Osztálykülönbség

Azt hiszem, erre mondják, hogy rutinmunka. Őszintén szólva meglepett, hogy ennyire simán ment a dolog, ebben persze a vendégcsapatnak is oroszlánrésze volt. Az eredményt végül a két csapat közti osztálykülönbség adta ki, a 4-0 pedig ezesetben önmagáért beszél.

Ahogyan az várható volt, Conte pihenőre száműzte a PL csapat java részét, bár, hogy némileg aláhúzza, hogy valamelyest tényleg komolyan vesszük a továbbjutást, a padot azért telepakolta velük. A kezdőben végül három, vagy, ha úgy tetszik, három és felen kaptak lehetőséget, Azpilicueta, Will és Pedro mellett Fabregas is a kezdő sípszó előtt futhatott ki a pályára.

Magáról a meccsről nem sokat lehet mondani, aki látta, tudja miért, aki meg nem, nézzen meg egy összefoglalót, abban benne lesz minden. A mérkőzést kb 90%-ban uraltuk, de úgy teljesen, azt, hogy a B csapattal álltunk ki, és azért a rendszerben benne van a falióra generális, nagyjából a 40-50. perc közötti jelenethalom okozta.

Lényegében akkor jössz rá, hogy telnek az évek, amikor előkapsz egy mementót az emléktáradból, megvillantod, és a legtöbben bárgyu-bamba tekintettel néznek rád, hogy tulajdonképpen akkor most beszóltál nekik, vagy ez dícséret voltaképpen. No most, akinek volt szerencséje Win95-tel, vagy akár Win98-cal dolgozni, annak most nem mondtam semmi ismeretlent – a többieket had vigyem be kicsit a sűrűbe. Falióra generális lényegében az a haverod, akit nem látsz látsz szívesen, mégsem tudod kikerülni. Tulajdonképpen az akkori számítógépes élethez hozzá tartozott, az először csak rettegett, majd jó ismerőssé váló windows feature, akit tulajdonképpen azok, akik akkoriban rendszeresen dolgoztak számítógépen, szerintem családtaggá fogadtak: a rendszer-szintű kék-halál, aki bármikor, a legváratlanabb helyzetekben is fel tudott bukkanni, és mégsem tudtál tenni ellene semmit, csak annyit, hogy elfogadtad, üdvözölted, először talán alpári módon káromkodtál, ám mivel idővel felfedezted a tizenötmásodpercenkénti mentés csodáját, csak egy elfojtott “nem igaz, hogy már megint” szaladt ki szájad szélének szegleténél, majd a reset gomb után nyúlva kimentél főzni egy teát, a 20 perces rebootba úgyis belefért.

No most lényegében falióra generális támadta meg a Chelseat is. Hibás input volt bőven, így – akárcsak a kékhalál esetében – soha, senki nem fogja megfejteni, mi is volt ténylegesen a kiváltó ok: egyik, másik, vagy az összes együtt. Tény, hogy az első feles végére felkeményedett a Brentford játéka, amit a második félidő elején további taplósággal tetéztek, ez azonban mégse legyen már kifogás a Chelsea számára. Eleve a seniorjaink viselkedését sem érteni, Willian, meg Fabregas is dőlt-borult, ha kellett, ha nem, majd integetve üldögéltek a földön. Bizonyára egyes játékosok meccshiányossága is közrejátszott, hiába látszott az előző meccsnél jóval magabiztosabbnak JT vagy Zouma, akkor bizony erősen részt vállaltak abból, hogy a Chelsea vette át a vendégek labdanyomozó-pánikoló képességét. Kérdés továbbá, hogy a véletlen, vagy akár edzői utasítás hozta úgy, hogy ebben a szakaszban mintha Zouma és Pedro helyet cseréltek volna, de ez kétségkívül megtörtént. Azaz, hardware és software hiba is jelen volt, aztán tessék, programozók a kispadon, kapnak egy órát a megfejtésre. Mindazonáltal a kékhalál beállta nem volt teljes fagyás, melegindítással még menthető volt a dolog – most nevezzük úgy, hogy Begovics. CS saved.

Aztán, ha már a meccset letudtuk, beszéljünk a lényeges dolgokról, ami nem a hüvelygomba, hanem az, hogy alkalomadtán a jelenleg pályáralépők hogyan és mennyiben tudnák helyettesíteni a jelenleg A-ban hasító társaikat. Mondanám, hogy az egyszerűség kedvéért állítsunk fel három kategóriát: jól, valahogy és sehogy, de mivel értékítéletem szerint utóbbiba nem kell sorolni senkit, így azt mondom, nézzük azt, kinek van esélye a kerettagságra fent, és ki az, aki megmarad (egyenlőre) vésztartalék B-nek. Na ez már keményebb dió. Sajnos, nem azért, mert sokan kerülnének az első halmazba…

Kezdjük a sort máris JT-vel, a captain jóval sallangmentesebb meccset hozott le, mint legutóbb – persze a kiállításnál nem volt nehéz jobbat produkálni – ez viszont legnagyobbrészt azért jöhetett össze, mert a védekezőképességét és sebességét nem igazán tette próbára szinte egyszer sem a Brentford. Amikor meg igen, akkor elhasalt. Ezt leszámítva szépen gurigázott hátul, a nem vészes akciókat remekül, és higgadtan oldotta meg a társakkal, ámbátor eddig is tudtuk, hogy John nem a jövő, és ha őszinték akarunk lenni, akkor Conte rendszerében még csak a jelen sem. JT játékoskarrierjének a Chelseaben nagyjából vége, epizódszerepek még juthatnak neki a szezonban, de folyamatosan már csak csúnya sérüléshullám esetén fogjuk látni kezdeni.

Folytassuk a sort a másik nagy öreggel, ha már pályára lépett – Ivanoviccsal. A mimikájából, testbeszédéből is látványos volt, hogy vagy most a télen, de legkésőbb nyáron elbúcsúzik tőlünk. Hibáztatni nem lehet, a megannyi remek év után botrányos előző szezont produkált, ilyen szintű visszaesést pedig egy top csapat nem bír el. Tegnap este azért egy olyan teljesítményt kapott elő, amit már régen láttunk tőle, remek elfutás után gól, pedig alig volt 5 perce a pályán, majd egy erős 10 perc múltán pedig még egy büntetőt is kiharcolt. Ráadásul még 1-2 forintos labda is belefért neki – ez alapján a meccs alapján senki nem mondaná meg, hogy az elmúlt szezonban ez a figura volt az, aki úgy szedte le beadásaival a bábukat, minthacsak a hárompálcást lőné a búcsúban. Még a gólöröme is amolyan búcsúzós volt – nem lepődnék meg, ha kedd este előtt még várna egy hír a .com-on, hogy elszerződött.

Ugorjunk az ifjabb korosztály képviselőire, s figyelő tekintetünket máris fordítsuk zuzu irányába. A hombár testfelépítés ellenére mozgékony francia azért mindannyiunkra ráhozta a frászt úgy istenesen, úgy hiszem, mikor egy szerencsétlen földetérés után a földön maradt, az egyetlen vigasz az volt másodperc múltán, hogy nem a térdéhez kapott, hanem a csípőjét masszírozta. Neki ez határozottan egy jobb meccse volt, végre ismét látni, miért is volt már majdnem teljesjogú helye az A keretben a sérülése előtt. Erőteljes, határozott, magabiztos, és gyors: neki lesz helye Conte védelmében, ebben biztos vagyok. A Brentford ellen még azért akadt egy-két elkapkodott momentum a játékában, túlzottan is igyekezett, és mintha ráfutott volna önmagára időnként. Ha a sérülését sikerült a háta mögött tudnia, akkor ő erősítés a “nagy” keret számára.

A sort azzal az ifjú titánnal folytatnám, akiért egy kisebb valag pénzt adtunk a nyáron: Batshuayi. Sajnos az még nem dőlt el, milyen titán (az “ifjú” mellett). Egy jobbik fajta, vagy az a fajta, akivel ti tán tudtok mit kezdeni, de mi…. azt nem lehet elvenni tőle, hogy Michy rendkívül igyekezett. Ott volt mindenhol, futott, ütött, csípett, harapott, csak mutathasson valamit. Nagyrészt viszont pont ez a nagy igyekezet akadályozta meg abban, hogy valóban tudjon is mutatni valamit. Rendre rossz megoldásokat választott, s talán rajta látszott leginkább, illetve a mozgásán, hogy mennyire nincs összhangban a többiekkel. Nem jól mozgott velük, nem nyitotta meg a passzsávokat, sőt, néha bebújt a védők mögé, nem jól mozgott el, nem jelentett összjáték-lehetőséget, nem vitte el az embert a labdásról kontránál, és bár statjai miatt a whoscored a meccs emberének választotta, a játéka szemmel láthatóan még nem érett meg. Sokan szeretnénk, de jelenleg a belga még nem reális alternatívája Diegoalnak. Persze nem tudni, mit mutatna, ha Pedro mellett Kanté, Matics, Hazard és Moses robogna mellette, de egyelőre minél többet látni a játékát 90 percen keresztül, annál érthetőbb, miért jegeli őt Conte. Nem akarom elvenni tőle: potenciál az van benne, látszik, hogy nem varázsbabra fizettük ki azt a 30+ milliót, de van még min dolgoznia, hogy Conte reálisan számbavehesse, amikor a PL keretet jelöli ki a hétvégéken.

