Lion Rampant: 2016

2016 minden kétséget kizáróan a Chelsea egyik legfelemásabb éve volt. Mélyről indultunk, megjártuk a hadak útját, és az igazán semmilyen, ugyanakkor rengeteg megbotránkozásra okot adó első félidény után úgy néz ki, ismét rákanyarodtunk a helyes ösvényre. Ezt az időszakot azonban nem hagyhatjuk csak úgy a hátunk mögött. Minden további megjegyzés nélkül következzen a Lion Rampant csapata!

 

 2016 rendkívül változatos esztendő volt, megannyi emlékezetes és csalódást keltő mérkőzéssel. Véleményed szerint melyik volt az év legjobb, illetve legminősíthetetlenebb fellépése?

 

BlueCech01: A Sunci elleni 3-2 valami egészen infernális élmény volt. Teljesen tartástalanul adtuk le az előnyünket összeroskadva, nagy szerepet játszva abban, hogy a bennmaradjon a liga leghírhedtebb szemétlerakója.
Két mérkőzés viszont mindent vitt: az Arsenal januári lesöprése az Emirates-ben, illetve a MU hazavágása ősszel. Előbbi szimplán a Hiddink-éra csúcspontja volt.

TheRussianOne: A tavaszi szezon olyannyira gyatra volt, hogy én onnan nem is emelnék ki egyetlen meccset, nem érdemli meg egyik sem ugyanis. Megválasztom az egészet a legminősíthetetlenebb, kellemetlenül hosszú fellépésnek. Ősszel viszont pont ellenkezőleg történnek a dolgok, főleg a marha nagy sorozatunk óta. Talán az Everton elleni ötöst mondanám, az óriási, gólokban is szépen megmutatkozó fölény miatt, de sokakat ugyanennyire bucira vertünk, csak épp nem ilyen hatékonysággal váltottuk gólra a lehetőségeinket.

WudigessBoi: Ritka, hogy ennyire ambivalens legyen egy év (bár a 2015-ös is hasonlóra sikeredett). A legjobbra talán José visszatérése sikeredett: ritkán verjük meg ennyire a MU-t. A legminősíthetetlenebbnek is egy manchesteri csapat vendéglátását mondanám: a City elleni 0:3 még úgy is fáj, hogy ott és akkor nem tudtunk rá rangadóként tekinteni.

Zenzo: Ez kivételesen nehéz ügy, mert 2016-ban valóban megjártuk mind a két végletet, voltunk nagyon mélyen, és jelenleg pedig egy elképesztő sorozatban vagyunk. Bár az előző szezon mélypontjai főképp 2015 végére datálódnak, és volt két vaskos vereségünk a Conte-érában is, a legminősíthetetlenebb fellépésünket számomra Hiddink hozta össze 2016-ban. Március elején 2 trófeára volt még esélyünk, és sokan és joggal hittük azt, hogy José felmentése automatikusan jelentette, hogy a fő cél a szezon hátralévő részére ráhajtani a maradék két kupára, a BL-re és az FA-re. Mindkettőből kiszálltunk 3 nap leforgása alatt; a BL volt a fájóbb, de a teljesítmény a honi kupában volt kevésbé védhető – számomra ez a március tizenkettedikei fellépésünk a Goodisonban. Az ezévi legjobb meccsünk is az Evertonhoz köthető, Conte új taktikája ott pörgött a csúcsra, november ötödikén, a Stamfordon egy olyan meccsen hintettünk egy ötöst Koemanéknak, ahol tényleg minden a Chelsearől szólt.

  

Játékosaink kaptak hideget-meleget, kritikákat és elismerő vállveregetéseket. Szerinted ki volt 2016-ban az év játékosa, ki szolgált rá leginkább a Citrom-díjra?

 

BlueCech01: A csapat vezére és arca 2016-ban egyértelműen Diego Costa volt. Kivétel nélkül, mindkét félszezonban szórta a gólokat, hozta a pontokat és képviselte azt a habitust, ami a világ egyik legellentmondásosabb, ugyanakkor legprímább centerévé teszi.
Aki viszont totálisan kifordult magából, az Ivanovics. Rengeteg játékosunk nézett mélyen a gödör fenekére, viszont a szerb ott is maradt. Az elmúlt időszak történései nyomán kijelenthető, hogy az ő sorsa a legbizonytalanabb a csapatnál.

TheRussianOne: Kezdjük megint a rosszabbal, főleg, hogy itt igen könnyű a választás: szerb szabadságharcosunk sajnos megöregedni látszik, förtelem volt, amit 2016-ban mutatott, kiváltképp annak fényében, hogy azért tudjuk róla, hogy nem egy John O’Shea. Kár érte. Az ominózus tavaszi szezon tükrében nehéz Év játékosát választani, de én talán a José menesztése után újjá (régivé?) születő Costát mondanám, aki ráadásul őszre mintha az őrült énjéből származó energiákat is képes lenne a csapat hasznára fordítva gólokba fektetni. Szép!

WudigessBoi: Akárcsak a csapat, játékosaink is nyomtak egy restartot nyáron. Ez egyfelől örömteli, hisz például Matics, Pedro vagy Hazard is be tudta bizonyítani, hogy képes úgy teljesíteni a pályán, mint egy profi labdarúgó. Másfelől viszont szomorú, hogy hosszú heteken-hónapokon, sőt jóformán egy teljes idényen át voltak ugyanők használhatatlanok. Összességében hajlok Kanté felé, hisz neki nem is nagyon volt gyatra meccse, de ő csak fél szezont töltött nálunk, így Diego Costa lenne a jelöltem: tavasszal is odatette magát a presztízsmeccseken (Arsenal, MU), Conte pedig remekül megfegyelmezte, gyakorlatilag minden patkánykodási hajlam kiveszni látszik belőle, s így, hogy energiáit nemes célokra összpontosítja, jönnek is a gólok futószalagon, ráadásul egyik szebb és fontosabb, mint a másik. A Citrom-díj kissé talán erős, de a jó öreg Iva az, aki leginkább elvesztette a fonalat korábbi önmagához képest: lassú, lemarad, rosszul helyezkedik – ráadásul mindezt volt is alkalma eleget prezentálni, ugyanis hibái ellenére sokáig bérelt helye volt a kezdőben.

Zenzo: Ugyanúgy, ahogy a meccseknél, a játékosoknál sem egyszerűbb a helyzet. Az előző szezonban szinte egymást múlták alul a legjobbjaink, míg az aktuális szezonban pedig egymásra licitálnak. A legjobbnak éppen ezért nehéz lenne választani a jelenleg kézenfekvőnek tűnő Costát vagy Ázárt, mert annyira gyatra volt a 15/16-os szezonjuk, míg az ott talán egyik legjobb Willi jelenleg fut árnyékharcosban. De Maticstól Fabregason át Terry-ig mind-mind felemás 2016-ot futottak, ki így, ki úgy… A legkonzisztensebb talán Dave volt, így az én választottam ő: Hiddink alatt sem volt rettenetesen rossz, mégha az önmaga által állított léc alatt kódorgott is, Conte alatt pedig ismét a PL top4 védőinek egyike. A bukóra szintén egy védő a jelölt, ami nagy szívfájdalom, de sajnos egyértelmű – 2016 leginkább és teljes egészében 1 kerettagnak sült el igazán gyatrán, ez pedig a szerb tank, Ivanovics. A törölköző bedobásával szorosan a második helyre küzdötte fel magát Oscar is, de neki tavasszal legalább akadt értékelhető teljesítménye

 

Kétségtelen, hogy 2016 fiataljaink nézőpontjából is egy kimondottan jónak/jobbnak nevezhető időszak volt. Kit neveznél meg az év fiatal játékosának?

BlueCech01: Traoré és Kenedy is viszonylag meggyőzően alakítottak. Meglepetést is okozott a kölcsönadásuk, bár ez leginkább a kusza nyárnak és az emiatt állandóan változó formációnak tudható be. Kettejük közül véleményem szerint Traoré egyelőre fényesebben csillog.

TheRussianOne: Vegyük úgy, hogy csak az itthon ragadtakra vonatkozik a kérdés. Noha nálunk nem divat a fiatalok szerepeltetése, tavaly Traoré sok szép pillanattal tudott megajándékozni. Ő rá mutatok most.

WudigessBoi: Hiddink alatt Loftus-Cheek kapogatta a lehetőségeket, amikkel szerintem élt is, a Villa Parkban gólt is szerzett, ám ő sajnos Conte alatt nagyon kiszorult a pixisből. Az új szezonban Chalobah az ügyeletes nagy reménység: rendszeresen első számú csere, jól mozog, Aguero megborításával pedig bizonyította, hogy tökös srác. Aztán ott van még Christensen és Abraham, mindketten magas szinten teljesítenek kölcsöncsapatuknál. Annyira szerintem egyikük sem nőtt társai fölé, hogy egyértelmű győztest lehessen hirdetni.

Zenzo: 2016-ban a Chelsea felnőtt keretében is sok játékos lépett pályára, jóval több, mint amennyit az elmúlt években megszokhattunk, az ifik is hasítottak, és a kölcsönjátékosaink is remek szezonokat tudhatnak maguk mögött javarészt. Ha a teljes népességet vesszük figyelembe, akkor elsősorban a dánunkat kellene megneveznem, Christensen gyakorlatilag kimaxolta a helyzetét a ‘Gladbachnál, és csak azért nem egyértelmű az első helye, mert a futó szezon nem sült el annyira jól. Szerintem még így is ő az év fiatal játékosa, de így szorosan a nyomában lohol Baker, Abraham, Traoré és Aké is. Amennyiben azokra szorítkozunk, akik a Chelseanél teljesítettek, akkor pedig Ainára esik a választásom.

Szemkápráztató találatokban idén sem volt hiány szerencsére. Kinek a gólját emelnéd az első helyre 2016-ból?

BlueCech01: Szintén nem kérdés: Eden Hazard és a Spurs esete. Csodálatos volt, jelentőségteljes volt, eufórikus volt.

TheRussianOne: Édenke vs Tottenham. Nemcsak szemkápráztató volt, de egyrészt ezzel elvette a Spurs bajnoki reményeit, másrészt bajnokká tette a Leicestert, ami az év egyik legkomolyabb sporttörténelmi teljesítménye volt. Kösz, Édenke!

WudigessBoi: Bőséges a termés, de a fontosság-szépség együttható leginkább abban az Hazard-gólban volt a legmagasabb, amivel kiegyenlített a Tottenham ellen tavasszal.

Zenzo: 2016 Chelsea gólja… hmmmm, voltak nagy, meg szép, és emlékezetes találatok, Costa, Oscar, Pedro, Hazard, de még Cahill, Kenedy vagy Mikel(!) is előkerül egy-egy kellemes emlékképpel, vagy Conte óta is megannyi remek találat, de számomra a leg- … hát nem is tudom, kedvesebb? találat… vagy a legemlékezetesebb? nem, tényleg nem tudom, mi ide a jó szó, úgyhogy inkább úgy írom, hogy ami a leginkább extázist jelentett, az JT gólja, naná, hogy az Everton ellen, még az év elejéről, 2016 januárjából. A 98. percben, sarokkal… aaahhhh…

  

Utolsó kérdés: Az Év Pillanata?

BlueCech01: Gif Contéról, ahogy a távolba bikázza Mourinhót. Priceless.

TheRussianOne: Az, amikor végre kinevezték Contét…

WudigessBoi: Terry lesről sarkazott találata az Everton ellen a hosszabbítás hosszabbításában, majd a szenvedélyes gólöröm a szurkolókkal. Reméljük, nem az volt az utolsó!

Zenzo: Év pillanata? Amikor Ázár kilőtte a jobbfelsőt, csak nekem (csak némi érdekesség, születtem ‘83.05.02 – Hazard gólja május másodikán, a 83. percben esett… na, van még kérdés? 🙂 ), elütve azzal a Sp*rst a PL-től.

 

 

 • Pingback: Lion Rampant: 2016 | Zongoracipelő()

 • balazsh

  A Conte gifet valaki be tudna ide masolni? 😃 meg nem lattam 😞

 • Úgy tűnik, a MU és a neverton megegyezett Schneiderlin árában, 22M.

 • myheartisblue

  Szabolcs Schön. Ajax akadémiáját választotta a miénk helyett. Talán érthető a döntése.

  http://talksport.com/football/chelsea-fc-transfer-news-teenage-sensation-szabolcs-schon-snubs-blues-favour-ajax-move

  • Sir Idemitirjak

   Pillanatra meglepődtem hogy mit csináltam, de aztán rákellett jönnöm, hogy se a vezeték nevem nem lett benémesítve és a Chelsea se engem akart vinni. Sad story így reggelre.

 • http://www.skysports.com/football/news/11668/10724336/chelsea-to-present-application-for-stamford-bridge-redevelopment

  Ma prezentalja a klub a stadionbovitesi terveket. A tanacs mar korabban javasolta ezen tervek elfogadasat, ugyhogy varhato a pozitiv vegkimenetel.

  A fobb kerdesek:

  -megkozelithetoseg (majd 20 ezerrel no a latogatok szama)
  -epitkezes alatt hol lesz az ideiglenes otthonunk: mivel a Wembleyt buktuk, legalabbis a 17-18 szezonra biztosan (mar a Spursé) most a Twickenham Rugby csapat 82.000!!-es stadionjarol van szo nagyobb, mint az OT és majdnem akkora, mint a Wembley. 10 km-re van az SB-től kifelé a várostól.

  • 11Daves

   Az nem opció, hogy jövőre még maradunk a Bridge-en, és 2018-tól megyünk a Wembleybe?

   • A munkalatokat elobb akarjak megkezdeni, szoval addig is kell valami megoldas. Raadasul a Wembley rossz omen minden angol csapatnak.
    Amugy meg eleg draga is: a Spurs egy idenyre 15m fontot fizet.

    • 11Daves

     Igaz, meg persze ha a Spurs stadionja csúszik, azt is mi szopnánk meg. Kösz az infókat.

   • Talaltam egy szabalyt Wembleyvel kapcsolatban:

    Wembley is limited to 37 ‘major’ events each year under the terms of an agreement with Brent Council.
    However, an unlimited number of matches could be held at Wembley if the attendance falls under 50,000 spectators.

    Tehat meg ki sem hasznalhatnank, h nagyobb a stadion es ne adj isten tobb jegyet adjon el a klub az atmeneti idoszak alatt, ezzel is enyhitve a koltsegeket.

    A Twickenham 82ezrt ellenben ki tudnank hasznalni, hanem is a teljes kapacitast mindig, de egy par 10e-rel biztosan tobben mennenek, mint az SB-re.

