirozni. Hat akkor ujra:
  https://m.youtube.com/watch?v=lM7qbA5MWYI

 • Sky szerint Luiz már orvosin van Londonban.

  • Eleg hihetetlen.. Meg mindig nem eszmeltem fel

   • Rammschein

    ez nekem is sok(k). 😀

 • Fiorentina have confirmed the sale of left-back Marcos Alonso to Chelsea.
  #WelcomeAlonso

  Ha nyár elején hozzuk, a preseason előtt, az egy baromi jó pont lett volna a boardnál. Így most nem igazán lesz ideje szokni a csapat ritmusát, de remélem képes lesz hozni legalább azt, amit Azpi a legelső idényében.

  • nico

   Igazad van, de stílusát tekintve még jól is jöhet nekünk. Ahogy néhány videóból nekem lejött, megbízhatóan jól ad be (ez régen volt erre), jól passzol előre is, gyors és fizikálisan is jobban illik a PL-hez, mint mondjuk egy hasonló stílusban játszó Filipe Luis. Védekező statjai sem olyan kegyetlen rosszak, bár tudjuk honnan jön.
   A Fiorentinában sokszor egyedül csinált helyzetet, balszellőnek is simán elmenne. Oké, hogy most stabilizálni kéne a védelmet, de taktikailag fegyver lesz, és végre Hazard is kap egy játszótársat bal oldalra. Valamint a többi védekezőbb (Azpi), vagy még formálható fiatal (Aina) balhátvédünk mellé jó kontraszt. Nem beszélve a kétcsatáros játékunkról, amelyben a Mosesszel ellentétes oldalon jól beadó futóemberként is játszhat.
   Ami nem tetszik, hogy tovább latinosodunk.

   • Remélem a kezdőbe jön és Azpi végre jobbra kerül. Bőven meg lennék elégedve ezzel, de amúgy jogos, hogy már rég kellett meg kellett volna ennek az üzletnek (vagy egy másik LB-nek) köttetnie, nem a 3 forduló után..

 • Sky in Italy are reporting that it’s a deal done to take Juan Cuadrado back to Juventus from Chelsea.

  They say Juventus have agreed to pay a 5 million euros loan fee and the move could become permanent next summer for 20 million euros.

  • kasata91

   Nem tudom hogy mit tud ez a srác, de nem tudom elképzelni hogy Baba ne tudta volna lehozni azt a szerepet amit neki szán Tonnyó

   • védekezésben nem összehasonlítható a két játékos. Majd meglátod.

    • ktomi93

     Én nem ismerem a játékát de remélem igazatok lesz.

    • kasata91

     Lepjen meg. Mindenre nyitott vagyok. Ha 5 meccsel kevesebbet látom Ivát, már megérte.

    • Blue One

     Ki a jobb?

     • Ivanovics. Most már talán Azpi :DDD

   • Blue One

    És akkor van egy 25 milliós LBünk (Baba) aki ezennel elkezdte a mélyrepülését. Cuadrado 2.0

 • Rammschein

  szal utolsó nap Alonso, David Luiz in… Cuadrado out? :”D Meredek.

  • ktomi93

   Miazga Espanyolba tart.

   • Rammschein

    Hát nem tudom Németországgal mi baja volt, hogy nem akart oda menni. :”D

 • Rammschein

  http://index.hu/sport/futball/2016/08/31/hart_a_torinoban_es_guardiola_gyorsan_kirugott_meg_ket_embert/

  Nem csak Mou tisztogatott Schewinival hanem Gárdióla is pl.: Nasrival…. 🙂

 • “Juventus have reached an agreement with Chelsea to sign Juan Cuadrado on loan for three years.”

  Ez mi? 😀

  • Rammschein

   kőcsön 3 évre. 😀 kamat helyett Cuadradoval. 😛

  • ktomi93

   Akkor miért nem adtuk már inkább el?

   • Blue One

    CFC – Charity Football Club.

  • kasata91

   Így repül el 28 millió az ablakon ?
   (Ennyi erővel kokaint is vehettünk volna kolumbiából)

 • zoli0415

  David Luiz move agreed
  Chelsea Football Club and Paris Saint-Germain have agreed terms for the transfer of David Luiz back to London.
  The move is now subject to him agreeing personal terms and passing a medical.
  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/08/david-luiz-move-agreed.html

  • Rammschein

   a board official engem is meglepett. :”D

 • Rammschein

  Mi egyébként nagyon szeretünk playákat visszavásárolni… ki jön legközelebb? 😀
  Kérem tegyék meg tétjeiket. xDDD

  • viktor

   Lampard!! Fabre helyére….

   • Rammschein

    Én Matára szavazok, lehet egyszer képesek leszünk arra is. 😀

  • terryaborsa

   Drogba megint

  • roze79

   Drogba! …persze más titulusban! 😉

   • kasata91

    Jobbekk? :’D

    • spori 😛

    • Endy919

     És aztán félpályáról rászúrja , mint a Barca ellen , nem ? 😀

  • Blue One

   KdB-t tudnék díjazni.

  • Endy919

   Nem tudom elhinni , hogy ekkora marhák dolgoznak a csapatnál.

   • Blotunga

    Ebben egyetértünk. Szerintem egy kevésbé tapasztalt fiatal játékos sem csinál több rövidzárlatot meccsenként, mint a loboncos brazil!

    • viktor

     Nézzetek hülyének, de én fel vagyok dobva! Védő kellett, most meg jött kettő is! A ha Fabregast nem passzolnánk el (ja és persze játszatnánk is), akkor még boldog is lennék.

     • Blotunga

      A védő kellett, szó se róla! De kb ugyanennyi eredményt elértünk volna egy fiatallal, ingyen, ráadásul játéklehetőséget kapott volna valaki, akinek szüksége van rá. Lehet, hogy egy fél évre nem olyan rossz megoldás, csak tök fölösleges volt így megkeverni a lapokat, ráadásul -32 millióval…

      • mindenesetre olcsóbb lett volna visszahozni Christensent…

       • Blotunga

        hát igen, erről beszélünk…csak az a qva vezetőség nem tud magyarul, vagy nem olvassa a blogot! pfff

        • Rammschein

         hát… ha kell én leírom nekik angolul, csak olvassák el és vegyék figyelembe… vááá. 😀

   • dehogynem, ezt hajtod már mióta 😛

    • Endy919

     Jó , de ez most komolyan sok(k)

  • Sandic

   Bazzeg ez Luiz?

   • Nem, aki jobbra áll.

    • Sandic

     A bal oldali csávót meg majdnem Cazorlának néztem.

 • Luiz 32m fontert jön, és amúgy 50m fontért adtuk el. nem euro.

 • adam10

  Marcos Alonso nem akármilyen örökséget vesz át a 3-as mezszámmal 🙂 remélem beválik. DL4 meg már sosem lesz DL4, egyfelől mert a 4-es szám Cescé, másfelől meg azután a gólöröm után…

  • “Marcos Alonso nem akármilyen örökséget vesz át a 3-as mezszámmal 🙂 ” hát igen, Djilobodji nagy terhet tett rá hihi

   Luiz góéőrőmének mi köze a mezszámához?:) főleg, ha most a 4 helyett a 6ost kapja tegyük fel..

   • adam10

    Arra célzok itt, hogy mielőtt elment ő volt DL4, a bohóc, a geezer, akit nem lehetett nem kedvelni, még a sok hiba ellenére sem. Hát ez már megváltozik majd…

  • adam10

   Rövid kutatómunka: Marcos Alonso a Fiorentinában játszott 3 védős rendszerben a belső védők egyikeként is, valamint szélsőként is a bal szélsővédő poziban. Na meg 4 védős rendszerben klasszikus LB pozícióban. Azt hiszem a mai 2 igazolás egyértelműen egyfajta nyitás a 3 védős taktika irányába.
   Na nem kell lehurrogni feltételezem, hogy most csak leírtam a nyilvánvalót. 🙂

 • Lavid Duiz

  Luiz! Welcome back, hülye gyerek! 😀

  • kasata91

   Ha 2 év múlva 40 millióért elpasszoljuk kinába, akkor áldásom rá.

 • kasata91

  2 tippem lenne. (Aki valamelyikkel nem ért egyet sörrel ellentippelhet.)
  1.) DL 44-es mezben fogja tolni
  2.) A Bridgen meg fogja kapni a neki járó booooo-t

  • Lavid Duiz

   Én megbocsátó ember vagyok. 🙂

   • Endy919

    Én kifejezetten bírtam ezt a barmot a fegyelmezetlenségével , a fölösleges elszórt labdáival együtt . De azok után , hogy kijelentette , kapitány és legenda akar itt lenni az a gólöröm és patkány viselkedése nálam nagyon kiverte a biztositékot.

    • kasata91

     Szívemből szóltál. Ugyanakkor a klub választotta szó nélkül a pénzt, hiába volt ő elkötelezett a klub iránt, ki tudja ezt hogy élte meg.
     Nem tudom még hová tenni magamban hogy újra itt van.

  • adam10

   32 mint a PSG-ben?

   • kasata91

    Nem tudtam hogy ott az volt, de továbbra is tartom a 44et, bár már nem olyan magabiztosan.

 • ktomi93

  Ha már PSG és brazil, akkor hozhattuk volna mondjuk Thiago Silvat, neki jobban örültem volna 😀

  • Endy919

   Azért nyugdíjasotthon se legyünk már 😀

   • Rammschein

    Írod ezt úgy, hogy Terry meg Iva még itt vannak. :DDD

 • kasata91

  Van még másik olyan playa aki 2x is volt deadline day transfer ?

  • Özil, ha a téli is számít.

   • kasata91

    DL is januárban jött először. Úgy hogy számít.

  • azt nem tudom, de azért volt már pár komoly deadline day transfer, komoly összegű, de balul elsülőt persze mi is tudunk felmutatni Torres személyében, de ugye utolsó napos transfer volt korábban Begovics a Stokenál, Tevez és Masch a WHU-nál, Rooney, Özil, Suarez, Ash, Lloris, vagy, hogy még a saját történelmünkben turkáljunk: Makelele 🙂

 • Blue One

  Nézük a Luiz igazolás jó oldalát:legalább fiatalítottuk a védelmet…iróniát félretéve a ball playing CB kategóriát kimeríti, de védekezni nem tud emellet drága és öreg…

  • gorkaf78

   És mik a hátrányai a Luiz igazolásnak?

   • Rammschein

    Szerintem: öregecske, a formája, most a hülyéskedéseit hátránynak veszem… az, hogy a fiatalokat még mindig letojjuk és 30 milliókat szórunk pánikból…

   • Sandic

    Van amikor nem csak a saját kapujába rúg gólt. 😉

   • Blue One

    Vettünk egy 30 éves védőt 30 millióért, aki nem tud védekezni.

 • Állítólag Luiz maga győzte meg a PSG fejeseit, hogy engedjék el olcsóbban. What a man.

  • Rammschein

   Nem ízlett már neki a sok baguette meg csiga. :DDDDD

  • mármint minél olcsóbban? 🙂

   • Az első 30-as bidet rejectelték, a másikat már elfogadták. Állítólag 40+bonus volt a várt összeg.

    • Rammschein

     Akkor elég szépen megunta már ő is a PSG-t…
     Azért a Bridge akkor is a Bridge marad… legalábbis míg nem lesz új stadionunk kitudja mikor. 😀

    • kíváncsi vagyok, vajon mivel állt elő… ha nem engedtek el occóér, akkor minden második meccsen direkt öngólt rúgok? 😀

     • Előzményként Emerynek gondolom a töke ki lett vele, és jelezte, hogy felőle mehet.

 • gorkaf78

  Mivel kezdenek követhetetlenné válni a kommentmezőben a hozzászólások, inkább ide írom le: örülök, hogy itt néhányan sokkal okosabbak, és többet tudnak a fociról, mint Conte. Javaslom, kérjék felvételüket a Chelsea FC-hez, mint vezetőségi tag, hogy beleszólhassanak mondjuk az átigazolásokba, és a csapat felépítésébe.

