Hinni akarok

1130-hinni-akarok1Ez most nem az a mély összefüggéseket kereső, nagy áttekintéseket megejtő iromány lesz. Nem lesznek se grafikonok, se adathalmazok. Inkább csak olyan gondolatébresztő és vitaindító, no meg egy ki nem mondott örömódája annak, hogy végre megint elérhető a kezelői felület és lehet posztolni. Vegyülni fog a múlt és a jövő, az elégedettség és a féltés. Részletek alább.

Hét meccs, hét győzelem. Bárhogy is nézzük, ez baromi derék széria. Ráadásul nem levitézlett csapatokat és ténfergő kiesőjelölteket csaptunk meg, hanem többek között a címvédő Leicestert, a sztárok sorát felvonultató Manchester Unitedet vagy az utóbbi években mumus Evertont. És hogy ez a széria mennyire erős: a húszfős mezőny négyötöde még el sem jutott hét győzelemig az idényben!

A legszebb az egészben, hogy a sorozat első meccsét (Hull idegenben) még az Arsenal elleni gyomros jegyében vártuk, vagyis mélyponton. Az Emiratesben látott szervezetlen védekezés, ványadt mezőnymunka és a változtatni akarás hiánya pikk-pakk visszarepített minket az olyannyira feledni vágyott tavalyi szezonba, ráadásul kiestünk a top4-ből is. Innen indultunk el fölfelé. A Hull ellen még csak annak örültünk, hogy három nyeretlen bajnoki után végre ismét győztünk, pedig azon a mérkőzésen – persze utólag könnyű ezeket belemagyarázni – már érezhető volt a szerkezet- és szemléletváltás. S ahogy jöttek a meccsek egyre másra, úgy lépdeltünk egyre följebb: meglett a dobogó, aztán pedig a listavezetés is.

Conte újításai tökéletesen beváltak: a csapat hamar alkalmazkodott a 3-4-3-hoz, a benne szereplőknek pedig szerencsére nem volt szükségük meccsekre, hogy begyakorolják azt, amit edzőjük és a posztjuk megkövetelt. A folyamat elkezdte gerjeszteni önmagát, mindenki egyre lelkesebb, bátrabb és magabiztosabb lett. Az újak és eddig mellőzöttek élvezték a bizalmat és a lehetőséget, a húzóemberek meg azt, hogy végre kapják a minőségi támogatást.

Marcos Alonso is remekül illik az új játékrendszerbe
Marcos Alonso is remekül illik az új játékrendszerbe

Ebben a felállásban mindenki a helyén van, ami nagy szó, tudva, hogy Cahill vagy Pedro is stabil kezdő. Viszont – és ez bőven rejt kockázatot – igazi helyettese gyakorlatilag senkinek sincs. Hiába jön be Chalobah, Oscar, Willian vagy Batshuayi a padról (miközben Terry, Loftus-Cheek vagy Fabregas már ehhez is kevés), egyikük sem tudja kiváltani egy az egyben azt, akinek a helyére beszáll. Amíg megy a szekér és hármasával jönnek a pontok, valamint nincsenek formahanyatlások, ez keveseket érdekel, de készülni kell arra is, hogy semmi sem tart örökké.

Míg a mesterhetes első öt darabja viszonylag könnyedén, mondhatni ellentmondást nem tűrően jött össze, a Boro és a Spurs elleni meccseken már érződött némi izzadságszag. Persze nem is várható el, hogy folyton hengerelve gálázzunk, de kezd elmúlni a pályán az újdonság varázsa, erre pedig láthatóan ráharapnak az ellenfelek. Olyan a játékunk, mint egy remekül kidolgozott és előadott stand up comedy-s műsorszám, ami friss, eredeti és torta az arcba, de ha a művész nem figyel a reflexiókra, nem nyesegeti le a vadhajtásokat és csak rutinból nyomja, akkor el fog laposodni az egész és egy idő után már az értékei is odavesznek.

Az igazat megvallva persze már az ajándék, hogy ez a sorozat van – hiszen még meg sem szakadt ugye! A védelem masszív, a támadásépítés gördülékeny, Hazard és Diego Costa is sziporkázik, potyognak a gólok, rangadókat nyerünk, harmad távnál vezetjük a bajnokságot… Csupa olyan dolog, aminek hiányában annyira keservesnek és üresnek tűnt a tavalyi idény. Most meg itt van mindez egyben, reménytelien, mámorítóan, masnival átkötve.