 • Sir Idemitirjak

  Gondoltam én is válaszolok a kérdésekre, hátha megjön másnak is a kedve a kommentelők közül.
  -Legrosszabb/legjobb meccs: Hiába indított meg egy nagyszerű sorozatot az Arsenal elleni zakó, akkor abban a pillanatban az volt az idei év legfájóbb meccse. Az ágyúsok egy félidő alatt lesimázták a szinte nézhetetlenül játszó csapatunk, remélem az SB-n a srácok 150%on lesznek és revansot vesznek azért a szégyenfoltért. Nagy a verseny a legjobb meccsért, a Spuds elleni bajnokságot eldöntő, Josét helyrerakása négy pofonnal, a City elleni fordítás is lehetne akár, de az Everton ellen majd tökéleteset ment a csapat, így nálam ez az év meccse.
  -Év játékosa/citromosa: Nehéz olyan játékost mondani aki állandó jó teljesítményt nyújtott a tavalyi évben, de nálam Costát nem sokkal megelőzve Hazard a befutó. Állandó veszély az ellenfél kapuja előtt, bármikor képes egy mesteri labdára vagy egy szólóra a semmiből és még emellett is talán ő vállalja a legtöbbet a támadás építésből az ellenfél térfelén. Citrom díj nem kérdéses, az egykori nagy kedvenc szerbem. Ekkora leépülés ilyen gyorsan még talán nem is láttam, mint amit ő mutatott. Lassúság, amatőr helyezkedés, elvesztett párbajok egyszerűen borzalom.
  -Év fiatalja: Moses. Komolyabbra fordítva a szót Christensen feltette magát világ szinten a térképre, így nálam ő a befutó. Traoré is meg ér egy említést, tavasszal nálunk is többször villant és jelenleg is remek szezont fut az Ajaxnál.
  -Év gólja: Hazard spuds, szerintem ehhez nem kell magyarázat.
  -Év pillanata: Itt is sok a nevező, amikor Ivanovic jegelésre került, átálltunk 3 védős rendszerre, eladtuk Ramirest, beállítottuk a győzelmi rekordot, Hazard tánca a pályán, de nálam Kanté megszerzése talán a legjobb pillanat. A kis franciával az évezred üzletét kötöttük. https://uploads.disquscdn.com/images/07f51756fbce7a4242fd4e200c5deffc906a98d7c478da90ddc9bf8a90f4baa8.jpg

  • Ázárról ez egy zseniális kép 😀 senki nem fotoshopolt még elé egy térgyelő jányt?! 😀

 • WudigessBoi
  • Rogers the caterer offers a free dinner to all customers at his Chalk Farm Road restaurant when (not if) Chelsea win the FA Cup, circa 1939.

 • kasata91

  Elvileg a klub igencsak goodguy volt Mikellel anyagilag.
  http://www.breathechelsea.com/mikel-given-huge-payout-to-leave-chelsea/

 • myheartisblue
  • Endy919

   A pályán is nagy upgrade lenne nekik.

 • Kis off a kinaba tarto exodusrol:
  Egyet ertek Carlo papaval, annyiva kiegeszitve, h csak a leeso megy amugy is, az igazan jo jatekosok, akikre szamitanak hetrol hetre nem fognak elmenni 99% ban.
  http://index.hu/sport/futball/2017/01/11/ancelotti_a_kinai_futballrol/

 • Endy919

  Chelsea have made a bid for Bayer Leverkusen midfielder Hakan Calhanoglu as Antonio Conte looks to replace Oscar during the January transfer window.

  Legalább lennének szabadrúgás góljaink.

  • Minőségi igazolás lenne, ez tény, bár a jelenlegi formációba annyira nem indokolt egy ilyen kaliberű játékos. Közben Schneiderlint meg elhappolták előlünk.

  • balazsh

   Max balszélre elképzelhető, de ott ázárnak béreld helye van. Nem vall Contéra, valószínűleg csak szokásos alaptalan pletyka

   • Endy919

    Tudtommal ő cm.

    • Sir Idemitirjak

     Támadó kp/szélső de amúgy nagyon rossz a szabadrúgási aránya, kb. Luiz szinten rúgja.

     • Endy919

      Azért ezt nem mondanám. DL borzalmas. Calhanogluban csak az zavar , hogy rohadt cigó feje van…

      • DL szabadrúgásainak 95%-a a kaput sem találja el. Oké, hogy a maradék 5% gól, de idén még semmit nem profitáltunk a pontrúgásaiból.

    • balazsh

     Inkább AM, de legtöbbször bal oldalt tűnik fel, idén a jobb teljesítményei is azokra a meccsekre vezethetőek vissza. Szerintem nem igazán illik be se a rendszerbe, se a csapatba, nem kiforrott játékos és a set piece-eken kívül nincs kiemelkedő skillje, első sorban ezért gondolom, hogy semmi alapja nincs a hírnek.

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    Leverkusenben idén általában a jobb szélen játszik.

 • myheartisblue

  Christensen apja és ügynöke állítja, a Chelseanek szüksége van Andreas-ra csak nem egyszerű ezt megoldani a Gladbach miatt.

  http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2017/1/11/14236060/andreas-christensen-will-return-to-chelsea-according-to-his-father

  • Christensen faterja is a tipikus zsenipalánta-daddy, anno Robben esete volt hasonló, szóval a felét sem kell elhinni annak, amit mond, de mindenesetre ha csak a fele igaz is, már jól hangzik.

   itt egyúttal előkapnám, hogy ha a klub végre a nagy csapat környékén tartaná Chalobah-t, Rubent, Akét és Krisztit, ráadásul abból 1-2 relatív rendszeresen játéklehetőséget is kapna, az krvanagy előrelépés lenne az akadémiánk szempontjából – és a fiataloknak is ismét reménysugár, hogy a Chelsea Academy nem temető. És hát na, JT óta egy félsikerünk van, Courtois, az is valami, de ez lenne az igazi áttörés.

   • Endy919

    Lótuszcsíket azonnal kikölcsönözném , de igen. Valóban remek lenne , ha pár fiatalt végre betudnánk építeni.

    • Én továbbra is tartom, hogy ha már akarjuk Antoniot a WHU-ból, akkor 10M + Ruben kölcsönbe, és mindenki jól jár.

     • Endy919

      Az jó lenne.

      • amúgy nem nagyon akarunk elengedni senkit, nagyon úgy tűnik, Zoumát is vitték volna kölcsön, főleg franciák és németek, ma utoljára talán a Köln sportigazgatója nyilatkozta, hogy vinnék, de a Chelsea nem adja, Bats-t pedig a WHU és a Swans is vinné, de a hattyúk is már inkább Ulloa után futnak, mert a belgát nem adjuk. Akét is visszahívtuk, és még JT-t sem adtuk kölcsön :DD

   • Courtois szvsz sehogy nem mérhető egy akadémiáról induló játékoshoz. Őt már eleve gigatehetségként vettük, majdnem annyit fizettünk érte 17 évesen, mint Cechért anno.
    Ha ő félsiker, akkor Oscar meg Zouma is az, mert megközelítőleg annyi köze volt mindnek az akadémiához.

    • Oscar és Zouma már nagykorúan jött, és az első csapatba, TC meg ifiként. Nem akadémiai nevelés, de akkor is Chelsea ifiként került be a nagycsapatba. Az meg, hogy 10 évvel később majdnem annyit fizettünk érte, mint Cech-ért, remélem te is érzed, hogy sántít némileg 🙂

     • De érted, ez a TC-félsiker akkor állná meg a helyét, ha TC már ifiként szerepet kapott volna a csapatban, holott 22 éves koráig ő sem volt sehol, az akadémiánkhoz meg aztán semmi köze sem volt. A posztján aktuálisan a világ 3 legjobbja közé tartozott, amikor csatlakozott a Chelsea-hez. Ez minden, csak nem egy academy-way.
      És még ha a Cech-vonalat torpedózod is, nem hiszem, hogy sok másik kapust tudnál felsorolni, akikért 18 éves korukban 9 millió eurót raktak volna el.

      • A Cech vonalat nem én torpedózom, hanem az élet, azért nehogy azt mondd már nekem, hogy 2003-ban kiadott 7M font ugyanannyi, mint a 2011-ben kiadott 6M :))

       “ez a TC-félsiker akkor állná meg a helyét, ha TC már ifiként szerepet kapott volna a csapatban”
       Nem, akkor az teljes siker lenne. Így meg csak fél.

       “akadémiánkhoz meg aztán semmi köze sem volt”
       ez igaz.

       “A posztján aktuálisan a világ 3 legjobbja közé tartozott, amikor csatlakozott a Chelsea-hez”
       Ez meg nem. Max az ifik között.

       • Nézd, vettünk egy egy orbitális tehetséget, posztjához és korához mérten kiemelkedően drágán. Itt ennyi történt. Ez kb. olyan, mintha Gabriel Jesust könyvelnénk el a City-akadémia egyharmad-sikerének.
        Itt mi most eleve arról beszélünk, hogy “a fiataloknak is ismét reménysugár, hogy a Chelsea Academy nem temető”, de ötletem nincs, hogy egy méregdrága játékos, akinek köze sem volt az akadémiához, mégis hogy lehet ennek az égisze alatt félsiker.

        “”A posztján aktuálisan a világ 3 legjobbja közé tartozott, amikor csatlakozott a Chelsea-hez”
        Ez meg nem. Max az ifik között.”
        Gondolom ezt félreértelmezted, én arról beszélek, amikor ténylegesen csatlakozott 2014-ben. Előtte 1 hétig sem volt Londonban.

   • Diego Costa

    TBO és a saját nevelés? Na ne. Leigazoltunk majd kölcsönadtuk és mikor beérett az első számú kapus lett. Szó sincs semmilyen saját nevelésről.

    • És hol írtam én, hogy saját nevelés? 🙂

     • Diego Costa

      “JT óta egy félsikerünk van, Courtois, az is valami, de ez lenne az igazi áttörés.”

      Nekem ebből az jött le, hogy valamennyire annak tartod TBO-t.

  • myheartisblue

   A mai nap folyamán többször is elolvastam ezt a cikket, de valahogy nem tudom értelmezni. Segítenél? Most azért büntetik meg őket, mert változtatások történtek az edzéstervekben vagy hogy egyes játékosok nem adtak le mintákat időben?

   • Sir Idemitirjak

    Szerintem csak Kolo meglátogatta az öcsit.

   • egyelőre annyi a hivatalos közlemény az FA részéről, hogy:
    It is alleged the club failed to ensure that their ‘Club Whereabouts’ information was accurate, contrary to Regulation 14(d).

    http://www.thefa.com/news/2017/jan/11/manchester-city-charged-fa-rules-anti-doping

    A 14/D pont pedig:
    Club whereabouts information:
    (a) All Clubs must furnish The FA upon request with any whereabouts information The FA requires from time to time in respect of any Players who are not IRTP Players or NRTP Players. That information shall include as a minimum:
    (i) training dates;
    (ii) start and finish times of training;
    (iii) the address at which such training will take place; and
    (iv) the home address for a Player and any other address at which a Player regularly resides overnight.

    (b) The FA (whether through the Anti-Doping Unit or otherwise) may issue directions from time to time about:
    (i) the type of whereabouts information to be submitted by Clubs; and/or
    (ii) the manner and time frame in which such whereabouts information must be submitted.

    (c) It shall be a breach of this Regulation 14 for a Club to fail to provide regular details of the times, dates and venues of the Club’s training sessions in the manner directed by The FA.

    (d) It shall also be a breach of this Regulation 14 by the Club if the information contained in such reports is either initially inaccurate or has not been updated by the Club as necessary to ensure it remains accurate.

    Szóval az elsővel lesz összefüggésben, nem mintaleadással.

  • Rammschein

   Tőlük nem akarnak pontokat elvenni? 😛 😀

 • Sir Idemitirjak

  Charlie Colkett, Islam Feruz és Fankaty Dabo a Swindon Townba folytatja a szezon végéig

  • Endy919

   Ezt a Feruz gyereket nem értem. Amekkora wonderkid volt . úgy égett ki 18-19 évesen. Kár érte.

   • mint abból a generációból mindenki, meki, Kakuta, stb, stb. Az egyel korábbi generáció legalább vitte valamire, PvA, Bertrand, Borini és Töre, no meg Cork azért legalább ismert, többnyire első vonalas csapatokba is eljutott.

    • Endy919

     Stoch még egy Puskás díjatt is összehozott !:D

     Meg amióta rájött , hogy nem gangsta rapper , még a Fenerbe is úgy.ahogy visszakerült.

     • Miro.. bakker, már el is felejtettem, pedig egy időben benne is nagyon bíztam, hogy majd az áttörést fogja jelenteni. Igaz, ő volt kb a 200. akiben bíztam :))

    • vitéz kaprosfalvy ond kond

     Di Santo is.

    • Sir Idemitirjak

     Brumát melyikhez soroljuk? Wolfsburgban masszív kezdő, azért az nem rossz.

     • találomra soroltam fel neveket, a teljesség igénye nélkül. Bruma abszolut illik ide, elvégre már felnőtt válogatott környékén is megfordult, a Hamburgban is volt kezdő, meg aztán a PSV-ben is.

      • Sir Idemitirjak

       Gondoltam, csak az ő neve megér egy említést, mivel ő akár egy nagy csapatnál is kiköthet, ami elég egyedülálló lenne, talán az első fiatal aki végén el is éri a neki beharangozott karriert. (új utánpótlási rendszerből)

       • hát csak ez már kevéssé a Chelsea Academy érdeme. Őt viszonylag idősen vettük, ha jól rémlik a Feyenoordtól, 2-3 szezon Chelsea-Youth után meg ment kölcsönbe, aztán jól eladtuk. Az, hogy a PSV-ben felépítette magát, és a Hamburgból is ismert volt a neve a BuLi-ban, és így eljutott a Wolfsba, ahonnan akár tényleg nagy csapat is viheti majd, arra már nehéz rásütni, hogy Arnesenék érdeme 🙂

   • myheartisblue

    Kiégni 18-19-évesen, hát ezek még tizenévesek. (jo épp Feruz 21) Kicsit torz az elvárásképeitek a fiatalokról. Nem lehet mindenki CR vagy Delle Alli, azért mert tehetségnek tartották az U-istentudjamennyiben. Egyelőre járják a kölcsönöket, ez egy hosszabb folyamat.Inkább dícséretreméltó, hogy nem ragadt meg a Chelsea Youth teamben, hanem tiniként a játékával egy olyan alsóbb ligás húzóemberévé vállhat mint a Swindon Town. Nem olyan egyszerű ez, hogy ha tehetség vagy nem azt is jelenti h. sztár is leszel. lásd. Mceachran, Baker, vagy épp. Bamford.

