Mivel játszunk

cfcAz Abra-féle Chelsea-vel először fordult elő olyan, hogy kihagyja a BL-t. Ráadásul milyen förtelmes volt az előző szezon, ami nem sok jóval kecsegtetett nyárra! Mindezek fényében kellett megoldanunk, hogy az új edző arcára formáljuk a keretet, lehetőleg nem gyengítve azt. Lássuk, a Lion Rampant szerkesztői hogyan értékelik ezt az átigazolási időszakot!

Komoly átigazolási kálvárián vagyunk túl, aminek végén négy (releváns) érkezőt jegyezhettünk fel Alonso, Luiz, Kanté és Batsman személyében. A részletek ismeretében – mint a számtalan vágyott, de meg nem kaparintott játékos, vagy épp Conte “crazy transfer window” jellemzése – hogyan értékeled a klub teljesítményét a vásárlói oldalon? Illetve mit gondolsz a négy érkezőről egyesével?

bluecech: Ahogy már többször kifejtettem, nehéz nem bukásként kezelni az ablakot. Kanté az egyetlen, akit sikerült az eredeti koncepciót szem előtt tartva elhozni, őt 3-4 nélkülözhetetlen, ugyanakkor besült üzlet követte, amik gyökerében befolyásolták Conte munkáját, és formálgatták alapvető elképzeléseit. Valahol Conte tökösségét nagyban bizonyítja a tény, hogy még így is képes volt összetákolni egy, eddig elég ígéretes csapatot.

Batshuayi hatalmas fogás volt szerintem, abszolút illik a PL-be. Egy pillanatig sem éreztem rajta, hogy lámpalázas lenne, maximálisan profin szállt be. Fiatalságához, posztjához és tehetségéhez mérten még csak drágának sem nevezhető, hasonló kaliberű játékosokat ennél olcsóbban manapság nemigen hozatnak Angliába.

Kanté posztján kétségkívül a liga legjobbja volt tavaly, és ez idén sem változott eddig. Egyszerűen zseniális.  Már a bemutatkozása pillanatában is meghatározó tagja volt a Chelsea-nek, remélhetőleg ez még sokáig megmarad, külső és belső akadályoktól mentesen.

Alonso szintén egy hatalmas piros pont lett volna a stábnak, ha még nyár elején, szánt szándékkal vesszük meg. Tehetséges játékos, akiben bőven akad potenciál. Hogy ebből mennyit hoz ki, az kérdéses, de Azpival simán alkothat stabil szélsőpárost. Mellesleg kimondottan drága vétel volt, Zouma+César nem került ennyibe.

Luizt viszont csak és kizárólag a folyamatos kölcsönök és az elbukott üzletek kettős hatásának köszönhetjük. Egy hét alatt csúszott ki a kezeink közül Koulibaly, Romagnoli és Marquinhos, a padra meg nem volt senki, így pont jól jött, hogy a világ legtúlértékeltebb védőjén ismét túl akarnak adni. Nevetséges, hogy majdnem annyit fizettünk érte, mint Kantéért. Többen reménykednek abban, hogy Conte suhint kettőt a varázspálcájával, és 30 évesen Dávid egy csapásra körültekintő, hidegfejű, óvatos és felelősségteljes védővé válik. Én ebben nem bízom annyira. Kedvelem Luizt, és örülök, ha fut egy überklasszis idényt a semmiből, de mindenképpen csalódás, hogy az illetékesektől ennyire futotta.

Wudigessboi: Nem látunk a színfalak mögé, de nekem picit úgy tűnt. védő-fronton a lovak elé kötöttük a kocsit: pikk-pakk kidobáltuk a kiegészítő emberként fölhasználható hátvédeket, utána meg majdnem ott maradtunk hoppon. Zárórára legalább “kilóra” meglettünk, de egyrészt hirtelen felindulásból azt mondom, drágán, másrészt nem sikerült olyan minőséget ide csábítani, amivel annyira jobban nézne ki a hátsó alakzat. Alonso jó lehet, de bevallom, én David Luizt egyáltalán nem vártam vissza (pláne nem ennyiért), de ha már így alakult, bízom benne, hogy hasznunkra lesz. “Feljebb” már szebbek a kilátások, Kanté eddig nagyot megy, darál, robotol és minden, ami hiányzott onnan, Michy pedig a nyerő csere tankönyvi illusztrációja volt augusztusban.

cfc2

Annyira friss, hogy még naprakész fotó sincs róla.

TheRussianOne: Adott egy sztárcsapat, orosz milliárdossal a tulajdonosi székben, de BL kvalifikáció nélkül és egy liga, melynek a közvetítési jogait olyan pénzekért osztogatják, hogy még a kishalak is képesek több tízmilliókat kipengetni egy átigazolási szezonban. Ezen jellemzők összessége vezethetett odáig, hogy a; az általunk kiszemelt játékos vagy nem akart jönni (Nainggolan), b; még az olyan másodvonalas focistákért is irreális összegeket dobáltak felénk, mint Koulibaly. Mindezt figyelembe véve, szerintem egész jó transzfer szezonon vagyunk túl. A balhátvéd posztra Cole távozása óta nem találtuk meg a jó megoldást, most legalább újra próbálkozunk, ráadásul nem is igazán drágán. Alonso beválhat, és ez esetben végre valahára újra egy ballábas játékost láthatunk ott, Azpi pedig brillírozhat a saját helyén. Luiz pánik igazolásnak tűnik ugyan, miután nagyjából 12 védőt hoztak velünk szóba, egy olyat vettünk meg, aki finoman szólva nem illeszkedik Conte játékfelfogásához. A jó öreg bohóka, ugye. Ennek ellenére én örülök, hogy visszajött, mert a hülyeségei ellenére (vagy épp azok miatt) mindig szerettem. Kanté viszont egyértelműen a legnagyobb fogás, talán nem is csak klubunkat, de az egész piacot tekintve. Nagyon rég nem láttam olyat, aki ennyire magas szinten űzné ezt a műfajt (Makelelé). Batsmanról repkedtek olyan hírek, hogy nem Conte választotta, de annyit már láthatott belőle ő is, mi is, hogy senki se bánja az érkezését.

Zenzo: Nem nevezném kálváriának, még csak komolynak sem, őszintén szólva. A klub teljesítményét egy erős közepesre hozom, két erőn felüli, két – számomra – kritikán aluli vétellel, amik kb. félúton kiegyenlítik egymást. Viszont mivel az eredeti célokat (minden sorra érkezzen legalább 1 meghatározó játékos) darabra sikerült megoldani, ezért az inkább erős közepes.

Kanté: egyértelműen a legkomolyabb fogás, még mindig nem fogom fel, hogyan sikerült behúzni, de őszintén szólva nem érdekel. Ezért nagy pacsi a boardnak, Conténak, mindenkinek, aki részt vállalt benne. Nagy álom volt a leigazolása, de az ablak előtt nem tartottam reálisnak az efféle célokat. A Sky utóbbi időben szokásos értékelését alkalmazva: A+

Batshuayi: előzetesen nem tudtam hová tenni az érkezését, de a fiatal belga hamar meggyőzött arról, hogy nincs hiba az érte kifizetett 30M fontban. Szemtelenül fiatal, de máris érett és agilis, minden mozdulatában csatár. Remek fogás, A.

Alonso: nem mondanék egyelőre ítéletet felette, akár jó is lehet. Nem egy kifejezetten A kategóriás játékos, de ha Conte kérésére érkezett, és ő látja a helyét a csapatban, valamint lehet, hogy egyik építőköve a taktikai váltásunknak (gyanús, hogy 3-5-2-be érkezett sarokkőnek), akkor még felértékelődhet a szerepe. Viszont tekintve, hogy Alonso erényei közé is inkább a támadás, és kevésbé a védekezést lehet sorolni, nekünk pedig volt egy ilyen játékos a keretünkben, akit lepasszoltunk kölcsönbe (Rahman), így erre az igazolásra én egy B- adok jelenleg.

