Lassú víz

Bár jeleztem a szerkesztőségi ülésen, hogy a hétvégi meccsből semmit nem tudok vállalni, egyéb családi privát elfoglaltság miatt, a nagy tolongásra való tekintettel mégis rám hátékázták a meccshírt.

Aminek egyenesági folyománya, hogy – bár óva intettetek tőle – kénytelen voltam megnézni ezt a képződményt, amire nem is igazán tudom, mi a jó szó. Hát oké, meccs. De hát jó egy élet. Tulajdonképp így, hogy annak tudatában ültem neki, hogy agyzsibbasztó lesz, nem volt olyannyira fájdalmas, de az első órában azt hittem, Conte valamilyen szentimentális okból nem akarja szétgyakni Lambert együttesét.

Már eleve a kezdő kijelölésénél felvontam a szemöldököm, mert Conte, aki arról híres, hogy saját Netflix-e van az ellenfelekről, mintha mégsem nézett volna egyet sem arról, hogyan oktatták le a Pool fakót 1 hónappal ezelőtt. Két dologban erős a Wolves 4-3-3-a, a széljátékban és a kontrákban. Ehhez képest mi most neveztük a padra pihenés céljából Alonso-t, míg a helyére meg a hirdetőoszlop méretű Pedrot, míg cserébe a hasonlóan magas, és jó fejjátékáról neves Mózes meg maradt a kezdőben. Ráadásul, hogy tutira menjünk a kontrák esetén is, (a nyilvánvalóan recovery céllal pihentetett DL helyén Zouma helyett) középső CB lett abból a JT-ből, akin nyilván nem fogtak az évek, és még mindig gyors, mint a villám. Már előre röhögtem azon, hogy mikor az ő Costájuk vagy Weimann majd kilő, mint a Pool ellen, már rég a gólt ünnepli, JT pedig a félpályán integet még Begónak, hogy sorry man, de ő is előrement a szögletnél. Arról nem is beszélve, hogy a középpálya közepére is betoltuk Matics helyett Fabregast, aki védekezésben és fejjátékban hasznavehetetlen, de cserébe alacsony. Valami meglepő módon mintha arra számítottunk volna, hogy a Wolves betolja a buszt, és nem is akar majd gólt lőni, egyik módon sem abból a kettőből, ami az erőssége. Tudom, egyébként is, meg győzelem után pláne nem korrekt hozzáállás elsőkézből nekiállni ekézni szeretett edzőnket, de kit érdekel. Bár, mint nemrég felhomályosítottak róla, nincs szemem a focihoz, pláne nem értek hozzá, és különben is csak agymenéseim vannak, szóval nem is tudom, le merjek-e írni ilyeneket.

A-s gólok, B-s védelem

Na most ehhez képest pont úgy is nézett ki a meccs, ahogyan a kezdő következtetni engedte: nyomoztuk a labdát, fingot fogtunk, hámoztuk a légömböt, és már 5 perc múltán Zouma valami egészen frenetikus megmozdulása után majdnem meglövettük az exünkkel, Saville-lal a vezetőjüket, de az amúgy jól meglőtt labdájába picit túl sok kiflit tett küllővel, így az a fáról kifelé csattant. Ezt leszámítva nem játszott feltétlen ránk nézve veszélyesen a Wolves, viszont záporoztak a beadások, amiket aztán az előzőekben említettnél jóval hatékonyabban hatástalanítottunk, cserébe továbbra sem jelentettünk semmilyen veszélyt Ikeme kapujára. Fabregas, aki azért megmutatta, hogy miért dobtuk ismét kezdőbe, a sok szanaszéjjel megküldött labdája közt egyet azért odatett Williannek, amit a jó brazilunk valami briliáns módon átvett, amivel a dolog nehezét abszolválta, viszont hogy aztán hogy nem tudta beverni, only god knows, why, persze lehet ahhoz köze, hogy túl egyszerű lett volna elpöcizni a kapus térgye mellett, inkább megpróbálta átemelni, és bár Coelho is megmondta, hogy isten keze mindig azt vezeti, aki hittel halad előre az úton, de a jó Will azért úgy gondolta, hogy az a biztos, ha nem szerzi meg az előnyt a sajátjai javára, tovább borzolva az idegrendszereinket.

A mi 3-4-3-unk, főként két ilyen gyors, de védekezésben gyengébb, ráadásul fejjáték nélküli (ezt mégsem írhatom végül Pedro gólja után…) alacsony WB-kel felszerelt taktika megerőszakolása egy erős széljátékkal bíró 4-3-3, mert így a vonalszélsők számára ott hagyunk egy valag üres területet, és így vagy 5-2-3-at játszunk, különben a szélre kiváltó, CB trióból kiváló játékos létszámhiányos helyzetet hoz létre középen, vagy pedig hagyjuk, hogy jöjjenek a beadások, ezzel viszont némileg túlzott nyomás alá helyezve a védőket és a kapust. Sajnos a wingbackek ezt a helyzetet futómennyiséggel nem tudják jól kompenzálni. Vicc vagy sem, de most kivételesen jól jött az, hogy Begovics védett, nem pedig a vonal őrzője, kürtő, a jó Asmir jött, látott, és öklözött mindent, amit csak a kapu irányába kanyarított az ellen.

Pedro fejel. Valószínű a védő is ezen röhöghet, kétlem, hogy az eredmény villanyozta fel ennyire : )

Viszont azért óra múltán látszott, hogy fáradnak Lamberték, pedig még a második feles elejét is kellően megnyomták, a találatot nem sikerült bevinni, és ez pedig kellő önbizalommal látta el a mieinket, mármint hogy a teljesen B hatsó traktus is jól állja a sarat, így éreztek némi késztetést, hogy elöl is mutassanak végre valamit. Bár a mi Costánkat négyen őrizték középen rendre, mi azért csak megpróbáltunk mindent rajta átgyömöszölni, kétséget sem hagyva affelől, hogy gólt akarunk rúgatni MINDENKÉPPEN a branyollal.

No de, hogy tényleg felvette a kesztyűt a támadósor is végre, mutatja, hogy azért csak megnyertük a meccset. Lassú víz partot mos, tartja a köz(hely)mondás, én pedig picit egy kokszoshoz nyúlok vissza hasonlatért: nem követem elszántan az országúti kerékpárosok versenyeit, sőt, valójában semmilyen kerékpáros versenyt, elvégre a Tour unalmasabb, mint egy 15 évig tartó sakkjátszma, de egy kiadós buli után kellemes másnapos elfoglaltság ez, tekintve, hogy rendkívül jól lehet rá vegetálni. Na egy ilyen alkalommal, mikor előző este cimborámék lakását kellően átrendeztük (Lakberendező Zé, innen is pusszancs, ti pedig gondolom kitaláltátok, mikor és miért kapta ezt a nick-et), szobapáfrányosat játszottunk éppen a nappaliban kiterülve, a tv képernyőről pedig a Tour aktuális epizódja sütött le ránk. Itt, valahol a valamikorban, ami nagyjából a kétezres évek dereka, épp Armstorng és Ullrich küzdöttek a végső győzelemért, mikor valami hegyes-völgyes szakasz előtt azt mondták, itt van esélye a tokosnak. Mentek is szépen egymás mellett, de miközben Ullrichon látszott, hogy bármelyik pillanatban hármas ikreket szülhet, az amerikai egyszer csak kiállt a nyeregből, vigyorgott egyet visszafelé, és elkacsázott a vérbe. Valami ilyesmit vezetett elő a Chelsea is a Molineuxban. Mert azért meg kell hagyni, a gólunk igazi masterpiece volt, oda volt az hegesztve rendesen, és az amúgy jól hatékonyan védekező Wolves (gyakorlatilag Moss asszisztálása mellett a védekezésük abból állt, hogy két kézzel fogták-húzták-vonták-ölelték a támadóharmadba lépő játékosainkat) sem teszi zsebre, hogy Pedro a maga 117 centijével gólt fejel nekik. Azt már megemlíteni is kár, hogy Will tekeréséből, mert aki látta a meccset, az tudja, hogy Moses Dohertyn kívül képtelen volt más célpont felé irányítani a labdát.

Nem mondom, hogy a találat lezárt a meccset, mert annyira azért nem zuhant meg a Wolves, de amennyire a gól előtt nem látszott, hogy a Chelsea megnyerheti a meccset, utána annyira nem volt kétségem afelől, hogy ez zsebben van. A legvégén aztán amikor már a hazaiak is feladták a reményt kábé, Diegoal is csak be tudta tenni a magáét, így beállt a kettőnull, mint a klinikai halál, aztán csókolom. Bízom benne, hogy a mi Costánknak megfelelő mennyiségű lelkifröccs volt ez a gól, mert azért lassan ismét szükség lesz rá, hogy nekiálljon ismételten rendszeresen gólokat lőni, azanyjaúristenit.

Azé’ a végén csak bement

Pozitívum emellett mindenképp, nekünk szurkereknek, meg Conténak magának is, hogy a B csapatban mutatott teljesítménye alapján nem kell frászt kapni, ha időszakosan a beugrókra kell számítani esetlegesen a meccsvégi 5-8 percnél huzamosabb időre, JT is kezdi otthonosan érezni magát a 3 védős rendszerben, s bár Zouma még nem közelíti meg azt a szintet, amiért már imádtuk egyszer, azért egyre jobb performanszokat tol be a közösbe, és úgy látszik (kopp-kopp) az a térd is a helyén van, mert a Wolves ellen ugrania kellett azért párszor helyből száztizet. Aké mindenképpen opció, szélen és hátul is, az Azpival való együttjátszatása pedig bármennyire is jó lenne, egy sorban nem megoldható, de minimum rizikós, kettejük hasonlóan alacsony termete miatt. Nathan így gyaníthatóan a Cahill/Alonso helyettesítését épp abban a sorban fogja megoldani, ahol Azpi nem szerepel. (Csak egy kósza kérdés: csak nekem hajaz Aké játéka Dave-ére – ami persze egy ordas nagy pozitívum?)

Megérett a Chelseare?

Némileg negatívumként kell azonban megemlíteni, hogy eléggé monofunkcióssá konvertálódik a Chelsea. Ez a monokróm szituáció pedig nem feltétlen jön jól, ha az alapvető taktikánk számára ellenszer kerül bevetésre. Nem kell félreérteni, nem feltétlenül rossz v hiba ez, mert jól játsszuk, amit játszunk, és ha jól játsszuk, és nyerünk, addig nincs gond, de az utóbbi meccseken tapasztalható nehézkes lépkedés talán sugallja azt, hogy a taktikai mélységünket _talán_ jó lenne többel színesíteni, minthogy Pedro vagy Will, vagy Matics v Fabregas játszik. Nem elégedetlenkedni akarok mindenáron, még mielőtt bárki ezt olvasná ki belőle (bár biztos lesz ilyen is), csak tényleg egyre nyögvenyelősebbnek tűnik minden mérkőzés, ráadásul hirtelen eldobtunk 4 pontot a bajnokságban is, miközben a variancia-vizsgálat mutatója meg kiakadt a nullánál. És továbbra sincs ezzel összességében baj, amíg nyerünk, de azért emellé számolni kell azzal is, hogy az a szerencsétlen jóérzésű átlagszurker ellen elkövetett törvénytelen barbárság, hogy a meccsek egyre nagyobb hányadában kell csillapítani magunkban egy skizofrén elme bonyolultságát és egy megyekettes törzsszurkoló ízlésesen finom modorát, miközben próbálod a távirányítót nem az okostv ledsorainak közepébe állítani, úgy, hogy ki ne löttyenjen a borsodi a kezedből.

