Izgalommentesítés

A hétközi liverpooli vendégjáték után újfent rangadó várt a csapatra: ezúttal az Arsenalt fogadtuk. Ha van/volt Achilles-sarka ennek a Chelsea-nek, akkor az a valóban komoly játékerőt képviselő közvetlen riválisok elleni futball. Fontos volt tehát, hogy javítsunk ezen, levéve magunkról ezt az átok-félét. Bízhattunk a hazai pályában és az Arsenal arsenalságában: hogy okkal-e, s hogy mi sült ki mindebből, az kiderül alább.

Tekintve, hogy az öt eddigi pontvesztésünkből négy a top6 tagjai ellen esett, picit azért tarthattunk attól, hogy megint meggyűlik majd a bajunk egy riválissal. Mint ismert, az Arsenal otthonában elszenvedett megalázó vereség térítette Contét jobb belátásra, aminek hatására átállt arra a hadrendre, amivel azóta 17 meccsen 15-1-1-et sikerült hozni. A két nem-győzelem a Spurs és a Pool otthonában született, ami egyrészt igazolja a bekezdés első mondatát, másrészt rámutat arra is, hogy ha valaki rajtunk kívül bajnoki álmokat dédelget, akkor annak bele kellett kapaszkodnia az Ágyúsokba mint reménysugárba.

Míg az öltöny-nyakkendős viselettől kedden elálló Conte heves ökölrázásokkal tudatta a Chelsea-táborral, hogy nem elégedetlen a döntetlennel, addig az eltiltott Wengert nélkülöző Arsenal csúnya pofonba szaladt bele otthon a Watford ellen. A francia szakember ezúttal is kénytelen volt elvegyülni a lelátón, ami – tekintve, hogy a kispadon többnyire egy megtörten magába gubózó, tanácstalan öregúrról van szó – még akár lendíthetett is volna fiai harci kedvén.

A jól megszokott méltatlankodás pár sorral feljebbről

Az Arsenal egyébként igyekezett kezdeményezően fellépni, bár különösebb fölényt nem alakítottak ki ebből. Persze mi sem jeleskedtünk különösebben Cech portája körül, úgyhogy az első gól kissé váratlanul jött – és csak részben azért, mert megadták. Maga az akció (szélre kitett labda, pontos beadás, veszélyes fejes) rendben volt, Marcos Alonso is szépen csapott le a kipattanóra, viszont ha nem is szándékosan, de lekönyökölte Bellerint. Nekem úgy tűnt, az Arsenal védőjének nem lett volna e nélkül sem esélye megnyerni a fejpárbajt (magyarán elkerülni a gólt), viszont nem szólhattunk volna egy szót sem, ha ez szabadrúgás kifelé.

Az eddigi menetelésünkben számomra az volt az örömteli, hogy egyértelmű győzelmek tarkították: nem játszottunk mindig jól, de bírói műhibák és ordas nagy szerencse nélkül jöttek a pontok. Most viszont jött egymás után két – ráadásul fontos, hatpontos – meccs, amelyeken a vezető góljaink vita tárgyát képezték. A kettő közül a mostani a problémásabb, s bár ennek szabályossága mellett is vannak (szakértői) érvek, azért az emberben csak ott motoszkál, hogy ha ez fordítva történik (vagyis az ellenfél szerez így vezetést), akkor is ugyanúgy gondolná-e (és gyanítom, nem). Nyilván nem kell az eset miatt sem Alonsonak, sem Conténak, sem másnak ostorral csapkodnia magát meccs után, mondván bocs, hogy élünk, de úgy se tegyünk, mintha ok nélkül hőbörgött volna itt az ellentábor.

A vezető gól

Persze a profik ismérve az, hogy hamar és egyértelműen túl tudnak lendülni a problémákon, legyen az korán bekapott gól, elmaradt büntető, kényszerű csere vagy jogtalan kiállítás. Ez sikerült is (leszámítva pár frusztrációját kőkemény belépőkkel levezető Arsenal-védőt), s bizony vezettünk pár egészen ígéretes kontrát, amik dühítő apróságokon, illetve érthetetlenül rossz döntések miatt haltak el. Vagyis hamar bevihettünk volna egy másodikat (ha Costa passzol, vagy ha Pedro jobban lő, illetve passzol), de a félidő végére az egynek is örülni kellett (no meg tisztelettel adózni Courtois képességei előtt).

A második félidőből tíz perc sem telt el, mire jött a második. De ez nem is gól volt, inkább egy klasszikus. Hazard leporolta Giggs ’99-es mesterművét (amit a walesi szintén az Arsenal kárára lőtt, igaz, az kupadöntőt ért), s ha szabad hazabeszélnem, szerintem rá is durvított picit. Félpályáról, ellenállhatatlanul gyalogolt be a labdával a kapuig úgy, hogy csak Koscielnyt kétszer alázta rommá, a kettő között pedig az őt megborítani igyekvő Coquelint hagyta úgy faképnél, hogy az 360 fokot pörögve pattant le róla. Nem véletlenül titulálta a belga karrierje egyik legnagyszerűbb góljának ezt a mérkőzés utáni interjúban, tényleg káprázatos volt. Értékét csak növeli, hogy az utóbbi hetek gyengélkedése után volt képes ilyen szólóra, ráadásul tök egyedül vitte végig az egészet, se kényszerítő, se szerencsésen visszapattanó labda nem volt ott, csak színtiszta zsenialitás.

Mestermű

Az önfeledt megnyugváshoz még sok volt hátra, de szerencsére az Arsenal nem igazán tudott ritmust váltani. Uraltuk a meccset, élveztük a játékot, s könnyelműen pocsékoltunk még pár kontrát és helyzetet. Hogy teljes legyen a megsemmisítés, jött egy harmadik is: a volt chelsea-s Cech adott egy kéretlen gólpasszt az ex-arsenalos Fabregasnak, aki köszönte szépen és az üres kapuba emelt. A végén még jött a szépségtapasz Giroud révén, de a vendégek keserűségét ez sem tudta különösebben enyhíteni. Érdekes volt egyébként, hogy az Ágyúsok helyzeteik többségét és a gólt is fejesből hozták össze, ami egyrészt mutatja azt, hogy mennyire nem tudták a jól megszokott rövidpasszos kis játékukat ránk erőltetni, másrészt viszont azt, hogy bedobtak valami újat.

Ajándékgól

A végeredmény és annak alakulása szempontjából ez egy könnyen hozott, sima meccsnek tűnhetett: hamar megvolt a gólelőny, nem kellett fojtogatós Arsenal-rohamoktól szenvednünk és nem igazán érződött, hogy ezt a derbit elbukhatjuk. Ugyanakkor ne feledjük, hogy Hazard mellett honfitársa, Courtois is igazolta klasszisát: végig magabiztos volt, két ízben pedig hatalmas bravúrt mutatott be. Az Arsenalnak is megvoltak ugyanis a helyzetei, s bár kulcsembereik – élükön Sanchezzel) – inkább voltak tompák és indiszponáltak, mint élesek és sikeréhesek, némi szerencsével lehetett volna ez egy szorosabb vagy másabb meccs.

Ettől függetlenül a mai alapján tényleg nem lehet azt mondani, hogy ne tettünk volna a győzelemért, ami összességében nagyon is megérdemelt. Szokatlan volt Wenger nélkül, viszont Hazard álomgólja miatt lett ez nagyon emlékezetes. Az általunk levert Arsenalon kívül ráadásul a Liverpool is botlott, úgyhogy a Tottenham győzelme ellenére is mi lettünk a forduló győztesei. A kilenc pont fór megmaradt, viszont egy stratégiailag rendkívül fontos meccset sikerült megnyerni. Fogynak az abszolválandó körök, már csak 14 maradt, mi pedig ahelyett, hogy a centit vágnánk. permanensen törünk előre. A top6-ből már csak a két manchesteri csapattal lesz találkánk (a Cityvel ráadásul itthon), s bár nyilván egy Burnleyhez, Evertonhoz vagy West Bromhoz sem szívesen utazik az ember, no meg egy Swansea vagy Watford is képes meglepetéseket okozni, ez már elég kell, hogy legyen. A rivális klubok drukkerei már mind beletörődtek, mi azonban még dicséretes mértéktartással hárítjuk a megelőlegezett bizalmat és gratulációkat. De most már tényleg közeledünk… Továbbra is Blue Is The Colour!

 • szeszfabresz

  Great job, Wudi!

 • “Nem véletlenül titulálta a belga karrierje egyik legnagyszerűbb góljának ezt a mérkőzés utáni interjújúban, ”
  Hogy hol? 😀 interjújúban?

  • WudigessBoi

   Javítottam:)

   • kár, mókás volt 🙂

    • WudigessBoi

     Akkor már inkább interjuhú:)

 • Pingback: Izgalommentesítés | Zongoracipelő()

 • “Most viszont jött egymás után két – ráadásul fontos, hatpontos – meccs, amelyeken a vezető góljaink vita tárgyát képezték.”
  A Pool ellenivel mi is a gond?

  • Tencsi1201

   A szabadrúgás jogosságán vitatkoztak Gerrardék a stúdióban a félidőben.

   • és volt rajta kívül olyan, aki ezt nem gondolta szabadrúgásnak?

    • Tencsi1201

     A többi Pool szurkoló 😀 egyébként nem igazán, ott a stúdióban Webbel vitatkozott Gerrard, kb. ennyi volt.

  • WudigessBoi

   Ment a hochmetz, hogy hát Mignolet még sorfalat állított, illetve hogy valóban szabálytalan volt-e Hazard buktatása. Szerintem teljesen rendben volt, ettől függetlenül volt, aki vitatta.

   • “hogy hát Mignolet még sorfalat állított”
    jajj, hogy az. Én azt hittem, a sípszó számít, nem az, hogy az ellenfél kapusa mekkora balfasz 😀

    “valóban szabálytalan volt-e Hazard buktatása.”
    Ezen azóta is röhögök.

    • WudigessBoi

     Nekem ezekről mindig az If a Liverpool fan was a commentator jut eszembe:)

     • : )) fokin

     • Sir Idemitirjak

      Ezt a nyelvet melyik területen beszélik? 😀

      • a skótoknál meg Liverpoolban

       • Skotot akkor meg nem hallottal 😀

        • tekintve, hogy még nem jártam arra, élőben valóban nem, csak tv-ben.

         • csak azt akartam mondani, h azt nem lehet megérteni, legalábbis a glasgowit egyáltalán nem 🙂

          Ez a fenti Poolos meg még viszonylag “normal proszto” brit.

          • Endy919

           Ennek a makogásnak van értelme is ?:D

          • olyan, mintha hollandul beszélne 😀

          • azért ha megnézed (hallgatod) viszont, sok vonatkozásban a dialektus erős hasonlóságokat mutat. Az amerikaihoz hasonló szavak elejének és végének elharapása, valamint az “ó-zás” egyértelmű hasonlóságokat mutat… fokin’ amajzin 🙂

 • Wenger was furious with referee Martin Atkinson for not disallowing the goal – but Chelsea boss Conte saw nothing wrong with Alonso’s challenge. Conte said:

  “I think in England, in this league, it’s always a goal. Alonso jumped more than Bellerin and scored the goal. To hear this in England, I’m surprised. Honestly, in Italy it would maybe be a foul.

  “For me, it’s the correct decision. We see a lot of these situations in England and it’s normal. If we were in another country, maybe we could have another conversation about this but here I don’t think it’s right to have this conversation.”

  • szeszfabresz

   Abszolút igaza van..annak ellenére hogy a PL is latinizálódik, boldog lennék , ha megmaradna az igazi angol futball stílus.

  • Sir Idemitirjak

   Előszőr könyök talált, amivel arrébb tette Bellerint, szerintem is szabálytalan volt.

   • dehogy volt, ne viccelj már. Nyújtott kar volt, nem könyök. Ki ugrik fel hátra tett kézzel?

    • Sir Idemitirjak

     Itt jól látható az eset, szerintem fújni kellett volna. Felugráson már régen túl volt plusz ha nem szerez előnyt a karjával akkor Bellerin esélyesen tisztáz.

     • hát én ebben továbbra sem látok szándékolt könyöklést abszolúte, de még csak arra irányuló mozdulatot sem, hogy lenyomná kézzel balerinát. Azzal értek egyet, aki a videóban lévő tv-ben is azt mondja: not a foul for me.

      • Sir Idemitirjak

       Szándékosság nem is volt, abban egyetértünk. 🙂

       • nyújtott kéz, nincs könyök, nincs ütés… nincs szabálytalanság.

        http://www.squawka.com/news/wp-content/uploads/2017/02/GettyImages-633772038.jpg

        • Balázs Kozó

         Akkor Alonso hónaljszagától kapott agyrázkódást. Nem vitatom, tényleg nem volt szándékos, de ettől függetlenül reckless volt.

         • az lehet, most kaptunk új szponzit, mert igen, nekünk már ilyen is van kérem:
          http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2017/01/sure-partnership-begins.html

          Lehet nem bírja a sure-t.

          Viccet félre téve, senki nem mondta, hogy nem ütköztek. Itt annyi a vita tárgya, hogy most Alonso ütött v sem. Szerencsétlenül találkoztak, de ennyi erővel Alonso hátába is fejelhetett volna. Sajnálom Bellot, senkinek nem kívánok sérülést, de volt már ez tétmeccsen fordítva is, Diaby vs JT, stb, de ne is menjünk messzire, a kedvencem, Paulista sokkal szabálytalanabbat lenyomott Hazardnak ezen a meccsen, meg az ütés volt, meg szándékos is, érted.

          • Balázs Kozó

           Kéne szólni Alonsonak, használja már azokat a vacakokat, ha már repi cuccban megkapják!

           Viccet félretéve: Paulista hülye. Nem először, nem utoljára. A bírónak meg dolga (lenne) védeni a játékost. Nekem az egyik vb eset jutott eszembe, amikor Neymarnak pár csigolyáját odébb taszigálták.

           Hé, a jó öreg Diabyba nem ér belekötni. Úgy hallottam, manapság az Emirates túrák azon részét tartja, amikor a kórházi részleget kell bemutatni..

          • Sir Idemitirjak

           A majomember megmozdulás cserébe tiszta piros volt, ott még a kommentátorok is ezt mondták a visszajátszás után. 🙂

     • terryaborsa

      “ha nem szerez előnyt a karjával akkor Bellerin esélyesen tisztáz.” Hát Alonso könyökmagasságában nem volt sok esélye szerintem.

     • eleve ugy ugrott Bellerin, mint egy ponty.. szimplan luzer volt, raadasul alacsonyabban volt, ha egy vele egymagas vedo ugrik fel, akkor vall-vall, konyok-konyok.

     • balazsh

      ez alapján meggyőztetek, eddig elleneztem, de már hajlok rá. viszont egyáltalán nem könnyű ítélet, szóval ha hibázott is Atkinson, nem tehetett róla igazán. egy konkrét kameraállásból látszik csak lassításban. még talán videóbíró alapján se ítélik meg a szabálytalanságot.

   • gorkaf78

    Henry azt mondta az esetről a Sky stúdiójában, hogy ‘fair challenge’ volt.

 • polo62

  Maga a meccs nekem meglepoen sima volt, az elso par percet leszamitva egyaltalan nem erzodott, hogy gond lehet. Ezt innen be kell huzni, nincs mese. Sem a csapattal, sem Conteval kapcsolatban szinte semmi kivetnivalot nem lehet talalni az elmult hetekben honapokban. Megy mindenki, mint a gep megallas nelkul. Szerintem ennek a csapatnak egyetlen gyenge pontja van, es ha valamiert megis sikerulne elbukni a bajnoksagot, szerintem nagyreszt Emenalo lelken szaradna. En nem kampanyoltam amellett, hogy igazoljunk telen, az a keret szerintem boven eleg lett volna a sima gyozelemhez. Viszont elment 3 kiegeszitoember, akik kozul 2 hianya meg visszauthet szerintem a vegen, mert bar csak bajnoksag es FA kupa van, gyakorlatilag 13 emberrel visszuk vegig. Visszahoztuk a fiatalokat is, akik fontos meccseeken max perceket kapnak, mikozben(ha hinni lehet a pletykaknak) kulonbozo okokbol sorra csuszunk le a kiszemelt jatekosokrol, pedig azert szerintem sokak szamara meg BL nelkul is eleg vonzo celpont lehet a Bridge.

  • “nagyreszt Emenalo lelken szaradna… mikozben(ha hinni lehet a pletykaknak) kulonbozo okokbol sorra csuszunk le a kiszemelt jatekosokrol”

   ehhh. Gondolkodtam, írjak-e többet, de nem, inkább nem.

 • Na, Redknapp is megkapja majd a magáét 😀

  https://twitter.com/SquawkaNews/status/827850984537853953/photo/1

  • WudigessBoi

   Ez mondjuk touché:)

  • Tencsi1201

   Jó, de van olyan játékos, akit Wenger nem igazolt majdnem le?

   • (lásd beharang)

    • Tencsi1201

     Egyébként durva belegondolni, de ha a vén lókötő a beharangban lévő 11-et tényleg leigazolja, azzal a csapattal elég komoly teljesítmény lett volna 4. helyen végezni 😀

     • :DD

      A vicc az, hogy ez kb ilyen 11 éves Fifán nevelkedett gyerek szintű foshalmaz, nem érvelés bármilyen esetben. Itt bármelyik szurkoló elmondhatja magáról ugyanezt, hogy hát ő majdnem leigazolta random11-et :))

      • Tencsi1201

       Szerintem azoknak, akiknek elég minden évben a ‘majd jövőre’, azoknak elég a ‘majdnem leigazoltuk’ is…:D legalábbis úgy látszik, hogy a tulajdonosoknak elég, mert még mindig ott ül a kispadon Wenger (ma mondjuk pont nem ült ott).

