És nálatok, haver, mi a helyzet?

Úgy mentünk neki ennek a fordulónak, mint amikor egy erősen átittasodott éjjel után fejfájással ébredsz, és halványan derengeni kezdenek a dolgok, amik szürreálisabbak, mint kellene, és mintha nem 10-12 óra esett volna ki, hanem mintha hetven üveg abszinttal zárkóztál volna be az elefántcsonttoronyba fél évre, és… mintha az ágyúsok a csirkéseknek tartoznának hálával egy rekord megmaradása miatt… vagy, valami ilyesmi. ‘zujs a nyomor?

Magunkévá téve Hofi mester értékes sorait, te, figyelj haver… ez itt egy Elme gyógy- és intézet. Az, diliház, az, az az, persze. Itt lakom bent. Zárt osztályon. Zárt osztály, igen, én zártam be. Azért, hogy kintről, az a sok hülye nehogy bejöjjön, tudod? Ez egy normális diliház, tudod? Itt, ha valaki el akar valamit rontani, ahhoz pecsétes diliflepni kell. Odakint ehhez elég sportújságírónak lenni… manapság az elvek igazi luxuscikkek.

A Leicesternél ehhez persze, szerencsénkre, meg elég csak úgy ott lenni. Szerencsétlenek, ahogy W is harangozta, hát, tudta mindenki, hogy amolyan one-season-wonder, amit összehoztak tavaly, de mi már ugyancsak tudjuk, bajnokként milyen szar is az, ha minden szék kiesik alólad, két szék közül a földre esel, és a föld is valójában futóhomok, ráadásul az is egy süllyedő hajó rakománya.

Idén ők állnak a f*sz rossz végén

Azért persze, csak némileg nehéz kritikus hangokat megütni a zongorán magunkkal szemben is, elvégre oda-vissza megcsináltuk Ranierit hárommal, de itt is több szerencse kellett hozzá, mint amit az eredmény mutat. Hogy hogyan sikerült végül kapott gól nélkül lehozni a meccset, máig sem értem, vagy ha már, akkor öngól nélkül – mert a védelmünk, az aztán mindent elkövetett ez ellen, amit látszólag nem-direkt el lehet. De igazából nem is csak a védelem, mert a meccs hősét, Alonsot is elő lehet venni a felezőtől délebbre elnyúló területeken nyújtott teljesítményéért, mert nem egyszer mentek el mellette, és még csak nem is izmozó rohamnégerek, majd jött az oldaláról a beadás – halkan megjegyezve, hogy TC már legalább egy labdát leszedett, de amúgy ez a meccs is csak azt mutatta meg főként, hogy beíveléseknél mekkora láma. A kedvencem az első fertály óra végén Drinkwater beadása, amire még egy közepes képességű kapusnak is illene rámozdulni, de a belga földbe gyökerezett lábbal nézte végig, hogy Chilwell öt méterről oda fejeli, ahová akarja – még jó, hogy nem Slimani jött, mert a 20 éves angol legalább bőven a kapu mellé akarta. De még így se szóljunk semmit, elvégre DL jön kürtőnek egy vodka-fröccsel, meg egy féllel Ápi is, de a másik kedvenc, amit a huszadik perc környékén Matics és Cahill összebohóckodtak egy Leicester szabadrúgás után. Sorolni is fáj, mert megelevenednek a képek.

Védekezés Chelsea módra. Egyre érthetetlenebb, hogy tulajdonképp hogyan nem fejel ellenünk _bárki_ gólt

Alonsora térve, megérdemelte volna a mesterhármast, főleg, hogy az utolsó lövése – ami végül mellészáguldott, na nyilván az volt az egyetlen, amit jól eltalált – az első kettőt, mindkét félidő hatodik percében csak a jószerencse vitte be. De hát szarni rá, most nyerni kellett, nem baj, ha szar gólokkal, a három-null meg nem kér kommentárt – de nagyon csendben, itt, egymás közt odatehetjük, hogy ennyire nem játszottunk jól, vagy inkább úgy mondom, hogy ennyivel nem voltunk jobbak a Leicesternél.

Persze a Leicester sok vonatkozásban saját magát múlta alul, az pedig igazi headshot, akinek Pedro fejel gólt. Ahol az egyméternégycenti pödrő azt mondja, hogy you’re my ladyboy, ott van baj. Ez még akkor is védhetetlen, ha addigra Ranieri már három védőjéből lehozott egyet, és már csak a százéves Morgan, és az a formájátvesztett Fuchs volt fent hivatalosan védőként, akit még Will is megfutott párszor. Fájdalmas minden igazság, de Will a muterja halála óta nyitott könyv, a teljesítménye meg egy traktor szinuszgörbéjét követi le, és bár közel sem olyan szar, mint azt jópáran láttatni szeretnék, azért nem nagyon kell keresni, hogy fogást találjon a teljesítményén az ember.

Oké, jók a rugói, de hát akkor is… fejjel?! : )

Mindentől függetlenül, a győzelem mindenképp üzenet, amire talán a legnagyobb szükség volt, pláne, hogy a szörp meg zserbóék is nyertek előttünk, utánunk pedig két Liverpool-Manchester derbi következett, ahol hála égnek max akkor születhetett volna számunkra jobb eredmény, ha Paulie fiú is több időt jár edzésre, mint amennyit fodrászra költ, és nem izgulja el a meccset. Conte és a Chelsea azért odanyomta a bélyegzőt a többieknek, hogy a gólvágó csatárunk nélkül vertünk hármat a bajnoknak. És, haver, nálatok amúgy mi a helyzet?

 • Pingback: És nálatok, haver, mi a helyzet? | Zongoracipelő()

 • WehaveNoHistory
  • mondjuk ez eléggé nézőpont kérdése. Alonso jóval támadóbb felfogásban játszik előbbi kettőnél, ráadásul taktikailag is a középpálya tagja, nem a védelemé.

   • WehaveNoHistory

    igen, így van. ahol ő játszik azt a pozíciót védőnek tekinti a szakzsargon, meg Alonso is védő, gondolom ezért sorolták a védők közé.

    • Diego Costa

     Fantasy is védőként tekint rá, szép kiskapu lehet. 😀

 • lamps8

  annyi hogy Alonso első gólját, hogyan lehetett volna jobban ellőni?

  • sehogy, mert gól lett 🙂

   viccet félre téve, most ugorjuk át azokat a mentő körülményeket, kifogásokat, hogy védő, meg nem gólvágó, meg rosszabb lába, stb, de konkrétan belelőtte a tömegbe a labdát. Innentől fogva, bárhova jobban el lehetett volna lőni, beleértve mind a 4 sarkot. Igen, ismét azt mondom, tudom, hogy a gyengébbik lábával senki nem lövi ki a rövid pipát, de legalábbis nem kockáztat 0-0-nál, de ha Pedro nem fekszik épp a kapus és a védő lábai alatt, ezt a nem helyezett lövést simán tisztázzák.

   • lamps8

    hát szerintem ez bőven helyezett volt és elég erőt is vitt bele, de mivel gól lett tényleg felesleges magyarázni 🙂

    • Hazard remekül készítette le neki, viszont Alosno kb belerúgott egyet aztán kész, próbálta kb bábúval együtt bevágni. Ha megnézed, a hátsó sarkot lőtte ki, úgy, hogy kb a tömegen ment keresztül a labda. A helyezett lövés nálam az, főleg így, hogy kb 5 méterről a hosszúra lövi, miközben egy háromemberes massza hömpölyög előtte, ha a léc mellé lövi. Ettől messze volt.

     De valóban szarni rá, nagyjából, főleg a meccset elnézve, ez a gól nyerte meg nekünk. Az első felesben nagyon akart a Foxes, jobban, mint mi, viszont az egygólos vezetés tudatában a mieink is nyugodtabbak voltak. 0-0-nál még ennél is jobban kapkodtunk volna, DL tuti öngólt vág :DD

   • WehaveNoHistory

    Az első gólját szépen belsővel lőtte. Nem a másodikra gondoltok, amit tényleg csak bikázott és valakin irányt változtatott?
    Amúgy igen, gólt nem kell magyarázni, én örülök minden és mindenki góljának 🙂

    • az elsőt lehetett volna jobban lőni. A másodikat viszont kifejezetten rosszul lőtte, az, ha nem pattan meg, megy a kapus kezébe.

     “Amúgy a gólt nem kell magyarázni,”
     Ezzel kezdtem.

     • WehaveNoHistory

      Tudom, csak én is ezen a nézeten vagyok, nem felróni akartam 😉

 • lamps8
  • lamps8

   ez az utolsó lehetősége szerintem a PL-ben és örülök hogy végre nem kölcsön.

   • WehaveNoHistory

    Osztom. Ott amúgy is ment neki, ismerős környezet reméljük sokat lendyt rajta.

    • Azért ez a Boro már bőven nem az a Boro, aki megnyerte a champot. Most ugyanazzal fog szembesülni, mint itt: tapasztalt, neves(ebb), tapasztaltabb csatárokat kellene kiszorítania. Negredo, Stuani…. ráadásul most télen a Boro megvette a Villatól Gestede-t is.

     Tény, hogy a Boro a legkevesebb gólt lövő csapat jelenleg a PL-ben, de hogy pont Bamfordra bízná Karanka az egyre közelítő kiesőzóna elkerülését, hát erősen kétlem 🙁

     • WehaveNoHistory

      Ebben igazad van, bele sem gondoltam, így már más a történet. De valam miatt még is oda kerül, gondolom volt valami megbeszélés, hogy mit várnak el egymástól.
      De Bamford tud szélen is játszani, nem az vonal szélső de tud.

      • Egy kicsit azért szurkolok neki. Sosem hittem, hogy a Chelseaben komoly karrier várja, bár ez nem megalapozott dolog volt, inkább megérzés. Talán, ha a Boroval való fejutás után még egy jó kölcsönt elkapott volna… de nem, mind1. Neki most valami WBA, Stoke, vagy Everton passzolna szerintem, bár nyilván oda menne, ha keresték volna. Aztán lehet ott sem lenne több sansza a játékra, mint a Boroban.

       • gorkaf78

        Úgy tűnik, ismét köt a klub egy jó üzletet Bamford kapcsán. Angol lapok szerint 10 millió font körüli összeget fizet érte a Boro, ugye 2012-ben 1,5 millióért jött. Szép kis profit.

        http://www.telegraph.co.uk/football/2017/01/16/chelseas-patrick-bamford-undergo-middlesbrough-medical-ahead/

        • WehaveNoHistory

         Ha ezt tényleg igaz, és ha nem veszünk senkit a télen, akkor elég jó kis pénzek jönnek be.

        • vitéz kaprosfalvy ond kond

         Guardian azt írja hogy 5 millió. különböző feltételek teljesülése után nőhet akár tízig. Az öt is jó pénz egy olyan játékosért aki a keret közelébe sem került.

         • myheartisblue

          Hát még 5t is soknak tartok érte nem még 10 (persze ezt csak akkor lehet borítékolni,ha ténylegesen átutalták a dolgokat és megtörtént a transfer.) De azért kívánom, neki, hogy befusson, sokat hajtott és becsületesen játszott, hogy a CFC csapatába kerüljön, ami sajnos nem ment, de ezen a másik úton talán összejöhet!

     • Diego Costa

      Sokadik csatár lesz, ez tény. Ismerik, tudják mi várható tőle, ezért veszik meg (ha megveszik).

   • Hát, neki lefőtt a kávé nálunk, ez tény. Volt benne potenciál, de valami nem stimmelt nála. Az edzők egyszerűen félnek a fiatalokat használni, még második/harmadik számú csatárként is, így azért nehéz. A Boro utáni kölcsönök pedig nem jöttek be, szóval soványság. Most viszont nem tudom, a M’Boroughe e neki a megoldás.

    • vitéz kaprosfalvy ond kond

     Szerintem egyszerűen csak nem elég jó a srác.. Lukaku 18 évesen már baszta a gólokat a West Brom-ban, pedig a bajnokság előtt pár nappal küldtük oda, utána meg rögtön odatette magát az Evertonban. Bamfordnak ment a Championship-ben, a PL-t nem tudta megugrani. Sok ilyen csatár volt az utóbbi években: Rhodes, Ebanks-Blake, Danny Graham stb.

     • “Szerintem egyszerűen csak nem elég jó a srác.. Lukaku 18 évesen már baszta a gólokat a West Brom-ban, pedig a bajnokság előtt pár nappal küldtük oda, utána meg rögtön odatette magát az Evertonban”
      Igen, de ehhez játszani is kell ám 🙂 Bamfordról nem derült ki, mit tudna a PL-ben, mert egyszerűen nem játszott a PL-ben.

      • vitéz kaprosfalvy ond kond

       Már 3 PL-csapatban játszott Bamford és egyik edzője sem gondolta hogy akár 13-14. emberként a rotációba berakja, mindenhol létszám feletti lett. Ha látnának tőle bármi extràt az edzők akkor próbàlkoznànak vele.

       • Ez azért nem feltétlen igaz, ráadásul mindhárom csapathoz szerencsétlen időben került oda. A Norwich-hoz télen került, amikor a kanáriknak már taposni kellett a túlélésért, ott lavíroztak a kiesőzóna határában – nem igazán ilyenkor kezd el az edző új fiatal beépítésével foglalkozni. A Burnleynek dettó nem sok értelme volt, már a szezon előtt látszott, hogy miatta Dyche nem fogja megbontani a csapatot. Van abban is valami, amit mondasz, hogy ha akkora tehetség lenne, bekerül, de a csillagok szerencsés együttállása is kell sokszor ahhoz, hogy valaki befusson. Bamford számára ez nem igazán jött össze egyszer sem.

        • vitéz kaprosfalvy ond kond

         Persze, kell(ett volna) szerencse is, de azért három ilyen csapat közül komoly vetélytársak nélkül sehol nem tudott semmit letenni az asztalra. Ez persze nem jelenti azt hogy ne lenne jó játékos, a Middlesbrough-ban újra felépítheti magát, de egy olyan játékosnak aki a Chelsea kerettagja akar lenni egy kis csapatból ki kell emelkednie. Mint Aké, aki a Watford-nál és a Bmouth-nál is a padról játszotta be magát és lett húzóember.

         • ezt továbbra is részigazságként tudom elfogadni. Bamford jó kölcsönt futott, sőt, talán a Chelsea Loan Army egyik legjobbját anno, mégsem fért be aztán sehová. Aké most a pozitív példa, de ott van mondjuk Chalo, aki egy jó kölcsön után sok rosszat futott, olaszban kb nem is játszott fél évig, aztán ott áll az A keret küszöbén, az egyik lába meg az ajtórésben – pedig mindenki lemondott már róla (én is), hogy itt aztán már nem lesz futballista. Aztán egyszercsak jött egy edző, egy taktika és egy félig megüresedett pozíció, és odakerült. Ezt félig fel tudta mutatni pölö Bertrand is, de aztán neki egy újabb edzővel már nem jól sült el a dolog. Pedig, a RDM előtti kölcsöneire aztán ő se nagyon mutogathat, hogy azért került volna be, mert annyira jól ment mondjuk a Villa-nál vagy a Forest-nél 🙂

          • vitéz kaprosfalvy ond kond

           Chalobah a 1 in a thousand.. De Bruyne, Lukaku vagy Courtois kölcsönben komolyan az asztalra vertek mielőtt komolyan vették itt őlet, Moses 2 PL csaptban is nagyon jól játszott..maradjunk annyiban hogy Bamford nem mutatott olyat kölcsönben amiért nagyon sírni kéne utána. Anno a Boroban követtem amikor az èv Champo jàtékosa lett, de akkor se láttam azt hogy ez a gyerek itt be fog robbanni.

          • Diego Costa

           A poolban azért sokat padozott Moses, de nem baj talán ennek is köszönhető, hogy most itt van.

         • “de azért három ilyen csapat közül komoly vetélytársak nélkül sehol nem tudott semmit letenni az asztalra”
          Ez így nem igaz. A Burnley-nél például borítékolható volt, hogy alig fog játszani, ott a Gray-Vokes duó tavaly akkora gyökeret eresztett, hogy esélye sem volt. A Kanáriknál szintén x+1. lehetőségként érkezett, hogy pótolja a dobbantó Grabbant.
          A Palack meg vele egy időben szerződtette Connor Wickhamet komoly pénzért, Bamford oda is csak 4. csatárnak ment igazából.

          • vitéz kaprosfalvy ond kond

           Ja, hogy Gray, Vokes, Wickham meg Mbokani a komoly konkurencia? Ha ellenük esèlye sincs akkor Costa, Batshuayi mellett lenne? Vagy akár LLorente mellett?

          • Légyszi nézz utána, hogy Gray és Vokes mennyi gólban vállaltak szerepet az ezt megelőző idényben. Ott nagyjából ők voltak azok, ami nálunk Costa.
           A többit meg kifordítod. Nem az a lényeg, hogy most a CP-ből vagy a Noricsból személy szerint ki volt a riválisa, hanem hogy ott eleve nem második, de nem is harmadik számú csatárnak hozták.

          • vitéz kaprosfalvy ond kond

           Te most komolyan azt próbálod eladni hogy egy 22 èves Chelsea-csatárnak aki kerettag akar lenni nem illene megszorongatnia Sam Vokes-t? Ne hülyéskedj már.. Lukaku ha odakerül Vokes meg Gray 5 perc múlva már a seggüket vakarják a padon, pedig a belga sem világklasszis még.

          • Félreértesz. Én a jó életbe nem mondtam, hogy ő megüti a Chelsea szintjét. Egyedül azt vitatom, hogy nem volt riválisa, mert minden csapatban akadtak olyan játékosok, akiket az előző masterful szezonok miatt mozdíthatatlanként kezelt az edző.
           Lukakunak mondjuk kurva nagy mákja volt, hogy a WBA-ban akkor és ott ilyen játékos nem volt.

          • vitéz kaprosfalvy ond kond

           Egyszer balszerencse, háromszor aligha. Az igazi tehetség utat tör magànak.

          • Ez kétszer volt balszerencse szvsz. A Noricsnál elvárható lett volna, hogy azért egy minimálisat alakít, de egy City-elleni kapufán kívül nem nagyon villogott. Mindenesetre az, hogy 1 éven át teljesen játékhiányos volt, már rányomta a bélyegét a többi szereplésére.
           De mondom, szerintem is csak egy kimondottan intelligens, közepes játékos, aki ha összeszedi magát, egy WBA-ban még befuthat.
           Azt viszont tartom, hogy Lukaku előtt sem borult volna le ennyire a liga 2012-13-ban, ha a WBA-nak nem Long a legjobb befejezője.

        • Diego Costa

         Egyedül a Palace-os mellőzése volt megkérdőjelezhető, amikor a csatárok nem bírtak gólt lőni, ennek ellenére AP semmibe vette. Egy próbát adhatott volna neki. Ettől függetlenül szerintem nem elég jó, örülök, hogy ha pénzzé tesszük őket. Többiekkel is ezt kéne.

 • Conte:
  ‘I trust all my players. Ruben is a player with great quality. Now I think after Oscar left he could have the right space to show me and the club his potential.

  ‘And also for Michy it’s important to work this way, to show me they deserve to play. I have zero problem to play with young players.’

  Azért ezek a(z eddig) látottak alapján némileg furán hangzanak 🙂

 • Napiszar:
  Monaco have rejected a £45m bid for Radamel Falcao from Tianjin Quanjian
  :DDDD

  • Endy919

   Miért is adnák el ? Kurva jó formában játszik és a Monaco magasan legjobb góllövője.

   • mivel semmi szmájli seholse, még a végén azt kell hinnem, hogy ezt komolyan gondolod 😉

    • Endy919

     Halál komolyan. Minden meccsen betalál.

     • ácsi, nem arról a dél-amerikai, 30+ játékosról beszélünk, akit 2 éven keresztül bárkinek odaadtak ingyér’, hogy legalább a bérét állják? 🙂

      Most ha igaz ebből bármi is, adnának érte 45(!) millát, de ők köszönik, nem kell?! Hát, végülis, ja, ő a jövő… egy ekkora tehetségért biztosan sorban fognak állni jövőre is, a formája pedig a “fenntartható ill. innen felfelé ívelő” pályán mozog 😉

      • Endy919

       Torzítod a dolgokat. Két évet volt kölcsönben , a MU azért az évért fizetett nekik 20 millió fontot és ha jól rémlik mi 10et. Tehát ez a “2 éven keresztül bárkinek odaadtak ingyér'” már meg is bukott.

       Angliában nem tudott érvényesülni , mert non-stop sérült volt , de az előtt a Portoban is , az Atletiben is és a Monacoban is fosta a gólokat.

       Most visszatért a francia ligába , elkerülik a sérülések és ott tudja folytatni , ahol két éve abbahagyta. Nem értem , hogy miért adnák el , ha megy neki . 20 meccsen van 12 gólja , csapata leggólerősebb játékosa ….

       • “Torzítod a dolgokat”
        :)) igen, kettőnk közül főleg én, ja 😀

        “a MU azért az évért fizetett nekik 20 millió fontot és ha jól rémlik mi 10et”
        Ez még euróban sem állja meg a helyét, a MU talán 7,5M-t, mi pedig ötöt fizettünk érte, ha jól rémlik, ami kb ingyen van, de ha ennyire szőrözöl, oké, tegyük idézőjelbe: “ingyér”. Ez nem változtat a tényen, hogy egy marék szotyiért odaadták volna bárkinek, főleg, mikor felsült a Unitednél.