A csapat nem érdemtelenül nyer, és végeredményben a végeredményt tekintve minden jól van úgy, ahogyan van. A következő események viszont az a Swansea és a West Ham, ahol mindkét esetben egy lépésnyire voltak nem is olyan régen a teljes megsemmisüléstől, viszont azóta ütőképesebb együttesek lettek, mint amennyire kellene most nekünk. Érdekes módon egyik helyen A Sztár távozása, míg a másik helyen egy edzőváltás satírozta ki a klubok címeréből a szezon folyamán odakerülő hullámvasutat. Tekintve, hogy Hargre jól belehúzott nekünk az FA-Kupában is, kb annyira lesz egyszerű ez, mint amennyire gömbölyű egy élére vasalt betonkocka. És bár tegnap már megmondtátok nekem, hogy dehogynem egyszerű lesz az a ManU ellen és még jó is, hogy őket kaptuk, engem valahogy továbbra sem nyugtat meg az a tény, hogy miközben magabiztonságosan kellene hasítani a bajnoki vizeken, még José kaján mosolyával is meg kelljen küzdeni a Stamfordon a duplázáshoz. Kicsit még színtelen, szagtalan José United-je, de bárhogyan is, egy elég komoly sorozatban állnak benne, utoljára a bajnokságban mi, a nemzetközi kupákban meg a Fener picsázta el őket, mindkettő még december előtt volt, és hát hol van már a tavalyi hó (megemlíthető, hogy Silvaék is megcibálták kicsit őket, de mivel a MU továbbjutott, az csak vihar a biliben). Persze jó lenne keretbe foglalni a sorozatukat, és adja ég, hogy így legyen, de na, bennem él a kisördög, amelyiknek José feje van, és itt ugrál a köcsög a bal vállamon, hogy most jön a payback, aranyvirág.

 • Pingback: Lassú víz | Zongoracipelő()

 • Endy919

  http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/chelsea-70-millio-fontos-ajanlat-a-monaco-kozeppalyasert-2553471 hivatalos ! :DD

  Viccet félre téve , eszméletlen játékos , hatalmas igazolás lenne .

 • Endy919

  No , most sikerült elolvasnom a posztot . Nagyjából végig bólogattam az egészet. Csupán 2 dologra szeretnék kitérni.
  1. Courtois rengeteget fejlődött , ami a kijöveteleket illeti és rendre lehúzza a beadásokat . Igaz még nem tökéletes , de már teljesen más szint az első évehez képest.
  2.A Tour kurva érdekes és szórakoztató ! 🙂

  Ja , és igen . Aké játéka valóban hasonlít Azpiéra. Elegáns , de kellően erőszakos , jól helyezkedik és a labdával is jóban van.

  • Blotunga

   1. Fejlődött az biztos, de még mindig látványosak a gólvonalon való lecövekelések.
   2. De sajnos egyre kiszámíthatóbb…

   • Endy919

    Sagan rajongóként tökéletes 🙂
    Quintananak nagyon szorítok egy Tour győzelemért , de a Sky-osok elmebetegek 😀

    • Blotunga

     Manapság szerintem az a baj, hogy egy “átlagos” bringást is betol a célba 3-4 brutális segítő. Ergo akinek nincs jó csapata, azt legkésőbb a 2. Hegyes vidéken szétkapják. És hát perpill a Sky eléggé brutál csapat, mint volt nem is olyan rég az Astana…

  • “Courtois rengeteget fejlődött , ami a kijöveteleket illeti és rendre lehúzza a beadásokat .”
   Amiért elindul, valóban. Csakhogy továbbra is 10-ből 8x el sem indul, még 1-2 méterre sem, nemhogy az ötösön belül. Ez nem baj, sőt, Lollichon leváltása óta az új digó kapusedző mondhatta neki, hogy ha nem vagy 100%-ig biztos a dologban, inkább állj a gólvonalon, majd a védők takarítanak, ez jól megfigyelhető új elem Conte óta, csakhogy a védőink és a csapat is egyre kevésbé erős fejjel. Cahill és DL igen, de nem véletlen, hogy Azpi oldalán kaptunk ki a Spurs ellen…

   “most sikerült elolvasnom a posztot . Nagyjából végig bólogattam az egészet.”
   Mi van, ma te ittál, hogy egyetértünk? :)))

   • Diego Costa

    Ami viszont ennél is érthetetlenebb, hogy sokszor nem, hogy beadásra nem jön ki, hanem egyáltalán. Rengeteg olyan teljesen egyértelmű és indokolt helyzetben is bent marad, hogy az hihetetlen.

    • Hát nem a német iskola, nem Kahn vagy Neuer nyomdokain fejlődik, az biztos 🙂

   • Endy919

    Igen , Azpi oldalán rendre megvernek a levegőben , ezért is várok oda egy jó(!) Zoumat . De ha ez így megvalósulna , akkor mi lesz Azpival? Wb-nek szerintem lassú és gyenge támadásban.

    • Endy919

     Ja , és tegnap már írtam , hogy megjavultam :)))

     • És én már akkor is kiröhögtem… megjavult… hát, persze, a hó meg zöld 😀

 • Blotunga

  Ugy néz ki, még így meccs után is, hogy Conte kicsit elnézte a taktikát. De kitartott mellette és végül, úgy-ahogy, de neki lett igaza. Jöttek a gólok és a győzelem is, de azért illett volna legalább egyet Fabre labdáiból is betuszkolni. Egyvalami volt, ami nagyon baszta a csőröm, éspedig Mózes összenőtt szemöldöke! Fel nem foghatom, hogy hova lett az év eleji forma és hatékony játék. Most is volt helye ficánkolni, mégis, mintha egy teljesen önbizalom hiányos random champo játékos lenne, akinek csak egy skillje van, de azt Bosingva woodoja tönkretette…

  • Endy919

   Ficánkolt most is , csak amit a 16os környékére ért , rögtön beleb@szta az első védőbe a labdát . Erről sürgősen lekéne szoktatni.

   • Blotunga

    De mit sem ért az egész, ha azok épp az utolsó passzok lettek volna….

 • Diego Costa

  Antonio Conte wants to bring in Donatella Dewifé as the new club doctor/physio next season.

  https://uploads.disquscdn.com/images/d4dc727b0c51125871247b6a9e169d15d34838371e877e92ef67d0b71e0574d2.jpg

  Ez egyben azt is jelenti, hogy Terry marad még egy évet! :DDD yeeesss

  • Tornando Ferres

   jaj, még egy szexy doktornő..kihívjuk magunk ellen a sorsot 😀

   • Diego Costa

    A kinézet az irreleváns. A lényeg, hogy nem menjen fel feleslegesen a pályára! 😀

  • gorkaf78

   Korábban Conte lenyilatkozta, hogy nagyon sokszor bent marad estig a klubban, szeretne kérni egy ágyat is majd valamikor, hogy ha fáradt, ledőlhessen néha. Szerintem a hölgy lenne az ágymelegítője a hosszú munkanapok után…

   • Endy919

    Olyan jó?

    • gorkaf78

     Mármint a hölgy? Sajnos nem tapasztalhattam, de nem is hiszem, hogy az Asszony engedné. 😀

     • Endy919

      Amiről nem tud , az nem is fáj 😀

      Új dokinőröl még nem olvastam, a művészúr hozzászólását pedig nem látom , mert blokkolva van. kééééépet vagy linket pls 😀

      • gorkaf78
       • Endy919

        úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú

        • gorkaf78

         Azért elképzelem a jelenetet, hogy Conte otthon magyarázza a feleségének:

         hogy ‘drágám, nagyon fontos tagja lesz a stábomnak a hölgy, kell majd a merevedésem kikezelésére, oppardon a játékosok derékmerevedésének kezelésében szakértő a phd. Dr. Hölgy’ 😀

        • van annyira komoly hír, mint amit linkeltél az nso-ról… szerintem még a kép is fake 🙂

         • Endy919

          mindkettő jó lenne mi ? 😀

          • nem tudom, nso-linkel elvből nem nyitok meg, ez a fenti hír meg akkora kamu, mint ide lacháza, szóval ez így nehéz ügy.

          • Endy919

           De azt csak átvették a The Timestól , szóval tuti hír 😀

           De komolyra fordítva a szót , Bernardo Silváról volt ott szó.

          • ha csak Wilit el nem akarjuk sózni Josénak, akkor az pont az a pozíció, ahol jelenleg túlkínálat van. Ha már Monaco, akkor tényleg inkább Bakayokora kéne rámenni.

          • Endy919

           Dobok egy merészet , és azt mondom , hogy két éven belül világklasszis lesz a srác. Willit nagyon bírom , de ő már Pedro is kiszorította , és amit eddig láttam a portugáltól , azok alapján mindkettejüktől jobb. De ez még nagyon pletyka stádium , szóval majd meglátjuk.

           Bakayoko is jó lenne , de még va 2-3 fiatal kincs ott , akit érdemes lenne scoutolni.

          • nagyon sok felé van nagyon sok fiatal és nem fiatal kincs, a kérdés inkább az, hogy kit akarunk és merünk bevágni a csapatba. Contéról sem az jött le eddig, hogy ész nélkül csupán bátorságból fiatal tehetségre cserélné a tapasztalatot.

           “Dobok egy merészet , és azt mondom , hogy két éven belül világklasszis lesz a srác”
           Ez valóban merész maradjunk ennyiben. De ha így is lesz, én dobok egy nem annyira merészet: az is biztos, hogy nem a Chelseaben. Mi majd megvesszük akkor, ha már az.

          • Endy919

           Ha már az lesz , akkor már nem mi fogjuk megvenni hanem a Barca/Real/Bayern/City.

           Számomra ő hasonló igazolás lenne , mint annó Eden. Szemtelenül fiatalon berobban a köztudatba , mindenki vinné és majd választ valakit. Tehát ha van vele valami tervünk , akkor azt már most kell meghúzni , mert már így is 70 milliós cetli fityeg a nyakán.

          • “már így is 70 milliós cetli fityeg a nyakán.”
           kb ezért veszünk előbb 2 brazil ígéretet negyedennyiért, mint egy one-season wonder portugált. Mégha José itt lenne, azt mondanám, talán, de Conte alatt… bár, végülis Batsért is kiadtunk 30+ M-t.

   • Diego Costa

    Azt is mondta, hogy Terry nagy hasznára van, sokat segít neki. Gondolom ő volt az ötletgazda. 😀

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   A Szpartak Moszkva dokinője még elférne a padon, csak úgy mutatóba:

   https://www.instagram.com/gameeva_victoria/

  • kasata91

   őőőő pffff máximum 😀

 • hát mégsem lesz Sutton-Lincoln derbi… pedig bíztam picit a csodában 🙂 de a Sutton csak kapufáig jutott, gólig nem.

  • gorkaf78

   Ember, ez most kit érdekel? Nézd meg milyen dokinő lesz a klubnál jövőre. 😀

   • a foci az foci. A többi meg…

    • Endy919

     majdnem kérdeztem valamit , de inkább maradok a “megjavult” státuszomban 🙂

    • gorkaf78

     De ez azért mégiscsak jobb, mint a Ti homoerotikus ömlengésetek még tegnap este Endy-vel. :DDD

     • Endy919

      no. Ott nem volt semmi homokozás , csak a Maestro nem bírta tovább magában tartani a titkait , és azt tárgyaltuk meg . 😀

      • magyarázd csak a bizonyítványt, megjavult státuszú úr 😉

       • Endy919

        akkor mégis homokoztál ?:D

        • én uram, ittam. A többi max a te műved 😀

         • Endy919

          itt most már te magyarázkodsz 😀

     • áh, neked semmi se jó 😛 :DD

     • Sam Sayonara

      tényleg, mi már ez a “melegedés” itt is? Korábban sok blog elment ebbe az irányba, talán a Juvesok kezdék még Benito_ék alatt, de aztán átvette egy halom másik is, legutóbb már a fontaon is valami jacuzzizás ment.. bíztam benne itt megússzuk.

