Luv’ya, Brana!

Braniszlav Ivanovics kilenc sikerekkel teli év után, idén, a téli átigazolási ablak végén elhagyta a Chelseat. Neki állítunk emléket itt és most, pár kérdés erejéig elővettük a józan nosztalgiát páran a szerkesztőségben, odalent pedig tiétek a terep.

 • Kezdjük a legfrissebbel: hiba volt-e elengedni (vagy hagyni elmenni)?

JoeyB: Legkésőbb idén nyáron mennie kellett volna, az elmúlt másfél évben az egyik leglátványosabb gyenge pont volt, amikor játszott, sosem volt gyors, de a megkopó sebessége miatt többet esett vissza a játéka, mint vártam, és belső védőnek – számomra meglepő módon – nem próbáltuk meg használni.

Kdako: A csapat eredményessége szempontjából nem, jól megy nélküle is, ha lesz még sérülés vagy eltiltás, akkor is megvagyunk nélküle, annál pedig többre hivatott, hogy időhúzó csere legyen és esetleg az FA kupában játsszon csak.

The RussianOne: Tekintve, hogy nagyon komolyan visszaesett a teljesítménye tavaly és ebből azóta sem látszódott visszatérni – mondjuk ki, megöregedett – nem rónám fel hibának. Ráadásul a csapat egy új korszak kapujában van és bár a szerb szabadságharcos vitathatatlan érdemeket szerzett az aranykorban, de ő is tisztában van vele, hogy a most következő időszakban már nem lenne ilyen szerepe. Ismeretlenként jött, legalábbis királyként (legendaként?) távozott. Kell ennél több?

Wudigessboi: Igen és sajnálom, hogy így történt. Bár láthatóan nélküle is ment/megy a csapatnak, megérdemelte volna, hogy teljes értékű tagként fejezze be a szezont – minden bizonnyal bajnoki címmel -, miközben persze remélem, nem fog a hiányán múlni semmi sem. Ettől függetlenül jó lett volna látni, ahogy ünnepel még egy utolsót a társakkal a búcsú előtt.

Zenzo: Nem, sajnos már nem volt hiba. Az elmúlt szezon és évértékelőben sem véletlen szavaztuk, szavazták meg őt a legtöbben a nem túl megtisztelő címre, amit nevezzünk úgy, hogy legnagyobb csalódás. Már a botrányos szereplésű Chelseaben is csak azért volt helye, mert sérülések tizedelték a csapatot, és nem igazán volt lehetőség kihagyni. Idénre, Conte Chelseajében pedig teljesen megszűnt a helye, játékának visszaesési szintjét pedig jól mutatja, hogy még a középszer Cahill és egy 30+-os brazil is előbb van a sorban, mint ő, pedig alapjáraton, képességeiket tekintve bekötött szemmel, féllábon is jobb védő mindkettőnél. Jobb védő volt…

 • Mik voltak Ivanovics (játékának) erősségei?

JoeyB: A csúcsformájában játszó Ivanovics volt számomra a tökéletes jobb hátvéd, védekezésben kifogástalan, támadásban használható és a szögleteknél egy olyan faktor, akivel mindig számolni kell. A helyezkedése hibátlan, beadások elvétve jöttek be mellőle, és tökéletesen illett a Terry-Lampard-Drogba-Cech mag által képviselt, megalkuvást nem tűrő mentalitásba, ahogy ők, úgy Iva sem ismerte a feladást. Néhány döbbenetes bírói döntés utáni gesztusa pedig örökre megmarad, egy hihetetlen egyéniség ő is.

Kdako: Mindig hajtott és harcolt a csapatért. Hozzáállása példa lehet minden fiatal játékos vagy új igazolás számára. Védő létére gólerős volt, és ezek rendre döntőnek is bizonyultak.

The RussianOne: Nem véletlenül hívom szerb szabadságharcosnak, mert ez a csávó sosem adta fel, ez a jellemzője pedig a fontos gólok szerzésében is megmutatkozott. Mindig jó, ha van a csapatban védőből is olyan, aki a legcinkebb szituációkban képes betalálni. Szerencsére nekünk nem is egy ilyenünk van (volt). Emellett egy jó formában lévő Iva a félelmet sem ismerte, soha nem ingott meg. A vége felé pont ebben állt be komoly változás.

Wudigessboi: Az alázata, a küzdeni tudása és a fontos gólok. Nem hisztizett, ha kimaradt, mindig beérte az érdemeihez és szerepéhez képest kifejezetten szerény fizuval, sose fenyegetőzött távozással. Rajta tényleg érezni lehetett, hogy büszke arra, hogy itt lehet és tehet a csapatért. A legnehezebb időkben is töretlenül ment előre, képes volt fanatizálni társait és a szurkolókat is. Jókor időzített góljai pedig nem egyszer értek továbbjutást, kupagyőzelmet, valamint fontos pontokat a bajnokságban.

Zenzo: Éveken keresztül a világ legjobb védőinek szűk és megtisztelő körének tagja volt, ehhez minden képessége megvolt, erőteljes védekezésben, egyszerűen lehetetlenség volt szabályosan elmenni mellette, elöl fontosabbnál fontosabb találatok kerültek a neve mellé, emellett elöl-hátul hasznos, fantasztikusan erős fejjátékkal rendelkezett… tulajdonképpen erős volt földön-vízen-levegőben, fénykorában nem igazán volt gyenge pontja, és még így is egy relatív szerény és alázattal telitömött figuráról kell beszélni. Emellett nagy pozitívum a neve mellett, hogy előszeretettel nyírta a nagy csapatokat, az Arsenal-ManU-City-Pool négyesből csak az Ördögöknek nem talált be, mellette még PSG, Napoli, Benfica…

 • Mik voltak Ivanovics (játékának) gyengeségei?