S ha már a megosztó személyiségek kerültek képbe, akkor folytassuk a katalán passzkirállyal. Fabregas relatív jó meccset tudott le ismét. Uralta és dirigálta a középpályát, átadásai pedig továbbra is élményszámba mennek, a labdáit mintha katonai lézerrel mérné be – fantasztikus. Viszont ehhez kellett az is, hogy a vendégek valamilyen okból kifolyólag úgy vélték, rá nem kell figyelni, és a labdákat többnyire senkitől sem zavartatva, a nyugalom szigetén vehette át, sokszor még gondolkodnia is volt idő az átadás előtt. Őszintén szólva ha Bats nem akar annyira bizonyítani, hogy elbarmol mindent, legalább 2 asszisztot jegyzett volna. De ez a része rendben is van, senki nem vonta kétségbe úgy vélem, hogy he wears the magic hat. Viszont… a csapat védekezése jobbára nem volt épp komoly nyomásnak kitéve (kivéve azt a szégyenletes 10 percet az első feles végén, a második elején), de az most is látszott, még egy champo középcsapat ellen is, hogy védekezésben nettó emberhátrány. Márpedig abban biztos lehet mindenki, hogy Conte a 3-4-3-ban középen még Kanté mellett sem fogja huzamosabb ideig megkockáztatni azt, hogy a védősor előtt nincs két olyan játékos, akik erőteljes védekezésre képesek. Többször olvastam már kommentmezőben is, hogy értetlenül álltok az előtt, az olasz miért nem kezdeti többször a katalánt – szerintem ez evidens, és szemmel látható. Conte pedig olasz, aki eleve véréből fakadóan picit túltolja a védekezést, másrészt a habitusából is adódik, nem véletlen, hogy a szezon elején mennyiszer hangsúlyozta, hogy milyen sok gólt kapott az előző szezonban a Chelsea, és először ezt kell rendbetenni. Ez pedig most rendben is van, a rendbenlevésnek pedig alkotóeleme az, hogy Fabregas nincs pályán.

Maradt a végére a három ifi jómadár: Chalobah, Aké és Ruben. Először a rettenetes kinézetű angol ifiről ejtenék szót. A játéka sallangmentes, letisztult, domináns. Gyakorlatilag hiba nélkül hozta le a meccset, és annyira érett a játéka, hogy szerintem lassan Matics reális alternatívájaként számolhat vele Conte. Chalo minden szinten pozitív meglepetés. Aké 90 perce is igazán jól sült el, Conte valószínűleg nem bánta meg az fa meccs után sem, hogy visszahozatta a hollandot. Jó meccset hozott le wingbackként, viszont a Brentford nem igazán tette próbára az ő védekezési képességeit sem, Ápival a háta mögött meg bárki bátor ember. Maradjunk annyiban, hogy egyelőre bíztató.

S végül – és nem véletlenül hagytam a végére Rubent. Megmondom őszintén, nem tudom hova tenni. Az egyik percben fut, igyekszik, akar, küzd, aztán meg látod sétálni a pályán. Igaz, Ázár helyén kezdett, és ilyet a belgától is látunk, de még neki sem nézzük el jó szemmel – hát még Loftus-Cheeknek. Rendkívül vegyes meccse volt. Ha időnként nem lett volna olyan önző, még akár a jóba is hajlott volna a teljesítménye, így viszont abszolút megállt a közepesnél a mutató. Márpedig amíg ez így marad, nem lesz reális esélye arra, hogy a padnál közelebb kerüljön az A kerethez. Többek közt a kapufája jelezte (ami gólt érdemelt volna amúgy), hogy nem kutyaütő ám, és ha akar(ná), odaér(het)ne. A flegmaságát viszont gyorsan ki kell nőnie, mert anélkül nem fog menni. Egy jó kis all-round player lehetne, akivel több poszton is számolhatna az edzője, de amíg ilyen attitűdbéli hiányosságokkal küzd, sajnos nem lesz több egy tehetséges tartaléknál.

A Brentford számára hogy is mondjam, nem igazán találom a jó szót ide, szóval valami olyasmit akarok mondani, hogy a fiataljaink számára a Brentford olyan ellenfél, akikkel reálisan tudták felvenni a küzdelmet, a meccset viszont a két csapat közötti osztálykülönbség, a seniorok skilljei döntötték el. Willian szabadrúgása, Pedro gólja és gólpassza, gólpasszából Ivanovics gólja – és a szerb kiharcolt büntetője.

Következő állomás az Anfield, ahol egy morálisan odabaszott Klopp-gárdát kell majd végleg a földbe döngölni. Addig a hét közepéig még az tartja majd izgalomban mindannyiunkat, hogy a két ex-jugó származék sorsa mi lesz, Branislav és Begovics megy, vagy marad. Ivanovics sorsa valószínűleg hatással lesz majd Aina szezonjára is, Aké visszahívásával valószínűsíthető volt, hogy kiszórjuk kölcsönbe, viszont ha a szerb lelép, úgy vélem, Conte itt tartja majd, bár azóta Kenedyvel is bővült az opciók tárháza. A nagy csapat szervezeti rendszerét ugyan nem érinti közvetlenül, de azóta Mukhtar Alit is kiszórtuk a Vitessebe, ami viszont akár egy másik kölcsön-visszahívásnak is lehet az előszele – ebben az esetben talán Baker lehet a célpont. Aztán, majd kiderül…

 • Pingback: Osztálykülönbség | Zongoracipelő()

 • Endy919

  Már máshol is olvastam , de ki ez az Ali? Ma olvastam eóla először.

 • vitéz kaprosfalvy ond kond

  Azért Akè nem mindennapi jàtékos, nem tudnèk még egy nevet mondani aki nègyvédős rendszerben közèphátvédkènt és wingback-kènt is bevethető lenne a Premier League-ben.

  • Nem kell tul messzire menni, pl Azpi 🙂
   Amugy tenyleg eleg ritka dolog, de o meg fiatal is flexibilis, eleg nagy kincs ot nem kene elherdalni.

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    Azpi mikor volt 4 védőnèl középen? Azért az nem ugyan az mint a mostani rcb posztja. Wingback is csak egyszer volt talàn, szerintem ő oda nem való.

    • oke, erre nem tertel ki, h 4 vedos rendszerben CB 🙂

     • vitéz kaprosfalvy ond kond

      De igen 🙂

  • Ugyan-ugyan, nem jól fogod meg a kérdést. Csak attól függ, ki az edző 🙂 JM alatt ez nem csak Kenedytől Mikelig lenne igaz bárkire, de szerintem még Costát is kipróbálná ott 😉

   Viccet félre téve, tekintve, hogy az utóbbi jópár évben nem igazán volt szükség wingbackekre, nyilván nehéz ilyet mondani, de jelenleg a jobbon már mondjuk bizonyított Moses vagy Pedro sem azok a nevek, akikre azt mondtad volna, hogy na, ők tuti jók lennének. Aké a “másik oldal”, nem a támadóból lett back, hanem a védőből, mint Ápi vagy Alonso.

   De ugyanígy azok a szélsővédők, akiket még nem hozta a kényszer, hogy kipróbálják középen, még nem zárja ki, hogy helyt tudna állni, gondolok itt olyanokra, mint Bertrand, Clyne, Walker vagy Rose, Kolarov, stb. De tippre akár még Emre Can is olyan típusú játékos, aki illene ebbe a szerepkörbe, stb. Szóval azért vannak szerintem, ami nem kisebbíti Aké értékét, de erre viszont csak akkor mondhatjuk, hogy mekkora érték, ha a Chelseaben is képes lesz ezekre a szerepkörökre.

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    Oké, de az RW ès az RWB nem àll olyan távol egymástól. Négyvédős rendszerben a közèphátvéd meg a wingback viszont két eléggè eltérő poszt.

    • Endy919

     Ráadásul CDM-ként is megállja a helyét.

     • vitéz kaprosfalvy ond kond

      Igen, de a CB/CDM gyakori kombó(Zouma, Kouyate, Thiago Silva, Busquets stb stb), hasonló testalkatot ès feladatkört igényel, CB-páros utàn viszont szàrnyvédőnek lenni nem akàrmi.