        “és a Monacoban is fosta a gólokat.”
        Nem fosott ő már ott semmit, ha így lett volna, vajh miért váltak volna meg tőle? Falcao utoljára 12/13-ban volt formában az Atletiben, meg most. Csak azóta elmúlt 30, volt egy rahedli sérülése. Mutass nekem pár dél-amerikai csatárt, aki 30+-osan még százával verte a gólokat komolyan vehető ligákban…
        20 meccsen 12 gól meg szép, csak nem kiemelkedő egy olyan bajnokságban, ahol Balotelli már nyolcnál jár – ezt a számot még Defoe is meglőtte bazzeg a PL-ben 😀

        All in all, szerintem 45 misiért szalaggal átkötve kellene küldeni, ennyiért bőven találnának olyat kettőt is, aki képes 10-12 gólra egy fél szezon alatt a lígönben. De hát felőlem aztán ott penészedhet meg a Monacoban.

        • gorkaf78

         Szerintem most kivételesen igazad van. :DDD Simán bennevan egy újabb sérülés v. formahanyatlás, és akkor bukik a Monaco egy csomó pénzt. De ők tudják…

         • Sir Idemitirjak

          “Szerintem most kivételesen igazad van” Megy piros betűkkel a naptárba? 😀

        • lamps8

         a transfermarktban azért nem kell vakon megbízni átigazolási/ kölcsön összegek tekintetében 🙂
         annak idején megbízható források tényleg 20 milkás loan feeről írtak.

        • lamps8

         a végére is reagálva, ha a Monaconak így kell gondolnia, akkor igazából nekünk is el kellene adni Costat.

         • Costa még csak 28, nincs benne 2 évnyi mínusz, és feleannyit sem volt sérült, mint Falcao…

        • Endy919

         Igen , valóban benéztem a számokat , valamiért 20 rémlett nekem . Lehet , hogy az már a fizetésével együtt volt annyi.

         De ha már így beleástam magam a számokba , valójában idén a bajnokságban a 20 meccsből csak 14-en játszott és ezeket érte el a 12 gólt összesen 847 perc. BL-el és kupával együtt van 20 meccsen 17 gólja 1314 perc alatt , ami egyáltalán nem rossz mutató.

         “és a Monacoban is fosta a gólokat.”
         Nem fosott ő már ott semmit, ha így lett volna, vajh miért váltak volna meg tőle?”
         Nagyon jól indult ott is a karriere , fej-fej mellett haladtak Ibrával a góllövő listán , csak azt jött a komoly térd sérülése és ez miatt még a VB is kimaradt neki.
         A Monaco pedig elengedte a PL-be két évre opciós joggal , mert MU-nak nagyon kellett csatár , ott nem vált be , nálunk pedig összesen 363 percet , mert sérült volt.

         A szezon elején még nem számoltak vele Monacoban a kezdőben , de azóta beverekedte magát és kiváló formában játszik. Továbbra sem értem , hogy miért kellene eladniuk a legjobb támadójukat.

         “Mutass nekem pár dél-amerikai csatárt, aki 30+-osan még százával verte a gólokat komolyan vehető ligákban… ” százával csak Messi és CR veri a gólokat , de miért ne lehetne kivétel ? De jó , ott van/ volt : Tevéz ,Bacca,Pizzaro,Palacio , Milito , de Higuaín és Cavani is 29 évesek.

         • “”Mutass nekem pár dél-amerikai csatárt, aki 30+-osan még százával verte a gólokat komolyan vehető ligákban… ” százával csak Messi és CR veri a gólokat , de miért ne lehetne kivétel ? De jó , ott van/ volt : Tevéz ,Bacca,Pizzaro,Palacio , Milito , de Higuaín és Cavani is 29 évesek.”

          És ezek közül szerinted melyik támasztja alá a te igazad, miszerint megéri megtartani 30+-os délamcsi csatárt? 🙂 Melyikkel járt annyira jól a csapata, hogy ne érte volna meg leakasztani érte egy valag pénzet, ha befutott volna egy túlzóan jó ajánlat érte? Már persze, aki a felsorolásból beleillik a sorba, mert ugye a fele sem… 😉

          • Endy919

           De egyik kérdéseddel ütöd a másikat. Először azt kéred , hogy mutassak pár dél-amerikai támadót , aki stabilan hozza a gólokat. Leírtam neked párat , most ezekbe belekötsz , hogy de miért ne adta volna el a csapatuk ket egy valag pénzért 😀

           És ki az , aki nem illik bele a sorba ? Figyelek mester 🙂

          • Pajti, azért nem olyan hosszú ez a mondat:
           “Mutass nekem pár dél-amerikai csatárt, aki 30+-osan még százával verte a gólokat komolyan vehető ligákban..” >> nem azt mondtam, hogy írj le pár csatárt találomra 😉

           A Tevéz ,Bacca,Pizzaro,Palacio , Milito, Higuan, Cavani nevekből utóbbi kettőnél te is leírod, hogy még 30 sincs, szóval kiestek. Tevezzel kezded, aki 30 évesen hazahúzott a faszba. Kapásból három kiesett. Milito utoljára a 11/12-es szezonban volt komolyan vehető csatár komolyan vehető ligában – szintén nem nyert. Talán Palacio és Bacca elfogadható érv, de egyrészt egyik sem kifejezetten top csapatban tolja jelenleg (jelenleg sem az inter, sem a milan nem az), ráadásul Palacio sem igazán termel már jó 2 éve.

           Arra próbáltalak (volna) rávezetni, hogy 30 felett igazán kevés top csatár van, aki képes huzamosabb időn keresztül még teljesíteni, és nem Kínában, USA-ban vagy Katerban, hanem “komolyan vehető ligában”, azaz az európai top5-ben – az az egy-két kivétel pedig, mint amilyen mondjuk Drogba vagy Ibra, azok meg nem dél-amerikaiak, nem véletlenül.

           És most komolyan, még mindig arról akarsz meggyőzni, hogy feltételezve a hír igazát, nincs értelme elfogadni egy 30+-os, utóbbi két évet főleg sérüléssel tarkítva, abszolút bukóban lehozó kolumbiai csatárért egy 45M-ós eladást, mert épp rúgott 12 gólt 🙂 ráadásul mindezt olyan nevekkel alátámasztani, akik ezt nem támasztják alá 😉

          • Endy919

           “ott van/ volt : Tevéz ,Bacca,Pizzaro,Palacio , Milito , de Higuaín és Cavani is 29 évesek.”

           van/!!!volt!!! , ezt véletlenül nem figyelted , tehát máris visszaugranak páran a játékba 🙂

           “És most komolyan, még mindig arról akarsz meggyőzni, hogy feltételezve a hír igazát, nincs értelme elfogadni egy 30+-os, utóbbi két évet főleg sérüléssel tarkítva, abszolút bukóban lehozó kolumbiai csatárért egy 45M-ós eladást, mert épp rúgott 12 gólt 🙂 ráadásul mindezt olyan nevekkel alátámasztani, akik ezt nem támasztják alá ;)”

           igen erről akaral meggyőzni , mert egy klasszis támadórol van szó, aki évekig top5 , de lehet , hogy top3 center volt , csak a sérülése tönkre vágta két évét (jó lenne nem csak a PL-ben való teljesítménye alapján megítélni) , de most újra fitt és ismét klasszis formában játszik. Az meg hogy 30 éves miért akkor baj. Drogba pl. 30 éves kora után kezdett igazán jó lenni , ami az afrikaiakra sem jellemző..

          • kormolar

           csk lett Monacoban, azért az jelenthet vmit…nem biztos h csak azért kell egy játékos mert 100-ával lövi a gólokat…az is lehet h mint ember van nagy szerepe a csapatban, mint akire a fiatalok felnéznek… lehet h Falcao vezéregyéniség lett a Monacoban, aki tudja a csapattársakat motiválni …elég fiatal a Monaco kerete…kell aki összetartsa a csapatot…az ilyen játékosoknak akik azért letettek már vmit az asztalra,van hatásuk a csapatra…most tuti nem adnám el én sem főleg h a BL-ben továbbjutottak….télen nem tudnák pótolni megfelelően…

         • Frenky54

          A kedvencem Gabriel Batistuta volt,aki 1991-2000 között 186 gólt lőtt a Fiorentina színeiben, a Romaban 2000-2003 között 33 volt a “termés”- térdsérülés miatt kénytelen volt visszavonulni, ill.”levezetni” az araboknál.
          Az olasz riporter:”bati-bati-bati-góóóóóóóól”

          • Endy919

           Neve ismerős , de játszani nem láttam . Videók alapján viszont jó kis csatárnak tünt .

          • Frenky54

           Az utolsók között volt ,akik erőből lőttek, képesek voltak “egyenest”a labdába rúgni,nem csavargatták a labdát.

          • Endy919

           Brutális. És ahogy látom , két lábas volt. Jól jönne a micsapatunkba is egy ilyen mesterlövész.

          • WehaveNoHistory

           És a géppuskás gólöröm, újra 10 éves vagyok 😀

          • WehaveNoHistory

           Ganxsta Zolee is meg “énekelte” Batistuta a király 🙂 Hatalmas spíler volt 😉 Akkor voltam taknyos kölyök mikor ő focizott, miatta szerettem meg a focit, Desailly miatt meg egy klubot 😉 😀

          • Endy919

           Azok a nevek a AS-ben ..huuh. Mind legenda.

     • Rammschein

      …megtáltosodott, mint Torres mikor visszament az Atlétatrikóhoz… úgy látszik csak itt nem akart menni a dolog. .DDD

 • salsal

  Újabb Costa hírek:

  https://www.express.co.uk/sport/football/7
  54680/Diego-Costa-Chelsea-Antonio-Conte-bust-up-training-ground-Cobham-news-gossip/amp

 • gorkaf78

  Töprengtem a Costa-ügyön és én a következőt tenném a board helyében: új szerződésajánlat, jobb kondíciókkal (heti 150—->200). Kap Costa egy hét gondolkodási időt, hogy döntsön. Ha addig nem hosszabbít, és tényleg van kínai ajánlat, akkor le kell húzni a sárgákat és mehet a branyol is bohóckodni Ázsiába.

  • Endy919

   Ha minden igaz , megkapta a 200-as ajánlatot és visszadobta.

   • gorkaf78

    Ebben az esetben megkérdezném a vezetőség helyében tőle, hogy mennyit szeretne? Max. 250-ig mennék el, ha ezen felül kér, akkor mehet is pakolni.

    • salsal

     Én csak azt nem értem ebben az egészben, hogy bevallottan vissza akart térni a matracosokhoz nyáron, paycut ellenében is. Ezek után azt gondolnám, hogy elsősorban az vezérli, hogy jól érezze magát a csapatban, ahol játszik, nem a pénz. Erre most jön ez.

     Egyébként igazad van, ha neki megér heti fél millát az, hogy cserébe a karrierjét lehúzhatja a wc-n, akkor mehet. Senki sem pótolhatatlan.

     • Rammschein

      Lehet a zöldhasú miatt meggondolta magát… Nem ő lenne az első.

     • Diego Costa

      Azt mondta, hogy itt is nagyon jól érzi magát és, hogy családi okok miatt akart visszatérni.

    • Sir Idemitirjak

     Ha egy játékos azon hisztizik, hogy neki heti 200 (de már a 150 is) nem elég a maradáshoz, akkor nem akarom kék mezben látni. (igaz semmi bizonyított tény nincs erről)

  • WudigessBoi

   Van egyébként egy olyan tendencia, hogy a játékos remekül játszik, elkezd rászolgálni a magasabb fizura, s amint megkapja, már romlik is a teljesítménye.

 • babence

  Én azt nem értem, ha Costa hasonló formában játszana, mint eddig, akkor egy potenciális PL serleget, arany cipőt és akár egy PoTY címet cserélne le egy Kínára, meg egy kétszer akkora valag pénzre, mint amennyit már amúgy most is megkeres.
  Ehhez nekem nagyon, nagyon rosszul kéne éreznem magam a klubnál.

  • gorkaf78

   Én azt gyanítom, hogy valaki (pl. a menedzsere) megzavarta a fejét, mivel egy sikeres transzfer esetén komoly bónuszt tudnának a vérszívók miatta leakasztani. Costa szerintem egy egyszerű parasztgyerek (nem pejoratív értelemben), aki befolyásolható a ‘jóakarók’ által…

   • Diego Costa

    Lehet, hogy magától a pénztől szédült meg, nem is kellett ráhatás. Ettől függetlenül a menedzserek ritka pénzéhes unszimpatikus emberek, már már politikus szintet ütnek meg.

    Pedig mikor Oscar elment pont azon jutott eszembe, hogy Costa tuti nem menne el a nagy küzdő mentalitásával. Feltéve persze ha igazak a hírek.

 • myheartisblue
  • kormolar

   igen ám de a csapat többi tagjának akik részt vett Leicester ellen, nekik ma nem volt edzésük… szal nemhiszem h ez olyan rossz dolog lenne…

   • myheartisblue

    Én tudom, hogy kedden kezdődnek az edzések, hisz ezt mondta Antonio a sajtótájékoztatón. Szval ezt pozitív hírként írtam ide fel, nem ijesztgetésként.

  • kormolar

   skyports így hozta le:
   “Sky sources: Chelsea players have had Sunday and today off but Diego Costa has been at the club’s training ground on both days. Costa has been having treatment on his back injury and training on his own.

   Head coach Antonio Conte has not been at the training ground yesterday or today, and Chelsea players will return to training tomorrow morning.

   Costa’s injury will continue to be monitored by Chelsea’s medical team and a decision will be made tomorrow to see if he can return to full training with the rest of the Chelsea squad.

   Conte will speak to Costa tomorrow at Cobham about his future at the club.”

   azért így már teljesen másképp hangzik….

   • kasata91

    Lehet úgy érzi jobb erőnlét kell a Chinese Super League-hez 😀

 • Rammschein

  Facen olvastam az egyik szurkoló csoportunnál, hogy Misit még a PSG-be sem engedjük el. LOL.

  • Endy919

   Ott is csak ülne Cavani mögött . Csak ligán belül engedném el , hasonló szisztémában játszó csapatba – WHU/Watford.

 • Az ANK továbbra is elég foscsi. Így, hogy már egyéniségek sincsenek, igazából azt sem tudom, miért nézem.

  • Endy919

   Született már más eredmény , mint X ?

   • Manéék ütötték Tunéziát. Szenegálnak egyébként meglepően minőségi kerete van.

    • Endy919

     Igen , most nézem. Szerintem ők , vagy Algéria fogja megnyerni a tornát.

     Djilo viszont a keretbe sem fért be ? 🙁

     • Pedig Kulibálival mekkora duót alkotott volna.

  • Én már nem nézem. De amióta az afrikai játékosok “kimentek a divatból”, a korábbinál is lejjebb ment a színvonal, pedig sosem volt igazán top quality. Inkább a móka miatt nézte az ember, mint a fociért.

   • Jelenleg az egész ANK-n két játékos van, aki úgymond színvonalat képvisel: Mahrez és Aubameyang, de szerintem ez nagyon vékony, még ha egy ANK-ról is beszélünk. Eddig azért csak volt egy vegyes sztárfelhozatal, most meg egy Manénak is örül az ember, aki tény, jó kis spíler, de miatta még senki nem ült le megnézni egy meccset.

    • Endy919

     Háááát , azért elgondolkoznék , hogy Mané vagy Mahrez kéne inkább a csapatba.

     • De most ez mennyire releváns a torna szempontjából?

      • Endy919

       “Jelenleg az egész ANK-n két játékos van, aki úgymond színvonalat képvisel: Mahrez és Aubameyang”

       Ha már megemlítetted Mahrezt , akkor Mané is bőven odafér.

       • De itt most nem képességekről van szó, hanem egyéniségekről. Mahrez első afrikaiként lett a PL-év játékosa, vezére volt egy PL-győztes csapatnak, 5 meccsen 4 gólt lőtt a BL-ben és etc. Mané még ettől azért nagyon távol van.
        Mondom, jó kis spíler, de jelenleg még nagyon nem az a szint, akiért bekapcsolna bárki egy meccset, kivéve persze ha a csapatában játszik.

        • Igen, ezt adom, egy Drogbáért leült ANK-meccset nézni egy nem-Chelsea drukker is, Mikelért már nem nagyon.

         Azért annak idején, mégha nem is hasítottak annyira, mint a nevekből várható lett volna, egy Elefántcsontpart, Ghána, vagy Kamerun ki tudott állítani olyan csapatot, ahol 3-4-5 vagy akár több, neves, jó csapatban nem csak epizódszerepet kapó játékos lépett pályára, ez jóval több nézőt vonzott a tv elé olyan semleges országokból is, mint Anglia, vagy éppen MO.

 • Na, most jön az egyik kedvenc edzőm, Renard meccse. Erre még asszem érdemes lesz időt szánni.

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Renard-t én is imádom. Mekkora volt amikor Zambiàval nyertek.

   • Renard valamilyen szinten Afrika Hiddinkje szvsz. Oké, ő VB-ig nem jutott, de a bevonzott szaktudása pont elég volt arra, hogy Zambia történelmet írjon, Elefántcsontpart pedig végre szintet lépjen.

 • kormolar
  • :))) utoljára akkor néztem ANK-ot, amikor még több Chelsea játékos érdekelt volt, de mindig van valami 🙂 zseniális kontinens.

 • szeszfabresz

  Hali srácok! A Leicester meccs elején, amikor mutatták a csapat edzőit, Ranieri alatt az volt írva, hogy Leicester Manager. Contenal pedig a Chelsea Head Coach titulus állt. Jelent valami különbséget, vagy csak az elnevezés más?

  • Angliában általában menedzserek dolgoznak, ritkábban head coach-ok. A fő különbség a felelősségi körökben, azon belül leginkább az igazolásokba való beleszólás mértékében rejlik.

   • szeszfabresz

    Nagyon szepen köszönöm srácok! Ezek szerint Conte-nak alig van beleszólása Emenalo munkájába ?

    • hümm, ezt nagyon szeretném én is tudni, hogy az Abra-board-Conte szentháromságban jelenleg mit jelent az, hogy Conte “csak” head coach, és nem manager. Biztosan kevesebb van, mint mondjuk Josénak volt, de én továbbra sem gondolnám, hogy ne kérnék ki a AC véleményét. Gyanítom leadhatja a kívánságlistáját, meg minden, van konzultáció is sokszor, szerintem inkább magában a tárgyalási folyamatban nem vesz részt, én arra tippelnék. De aztán ki tudja.

     • Endy919

      Ez szerintem is így van … lehet , hogy hülyeséget mondok , de szerintem csak azért head coach(papíron) , mert az angolja az “érdekes” 🙂

      • nem gondolnám, Ancelotti angolja jó volt, mégis csak head coach volt ő is. Inkább az olyan edzőkre jellemző ez, akik nem is ragaszkodnak hozzá, hogy menedzserek legyenek – nálunk az olaszok ilyenek voltak Abra óta.

       • Endy919

        Ezt nem is tudtam , hogy Carlo papa nem menedzser volt.

        • Carlo is, és RDM is head coach volt, amennyire tudom, sőt, még talán Scolari is. Azért nehéz belőni, mert sokszor összemossák a két fogalmat a különböző oldalakon, még a .com-on is. Ott pl AVB-re hol az egyiket írják, hol a másikat, de amennyire rémlik, AVB pont manager volt.

         • Endy919

          Amúgy egy managernek mennyi szerepe van egy átigazolásban , azon kívül , hogy leadja a kívánság listáját?

          • a menedzser tevékenyen részt vesz a folyamatban is többnyire, azaz, ott van a tárgyalásnál, stb. Talán emlékszel, anno JM első idejében, a Special One korszakban többször azért büntették meg a klubot, mert akkor még élt a tapping up szabály (más néven és más formában most is megvan), de a lényeg, hogy sokszor és keményen fizetett a Chelsea, mondjuk Ashley Cole ügyében is, mert látták Josét együtt AC-val és a menedzserével kajálni.

           Vagy mondjuk a második időszakban, a Happy One-ban Fabregas is nyilatkozta, hogy José győzte meg arról, hogy helye van a Chelseaben, és ezért döntött az átigazolás mellett.

           Egy head coach ilyet nem csinál.

          • Endy919

           Aha értem , köszi.
           De az anyagiakba már gondolom nincs beleszólása,vagy?

          • ennyire nem vágom, ezek a folyamatok amolyan business secretként vannak kezelve, és szerintem klubonként (managerenként) más és más. De ha engem kérdezel, én nem gondolnám. Az már a club finance és a játékosügynök ügye az én elméletem szerint.

     • szeszfabresz

      Elképzelhetetlennek tartom, hogy életképes lehet ugy egy csapat, hogy magának az edzőnek semmiféle beleszólása ne legyen az átigazolásokba, teljesen nonszensz lenne, en is ugy vagyok ezzel a kívánság listával, ahogy te gondolod. De ha mar témánál vagyunk, Zenzo érdekelne a véleményed, kik lennének azok a potenciális lehetőségek, télen , illetve nyáron, akiket Emenalo es Conte helyben megcéloznál?

      • “Elképzelhetetlennek tartom, hogy életképes lehet ugy egy csapat, hogy magának az edzőnek semmiféle beleszólása ne legyen az átigazolásokba”

       beszélgess olasz drukkerekkel, ott nagyjából így van 🙂

       “Zenzo érdekelne a véleményed, kik lennének azok a potenciális lehetőségek, télen , illetve nyáron, akiket Emenalo es Conte helyben megcéloznál?”
       Erre korai bármit is mondani. Attól függ, mit akar Conte. Marad-e a 3-4-3-nál, vagy vált? Ill. hiába mondom én most, hogy csatár nem kell, mert jól megvagyunk, ha Costa lelép, Bats meg Conte szerint nem elég jó 🙂 erről beszéljünk majd a nyáron.

