A múlt és a jelen is kötelez

Már a legjobb nyolc közé jutás a tét az FA kupában. A tizenhat még versenyben lévő együttesnek mindössze fele élvonalbeli, ám ők a sorsolás szeszélye folytán mind elkerülték egymást (így nyolc PL-csapat is maradhat a negyeddöntőkre, miközben a matematikai esélye annak is megvan, hogy csak alsóbb osztályban szereplők lépnek tovább). Nekünk Wolverhamptonban lesz jelenésünk: múltidézés és esélylatolgatás alább.

Ami az eddigieket illeti a sorozatban, röviden úgy fogalmaznék, hogy tettük a dolgunkat. Két alsóbb osztályú ellenfél a Stamford Bridge-en, két sima győzelem. A Peterborough United legalább a becsületgólját meglőtte (4:1), a territoriális rivális Brentfordnak azonban ennyi sem jutott (4:0). Willian, Pedro és Batshuayi is góllal szomorította mindkét gárdát, s hármójukhoz köthető a sorozatban eddig termelt találatok 7/8-a (rajtuk kívül a jó öreg Ivanovics volt még eredményes), így nem lenne meglepő, ha Wolverhamptonban is ez a triumvirátust pakolná fel Conte. Menedzserünk egyébként az óvatos rotálást preferálta eddig, afféle AB kezdővel nyomtuk Kanté, Hazard vagy Costa pihentetésével és Terry, Zouma, Chalobah valamint Loftus-Cheek játszatásával.

A Brentford ellen még egy gól is belefért Ivától búcsúzóul

A Wolves hozzánk hasonlóan két kört abszolvált eddig, ám ők óriásölő üzemmódban. A Stoke kiejtésére még nem kapta fel a fejét a futballvilág, a Liverpool Anfielden történő legyőzése azonban már komoly bravúr volt Kloppék januári hányattatásaitól függetlenül is. Dőreség lenne tehát lebecsülni Paul Lambert csapatát még úgyis, hogy a narancssárga-feketék zsinórban három vereségükkel jelenleg a 15. helyen tanyáznak csupán a Champoban. A keretüket pásztázva három dologra lettem figyelmes: egyrészt van négy portugáljuk, akik nem tudom, honnan jöttek és miért; valamint, hogy vannak olyan arcok, akik még a PL-ben is játszottak a klub színeiben (Stearman, Edwards); valamint itt tolja az a George Saville, akit még tőlünk vettek 2014-ben.

Ha már szóba került a Wolverhampton és a Premier League egy mondatban, ejtsünk szót röviden erről az intermezzóról is. A Farkasok 2004-es kiesésük óta egyszer, 2009-ben jutottak vissza az élvonalba, igaz, akkor háromszezonosra nyúlt a kaland. Túl sok vizet nem zavartak, de néhány játékosuk (például Ward, Jarvis, Kightly vagy Guedioura) azért meg tudott ragadni később is a PL-ben. Az élvonalban nyolcszor meccseltünk tehát, ebből hétszer sikerült is győzni (volt 5:0, 5:2 és 4:0 is a javunkra), egyszer azonban kikaptunk egy korai Bosingwa-öngóllal. Legutóbb a ligakupában futottunk össze velük még Robbie alatt, akkor 6:0 lett a javunkra Londonban.

Legutóbb féltucatot kaptak a ligakupában

S bár a jelenje és a közelmúltja nem ezt mutatja, a Wolverhampton Wanderers fontos klubja az angol futballnak. Három bajnoki címük és négy FA kupa győzelmük mellett kétszer a ligakupát is elhódították, az UEFA kupában pedig a döntőig jutottak 1972-ben (ám a kétmeccses finálét elbukták a Tottenham ellen). Stadionjuk, a Molineux is egy teljesen korrekt, bő harminc ezres létesítmény, amit minden bizonnyal ma is megtölt majd a narancsmezes drukkerhad.

Azt gondolom, nem állítok merészet azzal, hogy ez lesz az eddigi legnehezebb meccsünk a sorozatban. Mind Paul Lambertnek, mind a keret jó részének van már PL-tapasztalata, ami fegyvertény egy ilyen mérkőzésnek. Nyilván tartalékosan is csalódás lenne ezt a mérkőzést nem megnyerni, de én nem számítok jutalomjátékra. A találkozót – köszönhetően annak, hogy nem üti sem az Eibar-Alavest, sem a Sportverda ismétlését – élőben tekinthetjük meg a Sport2-n, bár van az a kommentátori felkészületlenségi szint és erőltetett szóviccmennyiség, ami felett erről már inkább lebeszélnék minden sportbarátot (első félidő felére várom ezt így vakon).  Remény persze a jó meccsre és a minőségi közvetítésre is van, még ha halovány is, úgyhogy próbáljunk ebbe kapaszkodni. Továbbra is Blue Is The Colour!

 

 • Pingback: A múlt és a jelen is kötelez | Zongoracipelő()

 • kormolar

  Soton lecsapott Caceres-re…

  • Elég wtf húzás, mintha Koemannal együtt az ésszerűség is eltűnt volt a Sotonból.

   • Sir Idemitirjak

    Nem is fogja őket megmenteni valószínűleg, de egy próbát megér. Fél éves szerződést kapott és ha sikerül kilábalnia a sérülésből hasznos tag lehet, ha nem akkor meg nyáron elköszönnek tőle.

    • Pont nem egy ilyen hit-and-miss tagot kellett szerződtetni most. Nincs egy stabil védőjük, Yoshida, Stephens meg Gardos mellé érkezett egy szintén nem túl biztos, cserébe az angol fociban rutintalan és igen sérülékeny, közepes dél-amcsi cb, akinek eddig átlagban évi 10 bajnoki jutott az elmúlt 5 évben.

     • balazsh

      nem volt túl sok alternatíva, rajta kívül az ex-hapoel tel avivos Simic jöhetett volna számításba, szerintem a kisebbik rossz mellett döntöttek.

      • De a kisebbik rossz még mindig kiküszöbölhető lett volna, ha legalább Fontét pótolják, aki már január elején átadó listára tetette magát.

   • Koemannal elég sok minden távozott, mennyien mondták, hogy majd Puel is hozza ugyanazt, pedig dehogy,, pont azt hozza, amit vártam tőle (egyesek meg még a Chelseanél is el tudták volna képzelni). Másrészt viszont idén kibukott az is, hogy évről-évre nem lehet konstans színvonalon azt játszani, amit a Saints, hogy a legjobbjait rendre áruba bocsátja. Onnantól, hogy Fonte-t távozott, vvD meg kidőlt, valószínű volt, hogy a korábbinál is mélyebbre zuhannak. Ahogy pedig a múltkor te is írtad, védőt ennek ellenére sem sikerült nekik szerezni télen. Így nem maradt más, mint a free agentből igazolni, vagy loan.

    Az a baja a Sotonnak idén, hogy túl sok sebből vérzik. Nem csak, hogy eltűnt az izom a középpályáról (Mané, Wanyama), de hiába ekézték annyian Pellét, eltűnt a gólerő is, hátul a stabilitás (sem Bertrand, sem Soares nem képes hozni azt, amit korábban, Fonte távozott), ráadásul az újak közül sem jöttek be az igazolások, Pied, McQueen alig játszott, a (még itt is) mindenki által szopkodott Boufal is flopnak tűnik egyelőre, Redmond legalább játszik, de abban sincs sok köszönet. Emellett pedig WP, Tadics és Hojbjerg sem villog igazán.