      • Endy919

       Hasonló szerepkör , de mégsem tudna mindet CB egy sorral feljebb játszani. Oda azért már kell tudni a labdával is bánni , nem elég rombolni tudni és kib*szni a labdát a stadionból.

    • “RW ès az RWB nem àll olyan távol egymástól”
     Ezt te sem gondolod komolyan. A nagy wingerek közül, CR, Messi, Rib & Rob, Hazard…. melyik tud v akar védekezni? Azt meg még csak nem is feltétlen a wingereknél lehet megnézni, hogy ki mennyire képes a védekezés megtanulására. Ha olyan egyszerű lenne, Fabregas játszana Matics helyén.

     • vitéz kaprosfalvy ond kond

      Hazard bal oldali támadó középpályás, nem szèlső. Ronaldo meg Messi az minden csak nem szèlső. Ribery ès Robben szintèn tàmadó közèppályások. Pedro meg Willian na ők futóhülye szélsők, ahogy Bale is, vagy Son a spursből aki szintèn jàtszott wingbacket Poch alatt.

      • “Hazard bal oldali támadó középpályás, nem szèlső. Ronaldo meg Messi az minden csak nem szèlső. Ribery ès Robben szintèn tàmadó közèppályások.”
       pajtás, te el vagy tévedve a pozíciókat illetően. Javaslom, nézz utána.

       Bale már csak azért sem illik a felsorolásba, mármint bocs, odaillik, csak az én igazamat támasztja alá, hiszen Bale sokáig balbekk volt még a Spursben is, úgy került előrébb és előrébb az évek alatt. Szóval ő hátulról indult előrefelé.

       • vitéz kaprosfalvy ond kond

        Szerintem meg te vagy eltévedve 🙂 Attól hogy valaki a bal oldalon játszik még nem lesz balszélső. Más dolog a szélső és a támadó középpályás. Egy időben 4-2-3-1-ben alap volt csatár mögött Hazard, Oscar és Mata, de ettől még nem volt egyik sem szèlső, három támadó középpályással játszottak.

        • ezt a leereszkedő szar dumát tartsd meg annak, aki vevő rá.

         “Attól hogy valaki a bal oldalon játszik még nem lesz balszélső.”
         Valóban?
         “Más dolog a szélső és a támadó középpályás”
         Ó, valóban?

         hogy mik vannak. omg.

         • vitéz kaprosfalvy ond kond

          Egyáltalán nem voltam leereszkedő, nem szántam annak. Te írtad hogy szerintem el vagyok tévedve, nekem meg az a véleményem hogy te. Vagy nem erre a részre értetted?

          Az idézett résszel nem tudom mi a bajod.. Én azt gondolom hogy nem lehet a mai fociról annyira lebutítottan beszélni hogy Cristiano Ronaldo-t, Hazard-t meg Messi-t elintézük azzal hogy szélsők azért mert bizonyos formációkban a fehér vonal közelében játszanak.

          Továbbra is tartom hogy egy vonalszélső játéka áll a legközelebb ahhoz amit egy wingback-nek tudni kell, erre egyelőre semmilyen ellenérvet nem írtál, csak behoztál öt olyan nevet akik baromira vonalszélsők vagy szárnyvédők.

          • oké, nem volt egyszerű délutánom, lehet túlreagáltam, ezért elnézést kérek, de attól még ne mondd, hogy nem lekezelő a stílus, így kb az 5 éves unokaöcsédnek magyarázod a focit…

           viszont akkor megfordítom a kérdést, neked/szerinted ki a szélső? Mert a magyarázatod szerint sem az nem szélső, aki ott játszik, ergo poszt alapján sem határozod meg, sem az, aki volt már az is. És bár továbbra sem értem, a megjelölt játékosok szerinted hogyan nem szélsők, de ott végleg szétfolytam, amikor azt írod, hogy Robben nem szélső, mert nála wingerebb játékost nyilván még nem hordott a hátán a föld.

          • vitéz kaprosfalvy ond kond

           Akkor én is elnézést kérek, rosszul fejeztem ki magam. Nem szántam lekezelőnek vagy kioktatónak a hangnemet, csak próbáltam leegyszerűsíteni a mondanivalóm hogy érthető legyen, félrement, bocs.

           A klasszikus szélső amiről én beszélek nagyon kikopóban lévő műfaj. Milner, Albrighton, Ashley Young, Moses, Jeff Montero, Bolasie, Jesus Navas, Michail Antonio, Ibe. Ezek a játékosok igazi vonalszélsők: támadásban és védekezésben is jók a vonal mentén, alapvonalig viszik aztán bebasszák középre a labdát, nem nagyon mozdulnak el a vonal mellől. A fent említett játékosok a vonal mentén szinte minden posztot játszottak. Antonio a West Hamben idén volt jobbunkó, wingback és szélső is, Young az United-ben mindenhol megfordult a pálya szélén, Milner 15 éve rohangál a vonalak mentén(bár ő kicsit kilóg mert ő középen is elvan), Ibe is ingázik ezen posztok között. Gondolom abban nincs vita hogy Messi, Hazard vagy Ribéry nagyon nem illik ebbe a felsorolásba. Ők is a szélről indulnak legtöbször, de folyamatosan mozognak be középre, akár csatár pozícióba, váltogatják a pozíciójukat a többi támadóval. Robbent is inkább ebbe a támadó/támadó kp. kategóriába sorolnám. Egyáltalán nincs hozzávarrva a vonalhoz, folyamatosan mozog befelé, a Bayern-ben gyakran szabad kezet kapnak Ribéry-vel.

          • “A klasszikus szélső amiről én beszélek nagyon kikopóban lévő műfaj”
           Minden, ami klasszikus, jelenleg “kikopóban van”, évek óta az a tendencia, hogy egy játékos már nem lehet “egy játékos”, hanem kettő, vagy inkább három, univerzális játékosok kellenek a jelenlegi focinak, ahol a védő támad is, a támadó védekezik is, a középpályás kapus is, meg csatár, meg edző, meg partjelző.

           Attól, hogy valaki idővel más típusú feladatot is kap, lásd mondjuk Robbo vagy Rib, hogy befelé húzó tükörszélsőt csináltak belőlük, még nem jelenti, hogy kevésbé winger, mint aki számára nem hozta (még) úgy az élet, hogy kizárólag a mészcsíkot tapossa. Mert ezen analógiára az kb az összes létező játékos megbukik a teszten, hiszen nem nagyon találni olyat, aki egész pályafutását 1 kizárólagos pozícióban, és egy kizárólagos taktikában futotta végig. Azért csak kb, mert eleve el kell tekintenünk a kapusoktól, és az olyan játékosoktól, mint Maldini, JT, Drogba, de a maradék 99% még akkor is megmarad, lásd az általad felhozott Bale például, aki a karrierje felét balbekként töltötte, te meg lewingerezed. Akkor most? Ki is számít annak? 🙂 Milner, aki kb középpályás? Volt winger is, ja, meg balbekk is, de amúgy akkora kkp, mint a ház. Young is csak 20-21 évesen, Bootroyd alatt lett jobb winger, de a szezonban szerzett 15 gólja pont azt mutatja, hogy nem volt ám annyira odaszögelve a mészcsík mellé, mert beadásból nehéz ennyi gólt összehozni… a villában meg aztán pont az a típus volt, ami miatt CR-t, Messit, RIb&Rob-ot kizártad… szóval érted, te kiragasz pár játékostól pár szezont, de attól még az nem állja meg a helyét egy olyan vitában, ahol azzal akarsz magad mellett érvelni, mint amivel a másik érveit támadod 😉

 • A vegen Rubenrol irt reszrol:

  Szerintem egy lejatszott szezon indithatna el ot a megfelelo uton, ehhez pedig egy jol kivalasztott klubba kene kolcsonadni. Nyilvan a PL lenne a legmegfelelobb, de tudjuk, h mennyire nehez olyan klubot/edzot talalni, ahol/aki jatszatna is folyamatosan, persze ez a teljesitmenyen es hozzaallasan mulna. Azt hiszem egy Bundesliga loan nagyon jot tenne neki, tobb eselye is lenne jatszani, es, aki ott megallja a helyet az altalaban a PL ben is, legalabbis nincs akkora kulonbseg, mint a Laliga vagy Serie A kozt.

  Egy Schalke, Werder, Leipzig, Wolfsburg, Mainz, szinte felsorolhato a fel Bundas, tokeletes lenne neki IMO.

 • WehaveNoHistory

  • durva stat, hogy Klopp még csak 1 meccset veszített a top6 ellen… viszont ennél jobb helyzet nincs megütni őket, mint most.

   amúgy a jobb oldali figura egy kicsit úgy néz ki, viszont nagggyon úgy beszél, mint egy német kollégám 🙂

 • kasata91

  Patrick van Aanholt a Kristálypalotában folytatja.

