Az igazság odaát van

truthOdaát, Walesben. Marriner, te fatökű istencsapása, te. Ma délután, a várost leromboló jégesőnél, és a mérkőzéstől megfosztó OrbánTv-nél meg az áramkimaradásnál már csak egy szánalomra méltóbb tényező volt, te, ott, a síppal a szádban. Nem tett meg mindent a Chelsea ezért a győzelemért, de mégsem neked kellett volna elvenni.

Forrongó dühvel ülök még mindig a gép előtt, pedig igyekeztem hagyni ülepedni a dolgokat, miután végre sikerült megnéznem a mérkőzést. Nem a legjobb pillanatomban kapott el valóban ez az agyrém, hiszen nem elég, hogy az istenadta spílertv továbbra sem fellelhető sehol az éterben, hogy az Andy Vajnába oltott orbánvíííktor csavargassa az ördög csecsét, amíg le nem telik a közvetítési joga, de aztán már éter sem volt, hogy az időjárás aktuális kezelőszemélyzete is rogyassza rá magára mindazt, amit ma ide központosított az Alföld északnyugati csücskébe.

Félre ne értsen senki, a bírózás alapesetben nem kenyerem, ezt az elmúlt évek során, aki rendszeres olvasónk, biztosan meg tudja erősíteni, de ez a mai mutatvány valami elképesztő volt. Tényleg, félreértés ne essék: én nem a Chelsea győzelmét kérem számon ezen a lilafelsős szánalomkupacon, de a munkájának elvégzését mindenképp. Márpedig ennél három marék makákó is jobban fúj. Pfejj, rontás, Marriner a neved.

A mérkőzés egyébiránt remekül leképezte a Chelsea minden eddig látott előnyét és hátrányát is egyben. Olyan előnyeit, mint csatárteljesítmény, spirit, koncentráltság az utolsó percig, azon hátrányaival együtt, mint sebezhető védelem, mérkőzésen belüli túlontúl nagy amplitúdójú intenzitás és hatékonyság, abszolút hatástalan rögzített helyzet-kezelés, támadásban és védekezésben egyaránt.

Egyúttal legalább eloszlatta ez a döntetlen azon pletykákat is, miszerint Conte halála után az örökidőkig vasudvardi orkokkal kell römizzen, mert eladta a lelkét a sátánnak a veretlenségért cserébe.

És akkor, vissza a lényeghez: hiszen el sem kezdődött a meccs, máris kénytelenek vagyunk figyelmet szentelni a bírónak, hogy nőjön szőr a fülébe. A PL eddigi fordulói közül nem telt el egy sem anélkül, hogy legalább egy csapat ne bírózott volna joggal, ez a forduló viszont eddig mástól sem harsog. A mi meccseink sem voltak eddig kivételek, de az elmaradt lapokat és büntetőket eddig a csapat némileg kompenzálta mondjuk Costa révén, vagy tudomisén. De ez a mai…

Kezdjük máris az elején, hiszen Amat már a második percre fordulva be kellett volna sárgázódjon, mikor úgy lökte fel Costát, hogy esélye nem volt elérni a labdát – ez mindenhonnan nézve sárga, kivéve persze a branyol ellenében, akit így is mindenkinél többször faltoltak ebben a szezonban. Kingsley megmozdulása is simán lap Willian ellenében, és ez máris két sárga, pedig még 4 perc sem telt el a kezdő sípszó óta. Nem kellett újabb 1 perc ahhoz, hogy Fer teljesen feleslegesen lépjen oda JT-nek, szintén lapgyanús helyzetben. Ha nagyon szőrözni akarnék, akkor a nyolcadik perc derekán pedig Brana felhenteléséért már azon is gondolkodhatott volna a drága, hogy milyen menüt kérjen hazafelé a mekiben. Biztos, ami biztos, az első 10 perc letelte előtt még odapakolt Kanténak is, így már akár Graham Poll is leküldhette volna.

Az első 10 perc imígyen egy rettentően szar meccset vetített előre, amit legalább végre egy Chelsea helyzet kezdett focihoz hasonlatossá tenni, de Willian keresztlabdáját Fabianski halászta le a becsúszva érkező Costa elől.

Hogy aztán ne kelljen sokáig futball témájú közhelyekkel előhozakodni, az első 15 perc letelte előtt aztán Hazard is megkapta a maga adagját, mindenféle sípszó nélkül persze, pedig a Swans játéka már addigra a Stoke sötétebb korszakát megközelítő módon kezdett focira csak nyomokban hasonlító wrestlingre hajazni.

A Chelsea közben igyekezett a földön járatni a labdát, méghozzá a szorongatott helyzet ellenére egészen tetszetős módon, nem kevés kockázatot vállalva ezzel (a testi épséget tekintve). Rögzített helyzetekből viszont továbbra is képtelen veszélyeztetni a Chelsea, lényegtelen, ki az ellenfél: az első fertály óra végére két szögleten és egy szabadrúgáson voltunk túl, de gyakorlati haszna ezeknek annyi volt, mintha hazagurítottuk volna Fabianskinak a labdát.

Cserébe Sigurdsson, aki teljesen lényegtelen információ, de rettenetmód hasonlít egy haveromra, akinek a lagziján épp a hétvégén csaptam szét magam, olyan szabadrúgást tekert a kapunk elé, ami ‘absolut beauty’, hála az égnek a haverjai fehérben nem érték fel ésszel az okosan a védővonal és a kapus közé remekül betett labdát, így az szánalmasan elhagyatottan pattant ki az alapvonalon.

Mivel kb mindent leírtam, ami addig a meccsen történt, mondhatjuk, hogy tulajdonképp a semmiből jött a vezető gólunk, amit egy térfelünk közepén eladott Llorente-labdából 126 passz után, egy felpörgő Ivanovics-beadásból, egy Oscar okos-gólpasszból Costa vert tizenötről. Azt írtam az elején, láthattuk a Chelsea minden eddigi, idei előnyét, hát, az egyik mindenképpen a formáját ismét megtaláló gumiarcú hasfelmetsző, aki a WHU, majd a Watford elleni góljai után a Burnley ellen gólpasszt jegyzett, most pedig ismét feliratkozott a scoresheetre. Elképesztően jó érzés, hogy van a csapatnak csatára, ilyet utoljára DD fénykorában élhettünk át.

A gólunk agresszívabbá tette a játékunkat, nem sokkal Costa gólja után végre Ázár is villant, de egy kicsit ráfutott a labdára, így maga alól eleresztett balos lövését Fabianski védeni tudta. Ezt ismét haszontalan szögleteink követték, majd megvolt Kanté első kapuralövése is, bár ebben az esetben a kaput tessék óvatosan értelmezni, N’Golo ezt konkrétan kilőtte az univerzumba – előbb lépnek vissza a britek az EU-ba, mint ez a labda újra a Föld légkörét érintse. Fer aztán tett róla, hogy ismét róla szóljon a mérkőzés, meg is kapta végre az első sárgáját a négyből, a szenvedő fél ismét Costa, bár a vicc, hogy talán ez volt a legveszélytelenebb mind közül. Aztán, hogy még csak 30 perc se teljen el, Amat is mehetett volna már a happymealért Ferrel, az eset látványosan 1 méterre a játékvezető előtt történt, még volt síp is, lap nem, pedig Amat olyan szöveget lenyomott ennek a vadszerencsétlen Marrinernek, amiért az új szabályok értelmében idén már láttunk pár sárgát, Amat azonban továbbra is lap nélkül maradt. Nem akarom erre fogni, de nehéz nem rámutatni, hogy ha a hátralévő 60 percet a hazaiak 9 emberrel tolják le, akkor sem szólhattak volna egy krva szót sem.

Fer azért, vagy igazából nem is tudom, miért, talán csak, hogy fitogtassa lap-intoleranciáját, egy sárgával a zsebben azért még a 35. perc letelte előtt felszedte Matics támaszkodólábát is a saját tizenhatosuk szélénél, amit, csak amolyan “nincs új a nap alatt” momentumként egy értékelhetetlen Willian szabadrúgás követett.

Ami persze nem jön az egyik oldalon, jön a másikon: Fer(!) ellen elkövetett szabálytalanságáért, Costa besárgul. Nem vitatva a lap tényét, hiszen az egy sárgás belépő volt, mégis fel kell tennem a kérdést: miért? Miért lap ez, ha a másik oldalon ez NEM AZ? Érthetetlen. Valószínűleg ezért is kapta meg a sárgáját Fernandez, Costa megtaposásáért, itt már a derék André nem merte feszíteni a húrt, de abban még a sky műsorvezetői is egyetértettek, hogy ennél csak alattomosabb és durvább szabálytalanságokat követtek el ellene a délutánon.

Costa aztán, méltó bosszút állhatott volna, kezében volt a mérkőzés lezárása: a 43. percben ajtó-ablak helyzetben, fél méterről sikerült olyan gyatrán eltalálni a labdát, hogy azt talán még maga sem hitte el. Így aztán maradt a 0-1, és a 11 v 11 a félidőre.

Nem mondhatjuk, hogy a Chelsea dominálni tudta volna a játékot az első felesben, de irányítani mindenképpen, egyedül a mieink játékában volt felfedezhető az elképzelés, a Swans az értelmetlen vagdalkozáson és pár beívelésen felül semmit nem tudott felmutatni. A hazaiak taktikát is váltottak, még az első félidőben becserélt Barrow beállásával a kezdeti 3-5-2-t egy 4-3-1-2-re cserélték, bár az elején ebből nem nagyon profitáltak, ha Costa nem lenne ennyire gyenge az 1v1-ben, akkor akár az első félidő végén, akár a második elején kihagyhatatlan helyzetbe hozhatta volna magát, így azonban rendre elválasztották a labdától. Ázár igazán adhatna neki pár különórát. Cserébe Costa meg a belgának abból, hogyan érkezzünk a kapu elé: a következő ziccer kihagyása, Willian labdája után, ugyanis Ázárhoz köthető (mégha talán les miatt amúgy sem adták volna meg a gólt).

