Kiszámíthatatlan hattyúk érkeznek

Van, hogy összejönnek az életben a dolgok, na nem a legjobb értelemben és kell 1-2 “lazyday”,  mikor az ember semmit nem csinál, csak keresi önmagát és próbál olyan dolgokat csinálni, amit ritkán tesz:  City-Monaco BL meccset néz, indokolatlanul sokat és fölöslegesen takarít, fullra eszi magát, Lahlííga meccset néz  (VAL-RMA) Méhes Gábor kommentálásával.  Ilyenkor úgy gondolja, ez már ténylegesen a vég. Elgondolkodva, hogy mi váratlant lehet még meghúzni, amit valamennyire hasznosnak tudnék titulálni, az egyértelműen az, hogy nekifogok a Chelsea –Swansea beharangozójának. Nos, hogy számotokra ez pech vagy szerencse, azt majd eldöntitek, miután a végére értetek.

Szombaton 16.00-kor a londoni oroszlánok barlangjába úsznak be azok a hattyúk, akik az odavágón kicsit megcsipkedték-megráncigálták, az akkor még alvó oroszlán bajszát. Lehet abba a mérkőzésbe sok mindent belemagyarázni, például hogy nem épp győzedelmeskedni járunk a Swansea stadionjába (utóbbi 7 idegenbeli mérkőzésből: 2 alkalommal tudtunk ott győzni, 4 döntetlen és 1 vereség), még nem volt kitalálva a taktika/formáció, nem volt szerencse, fújbíró és egyéb sóhajok…  Ám ha átgondoljuk a később történteket, hogy a walesi csapat ezután lehozott egy 9 mérkőzéses nyeretlenségi sorozatot  és hogy a további időszakban (értem ezalatt a bajnokság első felét) több döntetlent mi nem is produkáltunk senkivel – noha voltak ott jóval izmosabb és hasonlóan szenvedő csapatok – , akkor igencsak főhet a fejünk.  Rápillantva a jelenlegi mérlegünkre (19 – 3 -3) talán sokkal jobban szúrja a szemem a velük játszott döntetlen, mint a Spurs, Pool vagy az Arsenal ellen elszenvedett vereség. Azóta persze hasonlóan idegesítő módon belebotlottunk a Burnley-be, de ez egy másik történet…

(Mindeközben  kikapott a Madrid, nem lesz olimpia Budapesten és vezet a Sevilla a Leicester ellen)

Történt azóta egy s más a Swansea háza táján: harmatgyenge széria, az idei szezon egyik legkaotikusabb mérkőzésen (5:4) legyűrték a Crystal Palace csapatát, utána benyeltek egy ötöst a Spurstől, Bob Bradley-t menesztették a borzalmas sorozat után, megvettük Llorrentét (jah nem!) és érkezett Paul Clement, aki úgy tűnik a megfelelő ember arra, hogy megmentse a jóslatok által rég Champoba eltemetett walesi csapatot.

Visszaugorva Bradley távozására, számomra érdekes volt az, hogy az amerikai mennyire képtelen volt elfogadni menesztését, annak ellenére, hogy tudhatná, hogy a #besztlígben márpedig nem fér bele az olyasfajta 9-10 mérkőzéses nyeretlenségi mélyrepülés, amit ők produkáltak a  11 mérkőzéses irányítása alatt. Szerinte a tulajdonosok túl hamar vesztették el a türelmüket WHU elleni Boxing Day-es zakó után és nem volt elég erejük kiállni mellette, vele együtt kivárni az átigazolási időszak végét, hogy megmutathassa, márpedig ő is képes lett volna változást hozni a sereghajtók életébe. Nos, arról tényleg fölösleges beszélni, hogy mi is lett volna, ha… Mindezt csupán azért említettem meg, mert a nemrég olvastam, hogy élő adásban vallotta be Bobby, hogy azért ő is ludas volt a dolgokban:  “Elbuktam. Elbuktam, ugyanis nem tudtam rátenni a kézjegyemet a Swansea csapatára. Elmulasztottam nekik igazi identitást és játékstílust megadni. Képtelen voltam megtalálni a megfelelő egyensúlyt találni a támadás és védekezés között. Nem tudtam rávenni a játékosokat, hogy kellő odaadással és szenvedéllyel játszanak, mint az eddigi más csapatim. Paul Clement követett engem, aki kiemelkedő munkát végez. Alakot öltött a csapat játéka és visszatért a magabiztosság a csapathoz. Igaz, Paulnak kedvezőbb feltételeket biztosított az átigazolási időszak hátszele, de a futball már csak ilyen.” Hát igen. A futball már csak ilyen Bob, a PL meg duplán.

Paul Clement érkezett és megmutatta, hogy  képes változtatni a bajbajutott brigád helyzetén. Nem viccelt,  és nagy kluboknál szerzett tapasztalatait felhasználva egy-kettő győztes útra vezette Swansea csapatát. Érdekesség, hogy PSG, Bayern, Real csapatainál is egy számunkra fontos személy, Carlo Ancelotti fegyverhordozójaként (assistant coach-ként) tanulta a szakmát. A klub, ahol pedig először egymás segítségére voltak, nem más mint a Chelsea FC csapata volt, noha Paul Clement már 2008-ban Chelsea Reserves csapatát irányította, míg Carlo mester 2009-ben érkezett. 2011-ben nem egyszerre távoztok Londonból; a PSG-hez januárban már karöltve érkeztek. A jelentős francia és spanyol sikerek után, Paul Clement a Derbynél County-nál próbálkozott egyedül, ámbár csak egy champos félszezon jutott neki, de mindezzel is hozzájárult ahhoz, hogy a Derby bejutott a play-offba. A Bayernbe újra egyesült Ancelottival, de az, hogy Swansea tulajdonosai Őt kérték fel a tűzoltásra, kecsegtető ajánlatnak bizonyult és hipp hopp a PL-ben találta magát egy süllyedő hattyúhajó  kapitányaként.

Nem esett pánikba az angol: gyors bevásárlókörutat tett a átigazolási piacon (Martin Olsson, Tom Carroll, Jordan Ayew) és eredményes munkához látott a csapattal. Az első 6 mérkőzéséből 4-et meg is nyert (CP,Pool,Soton,Leicester) a 2 elvesztett mérkőzés pedig az Arsenal és City ellen nem mondható túl szégyenletesnek. Nehéz bármit is levonni ilyen kevés mérkőzésből, max annyit, hogy egyfajta orosz rulettes fegyverré változtatta ezt a Swanseat. Aki egy kupameccsen simán kikap a Hulltól vagy 4 góllal képes besülni az Arsenal ellen a saját szurkolói előtt, de ha megfelelő szikrát kap, akkor idegenben eldördül és megveri az akkor még PL címre hajtó habzó szájú Klopp-brigádot és megizzasztja az újgazdag Cityt az Etihadban. Úgy gondolom pont ez a fő ok arra, hogy semmiképpen sem becsülhetünk le egy  relegation battle-t  vívó Swansea-t és alap, hogy egy erőviszonyokat helyretevő bosszúval kell emlékeztetni őket, hogy hol hattyú helye az oroszlán barlangjában.

Nah de a Swansea mellett foglalkozzunk a mi hőn szeretett csapatunkkal is, ugyanis ez itt nem egy Swansea blog. A szombati mérkőzés óta nem sok minden történt a csapatunk háza táján. Lassan áramlik a Chelsea folyó a következő mérkőzés felé. Különösebb történések nélkül tengetik napjukat a srácok, legjobb példa erre, hogy a média  sem tud eget rengető hírekkel szolgálni:

 • Kidőlt a loan army (Palmer, Izzy Brown és Tammy Abraham is feliratkozott a sérültek listájára). Utóbbi a klubhoz is visszatér, hogy lehető legjobb stábbal kezdje meg 3-4 hetes gyógyulási folyamatát, ám a Bristol Post szerint nem annyira súlyos, ahogy azt a média lehozta.
 • Thibaut Courtois gyomorrontás miatt kénytelen volt kihagyni a Wolves elleni a mérkőzést és több belga lappal is visszamondta TV-s felkéréseket. Azóta, viszont az EA Sportsnak egy kisebb challenge videót forgattak a csapattársakkal, tehát vélhetően nem fog hiányozni a szombaton, noha egyes portálokon doubtful-ként van feltüntetve a szereplése. A reklámszagú videót itt tekinthetitek meg. Nos Bats itt is elég gyengén muzsikált.
 • Antonio Conte és Steve Holland az Angol rögbiválogatottnál volt szakmai eszmecserén Twickenhamban (vajon a stadion vendéglátást is leegyezték?), ahol is szintén verhetetlen mutatókkal rendelkező Eddie Jones -al és stábjával magasztalták az egekbe egymást. Remélhetőleg a hátralévő mindössze 13 PL mérkőzésre kellő keménységet és magabiztosságot kölcsönzött Conte a rögbisektől, amit átadhat fiainknak is. “Having that opportunity to speak to others that have had a lot of experience and operated at a high level is very useful. You find the same problems even in different sports so it’s a vital part of developing as a coach to speak with others and take the best bits. It’s important to still have your own way, but to take good bits is a way of improving your own way.” – varázsolta ki a média szakosztály Conte szavaiból az előző csodálatos mondatokat.
 • Eden Hazard is kitetováltatta magát, pontosabban a karjára került valamiféle rózsás cukiság– remélhetőleg ez megadja neki a magabiztosságot arra, hogy visszatérjen a góllövők listájára és masszív teljesítménnyel rukkoljon elő szombaton. Azért én jobban megmosolyogtam volna, ha a “Once a blue, always blue!” mottót pingáltak volna rá, de azért ne legyünk telhetetlenek, hiszen a 4 órás varratás alatt elárulta a fulhami tetoválónak, hogy nem megy sehova a CFC-ből, aki ezt  úgy kürtölte világgá  a Twitterén, mintha ez a időt elütő small-talk életbiztosítás lenne , hogy a belga örökké a címerünket viseli majd.
 • Nagybetűs legendánk, FRANK LAMPARD lesz a meglepetésvendég a Bridge-en, tudatta egy kissé fura módon a hivatalos weboldalunk. A közlemény szerint bemutatják a nézőknek a játékost és legemlékezetesebb pillanatait. Talán ez lenne a számára méltó elbúcsúztatás a szurkolóktól? „Lampard, the club’s all-time highest goalscorer, will be at Stamford Bridge to cheer on the Blues, and during the break he will be brought out and walked around the pitch, giving supporters the opportunity to show their appreciation for what he achieved during a wonderful 13-year Chelsea career.“ Tehát lehet tisztelegni Lamps előtt, aki február elején jelentette be visszavonulását és 1995-ben Swansea csapatánál is tevékenykedett egy loan kitérő alkalmával, mielőtt abba a Chelsea-be igazolt, ahol ikonikus alakká nőtte ki magát… Milyen kár, hogy ManCity-s dresszben ábrázolják őt a transfermarkt oldalán, de ezt csak így margóra.

A meccshez nem könnyű Nostradamus-i jóslatokat fűzni. Mégis úgy gondolom, hogy a kezdőnket nem nehéz eltalálni, ami pontosan úgy fog kinézni, mint ahogy a Burnley ellen is felálltunk: Courtois – Azpi, Luiz, Cahill – Moses, Kanté, Matic, Alonso – Pedro,Costa, Hazard.  Ha Courtois gyomra és Luiz térde rendben, illetve Pedro nem túl fáradt a Wolves elleni kiruccanás után, hogy Wilmosunk ugorjon be a helyére, akkor nem lesz változás a kezdő tizenegyben. A Swansea is jól bevált sikert hozó formációban (4-3-3) és a legerősebb kezdőjével szalad majd ki a Bridge gyepére: Fabianski – Olsson, Mawson, Fernandez, Naughton – Carroll, Cork, Fer – Sigurdsson, Llorrente, Dyer. Úgy gondolom, Sigurdsson, Fer és Llorentére hármasra vigyázni kell majd, illetve arra, hogy előszeretettel operálnak mélységi beadásokkal és fejesekkel. Na persze meg bízni abban, hogy Gary Cahill most nem röviden adja haza a labdát, indítva ezzel Fert. Kötelező győzelmet várok a csapattól (3:2), de tényleg nem érzem simának a dolgokat, ugyanis ez Swansea most egy kiszámíthatatlan brigád. Mindenesetre reméljük a srácok holnap otthagyják a pályán  a szívüket és a lelküket és győzelemmel örvendeztetnek meg bennünket! COYB!