    • Endy919

     Danny linkelte , hogy hol volt kölcsönbe az elmúlt pár évebn , mennyit játszott és hány gólt szerzett.
     Ezek a számók nem kiégést jelentenek ,hanem már inkább indokot arra , hogy átgondolja az életét , hogy biztos jó pályára került-e.

    • Petikee Sipos

     nem értem Baker miért került bele a felsorolásba. sőtt még Bamforddal is vitatkoznék…

   • 163-al csatarkent, valamint az elmult loanjai alapjan sok nem lesz belole, en speciel nem is nagyon ertettem a hypot (mar, ha volt..) annyira semmit nem jelent, h vki U17 ben jol megy a kicsik kozt… foleg fekaknal, sokkal fizikalisabbak ebben a korban meg hasonlo koru tarsaiknal, emiatt kiemelkednek.

    Loan spells:

    2014– Chelsea 0 (0)
    2014 → OFI Crete (loan) 1 (0)
    2015 → Blackpool (loan) 2 (0)
    2015–2016 → Hibernian (loan) 6 (0)
    2016–2017 → Excel Mouscron (loan) 7 (0)
    2017– → Swindon Town (loan) 0 (0)

  • Diego Costa

   Feruz elég nagy talány, hogy mi lett vele. Tehetséges játékosnak tartották aztán eltűnt a süllyesztőben. Meg nem mondom már hova ment el, de nagyon csodálkoztam rajta és emellett volt még Oroszországban is…

 • Klopp úgy nézem, inkább a hétvégi PL meccsre figyel, mint a ligakupa elődöntőre. Nézi valaki a meccset? (én csak eredményt)

  • Redmond kb ötöt rúghatott volna eddig. Eddig egy ment be, 7+ perc van vissza, de ha az kevés lesz, asszem kiherélik a szentek a srácot 🙂

   • Nekünk viszont mind az 1-1, mind az 1-0 kimondottan jó. Pont a rangadónk előtt lesz a visszavágó és egy fakupa-meccs,.

    • nyert a Soton.

     • Ja, ez így szuper. Kloppó csapatának vért kell hugyóni majd, hogy a döntőbe jussanak.

  • Diego Costa

   A kezdőt elnézve azért fontos volt a meccs nekik. A legjobb forgatókönyv alakult ki így, mert a kezdő játszott, nem nyertek így a visszavágón újra nekik kell majd szerepelni.

   • félidőben ezt írta a live cover is:
    The referee calls time on a first half that has belonged to the hosts. Southampton lead thanks to Nathan Redmond’s 20th-minute strike but, in all fairness, he could have had a hat-trick had it not been for Reds stopper Loris Karius. Liverpool, perhaps with an eye on Sunday’s trip to Manchester United, have been lethargic, they’ll have to address that to prevent Saints from taking a healthy lead into the second leg at Anfield.

 • Sir Idemitirjak

  Llorentét befogják jelenteni 48 órán belül. Egyre több helyen lehozzák, meg hatodik érzékem is ezt súgja.

  • Endy919

   Ez egy szomorú nap.

   • Valóban sokkal vidámabb lenne, ha Nelson Oliveira jelentkezne be arra az 500 percre májusig.

    • Endy919

     Az tuti 🙂

  • Gyonyoru lesz, remelem meg a 9-est is megkapja, spanyol is, kell ennel tobb egy igazi nosztalgiahoz? 🙂

 • 11Daves

  OFF: Ronaldinho cikke a playerstribune.com-on, levél a nyolcéves önmagához. Hihetetlen olvasmány.

  http://www.theplayerstribune.com/letter-to-my-younger-self-ronaldinho/

  • Olvastam délelőtt a sky-on.

   Rettentően utáltam, amikor ellenünk játszott, és azért is, mert ha ő nincs, Lampard aranylabdás. De ennek ellenére/emellett muszáj volt tisztelni, mert egy kibeb@szott zseni volt. Kár, hogy idő előtt tönkrevágta magát, mint a legtöbb brazil. Fura, hogy erről nem ír a 8 éves magának, hogy ha nem bulizod túl, akkor talán még ennél is nagyobb lehettél volna… 😐

   • Nekem is ez jutott eszembe, h vajon a tivornyazasra meg a kurvakanuszabolkokozasra miert nem tert ki 😀

 • Diego Costa
 • Chelsea4Ever
  • navégre. Amikor már a denevérekbe is belekötöttek, nem hittem, hogy valaha is eljön ez a nap 🙂

   • Ez volt a konnyebbik approval, most jon meg egy rakat mas engedelyeztetes es vegul az uj Londoni polgarmesternek kell elfogadnia. Remeljuk ozkkenomentes lesz az is.

    Az ideiglenes stadion kerdesre leszek kivancsi, sztem sokat fog szamitani, h hol leszunk “otthon” es nagyon remelem, h nem a Wembley lesz az (szerencsere kicsi is az esely ra).

    Aki meg nem volt es megteheti mindekepp menjen el az SB-re meg mielott lebontjak. Oriasi hangulata van, megha nem is egy OT vagy Bernabeu.

    • WehaveNoHistory

     De az útóbbi kettő is csak akkor fain, ha Chelsea a vendég, amúgy nem! 😀

  • azért úgy nézem, Londonban sem okosabbak az emberek, mint akár itthon, egy élmény olvasni a kommenteket 🙂

   Committee hears 12,463 postcards in support of the development, from as far away as Nigeria and Massachusetts, were received by LBHF. 🙂

   Are there any plans to replace 59 trees lost as part of the development? And if so, where? That is a matter to be discussed, apparently (igen, nyilván ez a leglényegesebb pont lehet)

   Local resident speaking disagrees with findings of case officer & says project will damage conservation areas around new stadium + Main issue seems to be the raised pedestrian walkway, which resident says will have “profound” effect on the Billings conservation area + An objector is now speaking about the importance of a local tree, and arrangements for pruning it. (csak a rinyálás bazzeg)

   de a legszebb tán ez: Another resident in objection says decibel level of bigger stadium is “unknown” & claims there is no plan for possible terror attack 🙂 sőt, szerintem még ufo támadás esetére sincs

   • Komolyan meglepodtel? Ahol egy Brexitet megszavaznak, arrol az orszagrol beszelsz? 😀 A plebs az plebs mindenhol..

    • azért a Stamford környéke nem épp a gettó 😉

     • sőt, London egyik leggazdagabb városrésze Chelsea. Régen a szurkolótábor nagy része szelíd, értelmiségi volt, színészek stb. Azért ez mára igencsak felhígúlt, Headhunters, Parizsi metrosok és egyebek.

    • Sir Idemitirjak

     Brexit legviccesebb része, hogy egy hét után mindenki sírt és már megbánta a szavazást. Jó dolog ez a bárki szavazhat bármire “modern felfogás”

     • azért ha választhatnál, hogy egy “bármilyen hülye szavazhat bármilyen hülyeségre” országban élhetnél, vagy egy diktatúrában, melyiket választanád? 😉

      Tény, hogy nem való az embereknek a demokrácia (sem), de még mindig ez a legkisebb rossz.

      • Sir Idemitirjak

       A diktatúra egyáltalán nem rossz elképzelés, csak a ideális vezető szükséges hozzá.
       Amúgy nem kell ennyire szélsőségesen lerendezni, de egy egyszerű írásbeli teszttel kilehetne deríteni, hogy ki alkalmas rá, és ki az aki a legalapvetőbb fogalmakkal sincs tisztában és a szavazások közelébe se szabadna engedni.

       • “A diktatúra egyáltalán nem rossz elképzelés, csak a ideális vezető szükséges hozzá.”
        :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
        :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
        :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

        “Amúgy nem kell ennyire szélsőségesen lerendezni, de egy egyszerű írásbeli teszttel kilehetne deríteni, hogy ki alkalmas rá, és ki az aki a legalapvetőbb fogalmakkal sincs tisztában és a szavazások közelébe se szabadna engedni.”
        És ennek mi értelme lenne szerinted abban a világban, ahol két zacskó szotyiért lehet tömegeket buszoztatni, hogy szavazzon rád? 😉 (Vajon hány embernek lenne meg a pozitív tesztje, aki amúgy írni sem tud?)

       • ouch ez durva volt

        • Sir Idemitirjak

         Nyugi, nem tervezek politikai pályát.

       • Diego Costa

        “A diktatúra egyáltalán nem rossz elképzelés, csak a ideális vezető szükséges hozzá. ”

        Nekem van egy jelöltem a napfényes Itáliából. Amihez nyúl, arannyá változik.

     • “Brexit legviccesebb része, hogy egy hét után mindenki sírt és már megbánta a szavazást.” erre utaltam.

      “Jó dolog ez a bárki szavazhat bármire “modern felfogás”
      Speciel ez nem modern felfogás 🙂 rendben van ez, a referendumot a brexitrol nem a nep talalta ki, hanem a politikusok, akik szinten nem voltak sokkal okosabbak az atlagnal 🙂

     • Diego Costa

      Az is szép volt, hogy annak a pártnak a vezetője, aki ezt szorgalmazta az eredmény láttán lemondott mondván, hogy a célját elérte, a kilépést meg vezényelje le valaki más…

    • Frenky54

     “A plebs az plebs mindenhol”
     Csak röviden: például Athénban, az ős demokrácia hazájában, az ókorban, csak az athéni , férfi, katonaviselt, jómódú állampolgár szavazhatott, a nők, stb. nem…. az igazságosabb volt?

     • “a nők… nem. az igazságosabb volt?”
      Háááááttttőőő………..

      (just kiddin’ :)) )

  • mohacsia

   Ezzel a stadionnal még mindig 3 bajom van:
   1. Első ránézésre ez egy rohadt csúnya szabálytalan alakú plecsni.
   2. Második ránézésre ez egy tág segglyuk.
   3. A közölt metszet alapján tudni vélem, hogy ezen valaki még kurva nagyot fog szopni mire megáll valahogy.

 • Chelsea4Ever
 • Sir Idemitirjak
 • kasata91

  Fellaini szerződést hosszabbított a MU-val. :’DD
  Zsiru, Kóklejn meg Koscielny pedig a 4. helyezettekkel. (Özli és Sanchez nem)

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Ez nagyon Arsenal.. A Giroud-fèle pojácák nagy örömmel hosszabbítanak, a klasszisok meg 3 èv után menekülnek.

 • óriási technikai újítás a PL-ben (feel the irony) – spidercam

  hát ide is eljutottunk – egy pár év alatt… (a 2010-es Vb-n már ott volt – nehéz lehetett beszerelni Angliába ezeket. Már egy 20 lelkes BAZ-megyei faluban is drónnal fényképez egy hobbifotós, de a PL végre eljutott a spidercam-ig – juhéé 😀 )

  http://www.skysports.com/football/news/11661/10725096/manchester-united-v-liverpool-spidercam-to-feature-in-sky-sports-first-for-premier-league

  • myheartisblue

   Jobb szögből láthatjuk az MU lesgóljait és és Dean ökörségeit. SupppaHotCooool!

   • nem biztos, hogy jobból, de mindenképpen többől 🙂 én amúgy nem bánom, nem kell félreérteni, sőt, örülök neki, csak azon vagyok fennakadva, hogy miért kellenek évek ahhoz, hogy egy ilyen eljusson abba a világba, ahol fontmilliárdokat kérnek a közvetítési jogokért….

  • Diego Costa

   Akkor gondolom a sas szemet ünnepélyes keretek között visszavonják, elvégre minek annyi kamera…

 • kasata91
  • nagyon jól sülhetett el neki az ittlét, az egyik legnagyobb szurkolónk 🙂 cukipofa 🙂

 • Everton have completed the signing of midfielder Morgan Schneiderlin from Manchester United.

  https://twitter.com/Everton/status/819590428978712576?ref_src=twsrc%5Etfw

  • pont most akartam linkelni. Számomra némileg fura, hogy ismét nem repültünk rá, 20+4M azért nem olyan vészes egy jó korban, de mondjuk rossz formában lévő játékosért manapság.

   • Elfért volna itt bizony…
    Honnan tudod, h rossz formában van? 😀 Csálén ül a padon se?

    • aki nincs meccsben, az rossz formában van. Mikor játszott utoljára éles 90 percet szerencsétlen?

     • Ki tudja, lehet 10 interceptionnel, 95%-os passzolással és 1 gólpasszal köszönt volna, be ha szerepet kap 🙂 Arra utaltam, h nem formája miatt nem játszik.

      • azt adom, hogy nem a formája miatt nem játszik, viszont továbbra is tartom, hogy aki csak edzésben van, de nincs éles helyzetben, az – akkor javítok itt is a szóhasználaton, hátha az jobban fedi, amit mondani akarok – formán kívül van.

     • “aki nincs meccsben, az rossz formában van”
      Ez pl. nem feltétlen igaz, lásd az idei Yayát.
      Mou alatt meg aztán pláne nem a formája alapján válik valaki abszolút perifériássá.

      • látom sikerült elővenni ebben is Mout, tudod mit, hagyjuk is az egészet.

       • Sir Idemitirjak

        Mou did 9/11

       • ??? 😀
        Tudom, hogy neked ő az edzők zenitje, de kérlek ne mond azt nekem, hogy rotálási területen nincsenek kiba nagy hiányosságai, mert az már tényleg csak az elfogultság számlájára lehetne írható.

    • Endy919

     Még a padon sem ült 😀 Ott Fella az elsőszámú csere 😀

   • Én sem hiszem, hogy feltétlen rossz formában lenne. Játékhiányos, ez tény, de egy tisztes szintet képes volt hozni, ha esélyt kapott.

    • más a tisztes szint, és más a jó forma. Ne mondd már nekem azt, hogy nem csak a fociban, de bármilyen sportban, sőt, az élet bármilyen területén “jó formában” van az, aki csak gyakorol, de nincs éles versenyhelyzetben, legyen szó gépjármű vezetéstől a nyelvtudásig. Lehet nem a “rossz forma” a jó kifejezés, lehet inkább azt kellett volna írnom, hogy formán kívül van, de ez a lényegen keveset változtat.

     • Oké, de más a rossz forma és a tisztes szint is. Ha most rossz formáról beszélünk, akkor automatikusan olyan játékosra asszociálunk, aki gödörben van/nem képes ellátni az alapvető feladatait. Nyilván a tisztes szinttel nem lesz jó formában sem, és nyilván kéne ismét idő a pályán, hogy kihozhassa magából a maxot, de ettől még nem biztos, hogy mentális/fizikai válságban van.
      A formán kívüli szerintem lényegesen jobb kifejezés erre.

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    20+4 volt az Everton-nak, gondolom oda szívesebben adták mint riválisnak.

