Meghagytuk a reményt

Ooo gimme’ hop’, énekelte Jürgen Klopp, Eddy Grant raszta-hangján tegnap, és vele együtt nagyjából a PL top apraja-nagyja, azóta már aranyba foglalták Wijnaldum fejét Pochettinoék, és már szervezik a körmenetet az Etihadtól az Emiratesig Mignolet kesztyűinek is.

Jó ideje már, hogy nem menős ez a fajta zenei stílus, de a ’80-as évek főként második fele és a korai ’90-es évek egy tárháznyi ragga-style zenével ágyúztak bennünket, ami egyébiránt kellően távoli már ahhoz, hogy a 20-25 éves körforgást alapul véve ismét divatba jöjjön – hát tegyük meg mi az első lépést, na. Egy ugrásnyira vagyunk az új Jimmy Cliff, Peter Tosh, Big Mountain és Inner Circle-öktől… ha akkor elfért Nena 99 luftballonja, Jagger-szerű gitárosa, és sármosan lazán rágózó dobosa mellett, akkor most is el fog My Lee Cirrus és az élő egyenesben egy szivacskézzel való megujjazása mellett. A La-la-la-la-long….

Node, ja, a mérkőzés. Hátttizééé. Könyörtelen érzelmi liftezést adott a tegnapi meccs, aminek az eredménye tulajdonképpen egy reális és mindkét fél számára megérdemelt, kellemetlen iksz. Mindkét szurkertábor megkapta, amit akart, és mégsem. A Chelsea nem kapott ki, de nem is sikerült elhoznia a fontos 3 pontokat az Anfieldről, s egyúttal nem sikerült revansot venni sem a Stamfordi rettenetért – Klopp fiai pedig valamelyest talpraálltak a sokkoló eredményeik után, de győzni azt továbbra sem sikerült 2017-ben.

Ennek megfelelően vannak a Kékek szurkolótáborában elégedettek, kevésbé elégedettek, dühösek, meglepettek és csalódottak – talán egyedül elégedetlenek nem. Mert végeredményben kb a legnehezebb meccsünket toltuk le most a hétvége helyett kedden a hátralévők közül, s bár alaposan magunkra húztuk a Poolt ahhoz, hogy nagyrészt értékelhetetlen teljesítményt nyújtsunk emiatt, azért annyira megszorítani nem tudott a Kloppo-gárda bennünket, mégha ez ténylegesen azzal járt is, hogy mi sem őket, elvégre támadni, azt nem nagyon akartunk v tudtunk, ez már nézőpont kérdése, de mindenesetre annyira mégsem játszottunk szarul,  hogy egy döntetlent ki ne eszközöljünk.

Hogy most jól tettük-e, hogy ilyen beszari módjára léptünk fel az Anfielden, döntse el ki-ki maga, lényegében nekünk az 1 pont nem jó eredmény szerintem, a Pool -2 viszont igen, és tekintve a többi eredményt, még így is mi jártunk jól. Igeeeen, valóban, ha Costa képes bevágni azt a k*rrrrva büntetőt, akkor meg már tulajdonképpeni bajnokok is lehetnénk, és szharrákoronáztathatnánk magunkat már itt Szent Válentin napjára, ha még a Watfordot leszopó Arsenal ellen is pontot tartunk otthon, de adni kell a show-t a népnek, nem szabad ezt ennyire egyszerűen és gyorsan lezárni – meghagytuk a reményt még az üldözőknek, hogy ha más nem, legalább az meglegyen. Az, remény, meg idő.

Rajta nem múlott

Nem fogok írni az egyes játékosok teljesítményéről, mert egyszerűen még mindig túl közel van a tegnap este ahhoz, hogy mindenki képes legyen levetkőzni a maga előítéleteit, mindenki másban látja a kerékkötőt, és nem igazán van jelenleg olyan játékos a keretben, aki esetében csak itt, a mi kis szerény környezetünkben ne tudnék két végletesen egymásnak ellentmondó véleményt egymásnak szegezni, legyen szó Mózesről, Costáról, Maticsról vagy Alonsóról, talán egyedül N’golot nem merte még ekézni senki, de ami késik, ugye, az csak késik, jó eséllyel lesz olyan hamarost, aki benne is megtalálja a pocskondiáznivalót, s fennhangon hirdethesse, mikor körbeüljük itt a virtuális tűzrakót, hogy történeteket meséljünk el.