Aztán, jön egy key moment: a már korábban többször sárgagyanús Amat megkapta a kártyáját, amit akárhogy is nézem, ha más nem, eddigre mindenképp piros kellett volna kövessen. Diegoal ugyan akkora halált adott elő, amekkorát csak nem szégyellt, és ezzel már besárgult róla mindkét Swans belső védő (a már sárgás Fernandez húzódott be Amat mellé a védősor belsejébe), de ennek ellenére, ahelyett, hogy piros jött volna, jött valami más, valami új: Amat ismét felvághatta Costát, nem egész 3 perccel később. A kártya, mondhatni, természetesen, ismét Marriner zsebében maradt. A szabadrúgást már csak a formalitás kedvéért írom ide: Will lőtte el, és semmi nem lett belőle – az egyetlen, ami miatt megemlítem, hogy itt volt egy hazaadás-gyanú, mert Kingsley konkrétan öngólt rúg, ha Fabianski nem állja útját a labdának. Nehéz erre rásütni, hogy hazaadás, de annyira azért mégsem, Lukasz ki is rúghatta volna, mégis egyből fogta…

Azt viszont tényleg kizárólag magunknak köszönhetjük, hogy ezekben a percekben nem tudtuk lezárni a mérkőzést, mert amellett, hogy a hazaiak még mindig 11 játékossal voltak pályán, csak az volt hasonlóan hihetetlen, hogy még mindig csak egyel megyünk.

Azon viszont talán senki sem fog meglepődni, hogy az 57. perc főszereplője egy már jól ismert arc, egy jól csengő név: Jordi Amat. Most épp nem Costát, most épp Ivanovicsot, de ismét egy teljesen felesleges, és durva szabálytalanság, egy olyan szituációban, ahol semmi esély nem volt elérni a labdát, egy belépő egy lényegében semleges területen – tiszta sárga kártya, Marriner itt már nem is tudom, hanyadjára vehető elő, és még mindig nem állította ki a spanyol bekket, pedig nem tudom, milyen érzékszervvel kellett volna még rendelkeznie a sporinak, hogy ezt megtegye.

Ehhez képest, a másik oldalon, ezt a szituációt követően játszi könnyedséggel mutatott egy sajnos kevéssé véleményes szituációban a büntetőpontra, pedig nagyjából 84 kilométerre volt az esettől. Itt azonban csak és kizárólag az előzmények ismeretében kérdőjelezhető meg a bírói döntés, cserébe felmerül a kérdés, hogy a tavalyi kiállítása után Kürtö mégis mi a f*szt gondolt? Tiszta tizenegyes, és örüljön, hogy a dupla büntetést eltörölték már az ilyen eseteknél, ugyanis a tavalyi mintára ismét zúzhatott volna az öltözőbe idő előtt. Ezen nem segít az sem, hogy még így is 9 a 10 ellen kellett volna folytatnunk a meccset.

Az már az ilyen meccsekkel járó totális dráma, hogy Cahill ótvaros hibája után – amire akkor sincs mentség, ha bad, bad Leroy simán szabálytalankodott vele szemben -, 2 perc és 10 másodperc leforgása alatt megfordította a meccset a Swansea, természetszerűleg annak a Fernek a góljával, akinek azóta már otthon kellett volna ülnie a tv előtt, a lopott mekis tálcával az ölében.

Cahill balfaszságától eltekintve, amolyan ráadásképpen, ettől függetlenül is felmerül még egy kérdés Courtois-val kapcsolatban, mégpedig az, hogy vajon mit gondol, neki mi a dolga ott a Chelsea kapujában? Írd és mondd, 7, azaz hét kapuralövést engedett eddig a Chelsea négy meccsen a különböző ellenfeleinek, amiből 4 gól lett. Ez még akkor is nagyon vérszegény, ha az utóbbi évek legingatagabb védősora áll előtte. Miközben Costák és Hazardok csinálnak hősöket Heatonokból és Fabianskikból, addig ő szedi szépen a gombócokat, mintha csak muszáj volna.

Nagyjából fél óra maradt vissza, és nagyon úgy tűnt, valódi helyzet nélkül szereztettünk mindössze két kapuralövésből két gólt a Swanseaval, hogy ismét próbára tegyük a meccs végén feltámadó lélekjelenlétünket. Conte nagyjából még tíz percet adott a pályán lévő garnitúrának, amibe belefért, hogy Ázár és Costa se tudja megcsinálni a lengyellel szemben, amit Sigurdsson megcsinált Kürtővel, majd jött a már majdhogynem szokásosnak mondható duplacsere részünkről. Ami jobban meglepett, hogy Guidolinnak eszébe sem volt, még 2-1-nél sem lecserélni Amatot (sem Fert).  Baromira bízhatott bennük… vagy Marrinerben.

Az újonnan beszerzett, digó sosemadjukfel-végsőkigküzdünk spirit viszont már csak egy gólra volt elég, mégha az látványosra sikeredett is, Costa ollója ugyan még megpattant, de ez legkevésbé sem érdekelte sem őt, sem engem. A helyzeteink még megvoltak, a 70. perctől kb egykapuzott a Chelsea, a végén azért még majdnem ráfizettünk, mikor Hazard elcsúszott, érdekesmód az alig-kontaktért ő megkapta a sárgáját, aztán szépen lassan lefolyt a meccs. Marriner még a 93.-ban adott egy utolsó sallert a meccsnek, ahol Naughton kettérúgta Hazardot, minden további következmény nélkül, de a már sokszorosan otthon lévő Fer feltartásáért JT még azért besárgult. Ami viszont az abszolút feltette a tetejére a koronát az egésznek: Fer az utolsó percben lerúgta JT-t, úgy, hogy huszonhatosunk mankóval hagyta el a Liberty-t.

Ez, tekintve, hogy milyen meccssorozat vár ránk, kifejezetten a köszi kategória, de Terryvel vagy nélküle, a Pool-Leicester-Arsenal trió ellen már nem fognak beleférni az efféle hibák. Sem Costa két gólja ellenére ajtóablak ziccert hibázok, sem Cahill hasraesek, sem Thibaut csak néha mozdulok ki a vonalról, de akkor is minek, sem Hazard nem tudom lekezelni a labdát, jajj, sem Oscar már majdnem adtam olyan passzt, mint Fabregas, sem semmi más.

Mindegy, szarni rá, a szezon előtt az első 4 meccsen 10 pontot még sorsolás után is aláírtam volna gondolkodás nélkül, de azért roppantmód bántó, hogy így dobtunk el két pontot. Bírózni meg nem szép és fújj, de kívánom Marrinernek, hogy a mai tevékenysége miatt egy csapat beduin kergesse át a Szaharán. Vagy, Costával védőfelszerelés nélküli, 30 perc ketrecharc. Választhat. Mert én jó fej vagyok.

 • Pingback: Az igazság odaát van | Zongoracipelő()

 • lamps8

  Emlékszünk olyan esetre amikor Kürtő pontot érő védést mutatott volna be mostanában? És miatta dobtuk ki Lollichont és Pétert.
  A belgákkal kapcsolatban halmozzuk a fos döntéseket, ezt a faszt itt tartottuk Kevint meg elengedtük. nyáron mehetne a Realba ha nem lennének banolva, nincs szerencsénk.
  (ja és közben 2. számúnak jöttek a PL-be olyan német kapusok akik simán felülmúlnák a jelenlegi szart amit bemutat)

  • “Emlékszünk olyan esetre amikor Kürtő pontot érő védést mutatott volna be mostanában?”
   De miért várjuk, hogy mostanában pontot érő védést mutasson be, mikor az utóbbi meccseken annyira alantas volt minden ellenfelünk, hogy 3-4 lövésnél tovább egy sem jutott, még mi végigtámadtuk a meccseket minimális ellenállással?

   Ha gólt kapott, azt szinte minden alkalommal a védelem hibáinak volt köszönhető, lásd Watford, WHU, vagy éppenséggel tegnap, ahol hibázott ugyan, de nem az ő sara volt az, hogy a védelem teljesen és totálisan egyedül hagyta Sigurdssont a 16-os előtti 8-10 méteres körben. Őszintén, hány alkalommal ússza meg a kapus gól nélkül, ha ilyen üresen kapja a labdát a támadó a kapu közvetlen körzetében?

   Nagyon nem értem ezt a fikaáradatot, mintha pontok vesznének el a hibáin, holott ez nagyon nem így van. Kifejezetten rajta idén (2016) még nem is ment el meccs, de tavaly is nehéz lett volna előkapni a vereségekben.

   • lamps8

    ilyen szinten nem olyan kapust várunk aki nem hibázik mert az a kibaszott minimum, hanem olyat aki valami extrát ad. ha De Gea lenne például a kapusunk megfordult volna a fejemben hogy megfogja Fer ziccerét, így nyilván esélyt nem láttam rá, ilyen védésekre gondolok.

    “Írd és mondd, 7, azaz hét kapuralövést engedett eddig a Chelsea négy meccsen a különböző ellenfeleinek, amiből 4 gól lett.”
    ezt pedig a posztból másolta. ezt megpróbálhatod megmagyarázni, de ezek száraz tények.

    • Fer ziccerét ne rá varrjuk már, kérlek, az egy istentelen nagy szabálytalanság volt, ami után gyakorlatilag kiszolgáltatott helyzetbe került a belga.

     “ezt megpróbálhatod megmagyarázni, de ezek száraz tények.”
     És most ez mire bizonyíték? Lesd meg, hogy ebből hányban bakizott óriásit a védelem, mert kivétel nélkül mindben. Az meg ne a belga hibája legyen már, hogy a kapitális hibákat nem képes ellensúlyozni, amikből meccsenként kettő van minimum.

     • lamps8

      és azt ki mondta hogy nem volt szabálytalan? ettől még az lett volna egy extra kapusteljesítmény ha pl. ott alakít valamit és én ezt várnám, de lófasz pluszt nem ad hozzá.
      Ez a stat arra bizonyíték hogy ami kapura megy az kb gól.
      Amennyit ő hozzátesz a csapat teljesítményéhez, azt begovic de még eduardo is simán hozná.

