Fekete macska olasz módra

A karácsony-carnage peremén vegyesen várt jelenésünk van a Sunci otthonában, amely, bár idei teljesítményében egy champós csapat szintjét is alig-alig üti meg, megnyert 3 mérkőzését az utolsó 5 meccsén hozta össze.

 Csapatszemle

Sérülések terén kimondottan biztatóan állunk. Bár Terry továbbra is lábadozik és Hazard enyhén kidőlt, Oscar felgyógyulni látszik betegségéből, illetve Zouma visszatérése is kielégítően halad. Ami aggodalomra adhat okot, az a sárgák száma. Négy játékosunk (Kanté, Matics, Luiz, Costa) szedett be eddig 4 darab sárgát, és mondani sem érdemes, hogy mekkora hátrány lenne, ha a szerb-francia kettőst egyszerre kéne egy mérkőzésről nélkülözni. Legalább két játékosnak nulláznia kellene magát (ideális helyzetben Luiz-Matics), valamint az eddig mellőzött egyéneknek (Batsu, Willian, Fabre) megadni a lehetőséget a hétközin. Conte eddig Mourinhonál is jobban igyekezett kerülni a rotálást, azonban az események sűrűsödésével nő a sérülés esélye is, háromnapos pihenőkkel 10%-ról 30%-ra. All in all, egy-két jegelt tag bedobása több mint sanszos.

Ellenfélanalízis

Nincs még egy csapat a ligában, amely annyira ellenszenves lenne, mint a Sunderland (rajtunk kívül persze). A világ összes kontinensének minden egyes b-kategóriás játékosa felöltötte már legalább egyszer a mezüket, egy edzővel végig játszani az egész szezont pedig valósággal bravúrnak számít a Stadium of Light környékén. A félévre betöltött ügyeletes vezetőedző pedig a liga egyik legnagyobb mémmestere (van Gaal és BR mellett), David Moyes. Bár messze ő  az egyik legminőségibb tag, aki a Sunci padjának közelébe került, mégis vele agonizál leginkább a gárda. Legutóbb 2013 telén álltak hasonlóan gyászosan, akkor 8 ponttal az utolsó helyen. Idén 11 ponttal igyekeznek elkerülni a végzetüket és többé-kevésbé foggal-körömmel kiharcolni a bennmaradás jogát.
Legeredményesebb játékosuk Defoe, aki 8 góljával az összes Sunci-találat majdnem 60%-át állta.

A nyár nagy érkezői között szerepel Paddy McNair, Steven Pienaar, Victor Anichebe, Didier Ndong valamint a Chelsea tavalyi közönség-kedvence, aki nem kevesebb, mint 3 percre fel is ölthette a kék mezt, Papy Djilobodji.
Ahogy érkezőkben, úgy hiányzókban is bővelkedik Moyes egylete. Cattermole, Gooch, McNair, Ndong, Rodwell és Watmore mind a pályán kívüliek táborát gyarapítják.

Sporttörténelem

A Chelsea és a Sunderland eddigi 111 meccsének mérlege felénk billen, 55 győzelemmel 37-tel szemben. 2010 óta mindössze 3 alkalommal tudták a PL-ben Kékeket felülmúlni, igaz, ezek többnyire emlékezetesen kínos párharcokra sikeredtek. Ami viszont tény, hogy a Fény Stadionjába nem veszteni járunk. Az Abramovics-érában mindössze egyetlen alkalommal, tavaly májusban szenvedtünk vereséget. A Sunderland ellen átlagosan 1.85 gólt szerzünk, ezt a két találatot jó eséllyel ma is meglőjük.

Tipp

Egy 0-2-es győzelmet várok, természetesen legalább egy Costa találattal. Egy esetleges győzelemmel 6 ponttal húzhatunk el a tegnap elvérző Arsenaltól, ez pedig már bőven tekinthető lélektani előnynek is.