Mindeközben a ködös Albionban

A jubileumi 359. posztunkban itt a taccson egy Chelsea-rekord beállításáról írhatok nektek, ami több vonatkozásban is nagy szó, de legfőképp annak tükrében, milyen mélyről indultunk el a szezon elején. Conte rulez.

Csak ne kellene ilyen rémszar meccsről írni mindezt. Valahogy azt várná az ember, mert azt diktálná a józan ész, hogy egy ilyen esemény adhat egy akkora plusz lökést a csapatnak, hogy méltóképp húzza be a hétre kijelölt meccset, de nem. Igen, igaz, hogy kell a jó

Megállíthatatlan. Há’persze lapokkal még ő sem az.

meneteléshez a nagy győzelmek mellett az utóbbi időben megszokássá váló, ma is leképzett szűk, halovány mestermű, de jó lenne már végre ismét egy combosabb nyerést bemutatni a füvön.

Ha akarnék valami angol nyelvű alcímet adni a posztnak, akkor az tuti Tiesto mintájára a lethal industry lenne (vagy 04/05 mintájára). 1 lőtt gól, 0 kapott, game over. 43 pontunkkal a csúcson csücsülve várjuk, hogy holnap (ma) a resztli önnönmagát aprítsa széjjel, még kellemesebbé téve az év végét a Chelsea szurkolók számára.

Már csak azért is, mert a saját meccseinkben egyre kevésbé találni pozitívumot, a győzelmeket leszámítva természetesen. Nem kell félreérteni, nincs nekem bajom azzal, ahogyan az utóbbi időben a meccseinket nyerjük, dehogy. Csak fura, hogy míg a manchesteri, plusz a kisebb liverpooli csapatokat kivégeztük, addig az aprónép számára már alig maradt kraft.

Amit ma megtudtunk az első 35 percben, nem hatott nagy újdonság erejével, márpedig az, hogy rettenetesen gyengék vagyunk rögzítettből, hogy a háromvédős rendszer a hátrányai még egy CP számára is könnyen felismerhetőek, illetve, hogy Costa végre kisárgázta magát, önmagához képest százezer évnyi jótékony csendbe burkolózás után egy olyan szituációban, ami tök fölösleges volt, de cserébe a drága jó Moss legalább három ilyet engedett el előtte. Az, hogy Costa arcát széttaposták, nyilván nem ért lapot, vagy, hogy Zahát a 27. percben cserébe két sárgával el lehetett volna zavarni a halál faszára, egyet Hazard buktatásáért, a másodikat meg az azt követő, percekig tartó szövegelésért, az nyilván már csak némileg b*ssza fel a csőrünket, naná.

A jövő heti szünet

Esetleg még azt, hogy a társak jól berágtak a bantu jobbfutónkra az elmúlt héten, mert annyira nem hozták játékba, hogy az nem lehet véletlen. Will nyilván még ellenfélhez is többet passzolt, mint Mózihoz.

A 36. percet is csak azért kell kiemelni, mert egy, már majdnem-helyzetet hoztunk semmire, Alonso ugyanis valamiért, ahelyett, hogy kapura tört volna a kontrával 1v1-ben, hát passzolni akart, de hogy minek, azt még most sem tudja nyilván. Ahülye. Értem én, hogy Wili ott integetett a másik oldalán üresen, de köztük egy kb 8 emberből álló CP-massza hömpölygött, azon egy fing nem ment volna át, nemhogy a labda…

Egy rettenetesen, szörnyen rossz félidő volt. Bár, Diego vééégre megtette a végére azt, ami még nem volt a Chelseanek: fejesgólt szerzett. A semmiből jött, egy alapjában nem is jó, magas, túl nagy ívű Ápi beívelésből, az első kapura tartó labdánkból, de szarni rá, deadly Costa betette.

Szeeedddkíííííígecciiiiíííí

Hogy több izgalom ne érje a szurkolót, a Chelsesa a második félidőre beleült ismét a süppedős foteljébe, aztán várt. A CP jött, kötelességtudatból, Mourinho árnyéka pedig elkezdte beborítani a Selhurst Parkot. Jellemző momentum a 60. perc környékéről: egy Palace bedobás után Moses vágja felezőn túlra a labdát, ahol konyak várja, a környéken senki, legközelebb is az asszisztenssé kinevezett partjelző van. Mire ebből az akcióból a hazaiak átlépték a felezőt, már két egész Chelsea játékos is átmerészkedett a térfélre, ketten együtt voltak vagy négy méterre a felestől. Szegény idegenbe kilátogatott szurkolók meg csak szívták a fogukat, mint Tünde a Csongort.

Mivel az FA már sehogyansem talál fogást a Chelsea-n, a következő büntetést e kép apropóján kapjuk majd, hiszen jól látható, amint a rasszista Conte megfenyegeti a hazaiak békésen üldögélő Whoopi Goldbergjét

Moss aztán igazi elvetemült barom módjára kisárgázta Kantét is a buszmusz elleniről, hogy végül mire kapta meg a csokigolyó a lapot, hát csak az égiek tudják, miközben Puncheon meg nagyjából a 247. esetét úszta meg kártya nélkül (az a Puncheon, aki később, 76 perc játék után végleg lap nélkül hagyhatta el a pályát). Kevés akkora bohócot látni feketében, mint ezt a figurát is…

Ez itt mondjuk épp Delaney, a sárgája előtt. Ez még egy sípszót sem ért meg.

Egy Vasudvardi ork gyorsaságával mozgó Willian helyére beálló Fabregas magicjével némileg változott a játék képe, már az első pár percben jegyezhetett volna egy asszisztot és egy gólt is akár, de maradt a 0-1, és a langymeleg izgalom. A 72. majd a 74. percben ismét növelhettük volna szerényke kis előnyünket, de nem, mi inkább nem. Mondjuk főleg azért, mert Béláim módjára túltoljuk mindig a kocsmát, aztán a lövés Kantéra meg Alonsóra jön ki, akik ebben a goal scoring aspectben – minden tiszteletem mellett – egy szardarab szintjét ütik meg. Alig később aztán HBO kapott egy forintos labdát a büntetőterületen belül, ami annyira, de annyira jó volt, hogy inkább megijedt a lehetőségtől, és álcából elesett a labdában, csak nehogy megint mellélője. Ez már elég volt Conténak is ahhoz, hogy Victor helyére a csodafegyvert, Ivanovicsot állítsa.

Vasudvardi orkok, mindannyian a fehér kéz jegyét viselik

Moss nem unta meg a faszkodást a 80. perc után sem, hogy az ilyen játékvezetőnek hogyan lehet munkája még holnap is, jól mutatja, mennyire híján van az FA használható játékvezetőknek. Szerencsénkre a Palace annyira szerencsétlen volt, hogy a spori ámokfutásai egyikét sem tudta kihasználni. Ez még bárgyut is annyira feldühítette, hogy nem tudta kivárni a meccs végét, már a 87. percben kihívta Mosst egy kólára, de Johnathan szólott neki, hogy most még nem ér rá, meg amúgy is feltűnő lenne; azért egy kacsintás után gyorsan ki is intett a negyediknek, hogy a végére még vagy jó 5 percet dobjon rá.

Conte mutatja McArthurnak, hogy mindenki jobban jár, ha inkább visszafordul és öngólt lő

A játékvezetés ellenére a Kékek fehérben is csak kihúzták a végéig a 0-1-gyel, amivel immáron 11 győztesen megvívott sorozatot épített fel. Ezzel ráadásul mintegy kilenc pontos előnyt építve a forduló közepére, ami még a végére is minimum hat pontos marad, tehát a 2016-os évet nagy valószínűséggel az élen zárja a Chelsea, ehhez mindössze 1 pontot kell összeszednie a maradék két meccsének egyikén – ami valljuk be, még az alapelvárásoknál is kevesebb. A Bournemouth-Stoke kettős ellen 5 pontot elszórni fájdalmasan rossz lenne. Az év végéig még lesz egy City-Arsenal, Everton-Pool máris ebben a fordulóban, de jut még egy Pool-City is a végére, a naptári év zárásaként. Minden adott tehát egy kellemes karácsonyhoz.

MerryXmas 🙂
 • Pingback: Mindeközben a ködös Albionban | Zongoracipelő()

 • trueblue05

  Szar játékkal meccseket nyerni mindig nagy csapatok sajátja, aláírnék egy hasonló folytatást májusig. Persze az is igaz, hogy attól még hogy nyerünk, nem kell a jogos kritikát elfojtani. Szerintem a fáradtság is kezd egyre jobban kiütközni, főleg ami a mental fitnesst illeti. De: egy hét felkészülés, kényszer rotatio – minden adott ahhoz, hogy szétzúzzuk a cseresznyéket 26-án.

 • Frenky54

  Mondjuk az 1-0-ás Conte győzelmeket igyekezzünk megszokni. A 2013-14 -es olasz bajnokságban otthon:5 db , idegenben 6 db 1- 0 -ás győzelmet értek el a bajnoki cím megnyerése mellett.

 • Mondanám, hogy olaszosra vettük a figurát az egygólos meccsekkel, de ez egy elég fals következtetés lenne. A nyomásunk ugyanúgy megvan és alapvetően offenzív focival a 90. percig a gólra hajtunk. Az elmúlt 3 meccsünkön 44 kapura lövést, 1607 passzt és 22 szögletet hoztunk össze. Ezek alapján minden meccsünkön több góllal kellett volna dominálni. Az egyetlen, ami ebben megakadályozott minket, és ami Costát meccseldöntő játékossá tette egy személyben, az a csapat helyzetkihasználása. Ilyen tekintetben nagyon alulmúljuk magunkat. Az elmúlt három meccsen lövéseink pusztán 7%-ából tudtunk betalálni. Éppen ezért az 1-0 nem adja vissza hűen a játék képét, sem Conte jelenlegi elképzeléseit. A reális nagyjából 3 gól lett volna mérkőzésenként

  • kasata91

   Majd ziccerkirály Miska a jövő héten beveri mindet

  • “Éppen ezért az 1-0 nem adja vissza hűen a játék képét, sem Conte jelenlegi elképzeléseit. A reális nagyjából 3 gól lett volna mérkőzésenként”
   Azért ez elég meredek következtetés. Sok csapat tud ilyen statokat felmutatni, cserébe csak vereségeket meg döntetleneket. Én érvelésként sokszor támaszkodok statokra, de ennyire banális még én sem tudok lenni 🙂

   “Az elmúlt 3 meccsünkön 44 kapura lövést, 1607 passzt és 22 szögletet hoztunk össze”
   Ez nem változtat azon, hogy a Chelsea alapvetően mélyen ül, a vezetés tudatában pedig még inkább, és ez a mozzanat érthető egy MU, City, Everton, stb ellenében, de a Boro, WBA, Sund’ és CP ellen már kevéssé. A passzok száma amúgy sem mérvadó, egyrészt, mert két másik stattal kellene együtt vizsgálni őket:
   1) passzpontosság
   2) ellenfél térfelén/támadóharmadbeli passzok száma

   A szögletek számát pedig – tekintve a helyzetkihasználásunkat a rögzített szituációkból – remélem csak iróniaként csempészted oda 🙂

   All in all, szerintem bőven nem fals következtetés az, hogy mostanság beérjük az 1 gólos győzelmekkel is. Nincs ezzel baj, csak ha ezért hőbörögtünk JM esetében, akkor tegyük meg most is.

   • lamps8

    szerintem meg az a banális ha nem veszed észre a jm-féle 1-0 és a mostani cp elleni 1-0 közti különbséget, mert szerintem bőven van. bár lehet hogy ez nem nekem lett címezve, ugyanis én a jm féle eredményeknél sem “hőbörögtem”.

    aztán off: belegondoltál már abba hogy mennyi hasznos dologra fordíthattad volna azt az időt amit arra szántál hogy Oscart védd az utolsó leheletedig (legtöbbször velem szemben) ? :)))

    • Sir Idemitirjak

     Oscar meg is érdemelte, nála a kezdőből csak Hazard és Cahill van régebb óta a klubnál és csak a BL és FA kupa hiányzik az elmúlt 4 és fél évéből. 202 meccset játszott le kék mezben, mialatt 38 gólt és 37 asszisztot jegyzet. Emellett egy nagyon szimpatikus figura aki bőven megérdemli, hogy páran mellé álljunk.

     • lamps8

      majd kísérd ki a reptérre egy közepes adag illatos csirkével.

      • Sir Idemitirjak

       Honnan indul?

       • lamps8

        bivalybasznádról fapadossal

     • Bezzeg Bosingwa pártjára senki nem állt, amikor 4 év után elhagyott minket.

     • mohacsia

      Engedd el a témát! Lesz pár nagyokos, aki keresztre feszítené a semmiért és akkor is pezsgőt bontana, ha 2 zacskó szotyiért menne el. Nem fogod tudni őket meggyőzni, a vita parttalan.

    • “szerintem meg az a banális ha nem veszed észre a jm-féle 1-0 és a mostani cp elleni 1-0 közti különbséget, mert szerintem bőven van. ”
     Persze, hogy van, de annyira azért nem sok. A csapat ugyanúgy mélyen játszik, ugyanúgy főleg kontrákra, és az idő elteltével Conte is defenzíven cserél. A különbség néhány részletben rejlik, mint mondjuk, hogy JM 5 percen belül visszábbállt, AC meg csak X idő elteltével húzza meg ugyanezt, stb.

     “aztán off: belegondoltál már abba hogy mennyi hasznos dologra fordíthattad volna azt az időt amit arra szántál hogy Oscart védd az utolsó leheletedig (legtöbbször velem szemben) ? :)))”
     Nem értem, miért lett volna felesleges bármilyen szinten is, hogy bevédtem a véleményem. Nem Oscart védtem, az mondjuk azért különbség, csak azt az álláspontomat, hogy a brazil jó játékos, és hasznos tagja lehetne a csapatnak. Ez pedig nem változott azzal sem, hogy Conte nem számít rá, és minden jel szerint távozik.

   • Azt ne mond már kérlek, hogy a WBA és a Sunci ellen (de még a CP meccs is idevehető) nem lett volna reális a 2-3 lőtt gól minimum. Elég csak a Sunci elleni elbarmolt helyzetek zömére gondolni, vagy éppen a tegnapi 2. félidőre, ahol gyakorlatilag csak a mi kapu előtti tököléseinkből nem nyelt be legalább még egyet a CP.
    Azt kell látnunk, hogy a játék képe nem változott, nem az 1-0-ra megyünk rá és őrizzük. Egyedül a helyzetkihasználásunk romlott, amire meg Conte nem tud közvetlen kihatással lenni.

    Csak hogy még egy adattal éljek, az elmúlt két meccsen azok után, hogy az első félidőben megszereztük a vezetést, a másodikban közel dupla annyi lövést hoztunk össze, mint az elsőben.

    A passzok száma meg a dominanciát mutatja meg. Általában a gól után visszazáró csapatok lényegesen kevesebb passzt hoznak össze a gól megszerzése után. Erre fel a Sunci ellen közel megegyező számú passzt hoztunk össze a gól előtt és után (majdnem dupla annyi lövéssel utána), de a CP ellen is 60-40%-ban passzoltunk a gól előtt is után, ami nem egy hatalmas eltérés, főleg annak tükrében, hogy a CP középpályája a 60. perctől kifulladt.
    A szögletek pedig szintén lehetséges gólszerzési lehetőségek, amikkel tény, idén sem nagyon nem élünk, de ettől még ne vegyük már el az esélyt.

    • lamps8

     a wba elleni meccset kivenném a csokorból, a gól előtt fogalmunk nem volt arról hogy mit kellene csinálni azzal a 6 védővel (és utána sem lett volna) és a gól után sem nagyon voltak hatalmas helyzeteink, időnk se nagyon volt rá.

     • Én nem mondom, hogy jól játszottunk, mert az a már EL-t karcolgató Pulis-csapat talán a legkellemetlenebb ellenfelünk volt egész decemberben. Viszont ott is nyomtunk, de a helyzetkihasználásunk legalább annyira siralmas volt, mint a védelem kijátszási kísérletei.

    • “Azt ne mond már kérlek, hogy a WBA és a Sunci ellen (de még a CP meccs is idevehető) nem lett volna reális a 2-3 lőtt gól minimum”
     Nem ezt mondtam, sehol nem írtam ilyet. Csak azt, hogy ez banális, mert tipikusan “mi lett volna ha” és “megérdemeltük volna” kategóriájú érvelés.

     “Általában a gól után visszazáró csapatok lényegesen kevesebb passzt hoznak össze a gól megszerzése után. Erre fel a Sunci ellen közel megegyező számú passzt hoztunk össze a gól előtt és után (majdnem dupla annyi lövéssel utána)”
     De az előbb nem is ezzel érveltél ;P

     “a CP ellen is 60-40%-ban passzoltunk a gól előtt is után, ami nem egy hatalmas eltérés”
     hanem? 😀 Szóval szerinted lényegtelen (nem hatalmas eltérés), hogy a meccsen melyik csapat 60-40%?? :))

     Ettől még mókásnak tartom, hogy azt akarod előadni, hogy mennyire szétdomináljuk a meccseket, ami pedig közel sem igaz az utóbbi meccseken. Se a CP, se a WBA ellen nem volt az.

     “A szögletek pedig szintén lehetséges gólszerzési lehetőségek, amikkel tény, idén sem nagyon nem élünk, de ettől még ne vegyük már el az esélyt.”
     Oké, csak ha statokra akarsz felépíteni egy mondandót, akkor járd körül azt is, hogy hány szögletet rúgtunk az utóbbi időben, és hányból született gól. Mert ha lőttünk 50 szögletet, és abból szereztünk 0 gólt, akkor ez nem érv, csak egy stat, ami jól mutat, csak ebben a relációban nem ér semmit.

     • “Nem ezt mondtam, sehol nem írtam ilyet. Csak azt, hogy ez banális, mert tipikusan “mi lett volna ha” és “megérdemeltük volna” kategóriájú érvelés.”
      De ennek meg így semmi, érted. Itt eleve arról beszélünk, hogy most mi volt a reális a játékkép alapján, és alapján nem az 1 gól volt. Ebben semmi mi lett volna ha nincs, ez tény.

      “De az előbb nem is ezzel érveltél ;P”
      Mivel érveltem? Azelőtt leírtam, hogy kiemelkedő számú passzunk volt, amikor te számon kérted, akkor bontottam tovább a dolgot, hogy miért is fontosak ezek a te szempontjaidon túl.

      “a CP ellen is 60-40%-ban passzoltunk a gól előtt is után, ami nem egy hatalmas eltérés”
      hanem? 😀 Szóval szerinted lényegtelen (nem hatalmas eltérés), hogy a meccsen melyik csapat 60-40%?? :))”
      Milyen melyik csapat 60-40? A passzok 60%-át az első félidőben végeztük el, 40%-át a másodikban. Ez meg 10%-ra van az egáltól. Ez meg egyáltalán nem nagy különbség.

      “Ettől még mókásnak tartom, hogy azt akarod előadni, hogy mennyire szétdomináljuk a meccseket, ami pedig közel sem igaz az utóbbi meccseken. Se a CP, se a WBA ellen nem volt az.”
      Én egyedül az ellen érvelek, hogy ráültünk volna az eredményre (ahogy te látod), mert cseszettül nem, sőt, azután kezdtünk el hajtani, hogy meglőttük az első gólt.

      “hogy hány szögletet rúgtunk az utóbbi időben, és hányból született gól. Mert ha lőttünk 50 szögletet, és abból szereztünk 0 gólt, akkor ez nem érv, ”
      De most hogy ha nem lőttünk a 16-oson kívülről gólt az elmúlt 60 olyan lövésből, akkor azt már ne is számoljam gólszerzési lehetőségnek? Bocsi, de attól függetlenül, hogy elszarjuk, ez még gólszerzési lehetőség, pont úgy, mint a lövéseink, aminek kimagasló %-át nem tudtuk gólra váltani.

   • Endy919

    Nem akarok vitát , de ha én megvoltam szólva , hogy fárasztó a Mourinhozásom , akkor azt is megkell említeni , hogy a te “minden áron megvédem a kedvenc Josémat ” monológod sem sokkal jobb.

    Ha szerinted ugyanaz a mostani 1:0 és a Mourinhos 1:0 leginkább a bajnoki szezon tavaszáról , amikor megszereztük a vezetést és abban a pillanatban magunkra húztuk az ellenfelet , majd rágtuk a körmünket a meccs végéig , akkor komoly szemellenző van rajtad. Bocsi.

    • Endy919

     És írtam akkor is , és leírom most is , nem az 1:0-al van bajom . Sem akkor , sem most. Azzal volt a bajom , hogy mungkra húztuk őket . Most tovább hajtunk a győzelemért , csupán szerencsénk nincs. De egyszer kiszakad a zsák.

     • Nevezheted, ahogy akarod, 11 emberrel a saját térfelünkön vagyunk. Csűrheted, csavarhatod, a lényegen nem változtat.

      • Endy919

       Te a meccsből csak 10 percet láttál ?

       • nem töki, az pont te voltál.

        • Endy919

         Most komolyan azt állítod , hogy mi volt a védekezőbb csapat a meccsen ? Vagy mit akarsz ebbvl kihozni ?

         Igen volt 2 5perces szakasz a meccsben amikor bekkeltünk , amúgy végig irányítottunk.

         • Én nem akarok semmit kihozni, te akarod kihozni, hogy én csak Josét védem.

          • Endy919

           😀
           Megint hogy kerültünk ide ?

           A fenti komment lényege nem a Mourinhos rész volt , mert az csak egy megjegyzés volt , inkább az ami alatta van.
           De mindegy .Hagyjuk.

          • Leírsz egy ilyet:
           “Nem akarok vitát , de ha én megvoltam szólva , hogy fárasztó a Mourinhozásom , akkor azt is megkell említeni , hogy a te “minden áron megvédem a kedvenc Josémat ” monológod sem sokkal jobb.”
           Aztán megkérdezed, hogy jutottunk ide. Tedd le a poharat mára , koma 🙂

          • Endy919

           “A fenti komment lényege nem a Mourinhos rész volt , mert az csak egy megjegyzés volt , inkább az ami alatta van.
           De mindegy .Hagyjuk.”

          • Rammschein

           Jaj, hogy össze tudunk kapni Josén, akit tisztelek, mert sok mindent elért velünk, de elfelejthetnénk már egy kicsit, mert csak a sok vitát szüli. 😀

      • De most őszintén, ha az elmúlt 3 meccs 44 lövéséből legalább egy 25%-os hatékonyságot kihozunk a végletekig siralmas 7 helyett, akkor is azt mondanánk, hogy beérjük az egygólos győzelemmel?

       • De nem értem, miért jössz elő százalékokkal és “mi lett volna ha”-kkal, amikor a vak is látja, hogy a játékunk intenzitása bőven csökkent ahhoz képest, amit az Everton v a MU ellen mutattunk. A statokat is a helyén kell kezelni, mert abba a 44 lövésbe valószínűleg sokminden beletartozik, aminek köze sem volt a góllövéshez.

        Ugyanis onnan indultunk ki, hogy a posztban szóvá tettem, hogy jó lenne már ismét egy kicsit többet látni a csapattól, mert amit a 3-4-3 óta korábban vs utóbb mutattunk, aközt bőven van különbség, te (ti) meg azt akarjátok előadni itt, hogy minden ugyanolyan fasza, és az Everton elleni 5-0 meg a Palace elleni 0-1 között csak annyi a különbség, hogy most nem ment be annyi lövésünk, ami szerintem felettéb vicces.

        • Blotunga

         Ne erőltesd magad Zenzo. Én már próbálkoztam pár alkalommal észérvekkel, de a sokadik alkalom után feladtam a szélmalomharcot. És sajnos, de blokkolnom kellett Blue kollégát. Tudom nem szép, de nem találtam más megoldást.

         • Gondolkodni is ér, tudod.

         • Rammschein

          Én meg csak szimplán kimaradok a buliból, bőven elég nekem a vizsgaidőszak okozta szívás…nem akarok még itt is szórakozni(=vitázni). 😀 😛

          • Blotunga

           Az egészséges vita mindig jó. De sajnos egyesek azt hiszik, hogy keresztesháborút vívnak!

