(R)evolúció

evolution_revolutionAz év utolsó, kéthetes válogatott szünetében alkalom nyílik némi kitekintőre. Contéról lesz szó, a Chelsearől, Contéról és a Chelsearől, illetve arról, mi is az, amit most látunk.

Mondjuk először – nem mintha számadással tartoznék, vagy mi, de hát ez itt mégiscsak egy közösség, és asszem ezt valahogy így illik – kérnék némi elnézést igénytelen és hirtelen, de legalább rövidke eltűnésem miatt. Olyan privát dolog állt elő az életemben, ami megdöntött egy pár, nos, valójában egy sor dolgot, amiben, amikben hittem. Olyan pofont kaptam az élettől, sorstól, vagy lett légyen bármi is az okozó, amit már igazán nem vártam. No meg persze, igazán meglettem volna nélküle. Egy kicsit le kellett ülnöm, elvonulni magamba, el a világtól, és tisztázni néhány alapvetést, ami ugyan nem ment, de legalább a kezdeti sokkon túltettem magam, és némileg átvette az értetlenség helyét egy neutrális közöny, a mindenki-kapja-be életérzést pedig felváltotta a leszaromság.

Aztán ezt nem is húznám tovább, nem miattam, hanem a Chelsea miatt járunk ide, akkor meg beszéljünk a Chelsearől, főképp, ha már a Chelsea végre a Chelsearől, és nem a vesszőfutásról szól. Ez is olyan persze, mint az élet, egy nyamvadék Möbius-szalag, hogy a dögvész vinné el. A német matematikus bácsiról talán már mindenki hallott, na most ez a fickó volt, aki alkotott egy tulajdonképpeni anomáliát, egy olyan kétdimenziós felületet, aminek csak egyetlen oldala és egyetlen éle van, a felülete pedig lényegében önmagába tér vissza. Akárhonnan indulsz el, van benne fent és lent, de végül mindig visszatérsz ugyanoda.

A Chelsea pedig most, egy újabb digóval tért vissza oda, amit mi mind annyira szeretünk látni – a győzelem útjára. Na most azt, mármint győzni, sokféleképp lehet. Az értékéből mit sem von le, ha nyögvenyelős, vagy ha szar. Azért viszont hovatovább mindenképp kellemesebb érzés, ha az a győzelem _jó_. A Conte-szezon első fejezetét mindenképp a két fájó vereség, és szeptember második fele zárta le. A jó talján számára ott ért véget a pöcsölés, és merte végre önmagát adni a Chelseabe.

chelsea-antonio

Nehéz megfogalmazni, mi is az. Persze a felszínen egyszerű, hiszen konkrét szavakba önthető, hogy 3-4-3, meg a satöbbi. Tulajdonképp valójában azt kellene mondanom, hogy meg merte hágni a Chelseat. Persze némileg szerencsés is volt, hiszen a sors megtette neki azt, amit előtte sokan nem tudtak. Próbálom mindjárt világossá tenni, miről zagyválok: az újkori Chelsea Abraval indult, illetve azzal, hogy akkora reteknagy pénzt tolt be a klubba, és tett az újonnan betelepített edző kezébe, hogy a teljes keretet át lehetett rajzolni belőle. Letéve ezzel egy aranygeneráció alapjait, ami végül lényegében mindent megnyert, csúcsokat döntött, és okozott nekünk, szurkolóknak sok szép emléket. Ezt Mourinho indította el, és a legtöbb trófeát ő is zsebelte be lényegében. JM1 és JM2 közt viszont bárki is volt a kispad seggtörő székében, egy kivétellel mindig azt tudtuk elmondani, mert az volt az igazság, hogy Josépapi kezenyoma sötét kísértetként terpeszkedett a kereten, a taktikán, és minden lépten és nyomon. Na most ez főleg azért is volt így, mert a kulcsjátékosok, akik a keret gerincét, és egyben sikereit is trademarkolták, alapvetően egy hullámhosszra voltak beállítva, és nem igazán lehetett őket sikeresség terhe mellett kimozdítani ebből a komfortzónából. JM1 a.k.a Special One ezen erődítményét pedig pont JM2 a.k.a HappyOne volt kénytelen végleg lerombolni. Más kérdés, hogy a transition időszakban még azért kipörgetett egy ötoldalú kockával egy duplahatost, és hozott egy bajnoki címet, az új generáció felépítéséhez már nem kapott elég időt. Más kérdés, hogy túlzott magabiztossága közepette megolvadt alatta a beton, ő meg olyan mélyre zuhant, ami már Abra mindkét szemöldökét Ancelotti szintre emelte, azt pedig edzők nem igazán szokták megúszni.

Ezzel egyúttal az új edző számára megadatott az a flash, hogy lényegében azt csinálhatott a csapattal, amit akart. Conte ezt nem igazán merte elsőre felvállalni, más kérdés, hogy ezért aztán nagyon nem lehet legorombítani. Megnézte, mit tud, amit kapott, aztán, amikor azt látta, hogy az kevés, volt töke váltani: levágta a Chelseat az ágyra, ideje lefeküdni, bármi lesz utána. Elaprózni kár, ha csináljuk, csináljuk jól, és még saját eredeti terveit is felrúgva (ő maga beszélt arról nemrég, azaz ma, hogy eredetileg 4-2-4-et akart játszani, csak az ugyanúgy nem működött, mint a 4-2-3-1), csinált valamit, ami működik. Skalárhullámként terjedt szét a Chelsean, és ezzel relatív gyorsan elérte azt, amire fentebb próbáltam célozni: EZ, ITT Conte Chelsea-je, mert a résztvevők nevétől függetlenül ez valami _új_.

343

Mondanám, hogy ez egy amúgy is elkerülhetetlen evolúció, hiszen ha én, szerény önmagam beláttam azt már 2016 márciusában, hogy ide háromvédős rendszer kell (visszakeresném persze, akkor hányan néztek hülyének emiatt, de inkább nem, elég, hogy igazam lett), akkor nehéz azt mondani, hogy ez mégis mekkora forradalom már, főként, hogy idehoztunk egy olyan edzőt, aki jóideje ezzel a felállással dolgozik, mégis… mégis, annyiban mindenképp revolúció, hogy ez ennyire hirtelen, gyorsan és hatékonyan ment végbe. 5 meccset nyomtunk le az új felállással, 2-0, 3-0, 4-0, 2-0, 5-0. Köztük egy JM féle MU, egy bajnok, egy Soton és egy Koeman féle Everton ellen. S bár minden meccsen így volt, de szinte meccsről-meccsre épült fel ez a csapat, s bár korábban is látszott, de az Everton ellen volt masszívan látványos, hogy mennyire hatékony a gép, mint egy kombájn: úgy szétdomináltuk az addig egyik leghatékonyabban védekező Evertont, ahogy nem szégyelltük. A valóság téridő szövete ott hömpölygött előttünk, és hajlott vissza önmagába, nem volt érzékcsalódás, nem egy gagyi karnevál, ez volt az egyik legfaszább dolog, amit az utóbbi időben láttam, és nem nagy titok, hogy elmondjam, ez a meccs volt az egyik, ami némileg visszaadta az életkedvem.

Azt írtam fentebb, hogy Conte skalárhullámként viselkedett – hogy kicsit értsük meg, mit akartam ezzel (bár igen, ez is olyan, mint a poén, ha magyarázni kell, már régen rossz – de talán mégiscsak jobb, ha értjük egymást); nem tudom, ki mennyire jártas a kvantumfizikában, aki igen, az már biztosan hallott a skalárokról, amit eredetileg az 1850-es évek környékén Maxwell, majd később Tesla kutatott és bizonyította létezését. A skaláris energia egy, az emberi élettérben létező és ismert összes többi energiától eltérő egyedülálló energiaforma. Az összes energiaforma, amire csak gondolhatunk és nap, mint nap találkozhatunk, mi magunk is kibocsátunk, illetve használunk részecske, illetve hullám tulajdonságokkal rendelkezik és Hz-ben mérhető (mint pl. napenergia, hőenergia, elektromosság, mágnesesség, hang). A két meghatározó különbség ezen energiaformák között, hogy milyen gyorsan terjednek hullámaik, illetve milyen intenzitásúak, azaz mekkora a frekvenciájuk és az amplitúdójuk. A skaláris energia azonban egy igen egyedülálló energiaforma, 5 dimenziós állóhullámokból épül fel. Ahelyett, hogy sugarakba csoportosulna, vagy vonalasan terjedne, a skaláris energia kitölti a teret, s forrásából kifelé haladva sem veszt intenzitásából. Képes áthaladni tömör anyagokon anélkül, hogy veszítene intenzitásából. Igazából pontosan emiatt volt képes Tesla közel 100 évvel ezelőtt skaláris hullámokat átküldeni a Föld túloldalára, veszteség nélkül. Ennek ismét a fenti szempontból van jelentősége. Tömör anyagoknak átadja saját “aláírását”.

Conte lényegében ugyanezt csinálta, hiszen új, mondjuk úgy “Conte-kompatibilis” játékost nem igazán kapott a nyáron, a kapott anyagból kellett dolgoznia. Ami viszont egy masszív, tömör anyag volt, amely bajnok lett, aztán semmivé lett, aztán Hiddink alatt lett belőle egy ilyen-olyan-semmilyen, színtelen, szagtalan, szúrós szagú valami, ami nem akármi, de már majdnem bármi. El is zavarta volna a java részüket a többség, tünjetek is el a faszomba innen, aztán fifa üzemmódba váltva vegyünk-vegyünk-ménemveszünkmáá, újratervezés aktívan, amit megértek én egy alapszinten, elvégre ha nyakadba ömlik a szar, és mindenki más vidám, rád meg csak úgy szarik az élet, akkor úgy rájön néha az emberre ez a mindenki dögöljön meg életérzés, de hála égnek, amint az emberek ezt megértik, elmúlik. Aztán persze az újonnan jött siker és felismerés tekintetében racionalizálni akarják ezt, röhögtem is egy jót, amikor valamelyik poszt alatt felmerült, hogy akkor most, hogy Conte ekkora könyvtár szakos kálmán a király, akkor ugye jó, hogy kibasztuk Josét? Ja…. nyilván releváns kérdés ez, egy éve volt egy almám, ami lehet, hogy romlott volt, nem ettem meg, ma meg nem fostam, akkor most ugye ez azért van? Hú, mondom ez nem gyenge, kiül a fesztivál a tekintetembe’ dr Zwack, das ist ein Unicum.

A lényeg, hogy meg kellett keresni azt a pontot, hol az erő, mi porig zúzza Babilont, mindent, ami eddig volt, lecsavarni magunkról Bábel tornyának árnyékát, Mr Aspect ezt meg relatív játszi könnyedséggel meghúzta. Bármi is lesz a vége, már ezért az öt meccsért megérte. Ekkora ugrásszerű pozitív változásra még talán azon legoptimistábbak sem számítottak, akik szerint az idény elején is reálisan vadásztunk a PL címre. Kezd összeállni az a csapat, amelyikre Conte valószínűleg sérülésmentes időszakban számítani fog, ezzel padra száműzve JT-t, Branát, Oscart, Fabregast, és jelen állás szerint Willit is, olyan fiatalok mellett, illetve mellé, mint Chalo, Aina, vagy Bats. Zouma újrázhat. Fölöslegesnek érzem továbbra is azokat a gondolatokat, hogy mi van ha, és mi lesz majd, ha – Conte “emberei” is a keretben lesznek, mert ez most működik, és arra sosincs garancia, hogy mással majd jobb, vagy akárcsak ugyanilyen jó lesz. Ugyanezen analógiára, attól, hogy most a bajnokság már majdnem harmadánál járva egészen jó pozícióba küzdöttük fel magunkat, továbbra sem látom, hogy túlontúl predesztinálná a csapat végső sikerét, viszont jelenleg már ténylegesen is reális a BL hely, és ha emellé még valami medál, meg egy gólkirályi cím, esetleg egy POTY cím is kinéz, az már torta a habon. Tudom, az én krvaanyámat, de én beérem a tortával is egyelőre.

 • Pingback: (R)evolúció | Zongoracipelő()

 • gorkaf78

  Üdv újra itt, Zenzo! Fel a fejjel! Ami nem öl meg, az megerősít. Hidd el, tapasztalatból beszélek…

  • Köszkösz, csak tudod néha már attól félek, hogy olyan erős leszek, hogy a végén már az fog fájni.

 • Endy919

  Isten hozott mester! Kitartás !
  És ezért : “hogy Conte ekkora könyvtár szakos kálmán a király, akkor ugye jó, hogy kibasztuk Josét? Ja…. nyilván releváns kérdés ez, egy éve volt egy almám, ami lehet, hogy romlott volt, nem ettem meg, ma meg nem fostam, akkor most ugye ez azért van? Hú, mondom ez nem gyenge, kiül a fesztivál a tekintetembe’ dr Zwack, das ist ein Unicum.”
  Jár a puszi :))))))))))) Hiányzott ez már.

  • tudod, hogy szeretlek 😉

   • Endy919

    Tudom , csak már rég mondtad 🙁

    • evvan, néha én is megzuhanok. 2016-nál voltak már jobb éveim is :/

     • Endy919

      Megesik ez mindenkivel . Ennél már csak jobbak fognak jönni 🙂

   • mohacsia

    Josét azért jobban, ugye? 😀

 • Jut eszembe, amúgy mentettem nektek egy képet, még a legutóbbi Friday Night Liveból:
  https://uploads.disquscdn.com/images/9db5fc2214d430ee8f3a91640e855c077504d22281eea35a3dd6f554fcfe68f8.png

  • kasata91

   Aztmeghogy?

   • tudták, hogy nézem 😀
    amúgy passz. Ez a vendégöltöző, hogy ott vajon miért lóg Puskás mez, nem vágom

    • Szabolcs

     bocs, ezt pont tudom, mert tavaly voltam stadion túrán, és bevittek a vendég öltözőbe is. A világ futball nagy alakjainak mezei vannak kitéve kb. 10 (Beckenbauer, Pele, Maradona, Messi, C. Ronaldo stb. és ott megláttam Puskás mezét. Büszke magyar voltam! 🙂

 • viktor

  Off: Közben Hazard gól a válogatottban. Jó, hír h ott is megy neki! Csak le ne sérüljön….

  • Ő lett a hivatalos CSK-já a válogatottnak és kérdezték a Chelsea csk-ságról is. Egy őszinte nylatkozat:

   http://www.skysports.com/watch/video/sports/football/competitions/world-cup/10655579/hazard-i-want-to-lead-belgium-to-trophies

  • Endy919

   Nem is volt csúnya gól.
   Amúgy eddig semmi extra csapattal nem játszottak a selejtezőn , de nagyon meggyőző , sok gólos támadó focit játszanak.

   Remélem beérnek és hoznak egy szép eredményt a VBn.

  • lamps8

   most kért cserét 🙂 és nem jó kedvében

   • Endy919

    Nagyon jól sikerült ez a válogatott bohóckodás. Diego , Eden off….

    • lamps8

     éppen most akartam összegezni ezt a csodálatos válogatott szünetet, ahogy írtad is Hazard, Costa off és még Williannek mérkőzése van szerda hajnalban.

     • Endy919

      Még Luiz is kettétörhet … Alakul ez.

      • lamps8

       hálistennek keretben sincs.

       • Endy919

        Amúgy ha Willi lesérülni véletlenül , akkor ki játszana Eden helyén?

        • Endy919

         Vagy 3-5-2 Misivel és Solankeval elől?

         • lamps8

          nem hinném hogy azt meghúznánk, Oscar menne Hazard helyére és brutál impotensek lennénk.

          • Endy919

           El is felejtettem a mi zseninket…

          • lamps8

           ja bocsánat, bőven van még lehetőség lerohadásra. Játszanak még: anglia u21, franciák, angolok, spanyolok, szerbek. Ráadásul Kanté és Azpi sem kezdtek a selejtezőkön, barátságos meccsen minden esély meg van rá. örülök.

          • Endy919

           11 ember csak meglesz a Boro ellen.
           Ellenük jó lesz az 0:1 is semilyen játékkal , csak a Spurs,City duóra legyenek meg a srácok.

          • lamps8

           Vasárnapig van még idejük rehabilitálódni, Costat viszont tuti nem erőltetném, azt is beleszámítva hogy 4 sárgája van… még mindig.

 • (Y) welcome back, kitartást!

 • Az, hogy egy adott döntést egy adott múltbéli időpontban nem tartottunk jónak, az időközben eltelt időszak információi alapján felülvizsgálva viszont utólag helyesnek minősítjük, azért nem egy ördögtől való dolog.

  Noha én magam annak idején JM kirúgása ellen, és az játékoshatalom megtörése mellett foglaltam állást, nem csak Conte eredményeinek fényében mondom, hogy utólag JM kirúgása jó döntés volt, és a lehetséges opciók közül Conte idehozatal meg még jobb. Pedig Contéval sem értettem egyet, (ebben elsősorban az játszott szerepet, hogy elégtelennek ítéltem az EB után rendelkezésre álló időt – ami egyébként pontosan olyan eredményeket hozott, mint ami várható volt).

  Conte az első öt forduló után bizonyította, hogy mit jelent az, ha valami nem megy, akkor váltani kell, méghozzá ha úgy van, radikálisan, és el kell vetni a nem működő koncepciókat, akkor is, ha nehéz.

  Ez nem ment JM-nek sem tavaly ősszel, és úgy néz ki nem megy most sem. Az eltelt időszak nem azt bizonyította, hogy JM képest lett volna középtávon megfordítani a csapat szekerét.

  Azért ehhez is hozzá kell tenni, hogy egy radikális taktikai és hadrend váltás a legritkább esetben jön be olyan gyors és drasztikus eredménnyel, mint Contéjé. Erre előzetesen szerintem nem lehetett számítani.

  Ugyanakkor függetlenül attól, hogy most jó, a helyzetet majd középtávon minősíti az, hogy:
  – mire lesz képes Conte ha kidőlnek kulcsemeberek,

  – mi lesz velünk, ha kiismerik, hatékony ellenszerét találják.

  Mert azt nem lehet elvitatni Mou-tól, hogy úgy az első időszakában , mint a második első két szezonjában, akkor is nehezen kezdtek bármit a Chelseavel, ha mindenki pontosan tudta, hogy mire számíthat tőle. És ez, azért nagyobb érdem nálam.

  • +1

  • gorkaf78

   Teljesen egyetértek. Conte mert és tudott váltani, és képes volt az öltözőben bizonyára felgyülemlő feszültséget kezelni a Liverpool és az Arsenal elleni vereségek után. Ott is kerülhetett volna a csapat egy negatív spirálba, mint tavaly hasonló időszakban Joséval. Nem ez történt, szerencsére. Ennyit számít az edző személyisége, habitusa. Nem játszmázni, feszültséget gerjeszteni kell (lásd: Carneiro-ügy), hanem dolgozni és amint látszik, meg is lesz az eredménye a munkának.

   • “Conte mert és tudott váltani,”
    Ez oké, ezt én is elismerem, fent is megtettem, csak ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy Josét kivágtuk.

    “Ott is kerülhetett volna a csapat egy negatív spirálba, mint tavaly hasonló időszakban Joséval. Nem ez történt, szerencsére. Ennyit számít az edző személyisége, habitusa.”
    Na most akkor szerencsére, vagy az edző habitusa miatt? 😉 Te magad kezded azzal, hogy “teljesen egyetértesz”, márpedig azt csaba is elég fainul leírta, hogy azért a “váltás”, és az, hogy ez ilyen gyorsan és ilyen faszán végbement, azért ölég ritka.

    • gorkaf78

     A ‘szerencsére’ kifejezés alatt azt értem, hogy Conte nem a bűnbakkereséssel volt elfoglalva mint José egy évvel ezelőtt, hanem a munkával, amikor nem ment a csapatnak. A ‘teljesen egyetértek’ részben meg arra utaltam, hogy a váltás jól sült el, de kockázatos volt, ez is igaz. Persze ebből gond is lehetett volna, ezt aláírom, de ‘aki mer, az nyer’. 😀

  • Endy919

   “Ugyanakkor függetlenül attól, hogy most jó, a helyzetet majd középtávon minősíti az, hogy:
   – mire lesz képes Conte ha kidőlnek kulcsemeberek,

   – mi lesz velünk, ha kiismerik, hatékony ellenszerét találják.”

   Az első kérdésre talán már hétvégén megkapjuk a választ , mert Costa és Hazard is kidőlt. Ez ellen lehetlesz majd tenni valamicskét januárban , és egy picit mélyiteni a keretet , hogy ilyen problémákra is feltudjunk készülni.
   Nem kell sok ember , elég hozni egy szélsőt , aki padról beállva is tud valamit alkotni. Nem várom el , hogy teljes mértékben tudja pótolni Edent , mert azt kb csak Neymar tudná.

   A másik kérdéshez meg annyit , hogy minden rendszer egyszer megdől , láthattuk ezt már nálunk is , a Barcánál is , és minden csapatnál . Már csak reménykedhetünk , hogy ez minnél később legyen és majd kellően tudjon rá a csapat reagálni.

   Amúgy mindenben egyetértek.

   • gorkaf78

    Hazard mellé vissza kell hozni a KicsiHazard-ot, legalábbis nevében pótolná ha a bátyó kidől. 😀 Tesco gazdaságos megoldásként meg el lehet hozni Kylian Hazard-ot, ő jelenleg az Újpest focistája. 😀

    • Endy919

     Ami azt illeti , mennék a Thorgan visszatéréséről szóló pletykák és opciós jogunk is van rá. Jól is megy neki a Bundesban . Én személy szerintem megnézném nálnk.

     Mekkora lenne már , ha egyszerre két Hazardal rohamoznánk az ellenfeleket 😀

     Kylianban már annyira nem hiszek , bár ha azt vesszük , hogy Matic is Kassáról került hozzánk … 😀

     • Sir Idemitirjak

      “The forward (Hazard) has been linked with a return to Stamford Bridge, with reports claiming that Chelsea have until the end of December to activate their clause, but Monchengladbach’s sporting director Max Eberl insists no option exists.”

      • igen, ez fura, viszont ha a .com-on nem írtak hülyeséget, akkor a Gladbach beszél mellé:

       http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2015/02/thorgan-hazard-signs-for-bundesliga-club.html

       Thorgan Hazard has today signed for Borussia Monchengladbach, with Chelsea having the right to exercise a future buy-back option.

       • gorkaf78

        Én ezt egyszerűen nem értem. Ez egy teljesen egzakt dolog, hogy van-e visszavásárlási opció Hazard szerződésében, v. nincs. Valaki ezek szerint nem mond igazat.

        • Ez az, de én inkább hiszek a .com-nak, minthogy valaki azt írta, hogy a Gladbach edzője azt mondta, hogy… 🙂

     • gorkaf78

      Azért komoly lenne, ha az összes Hazard a Chelsea-ben focizna, megnéznék egy Hazard-Hazard-Kanté-Hazard középpályát. 😀

      • Endy919

       Szerintem ez lenne a világ legjobb középpályája , csak akkor váltani kellene 4-2-3-1-re :

       Hazard-Hazard-Hazard
       Matic-Matic

       • jóaz 3-4-3-ba is 🙂
        Hazard-Diegoal-Hazard
        Hazard-Kanté-Oscar-Mózi
        Azpi-Azpi-Azpi

        • gorkaf78

         Ne már, Azpiék meg hármasikrek? :DDD

         • klónozni kell.

          • gorkaf78

           Nem inkább David Luiz-t? 😀 Tényleg, mit szólsz a bongyor brazilhoz? Nem semmi, ahogy Conte őt is összerakta, meccsek óta hibátlanul teljesít.

          • Számomra ez legalább akkora eredménye Conténak, mint a működő 3-4-3. Tulajdonképp nem is csak Luiz maga, hanem az, hogy a 3 CB-s rendszer ennyire masszív tud lenni Cahillel és Luizzal.

       • gorkaf78

        Matic-nak is van egy focista testvére? 😀

        • Endy919

         Van bizony . Szintén végig járta a Kassa-Benfica-Hollandia vonalat , csak aztán nem hozzánk , hanem. Grazba került 🙂

         • gorkaf78

          Köszi az infót! Azért ha csak Graz-ban focizik, akkora penge nem lehet. De azért a legkisebb Hazardnál mindenesetre többet elért. 😀

          • Endy919

           Nono! A legkisebb , a 4.Hazard még nagyon kölyök és elvileg nagyon tehetséges . 🙂

          • gorkaf78

           Basszus, azt nem mondod komolyan, hogy van egy 4. Hazard is? :DDD Menten berosálok. 😀

          • Endy919

           Van hát 😀

     • Kyliaban ugyan miert nem hiszel? Kabát Peti mindenre megtanitotta Ujpesten, ami kell ehhez a sporthoz 😀

      • Endy919

       Pont ettől félek 😀

   • Persze, egy idő után mindent legyűrnek, de azért ez is viszonylagos A Barca rendszere például úgy dőlt meg, hogy 2012 és 2014 között nyertek 2 bajnokságot, és minden évben bejutottak a Bl elődöntőjébe, aztán kicsit átfazonírozva, megint lemostak mindenkit 2015-ben. Egy ilyen bedőléssel a kövi 5 évben eléggé ki tudnánk egyezni sokan.

   • myheartisblue

    Téves, Hazard nem dőlt ki. Ma megerősítették.

    Korán van értékelni es a fellegekbe emelni Conte eredmenyeit es rendszeret. Most nagyon megy a szeker, de ha a szezon elejetol nezzuk akkor az cosinus hullam is lehet es most kerulunk 2π-s tartomanyba. Ha a boxing day utan is ilyen pozicioban/eronletbe/jatekstilusban leszunk akkor mar potenciális jelentkezők vagyunk a bajnoki es FA cimre. Ez a jatekstilus es eronlet kifulhathat, s ha kiesik pár kulcsjatekos es tenylegesen ott a kulcskerdes h kiokoskodja-e Conte a kieso jatekosokat potlasat es van-e B formacioja es jatekstilusa. A jatekosok mentalitasbeli es küzdeni akarasan ketsegkivül javitott.

  • ” utólag JM kirúgása jó döntés volt, és a lehetséges opciók közül Conte idehozatal meg még jobb”
   De ennek továbbra sincs értelme. Conte eredményeivel magyarázni José elküldésének helyességét egyedül akkor lehetne, ha és amennyiben Josét csak a szezon végén küldjük el, és fix, hogy JM kilapátolása után Conte fog következni. Így a kettőnek nem sok köze van egymáshoz, mert a dolgok nem állnak logikailag sorrendben egymással. Ennyi erővel bárkinek a neve odakerülhetne, írhatnánk, hogy Scolari, AVB, RDM, Benítez elküldése azért volt utólag helyes, mert jöhetett Conte…

   Én továbbra is tartom, hogy José év közbeni elküldése kifejezetten rossz döntés volt. Az már más kérdés, hogy én (is) azt mondtam (kevesek mellett és sokakkal ellentétben), hogy HA már kirúgtuk, akkor jöjjön Conte, ami jó döntésnek bizonyult.

   • Az elbocsátás ténye jó döntés volt, ezt írtam is, nekem is az időbeliséggel volt problémám. Jó lett volna megvárni a szezon végét, mert Hiddink uralkodása senkinek nem adott semmit. Járt volna annyi esély Mou-nak, hogy szezon végéig próbálja meg a helyrepofozást.

    Nem Conte eredményeivel magyarázom a jó döntést, hanem azzal, hogy úgy tűnik (hangsúlyoznám, hogy 10-en pár meccs nem feltétlenül mérvadó, legfeljebb bizakodásra ad okot), Conte mer és tud változtatni ha szar van a palacsintában, JM jelenlegi tehenész szerepvállalása ezt nem erősíti meg.

    Fikciósan nézve: a “hol tartanánk ma, ha JM marad” kérdésre az MU jelenlegi helye, balhéi, hullámzása, stb. iránymutató, és innen nézve Conte jobb választás.

    • Továbbra sem látom át az ok-okozati viszonyt, de mind1.

     Nagyon hülyén sarkítva az utóbbi gondolatodat, “fikciósan nézve” JM nyert hét major trófeát a Chelseavel, Conte meg egyet sem 🙂

     • Ezért hangsúlyoztam többször is a rövid távot, és azt az értékállóságát JM rendszerének, amiről a posztban is szó van. 🙂

     • Endy919

      Hiányoztál ! 😀

     • JM nyert hét major trófeát a Chelseavel, Conte meg egyet sem 🙂

      ez már nagyon izzadsagszagu erveles 🙂 hiszen nem ezt vitatja senki.

      • a teljes beszélgetést nézd már, aztán tán leesik 😛
       ez egy válasz arra nézvést, hogy van legalább annyi értelme, mint az ok-okozati kapcsolatok nélkül feltenni, hogy JM menesztése jó döntés volt, mert itt van Conte, és az mennyire jó.

       • Endy919

        De ez már hihetetlen 😀

        Azért volt jó , hogy kivágták Zsozét , mert teljesen elborult , mindenkivel összebalhézott , a médián keresztül üzengetett a játékosoknak , stb…a tiktikai varázslatait inkább nem is említem.

        Volt egy fél éves szünete , hogy lenyugodjon , rendezze magában a dolgokat … erre mit csinál ? Ugyanaz a koncepció nélküli játék , 0 változás a taktikában. És már ott is kikezdte a játékosait , ráadásul a médián keresztül , lebassza őket mert sérülten nem válaljak a játékot stb….

        Ez a hajó már vele elúszott . Lesz még egy PSG vagy digó vakációja és vége a kkarierének.

       • Blotunga

        Zenzo, mindenkinek igaza van, csak szerre! JM menesztése jó döntés volt, mert azóta sem tudott megújulni és ezt bizonyítja nap mint nap. Ettől függetlenül meg Conte idehozatala is jó döntés volt, mert a játékosok megújultak és láthatjuk, hogy ő is képes megújulni ilyen rövid időn belül is.
        Úgyhogy szerintem nem érdemes amiatt vitázni, hogy egy fogalmazáshiba ok-okozati kapcsolatba állította a két edző mozgását. Röviden azt hiszem ennyi lenne az egész. Puszi nektek! 😀

        • “JM menesztése jó döntés volt, mert azóta sem tudott megújulni és ezt bizonyítja nap mint nap. Ettől függetlenül meg Conte idehozatala is jó döntés volt, mert a játékosok megújultak és láthatjuk, hogy ő is képes megújulni ilyen rövid időn belül is.”
         De én ennek nem mondtam ellent _ebben a formában_, sőt, tulajdonképp ezt mondom én is 😉

         Amúgy az első mondat mi akart lenni? 🙂

         • Blotunga

          Ugyanazt mondod te is, meg a többiek is! Csak annyira másképp fogalmazva, hogy nem veszitek/nem akarjátok észre venni azt, hogy az a bizonyos konkrét ok-okozati összefüggés nem létezik! Senki nem állítja, hogy egyik következménye a másik, csak épp mégis mindenki ezen lovagol. Értelmetlenül! 🙂

       • Értem, de sztem erről nincs szó, lehet, h rosszul fogalmazott, de még mindig nem ez volt a mondanivalója lényege.

        Az a baj, hogy megint csak a foggal-körömmel való ragaszkodásod látszik és nem értem, h nem lehet elfogadni, h Josenak lecsengett.

        • fura, hogy az én ragaszkodásom a foggal-körömmel való, meg izzadtságszagú az érvelésem, de egyelőre ti vagytok azok, akik olyan érveket próbáltok meg felvonultatni, amiknek semmi köze egymáshoz, majd amikor erre rámutatok, és már nem tudjátok megmagyarázni, jön az, hogy hát biztos rosszul fogalmazott, meg fogalmazási hiba 😉

         De azzal magyarázni, hogy a fű azért zöld, mert az ég kék, nem rossz fogalmazás, hanem pontosan az, amit úgy hívunk: rossz szándékú belemagyarázás – amikor már mindennel azt próbáljuk bizonygatni, hogy húdeigazunkvolt.

         A kérdést nem kerültem ki, egyszerűen hagytam békén. Lefutottuk már ezeket a köröket, nem is egyszer, nem is kétszer. Te/ti nem vagytok hajlandóak elfogadni az én érveimet, pedig azóta nem lettek újabbak, ugyanazok vannak, mint eddig is voltak.

   • miben lenne más a helyzet most, ha Joset nem evkozben, hanem az ideny vegen menesztik?

    En speciel csak negativ scenariokat latok, ha tovabb marad, hiszen, ahogy ismerjuk o nem rendezi a konfliktusait, hanem tovabb fesziti, amig valaki nem lep. Vagy o megy vagy kuldik vagy a jatekos megy, stb..

    Felesleges persze talalgatni, meg teoriakat gyartani mi lett volna, ha, de nagy esellyel tovabb terjedt volna a tuz, meg akar el is veszthettunk volna kulcsjatekosokat miatta, satobbi.

    En sem kuldtem volna el alapvetoen, ezt mar elmondtam sokszor, de mar nem hagyott mas lehetoseget, tultolta.

    • “miben lenne más a helyzet most, ha Joset nem evkozben, hanem az ideny vegen menesztik?”
     Ez a kérdés nem tudom, hogy jön ide.

     “En speciel csak negativ scenariokat latok”
     Nem leptél meg mondjuk 😉

     • hogy jön ide? Te hozod fel mindig 🙂
      “Nem leptél meg mondjuk ;)” ezzel is jól kikerülted a kérdést.

   • kasata91

    Nálam jelenleg José kirúgásának helyességét, José ebben a szezonban elért “eredményei” igazolják. Tudom, hogy “almát a körtével”, meg hogy ha megtartjuk akkor 5 évig letaszíthatatlanok lettünk volna stb. … deakkoris

    • José elküldését a MU-nál elért eredményei alátámasztják, mégha nem is igazolják, ezzel nem vitatkozom, ez fact, épp ezért én is elfogadom érvként, hogy mivel a változtatási szándék max apróbb jeleit mutatta itt is, és kb ugyanott folytatja az új klubjánál is, mondhatjuk, hogy megcsömörlött, és makacsságával maga alatt vágja a fát. Más kérdés, hogy ahogy írod is, magam is odatenném, hogy ez sem feltétlenül igaz (de ettől még jó érv, na)

     Viszont továbbra is fenntartom, hogy az akkori elküldés, szezon közben, a Leicester vereség után nem volt jó döntés, már persze azon ismeretanyag alapján, amit én ismerek. Lehet, hogy a háttérben voltak olyan dolgok, amik ezt elkerülhetetlenné tették, és majd X év (ahol X>=5) majd valakinek az életrajzi könyvéből kiderülhetnek erre nézvést több infók, de most én nem tudok róla.

     Az eredmények ugyanis nem mutatták, hogy épp ott, dec közepén ez egy jó döntés volt. A Chelsea a szarból épp felszálló ágban volt, a novemberi válogatott szünet után győzni tudott a Norwich ellen, aztán a BL-ben kiütötte a Maccabit, az épp szárnyaló Spurs ellen hozott egy ikszet (amikor mindenki, még a sajátjaink többsége is azt várta, hogy majd miszlikbe aprítanak pöcsék), majd igaz, hogy a bombi ellen becsúszott egy 0-1, de a Chelsea domináltak azt a meccset, csak nem tudott gólt lőni, közben a végén meg beszopott egyet, de aztán a BL-ben ismét siker jött, megcsaptuk a Portot… majd jött az akkor már hasító, később ugye bajnok Foxes idegenben, és egy 2-1 után gondolta azt a vezetőség, hogy akkor most már elég…. számomra ez azóta is totál értelmetlen húzás, mert ott volt egy szakasz, a szeptermber 19-i Arsenal elleni győzelemtől egészen október végéig, mikor 8 meccs alatt csak a Walsallt meg a Villat tudtuk megütni. Csak ikszre futotta Kijevben, kikaptunk a Westhamtől, kiestünk a ligakukából a Stoke ellen, majd jött a Stamfordi 1-3-as zakó a Pool ellen. Ha ott, okt 31-én kirakják, annak lett volna értelme. Akkor is azt mondtam volna persze, hogy kapja csak meg a teljes idényt, de az legalább védhető…

     • kasata91

      Szerintem Josét nem konkrétan 1-2 rosszabb eredmény miatt küldték el. Már egy jó ideje lógott a levegőben a dolog.
      Az hogy pont ott és akkor lett kirúgva, az legkevésbé volt a vereség számlájára írható. (csak hát ugye mégsem lehet győztes meccs után kirúgni valakit, mert az elég nehezen indokolható) Hiszen akkor már borítékolható volt, hogy a szezon az kuka. De a hosszú távú visszaesés érdekében és a csapat morál lerombolása érdekében nem lehetett év végééig várni. Nyilván csak spekuláció ez is, de egy Joséval végig feszültségben eltöltött, szezon és vesszőfutás után nem biztos hogy a csapat meg tudta volna tartani a legjobbjait, akik kiutat keresnek az itteni mélypontról.
      Lehet, hogy Joséval előrébb végzett volna a csapat a szezon végén. De a kirúgásának a kockázatminimalizálás volt a célja, nem pedig az hogy 8-13ig hol végzünk.