A tűz és a mese szoros kapcsolatban áll. Filozófiájának lényege elég egyszerű, azért találunk ki történeteket, hogy megkönnyítsük létezésünket egy kaotikus világban, hogy elviseljük a részrehajlás, az igazságtalanság súlyát, hogy elfogadjuk önnön tehetetlenségüket a természet hatalmával, másokkal, önmagunkkal szemben.

Ne értsetek félre, mindannyiunknak megvan a maga meséje, nekem is, nyilván számomra az én történetem az igaz, a való, másnak a másé. Nem feltétlen vannak jó vagy rossz történetek, bár azért illene, hogy a számokkal és a látottakkal leírható világhoz köze legyen. De a rajongás vagy antipátia az nem így működik, elvégre érzelemalapú, az érzelmek pedig nem racionálisak. Azt hiszem, mindannyian tudjuk például, hogy a Chelseaben nem futballozhatnak kutyaütő játékosok, hiszen igen sok szakember figyel arra, hogy ez ne fordulhasson elő. Az, hogy saját szakértelmünket a témában megcsillogtathassuk, ahhoz az kell, hogy a meglévők közül a magunk igaza alapján ki tudjuk szűrni a jobbakat és rosszabbakat, és ezt érveléssel alá is tudjuk támasztani. A futballistáink nem rossz futballisták, egytől egyig jók, csak képtelenek mind olyannak lenni, amilyennek mi épp szeretnénk őket. Az is hozzátartozik, hogy egyrészt senki nem lehet zéró szinten racionális, vagy objektív – de ugyanúgy hozzátartozik az is, hogy a megbocsátás képessége mindannyiunkban másként van jelen.

Az, hogy valamiben hiszel, még nem változtatja meg azt, hogy ki vagy valójában, és az sem, ha elutasítasz valamit (valakit), amiben (akiben) egykor hittél.

Mégis, mindannyian relatív folyamatosan keressük, hogy épp “kik vannak velünk”, és kik “ellenünk”. Úgy hiszem, alapjában véve azért, mert a legtöbbünkben túlteng a szimpátia (/antipátia) és együttérzés képessége, szeretjük leegyszerűsíteni a döntési folyamatokat egyszerű logikai folyamatokra, és keveseknek adatik meg az intuíciós képesség. Az intuíció azért érdekes képesség, mert minél többet olvasol róla, minél többet kutatod, annál nyilvánvalóbbá válik, hogy semmit sem tudsz róla, míg végül eljutsz oda, hogy az intuíció mibenléte és ténye meghatározhatatlan.

Szívesen írnék erről egy szekérderéknyi dolgot, viszont, ha nekiállok filozofálni, megint nem fogja senki olvasni a posztot, úgyhogy egyrészt rövidre fogom, másrészt itt jelzem azoknak, akik úgy érzik, nem érdekli őket a téma, máris ugorhatnak a három csillaggal jelölés utáni bekezdésre.

