Egy éra lezárul

Ez itt most nem a Chelsearől fog szólni.

Hanem rólam. Aláfestésnek némi zene, kihez mi áll közelebb, a Doors original, vagy a tech feldolgozás.

Egészen pontosan pedig arról, hogy egy korszak valóban véget ér: visszavonulok, mint Chelsea-blogger. Nem tudom, túléli-e majd az LR, bízom benne, hogy igen.

Nem tudom előadni, hogy hosszas gondolkodás után nehéz döntést hoztam, bla-bla, mert nem így van. Ez nem igazán egy döntés, ez egyszerűen egy folyamat. Úgy érzem, elfogytam. Tény és való, hogy az utóbbi időben átfutott párszor rajtam, hogy a posztjaim már maximum nekem okoznak örömet, és már nekem sem mindig, de ez ettől nem okozott álmatlan éjszakákat, és nem fordultam be a sarokba, órákig azon lamentálva, hogy akkor van-e értelme folytatni. De és És, ez már baj, amikor én is már csak azért írok, hogy legyen kontent, nem azért, mert van kedvem, időm, és mondanivalóm. Mégha szerintem a posztok minősége ezt nem is sínylette meg, hát magamról, a magaméról véleményt mondani könnyű, de a muszáj poszt akkor is muszáj-poszt, az meg sosem jó, és ha egy ilyen fasza szezonban muszáj-posztokat kell írni, az meg még inkább nem jó.

Még azt sem tartom kizártnak, hogy valahol máshol, valamilyen formában folytatom, egy real (értsd valódi, nem Madrid) blog formájában, ahol a Chelsea is helyet kap részben, de a posztok része-többsége nem sport, és nem Chelsea vonatkozású lesz.

Úgy érzem, hogy a lényeg, az esszencia veszett el az LR-ből, de legalábbis a posztjaimból. Az újszerű hang, a stílus, a szurkolói hangvétel újdonsága elvesztette a varázsát, folyamatosan, az évek múlásával – a posztokat már nem, vagy nem nagyon olvassátok, ha igen, úgy tűnik, elsiklotok mellette/felette, a posztok tartalma nem ad okot vitára, ötletelésre, jó diskurzusokra, egyszerűen csak egy valami, amit le kell görgetni, hogy lehessen alá tolni a kommenteket. A ki nem mondott, le nem írt szavak, a csend pedig sokszor beszédesebb minden szónál.

Sokáig ezt nem akartam elfogadni, vagy tudomásul venni, de “felettem is eljárt az idő”, egyszerűen nincs igény az írásaimra, erős 10 év után, mert vagy nem olvassák, vagy már max kiröhögik az “agymenéseimet”. Részletkérdés, hogy igazam van-e, vagy sem, bár többnyire még mindig nagyon jól megy ez, és az egy évvel, vagy hónapokkal korábban leírtak beletalálnak, helytállóak, de ez nem érdekel senkit.

Van egy stílusom, van egy “hangom”, de erre már nemigen van igény. Amennyire újszerű és jó volt a blog az induláskor (de méginkább az NST a maga korában), annyira túlhaladottá vált mára ez. Abban a világban, ahol nemhogy meccshírek vannak a portálokon a lefújás után 5 perccel, de a meccs teljes egészében előbb kerül fel a netre HD minőségben, mint a meccshír-poszt, már nem igazán van létjogosultsága annak, hogy relatív szurkolói szemmel írsz róla, mert a poszt alatt úgyis max arról megy az e-faszméregetés, hogy az éppen szarul teljesítő játékos helyére ki tud “nagyobbat” mondani, kit kéne elhozni. Én pedig, így 34 éves fejjel már nem fogok tudni megújulni, és nem fogok tudni új, és/vagy újfajta tartalmat előállítani magamból, az efféle trendeknek megfelelően. Próbáltam belevinni egyik-másik érdeklődési körömet, teszem azt, a pszichológiát a posztokba, illetve mindig valamilyen új ismeretanyagot is belecsempészni a egy-egy posztba, legyen szó történelemről, kvantumfizikáról, zenéről vagy akármiről, de ez sem bizonyult jó iránynak, sőt, mondhatom, hogy kontra-produktív volt. Jelenleg úgy vélem, az új irány a kevéssé a fordulókhoz kötött megjelenés mellett az olyan interaktív és modern felületek, mint a face, podcast illetve egyre inkább twitter és egyéb közösségi médiamegjelenés és aktivitás lehet. Viszont… ezt én már nem tudom (és nem is akarom) vállalni. Egyrészt, mert számomra teljesen idegen, másrészt, mert az időm sem engedi.

Ha az LR-ben van még élet, akkor túl fogja élni a távozásomat. A blog sosem “én” voltam, sosem volt az enyém, bár mindig magaménak éreztem, kiváltképp a taccsra való költözésünk után.  Imádtam csinálni, jó kaland volt, de idővel át kell adni a stafétát, azt meg jobb időben észrevenni, ha közeledik a pillanat. Az enyém pedig, úgy érzem, elérkezett. A blog eddig sosem volt kötelesség, nem volt program, és nem akarom, hogy az legyen. Büszke vagyok arra, amit itt elértünk, és arra is, amit beletettem a kalapba. Még tudok emelt fővel távozni, nem kisunnyogni kell a hátsó ajtón.

Hát, ez van. Gyanítom vannak jónéhányan, akik már az első sorok után a pezsgőért nyúltak, kívánok hozzá jó egészséget. A többieknek meg azt, hogy találják meg továbbra is a Chelseaben, és az LR-ben azt, amit eddig is kerestek. Köszönöm, hogy itt voltunk egymásnak ennyi éven át, a krónikákba az LR talán még egy gondolatjeles szócikket sem fog érni, de talán hagytunk egy leheletnyi nyomot a hazai médiában, amit valamikor valaki majd úgy fog értékelni, hogy jó próbálkozás volt.

Kapitány a naplónak: Zenzo kijelentkezik.

 • Pingback: Egy éra lezárul | Zongoracipelő()

 • far3well

  Sosem szóltam még hozzá egy témához sem, de most úgy érzem elérkezett az idő..