  Kicsit unalmas már állandóan azt olvasni a blogon, hogy a klubnál mindenki hülye, senki nem érti és végzi jól a dolgát, egyik igazolás szarabb, mint a másik, stb.

  Mondom, aki elég okosnak érzi magát, az pályázzon meg egy állást, és csinálja jobban. Fikázni könnyű…

  • Rammschein

   Uhh, hát nem azért, de a szurkoló nem ezért van? 😛
   Egyébként meg az tény, hogy lehet örülni ennek is, de lehetett volna ezt nekik sokkalta, de sokkal, és nagyon sokkal értelmesebben leművelni…

   Egyébként én szívesen dolgoznék ott, de úgysem vennének fel. 😛

  • kasata91

   Azért ezek messze vannak a szakmailag megalapozott, átgondolt igazolásoktól. Ez csak az “ami maradt”. És meglepődnék, ha Conte őket kérte volna…
   Nyilván semmi értelme a fikázásnak, de azért ne magasztaljuk már a vezetőséget

   • gorkaf78

    Nézd, Conte védőket kért, és kapott. Lehet, hogy jobban örült volna mondjuk Koulibaly-nak, de őt nem engedték el, őrült összegért sem. Erről nem hiszem, hogy bárki tehet a klubnál. Alonsot is úgy fikázták egyesek, hogy ilyen szörnyű, meg olyan szörnyű, pedig még egyet sem rúgott a labdába Kékben. Könyörgöm, legalább várjuk meg, és lássuk hogy mit tud a srác.

    • kasata91

     Nekem jó előérzetem van Alonsoval kapcsolatban (bár amíg a renault-nál volt addig volt a legjobb) viszonylag fiatal, reál nevelés, játszott már angliában, spanyolokkal jól megérti magát.
     De kár volt eddig várni vele. Tavasz lesz mire felveszi a ritmust

  • mohacsia

   Nekem az tetszett a legjobban, amikor lefogyatékosozzák nem hogy Luizt, de a komplett jelenlegi védelmünket. Ehhez azért hatalmas gyökérnek meg hát izé… fogyatékosnak kell lenni. Persze jött rá a féltucat upvote is, úgyhogy grat mindenkinek.

   • Endy919

    Puszi 🙂

  • Sandic

   Jó, akkor magyarázd már meg kérlek te vagy a board, hogy miért jó Cuadradót 2019-ig kölcsönadni, vagy Rémyt is kölcsönbe küldeni, nem pedig eladni…

   • Rammschein

    Ha a board válaszolni fog erre a hozzászólásra, dobok egy hátast… a 7.ről. xD (nem. :D)

   • gorkaf78

    Nem tudom, lehet így részletekben kvázi bérleti díjként kifizetik az árát, plusz a fizetését is állják. Az is lehet, hogy Conte kérte ezt, hogy mégis visszarendelhesse a kölcsönből. Csak találgatok, nem ismerem a hátteret. De akkor se tegyünk úgy, mintha a csapatot mongol idióták irányítanák, akik tökhülyék, és valójában a csapat ellen dolgoznak. Biztos megvan mindennek az oka, csak mi innen nem látunk bele.

 • Nézem most a .com-on az első interjút Alonsoval. Ez a fickó úgy néz ki, mintha Azpi és Schürrle szerelemgyereke lenne

  • kasata91

   Nekem az arcberendezése amikor beszél egy az egyben Gerazoli:D

   • hát, ő spec nem jutott eszembe, de ha jobb profilból nézem, talán egy kis Sevcsenko van benne 😉

  • Rammschein

   …legalább angolul tud? 😛 igaz mondjuk nem brazil, de majdnem. :DD

   • igen, gyanús is, hogy őt is csak azért hozták, hogy Costának még jobb környezetet (és egy új tolmácsot) teremtsünk…

    • Rammschein

     ebben még akár lehet is valami, bár így is sok a spanyol nálunk… 😀 Pedro le is koccolhatna ezért. 😛 (nem csak ezért. :D)

     • hagyd már azt a szerencsétlen pördőt békén, legalább addig, amíg nem csinál semmi rosszat.

      • Rammschein

       okés, majd akkor ha csinál… 🙂 😛

  • ami talán említésre méltó – mert furának hat – hogy Mata állítólag nagy spanja, és ő segített Alonsonak a döntésben, méltatta a Chelseat és Londont, hogy megéri idejönni. Egy spanyol számára utóbbi sem kis szó, de Mata számára az előbbi inkább.

   • Rammschein

    Már lentebb is írtam, de Matát szívesen látnám vissza, mégha már ő sem a legjobb állapotban van, korban sem… legalább amiatt, ahogy elbánt vele a sors(?)… jó tudom, ez nem így működik. 🙂

    Meg haverkodhatna Costával. 😛

    • mohacsia

     A boardot elnézve ez egyáltalán nem lehetetlen 😀

    • Sir Idemitirjak

     Én meg itt ülök egyedül azzal a gondolattal hogy Studget elnézném még kékben. Meg ugye akkor már a kétcsatáros játék is szóba jöhetne.

     • Rammschein

      Őt szintén lehet nem kellett volna elengedni, bár ő már nem is érezte magát itt jól asszem…talán…
      Mondjuk annyira szimpatikus sem volt, mint Juan. 🙂

      • már hogyne kellett volna. Adtak érte pénzt, nekünk meg nem kellett. Azóta meg nem nyomott le három meccset egymás után…

      • kasata91

       Hiába nagy tehetség és kiváló jatekos, annyira sérülékeny hogy örülhetünk hogy pénzt láttunk belőle. Túl nagy volt a rizikó hogy egy sérülés elvágja a karrierjét. És ez kb még mindig benne van bármelyik meccsen.

       • “pénzt láttunk belőle”
        háromszoros áron adtuk el 😉

        • kasata91

         Azért a mostani csatár árakhoz kepest apró pénzt kaptunk érte.

         • tekintve, hogy nem most adtuk el, ez lényegtelen infó.

          • kasata91

           Studge 12 m fontért váltott 2013-ban.
           Ugyanezen évben:
           Negredo: 20m font
           Soldado: 26m font
           Andy Caroll: 15m font
           Jovetic: 22m font

           1 évvel késöbb is ugyanezért a 12 millióért csak egy Shane Longot vagy Ross McCormackot lehetett kapni.

           Gondolom egyet értünk abban, hogy mindegyik felsoroltnál jobb játékos Strurridge (jó, egyedül Jovetic az akire elcserélném, de csak a sérülékenysége miatt)

          • “Gondolom egyet értünk abban, hogy mindegyik felsoroltnál jobb játékos Strurridge”

           de akkor még nem volt az. Nálunk nem volt más, csak egy önbizalomhiányos, bizonyítani vágyó fiatal, aki mindent elönzőzött, ami elé került. Abban az évben 12 misit kapni érte kb olyan volt, mint DL-ért ötvenet kapni. Aránytalanul jó, és attól, hogy ki mennyibe került – ami szintén teljesen lényegtelen info megint – akkor is háromszoros áron adtuk el. 300% profit, ha 26M volt Loldado, ha nem.

           És, bár az eladása szempontjából lényegtelen infó ugyancsak, de a Poolban 3 szezon alatt nem játszott annyit, mint előtte a Chelseaben. A transfermarkt adatai szerint a 3 Pool szezon alatt 432(!) napot hagyott ki sérülés miatt, összesen 76 meccset. Azaz, 3 szezon alatt több, mint egy szezonnyit.

          • kasata91

           Akkor ennyi erővel KdB eladása is nagy biznisz volt mert kerestünk rajta x %-ot, és nem számít hogy azóta mi lett belőle ?

          • így van. Nekünk épp nem kellett, és őt is több, mint kétszeres áron adtuk el (6,7M vs 17M) ráadásul asszem még a City pénzből is kaptunk valamennyit. Ez kimeríti a “nagy biznisz” fogalmát, úgy vélem.

     • neki az Arsenalban a helye. Már melegítik neki a hordágyat. Kell a francnak, 3 év alatt 4 meccsre. Arra itt van Remy, ő is le tudott sérülni, amikor szükség lett volna rá 🙂

 • Wilshere közben a Bmouth-hoz került kölcsönbe. Ha idén nem a CT fenegyereke lesz, akkor Akét ki is húzhatjuk a középpályáról.

  • kíváncsi leszek, de azért mernék nagyobb összegben fogadni, hogy a szezon legalább 40%-ában a nővérkékkel fog csocsózni. Ez mondjuk még mindig nem garancia Aké számára semmilyen szinten :/

  • Sir Idemitirjak

   Mondjuk Aké egyik erőssége jelenleg a legnagyobb hátránya is ebben az ügyben, méghozzá, hogy ő kb. minden poszton képes játszani a csatárt leszámítva, szóval ő inkább ott fog szerepelni ahol szükség lesz rá.

 • myheartisblue

  @Endy, buszke lennel ram. 1,5+ promil fele ballagok es probalom feldolgozni a transfereket. Ui: jo a csehsor,blueisthecolour

  • csehsor? Támadósorról már hallottam, védősorról, de csehsorról… :DD

   • mohacsia

    Elírta, szlováksor akart lenni!

    • Sir Idemitirjak

     Olyan létezik? 😀

     • persze, szokták is mondani:
      – hogy megy a sorod?
      – szlovákul

      :DDDD

     • mohacsia

      Nem hiszem, de ki tudja…

   • kasata91

    Cigánysor !?

  • Endy919

   Büszke vagyok rád !

   Ui. Persze , hogy jó 😀 legjobb 🙂

 • DL üzlete eléggé vegyes érzelmileg. Valamilyen szinten jobbnak tartom, mint Sötét Sanyit 60 millióért vagy Stonest kb. ugyanennyiért, de itt inkább az lehetett a board célja, hogy mennyiségre legyünk meg a védők jó részének kivágása után, ne a minőségen toljunk. Ez így meg elég nagy csalódás.

  • nekem mindenképp csalódás. DL szimpatikus karakter, de sosem tartottam jó védőnek, még amikor először hoztuk sem, pláne, amikor eladtuk. Ha Sötétsanyi v Stones közül kell választani, is nehéz, mert akkor már inkább a fiatal angol talán, mint egy 30+ -os brazil, bár a franc tudja. Nálam még mindig Mustafa a menő, van Dijk, de Vrij, Christensen back, vagy akár még Varane.

 • Rammschein

  Face-re vicces képet raktatok ki Emenaloról. 😀

  • majdnem megkérdeztem, hogy ki… mindig elfelejtem, hogy nekünk olyanunk is van 🙂 megnézem már én is, úgyis vagy fél éve láttam utoljára.

   • Rammschein

    😀 hát én majdnem kispriccoltam a limonádét a számból. :DDD

   • Sir Idemitirjak

    Itt az egész poszt.

    • Rammschein

     …hát igen a becsmérlő hozzászólás sem maradhatott el valakitől. :””D

     • Sir Idemitirjak

      Fészen csak ilyet látsz szinte, 2/3 hozzászólásban éppen szidnak valakit, náluk még az Oscar szezon tart ezen a téren.

      • Rammschein

       ja… hát mikor ki… láttam/láttunk ott már sok mindenkit szidalmazva…

       • Sandic

        Az még hadján, de David Luizt meg agyba főbe dícsérik, hogy mennyire jó, hogy viszahoztuk, meg hogy már elengedni is kár volt annyiért.

        • Rammschein

         …hát a Pál-fordulás az megy… :’)

 • kasata91

  Mhykitaryan megsérült a válogatott meccsen. Nem mertem megnezni a videót. Aki bírja az ilyesmit esetleg leírhatna hogy komoly volt e.

