Bournemouth-Boxing Day a Bridge-en

Eddie Howe csapata soha nem nyert első osztályú meccset a karácsonyi forduló alatt. Igaz, erre a tavalyi idényt leszámítva nem igazán volt lehetőségük.

Csapatszemle

Sérültjeink száma az utóbbi időben sem változott. Terry továbbra is izomproblémákkal küszködik, valószínűleg a naptári évben többet már nem lép már pályára, így 2016 utolsó perceit az Everton elleni diadal alkalmával tölthette a gyepen még novemberben. Annak ellenére viszont, hogy a sebesülések száma nem nőtt, keretünk igenis csökkent.

Costa és Kanté beszedték ötödik sárgalapjukat, a limitet áthágva pedig az egymeccses eltiltás automatikusan járt nekik. Nem kell különösebben részletezni, hogy mindkét játékos jelenleg „pótolhatatlan”-státuszban tölt be kulcsfontosságú szerepet a csapat egységében, ám ugyanakkor  szerencsésnek is mondható a dolgok alakulása. A vastüdejű francia kivétel nélkül minden bajnokit végigjátszott ezidáig, Costa pedig az összes PL-meccsen kezdve alig töltött kevesebb időt a pályán, mint Kanté. A pihenő (ha kényszer is) tehát kijárt már mindkettőjüknek. Az ellenfél pedig az a Bournemouth, amelyik az utolsó 5 meccsén 12 gólt kapott, ergo Costa hiányában is illő lenne minimum 2 találattal felülmúlni Howe-ékat.

Pótlásként valószínűleg előkerülnek a raszta-ikrek, Chalobah és Batshuayi, akik egyedül játékhiányuk miatt adhatnak okot az aggodalomra. A másik felvetődött lehetőség csatárposztra Iva, akivel azért elég érdekes lenne kivitelezni a presszinget, vagy a kontrákat, vagy… úgy bármit, ami a befejezést megelőzi.
Ne feledkezzünk meg Oscarról sem, aki a január kezdetével hivatalosan is a Shanghai SIPG focistája lesz, tovább bővítve brazilok számát Ázsiában.
Kanté hiányában továbbá esedékes a 3-5-2 ismételt bevetése a középpálya stabilizálása végett. Tekintettel arra, hogy a Cseresznyék utolsó 7 fellépésük mindegyikén betaláltak, ez nem is lenne egy elvetendő ötlet.

Ellenfélanalízis

A Bournemouth keretében kimagasló mennyiségben tolonganak a brit és HG-játékosok. Két érkezőt kivéve a nyár is hasonló futballisták begyűjtésével telt. A Leeds-ből érkező Lewis Cook, a Stoke védője Wilson és az ex-poolos Ibe-Smith duó tartozik a nevesebb igazolások közé. Melléjük még kikölcsönözték a Chelsea egyik nagy ígéretét, Nathan Akét, és az Arsenal öröksérült középpályását, Jack Wilshere-t. Kitérnék rá, hogy Aké utolsó 6 meccsét egyaránt végig tolta, 3 gólt jegyezve.

Novembertől számított eredményeiket látva a sorminta igen egyszerű: LWLWLWL.  Idegenben azonban kimondottan satnyán teljesítenek, mindössze egy mérkőzést nyertek a Dean Court-től távol, pont az egyik legizzasztóbbnak számító színtéren, a bet365 Stadiumban Britanniában.
Sérülések terén nekik sincs különösebb problémájuk. Ugyan Cook továbbra sem áll rendelkezésre, de Stanislas és Surman az előzetes bejelentések alapján visszatérhetnek a keretbe.
A „Bombi” idén uderdogként többnyire a felszabadítás-kontra kombóval próbál megélni, és bár – ahogy fentebb is említésre került -, előző 7 párharcukon egyaránt betaláltak,  a védelmük egy összeszedett csapat ellen képes önmagát is legyilkolni.

Howe egylete tavaly bárminemű nehézség nélkül maradt bent a PL-ben, minden bizonnyal ez idén sem fog másképp történni.

Sporttörténelem

A Bournemouth egészen feljutásáig csak két bajnoki találkozót vívott meg a Kékekkel, még a 88-89-es idényben, az angol másodosztályban. A később ligagyőztes Chelsea idegenben 1 gólos vereséget szenvedett, otthon viszont 2-0-ra múlta felül ellenfelét. Tavaly (először a Premier League-ben ) a 0-1-es hazai zakó után Hiddink mesterrel 4 gólt lőve adtuk vissza tartozásunkat a bordó-feketéknek.

Érdekesség, hogy bár a Bournemouth a Boxing Day-en még nem nyert elsőosztályú meccset, az utolsó 6 ünnepi fordulóján veretlen maradt, és mindezeken összesen 1 gólt kapott. Azonban ilyen tekintetben a Chelsea sem áll rosszabbul. 2003 óta nem vesztettünk meccset a karácsonyi mince pie behabzsolása után, akkor a Charlton ellen buktunk 4-2-vel. Mérlegünk azóta 6 győzelem, 5 döntetlen.
Mindemellett 2016-ban kettővel több PL-győzelem áll Conte neve mellett, annak ellenére, hogy fele annyi mérkőzésen képviselte csapatát, mint Eddie Howe.

Tipp

Egy 2-1-es győzelemmel már elégedetten tekinthetünk az év utolsó mérkőzése felé. Kellemes karácsonyi meglepetés lenne, ha Batsu egy duplával életjeleket adna magáról, Iva hasonló performansza pedig karácsonyi csodának minősülne.

Ha a 12. meccsünket is behúzzuk in a row, a 2009-es rekordunkat átadjuk a múltnak, és 2 meccsre leszünk attól, hogy beállítsuk az Arsenal ligarekordját

Győzelemmel felmagasztalt ünnepeket kívánok minden szurkolótársamnak! Keep the Blue Flag Flying High!

 • Pingback: Bournemouth-Boxing Day a Bridge-en | Zongoracipelő()

 • Levi97

  Aké játszhat ellenünk?

  • Endy919

   Nem.

 • Endy919

  Csak nyugi 🙂 99% , hogy Pedro lesz az ék.

  • Sir Idemitirjak

   Szerintem Fabre lesz és mögötte Vilmos-Hazard

  • Sandic

   úgy érted Fék?

   • Sir Idemitirjak

    Azon a poszton legalább már tapasztalt.

    • Endy919

     No . Ha kellettttt remek ye nnet vikoltym.

     • Sir Idemitirjak

      Ezt még én sem értem. 😀 az első megfejtőnek színes TV a jutalma.

      • Endy919

       Ahogy látom este ismét magtanultam valamilyen földönkívüli nyelvet . 😀

    • Sandic

     Valamiért nem fogom sosem megszeretni a játékost, de az okát nem tudom megmondani. Azért örülök, hogy megy neki a szekér, úgy néz ki lehet rá is opcióként számítani, nem a semmiért van a keretben. Azért ma jobban örültem volna, ha Bats kezd, sajnálom szegényt, neki erre a szezonra már biztos leáldozott.

     • Sir Idemitirjak

      Én sem fogom megszeretni és sajnálom hogy Misi helyett őt kellett néznem, DE amíg jönnek az eredmények tőle addig eltekintek minden hibájától és még a kék mez sem zavar rajta. Bats jövőre 24 szóval szerintem ha így folytatódik a helyzete akkor nem csak erre az idényre áldozott le a kék karrierje.

  • Ha Batsu most sem kap helyet a kezdőben, akkor lassan lehet keresni a kölcsöncsapatát.

 • Endy919

  Frank Lampard keen on Chelsea return but leaving options open

  Sky.

  Minek és hova?

  • Ez még nem is lenne rossz húzás, Oscar helyére hazahozatni. 3-5-2 esetén valóban kéne egy ilyen kaliberű játékos, aki tűri a padot, és néha kész beszállni. Hamesznél azért reálisabb transzfer lenne.
   Azért fura lesz ha bejön. Eleinte Oscar tűnt Lampard utódjának, ennek fordítottjára kb. semmi esély nem volt.

   • Endy919

    Egészen kiváló transzfer lenne . Amerikában bohóckodó , hónapok óta nem játszó , lassan 40 éves focistának remek kondija lehet. Talán 15 percet is kibírna.