      • Ezt értem, és elfogadom, mint variációt, de ez ugyanolyan spekuláció, mint az “én verzióm”, és semmivel sem látom valószínűbbnek.

 • Na megegyszer tehat, mivel senkinek nem esett le 🙂

  Hazard rovid interju, apropoja, hogy o lett hivatalosan is a valogatott CSK-ja, kerdeztek Chelsea captaincyrol is.

  http://www.skysports.com/watch/video/sports/football/competitions/world-cup/10655579/hazard-i-want-to-lead-belgium-to-trophies

  • Endy919

   Leesett . Nagyon szimpatikusan nyilatkozott , gratulálok neki a karszalaghoz . Nagy dolog , hogy Kompanyról átadták rá véglegesen.

   De nálunk szerintem esélytelen , hogy CSK legyen.

   • méghozzá pont azért, amit elmondott. Egy csékának jóval több szerepe van egy klubnál, mint egy válogatottnál. Utóbbi esetben elég lehet, ha valaki a “lábával beszél”, bár némileg ezt is kétlem, de erre majd Ázár is rájön magától.

    Egy klub esetében viszont jóval több szerepe van, és ahhoz kemény, határozott jellem, és karizma kell.

    • Szerintem az is elég lenne, ha tudná motiválni a többieket és kivívna egy olyan státuszt a csapatban, hogy hallgatnak rá. Nem feltétlen kell hangos, erős prédikátornak lennie, hiszen csendesen is lehet komoly tekintélye valakinek, de ezek minimum kellenének hozzá, és abban egyetértek, hogy most ez nem érződik, sokkal inkább az, hogy egyfajta ilyen spanolás megy az öltözőben kisebb nagyobb klikkekben (franciaajkúak, spanyolajkúak+Costa, stb.) persze mindenki jóban van mindenkivel, de a sztorikbol videokbol ugy tunik, nem nagyon van tekintélyelvű rendszer per pill a srácok közt.

     Costára gondolhatunk, mint karizmatikus arc, de ugye az angollal hadilábon áll, a másik meg az, hogy az elmondások, infok alapján egy total lagyszivu, poenmester o a palyan kivul.

     • Többnyire, nagy vonalakban egyetértünk, bár itt: “Nem feltétlen kell hangos, erős prédikátornak lennie” azért megjegyzem, hogy pedig nem árt. A CSK alapvetően nem egy kifejezetten nagy dolog, inkább marginális a játék szempontjából, mégis, nem véletlen, hogy legyen jelenleg bárki is a karszalag tulaja (jelenleg ugye többnyire a csendes Cahill az), mindenki JT-ről beszél úgy, mint cséká. A tekintély valóban meglehet, de buzdítani a srácokat, a bíróval kokettálni, stb, azért kell némi tűz is, nem csak tekintély, ráadásul a csk azért valamelyest az edző szócsöve is, ergó le kell tudnia b*szni másokat, na most Hazard az számomra erre nem alkalmas.

      A klikkek megvannak, mégha nem is abban a leosztásban, ahogy írod, bár a magam verzióját én is főleg az öltözőbéli ülésrendre alapozom, meg a FNL-ben hallottakra.

      Bennem egyébként egyre jobban érlelődik, hogy én bizony Dave-re tenném a szalagot.

   • igen, en is csak a az oszintesege miatt linkeltem, tisztaban van ezzel o is.

 • Tornando Ferres

  “I’ll be making an announcement very soon.”

  Lampard szerződése lejár New Yorkban, halott vki esetleg vmit arról, hogy mi lesz a legújabb bejelentése? Vmi pletyka? Ti eltudnátok képzelni a Conte stábjában?
  Egy tavalyi videó ugrik be hirtelen: “We want our Franky back!”.

  • gorkaf78

   Szerintem nem jön még vissza Londonba, gondolom Kína lehet még a célpont, egy kis pénzkereseti céllal. 😀 Aztán jó lenne, ha felépítené magát, mint menedzser egy kisebb angol csapatnál, hogy kiderüljön, alkalmas-e edzőnek.

  • Endy919

   Neeeeeeem kell ő ide . Nagyon nem .

   • Tornando Ferres

    Nemáár, nálam (citys kaland ide vagy oda) Frankie legalább akkora legenda, mint Cech, Drogba és JT!

    • Rammschein

     Nekem meg örök kedvenc marad. 🙂 Nem tudok rá, emiatt mérges lenni.

    • 211!

    • gorkaf78

     Nekem erről az egészről Madách Imre: Az ember tragédiája c. művének utolsó előtti mondata jut eszembe, így hangzik: ‘Csak az a vég, csak azt tudnám feledni’ (remélem, pontosan idéztem fejből). Arra célzok, ahogy véget ért Lampard angol karrierje, hogy a nagy rivális City-ben fejezte be Angliában a pályafutását…. Számomra is persze legenda Frank, csak van nála ‘legendább’, az pedig JT.

     • Sandic

      Lamps eltöltött egy szezon kölcsönt a Cityben, Cech meg az Arsenalba igazolt direktbe hosszabb időre. Vajon melyik a rosszabb?
      Egyébként meg várd még meg, hogy mi lesz JT sorsa, gyanítom az utolsó szezonját húzza nálunk…

      • Rammschein

       Lehet az a baj, hogy gólt rúgott nekünk…. ha Cech rúgna nekünk valahogy egy gólt, leesnék a székről. :DDDD

       • Sandic

        Az a gól egy X-hez volt elég, és simán nyertük a bajnokságot azévben, Ráadásul nem is ünnepelt. Milyen véleménye lehet akkor Endynek Gudjohnsenről?

        • Rammschein

         Nem tudom. 🙂 Én ezt az “átkot” is mindig megmosolygom, hogy ha egy ex-játékos valahogy gólt szerez ellenünk, nyilván nem vicces, de tök fura, hogy valahogy nekik sikerül betalálniuk valahogy. 😀

         • ez nem csak nalunk atok, ez egy teljesen altalanos dolog az egesz fociban. 🙂

      • gorkaf78

       Nem konkrétan a riválishoz igazolás ténye, hanem annak módja, ami nekem visszás. Cech, amikor kijelentette a klub, hogy már nem számít rá, akkor maga kérte, hogy tárgyalhasson az Arsenallal, mert szeretne a gyerekei miatt Londonban maradni. Egyértelmű volt a dolog, és tiszta ügy.

       Viszont Lampard, miután Londont elhagyta, megegyezett a New York city-vel és 2014.08.01-én szerződést kötöttek. 08.03-án, két nappal később viszont kölcsönbe eligazolt a Manchester City-hez. Ebben a két napban rájött, hogy mégsem akar Amerikában focizni? Ha ő is kiáll júliusban a nyilvánosság elé, hogy ’kérem, a Chelsea rám nem tart igényt, de én még szeretnék topszinten focizni ezért eligazolok a City-hez’, akkor ez egy korrekt dolog lett volna. Nekem ez a hátsó kapus megoldás nem tetszett az ő átigazolása esetében.

       • Rammschein

        Lehet csak így tudott amerikába menni, a New Yorknak meg a Citynek ugyanaz a tulaja volt akkor… de a részleteket úgysem fogjuk megtudni… viszont, nem is tudom hogyan búcsúzott el a klub Lampstől (…kb. sehogy, emlékeim szerint…), nem úgy mint Drogbával…azért ez az olló is kétélű…

       • Sandic

        Teljesen más volt a helyzet, mint amiről te beszélsz.

        Kezdjük ott, hogy az MLS tavasszal kezdődik. Ahogy írtad augusztusban aláírt a New Yorkhoz, csak hogy abban a kiírásban még úgy tudom nem szerepelt a New York City. Magyarul lett volna 7 hónapnyi kihagyása. Na most, hogy formában maradjon, egyértelműen az volt az ésszerű megoldás, ha addig kölcsönadják valahova. Mivel a New York City és a Man. City ugyanabban a tulajdonban van, kézenfekvő megoldás volt, hogy addig a Citynek adják kölcsön, hogy a legmagasabb szinten tarthassa formában magát, és egy párszor még pályára is lépjen.
        Nem biztos, hogy ebbe Lampsnak olyan sok beleszólása volt.

        Sokkal rosszabb lett volna, ha ténylegesen a Man. Cityhez igazolt volna, és ott játszik szezonokon keresztül.

        • gorkaf78

         És szerinted azt Lampard nem tudta, hogy egy olyan csapathoz ír alá, amelyik még nincs is a bajnokságban? 😀
         A menedzsmentje tudta pontosan, hogy hiába ír alá, még egy ideig nem fog játszani Amerikában. Az pedig biztos, hogy mondhatott volna nemet a Manchester City-re, ha akar. Azért, mert ugyanaz a tulaj, nem kötelező náluk játszania mert nem velük szerződött le.

         Hidd el, ez pontosan le volt zsírozva a háttérben Lampard és az amerikaiak közt. Egy évet még akart topszinten focizni Frank, és utána akart Amerikába menni. De miért nem lehetett ezt elegánsabban intézni? Nem úgy beállítva, hogy nem maradt más választása Lampard-nak, ‘kénytelen’ a City-nél focizni.

         • Sandic

          Tudta, hogy nem szerepel, nem erről van szó, a New York Citynek muszáj volt leigazolnia augusztusban, különben megteszi más, és lemaradtak volna róla. De azért vedd figyelembe, hogy a tulajdonosoknak igenis nagy beleszólása volt a dologba. Szerinted azt mondták neki, hogy figyelj Lamps, keress magadnak csapatot, ott játszol kölcsönben ahol akarsz, nekünk csak az a lényeg, hogy gyere vissza 1 év múlva?
          A Citynek kellett egy középpályás, és így megúszták ingyen, ha igazoltak volna valakit, akkor még jobban szívnak a pénzügyi Fair Play miatt.
          Biztos vagyok benne, hogy amikor aláírta a szerződést, közölték vele, hogy a Cityhez megy kölcsönbe, de most akkor emiatt dobja vissza az egész New York City-s szerződést?
          Azt hiszem a tulajoknak van egy 3. csapatuk is Ausztráliában, az ő szemszögéből nézve, sokkal jobb lett volna, ha a kenguru ligába megy?

          Semmi maradandót nem alkotott a Cityben, lőtt egy-két gólt, pályára lépett párszor, többnyire csereként a meccsek vége felé. Ezzel nem feledtette azt amit a Chelseaben ért el.

          • gorkaf78

           Nézd, én nem haragszom Frankre. Egyetértek, nem is feledtette az a Chelsea-s éveit, hogy a M. City-hez igazolt.
           DE! Igazolhatott volna máshova is, akár olaszba, akár spanyolba az első osztályba, és később egy év múlva mehetett volna Amerikába. Illetve, ha már a City-hez igazolt, mehetett volna oda egyenesebb úton, ha oda akart. Ettől a választásától függetlenül még számonra is legenda marad, én nem vagyok Endy. 😀 Tudom, hogy a mai világban nincs sírig tartó klubhűség, mint régen. Ezért is olyan értékes dolog, amit Terry tesz. Szerintem, ha tőle vért vesznek, a vére nem is piros, hanem Chelsea-kék. 😀

     • na itt sem hallottam meg darabot idezni, de jo, valoban megallja a helyet 🙂

   • myheartisblue

    Ezek a kommentek nem kellenek.

    • Endy919

     Véleményem csak lehet.

     • persze hogy lehet, de azért vágod, hogy ezzel egy masszív kisebbséghez tartozol…

      • Endy919

       Ezt az érzést te is ismered ugye ? 😛

       • félig-meddig abból áll az életem.

  • hát, a bejelentés az volt, hogy elhagyja a NY-t.

   Former England and Chelsea midfielder Frank Lampard will leave New York City next month, the club have confirmed.

   • Tornando Ferres

    “I have very much enjoyed my time, and I am very grateful to have had the opportunity to play for such a great club and in such an incredible city. I leave with many great memories as I embark on the next stage of my career and I’ll be making an announcement very soon.”

    Így búcsúzott el, én csak kiragadtam az utolsó fél mondatot. De akkor még úgy néz ki, nem tudni hol és miként folytatja.

    • ja, akkor félre értettelek 🙂

    • Hát, egyelőre ennyit olvastam ma:
     Chelsea icon Frank Lampard is reportedly set be offered a job with the Blues, if he elects to retire this year.
     (Guardian)

 • Ruben nagyon eltűnt az utóbbi időben, és Christi is sérült, így nehéz az ifjú titánokról jó híreket mondani, jelenleg Chalobah és Aina a Chelseanél pallérozódik, hááát, mondjuk így, Tammy belassult, Kenedy és Aké futja a rossz, Traoré a jó kölcsönét.

  Aki jelenleg talán kiemelkedő, és emiatt hoztam fel az egészet, az Lewis Baker. Azt ugyan nem látom, hogy a Chelseabe hogyan férne be, pedig a srác most tényleg nagyot megy, a Vitesseben és az angol U21-ben is csapkodja a gólokat, technikailag nagyon rendben van a srác, és baromi jól lövi a rögzítetteket. The kid is pure class.

  • Kenedy eddig 16 percet kapott a Watfordban a PL-ben, Ake 13-at+ 2 ligakupa meccsen nem tudom mennyit.
   Ezert tenyleg minek veszik kolcson oket? Raadasul Ake az egyik legjobbja volt tavaly a Watfordnak, most meg a Bmouthhoz oda sem fer?

   Rubent sajnalom, de Chalobah sokkal jobban megragadta a lehetoseget, ennek persze orulunk. Tul sok a fiatalunk, nem jut mindenki szohoz 🙂 Ruben menjen kolcsonbe kezdeni valahova Januarban, nagyon mas opcioja nincs.

  • Jha az lemaradt, hogy valoban Baker is nagyon biztato, de ahogy te is mondod en is mindig csak vakarom a fejem, ha szoba kerul, hogy hol es hogyan lenne helye nalunk. Azt sem latom, hogy hol tudna meg egy jo evet kolcsonben focizni (lehetoleg PL-ben), ami egy kicsit komolyabb kihivas az Eredivisienel, de szinten kezdo lenne.

   • Baker egy amolyan igazi Lampard utód, neki feküdne egy 4-3-3 vagy akár 3-5-2 középpályája is, de még a mi 3-4-3-unkba is beférne, ha Maticsba nem tért volna vissza az élet.

    Kicsit tartok is tőle, hogy Klopp kinézi magának – Wijnaldum helyére, Hendo baljára kb ideális lenne.

    De bízom benne, hogy egy Saintsban futhatna még egy jó kölcsönt, amíg megtaláljuk a helyét nálunk.

    • Sandic

     Sotont kizártnak tartom! Ott megvannak a saját tehetséges középpályásaik (Ward-Prowse és Hjolberg), szerintem őket nem áldoznák be Bakerért, ha csak 1 szezonra kapnák kölcsön.

     Szerintem inkább egy WBA lenne ideális számára játéklehetőség szempontjából…

     • A Soton pont az a csapat, ahol semmi sem kizárt, ki tudja, ki lesz az edző meg a csapat melyik felét kapják szét éppen 😉 a jelenlegi 4-3-1-2-ben az öregedő Davis helyén simán pöröghetne Baker is.

      WP-t amúgy el is felejtettem, játszott már idén?

      • Sandic

       Van még ott egy 21 éves Harrison Reed is.

       Amióta a Spíleren megy a PL, azóta sajnos le vagyok maradva minden téren a bajnokságról, a mi csapatunkat leszámítva másról nem is nagyon tudok híreket.
       Volt a Sotonnak az Inter ellen EL meccse, ott biztos, hogy játszott WP.

      • Megneztem msot, WP csak csere 1(7) Romeu kezdo valamint Clasie es Hojberg osztoztak a masik poszton kb fele-fele aranyban.

    • Matic helyen? Nekem eddig az jott le, h o inkabb tamadasban eros, vedekezesben joval gyengebb igy egyel elorebb is jatszik altalaban, bar bevallom annyit nem lattam meg jatszani, max visszajatszasokat. Nem inkabb tamado KP?

     A soton nem rossz otlet el tudnam kepzelni, mivel minden evben eladjak a jobb jatekosaikat igy bekerulhet siman, raadasul most annyira nem acelos az a KP.

  • myheartisblue
   • yeeaahhh!

   • Sandic

    Costa és Bats mögé már nem fér be a csapatba 😉

   • Endy919

    Szerintem edzéseken nem győzte meg . Ennyi az egész.
    Már Zsozé is panaszkodott rá , hogy lusta.

   • Frenky54

    Egy lusta dög, írom most,és közben látom , h Endy is ezzel a jelzővel illette:)

    • Endy919

     Fejébe szálhatott a hírnév , mint annó McEachrennek.

    • kasata91

     Hát nemtom. Valami tény hogy most megállt a srácnál. De látva a nyáron posztolt cross fit edzős videoi alapján mindennek mondanám, csak lustának nem. (nyilván ez nem elég egyértelműen eldönteni a dolgot, de az alaptalanul behajított lustánál mégiscsak több valamivel)

     • Endy919

      Most én is feltehetek ide pár videót edzés közben , attól ugyanúgy lusta maradok 🙂

      Nagy csalóka ez a fb/insta.

      • kasata91

       Persze. De ezen az oldalon mégiscsak van valami, a másikkal ellentétben.
       Meg azért nem kis mennyiségű izom van a gyerekre pakolva. Az magától nem kúszik fel senkire.

       • Endy919

        Egy fél év alatt elég szép tömeget lehet felpakolni , ráadásul tablettákkal , porokkal (nem anabolikus szteroidok) . És 100000% hogy mind szedi ezeket.

        • kasata91

         Most mondd azt, hogy 6 hónapig cuccozta magát, hogy pár video erejéig ki legyen pattintva, és ezzel megtévessze (1 kivételével) a teljes Lion Rampant blog közösségét 😀

         • Endy919

          Kiforgatod a szavaim . Az egy dolog , hogy kibaszta magát , de attól még edzéseken lehet lusta .

     • Frenky54

      Mérkőzés közben azt látom, h nincs benne ambíció, nem hajt, pedig amennyi percre beállítják még a vasat is szakítania kéne:)

      • kasata91

       Ezt én is látom sajnos. Szerintem túlzottan beleszürkült a padba és a ligakupa utolsó percekbe. Nincs motiváció, mert lehet nem hisz már benne hogy oda férhet hosszú távon. Egy jó kölcsön kellene neki, ahol tiszta lappal jobb esélyekkel léphet pályára hétről hétre PL csapatok ellen.

       • Endy919

        Nem mondanám ha egy Mikel feladja , de Lótuszcsík elég fiatal még.

        • Rammschein

         Mikelnek már nincs mit vesztenie, míg RLC-nek ott az egész karrierje, ami dugába dőlhet… ördögi kör…

  • emazohun

   Abrahamnél várható volt a visszaesés,a meccs/gól átlagot olyan fiatalon nehéz fönntartani
   Akét és Kenedyt én sem értem,lehet hogy télen visszahívják őket és elmennek máshova
   Loftus-Cheek kegyvesztett lett,szerintem télen megy kölcsönbe,nyáron pedig újra,szerintem ő nem lesz az első csapat tagja huzamosabb ideig
   Aina,Chalobah beválnak,úgy látszik (Aina szerintem jó úton halad effelé szerintem,mindig minimum pados)
   Traorét nem követem annyira de állandó kezdő,az tök jó
   Solankének jót tenne egy kölcsön,mert még Batsuhayi se nagyon játszik
   Baker lövögeti a gólokat,ahogy nézem
   Akik nagyon eltűntek,azok Boga és Musonda
   Pasalic mostanában játszogat a Milanban,ahogy láttam,ez mindenképpen jó hír

   • Endy919

    Musonda Poyet alatt nem játszott , de már kivágták , szóval az új edzőnél tiszta lappal indulhat .

    Boga tényleg befürdött . Hol van most egyáltalán ?

    • Boga a kölcsönből álló csodacsapatban, a lalilgaliból valszeg csontutolsóként kihulló Grandában próbálkozik.

 • myheartisblue

  Ti szívesen látnátok Verratit a CFC-ben? Ha pl. Fabregast+egy ifit- kéne rá elcserélni ? Mennyi lenne az az ár,amiért még jó vételnek tartanátok az Olaszt?

  https://uploads.disquscdn.com/images/d2ad9a0b10aeba9f2114746401908107c3ff97d64e830cddd4b77596ba4d3c4b.jpg

  • Endy919

   Brutális játékos , ráadásul fiatal még . Nagyon passzolna a mostani taktikánkba . 50-60milliót a mostani árakat nézve bőven megérne .
   Egy pitbull a srác.

   Cescet nagyon sajnálnám , de per pill sajnos sehol sem látom a helyét .

   A Kanté-Matic-Verratti trió bőven elférne nálunk és kellően tudnánk őket rotálni .

   Ja és melyik ifistánk kellene a PSGnek? Erről sehol sem olvastam még.

   • myheartisblue

    Nem mondtam h. kellene, ez csak feltételezés,hogy beáldoznánk érte vkit, ha kellene.

    • Endy919

     Szerintem ha lesz deal , akkor az Cesc + pénz lesz.

    • Sandic

     Attól is függ menyire legyen ifista. De mondjuk Solankét talán elfogadnák, nálunk meg kevés esélye lenne a későbbiekben.

     • Endy919

      Solankét nyugodt szível elengedném. Én egyáltalán nem látok benne semmit .
      Volt 1-2jó éve az U21-ben , aztán a Vitesse is nagy falat volt neki . És 50k kér hetente . …

      • emazohun

       Visszavásárlásos opció kéne rá,és úgy eladni
       Ugyanígy Loftus-Cheek

       • Endy919

        Jaja .

  • számomra Verrati egy totál ellenszenves játékos. Nagy tehetség, meg minden, de én egy rozsdás hurkatöltőt sem adnék érte. Ha esetleg jön, és teljesít, biztos megkedvelem, de nálam -1-től indul a potykány.

   • mohacsia

    Jé, veled is lehet valamiben egyetérteni?

    • ez csak tőletek függ 😛 🙂

   • Sir Idemitirjak

    Csatlakozom egy igazi féreg. Nem tudom, hogy lehet szeretni ezt az ember ha ne ma saját csapatodban játszik. Igaz, azt is elismerem, hogy nem rossz játékos.

    • babence

     pont ugyanerre gondoltam, kb olyan, mint Costa 😀

     • gorkaf78

      Én megvédeném Costát, az elmúlt 5-6 meccsen nem is emlékszem semmiféle aljasságra tőle, csak a focival és a góllövéssel foglalkozik, Conte remekül helyretette őt (is).

      • babence

       ezzel abszolút egyetértek, de a közhangulat szerintem ígyis-úgyis egy kutyaütőnek fogja tartani még egy darabig

      • igy van, de sok ido lesz mire lemossa magarol. nehez kitorni a skatulyabol.

   • kasata91

    Hát nem a szívem csücske nekem sem, de a játékát elismerem. Hamarabb tudnám megkedvelni, mint Pödrőt az tuti.
    Nem mellesleg imádnám ha mindenki utálná őt, hogy a Chelseabe jött. 😀

   • Tedd a szivedre a kezed es mondd, hogy Costa szimpatikus lenne, ha a City vagy a Pool csatara lenne 😀
    Ennek kb annyi ertelme van, mint amikor Pedro miatt pampogtak itt paran.
    Ezeken tul kell lepni es szakmailag nezni, ha ellenfel nekem sem szimpatikus, de ha velunk van akkor az lesz, mert kurva jo, es pont elferne egy ilyen aggresszivebb tipusu kp. Nainggolanhoz kepest raadasul meg fiatalabb is joval.

    • Ha visszakeresed a posztokat, Costa is -1-ről indult, és még csak pudlinak sem kellett lennie. De ahogy írtam is fentebb, én tudok változtatni a véleményemen, ha mutat valamit a játékos. Csak az ilyeneknek többet kell.

     Sokan nem emlékeznek már rá, de nálam pölö még Oscar is -1-ről indult anno. Eto’o úgyszintén, és még sorolhatnám. Csak, aki tesz érte, ott tudok revideálni 😉

     • Oscar miért? Azt sem tudtuk ki az, amikor fent volt a .comon, h leigazoltuk 😀
      Etoo azert valoban eleg karcos volt, teny 🙂

      Ertelek amugy, hat ez van masok vagyunk, en biztos egy budos libsi vagyok, h ennyire toleransan allok hozza 🙂

      • “Oscar miért?”
       Mert semmi szükség nem volt egy sokmilliós brazil tehetségre éppen, amikor már KdB-k voltak a kezeink közt, ráadásul én nem gondoltam, hogy a kezdőbe jön, stb, stb. Aztán viszont amit a Mazacar trió művelt, az elég meggyőző volt, de a legutóbbi bajnoki évünkben is jót ment, csak tavaszra elfogyott. Aztán azóta meg tudjuk, kb 5 perceket kap, bár idetenném, hogy azért legutóbb is adott egy olyan labdát Costának, amit még Fab is megirigyelne, és ha nem öttel megyünk, és Costa is komolyan gondolja még, akkor az 1 assist, így meg nem, csak egy semmi.

       • Jah jó, csak mert ellenszenvról beszéltünk 🙂
        Amúgy az nagyon kirívó eset volt, mert egy viszonlyag ismeretlen brazil fiatalt! kb kezdőbe vettünk, azért ez nagyon nem ránk vall.

        • oké, én már továbbvittem egyel a gondolatot, de jogos. Oscar ellen sosem viseltettem ellenszenvvel, ő valóban más okból volt mínuszos, ugyanúgy, ahogy DL is anno, mikor érkezett.

         Az ellenszenvesek sorába az utóbbi évekből: Pedro, Costa, Eto’o, Meireles, Benayun, Torres rémlik így hirtelen, korábbról Deco, Anelka, Ashley Cole, Del Horno… de ha végignézném az igazolásunk listáját, biztos akadna még pár név 🙂 és ha egészen őszinte akarok lenni, akkor bizony be kell írnom Cech nevét is. Esetében persze nem a játékos maga volt ellenszenves, hiszen nem is hallottam róla addig, de nagyon csíptem Cudit, és elég morcos voltam, hogy idehozunk egy ismeretlen jöttment csehet a nyakára 🙂

         • Endy919

          Én sem rajongtam ezekért az igazolásokért , viszont Anelkának örültem , Meirelest meg kifejezetten istenítettem és mai napig istenítem.

          De Costát kb az elős felkészülési meccsen kedveltem , ahol ha jól rémlik a Werder ellen játszottunk és két asszisztal nyitott.

          • Anelka? 🙂 ha mondanom kell 3 játékost, aki nagy ellensége volt a Chelseanek, akkor SWP és Ramires mellett ő a harmadik.

           Meirelesben meg továbbra sem értem, mit láttatok, semmi szükség nem volt rá egyrészt, másrészt Pool, harmadrészt ha már Pool, akkor inkább Kuyt-öt vagy Maxi Rodriguezt kellett volna elhozni. Meireles egy baromira középszer játékos volt, akinek az egyetlen skillje azt volt, hogy kitette a lelkét a pályán, ami nálam viszont nem skill, hanem alapvetés.

        • Diego Costa

         Ismeretlen volt, de azért az árból lehetett arra következtetni, hogy nem egy ügyetlen srác. Valami U nem tudom hanyas döntöben lőtt talán egy mesterhármast is, az is sokat segített, hogy felfigyeljenek rá.

         • mondjuk ugy, h remelni lehetett 🙂 kovetkeztetni arbol? 🙂

          • Diego Costa

           Ha kiadunk egy “ismeretlen” emberért ennyi pénzt, azért annak csak volt valami oka… Azon kívül, hogy ennyit kértek. Aztán a Juve meccset megmutatta, hogy nem volt olyan vészes az az összeg és utána sem volt annyira rossz. Most kezdett el szürkülni.

   • Diego Costa

    Fuuu én pedig nagyon adnám ha idejönne. Félelmetes párost alkotnának Kanté-val.

 • Tornando Ferres

  Kis gól az U18-ból 🙂
  https://www.instagram.com/p/BM1l1FnhJAd/

 • Frenky54

  Nézem a Sport1 -en az Anglia-Spanyolország mérkőzést, és a szpíker a 10.percben azt mondta, Frank Lampard visszatér, a Chelsea vezetésében fognak rá számítani. Nemtom mennyire lehet ez mérvadó hír?!

  • Endy919

   Pletykálják pár napja .
   Én nagyon ellene vagyok , de ez az én szubjektív véleményem . Nagyon haragszok rá.

   • Sandic

    Ezt már nem egyszer hangoztattad, de semmi olyat nem tett, amivel ezt kiválthatta volna belőled. A stábban a helye, akárcsak Terrynek és Drogbának is, sőt remélem, hogy ha Cech is visszavonul majd pár év múlva, és továbbra is Londonban szeretne maradni, akkor ő is csatlakozik, és újra összeáll a négyesfogat.

  • lentebb volt szó róla, egyelőre annyi a biztos, hogy Lampard otthagyja a NY-t. A további bejelentésre még várunk. Lehet elmegy haknizni még Kínába, lehet abbahagyja a focit.

   Ma annyit írt a Guardian, hogy a Chelsea kész pozíciót kínálni Lampardnak, ha felhagy az aktív focival. Forrást nem jelölnek meg.

   Chelsea icon Frank Lampard is reportedly set be offered a job with the Blues, if he elects to retire this year.
   (Guardian)

   Lampard korábban nyilatkozott úgy, hogy nem akar edzősködni, aztán úgy is, hogy akar, mondott olyat is, hogy a Chelseanél akar dolgozni. Én még annyit tettem hozzá, hogy mivel Frenky azért nem a buta sportoló megtestesítője (150 feletti IQ-val), nem feltétlen ezt a karriert választja, 39 évesen talán már némileg késő ügyvédnek tanulni, de azért gazdasági karrier is állhat előtte, ha azt választja inkább. Meglátjuk, elvileg a napokban kaphatunk közelebbi híreket is a terveit illetően.

  • tudod ez olyan, h a vasarnapi kommentator felcsapja a netet a meccs kezdete elott es elolvas 3 daily mail es egy the sun cikket es abbol el a meccsen….

   • Frenky54

    Hát ezt mi is így csináljuk valahogy, olvasunk itt-ott ezt+azt, azután próbálunk variációkat kiokoskodni különböző témákban:)

    • jaja, csak azert megsem mondod be a TV ben sok ezer embernek 😀

     • Frenky54

      Ha bemondhatnánk, mi is megtehetnénk(tennénk)…….. valamivel csak kitöltik a mérkőzés idején rendelkezésükre álló időt. ….vagy nem mondanak semmit, mert ez a siketeknek szóló közvetítés volt:))

 • Endy919

  Off : per pill bulibs vagyok , es elege osszespanoltam a matic fiverek ex csapattarasival . ElmondSuk szerint ah a ficko , amit latunk sgreamen ….. Csendes rengeteget melozo ficko és nem szereti meginni…. Nagy respekt neki es soksikert

  • na, majd ha felébredtél, akkor ezt fordítsd le emberi nyelvre 😛
   :))

   • gorkaf78

    Lehet kéne olyan blogszabályt hozni, hogy részegen nem lehet kommentelni. Bizonyos százaléknyi elütés után kitiltás.
    Csak hülyéskedek, csípem Endy hozzászólásait, amikor illuminált állapotban van. 😀

    • Sir Idemitirjak

     Engem józanul is kizárnának, nemár! 😀

     • azt nem, de amióta eldobtad a Boglárkát, a Sir címedet visszavontam, így azt jogtalanul bitorolja kérem 😛

      • Sir Idemitirjak

       Sajnos az már hozzám nőtt, nincs mit tenni. Szükség is van rá, mennyivel komolyabban hatnak a hülyeségeim ha valaki a nevemre tekint.

       • Endy919

        Nekem amúgy a Boglárka hiányzik. Passzolt hozzád.

        • Sir Idemitirjak

         Ez övön aluli volt.

         • Endy919

          Nem is… 🙂

          • pedig de, főleg szó szerint értve 😛

        • : )))) ugyehogyugye

    • itt nincsen kérem sem Czenzné, meg nincs itt az ura sem, ja, az, a cenzura, nincs itten ilyen kérem.

     (egyébként is ha Endy megtanulna végre rendes ember módjára részegen is gépelni, nagyobb gyöngyszemek is lehetnének ebből, régen az őshazában akadt pár)

     • Endy919

      Mindent megetszek majd , hogy fejlődjek ! 🙂

      • gorkaf78

       Elsőre azt olvastam, hogy mindent megeszel majd, hogy fejlődj. 😀

       • Endy919

        Ejnye 😀

  • h mi van? 😀 egyutt ittal Matic tesoinak ex-csapattarsaival es? itt elvesztettem a fonalat 😀

   • kasata91

    Szerintem Endy is 😀

  • myheartisblue

   majd jozanon probáld ujra 😀

  • emazohun

   Inkább random jó csajoknak írogass részegen,mint ide 😀

   • Sir Idemitirjak

    Nincs is szebb, mint másnap visszaolvasni és utána reménykedni abban, hogy nem találkozol a lánnyal egy jó ideig.

   • Endy919

    Azt jobb személyesen 😀 Nem hiszek a FB magicben 😀

    • emazohun

     Egyetértek,de hátha bejön az élet

  • Sir Idemitirjak

   “Vajon mire gondolt a költő?”

  • Endy919

   Hmmmmmmmmmmmmm. Ez igen 😀

   Annyi volt a mondandóm lényege , hogy megismerkedtem a Matic fivérek ex csapattársaival , és a beszélgetés közben kitértem Maticra is , és mesélték ,hogy nagyon álázatos , keményen melózó srác , viszont annó mindenki azt hitte , hogy a tesója nagyobb karriert fog befutni .

   Hát nem így lett 🙂

   • myheartisblue

    És tesójával mi lett? Hol bukott meg az egyenlet?

    • Endy919

     Ott , ahol a mi csodagyerekeink 96%-ánál. Egyszerüen nem jött ki belőle az a potenciál , ami amúgy benne volt.

     Amikor nagy Matic a Benficához került , akkor vitték a kicsit is , de ott már egyáltalán nem tudott maradandót alkotni . Maradt volna inkább Kassán … 🙂

 • gorkaf78

  Lehet, Oscar távozik a télen? Az Inter a kérője, 29 m Eurós ajánlat esetén elengedik:

  http://www.transfermarkt.de/bericht-inter-an-oscar-dran-ndash-chelsea-verlangt-29-mio-euro/view/news/255660

  • hol kell aláírni?

   • gorkaf78

    Ez kérlek Zenzoval beszéld meg. 😀

    • őszintén szólva ha tudunk a helyére igazolni ráfizetés nélkül olyan játékost, akinek több hasznát vesszük, akkor menjen. Én jó játékosnak tartom, de ez független attól, hogy lassan 2 éve nincs helye a csapatban, lényegtelen, milyen okból kifolyólag.

     Conte elvileg vitte volna Torinoba, ezért reménykedtem benne, hogy ő majd kihozza belőle is azt, ami benne van, de padra itt tartani nagy luxus, és ebben a 3-4-3-ban nem is nagyon van pozíciója. Egyedül akkor van értelme itt tartani, ha Conte B verzióként töri a fejét a 3-5-2-n, mert ott lenne helye.

     • myheartisblue

      Igen ám, hogy ide és oda akarta vinni anno. De valahogy Oscart nem igazán tudja ebbe az új felállásba belegyömöszölni. Mióta váltottunk: az Arsenal megalázó győzelme után egyszerűen keveset használjuk ki Oscar játéktudását. Jó áron el kell engedni és egy olyan játékost venni akit ténylegesen akar Conte és ki tudja használni.

      https://uploads.disquscdn.com/images/65cd9d60cb44191749a83e85ebe1a00c94397e65afeae46491c47b4aabff5005.jpg

      • mondjuk azért azt tegyük le, hogy annyira bejött Conténak az, amit csinált, hogy nem nagyon mert (meg persze nem is kellett) belenyúlni a kezdőbe, ahová a váltáskor Will és Oscar azért nem kerülhetett be, mert épp otthon voltak családozni. Ki tudja, ha ők épp itt vannak, Pedro vagy mózi kerettag-e… és ha valami viszont ennyire elkapta a gépszíjat, akkor nagyon nehéz odakerülni, akárcsak Batsnak Costa helyére. Ez persze nem változtat a dolgokon, csak az igazsághoz meg hozzátartozik.