  Zenzo!
  Köszönet az írásaidért.
  Köszönet minden egyes leütött billentyűért!
  Imádtam őket.
  Sok szerencsét a jövőben!

 • harangozoterry

  Szinten koszonom az eddigi cikkeket, ezen a blogon kezdett az eletem reszeve valni kis csapatunk. Szep idok voltak, foleg az NST idejen.

  Egyebkent 2 eve korul volt egy eros kihagyas, amikor sokaig nem volt poszt ha jol emlekszem, valoszinuleg sok ember “el is feledkezett” az LR-rol, lehet azert csokkent az olvasotabor, na meg kozben elindult a Britannia.

  Mindenesetre tovabbi sok sikert az eletben, aztan ha esetleg elindul az az uj blog, ne felejtsetek el kirakni ide sem:)

  • “Egyebkent 2 eve korul volt egy eros kihagyas, amikor sokaig nem volt poszt ha jol emlekszem”

   csak, hogy lásd, mennyire telik az idő, az Benítez alatt volt, annak meg már majd’ 4 éve 😉

 • kormolar

  Régóta követem a blogot, eleinte csak mint olvasó, utóbbi időben mint kommentelgető is.Tényleg sokat változott minden az idők folyamán. Én a 1. Mourinho éra idején kedveltem meg a csapatot, a blogra nem is emlékszem h találtam rá, talán az nso görgetése során…akkoriban én is sokat olvastalak titeket , hisz gyakorlatilag ti voltatok az egyetlen magyar, Chelsea-vel foglalkozó blog(legalábbis akiket én ismertem)…nekem Zsoca neve az aki az akkori időkről megmaradt, mint aki sok blogbejegyzést készített…az elején sokat olvastam hisz beharangozók, érdekes szösszenetek a csapattól szinte csak nálatok voltak… aztán h telt az idő az Egyetem mellett nem volt annyi időm nekem sem, hogy blogot olvassak( volt h hónapok kiestek),volt h a Chelsea is hattérbe szorult…nálatok is sok változás,nehézség (pl. költözés időszaka) volt az idők folyamán…a facen pedig megjelentek szurkolói közösségek, akik olyan szinten gyártják a tartalmakat, hogy minden újabb hír az orrod előtt van az angol tartalmak megjelenésével 1 időben( más kérdés h már rajtatok kívül gyakorlatilag nem követek más szurkolói közösséget,nekem már sokszor 1-2 ilyen oldal túl sok tartalmat gyárt) … habár mostanában sűrűbben követlek újra titeket, hazudnék ha azt mondanám, hogy minden posztot elolvasok, sokszor én is csak kommentekben osztom meg a véleményemet… régi motorosok közül te vagy az utolsó között aki a blogot viszi/vitte, én sajnálom h így döntöttél…érdekesek voltak a posztjaid valahol a LR is arról szól szerintem h nem csak a száraz tényeket, híreket hozzátok le, hanem mint szurkoló írjátok le a híreket,beharangozókat a magatok sajátos stílusában,véleményével…durva azért h változnak a dolgok…remélem azért visszatérsz ha mást nem mint az év végi LR posztok erejéig…tök durva itt ülök és azon gondolkodok, hogy mint olvasó tök természetes h minden héten van LR poszt esetleg 2-3…és az ember bele sem gondol h egyszer ez megszűnik/megszűnhet, tök olyan mint egy párkapcsolat… az ember teljesen megszokja addig, amíg egyszer csak vége és akkor eszmél h basszus…Tök durva hogy változik az idő…ahogy egy nagy éra lassan elmúlik a Chelseanél(Drogba, Lampard,Cech,Carvalho,Essien,Mikel,Terry) úgy itt a blogon is…basszus…. Minden Jót Kívánok Neked Zenzo!

 • lamps8

  bár egy kezemen meg tudom számolni hány alkalommal értettünk egyet, ettől függetlenül köszönöm a belefektetett időt és minden jót neked a továbbiakban.

  • sohasem arra akartam formálni a blogot, hogy a poszt alatt 10 komment legyen, és mind a 10 “csak bólogasson”. Hozzászólni jobbára úgyis az fog, aki valamiért nem ért egyet. Egy kultúrált vitának való helyet akartam a bloggal, amit azért nagyrészt úgy vélem, sikerült is elérni. Lehet, hogy többekkel kölcsönösen hülyének néztük egymást, de ezt sosem vágtuk a másikhoz dedós módjára, és ez az egyik legnagyobb eredmény szerintem, amit sikerült elérnünk az évek alatt. Kevés hely tud felmutatni kulturált közösséget.

 • WehaveNoHistory

  Köszi az eddig belefektetett időt és energiát, amit az LR-ba tettél.

  Jó szelet Kapitány!

 • Stonci81

  Kedves Zenzo!
  Elég régóta követője vagyok a blognak, és már én sem tudom hogy találtam rá, akkor még nso-nál talán, kodablue-t is én szoktattam ide, és lett itt blogger egy ideig, míg futotta rá a mindennapi beosztása mellett, és bár ritkán írok, mindig olvasom az írásaidat, sőt igazából ezek amik mindig megfogtak, valami más, valami több volt. Nekem Zenzo összenőttél az LR-el, kicsit olyan mint amikor egy Lampard, Drogba elment.
  Bár itt nekem te Terry vagy! Captain, Leader, Legend!
  Köszönet mindenért, és minden jót!

 • gorkaf78

  Mielőtt megnyitottam volna az új posztot, csak a címét láttam, de biztos voltam benne, hogy a búcsúd következik. Az utóbbi időben feltűnő az inaktivitásod a blogon. Zenzo, ez az egész blogírás és kommentelés csak egy szórakozás, egy játék. Ha úgy érzed, hogy számodra ez már teher, és nem leled örömödet benne, akkor jól döntöttél, hogy abbahagyod. Remélem azért még kommentelni visszajársz, ha egyáltalán túléli a blog a hiányodat.

  Csatlakoznék az alattam szólókhoz: nagy-nagy köszönet az eddigi kitartó munkádért!