    Ne csináljunk már hülyét magunkból. Nála még Oscar is hasznosabb lenne…

    • Arra, hogy betöltse Oscar szerepét a csapatban, tökéletes lenne. Ingyen jönne, havi kb. 1.5 meccsre. Ilyen szerepre nem tudom, kit akarnál idehozatni, aki nem Cuadradós véget érne a csapatnál.
     Az, meg hogy hónapok óta nem játszott, nem igaz. November óta kb háromszor annyi percet játszott, mint nálunk bármelyik peremember.

     • Endy919

      Október 23. óta(tehát az elmúlt 2 hónapban) játszott egy nyugdíjas ligabán 136 percet.

      Arra a havi 1.5 meccsre meg inkább bedobnám MvG-t.

      • Viszont ennek a 136 percnek több, mint 2/3-át novemberben játszotta le.
       MvG és Lampard között pont annyi a különbség, hogy az egyik elképesztő rutinnal képes ellensúlyozni a meccshiányt, a másik meg semmivel a kétszer akkora meccshiányt.

       • Endy919

        Szépítheted ahogyan csak akarod , de semmi értelme a visszahozatalának.

        Ha nem erősíteni akarunk , akkor teljesen fölösleges bárkit is hozni , mert peremberekkel létszámban megvagyunk.

        • “mert peremberekkel létszámban megvagyunk”
         Kérlek fejtsd ki, hogy hány azonos posztú cserénk van Fabre helyére esetleges 3-5-2 esetén.

         • Endy919

          Lótuszcsík és MvG . De 1 . Hogy jön ide a 3-5-2? 2. elsőszámú cserét akarsz most Lampardból , vagy perembert havi 1.5 meccsel ?

          Én bármelyik ifistát hamarább tenném be , mint Lampardot.

          • RLC-t már megtárgyaltuk, Conte őt ékként képzeli el, MvG-nél meg nincs olyan paraméter, amiben jobb csere lenne, mint Lampard.

           “Hogy jön ide a 3-5-2?”
           A kövi meccseken fog szvsz eldőlni, hogy Conte csak kóstolgatta a 3-5-2-őt, vagy komolyan tervez is fele. Mindenesetre egy félidőt a semmiből már beáldozott erre.

           “elsőszámú cserét akarsz most Lampardból , vagy perembert havi 1.5 meccsel ?”
           Úgy vetted észre, a kettő között jelenleg akkora a különbség?

          • Endy919

           “A kövi meccseken fog szvsz eldőlni, hogy Conte csak kóstolgatta a 3-5-2-őt, vagy komolyan tervez is fele. Mindenesetre egy félidőt a semmiből már beáldozott erre.”

           Szinte minden meccsen kipróbálja a 3-5-2őt .

           “elsőszámú cserét akarsz most Lampardból , vagy perembert havi 1.5 meccsel ?”
           Úgy vetted észre, a kettő között jelenleg akkora a különbség?”

           Aha . Van aki minden meccsen szóhoz jut 20-30 percre , és van aki 5 meccsenként.

          • “Szinte minden meccsen kipróbálja a 3-5-2őt”
           De most egy komplett félidőt játszottuk úgy, nem Chalobah állt be 5 percre.

           “Van aki minden meccsen szóhoz jut 20-30 percre , és van aki 5 meccsenként.”
           A Willian-Pedro fogaton kívül ki kap 30 percet egy meccsen?

          • Endy919

           “De most egy komplett félidőt játszottuk úgy, nem Chalobah állt be 5 percre.”

           Nem is volt semmi haszna. Szerintem borzasztó , lassú , eredménytelen extra defenzív taktika.
           Én egyáltalán nem akarom ezt látni.

           “A Willian-Pedro fogaton kívül ki kap 30 percet egy meccsen?”
           Oscar azért nem egyszer kapott.

          • ” borzasztó , lassú , eredménytelen extra defenzív taktika.”
           Dupla annyi lövést hoztunk össze ezzel játszva, mint az azt megelőző félidőben. Kb. szétszakítottuk a Palace középpályáját.

           Mióta átálltunk 3 védős rendszerre, Oscar egyszer kapott 19 percet, de többnyire 1-7 percet.

          • Endy919

           Szerintem hagyjuk mert szélmalom harc . Nem fogjuk egymást meggyőzni .

          • Miben kéne még meggyőzőbbnek lennie a tényeknek?
           Vezessük le, hogy 7 perc != 30 perc?

          • Endy919

           Van két szép szemem , amivel láthatom , hogy a 3-5-2 lassú és nem eredményes .

           Lehet , hogy CP ellen jobb volt , mint a 3-4-3 , de ezzel még nem győzöl meg .

          • Miben látod, hogy ez a a taktika nem lehet éppen úgy presszingelő attól, hogy egy Fabregas még be van téve fazonszabászként Maticsék elé?
           Kérlek ezt fejtsd ki.

          • Endy919

           De most a pressing hogy jött ide ?

           Én égeszen eddig azt írtam , hogy támadásban lassú és nem hatékony .

          • Mi az, hogy hogy jön ide? Pont ezt kérdezem, hogy miért ne lehetne ugyanúgy presszingelő a felfogás csak azért, mert plusz egy Fabrét felteszünk?

          • Endy919

           Ha valahot láttad ezt, hogy 3-5-2ben nem menne a pressing kapsz egy gombóc fagyit .

           Én egész eddig a támadasról beszéltem .

          • De akkor most mi mellett vagy ellen kardoskodsz?
           Ezt írtad
           “borzasztó , lassú , eredménytelen extra defenzív taktika.”
           Holott kb. nem, mert a presszingelő támadás is ugyanúgy kivitelezhető, mint a 3-4-3-ban.
           Ezen nem tudom mi volt eddig félreérhető.

          • Endy919

           Most vagy én vagyok kurva részeg vagy te .

           Nálam a pressing a védekezéshez tartozik

          • A high pressing/low pressing egy területen való letámadás.
           Klopp gegenpressingje meg ennek a csúcsra járatása kb.

          • **jav

          • Endy919

           Ezt pont nem írtad .

          • De azt hittem evidens, ha támadásról beszélünk.

          • Endy919

           Nálam a pressing a védekezéshez tartozik.

          • De nem csak egyféle presszing van má, na 🙂

          • Endy919

           Kkaksnha 🙂

          • Sir Idemitirjak

           Védekezés, DE támadófocit nem lehet mély védekezéssel kivitelezni, ezért is fontos támadásoknál is a presszing, labda nélkül nehéz focizni.

          • Endy919

           Van bennempár szilvàcfka . €olnap elmeseuefddd?

          • Sir Idemitirjak

           Az alap formáció nem jelent semmit, az hogy milyen stílusban játszák meg a csapatok az számít és hogy ki milyen szerepet kap a posztján. A 3-5-2vel simán lehet egy kőkemény támadó felfogást alkalmazni.

          • myheartisblue

           MvG úristen Endy menjél már… porcelánlábnál még én is többet megjátszok. Nem is értem miért van még a csapatban. Lampard szerintem csak a média szüleménye.

           https://uploads.disquscdn.com/images/66ee99094dd1752fa371c61780f8c50d44dc879fa5b858f6bedb34f661806985.jpg

  • Rammschein

   Most akkor beírjam, hogy tudjuk, hogy utálod? :”D

   • Endy919

    Nem azért nem akarom , mert utálom , hanem azért , mert már kiöregedett és a levezetésen is túl van már.

  • Sir Idemitirjak

   Én azt olvastam, hogy stábba szeretne csatlakozni és nem mint plaja

 • kasata91
  • Endy919

   Csóri Soton 😀
   De azért Klopp is benyalta… 🙂

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    Főleg hogy ők ősszel jurop ligáztak.

    • Sir Idemitirjak

     Őket nem féltem, Klopp edzésein ha valamit biztos fejlesztenek az az erőnlét.

     • vitéz kaprosfalvy ond kond

      A Southamptonra gondoltam, a Liverpool nem kupázott idén.

      • Sir Idemitirjak

       Jogos, zavar volt a fejembe.