  • Rammschein

   dobsz egy linket? félve vetek egy pillantást rá…aztán megírom.

   • kasata91
    • beálltak elé, klasszikus feltartás. Hacsak a védő válla el nem törte bordáját vagy kulcscsontját, nagy baja nem lehet.

    • Rammschein

     Hát láttam már csúnyábbat, pl Zoumáé az volt…
     de mondjuk a replayt pont eltakarta egy láb a lényegről… de azért egy kis visszahajlás/törés itt is látszott…

 • emazohun

  https://twitter.com/vinesfoot/status/771070446859157504
  Várjuk vissza szeretettel jövőre! 🙂

  • Rammschein

   mutasd meg a srácoknak a csatornán túl, tuti felírják a kis listájukra. 😀

  • ja, láthatóan nem megy jól neki, freestyle versenyeken keresi a pénzt, de biztos nem sokat, mert normális gatyóra sem telik, csak ilyen speedora 😀

  • Nem vagyok benne biztos, hogy Cabaye és Malouda mellett lesz helye.

 • Ha elér az Arsenal átok…. kellett neki nem ide jönni

  https://twitter.com/DFB_Team_EN/status/771075166038360065

  • Endy919

   Ilyen nincs 😀

  • Rammschein

   Ez komoly? 😀 Nem szeretek kárörvendő lenni, de ilyen, mint ahogy Endy írja, tényleg nincs… xD
   Szerintem még friss a tinta a szerződésen… ez meg már mehet tényleg az ágyús nővérkékhez. xD

  • Sir Idemitirjak

   Én egyszer megnézném azt a klinikát, valami k*rva vonzó dolog van ott, most már tuti!

   • Rammschein

    lehet szó szerint. xD

 • Endy919

  Valószinüleg már nem lesz érkező . Elég jó ablakot zártunk szerintem , ahova kellett ember , oda jött is . Mondjuk nagyon kicentiztük.

  Kanté eddig a nyár igazolása , Misi is nagyon bíztató . Alonsonak szintén örülök , szerintem jól jártunk vele. Eduardo 3.nak bőven jó kapus , bár ide érkezhetett volna valaki PL tapasztalattal .

  DL meg .. nem őt vártam , nem is nagyon örülök neki , de Cahillhez és Ivahoz képest előrelépés.

  • kasata91

   Ha jövőre jön Christensen akkor nem nézünk ki azért olyan rosszul hátul középen. DL talán hosszú távon nem szorítja ki a kezdőből mint ha egy 26 éves valakire adtunk volna ki 40+ milliót.

  • Szerintem abból a szempontból bukás az ablak, hogy az eredeti primer célpontokból (Nainggolan, Kulibáli, Morata, Márkinnyosz) Kantén kívül egyet sem sikerült hozni. Most az mellékes, hogy szerintünk melyik érte volna meg, de ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Conténak az eredeti elképzeléseit vagy háromszor kellett megváltoztatni, mire elkezdődött a PL.

   • egyrészt adom, amit írsz, de másodsorban viszont nem nagyon, mert ha Conténak az volt az elképzelése, hogy 5 embert cserél a kezdőben, akkor nem nagyon volt elképzelése.

    • Rammschein

     hát de ilyen körülmények közt nem is tudom milyen elképzelése lehetne az itteni karrierjét megelőzőleg…. EB, utána egy hét pihi, és már jöttek is a felkészülésik kb…. vagy rosszul gondolom?

    • Miért, az eredeti 3-5-2-re a tavalyi keret nem igazán volt alkalmas. Szerintem senki nem várta Ivától, hogy majd futóbolond lesz a szélen, ahogy azt se, hogy a védőhármast majd vízből főzve kitesszük, vagy hogy Traoré lesz Costa párja elől, de Matic kezdőhelye is igen kérdőjeles volt júniusban. Nem hiába repültünk rá ezekre a játékosokra.

     • én ezt értem, és van is alapja, amit mondasz, csak az akkor sem elképzelés, hogy 11-ből 5 új kezdőt rakok ki, hanem álom.

      • Hát de ezt gyakorlatban is akartuk, szóval ez volt az “elképzelés”. Ettől még mondhatjuk, hogy unortodox, csak ez volt a plan, amit nem sikerült véghez vinni.

   • adam10

    Szerintem Kante nem volt primer célpont. Miután Nainggolan visszautasított minket, jött szóba. Viszont ez még inkább alátámasztja amit írsz, hogy az elsődleges célpontjainkkal lyukra futottunk.

    • Szerintem meg Matic pozícióját szántuk Nainggolannak, ami inkább a belga posztja, mint a romboló.

     • Rammschein

      Csatahajó nincs? :DDDDDD

  • nálam felemás a dolog, mert hiába óriási fogás Kanté és hasonlóan jónak tűnő Misi, ha a fő célt, hogy a védelmet erősítsük, nem sikerült. Márpedig az cél volt, annak kellett lennie. Más kérdés, hogy DL-nél számomra nem lett volna jobb opció sem Koulibaly, sem Stones, sem Marquinhos, de ezen felül támadtunk még elvileg Mustafit, Bonuccit, Romagnolit, meg még ki tudja kit, ehhez képest sikerült leakasztani egy középszer védőt 30+M-ért, 30 évesen 3+1 évre (már, ha hivatalos lesz majd a dolog).

   Azzal meg, hogy DL előrelépés-e Cahillhez vagy Branához képest, még várjuk meg a szezont. Erre én még a te helyedben sem tennék pénzeket 😉

   • Állítólag DL úgy jött szóba, hogy Márkinnyoszt akartuk, de őt visszadobta a PSG, aztán ha már Párizsban jártunk…

    • Rammschein

     biztos van erre egy közmondás, de eszembe nem jut… 😀

 • kasata91

  Arbeloa ingyé a West Hamé. Szerintem ár/érték arányban nem valami jó deal. 😀

 • Rammschein

  Egyébként éjfélkor zárul a transfer window? 😀
  Mert akkor még 54 perc alatt meglephetnek minket. :DD

 • emazohun
 • kölcsön vol 2345:

  Fulham have signed Chelsea forward Lucas Piazon on loan until January 2017.

  • emazohun

   36.,és még ki tudja ki megy

   • az elmúlt 2 napban ő a 12. 🙂
    lassan már nem nagyon van kit leadni, Miazga és Solanke a kérdés kb, ami maradt, illetve, hogy mi lesz Chalobah sorsa, de őt talán itt tartjuk.

    • Rammschein

     végül is elég régóta ezt a kölcsönadós profitolós témát toljuk, de eddig nem ilyen mértékben ment, na. 😀

    • kasata91

     Miazga elment spanyolba már

     • volt ilyen hír igen, de a Chelsea részéről én ezt még hivatalosan sehol nem láttam.

    • Sandic

     Felsorolod nekem azt a 12-őt? Én kb. csak 4-ről tudok, keveset voltam net közelben.

     • Quad, Omeuro, Clarke-Salter, Calkett, Baxter, Conroy, Cuevas és Feruz + a tegnap hivatalossá váló Remy, Kenedy és Bamford. Azóta Atsu is 🙂 és hát maga Piazon.

      • Sandic

       Omeruo és Bamford hova ment végül?

       Calkettről és Conroy-ról még nem is hallottam….

       • Bamford Burnley, Omeuro ment vissza törökbe (Alanyaspor).

        Tessék több U meccset nézni! 😉
        Chelsea nevelések:
        http://www.chelseafc.com/teams/on-loan-players/charlie-colkett.html
        Colkett a 14/15-ös UEFA Youth győztes csapat kapitánya volt. Ez az első kölcsöne. Olyan Lampard féle játékos. U11 vettük.

        http://www.chelseafc.com/teams/on-loan-players/dion-conroy.html
        U13 vettük. CB. Colkettnek talán, Conroynak nem nagyon van Chelsea jövője.

        • Sandic

         Nekem már az is sok, hogy a felnőttek meccseit stream-en kell követnem. Az ifi BL meg nem nagyon van baráti időben számomra.

         Bamfordnak a Burnleyben talán több esélye lesz a játékra, mint a Palaceban….
         Omeruo is temetve lett ezzel a kölcsönnel….

         • Neeem kell a kifogás, ez nem hozzáállás 😀

          “Bamfordnak a Burnleyben talán több esélye lesz a játékra, mint a Palaceban….”
          Legalábbis ha edzésen lerúgja Vokes-t, biztos 🙂

          Omeuro pedig még csak nem is lenne olyan rossz védő, legalábbis amennyit láttam belőle, az bíztató – de az viszont, hogy csak a török ligába viszik, már nem annyira. A válogatottban ő is hasít, hátha egy torna során felfigyel rá valaki.

  • Piazon még AVB-vel érkezett emlékeim szerint, hasonló utat jár a kettő.

   • 11/12 jött, jaja, az akkori fiatal kerettel együtt: Lukaku, TC, Davila, Romeu, KdB, Bamford, Piazon. Hát, közülük ő a szopóágra került, Davilával.

    • Rammschein

     Hát belőle már nem sok minden lesz itt, ha olyan régóta tologatjuk más csapatokba… bár elég ránézni a többire. :”D

 • Endy919

  Még egy csatár érkezhetne . Solankeban nem bízok.

  • Kalout visszavehetjük még, a Hertha biztos belemenne 🙂

 • Közben a Spurs versenyben van Sissokoért 30 millió fonttal. Jó látni, hogy valaki még meg akar minket menteni az év pánikigazolása címtől.

  • Rammschein

   csak mi szálljunk ki a versenyből szerintem… 😀
   ők meg had vigyék. 😀

  • Endy919

   Sissoko még nem hivatalos 30ért az Evertonba?

   • nem, állítólag pont azért, mert Pöcsék is megadnák a 30M-t 🙂

   • emazohun

    Tottenhambe megy
    Most kivételesen nem voltak spúrok
    De a papírmunkával kurvára sietniük kell

    • az sem tuti, egyelőre tán itt tartunk:

     23:07 BREAKING NEWS

     Tottenham have matched Everton’s offer of £30m for Moussa Sissoko, according Sky sources.

     • emazohun

      Baszki ez 20 perces hír
      Deadline dayen ez már régi
      7 perces Sky-os infó,hogy oda megy

      • most nézem

       23:26
       BREAKING NEWS

       Everton withdraw interest in Newcastle midfielder Moussa Sissoko, Sky sources understand.

       Azé kemény volt Koeman, felverte az árat, aztán hagyta Pöcsnek 😀

       • Rammschein

        😀 Úgy kell nekik. 😀

  • Sandic

   Hátha itt már játszana is egy keveset. Strófolni kellene egy kicsit az árát.

   • Azt hiszem, róla is végleg lemondtunk, talán Conte volt az utolsó esélye, hogy játsszon is a Chelseaben. Pedig a ghánai is nagy reményekkel érkezett anno. Volt már neki amúgy jó kölcsöne eddig?

    • Sandic

     Azt sem tudom eddig hol volt kölcsönben… Tavaly talán a Bormouth-nál, de korán meg is sérült, elvileg idő előtt vissza is küldték. Előtte talán spanyolban volt.
     Gyors és talán technikás játékos, viszont mág Oscarnál is vékonyabb alkat. Törékeny mint egy virágszál….
     Spanyolban szerintem tudna alkotni valamit.

     • Először ő is a Vitesse-ben kezdett, az még egész jó is volt, aztán Everton, az nullás, aztán Bombi, az megint, végül Malaga, hát, ott sem játszott sokat, bár kapott vagy 9 meccset, meg lőtt 2 gólt. Kb egyedül a nemzetközi (válogatott) szereplése mondható jónak.

 • Sandic

  15 perc van vissza, szerintem már nem fognak minket riogatni senkivel. 1 kölcsönadás talán még belefér.

  • Egyébként közép-európai időzóna szerint zár az ablak? Csak mert annyira nem tiszta, hogy melyik éjfél az éjfél.