  • WehaveNoHistory

   Érthető, nem akar champo csapat lenni, bár a CP is közel van a vonalhoz 🙂 Jó játékos, CP jó hely lesz neki.

   • kasata91

    Ő is menekül a kiesés elől mint a sunderland, csak ő máshogy 😀

    • Endy919

     Amikor kinevezték FatSam-et , már akkor megmenekültek. Ez ilyen PL cheat.

     • WehaveNoHistory

      Utálom mindkét csapatot, de ha már kell, akkor a palota maradjon.

     • remelem kiesik a f@xba, vegre bukjon meg Sam ugy rendesen. 🙂

  • kasata91

   Ez a szomorú, hogy a Szundi húzott le róla közel 7x hasznot.

   from Sunderland to Crystal Palace MV: £5.10m Transfer fee: £10.03m

   from Chelsea FC to Sunderland AFC MV:£2.98m Transfer fee:£1.62m

 • Endy919

  Most nézem a post match press-t … imádom , ahogy Conte sohasem a kérdésekre válaszol , csak mondja a mondókáját :DD

  • hát ha már egyszer otthon begyakorolta a tükör előtt, nem hagyhatja, hogy kizökkentsék :))

  • kasata91

   így én is jól tudnék angolul 😀

   • Endy919

    De ő nem tud jól angolul 😀

 • Endy919

  Ha minden igaz bejelentkeztünk Berardiért. Jó kis játékos a támadó harmadban mindkét szélen és csatárként is bevethető. Én örülnék neki.

  A Juvénak van rá egy 25milliós opciója , már nyáron vitték volna , de a játékos kikosarazta őket .

  • Petikee Sipos

   Haverom AC Milan fan, vele beszélgettem anno, h ha a Costás pletykák igazak lennének, akkor ki lenne elérhető topp class playa. és az olasz bajnokságból Dybala, Icardi, Berardi és a Torinóból Belotti jött szóba.
   És a srác mondta, h Dybala és Belotti nagyon jók, utánuk Icardit rakná a rangsorba, és a legvégére Berardit.
   Mivel én nem nézek olasz bajnokikat, így hiszek neki, és emiatt az első kettőnek jobban örülnék.

   • Endy919

    Ha a 4 közül kell választani , akkor egyértelmüen Icardi. Belottit még nem láttam játszani , így véleményt sem nylvánítok róla. Dybala ügyes , de szerint túl van szopva. Hatalmas körülötte a hype , pedig még semmi egetrengetőt nem produkált. Bearadi pedig sokoldalú a támadó szekcióban. Én adnék neki egy sanszot.

    • Petikee Sipos

     tény, hogy Belottit én sem láttam, és a Dybala Icardi kettősből Icardi a birkózósabb több védőt lekötni képes csatár. Mondom, kifejezetten a haverom véleményére hagyatkozom:)

    • Dybala Costa mogott lenne jo, ahogy Juveban is jatszik.

   • Diego Costa

    Dybala tényleg nagyon jó, de sajnos esélytelen a megszerzése. Én egyébként szerettem volna, ha leigazoljuk anno Palermo-ból, jó lett volna. Belotti-ról én is jókat hallottam, ő megszerezhetőbb lenne, de most hosszabbított ha jól emlékszem és 100 milliós kivásárlási ára van…

    • Petikee Sipos

     nyáron az 4rsenal akarta megvenni, valami 60 milliót dobtak vissza

 • Pulis: nem kell Iva, fiatalok kelle(né)nek: Chalo, Ruben, Zouma.

  “He’s (Ivanocvics) a good player but I was at Chelsea to look at players Brentford mentioned to me,” Pulis added. “I was also looking at Chelsea’s young players, [Nathaniel] Chalobah, [Ruben) Loftus-Cheek, and [Kurt] Zouma. We still want to bring players in but they’ll probably be on loan. I can’t see us spending any more money.”

  Meg apámf@ssza nem?! 😀

  http://www.skysports.com/football/news/11095/10748481/west-brom-target-chelsea-trio-but-not-interested-in-branislav-ivanovic

  • Mondjuk Rubenben még lenne is ráció, Conte alatt olyan perifériás, hogy gyakorlatilag visszacsúszott a 2014-es státuszába.

   • Endy919

    Csak akkoriban még hajtot és nem flegmáskodta el a meccs háromnegyedét … tehetséges , de a szombati lötyögése undorító volt. Azonnal kölcsön kell adni .

    • Endy919

     **

  • kasata91

   Batsu-t kifelejtette? vagy ő sem lát benne fantáziát?

   • most vettek csatárt sokmilliójé’, az nem kell

    • vitéz kaprosfalvy ond kond

     Kicsodát?

     • senkit, elb*sztam 🙂

  • Ha jatszik nala RLC, menjen azonnal!

 • kasata91

  From the press conference:
  ⚫ Conte says he hasn’t spoken to Branislav Ivanovic since the weekend about his future. He says we have to wait. Ivanovic played a lot of games and won a lot for the club. At 32 he believes he can play for many more years.
  Conte says Ivanovic is a legend at the club and the Italian has a great deal of respect for him. ⚫Conte says there is no further news about the future of Asmir Begovic. The player understands the club’s stance. #CFC
  ⚫ Conte says it’s very strange for the window to close on a busy night of Premier League matches. #CFC
  ⚫ Conte: ‘This week we face two great opponents. Tomorrow against Liverpool will be very tough and we must pay great attention.’ #CFC
  ⚫ Conte says it’s a big week for us but there are still 14 more games to play after we face Liverpool and Arsenal. #CFC
  ⚫ He says we have grown since our first meeting with Liverpool and we have improved a lot in terms of our identity and confidence. #CFC
  ⚫ Asked about Liverpool’s recent results, Conte says it’s difficult to explain and he feels they have been unlucky. #CFC
  ⚫ Conte believes a Chelsea win tomorrow would hit Liverpool hard mentally but it won’t decide the season for either team. #CFC
  ⚫ Conte: ‘When you face teams of the same level it’s important to win for confidence, but the difficulty is high.’ #CFC
  ⚫ Conte: ‘I want my team to fight to win in every game. Both teams want to win so it could be an open game tomorrow.’ #CFC
  ⚫ Conte says we have no new injury problems and he hopes that remains the case after training. #CFC

  • Endy919

   fake. ha egyszer sem mondta , hogy i´m very pleased , akkor kamu.

 • balazsh

  Szerintetek mi lesz Cuadrado sorsa? Látjuk még kék mezben Conte kezei alatt? Ha nem. egyáltalán kapunk érte valamennyit? A szerződése 2019-ben jár le, a kölcsönszerződéssel együtt.

  • Jelenleg is kapunk érte lét, minden évre 5m, ameddig a Juve kölcsönzi, a végére nagyjából ki fog jönni a rendes ára. Szerintem amúgy nem nagyon fogunk vele már mit kezdeni.

 • Diego Costa

  Iva távozásáról jönnek a hírek.:( Úgy néz ki Zenit-be fog menni. 🙁

 • Diego Costa

  Oscar, Mikel távozott és Iva is erre a sorra kerülhet. Begovic is lehet, hogy távozik, de senki sem érkezett és nagyon úgy néz ki, hogy nem is fog. Mi folyik itt? Nyárra tartalékolunk?

  Conte elképesztő munkát végez és ennek ellenére mintha nem akarna nagyon segíteni neki a klub. Nyáron se jött sok ember, most se.

 • WTF 2. mivan bepanikoltunk, h mindjart zar az ablak?
  http://www.skysports.com/football/news/11668/10749170/chelsea-want-celtics-moussa-dembele-sky-sources

  KCI jo lenne ez a srac, de ugysem adjak el, foleg nem most Januarban.

  • myheartisblue

   Sztem ez csak a random agyfaszpletykagenerator kapcsolt be, mert hat megis január vege van.

   • lehet, de azert ketlem, mert a Sky csak akkor teszi oda, h “Sky sources understand” amikor van alapja is. Azert egy inquiry nem lenne foldtol elrugaszkodott.

    • Endy919

     Sky szerint már Diego két hete rizstésztán él 😀

     • ????
      A Sky annyit hozott le, hogy volt ajánlat, ez meg tény.

      • Endy919

       Meg hogy összeveszet Diegoval meg stb…

       • vitéz kaprosfalvy ond kond

        És ez nem lehet igaz?

        • Endy919

         Jó . Nyertetek . Minden igaz . Fáradt vagyok egy ilyen értelmetlen vitához .

         • Ezt úgy imádom, ha valaki bevédi forrásokat, akkor egyből megy a hőbörgés, hogy “persze, minden igaz”, holott senki nem mondott ilyet, csakhogy nem kéne feltétlen minden forrást úgy kezelni, mint a DéliMirrort.