    • Pujel jól láthatóan nagyságrendekkel középszerűbb edző, mint Koeman. Poch utolsó szezonjában több potenciált láttam a Sotonban, pedig akkor még messze nem itt volt a keretük.
     Hiába viszik el évről évre a legjobbakat, a Soton már ott tart, hogy directly hype-olt játékosokat tud igazolni, mint Boufal, és ez új szinte emeli őket.
     Önmagában az átigazolási politikájukkal nem is lenne baj, ha az átigazolásokat idén is hasonló hatékonysággal végeznék.
     Ehelyett Wanyamát igazán nem is pótolták, lecsaptak a sérülésbáró Piedre, több, mint 10 millió fontot fizettek a tavaly elég lófing Redmondra, ráadásul most úgy adtak ki majd’ 20 milliót Gabbiadiniért, hogy egy a teljes kezdő cb-sort elvesztették, most meg lecsaptak a fél éve munkanélküli Cáceresre, aki kb. 2013 óta csak szenved a sérülésekkel.
     Ez így teljesen a Soton eddigi transzferjeinek a kifordított paródiája, amivel nem csoda, hogy ennyire visszaestek. Amit Koeman alatt szinte 100%-ban hoztak az ablakokban, idény nagyjából 50-ben sem tudták.

 • myheartisblue

  A média megelepetésként közli, nem nagy felhajtással, de azért belinkelem,hogy az év végén távozik, Christian Purslow. a managing directorunk (azon stáb igazgatója, akik új üzleti partnerek után kutatnak és szerződést kötnek —> director and the head of global commercial activities). Szerintem nagy veszteség, hogy távozik a csapattól.

  2014-től azért szép dealeket összehozott a csapatával: Yokohama, Nike, Hublot, Carabao. Remélem minőségi pótlást találunk neki, mert egy rendkívül profi szakembert veszítünk a személyével, aki óriási profitot hozott a csapatunknak.

  Egyébkén anno Liverpollal (ahonnan érkezett) a Standard Chartered deal is az ő nevéhez fűződik. Nálunk a Nike (60 M) és Yokohama (40 M) deal fűződik a nevéhez. De egyéb neves cégeket is összekötött csapatunkkal: Hublot, Hotel Tonight, Delta ,Beats, Sure, Wiprp (IT), William Hill stb.

  https://www.chelseafc.com/news/latest-news/2017/02/christian-purslow-moves-on.html

  • Sam Sayonara

   miből gondolod, hogy akkora veszteség?
   A flesorolt dealek közül ki tudja, mennyi köszönhető neki. A Carabao peldaul lecsapott mindenre, ami él és mozog, a Readingtől az EFL Cup-ig, de a többi cég is jöhetett azzal, hogy a Chelsea egyre nagyobb brand, azért nem véletlen, hogy ezek az üzletek azután jöttek, hogy nemzetközi porondon is nyert a csapat (BL és EL). Persze biztos része volt ezekben az ügyleetkben, de én nem látom akkora érvágásnak, hogy távozott. Nem gondolom, hogy ha akkora ász lenne, Abra 2 év után elengedi.

   • gyanítom az üzletekből/-ben azért igen nagy része van, nem vágom persze, hogy a szakmában mekkora névként cseng a Purslow, de azért a cégeket csak ide kellett hozni, a szerződéseket csak meg kellett kötni, bár ez:
    “Nem gondolom, hogy ha akkora ász lenne, Abra 2 év után elengedi.”
    bennem is erős kételyt hoz felszínre… Hacsak nem eredendően is arra hozták ide (úgy szólt a megállapodás), hogy kb 2 év alatt lecserélje/újrakösse a legtöbb szponzori szerződésünket. Hiszen amilyen relatív csendben jött, kb úgy is távozik, szezon közben, félig-meddig maradva…

   • myheartisblue

    Kicsit utána olvasva a tevékenységének jöttem rá arra, hogy elég nagy cápa a commercial business-ben. Általában rekordigazolású üzletek fűződtek a nevéhez.

    ´Despite (or perhaps because of) Purslow being used to much larger deals in private equity, he successfully negotiated one of the biggest sponsorship deals football had ever seen. While at Liverpool, he secured a four-year £80m shirt deal with Standard Chartered. This represented the largest commercial deal in Liverpool history, and at £20m per year, was an enormous increase over the previous deal with Carlsberg (£7.2m per year).´

    További példa: When Purslow joined, Chelsea’s kit was generating £48m per year for club. He leaves with the kit generating £110 million per year from 17/18.

    Irdatlan volumenű üzleteket volt képes nyélbe ütni úgy a Mersey-parton úgy pedig a Chelsea-nél (nem beszélve a saját cégeiről) Hozzánk is azért volt invitálva, hogy átvagye vezetést e téren és főleg megreformálja a szponzori üzletpolitikánkat és Nike és Yokohama szintű deal-eket hozzon létre. Carabao is mehetett volna éppenséggel a Cityhez vagy a Real Madridhoz is akár. A Carabao BL/EL-től független dátum (2015.nov.26) inkább a PL címünk miatt lehetett, hogy hozzánk társult.

    Ezzel nem azt mondom persze, hogy legyen CFC nemzeti gyásznap a mai. Csak úgy gondolom, egy hozzáértő ember távozott a klubtól (önszántából, tehát nem Abrán múlott), aki az utóbbi 2,5 évben jelentős pénzt hozott a klubhoz, tekintettel arra, hogy futball egyben biznisz is, és a reklámcégek milyen pénzeket hoznak. A média ilyen “schock move”-ként kezelik, azt hogy ilyen jól végbemenő üzletek után új vizekre evez ez az elismert ember. Ezért gondolom, úgy hogy kár, hogy távozik és remélhetőleg egy hozzá hasonlóan tehetséges szakemberrel pótoljuk a szakmában, aki ilyen nagy és hasznos brandekkel tud üzletelni és hasznot hozni a csapatnak.

 • myheartisblue

  Félidei eredmény: Chelsea U23 2 – 2 Manchester City U23

  Musonda gól és 3 további 3 Citeh gól.(egyik öngól ettől a csoda frizurával rendelkező sráctól.) 😀 https://uploads.disquscdn.com/images/5cbe0ecf0b01c1c685cc6896ffbdee79774e867fddcd49fbd74cdebbd84514f0.jpg

  • Sandic

   Sanya? Izé, Sagna?

 • Zoleee

  Burnley kiesett egy ötödosztályú csapat ellen a kupából. Ez most duplán is öröm a múlt heti után.
  És természetesen le a kalappal a Lincoln City FC előtt.

  • pont akartam írni, hogy a Lincoln megmutatta, mit kellett volna csinálnunk…. :/

   • Szerintem mi is pont a Lincoln szintjén játszottunk, szóval ezzel nem volt gond.

    • egy pici különbség azért van – ők győztek

     • Zoleee

      🙂 Lincoln >Burnley tehát Chelsea > bárki, az én matekom szerint 🙂

  • balazsh

   Leicester is kapott egy cummendárét, Cummingstól a szeme közé 🙂

 • 11Daves

  Az U18-asaink ma 13-0-ra verték a Brightont, nem rossz… Brown pl. félórára állt csak be, de mesternégyest lőtt.

 • Endy919

  Begovic; Zouma, Terry (c), Ake; Moses, Chalobah, Fabregas, Pedro; Willian, Diego Costa, Hazard

  • Aké cb lesz?

   • Endy919

    ezek szerint.

  • Sir Idemitirjak

   Örülök, hogy Pedro LWB, mondjuk Costa bőven rászolgált a padra, de nem panaszkodok, mert így is tetszetős a kezdő.

   • Endy919

    Nagyon gólt akarunk lövetni Diegoval , szerintem ez ma sikerülni is fog , illetve Conte is lenyilatkozta , hogy nem szeretné , ha a srácoknak túl hosszú szabadjuk legyen . Szimpi kezdő.

   • Sandic

    Egy góllal talán visszanyerné az önbizalmát, meg úgy néz ki nem is akarunk kiesni. Aina talán még elfért volna Mózi helyén.

    • Endy919

     Aina ma a PL2-ben játszott.

     • Sandic

      De vajh miér’? Mondjuk az is több, mint a semmi.