Hazard idén újra lett lakkozva
Hazard idén újra lett lakkozva

Eszembe nem jutna keveselni ezt, hiszen rég volt ennyire jó ránézni a csapatra, rég volt ennyire jó szurkolni. De látni kell azt is, hogy hétvégén már rángattuk a pofonfát: a Tottenham pár alapemberét nélkülözve, hétközi BL-kudarc után is egyenrangú partner volt, sőt, a meccs egy jelentős részében még fölénk is nőtt. Mintha elkezdték volna kiismerni a játékunkat és kitapintani gyenge pontjainkat. Kérdés persze, hogyan tovább: előre tud-e Conte menekülni azzal, hogy megint beújít valamit, vagy most egy ilyen etap jön, ahol vért kell izzadni a pontokért?

Bizonyos értelemben jókor jön a City-meccs, hiszen hiába múlt el a kiütéses győzelmek aranykora, azért mégis csak lendületben vagyunk, ami kecsegtet némi reménnyel. Elképzelhető persze, hogy botlunk (sőt, szerintem erre igen nagy az esély sajnos), még akár az is, hogy simán kikapunk, de ha így lesz, legalább lesz apropó a dolgok újragondolására. Persze látni kell azt is, hogy ha ebből a derbiből jól jövünk ki, akkor onnantól kezdve jöhet a gyorsító sáv, hiszen a decemberből visszamaradó öt meccsünk a West Brom, a Sunderland, a Palace, a Bournemouth és a Stoke ellen lesz (három ráadásul otthon). Nyilván nem garantált 15 pont a 15-ből, de mégis csak papíron verhető, alsóházi vagy jobb esetben is csak középcsapatok ők.

Szóval megnőtt az étvágy. Olyannyira jó focit játszunk, hogy még a kritikusaink is nehezen kötnek belénk – ez pedig Ancelotti duplázós szezonja óta nem nagyon fordult elő. Annak azért örülök, hogy mi, szurkolók maradtunk két lábbal a földön, s nem a bajnokavatót tervezgetjük. Az eddig látottak alapján bőven többet kaptunk, mint vártuk, hiszen van koncepció, vannak alapok és nem utolsó sorban eredmények is. Hinni akarom én is és nyilván ti is, hogy lesz okunk ünnepelni, de ahhoz kell még rengeteg meló, alázat, Conte-grinta, Courtos-bravúr, Kanté-labdaszerzés, Hazard-csel és Costa-gól. Addig is Blue Is The Colour!

 • Pingback: Hinni akarok | Zongoracipelő()

 • Blotunga

  Az a helyzet, hogy a szurkolók is elég mélyről jönnek, akárcsak a csapat, ha a tavalyi évet tekintjük indulási pontnak. Úgyhogy jó ez a lendület, de azért két lábbal a földön tart egy-két húzósabb meccs. Viszont, megvan minden ahhoz, hogy tovább vigyük a lendületet. Látszik a játékosokon a magabiztosság, Conte munkamorálja nem csökken, sőt inkább csak fokozódik, és már azt is láthattuk, hogy hátrányban sem kezdünk DL által Hazardra ívelgetni.
  Ami meg a keret mélységét tenkinti, benne vannak a buktatók, mint mindenben. De az a bizonyos öltönyös emberke az oldalvonal mellett biztos, hogy dolgozik nem egy, nem kettő, hanem a tőle telhető legtöbb lehetőségen.
  És akkor végszónak: verni kell a kopasz által vezényelt bugyikékeket! 🙂

  • “hátrányban sem kezdünk DL által Hazardra ívelgetni.”

   (pontosabban: hátrányban sem többször, mint egyébként. Bár, megjegyzendő az is, hogy a szerkezetváltás óta a 630+ percből 35 percet játszott hátrányban a Chelsea)

   • Blotunga

    Ez pontosan így van. De szükség volt rá, hogy lássuk hogyan reagál a csapat. Az eredmény meg abszolút pozitív lett.