Luiz: rettenet, szörnyű, jajj. A véleményem már szerepel a kommentek közt a blogon, de akkor ide is: DL már akkor sem volt jó védő, amikor itt volt, de azóta meg nyilván nem lett jobb. Abban reménykedhetünk, hogy Conte kitapos belőle egy megfelelő teljesítményt, vagy, hogy nem nagyon lesz rá szükségünk. DL esetében nem a védekező képesség hiánya a gond, hanem alapvetően az, hogy a játékában benne van a fail, és ez utolsó emberként nehezen fér bele. Mint személyiség, jó arc, és jót tehet az öltözőnek, Costával is biztos jól megértik egymást majd, Oscar is tuti örül, mert visszatért a spanja, tehát a jelenléte akár jó hatással is lehet a csapat egészére nézve, de én nem bánom, ha a pálya közelében max a padon fogjuk látni. Nem ismerem, hogyan működik az átigazolási piac mechanizmusa, csak elképzeléseim vannak, de kapásból fel tudnék sorolni 5-8 CB-t, aki jobb opció lett volna a brazilnál, és elérhetőek is lettek volna, ha a board nem túlzottan egy irányba tekintget, pedig már tavaly Stones esetében megtanulhatták volna a leckét. Luiz szerintem sem nem egy átgondolt, se nem jó deal ennyiért, ennél fogva ez egy B-

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy minden évben egy bajnokságra elegendő ifistát, fiatalt adunk kölcsön, idén sem volt ez másképp. Olyan, tavaly már a beépülés útjára lépett játékosok léptek egy évre, mint Kenedy, vagy Traoré, de az ideiglenesen távozók sorát bővíti Remy és Cuadrado is (igaz, ő vételi opcióval). Talán Salah az egyetlen említésre méltó, akin végleg túladtunk (bocs, Marin). Mi a véleményed a board létszám felettieket érintő döntéseiről? Van, amit mindenképp másképp csináltál volna?

bluecech: Kenedy és Traoré kiutasítása eléggé illúzióromboló húzás. Az utóbbi évek két legjobban teljesítő fiataljáról van szó, akiknél jobb esélye bekerülni a nagy csapatba talán senkinek nem volt Abramovics érájában (Zouma szvsz eleve az A-keretbe igazolt játékos, amit az átlagfeletti ára is igazol). Nagyon visszavetettük magunkat ebben a tekintetben.

Cuad kölcsönadása (ha hinni lehet az érte fizetett évi összegeknek) ésszerű döntés. Mondanám, hogy flop, de szerencsétlen még annyi időt sem kapott, hogy haragudhassak rá. Rémy meg felőlem maradhatott volna, egy rutinos csatárt eléggé hiányolok a keretből.
Ezt a rekordnagyságú loan-rostálást meg annyira nem támogatom személy szerint. Legutóbb Piazón nyilatkozott arról, hogy mennyire nehezen viseli az állandó kölcsönöket, valamint hogy mennyire nincs jó hatással mindez rá és a társaira. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy többségük osztja nézetét, és két kölcsönön túl már messze nem a Chelsea-ben és a kék mezben gondolkodnak.

cfc3

Most szépen odamész  és ott is maradsz a baloldalon, mert nincs helyettesed.

 Wudigessboi: A nem látunk a színfalak mögé frázis itt is érvényes: még az sem tiszta, mennyi beleszólása volt Conténak az adás-vételekbe (bár akire szüksége volt, az nyilván maradhatott). Többször megénekeltem már, de illik ide is, hogy nemzetközi front híján nem kell olyan bő keret, hisz kevesebb lesz a meccs, így ha nincs sérüléshullám, jön majd a durcihullám, ami ugyanúgy elkerülendő, csak másképp. Sokunkban egyébként erős a vonzódás a fiatalok felé (rossz az, aki rosszra gondol…), néha túl sokat várunk tőlük. Nyilván jó lenne belőlük többet látni, de ahogy az argentinok évente újmaradonáznak vagy újmessiznek egy random üdvöskét, úgy látjuk bele mi is McEachrantől kezdve Bertrandon át Loftus-Cheekig mindig valakibe azt az újterryt, aki majd innen indul, itt teljesedik ki és innen vonul vissza.

TheRussianOne: Edzők jöhetnek, mehetnek, de valami sosem változik: az, hogy két keretnyi ifistát kölcsön adunk. Itt valószínűleg arról lehet szó, hogy az állandó menedzserünktől függetlenül csapunk le tehetségekre, akik aztán az esetek túlnyomó részében még nem készek a nagycsapatra, vagy nem illeszthetők be a menedzser játékrendszerébe. Rémyvel és Cuadradóval úgy gondolom, ez utóbbi történt, míg Kenedy és Traoré az előbbinek estek áldozatul.

Zenzo: Jó kérdés. Én sokszor sok mindent másként csinálnék, mint a board, amik hatással lennének erre is, de erre most itt nincs elég hely. Szerintem ez egy alapvetően jól működő, FFP-segítő, bevételt generáló rendszer, és a klub hatékony működésének egyik alapja. A nyáron 38 játékost sikerült kiszórni kölcsönbe, és többnyire ezek nem rossz pozíciók. Úgy vélem, hogy a board elsődleges célja nem lehetett más a nyár elején, csak a senior keret egyben tartása, ez sikerült is, egyedül Remyről mondtunk le, amiben viszont biztos voltam már az előző szezon végén is, ami inkább meglepő, az Cuadrado, akiről mindenki úgy hitte, Conte számít rá (én is), aztán mégsem. A fiatalok közül Brown kölcsöne a legmeglepőbb, a Rotherhamnél talán többet érdemelt volna, gondolom én, aztán ki tudja. Sajnos úgy tűnik, hogy ismét kiég egy generáció, akikben én tényleg hittem, hogy van Chelsea-potenciál, de úgy tűnik, hogy a Bamford, Baker, Brown, Kalas, Solanke fémjelezte korcsoport Ruben és Aina mellett nem fog tudni kerettagot adni a csapatnak. Marad Christensen, Pasalics, Musonda, Traoré, Kenedy, és Aké, akikből még lehet valami, illetve egy elég jónak tűnő pozícióba lépett elő Abraham. Ha közülük ketten még odaérnek a nagy csapathoz, már sikeresnek könyvelhetjük el a dolgot, úgy vélem. Az esély pedig ott van.

Végül egy összegzés: hogyan láttad a 2016-os nyári átigazolási időszakot, összességében pozitívnak vagy negatívnak értékeled?

bluecech: A PL elég masterful módon demonstrálta, hogy financiálisan hol is tart jelenleg. Ennek a legfőbb oka, hogy az eléggé leszerepelő topcsapatokhoz sikeréhes, céltudatos edzők kerültek, akik általában nagyban gondolkodnak, és le is tették az elköltött gigaösszeg majdnem felét az érkezőkért. Titokban reménykedem, hogy sikerül összehozni ugyanazt a gárdáknak, amint a 2013/14-es szezonban, hihetetlenül izgalmas ütemtartással. A bajnokság szempontjából mondhatjuk, elég jól zárult. A csapat részéről viszont távolról sem.

Wudigessboi: Keveset beszéltünk eddig róla, de nagy szó, hogy nem jött rá senkire a BL-frász és nem kellett húzóembereket elengedni: természetesnek tűnik, hogy Courtois, Hazard, Oscar vagy Diego Costa maradt, pedig… Összességében nem néz ki most rosszul a csapat, ha Conte meg tudja munkálni, akkor meglehet a top4. Voltak olyan pillanatok, amikor úgy éreztem, annyit léptünk előre, hogy lett egy Kanténk és egy reneszánszát élő Hazard-unk, miközben azért ennél több minden változott és összetettebb módon. Nagy szavakat még fölösleges használni, pláne, hogy a két védő még többet pózolt a mezzel, mint amennyit hordta edzésen, nemhogy meccsen, de a helyzetünkhöz képest szerintem léptünk előre, szóval pluszos ablakot zártunk.

cfc4

Ő örül, hogy visszajött. És ti?

