Lépéselőny

headAz európai kultúrkörökben összességében, a nagy szomorú magyar valóságban pedig mindenképpen hiánycikk egy irányzat, világnézet, ami nagyjából a gondok nélküli jóllét és tulajdonképpen a lényege a szeretet, egység, béke. Pedig az, ami most körülleng – és felteszem nem csak engem – igencsak közel áll a sokszor tévesen rasztafári életérzésnek nevezett állapothoz.

Kezdeném azzal, hogy jól besz*ptam, némileg elővigyázatlan voltam a beharangban említett hivatalos, meccshelyetti megjelenésemen. Megérkezéskor gyors pillantást vetettem a képernyőre, de ott hála égnek akkor a hazai, mennyei bajnokság szerencsétlenkedőit adták, semmi PL, na mondom, zsír, majdcsak sikerül megúszni akkor az eredmény megismerését. Egészen jól ment minden, amíg egyszercsak nem sporthíreket kezdtek mondani a háttérben a csendesnél némileg hangosabban, hírekre ráadásnak felhangosodó rádióban?! Mire észbe kaptam, hogy most vagy kiszaladjak, vagy hát, hülyén néz ki vagy sem, befogjam a fülem, már hallom, hogy a Chelsea győzött. Ez némileg azért elbaszta az élményt, de legalább győztünk, ha már, akkor legalább ennyi legyen meg. Az egyébként is kellemes eseményen így még inkább el tudtam engedni magam, és tulajdonképpen ez a reggae-feeling leng körül azóta. Lassan a hajam is dreadlockba fonom.

A meccshír megírásához fel is dobtam a playlistbe – no ha nem is Bob Marleyt, de néhány rigmust, ezek egyikéből citálnék ide egy sort, ami kábé leírja a mostot: lazulgatok, tök jól vagyo-o-k… és sosem szoktam ilyet, de tessék, most ideillik, nesztek… 🙂

Pep is letolta a bugyit
Pep is letolta a bugyit

Pedig tulajdonképpen és összességében az eredményt leszámítva nem feltétlenül lenne ok a hurráoptimizmusra. Hazaérkezvén gép elé vágtam magam, és bár némileg elvette valóban az élményt az eredmény ismerete, a meccsre csak kíváncsi voltam, így nekiláttam az éjszaka közepén, és ha nem akarnék ilyen álszerény lenni, akkor biztosan felhívnám a figyelmet a beharangra, mert valljuk meg, eléggé belelőttem a dolgokba. De mivel a szerénységem az erősségem, eszemben sincs ilyet tenni… kacsintás. Lazulgatok, tök jól vagyo-o-k.

Miközben ugyanis az eredmény kisimított pár ráncot eredendően is csodálatos arcélemen, hát az ilyen mérkőzésekkel kapcsolatban merülnek fel leginkább a PL-ben eddig még feltáratlan bundabotrányok. A mérkőzést – írjuk le ide is, ne csak máshol lehessen látni – a Chelsea megnyerte 3-1 arányban, ezzel komoly statementet billogozva az idei szezonra. A Chelsea meglőtte a maga 4 gólját, ezzel beállítva a végeredményt, és igen, hosszú még a szezon, meg a faszom, de a City, na a City az nem tudott gólt szerezni a Chelseanek.

Aztán jöjjön egy szolid váltás és új bekezdés után az, hogy hát hogyan (illetve hogyan nem). A négy gól ellenére ezt a mérkőzést nem más, mint Kun egyszemélyben döntötte el. No jó, KdB is segített neki némileg. Ettől függetlenül, már-már reálisan merül fel, hogy vajon hány ország maffiája járt erre, és rabolta le Aguero tetszőleges számú lányát, mert ennyire szar meccse senkinek sem lehet, csak direkt. Ez a figura többször került ziccerbe (és hagyta ki azt), mint ahány gólt Diegoal összeszorgoskodott a szezonban. Aztán csak azt láttuk, hogy fogja a fejét. No meg persze közben én is, ha nem tudtam volna az eredményt, valószínűleg bőszen csapkodtam volna szét a közvetlen környezetemben bármit, mert az eleddig stabilnak mondható védelmünk úgy viselkedett, mint az épp cölibátust fogadott ifipap a szűzlányok mezítelen táncának éjszakáján a tűz körül. Arról már nem is beszélve, hogy miután látta, Kunnak mennyire nem megy, Cahill megunta a pöcsölést, és csizmaszárral vágott egy huszárosat, kürtő mögé a bal felsőbe.

Repül a mestermű
Repül a mestermű

Mivel a mérkőzés alatt született vagy 700 komment, nem volt még erőm átrágni magam rajtuk, de gyanítom ott nem feltétlenül én voltam az egyetlen, aki a világba eresztett valami istenkáromlásfélét, a levlisten DD kommentjei is főleg ezen mondakör köré szövődtek, ahol kivételesen semmiféle rektális vascsöves dolog nem került elő, de azért volt benne ásó, meg gödörásás, hosszabb távú elhelyezés céljából…

Aztán azért említsük meg azt is, hogy jóval több lehetőség adódott előttünk is, mint talán várható volt, de égkék mintára azért Costáéknak is sikerült szarabbnál-szarabb döntéseket meghozni a kapu előtt…. hogy Ázár is miket flesselt néha lövés helyett, azt kevesen tudjuk. A jó Sergio fingfogása mellett azonban a meccs fordulópontja egyértelműen a vörhenyes képű csámpás kis belga kobold kapufája volt.

Dráma. Nemnekünk.
Dráma. Nemnekünk.

Az öngól után láthatóan megtört Chelsea a szünet után sem teljesen tudta elkapni a ritmust, ez a helyzet pedig teljesen offolta a vendégeket, olvadt a beton, mindenki csak bámészkodott, Kevin viszont három és fél centiről szétvágta a felsőlécet, ami akkorát szólt, hogy az volt az ébresztő a Chelsea számára. És valóban. Előtte az egyébként rendre hasznosan játszó N’Golo több labdát adott el, mint a Kékekhez szerződése óta összesen, a legjobbak közt említett Mózi is csak a homályba futott időnként, no, ez varázsütésre megfordult, és az addig semmi életjelet nem adó Fabregas is végre hasznossá tette magát, no meg újra villantott is egyből, a José-időkből jól ismert Fabrepass-Diegoal már ültette is a hintába a Cityt, és ficcent is az egyenlítés. Lazulgatok…

Mester, most akkor végre játszani kell? Pofád lapos és lássam azt a Fabrepasst!
Mester, most akkor végre játszani kell? Pofád lapos és lássam azt a Fabrepasst!

Onnantól pedig nem volt megállás. A gól megadta a Chelseanek azt, ami kellett – vért. Meg gandzsát is. Újratervezés aktívan. Nem akarom azt mondani, hogy innentől aztán minden kontroll alatt volt, de teljesen más volt a meccs képe. A Chelsea játszott. Az pedig, hogy lényegében még két kontrával kicsináltuk Pepiéket, hát az igazán impresszív. Nagyjából a 90 percből 15 másodperc kellett a Chelsea három góljához, ami azért olyan, mint a herba: ijesztő.

Izmozás
Izmozás

Azt pedig, hogy mekkora is volt a tét, azt jól mutatja a meccsvégi brawl. Kun méltó módon zárta le a meccsét, és odacsúszott egy jó hárommeccseset DL-nek, ez pedig elszabadította az addig is alig visszafogott indulatokat, borult a kontroll, ami egy ilyen rangadón benne van, és nem is lett volna ezzel szerintem gond, ha Fernandinhoval nem szalad túl a ló. Remélem a tirpákja megkapja a maga eltiltását érte – ez már nem való futballpályára.

Haggyá'má' azzal a pirossal, látod azt a rasztát amelyik ott közelít, bazzé?
Haggyá’má’ azzal a pirossal, látod azt a rasztát amelyik ott közelít, bazzé?

Megkapja vagy sem, leszarni: a három pontot elhoztuk. Ez pedig markáns lépéselőny, főleg úgy, hogy a Poolnak levert egy pofont az egyik alvóügynökünk a 93. percben ma – ezzel clear három pont a Chelsea előnye a tabellán 14 forduló után. Mosoly derüljön arcodon, pajtás, mert ez a legfaszább dolog, ami 14 forduló után a Kékekkel történhetett. Lazulgassunk. Most megtehetjük. Nem a csapat, de mi itt. Mosolytuning. Mintha álmaiban jártam volna már itt. Most kapaszkodj, lököm a hintát, elárulom neked a titkát, hiába nézed, úgyse látod, mert az adrenalin hajtja csak a világot!

Felpörögve
Felpörögve

Nem fogom azt mondani, hogy innentől szabad az út a bajnoki címig, de ezzel a győzelemmel jelenleg igen, betettük a lábunk az ajtónyílásba. És igen, innentől számolni kell a Chelseavel is. Ha ezt a rangadót elveszítette volna Conte a Pool és az Arsenal után, más lett volna a helyzet, de ez az 1-3 határozott jelzés az irányt illetően. A Chelsea most egy szervezett, jólirányzott fegyver, masszív csapat, aztán lehet, hogy meg kell tapasztalnunk, hogy a 3-4-3 hogyan működik, hogyha kiesnek belőle fogaskerekek, mert Matics után nem kizárt, hogy Pedro és Luiz is kihagyásra szorul. Az irány velük vagy nélkülük most határozottan az előre, a szíved vezet, menetelni bátran, de szívből, előre. A Chelsea most egy tonnás kalapács, és ütni kell, amíg lehet. A szurkolónak pedig megmarad az állapot, és remélni, hogy ez nem csak álom. De… Aki mosolyogva alszik az úgy is ébred. Lazulgatok, tök jól vagyo-o-k.

És a végére, minden más kommentár nélkül:

Ki tepert még a meccs legnagyobb hülyéje címért?
Ki tepert még a meccs legnagyobb hülyéje címért?
 • Pingback: Lépéselőny | Zongoracipelő()

 • Lazulgassunk 🙂
  Érdekes kettősség, hogy tényleg megvan ez a nyugodtság érzés (talán Contéból árad és miatta a csapaton keresztül, talán Ancelotti alatt volt ennyire nyugalom a team körül utoljára) közben meg a szombati meccsen 4 szívrohamot 2 agyérgörcsöt kaptam. De nem is emlékszem mikor néztünk utoljára ilyen nyugodt december elébe.

