Feel the Carabao

carabao-dangA minap tulajdonképpen véletlenül akadtam rá egy Carabao hirdetésre, ami valahogy úgy szólt, hogy “Feel the inner Carabao – the bloody mindedness – where others say, you can’t, Carabao says yes, you can. If we get knocked down, we rise up and go again” és nézegetve ezt az amúgy marketing szempontból remekül eltalált, de amúgy tipikusan marketinges, fellengzős, közhelyesen semmitmondó szöveget, mégis arra gondoltam, megéve ezáltal pont azt, amit ugye egy reklám sugall (merhogyizé ugye, találd meg magad, fedezd fel magad a reklámérzésvilágábanbazze), na de ez most a Chelsea.

Hogy mi az Arsenal, az már egy nyilvánvalóan másik dolog, ők 20 éve nem tudják lemosni magukról egy angol lord hűvösségét a franciás kimértséggel képviselő Wenger-magicet, és mind a mai napig kétes, hogy mennyire akarják.

Nem találtam arra semmilyen hiteles statisztikát, hogy a Chelsea lenne-e valójában Wengi nemezise, de az minden körülmények között igaz, hogy míg a fhanszia ágyús karrierjének elején feltétlen kedvenc ellenfelei közé sorolhatta a Chelseat, Abramovics érkezéséig 21 mérkőzésen keresztül alig létezett Chelsea győzelem a közös meccseken – mindössze kettő. Aztán, egyszercsak megjelent Abra, Wengernek még jutott három győzelem, aztán megjelent José, Arseneben pedig valami eltörött, és az azóta lefolyt 31 mérkőzésen ötször tudott győzni.

Most icipicit megcsillanhat a francúz szeme sarkában a fény, hogy komolyan vehető mérkőzésen ismét megfingassa a Chelseat, nagyjából 5 évvel a legutóbbi után (az emlékezetes 5-3 2011. október végén volt). Bennünk pedig nyilvánvalóan él a vágy, hogy Conte továbbvigye a modernkori Chelsea örökségét, ami a kalkulálható három pont a londoni rivális ellen.

A formákat tekintve kísértetiesen hasonlót fut a két csapat a szezonban, az 5-5 PL fordulóban 3w-1d-1l mérleggel állunk, ráadásul mindkettőnket Kloppék húztak a répára. Egyedül a formák egymás tükörképei, míg az Arsenal L-D-W-W-W sormintát rajzolt le, addig mi a W-W-W-D-L mentén jutottunk el a 10 pontunkig.

Némileg bántó mutató, amit Conte elé is citáltak a sajtóizélgetésen, hogy a Chelsea idén az utóbbi hat meccséből ötön két gólt szedett be, ráadásképp továbbra is kénytelenek leszünk JT nélkül felállni. No nem mintha vele mostanság sokkal jobb lenne, de jobb lenne. Valahogy nem látom magam előtt azt, hogy most nyitnánk meg a clean sheetek hosszúra nyúló sorát, ergo, az egyetlen kérdés, ami megmarad, hogy képesek leszünk-e többre, idegenben, az ágyúsok ellen, mint amire voltunk nemrég, otthon, a Pool ellenében.

carabao

Persze bíztató, hogy Mr Aspect is felismerte mindezt, és bár egy kicsit önmosdatásnak tűnik, hogy már lassan rendszeresnek mondhatóan előadja, hogy ez a hiba nem újkeletű, hiszen már az előző szezonban is ott volt, amikor 55 gólt szorgoskodott össze a gárda, csakhát előtte meg ugye nem nagyon, és egy kicsit úgy tűnik, egyelőre a mi jóféle digónk is a sötétben tapogatózik, és minthacsak róla írta volna a Korn egykor kiváló számát:

Ami viszont a Chelsea Wengernek, az Drogba helyett most Costa az Arsenalnak, így semmiképp sem vágunk neki esélytelenül az események holnap az esti órákban. A garantáltan heves érzelmeket pályán belül is kiváltó összecsapás középpontjában nyilvánvalóan a rettegett hentes, Diegoal lesz, az estére kiküldött operatőr már előre rá élesíttette mind a 47 kameráját, de remélhetőleg a piros felvillanása előtt legalább egy mesterhármast fog ünnepelni, és a Rocky zenéjére körtáncot járva fut le a zuhanyzóba a branyol gumiarcú rém, aki láthatóan Castro és Walter Matthau kései szerelemgyereke.

A győzelem nem egy életbevágó dolog egyik együttesnek sem, de egyrészről rangadót nyerni mindig az elhanyagolható tényeken felül álló üdvözülés, másrészt jelenleg mindkét csapat 5 pont mínusszal áll, szemben a listavezető Cityvel, ahol Pepi eddig bevitte az 5/5-öt, talán némileg a várakozásokon – az enyémen mindenképpen – felül. A vereség azt jelenti az elszenvedőjének, hogy ideig-óráig a középmezőnyhöz csapja magát, és nem mellesleg a döntetlennel sem lenne beljebb egyik együttes sem. Jó lenne nem már ennyire az elején tovább mélyíteni a távolságot a közvetlen élmezőnnyel szemben, amennyiben tényleg komolyak a szándékaink májusra nézve, és hát bízzunk benne, hogy azok. Márpedig, a meglévő 5 pontos gapet nyolcra bővítve, az már most azt jelentené, hogy úgy kellene arra bazírozni, hogy a City úgy bukjon 3 meccset, hogy közben mi meg nem.

Szóval erőteljesen hajrá van, itt már nem lehet pöcsölni, és ezzel jó, ha tisztában van mindenki, aki az Emiratesben megjelenik holnap a Chelsea részéről, és tevékenyen részt tud vállalni a játékból. Lehet a dolgos hét, és a nyár elmúlása nyomta rá a kib*szott bélyegét a kilátásaimra, de némileg szkeptikus vagyok a győzelmünket illetően. Bízom benne, de csak amolyan szurkolói hitvallásból, sokkal kevésbé meggyőződésből. Conte jó hatással volt a csapatra, vitathatatlan, de a hozzáadott temperamentum és lélek még nem minden. A fundamentálisabb gondok megoldására nem elég, ezen a téren pedig még komoly feladatok feszülnek Antonio előtt a horizonton. Jelenleg leginkább ‘állapotai’ vannak a csapatnak, semmint konstans formája, ami pedig veszélyes. Nem vártam én, hogy ennyire rövid idő alatt oldjon meg olyan dolgokat, mint a védelem stabilizálása példának okáért, félreértés ne essék, nem akarnám én ezért ráhúzni Contéra a vizes lepedőt, de amíg nem látom a keze nyomát a hiányosságaink valamilyen szintű megoldásában, addig nem támasztok komolyabb elvárásokat magunkkal szemben. Egy olyan vidékről érkeztünk, ami egykoron téglával és kövekkel volt kirakva, most pedig hamuvá és porrá vált. Ezt csak újjáépíteni lehet, és ez most Conte privilégiuma. A Chelsea-é pedig az újjászületés.

 • Pingback: Feel the Carabao | Zongoracipelő()

 • Mou Manchesterben rájött arra, hogy nem szégyen az ostoba húzásait revideálni, ha nem működnek a dolgok.
  Nálunk sajnos eddig nem jutott.

  • Endy919

   Csak a mi csapatunkat akarta szétb*szni a drága.

   • myheartisblue

    Igen, pont ez volt a célja mikor bajnoki címet is behuztuk. Taps és csillámpor Endy. Te ennél sokkal jobb meglátású blogger is tudsz lenni…

    • Rammschein

     Hát na, Endyvel néha elszalad a ló, mint Lampardnál. :)))

    • Endy919

     Ember , viccelek 😀 csak jól esik lépten nyomon alá baszni.;)

  • kasata91

   Carneiro voodooja elmúlni látszik

  • Rammschein

   Mondjuk azon még mindig sokat nevetek ill. nagyokat nézek, mikor már mindenkit basztat, hogy nem megy… van Gaal-t, a playákat…csak magába nem néz…

 • kasata91

  JM kirakta Rooneyt a kezdőből, máris 4 gólt vágtak 40 perc alatt a bajnoknak.

  • Nem csak Runyát, Fellát is kirakta, plusz Blindnek is megtalálta a helyét és Mata sem padozik teljesen indokolatlanul.
   Pogbával még lehet bíbelődni, de szinte egy húzással kijavította a szarvashibáit.

   • Rammschein

    Hát akkor röviden ezzel lehet definiálni az öltözői zúgolódást is akár… nyilván Shrek eddig uralta az öltözőt, de jött JM… majd lesz ebből még nagyobb cirkusz, mint nálunk is volt…

 • Courtois; Ivanovic (c), Cahill, David Luiz, Azpilicueta; Kante; Willian, Fabregas, Matic, Hazard; Diego Costa

  • Sir Idemitirjak

   Tegnap(elött) bemásolt statok alapján, valaki mondja már meg miért Oscart vette ki Conte Matic helyett??? Mondjuk Ivanoviccal nagyobb baj lesz, nagyon csúnyán szétlesz futva az a szél #nemtetszikakezdo

   • myheartisblue

    #joljegyezdmeg: Conte, Mou, Atyaúristen…bárki, bármilyen kezdőd tehet fel, mindig lesz egy vagy több elégedetlen.
    Példaképp az utolsó ARS elleni meccseken mindig az volt, hogy Iva szét lesz futva, nem lett. Persze benne van a pakliban, Vagy szeretnél inkább egy Marcos Alonso-t a bal szélen aki első meccsén 2db defensive errort nyomatott a Leicester ellen? Nekem tetszik ez a kezdő, hogy Oscar kikerült. Semmi érdemlegeset nem mutatott az idén.

    • Diegoal

     Egyetertek, nincs olyan kezdo amibe ne kotne bele valaki lassan, sztem teljesen rendben van a mai, Fabrenak nagyon orulok, odateszi magat ma nagyon, Matic poziciojara meg sajnos nincs alternativank. 2-1 lesz ide!