  Minden jót, Mester!

 • Endy919

  Éreztem , hogy valami rossz hír fog fogadni .
  Hosszú évek óta a mindennapi rutinjaim közé tartozol az írásaiddal és ennek most vége . Nem mondom , hogy nem vagyok szomorú mert , akkor hazudnék , de elfogadom és megértem a döntésed.
  Nagyon fogsz hiányozni , mert te egészítettél itt ki engem a teljesen eltérő nézeteiddel……

  Minden jót , és sok boldogságot kívánok az életben , remélem , hogy még viszont látlak.
  Viszlát , Maestro!

 • Rammschein

  Én is köszönök mindent Zenzo, szerintem egészen más megvilágításba helyezted a focit az írásaiddal, legalábbis számomra mindenképp!
  Minden jót a továbbiakban! 🙂

 • Blotunga

  Most kicsit(?) szomorúvá tettél, de ettől függetlenül nagy köszönet az eddigiekért, minden posztért, minden megosztott gondolatért és főleg a társaságért! Remélem azért még cserélünk eszmét a posztok alatt. Ja és bárminek fogsz is, legalább akkora örömödet leld benne, mint az LR-ben!

 • Lajos Berta

  Sajnálatomat fejezem ki.
  Remélem nem vagyok egyedül az érzéssel, hogy megint elveszített valakit a kékek közössége. Most nem edzőt, nem az egyik játékosunkat vagy legendánkat; de a magyar Chelsea szurkolók számára igen is fájó veszteség lesz posztjaid hiánya.

  Köszönöm a rengetek kellemes percet, mit írásaid szereztek!
  És kívánom bárhol, bármilyen témában is nyilvánulsz meg, legyen legalább ilyen színvonalú és egyen ennyire népszerű, mint a munkásságod ezen a blogon!

 • kasata91

  Én azért bízom benne, hogy ha nem is állsz a szónoki pulpitus mögé, de azért még a véleményednek hangot adsz majd itt ebben a mikroközösségben. Csak nem utáltál meg minket annyira, hogy teljes némaságba burkolózol.

  Köszönjük az eddigi rengeteg belefektetett munkát és színvonalas írásokat!

  u.i.
  ha a háttérben az van, hogy téged is a kínaiak pénze csábított el és napokon belül bejegyeznek egy Sanghai SIPG rajongói blogot akkor viszont kívánom hogy Benítezzel álmodj mindaddig, amíg Bosingwa ketté nem választja a sziámi szemöldökét. 😀

  • természetesen erről van szó, de csak félig, én leszek az LR chinese ambassador, már folyik a kínai domain bejegyzése, tanulok mandarinul gépelni, kici lecc, olcó éc a poctoknak bele kell férnie egy cerencecütibe 🙂

 • Lavid Duiz

  Ooops! Mint derült égből a villámcsapás…

  Már azt is szomorú volt látni, hogy fokozatosan eltűntek mellőled a többiek, akik ide írogattak. Most pedig “valami véget ért, valami fáj”.

  Teljesen jogos a kritikád felénk, mi pedig nem vagyunk büszkék magunkra ez ügyben. Úgyhogy teljes a megértés részemről.

  Nagy köszönet neked az eddigiekért! Sok sikert az élet más területén! “Jó mulatság, férfi munka volt.”

  • nem igazán akartam ezt kritikaként megfogalmazni, pláne nem felétek. Ahogy írtam az imént fentebb is McDennisnek, ha ez kritika, akkor lényegében magammal szemben.

 • Frenky54
 • Akkor most visszaterhetek? 😀
  Amugy en nem orulok, megha meg is voltak a vitaink, (ezt kellett volna tudni a helyen kezelni nem sikerult. mind1) megha a velemenyeddel sokszor nagyon nem ertek egyet, az irasaid stilusat, humorat szerettem.
  Sok sikert a tovabbiakban es en is meg szeretnem koszonni az eddigieket.

  • tekintve, hogy legutóbb végül önkéntes száműzetésbe vonultál el, eddig is visszatérhettél volna 😛 😉

   azt viszont ide teszem, hogy _az_ a veled való vita nem kicsit vállalt részt a folyamatban.

   • Komolyan? Hat akkor nagyon sajnalom, mert en ezeket a vitakat egyaltalan nem vettem verremenoen komolyan (irasban sajnos nem jon at sokszor) es eszembe nem jutott, hogy barmilyen szinten is belerondithat a velemenyem vagy stilusom mas ember lelki allapotaba egy internetes blogon. Tudom ez igy most kicsit erosen hangzik, mert nyilvan ezen a csatornan is lehet komoly erzelmeket kivaltani, de en ezt mindig is a virtualis vilag reszekent kezelem. Ezek szerint akkor van tanulsag ebben a dologban szamomra.. Sokszor lehet, h tul sarkosan fogalmazom ezert elnezest kerek toled es mindenkitol.

    En azt mondom nem szabad annyira magunkra venni mas ember velemenyet, h az befolyasoljon a sajat joletunkben vagy dontesunkben, foelg nem egy internetes kommentelotol 🙂 Lehetek akar valami szodasszifonszemuvegu pattanasos nethuszar, aki amugy egesznap csak wowozik 😀

    Sztem egy bizonyos szintig ez a baratokkal es a csaladban is igy van, nyilvan ott az ember nagyon is ad a masik velemenyere, de hitvitakban nem.. Ugyis azt fogod csinalni, ami neked tetszik, te akarsz.

    Szerintunk, hogy Zouma jo-e wingbacknek vagy nem meg hasonlo teoretikus hitvitak miatt nem szabadna komoly erzelmeket kivaltani, hogy abbol szemelyeskedes legyen. Most kepzeld el, ha egy pubban egy sor mellett vitaznank ezekrol.. nem hiszem, h komoly tuskekkel tavozna barki is.

    Remelem at fogod gondolni ezt vagy, amit te fontosnak tartasz es akar egy kis piheno utan, de visszatersz, mert hianyoznanak a jo irasaid mindenkinek.