       • Endy919

        De még az egyémben….

        • Sir Idemitirjak

         Szerintem csak bekapcsolva hagytad az autokorrektet. 😀

  • WudigessBoi

   Újabb dicsérete mindez az FA-nek. Hihetetlen, hogy nem képesek ezt igazságosabban elosztani.

   • Baromi kemény ez a 3 nap, ezzel a sérülés valószínűsége a 80-90%-ot súrolja.

   • Sir Idemitirjak

    Soton edző ha rosszul jönnek ki akkor tuti nem kicsit fog szúrni az FA felé. Mi jól jöttünk most ki, de így is azt mondom hogy ez a rendszer úgy szar ahogy van.

    • valaki mindig szív. Mi is álltunk már a f*sz rossz végén, ez van. Ha sűrű a naptár, akkor sűrű a naptár. Ez a PL, tetszik vagy sem, száz éve így van. Angliában ez hagyomány.

 • Rammschein

  Csatárposztra Iva… wut? 😀

 • (csak annyit, hogy pont nemrég írtam róla, de úgy látszik nem figyeltél 🙂 az nem raszta, hanem dreadlock)

  • De az nem ugyanaz? Noha régen tanultam, de még a szó magyar megfelelője is raszta lenne.

   • a “raszta” az a rasztafári-hívő. A dreadlock a sokak által ismert „raszta haj” vagyis, így híresült el. A ‘raszta’ inkább a hit.

    • Ez oké, de a raszta hajat hordó személy komilfo magyar megnevezése akkor mi lenne? Mármint a “raszta hajún” túl 🙂

     • dreadlocknak hívják.

      A (rasztafári) mozgalom jellegzetes hajviselete volt a “raszta frizura”, amely nem teljesen volt általános a vallás követői között. Kezdetben azoknak az embereknek a hajviselete volt, akik fekete, afrikai létükre követték a Bibliát, és benne az esküt, mely szerint nem szabad borotválkozni és fésülködni. Ez így található meg a Bibliában (Ószövetség): “Ne nyírjanak kopaszságot a fejükön, szakálluk szélét le ne messék, és a testükbe vágásokat ne vágjanak.” (Mózes III. 21:15 ).
      Ők megtartják a fogadalmat, mert azt gondolják, hogy a raszta tincsek az ember gyökereit szimbolizálják, jelentése révén kapcsolódnak Istenhez.
      A raszták a hajnövesztést spirituális utazásnak tekintik, amihez a türelem elengedhetetlen.

      Ma a rasztát “dreadlock“-nak hívják. Sokan viselik, egyfajta divattá vált. A rasztafarik a természetesen formálódott tincseken kívül számos dreadlock stílust készítenek, különböző technikákkal.

      • Sir Idemitirjak

       Mindig is akartam, de a hajam karácsonyfa formában nő 🙁 legalább a fonott szakál lassan érik.

       • szakáll nekem is adta volna, de erős szálú, arcra simulós arcszőröm van, 8-10cm hossz után is. Már letettem róla :))

        • Endy919

         Már kipróbáltad a 8-10cms szakált? :O

         • ez egy hosszabb történet, majd este leírom 🙂 Most el kell mennem futni, mert 3 napja csak eszek, és lassan felrobbanok 🙂 utána azért, biztos, ami biztos, megyünk véndögségbe, ahol enni kell, szóval meccs ismét csak este lesz.

          • Endy919

           Fuss helyettem is légyszi . 😀

          • muszáj vigyázni az ünnepi túlsúllyal bakker, így is megijed a mérleg, ha közelítek 🙂

           visszatérve a szakállra, sok mindent próbáltam már, nagyjából 16-17 éves korom óta csak fogadásból voltam szakáll nélkül (egyszer). Viszont relatíve korán kellett elkezdenem borotválkozni, mert 14 évesen már erőteljes arcszőrzetem volt, csak ilyen hülyén, foltokban nőtt, és úgy néztem ki borotválkozás nélkül, mint az átalakulás alatt lévő farkasember :)) cserébe elég pattanásos voltam (részben még most is amúgy, bőrhiba, ez van), így gyorsan megutáltam a borotvát. Főleg a pengéset, igen régóta villanyborotvával nyomom. Nade, a lényeg, hogy gyorsan valamiféle szakállt állandósítottam. Akkoriban nagy SOAD rajongó voltam, úgyhogy a fő cél valami olyasmi lett volna, mint Daron Malakiannak volt akkoriban. De az nem igazán jött össze. Aztán a fősuli után elkezdtem bankban front officeban dolgozni, ott már elvárták a kulturált viseletet 🙂

           A szakállam amúgy jelenleg is 5-6 centi, de tekintve, hogy az államra simul az egész, ebből nem sok minden látszik, max nyáron a strandon, vízben 🙂

   • Endy919

    Dreadlock az vékony fonás . A rasztát “horgolják”.

 • Erről olvasott valaki többet?
  Eden Hazard has spent the first part of the week at Cobham to recieve treatment on a minor knee injury and is a doubt for the Boxing Day match at home to Bournemouth.

  Conte ugyan azt nyilatkozta, hogy csak JT nem bevethető, de az ördög sosem alszik.

  • kormolar

   az még szép lenne… így is kemény meccs lesz…

  • Akkor vagy kimegyünk Willi-Batsu-Pedro hármassal, vagy 3-5-2-őzünk.

 • kasata91

  Pedro szerint a csapata az egysége miatt áll ilyen jó helyen a tabellán.

  Egység és bizalom, ezek a szavak jellemzik a kékeket. A spanyol támadó dicséri edzője munkáját, aki visszaállította rendet a klubnál. Tavaly rossz helyzetben várták a karácsonyt, azonban most 6 pont előnyük van a másodikkal szemben, tehát jó formában várják a Bournemouth elleni meccset.

  „Sok kiváló edzővel dolgoztam, de Conte illeszkedett be az új csapatához a leghamarabb. Bizalommal kezel minket, elhitette velünk, hogy bajnokok lehetünk, ezért nyerünk olyan sok meccset. Minden megváltozott rövid időn belül. Egyre jobban bízunk egymásban, és ez meglátszik a játékunkon, szerintem egy nagyon erős közösséget alkotunk.”

  „Tavaly minden rosszul sikerült. A kieső helyekhez közel voltunk, mindenki lehangolt volt, és nem bíztunk egymásban sem. Ilyenkor kell valamit változtatni, és ez a váltást sajnos az edzőcsere jelentette a mi esetünkben.”

  Pedro és csapattársai nagyon keményen edzenek, de ez segítette őket, hogy újra elsők legyenek: Chelsea edzései a legnehezebbek, nagyon sokat szenvedünk. Azonban látszik ennek a munkának a hatása, mindenki jó formában van. Ez hiányzott az előző szezonban, de most mindenki optimális formában van.

  Az edzőnk egy hihetetlen személyiség, aki nagyon szenvedélyes. Mindenkivel ordibál, nagyon sokat beszél hozzánk, és ez segít nekünk. Persze, hogy meghallom az utasításait, lehetetlen elengedni ezeket a füled mellett.”

  A spanyol összehasonlította két eddigi klubját is: „Spanyolországban könnyű volt, azonban a PL sokkal másabb. Nagyobb a konkurencia, ezért a mi 11 egymás utáni győzelmünk egy kivételes teljesítmény. Szerintem jó ötlet volt országot váltani, ott kevés percet játszottam. Az első szezon nehéz volt, azonban sikerült továbblépni. Most csak a bajnoki címen gondolkozok, fantasztikus lenne a legnehezebb bajnokságot megnyerni.”

  Egész korrekt nyilatkozat. A felénél egy pillanatra el is felejtettem hogy a fő katalány az.