          • Endy919

           Azért mondtam , hogy nyertetek , mert aludtam 3 komoly órát és egész nap szaladgálok és autóban ülök . Egy ilyen banalitásra komolyan nincs semmi kedvem sem erőm .

          • Neked van jogsid (még)? 😀

          • Endy919

           Hahaha 😀

         • lamps8

          de hagyjuk már. besértődsz hogy a sky-t valamennyire hitelesnek gondoljuk, közben meg te saját dailyfail által supportolt agymenésekkel próbáltad lerendezni a Costa ügyet.

          • Endy919

           De ki a f@szom sértődött be ? Rátok hagytam az egészet.

           És nincs lerendezve a Costa ügy? Pár képet linkeltem be az első közös edzésről , ahol mindenkivel mosolyogva ölelkezett . Azóta visszatért a kezdőbe , gólt lőtt és elég látványosan beintett a firkászoknak . Az FA Cup meccsen a padon vigyorgott a többiekkel ….

           No részemről a téma lezárva.

         • nem csak ertelmetlen vitahoz, de halalra itelt is:D

     • ez nem igaz te is tudod 🙂

  • balazsh

   én csak azt nem értem, hogy miért a legvalószínűtlenebb posztokra érkeznek a pletykák. a gondolatmenetem szerint, ha made up bullshit lenne, akkor biztos középpályásokat vagy wingereket találnának meg (persze kapunk abból is rendesen), de ez így akkor is érthetetlen

   • Lehet Michyt kuldenek kolcsonbe…

    • balazsh

     persze ez is benne van a pakliban, de akkor miért egy külföldi, gyengébb ligából igazolnánk helyettest? ráadásul télen.. és mégcsak nem is tapasztalt játékost, hanem egy újabb ifit. Batsot egy új Batsal pótolni számomra értelmetlen húzás lenne

     • Dembele eleg tapasztalt, nezz utana, ha nem ismered a “munkassagat”.

      • balazsh

       20 éves, idén igazolta le ingyen a Celtic a Fullhamből. Vagy valamit rosszul tudok? 🙂

       • hat, ha csak ennyit, akkor igen 🙂

        • balazsh

         Légyszíves világosíts már fel, mert számomra elképzelhetetlen, hogy valaki 20 évesen 0 PL-perccel tapasztalt legyen a PL-ben. Bár lehet vámpír, nem tudom.

        • balazsh

         shit, benéztem, 88 perccel. így már teljesen más 🙂

     • “ráadásul télen.”
      Igazából ez a kulcs, télen nem lehet igazolni jól, max PL-ből tudsz olyan játékost hozni, akinek nem kell egy fél év + a nyári felkészülés, hogy lehessen használni is, ne csak többen legyünk.

     • Diego Costa

      Michy nem megy sehova ez tuti, nem az ő helyettese lenne. Egyébként ha Conte átakarna állni 3-5-2 a jövőt illetően nem lenne hülyeség beépíteni őket, lenne egy plusz félévük. Egyébként Dembele nem az a a klasszis csatár, aki csak középen tud játszani, én simán el tudnám képzelni őt jobb szélen is, Pedro/Willian helyén adott esetben. Nem azt mondom, hogy állandó kezdő lenne, vagy hogy ott kéne mindenáron játszani, de egy kisebb termetű, fürge csatárról beszélünk, szerintem boldogulna. Ez esetben pedig Conténak lenne egy plusz opciója. Hosszútávon pedig, ha átakar állni a 2 csatáros rendszerre, akkor kell még egy csatár. Michy-nek elege van már most a padból, nagyobb csatár pedig nem nagyon elérhető, olcsón biztos nem. (Morata-nak egyáltalán nem örülnék, sokkal inkább Dembele akkor.) Dybala lenne egy CFC szintű igazolás, de erre vajmi kevés esély van.

    • Diego Costa

     Michy nem megy sehova, de ezt már Conte is elmondta.

  • Endy919

   Ez a srác nem Dortmundban játszik ? Vagy az más szuper tehetséges Dembele?

  • Diego Costa

   Neki nagyon örülnék, szerintem jó lenne, de…

   Miért nem igazoltuk le korábban? És most nem erre az átigazolási ablakra gondolok, hanem úgy általánosságban. Emlékszem, hogy a Fulham-be játszott lőtte a gólokat és szóba került több PL csapatnál, így nálunk is. Aztán hagytuk elmenni most pedig érdekel minket a dolog?! Sokat lehetne spórolni, ha egyszer előbb kapnánk észbe. Ha nem lett volna elég jó, el lehetett volna küldeni kölcsönbe, ahogy ezt sok játékossal tesszük ugye.

  • Diego Costa

   Lehet úgy voltunk vele, ha már kapust nem adnak, akkor megvesszük a csatárukat. 😀

 • myheartisblue

  Ma este FA Cup sorsolas. Akkor egy Millwall – Chelsea mehet? Vagy egyeb cukisagra szamitotok?

  • Endy919

   MU a Traffordon.

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Nem sírnék ha a két harmadosztályú vagy a két ötödosztályú csapat közül beesne valaki.

 • balazsh

  Funfact: Bego Bournemouthba igazolására a skybeten 1,16os oddsot adnak.
  Nincs bajom a bosnyákkal, – bár tavaly ő se sziporkázott kimondottan – de nem tudom mire számított, mikor ideigazolt. Tavaly volt is egy viszonylag mozgalmas szezonja, idén meg valószínűsíthető bajnoki cím, de epizódszerep helyett inkább elmegy, hogy játszhasson. (nyilván nem biztos a transzfer, Llorentét is hasonlóra vették, de az elégedetlensége akkor is jelen van)

  • Mondjuk Begót szerintem a legkevésbé érdekli a bajnoki cím, lévén ő valószínűleg nem kap érmet, ha csak nem sérül le hirtelen Court, és véd le 5 meccset.

   • lamps8

    nem is olyan régen éppen ezen gondolkodtam, hogy ha ez alól nem kivételek a kapusok, akkor ők azért jól beszopták.

    • Nem igazán, Schwarzer sem kapott tudtommal aranyat tavaly.

     • bár mind tudjuk, mire gondolsz, más sem nagyon kapott aranyat tavaly, max aranyeret a nyögéstől 🙂

      Az érem a lejátszott percek függvénye, viszont a klub rendelkezhet X számú éremmel (asszem 2 v 3), és adhat olyanoknak, akik a szabály szerint nem kaphatnának. José is küldött még shirleynek is, ha jól rémlik.

      • “bár mind tudjuk, mire gondolsz, más sem nagyon kapott aranyat tavaly,”
       Ha? 🙂

       Igen, de tudtommal ezek ilyen ráfizetős érmek, amikért perkálni kell.

       • 2017 van 🙂 2016-ban hol is végzett érmes helyen a Chelsea? 😉 este van már, el tetszett számolni az éveket…

        • Ezzel minden rendben is lenne, ha Schwoza tavaly a mi csapatunké lett volna 🙂

         • szóval nekem volt már nagyon este 🙂

  • “de nem tudom mire számított, mikor ideigazolt.”
   Gondolom egy elsportolo magas celokat tuz ki es megprobalta a lehetetlent, kiszoritani Court-ot.

   • Így van. Mindenki készpénznek veszi, főleg így utólag, hogy TC az elsőszámú, és kész. De azért Cech elengedésével és egy PL-ben lényegében nulla percet védő ifi kapussal helyettesítettük. Ez azért irtózatos rizikó volt, nem véletlen, hogy “második számúnak” olyan kapust hoztunk, és annyiért, hogy ha TC nem válik be, akkor se legyen gáz. Azzal pedig Begó is tisztában van továbbra is, hogy jelenleg a PL-ben is 3 csapat van, a Chelsea, a Spurs és a ManU, ahol nem lenne kezdő kapus. Az Arsenalt még beírhatjuk egy talánnak, de ennyi. A Pooltól az utolsó kiesőig szerintem mindenhol tárt karokkal várná a kezdőposzt.

    • Diego Costa

     ” De azért Cech elengedésével és egy PL-ben lényegében nulla percet védő ifi kapussal helyettesítettük”

     Nah, ne már… Úgy látszik TBO-val rendre el vagy tévedve. Először saját nevelésnek titulálod, most meg ez. TBO BL-ben vitézkedett, sőt döntőben is játszott, spanyol bajnok és kupagyőztes volt. (Azt már nemis írom, hogy belga bajnok is volt. Oké, nem a legerősebb bajnokság, de egy fiatal srác esetében az is nagy szó, ha bekerül a csapatba, nem az, hogy bajnok lesz.) Termetéből adódóan pedig kétség sem fért ahhoz, hogy kiváló kapus lesz a PL-ben. Nem is értem miért írsz ilyeneket. Úgy írsz róla, mintha Blackman-ről lenne szó. Nyilván nem védett a PL-ben, de az adottságai miatt egy percig nem volt kérdés, hogy ő be fog válni.