  • WudigessBoi

   Kimaradt a posztból, de szerintem tök nagy változás az is, ahogy előnyben játszunk. Korábban mindig visszaálltunk, jöttek a defenzív cserék, próbáltuk kibekkelni, most meg mintha a vezetés megszerzése inkább felszabadítaná a csapatot. Már eleve az tetszetős, hogy megyünk az újabb gólért-gólokért, de olyan, mintha ilyenkor mindenki jobban élvezné a focit.

 • Rammschein

  Jééé, majd reggeli mellé elolvasom a cikket, de már örülni kell annak is, hogy a blog engedi az újat. :))

 • gorkaf78

  Jó a poszt! Számomra kicsit misztikus, ahogy Conte egy ilyen sikeres gépezetet faragott ebből a gárdából, úgyhogy helytállónak tartom az alábbi kép ideillesztését, az írás címére is reagálva (aki esetleg nem ismerné fel, az ‘X-akták’ c. sorozat ikonikus plakátja ez):

  https://uploads.disquscdn.com/images/b830da7bc6c05f18f12ad6e09c6681c91c9ab45f2f5588e38dae91d6bf289d4e.jpg

 • kasata91

  Srácok. Ha akartok jót röhögni: Útwenger.
  Kivételesen most nem (csak) a kárörvendés, hanem az öniróniájuk miatt.

  • még (újra?) van útwenger?

   • kasata91

    Ez a facebook oldaluk. Ott élnek tovább. Kimondottan felhígult, színvonaltalan és primitív társaság. De a kudarcok megélését kimondottan szórakoztató olvasgatni

   • Petikee Sipos

    knows.hhu néven fut egy oldaluk az útwenger helyett ha jól tudom:)

 • Diego Costa

  A mu-nál meg gyerek nap volt. Játszott Miki és Shaw de még Schweini is pályára lépett.

  • szét is verték a WHU-t 🙂

 • COC:
  Man Utd v Hull
  Southampton v Liverpool
  Bejön a kézenfekvő Mou-Kloppo döntő, vagy ismét lesz kiscsapat a ligakuka döntőjében?

 • gorkaf78
 • City utáni 6 ellenfelünk, mind alsóházi (majdnem). West Brom, Sunderland, Crystal Palace, Bournemouth, Stoke. szép kis előnyre tehetnénk szert 2017 kezdetére, ha szépen sikerül hozni ezeket a meccseket.

  • kasata91

   Csak hát ez a PL…. A 7 meccsen 15-16 ponttal már az élen fordulnánk szerintem 17re.

   • Endy919

    No elkiabálás , csupán szimpla matek. Még hármat Xelhetünk és hármat bukhatunk , és 91 pontal bajnokok lennénk.

   • én sem 7/7 winre gondoltam, hanem hasonlóan optimistán 15-16-17-18 pontra 🙂

 • Diego Costa

  Egy nagyon érdekes, részletes és őszinte interjú Moses-szal. Érdemes megnézni.

  Csak úgy, mint Conte esetében az ő szájából is hihetően hangzanak az egyébként csak közhelyként emlegetett dolgok. Érdekes, mikor arról beszél, hogy hogyan tudta meg, hogy kölcsönbe kell mennie, illetve, hogy hogyan vélekedik a kölcsönökről. Azt gondoltam, hogy a játékosoknak nem nagyon számít a mez színes stb (persze vannak kivételek nem is kell nagyon messzire menni…), de jó volt látni és hallani, hogy mennyire szereti a klubot, hogyan tekint rá.

  • mohacsia

   Moses példája azért azt megmutatja, hogy nem kell rögtön mindenkit leírni és eladni, aki nem játszik egyből instant klasszisként. Én bírom a búráját és nagyon érzi a Conteizmust 😀 Ő is nyomta a work hard -ot az interjúban párszor:D

   • Diego Costa

    Én őt pont, hogy hiányoltam a csapatból. Kerettagnak tökéletes lett volna. Erős, technikás, gyors, PL tapasztalata stb.

 • 11Daves

  Nem tudom, emlékszünk-e az áprilisi Daily Mail-“sztorira” Didier jótékonysági alapítványáról, mindenesetre a UK Charities Commission most lezárta a nyomozását az ügyben, miután semmi jelét nem találta csalásnak vagy korrupciónak. Didier kártérítést + bocsánatkérést követel a vádaskodásért.