    Ja es egy kis P.S.:
    Attol meg, mert nem mindig reagal mindenki a cikkekre, nem biztos, hogy azt jelenti, h nem olvasta, vagy nem erdekli szerintem.
    Van, amikor egyszeruen nem tudsz mit hozzafuzni, mert vagy: nem vagy a szavak embere, vagy csak mar hulyen nezne ki, h te vagy a 6 odik, aki beirja, h kosz jo volt a cikk 🙂

    Bocs, ha hosszu volt es kesze-kusza, en nem tudok ugy irni, mint te, es epp a budirol egy meeting kozben teszem 😀

 • McDennis

  Én ritkán szólok hozzá a cikkekhez, akkor is általában nem a cikkhez, hanem indulatból vezérelve pl. mérkőzéshez, ennek ellenére kivétel nélkül elolvasom az összes bejegyzést. Ezúton bocsánat azoktól a szerzőktől, akik várnának egy Köszi-t vagy bármilyen visszajelzést. 🙁

  Szóval, Zenzo, én lelkes olvasód voltam és köszi mindent.

  • ezért nem igazán kell bocsánatot kérned, neked vagy bárkinek. Nyilván ha azt akartam (akartuk) elérni, hogy a posztban foglaltak indítsanak olvasókat arra, hogy kommentálják a leírottakat, akkor valamit rosszul csináltam – tképpen nekem kellene bocsánatot kérnem 🙂

 • Lavid Duiz

  Kérdésem: Van arra lehetőség, hogy valakik közülünk folytassák ezt a blogot? Hárman-négyen közülünk?

  • Tornando Ferres

   Ez egyébként engem is érdekelne

  • Endy919

   Wudi nem írta , hogy távozna , szóval a blog elvileg megy tovább , de jó lenne ,ha valakik besegítenének neki és nem érne ez az egész csak úgy véget. 🙂

   • Rammschein

    Én azt furcsálltam mindig is, hogy több moderátor is van, de mindig csak Wudit meg Zenzot láttam szinte…posztot írni is… + a vendégposztok mostanában, de az más kategória…

  • Ezt majd, ha Wé előkerül, megmondja. Nekem innentől ráhatásom nemigen lesz, a helyemet szívesen átadom egy arra érdemesnek, de hogy W, és a jelenleg még meglévő két, eseti jelleggel rendelkező kolléga kivel kíván együtt dolgozni, 100%-ban rájuk bízom.

 • Tornando Ferres

  Köszönünk mindent, remélem azért nem tűnsz el teljesen a blogról. 🙂

 • Tornando Ferres

  OFF: Hát Emery nem egy Conte.

  • kasata91

   ha nincs Cavan gólja akkor elég csúnyán lábon lőtték volna magukat ezzel a taktikával.

   • “volna” ? 🙂

    • kasata91

     Hpgy én hogy rühellem ezeket a katalányokat…

     • Blotunga

      Én meg azon röhögök, hogy Cavani mindig a fasz rossz oldalán áll!

      • Azért ez talán még az Arsenal alázzuk magunkat szarcsimbókká színvonal alá ment egy szinttel. Az a PSG, aki tövig szopkodtak itten páran nemrég, úgy adott le egy 4-0-ás első meccset, hogy még a hosszabbításra sem futotta. Ehhez csak állva tapsolni lehet, pedig névnapomra így már nem sok mindent kértem, csak, hogy essenek ki a francba egy második alázással a bárkák. Hát, kösz a semmit, buta, buta fhansziák.

       • gorkaf78

        Sztem ezt most Emery k*rta el. Nem szabadott volna ennyire magukra húzni a törpéket, plusz én kezdettem volna Di Maria-t, a kb. semmit sem csináló Lucas helyén.

        • vaskosan benne van a keze, az tuti, de egy hatgólos megsemmisülést nem lehet egy-az-egyben az edzőre húzni.

         • gorkaf78

          Igen, teli volt a gatya a játékosok részéről is. Mégsem egy nagycsapat ez a PSG…

          • Diego Costa

           Nem hát.

      • kasata91

       Ezt még a 2 tizi és egy elmaradt Neymar piros szokásos hátszéllel is illett volna lehozni …

      • Diego Costa

       Silva is panaszkodhat…

 • Ahoj, hát így mindenkinek köszönöm a kommentokat is, azért teljesen el nem tűnök, a Chelsea-szurkolás nem múlik el, idelent továbbra is találkozunk majd, a különbség max annyi, hogy csak idelent, és ritkábban.

 • gorkaf78

  Aki volt olyan tökös, hogy 3:1-nél rátolta a házat a Barca továbbjutására, az most mehet Disneyland-be. 😀

 • adam10

  Minden jót Zenzo, kösz a fasza postokat!

 • gorkaf78

  Újra 10 pont az előny!!!

 • kasata91

  Pár napig biztos nem olvasok sajtót. Végtelen barca szopkodás ON.

  • Lavid Duiz

   Miközben két 11-es, ami közül egyik sem volt az + egy szerencsés öngól. De persze ez a szerencsétlen Emery is, meg a kiaszott taktikája is megéri a pénzét.

   • kasata91

    És akkor még ott van Trapp és a balfasz szabadrúgás gól

  • Sam Sayonara

   és a végtelen röhögés az arsenal után a psg-n

 • Endy919

  Leszter majd megmutatja a barszanak , hogy mi a foci.

  • Lavid Duiz

   😀

 • Sam Sayonara

  Én meg nagyba nézem az előző poszt alatt, hogy mi ez a nagy csönd, erre tessék.

  Zenzo, kösz mindent. Már a chelseafc.hu -n is olvastalak, talán 11-12 éve is már, hát, röpül az idő. Mindig tiszteltem a minőségi munkát, és a belefeccölt időt a arészetekről, nem akarok nagy számokkal dobálózni, de az a kb 1000 poszt, amit szerintem tuti, hogy összehoztál, hát, büszke lehetsz rá, minden gúnyos felhang nélkül. Fura lesz majd nem olvasni “téged”, remélem az LR azért még kitart így is. Az már túl nagy érvágás lenne, ha nem.