JoeyB: Sebesség, mozgékonyság, ezeket – mint említettem – amíg nem érte utol Father Time, kompenzálni tudta játékintelligenciával, azonban az utolsó két itt töltött évében már nagyon látványosan lelassult.

Kdako: Szélső védő létére a beadások nem voltak az erősségei, és már a gyorsasága is megkopott.

The RussianOne: Merthogy Iva sosem volt gyors, ami ugyan szélső hátvédeknél nem előny, de jó ideig ez nem okozott neki gondot. A képességei megvoltak, hogy egyéb erősségeivel elrejtse ezt a gyengeségét, amíg megvolt az önbizalma. Azonban az utóbbi időben sajnos már nem volt meg.

Wudigessboi: A tavalyi szezonban csúnyán kijött, mennyire megkoptak a képességei a még nem is olyan korábbi önmagához képest. Többnyire már őrzőt sem kapott, annyira nyilvánvaló volt a labdatemetői státusza támadásban, hátul pedig rossz helyezkedései, ütemtévesztései és lassúsága miatt kapott gólokkal fizettünk. Ráadásul míg a tavaly főkolomposok nagy része (Matics, Hazard, Costa) dicséretesen összekapták magukat, addig ő nem tudott szintet lépni.

Zenzo: Amikor a topon volt, talán egyedül az átlagos sebességét lehetett felróni neki, mert bár nem volt lassú, sosem volt szélvészgyors. Az utolsó másfél szezonjában viszont szépen gyűjtögette a negatívumokat, sebessége átváltott lassúba, helyezkedési hibákat vétett, valamint beadásai gyakorlatilag megszűntek létezni, bárhonnan képes volt bábut találni.

 • Mi volt a legemlékezetesebb hozzá köthető momentum?

JoeyB: Egyértelműen a Napoli elleni, hosszabbításban szerzett gólja, ha ő ott nem jön, ki tudja, mi a vége a’12-es mesének.

Kdako: A pool elleni két fejesgól, akkor mindenki megtanulta a nevét. Illetve a lengyel szurkolókkal végtelenségig énekelt dal a manamana dallamára.

The RussianOne: Nálam  a „ki a tököm az az Ivanovics” idők akkor értek véget, amikor a Pool elleni BL negyeddöntőben duplázott. Ott egy életre megjegyeztem a nevét, de azért bebiztosította magát még számos hasonlóan fontos góllal: a Napoli ellen, az álom menetelés alkalmával, hogy mást ne mondjak. Ah, be szép is volt!

Wudigessboi: Bár a Benfica elleni finálét az ő utolsó perces fejesével nyertük meg, mégsem ez, hanem a Napoli elleni találata volt a legkatartikusabb.

Zenzo: Nehéz választani a Pool elleni találatok, az EL döntő, vagy a Nápoly elleni gólja közül. Számomra a legemlékezetesebb mégis a Pool elleni, talán kevésbé lényeges, ligakupás találata volt, amikor sérülten tolta végig a mérkőzést, és vérrel teli cipővel a ’94. percben továbbfejelte a Chelseat. Az ilyen találatokból látszik, ha egy játékos tényleg kész meghalni is a csapatáért.

 • Hogyan fogsz emlékezni rá? Legendaként, vagy nem tekinted annak?

JoeyB: A legőszintébben mondon: hálával. Nem legendaként, a Cech-JT-Lampard-Drogba gerinc mellé én abból a garnitúrából senkit sem sorolok, azzal ugyanis a szó igazi erejét, súlyát venném el, de ikonikus alak, olyan játékos marad majd, aki nélkül az a csapat valamivel kevesebb lett volna. A szó legkevésbé pejoratív értelmében egy elmebeteg, a délszláv háborút idéző mimikája és a Luizzal közös baromságai jelentették mindazt, amiért – a játéktudásán túl – nem lehetett nem szeretni ezt az embert. Egyszerre volt bérgyilkos és bohóc, hentes és humorista, ököl és ökör. Valószínűleg sosem fogom elfelejteni, és sajnálom, hogy a vége így alakult, minden tiszteletem ellenére, már rég ideje volt a váltásnak; azonban igenis meg lehet köszönni neki azokat az éveket, amikor a világ egyik legjobb jobb hátvédjeként játszott.

Kdako: Aktív részese volt minden nagy sikernek, így én megengedőbb vagyok, és megadom ezt a státuszt.

The RussianOne: A kérdés jó; fogós, úgy értem. Kilenc évet töltött nálunk, több mint 250 meccsen húzta magára a kéket és nem mondhatni, hogy epizód szereplő lett volna, mert hosszú ideig ő volt az egyetlen jobboldali védő opciónk. A sikereinkhez elképesztően fontos gólokkal (is) hozzájárult, a pályán és azon kívül mutatott viselkedése mindig példás volt. Azt hiszem, az egyetlen dolog, ami miatt hezitálok ráaggatni a legenda státuszt, az a posztja. Pedig egy csapat tizenegy emberből áll, tehát elengedhetetlen eleme ő is, akárcsak egy Terry, egy Drogba, vagy egy Lampard. Mindezek fényében, igen, Braniszlav Ivanovics Chelsea legenda.