    • Oké, mivel mi már kikaptunk, most Joséék viszik a legjobb Win-sorozatot, és hirtelen közelebb vannak pontban a második helyhez, mint a hetedikhez, de attól még MU 6., Everton 7. 🙂 nemrég a legfőbb rivális még az Everton volt 😉

     Egyébként nyilván jobb volt nekik lepasszolni a Goodisonba, mint hozzánk, mégha belőlünk valszeg kisajtoltak volna 24+4-et, de legalább 22+4-et, akkor is.

     • vitéz kaprosfalvy ond kond

      Meg Schneiderlin gondolom nem akart megint padozni, nálunk meg azért nem biztos hogy egyenes lett volna az út a kezdőbe.

  • myheartisblue

   Everton HQ base:
   -Figyeljen, tud valaki valami borzalmas grafikát összedobni ennek a Snájderlin gyereknek?
   -Uram, azthisztem én igen!
   -Akkor lásson neki fiam!

  • OFF: jesszusom az a grafika…

   • összecsúszott na 😀

    • vitéz kaprosfalvy ond kond

     Operahàz fantomja

 • Charlie Colkett, Islam Feruz and Fankaty Dabo are off to Swindon Town till the end of the season

 • Swansea confirm £4m signing of PSV winger Luciano Narsingh”
  Hoppá, nem rossz fogás a Swanseanak ilyen szar helyzetben, ráadásul ilyen olcsón.. Oké,h már nem olyan hype övezi, mint pár éve, de nem szar játékos.

  • Endy919

   Én nem mertem beírni , de a padra elfogadtam volna.

   • Nemrég már írtad egyszer. Most Depayra faj a fogad, mi? 🙂

    • Endy919

     Promesra inkább. De Depayra sem mondanék nemet.

  • én is pont gondolkodtam, hogy lehet mégsem a champo a cél. Jó edzők, és még minőséginek nevezhető igazolás is… csak az a fura, hogy akkor a nyáron miért nem tudták ezt a sémát követni? 🙂

 • A diszkusz csak nálam rosszalkodik?

  • Endy919

   Nekem sem jelzi az új kommenteket.

  • nem, sajnos napok óta ilyen, hogy időnként nem működik az automatikus frissítés – főleg így a késő délutáni és az esti órákban fordul elő.

 • Off: Napoli sign brazilian winger Leandrinho

  Mindig azt hiszem, már elfogynak a -dinho-k, és már csak ismétlődik a sorminta, de neeeeem, mindig találnak valami újat :)) ezzel a Leandrinhoval egy időre felb*szták a koronát erre 🙂

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   A műfaj legdurvábbja a Shakhtar Donyeckes Dentinho(fogacska), aki arról kapta a becenevét hogy kurva nagy rés van a felső metszőfogai között.

 • Endy919

  Off.
  A sárgák teljesen megőrültek 😀 most pl. egymástól vásároltak – a 404k értékü Chengdong Zhang kelt el 17.5m fontért :DDD

  • zseniális 🙂

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Komoly európai karrierje van: 12 meccs a buli2-ben, 1 meccs a la ligában, 40 portugáliában. 3 hét múlva lesz 28. Kakuta és Gervinho csapattársa lesz. Tavaly januárban több ilyen igazolás is volt amúgy, 10-15 milliókért váltottak klubot kínai játékosok, ez a huszaska azért szép.

   http://www.transfermarkt.de/chinese-super-league/transferrekorde/wettbewerb/CSL

   Itt a lista, 10 milla környékén jó pár kínai játékos cserélt gazdát.

   • Endy919

    Kakuta kínában van ?

    • vitéz kaprosfalvy ond kond

     Igen, de korában se az amerikai, se az orosz, se a közel-keleti klubok nem tudtak tömegesen Hulk, Oscar, Ramires, Teixeira, Jackson, Witsel meg Pellé szintű játéksokat igazolni. A kérdés az hogy ha megtöltik a csapatokat ilyen játékosokkal akkor tudnak-e szintet lépni és még ennél is nagyobb neveket hozni. Szerintem ez egyelőre nem reális, de ha ilyen svunggal veszik az ilyen pipec játékosokat akkor simán lehet hogy a kínai bajnokság feljön 4-5. legerősebb ligának nagyon hamar. Már most lennének olyan párosítások ahol 6-7 világsztár játszik. 1-2 meccsbe biztos bele fogok nézni kíváncsiságból hogy milyen a hangulat.

     • azért óvatosan az ilyen kijelentésekkel, mert ez így ebben a formában nem igaz. Az oroszok igenis tudtak, csak rendre az az 1-2 csapat, ahol mondjuk éppen tobzódott a pénz egy új tulaj v szponzi miatt. A moszkvai csapatok vagy éppen az Anzhi bőven képviseltek ilyen kategóriát, ha nem jobbat éppen. Arról nem is beszélve, hogy az orosz foci a USSR felbomlása előtt elég komoly szintet képviselt, ugyan ténylegesen valóban nem tudtak ilyen játékosokat igazolni, csak akkor nem is akartak, mert nem is kellett 🙂

      A közel-kelet az más, őket eddig nem érdekelte a foci.

      “Szerintem ez egyelőre nem reális, de ha ilyen svunggal veszik az ilyen pipec játékosokat akkor simán lehet hogy a kínai bajnokság feljön 4-5. legerősebb ligának nagyon hamar.”
      Ezt szeretnék a Kínaiak, de ez nem fog megtörténni. Nem lehet mindent pénzzel elintézni. Amíg nincs ‘futbalkultúra’ az országban, addig rövid időn belül nem sok minden fog változni. Értem ez alatt, hogy először infrastruktúrát kell teremteni, stadionokat, edzőpályákat, utána megfelelő személyzetet igazolni (nem elég egy jó edző, kell hozzá megfelelő staff is), megfelelő edzésmódszereket kidolgozni, és éles meccseket játszani. Mert addig, amíg csak bohóckodnak a pályán a meccsek többségén, addig a “sztárok” fognak beleszürkülni abba a világba, nem a kínai világ csillogása nő fel hozzájuk. Nézd meg az USA-t, ott is hány éve pumpálják bele a pénzt a soccerbe, és hova jutottak el.

      • vitéz kaprosfalvy ond kond

       Az Anzhi kiket vitt el? Eto’o volt az egyetlen igazàn jó jàtèkos. Rajta kívül Dzsudzsi, Roberto Carlos 40 évesen, Jucilei, Samba.. Nem Oscar meg Ramires kategória.

       1-2 nagyobb nevet mindig vittek az oroszok, de közel nem olyan mennyiségben meg közel sem annyi csapat mint most Kína.

       Futballkultúra ide vagy oda, egy év alatt odavittek egy rakat klasszist. Nincs olyan holland csapat(de Franciaorszàgban is csak egy) akiknek realitás lett volna Oscar, Hulk, Ramires, Martinez vagy Teixeira szerződtetése, ebben a tekintetben a kínai liga màr jobban áll, ott van 6-7 klub akik a topcsapatok padjàról tudnak igazolni. Az USA-ban közel nem nyomott az àllam vagy a szponzorok ennyi pènzt. Oda levezetni jártak és járnak játékosok -Gerrard, Lamps, Drogba, Pirlo, Beckham, Kaka, Villa – Kína meg randikèpes korú játékosokat vesz 40-60 milliókért.

       Én abban sem hiszek hogy pénzzel ne lehetne mindent megoldani. A Manchester City egy totàl alsóházi csapatból angol bajnok lett 3 ès fèl év alatt, mi bajnokcsapat lettünk a 3-4-5. környèki csapatból két èv alatt, a PSG felkerült az európai térképre azonnal, a RB Lipcse évek óta lépi az osztàlyokat, most BL-re àllnak. Minél inkább a nullàról indul az építkezès annàl nagyobb a fejlődési lehetősèg.

       • kasata91

        Azért egy premier league-be vagy egy buliba, de akár még a ligönbe is igazoló sztár más motivációval edz és játszik, mint a kínai / amcsi ligában pénzért levezetni menő játékosok. Vajon Hulkot vagy Teixeirát az motiválta, hogy megtörjék a Guangzhou 6 éve tartó egyeduralkodását a kínai bajnokság élén?
        Az oroszok annyiban mások, hogy nekik volt BL, ami jelentett annyi motivációt és kitörési lehetőséget, hogy fiatal, erőtől duzzadó játékosok (már aki) tudták ugródeszkának használni.
        Szerintem kiállhat minden csapat 11-11 A és B kategóriás befutott játékosokkal, amíg nincs infrastruktúra, szurkolói kultúra és a részben ezekből fakadó motiváció, addig biztos hogy senkinek semmit nem fog jelenteni egy Shijiazhuang – Tianjin Teda örökrangadó.

        • vitéz kaprosfalvy ond kond

         Hulk a szurkolói kultúra miatt ment Szentpétervàrra? Nem kevésszer banànnal dobàltàk.. A BL-ből meg legkésőbb a 16 között szopórollerezett haza minden orosz csapst az elmúlt években, senki nem hiheti komolyan hogy valaki azért ment oda hogy odaverjen a BL-ben.

         • kasata91

          Hulk pont a “már aki” kategória. Ő valóban csak a pénzt kergeti. De azért van példa aki alacsonyabban rangsorolt klubból érkezett és magasabban jegyzetthez távozott a ruszkik után (pl. Wilmos).

        • így van.

       • “Futballkultúra ide vagy oda, egy év alatt odavittek egy rakat klasszist.”
        klasszist 😀 azt.

        “Én abban sem hiszek hogy pénzzel ne lehetne mindent megoldani. A Manchester City egy totàl alsóházi csapatból angol bajnok lett 3 ès fèl év alatt, mi bajnokcsapat lettünk a 3-4-5. környèki csapatból két èv alatt, a PSG felkerült az európai térképre azonnal, a RB Lipcse évek óta lépi az osztàlyokat, most BL-re àllnak. Minél inkább a nullàról indul az építkezès annàl nagyobb a fejlődési lehetősèg.”
        Na ez az, ami pont nem igaz – már utóbbi – mert míg a Chelseanek lényegében “kis lépés kellett”, hiszen azért standard PL csapatról beszélünk, felsőházas eredményekkel, mégis időbe tellett a dolog. A City kis PL csapatból valóban összehozott 3 év alatt egy bajnoki címet, de ettől még 9 év alatt csak kettőt, és bár BL résztvevő a csapat, de komolyabb BL vagy bármilyen nemzetközi eredmény nélkül, és ismétcsak stabil PL fundamentumokra építő csapatban. A PSG-ről is úgy beszélsz, mintha valami múlt nélküli csapat lenne Kirgizisztánban… Egy nulláról induló kínai csapat mit fog akkor összehozni?? Hagyjuk már, gondolkodjatok reálisan.

        • vitéz kaprosfalvy ond kond

         PSG-t 1970-ben alapítottàk.. 12 éve amikor nagy küszködve bejutottak a BL-be alaposan kiszopattuk őket a csoportban. Szerintem te ferdítesz ha a PSG sikerét a fene nagy futballkultúrához kötöd. Rotehen, a vén Makelele, Ljuboja meg fasz tudja ki volt még ott nem hozott eredményt. Ibra, Th Silva, Verratti, Cavani, Lucas stb meg igen. Kár ezt ragozni.

         Az a baj hogy nagyon összemosod a dolgokat. Persze, néhàny éven belül kínai csapat nem lesz PSG-Chelsea szint, de egy év alatt sok klub eljutott oda agresszív felvásárlással hogy a francia és a holland liga aldó tizesénél jobban néznek ki, és ha így megy az olasz, a spanyol és a német alsó csapstokat is előzhetik, ami nagyon durva instant erdmény lenne.

         • Tessék már tájékozódni kicsit, a PSG mint PSG valóban csak ’70 óta létezik, de az elődcsapat 1904 óta… és azt meg meg ne magyarázd már nekem, hogy a francia futballkultúra nem nagy, és egyenrangú a kínaival, mert lefosom a bokám.

          Én mosom össze a dolgokat? Közlöd, hogy “simán lehet hogy a kínai bajnokság feljön 4-5. legerősebb ligának nagyon hamar”. Nem csapatokról beszéltél, hanem ligáról… itt te magyarázod már mindenfelé a dolgokat, nem én.

          • vitéz kaprosfalvy ond kond

           Nem azt mondom hog a kínai és a francia futballkultúra egyenértèkű, én azt mondom hogy ezt a játékosok nagy rèsze telibeszarja. Oké, hogy a PSG 70-es összetàkolása előtt is létezett két klubkènt, de ne mondjuk már hogy Ibra meg Di Maria a kurva nagy hagyományok miatt ment oda. Amíg nem volt pénz klasszis nem igazolt franciàba, amint lett igen – Falcao, James Rodriguez, Lavezzi, Cavani stb. Kína ugyan ez. A jàtékosok oda mennek ahol van pénz.

          • Most viszont akkor nem értem innentől, mint vitázunk 🙂 mert eljutottunk oda, hogy ugyanazt mondjuk. Én nem mondtam, hogy a játékosok nem oda mennek, ahol a pénz van, vagy hogy maris vagy Ibra a hagyomány miatt mentek volna oda. A játékosok oda mennek, ahol van pénz, ez tiszta, de attól még nem lesz futballkultúra Kínában, hogy odament pár B kategóriás játékos, franciában meg akkor is van és volt, ha éppen nem volt pénzes csapat a bajnokságban (bár többnyire azért volt, az OM, a Lyon, stb, épp mikor melyik).

           De azét továbbra is tartom, hogy attól Kína nem lesz – pláne nem nagyon hamar – világelit futballbajnokság tulaja, mert leigazoltak irgalmatlan pénzekért csapatonként 2-3, európai szinten is jegyzett játékost. Mert ahhoz ezt fenn kell tartani 15-20 évig, és akkor majd talán eljuthatnak egy szintre. Pont a Chelsea vagy a City példája mutatja, hogy még erős fundamentumokon nyugvó csapatoknak is simán évtizedek kellenek, hogy komoly eredményeket érjenek el. Márpedig addig, amíg Kínában lesz 200 kínai falábú, meg 25-30 Oscar, Hulk, Witsel kategóriájú labdarúgó, nem lesznek igazán tényezők. Ez a folyamat pedig, amit csinálnak egyelőre mesterségesen gerjesztett, de amíg és ha nem lesz önellátó a bajnokság, akkor ennek vége fog szakadni. Márpedig a pénz miből jön? BL – nekik nincs, és szerintem jó darabig nem is lesz. Jegyeladás – meglátjuk, mennyire kajálja majd az ottaniakat a hazai közönség, de ez mondjuk pipa, gondolom annyi emberrel nem lesz nehéz megtölteni a stadionokat. TV-s közvetítések. NA de ki akar majd kínai bajnokságot adni? A PL az brand, de Kínának még nagyon sokat kell futnia über szinten ahhoz, hogy az EU-ban komoly pénzeket fizessenek azért, hogy sugározzák az ottani meccseket – és akkor az időeltolódás miatt még mindig nehéz ügy élőben meccset adni. És még legalább ezer ilyen dolog van, ami miatt Kína még nagggyon messze van attól, hogy tényező lehessen. Pénz pedig előbb-utóbb lesz máshol, Katarban, akárhol, és már a játékosok sem fognak odamenni. Kína jó dolog lehet, egyszer én is elmennék oda 2 hétre, de többre sem. Zárkózott kultúra, érdekes vezetéssel és szokásokkal – alapjában véve huzamosabb ideig ott élni nem egy leányálom. Az, ha van százezermillió fizetésed, de az nem sokaknak jut majd, pláne idővel.