     • Sir Idemitirjak

      Pedig szinte bárki jobban játszana ott ennél, lassan Mikelt visszasírom a kezdőbe, ő legalább megbízhatóan nem volt rossz.

    • Sir Idemitirjak

     Csak az az Ivanovic egy top védő volt, akitől egy percig nem tartottam, jelenleg viszont az elmúlt 1-1,5 évben olyan mélyrepülést mutatott be, hogy jelenleg még Berbatov is megkerülné.
     Ha szerinted Oscar nem csinált semmit, akkor megsem próbálom bizonyítani, hogy márpedig bőven a jó kategóriában hozta ezt a btb szerepkört. Haters gonna hate

     • Rammschein

      Marcos Alonso-t meg úgy írjátok, hogy az volt az első tétmeccse… ugyan kérem… rohadtul nincs hozzászokva… ha 10 (összeszoktató) meccs múlva is ezt csinálná egyetértenék…

      • myheartisblue

       Első meccs ide vagy oda: PL, de még Seria A szinten is nem méterekről fogjuk az embert, nem engedjük centerezni az oldalsó futónégert, és legfőképpen a kihozatalnál EMBERHEZ passzolunk. Ezeket mind megszegte. Def. ERROR-ral illetve. ERROR LEADING TO GOAL-al. Nem egy rangadón kell őt bevetni. Nem értem mi csodálkoznivaló van ezen. Meccs kell neki tény, de magába kell szállnia és az efféle amatőr hibákat egy Conte irányította CFC-ben senki sem engedhet meg.

       • Rammschein

        Jó persze, nem azt mondom, hogy ilyet szabad… de azért csak ez volt az első meccse… + hány ilyen szarságot összehozott már más vagy együtt az évben… :”D Ha nem így lenne, nem ennyi gólt kapnánk… itt a védelemben van kurva nagy gáz úgy en block.

      • Sir Idemitirjak

       Ainát kellett volna szoktatni, ő teljesen feleslegbe jött pánik igazolásként,csak a teljesítmény alapjáni bekerülés az ifikre nem vonatkozik, idén is mennek a kukába.

       • Rammschein

        … sajnos muszáj hozzá szoknunk a gondolathoz (tudom, hogy nem megy), hogy itt az ifik le vannak tojva… én azt nem értem ezek, hogy nem jöttek még rá erre… vagy ugródeszkának tökéletes (kétlem azért)?

     • myheartisblue

      Nem hate-ről van itt szó. Matic nehézkezesen kezte a szezont, de az utóbbi mérkőzéseken a statisztika, gólpassz és a játék képe is bizonyította, hogy megállja a helyét. Conte-nál a teljesítmény szerint kerülsz a csapatba. Oscar halovány volt az utóbbi időszakban(egyesek szerint az években) Én akkor is helyesnek látom ezt a felállást. Oscar színt vihet a játékba egy korai második félidős csereként de ez taktika és játékkép függő is.

      • Rammschein

       Ja, meg Matic azért van ott, hogy a védelemnek segítsen inkább…elméletileg… most az előző meccsen a “te” statjaid alapján elvileg csinált valamit, de előtte lófüttyöt, az biztos…

       Oscar meg ilyen háttérharcost játszik…legalábbis nekem így jött át…de sztem nem olyan szar, csak sokaknak jó jegyet váltani erre a hatetrain-re is. 😀

 • Rammschein

  Hazajöttem egy 7végére, úgy hogy végre nézhetem acestreamen HD-ba… úgyhogy ennek örömére remélem be is húzzuk. 😉

 • Rammschein

  Iva és a “híres” felívelései. :”D

 • Rammschein

  A védelem mikor tanulja már meg, hogy FEL KELL SZABADÍTANI, ergo előre kell rúgni a francba a labdát?

 • Sir Idemitirjak

  Mustafi erre hogy nem kapott sárgát???

 • Sir Idemitirjak

  Jó a védelem, minek igazolni, Cahill for presidemt

 • Rammschein

  istenem…. agyf@sz

 • Cahill, rád nincsenek szavak… ennyire ostoba nem lehet egy védő–

  • Sir Idemitirjak

   Amikor azt hiszed ennél nincs lejjebb védekezésben jön Cahill és rádcáfol!

   • myheartisblue

    de ja vue Swansea. ott legalább rá tudta fogni, hogy faulolták. De itt?

   • De érted, ha jön mögötted az ellenfél leggyorsabb játékosa, aki mellesleg klasszis támadó, akkor alap, hogy nem teszed haza röviden 25 méterről. Ehhez nem kell 120-as IQ.

    • myheartisblue

     Haza lehet tenni, de nem ugy h. földberugsz. De jól mondod, kirugni taccs-ra is jobb opcio lett volna…

 • Tornando Ferres

  pls Terry, Zouma, bárki, akárki :'(

 • myheartisblue

  Cockque-Cola ebbe a belépőbe belehalt, aztán felugorva dobott egy sprintet… 😀

 • Diegoal

  Na jo Cahillt nem akarom tobbe Chelsea mezben latni

 • Rammschein

  ezen csak sírni lehet… vagy nevetni, annyira szánalmas.

 • Rammschein

  na lehet futni megint az eredmény után #chelseaway

 • Sir Idemitirjak

  Oké, én félidőre rottyon leszek.

 • Rammschein

  AZTABÜDÖS….

 • Tornando Ferres

  Ezt a szokásunkat igazán elhagyhatnánk

 • myheartisblue

  2–0

 • Ivanovic mi az istent csinált?

 • Diegoal

  :DDDDDDDD

 • Rammschein

  ezek normálisak egyébként?

 • Sir Idemitirjak

  6-1 revans készülőben.

 • chelsi

  valaki tud dobni egy linket jó streamhez, pls

 • Lavid Duiz

  Ezt nem hiszem el… Cahill OUT!!!!

  • Rammschein

   lemaradtál? :DDD nem fogsz örülni, ha igen. 😀

   • Lavid Duiz

    Láttam már 2-0 oda…

    • Rammschein

     ja… okés.

 • Remélem az mindenkinek tiszta, hogy akármi lesz ma, az a legkevésbé Conte sara.

  • Sir Idemitirjak

   Figyelj azért volt beleszólása az igazolásokba, meg a védelmet is ő szervezi

   • Rammschein

    szarból nem lehet várat építeni, arra meg kíváncsi lennék mennyire volt beleszólása…

   • Igen, elmondhatta, hogy kik kellenek ahhoz, hogy jól működő csapatot tudjon építeni, csak ebből ő senkit nem kapott meg Kantén kívül, akivel azért nem vagyunk érdemben kisegítve, mert előtte és mögötte vannak a legnagyobb bajok.
    Milyen védelmet szervez ő? Ez az egyetlen védelem, amit ki lehet rakni a pályára. Illetve lehet még 3 védősben is, csak azt még jobban megszívnánk.

  • Rammschein

   lehet értelmesen kellett volna nyáron igazolni… GG

 • Diegoal

  A lenyeg h nyaron megerositettuk a vedelmet. Vegulis csak 3honapja volt a vezetosegnek

 • kasata91

  Na már van is ibdokom berúgni. Eredmények.com értesítést ki is kapcsoltam. Nekem abból is elég volt.

  • Rammschein

   én így is elég szarul vagyok, hát még ha berúgnék mi lenne itt… K.O. 😀

 • Lavid Duiz

  Tiszta ideg vagyok…kassza meg a bank!

 • myheartisblue

  Meg ugyebár egész 20 perce az Arsenal játszik, mert engedjük őket. Nagyonrossz. Mi csak védekezünk, támadó harmadunk nincs is.

  • Rammschein

   eddig tényleg hasonlít a Leicester ellenire… tényleg deja vu-s…

 • Rammschein

  Volt végig vezetett támadásunk? -.-” :”D Én nem emlékszem… 🙁

 • Lavid Duiz

  Lesz még ez a meccs szoros azért. Bízom benne. De miért kell elszúrni az elején?!

  • Rammschein

   Hiddinkkel is hányszor csináltuk már ezt tavaly… na ez megmaradt a fejekben, vagy csak hülye mazochisták, és szeretnek szenvedni…

 • Endy919

  Nem értem még haza ,de …. mi az istennek a véreres faszát csinálunk már megint????

  • Rammschein

   xD kár volt sietned 🙂

  • myheartisblue

   Endykém, kérlek óvd az idegeid. Ez az meccs ártalmas nekik. Ne kapcsold be, inkább igyál, még az is jobb ennél.

  • Rammschein

   edit: ne siess haza Endy. 🙂

  • Cahill+Iva alkotott, same old feelings

 • ktomi93

  Most értem haza. Azt hittem jó meccsről maradok le, de ahogy nézem játék nélkül adjuk oda a 3 pontot.

  • Lavid Duiz

   Pár perce azért már jobban játszunk.

   • Ez túlzás, csak nem nyom annyira az Arsenal, és kaptunk egy kis teret.

 • Rammschein

  Nehogy véletlenül valaki is azt higgye (mondjuk a Zútwengeren), hogy Wenger iskolázott le minket… mi verjük meg magunkat már megint…

  • Lavid Duiz

   Azért még azt fogják hinni. 🙂 Tévesen persze.

   • Rammschein

    Tudom… :”D Nem kishitűek. 😀

 • Remek Iva…

 • Rammschein

  de veszélyes szabadot csináltunk nekik… valaki lőjjön le!
  még jó, hogy nem később csinálta… ejj be szép 11-es lett volna, JA NEM.

 • Endy919

  Valami helyzetünk azért volt már?

  • Rammschein

   tán 1 kapura lövés, nem megnyugtató

  • myheartisblue

   Helyzetünk: reménytelen

 • Rammschein

  Legalább Wengernél újabb sérültek vannak kilátásban…
  baszódjon meg a szomszéd tehene alapon, ennek is örülni kell, ha más nincs. 😀

 • Endy919

  Mindenhol azt olvasni , hogy Iva ismét world class produkciót tol .