Az intuíció fejezetébe vonható ismeretelméleti meggondolások szétágazók, nehezen rendezhetők, összefüggéstelenek, ellentmondók. Az eltérések forrása az intuíció természetében rejlő nehézség, melyet e valóságnak megfogalmasítása és e fogalmasság szavakban való legördítése jelent. Azaz, köznyelvesítve, amiről nem tudjuk, hogy mi, azt nem tudjuk szavakba önteni, ha pedig nem tudjuk szavakban megfogalmazni, akkor nem tudjuk leírni sem. Innentől fogva minden erre tett kísérlet csak egy próbálkozás egy random irányból, ami viszont épp a következő random irányból megfogalmazott próbálkozással cáfolható. Az intuíció az a szellemi cselekedet, amellyel az elme kilép a könnyen kezelhető, használatra felaprózott és épületszerűvé mintázott valóságok köréből, visszanéz, sőt visszahajol ezek eredése, igyekszik utolérni a “fogalmon túl” valót, a “mondható” alatt eredőt. Azt, ami már nem ismerősségekből egybeszerkesztett, hanem a maga egyetlenségében csak átéléssel fogható, ami tehát tartalmában teljes és telített, de szóval utolérhetetlen. Ez a visszahajlás, e mélységbeszállás, mint eszméleti tény természetszerűen ellenáll a fogalmakba öltöztetésnek és szavakká alakításnak. Hogy mégis a közös tartományba kerüljön, körüljáródik, különböző eszméleti területeken újrakeresődik s e horizontális séta folyamán sorra kerülnek az intuíció szépirodalmi, képzőművészeti, zenei műveleteinek értelmezései; más keresések az eszmélet önmaga-látásának futó tényeiből indulnak és hajlandók intuíciónak nézni minden öntudatra jutó lélekszerűt. Az intuíció tényének e sokrétű és gyakran egymásba forduló fogalomformái oly együttest adnak, melynek tagjait, bár egyazon alapvalóság termékei, mégsem lehet közös nevezőre hozni. Fogalmakba természeténél fogva nem zárható, azonban más szemben- és különálló ismeretek vonatkozásainak megvilágításával az elme úgy terelhető, hogy rátalál a tapasztalatra, amely az intuíció szónak a valóságtartalma s melyből egyszerre világosodik meg a különböző intuíció-megértések eltéréseinek oka is, közösségük természete is.

Milyen értelemben kerül szembe az intuíció a leíró, elemző, szerkesztett ismerettel? Ez az ismerésfaj az emberi cselekvésnek feltétele és az élő és értelemmel bíró lénynek “tett-szükséglete” teremti meg. A tetthez a valóságnak bizonyos kapcsolódásait kell ismernem. A kapcsolódások réseket tételeznek fel. A tett kérdése mindig ez: ha ebbe a részbe belekapaszkodom, mit termelek ki a meg nem fogott részben? A tett tehát a valóság elemzését és szerkesztését kívánja. Ez az emberi értelem mesterkedése és elsősorban a tettet szolgálja. Az értelem a valóságnak azt az arculatát nézi, melybe a cselekvés belekapaszkodhat. Ebben az arculatban van valóság-érték, mert benne valósul meg a tett és a cselekvés nem mozoghatna valóságtalanban, de csak a tett szempontjából van valósága. Azt emeli ki, vagy abból emel ki valamit, ami a valóságból tettbe foglalható, azaz «használható», ami pedig ott emberi igényektől függetlenül rejlik, az nem érdekli. Viszont éppen a boldogulás igényeitől független valóságokra kíváncsi az intuíció. Szemlélődésre, elmélyedésre, átélésre való hajlam, mely az ember cselekvésformáit csak ott rajzolja ki, ahol az eszmélet az élettelen anyag szemléletébe merül. Az élettelen anyagra irányuló megismerésünk értelmi intuíció, melyet az elemző munka segít. Az életre és az eszméletre irányuló intuitív munka azonban az elemzés eszközeivel nem mélyül, hanem sekélyesedik s ezeken a területeken az intuitív átélés a megismerés kormányosa.