       • szeszfabresz

        Nem hiszem hogy váltana. A hosszú győzelmi széria egyik kulcsa a szélen való játék volt. Pedro elképesztő formában van, Hazard is jobban él a szélén (+ Willian jobb napokon). Egy 3-5-2-vel elveszitenenk , valamilyen szinten mindenképp, ezt a supportot a szelekrol, es sok jelenleg meghatározó játékosnak nem lenne pozíciója. Más három védős rendszert viszont nem nagyon ismerek.

        ” beszélgess olasz drukkerekkel, itt nagyjából így van 🙂 ”

        Ezt viszont nem tudtam, Koszi az infót 🙂

  • A head coach kb. klasszikus edző. Levezeti a kezdést, összerakja a taktikát, a kezdőt, ügyel a játékosok mentális/fizikai állapotára. Head coach esetében a technical director gondoskodik az igazolásokról.
   A menedzser meg nagyjából a kettő ötvözete. Az igazolásokban is szerepet vállal, mindemellett intézi a vezetőedző teendőit is.

 • H.Kage kilőtte Renard-t. Ennél animésebb neve mondjuk véletlen sem lehetne egy afrónak.

 • pici off egy exről: van élet Kína után, avagy nem mindenkinek jön be az a kaland (sem)

  Deportivo La Coruna have confirmed that winger Gael Kakuta will have a medical with the club tomorrow morning as his move from Hebei China Fortune nears completion.

  • Sir Idemitirjak

   5 nem ázsia játékos van így is náluk, a már említett szabály miatt lehet nem szomorúság miatt távozott. 🙂

 • Off2: igaz, meg még nem büntettek senkit, de ennyire szar lett volna anno a bárka könyvelője? Messivel kezdődött, azóta már hányan kerültek elő? Várom, mikor rángatják haza pödrőt a bíróságra…

  Arsenal forward Alexis Sanchez has admitted to tax fraud whilst living in Spain totalling nearly €1 million.
  The 28-year-old represented Barcelona between 2011 and 2014 and made the revelation on Monday in a court based in the Catalan city via satellite.

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Óriási taplóságnak tartom az adócsalást, főleg ha ennyire jól keresel, de amit a spanyol kormány művel az konkrétan rablás. A focistákat(illetve nem konkrétan őket hanem az extrém magas keresetűeket) 51% sarccal húzza le. Innentől kezdve nem tudom nem megérteni valamennyire a focistákat.. Gyerekkoruk óta hajtanak keményen, profi életmódot folytatnak, aztán amikor a pályájuk csúcsán vannak és megkeresnék azt amiért megdolgoztak akkor a spanyol kormány azt mondja hogy buzikám perkáld le nekünk több mint a felét, kell az nekünk.

   • ja, szegénykék, nem tudták előre, hogy létezik bruttó meg nettó közti különbség… én is boldogabb ember lennék, ha havonta csak jönne egy papír, amin egy darab összeg áll, hogy nesze paraszt, ennyi jár azért, amit itt csinálsz egy hónapban, és fogalmam nem lenne arról, hogy valójában mi az, amit a cég kifizet, és mi az, amit abból én megkapok – mégsem kezdek el adót csalni, pedig nem milliókat keresek. Szóval spanyol kormány ide vagy oda, szopjon le mind, aki úgy gondolja, hogy neki nem kell annyit adnia, amennyit a törvény épp előír. Főleg azok, akiknél ez annyit jelent, hogy adott évben 15 vagy csak 14 luxusautó fér bele.

    • vitéz kaprosfalvy ond kond

     Attól hogy valaki sokat keres még nem jelenti azt hogy el kell venni tőle az államnak. 20%-os kulccsal is a Real meg a Barca játèkosok negyvenen több adót fizetnek mint több millió spanyol ember együttvève. Nem az életszínvonalukat sajnálom, de csak azért mert ennyi pénzt megkeresnek egy cégtől, piackèpes tudással attól mèg nem kell a politikusoknak átpakolni a saját zsebükbe. Te szívesen adóznád le a kereseted 51 százalékát? Szerintem az összeg nem szàmít. 51 százalék a fizetésed több mint a fele, rablàs akkor is ha 100 rugót keresel, akkor is ha milliókat.

     • kormolar

      igen csak egy átlagembernek nincsenek ilyen olyan reklámbevételei +szponzorai sem…azért az igazi sztárok még ezekből is sokat kaszálnak….szerintem ezzel nincs baj…sztem itt legtöbbször nem a játékosok nyerészkednek, hanem akik rajtuk élősködnek…szal az adócsalás során azokat az embereket kellene elsődlegesen lekapcsolni

      • Sirappa

       Nem bonyolult ez a történet sem. Megy a virtuális péniszméregetés, hogy kinek van több pénze. Máshol is láttunk már ilyet, nincs új a nap alatt. És úgy néz ki, hogy itt sem félnek hozzányúlni illegális eszközökhöz…

     • ilyen nincs, az adó az adó, annyi, amennyi. Nincs olyan, hogy az összeg számít.

      “Te szívesen adóznád le a kereseted 51 százalékát?”
      Meg kell kérdeznem, hogy te dolgozol már?

      • vitéz kaprosfalvy ond kond

       Igen, grafikus vagyok.

       Egyszerűen azt gondolom hogy azért mert valaki sokat keres még nem kell lerabolnia az àllamnak csak azért mert megteheti.

       Egyszerűség kedvéért 20 szàzalèkkal szàmolva: egy klasszis Barca jàtékos keres 8 milliót, ebből leadózik évi másfél millió euró eurót. Ezzel nagysàgrendekkel jobban beszàll a közösbe mint az 1000-1500 eurót kereső milliók, de a közepes keresetűeknèl is. Mièrt kell mèg jobban lehúzni őket? Szerintem az nem indok hogy “baràtocskám neked màr van pénzed három luxuskocsira, passzold le szépen közösbe a többit”. Az ő pénze, megkereste a nagyon versenykèpes tudàsâval, innentől az ő dolga hogy mihez kezd vele. Cè-nek is volt adózási ügye, pedig róla nem lehet elmondani hogy ülne a pénzèn, minden èvben millió eurókat költ jótèkony cèlra, csak gondolom ő is nehezen nyeli le hogy a parlamentben lepacsiztak hogy a fizetèse fele az övèk.

       • Nem értem, ha dolgozol, hogyan gondolkodhatsz így…. ha te (+én) közel 50%-ot adózunk, akkor annak, aki többet keres, miért kéne kevesebbet? Ez egyszerűen nonszensz. És ha nem egy 12 éves kis pöcsköszörű vagy, és adózol rendszeresen, nem értem, hogyan gondolkodhatsz úgy, hogy ha valaki sokat keres, mert elvileg megérdemli – a te leírásod szerint “nagyon versenyképes tudásával” – akkor is mi hatalmazza fel őt arra, hogy egyénileg döntse el, mennyit fizet be a rá nézve kötelező adóból (ha csak nem csalsz te magad is adót 😉 ).

        Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy oké, oké, a gyilkosság az tilos, de a kis gyilkosság engedélyezett, de csak, ha nagyon idegesít az illető…

        • vitéz kaprosfalvy ond kond

         Én közel nem adózok 50 szàzalékot Angliàban. De Spanyolorszàgban is pont az a feszkó forrása hogy a kormány kivetette ezt a külön adókulcsot a magas keresetűekre.

         Az üzeneted vègèből azt veszem le hogy félreértesz: nem az adócsalást pártolom, csak valamennyire meg tudom érteni hogy miért trükközik ennyi Real meg Barca játèkos, és miért nem hallani angol adócsaló focistákról hetente. Én az egykulcsos adórendszerben hiszek, de te is ezt írod. Adózz le x%-ot a jövedelmedből fizetès mértèkétől függetlenül. Egyetértek veled abban hogy mindenki adózzon ugyan annyit. Az extrèm magas keresetűeket így megadóztatni Robin Hood adónak lehetne hívni: elveszi a gazdagoktól és szétosztja a szegènyek között.

         • Oh, egy szerencsés, idegenbeszakadt ember 🙂

          “De Spanyolorszàgban is pont az a feszkó forrása hogy a kormány kivetette ezt a külön adókulcsot a magas keresetűekre.” + “Az extrèm magas keresetűeket így megadóztatni Robin Hood adónak lehetne hívni: elveszi a gazdagoktól és szétosztja a szegènyek között.”

          Nagyjából ez a demokrácia alapja 😉

          “valamennyire meg tudom érteni hogy miért trükközik ennyi Real meg Barca játèkos”
          Én viszont ezt egyáltalában nem. Nézd, ez elég egyszerű: ha én keresni akarok évi 1M-t (tegyük fel a példa kedvéért), akkor nem mondom azt az állásinterjún, hogy bruttó 1M-t kérek, aztán út közben rájövök, hogy az abból megmaradó 500K nekem kevés, aztán elkezdek trükközni. Én magam is vagyok olyan szerencsés, hogy az adóm simán felér 5-10 sori munkáséval, mégsem kezdek el trükközni (mondjuk bejelentett munkahellyel nem is nagyon hagyják meg ennek lehetőségét, ugye), mert az a sok k*cs*g mennyivel kevesebbet fizet, mint én :)) Ez nem így működik, és kész. A szabályok sokszor a mi szemszögünkből nézve nem jogosak és nem reálisak, de fenntartom, hogy ettől még senki, de senki nem jogosult arra, hogy ezeket saját akaratból egyenlítse ki, legyen az élsportoló, vagy egyszerű gyári melós. És én, mint törvénytisztelő állampolgár igenis rettentően fel tudom kapni a vizet, ha bárki úgy gondolja, hogy neki joga van átírni a szabályokat. Az már szimpla empátia, hogy kevésbé sajnálok egy melóst, aki a kicsiből próbál eltartani két gyereket, mint aki tényleg csak kb azért csal adót, hogy még a Bentlybe lehessen már venni extra-extra bőrülést.

          • vitéz kaprosfalvy ond kond

           Engem nem zavar ha valaki többet vagy kevesebbet tesz be a közösbe nálam, de szerintem az az igazságos ha mindenki a sajátja x százalékát teszi be. Ha gyári munkás akkor havi pár száz fontot, ha profi focista akkor havi x százezret. Szerintem így fair.

          • fair? 🙂 szép felvetés. Na ez az, ami nem létezik, csak mint elméleti fogalom. Minden adórendszer valamilyen szemszögből unfair. A spanyol a sportolók szemszögéből, ezért is hágják meg, amit te elvileg ugyan nem pártolsz, de megértesz 😉

           Nem az a lényeg, hogy fair-e az adórendszer, mert ha nem tartod annak, megszoksz, megszöksz, vagy harcolsz ellene. De ennek az a módja egy demokratikus országban (vagy, ahhoz hasonló jogrendszerhez), hogy elmész és arra szavazol, aki az általad leginkább reálisnak/fairnek tartott dolgokat képviseli, nem pediglen az, hogy meghekkeled a rendszert. De innentől már kezdünk túlontúl elmenni a sporttól a politika irányába, ezt pedig nem szeretném, úgyhogy részemről itt megállok.

          • Sirappa

           Zenzo felháborodása és egyben minden adófizetőé is egyben azért van, mert vannak szabályok, ami a közös teherviselésen alapul és a mai futballsztárok nem épp éhbérért dolgoznak, szóval tessék beállni a sorba és fizetni, mint a katonatiszt. Senki nem tartott fegyvert a fejükhöz, hogy focira adják a fejüket vagy épp a spanyolföldet válasszák. Ha nem tetszik, lehet menni Gibraltárra vagy az adómentes Dubaiba. Ezek a játékosok a legmélyebb szegénységből jönnek gyakran és egyszerűen elszáll velük a ló. Vagy csak nem értenek hozzá és rábízzák valakire, akire nem kellene…MIndegy, szabály az szabály.

       • kasata91

        Ez a baj hogy ugyanannyi adó% terheli azt aki 8 milliót keres mint aki 100 ezret ?
        Szerintem te lennél a legjobban felháborodva, hogyha % helyett fejpénz lenne, és havonta ugyanannyit tenne be a Csányi a közösbe, mint te.

        • vitéz kaprosfalvy ond kond

         Nem értem hogy miért írod ezt. Pont arról beszélek hogy szerintem az egykulcsos adózás fair.

         • kasata91

          Igen utána lentebb olvastam, hogy nem egykulcsos a spanyol adórendszer. Ez nem igazságos, ez tény.
          DE ugyanakkor pontosan tisztában kellett hogy legyen körülményekkel amikor abba az országba igazolt. (lásd. egy időben milyen felkapott volt Monacoba igazolni a kedvező adózás miatt)
          Ha már oda igazolt, és vállalja a vele járókat, akkor tartsa be.

          Ha a focisták adócsalás helyett (ami a későbbi büntetés miatt további bevételt generál az államnak) elkezdenének már fiatal korban az alapján csapatot választani hogy hol sújtja majd kisebb adó a bérét, akkor valószínűleg mérsékelnék a kivetett sarcot. De ugye a hiéna menedzsereknek ez nem érdeke, hogy mennyi marad a kliens zsebében. Így biztos hogy amikor a játékos elé teszi az ajánlatokat akkor annak fényében beszél nettó vagy bruttó fizetésről, hogy saját magának mikor esik le több pénz.

    • Diego Costa

     Amikor olvastam ezeket a híreket én is felháborítónak tartottam, hiszen elég gazdag emberekről beszélünk minek mellé csalni is. Azt elfelejtettem, hogy ilyen magas az adó, ezzel sem értek egyet. 50% az irreálisan magas. Ha a tehetősebbeket jobban akarják adóztatni, tegyék, de ne ennyivel. A legfelháborítóbb az egészben viszont az, hogy szinte kockázat nélkül csinálhatják ezt, mert ha lebuknak, akkor majd legrosszabb esetben pénzbírság lesz az ítélet. Pénzbírság, amit zsebből lazán kiperkál, ráadásul lehet, hogy pont “abból” a pénzből, amit elcsalt… Ne félj, ha az első ilyen alkalommal börtönbe zárják az embert, nem lenne következő… Mikor a törpe lebukott mi lett? Ítélet előtt jófiúnak beállítva magát befizette, amit elcsalt aztán kapott valami büntetést… Gondolom nagyon megrendítette…Magas adó ide vagy oda, azért az hülyén néz ki, hogy a világ legjobban kereső focistájaként adót csalsz.

     • “ilyen magas az adó, ezzel sem értek egyet. 50% az irreálisan magas”
      Akkor tőled is megkérdezem, hogy volt-e már fizetési papír a kezedben 🙂

      • Diego Costa

       A kettő miért függ össze?

       • azt hittem, ez logikus 🙂 a mai magyar átlagfizetésre rakódó adótömeg kb 46%, szóval én, meg még az a pár millió hasonszőrű társam, aki ma itthon melózik, kb ugyanennyit fizet… Úgyhogy hajrá, lehet engem is sajnálni 🙂 és ehhez még vegyük hozzá, hogy MO-n messze a legmagasabb emellé a fogyasztási adókulcs (közismertebb nevén ÁFA).

        • Diego Costa

         Akkor nyugodtan lopják csak! 😀

     • kormolar

      mintha ezeket a pénzeket nem látnák a nagy csapatok viszont pénzosztásnál…gondolok itt Real Barca…

 • Eddig tartott a Kínai Csoda?

  As part of the Chinese FA’s plan for the “Overall Plan for Reform and Development of Chinese Football”, homegrown players will be given greater emphasis to develop, while big investment in foreign imports takes a back seat.

  A statement from the the CFA said on Monday: “The Chinese Football Association will introduce a series of measures and initiatives to regulate the operation and management of the clubs in the Super League following irrational investment, high-figure for transfer fees and player wages paid to domestic and international players and other issues.”

  It was also announced over the weekend that a new rule was brought into the CSL to limit the number of foreign players allowed to play in each team.
  Teams will now be required to name two Under-23 Chinese players in their matchday squads, with at least one in the starting line-up.

  Clubs will be able to have five foreign players in their squad, but only three of them will be permitted to be on the field at any one time, with the “3+1″ rule around Asian players also scrapped.

  (Squawka)

  • mohacsia

   Én úgy tudtam, hogy ez a szabály eddig is volt (mármint a külföldiek max száma), de az volt kétséges, hogy ezen enyhítenek-e.

   • szerintem a limit nem változott (külföldiek max száma), az új szabály az, hogy az ötből egyszerre csak 3 lehet pályán (szerintem ez nem volt korábban)

    • mohacsia

     Az mondjuk lehet, érdekes lesz, hogy ez hogyan fog lejátszódni. Még az is lehet, hogy versenyezni fognak a játékosok a zsíros kínai helyekért 😀

     • nem lepődnék meg mondjuk, ahogy vitéz uram is belengette feljebb, ha elindulnának a furábbnál furább honosítások hirtelen 😀

    • bilala

     4-rol 3-ra lett lecsokkentve (“Tianjin Quanjian’s ambition will not be dampened even in the wake of the Chinese Football Association reducing the number of foreign players who can appear for a club at any one time from four to three..” – Guardian)

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Lehet tippelni hogy Oscar, Ramires vagy Hulk hány hónapon belül kap kínai állampolgárságot.

   • Endy919

    Hulknak már van japán , vagy tévedek?

  • Diego Costa

   Ezzel a szabállyal a nemzeti 11-re is gondolnak! 😀

  • kormolar

   ahol a külföldi játékosokat ennyire korlátozzák az általában a színvonalon is meglátszik…

 • myheartisblue

  Oscar: “I am one of the pioneers, along with those players who went before me, and I’m coming to China to help the league.”

  • Endy919

   De aranyos 🙂 akkor a fizuját utalhatja az Unicef számlájára.

 • Diego Costa

  A Juve tényleg le fogja cserélni a logóját? Ráadásul ERRE? Pfffff.https://uploads.disquscdn.com/images/dd4c69c8e0c26217e1112c76c377860f5382ff468a758f25469ce385f11743fc.jpg

  • ez komoly? olyan, mint valami drogkartell börtöntetkója 😀

   • Diego Costa

    “This new logo is a symbol of the Juventus way of living.”

    Én is hitetlenkedve fogadom, de a hivatalos twitter oldalon írják ezt… Egyébként mi ez a sok logó csere? A city is lecserélte, az Atleti is, most a Juve? Minek? Nem az lenne a lényeg, hogy hiteles legyen, hogy legyen valami története? Csak a marketing számít már? Szomorú.

    Mondom ezt úgy, hogy nekünk is sokat változott a címerünk, de az nem most volt. Remélem a mienk örökre így marad, gyönyörű címerünk van!

    • kormolar

     mi is cseréltünk logót a történelmünk során…ez gondolom jó bevétel a klubnak…

     • szeszfabresz

      Elegge “innovatív”. Nem tudom ki mennyire játszott regen a Counter Strike 1.6-tal, ott lehetett látni hasonló szimbólumokat 😀

      Amondó vagyok ide Langdon professzor kell 😀

      • kormolar

       mondjuk ilyet én is összedobok egy Paint-el elég hamar az igaz…:D de hát valakinek ez bejön akkor bejön…különösen nem hordom a szívemen az olasz focit… 😀

       • manapság, mondjuk úgy az elmúlt 2-3 évben sok tekintetben az egyszerű, letisztult formák, a minimalista jelleg az uralkodó – ennek teljességgel megfelel az új címerük. Igaz, alapjában véve így egy semmitmondó céglogó lett belőle, de ez már legyen az ő bajuk.

        • kormolar

         eltudom képzelni h több hónapos/ éves brainstorming után összedobnak egy ilyet…és ilyen logóért valaki csomó pénzt kap….azért a fanatikus szurkolók arcát megnézném amikor a promó videót lejátsszák nekik…xD lesz itt balhé a következő meccsükön….

         • myheartisblue

          Tegnap olvasgattam a Twitter-post alatt mit gondoltak a szurkolok. Eléggé felháborodott és vicces kommentek voltak.

     • myheartisblue

      Egyébként volt ilyen összehasonlítás, hogy a PL klubok mikor cseréltek logót és milyenre. Átlagosan 15-20 évenként történt eddig logócsere, de hogy a 2000-es évektől ez hogyan alakul tovább arra kíváncsi vagyok. Vélhetően az a szembetűnő, hogy minél letisztultabb és egyszerű legyen, fölös mintáktól mentes. Inkább tényleg arra lennék kíváncsi mi is vezeti rá a klubokat arra, hogy nah eljön egy dátum, és hát már valószínűleg unja mindenki a dolgokta és bumm válasszunk ki egy új címert a klubnak, mert az most marketingbelileg valószínűleg megérné.

      • mint azt írtam feljebb is, “időnként haladni kell a korral, máskor pedig egyes jelképek válnak zavarókká, vagy avíttakká”

       Lásd Chelsea első badge, amit közel 50 évig viseltünk – de akkorra már “érvényét vesztette” a pensioners, ráadásul akkoriban Ted Drake alatt teljes imidzsváltáson ment át a klub. Olyannyira, hogy még ideiglenes címerünk is volt, mire megszületett az, ami a jelenleginek is az alapja. Viszont, az is bonyolult volt, ezért nyomtatásban és később a mezeken is jóval egyszerűsítették a dolgot, a ’60-as évek elején még a teljes címer ott díszelgett a mezeken, viszont a ’60-as évek közepétől már nem.