  • mert sose nézünk szét, csak megyünk a vakvilágba 😉

   1000 talán nincs, azért az erős, a 600 reálisabb, talán 700, ha mindent beleveszünk, de abban már benne vannak a nevem alatt kiment vendégposztoktól az egysoros villámposztokig minden 🙂

 • bilala

  Zenzo: koszonjuk a sok-sok szinvonalas irast, kifejezetten jo volt oket olvasgatni! jopar hosszabb irasnal futott at az agyamon, hogy mennyi ido is lehetett ezeket osszerakni, ugyhogy maximum respect! oszinten mondva (nem nyalizva :)) nekem is kicsit hianyzott mar mostansag, hogy magaval a poszttal, az abban leirtakkal kapcsolatban ritkan volt diskurzus, es a kommentek tulnyomo tobbsege olyan “nso”-os, de hogy ezt a folyamatot hogyan lehet visszaforditani (es kell-e egyaltalan) arra nekem sincs otletem.

  • bízom abban, hogy egy új hang fel tudja kavarni az állóvizet annyira, hogy ez megváltozzon. Velem már kicsit “beállt” a dolog, a rendszeres kommentelőkkel “kiismertük egymást”, ugyanazokat a köröket futottuk. Nekem is megvoltak és megvannak a vesszőparipáim, az ember pedig bizonyos kérdésekben nem, vagy csak nagyon (túl) lassan változik. Kicsit sablonossá és megszokottá vált az egész, néha én is azon kaptam magam, hogy ismétlem önmagam. Egy idő után nehéz újat írni. Már nem ülnek a poénok sem, és csűrheted-csavarhatod, a tizenhatodik westham beharang már nem lesz olyan, mint az első kettő volt. Nem tudok jobb szót rá, megfáradt a dolog bennem, bennünk, köztünk. Nem gondolom, hogy ez az én, vagy a ti hibátok, ez egy folyamat. Ha úgy érezném, képes vagyok megújulni, folytatnám. Legalábbis azt hiszem.

   • bilala

    hat igen, az ilyen tipusu “beleszurkules”, vagy meginkabb “megszokas” hosszu tavon nagyon nehezen elkerulheto! ettol meg a te “sablonosabb” irasaid is siman szinvonalasak voltak, de mondom szamomra mar eleve az, hogy ennyi idot beleoltel az mindenkeppen jopar kalapemelest erdemel. a jovot meg senki sem latja, meg az is lehet, hogy egy kis battery recharge utan visszatersz mint arnie 🙂 (vagy uj formakat kell keresni, mint pl a mindig csak a tervezesi fazisig eljutott sorozos/meccsenezos/eloszereplos diskurzus – nyilvan a foldrajzi lehetosegekhez merten.

   • Endy919

    Bocsi , hogy beleszólok , de picit érintettnek érzem magam 🙂

    Elhiszem , hogy szar érzés , a sok beleölt idő után a posztod alatt rögtön az első kommentben átigazolási pletykákat , vagy hasonlókat olvasni/látni …ilyenkor bele sem gondol az ember ,hogy sértő is lehet . Ezért bocsánatot is kérek (tőled is Wudi) . A “lefutott körök” pedig szerintem még mindig tudnak érdekesek lenni. Az úgy túl unalmas és elfásult lenne , ha mindenkinek egyforma lenne a véleménye és bólogatnánk itt egymásnak , mint egy nagy rakás birka.

    Nem akarok nyálaskodni , mert abban gyenge vagyok , de ilyen téren te álltál tőlem a legtávolabb de mégis a legközelebb , mert még ha teljesen eltérően is gondolkoztunk szinte mindenben , mégis megtudtuk emberi hangnemben , néha egymás baszogatásál vitatni . Ezek a dolgok részben nagyon fognak hiányozni .

    Remélem , hogy egy kissebb/hosszabb pihenő után “ujjá tudsz születni” és ismét megtárgyalhatjuk , hogy Oscarnak miért kellett távoznia. 🙂
    Azt meg nem hiszem , hogy a bajnoki címről nem szeretnél posztolni 😉

    • leírtam másnak is lentebb, leírom neked is: nem gondolom, hogy ezért bárki is bocsánatkéréssel tartozik a másiknak.

     lampsnak is írtam lentebb: sohasem arra akartam formálni a blogot, hogy a poszt alatt 10 komment legyen, és mind a 10 “csak bólogasson”. Hozzászólni jobbára úgyis az fog, aki valamiért nem ért egyet. Egy kultúrált vitának való helyet akartam a bloggal, amit azért nagyrészt úgy vélem, sikerült is elérni. Lehet, hogy többekkel kölcsönösen hülyének néztük egymást, de ezt sosem vágtuk a másikhoz dedós módjára, és ez az egyik legnagyobb eredmény szerintem, amit sikerült elérnünk az évek alatt. Kevés hely tud felmutatni kulturált közösséget.

     A blog valamiféleképpen a régi idő kalózrádióinak utódállamai – ott aztán tényleg annyi volt csak, hogy leültél, nyomattad, viszont semmiféle visszajelzés nem volt, hogy épp egyedül tolod az éterbe a szöveged, vagy akár hallgatnak is vagy ketten – legfeljebb később kaptál visszacsatolást közvetetten. Nekünk is volt egy régen – na jó, ez így talán túlzás, haveromnak volt, én meg néha csak ott voltam – persze nem használtuk sem politikai, sem egyéb célokra, nem voltak szerkesztett műsorok, egyszerűen csak untuk a mainstream rádiókban játszott, szar pop-slágereket, meg, hogy mindenhol ugyanazokat hallani, 3 perc zene mellett 2 perc önreklám és 4 perc ker.reklám közt. Szegényesek voltak a felszereléseink, lényegében egy kis FM transmitter, egy számítógép, és egy winamp segítségével egy házibulit terjesztettünk ki, ültünk, zenéltünk, ittunk egy szobában, aztán hetekkel később a kocsmában hallottál két embert beszélgetni, hogy te, figyelj, haver, hétvégén este próbáld meg a 107,7-et, jó zenéket nyomat pár idióta. Szóval ugyanúgy megtalálták, ugyanúgy híre ment, pedig a város szélén már alig lehetett fogni.

