HATásszünet

years6Két meccs közti hatásszünetben tartunk egy rövid megemlékezést, történt ugyanis szépen csendben valami, amit nem hagyhatunk szó nélkül. Hatodjára írhatunk erről, bár egyszer sem írhattuk még le, hogy hat. Pláne azt, hogy mindez hogyan hat az idegekre. Hat éves az LR. Mindenki szisszentsen fel egy sört az egészségünkre. Hatodjára is.

A hatos szép és erős szám, kockával sem lehet nagyobbat dobni, mi pedig végképp büszkék vagyunk rá, mert bár nem akarok afféle fellengzős frázisokat használni, hogy “magunk sem hittük, hogy”, mert nem hittünk mi valójában semmit, ugyanúgy benne volt ez is, mint az, hogy egy év után, mint sok nagy lendülettel induló, ígéretes társunk, a szélben foszlunk semmivé. Hittünk abban, hogy amit elterveztünk, azt megcsináljuk, és amit csinálunk, az jó lesz.

Ha visszatekintek erre a hat évre, nem mondhatom, hogy felhőtlenül boldog vagyok, mert nagyon sok minden nem valósult meg abból, amit én magam szerettem volna. Ettől függetlenül persze elég kaján vigyorral az ábrázatomon ülök itt, büszkén arra, amit elértünk, amit összehoztam, amit összehoztunk. 6 év, és többszáz poszt után már nem mondhatjuk, hogy csinálgattuk, ebben azért mégiscsak van már némi kitartás, meg munka is az önszorgalom mellett.

Egy közösség – márpedig a blog az – létrejötte ritkán köthető egyénekhez, de a megvalósulás bázisa és mozgatórugója mindig egy vagy néhány személyhez köthető. A mi legnagyobb eredményünk is valahol ez: létrehoztunk valamit. Ez a valami pedig, azt hiszem, így hat év után elmondhatjuk, hogy kiállta az idő próbáját. Persze ezt elmondhattuk volna öt után is, de mi most mondjuk el, és kész.

blog

Most, hogy a 6. születésnapra próbálok itt karistolni valamit a margóra, gondolkodtam el azon, hogy ez a hat év milyen hosszú idő. Mert a napok csak úgy eltelnek, azt könnyedén veszi az ember, és még csak a szezonok lefolyásánál sem érzi annyira az egykedvű szurker, hogy ismét túl vagyunk egy éven… de az ilyen mérföldköveknél megáll egy picit, azon mélázva, hogy hát hé, már megint eltelt. 1, 2, 3… 6. A születésnapi poszt is olyan, mint bármelyik, nehéz egy idő után újat írni, ugyanúgy nehéz, mint egy hatodik Norwich beharangot megkomponálni. Persze a körülmények mindig mások, de ennyi idő múltán talán a legnagyobb kihívás tartalmasnak és egyben szórakoztatónak, igényesnek és mindemellett minőséginek maradni.

blog3Nem tudom, fejlődtünk-e, vagy, hogy inkább csak a magam nevében beszéljek, nem tudom, fejlődtem-e a hat év alatt, vagy csak változtam a kezdetekhez képest. A hobbi-szaktudásom nem gondolom, hogy expert szintre emelkedett volna, pedig gyűjtöttem bőven az XP-t az évek alatt, mégse kértek fel sem az MLSZ, sem a válogatott irányítására, milliókkal sem akartak megvesztegetni a szakértésemért, és jóvágású arcélemet sem akarták még képernyőre tűzni. Nem udvaroltak körül médiumok, nem kértek fel nyilvános izgatásra, és Mourinho is késve jelentkezett nálam, Manchesterbe már nem buli vele tartani.

Maga az idea, ami tulajdonképpen az LR, megmaradt annak, aminek indult, a miénknek. Nem nőtt akkorává, hogy önálló életet éljen, tőlünk függő dolognak maradt meg, amit én személy szerint nem bánok. Viszont, hogy én mennyire függök az LR-től? Az elmúlt napokban sokat gondolkodtam ezen. Mit is jelent nekem a Lion Rampant? Nehéz valamiről beszélni, ami a tiéd, és a mindennapjaid része. Lényegében ezekről a dolgokról akkor tud igazán szólni az ember, ha elveszítette őket. Az LR valahogy epizódok egésze. Ünnepelhettünk együtt bajnoki címet, kupagyőzelmeket, sőt, az idáig egyetlen BL győzelmünket is, edzőket és játékosokat, rangadókat és hétközi tucatmeccseket, sztárokat és számunkra kedves szürkéket. Dühönghettünk együtt napokat, heteket, és ahogyan tanúi voltunk a legnagyobb csúcsoknak, úgy hosszú ideje a leggyengébb futásnak is együtt voltunk részesei. Ha már azt írtam fentebb, hogy az LR-rel létrejött valami, akkor most azt írhatom, hogy ha elveszteném az LR-t, akkor igazán a valamisége hiányozna. Az LR olyan, mint a gyertya lángja, megfoghatatlan, mégis létező, nem tárgy, de nem is fogalom; egy vanság.

Nem tudom, hányan vannak, akik a kezdetek óta velünk tartottak, azt pedig pláne, hogy már csak a közösség miatt, vagy továbbra is azért, mert a mi írásaink a legjobbak a világon. Akárhogyan is, mi együtt vagyunk a Lion Rampant, és ahogyan nélkülünk sem létezne ez az egész a mai formájában, úgy nélkületek sem. Nem tudom, hány évad van még bennünk, mikor lőjük le Bobby Ewingot, mikor töri rommá Takibácsi a kockaladát, mikor lökjük le Magdianyust a lépcsőn, mikor nyírjuk ki végleg Kennyt, nem tudom, hány élete van még a Homer Simpsonunknak. Nem tudom, mikor válik a valamink semmivé. De, egy hetediket talán még együtt nyomunk le. A többit meglátjuk.

blog2

 • Endy919

  Isten éltesse a blogot , titeket , minket !
  Én kb. már 5 éve rontom itt a levegőt , és köszönöm a kitartásotokat . Jó kis közösség alakult itt ki , és remélem , hogy még legalább egy hatost kihúzunk itt együtt !

 • Pingback: HATásszünet | Zongoracipelő()

 • Charlie Mops

  Grat srácok!

 • kasata91

  Vasárnap London felett elszórtan (R)Atkinson ámokfutást jósolnak…

  • Rammschein

   Remélem olyan rosszul jósolsz, mint a hivatásosak! 😀

   • kasata91

    Sajnos ez pont annyira jóslás, mint Serie A-ban a vendég sikerre fogadni. Előre egyeztetett tényeken alapul.

 • kasata91
 • bilala
 • Blue One

  It is being reported that Michael Emenalo has left Chelsea by mutual consent.

  • kasata91

   Délután még azt olvastam hogy Abramovic biztosította róla hogy vele képzeli el a jövőt továbbra is.

   • Rammschein

    oh no…

 • Blue One
 • Rammschein

  Wengernek kihívója akadt (az elején a beharang is LOL): https://www.youtube.com/watch?v=OAEN3864fT0

  Egyébként meg boldog születésnapot! 😀

 • gorkaf78

  Gratulálok, és köszönöm neked Zenzo, és a többieknek ezt a hat évet! Kívánok sok kitartást a továbbiakhoz!

 • Zoleee

  Gratulálok és nagyon köszönöm, hogy vagytok!!!
  Habár ritkán szólok hozzá de folyamatosan olvasom az írásaitokat és a kommenteket. Kifejezetten színvonalas blog! Hajrá Chelsea! 🙂

 • Sandic

  Ne hagyjátok abba, legyen meg a 10 év is.

  http://www.100percentauthentic.com/pics/59992_01_lg.jpg

  • Endy919

   de hiányzik Ricky;(

 • Nézem most az U23-at a Check-a-Trade kupában az Exeter ellen, és hát nem valami szívderítő látvány. 2-0-ra mennek a hazaiak, mi pedig alig tudunk mit kezdeni velük, kb addig van nálunk a labda, míg hátul passzolgatunk. Ilyenkor látszik az, hogy hiába nagy királyok a saját korcsoportjukban a fiataljaink, még egy negyedosztályú (ott is kiesőhelyen álló) A keret is kihívást jelent. (A kupában az első (előző) meccsünket is elvesztettük a Swindon ellen).

  Mondjuk hiába vannak még itt olyan arcok, akik a tavalyi menetelésekben is alapkövek voltak, mint Tomori, Dasilva, a kis Chalo, Maddox, Ugbo, stb, ez az U csapat most nem olyan veretes, mint az előző kettő volt. Nagyon hiányoznak az olyan pluszt jelentő arcok, mint Brown, Boga, Musonda, Ruben, Solanke vagy Tammy. Jelenleg hatodikak vagyunk a PL2-ben, utoljára több, mint 1 hónapja, szeptember 9-én győztünk (mondjuk, akkor legalább a Spurs ellen 3-1-ra), azóta 3 vereség után a hétvégén a Leicester ellen sikerült egy hazai 0-0-t hozni (az első CS a szezonban).

  • asszem eldőlt, már 3-0. Amúgy Chris Rock meg az Exeterben játszik Grant álnéven 🙂

   • A második felesre az Exeter elfáradt, nem tudtak akkora presszinget tolni, mint az elsőben, így a Chelsea U felszabadult, sokkal jobban játszott, de ez csak 2 gólra (Ugbo dupla), és a végén egy fára volt elég, a 3-3-as döntetlent jelentő gól a 94. percben Dasilva lábában maradt.

    Mondjuk ahhoz képest, hogy 3-0-nál azt hittem, ez egy igen csúnya este is lehet a végére, egészen pofás lett, mégha az eredményen kevéssé látszik is ez.

    Ja, és Dasilva meg örül, hogy kinőtt vagy két szőr az arcán, de ezzel a fizimiskával úgy néz ki, hogy gond és maszk nélkül eljátszhatná Bubba Smith és Jones haverját az 1984-es Rendőrakadémiában… 🙂

 • Lavid Duiz

  ÖTbésszünet nincs? 🙂

  Köszönöm én is az írásokat, hozzászólásokat! Csak így tovább!

 • Endy919

  Kadrádó amúgy egészen kis gólt vert ??

 • Nektek sem ment ma a blog? Nálam szinte egész nap 502 bad gateway 🙁

  • Sir Idemitirjak

   Nekem most jött be, egész nap elérhetetlen volt (2:30)

  • kasata91

   Ígyvót !

 • myheartisblue

  Túléltem bitches! Tovabbra is olvashatjatok a fárasztó kommentjeimet.

  https://uploads.disquscdn.com/images/6470b597662d7732aa5062eb193f748600e2a8303e5e7d0deaba66742ef9f2a4.jpg

  • drakulálok, látod-látod, még a blog is melletted állt, a teljes műtét ideje alatt haldoklott, reggelre visszatért 🙂

   • myheartisblue

    #lelekvandorlas.

    A cikket is olvastam, buszke tagkent kivanok HBt LRnek es biztosra veszem, h sok-sok evig kitart meg.

  • Lavid Duiz

   Oszt télleg kék a szíved? Orvos látta? Papír is van róla? 🙂 (Jobbulást!)