          • Rammschein

           Deus vult! 😀 xD

          • Endy919

           Vizsgaidőszakban minden érdekesebb , mint a tanulás ! 😀

          • Rammschein

           Ez igaz, csak ha így állok hozzá nem jutok sehova. 😛 Ergo muszáj ráerőltetni a dógokat. 😀 🙂

          • Endy919

           Talán ez még nehezebb is , mint a vizsga anyag. 😀

         • Feltételezem te nem látod amit írok, de a többiek kedvéért bemásolom a legutóbbi vitánkat, nehogy bárki is azt higgye, hogy az észérvekhez közöd van/volt:

          “7. Wilmos felfele lógott ki a tavalyi, gyenge Chelseaből. A mostaniból lefele lóg ki, a gólja ellenére!
          8: Diego és Hazard továbbra is király!
          9. A favágók és hentesek megkapják a jól kiérdemelt pihenőt a munkájukért!
          10. Contenak még mindig van valami a tarsolyában!
          +1 Top of the league!
          • Válasz•Megosztás ›

          BlueCech01 Blotunga • 15 napja
          Willian komolyan a te Ramiresed 😀
          Szerencsétlen vagy 1 hónap után kap egy félidőt a semmiből, lenyom 3 shotot(legtöbb a csapatból Hazard-ral párban), 3 dribble-t ( második legtöbb a meccsen) és lő egy gólt, de már külön pontként ki van emelve, hogy mennyire lefelé lóg ki 😀
          Oké, hogy nem egy klasszis, de Hazard minimálisan hozott többet nála.
          4 • Módosítás• Válasz•Megosztás ›

          Blotunga BlueCech01 • 15 napja
          Lentebb válaszoltam már Mohacsianak Wilivel kapcsolatosan.
          • Válasz•Megosztás ›

          BlueCech01 Blotunga • 15 napja
          De még ezzel sem lógott ki semmivel sem jobban, mint Hazard, aki meg az első félidőben vállalt főszerepet a támadások zömének elbarmolásában, érted, Pedrónál meg aztán pláne nem tolta rosszabban.
          Egyszóval ez a kijelentés, hogy kilógott, nagyon nem állja meg a helyét.
          • Módosítás• Válasz•Megosztás ›

          Blotunga BlueCech01 • 15 napja
          Hát igen, csak csóri Hazard még a 90. percben is képes volt félpályás sprintet nyomni, mert akart! De amúgy hogy kettejüket miért kevered ide bele, azt nem értem. Értem én, hogy te mindenkit meg akarsz védeni, akire egy fél szemmel egy pillantra rosszul néznek, de nem kell itt vagdalkozni.
          • Válasz•Megosztás ›

          BlueCech01 Blotunga • 15 napja
          Jeez, te meg miről beszélsz?
          Mi az hogy miért keverem a kettőt? Ő, Hazard meg Pedro játszott sacc azonos poszton, sacc ugyanazt (statisztikailag szignifikánsnak alig nevezhető eltéréssel), de te kiemeled, hogy Willian rosszabb volt, csak mert. Holott ezt statisztikailag semmi nem indokolja, hiszen Hazard lelkén legalább száradt annyi, mint a brazilén, teljesítményben pedig ugyanazt hozta mind a kettő, még úgy is, hogy az egyik sprintelt a 90. percben.
          Nem én vagdalkozom, hanem a statisztikák, amik merőben ellentmondanak neked. Lehet ezen hőzöngeni, de ettől még nem lesz igaz, amit állítasz.
          • Módosítás• Válasz•Megosztás ›

          Blotunga BlueCech01 • 15 napja
          Te vagy itt nekem kiborulva, nem én hőzöngök! És igen, miért kevered?! Attól mert egy random idegen szót bepakolsz az irományodba, attól még nem leszel okosabb. Azt meg a statisztika neked alátámasztja, hogy Hazard lelkén sok szárad. Ne haragudj, de nem tudlak komolyan venni. Ezzel búcsuzok is tőled, mivel nem ez az első eset a részedről. Szia
          • Válasz•Megosztás ›

        • Endy919

         Az Everton és a MU ellen szinte minden kaput találó lövésünk beakadt. Most ezek vagy kapufák , vagy 3cm megy fölé/mellég , vagy az ellenfél kapusa véd bravúrral.

         A helyzeteink ugyanúgy megvannak.

        • De te most miről beszélsz? A játékunk alapján tegnap is simán lőhettünk volna még kettőt a második félidőben, a Sunci ellen dettó. Nem tudom, te ebbe mi alapján varázsolod bele azt, hogy ráálltunk az egygólos vezetésre, mikor kb. semmi nem támasztja alá azon túl, hogy nálad már a visszazárás=”beérjük az 1 gólos győzelmekkel”, holott baromira nem, mert az utolsó két meccsen dupla annyi lövést eresztettünk a lőtt gól után, mint előtte. Ha most abból a valag helyzetből kettőt nem Henesszíbe lövünk, vagy Pickfordba vagy ki a stadionból, akkor már nem ezen sopánkodunk, hogy Mousan bekkeljük a meccseket. És ez a “ha”-szöveg nagyon nem valid, mert Conte ennyit tehet, többet nem, a Conte által szabott játék pedig nem arról szól, hogy védjük az egy gólt. A helyzeteket ugyanúgy hozzuk, lehet egy bekkelő csapat ellen nem annyira hatékonyan, mint támadóbbak ellen, de ettől még a játékból adandó lenne a meccsenkénti több gól, már a megszerzett gól után is.

         “minden ugyanolyan fasza, és az Everton elleni 5-0 meg a Palace elleni 0-1 között csak annyi a különbség, hogy most nem”
         Bocsi, de ezt ne már. Én Azt vitatom már az eleje óta hogy “All in all, szerintem bőven nem fals következtetés az, hogy mostanság beérjük az 1 gólos győzelmekkel is”.

    • “minden áron megvédem a kedvenc Josémat ”
     Kezdjük máris azzal, hogy nem megvédtem épp, hanem mindkettőt elmarasztaltam, úgyhogy fuss neki még egyszer pajti 😉

  • kormolar

   szerintem meg igaz….góljaink után mindig mélyebbre vesszük a védekezést és persze azért több a helyzetünk mert kontrákból elég erős a csapat…viszont…ilyen csapatok ellen szerintem elég necces, mert pl. a CP is szerintem összességében magasabb játékosokból állt mint mi és a folyamatos faltok a 16-s környékéről+ a 1-2 felesleges szöglet elég meleggé tette a szitut… az ilyen csapatok, akik ennyire nokedlik támadójátékból, csak valami beívelt kósza labdából tudnak operálni… lehet naphosszat gyakorolni a pontrugásokkal szembeni védekezést,de egy jól betekert labda ellen l*faszt sem lehet tenni…

   • lamps8

    és akkor mit csináljunk? vezetésünkről tudomást sem véve továbbra is szegezzük az ellent a kapujához megadva a lehetőséget nekik arra hogy továbbra se csináljanak semmit, ne nyíljanak ki, hanem hadd kontrázzanak meg minket az egyenlítésért.

    ha vezetünk természetesen több teret adunk nekik, de alapvetően a kp-t uraljuk (így volt ez a cp ellen is) nem húzzuk teljesen magunkra az ellenfelet és kontrákból helyzeteteket alakítunk ki. tehát a taktikából adódóan meg vannak a helyzeteink ahhoz hogy lezárjuk a meccset, más kérdés hogy a helyzetkihasználásunk az elmúlt meccseken nem volt a legjobb.

   • De most érted, most vagy megelégszünk az 1-0-lal, vagy nem. És a játék képe alapján nagyon nem, pláne nem úgy, mint egy kvázi olasz csapat. És oké, hogy kontrák, mert tömörülő csapatok ellen presszingelni kiemelkedően nehéz eredményesen, de a kontrákat is konstans módon vezetjük, nem ülünk rá az eredményre vagy toljuk be a buszt. És itt ez a lényeg. Az összehozott lövések száma nagyon nem az 1 meccs/gól átlagot indokolná.

 • gorkaf78

  Bocsánat, de nem kellene egy kicsit nekünk itt jobban lelkesedni? A csapat összehozott egy zsír új edzővel, és olyan nevekkel (Luiz, Alonso. Moses) akiktől a szezon elején a fejünket fogtuk, 11 zsinórban győztes meccset a PL-ben. Nem az NB3-as keleti csoportban, hanem a világ talán legnehezebb, legkeményebb, legkiegyenlítettebb bajnokságában. Ezen a 11 meccsen kaptunk írd és mondd összesen két gólt. Tavaly ilyenkor egy átjáróház volt a védelmünk, tegnap meg lenyilatkozta a vesztes csapat menedzsere, hogy a Chelsea mindent tökéletesen csinált, egy hibát sem követett el a védekezésben. Persze aláírom, hogy sokkal jobb lenne minden meccset behúzni 3-0-ra, de ez nem megy minden esetben. Conte is állandóan mondja, és ez részéről nem csak egy frázis, hogy fejlődnie kell még a csapatnak, tovább kell dolgozni ahhoz, hogy még sikeresebb legyen a gárda. De akkor is úgy érzem, hogy mivel itt most már lassan a történelmet ír ez a csapat, én helyénvalónak éreznék egy kicsit nagyobb lelkesedést a folyamat, a változások iránt, ami épp most, itt a szemünk előtt zajlik.

  • “A csapat összehozott egy zsír új edzővel, és olyan nevekkel (Luiz, Alonso, Moses) akiktől a szezon elején a fejünket fogtuk, 11 zsinórban győztes meccset a PL-ben”
   De még csak a posztot sem kell elolvasni, elég a bevezetőt meg az első mondatot. Mi köze van ahhoz, hogy mekkora eredményt ért el Conte, ahhoz, hogy ez egy szar meccs volt-e? Mert az volt.

   “Ezen a 11 meccsen kaptunk írd és mondd összesen két gólt.”
   Kiváló, remek. Ha a poszt a 11 meccsről szólna, én is ezt írtam volna. De nem arról szól.

   “Persze aláírom, hogy sokkal jobb lenne minden meccset behúzni 3-0-ra, de ez nem megy minden esetben.”
   De én ezt sem írtam. Arról nem is beszélve, hogy komolyan felmerül bennem, hogy mi a francnak posztolok évek óta, ha a rendszeres olvasó-kommentelő közösség ennyire nem ismert még meg.

   “én helyénvalónak éreznék egy kicsivel nagyobb lelkesedést a folyamat, a változások iránt, ami épp most, itt a szemünk előtt zajlik.”
   És akkor ismétlem, van is, tudhatnád, tudhatnátok, de ez a poszt itt és most a CP elleni meccsről szólt. Nem a folyamatról, nem a változásokról, hanem arról, hogy mit műveltünk a Selhurst Parkban.

 • Frenky54

  Egy kis feszültség oldó: Abra yachtja Barcelonában.

  http://nauta360.expansion.com/2016/12/15/muy_exclusivo/1481822027.html

  • mohacsia

   Akkor leigazoljuk Messit?

   • myheartisblue

    Őt is.

   • Rammschein

    …mérges lennék. 😀

    • Rammschein

     nem kell nekem egy adócsaló ennyi pénzért! :PPP

 • Tornando Ferres

  Britanniáról loptam, de ez a gif hatalmas 😀

  https://j.gifs.com/VmnXzM.gif

 • lamps8

  Aké gól!
  már csak 1 Arter sárgát szeretnénk ettől a meccstől, előre is köszi.

  • Bertrand is:)

   • lamps8

    ő már a múlt, Aké még lehet a jövő. (bár ki tudja, én pl. PvA -t simán visszahoznám)

    • csak vicces, h két cfc jatékos (v. ex) szerezte a gólokat.

    • van Aanholtot állítólag azért adtuk el, mert valami szívgondja van, elvileg nem bírja a sorozatterhelést, valószínűleg nincs neki sok hátra az élfutballban 🙁 ez felmerült problémaként az új klubjánál is, ott is valami speciális edzésprogramot kap.

 • balazsh

  Én nem láttam ennyire szarnak a meccset, nekem a cunder elleninél lényegesen szórakoztatóbb volt. Fáradnak a srácok, wili botránygyenge volt, ázárt fogták, a többiek meg lőni nem tudnak. Kis vérfrissítés lehet jót fog tenni jövőhéten, bár Kanté nélkül érdekes lesz, kíváncsi leszek Matic mennyire fogja tudni helyettesíteni labdaszedő poszton

  • “Én nem láttam ennyire szarnak a meccset”
   Nyilván a vélemények különböznek, de puszta kíváncsiságból: melyik része volt szórakoztató? 🙂

   • Rammschein

    xD Costa gólja… Conte kiabálásai… ennyi. 😀 (de ezek mikor nem? :D)

   • balazsh

    A szórakoztató az relatív, nem szenvedtem rajta és szívesen néztem. Elég lassan indult be a meccs, konkrétan nem, egészen Diego góljáig, de a 2. félidőre egészen felpörgött. És amiért sorra a lövőtechnika nélküli játékosokra jött ki / vállalták el a helyzeteket, nem kellett aggódni az esetleges 2. gól miatt, cserébe izgi maradt a vége. (Annak ellenére, hogy Kurtoá skizofrén hallucinációjából származó szándékos öngólnak több esélyt tudhattak be a palasz szurkolók, mint egy hazai gólnak.)

    • na, addig egészen jól egyetértünk, hogy “Elég lassan indult be a meccs, konkrétan nem” 😀 szerintem utána sem, és ezt remekül illusztrálja az is, amit a posztban írtam a 60. perc környéki szituációról. 11 játékossal saját térfélen, kontrára berendezkedve. Viszont nagyjából 2 kontrát vittünk végig, az meg barátok között is vagy 2-3 perc… szerintem ez egy bűnszar meccs volt továbbra is. A CP sem tudott közel kerülni a mi kapunkhoz, és mi sem igazán tornáztattuk konyakot.

 • Ez a tegnapi egyaltalan nem volt olyan szar, mint az előtte való 2. Hiába ülünk hátrébb idén Contéval, mint anno Joséval tettük, ezzel a kerettel ez még mindig jobb játék és sokkal inkább benne van a gól csak sajnos impotens playak kerülnek a kapu elé a meccslabdával sorra most már x-meccs óta.

  • “ezzel a kerettel ez még mindig jobb játék és sokkal inkább benne van a gól”
   De pont ez az, amivel nem értek egyet. Igen, volt 5 kiváló meccsünk a 3-4-3-mal, és még most is überbrutál, hiszen nyerünk, 11 (!) meccs óta, ami nem véletlen rekord. De hogy sokkal inkább benne van a gól? Na az pont nem, se a WBA ellen, se tegnap nem volt benne jobban, mint korábban. És nem azért, mert most nincs benne, csak ugyanennyire benne volt anno is.

   • Várj én azt mondom, h a játékban benn van a gól nyílván a WBA elleni meccset nem értem ebbe bele, de a Palace ellen igenis lohettunk volna 3 at siman, HA: nem mindig Mosesre jonnek ki a helyzetek (ez sajnos a taktika velejaroja), vagy Wilmos tud és akar is lőni, Kante egy picit szerencsésebb és még sorolhatnánk hány helyzet volt, ami még egy egyszerű passzon, cselen múlt volna, tehát nem egyértelmű gólhelyzetre gondolok, ami kimaradt, hanem a játékban maradt lehetőségekre. A korábbi időszak, amire reflektáltam, pedig csak szimplán nem hordozta magában ezeket a lehetőségeket, mert meg sem próbáltuk tudatosan, hanem hátul passzolgattunk és rágtuk a körmünket, ha elvesztettük a labdát.

    Most volt pár olyan ellenfelünk, akik gyilkolták a játékot, Bmouth (remélem), Stoke, Spurs nem ilyen lesz, ugyh majd most elválik a szar a májtól 🙂

 • Szegény Cseh Peti egyéni negatív rekordjára készülhet ma… Ez már nem az a csapat bro!

  “After going unbeaten since the opening day of the season, Arsenal suffered their first league defeat in 24 games to Everton on Tuesday and have not kept a clean sheet in the league since 22 October – a run of seven games.

  With Manchester City known for their free-scoring style, goalkeeper Petr Cech could earn an unwanted personal record on Sunday – he has never failed to keep a clean sheet in eight consecutive Premier League fixtures.”

 • kasata91

  Aké gólt szerzett a Soton ellen. Az ég meg kék.

 • Szilveszter94

  Conte zseniálisan csinálja. Az ősszel jóformán legázolta a PL mezőnyét, míg most az utolsó torinói évében is sűrűn látható minimalista győzelmeket vette elő: a WBA elleni meccset láttam – és hiába játszott pocsékul a Chelsea, teljesen biztos voltam benne, hogy az első kaput találó lövéssel meg is nyeri a meccset. (Bár nem lett igazam: a második kaput találó lövéssel nyerte meg…) Fantasztikus Conte csapata: még amikor nem játszanak jól, akkor is teljesen kézben tartják a meccset.

  Miközben a riválisok hullafáradtan és (minket kivéve, ahol Mou szintén jól időzített) nem is egyértelműen jó formában érkeznek meg a karácsonyi nagy hajtáshoz, addig a Chelsea játékosai pihentek és félelmetesen hatékony gépezetként működnek. Ha a számotokra kedvezően alakulnak a dolgok, akkor január végére nagyjából eldől a bajnoki cím sorsa.

  • Rammschein

   Köszi az elsimerő szavakat… háát azért még ennyire ne vedd biztosra a dolgot, de jó dolog lenne a cím sorsa (nem szeretem elbízni + beüthet vmi gebasz mindig)… + szerintem azért a fáradtság látszik egy kicsit, ha nem is fizikálisan, mentálisan mindenképp.

  • Sandic

   Nem tudom, nekem inkább fásultnak tűnnek a játékosok, mint pihentnek. Én azt sem gondolnám, hogy szándékosan megyünk a minimalista győzelmekre. A végtelenségig nem lehet 1-0-kal nyerni a meccseket, előbb-utóbb nagyon vissza fog ez ütni.
   2 évvel ezelőtti Mou csapathoz kezd a mostani hasonlítani, akkor is ősszel hengereltünk, utána meg nem egy olyan meccs volt tavasszal, amit 1 kaput eltalált lövéssel nyertünk meg. A rotáció hiánya még szintén visszaüthet a szezon vége felé, vagy esetleg a következő szezonban. Remélem Conte az átigazolásoknál nem fogja a győztes csapaton ne változtass mentalitást alkalmazni.

   • “2 évvel ezelőtti Mou csapathoz kezd a mostani hasonlítani, akkor is ősszel hengereltünk, utána meg nem egy olyan meccs volt tavasszal, amit 1 kaput eltalált lövéssel nyertünk meg.”
    Köszönöm.

    • :DDD

    • Azért ehhez kellenek a gólképtelen, inkább passzoló Willianok a csapatba 🙂

     • És? nem az a lényeg, hogy mivel magyarázzuk meg, hanem hogy így van vagy nem így van.

 • Rammschein

  Don Pepe egyelőre buktára áll az Ágyúsokkal szemben.. :”D Lehet mégsem ők lesznek a 4.-ek hanem a City? :”D (Jó messze még a vége, de most a félidőben így néz ki a tabella :D)

  • Endy919

   Én kérek tőlük egy egynlítő gólt és le is fújhatja Atkinson barátunk.

  • Szilveszter94

   Ki mondta, hogy a City be fog férni az első négybe? 😀

   • Rammschein

    :”D Jaj itt a lényeg azon volt, hogy kiemeljem, hogy az Ágyúsok sokszor csak 4.-ek lesznek. 😛 Mea culpa. 😀

  • Diegoal

   Bar hanyingerem van a citytol, de most muszaj szoritanom ertuk jo lenne ott egy x. Amugy ez a sterling gyerek nagyon botranyos

   • Rammschein

    Tényleg… a legjobb egy X lenne… erre valamiért nem gondoltam az előbb. :”D

    • Szilveszter94

     Nektek az volna jobb; az Arsenal ugyan hajlamos tökön szúrni magát, de a stamfordos vizitjükig nem lesz igazán komoly ellenfelük, az meg csak februárban lesz. Nekünk speciel tökéletes – azon az önmagában is nemes élvezeten túl, hogy kikap a City, lőtávolba kerülnénk hozzájuk képest.

  • Diegoal

   Bravotol latott mar valaki egyaltalan egy vedest is?:D vagy csak mindig eldol mint egy krumpliszsak? Oke hogy ugyes labbal de ennyi erovel egy mezonyjatekos is beallhatna a kapuba.

   • Rammschein

    :”D Én furcsálltam, hogy Hart nem volt elég jó.. remélem ráb.sznak. :DDD

    • Endy919

     Már rábasztak 😀

     Elvileg Pepi a Benfica kapusával szemez 😀

     • Rammschein

      Úgy kell nekik! 🙂

     • Sandic

      Ahelyett, hogy visszahívná Hartot a kölcsönből… Beteg állat…

   • Szilveszter94

    Nem igazán… kicsit furcsállom is a dolgot: ha jól emlékszem, a Barcában jó teljesítményt nyújtott – a Cityben viszont semmi extrát nem láttam tőle, hibát annál inkább.

 • Endy919

  Lefújni!

  • Rammschein

   There we go! 😀 Ez gyors volt… lehet a végén izgi meccs lesz, csak maradjon X… :”D

   • Endy919

    Vérnyomásom nem nagyon fog emelkedni ezen a meccsen 😀

    • Rammschein

     Nekem sem, mert nem nézem. :”D xD

  • mind a 2 meccset 🙂

   • Endy919

    úgy:)

 • Blotunga

  Sajnos vagy nem sajnos, de nem láttam a meccset. Azt viszont el tudom mondani, hogy az utóbbi meccseken a csapat eléggé takaréklángon játszik. Ezt úgy értem, hogy megvan az önbizalom, megyünk is előre, de nincs meg a lendület és a kreativitás is néha hagy kivánnivalót maga után. Van egy 11es győzelmi sorozatunk, ami remélem még fólytatódik. Viszont úgy érzem, hogy valami kicsit fel kellene rázza a csapatot, lehetőleg egy többgólos nyert meccs, vagy valami nagyon pozitív történés.
  Ja és Conte remélem már egy ideje dolgozik azon, hogy valaki épkézláb pontrúgásokat végezzen el és azzal kezdjünk is valamit, mert ez a Wilmos-DL kombó valami katasztrófa.

  • Szegény DL is áldozatául esik a szurkolói egyszerűségnek.

   • ??

    • Feltételezem DL “lekatasztrófázása” mögött is nyomos “észérvek” állnak 🙂

     • Endy919

      Hát azért azt el kell ismerni , hogy katasztrofálisak a szabadjai , erre értette Blotunga.

      • Ja, akkor csak Williant érte el megint.

      • Blotunga

       Gondolom Teréz Anya ismét jött megvédeni a kedvenceit. Nem látom amit ír, de biztos jó dolgok lehetnek, ha te is meg kell próbáld elmagyarázni, hogy a fentebb említettek egyike sem tud szabadot vagy akár szögletet rúgni! Ugyanúgy, ahogy CR sem tud, akármilyen biszembaszom tomahawk rúgótechnikával próbálkozik is. Az 50lövés/1 gól kombó nem valami acélos!(igaz nem néztem utána a konkrét statisztikáknak, de tuti, hogy ennél nem jobb, max rosszabb…)

       • Most úgy próbálsz érvelni ellenem, hogy nem látod, amit visszaírok? Masterful.

       • a CR-részhez azért annyit hozzá kell tenni, hogy ronya igenis krvajó szabadrúgáslövő volt a PL-ben, a statjai azóta romlottak le, hogy elment a laligaliba. A PL all-time free kick score listáján még most is ugyancsak előkelő helyén áll 17,8 game / fee kick goal rátával. Ez jobb, mint Zoláé a Chelseaben (19,1), és alig rosszabb, mint Beckhamé (17,7). A ma is aktívak közül ha jól tudom talán a Spurs dánja, Eriksen áll, ő tavaly a szezon végén 15,8-nál járt, ezen viszont a jelen szezonban bizonyosan rontott, ugyan már 5 gólos, de egyik sem volt szabadrúgásból, mind open play.

        • DL idény görcsösen próbálkozik, de egy rohadt jó szabilövő amúgy. Nagyon jó a technikája, ami most is látszik. Ennyi, idén még nem jött össze neki, de volt már egy-két, ami majdnem beakadt, csak kapufa lett vagy épphogy mellé ment, de a kapusnak köze nem volt hozzá.

         • Ez nem változtat azon, hogy rögzített szituációkból nulla veszélyt jelentünk. Ezért szoktam röhögni magamban, mikor Costa is inkább elesik, ahelyett, hogy rápörkölné a kapura akár még szarul is – rámegyünk a szabadrúgásra. Aminek lenne is értelme, ha időnként beakadna egy. De már emlékét sem tudom, mikor lőttünk utoljára szabadból gólt…

          “volt már egy-két, ami majdnem beakadt, csak kapufa lett vagy épphogy mellé ment, de a kapusnak köze nem volt hozzá.”
          Egy kapufa rémlik, a többi vagy fölé-mellé ment, vagy egyenesen a kapus kezébe. Nem igazán emlékszem olyanra, hogy a kapus bravúrral hárított volna, stb. Szóval az, hogy el tudja lőni a labdát a kapu irányába, és nem Rémires módjára, nálam még bőven nem a “nagyon jó a technikáka” kategória.

     • pedig eléggé észérv, hogy egyszerűen nem jól lövi a szabadot 🙂 DL4 és DL30 közt annyi a különbség, hogy nem a lelátóra küldi fel a lasztit, hanem kaput talál és úgy nem lesz gól.