   • Diego Costa

    “Már nem ülnek a poénok sem,”.
    Én azt az egyet is szívesen hallgattam volna, nap, mint nap!! :DDD
    Csak viccelek. 😉

 • myheartisblue

  Sajnalom Zenzo. Hiányozni fogsz, lesujto hirkent jott ez nekem/nekunk. Olyan ez mint mikor Di Matteot menesztettek, vhogy erezheto volt, hogy nem oks a szitu, de hogy semmibol csak igy tavozol megdobbento. Ugy erzem vagyunk itt paran akiknek szivugyuk lesz tovabbvinni/besegiteni a blogot es a cikket irasaban Wudinak .Elvegre Di Matteot is Benitez probalta potolni es nem tunt el a Chelsea a sullyesztoben. Mar most visszavarunk! “Carefree whereever you may be, we are the famous CFC!”

 • Azért a sky is b*szódjon meg, ilyen összeállítással:
  http://www.skysports.com/football/news/11945/10795191/poll-greatest-football-comebacks-in-the-last-20-years

  Hogy a Chelsea ebben az összeállításban hogyan nem szerepel.. kezeket fel, aki tudja. Ha más nem, legalább a BL győztes szezonunk Nápoly ellenije… bezzeg a Motherwell-Hibernian, az igen… áh, #buzimédia

  • N’kolo Ganté

   Szerintem a Napoli elleni comebacknél komolyabb volt a Barcelona elleni. 10 emberrel, kapitány nélkül, Cahill megsérült, Ramires-Bosingwa-Luiz-Cole védelemmel jöttünk vissza 2-0-ról 2-2-re, Messi még egy büntetőt is hibázot. Ramires és Torres gólját soha nem felejtem el. Aznap este fogták az istenek a kezünket, az biztos.

   • ezen ugyan nem fogunk összeveszni, de ott egy idegenbeli 3-0-ból álltunk fel, közvetlen edzőváltás után

    • lamps8

     3-1*

   • Diego Costa

    És nem kellett hozzá kamu 11-es és bíró segítség. Teljesen egyértelmű, hogy a mienk nagyobb volt.

 • balazsh

  Bár én csak ebben a szezonban csatlakoztam az oldal rendszeres követőihez, köszönöm Zenzo a rengeteg beleölt munkát, és sok sikert kívánok a továbbiakban!

  • Endy919

   Te nem voltál itt régebben is ? Nekem úgy rémlik , hogy már régebben is dobtál pár kommentet.

   • balazsh

    Nem voltam, korabban megvoltam Chelsea blog nelkul is, csak tavaly, a Britannia hatasara jott a kesztetes, hogy kitargyaljam a latottakat 🙂

 • Asidotus

  Nagy kár lenne, ha megszűnne a blog, mert Zenzo állításával ellentétben engem pont nem a kommentek érdekelnek (azok is érdekelnének, de nem ekkora mennyiségben), hanem egy információdús, elemző cikk, az esélyekről és a látottakról. Én magam nem vagyok chelsea-s, nem szoktam angol nyelvű oldalakat bújni, innen tájékozódtam, mi van a klubbal

 • Frenky54

  Elég sokáig hezitáltam szóljak -é bármit Zenzo “búcsú” soraihoz. Ebben pillanatban úgy érzem, hogy Ő valami nehéztől, számára már fárasztó valamitől szabadult meg-fel…már nem találja meg álmai, elképzelései beteljesülését, ami korábban a Chelsea blog elindítására késztette.
  Úgy vélem helyesen döntött!
  Biztos vagyok benne, h a későbbiekben mindannyian “találkozunk” vele, véleményeivel, hozzászólásaival itt oldalon.
  S,ha már Arany János születésének 200 .évfordulójáról emlékezünk ebben az évben, szeretném a költő soraival zárni mondanivalóm:
  “Letészem a lantot. Nyugodjék.
  Tőlem ne várjon senki dalt.
  Nem az vagyok, ki voltam egykor,
  Belőlem a jobb rész kihalt.
  A tűz nem melegít, nem él:
  Csak, mint reves fáé, világa.
  Hová lettél, hová levél
  Oh lelkem ifjusága!”

  • WudigessBoi

   Azért szeretem nagyon ezt a verset, mert bár a kiégésről és a megfáradásról szól, mégis egy végtelenül szépen és mai szóval profin megkomponált költemény.

   • Frenky54

    Még annyit Arany Jánosról, h a “Walesi bárdok” című balladájában írja: “Montgomery a vár neve, hol aznap este szállt, Montgomery a vár ura vendégli a királyt”…szóval a walesi város “Montgomery szabad polgára” címet adományozta Arany Jánosnak születése 200. évfordulója alkalmából …nem kell neki például adót fizetnie:)
    …és megemlítette a polgármester, h Mo.-on általános iskolában tanulnak a vértanu tűzhalálban elhunyt énekesekről, addig Walesben kevesen ismerik a történetüket.

 • Zoleee

  Ajjajj.
  Hát nem ezért jöttem ma fel, hogy ezt olvassam.
  Rettenetesen sajnálom, egyrészt mert személy szerint nagyon kedveltem az írásaidat másrészt sok mindenben hasonlóan gondolkodtunk a csapatról és a szurkolásról. (és Mourinho-ról is 🙂 ).
  Nehéz most mit írnom. Remélem azért a blog marad, nekem ez napi rutin volt /van hogy feljövök várva az új posztokat olvasva a kommenteket
  Lényeg a lényeg :
  Nagyon sajnálom, hogy így döntöttél! 🙁
  Köszönöm szépen az eddigi posztjaidat és rengeteg munkádat, a komment mezőben majd találkozunk. 🙂

 • babence

  Zenzo!
  Megértelek, de nagyon fognak hiányozni az írásaid! Azt külön szerettem, ha Wudi írta a beharangot és Te a meccselemzést, nem tudom miért alakult ez így ki bennem. 😀
  Illetve remélem alkalomadtán találkozunk még poszt hosszúságú kommentjeiddel is itt alul 🙂

  Wudi, therussianone, bluecech!
  Nektek meg kitartás és hajrá a továbbiakban, ne hagyjuk elsikkadni a blogot!
  #KTBFFH

 • myheartisblue
  • gorkaf78

   Szép pár. 😀

  • Rammschein

   holy shit… :”D

  • Endy919

   Mint egy szar photoshop 😀

  • balazsh

   ez kibaszott gáz 😀 remélhetőleg a játékával kompenzálja

  • N’kolo Ganté

   Majd ha belefejel egy labdàba meglepődik hogy tud az fàjni is.