          • Endy919

           Tudom , hogy távolról sincs azon a szinten , mint az európai , de ázsiában is van valamilyen BL nem?

          • nem az a lényeg, hogy van-e, hanem hogy kit érdekel? Magyarban is van magyar kupa, de az se érdekel senkit, még a magyarokat sem… kupasorozatokból nemzetközi szinten jelenleg ami eladható, az a két UEFA szervezés, BL és EL, valamint a két legnagyobb bajnokság, a Lali és a PL kupája (Angolban az FA, a CoC senkit nem nagyon érdekel). Még a Konföderációs kupát, vagy az ANK-ot is rettentő kevesen nézik – kit érdekelne egy kínai házi BL?

          • vitéz kaprosfalvy ond kond

           Azt gondolom hogy a presztízs simán megteremthető mesterségesen pénzzel(kínai állam, befektetők + fifa pénzéhség).

           Kifejtem: a FIFA épp most jelentette be hogy 48 csapatos lesz a vb 2026-tól. Ez még alapjáraton nem is lenne olyan rossz ötlet, de látható hogy ez nagyon erősen Ázsiának szól: a 12 csapatos emeléssel plusz négy helyet kap Ázsia, duplájára növelik ezáltal a helyeiket. Kína a 81. helyen van jelenleg a világranglistán, nem nagyon kerültek VB-közelbe eddig. Viszont ha házon belül nézzük ők az ötödik legmagasabban rangsorolt ázsiai csapat(ebben benne van Ausztrália is persze), 8 hellyel számolva már simán bekerülhetnek. A FIFA eddig is arra verte a mellét hogy hány milliárd dollár pluszt jelent majd nekik az új vb(jegyek, tv-s közvetítések stb), hát még ha becsúszik Kína, pláne ha becsúszna akár India, Indonézia, Banglades vagy Pakisztán, mind több száz milliós országok. Az UEFA meg a FIFA simán meghúz ilyen szarságokat a foci kárára ha plusz pénzt jelent nekik. Ugyan ezen elv alapján ha érdekük lenne nyomni a kínai klubfocit simán el tudom képzelni 10-15 év múlva hogy létrehoznak egy eurázsiai elit kupasorozatot. De ki venné ezt komolyan? Ez azért nagyban rajtuk is múlik. A BL az utóbbi 20 évben nagyon fel lett építve: franchise lett, az időpontokat úgy igazítják hogy az emberek láthassák a meccseket, a nyolcaddöntőket már szétbontják hogy minél többen nézzék a tévében, ne üssék egymást a meccsek. A PSG-be is csak a BL miatt mennek a játékosok, nem gondolom hogy Di Mariának nagy álma lett volna 20 ponttal nyerni minden évben a francia bajnokságot. A BL-szereplés pedig olyan komoly pénzt jelent a csapatoknak hogy mindenki véresen komolyan veszi. Az angol FA-kupának hihetetlen hagyományai vannak: több mint száz éves sorozat, midnen évben ezrével indulnak a csapatok.. Mégis mára oda jutottunk hogy ha szerdán BL-meccs van akkor B/C csapattal állnak ki a klubok. Ha az UEFA és a FIFA motivált akkor szerintem simán érdekeltté tudja tenni a klubokat is hogy vegyenek komolyan egy ilyen sorozatot. Persze ez nem a közeljövő, de nem is annyira távoli és szerintem nem annyira vad forgatókönyv.

           Amúgy Kína nem csak a brutális felvásárlással teszi oda magát: hihetetlen méretű luxusakadémiákat hoztak létre, felszipkáztak több száz angol, spanyol meg brazil edzőt, 6-7 éves gyerekeket bentlakásos módon készítenek tömegével. Ha ebből a generációból tudnak 15 év múlva magas szintű játékosokat faragni plusz felvásárolnak sztárokat komolyan nőhet a bajnokság ázsiója.

          • Nagyrészt ismét egyetértünk, de:
           “Azt gondolom hogy a presztízs simán megteremthető mesterségesen pénzzel(kínai állam, befektetők + fifa pénzéhség).”
           Teremthető – de nem fenntartható. Mesterségesen legalábbis.

           “Ugyan ezen elv alapján ha érdekük lenne nyomni a kínai klubfocit simán el tudom képzelni 10-15 év múlva hogy létrehoznak egy eurázsiai elit kupasorozatot.”
           Én is kb ezt az idősíkot mondtam már az elejétől fogva – pont azzal ellenkeztem, amikor azt írtad, “nagyon hamar” – én meg azt, hogy ha fenn tudják tartani ezt az iramot, akkor is kell 15-20 év.

      • Sir Idemitirjak

       “Nem lehet mindent pénzzel elintézni.”
       :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
       :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
       :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

       • van ellenvetés is vagy csak ezt így?

        • Sir Idemitirjak

         Mindenhez csupán pénz kell, staff elcsábítása, a facilitik (nincs rá jó magyar szavam) fejlesztése, játékos állomány erősítés vagy éppen csak marketinghez. Persze nem csettintésre, mivel mégis csak közel 0ról indulnak. Stadionok meg majd biztosra megtelnek, hisz 1-2 milliárdan laknak ott.

         • Nem elég “csak” a pénz, pont ez a lényeg. Nyilván leginkább az kell hozzá, meg minden másra ott a mastercard, de van, amit nem lehet pénzen megvenni, hanem a pénzért szerzett dolgok (amiket te is leírtál) kapcsán során és által kialakul. Ezt hívtam én futballkultúrának.

          Ez viszont nem 1 hónap, de nem is egy év. Nem “csettintésre”. Márpedig a vita ebben áll, ha figyeltél volna, nem egy kiragadott részletre reagálsz csak 😉 Mert ez erre ment: “ha ilyen svunggal veszik az ilyen pipec játékosokat akkor simán lehet hogy a kínai bajnokság feljön 4-5. legerősebb ligának nagyon hamar.”

         • WehaveNoHistory

          Szerintem belátható időn belül be fog dőlni ez az egész. Már a kínai gazdaság sem annyira sem vonzó. Szerintem soha nem lesz olyan brand, mint bármelyik nagy liga.

          • adam10

           Ha jól tudom a kínai ligában szabályozva van az idegenlégiósok száma (talán 4 játékos/csapat), ez nagyjából arról árulkodik, hogy szándék sincs arra, hogy csak légiósokból álló zsoldos hadseregek telt ház előtt verjék egymást a chinese 1-ben. Oscar odament, az plusz 5000 néző az egész szezonban. pont

          • WehaveNoHistory

           Igen, vannak szankcíók. Nekem nem tetszik, de hát ez ott senkit nem érdekel 🙂 Tartok tőle, hogy soha nem lesznek azok a célok teljesítve amiket kitűztek maguknak a kínai sportszakemberek. Én egy hatalmas lufit látok csak.

      • kormolar

       azt simán eltudom képzelni h megcsinálják azt mint az NFL-be h kivisznek Laliga, PL mecseket Kínába….

       • magam részéről ezt kizártnak tartom, kivitelezhetetlen lenne.

       • Diego Costa

        PL meccset biztos nem, de nyáron a hírek szerint turnézunk majd arrafelé.

     • Endy919

      Azért azt ne feledd , hogy a most Kínába vandorló játékosok nagy része , az orosz-ukrán partyhoz tartoznak.
      Ugye Hulk , Teixeira , Witsel , Vágner Love …és ha Oscar nem is volt az orosz ligában , de pl. Willian igen . És , Pellé , Yilmaz ,Ba féle légiós bőven igazolt az orosz ligába is , mint pl. Javi Garcia , Corluka , M´Vila ,Song , Melgarejo , Lacika Traoré , stb…

    • Sandic

     Burak Yilmazt is egy időben hogy felkapták, és végül ő is itt kötött ki….

  • gorkaf78

   Szerintem ezen ‘belső’ kínai üzletelések mögött tuti pénzmosás van. Szépen kitisztítják a kétes ügyleteikből származó bevételeket a klubvezetők.

 • Bilics egymásnak ellentmondó kijelentései (Payet nem akar a WHU-ban játszani, de nem adjuk el) ismét felhozták a felszínre a hangokat, hogy a Chelsea bejelentkezett Payetért (komolynak tekinthető lapban nem olvastam, de a Sun és társai lehozták)

  A fhanszia jó kis playa, beszéltük már nem egyszer, de lenne helye a 3-4-3-ban?

  • WehaveNoHistory

   Mennyi éves most ő? 29? még 2-3 szezon biztos benne lenne ezen a szinten, vagy egy kicsit több is. De tuti, hogy arany áron engedik csak el. A helye?… szerintem ő egy10-es pozíció, vagy bal oldal. Szerintem az “irányító” nincs nálunk a klasszikus értelemben, baloldalra meg ott van Eden. Különösebb bajom nincs vele, talán csak a kora miatt mondanék nemet. Nekem az jön át, hogy Conte nem annyira az a pénzköltő fajta. Jó nyáron voltak igazolások amiket áronfelül vettünk, de a Juve-nál is olcsó focistákból megoldotta a taktikát.

   • Diego Costa

    Nem hiszem, hogy ellenkezne ha súlyos milliókkal akarnánk megtámogatni az átigazolásait. Juvéban tényleg keveset költött, de ha tényleg akartuk Morata-t ráadásul annyiért, akkor egy több évnyi Juve-s pénzt elköltötte volna egy emberre.

    Payet nekem se kellene. Szegény ember Fabre-nek tartom. 29 éves már, sokba kerülne és posztja sincsen. Akkor meg minek?

  • Sir Idemitirjak

   Tovább kombinált verzió:
   Misit már a nyáron is vitték volna, csak mi túllicitáltuk őket. Misi kölcsön opciós vásárlási joggal+pénz lehet a befutó.
   +Jamest még mindig napi 4-5 oldal eladja nekünk

   • “Misit már a nyáron is vitték volna, csak mi túllicitáltuk őket. Misi kölcsön opciós vásárlási joggal+pénz lehet a befutó.”
    De az nekünk miért jó, nem is értem. Csatárunk nincs, Payet meg jelenleg nem fér be a kezdőbe. Jó csere lenne :))

    • Sir Idemitirjak

     Misi nagyon be lett jegelve, jelenleg szinte csak +1 fő a csapatban, meg elég erős pletykák vannak róla, hogy cserecsatárt keresünk. Payet nálam simán kezdene Pedro/Willi helyén, nálam a francia pont egy klasszissal jobb náluk.
     Szerintem is meglehetne okosabban oldani, csak a hírt írtam le, amit olvastam pár kisebb oldalon. 🙂

     • “Misi nagyon be lett jegelve, jelenleg szinte csak +1 fő a csapatban, meg elég erős pletykák vannak róla, hogy cserecsatárt keresünk.”
      Michy be, de mennyivel lenne jobb egy LL százévesen? Bats a jövő, LL meg nagyon max a jelen.

      Payet meg középen, vagy balon tud játszani inkább, Pedro/Will helyén kb a leggyengébb. Amúgy nem akarom lehúzni a francúzt, de miben jelentkezik a meglévő kettősünknél a klasszissal jobb szintje? Nem kutyaütő, és a fhanszia ligába sem volt épp tucatjátékos, de egyelőre egy igazán jól elsült PL idénye van a WHU-val, meg egy jó EB-je. Én nem látom, mitől lenne klasszissal jobb játékos, mint a brazil vagy a spanyol.

      • Sir Idemitirjak

       Llorentétől én is kitépem az összes hajszálam, biztos lenne nála jobb megoldás, de jelenleg ő a legvalószínűbb és a tényem nem változtat, hogy nem véletlen keresünk Costa helyettest.
       Payet nagyszerűen szervez, ragad a labda a lábához és a kapu elött is feltalálja magát. Szerintem ennél a felállásnál csatár mögötti posztra ezek a legszükségesebb skillek és a brazil/spanyol duóból mindegyik gyenge legalább egy pontban. Az egyetlen indok vele szemben, hogy ahogy írtad is eddig egy nagyszerű szezonja volt, ami azért nem biztosítás, hogy tartani is fogja ezt a szintet.

       • “jelenleg ő a legvalószínűbb és a tényem nem változtat, hogy nem véletlen keresünk Costa helyettest.”
        ez igaz, és nem is vitattam, de ettől még balgaság lenne eladni Michy-t.

        “Payet nagyszerűen szervez, ragad a labda a lábához és a kapu elött is feltalálja magát. Szerintem ennél a felállásnál csatár mögötti posztra ezek a legszükségesebb skillek és a brazil/spanyol duóból mindegyik gyenge legalább egy pontban.”
        De 3-4-3-ban Pedro/Will nem a csatár mögött játszik ám 🙂 CAM-ban egyértelmű, hogy Payet a legjobb, de jelenleg ilyen posztunk nincs. Ez akkor releváns, ha a 3-4-3 helyett 3-5-2-t vagy 3-4-1-1-et akarunk tolni – ahhoz viszont jóval több játékos kell, mint egy db Payet.

      • adam10

       legalább a szabadrúgásokat nem DL rúgdosná a lelátóra, ezzel már beljebb lennénk 🙂

       • WehaveNoHistory

        az biztos, de vannak ügyes lábú játékosok a csapatban. megoldható lenne, nem tudom miért Luiz rúgja mindig, valamit biztos fizet a többieknek érte 🙂

        • adam10

         Hát, az biztos. rúgatnám inkább Williannal, Hazarddal, vagy akár még Pedroval is, de a múltkori videó után még talán TC-vel is hamarabb, mint DL-lel..
         Chelsea színekben (egész életében?) talán 2 szabadrúgás gólja volt eddig? Az egyikre tisztán emlékszem a Basel ellen az EL meneteléskor, az inkább a kapuson múlt azt hiszem, az sem volt egy hálószaggató bomba.