 • myheartisblue

  http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3999684/Manchester-City-Chelsea-face-FA-rap-control-30-man-bust-up.html

  Ez a cikk hihetetlen, de mégis konkrétumokat ír le. Lehet hogy a csapatunkat is nagyon megbüntetik és Fabret is elmeszelik min.1 meccsre….

  • kíváncsi leszek, mert hivatalosan – amennyire én tudom, nem változott a vonatkozó szabály – (és) mivel a bíró látta és szankcionálta MagicHat-et és Chalot is, ezért az ítéleten utólag nem változtathatn(án)ak… eddig legalábbis mindig ez volt a bevett gyakorlat. A cikk itt arra hivatkozik, hogy a bíró nem láttam hogy csecs levert egyet… akkor viszont mire kapta a sárgát? 🙂 hogy fojtogattatta magát a kopasszal? Vagy átugrott önszántából a palánkon? Az ifi angolnak adhatnak esetleg valamit, mert megwoodooozta Kunt, meg a Chelseanek pénzbüntetést, bár ez legalább akkora vicc lesz majd, mint amit a Spurs ellen kaptunk anno… 🙁

   • myheartisblue

    Hát ez az! Kíváncsian várhatjuk! Én is erre értelmeztem a hihetetlen jelzőt… Minthogy számomra megbotránkoztató az, hogy mi, a provokációt és a tetlegességet elszenvedő fél, a végén rosszabbul jövünk ki az egészből, mint a bűnös. Azon okból, hogy az FA ezt a kétoldali büntetést tartja majd “demokratikus” döntésnek, hogy példát statuáljon, mikor ez az ügy és annak körülményei annyira egyoldalúak, mint vajas kenyér vajas fele az eddiggi, elvileg meg nem változott szabályok szerint.

   • Chalo lökését végignézte a bíró. Érdekes, hogy nem büntette, de látta, így, ahogy mondod nem bírálhatják felül a döntést. Sky/BBC-n semmi nincs erről, úgyh sztem (remélem) ez csak a Daily álomvilágban fog megtörténni.

    • Büntette, hiszen Chalobah és Fabregas is megkapta a maga sárgáját az esetet követően.

     • Chalo sargajarol lemaradtam akkor, igy aztan tenyleg semmi kerdes nem lehet.

   • trueblue05

    A szabály biztos nem változott, csak az a kérdés, hogy a pofonért kapta-e a sárgát Cesc – szerintem nem, mert az ütés, azért meg piros jár. Ha objektívek vagyunk, akkor bármennyire is fáj, Fabregasnak járna egy meccs pihenő – mert rajta van a felvételeken ahogy megpofozza a brazilt, aki emiatt kezdi el az ámokfutását – amire legalább 3 meccses eltiltást kell kapjon.

    • Hát, a Sky így írja most:
     http://www.skysports.com/football/news/11661/10684035/manchester-city-and-chelsea-set-to-learn-fa-disciplinary-fate

     Fabregas was booked by referee Anthony Taylor for his part in the confrontation between both sets of players, but the FA could take further action if the slap was left out of Taylor’s post-match report.

     • myheartisblue

      Tudta Ő, hogy mi volt azért nem lökdösődött a Fernandinho-val, gondolok itt a arra a sunyi pofonkára. Pont mikor jól játszik és visszatérhetne egy rövid időre elbarmolja a lehetőségét. :/ ej-ej

      Úgy néz ki a spanyol rá van szokra az efféle sunyis emberkedésekre (lásd az esetet mikor fejberugott vkit labdával). Ezek gondolom még a LáhLigából maradtak benne…

      • Petikee Sipos

       Az a labdás fejberúgós eset még ma is mosolyt csal az arcomra:DDD

       • Sandic

        Nesze, vigyorogjá!

    • Diego Costa

     Elkezdte azt már előtte is. Nem a meccsre gondolok, pedig gondolhatnék arra is…

 • “Fabregas was booked by referee Anthony Taylor for his part in the confrontation between both sets of players, but the FA could take further action if the slap was left out of Taylor’s post-match report.”

  igy mar ertheto, remeljuk benne van a jelentesben akkor…

  • kasata91

   Nyilván a jelentés írásig nem néz semmilyen video felvételt a spori. De egymás között csak kommunikálnak. Akkor már 4x esély van rá, hogy valaki látta. 😀 (amúgy mekkora kemény hogy azért szurkolunk hogy vegyék észre a sunyi pofont 😀 pár éve ilyen nem volt. Még hogy nincs videobíró…)

   • Diego Costa

    “Akkor már 4x esély van rá, hogy valaki látta. :D”

    PL bírókról beszélünk, szóval nincs sok esély. Egyébként abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy eltiltása esetén sincs akkora gond, hiszen nem számít kulcsjátékosnak idén.

 • Endy919

  Napi pletyi:
  Elvileg játékost cserélnénk a Bracával. Tőlünk menne Iva , tőlük jönne Munir . Én személy szerint rábólintanék , de nyilván kacsa.

  És akkor jön a kedvencem ! Abra kész eladni a hajóját , hogy legyen zsé megvenni Balet :DDDD

  • Balet nagyon adnam, de ez annyira hapog, hogy rendelem is a lilakaposztat melle 😀

   • Endy919

    Áprilisig offon van, szóval ettől komolyan nem kell félni 🙂

    • engem ez nem tartani vissza.

     • ez komoly? Már nem csak a sérülés esetlensége, de maga a Bale-transfer?

 • Diego Costa

  Napra pontosan emlékszik rá… Másfél évtized távlatából. Jól jelzi, hogy mennyire szereti a klubját, és mennyire büszke arra, hogy ő a mi Kapitányunk.

  https://uploads.disquscdn.com/images/5b3c74d2d7a908e8cfa65ab60283defea741057a664d1e17d73e12c95f27ee16.jpg

 • kasata91

  Breaking: FA will not take further action against Aguero for his ‘nasty’ challenge on Luiz. Only the minimum 3 game ban will apply, along with his additional 1 game for multiple sendings off! You get the feeling that Costa would have got more for the same offence!

  • Endy919

   Pfffff. Hányadék banda.

   • kasata91

    Fokozom: Fernanakárki pedig 3 meccs.

    • Endy919

     Szép. Remélem Cesc kap vagy 10 meccset , mert hagyta magát ellökni. Chalot meg eltiltják az egész szezonra.

     • Rammschein

      Ezt a hülye FA-t kéne eltiltani a büntetés kiszabásoktól! 🙁 😀

  • kasata91

   Közben már hivatalosan is megerősítette a City a 4 meccses eltiltást

   • Endy919

    Akkor is kevés . Nyugodtan lehet lábat törni …kapsz 4 meccset és játszol tovább.

    • kasata91

     Matic ellen elkövetett fault óta én nem lepődök még semmin.

   • Diego Costa

    Kevés.

   • Én 5 meccset tippeltem, ennek fényében visszaesőként ez kimondottan kevés. Továbbra is tetten érhető a logika az egy rasszista szó=8 meccs, szándékos sérülésokozás= 4 meccs között.

   • Balázs Kozó

    Hehehe, köszönjük szépen mink is, London vörösebbik feléről 🙂

    • kasata91

     Gondolom azt meg különösen, hogy a pool ellen már játszhat 😀

  • Diego Costa

   Az állandóan túlbuzgó FA-nak most lenne dolga, kíváncsi vagyok mi lesz belőle. city-sek meg kapták már, most a város másik felét kéne sújtani. Ibra és Rojo megmozdulásai is meccseket kéne, hogy érjenek.

   Érdekes módon most nem zeng a sajtó… Volt 3 nagyon durva eset, de a címlapok sehol, de még a csapból se ez folyik… Bezzeg mikor Costa valakire rálépett…

   • Blotunga

    Amúgy láttam már olyan twitteres posztot, ahol azzal foglalkoztak, hogy Costa milyen tempóban ugrott fel és szaladt oda a kispadról a bulihoz. Beszarsz ezeken a médiabajnokokon!

    • Diego Costa

     Ilyen videókat én is láttam, de az inkább poénos oldalról közelített, legalábbis én így értelmeztem. Máshogy nem is lehet.

     • Blotunga

      Normális esetben az is lenne, de ha már egy cikkbe van belefoglalva és az a címe, hogy Costa nem változik?! …

      • Diego Costa

       Nem változik. Ugyanúgy ontja a gólokat, ahogy eddig.

    • De azt már nem taglalják gondolom, hogy fékezni ment mindenkit nem tuzet csinalt. Ahogy meglatta vmelyik City-s h Costa csitit le is nyugodott gondolom megleodottsegeben 😀

   • kasata91

    Ugyan. Az FA legeladhatóbb termékeiről van szó. Agüero, Ibra stb. Nekik a legnagyobb bukta, ha sok meccsre elmeszelik őket. Ugyanakkor meg ott van Costa vagy Suárez akinek az a marketing értéke ha sportszerűtlenkedik, mert azzal lehet a sajtót megtölteni.

    • Diegoalt azért méltatják mostanság rendesen, Skyon is, máshol is.

     • kasata91

      Meg merném tippelni, hogy mekkora olvasottsága van ezeknek az általad linkelt cikkeknek, és mekkora volt a Skrteles taposásnak, vagy a Gabrieles incidensnek.
      De a közeljövőben is elég lesz tőle 1 mellkassal “kakaskodás” amiért sárgát kap, és máris rosszabb lesz a megítélése, mint pl. Agüeronak a lábtörő horror becsúszásért. Mert ez kell a népnek. A click-bait ről szól az egész internetes újságírás.