       A mai technológiákkal persze ez nem akadály, csak példaként hoztam fel, mikor és miért változhat a címer. Nálunk is Ken Bates uralkodása hozott címerváltást, majd a centenáriumra állították “vissza” a Drake-érára hajazó, klasszikusabb címert. Viszont nem kizárt, hogy a mai, túlzottan polkorr korszakban címerváltásra, de legalábbis korrekcióra szorul majd a címer, nem kis botrány volt idén az angol csapatok BL-ben pályára lépésekor, hogy viselték a poppy-t a mezen. Nekünk ugyan hivatalosan rózsák vannak a címerben, amik Angliát hivatottak képviselni, de a piros virágminta aligha rózsa ránézésre, aztán ki tudja, melyik érzelmileg visszamaradott politikus köt bele hamarosan 🙂

    • időnként haladni kell a korral, máskor pedig egyes jelképek válnak zavarókká, vagy avíttakká. Én ebben nem látok kivetnivalót. Amúgy a Chelseanek eddig 5 címere volt, ez egy 110+ éves fennállás során szerintem nem sok.

    • vitéz kaprosfalvy ond kond

     Új logóval gondolom jobban fogynak a mezek. Az Everton pàr éve nagyon beszívta vele, lehagytàk az új logórol a klub latin mottóját, a szurkolók meg bojkottàlták a mezek megvàsàrlásàt, egy szezon után megint változtattak.

     • Diego Costa

      Nem hiszem, hogy a logó miatt veszik a mezt, ha pedig van ilyen ember, akkor pedig rájuk (kettőjükre…) kár építeni. A hagyomány sokkal fontosabb, mint az innováció…

      • vitéz kaprosfalvy ond kond

       Nem arról van szó hogy konkrétan a logó miatt vennék a mezt, egyszerűen egy ilyen újítás után vonzóbb hogy szerezz magadnak egyet – és ez nem az én személyes véleményem, ezt tanulmányok bizonyítják. A klub marketingszakemberei dolgozzák ki, ha nem lenne semmi anyagi vonzata akkor nem cserélne ennyi csapat címert. City, West Ham, Everton, PSG, Juventus, Chelsea, Roma, Valencia, csak pár név ami most hirtelen beugrott az utóbbi évekből, de tuti hogy pár perc guglizással találnék még vagy egy tucat első osztályú klubot akik arculatot váltottak.

   • Rammschein

    elég minimalista style…
    Még mindig jobb, mint a Cityé. xD

  • mohacsia

   Már tudom, hogy miért betegedett le a juvés kollégám! 😀

   • Diego Costa

    :DDDDDDDDDDDDDD

  • kasata91

   Olyan, mint amikor a fifában egy saját fantasy csapatot kezdek el menedzselni, és nekem kell címert csinálni nekik. először ki kell választani, hogy pajzs, kör vagy rombusz alakú legyen, és utána 5 geometriai síkidomot tudok ráhelyezni nekem tetsző méretben.

   Amúgy új vonalnak új vonal, ha több ilyen lenne még lehet tetszene is. De ez így nagyon kilóg a sorból.

  • Sztem fasza. Kell az innovacio 😀

 • lamps8
  • lamps8

   ennek már jó vége nem lesz.

   • 11Daves

    Szerintem annyi lesz, hogy júniusig megtartjuk, akármi van, az újságok meg eggyel nagyobb élvezettel fogják szidni. Nyáron amúgy is elment volna szvsz, szóval sok mindenen ez nem változtat.

    • salsal

     Mitől vagy olyan biztos benne, hogy elmenne?

     Én azt mondom, a lényeg, hogy most ne adjuk el, és meglátjuk utána mi lesz. Nyárig még sok víz lefolyik a Dunán, bejön jövőre a BL is, hátha addig észhez térül.

  • ktomi93

   nem tudom ebből mi igaz, de ez elég szomorú

   • lamps8

    megszopatott minket a srác rendesen.

 • Mai “Állítólag” rovatunk hírei:

  “If [the rule] had been ‘4 +1’ as in the past, then we would have made a big investment this year, but now it seems to be changed to three,” billionaire Shu Yuhui told Tianjin TV.

  “This situation has brought a change to our signing plans. The online reports about Costa, it’s true we’d like him, and we made an offer for Cavani and were deep in negotiations.

  “Mendes came to my home a few days ago and we also had ideas about Costa, but in the process were ready to sign two players, the contracts were done, the price was good – [Mendes clients] Falcao and Raul Jimenez,” added Shu.

  “We continue to wait and suffer, but at the end of the day we’ll get someone. We have targeted a lot of strikers, and made an offer for Benzema, but with this policy change, we are very helpless.”

  (Sky)

  • ezek szerint akkor Falcao csak elkelt – míg Costa számára legalábbis Tiajinban már nincs hely.

   (azért a “price wes good” résznél felröhögtem)

   • myheartisblue

    Vicces figurák ezek: a világ elit bajnokságaiban váljanak meg a húzóembereiktől a felénél, még ha bajnokesélyes is vagy, mert ők ezt szeretnék. De ők tuti, hogy nem fognak nyáron vásárolni, mert féltávnál már minek valakit venni csapatba hozni/elküldeni valakit mert az féltáv. Értem, hogy üzleti szempontból nézi, hogy ő az akinél a pénz van, és belefektet, de a másik félnél is vannak üzleti feltételek, amibe egy bajnokság elbukása üzletileg kudarc, de ők azért ezt már számításba nem veszik. #nottologic

    “PSG told us Cavani would only be allowed to leave in June, even though the player himself was willing to join us.

    “The same can be said for Costa because Chelsea would only let him leave in June. However, the new season of CSL will almost reach the halfway stage in June, we can’t wait so long.”

    Read more at http://www.squawka.com/news/tianjin-quanjian-confirm-diego-costa-talks-but-cannot-wait-till-summer-to-sign-chelsea-star/879987#y4JpLk8ODiaVAYGJ.99

    • “Értem, hogy üzleti szempontból nézi, hogy ő az akinél a pénz van, és belefektet, de a másik félnél is…”
     Azzal kezded, hogy érted. Vagy nem érted, vagy tudod, hogy nincsen “de” :)))

    • balazsh

     Csak én érzem ezt egy 10 éves gyerek hazudozásával egyenértékűnek, hogy megegyeztek a PSG-vel (az egyik leggazdagabb klubbal) Cavani (az egyetlen gólfelelősük), a Monacoval Falcao (legnagyobb bajnokesélyes, jelenleg Európa leggólérzékenyebb csapatának csatára) és a Chelseavel (akinél szintén nincs gond a pénzzel) Costa (kell ide akármit írni?) átigazolásáról?

     • kasata91

      3 pénzéhes csatár, akik pont ezen tulajdonságuk miatt játszanak ebben a 3 pénzes klubban.

      • balazsh

       Ok, ezt még el is fogadom, de elsősorban ez a klubokra vonatkozott. Eddig még húzóembert egy pénzes klub se adott el, főleg nem télen, erre egyből azt nyilatkozzák, hogy ők 3-at is megszereznek.

  • kasata91

   Továbbra sem értem a rendszert.
   Hogyan tárgyalhat a sárgák részéről bárki is a játékossal vagy a képviselőjével amíg nincs elfogadott ajánlat a játékos klubjának részéről?
   (értem én hogy nem lehet visszafogni az információt hogy mennyit fizetnének meg mit ajánlanak neki, de ilyen nyíltan ez szabályos? )
   Mert ez a szabály – gondolom én – pont ezt lenne hivatott megőrizni, hogy ne tudjanak a játékos orra alá nagy pénzt dugdosni addig amig a klub nem dönt úgy, hogy elfogadja a kivásárlási összeget.

   • minden rendszeren van kiskapu, ezen meg hát elég nagy. Hivatalosan (amennyire tudom) először a klubbal kell tárgyalni olyan játékos esetében, akit nem érint a Bosman-szabály (élő szerződéséből még több, mint 6 hónap van hátra). Aztán jöhet az ügynök. Viszont azt semmi nem tiltja, hogy az ügynök keressen potenciális lehetőségeket, és “kínálja fel ügyfelét” más kluboknak. No most Mendes és #Kína tárgyal. Bizonyítsd be, hogy nem Mendes kereste meg random klubot, hanem fordítva. Nem véletlen, hogy Mendes utazott Kínába, nem Kína jött ide.

    • kasata91

     Szűkös a január a Mendes családnál vagy minek kell most neki mindenképp szakítania Costán? (mert meglepődnék ha 2 meccs között Diego rácsörgött volna, hogy “a jövő héten adj már el kínába, gracias”) Körbe házal a kínai kluboknál hogy ki vásárolná ki és ki menyni fizut adna neki, aztán tömi a playa fejét hogy ejjj milyen jó lesz az neked. Rohadt zs*dó az ilyen.
     De ezt egyre inkább szabályozni kellene. Mert ez pont egyel jobban öli ki a hagyományokat a fociból, mint a videóbíró. Se legendák, se történelmi csapatok, csak újgazdag keleti csapatok sok ugribugri ferdeszemű vízhordóval melettük meg csapatonként 1-2 pénzéhes bazári majommal aki csilagászati fizuért cserébe eltűri hogy az aprónép rajong érte.

     • “Körbe házal a kínai kluboknál hogy ki vásárolná ki és ki menyni fizut adna neki, aztán tömi a playa fejét hogy ejjj milyen jó lesz az neked. Rohadt zs*dó az ilyen. ”
      Az lehet, de ezért fizetik… ill. ezzel keres pénzt.

      “De ezt egyre inkább szabályozni kellene”
      Ezzel egyetértek.

      “Mert ez pont egyel jobban öli ki a hagyományokat a fociból, mint a videóbíró. Se legendák, se történelmi csapatok….”
      Hááááát, az nem ezen – de legalábbis nem csak ezen múlik. Ebben az esetben is, ha megnézzük – Costa egy brazil, vagy branyol, miért kötődne mondjuk pont egy Chelseahez? Ő sosem akart itt legenda lenni, szerintem ez vitán felül áll. Mondjuk ez engem spec nem érdekel, amíg úgy játszik, mint az első évében, vagy most.

      • kasata91

       Globálisan értettem, nem konkrétan Costára.
       Ugyanúgy fogják vinni Rashford-tól Alli-ig mindenkit, ha a kedvük úgy kívánja, és amíg az ügynököknek érdeke hogy menjenek, addig menni is fognak.

       • eddig is maximalizálva volt a létszám, most pedig tovább korlátozták. Elfogynak a helyek. Allit meg felőlem vigyék csak 😛 :))

        • kasata91

         Ha rájönnek hogy fut a szekér, és plusszos a buli. A 3 légiós korlátozás mellett is egekben a kínai nézettség, viszik a 科斯塔 (Costa) feliratos mezeket (mivel piszok sokan vannak, biztos hogy nem elhanyagolható anyagi tényező) akkor nem sokból tart a bevétel sokszorozása érdekében a korlátozást eltörölni. Pénz beszél,l csak jó zsebbe kell tenni.

         • az lehet, de most épp az ellenkezője történik, még el se nagyon kezdték költeni a sok pénzeket, máris lekorlátozzák őket. Mire beérik a nézettség, meg a merchandising, addigra Costa is 30 lesz, aztán mehet felőlem Kínába 🙂

          Viszont viccet félre téve, azért ismerni kellene egy kicsit Kínát, ahhoz, hogy ilyen dolgokat bátran ki merj jelenteni. Kína népessége valóban óriási, csakhogy a vásárlóereje alapjában véve szűk körre korlátozódik. Ugyanúgy leképződik a társadalmi rétegződés, mint akármelyik más országban, vagy általánosságban a világban: a legfelső, szűk réteg kezében van a sok pénz, míg viszonylag nagy létszámú réteg él a létminimum alatt. Szerinted azok a tízmilliók, akik a hegyek közt és a szavannákon élnek állattartásból, és a környékükön sincs még villanyáram sem, azok mennyit fognak fizetni a tv-s közvetítésekért, és hány mezt fognak venni? Kína egy baszomnagy piac, ez tény, de hiába él ott 1 milliárd ember, ha csak a tizedét érdekli a foci, és annak is csak a tizede van olyan helyzetben, hogy piacot jelentsen egy kínai bajnokságnak. Azért, mert az országvezetést érdekli a foci, és most öntik bele a pénzt, még nem fog mindenkit érdekelni hirtelen Kínában a foci. Olyan ez, mint itthon a stadionok helyzete, attól, hogy Orbánék felrántottak pár új stadkát az országban, még nem járnak többen meccsre…

      • kormolar

       am nyugodt vagyok olyan szempontból, h ezek a kínai csapatok is úgy fognak járni, mint az Anzsi…egyszer elfogy a pénzcsap…aki kihívást akar úgyis itt mard… jól megmondta Ancelló

     • Diego Costa

      Emberi kapzsiság… 18 nulla van a számlámon, és így meg lehet 19, gyerünk. Annyi pénzem van, hogy nem is tudom elkölteni?

      A játékosok egyébként ezen hogy nem látnak át? Dzsudzsák is képes volt elmenni Oroszországba, mert az menedzsere azt mondta neki, hogy az egy jó ugródeszka… Tényleg? Vagy hülye vagy naiv vagy pénzéhes. Vagy mindhárom egyszerre.

  • adam10

   Azért ha összességében ez valóban igaz akkor egy ilyenre rámehet a bajnoki címünk, merthogy ez Costa részéről nyilvánvaló vélemény kinyilvánítás, hogy elhagyná a klubot, Conte pedig valószínűsíthetően ezek után nem számít rá. És lehet pénzéhes dijégózni, de a góljai nélkül nem lesz bajnokság… nyáron pedig elmegy és ki jön helyette, kérdem én, aki érdemben tudja helyettesíteni?
   És minden tiszteletem pl.: Griezmanné, mert szép, hogy a világ top5 focistája közé már lassan lassan odaér, de az ilyen nyikhaj gyerekeknek nem sok babér szokott teremni a PL-ben…

   • Zoleee

    Ott a pont! Nekem is ez a véleményem. 🙁

 • gorkaf78

  Ranieri vs. Kanté:

  :DDD

 • lamps8

  Chelsea have approached Middlesbrough over the availability of winger Adama Traore, according to Sky sources.

  szép.

  • Diego Costa

   WTF? Van már egy sprinterünk, aki csak futni tud, nem kéne több belőle…

 • lamps8

  BREAKING NEWS

  Diego Costa has rejoined the Chelsea first team in training after spending the last few days training away from the group, according to Sky sources.

  • 11Daves

   Nem az volt, hogy az elmúlt két nap a többieknek nem is volt edzés?

  • Pont linkelni akartam, ez eddig biztató.

   • lamps8

    és amit eggyel korábban másoltam be? 😀

    • Az már kevésbé, finoman szólva sem tartom fejben erős játékosnak.

 • Frenky54
  • lamps8

   lentebb már írtam.
   de egyébként miért? csak mert nála butább játékos jelenleg nincs a PL-ben, esetleg Bolasie és a komplett Burnley tudna versenyezni vele ilyen téren.

   • Diego Costa

    Williannal mondjuk tudna versenyezni… Versenyt futhatnának, hogy ki ér fel hamarabb az alapvonalig.

   • Frenky54

    Tényleg írtad korábban , sajna nem olvastam:(

   • balazsh

    Én még Sissokot melléjük venném, illetve Bartont külön kiemelném a Burnleyből 🙂

  • Endy919

   Lehajtott fej és belerohan a védőkbe . Semmi gondolkozás . Nem ő kell nekünk szerintem.

   • Frenky54

    Nagyon fiatal még, és remélhetőleg alakítható, a fizikailag rendben van.

 • Diego Costa

  A Costával hírbe hozott kínai klub elnöke döntse már el, hogy kit/mit akar. Megpróbálja megszerezni Costát, Benzemát, Cavanit, de az edző kérésére Kalinic is képben van és egy Benfica-s csatárt is figyelnek? Elég nagy skálán mozog a játékosok kvalitása… Világklasszistól a tucatig mindenkiben gondolkodnak…

  Nem tudom felfogni ezt a kínai dolgot. Oké menjenek a pénzéhesek. Hulk-ot bevette a gyomrom, Oscar is elment stb. De könyörgöm egy Costa ne akarjon már elmenni… Világ legjobb bajnokságában ontja a gólokat, zseniálisan játszik, jövőre újra BL-ben nyomhatnák stb és erre le akar koccolni januárban ferdeföldre? Mi lesz még? A következő lépés az lesz, hogy a hírekben a játékos iránt érdeklődő klubok megszokott listája helyett majd kínai, arab és ki tudja még milyen játékosok fognak érdeklődni. Borzasztó.

 • Endy919

  Chelsea scouts watched two Lazio players – Felipe Anderson and Stefan de Vrij – during their victory over Atalanta on Sunday.

 • Endy919
  • Endy919

   Kifejezetten rossz volt a hangulat és mindenki haragszik mindenkire . 🙂

   • gorkaf78

    Reméljük ezzel lezáródott az ügy, és mindenki a focira koncentrál innen a csapatban. 🙂

   • lamps8

    várjunk még egy kicsit. arra leszek kíváncsi Conte meddig fogja parkoltatni a padon, ha túl sokáig, az végleg megronthatja a viszonyt és Costa formáját is kivégezheti.

    Visszatért, bocsánatot kért, eddig oké. Nyáron viszont úgyis megy és mennie is kell. Egy ilyen fontos pozícióban, nem tarthatunk ekkora rizikófaktort a keretben.

    • Rammschein

     Egy kérdésem maradt… kit hozol a helyére?

     • lamps8

      a kérdésedre válaszolni csak részben tudok: csak Moratat ne.

      • Rammschein

       😀 Az is valami… a probléma az, hogy nem tudok semmilyen ÉRTELMES alternatívát mondani elérhető közelségben, még nyáron sem…

       • Endy919

        Talán Aubameyang.

        • balazsh

         Nekem is egyedül ő jutott eszembe, de nem hinném, hogy el tudnánk hozni, elég lojálisnak tűnik az utóbbi évek, illetve a legutóbbi nyilatkozata alapján. “Habár nem vagyunk olyan nagy klub, mint a Barcelona vagy a Bayern, én remekül érzem magam a Borussia Dortmundnál. További trófeákat akarok nyerni a csapattal.”

    • Endy919

     Szerintem vasárnap már kezdő lesz . És miért kellene nyáron mennie?
     Nagy szart kavart a média , de azért nem látunk a színfalak mögé , hogy valójában mi is történt. Azon sem lennék meglepődve , ha már alá is firkatott egy új szerődést.

     • lamps8

      annyi forrás lehozta a kínai vonalat, hogy véleményem szerint az áll az egész balhé mögött, akkor meg hosszú távon miért építsünk olyan emberre, aki egyik félévben honvágy meg családi okok miatt távozna, a másikban meg pénz miatt.

      • 11Daves

       Mert mindezek ellenére is ontja a gólokat. Nem azt mondom, hogy ne tervezzünk arra az esetre, ha elmegy, de amíg lehet, én mindenképp megtartanám. És Endyvel is egyetértek, egyáltalán nem tudjuk, mit hol csavart meg a történeten a média.

       • lamps8

        nem tudhatjuk, de mindenkinek lehet egy álláspontja, a szerint hogy mennyit vagy mit hisz el belőle.

        Ontja a gólokat, tartsa meg ezt a szokását még ebben a félévben, aztán távozhat egy igazán jövedelmező 3 éves kapcsolat végén. és ennyi.

        • 11Daves

         Szerintem kb ez is fog történni, ahogy lentebb írtam. De ha mégis van esélyünk hosszabbítani vele, azt nem szeretném, ha elszalasztanánk.

      • Endy919

       Azt elhiszem , hogy jött ajánlat kínából , azt is , hogy egy picit vacilált . De nekem az egészre van egy teóriám ! 😀

       Megsérült , de hétvégén már játszani akart , a fizioteraupeták ezt nem engedték neki és összebalhézott velük (ezek voltak az első hírek) , aztán ezen összekapott Contéval is , aki gondolom már tudott a kínai ajánlatról és mérgében hozzá vágta , hogy go to china …. és ezt felkapta a mádia és elindították a lavinát.

       • ennyirol van szo..

        • lamps8

         Costa had been working on his own since complaining of pain in his lower back a week ago, prompting a row with a member of Chelsea’s fitness staff who had doubted the validity of the injury. Conte, who supported his coach, made Costa train alone and omitted him from the squad who beat Leicester City on Saturday. Chelsea were convinced the player’s attitude was born less of an injury and more of interest from the Chinese Super League club, Tianjin Quanjian.

         vagy ennyiről…

       • kasata91

        Csak pont Conte küldi el mérgében a halálf*szába Costát, aki elvileg a leginkább becsül a dolgozni, küzdeni szerető odaadó játékostípust? (bár olasz…)

        • Endy919

         Meccsrő meccsre látjuk , hogy mennyire elborul az agya izgalmi állapotban. Ha vitáról van szó , akkor szerintem még az anyukíját is elküldené. Egy jópofa aranyos faszi , de edzéseken szerintem senkit sem kímél és bárki fejét leordítja.

         • kasata91

          Ez biztos. De azért mert tenni akar a csapatért ?

          • Endy919

           Inkább azért mert makacs én nem halgat azokra akik segíteni próbálnak.