  Ha már mindenki látja ezt , akkor miért nem lehet Alonsot játszatni ? Nem hiszem , hogy ennél rosszabb lehetne a szitu…

  • Rammschein

   az első fele irónia volt? 😀

   • Endy919

    Szerinted? 🙂

   • Tornando Ferres

    az 😀

    • Rammschein

     akkor megnyugodtam. 🙂

  • myheartisblue

   Tekerj lejjebb, és olvass el pár előző kommentet, ott elmagyaráztam. Persze, csak azért is, rámcáfolt ma Iva.

 • Tornando Ferres

  Cahill még a végén felértékeli Luiz visszahozatalát

 • Rammschein

  Matic milyen szépet gurított le… (talán) Hazardnak 10 métert kellett visszafutnia, hogy ne adja el… így kell…

 • Rammschein

  legalább Costa igyekszik… csak sokra nem megyünk vele egyelőre.

 • Rammschein

  Elmentek ti a jó ….. francba, meg a krva életbe már.

 • myheartisblue

  3-0 jo h. már nem nézem. nem bírom

  • Rammschein

   én sem

 • Tornando Ferres

  :’DD

  • Tornando Ferres

   miért nézem ezt még?

 • Sir Idemitirjak

  Costan kivűl mindnekinek faszkorbács, Conte meg lehet nem éli meg a telet nálunk

  • Sir Idemitirjak

   Nem is érdemli meg eddig

   • Rammschein

    nyugi, decemberre úgy is elfogy Abra türelme…
    csak tudnám kiafaszt fogunk idehozni… mert ezen a láma védekezésen se Isten, se csoda nem segít… nyáron kellett volna értelmesen igazolni, de hát basztak rá… most meg isszuk a levét.

    • ktomi93

     Hiddink?

    • Sir Idemitirjak

     Figyelj egy támadó játékra alkalmas csapathoz idehozni 3 kontrázó edzőt, gratulálok

     • Rammschein

      :”D most épp ebben az a vicc, hogy támadni se tudunk… mert ha már rúgtunk volna hármat csak röhögnék… de így…

     • Lavid Duiz

      Mondjuk, ez is igaz…

     • myheartisblue

      Te kit hoztál volna?

      • Sir Idemitirjak

       Pinyőt

       • myheartisblue

        hát de …őőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő…

        • Sir Idemitirjak

         Viccen kívül, nem az én dolgom az hogy felmérjem a terepet és tárgyaljak az edzők mozdíthatóságáról, de eddig Conte felfogásban kapufa, most vagy hagyjuk új csapatot építeni (megint), vagy a kerethez illő edzőt keresünk, mert jelenleg ez elég gyenge

         • Rammschein

          ehhez a kerethez ne edzőt keressünk… az edzőhöz keressünk keretet… mert akkor mehetünk végtelenségig így… mint ahogy egy ideje toljuk… kisebb megszakításokkal (kupák)

          • Sir Idemitirjak

           Ezzel annyiban nem értek egyet, hogy ez már szinte kész keret egy támadóbb felfogású csapatnak, nem biztos hogy ezt kéne szetkapni

          • Rammschein

           hát ja végül is legjobb védekezés a támadás, szokták volt mondani… de ez hátul akkor is kevés, édes kevés… akkor csak fél keretet adjanak alá, AZT akit tényleg AKAR a védelembe!!! Nem ilyen pánik igazolásokat, meg 3 embert üldözünk egész nyáron egy pozicíóra…

    • Blue One

     Pontosan. Dont’t back your manager then sack him!

   • myheartisblue

    De most Cahill hazapasszát és egy mesteri Arsenal tiki-takat Conte nyakába akarunk varrni. Senki érdemlegeset nem hoztunk: JT öreg/sérült, Zouma sérült és egy DL-re futotta, Ti meg menesztésről beszéltek. Hát ez szomoru! Szidjátok meg magatokat!

    • Sir Idemitirjak

     De ez a keret nem alkalmas masszív védekezésre és kontrázásra, akkor miért ezt erőltetjük? Ez edző hiba a szar védelem mellett is

     • Blue One

      Ha a masszív védekezésre sem képes, akkor mit kéne csinálni? Nem értem. Tán támadjunk ki, hogy 4 helyett 8-at kapjunk.

 • ktomi93

  Örülök hogy nem nézem 😀 Erről ajándék lemaradni.

  • Rammschein

   örülj neki… Wenger papa gálázhat, hogy rohadna meg.

   • ktomi93

    20 évente legyen egy jó napja.

    • Rammschein

     xD úgy is 4. lesz…

     • Rammschein

      mi meg az ég tudja hanyadikok

  • Sir Idemitirjak

   Idei elsőfélidő, csak most egy erősebb csapat ellen. Ennyi van ebben a szarban.

   • ktomi93

    Igen, csak problémás hogy mindig futni kell az eredmény után a második félidőben és ilyen csapatok mint a Pool meg az Arsenal, 2-3 gólról alig ha sikerül nyerni.

 • Tornando Ferres

  Conte remélem hozza a vizes palackokat a szünetben.. kidobós a félidőben 😀

  • Rammschein

   akit kidob nem játszik? mert akkor direkt beállnak majd elé. 😀

  • kasata91

   Szerintem ki se jöjjünk

 • Cahillénél rosszabb védői teljesítményt komolyan nagyon régen láttam, pedig mostanában akadt választék.

 • Diegoal

  Az a baj h ezt is az edzo fogja megszivni, de mi lenne ha inkabb a jatekosokat basznank le/ki az edzo helyett. Conte h keszulhet fel ra h cahill eladja uccso emberkent?mast meg nem tud jatszatni helyette mert nincs..

  • Rammschein

   … 😀 Ezt sok edzőnél elmondhattuk volna már…, hogy ne őt küldjék el, hanem a renitens gárdát… de hát ez sajnos nem így megy… mert MINDEN az edző sara… legalább is zárt falakon kívül, tuti.

 • Lavid Duiz

  Hát, lehet minden meccs előtt fel kellene pofozni a védőket. Csak a mihez tartás végett.

  • Blue One

   Nem segít, el kellene adni őket.

 • Lavid Duiz

  Milyen okból csinálhat egy ilyet Cahill? Nemtörődömség? Figyelmetlenség? Szarik bele… Szerintem.

  • Diegoal

   Szerintem egyszeruen falabu bena

   • Lavid Duiz

    Tud ő, ha akar. Már bizonyította. Pont ezért nagyobb a felelőssége most.

   • Sir Idemitirjak

    Megelőztél

 • Rammschein

  Nézi még valaki? :”D

  • Sir Idemitirjak

   Megyek inni (tovább), nekem ennyi elég volt a falu nettel.

  • kasata91

   Hosszú estét akartam. De az elmúlt 60 percben a sörök bontásának görbéje exponenciálisan növekedést mutat

  • Lavid Duiz

   Én még nézem. Vezekelnem kell a bűneimért. 😀

 • Diegoal

  Remelem meg korai ezt felhozni, de ha kibasznank Contet akk mar tenyleg nincs visszaut egy jo ideig a blbe. Top edzo nem jonne ide, szar jatekosok rajtunk maradnak, minosegi erkezo sem lenne, a jok is mennenek..jo lenne ha megjonne a vezetoseg esze es letennenk a nevjegyunk egy edzo mellett,es elkezdenenk a keretet az edzo elkepzeleseihez igazitani, ne az edzo igazodjon ehhez a kerethez

  • Sir Idemitirjak

   Azért lehet megunná Abra és rácsapna az asztalra egy 400 millával az új edzőnek, abból lenne azért minőségi érkező, BL ide vagy oda.

   • Rammschein

    csak egyszer kéne az edző alá dolgozni… utána csak elindulna a szekér, ha tudja mit csinál, már pedig Conte elvileg olyan… (Lásd Juve)

   • Lavid Duiz

    Sok pénz lesz a stadion átalakítás. Szerintem most pár évig spórol Abra, így szerintem elnézőbb is lesz az edzőkkel.

    • Sir Idemitirjak

     Mi ugyanarról az Abráról beszélünk? 🙂

     • Lavid Duiz

      Igen. 🙂

  • emazohun

   Azért ez még tényleg korai

   • Diegoal

    Remelem igazad van

    • Rammschein

     …ne legyen igazam, de mindig december a kritikus pont… vagy a BL csoportkör vége…(ami most nem tom mikor van, de úgysem érint minket)…

 • emazohun

  Nekem nem a 3-0-ás első félidővel van a bajom. Hanem a teljesen kilátástalan játékkal,ötlettelenséggel, ugyanazon hibák elvétésével.

 • kasata91

  3 védős??

  • Rammschein

   biztos úgy van vele, hogy minden mindegy, kipróbálja azt is élesben.

   • Sir Idemitirjak

    Reméltem meccs elött, hogy vagy bevállaljuk az Oscar-Fabre kettőst és Iva nélkül rendes szélsővédő játtékkal, vagy egy 3-5-1-1el kontrázni, de egyiksem lett, ehelyett jött a szokásos nem működő az egyik jól működő játékos nélkül. Meccs elött írtam már az Arsenalos lakótársnak, hogy itt biza mi fogunk a farok rossz végére kerülni. Igaz én nem vagyok edző, ezek csak ötletek.

    • Rammschein

     ebben csak az a szomorú, hogy meccsről meccsre lehetne próbálkozni, mert lassan már megint mindegy ki van fönt… az lesz, mint Mounál, akármilyen szarok voltunk, ugyanaz volt a pályán…se csere, se fiatal… lóf-sz… és már akkor sem értettem, hogy miért nem nyúl hozzá… erre Conte is ezt csinálja.

  • Sir Idemitirjak

   Cahill mellé Iva is megy középre, hátha nem lesz több hiba #sarcasm
   Matic meg még mindig a pályán…

 • Az Arsenal kontráinál megsemmisül, szétporlad, kettérobban az egész csapat.