   • Ne várj megértést olyantól, akinek kapus a példaképe, de még a nickje is 🙂

    egy kapust és egy kapusteljesítményt sokféleképp meg lehet ítélni, de azért nem érzed picit túlzónak, hogy a védelem is hibás, sőt, az ellenfél(!) is, csak TC nem? A 4 kapott gólunknál minden esetben elő lehet venni, mégha hibásnak kikiáltani túlzás is. De aláfutni, nem kimozdulni, rövidre gólt szedni… ezekben benne volt ám ő is. És már ne haragudj, de ha az ellenfél kétszer lő kapura, és abból kettő gól lesz, nagyon nehéz nem elővenni a kapust. Oké, most az egyik büntető volt, amit nehéz fogni, de azt meg ő maga csinálta.

    Ahogy nézem a kommentmezőt is, meg (bár még nem értem a végére), a tegnapi meccs közbeni kommenteket, senki nem mondja, hogy miatta veszítünk pontot, pontokat. De talán joggal várjuk el azt, hogy lassan mutasson is valamit a szeren, mert jó ideje adós már egy klasszis kapusteljesítménnyel.

    Lehet azon is vitázni, hogy mi a jobb, ha a kapust “meccsben tartják, belövik”, vagy, ha az ég világon semmit nem kell csinálnia, csak 2x egy meccsen, de ez nem változtat a lényegen.

    • “Ne várj megértést olyantól, akinek kapus a példaképe, de még a nickje is :)”

     Mondod ezt úgy, hogy egész tavasszal én voltam itt az egyik legnagyobb kritikusa a belgának 🙂

     “hogy a védelem is hibás, sőt, az ellenfél(!) is, csak TC nem? ”
     Abból, hogy lejjebb azt írtam, hogy elképesztően ostobán jött ki, neked ez jön le?

     “És már ne haragudj, de ha az ellenfél kétszer lő kapura, és abból kettő gól lesz, nagyon nehéz nem elővenni a kapust.”
     De ne csak azt nézzük már, hogy gólok, hanem azt is, milyenek. A büntetőben hibás volt és hülye, de az ilyen 1v1-et mégis milyen gyakorisággal védik ki még a topkapusok is? Mert baromi ritkán. Totálisan kiszolgáltatott helyzetben volt, kb. óriási bravúr kategória lett volna, ha azt úgy kompenzálja. Azt meg ne varrjuk már a nyakába, mert nagyon nem reális.

     “senki nem mondja, hogy miatta veszítünk pontot, pontokat.”
     Szerintem meg aki ki akarja szedni a kapuból pont egy nagyon nehéz sorozat előtt, az nem így látja.

     “mert jó ideje adós már egy klasszis kapusteljesítménnyel.”
     Tény, én sem vagyok vele elégedett, de ugyanakkor azt sem támogatom, hogy egy gyenge meccs után már húzzon le a pályáról, meg össze-vissza köpködjük.
     Eddig idén maximum annyi panaszunk lehet rá (a tegnapi kijövetele mellett), hogy nem hozta azt a pluszt, amit klasszissá tenné. Ez elég nagy probléma, ugyanakkor erre a közutálatra nem igazán ad okot.

     • gorkaf78

      “az ilyen 1v1-et mégis milyen gyakorisággal védik ki még a topkapusok is? Mert baromi ritkán. Totálisan kiszolgáltatott helyzetben volt, kb. óriási bravúr kategória lett volna, ha azt úgy kompenzálja. Azt meg ne varrjuk már a nyakába, mert nagyon nem reális.”

      Pont ezt fejtegetem én is Zenzo-nak feljebb.

      • Zoleee

       Számomra pedig ez igenis kapushiba, mivel elnézte a labda ívét. És az sem igaz, hogy 1v1 eket olyan ritkán oldanának meg kapusok.
       Egy klasszis kapus azért több egy csapat számára, mert 1.ilyen hülyeségeket nem csinál 2. olyan góloktól menti meg a csapatát amit más kapusok beengednének.
       Szerintem amit átlagban a kapus skillek tekintetében lehoz Courtois az egyáltalán nem átlagon felüli.
       És ha azt hibának vesszük a védelem részéről, hogy sehol sem volt mivel nem ért vissza akkor igenis kapushiba az is hogy élnezem a labda ívét és ezért csinálok egy büntetőt- mert mind a kettő az.

       • gorkaf78

        “az sem igaz, hogy 1v1 eket olyan ritkán oldanának meg kapusok”

        Nos, ilyen megalapozott érvekkel nehezen tudok vitatkozni.

        Ha szerinted egy kapus, aki 24 éves korára belga, spanyol, angol bajnok, angol, spanyol kupagyőztes, Európa-liga győztes, Európai Szuperkupa-győztes nem egy klasszis, akkor én kérek elnézést.

        • Zoleee

         1v1 ekre csak nem kell már példákat mondanom, nem kell ez a lekezelő stílus.
         Amúgy foglamazhatok úgyis, hogy klasszis játékos aki egy ideje már nem hozza azt a szintet/játékot amit korábban. Így jobb?
         Jelenleg nem klasszis a formája és óriási hiba volt miatta elengedni Cech-t. Simán lett volna még idő találni valakit helyette, Courtois meg úgy is lelép hamarosan.

  • kasata91

   Bármilyen ritka is, de egyet értek.
   Ezen a szinten a kapus nem csak azért van, hogy ha a tökéletesen záró védelmen 1-2 távoli átlövés elcsorog a kapuig, akkor azokat felszedje a földről. Mert attól nem lesz Top5 kapus senki.
   Én is hiányolom a bravúrt tőle. (És itt jegyezném meg hogy nálam a bravúr az baromira nem attól függ hogy védelmi hiba vagy nem védelmi hiba előzte meg.) Mondjuk nézzük meg az ominózus barca elleni 2012-es visszavágót, hogy ott miket fogott/ütött/rúgott/spárgázott ki Pete egy legendás védelem mögött, szintén kiszolgáltatott helyzetben.
   Nem okolom egyelőre Kürtőt pontvesztésekért, de mivel nem vagyunk egy olyan bajnokság olyan csapat, aki közel 400 meccsen át kibír hátul egy Victor Valdés szintű kapust, addig a jó eredményhez szükséges lesz 8-10 kapott gólonként egy “gólt” ki is védeni.

   • lamps8

    köszönöm szépen. erre gondoltam.

  • Frenky54

   A 11 -es előtti beadást Neuer levegőben úszva kifejelte volna:)

   • Neuer az ellenfél tizenhatosánál eleve felrúgja Fer-t, hogy ne tudjon indítani… 🙂

    • Frenky54

     Ja,egy jó hosszú spárgázás a félpályától, majd bevágja a tetszőleges felsősarokba a labdát, 2-1 ide:)

 • Balázs Kozó

  Neki is volt eg yhosszú EB-je, nem nagyon pihent. Egy kapusnál azért ez fontos lenne, szerintem.

 • Endy919

  Srácok , most komolyan . Mi ez a hate Courtois irányába ? Csinált egy nagy hibát , ok.

  Ki nem csinál ? Cech nem kapta sorozatba rövidre a gólokat? De Gea nem kap potyákat ? Mindenki hibázik.

  • Ez nem hate, de nehogymár őt pont ne vegyük elő, amikor Maticsot, Oscart vagy Pedrot olyanért is, amit el sem követ.

   “Cech nem kapta sorozatba rövidre a gólokat? De Gea nem kap potyákat?”
   Elő is veszik érte őket is.

   TC nem egy nagy hibát csinált, hanem konkrétan nem véd jól. Sajnos egyre inkább kiütközik az a hiányossága, amit úgy tűnik, továbbra sem sikerült orvosolni, hogy ő a kaputól 3 méteres körzeten belül totál idegenül mozog. A tegnapi hibája is annak köszönhető, hogy nem jól számította ki a labda ívét. Ezt jó lenne korrigálni lassan, mert bár még mindig szemtelenül fiatal, lassan, a Chelsea kapusaként már ki kellene lépni a szupertehetség-árnyékból.

   • gorkaf78

    Igazából nem értem, hogy miért Courtois a hibás a 11-esért. Ha megnézed az esetet, a középen futó Swansea-játékos, az izlandi, tök egyedül törhetett kapura a passz után. Sajnos JT teljesen lemaradt róla, sokkal lassabban fut hátra védekezni, mint Sigurdson támadni. Az persze tény, hogy rossz ütemben csúszott be, amiből végül is a büntető lett, de ismét magára hagyták, kvázi 1-1 es szituációt teremtettek neki a védők.

    • De a kapus azért van, nem? Mármint, ő nem egy bója, hogy áll ott egymagában, szomorúan, mozdulatlan, azt ha eltalálják, akkor védett… érted. Egyrészt rosszul számította ki a labda ívét, ami pedig (főleg a PL-ben) mondjuk egy alapvető egy top csapat kapusától (meg egy nem top csapatétól is), majd, menteni akarta a menthetőt, de akkor is büntetőt csinált, odacsúszott, erre nincs mit mondani. Adott egy gólt az ellenfélnek. Függetlenül attól, hogy a védelem mekkorát bakizott.

     • myheartisblue

      Egyetertek Courtois gyengeit, amin a nem kepes valtoztatni a kovetkezokben latom:

      1. Nem magabiztos a kapu elott. Ertsd beadasokra soksszor rosszul vagy nem eleg magabiztosan jon ki es rossz helyekre uti oket ki.

      2. Felelotlen hibakat csinal: elozo eves piros lapok + a tegnapi csakbaz uj szabalynak koszomhetoen nem megkapott piros lap a, illetve nem is tudom melyik csapat ellen egy eve elborult az agyamon akkor is besargult. Nem emlitve a Stoke elleni Charlie Adames 60+ meteres kapott golt.

      3. Nem kepes buntetot haritani.

      4.Petr Cech, Christophe Lollichon

      Mindezek mellett, olyan nagyra van magaval, hogy megenged maganak affele kommenteket, hogy biztosan nem a Chelseaből fog visszavonulni. Alaptalanul bekepzelt, ahelyett h magaba szallnanes egy kicsit jobban koncentralna. Nekem sem tetszik a teljesitmenye es a hozzaallasa. Pedig rendkivul fiatal es lehetseges. Bosszanto ez a helyzet.