 • Pingback: Kiszámíthatatlan hattyúk érkeznek | Zongoracipelő()

 • lamps8

  There’s a road between the academy and first-team buildings at Chelsea’s training centre, and crossing it felt like moving up from primary to secondary school. But the players were very respectful. That team was very mature: Cech, Terry, Ballack, the Coles, Lampard, Essien, Drogba … strong characters, right at their peak.”
  (Clement)
  az a névsor.

 • Zoleee

  Mi az oka annak, hogy ma egy kivételével minden meccs négykor kezdődik?
  Az pedig elképesztő, hogy a spiler helyette jégkorongat ad…..
  Pont a múltkori FA kupa beharangnál volt wuddigessboi tökéletes mondata amin hangosan röhögtem fel :’nem üti sem az Eibar-Alavest, sem a Sportverda ismétlését ” erre most itt is kezdik?

  • balazsh

   Miaf#sz, najó ez tényleg durva.

  • Szerződési kötelesség, ami a 16-os meccseket illeti. Két hétvégén egymás után nem fogják adni a délután 4-es mérkőzéseket. Nem csak a Spíler, a legtöbb csatorna.
   Szerencsére jövőhéten négykor csak az alsóház csapkodja egymást.

   • Zoleee

    Köszi, nem tudtam. Azért kapják be 🙂

  • Sandic

   Lehet a Soton-Arsenal lett volna a fél 2-es meccs, csak a házigazdáknak akadt jobb dolguk is az Arsenal verésnél.

   • A Soton a héten nem játszik PL-t, mert holnap coc-döntőt vív a MU-val.

    • Sandic

     Tulajdonképpen ezt írtam én is, csak a Coc döntőt hagytam ki. A City is kimarad, így megint növelhetjük az előnyünket.

 • balazsh

  Elég jó kis iromány lett, grat 🙂 Mindenképp értelmesebb időtöltés volt megírni, mint egy Valencia meccs 😀
  Észrevételek: A többszörösen összetett mondatok a reggeli kávéhoz nem épp ideálisak, könnyű elveszni bennük. A Swansea elemzésnél túlságosan visszamentél a múltba, ennyire egy ellenfél se érdemes 😀
  A csapathírek jók voltak kis színesnek, viszont úgy érzem ezek is lehettek volna rövidebb tálalásban. Illetve még egy apróság, a tetkószalonos kép instára került fel, nem twitterre 🙂

 • balazsh

  http://index.hu/sport/futball/2017/02/25/fabregas_kozeppalya_anglia/
  Borzalmasan fos cikk gyalázatos konklúzióval egyenesen joó tollából, de a Fabre által vázolt trendet majdnem korrektül végigvezeti az angol topcsapatokon. Feltéve, ha (!) tényleg csak így lehet érvényesülni jelenleg a besztlígben, érdemes-e ragaszkodni Cesc megtartásához?

  • Rammschein

   indexes cikk. :DD épp most nézem én is xD

   • Rammschein

    “Liverpool, a Chelsea és a ManUnited be sem jutott oda.”

    ezen jót röhögtem… még is hogy jutottak volna be a tavalyi helyezésekkel? :DDD Vagy ő 7 PL csapatot akar a BL-ben látni? 😀 Szóljon már az UEFA-nak kérem…

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Az angol bajnokság gyenge mert ezek a csapatok nem jutottak be a BLbe. Az hogy mind a két csapat 90 percen keresztül végig hajt meg unalmas. Multkor ugye már megtárgyalták, de még egy bizonyíték, hogy ezeket a magyar sportfirkászokat egy k*baszott szénbányába kéne száműzni.

     • Rammschein

      … az angol bajnokság gyenge… mert élet halál harc megy a 2-6. helyekért, a kieső helyekért, meg úgy kb az összes helyért, mert még a bajnoki cím sem lefutott azért? 😀 A másik ilyen a Ligue One… az aztán főleg szoros… (pedig az elméletileg tényleg gyengébb)

      Miközben azt tudjuk, hogy a bundásban a Bayern München, a LA LA Ligában (:”D) meg vagy a Barca és a Reál Margit, vagy még a második madridi csapat szólhat bele az elsőségért?

     • Zoleee

      Ezt a gyökeret a legnagyobb jó indulattal sem lehet sport írónak nevezni! A Chelsea-t meg amúgy is gyalázza mindig….

 • Endy919

  Courtois,Cahill,DL,Azpi,Alonso,Cesc,Kanté,Moses,Eden,Diego,Pedro

  • Endy919

   Bego,Zümi,JT,Matic,Lótusz,Willi,Misi

   Chalo megsérült?

   • Sandic

    Nem maradt neki hely a padon. úgy néz ki most inkább RLC-t preferálta. De mindegy is, mert egyikük sem játszana úgy sem. Matic, Willi, Zümi/Misi lesz a 3 csere.

   • Volt már ilyen, hogy RLC-t raktuk a padra Chalo helyett.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Fabregas kezd otthon egy várhatóan védekező ellenfél ellen, VÉGRE!!!
   Nekem mondjuk Aké jobban hiányzik a padról.

   • Egyébként nekem is. Kicsit zavaró, hogy Aké ismét nincs a padon, helyette két cb meg igen.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Főleg, hogy a wingback poszt ma is kiemelkedően fontos lehet és Alonso hajlamos elveszni a mezőnyben. (igaz inkább rangadókon szokott gyengélkedni)

    • Endy919

     Akét inkább JT helyére raktam volna,és talán kellett is volna rakni.

     Matic vkp, Lótusz meg egy flegma joker.

 • Diego Costa

  Fabreeeeeeeeeeeeee

 • Diego Costa

  Valakinek van angol nyelvű AceStream linkje?

  • kasata91

   acestream://937000f0f8440fa02b842bc327911a2dd5db07db

   • Diego Costa

    Ezt nézem én is, de elég gyenge 🙁 Neked is gyenge a képe?

    • kasata91

     47 colos TVn is elvezhető. De nem HD

     • Diego Costa

      Nekem elég rossz.

 • myheartisblue

  Azért majd művészet lesz találni minőségi linket AceStreamen kívül, ha valaki talál azért linkelje majd légyszíves.

 • Endy919

  gyors predi : 3:2 /2:2

  • WehaveNoHistory

   ezek nem szép eredmények 🙂 3:0

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   4:0 Pedro 3+ 1 Fabre

  • balazsh

   túlbecsülitek a swanseat, legalábbis ez most simább lesz szerintem.
   2:0-t mondanék egy korai betuszkolt góllal és egy késői kontrával

   • WehaveNoHistory

    az egyik itt lehetett volna 😛

    • balazsh

     itt is van, az első eddig bejött 🙂

     • WehaveNoHistory

      tuszkolás igen 😀 korainak késő 😀 de legalább gól 😛

 • Endy919

  Moses kezdi 🙂

  • kasata91

   Folytatja…

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Megnézhetjük hogy szerepel a téli érkezőnk, Llorente.

  • Endy919

   duplázni fog.

   • Rammschein

    x””D

 • trueblue05

  akinek van valami használható streamje az linkeljen pls

 • WudigessBoi

  A WestBrom meccset kéne nézni, ott potyognak a gólok:)

  • Rammschein

   remélem 1 minimum ezen a meccsen is a hattyúk kapujába. 🙂

 • Endy919

  a jó kurva…

 • Diego Costa

  Mi a f*szért nincs normális link a mi meccsünkre? PL listavezetőjéről van szó… :@

 • WudigessBoi

  Ki ölte ki ezekből a srácokból a kapura lövés elemi igényét?

  • Rammschein

   :(( Nem tudom, de a keze eltörhetne. 🙂 😀

 • Nagyon sótlan “taktikai meccs” lehet ebből. Mindkét csapat ahhoz ért igazán, hogy a másik játékát félbetörje.

  • Endy919

   0:0?

   • Akár, de az 1-1 is esélyes szerintem.

    • Endy919

     vááárjá. Az 1:1-hez gólt is rúgni kell.

     • Endy919

      mondom én.

  • Rammschein

   de legalább már próbálunk támadni, nem úgy, mint az előző meccsen… ez már ahhoz képest + egyelőre… az egy nagy 0 volt előrefele… ez meg mondjuk egy 0,5 már. :DDD

 • Endy919

  Fabianski kirúgásaira oda kéne figyelni , mert nagyon a 16os határán mozog.

 • Frenky54

  Az a görény Fer szándékosan lépett Hazzard lábfejére!

  • WehaveNoHistory

   mert egy g**i

 • Endy919

  Cseeecs

  • WehaveNoHistory

   ilyen gólt 😀

   • Endy919

    kis gól is gól.

 • Diego Costa

  Fabre. Ki hitte volna…

 • kasata91

  Ki más!!!

 • balazsh

  Fabre 🙂

 • Rammschein

  Már ezért megérte kezdetni. Knows.

 • kasata91

  Amúgy elég egy össze balfaszkodott hol volt 😀

 • Endy919

  Eden ma jól mozog , szerintem betalál.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Ki?

   • Endy919

    elértam. Eden

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Ha nem felnőtt pelenkába játszana a kapu elött már rég meglett volna.

 • salsal

  Szegény Costa elől elvette Fabre a gólt 🙁 😀

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Szerencsére*

 • WudigessBoi

  Luiz majdnem egyenlített…

 • Diego Costa

  Huuh ez majdnem a régi Luiz volt…

 • Endy919

  úúúú majdnem dupla csecs

 • Diego Costa

  Neeeeee. Miért nem ment be? :((((

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Cpt Obvious here: a kapus kivédte

 • balazsh

  Alonso elég haszontalatul játszik egyelőre

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Én inkább ma is heti 300k-s csatárunkat érzem gyengének.

   • WehaveNoHistory

    Ha ma sem talál be, akkor köv meccsen legyen csere. De még sok van hátra…

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Sajnos kirobbanthatatlan, pedig ahhoz képest hogy milyen szinten kezdte a szezont nem hogy leeresztett, hanem konrétan kidurrant.

     • WehaveNoHistory

      A csatár és a kapus az bizalmi poszt, hinni kell bennük, de tudni kell változtatni is a csapaton, ha valakinek nem megy. Én bízok Costa-ban.

      • Rammschein

       meccsek óta csak visszatér… :”D

       • WehaveNoHistory

        akkor egyszer már ide is ér 😀

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        Di Caprio díjat kapott ezért reméljük jövőre ő is úgy csinálja! 😀

     • balazsh

      azért még ne temessük, simán visszatérhet

      • WehaveNoHistory

       Dehogy is, drukkolunk neki!

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Persze, én lennék a legboldogabb, de eddig nem sok jelet mutat erre.

 • Endy919

  kaptunk egy bírót , akinek van lapja. csoda

  • WehaveNoHistory

   akartam írni 😉

 • WudigessBoi

  Nem akarom elkiabálni, de Swarbrick eddig meglepően meccsben tartja magát.

 • Costa ma legalább már a kaput eltalálhatná.

 • WudigessBoi

  Fabregas csak úgy ficánkol.

 • Endy919

  szép volt Pedrótól.

 • balazsh

  a síp után csak én örültem, hogy penálti? 🙁

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Aztán láthattad hogy a nőkkel csak a baj van

 • Endy919

  Na egy Llorente gól meg is van.

 • balazsh

  a faszomat azt

 • Diego Costa

  Ez most komoly??

  • WehaveNoHistory

   vicc

 • Ennyire meglepett minket, hogy a pontrúgás Llorrentére fog érkezni? Mert ez szánalmas..

 • Endy919

  No Mosest lassan segbe vághatná pár ló.

  • WehaveNoHistory

   meg persze azokat a közép pályán akik húzogatnak amiből labdát szerez az ellen…

  • kasata91

   Meg azt is aki így osztotta ki az embereket.
   Gondolom ez Cahill dolga lenne, ahogy próbálta is Luizt a helyére küldeni.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    De akár Cahill is zavarhatta volna a fejest, csak mire elindult a villám léptü spanyol már be is fejelte.