   • myheartisblue

    Latta, de van papir rola Zenzotol h kei, szval mondta az orvos h akkor OK!kosz

  • emazohun

   Nem gondoltam volna hogy ilyen ronda vagy…

 • emazohun

  Köszi nektek a sok belefeccölt munkáért! Nem tudom hol lenne minőségi magyar nyelvű chelseas közönség,ha nem lenne a blog

  • hat en nem vagyok ennyire optimista, de ne legyen igazam 🙂

  • Endy919

   Szerintem bőven reális.

   • Sztem a MU-nak nagyobb az eselye a gyozelemre, de tenyleg ne legyen igazam. amugy az X a leginkabb eselyes nalam.

 • kasata91

  Srácok, a minap ismét felvetődött bennem a CSK kérdés. Mivel nagyon úgy tűnik, hogy a favorit Cesc kiválik a képből, mégis ti milyen reális (és jó) opciót láttok?
  Madárijesztő? – namégmitnem
  Azpi? – nem akkora karakter
  Willi? – ő sem
  Mat…istenments
  Hazard? – Én nem tenném rá. Valahogy azt érzem hogy még nem nőtt be a feje lágya. A néha eluralkodó beleszarok stílus pedig elfogadhatatlan egy CSK-tól (és akkor még nem tudjuk hogy edzésen menyire jellemző ugyanez).

  • Endy919

   Én Diegora akasztanám , csak jó lenne , ha megtanulna pár szót angolul.

   • Sir Idemitirjak

    Nagyobb baj, hogy néha elszáll az agya. Mentalitása alapján egy igazi vezér, DE a biztatáson és a harci szellem példáján kívül, neki kell kommunikálnia a bíróval és fegyelmezni/lenyugtatni a társakat is ha kell,és erre jó párszor képtelen lenne, mivel gyakran még magát se tudja a sportág keretein belül tartani.

    • kasata91

     Ő nem lefogja a bírónak nekirontó társakat, hanem odalöki őket 😀

  • Nálam Cesc sosem volt favorit. Én Costára adnám, de amíg nem hajlandó megtanulni angolul, nem fog menni.

   Amíg Iva és Cahill itt van, úgyis ők lesznek a CSK-k. Ha mindhárman (JT, Cahill, Brana) távoznak a nyáron, úgy érdekes lesz a dolog. Onnantól attól függ, ki lesz a CB-párosunk, de nálam hirtelen Zouma és a dán kerül képbe, de ennyire újonc szeniorok ritkán reális opció. De, tekintve, hogy senki más sem az….

   • kasata91

    Én egy idealizált világban élek, ahol a kövi szezonban Cahill a vészcserénk, JT max 10-14 meccs a szezonban és Brana pedig utánpótlás dietetikus.
    Valahogy nem tudom elképzelni sem CSK Diego-t, sem english Diego-t.

    • Endy919

     Egz idealizált világban , jövőre Cahill a WBA játékosa lenne , Iva a Crvena Zvezdában száguldozna a jobb oldalon , JT pedig aszisztens lenne.

     • nem feltétlen idealizált világ ez, Cahillt sanszos, hogy piacra dobjuk, és Angliában azért nem egy csapat járna vele jól, ha nem is a WBA, de akár ők is. Még azt sem zárnám ki, hogy JM (márha marad addig) megveszi a MU-ba B opciónak.

      JT ideje szerintem lejár, pláne így, ha ennyit lesz sérült, szerintem már nem lesz benne +1 év, arra pedig azért jó esélyt látok, hogy a stábban adnak neki valami melót. A kérdés csak az, hogy ő el akar-e menni 1 évet haknizni még az USA-ba vagy Kínába.

      Brana szintén gyanus, hogy piacra kerül, de szerintem őt is simán elviszi még egy francia vagy német csapat, mégha nem is feltétlen a top csaptok, de egy Monaco vagy Schalke számára tuti opció.

  • 1. Diego, szinten osztom, hogy ahhoz angolul kene kommunikalnia.
   2. Hazard, hatha ezaltal none fel a feladathoz… (ezt csak akkor, ha nincs mas opcio) ha meg nem jon be elobb utobb ugyis elviszi a Madrid…

  • amugy komolyan, Conte helyeben beiratnam egy intenziv kurzusra egy profi tanarral 1on1, het 5x.

  • Nálam Azpi lenne a csk. Szimpatikus,intelligens, hajtós játékos, aki már sok lejtmenetet és felemelkedést megélt a csapattal.
   Costa lehet, hogy harcos jellem, de azért a csapat reprezentálását nem bíznám rá to be honest.

   • kasata91

    Azpi annyira tipikus “wingman-szárnysegéd-hű fegyverhordó” tipusú játékos, hogy el nem tudom képzelni róla hogy egy dühöngő csapattársát (pl. Costa) hogyan teszi arrébb a bíró elől (pusztán a tekintélye által ), hogy márpedig ő kommunikálja le a dolgot, és nem az ingerült-one.

    • Oké, de ezt Terry-n kívül kiről tudnád elképzelni?

    • ebben az esetben kicsit offtopic, de nem tudom, mennyire figyeltétek, amióta szigorítottak a szabályokon, és a bírónak dumálásért sárga jár kb az első szóra, e tekintetben nagyon visszafogottak vagyunk. Costa is.

   • pedig most is o reprezental minket a leginkabb 😀

    • Jelenleg ő igazolja leginkább a klasszisát, ez tény, de ettől még ő nem a csapat arca. Jelenleg aki reprezentál az egyértelműen Terry.

 • kasata91

  JT rásérült a bokájára. Nem játszik vasárnap.

  • Rammschein

   🙁

  • dekurvajo…

  • Sir Idemitirjak

   Szerencse, hogy az olasz kitalálta ezt a 3 védős rendszer ami nélküle is eddig “működik”. Így annyira nem nagy érvágás, igaz egy ilyen rangadón lehet jól jönne A KAPITÁNY a pályára.

   • eddig 2 gyér csapat ellen mukodott. majd meglatjuk, hogy szuperal a vedonikkel ez a taktika egy MU ellen, meg ha nem is olya acelos, mint SAF alatt volt, de azert csak ott egy Ibra, aki par meccse nem talalt be, tehat kvara erik neki…

    • Endy919

     Eszük ágában nem lesz támadni . Tudod , Zsozé , rangadó ,stb…:)

     • naja, de Ibrapapa azert mindig veszelyes.

      • Endy919

       Volt a fhanszia ligát . Lassúságával beleszürkül a PLbe. Ha nem találják el a fejét , akkor egyáltalán nem félek tőle.

       • Ez igaz, amiota a PLbe igazolt szinte csak fejjel volt eredmenyes. De lassuk be a kozepsovedoinkben bovencbenne van a hiba pont a beivelesknel es pontrugasoknal. Na mind1 majd kiderul vasarnap, hatha Luiz tud vmit Ibra ellen 🙂

        • “hatha Luiz tud vmit Ibra ellen :)”

         Én pont attól félek, hogy DL mit tud… 😉

         • Sandic

          Hátha fejel egy gólt. Az már csak a ráadás lesz, ha nem a saját kapujába… 🙂

          • Sir Idemitirjak

           Én ollózást akarok tőle látni, az ezelött is bejött neki! 😀

 • kasata91

  Carrasco 2022-ig szerződést hosszúsított.
  (Az ő leigazolása sem fogja már megmenteni Emenalo-t.)

  Amúgy ennek mi értelme van? Sime-One le fog lépni onnan. Ki tudja ki lesz új edző, ki tudja milyen formációban kikre fog számítani. Én a helyében biztos vártam volna még a hosszabbítással 1 évet, nehogy úgy járjak mint Fabregas. Még ha kevesebb is a heti apanázs.

  • Endy919

   Szerintem csak a kivásárlási árát akarták növelni. Nem ritka húzás ez.

  • Sir Idemitirjak

   23 évesen az Atletico egyik legjobbja és bevethető a tkp bármelyik pontján, szerintem neki nincs sok félnivalója. Fabregas azért főleg fizikális gyengesége miatt szinte csak egy poszton képes szerepelni.
   Új szerződés amúgy sem jelenti, hogy ott kell maradnia, max hogy egy kicsivel több pénzt tudnak elkérni tőle, illetve ő is az emelt fizetéséhez képest tud tovább kérni a vevőnél. Atleti annyira stabilan felépítette magát, hogy Simeone távozása után sem lesz látványos visszaesés, ha csak nem valami világi idióta kerül oda.

   • Endy919

    Mancini majd BL-t nyer velük ! 😀

    • kasata91

     Én Villas Boas-t tippelek 😀

     • Sir Idemitirjak

      Benítez? Bosszút áll a Realon a BL döntőben, hogy kidobták. 😀

   • kasata91

    Az hogy hol bevethető és mennyire jó playa szerintem nem befolyásolja az edzővel kijön-e vagy nem jön-e ki dolgot. És pont ez az hogy könnyen vagy nehezen tud eljönni ha úgy van nem mindegy. Nagy fizetést meg akkor is kaphat ha most nem hosszabbít. Ígyis úgyis egy új csapatnál lévő fizetés-hierarchia dönt arról hogy mennyit kap, nem az hogy az előző csapatnál mennyit keresett. Más különben bérfeszültség simán lehet, ami rontja a csapat szellemet.

   • az elejével egyetértek, a végével meg nagyon nem. Nem létezik olyan, hogy “annyira stabilan felépítette magát, hogy X tavozása után sem lesz látványos visszaesés”

    Ezt pont a PL-ben sok helyen, de akár a saját házunk táján is láthattad már jópárszor, mennyire nem igaz.

    • Endy919

     Pedig a Soton évek óta bizonyítja , hogy bármi lehetséges . 🙂

     • Nem mondtam, hogy nincs kivétel, csak azt, hogy nem ez a jellemző – a Pooltól a MU-n át a Chelseaig jól látható, hogy összeomláshoz simán elég egy távozó, legyen az játékos vagy edző. Nincs olyan stabil csapat, amit ne ingatna meg egy távozás, pláne egy olyan szintű, mint Simeone, akivel lényegében fellépett a csapat a laligali élmezőnyébe.

      • Endy919

       Ez igaz , az Atleti szerintem is vissza fog esni . Csak a Sotont akartam kiemelni , hogy zseniálisak . Bárki távozhat , mindig stabilan fogják hozni a középmezőny első fekét.

    • Sir Idemitirjak

     Azért PL erősen más kávéház, mint a Lali ga. Stabilitást leginkább pénzügyileg értettem, nem lesznek rászorulva hogy eladogassák a játékosokat, de mellette még vásárlásra is marad pénz. Simeone egy zseni, de a jól összerakott csapat megmarad, ami egy közepes edzővel is elég ott a BL induláshoz évről évre.

     • Endy919

      Miből gondolod , hogy a kulcsjátékosok nem dobbantanak?

      • Sir Idemitirjak

       Nem illik kérdésre kérdéssel válaszolni, de miért dobbantanának? Nem látom semmi okát, hogy jelenleg menekülni kellene az Atletiből

       • Endy919

        Mert Simeone megy , és a helyére nagy valószinüségel jön egy AVB/Mancini kaliberü taktikai zseni.

