Monthlyon Rampant: Augusztus

L37A0FB5400000578-0-image-m-22_1472310176230ehetetlenség lenne egyetlen szóval körülírni ezt a hátunk mögött hagyott harminc napot. A szorult helyzeteket fölváltó, hitet adó győzelmek, majd a hibátlanságot felváltó csalódásokat és falba ütközéseket követő sikerek fölé kerekedő kiábrándulások változatos sora égette rá magát az augusztusunkra. Vegyük is sorra, miket tapasztalhattunk meg a bajnokság legelső hónapjában.

A heteken át tartó várakozás és alapozás után végre élesben is megkezdődhetett Conte érája, rögtön egy londoni derbivel. Bilic tavalyi meglepetéscsapata a várakozásokkal ellentétben azonban nem csak a pontszerzésre volt képtelen, de inferior szerepet játszva, teljesen kettészakadva úgy kullogott haza, hogy az utolsó tíz percig értékelhető momentuma sem volt. Antionio győzelemmel debütált a Bridge-n, a játék képe alapján megkérdőjelezhetetlenül jogosan.

A Warford elleni mérkőzés sokkal keményebb esetnek látszott, és ki is jöttek a keret hiányosságai. Részint a nyári tornák által szétzilált állomány miatt, mely lehetetlenné tette, hogy a kezdő összeszokjon Conte elképzeléseivel. A lódarazsak pillanatok alatt letámadtak, mi pedig képtelenek volt erre reagálni, még a félidő végére sem. Hazard renyhe szabadrúgásán kívül egy ép lövést vagy kontrát sem voltunk képesek összehozni, és a sárgák rohamait is csak szerencsével tudtuk levédekezni. A térfélcsere után egy kapitális védelmi hibának köszönhetően Capoue befejezte azt, amit Deeney-ék előtte szép számmal kihagytak.

Kétségtelen, hogy addig a pontig közünk sem volt a meccshez, ám Mazzarri ráment a biztosra, és egyletével belekezdett a murinnyóskodásbaTM. Visszaálltak, és a meccs képe tükörfordulatot vett. A Watfordnak momentuma sem akadt, mi pedig megismételtük a WBAHU elleni performanszot. Kiegyenlített meccs volt, ahol egy dolog döntött, mégpedig a helyzetkihasználás aránya. A hónap legfullasztóbb fellépése ugyanakkor intőjel is volt arra, hogy nem csak West Ham és Burnley fog minket várni a ligába, hanem focizni minimálisan akaró teamek is.

A Bristolt és Dyche überbritjeit kisebb-nagyobb hibákkal, de kegyetlenül odavágtuk. Ami az utóbbinál külön pozitívum , hogy a 2 gólos vezetés után sem álltunk vissza, sőt, még jobban megnyomtuk a meccset, és több lövést hoztunk össze, mint az első felesben. Costa lábában ugyan maradt két-három gól, és a gólkülönbség miatt jó lett volna egy hatossal megszórni a Burnleyt, de másba nem igazán lehet belekötni.

Amit még érdemes lenne kiemelni, az a bírói szereplés, amely az első két párharcunkon minősíthetetlen szintet ütött meg. Persze népszerű legendává vált napok alatt, hogy mennyit profitál mindebből mocsokosztaTM és a Chelsea. A pillanatképek árnyékában nem vetül rá fény ugyan, de ettől még ugyanannyit szenvedtek a kékek is, ergo semmit nem nyertünk abból, hogy a bíró gyarlóan nívótlanul fújt (Collins kisárgázásának elmulasztása, Watford elleni büntetőgyanús eset).

Egyszóval Conte első hónapja teljesen és totálisan 100%, a látottak alapján pedig az érdemekhez nem férhet kétség. Tavaly egy alkalommal fordult elő 4 zsinórban megnyert meccs, mégpedig Hiddink alatt februárban.

Conte hatása egyelőre inkább a játékosok mentalitásán látszik meg, mint a pályán. A jelenlegi csapat pszichésen fényévekkel José-é előtt van, amit bár Guus egyengetett, de az olasz, ahogy öt éve is, megcsillantotta zsenialitását, és hosszú idő után érzem először, hogy nagyot lépett előre a csapat, még ha sokat is kell csiszolni rajta. Viszont mint tudjuk, a terebélyes fa is hajszálgyökérből fejlődik, a kilencemeletes torony egy kupac földből emelődik, az ezer-mérföldes utazás pedig egyetlen lépéssel kezdődik.

luiz

Ezek voltak a hónap erényei. Amikről viszont nehéz elismerően írni, azok az átigazolási ablakban lezajlott műveleteink, amik az elkapkodott igazolások iskolapéldájaként fognak megmaradni a csapat történelmében.