 • Rammschein

  édes faszom……

 • Rammschein

  Conte seggberúghatna már 1-2 játékost :@

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Szerencsére a hosszabítás utáni félpályás szabadrúgást elengedjük.

 • Frenky54

  Egy újabb fejes gólt kaptunk:(

 • Diego Costa

  Egyébként miért nem fújta le a spori? Réges rég lejárt az idő, semmi ok nem volt a hosszabbítás meghosszabbításának.

  • Rammschein

   mert egy gyökér…

  • WehaveNoHistory

   tök mindegy, ez a swanszi nem focizni jött, már gólokkal kéne vezetni, csak ismét az öltözőben hagyták a gyilkos ösztönt.

 • Diego Costa

  Meccs alatt azon gondolkoztam, hogy a félpályán alig jöttek át a 16-osig meg egyszer. Erre gólt kapunk a semmiből…

  • Rammschein

   ez ált. így szokott lenni. :”D 🙁 :@

 • Endy919

  Naaaaagyon vicces lesz még a bajnokság vége 🙂

  • Frenky54

   Ne károgj!:)

 • gorkaf78

  Ezt azért be kell húzni, van még 45 perc…

  • Endy919

   Szar a Swansea , ezt októberben 6:0-ra hozzuk. Csak sajnos mi is kifingtunk.

   Pedig ez kegyetlenül fontos 3 pont lenne.

   • Rammschein

    nem leszek boldog ha ez így marad….

   • WudigessBoi

    Azért mentünk előre becsülettel, megvoltak a helyzetek is. Ez egy teljesen korrektül lehozott félidő lett volna, ahol max azért szívjuk a fogunkat, hogy lehetett volna kettő is közte. Az utolsó 10 másodpercért volt kár.

 • Lavid Duiz

  Ilyen a foci. A helyzeteket be kell rúgni. Még simán nyerhetünk.

  • WehaveNoHistory

   Mind a háromban igazad van 😉

 • Frenky54

  ….ha már ilyen szarul védekezzük a beívelt-lőtt labdákat, akkor legalább ilyenkor a 16-os vonala előtt 10 méterre kéne állni a védősornak, talán több esélyünk lenne a hárítására.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Vagy csak fegyelmezett emberfogás is segítene.

 • Egyre inkább úgy gondolom, hogy Conte a csatárokkal nagyon elszámolta magát.
  Fél év alatt mindkettő teljesen készen van. Costa minden mozdulata olyan, mintha mérföldeket futott volna a mérkőzés előtt, Batsu meg ha esetleg csereként beszáll, szétidegeskedik mindent, nincs alkalmazkodva sem a taktikához,sem a stílushoz, de még csak a ligához sem. Hiába jött be eleinte, így a felénél mindez kimondottan kontraproduktív lett.
  Ha csak nem jön be megint Costának az egy kapura tartó lövés, akkor igazából megint egy Hazard vagy Pedro eldöntésben bízhatunk.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Ebbe a felállásba simán beleillene a Hazard-Pedro-Willi hármas is a kezdőben.

   • Lehetne,de jelenleg Pedro a joker a szélre is, lévén Ivát nem pótoltuk. Ennek tükrében pedig nem igazán érne meg éknek betenni.

  • Rammschein

   Batsut már elbaszta… azzal, hogy sosem játszott… Costát meg azzal, hogy folyton ő játszott… néha az utóbbit ha szarul nyomta, igen is a padra kellett volna tenni… és Batsunak lehetőséget adni, akinek így meccshiánya van legalább meg 0 önbizalma…

 • kasata91

  Frankie say goodbye volt ?

  • WehaveNoHistory

   Reméljük volt az öltözőben ő is, hát ha dobott a hangulaton 🙂 És egy jobb csapat jön ki 😛

 • Endy919

  Ez a szerencsétlen Fabianski is ellenünk tanul meg védeni..

  • Fabianski valahogy minden nagyobb csapat ellen képes átszellemülni.

  • WehaveNoHistory

   Hát.Mocskos szemétláda.

 • Endy919

  1:2 ?

  • Rammschein

   ??

  • balazsh

   xd

 • balazsh

  Alonso hogy lehet ennyire fogalmatlan az előrepasszoknál profi labdarúgó létére?

 • Endy919

  a jó büdös picsába…

  • WehaveNoHistory

   ilyen meccseken kapunk ki a 95 percben, nem?….

   • Endy919

    Volt már rá példa.

   • Rammschein

    többnyire.

 • WudigessBoi

  Ezt. Nem. Hiszem. El…

 • Diego Costa

  Ezt nem hiszem el. Mesterhármast rúghatott volna már.

 • Mózesz beadásainál vért tudnék könnyezni.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Ha kicsit érezné a réseket már 20 assistnál járna.

  • Endy919

   Amilyen jó volt , úgy lett a csapat leggyengébbje.

   • Mondjuk a beadásai pont elég nyomorultak voltak már ősszel is.

 • kasata91

  Costa úr mit csinál ??

  • balazsh

   dühöng. pedig örülhet, hogy nem kapott ezért sárgát

  • Diego Costa

   Szidja a bírót. 😀 Mintha azt mondta volna, hogy “Fuck off, man”.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   A semmit agresszíóval és hibákkal fűszerezve.

 • Lavid Duiz

  Sajna, egyre veszélyesebb a Swansea…

  • WudigessBoi

   Legalább kinyílnak kicsit.

   • Lavid Duiz

    Az tényleg nem baj.

 • Endy919

  Alonso , a fehér Ba.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Az ki? 😀

   • Endy919

    Demba Ba . Tudod , az a benga feka , akinek vicces volt a mozgása.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Rá még emlékszek, a fehér verzió Matic lenne?

     • Endy919

      Alonso.

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Valahogy a fehér Ba be-t olvastam, én sem értem

    • WehaveNoHistory

     És két lábon soha nem lőtt gólt 🙂

 • Diego Costa

  Alosn-t elnyomja egy 160 centis ember…

 • Rammschein

  Ha így folytatjuk még ki is szopunk a végén…. tuti.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Én megyek is borért…

   • WehaveNoHistory

    Hozol cigit is? 😀

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Nem dohányzok, de mostanában a Chelsea meccseken a rászokásra gondolok.

    • Endy919

     Várlak 😀

  • WehaveNoHistory

   Matic Willi be, és jöhet a 352

 • kasata91

  Costa nyaka be fog állni. Annyit nézeget felfelé. Minek kell balettozni, meg felpörgetni …

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Spanyol brazil félvérrül beszélünk.

 • Rammschein

  Hogy Costa is ma mi a fenét művel… felfoghatatlan.

 • Endy919

  egy helyzet szerintem nem lenne hülyeség.

  • Rammschein

   megint olyanok vagyunk, mint az előző meccsen… lóf@sz nem lesz itt, nemhogy helyzet meg gól.

 • kasata91

  Egy idősek otthonában nincs ennyi impotencia mint ebben a csapatban.

 • Lavid Duiz

  Nics igazán összhang a fiúk között. Nagyon csikorog a gépezet elől.

 • Frenky54

  Alonso-t nyugodtan üresen lehet hagyni:(

  • Endy919

   borzalmasan gyenge a két wingback.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Szerencsére nincs szükség ma Akéra

   • balazsh

    Moses szerintem jól mozog, csak a beadásait kéne hanyagolnia. Alonso max a helyezkedésével tűnik ki, de minden másban harmatgyenge

 • Endy919

  Moses ?:DDDDDDDDD

 • Lassan jöhetne egy Moses-Willian csere legalább

  • WudigessBoi

   Ha csak Moses lemegy, már tán az is elég.

 • kasata91

  Láma egy bíró ez

  • balazsh

   ittis ottis, próbáljunk egy akciógólt lőni, abból nem lehet félreértés

  • Endy919

   Ez nem volt tizi. A labdát rúgta ki alóla.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Nálam elöbb volt láb, de gyenge a streamem

  • Gyengén szerepel ma, de rajta igen kevés múlik

 • Rammschein

  anyádat te vakegér…

 • Endy919

  Pedrooooooooooooooooooooooo

  • WudigessBoi

   Jó gyerek ez.

  • WehaveNoHistory

   Már el akartam ásni

 • balazsh

  KIMÁÁÁÁÁS

 • WehaveNoHistory

  Végre!

 • Az év játékosaeeeee

  • Rammschein

   előbb utóbb tényleg az lesz…….. Costa helyett. 🙂

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Costa átvette Ivanovic posztját.

    • De akkor lőne gólt legalább.

    • Rammschein

     megy majd ő is a Zenitbe? 😀 Neki ott túl hideg van. 😛

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Kínai kaja állítólag nem rossz, elég csábító.

     • Endy919

      Iva ott is jól nyomhatja . Már ki is szorult ott a kezdőből.

      • Rammschein

       komolyan? :O :”D

       • Endy919

        simán.

        • Rammschein

         time to retire then…… :’)

        • Bukkakebáró Idemitirjak

         Egy jó edzőnél sajnos a kezdő közelébe sincs helye egy komolyabb csapatnál.

         • Endy919

          a Zeint még komoly csapatnak számít?

          • Rammschein

           Putyinnál biztosan.

          • Bukkakebáró Idemitirjak

           Állandó BL+bajnokság, mondhatni erős közép eus szinten.

 • Rammschein

  vezetünk? 🙂

 • Endy919

  Ezt a Fabianskit ismerem én ! 😀

 • balazsh

  Fabianski visszaadta amit elvett Fabregastól 😀

 • Lavid Duiz

  Na, most kell nem abbahagyni a nyomást!

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Nem szabad visszaállni.

  • Endy919

   Eddig is ment . a Gatyába 🙂

   • Frenky54

    Egyszerű tolófájás:)

 • Diego Costa

  Ott vaaaaaaaaaaaaan

 • Frenky54

  Pedro!!!!!!!!!!!!

 • kasata91

  Nabmeg hogy csak a katalányokba lehet itt bízni…

 • Pedró egyébként hősiesen végzi a csatár munkáját már 1 hónapja.

  • WudigessBoi

   Abszolút. Képes nagy ziccereket kihagyni, de nagyon oda teszi magát.

  • kasata91

   Costa nem.

 • kasata91

  Jön Matic

  • Rammschein

   rá fogunk ülni sztem…

   • kasata91

    Maticra?

    • szeszfabresz

     :DDDDDDD vegem

    • Rammschein

     xD … nem úgy gondoltam tee. 😀
     Hanem visszaállunk, és magunkra húzzuk a hattyúkat.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Ha Kanté Hazard nyakába áll se jönne össze nekik.

     • Endy919

      Ezért kell Verratti. Hárman megoldanák.

  • WudigessBoi

   A lényeg, hogy nem szélre cserélünk, hiszen ott minden ok…

 • Endy919

  Jól betippeltem én a 2:2t.

  • Rammschein

   hé, ne jinxeld el… 😀

 • Endy919

  ó Kanté…

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Itt nem működik a shoot less often? 😀

   • Endy919

    Bugos a játék 😀

  • mohacsia

   Legalább élethű az FM ezek szerint.

 • Kemény lett volna, ha egy Matic-Kanté összjáték dönti el a meccset.

 • Endy919

  Diegooooooooooooo

  • Rammschein

   valaki csapja már nyakon az ég szerelmére.

 • Na végre már.

 • WehaveNoHistory

  Ezért Hazard a Hazard! Szép!

  • Endy919

   gyönyörüen csinálta. Az egész meccsen jól játszott.

   • WehaveNoHistory

    ehhez ért a legjobban, miért nem tör be többet a 16-on belülre, max. felrúgják, vagy ez lesz belőle.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Lassan ő is megkapja a magic hatet.

 • Diego Costa

  COSTAAAAAAAAAAA

 • balazsh

  Ennél jobb forgatókönyvet el se tudtam volna képzelni :))

  • WehaveNoHistory

   Max. cs-sel együtt 😛

 • Rammschein

  az a sok spoiler…. :”D

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Fél perces késésben vagyok én is…

 • Rammschein

  már múltkor is írtam… sokat kell szidni… 😀

 • Lavid Duiz

  Mindenki nyugodjon le a csipába… most már! 😀

  • Rammschein

   ezek után… nem gond. 😀 20 perccel ezelőtt még az lett volna. 🙂

 • Frenky54

  Ez való Costának, nem az “agymunka”:)

 • Diego Costa

  Fantasy csapatom jól alakul. Pedro, Hazard, Costa hármas benne van, utóbbi a CSK.