      • “A click-bait ről szól az egész internetes újságírás.”
       Ezzel egyetértek, a többivel nem. Pont azért, mert ezzel egyetértek. A click-bait nem attól megy, hogy sztereotipizálsz… 😉 Amikor Costa genyózott, azt kapták fel, most menőzik, erről írnak. De azért ne csináljunk úgy, mintha Costa azért, hogy nehezebben forduljon meg a világnézet vele kapcsolatban, ne tett volna eleget. Még itt is hányan fikázták… az újságírás sem tényszerű folyamat már jó ideje, ez tény, hanem a mozzanatok, események túltolása, de azért a blikk-bors-sun kategóriánál feljebb az alap mindig a valóság.

       • kasata91

        Attól hogy valóság még nem biztos hogy kíváncsiak rá az emberek. És egy valós esemény utáni cikk meg nem születését vagy ugyanazon témában több cikk születését gazdaságossági tényezők irányítják. Ezt pedig az olvasói igény határozza meg.
        Nem az újságírói sztereotípiákra gondolok, mert ők talán objektívek. Szerintem egy laikus olvasó a sztereotípiájával megegyező cikket hamarabb olvas el mint egy annak ellentmondót.

        • Szerintem ez mára már csak részben igaz. A ‘tudatos’ fogyasztó fogyóeszköz, a laikus olvasó – nevezzük így – pedig az a fajta tartalomfogyasztó, hogy amit elé tesznek, azt olvassa. Maga az újságírás (azon belül a sportújságírás is) felülről vezérelt, irányított, és egyre kevésbé piacorientált (egyre kevésbé olvasói igényekre épül). Tulajdonképpen a laikus – vagy lusta – fogyasztó egyre kevésbé ‘olvas’. Ahogyan a nyomtatott sajtó, úgy a gépelt sajtó is egyre inkább a háttérbe szorul (csak nézd meg, mennyi olvasója van egy nagy lap weboldalának, egy menő blognak, vagy hány feliratkozója egy menő youtube csatornának… :/ ). Az emberi nagy öntudatra ébredés és általános műveltségi szint emelkedése miatt egyre kevesebben vágynak arra, hogy mások véleményét olvassák, mások “szakértését”, ha így is tesznek, főleg olyan felületeken, ahol valamilyen módon jól meg lehet mondani/írni a szerzőnek, hogy miért és mekkora hülye.

         • kasata91

          Ebbe te látsz bele jobban, mint “publikátor”, én csak próbálok a saját magam butafogyasztói személyisége alapján általánosítani.

          • ez téves, szerintem ezt kb ugyanannyira látjuk, én, mint publikátor alig valamivel tudok többet. Ez általános jelenség szerintem, és leszűrhető mindenhol. Ha van valaki, aki ebben többet tud(hat), az kdako, ha itt kering valahol 🙂

           (szerintem) A tényszerű újságírást felváltotta a tematikus újságírás, azt pedig kinyírta az internet. Ezzel viszont mára olyan irgalmatlan információ hever előttünk, amit emberileg képtelenség feldolgozni. Gondolj csak arra, hogy még ha kizárólag egy témakörben keresgélsz is a neten, mégha az egy szűk témakör is, olyan rengeteg információ áll a rendelkezésre, hogy évekbe telne mindent végigolvasni, és mivel ennyi idő alatt ismételten hatalmas mennyiségű új írás születik, kezdődhet az egész elölről. Ezért a keresőoldalak is tematizálnak, a találatokat “rád szabják”, ugyanúgy, mint a reklámokat, egyéb, felugró oldalakat, youtube és egyéb videókat, stb, stb. Előre rágott tartalmat kapsz, olyan, ami valaki szerint neked való… egy átlagember számára kb 2-3 olyan weboldal van az életterében, amit rendszeresen van ideje látogatni, egy átlagos munka mellett, legyen az az index, a sky, a bbc vagy akármi. Ott átfutja a híreket, főcímeket, és lekattintja, ami érdekli. Többre egyszerűen nincs ideje. Ezen kívül már csak olyan tartalmakat fogyaszt, amit ismerősök osztanak meg vele FB-n, blogon, mailben, akárhol, vagy lekattint olyan tartalmat, amit valamilyen harmadik személytől kap – legyen az stumble, bármilyen random newsfeed, rss, akármi, a forrás mind1. Ezek közül viszont már csak arra mész rá, ami ténylegesen érdekel. Teszem azt, te is lekattintod, ha Zola osztja az észt valahol, akár a laligáról, akár az olaszokról. Ha cserébe viszont Paris Hilton nyilatkozik a Chelsearől, azt már nem kattintod le.

    • Diego Costa

     A patkány törpe esetében attól függ milyen meccsről van szó. A kis csapatoknak ha úgy van betalál, de fontos meccseken, rangadókon nem nagyon lő gólt… Bohóc.

  • menjenek a csaba.. Ha ezt tolunk valaki csinalja kap 5-ot minimum…
   Kettosmerce FA rulez.

 • kasata91
  • najsz, de lassuk, h tenyleg ki fog valoban csatlakozni hozzajuk.

  • Sandic

   Egyébként én úgy hallottam, hogy ez a Ronaldinhos dolog kamu. Ő csak azt mondta, hogy amiben tud, segít a csapatnak, de nem elsősorban a játékával. Azt csak valaki kitalálta.

  • kin diszgrész

   • Lavid Duiz

    FA king this grace. 😀

 • Lavid Duiz

  Off:
  Hát, ezen szakadtam: https://uploads.disquscdn.com/images/2c81797b825c9dbdccf18bc8520310da900fbc61cd057acb435b49d600fb3d39.jpg

  Valaki aláírta:

  “Arsenal should donate them one of their champions league trophies:

  404 not found”

  😀 😀 😀

 • 11Daves

  A Peterborough-Notts County meccs győztesét fogadjuk az FA kupa 3. körében.

  • myheartisblue

   1 s-al előztél be 😀 már írtam én is épp.

   • 11Daves

    Pedig még lassú voltam 😀 Csak kár hogy így jó eséllyel nem lesz tévében.

    • szinte tuti. Persze biztosat majd csak akkor, ha szét lesznek osztva a meccsnapok, de a 4 PL derbi (WHU-City, Everton-Leicester, Hull-Swans, Burnley-Sunderland) + a holder (MU-Reading) meccse már alapból tv-s szerintem, ami már önmagában 5 mérkőzés, emellé pedig még valszeg beszúrnak valami pikáns kiscsapatok közti happeninget, mint mondjuk a Sutton-Wimbledon.

     A PL csapat – alsó ligásból van pár, ebből szerintem max 1 kerül képernyőre:
     Chelsea v Peterborough/Notts County
     Liverpool v Newport/Plymouth
     Preston v Arsenal
     Tottenham v Aston Villa

     Bezzeg egy jó Stoke-Wolves vagy Bolton-CP :))))

  • Rammschein

   …gondolom nem megerőltető meccs lesz… 😀 Azért a PL mellé még egy frontot el kéne tudni viselnie a csapatnak.

  • újra pályára léphet Bats, Aina, Ruben és társai, juhé 🙂

   • Endy919

    Lótuszcsíket nem hiszem.

   • myheartisblue

    Nah, aztán kihuppanunk innen is.

    • nem gondolom, hogy ez kifejezetten cél, de azt sem, hogy Conte krokodilkönnyeket hullatna, ha így lenne. Talán ha meleg a pite, pályára küld néhány nagyágyút, hogy mehessünk még egy kört. Jelenleg annyira el van találva a kezdő a PL-re, hogy hacsak Kun szét nem rúgja, nem fog belenyúlni, ha nem muszáj. Úgy meg kísérletezésre élesben (nem edzésen) marad az U23… meg az FA. Én szinte biztosra veszem, hogy a kezdő 80%-át ifik és max sérülésből visszatérők, vagy padozók fogják kitenni.

     Kb valami Begovics, Aina, Zouma, JT, Brana, Oscar, Fab, Ruben, Pedro/Will, Bats, Solanke.

     • Endy919

      10000% , hogy Chalo hamarább kezd , mint Lótuszcsík . Nagyon meglepnék leve , ha Ruben 30 percnél többet kapna , és az általad felvázolt 4-3-3 sem túl reális, vagy milyen formációra gondoltál?

      • ————-Bego—————
       —-Aina—Zouma—JT——-
       Brana–Oscar–Fab–Ruben
       –Ped/W–Bats—Solanke—

       3-4-3. Vad, de azért ez mégiscsak a Peterborough/Notts County, és a CoC-ban sem álltunk ki erősebb kezdővel. Chalo max akkor kezd, ha Matics kidől, és Fab bejátssza magát a kezdőbe, a szerb meg még nem tér vissza. Esetleg Ruben helyén, Ruben pedig egy sorral feljebb, Solanke meg kuka. De ez nyilván találgatás. Mindössze azt veszem kb biztosra, hogy az alap kezdőnkből kettő, max három ember lesz ott a kezdőben az első FA meccsünkön. Kürtő meg Kanté otthon hesszel, Cahill, Azpi, Hazard meg Costa talán a padra leülhet, ha ég a ház (vésztartalék Mikel :)) ).

       • Te Zenzo, oke, h lazulgatunk, de a pipat lassan tedd le 😀

        • hol fáj? 🙂

         • Jaj nem faj, de az a kezdo XI eleg meredek lett Rubennel balfutoban 😉

       • lamps8

        Bego-Iva,Zouma,JT-J.Dasilva,Chalo,Fabregas,Aina-Oscar,Bats,Will

        • Endy919

         Dasilva mennyi szerepet kapott a felkészülési időszakban?

        • Dasilva meg nem jart a felnott keret kozeleben egyelore ugyh erre vajmi keves esely van.

        • Branat eddig Conte rendre Moses helyére hozta be, szóval szerintem őt oda próbálgatjuk.
         Dasilva pedig, ahogy itt lent is írták, nem volt még a felnőtt keret közelében. És bár remek kis játékos, esetében ezt szó szerint kell venni – a srácnak duplán meg kell küzdenie azért, hogy helye legyen bárhol. 168 cm, még Ash is majd’ 10 centivel volt magasabb nála. Ezt pedig a legtöbb felkészülési meccsen még a Chelsea sajátjai (Nevin, stb) is elmondják, hogy technikailag nagyon rendben van a srác, de óriási lépcső előtte, amit lassan meg kell másznia, hogy meg kell tanulnia a termetéből adódó hátrányokat leküzdenie. Ez már a korcsoportjában sem egyszerű, de amióta a kupában felnőttcsapatok ellen is játszottak, még jobban kitűnt ez a jelentős hátránya.