   • emazohun

    Igen
    Angliában pedig ugye 11-kor

   • Sandic

    Skyon azt írták 23:30-kor, hogy 30 minute warning, szóval szerintem most lesz vége.

   • Igen, 23:00 Angol idő, 24:00 CET

  • Sandic

   Enner Valenciát kölcsönvette az Everton a West Hamből 1 évre. Azért ez érdekes…

   • vételi opcióval ráadásul

 • Egyébként a védőduó közreműködésével pont -100-zal zárjuk az ablakot.

  • Rammschein

   az mennyire húzós kategória? I mean, Mou meg Pepe is jóval többet költöttek szerintem…

   • Semennyire, én -200-zal számoltam májusban.

    • Rammschein

     ja, akkor jó… 😀 lol

   • Sir Idemitirjak

    Amennyire annak ítéled. Ha arra gondolsz, hogy bármiféle büntetésre számíthatunk-e, attól nem kell tartani attól még messze vagyunk.

    • Rammschein

     szerintem akkor nem necces, Misi meg Kante tuti megérte az árát… erre a védőkre húzóm egy kicsit a számat, de még járhattunk volna szarabbul is azt mondom…
     mondjuk ha nem jön senki, vagy ha drágábbért veszünk olyanokat…

  • Sandic

   Majd télen javítunk kicsit rajta, ha Fabregas nem kap több lehetőséget Lehet a kínaiak betolnak érte egy 50 millás ajánlatot.

   • nem hiszem, a Milan állítólag bedobta, hogy a Romagnoli dealbe vonjuk be Fabregast, de a Chelsea hallani sem akart erről.

    • Sandic

     Érdekes, de tényleg kíváncsi lennék rá, akkor mégis mik a tervek vele. Annál azért egy kicsit jobb játékos ő, hogy csak akkor dobjuk be a pályára, ha már ég a ház….

     • szerintem a fő cél – talán a legfőbb – az volt az ablak előtt, hogy a senior keretet egyben tartsuk, és ennek tagja Fab is – mivel ki tudja, mennyire vonzó célpont a Chelsea (számomra még most is hihetetlen, hogy Kantét be tudtuk húzni), és ki tudja, mennyire lesz az jövő nyáron.

      Conte pedig ha előbb-utóbb elgondolkodik (ismét) egy 3-5-2-n, vagy hasonlón, akkor Fab az ő itteni Pirloja.

      • Endy919

       Per pill a 3-5-2 lenne számunkra legrosszabb alakzat , mert nincs benne a hely az ismét szányaló Edennek.
       Szerintem.

       • Sir Idemitirjak

        3-5-1 és Hazard aki azt csinál amit akar a csatár mögött

       • Hát max a visszavont csatárt tudná játszani, de jelenleg nem csak ez az akadálya ennek a felállásnak

  • Sir Idemitirjak

   Pedro maradt, szóval ez a második legrosszabb ablak all-time.

   • Sandic

    Amin csodálkozom, hogy Mikel még mindig nem ment el. Bár én nem bánom, hogy maradt, de jelenleg már a padra sem fér oda, nem tudom a pénzen kívül mi a jó neki ebben. Vagy a Hiddink alatt kapott meccseket most beosztja pár évre, mint valami alamizsnát?

    • Mikel még vissza sem jött 🙂

     Szerintem kivár ő is. Utolsó éve jön a szerződésből, azt, ha kell, végigüli a pad mögött a staffban is. Edz, meg kapja a fizut, aztán kész. Utána, ha a klub ad neki +1 évet, oké, ha meg nem, elmegy pénzért Katarba.

 • emazohun

  Ha minden védő elérhető lesz,szerintetek hogy fog kinézni a védelem?

  • Sir Idemitirjak

   Azpi-DL-Zouma-Aina, na jó ez csak nálam a jelenlegi álom 4-es.

   • Rammschein

    ez tetszene, DL váltogatásával mondjuk Terryre ha olyan formában van 😀 … de hát ez tényleg álomkategória :/

   • Stonci81

    DL álomban..rémálom?

    • Sir Idemitirjak

     Cahillt előbb játszatnád? Jelenlegi védelemből kell válogatni, sajnos ennyit ad ki.

     • Stonci81

      Cahill-t átlagban kiegyensúlyozottabbnak tartom, és Terry-nél is előrébb rakod?

      • Sir Idemitirjak

       Terry nálam már óriási kérdőjel, eddig jól tartja magát, de nála bármikor beüthet a kor és a PL nem az a kávéház, a sebessége már most is eléggé a határt súrolja. Jelenleg még előrébb van Terry, mint DL az eddigiek alapján.

       • Stonci81

        hát nagyon nem egy kategória

   • mohacsia

    Tuti, hogy Marcos Alonso lesz az alapkezdő Aina-val szemben.

    • Rammschein

     szomorú. 🙁 de azért jogos, mert hát minek vettük, értitek…

  • Ápi-Zouma-JT-Alonso lesz szerintem, (Brana/Aina)-(Cahill/DL)-(Brana/Cahill/DL)-Aina cseresorral.

 • Sandic

  Elvileg az ablak bezárult. Vannak olyan országok, ahol még nyitva áll? Meirelest is szept. elején adtuk el a törököknek, nálunk meg már zárva volt.

  • Sandic

   Akkor még nincs minden kőbe vésve:

   Remember, deals can still be completed after 11pm.

   Premier League clubs can complete deals by 1am, thanks to the Deal Sheet. In order to get those Deadline Day deals done in time, clubs must do the following:

   The form must be submitted to Premier League 9pm – 11pm

   It must be submitted by the clubs involved and signed by the player

   Infomation required includes total fee, add-ons and player signature confirming they have agreed personal terms

   If Premier League receive Deal Sheet by 11pm, clubs have until 1am to legally complete (midnight for international deals).

   • Sir Idemitirjak

    Nagy ligák zártak ebben az időben az tuti.

   • ez eddig is így volt, de már csak azok a transferek vihetők végig, ahogy írja is fent, ami be lett jelentve előre a Deal Sheeten. Ahogyan mi is tettük azt DL esetében, mert ott sincs még hivatalos hír.

 • Sissoko-Spurs ofisöl.

  • Sandic

   örülök neki, hogy ide nem jött. Komolyan nem értem, hogy minek hajkurásztunk középpályást, mikor Kanté helye biztos, mellette meg lehet váltogatni Maticsot és Fabrét. Arra az 1-2 meccsre, amikor meg nem ők játszanak, Mikel is megfelel.

  • a legjobb belépő a Spurs kapuján :DDD

   Before appearing for France at Euro 2016, new Tottenham signing Moussa Sissoko had this to say about a certain club in north London…

   “Everyone knows, I often said it when I was young, Arsenal is the club of my heart, because there were quite a few French players there like Thierry Henry, Robert Pires, Sylvain Wiltord, Patrick Vieira who was my idol…

   “The beautiful Arsenal. We will see. I cannot tell you if I am going to go to Arsenal. For the moment, I am focused on the French national team and the Euros.”

   • mohacsia

    HÁHÁHÁÁÁÁÁÁÁ

   • mohacsia

    És akkor szóljon bárki egy szót is Luiz miatt 😀

   • Sir Idemitirjak

    Legalább őszinte és nem azzal jön, hogy neki már 20 éve a City a kedvence. 🙂

 • Rammschein

  Esti nevetnivaló Indexen… ezt írják a window lezárásával: “Az már most látszik, hogy a bajnokságot e három (mi,mu, meg a city) klub valamelyike fogja megnyerni, a Liverpool és a Tottenham sikere meglepetés lenne, az Arsenalé végképp, a címvédő Leicesteré pedig annál is sokkal nagyobb világszenzáció, mint hogy idén ők nyertek.” Lement 3 forduló könyörgöm… de azért van benne ráció, egy kicsike. :DD

 • Rammschein

  Nevetnivaló vol. 2: “Nagy távozójuk az állandóan sérült Jack Wilshere, akit az utolsó este a PL legkisebb klubjának, a Bournemouth-nak kölcsönöztek ki. Úgy tudni, Wilshere-nek 22 ajánlata volt, és ő választotta a Bournemouth-t.” 22 ajánlat közül pont ezt? :DDD

  vol 3.: Pool.: “Megszabadult Mario Balotellitől: az olasz ingyen ment a francia Nice-be, az utolsó pillanatban.”

  Nasri is ott van még ugye. 😀

  • hát, ha a másik 21 a magyar NB1, török másodvonal, norvég2 és német3 voltak, nem nehéz 😉 azért Hart is csak a Toroban kötött ki. Ilyenkor már nem egyszerű.

   • Rammschein

    jogos. azért egy két játékos igazán hoppon érezheti magát…
    mondjuk ez DL-re is igaz… lehet csak pislogott, hogy na neeeemá’ most akkor ez tényleg igaz, és akko’ irány London vazze?!?! :DDD

  • Egész este sky-on erről beszéltek. több faktor miatt választotta a Bournemouth-t.

   • 30-as faktor nem kell Bournemouth-ba, csak görögbe a tengerpartra :))

   • Sir Idemitirjak

    Azért elég gáz hogy ott még sokan benne látják az angol válogatott jövőbeli kapitányát és komolyan számolnak vele

    • Már Merson véleményén is röhögtem:
     “I think it’s a great move for both. Bournemouth are getting a £30m player for nothing for one season.

     “Arsene Wenger has probably said to Wilshere ‘go down to Bournemouth, they play good football, they get the ball on the floor, they’ll go through you’. And for me, if he can get the games going, he’ll be the difference for keeping them up this season. It’s a great signing.

     “He’s probably been doubting himself with his confidence having been dropped by England and I just think the lad needs to get playing. When he first got on the scene at Arsenal he was a bit of a jack the lad in a good way, confident, wanting the ball. ‘I should be in this team,’ he’d be saying to Wenger, ‘I shouldn’t be sub’.

     “I just think he’s lost that little bit of his mojo, but I think he’ll get that back with Eddie Howe. I think he’ll get a good run in the team.”

  • mohacsia

   A másik 21-ben volt Ajka, Szentgothárd, Tényő és Egyházaskesző több negyedosztályú angol és 7 kínai klub mellett

  • Sandic

   Ez valami vicc?

   “He was named in the Ligue 1 Team of the Year at the end of both of his seasons in Paris”

   • G’Lo-kkal kellett megküzdeni ezért a címért, ezt ne feledd

    • Sandic

     De könyörgöm, fene tudja hány középső védőből nem volt legalább 2, aki jobb lett volna DL-nál?

     • azért a PSG az utóbbi időben fölényesen simázta a ligönt, úgy nem nehéz.

   • Sir Idemitirjak

    Pedig igaz… Maxwell is ott van, innentől a lista komolysága elveszett.

    • Sandic

     így nem is hangzik rosszul: Az 5-6. legerősebb bajnokság egyik legjobb védőjét sikerült megszereznünk a cserepadra…

 • A Fulhamnél a nagy asztalnál Piazon ült, úgyhogy Martint már kiküldték a gyerekmegőrzőbe aláírni :DD

  https://twitter.com/FulhamFC/status/771105891097731072/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

 • Nem hittem, hogy vannak még ekkora idióták futballklubok élén, de szerintem a deadline day hülyéje címet a Nice vitte el. Hooooogy röhöghetnek most a scouserek 🙂

  https://twitter.com/ogcnice/status/771069055671365632/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

  • Sir Idemitirjak

   Ben Arfával csodát tettek, a képességei meg ennek debilnek is megvannak.

   • kutyából nem lesz szalonna, pedig láttam én már karón teherautót, hogy na, hát ki mint néz, úgy alussza álmát.