TheRussianOne: Vásárlói oldalon, ha rohadt nehezen is, de megoldottuk, amit meg kellett – ehhez egy pánik igazolásra volt szükség Luiz személyében, akivel a körülményekhez képest azért jól jártunk, kiváltképp, mert egy régi ismerőst üdvözölhetünk újra a Bridge-n. Nem kell majd a beilleszkedésen aggódni, mint mondjuk egy bármilyen random PL rutintalan játékos esetén. És nagyon fontos: egy darab kulcsjátékosunkat nem engedtük el, ami egy BL kvalifikáció nélküli szezonban már-már a lehetetlent súrolja. De megoldottuk és ez óriási fegyvertény. Összességében egy nagyon nehéz időszakot vészeltünk át bravúrosan. Remélem, a következő egy évünk is valahogy így alakul majd,

Zenzo: 2016 nyári ablak összességében… hmm. Alapjában már régen nem köt le, sőt, többnyire idegesít a dolog, de idén valahogyan mégis befúrta magát az agyamba, és én is sokkal jobban foglalkoztam vele, mint a korábbi években, tekintve a Chelsea mélyrepülését az előző szezonban, és az új edző kilétét. Ettől még persze most is tönkremegyek azon, hogy valaki olvas valamit valami huszadrangú oldalon, és máris egy tömeg fakkol és krvaanyázik miatta… Maga az ablak nagyon durva volt az árak szempontjából; valószerűtlenül magas összegekért cseréltek gazdát haszontalan játékosok, a jobbakért pedig csillagászati összegeket kell kicsengetni. Hihetetlennek tűnő szám, hogy 1 milliárd felett költöttek csak a PL klubok… ami fura, hogy ennek ellenére nem igazán mondhatjuk azt, hogy komoly sztárok érkeztek volna a Premier League-be, Pogba mellett csak inkább olyan tehetségfélék, mint Bats, vagy Bailly, Sané, Gabriel Jesus, pedig az olasz topok (Bonucci, Chiellini, Candreva) mellett szó volt itt spanyolokról (Isco, Morata), belgákról (Nainggolan, Witsel), franciákról (Matuidi, Griezmann), németek közül is a legnagyobb érkező nevek Sané és Mustafi, és akkor a “sallangról” még nem is szóltam, Higuain, Hummels, Renato Sanchez… Első ránézésre szerintem a PL klubok közül talán Joséék húzták a legjobbat, a keret ablak előtti / ablak utáni összehasonlítása tekintetében, míg a City inkább érdekes ötlet alapján ment. Az Everton és a Saints úgy tűnik, okosan gazdálkodott, míg számomra a Spurs vagy a Pool igazolásai, hát hogy is mondjam, nem visznek táncba. A Leicesterre kíváncsi vagyok, mire mennek, a WestHam és a Watford a nagy számok törvénye alapján biztos talált fát is, mivel igazoltak egy keretre való játékost, a kicsik közül pedig talán a Bombi keverte a legjobban a kártyákat, de hogy aztán mit rajzol majd fel abból a pályára Howe, azt még talán maga sem tudja.

 • Pingback: Mivel játszunk | Zongoracipelő()

 • Endy919
  • kormolar

   Akkor azthiszem Fabregasról végképp lemondhatunk….xD 😀

   • bezony, az értékesítését személyesen Mikel fogja intézni 🙂

  • ha már az owngoalnigeria (!) megírta, akkor biztosan úgy van…

   • Szerintem ők az egyetlen lap, akiket még érdekel Mikel és a karriere, több hitelességet is kinézhetnél belőlük 😀

    • nagyon lemondtok ti erről az emberről, aki nagyjából Paulo Ferreira nyomdokain haladva hűségesen szolgálja a klubot. Nem ő lesz az év játékosa, ez nyilvánvaló, de Mikel ettől még egy jó kis stabil kp, aki semmiben sem igazán kimagasló, hacsak nem a biztonsági passzok darabját és százalékát nézzük. Nem gondolom én sem, hogy a Conte-magic hatására valami elképesztő reborn van születőben, de ha hisszük, hogy Luiz jó döntés volt, akkor ezzel a lendülettel adhatunk hitet a “Mikel-plan”-nek is.

     • Endy919

      Nem hiszem , hogy DL jó döntés volt és Mikelt inkább lustának(túl kényelmesnek) nevezném , mint hűségesnek . Boldogan lemond a játéklehetőségről más , kisebb klubbokban a 80k-s fizujáért .

      Egy profi motivált játékosnak nem hiszem , hogy az megfelelő lenne , hogy a legjobb éveiben a lelátón ül a szezon nagy részében és itt-ott jön egy edző , aki ad neki a szezonban 15-20 meccset.

      És szerintem a keret magasan legnyengébb játékosa . Két dologhoz ért – a romboláshoz és az alibi passzokhoz.

      Rég nem Chelsea szint.

      • Szerintem helytelen dolog ezt így nézni. Mindig kellenek a vízhordók, és a csereemberek is. Ha az lenne mindenkinek a hozzáállása, amit te itt “motivált profinak”, és nem az, amit “kényelmesnek” nevezel, akkor egy csapatnak sem lennének cseréi, csak duzzogó, szezon végén távozó játékosai.

       “És szerintem a keret magasan legnyengébb játékosa . Két dologhoz ért – a romboláshoz és az alibi passzokhoz.”
       nyengébb? 😀 viccet félre téve, ezt nevezheted gyengeségnek, de nem az. Tkp volt, “ezzé neveltük” az évek alatt. Viszont a “rombolónál” azért elegánsabb Mikel, nem egy Barton féle állat.A válogatottban pedig azért látni, hogy ért azért még némileg a támadások szervezéséhez is, bár ez talán erős, de mondjuk úgy, hogy nem csak a Chelseaben megszokott, basic, max 4 méteres passzokra képes.

       “Rég nem Chelsea szint.”
       Ez eléggé egy szubjektív fogalom, így nem tudok mit kezdeni vele (ezért nem is szeretem). Ha megkérdezel random 10 szurkolót, ki “Chelsea” szint, lehetnek átfedések, de minimum 10+1 féle választ kapsz. Mondd egyszerűen azt, hogy szerinted nem idevaló, ne általánosíts.