Sajnos az idei nyarat nehéz nem kudarcként kezelni (legalábbis részemről), és ennek nem az az oka, hogy nem voltak minőségi igazolásaink, mert a júliust elképesztően erősen kezdtük.

A probléma (egy kivételével) nem az összejött, hanem a meghiúsult üzletekben leledzik. A francia ágyúgolyón túl egy olyan focistát sem sikerült szerződtetni, akit a stáb elsődlegesen szemelt volna ki a lyukak betöltésére. Nainggolan, Morata, Koulibaly, Marquinhos üzlete teljesen besült, és még Koulibaly érdemi alternatíváját, Romagnolit sem sikerült beszerezni.

És itt most mellékes, hogy melyik üzlet lett volna szimpatikus, vagy a szurkolóknak imponáló, hiszen ezek a játékosok egytől egyig Conte eredeti 3-5-2-es felállásának alapkövét képezték. Ennek fényében alakítgatta AC a keretet (amiben eleinte Cuadradónak nagy szerepe lett volna), és a rendre elbukó üzletek miatt kellett meccsről meccsre átrendeznie és újragondolnia a taktikát a preseason alatt, míg végül eljutottunk egy alapjaiban működőnek mondható stratégiához.

A végére pedig oda jutottunk, hogy a befuccsolt üzletek és a féktelen loanok miatt nem csak minőségre, de mennyiségre sem volt meg a védelmi szekció. Hirtelenkedve először elhoztuk Marcos Alonsót, aki egy kimondottan jó vétel lett volna, ha még júliusban az előszezon előtt rámegyünk, és fokozatosan építjük be a csapatba, nem a semmiből kell felvennie a tempót. Vele kapcsolatban viszont pozitív vagyok, bőven lehet Azpi stabil társa a baloldalon.

A deadline-ace-ről, David Luizról viszont csak ennek ellenkezőjét tudom elmondani. Én elhiszem, hogy szimpatikus, van egy nagyon eredeti és bolondos karaktere, szívügye a Chelsea, jót tesz az öltözőnek, és mint ember, hasonlóan kedvelem én is.

Azonban az, hogy nem jó védő, ezer százalék. Egyetlen dolog áll a leigazolása mögött: hogy darabszámra meglegyen a fogyatkozó védelem. Ennyi. Semmi más észérv, vagy indok nem támasztja alá, hogy a csapat történetének legjobban összehozott eladása után miért pont rá esett a választás. Minőségben nem leszünk előrébb, és én abban sem nagyon hiszek, hogy a Conte-magic hatására a 30 éves DL a semmiből levedli azon káros tulajdonságait, amik szinte ráégtek a stílusára az elmúlt fél évtized alatt. Az a helyzet, ha az ára harmadáért hozzuk, még valamelyest elfogadható is lehetne a leigazolása, mert egy olcsó, de rutinos csere megfért volna a padon. Így azonban ő lett Djilobodji ultra drága változata.

batsu

A hónap játékosa nálam a csapat egyik nyári szerzeménye, Michy Batshuayi. Nagyon keveset, összesen 122 percet játszott, mégis kimagasló szerepe van abban, hogy hibátlanul zárta a csapat a hónapot és a kupában is továbbjutott. 3 gól + 1 assziszt ilyen lehetőség mellett kimagasló teljesítmény. Ugyan eleinte Costa társának szánták a belgát (vagy Morata cseréjének) , de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ősszel már vele záruljon a pályára lépő tizenegy névsora.