       • myheartisblue

        Igen teljesen korrekt amit írsz, oda is akartam írni zárójelben. De ez a tényeken nem segít, hogy Oscar nincs könnyű helyzetben. Hiszem is ha több játéklehetőséget kapna, mutatna valamit de ez most nem engedhető meg. Továbbá Willianra is kíváncsi vagyok, hogy hogy harcolja magát vissza a kezdőbe, már ha Moses nem jobb opció arra, amit most mi játszunk.

        Úgy gondolom a potenciális távozójelöltek januárban, Mikel, Fabregas és Oscar trió. De Batshunak is fel kell kötnie a gatyát, mert ő is csak már a twitteren legénykedik és nem a pályán…

        • gorkaf78

         Sztem még Ivanovic is távozhat. Michynek maradnia kell, hiszen Costa mögött gyakorlatilag az egyetlen igazi csatár a keretben, ha menne, hozni kell a helyére vkit.

         • Diego Costa

          Nem megy ő sehova, ne butáskodjunk már.

          • gorkaf78

           Nézd, én sem tartom valószínűnek, hogy távozna a belga, de teljesen nem lehet ez a dolgot sem kizárni. Ez az év különösen nehéz lehet a számára. Új bajnokság, új csapat, ráadásul a sorban előtte levő csatár ihletett formában játszik. Mivel idén kevés meccs van, Costa – hacsak nem sérült v. eltiltott – végig fogja játszani a szezont. Kérdés, hogy ezt hogy tolerálja és kezeli magában Michy. Türelmesnek kellene lennie, hiszen jövőre azért más lehet a helyzet a nemzetközi porond miatt.

          • Diego Costa

           Kizárt dolognak tartom, hogy távozzon. Véglegesen pláne, de a kölcsönön is csodálkoznék. Ha egy értelmes srác ( márpedig annak tűnik), akkor megérti a helyzetet. Jelenleg 1 csatár kell a csapatba és van előtte egy piszok jó támadó. Amellett, hogy többet játszatnám Michy-t, például a Boro ellen ( Costa eltiltás veszélye, biztonsági pihentetése miatt) azért nincs annyira rossz dolga. 20 évesen ül egy hatalmas klub padján és vár a lehetőségre. Tudom, hogy frusztráló, hogy nem játszik, de egy Fabre se játszik, holott ő letett már 1-2 dolgot az asztalra. Abban az esetben lenne ez a helyzet, ha mondjuk 2-3 év elteltével is ez lenne a szituáció. Jövőre ha mondjuk átállnák 2 csatáros rendszerre, egyből kezdő is lehetne, szóval egyből a másik végletben találná magát, illetve több meccs is lesz, ahogy mondott. Én egyébként szeretem ha megvannak a szerepek a csapaton belül. A logikusan és szerényen gondolkodik Michy, akkor nem annyira lógatja az orrát. Első éve a legerősebb bajnokságban, 23 éves még egy klasszis támadó mögött, aki még formában is van. Rengeteg dolgot kell még tanulnia, szóval igazából ez a normalitás. Annyi különbséggel, hogy ha az eredményjelző megengedi néha be lehetne, sőt kellene hozni annál is inkább, hogy a már említett esetleges okok miatt ha lehetőséget kap tudjon élni vele.

          • gorkaf78

           Bocsi, most 20 v. 23 éves? 😀 Egyébként egyetértek, eljön majd az ő ideje is jövőre mindenképp.

          • Diego Costa

           Spotted the tail end of #Chelsea’s training session. Michy and Pedro were doing extra shooting practice at Cobham.

           Nincs vele baj. Értelmes és szorgalmas.

          • Diego Costa
         • Brana meg aztán végképp csak a nyáron, CB-ből állunk a legsoványabban.

          • gorkaf78

           Igen, de Zouma is visszatér, ráadásul vannak hírek, hogy Conte hozna még védőt akár most a télen.

          • A nyáron is alig sikerült, miért menne most télen?
           (Zoumát meg nagyon várom vissza én is, de “ahonnan” jön, várjuk ki a végét, nem ő lenne az első, aki csak ideig-óráig tért vissza 🙁 )

        • Sir Idemitirjak

         “De Batshunak is fel kell kötnie a gatyát, mert ő is csak már a twitteren legénykedik és nem a pályán…”
         A padon azért elég nehéz csodát tenni. 🙂

        • szűk a keret, ennyi távozó télen tuti nem lesz, a nevezettek közül szerintem max 1 ember, az is Fab, ha lesz megfelelő kérője.

         • Endy919

          Mikel beton távozó szerintem . És az ő eligazolását nem is nagyon érezné meg nagyon a keret , mert szinte olyan már , mintha itt sem lenne.

          Ha Cesc távozik , akkor viszont jön is egy nagyobb név a helyére.

       • Diego Costa

        Moses odakerült volna anélkül is szerintem, Pedroban már nem vagyok biztos.

        Bats súlytalan Costához képest. Costa elképesztő űrt hagy maga után, ha nem játszik, az egyik legfontosabb láncszeme a gépezetnek.

        • Sir Idemitirjak

         “legfontosabb láncszeme a gépezetnek”
         Szerintem jelenleg a rendszerben a 2 wingback és Kanté tölti be ezt a szerepet, Costa nagyon érzi jelenleg, de pótolható lenne.

         • Diego Costa

          Abban igazad van, hogy ők is nagyon fontosak. Nem akartam odaírni, mert az hülyén nézett volna ki, hogy Costa is nagyon fontos meg 3 másik és akkor még Hazardról nem is beszéltünk. Hazard és Costa eredményessége alapvetően befolyásolja a csapat teljesítményét, a wingback-ek meg a rendszer legfontosabb részei. Kanté meg Kanté.

     • gorkaf78

      Direkt figyeltem Oscar reakcióját, amikor legutóbb az egyik Everton elleni gólnál mutatták. Elég rezignáltan ült a padon. Szerintem tudja, hogy ebbe az új felállásba ő nem illik bele. Fabregasról ugyanezt gondolom. El kell őket jó áron engedni, akár már a télen, és hozni kell olyan játékosokat, akiket Conte szeretne. Jó lenne, ha jövő szezonra, amikor nagy valószínűséggel újra lesz BL, kialakulna egy olyan keret, ami teljesen megfelel az olasz elképzeléseinek.

      • Diego Costa

       Az a baj, hogy télen nem nagyon lehet minőségi játékost venni vagy max horror áron. Nyáron viszont nagy mozgás várható ha meglesz a BL.

       • gorkaf78

        Sztem minőségi játékost már csak horror áron lehet venni, akármilyen évszak is van. 😀 Vagy bele kell nyúlni a tutiba egy tehetséggel, vagy ki kell nyitni a pénzeszsákot a nagy nevekért…

  • jah várjunk, még lehet Kína is bejelentkezik egy +20 assal 🙂

   • gorkaf78

    🙂 Egyébként nemrég beszéltük BlueCech-el, hogy a kínaiak télen aktívabbak, mert náluk ilyenkor kezdődik az új szezon. Szerintem Oscarban még több az ambíció, hogy Kínába menjen. Bár gondoltam ezt már más játékosnál is, aztán mégis csak Ázsiában kötött ki az illető. 😀

  • kasata91

   Pecsétet, bélyeget, masnit rá !

  • Sandic

   Mai árak fejében a 29 milla szerintem kevés…

   • gorkaf78

    Nehéz ügy ez. Ha jól emlékszem, 32-be került, de nem váltotta meg a világot nálunk. Ha a vevő tudja azt, hogy szeretné a klub eladni, akkor persze, hogy nem fog magas árat kínálni érte. A Chelsea ilyen szempontból jobban járna, ha sikerülne elsózni Kínába, ott biztos többet is fizetnének érte, mint az Inter.

 • Volt egy kis kolcsonjatekos kitekintes az iment, Piazon lemaradt, tudom sokan mar ugy vannak vele, h neki valszeg lefott, de a Fulhamben egesz jol megy most, 8 meccsen 3 gol, kezdokent szamolnak vele es ahogy olvasom egy eros kozepest hoz, szinte, mint mindenhol eddig “letutizza” a kotelezot, de semmi extra, eltunik a palyan felidokre is akar.

  Tehetsege megvan, de nincs ott az az elszantsag, ami miatt mondjuk CR-re aztmondjak, h anelkul csak egy cselgep maradt volna orokre. De, ha csak a fele meglenne benne mar nagy jatekos lehetne a srac..

  Ha ezt a szintet hozza, akkor viszont lehet, h megveszi a Fulham az év végén.

  • nem tudom, én nála már nem látom a Chalobah-féle nagy visszatérést.

   • hát eléggé ánlájkli 🙂 mondjuk Chalora sem sokan fogadtak volna 🙂

    • hát nem. Én elástam őt (is) – aztán tessék 🙂

  • Diego Costa

   Egyszerűen nem értem, hogy miért jön vele mindenki. Semmi extra nincs a srácban, semmi esélye itt. Az egy dolog, hogy nem tették még lapátra, de hogy páran még nem felejtették el, az még meglepőbb.

 • Erdemes figyelni a csapat instáját, hamarosan valami bejelentés jön Lampsszal kapcsolatban 😉

  • Endy919

   A hamarosan még 2016ot jelent ?:D

  • kasata91

   Eddig semmi, de már nem nagyon tudok ébren maradni. Kikapcsolhatom mostmár?

  • lamps8

   ezt miből gondolod?

  • nem értem, Sky-on írták az eveningnewsban, h ez volt kint a Chelsea instagramon aztan en sem talaltam… Most meg pletykak szerint Lampard marad az USA-ban:

   LAMPS KEEN ON USA STAY?

   Frank Lampard has no plans to retire and could stay in the USA, according to the Daily Mirror.

   The former Chelsea hero is leaving New York FC and is due to make an announcement on his future in the coming weeks.

   Reports have linked with managerial jobs in the UK, including MK Dons, but the Mirror report that Orlando City and LA Galaxy are interested in acquiring his services.

  • Endy919

   :DDDD

 • Endy919

  Nem tudom miért , de olyan érzésem van , hogy most , hogy Diego sérült , Conte kipróbálja a 3-5-2t Edennel és Misivel csatárban.

  • Costa biztosan serult? nem fog jatszani vasarnap? vagy ez is csak oylan kamuserules volt, h ne kelljen valogatottaznia?

   • Endy919

    Ez az , hogy sehol sem látni semmit. Kíváncsi vagyok ..

    • A Sun szerint “Costa declared himself as fit” 😀

     • Endy919

      Akkor inkább várjuk meg , mit mond Conte 😀

 • Sandic
  • Sandic
   • gorkaf78

    Merem állítani, hogy Kanté az évtized egyik legjobb igazolása.

    • Endy919

     Elképesztő amit játszik a kis golyó . Tudtam , hogy nagy fogás lesz , de hogy ennyire azt szerintem senki sem gondolta volt.

     És tavaly előtt még jóformán az édesanyja sem tudott a létezéséről.

     Ha ilyen ütemben fog fejlődni , akár még Makelelénél is jobb lehet , de már most is nagyon hasonlít rá.

     • gorkaf78

      Igen, és nagy fegyvertény, hogy sikerült meggyőzni még BL nélkül is, hogy Londonba igazoljon. Őszintén megmondom, én nem hittem benne, hogy a Chelsea-t választja, azt hittem inkább megy Manchesterbe v. a Real-hoz. Nagy pacsi jár a leigazolásáért Contének, és a boardnak is.

      • Diego Costa

       Én valami megmagyarázhatatlan okból végig nagyon magabiztos voltam Kante leigazolásával kapcsolatban. Conte nagyon meggyőző volt, ezt ő mondta, de ezen kívül nem tudom miért minket választott. Ebbe a csapatba tökéletesen illik, a többibe nem nagyon tudtam volna elképzelni. Optimizmusom talán abból is adódott, hogy nem volt sok kérője és a személyiségéből fakadóan nem csinált presztízskérdést a BL hiányából például. Sokan lehet, hogy felkapják a fejüket, hogy nem volt sok kérője, de a szemembe tényleg nem volt. Kb csak a mu volt, oda meg nem nagyon illet. Egyedül Mou miatt féltem, hogy a személye odacsábítja, de ennyi. Real-tól egyáltalán nem tartottam, ők nem nagyon vesznek színes bőrű játékosokat és különben is kit hozna lázba egy védekező középpályás leigazolása arrafelé.

       • “személyiségéből fakadóan nem csinált presztízskérdést a BL hiányából például”
        hát abból abszolút, már csak azért is, mert BL induló csapatból igazolt el 🙂

        “Real-tól egyáltalán nem tartottam, ők nem nagyon vesznek színes bőrű játékosokat ”
        :DDD ja, nem is tudom, Navas, Pepe, Varane, Marcelo vagy CR a fehérebb 😀 de a történelmük során a legtöbb idegenlégiós brazil, argentin és francia volt… 🙂

        “különben is kit hozna lázba egy védekező középpályás leigazolása arrafelé.”
        Make eladása és a megzuhanás óta azért Madridban sem bánják, ha van ott legalább egy. Kroost sem véletlen akasztották le.

        • Endy919

         Danilo lemaradt 😀

         Viszont CR kb annyira színes bőrü mint én . Ott sok volt a szoli 😀

         • és kb annyira fehér, mint Essien.

          • Endy919

           😀 Láttad már CRt ? https://uploads.disquscdn.com/images/d25a887a1b82f6980a177f82347e3b2d1bbd90caa2d050d9a1853fc99f694b2c.jpg
           (kép)
           Ez egy tipikusan leszolizott bőrszín , amúgy ő is ugyanolyan fehér mint Kroos vagy Modrič , ha már Real játékosoknál vagyunk.

           Attól , hogy egy icipicit sötétebb árnyalatú , még nem színesbőrü.

          • divatkérdéseken és árnyalatokon nem vitázom veled, de ja (kép), tényleg mind ugyanolyan…

           http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Cristiano+Ronaldo+Toni+Kroos+Real+Madrid+v+l-RQNRMAaqil.jpg

           De oké, végülis lényegtelen, vegyük ki CR-t a képletből, hogy ne csípje a szemetek, a tézis, miszerint a Realban igenis vannak és voltak színesbőrűek szép számmal, még bőven megállja a helyét 😛

           (és egyébként de, ha nagyon kukacoskodni akarnék, attól, hogy sötétebb árnyalatú, pont színesbőrű lesz. Ismétlem, a “színesbőrű” =/= ébenfeka, már igen-igen régóta)

          • myheartisblue

           ´Most mit oldjátok ennyire a niggereket ottan?!

          • Endy919

           Azt én sohasem vitattam , hogy vásáról a Real színesbőrüeket , de CR akkor is leszolizott barna . Ilyen te is lehetsz 😛

          • ” Ilyen te is lehetsz 😛 ”
           portugál? 😛

          • Endy919

           Kreol 😀

        • mohacsia

         CR, mint színesbőrű 😀 te már délelőtt iszol? 😀

         • azt azért vágjuk ugye, hogy a “színesbőr =/= ébennéger” ?

        • Diego Costa

         Pepe CR párost nem nevezném azért annyira színes bőrűnek és a többiek sem olyan feketék mondjuk, mint Kanté. Argentínában azért nem sok színes bőrű játékos van, a braziloknál már több, de ők marketing szempontból sem utolsók. Ha már szóba hoztad Makalelét itt egy érdekes cikk:

         http://www.goal.com/en/news/12/spanish-football/2009/04/07/1196143/florentino-perez-did-not-want-me-at-real-madrid-makelele

         Igen, csak Kroos egy sztár, egy VB győztes, akit az egész világ ismer és egy nagy csapatból jött.

         • “Pepe CR párost nem nevezném azért annyira színes bőrűnek”
          hát én meg fehérnek.

          “a braziloknál már több, de ők marketing szempontból sem utolsók”
          És? arról volt szó, hogy veszik vagy nem 🙂 És hát azért az ott megforduló brazilokra, Emersonra, Ze Robertora, Robi Carlosra, Julio Cezarra, Baptistára, Ronaldora, Robinhora aztán tényleg nehéz azt mondani, hogy nem színesbőrűek 😉

          • Endy919

           Julio César mikor volt a Realban ?

          • ’99-2000. De a védő 😉 az, amelyik a 2000-es évek derekán még a Boltonban is megfordult.

          • Endy919

           Az ő létezése valahogy kimaradt nekem .

          • Diego Costa

           Ők akkor barnák, Kanté meg full fekete. Egyébként a brazilokkal nincsen bajuk, mert a táncos lábúakat örömmel látják, mint azt már korábban is említettem.

        • kasata91

         Az ő pár jó meccs alapján top5 játékosnak tartott playájuk a pivotban (röviden: Cocquelin-jük) jelenleg Casemiro. Bár Khedira után nem kellett túl nagy űrt betöltenie.

     • Blotunga

      Neeeee! Nem akarok még egy Makeleléhez hasonlított játékost a középszerbe beleszürkülni! Eddig mindenik “új” Makelelének az lett a sorsa…

 • MU 20millat bukik, ha nem lesz meg a top 4 nekik.
  http://www.bbc.com/sport/football/38015518

  • meg kb még 100-at, amiért nem a BL-ben, csak az EL-ben indulhatnak ismét… 😉

   • Jah elfelejtettem hozzátenni, h csak a mezszponzori kessbol 🙂

 • gorkaf78

  Conte lett október legjobb menedzsere:

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/11/conte-claims-monthly-manager-award.html

  A kép alapján elgázolta egy fűnyíró a válogatott szünetben. 😀

  • Endy919

   Papírforma :)))))))))

   Még a hónap játékosa díjat várom . Ott 5 jelöltből 3 a mi játékosunk volt.

   • Endy919

    Jóóóóvan. Eden kapta a hónap játékosa díjat :)))

 • Sir Idemitirjak

  Off, kis érdekesség mára:
  Firminot a Hoffenheim scoutja a Football manager-ből ismerte meg és később ajánlotta leigazolásra. Azért, mit nézhettek a többiek amikor bedobta a nevét ezzel az indokkal. De végül 36m eurós haszonnal adták tovább, szóval nem kis ötlet volt.

  • kasata91

   Elég sok scout haszálja. Én anno 2öö7 ben játszottam vele (rengeteget) és az a durva, hogy az akkor csodagyereknek tartott 15 évesek közül ma ténylegesen topcsapatban játszanak jónéhányan.

   • az igazsághoz hozzátartozik, hogy a scoutok nem a játékot magát használják, hanem az adatbázist, amire a játék is épül. Valahol persze a kettő ugyanaz, és lehet egy szemszögből úgy is magyarázni, hogy a scoutok a játékot használják, bár a valóság inkább áll közelebb ahhoz, hogy a játék épül arra, amit a scoutok használnak.

    • Rammschein

     Lehet említettem már, de én még mikor Mourinhót játszottam 2004-ben a Fifa Managerrel (azóta sok víz lefolyt a Temzén is)… valami bug miatt Drogbát eladtam ill. elcseréltem 1 milliárd fontért, nem azért mert őt akartam kifejezetten eladni… de valami folytán ebből csinálhattam végre egy új stadiont, és én éltem a lehetőséggel, hogy virtuálisan beelőzzem Abra-papát…x”D De ez is csak egyszer sikerült anno. 🙂

    • kasata91

     Lényegtelen hogy ki készíti a felméréseket a fiatalokról (szoftver fejlesztők vagy scoutok) de ezek szerint igencsak jól működik az algoritmus. És ez valahol azért félelmetes hogy 10 évre előre le lehet modellezni.

     • bár ugyan ez már a vitának egy másik vetülete, de már hogy lenne mindegy 🙂 az egyik egy vérprofi banda, akiket ezért fizetnek, a másik pedig, minden tiszteletem mellett egy banda, aki egy játékot akar csinálni. Ha mind1 lenne, akkor nem sport cicifix lifegne a játékosainkon edzéseken, hanem a fifa meg egyéb managerjátékok kockái ülnének ott lapitopikkal az edzői stáb mögött. Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy egy újságíró meg egy blogger közül lényegtelen, ki írja a cikket (posztot) 🙂

      Visszatérve az eredeti témára pedig, a statisztika az statisztika. Az, hogy egy scout jól alá is akarja támasztani a “választását”, nem nagy csoda, mint csak a megérzésekre hallgatni, hogy na ez a srác jó lesz. Az meg, hogy a tehetséges fiatalok közül vannak – idézem – “jónéhányan”, akik valóban befutják a nekik jósolt karriert, nem nagy csoda 😛 csak statisztika 😉 hogy megint máshonnan nyúljak hasonlatot, jó alapokra épített épületeknél nem nagy wasistdas azt jósolni, hogy nem extrém körülmények közt nem dőlnek össze. Aztán az, hogy ki építi fel, ki tartja karban, és valóban nem lesznek-e extrém körülmények, már más tészta.

   • Endy919

    Én pl. a fiában ismertem meg Zoumát , Balot , Niangot , stb… amikor még sehol sem voltak.

    Szerintem én is jó scout lennék 😀

  • However, Hoffenheim moved quickly on Friday to deny Pfannenstiel had said he discovered the 25-year-old on the game, saying that he has never even played Football Manager in his life and was actually surprised some experts in the game utilise their data for real life purposes.

   Az igazság valahol a kettő között lehet.

 • gorkaf78

  A legfontosabb hír a mai sajtótájékoztatóról, hogy mindenki – Costa és Hazard is -egészséges, játszhat vasárnap délután.

  • Sir Idemitirjak

   +Terry simán alkalmas a 3 védős rendszerre Conte szerint. Zouma már teljesen egészséges és rendesen edz a csapattal, sőt jól is mozog, de egy ilyen komoly sérülés után idő kell még pályára is kerül. (mondjuk én a hétvégén már szívesen látnám, akár csereként is)

   • gorkaf78

    Ha jól értettem, Zouma hétfőn meccset fog játszani az U23-asokkal, szerintem így még őt nem látjuk a hétvégén. Abban azért én kételkedek, hogy Terry alkalmas lenne a 3 védős rendszerben való játékra, de persze Conte jobban tudja. 😀

    • myheartisblue

     Zouma-ra mindenki alig bír várni, de tényleg ez az útja-módja. Türelmesnek kell lenni, és szívből kívánom Happynek hogy olyan legyen az a térd amilyen volt, mert akkor nagyon nagyot tudnak alkotni majd.

     Az alkalmas és jól működő között van különbség sajnos. Én állítom, hogy JT karizmája és győzni akarása nélkülőzhetetlen szinte, de gyorsasága nem megfelelő ebbe a rendszerbe.

     • gorkaf78

      Kicsit faramuci a helyzet, mert természetesen mint mindenki, én is kívánom, hogy 100%-os állapotban térjen vissza Zouma, de a 3 védő közül nem cserélnék le miatta jelenleg senkit. Ez az Azpi-DL-Cahill hármas most olyan szinten egymásra talált, hogy vétek lenne bárki kedvéért megbolygatni ezt a trojkát.

      • kasata91

       Szerintem nem kell aggódnod. Conte nagyon éli a “győztes csapaton ne változtass” filozófiát.
       De tavasszal Cahill helyén én bármikor szívesen látom.

       • Sandic

        Magyarul, akkor már nem lesz győztes ez a csapat?

      • Diego Costa

       Ezzel én is így vagyok, de egy kicsit tovább gondolva is fejvakarós a történet. A szezon előtt úgy nézett ki, hogy kb kell egy komplett védelmet venni, most meg megvagyunk. 😀

       Chreistensen jön vissza az máris +1. Mondjuk Iva és JT helyett kellhet valaki, szóval valakinek még kéne érkeznie majd.

    • Diego Costa

     Szerintem se illik bele sajnos. 🙁 Conte meg nyilván nem fogja azt mondani, hogy nem.

 • Gabor1092

  Na nso szerint a Milton Keynes Lampardot vinné menedzsernek, valaki mondta itt hogy semmilyen képesítése sincs, így is lehet menedzser valaki amúgy?

  • nso féle szennylapokat nem olvasok pont ezért. csúnyán le vannak maradva, ez ugyanis 2 napos kacsa és azóta már Gerrard-ot boronálják épp össze a Donsszal…

  • pontosan utána kéne néznem az aktuális szabályzásnak, de szerintem lehet. Anno Grant is úgy lett menedzser nálunk, hogy még nem volt meg az UEFA pro licenc képesítése, akkor kezdte el gyorstalpalóban, amikor kinevezte Abra, és amennyire tudom, az is csak azért kellett, mert a Chelsea a BL-ben szerepelt. Alsóbb ligás csapatoknál nem tudom, van-e bármilyen elvárás.

   A 2000-es évek előtt, mikor a játékosmenedzserek “korszakát” éltük, akkoriban tuti nem volt ilyen szabályzás – igaz, akkor még nem volt BL/EL, sőt, még UEFA sem ugye, csak BEK és KEK – azóta viszont többször alapjaiban változott a rendszer.

   Összességében nem gondolnám, hogy egy MK Dons élére kell bármilyen képesítés, de ez nem tényekre alapozott döntés, akár tévedhetek is, utánanézni meg most lusta vagyok 🙂

   • Én arra lennék kíváncsi, hogy pl. Garry Monknak milyen papírjai voltak, amikor átvette a Swansea-t,

   • Blotunga

    Nekem úgy rémlik emlékezetből, hogy át lehet venni képesítés nélkül is egy csapat irányítását, de bizonyos időkeret meg van adva, ami alatt köteles vagy beiratkozni és elvégezni x-y képzést, ellenkező esetben nem ülhetsz le a kispadra mind vezetőedző.

 • Sir Idemitirjak

  Azért az angol bírók nem lettek jobbak sajnos a szünetben. Az EL helyekért folytatott rangadón 5 perc alatt egy sima piros és egy tizi valahogy elmaradt.

 • Valaki tud egy jó streamet MU-ARS-ra? nekembanok félék mind haldokolnak.

 • Endy919

  Ettől a nagyon fos Arsenaltól hogy kaptunk hármat????

  • Blotunga

   akkor még nem voltak így be.osva, mi meg kerestük önmagunkat….

  • Sir Idemitirjak

   Ha nagyon gonosz lennék azt írnám, hogy a Cahill-Ivanovic kettőssel a védelem jobb felén. (persze tudom én is, hogy ott több mindennel baj volt)

   • Endy919

    Véleményt nem tudok mondani , mert hálistennek azt a meccset nem láttam.

    • Sir Idemitirjak

     Próbáltam én is kis hangulatfokozó mellett kibírni, de félidőig húztam, szóval te jobban jártál

     • mohacsia

      Kokain?

      • Sir Idemitirjak

       Kis kutya simogatás.

       • mohacsia

        Majdnem

  • elment JM 😉

   • kasata91

    Focizni akart a csapat…fujjjjj

   • Endy919

    Kiakarod megint kezdeni a vitát mi ???? 🙂

    Úgysincs igazad 😀

    • ez nem vita kérdése töki, hanem tény. Abban nagyon nehéz nem igazamnak lenni, hogy Joséval egyrészt semmilyen Arsenaltól nem kaptunk hármat, ráadásul ki meg egyáltalán nem 😛 Ez elég független attól, hogy milyen érzéseid vannak épp Mou irányába.

 • Blotunga

  Lassan ez a rooney gyerek se tud már ellenszenvesebb lenni!

 • Endy919

  Pep szerintem a kezdő kijelölésénél belehetett szívva , vagy valami hasonló. Foghatna egy pontot a Palace.

  • Sir Idemitirjak

   Touré eddig még kerettag sem volt idén, most meg egyből kezdő. Lehet felső parancs?

 • Endy919

  Így , hogy a Leicester vissza vágyik a Champóba , Mahrezt ellehetne hozni akciós áron.

 • Sir Idemitirjak

  Végre bekerült Aké a kezdőbe, cserébe egyből vágott egyet.

  • Mondjuk az nem volt kérdés, hogy bekerül a kezdőbe, viszont a kp közelébe még így sem került.

   • Sir Idemitirjak

    13 perccel az idei szezonban én azért annyira nem vettem biztosnak. Örüljünk, hogy játszott jelenleg.

 • Endy919

  Yaya gól …. és mondok egy hihetetlen dolgot : Kompany lesérült 😀

  • Sir Idemitirjak

   Zabaleta KH?

   • Endy919

    Yop 😀

    • Sir Idemitirjak

     Visszasírják még Mangalát 😀

     • Endy919

      Komolyan , ő hol van?

      • Sir Idemitirjak

       Valenciába legénykedik, monjduk a Lali ga az ő szintje.

       • Endy919

        Kölcsön?

        És Stones?

        • Sir Idemitirjak

         Kölcsön.
         Stonest kb. Guardiola körbenyalta a médiába, de megemlítette, hogy mostanában nagyon sokat játszott, szóval lehet pihenőt kapott, szerdán a németek ellen egy kulcsfontosságú meccse lesz a Citynek. Mondjuk ha nem húzzák ki gyenge védekezés miatt akkor nem kis kapufa lenne ez így.

   • Sagna -kh

    • Sir Idemitirjak

     Ő sem sokkal jobb megoldás így első ránézésre.

    • Endy919

     Jééézus 😀

 • Sir Idemitirjak

  Ez a Soton-Pool félidő a forduló leggyengébbje ezt bátran kijelentem. Viszont, Van Dijk még mindig k*rva jó védő, az ő leigazolása óriási fogás lenne bárkinek, de remélem figyeli egy scout tőlünk is.

  • Endy919

   Én is azt a meccset nézem , Van Dijk valóban zseniális . Talán csak most látom másodszor játszani. Kihúzhatná a Soton , nagyon szurkolok nekik.

   • Sir Idemitirjak

    Mióta felkerültek követem őket amikor tudom, mert az állandó változások ellenére nagyon szimpatikus csapat. Van Dijk állandóan kiemelkedő teljesítményt nyújt, emellett igazi vezére szinte az egész csapatnak (úgy hogy a karszalag nem is az ő kezén van) és ha ég a ház akkor az egész pályán, akár a kapu előtt is megállja a helyét. Ha hosszútávon 3 védős rendszerrel számolunk (már miért ne tennénk) akkor ő nagyon beleillene.

    • Diego Costa

     Spot on!

 • Endy919

  Palaceeeeeeeeeeeeeee

  • kasata91

   Ha megint elkiabálod …

   • Endy919

    Jaaaaj neeeem, én csak azért írtam , mert szép a mezük 🙂

    Tudod eufória 😀

    • kasata91

     nesze…ottvan

     • Endy919

      jó jó …. minden az én hibám 🙁

      • mohacsia

       Szép volt…

       • Endy919

        Még valaki ?:D

        • Sir Idemitirjak

         Köszi

        • Blotunga

         Szép volt Endy! 😛

        • kasata91

         Írd már ki azt is hogy emberelőnyben 0-0-ra áll a barca 80+ ban …hátha.

         • De ha elkiabálod…

         • Endy919

          Én ma a Sotont nyomtam minden erőmmel , be is jött 🙂

 • Blotunga

  Yaya meg vágott kettőt, ha már a kopasz a pálya közelébe engedte…

  • Sir Idemitirjak

   Tuti 110%on pörgött, csak hogy azért is megmutassa Pepnek.

   • hát, megmutatta. Mondjuk szerintem jobb is, még így 33 évesen is, mint Fernandinho. Cserébe az is igaz, hogy magának köszönheti a helyzetét, 1 szezont kb ellébecolt.

    • Blotunga

     Ebben azért nem teljesen értek egyet veled. Lehet, hogy magának is köszönheti, elleneben az is tény, hogy már a barcánál nem volt a kopasz a szíve csücske(enyhén szólva), és most sem az, amit nem is rejt véka alá. Tehát bármit csinált volna, vagy csinál akár most is, hendikeppel indul Yaya.

     • oké, ezt is adom, de azért a 13/14-es csúcsszezonja óta bőven egyre szarabbul tolta, és többnyire azért, amennyire láttam, mert láthatóan szart az egészbe.

      • Blotunga

       Ez természetesen így van. Mondjuk nem a játékos kell megtalálja, hogy mivel tudnák őt motiválni…

     • Diego Costa

      Ezért csodálkozom, hogy miért nem lécelt le. Az ügynöke annyira mondta, hogy ha a kopasz jön a védence veszi a sátorfáját…

      • kasata91

       Hidd el van az a fizetési csekk, hogy kényelmes legyen az a kispad.

       • Diego Costa

        Elhiszem, csak akkor a rinyálás helyett a pénzt kell számolni.

 • csak meglett a Saints-Pool X. Holnapi győzelemmel top of the :))))

  • Endy919

   De ha elkiabálod……

   • akkor mi lesz? naaa, mii, miii?! na? :))

    • Sir Idemitirjak

     Pár kommentet kell csak lejjebb menned, hidd el Endy tapasztalatból beszél.

     • és ha lejjebb megyek pár kommentet, akkor én leszek Endy? 😉

      • Endy919

       Csak szeretnél … 😀

       • nem csillagom, azt max te szeretnéd ;P

        • Endy919

         Nekünk hazudhatsz ….. de magadnak ? Miért csinálod ezt ? 🙂

         • hát, inkább hazudok tovább 🙂

 • Endy919

  Djilo piros 🙁

  • Sir Idemitirjak

   3-0-nál összeszedni egy második sárgát, nem az eszéért játszik, az tuti.

   • olyan jó irányba tartott a Sunderland… mi történt?

    • Sir Idemitirjak

     Defoe.

     • Endy919

      Anichebe

      • de ők ott voltak az első 10 sikeresen megvívott fordulóban is, nem?

       • Endy919

        Későn erő típusok 😀

        • még így is túl korán :/

       • Sir Idemitirjak

        Az angol harmadik is a góllövő listán, csak Agüero-Costa kettős van előtte.

    • Hull City történt. Ők sajnos a szegény ember Mojszával agonizálnak.

     • pont az előző fordulóban csapták meg a Sotont, egy szar sorozat lezárásaként. Többet néztem ki belőlük azért a közvetlen rivális ellen…

      • Abból a meccsből szerintem sokat nem lehet levonni, a Hull gyakorlatilag minden kaput találó lövését gólra váltotta, a Soton meg 19 lövéssel meg 70%-os birtoklással sem tudott betalálni.
       Én az elmúlt idegenbeli meccseik alapján (amiken úgy 12 gólt kaptak) esélyesnek tartottam, hogy megint elbotlanak, de ennél szorosabb meccsre számítottam.

 • Sir Idemitirjak

  Van még egy olyan csapat a világon aki megteheti, hogy 3 emberrel nekimegy a földön fekvő játékosnak? #justbarcathings

  • Blotunga

   Van még olyan személy a blogon, aki nézi ezeknek a bohócoknak a meccseit?!

   • Endy919

    Csak az eredményeken nézem. De ott is jól esik.

   • Sir Idemitirjak

    Pl meccs után láttam, hogy szívnak 0-0ra a Malaga ellen, ezért néztem. Általában hétvégét családdal töltöm ahol rossz ízlés uralkodik és Barca meccs megy, ha kell, ha nem 🙂

    • Endy919

     És még nem szöktél meg ?

     • Sir Idemitirjak

      Jó a kaja, a bor és a pálinka, szóval megéri az áldozatot.

 • Endy919

  Még az Atleti megerőszakolja a Realt és nagyon boldog vagyok 🙂

  • mohacsia

   Most komolyan? Esetleg még elkiabálod gyorsan a dortmund-bayernt is? 😀

   • Endy919

    Azt leszarom 😀

    • mohacsia

     Szerintem az univerzum utál téged…

     • Endy919

      Azért páran még szeretnek :))))))

  • CR kinyírta őket

   • Endy919

    Kinyírta mint kinyírta . Lőtt 3 gólt (megpattanó szabad , 11es , meg Bale megcsinálta neki a tutit ) , de amúgy sehol nem volt az egész meccsen.

    • nem nézem, de azért egy derbin a mesterhármast nem nagyon kell magyarázni

     • Endy919

      Nem kell , de a Real egyik leggyengébbje ma. A gólok meg na … mindegy.