        • Sir Idemitirjak

         Legvalószínűbb Marcelino Toral.

       • ez nem menekülés kérdése, de azért ilyenkor a legegyszerűbb egy sztárt elhorgászni, legyen az Griezmann vagy Carrasco. Honiakat egyel nehezebb, de azért az Atleti jobbára abból élt az utóbbi években is, hogy a legjobbjait pénzzé tette, talán egyedül tavaly nem.

        • Sir Idemitirjak

         “Atleti jobbára abból élt az utóbbi években is, hogy a legjobbjait pénzzé tette, talán egyedül tavaly nem.”
         Az megvan, hogy idén készül el az új 70 ezres stadion amit jövőre használni is fognak? Még az Arsenalt is annó megfogta az új stadion, ezért volt hogy eddig nagyrészt az új játékosokat a régiek árából fedezték

     • “Azért PL erősen más kávéház, mint a Lali ga.”
      Ez igaz, de én ezt amúgy pont a magam igazának alátámasztására használnám fel, mert ott igazán jellemző, hogy a Barca-Real páros mellett bárki is nőtt fel ideiglenesen harmadiknak, gyorsan széthullott, legyen szó a Valencia, Sevilla, Villareal, korábban Depor, stb.

  • miert ne hosszabithatna? Attol meg a nyaron el tud igazolni raadasul nagyobb fizuert, mert ezzel a hosszabbitassal nyilvan emeltek is neki, tehat amshol minimum azt v tobbet fog kapni. Attol meg nem kell felnie, h nem veszik meg, ha tavozni akar, nyilvan nem irt ale 100m-s kivasarlasi arat.

  • amugy, h erted, hogy ez sem menti meg Emenalot? En ugy latom, hogy betonbiztos a pozicioja a klubnal, Abra kifejezett partfogoltja a csoka.

 • http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/10/newsflash-pre-united.html

  JT mégis elérhető. Cesc, Brana nem, Will és Oscar később dől el.

  És ami a legfontosabb: Zouma újra a csapattal edzhet jövő héttől 🙂

  • Endy919

   Courtois-DL,JT,Azpi-Alonso,Matic,Kanté,Moses-Eden,Diego,Willi/Pedro . 2:1(Diego , DL – Mata)

   • én némileg pesszimistább vagyok, egy szar, csúnya meccsen 1-1, ahol legalább egy pirosat kapunk. Lesz kb 3-3 kapuralövés a két oldalon, a többit meg a középpályán lebirkózzák a csapatok.

    • Endy919

     A piros szerintem is meglesz.

    • Nalam ez meg mindig az optimista kategoria, marmint az x 🙂 bar JTvel talan annyira nem elrugaszkodott gondolat:)

     • Endy919

      És mitől félsz jobban , a koncepció nélkül összevásárolt kerettől , vagy a szellemileg rokkant edzőjüktől?

      • továbbra is megdöbbent, néha milyen dolgokat le tudsz írni

       • Endy919

        Ha a keretükről más a véleményed , arra kíváncsi vagyok.

        M.-ről pedig felesleges vitáznunk , mert ezt már párszor lezongoráztuk. Te isteníted , én utálom.

      • erre azért nehéz válaszolni, mert ezek szerint más műsort nézünk 🙂

  • myheartisblue

   CESC-el amugy mi a probléma? Bevallom nekem gyanús az a Fabre minor injury. Egyszerűen sztem sajnos nincs helye Conte rendszerében :/

  • Mar volt 🙂

  • egy plusz infó az interjúból Zoumával kapcsolatban: már az U21-gyel edzett, jövő héten tér vissza az A kerethez.

 • myheartisblue
  • Endy919

   Hú de várom a vasárnapot és hogy sírni lássam ezt az arrogáns f*szt.

 • Endy919

  Nektek sem ment a diszkosz , vagy csak nálam volt a gond?

  • ma én nem tapasztaltam gondot.

   • Endy919

    nekem 2-3 órára nem töltötte ba a komment mezőt egy taccsos oldalon sem.

    • Sir Idemitirjak

     Nálam is volt pár órás szünet.

 • A szezon első Friday Night Live-jára vártam, Dufferrel volt egy interjú. De csíptem… most derült ki számomra, hogy saját döntésből hagyta el a Chelseat. Hm.

  • myheartisblue

   Néztem valamennyit belőle, nemtudsz linket hol lehetne ujranézni?

   • sajna még én sem találtam meg sehol, csak a .com fizetős részén.

 • Endy919

  Musonda már a padra sem fért fel …pedig sehol sem írnak sérülést.

  • Endy919

   Mégis. Térd sérülés.

   • bakker, ugyen nem ACL?

    • Endy919

     Részeleteket nem tudok sajnos.

 • Hazard és TC volt a vendég a mai Friday night live-ban.
  Pár érdekesség tőlük:
  – ki a leginkább győztes típus a csapatban / ki a legrosszabb vesztes? Azpi (nem csak foci, mindenben, pingpong, FIFA, pool, stb)
  – legrosszabbul öltözött? Aina/Mikel
  – legrondább? DL
  – legrosszabb frizu? Bats
  – ki a leggyorsabb? Aina
  – legjobb táncos? Aina, Chalobah, Zouma 🙂 (előbbi kettőről állítólag JT instáján vannak videók)

 • myheartisblue
  • gorkaf78

   Vannak még kint a Bride-en Josés bannerok? Ezt nem is értem. Miért istenítik a Chelsea-szurkolók a Manchester United jelenlegi menedzserét?
   Nagyon helyes, hogy leszedik majd.

   • Endy919

    De ne is rakják vissza…

    • gorkaf78

     Akkor, de csakis akkor tudnám elképzelni, hogy visszarakják, ha José már nem dolgozik Angliában.

     • mi köze a kettőnek egymáshoz? JM nyert a Chelseanek egy pár trófeát, ezen nem változtat, hogy most épp kinek az edzője. Mi tettük ki, nem ő ment el.

    • rakják csak szépen vissza. Ha csak az lehet a hősünk, aki nem játszott soha, sehol máshol, vagy nem edzősködött, akkor nincsenek hőseink.

     • Endy919

      Nem azzal van bajom , hogy a MUban edzősködik , mert ez várható volt , hogy egyszer ott fog kikötni.

      Az arrogáns , nagyképü, patkány viselkedésével van baj.

   • A szurkolók nem a United managerét istenítik, hanem a klub egyik legeredményesebb edzőjét 😛

    • gorkaf78

     😀 igen, de el tudod azt képzelni, hogy Londonban is, és Manchesterben is ugyanúgy kint vannak a molinók ugyanarról a személyről? Ha már persze José itt is és ott is a történelem része lesz, akkor rendben, de ameddig az egyik helyen aktív, addig nekem legalábbis elég fura helyzet ez…

   • myheartisblue

    Nem értem hová tűnt belőletek a tisztelet egy klubikon iránt, akineka legtöbb trófeánkat köszönhetjük és 2x mi raktuk ki! A futball ilyen valahová mennie kellett es Angliában akart maradni az MU meg jó ajánlatot adott neki, de ettől tagadhatatlanok az érdemei.

    • gorkaf78

     Szerintem ha igazán tisztelte volna a Chelsea-szurkolókat, akkor nem megy el Angliában másik klubhoz. Nálam az igazi klubikon Terry, aki biztos vagyok benne, hogy sosem venne fel MU-mezt…

     • Azért JT és Mou nem egy vágány. Messze nem.
      Lampard talán nem legenda? (City)
      Glenn Hoddle? (Spurs)
      Cech? (Arsenal)
      Cudicini? (Spurs)
      Kerry Dixon? (Millwall)
      Osgood? (Soton)
      Tambling? (Palace)
      Jimmy Greaves? (Spurs + WHU)
      Roy Bentley? (Fulham, QPR)

      Nem folytatom, mert minek. A legtöbb igazán nagy legendánk játszott legalább 1 riválisunknál…. pont Josénál gond ez?

      • gorkaf78

       Tudom, nem illik kérdésre kérdéssel felelni, de: el tudtad volna SAF-t képzelni másik angol csapat kispadján? Vagy Wenger-t? Biztos vagyok benne, hogy sosem mentek/mennek másik angol csapathoz, mert tisztelik annyira a klubot, a szurkolókat. José is lenyilatkozta korábban, hogy Angliában csak a Chelsea-t tudja elképzelni, mint csapatát.

       Félre ne érts, José a legeredményesebb edzőnk, ez rendben van. De ő csak egy zsoldos. Ráadásul már korábban is fájt a foga a MU kispadjára. Mielőtt másodszor visszajött volna Londonba, erősen lobbizott a manchesteri állásért. Aztán az nem jött össze neki, a ‘szamár is jó alapon’ visszajött Londonba. Az ilyen embert (és mentalitást) miért tartsam legendának?

       • “el tudtad volna SAF-t képzelni másik angol csapat kispadján? Vagy Wenger-t?”
        Megint almát a körtével… Az ő helyzetük megintcsak két okból is más: az egyik, hogy bármilyen eredményt is értek el, a vezetőség sosem akarta kitenni a szűrüket. A másik, hogy tizenX év után némileg más a helyzet, nálunk JM a két session alatt nem töltött el 8-at. Hidd el, a skót meg a fhanszia is nyugodt szívvel ment volna bárhová, ha kib*sszák. Pláne, ha kétszer. Mondj olyan edzőt, akit kivágott a csapata legalább egyszer, és fennhangon azt mondta, hogy neki csak az exklubja létezett abban a ligában, és ő ezért csak és kizárólag másik ligában képzeli el a jövőjét, és így is lett. Arról lehet vitázni.

        A többire egyel feljebb már megadtam a választ. Nem attól lesz valaki legenda, hogy ott tölti le az életét. Legendává az válik, aki akkor, mikor ott volt, megtett bármit & egyben mindent a klub sikeréért.

        • gorkaf78

         Nos, olyat akit kétszer is kivágtak, nem tudok mondani, 😀
         de itt van Ancelotti nyilatkozata, aki kijelentette, hogy a Real-on kívül nem edzene mást Spanyolban:

         http://laligaloca.reblog.hu/ancelotti-soha-semtudnam-edzeni-az-atleticot

         • és megkereste a Barca, amire ő nemet mondott? 🙂

         • A Realon kívül más szvsz nem is keresné.

          • Endy919

           Pedig top3as edző a papa .

          • Bőven, de ideológiában így már egyik csapatnál sem férne be.

        • Endy919

         Az Arsenal kivétel , mert ott jóban rosszban kitartottak a vén pedofil mellett , de közelítsük meg a dolgot a másik irányból . Miért nem marad/t nálunk M.10+ évig ? 🙂

         Miért lett 2x kib*szva ? Miért kopírozza a Realos hülyeségeit itt is ?

         • Lényegtelen a tisztelet szempontjából, hogy ki, hányszor és milyen hibát követ el.

          • Endy919

           Ja értem. Nekem őt kell tisztelnem , de neki a Chelseat nem.
           Ok. Így már tiszta.

          • Veled ilyen kérdésben egyszerűen nem lehet vitázni, ezt már Lampard esetében is elmondtam. Olyan vagy, mint egy villanykapcsoló, on / off állásod van, hangulatvilágítás a te lelki világodban nincs. Imád / utál, azt cső.