 

 • Pingback: Monthlyon Rampant: Augusztus | Zongoracipelő()

 • Sir Idemitirjak

  “A hónap játékosa nálam a csapat egyik nyári szerzeménye, Michy Batshuayi. Nagyon keveset, összesen 122 percet játszott, mégis kimagasló szerepe van abban, hogy hibátlanul zárta a csapat a hónapot és a kupában is továbbjutott. 3 gól + 1 assziszt ilyen lehetőség mellett kimagasló teljesítmény. Ugyan eleinte Costa társának szánták a belgát (vagy Morata cseréjének) , de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ősszel már vele záruljon a pályára lépő tizenegy névsora”
  Remélem igazad lesz

 • Sandic
  • gorkaf78

   Már régesrég be kellett volna vezetni…

 • Lehet már köztudott, de én csak most olvastam, h az új balbekkünk pár éve ittas vezetése okán meghalt egy 22 éves lány…
  https://www.theguardian.com/football/2011/may/03/bolton-marcos-alonso-car-accident

  • gorkaf78

   Nem mintha bármi jelentősége lenne, de az NSO-n egy 19 éves lányról írnak… én sem tudtam eddig erről az esetről.

   http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/chelsea-a-23-millios-igazolas-ittasan-okozta-egy-tinilany-halalat-2523775

   • brit lapok 22-t irnak, de tok mind1, megolt egy fiatal lanyt ez a lenyeg. undorito..

    • gorkaf78

     Én nem akarok senkit mentegetni, de ahogy leírták az esetet, részegen gyorshajtott, ütközött, és egy tinilány, aki nem volt bekötve, meghalt az ütközés következtében.

     Mindenkinek a saját felelőssége, hogy amikor beül egy autóba, egyrészt beköti magát a biztonsági övvel, másrészt, ha esetleg részeg a sofőr, akkor mérlegeli, hogy be sem száll mellé utasként. Természetesen Alonso nem ártatlan, de az, hogy “megölt” valakit, szerintem túlzás.

     • Stonci81

      Ha olyan körülmények között ülsz be vezetni, tisztában kell lenned azzal, hogy milyen következményei lehetnek. Én pl. nem indulok addig el, míg mindenki be nem kötötte magát. Ha baleset van, és megsérül és nem én voltam a hibás büntetőjogilag nem terhel felelősség, csak nem tudnék a tudattal élni. Na valahol itt kezdődik az, hogy aki jogsit szerez annak tisztában kell ezzel lennie. Egy ember elvesztette a lehetőségét, hogy életét élje, és családja lehessen. Alonso-nak igenis nagy szerepe van abban, hogy így történt. És ha egy kisgyerek fut ki elé? Részegen minden reakció lassabb. Ha nem történik semmi, akkor is a legmélyebben elítélem azt aki így beül a volán mögé.

      • gorkaf78

       Félre ne érts, én tisztában vagyok azzal, hogy nem szabad részegen vezetni. Jövőre lesz 20 éves a jogsim, soha nem ültem a volán mögé, úgy hogy ittam. Csak mindössze túlzásnak éreztem azt, hogy gyilkos lenne Alonso. Hibás a nő haláláért, bűnös is ebben az esetben, de nem ‘gyilkolt’.

  • kasata91

   Én is eléggé kiakadtam amikor olvastam de mivel angliából az átigazoláskor nem igazan jöttek ilyen cikkek, meg nem úgy emlegették a cikkekben mint “az ittas vezető gyilkost” ebből gondolom hogy kinn ez már lefutott dolog. Úgy hogy gondom nem kell attól tartani hogy szétszedik emiatt és nem tud a játékra figyelni.

   • biztos lefutott, azert hoztam fel, mert engem megrendit es undorral fogok ragondolni mindig. remelem nem huzza sokaig nalunk ilyen ember.

 • kasata91

  Nyál csurgatás 1

  • kasata91

   Nyál csurgatás 2

   • myheartisblue

    Itt pedig a Fekete mezen szinte csak egy gallerszin lenne a valtoztatas az ideihez kepest? Cmon Nike…

   • uuu az arany mekkorat utne 3ikszmunak 😀

  • Endy919

   Világtörténelem legszebb mezei lennének .

   Ha ezek lennének biztos , hogy nem tudnám eldönteni , hogy a kéket vagy a lilát rendeljem.

   • myheartisblue

    Csak azt nem tudom, mi koze van a lila szinnek a klubhoz. Epp ugy mint anno a rikitos sarganak, ugy ennek sem. Vilagoskeknekbmeg igen, mert olyan mezek mar voltak. Nem nez ki rosszul a lila de azert klubszinekhez huek maradhatnank. persze ez izlesek es pofonok, dehat csak megis a kieleguletlenseg szine…

    • Endy919

     Épp azért jó , mert eltérő a szokásostól . Ha nem cserélnék a szineket , akkor egy idő után unalmas lenne.