    • Sir Idemitirjak

     Szerintem Conte arra számít, hogy az ellenfél pofátlanul betolja a buszt, akkor viszont szükség lehet Mózi támadó skilljeire a szélen.

     • Endy919

      Csak ne lőjön kapura.

 • Diego Costa

  eam to face Wolves: Begovic; Zouma, Terry (c), Ake; Moses, Chalobah, Fabregas, Pedro; Willian, Diego Costa, Hazard

  Michy már az FA-kuapában sem kap lehetőséget. Brutál.

  • Brutál, hogy letiltottad a fél oldalt, és emiatt mindig bemásolod még egyszer a kezdőt közvetlen az első után.

 • balazsh

  Ezt már lehet Gabriel Jesus effectnek nevezni vagy még korai? 🙂

  • Sir Idemitirjak

   Leicester se teszi ki az ablakba a mait. Eddig a “nagy” csapatok égnek a kupában, remélem mi leszünk a kivétel.

 • WudigessBoi

  Továbbjutunk és megkapjuk a Millwallt. Érzem.

  • myheartisblue

   Ámen!

  • pont erre gondoltam én is.

 • myheartisblue

  Tömve a Molineux stadion, nagy hangulat. Nem lesz egyszerű falat.

 • Rammschein

  fuck.. eltűnt a streamem. xD

 • Endy919

  Uuuuuu. Szívroham

  • Rammschein

   akkor még jó hogy nem látom. :”D

 • kasata91

  nabaszki Zouma…

  • Ez inkább Mózes.

   • kasata91

    Zouma rontott ki a helyéről, majd a hűlt helyére pattant le róla.

    • De Saville meg ott állt tök üresen, Mózes vagy 7 méterről futott rá.

     • kasata91

      Mert Zouma otthagyta. Erre nem feltétlen hiszem hogy fel tud készülni Moses.

      • Zouma mást fogott, ő sem foghat egyszerre két tagot.

       • kasata91

        Csak Mosestől elvárás. Mert ő őrizte a sajátját (+ még Saville-t is kellett volna ezek szerint)

        • Ez nyilván nagyon faszán hangzik, csak ezzel a te kommented is beárazod.

         • kasata91
          • De oké, hogy Zouma sem volt magabiztos, de arra világíts már rá légyszi, mi Mozes kontextusa 4 méterre az emberétől.

          • kasata91

           Ha összekötöd a beadás kiindulópontját a labdával, akkor annak a meghosszabbításában áll. Minek szorongassa az embere kezét ha nem oda jön a labda?

          • Mert ebből folyt le az egész kapufás akció.
           Oké, szerintem túltoljuk. Egyezzünk ki fele Zouma – fele Moses arányban.

          • kasata91

           Én Zouma- Fabre arányban osztanám. Ha Moses otthagyja az emberét (még ennél is jobban) az is fail, főleg úgy hogy a közelben nincs senki aki kisegítse.

 • jézgeci mit csinálunk.

  • Sir Idemitirjak

   4 ember között állt úgy, hogy 3 méteren belül senki sem volt tőle.

   • myheartisblue

    Tudta hol nevelkedett és azt is, hogy onnan így nem illik.

 • kasata91

  Az ex átok majdnem…

 • WudigessBoi

  Agent Saville…

 • Rammschein

  szépen elkapta a kapufát… mázli

  • Endy919

   Próbáld leváltani az explorert:D

   • Rammschein

    …valahol a net hibája, de nem a böngészőjé… szimplán szar a koliban…

   • WudigessBoi

    Az Explorert nem leváltani kell. Az amúgy is csak arra való, hogy letölts vele egy normális böngészőt:)

 • Endy919

  A rigó otthon hagyta a sípját?

  • Sir Idemitirjak

   Régen se volt jó bíró de úgy érzem Moss se lesz jobb.

   • myheartisblue

    Hát de komolyan, ilyesmit nem látni már…

 • Endy919

  Ejjj Willi

  • Sir Idemitirjak

   Zseniális labda, nagyszerű átvétel, ilyet nem illik kihagyni!!!

 • Rammschein

  egyelőre megint elég bénák vagyunk…

 • Diego Costa

  Willian haha. Ki gondolta volna, hogy belövi a ziccert…

  • Rammschein

   …és még endy nekem szól be, hogy lassú a netem… xDDDD

   • myheartisblue

    Nem a neted lassú, vélhetően a stream késik… 😉

    • Rammschein

     😀 de nem olyan sokat… 1… max 2 percet csak 😀

 • Rammschein

  az nem volt 11-es…viszont a sárgát megkapja. hehe. 😀

  • myheartisblue

   Hát de már milyen patkány lerántás volt. Legrandább taktikai fault. Ezt a direkt lerántásos fajtát pirossal tudnám büntetni. 11-esről szó sem volt test-test elleni.

   • Rammschein

    én már akkor is örülök, ha a vakegerek valami jogosat fújnak be kivételesen. :”)

    • myheartisblue

     Hát jah. Nem is erről a konkrét esetről beszélek. Úgy általánosságban. Van amikor már látható a dolog,és hát “megéri” vagy “meg kell lépni az ilyent”. De no para, hisz tudod,hohgy megoldható sárgára. Szval szándékosan megléped. Én is focizom,volt h. úgy alakult a támadás h. 4vs 2-3 védőre jött volna ki és félpályánal én mást nem tehettem mást minthogy lerántottam az ellenfelet. Megérte a sárga, de egy utolsó sunyi húzás érzés követte.

  • Diego Costa

   Ez a helyes ítélet.

 • Sir Idemitirjak

  Hazard biztos kezdett ma?

  • Rammschein

   öööö :”D most jót kérdeztél. xD

  • Diego Costa

   Igen, de eddig valóban észrevehetetlen. Szerintem még labda se volt nála.

   • Sir Idemitirjak

    Én is éppen ezen gondolkoztam, 25 perc alatt nem kizárt hogy nem ért még labdához, pedig neki kéne a támadó harmadban fazont adni a játéknak.

  • kasata91

   Annyian vannak, hogy a nagy számok törvénye alapján simán lehetséges 😀

   • Sir Idemitirjak

    Pedroval szerintem a jövőévi garnitúrát szövik éppen ott a balon.

  • Costa legalább adott életjelet magáról nem rég.

   • Sir Idemitirjak

    Cserébe fel sem ugrik a felé szálló labdákra, elég alibi ő is.

 • WudigessBoi

  Willian után most Moses is tolt egy-egy pazar first touch-ot, kár értük.

  • Az elmúlt meccsen Hazard és Pedro volt egyedül használható, így fél óra után ezen a meccsen a Willi-Moses kombó vette át a stafétát.

   • Endy919

    Tudhatnád , hogy Willi a legszarabb játékosunk … a dícsérése bűn!

    • Nem látják szerencsére, már tiltottak minket

    • Rammschein

     lel

 • Blotunga

  Ez most nem a Hazard sara szerintem. Egyszerűen csak megpróbálunk megélni Fabre hosszú labdáiból, teljesen hanyagolva a középpályás építkezést. Na de akkor miert nem 2 csatárral játszodjuk ezt? Mindenestre bután játszunk az egyszer biztos!

  • Sir Idemitirjak

   Van igazság abban amit mondasz, de azért Hazard szivem se töri magát hogy labdákat kapjon.

   • Blotunga

    Ne haragudj, de ő csak a fölötte röpködő labdákat max ha látja, bármennyire töri magát…

    • myheartisblue

     Fabre szerintem inkább a védők mögé szeretné bejátszani a labdát lábra, de rendre magasak és fejre/testre mennek Hazard/Costanak, noha jók azok a meglátások, mert bejutnak a védők mögé, csak nem lekehezelhetőek. Nem könnyű játszani ezzel a Wolves-al szerintem, mennek mint a mérgezett egerek.