       • bilala

        erdekes tema mikel. itt a forumon valahogy magatol, ertetodik a szapulasa, de valahogy en is ugy vagyok vele, hogy bar latom a korlatait, de en speciel igenis kedvelem es hozzad hasonloan ugy gondolom, hogy egy keretbe igenis szukseg van ilyen tipusu jatekosokra. viszont az, hogy kinek ki szimpatikus az ugye egy elegge szubjektiv dolog, igy gondoltam megnezem azokat a franya szamokat is (biztos boldog a fonokom h ilyen “hasznos” dolgokra pazarlom a munkaidot :)). Tehat megneztem az utobbi jopar ev vedekezo kozeppalyas jatekosainkat (essien, mikel, meireles, ramires, matic) es a karrier szamaikat (nyilvan meg pontosabb lett volna csak a chelsea evek szamaival szamolni, de szurni nem lehet, ennyi idom meg azert megsincs) az alabbi kategoriakban: passzpontottsag, megnyert legi parbaj, szereles, blokk, clearance, interception, szabalytalansagok, sarga/piros lapok szama, valamint az eladott labdak es rossz labdakezelesek (ugyebar mindketto eladott labdahoz vezet). ime mikel helyezesei ezekben a kategoriakban: passzpontossag-1, szereles-3, interception-2 (holtverseny), clearance-2 (holtverseny), blokk-2 (holtverseny), eladott labdakban-1 (marmint legkevesebb), szabalytalansagok-3, sarga es piros lapok szama-1 (legkevesebb). meccsszamban amugy csak ramires elozi meg. nyilvan ez csak egy aspektusa a dolognak, mert a tamadoi staccokban kb mindenki jobb nala, de neki soha nem volt az a szerepkore, es ahogy a staccokbol latszik, alapvetoen azt amire tartjak, azaz a vedekezesben, az “chelsea atlagnal” jobban teljesit. szoval talan megsem veletlen, hogy miert van az, hogy az edzok jonnek-mennek, de o mindig itt maradt. es megegyszer, nem, en sem vagyok elajulva a jatekatol, es tenyleg sok tud lenni a hatra es oldalra passz, de valojaban ez nem olyan nagy problema. inkabb a tuti passz, mint egy elore eladott labda. szokott lenni eleg kreativ tamado jatekos a csapatba aki nala ebben ugyis jobb, maradjon csak meg nekik ez a szerepkor. ezen felul loyalis, nem hoborog, amikor lehetoseget kap teszi a dolgat es a fizuja se magas. nekem ez egy kiegeszito embertol eleg.

        • “loyalis, nem hoborog, amikor lehetoseget kap teszi a dolgat es a fizuja se magas. nekem ez egy kiegeszito embertol eleg.”
         +1

         • bilala

          amugy a fenti staccokhoz adaleknak megneztem meg egy nagyon emlegetett dolgot, megpedig a hatrapasszok aranyat (sajnos ilyen staccokat csak squwka-n talaltam igy csak 2012-ig lehet visszamenni), de azert igy is talaltam erdekessegeket. pl tavaly mikel 67%-ban passzolt elorefele, tavaly elott 65%-ban. maticnal ez tavaly 66%, tavalyelott 65%. akkor hogy is van ez?? sot pl fabregas tavaly 71%-ban passzolt elore, de az amugy sikeresebb tavalyelotti evunkben 67,5%-ban. azaz kemeny 2,5%-al tobbet mint mikel….elgondolkodtato. (termeszetesen tudom, hogy van kulonbseg egy 1 meter es egy 50 meter passz kozott, de azert ez akkor is minimum erdekes)

          • gorkaf78

           Az efféle kommenteket csípem, ahol valaki számokkal, statisztikákkal alátámasztja a mondanivalóját.

          • ” tavaly mikel 67%-ban passzolt elorefele, tavaly elott 65%-ban. maticnal ez tavaly 66%, tavalyelott 65%. akkor hogy is van ez?? sot pl fabregas tavaly 71%-ban passzolt elore, de az amugy sikeresebb tavalyelotti evunkben 67,5%-ban. azaz kemeny 2,5%-al tobbet mint mikel….elgondolkodtato.”

           Ezen mi elgondolkodtató? Matic is jóval többször passzol előre, mint Mikel, Fabregast meg aztán ezért tartjuk, hogy előrefelé mozgassa a játékos és indítson.
           Mikelnek előrefelé 3-5 méteres passzokat hoz össze, leginkább a legközelebbi emberrel. Nem értem, miért akkora dolog, hogy jobb a %-a, mint Fabregasnak, aki 17-30 méteres zsugákat osztogat, vagy éppen az ellenfél tizenhatosa előtt próbál bepasszolni, beívelni.

           Az lenne elgondolkodtató, ha olyan adatot néznénk, hogy Mikel előrefelé történő, minimum 12-15 méteres passzai mennyire sikeresek.

          • Nem teljesen releváns, de azért egy dolgot jól mutat a whoscored táblája, mégpedig azt, hogy mennyire különbözik Mikel játékstílusa a Chelseaben és a válogatottban. Itt külön nincs kiemelve, hogy a keresztlabdák és a hosszú labdák közül mennyi a pontos, de a lényeg, hogy míg a Chelseaben ez a szám nulla, addig a válogatottban kirívóan magas. És nyilván nem lehet összehasonlítani egy nigériai válogatottat egy Chelsea klubcsapattal, de szőrmentén azért megállapítható az, hogy attól, hogy a Chelseaben vannak nála alkalmasabbak erre a feladatra, még nem jelenti azt, hogy képtelen rá, csak azt, hogy az aktuális edző azt a szerepet szánta neki, hogy passzolj Lampardhoz/Ballackhoz v jelen esetben Fabregashoz, a többi itt az ő dolguk.

          • Én nem mondtam, hogy alkalmatlan rá, csak hogy ettől a %-tól érthető okok miatt ne essünk már hasra.

          • bilala

           te valamit felreertettel. itt nem a passzpontossagrol van szo, hanem az elore/hatra passzok %-os aranyarol. es bar nyilvan van 1 meteres elorepassz meg 50 meteres elorepassz, de errol nincsenek staccok (vagy en lusta voltam keresni). a fenti staccokbol pedig az latszik, hogy bar szeretjuk axiomakent venni, hogy mikel foleg hatra passzol, objektiven nezve matic staccai igen hasonloak, de meg fabregas is csak par szazalekos elonyben van (ha a jobbik evet vesszuk alapul). ennyi.

          • Ez oké, de ebben sem értem, mi olyan meglepő.
           Mikelnél szerintem pont az nem axióma, hogy csak hátrafelé passzol, mivel nyilván egy cdm-nek már csak taktikai okokból sem tanácsos hátraadni a labdát, nem is nagyon bevetett. Én pont azon csodálkoznék, ha ennél több passza menne hátrafelé.
           A valid axióma az, hogy Mikel kizárólag a rövid passzokban képes gondolkodni, ami meg hát tény.

        • Próbáltam keresgetni Chelsea-szezononként lebontva statokat, ahol Mikelre jobban épült a csapat, tehát 2012 környékéről (csak az 1k perc felettieket érdemes figyelembe venni, a többi lényegtelen):
         http://eplindex.com/30558/chelsea-best-defensive-midfielder-stats-comparison.html

     • Mi mondunk le? Mintha eddig annyit hozzátett volna a csapathoz.
      Nem igazán értem, hogy ha Ramirest nem szeretted, akkor mi szól Mikel mellett. Oké, hogy lepadozott egy életet a csapatnál, de ez semmiben nem ellenérv arra, hogy “leírjuk” a képességeit. Én sosem jöttem rá, miben jobb egy Tioténél, Mulumbunál vagy egy Britonnál. Labdát tartani meg 3-5 méterre passzolni ők is képesek, sőt, ez a dm poszt legalapabb alapja, aki erre sem képes, azt a poszt közelébe sem engedik.
      Rengeteg generációnak volt rengeteg Mikelje, de mi pont annak a generációnak pont azt a Mikeljét hoztuk el.

      “de ha hisszük, hogy Luiz jó döntés volt”
      Hát de ezt se te, sem én nem hisszük, sőt, “jó döntést” én még nem is olvastam szinte. Esetleg a ” belefér cserének” és a “nem bánom, nem zavar annyira”-féle kommentek voltak a legbiztatóbbak, esetleg a “ha már így elbsztuk, remélhetőleg Conte kihoz belőle valamit” megszólalások.

      • “Mi mondunk le? Mintha eddig annyit hozzátett volna a csapathoz.”
       Nem lehet mindenki Hazard. Amikor kellett, hozzátette a magáét. Ennél többet nem várhatunk egy játékostól.