     És az álandó fehér illetve fekete idegenbeli mezek már kezdenek unalmasak lenni . Jót tesz a csapatnak a Nike és remélem , hogy merész színkombinációkat fognak használni.

     • “Ha nem cserélnék a szineket , akkor egy idő után unalmas lenne.”
      Neked unalmas a királykék?

      • gorkaf78

       Sztem a 2. és 3. számú mezekre értette…:D

       • de ha az egyesnél nem unalmas a kék, akkor a kettesnél miért az a fehér/sárga/fekete trió váltakozása? 😉

        • gorkaf78

         Itt már tényleg ízlésről ‘vitatkozunk’. Én egyébként úgy lennék ezzel hogy az alap elsőszámú a kék, a többi meg lehet bármilyen, kivétel a rózsaszín. Bár lehet, hogy Endynek épp az tetszene.:D

         Pl. ez a homokszínű 3. mez egész vagány itt lejjebb.

         • Endy919

          Azt akarod most nekem mondani , hogy a Real rózsaszín meze nem tetszett ??? 🙂

          • gorkaf78

           Azt. 😀

          • Endy919

           Nehéz veletek srácok 😀

          • gorkaf78

           Egyébként nincs semmi gondom azzal, hogy neked tetszik a rózsaszín, az öt éves lányomnak is az a kedvenc színe. 😀

          • Endy919

           1:0 oda 😀

        • Endy919

         A kék az alap, az megunhatatlan.

         A sárgával semmi bajom , azokat szeretem . A fehér is tud szép lenni , de a fekete mezekre alergiás vagyok. Főleg nekünk szokták nagyon elkúrni.

       • Endy919

        Köszönöm a kiegészítést 😀

    • az hazai jo a tobbi nagyon proli.

    • nagyon randa az a lila, de azért ne legyen lila, mert olyan még nem volt? 🙂 Az idegenbeli mezeink nagy részének semmi köze nem volt a klub színeihez, a ’90-es évek előtt sokszor piros, vagy zöld volt (sőt, még volt pirosfehérzöld is 😀 ), szóval ez nem igazán érv. Az idegenbeli mez lényege, hogy elüssön a hazaitól, aztán ennyi. Kézenfekvő a Kék mellett egy sárga, fehér vagy fekete, már csak azért is, mert a legtöbb csapat alapszíne a kék v a piros, fehér v fekete. Így könnyen lehet a hazai-idegenbeli-harmadikszámú közül olyat választani, ami a pályaválasztó mezétől eltér.

  • Blue One

   Csak tudnám mit keres itt Aston Villa és Shaktar mez 😀

  • mohacsia

   Ez a hazai mez csoda!

 • Blue One

  Biztos…

  • Ebben nem látom a logikát.Ha nem 3, hanem még 5 évig fog szólni a szerződése, akkor a Napoli végre ideadja azon az áron, amit amúgy is adtunk volna?

  • jövőre már ne jöjjön, Christensen-Zouma mögött max padozhat.

  • mohacsia

   Ha valaki megtalálja ebben a logikát, akkor kérem szóljon és ossza meg velünk!

 • Endy919

  Ha minden igaz , akkor a csapat nélküli Cacerest figyeljük .

  Ha megfelelő kondiban van , akkor leigazoljuk.

  • ha nem, akkor játszunk vele egy Patosat

 • Endy919

  https://scontent.ftxl1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/14225524_1167511689952845_2507898260129748000_n.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=58af512474857c02ab070a2dd9096b7c&oe=584A6E04

  Csapatok nélküli játékosok listája . Van itt pár olyan név , amely meglepett , hogy senki sem kínált nekik szerződést.

  Én Kloset elhoznám. 2 és fél támadónk van , egy sérülés esetén még hasznos lehetne a tapasztalata.

  • Igazából Meireles is megérne egy 1 éves szerződést, ha már RLC tkp-csatár poszton kerül számításba, érdemi csere meg nincs Matic helyére.

   • ja, az 5 éve nem sérült Schwarzer ne jöjjön, mert “abban a korban” sérülékeny, de a 34 éves Meireles, aki az elmúlt másfél évet sérüléssel töltötte, az jöjjön. Why?

    • Mert Matic posztjára nincs senki, és nála jobb megoldás így szeptemberben már nincs? Elhiheted, nekem sem ő lenne a primer játékosom oda.