 • Tornando Ferres

  3 CB!

 • Rammschein

  Hát 3-0-át úgysem hozunk be, szal had próbálkozzon….véleményem szerint.

 • Rammschein

  Az eredmenyek.com hülyének néz… azt írja Alonso helyére jön Fabre, pedig fordítva. xD

 • Blotunga

  Luiz eddig 3-ból 3szor van legalább7-8méterrel bennebb mint a másik 2 CB… ez tuti nem taktikai elem 3 CB-vel.

  • Sir Idemitirjak

   Söprögető, nosztalgiázik Conte

   • Blotunga

    És mit söpör?! Mert azt a szart, amit összehoznak, azt nem lehet összesöpörni!

    • Sir Idemitirjak

     Itt talán még a szippantós is befulladna.

    • kasata91

     Akkor lapátol.

    • Rammschein

     ez nagy duma 😀 csak most sajnálatos, hogy ez van.

  • Tornando Ferres

   igazi catenaccio!

 • Blotunga

  Kürtő ismét profin tolja, biztos valami zsíros kis szerződésen ábrándozik, amikor így bealszik.

 • 70 perc alatt egy kaput eltaláló lövésünk nincs. Borzalmas, mennyire kettészakadt megint a csapat.

 • Lavid Duiz

  Cahill, megint….

  • Sir Idemitirjak

   Nem nézem, 4?

   • Lavid Duiz

    16-oson belül majdnem megint szerelték. Illetve szerelték is, csak másodjára sikerült neki.

 • Lavid Duiz

  Jó hallani a stadionból: “Care free!!”….

 • Kimondom kerek-perec: életemben nem láttam ennyire gyenge Chelseat.

  • Rammschein

   azért a tavalyitól lehet jobb egy picit… vagy nem? (bár végül is érdemben ugyanaz a csapat szinte, szal elfogadom 🙂 )

   • Ez jobb? Teljesen szétszakadt a csapat, 80 perc alatt egyetlen kaput találó lövést sem sikerült összehozni. A védelem 14 perc alatt összeomlott, csapatjáték nincs, szervezettség nincs, 4 ép passz az Arsenal tizenhatosánál meg már élményszámba megy.
    Ezt a mostani gárda egy tökéletesen működő szerkezet antitézise.

 • Rammschein

  Legalább nem gáláznak, de a 3 gól akkor is ciki…

 • Lavid Duiz

  És még be sem megy… 🙁

  • Rammschein

   na de legalább volt helyzet… :”D :'(

 • Sandic

  Az első 3 forduló után mindenki körbe sz*pkodta Conte **szát (bocs a vulgáris kifejezések miatt), most meg már arról beszéltek, hogy meneszteni kell? Ez a csapat alapjaiban szar, ezt az edzőt nem szabad elengedni emiatt. Conténél lelkiismeretesebb, és megszállottabb edzőt nem láttam mostanság. Ha Iva, Cahill, Terry, Luiz, Matic és Oscar ki lesz rakva a csapatból, és tudunk helyettük megfelelő játékosokat igazolni, akkor újra a bajnoki címért fogunk harcolni. Addig meg lehet hozni akármilyen edzőt, a BL indulás is csak álom marad….
  Benne van a pakliban, hogy jó pár szezonos visszaesésre kell számítani (főleg a stadion miatt), de a csapat magja még fiatal, ha őket sikerülne egyben tartani, 2-3 szezon alatt visszatérhetnénk. Csak több Batchuayi és Kante igazolás kell….

  • Diegoal

   Ki akarja meneszteni? :DD

  • Rammschein

   Én leszögezem nem azt mondtam, hogy meneszteni kell, hanem hogy ABRA türelme fog elfogyni, mint mindig!!! Én is inkább a keret nem működő részét építtetném újra, kerüljön amibe… mert le fogunk süllyedni a francba.
   (csak a baj, hogy ehhez már nyáron lépni kellett kicsit értelmesebben…)

   • Sandic

    Abra legalább olyan csőlátású, mint Mou volt, nem is értem hogy nem jöttek ki ezek egymással. Mindkettőből hiányzik a logika és az ésszerűség, a rövid távú sikereket nézik, nem a hosszútávú lehetőségeket mérlegelik. A probléma csak az, hogy most akkor sem érünk el rövidtávú sikereket, ha kib*ssza Contét….

    • Rammschein

     Sosem tudott ő sem hosszútávra gondolkodni, max 3 évig……..

 • Blue One

  Romokban. A csapat meg én is.

  • Rammschein

   Az biztos, hogy Conte most bizonyíthatja mit tud…. :/ a helyébe sem lennék…

 • Lavid Duiz

  Legalább a Vasas nyert ma. Nem is akárhogy: 4:0. Holnap meg Pest megyei El Classico. 😀 (Inárcs-Kakucs, Pest megyei III. osztály)

  • Te Vasas-drukker vagy? Azt hittem a Sidney-nek drukkolsz.

   • Lavid Duiz

    Melbourne Victory. 🙂

   • Lavid Duiz

    Nem egy bajnokság, ugyebár. 🙂 Bár, elvileg a klub világbajnokságon találkozhatnának. 🙂 De ettől nem kell félni. 😀

 • Lavid Duiz

  Na, szóval. Kíváncsi vagyok a következő meccsünkre. Lesznek-e gyökeres változások, legalább a fejekben.

  • Rammschein

   hova lett az a híres Conte-leüvöltelek a föld alá? elszállt az angolul nem tudásával?

   • Lavid Duiz

    A félidőben már az is kevés volt, gondolom.

    • Rammschein

     ja…az biztos

 • kormolar

  Szerintem jó lenne ha átállnánk 2 csatáros rendszerre + a 3 védős szisztémára…mert 2 középső bekk az kevés 3 védő esetén meg könnyen lehet 5 is védekezésnél…

  • Ezzel annyi a gond, hogy Zouma nélkül a védelem erre totálisan alkalmatlan, a középpálya meg szintén gyengus a 3-5-2-höz. Plusz ezzel Hazard helye eltűnne a csapatból, amire jelenleg a legkevésbé lenne szükség.

  • Blue One

   Hova álljunk át? 2 csatár van az egész keretben…

   • kormolar

    jobb kezdőd nem igen tudsz kirakni, szal csak szerkezeti módosítás jöhet szóba…Costa elöl meg légüres térbe mozog sokszor…kell mellé valaki…sztem meg lehet simán próbálni….

    • Oké, csak közben a védelem meg vészesen gyengülne.

     • kormolar

      Iva-t be kell vinni középre…mert az nem járja h meccsenként ilyen röhejes gólokat kapunk Cahillről…jelenleg nincs jobb opció,amíg JT sérült…és 3 belső védővel játszanék, mert Cahill meg Luiz össze vissza rohangál hátul…kell egy 3. ember h stabilabbak legyenek hátul…

      • És ez a stabil ember Iva lenne? Vele ott csak egyel többen lennénk.

 • Blue One

  Ettől a csapattól nem szabad csodát várni. Amíg Cahill, Luiz, Pedro, MATIC(!!!!!), Ivanovic, WILLIAN(!) a csapat tagja addig fölösleges bármit is remélni. JT öreg, Azpi se a régi, támadásban pedig használhatatlan. Willian csak hátra felé fut/passzol néha pedig keresztbe vezeti a labdát a pályán, ha pedig lecserélik, duzzogva lejön. Matic meg Matic Használhatatlan. Egy marék lepkének több esze van, mint neki. Coourtois meg ahelyett, hogy pofázna inkább ki kéne járkálni a kapuból… Jártatja a pofáját állandóan aztán a teljesítmény meg sehol.

  A vezetőségnek meg jó lenne elgondolkodni, hogy mit akar. MIndenki tudja, hogy mekora szar a védelem. Ennek ellenére sikerült a Deadline Day Luiz + Alonsoval “megoldani” a dolgdot… Aztán csodálkozunk ha kettesével kapjuk a gólokat. Pedig nem kéne értetlenkedni, egyszerű ez: ez előtt a védelem előtt Matic “szűr”….(max a levegőt).

  • Rammschein

   Willian mér’?

   • Blotunga

    3-0 oda, 2. félidő eleje, ő meg áll mint a bója, úgy várja a labdát. Újabb 10 perc telik el, még mindig ugyanúgy várja. Cserénél meg azt néztem, hogy nem mi vezetünk e és azért ilyen kényelmes a gyerek…

    • Rammschein

     nem néztem a 2. félidőt, mea culpa…

     • Blotunga

      én meg csak azt néztem…tudtam ezekre is figyelni

    • Blue One

     3-0-nál még nem néz ki olyan rosszul. 1-1-nél, mikor menni kéne a 3 pontért, akkor még szarabb…

   • Blue One

    Mert teljességgel haszontalan, amit csinál. Röviden úgy tudnám összefoglalni, hogy a támadásért felelős Matic. Semmi értelmeset nem csinál. Pontrúgásai katasztrófák. Első ember rögtön kivágja. Most a meccsen az első ember lábbal (!!) tisztázott, tehát még nem is fejjel, de nyilván nem ez a legnagyobb baj vele… Annál is inkább, mert ezt lehetne a legkönnyebben megoldani, azzal, hogy mást állítunk oda. A baj vele az, hogy csak hátrafelé hajlandó passzolni, vagy futni. Néha ismeretlen okból keresztbe átfutja a pályát labdával. Legnagyobb erénye a gyorsasága, a legnagyobb gyengéje, hogy zavarja a labda. Egyetlen “csele”, hogy jobbra elviszi a labdát majd beadja. (Ne kérdezzétek a védők miért nem indulnak el alapból jobbra. Balra sose vitte még el, bal lába olyan, mint Matic-é, de mondhatnám azt is, hogy, mint Colombo felesége…). A kontratámadások elhalnak ha hozzákerül a labda, az fényévenkénti előre passzai is rosszak. Ez a baj vele.

