Többfrontos küzdelmek…

Elérkezett a nap. A mai mérkőzésünkkel letudhatjuk a PL 2016/17-es kiírásának utolsó igazi rangadóját, és ezzel megtehetjük a végjáték legnagyobb lépését. A fordulás után myheartisblue vendégposztja következik.

Ha hétvégi fordulóra gondolunk, akkor be kell látnunk, hogy a PL háború végkimenetele nem csak azon a pályán fog zajlani, ahol mi küzdünk. Ugyanis nyugtalankodva követjük, majd a legnagyobb idei riválisunk, a Spúrok mérkőzésének a eredményét is. Az idegek harca bármelyik pályán, bármilyen új fordulatot vehet. Utóbbi fordulós ügyetlenkedéseinknek köszönhetően már-már minimálisra csökkentettük a kényelmes előnyünket, amit a Spurs kegyetlenül használna ki.  Az FA-kupában nagyszerűen mutattuk meg, hogy két győzni akaró mentalitás közül, melyik is a „győztesebb”. Ámbár a titkon várt reakció nem az volt amire sokunk számított: egyelőre nem törte meg a Tottenham lendületét az általunk adott pofon. Ugyanis a hétközi fordulóban valahogy sikerült két vállra fektetniük azt a kellemetlenkedő Crystal Palace-t, akitől mi oly érthetetlen vereséget szenvedtünk. Persze ez csak egy muszáj reakció volt Tottenhamtől, ugyanis láthatták, ahogy egy nappal előtte (még fájóan ismerős) 4:2-es arányban győzedelmeskedtünk a Sotonnal szemben. Egymásnak dobáljuk a nyomást szimbolizáló medicinlabdát a mérkőzések előtt, csak Tottenhamnek magasabbra kell dobnia. Mindkét oldalnak meg vannak a maga előnyei és hátrányai:  4 pont előnyünk van, ami a legszembetűnőbb és legélvezhetőbb. Egy esetleges vereség esetén is 1 pont még mindig lenne az előnyből, viszont a másik oldalnak nincs mit vesztenie, ők már betolták az ALL IN-t jelentő összeget akarom mondani hozzáállást. Egyelőre még rajtunk a nyomás, de csak addig ameddig a vasárnapi végső sípszó el nem hangzik. Ugyanis azután fejekben a Spurs – Arsenal észak-londoni derby sem könnyebb a mi mérkőzésünknél és nekik is van min görcsölni.

A legfőbb kérdés viszont az, hogy a végső sípszó után milyen impulzust továbbítunk a Spurs csapata felé. Véleményem szerint a maradék 5 mérkőzésünkből ez a legnehezebb ránk váró feladat. Hiába van jóval hátrébb az Everton és simáztuk őket le 5:0-ra novemberben, ez most mégis csak egy véghajrá, ahol mindenkinek kellenek a pontok. Ámbár megszerzett pontokkal sem nagyon mozdulhatna Toffies sehová, ugyanis a látszólagos közelségük az Arsenalhoz, csak a több lejátszott mérkőzésük miatt mutat kecsegtetően. Tudjuk, jól viszont, hogy ez itt a Premier League: senki nem akar szégyent vallani a saját közönsége előtt és mindenki a legjobb helyen szeretne végezni. Koeman mindig győzni akaró mentalitása a csapatára is rá ragad. Kicsit olyannak érzem ezt a mérkőzést, mint előző szezonban a Chelsea – Tottenhamet: mi már nem szólhattunk bele semmibe, de azért robbanthattuk a szenzáció bombáját. Ami után azért, a titkon mindenki biggyesztett egyet, hogy szép volt megverni a bajnok aspiránst és beleszólni a végébe. Ugyanezek a gondolatok szálingózhatnak a Goodison Park játékos és szurkolói (nah meg a Chelsea rivális) fejekben is, hiszen ismerjük a szomorú mondást: “Legnagyobb öröm a schadenfreude káröröm.” Meg is van tehát a következő indok, miért is nem engedhetjük, hogy vesztesen hagyjuk el az Everton pályáját holnap: nem kell a még nagyobb nyomás és mások káröröme duplán sem. Ezt az érzést egy éve bőven tapasztalhattuk, most pedig olyan érzéssel vághatunk vissza (esetleges FA és PL győzelemmel), ami egészséges büszkeségre és további erőre sarkallhatja Kék fiainkat. Ehhez ez a mérkőzés behúzása is kihagyhatatlan lépés. Elég is a mindgames-ből tereljük a focira témát. De előbb statvideó:
https://www.facebook.com/BreatheChels/videos/1831492723838878/

Miután Koeman júniusban átvette az Everton irányítását, a szurkolók megnyugodva fogadták el, hogy jó irányba haladnak a dolgok ebben a szezonban. Az Everton ugyanis egy nagy múltú erős csapat, akinek nem a hátsó sorokból kell felküzdenie magát, hanem EL vagy TOP6-ba kerülés a cél. Ez az előző éven nem így volt és csak silány 11. helyre kormányozta be a hajót a (Monk-imitátor) Martínez, amiért mennie is kellett. A vezetés és a szurkolók egyaránt azt várták, hogy jöjjön valaki aki helyreteszi a filozófiát és a súlytalanságot a liverpooli kékeknél. Koeman futballfilozófiája és profizmusa jó pár remek igazolással ( Bolasie, Schneiderlin,Gueye, Lookman vagy Ashley Williams) megfűszerezve elkezdte megfőzni a jól illatozó Everton levest. A jól bevált és lényeges hozzávalók maradtak (Lukaku, Jagielka, Barkley, Baines) hogy a főzet profilja megmaradjon. A zavaró vagy (már) nem odaillő dolgoktól viszont kénytelen volt megválni a holland mester: így hát távozott: Galloway Howard, Pienarr, Oviedo és a többiek. Így idén összefőtt ez az Everton leves, ami az előző évekhez képest igencsak jól illatozik és csak jobb lehet. Igencsak jót lakmározna pár csapat (köztük mi is) Lukaku húsból. Ámbár mi voltunk a beszállítók, mégis drágán kaphatjuk vissza azt az alapanyagot, amit mi bocsátottunk áruba anno. Ezt persze csak akkor következik be, hogyha ténylegesen félretesszük a becsületünket és bevalljuk, hogy nem kell már Costinha asszony főztje, amiből évek óta falatozunk. A probléma csak az, hogy magunk sem tudjuk eldönteni, hogy van-e vele baj vagy megélünk még pár évet belőle. Minden esetre reméljük, hogy vasárnap nem Kis János (Móricz Zsigmond: Tragédia) módjára, ez a húsfalat akad meg a torkunkon és vágja haza a mérkőzést.


A leveses hasonlattal arra szerettem volna rámutatni, hogy tavaszra összeforrt ez az Everton(utolsó 17 mérkőzésen 2 vereség) és újra erős (közép?!)csapattá vált, aki vasárnap a büszkeségért és önmagáért játszik. Koeman mentalitása mindenképp az, hogy az utolsót is kihajtja majd a csapatából és a végsőkig küzdenek, hátha még is megcsíphető az a 6. hely. Mindezek mellett sok bizonyítani akaró fiatal is felfér a kispadra, akik játéklehetőséget is kaphatnak. Igaz ezt a jelenséget főként az is segíti, hogy rendkívül sok és kulcsfontosságú sérültje van az Evertonnak. Egy bizonyítani akaró fiatal nehézséget is okozhat az ilyen mérkőzésen, de nagy meccsekbeli tapasztalatlanságukat akár az előnyünkre is fordíthatjuk.

PRO(+++): Amit biztosra tudunk a Mersey-parti csapatról, hogy az idei játékstílusuk masszív és rendkívül kemény. A Liverpool után, a második legtöbbet szerelő csapat a meccsenkénti 19,4-es szerelési mutatóval és átlagosan 12-szer szabálytalankodnak egy mérkőzésen, ami igencsak rossz hír Eddie lábainak. Nagy-nagy erőket megmozgatva operálnak a két 16-os között, megölve ezzel a pálya közepén való kreatív játékot. Jól blokkolnak és kiemelkedő a statisztikájuk a tisztázások terén. A Gueye – Schneiderlin pivot hasonlóan effektív munkát mutat fel mint a mi Kanté – Matic párosunk. A lövések 70%-át hárítani tudták, ami a kapujukra tartott tehát a védelem nem rosszul muzsikál.
A PL góllövő lista vezetőjét, Lukakut, senkinek sem kell bemutatni gondolom a maga 24 góljával. Agüero és Zlatan lőtt csak többet kapura mint Lukaku, de a belga valamivel kevesebbet játszott, mégis eredményesebb volt. A védőinknek mindenképp kell figyelni, ugyanis rendre sok gólt szereznek a Goodison Parkban: 3,4,4,2,6,4,1 és 3… tehát a Chelsea clean-sheet fogadás felejtős!!! Sőt jobban átmustrálva a statisztikákat, az Everton 2017-ben a PL-ben veretlen otthon, ami további aggodalmakra adhat okot.

CONTRA( —): Nehéz felsorolni ebből is valamit jelenleg. Tény, hogy biztosan jelen van valami idegen pálya faktor, ami most sajnos nem felhasználható. Távol az otthontól olyan csapatoknak osztogattak pontokat, mint a Stoke, Middlesbrough, WHU vagy épp a Manchester United (nah ez csúnya volt ccccsszzz) (vagyis lett volna…ha 2 fordulóval ezelőtt épp nem mi kapitulálunk ott L ) Talán, ha Lukakut-Barkley párost ki tudjuk kapcsolni a játékból az eléggé megfogja őket támadás és effektivitás téren.  Esetlegesen Hazard átlövései vagy a wingbackjeink remekelése hozhatja zavarba az Everton védelmét, de úgy érzem, hogy azt a fajta védekezési förtelmet, amit novemberben mutattak ellenünk a nagy tavaszi hadjáratuk során sehol sem mutattAk be. Mindenképp össze kell zavarni a védelmet és nem ártana váratlan dolgokat húzni taktika téren, mert ezt a csapatot erőnlétben lenyomni nehéz lesz. Remélhetőleg az idén jól működő kontráinkra nem igazán tud reagálni  az Everton csapata.

Conte sajtótájékoztatója után megtudhattuk, hogy nincs sérült a csapatnál, tehát a gálakezdőnkkel roboghatunk ki az Everton gyepére. Amit igazán jól csinált a digó, hogy bárhogyan is kérdezgették Lukaku-ról, elismerte a tehetségét és hogy veszélyes játékos, de a saját játékosait tartja a világ legjobbjának és nem cserélné le őket. A clean sheetekre kitérve is megjegyezte, hogy komoly fejfájást okoz neki, hogy 11 mérkőzése (!) nem tudjuk megakadályozni azt, hogy gólt kapjunk. Minden esetre véleménye szerint ezzel is sokat volt foglalkozva: a hibákat és az ellenfél támadásait is rendkívül sokat elemezték, mivel fejlődnünk kell e téren.

A legfontosabb mégis a zárás volt, ahol elmondta, hogy egy rendkívülien igényes szezon, rendkívüli nehéz szakaszába érkeztünk. Nagy a nyomás mindenkin, de tudjuk, hogy hogyan nyerhetünk. Ugyan olyan nehéz nekünk is mint a Spursnek, de hibánkkal nem táplálhatjuk az ellenfél hitét. Késznek érzik magukat a srácok és tudják mennyi munka van ebben a szezonban, ezért készek küzdeni és valóra váltani az akaratukat. Kezelni kell nyomást, de ugyan ebben az időben élvezni is kell a pillanatot és a játék szépségét.

Igazi hadvezéri és utolsó csatás buzdító szöveggel küldte/küldi tehát harcba a fiúkat Conte generális, és tényleg úgy érzem, hogy a lehető legjobb személy most a csapat élén, aki elhiteti ebben kemény küzdelemben a srácokkal, hogy bármilyen erősek is az ellenfelek, ha mi továbbra is hozzuk ezt magabiztos és végig küzdő formánkat akkor baj nem lehet. Az ellenfél is nagy csatába megy holnap, lehet épp az „ellenségünk ellensége lesz a barátunk”…persze szigorúan idézőjelbe. Ha még sem sikerülne győzni még másik mérkőzése(eke)n is bukhat/változhat az egész bajnokság és még akkor is  1 ponttal vezetünk, nem pedig egyenlő vagy hátrányban vagyunk. Kívánok mindenkinek kellemes vasárnapot! Izgalmas és Chelsea sikeres meccsnézést! Proud to be blue! #COYB

 • Pingback: Többfrontos küzdelmek… | Zongoracipelő()

 • Jó lett a poszt Myheart, neked amugy a nemet a masodik nyelved? Jo sok germanizmus van az iromanyodban 🙂

  Annyira intenz már itt a végjáték, hogy a lelki- és idegi állapotom érdekében, lehet csak az eredményt fogom megnézni és a meccs alatt elmegyek futok egy félmaratont…

 • Egy kis OFF, de ezt muszaj 🙂

  “Anthony Joshua has won more times at Wembley than Spurs!”

 • salsal

  Jó a poszt! Kemény meccs lesz, a clean sheet felejtős, de megütjük őket. 2-3 a tippem.

 • balazsh

  Swans szépen oktat azért a Traffordon, emellett pedig a fű zöld, Shaw meg sérült.
  Tegnapi Ibrának adott tanácsait saját magára is kiterjesztheti http://www.espnfc.com/manchester-united/story/3114752/manchester-uniteds-luke-shaw-offers-injury-advice-to-ibrahimovic-rojo

  • Endy919

   Vajon Jocó ez után a 11es után is fogja szidni a bírót?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Mára így a “saját játékos lejáratása” és a “jobbak voltunk de a foci igazságtalan” kártyák maradtak csak.

  • Diego Costa

   ” emellett pedig a fű zöld”, újabb bírói “tévedés” a mu részére.

   • balazsh

    Itt nem is csak bírói tévedésről/elfogultságról kell beszélni, de Rashford undorító műeséséről is. Egy ilyen egyértelmű esetnél én simán használnám az utólagos eltiltás eszközét is, de minimum az utólagos sárgalapot. Kell valami prevenciós eszköz az ilyenek elkerüléséhez, mint ahogy egy szándékos megtaposásnak is van (általában) következménye.

 • balazsh

  Nincs meglepetés, gálakezdő.
  Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Kante, Matic, Alonso; Pedro, Diego Costa, Hazard
  Subs: Begovic, Zouma, Ake, Chalobah, Fabregas, Willian, Batshuayi

  • babence

   Chelsea substitutes: Begovic, Zouma, Ake, Chalobah, Fabregas, Willian, Batshuayi

   Már hiányoltam Chalo-t a padról, de Ake is ott van, ez jó dolog.
   Terry viszont így már nem fért oda, kíváncsi vagyok látjuk-e még a szezonban, tán a végén, feltéve ha minden simán megy.

   • Diego Costa

    Nagyon remélem, hogy zsebben lesz a bajnokság utolsó fordulóra és akkor Conte kezdőbe rakja Terry-t, hogy még egyszer utoljára kivezesse a csapatát.

    • balazsh

     Sundert picsázni otthon Terryvel a kezdőben? Hmm ahogy belegondolok már áll

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Én azért egy Fabret elnéztem volna a kezdőben.

   • Everton ellen? Itt most különösen indokolt stabil kp.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Costa helyett gondoltam.

 • WudigessBoi

  MU utolsó öt hazaija: 1-4-0.
  A Bournemouth, a WBA, az Everton és a Swansea megcsinálta, mi nem.

  • Zsozé egy meccsig lehetett önmaga, nyert is.

 • Azért ez Cahill-madzsik volt.

  • WudigessBoi

   Elől-hátul szorgoskodik.

 • Nah Azpit agyon fogjak futni ott.

 • Endy919

  BazdemegPedro.

 • Mózesz mától a év játékosa.

 • Endy919

  Eden bazd..

 • balazsh

  Conte reakcióját osztottam én is

 • lamps8

  Eden Torres

 • Endy919

  Jók vagyunk , de bekell gyorsan egyet verni.

 • lamps8

  Daviest felrúghatná alaki ilyen szabályos módon, mondjuk Matic

  • Costa elobb ert a labdahoz latszott a lassitason, szabad es sarga kellett volna, h legyen

  • myheartisblue

   Sajnos a szabalyok szerint a labdat rugta eloszor, es ez igy rendben de azert fajdalmas lehetett.

   • lamps8

    nem rúgta el először a labdát, de amúgy azért írtam hogy ilyen szabályos módon.

 • balazsh

  Nagyon allin-t nyom az Everton, egy kontrát be kéne már verni nekik

 • Endy919

  Matic a cselgép 😀

 • Az Everton eddig elég langyos, egy gólt már simán vághattunk volna gond nélkül.

  • Endy919

   Kettőt*….

 • WudigessBoi

  Most már azért bosszantó ez a 0:0.

 • lamps8

  Diego Torres. bazdmeg ez nem giaz.

 • Az Everton kapuja fölött ülők már neurotikusan szoronganak, ha támadunk.

 • balazsh

  ezt az atletis Diego még rabonában is belőtte volna

 • Alonsonak nem megy ma.
  (jinxattempt)

  • Diego Costa

   Ma sem.

 • adam10

  Ez a Davies gyerek úgy néz ki mint Brienne a Game of thronesból, csak valami XS-es méretben.

 • oszi

  Moss te majom

 • oszi

  bold: ma végre CS lesz

 • Ez kurva nagy szenvedés lesz, ha valamelyik csapat nem bénázik össze egy gólt a következő 10 percben.

 • lamps8

  na matic meghallotta kérésemet.

 • Endy919

  Miért nem játszunk amúgy a fehér mezben ? Ez még mindig okádék…

  • oszi

   most az Everton fehér nadrágja miatt kicsit zavaró lenne szerintem

 • LELgredo benyomta a Citynek
  Egy tökéletes világban Lolitóval lenne a City éke.

  • WudigessBoi

   Nem hiányzik egy olyan Boro, ami elhiszi, hogy még benn maradhat.

 • Endy919

  Mindjárt kapunk egyet.

 • Felido elott nem verunk be egyet!

 • Endy919

  Likaku mindent megtesz a bajnoki címünkért.

  • az biztos, AgentRomelura szukseg is van, amit a vedelmunk megint lemuvel.

   • balazsh

    lehet belefoglaltuk ezt a meccset is az átigazolási összegbe

 • balazsh

  fújd már le spori

 • Endy919

  Spanyoljaink extra gyengék

  • Pedro egyaltalan nem rossz.

   • Endy919

    Szaladgál , de 2-3 ígéretes kontra már elment rajta.

    • lamps8

     linkeld már ide saját magadnak a haters gonna hate-es szarodat. vagy vedd le a heggesztőszemüveget, mert nem látod tőle mi megy a pályán.

     • Endy919

      Yes sir!

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Gyakran eltűnik, egyébként van veszély a játékában.

 • Blotunga

  Az a szomorú helyzet, hogy ismételten a középpálya gyengélkedik. Most, hogy az a szélsők miatt van, vagy azok is a közép miatt gyengék, na azt nem tudom. De oda bele kell nyúlni hamarosan, ha valamit akarunk kezdeni ezzel a meccsel.

  • Endy919

   Szünetbe jöhetne Nainggolan.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Én Oscart várom.

   • Blotunga

    Az elején volt egy-két igéretes helyzet, de csak kontrából. Azóta nem tudjuk normálisan megjátszani az első hármasunkat. Lehet, hogy egy Fabre is elég lenne, vagy esetleg Chalo…

 • Komolyan, egyszer ne pattanna el Costatol es tudna prdukalni egy normalis atvetelt, megindulast. Mar golokkal vezetnenk.

  • Diego Costa

   De nem ér szidni… Azt a ziccert is mi a francért nem tudta begurítani a kapuba? Mintha direkt csinálná, komolyan.

 • Rammschein

  valaki vágna hozzám egy linket pls? köszi 🙂

 • A pörgős első 10 percet durván megkérte a sors.

 • lamps8

  nyerhető lenne ez simán, csak nem lenne rossz ha alonso nem a legszarabb mccsét játszaná a szezonban. costat meg sem említem már.

  • hát ez most jogos sajna, de 2 fos teljesitmenyt meg el lehetne birni. Igy is meg kell, h legyen.

   • lamps8

    meg lehetne nem jó az everton, és az állandó emberfogásuk sem olyan jó hazardon mint a mu ellen.

    • azt ki lehetne hazsnalni, Hazard kihuzza Gueyet a kozeppalyarol es a tobbiek atgyalogolnak.

     • lamps8

      ahhoz kellene egy kis támadó potenciál a kp-ra.

    • trueblue05

     azért eléggé leveszi eddig

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Azért vicces, hogy Gueye azt csinál Hazarddal amit akar. Labda sincs ott de már nyúlik a mez, a bíró pedig asszisztál hozzá.

  • lamps8

   davies-el kapcsolatban érzem ezt. oké hogy angol, meg fiatal, meg kurva cuki hogy még mindig a saját anyja a fodrásza, de azért mindent nem kellene.

   • Diego Costa

    :DDD

   • Azért nálunk is vannak érdekes hajak 🙂

    • WehaveNoHistory

     De ők feketék és hibbantak 🙂

    • Diego Costa

     Ilyen nincs.

  • Gueye egy bántóan alul értékelt játékos, simán Kanté-közeli számokat hozott volna tavaly, ha nem Astonba megy, hanem egy normális szerkezettel rendelkező csapatba.

   • Már azért kezdik értékelni, meglepne, ha nem vinnék el a nyáron.
    A baj az, h miért ne mtudjuk ezt kihasználni, Hazardnak kéne egy kis tactical awarness es ki kéne húznia Gueyet a pályáról.

    • Ha továbbra sem találunk ép vkp-t, én nyáron nagyon elhoznám Matic elé.

     • Csak akkor két szinte ugyanolyan játékos lenne a két helyre, ami van a kp-n?

      • balazsh

       egyetértek, ez nagyon szokatlan. 2 azonos szerepkörű játékost középpályán senki se használ, feltételezem nem véletlenül

       • Jelenleg Matic szerepköre mennyiben tér el? Mert nagyjából előre-hátra ugyanazt csinálja.

        • balazsh

         Egyik magas, jobban fejel, másik törpe, jobban szerel 🙂 Viccet félretéve ezen kívül valóban nincs lényeges különbség, amikor írtam az állítást elég sok európai topcsapat középpályáját átgondoltam fejben, erre pont a Chelsea maradt ki. Pontosabban az év eleji csapat ugrott be, ahol Kante még inkább holding MF-et játszott és Matic volt az ügyeletes box-to-box. Nem maradt érvem ellene, jöjjön.

      • Matic szerepköre sem igazán tér el. Eleinte a cm-mé való átnevelése bántóan nem működött, azóta alapjában vannak domináló meccsei előrefelé, de alapjában a romboláson kívül nem dominál semmiben.

 • McDennis

  Kovezzettek meg de szamomra a “a csatar” az Harry Kane. Ha ő, vagy hozzá hasonló képességű csatár lenne a csapatunkba már biztos h a góljával vezetnénk.

  Igazábol vannak olyan mondatok amik mar alapvetesnek szamitanak ebben a naptari evben. Igy. Pl. A jatekvezetes es Costa szar. Most is ez van. Ennek elenere nyerhetonek erzem a meccset.
  Ami aggaszt, az az hogy ket vedo jatekosunk is besargult..