  • Rammschein

   “…mindenkivel ordibál…” :””DD miért nem lep meg? 😀 Ja, mert olasz a drága. 😛

 • vitéz kaprosfalvy ond kond

  Megnézve a tabellát és a Bournemouth meccseit látszik hogy baromi rossz a védelmük. Az elmúlt öt fordulóban kétszer tudtak nyerni, azok is 4-3 illetve 3-2 lettek, tehát úgy tűnik olyan csapatokat tudnak megfogni akiknek a védelmük nem túl stabil. Ez mindenképp bizakodásra adhat okot, főleg hogy a védelem közepéről kihúztuk Akét. Jó lehetőség ez Batshuayi-nak, ha Hazardék jó formában lesznek akkor lehet bőven lehetősége gólt, gólokat lőni, nem kell olyan gyilkosan hatékonynak lennie mint Costa a West Brom ellen. Hátul ha észnél vagyunk akkor nagy baj nem lehet. Kanté hiányozni fog, de szerintem Chalobah fogja tudni pótolni. Ahányszor játszott idén mindig rendben volt amit csinált. Ez nagy nap lehet neki is, 22 évesen a rengeteg kölcsön és a sok padozás után ma rúghatna egy nagyot a karrierjén.

  Remélem hogy mindketten megkapják a lehetőséget és egy nyugodt meccsen behúzzuk a három pontot. Görcsölnünk nem kell, csak lazán.

  • myheartisblue

   Ellenben úgy gondolom, nagyon nehéz meccs lesz. A túl sok rossz forma ellenére azt gondolom, hogy a Bornszmosz ma összekapja magát és pont ellenünk. Szerintem Costa és Kanté hiányzása túlontúl beüt és nem leszünk túlságosan hatékonyak a támadó szekcióban. Chalobah szerintem nem jut olyan fontos játékszerephez amit mindenki jósol neki. Batshuayiban nagyon bízom, ez az ő nagy lehetősége, remélem a média hatása amit nyakába akasztottak pozitív hatással lesz rá és jól fog elsülni az, hogy mennyire akar bizonyítani. Ha viszont nem, akkor nem tudom ki vállalja majd a góllövő szerepét. Nagyon semmilyen csapat a Bornszmosz, fájó lenne ellenük, pont karácsonykor pontot feláldozni, de szerintem mégis ez fog történni: 1:1 https://uploads.disquscdn.com/images/c21ae81e053e7b8dcd10c8f04e9d51e8e9697bc06ef4a5e73b60463c61bc34f5.jpg

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    Ha Costa és Kanté távolléte miatt nem tudunk behúzni egy hazai meccset a Bournemouth ellen akkor legalább pont időben jön a pofon hogy tudjuk hogy igazolni kell. Persze nem lehet minden kezdőjátékosnak egy ugyan olyan kaliber cseréje, de ennyire nem lehetünk egyénfüggők sem.

    • myheartisblue

     Dehat Michy csatar, akkor miert nem bizunk benne?

 • Lavid Duiz
  • Endy919

   Ezt ő mondta ? :DDDD

   • WudigessBoi

    Nyilván kamu.

   • Mike

    A kínaiak segítettek a fogalmazásban, vagy csak simán leírták szerintük mit gondol:) Mostantól sokat nem kell agyaljon a nyilatkozatok szövegein, más szelek fújnak:))

    • “Mostantól sokat nem kell agyaljon a nyilatkozatok szövegein”
     Azt itt sem nagyon kellett 😉

     • Mike

      Hát nem, de ott már megszólalni sem feltétlen kell:)

  • Rammschein

   tipikus nyali szöveg… a brazil tv-ben pont a kínai focit adják.. :”””””D Ne…

   • Sir Idemitirjak

    Gondolom neki is 肛門泵 volt a kedvenc játékosa.

    • Rammschein

     ja… :”D xD

   • Ez csak vicc.

  • kasata91

   OMG…

  • sportszerű őszintétlenség. Nem sokan adják elő, hogy szarok én rátok, csak a pénzért jöttem – pláne nem olyanok, akik nem 1 évre jönnek levezetni, hanem több évnyi pénzkeresetet remélnek.

   • De ezt most komolyan kimondta? Általában minden játékosnál elsütik ezt a poént, aki perifériába megy.

    • kasata91

     Amúgy gyanús a Chelsea-kék keret egy piros színű csapatnál. Valószínűleg photoshop.

     • Közben megtaláltam a képet egy onsizzle.com című mémoldalon.

 • Sir Idemitirjak

  Valaki rájött már, hogy mi alapján választanak a Spilerek meccset? Egész érthetetlen miért MU-Sunci meccset adják.

  • Rammschein

   úgy is a HD acestream-et nézem (végre), ahol még a kommentár is tuti értelmesebb…szal kapják be. 😀

   • Sir Idemitirjak

    Én falusi nettel vagy, és van egy olyan érzésem, hogy a 100kb/s nem bírja el a HDt 🙂

    • Rammschein

     … az mondjuk igaz… de amit a spíler kínál az számomra egyenlő a nagy büdös 0-val. 😀 pedig a Digit is lehetett szidni.. .de mindig van lejjebb.

    • Frenky54

     A fiamék Bp-en 30 kb/s -en símán nézik a HD-s meccseket, “jó végén” vannak a kábelnek…..nálam, Egerben(“a város peremén”-, ugyan az a szolgáltató UPC) a 120kb/s hozza azt az akadásmentes letöltést, mint az ő sebességük:((

  • Nem a spíler választ meccset, hanem a Sky/BT. Akitől megvették a közvetítési jogokat, annak az “adását” kapják meg.

   • itt a lista, hogy kik a szerződött partnerek:
    http://www.totalsportek.com/football/tv-channels-broadcasting-premier-league/

    A kisebb partnerek, mint amilyen a spíler is, valamelyik vagy mindkettő (gondolom az is lehetséges, bár ebben nem vagyok biztos) fő partnertől veszi az adást (Sky+BT). Ahogy a cikkben is szerepel, 138 élő közvetítési jog van a Sky csoportnál, 56 pedig a BT sportsnál. Ők egyezkednek, hogy melyik meccs kinél legyen, meg ugye átírhatják a programot is (szombati meccset vasárnapra helyezhetnek, hétfőre, stb). Viszont mondjuk ha a Spíler csak a Sky-jal van szerződésben, a Chelsea-B’mouth meccset pedig pont a BT adja, akkor ők nem tudják semmiképp sem, illetve ha a Sky adja, de a háromórás meccsek közül a Sky pont a ManU-Sunderlandet nézte ki, akkor ő azt az adást tudja átvenni.

 • Endy919

  FatSam medzsiiiiik !

 • Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Fabregas, Matic, Alonso; Willian, Hazard, Pedro

  Begovic, Ivanovic, Aina, Zouma, Loftus-Cheek, Chalobah, Batshuayi

  • Endy919

   Megmondtam vagy megmondtam ?:D

   Misi a büdös életben nem lesz nálunk kezdő.

   • Frenky54

    Lehet írtad már miért nem, megismételnéd, kérlek!

    • Ha egy ilyen helyzetben is (hazai pálya egy omladozó védelmű csapat ellen) inkább egy vészéket tolunk be, mint őt, akkor nem igazán érdemes hinni abban, hogy komolyabb szerep vár rá a közeljövőben.

     • myheartisblue

      De Conte miert csinalt pics@t a szajabol? Meghogy Michy keszen all? Tessek keszen all a padra. Mar a nyilatkozatokbol lehetett latni h ez lesz, de azert csak kinos ez.

      • Rammschein

       Ezt én sem értem…

    • Endy919

     Koléga lejebb megválaszolta helyettem.

    • Mondjuk, mert egyetlen igazai csatárként nem tud kezdeni, amikor Costa nincs?

     • Frenky54

      Valamiféle érvekre gondoltam:)

      • Ezeken túl milyen érvek kellenek? Egy bajnokin nem kezdett idáig, 20 percet egybe még nem is kapott a PL-ben, mindemellett utoljára októberben kapott legalább 1 félidőt.
       Totálisan perifériás játékos volt eddig is, ezzel a maival meg pláne.

   • Innentől borítékolható, hogy Cuadradósan fogja végezni szerintem.

   • Sir Idemitirjak

    DE MIÉRT? 🙁

 • Batsu kb. el is kezdheti keresni a kölcsöncsapatát a kövi szezonra.

  • WudigessBoi

   Hiszek Conteban, de ezt döbbenten fogadtam most, bevallom.

   • szintén, még, ha benne is volt a pakliban..

   • Endy919

    A nyilatkozata után biztosra vettem , hogy Misi nem fog kezdeni.