    • ennyi faszságot is rég hordtál már össze…

     • lamps8

      melyik részét nem bírta felfogni csökevényes agyad?

      • @DannyfromtheShed:disqus + @disqus_kjeqPhLw4l:disqus :
       urak, csak finoman.

       • lamps8

        csak a reakcióhoz alkalmazkodtam.

      • en nem szemelyeskedtem, te igen. Mostantol nem reagalok az agymeneseidre…

 • balazsh

  Off: Dean-t kibasztak a hetvegi PL fordulo jatekvezetoi keretebol!! Esely, hogy igy marad. Remelem orokre.

  • Rammschein

   xDDD a legnagyobb probléma, hogy mehetne utána az összes kutyaütő!

   • balazsh

    Szerintem ő a leginkább kilógó, már ezzel is elégedett vagyok, bár tényleg nem ártana egy összességében színvonalasabb játékvezetői stáb Angliában.

    • Rammschein

     De nincs olyan forduló. ahol ne b@sznának el 1-1 meccset. szerintem szánalmas.

  • myheartisblue

   Van vmi info, hogy miért történt ez?

   • Sir Idemitirjak

    Gyenge teljesítmény: a közelmúltban kamu piros, elmaradt tiszta piros, lesgólok, ezt még a FA se tudta megvédeni ennyi nagy hibával ilyen rövid idő alatt.

    • Diego Costa

     Ki fog így “no look” sárgát adni? 🙁

   • balazsh

    Csak simán nem a PL fordulóba lett nevezve, hanem a Champoba. Remélem felismerésből és nem csak azért, mert egy champo rangadóhoz “színvonalas” játékvezetőre van szükségük.

    Forrás: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-4128668/Mike-Dean-demoted-Championship-Leeds-fixture.html

  • Diego Costa

   Egy riválissal akkor kevesebb!

 • lamps8

  BREAKING NEWS

  Patrick Bamford undergoing medical at Middlesbrough tonight ahead of move from Chelsea, according to Sky sources.

  • a kérdés gyanusan annyi, hogy mennyit kapunk érte végül.

   • lamps8

    6-7 körüli összeget tippelnék.

    • az előzetes infók 5+5-ről szóltak, valahol ott körül lesz az igazság.

     • lamps8

      az teljesen jó. Piazonból is ki kellene ennyit húzni nyáron.

      • az csak akkor jöhet össze, ha a Fulhamnél valamelyik feljutó champo csapat kinézi magának – a szomszédok ugyan jól feljöttek, de szerintem ők nem lesznek feljutók, egy második ligás csapat meg nem fog ennyit perkálni érte – viszont a feljútó csapatok pedig inkább a kiégett, de tapasztalt sztárokat keresik, mint a fiatal tehetségeket, amikor belecsöppennek a PL-be.

       • lamps8

        mondjuk ha jól emlékszem pont a Fulham vette McCromacket valami 10 milkáért (champos csapatként a Leedstől). Bár ő pont ilyen champo csapatok kedvence típus, a skót Bajzát Peti, 2. vonalban garantált 25 gól. az ilyenekre nem sajnálják.

        Rajta kívül még Baker, Boga, Kalas, Atsu, akikből láthatunk némi zsetont. (bár Bakert nagyon sajnálni fogom ha az első csapat közelébe sem szagolhat)

        • Bogát remélem a franciák, Atsu-t meg a pincér viszi. Kalas szerintem max championship – Baker pedig… hááát, őt én is sajnálom, de jelenleg sincs helye a Chelseaben. Őt viszont lehet 1 szezonra itt tartanám, hátha lehetne belőle faragni valamit, ami beillik a keretbe végül

        • (A Fulham pont eladta McCormacket, elvileg 12M-ért)

 • Piazon, ahogyan várható volt, marad a Fulhamben kölcsön.

 • lamps8
  • lamps8

   benne viszont én többet láttam.

   • trueblue05

    én is. nagyon jó képességei vannak és még mindig nagyon fiatal. egy jó loan kellene neki, aki ahol egy kicsit megint magára talál és kap elég lehetőséget, szerintem a Flamengo erre jó lehet. hogy lesz e belőle még valaha Chelsea játékos az jó kérdés, de ha Moses példáját nézzük akkor még simán

    • lamps8

     szerintem az a beszédes, hogy Európa szerte nem találtunk számára egy ideiglenes állomáshelyet sem, pedig az utóbbi időben nem ragaszkodtunk a Vitessehez. Tehát lehet a formahanyatláson kívül valami más probléma is van a háttérben. Honvágy, stb stb..

 • kormolar

  közben gálázik az Ipswich az Fa kupában…ja nem…

 • kasata91
  • Rammschein

   xDDDDD na itt, tuti kiakadna az összes ágyús, és azonnal menesztések lennének.

  • zseniális 😀

  • Sirappa

   Csak én nem értem a poént? Valaki segítsen már ki, pls!
   Gondolom a 4. percre utal, vagy helyezésre?
   Ez most nem jött át.

   • Rammschein

    helyezés… + azért így, mert a Juve most cserél címért, és azt figurázzák ki… tekerj lejjebb,

    • Sirappa

     Az megvan. Akkor jóra gondoltam:) Csak nem találtam viccesnek:P

     • Rammschein

      😀 Szerintem az. 🙂

  • :DDDD

  • Diego Costa

   Megelőztél. Jutalmad 11 like. 😀

 • WehaveNoHistory
 • kasata91

  Szegényt jól átvették. Csak kell valamit csinálnia a pénzéért.
  https://www.instagram.com/p/BPZvGyiAX-g/

  • Sir Idemitirjak

   Igazi polihisztor!

 • jól mondja JFH, mintha csak az én véleményemet írná:

  “I think only Costa can keep Costa happy, I don’t think Chelsea are going to keep him happy.

  “He’s playing the best football of his career, of course he’s going to get other clubs interested, it’s just the nature of the game, and Chelsea will have to deal with that.

  “It’s how he takes it further. He might want to leave, but if he keeps on doing the business on Saturday there’s no problem there.

  “The team is the most important thing, and Chelsea need to do the right thing for Chelsea. The boy is under contract and we all know Costa is a very important player in the Chelsea set-up, especially in counter-attacking, bullying and leading the front line.”

 • kasata91

  Kenedy instagramján portugálul cáfolta a róla keringő pletykákat:
  (sponsored by gogglefordító)

  ÉRTELMEZÉS FIGYELEM! ️! ️ Ma, amikor felébredtem megtudtam, hogy egy bizonyos újság közzétett egy történetet, mondván, hogy beszéltem rosszul egy klub Brazíliában. Szeretném tisztázni, hogy ez az ügy teljesen meglátjuk, mert beszéltem SEMMILYEN ESETBEN MI idézték a kérdésben. Ki volt az élő tegnapi tudja !!! Azt akarom, hogy tudja, hogy én vagyok egy profi, és soha nem hagyja tekintetében bármely intézmény. Én egy Chelsea játékos, és még mindig dolgoznak, hogy a legjobb az én klub.

  • Sir Idemitirjak

   “Today when I woke up I learned that a certain newspaper published a story saying that I spoke badly about a club in Brazil.I would like to clarify that this matter is a TOTAL LIE, because IN NO TIME I TOLD WHAT IT WAS MENTIONED IN THE MATTER.The people were on Live yesterday knows that !!! I want you to know that I am PROFESSIONAL and I would never lack with respect to any institution. I’m a Chelsea player and I keep working to give my best to my club.”

  • imádom a guggel fordítót, remekeket tud alkotni 🙂
   Ezt: “Szeretném tisztázni, hogy ez az ügy teljesen meglátjuk” tisztelettel elteszem későbbre, remek posztanyag lesz belőle 😀

 • Diego Costa
 • Bazeg, Ze Ondo B. meg Biyogo Poko. Így vegye valaki komolyan az ANK-t.

  • Endy919

   Ezek anime szereplők?

   • Ez a gaboni válogatott.

    • gorkaf78

     A Bazeg is?

     • Találtam egy Baszogogót is Kamerunnál.

    • Endy919

     Kiemelsz két random focistát , de olyan klasszisokat meg nem említesz meg , mint Tandjigora , vagy Appidangoye… 😀

     • Kamerunban meg ott van Ngadeu-Ngadjui

     • Sir Idemitirjak

      Mindjárt elkezdem nézni, kiváncsi vagyok hány féle képen mondja ki a kommentátor egy meccs alatt a neveket 😀

    • átverés 🙂

     • gorkaf78

      A lányom egyik kedvenc meséje. 😀

      • de azt te sem tudtad, hogy gaboni válogatott 😀

       • gorkaf78

        A Pocoyo? Hát azt nem is sejtettem. 😀

 • Rammschein

  http://index.hu/sport/futball/2017/01/18/chelsea_antonio_conte_premier_league/

  Contés cikk az indexen, ha valakit érdekel. :”D Elolvasom milyen hülyeség van benne esetleg. 😀

  • Rammschein

   Kivételesen nem találtam benne semmit, de lehet csak mert fáradt vagyok. 😀

   • Sir Idemitirjak

    Van bent pár dolog ami kicsit fura de semmi vészes, cserébe elég lapos és egyszerű.

    • 11Daves

     Félévente írnak valamit, amiben összefoglalják az unalomig hallott narratívákat. Nagy baj nincs vele, csak nem rajongóknak íródott.

  • Endy919

   ó…azért vannak benne gyöngyszemek.

   • balazsh

    Nem tudom mit problémáztok, szerintem az indexhez képest elég színvonalas cikk, nsotól mikor kapnánk ilyet? Elég pontos, minden jól be van mutatva. Igaz, nem egy mélyelemzés, de ez nem is reális elvárás a legolvasottabb magyar online híroldaltól.

    • myheartisblue

     En csak erdeklodom, hogy amit ideztem megtortent e?

  • myheartisblue

   “A folytatásban ugyan megverték a Hull Cityt, de valószínűleg minden Chelsea-szurkoló a legrosszabbra gondolt, amikor Conte október elején arról beszélt, hogy fáradt, kimerült, így a válogatott szünetre hazautazik feltöltődni Olaszországba.”

   ilyen volt?

 • Diego Costa

  HIVATALOS: Bamford a Boro-ban.

  • Sir Idemitirjak

   Viszont az ár titkos, mindenhol azt írják.

   • ami elég fura, tegyük hozzá.

    • Rammschein

     most az 2 dolog lehet: vagy kevés, vagy sok… :’)

     • Hát de egy “ifinél”? Érted… nem lehet akkora összeg, ha meg valami oknál fogva ingyen ment volna, arra sem nagyon kapta volna fel a fejét senki, elvégre egy Chelseaben nulla meccset lehozó srácról van szó, szar kölcsönökkel a puttonyban… szerintem max arról lehet szó, ami mostanában nagy divat lett, hogy relatív alacsony igazolási összeg + sok add-on. Lehet végül csak mondjuk 2,5M-t kaptunk érte, de ha pályára lép x alkalommal, vagy rúg y gólt, stb, akkor felmehet akár 8-10-re is. Én arra gondolnék, hogy ezt nem akarják nyilvánosság elé tárni, de még ez is furán hat. Azért itt nem százmillákról beszélünk. Esetleg hagytak benne visszavásárlási záradékot, vagy valami, bár azt sem érteném, az miért nem lehet nyilvános. Akárhonnan nézem, mindig oda lyukadok ki, hogy fura.

      • adam10

       “szar kölcsönökkel a puttonyban”
       A Boroban volt egy majdnem 20 gólos szezonja a Champoban. Nem mondom, hogy ez már valami, de kölcsönnek semmiképpen sem szar.

       • Sir Idemitirjak

        Sőt annyira összejött az neki, hogy az év játékosa lett a sampóba, DE az elmúlt másfél évben kb 10 percet nem töltött pályán tétmeccsen.

       • igen, de azóta viszont semmi.

      • Sir Idemitirjak

       Szerintem is teljesítményre fognak fizetni továbbiakat, annak viszont örülök, hogy végleg elvitték, így talán hamarabb nyúlnak hozzá ha szükséges, én szurkolok neki.
       “Esetleg hagytak benne visszavásárlási záradékot, vagy valami, bár azt sem érteném, az miért nem lehet nyilvános.” média-média-média. Amint nekünk csatár kell, vagy ő hoz nagyszerű performanszot egyből jönnének a hírek/interjúk a visszavásárlásról. Az meg ugye se a játékosnak se a jelenlegi csapatának nem jó.

 • lamps8

  A sorsolásunkat nézegetve szerintem elég kedvező, hogy a szezon második felében, a feltehetően kiesés ellen küzdő csapatokat (Swansea, Hull, Crystal, Sunderland, Boro) egytől egyik otthon fogadjuk.

  • Rammschein

   mi van neki is elgurultak? 😀

   • trueblue05

    nagyon úgy tűnik

  • Ha a les végleges törlésre kerülne, akkor bátran állhatna annyiból is a játék, hogy mindkét csapatból 5-5 ember befut az ellenfél kapusa mellé és várja az előre baszkodott labdákat.

   • a les a foci része kb a fennállása óta, és bár időről-időre felmerült már az eltörlése, sosem húzta meg senki, érthető okokból, amiből csak egy a nagyon leegyszerűsített verzió, amit leírtál. Viszont egyben a legtöbbször módosított szabályról beszélünk, tehát azon nem lepődnék meg, ha egy komolyabbat módosítanának rajta. Kidobni viszont szerintem nem fogják.

    Anno volt egy egészen korrekt írás az origón a lesről, akit érdekel a történelmi oldala egy kicsit, tessék, itt a link:
    http://www.origo.hu/sport/focivilag/20130208-mi-lenne-velunk-les-nelkul.html

 • kormolar

  nektek mi a véleményetek Kasper Dolberg-ről az Ajaxból?

  • Endy919

   ügyes srác , nekünk nincs rá szükségünk szerintem.

 • Endy919

  Én azt hittem , hogy Torrestól nincs rosszabb , de ez a Benzema egy kurva jó komédia 😀

  • myheartisblue

   Onnan mar csak tenyleg Pedro elbarmolni. 😂

  • kicsit ugyan már közhelyes, és agyoncsépelt, de az életben három dolog biztos: a halál, az adók, és hogy mindig van “rosszabb” 😉

 • gorkaf78

  Hírek kommentár nélkül:

  COSTA ‘WANTS PAY RISE’

  Diego Costa wants a pay rise to stay at Chelsea amid interest from the Chinese Super League, according to The Sun.

  The striker, who has been suffering with a back injury, has returned to first-team training following a row with Chelsea boss Antonio Conte and looks set to feature against Hull this weekend.

  But he reportedly returned only after receiving assurances over a new contract.

  The Sun claims he wants £300,000-a-week – double his current salary – with Chelsea prepared to offer £225,000-a-week on a five-year deal.

  Forrás: sky

  • Sir Idemitirjak

   Napi szinten lehozzák ezt a hírt a balhé óta, de én tartom magam, hogy Hazardnál ne keressen többet, mert még messze nem bizonyított eleget ekkora fizetéshez amit leírkálnak.

   • kasata91

    250-250 neki is, Hazardnak is, aztán kiskezticsókolom…

  • Endy919

   “according to The Sun.”
   A Sky csak átvette 😀

 • kasata91

  A jelenlegi 150 k és a visszautasított 200k után a klub 225k-s szerződést ajánlott Costának. (az igény 300k volt eddig)

 • Sandic

  Volt aki jó elképzelésnek tartotta volna, ha bepróbálkozunk Depaynál. Már nem kell, Lyonba szerződött nem is oly drágán.

  • kasata91

   És ezzel felkerült a José által mellőzött tehetségek listájára.
   várom hogy 4 év múlva mennyiért veszik vissza 😀
   (avagy akkora gyökér lesz mint Balo. 50-50%)

   • Sandic

    Azért Mata ügyben hogy visszanyalt neki a fagyi. Mostanság azért nem egyszer ő húzta a MU szekerét. őt is visszavehetnénk, ha már Luizt is visszahoztuk.

 • kormolar

  azért elég irreális szerintem h a Top100-as listát Neymar vezeti…Pogba 3. Aguero megelőzi Costa-t…Hazard 10…. Mahrez 17. (szintén Costa vagy Kante előtt)…C. Ronaldo meg tényleg csak a csapattársainak köszönheti h top 10-es helyen van( és az Aranylabdát is…)…

 • myheartisblue

  https://uploads.disquscdn.com/images/eb3b787e56edf10a4f11e9206258ce4ef12e19461ad390d78836654d55163574.jpg

  BABA ANK-jának vége.

  Initial diagnosis of #Baba’s injury shows a bruised meniscus. The #S04 man is returning to Gelsenkirchen for further examination.

  • Sandic

   Amúgy milyen szezont tol a Bundásban?

 • kasata91

  Chelsea will not be allowed to play at Twickenham the home of rugby.

  Twickenham had been earmarked as a possible temporary home for the club while Stamford Bridge is being redeveloped.

  The Blues were granted planning permission to build a new 60,000-seat ground by Hammersmith and Fulham council last week.
  But they will have to find a ground to play home matches for three years while work is carried out.

  Twickenham residents have been opposed to Chelsea moving to the rugby venue since the club announced plans to rebuild Stamford Bridge.

  The opposition is regarding to increased problems for local residents such as match-day traffic, an increase in litter, public urination and other anti-social behaviour.

  • nehez lesz jo helyet talalni, de azt nem gondoltam volna, h a sok millio fontert, amit kapnak a berlesert, nem fer bele egy kis hugy szag itt-ott…

   • tulajdonképp látod, az sem mind1, ki adja azt a sok millió fontot. Az a nevetséges valójában, hogy két csapat kezdett el mostanság új stadion projektbe, a Spurs és a Chelsea. Az egyiknél minden annyira simán és gyorsan ment, hogy már kész az új stadka fele, míg nálunk egy “igen”-re is több, mint egy évet kellett várni, belekötöttek az élő fába is, és most meg jön ez a pót-stadion mizéria. Pedig a Spurs sem a sivatag közepén épít, érted…. :S nyilván ott nem zavarták sem a vasutat, sem a denevéreket, sem a lakókat, sem semmi mást. Nevetséges.

    • myheartisblue

     Ott a pont. Reméltem, hogy valaki épp úgy látja azt amit többen is gondolunk. Vannak egyenlőbbek az egyenlőnél. És Londonban most ezek a Spúrok. És ennek köszönhetően olyan előnyre tesznek szert, hogy a “stadionnév-projektet” is jó eséllyel ők kapják meg. Ez kb. ugyan olyan mint a Slovan Szlovákiában vagy a Videoton Magyarországon. Vannak akiket jobban megéri támogatni, érdekes, hogy ezt ennyire feltűnően meg lehet lépni.

    • Odzkodom a “bezzeg masok” meg “why always me?” hozzaallastol, de mar kezdem en is azt gondolni, h kituntetett helyzetben vagyunk finoman szolva is.
     Nem feltetlen a Twickenhames sztori, mert nyilvan ez egy magan rugby csapat, nem hiszem, h oket barki kenyszeritene, h minket szopasson, de abbol a szempontbol biztosan, h milyen engedelyeztetesi akadalyokat gorditettek elenk.
     A Wembleyrol valo lemaradast is meg lehet magyarazni, mert elvileg mi kenyesebb feltetelekkel vettuk volna ki ugyanannyiert, mint a Spurs.
     Amugy nekik mar korabban meg voltak a tervek szoval lepes elonyben voltak, mi par honapja meg azt sem tudtuk, h akkor mashol uj stadion lesz, vagy az SB-n lesz uj stadion, vagy az SB-t bovitjuk stb, stb.
     De teny, h nem lokdosnek minket elore sehol…

     • “Amugy nekik mar korabban meg voltak a tervek szoval lepes elonyben voltak, mi par honapja meg azt sem tudtuk, h akkor mashol uj stadion lesz, vagy az SB-n lesz uj stadion, vagy az SB-t bovitjuk stb, stb.”
      A Spurs terveinek dátumait nem ismerem, de azért az nem igaz, hogy a mi helyzetünk csak pár hónapja vált volna ismertté, hiszen a felújított Bridge terveit már 2015 decemberében hivatalosan is beadtuk véleményezésre, a London Borough of Hammersmith and Fulham concuilnak meg 2016 január 8-ig kellett az első kifogásait megtennie hivatalosan. Mivel ott nem meszelték el egy az egyben az egész tervet, már 1 éve nyilvánvalóvá vált, hogy ez a fix tervünk.

  • myheartisblue

   Azta. Azért az indokjuk nem kicsi!!! Public urination! 😮 Anti-social behaviour?! Tehát akkor azt mondjak, hogy Rugby mérkőzéseken nincs tömeg, és szanaszét wc-znek az emberek ahol csak lehet, nem skandálnak és nem szemetelnek és csak odateleportálodnak meccset néznek és ugyanígy mennek is. Érdekes, hogy a sport mennyire nem támogatja egymást. Gondolom a Twickenham-nek sem éri meg ezek szerint ebbe invesztálni. Gondolom a szankciok bevezetése, átalakítás stb. drágábbra jön ki a hus, mint a leves.

  • WehaveNoHistory

   Mindig az a piszkos pénz, érzik hogy most kényszer helyzet van az ideiglenes pálya miatt és most lehet kicsivel többet kérni. kapnak egy zsíros bérletiszerződést, meg egy két ember “ajándék kosarat” vastag borítékkel, aztán lesz itt sport szeretet, megértés és együttműködés.