  • Igen szerencsére nem Didier füle mögött van a vaj (reméljük), de nem volt minden rendben. Azt írják a befizetőket félrevezették, nem arra és nem úgy, ment a pénz, mint ahogy hitték.

   Ezek sztem olyan dolgok, amiről Didi nem is nagyon tud, max, amikor felvilágosítják 🙂

 • Endy919

  Rossz érzések vannak bennem a holnappal kapcsolatban :/
  Eddig magabiztos voltam minden meccs előtt a 3-4-3 alatt , de most félek , hogy belefutunk egy jó nagy pofonba .

  De ne legyen igazam . Go Blues!

  • akkor ez sima lesz 😀

   • Endy919

    Úgy legyen.

    De saját eredményeinket mostanában stabilan szoktam tippelni.

    • jogos, ez így aggodalomra ad okot.. Lehet csak elbíztam magam, de én most nem érzem azt a feszültséget, mint Spurs ellen. Lehet mondjk azért, mert a csirkéktől rosszabb lett volna kikapni, mint a Citytől.

     • myheartisblue

      Úgy érzem most jött el ezen szép sorozatunk vége. Guardiola nagy falat lesz a Chelsea-nek és a Conte-nak de szíves-örömest tévedek egy orbitálisat. 😉 KdB-t és Agüero-t kell kikapcsolni, fontosnak tartom azt is, hogy Luiz a masszívan összpontosító formáját hozza, és ne a dekoncentráltat.

      • Endy919

       Azért a ló túloldalára sem kell átesni. Favorit a City , bajnokságot is behúzák szerintem , de azért nem kell úgy beszélni róluk , mint ha semmi esélyünk sem lenne.

       Vannak gyenge pontjaik jócskán. A védelmük pl. egészen komikus , annyi kell csak , hogy ha helyzetbe jutunk , akkor azt be kell verni.

       • Azt még megértem, h most per pill esélyesebbnek tartod a city-t, dehogy már most bajnoknak kialtod ki oket ilyen fos teljesitmennyel, amit nyujtanak, ellenben mi verjuk sorra a nepet 😀 Ha nem mi leszunk a bajnokok, akkor a Pool max.

        • Endy919

         Én a szezon előtt is favoritnak tartottam őket és kitartok a véleményem mellett . Most gyenge szériájuk van , de javulni fognak. A puskapor meg egyszer nálunk is kifogy majd.

         Félreértés neessék , bízok Contéban és a srácokban , de a múlt szezon olyan mély sebet hagyott bennem , hogy inkább állok két lábbal a földön , és hagyom magam kellemesen meglepni. De bajnoki címet még az éven nem várok tőlünk . Megelégszek a dobogóval is. A lényeg , hogy épüljön ki egy stabil mag és egy efektív játékrendszer.

         • “Megelégszek a dobogóval is. A lényeg , hogy épüljön ki egy stabil mag és egy efektív játékrendszer.” Egyetértek, de ettől függetlenül sztem van esélyünk, és nekünk csak PL van így nem hiszem, h elfogy a puskapor idén. A nyár viszont nagyon döntő lesz.

          • Endy919

           Legyen igazad. Feljebb említetted a Poolt. Oké , most megy a szekér , de bennük aztán nem látok komolyan semmit. Pár fiatal srác most elkapta a fonalat , de semmi karaktere nincs számomra annak a csapatnak.

           Kidurrannak majd , mint ahogy az Arsenal szokott.

          • neked meg ebben legyen igazad 🙂

    • gorkaf78

     Várjuk meg, hátha megint X-et prediznek a meccsünkre a britannián. 😀

     • Endy919

      Nagyon bízok bennük , de szerintem most majd betolják az all int Pepre.

      • gorkaf78

       És az nekünk jó lesz, amikor a Chelsea ellen tippelnek, akkor nyerni szoktunk? 😀

       • Endy919

        Nem tudom , ránk csak Xet prediznek. 😀

        • gorkaf78

         Akkor tartsák meg ezt a jó szokásukat holnapra is. 🙂

         • Endy919

          Egész szezonba !