     Egyébként az sem igaz, (de ezt nem “rovom fel hibaként”), hogy Bego ellenezte volna a padot. Emlékszem, hogy azt nyilatkozta, hogy szívesen eljönne még a padra is, nem csinálna belőle problémát. Emlékszem, mert nagyon meglepődtem ezen a nyilatkozaton. Pont ebből kifolyólag kicsit érthetetlenül állok a távozási szándéka előtt. Fél évet még várhatná és angol bajnokként és esetleg FA kupa győztesként távozhatna.

     • Én vagyok eltévedve… jó vicc.

      Ja, értem, tehát aki védett már BL-ben, és magas, abból kiváló kapus lesz a PL-ben. Nem is értem, miért aggódik az a sok hülye a többi csapatnál.

      “az adottságai miatt egy percig nem volt kérdés, hogy ő be fog válni”
      :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
      most felsoroljam neked, hogy hány, adottságai miatt be fog válni játékos nem vált be CSAK a Chelseaben, CSAK az Abra érában? 🙂

      “Egyébként az sem igaz, (de ezt nem “rovom fel hibaként”), hogy Bego ellenezte volna a padot. Emlékszem, hogy azt nyilatkozta,”
      jaaaaaaaaa, persze, úgy már mááááás. Nyilván mondhatta volna azt is, hogy mit is? az igazat? Az jó belépő lett volna 😀

      • Diego Costa

       Tehát azt mondod, hogy aki BL döntőn játszott, spanyol bajnok és kupagyőztes x meccsel a háta mögött az te “ifikapusként” kezeled? Érdekes felfogás.

       A magasságot pedig arra értettem, hogy a PL tapasztalat hiánya a beadásoknál jöhetett volna ki, mert abból a PL-ben több van. (lásd: a mu kapust, aki szenvedett ezzel). Érdekes módon TBO nem szenvedett velünk, vajon miért?!

       Bego pedig elmehetett volna egy nagyobb csapatba is, ahol véd, nem feltétlenül kellett volna akkor hozzánk jönnie.

       • hogy valaki ifi, az a korától függ, nem a tapasztalatától.

        ” a PL tapasztalat hiánya a beadásoknál jöhetett volna ki, mert abból a PL-ben több van…. Érdekes módon TBO nem szenvedett velünk, vajon miért?!”
        Te láttál már olyan meccset, ahol TC védett? Mert ezen kijelentés alapján nem nagyon…

        • Diego Costa

         Oké, akkor ifi kapus volt…

         Nem, még nem láttam egyet sem, remélem egyszer összejön…

         • akkor majd számold már össze nekem, hogy hány beadást húzott le a szezonban, tavaly, vagy, amióta itt van. Bátran dobálózhatok ilyen időközökkel, mert nem lesz nehéz, nem tudom, kell-e majd mindkét kezed használnod.

          • Diego Costa

           Ma például volt egy…

          • büszke pillanat. És megnézted, hányszor nem mozdult ki, csak állt, mint fasz a lagziban? És hányszor nyúlt mellé? 🙂 Mert a mai meccs is iskolapéldája volt annak, mennyire cidrizik a kapu előterébe küldött labdáktól.

 • lamps8

  Ivanovicot kurvára sajnálnám, egyrészt mint játékost aki nagyon sokat tett ezért a csapatért, másrészt meg mint squad playert akire még szükségünk lehet egy kiélezett hajrában.

  • lamps8
   • lamps8

    beindultunk nagyon a végére.

   • Endy919

    Csak ezt nem értem , hogy ha akarunk valakit hozni , akkor miért hagyjuk az utolsó napra.

    • lamps8

     ezt jelen pillanatban én sem, gondolom nem most döbbent rá Miki meg Marika hogy lejár a szerződése nyáron. a juve már évezredek óta környékezte, hogy ingyen behúzzák nyáron.

    • Frenky54

     Elképzelhető, h sok vasat tartunk a tűzben, és amelyik tárgyalás megfelelő stádiumba ér azt hozzuk nyilvánosságra….ahogy múlik az idő , hullik ki a rostán a sikertelen próbálkozás.

     • ne legyel naiv, ezeket nem mi hozzuk nyilvanossagra.

      • Frenky54

       Igaz ,amit mondsz, valóban nem mi tettük publikussá:)

   • Nekem Aké ittlétével nagyon nem essential, hogy most hozzunk egy vészpótlékot a padra milliókért, főleg nem egy baloldali plaját.
    A nyáron mindenképpen kell valaki, de addig most már annyira nem oszt, hogy Iva vagy Aina áll a 18-as keret peremén.

    • lamps8

     ő a kezdő közelébe jönne, Alonsot bőven megszorítaná.

     • Nyilván, de ezzel meg Aké visszahívása lenne teljesen felesleges, érted. Én nem igazán látom ebben a logikát, ahogy abban sem, hogy Iva távozása miért lenne hirtelen kiváltója ennek a transzfernek.

      • lamps8

       Aké visszahívása szerintem már kicsit a jövőnek is szólt, Iva már most dobbant, szerintem Terrynek is ez az utolsó éve és Cahill sem a kezdőnkből fog kiöregedni, sőt.

       • Aké visszahívása ilyen ad hoc szerintem jelzésértékű volt arra, hogy a jelenlévőkkel akarjuk befoltozni a keretbéli űröket. Egyébként teljesen felesleges lett volna kiszorítani abból a csapatból, ahol éppen alapember vált belőle. Most, hogy a csapat szerkezete aránylag kész, kizártnak tartom, hogy még egyszer elkövessük a nyári hibákat.

     • balazsh

      Nem hinném, hogy egyhamar kezdő közelébe érne külsősként. Baba2nek tűnik. Nyáron ingyen tökéletes vétel lehet, aki a nyári felkészülés alatt beleszokhat a keretbe és fizikálisan is felkészülhet a PL-re, de téli vészmegoldásnak butaság.

      • Diego Costa

       Több lenne ő, mint téli vészmegoldás. Egyébként azzal maximálisan egyetértek, hogy téli vészmegoldás nem kell. Nyáron viszont Conte minden kívánságát teljesítsék meg ez eddig nagyon kevés. LWB posztra egyébként Ghoulam volt a kiszemeltem. Azt hittem esélytelen lesz, erre neki is hamarosan lejár a szerződése és a Napoli is kiszemelte az utódját a hírek szerint. Nyáron ő is opció lehet. Bármelyikük is jön, upgrade lenne Alonso-hoz képest, a spanyol meg cserének jó lenne.

       Ghoulam ellen szól, hogy ANK-ja lenne minden második évben, a bosnyák mellett pedig az, hogy ingyen érkezne. Ha bevállna elég komoly fogás lenne. Tovább folytatódhatna az a trend, hogy a védelmet fillérekért tudjuk megerősíteni. TBO, Iva, Azpi, Cahill is aprópénzért jött, de Cole is ha jól emlékszem, JT meg ingyen volt ugye. A mostani védelemből csak Luizért fizettünk nagyobb pénzt ( ő érte mondjuk mindjárt kétszer! :D). Christenset pedig bele se számoltam, ő se volt jelentős tétel, ahogy Zouma is jó áron jött.

       • “de Cole is ha jól emlékszem”
        nézőpont kérdése, egy Gall Vili + 5M azért elég szép pénz, és még bele sem számoltam a büntiket, amiket kapott érte a klub 🙂

        • Diego Costa

         Jó, akkor őt ne számoljuk bele. 🙂 Így is hosszú a lista azért. 😉

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Az első részével egyetértek. Viszont mint squad player Zouma meg Aké talán már jobb squad playerek, a jövőre gondolva mindenképp őket érdemes nyomni, plusz Christensen is érkezik.

   • “Viszont mint squad player Zouma meg Aké talán már jobb squad playerek, a jövőre gondolva mindenképp őket érdemes nyomni”
    A jövőre nézve igen, de már hogy lenne jobb squad player bármelyikük is? Ivanovicsnak nem csak tapasztalata van, hanem Chelsea tapasztalata van, több, mint a két másik játékosnak összesen, szorozva kb néggyel. Zouma egy brutál sérülésből tért vissza, közel 10 hónap kihagyás után, és az A csapatban még nem lépett pályára, sőt, egyáltalán, a felnőtt keretben még 2×90 percet kapott alacsonyabb rangú ellenfél ellen a kupában. Aké pedig még ennyit sem, most tért vissza. Szóval oké, hogy ők a jövő, és talán 1, talán másfél hónap múlva már értelmesebb őket játszatni, de Brana jelenleg is be tud szállni, és ez azért nem mind1.