    • kormolar

     De a PR értéke egy Nice szinten azért elég jó… egy Nice-nek azért nagy fogás…a mez eladás biztos meg fog ugrani..és azért a francia liga pont az a bajnokság, ahol az ember összakaphatja magát…pl. anno Joe Cole

  • Sandic

   Mennyi az ára? Nekik még lehet ér is valamit a játékos…

   • Szerintem a Pool fizetett 10-15M körül, hogy vigyék

    • Sandic

     Ilyen üzlet árán hozzánk is jöhetett volna Rémy helyére. 🙂
     1,5 meccsig kibírtuk volna a szezonban, aztán nyáron ingyen elengedjük…

     • nem volt elég mára DL? 😉

      Amúgy is, jó eséllyel Costával az első edzésen 8 napon túl gyógyulóba fordultak volna szerintem.

   • Sir Idemitirjak

    Lejárt a szerződése, ingyér volt 🙂
    Jamie Carragher a Twitteren úgy kommentált, hogy “még így is drága volt”.

  • Én Favre-ból még pont kinézem, hogy jó indokkal igazolta le Balót.
   Mondjuk az tény, hogy 4 évbe tellett, hogy a helyére kerüljön.

   • Balotelli helye egy N típusú, idegen bolygón van, ahol max beazonosíthatatlan kövekben tehet kárt.

    • Sir Idemitirjak

     Mondjuk én összeereszteném egy Conte/Simeone valamelyikével, csak hogy kiderüljön meddig bírják verés nélkül 😀

  • WudigessBoi

   Mennyibe fájt az öt játékos összesen?

   • 150m körül, de a Salah-s üzleteket miatt megúsztuk -100-as mérleggel.

    • revideálom magam, bónuszok nélkül “csak” 120-130 körül.

 • kasata91

  Nos elkészült a 2016-17es Chelsea.
  Valahogy közel sincs az az érzésem, hogy készen van.
  Nyilván naiv gondolat volt azt várni, hogy új hosszútávú gerincet építünk EB után 2 hét alatt új edzővel, BL nélkül. Szerintem azért lett volna még kigyomlálni való játékos, a kezdőből is. Ehelyett olyan játékosokat hoztunk, akikkel közel egyenértékű fiatalokat be tudtunk volna dobni,

  • Rammschein

   pedig… pont ez az év lehetett volna az, ahol ezt meg lehetett volna lépni… mert nincs olyan nagy nyomás rajtunk…
   …se BL, se bajnoki trófea elvárás… max TOP4 leginkább, amit itt többünk is megfogalmazott…

   most aztán lehetett volna gyomlálni, csak hogy a te szavaddal éljek… de hát minek azt, majd elgazosodunk. 🙁 😛

   • Izzy27

    Na azért az, hogy mi a mi elvárásunk, és mit mondott Abra Contenak az ideérkezésekor, az nem feltétlenül ugyanaz. Lehet én hagytam ki pár nyilatkozatot, vagy nem tom, de szerintem simán benne van, hogy alap elvárás volt a bajnoki cím, elvégre bajnok kerettel dolgozhat…

    • Rammschein

     Jó hát azt én sem tudom úgy, minthogy Hiddinknek konkrétan ki volt adva, hogy csak ne essen ki az a feladata…

     Ezt Conténál tényleg nem tudjuk… lehet Conténak tényleg címet kéne szereznie… na hát, az nem lesz piskóta… de lehet, hogy csak a BL-be való jutást kell kiharcolnia…fene se tudja.

     • Izzy27

      Valóban nem, de ha csak Abraból indulunk tuti hogy 3 serlegből 4et kell nyernünk…

 • Endy919

  Miazga végül a Vitessehez került .

  • hát csak sikerült 🙂 vajon mennyit fog játszani?

   kérdezem másképp: kap-e vajon 10 meccset összesen?

   • Endy919

    Szerintem bőven . Tehetséges gyereknek tűnik , csak egy kis izmot kéne rá pakolni.

    • Tehetséges? Ezt miből szűrted le? az MLS-ben egy szar volt, nálunk meg volt egy jobb, meg egy rosszabb meccse… szerintem úgy kuka, ahogy van, de mondjuk szerintem elhozni is irtó nagy hiba volt.

 • kormolar

  Abramovics éra egyik legátgondoltabb játékostranszferét hoztuk le…mert azért tegyük hozzá jelenleg nem vagyunk közvetlen az elitben…ennek ellenére egy Kanté vagy Luiz(+Conte) leigazolása kifejezetten jó…Sokan szidják Luizt, hogy milyen felelőtlen,meg h milyen sokat hibázik, amiben van igazság, de be kell vallani ilyen jó PL rutinnal rendelkező játékost, aki a legmagasabb szinten edződött egyszerűen nem tudtunk volna reális összegért igazolni… így is azért bőven költött a klub…és azért valljuk be azért a védelem elég sebezhető… persze az egy Burnley ellen nem fog kicsúcsosodni, mert Kanté elvett szinte midnen feladatott a védők elől, hogy Terry már 36 éves, Iva 32, láthatóan lassult, a beadásai nem olyanok mint régen.. és azért egy City UTD ellen kellenek a fiatalabb lendületes, de jó tapasztalattal bíró játékosok…

  • kormolar

   +Luiz az az egyéniség aki a csapategységnek nagyon jót tesz…és pont most ez kell a csapatnak…

   • viktor

    Abszolút egyetértek veled. Nekem jó előérzetem van Luizzal kapcsolatban. Szerintem nem rosszabb alternatíva mint akár melyik védőnk jelenleg. Ha valaki kidől akkor van megfelelő pótlása. Nyilván ez a mostani védőink esetén igaz… de akkor is. Létszámban most már megvan a keret, ha Conte össze tudja őket kovácsolni akkor nem lesz itt gond.

  • “Abramovics éra egyik legátgondoltabb játékostranszferét hoztuk le”
   Örülök, hogy vannak, akik így látják, de biztos nem ti vagytok sokan. Ezt még én, az örök optimistának bélyegzett, sem tudnám leírni. Igaz, szerintem DL semmilyen szinten nem volt sem átgondolt, sem jó deal, pénzért legalábbis. Ha ingyen hozzuk el, azt mondom, oké.

   Én átlagos ablaknak mondanám, két erőn felüli, és két erőn aluli játékossal, ami így “kiegyenlíti” egymást. Azért kár, mert a védelembe bőven lettek volna jó, de legalábbis jobb opciók. Alonsoról még nem mondok ítéletet, de CB-t viszont hozhattunk volna jobbat, méghozzá relatív simán.

   • kormolar

    Egyszerűen nem volt DL-nél jobb alternatíva, aki mozdítható,van PL tapasztalata és nem mellesleg a játékosok nagy részét ismeri, arról nem is beszélve, hogy a védők közül szinte mindenkivel játszott együtt(kezdő 4-esre gondolok itt elsősorban)..szal az összeszokással nem lesz gond…lehet h pánik igazolás volt , nemtudom, de jó döntés mert hozhattunk volna 40-50ért az olaszligából középső védőt, de akkor olyan dolgok jöttek volna elő, hogy fekszik e neki majd a PL ( mert akiket kinéztünk ők nemigen rendelkeznek PL rutinnal –>pl. Mangala) mennyire lesz sérülékeny –>pl. Vermalen szoval szerintem a lehetőségekhez képest jó igazolás… ugyanez Alonso is sztem…egyszerűen nála jobb szélső védőt ennyiért nem hoztunk volna el máshonnan…Michy pedig azért jó mert ő még nem az a nagy sztár és elfogadja ha meccsenként 20-30 perceket kap…lehet h másnál ez működne…kapus 3.nakszerintem lényegtelen h ki…sokat nem fog játszani…talán a szezonba kap egy Ligakupa meccset és ennyi…jobb 3. kapusa nemhiszem h lenne bármelyik más PL-es csapatnak… Kanté meg az a játékos aki szerintem bárhova beférne, ezért is tartom nagy dolognak h idejött…és ha megnézzük h mennyit költöttünk, akkor a számláló bőven 100 fölött van így is

    • “Egyszerűen nem volt DL-nél jobb alternatíva, aki mozdítható”
     Az utolsó napon valóban nem, ezzel egyetértek 🙂

   • nygeri

    Marcos Alonso-val kapcsolatban azért vagyok bizakodó, mert szerintem Conte ötlete volt. Nem hiszem, hogy a board találta ki, hogy a Fiorentiából hozzunk valakit. 🙂

 • bilala

  egy francia sportujsagiro velemeny luiz-rol:
  http://www.bbc.co.uk/programmes/p046gbhc

  remenykedjunk benne, hogy nem lesz igaza (pedig sajnos eselyes, hogy de)

  • itt ez a verzió, hogy “nem lesz igaza”, nem jöhet be, mert igaza _van_. DL már akkor sem volt jó védő, amikor itt volt, de azóta meg nyilván nem lett jobb. Az, hogy Suarez befűzte kétszer, mondjuk nem érv, de a tény attól tény marad, hogy ezzel az üzlettel a PSG járt jól, mi meg egyelőre valahogy.

   Abban reménykedhetünk, hogy Conte kitapos belőle egy megfelelő teljesítményt, vagy, hogy nem nagyon lesz rá szükségünk. DL esetében nem a védekező képesség hiánya a gond, hanem alapvetően az, hogy a játékában benne van a fail, és ez utolsó emberként nehezen fér bele. Lehet, hogy csinál 10 baszomjó szerelést, de mellé begyűjt egy pirosat könyöklésért, vagy csinál egy buta tizit, esetleg ver egy öngólt – példát lehetne hozni a Chelseas vagy PSG-s múltjából is eleget. Nem véletlenül tolta egyel feljebb már Rafa, és később José is. Ott jobban belefért neki a hiba, mert még mindig volt mögötte valaki, aki javítson.

   Mint személyiség, jó arc, és jót tehet az öltözőnek, Costával is biztos jól megértik egymást majd, Oscar is tuti örül, mert nagy spanok, tehát a jelenléte akár jó hatással is lehet, de én nem bánom, ha a pálya közelében max a padon fogjuk látni.

   • Rammschein

    …az utolsó mondatodhoz: csak nem hiszem, hogy cserének hoztuk. :/

    • Én meg de. Lentebb is írtam, szerintem a kezdő:
     Ápi-Zouma-JT-Alonso lesz, (Brana/Aina)-(Cahill/DL)-(Brana/Cahill/DL)-Aina cseresorral.

     • Rammschein

      Hát… csereemberért meg nem szokás ennyit kiadni, vagy igen? 😀 Vagy csak nekem sok egy cserére? (Jó nyílván olcsóbban nem adták, meg már nem volt semmi mas opció, de korábban lehetett volna…)

      • NEM_VOLT_OLCSÓBB_VÉDŐ. Ez szerintem elég egyszerű. Krvadrága, de ez van most. Ebben az évben a kezdőbe 45-50M körül mentek védők, cserébe meg úgy látszik, 30. Még Ash Williamsért, aki azért nem egy nagy szám, is kb 15M-t fizetett az Everton… Én kvázi biztos vagyok benne, hogy nem kezdőnek jött, továbbra is.

       • Rammschein

        hát na… majd meglátjuk 10 nap múlva mit akar Conte…

     • myheartisblue

      Szerintem erre a transferre pedig nem más mint Happy cseszett rá, ugyanis szerintem nincs olyan állapotban, hogy nagy terhelést rójanak rá (Schalke-i kölcsönpletykák miatt is gondolom) ezért lett DL pánikigazolás. Es 30 milláért szerintem nem veszünk padra senkit. Mert akkor így már összesen (Batsu 21,30 + DL 30 + MarcosAlonso 20 millio font) ücsörögne a padon,) ami hát valljuk be nem kevés!

      MarcosAlonso egyébként mi célból lett hozva? Azpi jobb és MA bal ezáltal pihenhet Iva, vagy inkább mehet be középre JT-vel?