Wudigessboi: Ahogy Al Bundy mondotta volt Pegnek arra a kérdésre, hogy szereti-e: “Szeretem a sört. Szeretem a tekét. Nem akarom elcsépelni ezt a szót”. Ha a legenda státuszt 10-15 embernek tartjuk fenn – ahogy azt szerintem illik – akkor abba sajnos nem fér bele. Ez maradjon meg Osgoodnak, Bonettinek, Zolának, Lampardnak vagy Terrynek. Viszont játszott annyit és olyan szinten a klub színeiben, hogy az eggyel a legnagyobbak alatti polcra bátran feltegyem. Mindent egybevéve nagyon jó szívvel és őszinte hálával emlékszem vissza rá és mindarra, amit a pályán képviselt.

Zenzo: Ott volt, méghozzá aktívan és tevékenyen minden elérhető és megnyerhető trófeánál, megnyert mindent a Chelseavel, amit meg lehetett: 2 PL, BL, EL, 3 FA és 1 Ligakupa. Szerintem kérdés nélkül legenda-státusz ez, nem gondolnám, hogy kevesebb Drogbáéknál azért, mert a José Special One alatt megnyert trófeáknál még nem lehetett ott. Ráadásul ő is egy valójában made in Chelsea true Blue: kvázi ismeretlenként érkezett, és itt ért fel a csúcsra. Annak az 5 Chelsea játékosnak az egyike, akik több, mint 300x húzhatták magukra a Chelsea mezt nem-angolként, Drogba, Zola, Cech és Mikel mellett. 377 meccs, 34 gól, és 8 major trófea… ha ez nem, akkor mi az, ami garantálja ezt a megtisztelő címet?

 • Pingback: Luv’ya, Brana! | Zongoracipelő()

 • kasata91

  A Sün szerint Costa a napokban aláír egy új 5 éves 220k font/week szerződést. (velünk)

  • WehaveNoHistory

   Akkor reméljük, hogy új csukára is futja majd, amiben ismét szállítja a gólokat.

 • WehaveNoHistory

  Mindent leírtatok Iva-ról. Nem tudnék sem elvenni, sem hozzá adni a fentiekhez. Csak egy nagy köszönetet a szerb terminátornak.

 • bilala

  ivanovics mindig is nagy-nagy kedvenc volt, igy en speciel nagyon szomoru vagyok, hogy igy fu alatt megvaltunk tole, es jobban orultem volna, ha a szezon vegeig marad es igy egy esetleges (es erosen remelt) ujabb siker reszese lehett volna. nyilvan eljartak folotte is az evek, de valahogy bennem azert van egy kis ketely, hogy valoban olyan rossz volt-e mar tavaly mint ahogy azt sokan allitjak (es ahogy amugy nekem is tunt). ennek hatasara gyorsan meg is neztem az elozo ket szezonban prudukalt PL staccait. (14-15) – 38 meccs, 4gol, 5 assziszt, 81% passzpontossag, 0,4 cross, 1,5 long ball, 0,9 key pass, 0,8 csel, 2,3 tackle, 1 int, 3,6 clearance, 2,6 aereal won, 10 sarga (15-16) – 33 meccs, 2 gol, 2 assziszt, 83% passzpontossag, 0,3 cross, 2,2 long ball, 0,4 key pass, 0,3 csel, 2 tackle, 1,8 int, 2,6 clearance. Osszesegeben valoban a legtobb staccban visszaesett a bajnoki evhez kepest, illetve ezekben a staccokban nem latszanak a rossz helyezkedesek, vedelmi hibak, az azokbol kapott golok amik akar meg sotetebb kepet festhetnek, viszont bennem felmerul azert az is, hogy ebben a visszaesesben azert eleg komoly szerepet jatszott, hogy az egesz csapat egy kalap szar volt, es hat ha koruloted mindenki szar akkor neked is nehez villogni. ezzel csak azt akartam mondani, hogy en azert elneztem volna nehany merkozesen az idei jobban muzsikalo csapatban, akar kozepen is, mielott a vegso verdiktet kimondjuk ra (mashogy fogalmazva, nem is nagyon volt lehetosege javulni az elozo szezonhoz kepest, ami azert a tobbiek nagyjanak megadatott. ha visszaemlekeztek, csak a tavalyi produkcio alapjan, eleg sok jatekost akart a tobbseg elkuldeni, akik azota eleg jol eljesitenek). az volt a balszerencseje ivanovicnak, hogy conte nem az a nagy rotalo, es hat eleve a vedosor az amit nem feltetlenul szeretnek megbontani, ha a csapatnak jol megy. de ez most mar tortenelem. nekem nagyon fog hianyozni, a jateka, a hozzaallasa, a fontos goljai, a harciassaga, a szemelyisege (a palyan es a palyan kivul). zarnam pedig az o sajat szavaival (ami a cikkben talalhato masodik videoban is elhangzik): “born in Serbia, but made in Chelsea football club!”