      • “Bosszanto ez a helyzet.”
       akárcsak amikor a teló átírja a szöveged :DDD

       (Pedig rendkivul fiatal es lehetseges)
       (nem is tudom melyik csapat ellen egy eve elborult az agyamon)

     • gorkaf78

      Sztem leegyszerűsíted a dolgot. Nem vizsgálhatjuk külön Courtois cselekvését anélkül, hogy a hibához vezető körülményeket nem vennénk figyelembe. Az szerintem te is elfogadtad az előző kommentemben (mert nem vitatkoztál vele), hogy a belső védő, nevezetesen Terry végzetesen lemaradt az izlandiról, így belekényszerítette a belga kapust egy olyan döntésre, ami nem jól sült el. Ha viszont egy gyorsabb védő vissza tud jönni Sigurdsonnal, akkor kiszoríthatta volna (hiszen a labda nem a kapu felé, hanem oldalra szállt) és Court-nak nem is kellett volna a rizikós becsúszást eleve megpróbálni. Mivel viszont ez nem történt meg, ezért kellett valamit csinálni egy olyan helyzetben, amikor a támadó már fedezte a labdát, előbbre volt a kapusnál, és szemmel láthatólag gyorsabb is volt nála.

      Ilyen erővel minden 1 vs. 1 elleni párharcot, amit a kapus elveszít úgy, hogy elbuktatja a támadót a 16-oson belül, kapushibának kell minősíteni, hiszen miért nem oldotta meg jobban, miért hibázott közben, nem?

      Kapushibának én egyébként azt tartom, ha a kapus egy teljesen ártalmatlan helyzetben (mondjuk beadásnál) kiejti a labdát a kezéből.

      • szabadrúgás utáni helyzet volt, fent voltak a védőink – így is hatástalanok vagyunk a rögzített szituknál, hátha még ők se mennének fel… Fer 50 méteres indítását meg Usian Bolt sem éri be, nemhogy JT. De én nem is vitáztam azzal, hogy a védelmünk ingatag.

       Viszont te egy kalap alá veszed azt, hogy adott random X kapus a vele szemben közeledő támadóval 1v1-ben kiront a kapuból, és végül nem éri el a labdát, a támadó pedig “beleakad” – kész a büntető.

       Itt viszont a labda kifelé kanyarodott, és Sigurdsson is egyre kiszorítottabb helyzetben volt. TC viszont _elnézte_ a labda ívét, méghozzá úgy nagyjából 5 méterrel, és itt ez kapushiba, mert ha ez nincs, akkor jó 8 méter előnye van a támadóval szemben, ergo simán leszedi a labdát. Aztán ad2 az odacsúszás teljesen felesleges, ő ott a területen belül kézzel-lábbal csinálhat bármit. Mögötte JT bemozog a gólvonalra, és jön Azpi is, ergo ha csak kitárt karokkal megáll az izlandi előtt, fedezve a kapu lehető legnagyobb részét, a büntetőt biztosan, a gólt jó eséllyel elkerüli. Ehelyett csinált valamit, amit még a legjobb védők is 50%-ban csinálnak meg, esetében pedig szinte biztos volt a végkimenetel. Ha megnézed az ismétlést, jön Kürtő lába, Sigurdsson onnantól már nem is foglalkozik a labdával, hiszen az tovább csavarodik kifelé, ő pedig megy tovább egyenesen, és csak átesik a lábon. Ez pedig ismét hibás döntés, nálam pedig egy kapus hibás döntése kimeríti a kapushiba végtelenül egyszerű fogalmát.

       • gorkaf78

        De látod, közvetve ugyan, de elismered, hogy a védelem hibája vezetett oda, hogy Courtois is hibázott. Én azt nem tudom elfogadni érvként, hogy ‘Bolt sem érte volna el az indítást’. Miért nem volt akkor megfelelően megszervezve a szabadrúgásnál a védelem, miért nem húzódott be középre pl. Azpi, aki képes lett volna versenyt futni az izlandival, legalább annyira, hogy megzavarja? Ez nem a kapus hibája. Sztem egyébként Courtois azért nem jött ki hamarabb, mert arra várt, szerintem joggal, hogy középen elkapják az izlandit a védők. Amikorra meg leesett neki, hogy Terry sosem éri utol a támadót, akkor már késő volt, hiszen addigra Sirurdsson megelőzte Courtois-t.

        Amit meg konkrétan a 11-essel kapcsolatban leírtál azzal egyetértek, jobb döntést is hozhatott volna, de ilyenkor könnyű hibázni mert minden esetben a támadónak van előnye, ő találhatja ki, hogy mit csinál a labdával, és ezt kell a kapusnak lereagálni.

        • Én nem közvetve, hanem közvetlenül is elismerem, hogy nem jól védekeztük le a kontrát. Ez azonban jottányit sem változtat azon, hogy Kürtő hibázott, és tizenegyest csinált, márpedig te először ezt kérdőjelezted meg (“Igazából nem értem, hogy miért Courtois a hibás a 11-esért”)

         Coutrois nem nem jött ki hamarabb (“Sztem egyébként Courtois azért nem jött ki hamarabb”), hanem konkrétan elszámolta a labda ívét, és ennyi, a jóisten se tudja, hova indult el valójában először. Arról nem is beszélve, hogy “arra várt, szerintem joggal, hogy középen elkapják az izlandit a védők” ugyanmár, ha te meg én tudjuk, hogy JT senkit sem ér be 80 méteren, akkor TC vajon miért gondolta volna így? 🙂

         “Amit meg konkrétan a 11-essel kapcsolatban leírtál azzal egyetértek, jobb döntést is hozhatott volna, de ilyenkor könnyű hibázni mert minden esetben a támadónak van előnye, ő találhatja ki, hogy mit csinál a labdával, és ezt kell a kapusnak lereagálni.”
         Ez oké, de TC nem lereagálta, hanem konkrétan rossz megoldást választott. Nyilvánvaló volt, hogy nem fogja elérni a labdát. A támadónak van előnye, ez az. Sig jól csinálta, de ez sem 100%, hogy megy, ha a kapus egy picit jobb döntést hoz. Nézd meg, ott volt nem sokkal később Hazard kísértetiesen hasonló helyzetben nem volt képes megcsinálni, ráadásul utána Costa sem, aki nagyon esni akart, és esett is. Az izlandi is, csak ő jobban, ráadásul Fabianski okosan kilépett a tizenhatos vonalán, míg TC valamiért belül maradt, aztán becsúszott. Márpedig ezt bármikor befújják, kb ugyanakkora hülyeség, mint kézzel labdába ütni büntetőterületen…

         Szóval továbbra is igen, lekontráztak bennünket és igen, hibázott az egész csapat, de ettől még TC baszta el, és csinált tizit, amit megoldhatott volna jobban is, nem ez az egy lehetősége volt.

   • Sandic

    “Sajnos egyre inkább kiütközik az a hiányossága, amit úgy tűnik, továbbra
    sem sikerült orvosolni, hogy ő a kaputól 3 méteres körzeten belül totál
    idegenül mozog.”

    A bajnoki évünkben nem egy góltól mentett meg minket, amikor így kifutva szerelte szabályosan a támadót, vagy elrúgta előle a labdát, akkor nagyon jók voltak a kifutásai. Nem értem mitől lett ilyen pocsék ezen a téren…

    • jó eséllyel az én emlékezetem ilyen rövid, de nem nem nagyon rémlik. Volt pár nagy védése, néha dupla-tripla (a Hull elleni pölö azóta is előttem van), de hogy kifutásai vagy a beívelésekre jó kimozdulásai nem nagyon rémlenek, az is biztos.

     Szóval, ha egy pár példát felsorolnál, hálás lennék érte 😉

  • mohacsia

   Csak te ne! Csak te ne, Mr. Hate…

   • Endy919

    :)))) én nem Mr.Hater vagyok , hanem őszinte . Az jobb lenne , ha azt írnám itt , hogy M. meg Lampard kurva fasza fiúk , de magamban pedig azt gondolnám , amit már párszor leírtam ?

    Az meg hogy Oscart nem szeretem az miért baj ? De mindenkit imádsz ?

    • mohacsia

     Téged például nem 😀

     Egyébként egyszer mondtad, hogy csak a két ” árulót” mocskolod, de azóta már elemi gyűlölettel tudtad Szidni Oscart, Maticot, Ivanovicot, Luizt, Pedrot és Mikelt is. Talán Cahillt is.

     Mindenkinek megvannak azok a játékosai, akiket nem csíp vagy kifejezetten antipatikusak számára, de te eléggé túltolod. Plusz logika se sok van benne, mert szénné savazol játékosokat azért, mert gyengén teljesítenek, hibáznak, de másoknál teljesen figyelmen kívül hagyod ugyanezt. Teljesen szimpátia alapján ítélkezel minden objektivitást nélkülözve, ami még nem lenne nagy baj, de ezt néha vérlázító hangnemben adod elő.

     • Endy919

      Gyűlölet , szénné savazás … figyeled magad ? Felsoroltak közül egyiket sem gyűlölöm , ez csak a te fejedben játszódik le . Ha valaki teljesen haszontalanul van a pályán , sorra kapjuk róla a gólokat , akkor miért ne írhatnám le a véleményemet róluk? Ugyanúgy megszólom Edent , Willit , JT , Courtoist , Azpit, Cescet(felsorolásod alapján már ott vagyunk , hogy csak 6 játékost szeretek és a többit gyűlölöm) , csak te ezt nem akarod észre venni.

      Az , hogy az általad felsorolt játékosokat többször említem meg , ez valószinüleg a teljesítményük miatt is van nem?