       “Nem igazán értem, hogy ha Ramirest nem szeretted, akkor mi szól Mikel mellett.”
       Én meg nem igazán értem, ez hogy jön ide. Alma vs körte. Ramires, amennyit a kapu elé került inkább hasonlítható Maticshoz, de még inkább talán Wilihez. Ramiresen helyzetek, gólok mentek el, mert vagy hasraesett a tizenhatos vonalában, vagy kivágta a lelátóra a labdát, esetleg a szögletzászlót vette célba. Mikel esetében erről nem beszélhetünk, a kettejük védekezésbeli különbségeit pedig zongorázni lehetne.

       “”de ha hisszük, hogy Luiz jó döntés volt”
       Hát de ezt se te, sem én nem hisszük, sőt,”
       Oké, itt talán félreérthető voltam, de akkor mondom úgy, hogy ha a board, márpedig ugye leigazoltuk, tehát igen, a board úgy véli, hogy Luiz jó lehet, akkor van ráció abban, hogy Mikel is. A nigériai szerepe amúgy is kb egy harmadik számú kapuséval ér fel, még csak azt sem gondolnám, hogy B opcióként számolunk vele, inkább C. Te magad írod fent, a posztban, hogy szerinted Remy maradhatott volna, szerintem nála Mikel jobb opció a zsúfolt középpályánkra rutinos kiegészítésként, mint a fhanszia arsenal szintű gyengélkedő-lájkmászter egy sorral fentebb.

       • “Nem lehet mindenki Hazard. Amikor kellett, hozzátette a magáét. Ennél többet nem várhatunk egy játékostól.”
        De most akkor azért ne mondjuk azt, hogy amit lehozott, az istentelenül hullámzó volt, renyhe és közepes, mert ő a magáét tette hozzá ezzel? Mert oké, ennél több nincs benne, de ettől még továbbra sem értem, mi az, ami egy Mulumbu-szintnél feljebb emeli.

        Úgy jön ide, hogy Mikelnél te pozitívumként hozod fel,
        hogy nem lehet mindenki Hazard és hozzátette a magáét, de ez ugyanúgy brazilra is igaz. Ő is hozzátette a magáét, ami szerintem semmivel sem volt rosszabb a mezőnyben, mint Mikelé, még ha a kapu előtti játékban egyszinten is van a két játékos.
        Mikelnek voltak tanári meccsei, de minden jóra jött 2-3 közepecske-szaracska, pedig ő aztán mesterpedagógusok sorával dolgozott együtt.

        “a board úgy véli, hogy Luiz jó lehet, akkor van ráció abban, hogy Mikel is”
        Adhatunk, de én Mikelnél ugyanúgy nem hiszem, hogy 30 évesen fog majd akkorát előre lépni, hogy stabil tagja lesz a keretnek. Az elmúlt 5 évben én nagyon nem láttam, hogy fejlődött volna bármit is azon túl, hogy megfontoltabb lett.

        “Te magad írod fent, a posztban, hogy szerinted Remy maradhatott volna, ”
        Én aztán nem akarom kiebrudalni Mikelt sem, az ellen érvelek, hogy mennyire lenézem a játék, holott kb. semmi valótlant nem állítottam.

        • “De most akkor azért ne mondjuk azt, hogy amit lehozott, az istentelenül hullámzó volt, renyhe és közepes, mert ő a magáét tette hozzá ezzel?”
         +
         “Mikelnek voltak tanári meccsei, de minden jóra jött 2-3 közepecske-szaracska”
         Ez nem igaz. Nem volt hullámzó, Mikelben pont az a jó, hogy tudod, mit várhatsz tőle, egy rendkívül stabil játékos. Nem csillog, nem villog, teszi a dolgát, azt kész. Igen, ez többnyire egy erős közepes, de szar meccse cserébe nagyon ritkán van, hirtelen nem is nagyon tudnék ilyet mondani, talán utoljára Carlo alatt volt emlékezetesen rossz meccse.

         “mi az, ami egy Mulumbu-szintnél feljebb emeli.”
         nem értem, mit mulumbuzol itt, mert ennek az összehasonlításnak aztán tényleg semmi értelme. Mikel egy Chelsea játékos, aki az itt töltött ideje alatt elvétve volt kezdő/alap játékos, de ez megfelelt a csapatnak is, meg neki is. Akkor került ide, amikor épp menő volt afrikai bantukkal feltölteni a keretet, Drogba, Essien, had ne mondjam végig, Mikel illett a sorba. Az aktuális ex-sztárjelölt tehetség volt, akit úgy sikerült elhozni SAF orra elől, hogy elég sokat fizettünk érte ide is, oda is. Az már, hogy ebből mi mit hoztunk ki itt belőle, megint más kérdés.

         “nem hiszem, hogy 30 évesen fog majd akkorát előre lépni, hogy stabil tagja lesz a keretnek.”
         ??? Ki mondta, hogy stabil tagja legyen a keretnek. Itt arról van szó, hogy C kat. játékosnak, kiegészítőnek itt marad. Arra meg teljességgel megfelel.

         “Én aztán nem akarom kiebrudalni Mikelt sem”
         Ja, csak “nem érted”, mi szükség van egy ilyen középszer “szarra”… 🙂 (miközben a totál-homály sérült Meirelest meg simán visszahoznád, kb ugyanerre a posztra, harmadikszámú töltelékembernek)

         • 1. De ki mondta, hogy csak a szar és a jó között lehet hullámozni? Egyáltalán ki mondta, hogy szar meccsei vannak?
          Mikel hullámzása távolról sem olyan, mint Fabregasé, hogy vagy jó vagy rossz meccse van.
          Mikel állandóan a jó és a teljesen közepes szint között tangózik, és többnyire elég közepes átlagot hoz, néha kimondottan gyengét. Hiddink alatt legutóbb 1 jó meccsére jött 4-5 sótlan, de RDM-Benítez érájában (mert Mou alatt kb. fél évig volt a kezdő közelében) is ugyanezt hozta. Ez attól még hullámzó, hogy nem a két legszélsőségesebb véglet között mozog.
          Tudhatod, hogy mit várhatsz tőle, de a jó formáját sosem képes megtartani, rendre visszacsúszik-eltűnik.

          2. Mi az, hogy mit mulumbuzok? Ha láttad már játszani a két játékost, kb. minimális különbség van a kettő között. Ugyanaz a középszer, egydimenziós afrikai, ugyanaz a szint, csak az egyik a saját nívójához való klubban játszik, a másik meg egy magasabban tölt be egy “3. számú kapuséhoz hasonló” posztot.
          Ahogy mondtam, minden generációban van egy valag Mikel, csak nekünk pont abból a generációból kellett pont az, “mert menő volt a bantu”.
          Azt meg nem értem, miért lényeges, hogy milyen tehetség volt, mikor nálunk betonkonstans karakter, és kb. 22 óta semmit, de semmit nem fejlődött.

          ” Ki mondta, hogy stabil tagja legyen a keretnek. Itt arról van szó, hogy C kat. játékosnak, kiegészítőnek itt marad. Arra meg teljességgel megfelel.”
          Akkor viszont nem értem, mit akartál Luizra reflektálva a “Mikel-plannel”. Azt hittem, azzal a cikkre hivatkozol.

          “Ja, csak “nem érted”, mi szükség van egy ilyen középszer “szarra”… 🙂
          Ebben a fél mondatban csak két dologra térnék ki:
          1. Hol írtam, hogy szar?
          2. Hol írtam, hogy nem értem, mi szükség van rá? Azt írtam, nem értem, mi emeli őt pl. egy Tioté fölé.

          “(miközben a totál-homály sérült Meirelest meg simán visszahoznád, kb ugyanerre a posztra, harmadikszámú töltelékembernek)”
          kb. ugyanerre a posztra? Hát ne már. Mikel stílusa és posztja, és aközött, amit Maticé elvárna akkora különbség van, hogy az már egy jelzett szakadék. És nem, nem harmadik számúnak, mert még második sincs, csak esetleges vészmegoldások 5 különböző posztról.