 • kormolar

  Sztem tipikusan ő az a játékos akinek a történetéből a fiatalok erőt meríthetnek…sokáig padozik, aztán berobbant a kezdőbe és évekig kihagyhatatlan, meghatározó játékos lett…kedveltem Ivát egyszerűen játszott de a posztján az egyik legjobb volt.. nekem az utolsó éveiben a bántóan gyenge beadások voltak, amik szemet szúrtak…remélem a Zenitben lesz még pár sikeres éve…(kezdetként megnyerhetik az EL-t… 😀 )

 • balazsh

  Nézi valaki a Bayern-Arsenalt? Furcsa látvány egy ilyen 3-1 után, ahogy még egy ilyen Arsenal is partiban van (sőt) a Bayernnel. Kíváncsi vagyok mi lenne, ha most mi lennénk az Arsenal helyében.

  • Endy919

   Carlo alatt nagyon döcög a Bayern . Ma konkrétan szarok.

   • kasata91

    Wengeréket még azzá verték

  • WudigessBoi

   Jó volt, amíg tartott.

  • balazsh

   Asszem megse

 • kasata91

  Én már szinte sajnálom őket. Mert ennyire egyértelműen még egy véletlen továbbjutó apoelt vagy kijevet se simáznának le minden évben mint Wengeréket.
  És a legrosszabb hogy még saját maguk is tudják hogy esélyük sincs a kieséses szakaszban (se) max10-20 percnyi.
  Pedig az sokkal viccesebb amikor elhiszik hogy van…:D

  • balazsh

   Tegnap barca melytorkozott, ma az Arsenal… Gyereknap.

   • Endy919

    Még ha Mertens beverte volna legalább két helyzetét…mondjuk Benzema is villogott ,szóval inkább mindegy 😀

    • balazsh

     Úgy lett volna tökéletes, de az a meccs nyitott maradt. Van még esélye a Napolinak

 • Endy919

  Ja , és külön köszönet jár a Nápoly vezetőségének , hogy nem engedték , hogy hülyeséget csináljunk és nem adták el nekünk 60ért Koulibalyt.

 • Endy919

  Chelsea Under-18s have beaten Leicester City to reach the FA Youth Cup semi-finals for the EIGHTH year in a row!

 • kasata91

  Minden nap gyereknap !
  Clattenburg OUT !!!!!
  Holnap mi lesz?

  • Endy919

   Wenger aláír egy élete végéig szóló szerződést!

   • Rammschein

    :”D sajnos pont azt rebesgetik, hogy Wenger Out… nagy csapás lenne. :”D

    • balazsh

     Azt is mondtak hogy godorben a bayern, igy lesz eselyuk wengereknek 🙂

     • kasata91

      Majd a visszavágón…

  • myheartisblue

   És még a Spuds is kikapott a Genktől. It was a good a day.

   • Endy919

    ez nekünk miért jó?

    • mohacsia

     Az miért volt jó nekünk, hogy tegnap kiszopott az Arsenal? Na ugye!

     • Endy919

      1.az Arsenalt mindennél jobban utálom , 2. a Spurs szerintem veszélyesebb ránk

      • mohacsia

       1. Én is
       2. Ránk már csak saját magunk veszélyes, de én legfeljebb a cityből nézek ki egy nagy tavaszi menetelést, amivel felzárkóznak ránk

       • Sir Idemitirjak

        Pep bekattan és megint bejegel érthetetlenül kulcsembereket, ezért nem tartok csak tőlük. Amíg Guardiola nem vásárolja össze 700-800 millióból az ő stílusához illő keretet addig hosszútávon nem veszélyesek semmilyen trófeára.

        • lamps8

         kérném kommentelő társaimat hogy jó sokan mentsük le ezt a jóslatot.

         • Sir Idemitirjak

          Aztán év végén BL serleggel a zsebükben nevetnek majd 😀

          • Endy919

           Tegyek egy próbát én is ?:D

          • Sir Idemitirjak

           Ismerve a természet feletti képességeid, egy Leicester BL címet összehozhatnál 😀

          • Endy919

           Az Ibra excsapat-magic még nálam is nagyobb hatalommal bír. Idén a PSG nyer.

 • Diego Costa

  OFFICIAL: Mark Clattenburg has quit the Premier League.

  Ilyen egyébként van? Már nem csak a játékosokat viszik, hanem a bírókat? Nem mintha szomorkodnék. Csak azt sajnálom, hogy létezik ilyen a világon. Fújkálok (bűn rosszul a PL-ben, mert az európai porondon), de nagy névnek számítok és valami szaudi ember a fejébe vette, hogy elhív oda sokkal több pénzért….

 • Diego Costa

  Sajnálom, hogy távozott Iva, de sajnos itt volt az ideje, bár fél évet még csúszhatott volna a búcsú ideje. Egy nyári befejezésnek, újabb bajnoki címmel a zsebben jobb lett volna őt távozni látni. Nem így januárban, a hátsó kapun. 🙁

  Szerethető figura volt, mert ő a régi vágású játékosok közé tartozott, aki teljesítményével próbálta felhívni magára a figyelmet, nem pedig nyilatkozataival vagy éppen a selfie-vel. Rengeteg emlékezetes gól fűződik a nevéhez védő létére. Elég ha csak a Napoli elleni lőtt góljára gondolunk. Mentalitásáról példaértékű, nem csoda hogy nem akart Kínába menni, hanem egy normális bajnokságba akart még játszani. Minden jót, Iva!