      • “Happy cseszett rá, ugyanis szerintem nincs olyan állapotban, hogy nagy terhelést rójanak rá (Schalke-i kölcsönpletykák miatt is gondolom)”

       Kíváncsi vagyok, ez hogy állt össze benned 😀 Szóval itt nagy lenne a terhelés, ezért inkább kölcsönadnánk a Schalkébe, mert ott kisebb? 🙂 vagy hogy?

       “Es 30 milláért szerintem nem veszünk padra senkit.”
       Szerintem meg pont most vettünk.

       “MarcosAlonso egyébként mi célból lett hozva? ”
       Pont arra a kommentre reagáltál, ahol leírtam, hogy szerintem kezdő lesz – akkor mit gondolsz, mi a véleményem? :))

   • gorkaf78

    Nézd, visszajött egy olyan ember, akitől legalább tudhatjuk, hogy mit várhatunk. Hibázik néha? Igen. Próbáljunk meg mondani akkor egy olyan védőt, aki sosem hibázik. Szerintem nincs ilyen. Ha figyelembe vesszük, hogy kik lehettek volna az alternatívái, akkor a visszahozatala sztem jó döntés volt. De Vrij-ért 34 m font sem volt elég, kijelentették, hogy nem eladó. Romagnolit szintén nem engedték el, hasonló összegű ajánlat után. Koulibalyért már közel 50-et is ajánlott a klub, nem engedték. Akkor ki jöjjön? Gondolom Christensen-t még egy évig kölcsönben akarta játszatni Conte, ezért nem hozta vissza a nagycsapathoz. De a fentebb említett trió simán lehetett volna bukta is, mert nem tudjuk, hogyan teljesítettek volna a PL-ben. Luiz legalább ismeri a PL-t, nemzetközileg is tapasztalt.

    Egyébként sztem sem lesz csereember, Cahill helyén fog játszani véleményem szerint, aztán ha Zouma visszatér egészségesen, akkor vele lehet hátul párban, JT-vel cserélgetve.

    • “Nézd, visszajött egy olyan ember, akitől legalább tudhatjuk, hogy mit várhatunk.”
     Igen, pont ez a bajom, hogy tudjuk, mit várhatunk tőle 😉

     “Hibázik néha? Igen. Próbáljunk meg mondani akkor egy olyan védőt, aki sosem hibázik.”
     Csak nem mind1, mekkorát, mikor, és hogy a játékában mennyire van benne ez a faktor.

     • gorkaf78

      Egyébként szerintem a Kanté-hatás miatt kevesebb ‘lehetősége’ lesz neki is és a többieknek is hibázni. A rangadókon fog elvileg nagyobb nyomás nehezedni a védelemre, ott meglátjuk, milyen hatásfokkal fog tevékenykedni a brazil.

   • Endy919

    Adom , de …. a Luiz-Costa páros nem hiszem , hogy nagy spanok lesznek 😀 https://www.youtube.com/watch?v=I6Y7ukP6CoM

    • Rammschein

     …azért az kicsit másabb, mint azonos csapatba… 😀
     Ha itt balhéznak…ahhoz Conténak lesz egy-két ömm szava. xD Nem lennék a helyükben sem, akkor. 🙂

    • jajj bazzeg most magyarázzam el, mi az, hogy éles BL meccs, és az öltözőben/edzésen hülyéskedni közt a különbség?! 😀

    • Nem lesz semmi gond.. Most egy oldalon vannak, oriasi spnok lesznek.

 • kasata91

  Úgy látom házon belül is téma, amit lent feszegettetek.

  • Rammschein

   konkrétan? 🙂 😀

   • Endy919

    kép

    • Rammschein

     😀 lol…

     egyébként nem értem, miért kell ráfrissíteni, hogy lássam a képet… nem lenne nagy gond, csak túl sokszor megtörténik. 😀

 • Blue One

  Bravó.

  • 38 játékost sikerült hosszabb-rövidebb ideig kölcsönbe tolni idén. Az nem rossz 🙂

   • Blue One

    Elképzelem a szervezeti felépítését az átigazolási osztálynak. Ti így 10-en a kölcsönjátékosokkal foglalkoztok, te pedig az érkezőkkel! 😀

  • mohacsia

   Ugyanez elmondható a PL csapatok 21%-áról is.

 • http://www.skysports.com/football/news/11095/10561244/free-agents-xi-emmanuel-adebayor-nicklas-bendtner-mathieu-flamini

  Hmm, mondjuk ez nekem kimaradt, hogy Schwarzer free agent. Így mondjuk már egy fokkal érdekesebb, hogy pénzt adtunk Eduardoért. Schwarzi felőlem simán visszajöhetett volna.

  De az, hogy Bendtner is szabadlábon… hát már azonnal jelentkezzünk be érte :DD

  • Nem tom, a jövőre 45 éves Schwarzer már a kelleténél sokkal “rutinosabb” kategória. Szerintem csodakategória lenne, ha 3-4 meccset végigtolna sérülés nélkül.

   • egy harmadik számú kapusnak ugyancsak ritkán jut ennyi szerep. Nálunk legutóbb 12 meccset kapott, ami kiemelkedően soknak számít egy harmadiknál. Amúgy utoljára ’12 decemberében volt sérült, szóval semmi sem indokolja, hogy ezt írd róla.

    Bár fenntartom, hogy engem nem zavar Eduardo érkezése.

    • Igen, csak ha ennyi szerep jutna neki (amire volt példa a közelmúltban is harmadik kapus terén),az okkal történne, és akkor roppant mód kár lenne ráfizetni az extrém kor miatti hátrányokra.
     ” Amúgy utoljára ’12 decemberében volt sérült, szóval semmi sem indokolja, hogy ezt írd róla.”
     Hát ööö már miért nem? fél évtized az fél évtized, pont ez indokolja a feltételezést. A sérülékenység rizikója ilyen korbán már az átlagnál bőven magasabb. Kb. egy évtized a különbség közte és az átlag harmadportás között. Nálam az ideális 3. számú portás Kirkland lett volna ugyanúgy ingyen.

     Eduardóval nekem csak annyi a gondom, hogy semmi, de semmi tapasztalata nincs a brit fociban, ami egy harmadik számú beugrónál elég essential lenne, mivel lehetősége mondhatni nincs megszokni, ha egyszer rá kerül a sor.

     • “A sérülékenység rizikója ilyen korbán már az átlagnál bőven magasabb”
      Ez általánosságban igaz, de 2 éve sem volt kisebb, szóval nem érzem olyan komoly érvnek.

      “Eduardóval nekem csak annyi a gondom, hogy semmi, de semmi tapasztalata nincs a brit fociban”
      Én ezt nem érzem olyan nagyon essentialnak. Egy kapus vagy jó kapus, vagy nem. A PL legjobb kapusai mindig is nemzetközi játékosok voltak, akik nyilván úgy érkeztek, hogy nem volt PL tapasztalatuk – ne menjünk messzire: Cech v De Gea. Kapusoknál szerintem annyira nem jön ki ez a bajnokságbeli különbség dolog, mint egy mezőnyjátékos esetében. Sokkal lényegesebbek az “egyéb” kvalitások, mennyire jól mozdul ki a kapuból, mennyire jól mozdul ki a beadásokra, mennyire tud jól együttműködni a védelemmel, stb.

      • 2 éve sem volt kisebb, de akkor sem volt sokkal kevésbé kockázatos. Az sem hiába van, hogy a negyvenen túli kapusokkal nem számolnak a main tartalékok között. Átlagban van egy, aki a padig eljut, anno Friedel, tavaly Schwarzer, most Given, hosszabbítás meg aztán a legritkább esetben van.

       Érdekes, hogy de Geát hozod fel, aztán pedig hozzáteszed, hogy “Kapusoknál szerintem annyira nem jön ki ez a bajnokságbeli különbség dolog, mint egy mezőnyjátékos esetében”, holott a spanyolnál baromira kijött. Az elég erős spanyol év után első idényében az egyik legbizonytalanabb pontja volt a MU-nak, talán többet bakizott összesen abban az egy évben, mint a következő 3-ban együtt.
       A készségek, amiket felsoroltál, meg ugyanúgy a ligatapasztalattal jön. Nyilván máshogy fejlődik az évek során mondjuk kimozdulásban és beadásleszedésben a Burnley kapusa, és máshogy egy horvát csapat kapusa, és nem csak azért, mert egy sokkal masszívabb és többrétegű ligában küzd.

       • Nem vitatom én azt, hogy focistáknál 33-35, kapusoknál 36-38 az, ami általában megfogja őket korban, mert ez tény, és igen, efelett (élcsapatban pláne) fehér holló az ilyen.

        Akkor rossz példa volt, számomra kiesett, hogy volt szar idénye is a Unitedben, én arra emlékszem, de akkor az lehet már a második szezonja volt, hogy nagyjából 12-15 pontot hozott a gyér manu védelemnek a spanyol.

        Viszont nem ugyanarról beszélünk, én nem mondtam, hogy nincs különbség, nyilván van, ergo más a kapusok fejlődése is, hiszen vannak bajnokságbéli sajátosságok. Azt viszont tartom, hogy egy mezőnyjátékosnál sokkal inkább kijönnek a különbségek, mint egy kapus esetében, amit ugyanazzal indokolok, mint az előbb, mégha a nevezett példa, de gea talán félre is ment, a másik tézist te sem vitattad.

        • Én azt nem vitattam, hogy egy mezőnyjátékosnak nehezebb hozzászokni a ligához, ez tény, de ha egy kapusnak, akinek tűzet kéne oltani, fogalma sincs a ligáról, és a gyakorlati tapasztalata is kevesebb, mint Blackman-nek, azért az sem kevésbé kockázatos, lásd pl. Haugaard a Stoke-nál.

         • “ha egy kapusnak, akinek tűzet kéne oltani, fogalma sincs a ligáról”
          egy harmadik számtól senki sem várja, hogy irgalmatlan nagy ász legyen, csak kb annyit, hogy fogja meg többnyire, ami kapura megy, és ne potyázzon. Szerintem egy Hilario, vagy Schwarzer sokkal jobb volt, mint egy Turnbull, és ezzel szerintem te sem tudsz vitatkozni.

          • Azért a “legyen fogalma a ligáról” és a “legyen irgalmatlan ász” nem ugyanaz. Speronit vagy Kirklandet sem azért lett volna célszerű leigazolni, mert későn érő szuperklasszisok.
           Schwarzer 600 angol meccsel a kezében még jó, hogy fényévekkel jobb volt Turnbullnél. Hilárió hát… valamivel jobb volt, ez tény, meg szimpatikusabb is, de akkora számottevő különbséget nem jelentett, hogy most melyik áll a kapuban.

          • “Hilárió hát… valamivel jobb volt, ez tény, meg szimpatikusabb is, de akkora számottevő különbséget nem jelentett, hogy most melyik áll a kapuban.”

           Akkor valamelyikünk emlékezete nagyot csal. Hilario a debütmeccsén kifogta Messiék szemét – Turnbull erre _senki_ ellen nem volt képes.

          • És? Volt egy god meccse Hiláriónak, de ettől még ha az egész karrierjét vesszük, arányosan minimálisan hozott le több cs-t, mint Turnbull, cserébe hasonló arányú gólmennyiséget szedett be. Jobb kapus volt a portugál, de amikor Cech sérülésekor be kellett dobni valamelyiket, ne mond már, hogy akkora különbséget láttál a pályán kettejük között.

 • Blue One

  Jack Wilshere and David Luiz spotted at Heathrow airport

  • hát, ez már az a kategória, ami szerintem nem vicces.

   • emazohun

    Mi volt?

    • Sir Idemitirjak

     Ez engem is érdekelne, mi lehet az ami még Zenzonál is sok 😀

     • babence

      az ilyen mókás posztokat a twitteren valaki mindig leprintscreeneli, hogy megmaradjon a jövő nemzedékeinek 😀

 • Sir Idemitirjak

  Off: Belga-Spanyol barátságos meccset sehol nem adják?