 • Frenky54

  Remy hozza a “formáját”: 15:16REMY WON’T MAKE DEBUT ON SAT

  New Crystal Palace striker Loic Remy has been ruled out of Saturday’s visit to Middlesbrough with a thigh injury, manager Alan Pardew confirmed on Thursday.

  Remy, who suffered the injury during training on Monday, is yet to feature in the Premier League this season.

  “Unfortunately,
  Loic got injured on Monday and the seriousness of that, I don’t know.
  But he’s not going to be involved this weekend, so it’s a bit of a
  blow,” Pardew told Sky Sports.

  • A Benteke-Rémy duó legalább olyan yata lesz, mint a Benteke-Studge duó.

  • sajnálom szerencsétlent, mert ennél szarabb sors nincs egy sportoló számára, de bakker a srác konkrétan a tavalyi teljes szezont sérülten töltötte (ennek fényében bárgyú és a “bit of blow”-ja némileg nevetséges, sajnos majdhogynem tervszerű sérülés volt már ez). Szerintem ez lesz a karrierjének utolsó éve, top szinten legalábbis biztos. Talán van még benne 1-2 év Kínában vagy Katarban, de aztán lefőtt a kávé.

   • Blue One

    De azért mi ragaszkodunk hozzá és semmiképpen sem adjuk el… Csak a kölcsön.

    • Szerinted ki akarta megvenni? Ne legyél már ennyire naív, hogy “mi akartuk megtartani”…. a kutyának sem kellett, így, kölcsönbe adva meg valami visszajön a fizujából.

     • Blue One

      Cuadrado-t se akarta meg venni senki, ugye? Nem tudtuk volna azt mondani a Juvénak, hogy végleg vagy sehogy… Vagy azt, hogy kölcsönbe nem adjuk aztán ha nem kellett volna nekik, akkor max kölcsönadjuk másnak… Legrosszabb esetben meg nálunk maradt volna.

      • Cuadradónál baromira nagy különbség, hogy egybe ad 25 milliót a Juve, vagy 4 évi cseréért évente 5-öt.

      • Egyrészt nem értem, hogy ez hogy jön ide, és miért támasztaná alá a “meglepően” negatív felhangú érzéseidet a kölcsönbiznisszel kapcsolatban. Remy meg Cuad aztán tényleg ugyanaz a kategória.

       Másrészt nem értem, ahogy lentebb Cech is levezette, hogy most aztán miért nem mind1, hogy hol a hiba az ügyletben. Cuad nekünk végül nem kellett, a Juvénak meg igen. Most az, hogy veszik, vagy lízingelik, nem értem, neked miért fájó pontod, mert kb semmilyen szinten és szempontból nem lényeges, max idén jobban nézett volna ki az ablak mérlege, ha egyben kapjuk meg az árát. Ha minden igaz, Quad “ára” a Chelsea könyvelésében 5M pound / year amortised transfer fee, kb ezt fizeti egy-az-egyben a Juve, és egyúttal a bérét is, ergo Cuadrado a Chelsea könyvelésében jelenleg egy kövér nullás sort ad.

       • kormolar

        Francia ligába még simán visszamehet…Balotellit is megvették…

        • De Balo egyszerűen hülye, míg Remy nem egy top kategóriás, de jó kis playa lenne, viszont ehhez nem ártana, ha képes lenne úgy fűre lépni, hogy nem sérül bele.

         Az előző szezonban nem jött neki össze a 400 perc játék, ami pedig tényleg csak rajta múlott, hogy nem lett minimum a háromszorosa, mert Bertrand, Falcao és Pato játékperceit simán játszhatta volna (ami kb 800 perc együtt) :/ a bajnoki szezonunkban legalább hozzá tudta tenni azt, amiért hoztuk, de már ott is azért játszott DD jóval többet, mint amennyire “tervezve volt”, mert már akkor is kb 12 meccset sérülés miatt hagyott ki. Azaz, nagyjából az elmúlt másfél évet sérüléssel töltötte, azzal zárta az előző szezont, most pedig azzal nyitotta.

    • lamps8

     az első blockom megszületett itt is.

  • Loic Remy has returned to Chelsea to receive treatment after sustaining an injury whilst on loan at Crystal Palace.

   • Hazatalált.

    • nem kellett messziről jönnie 😀

   • Frenky54

    Nem volt hosszú:)

 • Blue One

  A
  A++++++++++++++++++++++++++++++++
  E
  ZS-

  • gorkaf78

   Objektív vagy, mint mindig.

  • mohacsia

   Mivel vívta ki az ellenszenvedett ennyire ez a Marcos Alonso?

   • Blue One

    Nincs ellenszenv, egyszerűen szerintem nem üti meg a szintet.

 • Endy919

  Hoppáré. Simeone a jövő szezontól az Inter edzője lesz.

  • hol hozták ezt le? én sehol nem látom.

   • Sir Idemitirjak

    Nigériai források? 😀

    • Endy919

     Ismersz hitelesebbeket? 😀

     • kurucinfó

      • Sir Idemitirjak

       Észak-Korreai újságokat bújok egésznap.

     • kasata91

      Hircsárda

   • egyelőre én is annyit látok, hogy Colo elhintette, hogy 2017-ben távozhat az Atletitől, aztán beindult a találgatás-gyár. Van ott Inter, Juve, Arsenal, de már olvastam elég komoly konteókat, hogy Poch megy az Arsenalhoz, a helyére a Spursbe meg Simeone, stb. Olyan ez, mint a mémgyár 🙂

    • WudigessBoi

     “Olyan ez, mint a mémgyár :)”
     Nem olyan. Az:)

   • Endy919

    Bavllom késő volt , nem figyeltem a forrást 😀

    Az volt érdekes , hogy az Interből valami fejesnek volt ott nyilatkozata , hogy folynak a tárgyalások Simeoneval és egyenlőre nagyon bíztatóan állnak a dolgok , de többet nem mondhat.

 • Marca:
  Arsenal manager Arsene Wenger’s long-running feud with Manchester United manager Jose Mourinho shows no sign of relenting, with the Frenchman refusing to let his rival sit next to him at a Uefa conference.

  As reported by Marca, Mourinho was the last to enter the room at the conference in Nyon, but Wenger refused to let the 53-year-old sit next to him.

  öribarik :DDDDDD

  • Rammschein

   BFF-ek nagyon :DDDDD

  • myheartisblue

   De minek ez. Értem én, hogy riválisok, de ennyire szánalmasnak lenni, csakis a fhansziát minősíti.

  • szánalomházi, ha igaz 🙂

 • terryaborsa

  @disqus_kjeqPhLw4l:disqus @endy919:disqus @disqus_FtSgmkFRlf:disqus
  a kép 2015 októberében készült.

  • lamps8

   50 % -ban talált 😀

  • Endy919

   Megsimogattad a pici egómat 😀

  • Sir Idemitirjak

   Enyémek sajnos régi WC búvár telefonban voltak, pedig kötöttem itt fogadást Lpool bajnoki címére is 😀

  • Blue One

   Húha vigyázni kell, hogy mit ír az ember 😀

   Egyébként tökéletes alaklom arra, hogy leírjak még egy tippet, amit egyébként nem nagyon tudtam volna, ezért is jó ez a lehetőség. Szóba került ezen a tavalyi beszélgetésen Griezmann neve és Mourinho is ott tevékenykedik.

   Habár “biztosnak” tűnik ez a tipp, fociban ugye nem lehet biztosra venni semmit. Elég ha csak a Pogba ügyre gondolunk. Ha jól emlékszem azt mondta, hogy nem fog visszatérni soha a mu-ba, erre most meg azt mondja mindig is szerette a klubot stb. Nem lehet tudni melyik az igaz, nah de nem is ez a lényeg, hanem a tippem.