   • Lampardrol most azt nyilatkozta, hogy nem gondolta volna, h ilyen karriert fut be. Érdekes!

  • Endy919

   hehehe 😀

 • Endy919

  Most néztem meg kb. 50x Eden gólját. Zseniális . És nem a cask a gólja , egész meccsen villogot.

  Na megyek megnézem a többi összefoglalót.

  • “És nem a cask a gólja , egész meccsen villogot.”
   Ezzel azért némileg vitatkoznék, a támadóharmadban passzolt ő is vagy 20%-kal, a gólján kívül pedig nem nagyon forszírozta a lövéseket, azon kívül még egyet küldött elméletben a kapu irányába, de inkább Föld körüli pályára lőtte.

   A gólja zseniális volt, és kredit érte, de a meccsen azt leszámítva ugyanolyan idegtépően pontatlan volt, mint Pedro meg Costa.

   • Endy919

    Halálra szopatta az egész Arsenalt és így azért alakított ki helyzeteket.

    • Endy919

     Pedro melózása pedig a nagykönyvbe való volt.

     • Costáé is, meg Hazardé is. Ettől még a legtöbb helyzet és kontra azon ment el, hogy képtelenek voltak egymáshoz passzolni, és kb olyan hatékonysággal találtak bábut, mint Ivanovics beadásból az utolsó 2 szezonjában 🙂

      • lamps8

       costa melózása ezen a meccse? már megint nem ugyanazt néztük

       • ahogy többnyire 😉 Bár tényleg nem értem, kivételesen mibe lehet belekötni, a helyzetek elszórakozásán kívül szerintem tényleg nagyot melózott, nyitotta a passzsávokat, alternatívát jelentett, bírkózott a védőkkel, kimozgott, hátrajárt, Arse szögleteknél rendre fejelgette ki a labdákat, kontrákban részt vett… ennél többet nem várok tőle. De, ahogy tegnap még az előző poszt alá is írtam: “sajnálom, hogy legalább a végén nem tudtunk Costával lövetni egyet. Nagyon ráférne a gól. Remekül melózott ma, de őt nem ezért tartjuk, hanem főképp a gólokért. Nem volt kaput eltaláló lövése :/ “. Márpedig jónak nem nevezhető egy csatár játéka enélkül, ez fact.

        • Na ezt kéne látni a sok Costa kritikusnak. Így kerek, jogos, h szenved a gólszerzéssel, a zutolsó passzai nem jók mostanság, de tegnapi is adott egy majdnem gyönyörű gólpasszt Hazardnak és, ahogy mondod megállás nélkül melózik. Ezzel én sem azt mondom, h nem kéne feljavulnia.

         • Zoleee

          Hajtott tegnap Costa csak nem igazán jött össze neki gól vagy ahogy írod, jó utolsó megoldás és ez nagyon frusztrálta tegnap is. Ettől függetlenül nem volt haszontalan tegnap sem a pályán. Semmi különösebb baj nem volt a tegnapi teljesítményével, ez most kicsit gyengébben sikerült. Örülök hogy nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel hogy zavaró a játékosaink fikázása. Amúgy első hely meg Arsenal alázás megvan mindenkinek?

    • ezen egy ilyen győzelem és egy ilyen gól után nem fogok veled vitatkozni, de ez nem jelenti azt, hogy egyetértenénk.

     • Endy919

      Meglepő 🙂

 • Rammschein

  Ez gyors cikk volt, na meg jó is, mint mindig. 🙂

 • Sorry kis OFF: Ez megvolt?
  Bologna 1- 7 Napoli
  http://www.bbc.com/sport/football/38871214
  2 piros lap, 2 hattrick, Nagy ádám végig a pályán volt amúgy.

  Néha megnézem a meccsüket Nagy Ádám miatt (pedig elég nagy szenvedés), pont ez maradt ki basszus 😀

  • Az a kemeny, h az a Koulibaly, akit nem engedett el a Napoli 50m-ért sem, padozik leginkább idén.

  • kasata91

   Na én is jobb hogy kivételesen kihagytam.

   • ha már ennyien néztek SerieA-t, pár kérdés. Ránéztem most a linkre, olaszban hány cserét lehet nevezni? A Nápolynál most ez komoly, hogy 12 csere volt nevezve? 🙂 Az is komoly, hogy Reina még nemcsak, hogy él, de kezdő kapus olaszban?! 😀 Arról nem is beszélve, hogy az egyik piros lapot beszedő figura neve az, hogy masina? :))))

    • Sir Idemitirjak

     Igen, 12 cserét lehet nevezni az olaszoknál.

     • jóégdeminek. Nyugtass meg, hogy azért játszani csak 11-en játszhatnak ott is 🙂

      • Sir Idemitirjak

       Ha gonosz lennék, akkor előfordul, hogy egy kis alamizsnáért több, mint 11 játékos hajt az egyik csapat győzelméért. 🙂

  • Diego Costa

   Inkább a Napoli meccseit nézd. Elképesztő, ahogy játszanak. Rettentő gyorsan járatják a labdát, nagyon labdabiztos és technikás az egész csapat. Nem az a semmire kellő passzolgatás megy, ők előre is mennek, gólt akarnak szerezni. A joy to watch.

 • lamps8

  Palmert már a 25. percben halálra rúgta a Monk legénység egyik favágó tagja a Huddersfield leeds elleni rangadóján, a helyére beálló Izzy Brown pedig első labdaérintéséből megszerezte a vezetést.

  • pont akartam írni én is, hogy sajnos ahogyan sejthető volt, Palmer és Izzy egymást tapossák a kezdőért. Legutóbb Brown volt kezdő, ma Palmer, de idejekorán szétrúgták, a helyére álló Izzy meg kb tegnap, mint Fab, első labdaérintésből gól.

   • lamps8

    jaja, én reménykedtem hogy Brownt majd csatárként játszatják, de neked volt igazad.

    • a legelső meccs után, amikor a kupában átálltak 4-1-4-1-re, és mindkettő kezdő volt, én meg abban bíztam, hogy maradnak annál a felállásnál. De gondolom a Hudd’s már nem merte vállalni, hogy fél évig jegel valakit egy kölcsönös miatt. Kíváncsi vagyok, feljutnak-e végül, nagyjából 9 csapatnak van még reális esélye legalább a play-offra, többek közt nekik is. Sajnos Benitóék kb fix, nem bánnám, ha két valami olyan csapat jutna fel, mint a Huddersfield meg a Brighton, a Derby meg a Leeds, Norwich féle bagázs meg maradna odalent.

 • Lavid Duiz

  Üdv!
  Ezekről a hírekről hallottatok már? Ha nem is valószínű, hogy megvalósulnak, azért minden esetre érdekes próbálkozások.
  http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/inter-milan-want-chelsea-boss-9760661

  http://www.mirror.co.uk/sport/football/transfer-news/chelsea-eye-sergio-aguero-transfer-9757957

  • mindkettőre egy vaskos HÁHÁ a válaszom

  • Diego Costa

   Ezeket a híreket kár elolvasni is. Vannak olyan hírek, amikre kapásból rá lehet vágni (még ebben a média befolyásos világban is), hogy BULL SHIT. Ez a két hír tankönyvi példája ennek. Nem is kívánok további kommentárt fűzni hozzá.

 • Na megnézzük, mit ad ma a Clement-magic. Röhögnék, ha összehoznának egy ikszet. Amúgy az azért kemény, hogy Pepi sorban a második meccsen vágja padra Kunt a brazil wonderkid miatt.

  • lamps8

   brutális a kölyök, és nem csak azért mert megint gólt lőtt, a mozgásán, helyezkedésén látszik hogy a lábkörmében több tehetség van mint sterlingben.

   • Endy919

    Szezon egyik legnagyobb vétele a srác.

    • nyilván. Ő az új Ronaldoba oltott Messi, nem?

     • Endy919

      Akkor először nézd meg pár meccsét , utána jöhetnek ezek a kommentek .

      Senki sem írta higy új Messi vagy CR , de bőven megvan a tehetsége hozzá , hogy meghatározó játékos legyen a következő években .

      • csillagvirág, nem kell itt erőlködni, már nagyjából egy éve bedobtam a nevét itt, mint érdemes tehetség, bár lusta vagyok most visszakeresni, hogy mikor.

       Sosem voltam híve az ilyen frázisoknak, 1,1 meccs alapján minimum vicc kijelenteni ilyet, hogy szezon egyik legnagyobb vétele. Fogadd el.

       • Endy919

        😀 és szerinted én az eddigi két meccse miatt írtam , hogy a szezon egyik legjobb vétele ?

        Ezek a meccsek csak megerősítik ezt az állítást.

        De hagyjuk 🙂

        • a vétel előtti dolgok mit számítanak abból a szempontból, hogy mekkora vétel volt?

    • Mentalitasa is rendben van a sracnak, ha elkerulik a serulesek nagy playa lesz. Van egy olyan erzesem, h a Barcaban fog kiotni sajna.

  • Diego Costa

   Az a kemény, hogy meg is hálálja a bizalmat. Sokan nagyon dicsérik és anno én is felhívtam a figyelmet rá, mikor még Brazíliában focizott. Mikor a City leigazolta nagyon sajnáltam, mert úgy éreztem jó játékost vettek. Könnyen lehet, hogy így is lesz. 🙁

   Egyébként a kis patkány argentín padozása számomra nem meglepő. Nagy csapatok ellen sose lőtt gólt, góljait főként 11-esből szerezte.

 • Ha Klopp nem vágja zsebre Poch csapatát a kövi körben, le fognak szakadni a top4-ről.

 • undertow25
 • Ha esetleg a Swansea kiesik, Siggy-re mindenképpen rá kéne mozdulni.

  • szerintem ezt már régen meghúzhattuk volna korábban is, mint ahogy annak hangot is adtam már párszor 😉

  • lamps8

   és hol játszatnánk?

   • A jelenlegi formációban bőven lehet Hazard/Pedro helyettese, illetve az sem nagyon ártana, ha nem csak egy kreatív kp lenne a full keretben.

    • Szelsot csinalnal egy ilyen kreativ kp-bol? sokra nem menne, nem vmi gyors.

     • WehaveNoHistory

      Izlandi Fabregas 🙂

     • Nem én csinálnék, a Spursben kb. annyiszor volt balszélső, mint kp.

      • Be is sult ott rendesen. Contenak eszebe nem jutna mondjuk ott jatszatni nyilvan.

       • Besült rendesen? Ezt ne már. AVB rendszerében sem középen, sem a szélen nem tudott kibontakozni.

        • Attol meg jo nem volt. Sehol sosem jatszott szelen jol m, tehat teljesen alaptalanul feltetelezed, h jo lenne szelre. Bem is ertem, h talalhattad ezt ki:) kb olyan, mint Brana csatarnak.

         • Nem volt jó? Poch már rég elismerte, hogy az egyik legnagyobb hibája a csirkéknél az volt, hogy ilyen könnyen elengedte. De nyugodtan kérdezz meg pár spurszös arcot, a többség emlékeiben még mindig kedvencként él.

          • Az lehet, h kedvenc volt, de még csak allando kezdo sem volt. Igy nehez volt jol teljesiteni, h random tette be, random poziciokba. Az lehet, h elismerte a hibajat Poch, de ettol meg elotte es utana is jobb volt a Swansban.
           A hangsuly persze meg mindig nem ezen van, hanem, h o nem egy winger es normalis edzo ne mis fogja ott jatszatni, mivel egyszeruen fizikai adottsagait tekintve nem alkalmas erre, egy egezsen egyszeru okbol kifolyolag: Nem gyors, ellenben lassu. Raadasul vannak kivalo kvalitasai, amit a palya kozepen tud hasznositani, tehat nyilvanvaloan ott a legjobb.

          • Állandó kezdő persze hogy nem volt, a top6-ban sehol nem lenne állandó kezdő.
           Wingernek meg persze, hogy nem alkalmas, de ha a jelenlegi formációt nézzük, nem is wingernek jönne.

    • lamps8

     nincs ahhoz meg a gyorsasága, a jelenlegi felállásban látod hogy fabregasnak sem találunk helyet, akkor miért ültessünk a padra még1et?

     • Most úgy csinálsz, mintha a fél karrierjét nem a szélen töltötte volna.
      Jelenleg egy kreatív kp-nk van, és egyetlen cserénk Costa mögé.
      Az izlandi megközelítőleg olcsó lenne és kiváló cserejátékos, ami a rutinját és kvalitásait illeti. Főleg annak tükrében, hogy kötve hiszem azt, hogy nem állunk át 3-5-2-re a következő idénytől.

 • Endy919

  nézi valaki a City meccset ? benne az X?

  • Nem igazán. Pontrúgásokból próbál alkotni valamit a Swansea, de a mezőnyben esélytelenek. Ha csak nem akad be egy szabi/tizi, vagy Llorrente a semmiből nem fejel egyet, én nem látom esélyét az egyenlítésnek.

  • WehaveNoHistory

   most már igen 🙂

   • Az első akcióból kialakított kaput találó lövése a hattyúknak kb.

    • WehaveNoHistory

     tipikus kis csapat statisztika

     • Pepi lúzerfaktora lassan pettingeli a Pool sokéves átlagát.

      • WehaveNoHistory

       Nem gondolta ő sem, hogy ennyi elköltött pénz után, így fognak állni. De ez mit sem érdekel 🙂

    • lamps8

     már a boro ellen egyszer beszopta így, nem tanult belőle

  • Ilyen kezdot kirakni, nincs balansz a KP-n egy CM-uk van Toure szemelyeben.

   Jesus hiaba egy zseni, meddo volt a jatekuk elegge.

   • lamps8

    na azért az elején ahogy szétzilálták a swanseat, 20-25 perc alatt 2-3mat lőni kellett volna, osztálykülönbség volt az első félidőben

 • Diego Costa

  Jesus again…

  • WehaveNoHistory

   Kár érte, de hát ez van.

   • Diego Costa

    Én nem feltétlen erre az évre mondom, hanem hosszabb távon. Félő, hogy klassz kis játékos lesz belőle, mi is leigazolhattuk volna. :/

    • WehaveNoHistory

     Én a cici győzelemre mondom, hogy kár érte 🙂 Én a legjobbakat kívánom neki, de szerintem most az új ingerek miatt pörög ennyire, nézzük meg 1,5 év múlva, ha nem lesz Robinyó akkor lehet belőle valami, de most még csak wonderkid.

     • Diego Costa

      Tudom, pont ezért mondtam, hogy nem a győzelemre értettem, hanem a játékosra. Korai még a verdict, de jól kezdett a srác.

      • WehaveNoHistory

       Ja ok 😉 Meg van benne a potenciál az biztos.

     • Egesz eleteben hard working mentalitasu volt a srac, miert valtozna? Robinho mindig is egy lusta szar volt.

      • “Egesz eleteben”
       :DDDDDDD egész életében jah, 19 éves bakker, helyben leszopom magam, ha több, mint 2 éve találkoztál először a nevével. Hagyjuk már ezeket a nagyotmondásokat.

       Ja, és miért változna meg? Hány brazil is példa erre? Hány ellene?

      • WehaveNoHistory

       Kemény munka nélkül nem is lenne ott, ahol most van. Ahogy írtad, ha elkerülik a sérülések és tényleg ennyire agilis marad, akkor lehet valami, addig csak egy “tucat” brazil nagy lehetőség kapujában.

    • ” mi is leigazolhattuk volna. :/ ”
     és ülhetne Bats helyén a padon 🙂

     • Mondjuk vele szerintem még talán a 3-5-2-őt is bemertük volna próbálni.

      • még Pep sem vállalta vele a kétcsatáros felállást, no majd pont Conte 🙂

       • Pep nem tom, játszott-e valaha két csatárral, Conte meg konstans 4 évig.

        • Pep nem is vesztett ennyi meccsen sosem 🙂 mindent el kell kezdeni egyszer.

         • Ez oké, de ettől még Pepi sosem fog átállni kétcsatárosra szerintem. Már a la masián is a 4-3-3 az, amit “belevernek” a növendékekbe, Guardiola sem ment ennél tovább.
          Egyszóval ez így nekem kimondottan nem állja meg a helyét, hogy “még Guardiola sem, majd pont Conte”. Ha fordítva lenne, lenne igen, de így nagyon nem.

          • De Pep már játékosként is játszott többféle rendszerben, az meg, hogy edzőként eddig többnyire egy stílusra (de nem taktikára) tette fel az életét, épp bedőlni látszik. Ez persze nem jelenti, hogy mostantól a két csatáros felállásokra fog gyúrni, de azt sem, hogy azért, mert eddig még nem csinált ilyet, akkor már tuti, hogy ő aztán nem fog. Maradjunk annyiban, hogy ez minimum kétesélyes.

          • De ennek semmi köze ahhoz, hogy majd most mit fog csinálni, mert mint mondtam, a te összehasonlításod nem állja meg a helyét. Conte már fél évtizede 2 csatárral áll fel, Pepi soha eddig, és ez a lényeg. Pont ezért nem függvénye az, hogy Pep használta-e már, vagy sem.

          • “Conte már fél évtizede 2 csatárral áll fel, ”
           :)) a vita végére már az lesz, hogy egész életében csak ezt az egyet használta 😀

           de oké, megadom magam, az összehasonlítás tényleg nem állja meg a helyét.

          • Csak a pontosság kedvéért, 2011 végén kezdte alkalmaz tudomásom szerint ezt a formációt.