     • Matics posztján a jelenleg szóba jöhető játékosok: Mikel, Ruben, Luiz.

      Ha azt mondod, hogy az Arsenali szinten gyengélkedő Meireles bármelyiknél jobb opció, menten berosálok. (kép)
      Nobrainer.

      • Szerintem elég egyértelmű, hogy Mikel nem csak hogy alkalmatlan Matic posztjára, de őt nem is oda, hanem Kante mögé szánjuk. Mikel kvalitásait nézve ennyi erővel Cahill is opció lehetne a szerb btb-posztjára.
       Luizt nehogy már besorold, az egyetlen cb cserénk jelenleg ő, akit direkt ezért hozattunk.
       RLC-t meg említettem feljebb, Conte nem nagyon látja benne azt, ami elkélne Matic mögé. Nagyjából előtte már majdnem minden volt.
       Volt egy rossz éve sérülések terén, ez tény, de ettől még nem lesz feltétlen Wilshere. Képességei alapján ne mond már, hogy ne illene jobban Matic posztjára Mikelnél meg Luiznál, ha esetleg a szerb kiesik, főleg mivel neki van egy olyan jó szokása, hogy tényleg cm.

       • Endy919

        Chalobah is nagyon jó lenne Matic mögé..

        • Chalo szerintem olyan lesz, mint tavaly RLC. Néha kap-kap egy kupameccset, de sérülés esetén ő nagyjából a 3. opció lesz.

       • “Luizt nehogy már besorold, az egyetlen cb cserénk jelenleg ő, akit direkt ezért hozattunk. ”
        +
        “RLC-t meg említettem feljebb, Conte nem nagyon látja benne azt, ami elkélne Matic mögé. Nagyjából előtte már majdnem minden volt.”

        És akkor szükség esetén már nem is lehet őket ott pályára küldeni???? Mikel alkalmatlan Matics posztjára, miért is? Miért is lenne jobb egy Remy szinten sérülékeny, törökből visszahozott figura? Komolyan nem értelek, semmiféle logikus gondolat nem áll emögött.

        • Nem azt mondom hogy nem lehet, hanem hogy a csapat és a taktika baromira megérezné, ha egy teljesen posztidegen játékost dobnánk be. Nyilván bedobhatunk bárkit oda, csak vész esetén olyat kéne akinek kicsit is fogalma van a btb posztról és akkor talán ki sem fog lógni.

         Most komolyan mondjam el hogy Mikel btb posztra miért totál alkalmatlan, és hogy miért jobb nála egy olyan, aki két simán jó szezont lehozott a plben ezen a poszton?Volt egy sérülékeny idenye, de úgy mondod mintha Alonsonak vagy Carricknak ne lett volna es ne lennenek siman jo tartalékok

    • Egyébként igen, tartom, hogy egy olyan kapus ne jöjjön, aki jövőre közelebb lesz az ötvenhez, mint a negyvenhez. 32-34 éves, beugró kp van elég sok helyen (Alonso, Carrick, Cazorla, és valahogy a sérüléseik mellett is hozzáadnak a csapatukhoz), 45 éves kapus meg sehol a jó életbe.

     • ezzel amúgy nincs is semmi gond, én eddig sem arról akartalak meggyőzni, hogy egy 45 éves kapus életbiztosítás, de mondjuk ingyen ettől még szerintem nem rossz opció harmadiknak.

      Viszont ennek tükrében továbbra is érdekes, miért gondolod, hogy egy középszer, 1 szezont gyakorlatilag hatvanféle sérülés miatt kihagyó figura jó opció lenne Matics mögé. Akkor már inkább Chalo.

      • Chalot bármikor adnám, de ő idén nem lesz több 3. 4. alternatívánál. Kb ugyanaz mint 2014-15ben RLC. Így előtte van egy sor alkalmatlanabb játékos.
       Meireles meg betonközép, de legalabb megvan a kvalitása ahhoz hogy azt a posztot betoltse. RLCnek szintén meglehet, de Conte allaspontja eddig eleg tiszta, nagyon nem akarja ott jatszattni aminek szerintem oka van.

  • mi az, hogy nem Adebayort? 😛 PL tapasztalat, meg minden?! 😀 már a rontást is levették róla…

 • Endy919

  Az angol válogatottnak továbbra sincs semmi értelme.

  • mohacsia

   FUCK YEAAAAAH!!!!

