Szériából Szériába: Chelsea-Peterborough

A Chelsea megkezdi szereplését az FA-kupa 2016–17-es kiírásában, ellenfelünk pedig az angol harmadosztály középmezőnyében vitézkedő Peterborough lesz.

 

Csapatszemle

Conte nyilatkozatai nyomán Batshuayi mellett Zouma is készen áll a kezdésre, ami már önmagában egy kiemelkedő eseménnyé teszi a meccset. Csapatunk nagyreménységű francia védője – noha bő egy hónapja a keret tagja – majdhogynem 1 év után tér vissza a pályára februári sérülése után.
Terry a múlthéten már megkezdte az edzést, most pedig eséllyel ismét a keretben tudhatja magát, november óta először.
A rotálás borítékolt, az említett játékosok mellett Iva, Chalo, Begovics és Aina is megkaphatják a lehetőséget.

Ellenfélanalízis

A Peterborough kis híján 4 éve vegetál a harmadosztályban. Kiesésük évében még a mostani mesterük, Grant McCann is oszlopos tagja volt a csapatnak, egészen 2015-ig, amikor is egy rövid Linfield-i kitérőt követően átvette megbízottként volt egyesülete irányítását, 2016 óta pedig hivatalosan is a Sikkesek vezetőedzője. Bár 2013-ban még olyan játékosok erősítették a Peterborough-t, mint George Boyd vagy Dwight Gayle, napjainkban a legismertebb focistájuk a csapatot 2009-ig egészen 15 éven át szolgáló local hero Mark Tyler portás, aki idén nyáron tért vissza.
Jelenleg a harmadosztály 9. helyén állnak, az összeomlás ugyanúgy nem fenyegeti őket, mint a feljutás veszélye. November óta kiegyensúlyozottan teljesítenek, mindössze egy vereséget szenvedtek el még (tavaly fakupás ellenfelünk) a Scunthorpe ellen. Házi gólkirályuk a friss szerzemény walesi szélső, Gwion Edwards, aki 7 találattal segítette idáig a ’Bórót.


Sporttörténelem

A múlt sem nagyon cáfol rá a „fixegyes” jelzőre. A Chelsea és a Peterborough egy ligában még sosem játszott, viszont két FA-kupa mérkőzésen már találkozott a két gárda. 1965-ben és 2001-ben 5-5 gólt hintettünk a hálójukba, mindezt egyetlen góllal viszonozták.
A harmadik fordulóból egészen a 97/98-as szezon óta nem estünk ki, akkor a MU egy 5-3-as meccsen mattolt minket, mindemellett az elmúlt 35 alacsonyabb osztályú csapattal vívott mérkőzésünkön egyedül a Bradford City  tudott meglepetést  okozni még azon az emlékezetes 4-2-es gyalázaton.
Továbbá a Chelsea minden otthon játszott fakupás találkozóján képes volt gólt szerezni egészen 2000 januárja óta. A Peterborough ezzel szemben egészen 1965 óta csak szenved az elsőosztályú teamek ellen, akkor az Arsenalt verték ki a negyedik körben hiába, akkor még nem volt ott Wenger.

Tipp

Takaréklánggal is 4-0. Batsu véleményem szerint élni fog a lehetőséggel, és legalább 2 góllal jelzi, hogy még életben van.