Azaz, az intuíció nem egy önmagában létező dolog, hanem egy kapcsolódás eredménye. Nem létezik térben és időben, hanem olyan interakcióban, amely több, mint egy tett, a tett lényegét pedig önmaga céljává teszi. Nem az a lényege, hogy másra mutasson, hanem az, hogy önmagát kimerítse. Nézzünk egy nagyon egyszerű példát. A tett a futás (létező, valóságértékkel rendelkező tett). Látom, hogy Moses fut. Azért fut, hogy elérje a labdát (van célja a tettnek). Az intuíció nem arra akar rámutatni, hogy “ha nem futna, nem érné el a labdát”, azaz nem az a célja, hogy másra mutasson, főleg, hogy ez a kontraállítás nem is lehet intuitív, hiszen ne feledjük, az intuitív megismerésformának nélkülözhetetlen kelléke a valóságérték. Annak, hogy fut, és eléri a labdát, van valóságértéke – annak, hogy nem fut, nincs. Innen jön a trükk, hiszen ahhoz, hogy ha Moses fut, eléri a labdát, nem kell intuíciós képesség, ez egy tapasztalati valóság, ami logika következménye. A boldogulás igényeitől független valóságokra kíváncsi az intuíció, szemlélődésre, elmélyedésre, átélésre való hajlam. Azaz: ha gyorsabban futna, szaporázná a lépteit, lefutná a védőjét, és ezért nem kifelé szorulna, hanem befelé tudna húzni, abból veszélyesebb helyzetet teremthetne. A profi futballistáknak éppen ezért kifejezetten jó intuíciós képességgel kell rendelkezniük, mert a pályán ez nem megy rutinból, hiába a tapasztalati anyag edzésről vagy korábbi meccsekről, a döntést jóval gyorsabban kell meghozni, nincs idő mindezt végiggondolni. Az intuíció lényege, hogy mindezt anélkül “tudd”, hogy végiggondolnád. Mivel azonban az intuitív döntéseinket rendkívül gyorsan hozzuk meg, gondolkodás nélkül, viszont mivel alternatív valóságokat és végkimeneteleket vizsgálunk igen gyorsan, logikai lépéseket kihagyva, az intuitív döntések nem mindig bizonyulnak jónak – sőt. Éppen ezért lehet, hogy Moses kettesbe kapcsol, padlógáz, majd befelé húz, ami végül rossz döntésnek bizonyul, mert nem lesz belőle helyzet (random okból kifolyólag). A kevéssé intuitív, vagy semennyire sem intuitív szurkoló viszont azt fogja látni, hogy “Moses elbaszta”. Aztán, szidja, mint a bokrot.

A lényeg azonban az, hogy ez az ismerés az ismerő alanynak valami igenlést kereső szimpátia-ténye. Az intuitív munka áthasonulási folyamat és befejezése a szellem asszimiláció-képességének győzelme. A szellem a maga megismerésének tárgyává tud válni, idomul és azonosul. Ez a szellemiség metafizikájának igazi kísérleti ténye, melyben az ismerés alanya és tárgya egyetlen azonossággá élődik. Azaz, Mosest annyira fogjuk kedvelni a játéka alapján, amennyire képesek vagyunk az intuitív képességeinknek megfelelően asszimilálódni a helyzetébe.

   *   *   *

Közben véget ért a teljes 23. forduló, amely után így 9 pont előnnyel vezetünk a tabellán a 2-5 helyeken pedig szép kis torlódás alakult ki, és csak azért nem írhatok 2-6-ot, mert Joséék otthon belebuktak a Hullba. A középmezőny masszáját az Everton nyitja, és a B’mouth zárja a 14. helyen, a kiesőzónára pályázók pedig a 15-20 helyen a Boro-Leicester-Swans-Palace-Hull-Sunderland. Ez azért lényeges, mert számukra elkezdődik a hajrá a menekülésért, és a biztosnak tartott 40 pont elérésére tett kísérlet, mi pedig jó részükkel találkozunk még. Egyelőre viszont a hétvégén egy üldöző, az Arsenal érkezik, akiken remek lenne bosszút állni, ha már a Poolon nem sikerült. Szombaton ezzel nyílik a forduló, így az utánunk loholók már mind az eredmény ismeretében játsszák majd a mérkőzéseiket. Mondanám, hogy nyerhető meccseiket, de hát ez után a forduló után ugye….

 • Pingback: Meghagytuk a reményt | Zongoracipelő()

 • Endy919

  Ma jóformán az egész napomat egy Poolos haverommal töltöttem . Természetesen kielemeztük a meccset , és arra jutottunk , hogy mindkét fél számára fair az X.