       • Endy919

        Pep soha sem játszott két csatárral , míg Conte szinte mindenhol . Itt is azt akart , csak nem sikerült megszerezni Mormotát (halistennek).

        Most meg nem is nagyon tudna nálunk két csatározni , mert eleve csak két csatárunk , ráadásul mindkettő nagydarab center azok meg nem nagyon passzolnak egymáshoz.

        • ” Itt is azt akart ”
         Ezt azért erősen kétségbe vonom, elvégre eléggé offloadolta a csapat körüli csatárokat, s bár a “hírek” szerint valóban rámentünk Moratára, mást még csak hírbe sem hoztak, pedig ti vagytok úgy oda, hogy csak az létezik, amit megírnak.

         Én nem gondolom, hogy a kétcsatáros játék bármikor is reálisan képben volt. Lehet, hogy Conténak volt még a legelején valami ilyen eszményképe, mielőtt látta a Chelsea keretét, de utána aligha.

         • Noha ezt már levitáztuk, de maga Morata is megerősítette, hogy tettünk érte ajánlatot, így ez nem egy olyan random hír, amit az érintett felek közül senki nem kommentált.

          Az igazság az, hogy nyári próbákból, a teljesen hektikus változtatásokból(pl- Cuadot kirakjuk, Moses megy később wingerbe) és a hirtelen bekövetkezett taktika-váltásból kifolyólag nagyon az a konklúzió, hogy a 4-1-4-1 csak egy légből kapott vészmegoldás volt, eleinte mindenképpen háromvédős szisztémát szerettünk volna.
          Tekintettel arra, hogy Conte az elmúlt 4 évben szinte konstans módon a 3-5-2-őt csiszolta, nem igazán tudnám elképzelni, hogy hirtelen a 3-4-3 lett volna az original terve.

          • De az egyetlen érved a 3-5-2 mellett az, hogy az elmúlt négy évben részben ezt játszotta a csapataival. A Chelsea meg 4-3-3-mat majd 4-2-3-1-et játszott. Most meg 3-4-3-at. Az, hogy mi “volt”, még nem mutat többet előre.

          • Endy919

           De te nyitottál azzal , hogy ha Pep nem válalta be a két csatárost játékot , akkor pont majd pont Conte fogja.

           Ismétlem eddig mindenhol ezt használta , nálunk is ez volt a terv és joformán minden megnyert meccs végén 10-20 percekre teszteli a 3-5-2t. Ez nem elég érv ?

           Mondjuk én még mindig nem nagyon szeretném ezt a formációt látni , mert szerintem lassú , de ha talál benne a mester Eden helyet és eredményesen tudnánk használni , akkor legyen.

          • “Ismétlem eddig mindenhol ezt használta , nálunk is ez volt a terv és joformán minden megnyert meccs végén 10-20 percekre teszteli a 3-5-2t. Ez nem elég érv ?”
           Nos, nem. Az, hogy mit akart, és mit akar majd, két eléggé különböző dolog szerintem.

           “Mondjuk én még mindig nem nagyon szeretném ezt a formációt látni , mert szerintem lassú , de ha talál benne a mester Eden helyet és eredményesen tudnánk használni , akkor legyen.”
           Szerintem a lassúsága nem lenne gond, alapjában a jelen kerettel a 3-4-3 sem kéne, hogy egy “gyors felállás” legyen, de mivel támadásban sokszor kontrára használjuk, mégis az. Nekem a 3-5-2-vel jóval nagyobb bajom, hogy a keretünk jelenleg alkalmatlan rá, mert kéne hozzá 3, de inkább 4 essential játékos, míg igen, Hazardot nagyon nehéz lenne beletolni, és ugyan páran nem szívesen hallják ezt, de Willit és Pedrot sem. Márpedig, eléggé alapjaiban kellene újrapakolni a csapatot nélkülük.

          • Endy919

           “Nekem a 3-5-2-vel jóval nagyobb bajom, hogy a keretünk jelenleg alkalmatlan rá, mert kéne hozzá 3, de inkább 4 essential játékos, míg igen, Hazardot nagyon nehéz lenne beletolni, és ugyan páran nem szívesen hallják ezt, de Willit és Pedrot sem. Márpedig, eléggé alapjaiban kellene újrapakolni a csapatot nélkülük.”

           Pezsgő van kéznél ? 😀

          • “De az egyetlen érved a 3-5-2 mellett az, hogy az elmúlt négy évben részben ezt játszotta a csapataival”
           Miért, arra, hogy eleinte is 3-4-3-at akart, arra milyen érvek vannak? Ezzel a taktikával még sörmeccsen sem álltunk ki az egész holtidényben.

          • És mondta valaki, hogy 3-4-3-at akart?

          • Akkor most valami harmadik felállás mellett próbálsz érvelni, ami totál idegen tőle, azzal, hogy “Én nem gondolom, hogy a kétcsatáros játék bármikor is reálisan képben volt”? Mert hogy a 4-1-4-1 nem volt meglapozott formáció, a 3-4-3 meg októberig terítéken sem volt az biztos.

  • WudigessBoi

   Fantasymban jól mutat.

   • Diego Costa

    Én csak most tettem be 🙂 Gondolkoztam előtte is, de az ára kicsit túlzó volt. Most viszont már beraktam 🙂

   • a bibliában is.

 • Diego Costa

  Jesus még nem láttam játszani, így nagyon véleményt se tudok róla mondani. Sokan nagyon dicsérik ez azért árulkodó és a gólokat is lövi, ahogyan láthatjuk. Ott van Dembele is Dortmundból, őt már többször láttam játszani, valami félelmetes, amit tud. Egyszer igazoljunk már le egy rohadt nagy tehetséget. Hazard-ot sikerült, ennek örülök de jó lenne már ha lenne egy újabb fogás még ha nem is akkora kaliberű, mert akkora ugye nem lehet. 🙂

 • Diego Costa
 • Diego Costa
 • Endy919

  Pool szurkolók új mottója : I have a dream!

 • WudigessBoi

  Ma Parolo szerzett mesternégyest a Pescara-Lazio meccsen (2:6).

  • WehaveNoHistory

   Élete meccse volt. Öreg ember nem vén ember 🙂

  • Endy919

   Jó , hogy említed a digó ligát. El is felejtettem volna nézni a Juve-Intert.
   Remélem ma is megrépázza a Juvét az Inter. Nagyon összekapták magukat , már a BL hely is reális számukra.

   • Endy919

    ś így is kiment a fejemből. hulye Endy .

    • Rammschein

     :”’)

     • Rammschein

      a Super Bowl-t még nézheted. 😀

      • Endy919

       az buzis sport . nem érdekel 😀

       • Rammschein

        ez is új… ahol széttörik egymást az buzis… :”D
        a reklám az tényleg sok… nekem a bajom az vele, hogy nem értem a részleteket. 😀 meg, hogy jó sok az időeltolódás és a franc se fogja megvárni. 😀

        pedig a városom a magyar bajnok lol. :’)

        • Endy919

         én sokat éjszakázok , de inkább NHL-t nézek.

         • Rammschein

          ott viszont direkt bunyóznak, itt meg csak járulékos a sérülés…

          van is valami nem régi film, ami erről szól, hogy a cúnya liga vezetői, hogy titkolják el az agyrázkódásokat.

         • régen imádtam az NHL-t, bármikor képes voltam leülni nézni, ma már azt sem tudnám felsorolni, kik játszanak 🙁

          • Endy919

           mikor nézted ? ha kb 10 éve , abból a generációból már csak egy pár klasszis aktív . pl. Iginla , Sedin fivérek, Zetterberg , Thornton , Spezza ,meg még egy páran.

          • sajnos már annál is régebbre kell visszamenni 🙂 még középsuli végén-fősuli elején volt időm a focinál is több sportra 🙂 úgyhogy inkább 15 már az… akkoriban még Sakics és Jagr voltak az ászok, Straka, Naslund…

          • Endy919

           Jagr még most is klasszis 😀

          • nem mondod.. hány éves már, 100? Szerintem már a kétezres évek elején is alig volt ép csontja 😀

          • WehaveNoHistory

           100 a súlya 😀 Őt még én is ismerem, pedig nem szeretem a jégkorongot. Amíg volt NHL a sporttv-n a trash-talk-ban sokat volt téma, hogy mennyire profi, étrendben edzésben stb… hogy 40+ évesen is tud ott játszani. Egy csoda az az ember.

          • Endy919

           Élsportolók közül talán a legnagyobb gambler .
           Nem egy Ferrari árát gépezte már el 😀

          • Guddy rivals? :))

          • WehaveNoHistory

           Annyira nem ismerem, de durva 😀 Azt vágom róla hogy valami tini lóvét akart kicsikarni tőle 😀

          • Endy919

           44 . Picit már belassult , de rutinból oktat .

          • rákerestem gyorsan, bakker, nem semmi. Amikor én néztem, még pingvin volt, kb az utolsó szezon volt, amit követtem a 01/02, és rettenet ki voltam akadva, hogy átment a Capitalshoz.

          • Endy919

           Az sem tegnap volt 🙂

          • igazán finoman közölted, hogy geciöreg vagyok, respekt 😀

          • Endy919

           inkább úgy mondanám , hogy tapasztalt 😀

          • kasata91

           Húúú ezek a nevek… NHL06-ban világ verő Bostoni medvéim voltak 9 szezonon át

          • Endy919

           számomra csak a San José létezik. Meg annó a Detroit , Brendan Shanahan miatt 🙂

       • navégrevalaki 🙂

    • te mondtad 😉

 • szeszfabresz

  Elég off topic, de lenne egy kérdésem, kivancsi vagyok a véleményetekre. Szerintetek Nagy Ádám valóban tehetséges? Szerintem kicsit túl van hype-olva a srác. Azon kívül, hogy elkéri a labdat, es továbbadja a hozza legkozelebb álló embernek, semmi érdemlegeset nem tud meccsenként felmutatni, elore fele pedig nulla a kreativitása

  • Rammschein

   mivel magyar, ezért a hazai sajtó tuti túltolja… a nemzetköziről meg mivel nem követem az olasz focit, nem igazán van képem… de ha minden újság róla cikkezne, na akkor tuti túl lenne hypeolva. 🙂

   • Olasz sajtoban sokkal tobbet szerepel.

    • Rammschein

     mea culpa akkor 🙂

    • Diego Costa

     Mág a magyarnál is? :OOO :))))))))

  • kasata91

   Itthon valószínűleg túl van tolva.
   DE volt már hónap játékosa a Bolognánál, és a legjobb nyári szerzeményként írnak róla rendszeresen.
   Láttam pár Bologna meccset és piszok jól lát a pályán (azt nem tudom hogy ez mennyire ritka skill arrafelé) Emellett az tűnt fel, hogy védekezésben irányítja a társakat, dumál, mutogat, és folyamatosan kommunikál az edzővel is
   Emellett a labda szerzési statjai is elég jók, nem csak csapaton belül, de a bajnokságban összességében is. (Jó azért nem Kanté-i magaslatokban )
   Előre felé kellene neki bátrabbnak lennie, meg távolról lőni.
   Épp ma láttam vele interjút és mondta hogy igyekeznek izmot pakolni rá. Emellett rendkívül szerény, alázatos, sokat dolgozik és inteligens. Ha nem is a következő Iniesta, de szerintem megállja a helyét majd valamelyik topligában.

  • Nem latvanyos, de hasznos jatekos. Nem veletlen a stat, h nelkule eddig csak kikaptak, vele meg alig par meccsen.

 • kasata91

  A szagkommentátor szerint Conte kinn van a Juve- Inter meccsen. Ez még reális, de kapaszkodjatok:
  A pletykák szerint pedig tárgyalásokat is folytatott az inter vezetőségével, hogy nyártól átvenné a csapatot 😀

  • Nezem, ott van, most mutattak. Inter hogyne…

  • lamps8
   • kasata91

    Milyen kis NERD szemüvegben 😀

    • WehaveNoHistory

     Próbál láthatatlan lenni 😀 Csak meccset néz vagy figyelhet is valakit?

     • lamps8

      reméljük Alex Sandrot

      • kasata91

       Ez ugye nem az exCsirke Sandro?? (lehet hulye kérdés de a sok név azonosság mostanában nagy ellenfél nekem)

       • Endy919

        nem 😀
        Alex Sandro ex Portós és klasszis bal wingback.

       • Diego Costa

        Nem.

       • WehaveNoHistory

        Nem, ez Porto játékkos volt.

        • kasata91

         Koszonom.
         My whole life was a lie….

       • Nem, ez a Portos brazil. Talán az egyetlen játékos, akit érdemes lenne elhozni olaszból, és illene a taktikánkba:

        http://www.transfermarkt.com/alex-sandro/profil/spieler/79960

        • Diego Costa

         Egyetlen? Dybala, Bellotti, esetleg Ghoulam

         • Szerintem egyetlen. Látom szerelmes vagy Dybalába, én nem sok olyan skillt látok benne, ami miatt jelenleg elhoznám. A gólemre azt mondom, esetleg, bár nem tudom, az algír mennyivel lenne jobb, mint Alonso, annyi olasz meccset nem nézek.

          Belotti számomra az aktuál nagy showelem, de 1 jól kifutott szezon egy toroban azért nem izgat fel annyira.

          • A skill ott van, massal van baj nala. De az, h egyetlen olaszorszagbol kcisit eros. Van ott par rejtett kincs, meg par egyaltalan nem rejtett.

          • mégpedig?

          • Diego Costa

           Szívesen elnézem a jó játékosokat szeretett klubomban, van ez így. Alonso-nál sok játékos jobb lenne, így Ghoulam is.

           Costa tökéletes utódja lehetne, ha ne adj Isten távozna a spanyol. Nem azt mondom, hogy ugyanazt azt szintet hoznál egyből, de a piacon a megszerezhető csatárok közül nagy fogás lenne. Kevés a jó csatár, aki elérhető. Egyébként tökre hasonlít a játékstílusuk is szerintem, akárhányszor látom az olaszt Costa emlékeztet. Fejelésben viszont sokkal erősebb bár ez nem nagy érdem tekintve, hogy Costa azon a déren kb semmit nem tud felmutatni. (Kb most fejelt először egy egy komolyat Alonso gólja előtt.)

        • lamps8

         ennek ellenére persze csak olaszban fogunk próbálkozni 😀

     • Diego Costa

      Dybala-t :)))))))))))))) #dream

      • WehaveNoHistory

       Vagy Kvádrádót 😀 Nem tudom megválna-e a Juve az argentintól.

       • Diego Costa

        Azt gyanítom, hogy nem. 😀

    • az csak béna álca, az a csoda, hogy nincs rajta krumpliorr és álbajusz 🙂

    • Ez inkább hipsterszemcsi.

  • Endy919

   majd 20 év múlva 🙂

  • kormolar

   sztem Simeone megy oda a nyáron….mert nagyon úgy néz ki h Atletico megtört picit a 2 bukott BL miatt …

 • Dybalaert kar, h ilyen flegma gyerek. Ha egy kicsit agilisabb, tobbet dolgozo lenne, meg le is kene igazolni.

  • Diego Costa

   Így is lekéne. 😀 Nagy álmom, hogy leigazoljuk, de sajnos sajnos marad az álom kategória. Hazard-dal elképesztően éreznék egymást.

   • Hat, ahogy mostanaban szerepel nem kene azert a 50-60 misiert, amit kernenek erte. Nagyon gaz a srac mentalitasa, leri az arcarol, a testbeszedebol. Flop lenne.

    • Endy919

     Már írtam párszor , szerintem kegyetlenül felvan szopva. Tehetséges , meg minden ,de…. egyáltalán nem az a world class , ahogy több helyen írnak róla.

     Ráadásul a flegmásága , ahogy írod…. nekem nem kéne , szerencsére nem is pletykálják.

     • De a tudasa ott van, tenyleg jo a srac, azert van felszopva. Csak van, aki ugy safarodik a tehetsegevel, mint CR, aki nem ismer vereseget es napi 6 orat edz pluszban es mindent megtesz a gyozelemert, meg vannak ilyen hulyegyerekek, akik elcseszik. Hazard is sokkal jobb lenne, egy kicsit jobb mindsettel, de persze vannak szintek. Dybala latvanyosan baxik az egeszre neha.

    • Diego Costa

     Sokkal többet kéne, formától függetlenül. Én nem látok problémát a mentalitásával, Conte kezei alatt pedig ha lenne is valami gikszer, hamar megszűnne. Nem lenne flop. Nagyon nem.

 • Urieten cuadrado mekkora golt vert

  • WehaveNoHistory

   Kis gólt nem szokott.

 • lamps8

  tetszenek mostanában ezek a nagy összeborulások, a szombati meccset Essien, Drogba és Sheva is Roman páholyából nézték.

  • kasata91

   Valószínűleg az utolsó olyan generáció a kubfutballban ahol ez még megvan.

   • Rammschein

    szomorú, de a mai világ már csak ilyen. :/

   • lamps8

    Sheva nyilván kivétel, ő már mikor ideigazolt jó viszont ápolt a főnökkel. viszont nem tudom mennyire tudatos politika, az előző generáció jelentős alakjainak a klub közelében tartása.

    • Rammschein

     remélem tudatos, ha nem is a klub legalább a playák részéről 🙂

    • “viszont nem tudom mennyire tudatos politika, az előző generáció jelentős alakjainak a klub közelében tartása.”
     Nem-e? Talán az egyetlen szokás, amit még Abra sem tudott kiírtani a klubból – nézd meg, hogy a stábban hányan dolgoznak a “régiek” közül… most a stáb alatt ne az aktuális edző stábját értsd, illetve ne csak. A Chelsea tv-től a scoutrendszeren át tömve vagyunk az exekkel, ha más nem, legalább egy-egy ambassador pozíciót kapnak a klubtól.