     • Blotunga

      De kérdem én, megpróbáljuk megállítani azt a labdát és valami foci formát játszani, tudatosan építkezni, vagy csak rohanunk mint valami bolondok? Szerinted?

      • myheartisblue

       Azért az nem olyan egyszerű, hogyha a Wolves ennyire dinamikusan és kitartóan magas letámadásban agresszív focit játszik. És azok az emberek, akik segítenének megnyugtatni a játékot és segíteni a védőknek a megszokott labdakihozatalt nincsenek ott. Érts: Pedro és Mosesra gondolok akiknak ez lenne a feladatuk feljebb vannak és támadóak a megszokottnál. Fabre és Chalobah pedig nem Matic és Kanté szerepét játszák, ami a védekezőbb felfogás és pontos labdakihozatal. Ugyanis Fabre előreívelget és támadásban segít. Chalobah pedig nem védekezik olyan szinten mint Matic és nem ad olyan pontos labdákat mint Kanté.

       Pedro miatt túl könnyen tud támadni a Wolves. Félidőben meglásd át lesz szervezve.

       • Blotunga

        Pedro miatt támad könnyen a wolves… ezt még ízlelgetnem kell!

        • myheartisblue

         Láthatóan nagy teret hagy a játékosának és könnyen megforgatják őt. Támadásainknál (már ha van) is sokszor előremozog annyira, hogy mire visszaér simán megverhető, láthatóan az ő felén támadnak.

         https://uploads.disquscdn.com/images/6daa1a86f78854287059926f94098ab6a6c2e86793a113b84c67c04ca8a1b5ca.jpg

         • Blotunga

          A Pedro hőtérképét a jó irányból nézed, függetlenül attól, hogy nem értek magával a gondolattal egyet?!

          • myheartisblue

           Hallgatom a te nézetedet.

          • Jaj, belementél a vitába statokkal meg érvekkel. Ezt nem kellett volna.

          • myheartisblue

           Nincs itt semmiféle vita, én kíváncsi vagyok a kolléga véleményére és a többiekére miért vagyunk ily gyatrák.

          • Ahogy látom, itt mély egyet nem értés van.

          • Blotunga

           Egyszerűen meg se próbáljuk a mi focinkat játszani. Ugyanazt toljuk mint ők, ami nekünk teljesen idegen, nekik meg, köszönik szépen, megfelel.

          • myheartisblue

           Hát azt nem is fogjuk ilyen felforgatott közép és Pedro-idegen posztal játszani.

          • Blotunga

           Ugy érted, hogy meg se kellene próbálni? Csak mert eddig kísérlet se volt rá…

   • Hazard majd futni fog a 90. percben is, ezért jó.

 • Rammschein

  az ellenfél vesélyesebb, mint mi (lassan)…

  • Sir Idemitirjak

   Leginkább az éberségemre veszélyes mind a két csapat.

  • Blotunga

   Az alsóbb ligás focit ők valamivel jobban tolják. De ha mi mindenáron meg akarjuk mutatni, hogy abban is jobbak vagyunk…

   • Rammschein

    miért kell lealacsonyodni hozzájuk? ha normálisan játszanánk már vezetnénk sztem… az előző meccs sem tetszett már ilyen szempontból… valami nem adja most.

 • Rammschein

  Hazard olyan labdát adott, hogy a pofám leszakad (értsd: szar, mert hosszú lett)… így minek felmenni a pályára? 😀

  • Sir Idemitirjak

   Ha nem Conte lenne az edző még azt hinném, hogy ki lett adva hogy nehogy megrúgassák magukat a srácok

 • Nem tudom, mi van a támadásainkkal, de ez kurvára siralmas már vagy 140 percre.

  • Rammschein

   bezzeg Conte szarrá dícséri őket… remélem csak a sajtó előtt… mert sztem is katasztrófa.

 • Endy919

  A Willi helyzeten kívül volt lövésünk?

  • Rammschein

   volt még tán 1 hasonló Moses-es… egyébként lóf@sz sztem.

 • Diego Costa

  Ez a félidő elég gyatra volt… Immáron másfél meccse borzasztóan játszunk. Jó lenne visszatalálni a helyes útra.

 • Rammschein

  ez 45 perc volt? 😀 annyira szar volt, hogy 2x ennyinek tűnt kb.

 • Sir Idemitirjak

  Értem én, hogy színesíteni kell a taktikai skálát, de a Pulis magicek miért gyakoroljuk?

 • Batsu lassan jöhetne, kiborító ez a szellemtelenség elől.

 • WudigessBoi

  Moses labdái rendre embert találnak, csak kicsit másképp, mint ahogy az nekünk jó lenne…

 • kasata91

  Ezek a “beadások” …. vagy most kajak Ivanovic emlékmeccset tartanak ??

  • Sir Idemitirjak

   Bosingva átok, ez már a szerb elött is fent állt.

 • Endy919

  Elfogok aludni…

 • Zoleee

  Most már lassan jön a gólunk…

 • Endy919

  Isteneeeeem

 • Petikee Sipos

  undorítóan játszik a wolverhampton…

 • Diego Costa

  Vajon Michy ma is kap 3 percet majd?

  • Rammschein

   kettőt. :”D

   ilyen szempontból Contet sem értem… totál azt csinálja mint Hiddink…

 • Diego Costa

  Végre

 • Zoleee

  Mondtam 🙂

 • Endy919

  Pedrooo. Szar Willi meg hatalmas labdát adott

  • WudigessBoi

   Egész ügyes fejjel.

 • kasata91

  sakkmatt

 • kasata91

  Conte is befejelte. Jólvan 😀

  • Diego Costa

   :DDDD Beszokta.

 • #haszontalanwillian

 • Fura, de én nagyon esélyesnek látom, hogy a csapat évjátékosa a végén Pedro lesz.

  • Rammschein

   ha a többiek így játszanak könnyen lehet, bár sosem gondoltam volna. :”D

  • Sir Idemitirjak

   Pedro hater here: nem kizárt, elviselhető a jelenléte a pályán, szezon végére talán még örülök is neki a kezdőben ha így folytatja.

  • myheartisblue

   Jogos. Ha a motivációját nézzük biztosan. Le is nyilatkozta a héten, hogy ámbár tárgyalt a nyáron a Bhárcával, nagyszerű döntés volt maradni.

 • Diego Costa

  Jön Azpi.

 • myheartisblue

  Batshuayit is a pályára küldhetnénk. Totálisan mindegy h.ő vagy Costa nem csinál elől semmit.

  • Engem kicsit kezd idegesíteni ez a nepotizmus Costa irányába. Oké, hogy klasszis befejező, de lassan 4 meccse köze sincs a kapuhoz

   • Sir Idemitirjak

    “klasszis befejező” csak a jelenlegi taktikába nem az kell, jelentősen több kell tőle játékban.

   • WudigessBoi

    Szerintem pont azért van a pályán, hogy csináljon egy sikeres cselt és merítsen némi önbizalmat .

    • Nyilván valóan azért van fent, hogy gólt rúgassunk vele, de 60 perc szerintem pont elég lett volna. Se addig, se azóta nem tudott az agonizáláson túljutni.

     • WudigessBoi

      Én se látom, hogy ki tudna ebből keveredni a pályán. Emiatt meg kontraproduktív az egész, mert jobban járnánk, ha pihenne, Michy meg próbálkozhatna.

      • Igazából attól tartok, hogy ez a jövőben is nagyon visszás lesz, pedig a Swansea ellen sokat nem vesztenénk, ha Batsut bedobnánk.