      • Félreolvastam, így Williannel egy csokorban azt hittem, hogy ez csak a szokásos elvtelen fikahadjárat.
       Willian mondjuk jelenleg az egyetlen értelmes, szabadrúgásra is alkalmas játékosunk, így nem értem, ő mit keres ott (de igen)

      • https://www.youtube.com/watch?v=v1isY7L0xqo pont ugy nez ki, mint aki a lelotora kuldte oket!

       • én meg linkelem ide a DL30 szabigólokat:
        —————————————————-
        | |
        | |
        | |
        —————————————————-
        Ezeket sem a lelátóra küldte mondjuk, ez tény 🙂

  • Rammschein

   Alonso rúghatná a szabadokat.. .csavart egy szépet a meccsen! :”D (icpicit pontatlan volt)

   • Az, h a 16 os vonalarol szinte lagyan odatudta csavarna nem jelenti azt, h jol lone egyet 22-rol is, tok mas technika. Ettol fuggetlenul lehet jo lenne, nem tudom mivel nem lattam meg probalkzoni 🙂 Pont ezert nem lo Luiz kozeli szabikat, mert az o technikaja tavolrol mukodik leginkabb, es szidhatjatok, aki focizik egy kicsit komolyabb szinten, tudja, h az a technika kurvajo es kva nehez technika, teny, h nem tul sikeres vele mostanaban, de nem sokon mult nehany lovese iden sem. Tegyuk hozza, h legalabb o kaput talal, ami mar egy veszelyforras, hibazhat a kapus, elpattanhat stb.

    Speciel az egesz tema nem er ennyit sztem, mivel a szabigolok ritka bonuszok, nem ezen fog mulna egy PL megnyerese v elvesztese..

    • látom nagy szakértő lettél. Én ugyan nem focizok (már) komolyabb szinten, de DL technikája egy dolog, az eredményesség meg egy másik. Senki nem vitatja szerintem, hogy nincs meg hozzá a technikája, bár már jeleztem, hogy nálam a kurvajo-tól messze van. Viszont az élsport alapja, hogy ha valami nem megy, azt nem nagyon kell erőltetni.

     “Speciel az egesz tema nem er ennyit sztem, mivel a szabigolok ritka bonuszok”
     Azért azt ne mondd már nekem, hogy a rögzített szituációk, így a szabadrúgások ne lennének lényegesek, mert mindjárt megpördülök kétszer a tengelyem körül…

 • kasata91

  Jó kis game amúgy.

 • kasata91

  Cech rövidbe.

  • Endy919

   Hány ilyen gólt kaptunk ..jéézusom 😀

   • nagyjából az egyetlen komoly hibája volt, de ezt rendre benyelte, mindig túl a hosszúra állt.

    • mohacsia

     Meg nem tudott sose kirúgni 😀

     • oké, de az nem komoly hiba, csak zavaró tényező. Sok kapus nem ‘jó’ lábbal, az a JM-féle taktika része volt, hogy “tegyük hátra a kapusnak”, ezért Cech esetében gyakrabban jött ki, hogy a long-ball accuracy az nagyjából úgy 40% körül mozgott. Utána sikerült némileg kozmetikázni ezen az arányon, mikor talán Carlo alatt jött az az opció, hogy Cech csak Ivanovicsra rúghat ki (vagy kibikázza a francba vész esetén). Cech egyetlen hibája onnantól már az volt, hogy Brana nem nőtt 3,10m magasra 😀

  • Szilveszter94

   Ezt a gyengéjét sose tudta elhagyni…

   • Rammschein

    Már nem is fogja tudni sztem karrierje végéig ezt orvosolni. 🙂 Hát na… így szeretjük 😀

    • kasata91

     Great agent from Cecz republic.

 • Rammschein

  Na ki tudja hanyadik lesz az Arsenal? 😀 (csak élcelődök :D)

 • Endy919

  Ettől a Citytől amúgy nem könnyű kikapni…

  • Rammschein

   …de nem is nehéz. xD

 • kasata91

  Pedig már azon röhögtem hogy Sterling beadásait Bosingwa gyengébb napjain is überelné. Erre egyszer nem próbálja beadni.

 • Rammschein

  Nemár… Spurs is vezet… 😀 Miért nem fújták le a félidőben? 😀

 • kasata91

  Most az egyszer tuti kibirom, hogy nem megyek fel a zútwengerre… Ugyandehogy:D

  • Most biztos örülnek:
   Mon: Draw Bayern in UCL
   Tue: Lose to Everton
   Wed: All rivals win 3 points
   Sat: All rivals win 3 points
   Sun: Lose to City

   • kasata91

    De hogy pozitívum is legyen: a 4. Helyük megvan 😀

    • Rammschein

     hehe. 😀

   • Atlagos het egy Gunner eleteben.

  • Rammschein

   Valakit ott asszondta, hogy mindkettő les gól volt. :”D

  • Endy919

   Felnéztem a FBre …. van ott színvonal , az biztos.

 • WehaveNoHistory

  Üdv Srácok! Akkor holnap már csak az Everton-nak kell folytatni a sormintát…?

  • Endy919

   Üdv! 🙂

   Így van , de az X is megteszi 🙂

   • Endy, mit jósolsz? 3 vagy 4 gólos Pool-győzelmet?

    • Endy919

     Legyen egy meggyőző 1:4 , Firmino mesternégyessel.

 • Pep with City: 16 wins, 6 draws and 5 losses.
  Mou with United: 16 wins, 6 draws and 5 losses.

 • WehaveNoHistory
  • Sandic

   Ha időben lépünk, még rá lehet licitálni a Bayernre, a kérdés, akarjuk-e Sülét, vagy csak pletyka volt.

   • WehaveNoHistory

    ha mindez nem a dán kárára megy akkor legyen nagyobb licit, kérdés a német akar-e ide jönni.

    • Ha meg tudjuk venni Sulet, en azt mondom tegyuk, mert hiaba Christensen a szivunk csucske Sule sokkal jobb.

     • WehaveNoHistory

      álmodjunk egy szebb világot, legyen mindkettő 🙂

 • kasata91

  Úgy látom a srácok kaptak pár nap pihenőt. Tibó New yorkban van NFL meccsen, Costa meg valami mezítlábas (gondolom brazil) gettóban a spanokkal.

  • Diego Costa

   In the dressing-room afterwards, Conte rewarded his players by telling
   them they had three days off to go wherever they pleased and he would
   see them again on Wednesday to start preparations for Boxing Day.

   • kasata91

    “Remélem Conte felrázza őket fejben” kritikákra itt a válasz akkor. (ezzel szemben José hajtja a belüket. Majd meglátjuk melyik a célravezetőbb.)

 • Diego Costa

  kopaszka ezt nyilatkozta :DDDD

  “I’m really happy the fans stayed until the end. Normally in recent games, with 10 minutes [left] they disappear.”

  • kasata91

   apuska meg bírózott, milyen meglepő

   • Endy919

    Nem Papuskázzátok már a vén pedofilt légyszives 😀 Agyvérzést kapok tőle…

    • mohacsia

     Ez egy chelsea blog, itt wenger öregasszony!

    • ez honnan jött egyébként?

     • Endy919

      A Pupuska? Gondolom a Britanniáról. vagy az útwengerről.

   • Diego Costa

    Mi meg nyertünk. 😀

  • az ágyús szurkerek is biztos a szívükbe zárták gyorsan :DDD

   Guardiola: “In terms of results, Arsene won titles in the past but we cannot forget that, and he has created something special at this club. When he arrived at the Gunners it wasn’t a special team but now, after twenty years, you know the exact identity of this club. And sometimes that is much, much more important than winning titles.”

   • mohacsia

    Ez ekkora troll vagy csak nyalni sem tud rendesen? 😀

    • magam sem tudom eldönteni. Próbáltam előásni, hogy ez szó szerint így hangzott-e el, vagy ez már “sajtósított” verzió, de így vagy úgy, halálos :))
     “When he arrived at the Gunners it wasn’t a special team”
     You’ve no history bitches :DDD Wengerszámításunk előtt és után…

 • According to The Times, the members of staff who have been offered new deals are Conte’s two assistants: his brother, Gianluca Conte, and Angelo Alessio. Fitness coaches Paolo Bertelli and Julio Tous, assistant fitness coach Costantino Coratti, goalkeeping coach Gianluca Spinelli and nutritionist Tiberio Ancora have also been offered extended deals. Conte brought in each member of staff who have now been rewarded over the summer.

  They were initially given one year deals as Chelsea were hesitant to employ such a big coaching team but the club have now acted quickly to ensure that they are all on three year contracts like Conte, upon considering how well the Italian and his staff have done to establish such a lead at the top of the table.

  • Diego Costa

   Happy Christmas everyone! 😀

  • na meg egy negativ rekord is a nevehez fuzodik, mar ha ez nem lenne elegge az.

 • kasata91

  Már James is megszólalt az ügyében: „Nem tudom garantálni, hogy maradok a Real Madridnál – mondta James Rodríguez a finálét követően. – Vannak ajánlataim és hét napom gondolkodni a jövőmet illetően. Boldog vagyok Madridban, ám többet szeretnék játszani.
  Nagyon úgy tűnik, hogy Januárban válthat. És nem hiszem hogy sok klub van aki ki tudja fizetni érte azt a rengeteg pénzt. (szerintem csak mi a tengernyi friss ropogós jüan-nak köszönhetően)
  Létezhet hogy támadó szélsőt akarunk csinálni belőle ? Mert hogy a középpályán Matic-Kanté párost nem fogja kiszorítani az fix. (ezt látatlanban, csupán a fizikai paraméterei alapján mondom, de nem látok benne ütköző játékost)

  • Sir Idemitirjak

   Eddig is irányítót és szélső játszott (Monacoban főleg) Én örülnék neki, főleg hogy végre egy ballábas előre, aki nem mellesleg távolról is veszélyes!

   • Diego Costa

    És pontrúgás!

  • Endy919

   Jó játékos , de Pedro helyére szerintem lassú. Én nem benne látom a megoldást.

   • WehaveNoHistory

    nem rossz zsugás, de szerintem is lassú, plusz állítólag
    hisztis is, CR rossz hatással van rá, ami mellette szólhat, hogy bal lábas, jól
    lő távolról, és jó szervező, de ahhoz meg középre kellene tenni, oda meg van
    Fabre, de azért nem lenne rossz igazolás… 🙂

    • kasata91

     A hisztitől nem tartok. Conte férfit (vagy halott férfit) csinál belőle 3 edzés alatt.

     • WehaveNoHistory

      ez mondjuk igaz.

   • Ellenben goleros, tavoli lovo specialista, nem annyira szelre valo igaz, inkabb kozepen jo, nekunk ott meg most nincs poszt.

    • adam10

     Egyetértek, James gyakorlatilag a bal lábas és tehetséges Oscar.

  • adam10

   Szerintem ő ahhoz kell Contenak, hogy váltani tudjunk 3-5-2-re és ne a 3-4-3 legyen az alap felállásunk. Vagyis ne CSAK az.

   • eleg meleg lenne 70m elkolteni, h padozzon es aztan itt is elkezdjen sirni, h nem jatszik es bagoert eligazoljon.

    • adam10

     úgy értem, hogy ánblokk váltunk a 3-5-2-re és mielőtt az ellenfelek kiismernek jegeljük a 3-4-3-at. Conte egy taktikai zseni, szerintem sok minden van még a tarsolyában. 🙂 remélem James is ennek a része. Bár tény és való, hogy James a 4-2-3-1-ben a legjobb a klasszikus 10-es pozíciójában.

     • jah értem. hát nem tudom, sztem Conte nem vált addig, amig nyerunk, aminek eprsze gyorsan vege lehet, de ne legyen.

      • adam10

       nem lesz 🙂

     • Diego Costa

      Nem kell attól tartani, hogy kiismerik. Többször is hallottam már itt ezt a félelmet, de én nem hiszek benne. Persze előny, ha meg tudod lepni az ellenfelet egy felállással és jó lenne ha sok variációval fel lehetne küldeni a csapatot a pályára. Önmagában azonban nem probléma, hogy a többiek tudják, hogy 3-4-3-ba játszunk. Még a csapból is a mi formánk folyik, részletesen elemzik a meccseket az ellenfelek, és így se tudtak megverni. 4-2-3-1-es korszakban is tudta mindenki, hogy ezt játsszuk és így is bajnokok lettünk. Klopp-ról is tudja mindenki mit játszik és a Dortmunddal anno elért pár trófeát.

    • Diego Costa

     elég meleg lenne 70n elkölteni és pont. Minden körülmények között ennyi pénzt rá költeni az nagyon sok.

     • kasata91

      De ha azt nézed hogy Oscar + 25m James biznisz a reállal, akkor már ráznád is Pérez kezét nem? 😀
      Így hogy köztudott hogy mekkora “ingyen summát” akasztunk le a vágott szeműektől mindenhol x1,5 a játékosok ára nekünk. Aztán akkor se járunk jobban ha 2 15 miliós középszer playát veszünk 25-25 millióért.

      • Diego Costa

       Pont, hogy vigyáznék a pénzre ebben az esetben. Ahogy feljebb is írtam, nem vagyok meggyőződve James-ről, így ennyi pénzt biztos nem adnék érte. Nagyon jó pénzt kapunk(?) Oscar-ért, de azért azt se árt figyelembe venni, hogy ez nem mindig lesz így. Én inkább vennék belőle két jó játékost.

       Mindezekkel együtt ha olyan játékosról lenne szó, akkor azt mondanám, hogy gyorsan jött, gyorsan ment alapon egyből fektessük be. Akiért hajlandó lennék nagyobb pénzt kiadni, az Verratti. Érte nem sajnálnám.

       • kasata91

        Persze. Amit én írtam, mind csak egyetlen esetben tartom fenn. Ha James beválik és kirobbanthatatlan alapember lesz. (bár nyilván mindez a Verrattis esetre is igaz, mert nyilván ő sem 100% hogy beválik)
        szóval ha a 60m euróra rá kell dobni egy 20-ast, de kapunk egy hiányzó puzzle darabot a csapatba akkor nem érdekel hogy ki az.

        • Diego Costa

         Egyelőre meg még helye sincs… Én ilyen összeget, csak akkor adnék ki, ha egy nagyon jó játékosról beszélnék. Tegyük fel, (aztán gyorsan felejtsük is el azt a rémálmot), hogy Hazard más klubban játszana. Ő érte gondolkodás nélkül adnék 80, vagy még többet.

         James-ért 40 millió lenne szerintem a reális. Megnéztem a piaci értékét(60m) és kicsivel többre értékelik, mint Hazard-ot. Alapból is sokkalom az árát, de az, hogy Hazardnál “értékesebb” az egyenesen nevetséges.

     • ez is igaz, inkább tegyük azt a pénzt, Carracso vagy Griezmannba. Azért egyiküket csak meg tudjuk szerezni..

      • Diego Costa

       Griezzmann eléggé eltűnt az Atletivel együtt. Carrasco meg most hosszabbított ha jól emlékszem, szóval ő tárgytalan.

       • A hosszabbitas nem jelenti azt, h fel ev mulva ne igazolhatna el. Ez eddig sem jelentett akadaly, az csak maximum az arat noveli, meg a fizujat.

        • Diego Costa

         Az esetek nagy többségében azt jelenti, hogy nem valószínű az átigazolás.

   • Diego Costa

    Én is gondolkoztam, hogy hova lehetne berakni, nem egyszerű. A Matic-Kanté tengelyt nem fogja megbontani Conte, már csak azért sem mert James támadó középpályás. 3-4-3-ban én a jobb oldali támadópozícióban tudnám őt elképzelni, bár ebben az esetben is vannak kérdőjelek. Nem túl gyors és nem is cselez olyan jól. 3-5-2-ben sem lesz második csatár. Azért lep meg ha leigazoljuk, mert nekem úgy tűnik, mintha nem igazán lenne helye mondom ezt úgy, hogy Conte biztos tudja mit csinál. Nekem olyan Fabre típusú játékos olyan értelemben, hogy védekezésben gyenge, támadni tud, nem olyan gyors. Fabre-nk pedig már van és nem is játszik.

    Szerkezet váltás esetén 2 csatár mögött pozícióban el tudnám képzelni, az illene talán hozzá a legjobban.

 • kasata91

  A jó öreg Alex tegnap szögre akasztotta a rakéta indítóállomását.

  • ez egy akkora gólt volt, hogy bele is sérült. Krvajó védő lett volna amúgy, ha nem sérült annyit… az a lágyék az tönkrevágott egy karriert.

  • Imádtam!

  • és a párja:

   • Sir Idemitirjak

    De imádtam ezt a meccset!

    • Igen elég vad volt ez a 4-4, csak sajnos utana levo meccsen jott Ovrebo amokfutasa… Szanalmas, hogy azt teljesen meguszta az UEFA, csak szimplan eltemettek egy idore Ovrebot…

     • meg ma is felbasz orokre fel fog..

      • WehaveNoHistory

       • Rammschein

        ezért bezzeg a mocskok eltiltották őt is meg Ballackot is… mikor tök jogos volt.

        • WehaveNoHistory

         bár ez pont nem ez a meccs volt, ha nem a Mourinho féle
         Inter visszavágó, csak az érzés lehetett hasonló a srácokban….

         • Rammschein

          lehetséges… rég volt már és összekeverem az emlékeket. 😀

          • WehaveNoHistory

           én sem végeztem alapos munkát 😛 sajnos sokszor sújtott minket negatív bírói közreműködés…

      • Endy919

       Ezt mostmiért kellett ? Csak a kedvemet vetted el vele..

       • Sir Idemitirjak

        Gondolkodtam Ramiresen, de Neville miatt ezt hoztam hangulat javítónak.
        https://m.youtube.com/watch?v=ReK1waJFhLI

        • Endy919

         Pedig amikor megindult , biztos voltam benne , hogy kihagyja 😀

         Bár ez a tényeken semmit sem változtatott volna , mert így is tovább mentünk volna 😀

         • Sir Idemitirjak

          De akkor is, az “űrfocit” játszó, a sajtóban verhetetlennek titulált Uefalona ellen, pont a legnagyobb baki igazolásnak számító, mindenki által temetett Torres üti az utolsó szeget a koporsóba. PRICELESS 😀

          • az egy igazi revans volt.

          • Diego Costa

           Így is lehet nézni. Meg úgy, hogy megloptak bennünket, és az már sose lesz a mienk. Én sajnos így látom. Bánatom növeli az a tény is, hogy biztos vagyok benne, hogy megvertük volna a mu-t, 100%.

         • 11Daves

          Aha, szóval azt is te jinxelted el?

          • Endy919

           Akkor még nem volt szuper erőm.

        • kasata91

         “This could be… the most dramatic story of the season ….” áá kivülről fújom 😀

         • Diego Costa

          HE’S DONE IT! The greatest night of CHELSEA Football Club, European Champions. They’ve beaten Bayern in their own backyard . They’ve found the holy grail after an adventure fraugh with danger and Drogba may never play for CHELSEA again, he’ll be never be forgotten, immortal at this football club.

       • nekem is 🙁

      • kasata91

       Viddinnen!

      • Rammschein

       :@ még jó, hogy nem indítottam el a lejátszást, mert az én jó napomat is elcseszte volna 😛 😀

     • Sir Idemitirjak

      Szerintem pár év és hivatalosan is kiderül, hogy az bizony kőkemény bunda meccs volt.

 • kasata91
 • ilyen headlineokat olvasni egymas utan egy masnapos reggelen meloban felbecsulhetetlen 😀

  Georginio Wijnaldum: Liverpool can win the Premier League title this season
  Zlatan Ibrahimovic: I’m a fine red wine who could play until 50

  • Diego Costa

   Korábban pedig Wenger nyilatkozott úgy, hogy most nagy sanszuk van a BL-ben… Nem szóltak neki, (ő meg nem vette észre), hogy mindig ugyanakkor esnek ki és általában ugyanattól az ellenféltől kapnak ki. 😀

 • Hoppáré:
  Antonio Conte in 16 games, is the quickest ever manager to reach 40 points in the Premier League.

  https://pbs.twimg.com/media/CzrNvDRWQAEWqFI.jpg

  • Endy919

   De a pletyka lapok már az Arsenal meccs után lehozták , hogy Abra kirúgja :DDD

   • kasata91

    Nem lehetett rá fogadni már :’ D

   • haters gonna hate. And Arsenal is gonna be fourth still 😀

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Ha hozzuk a gyengus Bournemouth meg a Stoke elleni meccset hazai pályán akkor decemberre is kinéz neki a hónap managere díj, zsinórban a harmadik.

   Szerintem be fogjuk húzni mindkettőt. Cseresznyéék meg Fazekasék is eléggé bele vannak most punnyadva a középmezőnybe. A kiesés nem realitás de a 8. helynél feljebb se nagyon fognak jönni. Nem biztos hogy össze fogják törni magukat idegenben karácsonykor, de meglátjuk. Remélem Hazrad meg Pedro, meg Cesc jó napot fognak ki és kiszolgálják Batshuayit, jót tenne a srácnak egy jó meccs, meg nekünk szurkolóknak is hogy tudjuk hogy van biztosítás a padunkon.

   • Sztem a mussz meglesz még, a Stokenal siman becsuszhat egy X es még akkor sem dol ossze a vilag. Spurst hozni kell, mert nem kene szarul kezdeni 2017-et. Apropo Spursnel a 4 sargalaposok: Wanyama, Walker, Vertonghen. Ellenunk Walker mindig elete meccset jatsza, ugyh remelem o pont jol fogja idoziteni a lapjat.

    • kasata91

     12.31-én nullázódik, És ők 01.01-én már játszanak a Watforddal, így (nekik)legrosszabb esetben is azt hagyja ki. Az az egyetlen esély, ha a Watford ellen játszik és pirosat kap.

     • jah zmeg telleg. raadasul en is osztottam emg ezt az infot a minap 😀

      • kasata91

       Amúgy az milyen, hogy nekünk 19 meccs után nullázódik, nekik meg 18 után ? Kedves FA-nek ezen kéne agyalnia…

    • Diego Costa

     Mindkettő meccset otthon játsszuk, nyerni kell ez nem is kérdés.

     • WehaveNoHistory

      ahogy egy Keszeg – Ipolyszög Nógrád megye
      III. falusi meccsen kiabálták a vendégszurkolók, megba*unk mindenkit 🙂

      • Diego Costa

       :DDDD

     • Jogos, így legyen, de mi lesz a WHL-en?

      • Diego Costa

       3 pont, ez kérdés volt? 😀

    • Endy919

     Szerintem a WHL-en már nem fogunk tudni neyrni.

     Meglátjuk.

 • olyan statok latok ma, h elkepeszto 😀

  If Chelsea get £60m for Oscar, they’ll have sold players for £360m since June 2013. Man City can’t match that total in their entire history.

  • Endy919

   Azért a fenti kép elég gyenge photoshop. 😀

   • WehaveNoHistory

    http://www.101greatgoals.com/wp-content/uploads/2015/05/terrya.png
    az instagram-jan volt, fent, így köszönte meg az 1millió követőt

    • Endy919

     Akkor nézd meg a kép bal oldalát. Az EL trófea egyáltalán nem illik oda (fények ,stb) , bal szélső FA C. jobb oldalra dől míg a bal szélső PL serleg a bal oldalra van megdőlve .

     🙂

     • há ezüstbő meg aranybú vannak, persze, h nyeklik nyáklik!
      Ps: a ez EL trofea valoban gyanus 😀

      • Rammschein

       ez tuti PS. 😀

      • Sir Idemitirjak

       Pedig még a padlón is ott a tükörképe, furcsa de szerintem eredeti

       • Endy919

        A mai világban igazán megoldhatatlan feladat odaszerkeszteni a tükörképet. Eltarthat vagy 10 percig egy hozzáértőnek 🙂

       • itt egy video is, hogy a szoba sem fake.. létező része a háznak

     • WehaveNoHistory

      akkor Terry egy nagy troll 😀 jogos a fütty! 🙂

     • a kép valódiságától függően azért azt vágjátok ugye, hogy JT házának kb a fele az amolyan trophy cabinet, és tele van relikviákkal? Mezekkel, cipőkkel, labdákkal, és bizony megvan neki az összes trófea utánzat is.

      • Endy919

       Ezt nem tudtam , de a kép szerintem akkor is kamu. A bal széle mindenképp.

       • én csak nem értem, ha adott a szoba (lásd lent) és megvannak a fake trófeák, akkor miért photoshopolna képet róla, ha egyszer csak annyi, hogy kipakol a padlóra? 🙂 persze, amekkora kastélyban lakik, lehet 2km séta áthordani az egyik helyről a másikra a trófeákat :))

   • Szlovakiaban van ilyen nevu palinka? tedd le..

   • kasata91

    mért lenne az? csak egy szar minőségű kép.

   • Frenky54

    Igaza van Endynek,ha megnézed a bal szélső kupát, az úgy néz ki , mint az egyiptomi rajzok, a többit egy kicsit felülről fényképezték, belelátni, ívelt az alja a serlegeknek.

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Mi az kiosztották a jó tanuló jó sportoló díjakat?
   Látom magam előtt ahogy Terry behajigálja a Maserati hátsó ülésére ezt a sok szart 😀 Kisebb fotóbolt.

