Conte ökölbe szorított keze vagyok

arsche_nyitoElhívtam egy régi Chelsea-szurkoló ismerősömet, aki idén még egy meccset sem látott, hogy ugyan nézzünk már rá közösen, mit tud a csapat. Egy darabig most nem fog jönni, azt mondta. Nem nagyon tudom hibáztatni érte. Arsenal-Chelsea (3-0) meccshír.

Az idei szezont tekintve nem voltak túl jók az előjelek az Arsenal elleni meccsünk előtt, noha az utóbbi években rendre mi, kék szurkolók állhattunk fel boldogan a tévé elől. Mondanám, hogy a változatosság gyönyörködtet, de ebben most tényleg semmi vonzó nem volt. Ha legalább egy ideig tartottuk volna magunkat, vagy mutatunk valamit, miután lenyomtak a padlóra, de ezúttal az a hatalmas kövér nulla a nevünk mellett kiválóan reprezentálja a teljesítményünket. Ilyen esetekben törvényszerű a felelősök keresése, ebben a szikár tények lesznek segítségünkre.

Kezdésnek egy Ivanovic nyilatkozat, hogy azt mondja: ‘We didn’t start the game in the way we wanted. We didn’t believe in what we were doing at the beginning and we were punished,’ azaz „Nem úgy kezdtük a meccset, ahogy szerettük volna. Az elején nem hittünk abban, amit csináltunk és ennek meg is lett a böjtje.” Na most, kérdem én, akkor mégis mi a lőcsért hallgatod végig az edzőt az öltözőben, szerb szabadságharcosom, miért nem fejleszted inkább odakint a gyepen az egyre gyakrabban jelentkező súlyos hiányosságaidat? Ennek fényében annak jóval több értelme lenne. Mindenesetre Branya legalább őszinte volt, kvázi felmentette a publikum előtt Contét a vereségért.
Ugyanakkor az olaszt nem olyan fából faragták, hogy másra terhelje a felelősséget a vereségért. Mint elmondta, elsősorban magát, másodsorban a stábját, harmadsorban pedig a játékosait teszi meg felelősnek. Azt gondolom, ez túlontúl becsülendő és józan hozzáállás, hiszen – ugyan vehemenciáját és lelkesedését ismerve nehezen hihető, de – ő volt az, aki nem tudta meggyőzni a játékosokat arról, hogy az általa kitalált taktika működni fog és győzelemre vezet majd.

arsche_01

Leáldozott az ideje?

Edzőnk közismerten maximalista ember, ami sokszor hasznos, olykor viszont kellemetlen. Elszenvedője a tulajdonságot birtokló illető mellett az a néhány játékos is, aki képtelen idomulni. Esetünkben ez most Ivanovic és Cahill, akik közül főleg utóbbi kritikán aluli teljesítménnyel járult hozzá az orbitális répához. Sajnos nem ez volt idén az első alkalom, hogy a magyar NBI-et idézte a játékával, ennek megfelelően felerősödtek azok a hírek, melyek a távozását rebesgetik. Akárcsak a szabadságharcosunkét. Én igazán nem vagyok a dühből kitoloncolás híve, főleg nem két olyan játékos esetén, akik hosszú évek óta szolgálják a klubot és számtalan közös örömteli pillanatunk volt. De talán arról van szó, hogy a „crazy transfer season” annyira krézi volt, hogy nem sikerült maradéktalanul a keret arcra szabása és ők ketten jelenleg ezt szenvedik látványosan. Nevesül, hogy egy olyan koncepciót kéne megvalósítaniuk a pályán, amire egész egyszerűen képtelenek. Előfordul az ilyesmi. Bár ettől még nem kéne rendre az ellenfélnek adni a labdát. Na mindegy, nem rugdosom Cahillt, így is rájár a rúd.

Egyvalami viszont biztos: változásokra van szükség. Conte részéről arra, hogy egy olyan taktikát vessen papírra, amit ezek a srácok képesek a pályára adaptálni. Valamint, egy ehhez illő kezdő összeállítására. Mert az biztos, hogy például Fabregas a középpálya legsúlytalanabb embere volt ebben a rendszerben. A játékosoktól pedig az kell, hogy higgyenek abban, amit az edzőjüktől hallanak. Enélkül nem fog menni.

Józanító pofonnak ez most elég volt. A következő ilyen viszont talán már ellenkező hatást vár ki: szédelgést, amit a Mortal Combat óta tudjuk, hogy fatality követ. Még most szedjük össze magunkat, srácok!