     • WudigessBoi

      Én azért bizakodó vagyok, legalább a hozzáállást illetően. Nyilván lesz rotálás és valljuk be, kell is, de a meccsek (hacsak nincs újrajátszás) hétvégén, a bajnoki forduló helyett lesznek, szóval akkora többletterhelést csak nem jelent.

      • Én sem a hozzáállás miatt aggódom, hiszen akik pályára lépnek, pont dupla vággyal égnek, hogy bizonyítsanak, de láttuk már a CoC-ban is, hogy milyen az, ha 8-9 játékost cserélünk a kezdőben.

   • addigra Ruben már remélem kölcsönben lesz.

 • 20 – Diego Costa has now scored against 20 different teams in the Premier League (of the 23 that he’s faced in the competition).

  • Utánanéztem melyik lehet az a 3, Stoke, Bonszmusz és QPR.

   • Akkor az ev utcso heteben a Stoke és a Bmouth ellen gyorsan elkezdheti ledolgozni ezen restanciájit, kuplerájék meguszhatjak, maradjanak csak ahol vannak 🙂

    • 11Daves

     Kár hogy a QPR az ő karrierje alatt jó eséllyel már nem jut vissza a PL-be.

     • ilyet még viccből sem mondunk. A kupi naggyon jó helyen van ott, ahol, vagy lejjebb, vagy még lejjebb. Kupában még így is meglehetnek 😛 A kupi meg csak maradjon ott, ahová való.

      • 11Daves

       Persze csak ebből az egyetlenegy szempontból kár, ez magától értetődik 😀 A stat viszont csak a PL-re vonatkozott.

 • Jose Mourinho has now taken just 36 points from his last 30 games in the Premier League

 • Endy919

  OFF: A Besiktas ennyire nem akar BL-ben játszani , vagy az ukránok eldöntötték , hogy számukra egy tét lnélküli meccsen nagyon megrépázzák őket ? 😀

  • nem tudom, de a piros+tizi kombóval kb végük volt már erős 10 perccel ezelőtt.

   • Sir Idemitirjak

    Főleg, hogy mind a két piros lapjuk valahol a hihetetlen bírói ítélet szintjén van. Ha ez a török stadionban történik szerintem a szurkolók már a pályán lennének a bíró meg az életéért imádkozna.

 • 11Daves

  Nézd már, a végén még csoportgyőztes lesz Wenger.

  • hát, ha a PSG képes lesz otthon kiszopni a Ludogorets ellen, akkor meg is érdemlik. Amúgy meg menjenek csak még 1 kört, kell az angol koeff :S

   • 11Daves

    Nem az van, hogy a 4 topliga most már automatikusan négy csapatot küldhet? Szóval a koefficiens már nem számít annyira (hacsak nem előznek be a franciák is).

    • Endy919

     Még a digók sem előztek meg , nem ?

     • 11Daves

      Nem, de most már akár be is előzhetnének elvileg.

      • így van, ha az angolok kihullanak, az olaszok meg menetelnek, a szezon végére oda lehet az angolok coeff táblázaton harmadik helye.

      • Endy919

       Ahoz csapat is kellesz a digóknak. A Juve teljesen széuthullott , a Nápolyt meg az első szembejövő csapat haza küldi. Milik nélkül teljesen megvannak lőve.

    • Nem, legalábbis jelenleg nem még.

  • Endy919

   A csoportok mostani állása szerint , nem biztos , hogy hátrány a második hely 😀

  • (ki a tököm ez a Perez?)

   • Endy919

    Nyáron vették a Deporból. Tavaly hozott egy 17 gólos szezont a Laliban.

    Csere csatárnak bőven jó.

    • a cserecsatáruk jelenleg zserbó 🙂

     • Endy919

      Alexis a csatár most ?

      • nem, most Perez 😛 :DD

       amúgy igen, Sancho van előretolva rendre. Ezért is tudta beérni Costát a góllövőn :/

       • Endy919

        Ennyi örömük nekik is lehet . Egy fordulóra Diegóval lenni egy szinten 🙂

  • kasata91

   Valahogy meg kell kapniuk a Bayernt a nyolcaddöntőben.

 • Izzy27

  A whoscored-on a november hónap csapatában Aké is helyet kapott, mondjuk a két meccs két gól mutatóval nem csoda főleg hátvédként. A Stoke ellen még MOTM is lett. Azért remélem mostmár rendesen kapja majd a játéidőt és jövőre befér hozzánk. A balon Cahill helyén középen Zouma jobbon Azpi hmm öszefut a nyál a számban :DD

  • Endy919

   Ha nálunk is marad , kezdő tuti nem lesz . Ott lesz valószinüleg eőtte a sorban Christensen , Zouma sem feltétlenül szorítja majd ki DLt + egy KH érkezése várható.

   Hamarább látom őt Kanté cseréjének.

   • Izzy27

    Christensen? én semmit sem láttam abban a gyerekben :/ Bár nem is nagyon koncentráltam rá. A többiben igazad lehet, de Zouma és Aké váltóba simán mehetne szerintem. Nem mélyvíz elsőre de azért be-be dobni őket. Én ebben a hármasban látom a jövőnket

    • Christensenben?! 😀 jelenleg messze a legnagyobb tehetségünk, kb olyan szintű tapasztalattal, mint amilyennel kürtőt kaptuk vissza. Tavaly a Gladbach legjobbja volt, 20 évesen már 10 felnőtt válogatottsággal, 40 BuLi meccsel, és 10 BL meccsel a háta mögött…

     • Endy919

      3mp-vel megelőztél 😀

     • Izzy27

      Elkussoltam srácok 😀 úgy tűnik csak én nem néztem ki a fejembul rendesen

     • Izzy27

      Elkussoltam srácok 😀 őt nem követtem ezek szerint túl jól 🙂

    • Endy919

     Christensen a világ egyik legnagyobb tehetsége a posztján 🙂
     A nyáron visszautasítottuk a Gladbachot , Bayernt , Barcát , Cityt 🙂

  • Aké szerintem jövőre a Chelsea felnőttel marad, és Alonso/Kanté cseréje lesz.

   • Izzy27

    Az se rossz opció de én hátrébb tenném. Alonso mögött jó helyen lenne.

 • Ez a PSG akkora egy láma csapat…

  • mi is pont ilyenkor nem futunk össze velük 🙂

   Amúgy a Baselből is többet néztem ki, és hát a Barcától kapni egy négyest nem olyan szörnyű, de Turantól beszopni egy triót uszkve 15 perc alatt azért mégis…

   • Az a kemény, hogy a PSG ezzel 2 meccs alatt 5 gólt nyel be. Nagyobb összeget mernék tenni arra, hogy ilyen Carlo kinevezése óta nem fordult elő.

   • Endy919

    És Christensen most a jobb hátvéd ? Még nem is láttam azon a poszton játszani.

    Meccset nézni most nem volt időm , de az összefoglalókra kíváncsi leszek.

    • én sem nézem most, csak live text; melózok 🙁

     • Endy919

      Én meg ennek a mocskos Uniónak a jogrendszerét próbálom beleverni a fejembe… 🙁

      • örülj neki, annak legalább van értelme… próbálnád csak a magyart 😀 az sem érti, aki csinálta.

       • Endy919

        :DDD Itt sem rózsás a helyzet , nyugi 🙂

        • én ugyan csak EU jogi alapokat hallgattam, azt is száz éve, még mielőtt MO EU tagállam volt, de tanulás nélkül átmentem közepessel, szóval no problemo 🙂

         • Endy919

          Szlovákián mindenhol basznak erre a tantárgyra , csak pont Kassán tanít az a prof. , aki 20 évig Luxemburgban szorgalmasskodott. Sajnos ez a sulinkon a legnehezebb vizsga.

          • 11Daves

           Kitartást. És nyugi, Budapesten se könnyebb (mondjuk én pont megúsztam Erasmusnak hála).

 • Már csak az a kérdés, hogy a Bayernt vagy a Realt kapja-e az Arsenal

  • **

  • Endy919

   Bayern . De a Barca-PSG az éven is meglesz.

  • WudigessBoi

   Kiesni a Benfica vagy a Kusen ellen is lehet:)

 • Amúgy van valahol valami stat (én nem találtam), hogy mennyi a csoportkörben a lőtt gólrekord eddig? Ez a szezon sanszosan a legjobbak közt van, ha még nem a legjobb.

 • Endy919

  Isten éltesse a Kapitányt !!! 🙂

  • kasata91

   Feltöltött egy videót instára hogy a gyerekei tortával lepték meg. És az alapján felmerült vennem a kérdés hogy Summer vajon hanyadik hónapban jár…
   Ez csak annak tükrében érdekes, hogy Toni naponta 2x posztol arról hogy mennyit edz Begovicnéval. Igazán odafigyelhetne rá hogy mennyit eszik a gyerek.

   • Endy919

    Már tavaly , egy karácsonyfa díszítős képen felfigyeltem rá , hogy jó húsban van a gyermek.

    Majd megnyúlik :DD

 • gorkaf78

  Itt van a legjobban fizetett PL-játékosok listája, Hazard a 6., Fabre a 11., Willian a 17., Courtois a 20. rajta. Érdekesség számomra, hogy D. Costa nincs a listán.
  Az élen három MU játékos. Megérdemlik a bérüket. 😀

  http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/pl-harom-mu-jatekos-a-legjobban-fizetett-sanchez-csak-a-15-2540637

  • Sanchez ehberen van xD

   • gorkaf78

    Lehet, kellene neki valami adománygyűjtést szervezni, mint anno Isaura felszabadításáért is gyűjtöttek pénzt a magyar nyugdíjasok. 😀

  • Endy919

   Pedid Diego 150et kap , és most kínálnak neki 200at.