 • Diego Costa

  Nagyon érdekes nyilatkozat a Don-tól. Kezdettől fogva 3 védővel akart felállni.

  “I knew our formation [a back four] wasn’t good to face Liverpool tactically, and we paid for this,” the manager said. “Also against Arsenal. I always had the will to change it but I waited until the right moment. I had players who had only played with four [in defence]. In the [recent] history of Chelsea, they had never played with three central efenders. To change that, you have to go slowly, slowly, to put the idea across.”

  • kasata91

   Jó buli lehetett mást gyakorolni edzésen, meg mást tolni a meccsen. Aztán csodálkoztunk ha DL azt se tudta merre van az előre. 😀

   • edzesen bizots, h gyakoroltak. De azert csak pro sportolok, meg ha uj is gyorsan kell tudni alkalmazkodni, azert ez nem rocket science.

    • kasata91

     Én pont fordítva mondom. Hogy edzésen már szezon eleje óta gyakorolták a 3 védőst (mert ugye Conte most mondta), de hétvégente meg még mást kellett játszani másfél hónapon át.

     • jah ertem bocsi, nem jonnek at a hangsulyok olvasva 😀
      Most is 7 (vagy 6) ponttal vezetunk, mi van ,ha elobb valtunk es mar a Pool, Ars meccsbol is mondjuk legalabb 4 ponttal jovunk ki.. Nem mintha panaskodnek 🙂

      • kasata91

       Pedig a hangsúlyos részeknél erősebben nyomtam a billentyűket 😀

       • Diego Costa

        :DDDDDDDDD

        Erről az a vicc jut az eszembe, hogy:

        Szőke pénztárosnő kérdezi a kollégáját:

        Laci, hogy lehet törölni a gépből?
        Nyomd meg a C-t.
        Laccccccccccci 😀

   • Diego Costa

    Jó meglátás. Korábban felvettem már, hogy jó lenne tudni mi volt anno az edzéseken. Mert nem hiszem, hogy 1 hét alatt álltunk rá erre, akkor pedig marad az a nehéz szituáció, hogy edzésen ezt gyakoroljuk, de meccsen még a régi szerkezetben játszunk. Most viszont már tudjuk a választ. Nem lehetett egyszerű.

 • Nézem a Merseyside derby-t és eddig csak az Everton támad. Érekes, nem tűnik tudatos területátadásnak, mert nem látszik, h kontrára lennének berendezkedve, ha meg nyílik egyre lehetőség rendre elpasszarintják.

  • Endy919

   Kb. a 10. perc környékén ha Barkley figyelt volna , hogy merre szíl a labda már rég 1:0 lehetett volna.

   • Na meg Lukaku, ha nem egy nagy csokipunci..

    • Endy919

     De attól még gálázik ma a Pool! 🙂

     • ez így van, mire kimndom már vezetni is fog a Pool.

      • WehaveNoHistory

       orizsi tudja, kis gólt nem ér

 • Endy919

  Hogy én ezt a Hendersont mennyire utálom…

  • WehaveNoHistory

   én az egész Poolt.

   • Endy919

    Ez természetes , csak úgy megjegyeztem , ahogy közelről mutatták a “kapitányukat” 😀

    • WehaveNoHistory

     pedig majdnem kék lett, de még sem 🙂

     • Endy919

      Mármint Chelsea kék ? Ez kimaradt nekem.

      • WehaveNoHistory

       igen, amikor Steve ‘wonder’ Gerard még ott volt az utolsó évében akkor voltak pletykák, hogy Muo akarja, de aztán ő lett a pool kapitány és fizut is emeltek neki.

       • José? Hm… ezt nem tudom hova tenni – hova kellett volna neki a középszer Hendo a 4-2-3-1-be?

        • WehaveNoHistory

         azt hiszem még Ti is itt a blogon tárgyaltátok, lehet hogy
         csak bulvár szinten, de voltak cikkek a külföldi sajtóban. padra, mindenféleképp

         • és nem írtam, hogy a hányinger kerülget a gondolattól? 🙂
          (ha nem, akkor tuti nem volt ilyen 😀 )

          • WehaveNoHistory

           nem, de megtudlak érteni, unszimpatikus a srác, plusz szunderland volt ez előző klubja, minden adott, hogy utálható legyen 🙂

      • erről én sem hallottam

 • WehaveNoHistory

  eddig, Lukaku az alvóügynök (szó szerint), Sturidge meg úgy
  néz ki ezzel a hajjal, mint a Nino Brown a New Jack City-ból. legyen 1-1 🙂

 • Endy919

  Huh . Mit mentett Stekelenburg.

  • WehaveNoHistory

   mindig is abban a hírben ált a everton vs. pool meccsek, hogy milyen durva, sok a lap, erre 55 percet kell várni az első sárgára, ami egy ütközést volt, hol itt a hagyomány….? 🙂

   • Endy919

    Engem nem zavar , hogy nincsennek lapok. Megelékszek az Xel. 🙂

    • WehaveNoHistory

     csak ha már mindkét szurkolótábor azt hajtja, hogy ezek milyen kemény derbik, akkor legyen már az 🙂 jó, persze, jó az X 😀

     • Régen tényleg azok is voltak. Manapság ezek kiveszni látszanak, a derbiken jelenleg többnyire “nem-kikapni” akarnak a csapatok, a játékosok jó része pedig pályán kívül országos cimbora, brazil a brazillal, német a némettel. 20-25 éve ezek a derbik, egy Mersey-side, vagy egy ManU-Pool tényleg vérre menő küzdelmek voltak, ahol a játékosok utálták egymást, és sokszor tényleg harc volt a pályán.

      • WehaveNoHistory

       hát igen.Barklynak, volt inkább piros mint sárga belépő, de Dean már csak ilyen…

 • 8 “until we score” perc a hosszabittas.

 • Agent Lukaku nem érdemel majd cukorkát a főhadiszálláson.

 • Endy919

  A jó kurva élet …az ..

  • pedig én már elhittem..

   • WehaveNoHistory

    mindenki elhitte, Mané a gólszerző

   • Engem csak az a tény nyugtat meg, hogy az Arsenal szarabbul jár.

 • Áruló Sturridge viszon érdemel egy pofont.

 • Endy919

  No mindegy , így csak 6 pont az előnyünk 🙂

 • Ugyan nem nézem/néztem a meccset, de Qmannak lesz még dolga ezzel az Evertonnal. Nagyjából egy jó 4-5 játékos hiányzik ebből a csapatból, hogy igazán hatékony csapat lehessen – egy kapus, egy komplett védelem, és egy anchor. Elöl egészen rendben vannak.

  • WehaveNoHistory

   Igen, ha jól feltöltik a keretet, akkor lehetnek akár jobbak
   is, kérdés, hogy Koman megkapja-e a lehetőséget, ha ennyire kiszámíthatatlan a csapat és az eredmények. Viszont Mané még mindig kurva jó focista, nekünk hogy nem sikerült leigazolni…?

   • “Koman megkapja-e a lehetőséget”
    Vagy inkább a pénzköteget.

    “Viszont Mané még mindig kurva jó focista, nekünk hogy nem sikerült leigazolni…?”
    Na ez jó kérdés, de megkockáztatom azért, mert meg sem próbáltuk. Felmerül, hogy miért, de az már más tészta.

  • Ez az Everton szánalmasságban alig van a Sunci felett. Csak a fasza kezdés és az Arsenal menti meg őket a 17. helytől, egyébként nagyon satnya csapat.

   • Azért leikszeltek a nagy meccseiken, (miközben tőlünk jól kikaptak, amivel eléggé tolták a szekerünket összességében), döntetlen a City, Spurs, ManU ellen is megvolt, az Arsenalt elverték, mi kell még? 🙂 Most is sokáig megvolt az X a Pool ellen, ha végül kihúzzák X-re, Chelsea szempontból kiválóra hozták volna a dolgokat.

    Amúgy az elmúlt 12 meccsén (PL) – amióta a vesszőfutásuk tart – az Everton mindössze négyszer nem szerzett gólt (abból is egy most a Pool ellen, egy pedig ellenünk volt), ami megerősíti, amit írtam: kéne nekik egy védelem.

    • Hát mi az hogy mi? 🙂
     Szeptember közepe óta 2 meccset nyertek, többek közt olyan mérkőzéseken nem tudtak győzni, mint a Burnley, Swansea, Palace, Bonszmusz, Soton, Watford. Oké, hogy FalloszJani pontot mentett nekik, meg az Agüero-Kdb páros 1 meccsen 1-1 kihagyott büntetővel, de ettől még bántóan underdog csapat idén az Everton 0 játékkal. Koemant egyébként egy minőségi mesternek tartom, de ez semmi. Pont annyi meccset hoztak augusztus 20 és szeptember 20 között, hogy a karácsonyt ne a kiesőzóna közelében töltsék.

  • mohacsia

   Mondjuk ennyire egyáltalán nem szar az Everton kerete, ami ezt a lófaszt indokolná, amit nem is olyan ritkán előadnak. Koemannak nem volt tudtommal megtiltva, hogy tudom is én, esetleg csináljon valamit, ami focira emlékeztet.

   • Nem szar, csak öreg, kiégett védelme van, ami még fénykorában sem volt nevezhető topnak, most még jobban megkopott. A kezdő védelem átlagéletkora 32 év…. és ott van előttük az ezeréves örökifjú Barry. Kell a rutin, én is azt mondom, de ennyi rutin nem pótolja a friss lábakat és az újra is fogékony, fiatal elméket.

    Elöl a Gueye-Barkley-Bolasie-Mirallas-Lukaku sor szerintem nagyon rendben van, egyedül Barkleynak túl nagy még talán a cipő, de hát még csak 23 éves, benne van potenciál, mégha nem is akkora, mint az angolok láttatni szeretnék.

    Kevés meccsen láttam őket ahhoz, hogy ítéletet merjek/tudjak mondani a játékukról és hiányosságaikról, de az alapján, amit láttam, én ere a következtetésre jutottam, amit fent is írtam. Ha nem is 4-5, de min 3 ember kell a védelembe, Jagielka-t és Barry-t pedig mindenképpen, minél előbb pótolni kellene, mert konkrétan szarok, és 34-35 évesen ők már nem felfelé ívelnek. Baines pedig a sérülése óta szintén elég kutyaütő, és már ő is 32.

    • Endy919

     Egyetértek. Kivéve a Jagielkás résszel. Még mindig ő a legjobb középső védőjük , de már valóban keresni kell az utódját lassan.

     • láttad idén játszani? A Citynek két büntetőt csinált, és még megannyi hibát, amit Pepiék nem használtak ki (a büntetőket sem..) Ellenünk is talán a legrosszabb védő volt, bár Williams is harcolt vele ezért a poziért… Rettenetesen rossz Jag idén. De, hogy igazad is legyen, fogalmazzunk így: még mindig ő a legjobb CB-jük, de egy rettenetesen fos szezont fut épp.

 • WudigessBoi

  Egy ordas nagy x a Pool-Cityn majd és rendben leszünk.

  • Endy919

   Elintézem , nyugi 🙂

   • mint ma? 😉

    • Endy919

     Nem koncentráltam sajnos. Egyszer bízok meg egy csapatban , hogy ezt már maguk is megcsinálják és ez a vége…

     • szedd össze magad..
      😀

      • Endy919

       Okok.. látom , hogy nélkülem ez nem megy… 😀

 • adam10

  Mi ez a lazaság? TBO már 2-3 napja az USA-ban roadshowzik…

  • Endy919

   3 napos kimenőt kaptak a srácok.

 • gorkaf78

  Mostanában sokat foglalkozunk itt a fórumon a kínai labdarúgással, itt van egy jó cikk a témában:

  http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/vicceltek-a-futballjukkal-most-barkit-megvesznek-mert-a-vezeto-igy-akarja-2487047#1

 • adam10

  Hát, ezek után kétlem, hogy jön James… (legalábbis most télen biztosan nem ad el senkit a Real)

  http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/real-madrid-dontott-a-cas-nyarig-nem-igazolhat-a-klub-hivatalos-2542887

  • kasata91

   Szerintem azt a néhány játékpercet amit kapott igazán odaadhatják egy ifinek is.

 • kasata91

  Nyilván kacsa az egész, de már Alexis Sanchezt is szóba hozták velünk. Kurvára nem kéne mint játékos, mert elég 1 (najó 2) katalány is bőven. De az arsenal szurkerek reakciója miatt istenbizony elviselném 😀

  • Sir Idemitirjak

   “Kurvára nem kéne mint játékos” WHAAAAATT?????

 • Endy919
  • babence

   na nem mondom, hogy olyan technikás lenne, mint Agüero, de szerintem Iva simán elmenne ilyen vésztartaléknak, ha már Michy, az összes ifi csatár és támadó szellemű középpályásunk se lenne képes pályára lépni 😀

  • Sir Idemitirjak

   Több gólos előnynél az utolsó 15 percre simán elnevetgélnék rajta, komolyan megnézném!

  • Hmm, írok is Conténak, hogy egy próbát megérne 😉 :PPPP

   • Endy919

    Én is szeretlek.

    • Túúúdom 🙂
     Egyébként alapvetően csípem Nevint és intelligens embernek tartom, de hogy itt mit haluzott össze, azt nem vágom. Ápi és Brana is rettentően rossz, de nem, ez sem a megfelelő szó rá, ööö, valószerűtlenül rossz elképzelés középtámadónak. Mindkettő haláldarabos droid ehhez a poszthoz, a csatár (vagy akár hamis9) egy bizonyos típust kíván meg, ami egyikükben sincs meg.

     • szintén csak nézek magam elé, olvasom Nevin coloumnját a .com-on és még csak ehhez hasonlót sem láttam tőle.

      De asszem tudom, h jött neki Ivanovicról ez(Azpit nem tudom magyarázni sehogy..):

      Volt Brananak egy nagy golja, amikor elfektetett 1-2 védőt a 16 oson belül és akkor körbejárta a klubot ez a dolog, h Brana akár csatárnak is jó utcsó 10 percekre.

      Nem találom sajnos, nem emlékszem kinek lőtte, de most volt 2-3 éve JM alatt talán.

      • Endy919

       Nem vagyok benne biztos , de talán a Villa ellen lőtte.

       • azt kapásból verte be sz’tem

       • Megvan az Everton elleni 3-6 os meccsen 😀
        Igen a Villa ellen kapasbol ballal felfordulatbol, az se volt kutya.

 • 11Daves

  Elvileg James Bogotában van és épp brit vízumot szerez.

  • Ha Hameszt tényleg leigazoljuk, azzal nagyjából el is dőlt, hogy Conte végleg áttér a 3-5-2-re.

   • 343 ban én sem látom a helyét, de ki tudja, Conte okozott már meglepetést.
    Az, hogy a 352 ezzel eldőlt kicsit erősnek érzem, de lehet, h szépen lassan ez is a repertoár része lesz.

    • Ha most komolyan kiadunk 70-90m-et egy olyan posztú játékosért, amilyet egészen eddig jegeltünk, akkor annak oka lesz.

     • Az oké, de én a csatárszekció miatt még nem tudnám azt mondani, h átállunk egyből. Misi, aki nem is játszik rögtön megy Costa mellé? Ez több kérdést felvet: Nincs cseréjük (Solanke még padot sem látott), Misi nincs játékban, Misi nem biztos, hogy jó partnere Costának (nyílván ez csak spekuláció). VAGY: Hazard játszik Costával? Pedro és Willian akkor pad és sokkal több teher zuhan Alonsora és Mosesre, ergo megnyílik előttül az egész pálya. 343 overloadoljuk a szeleket, 352 vel a kozepet. Sztem max váltogatni fogjuk ellenfél és helyzettől függően. Majd kiderül, ha tényleg leigazoljuk..

      • Nem Batsu fog Costa mellett játszani, hanem Hazard, és ő is inkább mögötte. Most a CP ellen már kipróbálta Conte ezt a felállást, és igazából egyáltalán nem volt rossz.
       Willianra mondjuk kíváncsi lennék Moses alternatívájaként, a védelmi skilljeit Mou alatt bemutatta, vele kb. megoldódna nyárig a nigériai alternatívája.

       • Szpektikus vagyok, de mondom majd kiderul.
        Willian nagyon gyenge Moseshez kepest, siman elnyomjak ott a szelen, meglepodnek, ha Conte beprobalkozna ezzel.

   • Endy919

    És 3-5-2ben hol lenne a helye ? És ha neki lesz valahol helye , akkor Edené hol lesz?

    • Mi az összefüggés közte és Eden között? Inkább Fabregas váltótársa lesz.

     • (Cahillt nem voltam hajnlandó betenni)

      • Sir Idemitirjak

       Akkor miért nem Süle van a helyén? 😀

       • Sajnos az a hajó elment úgy néz ki 🙂

       • Ő már a Bujerné.

        • Sir Idemitirjak

         Erről lemaradtam, köszi az infót.

         • Es ugy nez ki Jose elviszi Lindelöf-öt.

          • Mondjuk ezt annyira nem bánom, ameddig van Dijk helyett hozatnak ilyen hitandmiss játékosokat.

          • Ha van Dijk a miénk ovek meg Lindelof adom. Sülenek még jobban örültem volna, de van Dijk már bizonyított a PLben.

          • Sir Idemitirjak

           Beérem én Van Dijkal is.

      • Endy919

       Ez így tálán kivitelezhető is lenne. De akkor viszont egy új igazolásal további két játékost dobunk a kukába , mert sem Willinek , sem Pedronak nem lenne helye ebben a szisztémában.

       • Igy van, lentebb pont ezt taglalom.

       • Sir Idemitirjak

        Chelsea kezdőben sincs tudásuk alapján.

       • Mindkettő kiegészítő lesz, Willian—Cesc/Moses, Pedro–Hazard. Én személy szerint nem bánom.

     • Meleg lesz, ah ezutan a grafika utan reggel olvassuk, hogy James Rodriguez signs for Man Utd. 😀

      • Sir Idemitirjak

       Vagy Arsenal

       • Mindkettő hatalmas carrer move lenne 😀

        • Sir Idemitirjak

         United elég szép játékos temetővé nőtte ki magát! 😀
         Arsenalból meg eléggé úgy tűnik hogy Sanchez/Özil kettős kifele kacsingat, ezért dobtam be őket.

      • kasata91

       Rooney imádná 😀

  • Endy919

   Neeeeeeee 🙁

 • Griezmann MLS-be vagyik. (arra nem ter ki, hogy mikor)
  Ot is elkapta az american highlife eleterzes…

  http://www.skysports.com/football/news/11838/10703122/antoine-griezmann-wants-to-join-david-beckham8217s-proposed-mls-team-in-miami

  • Endy919

   Addig még beugrik még szerintem a legjobb spanjához a MU-ba is.

  • kasata91

   Mert még nem látta Sanghai-t (illetve a fizetési csekkjüket)

  • Endy919

   Ahogy látom megszépültél 😀

 • Kétszer ugyanabba a folyóba… van, aki sohasem tanul 😐
  Nem hiszem el, hogy van még, aki képes komolyan venni ezt a figurát, bazzeg, ez az abszolút ész nélküliség netovábbja

  Joey Barton, who left Rangers last month after joining them from Burnley, will return to Turf Moor on a deal until the end of the season.

  • Endy919

   Pedig te altalában tisztelni szoktad a PL legendáit . Vagy nem?

   • Most vagy én nem érzem az iróniát, vagy nem tudom, miről beszélsz.

    • Endy919

     Komolyan senki sem örül Joeynak?

     • miért tenné bárki is?

      • Endy919

       üde színfolt a ligában.

       • sem nem üde, sem nem színfolt. Egy organizmus, akit kizárólag 11 panzer tank ellen engednék focizni, egy N típusú bolygón, ahol nincs oxigén, és csak hozzá értékben megfelelő X típusú kőzetek találhatóak, amiben kárt tehet.

        • Endy919

         De most az zavar , hogy párszor leültették ? Vagy mi?

         • Az zavar, de nem, ez nem a jó szó ide, az b@sz fel, hogy ilyen, másokra, sporttársakra mindenféle tekintet nélküli, kizárólag idiótabarom üzemmódban futballozni képes biológiai hulladékokat sport, azon belül focipálya környékére engednek továbbra is. Az én kis világomban az ilyen emberi törmelékek jegyszedők sem lehetnének megye3-ban.

          • WehaveNoHistory

           Barton akkor is egy kö*ög volt amikor Agüero-ot csak úgy lerúgta egy kiállításakor, pedig egyik sem szerethető figura.

          • Endy919

           A zsenik mindig különcök 😀

          • fact. De hogy Barton kapcsán hogyan merülhet fel bármilyen relációban is a ‘zseni’, arra azért kíváncsi vagyok.

          • Endy919

           Akkor fogalmazok máshogy. Életművész ! 🙂

          • Sir Idemitirjak

           Pedig az öreg Wenger meglátta benne a zsenit és állítólag az üzlet az utolsó pillanatokban azon csúszott el, hogy kiütette magát Gervinhoval az Arsenal ellen.

       • Üde színfolt? Kb. ugyanaz a hentes, mint Barnes, csak neki kivételesen van előélete. Előbbinek is hogy örültünk, amikor majdnem megrepesztette Matic lábát.

        • Endy919

         Barnes csak egy hentes. Barton a PL. elsőszámú botrányhőse. Ilyenek is kellenek.

         • Sir Idemitirjak

          Balotelli a Nices teljesítményevel újra a nagyobb csapatok ajtaján kopogtat, már csak egy “okos” edző kell. Amúgy egészen addig örömmel nézem az ilyen ökröket, amíg nem ellenünk “szerepelnek”.

         • Majd térjünk erre vissza akkor, ha lerúgja Hazard-t és megtalpalja a földön.

       • lamps8

        üde színfolt? az egyetlen jó megmozdulása megszületése óta annyi volt hogy kiállíttatta magát a City ellen, (és felrúgta Aguerot) így a United bukta a bajnokságot az utolsó pillanatban. Amúgy felőlem minden meccsen ketté törhetnék a lábát, annyira haszontalan eleme a labdarúgásnak.

     • WudigessBoi

      Egy agresszív, nagypofájú suttyó, aki mögött semmilyen teljesítmény sincs. Épp elég baj, hogy akkora médiafigyelmet kap, amekkorát.

 • Hát, ennyit a tiltásról 🙂
  http://www.skysports.com/football/news/11835/10703170/real-madrid-ban-on-signing-players-cut-to-one-transfer-window

  az a lényeg, hogy jól megbüntették a bárkát is, meg őket is :))

  • WehaveNoHistory

   Túl népszerűek ahhoz, hogy ennyi ideig oldalvonalon túlról figyeljék az átigazolási szezonokat. Sajnos, vannak az egyenlők között még egyenlőbbek. Amúgy ilyenkor, eladni lehet játékost? Vagy semmilyen mozgás nem lehet?

   • They remain banned from registering new players this January but will be able to make signings in next summer’s window.
    >>>
    csak igazolni nem lehet. Csak hát ilyen esetben logikusan nem enged el senkit adott klub, ha nem hozhat a helyére mást 😉

    • Endy919

     Igazolni is lehet , csak amíg tart a tiltás , addig nem játszhat a megvásárolt játékos (pl.Turan a Barcában)

     • jogos, rosszul fogalmaztam. Igen, vehetnek bárkit, csak nem lehet nevezni őket.

    • WehaveNoHistory

     Értem, köszi! Akkor James ügylet (ha lesz!) pénze addig csücsül a kasszában 🙂

  • Endy919

   Néha amikor letörpézek pár játékost elgondolkozok azon , hogy Eden pl. egy centivel magasabb nálam , és Kantétól is csak 3 cm-vel vagyok magasabb 😀

   • kasata91

    Én Maticnál is magasabb vagyok :’D

    • Haha, akkor ti is jol neznetek ki egymas mellett 😀 en Costaval vok pont egymagas

     • nem tudom, ki 185 magas a csapatból, de én meg azzal 😉 talán Brana, ha jól rémlik.

      • vitéz kaprosfalvy ond kond

       Szeritnem beadni is hasonlóan tudtok.

       • Endy919

        Miért nézed le Zenzót ?

 • http://www.skysports.com/football/news/11096/10703197/what-was-your-premier-league-teams-best-day-of-2016

  javaslom hátulról visszafelé olvasni, a legjobbat az ágyúsokon lehet röhögni 😉

  • kasata91

   Ez nagyobb öröm lett volna nekik, mint minket elpicsázni? (vagy lehet nem jól vágtam le a cikk lényegét?)

   • WehaveNoHistory

    Az egész cikket úgy értem, hogy mindenkinek volt legalább
    egy maghatározó pillanat (mérföldkő) amire jó emlékezni, vagy meghatározta a további szereplésüket a bajnokságban, a klub életében,az Arzenál bajnok lett ugye ez a meccs után, ja nem, szóval nekik ennyi volt a „best moment”, hogy sikerült legyőzni a rókákat otthon, csoda hogy nem mentek ki után a Hősök terére
    ünnepelni 🙂

    • kasata91

     Fordított esetben arsenalosként akkor is nagyobb, meghatározóbb “best moment” lenne a dinamó londont 3-0 ra elkapni.