  • Diego Costa

   Belotti jó választás lenne.

  • balazsh

   óvatosan, ez már kövezés-közeli övezet

  • WehaveNoHistory

   Van jobb is, csak most nem jó 🙂

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Sturridge?

    • WehaveNoHistory

     😀

 • Egyébként most már jöhet a Fabregas-Matics csere, ezt az Evertont rohadtul nincs értelme ilyen szinten levédeni.

  • balazsh

   lehet nem ugyanazt a félidőt néztük, de szerintem valami siralmas volt a középpályai levédekezésünk 😀

   • nem is volt középpálya egyik oldalon sem.

   • Az, de még így is lassú és körülményes ez az Everton, pontatlanságban meg ugyanazon a szinten van mindkét csapat.

 • Uristen Matic aztán uristen Alonso

 • Ezt a meccset az nyeri, aki kevesbe lesz peches..
  Hogy lehet ilyen fosul jatszani, amikor vert ivva kene felszantani a palyat, h tovabb meneteljunk a celert?

 • Endy919

  A beadásaink nagyon viccesek

 • lamps8

  Alonso hol a jó kurva anyjába van fejben jelenleg?

 • WudigessBoi

  Rengeteg a ki nem kényszerített hiba a támadó harmadban.

 • Endy919

  Basszameg…

  • szeszfabresz

   de szep lett volna pedig.. imádom ezeket a meglepetésszerű szögletvariációkat

 • HÁT NMÁR 😀

 • Diego Costa

  Imádom ezeket a szöglet variációkat.

 • szeszfabresz

  Nekem tűnik csak úgy, mintha Luiz sérült lenne?

  • Diego Costa

   Egész évben ilyen kb, de ma is kapott egyet.

  • balazsh

   megmagyarázná, hogy miért nem megy neki

 • Ennek kurva sok értelme volt.

  • szeszfabresz

   Egyáltalán nem lábra ment

   • Mondtam, hogy lábra ment? Ettől még tök értelmetlen ilyet meghúzni, ha a labdára megy, még akkor is elviszi Stekelenburg lábát.

    • szeszfabresz

     Nem volt teljesen esélytelen, hogy eléri, Jagi nagyon rosszul adta haza, szerintem jol tette, hogy megpróbálta, mégha nem is volt egyáltalán biztos hogy eléri. De persze a sárga jegyében valóban értelmetlen volt.

     • Esélytelennek én sem mondtam, csak értelmetlennek. Annak biztos volt egy minimális esélye, hogy eléri és még benn is tartja a labdát.

 • Diego Costa

  Costa ezzel kisárgázta magát?

 • Diego Costa

  Ezek a pontatlan passzok megőrjítenek? Miért nem tudjak 2 méterre jól passzolni?

 • lamps8

  nagy csalódás hogy Conte taktikailag lófaszt nem tudott mit csinálni ezzel az emberfogással.

  • A csere mellőzését sem értem, teljesen nullbites az egész támadó-szekció. 20 perc alatt egy lövés 0 kaput eltaláló lövés. Fingom nincs, mit akarunk így kezdeni a meccsel. Qmannak meg már oltári mindegy, az EL garantált.

 • szeszfabresz

  A cserék remélem nem 80+-ban fognak jönni.

  • Endy919

   75,85,93

   • Fabre, Williana két winger helyére, hogy Costa maradhasson.

 • lamps8

  remélem Costa szerződése már készen van, meg a repjegye is kínába

 • Endy919

  Huhuuuuu Pedrooo

  • WehaveNoHistory

   azta 😀

 • Jolly Joker

  otvaaaaaaaaan 😀

 • balazsh

  jézusom :DD

 • Diego Costa

  Pedrooooooooooooo

 • oszi

  geeeec

 • lamps8

  endy töröld magad. kösz szia.

  • WudigessBoi

   Ne személyeskedjünk már ennyit…

   • lamps8

    nem lehetett kihagyni, főleg egy ekkora Pedro gól után.

    • Rammschein

     …….. okos enged…..

  • Endy919

   De nagy képed van bazdmeg. Azt írtam az első félidőben , hogy szerintem gyenge , de nem utálom , és hányom ide a faszságokat , mint ahogy te teszed Costa esetében 5 percenként….

  • Zoleee

   Inkább te töröld magad innen lamps8.
   Ha már lehet ilyeneket is írni ide…

 • #évjátékosa

 • WudigessBoi

  Ilyet a Barcában sose hagytak volna neki.

  • Diego Costa

   Maga a lövés is tilos 16-oson kívül. Ötösön belülről lehet csak. 3 passz után.

  • WehaveNoHistory

   Év végére hagyják a fiúk a nagy gólokat 😀

 • Nem szabad Pedrot bantani mondom 🙂

  • Jolly Joker

   a mutatott példa alapján szerintem meg inkább kell 🙂

   • Milyen példa?

    • Jolly Joker

     most is basztatva lett aztán tessék 😀

     • Jah igen jogos 😀

      • Jolly Joker

       mondjuk kicsit azért még helyezhette volna…

       • Endy919

        😀

 • szeszfabresz

  Éppen ezert erdemeljuk meg a bajnoki címet. A lehető legrosszabb meccset is el tudjuk dönteni egy ilyen góllal. Tavaly ez sosem ment volna be

  • Sajnos ez a Spursre is igaz volt a Palace ellen 😀

   • szeszfabresz

    Ránk meg szinten a Spurs ellen! 😀

 • Ezt hogy lehetett így elbaszarintani?

 • Diego Costa

  Costa jó passz. Jah, nem.

  • balazsh

   hagyjad szegényt, tisztázásnak szánta

   • Diego Costa

    Jogos, félt a kontrától.

 • Costa 😀 Le kell cserelni vázzz:)

  • Diego Costa

   Michy gólt és ugorjon be az away szektorba.

 • Diego Costa

  Luiz az mi volt? 😀

 • Endy919

  Koné még focizik?

 • Matic is lefele azonnal…

  • Diego Costa

   Pontosítanék: elfele.

 • WudigessBoi

  Na Luiz eddig bírta.

  • Endy919

   Vége a szezonjának :/

   • WehaveNoHistory

    lágyék… 🙁

  • szeszfabresz

   Várható volt sajnos, nagyon látszott ma már

 • Hát van néhány játékos, aki Londonban felejtette magát csak sajnos mégis a pályán van.

 • Diego Costa

  Nah Luiz megsérült. Csak ez hiányzott.

 • lamps8

  ajjaj.

 • Basszameg… Aké jön szerencsére nem Z.

  • Diego Costa

   Hajban megleszünk.

   • Hát reméljük, h a terminator Luiz összeépül a köv fordulóra, mondjuk talan pont most 1-2 meccsig lehet nelkulozni.

    • Diego Costa

     Conte okosan lehozta, nehogy nagyobb legyen a baj. Rendben lesz.

 • Pedro amugy ezt (is) ballal lotte. Tenyleg ketlabas ez a faszi.

 • Mondjuk azért az utóbbi két hónapban a meccseinken baromira nem a taktika dominál, hanem az egyéni megoldások. Még ősszel tényleg volt foganatja annak, hogy 3-4-3, addig idén szinte semmi. Minden meccsünk annyiban merül ki, hogy valakinek a klasszisa vagy eldönti, vagy nem. És jobb esetben Hazard, Pedro vagy Willian húz valami váratlant, amivel elhozzuk a győzelmet, de ez a szenvedés egyre jobban érzékelhető.

  • Hát ez nagyon így van. Simán meg lehetne próbálni vmi 4 védőset, csak nyílván nem mer hozzányúlni a kártyavárhoz Conte most.

 • WudigessBoi

  Előnyszabály ÉS szabadrúgás? Azosztigen.

  • lamps8

   😀

  • Diego Costa

   És sárga, azt ne hagyd ki. Kedvencem a Lukaku visszafújás volt.

  • valaki elmagyarázni mi történt? 😀 istennek sem értem.

   • WudigessBoi

    Rosszul sikerült a beadás, Moss pedig úgy volt vele, hogy többet érdemel az a támadás.

  • szeszfabresz

   Én sem láttam még ilyet 😀

 • Jolly Joker

  azpi segített mossnak kilépni 😀 😀 😀

 • Endy919

  Gueye is kaphat lapot?

 • WehaveNoHistory

  77. perc Géj sérga

 • Basszus közben City megint bukon van Boro ellen.

 • Gárdióla mi a rákot művel? 😀

 • balazsh

  csak én látom úgy, hogy feljavult Matic látványosan a 2. félidőre? mindenesetre tetszik amit most látok tőle

 • Jolly Joker

  ketőőőőő cahill

 • Endy919

  De okooooos !!!!

  • WehaveNoHistory

   akartam írni, hogy nem meri kapura 😀

  • Frenky54

   Éreztem, h Willianes lesz!

  • balazsh

   végül mégiscsak visszanyalt, hogy Stek sorra csak kiütni tudja a lövéseket 🙂 fucking smart gól

 • balazsh

  CAPTAINNN

 • Diego Costa

  OTT VAN BAZDMEEEEEEEEEEEEEEEEG

 • Éljen a Stekelenburg-nepotizmus.

 • EGY JÓÓÓÓ KEHILLLLLLLL

  • WehaveNoHistory

   Sose rossz 🙂

  • pontosítok, egy ross Stekelenburg es egy jó Cahill térd

   • WehaveNoHistory

    ezek a demoralizáló gólok 🙂

 • Hazard nagyon jól lőtte be

  • balazsh

   off: eddig jön a 2:0-s tippem 😉

 • lamps8

  KÉHILLL

 • Jolly Joker

  közben 2-1 a boronak… nem biztos, hogy jó ez

  • Diego Costa

   Kit érdekel?

   • lamps8

    nekünk ez nem rossz, + motiváció az arsenalnak.

    • de nekunk pont, h rossz. Ellenunk meg kuzdeni fognak a bentmaradasert.

     • Jolly Joker

      így-így, ha elhiszik, hogy bentmaradhatnak hajtanak majd mint a mérgezett egér

   • Ha a Boro nyer még mehet a bentmaradásért.

    • Diego Costa

     És az kit érdekel? 😀

     • Minket, akik meg jatszunk veluk?

      • Diego Costa

       Nem rajtuk fog múlni.

       • Remelem en is, de akar mulhatna is, ha bebukunk egy WBA-t vagy Suncit.

 • Diego Costa

  Pont akartam írni, hogy döntsük el. Úgy néz ki sikerült.

 • lamps8

  már csak az a kérdés mikor kapjuk a szépítőt, 90+2 a tippem.

 • Luiz viszajött és bírja?

  • WehaveNoHistory

   nem 🙁

   • oh vázz. Mi van Fabre helyette?

    • jah de jon ake is.

    • WehaveNoHistory

     posztra cserélt, plusz 2-5-3 lett

     • balazsh

      😀 2-5-3, mekkora felállás

      • WehaveNoHistory

       vagy is erre következtettem 🙂

 • Diego Costa

  80-at ütött az óra, jönnek a cserék! Egyből 3 is. :DDD

 • Jo cserék, faszaság.

 • WudigessBoi

  Közben 2:2 a RIverside-on.

 • Diego Costa

  Fabre, micsoda labda, te jó ég.

 • jön gyilkoswilmos

 • Jolly Joker

  oké 3 vége 😀

 • WudigessBoi

  Befűztük az oktatófilmet a végére.

 • Diego Costa

  0-3 :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • Endy919

  Willi:)

 • Diego Costa

  INDULHAT A PARTY

 • balazsh

  jajj nagyon imádom ezeket a könnyűnek látszó gólokat 🙂 a gondtalanság tükröződik le róla 🙂

  • trueblue05

   ezek mindig a sokadik góljaink 😀

   • WehaveNoHistory

    az sose baj 🙂

 • 4 – Gary Cahill has scored more Premier League goals against Everton than against any other opponent (4). Fantastic.

 • 3 – Three of Cesc Fabregas’ nine assists in the Premier League this season have come as a substitute; the most of any player. Spark.

  • WehaveNoHistory

   ahhoz képest, hogy “keveset” játszik, összeszorgoskodott már 9 gólpasszt.

   • nagyon kemény.

    • WehaveNoHistory

     lehet, hogy klasszis játékos?… 🙂

 • és ez sem rossz:
  8 – Pedro has scored eight league goals in 2016/17; his best return in a top-flight season since 2013/14 (15 for Barcelona). Sweet.

  • balazsh

   ezeket a statokat ki írja ki ennyire instant?

 • Ha ma az Arsenal győz, akkor elismerem, hogy nagyon sokat tettek értünk idén.

 • Diego Costa

  Willian miért nem lőtte el egyből?

  • trueblue05

   színezi

 • Amúgy nálam Kejill MOTM

  • trueblue05

   nem ő lőtte telibe Alonsot?

  • vagy Pedro is simán megérdemelné.

   • Cahill már az elején is hatalmasat mentett a kapufánál, plusz a góljáig teljesen stabil volt.

 • Jolly Joker

  CS meg lesz?

  • Nagyon szep lenne itt megszakitani.

   • Jolly Joker

    vééégre 🙂

  • Diego Costa

   Meg lesz. :DDD

 • Endy919

  Most már elhiszem , hogy bajnokok lehetünk!

  • Még ne, csak ha nyer a hengermester.

   • Endy919

    Idegenben jo az iksz.

    • Ha úgy marad csak 3 meccsük, hogy marad a 7 pont, akkor de facto bajnokok vagyunk már ma.

   • WudigessBoi

    Valami azt súgja, hogy ez győzelmünk megtöri már a spúrokat is.

   • trueblue05

    szerintem ma akkora knows lesz hogy kapnak egy ötöst

  • WehaveNoHistory

   Conte olyan erőszakosan öleli meg a játékosokat, hogy majd összetöri őket. Nagyon fel van pörögve 🙂

   • 1-2-t összetörhetne:D

    • WehaveNoHistory

     már így is van bőven sérülés mai meccs után 😀 ne tegye 😛

  • Jaj Endy tudod a jinxszörny a szekrényedben!

   • Endy919

    Már a barátom.

    • WehaveNoHistory

     És mit eszik?

     • Remélem Spurst

     • Endy919

      Eddig az idegeimet ette , most koplal.

  • kasata91

   psssszt!

 • Diego Costa

  Ilyenkor mi a f*szért nem az ünneplést mutatják? Kit érdekel a táblázat.

  • WehaveNoHistory

   Én nem tudom milyen angol TV képét nézem, de ott még az megy 🙂

   • Diego Costa

    Jó neked. Sky-on most pár mp-ig visszakapcsoltak.

    • WehaveNoHistory

     Azt néztem, de darabos volt. Ez olyan képet ad mint a spíler, csak angolok beszélnek, olyan PL-es dizájn a minden.

 • Cahillnek több PL gólja van idény, mint: Pogba, Mhkitaryan, Sané, De Bruyne, David Silva
  😀

  • WudigessBoi

   Na jó, de nincs európai terhelés, így könnyű:P

   • Sandic

    Ráadásul a felsorolt játékosoknak nem a góllövés a feladatuk, ennyi erővel Kürtőt vagy De Gea-t is bele lehetett volna írni a listába… 😉

  • Endy919

   😀

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Márcsak védekeznie kell megtanulni! 😀

  • Diego Costa

   De azt is számold bele, amit miatta kaptunk! 😀

 • Diego Costa

  Antonio megőrült. :DDDDDDDDDDDDDD

 • Zoleee

  Jó kis meccs volt, most még végig nézem a spurs zakót. 🙂
  Remélem Louis húzodása nem súlyos, szerencsére Ake is jól szállt be. Harmadik gólnál Costa is szépen tette a labdát. Fanregassal érzik egymást. Remélem mindkettő marad.

  • Diego Costa

   Fabre maradni fog, Costa-ban már nem vagyok biztos.

   • Zoleee

    Hát, őt a Milan hívja ha jól tudom. Ott fix kezdő lenne gondolom.

    • balazsh

     szerintem semmi alapja nincs a Milan pletykáknak. pontosabban csak annyi, hogy a naiv vezetőség azt hiszi, hogy évi 2 millióért Fabregas elmegy egy talán EL-selejtezőt játszó folyamatosan szétesőben lévő csapatba küzdeni BL helyért, miközben bármelyik BL-esélyes topcsapatban kezdő lenne. ha el is megy, nem a Milanba

     • Zoleee

      Én azt olvastam, hogy túl sok pénzt nem költenek idén igazolásokra de gondolom a szurkolóknak azért megnyugtatás lenne egy nagy nevű játékos.

      • Diego Costa

       Épp azaz, hogy sokat fognak elvileg.

      • balazsh

       Elég szkeptikus vagyok a nagy kínai hatalomátvétellel kapcsolatban, miután a klub vételárát alig bírták összekaparni határidőre és ezt is csak csalási, meg fedezethiányi médiavádak közepette. Ennek ellenére ha jön is nagy név, nem Fabregas lesz az. (és nem is Aubameyang :D)
       Musacchio, Kessie, Belotti(?), Keita Baldé vagy Deulofeu talán.

       (Belotti Milan szurkoló, illetve csak külföldi csapat számára 100m a záradék, de nyilván így is csak álom kategória.)

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Meg kínai pénz, szóval fizetés se lesz gond a Milan számára, márcsak Fabre célje a kérdéses.

     • Endy919

      Ha jól rémlik , a tulaj váltás elmaradt Milano piros-fekete felén.

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       És tényleg, én még ott tartottam, hogy tuti új gazdag tulaj lesz. Valami finanszírozási gond miatt mégsem jött össze

      • Zoleee

       Eladta Berlusconi a maradék tulajdonát a kinaiaknak.

    • Diego Costa

     Hívni hívhatják, de attól még nem fog elmenni.

  • Sandic

   Louis de Funes?

   • :DDDDD

   • Zoleee

    Jogos 🙂 sorry (szótár)

    • kasata91

     Lujiz 😀

 • H a kva anyamba tudta a whoscored Maticot, 8.4-re értékelni a mai meccsen??? :DDD

  • lamps8

   jézus 😀

  • A gólok/gólpasszok Costát is mindig 7.5 fölé viszik.

   • Az oke, csatár lehet fos, ha van 1-2 gólja v gólpassza a meccsen még lehet jónak értékelni a meccsét. De egy középpályás ilen teljesítménnyel érdekes…

    88% osan passzolt valszeg ez felhuzhatta, de ezek a passzok mind pár méterre, oldalra vagy hátra mentek. mind1, nem lényeg szerencsére 🙂

  • Sandic

   Minimum 10-es érdemelt XD

  • Diego Costa

   Kapott osztályzatot? :O Itt valami nem stimmel. 😀

  • feltűnt már, hogy oda is írják, miért annyi? 🙂

 • Frenky54

  Ki szeretné még Lókukit a sorainkban?

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Én.

  • Diego Costa

   A lókukit szerintem senki nem szereti.

  • Nem kell. Annyira egydimenziós, nagyok ellen semmit nem tud, most is láthattuk.

   • Azért ez így nagyon nem igaz, a City elleni oda-vissza gólt lőtt, plusz a Spursnek is vágott egyet. De egyébként ma láthattuk, hogy milyen maszek kp működik mögötte. Ilyen hátországgal Drogba is lőtt volna évente 2 gólt rangadón.

    • Lehet, de szerintem alapvetoen egy ilyen csapatban, mint az everton tud portyázgatva sok gólt szerezni. A mi stilusunkhoz nem ilyen tipusu csatar kell, hanem sokkal inkabb olyan, aki be tud lepni a kombinativ jatekba, ahogy a joformaban levo Costa is tudott. Lukaku keptelen erre a boleny testevel. Hozza kene idomulnia az egesz csapathoz, az meg sztem nem jo, inkabb legyen olyan csatarunk, aki ebbe illik bele.

     • Azért Costa játéka sem olyan túlzottan sokoldalú, és nem is volt soha. Kb. annyiból áll, hogy labda nélkül befut, próbál üresbe mozogni, aztán Fabre vagy Willian vagy bárki labdáját 2-3 tolás után, vagy kapásból ellövi. Se nem egy komplex cselkirály, se nem akkora csapatjátékos. Igazából ha hozzákerül a labda, az esetek nagy részében máshoz már nem jut el. Ezt a befejező-szerepet Lukaku is bőven hozná.

      • “Azért Costa játéka sem olyan túlzottan sokoldalú”
       A túlzottant nyugodtan ki lehet venni a mondatból, Diego annyira sokoldalú, mint bármelyik síkidom. Sem a passzjátéka nem kiemelkedő, sem igazán képes csellózni, sőt, hát valójában 1v1-ben kifejezetten gyenge.
       Costa erősségei, hogy jól használja a fizikumát, lendületből elég gyors, és jól mozog üresbe. Ezen kívül, hogy egy jó értelemben vett állat. Na jó, még oda lehet b*szni a végére, hogy a gólérzékenysége átlag feletti.
       Cserébe 1v1-ben kb Matics szintjét üti meg, passzhatékonyságban meg az enyémet. Rapszodikus, mint egy átlagos Arsenal szezon, és helyből indulva még csak nem is gyors, a fordulóköre meg, ha nem is egy szénszállító uszályé, de egy rozsdás bkv csuklós troli lehet nyerne vele szemben. Ezen felül, egy rossz értelemben vett állat. Ja, fejjátéka meg nagyjából Kanté szintjét verdesi.

       Mindezzel összességében még így is a világ top5 csatárában van, azon belüli helyezése épp attól függ, hogy milyen hónapot írunk.

   • WehaveNoHistory

    Akitől jövőre lehet hogy a fizut kapod nem jó ómen belerúgni 🙂

  • trueblue05

   no

 • Diego Costa

  Lukaku nem lőtt gólt. Most Cech-n a sor, hogy kivédje a szemüket.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Lehet Alexis is már egy ügynök!

   • Diego Costa

    Jogos. 😀

 • kasata91

  A meccset ki kelett hagynom. A gólokat pótoltam. Hát én valami ki*szott boldog vagyok!!! Ez egy hatalmas lépés volt !!!
  Meccs képe milyen volt ? Domináltunk vagy inkább beszorultunk és kontráztunk ? (bár a CS-ből arra következtetek hogy nem szorultunk be )
  Mostmar van indokom ma bebaszcsizni! Ktbffh!

  • Sandic

   Első gólig kiegyenlített volt, simán benne volt a pakliban az is, hogy az Everton szerez vezetést, volt 1-2 nagy mentés hátul, plusz az 1. percben már lőtt egy kapufát az Everton, ami akár rosszul is pattanhatott volna.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   “Mostmar van indokom ma bebaszcsizni” mekkora alibi 😀

  • balazsh

   a gólig erős adok-kapok, illetve nihil vegyesen, a góltól meg a szokásos dominancia. összességében élvezetes meccs volt

  • Diego Costa

   Nekem egy olyan semmilyen meccsnek tűnt. Meccs elején a védelem aludt picit, de egyébként nyugalmas találkozó volt, rosszabbra számítottam. 0-0nál nagyon drukkoltam, hogy gólt lőjünk, mert abszolút nyerhető meccs volt.

 • lamps8

  off: (annyira azért nem) a vitesse 6-tól kupadöntőzik.

 • Endy919

  Hajrá Arsenal ? 😀

  fujfujfuj

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Darálós Xel kiegyeznék.