  • az viszont szomorú számomra, hogy ezek az emberek, akik tényleg élnek-halnak a fociért, képtelenek 90 percre csak a meccsre koncentrálni, akármelyiket is kapják el kamerával, mind a telefonját baszkurálja. Szerintem ez szánalmas, de tudom, én vagyok kőkorszaki szaki.

   • Rammschein

    …manapság, tisztelet a kivételnek, majdnem mindenki a telefonjába van merülve… szal… miért lennének ők a kivételek? 🙂

   • lamps8

    igen te vagy a kőkorszaki, erre sajnos mást nem tudok mondani 😀 ezen nem szabad már megbotránkozni

   • kasata91

    Pont ezaz hogy látott már olyat eleget 😀 Én örülök hogy pl. Didi egy rakat videót posztolt a lelátóról és a hangulatról. Kicsit olyan mintha én is ott ültem volna.

   • Biztos epp a live statokat bujtak Optan a press-accessukkel!

 • balazsh

  funfact Liverpool #32
  Matip visszautasította az Afrikai Nemzetek Kupája idejére a válogatottbeli szereplést, hogy a klubjában játszhasson.
  Míg Kamerun AFCON győztes lett, a Liverpool 2017-ben 10-ből összesen 1 meccset nyert, azt is a Plymouth ellen. Legalább kiderült, hogy jó helyre igazolt 😉 #loser

  • mondjuk Klopp nem is játszatta vagy 2-3 meccsen, mert fostak a kameruni szövetségtől. Jó döntés volt, na 🙂

 • Endy919

  off. Végeredménytől függetlenül , ha ez az Inter jövőre így egyben marad és kiegészülnek a beigért igazolásokkal (R.Rogriguez , Manolas , Berrardi , Verrati?) , akkor nagyon komoly riválisai lehetnek jövőre a Juvénak. Sőt… szerintem a Juve picit kezd leépülni . A Vidal,Palika,Pirlo , Marchisio álom középpályából már csak Marchisio játszik náluk , ő is hosszú sérülésből tért vissza és nem a régi. Mellette meg olyan szerencsétlenségek játszanak mint Khedira , Hernanes , Lemina , Asamoah , vagy az új igazolás Rincón. Még Pjanicot lehet ott talán kiemelni.
  A védelmük is kezd kiöregedni és gyengülni.

  Reménykedek egy erős Interbe.

  Kialakult bennem egy olyan perverz hajlam , hogy elkezdtem figyelni a digó ligát.. 😀

 • kasata91
  • WehaveNoHistory

   Hát ja. Amíg nem a Giants vagy az Okland játssza a döntőt nem nézem 🙂

   • kasata91

    De imádtam a bajnok Giantset. Az volt az utolsó döntöm amikor nem pártatlanul ültem le , ha egyáltalán leültem.

    • WehaveNoHistory

     Azóta meg csak balfaszkodnak, pedig a keret most sem rossz. Bradshaw leülős TD-je 😀 Az mekkora volt 🙂

  • szeszfabresz

   Hat en esküszöm nem tudom mit lehet szeretni ebben a sportban 😀

   • En sosem neztem, nem erdekelt. most megneztem, az alapokat megertettem, sok szabaly nincs meg, de a jatekmenet ertheto. Hat eleg unalmas, mit ne mondjak ez a handegging.

   • Diego Costa

    Pedig jó! 😀

 • balazsh

  kicsit off:
  Akármennyire is megbukott nálunk, fájna a szívem ha szó nélkül elengednénk Cuadradot. Elég nagyokat játszik Olaszország legerősebb csapatában. Főleg így, hogy Conte a vezetőedző; igazán adhatna esélyt egy Juvés játékosnak.

  • WehaveNoHistory

   Részletekben fizet a Juve, már eladtuk.

  • bár nagyon homályosak az infók vele kapcsolatban, de amennyire rémlik, ez már le van fixálva. 3 év kölcsön, évi fix összegért, a végén pedig végleg az olaszoké.

   • Endy919

    3 év kölcsön fix összegért , a 3. év után pedig lejár a szerződése.

    Olyan digós sunyizással részletbe megvették tőlünk.

    • ez van, le kellett írni a veszteséget, így összességében nem jövünk ki rosszul, az egyetlen szopó, hogy az értéke a mi könyveinkben szerepel még 3 évig. Az utóbbi években talán az egyetlen nagy értékű flopunk, Torres óta legalábbis szerintem biztosan. Felkészül Rahman és Bats, de ők még fiatalok nagyon, egyrészt még akár itt is befuthatnak, másrészt értük még lehet jó pénzt leakasztani esetleg.

     • Endy919

      Baba térde megadta magát . Belőle már szerintem nem lesz komoly focista. Vagyis nálunk biztos nem .

     • balazsh

      Baba még a régiúj csapatában se találta magát a kezdőben, Kolosinac kiszorította. (azóta meg egy súlyos sérülést is összeszedett) Szerintem 1-2 évet lehúz kölcsönben itt-ott, aztán lejárt szerződéssel továbbáll. Sajnos :/

      • Endy919

       Babát nem az Augsburgból hoztuk?

       • balazsh

        de, jogos

   • balazsh

    sajnos tényleg így tűnik, de akkor se hagy nyugodni. 31 millióért vettük, erre 1 évre rá össz. 15-ért továbbadjuk? méghozzá nem is egyben fizetik? elég érdekes

 • Lavid Duiz

  Ez volt már? 😀 “Frank Lampard always had time for his fans.” (Soccer Memes) 😀
  https://uploads.disquscdn.com/images/fd6c59650b6c4ef14ce95d970ffb0d6a4cae82791b9db05d524f044904dfd653.jpg

  • Endy919

   😀

 • Balázs Kozó

  Tökön lőttük magunkat, gratulálok a győzelemért. Bellerin már jól van, agyrázkódást kapott, és elájult még a levegőben Alonso fejesénél.

  Remélem, azért Robbent még az őrületbe fogja kergetni párszor.

  • balazsh

   Robben jobbszélső, ő minden bizonnyal Monrealra vár

  • ” Marcos Alonso on his friend Hector Bellerin: ‘I didn’t even see him coming’ ”

   Szegeny Bellerinre jott ki Alonso, hat sok eselye nem volt a 188cm Marcos ellen.

  • salsal

   Jaja, lehetett látni már a lassításoknál is, hogy amint fejbe csapja Alonso fennakadnak a szemei, és mint egy zsák, úgy zuhan vissza a földre…számomra elég sokkoló volt, örülök, hogy megúszta komolyabb sérülés nélkül.

  • mohacsia

   Csórikám nem festett jol. Jobbulast neki!

  • ÉS egyben ismét némi infó a végén az előző szezonbeli bénázásról.

  • Endy919

   😀 Nachos elment az a erdőbe

   • Hat persze, mivel Zouma elkuldte gyufaert 😀

    • WehaveNoHistory

     Az a test megindul, inkább félre mindenki 🙂

     • Kante a 8 eves kisfianak tunik mellette. “Apa varj jovok en is” 😀

      • WehaveNoHistory

       És a nyakába veszi es úgy tolják a rollert 😀 Ajj de várom, hogy újra kezdő legyen, és mindketten 90 percig a pályán legyenek.

  • :))

 • Endy919


  Kurva jók ezek a videók 😀

  • coquelin miert egy tyuk? 😀

   • Endy919

    cock-kakas 😀

    • De ez egy tyuk 😀

     • myheartisblue

      Hat egy f@szt meg sem rajzolhattak oda.

      • ezektől pedig kitelik 🙂

     • mert ha nincs töke a kakasnak, akkor az már tyúk 😛 🙂

      • WehaveNoHistory

       Kappan 😀

  • WehaveNoHistory

   Kedvelem én is, bár néha kicsit túl tolják, de a lényeg átjön.

  • Rammschein

   a skorpió rúgást nem értem… de a többi haláli 😀

   • WehaveNoHistory

    azért cikizik azzal, mert mindenki ez miatt sz*pkodta, olyan mozdulat volt ami egyszer adódik, meg amúgy is egy ripacs a francia 🙂

 • myheartisblue

  Goals by the age of 23:

  Lukaku – 136
  Ronaldo – 110
  Suárez – 107
  Rooney – 100
  Ibrahimović – 65

  Kìváncsi leszek melyik klub az, aki már eldöntötte, hogy marpedig ő szerzi meg a nyáron fontmilliokert a Romelut. Én a United vagy a Madridra tennem a voksom, Ti hogy látjátok?

 • Chelsea boss Antonio Conte criticises N’Golo Kante after victory over Arsenal

  Conte was seen lambasting assistant first-team coach Angelo Alessio after a key moment in the first-half and the Italian admitted it was because Kante had failed to track back.
  When asked about the incident, Conte told Sky Italia: ‘When I see something that isn’t going right, I am capable of murdering anyone!
  ‘I was angry because Kante was supposed to track back in place of Moses, who had gone into the box to mark the sixth Arsenal man on the corner.
  ‘He didn’t do that and I took it out on Alessio. He’s been my right hand man and thus, unfortunately, my victim for many years.
  ‘Kante is extraordinary. He brings a lot of quantity, OK, but what quality too. Even if he should improve in his build-up play. His first pass is always horizontal and he needs to make that vertical. I was just like him, so I do understand.
  ‘He’s a really good lad, always helping his teammates. He’s been a great buy, though he’s often tired by the time he gets to the goal. He’s still young and can improve.’

  Forras: Metro.co.uk

  • szeszfabresz

   Ilyen jól tuti nem beszél angolul 😀

   • Conte Olaszban volt a derbin, (elvileg/állítólag) ezt a Sky Italia-nak mondta, gyanítom nekik nem angolul 🙂 ezt már a digók dobták át angolra, amit a Metro tovább angolosított, gondolom 😉 szóval…

    • szeszfabresz

     Mondjuk ez elkerülte a figyelmemet, igazad van 🙂

  • Rammschein

   a cikk alapján megy a sittre, mert képes ölni :””D
   de legalább már tudjuk miért volt mérges a csávóra… hát ezért. 🙂
   Ha jól értem olyat is írnak, hogy Kanté gyakran fáradt már mire gólig jut(?)… hát amennyit fut nem csoda. 🙂

  • kasata91

   Ezkamu.
   RLC még él.

 • Diego Costa
  • Rammschein

   itt olyat odarúgtak volna neki, hogy a hordágyon feküdne szerintem…

   • Diego Costa

    Egyszer meg lehet csinálni, másodiknál meg lehet menni zuhanyozni. Hazard-ot is sokszor faragják és még sem látszik rajta.

    • Rammschein

     azt nem is mondtam, hogy nem kapna pirosat érte… kapna. 😀
     …hát azért elvétve látni Hazardon, hogy elege van már abból, hogy folyton mindig felrúgják. 🙂 de végül is lehet ennek az ipsének sem ártanának.

  • balazsh

   Szerintem bizzuk a hozzaerto scoutokra es edzokre ezeket a donteseket 😉 Cuadrado se mutatott jol a PL-ben. Meg amugy is… meg siman leigazolhatjuk.

   • Diego Costa

    Igen, leigazolhatjuk csak egyrészt ez nem biztos másrészt meg addig is Willian szaladgál a pályán…

  • WehaveNoHistory

   Szerintem Traore-ban is meg van a tempó és a kvaliti, a fineszhez többet kellene látni élesben, de ő már volt pár meccsig a PL-ben, Dembele még nem. Amúgy ja, jó lenne oda a jobb oldalra 🙂

   • Diego Costa

    És mire megy azzal a nem tudom én hány PL meccs előnnyel? Semmire. Nem gondolnám, hogy Dembele ne tudna a PL-be teljesíteni. Remélem egyszer kiderül. 😀

    • WehaveNoHistory

     Hogyne tudna, ez nem kérdéses, mert meg van az a csapat és az a közeg ahol simán alap játékos lenne.
     Nem szeretném kedved szegni, de a Chelsea nem vesz ilyen játékosokat 🙂 Max. a fifa-ban 😀

     • Diego Costa

      Tudom, hogy nem vesz, ez a bajom. Azt szeretném tudni, hogy miért nem. Azért mert nem látják benne, bennük a tehetséget vagy egyszerűen csak elvből. Előbbit azt mond ellen, hogy még én is látom, hogy nagyon tehetséges a játékos, illetve anno Hazard-ot is megvettük.

      • WehaveNoHistory

       Véleményem szerint más szempontok szerint figyelik a játékosokat a klub megfigyelői. Sosem volt ez az üzletpolitikánk, ha meg is szerzünk ilyen fiatal tehetséget, vagy a tartalékba vagy kölcsönbe megy. Kár ezen évődni szerintem. Hazard más, ő már a 18-19 évesen Lille-ben is alap és húzó ember volt, a korosztályánál sokkal érettebb.

       • Diego Costa

        Mi azért küldjük őket oda, mert nem elég jók. Dembele viszont nem ez a szint. Ahogy mondod Hazard egyből jött ráadásul ugyanabból a bajnokságból. Simán itt ragadt volna, Pedro-val harcolhatott volna a RW kezdő pozíciójáért.

        Mi olyan játékosokat küldünk kölcsönbe, akit le se kéne igazolni… Papy, Hector, Nathan,Miazga és társai elég kutyaütő banda. Még jó, hogy kölcsönbe mennek. Az is más, ha valaki tehetséges, de még nem érett meg a játékra nálunk. Erre Musonda a tökéletes példa.

  • ilyen szellős védelem ellen ezt Will is megcsinálja mondjuk, szóval ez nem érv.

   • Most a Willian-ellenes szektában próbálsz valid érveket keresni. Nem ajánlott.

    • úgy mondod ezt, mintha itt bárkivel is egyszerű lenne vitázni (mondjuk veled is akár 😉 ), de én megpróbálom azért… lehet egy pont után feladom, mikor már teljesen parttalan a vita, és úgy érzem, hogy csak elbeszélünk egymás mellett, de az már a vége. Van itt vagy 10-12 törzskommentelő, markáns, határozott, és többnyire egyéni véleménnyel. Ha nem mennénk egymásnak, akkor roppant unalmas lenne itt, és visszatérnénk azokba az időkbe, mikor még csak 15-20 komment volt egy poszt alatt 🙂

     • Sirappa

      Azok a régi szép idők…:)

     • Én nem a vitáról, mint eszmecseréről, hanem az érvekről, mint számonkérés beszélek. Velük egyszerűen reménytelen a helyzet, náluk a Willian=szar egy alaptézis, és ezt tölti be az oxigén, ekörül kering a Föld, ez a kvintesszenciája minden egyes megszólalásuknak, aminek már csak egy kicsit is köze van a brazilhoz. Az érvelésnek így is úgyis tiltás lesz a vége, már ha még nem blokkoltak. Costa mondjuk szerintem mindenkit lenyomott, aki egynél többször bevédte Maticsot még szeptemberben.

    • Endy919

     Az nem egyszemélyes szekta ?

     • Kétszemélyes szekta, általában egymásnak helyeselnek, hogy mennyire igazuk van.

   • Diego Costa

    Vagy nem… Mindig van valami. Egyszer, hogy vissza kell jönnie és, hogy védekeznie kellett, most hogy szellős a védelem stb. Mikor fogjátok már észrevenni azt, hogy nem elég jó? És akkor még finoman fogalmaztam.

    • “Vagy nem… Mindig van valami. ”
     De ez szimplán nem igaz. Te ezt mikor fogod észre venni? 🙂

     Will közel sem tökéletes játékos, megvannak a maga hátrányai és hiányosságai, de messze nem olyan kutyaütő, mint ahogy te be akarod állítani. Őszintén szólva ez az egész Rage againts the Willian elég szomorú. Mindenkinek van olyan játékos, akit nehezen vesz be, ezért kétszer annyit kell hoznia egy elimserő biccentésért, mint másoknak, és négyszer annyit, mint a lieblingeknek, de esetedben Will nem tud ilyet csinálni.

     • Diego Costa

      Jól mondod, nem tud ilyet csinálni. ( A futáson kívül semmit nem tud.)

      Ha ezt te nem így gondolod, akkor sajnálom. Viszont az ellenérveket nagyon szívesen fogadom. Mik a brazil errőségei, miben jó, mi az amit én nem látok stb.

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Ne haragudj de baromi olcsó dolog belinkelni egy momentumot és ezzel érvelni a leigazolása mellett. Dembele épp villant egyet, nagon szép volt, de a BVB Dembelével a pályán minden második héten baromi impotens.. Rendre kapnak ki vagy játszanak 0-0-át meg 1-1-et alsóházi Bundesliga-csapatok ellen. Nem tartom Willian-t extra klasszis játékosnak, de őt bármilyen rangadón be lehet tenni, tudja mi a dolga, elöl-hátul baromi fegyelmezetten dolgozik. Múltkor néztem ezt a Dembelét a Real Madrid ellen.. Hatalmas tehetség, de egyelőre nem sok keresnivalója lenne itt. Eszetlenül rohangál fel-le, mindent rákúr kapura ha kell ha nem, Védekezésben nem segített rendesen, pedig Marcelo volt a hátvéd az oldalán és kellett volna..

   Nem kizárt hogy ez a srác klasszis lesz és húzónév lesz egy Dortmundnál is komolabb csapatnál, de egyelőre nem tud hétről-hétre komoly teljesítményt nyújtani és a taktikai érettsége sincs meg ehhez.

