Áprilisba lépve: Chelsea – Palace

A válogatott meccseket követően visszatér a Premier League, a Bridge-re pedig a liga testének egyik legavatagabb szerve (és csapata) látogat szombat délután.


Csapatszemle

Hazard, Moses, Courtois, Diego Costa és John Terry szereplése is kétséges, de hivatalos megerősítést egyelőre még egyik sem nyert. Hazard az előrejelzések szerint – miután kihagyta a múltheti VB-selejtezős mérkőzést – játékra kész állapotban van, ellentétben a további alapembereinkkel. Courtois csípőproblémákkal küszködik, de a hírek vele kapcsolatban is biztatóak. Diego formájára már a naptári év kezdete óta rányomja bélyegét a fizikai kiégés és az ezzel járó fokozatos leolvadás, és bár a súlyos sérülést elkerülte, egy rövid kiesés mindenképpen várható volt. Ötvenedik kék PL-gólja továbbra is várathat magára.
Eltiltottunk ezúttal sem akad. Egészen eddig a Chelsea játszatta a legkevesebb játékost a ligában, egészen pontosan 21-et. Ez a tavalyi Leicestert idéző szám egészen biztosan változni fog.

Ellenfélanalízis

Két Chelsea-kötődésű játékosunk is sérüléssel küszködik, Rémy és van Aanholt sem fogja eséllyel aktiválni az ex-játékosaink gólszerzési faktorát.
Sam Allardyce csapata az elmúlt három mérkőzést clean sheettel húzta be, ennek köszönhetően megindult felfelé a Palace, és már 4 egységgel tartja magát a kiesőzóna előtt. Gólkirályuk, Benteke minden bizonnyal ezúttal is kezd, ellentétben az idényben eddig 7 bajnokin bevetett Flaminivel.

Sporttörténelem

A Palace-t még a Mourinho-érában fogadtuk utoljára a Bridge-n 2015 augusztusában, 2-1-es, megdöbbentő vereséget szenvedve.
Conte alatt hazai pályán továbbra is kimondottan effektív a Chelsea, 17 meccsből 16-ot bezsákolt, köztük a legutóbbi tizenhármat, a PL-ben pedig zsinórban a 11. győzelemre készülhetünk.

Lassan meglesz az ötvenedik is.

Amennyiben a Palace kapott gól nélkül győzedelmeskedik, sorozatban a 4. ilyen meccsükkel történelmet írnak. Legutóbb 2015 tavaszán hoztak egyébként 4 győzelmet a PL-ben egymás után. Ami ellenük szól, hogy idén az összes londoni rangadójukat gól nélkül elvesztették.

Big Sam szintén közel a történelemíráshoz: ha nyer, ő lesz az első menedzser, aki négy különböző csapattal is képes felülmúlni a Chelsea-t.

Tipp:

Benteke hozza a szokásos gólját ellenünk, mi viszont élünk a hazai környezettel. 2-1.