   • babence

    az azért nem jó, mert ha neadjisten még kettőt elbukunk, a gólkülönbség könnyen lehet hogy nem nekünk kedvez 😀

 • Zoleee

  Amúgy ha a végén Willian vissza gurítja a labdát Costa-nak, az les lett volna?

 • Blotunga

  Valaki egy jobb streamet?

  • Bukkakebáró Idemitirjak
   • Blotunga

    sajnos nekem nem működik

  • Lajos Berta

   Véget ért a találkozó, 3:0-ra nyertünk!:)

   • Blotunga

    én is szeretlek! 😀

    • Lajos Berta

     😉

 • Endy919

  Allii :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Endy919

   Erikseeeeeeeeeeeeeeeeeeen :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Ezt még talán Costa is belőtte volna!

 • Diego Costa

  Haszontalan 4rsenaL.

 • lamps8

  ez ennyi, nem nagyon fognak már ezek bukni. szal kőkeményen hozni kell a meccseket.

 • Blotunga
  • balazsh

   volt volt, de még mindig vicces 🙂

 • A győzelmet félretéve, a nyáron legalább 3-4 Conte-kompatibilis játékos kell. A 3-4-3 eleinte egy baromi innovatív és zseniálisan összetákolt felállás volt, amivel rendesen meg is lepte a ligát a csapat, de ebben a taktikában ezzel a kerettel komolyan nem volt több, mint 3 hónap. És itt nem csak arról van szó, hogy kiismerték, meg oké, nyilván hülyeség lenne elvárni, hogy senki ne analizálja vagy próbálja megtörni ezt a szerkezetet, de már nagyjából január vége óta látszik, hogy a squad hosszabb távon nem erre a taktikára van kitalálva.
  Az teljesen tiszta, hogy a meccseket többé-kevésbé hozzuk, de ezek szinte a teljes naptári évben csakis az egyéniségeken múlnak. Ameddig októberben, novemberben és decemberben minden fogaskerék működik, elég simán, mondhatni akadályok nélkül hoztuk a 3 pontot. 2017-ben meg minden egy-egy adott playeren zsenijén múlik x perc agonizálás után és előtt. Hogy ez Willian, Pedro, Hazard vagy Costa, azt meccse válogatja, és ha nincs kivételesen egy játékos sem, aki megtörné a jeget, akkor jön a CP, a MU, vagy a Stoke elleni üresjárat, ahol taktikailag meg vagyunk fojtva, és nincs kitörés.
  És már hosszú ideje látszik , hogy a védőhármas mennyire leengedett, hogy a két winger mennyire nem winger, hogy Matic továbbra sem cm, és hogy igazán már a támadóknál sincs meg ugyanaz az összjáték, ami ősszel megvolt. Mondhatjuk úgy is, kijött az, hogy a vészmegoldások miért igazán csak vészmegoldások.
  Conte most már nyilván nem variál, és nincs is oka rá igazán, de minimum 4 játékos kelleni.Ez már rengetegszer elhangzott, de az idő haladtával egyre jobban bebizonyosodik, hogy azért ez a keret még mindig nem képes olyan szervezett teamet alkotni, mint amilyen Mourinho 4-2-3-1-e volt az első és a második évben. És bár az eredmények jönnek, szerkezetben ez egy fejjel gyengébb Chelsea.

  • Sandic

   Én tartom azt, hogy eladni 1 játékost kell a nyáron, és az valamelyik belső középpályás. Ha menni akar Fabre, akkor a spanyolt, ha nem, akkor Maticot. És mindenképp kell igazolni egy olyan CM-et, aki jobb előrejátékban. Mert ma is rossz volt látni, hogy attól a Matictól pattantak el sorra a labdák, aki a szezon elején még a gólpasszkirályunk volt. Abba a hibába semmiképp sem szabad esni, hogy eladjuk Cahillt, Costát, Maticot, Williant, és ugyanennyi játékost veszünk helyettük, mert akkor nagyon rövid lesz a keret, ami BL-el meccsekkel együtt még jobban ki lesz majd hajtva.

   Az érkezők száma függ attól is, hogy mennyire számol Conte a fiatalokkal. Batsut, Zoumát, Chalot, én például azonnal küldeném kölcsönbe. Ha Akét vagy Christensent be akarja építeni, akkor középső védőt például lehet, hogy nem is kell venni. Wingback a jobb oldalra mindenképp kell, a bal oldal megint a fiataloktól függ, ki lehetne ott például próbálni Kenedyt/Babát.
   A jobb szélre mindenképp kell ember, a kérdés az, hogy Pedro helyett, vagy Pedro maradna a kezdőben, és a padra valakit, akivel lehet rotálni. Willinek is maradnia kell, mert Hazárdnak nincs cseréje.
   Azt már írtam korábban, hogy Costát megtartanám, Batsut meg kölcsönbe küldeném. Traorénak lehet inkább jót tenne még egy év kölcsön, nekem nagy álmom lenne, ha sikerülne Mbappét idehozni. Vele komolyabban is lehetne rotálni Costát, és lehet nem bánná, ha 18 évesen nem egyből a kezdőbe érkezne.

   Tehát nekem is 4 igazolás jött ki, 1 eladás mellet. Egy CM, egy jobb oldali WingBack, egy jobb szélső és egy csatár.

  • Lajos Berta

   Ez nettó hülyeség.
   Okés lenne, ha bajnok csapatként a címünk megvédéséért hajtanánk…
   De így? A szezon előtt szinte mindannyian a blog kommentjei között örültetek volna a top6-nak. Most szégyen lenne a 2. hely, mert szar a keret?:)
   Két éve bajnok csapatunk volt. Az elmúlt idényben is, de… Most ha megint megnyerjük a PL-t, az azt fogja (3 év alatt 2-ra…) bizonyítani, hogy “jóközépszerű” keretünk van?
   És cseréljük le a felét/harmadát? (Nyáron, ha így tettünk volna, még mindig sebes lenne a térdünk; bajnoki cím nélkül!)

   • Látom nyomokban sem sikerült értelmezni semmit, fuss neki még egyszer.

    • Lajos Berta

     De.
     És arra válaszoltam, amit írtál.
     (És ebben kormolar-nak adott válaszod erősített meg.:))

     • De baromira nem, mert semmit nem vitattál, csak feltettél egy valag kérdést, amikről te is tudod, hogy a mondandóm lényegével köszönőviszonyban sincsenek.
      Például ki az isten mondta, hogy középszerű keretünk van?
      Ki mondta, hogy szar a keret?
      Ezeket egytől egyig te járatod, én annyit mondtam, hogy ez a keret nem Contéra van szabva, ami meg tény, mert szinte minden második poszt (Azpi-cb, Matic-cm, Moses-winger, Alonso-winger) egy vészposzt, ahol talán 1 játékos tud konstans jó teljesítményt nyújtani.
      Az a szerkezet, ami ősszel még folyékonyan ment, most teljesen szürkén, szenvedően működik, és leginkább azok hozzák a leggyengébb teljesítményt, akik poszton kívül játszanak, plusz Costa, akit valóban sikerült kiégetni.

      “És cseréljük le a felét/harmadát? (Nyáron, ha így tettünk volna, még mindig sebes lenne a térdünk; bajnoki cím nélkül!)”
      Kapaszkodj meg, de így tettünk, csak vészigazolásokkal.

      • Lajos Berta

       Te soroltad fel, bekezdésekbe szedve, hogy mind elöl, középen és hátul csak a kivételes egyéni teljesítményeknek köszönhetjük, hogy tavaszra még nem omlottunk össze.
       És kétszer írtad le a “kell 4 játékos”-t. Az 12-nek a harmada.

       De nem veszekedésbe torkolló, érdemtelen vitát szerettem volna kezdeményezni.
       Elnézésedet kérem, ha netalán megbántottalak!

       • Engem nem bántottá meg, csak kimondottan félreértelmezel mindent.

        De ez tény, hogy nem a kurva jó taktikai előnyünknek köszönhetjük a győzelmeket, sem a szervezettségnek, mert abban látványosan hibák vannak, hanem annak, hogy egy Pedro, Willian vagy Hazard valahogy egy személyben villant, és mindezt csak a pontatlanság meg a hibák ölelik körbe. Én nem kívánom, hogy lapozd fel február óta az összes meccset, csak lesd meg a mait meg a csirkék ellenit, ahol Willian és Hazard, majd Pedro voltak azok, akik az agonizálások között villantottak.

        Az meg alap. hogy 4 játékos kell. Te sem gondolhatod komolyan, hogy ez így elég lesz a BL-re. Nincs egy ép cm a keretben, nincs egy ép winger a keretben, és a pótwingereknek konkrétan nincs cseréjük. Terry kiesésével csökken a védelmi szekció, és nagy valószínűséggel Batsu is távozik, ráadásul még a kétcsatáros játék kérdésem sem dőlt el. Pedrónak dettó nincs cseréje, ott Willian a mindenes, ha ő kiesik, már csak a deeper Fabregas marad, akinek a maradása szintén kétséges. Szóval a 4 ember itt a minimum, ahogy a nyáron is az volt.

        • Lajos Berta

         Semmit nem értelmezek félre, csak nem értek veled egyet:)
         Sem azzal, hogy egyéni teljesítményeknek és nem a szerkezetváltásnak köszönhetjük az idei eredményeinket, sem azzal hogy mindenképpen minimum 4 játékost kell a kezdőbe igazolnunk.

         • Olyanokat rósz fel nekem, amiket én nem is írtam, szóval de, valamit valahol iszonyatosan félreértelmeztél, mindemellett ha valamiben nem értesz egyet, akkor azt cáfold érvekkel, de eddig egyetlen érvet nem láttam részedről arra, hogy miért nincs igazam, csak számon kértél egy valag olyan dolgot, amiről egy szót nem állítottam.

          • Lajos Berta

           Tételezzük fel, hogy elfáradt a taktikánk.
           Akkor egy olyan rendszert erőltetünk továbbra is (eredményesen), amihez valójában nincsenek is meg a játékosaink?
           Azt tiszta sor, hogy az ellenfeleket már nem lepi meg, mint amikor átálltunk. Ettől még (ahogy én látom meccsről meccsre) eredményes.
           És szerintem pont a taktikából adódóan kapunk gólokat folyamatosan, illetve ennek köszönhető az is, hogy nem egy ember szerzi a találatainkat; nem pedig az egyéni rossz, vagy jó teljesítmények miatt.

           És igazolni is kell természetesen. Csak én nem érzékelem azt, hogy annyira gyenge lenne a keret, hogy gyökeres változtatásokra lenne benne szükség.

           De hamarosan vége a szezonnak és kiderül Conte hogyan gondolja mind a taktikát, mind a kerethez való hozzányúlást.
           Addig ez nem derül ki.:)

          • De látod, pont erről beszélek.
           Itt nem arról van szó, hogy hozzuk-e a meccseket, hanem hogy hogyan hozzuk a meccseket. És a meccseink hozzá sem foghatóak az őszi mérkőzéseinkhez. Akkor a 3-4-3 még teljesen simán, folyékonyan és zseniálisan működött, teljes mértékben ennek volt köszönhető a cs-sorozat és a rekordgyőzelem, Conte elképesztő edzőszemmel eszkábálta össze.
           Ma ebből a folyékony játékból semmit nem látunk, hónapok óta akadozik a gépezet, és a fő gondok pont ott vannak, ahol a vészmegoldások. Amit most látunk, az az, hogy az egyéni villanások között elképesztő mennyiségű pontatlanság, rossz megoldás, kontraproduktív döntés és hibás kivitelezések tömkelege van. Aztán jön egy Willian, aki belövi a szabadot, jön egy Pedro, aki belövi 30-ról, vagy Hazard, aki gyorsan eldönti egy duplával, és shutdown. Persze lehet, hogy egy meccsen 2 játékos is villant, de ettől még a közben folyó játék hemzseg a hibáktól, mind védelem, mind támadásépítés szintjén.

           “És igazolni is kell természetesen. Csak én nem érzékelem azt, hogy annyira gyenge lenne a keret, hogy gyökeres változtatásokra lenne benne szükség.”
           De akkor még egyszer: senki nem mondta, hogy gyenge a keret, de ez nem Contéra van szabva, és ez nagyon kijön. Ez 70%-ban egy 4-2-3-1, 4-3-3 kompatibilis keret, arról nem is beszélve, hogy 2 posztra ép cserénk sincs.

          • Lajos Berta

           Oké, tényleg nem értem.
           4-2-3-1/4-3-3-hoz vannak játékosaink. De ez nem működött. Egy-két kivételtől eltekintve a játékosok sem nyújtottak kimagaslót.
           Conte lépett, jött a 3-4-3. Ez működik. És szinte mindenki erején felül teljesít.
           Én ezért nem látom, hogy ez a 3-4-3 egy kényszerfelállás lenne, vagy ne lennének meg hozzá a játékosaink képességei. Ha így lenne, Conte nem ezt kérné tőlük.
           (És komolyan szeretnélek megérteni! Ezért írok, nem bas****dni akarok.:))

          • De ne csak a felálláshoz vezessünk már le mindent. Rohadtul nem az volt a gond Mourinho alatt sem, hogy 4-2-3-1-ben léptünk pályára, hanem egy valag egyéb, ahogy Conténál sem csak az a lényeg 3-4-3.
           “Egy-két kivételtől eltekintve a játékosok sem nyújtottak kimagaslót.”
           Hát ne már, ezzel a felállással bajnokok lettünk. Az, hogy a játékosok nem voltak olyan gólepikek, mint most, az már a stílus számlájára írandó, nem a felálláséra.

           “Conte lépett, jött a 3-4-3. Ez működik. És szinte mindenki erején felül teljesít.”
           Komolyan kezdem azt hinni, hogy te csak decemberig követted élőben a meccseket, ha ennyire nem akarod, vagy nem tudod észlelni a jelenlegi felállás gondjait, hibáit. Igen, mindenki erőn felül teljesített ősszel, és félig télen, de amit ebben az évben produkálunk, az mindenben elmarad attól a csapattól.

           “Én ezért nem látom, hogy ez a 3-4-3 egy kényszerfelállás lenne, vagy ne lennének meg hozzá a játékosaink képességei. Ha így lenne, Conte nem ezt kérné tőlük”
           De, pont ezt, mivel mást nem igazán tud. Az már év elején bebizonyosodott, hogy a 4 védős rendszerre való átállási kísérlet megbukott. Variálni most már nyilván nem fog negyedévvel a zárás előtt, ameddig jönnek az eredmények, de ettől még a játék képe az iszonyúan közepes. Ezt kéne észrevenni, és nem csak abból kiindulni, hogy hány W van a csapat neve mellett.

  • kormolar

   szerintem Conte alatt masszívabb a csapat,mint José alatt…most a kötelező meccseket 90%-ban hozza a csapat…José alatt pedig szinte bárkitől kikaphattunk…hiába rúgtunk 6-t az Arsenalnak ha utána kikaptunk egy Villától vagy egy Sunderlandtől…az h év vége fele vannak botlások betudható h kevés a rotálási lehetőség Conte azért szerintem nem tudta úgy megreformálni a keretet( szerintem nem is lehet) ahogy ő szerette volna, hisz ő is EB-n volt,játékosok is EB-n voltak…+idő kellett míg megismerte a játékosokat…idén nyáron szerintem már tudni fogja kiket akar, kiket nem… ha jövőre is ilyen masszív lesz a csapat akkor jó esélyünk lesz, ha nem is a bajnokság megnyerésére( Guardiola és Jm is százmillliókat fog költeni szerintem+Arsenal,Pool is fog erősíteni)de top 4re elég lesz sztem…..a BL meg lutri…ahhoz tényleg kell több játékos leigazolása…mert ez a keret kevés lenne szerintem is több fronton..

   • De itt nem arról van szó, hogy ki alatt mennyire hozzuk a meccseket, hanem hogy mennyire volt stabil a csapat szerkezete. A jelenlegi csapatszerkezet aztán kurvára minden, csak nem stabil, jól bejáratott. Az volt, még ősszel, most meg inkább nyomorultan akadozó, modális, néha összejön, néha nem. Mourinho alatt a plan közel 100%-ban mindig megvalósult a leolvadásig, és nem is véletlenül, ez a keret továbbra is rá van szabva.
    Ez meg:”José alatt pedig szinte bárkitől kikaphattunk…hiába rúgtunk 6-t az Arsenalnak ha utána kikaptunk egy Villától vagy egy Sunderlandtől” hiteles lenne, ha mi nem az Arsenal kiütése után torkolnánk Palace-tól, vagy szenvednénk a Burnley ellen.

    “.az h év vége fele vannak botlások betudható h kevés a rotálási lehetőség Conte azért szerintem nem tudta úgy megreformálni a keretet(”
    Egyrészt ez nem csak most van, hanem kb. január óta, másrészt meg ugyanott tartunk, mert a konklúzió nálad is a vészigazolásos nyár kijavítása.

    • kormolar

     ahova mindenképp kellett oda igazolt…viszont kielemezni a csapatot,felépíteni a megfelelő taktikát egy nyár alatt úgy h egy csomó játékost később csatlakozott(+ ő is később csatlakozott )lehetetlen….kellett neki egy év a kapott garnitúrával 1-2 vészfoltozással megnézni hova kellenek erősítések, mi az a játékrendszer/rendszerek ami működik…elég abszurd lett volna h idejön és kirúgja látatlanba a fél csapatot…így is messze felül teljesít első szezonjában…olyan játékosokat hozott vissza a sírból, akiket mindenki leírt ( többek között Moses,Luiz,Pedro)…az h JM kerete lenne meg erős túlzás…Hazard,Pedro,Fabre,Kante,Moses,Luiz,Alonso…csak néhány játékos aki tutira nem JM kompatibilis játékosok…nem véletlen h kirúgták…egy idő után a játékosoknak is kényelmetlen volt a szerepkör ahogy játszaniuk kellett…

     • De te most ezt úgy fogod fel, mintha Contét szedném elő, holott nagyon nem, és erre nem tudom, miből következtettél. Pont ezt harsogom, hogy ez nem az ő kerete, ebben ennyi van, ennyi a maximum.

     • “az h JM kerete lenne meg erős túlzás…Hazard,Pedro,Fabre,Kante,Moses,Luiz,Alonso…csak néhány játékos aki tutira nem JM kompatibilis játékosok…nem véletlen h kirúgták…egy idő után a játékosoknak is kényelmetlen volt a szerepkör ahogy játszaniuk kellett…”
      De, ezek a játékosok mind fazonírozott 4-2-3-1 játékosok, akiknek nyersen modális szerep jut 3 védős szisztémában. Oké, Kanté és Mózesz kivétel, de a többinek életében köze nem volt ahhoz, amit Conte képvisel, ellentétben a fele már a 4-2-3-1be szocializálódott.

      • lamps8

       Alonso?

       • Valóban, ebben az esetben már van 1 plaja, akinek volt köze komolyabban 3 védős szisztémához.

    • balazsh

     A baj azzal van, hogy Mourinho rendszerével egy attribútumnak csak a pozitív hatása alapján hasonlítod össze. miközben a stabilitás 90%-on volt, addig a játékdinamika 10-en. Ez a csúszka most megérzésem szerint 70-30% körül mozog.
     Egyetértek, kell erősítés, ugyanakkor nem hinném, hogy a 3-4-3 haldoklóban lenne, viszont a keret nincs teljesen rászabva. Ehhez kell 3-4 játékos, oké.
     Viszont még vége sincs a szezonnak, te már olyan vehemenciával kötsz bele a csapatba, mintha nem csodát hajtottak volna végre azzal, hogy kvázi esélytelenként a tavalyi 10. helyről 3 lényeges, de mégse túlárazott igazolással bajnokok lettek (lesznek) Amit pedig télen csináltak emberfeletti volt, onnan csak lejjebb van. Akkorát viszont nem zuhantak.

     • De most ez tök mindegy, hogy milyen volt a dinamika, ha ettől még megvalósult Mourinho szerkezete a pályán. Most nagyobb a dinamika, de ettől még a csapat iszonyú pontatlan, iszonyú ütemtelen és semmiképp nem nevezhető stabilnak.

      “Egyetértek, kell erősítés, ugyanakkor nem hinném, hogy a 3-4-3 haldoklóban lenne, viszont a keret nincs teljesen rászabva Ehhez kell 3-4 játékos, oké.”
      Hát de most ezzel annyit írtál, hogy nincs igazam, mert nem haldoklik, ugyanakkor ahhoz, hogy életben maradjon, az kéne, amit én ecsetelek már sorok óta. Erre nem tudok mit írni, itt kb. semmi cáfolásod nincs.

      ” már olyan vehemenciával kötsz bele a csapatba, mintha nem csodát hajtottak volna végre azzal, hogy kvázi esélytelenként a tavalyi 10. helyről 3 lényeges, de mégse túlárazott igazolással bajnokok lettek. ”
      Ki köt bele? Komolyan kezdem azt hinni, hogy ti szándékosan értitek félre, és kezelitek sérelemként. Egy valid, objektív kritikát fogalmaztam meg, amit komplett érvekkel támasztottam alá, és ami jelenleg a csapat tényleges és komoly problémája. Ennek kurvára semmi köze ahhoz, hogy a csapat mekkora csodát hajtott végre, mert pont az a lényeg, hogy ameddig a 3-4-3 működött, addig tényleg zseniális volt a csapat, de ezzel a kerettel az a szint 3 hónapnál tovább nem volt tartható. És ezt te is ugyanígy leírod, csak még melléteszed, hogy akkorát nem zuhantak, viszont senki nem mondta, hogy zuhantak, hanem hogy most már nem a 3-4-3 tartja felszínen a csapatot, hanem az egyéni villanások, mert az összeeszkábált 3-4-3 negyedévnél tovább nem bírta magas szinten. És erre még egy rohadt ellenérvet nem láttam.

      • balazsh

       Ok, ebben az esetben ezzel egyetértek, de amellett továbbra is kitartok, hogy félreérthető volt amit írtál, főleg ebben a hangnemben 😀

  • gorkaf78

   Szerintem meg is fog történni az, amit említesz, hogy jönnek a Conte kompatibilis játékosok. A jó digó ezzel a szezonnal végképp kiérdemli Abra és a board bizalmát, és megfogják nyitni neki a pénzcsapot a nyáron. Ráadásul visszajön a BL, mélyíteni kell a keretet, plusz fel kell venni a versenyt a többi hazai riválissal is.

  • babence

   egy szubjektív vélemény, ha már itt nagy párhuzamokat vonunk:
   Szerintem mikor Joséval nyertünk két éve, nagyon hasonló volt a szezon íve: az év elején jöttek a gólok, a Fabrepass Diegoal páros hihetetlen mit játszott, de a második felében olyan szenvedős egygólos győzelmekre emlékszem, hogy az ideg szétkapott. Nagyon csúnya meccsek voltak, de hogy betonbiztos győzelmek, biztos hogy nem.

   Ezzel szemben idén még most is élvezettel nézem a csapatot, és oké, hogy már 5 bukónál járunk az akkori 3-hoz képest, de a 3 döntetlen a 9-hez képest azért elég jó.

   • Igen, csak ameddig José szándékosan hozta vissza az egy gólos mustwin szisztémát, addig Conte a felfogáson nem babrált semmit, nála egyszerűen a szerkezet az, ami nem bírja el a pótjátékosokat hosszabb távon. Ez olyan, mintha Josénak Ramiresre kellett volna bíznia Matics szerepkörét, Mikelre meg Oscarét.