    • lamps8

     köszönöm, kb ezt akartam érzékeltetni 3 sorban.

    • vitéz kaprosfalvy ond kond

     Nehéz ezt megítélni, Ivanovic-ot elég rég láttuk élesben.. Október óta csak a meccsek végén pár percre áll be, amikor már ráülünk a meccsre. Nem tudom a Chelsea tapasztalat mennyit számít a totál idegen rendszerben, aminek rendes tagjaként(értsd védőhármas tagja) még nem láttuk élesben.

     • “Nem tudom a Chelsea tapasztalat mennyit számít”
      te ugye ma csak szívatsz engem? 🙂

      • vitéz kaprosfalvy ond kond

       Figyelj, én nem vagyok meggyőződve arról hogy ez mennyit számít, persze lehet hogy igazad van és sokat. A Chelsea-ben ő szinte mindig jobbhátvéd volt, ritkábban négyvédős rendszerben középhátvéd. Hiába játszott ő együtt Anelkával, Torresszel meg Ricardo Carvalho-val, ebben a csapatban még nem láttuk. Azpilicueta például baromi jól mozog együtt Moses-szel, sokat jön előre a spanyol, ilyenkor Victor biztosítja. Nem biztos hogy ez Iva is annyira érzi. Persze Zouma és Aké is új fiúk ilyen tetintetben, de utóbbi sokkal inkább játékban van és talán ezek a fiatal játékosok jobban veszik az ilyen kanyarokat, formálahóbbak mint a kopaszodó szerbünk 🙂 Mind a két variáció lehetséges. Conte gondolom edzésen látja mi folyik, szurkolóként nehéz megmondani hogy ha Cahill vagy Dave kidőlne akkor ki kerülne be a kezdőbe.

       • Pedig ez roppant egyszerű. A játékoskarrier 98%-ban egy adott pályát ír le, ez pedig kb az, hogy 15-től felfelé ível, hogy milyen meredeken, kb az határozza meg, hogy milyen csapatba kerülsz el. 20-22 / 23 éves korig jön a kibontakozás, tanulsz, de már egyedi stílusokat játszod. 24-25-től 29-30-ig van a csúcs, kinek hogy jön ki, amikor a tudás, a rutin és az egyéniséged határozza meg a játékod. 30 után már nagyjából csak a felhalmozott tudással, a rutinnal tudsz élni. Emellett nagyjából 27-28 év az ideális futballéletkor, elvileg a top. Utána jön el az az időszak, amikor a fiatalokkal szembeni sebességbeli hátrányodat már csak rutinnal tudod kompenzálni.

        Szóval a tapasztalat nem nagyon van olyan kérdés, hogy “mennyit” számít, mert csak az számít. Az pedig, hogy kikkel játszottál együtt, és kik ellen, már hogyne számítana? Nem mindegy, hogy edzésen is DD szívat rendre, vagy a Blue Squere ligában hobbizol. És baromira nem mind1, hogy hány edzőtől tanultál már hányféle taktikát, rendszert, stb, az meg pláne, hogy a csapatból hány játékossal játszol együtt évek óta. Vannak persze olyan helyzetek, amikor akármennyire is profi egy játékos, és akármekkora a tapasztalata, nem megy, láttunk már ilyet a legnagyobbaktól is, Lampard is szenvedett a Chelseaben, mikor a diamond élére pakolták fel, Ibra is szenvedett a bárkában, stb, érted ennyiből is.

        Igen, Brana esetében irgalmatlan hátrány, hogy a sebessége valami miatt rettentően visszaesett, kb egy nyár alatt. Az is tény, hogy a 3-4-3-ban, ahol pályára tud lépni, minden pozíció megköveteli a sebességet. Viszont ha láttad most a Brentford ellen, akkor azért nem teheted fel reálisan ezt a kérdést. Vagy, ha nem is láttad, legalább elolvastad ott fent a posztot – tudom, miről szól, én írtam 🙂 . A meccset a rutin döntötte el. Többek közt az Ivanovicsé.

  • Sir Idemitirjak

   Pedig a squawka/sky szerint is megegyeztek a szerződésről is a Zenittel.

 • WehaveNoHistory

  FA cup:

  Wolwerhampton vs. Chelsea

 • Wolves v Chelsea

  • WehaveNoHistory

   persze a mocskos gúnárok megkapták a Sutton-t… hát persze

   • fölösleges érzelemkeltés, az előző körben a Saints-t kapták, méghozzá idegenben – míg mi itthon a Brentfordot nem tudtuk annyira elverni, mint ők a szenteket…

    • WehaveNoHistory

     időnként a szurkoló olyan mint a rossz szomszéd, mindig a máséval foglalkozik.akkor most a foci “istene” egyenlített.

     • időnként? 😀

      • WehaveNoHistory

       Meccsnapon es amikor nincs meccs 🙂

       • a szurkoló… erről eszembe jut egy Family guy jelenet, amit ha nagy számtek-guru lennék, kivágnék és betolnám ide, de nem vagyok 😛 szóval van az a rész, amikor Peter Havier Bardemnek vág hajat:
        – milyen legyen?
        – mindenféle.
        – az milyen?
        – ahol rövid, ott hosszú. Ahol hosszú, ott rövid. Legyen benne együtt a jövő és a múlt, mintha egy gyerek nyírna egy babát.

        :)))))))))

        • WehaveNoHistory

         Ismerem a Family guy-t, de egy egész részt sem láttam egyben 🙂

         Kerestem egy részletet Karinthy Frigyes Így írtok ti művéből, ami idevágó lenne, de nem találom 😛
         A szurkoló az akinek, mindig az kell ami nincs és úgy ahogy nem lehet 🙂

  • teljesen jo.

 • A Wolves idegenben egy kicsit kiélezettebb lesz, mint az eddigi párharcok, de abszolút kötelező.

  • lamps8

   ők már ellőtték a magic-kvótát.

 • Sir Idemitirjak

  Napilevél: Real felajánlotta Benzemát nekünk és az ágyusoknak! Na ki tudja ezt überelni? 😀
  +Robinho egész pályafutása alatt a Chelseaben szeretett volna játszani.

  • kasata91

   Ő nem az Arsenalban játszik már vagy 2 éve? 😀

   • Nem, az Higuain.

    • Endy919

     Meg Jovetic.

     • Mondom, az Cavani.

      • Endy919

       Cavani nálunk játszik már 5 éve.

       • lamps8

        Gaitan meg Sneijder 5 éves szerződése is lejár lassan manchesterben

        • kasata91

         Mondjuk ha már itt tartunk a Hámesz-Isco páros is lassan elkezdhetné törleszteni az árát nálunk 😀

  • Endy919

   Na Benzemától mentsen meg mindig az isten . Az az eber egy katasztrófa . Számomra ő olyan lenne mint Zenzonak Rafa .

   A Robinhos rész honnan? Azt tudom hogy majdnem megvettük , de ilyet még sehol sem olvastam .

   • Sir Idemitirjak

    Benzemáról ugyanezek az érzéseim.
    Ő maga nyilatkozta ma, azt is elmondta hogy a Real furta meg az idejövetelét.

  • Robinho szivjon le egy sun csaladot a kamuival, mar nyomtattuk a mezeit, amikor a repjegyet atiratta Manchesterbe. Vegul jobb is, h nem jott…

 • kasata91

  Arsenal – Sutton United….ezeknek tényleg csak megszületni volt nehéz…

  • lamps8

   azért mi sem panaszkodhatunk eddig.

   • myheartisblue

    Hat ha ugy vesszuk a nagyok kozul mi kaptuk a legnehezebb ellenfelet, de nem szabad na, hogy problemat jelentsen.

  • Endy919

   Meg elmozdulni a negyedik helyeől.

  • akkor ide is:
   fölösleges érzelemkeltés, az előző körben a Saints-t kapták, méghozzá idegenben – míg mi itthon a Brentfordot nem tudtuk annyira elverni, mint ők a szenteket…

   egyébként is nem lesz jobb majd nekünk kiütni őket? 🙂 úgyis van miért revansot venni, legutóbb 2009-ben mi győztünk az FA-ben ellenük, előtte viszont közel 60 évig ők ütöttek bennünket (az FA-ben 2009 előtt utoljára 1947-ben tudtunk nyerni…) itt az idő 😀

   • kasata91

    Akkor mondhatjuk hogy az előző körben a tottenhamnek volt a legnehezebb sorsolása

    • mondhatjuk, de az kit érdekel 😀

     Én csak arra akartam rávilágítani, hogy kb egy szavunk sem lehet, a Peterborough-Brentford-Wolves azért nem egy veretes névsor. Amit kiválóan példáz, hogy eddig a B csapattal 2/2W, 8-1-es GK, sérülés nélkül.