  Elolvastam most a posztot , aztán megnéztem egy összefoglalót …. és ezt nem kellett volna…. már megint mérges vagyok , mert ez egy nyerhető meccs volt…

  Nekem az elejétől a végéig tetszett amit csináltunk. Igen az elején nagyon letámadtak , de igazából egyáltalán nem voltak veszélyesek . Kézben tartottuk a meccset . Félidőben írtam is , hogy eddig Conte megreggelizte Kloppot és így is volt , mert nem találtak rajtunk fogást.

  • Sir Idemitirjak

   “Félidőben írtam is , hogy eddig Conte megreggelizte Kloppot” Nézőpont kérdése. Ha az volt a célunk, hogy megöljük az ellenfél játékát egy f*sza x-ért akkor igen, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a gólunk kb a semmiből jött és a saját játékunkra se lehet senki büszke előrefele. Egyszerű labda kihozatalokkal is gyakran szenvedtek a srácok.

   • kasata91

    A Kloppo féle letámadás ellen azért szerintem még a barca is megszenvedné a labda kihozatalokat. az más kérdés hogy 25 percnél tovább ellenük nem bírnák csinálni.

   • Diego Costa

    “Egyszerű labda kihozatalokkal is gyakran szenvedtek a srácok.”

    Ez azért fordulhat elő, mert nincsenek meg a kellő játékosok a hátulról való építkezéshez. Cahill, Alonso nem elég jók, nyomás alatt pedig még inkább. Anno mikor hangot adtam ennek a véleményemnek volt aki lehurrogott, mondván, hogy nem nehéz passzolgatni és egyébként is csak oldalról kell passzolni pl Cahillnek. Úgy látszik azonban, hogy még sem olyan egyszerű…
    Sok minden tulajdonsága mellett ezért is lenne nagyon fontos leigazolni Van Dijk-et vele sokat javulhatnánk labdakihozatalban.

  • “Elolvastam most a posztot …. és ezt nem kellett volna…. ”
   Én is szeretlek 😉

   • Endy919

    Cuncimókus , ezt “aztán megnéztem egy összefoglalót” miért hagytad ki ?:D

    • így viccesebb 🙂

 • Sir Idemitirjak

  ” nem igazán van jelenleg olyan játékos a keretben, aki esetében csak itt, a mi kis szerény környezetünkben ne tudnék két végletesen egymásnak ellentmondó véleményt egymásnak szegezni”
  Azpi??? 😀

  • balazsh

   Akarmennyire is az egyik kedvencem, beismerem, hogy Alli fejesei utan (valoszinuleg jopar tarsammal egyutt) szamon kertem az edesanyjan, hogy miert nem szulte mondjuk 10 centivel magasabbra 🙂

 • Sirappa

  @ZenzoLR:disqus
  Ilyen magas intellektuális szinten még nem láttam elmagyarázni futballszerető embernek, hogy nem csak fogalmatlan, de még arról se tud, hogy az.:)

 • kasata91
  • kasata91

   A fiúknál is divat volt egy időben a seggrepacsi. Akkor már inkább ez 😀

  • Diego Costa

   Egyébként ő nem Kanté parókában? Az mindent megmagyarázna… 😀

   • myheartisblue

    Kanté is covering the 100% of the pitch and b( . )( . )bs.

  • Endy919

   :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

   A klub jövője biztonságban !

   • Sir Idemitirjak

    Szemüveges srác szegény mintha Kane és Rooney kereszteződése lenne.

   • a polkorr jegyében rendkívül hiányolok egy fekát a képről, persze az elszánt tekintetű jobbszélső vágottszemű ikerpár felének chuck norris nézése miatt nyugodt vagyok én is a jövőt illetően 🙂

 • kasata91

  Lampi bejelentette visszavonulását.

  • Announcing his decision on Instagram, Lampard said: “After 21 incredible years, I have decided that now is the right time to finish my career as a professional footballer. Whilst I have received a number of exciting offers to continue playing at home and abroad, at 38 I feel now is the time to begin the next chapter in my life.”