    Az más kérdés, hogy José joséfocija így is josésan unalmasabb volt.

  • lamps8

   maximális egyetértés.

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Fun fact: Maticnak volt a legtöbb sikeres csele a mai meccsen!

  • WehaveNoHistory

   Hát, az a megindulás a felezőtől, ott volt vagy 5-6 csel, már már Maradónai nagyságokat karcolt, alulról 😀

 • Blotunga

  Itt ilyen-olyan okok miatt nem látom a vitaindító kommentet. De nem is lényeg, mert csak annyit akarok kérdezni, hogy van olyan meccs, ami után nem akarunk tetszőleges 4-5 játékost kibaszni a picsába?! Komolyan mondom, óvoda kezd kialakulni, főleg amikor látszik, hogy 10 érvből max 1-2 karcolja a valóságot.

  • “Itt ilyen-olyan okok miatt nem látom a vitaindító kommentet.”
   ilyen olyan ok= habzószájjal való tiltás ostobaságok habzószájjal való mantrázása végett.

   “csak annyit akarok kérdezni, hogy van olyan meccs, ami után nem akarunk tetszőleges 4-5 játékost kibaszni a picsába?! ”
   Ha látnád a fő kommentet (vagy ezt akár), akkor rájöhetnél, hogy ez a kérdésed is ostobaság.
   Külön hiteles tőled, aki a Willian-Matic duót teljesítménytől függetlenül kibaszná minden meccs után.

  • Sandic

   Nem értem miért kell letiltani az embereket, azért mégis csak mind Chelsea szurkolók vagyunk, nem? Nem mondom, hogy mindenkivel egyezik a véleményem, sőt néha egész hosszan elvitázgatok egyesekkel, de senkit nem tiltottam le soha, még akkor sem, ha szerintem oltári nagy baromságokat mond egy-egy ember.

   • Volt egy meccs még asszem a City ellen ősszel, ahol beteges Willian-fóbiáját ismételten manifesztálva kijelentette, hogy Hazard mekkora isten volt, Willian meg milyen mélységesen kilógott. Erre fel amikor szóba hoztam, hogy statisztikailag szinte 100%-ban ugyanazt hozták, elfogultság vádjával trollnak nevezett és tiltott.
    Azóta kb. két-háromhavonta dob egy ehhez hasonló kommentet, ahol persze egy ép gondolata sincs arról, amit éppen írtam, de azért kérdéstől és nézőponttól függetlenül megírja, hogy mennyire igaza van.

   • Blotunga

    Én is szivesen folytatok értelmes vitákat, néha szélmalomharcot is. Ez teljesen rendben is van. De amikor már érvek helyett csak sorozatos személyeskedések jönnek válaszul, akkor valahol meg kell húzni a határt. Ha folyamatosan a személyemet támadják értelmetlenül, nem vagyok hajlandó azt tűrni. És ha esetleges kétséged lenne felőle, akkor le lehet ellenőrizni is. Béke van! 🙂

 • WehaveNoHistory

  egy pici blue loan army
  https://streamable.com/jtf2n

  • Endy919

   Istenem de gyönyörű mezeket gyárt a Puma a Szarkáknak …

   • azért szeretünk, mert kiváló érzékkel tudod meglátni mindenhol a lényeget :))

    • Endy919

     Szép gól volt , de egy idegen (ha még számomra nagyon szimpatikus) csapat játékosától nem fogok itt ájuldozni . (99% , hogy élnek az opcióval) , az viszont tény hogy évről évre a Newcastle kapja a legszebb mezeket a világon.

     • WehaveNoHistory

      csak Atsu miatt linkeltem, ha nem tőlünk lenne kölcsön én sem toltam volna ki 🙂

     • a ‘tény’ és a ‘szerintem’ közt van egy árnyalatnyi különbség, ezt még te is kénytelen vagy elfogadni 😛

   • WehaveNoHistory

    csak ne lila fehér lenne 😀

 • A hétvége kemény volt a PL-ben is, mi újabb lépést tettünk a bajnoki cím felé, a szörpinek a nyakában az ezüst, a szundi kizúgott, és bár nagyot küzdött a Boro és a Swans, de az kb helybenfutásegykettő, kb a Hullt lökheti le valamelyikük, aztán ennyi, de kettejük közül legalább egy a champoban vitézkedik a kövi szezonban.

  A maradék két BL+EL hely leosztása viszont izgi lesz, a Pool-City-ManU trió szinte koppra ugyanazokat a számokat hozta a végére, és ha nyeri az elmaradt meccsét Wenger, akkor az a három az négy. A többi csapat számára kb lefőtt a bajnokság, az Everton mai vereségével nagyjából kiírta magát az EL-ből, és tőlük egészen a Palace-ig szerintem már a nyaralást tervezik. Kíváncsi vagyok még arra, hogy a Leicester végül hol köt ki, mert jelenleg ezzel a 11. helyükkel (ami ettől még 8-16 közt kb akármi lehet) egyelőre kísértetiesen hasonló szezont hoznak le a bajnoki cím után, mint amit nekünk sikerült…

  • Diego Costa

   “kísértetiesen hasonló szezont hoznak le a bajnoki cím után, mint amit nekünk sikerült”

   Akkor ők is elütik a csirkéket a bajnoki címtől? 😀

 • McDennis

  Nalunk az uj mez mikor kerul bemutatasra? Ugye a szokas szerint az ev utcso meccset abba tolnank, de most az Adidas miatt nem valoszinu. (Bocsi a helyesirasert)

  • nem nagyon írnak erről sehol, de én is úgy gondolom, hogy majd valamikor az előszezonban láthatjuk először. Már csak azért is, mert fura, hogy még nem szaporodtak el a leak-ek, pedig azt hittem, itt májusra tele leszünk találgatásokkal. Gondolom az Adidas-szal a szerződés a szezon végéig szól, így ha lesz is előtte mezbemutató, a szezonban élesben nem látjuk majd az új garnitúrát.

   • Ja, szerintem is szokás szerint július fele fog jönni a hivatalos bemutató. Igazából az a fura, hogy kiszivárgás még igazán egy mezről sem jött, csak Poolét mutatták már be a 125-ös évforduló miatt.

  • kasata91

   A samsung – yoko ono váltás miatt sem tudtuk abban tolni az utolsó meccsen, mert juni 1 -ig szoktak kötni a szponzori szerződést. Gondolom nincs ez másként az adidassal sem. Úgy hogy meglepne ha addig pipás mez akár bejelentve is lenne (mert ugye ahhoz rá kéne húzni valami játékosra a sajtó fotókhoz)

 • Sandic

  Aranykesztyű hogy áll? Kürtőnek van még esélye, vagy az már Llorisé?

  • esély még van:
   LL 15
   De Gea + Courtois 14
   Forster 12
   Heaton 10

   • Egészen elképesztő, hogy ha csak fele ilyen szánni való kapott gólos sorozatot hozunk össze, már behozhatatlanul vezetné.

    • Sandic

     Mint ahogy behozhatatlannak tűnő előnnyel vezetett a szezon elején. Ha jól rémlik volt egy legalább 6 meccses kapott gól nélküli sorozata.

     • a szezon elején a City is nagyon vezetett :DDD no meg, mi is a tél végén.

    • ez is igaz, de azért oda kell tenni, hogy akárhogyan nézzük is, a támadó(bb) szellemű csapatnak-játéknak-taktikának ez az ára. A JM-féle egészcsapatos védekezéses felállásban meg CS-nk lenne több, viszont nem lenne 72 rúgott gólunk, csak max 50.

     • Azért a kapott gólok harmada bőven elkerülhető lett volna, stílustól függetlenül is. Ami a Spurs mellett szól, hogy bár hasonlóan offenzív módon játszanak, de a védelmükben a Vertonghen-Aldervjájájáreld duó kíméletlenül összeszokott. Nálunk meg még mindig tetten érhető a csikorgás, ami például a Soton elleni szögletkoreográfiában is megmutatkozott, de a Luiz-faktor is kijött a Bonszmusz ellen. Aztán még ott volt a fenomenális Llorente-fejes, ahol a komplett védelem mindenre számított, csak arra nem, hogy egy pontrúgásnál Llorentét keresi majd a Swansea, és etc.

      • Sandic

       Ha már szögletkoreográfia. Az mekkora volt már, amit az 50. perc környékén összehoztunk az Everton kapujánál, gólt érdemelt volna akár Moses lövéséből vagy akár úgy, hogy Costa bekanalazza a hosszúnál. Nem csoda, hogy Conte dühöngött, amikor az kimaradt 0-0-nál.

      • ezzel nem vitatkozom, de nehéz csak nem elkerülhető gólt kapni – még a 15 kapott gólos szezonunkban is meg lehet nézni, milyen béndzsa gólok is bejöttek, pedig az abszolút rekord.
       A Verto-Toby páros meg hiába összeszokott, ha kb ugyanannyi errort lehoznak, mint a Cahill-DL duo.
       Szóval amellett, hogy mindaz igaz, amit írsz, szerintem butaság elhallgatni két dolgot: az egyiket már említettem, miszerint a Chelsea jelen csapata, kerete és taktikája korántsem eléggé defenzív egy CS-re épülő verzióhoz, a másik még nem lett előkapva, de LL jelenleg szerintem a legjobb kapus a PL-ben. Masszívan ott van De Gea és TC, sőt, még Cech is a nyomában, de amennyire láma volt a jó Ugo az első szezonjaiban, így, a maga 30 évnyi tapasztalatával és uszkve 200 angol meccsel a hátában, hiába fáj kimondani, jelenleg a legjobb hálóőr szerintem a bajnokságban.

     • A Spurs talan meg tamadobb szellemben jatszik megsem kap ennyit, szoval ez nem ok-okozat.

      • nem értek egyet, az mindenképpen ok-okozat, hogy a csapat, taktikája és játékosai mennyire támadó v védekező szerepkörben játszanak.

       Azon elvitázhatunk, hogy a Spurs vs Chelsea esetében a kapott gólok tekintetében ez mennyire jelenik meg, illetőleg, hogy a Spurs mennyire jobb védekezésben, vagy, hogy mennyire támadó szellemű a Spurs felállása. Ami alapvetően szerintem semmivel sem támadóbb, mint a miénk, sőt. Többnyire 4 védővel álltak fel (elvileg 18 meccsen), ami mindenképp defenzívebb, mint a mi 3-4-3-unk, de, ha 3 védővel nyomták is, akkor is pályán volt Wanyama és Dembelé, a wingback-jeik pedig bekkek, ellentétben a mi támadóbb szellemű wb-inkkel.

       • En a jatek kepe alapljan mondom, h tamadobb a Spurs, nem a felallasukat nezve.

        • Hmm, ez megint olyan szubjektív dolog, amivel nem tudok vitázni. Szerintem ez – erős kifejezés, de – érzéki csalódás. Szerintem nem támadóbb a Spurs játéka a meccs képe alapján sem, viszont ellentétben velünk, ők sokszor zárnak lövéssel, és valamivel labdabirtoklósabb focit tolnak, mint mi – ha ezt támadóbbnak nevezzük, akkor egyetértek, támadóbb a focijuk, a mi focink inkább épül a terület és a labdabirtoklás átadására, gyors és hatékony szerelésekre és a gyors kontrákra, meg a végletekig kijátszott helyzetekre.

   • Sandic

    Játszunk még olyan csapatokkal, akik ellen illik lehozni kapott gól nélkül. Azt hittem nagyobb a hátrány. Ha jól rémlik, Spíleres kommentátor azt mondta, hogy az Everton elleni meccs előtt zsinórban 11 meccsen kaptunk gólt.

    • Diego Costa

     Igen így volt. Januárban a mostanihoz képest eggyel kevesebb kapott gól nélkül lehozott meccse volt…

    • Mondjuk a Spurs védelme kritika idén nem érheti , Llorisnak ez az egy meccs előny hatalmas.

     • Sandic

      Leicesterben és a MU-ban azért bízok (egyszerűen Mou nem teheti meg, hogy betolja a buszt, ha jövőre BL-t akar, kivéve ha EL győzelemmel számol). Nálunk a WBA a leggólveszélyesebb.

      • Endy919

       A csütörtöki EL meccstől függ , hogy Jocó hogy fog spekulálni. Ha érezni fogja a továbbjutás esélyét , akkor biztos , hogy átengedi a Spursnek a meccset , csak hogy hogy alánk b*sszon.

      • Elfogyott a MU, nincs ki jatszon szinte mar es 3 naponta meccsuk van. Sima Spurs gyozelem lesz az is. 4bol 3 at nyernunk kell es le van szarva, h a Spurs milyen gyozelmi sorozatot produkal.

       • Sandic

        Ez természetes. Amit írtam nem a bajnoki címre, hanem az aranykesztyűre vonatkozott. Az sem érdekel, ha 5-1-re szopik ki a MU, csak lőjjenek gólt a csirkéknek. Jó lenne még egy-két egyéni elismerést begyűjteni, Player of The Year megvan, a gólkirályi cím elúszott, egy aranykesztű még beleférhetne.

        • jah ertem, igen megerdemelni Curt, nem rajta mult, h ennyi meccsen mindig golt kap.

 • lamps8
 • Diego Costa
 • Diego Costa
 • Diego Costa

  • balazsh

   néha nehéz kiigazodni, hogy épp kit is akarsz leigazolni

   • Diego Costa

    Pedig nem nehéz: Belotti az egyik, akit csatárposzton leigazolnék. Lukaku-t, csak mint érdekességet tettem be.

  • Nem hinnem, h a folyoson beszelnek meg az esetleges atigazolasat 🙂 Nyilvan csak ismerik egymast es lejattoltak.

   • Diego Costa

    Csak, mint érdekességet tettem be. Nem ezen fog múlni az esetleges átigazolása az biztos. Persze a sajtó ráharapott, de józan paraszti ésszel gondolkodva fölösleges ebbe többet belelátni.

 • gorkaf78

  Néztétek a meccsbeosztást? 7 nap alatt játszik 3 meccset a csapat:
  május 8., 12., 15. Remélem Conte rotálja majd a keretet rendesen.

  • WehaveNoHistory

   Lesz ismét péntek esti meccs (12.) Hétfő péntek az elég távol van, péntek hétfő már közelebb. Idén már csak 1x hagyjuk el Londont a WBA meccs miatt.

   • gorkaf78

    Persze, nem olyan vészes ez. A 3 hazait mindenképp hozni kell (M’boro, Watford, Sunderland), és akkor a Spurs akár fejre is állhat. 😀

    • WehaveNoHistory

     Én néha még azt a négy öt napot, vagy hetet is türelmetlenül várom, hogy végre meccs nap 🙂 Most hogy fokozódik a tét, egyre jobban várok minden meccset.
     Spurs mindenféleképpen álljon, fejre 🙂

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Off: Real-Atleticon Ratkinson fog fújni, tuti mészárlás 😀
  Mai Fun Fact: a Seria B-ben a sereghajtó kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban.

  • Pont annyit, ahány forduló volt, és 0 gólt lőttek?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    39 meccsen 29 gólt kaptak. Egyetlen gond ezzel, hogy 11szer 0-1-re kaptak ki és volt 10 db 0-0-juk is.

    • Endy919

     Jocó oda is bedolgozik?

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Ha megkérdeznék ki a példaképe az edzőnek nem lenne meglepő a válasza 😀

    • balazsh

     Beall mindenki a golvonalra 90 percre vagy mi lehet ott? 😅

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Gattuso az edző, szóval lehet mindenkit a saját képére formált! 😀

    • Akkor oda csak jo tamadokat kene venni es jovore bajnokeselyesek 😀

 • Endy919

  DL-ről van valami hír?

  • N’kolo Ganté

   Conte a meccs után annyit mondott hogy minor injury és should be available.

   • balazsh

    :DDD annyira nem szeret rotalni, hogy szive szerint meg jarokeretben is felkuldene a palyara 😃

 • kasata91

  Elvileg 2020-ig szóló szerződés hosszabbítást kínál a klub a nagyhajúbb katalánynak.
  Kisebb kérdés hogy vajon több vagy kevesebb pénzt akarnak adni neki. A nagyobb kérdés hogy elfogadja-e.

  • Jelenleg a Milan az egyetlen igazi kérő, akiről hallani lehet. Nyilván lesz ott irányváltás a klub eladása után, de még egy évet Fabre tuti lehúz szerintem.

   • balazsh

    Szerintem megvárja, hogy Conte mit tervez a nyáron. Idehoz egy Nainggolan kalibert, nem hinném, hogy marad. Kérők meg majd jönnek, ha úgy van.

 • Diego Costa
  • Emlekszem erre, nagy rumórcumani volt Drogba Madridba igazolasaval kapcsolatban, de gyorsan lehutotte a kedelyeket Didier ugy emlekszem.

   A baj ott van, ha a jatekos is menni akar, de sztem Hazard nem akar.

 • Conte a vegen Kurto nyakaban 😀
  https://twitter.com/CFCvid/status/858718877152313345

  • Endy919

   Imádom ezt a faszit

  • Sandic

   Kürtő egyáltalán észrevette, hogy Conte ugrott a nyakába, vagy valamelyik csapattársra gondolt. Én az utóbbira tippelek 🙂

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Szerencsére nem dobta át maga fölött!

  • Frenky54

   Számomra feltűnő volt, ahogy Costával kerülik egymást.

   • gorkaf78

    Igen, kétszer is elmentek egymás mellett, ölelés nélkül. Valami tényleg nincs rendben köztük.

    • kasata91

     A másik ami nekem feltűnt az Willi szar kedve. Hiába lőtt gólt. Ennyire rosszul turné a padot ?

     • gorkaf78

      Igen, rajta tényleg látszik, hogy megviseli a padozás. Nem csodálkoznék rajta, ha nyáron az elengedését kérné, állítólag José csábítja Manchesterbe.

      • Diego Costa

       Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Mbappe volt nálunk próbajátékon 14 évesen és 17k lett volna az ára de a klubnak nem kellett. Azért nem kis tehetségről maradtunk így le, igaz nem biztos ugyanilyen szinten tartana ha nálunk köt ki. (forrás:ANap)

 • gorkaf78

  Egy kis klubtörténelem az Abra-éra előtti időszakból: a 2000-es évek elejének egyik meghatározó játékosa, Jimmy Floyd Hasselbaink nyitó szezonjában aranycipős lett 23 találattal.

  https://www.premierleague.com/video/single/383341

  Emlékszem, Ranieri később állandóan rotálta őt Zola-val és Tore Andre Flo-val, hármuk közül egyszerre mindig csak ketten voltak a pályán. Jó kis csapat volt az!

  • Endy919

   Hasselbaink miatt lettem Kék , hatalmas játékos volt.

   • Stonci81

    Ahogy a kép is mutatja én Flo miatt szerettem meg a Chelsea-t 🙂

 • Endy919

  A mai BL elődöntőn is érdekeltek vagyunk . A csapat egyik kulcsfigurája vezeti a meccset . Hajrá Martin!

  • Rammschein

   csak nem a patkány? 😀

  • OFF, de BL: Ronaldo utolso 3 BL meccsén mindösszesen 8 gólt lőtt, az ellenfelek: Bayern 2x, Atletico Madrid.

   • gorkaf78

    Egy gép az a csávó. És az a durva, hogy szerintem simán van a vagyona már vagy 500 millió euró, megnyert már mindent többször, amit focista csak megnyerhet (jó, VB-t nem) mégis szívét-lelkét kihajtja a pályán. Igazi sportember, él-hal a fociért…

    • balazsh

     inkább az egójáért 🙂

     • gorkaf78

      Jogos. 😀

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Cserébe neki tényleg meg is van az oka arra az egóra. (Nekem se szimpatikus egyébként)

      • balazsh

       Nem is írtam, hogy nem zseniális labdarúgó 🙂 De attól még biztos vagyok benne, hogy nem a pénz vagy a csapat számára szerzett kupák, hanem csak a saját egója motiválja. Hogy van-e rá alapja szubjektív, véleményem szerint ennek egyéni sportban van csak helye, így nincs.

       • adam10

        Az élet minden területén az ego motiválja azokat az embereket akik elérnek valami különlegeset, nézd meg bármely sportolót, Mark Zuckerberget, Steve Jobs-t, vagy akárki mást akivel nem celeb státuszban találkozik az ember a médiában.

        • balazsh

         Valamilyen szinten nyilvan mindenhol jelen van, mert senki se altruista annyira, mint Jezus. En az ego felhagyasat es a csapat fele mutatott alazat merteket nem tartom egeszsegesnek nala. Mert ez egy csapatsport, nem golf vagy uszas. De mint irtam, ez szubjektiv.

         Btw: Steve Jobsban en ezt egyaltalan nem ereztem, ot szerintem az alkotas, ami motivalta.

     • Diego Costa

      Az csak a hab a tortán. Tényleg jó nézni mennyire éhes a sikerre, a gólokra bármire. Néha túlságosan is, akkor nem szimpatikus, de ezt leszámítva példaértékű, amit csinál.

      • balazsh

       Valakinek biztos jo, nekem nem. Nekem ellenszenves, hogy csapatsportban ennyire onzo es egoista a palyan. Es amint irtam alabb a kepessegeit nem vonom ketsegbe.

       • Diego Costa

        Ezt nem vitatom, tényleg sokszor dühítő és ellenszenves, amit csinál, vagy éppen nyilatkozik. E mellett viszont van egy tiszteletre méltóbb oldala is, amit nálam a foci iránti szeretetével és alázatával vívott ki. Azt nem lehet tőle elvitatni, hogy mennyire akarja a sikert, mit meg nem tesz érte. Esetenként a túlzott akarásból jönnek az ellenszenvet kiváltó cselekmények. Ennél mondjuk rosszabb lenne az, ha lusta lenne edzeni, de hasonlóan önző lenne, mint most.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Ezzel az Atleticoval elég komoly bajok vannak szerintem. Messze nem volt meg a tűz és a harciasság amivel felkerültek a “nagyok”közé. Támadójáték eddig sem volt erősségük, cserébe a gyors és halálos kontráik is rendre akadoznak. Simeone távozása, a taktikájuk elfáradása, vagy csak a keret átalakulása is állhat a dolgok mögött, de idei teljesítményük alapján kisebb csoda, hogy idáig is eljutottak.

    • az a csapat, aki a ~60. perc környékén, 1-0-ás bukónál Gameiro helyére Torrest cseréli be, nem is érdemel többet, de az is sok, ameddig eljutott :S

     egyébként csak fél szemmel néztem a meccset, de amit ma az atma védelme művelt, azt tanítani kéne… értem én, hogy nehéz CR-t megállítani, ha épp van kedve focizni, de azért legalább megpróbálhatták volna…

     • kormolar

      mondjuk kérdés h ki mást tudott volna behozni?az egész csapat csődöt mondott tegnap, állítom h ha 2db 1-1ellenit megnyert valaki elől már sokat mondok…itt jön ki, hogy az atletico lehetőségei mennyire korlátozottak…én csípem Simenone-t ,mert évek óta ott van a toppon egy kb. spurs erősségű kerettel…

      • “mondjuk kérdés h ki mást tudott volna behozni”
       nem, ez nem kérdés, ez maga a válasz.