 • kasata91

  Mr. Hamstring is back again?

  • Lavid Duiz

   Az ki is?

   • kasata91

    Costa combizma

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Gól óta húzza

     • Diego Costa

      Felkészül Michy. Jah nem.

    • Lavid Duiz

     Ja! Értem.

 • WehaveNoHistory

  Fabre MOTM

 • balazsh

  Remélem gólt már nem kapunk, csakhogy Endynek ne legyen igaza

  • Endy919

   Nem szeretsz ? 🙁

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Senki nem akarja Zenzo féltékenységét, nála a hatalom.

    • Endy919

     Legbelül ő is érzi , hogy sosincs igaza.

     • Rammschein

      banhammer is inbound. :DDD
      ha megérkezik Zenzo. 😀

      • Endy919

       no balls.

      • WudigessBoi

       Banner varázsvessző van épp nálam is, de szerencsétekre engem nem kóstolgattok:)

       • Endy919

        Téged szeretünk és becsülünk 🙂

       • Rammschein

        én Zenzot sem szoktam… 😀 de Endy lentebb kezdi kihúzni a gyufát sztem (látatlanban)… xD

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        Ha lelett vágva a vhs-es digi megjelenés óta az a kis szakálacska akkor nincs miért! 🙂

   • balazsh

    az én tippem nem jött be, csak remélni tudom, hogy másé se fog 🙂

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Pedro és Fabre gól eltalálva:D

     • balazsh

      shit. najó mondjuk azt nem sajnálom el 🙂

 • Diego Costa

  Willian… haha

  • Stonci81

   ez nagyon rossz ütemben kapott labda volt, már ne haragudj

 • Rammschein

  fújja már le…

 • Lavid Duiz

  Minden jó, ha vége jó. De azért hajmersztő meccs volt ez egy jó darabig.

 • balazsh

  elkéne néha a srácoknak egy-egy edzés megye3as pályán hogy megtanulják leszorítani a lövéseket

  • Frenky54

   Az utolsó Fabre lövést Kroos laposan kapura lőtte volna a rövid sarokra.

   • balazsh

    ebben se vagyok biztos, de alapvetően nem Fabre ellen szólt ez. sőt. viszont több játékos rúgótechnikája hagy némi kívánnivalót maga után

    • Frenky54

     A Bayernben-R.Madridban ilyen visszagurított labdákból elég sok gólt lőtt, és nem pörgette tovább a hosszú oldal felé(ez a könnyebb megoldás),hanem mindig a rövid alsó-felső sarokba lőtte.

     • balazsh

      győzködhetsz, de tisztában vagyok vele, hogy nem mindig ezt a megoldást választotta és ezeknek is csak a töredékéből lett gól 🙂

   • Diego Costa

    Túlhelyezte, kár érte.

 • WudigessBoi

  Azért a 12-0-1 erős otthon.

 • gorkaf78

  Pedro a király!

  • Sandic

   Ha ezt fél évvel ezelőtt írod ki, kitiltanak a fórumról.
   Egyébként lassan azon gondolkozom, hogy talán nincs is szükségünk a nyáron jobb szélsőre. Ha Pedro tartja a formáját, nem érdemes helyette mást igazolni egyelőre, Willi meg alternatívának nem rossz.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Szerintem így is kell, mert játékban még mindig gyenge, de cserébe kegyetlenül eredményes.

    • Endy919

     “mert játékban még mindig gyenge”

     Kanté mellett ő melózza a legtöbbet a csapatban.

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Előrefele gondoltam, labdával teljesen faszög egyszerű, sőt néha még zavarja is a golyó.

 • 54% – Diego Costa has scored in 42/78 PL apps (54%); a higher proportion than any other player to play 20+ games in the competition. Star.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Costával az a baj, hogy nagyon sok múlik a “kedvén”, ha minden rendben van fejben megállíthatatlan, viszont ha valami bezavar ott a zűrben akkor látványos emberhátrány tud lenni, és ezek a szakaszok kb 10 meccses intervallumban váltják egymást.

   • kormolar

    Costa a bajnokság meccseinek 70-80%-án jól játszik, vagy legalábbis hozza a csatártól megkövetelt szintet…nemhiszem h pl. Drogba jobb statokat hozott volna…

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Szerintem 60%ot sem éri el, és pont az hiányzik emellett is ami Didiben megvolt, hogy a rangadókon villogott.

     • Endy919

      Didi számomra az isten , de azért az idő megszépíti a teljesítményét és hajlamosak vagyunk tulzásokba esni.

      Didi szintén nagyon eltudott tünni meccsekre , és valójában csak két kiemelkedő szezonja volt.

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Na mostmár tényleg jár az a bandi.

       • Endy919

        cáfolj

        • Bukkakebáró Idemitirjak

         Jelenlegi állapotomban inkább rábízom a többiekre a blogon.

         • Endy919

          nem lesz sok ez az alkohol számodra ? :/

          • Bukkakebáró Idemitirjak

           Ugyan, ez egy laza hétvége, igaz mióta megy az egyetem heti 2-3ra nőtt az tivornyázások száma, de szerintem ez bőven elfogadható még! 😀

          • Endy919

           Az még bőven rendben van.

           Emlékszem egy szemeszter kezdésre. Elkezdtek péntek este inni , csütörtök hajnalban fejeztem be.

           discóból jártam suliba ….régi szép idők …:D

          • Bukkakebáró Idemitirjak

           Amikor szülinapozás van valamelyik lakótársnak olyankor egész napos skip és aki délkor még józan az b*zi 😀 de kell egy diploma szóval annyira nem szabad elengednem a sulit, igaz így is passzió meg szagváltás.

     • kormolar

      Costa eddig 2,68 szezont játszott… a mostani top 6-ban lévő csapatok elleni meccsek sztem azok amik az igazi rangadók kategóriája( City,Mu,Spurs, Arsenal,Pool) idén 8 meccs 2 gól 3 gólpassz eddig
      2014/2015: 7 meccs ( 3-ról hiányzott vagy nem játszott) 2 gól 1 gólpassz
      2015/2016: 4 meccs ( 6!-ról hiányzott vagy nem játszott) 3gól
      19 meccs 7 gól 4 gólpassz a rangadókon…(csak PL meccsek , kupákat nem néztem meg)
      ez 36,8%-os gól/ meccs mutató
      ha nem vesszük bele a tavalyi katasztrofális szezont( 41,6%)….( statokban lehet hiba, mert én összesítettem ezeket a meccseket )….lehet h Drogbának( Spurs,Arsenal ellen biztosan) ennél jobb statjai vannak ezek ellen a csapatok ellen, de sztem ez sem rossz…másrészről a bajnokság manapság( meg úgy általában mindig) a kis csapatok ellen dől el…Poolnak idén a legjobb a rangadó statja, mégis 14 pont a hátránya, mert nem tudnak kis csapatok ellen játszani

    • Drogba sosem volt gólgyáros, ő inkább a fontos meccsek embere volt.

   • Diego Costa

    Érdekes módon Costa-t sokszor szidják, és van benne némi igazság. Csak akkor Williant-t miért nem szidja rajtam kívül senki???? Costa legalább tud jól is játszani. Willian-nak meg nincs értékelhető megmozdulása ennek ellenére mikor megszólom mindenki értetlenkedik.

    • Te most azt kéred rajtunk számon, hogy miért nem szóljuk meg betegesen egy cserejátékos minden mozdulatát?

 • kormolar

  Én am Fabret a kiscsapatok ellen mindig kezdetném…semmi értelme Matic-Kante középső középpályának, ha mi irányítjuk a meccset…sztem Maticnak a húzósabb meccseken van nagyobb haszna…

  • balazsh

   elég sokan így vélekednek, én inkább meghagyom ezt a döntést Conténak 🙂 amiért a PL nem a Bundesliga, nincsenek kimondottan kis csapatok, akik ellen fel lehet tenni bárkit a pályára, rengeteg másik változó függvénye, hogy ki kezd éppen.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Elég megnézni a sereghajtók költségvetését, világ szinte messze kiemelkedő a PL. Viszont így is Fabre szerintem is szükséges az úm kis csapatok ellen, amit ma is bizonyított.

   • kormolar

    olyan meccsekre gondolok, ahol mi birtokoljuk, irányítjuk a meccs nagy részét várhatóan… pl. top 6 csapatok esetén nagy valószínűséggel kontrákra játszunk… ott Matic sztem masszívabbá teszi közepét a középpályának…viszont kreativitásban sztem Fabre nagyságrendekkel jobb( + a kapu elé is gyakrabban odaér mint Matic)…amik olyan csapatok ellen kellenek, ahol várhatóan az ellenfél bekkelni fog…

    • balazsh

     Vannak tények, amibe besorolható, hogy Fabregas kreatívabb, a támadásoknál nagyobb segítség; Matic jobb védekezésben, stabilabb tőle a középpálya. Aztán van a spekuláció, miszerint ‘valószínűleg így fognak játszani’ meg ‘várhatóan így alakul a meccs’.
     A mester okkal teszi pl. a Hull ellen Maticot a kezdőbe, amire valószínűleg kis rálátásunk van, mert ő tanult edzőnek, neki van egy évtizedes tapasztalata, ő elemzi ki az ellenfél taktikáját és igazítja hozzá a sajátját, ő látja mindennap a csapatot edzeni. Szomorú, hogy ritkán kap Fabregas lehetőséget, de ilyen a futball. Csapat érdeke az egyénnel szemben.

     • kormolar

      én sokszor látom azt h azért az a kezdő ami, mert előző meccsen jól működött…és ezzel nem azt szeretném mondani h ez rossz…csak nem biztos h egy Burnley ellen akik a meccs 70% 10 emberrel védekeznek az ilyen deffenzívebb felállás célravezetőbb…( pl. ezt megelőző meccsen az Arsenal ellen jól működött, de ott nem is kellet irányítanunk, Arsenal rohant a vesztébe)..ilyen pici finomhangolásokat hiányolok egy picit…persze tudom nem olyan minőségi a kispadunk h sok ilyet meg tudjon húzni a meccsek előtt…

   • skiz

    lol

   • Diego Costa

    ” nincsenek kimondottan kis csapatok”

    Hull, Burnley, Sunderlan soroljam még?

    És akkor ott vannak még a favágó csapatok (WBA, Stoke), akik ellen ugyancsak Fabre-t kéne játszatni.

    • balazsh

     A hull es burnley sorra szopatja a nagyokat, a cunder az egyetlen akit artalmatlannak tartok. Ha viszont nem jott le mire akartam celozni ezzel akkor felesleges tovabb magyarazkodnom.

     • Diego Costa

      Eredménytől függetlenül ők kis csapatnak számítanak. A Hull az új edző óta jó, előtte pocsék volt. Burnley otthon jó, de idegenbe pocsék.

   • lamps8

    a bundást mondjuk helytelen így megítélni. ne a hamburg mélytorokból indulj ki.

 • McDennis

  Nekem is az a véleményem, hogy Fabregas jàtéka fontos az ilyen kiscsapatok ellen, mint a Swansea. Szerintem Conte a Burnley elleni szenvedest is làtva vàltoztatott és leszàmítva a szünetben kapott gólt meg is lett az eredménye. Hajtottunk és jöttek is a helyzetek. Az viszont tényleg gàz, hogy sokszor nem talàlunk kaput csak mert erősen beadott labda érkezik. Azzal értek egyet aki itt leírta, hogy jàtszaniuk kellene a fiúknak egy mennyei megyei pályàn aztàn megtanulnàk leszorítani a labdàt.

 • myheartisblue

  Szép volt ez a tegnapi Lamps-búcsúztató, csak olyan erőltetett és értelmetlennek éreztem. Valahogy úgy volt, hogy kellett ez a búcsú, gondolom Ő erőltette, hogy legyen ilyen és megadták neki a lehetőséget, de mégis olyan félresikerültnek érzem. Ahogy kezdi, is hogy “I didn´t get chance to say goodbye properly, for whatever reason.” Szóval olyan serénykére sikerült. :/

  https://www.facebook.com/451004805695/videos/10158214280500696/

  • Rammschein

   ezt akkor kellett volna mikor elment a csapattól nem most…

   • Endy919

    Pedig rögtön beintett nekünk.