   Griezmann azt mondta, hogy addig biztosan marad az Atletiben, amíg Simeone is. Azt gondolom, hogy ha Simeone elmegy, akkor Griezmann a mu-ban fog kikötni sajnos. Ott van Pogba a nagy cimborája ( Martial is ott lehet), a példaképe Beckham klubjában, sőt mi több akár mezszámában is játszhat Mourinho kezei alatt. A pénz a mu számára nem akadály, lásd Pogba deal.

 • lamps8

  Jefferoson Montero szerda hajnalban még Peruban játszott egy majdnem teljes meccset.
  Ivanovic hálát adhat az Úrnak.

  • Endy919

   Remélem Alonso minnél hamarabb bevethető lesz , így Azpi újra a helyén játszhat.

 • Levi97

  OFF: Tudnátok segíteni? Most költöztem fel a nagy Pestre és szeretném valami kis kocsmában nézni a hétvégi meccseket. Tudnátok ajánlani viszonylag olcsó és igényes helyet ahol van Spíler? (4-6 közele plusz pont :D)

  • Rammschein

   hehe, én is most jöttem fel nem rég koliba, de egyelőre csak itt streamelgetek magamnak majd… 😀 szobatársam United-es, úgyhogy mókás lesz majd, kivéve ha mindig haza megy meccsnapon hétvégén 😛

  • mohacsia

   Hát egyelőre sztem nagyon kevés helyen van spíler vagy kb sehol, de ha találsz ilyet az engem is érdekelne!

  • babence

   hasonló gondolataim voltak nekem is.
   egy kisebb remélysugár lehet, hogy a hétvégén kódolatlanul megy a UPC előfizetőknek a Spíler, így egy fokkal jobbak az esélyek 🙂

  • Diegoal

   Sziasztok! En par eve neztem Chelsea meccseket a Pointer Pubban(4es6os vonal), ha arra járok benézek h van e spíler tvjük. Ha van en is benne lennek egy meccsnezesben:)

   • mohacsia

    A Margit-körútiban?

    • Diegoal

     Mechwart ligetnel kell leszallni ha jol emlekszem, egy angol kocsma.

     • Levi97

      “Üdvözlöm. Sajnos ez az új “nagyszerű” csatorna meg nem nézhető nálunk. Nagyon dolgozunk rajta, hogy 1-2 heten belül ez megváltozzon.
      Pointer Team”

      Sajnos egyenlőre ez nem opció.:(

     • mohacsia

      Jaja ott lehetett, pár éve én is jártam oda meccset nézni, amikor arrafele laktam.

   • Levi97

    köszi, ránézek!:)

 • Blue One

  Nemrég belinkeltem egy képet, amin egy cikk szerint azért nem vettük meg

  Gabigolt, mert bízunk Tammy-ben. Ezt talán túlzó, viszont az biztos, hogy valami alapja volt.

  http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2016/9/8/12850880/bristol-citys-coo-talks-about-his-clubs-pursuit-of-tammy-abraham

  És ha hozzá tesszük azt, hogy Chabolah a csapatnál maradt neves kérők ellenére, az igencsak örömteli. Úgy látszik van egy edzőnk, aki értékeli a fiatalokat. is még ha ez játékpercekben eddig nem is mutatkozott meg.

  http://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/chelsea-transfer-news-antonio-conte-turned-down-leicester-loan-move-for-nathaniel-chalobah-last-a7230591.html

  • mohacsia

   Ez tök jól hangzik, de erősen szkeptikus vagyok.
   Az, hogy Gabigolt azért ne hoztuk volna el, mert Tammynek utat akarunk hagyni egészen biztos, hogy fikció. Ha ez így lenne, akkor azért nem vettünk volna meg valakit, mert félünk tőle, hogy túl jó lesz!?
   1000+1 indok lehet, amiért nem vettük meg, de ez egészen biztos, hogy nem a valódi. Ráadásul egészen szürreálisan hangzik, ha mellé tesszük, hogy egy 18 éves srácról van szó, aki a Champoban focizik.

   • Blue One

    Ezzel egyetértek, ahogy korábban is mondtam. Viszont már az is örömteli, hogy az Chabolah-t nem is engedte el és Tammy-t is csak vonakodva.

 • Rammschein

  A babakék sarokban láthatjuuuuk Don Pepét… a vörös sarokban pedig Joséééé Mourinhot…

  Hülyéskedést félre téve. :D… Szerintetek mennyire esik egymásnak a két csapat? 😀 Vagy Mou megy a jól bevált X-re?

  • Endy919

   Szerintem gusztustalan meccs lesz , tele patkány viselkedésel. 90% boritékolható az X .

   De azért reménykedek , hogy M. bevegye a nagy lompost.

   • kasata91

    adom

 • kasata91

  Valakinek hd stream (mondjuk acestream-re) erről a Pepperóni – Mouskátli összecsapásról ? Biteköszi

 • Blue One

  Pár perc és kezdődik a manchesteri derby. Egy jó x, holnap egy győzelem és TOP OF THE LEAGUE 😀

 • kasata91

  Ihajnegróval és PL idegen kapussal a kezdőben megy neki Pepsi a ‘cseszteri cicaharcnak. Bátor …

  • Sir Idemitirjak

   Eddig nem cicaharc hanem cicázás van.

  • Én betippelek egy Brafó-bakit just in case.

   • Sir Idemitirjak

    Muszály volt? 😀

 • Endy919

  Ottvanbazdmeg! Kevin!

  • Sir Idemitirjak

   Azért örülök, hogy idén talán nem azt kell nézni, hogy minden rangadón betoljuk a buszt.
   Eddigiek alapján benne van ebben a meccsben az új 6-1

 • Endy919

  Ibra a pályán van?

  • Sir Idemitirjak

   Az egyetlen piros pötty a pályán aki távolabb van 35 méternél a saját kapujától.

 • Mounak eddig kiba nagy szerencséje, hogy Agüero eltiltott.

 • Blue One

  KdB lövése bemehetett volna… Benne van a csapatomba ugyanis.

 • Endy919

  De szépen kezdődik ez a nap :))))

 • DeBruyne keményen odapirít Zsozénak. Ilyen az élet.. azért remélem egy x még összejöhet.

 • Sir Idemitirjak

  Mou által semmibe vett és tőlünk elkergetett De Bruyne leiskolázza a jelenlegi csapatát.

  • Endy919

   Hát nem szép látvány ? 🙂

   • Sir Idemitirjak

    Xre fogadtam, mégis jelenleg letörölhetetlen a mosoly az arcomról!

 • Endy919

  Balfasz Bravo…Legalább Ibra vice captain a fantasyben 😀

  • Sir Idemitirjak

   Mondjuk a védő legalább annyira benne volt, igaz ez a kommunikációtól függ

   • Blue One

    De, hogy mindig ő van benne a gólban… Szerencsére a fantasy-be nem jár érte mínusz pont, de mindig ő hibázik. Csak azért tettem be, mert ő mindig fog játszani.

 • Lavid Duiz

  Sziasztokl! Jól látom? Sokan itt a Ctity-nek szurkolnak? 😀

  • Sir Idemitirjak

   MU mindig is a legutáltabb klub volt nálam, és mellé ha látod a jelenlegi stílusukat máris egyértelmű a válasz

  • Endy919

   Mindenkinek , aki a MU ellen játszik , kivéve az Arsenal meg a Barca.

   • Sir Idemitirjak

    Ennyire nem bírod a wannabe kis tesót?

    • Endy919

     Nem létezik annál gusztustalanabb dolog a világon.

 • Blue One

  Érdekes meccs. Első félidő úgy lehetne jellemezni, hogy one way traffic, de ennek ellenére lehetne akár 2-2 is. Mindezt úgy, hogy a mu-nak egy normális helyzete sem volt.