      • amúgy kérdezem, mert én tényleg nem nézem a lalit: mi hiányzik ebből az atma-ból? a keret alapján végig kéne verniük a ligát oda-vissza. Na jó, egy normális csatár elférne náluk, de összességében a Griezmann-Gameiro kettős nem rossz.

       (mi vitte rá vajon Cholot hogy most Torres kezdjen?!)

       • Endy919

        Jó kérdés. Én állítom , hogy a világ legstabilabb csapata az Atleti. Nagyon stabilak védekezésben és gyorsan tudnak felfejlődni támadásba…de valami tényleg hiányzik. Lehet , hogy tényleg egy kíméletlen befejező , mert Gríz nem az , Gameiro meg szerintem nem top csatár.

        Meg egy kis szerencse kéne nekik. Carrasco ma lazán verhetett volna kettőt.

 • A Gladbachban végre visszatért sérülés után Christensen, erre Jantschke miatt kiszopnak. Mondjuk nagy váltás volt, Dahoud helyére beállt a 89. percben, kb első mozzanattal csinált egy faltot, ebből a szabadrúgásból a 90. percben vezetést szerzett a Köln, és hát azért onnan már nem volt nehéz nyerni 🙂

  • nézted végig? Milyen volt a fiunk?:)

   • Endy919

    Meg Thorgan?

    • csak összefoglalót láttam.
     Hazard már az 5. percben vezetést szerezhetett volna 0-0-nál, de nem okosan, hanem erőből lőtte meg. Amúgy a mozgása egyre jobban hasonlít a bátyóéra, gyors, és jól mozog be üresbe, de azért van kvality különbség még. Az 50. percben is volt egy helyzete, jól is küldte meg jobbal, de centit tévedett.
     A Köln első lövését az 52. percből mutatták, addig végig a Borussia nyomott, lécet is lőttek, viszont pár perccel később egy elég mókás góllal egyenlített is a Köln: Westergard a csatár fejére fejelt egy középreadást, ami így bepattant 🙂
     Amúgy nézőpont kérdése, hogy a Köln kapusa, Kessler volt a meccs hőse, vagy a Gladbach bénázott nagyon, de 3-4 góllal kellett volna nyerniük, már a helyzetek alapján is. Ehhez képest 1-2-re kikaptak.
     A győztes gól mondjuk amolyan igazi beauty screamer vagy 35-38 méterről… nagyon eltalálta.
     Stindl gólját is érdemes viszont megnézni, még akkor is, ha megpattant.

     • Endy919

      Köszi.

      A látottak alapján szerinted lenne keresnivalója nálunk?

      • őszintén szólva nem tudom. A tavalyi csapatban lett volna ilyen teljesítménnyel, az ideiben nem sok lenne szerintem. Jelenleg lényegében csatárt játszik, és ha választani kéne közte és Bats közt, utóbbira voksolnék. Esetleg még a Wili/Pedro kettős egyikének helyére pályázhat kb. Most mindenesetre jó szezont fut.

       • Endy919

        Nem is feltétlenül a kezdőbe várnám , inkább elsőszámú cserének a támadó szekcióba. Van benne annyi lendület , hogy padról beállva tudna lökni egyet a csapaton?

        • ennyit nem láttam még játszani, a szezonban is eddig kb feleidőt kapott, én meg csak összefoglalókat nézek. Lendület van benne, a mutatói pedig nem rosszak épp. Carrasco mondjuk jobb opció nála, csak hát az egyik kerülne kb 50+ millába, a másikra meg elvileg opciós jogunk van, ami nagy fegyvertény. Ha a személyes véleményem érdekel, pezsgőt épp nem pukkantanék, de nem is verném nagyon az asztalt bánatomban a látottak alapján, ha a board úgy dönt, hogy visszahozza.

         • Endy919

          Megnéztem az összefoglalót… az 5 percben az a lövés és a mozdulattai nagyon hasonlítottak a bátyó Észtek elleni góljára , csak a célzásal volt gond.

          Akire inkább felkaptam a fejem , az a jobb wingback Traoré volt. Az a labda , amivel kiugratta Thorgant a meccs elején zseniális volt , később ő adta az assistot is és a lécre is tekert egy szabadot .

          Miatta elkezdem figyelni a Gladbachot.

          A Risse gólja meg… Brutális. De nem pattant az meg egy védő sarkán?

          • Endy919

           Aha …már 28 éves. :/ Akkor semmi

 • kasata91

  Endy, ha ránézel az eredmények.com-ra, NE ÍRJ KOMMENTET !!! Köszi

  • Endy919

   Akartam írni pár perce , hogy nem akarok semmit elkiabálni , de inkább nem tettem. 🙂

 • Diego Costa

  Egy Palace gólt kellett volna még az i-re.

  • meg azért a WestHamnek is az anyucikáját… 88:00, vezetnek 1-2-re a Spurs ellen. 90. perc, 3-2. Kabaré.

   • Diego Costa

    Mikor 1-2 volt, nah mondom itt már nem lesz W. 2-2 -nél besípolt nah mondom akkor x… Aztán újra. Azt hittem visszaveszik azt a gólt 3-2. Ilyen nincs… Nah majd jövő héten jönnek a vágóhídra!!!

 • Blotunga

  Érdekes ez a bundás tabella. 😀

  • ja. Ez a Gulácsival felálló Lipcse hogy keveredett oda… kíváncsi vagyok, meddig bírják majd, a keret átlagéletkora kb 22 év, de a kezdő 11-é sem több 24-nél.

   • Blotunga

    Fizikailag biztos bírni fogják. Az egyetlen gond esetleges/biztos hullámvölgy esetén a mentális felkészültség és a tapasztalatlanság lehet. De ugye PL 2015-2016… Tehát semmi sem lehetetlen!

    • semmi, de onnan pont arra a Spursre hasonlítanak, akik kb ugyanemiatt bukták el a bajnokságot.

     • Endy919

      A Spursnek nem volt a kezében a bajnokság. Végig a Leicester vezetett , és azt csak ők bukhatták el.

      • azért egyelőre erős azt állítani a Leipzigről, hogy nekik van :)))

       • Endy919

        én most teljesen kizártam a témából a Leipziget 😀
        PLről beszélek. A Bundesról nincs sok fogalmam.

     • Blotunga

      Csak annyi, hogy a csirkéknek soha nem volt tökük! Ezek a gyerekek meg amilyen tudatosan csináljákn azt, amivel egyáltalán feljuthattak a bundás elsőbe, valamilyen szinten ha nem is kettő, de legalább egy tökre utal! 😀

 • kasata91

  Nabmeg …csirkék…

  • Endy919

   Te kezdted….

   • kasata91

    Én valamikor 85. Körül már tudomásul vettem hogy pontot vesztenek, megnéztem a tabellát hogy hogy nézünk majd ki egy győzelem esetén…erre meg…

 • myheartisblue

  OFF Megakadt ezen az epic gyöngyszemen a szemem! Nem hagyhatjátok ki Ti sem! (kép)

  https://uploads.disquscdn.com/images/073f3784f679bdcbc1a69e193dd1ad0725141538a58cf9d06157e06965ea2830.jpg .

  • kasata91

   #lyuksógorok

  • Endy919

   Ez a kép szerintem még a dugás előtt készült. Itt még nagyon sok haja volt JTnek.

   • úgy is néz ki, mint egy ministránsfiú 🙂

    • kasata91

     Szerintem pont hogy gyanúsan lapít 😀

    • Endy919

     Azért a sunyiság ott a szemében 😀

     • ha csak a szemében lett volna, Bridgey sem haragudott volna, csakhát ugye a nadrágban volt 😀

 • Endy919

  Most nézem .. Baker ismét gyenge gólt vert 🙂

  • nem szokása, de ezt most kivételesen nem beb*szta 🙂 mondjuk onnan 8 méterről máshogy abban a helyzetben nem lehet gólt lőni, cserébe ez nem nagy százalékkal jön be.

  • nem rossz 🙂 jó volna látni egy acélosabb bajnokságban jövőre!

   https://t.co/WNBoz9DMxE

 • Edenról egyrövid cikk skyon, mi valtozott az elmúlt evekhez képest nála.
  A lövés/perc átlag változása miatt emelném ki ezt a kis összehasonlítót!
  Conte nagyon jót tett ezzel, h arra használja, amire való és nem a védekezését akarja fejleszteni. CR és Messi is akkor lett igazi gólgyáros, amikor az alapvető (CR bal, Messi jobb) szélső pozíciójukat egy szabad, előre tolt, de nem meghatározott helyű posztra cserélhették.

  http://www.skysports.com/football/news/15116/10659364/eden-hazard-finds-killer-touch-to-fire-chelsea-up-premier-league-table

 • *** GÉPHÁZ ***
  Szevasztok, sajnos a blog admin felülete egy jó hete nem érhető el, így nem tudunk posztolni (bár, legalább a blog megy többé-kevésbé, ez is valami. Jelentettük a problémát a taccs-nak, tudnak róla, elvileg dolgoznak is rajta. Reméljük mihamarabb meglesz a megoldás.
  *** GÉPHÁZ VÉGE ***

  • Nekem is megfúrta a havi összegzőt ez a kvázi bug, de ahogy olvastam továbbra sem nagyon oldódott meg sajnos.

  • Endy919

   Többi blogon is olvastam , hogy panaszkodnak a taccs-ra. Valahol már a távozást is emlegették.

   Itt is várható?

   • van baj mostanság.

    Távozás? Bizony lehet. A ‘várható’ egyelőre talán erős kifejezés, de vannak elképzelések… 😉

 • addig jobb híján itt olvashatjátok TheRussianOne beharangját:
  Folytatjuk!
  Halmozott optimizmussal nézünk a Boro meccs elé: miénk október hónap játékosa (Éden), edzője (tudjátok ti jól, kicsoda) és mindebből következően teljesítménye is. 11-0-s gólkülönbségre pakoltunk rá november elején egy 5-0-t az Everton ellen. Van bármi okunk a győzelmen kívül másra gondolni? Nincs. Azért jó eséllyel nem lesz könnyű, lássuk, miért. Middlesbrough-Chelsea beharang.
  Soron következő ellenfelünk egy újonc csapat, melynek legfőbb jellemzője a stabil védekezés. Eddigi meccseiken 10 berámolt gól mellé beszedtek 12-t, mindezt 11 összecsapáson hozták össze, ami a fenti állítást támasztja alá. Enne oka természetesen az edző, Aitor Karanka, aki az öreg José egyik tanítványaként ismert. Emberünk Madridban másodedzőként pallérozódott a speciális alatt, majd jött vele a szigetországba is és mindez bizony jócskán meglátszik stílusán is. Nevesül, hogy a hangsúlyt a stabil védekezésre helyezi, játékfelfogása alapja, hogy ha hátul minden fasza, nem lehet túl nagy kasza. Ebben végülis igaza is van, felhozta a Borót a másodosztályból, ráadásul nem is akárhogy, ezüstérmesként, ám azt innen üzenem neki, hogy azt javaslom, tanuljon a mester hibáiból! Ezzel a játékfilozófiával ne menjen olyan gigaklubokhoz, mint a Real, vagy a United, ahol az is az elvárások részét képezi, hogy milyen a mutatott játék, az identitás alapja az úgynevezett látványos futball, mert ő is pórul fog járni, akárcsak Mou. Nekik az underdogoknál a helyük – Inter, az egykori Chelsea, vagy a Porto – amelyeknél a vezetőség és a szurkolók is el tudják fogadni, hogy a siker oltárán feláldozzák a tetszetős focit és nem jelent gondot, ha meccsenként 1,02 gól esik csupán átlagosan.

 • part2

  A Boro erősödött egyébként a nyáron: érkezett Marten de Roon az Atalantából, majdnem 13 misiért, ehhez képest én bevallom, nem tudom, ki ez, majd tán holnap kiderül. Jött még Fischer az Ajaxból, tehetséges szélsőként ismert, valamint jobb bunkó Barragán a Valenciából, az egykori MU-s Fábio, Valdés bácsi, a PL vándorrá avanzsáló Gastón Ramírez és hadd emeljem még ki az öreg Negredót. Na most ennek ellenére a házi gólkirály Stuani három találattal, ami sokat elárul a megkopott fényű spanyol veterán teljesítményéről.
  És hogy a fentiek fényében milyen meccsre számíthatunk? Nos, egy már-már feltörhetetlen védelemmel és bivalyerős támadósorral rendelkező csapat néz szembe egy olyannal, mely a stabilitása nyomán képes volt pontot rabolni az Arsenaltól és a Citytől is. A nagyok ellen tehát rendesen felszívják magukat, míg a kisebbek ellen hullajtják bőven a pontokat. Jóslatom szerint, amennyiben hamar sikerül feltörni a védelmüket, úgy alaposan megszórhatjuk őket. Márpedig miért ne sikerülne, mikor nálunk játszik a PL góllövőlista éllovasa és harmadik helyezettje is, utóbbi – Édenke – ráadásul betalált az elmúlt négy meccsen.

  A szurkoló beszél belőlem, kis más beszélne, de én gól- és örömmámorra számítok vasárnap délután. Lendületet kell vennünk, mert egyrészt a válogatott szünet beékelődött a sikerszériába, másrészt a Spurs és a City következik eztán. Röviden tehát: folytatjuk!
  Plot twist: botlott a Pool, így egy győzelem esetén első helyen zárhatjuk a fordulót!

 • Ha minden megjavul, a poszt kikerül a megfelelő helyre is 🙂

 • Endy919

  Nagyon óvatos leszek most a tippel . Szerintem 0:2 (Eden 2x)

  • 😀 Endy rosszat akarsz a csapatnak? 😀

   • Endy919

    Légyszives nebassztassatok 😀

  • mohacsia

   Megyek rátolom a házat meg a kocsit a Borora…

   • Endy919

    Kényelmesebb a híd alatt aludni ? 😀 ..Te tudod .. 🙂

 • gorkaf78

  Szó volt itt lejjebb a fórumon Eden testvéréről, Thorgan Hazard-ról. A hivatalos oldalon itt egy cikk, amelyben Eden arról beszél, hogy gyerekkori álmuk teljesült azzal, hogy a nemzeti csapatban játszhatnak együtt. Vajon ez egy utalás arra, hogy ennyit beszél az öccséről, hogy esetleg Thorgan visszatér?

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/11/hazard–happy-helper.html

  • kasata91

   Szerintem ez nem utal semmi extrára. Korábban is nyilatkozta már hogy mekkora álma hogy egy csapatban játszanak.
   (Viszont az hogy pakkban vettük őket,annak szerintem volt szerepe, abban hogy minket választott.)

   • gorkaf78

    Na jó, de most ugye annyiban van ‘aktualitása’ a dolognak, hogy elvileg januárig hozhatja vissza a klub a kis belgát, fix áron (visszavásárlási záradék). Nemsokára kiderül, mi lesz.

   • Sir Idemitirjak

    Azért remélem Eden nem igazol a Gladbacgba.

 • Diego Costa

  Chelsea XI v Middlesbrough – Courtois, Azpilicueta, David Luiz, Cahill, Moses, Kante, Matic, Alonso, Pedro, Diego Costa, Hazard

  • Diego Costa

   Chelsea name an unchanged starting XI for a 5th league game. This is the 1st time it’s happened in Premier League history.

   • ktomi93

    Really? Egy zsák pénzt tettem volna arra hogy a bajnoki évünkben Mou jóval többször felküldte ugyan azt.

    • Diego Costa

     Én is csodálkoztam egy picit, de ha írják… Eleinte azért volt meglepő, mert azt hittem a PL egészéről van szó, de aztán eszembe jutott, hogy csak nálunk. Mondjuk még így is meglepő.

    • Mou néha rotálta Caudradót meg Willit, meg volt egy időszak,a mikor Costa is sérült volt.

 • Endy919

  Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Kante, Matic, Alonso; Pedro, Diego Costa, Hazard

  Begovic, Ivanovic, Terry, Chalobah, Fabregas, Oscar, Batshuayi

  Willi ismét nincs a padon sem 🙁 Ezt őszintén nem értem.

  • ktomi93

   Most ott van Fabre, nem lehet mindenki a padon 😀

   • Endy919

    Mondjuk Oscar helyett szerintem több értelme lett volna.

    • Sir Idemitirjak

     Így van, Oscarnak nincs helye a padon, hanem Pedro helyett a kezdőben van!!!

     • Endy919

      Tényleg jók a borok és a pálinkák nálatok.

     • melyik rendezvényen vagy? 😀

     • Pedro most futja élete legjobb kék korszakát, teljesen megértem 😀

  • Willian a héten válogatott meccsekre utazgatott, Oscar meg nem válogatott.

   • Endy919

    Az oké , de Coutinho és Firmino és válogatott , és mindketten kezdtek tegnap. Pedra azért szerintem még odaférhetett volna.

    • Klopp bedobta őket, Conte pihentet. Egyébként Firminoék játszatása sem volt kifizetődő.

     • Endy919

      Coutinho egész meccsen bújkált , ez tény , de padról beszálva bírnia kéne 20 percet. De nem lényeg. 🙂

 • Sir Idemitirjak

  Közben az ex-sikeredzőnk 9 ponttal a feljutást jelentő vonal fölött!

  • Endy919

   A másik meg 9 pontra a kieső helyektől.

 • Diego Costa

  Valakinek működik az AceStream? Vagy csak nekem nem…Már mióta…

 • Rammschein

  Ha egy jobb képességű csapat ellen játszanánk, már vezetnének sztem. :’)

  • myheartisblue

   Ugyanezt akartam írni. nyomtunk egy ´schoolboy-defendinget´ de szerencsénkre eltotojázták. Gaston Ramírez-re vigyázni kell, jol helyezkedik.

 • Rammschein

  Hazardnak meg szépen odapakoltak… ez tényleg “hiányzik” aztán nekünk…

 • Rammschein

  Kicsit bepöröghetnének a srácok though. 😀

 • Endy919

  A pressing nem rossz , már csak a labdát kéne megszerezni , és miután az megvan , nem eladni 2 passz után.

  • Rammschein

   Az ilyen meccsekből lett korábban mindig a szenvedős 0-0. :/

  • myheartisblue

   Hazard nagyon rosszul passzol ma egyelőre. Besűrítették a közepét és ők akarják tartani a labdát. Apróságokon fog múlni ez a mérkőzés amúgy X.

 • kasata91

  Ne aggódjatok. Ha jó lett volna Éden labdája, se szokta ezeket berúgni Costa.

  • ? akkor azért vezeti ő a góllövőlistát áhá!

   • kasata91

    Egy percig nem utaltam az ellenkezőjére.
    De eddig az egyszerűket kihagyta, a nehezéket belőtte. 😉

 • Endy919

  Vajon sohasem fogom megszokni ezt a ronda mezt ?!

  • Rammschein

   sztem nem. :)))

 • Endy919

  Az a Moses lövés nem volt semmi 😀

  • myheartisblue

   Hazardos volt az elképzelés, megvalósítás Ramires-es.

   • Endy919

    10 percre térdepelj a sarokba.

 • Blotunga

  Kellene kicsit azt a jobb szélet erőltetni!

 • Blotunga

  Luiznak meg mát 2 erre a meccsre…

  • Lavid Duiz

   Direkt fejelte a kezére! 😀

 • myheartisblue

  0 az az 0 kaput eltaláló lövés volt eddig mindkét fél számár… 9 -91 % os labdabirtoklás nekünk, teljesen a 16-ban vannak, de az átfogatásnnál vannak ott helyek meg kéne próbálni az átlövéseket, hátha beakad valami.

 • Endy919

  Jéééééézus. Valdes mikor tanult meg védeni?

  • myheartisblue

   kár érte. Laposan lövi Isten se fogja meg,.

 • Endy919

  Jooooooj . Megint milyen helyzet maradt ki..

 • Lavid Duiz

  (Sziasztok!)
  Nem bánnám, ha legalább egy góllal már vezetnénk… Lenyugodnék a csipába.

  • myheartisblue

   Tarts ki kérlek, adj mégidőt az oldalfalnak míg kirúgod!

  • Rammschein

   legközelebb is így gyere kommentelni. 😛

 • Diego Costa

  Miért nem lövünk a 16-oson belülről?

 • Endy919

  Diegooo

 • Rammschein

  Az honnan jött? (mármint a gól xD)

 • Lavid Duiz

  Lenyugodtam. 😀

 • kasata91

  Kjószta!!! (Bocsi orosz a stream)

 • Diego Costa

  COSSSSTAAAAAAAAAAA

 • Blotunga

  Milyen gyilkos ösztön van ebben a Costában! Na itt a különbség csatár és csatár között!
  Közben meg zúg az Antoniooooo! 😀

 • Rammschein

  Úgy néz ki csak ez kellett, hogy felébredjünk. 🙂 Sztem innentől más lesz a játék képe is (evidens… :D) Köszi Costa. 😀

 • Ez az Adama Traore mekkora buflak gyuros feka mar?:D azok a sulyemelo combok vazz 😀

 • Lavid Duiz

  Ez egy elég jó stream. Nem HD, de folyamatos:
  http://live.shwidget.com/static/freeplayer/4209901658377520.html

 • Tencsi1201

  Lehet már tudni hol tartja Kanté a második tüdejét? Szerintem a homlokában..:D

 • gorkaf78

  Ma azért eddig nem a látványos foci megy, de az ilyen meccseket is jó lenne hozni. Costa ismét bravúros gólt lőtt.

  • Frenky54

   Kicsit fásultnak tünnek a fiúk.

   • gorkaf78

    Igen, a válogatott miatti szünet betesz ilyenkor a lendületnek.

    • Endy919

     Megelőztél:)

   • Diego Costa

    NIncs nagy baj velük, egyszerűen egyes szituációkban nem koncentrálnak kellőképpen. Kicsit lassan kezdtünk, de azóta domináltuk a meccset. Kéne még 2 megnyugtató gól.

  • Endy919

   Nem jött jókor a szünet , de hasonló meccsre számítottam. Nem nagyon ízlik nekünk ez a nagyon masszív busz. Inkább kontrákból vagyunk extra veszélyesek.

 • Endy919

  Valdes….

 • Diego Costa

  Hoppá. Trollfocinak lehet küldeni anyagot a nagy lövés bedobás rovatba.

 • Frenky54

  Ettől a Cahilltől agyvérzést kapok, h nem tudja picsán rúgni a labdát

 • Rammschein

  Kéne még 1 gól, benne van, hogy a védelem benyel egyet ma…

 • Endy919

  Nevicceljünk már gyerekek.

 • Rammschein

  A védelemnek nem tett jót a szünet. Kicsit fejben szét vannak esve. Jó mondjuk az egész csapat egy picikét. + Még jó, hogy csak egy Boro előtt volt a szünet, nem a Spurs vagy City előtt… ott bajban lennénk ilyen játékkal.

 • Endy919

  Milyen léc volt az…

  • Rammschein

   :”D kár, hogy nem gól… 🙂

 • Endy919

  Fájni fog még ez a sok kihagyott ziccer…

  • Rammschein

   inkább azt reméld, hogy kihúzzuk gól nélkül ma. 🙂

 • Diego Costa

  Pedro… Eddig 2 gól és egy gólpassz maradt benne…

 • Rammschein

  te jó ég Moses mit hagyott ki. :O :/ 😀 bár, már túl későn ért oda Valdesnek így egyszerű volt.

 • Moses sok mindenhez ért, de a befejezésekhez, lövéshez nagyon nem. Meccsek óta hagyja ki az ilyen ajtó-ablakokat.

 • Endy919

  Alonsoooooo :DDDDDDDDDDDDDD

  • uramisten

  • miért mindig a winbackjeinkre jön ki a lövés? keverni kene a kartyakon kicsit.

   • Endy919

    Ma a lábukban maradt 4 gól.

 • Lavid Duiz

  Di Matteot éltetik. Ott van?

  • Tencsi1201

   Nem hiszem, csak ő lőtte az FA kupák történetének leggyorsabb gólját még anno a Boro ellen 🙂

   • Lavid Duiz

    Oké. Kösz!

 • Rammschein

  Azért Kürtőnek is meg kell dolgoznia…

 • Endy919

  3-5-2 Eden Diego párja elől

 • Rammschein

  jön Chaloba Pedro helyére.

 • LUIZZZZZ

 • Lavid Duiz

  Kell nekem focit nézni! Tiszta ideg vagyok. 😀

  • Rammschein

   Várd ki a jövőhetet akkor! 😀

   • kasata91

    Azokat lesimázzuk

    • Rammschein

     Akkor az azutánit, ha arra is eztmondod, hát… nem kicsit vagy optimista. 😛 (Pepére gondolok, tudtommal, jövőhéten a Spurssel utána meg a babakék manchesteriekkel játszunk…)

 • Lavid Duiz

  Jön Iva,basszus!!

  • adam10

   Így lesz 4-4-2?

   • Lavid Duiz

    Úgy tűnik.

    • adam10

     Nem, úgy látom maradt a 3-5-2, Iva RWB.

 • Endy919

  Rémálom.

 • kasata91

  Ajjaj

 • Rammschein

  Ha most véletlenül benyelünk egy gólt, nem tudom mit írok… .”D

 • Lavid Duiz

  Oscar. Bajusszal. 🙂

  • Rammschein

   lol. :”D

  • Olyan mint David Faustino

   • gorkaf78

    Bud a Rém Rendesből, ugye?

    • jaja

     • gorkaf78

      Szerintem neki, mármint Oscarnak azért több sikere van a nőknél, mint anno Bud Bundy-nak, nem? 😀

      • Tornando Ferres

       ja ő az, aki együtt alszik a feleségével meg a húgával is egyszerre 😀

       • gorkaf78

        ???

        • Tornando Ferres
         • gorkaf78

          Hát ez de durva, és mindkettőt tapizza is, baszki.:D
          Erről a képről nem lehet eldönteni, hogy melyik a neje, és melyik a testvére, de tényleg lehet, hogy Oscarnak mindegy. :DDD

          • Tornando Ferres

           Azért este elég para, ha összetéveszti. De hát élni, tudni kell. 😀

          • gorkaf78

           Lehet, hogy a ‘biztonság kedvéért’ mindkettőt beviszi az ágyba, aztán majd kiderül, mi lesz…:D

          • Tornando Ferres

           Most találtam, ez még jobb 😀
           http://i.imgur.com/eFPKF.jpg

          • gorkaf78

           Most már komolyan kezd érdekelni, hogy te tudod-e, hogy melyik a felesége, és a húga? Mert én még mindig nem tudok rájönni. 😀

          • Endy919

           Szerintem a kacsa lesz a neje , szivecskés meg a kishúg. 😀

          • gorkaf78

           Igen, esélyes hogy így van, de azért nem semmi, hogy két kép után sem lehet teljes bizonyossággal megállapítani három felnőtt ember rokonsági helyzetét. 😀

          • Endy919

           Igen. A vágott szemü az asszony , a hátsó a hugica , aki elég mutatósra sikerült. https://www.instagram.com/gabrieliemboaba/

          • Petikee Sipos

           Pont fordítva;)

          • Endy919

           Nem nem , a fake ázsiai csaj a felesége , a jólň csaj meg a hugica 😀

           Itt a bizonyíték (kép) :https://www.instagram.com/p/BGmBRGPukf5/?taken-by=gabrieliemboaba

          • Endy919

           Az nekem is mindegy lenne , hogy melyik a neje és melyik a huga 😀

      • Miért, Peggy jó suna 😀

       • gorkaf78

        Ő az anyja volt Bud-nak. 😀

        • jah 😀 fail, azthittem Al Bundyról van szó, lol

        • kasata91

         Akkor Kelly mégjobb.

         • gorkaf78

          Igen, ő volt a tuti jócsaj.

         • jaja tényleg, Christina Applegate v ki.

          • gorkaf78

           Így van, még ma is aktív színésznőről van szó. (Pl.: Elhajlási engedély)

 • Lavid Duiz

  Megvaaan!!!

  • Rammschein

   eléggé nyögvenyelős volt azért… 🙂 Olyan Mou-s. 😀

   • Lavid Duiz

    Hát, ja. 🙂

 • Sirappa

  Egyem a szíved kicsi Costa!

 • gorkaf78

  Top of the Leauge!

  • yeeeeaaah 🙂
   olyan igazi CFC bajnoki szezon idegenbeli 0-1 volt ez.

   • gorkaf78

    Pont az ilyen meccseket kell hozni, ha akarunk valami fontosat elérni idén.

    • jaja

    • Endy919

     Nem lett volna ez annyira szoros ha Pedronak van egy csepp szerencséje és a wingbackjeink hajlandóak lennének eltalálni a kaput.

     • gorkaf78

      De ez egy “jó” dolog, nem? Szerencse nélkül is tud nyerni a csapat.

      • Endy919

       Így van 🙂

      • Rammschein

       Régen rossz, ha csak a szerencsében bízhatunk… na azért ott még nem járunk SZERENCSÉRE. 😉 😀

 • Blotunga

  Ma egyvalamit hiányoltam azért: a szemmel láthatóan gyengélkedő Rafael gyereket nem kaptuk szét jobb szélen. Azzal szerintem simább is lehetett volna a meccs.

 • kasata91

  Kellett ez most.
  Mégegy gála után lehet nehezebb lett volna kiélezni a csapatot a csirke-city kombó ellen. Kellett a nyomás és a nyögvenyelés. Top of the …!

 • Sandic
 • Diego Costa

  Huu egy többszörösen is para meccs volt…

  1) Kísérteties hasonlóságok véltem felfedezni a Swansea meccsel… Megnyert meccset buktunk volna el most is.

  2) Aztán ott volt a múltkori fordulóban a Middlebrough késői egyenlítése

  3) Nah és az a Costa szabálytalanság a végén… Azt hittem a bírót ad neki egy lapot. Nem lettem volna ideges ha kisárgázta volna magát Costa a 94. percben…

 • WudigessBoi

  Nyert a Chelsea, botlott a MU, az Arse és a Pool is. Ha nincs Yaya és Kane, tökéletes a hétvége és a szülinapom:)

  • Blotunga

   így is top of the league, úgyhogy boldog szülinapot! 😀

  • Endy919

   Isten éltessen Wudi ! 🙂

  • istván éltesse kolléga! Nem kért véletlen valakitől működő blogmotort?! 😀

   • WudigessBoi

    Így is teleírtam a wishlistet, szóval ha rajtam múlik, azt max a Télapó hozza:)

  • myheartisblue

   Ramisten éltessen soká! Kívánom csakis a legjobbakat!

 • lamps8

  nagyon kellett egy ilyen győzelem!
  a 2 wingbackünk azért finishingben fejlődhetne bőven.

 • Blotunga

  És akkor Conte, a .com-ról idézve:
  It wasn’t as goal-laden or free-flowing a performance as some of our recent wins but that didn’t leave Antonio Conte any less satisfied after Middlesbrough were narrowly beaten on Teesside.

  The manner of our sixth straight league success was a source of great satisfaction for Conte, who also spoke about scorer Diego Costa after the game. First up, though, was his assessment of the 1-0 victory…

  ‘I’m pleased because we won a game in a different way if you compare it to our past five games,’ Conte explained.

  ‘We won only 1-0 against a strong team with good organisation. At the moment we had to suffer, we suffered, but we never lost our compactness. It’s very good.

  ‘We created chances to score the second goal, and it’s important to score the second goal and kill the game, because anything can happen until the end in this league, and above all today. When you are winning only 1-0 you have to pay attention until the end, because Middlesbrough could have got a draw, like against City.

  ‘Middlesbrough played a good game with good organisation. They put their best on the pitch, but in this period it’s very difficult to play against Chelsea.

  ‘This game gives us confidence and increases our trust in what we are doing,’ Conte continued.

  ‘Now it’s important to think about the next game against Tottenham, a tough game, a massive game. Middlesbrough is now the past for us.’

  Diego Costa has scored in six of our past seven away games
  ‘Diego is always important. He is the point of reference in our attack, and together with Eden and Pedro, they played a good game today.

  ‘Diego is impressing with the way he is finding ways to score goals. It’s important to continue in this way because we need his goals, Eden’s goals, Willian’s goals, Pedro’s goals…

  ‘In the past, people asked me about his behaviour, his reaction, his passion, and now he’s one of the best strikers in the world. He has to continue in this way. He is showing his passion in the right way.

  ‘He is very focused on helping the team with and without the ball, and he is scoring goals.’

  The outstanding form continues and Conte considered our winning streak in relation to the bigger picture
  ‘After two defeats against Liverpool and Arsenal, for sure it wasn’t simple to believe we would have six wins in a row, above all without conceding any goals. This league is very difficult to have success in and to win six games in a row is fantastic.

  ‘A month-and-a-half ago, after two defeats, Chelsea wasn’t a favourite or a team that can fight for the title until the end. Now it’s very difficult to change our opinion completely. It’s hard to say our target now. I want to wait until the second half of the season.

  ‘But I know, and the players and our fans know, that Chelsea might fight until the end for something.’

 • Ahoj, meccshír egyelőre itt:
  https://www.dropbox.com/s/gfgz9hn3etokjt7/Post_match_MID_CHE.docx?dl=0

  Meg majd FB-n is, ha valaki kipakolja 🙂

  • mohacsia

   Én nagyon nem vagyok Pedro fan, de mostanában nem ér basztatni. Tegnap kb centik hiányoztak neki a duplához, egyszerűen nem volt szerencséje, van ilyen. Előző meccsen meg Diegonak nem volt csak az 5:0-nál kurvára senkit sem érdekelt.

   Én a rendszer gyengeségét abban látom, hogy amikor kiismerik az ellenfelek egy kicsit jobban, akkor nehézkessé válhat a kreatív támadásépítés ennyi védekező típusú játékossal. Már most a Boro ellen látszott, (amit te is írtál), hogy Diego kicsit elszigetelődve örlődött, Hazard meg nagyon mélyre járt vissza labdákért. Az egyik CM-nek kellene egy alternatíva egy támadóbb felfogású mélységi irányító személyében.

   • Petikee Sipos

    mit nem adnék Saúl Niguez, Koke, Toni Kroos, Luka Modroc 4esből valakiért…

    • Endy919

     Vagy Nainggolan/Verratti.

     • előző eddig sem jött, utóbbitól pedig még mindig kiráz a hideg

      • Endy919

       Az lehet , hogy nem szimpatikus , de elképesztő játékos.

       Cesc sem volt szimpatikus , mégis a többség megszerette , köztük én is … Aztán ott volt Mogyoró .. Pedrót nem említem , mert őt nem szerettem meg , de legalább hasznos az utóbbi időben.

       • Rammschein

        Mogyoró? 😀 Az meg ki lenne? 😀

        • Endy919

         Eto´o a mogyoró árus.

         • Rammschein

          x”D így már értem 😀

    • ebből max Kokénak vagy Kroosnak lenne értelme, de mindkettő csitrillió euróba fájna. Miközben olyan játékosok vannak itt, mint Fab, Oscar, Baker, Ruben…

     • mohacsia

      Rubennel nem tudom mi lehet, hogy ennyire periférián van, nekem egy olyan tippem van, hogy a munkamorálja nem tetszik Conténak. Baker sajnos szerintem nem igazán opció, a Vitesseben sem hoz kiemelkedő statokat. Lődözi a gólakot mostanában, ami nagyon jól néz ki, de pl 0,2 tackle/meccs és az 1,0 interception/meccs gyakorlatilag annyit jelent, hogy alig szerez labdát.

      Fabregasnak biztosan, Oscarnak nagy valószínűséggel reszeltek nálunk.

      • Diego Costa

       Egyetértek RLC-vel kapcsolatban. Valami nem klappol, különben nagy kedvence lenne az tuti. Fizikuma megvan, amit nagyon szeret Conte. Egyébként nem tudom, hogy mi lehet vele, mert amikor játszott régebben, akkor meg nagyon meggyőző volt, de biztos van valami oka, hogy nem kap lehetőséget.

      • Ruben esetében nekem is ez a tippem, de attól még egyelőre opció.

       Baker statjai olyanok, amilyenek, de jelenleg a Vitesse és az angol U23 egyik legjobbja. Nézd meg a játékát, ne csak a góljait.