      • gorkaf78

       Nem kell ezt komolyan venni, csak hülyéskedtek a srácok. 😀

       • így van, ez sosem volt szándékolt, nem cél továbbra sem elmenni ebbe az irányba. Szerintem ez az álbuzulás nem vicces.

 • beszéljünk lényeges dolgokról inkább:

  Roman Abramovich has agreed to extend Antonio Conte’s contract at Chelsea for an extra year, according to reports. Conte and Chelsea have reached an agreement to extension on his contract at Stamford Bridge by another year, according to Italy’s Tuttomercatoweb, with his original deal set to expire in the summer of 2019.

  • Endy919

   ezek után szokott jönni kb 2-3hónapon belül a kib*szás. Akarjuk ezt ?:D

   • hát ez egy teljességgel felesleges lépés a klub részéről, gyanítom az eredeti megállapodás szerint lehetett az, hogy Conte szerződése nem 3, hanem 3+1 évre szólt eleve, azzal a feltétellel, hogy x teljesítményt letesz az első szezonban. Ez lehetett bármiben meghatározva, elérendő pontszám, rúgott gól, kapott gól, BL hely, akár mindez egyszerre, és akkor automatikusan hosszabbodik. Egyébként nem tudom, mire fel hosszabbítanának pont most, és pont egy évet. Semmi értelme…

    • kasata91

     Arra gondolok, hogy esetleg szeretnék béremeléssel honorálni a jó teljesítményt.
     De ezt bármikor megtehetik egy prémiummal is nem ?

  • Diego Costa

   Új szerződés, új stábtag. 😀

 • Diego Costa

  Amikor azt hiszed, hogy nincs lejjebb:

  4rsenaL fans signing “Lincoln City, we’re coming for you”.

  • WehaveNoHistory

   erőt kell meríteni valahonnan 🙂

  • kasata91

   Ha a sors igazságos, akkor úgy rohannak be tátott szájjal a faszerdőbe ahogy illik.
   Lincoln szurkoló lennék azért a Bayern himnuszt elénekelném az emiréccben nekik.

 • lamps8

  https://twitter.com/Matt_Law_DT/status/833324912085499905

  Former CSKA Moscow and Russia boss Leonid Slutsky attended Chelsea’s victory over Leicester City amid reports that he will be given a role in the club’s analytics department.

  • lamps8

   erről csak én maradtam le?

   • Diego Costa

    Én már találkoztam a hírrel. Nem tudom mennyi valóságalapja van, de nem hiszem, hogy bármilyen módon is befolyásolná a klub működését. (Mondjuk olyat se nagyon látni, hogy egy edzőből egyszer csak játékosmegfigyelő lesz.)

   • Abra haver lehet, kaphatott egy nyugger állást, gondolom.

    • lamps8

     nem tudom mennyire hosszútávú ez, de azért ő nem egy kókler.

     • van mögötte 16 év edzősködés, de kizárólag oroszban. Az “európai” focihoz annyi köze van, hogy látott BL meccset nem csak tv-ben, de kispadról is. Nem mondom, hogy ezt bárki megcsinálja, csak azt, hogy ez azért sokban nem fog segíteni a scoutolásban, hacsak nem az orosz piacot akarjuk pásztázni. Lehet kellett Granovszkaja mellé egy rém randa verőember a tárgyalásokra 🙂

      • lamps8

       Szakmailag attól még lehet rendben, hogy az európai foci peremterületén dolgozott (tegyük hozzá elég sikeresen terelgette ezt a folyamatosan gyengülő CSKA-t), hogy scouting tekintetében mennyire lesz toppon meg egyikőnk sem tudhatja.

       • nem, nyilván nem, egy asztalosból is lehet sikeres műtősorvos, csak érted, megvannak az alapvető vezérfonalak, amik mentén játékosokat scoutolunk a Chelseanek (gondolom, de legalábbis remélem), Szluckij pedig – jelenleg legalábbis – nem kompatibilis ezekkel az eszmékkel. Ezért szerintem, ha valóban a felső szinthez csatlakozik (Emenalo, Granovszkaja) lehet helye, ha a McLachlan vagy a Melbourne féle csapathoz, akkor már inkább szkeptikusabb vagyok, hogy ténylegesen munkát fog végezni, vagy csak fedősztori a pozíció.

        De egyébként van valami mozgás a scouting teamben, elvileg Chris Jones is oda került először Edwardsal, ha jól rémlik, de azóta nemrég átvándorolt first team fitness coachnak, míg Edwards meg elkezdte a pro licencet és loan player technical coach lett. De amúgy a .com-ról is jól eltűntek a scouting team-mel kapcsolatos infók…

      • Frenky54

       Ez az a Szluckij, aki állandóan előre-hátra hajlong ülve a kispadon?

       • passz, nem sok CSKA meccset néztem az utóbbi években 🙂

       • kasata91

        Az akinek olyan feje van meccs alatt, hogy azt olvasod le róla, hogy rossz eredmény esetén viszik a medvék elé.

 • Alonso trivia: most akkor Marcos, vagy Marcus?
  Ameddig csak a sky és társai úztak, azt gondoltam, hogy hülyék, azt jól van. De amióta már a .com is Marcusozik, elbizonytalanodtam. Hivatalos helyeken mindenhol óval van feltűntetve továbbra is… a squad list-ben a .com-on is, de ha megnézitek Pat Nevin cikkét most, abban meg u-val van.

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Szerintem egyszerűen csak balfaszok az angolok. Nekik van olyan nevük hogy Marcus és nem tudnak túllépni ezen. Szegény Fülöp Marcit is csomószor Martin Fulop-nek írta az angol média. (gyorsan rákeresve a halálhírét is Martin-ként hozta le a CNN és a Daily Mirror is).

  • kasata91

   2010-es spanyol cikkek amik a Castillából való távozásáról írnak Marcos-t írnak. Anyaföldjén már csak jól tudják 😀

   • Endy919

    Real nevelés ? Ezt nem is tudtam.

    • vitéz kaprosfalvy ond kond

     Bizony, egy meccsen a felnőtt csapatban is játszott. Érdekesség hogy az öregapja valami 10 évig volt Real-játékos és spanyol válogatott, az apja meg Barca és Atleti játékos volt, szintén válogatott. Erős vérvonal.

     Múltkor olvasgattam a wikipedia lapját, azért az a balesetes sztori nagyon durva. 50-es zónában 110-zel falnak csapódott ittasan, a mellette utazó 19 éves kiscsaj meghalt. Első fokon két év börtönt kapott, aztán megúszta pénzbírsággal, gondolom van lóvéja meg befolyása a Real-Barca játékosokkal teli családnak.

     • myheartisblue

      Ilyen balesetnél, minket földi halandókat meg elmeszelnének 8-12 évre. Azért ez egy kicsit elszomorító.

      • azért azon kár szomorkodni (vagy meglepődni vagy felháborodni), hogy olyan világban élünk, ahol a hatalom, a hírnév és mindenek előtt a pénz diktál. Persze lehet, csak kár, de minimum felesleges. Amúgy megkockáztatom, ha a sportolókat és színészeket, zenészeket eltiltanák mindenért, amiért egy random X polgárt, akkor nem lennének filmek, nem lenne zene és nem létezne sport sem.

   • Sose lehet tudni :)) a sajtó az sajtó, ha az én nevemre keresnél rá mondjuk a magyar történelemben, legalább 15 féle variációt találnál 10-30 éves korom közt, köztük olyat is, aminek végképp semmi köze nincs az eredetihez, ssssszóval…

    • kasata91

     És ezekből a tévedésekből hány érintette a keresztneved?

     • maradjunk annyiban, hogy még nemet is sikerült váltanom egyszer… ami különösen vicces volt, mert egy versenyen történt. Talán 14 lehettem, épp a 264. sportomat űztem, Kecskeméten voltunk egy küzdősport versenyen, ahol a 14-16 fiú korcsoportban Krisztinaként sikerült második helyezést elérnem 🙂

      • Izzy27

       Háh, hasonlóm nekem is volt. Balassagyarmaton küzdősport versenyen: és a 20 év alatti lányoknál harmadik helyezett: Vitay Ádám! de már a hirdetőbíró is elröhögte a végét. Tegyük hozzá azért a fiúknál is indultam és nyertem is, csak a lányok picsáztak el formagyakorlatban :DD

      • kasata91

       Jó tudni hogy kis városomnak ekkora embereket is volt már szerencséje vendégül látni 😀

      • Frenky54

       Manapság divat a nemváltás, megelőzted korodat, Te kis úttörő!:D

       • na, nem elég, hogy divatbúza vagyok, de még úttörő transzi is :DDD ezt se mosom már le magamról…

        (az oklevél amúgy megvan valahol még anyám padlásán szerintem, mert természetesen azt is a rossz névre állították ki 🙂 )

        • Frenky54

         Persze , h megtalálható a “padon”, “van” már egy kislánya is – ha egyébként nincs lánytesód:)

         • (két húgom van, igazi hős vagyok, hogy felnőttem)

          • Frenky54

           Nem baj az, jobban “megérted a női lelket”:DDDDD

          • azt nem tudom, de az olyan banális apróságokért, mint fürdőszobahasználat, sorozatgyilkoló elmebetegekét biztosan 😉

          • Frenky54

           Már ott tartottál , h elborul az agyad és végzel velük?:D

  • WehaveNoHistory

   Hívjuk Bob-nak, Dave már van 🙂

   • Sam Sayonara

    A Bobo Alonso hülyén hangzik, akkor már legyen inkább Kirk 😀

    • akkor már inkább Jack. Az olyan jó kalózos, Jack Alonso… 🙂

     • WehaveNoHistory

      Jack the marauder. 😀

  • balazsh

   Én ennek hiszek csak 🙂
   https://www.premierleague.com/news/84136

   by the way én a RafAlonsora szavazok

   • pfejj, leszavazom 😛

 • Egy ideje nem nagyon volt időm ránézni kivételesen a fiatalok teljesítményére és meccseire, de ez mindenképp bizalomgerjesztő… JM tudhat valamit 🙂 Az utóbbi 10 meccsen csak 1 eredmény mutat csúnyán, nem értem, a Villa elleni 0-0 szerintem csak valami tévedés lehet 🙂 meg az 9/10 CS – na az kemény azért.

  https://uploads.disquscdn.com/images/8a6b2bd8687ac7a1e7dd79f34ec4a566d6044433c116572c9283e9525abc6226.png

 • Van úgy, hogy megéhezel meccs közben :DD
  (tegnapi Sutton-Arsenal, a csodacsere-kapus 🙂 )

  • WehaveNoHistory

   Hatalmas 😀
   Éhes vagy nem tudsz mit tenni, enni kell 🙂

   • nem vicc az a 150KG fenn kell azt tartani :))

    • WehaveNoHistory

     ott kell a kalória 😀
     hogy is van? 100 kg alatt nincsen hízó és férfi? 😀

  • kasata91

   Ez biztos hogy direkt volt. HA jól tudom angliában lehetett rá fogadni hogy fog-e enni a kispadon 8.00 pénzért.

   • ja, csak utánozta a mestert, mi? 😀

   • myheartisblue

    Akkor ő is biztos benne volt a fogadásban. Lesz ott pite még bőven.