 • polo62

  nagyon kíváncsi leszek a Hull meccsre, mert nem csak arról fog szólni, mennyire sikerült rendet rakni a fejekben, hanem hogy meddig mehet ez így tovább. tavaly José hetekig elnézte a lézengő királylányokat a pályán következmény nélkül, utána csinálhatott bármit, esélytelen volt visszahozni a csapatot a gödörből. én sem feltétlenül vagyok az a fajta, aki egy rossz meccs után a világ végére száműzné az adott játékost, de szerintem Conténak az említett két játékossal példát kell statuálnia, különben ő is elveszítheti a gyeplőt, ami már láttuk, mihez vezet.

  • az arcra szabás jegyében ők ketten minden bizonnyal távozni is fognak, a nagy kérdés, hogy amíg nincs lehetőség transzferre, addig mennyire visszük

   • Sir Idemitirjak

    Azt nem értem csak, hogy voltak felkészülési meccsek és a PL is már elkezdődött mikor még nyitva volt az ablak, és már ott is látszott, hogy ez a két játékos (legalább) messze van az elfogadható szinttől. Miért most 4 héttel késöbb jut a klub eszébe ez? (igaz tavalyi teljesítmény alapján is mehettek volna már)
    Talán annyi pozitívuma lehet az egésznek ha tényleg kikerülnek a kezdőből, ahogy a pletykák mondják talán látunk pár fiatalt.

    • Stonci81

     pont ez a baj, lehet Conte már eddig is látta, de ő nem manager csak vezetőedző…már az átigazolási ablak vége felé ő is kezdett türelmetlenkedni, hogy nem jött értelmes cb

     • Rammschein

      most köszön vissza az, hogy ténylegesen nincsen a kezébe az átigazolások dolga… akinek meg ez a dolga évek óta elbasz valamit… oké, mellé igazolnak jókat is, de lassan túlnyomja a rossz ezt… szerintem,

      • kormolar

       én azt nem értem h a játékosmegfigyelők nem látják h mi mit játszunk… mert kezd gáz lenni h már leigazoltunk legalább 5 új Kakának kikiáltott játékost…aztán ezek nemhogy az leső csapatba, de még a Championshipben vagy a holland bajnokságban sem tudnak alapemberek lenni…a felnőtt csapathoz képest teljesen inkompatibilis játékosok jönnek foylamatosan, csak mert tiniként óriás tehetségnek vannak kikiáltva és ott a nyomás h nehogy már a Barca vagy a Mu vigye el…annak lenne értelme ha az ifitől kezdve lenne egy séma h ez a klub mit akar játszani és akkor sokkal egyszeűbb lenne a fiatalok leigazolása,beépítése+ha olyan játékosmegfigyelők lennének a klubbnál, akik tisztában vannak azzal, hogy a felnőtt keret mit játszik és mit akar játszani és nemcsak szimplán a játékos kvalitását néznék…ugyanakkor azt is be kell látni hogy a mi csapatunk egy újgazdag csapat ott az a tény is, hogy minek vegyen 5misiért egy fiatal tehetséget, ha megteheti h vegyen 60-70-80misiért már kinevelt klasszist

       • ez egy időről időre felmerülő kérdés, de egyelőre ez az út a Chelsea számára kivitelezhetetlen küldetés, ezt neked is látnod kell – meg persze mindenkinek. EZ nem a játékosmegfigyelők, scoutok hibája, felelőssége, ez a klub komplett kompetenciája.

        Mivel a Chelseanek nincs kialakult identitása, pláne nem olyan, mint mondjuk a Barcának, ahol az adott stílushoz keresnek edzőt, és nevelik bele a fiatalokat. Amíg nálunk átlagban 1 manager 1 évet húz ki, addig erre nem lehet építeni. 2010 óta, az utóbbi 6 évben 6 managere volt a Chelseanek, ha nem számoljuk az egy meccsre leülő caretaker Steve Hollandot (vele hét). De 2005-2010 közötti öt évben is 6 managerünk volt, tehát ez nem egy légből kapott dolog, hanem folyamatos.

        A klubnak jelenleg az az egy módszere, módszertana lehet, hogy a vezetőedzőtől (managertől) függetlenül igazolja a tehetségeket, és az aktuális illetőre bízza, kit tud/akar használni, a többit pedig kiszórja kölcsönbe.