  • Rammschein

   tudod… majd a 90.+ percben…

   • Rammschein

    …jáááj…hamarabb jött… :”D 3 perc helyett kap 13-at :’)

    • Sir Idemitirjak

     Conte lehet elnézta az órán a számokat

     • Rammschein

      lehet… 😀

  • kormolar

   nagy pénzt nem tennék rá h jövőre is kerettag lesz…

   • Rammschein

    Costa mindenesetre jól belekényelmesedett abba, hogy nincs ember aki elvegye a helyét…

    • kormolar

     eléggé…2-0… 😀

     • Zoleee

      Costa gyorsan válaszolt:)

     • Rammschein

      …múlthéten is lőhetett volna egyet… 😛

      Mondjuk ez mit sem változtat azon, hogy a meccs nagyján nem csinált sok mindent…

      • kormolar

       sztem az Atlemadrid most nagyon örülne neki…hidd el kevés olyan jó csatár van most mint Costa…sztem Moratara lecserélni pl nagyon nagy hiba lenne

       • Rammschein

        Nem cserélném le én sem… de azért néha összekaphatná magát (ő is!!)… oké lőtt egy gólt, de nem értem miért kell így játszani a csapatnak 2 meccs óta…

   • Sir Idemitirjak

    Van az a fizetés.

   • Endy919

    Nem is szabad , hogy az legyen . Kölcsön kell adni egy PL csapatba. Köze nincs eddig a ligához.

 • Endy919

  Ezt hogy lehetett kihagyni?

  • myheartisblue

   Ooooh Fabregas is magic, he wears a magic hat! 😀

   • Sir Idemitirjak

    Asszisztolni akarta Akét csak nem érkezett 🙁

 • Rammschein

  …Hazardnak is minek hagyott ennyi időt?

 • kasata91

  Moses ezt már biztos hogy direkt csinálja

  • Én is csak arra tudok gondolni, hogy ezt évekig tanulta valami katmandui hegyen.

  • Rammschein

   Agent Moses… csak rossz oldalra kémkedik. 😀

 • WudigessBoi

  Moses az összes, ismétlem, az összes labdáját belebikkantja az előtte állóba.

  • myheartisblue

   A szöglet fél gól. (random Sport2 szólás)

  • viktor

   huh! nagyon fel voltam baszódva egész meccsen! téll nem volt jó beadása:S:S

  • kormolar

   nekem nem meglepetés…. 😀

 • Diego Costa

  COSTAAAAAAAAA

 • Endy919

  Diegoooo

 • Rammschein

  Lehet csak sokat kellett szidni… 😛

 • Na végre! Ez már kifejezetten Costás volt.

  • myheartisblue

   Jer Michy! Itt a te időd…jah nem! 😀

   • Endy919

    Was?

   • Mondjuk ha a kövi körben nem a Lincoln-t vagy a Millwallt kapjuk, idén szerintem már nem fogjuk a kezdőben látni.

    • myheartisblue

     A kezdőben?! Még becserélt játékosnak is jó lenne szegény párát látni.

    • Sir Idemitirjak

     Nem kizárt, hogy a vezetőségnek is üzen ezzel, hogy ha olyat hoznak akit ő nem akar, akkor ő azt nem is fogja használni.

     • Én ebben annyira nem hiszek. Fabregason és Willin kívül mindegyik cserének hasonló a sorsa.

      • Sandic

       Azért most lehetőséget kapott Terry, Chalo és Aké is, sőt csereként még RLC is. Valaminek kell ott lennie Michy kapcsán. Azpi behozatalát én indokolatlannak láttam, helyette jöhetett volna Michy, még ha később is.

       • Costával egyértelműen gólt akartunk rúgatni, majd 4 meccse kaput sem talált, ez mindenképpen pedagógiai célzatú volt szvsz.

     • Sandic

      Szerintem például Luiz sem az a védő, akit Conte akart megszerezni. Alonsóban nem vagyok biztos. Mivel Michy jól kezdte a szezont, nekem inkább olyasmi feltételezésem van, hogy edzésen nem megfelelő a hozzáállása, amolyan RLC szintet nyújthat.

 • Endy919

  Lótuszcmég mindig nem tudja mit jelent a passzolni szó.

 • Zoleee

  Egyúttal a liverpool-t is beáraztuk. 🙂
  Persze valahogy idén nem is félek egy meccstől sem.
  függetlenül attól hogy ezt a meccset végig nem nézném mégegyszer…

 • kasata91

  Once a BLUE, forever BLUE

 • Sam Sayonara

  Jeez, ilyen szarul játszva győzni lényegében büntetés. Moses Ivanovic legsötétebb napjait idézte, a többi támadó meg a sajátját. Már a Burnley ellen is látszott, hogy ezt a fizikális, championshipes focit nem tűrjük jól, ehhez képest vicces lett a kezdő, azzal meg a játékunk is. A 343-nak nagyon rossz, ebben a felállásban meg pláne, hogy a szélről bontották meg a játékunkat rendre, vagy beadásokkal, vagy betörésekkel, még jó, hogy olyan bűnrossz csapat ez a Wolves, hogy alig jutottak komoly helyzetikg.

  Aké, Chalobah és Terry-n kívül szerintem mindenki nagyon rosszul játszitt, nem is érdemelnénke a héten fizetést, csak egy ijesztést helyette. Kedvenc jelenetem a második félidőből vaalhol a 60. perc körül, mikor Fabregas elrúgja a labdát a rákba a szögletzászlóhoz passz gyanánt, majd lebassza Pedrot, hogy miért nem volt ott :))) wtf. Mondjuk arra se nagyon lehet mit mondani, hogy mindent középen akartunk. Costat négy védő vettte körbe mindig, mi azért csak odapasszoltunk mindig. Vagy ellenfélhez persze. Ezt nagyon rossz volt nézni. Nem adott ki a csapat magából, látványosan csak annyit, amennyit muszáj, és ehhez kellett, hogy a végére elfáradjon a hazaiak, de azt azért nem érétem, Conte hogyan gondolhatta a félidőben, hogy amit addig csináltunk, az jó, mert egyet sem cserélt.

  • kormolar

   2 éve még sz*rabb játékkal(tavaszi forma) lettünk bajnokok Mouval…

   • Sam Sayonara

    ja. Bár szeritem különbség, hogy ott nem akartunk focizni, tegnap meg nem tudtunk. Ott Jose húzta be úgy a kéziféket, hogy a gumikat kockásra fékezve a saját taknyunkon csúsztunk be a célvonalon – de az tudatos volt. A tegnapi meg a jelenlegi felállás “hibája”. A meccs első, nagyjából 50-60 percében nem tudtuk kontrol alatt tartani a meccset, egy másodosztály végén tengődő csapat ellen.

   • Sandic

    Várd még ki a végét. Sok idő van még május végéig, nagyon össze kell kapni a támadójátékot, mert sok “kis” csapattal játszunk még.
    Véleményem szerint az FA kupát nem fogjuk megnyerni, a bajnokságot talán igen.

  • balazsh

   ez volt az első meccs a szezonban amit nem tudtam nézni, ez viszont egy kicsit vigasztal, ha ennyire szarvót 🙂

 • Sam Sayonara

  mikor lesz sorsolás?

  • Endy919

   Elvileg a MU után.

   • myheartisblue

    Nem mert van Sutton – Arsenal és Citeh- Huddersfield rematch.

    • Endy919

     Az mindegy , hogy van rematch , úgy fogják kihúzni , mint ennek a meccsnek a továbbjutója . Tehát kiirják pl . hogy Chlesa- City/Huddersfield.

     • Sam Sayonara

      igen, közben megtaláltam én is az FA oldalán, hogy ma este lesz 18:30-tól, gondolom magyar idő szerint 19:30. Evlileg élőben adja a youtube, itt:

      https://www.youtube.com/channel/UCNT2e7Og56vm5_V-yJWvglA?sub_confirmation=1

      • myheartisblue

       Azzzigen! Akkor lehet szorítani a Millwall-ért!

       • mohacsia

        Inkább legyen valami rendes csapat most már… mondjuk, akik nem rúgnak agyon mindenkit!