    • kasata91

     Az a hülye aki ezért odds-ot kínált és hajlandó volt pénzt kifizetni.
     Az életbe be nem bizonyítják, hogy saját szándékából evett-e vagy megkeresték. Ez nem egy olyan tevékenység ami az egyértelmű akaratával ellentétes (mint pl. egy csatár kihagy egy ziccert üres kapura)

     • “Az a hülye aki ezért odds-ot kínált és hajlandó volt pénzt kifizetni. ”
      egyetértünk. Mondjuk én ebbe belevonnék minden mást is, de hát én már csak ilyen vagyok 🙂

  • myheartisblue
  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Szerintem ez már túlmegy a jópofaság határán.. Az FA-kupa nagyon komoly hagyomány Angliában, a Sutton-nak és sok ezer embernek évtizedekig emlékezetes nap lesz hogy nyolcaddöntőt játszhattak az Arsenal-lal. Ez a majom meg öncélú pojácáskodást csinált belőle. A fogadási pénzen meg a magamutogatáson kívül semmi értelme nem volt ennek.

   • balazsh

    szerintem nem fogadott, különben pl simán el is tilthatnák huzamosabb időre vagy egy óriási pénzbírságot ráakaszthatnának. inkább csak poénból csinálta, de annak meg már tényleg túlzás

    • Sam Sayonara

     miért lenne túlzás? Ha futárral hozatott volna egy pizzát, vagy megterít ott egy gyertyafényes vacsorát, az az lett volna, de így… szerintem poén. Ha Rafa megtehette, ő miért nem? Vagy az El classico talán kisebb hagyomány, mint az FA-Kupa? 🙂

     • balazsh

      bohócedző a bohócligában vs. legendás játékos a #besztkápban
      viccet félretéve Rafa azért evett mert éhes volt, ő meg poénból és a figyelemfelkeltés miatt. szerintem a szándék a fontos

      • “Rafa azért evett mert éhes volt”
       :DDDDDDDDDDDDD éppen néggyel égsz a fő rivális ellen, de te eszel, mert éhes vagy. Aha.

       • Endy919

        Miért , te miért szoktál enni ?:D

        • a kérdés nem idevaló. Tegyük fel, égsz a legnehezebb szigorlatodon, 20 perced van hátra, és van előtted 4 üres lap, viszont totál leblokkoltál – nekiállsz a vizsgateremben szendvicsezni??? Nehogymár Rafa PONT OTT ÉS AKKOR legyen éhes bazzeg, mert mentem letolom a bugyit, hogy ez a szemét türhő falusi paraszt csak a hírnévért evett, miközben a jó Rafa meg csak azért állt neki 0-4-nél a klasszikó közepén, mert szegény egész nap pont csak akkor jutott egy betevő falathoz.

         • Endy919

          A szegény falusi paraszt levolt fizetve , ez tény.
          Meg egy játékosnak nem kéne meccs közben zabálni .

          Rafat csak nem fenyegette a veszély , hogy beálljon játszani , de ettől függetlenül neki sem kellett volna ennie.

          • “A szegény falusi paraszt levolt fizetve , ez tény.”
           Ezt nem tudhatod.

           “Rafat csak nem fenyegette a veszély , hogy beálljon játszani ”
           A kapus is kivárta a 3 cserét, szóval ez nem érv.

           Amúgy, már lemondott a kapus, szóval kb mind1.
           http://www.skysports.com/football/news/11095/10776594/wayne-shaw-agrees-to-sutton-resignation-after-pie-eating-controversy

          • Endy919

           “Ezt nem tudhatod.”

           A meccs arra lehetett fogadni , hogy azt a szart fogja enni . Gondolod , hogy véletlen ?

           “A kapus is kivárta a 3 cserét, szóval ez nem érv.”
           Ezt nem tudtam , mert nem néztem.

          • semmiképp sem véletlen, de ezt ő is elmondta a meccs után:

           After Sutton had used all their substitutions and there was no chance Shaw would appear in the 2-0 loss, he munched on the pie while sitting on the bench. The footage of Shaw eating was broadcast on the BBC.

           “I thought I would give them (the betting company) a bit of banter and let’s do it,” Shaw told reporters after the game.

           Lehet, hogy toltak neki egy kis zsét, én sem tudhatom. De én simán kinézem egy ötödosztályú cserekapusból, aki tudomisén, mondjuk bútorasztalos a hét 6 napján, hogy 4-es IQ-ja van, és tényleg úgy gondolta, hogy ez egy jó poén.

          • myheartisblue

           Eszem megáll! Lehet csak hallott róla, és tényleg poénkodni akart a pitével. Aztán amiről híres volt: “fehér Akinfewa kapusforma”, mert ugyebár a sajtó már a mérkőzés előtt foglalkozott vele. most meg emiatt a felfújt butaság miatt ott kell hagynia a klubot ahol játszott, segédedzősködött és gondnokoskodott. Ilyen mocskos a világ, hogy szegény embertől azt a keveset is elviszik, ha vmi nem mindennapi történik vele. Lehet, hogy nem kellett volna és túlzásba vitte a poént, de én azért sajnálom őt.

         • Sir Idemitirjak

          Pedig olyankor kell felszisszenteni egy jó kis halkonzervet.

          • WehaveNoHistory

           Vagy egy krémest 😀
           Jó pár éve a megye III. hazai, nyári felkészülési meccsen, az egyik csapattársam megkérte a barátnőjét, hogy munkahelyéről ami egy cukrászda volt, hozzon neki sütiket. meleg volt, berakta a hűtőbe. félidőben bevonultunk az öltözőbe, a srác kivette a hűtőből a krémest és el kezdte kajálni, mire az akkori edző: Zolika mit csinálsz? Eszek Józsi bá, lendült is az öreg lába a krémes meg a plafonon landolt 🙂 azóta is szívatjuk vele a srácot 🙂

          • myheartisblue

           Ne is mondd Maros nevű csapattársamnak a true fanok a félidő lefújásának a pillanatában gyújtották a cigit és cisszentették a söröcskét, hogy míg beér a félidei haccaccáréra az öltözőbe nyugodt és jókedvű legalább ő ne ordibáljon a fejetlenségbe.
           Ubi nevezetű kapusunkat meg mindig üzemhőfokra kellett itatni 3-4 fél, hogy igazán fogjon mint a zöld festék.(Fénykorában egy meccsen megfogott 2 tizit, az egyiket úgy h. megmondta a srácnak hová fogja rúgni és megfogta!):D
           Sajnos egyszer túl jól sikerült az ominózus bemelegítés és egy kirúgásbál úgy eltörte a lábát, hogy visszafelé állt a lábfeje. Szerény véleménye szerint annyira nem fájt és csak rántsuk vissza, akit megkért rá csapattársat rosszul is lett. A mentősöket még utasította, hogy lassan tegyék be a mentőbe mert a büntetőt megnézné még.

          • WehaveNoHistory

           Ne ez az ami nincs a top ligákban 😀 Amatőr labdarúgás rulez 😛

          • a posztban is emlegetett lakberendező buli harmadnapján épp magyar kupa forduló volt, és kimentünk az isteni Jászapppáti-MTK mérkőzésre. Igaz, mi azért némileg szédelegtünk a harmadnaptól, de azért ettől még priceless, hogy a hazai csapat kapusa előttünk ért a sportbüfébe, és kérte a kőbányait a félidőben 😀 Azért, hogy teljes legyen a kép, az örökifjú Illés Béla állt mögöttünk a sorban, akinek ott helyben is adtunk koncertet, nem csak a meccsen. Jó kis hétvége volt :))

       • balazsh

        vannak fontosabb dolgok is, mint az edzősködés na 🙂

   • Sam Sayonara

    Szerintem poén, ezeknek az embereknek ez volt az 5 perc hírnév, nem pucéran rohangáltak a pályán, csak benyomott egy szendvicst.

    • Endy919

     A meccs előtt már a twitteren volt reglámozva , hogy ezt fogja zabálni meccs közben.és lehet rá fogadni 8-as szorzóval.

     Ezt valamelyik iroda nagyon szépen megvette magának és valakik hatalmasat kaszáltak ezen.

     • Rammschein

      te jó ég… az ilyet jól mebüntetném valamivel. 😀

 • Endy919

  off. FM-ben véletlenül nincs olyan opció , hogy játékos agyonütése lapáttal?

  • Sam Sayonara

   csak annyira, mint élőben 😀

   • Endy919

    Kár

  • ki húzott fel ennyire mester? 🙂

   • Endy919

    Azpi. Magasan a leggyengébb láncszem a csapatban 🙁 de amit a sunci ellen produkált az túl ment minden határon. Jön Iva!

    • a játék, ahol a főhős is meghal… nagy élmény lehet 😛 :))

     • Endy919

      Amúgy k*rva jó . Kell benne spekulálni. Pl . a 3-4-3 egyáltalán nem passzolt a csapatnak. Előszezonban még jó volt , aztán az első 4 bajnokin kiszoptunk+ligakupából kiejtett a Charlton 😀

      de aztán meglett az ellenszer és már a 4.vagyunk 😀

      • nem tudom, engem nem fogott meg a dolog, bár én még 100 éve próbáltam, lehet azóta kifinomultabb a dolog 🙂 én leragadtam a stratégiáknál meg a szerepjátékoknál.

       • Endy919

        kb már a játékosok fingására is figyelni kell 😀 a nyilatkozatok viszont untatnak , de azért Kloppot a múltkor jól esett leégetni 😀

        • Sir Idemitirjak

         Staff-Responsibilities-Personal és ott rátudod bízni valami hozzáértő emberedre ha számodra már unalmas. 🙂

         • Endy919

          Köszi 🙂 és a kapuralövést nem lehet betiltani játékos számára ? 😀

          Kanté btb-ként egy isten , szinte minden meccsen motm , de a kapu előtt borzalom.

          • Sir Idemitirjak

           Tactic-player kijelölöd a posztját és ott shoot less often

          • Endy919

           Pusziii

      • Sir Idemitirjak

       Sajnos az előző részben is a 3 védős rendszerek érthetetlenül mozogtak és úgy kapták a buta gólokat mintha ezért fizetnék őket.

 • Tammy megsérült a mocskos L**ds ellen, ezért visszatér kezeltetni a bibijét.

  On-loan Bristol City striker Tammy Abraham has returned to parent club Chelsea to undergo treatment on a thigh injury.

  Abraham had immediately returned to the Blues for scans and City boss Lee Johnson has confirmed that is where he will remain for the immediate future. He’s certainly going to be out for two to three weeks.

 • Endy919

  De mocskosul jó ez a Monaco.

  • szeszfabresz

   Pont irni akartam. Hihetetlen milyen rövid ido alatt képesek odaérni a city kapuja elé

   • Endy919

    Bernardo Silva meg zseniális , de 17 éves Mbappe is szopatja a City védelmét.

    • szeszfabresz

     Otamendit kétszer elküldte a sarki közértbe.

     Btw nekem ugy tűnik , Sané szedett magára egy adag muszklét. Jo kis játékos.

     • szeszfabresz

      Nesze nekem lejinxeltem. Endy büszke vagy?:))

      • Endy919

       Lesz belőled valami! 😀

      • myheartisblue

       Tul sokat akartok ebbe a Monacoba latni. Ilyen egyszezonos wonderkidek mindig vannak. Nyugtaval kell dicserni a napot.

       • Endy919

        Két év múlva ezt majd belinkelem neked , amikor a Bakayoko-Fabinho-Mbappe-Lemar-Silva ötös mind nagy csapatban fog villogni , jó? 🙂

        Amúgy a Cityre fogadtam , de jó nézni a Monaco játékát.