    • Rammschein

     főleg neked. 🙂

    • Sandic

     A modern futballban már nem igazán számít az, hogy riválishoz igazolsz vagy nem. Mata, Torres, Van Persie, Cole, Fabregas, Gallas, Cech és még sorolhatnánk napestig a neveket. Csak a te lelkedet érintette meg mélyen, de amit Lamps a Chelseaért tett és fog tenni a jövőben, azért nem lehetünk neki elég hálásak.

 • Rammschein

  A manchesteri rangadót miért halasztották el? :O 😀

  • Mert most van a cock döntő.

   • Rammschein

    csak fura… mert pár órával ezelőtt még az eredmények.com-on nem volt áthúzva… vagy már elkezdtem hallucinálni is… 😀

    • Endy919

     Picikét.

 • balazsh

  Nezi valaki a szent showt? Regen szurkolhattak ennyien nekik utoljara 🙂

  • Endy919

   yop.

   • kasata91

    90.-ben jön Fella. Soton esélyei megnőttek 😀

  • kasata91

   teljesen fogalmatlan az MU

   • Endy919

    köcsögök

    • kasata91

     Ibra elöl-hátul lehozza nekik a meccset. Többi playa meg puding.

    • balazsh

     most nagyon felbasztam magam

     • Amelyik csapat Ibrát egy beívelésnél baszik fogni, az kb. ezt is érdemli.

      • Endy919

       Ez olyan Jorentés volt.

       • Ez abszolút. Két cseszett játékos van a MU-ra, akire érdemben lehet ívelni, az egyik Fella, a másik Ibra.

 • gorkaf78

  A kedvenc kommentem a stretfordendről a Mikiegér kupa megnyerése után:

  ‘MEGVAN AZ EL INDULAS JUHUUUU!!!’

  😀

 • myheartisblue

  https://youtu.be/H42E95y08QM

  Megnéztem ezt a videót. Hát nem tudom,de én nem látok örömet, inkább egy szintű magába fordulást JM-nél. Kicsit már-már depresszív, ahogyan beszél a dolgokról, pl. hogy mennyire jó volt a Soton, megérdemelték volna az ET-t vagy pl. time to go home; with Chelsea i became emotional, today not its time to go home; i felt a difference of freshness between 2 teams.
  Érthető h. lefocizták és Ibra mentette meg a seggét, de ilyen szinten kimutatni ezt, hát nem tudom mennyire tanácsos. Vajon milyen érzése lesz ebből a klubvezetésnek, játékosoknak és szurkolóknak. Vagy ez nem számít?

  • Endy919

   Első emberi nyilatkozata az elmúlt pár évből. Végre nem azt az arrogáns fasz arcát mutatja.

  • gorkaf78

   “Vagy ez nem számít?”

   Hát nekünk már nem számít, ez legyen a MU-sok baja. 😀

 • Sam Sayonara

  Ezek nem normálisak, de főleg Costa :DD
  Ha talál valamit, azzal valamit csinálni kell – legyen az kistraktor, jelzőbója vagy egy üres kartondoboz 🙂 ez tényleg olyan, mint egy gyerek 🙂 Ja igen, és Lee sem nagyon rajonghat már DL-ért

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   A levitel után egyből side control, DL sportot tévesztett? 😀

   • WehaveNoHistory

    Szegény riporter, már másodszor játszza el vele, de elég jól reagál rá. Veszi a lapot, hogy van néhány hibbant 🙂

    • Sam Sayonara

     ezt nagyjából heti egyszer megcsinálja, bár ekkora ippont még nem láttam eddig 🙂

     • WehaveNoHistory

      ez már NFL szint 🙂

  • WehaveNoHistory

   Amikor oson Conte –ék felé, és hirtelen irányt változtat, az hatalmas 🙂

   • Diego Costa

    Azt hittem Conte-ra is ráteszi. :DDD

    • WehaveNoHistory

     Azért Diego is tudja, hogy ki a főnök 😀

     • Diego Costa

      Conte temperamentumát ismerve, ha Costa bepróbálkozott volna nála, szerintem Costa került volna a dobozba. Darabokban. 😀

 • balazsh

  Leicester tavalyi onmagat idezo 2 passzos kontra 🙂 edzobuktatas hatasa?

  • Endy919

   Pssssszt. Meccs végén:)

   • balazsh

    Direkt el akartam kiabalni, felek, hogy a meccs vegen nem fogok igy orulni 😀

    • Endy919

     Azok után , hogy kitették Ranierit , nagyon kívántam nekik a kiesést , de a Poolt annyira utálom , hogy nagyon szorítok a rókáknak és eddig jóóó. 🙂

     • balazsh

      Ha már szóba hoztad, nem értem, miért olyan nagy bűn Ranieri kirúgása. Rengeteg időt kapott a szezonban arra, hogy bizonyítsa, hogy bent tudja tartani a csapatot. 1 pontra a kiesési zónától menesztették február végén másfél hónapnyi gólképtelenség után. Megkapta a téli átigazolási időszakot javításra.
      A Leicester menedzsmentje mentette a menthetőt, egy PL csapat sem engedheti meg magának pénzügyileg, hogy kiessen a Champoba. Szomorú, meg modern foci átka, de ilyen körülmények között szerintem nemcsak, hogy indokolt volt, de az utolsó racionális pillanatig próbáltak hinni benne.
      EDIT: várom az örvénylő gyűlöletkomment-cunamit

      • Sam Sayonara

       “az utolsó racionális pillanatig próbáltak hinni benne.”
       olyan létezik?

       • balazsh

        arra céloztam ezzel, hogy ahonnan még menthető a szezon

      • Endy919

       Részemről nem lesz hate . Elfogadom a véleményed , de én úgy vélem , hogy annyit tett értük Claudio , hogy élete végéig ott kellett tartani . Ez a keret ennyit tud , illetve elvesztették Kantét.

       • Sam Sayonara

        adom. ez amúgy is a ranieri-átok, kb előre lehetett tudni. Ez a mostani menesztés amolyan eső után köpönyeg.

        Ez a keret egy champo keret kb, nem véletlen estek ki majdnem tavaly előtt is. Az a csoda viszont, amit tavaly véghez vittek, az bőven az olasz érdeme is, és egy Leicester bajnoki cím azért nem egy Chelsea v City bajnoki cím. A keret gyengült, mert Kantét azért nem lehet pótolni jelenleg, a keret pedig kicsit elvesztette az étvágyát a PL-ben, a kulcsjátékosaik pedig bőven – még a normál, nem csoda-bajnoki – szintjük alatt teljesít, lásd Vardy, Mahrez, vagy a Morgan-Huth csodamókapáros.

        A kupákban azért így is mutattak valamit (kvázi csak ott…) a BLben hiába kapták meg az ajándékcsoportot, kb az ilyenben izgalmasítja meg magának a helyzetet a Chelsea is, simán vették az akadályt, a ligakupában oké, pont Conte jött szmebe, szarügy, de idén kétszer győztek, mindkétszer a FA-ban.

        De az sem véletlen, hogy Pogba árából kétszer meg lehetne venni a foxes keretét, kb pályamunkásostól. A dolgokat a helyén kéne kezelni, és elfogadni, hogy a tavalyi bajnoki cím egy csoda, ami ezerévente egyszer történik meg, de ettől a keret 80%-a nem lesz jobb játékos, mint egy erősebb champo v alsóházas kiesőzóna-barát gárdáé. A maradék, az a három ember, hát egy már a Chelseaben játszik, kettő meg gyatrán.

        • balazsh

         én azért kivárnám a szezon végét, szerintem megvan PL középmezőny minőségű a keretük. legalábbis középpályától felfele biztosan.

        • bilala

         hat…szerintem az azert egy eros kijelentes, hogy a leicester kerete champs szint, mint ahogy a pogba-leicester keret ar parhuzam is bar azt gondolom te sem gondoltad komolyan. transfermakt szerint a leicesteri keret 200 milla folott van ami azert eleg nagy szo lenne (gyanitom a newcastle kerete a legdragabb a championshipben, es azt a transfermarkt 107-nek irja) (pogba-t amugy 80-nak lovi be). a leicester kerete egy pl 15. hely kornyekere teljesen elmenne. nyilvan a bajnoki cim egy kiugro eredmeny volt (es akkor eleg diplomatikusan fogalmaztam), de ha nem szallnak el a jateksok, es nem akartak volna edzot buktatni (a miert-re nem nagyon tudok valaszt) es csak fele annyira hajtottak volna az egesz szezonban mint pl tegnap akkor siman a 10 hely kornyeken lennenek iden is.

       • balazsh

        Tisztelem az öreget és egyetértek, ha nem kerültek volna ilyen mély gödörbe, ennyire a tabella aljára, 100%, hogy ez lett volna a forgatókönyv. A helyzet kínos a menedzsmentnek, a játékosoknak, minden egyes stábtagnak, de méltányosságból nem tartják bent őket a PL-ben. És méltányosságból se engedheti meg egy csapat magának, hogy kiessen.

        • Sam Sayonara

         ” ha nem kerültek volna ilyen mély gödörbe, ennyire a tabella aljára”
         Ha jól értem, Endy is, de én biztosan pont azt mondjuk, hogy _ez_ nem gödöt. Ennyit tudnak. Az előző szzezonban másztak hegyet (köszönhetően a többi csapat ótvaros teljesítményének), és teljesítettek bőven erőn felül, de ezt ettől még nem leeht innentől alapelvárásnak tekinteni.

         • balazsh

          ezzel kapcsolatban nem érdemes vitatkozni, majd a szezon végén kiderül, tudnak-e többet ennél.

      • Petikee Sipos

       nincs valamilyen kiesési kompenzáló összeg, ha kizúg valaki a Champoba? lehet h hülyeséget beszélek, de mintha olvastam, hallottam volna valami ilyesmit

       • balazsh

        soha nem hallottam ilyenről, de ha van is, a TV-pénzt akkor se kompenzálja. annál nagyságrendi különbség van.

       • bilala

        van ilyen, ugy hivjak “parachute payment” es amugy eleg komoly penz

        • Bukkakebáró Idemitirjak

         64 millió font 4 évre beosztva, eközben az összes PL csapat évente 55! millió fontot kap csak a TV-s pénzekből. Nem kicsit éri meg bent maradni így is.

         • bilala

          ez ha jol tudom meg a regebbi rendszer. az uj a szamok teren kicsit kulonbozik. pl az aston villa most 87 millat kap 3 evre leosztva (es a castle-rol is vmi hasonlot olvastam. nyilvan a bentmaradokhoz kepest ez “apropenz”, foleg, hogy az atlatad irt tv-s penzek is igencsak megnonek a szezon vegen (kozel 100 millat emlegetnek csapatonkent)

      • Diego Costa

       Nem nagy bűn a kirúgása???

       Nem nagy bűn kirúgni egy edzőt, aki 1 évvel ezelőtt a valaha volt egyik, ha nem a legnagyobb dolgot hajtotta végre a csapatával? Tényleg?

       Nem szerepelnek valami fényesen, de ettől függetlenül még simán bent maradhatnak. Pont ők voltak azok, akik anno sokkal neccesebb körülmények között maradtak bent. Akkor bíztak az edzőben és meg is lett az eredménye. Az volt az első leicesteri csoda.

       Maga a kirúgása ténye is érthetetlen és felháborító, de ezt még sikerült tetézni az időzítéssel. 1 gólos hátrányból várják a BL visszavágót, a meccset, ami a legfontosabb az idényben. Tényleg most kellett kirúgni?

       És egyébként is miért kellett kirúgni? A Leicester visszakerült oda, ahova tartozik a tabella vége fele. Ilyenkor kellene elgondolkozni, hogy mekkora tett volt a tavalyi, mert valójában ennyit tud a csapat. Talán ennél kicsit többet, de a mostani helyzet még mindig közelebb van a valósághoz, mint a tavalyi. A PL bent maradás meg meglehetett volna a Ranieri-vel is.