     • WehaveNoHistory

      Nem tudom, hogy működik a gúnárok észjárása, ők más dimenzióban élnek és gondolkodnak. De igen, van benne valami, hogy ennyi nyeretlen és gól nélküli meccs után ez lenne számukra egy kimagasló pillanat, hogy hoztak egy győzelmet a Chelsea ellen, de még sem ez lett az.

 • WehaveNoHistory
  • 50 misi? 😀 jaj.. Thiago vagy Kimmich nem lenne rossz, de oket nem engednek ugysem.

   • WehaveNoHistory

    Conte kedveli Vidal-t, ez biztos, tudná is használni a pályán, de ennyi pénzt jobban is el lehet költeni 🙂 ha már a Bayern akkor inkább a Coman, vagy az ő Costa-juk, talán Alaba, de őt sem engednék az tuti.

    • Jah de azokra a posztokra pont nem kell nekunk ember, azert irtam vedekezo kp-t

     • WehaveNoHistory

      VKP-ra tökéletes lenne, Thiago Kimmich párosban nem látom a védekező képességet, a spanyol inkább Fabre pozíció, a fiatal németet meg annyira nem ismerem, szerintem ő is inkább a közép közép lenne.

      • Kimmich vkp. Thiago meg Kante mellett boven elegendo vedekezesben ellenben Maricnal gyorsabb sokkal, nagyon jol passzol es elore is jol jatszik. 30 eves Vidalert 50 milliot kicsapni tobb, mint faszsag lenne azert.

       • WehaveNoHistory

        ahogy nézem Pep mindent játszatott a némettel, védő, szélső, csak csatárt nem 🙂 valóban, igazad van, elég jók a védekező skill-jei. Thiago-ban én még mindig Fabre fiatalabb kiadását látom, még ha Kante meg is oldaná a melósabb részét. Szerintem, Conte két defenzív KP-ban látja a stabilitást, de ezt persze, lehet hogy a kényszer is szülte. Az biztos, kell tartalék szűrő, mert az elég vékony a jelenlegi keretben.

     • Endy919

      Huhúúúú Alaba ha érkezne , olyan bal wingback lenne belőle , hogy nem érkeznéd kivenni a kezed a gatyából 😀

      De Alaba leigazolása a leglehetetlenebb kategória 🙂

    • Diegoal

     Alaba nagyon jól mutatna alonso helyén de hat erre lassuk be semmi esely

     • WehaveNoHistory

      Sajnos, Bayern-ből fog nyugdíjba menni.

      • nagyon remélem. Utálnám kékben látni. Szerintem egy rendkívül túlértékelt játékos.

    • D.Costa, Müller meg Leva. Más nem kell a Bayernből 🙂 Na jó, duzzogva Hummelst még elhoznám 🙂

     • WehaveNoHistory

      Müller-en kívül bárki jöhet, nekem nagyon visszataszító az a bajor paraszt gyerek. Szerintem ő az a játékos, akinek a München-en kívül sehol máshol nem lenne helye.

      • Müller egy nagy talány, mert igazán semmiben sem kiemelkedő játékost, sem nem lő, sem nem passzol jól, cselezésben sem nagy király, és néha képes félidőkre eltűnni a pályán. Mégis, egyszerűen ettől függetlenül még szar formában is képes meccseket eldönteni a semmiből.

       A visszataszítósága nem tudom, számodra miben valósul meg, sem nem hangos, sem nem suttyó, Diegoal számomra ezerszer visszataszítóbb volt anno, mielőtt nálunk játszott, de még jópár nevet fel tudnék sorolni.

       • WehaveNoHistory

        Egyetértek, se íze se bűze, még is mindig ott, neki ez az egyetlen kimagasló képessége.

        Gondolom neked is van olyan focista akit meg látsz, azt elzavarnád az északi sarkra, nekem ő az egyik.

        Amikor Costa-t elkezdték anno hírbe hozni velünk, én nagyon vártam, hogy hivatalos legyen. Legyen akár milyen a branyol, ő az akit a csapatomban akarok látni.

        • Diego Costa

         Én is mennyire vártam 🙂

       • Sandic

        Mario Gomez 2.0, bár én Gomezt csíptem valamiért mindig is.

     • Endy919

      Leva szegény megfagyna Diego cseréjeként a padon :/

      • Viszont egy Diegoal-Leva kettőssel már érdemes lenne 3-5-2-t játszani 😉

       • Endy919

        Élőben szerintem nem lennének jó páros. Szerintem egy gyorsabb/mozgékonyabb/alacsonyabb társ jobban passzolna hozzá. Írnám h pl. Dybala , de nem írom , mert szerintem rettentően túlsztárolt játékos.

        • Nem tudom, az én fejemben jól összeáll a kettős 🙂

         • Endy919

          Fifában is jó lenne szerintem.

     • Sandic

      Az a Müller, aki a szezonban egy gólnál jár? Jó választás…

      • Carlo nem tudja használni, ne ebből ítélj. Amúgy is van mellé 5 assziszt 😉 de tényleg, nézd meg, kb minden poszton játszatta már Ancelotti, többnyire “Pedro-ban”, az meg nem Müller erőssége.

  • Sir Idemitirjak

   Én ligán belül oldanám meg, főleg látva hogy jó a jelenlegi páros, nem szorolunk rá drága igazolásra. Az én választottam (kép): https://uploads.disquscdn.com/images/4142d49cdc0f57ed4b60cb07dd4cd703ce60dc3e20e22f50b533839b0e9dde1d.png

   • WehaveNoHistory

    számok alapján jónak látszik, nem láttam még, vagy ha igen, nem ragadt meg, majd figyelek rá. mondjuk ellenünk kapott 12 percet… ígéretes fiatal.

    • Sir Idemitirjak

     Bayern egyik legnagyobb tehetsége volt, Schalkeban egy jó kölcsönszerződés után mindnekit meglepett, hogy a Sotonba igazolt.

     • WehaveNoHistory

      Neve ismerős volt, de utána kellett olvasni, hogy ki is ő. Ez nem meglepő, hogy Angliát választotta, kedvesek a lányok és jó a szántóföld 🙂

 • Endy919

  Valaki nézi a dartsot ? Ha igen , akkor a Huybrechts – Wilson meccsre mit tippel holnap este ?

  • ktomi93

   Én Huybrechts győzelmet várok. Alapvetően jelentősen jobb játékos. A formája nem valami jó, de szerintem még így is ő a favorit.
   Én a tippjátékban őt teszem majd 😀

   • Endy919

    Ezt akartam olvasni 😀

    Magam sem tudom , hogy miért . de feladtam pár meccset és ezt is közéjük raktam. Már csak ez hiányzik :-/

    • ktomi93

     Sok sikert hozzá 😀
     Téged is elkapott a Darts láz? 😀 Jó kis meccsek szoktak lenni, még az első kör megy de már volt 1-2 olyan amin lehetett izgulni rendesen.

     • Endy919

      Köszi. Ez az , hogy nem. Nem val rám , hogy olyan meccset adjak , amiben nem vagyok otthon.

      Ha csak ez fog megb*szni , akkor nagyon morci leszek. Szép kis összeg lenne …

      • ktomi93

       Hát akkor reméljük hogy nem ezen fog múlni 😀

       • Endy919

        10-ből 9 már zölden violágít , szóval már csak ezen múlik 😀

        • Rammschein

         el ne jinxeld. 😛

         • Endy919

          nemnem

  • lol, pont ma neztem a reportot, h ment tegnap nalunk a PDC 🙂 Sok hulye vesztett eleget rajta, ugyh lesz fizum jovo honapban is 😀 hol fogadsz amugy?

   • Endy919

    Fortuna(szlovák iroda)

   • Endy919

    Nyerni már így is fogok , mert 200as szorzó fölött megkapom a tétem tízszeresét , ha egy meccs nem jön be .

    De reménykedek a teliben 🙂

  • WehaveNoHistory

   Most megy a meccsed 🙂

   • Endy919

    Be is jött ! :)))))))))))

    • WehaveNoHistory

     Gratula! Számomra ismeretlen volt a Huybrechts játéka, de jól tolta.

 • Eleg jok a mutatoi, foleg ugyh, h szerencsetlen egy fel szezont nem engedtek vegigjatszani.

  Amugy most azt lehet olvasni, h a Madrid beint neki es nem engedik el mar csak azert sem a nyilatkozatai miatt.

  https://uploads.disquscdn.com/images/87388955a7df70111f2fbe1043cd7b90dc85710cf27d8cb1e60fcc7db94003d8.jpg

  • WehaveNoHistory

   Szerintem ő az a játékos, aki köré simán lehet egy csapatot építeni, meg van minden adottsága hozzá. Esetleg nálunk kötne ki, hol és mennyire lenne meg a helye csapaton belül azt nem tudom, de ez nem von le semmit abból, hogy jó focista. Idén télen még „fizikailag” nem igazolhat a Real, nem tudom ez mennyire befolyásolja James eligazolását, de biztos nagy pénzt kell letenni, hogy elengedjék bárhova.

   • Ezeket tegnap vegigvettuk:)

    • WehaveNoHistory

     Amúgy figyelek 😛 🙂

   • “hol és mennyire lenne meg a helye csapaton belül azt nem tudom, de ez nem von le semmit abból, hogy jó focista”

    Ez már csak azért is érdekes felvetés, mert pont olyannak a helyére hozzuk, és annak a lelépti díjából fedezzük, akire ez a mondat ugyanúgy igaz… szóval számomra ez mindenképpen egy érdekes lépés. Ha a Real, én továbbra is Kroost hoznám, még most is, meg már évek óta 😐

    • Én továbbra is tartom, hogy az ő érkezésével a múlthéten már bevetésre kerülő 3-5-2 lesz az alapfelállás. Máskülönben teljes értelmetlen lenne ez a transzfer.

     • szerintem mindenképpen az, de DL után már nem merek ilyen dolgokat kijelenteni, mert azóta is csak emelgetem a mea culpa-m… azt továbbra sem látom, hogy Conte, mint head coach milyen szinten szólhat bele a dolgokba, és ez minimum kérdésessé tesz mindent, ami a piacon történik. De eddig jól sült el, amit csináltunk, így kénytelen vagyok továbbra is abból kiindulni, hogy _tudjuk, mint csinálunk_ 🙂

    • Azt az eshetőséget kifelejtetted az egyenletből, h Contenak nem volt meggyoző Oscar (meglepő módon) és csak egy klasszist akar erre a posztra. James 1-2 szinttel feljebb van Oszinál.

     • “Azt az eshetőséget kifelejtetted az egyenletből”
      Nem volt ilyen eshetőség az egyenletben. A leírt mondat megfelel a brazilnak is. Pont.

      “James 1-2 szinttel feljebb van Oszinál.”
      Na ezt fejtsd ki, mert roppantmód kíváncsi vagyok, hogy szerinted ez miben testesül meg.

      • Klasszik 10-es skillekben amúgy szerintem is kétségtelen, hogy James Oscar fölött van nem kevéssel, azért a brazil nem egy fazonszabász volt.
       Mindemellett ha csak nem egy 3-4-1-2-őt tervezünk egy feltoltabb atm-mel, akkor Oscarnak több hasznát vettük volna a középpályán, mivel btb-skillekben meg üti Hameszt.

       • “Klasszik 10-es skillekben amúgy szerintem is kétségtelen, hogy James Oscar fölött van nem kevéssel”
        Vagy én láttam túl keveset hámeszből ezek szerint, vagy te Oscarból, mert én max dribblingben tudom a kolumbiait a brazil elé helyezni, de sem passzolásban, sem key pass-ban, sem távoli lövésekben nem látom, hogy James előnyben lenne, ha mégis, hát semmiképpen sem sokkal. Nem is gólerősebb. BTB-ben pedig egyértelműen jobb a brazil.

        Szóval biztosan van oka (olyan tulajdonsága), ami miatt Conte(?)/Chelsea adna érte egy valag pénzt, és remélhetőleg be is válik, csak én, szerény fotelszurkoló ezt most innen nem látom. Bebizonyosodott már nem egyszer, hogy tévedtem, szóval nem mondom, hogy most nem így van, de számomra jelenleg ez a csere kb annyit ér, hogy Oscar valamiért nem tudtuk kiaknázni, de szükség van egy közel hasonló játékosra, ezért “cserélünk”, almát egy kicsit támadóbb, kevésbé védekezőbb almára, csak még mindig ott a bibi, hogy jelenleg a felállásban, taktikában semmit sem főzünk almával 🙂

        • A Realban nagyon kevésszer láttam klasszis módon játszatni, így nem is mondanám, hogy az elmúlt két évében termelte a jobbnál jobb meccseket. Viszont azt nem igazán tudom, miért mondod, hogy key-passben nincs a brazil előtt.
         Ha az utolsó 2 teljes szezont veszem, Oscar neve mellett 55 key pass szerepel, Hamesznél ez a szám 116.
         Az, hogy nem gólerősebb, szintén nem tudom, honnan jött.
         Oscar utolsó 2 teljes évében 9 bajnoki gólt lőtt, Hamesz 20-at, mindemellett a gólpasszaik száma 28-14 a kolumbiai javára, ami meg a duplája szintén.
         Mindemellett a lövési pontossága is majdnem 20%-kal jobb volt (Oscar 50-51% Hamesz 67-69%), és azért ha néztél Real meccseket, James a góljai jó részét a 16-oson kívülről szerzi.
         Tehát én mindezek tudatában kimerem jelenteni, hogy James Oscarnal bőven jobb opció előre. Btb-nek nem, ez tény, abban a brazil fölénnyel győz, de Conténak ezek szerint nem ő kell.

         • Endy919

          Azért Carlo papa alatt , amikor megkapta a bizalmat jól játszott Hamesz . Nem is nagyon örülnek a Real szurkerek a pletykáknak , hogy távozik.

         • de te egy támadótízesben, laligában szereplő Hámeszt hasonlítasz össze egy JM alatt, deff tízben, PL-ben játsszó Oscarral, az meg úgy elég fals eredmény. Főleg, hogy az utolsó, befejezett szezon kifejezetten szar volt a Chelseanek. Ha már 3 teljes szezont nézel – még mindig benne hagyva a szar Chelsea szezont – a gólok száma 29-17-re változik, ami már közel sem olyan rossz arány, pláne, hogy a 29 a LígÖn + Lali, míg a 17 az PL, stb, stb.

          Ha a Laligali és a PL közötti váltószámokat nem vesszük figyelembe, úgy valóban sokkal jobban James (meg bárki más) számai is, csak annak szvsz nem sok teteje van.

          • Már bocsi, de nem én hasonlítom össze, hanem te. Az elmúlt két évük lehet a legrelevánsabb, mivel Hamesz előtte nem csak hogy nem szerepelt topligában, de atm-poszton sem. Egészen a Monacóig winger volt, annál meg a cm Oscarnak is bőven több köze volt az atm poszthoz. Szóval ha te most komolyan az atm-skilljeit kéred rajta számon, akkor felesleges a Real előtti időszakot belevenni, addig 20 meccse volt kb ott.
           A gólpasszokban viszont még mindig ott a szakadék, Oscarnak 24, Hamesznek 42, és azért egy atm-et általában nem a góljaiért tartanak a pályán.
           Ez a “LaligaPL” meg olyan demagóg basszus, így komolyan értelmetlen összehasonlítani. Kb. aki a La Ligában teljesít kiemelkedően és lecsap rá egy nagyobb PL-csapat, az semmivel nem lesz gyengébb vagy kevésbé effektív a PL-ben. Ha most csak a James posztjához közeli játékosokat veszem, akkor Silva, Mata, Özil, Fabregas. De ugyanúgy lópélót sem jelentenek a váltószámok Costánál, Agüerónál, Yaya-nál vagy Sancheznél

          • Te, ti jöttetek azzal, hogy szintekkel feljebb van, meg aztán számokkal, akkor már miért én lennék, aki összehasonlít? 🙂

           Az összehasonlítás meg sosem lesz kerek nyilván, de értelemszerűen az is fals képet mutat, ha Hamesz jobb, Oscar rosszabb szezonjait veszed alapul.

           A La Liga vs PL pedig nem demagógia, egyszerűen meg kell nézni, hogy hány gólt vág spanyolban egy gólkirály, meg hányat a PL-beli, ugyanígy a gólpasszok számában (értelemszerűen ahol jóval több a gól, több gólpassz is van). Felsoroltál pár nevet, akiknél nem szembetűnő a különbség, én meg fel tudnék sorolni százat, ahol meg az. Ez nem feltétlen fogadható el érvként, főleg ebben a kontextusban: “aki a La Ligában teljesít kiemelkedően és lecsap rá egy nagyobb PL-csapat, az semmivel nem lesz gyengébb vagy kevésbé effektív a PL-ben”, elég megnézni Loldadotól Di Mariaig sok igazán nagy nevet, de még Özil sem feltétlen a te igazadat támasztja alá, mert 3 szezonból egyben tudta megközelíteni azokat a számokat, amiket a Realban tolt.

          • “Te, ti jöttetek azzal, hogy szintekkel feljebb van, meg aztán számokkal”
           Nem, a számokat te kérted számon, a keypasst, a lövéseket stb. Mi annyit mondtunk, hogy tízesként jobb, mint Oscar, aki sosem volt fazonszabász.

           “az is fals képet mutat, ha Hamesz jobb, Oscar rosszabb szezonjait veszed alapul.”
           Én nem vettem számba Hamesz jobb szezonjait, egyszerűen csak az elmúlt kettőt, mivel azt töltötte relevánsnak nevezhető topligában. Egyébként a tavalyi éve neki is a leggyengébb volt azóta, hogy a Portóban alapember lett. Szóval ez nagyon nem igaz. Egyébként azt is nyugodtan belevehetjük, hogy Hamesz egy klasszis formát ki tud tartani a szezon végéig, Oscar meg hát nagyon nem.

           “Felsoroltál pár nevet, akiknél nem szembetűnő a különbség, én meg fel tudnék sorolni százat, ahol meg az.”
           A PL-nagycsapatok LaLigából történő igazolásait soroltam fel az elmúlt évekből, mivel általában a felső kategóriás játékosok itt kötnek ki. Nyilván aki középszerként igazolt valamelyik alsóházi csapatba, annak már a stílusváltás is gonddal járhat, bunkerrel meg ívelgetéssel, de ez jelen helyzetben irreleváns.
           A topjátékosok között van egy Di Maria, aki klasszis szinten focizott egészen addig, ameddig a magánéletében is minden rendben volt. A házába való betörésnél viszont nagyjából el is döntötte a feleségével, hogy idény végén dobbant, onnantól valóban visszaesett. Ehhez még hozzájött a sérülése, ami miatt majdnem egy hónapot kihagyott.
           Loldado meg egy flop, ez tény, mondjuk ő eleve rosszkor is váltott rossz csapatba.
           Özilnél nem tudom, mi a gond. A LaLigában 105 meccsen hozott 19 gólt és 55 asszisztot, a PL-ben 99-en 20 gólt és 38 asszisztot. Ez azért nem olyan meredek fordulat, főleg ha beleveszem azt, hogy nem Roncira és Benzemára kell passzolnia, hanem Walcottra meg Zsirura.

           Egyszóval aki felső-kategóriás játékosként jön a PL-be, az semmivel nem hoz rosszabb szintet, mint ott. Sőt, általában ugyanazt lehozzák statisztikailag szignifikánsnak nem nevezhető eltéréssel.

          • Értem, hogy meg tudod magyarázni, de míg a James vs Oscar vitában szigorúan a számokra támaszkodsz, a többi esetben meg körbeírod az egész élettörténetet… hát az úgy nem kerek 😛

          • Ez milyen válasz már? Egy játékosnál leírom, hogy nála már félidőnél eldőlt, hogy lelép a magánéleti zűrök miatt, és ez már az egészet hitelteleníti nálad? Hát köszi.

           Amúgy a mondandó érdemi részét is szabad cáfolni.

          • az, hogy a PL és a LaLi közt különbség van, demagógia, de az, hogy magánéleti bibi miatt volt rossz, az meg releváns infó, hát innentől nem nagyon létezik érdemi rész, mert két különböző síkon próbálunk vitázni, olyat meg ugye lehet, csak nincs értelme.

          • ” hát innentől nem nagyon létezik érdemi rész”
           Hát ez egy baromi nagy kamu, már megbocsáss. Van még 20 másik játékos is, akiről szó esett az elmúlt kb. 3 évből, de te direkt ezt az egyet ragadod ki, mint az 1 topjátékos, aki befuccsolt.

           De rendben, akkor sorold Di Mariát is a floppok közé, ezzel már lesz kettő, és akkor folytassuk, hogy miért is olyan kiba nagy a különbség a Laligás és a PL-es performansz a felső-kategóriás játékosok körében.

       • Endy919

        Mondjuk Hamesz a Portóban és a Monacóban is jobb szélsőt játszott , tehát nem kizárt , hogy Pedro helyére érkezik . De én még mindig tartom magam ahhoz , hogy lassú.

        • Az oké, csak így meg kéne még legalább egy jobbfajta középpályás is Matuidiék keneljéből, mert egy Chalobah nagyon kevés lesz.

         • Endy919

          Ez természetes , hogy kell egy btb.(meg wingback)

    • WehaveNoHistory

     Kroos az egy olyan igazolás lenne, hogy szerintem sokan fognák a fejüket örömükben. Ha már választani kellene, akkor a német, ez nem kérdés, sokkal jobban beleillik a mostani csapatba, mint a kolumbiai.

    • Kroos teljesen más típusú játékos, őt Matic helyére hozhatnánk/hozhattuk volna anno, de az full irreális cél IMO.

     • ez oké, én csak jeleztem, hogy mást nem hoznék onnan, ha rajtam múlna 🙂

      • Sir Idemitirjak

       Pepe már lelépett, így semmi érdekes játékos nincs ott.

       • Endy919

        Pepe lelépett ? Was?

        • Sir Idemitirjak

         Valamit nagyon elnéztem. 😀

         • Endy919

          Picikét 😀

          • Sir Idemitirjak

           Közben rájöttem hogy Skretellel kavartam össze, hasonló stílus és fizimiska na meg ezek szerint már 2 sör is bezavar a memoriámba.

          • Skrtel vs Pepe? 😀 hányszor 2 sör az, brada??? :DD

          • Sir Idemitirjak

           Kivételesen tényleg csak 2 volt, viszont az ünnepek alatt ha néha feltévedek kommentelni akkor lesznek itt csúnyább kapufák is. 😀

          • csúnyábbak?! Se bajnokság, se nemzetiség, se bőrszín, se kor, se semmise nem stimmel, talán max annyi, hogy mindkettő védő 😀 Már előre várom a kommentjeidet 😉

          • Sir Idemitirjak

           DE a védő legalább stimmel. 😀
           Mindegyik egy agresszív alattomos favágó amúgy.
           Van egy olyan érzésem nem leszek egyedül, főleg hogy szerencsére egyre többen vagyunk, igaz a “friss” emberek jelentősen visszafogotabbak még.

          • Endy919

           Mindkettő kopasz . Hoppá !

          • Skrtel világéletében (értsd: mióta én láttam a PL-ben) úgy nézett ki, mint aki 3 év kemón van túl. Pepe azért játszott hajban is… (mégha úgy még egyel hülyébben nézett is ki)

           http://www.fourfourtwo.hu/admin/ckfinder/userfiles/images/pepe(3).jpg

          • Endy919

           Ha rajtam múlna , a következő Majmok bolygójában főszereplő lenne.

          • Sir Idemitirjak

           Arra Dani Alves már évekkel ezelött jelezte a szándékát.

          • Endy919

           Ez mélyen vallásos és konzervatív blog/társaság , ahol az alkoholnak semmi keresnivalója nincs.

          • és mennyire röhögtél, miközben ezt írtad? 🙂

          • Endy919

           Amióta áttértem a hinduizmusra , teljesen megváltoztam.

          • Sir Idemitirjak

           Én is próbáltam már, de egy csomó hülyeséget írnak a Koránba Cthulhuról.

          • Endy919

           Meg a Mikulás zöld ruhája sem jött be neked , nem ?

          • zöld? na most hindu vagy ír katolikus?

          • Endy919

           Majd ha márciusban fog nálunk járni a Mikulás , elhívlak , hogy megnézhesd a zöld ruháját .

  • Diego Costa

   Nem gondolnám, hogy ilyen indokok szerepet játszanának, hogy most éppen mit nyilatkozott. Az eltiltás, miszerint nem igazolhatnak senkit, legalábbis nem játszhatnak, már sokkal valósabb lehet.

   Senkinek sem lenne jó, ha marad. Ha maradni is fog, akkor azért mert szakmai okok miatt, egyelőre nem akarják eladni. Amíg nem játszik, megy le az ára, a szerződéséből is kevesebb lesz hátra és az öltözőben is galibát okozhat akár.

 • 11Daves

  Hivatalos: Holland a szezon végéig marad, utána megy a válogatotthoz. A klub azt írja, nem keresünk senkit a helyére.