          • :DDD a nap metaforája.

          • Endy919

           :DDDDDDDDD Jót nevettem 🙂

    • Endy919

     Nem érdemelte meg , hogy kivágják ? De.

     Ismétlem , legyen a MU edzője , de a nyilatkozatai amióta kitettük (meg a nálunk töltött utolsó hónapjaiban) csak utálatot és hányingert váltanak ki belőlem.

     Nem hiszem , hogy Evanson kívül van más személy a fociban , akit ennyire tudnék utálni …

 • Blue One

  Jamie Carragher has slammed Chelsea’s Nemanja Matic, suggesting he is like a ‘little boy lost’.

 • “He deserves a magnificent reception at Stamford Bridge and he will get it because of what he achieved, but there is no way Mourinho will be looking forward to this.”

  Ezt nagyon jol megfogalmazta Charlie Nicholas.

 • Vna egy olyan erzesem, hogy ez Costa és Hazard legjobb meccse lesz idén, nekik valszeg nincs nagyobb motiváció, mint Josénak megmutatni. Nem csak én gongolom így:

  “Costa is red hot right now and I can just imagine him staring at Mourinho at the end of the game after scoring the winner.”

  • Endy919

   Úgy legyen !

  • myheartisblue

   Tegnap Courtouis es Eden is elmondta, hogy semmin nem változtat es nincs +++ motivácio a téren h JM jön.

   • Es? Be is szopod?:)

    • myheartisblue

     Szopni lehet te szopsz… Szerintem nem JM személye motiválja őket.

     • Endy919

      Ha már belőlem ilyen indulatokat vált ki , akkor 1000000% , hogy őket is motiválja.

      • te már aztán komoly alapja vagy az érzéseknek 🙂

       • Endy919

        Kikérem magamnak 🙂

       • myheartisblue

        Buned…hozok vizet Endyre.

     • Nagyon naiv vagy, az a te bajod, az viszont mar az enyem is, ha suemelyeskedsz. Fogd vissza magad kispajtas.

    • Sandic

     Muszáj, mivel a kézimunkára jelenleg nincs alkalmas állapotban 😉

     • ott a bal nem?! kell a változatosság néha

  • kasata91

   Szerintem pontosan tudja JM, hogy mi kell ahhoz hogy elvegye a kedvüket a játéktól. Gondolok itt első sorban Costára és Edenre.

  • Blue One

   Kitől az idézet?

 • Sandic

  Mourinho ismeri a csapat gyenge pontjait, hiszen ő rakta össze az alapjait, és hát tavaly első sorból “élvezte” a szerencsétlenkedést a pályán. Azóta jött 3 új játékos számára, amiből talán 2 kezdeni is fog, de szerintem ez nem hoz elég változást a tavalyi kerethez képest. Azt is láthatta, idén ugyanolyan szerencsétlen a védelem, mint tavaly.
  Én el tudom képzelni, hogy nem fog teljesen buszozni ellenünk, simán meg lenne arra a lehetősége a MU-nak, hogy 2-3 gólt gurítsanak nekünk. Én leszek a pesszimista, és azt mondom kikapunk, a kérdés az, hogy mennyivel…

  • kasata91

   Sajnos én is ettől tartok amit mondasz.
   DE José eddig minden alkalommal, amikor volt rá esély hogy nem fog buszozni, buszozott. Nem hinném hogy most kezdi el az ellenfélhez alakítani a játékát. Eddig sem tette.

   • Viszont tudja Hazard és Costa gyenge pontját, előbbinek 3 ember a nyakába, a másodikat meg provokálni kell. Jelenleg pedig ez a két ember viszi a szekerünket. Ahhoz azért nem kell nagy matektudás, hogy erre rámenjen :/ A kérdés számomra csak annyi, hogy Diegoal az előtt vagy az után kapja meg a pirosat, hogy beveri a győztes gólt 🙂

    • Sir Idemitirjak

     “Viszont tudja Hazard és Costa gyenge pontját, előbbinek 3 ember a nyakába, a másodikat meg provokálni kell” Ezt mindenki tudja a PL-ben és alkalmazza is… 🙂

     • ok, akkor úgy mondom, szőrszálhasogató úr, hogy ő mindenkinél jobban tudja 😛
      😀

      • Sir Idemitirjak

       Alakul! 😀

    • kasata91

     Ha győztes a gól amit lő, akkor lényegtelen mikor jön a piros. Bár… ritkán láttam piros után gólt lőni valakit, de szerintem a “gól után kapja” esélye nagyobb.

 • Sandic

  Forrás nélkül:

  A Chelsea néhány embere az Emirates-ben tartózkodik, mivel személyesen szeretnék látni játszani Ben Gibsont, a Middlesbrough védőjét.

  • Endy919

   Most látom először játszani . Nem ügyetlen , de nem hiszem , hogy ő lenne a megoldás a problémáinkra.

 • Endy919

  A Wolfsburg amúgy kiakar esni ? Nem bánom , Rodriguez és Draxler legalább olcsó lenne 🙂

  • ha már németek: Christensen sérült? A BL-ben és most a Bayern ellen sem volt a keretben.

   • Endy919

    Izom sérülést írnak.

  • Sandic

   Hiába lesznek olcsóbbak, ha akkor sem vesszük meg őket…. Amúgy is, ha marad a 3 védős rendszer, szerintem Rodriguez felejtős, most már ott van Alonso, Azpi, (Baba), inkább klasszikus középső védőre lesz szükség.

   • szerintem sem, a németek számára nem mi vagyunk az első számú célpont, hanem Wengi, amióta feladta a fhanszia tinik zaklatását. Draxler szerintem nyáron a távozó Ox-Chamberland helyét fogja átvenni.

    • Sandic

     Ox hova megy?

     • Endy919

      MUról olvastam több helyen. Meg ha jól rémlik , M. hozzánk is akarta hozni.

      • azt nem tudom, mennyire volt komoly amúgy. Ez ugye akkor röppent fel, mikor az volt, hogy Cech az Arsenalba igazol, amit JM nagyon ellenzett. Akkor mondott valami olyat, hogy oké, adjuk Cech-t, ha jön Walcott meg Ox. De, hogy volt-e komoly érdeklődés, arról már nem írtak sehol.

      • kasata91

       Ha nagy ellensége a játékpercnek akkor megy a MUba

     • nem tudni. Ha nem lenne annyi jó saját ifink, még nálunk is el tudnám képzelni. Ha Mou marad a MU edzője, ott is, de talán a Soton/Everton. Lejár a szerződése, és ő is lenyilatkozta, hogy erősen gondolkodik a folytatáson (egyelőre még nem adtak elé új Arse szerződést, amennyire tudom)

 • gorkaf78

  Alakul eddig ez a forduló:

  Tottenham : x
  Arsenal : x

  Egy esetleges győzelemmel egy pontra is lehetne a csapat az Arsenaltól, és beérné a Sp*rst.

 • Endy919

  Tammy ma sem szerzett gólt :/

  • le is körözte a vonalkódos gyerek.

   • Sandic

    Mindenféle háttérinformáció nélkül, Adam Armstrong az?

    • Endy919

     Dwight Gayle

 • Blue One

  Úgy kell a holnapi győzelem, mint egy falat kenyér. Jönnek itt a kedvező eredmények már két forduló óta, jó lenne kihasználni. Megverni egy riválist és hozni a többieken is, fantasztikus lesz. Pokoli hangulatot és egy icipici Costa (győztes) gólt kérek.

  • Sandic

   Figyeld meg, hogy az a Bailly gyerek holnap le fogja hozni élete meccsét. Tavaly ugyanez volt Mangalával, előtte-utána szar, de ellenük meg nagyon jól tolta.

   • Csak Báli meg egész szezonban nem rossz, sőt, belőle bőven lehet a Mangaka ellenpárja.

    • Sandic

     Nem néztem még idén MU meccset, de One kolléga linkelt be 2-3 videót pár “megmozdulásáról”, azt hittem még csak szokja a közeget…

 • Endy919

  Totál off. , de úgy néz ki , hogy az AC kezdi magát összekapni. bezárták az öregotthont és tele vannak fiatal tehetségekkel.

  1-2 éven belül foshat a Juve , mert ők meg kezdenek leereszteni.

  • Gabor1092

   ez a Locatelli gyerek is eddig ha jól tudom lőtt kb 2 gólt, de az mind a kettő elég nagyot szólt…
   De igen, ha egyben tudják tartani a gárdát, és jönne 1-2 jobb igazolás akkor lenne keresnivalójuk az elkövetkező években. Tehetségek megvannak (Donnarumma, Romagnoli, most Locatelli és akár Niang bár őt nem igazán tudom hova tenni).

  • a Milant megvette valami kínai konzorcium, és állítólag az volt a vásárlás kitétele, hogy 3 év alatt 400M EUR-t adnak játékosvásárlásra.

 • Már majdnem vége a napnak, és még sehol nem olvastam, hogy Moyesout. Fura. Pedig ennél tökutolsóbbnak lenni nehéz. Sebaj, én nem bánom, ha végre kiesik a Sund’ is, éppen elég, hogy a végre kihulló vonalkódosok erősen visszatérni látszanak. Akkor már legalább cseréljenek helyet az addigra minden bizonnyal BigSammel a pad(lón) ülő macskák.

  • Endy919

   Hogy lehet valakinek a baja a Szarkákkal ? Ezt sohasem fogom megérteni .

   Tárt karokkal várom őket vissza.

   • Sandic

    Benyeltünk tőlük pár vereséget még akkor is amikor jó formában voltunk, amolyan mumusnak számítanak. Én sem bírom annyira őket…

    • Ilyen alapon bárkit utálhatunk, mert benyeltünk tőlük pár vereséget. Nekem semmi ideológiai vagy logikai indokom nincs arra, hogy utáljam őket, főleg most, hogy megint elkezdtek ésszerűen építkezni.

   • mohacsia

    Valakiből az északi parasztok és Benyó fúziója nem vált ki szimpátiát? Döbbenet!

    • Mármint ki abban a csapatban az északi paraszt?

     • mohacsia

      Szurkolók?

      • Őszintén, te a PL-ben hány csapatot utálsz kizárólag a szurkolók miatt?
       Vagy a csapat karaktere önmagában mellékes, ha a szurkolók harmada-fele paraszt? Mert ilyen alapon nem tudom, hol találsz szimpatikus csapatot Angliában, vagy bárhol.

       • mohacsia

        Jajj, milyen érzékenyek lettünk hirtelen, mert leparasztoztam a Newcastlet. A “csapat karaktere” 😀 😀 😀 Te szerintem szopatsz engem ezzel a baromsággal, te tényleg képes voltál felhozni a Castle karakterát, mint a szerethető példa?

        Egyébként a PL-ben utálom a MU-t és az Arsenalt, minden rosszat kívánok nekik és habzó szájjal röhögök, ha beszopják. Baromi unszimpatikus csapat például a Castle meg a Szundi, illetve a Tottenham, de egyébként utóbbi is csak egy ideje. Bale – Modric fémjelezte csapatukat tökre bírtam. Ennyi csapatot “utálni” úgy gondolod, hogy túl sok?