      Ivát is szeretem , elismerem , de a mostani játéka botrányos egyszerűen . Matic pl. az egyik legközelebb álló játékos hozzám , mert hétről hétte láttam játszani Kassán. De mostanában ő is tragikus…

      De ha te ezt nem akarod elfogadni , az a te személyes problémád 🙂

      • mohacsia

       Ha ez neked a megszólom kategória, akkor remélem anyukád húslevesét nem szoktad “megszólni” vasárnaponként 😀

       Nem fogom visszakeresni, hogy szó szerint miket írtál az egyes játékosokra napokkal,hetekkel ezelőtt, de ha te az itteni Courtois ellen irányuló commenteket “hate”-nek tituláltad, akkor a te megnyilvánulásaid is bőven beleesnek a “hate”-be. Vagy miben voltak a te véleményeid szofisztikáltabbak?

      • “csak a te fejedben játszódik le ”
       csak? 🙂

       • Endy919

        na jó , a tiedben is előfordul 🙂

        • puszi a homlokodra 🙂

 • kasata91

  Hiába lőtt 2 gólt tegnap, ha az FA elkezdi ezt is vizsgálni, lehet megint eltiltják? 😀 😀 (kép)

  • Endy919

   :DDDDDDDD

  • huje 😀

 • Endy919

  Na én mára kiégtem :DDD Balo kijelentette , hogy 3 éven belül aranylabdás lesz 😀

  • Ha jól olvasom, ráadásul a Nice-Marseille 3-2 után a gyúróasztalon adott interjút 🙂 ez kész.

  • kasata91

   Nem tudom mi ezzel a bajod. Lőtt 2 gólt. 😀

 • kasata91

  Lukaku az utolsó 11 bajnokiján 0 gól 0 assziszt … 60millió 😀

  • valszeg továbbra is megvannak a hozzáállásbeli gondok, ami miatt José is megvált tőle. Az a fura, hogy Koemanék nem adták el, mert egyelőre láthatóan Deulofeuval számol inkább a holland. Pedig a spanyol még csak nem is jó.

   Közben a pletykalapok meg olyanokat szellőztetnek, hogy:
   Romelu Lukaku is upset with Everton because they would not pay to fly him back from international duty with Belgium. (Mirror)
   http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/everton-annoy-romelu-lukaku-leaving-8814712
   Az érintett cáfolta, de azért nem lepődök meg, ha van mögötte valami.

  • Endy919

   Nem szóltad el hálistennek 😀

   • csattanós válasz volt az én alábbi fejtegetésemre is, 10 perc alatt mesterhármas, hogy toszná meg. Az egyetlen örömöm, hogy a Sunderland nyelte be tövig.

   • kasata91

    És Lukaku olvassa a blogot!!! Biztos vagyok benne.
    Amúgy azt hiszem eljött az ideje szóvá tennem 1-2 dolgot a világban. Hátha azok is így megváltoznak egyből 😀

  • kasata91

   Én tegnap azt a videót láttam ahogy instagramra tett ki ahogy jegelik a duzzanatot. És sajnos már láttam hasonló méretűt a saját lábamon, és az bizony szalag szakadás volt.

  • Endy919

   körmeit azért lenyírhatná 😀

   • focistaláb, jóvanazzz 🙂

 • Kicsit off:

  Chelsea játékosok FIFA17-értékelése:

  Marcos Alonso – 77
  Cesar Azpilicueta – 84
  Nathaniel Chalobah – 68
  Michy Batshuayi – 81
  Thibaut Courtois – 89
  Gary Cahill – 83
  Asmir Begovic – 83
  David Luiz – 84
  Cesc Fabregas – 86
  Diego Costa – 85
  Eden Hazard – 88
  Branislav Ivanovic – 80
  Nemanja Matic – 84
  N’Golo Kante – 81
  Ruben Loftus-Cheek – 68
  Pedro – 83
  Mikel Jon Obi – 78
  John Terry – 84
  Victor Moses – 77
  Oscar – 83
  Marco van Ginkel – 77
  Kurt Zouma – 80
  Willian – 85

  • emazohun

   Ezek szerint Matic> Kanté
   Ennyit ér mostanában a fifás értékelés

   • Cahill>Zouma Luiz=Azpi, Terry
    Mikel és Kanté között meg egyértelműen 3 érték a különbség.

    • Endy919

     Nekem Lótuszcsík értékeléde tetszik a legjobban.

     • Szerintem az reális, most csekkoltam a fifa16-os értékelését, ott 63-as. A +5 szerintem elfogadható dobás.

      • Endy919

       Játéktudásban is ? 🙂

       • Itt az idényben nyújtott aktuál forma kéne, hogy számítson, ötvözve az előző 1-2 idény értékével.

       • mohacsia

        Tekintve, hogy van kb 10 felnőtt meccse és kis túlzással a Chelsea-seken kívül senki nem is hallott még róla, így nem meglepő annyira az értékelés.

     • kasata91

      Mert vanGinkel fényévekkel jobb játékos nála.

  • mohacsia

   Courtois a legjobb játékosunk 😀
   Röhög a vakbelem…

 • gorkaf78

  Kicsit félve merem csak ajánlani mesterünknek Zenzonak, az alábbi cikket, egy nem éppen José fan írása a manchesteri derbiről:

  http://britannia.reblog.hu/igy-fujta-ki-jose-orrat-guardiola—ujra-ismet-megint-orokre

  :DDD

  • mohacsia

   Egy másik elemzést is ugyanerre a blogra (talán az előző poszthoz) linkeltek, azt is érdemes elolvasni.

  • A nyilvánvaló ellenszenvet leszámítva nem rossz poszt lenne, sok mindenben igaza van. A tényekkel nehéz vitatkozni, és Mou tényleg alig-alig tudta legyőzni Pepit, ezt pedig lehet magyarázni jobbról, meg balról, attól még fact.

   Ettől függetlenül nagyon egy irányból nézve magyarázza bele az aktuális győzelembe, hogy űrdióla mekkora taktikai zseni, és mennyivel nagyobb Josénál, csak ez attól még nem lesz igaz. Nem akarom azt mondani, hogy tárgyi tévedéseket tartalmaz a poszt, inkább azt, hogy bizonyos aspektusokat jótékonyan elhallgat vagy félremagyaráz.

   Nem láttam a meccset, csak összefoglalót róla, de az alapján azért ilyen übergyőzelemnek eladni ezt a 2-1-et, számomra erős. JM eddigi kvázi csapatépítése tartalmaz érthetetlen elemeket (ilyen Blind CB szerepe, amivel vitatkozhat a poszt írója, de attól még egyéni hibából, méghozzá a Blindéből jött a gól, de ugyanilyen Fella csapatban tartása is, bár szerintem őt kényszerből játszatja, ha sikerült volna leakasztani Maticsot (vagy Kantét), a belga már valszeg Schweini mellett hesszelne, hogy Schneiderlinnel mi van, azt nem vágom), szerintem az egyetlen tanulság, amit egy 4 forduló utáni, új játékosos-új edzős rangadóból le illik szűrni, az az, hogy Guardiola jobban nyúlt új csapata keretéhez, viszont neki a lényegi elemeket nem kellett beépíteni, míg a MU jóval mélyebbről, és új gerinccel épülget (Bailly, Pogba, Ibra).

   Számomra egyértelmű, hogy JM ráment arra, hogy csak ne kapjon ki, és ehhez megfelelően pakolta fel a csapatot, amit a leírtak szerint az első félidőben taktikailag valóban felülmúlt Pep City-je, de ez Josét nem igazán érdekelte, mert nem is az volt a célja, hogy leiskolázza a cimbijét, ahhoz nagyon korán jött ez a rangadó.

   Az viszont tény, hogy a terveibe csúnyán belepiszkított már az elején, hogy túl gyorsan szerzett vezetést a City. Ez nem volt benne a forgatókönyvben. Az egész egy ártalmatlan szituációból indult, mert azt még mekdír sem gondolhatja komolyan (bár a poszt után ebben nem vagyok biztos), hogy Pep übertaktikai érzékét jelenti, hogy Kolarov ész nélkül felvágott labdája taktikai elem volt José legyőzésére, vagy Iccsenaccsó háttal, vakvilágba elfejelt labdája… Blind pedig benézte, és 15 perc után vezetett a City. José terve ezzel borult fel, mert az amúgy pályán lévő, mégis hiányolt kompakt taktikát kellett feladnia. Hiába írja taktikai zsenialitásként Nolito és Sterling vonal melletti játszatását a posztíró, Josét ez nem érdekelte, és miért tette volna? A vonal mellől mégis kire ívelt volna be a két nevezett? KbB-re, vagy a második hullámban érkező Silvára? Kelechi ugyan van vagy 187 cm, de akkor is ott van Bailly és Fella, szóval ívelgessen csak nyugodtan a City.

   De a 15 perc utáni hátrány, az nem volt betervezve. Azt is elhallgatja a poszt, hogy a City második gólja azért egyrészt mák, másrészt ismét Blind miatt nem volt les. 2-0 után pedig mást kell játszani, annyira meg még én sem tartom hülyének Guardiolát, hogy ha lép valamit José (vagy akárki), akkor ne tudná lereagálni – ehhez azért nem kell nagy tehetség, Guidolin is taktikát váltott a 40. percben Conte ellen, akkor most ő is zseni? 😉 És persze fölösleges ezen lamentálni utólag, mert az eredmény nem változik, de ha a City második góljához mérhető szerencséje van a Unitednek, akkor még az első félidő végén 2-2 az állás (Bravo második hibája után), és talán az egész másképp alakul, ha már a szünet előtt beviszi a másodikat a MU. Bravo harmadik hibája pedig tizenegyes, ezen kár is vitatkozni, és számomra még mindig nem világos az sem, hogy a United végül bevert egyenlítőjét miért fújták vissza les miatt.

   Szóval, összességében Guardiola örüljön, hogy nyert, a győzelmet nem kell magyarázni, és az első felesben jobbak voltak a Unitednél, de ha a szerencse csak egy kicsit fordul a meccsen, akkor JM nyer 3-1-re, aztán csókolom. A poszt által fel és levezetett übertaktikai győzelemet meg tegyük picit zárójelbe, mégha örülünk is a portugál lebőgésének.