   ~Vártam a nagy kínai ajánlatra, de csak kis szarokkal jöttek, úgyhogy kapjátok be, inkább nyugger leszek 🙂

   Kíváncsi vagyok, instant kap-e ajánlatot a Chelseatől, vagy előbb beül Henry mellé, aztán majd idővel.

   • kasata91
    • Lampinak kb nulla edzői tapasztalata, képesítése van, én inkább adnék neki valami U csapatot először, JM (aki most Jody Morris) szerintem jobb lenne Holland helyén.

     • kasata91

      Őszintén szólva nem tudom, hogy mi egy másodedző feladata. Biztos van olyan skill amit csak hosszú évek iskolapadja ad meg, és 21 év alatt megannyi edző által vezényelt edzésen való részvétel nem, de a karizma az biztos hogy adott.
      (Meg az sem utolsó szempont, hogy Endyt mennyire idegesítené hogy méginkább LEGENDAKÉNT tekintene rá mindenki 😀 )

      • A másodedző olyan, mint az alelnök kb, azaz igény esetén kb mindenben helyettesítenie kell tudni az edzőt. Feladatai edzőnként változnak, de nem ritkán edzéseket kell vezetnie, taktikát kidolgozni, gyakoroltatni, stb, stb. Ha Contéval bármi van (betegség, eltiltás, akármi), akkor Holland ül a padon, ő cserél, ő a felelős döntéshozó. Szóval mindenképp felelős pozíció, mégha az esetek nagy részében nem is tűnik annak. Mivel viszont mégiscsak egy másodedző, ezért gyakran alkalmaznak klubközeli, karizmatikus, edzői babérokra törő jómunkásembereket, mint ahogy JM-nek is ott volt Clarke, Ancelottinak is Wilkins, Newton, Holland, RDM, stb.

     • A vicc az, U szinten az edzonek joval tobb szakertelemre volna szuksege, mint egy assistantnak, akit mondjuk csak a (Lampard eseteben) first team kozeppalyasok kulon edzeset tartja vki szakkepesitett mellett.
      Ha mar teoretikusan beszelunk errol, mert mondom en ugy hallottam, h nem biztos, h Lampsnak van barmifele ilyen iranyu ambicioja.

      Egyik legjobb baratom/ex csapattarsam UEFA B liszenszes edzo, epp egy U17 es egy kisebb korosztalyt is vezet a III. kerultnel, ugyh van nemi insider info, ha erdekel vkit.

   • Nagyon remelem, h nem lesz “pundit”.
    Annak ellenere, h intelligensebb embernek tartom, mint Nevillet vagy Carraghert, sok jo figura megegette/leegette mar magat nyakkendos megmondoemberkent.

    Emellett viszont nem tiszta, h o egyaltalan akar-e edzoskodesbe fogni. Azt hiszem legutobb azt nyilatkozta, h errol meg nem dontott.

 • szeszfabresz

  Some say when N’Golo Kanté lost his virginity, he won it back.

  • kasata91

   Nemhogy beülne Conte mögé első sorba pacsizni, ölelkezni 😀

 • @ZenzoLR:disqus

  “Chelseaben nem futballozhatnak kutyaütő játékosok, hiszen igen sok szakember figyel arra, hogy ez ne fordulhasson elő.”

  Gondolom felmerult benned is (a vicc):
  Ramires, hogy az istenbe csuszott at a rostan? 🙂

  Neked akkor anno Ramires intuitiv kepessegei nem jottek at, ugye? 🙂 Pedig az egesz csavo egy intuicio volt:)

  Amugy adom az irast, es jo, ha sokfele velemeny is meg tud ferni egymas mellett, megha sokszor nem is ertunk egyet a masikkal.

  • Endy919

   Khmm … bann közeli vizeken evezel.

  • Sir Idemitirjak

   Azért Ramires amikor idekerült és utána még egy ideig nagyon hasznos volt, aztán Ivanovici lejt menetbe kezdett váratlanul.

   • Endy919

    *konstans klasszis volt.