  • Ez a szépen megfogalmazott formája a “kapjátok be”-nek. Ez azért fura (forrás van egyébként?), mert korábban azt lehetett olvasni, ami nyilván logikusnak is tűnik, hogy már megvoltak az előzetes egyeztetések, és az előzetes megállapodások.

  • kormolar

   a Wembley-t nem lehet kibérelni?

   • Sir Idemitirjak

    De, csak már a spuds megtette

    • Rammschein

     …nemtom milyen stadionba fogjuk így nyomni… mármint mik az opciók? 😀 vannak egyáltalán?

     • vitéz kaprosfalvy ond kond

      Pancho aréna?

      • Rammschein

       x”D Viccnek is rossz. 😛

     • opció sok van, reális és valós opció viszont kevés. A legjobb/logikusabb a Wembley vagy az olimpiai stadion lett volna, de a Wembley-t a Spurs vitte el (bár egyelőre csak BL-re, amennyire tudom), míg a másikba pedig a WHU költözött be, ráadásul nevetségesen alacsony összegért.

      • Rammschein

       márpedig valahol játszanunk kell… nem hiszem, hogy ennyire nevetségesen kikosaraz egy WHU… még a Spurst valamennyire elfogadom… vagy csak a rossz emberek utálnak minket, akik számítanak vagy mi? 😀

       Az is fura volt már korábban, hogy a Batterseaből meg inkább csináltak egy kib@szott plázát vagy mit. :”D

    • kormolar

     és nem lehet ugyanaz az átmeneti stadionunk?

     • tulajdonképp lehetne, mert ez így semmilyen szabály nem tiltja, amennyire tudom – viszont egy sor egyéb rendelkezés lehetetlenné teszi. Olyanok, mint közlekedési és rendezvényszervezési szabályok (pl adott, hogy hány rendezvény lehet egy stadionban évente, beleértve abba meccseket, koncerteket, stb, ugyanúgy adott közlekedési vagy akár fényszennyezési szempontból), ráadásul külön engedélyeztetni kellene az FA-vel, hiszen akkor nem lehetne 1 játéknapra tenni Chelsea és Spurs meccseket, ami külön algoritmust kívánna a meccsnaptár kialakításakor, + kupák, arról nem is beszélve, hogy ha mindkét csapat a BL-ben is szerepel, akkor még UEFA, és gyanítom FIFA engedély is kellene, hiszen ez mind-mind befolyásolná a meccsszervezéseket.

      Szóval szerintem kivitelezhetetlen lenne.

      • Endy919

       Szerintem vagy a CP , vagy valami alsóbb osztályú csapat “lakótársa” leszünk egy ideig.

       • nem lehetséges. Lentebb írtam, hogy “opció sok van, reális és valós opció viszont kevés”
        Ez alatt azt értettem, hogy sok ilyen opció van, mint szomszédos kisebb csapatok stadionjai, CP, Fulham, stb, viszont elvileg a csapat a BL-ben is kíván indulni, annak pedig rendkívül magas követelményei vannak, amiket csak relatív kevés stadion tud adni, beleértve ebbe a közlekedéstől a megközelíthetőségig, biztonsági kérdések, nézőszám, pályaméret, világítás, közvetítési lehetőségek (sajtó- és kommentátorhelyek, stb), stb, stb.

        • Endy919

         Ellenpéldának ott a Seria A . A Juvén kívül van ott egyáltalán olyan csapat , amely saját stadionnal rendelkezik? Ott ez miért nem probléma?

        • kormolar

         jó de nemzetközi meccsek esetében csak megkapná a csapat a Wembley-t…. ha bajnokikra nem is…

         • kormolar

          példaként az MTK is stadionról stadionra vándorolt nem túl sikeres EL szereplése során a nyáron…

      • kormolar

       akkor marad a zártkapus meccsek a Cobham-ben megoldás…xD

       • :)) a Cobhami pályával szerintem még a negyedosztályba sem nevezhetnénk.

 • Jose Fonte azert adta be a transfer requestet, hogy a WestHambe menjen a Sotonbol? 😀 Vmit nagyon elQrt.. valszeg azt hitte, h JM elviszi a MUba.
  http://www.skysports.com/football/news/11685/10733964/west-ham-in-talks-to-sign-jose-fonte-from-southampton

  • nem tudom, valamin nagyon összerúghatta a port a Saints boardjával, mert már jóval korábban olvasni lehetett róla, hogy semmiképpen nem hosszabbít, és távozik – azóta nem is lépett pályára a szenteknél, utoljára a PL-ben az Everton ellen, január 2-án szerepelt. Lehetett olvasni a MU-ról is, de szerintem talán jobban bízott abban, hogy Koeman elviszi Jagielka helyére.

   • Igen, volt is valami egyet nem ertes, a kub azt mondta, h Fonte nem akar hosszabbitani, o meg azt kommunikalta, h a klub nem fog neki ajanlani.
    33 eves es meg masfel ev van a szerzodesebol, ezert is kicsit erthetetlen.. Csak emelest akart valszeg… Azt meg mindig nem ertem, h mivel jobb az Evertonban jatszani, mint a Sotonban.

    • “Azt meg mindig nem ertem, h mivel jobb az Evertonban jatszani, mint a Sotonban.”
     Mint írtam, valamin nagyon összerúghatta a port a Soton vezéreivel, mert onnan mindenképp dobbantani akart, így a Soton nem opció, a kérdés az, hogy jobb az Evertonban játszani, mint a WHU-ban, és itt a válasz azért kb az igen 🙂

 • gorkaf78

  Érdekeség: 2010 óta a Chelsea közel 65 millió font értékben adott el játékosokat (19-et), akik közül egyik játékos sem lépett pályára összesen 10 bajnoki meccsen a Chelsea mezében. Nem rossz profitot csinált így a klub…

  A listát böngészve egyedül KdB veszteség, a többiek közül senki nem futott be eddig igazán.

  Itt a teljes cikk: http://www.dailystar.co.uk/sport/football/580011/Chelsea-loan-system-player-transfers-profits-cash-money-sportgalleries

  • Rammschein

   érdekes…

  • ez nem “érdekesség”, hanem tudatos munka. Ezt pofázom évek óta azoknak, akik Emenalot, és a loan army felfogásunkat szarozzák le. Összességében (2010 előttöt is figyelembe véve) az összeg már 2015-ben elérte a 100M fontot…

   • gorkaf78

    Most átszerkesszem akkor a hsz-em elejét? :DDD
    De persze egyetértünk, tényleg jó munkát végez a board.

   • Rammschein

    Én csak azt furcsáltam mindig is, hogy fiatalokat viszont alig építünk be… sőt… ugyanakkor profittal adjuk tovább őket, ami jó… csak nekem azért fura… viszont ha ez a cél, hogy profittal legyen egy ilyen ificsapatnuk, aminek más haszna nincs…akkor annak tökéletes.

    Vagy az összes ifi tehetséget levadássza a Barca, a Real vagy más, vagy mi? 😀

    • gorkaf78

     Ne félj, ha lesz olyan tehetség, aki tartósan megüti az első csapat szintjét, beépítik majd. Talán most Aké a legesélyesebb erre, de ne felejtsük el Chalot, RLC-t sem.

     • Rammschein

      Szerintem RLC nagyon leírta magát mostanában… tavaly még okés volt… a többiekre lehet sansz, tényleg. De hát hányszor mondtuk már ezt, aztán nem sok minden lett belőlük. :/ De majd kiderül.
      Ameddig pénzért jobbakat igazolunk, mint az ifik, úgy is ez lesz, 😀

    • “Én csak azt furcsáltam mindig is, hogy fiatalokat viszont alig építünk be… sőt”
     Igen, általában ez a fő ellenvetés, hogy játékos-gyár lettünk, de még csak nem is magunknak. Csak azt felejti el mindenki, hogy ez egy hosszú folyamat, nem 2 év munkája. A Chelseanek Abra előtt nem volt utánpótlás-képzése, csak úgy ímmel-ámmal (igen, függetlenül attól, hogy az egyszer JT onnan került a csapatba). Illetve mindenki azt várja, hogy akkor az Academy adja a csapat gerincét, meg szezonról szezonra nyolcvan játékost a keretbe – holott a legjobb akadémiák is 2-3 évente adnak 1 játékost az A keretnek. Igaz, mi jelenleg még ezt a szintet sem érjük el, de most már ugyancsak közel a cél.

     • Rammschein

      Jó, de nem is 2 év telt el azóta, ha nem 10+… Én nem várom, hogy a gerincét ők adják… az lehetetlen, lásd lentebb…ameddig pénzért jobb focistákat veszel… csak azt nem értem, hogy ennyi év alatt azóta, miért nem épült már be legalább 1 ember úgy, mint JT, hogy állandóan a kezdőbe legyen, de saját nevelés… Lehet még nem vagyunk azon a szinten, amit írsz, hogy 2-3 évente 1 jó playa… de én csak ezt vártam eddig is. Hátha egyszer sikerül… akkor tuti meglenne a következő Legend valszeg… a jelenlegi keretből én csak Hazardra tudok így gondolni, aki beírhatná magát a klub történelembe..de sose tudni, hogy őt is mikor viszi el egy Reál Margit…

      Nekem csak ez hiányzik, hogy nincs egy olyan ember a kezdő 11-ben (Hazardot leszámítva), az új generáció közül, hogy na igen ő olyan, mint Lampard, vagy Terry, vagy Cech vagy Drogba… something is missing…

      Vagy lehet ez már nem az a világ…és csak én kergetek ilyen álmokat más szurkerekkel. 🙂 😀

      • “Jó, de nem is 2 év telt el azóta, ha nem 10+”
       De nulláról indultunk… ráadásul a Cobhami edzőközpont is csak 2005-re készült el. Ha azt veszed, hogy ideális esetben a munkát már 7-8 éves korukban elkezdik egyazon séma mentén a fiatalokkal, akkor az első ilyen generáció 10 év alatt nő fel 17-18 évesre. Ráadásul az elmúlt időben mégis “mibe” építetted volna be a fiatalokat? Edzőnk is alig volt, aki 1 évnél tovább bírta, nemhogy konzekvens stratégiánk, amibe beneveled a fiatalokat. Úgy nem lehet, hogy minden évben más stratégia, más irányvonal szerint akarsz valamit csinálni…

       “Lehet még nem vagyunk azon a szinten, amit írsz, hogy 2-3 évente 1 jó playa… de én csak ezt vártam eddig is”
       De ez jelenleg is kb a legjobbaknak sikerül top szinten. Utoljára kb az Ajax és a holland iskola volt az, aki képes volt nagyüzemben termelni a tehetségeket a ’90-es évek elején és derekán, de az még egy nagyon más kor volt.

       • Rammschein

        Hát ja, így már azért érthetőbb…

        Viszont ez a klub történelmébe magát beírni akaró játékos-típus akkor is kihaló félben van…ami gáz, mert a szurkoló nem biztos, hogy tud annyira kötődni…lásd az agyon fanatizált Ronaldo meg Messi… az összes kölyök őket majmolja, akikből felnőve kiváló szurkoló alany lesz.

        Nekem ez volt Lampard… és ez az ami nálunk mint ha egy kicsit deficites lenne.Erről mit gondolsz? Egy csapatnak ez nem érdekes? (Szerintem ez is hozzá tartozik az imázshoz azért… szóval ilyen tekintetben a pénzügyekhez is… a mezeket mindig el kell adni (lásd Torres… aki blama volt, de a nevével eladtunk egy csomó mezt)…

        • Ezt nagyon nehéz egy kommentbe sűríteni, mikor egész posztokba sem sikerült az évek során. Ez korfüggő egyrészt, másrészt időfüggő. Előbbit úgy értem, hogy az első, mindenkinek az első, és senki sem lesz olyan – olyan ez, mint az első szerelem, sőt, hát részben pont az. Nekem ilyenek voltak Zola-ék, és sokáig nem tudtam egy lapon említeni velük Lampardékat. De aztán idővel ez kialakul. A mostaniak közül gondolj bele, hogy a legtöbben még alig 1-2 szezon óta vannak a csapatnál. A szerelemnek meg kell érnie. Tibóca, ha lehúz még 10 évet a Chelseanél, simán lehet belőle Cech szintű legenda, de ez ugyanúgy fennáll Ápi, Zouma, vagy akár Hazard esetében, de még Kantéból is lehet simán egy Make szint. Nyilván egyszerűbb olyan játékoshoz kötődni, mint JT, vagy Aké, Ruben, Chalo vagy Aina. Ez viszont soktényezős dolog, a szurkoló hálátlan ribanc, elég egy rossz szó, amit a játékos nem is biztos, hogy mond, de elég sok média leír róla, és máris oda a szerelem – lásd most Costa ügyét akár, és mindemellett kell, hogy elkerüljenek a sérülések, valamint a szezonokon át ívelő jó forma. Így is az Abra érából olyan nevek vannak a “lehetett volna” sorban, mint Ferreira, Carvalho, Essien, Joe Cole, Robben, Alex, Gallas, Mata, Oscar vagy Ivanovics, különböző okokból végül egyikük sem lett az, és míg Essientől a térdsérülése vette el a legenda-státuszt, addig Branától egy komoly visszaesés, míg Matát egyszerűen eladtuk, Oscarnál az ingadozó forma, stb, stb. Ráadásul az illetőnek szerethetőnek kell lennie, mármint egy olyan megosztó személy, mint Will például sosem kerül fel a legfelső polcra, de Pedro sem, mint ahogyan Malouda sem kerülhetett oda, és azt mondom, hogy még Ashley Cole is határeset, pedig nála főleg az ágyús múltja az, ami elveszi tőle azt, hogy egy szintre kerüljön DD, JT, Lamps vagy Cech kollégáival.

         • Rammschein

          Húh, jól összefoglaltad! 🙂 Hát ja, meg mondjuk csak, hogy kiragadjak 1 dolgot… Courtois néha elég durvákat nyilatkozik.

          • “Courtois néha elég durvákat nyilatkozik.”
           Ebben az esetben én továbbra is ugyanazt mondom, amit most a Costa-case-ben is: azt hiszem el, amit hallok, nem azt, amit egy anyagilag érdekelt firkász összehoz. És számomra ilyen szempontból a Sun és a Sky egykutya. Az interjúkat, amiket videón láttam TC-től, egyikből sem jön le az, amit összeírnak oldalakon, neki tulajdonítva.

         • szeszfabresz

          Ezt öröm volt végigolvasni! Tisztelet

         • Egyetertek, es en is Zolaval kezdtem 🙂 Jaaajj a hoskor 🙂

        • Frenky54

         Mondjuk a mez eladás hasznának “lecsapódásában” nem lennék biztos, h az nálunk landol. Véleményem szerint a mezgyártó azért szponzorál minket,(ad egy valag suskát) h olyan játékosaink legyenek, olyan eredményeket érjen el a csapat, akiknek minél több mezét eladják szurkereknek, és ebből származik a jó sok bevétele a gyártónak.

         • értelemszerűen nem mind, ha a nyóckerben veszel Adibass-t Hazrad felirattal, az nem :)) de a hivatalos mezeladások, amik a klubon keresztül mennek (pölö nálunk a Chelsea megastore), azon ott a Chelsea haszna is, nem véletlen, hogy a sportsdirecten ugyanaz a mez feleannyiba kerül – mert nincs rajta a klub haszna.

          2015-16-ban a szezon alatt a Chelsea több mezt adott el, mint bármikor máskor (3,1M db), ráadásul megelőzve olyan csapatokat, mint a MU – a vezető még mindig a Barca, 3,6M mezzel.. A 2016-os naptári évben Pogbának köszönhetően már átvette a vezetést a ManU, de akkor is szép eredmény, hogy a Chelsea 2016-ban 1’650’000 db mezt értékesített (konkretizálva nem ennyi Chelsea-mezt adtak el a világon, hanem ennyit adott el a klub!). A mezek nagy részén pedig nem 1 font haszon van, de még csak nem is 10 😉 pontos számokat nehéz találni, mert nem igazán nyilvános a cost-breakdown, de azért nem rossz pénz ez a klubnak, és nem is elhanyagolható.

          • Frenky54

           Azt nem vitatom, h a saját üzlethálózat eladásai minket hízlalnak…de az tényleg “megastore” lehet, ha csak mezből, mint írod, ennyit adtak el+a többi csecse-becse:)

  • mohacsia

   A 65 egy szép szám, csak ez így halál nagy bullshit. Ennek az összegnek a negyede KDB, aki ma sokszorosát éri ennek az összenek, úgyhogy az aztán tényleg az évszázad üzlete volt. Meg több játékost is úgy vettünk, aminek a vételi ára nincs levonva ebből az összegből. A sok becsődölt millikért vett játékost ne is említsük.

   Nem mondom, hogy nem jövedelmező maga a loan rendszer, de kifejezetten utálom az ilyen féligazságokat beböfögő klikkvadász 4 soros cikkeket.

   • gorkaf78

    Torres óta én nem emlékszem olyan nagy mellényúlásra a board részéről. Kikre gondolsz a ‘becsődölt játékosok’ jelző alatt? KdB ügyében egyetértünk, őt nem kellett volna akkor eladni, de pénzügyi szempontból ő sem volt veszteséges, hiszen jóval többért ment, mint amennyiért jött.

    • mohacsia

     A kb kimondottan kölcsönjátékosnak vagy tehetségnek vett játékosokra. Rengeteg tehetséget veszünk (kb minden ablakban min 1-et) ilyen 5-10 millákért. Pl.: Kakuta (érte büntit is kaptunk), Di Santo, Kalas, Wallace, Davila, Piazon stb

     • gorkaf78

      Hát igen, ez a dolog kicsit olyan, mint a szerencsejáték. A klub – Chelsea szinten mérve kis pénzért – megvesz tehetségeket, és reméli, hogy mondjuk 10-ből egy bejön, és megtalálja az ‘új Messit’ aprópénzért. Ha nem, akkor a vételi árhoz közeli szinten értékesíti később a játékost. Nem tudom elítélni feltétlenül ezt a módszert, hiszen a mai elszállt árak mellett ez egy jó lehetőség lehet egy-egy tehetség megszerzésére.

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   + olyan játékosokat is adtunk el profitért mint Schürrle, Mata, Oscar, Ramires, Bertrand, Cech, Romeu. Salah vagy Lukaku. Ők nincsenek a listán mert tíznél több meccset játszottak, de mind létszám felettivé váltak, de nagyon jól sikerült értékesíteni őket.

 • Rammschein

  http://9gag.com/gag/aRKYAdM

  Aki esetleg nem értené:
  Akkora köd volt, hogy a meccset lefújták, de a kapus még 20 percig maradt a pályán, mert nem szóltak neki. :DD

 • kasata91

  Visszautasítottunk a Bournemouth 10m fontos ajánlatát Begovicért.

  • balazsh

   Amig turi a padozast addig nem is szabad eladni, nem rajta kell nagy penzt szakitani

   • hmmmmmmm, neeeeem tudooom, én lehet elgondolkodnék rajta. 8M-ért vettük, 10M-ért nem lenne rossz vásár. Nagyon csípem a bosnyákot, jó arc, de összességében nem sok vizet zavar, és nem lenne érvágás a kiválása – persze ha legalább hasonló kaliberrel tudnánk pótolni.

    • gorkaf78

     Na de ez az, egy hasonló kaliber kb. kerülne ugyanannyiba, mint amennyit kapna a klub érte. Így szerintem nem sok értelme lenne ennek a biznisznek.

     • Ez nem igaz – mi relatíve sokat fizettünk egy második számú kapusért, elég, ha megnézed, hogy Bego nagyjából benne van a top10 kapusigazolásban árban. Ennyiért többnyire első számú kapusokat vesznek. Fiatal német srácokat, vagy tapasztalt veteránokat is le lehet hozni szerintem 6M font körüli régióban.

      Hangsúlyozom, nem azt mondom, hogy le kell cserélni Begovicsot, mert erről szó nincs. Csak azt mondom, hogy egy 10M fontos ajánlaton én bizony elgondolkodnék.

      • balazsh

       Megbizhato es tapasztalt, raadasul Angliaban. A csapattal jol szot ert, egy kozuluk. Nem erdemes 2-3m profitert csereberelni a jatekosokat, legalabbis nekunk biztos nem. Egy szegenyebb csapat siman megtenne.

       • “Megbizhato es tapasztalt, raadasul Angliaban”
        Ezért is fizettünk érte annyit anno. Valljuk meg, Bego azért egy túl jó kapus arra, hogy a padot koptassa, és még korban is “túl fiatal” ehhez. A legtöbb PL csapatban első számú kapus lenne, megkockáztatom jelenleg a Chelsea-MU-Spurs triót leszámítva bármelyikben. Nekünk viszont anno kellett egy jó képességű “másfeledik” kapus, mert nem kis kockázatot vállaltunk azzal, hogy kitettük Cech-et TC kedvéért, és bármennyire is jónak tűnt a belga madárijesztő, benne volt, hogy nem válik be. Kellett egy olyan B verzió, akire számíthatunk, ha a belga besül, vagy befut érte egy irgalmatlan Real ajánlat. Viszont, továbbra is azt mondom, hogy én elgondolkodnék egy jó ajánlat esetén, hogy élből elutasítsuk, vagy sem – ami nem jelenti azt, hogy mindenképp eladnám, ismétlem.

        • Ez az o szempontjabol jogos, de mi onzok vagyunk es nekunk kell 2 ilyen jo kapper 🙂

         • Ezzel nem vitatkozom 🙂

          • kasata91

           Most itt bólogatunk és tapsikolunk 2 millióra.