   • gorkaf78

    Akkor csak szimplán rossz ez a lista. 🙂

 • A Leicester csoportelsőként szépen kinyíratja magát a Dragaoban

  • Számomra a Spurs bámulatosabb, mi a francnak mennek neki az alapcsapattal egy ilyen meccsnek.

   • büszkeség és balítélet? Vagy csak önsorsrontás, esetleg history 😉

    • kasata91

     Igénylik a kettős terhelést továbbra is. Hol zavar ez minket ? 😀

    • myheartisblue

     Hát erről azt a bizonyos Ferit kérdezném meg….

     • nem véletlen tűztem oda én sem a végére 😉

   • most olvasom, hogy győzniük kellett, hogy tuti megmaradjon legalább az EL-be lebukás. Hát, az legalább összejött.

    • Ennyire még nem láttam csapatot az EL-ért teperni.

 • Endy919

  Nem tudom , hogy ez a kép volt-e ,már itt , de amikor ezt ma reggel megláttam az előadason , akkor hangosan felnyerítettem 😀 : https://uploads.disquscdn.com/images/521f89bacab58639c5827ed6308aaef86f9f9d4ea27ac91771053cc48335c117.jpg

  • Valami Mojzi DNS-nek azért lebegnie kéne még a sarokban, mégiscsak a skót szerezte be a gazdag ember Mikeljét. Az a vicc, hogy majdnem 2 kezdőnyit, ha jól számolom, 20 játékost igazolt a MU azóta, hogy Big Fella megérkezett, és még mindig ott van. Nagy túlélő.

   • Endy919

    Az Evertonba nem volt olyan rossz ez a pamacs . Egy időben még nálunk is szívesen láttam volna.

    De azt komolyan nem értem , hogyan győzi meg az edzőket , hogy inkább őt játszassák , mint Schweinit , vagy Schneiderlnit . A franciát szó szerint nem tudom felfogni , hogy tünhetett így el , mert elég jó kis játékos.

    • A nevertonban is ugyanekkora fatuskó volt, bár jobban illett a képbe, mert Barry mellett nem tűnt fel annyira – két tuskó közül ugyebár…

     Schneiderlint szépen eltűntette a MU, pedig csúcsformában igazolt oda, legjobb futballkorban van, tavaly ahhoz képest még egész sokat játszott, mostanra viszont teljesen kiesett a keretből. Idén játszott összesen 200 percet kb, abból több, mint a felét az EL-ben. A PL-ben kapott eddig 3 meccsen 11 percet :))

     • Endy919

      A fhansziát amúgy elhoznám egy zacskó szotyiért. Egy próbát bőven megérne.

      • kasata91

       Adunk helyette nekik egy vanGinkelt ugyanezen szerepre bőven alkalmas és még marad is a fizetés kasszában Pogba fodrászának jattolni.

       • Frenky54

        Endy kedvencénél maradva: Marco van, gin kell?

      • Free Morgan! 🙂

       • Endy919

        Akkor már inkább Captain 😀

        • de azt nem kell kiszabadítani, az téged szabadít meg pár dologtól 😉

         • Endy919

          Már hogyne kéne kiszabadítani szegényt az üvegből ?! 😀

          • szabadítani az üvegből? Te is jól körbemagyarázol egy berúgást 😛 :))

          • Endy919

           Az csak úgy nem megy 😀

       • kasata91

        És ha végre valaki átigazolná, akkor lenne Morgan Freeman?!

        • Van egy kedves barátom, aki hadilábon áll a külföldi nevekkel, na neki ő “frimááán” :DD
         Hozzáteszem, tőle származik, és nagyjából 4 éve nálunk már csak Baletolli van társaságon belül 😀

         • kasata91

          Az szép. Remélem Gareth Balo azért még nincsen.

          • oh, van jópár, de kevés ragad meg. Parizensermen, Baletolli, Frimán, Sán Kánőri… :))

           Baletolli egy másik cimbora pécsi lakásavatóján hangzott el, arra emlékszem, voltunk vagy hatan-heten, és jó 20 percig ömlött a könnyünk a röhögéstől…

          • csajom visszakerdezett, h Parizerdzsem? mikor meghallotta egy meccsen a PSG nevet.

          • az se rossz, de mégiscsak nő 🙂 más kategória.

  • gorkaf78

   Bedobtam ezt a stretfordra, várom a reakciókat. :DDD

   • Endy919

    :DDD Provokálni tudni kell 😀

  • ;DDDDD

 • WudigessBoi

  Spíler Tv-n csapatom a Bournemouth-Liverpool ismétlését, most jön a hosszabbítás. BL-ben mi volt?:)

  • 11Daves

   Nem tudom, nézni akartam, de valahogy véletlenül a City-meccset sikerült csak újranéznem.

  • Nyert a Legia! 🙂
   Ranieri megverette a B csapatát a Dragaoban, a BVB lett a csoportelső, miután ikszelt a Bernabeuban, nyert a Juve, a Kusen, a Spurs, utóbbi ezzel kvalifikálta magát az EL-be. Oszt ennyi.

   • 11Daves

    Plusz a Sevilla idén mégse nyeri meg az EL-t. Off: Nikoliccsal mi van, hogy már a Legiába se fér be kezdőként?

   • Endy919

    Neeee . Én most fogtam fel , hogy a lengyelek kiejtették a
    Sportingot :DDD a gólarányuk pedig félelmetes 😀

    • kiejtették? Mindketten mentek a levesbe, és ezen nem változtatott volna az sem, ha a Sporting nyer, 6 ponttal nem mennek sokra (Besiktas 7, Spurs 7, Kőbunkó 9, Lyon 8)

     • Endy919

      A Legia bejutott az ELbe nem?

      • jogos bazzeg, ezt benéztem 😀

   • WudigessBoi

    Akkor már csak az a kérdés, hogy a Bayernbe vagy a Realba botlik-e az Arsenal a nyolcaddöntőben:)

    • Endy919

     Bayern.Tuti.

 • vitéz kaprosfalvy ond kond

  Wilkins nyilatkozatából ragadnék ki egy szösszenetet:
  “I was out at Cobham (Chelsea training ground) on Tuesday and Gary
  Cahill was having a coffee saying ‘I’ve got a day off Ray.’ The other
  players with the big guns can’t have a day off, they are seven days a
  week now.”

  Ezt a “players with the big guns” dolgot hogy kell érteni? Lehet azért mert este van de nagyon nem esik le.

  • kasata91

   Én nagyágyúk-nak fordítanám szabadon. Bár nem logikus hogy Cahill mint kezdő játékos miért nem egy kategória velük.

   • 11Daves

    Én talán úgy fordítanám, hogy a “nagyágyúknál lévő játékosok”, azaz a többi topklub játékosai.

  • hát akiknek nagy cserpákjuk van :DDDD

   • Endy919

    Niggaz 😀

 • kasata91

  Nekem most van egy olyan megérzésem, hogy pénteken kihúzzák a francia párharcot. Wengi Vs. Zidane.

  • ha már megérzések, szerintem Arsenal-Sevilla lesz.

   • Endy919

    Azt nehéz lenne kiamagyarázni a vén pedofilnak.

  • emazohun

   *Elszászi-algériai

 • Diego Costa

  2016.12.07.

  Spexit.

  Erre a kilépésre nem kellett 2 évet várni, csak két hetet.

 • Chelsea will move for Alexis Sanchez if he does not resolve his contract stand-off with Arsenal.

  nyílvan 1% esély sincs rá, de az egyetlen játékos, aki kéne tőlük kérdés nélkül. Már az Udineseből nagyon akartam..

  • Endy919

   Dettó.

  • myheartisblue

   Érthető. Az Arsenal se lenne hülye, hogy megváljon az egyik legjobb játékosától nah meg a borsos ár érte. De játszunk el a gondolattal, ha mégis megtörténne:
   ad.1. Felrobbanna az Uthanyinger, mi meg nem bírnánk abbahagyni a röhögést.
   ad.2. Kinek a helyére tennénk Őt be? Tán Hazard? vagy Moses?
   ad.3. Annyi lovéért leülteni a padra?
   ad.4. Arsenal

   • Endy919

    Pedro helyére . Vagy ez költői kérdés volt:

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    Én nem tartom teljesen elképzelhetetlennek. 2018-ig van csak szerződése, ha kijelenti hogy nem akar hosszabbítani akkor nyáron meg kell válnia tőle az Arsenal-nak. Terry 150 ezer fontot keres, Fábregas 155-öt, ha ők távoznak már felszabadul egy brutál heti fizetésre való összeg amire nem lehet nemet mondani. Londonban maradhatna Sanchez. Hazard-dal meg Costa-val nagyon brutál hármast alkotnának, ez is vonzó lehet neki, valamint Conte személye.

    Az Arsenal meg nem épp arról híres hogy meg tudja tartani a sztárjait, rendszeresen mennek tőlük riválishoz a legjobbjaik. (adebayor, yolo touré, van persie stb).

    • myheartisblue

     Az Arsenal nem adná el a CFC-nek egy bajnokesélyes riválisnak, azt aki húzza a szekerüket. Az efféle rivális játékoscserére nagyon rég volt példa.Emiatt is teljesen elképzelhetetlennek tartom.

     • kasata91

      Mata? Nasri? Clichy ? Sagna?

      • myheartisblue

       Semmi sok, egyik sem tudott olyan veszélyesnek látszóan beépülni, mint az Alexis tenné a mi helyzetünkben és ők nem a csapataik elit húzóembereik voltak.

       • Endy919

        Ash?

     • vitéz kaprosfalvy ond kond

      Torres-t is eladta nekünk a Liverpool, de Figo-t a Barca a Real-nak.. Olyan ajánlatot kell tenni amit nem tudnak visszautasítani. A Spurs az aki keményen megmondta hogy a Chelsea-nek nem eladó Modric, inkább elengedték kevesebb pénzért spanyolba.

      Van Persie manchesterbe igazolása amúgy hasonló sztori volt.. Nagyon nem akarta az Arsenal odaengedni, de már csak egy év volt a szerződéséből, van persie meg keményen megmondta hogy ha nem engedik oda akkor kivárja az egy évet és dobbant ingyen. Így kaptak Wengerék 30 milliót, ami nem is rossz pénz.