         • WehaveNoHistory

          Nem ügyetlen, de szerintem ő jobban hiszi, hogy jól rúgja a szabit, mint az ahogy a valóságban van.

          • Diego Costa

           Jó a rugótechnikája, de ahogy ő akarja lőni, abban benne van a hibázás lehetősége. Vagy kapura megy, vagy a lelátóra.

       • idén még ő sem vágott, ha jól rémlik 🙂

        • adam10

         Valóban. A tavalyi Payetet amúgy jobbnak érzem mint a mindenkori Williant (vagy Pedrot), de idén valóban gyengélkedik, ahogyan az egész West Ham is. Payet ezeddig csak a francia nagyválogatottban játszott igazán nagy csapatban, de ott biztatóan, én ebből indulnék ki, nem pedig abból, hogy Lanzinivel, Obianggal, Feghoulival, meg Antonioval mit szerencsétlenkedik össze… én annyit mondok az ügy kapcsán, hogy mindenképp szívesen megnézném nálunk, aztán lehet, hogy bukta lenne belőle, de mivel hasonló körülmények között még nincs tapasztalata, nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy beválna-e, vagy sem.

         • “csak a francia nagyválogatottban játszott igazán nagy csapatban, de ott biztatóan, én ebből indulnék ki”
          hallottál már arról, hogyan kell kezelni az egytornás játékosokat? 🙂

          • adam10

           nyilván, de ha melléveszem az előtte lévő szezonját, akkor az már kiad egy egészet

         • Diego Costa

          Én már akkor se értettem,hogy minek hosszabbít szerződést. Elmehetett volna egy nagyobb csapatba, a jó EB és szezon után. Erre hosszabbított, majd rá kis idővel közli, hogy ő nem akar ott többet játszani. Érdekes.

          • nem “érdekes”, hanem francia 🙂
           (Anelka, Gallas, Flamoney, Nasri és még sokan mások)

       • Diego Costa

        Máshol is olvastam, hogy kellene egy szabadrúgás specialista. Elég érdekes vélemény. Valakiben ez komolyan felmerül, hogy ezért igazoljuk le őt? Persze ha valakinek van ilyen képessége az plusz, de csak ezért valaki szeretné itt látni…

      • Diego Costa

       A brazilnál mindenki jobb. Nem kicsit, sokkal.

       • neked ez nagyon becsípődött 🙂

  • myheartisblue

   Nem tudom, valamiért azt mondom, hogy nem kell. Nem igazán tudok neki helyet találni a csapatban.

   Right Wing: Moses, Willian, Pedro helyen úgy is túljelentkezés van.
   Left Wing – esetleg Marcos Alonso vagy Hazard helyére/cseréjének probálnánk benyomni
   KVK szerephez (Matic, Chalo, Kanté) pozícióba túlontúl támadó szellemű, és ilyen esetekre van Fabregas-unk. Vagy Oscar szerepét betöltő pozíciót szánnánk neki?

   Olyan 29 éves játékos, aki későn beérő típus, de szerintem ahhoz, hogy konstans hozza a jó formát állandó játéklehetőség kellene neki, amit mi nem valószínű, hogy megadnánk neki. És bizonyosan megkérik majd az árát a kialakult szituáció miatt.

  • Endy919

   Agyafaszt kapok komolyan ezektől a pletykáktól .. LL,Payet,James,Laxalt ,…

   • myheartisblue

    Amúgy meg ma olvastam, hogy Paul Clement megerősítette, hogy semmiféle megkeresés nem volt a Chelsea részéről Llorrente felé:

    On the Llorente-to-Chelsea rumors specifically, Clement revealed that there’s actually been no contact at all, which, just as when Sky reported this “development”, makes little sense if we’re actually trying to sign him.

    “Fernando is a very good player, he has experience at the highest level and is important to this team.”

    “It’s just links, there’s been no contact.”

    -Paul Clement; source: Evening Standard

    • Endy919

     Jó lenne ha igazat mondana , de ilyenkot szokott az jönni , hogy holnap már Chelsea mezzel pózol…

  • Diego Costa

   Szerintem nem nagyon. Szegény ember Fabre-ja a francia, és a spanyolnak sincs nagyon helye. Ha nagyon be akarnám tenni, akkor RW-be tenném, de az meg nem annyira az ő pozíciója…

 • Conte wins December award (as well) – 3 in a row 🙂

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2017/01/three-in-a-row-for-conte.html

  Barvó!

  • myheartisblue

   https://uploads.disquscdn.com/images/43c839cecba32f039e5b531af4376749bce68841e29e8594b7ff4ec7d0023449.jpg

   Megelőztél Csak a Chelsea-re írtam épp a cikket. Le a kalappal a stáb előtt is. Büfkeszég, bódottá!

  • Endy919

   Volt már ilyen , hogy valaki zsinórban nyerjen hármat?

   • WehaveNoHistory

    Nem 🙂 Duplázás már sok volt, de ilyen nem.

   • myheartisblue

    Mourinho-nak összesen van három.

    • mondjuk arról kevéssé tehet a formája, csak neki ritkán szavazták meg a faszságai miatt 🙂

     De a csúcstartó amúgy SAF (aki most benne van a választóbizottságban), neki 27 van, ami átlagban ugye neki is szezononként 1 db. Szóval ez a sorban három krvanagy szó.

     • myheartisblue

      Tudom, ezt nem is lemondásból írtam. Csak viszonyításképpen, hogy Mourinho azért már lehúzott pár évet a PL-ben és ahhoz képest a 3 kevés. De többször emlékszem, hogy megérdemelte volna, és megkapta vmi joszeriát futó kiscsapat menedzsere mert épp előre léptek a tabellán. (Nem biztos, talán de a legutóbbi bajnoki szezonjában egyszer sem kapta meg.) Szval tényleg így megy ez. De ha folytatja a menetelését az MU-val januárban megkaphatja. Mert hát jópár meccse ők is veretlenek, és úgy érzem toltak egy comeback félét.

      • “Mert hát jópár meccse ők is veretlenek”
       Minden sorozatot figyelembe véve már 9 győzelemnél járnak, ilyet utoljára SAF tudott úgy 10 évvel ezelőtt.

       • myheartisblue

        Mikor talán 5-nél jártak valaki kinevetett, hogy komolytalan vagyok, hogy megemlíthettem, hogy esélyesek még ők is.

        Amúgy meg, ha megverik a Literpoolt, Stoke, Hull, Leicester és Wigan sorozattal beállíthatják és megdönthetik a rekordot “ChelSenal” győzelmi rekordot és az élre is ugorhatnak mindezzel. Messze nem lefutott még ez. Mourinho surranópályán bekavarhat. Izgalmas és kiszámíthatatlan ez az idei PL.

        • WehaveNoHistory

         Szezon előtt én őket tippeltem a befutónak, annak ellenére, hogy CFC drukker vagyok, de annyi minden szól(t) mellettük, hogy igen, még bármi lehet.

        • Endy919

         Nem döntenek meg semmit , mert nekünk a bajnokságban volt zsinórban 13 , nekik meg minden sorozatban (tehát összesen 4 helyen).

     • kasata91

      Őőőő azért nincs az a faszság hogy 6/6-os decemberrel ne kapja meg …

   • Nem, ő az első.

 • myheartisblue

  https://youtu.be/_rrSWQ9g7jg

  Chelsea Unseen videó, mindig jó betekintést nyerni a játékosok mindennapjaiba.

 • Endy919

  Paris Saint-Germain sporting director Patrick Kluivert has contacted Chelsea in regards to a transfer for out-of-favour striker Michy Batshuayi. The Belgian has made 12 substitute appearances for the Blues but is yet to start a Premier League game.

  • ettől nem kapsz agyfaszt? 😉 :))

   • Endy919

    de… napról napra fáj olvasni ezeket a híreket …csak ezt már nem is kommentáltam.

    • WehaveNoHistory

     sok van még a januárból 🙂

 • Diego Costa
  • Hilario hogy feszeng ott a jobbszélen 🙂

 • Conte Akéról:

  ‘I’m very pleased for him to stay with us. In this one-year-and-a-half he has improved a lot. This shows that it’s important for a young player born in the Academy to go and play on loan, and then, when they are ready, come back and play with us.

  ‘Ake is a really good example. He is a good player, very young but with a good personality. He can play as a central defender, in the middle or on the left, he could play as a wing-back. It’s important now to work with us. He’s trained with us only a few days. It’s important for him to have a bit of time to go into our idea of football and adapt, and then be under consideration.

  ‘In these days I tried him as a central defender,’ Conte continued, looking at this week and Ake’s potential role in more detail.

  ‘It’s important for me to have a bit of time with him to know him better, and to try to find out the best position for him. He can play in different roles and it’s very important for us he is able to do that.

  ‘This makes me more calm in the January market. The first impressions are a lot of positives. He has good personality and he’s mature. It’s not a gift for him. I don’t like to give gifts. Somebody must deserve to come back.’

  • Endy919

   Ezek szerintem játszani is fog Aké. Én nagyon örülök neki. Felért egy igazolással ..egy nagyon jó igazolással , mivel sok poszton tud játszani.

   • sőt, JT és Musonda is marad a Chelseanél:

    Conte said John Terry won’t be leaving and described Ake as like a new signing. He also spoke about Charly Musonda, the young Belgian winger who has shone for our youth teams in the past and who is currently training with the first team after his loan at Real Betis ended.

    ‘Charly is a good prospect. He has the quality to become a great player. For this reason, it’s a good opportunity for him and for me to work in this five months with him and try to improve him.

    ‘If he shows me this month he deserves to play, he will go into the team. I like this type of player and I want to work with this player. I see this player for the present and for the future.’

    • Endy919

     Imádom ezt a digót. De van egy olyan érzésem , hogy Musonda nem fog nálunk sokat játszani. Kenedyről nem mondott semmit?

     • nem néztem még végig az interjút, mert közben melózni kell :S majd este. A kivonatot a .com-ról szedtem, de ott is ennyi állt egy órája.

     • Sir Idemitirjak

      “For Musonda, for Kenedy, this month is important,” Conte said at Cobham Training Centre. “They went on loan and it’s important to wait this month [to see] what happens, to evaluate the situation in the right way and then make the solution for the club, for the players above all.
      “We know now that if Musonda or Kenedy play one second with us, they can’t go on loan. For this reason it’s important to evaluate. Kenedy is training with us only two weeks, Charly only 10 days.
      “It’s important to evaluate these players and then make the best decision for the players, for the team, for the club and for me.”
      Fifa szabály, egy játékos egy szezonban csak 2 klubban léphet pályára, szóval ezért nem játszottak a kupában sem, a hónap végén eldönti Conte, hogy szükség van-e rájuk az idei szezonra, de ugye értelem szerűen ezt tét meccsen nem teheti meg.

      • Endy919

       Thx.

 • kasata91

  A pletykák szerint: Drogba >>> Corinthians

  • Endy919

   Azért így 40-hez közel bevándorolja ő is a világot 😀

   Lassan bedobhatná a törölközőt és jöhetne Conte mellé irányítani az öltözőt.

  • Sir Idemitirjak

   Előtte még a Marseillere vár, kb. azt nyilatkozta, hogy a fizetés se nagyon számít ha szükség van rá franciáknál akkor odamenne.

 • Endy919

  Cech , hogy viseled a Schlupp-CP transfert ? 😀

  • Nekem aztán mindegy, hogy konkrétan ő hová megy, de nála sokkal nívósabb játékost nem fogunk a padra szerezni.

   • Endy919

    Tavalyi szezon végén is az ment itt , hogy csak B kategóriás játékosokat fogunk tudni venni nyáron , aztán hopp … leigazoltuk a világ legjobb vkp-jét .

    A félreértés elkerülése erdekében : én sem várok sztárokat a padra , csak ez s Schlupp volt vicces.

    • “Tavalyi szezon végén is az ment itt , hogy csak B kategóriás játékosokat fogunk tudni venni nyáron , aztán hopp ”

     De te most miről beszélsz? Totál semmilyen kapcsolatban nincs ez a fentebbi idézet azzal, amit írtam, miszerint ennél jobb játékost nem fogunk szerezni a PADRA cserének. Llorente-féle transzferre lesz a legnagyobb esély.

     Schlupp meg kb. bármikor lehozza ugyanazt amit az összes balhátvéd cserénk az elmúlt 5 évben a padról beszállva.

 • Zoleee
 • Zoleee

  Ez most mi lehet? Nem tudom belinkelni de friss telegraph cikk:
  Chelsea striker Diego Costa dropped following bust-up with Antonio Conte
  Valaki linkelje be pls

 • lamps8

  addig rendezzük le ezt a ügyet míg Payet mozdítható. Őt elhozzuk Hazard helyére, a belga meg megy csatárba.

  • Endy919

   Valóban jó lenne egy elhízott , 30 éves egy szezonos játékos.

   • lamps8

    vedd elő a kis naptáradat, és nézd meg milyen hónap van. ezt követően rá fogsz jönni hogy válogatni nem nagyon fogunk tudni ha rosszul alakulnak a dolgok.

    • Endy919

     De Eden csatárként egy fél evig ?

     • Gondolom ezzel Batsu helyzete is kicsit átértékelődik, már ha lesz komoly következménye a dolognak.

   • Komolyan nem tudom Endy, hogy te hogyan képzeled el az igazolási ablakokat és a lebonyolításukat. Így télen ha egy ilyen fölösleges baromságot kitudunk valamennyire javítani ezzel, akkor már jól jövünk ki.
    Egyébként ez így baromi amatőr, minden szempontból.

 • gorkaf78

  Lehet, hogy egyedül leszek a véleményemmel, de azt gondolom, hogyha Costa szeretne Kínába menni, akkor menjen. Tudom, hogy jelenleg pótolhatatlan a csapatnak, de annak, akinek többet számítana a pénz, minthogy a Chelsea focistája legyen (szintén nem kevés pénzt keresve ezzel) az nem kell ide.

  • trueblue05

   Ez így igaz.

  • kormolar

   olyan játékosra aki ilyen szezonba( ha igaz a hír persze), hátba szúrja a pénz miatt a csapattársait,szurkolókat ….nem érdemli meg h itt játsszon… nekem ez a véleményem…kicseszett a saját f*szsága miatt a csapattársaival,szurkolókkal ez az igazság..