       A kirúgásról pedig még csak annyit, hogy Ranieri innen szeretett volna visszavonulni az edzősködéstől, illetve mikor anno átvette a klubot és a tulajok megkérdezték, hogy a másodosztályba is lenne-e e az edző azt mondta, hogy természetesen. Nah ezt az edzőt rúgták ki. A tavaly év után…

       • balazsh

        megcsapta őket a győzelem szele, így többre vágynak, mint egy champo. Slimani, Musa, Ndidi, Mendy érkezése után pedig nem lehet azt mondani, hogy a kiesés lenne a realitás, ez egy középcsapat.
        matematikailag simán bent maradhattak volna vele is, csak tudod egyik csapat se támad fel egyik napról a másikra 2 hónapnyi lejtmenet után változtatás nélkül.
        az időzítés tényleg szerencsétlenül jött ki, valószínűleg nem a Sevilla meccs után döntöttek így a fejesek, addigra már lefutottak a tárgyalások erről.
        a visszavonulásról pedig annyit, amit már korábban is írtam, a foci üzlet, nem jótékonykodás.

        • Diego Costa

         Ha többre vágynak, akkor évhitben élnek. Ez a csapat a bajnokság második felébe tartozik. Az év legfontosabb meccse jött volna. Kirúgják azt az embert, akinek azt a meccset köszönhetik. Semmi, de semmi logika nem szól a kirúgása mellett az időzítés mellett pedig aztán végképp. Ha kirúgták volna így is úgyis, akkor meg lehetett volna várni a BL meccset. Ha ott kikaptak volna, akkor már egy fokkal értelmesebbnek tűnt volna a menesztése. A BL kiesés után is meneszthették volna, mondván, hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban. Ha pedig nyertek volna, akkor meg tovább folytatódott volna a csoda. Bár elnézve a hozzáértésüket a vezetőknek még a győztes BL meccs után is kivágták volna őt… A Leicester-nek ebben az évben a BL sorozat volt a legfontosabb. Ezért igazoltak, hogy bírják a kettős terhelést. Korábban is mondtam már, hogy a Leicester idei célja között a BL való menetelés és a PL-ben maradás lett volna a cél. Minden más csak illúzió. A játékosok nem voltak hozzá szokva a kettős terhelésre, gondolom a fejekben óhatatlanul is a BL járt a fejekben és az élvezett prioritást. Emellé jött egy vártnál gyengébb szereplés, de ezt a helyén kellett volna kezelni a vezetőség részéről. A tabella második felében van a helye a csapatnak, igaz a jelenleginél kicsit feljebb. Ez viszont még változhatott volna a szezon végéig.

         Pont ezzel a csapattal történt meg, hogy a bajnokság vége előtt nem sokkal elkezdtek nyeregetni és így maradtak bent…

         Üzlet a foci, de a tiszteletet illene megadni. Ezt csak egy sokadik dologként említettem, hogy ő még a másodosztályban is kitartott volna velük. Nyilván nem ezért kellett volna őt megtartani, hanem sok minden másért. Arról már nem is beszélve, hogy ha már ilyen sürgősen kivágták, akkor miért nem sikerült találni egy utódot. Majd a klub történetének legfontosabb meccsére egy másod/pályaedzővel fognak neki menni?! Ehhez csak gratulálni tudok…

 • Endy919

  Ottvanbazdmeg

  • Sam Sayonara

   na vajon lesz-e olyan szarfaszú a Lecester mint a bonszmosz volt az ARsenal ellen?

   nem vágom klopp mennyi zsetont váltott a szezonra a vidámparkban, de nem nagyon akarnak leszállni a hullámvasútról, hát úgy idén. Szilvszterkor valami eltörött a Poolnál, na persze nem kár érte.

 • gorkaf78

  Azt hiszem, ezzel a vereséggel a Pool végleg kiszállt a bajnokesélyesek közül, immár 14 pont a hátrányuk.

  • Sam Sayonara

   most már csak annyi dolguk van, hogy elkapják a hétvégén az ARsenalt 🙂

   • gorkaf78

    Lehet, az lesz. A végén még Joséék járnak jól és a körbeverésekkel együtt bejönnek a 4. helyre. 😀

    • Diego Costa

     Nem. Ők az új 4rsenaL. Csak ők a 6-os számba szerettek bele. 😀

   • Diego Costa

    Márpedig elfogják. 😀

 • szeszfabresz

  Szerintetek edzőbuktatás történt? Teljesen non-szensz lenne számomra..

  • Sandic

   Érdekes, hogy 2 hónapig még gólt sem tudtak rúgni, most meg egyből 3-at, ráadásul pont a ‘Poolnak. Legalább akkora meglepetés ez, mint amikor Hollanddel varázsütésre feljavult a játékunk a Sunci meccsre, miután kirúgták Mou-t.

   • szeszfabresz

    Nekem is ugyanez jutott eszembe. Azon a meccsen Oscar majdnem rabonazott egy gólt, elotte pedig mint egy zsák alma ugy mozgott

    • Diego Costa

     Valóban látványos volt a különbség a mi meccsünk között anno. Mou személyiségéből fakadóan feltehetően nagy feszültség volt az öltözőben, rossz volt a hangulat. Aztán amikor elment a változás ez üdítően hatott a játékosokra.

     Ranieri viszont egy nagyon rokonszenves, szerethető figura, szóval elég patkány lehet az a játékos, aki ki akarta rúgatni.

   • Diego Costa

    Poolnak más is rúgott hármat, szóval az nem akkora meglepetés. 😀 Én is sajnálom a Leicester jó eredményét, mert így az jön le, mint ha Ranieri lett volna a probléma forrása. Remélem kiesnek.

  • Lavid Duiz

   Nem néztem utána annak, hogy tényleg így van-e, de lehet, hogy igaza van annak a Leicester szurkolónak, aki azt írta egy angol nyelvű fórumon, hogy Ranieri erre a szezonra egy olyan taktikát választott, aztán erőltetett, amelyben a játékosok jobban le vannak szabályozva, mint korábban. Miután őt kirúgták, az ideiglenes utódja “felszabadította” a játékosokat, és ezért tegnap “vidáman lubickoltak”.

   • mohacsia

    Ez szerintem netto baromság.

  • Biztos volt valami furkálódás, de Ranierinek is jócskán szerepe lehetett abban, hogy semmi nem jött össze.

  • balazsh

   szerintem ez baromság, év eleje óta nem megy nekik. inkább csak ezek után felszabadultabban játszottak. a gól után meg elhitték, hogy nyerhetnek, így motiváltabbak lettek

 • Diego Costa
 • myheartisblue

  From next season, Premier League clubs will be allowed to sell sleeve space to sponsors, potentially earning the club an additional £10million per season.

  Ezt ugy ertik PL badge az egyik felen masikon meg a reklám? Vagy mindenki hosszu ujut fog viselni? #bullshit

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Mondjuk nem tudom elképzelni, hogy hogyan fog stílusosan ez kinézni.

 • Diego Costa

  mu will pay for the £120 Visa cost for every single fan that travels to Russia to watch them play against Rostov. :OO

 • Zoleee

  Mi a véleményetek arról, hogy egyre inkább úgy érzem hogy Hazardot elviszi a Real? Szerintem nagy szükségük lenne rá és Zidane is rengetegszer lenyilatkozta hogy vinné.

  • Jelenleg kb. az a sors várna rá, ami Jamesre. Nem essential igazolás.

   • Zoleee

    Azért Jamesnél jóval nagyobb futballista és Zidane most február ban is azt nyilatkozta hogy Ő a 2017 top prioritás az igazolásoknál. Persze simán lehet csak a szokásos duma de én azt gondolom hogy egy Realban/ Barcaban azért mindenki focizna és a mai játékosok nem a klubhűségükről híresek főleg amilyen ajánlatokat kapnak. Azért a játékosok nem szurkolók.
    Azt hiszem azt senki nem gondolja hogy Hazard innen vonul vissza és simán eltudom képzelni, hogy egy bajnoki cím után lelép. Úgy emlékszem tavaly pont azt nyilatkozta, hogy azért is akar még maradni mert nem egy ilyen gyenge év után akar búcsúzni.
    Na mindegy, amúgy lehet hülye kérdés volt csak kíváncsi lettem volna más véleményére is.

    • viktor

     Valami olyasmit nyilatkozott h Lilleből királyként távozott és innen is így szeretne… Am én is töröm a fejem h mi lesz a nyáron. Hazard és Costa mehtartása kulcskérdés de én is úgy érzem h dobbantani fognak. Ha behúzuk a bajnokságot, akkor már téll csak a Bl trófea hiányzik a 10-esünknek, és a Reallal sztem könnyebben elérheti azt. Nem beszélve arról, h kb mindenki álma h a Real játékosa legyen. Úgy gondolom h a La ligában könnyebb jobb mutatókat produkálni egy játékosnak, így Hazardnak az is szempont lejet h végre kitörjön Messi/Cr árnyékából, és mondjuk megcélozzon egy aranylabdát. Megint csak azt tudom mondani h a Reallal erre nagyobb esélye van

     • Sam Sayonara

      “Ha behúzuk a bajnokságot, akkor már téll csak a Bl trófea hiányzik a 10-esünknek, és a Reallal sztem könnyebben elérheti azt.”

      Merthogy? Mennyivel több BL-t nyert a Real az utóbbi mondjuk 10 évben, mint a Chelsea?

      • viktor

       Egyel:D de egyébként a Realról az az érzésem h minden évben instant Bl győztes esélyes, akárhogyis nézzük akkor ez a Chelsearől nem mondható el, még akkor sem volt így amikor megnyertük a sorozatot.
       Am évekig azt éreztem h az angol bajnokság megnyeréséhez sem vagyunk elég erősek, de szerencsére rámcáfoltak a fiúk. Most már csak nemzetközi szinten kéne odaérni h évekig meghatározóak legyünk, pont mint a Real most, am a PSG most kezdi megütni ezt a szintet

       • Endy919

        A Párizs miért most kezdi el megütni a szintet ? Abból az egy Barca elleni meccsből gondolod ? Mert kb az volt a Barca elmúlt 10 évének a legnyengébb meccse , a PSG-nek meg minden összejött .

        Szerintem ez most egy egy gyengébb Párizs , mint pl. tavaly volt , ez jól látszik a bajnokság állásából is.

      • Zoleee

       Számomra sincs jobb csapat a Chelsea-nél de azért egyelőre valahogy én is több esélyt látok egy Real BL győzelemre mint a miénkre. És nem azért mert pl mos erősebbnek látom őket de majdhogynem azt vesznek meg akit akarnak. Ha nem abban az évben akkor a következőben. Sajnos ezt a szintet szerintem lehetlen más csapatoknak elérni mint a real/barca.

       • Diego Costa

        Egyáltalán nem lehetetlen. Elégjó úton halad a klub, ahhoz hogy még jobban megszilárdítsa a helyzetét mind Angliában, mind pedig a nemzetközi porondon. A Nike deal jól mutat, ha a kínaiak valóban adnak költőpénzt, akkor elég félelmetesek lehetünk.

        Azért vesznek meg, akit akarnak meg a TV pénzek egyenlőtlenül voltak (vannak?) elosztva. Míg a PL-be mindenki ugyanannyit kap, addig a a spanyoloknál a 2 sztárcsapat elviszi egy jelentős részt, és a többin pedig osztozkodik a bajnokság többi része.

        “Azt vesz meg akit akar” című történet pedig azért nem annyira jó, mert aztán egyszer csak sokan lesznek… Isco, James ül a padon, holott máshol játszanának.

        • Zoleee

         Szerintem lehetetlen, de ez csak az én véleményem 🙂 ahhoz igazából nekik kéne lebukniuk hiszen másképp hogy érhetnénk őket utol.

         • Diego Costa

          Utolérhetjük őket, ehhez eredmények és pénz kell. Azért gondol rájuk így mindenki, mert nagy múltjuk van, nagy játékosok játszottak nálunk. Ha mi rendre bajnokok leszünk és jó játékosokat igazolunk, akit az egész világ csodál (pl.: Hazard), akkor van esélyünk. Maradandót kell alkotni és akkor nő az ázsiónk.

          Egyébként az általunk kevésbé kedvelt spanyol sztárcsapat semmit nem ér. Van elől 3 csatárjuk, akiről mindenki beszél, ezen felül tök gyenge játékosaik vannak.