        • Nem igazán értem, miről beszélsz ezzel a érzékenységgel. Feltettem három botegyszerű kérdést, az már nem az én gondom, ha az értelmezése sem megy.
         Én nem azt mondom, hogy a Castle karaktere szerethető, hanem azt, hogy te számba sem vetted a csapatot az utálatod indoklásakor, csak az “északi paraszt” szurkolókat. Lehet számodra ellenszenves a csapat karaktere (mondjuk jelenleg nem értem, mi az ami visszataszító, a kezdő jó része brit, a nyáron nagyon jól építkeztek és a focijuk és teljesen rendben van, de az elmúlt 2-3 évet kivéve sem tudom, miben voltak csapatilag antipatikusak), csak akkor azt kéne indokolni, hogy jelenleg te miért rühelled ezt a szerkezetet, a játékot és hasonlót.

         “Ennyi csapatot “utálni” úgy gondolod, hogy túl sok?”
         ??? Megint félre. Én nem azt mondom, hogy sok, hanem hogy ezek közül hánynál az az utálat primer indoka, hogy szurkolók?

         • mohacsia

          “Leészakiparasztoztam” őket, mire azt hoztad fel, hogy ki az északi paraszt a csapatban. Hát azt számolgatni, hogy hány kifejezetten geordie játékos van a castleben azt kicsit erős szőrszálhasogatásnak érezném, azért maradjunk abban, hogy én a szurkolóikról egyből egy bunkó kezelhetetlen társaságra asszociálok. Meg lovasrendőrökre és betört kirakatokra.

          A Newcastle meccsek alkalmával durvaságokra, alattomoskodásra emlékszem. Azt nem állítom, hogy ezeket kifejezetten geordie játékosok követték el, de nekem semmivel sem lett szimpatikusabb a csapat attól, hogy milyen nemzetiségű.
          Viszont azt kifejezetten röhejesnek és antipatikusnak tartottam, amikor a keretük 70%-a francia anyanyelvű volt, akikről klikkesedésekről lehetett folyton hallani, meg edzőbuktatás meg hasonlók.

          Még mindig a játékosuk Shelvey például. Róla vitatkozni kell, hogy mekkora paraszt? Colback meg képes volt a Sunderlandből a Castlebe igazolni, legalja. Plusz kérdezd meg a Castle szurkolókat, hogy mi a véleményük a nyáron távozott játékosokról például és mennyire szomorúak, hogy azok eligazoltak? Konkrétan Benitez nyilatkozta le, hogy azoknak nincs helye a keretében, akik nem hajlandóak hajtani és kűzdeni a csapatért. Hát én ezt úgy értelmezem, hogy eddig ilyen játékosok alkották azt a csapatot. Most meg hiába igazolt el egy részük vagy akár az összes, hát azért így nem tudom kinullázni az ellenszenvemet az irányukba.

          Edzők terén is jól el vannak látva. Bár az edzőbuktatás szerintem megbocsáthatatlan és tűrhetetlen, de Pardew nekem sosem volt kicsit sem szimpatikus, aki baromi sokáig volt az edzőjük. Benitezt nálunk elviseltem, de a személye is inkább ellenérv és más csapatának nem fogok szurkolni.

          Ez így elég indok, hogy ne kedveljek egy csapatot vagy mehetek kukoricán térdepelni? 😀

          • De már megint ott tartunk, hogy kiemeled a Pardew-éra utolsó 1.5 évét, és abból alkotsz véleményt. Mert ez az alattomosság és klikkesedés kifejezetten alatta volt burjánzó, leginkább 2014 után.
           Játékosok terén meg mondasz kettőt a full keretből, akire rá lehet sütni, hogy paraszt , meg hogy eddig teljes mértékben küzdeni nem akaró játékosok alkották a csapatot, ami enyhén is túlzó és elsietett vélemény tekintettel arra, hogy a nyáron kb. 3 olyan játékostól váltak meg, akikért nem kimagaslóan jó áron szállt be egy PL-csapat. A jelenlegi team meg meccsenként átlag kb 2 góllal listavezető, szóval sehogy nem fér össze az, amit állítasz. Az más kérdés, hogy SM ezzel a kerettel képtelen volt bármit is kezdeni.
           Szóval nem, ez totális felület-gyűlölet kategória. Kiemelsz egy kétéves intervallumot, és az alapján rájuk sütsz egy bélyeget, holott tapasztalhatóan már más úton járnak. Még ha tegyük fele egy évtizedet párgyúztak volna, még megérteném, mert a Stoke és a Sunci már majdnem egy fél generáció óta űzi a terrort.

          • mohacsia

           Azért álljunk már meg egy szóra, te itt gyűlöletről, én meg unszimpátiáról beszélek. Én befejeztem ezt a karakterpazarolást, nem fogok minden hülyeségedre reagálni, mint a 2 éves intervallum meg a hasonlók, mert baromi fárasztó vagy. Ha te minden csapatról az elmúlt félév alapján állapítod meg, hogy neked szimpatikusak vagy sem, akkor felőlem nyugodtan játszd ezt a morálisan felsőbbrendűt, de bennem az elmúlt 10 évben az alakult ki, hogy nem szeretem a kastélyt és ha maga Szűz Mária és Jeanne d’Arc lesz a csatársoruk, se fogom tudni tegnapról mára megváltoztatni a kialakult képet.

           Plusz kifejezetten röhejes, hogy úgy esel nekem ezzel a hülyeséggel, hogy micsoda skandallum, hogy ilyeneket mondok a castlere mikor fociban gyakorlatilag mindenki teljesen random dolgok alapján szeret-utál csapatokat, miközben azok sosem ártottak neki. Nem is igazán lehet valós, jogos dolgok alapján. Kifejezetten utálni meg semmivel sincs több okom a MU-Arsenal kettőst, de mégis azt teszem és kurvára nem vagyok vele egyedül.

          • Én írok hülyeségeket basszus? Olvasd már vissza, miket riposztoltál. Mintha minden második kommentedben elfelejtenéd az előzőt. Itt írod, hogy 10 éve ez a kép alakult ki, de fentebb, ahol szerinted “elég indokot” mondtál, kitérsz a Pardew-éra második felére, és nagyjából ennyiben ki is fúj, cserébe nekem rovod fel, hogy félév alapján döntöm el, hogy ki szimpatikus. Köszi, ez így nagyon hiteles.

           “Plusz kifejezetten röhejes, hogy úgy esel nekem ezzel a hülyeséggel, hogy micsoda skandallum, hogy ilyeneket mondok a castlere mikor fociban gyakorlatilag mindenki teljesen random dolgok alapján szeret-utál csapatokat, miközben azok sosem ártottak neki. ”
           Ki esett neked? Csak mert kértem pár észérvet is? Ja hát ez így már túl erős.
           Ezzel a random utálással meg nagyon nem értek egyet, ez maximum pont arra a rétegre vonatkozik, amelyikkel te lefestetted a castle táborát. Az ideológiai és identitási ellentéteket azért nem árt észrevenni, ha egy kicsit feljebb áll az ember, és az alapján ellentéti vonalat húzni.

          • mohacsia

           Legyen, ahogy akarod. 😀 Egy geci vagyok, aki minden érv nélkül szívből gyűlöli a Newcastlet meg úgy minden Pl csapatot. 😀 Ja és természetesen a fociban mindenki hosszú mérlegelést követően dönt a szimpátiájáról, kivéve persze engem. Nyilván! 🙂

          • Még ebben a cinizmussal átfűtött semmiben is sikerült félreértelmezni a dolgokat. Ez már tényleg nem rossz.

       • kasata91

        “Őszintén, te a PL-ben hány csapatot utálsz kizárólag a szurkolók miatt?”
        Viccelsz? arsenal !

        • Kizárólag? Én simán tudnék még mondani pár indokot, pl Bender-Samah-Santos-féle játékosok, a BL-béli állandó pofára esésük és stb.

         • Endy919

          Azért utálod őket , mert pofára esnek a BL-ben ?
          Pedig annak örülni kéne 😀

          • Azért is. Enyhén irritáló, ha egy csapat alulmúlja magát és ezen mennek el a liga koeff pontjai. Emiatt az Evertonra is nagyon haragudtam anno.

          • Endy919

           Én nagyon tudok örülni , ha kiesnek . Nem kívánok neik egy pontot sem , semilyen bajnokságban/kupában.

          • Én sem akarom hogy megnyerjék, de azt azért elnézném, hogy angol csapatok vágják ki a Barcát vagy a Bayernt.

       • Milyen karaktere van a Castlenek? xDD te megint csak kotozkodni erkeztel.

        • Kötözködni csak te kötözködsz itt, de értelmezni sem ártana azért néha.

        • myheartisblue

         Emberek, emberek! Kérem ne ezelőtt a rangadó ellőtt vágjuk taccs-ra a hangulatot. Inkább tegyük félre a tüskéket és szurkoljunk csapatunk sikeréért és vitassuk át a mérkőzés eseményei békében. utána lehet ezt folytatni. Ide úgy érzem senki sem veszekedni jár.

    • Endy919

     Hihetetlen .
     Pedig Rafa a történelmünk egyik legsikeresebb edzője. 🙂 (hihihihihi).

    • hhahahaha well said.

 • trueblue05

  Britanniás eseményre jön valaki?

  • kasata91

   Terveztem, de sajnos nem tudtam feljutni BP-re.

  • Chelsea4Ever

   Itt vagyok! ?

   • trueblue05

    én kb a meccs előtt fogok odaérni – remélem lesz egy állóhely meg egy sör

 • Endy919

  sotooooooooooon

  • kasata91

   Igazán lefújhatnák a meccset így

  • kemeny, hogy 75. perc és szinte csak a soton tamad 1-1 nel. Eleg halott a City.

 • Endy919

  Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Kante, Matic, Alonso; Pedro, Diego Costa, Hazard

  • Endy919

   Begovic, Aina, Terry, Chalobah, Oscar, Willian, Batshuayi

  • na harja.

  • Sir Idemitirjak

   Pedro, MIÉRT??????

   • Nem tudom Willian mikor érkezett vissza, de gondolom ez az oka annak, hogy nem ő kezd.

    • Sir Idemitirjak

     Chalobah is már most egy jobb játékos azok alapján amit láttunk tőle, mint a spanyol.

     • Oké, de vele meg szvsz nem feltétlen Pedro posztján számolna Conte.

      • Sir Idemitirjak

       Pedro posztja az átadó listán van remélem, mert ott én sem számolnék az angollal. 🙂

  • kasata91

   Hát nemtom. Moses nem igazán nagy rangadó edzett, Pedro meg Pedro.

   • Sir Idemitirjak

    Moses már az összes PL “óriás” ellen nem egy meccset letolt, tőle egyáltalán nem tartok.

    • kasata91

     Azért a ligakupábn játszani a MU-val, meg a Wiganban minden csapat ellen underdog-ként egy szezonon át nem biztos hogy egyenértékű a mai meccsel.

     • Sir Idemitirjak

      Pedig a jelenlegi posztján szinte ugyanazt kell csinálnia, mint egy esélytelenebb csapatban szélsőként.