 • szeszfabresz

  Szerintetek a Leicester ki fog esni? Őszintén szólva szerintem van rá esély, hogy Anglia regnáló bajnoka a champóban végzi 😀

  • Endy919

   Csont nélkül.

  • myheartisblue

   Én is látok rá esélyt. Olyan mintha a mi szezonunk jatszodna le veluk, csak Ők épp nem akarnak valtoztatni es megvallni Ranieritől. Sajnalom őket és érthetetlen, hogy mire fel az ilyen volumenu mélyrepülés.

   • kormolar

    nincs Kante

    • szeszfabresz

     Es szerinted ennyit jelentene a kis golyó? Mahrez es Vardy a tavalyi formájuk fingját sem szagolhatnak most. Aztán ki tudja, lehet Ranieri csak ismét történelmet akar irni, mint tavaly..az előző ev bajnoka ugy sem esett meg soha ki a következő évben

     • kormolar

      az nem kétség h Michu-i magasságokban van a Mahrez-Vardy féle teljesítményvisszaesés,de a sok kapott gól egyértelműen annak tudható be, hogy Kante nélkül meggyengült a középpályás védekezés( nem mellesleg a mi bajnoki címünk pedig neki köszönhetően egyre valószínűbb…)már most jóval több gólt kaptak mint tavaly egész évben…

   • ez nem mélyrepülés, a bajnoki cím volt egy csoda, amúgy ez a Leicester ennyi, főleg úgy, hogy a csodatrió, aki vitte a hátán az egészet, már nincs. Kanté nálunk, Vardy meg Mahrez meg a süllyesztőben. Ranieri meg csak Ranieri, a tinkermann épít, de szarból várat csak ideig-óráig megy neki, ez mindig is így volt.

    Szerintem amúgy ki fogják tenni Ranierit, mert nem lesz más választás.

    • Rammschein

     Én valahol sajnálom Ranierit… de hát ilyen ez a popszakma, sztem is menesztik majd… de feltehetőleg már túl késő lesz ahhoz (vagy épp elég), hogy egy új edző új impulzust hozzon… olyat lehet csinálni, hogy egy új edzővel még rosszabbak legyenek? :’) na az aztán durva lenne.

    • myheartisblue

     Multkor megnéztem Schmeichel nyilatkozatát. Abban olyan szintű tanácstalanság volt, hogy még azt sem tudja milyen intezmenyben volt. Gondolom tobbiek sincsenek jobban,de a moral minimum alatt van sajnos. Innen nem tudom mibe kapaszkodhat Claudio. Anno egy éve mondta vki JM távozásánál hogy ilyen helyzetben mindig a menedzeren csattan az ostor es most sem lesz ez máskepp.

  • balazsh

   szerintem Leicester-Palace-Suder lesz az utolsó 3. mark my words. Ranieri cseréje esetén esetleg boro palace sunder

 • Endy919

  Falcaooooo

  • szeszfabresz

   A nálunk szerzett egyetlen gólja is hasonló volt.

   • myheartisblue

    Feleennyit csinalt volna Nalunk…Hogy b@ssza meg. Itt meg szorja a gólokat.

  • kormolar

   sokan már Kínába adták volna…Falcao fontos tagja ennek a fiatal Monaco-nak

   • Endy919

    Persze , hogy fontos . Ismét klasszis formában játszik.

  • szeszfabresz

   Mondjuk nem ertem mi a bubanatert erőlteti a city ezt a labdakihozatalt, amikor a védelemben ilyen nevek vannak, hogy CABBALERO, STONES, OTAMENDI :DDDD

   • Rammschein

    Stonesért nem oly régen meg még imákat mormolt volna 1-2 szurker. 😀

    • szeszfabresz

     Halisten’ nem találtak meghallgatásra ezek az i(mák)

 • Endy919

  Taknyosra szopatják a cityt.

  • szeszfabresz

   Gvárdiolának szerintem meg a maradék haja is kihullik, ha egy 99-es (!) srác veri meg oket 😀

  • az a vicc, hogy korábban is orrnehéz volt a City, most mindennél inkább az, űrdiola a maradék védekezést is megölte, most égnek otthon, közben pedig ránézel a padjukra, és elfog az a röhögőgörcs, ami pepinél a sírógörcsöt okozza.

   • Rammschein

    had sírjon csak pepito meg a babakék szurker gárda. 😀

    • Endy919

     Létezik olyan?

     • Rammschein

      manchesterben csak akad 1-2… azon kívül nem sok…
      ha más nem a tulaj csak szurker valamilyen szinten… jó Abrát nem überelik. 😛

   • Endy919

    Hú bazz .. most néztem csak a padjukat. Érdemben cserélni sem tud…sőt.

    • ugye hogy ugye 🙂 no majd Delph kihúzza őket… ööö… ja.
     Fel fogom tenni a hülye kérdést, mert a kezdőből+padból nyilvánvaló, de Gündi sérült?

     • szeszfabresz

      Igen, nem emlékszel a Gundogan-mezes akcióra ? Mintha szegényt német meghalt volna

      • “nem emlékszel a Gundogan-mezes akcióra ? ”
       Nem rémlik, mi volt?

     • myheartisblue

      Ő általában az.

      • azt tudom, ezért is röhögtem, mikor itt ájuldozott mindenki, hogy mekkorát fogott vele a city.

     • Endy919

      1-2hónapja kidőlt az egész szezonra . Elszált a térde.

  • kormolar

   amíg nem értik meg h a kapusból nem kell Iniestát csinálni,addig szívni fognak…(igaz ez a Barca-ra is)..meccsenként 4-5 ilyen van h eladja a kapus….annyira erőltetik ezt a kapusjátékot…nem értem miért…

 • Tornando Ferres

  mbappe, bakayoko stipi-stopi a Monacoból 😀

  • Rammschein

   a 2. valami japó is lehetne, de tuti afrikai…. 😀

  • Endy919

   Bakayoko Matic helyére , Silva jobb szél , Mbappe meg szintét remek …:D

   • nem szabad nektek meccset nézni uazzeg, mert mindig az épp aktuális csapattal szórnátok tele a Chelseat.

    • kormolar

     megint megtaláltátok egymást… 😀

     • Rammschein

      …mindig… 😀 endynek már csak a jinx hiányzik máról 😀
      bár már egy padawan megtette helyette. 😛

      • szeszfabresz

       Koszi az említést ! 😉

    • balazsh

     arra azért kíváncsi lennék Rabiot és Bakayoko között hogy és mi alapján döntene Endy

     • Endy919

      Háááát . Mindkettő nagyon ügyes , de legyen inkább a nigga , mert erősebb testalkat , de egyben nagyon technikás.

      • balazsh

       :DDDDDD gúnyosnak szántam, de lehet nem ment át 😀 a lényeg, hogy lehet, hogy Matic támadásépítésben nem éppen egy iniesta de akkor se kell minden jöttment tizenéves francia négerrel feltölteni a helyét mert a végén mi leszünk az új arsenal

    • Endy919

     A Monaco fiataljain kívül kiket szopkodtam fel a szezonban ?
     Talán még Verrattit és Rabiotot dícsértem , de inkább csak a Monacoban vadásznék nyáron.

     • “A Monaco fiataljain kívül kiket szopkodtam fel a szezonban”
      A lényeg, hogy minden szezonban megvan, hogy a fél csapatot éppen kikkel cserélnéd le, tavaly az atma volt a sláger meg tudomisén, idén a Monaco meg a PSG 😉

      • Endy919

       A Párizs nem sláger , mert Verrattit már nagyon rég csodálom , ahogy most is nagyon jó erősítés lenne Carrasco vagy Gríz az Atletiből.

       Max 3 posztra hoznék embert , csak azokra van 2-3 alternatívám . Bármelyik ha sikerülne , akkor örülnék.

       • Rammschein

        Grízgaluskának örülnék én is. 🙂

    • Tornando Ferres

     bocsmá, scoutoljuk a fiatal tehetségeket. Mélyíteni kell a keretet. Jövőre rámegyünk az összes kupára.

     Mondjuk Subasic nem kéne. 😀

 • myheartisblue

  Ezt a 11est a Chelseas Falcao lőtte.

  • balazsh

   pedig igazán már nekünk is meglőhette volna

  • az ilyenek után jön az, hogy olyan 2-2 lesz, mint a ház 🙂

   • Rammschein

    sztem eljinxelted… 😀 majd meglássuk. xD

    • Rammschein

     ….és tényleg. xD

     • Rammschein

      háh… lol mégsem. :))))

  • WehaveNoHistory

   középre erőből léc alá. ma mar minden kapus eldől, az a ritka ha alva marad.

  • WehaveNoHistory

   es ez most melyik? 🙂

 • Endy919

  Jézusmária…

  • babence

   tipszmiksz

   • Rammschein

    nézd meg picit lentebb Zenzo kommentjét…szakadok. 😀

 • Endy919

  Ooooo Falcaoooo gyönyörű

 • balazsh

  mivaaaaaan Falcooow

  • WehaveNoHistory

   jo cuccot kapott otthonról 😀

 • Endy919

  Hatalmas meccs

  • kasata91

   City-Taka

 • szeszfabresz

  Hozzuk vissza!!!

  • Rammschein

   itt meg ugyanúgy nem menne neki a szekér 🙂

   • szeszfabresz

    Biztos vagyok benne

   • hát az azért nem véletlen, hogy itt 2 csapatban is megbukott.

 • Tornando Ferres

  egyre jobban örülök, hogy a City lenyúlta előlünk Stonest 😀

  • nem lett volna ő rossz, csak nálunk meglett volna az útja a kezdőbe, nem bedobtuk volna egyből a mélyvízbe. Itt tanult volna JT mellett még 1, talán 2 szezont, talán érlelődött volna kölcsönben back to Everton. Persze aztán lehet, hogy ugyanekkora flop lett volna, meg az is, hogy ha kampány élne, és nem arsenalosat játszana, akkor a city sem lenne ennyire ráutalva, de ezeket már sosem tudjuk meg.

  • milyet jinxeltél, aztarohadt.

  • kasata91

   Ja. Gólt lőtt

   • Tornando Ferres

    mondjuk ettől még veszélyes ma a saját kapuja előtt is

 • kasata91

  Nem látnám el se hinnem mennyire vakon van az a city.

 • kormolar

  ha így folytatják a franciák elvesznek egy Bl helyet az angoloktól…xD

  • kasata91

   Majd nézzük a jó Ajaccio meg Guingamp meccseket a BLben. De jó lesz

 • balazsh

  ……………..kurvacity

  • kellenek a koeffek. Ha már mi nem vagyunk ott, legalább más hozza.

   • Az angol csapatok így is elég szánalmasan vergődtek, legalább ezt húzza má’ be a kurvacity.

  • Endy919

   Megtippeltem a City1 ,Kusen Xet . Nincs még veszve egyik sem

   • WehaveNoHistory

    sorry, nem lesz x a kusen meccs :)))

    • Endy919

     Deeee 😀

     • WehaveNoHistory

      de csak azert hogy legyen zsetonod 😀

      • Endy919

       A zseton még távol , mert csoportokat adtak és sok NHL meccs vár még rám . De kezdésnek jó lenne 🙂

       • Endy919

        No 4.

        • WehaveNoHistory

         torres is a pályán 😛

         • a Chelsea exek hozzák a showt 🙂

          • WehaveNoHistory

           hát ja 🙂 ha mar az ex klubbuk nem lehet ott :(((

  • WehaveNoHistory

   kell a bl hely, az sem lenne baj ha valami angol csapat villanna. évekig a Chelsea hozta az angolok becsületet.