     • kasata91

      Persze. Jogos amit mondasz. De akkor is egy ‘chesteri kirándulás rájuk fért volna München-Liverpool turné között 😀

      • azért falura kimenni sem lesz egy leányálom. Nem ismerem a Sutton stadionját, de még egy Wigani bikalegelőn is szar játszani, gondolhatod, milyen lehet egy ötödosztálybeli csapat pázsitja.

 • lamps8

  After talks today, Schalke are refusing to sell left-back Sead Kolasinac to Chelsea, Sky Italy are reporting.

  Szegény Baba Rahman akaratán kívül megfúrta ezt az üzletet.

  • 6 honap van a szerzodesebol, sok beleszolasuk nem lesz, a jatekos fog donteni, h hosszabbit-e vagy alair mashova az elkovetkezendo fel evben.
   Persze erre a fel evre meg ott tudjak tartani, de en ugy olvasom, h mi is csak nyartol hoznank.

   • Diego Costa

    Nem értem, hogy a Schalke miért nem akarja pénzzé tenni. Ha BL küzdenének még megérteném, hogy minden áron egybe akarják tartani a csapatot a szezon végéig, de Schalke-nak már lefőtt a bajnokság középmezőnyben szerepel.

    Egyébként sokáig Juve tűnt befutónak. Ők is adtak volna pénzt érte, de úgy volt, hogy majd csak nyáron megy, a játékos is kijelentette, hogy oda akar majd menni. A mostani hírek szerint viszont beelőztük a Juvét, mi vagyunk a pole pozícióban. Kérdés mennyi igaz egyből, illetve, hogy a játékos mit akar.

 • Endy919
 • salsal

  Közben Klopp is megtartotta a sajtótájékoztatóját a holnapi meccsel kapcsolatban. Bár mindent megtettek, hogy Mané azonnal vissza repülhessen Szenegál kiesése után (a board konkrétan magángépet küldött érte), valami csúszás miatt mégis csak ma este érkezik. Így kérdéses a holnapi játéka.

  Lallana játszani fog.

  http://www.skysports.com/football/news/11669/10748841/jurgen-klopp-unsure-if-sadio-mane-will-feature-in-liverpools-clash-with-chelsea

  • kasata91

   Vetítés. Mané is.

  • “Bár mindent megtettek, hogy Mané azonnal vissza repülhessen Szenegál kiesése után (a board konkrétan magángépet küldött érte), valami csúszás miatt mégis csak ma este érkezik. Így kérdéses a holnapi játéka.”
   magyarul tuti kezdő 🙂

   • salsal

    Ja, én is erre gondoltam. Még járókerettel is feltolná Manét a pályára…főleg hogy Kloppo “mindent vagy semmit” meccse lesz ez kb…csak a győzelem jöhet szóba neki, semmi más.

    • Endy919

     Ez nekünk nagyon jó . Az elejétől kezdve nyomniuk kell , mi majd kényelmesen lekontrázhatunk . Nekünk nincs hiva sietnünk holnap .

     De per pill biztosra veszem , hogy 1X lesz.

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Viszont Clyne nem, valószínűleg Alexander-Arnold fog kezdeni akitől tépik a hajukat a Pool-szurkolók. Hazardnak illene villogni.

  • balazsh

   Ha ez igaz, akkor eléggé classic loserpool. Azt hinné az ember, hogy hajnali 3kor is gépre ültetnék, erre még a mai edzésre se ér oda 2 nap alatt. A végén még kiállnak ifi csapattal és az elbizakodás miatt kapunk ki 🙁

 • vitéz kaprosfalvy ond kond

  Sky Sports News HQ reporter Charles Paterson says Celtic are extremely
  unlikely to allow Moussa Dembele to leave in this window. Chelsea are
  interested.

  • Diego Costa

   Pedig azt hittem elengedi így a DD közeledve…A semmiből rájuk törve, hogy még helyettest se tudjanak találni. Nem értem a klubot mire vár. Ott volt az egész nyár, senkit nem vettünk majd az utolsó nap vettünk két játékost. Most itt a januári ablak, távoznak tőlünk ketten, szépen csendben telik az idő és eljön megint az utolsó nap és özönlenek a hírek. Mintha erre a napnál várnának a klubnál…Nem értem.

   • mohacsia

    Tudják mekkora tradition a deadline day! #respect

 • Chelsea4Ever

  Chelsea are interested in signing Inter Milan’s French winger Jonathan Biabiany on loan until the summer, according to Sky sources in Italy.

  • balazsh

   najó a sky már tényleg csak trollkodik

   • lamps8

    di marziotol jött, ő olaszban elég megbízható.

    • balazsh

     akkor viszont Emenalo trollkodik 😀

     • lamps8

      annak fényében nem értem ezt a kapkodást, hogy egész hónapban semmit nem csináltunk.

      • ezt viszont nem tudom, mire alapozod… mármint azt, hogy egész hónapban nem csináltunk semmit.

       • lamps8

        ha arra készültünk egész hónapban, a háttérben szorgosan munkálkodva, hogy végül biabianyért tegyünk ajánlatot január 31én, akkor igen, rosszul fogalmaztam, ugyanis ez esetben csak szimplán elbasztuk.

        • nalátod 😀 egyébként ebben nem hiszek (hogy született ilyen ajánlat, vagy a megszellőztetettek többsége), de ez nyilván az én dolgom, és tudom, hogy alapjában véve nagyjából egyedül vagyok ezzel a nézettel.

  • lamps8

   mi a faszt csinálunk 😀

  • Endy919

   :DDDD Digó ligában 0perces játékos . Skynál nagyon keményen narkóznak .

   De a karriere nagyon komoly amúgy . 3x igazolta már le az Inter , 2x a Parma és a Sampdoriaban is komoly múltja van. 😀

   • “Skynál nagyon keményen narkóznak ”
    ha genyó lennék, most írnék valamit, de áááhh, majd megírja ő maga. Én meg inkább megyek aludni, több értelme van, mint ezeket a marhaságokat olvasni. Hosszú nap lesz még a holnapi, valami azt súgja 🙂

    • Endy919

     Legyél már genyó pls 😀

     • lehet néha nagypofájú vagyok, időnként még bunkó is tudok lenni, bár ez ritkán tudatos, és főleg azért van, mert amolyan “ami a szívemen, az a számon típus vagyok” – én erre azt mondom, őszinte, de hát kinek mi. Tudom, hogy makacs, és némileg túlontúl határozott – ti úgy mondanátok, beképzelt vagyok 🙂 de genyó, az nem. Pedig jól jönne néha, ha le tudnék menni genyó alpári parasztba, de nem megy. Engem már így neveltek, ez van 🙂

      • Endy919

       Ehhhh . a jóságod miatt már sohasem fogom megtudni a véleményed a narkós sky firkászokról ? 😛

 • Endy919

  Nem tudom miért , de olyan érzésem van , hogy holnap a Sundi nyom egy fok off-ot a Spursnek és legalább egy pontot otthon tartanak.

 • Némileg OFF: Ryan Masont kiengedték a kórházból. 8 nappal a műtét után, úgy vélem ez elég jó jel, ha már otthon folytathatja a felépülést. Drukkolok neki.

 • kormolar

  nemtudom h h alakul az átigazolási mizéria idén nálunk…de kijöhet egy nagyon chilles… egy elég sz*r(Iva + Bego el…helyettük senki) meg egy last minute rush-os ha az utóbbiak tényleg elmennek és tudnánk is őket pótolni…bár nemtudom h az a portugál kapus mit tud, akit nyáron hoztunk… előléphetne 2. nak…annyi biztos: az utolsó nap nem lesz nyugodt és elég sok tényezőtől fog függni…

 • Sir Idemitirjak

  West Ham vicces kedvében bejelentkezett Fabregasért kölcsönre 😀

  • myheartisblue

   Akkora az OUT/IN aranyunk most januarban h lehet meg elkuldjuk 😂

  • kasata91

   Én a Liverpool-t olvastam valahol. 😀

   • Sir Idemitirjak

    Ma már játszik is ellenünk? 😀

 • kasata91

  Ulloa ha minden igaz átigazolási kérelmet adott be, valamint ezt posztolta, vagy twittelte vagy mitcsinált:
  “With all respect for LCFC FANS.
  I feel betrayed by Ranieri and let down by the club. I will not play again for them…”

  És a Szundi 7 millió fontos ajánlatát már vissza is utasították érte.

 • Biabiany elutasitotta a loan offerunket, pedig nem jatszik egyaltalan iden.

 • kasata91

  A török élvonalbeli Besiktas bejelentette, kölcsönvette Demba Bát a kínai Sanghaj Senhuától.