 • Sir Idemitirjak

  Bernardeschi közben megmutatta, hogyan is kell hibátlan szabadrúgást lőni, sokan elnéztek volna már télen is nálunk (lwb), igaz nem ez a fő dolga de nem hátrány ha ilyeneket is tud a srác.

 • kormolar

  ha egy olyan angol csapat nyeri az El-t aki a PL-ben nem Bl-t érő helyen végez akkor csak 3 hely lesz Bl-t érő?

  • Sir Idemitirjak

   Igen

  • emazohun

   nem
   lásd idén 5 spanyol csapat a BL-ben

  • Sir Idemitirjak

   Idén lehetett előszőr 5 csapat egy országból szóval első rossz válaszom emazo szépen javította.
   2018-tól viszont változás lesz a rendszerben, a 4 nagy liga első 4 helyezetje automatikusan a csoport körbe jut +az EL győztes ha nem tagja ennek.

 • Lavid Duiz

  Szomorú hír, szinte biztos, hogy Wenger távozik a nyáron. 🙂 Vagy inkább 🙁

  • kormolar

   sztem inkább rossz nekünk…azért Wenger adott egy stílust és elért egy szintet az Arsenallal, amit eddig sosem tudtak igazán átlépni, mégha az Arsenal mostanában azért már mélyebbre szabja a pénztárcáját az átigazolási piacon is( gondolom a stadion ára egy ideig visszafogta őket a költekezésben)…most ha jön egy új menedzser hozzájuk az azt jelenti, hogy jövőre Jokerek lesznek… ki tudja kik mennek/ jönnek hozzájuk milyen lesz a játékstílusuk, mennyire lesznek meghatározóak a bajnokságban( az új edző visszaveti vagy segíti a csapatot)…azért ez az állandóság nekünk ellenfeleknek nem volt rossz…

   • Nem hiába volt ott Wenger eddig, ezt elhiheted. Ha minőségben jelentősen jobb edzőt tudnának keríteni, aki hajlandó ilyen feltételek mellett dolgozni, ők sem lettek volna ennyire türelmesek.
    Őszintén megmondom, cseszettül kíváncsi leszek arra, hogy kit sikerül bezsákolni a nyáron. Én a Blantra vagy Koemanra tenném a voksom.

    • mohacsia

     Valamerre tuti elmozdulnak ettől a langyi középszertől, amit most képviselnek. Én is baromira kiváncsi vagyok, hogy ki váltja Wengert, mert valószínűleg ettől függ minden. Nem hiszem, hogy nekik, akkora tartalékaik meg bevételeik lennének, mint a pl MU-nak. Ha kiszorulnak a TOP4-ből, akkor nekik nagyon meleg lehet a pite évekre.

     Más kérdés, hogy megvan az esélye, hogy egy kevésbé naív edzővel akár komoly csapat is lehetnek.

     • Ameddig továbbra is lesz 2-3 konstans sérültjük alapemberek terén, addig én nagyon kétlem, hogy Wenger szintjét bárki megugorja.

      • mohacsia

       Kevésbé sérülékeny játékosok igazolásával, más edzésmódszerekkel, más stábbal stb. azért inkább az lenne a csoda, ha ez ugyínígy maradna.

       • Mi az, hogy kevésbé sérülékeny játékosok leigazolásával? Ha megnézed, kb. egyik játékosról sem volt elmondható, hogy sérülékenyen érkezett volna az ágyúsokhoz.
        A más stábot meg nem igazán tudom hová tenni. Esetleg az erőnléti edző személye változna, de kötve hiszem, hogy pl. egy Blanc nagyságrendekkel jobb csoportot verbuvál.

    • kormolar

     azért kevés olyan edző van,aki stabil top 4-es lenne 20 éven át 1 csapattal a PL-ben…szal ezt a jobb minőséget nemtudom hova tenni…ráadásul úgy h nem vehet a menedzser 70-80-90 milliókért játékost…én pl. nálunk az Ancelotti féle menesztést a mai napig nemtudom hova tenni… az elég gáz volt sztem…mondjuk Ancelottival nemegyszer előfodult az ilyen…

     • kormolar

      érdekes am sztem Wenger titka is hasonló a Klopp féle filozófiához…sok fiatal akikből sztárokat nevelnek…sztem ez volt a kulcs h a top 4 megvolt/megvan(?) nekik sokáig.. fiatalokat könnyebb irányítani(pesze akiknek megfelelő esze is van ehhez..nem olyan mint pl. Balotelli)mert azért a sztárokkal sokkal nehezebb az öltözőben…ezt érzem most az Arsenalon… vettek 1-2 nagyobb sztárt…pl.Sanchez,Özil és máris vannak súrlódások…

     • “szal ezt a jobb minőséget nemtudom hova tenni”
      Mit nem? Nehogy már Wengának ne legyen faszságai.
      Ez, hogy nem vehet ennyiért játékost, kb. 2012-ig valid volt. Azóta kb. -250 milliós mérlegük van. Csak úgy viszonyításképpen, nekünk ez a szám -150 körül mozog.