  • WehaveNoHistory

   Egyik szemünk sír, a másik örül. hatalmas lépés ez SH-nak, és logikus az angol szövetségnek, sok sikert majd neki. nehéz is lenne pótolni, szerintem kiváló szakember.

  • lamps8

   pedig Wilkins jöhetne vissza.

  • már 7 éve itt van, végigjárta a létrát, tanult nagy edzők alatt, dolgozott Conte, José és Hiddink mellett AVB, RDM és Benitoval is. Kinőtte a Chelseat, én már legutóbb is csodálkoztam, hogy nem vállalta el a Fulhamnél a manageri posztot.

   Southgate mellett ha jól csinálják, 2018-ban összehozhat magának egy olyan klubnál is állást, amilyet a Chelsea reserve, majd assistant coachként nem remélhetett.

   Minden jót neki, sok sikert!

   Pótlása: már megvan, Cudicini. Ráadásul elnézve JT helyzetét, ha nem megy Kínába haknizni, akkor duplán is megvan SH pótlása.

   • kasata91

    Southgate leszerepel, és megörökli székét 😉

 • Endy919
  • Endy919

   Nem rajongok érte , de ha úgy számolom , hogy Oscar +15 , akkor bőven megéri a próbát .

   • WehaveNoHistory

    Plafonon 50, max. 55 millió, annyit simán megér. Többért meg a ló túlsó oldala, annak ellenére, hogy jó játékos egy két extrával.

  • Üdv Oláh Csabinak 😀

 • myheartisblue

  https://www.facebook.com/ChelseaFC/videos/10155018518112259/

  Srácok ma Bridgen edzettek,kíváncsi vagyok ez minek tudható be, sztem Antónió kimondottan a pálya méretére és a Bornszmosz védelmének közös függvényében gyakoroltathat valamit. De lehetséges, hogy csak a videó kedvéért edzettek itt.
  LampsLEGEND is benézett, hogy bosszantsa Endy-t! 😀

  • csak, hogy élesben a gyepen tréningezzék a sarkazást, úgy nézem 🙂

 • Láttam a .com-on egy képet a Chelsea szokásos charity körútjáról egy kórházban, ott volt Kenedy is. Róla jutott eszembe, hogy ha már elkezdtük visszahívni a rossz kölcsönben lévőinket, akkor Bamford mit csinál még a Burnleynél?

  • WehaveNoHistory

   Azt hiszem Bamford marad “büntiben”. Valamelyik vesztes meccs után a közösségi médiabán elég gúnyosan nyilatkozott a Chelsea-ről. Bár ennek csak a szurkolók adtak hangot, hogy mit képzel magáról, de kitudja lehet ez is kihatással van arra ahol most van. De remélem, hogy csak szakmai okok miatt nincs visszahívás.

   • szakmai okok? Talán 10 percet, ha játszott. Nem tudom, mi támasztja alá, hogy ne hívjuk vissza. Mégha a Chelsea számára le is mondtunk róla, pénzt csak kéne belőle látni, azért nem kutyaütő játékos ő, de ha nem játszik, a champoba se viszi el senki…

    • WehaveNoHistory

     Vagy elfelejtették hogy ott van 🙂

     Nem, nem kutyaütő. Amikor a Boro-ban volt, nagyon drukkoltam neki, hogy jól kijöjjön neki a lépés, hogy talán a nagy csapat közelébe odaférjen, de sajnos nem.

     Itt már lehet nem lesz játékos, de adom, legyen belőle pénz és építse újra fel magát, még fiatal és Anglián belül simán lenne helye.

     Neked mi a véleményed arról, hogy időnként egy jól menedzselt játékos közepes képességekkel messzebbre jut, mint akiben van potenciál de rosszul van egyengetve az útja? Én ezt is bele látom az ő helyzetébe.

     • “Neked mi a véleményed arról, hogy időnként egy jól menedzselt játékos közepes képességekkel messzebbre jut, mint akiben van potenciál de rosszul van egyengetve az útja?”

      Szerintem ez ennél jóval sokrétűbb kérdés, írtam már róla az évek alatt nem egyszer. Röviden, és a végletekig leegyszerűsítve, alapvetően ez szemléletbeli butaság is, viszont jelenleg – különböző faktorok miatt, amiből akad egy pár – az a helyzet végeredményben, hogy a top klubok akadémiái a kisebbek számára, a kisebb klubok akadémiái pedig a top csapatok számára gyártanak játékosokat Angliában. A Chelsea kölcsön-szisztémáját nem csak gazdasági, hanem ilyen okokból is úttörőnek tartom, mert az akadémiák és az A csapatok közt még mindig túl nagy a szakadék, hogy egy Chelsea (ManU, stb) klub egyből beépítse a rutintalan, ámbár tehetséges fiataljait, akik aztán játéklehetőség és contract (pénz) híján inkább lelépnek valahová, játszani. Míg a kisebb csapatoknál, jó akadémiával (CP, Saints, WHU, stb) az ifik komoly vásárlóerő híján (legalábbis az elmúlt 1-2 szezonig) jóval egyszerűbben tudtak utat találni a felnőtt keretbe, az ott szerzett rutin és esetleges villogás pedig felkelteti a nagyok érdeklődését, és már viszik is.

    • Endy919

     Bamfordot már a Boros kölcsön után elkellett passzolni. A liga legjobbjának választották ,fiatal is volt , angol is… egy 10est kaphattunk volna érte.

     • Sir Idemitirjak

      Vagy megtartani második számú csatárnak és nem a Falca/Pato kettőssel bohóckodni.

      • a 2. számú Remy volt, arra nem lehetett számolni, hogy a fhanszia úgy dönt, hogy a karrierjének végleg véget vet a sérülése.

  • myheartisblue

   Szerintem már épp az elnyűlhetetlen Joey Bartonnak sikálja a cipőjét miközben előmelegíti neki a WC ülőkét, hogy a császárnak a legkellemesebb legyen a nagydolga. És örülhetünk, ha mindeközben nem égeti ki egyik a kis Bamford szemét egy cigivel, mint ahogy tette azt egyik csapattársával! 😀

 • Endy919
  • mióta is sérült? Lehet felszaladt azóta némi ünnep(előtt)i túlsúly?

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    A képek alapján már a csapattal edz, de 2-3 hónapot kihagyott izomsérülés miatt. Egy napi szinten több óra edzéshez szokott emberre könnyen felszalad ilyenkor pár kg. Mondjuk Kenedy nem volt egy csontkollekció soha, erős, tömzsi.

   • Nem csak szimplan basztak jatszatni?

    • is. De a térgye is megroggyant.

  • Sir Idemitirjak

   Remélem a bal keze nem Conte láttán állt ebbe a pozicióba Szonnak.

   • Endy919

    Te beteg állat te .. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    Ezt megkönnyeztem 😀

   • adam10

    morbid humor, a legjobb 😀

 • Rammschein

  Most nézem, a bundás ligába is lehetne, egy Leicester féle meglepetés az RB Leipzig révén… csak az a München miatt nem fog megvalósulni, mert kvázi egycsapatos liga…és mindig nekik áll a zászló. 😀

 • Lajos Berta

  http://m.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/video-inkabb-a-foci-a-chelsea-legenda-a-darts-vb-n-alkotott-2543095

  Ha tényleg áruló (Szerintem nem!), akkor nem értem… A korlátoltkékeknek nincs semmi fülbemászó nótájuk?:)

  • pont úgy darts-ozik, mint én 😀

   • Lajos Berta

    Akkor neked sem ez a fő erősséged.:)
    De láttam már sokkal rosszabbat is. Például amikor, mint egy tomahawkot hajítják el a pikádót…

    • :)) nos, mondjuk úgy, hogy csak ittasan darts-ozok jól, vagy másnaposan, viszont ott ugye vannak fokozatok. A megfelelő szinten ultimate killer level, simán dobok 3×3 bullt, de ez az állapot átlag 30-60 percig tart 😉

     • Endy919

      Másnaposan dartsozni ????
      Másnaposan az ágyban fáj megmozdulni 😀

      • rossz másnapos vagy – én jó 🙂

       • Endy919

        Hármoszor voltam életemben másnapos , de akkor komolyan a halálomat kívántam.

        • én már nagyon sokszor, és jómagam is igazolhatom, nem csak urban legend az, hogy 29-30 évesen a legrosszabb másnaposnak lenni. Annyira rosszul még sosem voltam, hogy a halálomat kívántam volna 🙂 sokat segít, hogy nem vagyok fejfájós, a másnaposság általában fáradtság+közérzet+gyomor

         • Sir Idemitirjak

          A gyógy sör mindegyiken segít.

          • hát még a másodnapi beb*szás 🙂
           A gyógyször viszont sokszor nem menős, ha másnap vezetsz. Olyankor a meglévőt is meg kell próbálni mindennel elfedni, nem még rátölteni :))

 • Közben úgy néz ki, Pulisék Schneiderlinben gondolkodnak. Mi is rámehetnénk btw.

 • Endy919

  Napi Hamesz : elvileg hozzánk nem érkezik , mert Conténak nem kell . Most az Arsenal a befutó :DDD

  • Levi97

   Mondjuk Sanchez árából de jó is lenne…
   Oszi -> Kína, Sancho->hozzánk, az arsenal meg had vigye Jamest. 😀
   #justdreaming

 • adam10

  Most akkor Kenedy visszatért a kölcsönből, ez hivatalos? (tökre lemaradhattam..)

  • igen

   • adam10

    Ez azért örömteli, mert ő Alonso alternatívája lehet és ilyenünk talán eddig nem volt. Feltéve, hogy nem megy el máshova kölcsönbe.

    • myheartisblue

     Úgy tudom,hogy sérült. Szerintem nem üti meg Alonso szintjét. Illetve azok a tapasztalataim,hogy a félévi kölcsönből visszatért játékosok az U21-ben kapnak helyet nem pedig a felnőtt csapatban. De ez ésszerű is, teljesen más csapattal edzett más kondiban van és szerintem nem is tudna kellően együtt mozogni a csapattal és gyenge láncszem lenne. Ez most nem az az időszak, hogy most ezt megkockáztassuk.

 • Brékin, Pardew got sacked

  • 11Daves

   Kár, mindig is bírtam. Legalább az FA kupát megnyerték volna tavaly…

   • Én nem bírtam sosem.
    Nekik már a döntőbe jutás is felért a győzelemmel. Szebb lett volna, ha győznek, de azért nem gondolom, hogy túl szomorúak összességében.

   • mohacsia

    Bárgyút? Miért tennél ilyet?

    • Valamennyire én is sajnálom, de inkább csak azért, mert Howe mellett az egyetlen angol menedzser volt, aki nem tűnt teljesen fogalmatlannak. Így most marad Phelan meg Howe. Nagyobb összeget tennék rá, hogy hamarosan 1 angol menezzser lesz a PL-ben.

     • (hárman vannak, Dyche is angol)

      • Uff, bennem az maradt meg, hogy skót.

       • hát, a kinézet… meg a modor 🙂
        ő nem (sem) hiányozna senkinek a PL-ből

  • Endy919

   Megint edzőt buktattunk…

  • lamps8

   és most nem a sajátunkat. micsoda fordulat.

   • lamps8

    ja ez endynek ment.

  • 11Daves

   Big Sam incoming?

   • 11Daves

    és ha igen, ki jön Bilics helyett?

    • Endy919

     RDM szerintem ismét belemenne egy 3 hónapos kalandba 😀

   • úgy tűnik. Jó buli lesz, az első FA-összetűzésig 🙂

  • pont most olvastam, meglepődtem, de nagyon azért mégsem.

   • Az elmúlt 10 meccsen 8 vereség 1 döntetlen. Pards közönségkedvenc volt, de a CP kb. egész évben agonizált.
    Ha van esze a vezetőségnek, messziről elkerülik az angol edzőket. Egy Guidolinnal még akár bent is maradhatnak.

    • Jogos, szeptember óta 4 pontot szereztek, nem vágtam, hogy ekkora halálszakaszban vannak.

    • Endy919

     Lehet , hogy közöm van hozzá .. TOP10be jósoltam őket 😀

 • lamps8

  Szerintetek kezdeni fog Mihály hétfőn? Conte nyilatkozata alapján nem hinném.

  • WehaveNoHistory

   Nagyon bízok benne, hogy igen. Nem szeretem a csatár nélküli formációkat. Sajnos amikor kezdett, akkor nem volt a legkoncentráltabb, sokat hibázott, viszont amikor égett a ház az év elején, akkor jókor volt jó helyen. Drukkolok neki, hogy hosszú időre megragadjon a csapatnál és hasznos tagja legyen a keretnek.

   • Diego Costa

    Év elején még játékban volt az EB-nek köszönhetően, bár azért ott se játszott sokat. Aztán teltek múltak a hónapok és ő nem játszott, ez látszik meg a teljesítményén. Ezért is hiányolom őt a csapatból. Costa világklasszis teljesítményt nyújt, de valahogy időt kéne biztosítani Michy-nek is, ha az eredmény engedi. Szegény srác ül a padon, és ha még most se játszik, akkor nem tudom mi lesz vele. 🙁

    • WehaveNoHistory

     Ugyan így vagyok én is vele. Ezért is remélem, hogy játszik hétfőn, és amikor az eredmény engedi.

     • Diego Costa

      Hétfőn a kezdő 11-ben a helye Costa távollétében. Mikor Costa egészséges és nincs eltiltva kérdés nem férhet ahhoz, hogy kinek kell kezdenie. Most, hogy nincs Michy-nek kell kellene kezdeni. Mikor Costa megkapta a lapját, nah mondom akkor ez nagy valószínűség szerint Michy perceket jelent, de volt valami megmagyarázhatatlan bizonytalanság is bennem. Aztán elhessegettem, hogy nincs másik csatár, egy tiszta sor. Erre most ez a nyilatkozat, hát nem tudom. Meglepne és rettentő szomorú lennék ha Michy neve nem szerepelne a kezdő 11-ben. Gondold el, hogy egész évben padozol.. mikor beállsz az elején gólpasszokkal, gólokkal járulsz hozzá a csapat sikereihez és mikor itt lenne ez a lehetőség akkor nem őt játszatnák. Még belegondolni is szörnyű. Nekem!

      • WehaveNoHistory

       Abszolút! Costa megkérőjelezhetetlen, top top csatár. De ilyenkor igen is kell a fiatal belgának a játékperc és az önbizalom növelés. Bízok az edzőben és a mellette dolgozókban, ezen a meccsen elég kell legyen Michy, és az elmúlt időszak, hogy ne lógjon ki a csapatból lefele. Számomra mindig a klub lesz a legfontosabb és nem a név a mez hátulján, de a belga érkezése nagyon pozitív lépés volt a board részéről, muszáj hogy többet játsszon. Szóval, kijelentem, Batsu kezdeni fog hétfőn 🙂

       • Diego Costa

        Olyan, mintha engem akarnál meggyőzni, holott én ugyanezt gondolom és ugyanezt remélem. 🙂

        • WehaveNoHistory

         Nem vagyok én porszívó ügynök 🙂 Csak egyezik a véleményünk 😉 🙂

         • Diego Costa

          Tudom, csak úgy mondtad, mintha én pont az ellenkezőjét gondoltam volna, holott ugyanazt gondoltuk. 🙂

          • WehaveNoHistory

           Lényegében mindketten a csapatunk és játékosok javát kívánjuk, és ebből alakult ki ez a furcsa konszenzus 🙂

  • Diego Costa

   Mit mondott? Pedig nagyon adná magát. Mondanám, hogy ködösít, de nem szokott. Ha most se fog kezdeni, akkor szegényt elveszítjük erre a szezonra. Lelkileg nagy törést okozna neki, az biztos.

   • Pedig most pont erről van szó, annyit mondott, hogy beszélt Misivel a CP meccs után, de ettől még milyen nehéz egy fiatalnak egy új bajnokságban, főleg egy olyan fizikális ligában, mint a PL, és az a feladat, hogy minél több játékpercet kapjon, de még egyszer hangsúlyozza, hogy milyen nehéz neki.

 • Allitolag city biddel egy 50m fontot van Dijkért…
  BBC-n volt egy musor, amiben taglaltak, h mekkora erdem, amit Conte veghezvitt, foleg abban a megvilagitasban, hogy konktretan Kantén kívűl mindenkiről lemaradtunk, akit meg akart venni. Nainggolan, Bonucci, Manolas, Koulibaly, Morata(ot nem banom speciel) (meg még pár 2. opcióról is) most Süle, úgy néz ki a James deal is bukó, és akkor folyt köv. van Dijkkel?

  • Én a James-van Dijk-Süle szálat nem kezelném bukásként, hivatalos bidet egyikre sem tettünk (még?). Télen egy cm/btb kell mindenképpen, esetleg egy jóféle szélső védő (Coleman, Aurier).

   • Nem tettünk, de már az bukás, hogy el sem jutunk odáig, mert mire eszmélnénk mások már le is zárták a bizniszeket. Ha megfigyeled van pár klub, akik még a hivatalos átigazolási időszakok kezdete előtt jóval megkötik az üzleteket, majd hivatalossá válik az official period alatt. Ahogy Süle, Hummels, Lewa a Bayern mindig így csinálja. Jó nyílván velük nem lehet versenyezni, ha német játékosról van szó, mindnek a bajor csapat az álma…

    • “Nem tettünk, de már az bukás, hogy el sem jutunk odáig”
     Már miért lenne? Egyáltalán nem biztos, hogy bármelyiket is akarjuk, azon túl, hogy ezt lehozza a világ legnívótlanabb sajtója.
     Ez, hogy “mire eszméltünk már elhozták” csak egy durva spekuláció, amit minden játékosnál elsüthetünk. Én addig egyik transzferben sem hiszek, még a játékos vagy az ügynöke meg nem erősíti, hogy voltak tárgyalások.

     • Nyilvan nem mindegyiket akartuk tenyleg, de evekkel kesobb tobbrol kiderult mar, hogy hogyan jartunk. Pl Agüero vagy David Silva, de ha utanakeresgelnek most sok ezsembe jutna.

      • Én nem mondom, hogy nem lehetséges, de én addig nem könyvelem el bukásként, ameddig nincs külső megerősítés

  • “most Süle”
   fájdalom, de a németekre nincs esélyünk. Ugyanúgy ahogyan lemaradtunk Mustafiról is. Nincs német a keretben, a stábban, sehol. Ez azért elég nagy mínusz.

   “van Dijk”
   a hollandot kíváncsi vagyok, ki fogja vinni, a fura sokkal inkább az, hogy a nyáron nem próbálkoztunk. Most van egy százezer éves szerződése, sem egyszerű, sem olcsó nem lesz, bárki is nyeri meg végül.

   • Diego Costa

    A németek hiánya szerintem nem befolyásoló tényező. A bayern mindig is elszipkázza a tehetségeket, tudatosan gyengíti az ellenfeleket, így szerez magának még nagyobb dominanciát a bajnokságban. Melyik német játékosnak nem lenne hízelgő, ha hívná a német rekord bajnok? Itthon maradok, megszokott közeg stb, csak egy jobb csapatban játszok, bajnok leszek és a BL is vitézkedni fogok.

    • persze, tisztasor, de nézd meg Mustafi sem csinált belőle titkot, amikor választani kell, hogy hova mész, igenis számít, hogy kikkel kell együtt bandázni nap, mint nap.

     • Diego Costa

      Ez így van, ezt tuti beleszámít, de ebben az esetben nem érzem ezt hiánynak. Mustafi lehet, hogy akkor is odamegy, ha nincs német. Otthon nem hívták, és egy nagyobb klub meg hívta, ahol játszhat is.

      • most próbáltam előásni, de már nem találom, Mustafi nyilatkozta, hogy hívta az Arsenal és a Chelsea is, de ő Özilék miatt a pirosakat választotta. Általánosságban egyszerű a választás, mert vagy volt csapattárs, cimbora, ex-edző, akármi, mindig van a leendő, új klubnál, ami kapocs. Ha nincs, akkor jön az, hogy ki segíthet a beilleszkedésben, stb, stb. Amikor semmi nincs, akkor nehéz igent mondani egy olyan alternatívára, mint amilyen mondjük Süle számára a Chelsea lenne/lett volna.

       • Diego Costa

        Te pl mit olvstál Sule-vel kapcsolatban? Én egy BILD-re hivatkozó tweet-et láttam és ennyi. Ez önmagában még nem jelenté biztosan, hogy megy is.

        Azért elmegy egy rosszabb csapatba, mert ott vannak barátai hát jó, az ő döntése. Ez azért elárul róla egy két dolgot.

        • ez nem Sülére igaz, hanem 100-ból 98 játékosra. Meg alapvetően, 100-ból 98 emberre.

    • kormolar

     én azt sosem fogom megérteni, h pl. Dortmundból németek h tudnak a Bayern-be menni….Dortmund-i stadion az egyik legállatabb szurkolás szempontjából…

     • Diego Costa

      Én se értem. Arról meg ne is beszéljünk, hogy valaki még a visszautat is bevállalja és elmegy a Dortmundba… Vicc.

  • Diego Costa

   Remélem nem megy el oda, szívesen nézném nálunk. Különben is milyen rossz lenne látni, hogy a City kivételesen egy jó játékost igazol.

   Sok jó védő célpontunk volt, olyan sok, hogy választani is nehéz lett volna közülük. Úgy látszik az élet megcsapolja az opciókat. Bonucci kiesett (nem mintha eddig annyira valószínű lett volna), Süle-ről is lehetett olvasni egyetlen hírt (én azon kívül semmi hivatalost, vagy azzal felérő hírt nem olvastam), és most Van Dijk-ről is ez a hír járja. Maradna akkor Romagnoli, nah meg Christensen. Utóbbinak örülnék, mert neki helye van a csapatban, így ő több lehetőséghez juthatna, ha nem jönnek sztárok a helyükre. Mondjuk az is igaz, hogy Terry és Iva könnyen lehet, hogy nem lesz jövőre, szóval Christensen mellé egy Van Dijk pont elférne.

   Kanté is második opció volt Nainggolan után, aminek én mondjuk, mert mindig is a franciát favorizáltam.

   • “Kanté is második opció volt Nainggolan után” Kante mar a mienk volt, amikor Nainggolanra meg biddeltunk.

    • Diego Costa

     Én nem így emlékszem. Végig a belgát akartuk aztán mikor ő nem jött akkor lett Kanté.

     • Google a barátod 🙂

      • Diego Costa

       Chelsea are turning their attention to Leicester City hero N’Golo

       Kante after failing to secure the signature of Belgian midfielder Radja
       Nainggolan.

       Chelsea are reportedly pushing to sign N’Golo Kante in the summer
       transfer window, with the club growing increasingly frustrated over the
       chase for Radja Nainggolan.

       Chelsea transfer news: Attention turns to N’Golo Kante with club growing frustrated by Radja Nainggolan chase

    • Pedig ez tényleg igaz. A Kanté üzlet azután lengődött be, hogy Nainggolan megerősítette a tárgyalások megakadását.

 • Új név: Tiemoue Bakayoko (Monaco)

  22-year-old Bakayoko was signed by Monaco in 2014 having made a good impression in his one season playing for the Rennes first team. He has gone from strength-to-strength at Monaco since, really establishing himself in a midfield duo with Fabinho this season.

  He is an all action defensive midfielder; extremely athletic and very comfortable with the ball at his feet. His ability to cover ground quickly and effortlessly alongside his strength means that he is effective at getting the right side of an opponent before dispossessing them. As such he has attempted 75 tackles, succeeding in 38 of them. His 35 interceptions also underpin the combination of his speed and reading of the game, never giving the opposition time on the ball.

  Despite this defensive prowess, it would be a mistake to see Bakayoko as merely a midfield destroyer. His ability on the ball makes him a serious attacking force too; he has won 36 take-ons at a 71% success rate and averages over 50 passes per 90 minutes. Having only created four chances, his passing range is not expansive, yet with the amount of take-ons he completes, Bakayoko is adept at carrying the ball out of defence and releasing the more creative outlets.

  Considering his young age, Bakayoko looks a special talent. He has all the attributes to dominate midfields at the highest level, yet needs a coach and a system that will encourage his expansive nature, rather than one who will merely want to use his strength and pace to shut down opposition teams.

  How would he suit Chelsea?
  With N’golo Kante being one of Antonio Conte’s star performers this season, it would seems fair to assume Bakayoko is being earmarked as a replacement for Nemanja Matic. Immediately this looks a far more suitable fit.

  At Monaco, Bakayoko is used to playing on the left hand side of a central pair in a midfield four, which is exactly where he would play at Chelsea. There are also similarities between his Fabinho and Kante, two tireless workhorses with ability on the ball.

  In such a system, his all action style would be essential, with he and Kante charged with covering a great deal of ground and stealing the ball off the opposition rapidly; his speciality. As with Monaco, on the ball he would be encouraged to carry the ball through midfield, with Kante there to cover, before providing the pass to the creative outlet such as Hazard.