  • myheartisblue

   Az utolsó párosítást (döntetlen újrajátszáson kívül) hétfőn rendezik de későn, ezért kétlem, hogy aznap este. Lehet kedd este. De ha azt is figyelembe vesszük,hogy szerda este megy a Huddersfield az Etihadba lehet csak csütörtökön este. Véleményem szerint kedd este.

 • Sam Sayonara

  Conte lesétált a szomszédba meccset nézni. Vagy Kalast nézi, vagy a Spurst – kiüthetné valaki elplünk őket az FA-ből, nem bánom, ha már nem futunk össze Pochettinoékkal a szezonban. Kane már duplánál jár, szóval nem a fulha lesz az 🙁

 • kasata91

  Gulácsi kiszedte T. Hazard büntetőjét. (0-1-es Redbull vezetésnél)

 • WudigessBoi

  OFF
  Pescara utolsó három bajnokija:
  Pescara – Lazio: 2:6
  Torino – Pescara: 5:3
  Pescara – Genoa: 5:0
  Rossz az, aki rosszra gondol, de én rosszra gondolok…

  • Endy919

   Mármint?

   • Sam Sayonara

    gondolom köze van egy bizonyos téli ruhaneműhöz

    • sál?

     • Endy919

      Szerintem sapka.

      • gec, nem értemee

      • Sam Sayonara

       pedig kesztyű

       • fura, a muffot senki nem dobta be? 🙂

   • WudigessBoi

    Meglepne, ha minden játékos tudása legjavát adta volna. Persze lehet, hogy csak Declan Hill Bundája van rám nagy hatással.

  • kasata91

   Amióta kb. arra is lehet élőben fogadni hogy melyik játékos köp bele először a középkörbe, azóta szerintem nincs nagyobb hülyeség mint végeredményt befolyásolni.
   1. kurva feltűnő (lsd. fentebb)
   2. vagy 3-4 játékost meg kell venni hozzá
   Szögletek száma, lesz e piros lap, lesek száma stb. mind 1 emberes.

   • Sam Sayonara

    rémlik valami, hogy említette korábban itt valaki, hogy bet oldalnál melozik, ő megcáfolhatja v megerősítheti, de még mindig a legtöbben a végeredményre fogadnak sztem, messze a legtöbben

  • Diego Costa

   Az a 2:6 nekem is gyanús így látatlanba. 😀

   Egyébként az nem lenne meglepő ha megverik őket, mert kiscsapatról van szó. Csak emellé lőnek is gólokat, meg olasz bajnokihoz képest sokat kapnak. Az utolsó eredményhez pedig annyit, hogy jött egy új edző ha jól tudom, szóval a szárnyalás neki tudható be. :)))

 • Sam Sayonara

  Chelsea-ManU

  • balazsh

   necces lesz

   • Sam Sayonara

    nem tudom, volt-e ennél rosszabb lehetőség 🙁

    • balazsh

     biztos vagyok benne, hogy a united drukkerek se gondolják másképp. de mi legalább otthon leszünk

     • Rammschein

      sztem a spurs vagy a city rosszabb lett volna egy fokkal…

      😀 nem baj, legalább szobatársammal húzhatjuk egymást, ő MU-s… -.-” 😀

      • balazsh

       sprs szerintem is rosszabb lett volna, főleg idegenben. viszont a cityt jelenleg inkább hátrébb sorolnám

  • Endy919

   Biztos , hogy elengedik a meccset . A liga-EL fontosabb nekik ,és nem fér bele nekik egy idegörlő csata ellenünk.

   • Sandic

    Mourinho elengedje a visszavágás lehetőségét? Az kizárt….

    • Endy919

     Akkor csak saját magát/a csapatát b*ssza szájba , mert rengeteg meccsük van még , de ha barom akkor ugorjon nekünk .

   • kasata91

    Pont a pihentetésről híres JM

 • szeszfabresz
 • Rammschein

  lel

 • balazsh

  sprs bemakkolta

  • Rammschein

   az Arsenal is ha továbbmegy, remélem nem!!44!négy!! xD

   • balazsh

    őket pont emiatt nem írtam 🙂 de a city is jól járt, amennyiben otthon képesek lesznek gólt lőni a huddersfieldnek

    • Rammschein

     meh… belenyúltak nekünk a tutiba. :”D

  • Sam Sayonara

   a London-derbi sosem egy leányálom, a Millwall mondjuk inkább rivális a Palacenak és a Chelseanek, de a Spurs sem lehet odáig éppen.

 • gorkaf78

  Na megy a sírás a stretfordon. 😀

  • balazsh

   remélem a meccs után is sírni fognak 🙂 egy 4:0 remake jó lenne

   • gorkaf78

    Kanté zsebre rakja ismét Pogbát, DL meg elszívja a levegőt a Nagyorrú elől (hehe) és minden rendben lesz. 😀

 • lamps8

  remélem kapunk egy kis lendületet mert eléggé egy helyben toporgunk egy ideje, kellene 1-2 sima bajnoki győzelem, a MU ellen meg bírnunk kell egy gálakezdőt a kupában is, főleg hogy nekik abban az időszakban nagyon sok meccsük lesz.

 • Halihó. Most érkeztem családi banzájról/-ból. Az eredményt nem tudtam nem megnézni 😉 átpörgettem a kommentokat, ami nem túl biztató – érdemes megnézni a meccset?

  • Ugyanaz mint a Burnley, csak gólokkal.

   • ehhh, nemá 🙂 bíztam benne, hogy levezetőnek megnézek egy jó kis meccset… jáájnemá

    • Endy919

     Az első félidő borzalom volt , de a másodikban azért simán hoztuk a meccset . Nem voltunk jók , de ennyi pont elég volt a laza győzelemhez.

    • myheartisblue

     Ne nézd meg mert csak felidegeskedsz. Vagy csak a 2. Félidőt.

 • bakker, MU? :)) F@szom, hát pont José ellen kell menni… mondjuk, talán egy fokkal jobb, mint a döntőben.

  • Sokkal jobb, mint a Spurs, de igazából a ‘Zenálnál is.

   • A Spurst még értem, bár azóta ők is ugyancsak visszaestek, na de Wengeréknél miért is jobb Mou?

    • Wenga most már egyértelműen mindent a fakupára fog feltenni idén is. Mounak ott az EL még, ahol nyerésre állnak, plusz mire csatázunk, már könnyen cock győztes is lehet. Nem mellesleg Josééknak még meg kell szakadni a BL-ért is.

     • oké, ezt adom. Viszont ha Wenger maradni akar, akkor egy BL-helyet neki is hoznia kell, nem gondolnám, hogy elég lesz az FA-Kupa. Ugyanígy igaz ez Pöcsékre is, mert szépek az elvek, meg minden, de a csalódást keltő tavalyi szezon után (hiába mentek nagyot, a PL-t kiengedték a kezük közül), majd idén a hasonlóan szánalmas BL szereplés után már lassan tőlük is elvárnak valamit. Hiába az elvek, ők is stadiont építenek épp, aztán a píz meg kelleni fog. És akkor még nem szóltunk pepiről és klopperról, akik szintén ott vannak a levesben. Pepito-tól talán elnézik még, ha az első évét nullásra hozza, de biztos nem jó szemmel, ha pedig még a BL hely sem lesz meg, az ugyancsak megkérdőjelezi a munkáját.

      • Endy919

       Szerintem mi , a City és a Spurs leszünk az első három helyen , a negyedik helyért nagyot fog boxolni a MU,Pool,Arsenal trió . Per pill a MU-t jósolnám oda , de ott hétről hétre még cserék lesznek.