    • WudigessBoi

     Addig ok, de Michy most megmutathatta volna magát. Vajon mi motiválja szerencsétlent ezek után? Hogy játszhat 20 percet 6 részletben tavasszal?

     • Endy919

      Nagyon sajnálom , mert tehetséges befejező és nagyon szimpatikus srác.

     • Ez még semmi, 40 milliós játékosként fél év alatt 1 bajnokin nem kezdett. Azért ez egészen egyedi.
      Ezzel a maival Conte kb. elismerte, hogy Michy csak 3. opció, így bajnoki kezdést a kövi félévben sem nagyon jósolok neki. Talán kap percekben leszámítva még 400-at, de ez már ilyen nagyon határfeszegető szám.

   • kasata91

    Ez a csatár nélküli játék most (amikor dominálnunk kéne kontrázás helyett) szerintem öngól.
    0-1 nél jön félidőben Misi és fordítunk.

  • Diegoal

   Amennyiert vettuk es amilyen potencial van benne boven megerdemelne a lehetoseget. Kivancsi vagyok h mi lehet a baj vele.

 • kasata91

  “James will not be leaving Madrid in January” Jorge adócsaló Mendes

  • Endy919

   Nap híre.

 • lamps8

  sajnos sejtettem.

 • kasata91

  Valaki tudna dobni egy angol HD Ace streamet ?

 • Rammschein

  Mikor nincsen spíler TV-d, de van HDMI-kábeled meg HD acestreamed… priceless… Ezt kapd ki Andy! 😀

  • kasata91

   Dettó.

 • Rammschein
 • Endy919

  Imádom Azpit!!!

  • WudigessBoi

   Mi jót művelt? Vállalhatatlan lassú és darabos a stream.

   • Endy919

    Egy góltól fosztotta meg a Bombit. Az utolsó pillanatba tudta szerelni a támadójukat kb. 1 méterre a kapunktól.

 • kasata91

  Előre felé eddig elég lofasz

  • Endy919

   Sok volt a bejgli.

  • Az, pedig még Fabre is a pályán van.

  • Luiz fel is ment ccsatárnak 😀

 • Endy919

  Eden nagyon elemében van.

 • Endy919

  Pedroooooooooooooooooooooo

 • Sir Idemitirjak

  Tipikus Pödrő!#!

  • jol csinalta, kicsit eros lett.

   • Sir Idemitirjak

    Spuds elleni edzőmeccsen ezt gyakorolta! 😀

 • Rammschein

  LOL. xD

 • WehaveNoHistory

  Pedro! ott van 🙂

 • WudigessBoi

  Láttam három képkockát egy perc alatt, a harmadik már egy örülő Pedro volt, úgyhogy gondolom 1:0.

  • Endy919

   Nagyon szépen bevágta a hosszúba.

 • Ez klasszis megoldás volt.
  Conte döntésével most sem nagyon lehet vitatkozni.

 • Diegoal

  Es Fabrepass megint!

 • kasata91

  Okosgól

 • Pedro amúgy ebben az idényben eléggé szórja a látványos gólokat.

  • Costa es Hazard utan o a leggolerzekenyebb emberunk. Lehet szidni, de sokkal jobb, mint ahogy sokan latjak ot.

 • Endy919

  Courtois is egy félisten. Mekkorát védett megint..

  • kasata91

   Hű de fel perc lemaradasom van.

 • Sir Idemitirjak

  Hazard élvezi!

 • Endy919

  Ha az a rabona bemegy , Edené az év gólja.

 • Cescet miert nem tiltjak le a becsuszasoktol? Evek ota igy szalad bele a komoly szabayltalansagokba.

 • Endy919

  Pedro ma zseniális.

 • WudigessBoi

  Annyira akad a stream, hogy akarva-akaratlanul lőhetek ilyen printscreeneket. Itt épp kilencen védekeznek gyakorlatilag négy ellen. https://uploads.disquscdn.com/images/de7fcd869bb7b70acfadb531228f63c21a1307e0a0dff7bb36d1797250c9f1d9.jpg

 • kasata91

  Fabregas “szerelései” közül volt már ma ami labdát tálalt ? 😀

 • Endy919

  Remekül játszunk.

 • Pedro kicsit elkuldte gyufaert a vedot 😀

 • Blotunga

  Fabregasnak milyen passzai vannak! Félelmetes ez az ember! Ráadásul az a szabi is elég szépre sikerült, csak épp egy kevés még hiányzott…

 • Sir Idemitirjak

  Ez mi a halál előnyszabály????

  • WehaveNoHistory

   Részeg a bíró 🙂

 • myheartisblue

  Mit fúj ez az idióta?! Előnyszabály aztán mégis szabad mikor fölébikázta. Hát ez mesébe illő!

 • Bravo Luiz!

 • WudigessBoi

  Nem nagyon potyognak a gólok.

 • Sir Idemitirjak

  Wingbackjeink ma elég visszafogottan játszanak.

  • trueblue05

   széles a középpályájuk, egyelőre eléggé jól lefoglalják őket

 • Endy919

  Mi is kaphatunk 11est ?:D

  • WehaveNoHistory

   Karácsony van 🙂 Eden nagyon jól rúgja.

 • Idén hányt penaltit kaptunk eddig?

  • WehaveNoHistory

   2, ez a 2.

  • Endy919

   Ez a második.

  • WudigessBoi

   West Ham ellen volt egy még az 1. fordulóban.

 • Endy919

  Nagyon megérdemelte a gólt Eden.

 • Eddig Costa nélkül is jön a vizionált 2 gól.

 • kasata91

  Ez a Wheelchair mindig ekkora patkány volt ? Nem tudnám honnan jött azt mondanám tipikus champó játékos.

  • WehaveNoHistory

   Az 🙂 Amikor Wengi is rá jön, hogy a srác kapufa 🙂

  • myheartisblue

   Nekem valahogy ez az Adam Smith nagyon nem szimpatikus pofa. Mindenhol ott van a bamba fejével és nem szerénykedik zavarni bárhol egy kis lökdösődéssel.

 • myheartisblue

  Mondjuk Moses-től elvárnám, hogy ilyen helyzetben eltalálja a kaput mint percekkel ezelőtt. Tiszta gól ha eltalálja a kaput. Kár érte, hogy többször is előfordult nála az ilyen, csakis emiatt nincs a topjátékosok között idén szerintem.

 • Sir Idemitirjak

  Hazardt csak Fabre tudja megállítani! 😀

  • WehaveNoHistory

   Vicces jelenet volt 🙂

 • Endy919

  Na Pedro nem lesz a Stoke ellen.

  • Costa visszatér, mondjuk az év utolsó meccsére kár volt.
   Maticsnál meg bravúros lesz, ha kihúzza a nullázásig.

   • Endy919

    Igen , de most sajnálom , hogy nem lesz Pedro , mert ma brutálisan játszik.

   • Sir Idemitirjak

    Visszatér Kante akkor Matic helyén se lesz nagy űr.

  • Stonci81

   És ha Conte pont ezért játszatta Pedro-t? Stoke ellen belefér

   • Endy919

    De már legközelebb lesz Diego , szóval nem hiszem , hogy ezért kezdett Pedro.

 • kasata91

  Ez fabre ziccer lett volna

 • WudigessBoi

  Arse-WBA:
  Szabálytalanságok száma: 10:4
  Sárga lapok száma: 2:0
  A többi stat persze durva hazai fölényt mutat, de ez azért érdekes.

  • kasata91

   Arsenal simán behúzza. Gála lesz.

 • Endy919

  Courtois extra klasszis.

  • WehaveNoHistory

   Nagyon kellett.

  • kasata91

   Luiz jön neki egy sörrel

 • myheartisblue

  Szerintem ellazázzuk a támadásoknál az utolsó passzokat. Rendre megyünk 2v2 vagy 2v1 és rosszul passzolunk.(Hazard Fabre, Hazard Pedro) Pont ennyi hiányzik ahhoz, hogy megöljük a játékot egy góllal.

 • Stonci81

  Így viszont Pedro-t édemes lenne végigjátszatni

  • Sir Idemitirjak

   Hazard meg pihenhetne cserébe

 • kasata91

  Na megjött a pool agent-je.