   • gorkaf78

    Volt már neki hasonló stílusú haja, még amikor Ukrajnában játszott.

  • Sandic

   Ez Willian???

 • WudigessBoi

  Hi hey! Ocsúdva a gyászból: Zenzotól függetlenül én is érzem bizony, hogy fogytán az erőm. Amit ígérhetek: ha egyedül is, de ezt a szezont végigviszem/végigvisszük. Aztán majd meglátjuk…

  • Oh vázzz… 🙁

  • babence

   szomorúan olvasom, de ugyanúgy meg tudom érteni. 🙁
   reméljük a legjobbakat, hátha egy PL-FA kupa kombó új lendületet ad! 😀

 • szeszfabresz
  • gorkaf78

   Bocsi, elloptam és feldobtam a britanniára is. 😀

   • szeszfabresz

    Isteni igét terjeszteni is kell!

   • Sandic

    Majd megmagyarázza valaki, hogy miért nincs történelmünk…

    • WehaveNoHistory

     Olyan mindig lesz.

    • Diego Costa

     Pont ma olvastam, hogy mi vagyunk az első angol csapat és összes klubot figyelembe véve pedig a negyedik, amelyik mindegyik európai kupát megnyerte már.

 • BalazsM

  Üdv a kiegett/kiöregedett szerkesztök köreben 😉
  Nincs mit magyarazni ezen szerintem, teljesen normalis, hogy egy idö utan belefarad az ember, es ratör az erzes, hogy majdnem kenyszerböl csinalja. Lehet hogy egy pihenö utan ujra kedvet kapsz hozza.
  A blogot meg nyilvan csak akkor lenne ertelme folytatni, ha megmaradnanak az egyedi hangvetelü cikkek, es lenne ket-harom aktiv blogger. Lehet hogy jobb lezarni/szüneteltetni az egeszet, mint havonta egy-ket “kenyszer-cikket” publikalni. Es persze ott a chelseafc.hu, ahol ugyanugy elfernek az erdekes cikkek 😉

 • gorkaf78

  Nekem az a véleményem, hogy a blogfelületet – ha ez lehetséges – mindenképp meg kellene tartani a kommentelés lehetősége miatt. Az évek alatt itt összegyűlt egy olyan, normális közösség, melynek tagjai kulturált hangnemben el tudnak beszélgetni a kedvenc csapatunk mindennapjairól. Ezért nagyon sajnálnám, ha megszűnne az itt kialakult rendszer. Legvégső esetben persze át lehetne menni a britanniára, hogy ott beszélgessünk a Chelsea-ről, de mondom, nekem jobban tetszene, ha megmaradna az önállóságunk.

  • adam10

   Egyetértek, vagy legalább meccsenként szöveges post nélkül csak egy új bejegyzést lehetne nyitni, hogy alá lehessen kommentelni…

 • Diego Costa

  :((((

  Végtelenül elszomorít a hír. Mikor olvastam a cikk címét azt hittem a klubbal vagy a stadionnal kapcsolatos korszak lezárása lesz. Egy vicces tartalmat szerettem volna beszúrni, ezért jöttem fel. A cikk címét megpillantva gondoltam jó is, feldobom a szomorúnak tűnő címet. Az olvasás után viszont rá kellett jönnöm, hogy nem biztos, hogy ez a legjobb alkalom erre.

  Remélem valamilyen formában tovább él az oldal, mert szerintem is szükség van rá. Jó volt “idetartozni” és remélhetőleg a múlt idő használata helytelen. Jó volt egy magyar nyelvű CFC-s közösséghez tartozni, ahol véleményt lehetett formálni, mert -javítsatok i ha tévedek-, de nincs nagyon ilyen. Annak külön örültem volna, ha gyarapodnak a felhasználók, mert sokszor családias a hangulat, a kevés felhasználók miatt az ember akaratlanul is kívülről fújja a neveket. Bővítést szerettem volna, erre lehet, hogy totális leállás lesz a vége. Szomorú.

  Mindenesetre szeretném kifejezni a köszönetemet @ZenzoLR:disqus felé a fáradságos munkáért, a minőségi és szórakoztató tartalomért. Minden jót, Zenzo!

 • Tornando Ferres
 • Blotunga

  Értem én, hogy villanymotor, de mi hajtja?!?!?! Ezek kajak ennyire hülyék? “Én szakétő vagyok!”

  • WehaveNoHistory

   Abból a bagázsból a Juhár Tomi aki ér valamit, Dodi elmegy, a Salec meg a Gellei egy p*cs. Szomorú. És nincs is semmi remény, hogy ez változzon mert a helyére is csak ilyenek jönnek majd. Ennél lejjebb már csak az M4, és Spíler és Sport tv van.

   • balazsh

    Azaz ennél csak lejjebb van. Azaz ez a legkompetensebb csapat a magyar sporttelevíziózásban. Nem érzem a kritika jogosságát, akár igazuk van ebben, akár nem.

    • Blotunga

     Mármint minek a jogosságát nem érzed? Hogy általában kritikán aluli teljesítményt nyújtanak és még bőszen szakértőznek? Vagy, hogy amíg Henry, Carrager, Neville csak kiégett volt focisták, addig ők igazi szakértők? A kedvencem az, amikor fel sincsenek készülve egy témából, gyakorlatilag fogalmuk sincs a valóságról, de megnyitnak egy statisztikai oldalt adás előtt, vagy akár adás közben és az által megfejtik azt, amit más nem tud évek alatt…

     • balazsh

      Lehet fanyalogni, de vesd már össze a Spíler TV-s borzadállyal. Amúgy se hasonlíthatunk mindent egy hússzor akkora gazdaságú országhoz. Nekem se a kedvenceim, elismerem, hogy túlteng az egó, sokszor silány a minőség, de kezeljük már a helyén őket és örüljünk, hogy több mint a semmi. (Amúgymeghanemtetsziknenézd.)