 • 11Daves

  De szeretem a megbízható, felelősségteljes újságírást. Az Origo címlapján ott a hír Eddie Heath magát felfedő áldozatáról, amiben nagyjából a Guardian cikkét próbálták átvenni, de teljesen félreértettek egy mondatot:

  “Johnson said in the Daily Mirror, which reported that Chelsea had waived the confidentiality clause in Johnson’s settlement, which was made in 2015”

  Ez az Origónál úgy lett leírva, hogy “mondta most Johnson a Daily Mirrornak, amelyik szerint a londoni klub tavaly még emelt is a korábban folyósított összegen”. Kicsit se jelent mást a kettő…

  • no comment 😀 Origot alapbol nem szabadna kinyitni sem miota berenc propaganda ujsag lett…

   • 11Daves

    Csak az a baj, hogy aki magyarul akar angol fociról tájékozódni annak nem sok választása van, egy ilyen súlyú ügynél meg főleg baj, ha ilyenekre nem figyel egy újságíró. De igazad van, hagynom kéne a fenébe.

    • hát ezt megértem. angol fociról nehéz magyarul tájékozódni. Talán itt tudsz a legjobban 😀

  • Zoleee

   Egyszerűen annyira idegesít ez child sex abuse hogy felrobbanok.
   Először is 1978, az 38 éve volt. Ezenkívül bármilyen szörnyű tett, nem a Chelsea tette hanem egy ember.
   persze könnyű úgy dumálni hogy nem én vagyok az áldozat, de a lóvét elfogadta, miért nem akkor emelte fel a szavát. Miért kell rombolni a jelenlegi Chelsea hírnevét?
   Amúgy úgy néz ki mint egy hajléktalan alkesz.
   Csak nem fogyott el a pénz?
   U. i: én szeretem ezt klubot és igazságtalannak tartom ezt a támadást ennyi év távlatából ahogy az összes, későbbi generációknak viselő büntudatnak…

   • A fobunt valoban az ember tette, de a klub meg ott kovetett el hibat, hogy nem jelentette fel az embert, hanem megvesztegette az aldozatot. Innetol kezdve sajnos jogos a dolog.

    • gorkaf78

     Szerintem akkor lenne igazad, ha az illető, aki ellen a dolog történt, már az elején elutasította volna a megvesztegetést, és feljelenti az elkövetőt. Ha valaki elfogadja a pénzt, és utána meg évtizedekkel később jelentkezik csak, az azt jelenti nekem, hogy most is csak a (több) pénzről szól ez az egész…

     • 11Daves

      A pénzt eleve csak néhány évvel ezelőtt fogadta el. Ha jól értem a helyzetet, egészen pár évvel ezelőttig nem akart/mert szólni senkinek, aztán mivel a rendőrségnél elsőre elhajtották (ami szintén elég érdekes), a Chelsea-hez ment, és csak ekkor jött a kompenzáció meg a titoktartási feltétel.

      • gorkaf78

       Nézd, a világban szerintem mindennek ára van. Azzal, hogy elfogadta az ígért pénzt, kvázi kifizették az őt ért sérelmekért. Ha az illető elfogadja a pénzt, és titoktartást ígér, akkor utána miért beszél a dologról?

       Persze félre ne érts, ez nem azt jelenti, hogy bármilyen ügyet, pl. egy gyilkosságot is meg lehet pénzzel oldani, hogy az illető fizet egy bizonyos összeget az áldozat családjának, és ezzel máris nem bűnös. Nem, vannak bűnök, amik nem megfizethetők. De a zaklatási ügyek eleve kétesélyes dolgok, nehezen is bizonyíthatók, zavarosak. Ha ilyen esetben valaki elfogad pénzt, azzal utána számomra megkérdőjelezhető legalább is az egész ügy.

       • 11Daves

        Valahol jogos, mondjuk annyit hozzátennék, hogy a Mirror szerint most azért beszél(hetet)t a dologról, mert a Chelsea feloldotta a titoktartási ígéretet (ezt fordította félre az Origo). Vagyis nem szegett meg semmit.