    • Igen, elegge leromlottak az 1-2 evvel ezelotti Atletihez kepest.

   • WehaveNoHistory

    Magával a CR-el nincs bajom, inkább csak azzal a képpel amit
    a szurkolói társadalom kialakított róla. Mert hát az üres kapuba is be kell rúgni, iszonyat hatékony, meg brutál számokat produkál, de eddig azt hiszem, hogy egy nagy döntőt sem ő nyert meg, ha nem a csapat körülötte.

    • A historyja nem csal, 12-14 eve bizonyit megallas nelkul. Ez nem veletlen, ahogy az sem, h a tegnapi 3, “easy goal”nak tuno talalatok valahogy erdekes modon ra jottek ki, hat ez az, ami oszton, ott kell lenni akkor.

     • WehaveNoHistory

      Hát igen. De ehhez kell is egy csapat ami így alá, köré van
      rendelve.

     • Endy919

      Hatalmas játékos , ez tény , de a Real minden támadást rá épít ,mindenkinek kötelező a 16 környékén Cének passzolni , így sokszor kerül helyzetbe -ez is tény.

      • Nem ez nem teny 🙂 Amikor nem akar jatszani, nem is kerul oda, es a tobbiek lehozzak a meccset anelkul, h h hozza szagolt volna a labdahoz.

      • kasata91

       Valóban szembetűnő, hogy őt keresik. De nem sok olyan csapat van ahol ez működik.
       Mi elkezdenénk bármely random játékost ilyen szinten tömni labdával hogy “oldd meg” Csúnya alsó ház lenne a vége.
       Náluk működik, és ezt nem tudom másnak betudni mint Cé érdemének.
       Nálam hatalmas tiszteletet érdemel a csávó. Mert az szerintem tény hogy sokkal kevésbé tehetséges és ösztönös zseni, mint a törpe konkurenciája. Ami őt hasonló szintre emelte az a piszok sok munka. Legyen az ugrás, robbanékonyság, lövőerő, bármi. Amit fejleszteni lehet ő azt maxra húzta.

   • Diego Costa

    És ebből hány volt les?

 • Diego Costa
 • Diego Costa

  Tegnapi félidei szakértésről egy idézet erejéig megemlékeznék. Buzsáky Ákos a gól előtti lesállásról:

  Szabály szerint les volt, DE (!) a védő rossz helyre szabadított fel…

  Tehát ha nem tudsz rendesen felszabadítani, akkor meg is érdemled a szabálytalan gólt. Köszönjük Ákos!

 • Stonci81
 • Endy919
  • Lajos Berta

   Ettől függetlenül még mindig nem értem hogyan lett, és maradt utána a kapitányunk.

   • Sandic

    Ki más lett volna? Fabre, aki alig játszik? Kürtő vagy Costa, akik még csak 2-3 szezonja vannak itt a csapatnál, vagy a nem igazán vezéralkat Hazard? Esetleg még Azpi jöhetne szóba, de Cahill a rangidős…

    • Lajos Berta

     Nem tudok válaszolni a “kimásra”.
     Nem edzek velük nap, mint nap.
     De nekem Cahill akkor is furcsa!:)
     ( De “Appilikveta” nekem szimpatikusabb lenne…)

     • balazsh

      Szerintem ő már túl alázatos ehhez, nem eléggé vezéralkat.

     • Diego Costa

      Beugrónak jó volt, de én is másnak adnám, Hazard, Luiz, Fabre trióból valakinek. Akkor lesz érdekes ha jön Van Dijk. Ő biztos nem a kispadra jönne és Cahill helyét venné át nagy valószínűség szerint, szóval akár akutális is lesz a kérdés a nyáron.

    • kormolar

     Kante…igazi vezéralkat 😀

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Oscar távozásával sajnos nincs igazán jó opció jelenleg.

   • Nyilván nem egy Terry-féle vezér alkat, ez tény, ahogy az is, hogy jelenleg a védelemben semmire nem lenne annyira szükség, mint egy vezetőre. Viszont több, mint fél évtizede szolgálja a csapatot, kimagaslóan alázatos és igazi csapatjátékos. Szóval érdekes döntés, de vitatni nem igazán lehet.

    • ” több, mint fél évtizede szolgálja a csapatot, kimagaslóan alázatos és igazi csapatjátékos”
     ráadásul angol, és CB. Amolyan nyugodt víz, így vitatni szerintem lehet, csak a másik oldalról ott van, hogy ki más, ugye.

 • WehaveNoHistory

  Hogy hogy ma EL is van?
  B. Traoré már kettővel szomorítja a Lyon-t.

  • kormolar

   remélem meg is nyerik…

   • Diego Costa

    Lyon-nak jobban örültem volna. Szerintem nekik lett volna a legnagyobb esélyük megverni a mu-t.

 • Endy919

  #köcsögjuve

  • kormolar

   a rutin kijött…

  • lamps8

   ára van annak hogy ne ez a köcsögreal legyen az első címvédő

   • balazsh

    szívemből szóltál

   • Diego Costa

    Én is a Juve-nak szurkolok. Utálom, hogy a Real mindig a legkönnyebb sorsolást és a legtöbb bíró segítséget kapja mindig. Emellett pedig címvédést se szeretnék. Azt majd mi 😀 Egyébként volt egy ilyen álmom, hogy ha már addig vártunk az első BL győzelemre, akkor legyen meg egyből a következő, de ez sajnos nem jött össze.

  • Ne bantsd a testverklubunkat 😀 a tiszteletunkre kekben jatszottak tegnap

 • lamps8

  hát Bakayoko nem a tegnapi produkciójával adta el magát az is biztos.

  • gorkaf78

   Nagyon gyenge volt, direkt figyeltem, mert ugye a sajtó szerint szinte biztos az érkezése. Remélem, hogy nem jön végül, mert tényleg kevés volt tegnap este, amit játszott…

   • lamps8

    mondjuk én többször is láttam a szezonban, ez volt talán a leggyengébb meccse az meg ugye mindenkinek van. ahogy már korábban is írtam nekem tetszik a játéka, de nem biztos hogy Matichoz képest akkora upgrade lenne, sőt.

    • Diego Costa

     Örülök, hogy nem te vagy az első, aki hasonló véleménnyel van Bakayoko-ról. Végre a többiek is látják, amit én. Minimális előrelépést jelentene Matic-hoz képest, de remélem nem igazoljuk le. Előrefele játéka kicsit jobb a szerbnél, magabiztosabbak a megindulásai és picit jobban kezeli a pressing-et, de ennyi. Nem is értem, hogy miért akarjuk. Ezt egyrészt RLC is meg tudja csinálni, másrészt meg minek ennyi buldózer a csapatba? Ki fog varázsolni. Van egy Fabre, aki nem mindig játszik, és egyre idősebb ( ma 30. éves) és ennyi. Aztán ott van Matic-Kanté, Bakayoko(?). Nem mutatna valami jól…

  • Eddig sem volt jobb, nem ertem a hypeot, ugyetlen darabos bitangfeka.

   • Diego Costa

    Teljesen egyetértek. Matic 2.0.

 • salsal

  Costaról eddig sem gondoltam, hogy egy észkombájn, de ha ez igaz, akkor még annál is idiótább, mint amit feltételeztem.

  https://uploads.disquscdn.com/images/cf2374cc05c6c46d66201e8e0a4983b7d426eeb4c694c4c2c4c3aa4f1806ad53.png

  • gorkaf78

   Ha tényleg megkapná a klub azt a 90m Eurót érte, szalaggal átkötve mehet.

  • With Spanish club Tianjin ??:D

   • myheartisblue

    Ez nekem is szurta a szememet.

   • Endy919

    Kb ennyire hiteles a cikk

  • Diego Costa

   Miért lenne ostoba? Nála sokkal okosabb emberek is választották már a pénzt.

 • 19-20 as szezont ugy nez ki meg biztosan a bridgen toltjuk, es 24-ig nem keszul majd el a stadion. The Times irta.

  • myheartisblue

   Ez elegge elszomorito. Jol indultak a dolgok aztan megakadtak. Van info miert lassult le megint?

   • Az egesz cikk szepen leirja, de azert nem linkeltem, mert a The Times-hoz subscription kell, de megprobalom bemasolni a szoveget.

    • myheartisblue

     Mondjuk sokallom a 4 evet. Spursnel megoldhato 1,5 év alatt. Igaz h, a stadionunkat bonyolultabb epitmenyre tervezik,mert meg a sineken is atmegy. De 4 év berles es otthontalansag kicsit sok. Szerintetek a Wembleybe tobb nezo megy a meccseinket megnezni a meccsre a tobb hely miatt? Marmint Bridge altalaban SoldOut, de hany ember menne meg meccsre a 43 000 en kivul?

     • A mi munkalataink joval bonyolultabbak, a Bridge kb. a belvarosban van, igencsak szuk helyen, a WHL szellos kulvarosban van, es amugy a kulso munkalatokat mar elkezdtek reg Spurseknel, nalunk meg erintetlen minden (2 hete sem, h ott voltam), nem is lehetne meg elkezdeni ott nagyon semmit.

      Az, h hany ember menne a meccsekre pluszba jo kerdes, en csak azt tudom, hogy a klub akar 80 ezres stadiont is epitene, ha lehetne, de Londonban a Wembley-n kivul semmilyen letesitmeny nem lehet 60.000 ferohely felett tobb okbol is (kozlekedes, biztonsag stb.)

      • myheartisblue

       Marmint: ma mar szukseges hogy 60000es stadionunkat legyen ilyen sikerekkel,nevvel es marketinggel.A kerdes az h nem jutunk-e “Emptyhad” sorsra es az uj stadion kapacitasa milyen szinten lesz kihasznalva. Masreszt muszaj felzarkozni es nagy stadiont epiteni, mert a tobbi nagy csapat mar megtette(vagy folyamatban) es szukseges,hogy mi is megtegyuk, mert ha “csak” 10-15 emberrel is tobb jar mar joval ugranak a bevetelek, ami a tobbieknek evek ota befolyik nekunk mi folyamatunk pedig lassu ehhez kepest.

       • a 60ezer ki lesz hasznalva ez szinte 100%, komoly research eloz meg egy ilyen beruhazast.
        Elore el lesz adva +xezer, tizezer season ticket, igy is alig van, oriasi a tuljelentkezes rajuk, ahogy a sima matchday ticketekre is.

     • WehaveNoHistory

      Rengeteg. Szerintem jó a kommunikáció a szurkolókkal, bőven lenne még érdeklődő a meccsekre. Plusz, ha a jegyárakat is kicsit vissza lehetne szorítani, akkor még többen mennének.

      • kasata91

       Meg ha még több ingyen Singha beer lenne 😀

       • WehaveNoHistory

        Hajjjaj 😀 Nem mertem egyszer sem megkóstolni 🙂

   • En amugy onzo modon orulok kicsit ennek, annal tovabb latogathato meg a Bridge, en imadom a kis csaladias hangulatat.
    Persze biztosan nagyon jo lesz az uj is, legalabbis a kulso designja miatt beleillik majd a kornyezetbe a teglas kis hazakhoz, de gyanitom, h hasonloan rideg beton lesz (ami persze biztonsagtechnikailag fontos) belul, mint az Allianz arena es a hasonlo uj stadionok.

 • Chelsea kept at the Bridge until 2020

  Chelsea are planning to stay at Stamford Bridge until the end of the 2019-20 season because of delays to the start of structural work on their new stadium. The revised timetable is a setback for the club in their plan to redevelop the site into a 60,000-seat arena, but they are confident of being able to return in three years and open their new ground in the summer of 2023.

  Chelsea had hoped that their rebuilt stadium would open for the start of the 2021-22 season when Herzog & De Meuron’s design was revealed two years ago, but delays in their planning application and essential infrastructure work have led to the planned opening date slipping back two years to the start of the 2023-24 season. The club estimate that the building work will take three years but the scale of the project means that there is a possibility it could take four.

  Chelsea gained planning permission for the project from Hammersmith and Fulham council and Sadiq Khan, the mayor of London, earlier this year, but have been forced to delay the project due to the complexity of the build.

  In addition to the local council and the Greater London Assembly, Chelsea must also work closely with Network Rail and Transport for London over plans to install decking over railway lines that serve the stadium. In correspondence with the council, Network Rail described Chelsea’s plans to build on top of the overground southern main line as “a major operational liability” and expressed concerns over safety, although such reservations were not enough for the local authority to deny the club planning permission.

  The proximity of the redevelopment to Brompton Cemetery, which has grade I listed status and is the subject of a conservation order, presents another complication.

  Chelsea have yet to agree to purchase the freehold to Stamford Bridge from the Chelsea Pitch Owners (CPO), after their offer was rejected in 2011, or to extend the lease beyond the 112 years that remain. CPO must sign a section 106 planning notice before building work can begin, while Chelsea must also reach agreement with Ken Bates, their former chairman, to buy his penthouse suite in the Chelsea Village hotel before demolition can begin.

  Chelsea are confident that the redevelopment will go ahead, but are resigned to delaying the start until 2020. The club have considered following Tottenham Hotspur’s example at White Hart Lane by beginning some building work while remaining in situ, but that has been dismissed as impractical and not cost effective.

  Chelsea must also reach agreement on a temporary home while Stamford Bridge is being rebuilt. Wembley is the club’s preferred option, but they have also spoken to West Ham United about a potential ground-share at the London Stadium. Chelsea declined to comment last night.

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Napi hírmorzsák:
  -Happy jövőre kölcsönbe megy, de Conte hosszú távon számol vele (telegráf)
  -Willian nyáron távozhat és nem kizárt, hogy José keze alá kerül újra
  -Lent is írt Costa-kína pletykák felerősödtek
  -És a végére Mata a távozásáról:
  “I’ve never had a bad relationship with Mourinho. We’ve never had an argument. Our relationship is normal.
  “Simply, at Chelsea I wanted to play in a certain way and at United there were other types of players more in line with my characteristics.We are both the same, we have not changed.”
  Mata added that: “It’s complicated, but managing personalities is almost more important than the tactical or physical side.
  “It is having the ability to motivate players and communication should be in a positive way, the environment is good.
  “People express themselves better when they feel comfortable.That happens in football and in all jobs.”

  • myheartisblue

   Azert a Costa pletyka alapja eros,mert le van fenykepezve ez a targyalas.Tehat valami megis csak tortenik.

   • Szomoru, ha Costa tenyleg elmegy. Nem csak azert, mert nehezen tudnank potolni (a jo Costat), hanem kicsit olyan unfinished business erzesem van. Idejott nyert 2 (remelhetoleg) bajnoki cimet, de egyik szezonja sem volt extra, pedig lehetne/lehetett volna, BL-ben semmit nem tudott viritani..

    Egy szoval maradnia kene, nem megfutamodni.

    • myheartisblue

     Branyol penzkeresesi vervonal felizzott benne nincs mit tenni. Szegeny csaladbol erkezett, be szeretne biztositani magat. Ettol meg en is korainak erzem a tavozasat es ugy erzem tenyleges feszultseg lehet O es Conte kozott, ahogy ezt tobbek is eszrevettek a meccs utan oleles elmaradt. Kit ne zavarna, ha a csatarod akinek teljesiteni kene, mar fel labbal Kinaba van es oda tekinget?

     • Ha nem okos, hat nem okos.. Nem orulok, ha elmegy, de ez van. A baj az, h akikkel szoba hoznak minket sztem nem jo megoldasok a potlasara.

      • Mondjuk, ha kapunk Kinatol shitloadofmoney szintu penzt Costaert, akkor akar Mbappe-t el lehetne hozni csilliardert, amit nem tudnak visszautasitani. Juve ellen is latszott tegnap, h mar most 18 evesen is mennyire erett a jateka, ennel csak jobb lesz. Kockazatos, de be lehetne vallalni, mivel nemnagyon van a piacon olyan, aki annyival tutibb igazolas lenne. (Lukakunal jobb deal lenne sztem)

       • Diego Costa

        Valamennyire adom amit mondasz, de egy igazi csatárt azért hoznék még. Bármennyire is ügyes, meg nagy jövő áll előtte azért elgondolkoznék mi lenne ha egy 19 éves törékeny testalkatú játékos vezetné a sorainkat. A képességeit abszolút elismerem és szeretném, hogy itt játsszon, de meg kéne találni neki a helyét, mert egyelőre azt nem látom. Nem kifejezetten csatár, sokszor szélről indul, ahol nálunk ott van Hazard… Esetleg Hazard-ot be lehetne tolni középszer, de ahhoz meg formációt kéne váltani.

        • Csatar o teljes mertekben csak mobilis, nem target man, mint Diego. Tokeletesen beleillene a kombinativ jatekunkba, Hazard, Pedroval nagyon jol szuperalna sztem.

         • Diego Costa

          A játékba beleillene az tuti, pont ilyen játszótársakért könyörgök itt. Viszont ő mindenhol feltűnik, középen, szélen. Nem vagyok híve a klasszis támadó nélküli játéknak, hiába mondjuk rá azt, hogy ő is az.

    • Diego Costa

     Én is sajnálnám, ha a (jó) Costa elmenne már pedig azért, mert ez egy nagyon szomorú üzenete lenne a labdarúgásnak. A világ legerősebb bajnokságának aktuális bajnok csapatának egyik húzóembere adná fel karrierjét a pénz miatt. Szomorú.

 • LEICESTER WANT CHRISTENSEN

  Leicester City are interested in Chelsea defender Andreas Christensen, according to reports.

  The 21-year-old centre-back, who is coming to the end of a two-season loan spell at Borussia Monchengladbach from Chelsea, is allegedly surplus to requirements at Stamford Bridge.

  Nem hinnem, h sok alapja van, amig Conte nem latja edzesen, nem fog donteni rola.

  • Diego Costa

   Nagyon meglepődnék, ha elküldenék valahova. Legrosszabb esetben Azpi cseréje lesz. Ha nem Azpi lenne ott, illetve Conte nem favorizálná a megszokott játékosait, akkor azt mondanám, hogy a kezdőbe jön.

  • Rammschein

   …legalább már nem spanyol klubnak van feltüntetve. :”D

  • balazsh

   Bírom őt meg minden és nem gondolom, hogy a megoldás egy formaromlásnál egyből az eladás lenne, de nem úgy néz ki, mint aki annyira meg akarna harcolni a sikerért. A szurkolók szeretik, Conténál töretlen bizalmat élvez, mégis menni akar. Ha ennyi pénzt fizetnek érte, illetve ő is ezt akarja, én nem tartom vissza.

   • Diego Costa

    Gondolod, hogy azért akarnánk eladni, mert gyenge a formája? Ugyan már… Ő akar menni, mi pedig ebből ki akarjuk hozni a maximumot és sok pénzt akarunk látni belőle. Ha itt akarna maradni és fejben is itt lenne, akkor a büdös életbe nem adnánk el.

    • balazsh

     Nálad nem tudom, őszintén eddig csak felé mutatott ellenszenved éreztem benned, indokot rá nem 🙂

     • Diego Costa

      Én alapvetően bírom Costa-t, nem véletlenül cserélte le erre a nevemet. Amikor odakoncentrál és akar akkor fantasztikus dolgokra képes. Normál esetben alapemberként számolnék vele, semmi pénzért nem adnám.

      Ellenszenv most sincs iránta, csak felbosszantott a január óta tartó katasztrofális teljesítménnyel és önmagában még ezzel se lenne probléma. Ha látnám, hogy akar és mindent megtesz, de semmi nem jön össze neki, akkor azt mondom oké. A helyzet viszont az, hogy a formahanyatlása egybeesik az állítólag kínai ajánlattal, azóta nem megy neki. (Mondom ezt úgy, hogy a korábbi években is megfigyelhető mondjuk ez a tendencia, hogy a második félévre elfogy.)
      Ha ez a formahanyatlás a kínai ajánlattal van összefüggésben, akkor azt nem tudom tolerálni. Profi játékos, tegyen félre mindent és bírja ki ezt a fél évet. Tiszteletlenség a csapattársaival szemben, ha nem úgy dolgozik, ahogy előtte.

   • Nem tudjuk mennyit adnanak, de mondjuk, ha beajanlanak 75-80 misit azt kell mondani, h 100 alatt nem targyalunk es biztos, h ki fogjak fizetni.

  • lamps8

   mehet, de ez a 76 millió font kevés. ennyit Oscarért is majdnem kaptunk.

   • Diego Costa

    Én is többre számítok, ez kevés. 90+ az már jobban hangzik.

 • Diego Costa

  Willian-hoz nem ragaszkodunk és Belotti hozzánk jönne? 😀 Valaki csípjen meg!

  Most már csak Bakayoko-t kéne elfelejteni.

  • lamps8

   pedig ezt a belotti vonalat is hanyagolni kellene, simán lehet belőle egy Immobile/Cerci-féle történet.

   • Diego Costa

    Nem gondolnám, hogy az lesz belőle. Morata-ból meg lehet ennyi erővel Torres. Lukaku meg nem akkor upgrade Costa-hoz képest. Én azt gondolom, hogy jó lenne, de persze mindenkiben benne van a rizikó faktor, de valakit azért kell igazolni.

   • Petikee Sipos

    Már sokadszor mondod Immobile-t és Cerci-t. Nem tudom miért gondolod ezt. Nekem az egyik legjobb barátom Milan fan, és ő mondta nekem, hogy szerinte nagyon jó a srác, és nem olyan szint mint az általad említett 2. Szerintem nem lehet nagy melléfogás, amennyiben nem 100 milliókért kell elhozni, hanem csak mondjuk 50-ért.
    Sajnos olyan világban élünk, hogy egy Mbappé, Lukaku Bellotti tipusú fiatal ígéretes/kifejezetten jó csatárok árai 50-75 millió euró/font. Csúnya, de vagy ez, vagy a loan-army, Traoré, Abraham.

    • Azért Lukaku nem említhető egy lapon a másik kettővel. Amikor ő volt Belotti szintjén, 15 millióért hoztuk el.

     • A belga bajnoksagot nem hasonlithatod a Serie A hoz. Belotti a legtaktikusabb, legdefenzivebb bajnoksagban lesz valszeg golkiraly.

      • Ja, csak Lukaku ott már 16 évesen gólkirály volt meg bajnok.

       • Es? Kit erdekel? 16 evesen o mar egy kifejlett ferfi fizikumaval rendelkezett, szinten nem hasonlithato ossze egy kaukazusival tizenevesen. Belga bajnoksag fenyevekkel gyengebb, mint a Serie A.

        • Mi az, hogy kit érdekel? A belga bajnokság egy európai középbajnokság, semmivel nem gyengébb, mint a holland. Most nehogy már ez legyen ez indok, hogy Lukaku miért csak 15 milla volt, ő meg miért lenne ennek a hatszorosa.

      • Endy919

       Lüke Tóni is nagy király volt a digó ligában , aztán a Bundesban is csont nélkül megbukott , Immobile dettó , Balot inkább nem is említem .

       Nem kell ide a púpos.

       • Ahogy fentebb irtam is en sem vagyok meggyozve, csak ezzel a rossz ervvel vitatkozom.

        A te erveid sem ernek semmit egy masik uj fiatal jatekossal kapcsolatban, nincs semmi osszefugges, h 3 masik megbukott. Balo amugy nem bukott meg a PL ben kiraly volt csak egy fasz. Immobile sosem volt akkora kiraly, Toni meg csak Toni.