 • Tornando Ferres

  na Stonest jól elkiabáltam 😀 ettől függetlenül nincs jó meccse

  • myheartisblue

   Ez a különbseg a #besztlíg es a fhanszia futball között. Borzalmas a francia vedelem, nem mondom a Citye se kulonb, de a City latta h csak hajtani kell es megfaradnak a franciak.

   • WehaveNoHistory

    hat most a besztlig is megmutatta, hogy itt is jo a védelem :)ha igy is marad, 3 rúgott góllal fordulni nem kis fegyvertény.

 • Endy919

  Év meccse kb.

  • Inkább az év leolvadása. A Monaco az egyenlítés óta pályán sincs.

   • általában az kell hozzá

    • Minimális sokk és a vele járó fejetlen rohanás kell hozzá, de ez már így az egyenlítés után teljesen egyoldalú volt. Egy igazi eksztázisos meccsen mindkét csapat végig pörög, lásd a CP decemberi produktumait. Itt meg hát… az egyik gárdának 70 percig tartott a meccs.

     • komoly csapatok meccsein ritkán jön ki, hogy mindkét csapat hasít, egy ilyen eredményhez általában kell egy meltdown valamelyik részről.

      • De az sem túl gyakori, hogy ilyen mértékben leolvad az egyik csapat. Mondom, pörgős meg kurvajó meccs volt, de hogy ennyire elkámpicsorodjon egy csapat, szintén nyomorúságosan ritka.

       • nem vitatkozom, mert nem láttam, csak olvastam, az meg nem ugyanaz 🙂

  • myheartisblue

   Hat kb. Pláne ha Caballero ezt nem fogja meg akkor katarzis lett volna.

  • WehaveNoHistory

   reklám meccsnek jo, en nem szeretem a gála meccseket 🙂 😛 amugy élvezetes

   • myheartisblue

    Nincs ebben semmi rossz, elvezni kell az ilyen meccset es orulni h nem hagyta ki az ember. Volt már kellemes es kellemetlen 5:3 is az emlekezetemben ahol erintett volt a Chelsea. Itt most fuggetlen megfigyelokent vagyunk jeleň.

    • WehaveNoHistory

     persze en sem fanyalgok hogy gól gazdag. igazából csak ezert kapcsoltam ide, mert sokan írták itt hogy jo ez a Monaco.

  • balazsh

   hát én tovább mégse bírom nézni azt, ahogy gálázik a city

 • lamps8

  manchesterben megszületik a számunkra legkedvezőtlenebb végkimenetelű mérkőzés, nyernek és nem is akárhogyan.

  • miért is rossz ez nekünk? Jön az angol koeff, a City-t pedig továbbra is leköti a BL.

   • lamps8

    a koeff az már pont senkit nem érdekel, mentálisan meg nagy löketet adhat egy ilyen győzelem.

    • ennyi erővel ma nem kellett volna nyerniük, mert épp most ikszeltek a Hudds ellen. Sokat számít egy ilyen győzelem, én nem mondom, de szart sem ér már, mikor jön nekik sorban a Monaco-Pool-Arsenal-Chelsea egymás után.

    • A győzelemtől eltekintve én már csak azért sem tartom ezt olyan hatalmas egolöketnek, mert a City védelmét ma is romokra alázták. Oké, hogy a meccs összességében kedvező volt a csapatmorálnak, de alapjában a kötelezőt húzták be, amit önmaguk tettek kurva nehézzé.

   • Diego Costa

    Pontosan. Mondjuk ettől még jobban örültem volna Monaco győzelemnek, de így is van minek örülni. Jó nézni, ahogy a kopaszt verik.

  • Ezt most én sem értem, miért olyan kedvezőtlen. A City ugyanolyan szar hátul, és igazából ez a meccs kötelező volt, akárhonnan is nézzük.

  • WehaveNoHistory

   pokolra jutok, azt sem bánnám ha arzenál is tovább menne 😀

   • Endy919

    ezért 1000 év kín vár a pokolban.

    • WehaveNoHistory

     ott adnak Chelsea meccset ? 🙂

     • Endy919

      csak a tavalyi szezont.

      • WehaveNoHistory

       akkor az tényleg büntetés.

     • igen, de Rafa az edző, 4 Torres, 2 Anelka van a kezdőben, a védelem meg a Turnbull-Huth-Ben Haim-Bosingwa-Del Horno fogattal áll ki minden meccsen.

      • Sir Idemitirjak

       Rafa alatt nem volt gáz a játékunk. 😀

       • Endy919

        jó volt veled 🙂

       • myheartisblue

        Oh wait what?!

       • mivel egyszer már megfosztottalak a rangodtól, mert eldobtad neved, és csak bitorolod a címet, ezennel lefokozlak ork cseléddé

        • Endy919

         és honnan tudod , hogy nincs igaza ? Elvileg akkor nem néztél meccseket 🙂

         • nem _lehet_ igaza. Ha mégis, akkor sincs 🙂

          • Endy919

           és mi lesz a demokráciával ?

          • hol/kitől hallottál olyan botorságot, hogy demokrácia van? 🙂 max szólásszabadság, de az is megfelelő keretek között. Igazam nekem van, kivéve ha tévedek, de mivel tudom, hogy tévedhetek, így akkor is nekem van igazam, csak másképp. Egyszerű matek ez, add össze 🙂

          • Endy919

           #Zenzout!

          • Mennék én, de mivel csak én magam küldhetem el magamat, ezt buktad 🙂

          • Endy919

           ccc 😀

          • ez van pajti, együtt kell élned azzal a tudattal, hogy hatalmam van, és bármikor visszaélhetek vele. Egyetlen gombnyomással nemcsak téged, de az egész blogot is eltűntethetem az operációs rendszerről innen, és az interneten túl 🙂

          • Sir Idemitirjak

           Ez nem túl nagy hatalom egy halandó kezébe?

          • Halandó?! :))) you know nothing, ork cseléd…

          • Ahhoz előbb bukkakebárónak kell lenned, hogy beleszólj.

        • Engem jól szolgált, én megkegyelmezek, és felmagasztalom bukkakebáróvá. Nem kell megköszönni.

         • De át is kell ám nevezned magad, nem csak lájkolniee.

          • Sir Idemitirjak

           30 karakteres a limit, próbálkozok trükközni

          • BukkakebáróIdemitirjak. Tessék.

          • Sir Idemitirjak

           Ork cseléd lemaradt

          • fővesztés terhe mellett felmentlek a névhasználat alól. Mind tudjuk mától a címkéd, de még egy elszólás, és személyesen billogozom beléd a messzi-messzi, egy távoli galaxisban létrejövő blogtalálkozón 🙂

          • Endy919

           és a fő témák az igazolások és Jocó lesznek ugyeeeeee ? *.*

          • ha nincs jocód, nem vagy senki

      • balazsh

       minél tovább képzelem el ezt a felállást annál viccesebb 😀

      • kormolar

       Sevchenko(+Kalou) is beférne

       • Kalout nem szidjuk.

      • WehaveNoHistory

       vissza vonom amit irtam fent! es vezeklés gyanánt fizetem sör feles kombót. mindenkinek 😉

   • balazsh

    ha még előtte leírod, hogy Sanchez>>>Hazard akkor nem elég hogy pokolra jutsz, még Zenzo banhammerre is lecsap rád

  • Diego Costa

   És ez miért kedvezőtlen nekünk? Menetelnek tovább a BL-ben, ami bajnoki szempontból nekünk csak jó. A koefficiensről nem is beszélve.

 • Endy919

  Ma gyenge 14 gól esett 2 meccsen a BL-ben 😀

  • majdnem ennyit betett a Chelsea U18 egy meccsen… Chelsea ifit az atletibe és a Monacoba! 😛 😀

  • kasata91

   Ahol Torres és Falcao pályán van ott ez nem is értem miért meglepő 😀

 • lamps8

  és hogy igazi fociról is beszéljünk, nagyon fontos meccset nyert meg a huddersfield, viszont brown megsérült (palmer továbbra is az).

  • Palmer, Tammy, most pedig Izzy is. Kömény az élet ott lent….

  • WehaveNoHistory

   mi folyik ott a loan-ban lent e?

 • Diego Costa

  Nagyon nagy meccs volt az biztos. Kíváncsi voltam a Monaco-ra és nem vallottak szégyent. Kis túlzással a fél csapatot megvenném. Hihetetlen, hogy mennyi tehetség focizik ott.

  Érdekes, mert eddig Bakayoko-ra bólintottam volna rá, mint nyári érkező Silva-ra meg legkevésbé. Ez a meccs viszont többek között Silva-ról szólt vendégoldalról. Hihetetlen dolgokat művelt. Nekem mindig Mata jut az eszembe róla: alacsony, ballábas, technikás. Nem tudom, hogy van-e alapja az érdeklődésünknek, de most már nem bánom. Az árát sokallom, de ez még odébb van. A két full-back-et viszont elvből vinném. Mind Mendy, mind pedig Sidibe is hiány posztra jönne. Jobboldalon nincs is alternatíva nemzetközi szinten, szóval nem lenne kár érte. Bal oldalon több lehetőség van (Ghoulam, Schalké-ből az a bosnyák, akinek nem jut eszembe most a neve), ő az egyik jelöltem a nyári listára. Nincsenek szakavatott szemeim, de mintha Bakayoko elég gyenge lett volna. Mindenhol volt, csak ott nem ahol kéne. Lemar is ott van még, mint tehetséges prospect nah meg az Henry hasonmás: Mbappe. Utóbbi Hazard helyén játszik, oda annyira nem kell ember, de nem árt rajta tartani a szemünket. (Wenger már régóta rajta tartja, ami mondjuk nem jelent semmit. Pontosabban egyet igen: nem lesz az övék és ő lesz a következő, a “majdnem” igazolások listáján.

 • Rammschein

  Elmegyek aludni, erre nyer a City. wtf. xD

 • Sam Sayonara

  Látom tegnap megvitatátok, de én azért jót nevettem ma:

  Pep Guardiola defends Manchester City’s “open” style of play

  (=sajnálom, hogy szar a védelmünk, de hát mit csináljak, én is csak egy ember vagyok)

  Manchester City manager Pep Guardiola insists he is happy with his side playing so open and has questioned how many teams would keep a clean sheet against a team like Monaco.

  Read more at http://www.squawka.com/news/pep-guardiola-defends-manchester-citys-open-style-of-play/907419#uD21dIEvC2Jbu8t6.99

  Pedig elvileg a Barcával és a City-vel is játszott már a Chelsea ellen :))

 • Endy919

  Csodálom , hogy még senki sem írta , de Rami ma a 90.percben nyerte meg a csapata meccsét 0:1-re az ázsiai BL-ben !

  Az Istenünk ismét megmutatta határtalan tudását!

  • Sandic

   Mekkora lenne már amúgy, ha az európai BL után megnyerné az ázsiai BL-t is. A világ valaha volt legjobb játékosa lenne. 🙂

   • myheartisblue

    Cchö. Mintha most nem az lenne…

  • Blotunga

   Te követed Raminak a pályafutását! Nálad tényleg legenda! 😁

  • “Csodálom , hogy még senki sem írta”
   🙂 ja, ez már valóban nagy csoda…

  • Endy919
   • Sam Sayonara

    vastagabb nem lett a kínai kajától úgy ltáom 🙂

 • A Leicester meg ma kb Ranieriért küzd. Egyelőre felemásan, már az első negyedben összehoztak egy tizit, de Schmeichel védte. Szurkolok nekik. Több okból is.