           T.f.h.eladjuk.
           Nyáron beköszön a reál egy 40essel Tibóra.
           Elgondolkodsz? Vagy elrohansz a fejedet verni a falba hogy sehol egy PL tapasztalt kapus a keretben?
           (avagy leigazolod Szív Józsefet 😀 )

          • Cechnek, amikor idekerült, mennyi PL tapasztalata volt? Cudicininek? Tibónak? Ezek olyan olcsó kifogások. Mint ez is:
           “Nyáron beköszön a reál egy 40essel Tibóra.
           Elgondolkodsz? Vagy elrohansz a fejedet verni a falba”
           Ez kb olyan, mintha jönne a Real és vinné 100M-ért Hazardot, te meg azért vernéd a fejed a falba, mert eladtuk Schürrlét.
           Ha nem tudjuk megtartani TC-t, vessünk magunkra. Viszont ezesetben nem Begó fogja megmenteni a seggünket, mert az is biztos, hogy TC árából igazolunk elsőszámú kapust egyből.

          • kasata91

           Hogy is szoktad mondani? “Almát a körtével”?
           Schürrlét nem azért adtuk el mert 2 milliót keresni akartunk. Hanem mert menni akart hogy töbet játsszon.
           Ha Bego hangoztatná hogy szívesen lenne valahol első számú, akkor menjen nyugodtan. Megérdemli.
           Véleményem szerint reálisan nem sok kapus tudnánk mozdítani akire előbb bíznám a kaput mint Begóra (Ospina, vagy Navas nálam nem ez a kategória)

         • Rammschein

          Én sem engedném el, csak ha mindenáron menni akar, és van pótlása mondjuk. 😀

        • Endy919

         Bego a liga egyik legjobb kapusa , ahogy írod is . Annó nagyon megvoltam lepődve , hogy őt sikerült elhozni , és gondolom ő is tisztában volt vele , hogy a padra jön.

         Kár lenne most őt egy minimális profitért . Ő nem ifista , hogy keresni akarjunk rajta , hanem a keret nagyon fontos tagja.

         • “Annó nagyon megvoltam lepődve , hogy őt sikerült elhozni , és gondolom ő is tisztában volt vele , hogy a padra jön.”
          Részben én is, és épp ezért gyanus továbbra is, hogy meddig bírja/tűri ezt.

          “a keret nagyon fontos tagja.”
          ez azért erős. Egy cserekapus, aki 2016-ban kapott 370 bajnoki percet, 1 győzelemmel, 0 CS-vel, 8 kapott góllal. Ez azért nagyon gyér, még azon részletek ismeretében is, hogy egy szar szezon szar végén hozta össze ezt. Emellett van még 390 perce (4 meccs) a honi kupákban, 7 kapott góllal. Megismétlem ide is, csípem a bosnyákot, és nem eladni akarom mindenáron, de azért ne misztifikáljuk túl a szerepét.

          • Endy919

           Bármikor lesérülhet TC , és akkor kell egy megbízható csere . Begonál jobb nem is kell és nem is hiszem , hogy jobbat le tudnánk ültetni a padra , mert így is top10-es kapus a ligában.

           Azokat a kapot gólokat tavalyról kár felhozni , mert védelem nélkül Courtois is kapta a gólokat , pedig ő a világon top3-as.

           Másik dolog . Kit hoznál a helyére ? Nem szeretnék a csapatban újra látni egy Turnbull féle kapust.

          • “Bármikor lesérülhet TC , és akkor kell egy megbízható csere”
           De ezt úgy mondod, mintha Bego lenne az egyetlen ember, aki érdemben pótolni tudja. Jelenleg a kezdő keret 90%-át nem tudjuk pótolni 🙂 mégis eladtunk pár olyan játékost, akire esetenként még akár szükség is lehetett volna.

           “Azokat a kapot gólokat tavalyról kár felhozni”
           De akkor mégis mivel tudnád értékelni a performanszát?

           “Kit hoznál a helyére?”
           Teljesen feleslegesnek érzem neveket citálni ide, egyrészt, mert úgyis mindben találnál kivetnivalót, másrészt pedig ez nem is igazán lényeg, elvekről vitázunk, nem arról, hogy kire kéne lecserélni Begót.

          • Endy919

           “Jelenleg a kezdő keret 90%-át nem tudjuk pótolni 🙂 mégis eladtunk pár olyan játékost, akire esetenként még akár szükség is lehetett volna.”

           Pont erről beszélek . Minek kreálni egy újabb lyukat a keretben , ha ott nincs semmi problémánk. Egy tapasztalt jó kapusunk van a padon , aki ráadásul nem is panaszkodik a helyzete miatt. 2m nyereség miatt ezt baromság lenne felrúgni.

           Ezeket a 2-3-5millás profitokat nem a stabil kerettagokon kell elérni , hanem a csilliárdnyi kölcsön játékoson.

          • “Ezeket a 2-3-5millás profitokat nem a stabil kerettagokon kell elérni , hanem a csilliárdnyi kölcsön játékoson.”
           A témától függetlenül, nagyon könnyen dobálózol ezzel a 2-3-5 millákkal 😉 jelen esetben az a 2M a vételár 125%-a lenne – 25%-os haszonkulcsra azt mondani, hogy nem itt kell elérni, elég erős. Nem mellesleg 2 millió font nagyjából egy hónapnyi teltházas meccsjegy haszna (nem bevétele, haszna). Több százezer pohár Singha, százezres tételbe eladott mez haszna, stb. Krvasok pénz az, szóval ennyire ne legyünk már nagyvonalúak, hogy jaaa, csak 2M haszon, hát az kell a francnak, majd Abra beadja a zsebpénzéből 😀

          • Endy919

           De elbeszélünk egymás mellett …már megint 😀

           Én arról beszélek , hogy az a 2M nem ér meg egy rizikót , hogy tudnánk talál Bego kvalitásu kapust 10M alatt (szinte biztos , hogy nem). Tudom , hogy szerinted minden biznisz , ami profittal zárul a csapat körül , az nagyon fasza (pénzügyi szempontból igen ) , de nem állunk olyan rosszul anyagilag , hogy ilyen 2milliós profitok miatt gyengítsük a keretet.

           Hálistennek a sárga kollégák most megdobnak egy valag pénzel + majdnem heti 200k fizetés szabadult fel Mikel és Oscar távozásával.

           Lehet , hogy a stadoin miatt picit bekellesz húzni a nadrágszíjat , de nem ilyen módon. Ez az én véleményem.

      • gorkaf78

       Szerintem ez az a dolog, ami Chelsea-szinten nem számit, hogy 6 v. 10 millió font áron vesz a klub, vagy ad el egy kapust. Gondolj bele, ha Tibóval történik valami akkor akár a bajnoki cím is múlhat azon, hogy ki lesz a helyettes. Begot ismerjük, megbízható, biztos kezű kapus. Ha lenne egy más valaki helyette az akár betlizhet is, ez egy plusz kockázat. Szerintem ennyit nem ér meg a kb. 4 milliós profit.

       • “Szerintem ez az a dolog, ami Chelsea-szinten nem számit, hogy 6 v. 10 millió font”
        Egyrészt ez igaz, másrészt viszont, ha az a kérdés egy BL-mentes (csökkentett bevételű) szezon esetén, hogy Costa alá/elé mekkora új szerződést dugjunk, akkor igenis számít az a +2 v +4M font, mert annyiból könnyű plusszt adni egy tevékeny játékosnak, egy padon ülő játékos cseréjéből.

        “a bajnoki cím is múlhat azon, hogy ki lesz a helyettes. Begot ismerjük, megbízható, biztos kezű kapus.”
        Ezt nem vitatom.

        “más valaki helyette az akár betlizhet is”
        Ezt viszont igen – ez bárkiben benne van, pláne úgy, ha egy szezont a padon ránt le, viszont garancia nincs rá, anno Hilarioval sem volt gond, amikor harmadik számúként a debütmeccsén a BL-ben kivédte Messiék szemét, vagy Schwarzerrel. Szóval nyilván ez lutri, de ha így gondolkodunk, akkor soha nem kéne eladni egyetlen játékost sem – mert ilyen analógiára megtarthattuk volna Ramirestől Oscarig minden áruba bocsátott srácunkat.

    • csak szopas lenne potolni, lehet megtobbet kene kiatni vkiert, es ki tudja milyen lenne.. Midnenzt 2m pluszert? nahh

     • három upvote, beszharok…. azért van egy gondolkodásotok, halljátok-e 😀 Mindenki ennyire fosik egy cserekapus pótlásától? 🙂

      • mar 4 😀 kapsz egyet, ha ennyire bant 🙂
       Nem arrol van szo, h fosok, hanem, hogy akit hoznank a helyere fog ennyibe, ha nem tobbe kerulni. Vagy egy ilyen Eduardo szinttel te beerned?
       Nezd, ott van a Pool, nekik egy jo kapusuk sincs es szenvednek is tole, Arsenal, van egy jo kapusuk, ha ot elveszitik szoporoller, City, nem kell bemutatnom Bravot, meccsek mentek el rajta, Harttal vmivel beljebb voltak, ha visszajon, akkor sincs ertelmes valtasa. MU De Gea nincs, van egy egesz jo Romerojuk, na egy ilyen kapus most kb kerulne 15m ba minumum. Tehat miert is lenne annyira jo Begot elengedni, ha alapvetoen fent tudjuk tartani ezt az allapotot meg egyelore?

      • Jah amugy ismered a viccet, amikor az ember felhajt az autopalyara a rossz oldalon, bemondjak a radioban, h egy orult a szembeforgalommal halad, majd erre felhaborodik, h mit egy? Az osszes!

       • Endy919

        Ááááá 🙂 én hetente próbálom. Ezzel nem fogod meggyőzni 😀 jön is mindjárt a válasz 🙂

    • kasata91

     Én remélem a vezetőség nem rágja ennyire azt a bizonyost 2 millió font haszonért (amit kb bármilyen mezítlábas brazil tehetségre elszórunk nyáron)
     Ár-érték arányban erre a posztra nincs jobb Begónál. Vagy rosszabb kapust, vagy drágábbat tudnánk csak hozni.

  • 11Daves

   Még lehet belőle valami, Conte szerint “megfontoljuk” az ajánlatot.

   “It hasn’t been rejected me and the club is trying to find the right solution,” he said. “We are evaluating it, but the club and the player both know my position: Asimir is a very important player for the club. He is an important player for me on and off the pitch and he knows this.”

 • Endy919

  Húúú … beleolvastam a .hu-n a fórumba ..3 perc alatt a vérnyomásom az egekben. Nem semmi ami ott megy.

  • évek óta nem jártam arra – mi történt? 🙂

   • Endy919

    Diego távozásáról vitáznak és vannak ott nagyon érdekes érvek , hogy miért kell távoznia.

    Ja , hajnlaban azt meg az útwengerről tudtam meg , hogy Zsiru jobb játékos , minit Diego 🙂

    • “Ja , hajnlaban azt meg az útwengerről tudtam meg , hogy Zsiru jobb játékos , minit Diego 🙂 ”

     Nem igaz, hogy ezt nem tudtad 😉
     hogy ne érjen mostmár meglepetés, az alapok:
     Cech > Courtois
     #ágyús védő > #chelsea védő
     Cock > Matics
     Özil > Hazard
     zserbó > Costa
     Sanchez 2x> Costa
     Wenger >>> bárki 🙂

     (ágyús gyengélkedő > chelsea gyengélkedő)

     • Endy919

      Azért a #wengout sem ritka már . Koklen pedig nem csak Matictól jobb , hanem minden vkp-tól 🙂

      • “Azért a #wengout sem ritka már”
       De attól még jobb, mint bárki 🙂

     • Meg persze Dzsaka>>Kanté ugye július óta.

     • balazsh

      kimaradt a flamini>>>>>>>>lampard és sanogo>>>>>>>>drogba

     • kasata91

      Ugyanez egy vereség után:

      Wenger OUT > Wenger
      FA kupa > bármilyen trófea
      húzzon a picsába > Özil hosszabbítson
      vegyük meg Benzemát > metroszexu Zsiru
      Bendtner > Welbeck
      #veretlenkövetkezőhónap > #veretlenjelenhónap
      “csak a Tottenham előtt…” > “csak a BL legyen meg”
      Xhaka mielőtt megvették > Xhaka mióta megvették

     • WudigessBoi

      Csak tudnám, akkor miért vagyunk előttük a tabellán:)

 • csak én maradtam le? Mikor szórtuk ki Dasilva-t a Charltonnak?
  http://www.chelseafc.com/teams/on-loan-players/jay-dasilva.html

  • Endy919

   Az a kép 😀 Karácsonyra valaki meglephette volna egy borotvával 😀

   • meg a fél csapatot… a Chelsea U-ra eső munkásbajuszok és dokkmunkás szakállak száma rettentően magas 🙂

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Te maradtàl le, ez pàr hetes hír már 🙂

 • The Italian has Diego Costa available for selection once again after he missed last week’s 3-0 win at Leicester, and with Eden Hazard, Willian and Pedro performing so well at the King Power Stadium, Conte is yet to decide his starting line-up.

  Speaking to the media at Cobham, he joked his sleep had suffered this week as he tried to figure out the best solution.

  ‘To make a decision is not easy because I have four or five players who are very strong in that position,’ he said. ‘They are in good form and they give me different options. I’m pleased about this because when you have many players to choose from it’s good. I’ve been sleeping less so I make the best decision but that’s my task, to pick the best players game by game.

  ‘I have to pick three players and if someone misses out it’s not a punishment, only because at that moment I like to make choices based on the game and the opponent, that’s very important to me.’

  Conte was asked about the fitness and availability of Diego Costa, and provided a positive update for Chelsea supporters.

  ‘Yes, he’s available for the game against Hull,’ said Conte. ‘He started training on Tuesday with the team and he trained very well. He doesn’t have the pain in his back so for this reason he’s available for the game.

  ‘On Sunday and Monday Diego was training so he could work with the team on Tuesday. He trained with a fitness coach, not alone. It’s important to know this. He started training very well to come back on Tuesday. He did that to prepare his body to have a good session on Tuesday.

  ‘Diego is an important player for us, we all know this. When he stays in good form he’s always great.’

  • Conte refused to confirm whether or not the striker would start Sunday’s game but, if involved, it will be Diego Costa’s 100th Chelsea appearance.

   ‘That’s a great achievement for him,’ said the Italian. ‘To play 100 times for the same team is great and I hope to celebrate it with a win.

   ‘The player wants to stay at Chelsea, he’s very happy to play with us. This idea (leaving) is far in his mind, he’s happy to stay here and that’s the most important thing for us. I don’t see any problem with him.

   • na vegre legyen vege ennek a sztorinak.. Nyaron ugyis ujra elinditanak valami hasonlot, de sztem nem fog elmenni ha bajnokok leszunk, ha nem. (de amugy azok leszunk 🙂 )

    • “Nyaron ugyis ujra elinditanak valami hasonlot”
     Nyáron?! :DDD elég lesz egy hét, ha Costa rossz helyen fingja el magát 😉

     • fogjuk fel ugy, h van egy annyira jo jatekosunk, nem csoda, h mindenki keresztbe akar tenni 🙂

     • kormolar

      Cikk így kezdődne “Ismét felmerült a távozás szele…” xD

      • az nem felmerül, hanem felhangzik :))

 • balazsh

  Griezmann leigazolását mindig kicsit plátóinak éreztem, úgyhogy nem lepődnék meg, ha nem jönne, viszont ha igazak a pletykák és a Unitedben folytatná… hova férne be? Vagy kit szorítana ki?

  • “ha igazak a pletykák és a Unitedben folytatná”
   létezik olyan játékos, akit nem boronáltak össze a United-del? De most komolyan… amúgy Ibra idén már 36 lesz, sok szezon már nincs benne.

   • balazsh

    Utoljára akit ennyire nyomattak, abból rekordigazolás lett, én csak ebből indulok ki.

   • Endy919

    Griezmann ékként a PL-ben …hááááát . Nem tudom….

    • Silva, Mata, Hazard, Kun, satöbbi – mindről azt mondták, hogy áh, a PL-ben esélytelen. Ha a Chelsea tud meccset nyerni egy Ázár-Pedro-Willian támadósorral, az Arsenal Sanchezzel csatárban, akkor ugyanott egy Mata-Rooney-Rashford-Griezmann sorral is lehet.

     • Endy919

      Éket írtam , ezek közül csak Kun az. Ráadásul Gríz az Atletiben sem centert játszik , hanem inkább a csatár mögött. Ezért sem hiszem , hogy kiemelkedő lenne.

      • az első négy szó után írottakat pedig jótékonyan átsiklottad 😉

  • Rammschein

   Én örülnék Grizienek… de nem feltétlen Costa pótlásaként kéne…

   • balazsh

    szerintem nincs aki nem örülne neki és senki se Diego pótlását látja benne 🙂 egyszerűen csak 110 millió túl sok érte

 • Valaki végre megszabadítja Berahino-t a WBA-tól… Sparkymaaan 🙂

  http://www.skysports.com/football/news/11701/10736026/stoke-agree-deal-for-west-broms-saido-berahino

 • kasata91

  A pool új akadémiai edzője : Slippy G

  • Endy919

   Gyorskorcsolya edző lesz ?

 • kasata91
  • Endy919

   Vasárnap pont szülinapom lesz. Megajándékozhatna mondjuk három góllal.

   • kasata91

    Meg a kijáróban valaki az orra alá dughatná a 230 ezres szerződést hogy firkálja alá

    • Endy919

     Dugják az orra alá , de csak akkor kapja meg , ha ver hármat.

     Csak ezért a meccsért aranylabdát kapna 😀

   • myheartisblue

    Egy Costa tripla igen befeszítene az összes károgónak, meg hát ugye a góllövőlistán és megmutatná, hogy mi a helyzet. Kezem meg a bilibe.

  • végre hármat megtanult, ki kell élvezni 😛

   • Endy919

    Kettőt. Azt csak tudta , hogy melyik csapatban játszik.:D

    • öööö, biztos? 🙂 ráadásul azt is le kell tudni írni ám. Adjuk meg neki a hármat 🙂

     • Endy919

      Jóóvan ,na. 🙂

 • Fonte 8M > WHU. Hát csak össze hozta a költözést.

 • Kíváncsi leszek erre a Jézus Gábrielre. Annyira felszopták már, hogy még Rocco is beleszédül aztán meg majd kap ugyanúgy 3-4 meccset, mint Sané.

  • Endy919

   Vagy 20 percet , mint a másik csoda brazil(Gabigol) az Interbe 😀

 • Some update for you guys, a mai napi témánkhoz:
  Speaking at a press conference today, Conte said:
  “Asmir [Begovic] is an important player for me, on and off the pitch. He knows this. There is this offer [from Bournemouth]. Me and the club are evaluating this offer. It’s important to find the right solution. There is one offer and you wrote about this. We are evaluating this, but the club and the player knows my position – that Asmir is a really good and important player.”

  • 11Daves

   Mondjuk az érdekes, hogy egy addig csak pletykaszinten létező sztorit kb. megerősít, nem szokott ilyet csinálni.

 • Endy919

  Most már akár mehet is Diegoal . Az újságok megtalálták az utódját ! :

  Chelsea are lining up a move for Crystal Palace striker Christian Benteke. Antonio Conte is worried his Blues side will be left short should Brazil-born Spain international Diego Costa act upon his flirtations with the Chinese Super League.

  :DDDDDDDDDDD

  • balazsh

   #adjukel

  • myheartisblue

   Látoma média kompenzálná azt h. kevés a sérültünk és unatkozik a physio csapsat…erre a célra Benteke tökéletes.

   • Sir Idemitirjak

    Akkor már Diaby se lenne drága!

    • myheartisblue

     WheelChairrel megfűszerezve.

 • kasata91

  Napi bilibe log a kéz:
  Az ügynöke szerint két 86m fontos ajánlat érkezett Carrascora. Chelsea és a MU.
  Ez vajon a kivásárlási ár lenne?

  Belgákkal jobban állunk, (ha csak nem Fella a nagy barátja) én a Chelseat választanám.

  • Sir Idemitirjak

   Sok-sok-sok

  • balazsh

   MU és Chelsea? 😀 Elég árfelverős kamu szaga van. Egyik helyre se kell balszélső.

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Nagyon jó kis jàtékos, de annyira nem vagyok elájulva tőle, szerintem nem ér ennyit.

   • az már egy másik kérdés.

    • vitéz kaprosfalvy ond kond

     Mert?

  • mohacsia

   Ő kinek volt itt a nagy szerelme? Endynek talán?

   • kasata91

    Én két kézzel jelentkezek. De nem vagyok egyedül szerintem.

   • Endy919

    Nekem is.

   • nekem is

 • kormolar

  Pep Guardiola will sensationally let Sergio Aguero leave Manchester City following secret showdown talks at a restaurant, and the striker could join Chelsea. (The Sun)
  ….szép is lenne…inkább Böde…

  • Petikee Sipos

   na akármekkora tahó, de ez nem lenne szar húzás:D bár Sun…

  • Sir Idemitirjak

   Én pezsgőt bontanék. Egyedül a sérülések amik egy kicsit húzóssá tennék.

   • balazsh

    én nem örülnék neki, nem kell egy ekkora tahó a csapatba. amúgy se férne be Diego helyére. még jó, hogy nincs is rá esély 🙂

  • myheartisblue

   Nincs észérv erre a transferre. Egyszerűen nincs.