   • Diego Costa

    “Ne haragudj de baromi olcsó dolog belinkelni egy momentumot és ezzel
    érvelni a leigazolása mellett. Dembele épp villant egyet, nagon szép
    volt, de a BVB Dembelével a pályán minden második héten baromi
    impotens..”

    Ousmane Dembele has been directly involved in 17 goals in 27 games for Dortmund this season (5 goals, 12 assists). Mindezt 19 évesen teszi….

 • Petikee Sipos

  belegondolva kicsit talán aggodalomra ad okot, hogy 2017ben 4 fejes gólt kaptunk, 2t a tottenham ellen 1et 2et a Pool Arsenal ellen.
  Mi lehet a hiba? megvannak a magas játékosaink, nem rögzített szituból kaptuk.
  Megnyugtató, hogy a hátsó 5 + 2 embert nem tudják a földön átjátszani, de kontrából a levegőben igenis sebezhetőek vagyunk.

  • Diego Costa

   Igen, ezen valóban dolgoznunk kell. És akár most is kaphattunk volna még egy fejes gólt, szóval ezen tényleg javítani kéne. A csirkék elleni gólok azok nagy védekezési hibák voltak. Alapvetően a védelem jobb oldala sáros benne szerintem és én a rutintalanság számlájára írnám ezeket a dolgokat. A pool elleni gólnál például Moses elfelejtette/nem vette észre, hogy van mögötte ember. A csirkék elleni gólnál kicsit eltolódtunk talán Azpit fejelték le, de TBO volt az egyik legnagyobb ludas, mert onnan nem igazán szabadna gólt kapni. Összességében szerintem azt lehet a baj, hogy sem Moses sem pedig Azpi nem volt ebben a szituban korábban, ezért követik el ezeket a hibákat. A passzolás, a helyezkedést meg lehet tanulni, ezt talán nehezebben. Abban viszont biztos vagyok, hogy Conte alaposan kielemzi a hibákat és elmondja a játékosoknak, akik ebből tanulni fognak és remélhetőleg legközelebb már nem követik el ezt a hibát.

   A legutóbbi gól annyiban volt más, hogy akkor már Zouma is a pályán volt, neki nem új a fejelés művészete.

   • Petikee Sipos

    az irány jó, Conte jelszava meg ismert:D

  • nem olyan nagy talán azért, csak eddig nem nagyon ívelgettek mögénk. A csapat tele van alacsony játékossal, és még a magasak sem azok a kifejezetten fejjel erős playerek, tképpen DL és Cahill mellett nem nagyon van erőteljes fejjátékú játékos. Matics és Alonso mellett még Costa az, aki nem véletlen van hátravezérelve szögleteknél is, de field támadáskor pölö ketten máris kiesnek. A baloson ott van Cahill, és Alonso, így értelemszerűen gyenge pont az Azpi-Moses kettős ebből a szempontból, ráadásul TC-nek is a legfőbb gyengesége a beívelt labdák. 4 fejes gólt kaptunk, nézd meg, honnan jöttek, és hogyan, aztán meg is van az oka 🙂 Ráadásnak aki még oda tud zárni a jobbon az Azpi-Mózi kettős mellé biztosítani, az Kanté a maga egytizes magasságával, esetleg még elölről Pedro vagy Will. Öööö, megválaszoltuk a kérdést? 😉

 • Diego Costa

  Így azért elég könnyű idecsábítani a játékosokat… Mit mondhatott vajon Kanté-nak? 🙂 https://uploads.disquscdn.com/images/f1f3b355ad2c9ad5732486fcd2bb043b0d7ac05b2ef88695520fe641bab0952b.png

  • és ezt vajon milyen nyelven mondta el neki? 🙂

 • myheartisblue
 • kasata91
  • myheartisblue

   De mit? Hogy szabadidejében a régi barátaival elmegy KVzni és lőnek egy fotót? Én valahogy ebben nem látok problémát. Szerintem ez egyfajta profizmusra utal, hogy a sport és a magánéletet nyugodt szívvel külön tudja választani.

   • kasata91

    Tudom. De néha szeretném elfelejteni hogy melyik kutyának a kölyke ő is és Pödrő is.

    • WehaveNoHistory

     Cesc out! 😀

  • Habony Árpád is la masia nevelés?

  • Sir Idemitirjak

   Piqué család menekülnek hispániából, Messi szerződése még mindig lassan lejár és nincsenek pletykák ezután??? Alszanak az újságírók? 😀

 • Nem igazán plussz érv, mert én is lehülyézem sokszor Gallaghert, de az már nagy szó, ha még a skyos spori is azt mondja, hogy Alonso gólja szabályos volt, mert ilyet nem sokszor mondanak.

  http://www.skysports.com/football/news/11095/10758212/ref-watch-arsene-wenger-was-wrong-about-chelseas-opener-according-to-dermot-gallagher

 • Pingback: Best Writing Service()

 • adam10

  Kérdés, ha nincs a pályán Terry és Cahill sem, akkor ki a kapitány? Illetve ki lehet a jövő Chelsea nagy kapitánya? Nálam Azpi egyre inkább jelölt lenne erre a posztra, nála szerintem a klubhűség sem lesz probléma és nagy harcos.

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Azpilicueta, David Luiz, Hazard. Ők hárman elég régi motorosok és meghatározó egyéniségek. Hogy közülük ki kapja az kb mindegy. A mai fociban a kapitányság egy teljesen felesleges intézmény, kb. az érmefeldobásnál van szerepe és ennyi. Ha valaki vezéregyéniség akkor szalag nélkül is az, lásd Lampard, Drogba.

   • trueblue05

    Szerintem Hazard nem vezéregyéniség, nálam ő a 4.. A többivel egyetértek.

   • szeszfabresz

    Tudom hogy exgúnár, de nalam Fabre a legnagyobb vezéregyéniség..

    • Fab mellett sok érv szól, viszont ellen elég komoly érv jelenleg, hogy nem játszik… 🙂

     Nekem egyértelmű no1 lenne Costa, ha képes lenne végre magáévá tenni legalább akkora szókincset angolul, hogy ne pantomimezni kelljen a bíróval. Így egyelőre Cahill után marad DL és Ápi a sorban, illetve, ha végre vernek még egy kis lélekjelenlétet Tibócába a pályán, akkor a belga madárijesztő. Jelenleg ő még nem elég agilis ehhez.

   • “A mai fociban a kapitányság egy teljesen felesleges intézmény”
    Aha, végülis…. tulajdonképpen futballistának lenni is felesleges intézmény, bárki odaállhatna, hiszen focizni mindenki tud.

    • vitéz kaprosfalvy ond kond

     Ez egyáltalán nem jó példa. Focizni mindenki tud(pontosabban bárki tudhat), de ha nem is teljesen egzakt és megfogható módon de meg lehet mondani hogy Aubameyang miért jobb játékos mint Kabàt Péter. A kaputányság viszont egy teljesen megfoghatatlan dolog. Kompany jobb kapitány mint Iniesta? Gera jobb kapitány mint Terry? Cahill jó vagy rossz kapitány? Miért? Ezekre nem lehet objektív választ adni, de èn elfogadható szubjektív vèleményt se tudok elképzelni.

     A kapitány dolga alapból az hogy a csapat érdekeit képviselje a bírónál. Ide tartozik a fent már említett érmefeldobás/térfèlválasztás és ide tartozott a pàlyán való kommunikáció a jàtékvezetővel – és ez az a pont ahol az évek során elcsúszott a dolog. Ma màr alap dolog sajnos hogy a jàtèkosok szalagtól függetlenül körbeállják a bírót, vörös pofával fröcsögő nyállal üvöltenek vele, reklamálnak, rinyálnak mint a fürdőskurvàk. Azzal hogy engedik ezt a bírók és a Fifa ez tendencia lett, a kapitányság valódi értelme pedig elveszett. Ma már simán odaadjàk egy kapusnak a szalagot, szerintem ez támasztja alá legjobban a mondanivalómat. Egy kapus hogy láthatnà el a kapitányi feladatokat? Nem tudja irànyítani a csapatát, se kommunikàlni a bíróval a legtöbb esetben. De mivel ma màr szabad körbeàllni a bírót ezért tökmindegy, basszuk rà a kapusra a szalagot ha nincs más.

     A karizma nem azon múlik hogy van-e szalag a karizmodon(sorry). Lampard, Drogba vagy Ballack olyan egyèniségek voltak hogy az ellenfél játékosai, a bírók és a csapattársak is odafigyeltek arra amit ők mondtak, karszalag ide vagy oda.

     A csapat teljesítmènyét pedig nem befolyásolja törvényszerűen hogy ki a kapitàny. Mi jelenleg a második szàmú helyettes-kapitànnyal(tehát sorban a harmadik arc) oktatjuk a mezőnyt. Olyan ember viseli jelenleg a szalagot aki közel sem akkora alfahím mint Drogba vagy Ballack, mégse vagyunk árva fiúk.

     Van Basten dobott be múltkor egy olyan ötletet hogy azonnal sárga lappal kène büntetni ha a kapitányon kívül valaki ugat a bírónak. Én ezt abszolút támogatom, véget kell vetni ennek a mostani rendszernek. A bíró dönt, reklamàlàs utàn még nem változtattak meg eredmènyt, tehàt teljesen felesleges a hiszti, amit a bíró fúj azt el kell fogadni. Amerikában ez nagyon jól működik.

     • Nagyjából főleg egy dologra hegyezted ki a mondandódat, ami két okból is hiba: az egyik, hogy bőven nem csak erről szól a CSK dolog, a másik meg, hogy nyár óta, azaz pontosabban a szezon indulása óta sárgalapos büntetés jár a bírónak szövegelőknek. Ez nem van Basten nagy ötlete, hanem élő, létező, és szankcionált szabály. Ha néztél a szezonban meccset, bár ezek szerint nem nagyon, akkor láthattad (volna), hogy bár még előfordul, de azért óriási százalékban visszaesett a “körbeállás”, miután az első fordulókban jópár sárgát kiszórtak ilyenért.

      • vitéz kaprosfalvy ond kond

       ” Ha néztél a szezonban meccset, bár ezek szerint nem nagyon, akkor láthattad (volna)”

       És múltkor én lettem lebaszva a kioktató stílusomért? Ejj ejj sporttárs 🙂

       Nem tudom, én valahogy nem vettem észre hogy szórnák a sárgákat reklamálásért. A City-nél Pep hatalomátvétele óta egy félreítélt bedobásért is körbeveszik a bírót, A Real meg a Barca játékosokról nem is beszélve.

       “bőven nem csak erről szól a CSK dolog”

       Akkor még miről? Mit csinál GYAKORLATBAN egy kapitány a térfélválasztáson kívül? A “vezér on and off the pitch” szerintem továbbra sem szalag kérdésre. Ha valaki kiérdemli a figyelmet, a tiszteletet akkor lesz tekintélye, ha nem akkor a szalag nem változtat ezen. Hogy mást ne mondjak pár éve ideiglenesen Sebastian Squillaci lett az Arsenal kapitánya. Teljesen érthetetlen döntés volt Wenger-től. Baromi gyenge játékos volt Seb és nem is beszélt jól angolul, kb. közröhej tárgya volt hogy (ellenünk is) ő viselte a szalagot, senki nem vette komolyan.

       • “A Real meg a Barca játékosokról nem is beszélve.”
        ők mióta játszanak Angliában? 🙂

        • vitéz kaprosfalvy ond kond

         Ennyi erővel te minek hoztad fel példának Buffont meg Kahnt? Ők mikor játszottak Angliában? A kapitányság fociban betöltött szerepéről beszélgetünk, miért kéne leszűkíteni Angliára?

         • “Ennyi erővel te minek hoztad fel példának Buffont meg Kahnt?”
          Kapusokról beszéltünk, ők kapusok 😉

          “Ők mikor játszottak Angliában?”
          Sosem, de attól még kapusok.

          “A kapitányság fociban betöltött szerepéről beszélgetünk, miért kéne leszűkíteni Angliára?”
          Most nézem, hogy ugyan kihagytam a szövegből, de a szabály a PL-ben él. A különböző szövetségeknél bizonyos szabályok különböznek. Itt pedig egyébként már nem a kapitányság szerepéről beszéltünk, hanem arról, hogy a játékosok körülállják-e a bírót vagy sem.

     • “A kaputányság viszont egy teljesen megfoghatatlan dolog. Kompany jobb kapitány mint Iniesta? Gera jobb kapitány mint Terry? Cahill jó vagy rossz kapitány? Miért? Ezekre nem lehet objektív választ adni, de èn elfogadható szubjektív vèleményt se tudok elképzelni.”
      Nem megfoghatatlan, ugyanúgy be lehet lőni egymással szemben is, hogy ki jobb csk, mint a másik, és igenis létezik objektív és szubjektív válasz is rá. Ha sportoltál valaha csapatsportot, akkor ezt tudnod kell. Ha nem, akkor magyarázhatom napestig, de azért, mert összemosod a karizmát és a kapitányságot, még nem lesz ugyanaz. Egy igaz CSK az vezér on és off the pitch, és nem csak arról szól, hogy térfelet v kezdést választ a sípszó előtt.

      • vitéz kaprosfalvy ond kond

       Bírom hogy amikor vitázom veled leírod hogy a véleményem hülyeség, de azt nem hogy miért.

       Be lehet lőni? Milyen módon? Sportoltam csapatsportot, fociztam évekig. A kapitányságot és a karizmát nem mosom össze, csak úgy gondolom hogy egy kapitánynak karizmatikusnak kell lennie. A kettő nem ugyan az 🙂

       Oké, a kapitány vezér on és off the pitch, de én azt gondolom hogy ez nem a szalagon múlik. Lampard is az volt, Drogba is. Terry akkor is az lett volna ha más viselné a szalagot. Egy kapus meg nem tudom hogy hogy lenne vezér on the pitch.

       • “Bírom hogy amikor vitázom veled leírod hogy a véleményem hülyeség, de azt nem hogy miért.”
        bocs, tegnap este melóztam, közben kommentoltam, azért is jött több darabban 🙂

        “Be lehet lőni? Milyen módon?”
        Ugyanolyan szinteken, mint ahogyan két focista közt is. Aki gyorsabban fut, meg jobban cselez, jobban lő, stb, az jobb. Ha fociztál, akkor tisztában vagy vele, hogy a csk szalagot azért nem aggatják rá akárkire. Olyan embernek kell kapnia, aki – mondjuk így az egyszerűség kedvéért – példakép. Ez így kicsit ilyen misztikus ködbe burkolt dolog, de ha akarod, érted. Olyan ember a kapitány, aki nyilván karizmatikus is (de ez nem ilyen minden bogár rovar, minden rovar bogár kategória), de a lényeg, hogy olyan a mentalitása, aki képes vinni a csapatot – mindig hajt, küzd az utolsó percig, képes mindenkivel kommunikálni, képes az (aktuális) edző szócsöve lenni a pályán, leordítani bárki fejét, ha elkúr valamit a pályán, és ő az első (jobb esetben az egyetlen), aki bármilyen vitás esetben ott áll a bíró arcában. Hiába karizmatikus valaki, akár legenda is, ha közben egy puhapöcs, lásd mondjuk miért (volt) jobb kapitány JT mint mondjuk Gerrard.

        Arról nem is beszélve, hogy a kapitány az öltözőben is kapitány, meg a pályán kívül is. JT szabadnapokon fogta a csapatot, elvitte őket paintballozni, stb, egyéb, csapatépítő versenyeket csinál, ping-pong, biliárd, stb. Ezek mind-mind hozzátartoznak a kapitányi feladatokhoz.

        Amúgy ha már így szóba kerítettük, ezért is rossz csk Cahill. Ő egy csendes figura, és egyáltalán nem egy true leader. Cserébe egy kapus simán lehet az, hiszen ezek a skillek egyáltalán nem függenek attól, hogy ki milyen pozícióban játszik. Ha balhé van a pályán, úgyis áll a játék, márpedig hogy a kezdőkörbe a csatár, vagy a kapus ér-e oda előbb, az csak a szándékon múlik.

        Az viszont, hogy van adott csapatban több vezéregyéniség jellegű játékos, még nem jelenti, hogy alkalmasak kapitánynak. DD sem volt az, hiába volt karizmatikus, és volt meg benne a szükséges skillek fele. Azért nála nem kell elfelejteni, hogy nagyon későre érett meg a játéka, eleve 25 éves korára fedezték fel (és tekintve, hogy afrikai, lehet az 27 is 😀 ), és nálunk is szenvedett az első szezonjaiban, bár mi csíptük, de mára sokan elfelejtik, hogy egy nyamvadt kis színész volt, fetrengett állandóan, míg annyi izmot nem pakoltak rá Joséék, hogy simán felvegye a versenyt a szekrényvédőkkel. És őszintén szólva Lampard sem volt az a kifejezett leader a pályán. Mindig hajtott, mindig küzdött, de sosem láttad tőle, hogy ott áll DD felett, és leordítja a fejét. Ballack sokkal inkább volt alkalmas CSK, mint mondjuk Lampard. De vegyük akár Essient is, aki egy igazi állat volt a pályán, de egy “tündér” az öltözőben meg az életben, egy csendes, halkszavú, birkatürelmű ember… nem mindenkire jó az a karszalag. Persze ráadni rá lehet mindenkire, de az még attól nem ‘jó’.

     • “Ma már simán odaadjàk egy kapusnak a szalagot, szerintem ez támasztja alá legjobban a mondanivalómat. Egy kapus hogy láthatnà el a kapitányi feladatokat? Nem tudja irànyítani a csapatát, se kommunikàlni a bíróval a legtöbb esetben.”

      Ma? nem tudom, mit értesz “ma” alatt, de azért majd nézz vissza nyugalommal a futballtörténelemben, hogy hányszor voltak kapitányok a kapusok, Kahntól Buffonig, Casillason át Schmeichelig.