   • gorkaf78

    Ezt a poszt méretű kommentet áttolhatnád a britanniára is…:D

    • Elvből nem. Egyrészt, véleménykülönbség miatt nem szítanám a feszültséget, másrészt meg itt(hon) azért szabadabban fogalmazok, ott némileg szofisztikáltabban kellene, kevesebb gúnnyal és némileg több alátámasztással. Ha nagyon akarnak, majd megtalálnak, legfeljebb kérnek tőlem vendégposztot 😛

     De nem bántom a britanniásokat, jó arcok, jó posztokkal (többnyire), az, hogy már csak ritkán olvasom őket, főleg más miatt van.

 • WudigessBoi

  Nem cáfolva a posztban írtakat, (kissé szentimentálisan) én még mindig ott vagyok leragadva, hogy mennyit javult a játékunk tavaly óta. Gördülékeny támadásépítések, kreativitás, dominancia, komoly helyzetek… Ok, ez még nem űrfoci, de ne feledjük, tavaly egy ilyen meccset mezőnyben abszolút egyenrangú félként, három kapura lövéssel hoztuk volna le (btw. Watfordban tavaly csak ikszeltünk, Swansea-ban kikaptunk és a WHU-t se vertük meg otthon).
  Nyilván rohadt bosszantó ez a pontvesztés (részben magunk, részben a bírói faszkodások miatt), de inkább így, mint beleszarva, alibizve. A helyzeteink megvoltak, simán verhetünk a Poolnak hármat pénteken (csak ne kapjunk hozzá ugyanennyit, mert sajnos ez is sanszos).

  • ez azért nagyban köszönhető Costa és Hazard rebornjának, és ezzel fel is vetődött egy másik kérdés, hogy vajon mennyire függ a játékunk kettejük jó formájától. Amíg Hazard meg nem villant úgy nagyjából a 20. perc körül, addig nem sokat mutattunk, és a végén, mikor már képtelen volt levenni a labdát, vagy talpon maradni, ugyancsak visszábbestünk.

   Tudom, sokan nem látják, vagy nem értenek egyet vele, de Will, Oscar, Matics, JT vagy Ivanovics fontos építőkockái a csapatnak, Azpi dettó, és Kanté megintcsak. Cahill lényegében csereszabatos, a helyére nagyon várom vissza Zoumát, de ez most egy másik kérdés. Viszont fent nevezettek egyike sem lételem, hála égnek a helyükre álló Fabregas, Moses vagy Bats ugyanolyan pofásak. Viszont a belga és a branyol jelenti a pluszt egy adott meccsen. Ez pedig a José féle bajnokcsapattól csak annyiban különbözik, hogy mivel a védelem azóta gyengül egyet, MagicHat helyére egy védekezőbb Kanté kellett, hogy stabilabb legyen a csapat.

   Ami szerintem valójában új, az a grinta jelleg, hogy küzdünk a végéig, amit remekül képez le, hogy a góljaink több, mint 50%-át a 80. perc után szereztük. Na ez egy igazán friss és üde érzés, mint egy intim betét, mert ilyen Chelseat nem nagyon emlékszem, hogy láttam már jó ideje, talán nagy ritkán Carlo alatt a bajnoki évében, vagy talán ott sem. A modernkori Chelseanek mindig jó volt a megszerzett vezetéssel kényelmesen ellenni, az utolsó 10 percben pedig többnyire szedtük a gólokat, mint vertük.

   • Egyetertek azzal, amit irsz, kiegeszitenem, vagyis inkabb tovabb vinnem a gondolat menetet miszerint mire eleg ez (h Hazard+Costa viszsik a csapatot+egy jo vedelem) most és mire volt elég Joseval, amikor bajnokok lettunk.

    Akkor ugy nyertuk a bajnoksagot konnyeden, hogy mindenki mas korulottunk alulteljesitett, egyedul a City volt eselyes a megfekezesunkre, de hat ott Pelle volt akkor. Arsenal is just Arsenal, MU a godorben. Nem lealacsonyitva a sikerunket, de akkor az a PL egy gyengebb csapattal is nyerheto volt, es a BL ben meg is latszott, hogy az a PL nyero csapat europaban sokra nem megy. Ma mar ez nem volna eleg az idei PL-re a Pep fele City-jevel, Jose Ibras MU-javal szemben. (Arsenal is just Arsenal meg mindig.)

    Szerintem is jo az irany egyelore legalabbis Conte reszerol es a hozzaallasban is, remeljuk, hogy igazolasok teren is erre az utra lepunk, legalabbis, ha ujra PL es CL contenderek akarunk lenni. Tudom csak tuelem kell…

    • “Akkor ugy nyertuk a bajnoksagot konnyeden, hogy mindenki mas korulottunk alulteljesitett, egyedul a City volt eselyes a megfekezesunkre”

     Azért azt látni kell, hogy többnyire ez így van. Nagyon ritka az, amikor kettőnél több csapat fut versenyt az élen, és a többiek mélyrepülése mindig kell ahhoz, hogy valaki bajnok lehessen, mert a PL 24 éves múltjából talán ha kétszer volt ettől eltérő eredmény. Szóval ezért kár kisebbíteni a sikerünk értékét, vagy ugyanezen analógiára akár a Leszter tavalyi győzelmét, amihez szintén kétségkívül kellett az összes nagy vesszőfutása. A 13/14-es PL versenyfutáshoz hasonló a fehér olló. Talán a 07/08-as volt még hasonló, hogy hárman is mentünk a végén, de ezzel az utóbbi 16 évet ki is lőttük. A ’90-es évek végéről még rémlik a ’98/99-es izgalmasabb végbefutó, és még 96/97-ben volt egy érdekes végjáték, de ott sem a bajnoki cím volt kérdés (75p bajnok a United, hármasbefutóval osztották el a 2-3-4 helyeket, 68-68 ponttal végül második a Newcastle, harmadik az Arsenal, negyedik a Pool lett, miután az utolsó fordulóban csak 1-1-es döntetlent ért el a Sheff Wed ellen)

     • Endy919

      A 13/14-es szezon számomra nagyon fájdalmas emlék.
      Simán esélyesek voltunk , de M. addig hajtotta minden sajtótájékoztatón , hogy outsiderek vagyunk , hogy végül a játékosok sem hittek a sikerben.

      Az a szezon csúnyán el lett “taktikázva” sajnos.

      • Igen, nyilván ezen múlott, nem azon, hogy képtelenek voltunk elverni egy Villát, meg JT öngólt fejelt, biztos így volt, JM ültette a fejébe… néha felmerül bennem, hogy ezeket tényleg komolyan gondolod-e.

       • Endy919

        Hehe 😀 hat sör,tíz fél mellett hidd el , hogy meggyőznélek az igazamról 😀

        • szerintem hat sör, tíz fél mellett valamelyikünk a másikra borítaná a kocsmapultot 😛

         • Endy919

          Konfliktus kerülő , meggyőző ember vagyok 🙂

          • én pedig a zöld mikulás, aki a holdon él 😀

 • Asidotus

  BL-fordulóra hogy készültök most?

  • gorkaf78

   Ezt hogy érted? Hogy készülhet egy csapat, ill. a szurkolók a BL-fordulóra, amikor a klub nem vesz részt benne?

   • Asidotus

    (gonosz kacaj)

    • gorkaf78

     Bocsi, emlékszel még, hogy mikor is nyert utoljára a Juve BL-t? Én már nem. Megszülettél már akkor?

     • Endy919

      Nem kell komolyan venni 🙂 egy kis baráti basztatás bőven belefér 😉

      • gorkaf78

       Én csak kérdeztem…:D

  • Endy919

   Este hétkor sörrel kezdem a bemelegítést , hogy a sípszora már fitt legyek.

  • Rammschein

   Sehogy ?

  • lamps8

   Bl fantasyban a Juvet jelöltem kedvenc csapatomnak, te hálátlan dög.

  • Szerintem nem lesz meglepetés, ahogy ti 5-6 éve 😉

 • kasata91

  johnterry.26: I have strained my ligaments in my ankle which means I will be out for 10 days.
  Absolutely gutted, but will be giving everything to get back playing.⚽️
  @chelseafc

  • lamps8

   Pool és Leicester elleni meccset hagyja ki, nagyon rosszkor jött.

   • kasata91

    Legalább nem neki kell versenyt futnia Vardy-val és Coutinho-val. Még akár jól is kijöhetünk belőle.

    • lamps8

     helyette fut majd Cahill meg Luiz. bár, BL döntős CB párosunk !!!!4!!44!!

     • kasata91

      Feltéve, hogy nem dobjuk be Alonso-t és toljuk be Ivát középre. 😀 mindig lehet rosszabb 😀

      • lamps8

       ezt le se mertem írni

      • Endy919

       Neviccelj . Azpi-Cahill-Mikel-Iva betonfal minden támadást semlegesítene.

 • kasata91

  Wengiék 1 percig egész jól tartótták a PSG-t :’D (mire leírom már majdnem 2-0)

  • a leosztásokat és az eredményeket elnézve ez mondjuk nem a vendégek fordulója lesz. 8 meccsből 6 1-0, kettő még 0-0 🙂

  • es egy ilyen meccs tudodd 1-1 lenni. Thx to Cavani

 • Stonci81

  Elnézve Mustafi játékát örüljünk nem adtunk mi pénzt érte

  • óvatos duhaj legyen uram, amíg nem nézte Luiz játékát JT helyén, amit nemsokára megtehet 😉

   • Stonci81

    na de azért nem is imádkozott itt a fél bagázs 🙂

   • kasata91

    ha kétszer annyi pénzért fele annyit hibázik, akkor a csillagok állása szerint az jó vagy nem? 😀

 • kasata91

  Cavani mit Torresezett…. aztaq

 • Bayern – Rostov 1-0 (pen)

  • kormolar

   Am számomra a menedzserek közül Ancelotti menesztése volt eddig a legérthetetlenebb …Ha tavaly úgy végeztünk volna mint abban az évben, amikor őt kirugtuk…akkor nem kellett volna a szörnyű Arsenal védelmet nézni tegnap 😀 abban az idényben kicsit magasak voltak az elvárások….

