Egy nehéz meccs krónikája

leiche_nyitoKönnyű meccsünk még nem igazán volt idén és az első Ligakupa összecsapásunk sem lógott ki a sorból. Két szezongólja és legalább egy megúszott büntető, na meg egy piros lap kellett hozzá, de végül behúztuk. Hogy hogyan? Alább kiderül.

Tavaly egész szezonban az volt a téma, hogy egyszer csak kipukkad majd a Leicester, de nem tették meg, így végül a mi hathatós segítségünkkel behúzták a bajnokságot. Aztán nagyjából sikerült is egyben tartani a keretet, ami igazán nagy szó, egyik legnagyobb kincsüket vesztették el csupán; Kanté ma már a mi egyik legkomolyabb erősségünk. Na, ő most a padról nézte, ahogyan a többiek kikocognak a gyepre – Fabregas vette át a helyét a kezdőben. De – lévén kupameccs – nem ez volt az egyetlen változás a kezdőben: bekerült Alonso, Mózes, RLC, Pedro és Misi is, ami ezúttal 4-3-3 helyett inkább egy 4-2-3-1-et jelentett. Többeknek lehetett örülni, némelyeknek kevésbé, lássuk, miért is.

leiche_01

Egy debütáns nehéz napja.

Kezdjük talán azzal, hogy az első félidőben csapatunk játéka a Pool elleni első negyvenöt percet idézte. Őszintén remélem, hogy ebből nem lesz tendencia, mert akkor is, most is szörnyű volt nézni a kínlódást. A Leicester mindkét csatára mélyen visszazárt, aminek következtében a játékunk a középhátvédek által előre kúrt labdákra korlátozódott. Ez annyiban jó volt, hogy Luizról egyre inkább kezd bebizonyosodni, hogy személyében a brazil Pirlót lelhettük meg, mert legalább három olyan zsugát adott így, amire maga a focimezben testet öltött elegancia is csak csettinteni tudott volna. Igaz, közülük több lesen találta a társat, máskor meg kimaradt a lehetőség, de ez semmit nem von le a bohókás hajasbaba érdemeiből. A mi hátravont irányítónk unortodox módon hátra van vonva, ez van, nincs ezzel baj. Azzal már inkább van, hogy amikor Cahill is megpróbálkozik ugyanezzel, akkor maga elé nem néz, a távolba révedés viszont annyira nem adja utolsó emberként. Aktuális kapitányunkról megint majdnem kaptunk egy gólt, amikor hosszan megtolva utolsó emberként elveszítve a labdát, menteni iszkolván fellökte az ellenfél csatárát. De ne rohanjunk ennyire előre: Alonso eladott passzából jött az első Leicester gól, szegény újonc spanyol a szokásos ívelés helyett megpróbálkozott egy sima passzal a túlterhelt középpályán, az ellenakció pedig nevetséges Okazaki találatot szült, aminél szegény Azpi jegyezte az asszisztot. Ezután még egyszer ugyanennyi idő elteltével érkezett egy majdnem ugyanilyen Okazaki gól, ezúttal fej helyett lábbal. Padlón voltunk – mutatott játék nulla, eredmény 2-0. A hosszabbításban Gary Cahill segítségével legalább feltérdeltünk a földről. De az egészen nyilvánvaló volt, hogy valami nincs rendben és a hibát rendszerszinten kell keresni, nem az egyénekben.

leiche_02

Szezongólja 1.