  • mohacsia

   Sün, úgyhogy gyakorlatilag biztos, hogy mese habbal,de akármekkora sunyi kis köcsög, ez egy hatalmas vétel lenne.

 • kasata91

  Pepsi tudja hogyan spanolja fel a csapatát a Tottenham ellen:

  „A Spurs elképesztően jó, aki szereti a futballt, az élvezi nézni a játékukat, így vagyok ezzel én is! A bajnoki címnek pedig már úgyis búcsút intettünk, nem a Tottenham elleni meccsen múlik…”

  akár 1-1 zacskó chips-szel is ülhetnének a padon 😀

  • Endy919

   Komolyan ezt nyilatkozta ?:D

 • Levi97

  “Spanyolországban a Real és a Barcelona tartalékjai 40-45 ezer néző előtt játszanak. Itt Angliában ezekre a meccsekre senki nem megy ki. A Premier League 2 egyszerűen nem elég erős, nem készíti fel a fiatal játékosokat a topszintű futballra.
  Ha elfogadják a véleményemet: ez az engol futball egyik legkomolyabb problémája. A fiatal játékosok minősége jó, de egyszerűen muszáj őket olyan bajnokságban játszatni, ahol van igazi nyomás a vállukon. Ettől fejlődnek. Miért nem csinál B csapatot a City és a United, hogy aztán a Newcastle ellen játszhassanak a Championshipben, tömött lelátok előtt? Ez az angol foci jövője.” (forrás: britannia)

  –pepito mondta, én igazat adok neki. Bár hozzá kell tenni, hogy szerintem a legtöbb B csapat nem jutna be a Champoba. De ez adhat motivációt a fiataloknak talán, több értelme van mint az u23-as bohóckodásnak.

  • myheartisblue

   Van benne inspiráló amit mondd, de azt elfelejtette Barca B (4.) a Real B (3) ligát játszik, nem pedig La Liga 2t. Nem olyan egyszerű lenne átszervezni, ennek ellenére mégis jobb lenne, ha ehhez hasonlo közegben játszhatnának az ifik, de ez az egész Angol futball átszervezésével járna. Mert pl. hogyan döntheted el, hogy milyen szintű ligába szúrod be az ifiket. Ezáltal egyes csapatok joval lejjebb kerülnének mint ahol eddig futballoztak. Vannak egyesületek akik megengedhetnék az indulási díjat maguknak, és van akik nem. Ezt az egészet beleböfögni a mikrofonba és kompletten átszervezni a ligát azért nem egy kutya.

   • Levi97

    Persze, egyetértek, de hosszú távon szerinted kifizetődő lenne.
    Sok megoldandó probléma lenne, talán hogy honnan induljanak a legkevesebb. De szabályozni kéne, hogy kik játszhatnak egy B csapatban, aki ott játszik az játszhat-e az A-ban és fordítva, stb.
    Félő, hogy a 2. osztályban is jelentős TVs pénzek előbbre valóbbak lennének, mint a fiatalok fejlesztése. Szóval erre is ki kéne találni valamit. Elvileg ezért ülnek az “okos fejesek” az FAban, hogy megoldásokat találjanak és megszervezzék:)

   • Sir Idemitirjak

    Barca B nagyon sokáig volt La Liga 2-be még Begirisztán alatt, csak azóta legfinomabb szóval inkompetens emberek kezébe került az ottani irányítás. Állandóan 4-5 B ligás idősebb jó játékos játszott a fiatalok mellett és nagyszerűen szerepeltek a másod ligában, míg az új front kidobálta ezeket és csak állandóan változó fiatalokkal akarták megoldani, sikerült is 4. osztályig zuhanni. Ha a klub gondolkodna ilyenen akkor ez egy nagyszerű negatív példa lehet. Én támogatnám mondjuk az egyik általam fentebb felvázolt megoldást.

  • kormolar

   igaza van, de Angliában jelenleg lehetetlen lenne megcsinálni sztem…így is a kisebb ligákban hatalmas meccsszámok vannak…szal bővítés sztem nem igazán jöhet szóba…de annyiból tuti jó lenne, hogy fizikálisan és mentálisan is jobban fejlődnének a fiatalok… azért mondjuk egy 30 csapatos Championship elég irreális lenne évi 58 meccsel…+ mivan ha a rájátszásba csak ifi csapat kerülne…sok sebből vérzik a dolog…+a kupák

  • Endy919

   Ezt már én is hajtom egy ideje . Nagyon jó lenne , ha az FA elfogadná a B csapatokat .

   És ne legyenek a B csapatok a Champóban . Verekedjék fel magukat ! Ha meg véletlenül valamelyik B csapat Champo play off-ba kerülne , akkor automatikusan átadná a helyét a mögötte végző nem B csapatnak .

   Meglehetne oldani mindent , csak akarni is kéne .

   • Levi97

    Ezt én is így képzelném el, egyértelmű. Első évben lehetne egy “B bajnokság” ami alapján bekerülhetnek a csapatok 3. – 4.- 5. osztályba (nagyjából, nem vagyok képbe ennyire lent mi van Angliában), ahonnan verekedjék fel magukat, ha tudják.
    Az meg egyértelmű, hogy nincs Chelsea A és B is a PLben.

   • kormolar

    több ötletet látok abba amit a Lipcse csinál… csinálnánk valahol egy fiók csapatot és ott játszanának az ifik aztán szépen felvásárolnánk azokat, akik elég tehetségesek…

    • Endy919

     Van nekünk fiók csapatunk . Csak senkit sem használunk az ott megfordulók közül …

   • Sir Idemitirjak

    Amúgy legegyszerűbb az lenne ha felvásárolna egy sz*rban lévő 3. osztályú csapatot egy Abramovic alcég és oda tömni a játékosokat, a többi top csapat meg csináljon amit akar.

    • Endy919

     Igen. De először a stadiont húzzuk fel. Azt a 800millát is Abra perkálja zsebből . Az most fontosabb . Később mehetne a spekulálás.

     • Sir Idemitirjak

      Csak egy lehetőséget vázoltam, a stadion fontosabb, de ugye Abramovic vagyonának mértéke óriási kérdőjel, szóval lehet simán zsebből odavágná erre is a kellő összeget.

    • Sandic

     Minek? Van már egy Vitesse… angol 3. sem jobb a holland 1. ligánál…

     • Sir Idemitirjak

      Cél a feljutás lenne és a másodosztály szerintem jól megedzené a fiatalokat a PL-re

 • kasata91

  Mindenki nyugodjon le a picsába. +35centi karizma érkezett az öltözőbe!!
  https://uploads.disquscdn.com/images/2423c7d714b843db0adde815b5f1a98a56cf924e2956a39df2d4190051c9250b.png

  • Endy919

   De imádom ezt az embert istenem …

  • Levi97

   Hogy néz ki Willi ebben a sapkában? :DDDD

   • Az Willi? mint egy koldus a La Ramblan 😀

    • Levi97

     :DDD
     simán. ez a fejforma. mint egy fekete ufó 😀

    • mohacsia

     A La Ramblán inkább kurvák vannak meg zsebesek! Meg zsebes kurvák 😀

  • csecs annyira sietett, hogy rajta legyen a képen, hogy felöltözni sem volt idő 🙂

 • Llorente befogja hozni a 10+ gólt a szezonban. A legjobb lenne, ha már ma megtenné.

  • kasata91

   Így is simán behúzza a pool !

   • Nem kérdés, 4-1.

    • Endy919

     4:2*

   • Levi97

    3-1

   • Levi97

    3-2, bocsi.

  • balazsh

   #vegyükmeg

   • Endy919

    #nem

 • Endy919

  Ha bekapcsolom a meccset tuti fordít a Pool… de nézni akarom 😀

  • mohacsia

   Fekszik, nyugszik, elmegy inkább inni!

  • hat 2-2 ig feljottek, de most 2-3, Klavan alakit.

   • Endy919

    2:2nél kapcsoltam be ! Kinyírom őket.

 • balazsh

  baszki nem gondoltam volna fél éve, hogy ilyet írok, de oktat ez a Swansea 😀 Clement power

  • Levi97

   *80 perccel ezelőtt :DDD

   • balazsh

    *valaha 😀

  • Endy919

   A Pool a tavalyi védelmünket idézi. 😀

   • Es lehulyeztek, amikor azt mondtam pár hete, h e a pool hamar ki fog pukkadni…

    • Endy919

     Én nem. Én azt mondtam hogy 4-ben sem lesznek 😀

     • az meg van, h 2017 ben még nem nyertek meccset?

      • es kemeny, h Milner a legjobbjuk kb iden Lallanaval egyutt.

       • Sir Idemitirjak

        Lallanát én a Chelseabe hoztam volna a Sotonból is már, nagyon alulértékelt játékos.

        • balazsh

         azért ő is csak most érett be, eddig nem szerepelt valami fényesen. ha akkor elhozzuk, már rég túladtunk volna rajta

        • Endy919

         Egy Poolos haverom szerint jobb mint Neymar 😀 azóta ezzel basztatjuk 😀

         • Sir Idemitirjak

          Haverodnak igaza van pedig.

          • Endy919

           Te is kezded ?:D

          • Sir Idemitirjak

           Neymar messze legtúlértékeltebb játékos aki mellesleg a legundorítóbb idegbeteg sunyi paraszt. Szerencsére idén kezd kidurrani a lufija, eddig is Messi-Suárez farvizén evezgetett.

          • 😀 hogyne

    • balazsh

     city elleni meccsen látszott már ,hogy bizony fogyós az a kreativitás, de a védelem megingását most inkább csak Matip kiválásával magyaráznám

     • hat a Klavan-Lovren balti-balkáni tengely nem egy betonfal…

    • Levi97

     szerintem nem fognak annyira kipukkadni, TOP4 sima. Coutinho kezd visszatérni, és Matip+Mané visszatérésével újra felpöröghetnek majd. Velük jól kics*szett az ANK.

     • Ugy ertem a kipukkadast, h nem fognak a bajnoki cimert harcolni. TOP4 sztem is meglehet, bar, ahogy a MU jon fel, Arsenal, Spurs, City vel egyutt 5üknek kell megkuzdeni azert a 3 helyért mögüttünk 😀

 • Levi97

  Na csak behúzta a Swansea.
  Firmino ráadásul megvan Fantasyban, szóval jól alakul a forduló :DD

 • Rammschein

  Hehe, a Liverpool jól leszerepelt, már csak a Csirke-Babakék meccsnek kéne nagyon jól alakulnia. 😀

 • Rammschein

  Az mondjuk még mindig durva, hogy milyen szakadék van és már milyen régóta… a többiek előtt… meg a MU után is… 🙂

 • Levi97

  1-3?

  • kasata91

   lesz az 4-5 is. GGMU 😀

 • Endy919

  Mataaaaa

  • kasata91

   Agent M

  • Blotunga

   Szépen eltorreszezte! 😀

   • Vezetest szerzett a Stokenak es kihagyta a meccs zicceret. Nincs panasz ra.

    • Úgy látszik a MU nekiállt szabotálni önmagát, múlt héten palika, most mata…

     • Ibra dettó egy fék volt ma, Nandó megirigyelte volna azt rengeteg kész helyzetből való lepasszolást.
      De Mou szándékát sem értem azzal, hogy Carrick helyére a semmiből bedobta FalloszJanit.

 • Jose nagyon okos volt, h a jol mukodo Carricket kitette a csapatbol.

  • balazsh

   kellett a hely a klubikonnak

  • Mondjuk ezen sok nem múlott volna. Az nagyobb hátrány, hogy Ibra feladata ma annyiból áll, hogy Matát kiszolgálja.

 • Endy919

  Ki ez a Ramos nevü gólvágó a Realban ? Megkéne venni.

  • Sir Idemitirjak

   Cahill cseréjének még jó is lenne

  • mar reg meg kellett volna

 • Eltekintve Rooney klasszis góljától, a MU nagyon gyérül játszott. Már Carrick kivételét sem értem, de hogy Mata mit keresett a pályán 70 percig, dettó rejtély. Lényegében győzelmet érdemeltek volna, de ez nyomorúságos volt.

  • Sandic

   Ne legyünk kiakadva ezen az eredményen azt mondom. Ha a Spurs-City meccs döntetlennel, vagy City győzelemmel végződne, akkor két olyan fordulót rendeztek egymás után a PL-ben, amivel gyakorlatilag szöget ütöttek az üldözőink koporsójába. Persze a Hullt még meg kellene vernünk vasárnap, hogy teljes legyen a siker.

   A következő fordulóban pedig elkapható az idén még nyeretlen Pool, ha hoznánk a 6 pontot (amire szerintem nagyon megvan az esély a Hull és a jelenlegi Pool ellen is), az már szerintem eldöntené a bajnoki címet (ha Costa marad).

   • a bajnoki cim csak rajtunk mulik. mindenki hektikus es van egy jo kis elonyunk, ha maradunk ilyen konzisztensek, ez a mienk lesz.

    • Sandic

     A komoly ellenfelek a 2-6. hely között helyezkednek el. Ha lenyomjuk a Hullt és a Poolt, saccperkábé 10 pontos előnnyel fordulnák a februárra, úgy, hogy le lenne tudva az 5 nagy ellenfélből 2. Onnan azért már nagyon durva visszaesés kellene tőlünk is, hogy leadjunk egy ekkora előnyt. Én azt mondom a következő két meccs sok mindent elárul majd.

     • igen, es ilyen előny még a többi eu bajnokságban sem semmi, nemhogy a PL-ben. Korbenezve nem is nagyon vezet senki ennyivel sehol.

   • balazsh

    bajnoki cím ide vagy oda, az arsenalt el kéne kapni még idén, anélkül nem teljes az eufória 🙂

 • Rammschein

  Mi ez a Fergie-time? 😀 Pedig már ott sincs az öreg…

  • megint fel oras csuszassal nezed?:)

   • Rammschein

    :”D nem is néztem… az eredmények.com-on örömmel konstaláltam, hogy vezet az ellen… erre feljövök ide, és azt látom, hogy X-eltek… 😀

 • ne legyen igazam, de Pep, mintha ongyilkos akarna lenni… az a kezdo..

  • Rammschein

   xD a félig öngyilkosság is jó… nem akarom eljinxelni. 😛

   • papiron szet kell, h kapja a Spurs ezt a középpálya nélküli Cityt.

  • mohacsia

   nekem is ez jutott eszembe, hogy mekkora középpályás szűrés lesz itt 😀

  • balazsh

   Valahogy nem tudok egyik csapatnak se szurkolni. Kene egy City gol meg ebben a felidoben, aztan 2.ra ugyis elfaradnak egy 1:1re.

   • Endy919

    A City győzelem talán még jobb lenne nekünk.

    • bizony.

    • balazsh

     a táblázat alapján mindenképpen, de akkor se tudnék örülni egy city sikernek 🙂 minél tovább bukdácsol pep, annál boldogabb vagyok

 • gorkaf78

  Mekkora egy láma csapat ez a bugyikék banda… nem hiszem el, hogy mindent kihagynak. Pedig a csirkék eddig nagyon a kezükre játszanak, legalább három labdát vesztettek már el a kapujuk előtt. Jó lenne már egy City gól, persze az X sem rossz, de inkább szakadjon le a Tottenham minél jobban.

  • kormolar

   azért az sem jó ha a City tapad ránk…azért erős keretük van…

   • teljesen kiegyensulyozatlanok, most gyepaltak el oket Evertonék 4-0ra, inkabb ok legyenek perpill kozelebb, mint a Spurs, mert Pepék úgyis egy rakat pontot fognak veszíteni.

 • kasata91

  Fúbmeg
  Ahogy KdB felnézett már láttam hogy ez mekkora labda lesz.
  Lloris meg egy szép lepkét tolt

 • Nagyon najsz 🙂

 • kasata91

  Namégegyet. Az hogy ide vagy oda az majdhogynem mindegy nekünk 😀
  Igénytelenek vagyunk. Mindennek örülünk 😀

  • Rammschein

   Tessék. xD

   • kasata91

    Loris tipszmikszel

 • Rammschein

  Hehe, perpill a következő 3-nak mind 45 pontja van. 😛
  Ha az Arsenal 1 pontot szerezne csak… nekik is csak annyi lenne. 😀 Agyrém. 🙂

 • fantasztikusan alakul ez a hétvége. Egy jó Arsenal szopó kéne márcsak.. na meg persze behúzni a Hullt 🙂

 • Petikee Sipos

  hehe:D a liga “legjobb védelme” Llorissal karöltve csinál hülyét magából:DDDD

 • salsal

  Lloris 2 assziszt!

 • Petikee Sipos

  na erre a city védelme sem hazudtolja meg magát:D

 • Blotunga

  Ez a meccs nem Llorison megy el a csirkéknek. Hanem kb a saját fegyverükkel kopasszák meg őket, az agyig feltolt letámadás nem ízlik nekik. Az elején azt mondtam, hogy a city nem fogja bírni erővel, mondjuk még a meccsnek sincs vége…

 • Endy919

  Kurva életbe 😀 Amíg a Britannián olvasom a kommenteket , a City lőtt kettőt. Itt elkezdtem olvasni , rögtön Spurs gól…

  • Blotunga

   Szegény Endy, te mindent bevonzol! 😀

   • Rammschein

    …de még hogy… 100 év múlva a magyar Chelsea drukkerek mondákat regélnek majd tetteiről!: :”””””D

   • Endy919

    1000% , hogy mire visszanézem a gólokat , 4:4 lesz.

  • Rammschein

   Menj vissza Endy oda akkor megint változna a helyzet. 😀
   Nem mintha zavarnál vagy bármi, de az eredményért mindent. xD

 • Agüero még mindig kva idegesítő egy kis törpe..

  • Rammschein

   mint Messi, bár ő jobban.

 • Endy919

  Vertonghen és Alderweireld kiesésével a Spurs is kiszámlt a bajnoki buliból.

  • Rammschein

   egyébként sem volt rá esélyük ;))

   • Endy919

    per pill ő állnak/tak hozzánk a legközelebb

    • Rammschein

     A Cityt meg a Poolt veszélyesebbnek találom, még tán az Arsenalt is, de az neccesebb. :))

     Egyébként tudom, hogy ők álltak közelebb… de attól még nem igazán számoltam velük. 🙂

 • Blotunga

  Másképp egy egész élvezhető kis meccs, legalább nem múúús taták totyognak fel pofonért sóóóókrosszhoz viagráért!

 • Hugo Lloris: Only Simon Mignolet (10) has made more errors that have led directly to a goal in the last 4 PL seasons than Lloris (9)

 • Blotunga

  És mekkora láma már ez a babaarcú belga! komolyan mondom, örülök neki, hogy nem nálunk rontja a levegőt!

  • kasata91

   A barátnője is hasonlókat gondolhatott amikor áthívta magához Tibót 😀

   • Rammschein

    :””””D I lol’d.

   • Blotunga

    Amúgy most komolyan, annyira látszik, hogy fejben sehol nincs gyerek, hogy az már csúcs! Perpill nem is tudom kihez hasonlítani….

  • szeretném, h csak egy fele ennyire jó irányítónk lenne…

   • Blotunga

    ehm…

 • Rammschein

  Ja egyébként megint kiszerezte a gólt? Dele Alli…A kínaiak tényleg megvehetnék, rontja itt a levegőt ő is. :DDD

 • kasata91

  😀 😀 😀
  Pepperoni elhitte hogy majd pont Sterling lövi be

  • Rammschein

   :””D A végén tényleg X lesz… (Most eljinxelem, DIREKT! :D)

   • kasata91

    Úgy nem nehéz hogy már x

    • Rammschein

     Na, én nem Endy vagyok, ő a mester benne. 😛

 • kasata91

  Na Park J Sung X.0 meg belőtte

 • Johet a FIFA wonderkid, Gabriel Jesus 😀

  • kasata91

   Nanesze mi kell még

  • balazsh

   eddig hozza a szintet

  • A srac kajak olyan, mint gépen 😀 geccijo, mi miért nem ezek vesszük meg, az ilyen Nathanek helyett…

   • kasata91

    Mert ha megvennénk bedobnánk az első tottenham elleni rangadón?

   • balazsh

    5 labdaérintésből ne ítélj meg senkit, lehet még ő is flop. és ehhez hozzátartozik, hogy kis híján ennyi pénzért mi Costát igazoltunk

    • Nyilvan lehet barmi, de van, akin 5 labdaerintesbol is latszik, rohadt jo lehet. Jegyezd meg a nevet en azt mondom.

     • balazsh

      depayra is ezt mondták :/

      • Depayról én ezt sosem gondoltam… ÉS ha megnézed senkisem kapkodott érte évekig, LvG vette meg, mert honfitársak és úgy rémlett neki a válogatottból, h ügyes. Csak hype volt, aki ért egy kicsit is a focihoz látta, h csak egy kirakatbohóc.

   • a profit miatt.
    trololololololololololo

 • kasata91

  82. Perc. Wanyama szabályosan szerelt. :O

 • kasata91

  Pepita megint elhitte

 • Uhh Bruyne de szepen vitte el.

 • Rammschein

  Kíváncsi vagyok Pepe mikor fog Mou méltó idegroncs utódjává válni, és beszólogatni a FA-nak, hogy büntessék. 😀

 • Endy919

  Tianjin Quanjian will attempt to sign Leeds United star Chris Wood as they prepare to be rejected by Chelsea’s Diego Costa, reports ESPN.

  :DDDDD ez kész :DDD

  • balazsh

   imádom a kínai klubok következetlenségét 😀 színfolt a mai modern futballban, hogy kiszámíthatatlan a következő húzásuk