      • vitéz kaprosfalvy ond kond

       Kahn, Buffon és Casillas mind a kétezres években voltak kapitányok, a futball jelenlegi korszakában. (ezt nagyjából 98-2000 óta számolják, amióta óriási pénzek özönlöttek a fociba, ekkoriban kezdődtek a gigaigazolások, a közvetítések világszintű elterjedése, a kapitalizmus erős térnyerése).

       Én arra gondoltam hogy a hőskorban a szabályok sem adtak lehetőséget arra hogy kapus legyen kapitány, később már lehetett de nem volt divat, ma meg már elég megszokott.

       • javíts ki, ha tévednék, de 18-20 év azért elég hosszú idő ahhoz, hogy azt mondjuk, “ma”, azt meg nem tudom, hogy ki számolja így… ennyi erővel 50 év is “ma”, akkor meg még mezszámok sem voltak… pedig a ’40-es évekhez képest akkor is óriási pénzek ömlöttek a fociba 😉

        • vitéz kaprosfalvy ond kond

         2000 környékén(pluszminusz pár év) vált tendenciává nagyon sok dolog a fociban ami azóta is tart. De oké, rendben van, a ma nem volt a legjobb szóválasztás.

 • Lavid Duiz

  Ez hatalmas! 😀

  • balazsh

   … ezt mégis hogy találtad meg? 😀

   • Lavid Duiz

    Facebook-on az UNILAD-et (is) követem. Rajtuk keresztül. 🙂

  • kvajo 😀

  • Rammschein

   ezen kifeküdtem. :”D

 • kormolar

  most megnéztem Hazard gólját újra… kiemelném Özil példaértékű védekezését a gólt megelőzően…hiába remek játékos ha ilyen fegyelmezetlen hátrafelé…bár ebben nagy szerepe van Wengernek is sztem…

  • balazsh

   hát ja, ha mást nem is, legalább leránthatta volna 🙂 de nem csoda, hogy sokszor kritizálják emiatt, főleg ágyúsok. nekem az furcsa, hogy a nagy meccseken való eltűnési szokásai ellenére bérelt helye van a kezdőben a rangadókon. (most a hiányzások miatt nem volt sok más választás) Conte már egy ilyenért kibaszta volna, mint macskát szarni 😀

   • “hát ja, ha mást nem is, legalább leránthatta volna”
    most ezt úgy mondod, mintha Cocknak ment volna 🙂

    • kasata91

     A nagy Francis úgy pörgött Éden porát nyelve a földön, mint egy sufni tuningos rotációs kapa.

  • bilala

   konkretan hazard goljanal, a 10 meter hatranybol indulo arsenal vedo visszafutas kozben siman elszalad a kocogo ozil mellett
   ajanlom figyelmedbe ezt a videot:
   https://www.youtube.com/watch?v=6ZDQr_26eyo eleg durvan megfikazzal ozil
   hozzaallasat, es nagyon nem alaptalanul (meg ugy osszesegeben az egesz arsenal hozzaallasat – tenyleg megdobentoen rezignaltan veszik az egesz meccset. mondjuk ez legyen az o bajuk :))

 • http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2017/02/loan-duo-named-in-team-of-the-tournament.html

  Fura, hogy amennyire felfutottak az afrikai izomnégerek a kétezres évek elején, a taktikai váltásokkal olyan gyorsan le is csengtek. No nem sajnálom én a duónktól, hogy a 2017-es ANK torna csapatába kerültek, sőt, valamilyen szinten ez dicső dolog, de cserébe jól mutatja az afrikai csapatok és játékosállományuk helyzetét, hogy Traoré és Atsu ott lehet. Azért nincs 10 éve még, hogy olyan nevek voltak a Best XI-ben, mint Essien, Geremi, Drogba, Yaya, Song, Manucho, Muntari, Mensah, Gervinho, Keita, és akkoriban olyanok nem kerültek be, mint mondjuk 2008-ban Kalou, vagy a torna gólkirálya, Eto, Sanogo, Mikel, Yakubu, 2010-ben Asamoah Gyan, Eto, Kanuté, Keita, Ayew, Kalou, DD, Obafemi Martins… stb, stb.

  • WehaveNoHistory

   Amúgy igen, kezdenek kikopni a fekete-kontinens gyöngyszemei az európai fociból. Erősen gondolkoznom kell, hogy hol van jelenleg is egy olyan afrikai focista aki meghatározó játékos valamelyik európai top bajnokságban. Ez betudható annak is szerintem, hogy sokan már fiatalon átkerülnek Európába és az adott ország honosítja, vagy kettős útlevél, és már csak a családfa emlékezteti a gyökereikre.
   A cikkhez, Traoré-ban látnék fantáziát, Atsu, hát nem is tudom, Porto-ban jól tolta, aztán kölcsönök, most a kastélyban is játszogat, belőle úgy érzem pénz lesz, vagy is úgy lenne mindenkinek a legjobb.

   • Endy919

    Atsura opciója van a Castlenak , nem is játszik ott rosszul , szóval 90% , hogy őt meg is veszik .

    Meghatározó játékosnak ott van Aubameyang , de az ő játékstílusa inkább európai , mintsem izomfeka.

    • “Meghatározó játékosnak ott van Aubameyang”
     Hát oké, meg biztos össze tudnánk horgászni még 1-2-t, de ez már ilyen “egy fecske” dolog. Olyan futballnemzetek, mint Kamerun, vagy a felfutó Elefántcsontpart nincsenek fasorban sem. Nigéria, ha mást nem, legalább fel tud mutatni egy jó olimpiai szereplést.

   • Sir Idemitirjak

    Amióta szigorúbb az anyakönyvezés kevesebb a “fiatal” 😀

    • WehaveNoHistory

     Ezért hamis a születési dátum az afrikai játékosoknál? 🙂

  • Endy919

   A Traoré , Atsu , Salah trión kívül mást nem is ismerek ezek közül .

   • Sir Idemitirjak

    Amartey nevét érdemes csak onnan megjegyezned még, most robbant be, mondhatni fiatal vkp, benne megvan a lehetőség.

    • Ondoa kapus is jo allitolag. La Masia neveles, biztos jo labbal 😀

   • Frenky54

    A Zenzo által emlegetett “izomnégerekkel” nem csak a más taktika végzett. Az említett Muntari (Inter)muszlim vallású és simán betartotta a vallási böjtöt, ami ugye 40 nap, és napnyugta után lehet csak étkezni……elképzelhető milyen erőállapota volt a játékosnak,mennyire volt bevethető állapotban.

    • ez viszont nem csak a rohamnégerekre igaz, emlékszem, mikor Benajun Józsi is megtagadta a játékot – talán pészah-kor, legalábbis úgy rémlik, tavasszal volt. No nem mintha ő nagyon hiányzott volna nekünk, csak mondom 🙂

    • mondjuk az a Muntari bojttel vagy bojt nelkul is szanalmasan kutyauto egy “jatekos”.

  • kormolar

   én az idei ANK esetén csak az eredményeket követtem… nem tudom h adta e valamilyen csatorna idén…nekem mindig fura volt h jó nevű játékosok a válogatottban, mint pl. pár éve a nagy Elefántcsontpart mennyire súlytalan volt a világversenyeken…nagyon kevés afrikai csapat volt aki maradandót alkotott ilyen szinten… de úgy a régebbi ANK-król is mindig az maradt meg h maga a játék alacsonyabb színvonalú mint Európában…

   • ez ugyancsak rossz általánosítás az afrikaiakra nézve. Nem kell messzire menni, nézd meg az egy generációval ezelőtti angol válogatottat, milyen nevekből állt: JT, Ash, Lampard, Gerrard, a csúcson lévő Rooney… azt mire voltak képesek? Az, hogy egy válogatottba jó játékosokat lehet beválogatni, szükséges, de nem elégséges feltétel. A hollandok is tudnának mesélni úgy vélem, no meg az olaszok is párszor 🙂

    Az pedig, hogy mennyire voltak súlytalanok, az elefántok és Ghána (2006, 2010) azért tett le teljesítményt Vb-n is, akárcsak Kamerun ’90-ben, Nigéria ’94-ben és ’98-ban (egymás után két vb-n lettek csoportelsők, mégha a kiesésesben kiestek egyből), de ott van a szimpatikus Szenegál 2002-ből, stb. Való igaz, hogy messzire nem jutott egy együttes sem a kieséses szakaszban, de szerintem nem mondhatjuk, hogy súlytalanok lettek volna.

    Az ANK más, az valahol mindig vicc kategória, hiszen ott azért a legtöbb csapat kutyaütőkből áll, feltuningolva azokkal a sztárokkal, akiket elenged a klubja és nem mondja le a tornát.

    • bilala

     raadasul 2006-ban ghana csak suarez utolso perces kezzel vedesenek koszonhetoen (meg a kihagyott tizinek, es az ebbol kovetkezo tiziparbajban gyengen teljesitesnek) nem jutott a legjobb 4 koze.

     • terryaborsa

      2010

  • Vagy csak a jo afrikai jatekosok legtobbje manapsag mar europa nemzetek zaszloi alatt futnak? 🙂

   • Például?

    • Endy919

     Boateng , Khedira , Fellaini , Balotelli, Niang. Akik hirtelen eszembe jutottak , de van még egy pár.

     • Khedira :DDDDD kösz, legalább ma is nevettem egy jót.
      Balotelli… fetrengek :DDDDDDD
      de Boatenggel betetted a kaput, kész. Sírok.

      • Mondjuk ha a védő Boatengre érti, akkor még bőven valid.

       • Endy919

        Más Boatenget nem ismerek , aki európai ország válogatottja.

       • lásd fent

        • Azér’ ez elég megrázó, gyakorlatilag az egyetlen stabil német cb-ről beszélünk.

         • Az Hummels meg Höwedes.

          • Hummels az utóbbi időszakban vedlette le azt a szokását, hogy egy idényben ~negyedévet sérüléssel a partvonalon tölt. Höwedes meg aztán valóban annyival jobb Boatengnél.

          • kevés német bajnokit nézek, nagyon keveset – valószínű, hogy Boateng esetében én valahogy mindig a rossz meccseket kapom el, legyen szó válogatottról, vagy Bayern meccsről, de a véleményem attól még a látottakra alapozott. Legutóbb az EB-n pl volt jó meccse? Mert szerintem nem, de még jó labdaérintésére sem nagyon emlékszem. Annyi rémlik, hogy összehozott egy igényes tizenegyest, meg béna-DL módjára ívelgette fel a labdákat a szögletzászlóra.

          • A mostani EB annyira nem jó támpont, ott nagyjából a teljes német csapat alul teljesített.
           Mondom, én 2012-ben hasonló véleményen voltam, akkor még tényleg valid volt rá minden fentebb említett jelző, de már a triplázó Bayernben is látható volt, hogy rohamléptekkel fejlődik.

          • nem kizárt, csak én ezeket a részeit nem láttam még 🙂 nekem olyan érzésem van vele, mint Gomezzel, hogy igazából nem jó, csak azért van ott, mert nincs más.

          • Endy919

           Gomezbe nem lehet belekötni , mert kb egy Ba szint.

      • lamps8

       Boatengel mi is a baj?

       • oh, ő az én Willianem 🙂 szerintem egy irtózatosan haszontalan, buta futballista, gyakorlatilag semmiresem jó, kutyaütő, botlábú antitálentum.

        • lamps8

         most ugye a Bayernesről beszélünk?

      • Endy919

       Taníts mester.

       • tenném én, tenném, de hát úgy látszik csak pusztába kiáltott szó itt minden 😉 jó játékosokról beszélünk, te meg előjössz ilyen Khedirákkal meg Balotellikkel, Fellainit meg már említeni sem merem.

        • Endy919

         bocsbocsbocs , My bad. A jó szó kimaradt.

         De ettől még Boateng egy nagyon stabil védő.

         • Utóbbival én továbbra is vitába szállnék, de tudom, ez az én keresztem.

          • lamps8

           fuh, pedig reménykedtem hogy Kevinre gondolsz.

           Jerome Boatengnél jobb játékost kb el sem képzelhetnénk a mi 3 CB-s rendszerünkben Luiz helyére, szal ezt tényleg csak te értheted 😀

          • Endy919

           adom amit írsz , de Luizal mi bajod ? 😀

           Ok , én sem voltam annó a rajongója , de amióta visszatért klasszis szinten játszik és kinőtte a faszságait. Már csak a szabadrúgásról kell leszoktatni.

          • lamps8

           semmi bajom nincs jelenleg Luizzal, igazából csak egy példa volt.

          • pont írtam lentebb, hogy kevés meccsen láttam/látom, így valszeg én kapom el mindig a rossz formáját, de egyszerűen még nem láttam hasznosan játszani…

          • Én ezen a véleményen kb. a 2012-en EB-n voltam róla, de azóta elég sokat fejlődött.

   • Ez a status qou igazából 20 éve is így volt, szóval ez annyira nem magyarázat.

    • (kösz, erre akartam kilyukadni, hogy a félvérek már akkor is franciák meg hollandok voltak…)

 • Brana Joséról és Ancelottiról:

  The Serbian international lifted the lid on what it’s like working under the Portuguese, while also offering an insight into the differences between him and Ancelotti.
  “They call Mourinho the Special One, and I think he is,” Ivanovic told Russian newspaper Sport Express. “If you win, his trust knows no bounds. He will make you fulfil the potential you were not even aware of. Training was unique under Mourinho.
  “He sometimes plays mind games with the press, but when it comes to the most important things, the matches themselves, he is always very serious. If you want to play for Mourinho, you have to follow his demands. Mourinho helps to develop the best qualities – professional and personal.
  “You can’t be indifferent to him. You either love him or hate him. That’s what makes him special. I am glad that I had a chance to work with him. Ancelotti is very different. If players had a choice, I guess they would prefer to spend the entire career with Carlo.
  “He is very calm and takes all the negative aspects on him, allowing the players to be comfortable. The results are equally good with both coaches.”

 • gorkaf78

  BREAKING NEWS: Willian kijelentette, hogy a nyáron Kínába megy:

  http://www.dailystar.co.uk/sport/football/586167/Chelsea-news-Willian-China-Beijing-Birds-Nest

  😀

  • lol.. tenk ju emese

   • gorkaf78

    Te nem kapsz lájkot, mert szemmel láthatólag nem értékelted a poént. 😀

    • hiszen majdnem szivrohamot kaptam, hogy Wilmos itt hagy minket (nem) 😀

  • WehaveNoHistory

   Persze mindenki, hiszen Ázsiában lesznek felkészülési meccsek 🙂

   • gorkaf78

    Na jó, de így közölve hatásosabb volt a hír, nem? 😀

    • WehaveNoHistory

     De igen 🙂

  • balazsh

   Ezzel felmeri a kozonseg visszhangjat, hogy mennyire lenne elfogadott ott is maradni 🙂

  • Endy919

   :DDDDD

   De hányadékok ezek az újságok a klikkvadász címeikkel.

 • gorkaf78
  • viktor

   Érdekes!…….. múltkor kijelentette, hogy nem Chelsea Fan, csak úgy rámondta a club, Ő meg nem alart megsérteni senkit. Hát nem tudom.
   minden esetre fura kép:D

   • kasata91

    Hát, ha ez ilyen kijelentgetős alapon működne, akkor szerintem nem ő rá pályázott volna a klub …

  • Diego Costa

   Pont ma láttam egy képet, ahol Forlan éppen csókolgat egy kupát az öltözőben, míg Caceres a háttérben nyomkodja a telefonját. Gatya nélkül… 🙁

   • a háttér itt is érdekes, vajon ki az izomfeka Pedro árnyékaként? Mózi talán? És Alonso hóna alatt a szőkeség? 🙂

   • gorkaf78

    Nos ezt a képet inkább ne linkeld be, elég volt a leírás is. 😀

    • Diego Costa

     Eddig eszembe se jutott, de most, hogy mondod… 😀

  • minden tekintetben egy kiváló kép 🙂

 • Diego Costa

  “Ha van/volt Achilles-sarka ennek a Chelsea-nek, akkor az a valóban
  komoly játékerőt képviselő közvetlen riválisok elleni futball. Fontos volt tehát, hogy javítsunk ezen”

  Korábban sem értettem ezzel egyet, de akkor ennek még nem adtam hangot. Most viszont már megteszem.

  Ha részletesebben megnézzük ezt a rangadózás dolgokat, akkor látszik, hogy nincs nagy probléma. A 3-4-3-ra való átállás után csak a csirkéktől kaptunk ki, egy teljesen kiegyenlített meccsen. A pool és az 4rsenaL elleni zakó még a régi időkből való, így azzal nem érdemes nagyon foglalkozni. A pool elleni fájó, hiszen az otthon volt és egyébként ott is simán szerezhettünk volna pontot. A 4rsenaL elleni vereség volt az, ami elég csúnya volt, nah meg persze fájó. A pool elleni x-et kifelejtettem, de azt is megnyerhettük volna, illetve a forduló eredményeit nézve (nah meg persze a tabellát), felért egy mini győzelemmel.

  Ezeket leszámítva viszont idegenbe vertül a cityt(!!), otthon a mu-t, a csirkéket és az örökös negyediket is. Röviden összefoglalva leromboltuk manchester városát és otthon észak London is megsemmisítettük. Not that bad.