 • gorkaf78

  Mezszámok az újaknak:

  Alonso: 3
  Luiz: 30

 • gorkaf78

  Itt egy kis videó Marcos Alonsoról:

  Ami látszik: magassága (1,88m) ellenére gyors, labdabiztos, jól ad be. Gondolom, taktika is ragadt rá olaszban, PL-es múltja (és a spanyol kontingens) segíteni fogja a beilleszkedését Londonban.

  • Endy919

   Nálam RR volt a főcélpont , de Alonsonak is nagyon örülök . Megvagyok róla győződve , hogy hasznos játékosunk lesz és Edennel nagy párost fognak alkotni a baloldalon.

  • Blotunga

   Az látszik, hogy nem érzi rosszul magát, ha nála van a labda. De azt én még nem tudom, hogy milyen, ha meg kell szereznie azt… Remélem legalább hasonlóan jó! 😀

   • gorkaf78

    Majd Kanté megszerzi neki. 😀

   • Sandic

    Igen a videóban inkább a felfutásai, passzai és góljai vannak kiemelve, a védekezés már annyira nem. Ez ad némi okot aggodalomra…

   • Blue One

    Nah, akkor már van két olyan védőnk, aki lehet, hogy jobban támad, mint védekezik. 😀

  • Blue One

   POnt ezt a videót néztem én is, de aztán rögtön abba is hagytam. Eddig se örültem az igazolásnak, de ez a videó se segített meggyőzni az ellenkezőjéről. Csetlik botlik rajta a tag, olyan mintha a Seria A “tempója”, fizikalitása is sok lenne neki… Nem vagyok bizakodó.

   • “Nem vagyok bizakodó.”
    Mikor voltál az? 🙂

    • Blue One

     Amikor a jelek erre engednek következtetni. Pl.: Michy. Korai még a verdict és nem akarom elkiabálni se, de…

     • gorkaf78

      De látod, Alonso esetében előre ítélkezel. Mikit is láttad Kékben játszani, és azután állapítottad meg, hogy lesz belőle valami, nem? A spanyol meg még egyet sem rúgott labdába Londonban…

      • “A spanyol meg még egyet sem rúgott labdába Londonban…”
       Ez így, ebben a formában nem igaz 🙂 tavaly már rúgott labdába a Stamfordon, igaz, még a Fio színeiben 😉

       05/08/15 Chelsea – Fiorentina (Friendly) : 0-1 (Gonzalo)

       Team to play Fiorentina tonight: Begovic, Cuadrado, Zouma, Terry (c), Aina, Mikel, Loftus-Cheek, Traore, Oscar, Moses, Falcao. #CFC

       #ACFFiorentina: Sepe, Alonso, Tomovic, Roncaglia, Gonzalo, Gilberto, Suarez, Vecino, M.Fernandez, Rebic, Babacar #ChelseaFiorentina #ICC2015

       • gorkaf78

        Na látod, milyen jól játszhatott, gólt sem rúgott a csapat akkor nekik. 😀

        • 🙂
         mondjuk spec pont nem rémlik a meccsről sok minden, talán annyi, hogy ha nem lett volna a napnál is világosabb, rájöhettünk, hogy Begovics jó fogás, de azért nem Cech, arra is, hogy a JT-Zouma CB páros elég fasza, de ha mellettük Aina és Traoré áll a jobb és bal oldalon, akkor az cserébe eléggé rossz, és már akkor is látszott, hogy Falcao árnyékharcos. Ja, meg még annyi, hogy szegény mózi alig jutott szerephez, mikor végre igen, behorpasztották a homlokát 🙂

       • kasata91

        Meg már a .com csinalt róla egy slow-mo videót ahogy kék mezben ballal beküldi a hosszú felsőbe 😀

      • Blue One

       Nem, Michy-t látatlanba is jónak mondtam. Mondjuk az ő esetében könnyebb volt talán.

 • Brozovics ügynöke valami olyasmit mondott (Állítólag), hogy megszületett a megegyezés az Inter és a Chelsea között, 25M, de aztán a játékos nem akart ide jönni.

  Brozovic’s agent, Miroslav Bicanic: “Yes, it is official Brozo will stay in Inter. Otherwise, he would have been on the plane to London and not with national team in Sisak. After he returns from Croatia, Marcelo will sign a new, improved contract with Inter…..With it he will earn less than he would have if he had signed for Chelsea, but he feels comfortable in Inter, he knows the city and the club will play in Europa League. He didn’t want to rush to England because there is a new coach at Inter.”
  (goal.com)

  • Blue One

   Még csak ő hiányzott.

 • Blue One

  Mi ez a sok Silva? Magyar kommentárok biztos örülnének neki, eléggé le lehetne szűrni a hibákat egy Silva-val.

  • ennyiből már pálinkát lehet főzni 🙂

  • Ahogy nézem, Belgiumnak is sok lett a Silva… 🙂

 • Olvasgattam ma az elemzéseket, amennyire időm engedte, a DL üzlettel kapcsolatban totttálisan megosztott a szakma is. Van, aki teljesen lehúz bennünket (a Chelsea-t, a boardot, Contét, vagy mindet együtt) érte, van, aki kifejezetten jó igazolásnak tartja, és közte jópár árnyalat.

  Ahol lehúznak, ott az a vélemény dívik főleg, hogy a board Conte kérését (kéréseit) nem volt képes teljesíteni, és a végén a top védőkből kifogyva hozták az olasz nyakára tképpen a brazilt, egy hibázásra hajlamos, drága, és már nem fiatal játékost.
  (Over the summer, the Blues made moves for a whole range of high-end options at centre-back…the quantity of targets that slipped by Chelsea is almost laughable.)

  A másik oldal pedig azt mondja, hogy kifejezetten Conte kérésére jött Luiz, mert ő “kind of a player the italian likes” v “has the ball-playing quality to play out from the back just as Conte likes”

  Érdekesség, hogy több helyen, ahol pozitívan értékelik Alonso és Luiz szerződtetését, arról írnak, hogy ez egyben Conte első lépése a 3-5-2 irányába.
  “It would make sense considering Conte also signed full-back Marcos Alonso who could slot in on the left, allowing Cesar Azpilicueta switch to the right-flank and Murphy has questioned how Willian and Hazard would fit in.”
  “If you play with three at the back with him (DL), John Terry and Gary Cahill, it will free up Chelsea’s full-backs to bomb on. That, in turn, might cause problems fitting in Eden Hazard and Willian who have been Chelsea’s best players, but it is good to have those options.”

  Luiz’s arrival along with Alonso does provide Conte with plenty of options but Willian and Hazard are just about undroppable in their current form.

  Az egyik kedvencem, ezt még idevágom, Sutton: “it is a gamble. He is a talent, can Conte get the best out of him?”
  30 évesen talent? :DDD az már régen rossz.

  • Blue One

   Én alapvetően nem örülök neki, az én érveim röviden:

   Kontra: drága, öreg, nem tud védekezni
   Pro: Conte és labdakihozatal

   Luiz a szegény ember Bonucci-ja. Jól bánik a labdával a brazil, gondolom ezért hoztuk el, kell valaki aki kihozza a labdát 3-5-2. Mivel Koulibaly és Romagnoli se volt mozdítható ő rá esett a választás. Abban bizakodhatunk, hogy Conte megtanítja őt védekezni, és, hogy ő kiöli belőle ezt a lazaságot. Írták róla, hogy nagyon világosan megtanítja és begyakoroltatja a védőkkel, hogy mit kér tőlük, adott helyzetben hol kell lenniük, mit kell csinálniuk stb. Ebben az egyben bízom. Csak kár, hogy 30 éves lesz lassan és ahelyett, hogy elkezdtük volna a fiatalítást, igazoltunk még egy idősebb játékost.

   • Rammschein

    Ha Conténak nem tetszik, amit művel majd beveti az olasz hajszárítót, kétlem, hogy Luiznak tetszeni fog… de erre mondják, hogy vagy megszoksz vagy megszöksz, vagy mi. 😀

  • a talent nem azt jelenti feltetlenul, hogy egy meg nem beerett tehetseg. Szimplan tehetseget jelent. Ebben az esetben nyilvanvaoan arra utal, hogy tehetseges (talented, gifted) jatekos. Ha Conte helyre tudja tenni a fejeben a dolgokat taktikailag, letisztitjak a jatekat, akkor talan ki lehet gyomlalni a faszsagokat a jatekabol. Ez a gamble, h sikerul-e vagy sem.

   • nem vagyok egy angol nyelvész-zseni, de akkor he has talent. A he is talent-et akkor használják, ha valaki amolyan fiatal tehetség, aki arra vár, hogy berobbanjon. Ha jól tudom.

    “Ha Conte helyre tudja tenni a fejeben a dolgokat taktikailag, letisztitjak a jatekat, akkor talan ki lehet gyomlalni a faszsagokat a jatekabol.”
    Kicsit sok a ‘ha’ és a ‘talán’ 🙂

 • Sötétsanyi áráról a Napoli:
  (Mirror) De Laurentis nyilatkozta, hogy a Chelsea végső ajánlata 50M EURO volt, ők meg 60M fontot kértek Koulibalyért.

  Az a jó, hogy reális volt 🙂 azért örülök, hogy a board ennyit nem volt hajlandó kib*szni az ablakon egy zsákbamacskáért, aki ráadásul 1 hónap mínusszal indul az ANK miatt.

 • Kíváncsi leszek az itt maradt fiatalokra: Aina, Ruben, Chalobah, Solanke.
  Aina csapatbakerülési esélyei azért megtorpedózódtak, hogy 2 védő is érkezett végül, de talán még így is ő az egyik, akinek a legtöbb sanszot látom a játékára.

  A másik nyilván Ruben, bár nem tudom, a kupákon kívül mennyi lehetőséghez fog jutni.

  Chalobah, na neki szerintem tényleg csak percek jutnak majd, talán kap egy teljes meccset valamelyik kupában, ha az ellenfél lehetővé teszi.

  Solanke nagy kérdőjel lett, mert lényegében 2 csatárunk maradt, Costa és Bats. Ha számításba vesszük, hogy Conte itt számol RLC-kel, akkor is 2,5. Solanke viszont mezszámot sem kapott még, pedig azt ma már DL és Alonso is megkapta.

 • Blue One

  ‘It was amazing to have Mourinho call me, even though I’d been warned before how he would appeal to me,’ said Kante.

  ‘I listened to his arguments about why I should move to United.

  ‘But at that time I was hesitant between staying at Leicester or leaving for Chelsea.

  ‘My discussions with them were already well underway. But when I spoke, I had a good feeling with Conte.’

  • “But when I spoke, I had a good feeling with Conte.’”
   :)) nem értettem egy szót sem, de jó érzésem volt

   • Blue One

    FANTASIC! 😀 You can improve a lot, no? In a tactical aspect, a physical aspect. We must working very hard. I like the verb: to fight. I like to work work work work work work work work.

    • 🙂 minden edzőnek megvan a maga szavajárása. Csak, hogy az utóbbi időre visszatekintsünk, JM 2.0 volt Mr Obviously, Hiddink Mr Sloppy, Conte máris Mr Aspect 🙂

  • szeeeeep. jo kis fricska Josenak es meg ugy latszik van nekunk is csabito eronk (vagy Contenak)

   • Blue One

    Sejtettem, hogy Conténak azért lesz, de hogy valaki Mou hívásának ellenállt. Zseniális. Szobrot neki!

 • Nem sikerült valami jól sem Ventura, sem Donnarumma debütje, és Martinez sem lehet túlzottan büszke arra, hogy nem csinált kb semmit (bocs, Lukakut kitette, Origit meg betette), de hogy a szerencsétlen Hollandok hová tudnak még süllyedni, azt nem vágom. 2 év alatt a csúcsról a semmibe kb. Ez durva 🙁

  • Hollandoknal elfogytak szepen lassan a klasszisok, akik vittek a csapatot. A nagy holland tehetsegekbol meg semmi nem lett, legalabbis nem olyan jok, mint elodeik vagy, ahogy vartak oket.