        Nyilván ha eleve nyivánosság elé akart volna állni, nem kellett volna elfogadnia a pénzt, és kész. De simán lehet, hogy a mostani sorozatos botrányok hatására meggondolta magát, ő is és a Chelsea is, és inkább hozzájárultak a dolgok nyilvános tisztázásához. Ha engem kérdezel, már évek óta ezt kellett volna tenni, és a Chelsea hibája is, hogy ez nem történt meg.

     • rosszul latod. attol meg mert elfogadta a vesztegetest a klubot nem menti fel a felelosseg alol.

      Az már más dolog, h, aki elfogadja az is bunos. En errol nem is nyilatkoztam, csak a klubrol.

      • gorkaf78

       Sehol sem állítom, hogy aki megveszteget, az nem bűnös. De aki hagyja, hogy megvesztegessék, az is hiteltelenné válik számomra ezáltal.

       • lehet hiteltelen, lehet nem, de ettol meg megtortent, kulonben mire fizetett a klub 🙂

        • gorkaf78

         Hát igen, erre írtam, hogy zaklatási ügynél nagyon bizonytalan, hogy mi is történt. Az is lehet, hogy csak a botrány elkerülése miatt fizetett a klub. Gondolom, nem készült felvétel az esetről, ami bizonyíték lenne. 😀

 • gorkaf78

  Na erre lehet azt hiszem azt mondani, hogy az illető s*gget csinált a szájából:

  http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/mu-mourinho-megszolalt-schweinsteiger-megis-maradhat-2539753

  😀

  • Endy919

   Nyilatkoznék , de megígértem , hogy leszálok a szent emberről. 🙁

   • gorkaf78

    Részemről is ez (talán) az utolsó megjegyzés Joséról. Rájöttem, hogy nekünk már nem kell vele foglalkoznunk, törődjenek vele a stretfordend-en. Inkább foglalkozzunk a sikeres jelennel, és a várható még sikeresebb jövővel. 😀

   • Zoleee

    Ezt én személy szerint megköszönném, mert amúgy csípem a kommentjeid.
    Nekem Mourinho sokkal több boldog percet adott mint bárki más edző ennél a csapatnál. Nekem Ő és Drogba a max.
    Ettől még azt írsz amit akarsz persze. Peace! 🙂

    • Endy919

     Didiben egyetértünk 🙂

     • Zoleee

      Sosem hagyod abba… 🙂 xd

      • Endy919

       Most semmi rosszat nem mondtam, sőt nem is gondoltam ilyenre 🙂

       Mou levegőnek veszem , és nem reagálok rá.

       • Zoleee

        Aha.. Majd kiderül meddig 🙂

  • kasata91

   Jajj már, hogy nektek semmi nem jó. Ha makacs és ragaszkodik a hülyeségéhez az a baj, ha felülbírálja saját döntését az a baj.

   Amúgy nekem továbbra is az alap BS tarcsiba száműzésével van bajom. Egy olyan edzo, aki Eto’o, Ricardo Carvalho vagy Drogba -féle öregeket igazol nem értem miért nem birta elviselni az első csapatnál. De azt anno már kibeszéltük.

 • Ricardo

  Én csak azt tudom írni, amit már láttam, a Juvénál az első évben egyáltalán nem fogyott el a lendület, hiába várta minden rosszakaró minden héten. Conte simán be fogja áldozni az FA kupát is, szemrebbenés nélkül, a heti 1 meccset meg ezeknek a csúcssportolóknak bírniuk kell. Természetesen a PL jóval keményebb mezőny, mint a Serie A (itt nem is lesz meg a veretlen szezon), de ilyen kerettel és ezzel a játékstílussal a kisebbek ellen összeszedhető az a pontmennyiség ami esetleg elveszik a rangadókon.

  Szerintem most is az lesz, hogy Pep ellen alulmarad Conte (egyszerűen nincs rutinja az ilyen presztízsű csatákban egyelőre), maximum beesik egy döntetlen, utána viszont a könnyebb szériában én kinézek belőle egy 5/5-ös mutatót.