 • myheartisblue

  Jól van Antonio. Azért itt az ideje, hogy mostmár ne alázzuk tovább Michy-Chalo kettőst, és egy megszégyenítő 10 percet adjunk nekik, mert hát ők mégis az első számú csapat tagjai. Jah hogy Iva fog jönni, akkor jolvanakkor!

 • A Bonszmusz elég jó intenzitással támad továbbra, de fegyelmezetten levédekezzük. Tekintettel a Pool elleni performanszukra, a visszaállást abszolút indokoltnak tartom.

 • Endy919

  Szerintetek Aké kinek szurkol ?:D

 • Endy919

  Jéééééézus .. Az mi volt Mosestől? 😀

  • csak a szokasos.

  • myheartisblue

   Lejjebb fejtegettem ezt, érthetetlen. “Jó lövés;bedobás!”

  • Sir Idemitirjak

   Alonsohoz keresztezett! 😀

  • balazsh

   megpróbálta, na 😀

 • Willian helyett siman jobb lett volna Batsu

 • Trolololololololo

 • Rammschein

  A Leicester egyre szarabbul áll… ennyire nem lehet csak a BL-re koncentrálni.

  • WudigessBoi

   Sajnálom is őket nagyon, méltatlan ez a zuhanás.

 • Endy919

  Pedrooooo

 • WehaveNoHistory

  Ez a gól megy a szilveszteri összefoglalóba 🙂

  • Rammschein

   Bazz nem is láttam. 😀

   • WehaveNoHistory

    Irányt változtatott a védőn, elég malac volt, de hát a lövésből lesz a gól 🙂

    • 11Daves

     Még az övé, vagy van esély rá hogy OG-nek adják?

     • WehaveNoHistory

      Akkor szokták OG-nek, ha nem kapu fele megy a labda, de itt a kapu irányába ment, valószínűleg a kapus védte volna, de így esélye sem volt.

 • Endy919

  Csóri Misi…

 • kasata91

  12 !!!!

  • Sir Idemitirjak

   Amiből 10 Clean sheet, egyedül Eriksen volt képes betalálni ellenünk, nem gyenge!

   • Endy919

    Félelmetes statok.

   • emazohun

    Meg szegény Cahill 🙁

    • 😀 de az dijnyertes volt. remelem orokre elsult az a lab ott.

     • emazohun

      Élete gólja,csak sajnos rossz kapuba…

   • balazsh

    kibaszott erős

  • WehaveNoHistory
 • 11Daves

  Tammy is gólt lőtt ma, bár 3-2-re kikaptak a Wolvestól.

 • Endy919

  A Pedro-Eden-Willi hármas ma nagyon jó volt.

  Misivel meg szerintem az van , hogy nem Conte kérésére igazoltuk. Volt már ilyen…

  • kasata91

   Vagy nem dolgozik rendesen edzésen.

  • Nekem van egy olyan elképzelésem, hogy de, az ő kérésére, csak cserének 3-5-2-höz. Pont azelőtt hoztuk, hogy Moratáért ajánlatot tettünk volna, szerintem a spanyol pótlója lett volna Michy.

  • Sir Idemitirjak

   A gond az, hogy jövőre üthet vissza amikor több frontos terhelés lesz, mert ahogy Josénál felhoztuk úgy Contenál is azért fellehet, hogy lényegében 13 embert használ csak, többiek nagyon vonalon túl vannak.

   • WehaveNoHistory

    Idén még belefér, hogy kevés játékost használ, jövőre már annyira nem.

   • Ne felejtsük el, hogy ebben a rotálás-hiányban az elbarmolt nyárnak is szerepe van. Egyrészt nem 3 védős rendszerre tervezték ezt a keretet, másrészt a sorozatosan elbukott üzletek után Conte sem tervezett rá átállni ebben az évben.

 • Michy többet futott a kezdokorig a cserenel, mint aztan a palyan.

  • Sir Idemitirjak

   Cserébe hiba nélkül lehozta a meccset.

 • WehaveNoHistory
  • hamarosan Costa is ott van.

   • Sir Idemitirjak

    Még 5 gól

  • Endy919

   Meglepő , hogy ezt eddig csak 5-en tudták hozni.

   • myheartisblue

    Szerintem ezt csak a PL-megalakulása óta számolják.

  • Sandic

   Costa sem lehet messze már…

 • myheartisblue

  Mondjuk ha behúzzuk a Stoke elleni mérkőzést (amivel pontosan most nem tudom, hogy csak beérjük-e az 4rsenal rekordját, akkor január 4-én a Sp*rs elleni mérkőzésen kell nyerni, hogy rekorderek legyünk? Some kind of challenge.

  • Rammschein

   Asszem a Spurs skalpja is kell, mert az Arsenalnak 14 van…

   • WehaveNoHistory

    mindkettő, Stoke is, Spurs is

   • myheartisblue

    Jól van akkor: ezesetben ők is el lesznek csapva.

 • Blotunga

  Azért ez sem semmi, hogy a bohóc liga sehol sincs!
  AZ ÖT EURÓPAI TOPBAJNOKSÁG ŐSZI ÁLOMCSAPATA AZ OPTA SZERINT
  Stéphane Ruffier (Saint-Étienne) – Kyle Walker (Tottenham), Thiago Silva (Paris SG), Virgil van Dijk (Southampton), César Azpilicueta (Chelsea) – Kevin De Bruyne (Manchester City), Thiago Alcántara (Bayern München), Marek Hamsík (Napoli) – Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund), Diego Costa (Chelsea), Alexis Sánchez (Arsenal)

  • Sir Idemitirjak

   No Hazard, No party!

  • andras14

   😀

 • Eden Hazard vs Bournemouth:
  87% pass accuracy
  87 touches
  13 dribbles
  5 shots
  5 fouls won
  4 chances created
  1 goal.

 • Mkhitaryan meglotte az ev goljat.

 • City,Pool kozul valali legalabb botolhatna, mert meg az Arsenal is bemakkolt egyet a vege elott Puliseknak.

  • zserbó hányadjára mentette meg Wenger seggét idén?

  • Rammschein

   José buktató… aha… ez mégis ki? 😀

   • WehaveNoHistory

    hát nem ismered?… 🙂 én sem. valami MU szurkoló.

    • WudigessBoi

     Meg sportközgazdász. Nem is értem, hogy dőlhet be ilyeneknek.

   • 11Daves

    valahogy sikerült még Oscar dumájánál is nagyobb hülyeséget odaírnia

   • Sir Idemitirjak

    Vicces United szurkoló, José a meccs utáni megjegyzéseit a kommentjei alapján nyilatkozza! 😀

  • Jáááj Oscar bár nem beszélnél…

 • WehaveNoHistory
  • myheartisblue

   Ő is csak ember, a megyei stílus is ki kell próbálni.

   • WehaveNoHistory

    Vidéken másképp nem is lehet 🙂 Haza küldenek 😀

 • WehaveNoHistory
 • Rammschein

  Ha a babakékek X-elnének… így nézne ki a dolog: mi 46… aztán Pool, Arsenal, City… 37-37-37… 😛 majd 33-33 Spurs, és Mu… 🙂 Not bad… itt nincs az mint a bundásban meg a buliban, hogy egy egy csapat elhúz… na várjá’…. 😀 Mindenesetre akkor is szorosabb. 😉 😛

  • WehaveNoHistory

   amúgy is pénzért vettünk mindent 🙂 legyen szoros végig, akkor izgalmas.

   • Rammschein

    vagy… a tavalyi hanyatlás után legyen egy kőkemény szezon kárpótlásként! :)) + az Arsenal rekordját csak döntsük már meg… 15-nél megállhatunk felőlem. 😀

    • WehaveNoHistory

     ezt adom én is 😉

 • 11Daves
  • kasata91

   nekik van blogjuk? WTF ?

   • 11Daves

    Magyarról nem tudok, nem mintha kerestem volna.

    • emazohun

     Van/volt,de nemigen van használatban

 • ktomi93

  Pedronak nagyon megy mostanában 😀

 • Rammschein

  Csak vezet valahogy a mocskos babakék gárda….