   • szeszfabresz

    Egyetértek..de akkor is azt kívánom, bárcsak ez az egesz egy hatalmas kacsa legyen..bár erre szinte semmi esély. Most rendeltem egy Diego-s mezt😄

    • kormolar

     kicsit felcseszett a hír…azért remélem ez vmi kamu mert nem hiszem el h ezt megteszi(ez ilyen első felindulásból írt komment )…komolyan Zlatan nem csinál ilyet pedig belőle százszor hamarabb kinézném…

  • viktor

   egyszerűen nem tudom elhinni! pont Diego!?? ez az ember nagyon tud küzdeni, tele van akarással és ambícióval, legalábbis ez jött le eddig, ha nem is akarna nálunk játszani, akkor sem menne Kínába..
   de egyetértek veletek, ha valóban így van, akkor menjen is, nyilván nem érdemli meg, hogy itt játszon
   am azért elég durva lenne, pont azt beszélték itt többen, hogy csak peremembereket tudnak elcsábítani a sárgák, erre tessék,
   nah majd meglátjuk mi lesz

  • WehaveNoHistory

   Tegnapi edzésen nagyon együtt volt a csapattal, nem úgy nézett ki mint aki menni akar. Másik, amikor idekerült, akkor az ATMA fizetéséhez képest jóval többet kapott kézhez itt, és nyilatkozta, hogy nem érdekli őt a pénz, mert azt csinálja amit szeret, focizik. bár tudom nagyot fordulhat a világ és a pénz a főnök, de na, akkor is.

 • A few other lines to bring you regarding Diego Costa’s situation at Chelsea, with Sky sources telling us that the striker had a row with two fitness coaches as well as Antonio Conte. His agent, Jorge Mendes, is thought to currently be in China.

  • kasata91

   Egyszerű a szitu. Costa menstruál…

  • Endy919

   Diegonak is az a fasz az ügynöke?

 • gorkaf78

  Fura is volt kicsit a dolog, a sajtótájékoztatón a szokásos módon megkérdezték Contét, hogy mi a helyzet, kik sérültek a keretben, és máskor erre konkrétan válaszolni szokott, hogy pl. xy, de most nem mondott konkrét nevet, csak azt, hogy le kell csekkolnia még pár dolgot, és hogy nem akar előnyt adni az ellenfélnek, hogy bárkit is név szerint említsen…

  • ne akarjatok már mindenben sz*rt látni 🙂 ugyan az igaz, amit leírtál, viszont nagyjából elröhögte az egészet – ha a csapat húzóembere, a góllövő lista vezető csatárom mondaná be az unalmast, szerintem nem lenne kedvem röhögni.

   • gorkaf78

    Kívánom, hogy legyen igazad. 🙂 Mindenesetre, ha holnap nem lesz ott Costa a Leicester ellen, még a padon sem, akkor biztos történt valami..

    • hát, még ezek a ‘remek’ források is azt írják, hogy Costa sérülés miatt veszett össze a stábbal – azt már JM alatt is hallottuk nem egyszer, hogy van olyan bolond, hogy sérülten is játszani akar, mindig játszani akar. Én még abból sem vonnék le hosszútávú következtetést, ha nem lenne ott. Ha közben levideóznák a reptéren egy Kínába tartó gépre várva, na az már “valami” lenne.

     • szeszfabresz

      Zenzo , árad belőled a nyugalom!! Koszi , loptam belőle, ezer hála

     • gorkaf78
      • WehaveNoHistory

       Ez nem jó, itt Costa még csak 22 éves 🙂 és Miranda is vele van.

       • gorkaf78

        Az nem Miranda, hanem egy kínai srác mellette, nézd meg alaposabban. 😀

        • WehaveNoHistory

         Ja tényleg 😛

       • kasata91

        Ő sose volt annyi. 40-nek született 😀

        • WehaveNoHistory

         😀 amúgy ja 🙂

      • kormolar

       kamu: nincs szmog, túl tiszta az ég…xD

       • gorkaf78

        Neeeem kamu, az ott mellette a tolmácsa, Chank-Jan-Chi. 😀

        • Rammschein

         … 😀 vagy Wuk Jan-Chi… (Vak Jancsi) xD bocsi 😛
         úgy is annyian vannak, ezeknél nem mind1? 😀

     • A jelenlegi leghitelesebb forrás hozta le, hogy mind a két erőnléti edzővel, mind Contéval volt egy veszekedése, ahogy azt is, hogy azóta nem edz, mióta befutott az ajánlat.
      Azért ha ezek után kikerült a keretből, az sok mindent jelenthet, de azt biztos, hogy a felek között jelenleg nincs konszenzus.
      Ettől persze még simán lehet, hogy jövőhétre kibékülnek, de ilyet senki nem húz meg csak úgy, főleg ha a keretben egy ép és bejáratott csatár van.

      • “A jelenlegi leghitelesebb forrás hozta le”
       Tudom, te esküszöl a sky-ra, bár azt nem, hogy mire fel, mert ezen a szinten ugyanannyira nem ér semmit, mint a sun.

       • Endy919
        • WehaveNoHistory

         Színe miatt, vagy hogy a távol keletről jön ?

        • gorkaf78

         Látod, SÁRGA a hír, ez nem véletlen, ugye hova is igazolna Costa, a ‘sárgákhoz’. :DDD

       • Megint a tények ellen mész. Kérlek mondj egy hitelesebb forrást, mint a sky az elmúlt évek után. Ha rendszeresen nyomon követed a sky oldalát, akkor te is tapasztalhatod, hogy a sky-forrásként lehozott híreknek legalább 95%-ban stabil valós alapja van.
        Továbbá ezt még csak nem is a Daily Sun-Mirror hozta le, hanem a Telegraph meg a Sky, szóval még ezt a forrásokkal szembeni megbotránkozást sem értem. Oké, hogy nincs más kapaszkodó, de ez így sántít.

        • itt mindenki arra hivatkozik, hogy Costa edzésen összevitatkozott az erőnléti edzőkkel, meg Contéval. Nincs olyan forrás, aki ott lehet Cobhamben. Nincs olyan média a Chelsea tv-n kívül, aki ott lehet az edzőpályán. Innentől mindenféle “sources” fing a szélben 🙂

         • De most ez komoly, vagy csak önmegnyugtató védelmi mechanizmus? Szerintem te sem hiszed el, hogy komolyan egy sky-os riporternek ott kellett volna ácsingóznia ahhoz engedéllyel, hogy manapság egy ilyen hírhez hozzájussanak.
          De mint mondtam, rohadtul nem értem a forrásokba való belekötést, ezeknél hitelesebbek te sem tudsz mondani.

          • Én meg nem értem ezt az érvelést….attól, hogy nincs hitelesebb, még nem lesz hiteles.

          • De mit nem? Ha a leghitelesebbek hozzák le, akkor mennyire valid arra alapozni egy felvetést, hogy “még ezek a ‘remek’ források… “? Még ha a SUN hozná le, megértem, hogy vitatva kezelnéd az esetet, de így nem igazán értem, hogy miért minősíted elsődlegesen azt a forrást, amely kiba ritkán téved. Erre semmi okod nincs, az egészet arra alapozod, hogy 2017-ben nem állt ott a sky stábja az edzés mellett.

          • “amely kiba ritkán téved”
           :))) ja. Minden, amit leírnak, valóság. Na én mára itt hagyom abba, elég már mára a sületlenségekből. Ti meg csak brainstormingoljatok, hogy mi lesz most a Chelseavel Costa nélkül. Szép estét.

          • De ez milyen válasz már basszus? Kiemelsz egy mondatot, és totál figyelmen kívül hagyod a többit, ami meg nettó érthetetlen, már amire te alapozod az elképzelésed.
           Ráadásul torzítod a szavaimat, fentebb annyit írtam, hogy ha rendszeresen követed, akkor te is tapasztalhattad, hogy 95%-ban van stabil valóságalapja az általuk közölt dolgoknak, ráadásul azt írtam, hogy pont ennyire ritkán hoznak le faszságot sky-source megjelöléssel. Erre te azt írod vissza, hogy “ja. Minden, amit leírnak, valóság”. Azért értelmezni is lehetett volna, mielőtt ilyen nívótlanul lezárod.

          • kormolar

           am van abban igazság h média simán összemoshatott egy sérüléses vitát egy kínai ajánlattal…ez azért valljuk be nem ördögtől való lenne a média esetében…

          • De ki mondta, hogy erre nincs esély? Van esély, lehet is. De ne kritizáljuk meg a forrásokat mindig, mert ennek sincs semmi értelme, főleg nem akkor, ha nívósabb oldalakon szembesülünk ezzel.

          • kormolar

           ezek a hírek sokzsor pletykákon alapulnak …pl. most legutóbb Pewdiepie megszivatta az egész médiát h letörli a youtube fiókját… átvette az összes média szinte…aztán jót röhögött rajtuk…engem is felcseszett elsőre… de azért meg kell várni a holnapot,mert főszereplők jobban tudják mindig mint a média

          • De pontosan itt köszön be egy oldalnak a nívója. Egy olyan oldal, mint az utóbbi évekbeli Sky azért pont nem hoz le minden alaptalan pletykát a saját címere alatt. Most előítélkezve meg az 5-6 évvel ezelőtti tapasztalatok alapján mondhatnánk, hogy ez nem így van, de az utóbbi években minimálisan lőttek mellé a híreikkel, nagyobb balfogásra meg nem is emlékszem.

          • Rammschein

           Holnap úgy is okosabbak leszünk, pl. hogy ki nyomja a Leicester ellen.

         • Diego Costa

          Mondjuk ha Conte elkezd ordítani, azt a Sky központjában is biztos hallani lehet…

        • kormolar

         ez nem igaz azért.. .anno simán eladták nekünk Modricot…

         • 4-5 éve még volt masszív faszságok, de 2014 óta magam is meglepve tapasztaltam, hogy hitelesség terén mennyit fejlődött a sky.

       • myheartisblue

        Megdöbbenve olvasom az (ál)híreket. Remélhetőleg egy olyan kacsa, amit holnap majd jol kinevetünk. De ha igaz az mai napon beüt, Costa összeveszik és lelécel, azzal haza is vághatja a tavaszi szezont is.Hát remélem ekkora arca azért nincs a branyolnak.

       • kormolar

        Diego Costa bust up at Chelsea ended with head coach Antonio Conte shouting at him: “Go to China!” #CFC

        Kaveh Solhekol elméletileg skysports news riporter twitterén írta ki

   • kormolar

    nagyon felcseszett a hír, de besz*rnék ha kiderülne h ezt kitalálták edzés előtt, h kicsit szivassák a médiát…ha kiderülne h kamu ez az év szivatása az tuti…Costából kinézem az az igazság…

 • Endy919

  Ha megy Diego , szerintem 99% , hogy érkezik Lukaku … de nem szeretném ha a mi Diegoalunk távozna:(

  • gorkaf78

   Hát ja, nem egy szint a két játékos, az biztos. Ráadásul a köcs*g Everton tuti lehúzna minket, 70-80 millió pénz alatt nem engednék a belgát.

   • myheartisblue

    Borzasztó üzlet lenne. Csak a veszteséget látnám benne.

  • kasata91

   Vagy Morata

   • WehaveNoHistory

    Attól mentsen meg minket az ég.

 • Endy919

  “Simon Johnson, a journalist :
  Jorge Mendes, agent Diego Costa met with the President of the Tianjin Chinese Joinjian Club today.”

  • myheartisblue

   Hát az baszott nagy gyomros lenne ha a Kormányzó elkormányozna a Sárga folyon keletre. Aztán meg Llorrentevel akarjuk pótolni! 😀 :/

  • 11Daves

   Ő azért elég sok mindenkinek az ügynöke, nem?

   • Sir Idemitirjak

    A nagyobb baj, hogy egy utolsó pénzéhes paraszt, aki még a saját anyját is eladná.

   • Endy919

    Nagyon. Zsoz , James , DiMa,Falcao , CR,stb…

 • Rammschein

  miaf-szom… most olvasom, az INDEX-en… de fel sem fogtam, egyből idejöttem… WTF.

 • kormolar

  mindenesetre ha menne Costa: Belotti,Lacazette így elsőre akik talán mozdíthatóak is…

  • kasata91

   Én egy az egyben tolnám tovább a pénzt északra. Sanchez meg megkaphatja a kért fizuját

  • Rammschein

   hát télen pótolni egy ilyen kalibert (ha kell esetleg)… nem irigylek senki ezzel foglalkozót.

   • Sir Idemitirjak

    Ha gyors tűzoltást kell végezni akkor Paconak nagyon nem jött be eddig a Barcelonai kaland.

    • Endy919

     Didi free agent btw. 😀

     • myheartisblue

      Will Griggs the man! 😀

  • Sir Idemitirjak

   Mormota is elfele tekinget Madridból

   • kasata91

    És neki van egy nem kínai viszonylatú pénzhez kalkulált kivásárlási ára. Spanyolban az ugye nagy divat.

    • Sir Idemitirjak

     Grízembernek is van, ha már így szóba hoztad!

  • Endy919

   Belotti csapata(hol játszik egyáltalán?) most dobott vissza az Arsenalnak 56m fontot … ha tudnák h , Diegoért kapunk 15 kaminonnyi pénzt + Oscar féle 60m , akkor nem kicsit akarnának lehúzni minket. Jogosan.

   Én tartom , hogy csak két csatár tudná Diegot pótolni : Suarez és Lewa , akik mozdíthatatlanok. Esetleg Aubameyang , de januárban ő sem reális.

   • Sir Idemitirjak

    Bendtnernek van egy alacsony kivásárlási záradéka.

   • kormolar

    23 éves és olasz sztem Conte eltudná dönteni h kell e…am jó játékost 80 alatt nem veszünk…ma már mindenkivel lehúznának…

 • kasata91

  Amúgy addig hogy tárgyalhat Mendez bárkivel amíg erre a Chelsea nem ad engedélyt egy elfogadott ajánlatot követően?
  Hisztizhet DC hogy nem edz. 2019-ig úgy vágnám le a tarcsiba hogy kín(á)jában irodalmi angolul is megtanul csak hogy vissza kerülhessen.

  • Sir Idemitirjak

   Ha igazak a hírek akkor megérdemelné DE túl nagy pénztől esne el a klub

   • Rammschein

    Akkor is pénztől esnénk el, ha nem leszünk bajnokok, mert kiesik a gólzsákunk. (Max nem annyitól.)

 • kasata91
  • Rammschein

   …ezek hógolyóznak, az meg mint egy Marvel-villain elsétál. 😀

   • myheartisblue

    és az ott egyáltalán Costa? DP látok ott .

    • WehaveNoHistory

     Piros csukában az ő.

    • Sir Idemitirjak

     Beírtam a gugliba és videókat dobott ki ahol lányok is vannak, szerintem őt nem fogom ott megtalálni.