  This is a move that would make sense for both club and player, it is a system far more in keeping to the one he has thrived in, whilst he is undoubtedly an upgrade on Matic in almost every way. With Chelsea topping the league and certainly destined for Champions League football next season, such a talent joining their ranks would be a scary prospect for the rest of the Premier League.

  (Squawka)

  • myheartisblue

   Erről ez jutott csak eszembe: “Ha kétszer olyan sikeres lesz mint Batshuayi akkor már megérte!De várjunk csak… 2 x 0 = 0! “

   • azért valljuk meg, irgalmatlan mák, hogy sem sérülés, sem sárgák, sem más miatt (piros, egyéb eltiltás, stb) nem igazán kellett eddig megbontani a 3-4-3 kezdőjét. Jövőre elvileg lesz BL is, és talán a kupákat is egyel komolyabban vesszük. Nem is hallottam még eddig erről a fickóról, így nem mondom, hogy ő lenne a megoldás, de mindenesetre nem hangzik rosszul, amit írnak.

    • Endy919

     Én idén néztem pár Monaco meccset , nagyon tetszett a játékuk.
     3 játékost emelnék ki: Bakayoko , Mendy és Lemar. Bármelyiket boldogan elfogadnám.

    • Diego Costa

     Én már hallottam róla, néztem róla egy kis videót, de így sincs nagyon véleményem róla. Bízom Contéban, jöjjön, akit akar. Kérdés mennyire hihető a cikk. Fizikálisan rendben van, ez Conte szereti. Ennyit lehet biztosan mondani róla, aztán meglátjuk.

     A cikkben, nekem az ‘upgrade’ szó ütötte meg a fülem. Pár hónappal ezelőtt nem, de most igen. Matic összeszedte magát és jó teljesítménnyel rukkol elő hétről hétre. Ha jön is akár most esetleg nyáron nem hiszem, hogy egyből a kezdőben jönne. Helytelen ezt így kijelenteni, hogy upgrade. Ha majd jobb teljesítményt nyújt bekerülhet, de addig még sok víz lefolyik a Dunán.

    • myheartisblue

     Persze nem alázni akartam Batsut. Én nagyon meg is örültem neki, elején jól is játszott, gólt is szerzett de azóta nem tud mutatni semmit. De teljesen megértem, Costa mögött nehéz, de bízom benne, hogy a következő mérkőzésen bebizonyítja, hogy okkal Őt vettük meg.

  • lamps8

   kedvencemm, ebben az elég szemrevaló Monacoban, A spurs ellen is nagyon jól tolta. Viszont én támadó feladatok megoldását tekintve nem érezném őrületesen nagy upgradenek Matichoz képest. sőt. és ezen a poszton ott kell nagyot fejlődnünk, hogy a Kanté melletti kp támadásban többet adjon hozzá.

   • Endy919

    Oda még mindig Nainggolan lenne a tökéletes.

   • Diego Costa

    Verratti.

  • kasata91

   “Sportújság”… arról hogy mit mondott nem tájékoztat, de ami bulvár szagú arról máris megy cikk.

   • tegyük hozzá, ma nem sokat mondott :)) a sajtótájékoztató legizgalmasabb része kb valóban az volt, hogy megbotlott a mikrofonállvány. Gondolom az angoltanulással leállt Conte, elvégre van más dolga, de látszólag semmivel sem beszél jobban, mint augusztus elején. Többet ért, de beszélni… hát ugyanott tart.

    • Diego Costa

     Szerintem meg pont, hogy fejlődött. Valamelyik meccs után a CFC TV-nek nagyon folyékony interjút adott a korábbi vontatott helyett.

     • nem bánom, ha előásod, kíváncsivá tettél 😉

      • Diego Costa

       Kerestem, gondoltam könnyű lesz, erre nem találtam semmit. 🙁

       • ah nemááá 🙂 attól, hogy folyamatosan beszél még nem lesz folyamatos az interjú 😉

 • myheartisblue

  Loan-Army All-Goals! 10 perc hállórezgetés!

  https://youtu.be/ru7rw6MhEMI

  • myheartisblue

   Baker csak nagy gólokat tud lőni! Abraham és Kiwy is jól nyomja a befejezéseket.

  • Endy919

   Traoré nagyon ígéretes . Baker mozdulatai zseniálisak , Abrahamot megnézném egy PL csapatban , csak nehogy úgy járjon mint a többiek , és Kiwomyát pedig a Champóba kéne jövőre benyomni.

   Nathan sem rossz , de belőle szerintem nálunk nem lesz senki , ahogyan Piazonból és Kalasból sem. Belőlük lehetne egy pár milliót profitálni és Atsuból dettó.

   • myheartisblue

    Pedig Atsu szerintem jó játékos, és fontos ember a Newcastle-ben idén. Többet ki lehet belőle hozni, Evertonnal/ Bornszmosszal már PL tapasztalatai is vannak.

    • PL-tapasztalat? 😀
     110 percet töltött a pályán a PL-ben.

    • Endy919

     Opciója van rá a Newcastlenak.

 • ktomi93

  Azt hiszem Endynek bejött a ma esti darts tippje 😀

  • Endy919

   Pénzessőőő 😀

 • Diego Costa

  Úgy látszik valamit kivettek a fa alól. 🙁

  http://www.fullmatchesandshows.com oldalon úgy néz ki többé nem elérhető a mérkőzések teljes felvétele. Valakinek valami ötlete van, hogy hol lehetne visszanézni a meccseket? Elsősorban az olyan megoldások érdekelnének, ahol nem kell töltögetni semmit, csak így mint itt, elindítani a videót. A válaszokat előre is köszönöm.

  • ktomi93

   Ezt miből gondolod? A Fiorentina – Napoli meccs fent van. Szerintem a nagyobb csapatok meccsei fent lesznek továbbra is.

   • Diego Costa

    A mienk pl nincs fent, pedig az érdekel a legjobban. Tudom, hogy leszokták venni egy idővel, de most kb semelyik angol nincs fent, holott még egy hét sem telt el a meccsek óta.

    • ktomi93

     Látom már mire gondolsz. “Csak” a videót törölték le. Azt hittem alapból nem volt fent.

 • Endy919
  • szanalmas…

  • 11Daves

   szerintem ezt pont nem szurkálásnak mondta, és kb igaza is van

 • Blotunga

  Oscar hivatalos! Nem gondoltam volna, hogy ilyen szinten a pénz ekkora erővel bír…

  • WudigessBoi

   Nem ő az első, jó páran bejárták már ezt az utat, hogy ne menjünk messzire, ott van Ramires.
   Nekünk ez óriási biznisz így, ennyi pénzért instant klasszist lehet kapni, Oscar meg egy formán kívüli kiegészítő ember. A klub tuti nem habozott, a brazil meg gondolom fölmérte, hogy kezdő itt nem nagyon tud lenni, topcsapatba nem igazán férne be, a fizu meg brutál jó lesz.

   • Blotunga

    Itt engem az zavar, hogy abban a hitben élek, ha valaki profi sportoló és ráadásul még fiatal is, akkor mindenképp a szakmai dolgokat helyezi előtérbe a pénzel szemben. Kívűlről úgy látszik, hogy így is van már amit a tejbe aprítani, akkor meg miért kell a karriert pénzre cserélni ebben az életkorban? Sportolói szemmel ez már nem profi dolog, pénzügyileg viszont az. Csak hát elméletileg sportolóról beszélnénk… És igen jó páran bejárták és bejárják ezt az utat…de általában olyan 30 évesen.

    • ktomi93

     Igen, ő 25 évesen elmegy levezetni.

     • Blotunga

      Ha azt vesszük, akkor ő már egy ideje levezet…csak ezután sokkal több pénzért fogja csinálni!

    • WudigessBoi

     A szentimentális része valóban ez. 25 éves, egy topcsapatban játszik, brazil válogatott: az ember ezeket meglovagolni akarná, nem eldobni magától.
     Sajnos azonban ők nem feltétlen így gondolkoznak. A brazilokra meg amúgy is jellemző volt egy bizonyos könnyelműség vagy akaratgyengeség vagy nem is tudom minek nevezzem, ami miatt nem tudnak kiteljesedni és jönnek a problémák: súlytöbblet, bulizások, alkohol-drog.
     Egy nagyon tehetséges srác volt, amikor ide került és ezt igazolta is, csinált káprázatos dolgokat, de ezek csak felvillanások voltak, nem tudott konstans jó szintet hozni, jó meccse meg nem is tudom, mikor és ki ellen volt utoljára. Lehet, hogy úgy érezte, nincs már benne több, vagy nem képes többet beletenni.

     • Blotunga

      Ez tényleg eléggé jellemző a szegényebb országokból jövő focistákra, főleg a dél-amerikai részről. A gyengeséget nem sokan tudják leküzdeni. Úgy látszik ő sem tudta.

     • myheartisblue

      Az utolsó bekezdés egy szótári definíció Oscar-ra.

      Ennyi fért bele és így döntött. Egyszerűen minenki jól járt: SIPG megkapta a reklámarcát és egy azon a szinten jó focistát, Oscar az állomfizetést és Chelsea egy olyan ajánlatot amit nem lehetett visszautasítani. Kérdés, hogy ezt a pénzt csak betesszük a klubkasszába (ami idén naaaagy naaagy veszteséggel zárt) vagy olyan játékost igazolunk belőle, akit nem engedhedtünk meg.

      Szerinted KTK posztra vagy szélsőre igazolunk majd? Netán védőt vennénk belőle? @WudigessBoi:disqus ha szabad kérdezni ki az a 3 név akit szívesen látnál az érkezők listáján?

      • WudigessBoi

       Fú, én az átigazolási időszak közeledtével mindig behúzódom a pániksarkomba:)
       Azért is nehéz a kérdés, mert nincs kettős terhelés és Conte nem rotál, emiatt már most is sokan alig játszanak (RLC, Cesc, Michy), miközben a kezdőből több poszton / többeknek nincs megfelelő alternatívájuk. Márpedig olyan igazolások kellenének, akik illenek ebbe a modellbe és vagy ki tudják szorítani, vagy megfelelően tudják majd pótolni azt, aki ott van.
       De hogy nevet is mondjak, a belengetettek közül Nainggolan, Bakayoko és Adama Traoré is ígéretes.

    • Diego Costa

     Teljesen egyetértek, minden egyes mondattal. Az, hogy Tevez pl elmegy, egy szót nem szólok, rossz érzésem sincsen. Mindenki jól jár. Fognak egy nagy nevű, levező játékost, aki még utoljára szépen megszedi magát. Oscar viszont még fiatal. 🙁

   • Diego Costa

    Topcsapatba azért beférne szerintem. Juventus többször akarta és bár vettek mást a helyére, egy Juve-be simán befért volna. Ramires-nél is csodálkoztam és szomorúan néztem az eseményeket, de így utólag azt mondom, hogy az ő döntése érthetőbb volt. Mindketten brazil válogatottak voltak, viszont Rami idősebb volt és védekező középpályás. Oscar meg egy tehetséges támadó középpályás, a brazil válogatott karmestere, aki 25 évesen eldobja a karrierjét. 🙁

    • WudigessBoi

     A simán befért volna szerintem kicsit erős. Bő az a keret és kevés embernek van bérelt helye a kezdőben. Az pedig megint más kérdés, hogy vajon hajlandók lettek-e volna kifizetni a vételárát, illetve a bérét, mert legkésőbb itt elbukik a teória szvsz.

 • Oszi úr hivatalos! (nem mintha, edig barmi ketsegunk lett vona)
  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/12/oscar-to-depart.html

  • Endy919

   Épp linkelni akartam .

   Évezred üzlete .

   • Blotunga

    Az utóbbi időben csináltunk pár szuper üzletet, de ez mindent visz! 😀

    • Endy919

     De azért 25 éves levezetni nem rossz 😀

   • az. Rohadtul csalódott vagyok, több okból és több szinten is, de az.

  • lamps8 varjuk a videodat az oromtancodrol.

  • kasata91

   Majd visszavesszük 3 év múlva 45ért 😀

  • adam10

   Én azért picit sajnálom, okozott 1-2 szép pillanatot, de egyetértek az eladásával, nem volt helye nálunk és rajta maradt az örök ígéret sapka.

  • kormolar

   ennyiért nem lehetett nem eladni…

   • Diego Costa

    Én csak magát a szituációt sajnálom. Fiatal még, sokkal szebb jövő állt előtte és most Kínába megy. 🙁

  • Sir Idemitirjak

   Fekete betűkkel vésem a naptárba ezt a szörnyű tragédiát. Sok szerencsét neki a továbbiakban.

  • Diego Costa

   Érdekes. Nem emlékszem, hogy lett volna olyan igazolás (érkező vagy távozó), akit hivatalosan is elismertek volna az átigazolási ablak előtt. A hírek alapján is furcsa volt, mert már akkor is lehetett tudni, hogy tényleg menni fog. Ennyire egyértelműen nem szokott kiderülni az átigazolás.

   Azért is szoktak vele várni a klubok, mert ha ennyi pénzhez jutunk és valahova bekopogtatunk, biztos többet fognak kérni a játékosért, mert tele vagyunk pénzzel ( egyébként is :D).

 • kormolar

  Habár van pénzünk rendesen, de a City és az Muval nem biztos h fel tudjuk venni ( vagy egyáltalán érdemes felvenni) a harcot egyes játékosokért…mostanában mindegyikük irreális összegeket fizet ilyen olyan játékosért… én Conte-ba több racionalitást látok… sztem ő okosba tud( átigazolás terén inkább Klopp-hoz hasonlítanám) olyan kisebb nevű játékosokat venni a csapatba akik jól passzolnak a játékstílushoz…( pl. Alonso)

  • kasata91

   Az a legjobb ha a koncepcio (Don Conte) pénzzel is párosul(pl. nagy eladások, k.drága bérlet, mezszponzor stb.).
   Nos Uraim, nálunk ez a helyzet.

   • kormolar

    a stadionbővítést kell nagyon szorgalmazni, mert bevételeken dobna+ olcsóbb jegyek is lehetnének, ami több szurkolót jelentene a meccseken…

  • Sir Idemitirjak

   Szerintem simán betudnánk szálni bárkiért velük szemben, inkább úgy fogalmaznék ahogy te is írtad nálunk okosabban költenek. Olyan játékosra akire nincs égető szükség nem fizetünk jelentősen áron felül, mint ahogy néha a két manchesteri klub teszi.

   • Sandic

    “nálunk okosabban költenek”

    De furcsa ezt így leírva látni. Nem is oly rég még meg lehetett volna cáfolni…

  • Hat remeljuk lesz egy olyan huzasa, mint Pogbaval volt..

 • Télen ebből az Oscar-pénzből mindenképpen venni kell egy
  – Schneiderlint/Verrattit/Matuidit/Bakayokót
  és egy jobb szélső védőt
  – Colemant/Auriert/Willemst vagy olcsóbban Schluppot

  • adam10

   Csak nekem probléma, hogy Alonsonak nincs alternatívája? Moses helyére az elmúlt pár meccs alapján Ivanovicot szánja Conte, szerintem az a poszt kevésbé fontos most.

   • Willems és Schlupp természetesen balhátvédek, valamiért beleszőttem a jobbot a kritériumba.
    Utóbbira mondjuk azért lenne nagyobb esélyünk, mert egyrészt nagyon alul értékelt játékos, baloldalon mindenhol bevethető és januártól ismét heti egy meccsel fogunk jelentkezni, szorványosan a fakupával, így sok rotálás nem lesz. Olyan kell, akinek van angol tapasztalata és a padozást is bírja.

    • adam10

     és ha padozásban van angol tapasztalata? ez esetben visszahozhatnánk Babát kölcsönből 🙂

     • Nem a padozásban, egészen a tavalyi sérüléséig alapember volt a PL-ben. Akkor két hónapig kidőlt, és onnantól már nem tudta beverekedni magát a kezdőbe, de mind a bennmaradásban, mind a hihetetlen őszben nagy szerepe volt.

      • adam10

       És aztán kiszorította őt Fuchs. Én Baba óta kicsit tartok az afrikai szélső védőktől, mert hát nála megtanultuk, hogy a gyorsaság nem minden. De azért ebben a szélső védő pozícióban nem túl nagy a kínálat, ez is tény. Viszont nem biztos, hogy egy klasszik szélső hátvéd jó erre, mert hát bár Alonso posztra jött a Fiorentinától, de ugyebár Mosesnek új terület volt és bevált. Én egy Kenedyt nagyon szívesen megnéznék Alonso cseréjének.

       • A 2 hónapos sérülése után került ki a csapatból, és pont akkora tért vissza, amikor Ranieri 30 héten át ugyanazt a kezdőt küldte fel.
        Én jobb játékosban nem reménykednék. Talán a marginálisabb játékosokkal, mint Aurier lehet tenni egy próbát, esetleg az alacsonyabb ligák tehetségeiben, lásd Willems, de egyik sem nagyobb életbiztosítás. Télen általában sosem azokra mennek rá.
        Kenedy szerintem ismét kölcsönös lesz btw.

        • Frenky54

         Aurier valami börtönbüntit kapott a rendőrökkel szembeni fellépéséért…..mi lett ezzel az üggyel?

         • Úgy tudom közmunkázik. De hogy letöltötte-e már, azt nem.

   • Sir Idemitirjak

    Ivanovic nem csatár lesz? 😀

    • adam10

     Hétfőn kiderül 😀

  • myheartisblue

   hogy hagyhattad ki van Dijket vagy Ricardo Rodríguezt?! 😮

   • Van Dijk szezon közben szerintem nem igazán fog váltani.
    Rodriguez meg az utóbbi időben 3 védős rendszerben középvédőt játszik, szerintem ő semmivel nem lenne otthonosabb a wingerben, mint Azpi.

    • Igy igaz, nem reg neztem, h LCB-t jatszik.. meglepodtem, de nyilvan van oka, talan a sebessege.

  • ktomi93

   Nagy kérdés hogy közülük kik a mozdíthatóak.

   • Posztonként legalább 2 játékost reális áron meglehetne kapni.

    • ktomi93

     Én is úgy valahogy gondolom.

  • Sir Idemitirjak

   Teljesen korrekt, de két kis dologba belekötknék (csak szőrszál hasogatás):
   -nem csak DL lép fel középen a támadásoknál, hanem szituációtól függően van hogy Azpi/Cahill száll be a kp-sok közé.
   -Hazard/Pedro szerepét nem inside forwardként írnám le, hanem inkább trequartistaként.

   • adam10

    Igen, gyakorlatilag a hátsó védő hármasunk alkalanként ott helyezkedik el, ahol pl.: a Barca középpályás hármasa (Iniesta, Busquets, Rakitic) a 16ostól visszább egy 10-15 méteren belül. Érdekes, hogy mennyire el van ilyenkor tolódva a csapat.

   • A vedok fellepesevel egyetertek, a trquartistaval nem, mert az egy szemelyes pozicio kozepen a csatar(ok) mogott, abbol nincs 2. Kulonben szelre szorulnak vmennyire. Hazard es Pedro is sokat jatszik a szelrol, meg most is, nem annyit, mint anno, de meg mindig (foleg Pedro). Az inside forward tokeletesen leirjak a mostani szerepuket a palyan.

 • ktomi93

  MI a véleményetek az újabb Courtois – Real ügyről? Állítólag a Real top célpontja lesz a nyáron ha már olyan kedvesen megengedték nekik hogy igazolhatnak.

  • Sir Idemitirjak

   Világ egyik legjobb kapusa és még fiatal is, semmi pénzért nem szabad elengedni HA ő is maradni akar. A személyisége a leggyengébb pontja sajnos.

  • Nagyon aggaszt, mert egyre erosebben irnak rola, bar eddig csak spanyol lapok azok meg mar eladtak Messit a Realnak es Ronaldot a Barcanak 3szor… Szoval remeljuk, h elha ez a sztori. Ha elmegy Donnarummat el kell hozni a Milanbol.

   • Endy919

    Tehetséges Donnarumma , de szerintem nagyon felvan fújva.

  • kormolar

   100 millióért elengedném…aki el akar menni annak el kell mennie…különben csak csapategység bomlasztó lehet a későbbiekben…

  • Endy919

   Szerintem ez még nagyon kacsa stádium.

  • Valszeg lesz (van) megkeresés, és mind tudjuk, hogy a belga madárijesztő sem idegenkedik a gondolattól. Itt a Chelsean múlik majd kb a döntés, hogy a kapus kell, vagy a pénz. Ne felejtsük el, hasonló helyzet volt már a Real, de Gea és a MU közt, ott is a ManU döntött úgy, hogy inkább a kapus kell, és nem hoztak rossz döntést.

   Őszintén szólva, kevés a kvality kapus mindenfelé, pláne a piacon, a legjobb ajánlatok a BuLiban vannak kb, de ott is lehet ám flopra szaladni, és ha ezt még egy német edző (Kloppo+Karius ugye) beszopja, ott óvatosnak kell lenni. Ráadásul elnézve a jelenlegi helyzetet, a nyárra csaka PL-ből két komoly rivális is a piacon lesz, mert Pepito és Wenger is jó sansszal fog új portás után nézelődni, de Kloppék is ott lesznek. Jelenleg a MU-n és a Spursön kívül nincs megoldott helyzet a PL-ben top csapatoknál, de még az aközelieknél sem. Nem feltétlen az Everton lesz a Chelsea riválisa a kapus-igazolások terén, de minél több a kérő ugye…

 • myheartisblue
  • Endy919

   Rafaaaaa :)))

   És ezen a meccsen az örök legendánk is duolázott.

  • Sandic

   És Piazon ha jól rémlik még ki hagyott egy büntetőt.

  • kasata91

   Micsoda régi arcok..Moses, DL 😀

  • ha már kellemes emlékek, ez ugyan mikulásos, de most találtam róla videót 🙂

 • Sandic

  Oscar eladással kapcsolatban. Emlékezték még, amikor 4-5 éve a MAZACAR-ra világmegváltóként gondoltunk, és azt hittük ők visznek fel a csúcsra? Durva, hogy gyakorlatilag semmi nem lett belőle.
  Remélem azért Eden belátja, hogy jó helyen van ő itt, és nem megy Laligázni.

  • Azért mindig ott volt abban, hogy igen Mata és Hazard kurvajok, de Oscart csak vartuk, vartuk, h felnoljon a feladathoz, den me igy lett.

   • Endy919

    Az is elég beszédes a karrieréről , hogy az első éve volt nálunk a legjobb . Azóta jóformán nem fejlődött semmit.

 • Diego Costa
  • Erdekesek ezek a hatterinfok, imadom 🙂

   Penzugyi szempontbol magasan a legjobban csinaljuk a top klubok kozul. Most egy kicsit mar a komoly igazolasok teren is fejlodhetnenk.

 • Pasalics tizijével a Miláné a szuperkupa.

  • WehaveNoHistory

   Megelőztél 🙂 beverte mint ló a lónak 🙂

  • ebből a srácból lesz valami. Vagy Chelsea játékos, vagy pénz, de valami lesz 🙂 Gyanítom olaszban Conte stábja árgus szemekkel figyeli.

 • Big Sam -> Palace 🙂 heh
  Angliaban nem tanulnak semmibol..
  Mondjuk lehet megmenti oket a kiesestol, de egy vicc, h a mar eleve szanalmas Pardew utan egy talan megnyomorekabb Samet odatesznek.
  Nem ertem, h minek ragaszkodnak ezekhez a tehetsegtelen, elkenyelmesedett butordarabokhoz, amikor nyulhatnanak akar fiatalabb tehetseges kisebb edzokhoz is. Samnel nagyobb gamble nem lenne..
  Pardew is mar 3-4 PL csapatot lenullazott par szezonok alatt, lehidalok, ha megint megkap egy csapatot a ligaban.

  • Várható volt, sőt, inkább mondom, hogy borítékolható. Gyanítom nagy vonalakban megegyeztek már Bárgyu kivágása előtt.

   Pardew számára pedig van bőven opció, mert a Swans se nagyon lépeget előre a csere ellenére, van rá egy ötösöm, hogy Bradley nem húzza a szezon végéig Walesben, no meg hát sem Bilics, sem Ranieri széke nincs biztonságban, Moyesról nem is beszélve, és Karankáék is kezdik közelíteni azt a szintet, amikor egy edzőről elkezdenek távozási pletykákat előhozni. Talán Spakry fellélegezhet egy időre, de egy újabb lejtmenet után Pardew még a Stoke székére is szemet vethet.

   • Azért ennél én többet vártam a Palace-tól. Kiraktak egy középszer angol bohócot egy konzervatívabb angol bohócért. Meg is érdemlik a kiesést.

    • te (ti) kit tettél (tettetek) volna oda?

     • En vmi ambiciozus, hardworking, fiatal edzot. Mondom, sztem nem nagyobb hazardjatek, mint a ket bargyu briton

      • Ez kb akkor működik jól, ha az illető a klubhoz köthető. A CP nem igazán bővelkedik legendákban az utóbbi időben 😉 talán Speronit beírathatták volna gyorstalpalóra, jó ideje rekorder az argentin a maga majd’ 400 meccsével.