      • myheartisblue

       Figo -Barca…hol van az már. Torres-t megvettük, hát akkor olyan ajánlatot nem lehetet visszautasítani, de mostmár változtak az átigazolási politikák és a csapatok ászait nem cserélgetik saját ligákba.

       • Endy919

        Adebayor , Kolo ,Tevéz?

        • Endy919

         De volt ott Vieira is .

        • myheartisblue

         Nem értitek mire gondolok…Ezek mind 2006 körül vagy ezidőtájt történtek. 10év alatt feljődtek az átigazolási politikák és a szakemberek taktikái. De Bruyne,Bale, Suarez,Pogba,Fabregas,Ramires és a többi, miért nem Angliába business-elték tovább? Azért mert ma már kimondottan nem fogod a saját ligádba eladni az elit emberedet, mert annyival erősítenéd az ellenfelet, hogy az érte kapott pénz nem garancia arra, hogy nem ártasz, mint használsz magadnak. Itt-ott megtörténik, de az csodaszámba megy

         • vitéz kaprosfalvy ond kond

          Ne haragudj de ezek egytől egyig béna példák.. De Bruyne-nél fel sem merült hogy angol csapat vinné, Bale csak a Real kedvéért volt hajlandó elhagyni a Spurst, Suarez és Fábregas célirányosan a Barcába akart menni, Ramires-t elcsábította a kínai fizu(szintén szó se volt angol ajánlatokról), Pogba meg ingyen vihető volt szabadügynökként, semmi köze nem volt hozzá az United-nek hogy hova igazolt.

          Cech-t tavaly adtuk el az Arsenalnak, Sterling tavaly ment a Liverpool-ból a Citybe, Van Persie is nemrég váltott Londonból Manchesterbe. De az se volt régen amikor a fél Arsenal átment a City-hez. Nem értem miért erőlteted ezt a dolgot hogy “10 év alatt a feje tetejére állt a világ”, egyáltalán nincs ez a tendencia. Higuain, Arda Turan, Hummels, Götze, csak egy-két név akik hirtelen eszembe jutottak akik riválishoz mentek. Olaszországról meg ne is beszéljünk, tucatnyi játékost lehet mondani akik az Inter-Milan-Juve hármasból legalább kettőben játszottak.

          • myheartisblue

           Nem haragszom, miért haragudnék? Nem FBn kommentvitézkedünk, hanem értelmi vitát folytatunk. Nem tartom lehetetlennek, de Wenger nem fogja pont a Chelseanek őt eladni akkor már PSG vagy Real,de a legvalószínűbb, hogy ez csak egy média által felfujt vacak és simán aláirják az új szerződést a kis kedveskéjüknek.

          • Endy919

           Leggyakrabban Alexist a Juvéval és az Interrel boronálják össze , és állitólag egyáltalán nem kizárt a távozása.

          • vitéz kaprosfalvy ond kond

           Wengernek ebbe nem sok beleszólása van. A klubvezetésnek kell eldönteni hogy melyik ajánlatot fogadja el. Mondjuk a PSG a pénzt leszámítva nem értem hogy miért vonzó egy topjátékosnak, biztos marha élvezetes lehet francia bajnokságokat nyerni az Angers meg a Nantes lealázásával. A PSG-projekt első körben szerintem elég nagy hasalás. A Lavezzi, Ibra, Motta, Sirigu, Thiago Silva, Maxwell gerinc lassan teljesen kikopik, és Európában teljesen súlytalanok. Griezmann is kiröhögte őket, megmondta hogy semmi kedve odamenni a fenti okok miatt.

          • ide csak egy apró gondolat: hiába nem lett kifejezetten meghatározó játékos, azért Sancho lehúzott annyi időt a bárkában, hogy háromszor is meg kell gondolnia, mielőtt bármelyik madridi klubba aláír.

          • Diego Costa

           A PL-t és a többi bajnokságot nem árt külön kezelni. Valóban voltak nagyobb volumenű átigazolások, de azért az is igaz, hogy igyekeztek nem honi riválisnak eladni a játékosokat.

           Azt is érdemes megjegyezni, hogy a felsorolt igazolások többnyire egy klubtól erednek. Egyedül Torres és RvP igazolása volt jelentősebb, de mint tudjuk az spanyol esetében inkább a füst volt nagyobb, mint a láng. Az meg, hogy anno Adebayor elment a city-be vagy Touré nem rengette meg a világot, mint ahogy a kis s*ggdugasz angol távozása sem vetette vissza a poolt.

           Mata jelent még kivételt, de azért ő sem tolja annyira kiemelkedően, hogy minden nap a fejünket verjük az asztalba. Sajnálom őt, persze jobban örülnék ha itt lenne, de azért nem lövöldözi a gólokat sem ő ( sem a csapata :D).

         • erről a vitáról lemaradtam, mert megesz a meló, de ezen krvajót röhögtem:
          “10év alatt feljődtek az átigazolási politikák ”

          :DDDDDDDDDDDDD

     • Max az jogos arguement, h a CFC nek. Az h bajnokeselysnek butasag, soroljam hany top jatekos adtak el bajnokeselyes rivalisnak?

    • kasata91

     Amúgy az milyen kemény, hogy kerek 3 hónapja még arról beszélgettünk hogy mennyire nem vonzó a club, meg “ki jönne ide”, “nincs BL kitudja meddig”, “örüljünk 1-2 felső középszer igazolásnak”.
     Most meg kimondott (leírt) tényként vesszük tudomásul -és nem csak mi, elfogultak- hogy Conte személye és mentalitása miatt érkezhetnek játékosok.

     • Diego Costa

      Utóbbiban teljesen egyetértek. Ami az első részt illeti ha jól emlékszem kicsit tartottam attól az elején én is, de aztán rájöttem, hogy nem feltétlenül igaz ez, persze ehhez az kell, hogy most újra ott legyünk és csak egy egyszeri és megismételhetetlen dolog legyen a múltunkba. A keret minősége adott, a jó edző is, pénz is van, szóval lehetett volna ide csábítani embereket BL nélkül. Manapság már Kínába is elmennek jó pénzért, a BL hiánya ebben a korban nem lehet akkor visszatartó erő. Ha pedig így is lett volna, akkor is lehetett volna olyan fiatal jó képességű játékosokat igazolni, akiknek még a BL mentes CFC is előrelépés lett volna.

    • gorkaf78

     Annyiban szólnék ehhez hozzá, hogy ha jól tudom, Terry jelentős fizetéscsökkentés mellett kapott hosszabbítást az idei évre, a fizuja most heti 50 ezer font körül lehet.

     http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3597420/John-Terry-agrees-90-000-weekly-wage-drop-stay-Chelsea-year-rejects-lucrative-switch-China.html

   • Sandic

    Ad. 2 Pedro

   • ez komolyan ekkora fjetorest okoz neked? 😀 edes istenem nyilvan : Hazard-Costa-Sanchez

    Milyen pad? vilagklasszis tamado..

 • myheartisblue

  According to the London Evening Standard, the Nigerian midfielder is considering an offer from Chinese club Shanghai SIPG, the team currently managed by former Blues boss André Villas-Boas…the offer apparently includes more than double the weekly wages he’s currently earning.

  Most már csak az kell, hogy a ázsiai klubokhoz hűen jó sok lovettát letegyenek Mikel-ért.

 • gorkaf78

  A britannián olvastam ezt a tweet-et, pont illik a témához, amit lejjebb boncolgattatok:

  Wenger azt mondja, ha Sanchez és Özil nem ír alá új szerződést, akkor se adja el őket. Inkább megvárja míg lejár és mehetnek ingyen. #balls

  😀

  • Sir Idemitirjak

   Csak amikor befut az 50 milliós ajánlat, akkor neki pont annyi beleszólása lesz, mint nekem 😀

  • KNOWS

  • Frenky54

   Blöfföl a srác:)

   • gorkaf78

    Mármint a srác, az Wenger? Azért annyira nem fiatal a fhanszia. :DDD

    • Frenky54

     Idézőjelbe kellett volna tennem a “srácot”, de mivel nagyjából egy korosztály vagyok a “sráccal” kiszaladt nálam ez a szó:)

     • gorkaf78

      Igen, sejtettem már a korábbi hozzászólásaidból, hogy Te vagy itt a korelnök a fórumon. 😀

 • Endy919

  Kenedy visszatért a csapathoz.

  • gorkaf78

   Musonda is, ha jól láttam.

   • Gabor1092

    Ez volt a kettejük szempontjából a legjobb döntés, most gyorsan kellene nekik keresni Champo-s csapatot, akiknél rendszeresen játszhatnak

    • Kenedyt esetleg, de Musondat nem kuldenem a Champoba semmi esetre sem.

    • Endy919

     Én az FA Cup meccsen mindkettőt kezdetném , és aztán kiderülne , hogy maradhatnak-e nálunk a szezon további részében. Ugyanis mindkettő posztja elég vékony nálunk.

     • igen mondjuk Kenedy jo lenne Alonso alternativajakent.

      • Gabor1092

       Kenedy tényleg jó lehet Alonso alternatívájaként, de Musonda ha jól tudom 10-es poszton játszik, ami itt nem igazán van meg

       • Endy919

        Jobb szélső . 4.számú szélsőnek bőven jó lenne.

        • Gabor1092

         De akkor meg nem lenne jobb ha egy alacsonyabb osztályban folyamatosan játszana, mint itt játszik egy FA kupa meccset, meg az ifikkel tol párat még?

         • Endy919

          Jobb lenne természetesen. Csak kérdés , hogy melyik csapat akarja felrúgni az eddigi taktikáját , hogy fél évre beépítse Musondát.

          Jelenleg a keretben lévő 3 szélső pedig szerintem kevés. Valaki kidől és nem marad oda cserénk.

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    Október óta Londonban van Charly, a sérülését kezelteti.