 • Sandic

  Conte a meccs végén azért megölelte Batsmant, megköszönte neki is azt az 5 másodpercet, amit a pályán töltött…

 • Firmino lehet, h kihagyja a holnapi meccset. (ittas vezetés xD)

  • Studge megint lesérül, Mané kocsijába belezuhan egy Cessna, és same old Pool.

  • 11Daves

   Ráadásul jan 31-re hívták be meghallgatásra, amikor elvileg velünk játszanak…

  • Endy919

   Nálam Kanté a nyerő 😀

 • Frenky54

  “Jól futballoztunk, akár még több gólt szerezhettünk volna, de így is
  boldog vagyok, hogy a játékosaim ennyire akarták a győzelmet. Két fontos
  emberünk nélkül szerepeltünk (Diego Costa és N’Golo Kanté – a szerk.),
  de ennek ellenére is szép játékot mutattunk.
  Ez volt az első
  alkalom, hogy igazi csatár nélkül léptünk pályára. Már gyakoroltuk az
  edzéseken, és azt gondolom, hogy jelenleg ez volt a legjobb megoldás
  számunkra, ám természetesen nem feledkezem meg Michy Batshuayiról, aki
  fiatal tehetséges támadó. A jövőben nagy szerepe lesz a csapatban.
  Sorozatban
  tizenkét mérkőzést megnyerni ezen a szinten egyáltalán nem könnyű. Ez
  fantasztikus, de lényeges, hogy folytatni tudjuk a szériát. Négy nap
  múlva ismét játszunk, arra a találkozóra is nagyon jól kell
  felkészülnünk, mert most minden csapat minket akar megverni” –
  fogalmazott az olasz szakember.

 • Endy919

  Borini gólját láttátok ? Hatalmas !

  • nem voltak sz@r gólok a MU-Sun meccsen. Borini kb már csak dühből verte be, de attól nagyon eltalálta.

 • No, most végeztem a meccsel. Én is, ahogyan a legtöbben, felvont szemöldökkel fogadtam a Misi nélküli kezdőt, de 3-0 után nincs pofám reklamálni.

  Viszont lassan mindkét szemszögből is félelmetes kontracsapat lesz a Chelseaből, bár Diegoal visszatérésével ez némileg “visszább” változik nyilván, ma viszont abszolúte erre álltunk rá, ami azért otthon a Bombi ellen némileg fura. Pláne, hogy mikor az első öt percben DL már három x>40méter labdát küldött a Pedro-Hazard kettős irányába… fura na.

  Ahogyan az is, hogy úgy nyerhettünk volna kb 5-0-ra, hogy csak a ziccereket verjük be, ehelyett úgy nyertünk hárommal, hogy azokat hagytuk ki.

  Viszont ha már így álltunk fel, 2-0-nál, a 70. percben, tudva, hogy pödrő kisárgázta magát, még a Bats nélküli kezdőnél is jobban furcsálltam, hogy miért nem hoztuk be Will és Ázár helyére Michyt és Chalot. Teljesen fölösleges volt kifuttatni a belüket, a belgát pedig rugdalták is rendesen, Will pedig úgyis kb a két támadóharmad között volt csak hatékony.

  (ja, és remélem mózit lassan különfoglalkozásra küldi Conte, hogyan találjuk el azt a fehér lécekkel határolt, hálóval borított négyszöget, ami tulajdonképpen a fő cél lenne, éles helyzetben).

  +1: továbbra is kérdőjel a homlokom közepén, hogy 18 környékéről miért nem vagyunk hajlandók lőni. Ma is relatív tiszta lövőhelyzetekből tologattuk ki a labdát.

  Ezek persze csak a kritikai észrevételek, 12 win, lethal industry, krvanagy grat a csapatnak! 🙂

  • mohacsia

   Az elején nekem is feltűnt, hogy azt hiszik egyesek, hogy most is Costa van elöl és elkezdik felrugdosni a labdákat Hazardra. Fogtam is a fejem, de aztán szerintem leesett nekik.

   Nyilván 12 W után kicsit visszás lenne azon sírni, hogy miért nem Michy játszott, de azért sajnálom szegényt. Conte hiába nyilatkozza le, hogy mennyire fontos játékos lesz, ez tuti, hogy hatalmas törést jelentett a lelkesedésében. Szerintem legkésőbb nyáron dobbant.

   • Diego Costa

    Mindennel egyetértek, az utolsó mondatot kivéve. Biztos, hogy nem fog elmenni maximum kölcsönbe, de azt se tartom valószínűnek.

    • mohacsia

     Az, hogy végleg sikerül-e eligazolnia az most szerintem mindegy. Mindenesetre ilyen bánásmód mellett nem tudom elképzelni, hogy ne menekülne.

   • “ez tuti, hogy hatalmas törést jelentett a lelkesedésében. Szerintem legkésőbb nyáron dobbant.”

    Az első felével egyetértek, beállni Dzsilobodzsisan (aki ma rendesen megköszönte Mounak amúgy a törődést), hát az elég szar, pláne, hogy tényleg jöhetett volna előbb is.
    Viszont nem vagyok biztos benne, hogy dobbant. Nem tudni, Conténak milyen tervei vannak, egyelőre üti a vasat, amennyire lehet, és inkább a tapasztalatnak szavaz bizalmat, nem a fiataloknak, de ha Batsra tényleg csak izmot és kitartást kell pakolni, vagy mondjuk úgy, fizikálisan felépíteni, akkor lehet, hogy még marad. Nem tudom ki, talán Cech dobta be lent valahol, hogy rettenet sokat fizettünk érte, és elég egyedülálló, hogy egy ennyiért vett játékos padozik, és azért amit eddig láttunk tőle, az többnyir imponáló volt. Ha a digó számol vele, szerintem még meg tudja etetni, hogy maradjon. Ha nem számol vele, akkor szerintem is menni fog.

    • 11Daves

     “aki ma rendesen megköszönt eMounak amúgy a törődést”

     Mi történt?

     • kvázi adott egy gólpasszt 🙂

    • mohacsia

     Szerintem ez az így fejlesztjük meg úgy fejlesztjük dolog csak duma. Valószínűleg a bajnokságban kb egyáltalán nem fog játszani, ha még most se sikerült, az FA kupában majd nyom 1-2 meccset, így meg nehéz lesz neki eladni, hogy mennyire számítanak rá. Ő azért már nem 19.

     • de nem is 28-29, hogy márazonnal dobbantson. Egyetértek továbbra is azzal, hogy ez elég dehonesztáló lehetett ma neki, de azt egy fiatalnak is látnia kell, hogy Conte most eltalált valamit, amit nem akar elengedni addig, amíg így fut a dolog. Nagyon szűk keretet használtunk eddig ezen a 12 meccsen, és ha csak perifériás emberek szorultak volna padra, akkor oké, de nem, mert Jt-től Fabregasig, Oscar, Brana, stb is padon végezték. Fab távozásáról is csak azért nem beszéltek most már, mert hirtelen kényszerből, de kezdett 2 meccsen. Ahogy pedig most állnak a dolgok, a következő szezonban már lesz a 2 honi kupa mellett BL is, csatár pedig jelenleg rajta kívül Diego van + az ifik. Azért ez nem egy cserekapus-szindróma, néha várnod kell, néha akár egy sérülés vagy taktikai váltás kell hozzá, de – lásd Pedro – könnyen hozhatja úgy a helyzet, hogy aztán meg kirobbanthatatlan vagy a csapatból.

      • myheartisblue

       Teny,hogy Batsunak rosszul esett ami tortent, de az is h meg kell ertenie. Masreszt mikor 75 percben mar a Bornszmosz sehol sem volt nyugodtan be lehetett volna Őt cserelni, ugyanis nem volt annyira ijeszto ez az ellenfellel es azert 15 perc neki is jot tett volna es nem biztos h a formaciovaltasra, amit sikeresen alkalmazunk tudott volna lepni a Bombi. Igy a kecske is evett volna es kaposzta is maradt volna. Ez az egesz szituacio csak Conte es Batsu kapcsolatan es kommunikaciojan mulik. Lehet termeszetesenek veszi es csak a médiá fujja fel es ultet bogarakat a fulekbe.