Nem egyszer sikerült már mélyről felállnunk idén, ami mindenképp dicséretes. Ahogyan az első végződött, úgy kezdődött a második félidő: négy perc elteltével a végre saját posztján játszó Azpi akkora kapásgólt ragasztott a rövid felsőbe, hogy sokan a teljesen összeomló Rooney tini kori szellemét vélték felfedezni a pályán. Pedig nem csalás, nem ámítás, nekünk a jobbhátvédünk az, aki ekkora király. Szezongólja 1. Talán a 2-2, talán némi fejmosás, tán némi taktikai módosítás az oka, de ebben a félidőben már messze nem volt olyan széteső a játékunk, mint korábban. Az biztos, hogy az idővel sorjában érkező cserék nagyon jót tettek. Először Costa jött, aki hozzá illő módon óriási lendülettel szállt be. A rendes játékrészben huszonöt perc alatt került jelentősen többször helyzetbe, mint a tizenhárom percen át vele együtt is a pályán tartózkodó Batsman. Igaz, a belgával kapcsolatban azért az a megérzésem, hogy rosszkor volt rossz helyen, az első félidőben egy jó helyzetből eleresztett nagyon gyenge fejesen kívül nem igazán volt sansza letenni a névjegyét, ebben a tizenhárom percben pedig az ő játéka is jelentősen felélénkült. Aztán, nyilván már a hosszabbításra készülvén, érkezett a helyére Chalobah, hogy stabilizálja kicsit a középpályát. Azt kell mondjam, ezt egészen jól meg is tette, bár ebben jelentős szerepe volt a Costát pofán verő Wasilewskinek. Így történt, hogy kilencven perc után a Leicesternek emberhátrányban egy lecserélt Pedrónak és egy érkező Hazard-nak köszönhetően egy duplán (triplán?!) felerősödő Chelsea-vel kellett szembenéznie. Négy perc telt el és mindez éreztette hatását: Édenke és Costa lendülete mellett Fabregas kellett hozzá, hogy nagyon hamar két gólos előnyre tegyünk szert. Előbb egy gálameccsbe illő találat, ami előtt Hazard úgy hagyta ott talppal a labdát, hogy a megoldásba a teljes Leicester védelem belezavarodott – szezongólja 2 – majd egy lepattanót vert be kíméletlenül a hispán irányító.

leiche_03

Szezongólja 2.

De egy ilyen meccs után mit kell problémázni? Merülhet fel a kérdés az egyszeri szurkolóban, aki csak az összefoglalót látta. A gond az, hogy egyrészt az első félidőben lefociztak minket, miközben aktuális ellenfelünk tavaly óta folyamatosan ugyanabban a játékrendszerben játszik – ennek fényében ez igen meglepő. Aki ezt a negyvenöt percet látta, az nem lehet maradéktalanul elégedett. Másrészt rengeteg volt a bizonytalanság: a már emlegetett Cahill mellett a végül hősként levonuló Fabregas sem játszott igazán jól, ha azt nézzük, hogy az ő posztja milyen szerepvállalást követel meg. Noha végül a kanadai táblázat szerinti legjobb statot produkálta, sokszor rémes volt nézni a vesződését a középpályán. Akárcsak Pedróét a szélen, de tőle nem is vártam mást, csak a szokásos lendületet, amit ezúttal is hozott. Édenkének kellett aztán megmutatnia, hogy milyen szkillek emelnek egy világklasszis játékost egy eszetlen futógép fölé. Alonso egy gólt érő hibát vétett, de nagyon nehéz meccsen van túl és most kezdte csak meg a beépülést. Szegény RLC is csak kínlódott a pozíciójában és bizony Luizból is előtört olykor a bohóka, amikor például középhátvéd létére aláfutott a labdának, de nekik nincs szívem beszólni, mert nagyon látszott rajtuk az igyekvés.

Mi az, ami mégis optimizmusra sarkall? Új edzőnk van, vele együtt egy épp kiépülő rendszerünk és egyértelmű a fejlődés is. Az, hogy az esetek többségében képesek vagyunk fordítani, erős lélekjelenlétre vall, ami nagyon komoly előrelépés a tavalyi állapotokhoz képest. Visszatért Luiz, aki jól láthatóan ég a bizonyítási vágytól és nem elhanyagolható, hogy fontos hang az öltözőben is. Valamint elképesztően osztogat. Batsman személyében pedig meg lehet a hosszútávú megoldás a csatárposztra, letaglózó ambíció sugárzik a játékából és mindezt nem a legjobb pillanatain lehet észlelni, hanem amikor és ahogyan rámegy egy-egy lehetetlen labdára. Az biztos, hogy a hétvégén ennél jóval többre lesz szükségünk, de az irány jó, a kezdőnk pedig nem ugyanilyen lesz. Pedig milyen jó, hogy végre két totál vállalható kezdőt ki tudunk állítani, nem? A következő ellenfél az Arsenal. Ahogy ilyenkor lenni szokott, motivációból nem lesz hiány, annyi szent.