      • Blotunga

       Amúgy meg nem nézem, de azért ha valami szar, azt nem kell mosdatni. Amit belinkeltem az meg pont, hogy az ego olyan szintű nagyságát mutatja, amit már nem lehet tolerálni! S ha valaminél van szarabb, attól az még nem jó és kész!

       • balazsh

        A Salecet nem is próbálom mosdatni, számomra nagyon is ellenszenves, viszont a DigiSport hazai mércével igenis színvonalas. A belinkelt jelenet, illetve több másik kiragadott rész ízlésessége önállóan lehet, hogy megbukik, de a fő profiljuk akkor is a szórakoztatás, amiibe simán belefér néhány nagyképűsködés vagy pontatlanság.

    • WehaveNoHistory

     Digi megpróbál műsor félét csinálni ebből a rossz lígönből is, kimaxolják az tuti, és évekig nyomták a PL-t az jó volt, még ha néha beült oda olyan is aki nem volt képben az angol focival. A többiről nem tudok mit mondani, ahol ha egy ronaldo pályára se lép és a nézők szavazata alapján ő lesz a meccs embere az minősíthetetlen, vagy hogy v. otto és h. atika cica harca a spanyol hercegnőkért tettlegességig fajul az szerintem nem minőségi műsor. Nem nézem egyiket sem, csak amikor elvétve oda kapcsol az ember ilyenekbe fut bele. E vajna, meg vehetne értelmes kommentátorokat és egy normális bútort a stúdióba, mert ez a kerti díszlet nem túl fain egy angol focit közvetítő műsorhoz.

     • balazsh

      Infotainment. Ha puszta adatok alapján kielemzett meccsek érdekelnek, arra Magyarországon nincs elég nagy közönség, nézz angol TV-t, én megelégszem ezzel.
      A Spílerben pedig közel sem a stúdió a legnagyobb baj, bár a TV2 CEO-ja épp azt emelte ki, hogy költeni fognak rá, szóval örülhetsz. Én speciel szakértőknek és egy normális műsorvezetőnek jobban örülnék. Persze új kommentátorok mellett.

 • Endy919
 • gorkaf78

  Hazard véleménye a védekezésről a pályán, és Kanté-ról:

  ‘We have to defend, because the manager wants that.
  ‘(But) it’s true sometimes we say “I don’t defend now, because N’Golo is there”.
  ‘If we have to do a marathon – he will win for sure. He can run 10 hours. I can run 10 metres, then I’m tired.’

  :DDD

  • Endy919

   Barom 😀

  • Diego Costa

   ‘Sometimes I think I’m playing with twins.” :DD

 • szeszfabresz

  Vezet a Burnsz 😀 nézi valaki?

  • Rammschein

   ez azért van, hogy az 4rsen4l 4. lehessen!!4!négy

   • myheartisblue

    Viszont akkor a M´boro összekaphatná magát és leXelhetnete a Manc6ester Uniteddel, hogy ne változzanak a jol megédemelt helyek.

    • Rammschein

     Ja, bár még messze a vége, hogy 4.-ek lehessenek… :”D
     Viszont holnap nem mi meccselünk a MU-val a FA kupában? 😀

     Manc6ester… I lol’d… 😀

 • balazsh

  offtopic: ez a Depay gyerek milyen gólt akasztott.. lehet le kéne iga-ohwait

  • kasata91

   nem ismerem a Vitesse keretét, de lehet jól jönne nekik 😀

 • Sandic

  Ahogy arra számítani lehetett, elfogytak a könnyű ellenfelek az FA kupában. (ó bocsánat, az Arsenal még nem esett ki 😉 ). City, Sp*rs, Arsenal, és remélhetőleg mi az elődöntőben.

 • myheartisblue
  • Rammschein

   most Mou vagy valami vezércselt akar csinálni, vagy meghülyült… vagy a firkászok szerint hülyült meg. 😀 Mindenesetre legyen az ő gondja/gondjuk. 🙂 S reméljük, hogy nem a milyenk lesz ha neadjisten bejön neki. 🙂

   • balazsh

    ha igaz a hír, akkor a megbetegedés és lesérülés aligha Mou meghülyülésének következménye, bár nem zárom ki, hogy bedilizett az öreg.

    • myheartisblue

     A Squawka szerint a vonatra/buszra szallasnal tenyleg nem jelentek meg az emlitettek. Vszeg elengedte es az. EL a prioritast vagy tenyleg ilyen szarul alakulnak a dolgok.

 • Levi97

  Here’s how the Blues line-up this tonight:

  Thibaut Courtois; Cesar Azpilicueta, David Luiz, Gary Cahill (c); Victor Moses, N’Golo Kanté, Matic, Marcos Alonso; Willian, Diego Costa, Eden Hazard.

  Subs: Asmir Begović, John Terry, Kurt Zouma, Nathaniel Chalobah, Cesc Fàbregas, Pedro, Michy Batshuayi.

  A másik oldalon kezd Rashford, illetve 3-4-3nak tűnik az ő szerkezetük is. Valamiért örülök, hogy kimaradt fellaini.

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  A betegséget legyőzve, itt az idő, hogy egy százas zsepi kíséretében én is megírjam azt amit már sokan itt előttem.
  Elsőre sajnálom, hogy eljött ez a pont, én még mindig nagyon szívesen olvastam a meséidet, de ha nem lelted benne örömöd, akkor ez a helyes lépés, a hobby azért van hogy az ember jól érezze magát. Remélem, így több időd marad a komment szekcióban vitákat bukni velem szemben! 😀
  Köszönet az eddig belerakott nem kevés munkáért és sok sikert az esetleges vegyesebb bloghoz! 🙂