   • de pont az előző PL, és a nyári EB mutatja jól, hogy nem igazán azon múlik a dolog (csak), hogy van-e és hány klasszisod. Nyilván ez is közrejátszik, tény. De ez nem szükséges feltétele annak, hogy kb a magyarok ’80-as évek vége szintű zuhanást produkáljanak, pedig az utóbbi 2 évben kb oda jutottak – nem voltak képesek kimenni arra az EB-re, ahol még mi is ott voltunk, és lényegében a 2014-es Vb óta az veri el őket, aki akarja, legyen szó tétmeccsről vagy barátságosról.

 • Rammschein

  Ha más nem, a számadatok miatt érdemes vetni rá egy pillantást, hogy melyik liga mennyit költött… bár sok meglepi nem lesz benne. 🙂
  http://index.hu/sport/futball/2016/09/01/113_5_millio_euro_eddig_ennyit_ert_david_luiz/

  • Endy919

   A Juve zseniálisan csinálta .Elvert 160 milliót és semmit sem erősödött 😀

   • Ez azért így nem igaz. Elvesztették a csapat legjobb játékosát, ha ezt úgy sikerül pótolni, hogy nem gyengülnek, az már erősödés. Mindemellett két okos kölcsönnel baromi jó játékosokat szereztek a rendszerükbe, Benitával meg kimondottan eredményesen lehet majd rotálni a védelmet.
    Higany egy wtf húzás volt, de Mandzukic-nál szerintem bőven eredményesebb idényt fog hozni.

    • Endy919

     És kivel sikerült pótolni Palikát?

     • Nem érted. Itt nem feltétlen egy személyen fog múlni a pótlás, hanem a játékon és az eredményességen. Ha ezt ugyanúgy hozzák egy olyan “mindenes” topjátékos nélkül is, mint Pogba, akkor nem lehet azt mondani, hogy a semmire költötték el a pénzt.

    • Sir Idemitirjak

     A csapat legjobbjai még ott vannak.

     • Ki volt az, aki “klasszisabb” módon végezte a dolgát? Oké, a védelem elég yata, tény, de ennyi. Abban a csapatban ő volt a motor.

      • Sir Idemitirjak

       Ahogy írtad is a védelemben már vannak nála jobbak, de ha előrébb tekintünk Dybala is szerintem jobb a franciánál. Nálam Pogba Marchisio szinten van, igaz eléggé eltérő stílusban.
       Amúgy Pjanic jelenleg jobb nála ha már a pótlása szóba került

       • Bocsi, de most ha kizárólag gólokban határozzuk meg Pogba képességeit, akkor azokban valóban Dybala meg Pjanic talán jobb, de ezt meg totál felesleges. Most betonegyszerű módon a Chelsea-n át szemléltetve Pogba a Fabregas-Oscar duó feladatait látja el egy személyben, és róluk sem annak tükrében beszélsz, hogy hány gólig jutottak.

 • http://www.skysports.com/football/news/11661/10562477/premier-league-squads-201617

  A Chelsea aztán leadta a listát bazzeg 😀 Az U21 listán szerintem a szertáros és a takarítók is rajta vannak :))

  • Rammschein

   ennyi erővel téged is odaírhatnának. xDDD

 • Blue One

  Hmmm…

  • Rammschein

   ……ez így wtf. … Kb olyan mintha kényszerítették volna.

  • kasata91

   Nem hittétek el hogy “boooo”-val fogják köszönteni. Érik neki….

   • Endy919

    Én elhiszem és őszintén remélem 🙂

   • mohacsia

    Sok lesz a kábszi, már mindenbe beleképzeltek random dolgokat! 🙂

 • kasata91

  Pepsi BL keretében nem szerepel Yaya Touré 😀

  • Rammschein

   Pepsi? 😀 Az Don Pepe Guardiola lenne? :DDDDD

   • kasata91

    Bizony. Az öreg Pepperoni 😀

 • Blue One

  Csoda történt!!!! Gyorsan írjuk fel ezt a mai napot és ne felejtsük el, hiszen:

  Aguero 3 meccset kapott! ( Még leírni is furcsa…)

  • kasata91

   Az hagyján, de José a haszonélvezője ennek az FA döntésnek.

   • Rammschein

    durva. 😀 majd elmondhatjuk, hogy tolják Mou szekerét. 😛
    egészen addig míg nem kezd el balhézni majd megint, mint szokott. 😀

 • Blue One

  Most, hogy lezárult az átigazolási piac, ti kikkel erősítenétek jövő nyáron? 😀

  Én Mahrez-re leszek kíváncsi. Valamiért azt gondolom, hogy jövőre menni fog ( és továbbra is kék színű mezt fog viselni a PL-ben. Olyan pozitív érzésem van, mint Kanté esetében.). Azt gondolom, hogy megdumálták, hogy ő még maradjon erre a szezonra és majd utána meglátják, hogy mi lesz. A szerződéshosszabbítás is ennek szólt szerintem, valamit beleraktak/ kivettek belőle a nyilvánvaló fizetésemelés mellett. Azt pedig nem kell ecsetelni, hogy Willian helyén milyen jó lenne őt látni.

  • Rammschein

   nem tudom, de úgy is meglep minket a board. 😛 xD

  • myheartisblue

   Szerintem ez a felvetés vagy ezt boncolni, nem túl racionális. Még nem is láttuk együtt a csapatot, individuális teljesítmények egyelőre nem értékelhetőek, és azonnal már az igazolásokon jár az eszed. Próbáld kiélvezni azt a játékot, amit a jelenlegi keretünk nyújtani tud, és ne azonnal olyanokról beszéljünk, akik nincsenek itt vagy épp itt lehetnének. Nor hard feelings persze.

   Engem pl. Victor Moses játéklehetősége boldogsága tölt el, mert évek óta vártam, hogy lehetőséget kapjon a CFC-ben és igencsak megdolgozott érte, és hű maradt a klubhoz. Egy ilyen mentalitású játékost szívesen látok a klub kötelékeiben mint fontmilliókért Mahrez-t. DL teljesítménye, és kora inkább aggaszt mint error-faktorja, de akkor is jobb üzletnek tartom mint Koulibaly-t. Számomra nem minden a kupa, hanem fontos a csapat játéka, klub tisztelete és az egyéniségek fejlődése. Fiatalokat szívesen látnék a csapatban: RLC, Aké, Christensen, de ők majd akkor ha beférnek és lehetőséget kapnak. Vagy szívesen láttam volna nagy visszatérnőnek Ryan Bertrandot.

   • Blue One

    A csatár kérdés mondjuk pont független, mert ha átállunk majd 3-5-2-re, akkor kell még egy harmadik csatár is. Teljesítmény nélkül is tudvalevő, hogy Luiz érkezésével a védelem még erősítésre ( és fiatalításra szorul.) Nem ezen jár már most az agyam, csak gondoltam felvetem.

    RLC az a baj, hogy nem kap lehetőséget pedig azt hittem Conte nagy kedvence lesz, Fizikálisan tökéletes, jó kis B2B játékos lehet(ett?) volna belőle, de Conte nem nagyon számol vele, max csak 3. számúként… A dán gyerek vissza fog térni nagy valószínűség szerint jövőre és a csapatot fogja segíteni.

    • myheartisblue

     Egyébként nem örülök a 3-5-2nek. Erre Lou “Nincs” Gaal eléggé ráfázott és még mások is. Szerintem nem mindent, bír el a PL h. ráerőltessünk és a 352 pont ezek közé tartozik. Ezen jopár kulcsfontosságú mérkőzés elmehet, és mire Conte realizálja a veszélyt, elbúcsúzhatunk a bajnoki cím esélyétől. De remélem, én tévedek…

     Illetve szerintem túl veszélyes, hogy elveszítjük Fabrepass-t ezzel a játékrendszerrel.

     • Blue One

      Tudom, hogy LvG ráfázott, de Conte ettől még nem biztos, hogy fog. A PL sajátja valóban, hogy az ilyen újítások nem szoktak jól elsülni, de én bízom Conte-ban. Mint, ahogy abban is, hogy nem fogja ezt erőltetni, amíg nincs hozzá peronnel, ha pedig lesz és az eredmények nem jönnek, akkor váltani fog.

      Fabregast szerintem pont ezzel a rendszerrel lehetne játszatni. Ha jól emlékszem a védők mellett a Pirlo, Vidal párossal is magyarázta a 3-5-2-re való átállást. Egyébként ha Hazard nem mondja, akkor lehet, hogy kételkedek ebben a 3-5-2-es felállásban. Mert mindenki ezzel a felállással azonosítja őt ( a 4-2-4 mellett), de azt talán sokan elfelejtik, hogy az olasz válogatottnál és a Juvénál ugyanazokkal a védőkkel dolgozott. Ebből eredendően nyilván a jól megszokott és bevált formációt fogja választani. Az esetleges új rendszertől(, amit legkorábban szerintem csak jövőre láthatunk), én inkább Hazard helyét nem látom.

 • ktomi93
  • Rammschein

   jó lesz “esti mesének”. 😛

  • hát ez elég gyér pedig. 5 dolgot sorol fel, de abból 4 kb csak egy izé…
   Pont ez a bajom a sky-jal úgy nagyjából másfél éve, hogy ebbe az irányba ment el… 🙁

   Azt írja, But despite his reputation for reckless and erratic decision-making, the 29-year-old could be an ideal solution to Chelsea’s problems. Here’s why…
   És azzal indít, hogy Lack of centre-back options

   Hát bazzeg. azért ideális megoldás Luiz, mert kevés opciónk van hátul? 😀
   Aztán másodjára: Luiz brings quality. Az ellenzői szerint pont ez az, hogy nem. Kb a következő, a Three at the back a lényeg, hogy Luiz az a típusú védő, aki illhet Conte 3 védős rendszerébe.
   Aztán a Proven winner kb ugyanolyan, mint a legelső ok, az utolsó meg… He’s a Chelsea icon… hát, megkérdezném én ezt a Peter Smith cikkírót, hogy szerinte vajon ki klubikon még nálunk, mert ennyi erővel Bosingwa vagy Geremi is az, úgyhogy inkább áttérnék a lényegesebb kérdésre, hogy szerinte mitől lesz valaki klubikon, mert úgy tűnik, ez a kardinális kérdés számára annyit jelent, illetve annyi az elégséges feltétele, hogy lejátszik 1+ szezont a csapatnál és nyer valamit, DL ezen felül ugye nem nagyon meríti ki az ‘ikon’ fogalmát másban.

   Őszintén szólva, ez egy fájdalmasan bugyuta, összeollózott cikk.

   Bár ez inkább szól a németekről, de sokat és jól elemzi Conte EB-n játszott taktikáját, és ebből több és használhatóbb infó derül ki arról, vajon miért is lehet neki jó opció Luiz, mint a fentiből:
   http://www.zonalmarking.net/2016/07/04/germany-1-1-italy-low-matches-contes-back-three-and-playmaking-starts-from-the-back/

   • Pedig Luiz quality. Amit te is es mindenki problemanak tart az nem ez, hanem az error factor, a pillanatnyi blackout. Hat meglatjuk…

    • Sir Idemitirjak

     Fegyelmezetlenséget kihagytad, a régi szép idők amikor Ramiressel a 15. percben már a második lapot kaphatták volna, mi meg téptük a hajunkat, hogy valahogy kihúzzák a 90 percet a pályán.

    • Luiznak fél quality éve volt nálunk, 3 hónap RDM és 3 Benítez alatt. A többi olyan volt, mint a szinuszgörbe, hol meccsenként, hol egy meccs alatt. Azért ha egy quality Azpihoz mérjük, ez elég közepes.

 • Rammschein
 • kasata91

  (kép)

 • Rammschein