      • Asidotus

       eggyel
       Ti 2012-ben, ők 2014-ben és 2016-ban

     • Zoleee

      Na pontosan erre gondoltam, köszi. Akkor mégsem vagyok paranoiás 🙂

      • viktor

       egy rugóra jár az agyunk, nem Kkhalasi vagy véletlen?

       • Zoleee

        Nem, budapesti. De voltam már ott 🙂

     • Diego Costa

      A La Liga egy bohóc bajnokság. Akinek van esze, az nem megy oda. Minek menne oda, ha a PL-ben is ő a legjobb. Meccsenként hármasával lövöldözné a gólokat… Jó buli lenne…

      Az aranylabda régen nem a teljesítményről szól, hanem a marketing-ről. Csinálhat ő bármit, akkor is CR-törpe házidöntő lesz. Ha ők visszavonulnak akkor jön majd Pogba meg a bárkás brazil majom…

      • Zoleee

       Bohóc bajnokság ide vagy oda én nem tudom elképzelni hogy van olyan játékos aki pl. nem akarna együtt játszani Messivel.
       Ezt csak arra értem, hogy ha valaki ahhoz a két csapathoz igazol azt megértem. Ellenben pl. Costa és Kína vagy más random odaigazoló játékos kivéve aki karrierje végén még keresni akar egy zsák pénzt mint pl Drogba császár 🙂

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Neymar lufi kezd kidurrani, már a mellette lévő 2 zseni se tudja felcicomázni a statjait.

       • Diego Costa

        Tudom. 🙂

    • Diego Costa

     Ez valóban így volt, hogy ezt mondta. Nem is értem miért mondta ezt. Ettől függetlenül nem fog távozni a nyáron.

  • Petikee Sipos

   úgy érzed?:D hmm, akkor elkezdek izgulni.
   bocsi, csak nem tudom ezt komolyan venni

   • Zoleee

    Na most ezért tényleg kár volt billentyűzetre lépned. És most nagyon szépen fogalmaztam, nyugodtan képzelj mögé mást.

    • Petikee Sipos

     elhiszem, hogy felcsesztelek, de csak érzed, hogy menne, vagy olvastál is valami hiteleset? mert így ez csak egy feldobott téma, amit ugyan körbe lehet ugrálni, lehet róla beszélni, de igazából nincs értelme.

     nem akartalak felhúzni, sry no offense, csak a miértet nem értettem.

     szent a béke?:)

     • Zoleee

      Igy már ok. Peace.
      Többször is olvastam róla idén, persze lehet csak a szokásos pletyka és nincs semmi alapja.Ha rakeresel fogsz találni cikket de nincs jelentősége.
      Én tavaly is tartottam attól hogy elviszik, mondjuk akkor Psg erőlködött. Túl jó játékos ahhoz hogy ne akarják elvinni és más véleményére is kíváncsi voltam.

      • Diego Costa

       Ugyan már… Egy ambiciózus játékos nem megy a Psg-ben, pláne nem egy olyan, aki Ligue 1-ből jött. Ha jól emlékszem le is nyilatkozta, hogy ha visszatér esetleg egyszer Franciaországba, akkor az a Lille lesz.

      • Petikee Sipos

       hmm. igazából Conte szerintem eléggé jó ok maradni. A pénz nem probléma, hacsak nem akar minden áron valamelyik hype csapatba játszani, akkor igazából nincs oka elmenni innen. A csapat jól játszik, van koncepció és igazából neki is megy, bár én pl hiányolom belőle azt a munkamorált ami CR-ben megvan. Hazard kibaszott tehetséges, és szerintem az választja el őt az aranylabdától, A) CR és Messi egy azon időben játszanak mint ő, B) nem a spanyol bajnokságban játszik és nem lő ébente 40+ gólt, C) nincs benne a tehetsége miatt akarás, olyan akarás amikor a játékos edzés után még marad 2 órát h a szabadokat gyakorolja stb. Van az a pénz természetesen amiért elmehet, kérdés, h kifizeti-e valaki is. Én azt hiszem róla is és Costáról is, hogy szeretik ezt a klubbot. Bele sem szoktam gondolni, hogy elmehetnek.

  • kormolar

   lehet benne valami, de sztem most nem férne be a Ronaldo/ Bale pozícióba…sztem ha C elmegy akkor lenne ennek nagyobb valószínűsége…ha pedig C marad és úgy megy oda, akkor hülye mert padozni egy ilyen játékosnak gáz…James/Isco is így b*ssza el jelenleg magát…am ha mindenképp menni akar akko a James +pénz csere szóba jöhet( + Isco-t is monitoroznám…)

   • Zoleee

    Jó amit írsz csak én azt is beveszem a képletbe, hogy Ronaldo már 32 éves és ha neki megkopik a sebessége vagy állóképessége akkor már nem nagyon lesz hasznára a csapatnak max mint leader és pont emiatt kell majd valaki aki köré vagy legalábbis aki játékára csapatot, taktikát lehet építeni. Es Hazard óriási játékos ilyenből nagyon kevés van. Nem is tudnék kit mondani akit jobban szeretnék a csapatban tudni mint Hazardot.

    • Diego Costa

     Ronaldo elég jó genetikával rendelkezik, a játék iránti szeretetéről és alázatáról nem is beszélve. Nem lennék meglepve, hogy ha eléggé kitolná a pályafutását. Ha pedig majd lelassul, akkor olyan gyors lesz, mint a többiek. 😀

     • Zoleee

      🙂

  • kasata91

   Most még biztosan nem.
   Ha kitart a lendület, Conte fanatizmusával lesimázzuk a mezőnyt, nyári erősítések után meg megyünk a BL-be, akkor szerintem lesz miért maradnia.
   A szerződés hosszabbítás lehetőségéről nem is beszélve (ami ugye az ügynök érdeke is)

   • Zoleee

    Igen a BL miatt simán maradhat. Ez nyomos ok lehet habár más csapattal is indulhat ott… 🙂

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Hazard marad és Chelsea legendakánt vonul vissza, másról hallani sem akarok.

   • Zoleee

    🙂 így legyen! 🙂

  • balazsh

   elég jól megy a csapatnak, jövőre BL, látszik rajta, hogy élvezi a játékot, illetve inkább csak arról lehet hallani, hogy még sokáig marad. ha el is igazolna arról se márciusban döntene. szóval ez elég alaptalan.

   • Zoleee

    Ok. Tényleg csak más véleményére voltam kíváncsi. Nem akartam pletykát indítani.
    Sorry

  • Zoleee

   Gyorsan ideirom. A fenti csak egy kérdés. Semmi alapja nincs. Bocsi, ha valaki félreértett.

  • Endy919

   Én a bajnoki szezonunk után éreztem azt , hogy elviszik tőlünk , de most kb. megvagyok győződve róla , hogy sehova sem megy innen. Nagyon össze van rakva most ez a csapat , és ha okosan betömjük illetve mélyitjük a keretet , akár még mi is beleszólhatunk jövőre a BL harcba.

   • Zoleee

    Úgy legyen! 🙂

  • Diego Costa

   No way.

  • gorkaf78

   Nekem erről az a véleményem, hogyha egy játékos – az élő szerződése ellenére – is távozni szeretne, akkor menjen. Ha Hazard nem akar Madridba költözni, akkor Zidane fejre is állhat, akkor sem tudja leigazolni a Real-hoz. De ha szeretne menni a belga, akkor le kell húzni a Realt egy világrekord összegért, és kész.

 • kormolar

  olasz sajtó összeboronálta Conte-t az Interrel… jól jön a bajnokásg végére az ilyen sz*rkavarás…

  • kasata91

   És kő-papír-ollóval döntik el hogy ki lesz a másodedző? Ő vagy Simeone ?

  • Diego Costa

   Aki ilyen hírekben hisz, az vessen magára. Vannak bullshit hírek és vannak még nagyobbak. Ez az utóbbiba tartozik.

 • Sam Sayonara

  Moses új szerződést kapott: +2 év, 2021-ig a Chelseaé

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2017/03/moses-extends.html

  • Diego Costa

   Victor Moses tötö töt röö

 • kormolar

  off:Luis Enrique nyáron távozik

  • szeszfabresz

   Arsenalban fog kikötni figyeld meg

   Conte-Pep-Mou-Klopp-Enrique

   • Endy919

    Oda Allegri a favorit .

    Enrique nálam Zizou szint=semmi extra , taktikailag átlagos edző , erős kerettel.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Rezeg a léc még az átlagos szintnél is.

    • kormolar

     igen csak nem értem a szurkolókat h miért kezdik ki Enriquet… 4-0 …benne van 1 meccs erejéig…nagy f*szság kikezdeni egy olyan edzőt akivel mindent megnyertek…főleg h idén végén még duplázhatnak is(elnézve a Real bénázását, ha Jese nem lett volna reálos akkor tegnap simán kikapnak…)azt értem h játékosigazolások nemigen jöttek be sztem az Enrique idő alatt a legtöbb igazolás nem Barca típusú játékos( Turan,Gomes, Rakitic,Paco—-ilyen játékosok számomra Barca kompatibilisek:Veratti,Hazard,Silva,Coutinho,Thiago A.(hiba volt elegedni) Kantet nem direkt írom, őt sehova nem szabad elengedni…posztja legjobbja a világon)

     • kormolar

      ilyen nagy csapatoknál az a fontos mennyire tudod a játékosokat feltüzelni a meccsekre…ha van egység és küzdés a pályán akkor hozzák az eredményeket…

     • vitéz kaprosfalvy ond kond

      Azért mert Enrique egy kókler.. A Roma amit csinált egy nulla volt, ez a Barcelona meg csak arról szól hogy felpakolja előre a három világklasszist aztán majd lesz valami. Emery már a Sevillával jóval gyengébb kerettel is szorongatta a meccseken, de most a PSG-vel agyonverte taktikailag. Nulla az az ember.

      • kormolar

       te managerként mit csinálnál a Barcánál? a Barcánál van egy játék több mint 10 éve, amit ha jól játszanak szinte mindenkit megvernek…most náluk is van egy átmeneti időszak, 1-2 játékos hiányzik a középpályáról ( komolyan úgy temetitek a Barcat h egyszer kikaptak, mintha kiesnének a Laligából és úgy mondom ezt h egyáltalán nem vagyok Barca drukker)…am meg szimplán gyorsaságban volt különbség a PSG és a Barca között sztem…anno a Bayern is kiverte őket 7-0 összesítéssel…ez benne van…Psg összevett egy jó keretet és lett egy normális edzője is végre( pedig nekik is milyen sz*rul indult a szezon…)…am meg év végén simán benne van h dupláznak…

       • vitéz kaprosfalvy ond kond

        Nem azzal van a nagy probléma hogy kikaptak 4-0-ra, az megesik. José Manchester United-ét mi elpicsáztuk 4-0-ra, na ez egy kifutott eredmény volt. Egyéni hibák, egyéni villanások, a végére kicsit szétestek fejben, de az nem volt egy nagy verés. A PSG-Barca viszont durva volt, a drakulaképű Emery agyonverte Enriquét taktikailag egy olyan kerettel ami még mindig gyengébb a Barcánál. Az első félidőben teljesen szétkapta a PSG a katalánokat. Meglepték őket, van ilyen. De az hogy Luis Enrique a szünetben nem tudott semmit mondani a játékosoknak az eléggé gáz. A második félidőben folytatódott minden ugyan úgy.. Enrique állt a vonal mellett mint fasz a lakodalomban és semmit nem tudott kitalálni. Beküldött egy-két játékost de nem lehetett semmi elképzelést látni benne, míg Emery cseréi parádésak voltak. Nkunku, aki nem egy nagynevű játékos úgy tudott beállni hogy pontosan tudta mi a dolga, ez az edző felkészültségét mutatja. Messi az egész meccsen egyszer ért labdába a tizenhatoson belül, ami azért elképesztő. De ugyan ilyen volt a City elleni 3-1-es vereségük is. Guardiola tanult az odavágóból, máshogy állította fel a védelmet és a középpályát, máris domináltak. Gündogan támadóbb szerepköre meg megint csak meglepte Enriquét és nem is tudott mit tenni ellene. D. Suarez, Paco Alcacer meg Andre Gomez baromi jó fiatal játékosok, de velük se tud mit kezdeni. Ők nem Messi meg Suarez hogy odahányod őket a pályára és jók, velük foglalkozni kéne, megtalálni a helyüket a csapatban. Múltkori meccsen is látszott hogy Gomez lézeng a pályán, láthatóan gőze nem volt arról hogy mit is kéne csinálnia. Ezek a játékosok Munir, Sergi Samper meg Sandro Ramirez helyeit töltik be a keretbe, velük ugyan így nem tudott mit kezdeni.

