Tinkerman vs. Godfather: The Italian Derby

tinkermanKedd este a ligakupában a Leicester és a Chelsea ütközik meg, a partvonalnál a múlt és a jelen olasz mestereinek asszisztálásával.

 

A pénteki rühszenvedés enyhén alulmúlta a várakozásainkat. Továbbra is súlyos gond, hogy a csapat egyszerűen megszűnik létezni abban az esetben, ha az ellenfél is dominanciára és a vezetés megszerzésére törekszik. Nincs rá jobb szó, kettérepedt, széthasadt a szerkezet. Állva vártuk és nyeltük a Pool lövéseit, miközben az előrefelé alkalomadtán illegő-billegő középpálya képtelen volt supportolni Costát, vagy akár… egymást. Az első félidő eddig messze a Conte-éra mélypontja volt, mindennemű túlzás nélkül

A meccs elvesztése mégis azért a legfájdalmasabb, mert simán döntetlenre hozhattuk volna a második félidei teljesítményünk (vagy Kloppék alulteljesítése) után. Ez azonban nem történt meg, az év gólja pedig pontot tett az egész performanszunkra.
Részletezhetnénk ismét, hogy mi volt rossz, mi nem működött, de ha esetleg valaki emlékszik még a Watford elleni rat race-re, ugyanaz.
Kiemelném, hogy David Luizon örömmel vettem észre azt a nagyfokú bizonyítási vágyat és küzdést, amivel visszatért a gárdába, illetve hogy végre Matic is mutatott valami olyat, amit elvárnánk btb-poszton.

A Liverpool elleni vereség után azonban nem maradt sok idő a sebek nyalogatására. Elég bizarr kimondani, de rangadós jelenésünk van a King Power Stadium pályáján. Több szempontból is érdekesnek ígérkezik a mérkőzés, hiszen nem csak a regnáló bajnok otthonában küzdünk a továbbjutásért, de minden esélye megvan Conténak arra, hogy felülmúlja ex-kék honfitársát, és közelebb kerüljön első serlegéhez.

A várakozásokkal ellentétben volt mesterünknek, Ranierinek kevesebb gondot okozott a nyári ablak, és Kantén kívül minden forrást a keret mélyítésére és turbózására tudott fordítani. Ez pedig kimondottan fontos a mi szemszögünkből is, hiszen ameddig tavaly meglehetősen kétes erősségű kereteket küldött ki a kupákban, idén még a két front miatt esszenciális rotálás mellett is elég kvaliti játékosokat tud ezen a hadszíntéren felvonultatni.

Többek között a kapuba sikerült szerződtetni egy impozáns germánt Ron-Robert Zieler személyében. Ugyan maga a transzfer elég meglepő, hiszen, bár Schwarzer szerződését nem hosszabbították meg, és mindenképpen kellett egy megbízható csereportás, de Zielerrel kicsit át is estek a ló túlsó oldalára. A német hálóőr nemcsak alkalmas arra, hogy teljes mértékben helyettesítse Schmeichelt, de véleményem szerint az sem lehetetlen, hogy felülmúlja dán vetélytársát.
Kanté pótlásának szánt Nampalys Mendy szeptember végéig bokasérülése miatt betegágyba került, így várhatóan Drinkwater és Andy King fog a stabilitásról gondoskodni.

ngolo-kante-chelsea-leicester

Két rekordtörésre is sorkerült 2016 nyarán. Először a CSZKA Moszkva nigériai csatár-szélsőjét, Ahmed Musát zsákolták be nem kevesebb, mint 16 millió fontért. Musa könnyen levezethető módon Mahrez utódja lett volna, akit a várakozásokkal ellentétben nem vitt sem a Barca, sem az Arsenal, sem mi, így a mélyítés szélsőposzton is igen eredményesen zajlott.

A klub abszolút rekordigazolása, Slimani viszont minden kétséget kizáróan a Leicester legnagyobb húzása volt. A 29 millió fontos poacher honfitársával, a már említett Mahrezzel és a local hero Vardy-val kiemelkedően termékeny triót alkothatnak. Hétvégi bemutatkozása alkalmával már letette névjegyét a Premier League-ben szegény Okazaki egy serény duplával. Nem lehetetlen, hogy ellenünk is kap legalább 45 percet.

Ami a Chelsea-t illeti, erősebb kezdőre számítok, megspékelve pár bizonyításra váró, eddig perifériás játékossal (Batshuayi, Moses) illetve legalább egy fiatallal (Aina). Tekintettel arra, hogy nekünk alig akad hétközi meccsünk, esélyes az „almost-A”-keret, természetesen Terry és Zouma hiányában.
Conte első szezonjában egy trófea felbecsülhetetlen lenne, a ligakupánál jobb esélyünk pedig nem lesz erre.

A sorozatban eddig egy alkalommal vívott párharcot a két egylet, még 2007 októberében, amikor Lampsy elhappolta a showt, és a mesterhármasával 4-3-ra vertük az akkor még Fülöp Marcival felálló Leicester. Abban az évben egészen döntőig meneteltünk.

Idén először a Digisport adja élőben a meccsünket, este 20:45-kor.

KTBFFH!