    • gorkaf78

     Ezt nem tudtam. Úgy értettem, hogy olvastam, megegyezett a Betissel a klub, hogy visszajön a kölcsönből.

     http://www.dailystar.co.uk/sport/football/568590/Charly-Musonda-Stamford-Bridge-Chelsea-transfer-news

     • vitéz kaprosfalvy ond kond

      Igen, elvileg az új edző nem számol vele, mondjuk nem tudom mi alapján, két hete váltotta le Poyetet, Musonda egyszer nem edzett a keze alatt. Állítólag elég nagy az érdeklődés a srácért, ezért felbontjuk januárban a kölcsönt. Nem tudom milyen terveink vannak januárra, de a jelenlegi keretben lenne helye, Hazard cseréjének bármikor elfogadnám.

      • gorkaf78

       Remélem, Conte is számol vele, nagy tehetség a srác.

       • vitéz kaprosfalvy ond kond

        Előző szezonban belenéztem miatta 1-2 Betis meccsbe, baromi jól játsott, meg az összefoglalókból is látszik hogy keményen tudja szopatni a védőket.

      • Diego Costa

       Szerintem ezt már korábban eldöntötték. Nem játszott kb semmit, és vissza hozzák majd az új edzőtől függetlenül.

  • várható volt, a srác José alatt többet játszott a Chelseaben(!), szóval ez a kölcsön nem jött be.

 • Az első FA-Kupa meccsünk január 8, 16H. Ahogyan várható volt, nem lesz tv-s közvetítés :S

  • 11Daves

   A Liverpool-Plymouth/Newport meccset bezzeg adják.

 • Aztar*hadt :DDDDD besza.. mikor igazolt Mou egy XVII. századi matrózt Liverpoolból? :DD

  http://www.squawka.com/news/wp-content/uploads/2016/11/4891016.jpg

 • Endy919

  Off. Az Inter januárban kiárusítást tart , és Kondogbia , Santon,Jovetic vihető.

  Én Kondogbiát nagyon elhoznám akciós áron.

  • gorkaf78
   • Endy919

    Ennek örülök , hogy nem csak én fantáziálok róla.

    Szerintem amúgy érkezni is fog a fhanszia.

    • gorkaf78

     Hú, bocs Endy, de ugye nem úúgy fantáziálsz a franciáról, ugye??? :DDD

     • Endy919

      De , gyengéim a két méteres fhanszia niggák :DDDD(nem)

      • gorkaf78

       Viccet félre: gondolom, ha megy Mikel, akkor jön helyette vki. Lehet a kínaiak hasonló összeget fizetnének a jó öreg Obi-ért, és akkor nullszaldó körül lehetne hozni a franciát.

       • Endy919

        Nem bírom elképzelni , hogy Mikelért mi pénzt kapjunk 😀

        Kondogbia amúgy hatalmas upgrade lenne a középpályára . Már a Sevillából is hoztam volna , remek btb.

        • gorkaf78

         Ramiresért is mennyit fizettek, nem? :DDD A kínaiaknak sztem csak az lényeg, hogy akit visznek neves helyről vigyék, ezzel lehet ott villogni.

       • “ha megy Mikel, akkor jön helyette vki”
        Azért ez nem feltétlen igaz. Mikel jelenleg konkrétan olyan látszámfeletti, aki a padra sem fér oda.

        • gorkaf78

         Igen, de az hogy létszámfeletti, sztem nem jelenti azt, hogy nem kell helyettesíteni, ha távozik. Ha a Matic-Kanté párosból valaki lesérülne, és Mikel sem lenne már, akkor gondban lennénk.

         • Chalo, Ruben, Oscar, Fabregas, van Ginkel az hirtelen, aki be tud ugrani akár Matics, akár Kanté helyett 😉 és ez csak az a névsor, akik itt vannak, mert Aké még vissza sem tért. Messze nem ez a pozíció az, ahol gondunk lehet egy sérülés esetén.

          • gorkaf78

           Na jó, majd meglátjuk. De azért te sem lepődnél meg annyira, ha Conte hozna valakit arra a posztra (Nainggolan, Kondogbia, Verratti) most télen, v. legkésőbb nyáron? 😀

          • én ugyan meglepődnék, de én az átigazolási piaccal kapcsolatban egy másik univerzumban élek 🙂

          • gorkaf78

           Csak az átigazolási piaccal kapcsolatban? :DDD

          • hejh, ebben az esetben is csak én vagyok helikopter, de hát nem hülyézhetek le mindig mindenkit :))

          • Endy919

           Egy btb és egy wingback érkezése nagyon fontos lenne. Ez ellen nehéz lenne érvelni (a fent felsorolt névsor nem érvelés , mert egyedül Chalo lehet jó btb , de neki még sok tapasztalat kell , Cescet nagyon sajnálom , de a City ellen láthattuk , hogy Matic nélkül átjáróház volt a középpályánk , Lótuszcsík kuka , MvG duplán , Oscar meg ugyanaz mint Cesc , csak a spanyollal ellentétben a támadáshoz sem tud semmit hozzá tenni ) , wingback cserénk meg konkrétan nincs . Esetleg Aina , de nála már a WHU elleni bohóckodáson látszott , hogy rengeteget kell fejlődnie.
           Iva meg már semmire sem opció.

          • gorkaf78

           Én is így gondolom. Ráadásul jövőre elég nagy valószínűséggel visszatérnek számunkra a nemzetközi meccsek, ezeknek és a bajnokiknak nem lehet mindig a Matic-Kanté párossal nekimenni.

          • Endy919

           Igen . És ha a wingback-btb posztokat kipipáltuk , elgondolkozhatunk , hogy mi legyen a szélsőkkel . Vagy nekivágunk egy többfrontos szezonnak az Eded,Willi,Pedro,Musonda négyessel , vagy oda is érkezik még egy tapasztaltabb játékos.

          • csodálom, hogy vannak, akiket megtartanál 😉

          • Endy919

           Írtam egy szóval is ebben a kommentben , hogy valakit közüllük elküldenék ?
           Annyit írtam , hogy jövőre , ha már lesz BL is , akkor lehet , hogy kevés lesz ez a 3 és fél játékos , és lehet , hogy kellesz még hozzájuk valakit hozni.

          • “Egy btb és egy wingback érkezése nagyon fontos lenne. Ez ellen nehéz lenne érvelni ”
           Azt ugyan max te érted, hogy hogyan jön ide a wingback kérdése, hiszen arról beszéltünk, hogy Mikel vajh meddig marad, és utána jön-e valaki a helyére, de azzal, hogy ha maradunk a 3-4-3-nál, kell még wingback, nem is vitatkozom. A BTB kérdéssel már sokkal inkább, de már feladtam ezt a harcot veled szemben, mert számodra “a fent felsorolt névsor nem érvelés”, azaz a meglévő játékosok neked sosem elég jók, csak azok, akik máshol vannak 😛

          • Endy919

           Ha már igazolásokról volt szó , én csak tovább vittem a szálat , hogy wingback is kellesz majd,

           “számodra “a fent felsorolt névsor nem érvelés”, azaz a meglévő játékosok neked sosem elég jók, csak azok, akik máshol vannak :P”

           Direkt nem értesz meg , vagy csak szopatsz?

           Létszámban ugyan megvagyunk , de a formáció váltásal sok játékos poszton kívül került , tehát igen , nyugodtabb lennék ha Matic/Kanté kidőlése esetén inkább egy vérbeli btb játszana azon a poszton , mintsem pl. Oscar vagy MvG.

           Egy-két meccsre ez a névsor elmegy , de egy 50-55 meccses , BL-es szezonban erre csúnyán ráb*szhatunk.

          • Nem fogom elmondani ugyanazt hatszázezredjére is, amit eddig is, most már csak annyit rántok ide elő, hogy visszakeresném, mit írtál Maticsról mondjuk fél éve, de lehet még addig sem kell visszamenni.

          • Endy919

           Te tényleg szopatsz.

           A tavalyi szezonban a játékosok 90% gyengén játszott , Matic kritikán aluli volt. A 4-1-4-1 sem feküdt neki , de Conte megtalálta a helyét a csapatban. Akkor most miért küldeném el ?
           Ez most egyáltalán hogy jött ide ?

           Attól hogy random játékosokat bedobsz ide , még sem Oscar ,sem MvG ,sem Cesc nem lesz btb. Ha ezt máshogy látod , akkor komolyan nem egy dimenzióban élünk mi ketten , de ezt már megszoktuk az évék alatt 🙂

       • Diego Costa

        Én se értem miért jönne valaki a helyére. Annál is inkább, mert Mikelnek nincs is helye.

        • gorkaf78

         Úgy értettem, hogy a Matic-Kanté párosnak szerintem nincs igazi alternatívája Mikel kivételével jelenleg a keretben, ezért kellene a a keretbe Mikel helyére valaki, ha távozik a nigériai. Erre lehet jó lenne Kondogbia is.

         • Diego Costa

          Nem gondolnám, hogy jó választás lenne.

 • kasata91

  Felmerült vennem egy kérdés.
  Szerintetek Baba Rahman hogy muzsikálna ebben a wingback pozícióban? Tudná hozni azt amit Alonso?

  • Endy919

   Amikor kinevezték Contét én azt hittem , hogy Baba lesz az ő Asamoahja , nagyon meglepődtem , amikor kölcsön adtuk.

   Szerintem tudná hozni Alonso szintjét . A ziccerek értékesítését mindenképp :)))

   • Akkor Conte még 4-2-4 alapelgondolással vágott neki a szezonnak, ahhoz nem feküdt Rahman. A 3-4-3-hoz szerintem is jó lenne.

  • mohacsia

   Szerintem nem, de ez magánvélemény.

   • kasata91

    Van valami konkrét ellenérv vagy csak megérzés?
    Laikusként én úgy gondolom (aztán a szagértők majd javítják amiben tévedek) hogy ez a wingback poszt valamelyest jobban elbírja az 1v1-ben gyengébb képességű védőjátékost (ugye nem véletlen hogy Moses sem védő). Ugyanakkor az ellenfél térfelén elfutásokat, kényszerítőket, beadásokat kell végrehajtani (ez ment Babának. jobban mint Azpinak). Végül pedig eszméletlen futómennyiséget igényel (ez Baba-nál megvolt ha jól emlékszem).
    Persze ez csak papíron van így. Egy próbát mindenképp megérne szerintem.