    • Blotunga

     Nálam már csak azért is legenda, mert látni engedte nekem, hogy milyen kétségbesett képet is tud vágni az egész katalány banda egy egyszerű átemelés láttán! 😀

   • Szerintem is. Ez csak poen akart lenni, mert Znezo “kedvence” volt.

   • “Azért Ramires amikor idekerült és utána még egy ideig nagyon hasznos volt,”
    Nagyon lassan épült fel, aztán volt egy rövid jó időszak, amit ismét hosszas lejtmenet követett. A BL évünkben én sem szidtam, sőt, csak ezt sokan elfelejtik, véletlen vagy direkt, mind1.

 • Lampard XI
  Nem szar csapat, mondjuk Riot berakta oda, JT melle a miheztartas vegett 😀

  http://e1.365dm.com/15/05/16-9/20/fantasy-football-lampard-revealed_3308958.jpg?20150528115537

  • Endy919

   Csak két játékost tett a csapatából ? #fakelegend

   U.i. Ezt a formációt valamikor kipróbálhatnánk .

  • Diego Costa

   Igazán kitalálhatott volna még 4 CFC játékost. 😀

   • Sir Idemitirjak

    Azért Gerrard berakása nem kis sportmanship.

    • főleg, hogy az akár Ballack is lehetne 😉

     • Endy919

      (vagy Rami)

    • Angol valogatott tarsak voltak, azert sztem ez az elso, nem az,h rivalisok 🙂

     • Sir Idemitirjak

      Pedig a válogatotban is “riválisok” voltak a posztra és általabán csak egyikük kezdett, szóval a cél a másik felülmúlása volt ott is.

 • Diego Costa
  • WudigessBoi

   Egy képen van Lamparddal és Ramiressel. Kinek ne lenne ez örök emlék?

  • neki nincs kozos chelseas kepe vele, mert tul fiatal:)

   • Diego Costa

    Akkorj rakjon ki egy olyat, amin csak Lampard látható. Nem kell mindenáron közös képet kitenni. Kitehetné azt is, ahogy anno a TV-n nézte. :DD

 • Diego Costa
 • kasata91
  • Sir Idemitirjak

   Ballacknak nem csak szurkolás terén van remek izlése.

   • Diego Costa

    Fabre se panaszkodhat. 🙂

   • ugy altalaban a focistaknak nincs problemajuk a parvalasztassal, h finom legyek 😀

  • Endy919

   huhuuuuu … Ballacknével én is elbeszélgetnék :O

   • Rammschein

    én Ballackkal is, de az tényleg csak beszélgetés lenne. xDDD

  • Diego Costa
 • myheartisblue
  • Endy919

   50%

  • 10? Nem 8 van?

   8/5

   • Endy919

    de. nekem 8/4 volt

   • Stonci81

    8/6 🙂

 • VvD out for 2-3 months – kiesik vajon a Saints?

  • Mák, hogy nem egy közepes olasz támadóra basztak el 20 millió eurót, és sikeresen tudták pótolni a van Dijk-Fonte párost. A szezon második fele mehet a Yoshida-Gardos duóval.

 • kormolar

  Egy komment Kante-vel kapcsolatban… ’70 per cent of the Earth is covered by water, the rest is covered by N’Golo Kante.’ találó… 😀

  • WehaveNoHistory

   Leicester-ben írták róla először ezt. Amúgy igen, találó.

 • Hat ez nagyon jo 😀
  Brendan Rogers a medical teamnek Dembelerol “Make sure he comes back on the plane”

  “Be like Franco Baresi and just stay tight to him” 😀

  http://www.bbc.com/sport/football/38840682

 • Huzhatunk egy ujabb strigulat a wenger kiket vett meg majdnem listan:

  “I tried to sign Kante”

  http://www.skysports.com/football/news/11670/10754183/arsene-wenger-reveals-he-tried-to-sign-ngolo-kante-twice

  • “We cannot explain everything – transfers are transfers – but it is quite obvious when you look at where he has gone.”