       • nagyjából a MU nagy menete és a többiek szerencsétlenkedése jól összefújta a szemetet alattunk, Joséék lemaradása már csak 4,5 pont a jelenleg épp második Cityhez képest. Az Everton is lőtávolban van, de szerintem ők nem fognak beleszólni már. A 2+1 hely a ManU, City, Pool, Arsenal, Spurs közt lesz leosztva. Most nagyon képlékeny a dolog, de 13 forduló még sok, az még 39 megszerezhető pont. Én most a Unitedet simán beírnám BL helyre, mert láthatóan ők azok, akiknél a keret mélysége megvan ahhoz, hogy elbírjanak a kiesőkkel. A másik négy csapat épp azt bizonyította 2017-ben, hogy 1-2 játékos kidőlése esetén is képesek összedőlni. Jelenleg én is a Spurst írnám be még, viszont ez csak akkor lesz sima, ha kulcsjátékos nem dől ki hosszabb időre a szezon hátralévő részére. Eddig rettentő rosszul rangadóztak, csak 2x tudtak győzni, ősszel a City ellen – a másikat meg tudjuk. A Pool viszont oda-vissza megcsinálta őket, kikaptak tőlünk, Moutól is, illetve van Wengerék meg Pep ellen is egy-egy X. A szezon végén pedig ugyan otthon, de játszanak még az 4rsenal és a ManU ellen is. A Pool szezonját szerintem a kövi 1 hónapjuk fogja eldönteni, nekik már csak a PL maradt, viszont most jön egy jó kis sorozat, amit áprilisig a City és az Everton zár. Ezen az 5 meccsen ha a 2017-es formájukat hozzák, akkor sanyi, ha összekapják magukat, és a Spurs leverése már a feltámadás volt, nem egy kósza véletlen, akkor ők viszik el szerintem a selejtezős helyet.

       • Rammschein

        4. csak az 4rsenal lehet! 😛 :”D

      • Pöcsék már a Fulham ellen is felvonultak, szóval ellenünk kizárt, hogy tartalékolnának.
       Wengernek is kelleni fog a BL, de rá ugyanaz igaz most már de facto, ami ránk, hogy van a bajnokság, meg a kupa, ezt a két frontot meg most már tartani kell mindenképpen.
       Egy szó, mint szász, jelenleg a MU mindkettőnél jobb alternatíva. Izzadni kell még a bajnokságban, van nemzetközi porondjuk és valószínűleg már akkora motiváció sem lesz a fakupára, ha besöprik a cockot.

       • legyen igazatok, én nem látom ilyen rózsásnak a helyzetet.

        • Én nem mondom, hogy sima lesz, csak hogy ez a legkevésbé rossz.

         • a legkevésbé rossz az a Lincoln lett volna 🙂

          • Az inkább kifejezetten jó lett volna.

   • balazsh

    mármint a Suttonnál? 🙂

  • Endy919

   Én egyáltalán nem izgulok miatta . Sőt , még örülök is , hogy őket kapjuk.

   • érdekes meglátás. Why? Szerintem talán egyedül a szörp lett volna rosszabb ennél. Az egyetlen érvem, amit fentebb is írtam, hogy talán jobb most, mint a döntőben májusban.

    • Endy919

     A MU-nak kb a 2 EL meccs közé fog esni ez a fakupa meccs , a bajnokságban is kaparni kell nekik minden pontért , ellentétben velünk , mert nekünk belefér egy pontvesztés , ha komolyan akarjuk venni a fakupát.

     A nagy akarásnak könnyen nyögés is lehet a vége számukra , és egy hét alatt kieshetnek mindenhonnan , ahogy azt tette a Pool is január elején.

     • ezek jogos érvek, csak egy kicsit sok a “ha”

      • gorkaf78

       Megszámoltam az Endy hozzászólásaiban a ‘ha’-kat, és mindösszesen csak egyet találtam. Ez szerintem nem sok. 😀

       • Endy919

        Köszi. Én nem mertem válaszolni 😀

        • gorkaf78

         Én eddig úgy vettem észre, hogy nem nagyon félsz a Mestertől. 😀

         • Endy919

          Megjavultam 😀

          • :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

       • az, hogy nem írta ki, egy dolog, de attól még ott van.
        A lényeg, hogy Mourinhonak priorizálni kell, és onnantól jönnek a HA-k, HA fontos az EL, ha fontos a bajnokság, ha fontos az FA. Miközben rólunk úgy beszélünk, mintha bármikor szórhatnánk a pontokat, mert “belefér”. Most dobtunk el 3 meccs alatt 4 pontot… a megszerezhető 9-ből 5 sikerült. Oké, kalkulálható pontvesztések voltak, de most már jön a közhelyszótár: nincs könnyű meccs. Már a soron következő Swansea ellen sem mehetünk biztosra, de szerintem a duplavések ellen sem. Én nem dobálóznék ezzel olyan könnyedén, mert így ugyancsak gyorsan a 8 pont előnyünk hirtelen már csak 2-3 pont lesz.

        • gorkaf78

         Komolyan, elsőre azt olvastam, hogy Mou-nak parodizálni kell. :DDD

         A lényeg szerintem az, hogy – jelenleg – mi vagyunk az esélyesek a MU ellen is az FA kupában, ill. a bajnokságban is a végső sikerre. Aztán persze, hogy mi lesz, meglátjuk (most egy közhely tőlem is). Szerintem Conte pontosan tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy innen behúzzuk a szezont, és ki fogja a játékosokból is sajtolni a maximumot a sikerekért.

         • “A lényeg szerintem az, hogy – jelenleg – mi vagyunk az esélyesek a MU ellen is az FA kupában”
          Igen, és ezzel úgy nézem nem vagy egyedül, és én pont ezt furcsállom. Óva intenék mindenkit ettől az elbizakodottságtól, mert szerintem nem. Lehet, hogy több meccsen van a MU-nak, és nagyon taposniuk kell, de én Joséból nem nézem ki azt, amit tavaly a City simán meghúzott, hogy a fakót küldte fel ellenünk a Stamfordon 1 éve. És úgy vélem elég csúnyán elb*szott harci kedv lenne a ManU-ban, ha nem fűtené őket a revans lehetősége a 4-0-ért.

          Azzal nem vitatkozom, hogy a bajnokság esélyesei jelenleg mi vagyunk, és hogy Contéban megvan-e a képesség, hogy betiporja a Chelseat az első helyre. 10 győzelem kell. Nem lehetetlen, bár elég sok van még vissza.

          • Endy919

           Ma sem egyetértéssel fogunk lefeküdni 🙂

          • te kis perverz teeee, hát előbb legalább hívj meg egy italra :)))

          • Endy919

           egy ital után már be is adod a derekad ? 🙂

          • van már bennem pár grappa és némi vörösbor, szóval van alap, amire építhetsz 🙂

          • Endy919

           így is csalódott vagyok 🙁 nem gondoltam , hogy te is csak olyan diszkós ribi vagy , akibe csak pár pohárka kell és a tiéd .

           :DD

          • pedig már a transparency internationalnak is jeleztem, fogalmuk sincs, milyen olcsón megkapható vagyok 😀

          • Endy919

           Nem vártam , hogy ezt az énedet váltja ki belőled az alkohol 😀

          • pedig írtam már nem kevés posztot hmm, befolyásoltság alatt 😛 amúgy meg nem tudom, mit dumálsz, nem te feküdtél volna le még egyetértés nélkül is? :DD

          • Endy919

           Az egy dolog , hogy írtál posztokat befolyásotság alatt , de eddig még nem árultad a tested akciós áron 😀

           A lefekvéshez pedig nem kötelező az egyetértés 😀

          • mondja az, aki ilyenkor már kommentekben is csak betűket képes írni, szavakat meg nem 😉

           na de mind1, megyek, megpróbálom rávenni magam, hogy fogmosás közben ne hányjak be, mert kezd már itt valami nagyon beteg diskurzus kialakulni, amiből majd holnap meg nem győzök kihátrálni.

          • Endy919

           semmi gond 🙂 részeg ember-őszinte ember 😛

          • gorkaf78

           Szerintem nem vagyok túlzottan elbizakodott, csak amennyire ezt a jelenlegi helyzet megengedi. Hazai pályán fogadjuk a MU-t, ahol legutóbb kaptak egy négyest. Ráadásul nekünk szerintem fekszik az ő játékstílusuk, legalábbis jobban tudja a jelenlegi United-Mou stílust kezelni a csapat, mint a Poch-Kloppo fémjelezte rohanós-letámadós taktikát.