  • WehaveNoHistory

   A fene se tudja, de szerintem is inkább rossz nekünk 🙂

  • balazsh

   Valószínűleg nem népszerű vélemény itt, de én már unom ezt az impotens Arsenalt 😀 Persze, el lehet rajtuk röhögcsélni, meg kárörvendeni 1-1 mélytorkozásukon. Nekem is jópár szép estét hozott a megaláztatásuk, de már kíváncsi lennék egy erőteljes csapatra, akivel kiélezett rangadókat lehet vívni és aki elleni győzelemnek szívből lehet örülni; nem pedig úgy, mint Torrente, aki a mozgássérült gyereket bassza tarkón, majd röhögi ki 🙂

   • Diego Costa

    Nem értem ezt a fajta gondolkozást. Épp elég a konkurencia így is, nem hiányozna plusz egy csapat. Nekem eddig is nagy örömöt okozott a legyőzésük és jó lenne ha a mostani helyzetében maradna a klub. Jó, hogy van egy ennyire kiszámítható csapat, aki nem nyer semmit, a fél csapat mindig sérült és a BL-ben a 16 között mindig kiesnek.

    • balazsh

     Mondtam, hogy nem népszerű vélemény 🙂 Amúgy szerintem valami olyasmi állhat a dolog mögött, hogy már sajnálom őket, amiért egy ilyen sikerre képtelen menedzserrel vannak megáldva. Mondanom sem kell, hogy a united, sprs és a barcelona előrébb van nálam a leggyűlöletesebb klubok listáján.

     • Diego Costa

      Én nem sajnálom őket egyáltalán. A szurkolók a legidiótábbak még így is. Gondold el mi lenne, ha még nyernének is valamit.

      A sajnálatod, vagy bárkié pedig teljesen fölösleges. Ha lenne bennük ambíció, ha eredményeket akarnának elérni, akkor változtatnának. Menedzser cserével, büdzsé növeléssel vagy akár ezek kombinációjával. Ennek viszont a töredékét sem látni. Úgy tűnik, mintha mindenki meglenne elégedve a helyzettel. A vezetőség nem nagyon ad pénzt, de a bevételek azért rendbe vannak. (Ha jól tudom náluk a legdrágábbak a jegyek…) Wenger csinálja a dolgát legjobb tudása szerint, de ennyi jön ki belőle. Ha a vezetőség pedig valóban fukar, akkor pedig jól jön nekik Wenger jelenléte, aki nem a költekezésről híres. BL-ben mindig ott vannak, a bajnokságban, kupákban pedig rendre “esélyesként” indulnak, úgy látszik ezzel megelégszenek.

      Velük kapcsolatban az az érzésem, hogy nincs bennük tűz, nem elég erősek fejben, nincs meg a kellő mentalistás. Ez talán Wenger-től ered, de tény, hogy nincs meg. Az én szemembe éppen ezért a jelenlegi körülmények között soha nem lesznek igazi riválisok, csak a nevetség tárgya.

      Abramovic kirúg mindenkit, aki nem nyer trófeát az évben. Ez a másik véglet, nem is értek vele egyet, de jól látszik az ambíció. Ezzel szemben a város északi részén van egy klub, akin az egész világ viccelődik és mindenki tudja (beleértve a saját szurkolóikat is, akik nem abban az álomvilágban élnek, hogy ők a legjobbak, meg we’ve got Özil stb), hogy nem fognak semmit nyerni.

      • balazsh

       Ezzel teljes mértékig egyetértek. Amúgy évente rendre az jön ki, hogy benne vannak a top5 leggazdagabb klub között, szóval az még csak nem is kérdés, hogy megengedhetnék maguknak a költekezést.
       Amit viszont az utóbbi időben el is kezdtek. A jelenlegi körülmények között valóban nem számítanak igazi esélyesnek, de a költekezés beindulása szerintem jól demonstrálja az Arsenal közeljövőbeli céljait, amit Wenger elengedésével kezdenek.
       Jó helye volt 20 évig, vitte szépen a “kis büdzséből minél jobbat, konzisztensen” elvet, de a klub céljai megváltoztak, amihez ez már nem elég.

       • Diego Costa

        A hozzászólás második részét még nem merném kijelenteni több okból sem. Egyrészt ha távozik Wenger lehet, hogy saját elhatározásából teszi és nem küldik el. Másrészről pedig nem biztos, hogy az új manager-nek meg majd a nyakába öntik a pénzt. Oké, hogy Wenger nem volt az a költős fajta, de hülyén nézne ki ha a legnevesebb edzőjük után odamenne valaki, akit súlyos pénzekkel támogatnak. Mindenesetre furcsa lenne látni egy a megszokottól alapjaiban eltérő riválist.

        • balazsh

         Nem is kell egyetérteni, én így gondolom, aztán majd meglátjuk 🙂

  • kasata91

   Nem tudom ki jön a helyére, de abban biztos vagyok, hogy Iwobi, Gabriel, Koklen, Gibbs, Monreal szintű játékosok még ligakupában sem fognak szóhoz jutni, nemhogy a BL kieséses szakaszában.
   Ezek csak a papuska perverziói.

   • Diego Costa

    Kérdés, hogy Wenger nem akart annyira költeni, vagy nem adtak neki pénzt. Hiába jönne új edző, ha a vezetés nem áldozna elég pénzt a keretre. Az új edző akarhatna akárkit, ha nem kap pénzt, be kell érnie azzal, ami van.

  • Sam Sayonara

   kíváncsi vagyok, ki lesz majd a jelölt. többynire azt ovlasni, hogy Benitez+Henry-t akraják szerzödtetni

   • Endy919

    :DDD az vicces lenne.