 • myheartisblue
  • kasata91

   És melyik a blue bison ? Nem egyértelmű teljesen … 😀

   • Endy919

    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • Endy919

  #megbasszukőket

 • Blue One

  Valaki tud egy szuper linket?

 • kasata91

  Egy győzelemmel 1 pontra megérkeznénk az élmezőnyre. NAGYON KELL A GYŐZELEM !!

 • Endy919

  Volt ott egy kis fütty 😀

 • Endy919

  Pedrooooooooo

  • WudigessBoi

   Ne feledjük, José külön kérésére érkezett:D

   • Endy919

    :DDDD

 • Ez az drágám, mutasd meg.

 • Gabor1092

  WTF? 😀 😀

 • Pedig még szinte szólt a Blue is the clolour 😀

 • Endy919

  Remegeeeeeek

 • MIVAN BAZZZZZZZMEG :DDDDD

 • WHO ARE YA????

 • Blue One

  Ki hol nézi a meccset?

 • ktomi93

  Most komolyan lekésem a meccs elejét és Pedro meglövi A gólját? 😀

  • Ha valamire fogunk emlékezni Pedróról 10 év múlva, az ez lesz.

 • myheartisblue

  Mire bekapcsolt a link már az ismétlést sem láthattam.

 • Endy919

  Majdnem :/

 • Endy919

  Matiiiiiiiic :DDDDDD

 • ktomi93

  Az milyen játék lett volna

 • Conténak elég gigatökei vannak.

  • Endy919

   Imádom ezt a digót!!!

 • ktomi93

  Bíró megint otthon hagyta a szemüvegét 😀

 • Blue One

  Vajon kapunk ma szabadrúgást mi is?

 • Endy919

  Igeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen Cahillll

 • Cahill az angol Juhász Roli.

 • dejo Jose fejet latni 🙂

 • ktomi93

  Nagyon mákos volt, de az is gólnak számít 😀

 • Gabor1092

  Conte egy állat 😀

 • Blue One

  2-00000000000

 • Gabor1092

  oh baszod Pedro, pedig jöhetett volna a harmadik…

  • Blue One

   Hol nézed?

   • Gabor1092

    acestreamen NBC vagy valami olyasmi

    • Blue One

     Működik? :O Nekem egy se indult el… 🙁 Sky nincsen egyébként?

     • Gabor1092

      jaja, eddig nincs gond vele

      • Blue One

       Linket tudsz? Elindítottam két NBC AceStreamet és nem indul…

       • Gabor1092
        • Blue One

         És ez neked elindul? :O Én az összeset kipróbáltamm, ezzel kezdtem és egyik sem működött… Mi a baj?

         • Gabor1092

          hát az jó kérdés, nálam tökéletesen működik

          • Blue One

           Ezt nem értem…

          • Blue One

           Tudsz egy linket küldeni, ahonnan letöltötted (és/vagy egy verziószámod?)

  • Nyugi, még Costa be se köszönt.

 • Blotunga

  A szöglet előtti helyzetnél gondoltam épp el, hogy ezeknek ma lehetne verni legalább egy hármast… de legyen inkánn több! 😀

  • Blue One

   Én mondtam, hogy kell a második a szögletből és tessék! :DDDDD

 • WudigessBoi

  Moses nagyot melózik ma is. Sokat mozog, kéri a labdákat és meg is tartja azokat. Tetszik a játéka.

 • Blotunga

  Matic Pogbát cselezi! :))

 • Endy919

  Blind játéka nagyon tetszik.

 • ktomi93

  Meg kell tömni őket 😀

 • Endy919

  Tibó!

 • ktomi93

  Az meleg volt.

 • myheartisblue

  Itt mindenki 200ˇ%-on pörög…mieccsoda mérkőzés.

 • Még Moses és DL verjen egy gólt, és teljesül az álmom a MU ellen.

  • myheartisblue

   Moses és Costa.

   • Endy919

    Edent miért hagyjátok ki a buliból ?

    • myheartisblue

     Sz@rom én le, hogy ki de ha valaki ver egy gólt nekik az öltözőbe akkor FATALITY!

   • Costa gólja nem lenne akkora megalázás.

 • Blotunga

  JM-nek sem kell már citrom! …

 • kasata91

  De jó a tavalyi lélektelen szarunkat látni pirosban.

  • Endy919

   Vigyorgok is becsületesen :))))))))

  • Lavid Duiz

   Frappáns komment! 😀

 • Fellaini Josénál egy teljesen új-dimenziós szent tehén. Fingom nincs, mit akar vele kezdeni azon kívül, hogy néha rá ívelgetnek, tőle meg 3 méterrel elpattan a labda.

 • WudigessBoi

  Uh, Luiz… Fellaini, de akkor is…

  • myheartisblue

   Sajnos narancsos, dehát Fella 2-3 mérkőzésenként, hoz egy ilyet. Szval én ezt a karma számlájára írnám.

 • Lavid Duiz

  Háát, Luiz… Szerencsés!

 • Blotunga

  Remélem ez volt a mai DL zárlat és több nem lesz!

 • Endy919

  Háháááhááááááááá :)))))))))))))

  Conteeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • kasata91

   Volt valami lemenéskor amirol lemaradtam ?

   • Endy919

    Neeeem. Csak imádom ezt az embert :)))))))

 • WudigessBoi

  Aki látta az elejét: Josét hogy fogadták? Ő milyen volt, amikor kijött?

  • Sir Idemitirjak

   Én amit láttam, hogy Terryvel nagyon jó hangulatban beszélgettek a bevonulás után, de a magyar adón sokat nem mutattak.

  • Blue One

   Én se láttam sokat. Conte-val ölelkezett egyet és leült a padra. Szurkolók nem nagyon üdvözölték, de füttyöt se nagyon kapott.

  • Endy919

   Volt egy pici fütty , de nem voltak ovációk , vagy valami hasonló.

 • Blue One

  Mata beállt.

 • Endy919

  Fellaini off , Mata on 🙁

  • Sir Idemitirjak

   Pedig még a kp-n sem a bunkó belga volt a legrosszabb náluk, de örülök hogy kevésbé kell így félteni a kedvenceink testi épségét.

  • Az a vicces, hogy taktikát így sem váltott, ugyanaz az ívelgetős kontra megy, csak egyel kevesebb emberre lehet ívelgetni.

 • Endy919

  Fasznak cipeli Diego a labdát..

 • Blue One

  Hihetetlen, amit ez a mocsadék csinál…

  • myheartisblue

   Bailly szerintem a sokadik sunyi faulját lépi meg. Most ezeket el kell nézni mert2 gólos hátrányban vannak?!

   • WudigessBoi

    Szerintem ott Hazard szaladt bele. Nem mozdult Bailly és ahogy láttam, a lábát se tette ki.

    • myheartisblue

     Otthagyni a lábadat épp úgy fault-tényező, láttunk már ilyet faultnak.

    • Sir Idemitirjak

     Kinthagyta a lábát, fujható lett volna, de mivel konkrét mozdulat nem volt és DL még a pályán így elnézem a bírónak.

 • Endy919

  Bailly off

  • Blotunga

   belesérült az előbbi Hazard buktatásba

  • Sir Idemitirjak

   Blind megy középre? Jó jel.

 • Blue One

  Nah lejön ez a szerencsétlen… Más kérdés, hogy már pár perccel előbb el kellett volna hagyni a pályát…

 • Blue One

  Most, hogy kontrázhattunk volna lefújta. :DDDDDDDDDDDD

  • kasata91

   De legalább adott neki egy sá…. Nagy lófaszt…

 • Amúgy én ezzel a 3-4-3-mal megmerem kockáztatni, hogy ismét van egy ésszerű taktikánk.

  • Zoumaval, Terryvel lehet, h ertelemes csapat ellen is mukodni fog jol. Conte lenne az elso, aki a 3 vedos rendszert sikeresen hasznalja a PL ben.

   • Sir Idemitirjak

    Terry ide lehet már lassú lenne.

    • Szerintem Cahill sebességét bármikor hozza.

     • Sir Idemitirjak

      De nem is Cahill a BL/top csapat szint.

      • Oké, de Zouma mellé egy Terry még bármikor elfér szvsz, az angolnak amúgy is világ éltelében egy komolyan gyengesége volt, az pedig a sebessége.

    • Ha 3 CB vel jatszunk tovabbra is, sztem elég, ha 2-en gyorsak mellette.

 • Endy919

  De szép kontra volt.

 • WudigessBoi

  Pedig ez jó kis kontra volt…

  • Blue One

   Hazard egyből adja Costának…

 • Blue One

  Szögletet se kapunk, jól van.

 • Nagyon látszik Hazard-on a bizonyitasi vagy. Konkrétan védekezik!

 • WudigessBoi

  Pedrotól se szabad ma már sokat várni.

 • Endy919

  Edeeeeeeeeeeen

 • WudigessBoi

  Köszönjük a tapsot, José:D

 • Blotunga

  Na így na! 😀

 • Csak még egyet! Gyerünk Costa!

  • myheartisblue

   OOOO ééés MATIC gólpassz! jobb mint De Bruyne! 😀

 • Blue One

  3-0 HAZAAAARDDDDDDDDDD

 • Mit tapsolsz??? hahahahah

 • Matic az uj Fabrepass?

  • Blue One

   Én is néztem… És utána még testtel se nyomták el. Nem ismerek rá.

 • Blue One

  Hol a Costa gólom? 😀

  • WudigessBoi

   Nekem elég, ha nem sárgul be:)

 • Sir Idemitirjak

  Megszóltam Pedrot a meccs elött, fél perc gól
  Leírtam Hazard pontatlan, 2 perc gól
  Szóval most írjam azt hogy Kanté lövései katasztrofálisak? 😀

  • Blue One

   Írj, amit akarsz. Csak sokat. :DDDDDDDDDDDD

  • Endy919

   :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

   • Sir Idemitirjak

    Szakadok a nevetéstől

  • Gabor1092

   neeeee 😀 😀

  • kasata91

   Baszaras

  • WudigessBoi

   BAZMEG:D

  • mohacsia

   Ezért a középkorban tuti megégetnek!:D

   • Sir Idemitirjak

    Ma égett helyettem az MU eleget, de bármikor meglátom ezeket a sorokat nem bírom ki nevetés nélkül. 🙂

 • kasata91

  100 millió fontos Palika hogyhogy nem játszik ma?

  • Sir Idemitirjak

   *idén

   • kasata91

    Nem fér be ebbe a szuper Special Unitedbe

  • Endy919

   Ibrát is hiányolom.

  • Blue One

   Pedig nagyon készült a meccsre. Ahogy látom még fodrásznál sem volt.

 • Blue One

  Azt hittem Michy jön. 😀 Nem baj, jó lesz Chabolah is.

  • Sir Idemitirjak

   Elsőre én is néztem, hogy mikor csunyult így meg, de aztán leeset hogy ez az angol. Szerencséje hogy nem a Realban játszik.

 • Sir Idemitirjak

  Feladok egy lottót.

  • Blue One

   Kössz a spoilert. 😀

 • Endy919

  Jézus milyen gól 😀

  • myheartisblue

   Ramiresi magasságokban ez a Kanté mozdulat.