 

 • A Sport Bildben közölt Morata-nyilatkozat szerint tényleg tett a Chelsea egy közel 70 millió fontos ajánlatot a spanyolért,maga a játékos erősítette meg.
  Azért ez elég kemény.

  • és milyen jó, hogy nem jött össze!

   • Ez mondjuk kérdéses, Conte eredeti elképzeléseinek egyik alapköve lett volna, ez 100%.

    • Endy919

     De attól még nem jó focista.

     • Ennyire kétségtelen, hogy nem, de az ő elbukása is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Conte az x+1+1+1 variációból próbál kihozni valami értékelhetőt.

      • de Morata pusztán egy csatár, azon a poszton pont jól megvagyunk a jelenlegi két alternatívával is

       • Morata egy csatár, de teljesen más karakter, mint Batsu.
        Szerintem egyértelmű, hogy Batsut Morata cseréjének hozattuk volna, Moratát meg Costa supportjának 3-5-2-ben.

        • ja, értelek, akkor viszont vele együtt elengedtük a 3-5-2-t is, mint alapfelállást, lévén, csatárt annyira nem kerestünk utána, mint kh-t, de van ráció abban, amit írsz

         • Szerintem a 3-5-2-őt fokozatosan engedtük el, először Nainggolan elbukásánál, majd Morata és Kulisanyi után végleg.

 • Endy919

  José csapata ismét varázsol :)))

  • Ebben azért megint benne van José. Oké, hogy foscsi és disszonáns csapat a MU, de ennyire azért nem.

  • Endy919

   Elszóltam 🙁

 • Pingback: Egy nehéz meccs krónikája | Zongoracipelő()

 • Blue One

  Tammy Abraham győztes gól a Fulham ellen! 🙂

  He scores when he wants
  he scores when he wants
  Tammy Abraham he scores when he wants

 • Blue One

  A West Ham-et kaptuk a következő fordulóban.

  • Blue One

   Pool vs Sp*ds
   City vs Mu

   • WEST HAM v CHELSEA
    MAN UTD v MAN CITY
    ARSENAL v READING
    LIVERPOOL v TOTTENHAM
    BRISTOL CITY v HULL
    LEEDS v NORWICH
    NEWCASTLE v PRESTON
    SOUTHAMPTON v SUNDERLAND

    2 nagy tuti kihullik, és lesz kiscsapat is a kövi körben. A United-City-ben kb biztos voltam, hogy összejön, kíváncsian várom, Pep akar-e CoC-ot nyerni idén. Az október úgy néz ki nekik, hogy Spurs-Everton-Barca-Soton-MU-WBA-Barca (oké, ez már nov1). José sorsolása könnyebb, így némileg helyzeti előny, lenne, mert viszont ők pont két nappal a meccs előtt jönnek a Bridge-re (United: Stoke-Pool-Fener-Chelsea-City-Burnley)

    Én a Chelsea-United-Arsenal-Pool-Bristol-Leeds-Barcodes-Soton nyolcast várom a kövi körbe, ahol szinte garantált egy jó kis Chelsea-Castle és United-Leeds, Pool-Soton és az Arsenalnak meg marad a kicsi 🙂

    • Endy919

     A szarkákkal döntőzünk 🙂

     • nyilván ez csak privát megérzés, de szerintem mi nem jutunk el a végéig – José vs Klopp döntő lesz.

      • Endy919

       Nekem az a megérzésem , hogy José elfog vérezni Pep B csapata ellen. (remélem).

      • Sandic

       Tavaly az Evertont megérezted előre a FA kupában, szóval én a ‘Castle-t már kész tényként kezelem 😉

  • Remélem megtartja a szar formáját még egy hónapig a WHU. A londoni rangadó mindig rangadó, de azért most elég mélyen vannak a kalapácsosok, a meccs viszont csak 1 hónap múlva lesz.

 • szegény Sparky a tavalyi JM-szintű mélyrepülést úgy tűnik, mintaszerűnek vette, és elég hatásosan adja elő a dolgot.