 • Endy919

  Azért hálistennek jókor raktam be De Geat a fantasybe , meg Blindet is.

  • haha 😀 remelem fogadast mar abbahagytad!

   • Endy919

    abba szerencsére 😀

 • gorkaf78

  De jó eddig nézni az ideges Josét az oldalvonalon. 😀 De Bruyne-ért meg külön járna neki egy seggberúgás…

 • Lavid Duiz

  Nagyon jól játszik a City! Rúgnak még többet is.

 • Sir Idemitirjak

  Buzsákynak is pont semmi helye a TV-ben.

  • pont azt hallgatom, h mi van vele, matton van? EB alatt tok osszeszedetten ertelmesen beszelt most meg, mint aki be van icázva.

  • Blue One

   Kinek van?

   • Sir Idemitirjak

    Pl. a második meccsünk szakértői szerintem kimondottan jók voltak.

 • kasata91

  Ha a MU nem lesz bajnok akkor jövő nyáron majd megveszek mindenkit is. 😀

 • Sir Idemitirjak

  Fellaini fellainizett egyet.

 • Örülök, h Stonest nem vettük meg. Egy jó WBA ban elmegy, de, h ennyit kipengettek erte.. Bailly viszont elég jó. Kár, h nem mi mentünk rá korán, Drogba odacsörgött volna neki..

  • Blue One

   Semmi extra az afrikai se. Nem kár érte.

   • Hát pedig de. Figyeld a helyezkedését, előre látja a történéseket, szazszor jobban olvas, mint bármelyik másik védő a pályán.

   • Sir Idemitirjak

    Jogos, de Luiznál szerintem jobb megoldás lett volna.

    • Blue One

     Nem hiszem. Egyedül az az előnye, hogy fiatalabb.

 • Blue One

  Bravó mégis a mi a f**t csinál?

  • Sir Idemitirjak

   Hozza a mixem 😀

   • Blue One

    Akkor jó, nem szóltam! 😀

  • kommentator azt mondja nem mutogatjak Caballerot, bezzeg elotte Hartot mindig, amikor hibazott Willy. Há mé nem vágnak be egy mémet róla? :DD

   • kasata91

    Ezt a meccset és Bravot látva a TV társaságok helyében élő skype bejelentkezéseket kapcsolnék be Hart római lakásából 😀 Akár a stadionba is kivetítve 😀

 • Blue One

  Nah jön Sané. Kíváncsi vagyok.

 • Blue One

  Milyen szánalmasak ezek a mu szurkolók… mindenért 11-es kiáltanak, holott teljesen egyértelmű, hogy semmi alapja nincsen.

  • Sir Idemitirjak

   Ez azért minden csapatnál így van… 🙂

   • Blue One

    Ennyire azért nem. Nézed a meccset?

 • Sir Idemitirjak

  Ez csak szerintem vol tizi?

 • Blue One

  KdB, ezt nem hiszel el… Mesterhármas lőhetett volna már…

 • Endy919

  Kíváncsian várom a portugál zseni nyilatkozatát 😀

  • Lavid Duiz

   Mi ez a gúny? 🙂

   • Endy919

    Semmi , csupán jól esik látni , hogy a tévedhetetlen mester probléma nélkül pofára esik.

    • Lavid Duiz

     😀

 • Lavid Duiz

  Nem gondoltam volna, hogy a második félidőben jobb lesz a MU.

 • gorkaf78

  Nem baj José, szokj hozzá. 😀 Legszebb öröm a káröröm, hihi. 😀

 • Képtelen vagyok rájönni, hogy a MU-ban mi tartja a kezdőben Fellát meg Blindet, ameddig ott van a padon Schneiderlin és Smalling. Egy komolyabb csapat ellen egyből kijött, mekkora emberhátrány mindkettő, arról nem is beszélve, hogy Mata kirakása is totál érthetetlen, eddig a MU egyik legjobbja volt, az örmény bója meg 2 értelmes passzt egymás után nem tudott nyomatni.
  Ugyanazokat a hibákat ismétli meg Mou, amik miatt nálunk is leejtőre került.

  • gorkaf78

   #joséknows

  • Fellaini még talán érthető, sokat melózott ma is, de Blind… Persze Fella helyére is lehetne jobb megoldást választan, nem tom Schneiderlinnel mi a baja. Szent tehen effekt megint…

   • Fellainitől kb. csak értelmesebb játékosok vannak arra a posztra. A belga lassú, cserébe darabos, ám de ugyanakkor meglehetősen ostoba is.

 • gorkaf78

  Jé a stretfordon eléggé moderálnak. 😀 Csak beköszöntem, és további sok sikert kívántam nekik joséhoz, és egyből leszedték. Pedig nagyon udvarias voltam. 😀

  • Endy919

   :DDDD

 • Blue One

  Kezdődik! 😀

  Mourinho blames his players: “They didn’t give me what I want”

  • Blue One
  • gorkaf78

   de te azért sajnáltad, hogy kirúgták tőlünk, nem? Még mindig ugyanazt gondolod?

   • Blue One

    Sajnáltam, mert azért szép dolgokat ért el. Voltak megkérőjelezhető döntései ( Carneiro, KdB, Mata), de az eredményeket hozta. Igazából annyi történt, hogy tök semleges lett számomra. Eddig imádtam, most meg meglátom mu-s cuccban és semmi hatást nem vált ki belőlem kb, tiszta közöny.

    • mindig a történelmünkben marad, jó szívvel fogok gondolni az eltöltött ideje 99%-ára, de az örök mondás igaz rá is:
     No one’s bigger than the club

     • Rammschein

      ez nagyon igaz sajnos :/

   • bár a kérdés nem nekem szól, de azért belepofázok 🙂

    igen, és mindig is sajnálni fogom. Remek edző, kiváló menedzser, és nagyszerű ember.

    • gorkaf78

     Én is ugyanezeket fogom majd róla gondolni, ha hasonló mélységekben látom az Unitedet is, mint minket a vezetése alatt. 😀

  • apa kezdődik 😀

  • amúgy itt a másik oldal:
   Pep Guardiola insists Claudio Bravo produced “one of the best performances” he has ever seen from a goalkeeper.

   :DDDD akkor még nem sok kapust láthatott szegény pepi, pedig azért a bőrgatyásoknál dolgozott együtt valami Neuerrel…

   • Blue One

    Láttam már 😀 Elvileg ezt szokta csinálni. A lényegen nem nagyon változtat, mindenki látta, hogy bűn rossz volt.

 • Frenky54

  A M. citynek is – úgy , mint nekünk – az egyik sebezhetősége a beadások…mondjuk egy barcás kapustól jobbat nem is lehetett várni:)

 • Endy919

  Čechnek hogyan sikerült az öngól ? :DDD

  • Elég kellemetlen volt, Cech vetődött Tadic szabijára, a labda meg a kapufán pattant vissza Cech hátára, onnan a kapuba. Hibás nem volt szerintem.

   • talán egyedül azért, mert közelről jött a szabi, ő pedig nagyon kint állt (kb 2 méterre a gólvonaltól). Ha jobban a vonalon áll, akkor jobban bele tudott volna ütni a labdába, nem csak így ujjheggyel kapufára tolni, ami végül a veszte lett. De ez már csak ilyen utólagos okoskodás.

  • sztem ezt nem kéne öngólnak adni, még ble is ért úgy lett kapufa, arról a hátára és be…

   • ez mindenképp öngól, mert a lövést védte, így az nem volt gólba tartó labda többé, ezt a gólt konkrétan ő szerezte. Az lényegtelen, hogy hogyan, abból a szempontból, hogy öngól.

 • Új poszt.

 • Leicester meccsébe belenézek, pont félidő. Há ki “szakért”? Rósa “szopdleanyádmárbocsánat” Dénes :DDD