    • ktomi93

     Robben is mindig ugyan azt csinálja még is bejön 😀

     • Blotunga

      bejött neki, valamikor réges régen…

     • Blue One

      Igazad van, ott se értem, hogy a védők miért nem próbálnak meg jobban arra menni. A két játékos esetében azonban van egy jelentős különbség. Amíg Robben befelé megy, addig Willian kifelé. A holland ezáltal sokkal veszélyesebb, sokkal több variáció van benne,míg a brazil max beadni tudja… Robben befelé megy tud lőni, ki tud ugratni valakit, esetleg a felfutó embernek le tudja passzolni és így mögé tudnak kerülni a védelemnek. Jah és mindezt lendületből szokta csinálni. Willian megy egy helyben toporog majd meghúzza ezt a bizonyos váratlan “cselt”… Az oldalvonaltól nem messze fogja magát és lemegy az alapig majd megpróbálja beadni. Nem valami veszélyes… ( Ha meg szöglet lesz, azt meg elvégzi rosszul.)

    • Rammschein

     Ez szép és jó de tőle még mindig van rosszabb, igen…sokkal hamarabb szabadulnék meg Pedrotól…
     Azon viszont csodálkozom, hogy Mózit miért nem hoztátok még fel…

     • Blue One

      Minek hozzam fel Moses-t mikor nem is játszik? Egyébként jobb, mint Willian. Azt viszont nem értem, hogy ha x évig kölcsön adogattuk, akkor most miért maradt. Fiatal játékos esetében lehetne azt mondani, hogy most érett be, fejlődött annyit, hogy maradhat, de esetében ugye nem ez a helyzet. Én nem hamarább szabadulnék meg, hanem egyszerre 😀

  • Diegoal

   Egy kisse eltulzod a kritikakat de azert adom amiket irsz. Ebben a keretben ennyi van, ameddig egy hulladek a vedelmunk addig ne varjunk mast. Varjuk Zoumat meg Terry. No meg a januart de azt magyon

   • Blue One

    És mi lesz Januárban? Semmi. Nincs ebben túlzás. Velük nem várhatunk semmi jót.

    • Diegoal

     Nyilvan, sosem lesz valtozas, par ev mulva meg mar a negyedosztalyban leszunk nem?

     • Rammschein

      Ha negyed osztályban nem is, TOP4-ben semmiképp… szépen megragadunk a középmezőnyben… persze, Abrának nem fog tetszeni, aztán görcsösen próbál majd mindent megtenni ennek érdekében, kb hiába.

     • Rammschein

      De egyébként januárban tényleg nem lehet mérvadó igazolásokat hozni sztem… nyáron igen, de nem úgy, mint a mostanin…

      • Sir Idemitirjak

       Torres?

       • Rammschein

        xD Milyen jól sült el az is… 🙂

     • Blue One

      Ki mondta ezt?

 • Zoleee

  Hát ez nagyon szomorú. Sőt, inkább szörnyű. A védelem egy nagy kalap szar, előtte Matic te jó ég, Pedro meg Willian nulla. És még Kante is gyenge volt. Courtois-t nem is mondom. 🙁

 • Endy919

  Nem láttam a meccset , de az előbb rászántam magam egy összefoglalóra …. az első gólig jutottam és ki is kapcsoltam . EZ MI ?????

  Jön egy szimpatikus edző , aki pörög , akinek csak a győzelem számít , aki végre változtatna az elavult taktikánkon , aki hozna valami másat/újat , de nem , a fasz vezetőségünk bemutat neki ….hadd dolgozzon ezzel a szarkupaccal , ami már tavaly is megbukott úgy , ahogy van.

  A két szerbet , meg Cahillt nem engedném a PL közelébe mert az már leírhatatlan , hogy mennyire botrányosan szarok . De itt még nem is ők a legnagyobb problémák , hanem a board . Amíg azok a senkiházik ott lesznek a posztjukon , itt változás nem lesz . Ha meg nem akarnak eredményeket , kupákat , akkor ne rakják ki Contét egy hónap múlva .

  Jöhetnek a jó kívánságok , kedves jelzők (mint amikor megjegyeztem , hogy Pep szarrá fogja szopatni a ligát) , nem érdekel .

  • Lavid Duiz

   Igen. Pep azt fogja csinálni a ligával.

  • ktomi93

   Pont erre próbáltam utalni feljebb csak finomabban.
   Pep szarrá szopatja eddig a ligát, de azért én nem az edzői képességeit emelném ki. Számomra egy nagyon ellenszenves figura. Nekem úgy tűnik hogy ebben az évben nincs olyan csapat a PL-ben amelyik valamire való is lenne, kivéve a Cityt.

   • Endy919

    Számomra is nagyon ellenszenves , én sem szeretem , viszont engem most győzött meg , hogy egy TOP edző.

    Eddig mindig beleült a tutiba , mindig a világ legjobb csapatát irányította , de most egy leharcolt Cityt vett át és rövid időn belül megtanította őket focizni.

    • Rammschein

     Szerintem is, de csak olyan téren, hogy a Citynek már régóta csak egy edző kellett, aki kihozza belőlük a potenciált, amit Mancini nem tudott pl. … Ktominak meg ott van igaza, hogy ki vehetné fel vele a versenyt? Mi most derült ki, hogy nem…Arséne? Jó vicc. Most jöhetne még Mou, de ott is áll a bál azért, bár talán most pofozta őket helyre… még ide sorolnám Kloppo-t, mert ő azért már tavaly egybe pakolta, és lehet most ki is forr… ha választani kéne, és mi nem lehetünk, akkor nyerjen a ‘Pool, mert az a legszimpibb rajtunk kívül jelenleg.

     • Endy919

      Rajtunk kívül legszimpibb a Newcastle , de ők ugye most egy emelettel lejjebb járnak ..

      • Rammschein

       Pincérrel? 😀 Nekem nem. 🙂

 • Lavid Duiz
  • Endy919

   A szívemből szólt a fake DL 😀

  • Rammschein

   Ha lett volna energiám, meg nem lenne a hangom már így is lehalkítva… én is így akadtam volna ki… ehelyett maradt a mélabús, nemtörődöm, leszarom… menjen mindenki a francba, néma merengés… :/ 😀

   Csoda, hogy az ő hangja nem ment el… xD mondjuk rohadt viccesen mondja, de igaza van szinte teljesen…

 • kasata91
 • gorkaf78

  Aludva egyet a tegnapi katasztrófára, egyetértek azokkal, akik szerint komoly változásokra van szükség. Szerintem itt már nem egyes személyek a gond, hanem rendszerszintű probléma van. Egyszerűbben megfogalmazva: a fél csapatot ki lehetne cserélni, és fel lehetne tölteni a keretet olyanokkal, akik számára jelent valamit a Chelsea mez viselése.

  Tegnap úgy játszottak a játékosok, mint egy kishitű és gyenge képességű csapat szokott. A kulcsjátékosok teljes csődöt mondtak. A védelem ismét gyermeteg hibákat vétett. Végig azt éreztem, hogy itt már olyan nagy a gond, amit egy-két igazolással nem lehet megoldani. Nagyon kíváncsi leszek, hogy Conte mit talál ki, de örülök, hogy ő az edző, mert biztos vagyok benne, hogy szívfájdalom nélkül leülteti a padra a legnagyobb neveket is, vagy akár meg is szabadul bárkitől, ha kerékkötőnek tartja.

  • ktomi93

   Én az utolsó gondolatodban egyáltalán nem vagyok biztos. Contet is simán ki fogja tenni Abra ha nem jönnek az eredmények. Ha meg kirakja a kulcsjátékosokat, erre még kisebb lesz az esély és hasonló bomlás történhet mint tavaly. Mourinho sem épp az aki nem mer padra vágni egy sztárt, lásd Casillas, itt még sem tett semmi hasonlót tavaly. Ahogy írtad itt inkább a rendszerrel van a baj.
   Az első felvetésedre szerintem jó lenne néhány ifi bevetése. Biztos vagyok benne hogy ők kitennék a lelküket is. A probléma hogy velük kisebb az esély a jó eredményre és ameddig ekkora eredmény kényszer van addig ez nem is fog bekövetkezni.
   Egész egyszerűen szerintem az egész probléma abból jön, hogy túl nagy a nyomás, az eredmény kényszer és kevés a türelem a vezetőség részéről.

   • gorkaf78

    Nézd, ez a keret szarul focizott Mou alatt, Hiddink alatt, és most szarul focizik Conte alatt is. Gyakorlatilag egy éve szar az egész. Ha most ebből azt szűri le a vezetőség, hogy ezért megint az edző a hibás, akkor hülyék. Nem hiszem, hogy ez jön le nekik, mármint hogy edzőváltás kell újra. A boardnak is látnia kell, hogy ez a gond már nem lehet edzőprobléma. Az lenne szerintem a megoldás, hogy Conte kigyomlálja a keret gyengeségeit ha kell akár elküld 3-4 embert (és persze hoz is, olyanokat akikre számíthat), és ebben támogatja a vezetőség.

    • Rammschein

     Hát de a board lassan totál bebizonyítja, hogy hülyék… és magukat önszántukból nem küldik el… és sztem Abra is hamarabb válik meg az edzőtől, mint ezektől…

 • ktomi93

  Felmerült bennem egy elmélet.
  Az Iva-Chaill kettős nagyon gyenge és mi még egymás mellett is játszatjuk őket. Nagyon nagy hülyeség lenne megpróbálni egy Cahill – Luiz helycserét? Így legalább a két fék nem ugyan azon az oldalon lenne.

  • A “szarnak a pofon” c. remekmű jutna erről eszembe.

   • ktomi93

    Lehet hogy annyit is érne, de jelenleg nem látom mit lehetne kezdeni a védelemmel új játékos nélkül 😀

    • Most semmit nem tudunk nagyon csinalni, Januárban talán vmennyit, de megoldani teljesen csak a nyáron lehet majd.