       • Nem vagyok ilyen edzőkkel annyira képben, mert szinte csak a PL-t meg a BuLi-t követem, de sztem egy ígéretes edzőt csak lehet találni a Ligue1 (a Nice edzője pl. bár ő lehet már nagyobb csapathoz fog menni), Primeira Liga, SeireA (mondjuk az nem biztos) egyikéből.

        Visszatérve amúgy korábbi kommentedre sztem Ranierit baromság lenne kirúgni. Most egy olyan helyzetben vannak, amit rohadt nehéz lehet megoldani, egy akkora run után, mint a tavalyi elképesztően nehéz lehet mentálisan újra feltüzelni a játékosokat. Pszihozisban vannak, amibol ki kell jönniük 🙂 sztem bent maradnak az nem kérdés, utána talán újra fel tudja építeni a csapatot.

        • “Visszatérve amúgy korábbi kommentedre sztem Ranierit baromság lenne kirúgni. ”
         Nos, a Chelsea a tökéletes példája, amit igazán testközelből ismerhetnél már 😉 meg kb mondjuk az összes csapat, hogy ez a szempont az, ami nem szokott szempont lenni, a tervekhez képesti mélyrepülést általában az edzőn verik el. Tinkerman ellen ráadásul az is szól, hogy ő profi módon hoz össze a semmiből is akár nyerő csapatokat, de ez nála 1 szezonnál sosem tart tovább.

         • Én azért még a köv szezont megadnám neki. Ennyit megérdemel 🙂

          • Én is, pláne ha ott tartja a rókákat, ahol most vannak 😛 🙂

        • közben nyomtam egy kis riszörcsöt, 2 érdekes edzőt találtam:
         MARCO SILVA: portugal, sikeresen indult a karrierje a Sportingnal nyert is egy kupat (elotte 2008 ban nyertek utoljara) aztan erdekes modon tavozott: kirugtak, mert nem viselte a klub tracksuit-jat egy meccsen 😀 , Az Olympiacosnal is sikeres volt, 21. szazadi csucsot allitott fel: 17-es gyozelmi sorozat a görög ligaban, meg is nyerték a bajnokságot. Arsenalt is megvertek a BL-ben. Aztan hirtelen, mindenkit meglepve szemelyes okokra hivatkozva 2016 Juniusaban felmondott, azota nincs csapata.
         Na ő pl elég érdekesnek tűnik, karakteres, céltudatos edzőnek mondják. Megnézném valahol.

         LEE JOHNSON: Bristol City managere, allitolag nagyon jol tolja pár éve, szépen lépegetett fel az Oldhamtől a Bristolig. Most kapott uj szerzodest, pedig csak februárban nevezték ki, sok klub erdeklodik iranta, meg akarjak tartani. Egyik legtehetségesebb fiatal, brit edzőnek tartják.

     • myheartisblue

      Lehet nem tudok jobb opciót, de biztosan nem egy olyan edzőt aki nemrég rejtett kamerába teli pofával ecsetelte, hogyan is lehet csalni és pénztkeresni a játékosbizniszeléssel.

      Ők például mind szabadok: Guidolín, Bielsa, Di Canio, Thorsten Frings, Rijkaard, Hiddink (bár ő talán visszavonult)

      • Guidolin oké, Bielsa talán, bár mi most a CP-ről beszélünk, Di Canionál talán még FatS is jobb opció 😀

       Frings? Azt sem tudtam, hogy edző lett. Papa Guus ilyen melókat már nem vállal le, ahogyan szerintem Rijkaard sem.

      • Di Canio?? 😀 mondd, hogy csak a macska lépett a billentyűzetre.

       • myheartisblue

        Jah, az állatok királya. Opciónak ő is egy opció.

     • A ligának egy nagy lépfenéje, hogy azok az alakok, akik az elszigetelt, 30 éve is már elavultnak mondható brit stílust képviselik 0 külhoni tapasztalattal, újra és újra helyet kapnak különböző gárdáknál, hogy sótlan bunkercsapatokat húzzanak fel és évről évre a minimummal bennmaradjanak, vagy megbukjanak.
      Én nagyon rámentem volna Guidolinra, tavaly zseniális munkát végzett, ellenben a Swansea-val, amely a nyáron kiárusított alapembereit képtelen volt pótolni.

      • ez az összes ligáé szerintem, a kérdés ennek a mértéke. Nyilván nem összehasonlítási alap, de amíg követtem a hazai bajnokságot, ott is ugyanez volt, csak nagyban: kb ugyanaz a 20-30 edző volt, csak szezononként más-más csapatnál. BigSam Anglia Csank Janija 🙂

       Guidolin amúgy nem rossz opció, jaja.

       • Igen, csak Angliának az edzőállománya az össznépességhez viszonyítva különösen rossz, sokkal szűkösebb, mint a spanyoloké vagy a németeké. Ameddig ők a világ krémjébe tudtak juttatni egy következő generációt, hogy az angoloknak ilyen továbbra sincs, ha csak nem számolom a kétségkívül jó képességű, de még nagyon kezdő Howe-t.
        Nyilván vannak olyan helyek, ahol be kell érni az adott forrás forgatásával, de azért a PL nem ilyen. Őszintén, Capello óta ötletem sincs, hogy miért ragaszkodnak ennyire az ultrakonzervatív hazai a termékhez, mikor szinte mindig lebőgnek.
        Azokkal az edzőkkel, akik a 70-es évekbeli, elszigetelt Britanniában tanulták a szakmát teljesen ignorálva a nyugat-európai fejlődést, nagyobb eséllyel bukik bármelyik csapat. Persze vannak kivételek, de nem véletlen, hogy egy chilei edző is előbb nyert ligát, mint egy angol.

        • Ezt adom, nem véletlen, hogy az angol edzők otthon sem jutnak szóhoz az élvonalban, külhonban pedig nem jutnak tovább a Moyes-i vagy Neville-i lebőgésnél, illetve Laos, Fülöp-Szigetek, Dél-Korea, indiai, vagy belga harmadik ligás csapatoknál.

         Howe mellett sem szól sok minden, hacsaknem az, hogy most ő a nagy reménység. Némileg ide sorolnám még Sparky-t, de mind tudjuk, hogy ő sem fog feljebb jutni soha egy átlag angol középcsapatnál, hacsak a MU-nál vagy a Chelseanél valami nagy tulajdonosi bankrupt be nem üt.

         • Howe-nak nagy skillje, hogy ő nem a konzervatív Anglia szüleménye, és ez a Bonszmuszon is látszik, gyakorlatilag csont nélkül benntartja őket egy egészen nézhető focival, pedig tavaly a legkisebb keretértéke nekik volt, és mostanra sikerült felküzdeniük magukat a WBA szintjére értékben, de ettől függetlenül izzadság nélkül fognak bennmaradni idén is.
          Sparky sajna nem angol 🙂

          Amúgy én a napokban elkezdtem gondolkodni azon, hogy egy angol edző mikortól számít felső-kategóriásnak a nemzetiségén belül. Kb. ha két idényt eltölt a PL-ben (még csak nem is in a row), már a szakmája elitjébe tartozik.

          • “Sparky sajna nem angol”
           mintha nem tudnám… jogos észrevétel, f@szságot írtam 🙂

   • Tukon ulok kit fog kiejteni 😀

    • szerintem nem kell sokat várnod, az ünnepi tusakodás végén 1-2 edző úgyis repül ezek közül, legkésőbb január második felére 🙂 az már más kérdés, hogy Alan lesz-e a célpont, de a Boro, Sunderland, Leicester szerintem tuti megkeresi, a WHU talán nem, ha elzavarják végül Bilicset sem.

     • Hát akkor reménykedjünk, hogy a Szundi lesz szerencsés nyertes és végre kiesnek a kukiba.

     • Leicester szerintem kizárt. Onnan max akkor küldik el Ranierit, ha a tulaj arcába vágja a macskapástétomját. Nyilván egy kiesés ott sem férne bele, de jelenleg ő legenda státuszú edző, akármilyen fura is ezt kimondani.

   • Diego Costa

    Meglepne ha Ranieri-t kivágnák ebben a szezonban.

    • úgy nézem vagytok páran, de szerintem meg fogtok lepődni. Ex-digónk 1 vereségnyire van a kiesőzónától bajnokként. Ha a Palace megnyeri Fatso-val az első meccsét (és miért ne, ennyit szokott dobni az új edző, bár a Watford idegenben nem épp a legideálisabb nyitány), már csak az marad a kézben, hogy José valszeg megüti a Sunderlandet.

     A Leicester a csalódott csapatok csatáján az Evertont fogadja, ami tipikusan az a meccs, hogy annyira kell mindkettőnek a három pont, hogy már most be lehet karistolni az ikszet.

     Szerintem nagy vízválasztó lesz Ranieri számára a magyar forradalom napja, ha ugyanis továbbmennek a Sevilla ellen, akkor szerintem a PL-kiesőzónában is lehetnek, nem küldik el. Ha viszont a bajnokságban továbbra is a kiesőzóna környékén lavíroznak, és még a Sevilla is kipicsázza őket a BL-ből, akkor nem gondolom, hogy sokat fog várni a lépéssel a Foxes board.

     • A sorsolások azért elég mákos. Márciusig 3 meccs lesz, amin nagyon meg kell izzadniuk, Chelsea-MU-Pool, cserébe mind hazai pályán.
      A többin 15-öt pontot szerintem minimum fognak zsákolni, már csak azért is, mert a keretük viszonylag mély a riválisaikkal szemben.
      Ameddig nem kong a vészharang, addig Ranieri biztonságban van, legrosszabb esetben márciusig mindenképpen.
      De amúgy a tulajuk szerencsére nem igazán bízik az angol garnitúrában. Én nem lennék meglepve, ha egy Blancot előhúznia a kalapból.

     • Diego Costa

      Várható volt a Leicester visszaeséses, talán csak a mértéke meglepő. Kettős terhelés miatt nah és persze Kanté hiánya az, ami idáig repítette őket. Jön a pótlás Kanté helyére a télen, ha pedig kiesnek, csak a PL-re kell koncentrálniuk és elindulnak fölfelé. Ranieri kirúgását már csak azért sem érteném, mert erre az évre a BL szereplés, az előző év megünneplése lehetett a reális cél vagy ahogy tavaly is mondta Ranieri: maradjanak bent. Az, hogy most ezt a 10. helyen vagy a 16.-on, az részletkérdés. A különbözetben rejlő veszteséget a BL pénzzel tudják pótolni.

      • Ez csak rizsa, és hiába tudja mindenki, hogy ezer év csodája volt a bajnoki cím, ha magasra teszed a lécet magadnak, utána fáj egyből leverni. Az elmúlt 20 évben ezt Wengeren kívül nem is nagyon úszta meg senki.

       Van a szakmánkban egy mondás, miszerint mindig csak annyira vagy jó, mint a legutolsó fuvarod.
       Nem számít, hány ezret csináltál meg hiba nélkül előtte, ha az utolsóval befürdesz, senki nem simogatja meg a buksidat, hogy jó-jó, ez most balul sült el, de a korábbiak miatt elnézzük. Vajon az élsportban is igaz lehet ez? ;))

       • Diego Costa

        Milyen magas léc? Volt egy jó (és kicsit szerencsés) évünk, ami miatt bajnokok lettek. Mégis mit tűztek ki szezon előtt? Címvédés, top4? Ugyan már… Egyedül max azt tűzhették ki, hogy a tabella első felében végezzenek.

        Nagy csapatnál, működne ez az elmélet de a kisebbeknél nem nagyon. Ha meg működik, akkor az a vezetés hibája. Pont a reálisan kitűzhető célok hiánya miatt nem működik ez a Leicester-nél.

        Ha Ranieri-t kirúgják, akkor meg is érdemlik, hogy kiessenek.

        • Azt ne mondd, hogy azt tűzték ki bajnokként, hogy nem baj, ha kiesnek, csak nem huszadikként :))

         • Diego Costa

          Szerinted mit tűztek ki?

          • Bajnokként, úgy, hogy a 3 húzóemberből kettőt meg tudtak tartani, Kantét pótolni nem, de az érte kapott lét sikerült jól elkölteni (Slimani és Musa nagy fogás egy Leicesternek) és CL sorsolás után szerintem minimum annyit, hogy jussanak tovább a BL csoportból, és felsőtáblás PL.

          • 11Daves

           Ennek az egyik fele megvan, a másik meg messze nem reménytelen. Szerintem hacsak nem kerülnek vészesen közel a tényleges kieséshez (és azért van náluk reménytelenebb csapat bőven), Ranieri nyárig biztonságban van. És a felsőtábla se jelent sokat: ha a top 7 nem jön össze, mindegy hogy 8. vagy 17. vagy.

          • “Szerintem hacsak nem kerülnek vészesen közel a tényleges kieséshez”
           Azért ezt én is odatettem az elején, ha visszaolvasol.

           “És a felsőtábla se jelent sokat: ha a top 7 nem jön össze, mindegy hogy 8. vagy 17. vagy.”
           A Chelseanek vagy a MU-nak nem. Viszont egy Leicester szintű csapatnak igenis, hogy de, mert sokat ér az a pár plussz milla tv pénz (a 8-17 közt van vagy 30-32M font), a rókák szintjén az kb két, csapat számára top játékos igazolási pénze…

          • Diego Costa

           A BL-ben a sorsolást követően valóban kacérkodhattak egy továbbjutással. Ebben egyetértünk. A PL-ben nem gondolnám, hogy voltak tervek a szerepeljünk minél jobban-nál. Ha volt is, a Bl miatt elnézőbbek lesznek Ranieri-vel.

  • Diego Costa

   Angliában valóban van egy ilyen érthetetlen körforgás a menedzserek között. Akármennyire is leszerepelt akár a pályán, akár azon kívül, rendre visszatérnek a PL körforgásába. Moyes, Pardew, Sam és még ki tudja ki.

   • Mojzi nem olyan jó példa azért, ő az Evertonnal nem volt rossz, nem véletlen tudott ott 10 évet ülni. Neki nagy volt a MU széke, ennyi. Az egy elhibázott döntés volt, de ki hagyná ki a helyében?

    Pardew, Sam mellé inkább olyan nevek illenek, mint Warnock, McClown, Hodgson, Bruce, Glen Roeder, Phelan, Holloway, Clough….

    • Hodgsont annyival emelném ki, hogy ő egy másik szintet képvisel, mint a mellé körített arcok.
     Neki nem kevés külföldi tapasztalata volt, körbetekeregte fél Nyugat-Európát, így elég masszív kulturális tudás volt a háta mögött. Őt nem feltétlen nevezném keményvonalas brit edzőnek. Ettől függetlenül még középszer faszi.

     • “Neki nem kevés külföldi tapasztalata volt, körbetekeregte fél Nyugat-Európát”
      Ha azt mondod, hogy bárhol, bármelyik csapatánál is hasznosított ebből bármit, vagy láttál bármilyen arra utaló jelet, hogy Woy nem a keményvonalas brit mag elnöke, akkor elfogadom ezt a kiemelést, egyébként kuka 😉

      • Mondom, ettől függetlenül egy totál középszer edző, de pont ezért nem állítható olyanokkal egy sorba, mint pl Warnock, aki totálisan elzárkózott a nyugati impulzustól.
       Hodgson meg nyugaton fejlesztette magát szinte egész karrierjében. Oké, hogy ettől még nem jobb edző, mint pl. Sam, de ez már az ő hendikeppje.

 • kormolar

  “Meanwhile, Carlo Tevez, who was married yesterday to his childhood sweetheart, looks set to join Super League team Shanghai Shenhua next week – and is due to pocket a cool £610,000 a week.”

  skysports-on olvasom….én ezt nem hiszem el….xD Messi meg Ronaldo elmehet a **** be…xD

  • bazzeg felhívok egy kínait de mindjárt :)) Én ugyan amatőr szinten focizok, de hátha egy falábú bloggernek is adnak 1 éves szerződést, meg heti 50K fontot 🙂 duzzogva beérem annyival is 😀

   • Csatlakozom

    • Rammschein

     leszek játékos megfigyelő potom pártízezer fontért! de ki nem kb.? 😀

  • Endy919

   Cescnek is beajánlottak évi 31 milkát . Visszadobta nekik. 🙂

  • Diego Costa

   Oscar is lejjebb csúszik, így már csak a 4. legjobban fizetett labdarúgó a világon.

  • Rammschein

   Akkor röhögnék ha Messi lelépne a pénzért Kínába… elvégre miért csalna adót, ha a pénz nem kell neki? :”D

 • Rammschein
 • Endy919

  Most , ahogy az edzőkről írtatok , elgondolkoztam azon , hogy szinte az angol foci haldoklik.Nem a PL , mert az színvonalas hála a tulajoknak és a szponzoroknak. Hanem maga a britt futbal.

  Nem létezik kiemelkedő angol focista , nem létezik kiemelkedő angol edző , a bírókat inkább nem említem. Egyedül amiben legjobbak az angolok, azok szurkolóik és a hangulat teremtésük.

  • Rammschein

   Azért… a németek is tudnak durva hangulatot tolni. 🙂

   • a törökök mellett a legnagyobb állatok a BVB és a Dynamo Dresden szurkolói, az tuti.

  • “szinte az angol foci haldoklik.Nem a PL… Hanem maga a britt futbal…Nem létezik kiemelkedő angol focista , nem létezik kiemelkedő angol edző , a bírókat inkább nem említem”

   Ez azért nem olyan nagy titok, még maga az FA is észrevette 🙂 már más kérdés, hogy a megoldásuk háááát, olyan, amilyen, semmilyen.

   Ezt egyébként két dolog oldhatja meg záros határidőn belül: HG szabály erősítése, illetve a jelenleg kifutó generáció nagyjainak edzővé képzése (JT, Gerrard, Lampard, Cole, stb, stb). No meg persze a pénz, tolni kell be a pénzt ész nélkül. Ha lesz játék, meg pénz, követni fogja a bírói kar is. De a keményen vaskalapos FA-ben mondjuk ki is kell még halnia egy generációnak, hogy irányváltást lehessen rebesgetni. Sajnos ez szó szerint értendő, mert amíg vannak, addig az idea megmarad.

   • Endy919

    De a felturbózott HG szabály meg csak tovább gyengítené az angol csapatokat az európai kupákban.

    Több középszerrel kellene feltölteni a keretet , mert jelenleg nincs jó angol focista. Ígéretek vannak , de sorra mind felsül.
    JT féle atom generáció kiöregedett , és ez a meg mostani kritikán aluli.
    Mondjuk nem mintha bánnám , mert nekem jó így is a PL , ahogy van és nekem az angolok egyáltalán nem hiányoznak.

    • De a sikertelenség aztán jobb képzésre, jobb módszerekre, jobb eredményekre sarkall, ez elég egyszerű. Eleinte egy felturbózott HG szabály biztos kontraproduktívnak hatna, ahogy írod is, de idővel jobb lenne, és biztosan jobb, mint így, hogy hagyjuk, legyen, ahogy lennie kell, ahogy a jóisten megadta. Ez a probléma nem oldja meg magát, csak irányított, hatékony kezeléssel.

  • El kell szomorítsalak, a brit foci sosem volt kiemelkedő. 1966-ban, amikor VB-t nyertek volt egy jó tornájuk, de előtte-utána visszhang. Anglia mellett edző és játékosképzésben is elszaladt a kontinens. Nem igazán számított sosem, hány kiemelkedő játékosuk van, lehetett akár 11-12 is, a gyöpös, zárkózott brit stílus miatt rendre alulmaradtak. Mindemellett az is akadályozta a tehetségnevelést, hogy a foci még a 2000-es években is a munkáscsaládok sportjának számított sokáig, a középréteg tehetségeitől generációról generációra elesik az angol labdarúgás.

   Egy szóval ne izgulj, nem haldoklik, csak stagnál már régóta. Rosszabb nem lesz semmi, mint 10-20-30 éve 10-20-30 év múlva sem.
   Jobb nyilván lehetne, ha szépen lassan átvennék a holland futballnevelés alapjait, a válogatottat rábíznák egy olyasvalakire, aki ebben jártas (de Boer pl) és a válogatott környékéről is eltiltanák a keményvonalas angolokat, de hogy milyen úton haladnak, jól mintázza az, hogy hiába SGE és Capello rendelkezik a legjobb győzelmi aránnyal a válogatott történetében, még egy gyötrelmes égés után is Sam az, akihez a szövetség nyúl.

   • Endy919

    Félre értesz. Engem az angol válogatott egyáltalán nem érdekel , mert utálom az angolokat. Egy kezemen megtudom számolni , hogzý hány angol játékost szerettem/szeretek(a mostani ifistáinkat nem számolom közéjük).

    Engem az döbbent le , hogy a világ legszínvonalasabb ligájában nincs egy jó hazai játékos sem. Erős közepes akad pár , de jó egy sem ! Az edzőknél meg ez a mérleg még rosszabb , mert még közepesből is kevés van.

    • De pont ennek az okáról beszélek.
     Az angol edzők totálisan megragadtak a 70/80-as évek derekán, képtelen voltak lépést tartani a Bosman-szabály végett 95-től beáramló nyugati tempóval. Wenger akkora újító volt, amikor megérkezett, hogy csoda, hogy nem kötötték fel eretnekség vádjával.
     Ma is ezen a szinten vannak, totálisan ignorálva a holland modellt. Kiemelkedő Angol edző kb. Robson óta nem volt.

     A játékosok hiánya szintén visszavezethető a képzési hiányosságokra, amiket szintén azzal lehet kijavítani, ha elengednék a 60-70 éves tulkokat, és de Boer-féle edzőket alkalmaznának az akadémiákon.
     Egyébként 60-70 angol alapember a PL-ben, amiből röhej, hogy nem jön ki 10 tehetséges mezőnyjátékos.
     Az, hogy egy jó sincs, túlzás. 4-5 zseniális plaja simán felnőhet ebben a generációban is. Butland, Shaw, Kane, Rashford, Alli kimagaslóan tehetséges játékosok mind. Lehetnek akár local-legendek, akár klasszisok is.

     • Endy919

      Kane ok . Őt elfelejtettem , meg Alliból is lehet valami , ha a pszichlókusok meggyogyítják .

      Viszont a többi háromtól nem ájulok el . Rashford a szokásos tini rising star a MU-nál , aki két év múlva kb. a Palaceban lesz kölcsönben , Macheda és Januzaj utótként . Shaw tönkrevágják a sérülései és az edzője , Butland nálam az erős közepes kategória .

      • Butland tavaly az év fiatalja lehetett volna, ha nem nyel be egy ennyire súlyos sérülést. Rashfordot meg idén elkezdte a semmiből Mou a szélen játszatni, de még mindig csak 19, ne felejtsük el, hogy ennyi idősen még Kane sem volt sehol.

       Mindemellett ezek a játékosok csak az elmúlt 3 évben robbantak be, néhányuk fél-egy éve. Legalább ugyanennyi klasszisképességű játékos robbanhat be a VB-ig.

      • Vardy! 😀

 • Rammschein

  Nos nem tudom, hogy ide jutok-e a blogra nap közben, ezért most szeretném leírni, hogy kellemes ünnepeket minden kékvérű szurkernek! 🙂

  • 11Daves

   Úgy van, kellemes ünnepeket mindenkinek!

 • WudigessBoi

  Ez volt? Legjobb, hogy a Chelsea Daggerre vonul be:)

 • Chelsea4Ever

  Közben hivatalos hogy Draxler a PSGbe igazolt kedves dolog hogy Klopp és az Arsenal hoppon maradtak….

  • Rammschein

   Jók azok a pulcsik… főleg Cech-é. 🙂

 • myheartisblue

  Srácok lenne egy kérdésem. Van egy tippjáték a Focitipp oldalán (hónaponta lehet csatlakozni, ahol 25 emberből jelenleg a 4. helyen állok és a mérkőzések közé bekeveredett a Chelsea – Bornszmosz és ezt a mérkőzést és meg kéne tippelnem és komolyan mondom elakadtam. Nem tudom h. milyen eredmény születhet. Lehetne egy kérésem felétek, hogy kommentben mindenki írjon le egy tippet,hogy Ő mit gondol hogy fog elsülni, ami a legtöbbször előfordul azt fogom tenni!

  Előre is köszi! Mindannyiótoknak meghitt,boldog és békés ünnepeket kívánok! Jó hogy vagytok/vagyunk!

  • Köszi, és viszont neked és mindenkinek! Boldog Karácsonyt!

  • adam10

   1-0 🙂

  • 4-4

   • kasata91

    Max Akéval lehetne ennyi 😀

   • Sandic

    A jó kis Villa elleni Karácsonyi meccs 🙂

  • mohacsia

   0-0

  • Ez kérdés? 1-0 nekunk 😀

  • kasata91

   2-0

 • adam10

  Boldog kék karácsonyt mindenkinek!

 • myheartisblue

  https://twitter.com/ManUnitedTalk/status/811256681329991680

  Ez nagyon vicces, ennyi szart, hogy hordott össze a szél! 😀