    • mohacsia

     Moses esete után végképp nem akarok leírni senkit, úgyhogy hangsúlyozom, hogy nem szent meggyőződéssel nyilatkoztatom ki, hogy ő aztán biztos nem, csak én nem fedeztem fel semmi arra utaló jelet, hogy benne több is lenne.

     Engem a Chelsea-s meccsei alatt nem győzött meg. 1v1-ben (ahogy te is írtad) elég gyenge, sokszor megverték, illetve sokszor éreztem, hogy kissé esetlegesen védekezik, helyezkedik, aztán csak izomból meg gyorsaságból próbálja megoldani a már elbaszott szitut. Azpiról például sugárzik a védekezésbeli magabiztosság, Baba meg néha úgy néz ki, hogy azt sem tudja melyik rendezvényen van.

     Pont Azpihoz képest balon nem volt nagy kunszt többet hozzátenni a támadásokhoz, de támadónak is olyan semmilyen. Technikásnak nem technikás, kombinatívnak nem kombinatív.

     Lehet, hogy egy wingbacknek elég, ha szétfutja a pályát, de szerintem ilyen típusú játékost kb minden bokorban lehet találni. Szerintem Aké és Kenedy is kilométerekkel jobbak nála.

  • Diego Costa

   Nekem is felmerült ez a kérdés, csak Kenedy-vel. Szerintem ő tudna ott játszani.

 • kasata91

  Nemsemmi, hogy milyen pörgés megy edzésen is.

  • Endy919

   Pörgés ? 😀
   Inkább bulinak mondanám . De az első foci nagyon emlékeztet a régi testnevelés óráimra . Sok ember kis helyen 😀

   • kasata91

    Hát ha te ilyen elszántsággal vetted a tesi órákat akkor le a kalappal 😀

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    Az látszik a kispályás focin hogy mennyire hihetetlenül labdabiztosak ezek a fiúk. Picsámnyi helyük van átvenni egy kemény passzt, de nem pattan el tőlük, meg ahogy vezetik a labdát ilyen kis területeken, elképesztő. Nagy pályán főleg egy vesztes meccsen néha lassúnak vagy ügyetlennek tud tűnni némelyik, de itt látszik hogy egész életükben a labdával barátkoztak. Meg az a jelenet amikor RLC meg Chaloba alányesve passzolgatnak, nem semmi.

    Amúgy mi ez a melltartó amit edzésen hordanak? A videó elején Kurtin volt, vége felé már több játékoson.

    • Endy919

     Ha jól rémlik az a meltartó valamilyen mérő szerkentyüt tartalmaz , de lehet , hogy tévedek.

     • vitéz kaprosfalvy ond kond

      Az a baj hogy nem tudom hogy kellene rákeresni 🙂 Football training bra-ra gondolom más fajta találatok jönnének.

      • kasata91

       Catapult a rendszer neve.

    • hat ez tok alap nem csak ezen a szinten, de nagy orszagok 2-3ik ligakban is..

    • data tracking a melltarto amugy. szenzorok vannak benne es mere a mozgast, sebesseget mindent azt is hanyat fingtak edzesen.

  • nekem pont, h nem meggyozo a video eleje. Egy ilyen labdatartos feladatnal ezen a szinten komolyabb pontossagot varnek, tulzas nelkul, ha nem latnank kik ezek siman lehetne egy osztrak 3. osztaly edzese is, se a tempo se a technikai tudas, se semmi mas nem kiemelkedo. Raadasul sokat cipeltek a lasztit, ami pont ellenkezik ennek a feladatnak a lenyegevel. De nyilvan ez csak egy tingli-tangli mozgas volt itt vmi levezetes v akarmi.

 • 11Daves

  Premier League November awards:Diego Costa – Player of the MonthAntonio Conte – Manager of the MonthPedro – Goal of the MonthDominant! pic.twitter.com/QeDNgqmzaW— Chelsea Transfers (@CFCTransfers) 2016. december 9.

  • Endy919

   Beáraztuk a PL-t ! :DDD

   Conte zsinórban másodszor hónap edzője ? 😀 Zseniiiii!!

   • Függetlenül attól, hogy nem emlékszem, a Chelseanek mikor volt ennyire jó novembere, ami ugye rendre az egyik leggyengébb hónapunk volt, hááát, talán Abra alatt mindig is, és tényleg lehengerlő volt a Chelsea, nagy kérdőjelek nem maradtak, hiszen rajtunk kívül senki nem tudott 3/3-as mérleget felmutatni. Úgy meg, ha csak 3x 1-0-ra nyertünk volna, is csúnya lenne, ha az Ágyúsok két döntetlennel, a Pool egy Soton elleni gólnélküli döntetlennel, a City a Boro elleni szenvedéssel, a Spurs D-W-L, vagy akár José a két londoni döntetlennel viszi el a díjat. Az a vicc, hogy talán a WBA állt még a legközelebb a díjhoz, a Leicester legyőzésével és a Burnley kiütésével, ha nem dobnak el pontot a Hull ellen, még akár … amúgy sem semmi, hogy az Everton-Stoke előtt hetedikek, 1 ponttal a MU mögött 🙂

  • kasata91

   Már megint miénk minden?
   Booooring… 😀

  • Diego Costa

   Megelőztél. Ezt a képet akartam kirakni dominancia címmel. 😀

   • 11Daves

    Jobban is nézett volna ki, ha maga Diego Costa posztol.

    • Diego Costa

     Mennyivel autentikusabb lett volna, ha tökéletes magyarsággal ide ír valamit. Oké, hogy angolul nem annyira tud, de a magyar nyelv mégis könnyebb… 😀

     Egyébként múltkor angolul káromkodott, ami azért nagy szó! Egyébként szerintem egy kicsit beszél angolul nem tudom elképzelni, hogy semmi nem ragadt rá.

     • 11Daves

      Engem folyamatosan meglep, hogy egy ennyire nemzetközi szakmában, mint a profi futball, mennyire nem tudnak az emberek angolul.

      • Diego Costa

       Engem nem lep meg. Semmi dolgunk, csak fociznak, hol tanuljanak meg angolul? Suliba nem járnak, tanár meg gondolom nem fogadnak ezért.

       A dél amerikaiak meg aztán pláne nem beszélnek jól angolul. Kb az az esélyünk van, hogy itt megtanulnak.

      • azért a focisták többsége nem véletlenül nem agysebész 😉

     • nyilvan ragadt ra. Multkor Luizzal egyutt interjuztak meccs utan es a riporter vmi egyszerubbet kerdezett es mar valaszolt is bologatva, h ertette es Luiznak nem kellett forditani.

      • Diego Costa

       Nem is láttam azt a videót, most néztem vissza. Diego-t egyébként hiányoltam sokszor az ilyen interjúknál. Jó teljesítményével rendre a főszereplők között van, ennek ellenére szerintem ez volt az első interjúja ittléte során. Idén biztos, de én tavaly se nagyon emlékszem Diego interjúra.

       • hát, a legtöbbször nyilván Hazardnak nyilatkozott 😀

  • nem rossz 🙂

  • kasata91

   És mi vagyunk az első klub, amelyiknek ez sikerült :O

 • Diego Costa

  Egy nagyon jó kis olvasmány. Kicsit megtévesztő a cím, mert csak a végén van szó Christensen-ről, de ettől függetlenül pompás iromány.

  http://www.footballwhispers.com/blog/why-andreas-christensen-could-save-chelsea-millions?utm_source=chelsea-hq&utm_medium=affiliates

 • myheartisblue
  • Kétségtelen, hogy vele teljes lenne a védelem. Várós.

  • myheartisblue

   Hát odáig fajult a dolog, hogy már a szerencse és az igazság is bűnbak! Ej-Ej José, újíts és változtass!

   • Sir Idemitirjak

    Az a 4-0 csak szerencse volt, de látva az Everton ellenit is simán kijelenthető, hogy a két csapat közt semmi különbség, sőt csoda,hogy előttük vagyunk.

    • Endy919

     Ó ez még semmi . Az egyik MU szurkoló haverom szerint azt a 4:0ás meccset megvettük , és a meccs után Zsoz azt súgta Conte fülébe , hogy várja a pénzt , továbbá múlthéten Fellaini nem volt szabálytalan , tehát a 11es jogtalan volt. Aztán a City ellen megvettük a bírót és csak egy szerencsesorozatnak köszönhetjük az első helyünket. Azt már csak zárójelbe említem , hogy a MU játsza az egyik legjobb focit és a liga két legjobb játékosa Ibra és Palika.

     A legszomorúbb , hogy egy felnőtt emberről van szó , aki ezt el is hiszi magának 😀

     • Sir Idemitirjak

      Elérték az Arsenal szintet a szurkolók. 😀

      • Endy919

       Azokra alergiás vagyok egytől egyig . De ez szórakoztató 😀

     • mohacsia

      Keress új barátokat, akik kevesebbet szívnak!

      • Endy919

       Ez nem szív 😀

 • Conte:.
  “The situation is simple: he’s (Mikel) in the squad,” he told a press conference ahead of Chelsea’s game with West Brom on Sunday. “He stays with us and at the end of the season his contract expires. We know at the end of the season his contract is going to expire but I don’t know what will happen. For every single game I take my decision.”

  With regards to player availability for Sunday’s game, Conte was pleased to report Nemanja Matic is available once again after missing the trip to Manchester City, although Oscar is sick. John Terry is the only other player unavailable.

  Conte arról is beszélt, hogy volt egy impozáns látogató is Cobhamben a héten: Pirlo 🙂

 • Frenky54

  Kicsit off: Nem emlékszem,h korábban említettük volna a 2018-as BL indulás új szabályait. Most bemásolom, ha volt róla szó,akkor bocs’:

  http://sport365.hu/nemzetkozi-foci,bajnokok-ligaja,fontos-valtozasok-a-bl-ben-2018-tol,93715

 • Stonci81

  Nem látom a meccset, de mi megy ott?
  3-0 a Leicternek, úgy hogy a Man.City 77%-os labdabirtoklással nyomja….Pep-nek nem jön be a tiki-taka? 😀