      • Diego Costa

       Góljai nagy csapatok ellen (meccs/gól):
       Juve 1/1
       Roma 2 /1
       Napoli 1/1
       Inter 2/1
       Milan 2/2
       Fiorentina 2/2

    • Diego Costa

     Az elnök se gondolja komolyan ezt az összeget, csak alkupozíciót akar magának. Aztán a hosszas tárgyalás után megegyeznek egy olyan összegben, amiért boldogan odaadja majd (remélhetőleg nekünk) és 100 millió alatt lesz az összeg.

  • gorkaf78
   • Diego Costa

    Öööö… inkább mégsem. Felébredek magamtól, menni fog az egyedül is. Ezt a csúnya izét, meg zárd be gyorsan valahova. 😀

   • WehaveNoHistory

    Matic? 🙂

  • Sandic

   Ha csak nem akarsz két szélsőt igazolni a nyáron, akkor Williant igenis meg kell tartani, de nem a kezdőben, hanem beugróként.

   • gorkaf78

    Igen, de az lehet a gond – ahogy lejjebb is fejtegettük – hogy a brazilnak szemmel láthatólag nem tetszik a padozás. Így elég nehéz valakit megtartani. Plusz állítólag José csábítja Manchesterbe.

    • Sandic

     Mit takar, hogy szemmel láthatólag? Sem a játékán, sem a hozzáállásán nem vettem észre különbséget.
     Egye fene,ha lesz komoly kérője, és ha adnak érte valami normális összeget, hát vigyék, de amire legfőképpen ráakartam világítani, hogy kell két szélső a padra a rotálás miatt. És tartok tőle, ha el is adjuk, akkor is csak 1 szélső fog jönni a nyáron.

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Loan army!

      • Sandic

       Piazon felkészül 😉

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        RLC, Musonda, Boga, Nathan, Traoré illetve a topclass ifik. 2. számú cserének csak talál Conte ingyenes megoldást, én kisebb csalódásnak élném meg ha Willian távozása után 2 játékost is vennénk a posztjára.

     • gorkaf78

      Többször látszott, amikor le, ill. becserélték, hogy nem élvezi a helyzetét. Itt van egy cikk is erről:

      http://www.101greatgoals.com/news/chelsea-star-seemed-angry-antonio-conte-spurs-game/

     • Diego Costa

      Sokan fognak jönni a nyáron, nem csak szélsők. Mozgalmas nyár elé nézünk.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     +idén tölti a 29et, tudom hogy ez nálunk annyira nem szempont, de ha még egy normális összeget akarunk látni belőle annak most van az ideje. Egyébként ha nem zavarná a pad megtartanám beugrónak én is.

   • Diego Costa

    Miért ne akarnék kettőt igazolni? Ha jön Sanchez akkor feltételezem övé lesz a RW poszt és Pedro még a pad. Willi helyett meg keresünk valakit, ami nem lesz nehéz.

    • Sanchez nem fog hozzank jonni… Elobb megy el a Bayernbe valszeg.

     • Diego Costa

      Állítólag jól érzi magát Londonban és kifejezetten hozzánk szeretne jönni. Psg-ről meg Cityről lehetett hallani, a németekről nem. Minek menne oda, hogy padozzon? Ribery se nagyon játszik, akkor ő mennyit játszana? Kizártnak tartom, hogy odamenjen.

      • balazsh

       Elég sok helyen megírták, még a Bildben is, hogy a Bayern érdeklődik iránta.
       Az Arsenal semmiképp sem akarja ligán belül eladni, főleg nem nekünk.
       Már bocsánat, de mi a f#szért padozna a jelenlegi top5 balszélső egyike a Bayernben?
       Ribery 34 éves, folyamatosan sérült, és még így is sokat játszik. Meg amúgy is, azt állítod, hogy Ribery jelenleg jobb mint Sanchez? Náluk pedig Coman? 😀 Vagy mit akartál ezzel kifejezni?

       • Diego Costa

        Azt akartam mondani, hogy ott azért kevesebbet játszana. Ott van az általad szóba hozod Coman, aki a kispadon fog megszáradni. Götze is elment oda, majd pár évnyi padozás után visszament a Dortmundba. Ott van Douglas Costa, ő is csak epizód szerepeket kap. Soroljam még?

        Ha nem akarja eladni, akkor meg közli, hogy ok akkor maradok még egy évet és utána elmegyek oda ingyen. Szerintem boldogan elfognák a pénzt. Pont ők mondanának le egy fillérről is? Nem fognak riválist erősíteni? Adebayor, Touré, Nasri, Van Persie, Cole, Welbeck stb.

        • balazsh

         Costa idén leengedett (hehh, ezek a Costák), Coman még mindig elég fiatal, ő mindig is elsősorban hosszútávú terv volt. Götze eredményes éveket töltött Münchenben, de az ő sorsa kicsit más. (Sok sérülés, formahanyatlásos lábadozás, konstans out-of-position lét) Ők félkész játékosként jöttek. Aztán ott van, aki kész játékosként jött, kezdve Vidaltól Hummelsen át Lewandowskiig, egytől egyig stabil kezdő és hepiend.
         Nem azt mondom, hogy oda fog igazolni, de miért ne tenné?
         Továbbra sem hiszem hogy elengedné nekünk az Arsenal (illetve, hogy annyira Chelsea-s akarna lenni Sanchez), mert bár Welbecket nem nagyon tudom értelmezni miért került a listára, a többi mind a csóró arsenal játékosaként ment el. Egyelőre az utóbbi 3-4 év alapján el tudták velem hitetni, hogy mostantól nem minden lesz a pénz. Aztán lesz ami lesz, ez nyilván csak spekuláció.

         • Diego Costa

          Welbeck-et én se tudom miért írtam fel, ő a másik irányba ment.

          Szerintem jönni fog. Ha egy játékos menni akar, akkor el kell engedni. Miért tartsanak meg egy hisztis játékos, akiért utoljára pénzt kaphatnak?

    • Sandic

     Willi helyett szerintem pont, hogy nehéz mást találni. Szerintem kevés olyan játékos van, aki jobb is nála, és tűrné a sokadik beugró szerepét.

     • Diego Costa

      “Szerintem kevés olyan játékos van, aki jobb is nála” :DDDD Erre inkább nem is írok semmit.

      Aki jönne, az nem a padra jönne, hanem a kezdőbe. Pedro-t is ki lehetne szorítani. Többet kell rotálnia Conte-nak és akkor nincs ez a gond. Aki egy nagy klubhoz jön, annak el kell fogadnia, hogy nem mindig lesz kezdő. Ellenféltől függően lehetne felállítani a kezdőt, ha úgy van pihentetni egyeseket, hogy pl ne az FA kupa elődöntőjébe kelljen.

      • Sandic

       Van ám annak a mondatnak egy második fele is, azzal együtt válik értelmessé. Vázoljuk fel a verziódat: Hazard és Sanchez a kezdőben, Pedro első számú csere, és lesz még egy negyedik szélső, aki az angol kupákban kapna szerepet, meg időnként 80+ os csereként. Az is csoda, ha ezt Willian bevállalná, nemhogy még egy nála is jobb játékos. Így már érthetőbb?

       • Diego Costa

        Épp ezért mondom, hogy forgatni kellene őket. Így valóban soknak tűnik, de ha mást nem darabra meg kéne lennünk. Ha nem is hozunk világsztárt, valaki azért kéne, de ez nem akkor prioritás. Ha jön mondjuk Sanchez akkor legrosszabb esetben 3-ból kettő játszik és akkor úgy nyomjuk le az évet. Bár ne felejtsük el, hogy jövőre lehet más lesz a hadrend, ki tudja.

        • Sandic

         Jövőre fog kiderülni, hogy mennyire forgatja majd Conte a keretet, ha van rá lehetősége. Remélhetőleg megkapja a pénzt az átigazolásokra. Bízom abban is, hogy tanult az idei szezonból, és ő is látja, hogy nem lehet 14 játékossal végignyomni egy teljes szezont.

         • Diego Costa

          Biztos, hogy meg fogja kapni a pénzt. Az, hogy 14 játékossal nyomta végig a idényt az pont a keret mélységét mutatja. Nem azért nem variált, mert nem akart, hanem azért mert nem tudott.

  • Ez a Belotti-transzfer miért is olyan kurva király? Megközelítőleg annyiba kerülne, mint Hazard a Real-nak. És ő egyelőre még sehol nem bizonyított, csak futott 1.5 jobb idényt egy olasz középcsapatban.

   • Nagyon jo kis melos jatekos, de nem biztos, h egy topcsapatban is megallna igy a helyet.

    • Jó kis melós játékost igazából tudnánk szerezni az ára ötödéért Okazaki személyében.

     • Endy919

      Megvan az új Schlupp ?:D

      • 1. Senki nem mondta, hogy bárki leakarná igazolni.
       2. Schluppnál tényleg sokkal jobb opció volt Akét kiszedni egy masszív PL-csapat kezdőhelyéről.

     • 😀 na a japanfetis ismet befigyelt! most lebuktal, h titkon Okazakit akarod Costa potlasara.

      Amugy egyaltalan nem ugy melozik kemenyen, mint Okazaki, nezd meg 1-2 meccset mit muvel le vedekezesben, azon kivul tamadasban nincs elveszett labda nala. De mint mondtam, nem vagyok benne biztos, h ennel tobb van benne, vagy, h most kene topcsapatba igazolnia. Kell meg neki valszeg egy szint a 2 kozott.

      • De érted, “jó melós” játékost nem egy művészet ennek az ötödéért sem találni, főleg olyan posztra, amit nem a zongoracipelésért fizetnek ab ovo.

       • kormolar

        csak Okazaki 31 van a Pl-be max 2-3 éve…Belotti 23

        • De most komolyan ilyen nehéz értelmezni?

 • Zoleee

  Amúgy ha Costa megy, és tegyük fel hogy megy, bennem felmerült Aubameyang. Ő miért nincs képben nálunk? Azt olvastam 70 et adna érte a Psg, Belotti-t meg száz alatt nem akarják engedni. Pedig nálam Aubameyang jobb mint Belotti. És kevésbé is tartom zsákbamacskának.

  • Sandic

   Más stílusú játékos, mint Costa és Lukaku, nem tudom, hogy nálunk az erőcsatár vagy a kreatív mozgékony csatár működne jobban, de szerintem addig amíg nincs igazán kreatív középpályánk, inkább az erőcsatárra szavaznék (Fabre csak elvétve játszik, Hazard önmagában pedig kevés). Aubameyang a kontráknál lenne jó, betömörülő csapatok ellen kevésbé.

   • Zoleee

    De Costa és Lukaku is tök más stílus szerintem. Azért Costa nem erőcsatár, inkább jól beinduló “bérgyilkos”. Lukaku meg engem nem győzött még meg
    . Azért nem egy Drogba szint.(közelében sincs).
    Előző jelzőmmel élve Drogba egy bérgyilkos erőcsatár volt 🙂

    • Sandic

     Drogba mikor is futott be igazán a PL-ben? 26 éves kora környékén? Lukaku most tölti majd a 24-et, szerintem beszéljük meg 2 év múlva.
     Azért Lukaku már most is tett le valamit az asztalra, úgy, hogy nem egy Lampard, Ballack, jobb napokon Malouda szerű játékosok szolgálják ki.

     • Zoleee

      Ok. Úgy legyen és váljon be. Ha hozzánk jön én nem fogom szidni mert sajnáltam amikor kölcsön adtuk.
      Ha azt a tizenegyest nem hagyja ki már rég eldölt volna hogy elég jó e hozzánk. De kihagyta 🙂

      • Sandic

       őszinte leszek, szerintem még a board sem tudja, hogy ki tudná pótolni érdemben Costát. Szerintem azon fognak dolgozni, hogy maradjon a branyol, de ha mégis mennie kell, akkor gondolom úgy vannak vele, hogy a gólkirály csak nem lesz akkora bukó. 100x inkább ő, mint Morata.

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        Mormotával egyébként mi a gond? Én örülnék neki.

     • kormolar

      de azt se felejtsd el h az Everton támadójátéka az komplett rá épül… nálunk azért ez nem biztos h így lenne…

  • Diego Costa

   Csak a Real kedvéért hagyná őt őket, de nem is baj. Sokszor kiváló helyzetekben ront, nem elég megbízható.

   • Zoleee

    Azért kevés tökéletes csatár van jelenleg 🙂 nekem az őszi Costa is megfelelne 🙂 csak nem hiszem hogy Belotti jobb mint Aubameyang. Meg szerintem azért nem mondhatni, hogy ügyetlen ráadásul fiatal és gyors.

    • Diego Costa

     Gyorsnak gyors, ez kétségtelen bár a gyorsaság önmagában még kevés (lásd: Willian). Az őszi Costa mindenkinek megfelelne. Egyébként Belotti játékát, mozgását nézve nekem sokszor Costa jutott az eszembe. Az olasz előnye, hogy sokkal jobban fejel, mint Costa (szerintem ballal is jobb) és az összjátékban, támadásépítésben hasznosabb.

     • 2 labasnak mondjak Belottit, barmivel golt tud szerezni amugy, ahogy elnezem a goljait.

      • Diego Costa

       Az is. Két lábbal és fejjel is életveszély.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     “Fiatal” idén tölti a 28-at!

  • Endy919

   Én Icardin is elgondolkoznék . Olyan a játékstílusa mint Diegonak , olcsóbb is lenne valamivel és szerintem jobb játékos mint Belotti.

  • kormolar

   elég vékony Aubameyang …nemtudom fizikálisan mennyire állná meg a helyét…

   • Gyerekek, ezt az osdi felfogast el kene mar felejteni. Ilyen nincs mar a PL ben, ez nem a 90-es evek, tele van a liga sikeres nem tul eros testalkatu jatekossal. Mentalitastol fugg minden.

    • Bezzeg Gabriel Jézus mekkora erőgép már.

    • kormolar

     oké h tud futni, de ha a Stoke beáll 10 emberrel védekezni akkor nem sok haszna van a gyorsaságának… olyan játékos kell,akire fel lehet passzolni a labdát,megtartja…na ezt nem látom benne

     • WehaveNoHistory

      Nagy favágók ellen, pedig kell a gyorsláb, akkor lehet kisárgázni,meg tiziket összehozni. Persze ha van hozzá benne finesz. No meg jó bíró, ja az nincs.

     • Az mar egy osszetettebb kerdes, en nem vedeni akarom, nem hinnem, h o lenne feltetlenul a megoldas nekunk. Magaval az allitassal vitatkoztam.

  • adam10

   Én nagyon fázok ezektől a nevektől (Belotti, Auba, Icardi stb.) Látom magam előtt, hogy torresi magasságokban (vagy inkább mélységekben) lesz a hatékonyságuk a szezon felére/végére, főleg Belottitól tartok, számtalan példa volt már, hogy az olasz bajnokságban nagyot menő játékosok mennyire leépültek a következő szezonban egy másik bajnokságban.
   Én őszintén szólva nyáron beiratnám Costát 1-1 hónapos intenzív stresszkezelés és önismeret kurzusokra aztán hagynám jövőre kibontakozni. Nem igazán látok olyan (elérhető) játékost most akinél van garancia arra, hogy beválik a PL-ben egy olyan kifeszített és éles szezonban mint a jövő évi lesz. Talán Lukaku…

   • balazsh

    Jó meglátás, én viszont még Griezmannál is ezt érzem. (Főleg Torres és Falcao után) Az elérhetők közül Lukakut elfogadnám, Mbappe elég lutri közvetlen pótlásra. Viszont már valamiféle hamis9-esben is gondolkozok, bár nem tudom hosszútávon működne-e. Ezért is lenne érdekes pl egy Sánchez-transzfer.

    • adam10

     Sanchezt én is egyre szívesebben látnám, bár Pedro formája tavasszal elég biztató.

     • balazsh

      Pedro nem is kerülne ki, Hazard-Sánchez-Pedro dynamic triora gondoltam elől 🙂 de ez csak egy lehetőség

    • kormolar

     nekem az Mbappe srác annyira Henry-ra emlékeztet…ha nem sérülékeny akkor szerintm simán megérné elhozni…

     • elkepeszto, de tenyleg a mozgasa nagyon Henrys.

     • balazsh

      Szerintem drága ahhoz, ha tényleg 110+ lenne, hogy hátha Henry lesz belőle.

   • WehaveNoHistory

    Ha Costa megy, és Batsu kölcsön, akkor nekem egy Lukaku, Lacazette simán elég lenne csatárposztra.

 • Diego Costa

  Ha a mai pozitív átigazolási hírek nem lettek volna elegek, akkor itt a következő:

  Van Dijk a hírek szerint minket választ(ott). Yesssssss.

  • Sandic

   Cserébe fel is ajánlanám nekik Zoumát kölcsönbe. Dijk helyett be is férne a kezdőbe.

   • gorkaf78
    • Sandic

     Ha ez így lesz, már-már Kante szerű átigazolási politika lesz.

     • Diego Costa

      Márpedig így lesz. 😀

      • adam10

       Jó es szerintetek Conte hogy állítaná össze jövőre a védelmet? Csak mert szerintem David Luiz és Azpi helye fix, bár főleg a brazil helye néha megkérdőjelezhető, de azt gondolom, hogy Conte fejében ő van a 3 védő közepén, leginkább azért mert nem csak egy egyeneset tud a labdába rúgni. Maximum Cahill helye lehet cserés, viszont egyfelől újdonsult csapatkapitány lett, ami általában nem egyszezonos bizalmat jelent (főleg nálunk nem), másfelől pedig Conte őt sem akarja rotálni és hát jó pár meccs volt a szezonban ahol nem ő volt a védelem leggyengébb pontja, nem is beszélve a góljairól. Felmerül a kérdés, hogy Conte hogyan állítaná össze a védelmet Christensennel, Van Dijkkal? Naívak ne legyünk, rotálás nem lesz..

       • gorkaf78

        Szerintem meg pont, hogy lesz rotálás. Újra jön a BL. Senki sem bírná huzamosabb ideig a szerda-szombat menetrendet, most heti egy meccsük van a fiúknak, és így is látszik a fáradtság egyeseken. DL-től és Azpi-tól sem várhatja Conte, hogy letolnak 55-60 meccset minőségi szinten egy szezonban…

       • Nagyon szeretem Azpit en is, mint mindenki, de pragmatikus gondolkodokent, azt kell, h mondjam, nem minden ellenfellel szemben szeretnem ot latni a 3 CB egyikekent (pl Spurs). Kell, h legyen tobbfele opcionk, elferne egy mar a PLben ennyire bevalt vedo azert nalunk.

       • Diego Costa

        Ezen én is gondolkoztam és nem volt egyszerű. Egy biztos Van Dijk 50 millióért nem a padra fog érkezni. Arra tippelek, hogy Conte nem fogja megbontani a védő hármast, Cahill fogja csak elveszíteni a helyét. A karszalag nem jelent semmit, Cahill nem egy ikonikus figura, akit ne lehetne kirakni. Most is csak azért van rajta, mert gondolom ő van itt legrégebb óta. Christensen-t sajnálom, mert Azpi miatt a padra fog szorulni, pedig kezdhetne is. A rotálást úgy értem, hogy azért adjunk lehetőséget nekik. Ha sűrűn játszunk meccseket, akkor bátran nyúljunk a cserékhez. Van Dijk és Christensen érkezésével elég szépen megugrik a lehetőségek száma hátul, mindkettejük tud játszani mind a 3 poszton. Luiz-nak is lesz akkor egy cseréje. Jövőre komoly terveink vannak, kell ennyi opció.

    • balazsh

     najó, a Metro forrást egyeztetni “az elvileg ez lesz”-el kicsit erős kijelentés 🙂

   • Diego Costa

    Te olvastál híreket! 🙂 Nagyon jó meglátás egyébként, mindenki jól járna. Zouam-nak kellenek a játékpercek, ráadásul PL-ben ezt meg is kapná.

   • Nagyon tamogatom Zoumat a Sotonba adni 1 evre legalabb. Folyamatos jatek kell neki, de egyelore nem nalunk, nagyon sloppy meg.

 • WehaveNoHistory

  Április hónap játékosa, edző? Valaki lehet megint közülünk a hónap díjazottja szerintetek? Van két vereség, egy hülye CP elleni és a MU. A többi győzelem.

  • Endy919

   Jelöltek már vannak ? Játékos díj szerintem egyértelmüen Edené.

   • WehaveNoHistory

    Tegnap még nem volt. Jatékos nálam is Eden.

   • Aztan Kane lesz majd figyeld meg…

  • myheartisblue

   Sztem most nem leszunk erdekeltek. Eden jo volt, de nem hiszem h neki adnak. Biztos talalnak valaki mast, aki meg nem volt. Poch lesz a honap menedzsere szerintem es talalnak valakit Spur gardabol jatekosnak. A honap golja pedig passz mert elegge osszemosodnak mar a csodagolok es a idoziteseik.

   • WehaveNoHistory

    Azért a jelöltek közé csak beférünk 🙂 max. nem tőlünk zsebelik be díjat.

   • balazsh

    Rávágtam volna Cant, aztán rájöttem hogy az már májusegy. Így nekem is passz.

 • https://www.premierleague.com/stats/awards

  itt lehet szavazni a Manager&PlayerOTM-ra

 • gorkaf78

  Állítólag Mbappé megegyezett a R. Madriddal. Ez jó lenne nekünk, végre leszállnának a spanyolok akkor Hazard-ról.

  http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/la-liga-mbappe-igent-mondott-uj-klubjanak-2567287

  • WehaveNoHistory

   Ezt sem érteném, van egy halom fiatal gyerek akiket Zizu játszat és nem is gázak. No mindegy, vigyék.

   • gorkaf78

    Nekik mindig az aktuális sztár kell, ez Perez mániája. Mondjuk mostanában megy a Real-nak, nem panaszkodhatnak.

    • WehaveNoHistory

     Kíváncsi leszek, ha egyszer elfogy az ilyen, és mostani sztárjaik is abba hagyják, mi lesz, mert sok jó játékos most is van, de nem mind “sztár”.

     • Lesz majd Dybala, Jesus, de amugy mindig jonnek ujak a semmibol, ahogy Mbappe is. Az o nevet is csak az ismerte mar korabban, aki FM ezik 😀

      • WehaveNoHistory

       De nem szeretnék RM drukker lenni 😀

       • Mar en sem. (bevallom kisgyerekkent az voltam, 13 eves koromig Raul mezben jartam iskolaba :D)

        • Bukkakebáró Idemitirjak

         Nekem UTD-es Beckham mezem volt, szerintem te még jobban jártál!

         • Amint megismerkedtem a PL-lel tudtam, h Cheslea. Egy Leeds elleni meccset lattam eloszor. Nagyobb parasztokat eletemben nem lattam, azert varom, h hatha most visszajutnak, oket utalom a legjobban 😀

          • Bukkakebáró Idemitirjak

           Mentségemre szóljon, hogy soha nem szurkoltam annak az undormány csapatnak, csak annak idején falun nem volt választási lehetőség, a lényeg hogy mez legyen mert abban menő edzésre járni! 😀 Egyébként amikor nekem is lehetőségem volt angol focit nézni a Chelsea szerelem volt első látásra!