  • balazsh

   City ellen gyengék voltunk, csak nekik köszönhetjük, hogy nem döntötték el a meccset már az első félidőben. sprs ellen szopó, a Pool formája megér egy misét, az Arsenal meg ilyen játékkal a Swansea ellen is kikapott volna. Unitednél a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta a csapat, de rég már annak. A számításba vehető meccsek közül egyedül a sprs képviselt komoly játékerőt, annak a meccsnek meg ismerjük az eredményét. Én így látom, de az is igaz, hogy bár nincs formában a csapat, mégis hozzuk W-ket, úgyhogy bár a kis csapatok ellen stabilak vagyunk, a valódi kérdés, hogy jogos-e azt számon kérni, hogy a nagyok ellen nem?

   • Endy919

    “bár nincs formában a csapat, mégis hozzuk W-ket,”

    ???

    • balazsh

     ez amolyan visszautaló kijelentés volt a City utáni meccsekre, de be kell látni, hogy most se az Everton vagy United ellen mutatott játék megy a pályán. plusz nem kritikának szántam, hanem dicséretnek, egy City ilyenkor kiszopik 4:0-ra a Lejsztertől, mi meg magabiztosan elhozzuk a 3 pontot cunderlandról

     • “kiszopik”
      jajj 🙂

      • balazsh

       Magam se tudom miert igy hasznaltam, de a kedvedert atirtam 🙂

   • kormolar

    az MU messze a legsz*rabb formában(magához képest) volt akkortájt…

   • Diego Costa

    Én nem látok nagy problémát a rangadózással. Újra felvetődik a kérdés, hogy vajon melyik a fontosabb meccs? A rangadó vagy a kis csapatok elleni meccs. Egyiken tudsz hozni a riválison közvetlenül, a másikból viszont sokkal több van a szezonban és ha az nem megy a csapatnak, akkor nem sokra meccs a jó rangadózással.

  • “A pool és az 4rsenaL elleni zakó még a régi időkből való, így azzal nem érdemes nagyon foglalkozni.”
   Ez is egy nézőpont, de mivel a szezon nem onnantól kezdődik, hogy átálltunk 3-4-3-ra, így muszáj 😉

   Alapvetően két dolgot lehet nézni, mégpedig azt, és emellett nehéz elmenni, hogy a Swans ellen bírói hibákkal tarkított X mellett csak a top6 résztvevők ellen hullajtottunk pontot, a Poolt és a Spurst pedig nem tudtuk legyőzni a szezonban.
   Másrészt, ez már kevésbé eredményfüggő, hanem a látottak: a nagy csapatok ellen azért van gond, és kijönnek a keret hátrányai, lásd a lentebb kitárgyalt fejesgólok jobbról, stb. Írod, hogy a Pool ellenit megnyerhettük volna – csak a helyzet az, hogy ugyanúgy el is veszíthettük volna, mert nem uraltuk a meccset, támadni meg aztán végképp nem támadtunk. És annyi erővel, ahogy megnyerhettük volna, a Spurs is nyerhetett volna ellenünk kétszer is… vagy akár ez az Arsenal elleni is lehetett volna élesebb, ha az Arsenal nem ilyen fapina (vagy TC nem mutat be két bravúrt, és mellette ő húzza a rövidebbet, nem Cech, mert mind a két kapus nyomott egy gólpasszot, csak a miénket beverte csecs, az Arsenal meg elkapkodta a sajátját)

   Összességében igen, “Not that bad.” ahogy írod te is, de nem is írtam sem én, sem W, hogy itt aztán akkora a gond. Csak azt, hogy ha van (és van) hiányossága a csapatnak/keretnek/taktikának, az kijön a nagy csapatok ellen. Az már megint más kérdés, hogy képesek-e ezt kihasználni.

   • lamps8

    a spurst legyőztük

    • jogos, elbaxtam 🙂 késő van már na. A mondandóm lényegét azonban nem homályosítja el ez az apró malőr 🙂

  • WudigessBoi

   Az öt pontvesztésünkből négy a top6 tagjai ellen volt. Nem azt írtam, hogy szarul rangadózunk, hanem annyit, hogy ha valahol benne van a bukó a levegőben, akkor az egy nagycsapat elleni meccs.

   • Diego Costa

    Ezt általánosságban is el lehet mondani egy közepesen vagy annál jobban teljesítő nagy(obb) csapatról a PL-ben.

    A 3-4-3 előtt a kisebb meccseket is mákkal húztuk be, utána pedig volt kb 2-3 rossz meccsünk, amiből az egyik (4rsenaL) az borzalmas volt, a pool és a csirkék elleni már annyira nem. Mindkét meccsen az x igazságosabb lett volna, de ez nem pontozásos sportág, szóval fölösleges erről beszélni.

 • Endy919

  Közben Pasalic kettős emberhátrányban valszeg győztes gólt szerzett.

  • kasata91

   Nagy Ádám az 5 ösön belül 6 méterről őrizte… Donadoni biztos lekapja a fejét

   • kormolar

    nagyon benézte…azt hitte h visszagurítás lesz….

   • Mi tortent? 😀

 • Zümi.

  http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/chelseas-kurt-zouma-how-living-9775209

  Az utolsó előtti mondat meseszép 😀
  (Conte) He says ‘You can’t be there, you need to be there because if the ball goes over you there you’re dead, so just anticipate.’

  You’re dead. Ennyi bazzeg 😀

  • WehaveNoHistory

   vakok között a félszemű a király 🙂

   • ja, de azért Oscar kb a vakok országának vakintézetében a szuper-röntgenlátással lebegő superman 🙂

    • WehaveNoHistory

     Igen 🙂 ez a pontos kifejezés rá 😀

  • erre mondjak pestiesen, hogy ez elment a rottenbiller utcába

   • WehaveNoHistory

    azt nem eladtak? 🙂 ezt meg nem hallottam,de jo 😀

 • Hertha – Dortmund jo kis kupa meccs lett. Most jönnek a tizik.

  • Sir Idemitirjak

   Örülök hogy Kalou nálunk nem gyakran állt meccsen a labda mögé 11-ről! 😀

   • WudigessBoi

    A büntetőpárbajokban rendre betalált. A 2009-es Communityn is ő lőtte be a győztes tizit, nem is akárhogy:)

   • nálunk nem hibázott büntetőt, pedig lőtt párat.

    • Sir Idemitirjak

     Tudom, azért is került oda a szmájli. Tegnapi tizijét látva írtam ezt a mondatot minden komolyságot mellőzve. 🙂

  • kormolar

   Kalou finoman behelyezte…a lelátóra bár lehet h még oda sem fért be…

 • WudigessBoi

  Jut eszembe, már korábban is voltak érdekes szerelési kísérletek az Arsenal részéről:)

  • Endy919

   jézusom , hogy repülnek az évek….

  • hát őszintén szólva kb az összes DD-Senderos csatát be lehetne ide linkelni :))

 • szeszfabresz

  Cech on Ryan Mason’s injury:

  He told Arsenal’s official website: “I offered him my support because I have experience in what he’s going through, and I’m happy to share my experience if it helps him.

  “The possibility to be able to offer him my experience, it was the first thing I had in my mind to do.

  Legenda:))

 • “Borussia Monchengladbach want to keep Chelsea’s Danish centre-back Andreas Christensen, 20, who has been on loan at the German club for 18 months. Monchengladbach are also poised to make a summer bid for English midfielder Ruben Loftus-Cheek, 21”

  Nagy kerdes, h mi mit akarunk majd Christensennel.
  RLC-t viszont jo volna kikuldeni a poroszokhoz egy evre legalabb.

  • furcsállnám nagyon, ha a Chelsea nem akarná megtartani Christit, bár annak valószínűleg az az ára, hogy kezdőbe kerül. Én mondjuk nem bánnám, bár a jelenlegi Ápi-DL-Cahill sorba hogyan tudnánk beszuszakolni a kezdőbe Zoumát és Christensent, az már egy érdekes kérdés 🙂

   • Endy919

    És még Aké is itt van, bár ő lehet , hogy WB lesz .
    A jelenlegi trióból per pill egyedül Cahilltől lennék hajlandó megválni , de az is igaz , hogy ő is feljavult a formáció váltássak.

    Van egy olyan érzésem , hogy vagy Zouma , vagy Christensen távozik a nyáron.

    • Egyvalamit felejtetek el ám srácok, amivel muszáj számolni, lehet Cahillt osztani, és a hármasból ő a leggyengébb láncszem, ez tény, de nem állunk valami jól HG játékosokkal – nem véletlen akartuk anno Stonest is majdnem mindenáron elhozni. Akkor is szóba került, hogy egy Varane-Zouma vagy Christensen-Zouma non-HG CB párost elbír-e a keret, és ha módosítani is fognak a szabályokon, akkor is max szigorítani fogják, szóval Cahill valószínűséggel marad még. Most pedig tovább fog szűkülni valószínűleg az amúgy is soványka HG keretünk, hiszen jelen állás szerint Begó vagy Fabregas ezt a csoportot erősíti, de ki tudja, a következő szezont is itt töltik-e még. JT-t már nem is említem, szerintem alap, hogy őt nyugdíjazzuk.

     Így HG-nek a fiatalokon (Aké, Ruben, Chalo, Aina, Solanke, stb) kívül kb marad Moses 🙂 és over. Ssssszóval a piacot úgy is nézni kell most, hogy a BL+PL-be nevezhető 25 fős keretből 17(!) játékos lehet non-HG. Jelenleg 12 fő az fixnek tekinthető szerintem, hacsak persze Costa meg nem gondolja magát a nyáron távozás tekintetében. Alonso, Zouma, Kanté, Hazard, Pedro, TC, Diegoal, Matics, Will, Bats, Azpi, DL. + Jelenleg még ott van Eduardo, de őt nem tekintem lényegesnek, szerintem gond nélkül kirakjuk, ha kell a helye.

     “Van egy olyan érzésem , hogy vagy Zouma , vagy Christensen távozik a nyáron.”
     Szerintem most nyáron még nem. Zoumából szerintem Aké mintájára vegyes játékost akarunk faragni, aki tud CB-t, WB-t is játszani, és akár Kantét is helyettesíteni tudja, Christensent pedig megversenyeztetjük Luizzal a kezdőért. Ha a dánnak nem jön be a dolog, akkor rákövetkező nyáron lehet dobbant a fix kezdő reményében, de szerintem meg fogja várni, mi lesz itt.

     • Sir Idemitirjak

      Christensen HG a jelenlegi szabályok szerint. 🙂

      • mostmár. De korábban még nem volt az, csak U21, hiszen 21 éves kora előtt 3 évet kell angol klubnál töltenie, ő pedig a 12/13-as szezon előtt került ide. Idén lesz 21, ’96-os születésű Christi.

   • Sandic

    Azért azt már láttuk ebben a szezonban, hogy nem tökéletes az a hátsó sor. A bajnoki címre idén elég lesz/lehet, de ha jövőre a BL-t is komolyan gondoljuk, akkor nem szabad hozzájuk foggal-körömmel ragaszkodni….

   • Hat ezert hoztam fel, ismet egy nehez dontes elott a klub, hasonloan, mint Cech-Courtois ugyeben. 🙂
    Azpival kapcsolatban ott van a dilemma, hogy taktikailag talan o a legjobb vedonk, de levegoben adottsagiabol adodoan nem eleg jo, Spurs vegulis ott vert meg minket, Azpi-Moses kozti legures terben. Tobb szakerto es oldal is ezt emliti, mint az idei CFC egyetlen major weaknesse. Zouma, pedig az ellentetje, fasza fizikai adottsagok, de valszeg sosem lesz Azpi taktikai es helyezkedesi tudasanak kozeleben. Cahill sem lesz mar fiatalabb, es benne azert ott a hibalehetoseg, megha most kevesse is jon ki, azert a korulotte dolgozok szepen bevedik a segget sok esetben.
    Ha Conte lat Christiben fantaziat, tud neki helyet csinalni valszeg.

    Persze sok midnent felulir, ha a nyaron ramegyunk egy top CB-re.

  • Diego Costa

   Biztos, hogy megtartjuk, legalábbis ez a cél. Elvileg jönni is akar a dán, akkor ha játszik. Kérdés mi van akkor, ha Conte nem tudja biztosra ígérni, márpedig nem fogja. Marad Conte meggyőző képessége, de így sincs ok az aggodalomra.

   Keretben a helye ez nem kérdés. Ne felejtsük el, hogy jövőre már újra lesz BL, kellenek a játékosok. A nyár nagy feladata,hogy jelentősen megerősítsük a keretet illetve mélyítsük is azt. Visszatérve Christensen-re, Azpi cseréjének tökéletes lenne a kisebb meccseken pedig ki lehetne próbálni őt (és Zouma-t is) Luiz helyén ha ez megoldható.

 • Sir Idemitirjak
  • Ha mar nem okos, lenne szep legalabb. Dehat…

   • Endy919

    Irigykedsz a hajara.

    • Meg az enyhén metro kisugárzást kölcsönző fülbevalóra.

     • Endy919

      Én is sexy voltam annó a két fekete kristályal 😀

      • Nem akarjuk tudni hol volt az a kristaly 😀

       • Endy919

        Zacsi természetesen . Neked nem volt ? :O

        :DDDDDD

 • kasata91

  Newly-retired Frank Lampard has been in
  regular attendance at Chelsea’s academy over the last few weeks as he
  starts his coaching badges with the B licence.If Lampard does want to
  give coaching a go, Chelsea would find a place for him at the club .

 • Hoppare, na vegre odaporkolnek nekik?
  MPs to consider vote of no confidence in ‘outdated’ FA
  https://www.theguardian.com/football/2017/feb/03/mps-debate-vote-of-no-confidence-in-oudated-fa

  • Rammschein

   rájuk fér…

 • Endy919

  Olyakat lehet olvasni , hogy Wenga vinné Hartot , így Čech dobbanthat. Bego elivleg szintén játszani akar és ezáltal váltani. Én visszahoznám a padra Čechet. Már nem klasszis , de padra még mindig bőven jó , ebben a ligában lett belőle top kapus , ismeri a csapatot és Londonból nem engedi meg neki az asszony , hogy elköltözzenek.

  • kasata91

   Szép meg jó ötlet. De nem látok rá esélyt. Marad ahol van szerintem.
   Ha annyira fel akarná turbózni papus(sorry) azt a csapatot, akkor nem a kapus poszton kellene hozzáfogni.

  • “Már nem klasszis”
   Azért ez így nagyon nem valid. Volt pár kimondottan gyenge meccse az elmúlt időszakban, de ez még bőven nem ad alapot arra, hogy “a padra még azért jó” játékosként kezeljük, pláne annak fényében, hogy még mindig egy klasszissal jobb, mint a MU-Spurs-Chelsea sort kivéve bármelyik másik csapat portása a ligában. Mindemellett ilyen gyenge szériája Courtoisnek is volt még az első két hónapban, amikor a Willian-ellenes szekta őt is kirakta volna Maticcsal együtt.
   Ez a Hart-szál meg totál értelmetlen nekem, már csak azért is, mert benne a hibafaktor alsó hangon is dupla akkora, mint az 5 évvel idősebb Cechben.

   • Endy919

    Csak az a baj , hogy Peti már 35 , és egyáltalán nem biztos , hogy még visszatalál a helyes útra , lehet , hogy már elkezd leereszteni.

    • De ez a kijelentés akkor is max akkor lenne érvényes, ha már ott járna, ahol Casillas 2014-ben. Jelenleg van egy rosszabb szériája a csapatával együtt, ilyenből kijutott Buffonnak és Llorisnak is az elmúlt időben.

     • Endy919

      Szezon végén okosabbak leszünk , és meglátjuk , hogy valóban csak egy gyengébb szériáról van szó , vagy már komolyan közeleg a nyugdíj.

    • Rammschein

     Én úgy tudom a kapusok nagyja 40+-nál számít öregnek… ergo Big Petenek is van még ideje… szerintem. 🙂

     • hát, csak annyira, mint amennyire a focisták 35-től kezdenek. Azért nagyon kevés az olyan kapus, aki 35-36 évesen még top szinten tud védeni. Ráadásul minden év komoly lépcső, 38 után pedig kb vége (értem ez alatt, hogy stabil kezdő top csapatban).

      • Sandic

       Kivétel erősíti a szabályt.

    • egy ilyen hekltikus csapat mogott nyilvan szarabbak a statjai, de azert Cech meg mindig magasan a legjobb kapusok kozott van. Szivesen viszontlatnam, de nalunk mar 1. sz. sosem lesz ez teny, ugyh neki ez nem opcio, meg jo 5-7 ev benne van sztem.

  • kasata91

   Javítanám magam. Kürtő madridi dobbantása után még el is fogadnám ezt az opciót. (Kivéve ha Conte be tudja adni Donnarummának a “Cehlsea tutti”-t )

   • Endy919

    DonnRumma esélytelen szerintem.

  • kasata91

   Azért tudtam volna válogatni abból a MU-ból hogy kit kérjünk érte…

   • Endy919

    Young-Fella párost természetesen.

   • Diego Costa

    Martial-Willian swap-ot adnék. A mu megkapná a a track back játékosukat, mi meg egy jó játékost kapnánk Willian helyett.

  • Diego Costa

   Ő meg nem ment… Remélem nyáron újrapróbálkozik.

   • szeszfabresz

    Megis mi ez a konstans gyűlölet szegény Willi iránt? :DDD

    • Ez csak a Willian-ellenes szekta. Két ismert tagjuk tevékenykedik az oldalon, az egyik a fentebbi úri ember, a másik egy Blotunga nevű fórumtárs. Arról ismerhetőek fel, hogy a világon mindent ahhoz mérnek, hogy Willian szar.

    • Diego Costa

     Nem nézel meccseket?