     • ktomi93

      2 nyár alatt nem tudtuk megoldani, nem tudom minek kell még történnie

      • Rammschein

       Abra lecserélje a seggnyaló boardját…

     • Endy919

      A megoldás majd ott kezdődik , ha Emenalo és a brigádja összepakol és lelép.

 • kormolar

  szerkezetet kell váltani szerintem mert ezt a felállást nyomjuk már vagy 2 éve és egyszerűen nem működik…kiscsapatokat valahogy begyűrjük, de a nagyobb falatok nem mennek… és azért be kell látni, hogy a liga már nem olyan mint 10 éve h van 4 nagycsapat… most legalább 6-7 olyan csapat van akik ellen ha mind kikapunk nemhogy top 4 top10 is nehéz lesz…erősebb lett a bajnokság h több a pénz benne…sokszor csak nézek h kisebb csapatokba milyen nevek mennek el…

  • ktomi93

   Na jó de milyen szerkezettel állsz fel ha 4 védővel instabil a csapat? Jöjjön az 5 védő? 4-re is alig van elég emberünk.

  • Blotunga

   szerkezetet lehet váltani, csak attól még nem fognak jobban teljesítani az egyes játékosok…

  • Ezt a felállást biztos nem nyomjuk két éve.

   • kormolar

    sztem 4-2-3-1-et játszunk már régóta…csak emberek cserélődnek a különböző posztokon…

    • Endy919

     4-1-4-1et játszunk most.

     • kormolar

      én nem látom a Hazard-Matic-Oscar-Willian négyest, hogy vonalba mozogna , de elhiszem ha azt mondjátok…

    • Conte eredetileg 3-5-2-őt akart, majd amikor nem érkezett alapanyag, váltott 4-1-4-1-re. Ezt először a Pool elleni sörmeccsen próbálta ki, majd végül emellett tette le a voksát Maticcsal és Oscarral btb-ben.

  • biztosan a felállással van baj 😀 nyuggoggyunkleapicsaba…

 • Zenzo, most már azért érted, hoy miért voltunk/vagyunk néhányan borulátóak? Ha nem is a te túlzó szavaiddal élve, “lecserélnéd a boardot és 89 játékosunk lenne”, de a fél keretet egész biztosan szépen lecserélném. Mondhatjuk, hogy ez a keret lett bajnok (egy higfos évben amugy, tehat ma semmire nem mennénk/megyünk azzal kerettel/jatekkal), de arra senki nem gondol, hogy létezik olyan, hogy kifullad egy keret/játékos és már sosem lesz olyan, mint volt. Gondolok itt Ivára, Maticra, Cahillre talán Azpira és Wilmosra is? Úgy néz ki bennük ennyi volt így ebben a csapatban akár lelkileg akár fizikailag, de ez a keret már nem áll fel ebből szerintem. Joséval nem állt fel, azt még lehet magyarázni, hogy érte már nem akartak játszani, de itt van most Conte, és úgy nézett ki a zelején akartak és mentek is, de ennyi lett belőle.

  • Rammschein

   futotta 3 meccsig se Conte alatt… szép teljesítmény, menjenek kínába, qatarba vagy az USA-ba jampiskodni jó pénzért… a “profi” ligáktól meg vonuljanak vissza…

  • Blue One

   Teljesen egyetértek. Én is leírtam már egy névsort, hogy kiknek nincs helye a klubban. Meglepő módon nagy a hasonlóság… Azpi-t azért nem teljesen venném ide. Védekezésben azért használható, bár nem olyan jó, mint korábban. A baj azzal van, hogy támadásban nem használható és nem azért mert baloldalon van. Ha megnézed a legtöbb csapatban (legalábbis a nagy csapatokban) olyan védők játszanak, akik támadásban is használhatóak. Ebben is sokat kell fejlődnünk, mint sok minden másban.

   A Willian pártiaknak meg azt üzenném, hogy nézzék meg Dembele-t a Dortmundból. Egy támadó középpályás valahol ott kezdődik. 19 éves és 12 millióba került… Önmagában vizsgálva is bargain a Willi 40 misihez képest meg aztán végképp…

   • Rammschein

    … egy amolyan költői féle kérdés… akkor mi mi a fészkes fenéért nem tudunk ilyeneket megtalálni? Ha egy nyavalyás bundás ligás Dortmundnak sikerül?

    • Blue One

     Én a megfigyelőkre tippelnék… Ha már szóba került a Dortmund két másik fantasztikus igazolásuk is volt. Mor és Guerreiro. Ő pont balhátvéd, ami nekünk is kellett volna. Támadószellemű, tehát a modern foci követelményeinek is megfelel… Piaci értéke 7 millió, Dortmund 10-ért vette…

     • Rammschein

      Lehet ez szisztematikusan is szarul működik nálunk, pl. egy bizonyos árcédula, és hírnév alatt rá sem pillantanak az illetőre…. HIBA.

      • Blue One

       Ez is benne van. Torres Lukaku “párharc” esetében határozottan az volt az érzésem, hogy a név számít és nem merik leültetni a padra.

       Dembele-ért nem tudom, hogy érdeklődtünk-e, de akkor sem biztos, hogy itt kötött volna ki. A fiataloknak nem sok bizalmat adunk, kölcsönjátékosból pedig Dunát lehet rekeszteni. A Dortmund pedig támadó focit játszik, fiatalokat is nyugodt szívvel játszatnak. Lehet választani…

       • Sandic

        Ha ennyire a Dortmund seggét nyalod, akkor lehet ám nekik is szurkolni a CFC helyett….
        Nem mondom, hogy elégedett vagyok a rendszerrel, ami nálunk van, de más bajnokság, más lehetőségek. A PL-bennazért nem túl gyakori, hogy 19 éves játékosokra folyamatosan kezdőként számítsanak (utoljára talán Sterling neve ugrik be, meg Rashford kap egyre több lehtőséget). Vegyük Salah példát, olaszban egész jól nyomja, PL-ben amikor lehetőséget kapott, általában egy vicc volt. Willian is jobb teljesítményt nyújtana Bundásban, mint itt most (úgy ahogy anno a Shaktarnál is jól ment neki a játék, még BL-ben is). Arra sincs garancia, hogy Dembélé kimagasló teljesítményt nyújtana a PL-ben. A fiatal játékosainkat sem véletlenül adjuk kölcsönbe, egyikük sem igazán tudná hozzátenni azt a plusszt a játékhoz, ami folyamatos lehetőséget jelenthetne nekik a csapatban.

        • kormolar

         itt nem a Dortmund ajnárzása megy, hanem az h Dembele nem volt hülye h 19 évesen ide jöjjön, mert nagyon sok fiatal besz*pta már h pl. hozzánk jött( legnagyobb bukta talán Marin pályafutása volt ilyen szempontból)….a Dormund meg jó alap a fiataloknak,hogy felépítsék magukat…BL utóbbi években simán megvan és a bajnokságban is azért van 1-2 jó ellenfél pl Bayern, Leverkusen ráadásul hatalmas közönség előtt játszanak hétvégente. szinte mindig teltház előtt..itt azért más a szitu nehéz bekerülni fiatalon a kezdőbe de könnyen egy sz*r meccsel hetekre ki lehet írni magad onnan…Dortmund a tapasztalatok szerint nem tudja megtartani a jó játékosait( a legtöbbet)szal tuti h nem ott fog visszavonulni…1-2 év és valaki megveszi 60misiért

         • Dembeléért egyáltalán tettünk ajánlatot? Mert nekem nagyon nem rémlik.
          Marin meg ilyen szempontból nagyon nem jó példa, neki a sérülés vágta tönkre az itteni karrierjét, meg az, hogy azóta egy belga-török ligában is képtelen volt bármi értékelhetőt felmutatni.

        • Blue One

         Jajj de indulatos itt valaki… Mi volt ezen a nagy seggnyalás azt elárulod?

         Igazad van, akkor vegyünk 29 éves játékos 30 millió fontért…

         Nem az életkornak kéne számítania, hanem a teljesítménynek. A mu ellen azért szépen szívatta a népet felkészülési meccsen…

         • Sandic

          Nem 29 éves játékosokat kell venni. Ezt nem is mondom. De máshogy gondolkodik egy 19 éves játékos, akinek még alig volt felnőtt meccse, és máshogy egy tapasztaltabb 24-25 éves játékos. Szerintem idén kb. 8 csapat pályázik a BL helyekre, tőlünk meg elvileg minden évben elvárják, hogy a bajnoki címért menjünk.Dembelé tehetséges, mert a korosztályából kiemelkedik, de nem biztos, hogy egy teljes szezont rá lehetne bízni a PL-ben.

          A Dortmundnak nincs veszteni valója, mert nincs sok pénzük, és a legjobbakat el is viszik tőlük, úgyhogy vesznek ilyen játékosokat és vagy beválnak vagy nem. Emlékezz Klopp utolsó évére a Dortmundnál…
          De vegyük az Arsenal példát, ők is megpróbálták a fiatalokat nyomni, aztán minden évben 4. hely lett belőle az akkor még 4 csapatos PL-ben.

          • Blue One

           Hazard 21 volt, mikor idejött ugyanebből a bajnokságból ráadásul. Az, hogy alig volt meccse felnőttben az nem igaz. Egy évet lehúzott a Ligue 1-ben… Ezalatt 12 gólt és 5 gólpasszt szorgoskodott össze. 19 évesen. Miért nem lehetne benne bízni a PL-ben illetve ki mondta, hogy tőle kéne várni a csodát? Egyébként ha kellett volna neki még egy kis idő ( amire nem lett volna szüksége) még mindig be lehetett volna cserélgetni stb szépen felépíteni.

           Az arsenal azét negyedik mert lúzerek. Mert Wenger az edzőjük és állandóan nyavalyognak, hogy drága mindenki… Nem azt mondtam, hogy most csak fiatalokat vegyünk, de egy két ilyen játékost simán meg lehetne engedni a többi nagy igazolás mellett.