       Fabregas és Oscar esetében sem lennék ennyire magabiztos. Most nem férnek be, de ennek az is az oka, hogy Conte nem mer/akar változtatni, amíg nem muszáj. Márpedig 6 meccs 6 győzelem, 6 CS. De ez nem jelenti azt, hogy most már ezzel a 11-el játsszunk le minden 90 percet. Ha meg mégis, akkor tök fölösleges azon filózni, hogy kit lehetne hozni 😉

       • mohacsia

        Fabregast már a 4:1:4:1-be sem játszatta, ami feküdt volna neki. Ebben a rendszerben még kevesebb létjogosultsága van. Illetve közel 200 kilót keres hetente, az egy cserének kicsit erős. Magától értetődőnek tűnik, hogy az *random klasszis játékos* bérigényét az ő fizujából akarjuk finanszírozni. (illetve horror fizetéssel idecsábítani)

        • olasz, ráadásul az előző szezonban rekordmagas számú gólt szoptunk be. Conte első lépése mindenképp a védelem stabilizálása kellett legyen, minden szempontból. Ebből a szemszögből pedig Fab kerékkötő. Amint fel kellett adni a védekezést, amint támadni kellett, hozta is a katalánt, aki rendre hozta azt, amiért beállították.
         Ebben a 3-4-3-ban nincs helye, de nem tudni, Conte meddig akarja ezt tartani. Ha a további tervei közt szerepel mondjuk egy 3-5-2, akkor ott már simán van helye magichatnek.

         Más kérdés, hogy Fab szerintem is távozni fog, de biztosra azért nem venném. Mondjuk, azt nem tudom, hogy hova mehetne. A bárkába nyilván nem, Madrid meg esélytelen. Angolban nem tudom, meg merné-e kockáztatni a MU-t, bár oda is max Mou vihetné, aki viszont nem biztos, hogy nyáron még az ördögök igazolásai felől dönthet. PSG nem, Dortmund nem, talán a Bayern és a Juve lehet esélyes, esetleg a Milan, bár a fizuigényét utóbbi még az új kínai tulajjal sem hiszem, hogy állná. A legvalószínűbb talán a kivénhedt Xabi Alonso helye lehetne számára, feltéve, hogy Ancsa marad a bőrgatyások padján, és feltéve, hogy nem akar új taktikát hozni 🙂

    • Diego Costa

     Én Verratti-t látnám nagyon nagyon szívesen nálunk. Ha már Atleti akkor Carrasco.

     • mohacsia

      De az nem ez a poszt.

      • Diego Costa

       Carrascora mondod?

       • mohacsia

        Aha, ő támadó nem?

        • Diego Costa

         Támadóközéppályás. Őt wingbacknak gondoltam. Left wing-et írnak neki elsődleges posztra. Alonso helyett lehet jó lenne, bár jobb lábas. Moses-t meg sajnálnám lecserélni. Mondjuk tárgytalan, mert most hosszabbított és 100 millió a kivásárlási ára.

   • Endy919

    Ha az ellenfél buszozik az nagyon nem jó nekünk , mert nem tudunk mit kezdeni velük.

    Viszont a Spurs nem hiszem , hogy buszozni jön , így lesz alkalom kontrázni , ami a legjobban fekszik nekünk és így több ziccert is kialakíthatunk….bár most is volt jópár , csak kimaradtak.

    • Sir Idemitirjak

     “Ha az ellenfél buszozik az nagyon nem jó nekünk , mert nem tudunk mit kezdeni velük.” Erre lenne jó átállni ilyenkor 3-5-2 -re és akkor két csatár gyűrné a védőket, de eddig szerencsére még nem volt szükség

     • Endy919

      Én egyáltalán nem szimpatizálok a 3-5-2vel.
      2 csatár és a többi játékos meg nem éppen kreatív . Inkább defenzív játékosok passzolnak oda , és nem Eden félék.

   • “Tegnap kb centik hiányoztak neki”
    Én nem mondtam, hogy nem, sőt. Ezen viszont nem változtat az, hogy a majdnem-gól az nem gól 🙂

    “Előző meccsen meg Diegonak nem volt csak az 5:0-nál kurvára senkit sem érdekelt.”
    Igen. Csak az 5-0-nál volt. Azért az nem mindegy.

    “Én a rendszer gyengeségét abban látom, hogy amikor kiismerik az ellenfelek egy kicsit jobban”
    Azért a 3-4-3 nem egy akkora forradalmi találmány, hogy ne ismernék az ellenfelek. Fura ez nálatok, hogy így becsípődnek dolgok, amitől lényegében jogtalanul tartotok (gondolok itt olyanokra, mint korábban a rotálás, stb). Nem igazán az a lényeg, hogy milyen felállásban játszol, hanem, hogy azt hogyan tolod. Amíg Costa és Hazard bomba formában van, addig nincs gond. Ráállíthatnak 3-4 embert, akkor lesz területe a többieknek. Az, hogy ezt a formát most Conte, és a 3-4-3 adta vissza nekik, tulajdonképpen lényegtelen.

    • mohacsia

     “Nem igazán az a lényeg, hogy milyen felállásban játszol, hanem, hogy azt hogyan tolod.”

     Ezt most vagy nem értem, vagy nem hiszek a szememnek. Annyira durván kontrasztos, hogy mennyire ment a játék 4:2:3:1-ben és mennyire megy 3:4:3-ban, hogy ezt nem a formációnak, hanem egyéni formáknak tulajdonítani szerintem teljesen abszurd. (illetve a “hogyan tolod” szakkifejezést lehet nem tudom értelmezni megfelelően) Például Hazard most már nem a vonal mellett örlődik egy jobblábas balhátvéd előtt, hanem beljebb a half-space-ben lubickol, úgy hogy a külső területeket Alonso teljesen bejátssza helyette.

     “Ráállíthatnak 3-4 embert, akkor lesz területe a többieknek.”

     Pont ez az, hogy nem mindegy, hogy kinek lesz helye. Az Alonso-Matic-Kanté-Moses sor azért nem az a tengely, akitől a kapu előtt rettegnek az ellenfelek.

     • Diego Costa

      Moses-től pedig félhetnek. Ő feltalálja magát a kapu előtt, nem baj ha feltűnik a kapu előtt. Matic nagyon egyoldalú, csak a védekezéshez ért jó esetben. (Sajnos volt időszak, mikor egyikhez se.). Ezért is lenne bomba igazolás ha Verratti-t le tudnánk igazolni. Ő a védőmunkája mellett támadásokat is segíteni tudná. Egy Verratti-Kanté páros az félelmetes lenne. Védekezésben tökéletesen támadásban meg Kanté azért mehetne fel, mert vissza is ér ( és tud támadni is), Verratti is tud építkezni a rombolás mellett és ha meg nem érne vissza ott van Kanté.

      • mohacsia

       Igen, Mosesnél ez egy kicsit sántít, ő alapvetően támadó volt.

     • Pedig jól érted, pontosan azt mondtam, hogy a felállás másodlagos. Jelenleg Costa és Hazard viszi a hátán a Chelseat, csakúgy, mint a bajnoki szezonunkban, amikor meg a 4-2-3-1-ben volt így. Az, hogy volt egy szar szezonunk, egy dolog, de ne felejtsd már el, hogy előtte ugyanazzal lettünk bajnokok, és amíg JM rá nem ment az újévtől a biztonsági játékra, azért voltak tetszetős meccsek is, ahol Hazard ugyanúgy lubickolt, mikor Azpi volt mögötte.

      “Pont ez az, hogy nem mindegy, hogy kinek lesz helye. Az Alonso-Matic-Kanté-Moses sor azért nem az a tengely, akitől a kapu előtt rettegnek az ellenfelek.”
      Ez azért egyrészt ebben a formában nem igaz, másrészt pedig ha megnézed, a jelenlegi formációnknak pont ez a lényege. A kp fő feladata, hogy megszerezze, majd mielőbb eljuttassa a labdát a támadóhármashoz. Kicsit hasonlatos ez a felállás a bárka jelenlegi felállására LE alatt, ahol Buszkeccék feladata immár nem a labdabuzizás a kp-n, hanem annak mielőbbi eljuttatása a Messi-Suarez-Neymar trióhoz, akik meg aztán vágják a gólokat. Persze különbség van, de nem véletlen, hogy hirtelen ennyire stabil lett a csapat, mert a 6 meccs / 6 CS alapja bizony ez. Illetve hát azért a 6 meccs alatt Mózi, Kanté és Alonso is csak jutott gólig, Matics pedig 3 asszisztig.

      • mohacsia

       Szerintem a felállás szorosan összefonódik magával a taktikával, ugyanis annak a vetülete a pályán, hogy tulajdonképpen mit akarsz elérni/csinálni. Nem mennék vissza a 4:2:3:1-ig meg akármeddig, amíg nem biztosítasz róla, hogy azért a taktika nem másodlagos egy focimeccsen.

       • “amíg nem biztosítasz róla, hogy azért a taktika nem másodlagos egy focimeccsen.”
        Biztosítalak róla, hogy a taktika, vagy a felállás nem másodlagos egy focimeccsen.

        De én ezt nem is mondtam. Én azt mondtam, hogy a “kiismerhetőség” szempontjából lényegtelen, mit játszol, hiszen az a lényeg, hogy az adott felállásban legyenenk húzóembereid, akik a különbséget tudják jelenteni. Ne érts félre.

        Conte alatt a 3-4-3-ban tud a kezdő11 a legjobban teljesíteni. 4-2-3-1-ben nem ment, 4-2-4-ben sem. Nem azért, mert a játékosok ne tudnának abban a rendszerben játszani, hanem mert per pill abban/azokban a felállásokban nem tudtak kiteljesedni.

        • mohacsia

         Jó, de ugyanazok a játékosok miért tudják a 3:4:3-ban a különbséget jelenteni és miért nem 4:1:4:1-ben?

         • én ebben sokkal inkább látom Conte elképzeléseinek beérését és egyre inkább történő elsajátítását, mintsem a taktikai váltást, de ha már az igazad akarjuk alátámasztani, akkor a védősort vedd elő, mert a 3 CB-s rendszer egyértelműen ki tudja domborítani még DL és Cahill érdemeit is, közben az erőteljesen védekező kp négyes pedig elrejteni a hibáikat.

          Costa már az előző felállásokban is ment idén, akárcsak Hazard. Sőt, tavaly a belga már a 4-2-3-1-ben is feltámadt újra a szezon végére. Vannak relatív (taktikailag) egydimenziós játékosok, akik számára egyféle felállás a nyerő, mert csak ott domborodnak ki az erényei, hogy ne menjünk messzire, ilyen volt mondjuk Lampard is, aki számára az ideális pozíció a 4-3-3-ban a nyolcas szerepkör volt, miközben más felállásokban (pl diamondban) látványosan szenvedett. Hazard ebből a szempontból valóban Messi v CR kategória, a középpálya támadórészén lényegében bárhol megállja a helyét, balon, jobbon, középen, tízben és mélyebben is, kell neki társ, illetve egy picit túlbiztosított kp, hogy a védekezési hiányosságait lefedjék. Costa egy ténylegesen top csatár, de ő már más kategória, számára vannak jó, és kevésbé jó felállások. Gyors, jól fut be / jól fut meg labdákat, lendületből erős, állóhelyzetből viszont, 1v1-ben gyenge, és a cselezési képességei is inkább lendületből v fordulásból jók, mint védőfallal szemben. Felívelt labdákat megtartani nem tud, “mögé” ívelt labdákból viszont eredményes. stb, stb, érted, mit akarok. Számára jobb a 3-4-3, mint a 4-1-4-1, mert közelebb vannak hozzá a társak, ő nem az a tipikusan bójacenter, az inkább DD volt. Costa más jellegű csatár. Ezért feküdt neki a 4-2-3-1 is, mert ott az ékhez közel helyezkedett a Hazard-Oscar-Will sor, és nem kellett cselezni, nem kellett lenyomni az 1v1-eket, hanem ment a passzjáték “kicsibe”, amiben viszont szintén nagyon jó a branyol.

          • gorkaf78

           Bocsi, én most itt csak kötekedni jöttem, korábban ‘feljebb’ ezt írtad:

           “Pedig jól érted, pontosan azt mondtam, hogy a felállás másodlagos.”

           kicsit ‘lejjebb’ utána meg ezt: “Biztosítalak róla, hogy a taktika, vagy a felállás nem másodlagos egy focimeccsen.”

           Akkor most már döntsd el légyszi, hogy most másodlagos v. nem a felállás a meccsen. :DDD

          • Ez igen egyszerű, csak vagy én vagyok béna és emiatt követhetetlen, vagy…

           Arról volt szó az elején, amire reflektáltam, hogy “kiismerhető a rendszer”. Erre írtam azt, hogy a 3-4-3 azért nem egy olyan forradalmi újítás, amit ne ismerne senki a világon, és nem az a lényeg, hogy 3-4-3, mert ebből a szempontból a felállás másodlagos, a lényeg, hogy Conte talált egy olyan rendszert, ahol a játékosaink képesek jelenleg a legjobbjukat nyújtani. Az, hogy a 4-2-3-1-ünket fogják-e kiismerni, vagy a 3-4-3-at, mind1, hiszen ismert felállásokról van szó.

           Utána pedig, hogy idézted is :
           “Biztosítalak róla, hogy a taktika, vagy a felállás nem másodlagos egy focimeccsen.”
           Mert ez így is van, egy focimeccsen a taktika nem másodlagos, ennek azonban semmi köze az előbbihez. De ezt odaírtam az idézett hsz második bekezdésébe is 😉

          • gorkaf78

           Ugyan, csak trollkodtam kicsit, mert jólesett. 😀 Egyébként szerintem sem csak a 3-4-3 miatt vagyunk ilyen jók, hanem mert Conte felmérte a keret lehetőségeit, és ahhoz igazította a taktikát. Ezért tartom az olaszt remek edzőnek.

           Amikor szarul ment tavaly ilyenkor Joséval, ő miért nem próbált ugyanígy váltani? Láthatta elég meccsen, hogy nem megy már a 4-2-3-1. Lehet, hogyha ő is lép egy merészet, és kitalál vmi újat, akkor még ma is menedzser lenne nálunk.

          • “Conte felmérte a keret lehetőségeit, és ahhoz igazította a taktikát.”
           Igen. Pont Coleman elemezgette a Sky-on, hogy ő is 3-4-3-at tol a velsziekkel, azért, hogy a két legjobb játékos (Ramsey és Bale) kihozhassa magából a legjobbat. Némileg ez áll most a Costa-Ázár párosra is nálunk.

           “Amikor szarul ment tavaly ilyenkor Joséval, ő miért nem próbált ugyanígy váltani?”
           Ennek nyilván JM habitusából fakadó oka is van, de alapvetően más volt a cél, ezt ne feledjük. JM úgy jött vissza bevallottan, hogy végre hosszú távú megoldást nyújtson a klubnak (“dinasztiát” építsen). Ehhez folyamatosság, állandóság kell. Ő letette a 4-2-3-1 alapjait, és abba keresett-válogatott játékosokat, ebbe az irányba indult el a klub. Az első év is faszán sikerült, a trófeátlanság ellenére is, amint sikerült a nyáron betömni a két lyukat, pedig start-stop bajnoki cím lett a vége, többnyire meggyőző, helyenként szép játékkal. Erre lehetett építkezni. Illetve lehetett volna, de aztán JM valamit elkúrt, és a dolog elkezdett nem működni. Ezt ki-ki máshogy magyarázza, nálam leginkább az van topon, hogy jót akartak a hosszú szabadsággal, és az ehhez kapcsolt rövidebb felkészüléssel, de ez inkább kontraproduktívan sült el, amit aztán az orruk alá dörgölt José, az meg nem tetszett a játékosoknak. Ha pedig a kölcsönös bizalom megrendül, onnan már nehéz visszahozni a dolgokat, főleg, ha hétről hétre élesben kell bizonyítani. Egyrészt így szerintem nem segített volna az új felállás sem (hiszen nem sok hónappal korábban azzal lettünk bajnokok, kvázi nem a felállás a “hibás”, pont ezt próbáltam ecsetelni fent, mikor azt merészeltem írni, hogy a taktika (ebből a szempontból!) másodlagos), másrészt ha elkezdesz valamit, amiről látod, tudod, hogy működik, és hosszabb távon akarsz a klubnak identitást adni, akkor egy kicsit kötnöd kell az ebet a karóhoz úgymond.

   • Diego Costa

    Jó ez a rendszer. Koeman azt nyilatkozta, hogy ez egyik legnehezebb rendszer és még soha nem látott csapatot ilyen jól ebben a hadrendeben.

    Most már az egész világ tudja, hogy mit játszunk és egyelőre nem tudnak nagyon mit kezdeni vele. Ha meg kiismernék, akkor majd Conte rájön és változtat rajta valamit. (Lehet, hogy jövőre már 3-5-2 lesz, ami ugyancsak új lehetne). A 4-2-3-1-es rendszerünket is ismerte mindenki aztán nem volt ellenszer. A Leicester taktikáját is ismerte már mindenki és tudjuk mi lett az eredménye.

    Szerintem nem volt annyira elszigetelve Costa, de ha el is lett volna,a többieknek meg volt a lehetőségük, szóval lehetett volna ez sokkal könnyebb meccs is. Kanté egyébként támadásban is jeleskedik, ő megoldás a CM-edre.

    • 11Daves

     Majd jövő héten lesz az igazi teszt. Mondjuk mióta 343-at játszunk, minden héten ezt mondom.

     • Diego Costa

      Nem látom, hogy miért lenne nagyobb teszt az a meccs, mint az előzőek.

  • Frenky54

   Az “ahojról” mindig az jut eszembe, h Csehországban néztük a szállodában a “Terminátor2”-t….és valami olyan szöveg van a filmben Shwarci részéről, üdvözöllek barátom……..ez csehül úgy hangzik kb.: ahoj poplacsek:DDD, halálra röhögtük magunkat ahogy meghallottuk:)))

   • Az ahoj felkiáltás bennem a Simpsonból ragadt meg, és időnként előjön 🙂

 • Diego Costa

  Egyenlített az U23-as csapatunk a Soton ellen. A gólt Michy lőtte. :O

  • Diego Costa

   Játszik még: Fabre(!!), MvG, Aina, Solanke.

   Fabre nagyon sajnálom. Amennyire nem szerettem mikor idejött, azóta megváltozott a véleményem. Kikerült a csapatból, de nem rinyált, harcolni akar a helyéért. Nagyon nehéz időket él, ezt ő maga mondta. Az, hogy U23-as meccsen kell játszania, bele se merek gondolni, hogy milyen érzés lehet neki… Egy mindent megnyert világsztárnak, aki teljesen egészséges…

   • Diego Costa

    Antonio Conte is watching the Under-23s today. Something to prove for Fabregas, Terry and Batshuayi

   • kasata91

    Hát kemény nekik az biztos, de kérdés, hogy mi a jobb, végig ülni 2 hónapot a padon 0 perccel a lábadban vagy ez..
    Amúgy bízom benne (sőt látatlanban is 90%-ig biztos vagyok benne) hogy 3-4-3 -at tol a csapat. Nyilván azért játszik ennyi first team player, hogy meccsben maradjanak, és begyakorolják a felállást úgy mint azok akik minden héten játszanak (más különben tényleg nem látnám értelmét a fiataloktól elvenni a helyet)
    Ez viszont az első lépése annak, hogy egy azon filozófia alapján játsszon a first team és az akadémia. Ami ugye a híres barca model alapja.

    • mohacsia

     khm… Ajax

    • Diego Costa

     Abban játszanak igen. Oké gyakorlásnak jó, de edzésen is tudják, ott talán több haszna van, mint itt a fiatalok között.

   • Diego Costa

    Luiz meg figyeli őket a lelátóról! Sztár parádé az U23as meccsen.

    https://twitter.com/ChelseaFC/status/800718220042891264

    • Sandic

     Balján az meg Bosingwa? 😀

   • myheartisblue

    Ugyan ezt akartam leírni. Komolyan mondom, ha Fabregas nem igazol el, a téli átigazolási időszakban akkor soha. Terry, Eduardo és Michy azért még érthető, de Fabregas…Komolyan mondom, hogy nem hiszem el, hogy az előző mérkőzéseken nem kaphatott volna 20-30 percet. Az egész sérülését egy kissé ködösítésnek érzem…

    Továbbá nekem a Mikellel tanúsított viselkedés sem tetszik a board része felől. Ez épp olyan mint Essien vagy Maloudával ahogy viselkedtünk… Nem kis nevek a csapat történelme/sikerei szempontjából.

    • Endy919

     Mikel világ életében vízhordó volt és most a pad közelébe sem fér oda. Akkor mégis mit csnáljanak vele?

    • Essiennel mi volt? Szegény srácot elérte a “futballista-halál”, a térdszalag, amiből már nem tért vissza. Ott szerintem a board semmit nem vétett.

     Malouda más tészta, de ott valami nagyon csúnya dolognak kellett lenni a háttérben.

    • Pusztán az, h korosztályos csapatban játszatják sztem nem a megalázásról szól, hanem, hogy azért legalább vmi féle meccsben legyen, h bevetésre készen álljon. Jobb mintha, csak edzésen játszana.
     Mikel más tészta, rá már úgy néz ki nem számítanak.
     Essien? Malouda meg totál más sztori volt, de ezt már Zeno leírta.

  • kasata91

   Ez alapján nem ivott vért a meccs előtt, sem Fabre, sem Michy
   https://scontent.cdninstagram.com/t50.2886-16/15177834_183267788800420_2065833862981746688_n.mp4

 • Diego Costa

  Redknapp: Spurs spoke with Hazard for several hours before Chelsea move ,
  but he said ” i am moving to the champions of Europe ”

  :DDDDDDD

 • Diego Costa

  3-2 a vége. MIchy 2 gólt lőtt, mindkét gólpasszt Fabre adta… A harmadik gólt mvG lőtte.

 • Diego Costa

  Tud valaki olyan oldalt ahol le lehet tölteni egész meccseket?

 • Na, csapattárs? Vagy secu? Ó bazz :DDD

  • nahhh menjjj… pedig, hogy meghuzta a szélen a szekker 😀

   • megtehette volna, a passz pontos volt :)))

    • velem egyszer ennel joval megalazobb dolog tortent a palyan egy BLSZ I-es baratsagoson tombolo nyari hosegben, tuzo napon nagyon nem voltam kepben hol vok egy kb. felpalyas sprint utan szerelt a vedo gurult ki a vonal fele a labda, azon athaladva en felkaptam es egybol bedobtam az utanam felfuto jatekosnak, amikor mindenki dobbenten megallt. A 16 os szele volt, nem az alapvonal 🙂

     • :DDD

      nekem általában a lámpás esti meccsekkel voltak problémáim kispályán, mert a 4 pálya közt nem igazán volt nagy helykihagyás, a világítás pedig kb már a WW2 idejében is megvolt, és időnként a kapu mögötti kaput (a másik pálya kapuját) céloztam meg… mondjuk, egyszer a bíró is megadta a gólt (bizonyítandó, hogy nem én vagyok vak, más is benézte ezt), aztán úgy szóltunk, hogy hát na, fair play meg minden, sz’al az nem gól 😀

      • Ó igen, a sötétben kispályázások nagyon viccesek tudnak lenni 🙂 haverokkal ejjel jártunk le a városligeti ketrecekbe hóban, fagyban, ott a fény a park random elhelyezett közvilágításából volt max 😀

  • Sir Idemitirjak

   Costa érdekesen mutatja ki a szeretetét a csapattársak iránt 😀

   • A kép tényleg kicsit olyan, mintha Matic feje félre csúszott volna a testétől.

   • egy kis fojtogatás majd telibe fejeli? 😀

  • Igazán összeszedhetné magát! volt pofája 2 rovid passzt elrontani.

 • A WBA kiütötte a Burnleyt, ezzel felmászott a felső házba. Részben a Sotont az alsó házba lökve… hmm. A Leicester pedig jól kottázza le a mi tavalyi szezonunkat, bajnokként ők is azt a sormintát követik, hogy annyi pontjuk van, ahány bajnokit játszottak.

  • Endy919

   Nem teljesen igaz. Nekünk 12 forduló után 11 pontunk volt.

   • Azért, jó, hogy egy évre rá meg már csak azt nézzük, hogy kik vannak utánunk 🙂

    • myheartisblue

     1,5-be tellett a bajnokság megnyerése óta, hogy újra a PL élén álljunk. Az kemény.

     • viszont előtte meg PL rekodrot jelentő ideig álltunk ott 😉 az is kemény.

     • 11Daves

      Utoljára talán a Blackburnnek kellett ennyi?

  • valami nem okés a linkkel

   • kasata91

    Én link nélkül is tudom, h hol vagyunk:
    TOP OF THE LEAGUE !

    • most erre mit mondjak?! 😀 simogassam meg a buksidat, hogy óóóoookos vaaagy 🙂 nyilván a link a lényeg uram, ha már Danny linkelte valamiért, egyébként beírhatta volna ő maga is ugyanezt 😛 🙂

     • myheartisblue

      kivagy ha éhes vagy? SNYICKERS! 😛

    • hat ezt kitalaltad 😀

   • o vazz, ejjel meg jo volt. Javitom egy pill.

 • kasata91

  Íme 100 milliós Palkó minden tehetsége 80mp-ben.

  • Sir Idemitirjak

   Szerencsére nem hozták zavarba labdával a videó készítése alatt.

  • nem okos. de szép sem.

   amúgy kicsit olyan, mint Hamilton, amerikai feka repper, celebhos akar lenni. Mondjuk Hamiltonnal ott a teljesitmeny is a palyan, Pogbanal amr kevesbe.

   • kasata91

    Nekem alapvetően nincs bajom ezzel. NBA ben még NFL ben még stílusos is az a hatalmas lazaság. De az nem az a világ.

 • Rózsa Dániel, a Spuds iden legjobbja eltiltott, nem jatszhat ellenunk. Remeljuk mi vehetjuk el a szuzesseguket iden, ugyanis ok meg veretlenek. Veresen az igazi!

  • 11Daves

   Toby játszhat?

   • myheartisblue

    Toby sérült elvileg.

    • 11Daves

     Csak mert úgy rémlik, már egy ideje az, nem tudom felépül-e szombatig. Mondjuk nélküle meg Rose nélkül tényleg érdekes napnak néznek elébe PHD ellen.

     • myheartisblue

      Hidd el hogy nem a védelmükkel, hanem rombolással, a középpályán való aktivitás kiiktatásával próbálnak meg majd nyerni. Nagyon nehéz meccs lesz.

      • 11Daves

       Hát nem lesz könnyű, az biztos, én is eléggé félek. De ettől még nem baj, ha sebezhetőbbek hátul, amikor néha mégis fel tudunk építeni egy-egy támadást. Vagy akár ha DL random előrevág egy labdát saját térfélről. Plusz Toby tapasztalatban, vezetésben is sokat ad hozzá a csapatukhoz.

       • myheartisblue

        Igen, a támadó szekciójuk viszont rendben van, ámbár addig lesz még egy fontos BL meccsük ott is történhet sérülés, és ott legalább egyértelműen kimustrálhatják a megfigyelőink (akik szerintem ottlesznek a a Monaco stadionjában) hogy kik játszanak szombaton és kiket pihentetnek majd, ezáltal lehet következtetni a formáciora.

      • Endy919

       Én egyáltalán nem vagyok most tőlük elájulva . Most a WHU ellen kijött nekik nagy nehezen a lépés , de amúgy teljesen impotensek a kapu előtt. Ráadásul nem nyerni járnak a hozzánk .

       Nem félek.

       • myheartisblue

        Kérd ki magadnak a sör+rumot! :*

        • Endy919

         Rumot azt iszom héttől de alma dszúszal 😉 ( még tudok írni neheheeee)

  • Endy919

   De semmi finomkodás . Egyből tövig! 😀

 • gorkaf78

  Nemsemmi, félidőben: Dortmund-Legia 5:2 😀

  • Az a baj, hogy az a másik fatökű csapat, a Kusen nem volt képes nyerni Moszkvában. Persze november végén ritkán járnak nyerni oda a csapatok, de hát akkor is… lezárhatták volna a továbbjutást, így nem nem kell annyira hajtani a Spursnek sem Monacoban :/ a hülye Falcao meg még büntetőt is hibázott. Pedig jó lenne, ha találna egy gólt a Monaco, hogy a spúrok a belüket is kihajtsák a végéig.

   • gorkaf78

    Nem véletlenül Luserkusen a becenevük… évek óta várok tőlük egy kiugró eredményt, mert szép és gyors focit játszanak, de sosem jön össze nekik. Ballack idejében is mindenhol csak az ezüst sikerült (talán 2006-ban).

    Pedig Falcao belejött a góllövésbe, nem? Hátha visszaemlékszik a ‘sikeres’ Chelsea-időszakára, és megszívatja a 2. félidőben a Csirkéket. 😀

    • ugyan Sidibe lőtte, de sz*rok rá 🙂

     • gorkaf78

      Na, akkor ott még lesz hajtás. 😀

      • sajnos gyors volt a válasz, amit Falcao kihagyott, azt Kane belőtte

       • gorkaf78

        közben újra vezet a Monaco. 🙂

     • gorkaf78

      Basszus, már 2:1???

      • hát 🙂 mi lett ott?!

  • A Legia elég gólgazdag meccseket tol:
   Legia – Dortmund : 0-6
   Sporting-Legia : 2-0 (ez kicsit kilóg)
   Real-Legia : 5-1
   Legia-Real : 3-3
   ez meg most 6-3-nál tart 🙂

   • 7-4 bakker 😀
    amúgy erőteljesen potyognak a befújt büntetők a meccseken, kb egyedül ezen nem volt, de hát ide minek?! :)))

    • Gabor1092

     8-4, hát nem szaroztak itt kérem szépen, támadó focik a javávól:D amihez tartozik egy szar Legia védelem

     • 24 kapott gólnál járnak. Lesz még ebből negatív rekord 🙂
      a jelenlegit talán a Bate tartja, -22-es GK-val, ők 24-et kaptak akkor, a Legia most tart ennyinél 🙂

      • gorkaf78

       Igen, de a lengyelek legalább rúgtak nyolcat már, ha jól számolom. 🙂

       • jaja, de a legtöbb kapott gól attól még meglehet, ha a Sporting akárcsak egyet is vág nekik 😉

    • kasata91

     Amúgy erről kéne szólni a focinak. kimenni aztán focizni egyet 90 percig, a végén meg megnézni és összeszámolni hogy ki tudott többet rúgni.
     Le a kalappal a legia előtt, hogy ebbe így beleállt a BL-ben. Bőven megtehetné kiscsapatként, hogy bunkert épít, aztán a 6 meccsből csak beesik 1-2 gólnélküli döntetlen.

     • ezt adom amúgy, sokszor nem is értem a kicsik bunkerjét, hiszen a továbbjutásra amúgy is nagyon minimális az esély – akkor már miért nem fociznak egy jót?

      Mondjuk ez az UEFA hibája is, amennyire tudom, kinyírták az ösztönzőt (én legalábbis a jelenlegi díjazásban nem találom, korábban pedig volt), hiszen régebben a rúgott gólokért elég jó pénzt fizetett a kiíró – most meg a döntetlenért jár pénz…

   • gorkaf78

    Azért az komoly, hogy kaptak a lengyelek a Dortmundtól két meccsen 14, azaz tizennégy gólt. 😀

 • (mindeközben a Charlton is csúnyán megpúpolja CS-éket)

 • gorkaf78

  A Spurs oda került, ahová való —–> EL v. a levesbe.

  A Leicester pedig továbbjutott, taps nekik!

  • viszont a Leicester megérdemli a kreditet, ugyan megkapták hozzá a “lehetőség” csoportot, de az ötödik körre továbbmentek.

   • gorkaf78

    Igen, közben módosítottam én is. Megérdemlik a sikert, ez szép eredmény zéró nemzetközi tapasztalattal.

 • Sir Idemitirjak

  Én még most is a Sporting piroson szakadok, valaki mondja már meg, hogy az mi volt???

 • mohacsia

  Csak összefoglalásként, a Spurs
  – játszott hét közben
  – demoralizáló vereséggel a kiesés szélére került a BL-ben
  – állítólag ki vannak égetve a játékosaik
  – az előző 9 meccsükből 1-et tudtak megnyerni
  – sérült Alderweireld

  – sérült Lamela
  – eltiltott Rose

  Ellenben mi:
  – rápihentünk hét közben
  – mindenki egészséges
  – életünk formájában már nem is tudjuk mikor kaptunk utoljára gólt a bajnokságban

  – Costa, Hazard csúcsformában
  – hazai pálya előnye is nálunk

  Ez olyan cefet egyértelmű, hogy mindjárt Endy predizik egy magabiztos győzelmet, majd kiszopunk, mint a huzat. 😀

  • Endy919

   0:5 kurvaisten örülsz? 😀

   • mohacsia

    A reményt meghagytad nekünk, úgyhogy igen! 🙂

   • Ebből a jóslatból egyedül egy jó Matics mesterhármas hiányzik 😉

  • 11Daves

   Kiesés szélére? Konkrétan kiestek, egymás elleniben már nem érhetik utol a Neverkusent.

  • kasata91

   Sajnos a PL nem az a hely ahol a papírforma játszik. Semmivel nem vagyok nyugodtabb.

  • Sandic

   És egyedüliként veretlenek a bajnokságban…

   • jah csak éppen 2 X-el tobbet vesztenek, mint egy vereseggel 🙂 romma dontetleneztek magukat.

    • Sandic

     Az lehet, de ha ellenünk is X-elnek, azzal mi sem leszünk kisegítve…

 • Endy919

  Gyerekek már megint takony vagyok , de !!!! De most van mit ünnepelnem 🙂

  • mohacsia

   Be vagy baszva, a névnapod egy hét múlva lesz!

   • Endy919

    Pontosan barátom , de sikerült megírni a sulim magasan legnehezebb zh-ját . 🙂

    • mohacsia

     Akkó grat!

     • Endy919

      Köszönöm !

    • 11Daves

     Grat hozzá! Ezek szerint az Endy Andrásra utal?

     • Endy919

      Köszi ! És igen 🙂

      • 11Daves

       Akkor már ketten vagyunk.

       • Endy919

        Virtuál pacsi ! 🙂

       • mohacsia

        hárman…

    • kasata91

     Mi lesz ha még meg is lesz az a ZH?
     Megírni bárki megtudja 😀

     • Endy919

      Megvan , azért voltam szétcsapva 😀

  • Ünnepelni _mindig_ van mit 😛

 • Lavid Duiz

  Komoly esély van rá, hogy Steve Holland megy az angol válogatotthoz full time-ba. Vagyis, lehet, itthagy minket. 🙁
  http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/england-manager-gareth-southgate-insisting-9312197

  • Endy919

   Ahhoz a gusztustalan csőcselékhez ? 🙁

   • Valójában ha belegondolsz, ez logikus döntés a részéről, de még a déli kapu részéről is… távolról nézve még az FA részéről is. Azok lesznek most válogatottak, akikkel évek óta együtt dolgozik/dolgozott, lényegében sokukkal kisgyermekkoruk óta: Solanke, Bamford, Brown, Baker, Tammy, Ruben, Tomori, Chalo, Aina, CS, stb, stb. Már persze, amelyik felnő a feladathoz, de nehéz lesz azért úgy angol válogatottat építeni a jövőben szerintem, hogy a csapat legalább fele ne legyen Chelsea v ex-Chelsea vonatkozású (akárhogy nézzük, azért ott vannak még olyan nevek, mint Cahill, Bertrand, akiket már szintén látott, érted).

  • kasata91

   Remélem nem lesz Ray Wilkins esethez hasonló következménye a teljesítményre.

   • Lavid Duiz

    Nekem is eszembe jutott ez!

   • Butch esete más volt, őt kivágták, nem magától ment máshová melózni. Ráadásul ott sem Wilkins távozása okozta a fő problémát, bár bizonyosan hozzájárult, hogy Carlo elveszített egy “szövetségest” az öltözőben. Azóta az öltöző felállása is más, Conte habitusa teljesen más, ráadásul neki azért itt van a mellényzsebben Cudicini is.

    • kasata91

     Persze. De azért a teljesítményre annak sem kellene hatással lennie, hogy önhatalmúlag vagy presszió hatására távozik valaki, mivel mind a kirúgás, mind a felmondás zárt ajtók mögött történik (ideális esetben). Csak a ténynek hogy ott van vagy nincs ott.
     Jelenleg én sem aggódok, hogy összedőlne a kártyavár. De anno is villámcsapás szerűen jött a hanyatlás (legalábbis én nem hittem hogy Ray ekkora befolyással volt a légkörre).
     Az hogy SH ennyi managert megélt, és hiába jött ide mindenki saját sleppel, ő állandó volt az azért jelent valamit.