    • Sam Sayonara

     nem is tudm, hoy merülhetett fel az ilyne. FSW-t biztos kedvelnék annyira, mint anno itt, ezen nem segíten egy legenda Anry sem.

     Persze gyakorlatilag már mindenki felmerült, MArtineztöl Tuchelig, Simeone, Allegri is, Jardim, de olvastam már Kloppot meg Brdendant is. Mivel Henry nem régen lett kinevezve a belgákhoz, a másodezdő-posztra Bergkampot is írták (ő most ugye az Ajaxnál van), meg Vieirat… az a csoda, hogy valaki nem dobta még be a JM+JT párost a kalapba.

 • WehaveNoHistory

  60! Iva-nak nem sikerült kisebb mezszámot választani? 😀

  • kormolar

   eddig mindkét gólt jobb szélről kapták…

   • WehaveNoHistory

    lesz az jobb is 🙂 remélem…

 • myheartisblue

  Ravettem magam, h United meccset nezek. Be ne kapcsolja senki. Mourinho fele 1-0as langyosfos merkozes amit 2-0ra akarna megnyerni csak nem megy a killthegame. A SaintEtienne a 0-0ert jott ezt egy Magikusan makos Ibra szabad elrontotta es Ők többet ebbe a meccsbe nem is tudnak beletenni. Legalabb a Pogbatestverek osszekaphatnanak azon kinek szarabb a haja.

 • myheartisblue

  The 19-year-old Dom Solanke´s deal at Stamford Bridge expires at the end of this season and the Sun report that he has told friends he will join Liverpool.

  • Endy919

   Eddig sem volt szimpatikus , de ha ezt meglépi , akkor elmehet a büdös pics*ba.

   • kasata91

    Valahogy én ebben a srácban sosem éreztem azt hogy ő itt valaha is számításba jöhet az első csapatnál.
    Nekem hiányozni nem fog. Teljesítménytől függő átigazolási összeg legyen. Esetleg visszavásárlási opció. Aztán mehet is.

    • bilala

     hat ha lejar a szerzodese, akkor nem nagyon lesz atigazolasi osszeg

     • kasata91

      jogos. ezen átsiklottam.

     • Diego Costa

      Signing a free agent under the age of 23 comes with a mandatory compensation cost.

      Lehet, hogy valami jár, de nem hiszem, hogy jelentős összegről lenne szó.

  • Sam Sayonara

   azért ez csak Sun, de gyanús, hogy van benne igazság. A Poolnak nincs csatára, Sturridgenak annyi, mindig serült, a kezdőbe kerülésért meg egy Origit kell kinyomnia, nem egy Costat.

   • balazsh

    elhiheted ott se lesz kezdő, ha a PL2ben is csak elvétve tudja magát a kezdőbe verekedni. nekem nem fog hiányozni, lehet, hogy tehetséges, de az utóbbi 2 évben ebből nem mutatott sokat.

    • Endy919

     PL2 nem figyelem . Oda sem fér be ? Akkor viszlát . Már a Vitesseben is megbukott , nem fog ide hiányozni , pláne a nagy szája miatt.

    • Sam Sayonara

     nem látom a kettő küözött az összefüggést. A nagy csapattal edz, eleve nem a PL2 csapattal, nem számolnak vele alapból szerintem. A meccsek harmadán így is játszott. Még csak 19 éves, viszont kicsit légüres térben mozog, se a felnőtt keretbe nem számolnak vele, se az ifiben, meg kölcsöns em adtuk.

     Eddig nem mutatott olyant, amiért nekem is hiányozna, de mégiscsak egy olyan plajáról van szó, aki 10 éve a Chelseanél van, tehetségnek meg tehetség, amiket nem nagyon használunk ki.

     • balazsh

      Figyelj, ha arról lenne híres a Chelsea, hogy kiforratlan, tehetséges ifiket építünk be a csapatba, sajnálnám, hogy elmegy, de valószínűbb jövő számára az örökös loanarmyság, majd másfél millióért a sunderlandba igazolás. Nem bánom, ha ez elől menekül.

      • Diego Costa

       Nem ez elől menekül. A klub nem hajlandó teljesíteni az irreális anyagi elvárásait, ezért akar távozni.

  • már nem csak Sun:
   “I think [he will leave], I am not sure, but I think this is his will,” Conte said at his press conference on Friday. “It is best to ask him why. For me, it is very difficult to answer this question because I have only been working with Chelsea for seven months.
   “I think for a young player to play in a great team like Chelsea is a great opportunity. I have spoken with him to try to understand his decision. It is normal. We must have a great respect for every decision.
   “His contract expires in June and he has the choice to stay with Chelsea or to go away. I wish him and his family the best.”

 • Diego Costa

  Ezt nem hiszem el komolyan mondom. :@@@@

  Egyetlen dolgot szerettem volna a FA kupa meccsel kapcsolatban, nevezetesen, hogy Musonda játsszon. Lehetőleg kezdőként de a keretbe mindenképpen legyen ott és kapjon lehetőséget.

  Erre Conte közli, hogy nem fog játszani, helyette inkább a tartalékoknál számítanak rá.

  • myheartisblue

   Hová állna még készen ő olyan idegenbeli Cshampos meccsre mint a Stoke/Poolt kiütő Wolvesra. Batsnak és a olyan játékosoknak nem tudunk időt biztositani akik nyártól a csapattal vannak, nem h a LahLigabol visszaterve. Óriási tehetseg de Conte szerint nem áll még készen a ha azt mondja okkal lehet így.