 • Hát, a posztra térve, nem mondom, hogy sok dolgot látunk azonosan, no de hát nem is kell. Mindenesetre szívet melengető volt ez a végül hatgólos gálameccsszerű comeback, kár, hogy (megint?) csak azért kellett/volt honnan visszajönni, mert adott meccsen legalább 45 percig mindenáron meg akarjuk veretni magunkat. Már megfordult a fejemben, hogy ez amolyan Conte féle building-team-spirit taktika, így építve fel az önbizalmat a csapatban, meg a szurkolükban is; mert ezt talán egyedül a Burnley ellen nem játszottuk el, azt leszámítva viszont kivétel nélkül minden meccsen. Ráadásul olyan botrányos gólokat szedünk be, hogy nehezen eszi meg az ember, hogy ezt nem direkte csináljuk 🙂

  • Ez a lehető legoptimistább elmélet. 🙂 Nekem nem igazán van erre a jelenségre épkézláb magyarázatom. Olyan, mintha nem megfelelően készítené fel a csapatot, aztán a félidőben korrigálna, de egy ennyire alapos edzőnél ez lehetetlen.

 • kormolar

  Tegnap néztem a Barca Atletico meccset és azon gondolkodtam, hogy ha Jose nincs, akkor idén lényegtelen lett volna az átigazolási időszak és elég bomba keretünk lenne…balbekk poszton Felipe Luis tökéletes lenne… erős közepest mindig hoz…nem mondom h csúcs balbekk de elég jó ahhoz h kezdő legyen…Oscar helyett De Bruyne( tudom akkor még a szárnyait bontogatta,de esélyt kaphatott volna)…szélső középpályás Mata,Schürrle,Salah azt gondolom bármelyikük jobb opció lenne Moses vagy Pedro…csatár Lukaku…egyedül most Kante-t kelett volna megvenni esetleg Luizt vissza vagy valaki mást védő sorba…és itt most nem Joset hibáztatom,mivel nem teljesen az ő hibája de közbe elmentek olyan játékosok akik nem lettek megfelelően pótolva és jelenleg alig van olyan játékos a padon aki pozitív változást tud hozni egy sz*r meccsbe ), csak azt mondom, hogy mennyit gyengült a keretünk, és sok posztra nincs megfelelő alternatívánk…ami sokszor kijön a meccseken

  • Ez szép eszményi kép, de nem lehet így gondolkodni. Egyrészt, ha Luis a padon senyved továbbra is, nem lettünk volna előrébb vele semmivel, mint Rahmannal. KdB pedig ugyanúgy nem futott volna be ekkora formát (mert karriernek tán még ne nevezzük), mind mondjuk Pogba, ha a ManU-ban marad. Ahogyan Palika kb Januzaj szintjén ténferegne, KdB meg valszeg a Vitesseben.

   Salah semmivel sem jobb opció, mint Moses, sőt, és Shirleyt is én csíptem, de Pedro nem rosszabb opció.

   Mata kérdőjeles, hogy ha nincs Mou, akkor még itt van-e, ez tény, de ki tudja, hogy ha nincs JM, akkor Hiddink, Conte vagy akárki kezébe hogyan illett volna a kis spanyol.

   “jelenleg alig van olyan játékos a padon aki pozitív változást tud hozni egy sz*r meccsbe”
   Ez meg aztán abszolút nem igaz, mikor idén rendre a cserék fordították meg a meccset, vagy tették hozzá a magukét a fordításhoz.

   “csak azt mondom, hogy mennyit gyengült a keretünk”
   Ez is igen merész kijelentés.

 • Blue One

  Bold prediction a hétvégi meccsre 😀

  -győzelem
  -clean sheet
  – Costa gól
  – arsenal piros

  A felsorolásomban is 4. lett az arsenal. 😀 Véletlenek nincsenek.