        Az utolsó mondatod pedig az utóbbi 5 évben pont nem igaz, illetve csak max részben. Többnyire fiatalokat vettünk, igen kevés az olyan játékos, mint Costa vagy Fabregas, akik már ténylegesen kiforrott játékosként jöttek. Bár ezzel is komoly vita van, hogy ki minek számít 😉

       • kasata91

        Konkrétan annak nincs fogalma arról hogy milyen szisztémát játszunk, aki felrángatja magára a kék pizsit és kicsattog benne a játékoskijáróból a SB gyepére….innentől kezdve minden ezirányú elvárás realitását veszti.

  • Blue One

   Szerintem lenne töke meghúzni a cseréket, de nem tudja meglépni őket, mert nincs más, a védelemben biztos. Vagy van egy másik megoldás, hogy felforgat mindent és Iva bejön, Azpi át és visszakerül JT ha felépült. Aztán a két ludas ( Cahill volt főleg mondjuk) meg kikerül. A középpályára meg azt tudná meghúzni, hogy Fabre-t nem kezdeti és visszajön Oscar. Esetleg Fabre-t bent hagyja és Matic-ot szedi le, de erre nyilván 0% az esély…

 • Pingback: Conte ökölbe szorított keze vagyok | Zongoracipelő()

 • Rammschein
 • kormolar

  Nekem a szélső védő poszt sokkal problémásabb dolog mint a középső védő…ott azért ha Zouma és JT felépül megleszünk…az h Iva még mindig kezdő az meg érthetetlen…nem mondom h el kell adni, mert azért még korai lenne sé sokat tett a klubbért,de nem árt ha 2-3 meccsen padozna…jobbvédőként régóta nem játszik jól mégis kezdő…kicsit belekényelmesedett a helyzetébe…Alonso játszatásával kicsit meg kéne bolygatni, hátha jobb teljesítményre sarkallja…bár én Alonsoban sem látom azt, aki évekre megoldaná ezt a problémát..

  • myheartisblue

   majd visszavesszük Rahman Babat

 • Blue One

  Kirúgták Sam Allardyce-t 😀

  • kasata91

   Ez +1 érv hogy a játékosok elkezdjenek normálisan focizni. Mert egy nagyon baljós végkimenetel esetén ő is landolhat az edzői székben.

 • adam10
  • kasata91

   Kép nélkül elég vicces komment 😀

   • adam10

    jogos 😀

   • Endy919

    Tud az nagyon jó hír lenni 😀

  • Blue One

   7 plus-ra érkezett? Honnan?

   • adam10

    nem, 6s-re. 🙂 aliexpressről rendeltem Kínából.

    • Blue One

     Akkor már érthető az öröm, hogy megérkezett 😀

 • Roman Abramovich is prepared to bankroll an overhaul of the Chelsea squad if the players cannot convince head coach Antonio Conte that they can compete for major honours once again.(Telegraph)

 • Rammschein

  Thorgan Hazard most küldött egyet a Barcának…. 🙂

 • gorkaf78

  KicsiHazard góljával vezet a ‘Gladbach a Barca ellen! Pont olvastam a múltkor, hogy a Chelsea fix áron visszaigazolhatja januárig, ha akarja.

  http://www.sport1.de/transfermarkt/2016/09/fc-chelsea-will-thorgan-hazard-aus-moenchengladbach-zurueckholen

  • Rammschein

   beelőztelek 😛 egyébként lehet nem lenne butaság… vagy is hát nemtom mennyire nagy tálentum a kistesó….

   • gorkaf78

    de csak azért, mert szarakodtam a link keresésével. 😀

    • Rammschein

     true… :DDD

  • kasata91

   Előző szezonban ahogy eredmények.com on nézegettem elég sokszor lekapták a pályáról 60.körül illetve nem is volt mindig kezdő.
   Ez alapján nem túl kiegyensúlyozott a srác. És egy buli középcsapatban nem alapember nálunk nem tudom mennyire tudna labdába rúgni. Rangsorban Traoré mögé rangsorolnám ha mindketten itt lennének jelenleg és választani kellene.

 • Rammschein

  Nem nézem a BL-meccseket… de félidőben elég szép eredmények vannak:
  Atlétatrikó megy a Bayern ellen,
  Gladbach szintén a Barca ellen…
  Napoli üti a Benficát… (mondjuk ez tán elég kiegyenlített lehet)

  Celtic City… X-re áll… xDDD edit: sőt már vezet a Celtic… Pepe átadta a tudását Wengernek a BL-ben? xD
  és a PSG is valami noname bolgárok vagy milyenek ellen. .D

  • Rammschein

   közben azóta szépen pár eredmény, de nem írnám le. 😀

   • Sir Idemitirjak

    Newcastle így is viszi a prímet, megfordították a meccset a Norwich ellen a 96. és 98. percben szerzett góllal.