     • Diego Costa

      SH maradásában a klubnak is van beleszólása és itt most nem a “FA-i” oldalról közelítek, hanem általánosságban. Hiába jön valaki saját csapattal, Abra még mondhatja, hogy SH is ott lesz melletted. Nagyra tartják a klubnál, ezért is maradhatott, illetve az újon onnan érkező edzőknek is egy jó kapaszkodó, egy ember, aki ismeri a klubot.

   • inkabb Steve Clarke elvesztese volt erezheto sztem.

  • kasata91

   Juteszembe: Lamprad, Didi, JT ?!

   • Didi elhagyja a Montrealt, de nem tudni meg hova tovabb.

    • kasata91

     Ahogy Lamps is. Valakinek csak megtetszik az a szék.

     • Diego Costa

      Abra ezentúl onnan nézi a meccset.

 • kasata91
  • nem rossz, de azért hiányoznak még képek innen az aljáról, mondjuk egy jó kis JT (one club, but red shirt? Looooser), Balo (why always me), no meg Costa (porqué?)

   • kasata91

    JT mellé én a “ONE WOMEN ?” kérdést tenném. Többit adom 😀

 • kasata91

  Remélem ebből a DL felszabadításból éles meccsen sosem fogok látni egyet sem 😀
  https://www.facebook.com/StamfordLionsHU/videos/1162870967141823/

 • Nezi vki a Gladbach – City-t? Ebben a Silva gólban azért Christensen is benne volt..

  • nem láttam, majd nézek összefoglalót. Jó kis meccs lehetett a maga két pirosával 🙂

   Amúgy nem irigylem krisztit, 3 védős rendszerben lesérült vagy másfél hónapra, mire visszatér, ismét 4 védő. Rakd össze magad.

   • igen, igazából, ott mattolták rendesen az egész védelmet, és nem azért, mert annyira jó támadás volt 🙂

    Hát az a 2 piros komédia volt, nem volt durva meccs egyáltalán, csak cakir…

    • Sir Idemitirjak

     Azért a törökkel megesik, hogy nem gondolkodik Cakir… (sorry)

 • myheartisblue

  https://www.facebook.com/SquawkaFootballNews/videos/996476897125121/

  A stadion nem újdonság, a SafeStanding viszont igen. Csak jönne már meg az engedély és kezdenék el… 🙁

  • hát nem tudom, meddig akarnak még szívatni London és az egyéb szervezetek. A legutóbbinál én már végleg ledobtam az ékszíjat, amikor arra hivatkozva kértek további vizsgálatokat az építkezés közvetett kihatásaira vonatkozólag, hogy a szomszédos Brompton temetőben lakó denevérfajt(!!!) milyen mértékben fogja zavarni az új stadion többlet-fényszennyezése… ilyenkor jön ez az a pillanat, amikor

  • Jo ez a safestanding amugy, Allianz arenaban meg a Rapid uj stadionjaban s ilyesmi van, valszeg mar sztenderd.

  • kasata91

   Nem komálom az építészeket. Jelen koncepciót sem tartom szépnek. És nem értem hogy miért kell a 21. században műemlékre hajazó valamit építeni. (szentségtörés ON: nekem mérnöki szemmel jobban tetszik az új WHL terve)
   De biztos meg fogom szeretni ezt is, csak lenne már kész.

   Ja meg valaki adjon magyarázatot a kovácsoltvas várbörtön rácsokra. (kép). Köszi. https://uploads.disquscdn.com/images/4ad26dc58c8856f1c00de6ac3bf1cd57e58d687691614274be405273a469472a.jpg

   • nekem pont ez a regibbi stilusu oldala tetszik meg a femszerkezetu teto nagyon nem.

    De oszinten szolva en vigasztalhatatlan vagyok azota, hogy nem kaptuk meg a Batterseat.. :(((

   • ez egyéni preferencia kérdése, ugyanúgy, mint bármi. Nekem is lenne jobb elképzelésem az új stadionunkra, de összességében azért tetszik, amit alkottak, ráadásul ha választani kell a spurs új budiülőkéje, és a miénk közt, hát ezerszer inkább az utóbbi 🙂
    (kép)

    http://cdn.footballtransfertavern.com/wp-content/uploads/2014/09/tottenhamsfuturestadium…throughtheeyesofarsenalfans-SUNDAY.jpg
    http://i2.mirror.co.uk/incoming/article6938053.ece/ALTERNATES/s615b/Stamford-Bridge-stadium-plan.jpg

    • Sir Idemitirjak

     Ez komoly???

     • mármint melyik, hogy
      1.) összességében tetszik a leendő stadionunk, vagy
      2.) hogy ha választani kell a budiülőke és a megálmodott új Bridge között, akkor az utóbbi tetszik, esetleg
      3.) nekem is vannak elképzeléseim az ideális, új stadionunkról? 🙂

   • Diego Costa

    “Ja meg valaki adjon magyarázatot a kovácsoltvas várbörtön rácsokra. (kép).” :DDDDDDDDDDD

    Ha Magyarországon lennénk, akkor azt mondanám, hogy költség minimalizálás az oka. 😀 A megmaradt fémhulladékot valahogy hasznosítani kell.

    Egyébként a belseje meg nagyon szép. Tényleg furcsa stílus kérdés valóban ilyen lesz-e. Régebbi képeket nézve nekem is templom/kastély feeling-em volt.

 • Csak én látom úgy, hogy érik jövő nyárra a JM + Bayern és az Ancelotti + MU helycsere?

  • Endy919

   Ezt mégis mire alapozod?

   • hát, főleg arra, hogy a MU hatodik épp, a Bayernt meg a Rostov gyakta le.

    Tágabb értelemben véve, egyelőre egyik edző sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Mou számára – te is rámutattál már párszor – sok “hely” már nincs, az olasz, spanyol és angol ligákat kinullázta maga számára, a maradék két ligában (ligön+buli) pedig kb 3 csapat maradt az “ő kategóriájában”, a PSG, a Bayern és a BVB. Utóbbi sosem szerződtetné JM-et, így marad kettő, amiből utóbbinál Carlo sem húzza sokáig, ilyen eredményekkel. A Bayern és Mou stílusa pedig úgyis egyezik 🙂

    A másik oldalon pedig a MU is kezdi megenni az edzőket, a másik oldalon felszabaduló Ancelotti pedig nem egy rossz opció.

    • amúgy most megnéztem a Bayern meccs összefoglalóját is: hát, D Costa vert egy gólt, aztán adott egy gólpasszot. Igaz, utóbbit a rossz irányba. Boateng pedig továbbra is egy irtózatosan balfasz védő.

    • Endy919

     Nekem van egy olyan érzésem , hogy Zsozé visszatér az Interbe.
     Vagy a PSG , Emery sem váltotta meg eddig a világot.

     De a Bayernbe szerintem nem illik.

     A MU-ba szerintem Pochettino lesz a portugál mágus utódja.

     • nem kizárt, nem kizárt, már miért ne, nem gondolnám, akkor már cholo.

      • 11Daves

       Szerintem se illik a Bayernbe, Rummenigge túl álszent az ő folyton problémázós, nem feltétlenül esztétikus stílusához. PSG, esetleg Inter, ha a Unitedből elmegy.

       De szerintem idén a MU se fogja kirúgni, LVG-hez is a végsőkig ragaszkodtak, részben mert túl nagy blama lett volna beismerni, hogy megint nem jó edzőt neveztek ki. Ha nem romlanak még a mostanihoz képest is nagyon sokat májusig, akkor adnak Josénak is még egy évet.

       • ” túl nagy blama lett volna beismerni, hogy megint nem jó edzőt neveztek ki”
        Alapjában nem tudok egyetérteni ezzel a gondolattal, a MU számára most nincs “jó” edző. SAF 27 évig irányította a Unitedet, értelemszerűen a klub és ő összeforrt, viszont nincs még egy ilyen menedzser, és a mai körülmények közt nem is lesz. A klubnak újra kell identifikálnia magát, amire nem volt rossz Lui sem, meg Mou sem. Moyes az volt, de ő meg annak a buta ötletnek a szüleménye, hogy a vén skótot hátha lehet helyettesíteni egy fiatalabbal. Nyilván ez nem így működik.

        A United részben ezzel az identitás-változással, részben pedig azzal küzd, amivel mi is küzdöttünk a bástyák idején, megvannak a saját játékosai, akikkel amolyan se veled, se nélküled viszonyt folytatnak.

        • 11Daves

         Úgy értettem, LVG kinevezése nagyjából Woodward ötlete volt, és neki személyesen is nagy szüksége volt rá, hogy beváljon hosszú távon. Amikor végül kirúgták, azzal Woodward pozíciója is gyengült, és szerintem pont ezért tartotta meg tavaly egész a szezon végéig.

       • Diego Costa

        LvG-t azért nem rúgták ki, mert már megszerezték Mou-t 😀

    • “A Bayern és Mou stílusa pedig úgyis egyezik :)” hol, mi? 😀

    • gorkaf78

     Na de mester, hát miféle eretnek gondolatok ezek tőled? 😀 London után Manchesterben sem ismerik fel Zsozé zsenijét, és ott sem fogják hagyni szegényt dinasztiát építeni? 😀

     Na bocsi, hogy gúnyolódok kicsit, de elég fura ilyeneket olvasni a részedről. Mintha Te is kezdenéd belátni, hogy Mou már nem az a topmenedzser, aki korábban volt.

     • “Mintha Te is kezdenéd belátni, hogy Mou már nem az a topmenedzser, aki korábban volt.”
      Nem látom az összefüggést. Az, hogy JM-nek láthatóan nem megy jelenleg a MU-nál, és az, hogy szerintem a ManU nem fog éveket várni, hogy menjen neki, szerintem nem jelenti azt, hogy JM ne lenne topmenedzser, mert az. Azzal, hogy nem az, aki korábban volt, egyetértek, de az megint más tészta. A dolgok változnak. De nagy vonalakban JM mit sem változott, csak most egy számára is ismeretlen, sikertelen periódust él meg. Ettől viszont még az az ember, aki nem túl hosszú pályafutása alatt 4 bajnokságban is bajnoki címet tudott szerezni, ráadásul a 4-ből három top bajnokság, nyert két BL-t, és még egy halom egyéb trófeát, nem lesz attól “nem az a topmenedzser”… Pepre sem mondja senki, hogy akkor most már csak egy szardarab, vagy Ancelottira, pedig az utóbbi éveik egyiknek sem igazán különböznek a portugálétól, csak Moura valahogy a banda nagy része itt ki van hegyezve, ezért dobálóznak ilyenekkel, hogy itt meg ott megbukott, stb, amivel én továbbra sem értek egyet.

      • gorkaf78

       Egyébként azt nem értem, miért írod itt feljebb, hogy José számára nincs már hely a topligákban. Ha José egy top edző továbbra is, akkor nem logikus, hogy ha távozik Manchesterből, az összes európai topcsapat térden állva fog könyörögni az aláírásáért? 😀

       “Pepre sem mondja senki, hogy akkor most már csak egy szardarab, vagy Ancelottira, pedig az utóbbi éveik egyiknek sem igazán különböznek a portugálétól”

       Ez biztos így van? Az utóbbi három évben Pep 3 bajnoki címet és 2 német kupát nyert. Ancelotti BL-t nyert 2014-ben, valamint spanyol kupát, szuperkupát a Real Madriddal. José ugye angol bajnok, és ligakupagyőztes volt a Chelsea-vel, de produkált egy olyan zuhanást tavaly, mint az említett másik két edző előtte ugye nem.

       Azon persze, hogy mi számít ‘bukás’-nak, illetve ki is számít bukott edzőnek, napestig el lehetne vitatkozni. Azért ha Mou-t esetleg Manchesterben is elküldik a szerződésének vége előtt, szerintem elmondhatjuk, hogy Anglában megbukott.

       • “írod itt feljebb, hogy José számára nincs már hely a topligákban. Ha José egy top edző továbbra is, akkor nem logikus, hogy ha távozik Manchesterből, az összes európai topcsapat térden állva fog könyörögni az aláírásáért? :D”

        Megszoktam már, hogy a gondolkodásmódom sokszor eltér, és sokszor gyökeresen eltér, de azért a szmájli ellenére is remélem, hogy ezzel a kérdéssel ismét csak húzni akarsz, és nem komoly.

        • gorkaf78

         Hát persze. 😀 Nem kell mindig egyetérteni, nem? Így kerek a világ! 😀

       • Endy919

        Simogatod a lelkem 😀

        • ha másodat is simogatja, szólj, az FA épp támogatásáról biztosított minden érintettet 😛 🙂

         • Endy919

          Nana. 😀

  • mohacsia

   Fogadhatnánk, hogy a Bayern sose nevezné ki Mout, de nem érezném fairnek… 🙂

   • Diego Costa

    Úriember biztosra nem fogad. 😀

  • Háát sztem José nem menne a Bayernhez, ha hű önmagához, mert, hogy nyilatkozta már, hogy számára az nem kihívás egy olyan liga, ahol 1 nagy csapat van és 20 pont előnnyel lehet bajnokságot nyerni. De ki tudja, ő is öregszik. Ha tippelnem kéne Olaszország lesz a kövi állomása vagy angol válogatott.

   • Sandic

    Azért szerintem ő megoldaná, hogy a Bayern ne nyerjen 20 ponttal bajnokságot 😉
    Lehet még a BL-ből is eltüntetné őket.

    • huha mennek a savak Josera 🙂

     • Sandic

      Tisztelem én Mou-t, de azért ismerük el, hogy kiégett, de nagyon. Kitalált egy taktikát, ami azt hiszi 1000 évig is működni fog, ha meg nem megy a csapatnak, akkor szerinte a játékosok szarok, és inkább lecseréli az egész keretet, minthogy változtasson a formáción.
      Conte meglépte amit kellett, és középszerű játékosokból is (gondoljunk csak arra milyen véleménnyel voltunk Alonsoról és Luizról, mikor idejöttek deadline day-en) kihozza belőle a maximumot, és ha majd nem fog működni, kitalál megint mást.

      • Diego Costa

       Egyetértek. Ezért is írtam feljebb, hogy vízválasztó lesz a mu-i munka. Ha annak is bukás lesz a vége, akkor nem tudom kinek fog kelleni. Elköltöttek 150 milliót a csapatra, középcsapatokra jellemző statisztikát produkálnak és per pillanat a 4. helyért küzdhetnek. Ha ehhez hasonlót nyújtanának a híres 2. Mou évben is, akkor el lehet kezdeni majd gondolkozni.

   • Diego Costa

    Ha máshova nem hívják, lehet beadja a derekát. 😀 Egyébként érdekes lesz látni, hogy végződik a mu-i kaland, mert ha az is csúfosan, akkor kinek fog kelleni? Visszatérne esetleg a Real-ba Zidane helyére? (Ha CR-nek nincs ellene kifogása).

  • kasata91

   Sime One jön a MU-ba csillagász pénzért.
   One chelotti megy matracozni.
   Bukott One pedig csak a Dortmundba mehet, mert a Bayern lerabolja a Tuchel – Aubameyang párost 😀

   • BVB nem nevez ki már befutott top managereket csillagaszati penzekert.

    • kasata91

     De TOP-ból kifutottat még lehet, nem? 😀

   • Diego Costa

    Simeone nem megy a muba. (Majd az Interbe)
    Ancelottit nagy esélyes lehet ha menesztik és a portugálból elegük lesz a mu-nál. Kérdés utóbbi mikor fog bekövetkezni. (Rossz lenne látni ha Carlo is mu edző lenne, még akkor is ha ő nem volt olyan ikonikus edző)

 • holy black jesus 🙂 hát az Arsenal az nagyon kemény bakker 😀 egy puszira megadott büntető, aztán meg… hát nem is tudom az mi volt, amivel vezettek… aztán érezték, hogy sok lesz már ez, Iwobi gyorsan rendbe is rakta a dolgokat, fejelt egy akkora öngólt, amire nehéz ráhúzni, hogy nem direkt :)) ehhez már csak azt kell hozzávenni, hogy a találkozó első gólját Cavani konkrétan beBAzta, meg mondjuk szerintem les is volt, de az már tényleg csak hab a tortán 🙂

  • kasata91

   *holy Ramires

   • Endy919

    Zenzo menthetetlen …

    • és valószínűleg már az is marad 😉

 • gorkaf78

  Na, ez jó hír lenne, állítólag Courtois és D. Costa beleegyezett a szerződéshosszabbításba.

  http://www.express.co.uk/sport/football/735808/Chelsea-Diego-Costa-Thibaut-Courtois-Contract-Extensions-Antonio-Conte-Gossip-News

  Tibónak heti 150.000 fontra, Costának heti 200.000-re emelnék a bérét.

 • kasata91

  A hírek (bár inkább pletykák) szerint Costa úr és és Tibó úr is szignózni fog egy új kontraktot a napokban heti + 50k értékben. Az 2 elég váratlan húzás lenne.
  (Solanke-ról ugyanez nem mondható el. Ha nem sikerül megállapodni, a nyáron szabadon távozhat)

  • gorkaf78

   Kb. 1 másodperccel előztelek csak meg a hírrel. :DDD

   • kasata91

    Nálam én vagyok előbb 😀

    • gorkaf78

     Minden szentnek maga felé hajlik a keze. 😀

  • Sandic

   Ha megy a csapatnak a szekér, már rögtön nem akarnak távozni?

   • a zsoldos már csak zsoldos marad, de attól még jó hír, nem?: )

  • olvasta en is. Costa megtartasa a legfontosabb dolgunk kb. az elkovetkezendo evekben, mert nezzunk szet a piacon, most meg penzert sem lehet igazi jo csatart venni nagyon.

   • Diego Costa

    Spot on.

  • Diego Costa

   Azt olvastam Solanke-ról, hogy ő is marad.

 • Wénasszony hozta magát:

  The Frenchman said that the Gunners need to “transform draws into wins”. micsoda életbölcsesség.

  He added: “Sometimes you go through spells when you win a bit less.” ebben már járatos 🙂

  • Diego Costa

   Az évek és a rutin. 😀

 • Sir Idemitirjak

  Ex csatárunk Mogyi 10 és fél év börtönt is kaphat adócsalásért. Nem értem ekkora összegek mellett, mi értelme van ilyet megkockáztatni. Neki még akkora markentingjehátszele sincs, hogy ezt csak úgy megússza.

  • ugyan, az lesz kb mint Messivel. Eto’o kb nemzeti hős a hazájában, nem tudom, milyen összegről lehet szó, de fura, hogy előbb-utóbb kikezdik a sportolókat, ha emlékeztek, DD-t is betámadták ezzel, ami azért vicc, mert kb a fél országot ezek a srácok építik fel, focipályákkal, kórházakkal, stb… ott is érdekes a helyzet azért.

   • Sir Idemitirjak

    Az egyetlen gond ezzel, hogy nem a kameruni adóhatóságnál (már ha van ilyen), hanem a spanyoloknál megy az ügye, ott meg azért akkora respectje jelenleg nincs.

    • Rammschein

     elmegy olyan országba, ahonnan nem adják ki a spanyoloknak aztán, majd a 2 ország lemeccseli.

     • Endy919

      Ha olyan országba megy , ahol nincs kiadatás , akkor a spanyolok a fejükre is állhatnak.

     • meg gyonyoru oregkora lehet Uzbegisztanban 🙂

    • ok, ezt nem tudtam, mindenesetre meglepődnék, ha akár csak hónapokra is bezárnák.

    • Diego Costa

     Úgy se lesz belőle semmi… Láttál már olyan híres embert, aki emiatt börtönbe került? Egykori csapattársa, a törpe is csalta a pénzt, aztán visszaadta mikor lebukott. Aztán nem lett belőle semmi… Ez így megy, ők mindig megússzák. Gondolom a gránát vöröses időszakára is terjedt ez a tevékenység, akkor ő lenne már a harmadik abból a csapatból, akarom mondani a negyedik… Tényleg több, mint egy klub.

     • A Bayern gazgatoja mondjuk?:D hidd el sok hires ember kerult mar bortonbe.

      • gorkaf78

       A Bayern gazgatója? :DDD Egyébként ‘jó’ tévedés, gaz is volt. 😀

      • Diego Costa

       Oké ő igen, de még mindig többen vannak, akik megúszták. Lehet, hogy sokan kerültek börtönbe, de hogy még többen úszták meg az biztos.

 • Diego Costa
 • myheartisblue

  Csaló-bah táncol! Epilepsziás-fastelectroboogey kategóriában komoly indulónak vélem! 😀

  https://www.facebook.com/CFCGlobal/videos/1082748548509578/

  • ezzel a búrával máshogy nem is lehet :DD

   • myheartisblue

    A nagy Arsenal legenda, Zseervinho-ra hajaz a csávó… szerintem van hasonlóság.

  • Sir Idemitirjak

   Lopja szombat esti mozdulataim!

  • kasata91

   Még szerencse hogy nem táncol joban, mert MU érte is adna 110 millát …

  • 11Daves

   Ha nem írod ki a nevét, azt hittem volna, Bats az, ő szokott ilyeneket tolni.

 • kasata91

  Krábbi akadémistáink közül ma az EL ben gólt szerzett Miroslav Stoch (Fenerbahce) és Ben Sahar (Hapoel Beer sheva) is.

  • Endy919

   Stoch nem is kicsi gólt vert.

  • pont akartam írni én is, Sahar ráadásul győztest vert az Inter ellen.

 • Van valakinek ötlete, hogy a bombaformában lévő Traoré hogyan kerülhetett padra a mai EL meccsen? Esetleg valami kisebb sérülés?

  • Sir Idemitirjak

   Már biztosra továbbjutottak a forduló előtt, pihen.

  • myheartisblue

   Nehéz néha felfogni ezt a biszem-baszom láááhlihááát… De gondolom, hogy ne sérüljön/ pihenjen.

   • Endy919

    Az Ajaxban játszik 😀

  • en is remelem csak pihentetesrol van szo, mivel tet nelkuli volt nekik.

 • “Manchester United manager Jose Mourinho is set to launch a bid for Chelsea playmaker Willian in January.”

  Miki cseren elgondolkoznek.

  • kasata91

   Ha választani lehetne onnan akkor ráfizetnék egy Martial-ra. (esetleg Depay, de csak ha 10000% a garancia rá, hogy Conte embert nevel belőle)

   • Sir Idemitirjak

    Rooney!!! 😀

   • Haaaaat Martial talan, Depay soha. Meg mindig Miki a legjobb, aki el is ferne nalunk.

    • Sir Idemitirjak

     Schneiderlint ha Conte formába hozná, akkor ő pont illene a kp-ra, főleg hogy a Matic-Kanté doúnok nincs érdemi pótlása, akinek fekszik is az a poszt.

    • Endy919

     Palika + 100m és oké 😀

  • Endy919

   Vigye magához a szerelét Ivát.

 • kasata91

  Mosest hírbe hozták a barcelonával ….

  • oke, kerem a kovetkezot!
   xD

  • Sir Idemitirjak

   Ők nem Ivanovicot viszik?

   • Endy919

    Meg Lichsteinert.

  • Endy919

   Először jót nevettem rajta , de jobban belegondolva nincs jobb hátvédjük.

   Tökéletes Alves útód lehetne. Már csak a kaput nem érzi.

  • gorkaf78

   Utánanéztem, 2019.06.30-ig van szerződése Londonban, így nincs veszély, hogy esetleg elvigyék mostanában…

   • Endy919

    Miért ne lenne veszély ? Dobnak egy ajánlatot érte , a bírkák a vezetőségben rábólintanak , és már a játékosuk is.

    Ezeknek a szerződéseknek ritkán van jelentőségük.

    • gorkaf78

     Na, most kivételesen nem értünk egyet valamiben. 😀
     Természetesen nem mindegy, hogy milyen ajánlatot adnának érte, hiszen minden üzlet, és mindenki eladó. Viszont szerintem ha Conte számol vele hosszútávon, és kijelenti, hogy neki kell Moses, akkor nem hinném, hogy keresztbe tenne a board a digónak. Viszont a játékost nem tudják csábítgatni a hosszú szerződés miatt, ezért írtam, hogy nincs reális veszély a távozására.

     • Endy919

      Papíron nem csábítgathatják , de a mai világban ez már nem így megy . Mondok egy példát . Pogbának is élő szerződése volt a Juvénél , talán 2020ig , a MU mégis már mikor elkezdte csábítani?

      Elkurvult ez a világ , és aki fairnek próbál maradni , annak nagyon nehéz lesz. Sajnos.

      • gorkaf78

       Igen, ez tényleg így van, viszont a Juve is alaposan lehúzta a MU-t, nem? Világcsúcsot jelentő összeget kellett érte fizetni. Ha Moses-t is csábítják, addig amíg nem egyeztek meg a Chelsea-vel, akár fejre is állhatnak. 😀 A játékos sem jár jól, mert ha nekiáll hisztizni, Conte kicsinálja. De mondom, igazad van, a szerződés ellenére mindenki eladó, feltéve ha megfizetik az árát. Ha nincs viszont megegyezés az eladó klubbal, akkor tehetetlen a ‘vevő’.

       Akkor van nehezebb helyzet, ha valakinek 1 év múlva jár le a szerződése, hiszen kikényszeríthet a játékos egy jobb szerződést v. hogy eladják, mert ha nem tud megegyezni a jelenlegi klubjával, akkor ár alatt v. ingyen távozhat a szerződése kifutásával.

    • kasata91

     Szerintem sincs esélye hogy bárhová is megy.
     1.) vezetőség hülye lenne eladni: Ebben a felállásban kulcs pozíció az övé. Mindenki mást venni/betenni oda lutri lenne.
     2.) Conte bízik benne és elégedett is vele
     3.) három év kölcsön meg pad után végre odafér egy nagy csapat kezdőjébe (amire szerintem még ő sem látott korábban reális esélyt) nehogy már most menjen egy olyan csapatba ahol minden saját nevelés még előtte lenne a rangsorban és néha a király kupában tudna csak ArdaTurankodni

     • Endy919

      Barca szurkoló 🙁

      • kasata91

       Majd kinövi.

 • kasata91

  JT izomsérülés. 3 hét pihi.

  • 11Daves

   Mikel szintén.

   • kasata91

    A meccset Michael Oliver fújja (ezt nehezen tudod überelni)

 • gorkaf78

  Így múlik el a világ dicsősége: a transfermarkt szerint Di Matteo is a jelöltek közt van a Bundesliga 2-ben majdnem kieső helyen álló 1860 München kispadjára:

  http://www.transfermarkt.de/1860-bdquo-einige-kandidaten-im-visier-ldquo-geruchte-um-di-matteo-amp-co-/view/news/256529

  (Érdekesség, hogy a rossz emlékű moszkvai BL-döntő idején a Chelsea-t vezető Avram Grant-ot is említik a jelöltek közt.)

 • Sajnos a taccs továbbra is hű a nevéhez, a mai felvezető kiposztolása sincs sok esély.

  • Rammschein

   🙁 remélem hamar megjavul a dolog…

  • nem dobod be kommentbe?

   • Nem én írom most, de így vagy úgy kint lesz.

 • gorkaf78

  Szolgálati közlemény: egy nagyokos a britannia.reblog.hu oldalon kijelentette, hogy ‘Conte = zéró taktika’. Gyertek oda, és lájkoljátok a hozzászólását, hátha kiemelik a blog szerkesztői, a múltkor is kiemelték a kommentjét egy másik nagyeszűnek. :DDD

  Alább a link:

  http://britannia.reblog.hu/kotelezo-gyakorlatok—preview-day-13

  • Nem volt szép ilyet akasztani semleges terepen 😀

   • gorkaf78

    Ha látja az illető, hogy mennyi publicitást kap, talán máskor is megosztja velünk a bölcsességeit. 😀

  • szánalmas.. de szarni rá, ez csak vmi 15 éves ficsúr…

   • gorkaf78

    Engem szórakoztat. 😀 Közben meg is kapta a kiemelést. 😀

 • Sir Idemitirjak

  City kezdő finoman szólva érdekes, lehet Endynek volt igaza multkor és Pepe elméje nem teljesen tiszta.

  • gorkaf78

   Hú, mekkora dugó! Vezet a Burnley. 😀

   • mohacsia

    Endy, valami hozzáfűznivaló?

    • gorkaf78

     Én nem az Endy vagyok. :DDD

     • mohacsia

      De neked is nagyon megy 😀

      • gorkaf78

       Én nem tippeltem, csak közvetítettem az eseményeket. 😀

       • Diego Costa

        A fentebbi videóban JT megemlíti, hogy nagyon jó, sokat segít, ha őszinte menedzsered van. Ezzel egyfajta megerősítést nyer az, amit gondoltam, hogy Conte őszintesége miatt nem fogja elveszteni az öltözőt.

        • gorkaf78

         Úgy legyen!

  • raadasul KdB a captainem erre a fordulora fantasy PL-en…

 • Diego Costa

  Nagyon rossz ezt hallgatni 🙁 Az szerencse, hogy így fogja fel. Az igazi vezér.

  https://twitter.com/SFR_Sport/status/802479924460265472

 • WudigessBoi

  Kiteszem ide is:

  Előjogaink
  Utoljára 1990. februárjában kaptunk ki otthon a Tottenhamtől a bajnokságban. Az hagyján, hogy akkor még nem is volt Premier League, de a Sp*rs 23 fős keretéből 17-en meg sem születtek még azon a csúfos napon. Azóta voltak gólzáporos győzelmeink, szerencsésen megkaparintott három pontjaink, küzdelmes és bosszantó döntetleneink, de ki bő 26 éve nem kaptunk.
  Most ismét vezetjük a tabellát, fantasztikus szériát megy a csapat, az utóbbi hat bajnokit egyaránt megnyertük, tizenhetet lőttünk, s nem kaptunk egyet sem. Ellenfelünk ugyan még – egyedüliként – veretlen a ligában, de döcög a gépezet, ráadásul a BL-ből is – egyetlen angolként – simán kiestek a záró forduló előtt.
  Mindezek ellenére nekünk van törleszteni valónk, ugyanis tavaly szánalmas középcsapat létünkre ledolgoztuk a kétgólos hátrányunkat Pochettinoék ellen, cserébe Clattenburg jóváhagyásával a szemkinyomástól kezdve a kéztaposáson át a szándékosan lábra menő méterekről történő becsúszásokig rengeteg mindent el kellett tűrnünk. Olcsó vigasz volt mind az elbukott bajnoki címük, mind pedig az hogy az FA nem győzte korrigálni a Legjobb Játékvezetője kriminális döntéseit és úgy szórta utólag az eltiltásokat Dembélééknek, mint Mucsi a szitkokat villanyszerelés közben.
  Szóval érvényesítsük az előjogainkat és simázzuk le őket ma este! Blue Is The Colour!

 • kasata91

  Na jól van 89. perc. 2-1 re megy a city. INNEN MÁR TUTI MEGNYERTÉK !!!!! 😉 (hátha bejön 😀 )

  • Ja, 100% a 30 pont nekik.

  • Diego Costa

   Egyetértek. City a Middlesbrough után tuti nem kap késői gólt és a Burnley is gyenge csapat. Kizárt, hogy X lesz!!! 😀

  • Fene, ez csak Endynek működik.

 • Endy919

  Látom , hogy páran hiányoltak , de sajnos nem voltam itthon .

  Melyik meccset kell elintézni ?

  • Rammschein

   Chelsea- Spurs… majd. 😛

 • Endy919

  Jééééézus mária. A mmi múltheti gólunk Puskás díjas a City mai góljaihoz képest . Láttátok ? Érdemes megnézni mindkettőt.

 • Rammschein

  A Leicester most kapott egy gólt, így bukóra állnak… Lehet a tavalyi bajnok most tényleg kiesik majd?(Mármint, mi is jártunk a közelébe ennek, de szerintem nekünk sosem volt ez reális fenyegetés azért…de a Leicesternél inkább lehet az…)

  • 11Daves

   A Hull, a Sunderland, a Swansea, de talán még a Palace is sokkal gyengébb náluk szerintem.

   • Rammschein

    Na meg messze még a vége… de a hátsó traktus is elég szoros…az utolsó 6-os 3 pontra van egymástól.

 • Diego Costa

  Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Kante, Matic, Alonso; Pedro, Diego Costa, Hazard.

  • Rammschein

   …as usual… 😀

  • adam10

   Neked nem melegíteni kellene?

  • 11Daves

   Spurs: Lloris, Dier, Wimmer, Vertonghen, Walker, Wanyama, Dembele, Son, Eriksen, Alli, Kane.

 • adam10

  Spurs 3 védőzik.. WAT?

  • Sir Idemitirjak

   Nem, ez négy védős lesz szerintem.

  • Diego Costa

   Próbálkoztak ezzel a 2 fordulóval ezelőtt is az észak londoni rangadón. A több sebből vérző védelmet úgy látszik így próbálja meg foltozni Pochettino.

  • Endy919

   Szoktak

  • 11Daves

   Pochettino meccs előtt: “Jan Vertonghen will play in the centre with Eric Dier and Kevin Wimmer will play on the left. But both can play on the left. The possibilities are good.”

 • kasata91

  Rohadt V. Valdes … 94. perces büntetőt bénázott össze, és elvitte a pénzemet, amit Borora tettem …

 • WudigessBoi

  Szívbaj jött rám…

  • Rammschein

   rám is 😀 🙁

  • Endy919

   Viszont a rigónak is az anyukáját. Nekünk semmit nem fúj…

 • Rammschein

  Clattenburg már megint elég hatékony egy patkány…

  • WudigessBoi

   Ma Oliver bénázik.

   • Rammschein

    Bocs, valamiért erre emlékeztem. Mondjuk mind1, mert az angol bírók szarok. 😀

 • Endy919

  azt bebaszta :I

 • ktomi93

  Szerintetek mikor kezdünk el focizni? Mert eddig az öltözőben maradtak a cipők.

 • Ebben mondjuk Court is benne volt.

  • Rammschein

   meg a védők megint az év elejére emlékeztettek…. fuck…

  • ktomi93

   ugrott a clean sheet 🙁

   • Rammschein

    Remélem csak az ugrik,….

    • ktomi93

     múltkori meccset nem tudtam végig nézni de amennyit láttam meg ez a mai eddig, teljesen egyértelmű hogy a válogatott szünet megtörte a lendületet

     • Rammschein

      múltkor is töredezett, de nem ennyire… most valami nagy gebasz van megint mentálisan… lehet elbízták magukat a srácok?? mert akkor ez ma egy szép pofon lesz… jövőhéten meg city, lehet eljátsszuk a korábbi pool-arsenal procedúrát… 😀

  • WudigessBoi

   Akkor már inkább Luiz.

   • ktomi93

    Szerintem inkább Cahill. Luiz leütközte a gólpaszt adót mert azt is csak nézték a többiek.

   • Nem mondom, hogy a kapusé, mert nem, de a 16-oson kívül rövidre kapni…. ez menthető lett volna azért bőven.

 • myheartisblue

  Síri csönd bassza meg.

 • Endy919

  Eddig nagyon nincs közünk hozzá :I

  • Rammschein

   egy támadást nem tudunk felépíteni normálisan

  • ktomi93

   Eddig nézzük ahogy labdáznak a csirkék 😀

 • Rammschein

  ez a bíró azért nevetséges. 😀

 • WudigessBoi

  Na, valamennyire magunkhoz tértünk tán.

 • Rammschein

  kezdünk éledezni végre……. talán….

 • ktomi93

  Pedro eddig nagyon gyenge

  szerk.: sokat hibázik

  • Rammschein

   korábbi önmagát idézi szegény… nem az elmúlt 2 meccsbeli formáját.

  • Endy919

   És ki nem ? 🙂

   • ktomi93

    ez jogos 😀

 • ktomi93

  Nem tom mi ez a töketlenkedés a csapat hátsó felében de valaki arcon csaphatná őket

  • Rammschein

   mondjuk Conte… 🙂

 • Lövések száma 0 – 5
  Ez eddig nyomorúságos

  • Rammschein

   meg a védelem is… szal úgy mindenki egységesen kb.

  • ktomi93

   Nem kell sok, 2 lövéssel is tudunk nyerni, csak menjen be 😀

 • Endy919

  Agyvérzést fogok egyszer kapni , amikor látom Luizt szabadot rúgni.

  • ktomi93

   Miért? Legalább kaput talál. Meg volt egy lövés is.