  Sok sikert a továbbiakban is, jó látni, hogy a Conte-féle spirito ízére most már az olasz drukkereken kívül más is rákapott! 😀

  • Rammschein

   Jó, de nem kéne beáldozni itt semmit… mármint az lehet, hogy rövid a keret és nincs senkinek pótlása, meg cseréje…de egy kettős terhelés nem olyan sok, vagy úgy igen ha folyton az a 11 játszik? 😀 Mert akkor megérteném ha feladja, viszont akkor sürgősen vásárolni kell a nyáron a padra a taktikához, mert jövőre szenvedni fogunk ha jön a BL vissza, és megint kiégetjük a játékosokat (fizikailag)… nem? :/

   • Ricardo

    Ha lesz esély a bajnoki címre, akkor nem biztos hogy megkockáztat egy két szék közül a földre esetet.. Első szezonja, egy minél jobb bajnoki helyezés neki is, a vezetőségnek is, a játékosoknak és a szurkolóknak is jobb lenne most szvsz, mint egy fa kupa elődöntő meg mondjuk emiatt 1-2 hellyel gyengébb helyezés. (Annyira szoros idén a bajnokság, hogy lehet a végén is csak 1-1 pontok döntenek majd)

    • mohacsia

     Elvileg a FA kupába a 3. körben csatlakozunk a 64 között. Döntetlennél újrajátszás van, de ha ezt nem vesszük figyelembe, akkor 6 meccset kell nyerni a döntővel együtt, ami 4 hónapra van elosztva. Ez nem olyan sok, ráadásul az első 1-2 meccs jó eséllyel alacsonyabb osztályú csapat ellen lesz (szokott lenni). Ezeket meg a B sornak is tudnia kell hozni, de kulcsembereket még a padra sem feltétlen kell nevezni. A 6-ban már ráadásul benne van a döntő, amit az utolsó forduló után játszanak. Kicsit kisarkítva ez kb 3 bajnokik közé ékelődő, nehezebb meccset jelent.

     Ha két rangadó, de legalábbis nehéz bajnoki közé esik egy FA kupa meccs, akkor szerintem is el fogja engedni (el is kell), de én ezt így BL nélkül, látatlanban nem érzem kritikus pontnak. Inkább az szokott lenni a baj, hogy jellemzően a BL-val kombózva az FA és a ligakupa gyakorlatilag szeptembertől májusig heti két meccset jelent téli szünet nélkül. Az mondjuk embertelen.

     • 11Daves

      Ráadásul idén már a negyeddöntőt sem játsszák újra asszem, szóval csak az első három meccsünket kellene megismételnünk, ha döntetlen.

      • mohacsia

       Persze prioritás szempontjából nyilván igaza van a Juvés kollégának és egy jó bajnoki helyezés (top4) a legfontosabb.

  • Thx a véleményt!
   Lesz most idén alkalma jó pár rangadót megvívni, aztán jövőre már a BL-ben is, meglátjuk, hogy fejlődik, bár sztem azért már a válogatottal megmutatta, h egy közepes keretből mit tud kihozni, komolyabb ellenfelekkel szemben is. Nálunk azért majd az is döntő lesz, hogy tudja majdmegerősíteni/bővíteni a keretet.

   Igazolásai, hogy sültek el nálatok anno?

   • Ricardo

    Nálunk eleve az volt a baj, hogy okosba kell mindig igazolni, nem is olyan vonzó most az olasz posvány, meg nem is olyan versenyképes a fizetések terén.

    Most, hogy elvileg nála van a világ összes pénze nekem is kérdéses mihez kezd majd vele. Mondjuk az ötletei általában alapvetően jók, de az tuti, hogy több Hazard nem lesz a keretben, hiába nagyon fasza spíler. 1-2 Moses meg Kanté várható még 😀

  • gorkaf78

   Köszi a kedves szavakat! Azért José ellen is sikeres rangadót játszott Conte, nem? 😀 Pedig a portugál is sokkal rutinosabb ezen a téren. A holnapi tuti nagy meccs lesz, látszott Contén is a sajtótájékoztatón, hogy izgatottabb, mint máskor.

  • mohacsia

   Jó cucc ez a spirito 😀

  • myheartisblue

   Mikelt és van Ginkelt is elküldhetnénk. 😀

   • Endy919

    Nem beszélve arról , hogy Oscar is a számára megfelelő ligában játszhatna újra.