          • Hat persze jogos, en is vmi kianaipiacrol kaptam a Raul mezt, ugy kellett kisirnom 😀

          • WehaveNoHistory

           Zola, umbro, persze gagyi volt, de na hát, még is csak ZOLA 🙂

          • Azota mar nekem is van turkalobol umbros cfc mez, de sajna nem Zola, cska sima.

          • WehaveNoHistory

           Én olyat vadászok, de ahol találtam ott a replica is horror áron van, de majd egyszer 🙂

         • Endy919

          Henry.Arsenal. Nyertem ?

          • Bukkakebáró Idemitirjak

           Azóta is hordod? 😀 amúgy nyertél.

          • Endy919

           ja , kedvencem 🙂

     • kormolar

      vesznek 1-et…am szerintem C sokszor visszafogja a csapatot…mindig őt keresik labdákkal és ,ahogy én látom, már nincs meg benne az a gyorsaság cselezőkészség, mint 2-3-4 éve…viszont a fejjátéka és a lövőtechnikája még mindig ott van…szal ha odateszik neki akkor beveri…viszont ha mezőnybe kell mutatnia valamit na ott már vannak bajok…pl. El Classico…

      • WehaveNoHistory

       Az biztos, hogy nem olyan mint az MU-ban a vége fele, vagy jó pár éve, de hatékonysága nagyon ott van.

   • Endy919

    Decemberben elnök választás lesz a Realnál , szóval Pereznek hoznia kell a galacticos igazolásokat.

    • WehaveNoHistory

     Full gáz az a pali.

  • Rammschein

   először stadion legyen. :DD

  • Endy919

   Visszajött Ash? Yeeee

  • Mar most costarol susmorognak, Chelseatol emg senki nincs a pressroomban. (Vicces, h ott ulhettem az asztalnal a mikrofonok elott 2 hete, kar hogy nem most 😀 )

 • Conte eddig:

  -David Luiz es N’Golo Kante jateka egyelore ketseges, de meg van idejuk felepulni.
  -Costaval kapcsolatban: A jelen a fontos, h most mindenki fokuszaljon, nem bezselt vele egyelore a jovojerol, nem tud pre-contractrol.
  -Cescrol kerdeztek, hogy boldognak tudja-e tartani (keep him happy bocsi) erre eleg egyenesen valaszolt: “Szeretnem alahuzni, h nem kell boldognak tartanom egy jatekost, nyernunk kell es harcolni ez a lenyeg, ez nem mindig jar egyutt a boldogsaggal, nem is erdekel.” A vegen hangos nevetes volt a sajto reszerol.

  • sanos kikapcsoltattak a kamerakat valamiert…

   • Endy919

    Official , Van Gyík most ír alá.

    • akkor meg van bocsatva.

    • Sandic

     Na aláírt, vagy mi lett?

     • Endy919

      Nem sajnos . Messi kopogtatott az ablakon , hogy szeretne hozzánk szerződni , de Antonio elzavarta.

 • myheartisblue

  Wudi esvagy @Bluecech irt mar valaki felvezetoi a M’boro meccsre, megirnam, mar a fele megvan…jelezzetek vissza pls.

  • gorkaf78

   De szorgalmas vagy, respect!

   • myheartisblue

    Mindent a blogert es az uriemberek szorakozasaert.

  • WudigessBoi

   Írd meg, kitesszük:)

 • balazsh

  Jó távol van még a meccs, addig offolok egy kicsit. Átigazolási oddsok. Persze, télen se jött be egy csomó, illetve színtiszta spekuláció, de érdekességként g
  úgy gondolom van itt helye.
  https://www.skybet.com/football/specials/transfer-specials

  Néhány kiemelés:
  Costa Kína 1,5, marad 2,75
  Lukaku Chelsea 2,75, United 4. marad 2,875
  Van Dijk Chelsea 2,4, Pool 4, marad 5,5
  Mbappe Real 3,5, Chelsea 13, marad 2,75
  Hazard Real 2,75, marad 1,4

  Griezmann Utd 1,66, Chelsea 15, marad 2,25
  Sanchez City 3, Chelsea 6, marad 2,5
  Moussa Dembele Chelsea 3, marad 2,5
  Morata Chelsea 3,5, marad 1,72

  Fun:
  Hart Chelsea 2,5, Marad 10 WTF 😀
  Özil Galata 8, Kína 9, marad 1,4 :DDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Lajos Berta

   Dembele és Morata jöhet, erősítést jelentenének.
   Hart pedig jó lesz 3. számú kapusnak!:)

 • gorkaf78

  Na még egy félidőt húzzon ki a WHU…

 • Zoleee

  Sziasztok.
  Valaki elmondaná hogy játszanak a csirkék? Van esély hogy west ham kihúzza? Ahogy olvasom mindkét oldalon volt helyzet, de nyilván tvn többet látni.

  • Zoleee

   Már ha van itt valaki most… 🙂

   • kormolar

    vezet a West ham

    • Zoleee

     Thx 🙂

  • WudigessBoi

   Elég lapos eddig a spúrok produkciója, nincs sok helyzet. Az eddigiek alapján egy x minimum kinéz a WHU-nak, persze nem kizárt, hogy mindent egy lapra feltéve megindul előre a Tottenham és megfordítja, de ehhez nagyon fel kell pörögni (ordas nagy mák is elég nyilván).

   • Zoleee

    Köszi!

 • Rammschein

  el ne jinxeljétek!!!!! 😀

  • balazsh

   Sorry, remelem ez csak fel-jinx volt 😃

   • Rammschein

    …nemtom, épp azon mosolygok, hogy konkrétan most néztem rá az eredmények.com-ra… erre kiderül, hogy ez a dolog nem egészen 2 perce történt. :DDD

 • balazsh

  Lanzini ❤️

 • Lavid Duiz

  Azért most biztos tépik a hajukat a WHU szurkolók, hogy kiderült játékosaik tudnak focizni, HA AKARNAK!

  • balazsh

   összefoglaló alapján továbbra se tudnak focizni, csak a Spurs simán szarabb volt 😀

  • nagyon fos volt a Spurs. Nem is ertem, nyilatkozataikban annyira fel voltak szivva, h nem tettek le a PL rol. Lehet ezt mondogattak, de amugy mar lemondtak rola…

   • Endy919

    Pár fordulóval ezelőtt még Fernandinho is bajnok akart lenni 😀

    • teeeeenyleg. Mondjuk az a csavo valami kulvilagi szeren el amugy is.

   • WudigessBoi

    Árulkodó volt már az is, amikor elkapták a Palace-t egy hajrában lőtt gólnak hála és lefújás után gyakorlatilag apátia volt a pálya közepén.

   • Diego Costa

    Nem mondtak le róla, egyszerűen ma ennyi jött ki. Már a palace ellen is egy ugyanilyen meccsen nyertek, csak ott ők rúgták a gólt. A szurkolók is elhitték, rendre azt énekelték, hogy jönnek értünk :DDD

    • Na meg volt egy Swansea elleni is, ott aztan bedaraltak oket overtimeban, de mar foscsi volt.

 • Lajos Berta
  • Levi97

   ha így húzzák be a meccset és nekünk a bajnokságot, hát legyen! :DD

   • Lajos Berta

    Csinálják csak! Őket úgy is jobban rühellik, mint minket.;)

  • az igen! Ez az All seeing eye vagy mi? 😀

   • Lajos Berta

    Holnap össze kell vetni a meccs hőtérképével!
    Ha fedi, komolyan emailt írok a eurosport-nak és megkövetem őket!:)

 • Zoleee

  Hány perc a hosszabbítás?

  • WudigessBoi

   5. Még egy van. de lehet, hogy rátesz még, mert eléggé húzza az időt a WHU.

 • Lavid Duiz

  Fél perc már csak! 🙂

 • Lavid Duiz

  Over!!

 • nah kissi csillapitotta az izgalmakat a WHU 🙂

 • gorkaf78

  Köszönjük West Ham! Két meccset kell így már csak hozni a hátralevő négyből!

  • balazsh

   Terrynek intéztek néhány játékpercet a szezon végére

   • gorkaf78

    Az utolsó meccsen a Sunderland ellen – ha már eldőlt – mindenképp kezdetném JT-t. Szerintem így is lesz.

    • Diego Costa

     Biztos az lesz.

 • Lavid Duiz

  Az a durva, hogy bajnokok lehetünk, mielőtt a Spurs megkezdené a következő bajnoki meccsét!

  • Lavid Duiz

   Ugyanis hétfőn és pénteken játszunk, míg a Spurs csak péntek után.

   • A west brom otthonaban unnepelni mondjuk igen erdekes lenne 😀

    • myheartisblue

     Legalabb egyszer a jo oreg Tóny Pulis is egyutt unnepelhet egy bajnok csapattal.

  • balazsh

   ez tényleg elég erős lenne 😀

 • Endy919

  Most értem csak haza , erre mit látok … komolyan nyert a WHU ?

  Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • balazsh

   szezon végét elspursködték

   • Endy919

    Ideje volt!

  • nah a vegen meg sem neked lesz igazad a pontkulonbseget tekintve szerencsere 😀 (vagy mis eljinxelem es szopunk a borotol majd a Suncitol is) ((de ezzel most visszajinxeltem))

 • acsdav2

  Kicsit sajnálom, hogy a PL bajnoki címe hétfői és pénteki meccseken fog eldőlni. Ennél azért többet érdemelne mind a Chelsea mind a Spurs.

  • WudigessBoi

   Köszönjük az FA-nek, nagyon profik ebben is. Mint ahogy profik voltak akkor is, amikor a Leicesternek vasárnap 5-től kellett pályára lépnie Liverpoolban úgy, hogy szerdán már Madridban volt jelenésük.

   • Sandic

    Nincs azért egyszerű dolguk, sok az elmaradt meccs. És azt hiszem, van valami szabály, hogy amikor nemzetközi kupa meccsek vannak, nem lehet bajnoki meccset rendezni az első osztályokban, gondolom azért, hogy ne csökkentsék a BL és az EL nézőszámát. (Ugye így a héten és a jövő héten is kiesett a kedd-szerda-csütörtök).
    Valószínűleg emiatt próbálják eltörölni, vagy csökkenteni az újrajátszások számát is az FA kupában.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Ettől még több, mint f*szság amit a BL-ben játszó csapatokkal csinálnak, utána meg jön a meglepődés, hogy gyengék az európai eredmények.

     • Sandic

      Szóba került fentebb a Leicester, hogy vasárnap 5-kor játszott bajnokit, majd rá szerdán BL-t. Kérdem én, amikor valaki szombaton játszik 4-kor bajnokit, majd kedden BL-t, akkor nem ugyanannyi idő telik el, mint a vasárnap és a szerda között? Arról nem beszélve, hogy ilyenkor az ellenfelet is kell nézni a bajnokságban. Az Everton játszott ápr. 1-én a Poollal, ápr. 4-én a Uniteddel, naná, hogy a Leicester elleni meccsüket nem ápr. 8-ra, hanem 9-re rakják (ápr. 12-én volt az ominózus Madridi meccse a Leicesternek). Ha 8-ra rakták volna, az Evertonnal csesztek volna ki, és az FA-nek elsősorban mégis csak a bajnokságot kell figyelembe vennie, hogy ott minden “tisztán” menjen.

    • acsdav2

     Lehet rendezni meccset hétközben csak ne ütközzön a BL-lel. Kedden v szerdán 6 órakor simán le lehet játszani a meccseket.

     • Sandic

      Ja, csak hétköznap este 6-kor fele annyira sem telnének meg a stadionok, gondolom az emberek a munkából nem egyből a stadionba indulnának, már aki végez addigra. Hidd el, azért az FA-nél sem ennyire hülyék a fejesek, itt a pénzről szól minden, és a csapatok is sokat buknának az üres lelátókkal. A BL meccsek sem véletlenül kezdődnek 8:45-kor (ruszkikat leszámítva).

 • Diego Costa
 • ne feledjuk el, hogy mi adtunk le gyorsan 6 pontot a 10 pontos elonybol, most csak visszaallt 7-re, nincs itt semmi latnivalo 🙂

  • Lajos Berta

   38 forduló után legyen csak akár 1 pont is az!

  • Sandic

   Még nem állt vissza, most nem szabad elbízni magunkat. Nem szabad kikapni semmiféleképpen sem a Boro-tól, győzelem a cél, de így már a döntetlen sem lenne olyan borzasztó. Remélem ezzel meglesz a srácok motivációja hétfőre.

 • myheartisblue

  Ugy gondolom fel is nezek tudjukmelyikFeri FB oldalara hatha kitett valami bolcseletet a tortenelem nelkuli Chelsearol es a dicsoseges Spursrol.

 • kormolar

  ilyenkor sz*r h az utolsó 2 fordulóban nincs rangadónk…ifiknek milyen király lenne …a fejlődésüknek sokat jelentene egy City vagy Mu játékosok sorfalat állva tapsolnák őket… 😀

 • nektek megy a diszkusz?

 • most épp igen, de a héten megint voltak gondok, meg nekem tegnap este is.

  • ez @d@DannyfromtheShed:disqus -nek ment. A válasz funkció nem megy épp 🙁

   • gorkaf78

    De megy! 😀

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Kemény volt a reggeli stampedli a mesternek! 😀

 • Diego Costa
 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Napi kiégés: Zidane megszeretné szerezni Hazardt, de Perez nem akarja kifizetni a 70 millió fontos árát. (ANap)

  • N’kolo Ganté

   Nekem így rendben is van a sztori. Én úgy gondolom hogy ha Hazard nagyon szeretne menni akkor nem kell erőszakkal itt tartani, de áron alul sem szabad elengedni, főleg nem a Real-nak. Higuain 94 millió euróért kelt el a nyáron, James Rodriguez 80 volt, Di Maria is majdnem annyiért ment Manchesterbe, minimum ebbe az irànyba kéne tolni az árát.(és most szándékosan nem kínai példàkat hozok)

   Ha CR átmegy középcsatárba akkor Hazard nagy fit lenne a kezdőjükbe a bal szèlre, fizessèk is meg, ne Morataval szúrják ki a szemünk.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Szerintem vicc kategória 2 okbol is:
    -Perez sajnálja a pénzt egy sztárra?
    -70 millió fontnál azért bőven magasabb áron válnánk meg tőle

    • kormolar

     enézve a eddigi top árakat…100-120millió font körül lenne amiért elengedném…de száz alatt semmiképp…ha Pogba 100-at ért Hazard minimum 140

  • balazsh

   2 éve hosszabbított, mikor Suarez volt a legdrágább igazolás a ligában 69 millióval Bale nevetségesen magas 85-je után, így sajnos el tudom képzelni, hogy még mindig csak 70 a kivásárlási ára. Remélem nyáron új szerződésre kerül sor, ahol ezt jócskán megemelik. A hír meg nyilván alaptalan.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Angol nagy csapatok nem tesznek kivásárlási árat a szerződésekbe, ez a spanyoloknál nagy divat csak.

  • Diego Costa

   Annyira fölösleges erről beszélni. Hazard marad, a forrás egy vicc, 70 millió is. Ennyiért egy dedikált Hazard mezt tudunk adni.

 • Lavid Duiz
 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Már régóta várom, hogy ez megtörténjen, az egyik legrosszabb dolog ami a modern labdarúgással együtt jött az a színészkedés. Mondjuk én bevezetném minden porondon, de egyelőre megelékszek azzal, ha az elkövetkező években a PL-be elkezdenék osztani az eltiltásokat. (skótoknál már müködő rendszer)
  http://www.skysports.com/football/news/11668/10865397/should-divers-be-banned-the-soccer-saturday-panel-discuss

  • Frenky54

   Sőt , ha jól emlékszem a 2018-as szezontól az alacsonyabb osztályokban kisérleti jeleggel bevezeti a FA az időszakos kiállításokat a sárgalap helyett…

  • Lajos Berta

   Kényes téma ez. Együtt kell kezelni a videóbíróval!
   Én sem kedvelem a színészkedést. De az utólagos büntetés szerintem nem elégséges a probléma megoldására!
   Számtalan esetet el tudok képzelni, ahol bár később eltiltják a vétkest, de tettével megtévesztette a játékvezetőt->meccset befolyásoló, téves döntés.
   Furcsa analógia, nem színészkedés, de talán így érthetőbb lesz mire is gondolok. Suárez kezezése kiállítást és büntetőt ért Dél-Afrikában. De a csapata továbbjutott! Suárez-t utána el is tiltották, de ettől a házigazdának véget ért a VB…
   Számomra ezért kifogásolható morálisan ez a megoldás. Ha valaki színészkedése hatással van a meccs kimenetelére, a későbbi büntetés vissza ad-e bármit a téves ítélettel?
   Vagy például, ha kiállítanak egy játékost, miközben vétlen volt és később a bűnöst el is meszelik, akkor a kiállítással járó eltiltás is törlődik? De a meccs eredménye is más lehetett volna létszámhátrány nélkül.
   Csak azonnali döntéssel, videóbíró lehet kezelni a helyzetet! Az utólagos eltiltással szerintem annyit bukunk a réven, amennyit nyerünk a vámon.
   (És a lesek megítélése ugyan így nincs még megoldva.)

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Természetesen a videóbíró sokat dobna ebben az esetben is, de ha külön kezeljük is van létjogosultsága. Ha abban a pillanatban nem is segítene a szenvedő csapaton, de ahogy a megkérdezettek is mondják hosszútávon biztos jó hatása van. Egyrészt a játékos is tisztában lesz vele, hogyha ezen a bajnokin bedobom magam 5 meccset pihenek, másrészt az edző sem fogja szó nélkül hagyni, ha a kulcsembere egy ilyen miatt hosszabb ideig nem lesz bevethető. Egy idő után meggondolnák hogy érdemes-e, a kiesés rendszerben kérdéses miként lehetne ezt visszaszorítani, de a videóbÍrót nem véletlenül várja már a fél világ.

    • Lajos Berta

     Izgatottan várom Mou hogyan fogja beépíteni taktikai elképzeléseibe az utólagos eltiltást!:)

   • Blotunga

    Mindenképp kényes téma, ez vitathatatlan. De valamit tenni kell ellene, mert olyan méreteket kezd ölteni, hogy a sport kárára van. Szerintem a videóbírótól külön kell kezelni, de erre is szükség lenne akár a videóbíró mellett is. Előbbi inkább segít abban, hogy igazságos döntés szülessen, utóbbi meg korrigálhat olyan hibákat amelyekre nem volt videóbíró, és hosszabbtávon elrettentő példát mutat. Tény, hogy igazságot nem fog szolgáltatni, de azt nem is lehet utólagosan. Az Igazságszolgáltatás se igazságot szolgáltat, mint a megnevezése sugallná, hanem “csak” lezár kétes ügyeket, amiknek nem teljesen egyértelmű a megoldása.

 • Blotunga

  Most már kezdem egyre jobban rühellni ezt a verratti gyereket! Sokadik fair-play díjas megmozdulása…

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Bíró sem gyenge, hogy ezt így megcsinálhatta.

 • Tornando Ferres

  Ha a holnapit behúzzuk, akkor én is megnyugszom. Persze nagyon jól jött a spúrok botlása, de mindenki úgy csinál mintha már meg is vertük volna a Borót és WBA-t. Ettől függetlenül persze optimista vagyok 😉

 • Mondjuk azért amennyire Llorente le lett nézve a nagyközönség által, úgy lesz az idény végére az underdog csapatok legmegbízhatóbb centere. Tény, nem egy túlbonyolított taktikában termel (baszd fel rá és befejeli), de ettől még maradéktalanul hozza az erőcsatár szerepét.

  • Lajos Berta

   De nem őt szeretnéd Costa pótlására?
   Bár akkor Morata említése sem akkora sarlatánság!:)

   • Costa pótlására semmiképp, én Michy pótlására nem tartottam rossz ötletnek, de akkor még úgy volt, hogy meg kölcsönben valahová a belga januárban.

    • Lajos Berta

     Amíg (ránézésre) ennyire egy csatarrál tervezünk, ne a “nemiscseresőthalehetnemisjátszatjuk” pótlását oldjuk meg a padra!:)

     • ???
      Attól még, hogy milyenek a rotálási viszonyok, kell minimum 2 center a keretbe. Már csak azért is, mert szélsőcseréből is csak 1 van.

      • Lajos Berta

       Igen, így van. Kell egy csatár és neki egy “pótlás”.
       De ha Costa-t lecseréljük XYZ-re, kell valaki. Misi nyílván nem lép majd a helyébe és az eddigi “nemcseréből” sem marad csere.
       Tehát vagy két csatárt váltunk a keretben, vagy… Vagy két csatárt váltunk a keretben!:)

       • Oké, csak januárban még szó nem volt Costa távozásáról, érted. Az első kilengések is csak január 13.-án jöttek, de rengeteg torzítással.

        • Lajos Berta

         O.K. De!:)
         Van egy csatárod. Egyre van szükséged. A “helyettes” nem képvisel azonos szintet. Vagyis ha játszott volna, lehet ez derül ki…)

         Ekkor nem elképzelhető számomra, hogy senki nem dolgozik min. 2 éve egy csatár átigazolásán!:)

      • Lajos Berta

       És miért és hol számít a centerünk esetében a “szélsőcserék” száma?
       (Nincsenek is szélsőink!:))

       • Rofl, hogy ne lenne? Szerinted Pedro, Hazard, Willian originalban micsoda? Oké, utóbbi keverve volt 10-es még az ukrán éveiben, de nálunk már vagy 4 éve (kisebb 10-es megszakításokkal szélső). És azért számít, mert Michy-n kívül egyedül Pedro képes éket játszani, akinek meg az egyedüli cseréje Willian. Ergo ha nincs csatárcsere, akkor vész esetére nincs szélső csere sem.

        • Lajos Berta

         Ezt a logikai gondolatmenetet nem osztom.
         Balösszekötőt 10-be? Szélsőt csatárba?
         A 3-4-3 ban (ahogy a “4” két szélsője nem védő) a “kételsőszélső” sok minden, de nem klasszikus szélső! (De még csak nem is tükörszélső… Az általad felsorolt játékosaink pedig nem szélsők. Se Hazard, se Pedro, se Willian.)

         • “Balösszekötőt 10-be? Szélsőt csatárba?”
          Ezeket oszthatod vagy nem oszthatod, a tények állása szerint ez a helyzet. Nézd meg a cseréket és a tartalékolt felállásokat.
          Az meg lehet, hogy klasszikus 3-4-3-ban ezek a játékosok nem szélsők, de ha látod a támadásépítkezéseinket, inkább szélsők, mint supportok strikerek vagy kp-k.
          “Az általad felsorolt játékosaink pedig nem szélsők. Se Hazard, se Pedro, se Willian”
          Kezdem azt hinni, te egy meccset nem néztél 2013 óta.

          • Lajos Berta

           Akkor szélsők, O.K.
           De nem azt játszák, nem az a feladatuk!:)
           A 10-es irányít. A csatár gólt szerez. A szélső megfutja a területet és bead. Az összekötő pedig rém egyszerű, de hosszú megfogalmazni.:)

           Tévedsz, néztem előtte is és utána is. (Bár miért pont a 2003-as dátum a vízválasztó?:))
           De ha mégsem néztem volna Chelsea meccset évek óta, attól még sem Hazard, sem Pedro, sem pedig William nem lesz szélső.
           Hazard – Mata mondta, az apukája még szélső volt, de az ő lába soha nem lett krétás. A belgánk dettó!
           Pedro – Ő hol és mikor játszott szelsőt? Mikor tört az alapvonal felé? Mikor próbálkozott beadással utoljára?
           Willian – Az előző kettő metszete. (És kérdezem: Willian mikor volt nálunk 10-es?:) Az utolsó irányítónk/játékszervezőnk Lamps volt, amíg ez a feladatkör egyáltalán létezett.)