 • Endy919

  Off . Nem túl drága , tehetséges ,HG CB és LWB kellene nekem . Valaki ? 😀

  • WehaveNoHistory

   Én csak télálló almát tudok, az nem kell? 😀
   Miért van ilyenre szükséged? 🙂

   • Endy919

    Nem vagyok almás , köszi 😀

    Elkezdtem football managerezni , és ezek hiányposztok :/ 😀

    • WehaveNoHistory

     Pedig minden nap egy alma csodákra képes 😀 😛
     Azt nem ismerem, viszont…..Oxford a WHU-ból vagy Tomori a CFC-ből, más nem jut eszembe.

     • Endy919

      Tomorit lassacskán elkezdtem beépíteni , Oxfordot megscoutolom 🙂

      Érzem , hogy 10 év múlva már én fogok Conte helyén ülni . A cserék már most jobban mennek 😀

      • WehaveNoHistory

       Úgy legyen 😉
       Azért néha ingyen belépőt küldesz majd az LR közösségnek? 😀

       • Endy919

        Mit belépőt…bérletet! 😀

        • WehaveNoHistory

         Köszi! 😉 🙂
         De akkor oda is kell költözni a közelbe 😛

         • Endy919

          Azt majd 10 év múlva megbeszéljük 🙂

          😀

          • WehaveNoHistory

           Felírtam! 😀

    • Sir Idemitirjak

     2017?

  • Chelsea4Ever

   FMezel?

   • Endy919

    Két napja kezdtem 🙂

  • Chelsea4Ever

   bár nem HG de nálam az Internél Yanga-Mbiwa egész jól bevált 13M körül elhozható én őt vettem Ranocchia helyére akit 5Millióért eladtam a Sotonnak

   • Endy919

    Szarul állok a HG-vel , mindenki lecakar húzni , zseton meg alig.

 • kasata91
 • kasata91

  A digitől megkaptuk az összes Vajna csatornát. Kiveve a spoilerTV-t… Hogy gyömöszölném az összes kiwit meg chilit meg izaurát a rohadt pocokfejű filmbiztosba…

  • Rammschein

   mivan nem megy a VajnaTV-nek, hogy a többit lepasszolta? 😀
   Vagy csak annyira szar a spílerTV, hogy mindent arra fókuszálnak? 😀

  • Endy919

   De miért nem streamelsz ? Sky hd és boldogság . Nem kell halgatni a degeneráltakat.

   • kasata91

    Kényelem.
    Benyomom a TVt és ott van fullHDban. Felvehetem előre időzítve stb.
    😀

    • Endy919

     Buzis.

     • kasata91

      Nem kizárt.
      Mint ahogy az sem hogy a rózsaszín póló férfias. Csak épp kurvakicsi rá az esély 😀

      • Endy919

       Endy===sexy . Minden többi mellékes.

   • Sir Idemitirjak

    Próbáltál már streamelni 128 kb/sec-es internet mellett? 😀

    • Endy919

     Olyan még létezik? 😀

     • Sir Idemitirjak

      Tavaly nyárig olyan volt, jó kis mikrohullámos 😀

      • Endy919

       Öngyilkos hajlamok nem voltak ? 😀

       • Sir Idemitirjak

        Azóta is vannak pixeles rémálmaim.

      • kasata91

       Ismerős. Én is vegetáltam 4 éven át low quality streameket vadászva, hogy legalább legyen 30mp folyamatosság két akadás között.

       • Sir Idemitirjak

        23 fps 360p volt az igazi HD.

   • balazsh

    Egy időben rengeteget kerestem ezt a sokak által felmagasztalt sky hd streamet, de vagy csak a teljes csomagot vagy amerikai focisat találtam, mindkettőt k@#vadrágán. Hátha csak elkerülte a figyelmem; leírnád, hogy hol és mennyiért lehet ilyet kapni? 😀

    • Endy919

     Ha a MU és az Everton elleni meccseinket keresed , akkor a pornhub.com /double penetration keresd , ha a többit , akkor vipbox .tv

     • balazsh

      ezek szerint félreértettem, korábban mindig a fizetős streamre hivatkoztak így 🙂 de én maradok a Spílernél szerintem, havi ezres alatt van és kifogástalan a minőség, plusz így legalább lehet szidni a kommentátorokat 🙂

 • myheartisblue

  Nem nagy hír a médiában, de azért belinkelem,hogy az év végén távozik, Christian Purslow. a managing directorunk (azon stáb igazgatója, akik új üzleti partnerek után kutatnak és szerződést kötnek —> director and the head of global commercial activities).

  2014-től azért szép dealeket összehozott a csapatával: Yokohama, Nike, Hublot, Carabao. Remélem minőségi pótlást találunk neki, mert egy rendkívül profi szakembert veszítünk a személyével, aki óriási profitot hozott a csapatunknak.

  Egyébkén anno Liverpollal (ahonnan érkezett) a Standard Chartered deal is az ő nevéhez fűződik.N álunk a Nike (60 M) és Yokohama (40 M) deal fűződik a nevéhez. De egyéb neves cégeket is összekötött csapatunkkal: Hublot, Hotel Tonight, Delta ,Beats, Sure, Wiprp (IT), William Hill stb.

  https://www.chelseafc.com/news/latest-news/2017/02/christian-purslow-moves-on.html