  • most olvastam, épp próbálom előkeríteni a .com-on az interjút, mert az írja a sky, hogy a Chelsea TV-nek nyilatkozott. Kíváncsi volnék az egészre 🙂

 • Sir Idemitirjak

  A rasszista szekurity nem fog kezet a fehér Costával aki minden angol tudásával reagál az esetre:

  • gorkaf78

   Ez érdekes. Ki van adva ukázba a securityseknek, hogy nem bratyizhatnak a játékosokkal?

   • Sir Idemitirjak

    Próbálom kivenni, hogy mit mond neki a biztonsági, de nem sokat érteni belőle. Nem hiszem, hogy meglenne tiltva neki, mondjuk lehet nem kitétel a melóhoz, hogy Chelsea szurkoló legyen.

    • “Sorry, cant” ezt mondja az elejen a feka.

     • Sir Idemitirjak

      Azt értettem, csak utána is mond még valamit

      • az mar osszemosodik a Costaval, meg a zajokkal, semmit nem hallani, de sztem csak ismetelgeti magat, h “no”

     • kasata91

      Őőőőőő
      can’t vagy cunt ? 😀 nem mindegy 😀

      • ha cunt lenne es Costa tudna angolul akkor emberunk a korhazban Diego meg az orson ulne valszeg 😀

    • Diego Costa

     Szerintem ugyanazok az emberek vannak ott. Engem azért lep meg ez az egész, mert akárhányszor láttam ilyen videókat, mindenki lekezelt mindenkivel, semmi probléma nem volt.

     • a bizti or nem igen szokott lekezelni. Nincs itt semmi latnivalo, nem tudom mit kell ebbol is ugyet csinalni 🙂

      • Diego Costa

       Nem?!

       • lehet kirugtak emiatt, ezert volt a mostani ugy beszarva 😀

  • WehaveNoHistory

   Ahogy én megfigyeltem az ilyen Tunnel Cam videóknál, a secu soha nem haverkodik, a klubhoz közeli emberek viszont üdvözlik a játékosokat és ők is a klub alkalmazottjait.
   Van egy molett hölgy a Chelsea-nél annak még puszit is szoktak adni 😀

  • ez nem angolul van a “no” az spanyolul is no… 😀

  • balazsh

   Ezekután simán el tudom képzelni, hogy csak simán pöcs a szekus. Elférne az őrségváltás a stadionban, mert ezek elég rossz hírnevet hoznak a klubra.

   • Diego Costa

    Pazon-nak már ennyire nem megy a játék, hogy már videókat gyárt ?

   • ez most trend, kb az osszes stadionban beadtak mar ezt tobben.

    • balazsh

     és mégis csak nálunk volt atrocitás. plusz zsarolás meg fenyegetés? egy pillanatra Mexikóban érzem magam

   • Sir Idemitirjak

    Szerintem itt még finoman jártak el. Ilyen esetben a terrorizmustól kezdve a nagy értékű lopásig bármi szóba jöhetne, bármilyen mentséget is mond az elkövető ott helyben. Mondjuk mai napig nem értem ezeket a bent maradunk éjjel egy x épületben dolgot.

    • balazsh

     nézd meg MU-sat és az Arsenalost, minden nyugiban lement. megvizsgálták őket. kikérdezték, átkutatták és mehettek is

 • Dele Alli lett a honap jatekosa januarban.
  A honap managere, pedig Clement lett. Megerdemli, de jo lett volna Conte zsinorban 4-edszerre is 🙂 (amugy a 3mal mar PL rekordot dontott)

  • kasata91

   Várható volt. Elég masszív hónapot hozott.

 • Azert ez a Tiote elfert volna egy jo kis PL csapatban is, akar Leicester, Hull stb. erre elmegy kinaba..MASODOSZTALYBA 😀
  http://www.bbc.com/sport/football/38899464

 • Endy919

  https://www.youtube.com/watch?v=qYBJENLgf4Q 3:10-nél ki az a Misi imitátor ?

  Amúgy Diego elég szarul érzi magát nálunk 😀

  • Az Chalobah a hajabol itelve. Neki ilyen szinu a hajank a vege 😀

   • Endy919

    Neeeem. Később szerepel a videóban Chalo és neki mos fekete a haja. 🙂

    • hat ember legyen a talpan, aki a sok keknegert megkulonbozteti 😀 Conteeknak lefogadom van valami fiatal feka hatarozoja es kiskonyvbol nezegeti, h ki kicsoda… vagy lehet rajta van a nevuk az edzotrikon is .D

     • Sir Idemitirjak

      Vagy csak mindet bro-nak szólítja! 😀

     • Rammschein

      “kéknéger” 😀 ez új. 😀

  • Endy919

   Neeeem. Később szerepel a videóban Chalo és neki mos fekete a haja.

  • Tornando Ferres

   Costán besírtam amúgy, ebből kéne egy gif 😀

 • Sophie Rose oboaztatta a MU fanok nepet: 😀
  (those jugs tho…)

  • Petikee Sipos

   óóóóhteee:O lefordulok a székről.

   • Endy919

    gondolom téged is a tudatlanságuk vágott a földhöz:D

    • Sir Idemitirjak

     Fejből betűzd el Misi és Dave nevét! 😀 Nem egyszerű, de azért voltak fájdalmasan gyenge képességű emberek! 😀

     • Endy919

      én valahogy nem őket néztem 😀

      • irodalmian fogalmazva a szurnad a pottyantojat mi?

       • Endy919

        ez is megfordult a fejemben .

    • Petikee Sipos

     kiesett a szemem a tudatlanságtól.

  • lamps8

   az csöcs

  • Rammschein

   mikor körbepörgette a csávót… akinek a hátára rá vagyon írva a neve… ott meghaltam 😀 na meg a nevetésétől is a hölgynek. :DDDD

 • Diego Costa

  Kedvenc kérdéseim a mai sajtótájakóztatóról:

  Willian mu-s érdeklődése kapcsán: Fontos-e Conte-nak, hogy játékperceket adjon a brazilnak, így mutatva a játékos fontosságát?

  Ismer-e Burnley-s játékosokat, mint például Joey Barton?

  Ha Pogba 87 millió volt, akkor Eden mennyi?

  Kis túlzással semmi értelme a sajtótájékoztatóknak, ha ilyen hülyeségeket kérdeznek. Annyit kéne kérdezni, hogy mindenki egészséges-e és kész.

 • Diego Costa
  • ennyi 🙂 de amugy nem voltunk rosszak rangadokon sem az “uj vilag” ota, azert az is kell, ha azokon mind kikapunk nem sok marad abbol a 9 pont elonybol, foelg, ha hozzaadod azokat a 3 ponokat az uldozokhoz.

   • Diego Costa

    Én is ezt mondtam, hogy nem érdem miért volt ez a “rossz rangadózás” itt téma.

  • Rammschein

   pont most vettem észre és akartam bemásolni… :”D

   A végén megírt konklúzió nevetséges. 😀 igaz, de nevetséges, mert ezt bármilyen sportra rá lehet húzni, ergo egyenlő egy nagy 0-val 😀

  • okos cikk, nagyon okos. Igaz, az, amit levont, mint következtetés, pont annyira vonható le, mint az ellenkezője, de oké, hát írni kellett valamit.

   • Én személy szerint nem hittem volna, hogy 14 szerényebb csapat ellen több pont hozható össze, mint 5 erősebb ellen.

    • mint ahogyan azt sem, hogy ha legyőzöd a többieket, akkor te nyersz. Az utolsó mondatnál kb ez lehetett volna ordasabb közhely, a lényeg ugyanaz persze. Ha bemegy, gól. Röhej. Tegnap úgy rámjött, meghallgattam pár Hofi-kabarét. Na az egyikben (a Hofisszeuszban) van egy rész, amikor a focit ekézi, félidőben a riporter odamegy a kispadhoz, és megkérdezi az edzőt, mi a véleménye a mérkőzésről: úgy érzem, még nincs vége a mérkőzésnek… 😀

     • Az a mák, hogy mindez évekre visszamenő adatokkal van alátámasztva, különben vonakodva fogadtam volna a cikket.

      • nem csodálom, a whoscored nélkül erre én sem jöttem volna rá.

 • Tammy jogsi es biztositas nelkul okozott balesetet. Meg csutortoki hir, de csak most lattam. Hat ez sem egy eszkombajn..
  http://www.bbc.com/news/uk-england-bristol-38919852

  • ez annyira rossz. Pedig irtó nagy tehetség, kár lenne, ha neki is a fejébe szállna és ilyen baromságokkal tolná el a karrierjét…

  • Kurt Zouma has revealed he could be forced to leave Chelsea

   Ez az interjú melyik részéből jön le? Egyébként meglepne, ha a BL-es szezon előtt elküldenénk a picsbe úgy, hogy Terry sem lesz már.

  • teljesen felesleges találgatás ez még, és gyanítom ez sem teljesen így, és nem is ilyen kontextusban hangozhatott el. Most épült fel, egy majd’ egy éves sérülésből, örüljön, ha nem sérül vissza. Egyelőre minden jól halad, és legutóbb még ezt nyilatkozta ő is. Ez valami kiragadott dolog lehet, bár nyilván benne van, hogy távozhat a nyáron, de szerintem nem fog. Ahogyan lentebb is írtam még Christensen esete kapcsán, szerintem Conte belőle akarja kifaragni Mózi alternatíváját, és kb olyan rotálásban játszatná, mint most Willt és Pedrot. Persze ez szigorúan szubjektív vélemény, mégha nem is teljesen légből kapott.

   • “szerintem Conte belőle akarja kifaragni Mózi alternatíváját”
    Zoumabol Moses alternativajat? Ezt ugye nem gondolod komoylan 🙂

    • Ahogyan lentebb is írtam még Christensen esete kapcsán, szerintem Conte belőle akarja kifaragni Mózi alternatíváját

    • ennyiből nem tudom, épp mibe akarsz belekötni 😉

     • Nem igazan ertem, hogy lehetne Zoumabol szelso hatved, ha csak nem tudnak teljesen mas testet es mozgaskulturat cserelni mar a jatekosoknal 🙂 koze nincs ehhez a poszthoz Zoumanak. Egyaltalan honnan jott az otlet? A valosagban erre semmilyen utalas nem tortent.

      • “Zoumából szerintem Aké mintájára vegyes játékost akarunk faragni, aki tud CB-t, WB-t is játszani, és akár Kantét is helyettesíteni tudja” így talán érthetőbb, ha már lusta vagy letekerni.

       “A valosagban erre semmilyen utalas nem tortent.”
       nem? Nézd már meg, eddig hol játszott zümi.

       • nem vagyok lusta letekerni csak nem tudtam, h mar errol volt szo lentebb.

        Miert hol jatszott Zouma szerinted? CB volt a 2 kupameccsen es, amikor a PL ben az Arsenal ellen cserekent bejott a 88-ik percben Moses helyere az olyan sokat azert nem arul el… Mosest akarta lekapni es mas alternativa nem volt ettol meg nem lesz o megoldas oda. Alkalmatlan szelso vedonek.

        • “CB volt + az Arsenal ellen cserekent bejott a 88-ik percben Moses helyere”
         Tehát, hol a kérdés? 😛 José alatt meg játszott pivotban, és nem rosszul.

         “ettol meg nem lesz o megoldas oda. Alkalmatlan szelso vedonek.”
         By the way, értem, hogy szerinted nem, bár azt nem, hogy miért.

         • “Tehát, hol a kérdés? :P” jah mivel nem volt mas lehetoseg es kemeny 3 percet jatszott egy letutizott meccsen akkor mar az a natural postionje? 🙂 nem ertem, h mit nem ertesz azon, ha a kenyszer vagy az eppen tok mind1 hol jatszol 3 percet a vedelemben nem egyenlo azzal, h valos alternativa lenne azon a poszton.

          Miert alkalmatlan szelso vedonek? Nezz korul, h van-e a vilagon olyan szelso vedo, aki ekkora termettel, sullyal, mobilitassal, olykor eleg darabossaggal letezne ezen a poszton.
          CB-nek gyors, de szelsonek egyaltalan nem, o egy alapvetoen rombolo jatekos, nem egy epito.
          Remelem nem kell belemennunk, h mik a wingbacket elsodleges fontos atributumai. Zouma teljesen mas adottsagokkal van megaldva, amik jok, de nem wingbacknek.
          Elobb fogja Williant/Perdot/Aket esetleg Azpit betenni RWBnek, mint Zoumat, ha Moses nem bevetheto szerintem, de visszaterhetunk ra, ha ne adj isten sor kerulne ilyen dilemmara meg a szezonba. nyaron sztem venni fogunk vkit ide amugyis.

          • ” jah mivel nem volt mas lehetoseg es kemeny 3 percet jatszott egy letutizott meccsen akkor mar az a natural postionje? 🙂 nem ertem, h mit nem ertesz azon, ha a kenyszer vagy az eppen tok mind1 hol jatszol 3 percet a vedelemben nem egyenlo azzal, h valos alternativa lenne azon a poszton.”

           Én meg nem értem, mit nem értesz azon, hogy szerintem Conte azt akar faragni belőle. Ki a balhere mondta már, hogy az most aztán natural position? Legalább annyira viszont az, mint amennyire Mózinak az volt anno…

           “Miert alkalmatlan szelso vedonek? Nezz korul, h van-e a vilagon olyan szelso vedo, aki ekkora termettel, sullyal, mobilitassal, olykor eleg darabossaggal letezne ezen a poszton.” + “Remelem nem kell belemennunk, h mik a wingbacket elsodleges fontos atributumai. Zouma teljesen mas adottsagokkal van megaldva”

           de egyrészt milyen prekoncepció már az, hogy máshol nincs ilyen, akkor ő is tuti alkalmatlan? Ez kb olyan, mint amikor tavaly azt írtam, hogy álljunk át 3 védőre, mire hülyézett itt mindenki, hogy az a PL-ben nem reális, és hogy írhatok ekkora hülyeséget. Aztán most meg….
           Nem kell belemenni, de attól még beláthatnád, hogy alternatívaként simán számításba jöhet. Visszatérnék oda, hogy én nem azt írtam, hogy csak és kizárólag mózes helyére kell zümi, hanem lehet, hogy CB lesz belőle, és Azpi kerül egy sorral előrébb, de nagy biztonsággal bevethető szerintem 3 poszton is. Értelemszerűen Kanté is jobb lesz a kp közepén, de míg Kantéból rossz CB lenne három védős rendszerben, addig Zouma simán megállná a helyét a kp-n, és szerintem ugyanúgy wingbackben is.

          • Jolvan parttalan vita ismet ez viszont nettu butasag:
           “Legalább annyira viszont az, mint amennyire Mózinak az volt anno…” nincs szemed hozza egyszeruen 🙂

          • Amugy ertem, h te azt gondolod, h Conte azt akar belole, de nem igy lesz szerintem. Majd Conte es az elet igazol.

           “Ez kb olyan, mint amikor tavaly azt írtam, hogy álljunk át 3 védőre, mire hülyézett itt mindenki, hogy az a PL-ben nem reális, és hogy írhatok ekkora hülyeséget. Aztán most meg….”

           Erre nem emlekszem, h barki ertelmes is vitatta volna ezt a lehetoseg, sztewm tobben eleve azt vartuk a nyaron, h Conte egybol 3 vedovel fog jatszani, csak, amikor nem jottek ehhez az igazolasok senki nem gondolta volna, h tenyleg.

          • Nem vagyok biztos benne, h számodra létezik olyan, hogy értelmes, önmagadon kívül, de a blogon láthatóan nincs ilyen.

          • Nyilván nekem nincs, örülök, hogy van köztünk legalább egy ekkora szaktekintély, aki maga szarta a futballra mért spanyol viaszt.

         • Jah a VKP posztra valo alkalmassagat nem vitatom, ahogy mondod Jose alatt volt par jo meccse ott.

   • amugy az eredeti kerdessel kapcsolatban annyiban azert van jelentosege ennek a talalgatasnak, hogy az azert hiheto, h ha nem kap lehetosegeket, akkor ennyi idiosen mar egy ilyen jobb szinten levo jatekosnak jatszania kell, mert vissza fog esni. Rovid tavon, ha nem lesz helye a csapatban nyilvan nem akar maradni, hosszu tavon viszont szuksegunk lesz ra. Tehat marad a kolcsonadas, ha nem akarjuk elvesziteni, az meg tudjuk, h elsulhet jol is, de akar tonkre is teheti egy rosszul sikerult valasztas.

 • Frenky54

  Off:Megint elment egy bombázó.
  Elhunyt Piet Keizer 73 éves korában tüdőrákban. Az Ajax labdarúgója volt.

 • acsdav2

  Vicc milyen góllal vezet az Arsenal. Sánchezból megpróbálnak gólkirályt csinálni. Ezt a kezezést nem tudom, hogy nem látta az asszisztens.

  • Diego Costa

   Az pedig még viccesebb, hogy ezek ellen a csapatok ellen sikerült betalálnia:

   Swansea
   Burnley
   Hull
   West Ham
   Sunderland
   Bournemouth

   A PL-ben lőtt góljainak 82%-át ezeknek a csapatoknak lőtte, vagy éppen ütötte ugye.

 • Diego Costa

  Tammy dupla a félidőben. 21 gólnál jár az összes bajnokságot figyelembe véve. Februárban. 19 évesen.

 • Tokeletes, Mane szetkapja a spurokat

 • Rammschein

  Mögöttünk megint kezd szoros lenni a mezőny… 😀 Ha nekünk is ilyen “kevés” pontunk lenne, na akkor aztán tényleg kiélezett lenne a bajnokság. 😀

  Már csak ezért is kell nyerni holnap. 🙂

 • Pingback: mamba3()