  • Sandic

   Egy Drogba gólt is predicttelhettél volna, az Arsenal ellen még akkor is benne van a pakliban, ha nem is a keret tagja… 😉

 • Haladgatunk azért a technológiai létrán, mégha nem is gyorsan:
  http://www.squawka.com/news/watch-video-referee-sends-a-player-off-for-the-very-first-time-during-ajax-game/779200

  Miközben az FA továbbra sem dobja el a vaskalapot:
  http://www.squawka.com/news/premier-league-b-teams-rejected-by-efl-as-part-of-new-league-structure/779084
  Nem lesznek PL B csapatok. Lesznek helyette champo A csapatok, agyig tele PL kölcsönnel 🙂 mondjuk nekünk csak jó, különben bedőlne a “rendszer”

 • Lavid Duiz

  Nagyon jól írsz, therussianone! Úgy fogalmazod meg a kritikáidat a fiúkkal szemben, hogy közben pozitív maradsz. Végre ilyet is olvasni sportrovatokban! Ma nagy divat “fikázni”. Te nem estél ebbe a hibába. Csak így tovább!

 • kasata91

  Jó ez a fantasy PL, de szólhattatok volna hogy nem a kedvenceket kell összeválogatni, hanem azokat akik játszanak is 😀
  Innentől lehet figyelni majd egy szép nagy comeback-et 😀

  • Endy919

   Én minden szezonnak úgy állok neki , hogy bomba csapatot raktam össze , aztán mindig eltaknyolok 😀

   De a mostani forduló az enyém lesz ! 😀

   • kasata91

    Én a Darmian-Aké védelemmel, Mata-RLC középpályával, illetve a csatársorban Batsu-val … nem sok pontot lapátoltam össze 5 forduló alatt 😀

    • Endy919

     Aké nálam is ott pihen a padon 😀

 • Endy919

  Zouma visszatéréséről amúgy lehet tudni valamit ?

  Ugye már nyáron is a csapattal edzett , a képek alapján most is a kerettel edz , de arról viszont semmi hír , hogy mikor lesz fitt egy meccsre.

  Btw. JT már lesz holnap?

  • Sandic

   JT-re előzetesen azt jósolták, hogy a Pool és a Leicester elleni meccset kell kihagynia (10 napot), szóval valószínűleg bevethető lesz, kérdés Conte mennyire meri megkockáztatni a játékát egy rangadón.

   Zouma valószínűleg még könnyített edzéseket végez, november-december környékére tehető a visszatérése. Aztán, hogy Conte számol-e vele, vagy Fabre sorsára jut, jó kérdés…

   • babence

    A két idevonatkozó tweet a mai sajtótájékoztatóról:

    Antonio Conte says John Terry hasn’t recovered from his injury yet and won’t be available tomorrow. #CFC
    Conte: ‘I hope to see Kurt Zouma training next week, he’s in good shape.’ #CFC

    Zouma elvileg a következő válogatott szünet után már visszatérhet.

  • Frenky54
 • kasata91
  • Endy919

   Csak azért nem patkányozom le , mert Wengert és a csapatát fikázza.

   Ezt a könyvet szerintem megveszem.

   • kasata91

    Szerintem meg csak félsz Zenzotól 😀

    • Endy919

     No way . Felettem nincs hatalma . 😀

     • ha lenne, pufók, rúzsaszín hableányként lennél Arsenal-drukker XD

      • Endy919

       Miért pont Arsenal ? 🙁

       • Mi az, hogy nincs hatalma? 😉 😛

        • Endy919

         Mocsok 😀

  • miért ne lennének igazak? Biztos azok, sőt, gyanítom, a legjobbak még így is kimaradnak, mert Anglia túlságosan PC ehhez. Ilyenje mindenkinek van, senki nem egy szent. Gondolod Wenger, SAF, Dyche vagy akárki nem szentségel otthon, vagy baráti társaságban? 🙂

   • kasata91

    Nekem kicsit sántít ez az “sms ben írta ezeket dolog” meg JM se hulye hogy pont egy újságírónak mondogasson ilyen bulvár szagú dolgokat.
    Nem mondom hogy kamu az egesz, de hogy ki van színezve az biztos.

 • WudigessBoi

  Ez kimaradt nekem múlt héten, ehhez képest Zouma sérülése apróbb horzsolás:

  • Rammschein

   ezt is még nézni is rossz te jó ég…

 • Endy919
  • Rammschein

   :DD