     • Endy919

      :DDDDDD

      Annó , amikor nagy bumm volt a torrent , letöltöttem egy “Drogba top ten goles ” néven futó videót ..hasonló jelenetek voltak , mint az általad talált videók 😀

      • kormolar

       ja persze…xD 😀 hole volt az nem gole…xD

       • Endy919

        Hát a klavin egymás mellett van a két betü , szóval lehet , hogy valaki mellé csapott 😀

  • Endy919

   Nem úgy volt , hogy 3 napja nem edz?

   • Sir Idemitirjak

    Nem Costa van szerintem sem a képen, ahogy lentebb myheart említette.

   • Rammschein

    Akkor meg direkt ilyen szarminőségű képet tettek ki, hogy töprengjen rajta a sajtó meg mi is. 😀

   • kasata91

    2 napja is tett ki kondis képet, meg elvileg Asmir egyik story videójaban is benne volt.

  • Ez komolyan a mai edzés? Maga a vidi egy összeállítás random téli edzésekről, még Cech is dob benne hógolyót.

   • kasata91

    Ma reggel posztolta vagy 4 játékos a havas cobhamrol a képeket. A vidi első 25mpe mostani, a többi régi. (DL, Bats miatt tuti h mostani az eleje)

    • Lesem a hsz-eket, többek szerint az Kenedy. Van egy ezt követő képkocka, ahol megfordul, ott kicsit kölyökpofija van.

     • kasata91

      A piros az Kenedy, én a balos szakállasra tippeltem de nem vagyok 100%ig biztos benne.

      • Gabor1092

       Ha arra gondolsz aki a képen hátrafelé néz akkor ő szerintem is Costa, van egy későbbi kép amin kivehetőbb.

      • Eleinte én is rá gyanakodtam, de a monogram fura, plusz egyedül az ő dzsekije tér el a többiekétől. Kerestem stábtagokat, de nem leltem rá.

       • kasata91

        Meg a cipője mintha gagyi terem cipő lenne.

       • kasata91

        De az alapján hogy a brazilokkal mozog, lehet Costa

        • Lehet, bár DL mögött azért Batsu(?) is ott figyel.

         • Endy919

          Jó , de ő nigga.

 • Endy919

  Kövessétek az instát és a twittert. Ha Diego beköveti valamelyik FC Illatoscsirkét , akkor nagy a baj 😀

  • Sir Idemitirjak

   Angolul se tud, szerinted hogy írna be ilyen bonyolult neveket? Szerintem az neki kínai lenne.

 • Rammschein

  Erre szokták mondani egyébként, hogy nyugtával dícsérd a napot. Mikor 10-kor robban a pletykabomba péntek 13-án. xDDD Pedig azthittem, hogy megúsztam ma mindent. 😀 (Még csak el sem csúsztam a lefagyott latyakba. :D)

  • Sir Idemitirjak

   Pedig ha ez összejön, akkor lesz itt lehet még egy durvább így a téli ablakban: rámegyünk Messire.

   • Endy919

    Aha . Margot Robbie meg rám ír , hogy nincs-e kedvem megdugni 🙂

    • Sir Idemitirjak

     Másfél év múlva lejár a szerződése amit nem akar meghosszabítani, ha a Barcelona nem ingyen akarja elengedni, lenne az az ajánlat. Nálunk lesz Oscar és Costábal 130 millió font és szükség egy klasszis csatára ha bajnokok akarunk lenni.

     • Endy919

      Most ironizálsz nem?

      • Sir Idemitirjak

       Full komoly, jelenleg adná magát. Állítólag már így is bejelentkeztünk érte a két Manchesteri csapattal együtt ha lejár a szerződése.

       • Endy919

        Két éve ezt volt a téma egész nyáron , de szerintem 10000% , hogy nem igazol hozzánk.

 • kasata91

  Magunknak kerestük a bajt. Rájuk sóztuk a ballasztot, oszt most viszik a hajót is.

  • Diego Costa

   Willian-t, akkor miért nem viszik?

  • Sir Idemitirjak

   A hajó kapitányt adtuk és a legénységet is vinnék.

  • Rammschein

   Na, egy szurkoló a süllyedő hajót sem hagyja el! 😀 Elsüllyed vele!

   A focista az már más kérdés manapság.

 • Diego Costa

  Mi ez a Costa ügy a semmiből? Nem tud elég hamar érkezni a holnapi kezdő…Egyébként az nekem sántít, hogy Conte azt üvöltötte neki, hogy menj Kínába. Nem tudom elképzelni, hogy ilyet tett volna Conte.

  • Rammschein

   Péntek 13-án szívatják a szurkereket. 😀

   • kasata91

    Április 1 lenne, nyugodtabb lennék

    • Sir Idemitirjak

     Vagy február 2

    • Rammschein

     Még jó, hogy nincs akkor átigazolási időszak… Mendes sem így nézne ki, hanem mint egy öregember. 😛

 • 11Daves

  Azért valami hivatalosat várjunk már meg, mielőtt kiátkozzuk Diegoalt utolsó köpönyegforgatóként… nyáron is már félig az Atleticóban volt, azóta be is vallotta, hogy amúgy menni akart, de volt benne annyi, hogy efogadja Conte érveit, tisztelje a szerződését, és berámoljon azóta 14-et különböző ellenfeleknek.

 • Zoleee

  Hú mi lett itt mióta írtam 🙂
  Személy szerint sajnos ugy gondolom, hogy ennek van alapja és nem kacsa hír.
  Pedig Drogba óta az első olyan csatár akit imádlak a habitusával együtt.
  A sárgák meg kapják be!

  • lamps8

   nehogy már a kínaiakat hibáztassuk……………………..

 • Diego Costa

  Costa gólt kérek holnapra, majd egy sokatmondó gólörömöt, amivel jelzi, hogy Kína/pénz nem. Vagy kiírhatna valami hasonlót, vagy akár szó szerint ugyanazt, ami anno Fabre.

  • 11Daves

   Annyi biztosnak tűnik, hogy holnap nem játszik.

 • 11Daves

  Amúgy Guardian szerint Contét még meg is kérdezték ma Payet ügye kapcsán, hogy tagadta már-e meg neki a játékot valaki… kábé semmit nem felelt rá, csak hogy “It’s very difficult to talk and above all for me, it’s very difficult for me to talk about another player,” Conte replied. “For my club, for my players, we solve our problem if there are problems. This is important.”

 • Diego Costa

  Másik potenciális lóláb, hogy ha 3 napja nem edzett Conte akkor miért csak most írják meg?!

 • kasata91

  Iva-RLC csatár párossal lehozzuk az évet.

  • Sir Idemitirjak

   Mikelt nem szabadott volna elengedni.

 • balazsh

  Hhetetlen mennyire felkapta az egesz media ezt a pletykat. Semmi alapja nincs, csak a jo oreg “angol lapok ertesulese”. Costa imadja a szurkolokat es Conteval is szemmel lathstoan jol megvannak. Nyaron sokkal tobb oka lett volna elmenni, megse ment, pont bajnoksagnyeres kozben fog?
  Holnapig legalabb varjunk mindenfele messzemeno kovetkeztetessel.

  • 11Daves

   Én úgy képzelem, hogy összevesztek a sérülésén, ő játszani akart, Conte meg az orvosoknak hitt, emiatt kihagyta a keretből, veszekedés közben valaki szóba hozta a kínai ajánlatot, (amit amúgy gondolom kiröhögünk), ez meg már bőven átlépi az angol lapok és közönségük ingerküszöbét.

   • balazsh

    En is valami ilyesmit kepzelek el csak a kinai ajanlat nelkul, szerintem azt csak hozzakoltotte ez a szenzacios szakma. A kinai ajanlat eleg nagy aduasz lett mostansag, ha egy jatekos elegedetlenseget akarjak magyarazni.

 • kasata91
  • 11Daves

   Telegraph újságírója, Chelsea ügyekben megbízható szokott lenni (bár a David Luiz-üzletet pl. ő tagadta a legtovább).

   • lamps8

    miután ő hozta fel legelőször.

    • 11Daves

     Én úgy emlékszem, hogy azt pont a Daily Mail vetette fel, és elsőre nem is vette komolyan senki.

  • A Telegraph focirovatának írója, szerintem akkor ő volt az is, aki ott lehozta.

  • Endy919

   Szemem előtt van a kép , ahogy bekopok 3 kigyúrt orosz verőember Diegóhoz , és közlik vele , hogy marad 😀

 • myheartisblue

  JM távozási pénzei:

  Chelsea have spent a total of £31.4m on getting rid of Jose Mourinho and his staff since 2007.

  ‘The Special One’ and co were paid £8.3m when he was sacked in December 2015, compared to the £23.1m he and his staff received in 2007.

  Chelsea’s accounts for the 2015-16 season reveal that despite a record turnover of £329.1m and a £49m profit on player trading, the fallen Premier League champions still managed to post a £70.6m loss.

  http://www.skysports.com/football/news/11095/10727644/chelsea-reveal-cost-of-jose-mourinhos-depature

  @ZenzoLR:disqus te közben leléptél és inkább nem oldod az itt kialakult fejetlenséget?

 • Diego Costa

  A fogadóirodák hisznek a híreknek, feljebb ment az oddsunk.

  • myheartisblue

   Akkor most kell feltolni, házat, asszonyt,vagyont!

  • Sir Idemitirjak

   Conte kirúgását a válogatott szünetben annyira tutira vették, hogy már fogadni sem lehetett rá.

 • szeszfabresz

  de rohadt kíváncsi vagyok mi lesz ebből 😀

  • Endy919

   Leszter alázás 😀

   • szeszfabresz

    amúgy szerintem holnap lehet bepróbálkozik Conte egy 3-5-2-vel, ha Gyiégó nem lesz

    • balazsh

     nem igazán látom az összefüggést 😀 most hogy az az 1 csatárunk se lesz, egyből 2-nek biztosítanál posztot? 😀

     • szeszfabresz

      Hazard és Pedro/Bats elől 😀

 • Endy919

  Nagyon csend lett .. most komolyan folytathatom a tanulást ? nemár 😀

  • balazsh
   • Endy919

    Hehe 😀

    Kedden 🙁

  • Most találtam, elég jó darab:

   • Endy919

    Ha szellemek vannak benne , akkor rá nem szedsz 😀

    • Sir Idemitirjak

     Ezt úgyse fogod tudni abbahagyni az újra és újra nézését

     • Endy919

      Elzsibbadt az arcom 😀

    • Nem, nem azok. Ennél kreatívabb.

     • Endy919

      Áááá .. annál a kéznél feladtam . A horror nem az én zsánerem 😀

      • Sir Idemitirjak

       Akkor gondolom az Alien számodra a legszörnyűbb film a világon.

       • Endy919

        Azokat megnézem , ha nagyon unatkozok. A legszörnyűbb a Star Wars bármelyik része. Meg az Armagedon 😀

      • Tessék, itt egy kicsit lájtosabb, bár hasonló kreatív minisorozat:

       http://ww1.gogoanime.io/yami-shibai-episode-1

       • Endy919

        ” Yami Shibai” – biztos , hogy látni akarom ?:D

        • Tuti.

         • Endy919

          miért akarsz tönkre tenni ? 🙁

          • Varjúdombi meséket láttál már?

          • Endy919

           nem nagyon . de ha még kettőt linkelsz , tuti , hogy kinyitom a könyvem…

          • Sir Idemitirjak

           Uganda első akció filmje!

          • Endy919

           A helikopteres jelenetek nagyon profin vannak megoldva !!! 😀

  • szeszfabresz

   @endy919:disqus hol tanulsz?

   • Endy919

    Kassán

    • Sir Idemitirjak

     Kétes játékvezetői döntéseknél mindig a te indoklásod olvasom csak el, mégis csak Kassai vagy. (bocsánat)

     • kasata91

      OMG

    • szeszfabresz

     megkérdezhetem milyen szakon? 🙂

     • erőszakon
      (hahahahhahahahah)

     • Endy919

      jog 🙂

 • szeszfabresz

  van kint valaki Bécsben amúgy közületek? 🙂

 • Diego Costa
  • Sir Idemitirjak

   “Arsenal we love you” WTF? 😀

   • Diego Costa

    Úgy se érti 😀

  • trueblue05

   kint van facebookon is. ennyi volt az izgalom mára (?)

  • Diego Costa

   Ezzel az a tévhit is megszűnt, miszerint Costa nem tud angolul! :DD Gondolom olvasta a híreket és ezután cselekedett és nyugtatott meg minket. 😀

   DIEGO DIEGO DIEGO

   • Sir Idemitirjak

    Vagy csak megtudta mit esznek ott Keleten.

    • mohacsia

     kutyát!

 • Most szembeszltem a Costas hirekkel, felreszegen, valaki segitene es osszefoglalna, h megis mi a retestedzta van?
  Nem hiszem el, h mindig kell valami para…

  • kormolar

   volt egy kis összezörrenés Costa és néhány stábtag( +Conte) között…valszínű egy sérülés miatt…a média ezt összemosta nagy valószínűséggel egy feltételezett hét eleji kínai ajánlattal…azzal magyarázták a balhét h Costa nem akar a csapatban játszani, hanem Kínába akar menni…de most Costa posztolt facen és instán egy képet amin valamennyire megnyugtatja a szurkolókat…

  • Ma több forrás lehozta, hogy Costa összebalhézott az erőnléti edzőkkel, és Contéval, és hogy a brazil azóta nem volt edzésen (gondolom erőnlétin) mióta befutott egy rekord kínai ajánlat érte, amivel évi 30 millió fontot keresne. Erre fel Conte kikapta őt a keretből, nem utazik Leicesterbe, és még Costa ügynöke is Kínában van.
   Hogy ebből mi igaz, még homály, valószínűleg a kövi héten tisztázódnak a dolgok.
   Van olyan elképzelés is, hogy Costa csak játszani akart sérülten, Conte meg nem engedte és ezen összevesztek, de ha komolyabban sérült lenne Costa, akkor azt szerintem a héten már lehozták volna.
   Mindenesetre jelenleg sem megerősítés, sem cáfolat nincs, csak a tény, hogy Costa egyik napról a másikra kikerült a keretből.

   • Erdekes… foleg, h mar most tudhato, h nem lesz keretben, ami hivatalosan csak 1 oraval a meccs elott jon ki…

    • Mondjuk a BBC kerek perec kijelenti, hogy az edzős balhé miatt került ki, ami mondjuk megmagyarázná ezt a hirtelen húzást, de ezt sem erősítették még meg.

     • Jah azt olvastam most. Akkor is furcsallom, h honnan tudjak, h kimarad. Conte az egyetlen, aki ezt hivatalosan kozolheti elvileg.

      • kasata91

       Kivéve ha nem ült fel a repülőre és el sem utazott. (jelenleg ez a helyzet elvileg) Mert akkor Conte dönthet bármit 1 órával a meccs előtt.