   Ha ezzel azt akarta mondani, h nem akart egy orokvesztes csapatba menni, mert o egy gyoztes tipus, es hasonlo tarsakat/edzot akart, akkor teljesen egyetertek vele.

  • Most latom, h egeszen veletlenul ezzel egyidoben kijott egy ilyen cikk is Skyon:D

   “Arsenal nearly XI”

   http://www.skysports.com/football/news/15118/10754260/pogba-messi-suarez-ronaldo-the-arsenal-xi-arsene-wenger-could-have-had

  • Endy919

   Egy kincs számunkra a vén pedo . Amíg ő az edzője az Arsenalnak , addig semmi veszélyt nem jelentenek a PL/BL-re. Remélem még sokáig kitart az egszsége és még jó 15-20 évig az Arsenal edzője lesz 🙂

  • Diego Costa

   almost sign
   title contender in Sept
   half team injured
   CL exit in R16
   4th place

   That’s 4rsenaL…

 • adam10
  • Diego Costa

   Kíváncsi leszek a nyárra nagyon. Sokan azt gondolják, hogy menni fog. De akkor minek rakna ki ilyeneket? Annál nézne ki hülyébben semmi, ha a nagy cáfolás után elmenne…

   • balazsh

    őszintén szerintem ő nem gondol bele ebbe ennyire 😀

    • Diego Costa

     Azért csak gondolna… Le van fixálva, hogy nyáron megy mondjuk és az egész világot hülyítené? Csak nem…

     • kasata91

      Szerintem akár még a reálba is vissza igazolna kínából 😀 onnan meg az arsenalba 😀

     • balazsh

      lefixálva tuti nincs, de szerintem mindig ott az esély nála. minimális klubhűséggel és korlátozott intelligenciával racionálisnak aligha nevezhető 🙂 de nyilván én is azt remélem, hogy marad még egy jópár évet

      • Petikee Sipos

       Na ez egy kicsit bántja a szemem. Nem is beszéltél vele soha, gondolom, akkor honnan tudod, hogy uninteligens, és minimális a klubhűsége?

       • balazsh

        a klubhűség hiányát onnan veszem, hogy az első rossz szezon után el akart igazolni. az uninteligensséget pedig a pályán, illetve pályán kívül mutatott viselkedése alapján, de nyilván ezt sosem állításnak meg gyanusításnak kell venni, csak színtiszta spekulációnak

      • vitéz kaprosfalvy ond kond

       Szerintem simàn lehet. Már az első szezonja után voltak pletykák arról hogy menne, nyáron nem engedtük el, most januárban is volt egy kis balhé ami egyik pillanatról a másikra megoldódott. Simán lehet hogy leült a board Raiola-val és vele és megbeszèltèk hogy ezt az fél èvet odarakjuk együtt, nyáron pedig ha mèg mindig menni akar akkor jó pénzèrt elengedjük.

       • lamps8

        Mendes az ügynöke

        • vitéz kaprosfalvy ond kond

         Akkor a másik pióca 🙂

       • balazsh

        ez akkor se lefixált üzlet, ha a kritériuma az, hogy még mindig menni akar-e 🙂

      • ez azért egy kicsit túlzás… Most azt mondod vissza, amit a média sugall, szerintem meglepődnénk, ha ismernénk őt.

       • balazsh

        elismerem, túlzás, de alapból sarkítással kapcsolatban írtam ezt. viszont szerintem ő az utolsó játékos, akinek a valódi jellemén meglepődnék 🙂

   • Nem hinnem, hogy menni fog(sz) (hihi)
    Legalabbis remelem, egy bajnok szezon utan, jon a BL is, Conte szemelyeben szeretheti edzoje is van…

    • Diego Costa

     :)))

     Eszembe jutott már, hogy ha ő( vagy én :D) távozik, kinek a nevét vegyem fel? 😀 Mert a tendencia az, hogy az elmegy a klubtól. (Hülye kérdés volt, már tudom is :DD)

 • Diego Costa

  “Meghagytuk a reményt.” Szombaton elvesszük.

  • kasata91

   Ámen