           Abban biztos vagyok, hogy mindkét csapat feltolja majd a gálakezdőt. Ahogy írtad, Josét fűti a revans, Conte meg tudja ezt, és nem fog kockáztatni, beveti a nagyfiúkat majd.

        • myheartisblue

         Teljesen egyetértek. Feláll a hátamon a szőr mikor azt mondjak h mar reg bajnokok vagyunk es innen csak mi vesztetjük el Messze nem lefutott még. Mindenki ellenünk akarja megmutatni.Ahogy nyomtunk egy hihetetlen jo sorozatot -8nal es botlottak elottunk pont forditva is tortenhet.

         • Endy919

          Párszor már leírtam , hogy még nagyon nem vagyunk bajnokok , de az tény , hogy innen már csak mi tudjuk elveszíteni.

          • te amúgy is arra szavaztál, hogy tavasszal lesz egy lejtmenetünk 😛 s bár én magam is vallom, hogy innen már mi is kellünk ahhoz, hogy ezt ne nyerjük meg végül, de az utóbbi 3 meccsen ha nem is mindent, de elég sokat tettünk azért, hogy elhúzzuk még a dolgokat. A Pool ellen ti magatok mondtátok, hogy nyerhető lett volna, ha merünk játszani, (a kihagyott büntetőről jobb nem is beszélni), és Dyche-ék ellen is elég könnyelműen hagytunk ott pontokat.

        • myheartisblue

         Teljesen egyetértek. Feláll a hátamon a szőr mikor azt mondjak h mar reg bajnokok vagyunk es innen csak mi vesztetjük el Messze nem lefutott még. Mindenki ellenünk akarja megmutatni.

     • myheartisblue

      Mourinho megmondta, nem adja fel az FA kupat.
      S ha belegondolsz jogosan: Ligakupa zsebben, EL konnyu ut a dontoig amilyen higfos a felhozatal, aztan egy Roma elleni gyozelemmel abszolvalva trofea es a BL. Akkor mar a PL pozíció nem szamit es csak FA kúpa kell a treblehez es h megmentse az MU becsületét és hogy egy irdatlan dicső comeback&eslőnJosé szezont varázsoljon a szezonjukból és ezt tudja Ő is. Egyértelmű h pont az FA-re kell rakapcsolnia.

      • Endy919

       Ha az én kommentemben sok volt a “ha” , akkor ez a komment a feltételezés császára 🙂

       A ligakupa még nincs zsebben , az EL dötőig egyáltalán nem easy az út . Egy Bilbao/Schalke/Sachtar/Fior/Spurs/Lyon bármikor okozhat meglepit , és ha még el is jutnának oda , az AS per pill kurva jó.

       Korai treblezni , mert még egy kupájuk sincs , és a Ligakupán kívül még mind nagyon távol van.

       • myheartisblue

        Nem mondom van benne osszeeskuves vervonal, de sargulna a vilag ha ezt behuzna Jozsef a nagyorrú csicskásával es a dabkirallyal.

        Spuds a valamit erő csapat többi említett súlytalan. Ez mar nem az a donyecki alakulat.

        • Endy919

         nyugi , esélytelen 🙂

      • adam10

       Mou azt jelentette ki, hogy az EL-t veszi komolyan, mert már csak ott lát reális esélyt a BL indulás megszerzésére…
       Tehát: EL>FAkupa

      • Sandic

       “Ligakupa zsebben”

       Várd még ki a végét. A Sotonnak mindent fel kell tennie arra a meccsre, okozhatnak meglepetést, sérültek ide vagy oda.

 • Diego Costa

  4rsenaL mindig a létező legkönnyebb sorsolást kapja, az elég idegesítő. Még ki sem verték az egyik pici csapatot mér ki is sorsolták nekik a következőt… Legalább a BL-ben kapnak nehéz ellenfelet is.

  • nem értelek, a Lincoln-Sutton nagy csata lesz 😉

   • Diego Costa

    De csak akkor minek viszik el a kiscsapatokat? A többiek elverik őket, ők meg ki tudnak kapni a nagyobbak ellen is és akkor az nem ciki.

  • A korrektség jegyében jegyezzük meg, hogy eddig nekünk is piszok könnyű volt a sorozat.

   • yepp, Conte ennél több vazelint nem kaphatott a bevezetésre, mint ez a sorsolás.

    • myheartisblue

     Millwall lett volna a tökéletes opció.

     • az eddigiekről beszéltünk 😉

      a folytatásban a Millwall pedig… az egy háború lett volna, amit lehet, hogy megnyerünk, de sanszos, hogy egy rahedli sérülttel. Én azt hittem, őket kapjuk, de nem bánom, hogy nem. Ott nem csak a sikátorban lett volna bunyó…

      • Endy919

       majd a döntőben 😀

     • Balázs Kozó

      Asszem utána kéne nézned, milyen csapat a Millwall, és milyen szurkolói vannak :). Én sem örülnék nekik.

      “No one likes us
      No one likes us
      But We don’ t care”

      • myheartisblue

       Asszem nem kell bemutatni a Millwallt, ismerem a 2 csapat történelmét. 🙂 Inkább arra gondoltam, hogy egy igazi rangadó lett volna, ahol igazán kell kőkeményen foci a történelem miatt is és nem egy újabb PL rangadót rendezni, hanem inább városi riválissal megküzdeni. Mert ha megint egy könnyű csapatot kaptunk volna pl. mint az Arsenal tuti elkelményelmesedett volna a csapat. A Milwall-al felpörögünk városi riválisként kiejtjük őket és akkor már elődöntőben felpörögtünk volna olyan szintre, hogy közel a kupa. A Uniteddal megmérkőzni egy nagy erőveszteség lesz és a továbbjutás sem biztos. Ezért gondoltam h. Millwall lett volna a legjobb opció.

       • Endy919

        Nagyon fasza lett volna , ha valamelyik favágó paraszt eltörte volna Eden lábát. Nagyon jól van ez így , ahogy most van.

        • myheartisblue

         Mert a United ellen nem torhetik el a lábát? …Focista, nem porcelánbábu.

         • Endy919

          Zenzosodsz 😀

    • Megmondom őszintén, én nem is bánom, hogy egy kicsit focizni is tudóbb egylet jött közbe. Ezekkel a bunkercsapatokkal nagyon nem tudunk mit kezdeni egész évben.

 • balazsh

  Így a Unitedet kapva tudatosult bennem, hogy amiért Conte valószínűleg ragaszkodik az A kezdőhöz, a kiegészítő játékosoknak valószínűleg eddig tartott a szezon érdemi része. Ilyenkor eléggé sajnálom, hogy ennyire keveset rotál a mester. Konkrétan kérdéses, hogy Terry pályára lép-e még.

  • gorkaf78

   Nos, ha a végén esetleg Lincoln-Chelsea döntő lenne, akkor lehetségesnek tartom, hogy Terry is játszana. 😀

  • kormolar

   szerintem Ake, Fabre simán játszhatna az Mu ellen is…azért 2 címet szerezni nem könnyű főleg első évben szal inkább a fejlődésre szavaznék FA kupában…bajnokságban meg mehetnek az ászok…

  • bilala

   idealis esetben az utolso 1-2 bajnoki mar tet nelkuli lesz (nyilvan nem akarok elore inni a medve borere, csak szimplan szeretnek ebben bizni), remelhelhetoleg ott meg jatszhat es elbucsuzhatnak tole a szurkolok

 • Balázs Kozó

  Szerintem Conte is mindent meg akar nyerni, és Mou is. Nekünk – kvázi semlegeseknek – külön öröm az ilyen párosítás.