 • Cavani akkora retek 😀

  • Sir Idemitirjak

   Elfáradt a labdalevételben.

 • Sir Idemitirjak

  Norwich meccsen két J.Murphy is lehet a pályán akik pontos ugyanazon a napon születtek, WTF?

 • kormolar

  Halkan megemlíteném Abraham nevét….a srác nem szarozik a Championshipben…

  • vezeti a góllövő listát. 6+1 meccsen 7 gól, + a kupában 1+1 meccsen 2 gól. Még a végén felrúgja a Bristolt a PL-be.

   • jó, hát így nem :/

    • kár, h ilyen kutyauto a csapat tobbi resze, azert relemem menetelnek egy nagyot es felszopkodja a sajto nekunk Abrahamet. (ugy legalabb lehet eselye visszakerulni vagy nekunk jo penzert eladni majd)

     • kormolar

      Őt jobban kellene menedzselni,mint a többi kölcsönjátékost(elvégre ha akarjuk egyáltalán, sok kölcsönjátékosról ez azért nem mondható el)…szerintem 2 évben kell gondolkodni, ha most tudna olyan 20 gól körül termelni, akkor jövőre kölcsön tudnánk adni egy Pl csapatnak… ha ott is tudna 10-15 gólt termelni, akkor simán jöhetne 3. évre az első keretbe… hamarabb nemhinném, hogy érdemes lenne, elvégre nagyjából elöl megvagyunk, főleg ha az 1 középcsatáros játék lesz nálunk a mérvadó

  • lamps8

   brutális a faszi, szerencsétlenségére egy igazi balfék csapathoz adtuk kölcsön.

  • Sandic

   Bamford is így kezdte…

   • kormolar

    Igen,mondjuk ő egy klasszissal jobb csapatban rugdosta a gólokat…azért remélem a kispadra majd valamikor odaférhet…

 • gorkaf78

  Kassai azért kártyázott a végére egyet…

 • undertow25

  OrbánTV? Trolololo 😀

  Megvan az első pontvesztés, erről is a patás Viktor tehet, e? Az megvan, hogy Marriner nyáron Felcsúton volt képzésen? Ééés, állítólag a Szijjártó Petya Manu drukker. Hámileszígy velünk? Jájájrópa segíccsémeg!

  Üázz…

  • természetesen, miért, szerinted nem?! 😛

   tessék a posztokból nem csak az első sort elolvasni uazzeg 😉

   • sztem jo volt 😉

   • undertow25

    Nyilván a többit is olvastam, de a nyitó orbánozás mintha a Népszagából lett volna schmittelve.

 • not bad, es meg bele sem lendult 🙂

 • Endy919

  https://streamable.com/mfmk

  Cavani bomba formában játszott 😀 😀

  • rá is b*sztak a sompolygásra, sikerült 1-1-re hozni a meccset.

 • myheartisblue

  (r)Atkinson fújja a Liverpool elleni mérkőzésünket!!! Nacerű, már alakulnak a dolgok!

 • gorkaf78

  Nem tudom, mennyi igazságalapja lehet a hírnek, de ezek szerint Fabregas távozhat a télen:

  http://www.express.co.uk/sport/football/710481/Chelsea-Transfer-News-Gossip-Cesc-Fabregas-AC-Milan-January-Verbal-Agreement

  • Rammschein

   nagyszerű… Ha tényleg így lesu járni fog a taps…

 • kasata91
 • Nah lássuk Christensent, ez egy jó teszt, h jó lesz-e jövőre már a csapatba.

  • kasata91

   aki nézi, majd számoljon be hogy hogy tolja.

   • nem nézek egy meccset sem, csak livescore, de azért többet néztem ki előzetesen a Gladbachból, mint egy sima hármast :/

    • kasata91

     Tavalyi cityt és Pellét lehet megepték volna, de dz elmúlt években Pepsinek volt alkalma kielemezni őket.

    • Frenky54

     Az “elemzők” a meccs végén azt mondták,h a Gladbachnak vissza kéne állnia a 3 védős hátsó alakzatról a 4 védősre, mert így átjáróház a védelem, Christensent a góloknál átjátszották(milyen meglepő:))…új edző van és az erőlteti a 3 védős felállást

     • Hát-hát. Néztem most az összefoglalót, ez nem a dán meccse volt. Az első gólnál lemaradt, mint a borravaló, és több helyzetnél is negatív hős lehetett volna, ha a City gólt szerez belőle (kötényt kapott, elmentek mellette, vagy ő lógott be, miatta nem volt les).

      A többi gólról nem tehetett, mondjuk a második és harmadikról a ‘gladbach sem… mindkettő nehéz helyzet, de a második gól az nem volt tizenegyes, a harmadik meg les volt. Na jó, a negyedik gólnál jól elküldték gyufáért, de az benne van a meccsben.

      • kasata91

       Akkor nem a most pénteki Luiz performansz után fogjuk visszahívni 😀

 • Na, vajon kib*sszák-e Zidane-t, ha kikap otthon a Sportingtól? 🙂

  • 2 edző végkielégítését még Perez sem bírná félév alatt.

   • mintha ez szempont lenne 🙂 2000 óta Zidane a 15. edző, már csak a szimmetria miatt is repülnie kell idén 😀 Abra irigykedhet.

   • Na, CR megmentette a seggét.

    • kasata91

     Hát még Mormota

     • ahhhülyesporting, azt már hogy veszítették el 🙂

      • kasata91

       Pedig abban a csoportban ennél nagyobb esélyük a barvúrra aligha lesz.

 • Szerencsétlen RDM is bazzeg, már szurkoltam itt neki csendben, hogy hátha 7 forduló alatt meglesz a 9 pont, erre a végén nem 1-1-re hozzák a meccset azok is… nagy harc lesz ott, csak nem a visszajutásért, hanem a kiesés elkerüléséért.

 • kasata91

  Kijelenthetjük, hogy nélkülünk képtelen bárki is Londont érdemlegesen képviselni Európában….

  • Épp írni akartam, hogy pöcsék sem teszik ki az ablakba, hogy a Falcaoval felálló Monaco otthon elpicsázza őket 🙂

 • WudigessBoi

  Leicester milyet gálázott már:)

  • kegyes volt hozzájuk a sors a sorsolással, ugye azért abból a csoportból továbbjutni sem lehetetlen, de megtették az első lépést a cél felé, szóval bravó. Kellenek a PL-nek a koeffek, szóval remélem nem ez volt az egyetlen tőlük sem 🙂

 • A BL árnyékában nem sok szó esett róla eddig, de van egy kezdeményezés, ami szerintem fasza dolog lesz: a Chelsea U23 elfogadta a felkérést a Checkatrade Trophy sorozatra, így az U csapatunk alacsonyabb osztályú, senior csapatok ellen léphet pályára.

  9 PL csapat és 6 champo U23 csapata nevezett még az alsóbb ligás csapatok mellett, a nagyok közül elsőként a Chelsea (PL: Chelsea, Leicester, Soton, WHU, Stoke, Everton, WBA, Sunderland, Boro).

  Észak-Déli csoportbeosztásban összesen 2×8, négycsapatos csoport van, a mieink az Oxford, Swindon, Exeter csapataival a Southern Group C-ben csap össze. A csoportból az első kettő jut tovább.

  Első meccset a Swindon ellen játszottuk, ahol 2-1-re kikaptunk. Kövi meccsek okt 18 Exeter, Nov 8 Oxford.

  Chelsea mértékkel nézve nem nagy pénzeket osztanak, a végső győztes 100000 fontot kap, + győzelmenként 10000 font jár, a lényeg inkább, hogy az U csapat felnőtt csapatok ellen szerezhet tapasztalatot.

 • nézem most a BL összefoglalókat, a BVB ellen a Varsó bazzeg nem is értem, mit csinált. Ennyire nulla védekezést direkt sem lehet csinálni. Ránézésre olyan sebességbeli különbségek voltak a két csapat között, mintha a Legia játékosai mézben futnának…

  • Endy919

   És a Celtic ?

   • hm. Bármennyire is jó a Dortmund, azért a Messi-Neymar-Suarez trió csak a világ legjobbjai, csak más kategória. Nem szebb az sem, hogy nyolcan állják körül Messit, aki gólt ver, de hát az mégiscsak Messi. A harmadik ráadásul szabadrúgás volt, a negyedik meg amolyan védhetetlen kategória. Szóval összességében én nem éreztem annyira valószerűtlennek, a hét gól ellenére, de persze ez csak szubjektív vélemény. A Legia számomra sokkal vállalhatatlanabb.

    • Endy919

     Veszem , hogy a BvB és a Barca nincs egy szinten , de akkor is a BL-ben 7et nyalni az barátok közt is sok , főleg úgy , hogy ezt nem egy Ludogorets kapta hanem a Celtic.

     • Ez a Celtic már rég nem az a Celtic, mint x éve – kb a Ludogorets szintjén van sajnos.

 • SPÍLER TV

  lehet olvassák a blogot, vagy nem tudom, de ma megjelent a spíler tv itthon (Invitel). Ki hogy áll?

  • Sir Idemitirjak

   Dagi TV-vel várom a csodát.

  • kasata91

   Doggy tv semmi …

  • gorkaf78

   Most, hogy megjelent neked is, már nem Orbán TV? 😀

   • Endy919

    Eladta a lelkét ! 😀

   • bármit írok, valaki beleköt, lehet lassan már a posztok helyén is csak ennyi fog állni:

    xxxxxxxxxxx xxxx x xxx xxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx x xxxx x xxxx

    😛

    • gorkaf78

     Nekem ez nem tetszik, miért diszkriminálod például az ‘y’-t, vagy a ‘z’-t?

     😀

     • Endy919

      :DDD

     • xxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxx xxxx?
      (aztán találd ki, mi áll itt rejtve 🙂 )

  • Sandic

   Inviteles vagyok, de így délelőtt nem találtam meg. Igaz, legalább 10 csatornán Teleshop ment, amiről nem tudom megállapítani, hogy melyik csatorna lehet….