  • kormolar

   ha ezen a meccsen múlik, akkor már pakolhat is….

   • nem _ezen_, de ha a BL-ben túljutnak a Sevillán, az megmentheti a digó seggét. Ha nem, akkor már nem sok kapaszkodó marad…

  • A Leicester középpályája annyira halott, hogy az utolsó útjára elkísérő tömegben nagyobb a kohézió.

   • nem azt mondtam, hogy könnyű menet lesz, hanem, hogy szurkolok 😀

    • Szerintem igazából a Leicesternek most már így is-úgyis ki kéne tenni Ranierit. A tündérmesének szomorú vége lenne, de lassan hónapok óta olyan, mintha nem is lenne edzője a csapatnak. Az olasztól igazából ez csak a karrierjének ismételt bemutatása, de ettől függetlenül egy Silva vagy egy Clement fél hónap alatt nagyobbat lépett előre, mint Claude-ék szeptember óta.

     • azért most előásnám a december végi beszélgetésünket, amikor Pardew kirúgása kapcsán erről szót ejtettünk, de mind1 🙂 Ranierin az úgysem segít, nekem meg úgysincs szemem meg eszem a focihoz 🙂

 • kormolar

  Mourinho kezdi megváltoztatni régi elvét h az EL sz*rt sem ér…elvégre már BL indulást ér…

 • Nem tudom, nézi-e valaki a meccset, live text cover alapján eddig is nagyon karcsú volt a Foxes, és most már 2-0, szóval reszeltek nekik. Talán 1 idegenbeli gól még segíthetne rajtuk, de ilyen statokkal….

  https://uploads.disquscdn.com/images/29e714c46dd82ae55c0f8e052ba01b76182db080f78e8e34388feb6b572199e2.png

  • myheartisblue

   Nézem,gyatra. Közben meg írom a Chelsea – Swansea felvezetőt LR-re, ugyanis kedvet kaptam hozzá. Remélem nem baj h.csak most szólok és nem kavarok be ezzel.

   • “nem kavarok be ezzel.”
    azt biztos nem 🙂

    • myheartisblue

     Úgyértem, hogy ha Te vagy Wudi már írná, akkor valaki fölöslegesen dolgozik. Meg hát az én “szlovmagyar” fogalmazásom döcög azért a kristálytiszta magyarhoz képest, szval egy kontroll majd ráfér a cikkre. Meg egy email cím is elkel ahová küldhetem.

     • “Úgyértem, hogy ha Te vagy Wudi már írná, akkor valaki fölöslegesen dolgozik”
      Ha azt hiszed/hiszitek, hogy itt a posztok napokkal előre megvannak, akkor nem akarom megölni a csodát 🙂

      Átnézni mindenképp átnézem, mielőtt kikerül, nyugi.

      lionrampantblog@gmail.com

      • myheartisblue

       Rendben, nem probléma nyugodtan javíts majd bele, Vagy dobj ki/vagy tégy hozzá részeket ha szükségesnek látod. Ez teljesen oks.

       • azért majd itt a diszkoszon írj már rám, ha átküldted, ok?

        • myheartisblue

         Unreal Tournamentba volt egy ilyen autotaunt anno: “Got it, Blue Leader.”

  • hát, csak meglett az away gól, ha kihúzzák 2-1-el, az sokat érhet.

   • myheartisblue

    Titkon remélem a 2:2-es végeredményt.

    • ne legyünk telhetetlenek. A Juvenak is kellett 45 perc, hogy ki tudja használni, hogy fél óra sem kellett a Portonak ahhoz, hogy emberhátrányba kerüljön.

     • kormolar

      +2 csere… 😀

      • uristn, most nézem, hogy Dalves rúgta a másodikat, csereként, kb első labdaérintésből. ez nagyobb szégyen, mint Pedro-fejesgólt kapni.

       • Endy919

        Szép gól bolt azért.

 • Olyan sz*r a Leicester meccs, hogy az eredményjelző is visszafelé pörög 😀

  https://uploads.disquscdn.com/images/e9edac1dfc0bc0f3b2d0bbb8a85933655cdfcc861c87de714f4d7b7bb674eaf4.png

 • lamps8
  • myheartisblue

   Impressive from Chelsea to be able to recruit Purslow then Townsend, execs who have already succeeded in much bigger roles outside football.

   Azért ezek jó hírek, hogy a boardnak vagy Abra penzenek elég nagy meggyőző ereje van és le tudunk igazolni olyan embereket is, akik nagyobb pozícióból minket választanak.

 • Diego Costa

  Hazard tetkót csináltatott magának. 🙁

  https://uploads.disquscdn.com/images/f07695d30b669d6103a219d6bf82209c83fa3dde776066bfe8b3a3be9d32a6bd.png

  Eddig is volt rajta egy-két tetkó, de az szerényebb és vállalhatóbb volt.

  • szeszfabresz

   Ez mit ábrázol? Nem tudom kivenni.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Sajnos nincs még róla jobb kép, de mintha egy rózsa lenne egy szívecskével a közepében. Remélem csak itt tűnik úgy mert finoman szólva nem túl férfias.

    • Diego Costa

     Nekem se tetszik. Az írás az oldalán és a csuklóján még vállalható volt, de ez… 🙁 Nem áll jól neki és ez még csak a kezdet. Ha jól gondolom, akkor könyöktől felfelé megcsinálja az egészet. Pff.

   • Diego Costa

    Nem vagy egyedül.

 • kormolar

  Mercedes-nek ma volt a 2017-es F1 -es autójának leleplezése… a kommentátor csajnak a hangja nagyon hasonlít a Chelsea-s Gigi Salmon-éra…kép nélkül azt hittem elsőre h ő… xD 😀

  • Rammschein

   A festése tök ugyanolyan, mint a tavalyiknak…jó úgysem az a lényeg. .D

   • kormolar

    én McLaren-esként remélem minden 2. versenyen lerobannak…xDDD mondjuk kevés rá az esély

  • Diego Costa

   Az első mondatot olvasva nem igazán értettem, hogy jött ez ide. 😀 Aztán mindenre fény derült.

 • Frenky54

  A tegnapi Porto-Juve meccs másik erdménye:

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Nálam hiányzik a csatolmány 🙂

   • Frenky54

    Máris ott van:)

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Jájj éppen szendvicst majszolok, jobb volt elötte.

     • “szendvicst majszolok”
      Eszel egy 17.századi regényben? 😀

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Megcsillantottam a lírai ént.

   • frissitséeee

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Két percig vártam vele, gondoltam már csak ott kellett volna lennie, de azóta már meg is csodáltam.

  • Endy919

   Ez kinek a lába?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Hector Herrera és Lichtsteiner volt az elkövető:

    • Endy919

     Fél szemmel néztem a meccset , a belépő is beugrott már , de azt nem gondoltam hogy az a svájci patkány így felszántotta a lábfejét.

  • Rammschein

   … olyan mintha Ginázott volna… elég csúnya. :S

   • Frenky54

    A taposásokat szigorúbban kéne”díjazni”…….régen nem fordultak elő ilyen esetek….elképzelek egy achilles ín taposást, az nagyon kellemes lehet…Leveszi az áldozat a cipőjét, látható a friss nyom, a tettest kiállítani…..és még 40 percig focizott ezzel a sérüléssel.

 • Sandic

  Digi 1-en Fiorentina – ‘Gladbach. Hazard és Kriszti a kezdőben. Csak ha valaki unatkozna.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Kicsi Hazard össze is szedett valami sérülést, pedig szívesen néztem volna egész meccsen.

 • kormolar

  Ranieri out

  • terryaborsa

   Nekem ez nagyon furcsa..Érett már a dolog, de hogy így.. hetek óta bármelyik bajnoki után jogosan tehették volna ki, mikor még több idő lett volna a bajnokságban kikecmeregni a gödörből. Erre most, mikor már úgy tűnt, azért a BL-t megvárják, mégsem teszik, ráadásul egy olyan meccs után, ami azért hagyott még esélyt a leszternek.

   • Zoleee

    Szerintem meg pont ez volt az utolsó időpont, hogy esetleg még ne essenek ki. Így is komoly türelmet kapott, ha én lettem volna a tulaj ez már január végén megtörténik. Itt rengeteg pénzről és presztízsről is szó van. Jó döntés csak már későn. A kieső helyen lévők keményen fognak harcolni, a szerencse faktor is kell a bentmaradáshoz.

   • WudigessBoi

    Gondolom meg akarták adni az esélyt az utódnak, hogy valamivel még motiválhassa a csapatot.

  • Szerintem teljesen érthető döntés. Az, hogy idáig vártak, egyedül a tavalyi évnek és a státuszának volt köszönhető. Része volt a történelemírásnak, neki is megvolt a szerepe a sikerben és húzták, ameddig lehetett. Az időzítés valóban elég ergya, de igazából teljesen mindegy. Hónapok óta agonizál a Leicester, és semmit nem tudott kezdeni a fennálló problémákkal. Ugyanazt nyomatják, amit októberben, A pontból A pontba jutottak, csak közben eltelt egy félév. Silva például hatod ennyi idő alatt érezhetően mozdította előrefelé a semmivel sem kevésbé szánalmas Hullt. Ranieri meg bemutatta, hogy a gödrökkel továbbra sem képes megbirkózni.
   A tegnapi meccs is bőven lehetett volna zakó, ha Schmeichel nem fog ki ennyire jó napot, amit meg a naptári évben produkálnak, az teljes mértékben önmagáért beszél

   • kormolar

    a BL-t megérdemelte volna h végigvigye, ami a Sevilla elleni visszavágó lett volna nagy valószínűséggel ….Pooltol valószínűleg így is úgy is kikaptak volna…( a köv. forduló mondjuk a Hull elleni otthoni meccs, ami akár a bennmaradásról is dönthet…)

    • A BL még bőven menthető annyira, hogy ezt már ne rá bízzák.
     Gondolom ez a “még két meccs” tologatás már január óta megy náluk.

     • kormolar

      én ebben kicsit szkeptikus vagyok… ez a keret sokkal gyengébb, mint a Sevilla kerete…nagyon meglepődnék ha nem kapnának gólt otthon…lényegi erősítés nem is történt tavalyhoz képest(inkább lényegi gyengülés) ami h több fronton kell játszani meg is látszik…+ most az ellenfelek sem balf*szoskodnak annyit mint tavaly

      • Nem azt mondom, hogy sima menet, de bőven menthető. Idegenben egy góllal szopizni semmi, főleg ha van mellé lőtt gól.
       Emberben egyébként meglennének, kiemelkedően szerencsések voltak, hogy egy Kantéval megúszták. Viszont az érezhető, hogy a scoutokat elvitték a nagyok.

  • mondtam előre, hogy ez lesz, csak sosem hisztek nekem, pedig mindig igazam van 🙂

   • kormolar

    az év első vállalható eredményét hozzák(a meccs képe most nem számít) és akkor rúgják ki…xD

  • Diego Costa

   Remélem kiesnek.

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Ez az Alli egy igazi favágó paraszt, már bőven ráférne egy hoszabb eltiltás. Konkrétan majdnem lábat tört, kb csak a szerencsén múllott.

 • Frenky54

  Hálistennek kiállították Dele Alit a Genk ellen-jogosan! Biztos lesznek felvételek a szabálytalanságáról és az ellenfél hajló lábáról.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   5-6 nemzetközi meccses eltiltás se lenne túlzás ezért.

  • egyre szebb lesz a dolog, nem elég, hogy égnek összesítésben, Kane öngól és Alli piros 🙂 Kár, hogy egyelőre eddig ennyi pozitív dolog történt a napomban, de hát ez is valami

   • A Gent erre emberelőnyben gólt kap, beszharáss.