           Nézd meg Klopp előző éveit. BL döntő 0 pénzből… Attól még, hogy nem sikerült neki az az év nem jelent semmit, szóval irreleváns amit mondasz. Ennyi erővel nézd meg a 10. helyünket. Rossz csapat volt? Nem, csak elcsesztük, de attól még világklasszis játékosok alkották a csapatot.

    • kormolar

     PL 10. csapathoz ahol a 20 éven aluliak 80% a kölcsönben játszik és azok 80%-a később eladásra kerül nem egy jó ajánlólevél…+ van 4-5 szélsőnk ami szintén nem biztató egy fiatalnak…meg szerintem Dortmund egy jó hely egy fiatal játékosnak, majdnem 2-szer annyi néző előtt játszhat mint nálunk…olyan csapatba akart menni ahol tuti volt a játklehetőség…am nemsokáig fog ő ott maradni elnézve, hogy a kulcsjátékosait h tudta megtartani a Dortmund az elmúlt időszakba…Robben és Ribery már úgyis kezd kiöregedni…

     • Rammschein

      igen… én speciel már mondom egy ideje, hogy az ificsapatok is olyan átjáróház, hogy csoda, hogy még jön ide valaki egyáltalán… és nem is építünk be senkit…
      Szal ez a része jogos…ha vannak is fiatalok a kezdő közelében, le vannak szarva, ha felférnek is a padra, ritkán jönnek elő…
      Hiddink meg Mou alatt is hányszor el lett mondva, hogy ha ennyire nem motiváltak dobják be a fiatalokat, akik legalább próbálkoznának, meg mert lassan rosszabb nem is lehetett volna…

 • Blue One
 • kasata91

  Nem sok csapat mondhatja el, hogy a mezőny legszarabb védelmével változatlanul nekifut az új szezonnak (mert ugyebár DL is csak sérülés miatt került be) és várja a csodát.
  Be lehet itt pakolni 4 beton vkp-t is, lehet hogy ők 10-ből 8-at megszűrnek, de ha a maradék 2 támadásból 3-at kapunk a védelem miatt, akkor megette a fene az egészet.

  • ktomi93

   Igen, nem is kell hogy támadás legyen, elég ha Cahillhez kerül a labda 😀

  • Blue One

   ,,Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.” – Albert Einstein

 • Blue One

  https://uploads.disquscdn.com/images/0e24c966fcb10106851be6b078e587dd6e0d4b5bf5fedd34dc5b60911e15a7a4.png Nah ne már… Minek kell ilyeneket mondani? Ha már Makelele, nekem egy másik, (reálisabb) hasonlat jut az eszembe…

  • Rammschein

   REALisabb? :”D

 • Blue One

  Erre IS KÉPTELEN.

  Agyatlan, fogalmatlan játékos. Egy dologra kell ilyenkor ügyelni, hogy a védőn túljusson a védőn. Erre ő persze, hogy röviden adja… Hosszú lehetne, mert messze vannak a kaputól. Hosszú lehetne, mert akkor max feldobja magát Costa és akkor piros. De nem, ő röviden adja. Nah ez Nemanja Matic.

  https://uploads.disquscdn.com/images/80aa9a3c1e40fe969b0b17c63308980f81b048dbb83b6fbf988623a2c7dab548.png

  • Sandic

   Van nékünk egy játékosunk, akit Ruben Loftus-Cheeknek hívnak. 99,9%-ban biztos vagyok benne, hogy nem tudná alulmúlni Maticot. Ha már csak ugyanazt szar szintet hozná le, akkor is neki adnék lehetőséget, hogy felszedjen magára egy kis meccsrutint, és beépüljön a keretbe a jövőben. Az ex szerb tankunknak (manapság inkább már csak egy összetákolt kispolszki) leáldozott, jó lenne, ha nem venné el egy olyan játékostól a lehetőséget, akinek még van jövője. Ébresztő Don Conte!

   • Loftus szvsz kiváló btb lenne, de Conte inkább atm-st poszton képzeli el.

    • Endy919

     Mit nem adnék most a belga ninjáért ….

    • Blotunga

     De azért Conte sem akkora barom(remélhetőleg), hogy ne tudjon változtatni az eredeti elképzelésein és ezt a förmedvény védekézünket erőltesse fél/egész szezonban!

     • Endy919

      De ha nincsennek rá emberei , akkor nehéz változtatni.

      • Blotunga

       De vannak más emberek, akikkel egyebet próbálhat meg. Kiveheti Maticsot a kezdőből, jöhet RLC, Calo, Alonso, hátúl Cahill helyett jöhet Zouma, JT, ha ez sem elég, a kölcsönszerződésekbe is bele lehet nyúlni.
       Biztos, hogy nem tudja világsztárokra lecserélni a csapat felét, de változtatni tud!

     • Miért, mit tudna változtatni? Két hét múlva lesz Zouma-Terry, kb. ennyit.

      • Blotunga

       Gondolom azért Conte nem csak Fifa2016-ot játszik a csapattal, hogy posztra berakja a legnagyobb pontszámmal rendelkező játékosokat, oszt minden megoldódik megától! Mert itt egyesek csak eddig jutottak el a gondolatmenetükkel!

       • Miért, szerinted milyen variációk vannak még? Komolyan érdekel, hogy te szerinted mivel lehetne a förmedvény védekezésen javítani azon túl, hogy Zouma és Terry ismét bevethető?
        Conte sem ezzel a védelemmel képzelte el a csapatát még augusztusban, most meg sok választása nincs.

        • Blotunga

         Kezdhetjük ott, hogy a védekezés már középpályán kezdődik. Onnan kell kezdeni a variálást. Magát a védelmet lehet Alonsoval, Luizzal és a visszatérőkkel variálni. Ha nem megfelelő, nagyon jó képességű játékosaink vannak kölcsönben, akiket év közben is vissza lehet hívni és bőven a mostaniak szintje fölött vannak. És ezek még csak a játékosok…jöhet a taktika is. Folytassam?

         • És ezzel most mi újat mondtál őszintén? Csak rámantráztál a nyilvánvalóra.
          A középpályán nem tudom, te mit variálnál, két értékelhető szűrő van a csapatban, mindkettő a parketten, Chalobah-ról meg nagyjából semmit nem tudunk, hogy milyen szinten áll jelenleg, de Conte eddig semmi jelét nem adta annak, hogy számolna vele, kétszer odafért a padra, de ennyi.
          “Magát a védelmet lehet Alonsoval, Luizzal és a visszatérőkkel variálni”
          Igen, ez valóban nagyban eltér az eddig felvázoltaktól.
          “kölcsönben, akiket év közben is vissza lehet hívni és bőven a mostaniak szintje fölött vannak.”
          Ez elég yata tündérmese, ilyet mi a jó életbe nem fogunk meghúzni, főleg hogy a keret létszámilag fullon van/lesz védőket tekintve.
          A taktikát variálni nyilván lehet, de oka van annak, hogy Conte az ikszedik változtatással erre állt át, ez áll stílusban a legközelebb hozzá úgy, hogy még ehhez a kerethez is passzoljon. Észre kell venni, hogy ezt a squad-ot továbbra is Moura szabták, ezzel Conte nem fogja megváltani a világot.

          • Blotunga

           Én írtam, ogy mit lehet/lehetne változtatni, te meg csak nyavajigsz, hogy ez sem jó meg az sem jó meg nem újdonság. Ha semmi nem felel meg, akkor szépen csendben kell lenni.

          • Atyaég, te miről beszélsz? Ennyire képtelen vagy elválasztani a reális variálási lehetőséget attól, amit elgondolsz? Vagy esetleg elemezni ezeket a lehetőségeket, nem csak vázlatszerűen beirkálni? Mert akkor oké, áltasd magad, csak az nem igazán hasznos dolog.

          • Blotunga

           Tényleg sokkal reálisabb, hogy veszünk 4 világklasszis játékost a kezdő 11-be, transzferidőszakon kívűl!

          • És ilyet ki mondott?

   • Blue One

    Teljesen mértékben egyetértek veled. Idén már ott van Chabolah is. Ezért sem értettem anno Hiddink-et. Ott lett volna egy csomó idő, hogy TÉT NÉLKÜL (!!!!!!!!!) játszhassanak. Persze nem rakta be őt (RLC), őket holott még le is nyilatkozta, hogy majd lehetőséget adni nekik…

  • Blotunga

   a WS-nél Matic kapta a legnagyobb pontszámot… nem értem!

   • touchdown89

    Nem tudom, hogy ez irónia vagy sem. Ha valóban nem érted, akkor már ketten vagyunk. Ha pedig van benne irónia, akkor azt mondom, hogy nem érdekelnek a számok. Nyisd ki a szemed és nézd meg, hogy mit csinál vagy pontosabban, hogy mit nem.

   • Blue One

    Nem tudom, hogy ez irónia vagy sem. Ha valóban nem érted, akkor már ketten vagyunk. Ha pedig van benne irónia, akkor pedig a válaszom az, hogy nem érdekelnek a számok. Nyisd ki a szemed és nézd meg, hogy mit csinál pontosabban, hogy mit nem.

    • Blotunga

     Már nincs kedvem ironizálni…

    • Sandic

     Most látom először az összefoglalót. Hihetetlen, hogy mind a 3 gólt eladott labdából kaptuk.
     Az első gólnál Kürtő szerintem ki jöhetett volna, akkor őt nem szidom ha úgy is gólt kapunk, de így esélye sem volt, nem tudom mire számított… Cahillt inkább hagyjuk…
     A 3. gólnál meg hihetetlen, hogy Alexis csak így át tudott futni a két belső védőnk között, ezek egymást fogták…

     • Blue One

      Kijöhetett volna akkor, akkor mikor Cahill leugatta, akkor is kijöhetett volna szerintem mikor valakit kiugrattak és előbb odaérhetett volna mint a támadó. Egyszerűen mintha nem merne kijönni a kapuból. Nem értem.