   • Endy919

    Igen , és 30ből bemegy 1

    • ktomi93

     Szerintem ő azért annyira nem rossz szabad lövő. Nyilván nem egy Roberto Carlos de sajnos nem is nagyon tudok mondani a pályán lévők közül aki jobb lenne olyan távolságból.

     • Endy919

      Én Edent azért tesztelném. 3x lőtt emlékeim szerint szabadot , 1 beakadt és a másik kettő sem volt veszélytelen.

      • ktomi93

       Ő emlékeim szerint közelebbről szeret és tud jól lőni, de lehet igazad van.

       • Endy919

        Mondjuk onnan szerintem inkább ívelni kellett volna.

        • ktomi93

         Na ja én is arra számítottam.

         • Endy919

          Luiztól ne várj ilyesmit 😀

          • ktomi93

           😀

  • Rammschein

   pedig ez annyira rossz nem volt sztem…

   • Endy919

    Az ölébe rúgta.

 • Szerintem ma fog eljönni a pillanat, hogy Fabregas beszáll

  • ktomi93

   Azért világmegváltást ne várj tőle. Azt se tudja már milyen érzés meccsen játszani.

   • Én aztán nem várok, csak prediztem egyet.

  • Rammschein

   remélem égni fog a vágytól, hogy bizonyíthasson… 🙂

  • Endy919

   Csak ne a 87.percben.

   • Ha így folytatjuk már a félidőben.

 • myheartisblue

  Srácok, szedjétek Ti is össze magatokat! Hátrányban vagyunk és jobban játszik az ellen Nem a világvége! Változni fog. Kihúzzuk a félidőt a mester belenyúl és 2:1re behúzzuk. #COYBnotCOYS

 • Rammschein

  Courtois most kellett… :O 🙁

 • WudigessBoi

  Mind tudtuk, hogy eljön majd a nap, amikor nem jön majd ki a lépés és megszakad a sorozatunk, de légyszi ne ma! Úgyhogy húzzunk bele!

  • Rammschein

   a srácoknak megint kell a pofon úgy látszik, sajnos…

   • Endy919

    Azt megkaphatják meccs előtt is az öltözőben.

    • Rammschein

     …az hatástalan volt úgy látszik :”)

   • WudigessBoi

    Ez még mindig menthető, simán fordíthatunk is akár, de ez egy felszabadult és jó Sp*rs ma, mi meg nagyon darabosak vagyunk eddig.

    • Rammschein

     tény, csak a szünetben Conténak fel kell ébreszteni őket, mert ez nagyon kevés lesz… örülhetünk, ha X lesz…ha így megy…

  • Én mindig is azt hittem, hogy a Sunci ellen 2-2-él fog eljönni.

  • Zoleee

   Szívemből szóltál… 🙂

 • ktomi93

  Eriksen azt hiszi még egyszer sikerül neki “élete” lövése 😀

  • Endy919

   Sajnos neki sok élete lövése van.

   • ktomi93

    Azt hiszem első idei gólja, szóval az egy meccsen két ilyen picit sok lenne 😀

 • Zoleee

  Ez nehéz meccs lesz, de a csirkék nem fogják végig bírni ezt a tempót….Azért jó lenne lassan betalálni,csak hát ahhoz helyzet is kéne.

  • myheartisblue

   majd az öltözőbe kapnak egyet!

   • myheartisblue

    bocs. eljinxeltem! 😉 😛

    • Zoleee

     🙂

 • Ajánlottam már itt az Assassination Classroomot?
  Szerintem kezdjetek bele, a második félidőig nem nagyon lesz változás, addig egy részt le is daráltok.

  • Endy919

   West world hogy tetszik ? Vagy nem nézed?

   • Listán van, de még odáig nem jutottam el sajna, ez az ősz eddig sűrű.

    • Endy919

     Nem rossz , sok váratlan jelenettel , de itt-ott lapos.

   • gagyi

   • Rammschein

    xD sztem elég jó a WestWorld. 😛 de lehet csak én vagyok oda érte akkor. 😛

  • WudigessBoi

   Hitetlen Tamás:)

   • Tudat alatt endysen jinxeltem, nem hogy megköszönnéd.

 • WudigessBoi

  FUCKING YESSS!

 • ktomi93

  ÉLSÜLT AZ A LÁB 😀

  • WudigessBoi

   Ostor az a láb:)

   • mivaaan tottenham ??? 😀

    • Diego Costa

     Bolond csirkék beleszaladtuk egy leütésesbe. 😀

 • Zoleee

  Mekkora

 • Zoleee

  Juhèjjj!

 • Upsz, azért remélem páran elkezdték az ac-t.

 • Endy919

  Mekkkkkooooooraaaaa Pedrooooooo

 • kasata91

  Pfhűűű

 • Rammschein

  na csak nem szabad szidnom őt xDDD

 • Oscar is beverte volna.

  • Endy919

   Szokása. Ezért szeretjük.

 • kasata91

  A spanyol kifli.

 • 11Daves

  Gól??????

  Basszameg az itteni egetemi kocsma h itt nem közvetítik, most itt netezek és fogalmam sincs mi van.

 • kasata91

  Az a Drogbás boka mögött áthúzás.

  • Diego Costa

   Nekem Oscar Juve elleni gólja jutott eszembe. Pont abba a kapuba, pont oda.

 • ktomi93

  Az a jó, hogy ez a félidő a vendégeké, ennél csak jobbak lehetünk a szünet után és ha így meg van az 1-1 akkor a csirkéknek kell aggódniuk.

 • Zoleee

  Mehetünk szünetre aztán meg behúzzuk ezt is. 🙂

 • Sir Idemitirjak

  Ez a Pedro nem is olyan rossz játékos.

  • pff 😀

  • ktomi93

   Világ legjobb játékosa 😀

  • Tornando Ferres

   amúgy a góljáig nem volt értékelhető mozdulata

   • Sir Idemitirjak

    Épp akartam kérni a cseréjét félidőben, DE ez a gól kulcsfontosságú volt a mai meccshez.

   • Diego Costa

    Ki volt az ( az első félidőben)?

    Costa, Hazard játékban sem volt, Kanté is gyenge volt ( elég furcsa mondjuk leírni), Matic is, kb mindenki. Pedro is az volt, sok rossz passza, megmozdulása volt. A nagyobbik baj az volt, hogy nem a saját játékunkat játszotuk. Oké, hogy a presszing megfogott minket, de mi miért nem presszingeltünk? Ezt játszuk immár hetek óta, most meg visszaálltunk. Ezt az egy dolgot nem értettem, de nagyon.

 • hub…mg épp idoben

 • kasata91

  70. Után sehol nem lesznek kondiban.

  • nekem is ez volt a gondolatom, szétfutjak magukat, meg fognak dogleni

 • Sir Idemitirjak

  Elején nagyon bekezdett a Spuds, az a presszing nem semmi volt, de szerencsére a félidő végére már nem bírták ők sem.

  • eleg, ha az utcso 10 percre osszeomlanak.

   • Sir Idemitirjak

    30 perc után megvolt mzár ebben a félidőben is, de azért rámijesztettek.

 • Rammschein

  ez kellett ébresztőnek 😀 Még Conte ad nekik egy kis morál boostot az öltözőben és jó lesz a 2.-ban…

 • WudigessBoi

  Valami azt súgja, hogy vagy Luiz, vagy Dembélé megkapja majd a második sárgáját.

  • Rammschein

   + Costa NE kapjon. 🙂

  • gorkaf78

   Jól értettem, az angol kommentátor szerint Luiz-t elmeszelték így a City elleni meccsről?

   • Diego Costa

    4. sárgát írtak meccs közben.

    • gorkaf78

     Csak az 5-ik után jár eltiltás?

     • Diego Costa

      Igen. Ha minden angol meccs beleszámít, akkor 4-nél jár.

      • gorkaf78

       Köszi!

   • 11Daves

    Előbb-utóbb Zouma is lehetőséget kell kapjon.

    • gorkaf78

     Hát ja, csak ne a City ellen dobják be egyből a mélyvízbe.

   • Diego Costa

    Remélem leszünk annyira rafináltak, hogy mind Costát és Luiz a City meccsen kisárgázzunk a WBA elleni otthoni meccsről és nélkülük valahogy behúzzuk a meccset.

    • WudigessBoi

     Vagy kibírják még pár fordulóig, mert egy idő után fölmegy tízre az az öt, ami után eltiltás jár.

     • Diego Costa

      Igen?

  • mohacsia

   Oké, de Dembelé a 46. Luiz meg a 90. percben kapja, ha lehet kérni!

 • Diego Costa

  Valamit változtatni kell, mert nem nagyon vagyunk meccsben. Egyszerűen nem lehet ráismerni a csapatra. Nincs letámadás, nincs védekezés támadás meg nulla. Középpályán se jutunk át, állandóan csak a hátra passz.

  • Tornando Ferres

   Poch “túltöltötte” középpályát, az látszik, hogy erre nem készültünk. Pedig a Boro is valami nagyon hasonlót művelt olyan 20 percig múlt héten.

   • Diego Costa

    Biztos készültünk, csak meglepett a jól szervezettsége. Még én is tudom, hogy szoktak presszingelni, nem hiszem, hogy Conte ne tudta volna. Meccs közben azon gondolkodtam, hogy ezzel a húzással kihúzták 2 méregfogunkat. Amikor náluk volt a labda ők is 3 védővel játszottak, nem tudtunk letámadni, ha pedig elvesztették a labdát az elől lévők egyből letámadták és ezzel egy újabb erősségünket tüntették el.

  • Sir Idemitirjak

   Nagyon egyszerű oka volt ennek, a Spuds a meccs elejét félelmetesen megnyomta, cserébe már az első félidő fele már “kifáradtak”, szerintem onnantól a kezünkben volt a meccs.

   • Diego Costa

    Az egész első félidő az övék volt. A gól kb a semmiből jött és ha nincs, akkor könnyen lehet, hogy másként alakulnak a dolgok, de ezen kár filózni, nincsen ha meg de, van viszont 3 pont.

    • Sir Idemitirjak

     Pedro gólja nagyon fotnos volt, ezt egy percig sem vitatom, de (ahogy írtad, csak feltételezés) szerintem meglett volna a győzelem anélkül a második félidőre.

     • Diego Costa

      Az első félidő nagyon rosszul nézett ki, jó, hogy jött az a gól. A változásban én is biztos voltam, illetve, hogy az első gól után vissza áll a rend, és úgy játszunk, ahogy az utóbbi időben.

 • WudigessBoi

  Amikor végre nem támadnak le minket olyan keményen, akkor miért tökölünk és passzolgatunk hátrafelé?

 • ktomi93

  Moses rúgatott egy gólt 😀

  • WudigessBoi

   Ma Own Goal a 12. emberünk:)

 • Rammschein

  na megyünk is a csirkék ellen… 😀

 • ahahahahahaaa Vertongen mit pukedlizett 😀

 • WudigessBoi

  Jeez… El is dönthettük volna.

 • ktomi93

  Ezt be kell verni…

 • Zoleee

  Costa nagyon jó ma is.

 • Nyálonzó neeee

 • Endy919

  Felébredtek a srácok :))))))))))

  • ktomi93

   Conte megcsapkodta őket a félidőben 😀

 • Legközelebb dőljön még hátrébb…. jesszus.

 • Zoleee

  Öreg pank már biztos izgul… Mondjuk már nincs miért… 🙂

 • Rammschein

  Spurs kifárasztotta volna magát a nagy presszingbe? :P:D

 • Endy919

  Ez ugyanaz a csapat ?:D

 • Zoleee

  Most játszunk úgy ahogy az elmúlt fordulókban megszoktuk…

  • WudigessBoi

   Ennyit számít egy hajrában szerzett gól és egy félidő.

   • Zoleee

    Meg egy kifáradt spurs:)De azért nem akarom elkiabálni, remélem nyerünk de még sok van hátra. Costa lőhetne pár gólt, hogy aguero is tudja helyét.

    • Endy919

     Még nagyon messze a vége , de a meccs labda Alonso lábán volt…

     • Zoleee

      Sajnos azt tényleg be kellett volna verni.

 • Endy919

  Courtois most szépen lehúzta

 • ktomi93

  Nem akarunk cserélni?

  • Endy919

   Most nem nagyon nyúlnék bele a meccsbe , nem is tudom , hogy a padról ki tudna segíteni.

   • myheartisblue

    Egy Oszi-Pedro csere mindig belefér, Batsu is majd bejöhetne

    • Endy919

     Játszunk olyat , hogy ezt nem olvastam . Ok ?

    • csapj a szádra.

     • Sir Idemitirjak

      Uram, kérem fékezze magát!

 • Endy919

  No Willi.

 • Rammschein

  csak bírjuk ki….nekem bőven elég lenne 🙂

 • Endy919

  Iva…….

 • nagyon kéne egy Costa villanás

 • URAMISTEN, ezt most miert?

 • salsal

  Jaj ne.

 • Endy919

  Ez most 4-5-1?

 • ktomi93

  Ki kell húzni

 • myheartisblue

  Túl hamar és drasztikusan váltunk támadó/labdatartóból védekezőbe. Ezzel biztosan magunkra húzzuk a Spurs-öt.

  • WudigessBoi

   +1, ugyanezt akartam írni.

  • igen, ez most nagyon visszauthet.

 • Ivat siman szetfutjak…

 • Rammschein

  a nyakunkra húzzuk őket :(((

 • Rammschein

  így fogunk besz0pni egy gólt… (remélem nem), de most nagyon nem előnyére változtatott Conte

 • Zoleee

  azért egy két döntést hagyjunk már meg Conte-nak…. 🙂

  • Rammschein

   nem 😛 had fotelszakértősködjünk már 😛

   • Zoleee

    Iva cseréjétől már csak szakmázás volt 🙂 xd

    • Rammschein

     nem én voltam, de értem mire célzol. 😀

  • ez tiszta ongyilkossag, mostantol garantalt a fibrillalas 10 percen at.

 • Endy919

  Na itt a másik átkozott is….

 • ktomi93

  Ez meleg utolsó 10 perc lesz

 • Ó MÓNI

 • Rammschein

  Kicsit beindítottuk a kék busz motorját nem? 😀 Vagy csak az ajtókat nyitottuk ki? 😛

 • WudigessBoi

  Mind tudjuk, hogy ha Mosest kiállították volna, ugyanitt tartanánk.

  • myheartisblue

   Willian a multkori affér óta csak így tud a Spurs ellen. Azóta pipa hogy Guus-apót fellökték csirkék…

   • WudigessBoi

    Iva jött helyette.

 • Nah Ivat egyszer mar beultettek. tippek, mennyit kap meg? garantalt h az o oldalan fognak probalkozni.

  • Rammschein

   there you go…

 • Rammschein

  GG Walker… lapot miért nem kap?

  • myheartisblue

   Akkora nyomorult,a legjobban utálom a Sp*rs-ből. Egy éve is mit leművelt…

   • Rammschein

    …ne is mondd.

 • ktomi93

  Mi volt ez a menedzseri diskurálás? 😀

  • Zsoze 2.0, elore megkerte Contet, h ne oruljon nagyon, ha nyernek

   • Rammschein

    😀 Csak itt nem lesz büntetés a FA részéről valszeg.

   • Frenky54

    …hát én elküldtem volna, szeretek örülni:)

 • Pochnak ez a 2-1 már megalázó

 • Endy919

  ó Williiii

  • blehhhh

   • myheartisblue

    #RamiVoltaLábában

  • Zoleee

   Na ez a baj, mert ő nem védő és mégis úgy lőtt mint Alonso…

 • Rammschein

  Tetszik az edzőkön az a téli sapka… :”DDD (tudom, hogy ez irreleváns most)

 • Kante papa 🙂

  • bossing the park

   • myheartisblue

    bossing, de ha passzol Costának a hátrapassz helyett akkor 1v1

 • O COSTITO

 • Endy919

  MEGVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • IGEEEEEENNNNN

 • csirkák leadarálva 🙂

 • Zoleee

  🙂
  csirkék pipa!
  Remélem feri is látta 🙂

  • myheartisblue

   Jaj, ne emlegesd. Mert idejön és megmondja h. a no-törtélnelmünkkel még a veretlenségüket is elvettük és hogy LondonIsWhite meg egyebek…

   • Endy919

    Én olvasnék pár gyöngyeszemet 😀

   • Zoleee

    Szegény ember…. Mondjuk a csapatában nem lel túl sok örömet.

  • Feri látta, és elkönyvelte, hogy a történelem nélküli csapat Abra pénzével felvásárolva az előző bajnok embereit, ocsmány játékkal megverte a vízzel főző, sérültekkel teletűzdelt csapatát

   • Zoleee

    🙂

 • Diego Costa

  Vég(r)e.

 • gorkaf78

  Nem vagyok elégedett. Gólt is kapott a csapat, meg végül csak egy góllal nyert. Ráadásul izgulni is kellett, egészen a lefújásig.

  • Zoleee

   A kapott gól engem is felháborít.

   • gorkaf78

    Igen, engem is. Én azt szerettem volna, hogy 6:0-ra nyerjünk.

    • Diego Costa

     Pedig annak kellett volna következnie… 🙁

     Leicester 3-0
     mu 4-0
     Everton 5-0

     • gorkaf78

      Hát igen, hol marad a sorminta? 😀

      • Diego Costa

       Majd az új edzővel. Conte se a régi már…

    • Zoleee

     Minimum 🙂

    • Endy919

     Pedig 6:0 kellett , hogy legyen .. Leicester 3:0,MU-4,Everton-5 ..most meg egy 2:1 ?….fuj

   • tarthatatlan

  • Diego Costa

   Nem vagy egyedül.

   • gorkaf78

    Ne már, ennyire nem veszed észre az iróniát? Vagy te is visszaironizáltál. :DDD

    Mekkora meccs volt már, elképesztő mentális tartása van ennek a csapatnak.

    • Diego Costa

     “Ne már, ennyire nem veszed észre az iróniát?” :DDDD

     (Hazard és Costa gól hol maradt? Mi ez a forma hanyatlás?)

  • Endy919

   :DDDD

  • Meg a 65%-os labdabirtoklás is elmaradt.

  • WudigessBoi

   Mondjuk ki: Conte out!:)

  • Sir Idemitirjak

   Meg Ivanovic se kezdett, kész káosz.

 • Diego Costa

  Stúdió:

  “mu-s csávó is happy (valamiért), Zola is happy for the CHELSEA win anndd ‘arry is here.”

  :DDDDDDDDDDDDDDD

 • Endy919

  Azért mennyire nagyképüek vagyunk már … Még egy félidő és egy gól előnyt is adtunk az ellenfélnek … 😀

 • Sir Idemitirjak

  Conte for president! Motm:Kanté és Diego megosztva

  • Sir Idemitirjak

   Oscart kifelejtettem, ma azért senki nem szólhat semmit a 10 percére! 😀

   • Endy919

    Épp akartam írni , hogy zseniális volt. Kezdőben a helye.

    • Sir Idemitirjak

     Nekem mondod??? 😀 (éreztem a szarkazmust.)

   • Diego Costa

    Miért csak 10 perc? 😀

    • Sir Idemitirjak

     Kevesebbért is küldenék el edzőt ennél.

     • Diego Costa

      Ezért kérdezem. 😀

      • Sir Idemitirjak

       Komolyra fordítva a szót, nem örülök, hogy Pedro kezd, DE amíg jönnek az eredmények és ehhez is hozzá rakja a teljesítményt, addig az sem zavar, ha Oscar csak csereként szerepelget.

       • Diego Costa

        Nincs más. A teljesítménye pedig most elfogadható szinten van.

 • Diego Costa

  Az mondjuk tényleg felidegesített, hogy a vége felé nem tartottuk meg a labdát. Nagyon sok volt még ahhoz, hogy ne csináljunk semmit. Ha kaptunk volna egy gólt, biztos megőrültem volna.

 • Zoleee

  Costat viszont tényleg sajnálom, hogy nem rúgott gólt. Nagyon jó volt ma!. A végén is Oscarnak sima gól passz lett volna, csak Oscar iszonyat lassú volt főleg hogy nemrég jött be a pályára .
  De még ez is elég lett volna ha a rövid felé fut. Szörnyű

  • Endy919

   Nem baj , majd az Etihadon tart egy bemutatót Kunnak 🙂

  • Diego Costa

   Mi az, hogy lassú volt? Rossz volt a passz.

   • Sir Idemitirjak

    Így van Oscar a lesvonalban várta a labdát, ennél gyorsabb nem lehetett

    • gorkaf78

     Igen, kicsi volt a kifli a labdában, Costa nem rakott bele nagyobb bagettet. 😀 (bocs)

    • Zoleee

     Szerintem hátrébb volt jóval. De majd megnézem újra.

 • Jövőhéten szombaton jön az év utolsó rangadója, és nagyon kiegyenlítettek a viszonyok.

 • gorkaf78
  • Endy919

   Egy zseni nem lehet normális ! 🙂

  • Sir Idemitirjak

   Taktikai zseni, első ránézésre!

  • Diego Costa

   Innentől kezdve Kasza Tibi nem szólhat egy szót sem, nem csak az ő szájába esik be az eső.

 • Diego Costa

  Zola nagyon aranyos a stúdióban. Ha elhangzik egy mondat, amiben kicsit megszólják a CHELSEA-t egyből harcba száll! 😀

  1) Ha nyomás alá helyeznek bennüket, nem tudjuk kihozni a labdát
  Zola: minden csapatnak van gyengesége, erőssége, jobbak leszünk, magabiztosabbak stb

  2) egyenlíthettek volna a végén
  Zola: Alonso-nak is volt egy lehetősége korábban 😀

  Nem hagyja magát a kis Zseni. 🙂

  • Sir Idemitirjak

   “1) Ha nyomás alá helyeznek bennüket, nem tudjuk kihozni a labdát”
   Ez szintet azért hülyeség, mert ahogy lentebb is írtam, az a presszing közel hibátlan volt, cserébe 30 perc után ki is fulladtak, ezzel a labdajáratás “királyát” is simán fogták volna arra az időre, szóval én gyengeségnek sem mondanám.

   • Diego Costa

    A labdajáratás királya és és a nem tudunk kijönni a térfelünkről között is van különbség. Oké, hogy elfáradtunk, de ezen még azért dolgozni kell. Kíváncsi leszek a következő meccsre, mert ott is várható ez, jó lenne valami fejlődést látni ( vagy rosszabb presszinget :D)

    • Sir Idemitirjak

     Azért az Everton ellen elég masszív statokat hoztunk, pedig az ő csapatok simán egy közepes BL szint. Mondjuk pont a Barcára vagy Müchenre gondoltam, hogy ez a presszing nekik is betett volna. Az elfáradást rájuk értettem, hogy 30 percig úgy nyomtak, hogy szakavatatlan szem simán elkönyvelt egy csirke győzelmet, de várható volt a fáradás és visszábbállás, igaz én azt hittem tovább bírják és még bajba is kerülhetünk. (nem vagyok józan szóval elnézést az elírásokért)

     • Diego Costa

      Tudom, hogy rájuk értetted, de ez nincs összefüggésben azzal, hogy van mit fejlődnünk. Nyilván ezt nem lehet végig csinálni, de ha labdaszerzés után szereztek volna gólt, akkor azért lett volna eredménye. Az elfáradás kapcsán azért megjegyezném, hogy miután megszerezték a labdát, utána kényelmesen passzolgattak a mi térfelünkön. Ebben azért nem lehet annyira elfáradni/ lehet pihenni. Addig sincs nálunk a labda, nem tudunk gólt lőni. Végül pedig a legfontosabb ok, ami miatt fejlődnünk kell (azon kívül, hogy Conte azt mondja :D), hogy nem bízhatunk abban, hogy elfáradnak. Ezen a szinten ez elég kevés és ciki ebben bízni, hogy vészeljünk át ezt az időtartamot, úgyis elfáradnak majd és akkor jó lesz.

      • salsal

       Nagyon kíváncsi leszek a City elleni meccsre. Az ellenszer meg van, a középpályát átvevő uralommal és high pressinggel nagyon be lehet szorítani a csapatot, ez kijött az elmúlt két találkozón. Én a spurs ellenitől jobban féltem, mint a Citytől, mert a Spurs stílusa, gyorsasága feküdt a legkevésbé ennek a Chelseanek…viszont a City fel tud rakni egy nagyon brutális középpályát, és szerintem a befejezéssel sem lesznek olyan megengedők, mint a csirkék. Érdekes lesz, az hétszentség.

       • myheartisblue

        Ennél velősebb jellemzést nem is lehet írni a Citeh elleni rangadóról! have my respect!
        Úgy gondolom individuális teljesítmények, hibák és kicsi, de annál fontosabb részletek döntik majd el a mérkőzést.

       • Diego Costa

        Én a City-től sem vagyok elájulva, bizakodva várom a meccset. A pressing-gel meggyűlhet a bajunk érdekes lesz látni mit lép erre a csapat. Ha sikerül valamit ki találni ellene, akkor meglephetjük őket. Milyen befejezésre gondolsz? Én nem nagyon emlékszem annyi csirke helyzetre. Volt egy lesgól, lövöldöztek a lelátóra, meg volt egy téves lesz, de azt is csúnyán felé lőtték.

     • Diego Costa

      Az Everton ellen egészen félelmetes teljesítményt nyújtottunk, egyszerűen földbe döngöltünk őket. Nem volt semmi presszing, semmi. Csak egy második legjobb védelem, amit átadunk a múltnak. 😀

 • Diego Costa

  https://twitter.com/br_uk/status/802592819261173768

  (Egy Conte smile-t és egy “FANTASTIC”-ot hiányoltam a végéről :D)

 • Sir Idemitirjak

  1226 komment most, ez rekord? 😀 (tudom taccs hibája miatt nem jött új iromány)

  • Endy919

   Szerintem nyáron volt több is.

   • Rammschein

    ott 2000+ volt… de már nem emlékszem pontosan mennyi. 🙂 Mondjuk az is az új cikkek hiánya miatt volt végül is, de az meg az uborkaszezon miatt volt szal na… nem ez a rekord. 😀

    • Sir Idemitirjak

     A sok tanulás elveszi a helyett az ilyen fontos infoktól. 🙁

 • 11Daves

  Te jó ég, azért nem mondom, hogy nyugodt voltam abban a 30 percben, amit sikerült rendesen végignéznem a meccsből. Azok a cserék… De amíg nyerünk, addig nem panaszkodok. Top of the league, havin’ a laugh!

 • Diego Costa

  Luiz 4. lapja felvet egy elég érdekes kérdést:

  Ki fog játszani, ha kap még egyet?

  A 3-4-3 jól működik, ezért azt nem kéne megbontani és szerintem Conte se fogja. Akkor viszont ki játszik majd a helyén?

  -JT nem nagyon illene bele, de ez nem is kérdés, mert jelenleg sérült
  -Zouma sérülésből jön, talán ő lenne a legjobb opció
  -és van Iva…

  Megoldás lehetne ha egy meccs erejéig visszaállnánk 4 védősre, de egyrészt ez nem biztos, hogy jót tenne, illetve akkor Moses helye is kérdőjelessé válna, ami jelenlegi formáját nézve szintén nem jó lépés.

  • WudigessBoi

   Pont azon gondolkoztam a napokban, hogy ebben a 3-4-3-ban gyakorlatilag senkinek sincs igazán jó alternatívája. Szóval amennyire ez a kérdés jogos David Luiz esetében, ugyanúgy az lehet Alonso, Kanté, vagy Hazard esetében is. Talán ezért is vár annyit Conte a cserékkel?

   • Diego Costa

    Luiz eegy jó példa, de a legfontosabb része a szerkezetnek az Moses és Alonso. Kellenek majd emberek januárban és/vagy nyáron, mert nincs cseréjük az említett játékosoknak.

    • Sandic

     Előbb-utóbb Zouma-t is be kell dobni, egy kisebb csapat ellen már talán elbírna 3/4 meccset, utána meg jöhetne csereként Iva.
     City utáni következő 4 meccsünk: WBA, Sunci, Cry Pa, B’mouth. Ezek bármelyikén be merném vetni Zoumát, ha Luiz kisárgázza magát.

     Alonso alternatívája csak Azpi lehet, Mosesnak meg Willi. Azpinak hátha egy fokkal jobban menne a támadások segítése, mint tavaly a jobb oldalon, Willinek meg nem lenne ismeretlen a védekezés. Nyilván egyikőjük sem hozná Alonso és Moses szintjét, de olyan játékosokat a télen sem fogunk cserének igazolni, akik egy szinten lesznek velük.

     • 11Daves

      Azpi baloldalt pont hogy kevesebbet tudott eddig segíteni elöl, mint jobboldalt. Ha már, akkor őt raknám Moses helyére és Willit Alonsoéra.

     • Diego Costa

      Ha Azpit kiszeded a védelemből, akkor oda kell ember és akkor Iva marad vagy Terry. Iva már nem valami jó, JT meg öreg.

      • Sandic

       Még mindig Zouma. Egyébként még egy név felmerült bennem. Aina milyen lehetne wingbacknek, lenne valami haszna a felfutásoknál?

  • kasata91

   Szerintem valahol mélyen te is tudod erre a választ, csak félsz kimondani … Iva.

   • Sir Idemitirjak

    Pedig szerintem Ivanovic nem is lenne rossz ebben a felállásban hátul.

    • Endy919

     http://www.eredmenyek.com/merkozes/8tzAWHiI/#video

     11:30 -nál a feka gyerek felülteti a szopórollerra , és a jó Iva mit csinál ezek után ? Felrakja a kezeit és nézi ahogy a támadó tovább viszi az akciót. Még véletlenül sem fut utána .

     Ez szerinted jó lenne nekünk hátra?

     Viccenk is rossz.

    • kasata91

     Elvileg, papiron valóban jó döntés. Hiszen középen is és szépen is “jó”. Sőt 3 évvel ezelőtt bőven rá lehetett volna építeni a középső hármast. De most…esélytelennek látom hogy stabil és magabiztos teljesítményt tudjon lehozni 2-3 fordulón át.
     De sok más választásunk nincs. (itt jegyezném meg halkan Aké nevét…. )

     • Izzy27

      Akét nagyon adnám, de van egy sanda gyanúm, hogy őt nem nagyon látjuk többet Chelsea mezben (ne legyen így).

 • Diego Costa
  • kasata91

   Az kamu. Nem ő posztolta. Angol szó van benne. 😀

 • Ha esetleg elkerülte volna a bloggazdák figyelmét, más taccs-osoknak sikerült posztolni valahogy:
  http://bianconeri.taccs.hu/2016/11/26/a-kulonbseg/#disqus_thread

  “Csodálatos dolog történt. Egy MILÁNOS OLVASÓNK (ehhehe) felhívta
  figyelmünket arra az érdekességre, hogy bár a Bianka Néni admin
  hulladék, de a wordpress hátsó kapuján keresztül bejuthatunk, és
  írhatunk mindenfélét a blogra.”

 • Sir Idemitirjak

  Ő még azt sem mondhatja, hogy egy ellenőr megtévesztette! 😀
  https://m.youtube.com/watch?v=mK09vcLqEwY

 • Blotunga
 • kasata91

  Amúgy amennyire osztottuk Pedrot és Mosest hogy bennük maradt pár gól a Boro ellen. Részemről megbocsájtva.

 • kasata91

  Aké kezd az arsenal ellen. Ráadásul a kp-n.

  • Csak decemberig kellett erre várni 😀

   • Tornando Ferres

    múltkor győztes gólt fejelt, de tényleg az volt az első meccse kezdőként a szezonban

  • mohacsia

   Védő

   • kasata91

    Akkor szar volt a felállás rajz amit néztem. Sorry

 • Gabor1092
  • kasata91

   Lassan kezdem sajnálni a MU szurkolókat. Ez nem méltó a klub múltjához, se PP, se JM

  • ez nagyon gyász volt, de az egész meccsen kurvajo volt amugy Pogba. Elkepeszto, hogy passzol, lát, gyors, gyorsan cselez. De stabil csapat, kreaivitás, koncepcio nékül neki sem megy.

 • kasata91
  • Endy919

   Zsozét még az első félidőben kiállították 😀

   Rágom a körmöm a WHUért … nagyon szórakoztató meccs. 😀 meg ajánlom a Stretfordend blogot is :DDD

   • Mit csinált?

    • Endy919

     Elrúgott egy palackot 😀

     • 11Daves

      Ezért komolyan kiállítás jár? Már akkor is nehezen hittem, amikor Wenger papa járt ugyanígy.

      • Endy919

       Nem tudom , öröm volt nézni 😀

  • gorkaf78

   Amikor Fellaini-t beküldték, már éreztem, hogy itt nem lesz MU győzelem. 😀

 • Endy919

  És megcsinálta a WHU !!! :DDDDDDDDD

  • Utólag is köszi hogy megvártad a lefújást 😀

   • kasata91

    a pénzem bánta, de szintén 😀

   • Endy919

    Nagyon akartam ide írni , de kibírtam.

 • gorkaf78

  Azért durva, hogy már 11 pont különbség van a Chelsea és a MU között.
  Egyébként kitaláltam már egy konteót: sztem Josét direkt küldte el Abra, hogy legyen a MU menedzsere, és ne hagyja, hogy sikeresek legyenek újra a manchesteriek. 😀

  • Endy919

   Szerintem pedig új rekordokat akar dönteni. (Mármint Zsozé). Azért az nem semmi , hogy zsinórban másodszor jut BLbe a világ egyik legértékesebb keretével 😀

   • gorkaf78

    Mármint nem jut a BL-be, ugye? 😀

    • Endy919

     Igen , scuzi.

     Vagy az sem rossz stat , hogy közelebb van a kieső zónához , mint az első helyhez 😀

     De hiányzik ez a zseni :DDDD

     • gorkaf78

      Tudom, Zenzo mindig védi a portugált, de egyszerűen hihetetlen, hogy mekkorát fogtunk Contéval. Alapjaitól építi az olasz újra a csapatot, és újra azt érzem, hogy hihetetlen jó érzés várni a meccseket, és szurkolni ennek bandának.
      Nyugalom van a csapat körül, nincs játszmázás, Conte rendet és fegyelmet tart, és nem utolsósorban nyer a csapat, és emellett még szép focit is játszik. Nem hiszem, hogy ennél többet kérhetünk.

      • Endy919

       Ugyanezt érzem én is!

       De egyszer már el lett neked magyarázva , hogy Zsozé kirúgása és Conte felemelkedése nem függ össze. Felejtesz ? :)))))))))

       • gorkaf78
        • Endy919

         Semmit , cask félek , hogy a mester kioktat minket. Ismét 🙂

         • gorkaf78

          Már előre neki linkeltem a képet, jó nagy, remélem észreveszi. 😀

          • Endy919

           :DDDD Ennyivel nem úszod meg. 🙂

          • nem ülök fel a provokációnak 😛 😀

         • nem kioktat, próbál némi értelmet verni abba a rövid távon és csak fekete-fehér-igen-nem elven működő agyadba. Ismét, és mindig 🙂

          • Endy919

           A nagy többség azon a véleményen van mint mi , nem csak az LR olvasók/kommentelők közt.

           Miből gondolod , hogy neked van igazad , és nem mi próbálunk téged rávezetni a helyes útra és valahogy letépni rólad a szemellenzőt ? 🙂

          • én azt mondtam, ők a hülyék, ők azt, hogy én. Ők voltak többen, engem zártak be…

          • Endy919

           Nem vagy véletlenül Zsozé rokona ? 🙂

           Hasonlóan gondolkoztok .

          • Nem. Ez nem gondolkodásmód, egyszerűen csak engem azzal nagyon nehéz meggyőzni, hogy “dehátmásokis”.

          • Endy919

           Nem akarlak én meggyőzni semmiről . Mindenkinek megvan a joga , hogy azt gondoljon és mondjon amit csak akar.

           Csak az érdekelt , hogy sohasem gondolkoztál el azon , hogy ha a társaság 90% a véleményed ellentét állitja , hogy nincs-e véletlenül igazuk.

           De megkaptam a válaszod és tudomásul vettem. 🙂

          • Nyilván nem, ha az én szemléletemben abban nincs ráció, logika, stb.