   • kasata91

    Kb mint Ramisten city elleni év gólja 2011? ben

    • myheartisblue

     nekem is ez ugrott be. Tehát akkor jövőre meglesz a BL ;

    • Blue One

     Akkor már nem kell leírnom. Nekem is ez ugrott be.

 • Noo, he Kan’t

 • myheartisblue

  Kioktatásiból —> Megalázási 😀 😀

 • kasata91

  Aki pirosban van mind elküldte boré

 • kasata91

  Mekkora troll a SB zeng a José Mourinho:D

 • Blue One

  Conte már a fiatalokat is pályára dob. #fricska

  • WudigessBoi

   Nem bír magával, még bőven nincs itt a 80. perc!

 • Lavid Duiz

  “José Mourinhooo, josé Mourinhooo!!!” Zeng a stadion. 🙂

 • Lavid Duiz
  • WudigessBoi

   A Realnál is így kezdte a Classicózást.

   • ugy is fejezte be.

    • Sir Idemitirjak

     Egyetlen baj, hogy közben Simeone ugrásra készen vár.

 • myheartisblue

  Abramovich bácsinak holnap lesz az 50. szülinapja. Még egy gól beleférne…nemde?

  • kasata91

   Persze aztán majd megint a Chelsea rugassa ki Josét…. le nem mosná magáról a klub, hogy direkt csinálja.

   • Endy919

    😀

 • Endy919

  Misiiiiii

 • WudigessBoi

  Hová cserél ez ennyit ilyen korán?

 • kasata91

  Be kellett hozni Wilmost, hogy JM megismerje régi csapatát. Túl sok más kapaszkodója úgy sincs

 • Endy919

  Courtois!!!

 • WudigessBoi

  Azért így, hogy Conte rendbe tette a védekezést, Tibó is szépen szállítja már a bravúrokat.

 • Blue One

  Michy gólt kérek a Costa gólom helyett.

 • Amúgy ezzel az állással a csapat szépen halkan top4.

  • kasata91

   Szerintem épp ellenkezőleg. Ezzel az eredménnyel elég hangosan robbantunk be oda.

  • ez speciel minden csak nem halk 😀

  • ironyia

  • WudigessBoi

   Pont azt néztem, hogy még így sem vagyunk a dobogón. Mondjuk ahhoz képest, ahol az Arse elleni zakó után álltunk, ez nagy menetelés még a riválisok botlásával együtt is. Nagyon tömény az a top5.

 • Blotunga

  Mózi egyre jobban bejátssza megát a csapatba Wilmos kárára. Mondjuk annyira nem vagyok szomorú… 🙂

  • Gabor1092

   ezzel nem értek egyet, míg Moses a 4-es jobb oldalán van, addig Willian a támadó hármas jobbján, így Willianra max Pedro lehet veszélyes

   • Blotunga

    Ha ilyen pörgős és gyors játékot akarunk továbbra is, nem lesz a csapatban olyan, aki megállítja minden támadás lendületét…

  • Moses nem willian helyett jatszik. Az Pedro.

 • Blue One

  Conte :DDDDDDDD

  • Sir Idemitirjak

   Szerintem következő meccsre meglesz az ő dala is.

   • Blotunga

    Ha neki nem lesz dal, akkor senkinek!

   • Blue One

    Már van neki egy rövid.

 • kasata91

  “3 more minutes pain for Mourinho” 😀

 • Endy919

  No , Courtois komolyan visszatért.

 • Sir Idemitirjak

  Luiznak ölelő rohama van? 😀

 • Endy919

  Mit sughatott a fülébe?

  • WudigessBoi

   Hogy ez a siker őt igazolja:D

   • myheartisblue

    Azt Pinyő bá mondaná!

  • kasata91

   Egész jól el lehetett csípni a véget. Tuti megírják majd.

 • kasata91

  JM úgy folytatja a Bridgen ahol abbahagyta. Jóvan

 • Lavid Duiz

  Nem figyeltem, úgyhogy én magam nem hallottam, de állítólag azt kiabálták többször is, hogy “Többé nem vagy különleges!”.

  • Sir Idemitirjak

   Én nem vagyok rajongója a portugálnak, de bántani azért nem kellene.

   • Lavid Duiz

    Én sem énekeltem volna. 🙁

   • myheartisblue

    A szurkolói mámor már csak ilyen. Ott nincsenek szabályok.

   • kasata91

    Szerintem ez teljesen belefért még. Nem szidták senkijét, nem égették a mezét. Nehogy már még a CFC szurkerek ápolják a lelkét. Arra ott vannak az új MU szurkerek akiknek azóta nyal, mióta kinevezték.

   • Blue One

    Angliába azért ez nem rendkívüli dolog. Egy kicsit odaszóltak, de ez simán belefér. Tartott vagy 20 mp-ig… Még beszélni is fölösleges róla…

  • Lavid Duiz

   “You’re not special anymore,” chant #CFC fans to their former manager Jose Mourinho.

 • Blotunga

  Egy gondolat erejéig kiemelném Azpit, aki attól függetlenül, hogy Iva ellen fejjátékban esélye sincs, olyan önbizalommal és direkt játékkal, pontos és gyors passzokkal rukkolt elő, mint még soha. Én még ilyet nem láttam tőle, úgyhogy emelem minden kalapom előtte!

  • Sir Idemitirjak

   +védekezésben neki volt látványosan a legtöbb dolga a 3ból, és mindent megnyert amit meglehetett! Nálam ő volt a MOTM

 • Blue One
 • myheartisblue
 • WudigessBoi
 • Mourinho hivatalosan is élete mélypontján van. Továbbra is képtelen revideálni az ostobaságait, inkább vár velük, hátha egyszer működni fognak, de ehelyett csak lejjebb és lejjebb süllyed. Tükörsimán követi el ugyanazokat a hibákat, amiket nálunk, és nagyjából azon a szinten is van a mostani MU, ahol mi tavaly.
  Itt is és a MU-ban is hatalmas gond volt, hogy a meccsekbe képtelen belenyúlni menet közben. Ez ma sem volt másképp, pedig annyira szét volt szakadva a csapat, hogy Ibra alig találkozott a labdával.

  • Blotunga

   Ezt nevezhetnénk egyszerű kiégésnek is. Arról híres, hogy a játékosait a csúcsra járatja és hamar kiégnek. Na szerintem ez már egy ideje inkább rá jellemző, vagyis saját magát építette le!

   • Hát jah, meg elment mellette a focivilág, nem újult meg egyáltalán. Ugyanazt póbálja erőltetni, amit 10 éve csinál.

   • Igazából ez a tavalyi volt élete első igazi orbitális bukása, így még a kiégéssel várnék, csak nagyon feltűnő, hogy sorra követi el az olyan hibákat, amiket egy klasszis edző egyszerűen nem engedhet meg, és ezeket teljesen figyelmen kívül hagyja. Én ezt nem tudnám annak a margójára írni, hogy képtelen megújulni, mert egyszerűen kísérletet sem tesz rá.

    • Blotunga

     Azért ne felejtsük el a realos ténykedését sem. Nem egyik pillanatról a másikra történnek a dolgok…

     • Én a Reálos idényét akkora bukásnak nem tartom. 2 ezüst, egy szuperkupa, BL-elődöntő. Performanszilag ez szerintem teljesen rendben van, így ilyen szempontból messze nem fail.
      Ellentétben a tavalyival, ahol szakmailag totálisan felsült, és 1 pontra volt a csapat a kiesőhelyektől féltávnál. És szvsz ez volt élete első igazi szakmai bukása.

      • Blotunga

       De a végére elég becsületesen leépítette a csapatot, főleg mentálisan! Egyetlen dolog akadályozta meg a katasztrófát, mégpedig a távozása…

 • kasata91

  A végeredmény : arsenal – 0

  • Blue One

   Nem értem… 😀 Le tudnád írni, még párszor? Negyedikre csak megértem.

   • kasata91

    4 like és elm4gy4rázom 😀

    • Blue One

     Remélem jön még akkor három ember. Én már megtettem a magamét.

 • 1999. Ekkor kapott ki utoljara a MU 4+ gollal idegenben a PLben. Szinten Chelsea ellen.

  Jose:

  “My words with Conte were for him not for you.”
  “The team played well if we can delete the defensive mistakes”
  “We were coming to have an offensive approach” :DDDDD hol???

  Conte:

  “I am pleased with the performance, we started well, moved the ball quickly, created chances to score the goal. I see the commitment in training and the players deserve this.

  “We are improving, we must continue to work, only through the work we can improve.”

  What were you doing to the crowd at the end? “I was listening to the support of Manchester United, always supporting their team and I was asking my team to do a clap for my players. All the players deserves this clap.” Óriasi

  • Endy919

   Ez az ember hihetetlen . Végre !!!!

   Akkor ma kb. 10x . Imdádom!

 • Endy919

  Nem hiszem el … Elképesztően boldog vagyok :)))

 • ki mer felnézni a stretfordra?

  • Endy919

   én őket olvasom egy ideje . Zseniális 😀

   • megy a JoseOut gondolom, nem?

    • Endy919

     Non stop :))))))

    • kasata91

     Hát eléggé ráfutottak a bálnaf4szra.

  • kasata91

   Meghagyom lefekvés előttre 😀

 • kasata91

  “José Mourinho még mindig tudja,hogyan lehet a legtöbbet kihozni a Chelsea-ből”
  Azért a Spíler Tv -n is vannak gyöngyszemek.

  • Gabor1092

   Ezt Gudjohnsen írta ki valahova, legalább is azt olvastam

   • kasata91

    A lopott szöveg is szöveg 😀

 • Tencsi1201

  Smalling ma esélyes, hogy sírva alszik el..:D többször volt becsicskítva szegény, mint ameddig el tud számolni…kár hogy mellette egy Blind van, akitől hiába várja hogy majd kijavítja a hülyeségeit.

 • myheartisblue
  • kasata91

   Nem tudom magyarul összerakni. valaki?

  • Lavid Duiz

   Én csak azt értettem, ami ki van csillagozva. 😀

 • Amúgy számomra még az is kérdéses, hogy Oscarnak ebben a 3-4-3-ban hol lenne a biztos helye? Mert hogy Fabregas egyre kijjebb csúszik, az tény, de a brazilt sem látom annyira esszenciálisnak ebben a formációban.
  Kanté tengelytársa persze bármikor lehetne, de egyelőre semmi okát nem látom annak, hogy megbontsuk a középpályát. Kanté és Matic imponálóan masszív párost alkotnak, utóbbi ráadásul már idei 6. gólpasszát jegyezte, plusz nem elhanyagolható szerepük volt abban, hogy zsinórban 3 cs-t hozzunk le.
  A szélen való robotolásban sok értelmet nem látok, szerintem ott Moses első számú váltótársa Aina marad, de Zouma és Terry felgyógyulásával Azpi is visszatérhet a szélre.
  Elől Costa és Hazard helye szerintem fix, két potenciálisabb jelölt Willi és Pedro személyében pedig már van a másik szélre.