    • Rammschein

     lel, az aztán nem gyenge “Fergie-time” 😀

    • mondjuk 1-0-ról sikerült 1-3-ra tornászni az eredményt uszkve 25 perc leforgása alatt 🙂 az az egy szerencséjük volt, hogy gyorsan szépítettek, bár még így is 2-3 volt a 90. percben. Sehol nem találom, eredetileg mennyi hosszabbítást terveztek, de azért az a Norwichot minősíti, hogy a hosszabbításban, úgy sikerült kikapni, hogy a 90+2. percben még a Newcastle(!) cserélt… (legalább beállt Atsu is). A 90+5 és 90+6-ban gólt kapni, és azzal elveszteni a meccset viszont tényleg abszolút priceless mastercard élmény lehet, bravó :DD

     (végül 99 perc után fújták le, ez sem gyakori)

     • Sir Idemitirjak

      6 perc volt a tervezett hosszabbítás. Én betudom ezt a fordítást a szarkák edzői zsenijének, szerintem így tervezte.

      • edzői zseni? már kirúgták volna Benitót? 😛

      • Endy919

       :DDDD

 • nézte valaki valamelyik meccset? Az eredmény alapján Carlo és Pep sem lehet épp boldog, mégha a továbbjutás szempontjából nem is nagyon kell aggódniuk.
  Egy Gladbach és Basel bravúrnak is tudtam volna örülni mondjuk 😉
  (azért: szép volt Celtic 🙂 )

  • Sir Idemitirjak

   Elég visszafogott ez a Bayern jelenleg, Atleticonak ha nem Torres lenne a csatára és Griezmann is jobb napot fogot volna ki, akkor lesimázhatta volna a meccset a spanyol gárda.

   • “Elég visszafogott ez a Bayern jelenleg”
    Fura ez. Persze várható volt, hogy ebbe az irányba mozdul el a csapat, Ancelotti mégsem az a totális futball képviselet, de a játékosállománya a bajoroknak mégis túlmutatna ezen.

    A másik oldalról meg nem értem Simeonét sem, megvették Gameirot, ott van Correa, nálam bármelyik előbb kezdene, mint El Torro…

   • adam10

    Nekem nagyon bejött az Atletico játéka, Filipe Luis is remekül játszott, nem is értem miért nem tudtunk vele mit kezdeni, annyira hiányzik egy ilyen balbekk, ez is Ivanovic miatt van…
    A Bayern támadásoknál végig azt éreztem, hogy ezt a falat nem tudják áthatolni, körbepasszolták a 16-ost sokszor, de nem jutottak még csak lövőhelyzetig sem, mint anno amit mi csináltunk 2012-ben a BL meneteléskor.
    Ezzel szemben manapság már akkor keresztbe f_o_s_o_m magamat ha az ellenfelünk átlépi a felezővonalat és szembekerül a Cahill-Iva párossal…
    Pedig ez a Bayern elméletileg nagyon jól kezdte a szezont, FaragóRicsi nem győzte hangoztatni, hogy ez volt a szezonbeli 2. kapott góljuk mittudoménhánymeccsen…
    Na de ami még minket illet, remélen a hétvégén lesz változás a kezdőben és az újak megHULLálják majd a bizalmat. 🙂

 • gorkaf78
  • Sandic

   Ugyanitt. Wengert akarják az angol válogatott élére. XD

  • Rammschein

   …én értem, hogy ő a hülye, mert minek csinál ilyet… de az újságíró is elég szemét dolgon csalja tőrbe. 😀

 • Blue One
 • Zoleee

  Egyszerűen agybajt kapok tőle, hogy szeptember utolsó hetében naponta jönnek az új cikkek, hogy most aztán micsoda igazolások lesznek, meg pénzcsap kinyitva stb. 🙂
  (Footmob alkalmazást használok ami amúgy szerintem nagyon jó)
  Könyörgöm, most zárt be az ablak.
  Amúgy az a baj, hogy tényleg nagyon elszalálltak az árak, és nálunk meg amúgy is gyenge ez board. emenalo… Nem is értem. Nem bánnám ha ő is bebukna most