           Számomra például itt lejjebb is vannak olyan gondolatok és megnyilvánulások, amiknek semmi értelme, méghozzá jó sok. Példának okáért nem, én továbbra sem értem azt, annak ellenére, hogy volt egy elég erőteljes völgyünk is Joséval, hogyan képes tképpen bárki is ilyen rendkívül becsmérlő és kárörvendő módon nyilatkozni róla. Arról az emberről, akinek annyit, de annyit köszönhet ez a klub. Számomra ez nonszensz. Én nem, még mielőtt azt hoznád ki ebből, nem gondolom, hogy csupa jó döntés lengi körül, vagy, hogy ne lehetne felróni a hibáit – erről szó nincs. Csak más ez utóbbi, és már az, amit csináltok.

           Conte szárnyalása pedig továbbra is teljesen irreleváns abból a szempontból, hogy Josét elküldtük, ott és akkor. Illetve persze egy ponton nem, mert nyilván HA nem lapátoljuk ki, akkor Conte egyelőre nem lesz Chelsea edző. De ez egy olyan tény, ami valami meglétét feltételezni, nem pediglen annak sikerességét. Ezért szükségképpen igen, továbbra is állítom, hogy – mint fentebb írod ismét – José kirúgása és Conte felemelkedése logikailag nem egy összeköthető dolog, maximum a “de ha, akkor, szóval” vonalon (értsd: ez a busz kék vs de ha ez a busz nem piros, akkor kék)

           A rövidlátást pedig azért tűztem bele, mert valóban nem láttok messzire – főleg ilyen “ideológiai” kérdésekben. Elvileg ti (már a rendszeres kommentelők) rendszeresen és régóta olvassátok a blogot, és az írásaimat, mégis megfeledkeztek sok mindenről, és csak arra koncentráltok sokszor, amit egy hozzászólásom részeként írok. Most is úgy csináltok, mintha én valami mániákus hősszerelmes módjára védelmezném Mout, holott ez nem igaz, mindössze nem állok be a fikázók sorába, és mintha én nem akartam volna Contét, és Mou oltárán áldozva nem ismerném el az eredményeit. Pedig ez sem igaz. Azt már nem is említem, hogy itt, a blogon fent és lent, posztban és kommentben is többször elismertem, ha tévedtem, de ez is olyan, mint a vicc, hogyha el kell magyarázni, meg rá kell mutatni, akkor már régen rossz. De azért fura, hogy általában véve ezzel általánosítotok, és relatív kis helyre beskatulyáztok, pedig aki tényleg olvassa a posztokat, annak ennél sokkat többet kéne látnia 🙁 de ez csak azt mutatja, hogy sokéves bloggerségem alatt valamit nagyon rosszul csinálok, mert bőven nem az jön át, amit – mondjuk úgy – “akartam”.

          • Endy919

           Én is már X-szer leírtam , hogy azért amit nálunk elért , tisztelem őt és hálás vagyok neki. Viszont amit két éve , a bajnok szezonban felépítet , azt tavaly kamatostól lerombolta.

           Ok, megesik , hogy semmi sem jön be , nem is ezért utálom. Bennem a legnagyobb ellenszenvet a viselkedése és a nyilatkozatai váltották ki , miután kinevezték a MU managerének. Nagyot csalódtam benne , pedig én is elvakult rajongója voltam.

           A Contés dologba most ne menjünk bele , mert teljesen más véleményen vagyunk , és hosszú lenne.

           A Mourinhos témákban pedig nem azért szoktam rád utalni , mert mániákus hősszerelmesnek tartalak , csupán annyi van a dolog mögött , hogy bírlak és szerintem egy kis baráti húzás belefér , ha ezt félre értetted , akkor bocsi . 🙂
           Ha az írásaid mondandói nem jönnének át , akkor már nem olvasnálak téged/titeket évek óta.:)

          • “szerintem egy kis baráti húzás belefér”
           szerintem is bele, nem erről van szó, veszem én a poént, vagy legalábbis többnyire. De más egy “kis húzás”, és más, hogy lényegében lassan minden irányból ide lyukadunk ki, legyen az Spurs elleni Chelsea győzelem, MU vereség, Conte glóriája, vagy random szombat 😉

           “Én is már X-szer leírtam , hogy azért amit nálunk elért , tisztelem őt és hálás vagyok neki. Viszont amit két éve , a bajnok szezonban felépítet , azt tavaly kamatostól lerombolta.”
           Na látod, nálam ez a két dolog már eleve összeférhetetlen. Ha valakit tisztelek, vagy akár csak tiszteltem a múltban elért eredményeiért is, azt nem tudom a mában véres lándzsával, hörögve-röhögve üldözni. Változhat meg az ember véleménye, bárkiről v bármiben, főleg egy radikális változás hatására, de az én esetemben ennyire az inverzére nem fordulhat.

           Ja, és “kamatostól lerombolta”? Azt hogy? 🙂 A történelmet nem lehet meg-nem-történtté tenni… lehet mondott egy-két dolgot, ami számodra nem szimpatikus (bár nehezen értem, miért vársz 100% lojalitást egy olyan embertől, akit kétszer is kibikkantottunk), viszont ettől nem tűnik el az a pár sikeres év, az a felépített aranygeneráció, amivel ő a Chelsea legsikeresebb edzőjévé vált, és a nyomvonalán még páran nyertek ezt-azt, megtöltve a Chelsea históriás könyvét és trófeaszekrényét korábban sosem látott mennyiségű eredménnyel. Nem, ez valóban nem csak az ő érdeme, de ahogyan a “bukást” is csak vele azonosítja mindenki, akkor a sikereket is kb ugyanúgy kellene. Mert a tavalyi szezonban a komplett Chelsea bukott meg, nem csak JM. A komplett stáb, meg a játékosok is sorban. Utóbbiakat most (újra) szeretjük, mert megkapták a második esélyt a bizonyításra, és többnyire, előbb-utóbb éltek is vele. José ezt nem kapta meg. És ezek után végül mindenért őt tenni meg bűnbaknak számomra kicsinyes és visszás, de hát ez már az egyéni szoc problémám.

           Igen, talán én jobban tisztelem Mout, mint arra a sikerei predesztinálják, de ettől még az itt többnyire és sokszor elhangzó szánalmasozást, örömkönnyeket, jó már hogy elhúzott innen, jó már, hogy nem itt csinálja, stb, miegymás felkiáltásokat megalapozatlannak, kicsinyesnek és dühítőnek tartom. Az érzéseit én is mindenki esetében elfogadom, hogy ez az övé, de ettől egyetérteni nem fogok, pláne nem azért, mert a legtöbben így vélekednek.

           Számomra José etalon, ugyanúgy, mint ahogyan az volt Gullit, vagy Vialli, vagy Bates, vagy Zola, vagy Abra. Mert komoly hozzáadott értékkel bírnak, mássá tették, jobbá tették, nagyobbá tették a Chelseat. És bár még friss az emlék, de majd évek múltán, mikor a járókeretemre dőlve, jobb kezemben egy üveg sört szorongatva a kispálya szélén a fiatalokat untatom az anekdotáimmal, biztosan ebbe a sorba fog kerülni JT, Lampard és Drogba is. És szerintem ez így ‘jó’, így helyes. Arra kell emlékezni és arról kell megemlékezni, mi mindent tettek a klubért, és nem arról, hogy mit mondtak, vagy tettek, miután elmentek innen. Korábban egy poszt alatt már felsoroltam: ha nem tudnánk ezektől elvonatkoztatni, a Chelseanek nem lennének hősei. Az pedig igazán szomorú volna.

          • Endy919

           “lassan minden irányból ide lyukadunk ki, legyen az Spurs elleni Chelsea győzelem, MU vereség, Conte glóriája, vagy random szombat ;)”

           Lehet , hogy egy idő után már fárasztó , idegesítő…de hát mit tegyek ? Emberből vagyok , és mind tudjuk , hogy melyik a legszebb öröm 🙂 De ok , megígérem , hogy ha nem is végleg (azt nem bírnám ki 😀 ) , de visszafogom magam e témában.

           “Ja, és “kamatostól lerombolta”? Azt hogy? 🙂 A történelmet nem lehet meg-nem-történtté tenni…”
           Itt félre értettél. Azt már feljebb is írtam , hogy amit nálunk elért/megnyert , azt már senki sem veheti el tőle , tisztelem , becsülöm érte.
           Én legfőképp a keret lebomlasztására gondoltam .

           Az utolsó bekezdésedet nagyon szépen megfogalmaztad , ez így szép , ez így van jól. Lehet idővel én is lehiggadok , de most még nem tudok róla pozitívan vélekedni. És ugyanezen a véleményen vagyok Lampradal kapcsolatban is , de ez már megint egy másik mese…..

        • (rosszat nem, csak tök fölöslegesen toltad bele ezt a részt: “Tudom, Zenzo mindig védi a portugált, de” – mert ennek továbbra sincs semmi köze ahhoz, amit utána nagyon találóan leírtál.)

       • mégsem sikerült megérteni 😉

      • Diego Costa

       Egyetértek. Elképesztően jól jártunk vele, ez nem is kérdés. Régen mikor még a Juve edzője volt, emlékszem, hogy el tudtam volna képzelni itt edzőnek. Mindig hozta a győzelmeket (általában kapott gól nélkül) egyedül csak a PL-től féltettem picit. Kinevezésekor próbáltam infót meg tudni róla és néha picit elbizonytalanodtam. Az olasz válogatott játékát látva viszont már semmi kétség nem volt bennem, hogy ő a megfelelő ember a posztra.

       A legjobb az egészben, az, hogy rengeteg potenciál van még a csapatban. A rendzserhez szükséges játékosok nem nagyon vannak meg, sokaknak új ez a rendszer ennek ellenére az eredmények jönnek. Mi lesz akkor, ha rutinosabbak lesznek a mostaniak, fejlődnek és Conte kap pár játékost? Bele gondolni is félelmetes. 🙂

       Az se lehetett könnyű, ahogy átálltunk a 3-4-3-ra. Ha nem nagyon gyakoroltuk előtte(, ami azért nem valószínű), akkor azért ha meg igen, és ennek ellenére a szezon elején 4 védővel játszottunk akkor azért. Abszolút bizakodó vagyok a a csapattal kapcsolatban. Vissza kell jutni a BL-be és utána nyáron nagy jövés menés lesz szerintem. A nagy terhelés miatt meg alaposan meg kell majd erősíteni a keretet.

  • WudigessBoi

   Tavaly 14 meccsel a hátunk mögött 15 ponttal kezdtük a decembert. Most eggyel kevesebbet játszva is több, mint dupla annyi pontunk van…

 • gorkaf78

  Egyik kedvenc kommentem a stretfordend-ről:

  “Egyébként meg nyugalom! Most az jobb lenne, ha minden meccset megnyernénk és Mou hosszú távon a nyakunkon ragadna? Naugye”

  • Endy919

   Én ahogy néztem a meccset , közben sorban olvasgattam a kommenteket. Vannak zseniálisak 😀

   Külön tetszett a optimizmusok Ibra gólja után 😀

 • Rammschein

  Én valahol azért sajnálom Mou-t, de hát már nagyon elszaladt vele a ló…sztem ideje lenne levezetnie valahol… vagy redefiniálnia magát… csak ne itt tegye most már… 🙂

  • Endy919

   Két évé levezet 😀

   • Rammschein

    Tudom, hogy legjobb öröm a káröröm… de akkor is. 🙂

  • 11Daves

   Én esküszöm úgy szeretnék már szurkolni neki, Internél, PSGnél, akárhol, ahol minket nem zavar.

   • Endy919

    Az Internél zavarna…. őket bírom.

   • Rammschein

    A PSG-nél el tudnám képzelni még…

 • myheartisblue

  SOHA! Soha ne állj részegen a kamerák elé! Hallod, Rio?! Hallod?! (kép)
  https://uploads.disquscdn.com/images/f701bb451ca376fa6c038b7360b3d5643deefb7eb4c778db2d2d8d793591d72a.jpg (

  • Ajánlom mindenkinek a múltkor MU-Arsenal meccs alattt készített telós videóit Rionak. Nagyon yata a kettő együtt.

  • Sandic

   Lefordítanád nekem?

   • ez a szerencsétlen, igazi butanéger épp azt találta mondani, hogy Cahill és Azpi a Spurs elleni győzelem során nyújtott teljesítményével azt bizonyította, hogy technikai képességeik hiánya okán nem alkalmasak arra, hogy a Chelsea jelenleg három belsővédős felállásában rendszeres játéklehetőséghez jusson.

    • Diego Costa

     Van benne valami. Cahill nem az a labda zsonglőr típus, pedig ebben a felállásban, Conte filozófiájával annak kell lenni.

     Egyébként ‘arry-nek sikerült még a ‘butanégert” is túlszárnyalnia őt a stúdió leghülyébbje címért folytatott versenyben.

     “I think there are three or four players in that Chelsea team who are not good enough to be playing in a team that wins the Premier League. I still think they are short at left-back, I’m still not convinced by the three at the back, I still don’t know if they have enough flair in midfield.

     1) Ebben a felállásban nincs leftback
     2) 7 meccsen 1 kapott gól meg borzalmasan sok

     “I think when they have got a fully fit team, I would not want to be swapping anyone in Chelsea’s best team for Tottenham’s,” says Redknapp, who clearly does not rate Eden Hazard, N’Golo Kante or joint Premier League top scorer Diego Costa.

     Cikk írója is oltja őt azért. :DD

     Pár nappal azelőtt meg azt tudta mondani, hogy mi nem vagyunk annyira meggyőzőek és a mu meg bajnok lehet… (szerintem csak az emnétyen akar egy állást magának)

     • “Van benne valami. Cahill nem az a labda zsonglőr típus, pedig ebben a felállásban, Conte filozófiájával annak kell lenni.”

      He? egy CB-nek miért is kéne Hazard szinten zsonglőrnek lennie? Akár Conte alatt, akár bármikor? Hátul nem cifrázunk. Sem ebben a felállásban, sem másikban.

      • Agree. Oké, hogy Conte alatt Bonucciéknak volt egy elég jó készsége az indításokhoz, és erre támaszkodott is érthetően Conte, de én nagyon nem látom létfontosságú taktikai elemnek ezt nálunk.
       Egyébként Rio kommentje is elég fura, mintha a cs-k sorozata alatt Cahilltől bárki is több technikát várt volna.

      • Diego Costa

       Conte hátulról szeretne építkezni, adott esetben pedig a védőnek kell felhoznia a labdát. Cahill nem olyan jó a labdával. JT pontos passzokat ad jobbal ballal, a labda kihozása nem megy annyira. Luiz-nak a remek passzai mellett a kihozás is megy. Cahill-nek egyik sem.

       • Conte jelenlegi 3-4-3-ában a labda útja a szélen vezet felfelé. A védők előtt viszonylag mélyen ül a defenzív kp-kettős Matics-Kanté, a feladatuk pedig nem a labdák felhozása, és a védőknek sem. A labda útja Cahill-Matics-Alonso/Hazard vagy Cahill-Alonso, míg a másik oldalon ugyanígy az Ápi-Kanté-Moses háromszög vagy az Ápi-Moses közvetlen vonal. Tessék, itt egy passztérkép az Everton meccsről:
        http://www.thickaccent.com/wp-content/uploads/2016/11/CwheBc0XgAA3XoW.jpg
        Cahill és Azpi feladata kimerül abban, hogy rövidpasszos lehetőséget nyújtson, ha pedig jön a támadó, kiháromszögezze azt. Egyiknek sem kell ehhez nagy technical ability, hosszabb indításokra egyedül Luiz vetemedik néha, de neki is kár (főleg mert elég kis százalékkal működik a dolog). All in all, a labdafelhozatal egyértelműen a wingbackként szereplő Alonso és Mózi feladata.

        • Diego Costa

         És akkor miért Luiz-t vettük meg? Miért Bonuccit vagy éppen Koulibaly-t akartuk?

         Persze lehet azt mondani, hogy Luiz ismeri a PL-t, az anyagiak miatt könnyen megszerezhető volt, hogy Bonucci-t ismeri, hogy Koulibaly meg a Seria A-ban játszik, de észre kell venni, hogy mindegyik védő jól bánik a labdával. Valószínűleg nem véletlenül voltak ők a célpontok és nem valami nagy darab védő a WBA-ból.

         • DL-t azért vettük meg, mert egyik célpontunk sem jött – szóval ez nem opció, kb a listán sem volt, és nem véletlenül. A másik kettőt meg azért igen, a WBA-ból meg azért nem, mert Conténak lövése nem volt arról, mi az a WBA, az olaszokat (olaszban játszókat) meg ismerte.

          Bizonyos vagyok abban, hogy szerepet játszott a kiválasztásnál az is, hogy mennyire labdaügyes a CB, de a fő szempontok azért jó eséllyel azok voltak, hogy hozzunk:
          – legalább egy
          – harminc alatti
          – stabil és tapasztalt
          középső védőt. Zouma tapasztalatlan, fiatal és sérült, Miazga egy vicc, Cahill-JT-Iva pedig 30+, ráadásul nyeltünk egy csomó gólt velük… viszont az, hogy van Dijk féle védőkre nem cuppantunk rá, sokkal inkább mutatja, hogy Conte honnan akart halászni, mint azt, hogy fő szempont volt-e, hogy a leendő CB milyen szintű technikai kvalitásokkal rendelkezzen.

          +Ne felejtsd el, még Conte saját bevallása szerint is az eredeti terv a 4-2-4 volt, nem a háromvédős felállás.

          • Diego Costa

           Mikor vallotta be ezt a 4-2-4-et, mert én nem emlékszem rá.

           Nem Van Dijk-re cuppantunk rá, hanem Koulibalyi-ra 60 millióval ha jól emlékszem. Hidd el, hogy fontos szempont ez. Sule-t is olvastam pont ma és ő is jó ebben. Ez nem véletlen.

           Amit leírtál a védőkről az mind igaz. Feltehetőleg nem egy fiatal védőt kerestek, de én biztos vagyok benne, hogy Luiz képességei számítottak elsősorban, illetve, hogy tudták mit kaphatnak tőle.

 • gorkaf78
  • WudigessBoi

   Szerintem csak örül, hogy nem az ő karján landolt a szivárványos karszalag:)

   • Diego Costa

    Annak mondjuk én is.

    • jaj uraim ne legyunk ilyen kirekesztőek 🙂

     • Diego Costa

      :DDD

      Egyébként hogy jött ez a kampány azt tudja valaki? Biztos, hogy ezt a focistáknak kell csinálnia?

      Vagy így akarnak segíteni azoknak a PL-ben szereplő focistáknak, akik coming out-olni akarak? Mert cikkeztek arról, hogy van egy-két játékos (angol válogatott), akik érintett lenne a dologban…

      • As part of our ongoing commitment to equality and diversity, Chelsea are supporting Stonewall’s Rainbow Laces campaign to send out a strong message of zero-tolerance to homophobic, biphobic and transphobic behaviour, whether on the pitch, the terraces or social media.

       http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/11/chelsea-and-spurs-to-show-support-for-campaign.html

       Szerintem ez most az “új hullám”, eddig a “no to racism” mellett kampányolt a foci, de mivel a FIFA feloszlatta a rasszizmus elleni szervezetét (miután végleg sikerrel eltörölte az összes rasszizmust a világból, természetesen), kellett valami, amivel a foci, mint tömegmanipuláló akármi beállhat egyemberként.

       • Diego Costa

        Ezt az alapvető ideológiát sejtettem én is, csak azt hittem van valami nyomosabb érve is. Remélem a következő a korrupció lesz.

        • ahhoz már nem elég szavakkal harcolni

     • Én nem vagyok kirekesztő, csak az ember színe hetero.
      🙂

 • Endy919

  Ismét elkezdték a Jamesos pletykákat . Jobb oldalra jó lenne nekünk?
  Sokszor nem láttam játszani , ezért kérdem.

  • Endy919

   A pletykák szerint mi is harcba szálunk a MU-val és a Juve-val Kessie-ért .

   Ennek nagyon tudnék örülni . 19 éves btb , kulcsfigura ez éven nagyon magára találó Atalantában , már 5 gól és 2 assistnál jár. Védekezésben is nagyon hasznos tud lenni .

   További pletykák : Jameson kívül összehoztak ismét Nainggolannal , N´Zonzival , Badelj , Bernardeschi (mindkettő Fio) , Sule (Hoffenheim) , és Bazoer (jaj de jó lenne).

   • Sandic

    Sülét például el tudnám képzelni (bár nem sokat láttam játszani), csak ha őt leigazolnánk, kicsit sok lenne a fiatal tehetséges védő (Zouma, Süle, Christensen, Kalas, Miazga?)
    N’zonzival már azt sem tudom mi van, régebben a Blackburnből emlékszem rá, ő wingbacknek jönne hozzánk?
    Másik 3-ról meg nem is hallottam még…

    • Endy919

     N´Zonzit szerintem btb-nek hoznánk , de ez a szerintem hangosan hápog.

    • Süle nagyon ütne, de azzal a Zouma/Christi páros egyikéről kb lemondunk, legalábbis határozatlan, nem rövid időre. (Miazga már az első másodperctől egy vicc volt, Kalasról pedig kb egy éve szerintem elbúcsúztunk sajnos, bár én nagyon láttam benne is a fantáziát).

     • Sandic

      Én még nem temetném az amcsit sem. 2 tétmeccse volt nálunk, abból is csak az egyik volt szar, ráadásul az is az előző szezonban, amikor például Cahill sem villogott, most mégis elfogadható teljesítményt hoz, akárcsak Luiz.
      Conte kihozhat még belőle valamit, ha akar.
      Amúgy ha már szóba került, milyen kölcsönt fut, játszik egyáltalán?

      • 4+2 meccsen kapott eddig 390 percet. Októberig szinte semmi, aztán 4x is kezdő volt, azóta megint semmi. Nem jó ómen amúgy a Vitessenek, nem tudtak nyerni, ha pályára lépett, csak 1x, amikor csak 4 percet kapott időhúzó csereként.

     • Diego Costa

      1 éve? 😀 Én már sokkal korábban, bár még ez se nagyon igaz, hiszen sose volt opció. Piazon se az, habár néhányan még hiányolják… :DDD

      • Korábban azért Kalas a nagy csapattal edzett, és sorsdöntő meccsen kezdett – az ok tökmind1 – és nem vallott szégyent. Akkor nehezen mondhattuk azt, hogy lemondunk róla – szóval nem kell túldramatizálni a dolgot. Piazon már 22 éves, és a tarcsiban is vannak nála jobb játékosok. Kalasra ez nem feltétlen igaz, ő azért egy masszív CB, és nem futott rossz kölcsönöket.

       • Diego Costa

        Ok. Akkor majd meglátjuk mikor számolnak vele a nagy csapatnál.

    • Diego Costa

     Ugyan már Kalas&Miazga? Még viccnek is rossz… Nem opció egyikük sem, előbb vagy utóbb túladunk rajtunk.

     Süle egyébként tényleg jó, én is nagyon szívesen elnézném itt. Ő az egyik jelöltem a védelem megerősítésére. A labdával is jól bánik, ami Conte rendszerébe elengedhetetlen. Testfelépítése meg Zouma-i. Szolid kis kettős lenne a védelem középen. Ha 4 védővel játszanánk… 😀

     • Sandic

      Nekem van egy emlékem Kalasról. Az a Liverpool elleni meccs, amikor Gerrard elcsúszott, ott kegyetlenül jól játszott, leszedte Suarezt a pályáról. Nem értem, onnan hogy tudott megindulni lefelé, akkor nagyobb jövőt jósoltam neki…

      • Diego Costa

       Akkor tényleg jó volt, de egy meccs nem váltja meg a világot.

  • kasata91

   Én nagyon örülnék neki. Nem tudom miért, mert a játékát annyira nem ismerem. Egyszerűen szimpatikus a srác.
   És lehet egy tizenöt éves divatszurkoló jön elő belőlem, de hiányzik már egy sztárigazolás. 😀

 • Rammschein
  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Wengernek a körmére néznék, ő mindig is bátran nyúlt a fiatalokhoz.

   • gorkaf78

    Nos, ez egy erős kezdés részedről itt a fórumon. 😀

    • Rammschein

     :DDDDD

    • 😀

    • Diego Costa

     A Kasza poén után gondoltam regisztrálok újra… 😀

     • gorkaf78

      Ez komoly? 😀 Immáron két profillal is tolod itt? 😀

      • Diego Costa

       Nem. 😀

   • Akkor Jose biztosan nem erintett 😀

 • gorkaf78

  Az Inter a hírek szerint télen újra ajánlatot tesz Oscar-ért.

  http://www.transfermarkt.de/bericht-inter-bekraftigt-oscar-interesse/view/news/256811

 • Tornando Ferres

  Underlying numbers takes:1. Southampton will climb the table on the back of an elite defence2. Crystal Palace should not sack Pardew pic.twitter.com/ChXrYBrS0K— Paul Riley (@footballfactman) 2016. november 27.

  • Tornando Ferres

   1. Ez alapján elképesztően jól működik a védelmünk.
   2. Remélem az Arsenal helyzetkihasználásának hatékonysága visszaesik hamarosan.

   • Diego Costa

    Várj, ez milyen tábla? Az 4rsenal ha jól látom rossz helyen van feltüntetve. Innentől kezdve hiteltelen az egész.

    • Tornando Ferres

     A meccsenkénti xG adatok vannak összeadva: Az xG oszlopban az adott csapat értékei, az xGA-ban az ellenfelek értékei. Az xGD-ben pedig az ebből adódó különbség.

     Magyarul a helyzetek minősége és száma alapján +14 kéne lennie a gólkülönbségünknek, ami a valóságban +19-es. Szóval jó a helyzetkihasználásunk.

     • Diego Costa

      Ezek szerint nem értetted a poént 🙁

      Tudom, hogy milyen tábla ez, csak furcsa volt egy olyat látni, ahol nem az 4rsenal a negyedik. 😀

      • Tornando Ferres

       Nyugi, leesett. 🙂 De abban nem voltam biztos, hogy érted-e amúgy, az nem derült ki a poénból. 😀

       • Diego Costa

        Akkor jó! 😀

 • Endy919

  Jóóóvan . ‘Arry ismét kitett magáért . Szerinte a csirkék kerete erősebb , mint a miénk :))))

 • Inter Milan are ready to stun the footballing world with an audacious £50m bid for Diego Costa in January.

  Pff, azert ezt nem tudom, h sikerult ossze bullshitgeneratorozni.

  • Endy919

   Azóta , átvették őket a kínaiak , már megvették Griezmant , Carrascot , Jamest , Edent , Godint ,stb… most Diego került sorra:)

   • tulajdonképpen ideje volt 🙂

  • kasata91

   Random klub generátor, random játékosnév generátor, random pénzösszeg generátor. Tádáááááám. Mehet nyomtatásba a cikk.

  • Diego Costa

   Láttam ezt én is gondoltam, hogy beírom ide. Aztán rájöttem, hogy még annyit se ér. Még a megszokott “híreknél” is mérföldekkel gyengébb.

  • Endy919

   Mi az , hogy most csak egy játékosunk van jelölve ? 😀

   Amúgy sima Moses:)

 • vitéz kaprosfalvy ond kond

  Wayne Bridge produktívan tölti nyugdíjaséveit, jelenleg éppen a “Celeb vagyok, ments ki innen!” angol változatában szerepel.

  http://images.radiotimes.com/namedimage/Who_is_Wayne_Bridge__I_m_A_Celebrity____Get_Me_Out_Of_Here__2016_profile.jpg?quality=85&mode=crop&width=620&height=374&404=tv&url=/uploads/images/original/122225.jpg

 • Diego Costa

  Neki jobban örültem volna… Ha nyáron is hajtunk rá, ADL-t ismerve nem lesz könnyű eset.

  http://sportwitness.co.uk/chelsea-e28m-offer-rejected-left-back-summer-return-january/

  • Frenky54

   Bocs, de ki-mi az “ADL”?

   • gorkaf78

    A Napoli elnőkére, Aurelio De Laurentiis-re gondolt szerintem a kolléga. Híres arról, hogy horror árat kér egy-egy épcsak befutott játékosáért.

    • Frenky54

     Ahaaa, köszi a választ:)

     • gorkaf78

      Nincs mit. 🙂

   • Diego Costa

    Napoli elnöke. Aurelio De Laurentiis

    • Frenky54

     Köszi!:)

 • 11Daves

  Király. Plusz két kőkemény januári meccs a Pool programjában.

 • OFF: van ma valami nagyszabású sportesemény MO keleti részén? Találkoztam az M3 egyik benzinkútján nagyjából szerintem az M4 komplett stábjával, két kisbusznyi ember kávézott a geleji shell kúton 🙂 számomra ismerős műsorvezetőt nem láttam, talán Molnár Mátyás lehetett ott, de ebben biztos nem vagyok, nagyon bámulni meg nem akartam 🙂

  • 11Daves

   Magyar kupa, gondolom.

 • gorkaf78

  Szerintem Conte többet mozog egy meccsen, mint néhány játékosa:

  😀

 • myheartisblue

  http://www.101greatgoals.com/news/chelsea-paid-off-former-youth-player-accused-ex-chief-scout-child-sexual-abuse-telegraph/

  Nah, természetesen mi is belekeveredtünk a szexbotrányba..nem is kicsit.
  Még .com is hivatalos közleményt adott ki. :/

  • Sir Idemitirjak

   “Eddie Heath, who was chief scout for more than a decade and is now deceased, allegedly sexually assaulted the Chelsea youth team player in the 1970s.”
   50 évvel ezelőtt lassan már, lehet volt ilyen, de a világ szégyene lenne ha ezért bármelyik klubbot elővennék a jelenben. Meg kell keresni a bűnösöket és “a rosszakat elkel ítélni”. Szerintem nagyon túl van tolva ez az ügy a médiában.

   • myheartisblue

    Nem azt mondtam, hogy minket most fognak ezért megbüntetni. Csak rossz, hogy mi is érintettek vagyunk. Attól, hogy valaki megtette 50 éve, attól még kellemetlen és szomorú, nah meg semmiképp nem lehet félválról venni.

   • pedig ez megy most minden fronton, nézd csak meg a magyar úszókat :/

    • ott speciel mar epp kvara ideje volt robbantani, mert elkepeszto mi van ott 60-70 eve…

   • 11Daves

    Az a baj, ha jól értem, hogy a Telegraph infói szerint valamikor az elmúlt három évben fizettünk egy volt áldozatnak, hogy ne álljon nyilvánosság elé a sztorival.

 • gorkaf78

  Hírek szerint Terry Kínában köthet ki hamarosan. Azok után, hogy legutóbb kijelentette, hogy nem szeretne a kezdőcsapat tagja lenni, nem csodálkoznék egy ázsiai haknin a részéről.

  http://www.express.co.uk/sport/football/738242/Chelsea-star-set-offered-lucrative-China-move-He-open-to-deal-Transfer-News-Gossip

  • myheartisblue

   Ő nem jelentette ki, hogy nem szeretne az első csapat része lenni, csupán annyit mondott, hha ő nincs most benne, az jót jelent, hiszen kifogástalanul működik a gépezet és eljött az formáció, hogy nincs szükség rá. Inkább az USA-ban tudnám őt elképzelni, kétlem h. pont ő menne el Kínába bohóckodni, az vhogy nekivaló, kivétel ha nem anyagi szempontból vizsgálja a dolgokat. A Chelseanek viszont abszolut nem lenne nagy üzlet (csak januárban), ugyanis ingyen igazolna el a szezon végén.

   • gorkaf78

    Amit leírtál, az szerintem csak játék a szavakkal. A lényeget szerintem mindketten ugyanúgy gondoljuk, hogy Terry belátta, itt Londonban játékosként lefőtt már neki a kávé. Egyébként szerintem a kínai bajnokság lassan egy lapon említhető az amerikaival, itt én nagy különbséget nem látok, de anyagilag biztos jobban jár JT, ha Kínában folytatja. Azt gondolom, még egy fél évet marad, és nyáron ingyen távozni fog, ahová szeretne.

 • Sirappa

  Sziasztok!

  Mi az akadálya annak, hogy új posztok szülessenek? Vagy annyira szép a játéka a csapatnak, hogy a “nyertes meccsen nincs mit magyarázni” elvnek hódolva nincs értelme posztolni, vagy kumbaját énekelve, egymást karöltve táncolunk és egyetértünk azon, hogy nincs értelme leigazolni a félvilágot, mert ez így most tökéletes? Vagy esetleg elfogyott a Gazpromnál a gáz és így a taccs.hu szponzorpénze is elpárolgott, mint José győzelmi lendülete az MUnál?
  Vagy ne adj Isten, vége a PL-nek, mert a Liverpool beadta az igényt az angol másodosztályba, a City becsődölt, az Arsenal meg kanóc hiányában nem tud elsülni? Amire a PL többi csapata meg legyintve csak annyit mondtak, hogy “lóf*szt, így nincs kihívás”?

  Szóval kérdem én? “Mi folyik itt Gyöngyösön?”

  Szökkenjen már ki szátok kerítésén néhány bit az éterbe, hogy élvezhessük az olvasás és a közösség őszinte szeretetén alapuló, csodás élményét!

  • Sandic

   Elvileg a Taccs-csal van valami gebasz, a Middlesborough elleni meccs értékelője például a Facebook oldalra került ki.

   • Sirappa

    Wo ist ein link?:)

   • Endy919

    Van FB oldala a blognak ? 😀

  • A taccs admin felülete erős két hétig nem volt elérhető. Posztok születtek, de jobb híján itt a kommentmezőben, és FB-n jelentünk meg. Jelenleg a dolog működik, és van új poszt is W-tól, és én is nemsokára jelentkezem a City felvezetővel 😉

 • Diego Costa

  BRREAKING NEWS:

  Holland az év végén távozik és az angol válogatottnál lesz főállásban. 🙁

  • kasata91

   Felkészül a Lampard/Drogba páros !?

   • Diego Costa

    Vagy Zola? 😀

    • egyelőre a legkézenfekvőbb, hogy vagy Newton kerül vissza assistant coachnak, vagy JT avanzsál azzá, esetleg nemes egyszerűséggel senki – Conténak ott van Cudicini. Mondjuk Zolát sem zárnám ki (meg, imádnám is 🙂 ).

     A Lamps/DD max szentimentális okokból kerülhet szóba, egyelőre egyikőjüknek sincs edzői tapasztalata, sem képesítése, még alapszinten sem.

     • 11Daves

      Conténak ott van a tesója meg a teljes olaszföldről hozott stábja, szerintem meglesz Holland nélkül ha muszáj.

     • Diego Costa

      Lamp és DD esetében viszont ott van az a “látom nem érted, nah bemegyek megmutatom” 😀 opció. 😀

    • kasata91

     Zola szerintem már nem ül le assistantnak. (bár a napokban eléggé igyekezett benyalni honfitársának, szal kitudja)
     JTt is adnám.

     • nem tudom, az edzői karrierje finoman szólva is harmatos, és nem a jó irányba tart. Egy top csapat assistant széke új boostot adhat neki. Még fiatal, 50 éves, de 6 éves edzői karrierje alatt 5 csapatnál fordult meg, és sehonnan nem ő távozott egy jobb, kedvezőbb helyre… az Al-Arabinál pedig lehet nem keres rossz pénzt, de hogy onnan nem viszi már el senki no1 edzőnek, az is tuti. Ha a következő 5 éves tervének fő pontja, hogy olasz éttermet és fagyizót nyisson Angliaszerte, akkor jó helyen van. Ha még az edzői szék felé kacsintgat, akkor szerintem pont egy ilyen assistant coach pozíció az, ami még megmozdíthatja a karrierjét. Egy-két sikeres Chelsea szezon után Conte mellől akár még egy olasz válogatott sem zárható ki, az araboktól viszont aligha jönne be egy ilyen.

     • Diego Costa

      Szezon közben JT egy sorral előrébb ülne? 😀 Nem hiszem. Jó kérdés, hogy ki lesz én simán kinézem, hogy Zola leül.

 • lamps8

  Holland a szezon végén búcsúzik.

 • gorkaf78

  Hol olvastátok Holland távozását? A chelseafc.com-on még nincs fent a hivatalos hír.

  • lamps8

   skysports. a szezon végéig marad a dual role, aztán teljes állásban csatlakozik a válogatotthoz.

   • gorkaf78

    Köszi!

 • Diego Costa

  Már az elején kapott egyet ‘arry 😀

  • Pedro az eljen? 😀 kukkot nem ertett a riporterbol..
   A back 3-vel kapcsolatban sztem igaza van Harrynek es Rionak barmennyire nem birom oket.

 • Pingback: faux collier van cleef occasion()