    • gorkaf78

     Ez nem volt szép. 😀

    • 😀

    • Sir Idemitirjak

     Lehetne végre egy olyan komment rendszer, ahol negatívba is lehet pontozni a hozzászólást.

     • Endy919

      Megint prófusz vagy.

   • lol

  • Endy919

   Dinho egy igazi legenda . Sohasem volt a kedvencem , de ettől még a legjobb játékosnak tartom , akit valaha láttam játszani.

 • gorkaf78

  Itt a mai sajtótájékoztató:

  • 10:48-nál a riporter csajt érdemes meghallgatni xDDD

   • gorkaf78

    Igen, nekem is feltűnt, hogy Drogbáról kérdez a csaj, Diego Costa helyett. 😀 Conte túllépett a dolgon, vagy észre sem vette nagy izgalmában. 😀 Szerintem neki még mindig nem nagy élvezet az angolja miatt részt venni ezeken a rendezvényeken.

    • hat rendesen megkuzd a nyelvvel egyelore szegeny, de respekt neki.

     Costa meg szep bokot kapott, hogy Didivel kevertek ossze 😀

 • Endy919

  Off. Félidő van a Nottingham-Newcastle meccsen. Ajánlom megnézni a részleteket. Nagy durva 😀

 • Lavid Duiz
  • Lavid Duiz

   Azt hiszem, ezt érdemes kihasználni. 🙂

  • Lavid Duiz

   Ja! Telenor!

   • fuggetlen. en kulfoldrol hasznalom, kozom nincs a telenorhoz, csak ok adjak a szolgltatast, de nekem nem kellett elofizetes.

  • baszki en meg most vettem meg nemreg 😀 (HBOgo miatt foleg)

  • Sir Idemitirjak

   Az egyetlen baj, hogy csak a telenorosok lehetnek korlátlan mobilnettel, a többiek ugyanúgy streamelnek wifiről.

   • az igaz. De nekem pl nagyon jo ez kulfoldrol. Raadasul itt a telohoz 29GB mobilnet jar, szoval belefer a streameles is akar az uton.

    • Sir Idemitirjak

     Nekem meg közben esik le, hogy telenoros vagyok.

    • 11Daves

     Nekem annyit ír ki, hogy “not available in your region” 🙁

   • Lavid Duiz

    Az itthoni számítógépen nézem. Igaz, telejes képernyőre nem tudom kitenni, de annyi baj legyen. 🙂

    • ki lehet tenni teljesre 🙂 egy ilyen 4 iranyi nyil alakra katt.

     • Lavid Duiz

      “Jé! Beszél!” 😀 (Köszi! Vak vagyok. 🙂

      • gorkaf78

       Ne már, ez nem lehet komoly, hogy most tudtad ezt meg. 😀

       • Lavid Duiz

        A jobb felső sarokban lehet először nagyítani, de a következő lépésben már a jobb alsó sarokban. Azt már nem néztem meg, mert elkezdtem nézni a meccset. 🙂

        • gorkaf78

         Akkor mondok egy másik érdekeset: ha veszel egy nagy képernyős okostévét, és összekötöd kábellel v. wifivel a számítógépedet, nézheted nagyban is a TV-n a meccseket. 😀

         • Sir Idemitirjak

          (ha okos TV-t vesz azon tud netezni, nem kell hozzá laptop)

          • gorkaf78

           Igaz. 😀

         • Lavid Duiz

          Tudom. Megis van hozzá minden. Csak lusta vagyok hozzá. 😀

         • sőt, okostv-n van mytv app:D

  • Tornando Ferres

   Számítógépre: https://goo.gl/D3WslB
   Androidra: goo.gl/2fgo00
   IPhone: https://goo.gl/zGrb6t

 • Endy919

  Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Fabregas, Kante, Alonso; Pedro, Diego Costa, Hazard. Hoppá hoppá 😀

  • Endy919

   Subs: Begovic, Aina, Ivanovic, Oscar, Chalobah, Willian, Batshuayi.

   Matic sérült ?

 • Endy919

  Bravo; Otamendi, Stones, Kolarov, Navas, Fernandinho, Gundogan, Silva (c), De Bruyne, Sane, Aguero.

  Ez milyen felállás lesz?