   • IPTV-d van? Milyen set-top-box-ot vágtak hozzád?

  • kasata91

   Franky és Costa szerelemgyermeke 😀

  • Endy919

   Hehe 😀

 • Frenky54
 • The following five players all reach club milestones if selected on Friday:
  •Branislav Ivanovic will make his 350th start.
  • John Mikel Obi will make his 250th Premier League appearance.
  • Cesc Fabregas will make his 100th Chelsea appearance in all competitions.
  • Willian will play his 100th Premier League match.
  • Victor Moses will make his 50th appearance for the Blues.

  • • Cesc Fabregas will make his 100th Chelsea appearance in all competitions.

   Már ha játszik, ugye 🙂

   • gorkaf78

    Tényleg érdekes most Fabregas helyzete. Conte a mai sajtótájékoztatón is dícsérte a mentalitását, és kijelentette, hogy nem szeretné eladni, és számol vele. Na de ha sosem játszatja? Gondolom Fabre előbb-utóbb elunja a mellőzést…

    • Fabre legnagyobb gondja az, hogy fogalma sincs arról, amit az Oscar melletti poszt megkövetelne.
     A tények állása szerint nincs nagyon helye ebben a szerkezetben.
     Conte nyilván komálja a spanyolt, és semmi gondja nincs vele, csak hát nem tud neki állandó játékidőt biztosítani.

     • Gabor1092

      Fabre issza meg a legjobban annak a levét hogy nem sikerült átállni 3-5-2-ben, abban a Pirlo-s szerepkört nagyon élvezné, viszont ugye abban pedig Hazard helye az ami nagy kérdőjel. Viszont kisebb csapatok ellen, akik nagyon betömörülnek, szerintem még a mostani felállásban is meg lehetne próbálni a Fabre-Matic cserét, és Oscarra aggatni a Matic feladatait, és Fabre szervezné a játékot.

      • Fabre mélységiként zseniális és passzjátékban is lángész, de hogy teljes körű játékszervezést nem bíznék rá, az is halálbiztos.

      • pont a ligakupában láthattuk (márakiugye), hogy bár ott a Matics-Fab kettős volt középen, az ezzel a védelemmel nagyon sovány. Talán majd Zoumával a keretben újra lehet próbálkozni, de egyelőre a legstabilabb felállásunk jelenleg az a 4-1-4-1, ahol Kanté mellett Matics és Oscar is járőrözik erőteljes B2B-ként a pálya hosszában, míg Kanté keresztben a védősor előtt.

       Jelenleg Magichat azért nem játszik, mert JT-ék ilyen formában/szinten vannak. Nem véletlenül csak akkor kerül pályára, ha támadnunk kell.

  • Frenky54

   Vagy csak nem tud inni üvegből:)

  • Ezt a képet csak a homokosok kiszűrésére fejlesztette ki az FBI, ha látod hogy merre folyik a víz, és szemmel végigköveted, egyértelmű az eredmény.

   • Endy919

    Szegény Zenzo 😀

   • ó ha ezt előbb tudom, szólok az asszonynak 😛 most már aluszik, de reggel azért csak jelzem neki, hogy az este kiderült, hogy búza vagyok, úgyhogy csomagoljon

    • Ez gyenge szöveg, már túl vagyunk egy Jóbarátok sorozaton és egy Kódjátszma filmen, ezzel nem versz át.

     • hogy mi van?

      • Az egyikben a főszereplőnek volt leszbi felesége, a másikban meg a meleg főszereplőnek “nője”. Szóval érezhetően inog a sztorid.

       • bár nekem lenne leszbi feleségem.. jujj ezt hangosan mondtam? .)

        • Értem, tehát olyan nőt akarsz, akivel nem kényszerülsz a jó kapcsolat érdekében szeretkezni?
         Hát…

         • miután homár vagyok, ez nem egyértelmű?

          • Ennél groteszkebb vitánk még nem volt.
           🙂

          • 🙂 asszem, fel is teszem az i-re a pontot azzal, ha közlöm: ez is a buzik miatt van 😀

 • Jones lehúzza a cs-t a MU ellen 😀

  • kasata91

   #speciálisegyes

   • Endy919

    Nelegyél hater.

  • nézted a meccset? Ennyire beleszart a MU v szimplán ennyire szarok voltak?

   • Nem mondanám, hogy beleszartak, elég tisztes keretet rakott ki Mou, és a cserék sem arról tanúskodtak, hogy minden mindegy felfogással álltak volna ki. Valami 16 lövést is összehoztak, csak baromi pontatlanul, a végén már Smalling is a kapu előtt tolta.

    • most nézem a kezdőt, hát, azért erőseb B jellegű az mondjuk. A védősorban 3 csere, ráadásul eddig egyikük sem játszott egy percet sem, Schneiderlin dettó, Herrera sem alap, ráadásul a két fiatal, Rashford és Martial együtt kezdett. Azaz, lényegében három A játékos volt a kezdőben.

     Igen, a hármas csere valóban nem arról árulkodik, hogy ne akarták volna ezt legalább X-re húzni.

     • Nem mondom, hogy topkeret, de egy elég tisztes kezdő, egy ifit sem mert megkockáztatni Mou.

      • azt nézem, az Inter is kb hasonlóan nyomja, ők 2-0-ra égnek, ráadásul otthon a Hapoel Beer-She ellen (ilyen csapat nincs is…)

  • Endy919

   És bírózott M. Yeeeee 😀

   • hozzáteszem: tényleg les volt, mégha nem is ordító les, de az asszisztens vonalban volt, lengetnie kellett volna.

    Ettől persze nem kellett volna kikapni 🙂 A City elleni vereség vállalható volt, de ezt már, főleg így egymás után nehéz eladni.

    • Endy919

     Ami mégszebb : Pogba ismét hozott egy hígfos meccset.

     Számomra ez az év napja . Ezek a sport eredmények meg még megkoronázzák az egészet. Csak az Intert sajnálom.

    • mohacsia

     Ha Mou nem reagálja le jól mind az öltözőben, mind a médiában ezeket a vereségeket, akkor hamar bedőlhet a kártyavára.

     Zlatant vagy Rooneyt egyszer fogja kritizáni aztán be is bukta kb a MU-s karrierjét.

     • Endy919

      Úgy látszik , hogy nem tanul a hibáiból. A City ellen a játékosaira kente a vereséget , most a bíróra.

      Lehet , hogy a szokásos 3 évét sem fogja kibírni Manchesterben a drágaság.

      • mohacsia

       Erre fogadnék, de kb az 1,001-es szorzóval semmi értelme nem lenne 😀

       Régen is imádta a rivaldafényt, de akkor legalább jótékony hatása volt a csapatára. Nem hiába terjedt el az a nézet is, hogy leveszi a játékosai válláról a terhet. Még ha ezt az indítékot vitatjuk is, akkor is legalább járulékos eredménye ez lett a ténykedésének. Ehhez képest mostanában folyton előveszi a játékosait. Így aztán baromi jó lehet dolgozni.

     • Főleg az elsővel értek egyet. A média egy dolog, szerintem azzal ennyire az elején nem tud úgymond rosszat tenni a csapatra nézve.

      Spec ezzel a két emberrel sem értek egyet, Zlatannak ez az utolsó utáni erős éve, talán még 1 van benne MU szinten, és ezt ő is tudja, JM papi nem hiszem, hogy tud olyat mondani neki, amivel megásná kettejük közt a sírt. Roo meg örüljön, amíg játszik, mert José könnyen kib*ssza a keretből, ha nem játszik jól, nem fogja szent tehénként kezelni.

      JM legnagyobb feladata most a MU-nál, hogy felépítse a saját tengelyét, amire tetszés szerint aggathat díszeket körbe. De Gea – Bailly – Pogba – Martial — szerintem erre a sorra kellene, de én csak egy tudálékos senki vagyok 🙂
      A keret amúgy elég jó szerintem, egy CB kell még neki, ha Smalling továbbra is szar lesz, Fella helyére egy használható vkp és Ibra helyére egy csatár, mert Zlatan már nem hosszútávú megoldás.

 • Közben Pana-Ajax meccsen 1-1, Traoré egyenlített.

  • Nice – Schalke : 0-1 (Rahman) :DDD
   Balo elbújhat 🙂

   • kasata91

    sötétben k*va könynen menne neki 😀

 • a Real tegnapi comebackjénél egyel nagyobbat tolt ma a Zenit, az nem lehetett egy szar meccs:

  Maccabi Tel Aviv – Zenit : 3-4

  Gól: Medunjanin 26, 70; Kjartansson 50 (Mac Tel Avi)
  Gól: Kokorin 76, Júnior 84, Giuliano 86, Djordjevic 90+1 (Zenit)

  Azért 3-0-ról felállni 10 perc alatt bazzeg, majd nyerni… erre még Conte is elismerően csettintett, miközben a bal bokájával az idei PL meccseink listáját rugdalta épp.

 • emazohun

  #Loanarmy

 • nem bírta sokáig a kisköcsög… pedig ha van ember, akit már rég el kellett volna tiltani a sporttól…

  Joey Barton sent home from Rangers after training ground bust-up – Sky sources

  • Endy919

   Nem tiszteled te az angol foci legendáit 🙂

   • nyehhh… miután már buzi vagyok, lehetek faszpörgettyű is, nem? 😛

    :DD

    • Endy919

     Nem én írtam … 😀

   • Lol utolso ember, akiben barmi tisztelni valot is talalsz.

 • Endy919

  Mit tippeltek holnapra srácok ?

  Én akár hogy is nézem , ez 3:2 lesz

  • Nekem ikszes meccsnek tűnik. Ha JT élne, akkor egy szolid 1-0-t tippelnék magunknak, de így, DL-lel lesz ez egy 2:2. Hazard és Bats, Costa 2x assist és legalább egy sárga.

   • Endy919

    Eden , Diego , DL-Firmino, Henderson

  • kasata91

   1-1 piros lapot.

   • Sir Idemitirjak

    Skrtel-Costa párharc sajnos idén elmarad, így azért jelentősen csökken ennek az esélye