           (És!
           Régóta követem az írásaitokat, posztjaitokat.
           Csak és kizárólag Zenzo búcsúja vett rá, mondjam el a véleményemet. – Így tüntetek érte és a LionRampart-ért! (Az aktív ellenállás! Mert igrn is sok hallgatag olvasótok van.:D)
           kérlek, a személyes sértéseket, megjegyzéseket mellőzd!

          • “De nem azt játszák, nem az a feladatuk!:)
           A 10-es irányít. A csatár gólt szerez. A szélső megfutja a területet és bead. Az összekötő pedig rém egyszerű, de hosszú megfogalmazni.:)”
           A szélső megfutja a területet és bead, a csatár meg gólt lő? Már bocsi, de ez nagyjából a 19. század focija, amit most így lefutsz egy körömverssel. Amit nálunk Hazardék posztja képvisel, azt sehogy nem lehet egy feladatposzttal leírni, de a modern futballban egy szerepkört sem, már ami az élcsapatokat illeti. Maticsnál is teljesen faszság lenne az a jelző, hogy a vkp meg labdát szerez.

           “Pedro – Ő hol és mikor játszott szelsőt? Mikor tört az alapvonal felé? Mikor próbálkozott beadással utoljára?”
           Most komolyan az neked a szélsővel való oszthatóság értéke, hogy mikor nyomott beadásokat? Mert így kurvára felesleges ez a vita, ha mindent a nagy klasszikus mágnestábla szerint olvasol ki. Igen, valóban, a Barcelonában nem vitte túlzásban a beadásokat, és remélem nem kell elmagyaráznom, hogy miért.

           “Willian – Az előző kettő metszete. (És kérdezem: Willian mikor volt nálunk 10-es?:) ”
           Willian Mourinho érájában a 4-2-3-1-ben ugyanúgy szélsői szerepkört töltött be, kivéve hogy neki voltak cm feladatai is, mégpedig hogy Fabregas deeper posztját Matic tengelyében kisegítse Oscarral.
           És igen, Willian volt nálunk 10-es, mégpedig tartalék 2015 őszén.

          • Lajos Berta

           -1 kommentelő:)
           Ez így nem vélemény csere. Ha valamivel nem értek egyet, akkor vagy axióma a hülyeséget írtam, vagy engem támadsz.
           (De ettől most a Chelsea-ben nincs szélső; neked pedig nincs igazad.:))

          • De basszus, egy nyomorult ellenérvet nem sorolsz fel, ennyi a krédód, hogy nálunk nincs szélső, mert senkinek nem a szerepköre a primer beadás, ami eleve ostobaság, ahogy az is, hogy egy szélső=beadás+befutás neked, ami meg nagyjából akkor volt valid, amikor még bőrlabdákat kergettek, ezért már 12 éve is teljesen lúzernek tartották/tuk SwP-t, aki meg ennyit tudott, befutni meg beadni.
           Az meg külön nevetséges, hogy támadásként sérelmezed már a tényt is, hogy a faszságra rámondom, hogy faszság, mindenféle, a személyedet illető negatív jelző nélkül.
           Javaslom nézz meccseket is, és kövesd őket, mert az elmúlt vitáink alapján nekem teljesen az jön le, hogy te olvasol a meccsekről, de saját szemmel baromira nem akarod értelmezni a meccset, a szerepköröket és taktikát. Ami meg szíved joga, csak ne az legyen már az ellenérv arra, hogy valaki szélső, hogy a Barcában nem halmozta a beíveléseket.

          • Lajos Berta

           3-4-3-ban nincs szélső. Ahogy jobb- vagy balhátvéd sincs. A wingback-ek pedig nem védők.
           Mi egy szélső? És mi a feladata, szerepköre? (Nálunk ebben taktikai hadrenben nem Hazard, Pedro és/vagy Willian nem szélső, hanem senki. Nem személyfüggő, nem létezik a pályán az a poszt.:))
           《A borviragos orru skot azert igen sokra vitte kurva sok, jol futo es beadni tudo szelsovel!:)》

           Félre értettél akkor!:)
           Nem veszem támadásnak, ha faszságot mondok, és kijavítasz, elmondod hol hibás a meglátásom. Abból tanul az ember.
           De amikor én vagyok az alanya a például “Javaslom nézz meccseket is, és kövesd őket, mert az elmúlt vitáink alapján nekem teljesen az jön le, hogy te olvasol a meccsekről, de saját szemmel baromira nem akarod értelmezni a meccset, a szerepköröket és taktikát.” mondatoknak, akkor hiszem hogy személyesnek vehetem.:) És sajnos a javaslataidnak nem tudok zerencsére igen régótaa blogotokon kívül nem olvasok “erről”

          • De látod, megint nem azzal jössz, amit a pályán tesz a csapat, hanem azzal, ami egy klasszikus 3-4-3-ban a futballtankönyvben le van írva. Nálunk a szélsők pont olyan kombót játszanak, mint amilyet Willian tolt még Mourinho alatt, csak előre felé. Az ő posztjuk egy ötvözet, ami magába foglalja a supportot, a szélekről való betörést, ugyanakkor egyfajta ss-pozíciót is birtokolnak az atm modális hiánya miatt. Egyszóval továbbra is azt tudom neked mondani, hogy ezt a múltszázadi rámérést, hogy egy szélső bead, egy csatár meg gólt lő, ezt hagyd el, mert ennek semmi értelme.
           Ha most a tankönyvek szerint akarunk menni, ilyen alapon Oscar is csont atm volt Mourinho idejében, holott tudjuk, hogy csak egy előretölt btb, akinek gyakran köze sem volt az építéshez.

           “De amikor én vagyok az alanya a például “Javaslom nézz meccseket is, és kövesd őket, mert az elmúlt vitáink alapján nekem teljesen az jön le, hogy te olvasol a meccsekről, de saját szemmel baromira nem akarod értelmezni a meccset, a szerepköröket és taktikát.” mondatoknak, akkor hiszem hogy személyesnek vehetem.:) ”
           De ha egyszer erről adsz tanúbizonyságot már megint, akkor nem tudom másképp megfogalmazni, hogy ne abból induljunk már ki itt és most, amit az akadémiákon letanítanak az edzőnövendékeknek.

           “És sajnos a javaslataidnak nem tudok zerencsére igen régótaa blogotokon kívül nem olvasok “erről””
           Ezt itt nem meg értem.

          • myheartisblue

           Ugye ezt nem gondolod komolyan? Egy víta miatt tobbet nem kommentelni? Ezt nem fogadhatjuk el ervnek!! 🙂

          • Lajos Berta

           Komolyan gondoltam.
           De azt nem, hogy a döntésem érv lenne egy meddő vitában!:)

         • lamps8

          már bocs, de ez szőrszálhasogatás amit csinálsz

 • gorkaf78

  A nap poénja:

  LEONID SLUTSKY is living in the Chelsea hotel and learning English in a bid to replace Antonio Conte.

  http://www.express.co.uk/sport/football/801368/Leonid-Slutsky-Chelsea-Antonio-Conte-Roman-Abramovich-manager-hotel-transfer-news-gossip

  :DDD

  • Ez még viccnek is durva. Adok valamennyi esélyt annak, hogy Contét fogja várni pár ajánlat, de még ha ki is vásárolják, akkor is legalább egy Jardim-féle arcra kéne rámenni.

   • gorkaf78

    Mondjuk az elgondolkoztató és szomorú dolog is egyben, hogy állítólag Conte családja eddig nem költözött Londonba. Ha ez így is marad, akkor nem tudom elképzelni, hogy hosszútávon maradna a jó Antonio. Végre van egy rendes edzője a csapatnak, erre valami ismét bekavar… Egyébként a Monaco edzője szerintem is jó tipp, de mondom, nagyon sajnálnám, ha edzőkérdéssel kellene foglalkoznunk mostanában.

    • Mondjuk én ez már elég régi hír, de elég szokatlan is. A Milant írják sok helyen, ahol a keleti tulajváltásnak köszönhetően valóban lenne lé Conte kivásárlására, már csak azért is, mert meglepően rövid, 3 éves szerződést kötött a nyáron, ez pedig júliustól 2 évre csökken.
     Ha távozna, az első számú jelöltem nekem Jardim lenne, ha nem jön össze, akkor Koeman. De ha minden kötél szakad, előbb jöjjön BR, mint valami Szlutszkij-Grant-Scolari vonal megint, akiknek fingjuk nincs a ligáról.

     • gorkaf78

      Allegri? Nem tudom, hogy mozdítható lenne-e a Juve éléről. De Ancelotti is sikeres lenne szerintem újra nálunk.
      Esetleg még Tuchel. Ő is jó munkát végez Dortmundban, és lehet elunta már, hogy úgysem versenyezhet a Bayern gazdasági fölényével.

      • Allegrit nagyon adnám, de ha a Juve elhozza a BL-t, szerintem biztos kitölti a maradék egy évet, hacsak nem hosszabbít a nyáron.
       Ancelotti nálam világ top1 edző, de neki is van még 2 éve, és nem igazán lenne indoka otthagyni a Bayern-t.
       Tuchel nekem eddig annyira nem meggyőző, neki még kéne legalább 2 év, hogy fejlődjön

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Egy bizonyos legendánk már nyilatkozta, hogy szeretne a Chelsea managere lenne. Az egyetlen gond, hogy Super Frankienek nincs semmilyen edzői tapasztala, mondjuk én nagy jövőt jósolok neki ebben a szerepben is.

      • Én ezt annyira nem támogatom, az ilyenek kimagaslóan ritkán sülnek el jól, főleg hosszú távon. Még Zidane is 5+ év tapasztalatot szerzett a pálya mellől, mire kinevezték edzőnek. Ahogy mondjuk Kloppnak kellett a Mainz, úgy Lampardnak is kéne egy Norwich, QPR, utána egy szinttel feljebb valami Stoke-kaliber.

       • kormolar

        főleg Ancelotti mellett….ő azért a éegtöbb csapatával letett mindig valamit az asztalra…Zizunak meg az a legnagyobb előnye e mellett h a legtöbb mostani játékos rajta nőtt fel.. felnéznek rá…

   • lamps8

    a sky-on matt law volt a vendég pár napja, róla ugye tudjuk hogy elég jól képben van csapat közeli infók tekintetében, szerinte Conte nem tölti ki a 3 éves szerződését, és jövő nyáron dobbant, persze ezt tényleg mint véleményt fogalmazta meg.
    lentebb felmerült hogy a családját még mindig nem költöztette ide, ez szerintem is furcsa egy kicsit.

    • Mondjuk ez nem egy nagy predi a Chelseanél, hogy az edző nem tölti ki a 3 évet 🙂
     Mindenesetre remélem legalább egy negyedévvel azelőtt, hogy távozna, bejelenti a lelépését, hogy ne kapkodva kelljen utódot kijelölni.
     Ha jövő nyáron dobbant, akkor egy Allegrire rá kéne repülni.

     • Sandic

      De mondjuk általában nem is önszántukból szoktak lelépni 😉

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Állítólag a Barcelona első számú célpontja Conte, ebből hozták ki ezt következmények 😀

   • Frenky54

    Az olasz edzők jók! A PL.utolsó 7 évében 4(remélhetőleg Conte is,megelőlegeztem:)) olasz edző nyert bajnoki címet:Ancelotti, Mancini,Ranieri, Conte:)

    • Mondjuk azért a korrektség jegyében említsük meg, hogy Mancini bőven nem a zseniális kvalitásainak köszönhette a bajnoki címet, Ranieri meg még annyira se igazából.

  • Rammschein

   A Chelsea hotelban én is élnék, ha Abra papa fizetné… nyelvet is tanulnék… bár az angol azért megy… de olaszul is szeretnék tudni… 😀 Lehetnék az “Anti”-Conte… xDDDD

 • A kisebbik McEachran gólt lőtt az ukránok ellen az U17es EB-n.

 • Vége a champonak, az utolsó fordulóban csak behúzta a címet a Newcastle :/

  A Brighton így végül csak második lett, a playoffról pedig lemaradt a köcsög l**ds 🙂 a Reading, Sheff Wed, Hudd’s és a Fulham küzd majd a maradék 1 helyért.

  Kisebb meglepetésre kiesett a Wigan és a BB, a Blackburn az első angol csapat, aki már nyert bajnoki címet az első osztályban, és a League One-ig tudott zuhanni. A newcastle melletti tavalyi kiesők, a Norwich 8., a Villa a 13. helyre tudott odaérni. A buta B City-t pedig a góllövő listán holtversenyben második helyen végző Abraham (23) sem tudta megmenteni a 17(!) helytől…

  • A Castle bajnoki címének miért nem örülünk? Oké, Benítez keserű szájízt ad, de bennem még él a Brighton tavalyi ámokhentelése a selejtezőkben.

   • utálom a ‘castle-t, ennyi 🙂

    • A Brightont így előre a Burnley lelki társának jósolom, az ő feljutásuk kicsit jobban aggaszt.
     Mindenesetre innentől a Fulham vagy a Sheffield feljutása lenne a legizgalmasabb.

     • a fulhammel mindig úgy voltam, mint a szimpatikus kistestvérrel a szomszédból, mégha a történelmünk során elkövetett szarságaikért akár utálhatnám is őket – én nekik szurkolok. A jelenlegi reading sem olyan már, mint régen, szóval felőlem ők is jöhetnek, a sheffieldben nem látok semmi extrát, szerintem ha ők jönnek, az max átszállójegyes verzió lesz.

      • A Szerda már tavaly is minimálisra volt a feljutástól, idén ugyanúgy megtartották a domináns formát, szóval nekik sem egyszezonos a csillogásuk. Anno a Bonszmuszt is hasonlóan fogadták, plusz van kék kötődés is Hutchinson személyében.

      • Frenky54

       Fullhamet a 2010-es EL. döntő óta “csípem” ,akkor játszott náluk Gera Zoli, és több mint 15 km futásteljesítmény volt feltüntetve a mérkőzés után a neve mellett az Atl.Madrid ellen. A 116.percben lőtt góllal nyert 2-1 -re az A.Madrid. Óriási küzdés volt!

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        Ott mekkora ELt mentek a londoniak, a kieséses szakaszban minden párharcnál szinte már boritékolható volt a kiesésük és ők rendre visszahozták a semmiből, de szép is lett volna ha a döntő is összejön nekik.

      • Endy919

       Én a Huddersfieldet akarom. Borítékolható 6 pont lenne .

     • lamps8

      a brighton – burnley párhuzam teli találat.
      én a fulham – huddersfield páros egyikének örülnék, utóbbinak többek között azért mert egy jó kölcsönállomásnak gondolom a taktikailag nem tipikusan analfabéta Wagner kezei alatt. Brown és sérüléséig Palmer is elég jó voltak, egy PL szezon pedig nem lenne rossz valamelyiknek.

    • Endy919

     Van aki viszont nagyon örül :)))

     • ki az? :)))

      • Endy919

       Endyyyy

       • hát erre nem is gondoltam 😛 😀

    • mohacsia

     VÉGRE VALAKI!

     Hol voltál, amikor itt a torkomnak estek, hogy mégis hogy képzelem, hogy csúnyákat mondok a newcastlere?

     • itt, többnyire 😉 mikor volt ez? nem rémlik, hogy rajtam kívül bárkit is osztottak itt ezért 😀

   • ok

 • Rammschein

  http://index.hu/sport/futball/2017/05/07/psg_bastia_verratti_sportszerutlenseg/

  nem hiába nevezte valaki patkánynak itt a fórumon… 😀 mondjuk a kapus ilyen szempontból muja… rájöhetne a kis naív, hogy a fociból ki van ölve a sportszerűség manapság…

  • Endy919

   Szemfüles megoldás 🙂 a kapusnak az a dolga, hogy védjen , az ápolásra van külön személyzet .

   • balazsh

    Egyetertek, mi ertelme a fociban a sportszerusegnek. Pepe megoldasai is szimpatikusak, amit nem lat a biro, abbol elonyt lehet szerezni.

    • Endy919

     Sohasem hatottak meg a morális dolgok , ezek után sem fognak 😀

     • Rammschein

      Ezért küldöd el Lampst is a fenébe! 😛

      Egyébként meg, ha bármilyen sportban is nincs sportszerüség…megette a franc az egészet… sztem pont erről kéne szóljon, pedig engem nem a FIFA szponzorál. :DD

     • mohacsia

      Ügyvédnek tanulsz, ugye?

      • Endy919

       Igen , de ennek nincs sok köze hozzá.

       • mohacsia

        Én is így gondolom, tökéletes leszel ügyvédnek! 😀

    • lamps8

     ne keresd a logikát és a normális értékrendet endy soraiban, ez a megoldás. Barton elmeszélesekor egy amazonasnyi zsebkendőt használt el + imádja a newcastlet, akik rendre megszopattak minket a közelmúltban. hirtelen ennyi.

     • balazsh

      😀 elsőre kicsit meglepett, de majd hozzászokok 😀

     • Endy919

      Csak a Chelseat imádom . A Szarkákkal csak szimpatizálok 🙂

      A többi pipa 😉

      • Blotunga

       Te Ramirest ISTENíTED, a Chelseat IMÁDOD, a többi meg csak körítés! 😀

       • Endy919

        Te vagy az én emberem 🙂

  • kormolar

   senki nem emlegeti Matuidit …pedig ő legalább akkora patkány volt ebben a szituban mint Veratti…

   • Rammschein

    …jogos… mondjuk az egész PSG unszimpatikus úgy, ahogy van… :DD

    • Endy919

     egy fokkal már jobb , amióta elment Az Egó.

   • Blotunga

    Szerintem meg nem! Mivel, hogy nagyon sokan maradnak a földön ilyen-olyan ütést fájlalva. Ennek megfelelően meg is állt mindenki, csak az a kretén játszodta az eszét. Amit Matuidi csinált az teljesen más téma.

    • kormolar

     nem hinném h az korrekt h direkt fetrengenek a játékosok…ami a felvételen is egyértelmű h miközbe fetreng nézi h kinél van a labda… ez nálam minimum 1 meccses eltiltás utólag a bíró szándékos megtévesztése okán…azért mert sokan ezt csinálják nemkéne legitimálni… ez is azért elég rossz pont a focinak h ilyeneket utólag nem büntetik…furcsa a gól után egyből feláll és a reklamáló kapusnak mondd valamit…

     • Blotunga

      Itt nem legitimál senki semmit. Csak a kettő két különböző téma, ennyit mondtam. Míg a Matuidié rendszerszintűnek nevezhető, addig a verrattié egyéni féregség.

      • kormolar

       de am ez nem csak Veratti bűne most Matuidit leszámítva is…valaki pl. bedobta neki a labdát…de akkor is azt mondom h a videóbíró jó az ilyen esetekbe(is), mert az elég gáz h az ellenfél próbál fair lenni és ezért szív…

       • Blotunga

        Ne beszéljünk el egymás mellett! 🙂

  • Stonci81

   Amúgy érvényteleníttetni kellett volna…Draxler lesen volt, a kapus alig látott tőle.

 • WudigessBoi

  @myheartisblue:disqus
  Ha jól látom, nem küldtél még írást. Lesz végül poszt?

  • myheartisblue

   Lesz most is íródik, csak közbejött egysmás. Éjfél felé ott lesz.

   • WudigessBoi

    Az akkor csak holnap délután lesz kinn, de várom.

 • Blotunga

  Nem nagyon nézek mu meccseket, de ez a körbeszopkodott deGea sokkal jobban rá van nőve az alapvonalra, mint Kürtő. Ez máskor is így van, vagy csak ma?!

  • Endy919

   Máskor is . Ha meg netalán kifut akkor fogalma sincs róla , hogy mit kell csinálnia.

 • Rammschein

  Mi van Mou MU-ja kapitulált? :DD Wenger meg a FA kupára edz? :DD

  #meglesza4.hely :DDD

  • N’kolo Ganté

   A majdnem 7 hónapos veretlenség a 6. helyről az 5-re repítette őket 😀 (illetve ha az Arsenal megnyeri az elmaradt meccsüket akkor oda se)

 • kormolar

  Wengertől ma megkérdezték h akar e itt( a sajtótájékoztatón) jövőre is beszélni? Erre azt válaszolta, h azt akarod h a bbc-nél dolgozzak?….nemtudomm h jelzésértékű e

  • balazsh

   Azért kicsit mást mondott, illetve egyértelműen poénnak szánta, amit megerősít, hogy a végére odafűzte, hogy “I don’t know, nothing new.” Szerintem se ő, se a board nem tudja még, hogy maradni fog-e.

   • N’kolo Ganté

    Szerintem tuti hogy le van ez már zsírozva, távozni fog, csak nem egy meccs utàni interjúban akarta bejelenteni, ezért terel.

    • Balázs Kozó

     Amit (is) bírok az Arsenalnál: Wenger végtelenül korrekt, és addig nem beszél semmilyen belsős ügyletről, amíg nem szabad. Nem szellőztet, nem pletykál, nem pofázik.

 • myheartisblue

  @BlueCech01:disqus és @WudigessBoi:disqus elküldtem a lionrampantblog@gmail.com-ra a felvezetőt. Úgy érzem ma nyerünk. #COYB

  • WudigessBoi

   Köszi. Nekem 5-6 körül lesz csak módom vele foglalkozni.

   • myheartisblue

    @BlueCech01 benned bizunk.

 • Lavid Duiz

  Vigyázni kell ma este! A M’brough nagyon nem akar kiesni. Márpedig, ha ma kikapnak, akkor nekik annyi. Nehogy úgy járjunk mint az Everton a hétvégén!

  • mohacsia

   Azt már fújhatják…

 • gorkaf78

  Conte belecsap a lecsóba a nyáron, szeretné megerősíteni a csapat keretét:

  http://metro.co.uk/2017/05/08/antonio-conte-admits-chelsea-need-several-transfer-additions-in-the-summer-6622143/

 • Blotunga
  • Blotunga

   Édent előzte meg a versenyben, déli gyerek lett a harmadik. Nem szarral gurigázunk! 😀

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Közben Abraham nem meglepő módon besöpörte az összes egyéni címet a Bristol házán belül. (gólkirály, év fiatalja, év játékosa). A másodosztály második legeredményesebb játékosa is lett, ha nincs sérülése szerintem meg is lett volna neki. 19 évesen a világ legkeményebb bajnokságában, nem szarral gurigázik a srác az tuti, remélem nem Bamford sorsára fog jutni.

 • Volt remenysegunk skot player of the year:
  http://www.bbc.com/sport/football/39839913

  • A másik volt reménységünk meg az év edzője.

 • WudigessBoi

  Van új poszt:
  http://chelseafc.taccs.hu/2017/05/08/valaki-sirni-valaki-nevetni-fog/
  Myheartisblue sokat vesződött a megírásával, én meg a beszerkesztésével, szóval mindenki olvassa el szépen a meccs előtt!:)