        Luis Enrique szerintem maximum egy közepes edző. A világverő keretett korrektül elvezetgette, de a hibákat már nem tudja javítani és nem tud építkezni. Jövőre ha jön Koeman, Sampaoli vagy Pochettino(őket pletykálják elsősorban) meg fog látszani a különbség.

        • WehaveNoHistory

        • kormolar

         nem értek veled abban h gyengébb lenne a PSG kerete mint a Barcáé…Psg fiatalabb és gyorsabb csapat jelenleg mint a Barca, akik nem tudták/tudják pótolni a kiöregedő Xavi Iniesta tengelyt… ez látszik nagyon… Gomes Rakitic D. Suarez nem az a szint…sokkal jobb a PSG belső középpályája mint a BArcáé és és gyakorlatilag azzal nyerték meg az első meccset,h sokkal több labdaszerzést mutattak be és sokkal gyorsabbak voltak… Matuidi Veratti Rabiot középpálya sokkal erősebb, mint a Busquet Iniesta Gomes középpálya….PSG azért nyert mert a labda Messiig vagy Suarezig gyakorlatilag el sem jutott…+ a Barca védelem is bajos ha gyors kontracsapat ellen játszanak… mivel a szélső védőknek nagy szerepe van a támadásokban(Alves pótlása sincs megoldva) és nem érnek vissza

    • vitéz kaprosfalvy ond kond

     Zidane sokkal jobb edző szerintem mint Enrique. Neki vannak baromi jó meglátásai – pl. rájött hogy Casemiro kincset ér és helyet csinált neki a kezdőben. A meccs történéseire áltlában jól reagál a cserékkel, több féle felállással kísérletezik, most éppen háromvédőssel. Sokkal felkészültebbek tűnik mint Enrique.

     • Endy919

      Azért Zizout is nagyon komolyan megtudják taktikailag verni . Pl. ott volt a 2 BL döntő. Simeone mindkettőben leiskolázta .

      • vitéz kaprosfalvy ond kond

       Egy BL-döntőt játszott csak Zidane, az előző szezon közben vette át a Real-t Benitez-től. Az első Real-Atletin még Ancelotti volt.

       Azért két vesztes BL-döntőre azt mondani hogy Simeone mind a kettőben “leiskolázta” az ellenfelét elég komolytalan. 4-1-es vereséggel végképp nem tudom hogy iskolázta le Ancelottit..

       Zidanra visszatérve: persze, ő még elég fiatal és rutintalan edző, nem is állítottam hogy ő lenne a legnagyobb taktikai zseni, de Luis Enrique-nél szerintem sokkal kompetensebb. A cseréi, a formációváltások, a meccs közbeni tempóváltások mutatják hogy nagyon jól olvassa a játékot és bele is tud nyúlni a meccsbe ha kell, nem csak bámul mint LE. Én is legyintettem amikor kinevezték Zidanet nulla tapasztalattal, de meglepett hogy milyen húzásai vannak. Közel sem az a kategória mint amikor Seedorf-ot meg Inzaghi-t nevezték ki a Milan élére.

       • Endy919

        Basszus , ezt hogy benéztem ….de az a 4:1 azért jócskán nem tükrözi a valóságot , ezt te is tudod. 93 percig verve volt a Real ,majd jött Ramos ,és….az Atleti játékosai megzuhantak .

        • vitéz kaprosfalvy ond kond

         A 4-1 valóban nem tükrözi a valóságot, nem volt ennyivel jobb a Real. De azért egy 4-1-es vereséget ne hívjunk már tönkreverésnek, 1-1-et se, de nagyon 1-0-át sem. Jól játszott az Atleti(amennyire emlékszem), de nem tudtak 90 perc alatt jobbak lenni, ennyi.

 • lamps8

  Baker az isten! a kupa döntőjében a vitesse.

 • Frenky54

  Egy Guardian cikk, amely boncolgatja a Chelsea -“Vitéz” kapcsolatot:
  https://www.theguardian.com/football/2017/feb/28/chelsea-vitesse-arnhem-links-deeper-public-told

 • Lavid Duiz

  Érdekesség: egy ex PL bíró szólalt meg egy újságban, név nélkül, és azt mondta többek között:
  “When I look back I would say Chelsea were one of the main teams that if things didn’t go their way, they’d surround the referee every time. They’d try to get into your head and make you change your mind. I remember sending off John Terry in a game versus Manchester City and he knocked on my dressing room door after the game. In the end we had a pleasant discussion and he understood why I had sent him off but he still didn’t agree with it. That’s one of the things about being a referee, people can understand your decision but not everyone will agree.”

  Ami még érdekesebb:
  “On one occasion, Fernando Torres got the better of me, he got into my head, and that was something that very rarely happened. He said something to me which I didn’t like, so I ended up chasing him along the pitch, something happened elsewhere on the pitch and I missed that so I blew the whistle. Using my relationship with Frank Lampard I said to him, ‘Frank he is a pain in the backside’ and Frank said ‘tell me about it, we have him in training every day and he is a pain!’ so that sometimes makes you feel better when it’s not just you that has those feelings.”

  Az egyik angol hozzászóló kiderítette, hogy melyik bíró volt az: “Google JT red cards, find Man City 2008-2009 season. Google the match details, ref is Mark Halsey. Anonymous my ass.” 😀

  • Sam Sayonara

   “ex PL bíró szólalt meg egy újságban, név nélkül” + ” I remember sending off John Terry in a game versus Manchester City”

   Azon a meccsen Mark Halsey volt a bíró – JT-t egyszer küldték le a City ellen, szóval gyorsan sikerült ellőni a névtelenséget :))

   Manchester City v Chelsea, 13 September 2008,
   result: 1-3
   Referee Mark Halsey
   Competition Premier League
   Venue City of Manchester Stadium
   Attendance 47,331
   KICK-OFF: 5.30pm

   Goals: Robinho ; Cavalho, Lampard, Anelka

   John Terry was sent-off after 77 minutes for serious foul play. However, his subsequent claim for wrongful dismissal was upheld and the red card withdrawn.

   Ja, most látom a végét, de már nem törlöm ki 🙂

 • gorkaf78
  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Elég csúnya volt, de szerencsére már üzent a szurkolóknak hogy jobban van.

 • Diego Costa

  78 – Chelsea are the only team to have used all three substitutes in
  every Premier League match this season (78 in 26 games). Refreshed.

  Ez kicsit meglepett. Pedig az volt bennem, hogy alig cserél.

  • Sam Sayonara

   mondjuk emellé érdekes stat lenne látni, hogy míg random X másik csapat csak 40-et cserélt, ott hány játékpercet kaptak a cserék, míg nálunk a 78 csere kapott eddig kb össz 78 x átlag 8 perc = 624 percet, azaz játékosonként 208-at 🙂 Mert nálunk ugye, a kb rendszeres csere Bats kapott eddig a bajnokságban 97 percet, ergo egy erős meccsnyi időt, Chalo 71, Ruben 14, Aina 9, Zouma 7 perc…

   • Diego Costa

    Az biztos, de ennek ellenére engem akkor is meglep. Nem realizálódott bennem, hogy ennyit cserél Conte.

 • myheartisblue
  • Endy919

   ha a hülyeség fájna … 😀

   Itt mondjuk fájhatott 🙂

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Csak gyakorolnak:

 • Diego Costa
 • balazsh

  Tippek manager és player of the monthra?

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Tony Pullis és Lukaku.

   • Endy919

    A gól pedig Edené.

 • Zoleee
 • Tornando Ferres

  The beautiful game. 👏🏻https://www.facebook.com/SPORTbible/videos/2239628099516043/

 • Lavid Duiz

  Nocsak! Eden a legkomolyabb! 🙂

  • Endy919

   Ki ez az elbaszott pelenkas nigger?(nem birtam vegig nezni)

 • Lol, most realizálom, hogy Pato is oda került, ahová való.

  • szeszfabresz

   Időben 😀 amugy nem ertem, a V’Reálban teljesen elfogadható teljesítményt nyujtott, feküdt neki az ottani játék vegre, talan évek utan először, erre elmegy rizst enni..

   • Szerintem is kb. a még elfogadható szinten mozgott ott, de gondolom észbekapott, hogy a képességeiből már nem igazán futja többre, mint hogy egy középcsapat nyújtson középszerűt, és inkább dobbantott.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Mégis csak jobb sérültnek lenni nagyobb fizetés mellett.

     • Endy919

      Akkor Studge is lassan csomagolhat 🙂

      • Studge szerintem esélyes, hogy 30 éves kora előtt lép.

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       *Diaby dörzsöli a markát*

 • Mikel Kínában tízes poszton fog játszani, ahogy lesem.

  • Endy919

   Az vicces lesz.

   • N’kolo Ganté

    Nem ügyetlen ám Mikel. A válogatottban tízest szokott játszani, többször láttam kifejezetten jól játszani, volt amikor kiosztott két gólpasszt. És nem csak AFCON-on, VB-n is. Kínai ligában nehogy ne éljen meg tízesként.

 • Oscar eddig két gólpassznál jár.

  • N’kolo Ganté

   #bringhimback

   • kasata91

    Akkor már inkább Ramirest

 • myheartisblue
  • Sandic

   A szürke nekem nem tetszik, a másik kettőt elfogadnám.

 • kormolar

  90 milliós Pogba kihúzta X-re az Munak…

 • Rammschein

  MU emberelőnyben csak X-elt… :”D (Büntetőből kapták a gólt, és ki is hagytak egyet xDD)

 • Iva közben pados a Zenitben.

  • kormolar

   csak a szokásos…xD

 • Ez a MU meccs valami hihetetlen volt. A Bmouth hiába tette le az idei PL egyik legamatőrebb félidejét, a MU és José szánalmas a felívelgetős taktikával tudta kompenzálni mindezt.

  • Zoleee

   Öröm volt nézni ezt a meccset.:) Ibra is gyenge volt, de pogba meg egy vicc. ezek 100-at adtak ezért a csodás játékosért 🙂

 • WudigessBoi
 • gorkaf78

  Na megint megy a műsor a stretfordon. 😀
  Remek szórakozás ezt olvasgatni. 😀

 • gorkaf78

  Egy szuper kis tweet a britanniáról:

  Még mondja valaki, hogy Mourinho hírből sem ismeri a fair playt… Miután Friend sípmester nem azt a Bournemouth játékost állította ki, aki megérdemelte volna, José beküldte Fellainit, hogy kiegyenlítse az emberelőnyt. Riszpekt! #ezmivolt #munbou

  :DDD

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   zt h8ztem en. Vagyok reuge? De eh. Ymommmrng nyerl

   • Rammschein

    ? 😀

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Ősi azték közmondás volt.

   • gorkaf78

    Szerintem be kellene a vezetni a blogszabályzatba (ha egyáltalán van ilyen), hogy tudatmódosító szerek használata közben nem szabad kommentelni. 😀

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Pedig este átolvastam és nem találtam benne hibát.

 • balazsh

  ezt az arsenalt el kéne intéznie kloppoéknak még az 1. félidőben, hogy ne nagyon lephessék meg őket utána

  • myheartisblue

   Kívánságod teljesült. Az Arsenal stábtagjai (feltűnően öregek amugy) és ArzénWenger papa tanácstalan tekintetek tömkelegét tükrözi csupán. Kétlem h. van innen visszaút.

   • balazsh

    ha ezt Cout belőtte volna, nem izgulnék 🙂 de így meg van az esély a feltámadásba, bár kétségtelenül nagyon kicsi

    • Endy919

     Legyen X . Nem tudnám elviselni , ha bármelyik utálatos csapat is három pontot szerezne . De ez az Arsenal szar…

     • balazsh

      de a poolt raktam mixen x)

 • McDennis

  Ismét egy élményszámba menő játékvezetés a Pool meccsen 😀
  Hogy lehetnek ekkora barmok ezek az angol játékvezetők..

 • balazsh

  mekkora kontra 😀