Szeretettel, békességben…

…várjuk az év utolsó fellépését a PL (továbbra is) egyik leghírhedtebb és legantipatikusabb egyletével. Nem, nem a Sunderlanddel.

Csapatszemle

A legutóbbi mérkőzés alkalmával ihletett formában futballozó Pedro sajnos beszedte 5. sárgáját, így „diszkonnektelte” magát a szilveszteri csatáról. Örömhír viszont, hogy Costa és Kanté frissen térhet vissza a pályára. Egyetlen sérültünk, Terry, a héten már elkezdhetett edzeni, januárban eséllyel ismét tagja lehet a keretnek.
További két játékosunknak, Maticsnak és Luiznak kell megúszni a meccset sárga nélkül a lenullázás kapujában.

Ellenfélanalízis

Bardsley-t, az ex-suncis skót legendát novemberi sérülése után a héten edzésre fogták, egy kis szerencsével ellenünk már pályára is léphet.
Arnautovic három meccsre szóló eltiltását tölti, őt még Muniesa,  Cameron és Butland követi a hiányzók névsorában.
A Stoke City nyara nem telt éppen eseménytelenül. Lecsaptak a Pool egyik mémjátékosára, az egyébként kétségtelenül hasznos Joe Allenre, kikölcsönözték a Pep rendszeréből kiszoruló Bony-t és a 2014-es VB-n az erős pillantásaival berobbanó Martins Indit. A 19 éves egyiptomi tehetség Ramadan Sobhi 5 millió euróért érkezett Sparky csapatába, egyelőre csak epizódszereplőnek.
A Stoke nem fut nagy idényt, a keretükhöz képest abszolút súlytalanok. Első győzelmüket októberben tudták összehozni, és noha azóta csak három meccset vesztettek el, a dominánsabb csapatok ellen bármikor képesek összeomlani. A Spurs, a City és a Pool is négyet hintett nekik, még az Arsenal hármat. Costával a kezdőben ez lenne nálunk is az ideális adag.

Sporttörténelem

Az év utolsó napján meccsünk kifejezetten régen, AVB érájában volt utoljára. Akkor az Aston Villa páholt el minket egy baromi kellemetlen és nívótlan 90 perc alatt, hibátlanul előre vetítve a portugál mester későbbi sorsát.
Tavaly a PL-ben először fordult elő, hogy nem tudtuk megverni a Stoke-ot, 4 ponttal megajándékozva őket. Ilyen egyébként a 1974/75-ös idényben fordult elő ezt megelőzően utoljára. Mi 2015 áprilisában ütöttük őket, akkor Hazard gólt és gólpasszt is jegyzett.
A Fazekasok emellett 11 mérkőzés óta képtelenek nyerni a Bridge-en, legutóbb 1974 áprilisában diadalmaskodtak a Chelsea otthonában.

Tipp

Egy szerény 2-0-át mondanék mindenféle túlpörgés nélkül, de mivel Conte dirigál a padon, a 4-0-t sem zárnám ki.

A három ponttal együtt ezúttal szintén történelemírás járna. A Chelsea lenne a második csapat a liga történetében, amelyik eljut 13 győzelemig zsinórban.

Minden kedves olvasónak és szurkolónak boldog és (kék) sikerekben gazdag új évet kíván az LR csapata!