  • Endy919

   De basszus . Matic ma focizott . Pogbát szopatta és nem egyszer 😀

   Én hatalmas extázisban vagyok 😀

 • Lavid Duiz

  Na, ezt mondta José Conténak: “”You don’t wind up the crowd at 4-0. You do it at 1-0. It’s humiliating,” the Special One apparently said to the Chelsea boss”

 • lamps8

  basszameg, én sajnálom Joset.

  • kasata91

   Nem irigyellek.
   Aki Chelsea-s az röhög és boldog, aki MU-s az meg utálja és szidja.
   Elég magányos lehetsz jelen percekben 😀

 • kasata91

  Amúgy ha Alonso így folytatja akkor Azpi után egy újabb szélső védőt teszünk spanyol válogatottá.

  • myheartisblue

   Mosesra nagyon büszke voltam,de Alonso is faját nyomott Cahill és Azpival karöltve. NEm értem miért Hazard lett a MOTM.

   • Endy919

    Gólja mellett ő is hatalmasat melózott , védekezett . Kellemes meglepetés volt ma az egész csapat , senkit sem tudnék lehúzni.

 • Blue One

  Elképesztő meccs volt a mai. A szezon magasan legjobb meccse volt egy nagynevű ellenfél ellen. A védelem most sem kapott gólt, a csapat nagyon egyben volt és csodásan játszott. Védekezésben ellentmondás nem tűrően, agresszívan támadták le az embereket, elől meg ment a szép játék. Nagyon kedvelem Contét és ez a szeretet csak nőni fog. Őszinte, szerethető és közben keményen dolgozik. Kezd látszani, hogy a ‘hard work’-özés az ő esetében nem közhelynek számít.

  A jövőt (jövő évet) illetően még inkább izgatott vagyok. Chriestensen és Zouma visszatér, emellett még egy védő is érkezhet és jó azon elgondolkodni, hogy mi lesz akkor, ha Conte megkapja az emberit. Vagy, hogy mondjuk a kedvenc formációja a 3-5-2. Egyébként ha átállnák 3-5-2-re akkor abba már csak beleférne Fabre. Mellé raknak pár zongoracipelőt, és ő majd játszik rajta.

 • Sandic

  Srácok, én remélem, hogy ez nem volt bunda. Csak a gólösszefoglalót láttam, de basszus ezek le sem támadtak, csak álltak ott mint egy f*sz, és várták, hogy mi fog történni. Nem tudom, hogy melyik “védekezésük” volt a legnevetségesebb, talán egy hajszállal Kanté gólja a nyerő.
  A másik eshetőség, ami azért valószínűbb, hogy a MU játékosai pont azt csinálják, mint tavaly a mieink, kirúgatják az edzőt…

  Egyébként meg lehet nem ártana ismét költöznie a blognak, ez a mostani oldal már többször elérhetetlen, mint elérhető….

  • Sir Idemitirjak

   “Egyébként meg lehet nem ártana ismét költöznie a blognak, ez a mostani oldal már többször elérhetetlen, mint elérhető….”
   Sajnos igaz.

   • Blue One

    Nekem nem csak ez… A meccset nem tudtam a megszokott helyen nézni, mert nem működött és mint kiderült másnak igen. Ez az oldalt is szarakodott nem rég, a twitter is ( mondjuk azt megtámadták elvileg), most a netem tök lassú, állandóan összemlik a flash player… Nem tudom mi van…

  • Bundára a PL-ben szvsz eleve nincs esély, és annyira nem is volt rossz a MU, hogy erre gyanakodjunk. 2 góljuk simán benne volt a meccsben, de az egész csapat alul teljesített Pogitól kezdve Rashfordig, a szent tehenek pedig ismét hozzájárultak a kiütéshez.

   Szerintem ezt így kijelenteni nem lehet, hogy musok buktatni akarnak addig, ameddig Josénak is ekkora szerepe van a vereségekben, és a kezdőt is rendre elbarmolja. Olyan játékosok váltak marginálissá az év folyamán, mint Darmian, Mikitarján, Schneiderlin, Mata olyan játékosok előnyére, mint Blind, Fellaini vagy Rooney, mindenféle reális indok nélkül.
   Az már az elején is nyilvánvaló volt, hogy a 4-2-3-1-gyel ez a keret nem kompatibilis, de még akkor sem képes ezen változtatni, amikorra már kínosan egyértelmű, hogy rangadókon mekkora taktikai zsákutca a team.

   • Sandic

    De könyörgöm, ilyen védekezés nincs a PL-ben. Hazard is a gólja előtt nem sokkal legalább vagy 2-3 másodpercig szinte mozdulatlanul állt, a védő meg még el is futott előle….

    • Nincs-e? Tavaly mi ugyanezt nyomattuk pont ilyen ostobán.
     Hazard góljánál meg nem tudom, hol állt mozdulatlanul 2-3 másodpercig, szinte végig mozgásban volt a gólig. Talán 1 másodpercig várt ki Smalling mellett, mielőtt behúzta volna a kapu felé, ez meg egy behúzós cselnél átlagos kivárás.

 • emazohun

  Le merem fogadni,hogy PPG-t(points per game) nézve Cahill a valaha volt legjobb kapitányunk

  • Sandic

   Mondok még valamit, Cahill az elmúlt 5 szezonban minden szezonban betalált legalább egyszer, ez rajta kívül még kb. 4 játékosra igaz a PL-ben, egyik sem Chelsea játékos…

   • emazohun

    Nincsenek véletlenek

    • myheartisblue

     Cahill for president! 😀 (but only if he will rule out his def, errors)

   • Stonci81

    csak gyógyuljon fel Terry, és bővüljön a Chelsea-s sor 🙂 bár nála most nézem 2000 óta tart ez a széria, ha betalál idén..és be fog 🙂

 • kasata91
  • Sir Idemitirjak

   Mostmár a karrierjét félti, nem csak az egyszeri állásat ahol sokan mögötte áltak.

  • Blue One

   De rossz volt hallgatni őt. Már Conte-hoz vagyok szokva, az ő őszinte mondanivalóihoz.

  • kasata91

   Kimondta, hogy 1% Chelsea sincs benne. Jókor, jó helyen sikerült papa….
   (De legalább a mai Chelsea is elmondhatja, hogy 1 % Mourinho sem volt benne.)

   • True Blue

    Nem értem miért mond ilyeneket… CFC szurkolóként fáj ezt hallani, ugyanakkor meg nem is mondhat mást. Mondja azt, hogy mindent megteszünk a győzelemért stb, senkit nem fog érdemelni, de hogy ezt miért kell ennyire kihangsúlyozni, azt csak ő tudja.

    Pedig azt hittem maradt benne 1% CFC, de akkor ezek szerint nem… 😀

  • Lavid Duiz

   Szerintem ezt úgy kell érteni, hogy amikor egy csapat edzője vagy, akkor (nyilván) 100%-osan törekszel arra, hogy a csapatod nyerjen, és nem hagysz 1%-t sem, hogy az ellenfél járjon jól. Én ezt így értelmezem. Szerintem nem úgy, hogy MU szíve van.

   • True Blue

    De ezt mondom, hogy ez nyilvánvalóan így van, szóval ezt nem is kéne felhoznia. Nem gondolta senki, hogy a szíve mélyén még nekünk szurkol. náluk meg csak dolgozik…

 • kormolar

  Éreztem év elején h más felállás kell…. ez a 3 védős rendszer nekem nagyon telitalálatnak tűnik… és éppen azért mert bizonytalan a védelem ez a 3 védős szisztéma nagyon jól tud 5 védős rendszerré átalakulni védekezésnél, ami elég masszívan működött…kontrákból meg nagyon jól fejlődünk fel..nagyon tetszett a meccs szinte az elejétől kezdve egy percig sem forgott veszélyben a győzelem…ha Pedro aki sztem egész jól játszott(nekem a sok labdaszerzése ütötte meg a szemem) pontosabban passzol egyes szitukban akkor Costa sem marad gól nélkül…Willian kezdhet félni…bár Luiz hülyesége könnye okozhatott volna gondot( mert szerintem az piros volt…)…ugyanakkor az mellett sem szabad elmenni h MU nagyon gyengén játszott…

  • True Blue

   Biztos megfogta őket a korai gól, de az, hogy gyengén játszottak az szerintem a mi érdemünk. Mindenki annyira tud játszani, amennyire hagyják márpedig ma őket nem hagyták.

   • kormolar

    a szélső játékuk iszonyat gyenge volt…mondjuk gyakorlatilag nem is volt náluk szélső a pályán…pedig colos játékosok voltak bőven a csapatukba…Mounak ha van esze jobban erőltette volna a Aczpi Zlatan fejpárbajokat…dehát beadás is alig jött szélről…szal a védelemnek viszonylag laza meccse volt ma…Luiz okozott kicsit izgalmakat…én aztmondtam ott h tuti piros szerencsére nem lett igazam…

    • True Blue

     Kb csak beadások voltak.

     • babence

      Kb 2 darab. 😀

      • True Blue

       Melyik meccset nézted?

      • True Blue
       • kormolar

        jó de én beadás alatt az alapvonalig levitt és onnan beívelt labdát értettem…itt meg a legtöbb esetben még a 16-s csücskéig sem vitték le…szal ezek nekem inkább be/felívelések mint beadások… az h a fél pálya feléről beíveled a labdát azt nehéz beadásnak értelmezni…az onnan felívelt labdákat nehezen lehet kapura fejelni…

        • True Blue

         Attól még beadás…

  • adom teljesen, de könyötgöm beszéljünk már magyarul 🙂 ( “az mellett”)

   • True Blue

    Másik kedvencem amikor egy összehasonlítás valaki a “nála” helyett “tőle”-vel fejezi ki. Borzasztó.

   • Sir Idemitirjak

    Bocsi srácok, lehet nekem is szól, mert elég sok hibát vétek, de ne aggódjatok, ennél jobb már nem lesz 😀

 • True Blue
 • Blotunga

  Én meg megtaláltam a nap kommentjét!
  “José még arra sem foghatja, hogy a Chelsea nem játszott hétközben európai kupameccset, mert az is az ő hibája. :D”

  • Júúúúúj, ez már csontig hatol.

  • Endy919

   Neeeeeeee :DDDDD

 • kasata91
  • True Blue

   :DDD Most jut eszembe, hogy ezt én is be akartam rakni, le is töltöttem a képet, de a feltöltés már elmaradt. AZ öreg Rami még a világ másik végéről is nekünk szurkol. 😀

   • kasata91

    Benne maradt pár %. Érdekes.

   • Gabor1092

    amúgy Instagramon Ballack is nagyon sokat posztol a Chelsearől, szinte minden nap van valami posztja róla, ami meglepett

    • True Blue

     Azt is láttam 🙂 Jó látni, hogy a volt játékosok is ennyire szeretik a klubot. AC is tett fel képet, hogy nézi a meccset.

   • Sandic

    Mi lett a régi Nickeddel? Már túl sok ellenséget szereztél, ezért kellett a változtatás? 😉

    • CHELSEA

     Megváltoztattam. 😀 (A változtatás jogát továbbra is fenntartom! :D)Név ide vagy oda az ellenségek megmaradnak.

  • Endy919

   Legenda!!!!

   • kasata91

    Amikor még kínából is becsicskítják a MU-t … 😀

 • myheartisblue
 • Endy919