   • Endy919

    Azt hittem , már nem is jelentkezel 🙂

  • nem is lesz, amíg fatsam ott van.

 • Gabor1092

  Na most nézem hogy Christensen a Mönchengladbach-ban és a Dán válogatottban is a 3 védős rendszerben játszik, ami jó előjel lehet számára és számunkra is aki már szeretné ha nálunk játszana végre

  • mohacsia

   Egyébként én nem tartom halálra ítéltnek a 3 védős rendszert, ahogy többen már elkönyvelték. Az egy dolog, hogy Lui megbukott vele Manchesterben, de ez nem predesztinálja Conte elképzelésének a bukását egyúttal.

   • Én sem, sőt nagyon örülnék, ha Conte lehetne az első, aki sikerrel alkalmazná a PL-ben, csakhogy pont itt jön a probléma, hogy itt ezzel egyelőre mindenki bukott.

    • Blue One

     Lui előtt ki próbáékozott vele? qpr talán, mondjuk nekik mindegy, mert így is úgyis kikapnak, meg mos talán a Watford nyomja úgy Mazzari alatt. Érdekes lenne, azt biztos. Én Hazard helyét nem látom 3-5-2-ben. Mindenestre bízom Contéban. Ha úgy látja készen áll a csapat, akkor majd vált.

     • Hat nem LvG kezdte. Sokan probalkoztak mar az elmult 10-15 evben. Emlekezrtbol a kozelmultban, Mazzari-Watford, Bruce-Hull, Rodgers-Pool. Aztan persze sok probalkozas volt, amire nem emlekszem mar regebbrol..

     • mohacsia

      Martinez kísérletezett vele a Wigannél például, nem is rosszul az emberanyaghoz képest, de végül csak kiestek.

    • mohacsia

     10-15 éve kb elképzelhetetlennek tűnt, hogy valaki megint 3 védős rendszerrel játszon, mert annyira kikopott az élfociból, aztán valamiért mégis visszajött és egyre több ilyen irányú próbálkozás van. A Juve a példa, hogy magas szinten is lehet sikeresen alkalmazni. Az meg, hogy PL, Serie A vagy La Liga már nem annyira egyértelműen határozza meg a csapatok stílusát, mint régen. Anglia az Anglia, de attól még se Pep, se José, se Poch, se Conte, se Koeman nem fogja elkezdeni a stílusától elütően játszatni a csapatát.

 • Tornando Ferres

  Na még nem linkelte senki, ha jól látom. Quality cikk Conteról a britannian I.rész:
  http://britannia.reblog.hu/a-gyozelem-a-vereben-van-antonio-conte-tortenete–i-resz

  • gorkaf78

   Köszi, már olvasom is!

  • emazohun

   Én irodalomórán, szinte amikor kijött elolvastam 😀
   Amúgy Arsenal-szurkoló írta

  • Endy919

   Leigazoltuk Luiz faterját is ?

   • myheartisblue

    Úgy tűnik, csak ne lenne olyan randa! Tisztára hasonlít rám! 😀

    • Endy919

     :DDDDD

    • Endy919

     Amúgy keletre nem szoktál járni ?

 • Blue One

  Ki mennyire tartja valószínűnek?

  • mohacsia

   HÁHÁHÁÁÁÁÁ 🙂

 • Blue One

  Ha már Augusztus 😀

 • Én kimerem jelenteni: ez a holland válogatott úgy sz*r, ahogy van, nem Hiddink volt a hibás.

  • Endy919

   Az aranygeneráció kiöregedett , ezek meg teljesen középszerek . Nem rossz játékos Wijnaldum , de hogy ő legyen a válogatott legnagyobb sztárja , az erős…

   • Azt lesem, hogy komolyan annyira nincsen náluk balhátvéd, hogy van Dijket kell a szélen játszatni?

   • Hat igen, a nagy igeretek azok is maradtak.

 • England U21 6-1 re nyert Norvegia ellen. 3 Chelseas gol, 3 MU-s az mondjuk mind Rashford a mienk is nagyon jok, de ez a gyerek…

 • Endy919

  Az EB döntős csapatok hálistennek gáláznak 🙂

  • a szlovákok sem bírják a franciákat?

   • Endy919

    Passz . Én konkrétan sohasem voltam francia szipatizáns . Elismerem a játékosaikat , de csak nagyon keveset szerettem/ek.

 • Endy919

  Misi közben büntetőt hibázott.