    • Jaja, lentebb írtam, hogy egészen egyedi, hogy egy 40 milliós játékos fél éven át nem kezd a bajnokságban.
     Ez a fizikális felépítés szerintem is csak szöveg. Totálisan margón van,
     a mai napon meg bebizonyosodott, hogy éknek ő csak 3. opció, ami egy Rémy-nek beleférne, de azért ő jelenleg nagyobb potenciálú játékos. Mindemellett szerintem még Hazard is előbb lenne ék.
     A keretünk szűk, ez tény, ennek pedig az az oka, hogy a jelenlegi keretet nem 3 védős rendszerre tervezték, sőt még Conte sem tervezett rá átállni idén. Viszont a nyár alkalmával 1 szélső mindenképpen érkezni fog, ami Pedro középre tolódását is könnyen jelentheti.
     Hiába lesz jövőre eséllyel BL, a VB előtti évet szerintem tuti nem fogja megkockáztatni azzal, hogy marad – jobb esetben – harmadik lehetőségnek.
     A csapatban eddig van 300 perce, ennyit biztosan kapni fog a kövi félévben is, de amúgy nem lennék meglepve, ha nyáron a Monaco vagy az Everton kikölcsönözné.

     • Sandic

      Nem fogjuk kölcsönadni, mert nem marad akkor a csapatban klasszikus csatár Costán kívül (Solanke-t inkább ne is dobd be). Hiába van jelenleg úgy néz ki Pedro és Hazard is Batsu előtt, akkor is kell egy kimondottan csatár posztú játékos cserének. Elég, ha Hazard és Pedro közül kidől valamelyik rövidebb-hosszabb időre (lásd következő meccs), és már nincs is alternatívája Costának.

      Most jutott eszembe. Costa első két szezonjában elég sérülékenynek számított (főleg az elsőben), ezt mégis hogy a francba nőtte ki?

      • Ettől függetlenül mi még vehetünk egy csatárt directly a padra, aki nem ég sem VB-lázban, nincs fejlődési szakaszban és ekkora potenciál sincs benne. Mit tudom én, egy Llorentét, ha kiesik a Swansea, vagy betöltheti ezt a posztot Tammy is, aki legalább HG.

       Costának amúgy keresztszalag szakadása volt még 2012 környékén, ezért volt annyira elővigyázatos státuszban sokáig, de igazából egyáltalán nem szolgált rá arra sohasem, hogy sérülékenynek tartsuk. Többet volt eddig eltiltva, mint lesérülve.

  • Sir Idemitirjak

   “+1: továbbra is kérdőjel a homlokom közepén, hogy 18 környékéről miért nem vagyunk hajlandók lőni. Ma is relatív tiszta lövőhelyzetekből tologattuk ki a labdát.”
   Hazard ma megpróbálta párszor és hamar rájött, hogy nem az ő műfaja. Nekem hiányzik egy bombázó a csapatból, nem is tudom mikor volt ilyen állandó kezdőben. (talán Lampard?)

 • Diego Costa

  Én is most végeztem a meccsel 🙂

  A meccsel nem is akarok foglalkozni csak Michy-vel és Conte-val. Roppant mód dühös vagyok Conte-ra. Nem akarom szidni, nincs is nagyon miért, de amit Michy-vel csinál(t) az nem valami önbizalomnövelő. Azt hittem a napnál is világosabb, hogy ő fog kezdeni, de korábban már itt jeleztétek, hogy az olasz nyilatkozatai nem erre engednek következtetni. Nem értek vele egyet, de menjünk tovább. A mérkőzés alakulását látva azt gondoltam valamennyi játékpercet biztos kap. Negyedóra lett volna a minimum, de sehol semmi. Majd jön egy csere, Willian le. Kicsit késő, de jobb, mint soha. Erre nem is ő jön be, ezt nem hiszem el. Majd mikor már végleg lemondunk róla, akkor meglátjuk őt cserére várva egy többgólos vezetésnél, ergo nem időhúzó csere. Conte meg magyaráz, hogy rúgjuk ki a labdát, hogy tudjon cserélni. (Fél perc volt vissza a hosszabbításból…). Ez mégis mi a franc?

  Ha ettől nem kerül padlóra a belga, akkor semmitől. Elhiszek mindent Conte-nak, de nem értettem a nyilatkozatát. Csereként beállva megmutatta Michy, hogy igenis boldogulni tud a ligában. Erre itt az alkalom és nem rakja kezdőbe, nem cseréli be aztán ezt még tetézi azzal, hogy 93. beállítaná csak már nincs idő. Önbizalom rombolás a maximumon. Nekem ne mondja senki, hogy egy Willian vagy akár egy Pedro jobban mozog egy tőle idegen pozícióban. Pedro ma jó volt nem erről van szó, de a szokásos helyén, a szélen is tudta volna ezt nyújtani, Michy meg Willian helyett játszhatott volna. Nagyon csalódott vagyok, Michy pedig még ennél is jobban… Majd a FA kupában játszik a nem tudom ki ellen. Talán…

  • Megertem a csalodottsagot, de azt gondolom, h taktiki dontes volt. Michy target man kent elegge el lett volna veszve az egesz meccsen, kontrakra a 3 gyors tamado jobb volt.
   Hazard jatszott amugy hamis 9-est valtva Pedroval, ez azert egyikuknek sem idegen poszt.

   • Petikee Sipos

    a csalódottság érthető, DE! Ugye Misi az év elején csereként 10-15 percet kapva lőtt gólokat, és győztes gólokat. Ergo a tehetsége megvan, ami hiányozhat és amit nem látunk az a taktika, és a srác hozzáállása. Amíg Costa egészséges addig ő kirobbanthatatlan. Most szerintem taktikai okokból húztuk meg a hamis 9-est Edennel. Pl a rabonánál is lehetett látni hogy 7-8 ember védekezik 3-4 ellen. ebben a falban még a jó Diego is szenvedett volna nem hogy Michi. Nem kell szerintem túlmisztifikálni a dolgot, ma nem játszott mert egy betömörülő kiscsapat ellen a center csak őlődött volna. Máskor meg azért nem játszik mert Costa hozza azt amiért itt van. Türelem, kitartás nem megsértődés és idő. Ez kell Batsmannek, és menni fog minden mint a karikacsapás

    • igen en is ezt mondom, viszont az megmagyarazhatatlan, hogy 2-0 nal miert nem johet be akar szenvedni is utcso 15 percre.

   • Diego Costa

    Michy ki tudná venni a részét a csapatjátékból is, nem target man. Michy is kellően gyors, nem lett volna problémája ha sprintelni kellett volna. Kontrákra csak a gól után álltunk át, egyébként támadtunk volna.

    Az egészben az fáj a legjobban, hogy még 2-0-nál se rakta be 15 percre… Mikor ha most nem?

  • kormolar

   Az a baj Michy-vel, hogy a játéka nem biztos h illik a mostani csapatba…kicsit lassúbb, nem az összjátékban erős játékosnak nézem…mellesleg nálunk fontos a csatárnál a sok futás, labdatartás és a labdák osztogatása is…Costa nemcsak a gólokat lövi, de sokszor olyan labdákat ad h Xavinak is könnybe lábadna a szeme…most a Chelseabe olyan csatár kell aki mélységibb játékban sem rossz, aki pl egy kontránál visszább lépve be tudja szöktetni a futó szélsőket…ráadásul védekezési feladatokat is el kell látni sokszor…pl Hazard és Costa sokszor cserélt helyet védekezésnél a Palace meccsen…

   • Diego Costa

    Ez mind szép és jó, de Michy azért nem az a kategória, akit félteni kéne. Costa jobb nála ez kétségtelen, de mivel ő most nem volt elérhető, így kár hasonlítgatni őket.

    Michy se lassú, védekezni is tud, a felfutó szélsőket meg még én is kit tudom ugratni… Boldogultunk volna Michy káprázatos passzai nélkül is, azt megoldotta volna Hazard vagy Fabre.

    A helycsere szerintem azért volt, mert nem volt idő rendesen visszarendeződni és amíg nem állt meg a játék addig úgy védekeztek.