    • kormolar

     az sem semmi,amit Christensen-ék csinálnak Fiorentinában….

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Sőt a csirkék simán tovább is mehettek volna így is, pedig elöl kihagyták amit lehet, hátul meg teljes káosz, remélem mentik ezt a formát a PLre is.

 • Kriszti fejelte a Gladbach negyedikjét, azon a meccsen, ahol Stindl kb 10 perc alatt megfordította a Fio 2 gólos vezetését.

  • kormolar

   katasztrofális ősz után végre kezdenek éledezni…

   • kormolar

    úgy néz ki az összes spanyol csapat kiesik az EL-ből, míg 3 belga továbbjut…

    • A Lyon meg közben szétalázza az AZ-t. Összesítésben már 8 közte

    • lamps8

     azért a celta kapott egy kamu tizit a 90. percben és már továbbjut.

     • kormolar

      Guidetti ellöki magától a védőt majd feldobja magát…

 • Endy919

  Fakír hattrick , de FM-be a kaput nem képes eltalálni -.-“

  • kormolar

   bajnokságban meg padozik Depay miatt…xD

  • ezt mindannyian nagyon sajnáljuk 🙂

   • Endy919

    demokrácia , szólásszabadság !

    • szárazkenyér, víz

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Carpi első szezon 3. hely és BL indulás, még én sem tudom hogy hoztam össze 😀

 • Kriszti továbbfejelte a Gladbachot. Ha a nyáron megint 50M nagyságrendben keresünk CB-t, nagyon el fogok keseredni.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Elpasszoljuk 12 millióért és vesszük Koulibalyt 60-ért. Annyira Chelseas lenne, de bízzunk Contéban.

   • “de bízzunk Contéban.”
    ez a megjegyzés két okból is mókás. Egyrészt, mert nem manager, hanem head coach. Másrészt viszont kulabát szerinted Emenalonak jutott eszébe majdnem mindenáron elhozni? 🙂

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Nem hiszem, hogy Conténak ne lenne beleszólása így is, bőven akkora karakter, hogy megmondja kell-e neki játékos.
     Nem jött össze azóta mondhatni szerencsére, de nem az ő neve volt a lényeg.

    • Endy919

     “szerinted Emenalonak jutott eszébe majdnem mindenáron elhozni? :)”
     Dzsimbum és Hector után bírmit elhiszek róla 😀

     • G’Lo-t az ajánlotta, aki Zoumát. Egy próbát megért, és még kerestünk is rajta.

      Hector pedig a random angol játékos, amiből még lesz egy pár igazolás, amíg a HG szabályt át nem írják. Aztán, ha szerencsénk lesz, találunk gyémántot is, nem csak szenet.

      • Endy919

       “Hector pedig a random angol játékos”

       Redknapp rokon ?:D

       • ??

        • Endy919

         Ez olyan volt , mint amikor Redknapp leangolozta Mosest.:)

         • Azt leszámítva, h mózi Nigériában született, Hector meg Londonban, valóban ugyanolyan 😛

          • Endy919

           Jamaicai és kész . Tudod , hogy sosincs igazad.:)

          • összekeversz magaddal 🙂
           kettős állampolgár, nem attól lesz valaki jamaicai, hogy a nemzeti válogatottban játszik, bár gondolom ezt azért sejtetted, de úgy látszik, nem árt felhívni efféle apróságokra a figyelmed :)) azt már nagyon halkan jegyzem meg, hogy akár így, akár úgy, a HG szabályt meg pláne nem érdekli, hogy melyik válogatott volt hajlandó magáévá tenni a srácot.

          • Endy919

           Jó , legyen . Igazad van. Nem néztem meg hol született 🙁

          • tképpen mondhatni törzsgyökeres angol, a faterja, Pat Hector is londoni születésű. Gyanítom anyu lehet minimum félvér 🙂

  • Diego Costa

   Jön vissza.

  • kormolar

   az a baj h az Ake gyerek sem mozog rosszul…

   • éééés, az rossz, mert….

    • kormolar

     luxus lenne ilyen játékosokat padoztatni(+ a fejlődésüknek sem tesz jót)…vagy kik kell a mostani Luiz,Cahill kettőst tenni a kezdőből, ami azért necces…

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Egy emberes állandó rotálás simán belefér arra a posztra főleg hogy jövőre több porondon is helyt kell állni, amíg össze nem áll a “mesterhármas”, az pedig majd az idő és a teljesítményük eldönti. Igaz akkor még Zouma szóba se került… kellemes gondok.

      • “Igaz akkor még Zouma szóba se került… kellemes gondok.”
       Pont ezt kezdtem el írni, hogy azért nem attól kapok sírógörcsöt, hogy 3 olyan fiatal CB-nk van a tarsolyban, mint Zouma, Aké és Christensen 🙂

      • Diego Costa

       Zouma elég gyenguszka volt legutóbb. Nem annyira technikás és labdabiztos, amit megkövetel a poszt ebben a felállásban. Mondjuk Cahill is elboldogul valahogy, szóval neki is menne akkor.

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        Azért Happy a KPn is elboldogult már, jelenleg nála brutális a meccs hiány, illetve biztos a sérülés is még benne van, kell idő hogy visszanyerje a bátorságát, neki egy jó kölcsön tenne jelenleg a legjobbat, igaz én már most januárban elküldtem volna oda.

        • Diego Costa

         És akkor hoztál volna a helyére valakit, hogy sérülés esetén legyen vésztartalék? Nem járható út ez.

         • kormolar

          Ake visszajött +Terry…

         • Bukkakebáró Idemitirjak

          Aké+Terry ott van

          • Diego Costa

           Terry már öreg. Sebessége megkopott és sokszor sérült ő is. Nem lenne életbiztosítás 3 védős rendszerbe.

  • Sandic

   Az első kapott gólban én úgy láttam azért benne volt. Egy ideig ő fogta Kalinicot, majd levált róla és inkább a labdát vezető játékosra próbált menni (akire már talán figyeltek 2-en is), aki így gond nélkül passzolhatta az üres Kalinichoz a labdát. Jó, hogy tud gólt szerezni, de elsősorban a védekezésre figyeljen inkább.

   http://dai.ly/x5cy9ao

   • ez nézőpont kérdése, szerintem nem Kalinicsról vált le, hanem a lescsapdát tolta be, sokkal inkább Wendt volt a hülye, aki nemcsak, hogy bemozgott középre, ezzel szabadon hagyva a saját emberét, de még belógott a lescsapdába is. Christi jól lépett ki, tőle simán lesen lett volna a gólszerző Bernardeschi. Ennyi erővel a második gólnál is előveheted 😀

    “akire már talán figyeltek 2-en is”
    Ez semmiképp sem állja meg a helyét, a hibázó Kramer csak végigkísérte Vecinot, de figyelni azt nem sokat tudott, csak ment mögötte, mint a pincsikutya 🙂

    Mindenesetre, ha elő is lehet venni, mert mégiscsak fogjuk rá, még így is a csapata legjobbja volt, még a gólja nélkül is simán a második, a triplázó Stindl mellett.

 • Zoleee
  • Rammschein

   remélem ez a daily mail a nem megbízható hírforrások közé tartozik…
   mert egyébként rohadtul nem értem miért kellene nekünk a kínai tőkeinjekció… mikor Abrával eléggé sínen vagyunk… *sad-angry face*

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    A pénz sose rossz, viszont Abra biztos nem adja el a klubbot, sőt részesedést is teljesen esélytelennek látok, viszont valami szponzoros megoldást összehozhatnánk velük.

    • Rammschein

     A szponzor az úgy oké szerintem…az tényleg sosem baj…de itt nem azt írja, ha jól értem…hanem pont a részesedést… na annak, semmi de semmi értelme perpill.

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Itt azt írták, hogy konkrétan megvennék a klubbot, vagy csak belefektetnének ami egyértelműen részesedéssel járna, de amennyire ismerjük Abrát ez az Ő CHELSEAJE.

      • Rammschein

       remélem az is marad, sztem nem sok tulaj szereti !ennyire! a csapatát… azért rajta ez is látszik.

    • Zoleee

     Nekem is inkább ez a megoldás tetszene 🙂

   • Diego Costa

    Nem biztos, hogy rossz a forrás, de ha az lenne akkor sincs semmi.

    Miért kéne nekünk több pénz? Ez elég egyszerű. Több és jobb játékosokat fogunk venni. A stadion is sok pénzt fog elvinni, jól jönne az a plusz pénz. Abra nem fogja eladni a klubot, szóval ettől nem kell tartani.

  • Diego Costa

   Én most olvastam róla, így akkor már nem linkelem be újra.

 • Rammschein

  Azért érdekes, hogy a szurkerek meg a csapatot hibáztatják és remélik, hogy kiesik a Leicester, így hogy Ranierit elküldték… nyilván egy fejnek hullnia kellett, még akkor is ha csak az ő sara (nyilván nem csak az övé, de javarészt)… mert az ő szemükben kvázi a hőstől szabadultak meg… hát én azért valahol sajnálom Ranierit, de úgy is talál majd egy másik csapatot… a Leicesterrel meg meglátjuk mi lesz… az viszont totál irónikus lenne, ha a bajnok csapat kiesne. 😀 meg történelmi sztem…

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   2012: City bajnok, Mancini következő szezonban repül
   2013: MU bajnok, Ferguson következő szezonban már nem edző
   2014: City bajnok, Pellegrininek megmondják következő szezonban hogy keressen munkát
   2015: Chelsea bajnok, Mourinhot következő szezonban kirúgják
   2016: Leicester bajnok, Ranierit következő szezonban kirúgják
   Conte már neki is állt válogatni az felajánlott szerződések közül? 😀
   (semmi komolyság nincs a felsorolásban, ha valaki félreértené, de nem jó jel angol bajnoknak lenni mostanában)

   • Rammschein

    Na jó de azért a Leicester spéci eset ettől függetlenül… 🙂 Ugyanakkor meg mégsem, mert ugyanaz lett, mint a többivel, amiket írtál.

    Azért remélem Contét nem rakják ki, ha mondjuk nyerünk. 😉

  • Sandic

   Egy másik City már képes volt erre a tettre, mégpedig a Man City. Valamikor a ’60-as években megnyerték az angol első osztályt, rá egy évre estek is ki a másodba.

 • Frenky54
  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Egyetlen szerencséje, hogy nem volt rajt teljes súllyal és megemelkedett a lába a földről.

  • Rammschein

   nézni is rossz… mint az összes ilyet.

  • Endy919

   és így , hogy kiestek , ennyivel meg is úszta , mert nem kell kihagynia egy meccset sem?

   • Frenky54

    Hátha jövő évre áttolnak egy kis büntit:)

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Nem, tolódik jövőre, és az itt kapott eltiltás a BL-ben is érvényes!

 • myheartisblue

  @Zenzo este 5re erek haza es atkuldom a cikket. Mar elkeszult csak tegnap elfelejtettem atkuldeni. Bocs a csuszasert.

  • még nem jött át 😉

   most el kell mennem, este még ránézek, remélem meglesz, aztán tolom is ki.

   • myheartisblue

    Elküldve.

 • gorkaf78

  Mázlis nekünk, hogy a MU az FA Kupameccs előtt pár nappal lenyom egy orosz túrát. 😀

  • Sam Sayonara

   azért az nem semmi, hogy “sikerült” összesorsolni egy házi német és belga meccet…. ráadásul emellett a jelen formák alapján a 3 legesélyesebből (MU, Lyon, Roma) összejött még egy Lyon-Roma meccs is.