      • Sandic

       Gondolom a beszedett piros lapjai is közrejátszanak. Lehet átfutott a fejében, hogy egy rangadón nem kellene kiállíttatnia magát a 10. percben. Az biztos, hogy amikor 2 éve megnyertük a bajnokságot, jó pár góltól mentette meg a csapatot a kifutásaival 1 v 1 helyzetben. Aztán jött tavaly a Swansea elleni 1. fordulóbéli bakija, na azóta összef*ssa magát, ha valaki rávezeti a labdát. Képzelheted mit kaphatott a meccs után Mou-tól, ha azt nézzük hogy bánt el a One ugyanakkor Evával.

       • Blue One

        Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Amikor Cahill leordította, akkor ellenfél közül senki nem volt ott és csak pár lépést kellett volna tenni…

    • kormolar

     Azért ebből a videóból is látszik h az első az ami csak Cahillre fogható vagy a védelemre a másik 2 az komplett csapatvédekezési hiba…2. gólnál Hazard nem vette fel az embert Matic üres térben mozgott…emiatt eltolódott a védelem…a 3 gólnál meg senki sem támogatta a 2 középső védőt a 2vs2 meg nagyon jól játszották le…Sanchez nagyon jól elmozgott, amit k*rva nehéz lekövetni úgy h közbe a labdást is megfelelően lezárd….én a 3. gól miatt nem hibáztatnám Cahillt vagy Luizt…amit tudtak megtettek…ez egy betanult figura volt náluk amit nagyon nehéz levédkezni… Alexis megindul keresztbe Özil meg befut a helyére…az már sokkal érdekesebb számomra h Kante Iva és Azpi így magára hagyta a 2 belső védőt… érdekes nézni h Azpi h fut meg Özil labdával…

     • Sir Idemitirjak

      Mind a 3-an KOCOGTAK visszafelé, még a bíró is lefutotta őket….

 • Blue One

  Mi baj van a védelemmel?!

  1) Borzasztó
  2) Öreg

  Ami pedig ennél is nagyobb baj, hogy kis túlzással az egészet egyszerre kellene lecserélni, ami nem túl szerencsés.

  11/12 Terry (30), Cahill (25),Luiz (24), (Ivanovic, 27)
  16/17 Terry (35), Cahill (30),Luiz (29), Zouma (21), (Ivanovic. 32)

  A két bajnoki szezon között az alábbi változások történtek:

  -megvettük: Zouma, Hector, Miazga, Djilobodji, Luiz.
  -eladtuk: Luiz, Djilobodji.

  Sokatmondó.

  • Rammschein

   …és ezt odaát miért nem realizálják? Akiknek ez a munkájuk!? Rájuk nézve érdekes, hogy egy “mezei szurkoló”, mint te (nem akartalak megsérteni), találni tud lyen statokat…biztos ők is tudnak, csak úgy látszik elkerüli a figyelmüket ez valamiért.

   • Blue One

    Nem akartál megsérteni, de sikerült 😀 Csak viccelek! 😀

    Látni biztos látják, szóval nem tudom mit gondolnak. A nagy kölcsönösdit itt nem értem miért nem sütik el. Évek óta lehet látni, hogy öregszik a védelmünk. Tehát a jól is megy nekik nem árt előre gondolkodni, hogy ha egyszerre lesznek 35 évesek akkor az nem biztos, hogy jó nekünk. Tehát simán meg lehetett volna csinálni, hogy lecsapunk egy két tehetségre és kölcsönadjuk és itt nem Papy-ra meg Hector-ra gondolok. Chriestensen jó példa őt jövőre vissza kell hozni és komolyan számolni vele. Van egy Chriesntensenünk égy Zoumánk. Kellene nekik még csere és pár szélső védő is. És akkor a védelem meglenne… És jöhetne a középpálya…

    • Rammschein

     jah, bár a középpályán egy picivel egyszerűbb dolga lenne…

  • Sandic

   Ázpit hogy hagyhattad ki…

   • myheartisblue

    Az hagyján de Ashley Cole-t és Bertrandot is.

   • Blue One

    Mert ő még nem annyira öreg és nem is ő a legrosszabb.

    • Sandic

     Akkor meg Zouma-t miért írtad bele?

     • Blue One

      És nem is középhátvéd, hogy folytassam a sort. A lista csak CB-ket tartalmat.

 • Blue One

  Meccs utáni nyilatkozatában meglepően gyorsan beszélt. Eddig nyögvenyelősen mondta a magáét, de most meglepően nagy sebességgel mondta a magáét. Úgy látszik angol órára is van ideje. Egyébként hiszem, hogy ő a megfelelő ember a posztra, szóval remélem adnak neki időt és a kívánságait is teljesítik.

  • Rammschein

   Lehet rákényszerül, hogy intenzíven tolja a leckéket, hogy a playák is megértsék, hogy le tudja végre üvölteni a fejüket, és ne csak kiröhögjék (a háta mögött), ha elkezdi a mondandóját…

   • Blue One

    Pályán megértik, ezt mondta korábban is.

  • kasata91

   Vagy csak már betanulta a szar meccseink utáni magyarázkodó szöveget és rutinból megy neki

   • Blue One

    Nem ezt pont nem az a rész volt, azért is volt mglepő. ( Only good on paper stb.) Az, hogy must improve, working very hard stb jól megy neki azt tudom, az nem meglepetés.

 • myheartisblue

  Conte plans defensive clear-out at Chelsea with Gary Cahill and Bransilav Ivanovic expected to be phased out after Arsenal defeat. [Mail]

  A Mail megerősítette, minden rendben lesz.

  • Sandic

   Jobb későn, mint soha…

  • Endy919

   Én már nem hiszek sajnos a mesékben…

 • Lac

  Üdv srácok! Egy kis önreklám, ha valakinek van kedve október 23-án velünk (Britanniásokkal, meg persze más csapatok szurkolóival) nézni a 9. forduló nagy meccsét, amikor José visszatér a Bridge-re. Ha van kedvetek, gyertek, sör és burger mindenképp lesz!

  https://www.facebook.com/events/1254589947895495/

 • kormolar

  most nézegettem a transfermarkt-on a free agent-eket és van 1-2 jól csengő név akiket el lehetne hozni pl. Caceres, Alex, Maiga,Raul Meireles( Matic pótléknak),Joey O’Brien(őt nem ismerem de van pl tapasztalata),Felipe Santana, Kieran Richardson,Bosingwa( csak vicc colt :D), Marco Motta,Ryan Taylor, Philippe Mexès, Maicon,Ricardo Carvalho

  de van még millió free agent csak ezek ismerősebbek számomra…tűzoltásnak elmegy 1-2 játékos féléves szerződéssel január februárig… ők főleg védők… Caceres nagyo jó lenne és valahol mintha említették volna h Conte szeretné leszerződtetni…

  • Endy919

   Szerette volna , csak sajnos végig bulizta a nyarat , 0 kondícíó, 0 motiváltság . Neki már annyi.

 • Blue One

  Since signing for the club in 2013, Willian has scored 20 goals. During that time John Terry has scored 11. He’s a defender.

  • kasata91

   És ezzel öljük meg Eden játékát is, mert bőven tolódhat mindenki az ő oldalára, Will úgyis impotens.

   • Eden játékát jelenleg azzal öljük meg, hogy a középpálya szétszakad presszingelő ellenfélnél, rá meg legjobb esetben egy állandó felügyelőt akasztanak.
    Hogy a másik oldalon Willian vagy Pedro futkározik, igazából tök mindegy.

    • myheartisblue

     Pedro leigazolása csapta agyon igazán azt, hogy Wilmoskára rá lehessen ijeszteni ha rosszul muzsikál. Mert hát Pödrőtől, tegyük a kezünket a szívünkre, ki ijedne meg? Tényleg ilyen apróságokon mulnak a dolgok néha.

   • Blue One

    Ez is lehet egy következmény. A legjobban az zavar, hogy most hosszabbítottak vele szerződést. Persze ha eladják és a hosszabbítás miatt jó pénzt kapnánk érte akkor egy szavam se lenne, de erre sajnos kevés az esély.

 • Blue One

  A múltkori gyalázatos meccsről kinek mi a véleménye? Én csak a második félidőt láttam, de azt is förtelmes volt. Mintha a játékosok nem akartak volna játszani és nem csak az eredmény miatt. Ivanovic is érdekes nyilatkozott, hogy nem hittek abban, ami csinálnak. Nem hangzik valami jól… MI folyik itt?

 • Blue One

  Aurier 2 hónap börtönt kapott! :O

  • Rammschein

   akkor lepődtem volna meg ha Messi kap börtönt… :”D

   • Blue One

    Ő nem is 2 hónapot kapott volna… 😀

 • Közben a Burnley előbb áll át 5 középpályás rendszerre, mint hogy Bamford lehetőséget kapjon.

  • Sir Idemitirjak

   Legalább az exelnökünk beáll 15 percre

 • myheartisblue

  @Zenzo-t látta valaki? Vagy ezután a fájdalmas 3:0 utána a Dunába vetette magát egy Utwengeres pólóban?

  • Rammschein

   a modik jól eltűntek, ja… lehet lassan ők se tudnak mit írni erre… legalábbis engem nem lepne meg.

  • Napi 1-2 maillel tartjuk a kapcsolatot, szerintem lassan itt is jelentkezni fog.

  • Itt vagyok már, de ilyen meccsek után mindenkinek jobb, ha nem olvasgatom a kommentszekciót, mert elvből kibannolnám a banda felét egy hétre 🙂 viccet félre téve, ilyenkor hagyom, hogy mindenki élje ki nyugodtan magát, gyanítom most is volt fél csapat szétkergetésére irányuló, finom felhívás, baráti gratulációk a hibázóknak, kedvességek kívánása meg egyebek – az meg már az én lelkemnek jobb, ha ezeket nem látom leírva. A megnyugvó kedélyek időszakában aztán visszatérek 😉

 • Stonci81
  • roze79

   xDDD
   épp most akartam kirakni…

   a hülye majom…