Valaki sírni, valaki nevetni fog…

Ez lesz a forgatókönyv hétfőn a Chelsea – Middlesbrough mérkőzésen. Nincs vita. Péntektől húzódik a PL 35. fordulójának a megírása, amit azért hála az égnek az utolsó utáni pillanatban sikerült befejeznem és átküldenem.  Vigyázat! A történet részben kitalált. A valósággal való bármiféle hasonlóság/egyezés nem kizárólag a véletlen műve. Üdv. Myheartisblue!

Bőrig ázva, hazafele robogva egy Wi-Fi elérés nélküli EC vonaton mi más juthatna az ember eszébe, minthogy ez nem is lehetne jobb alkalom megírni a hétfői Chelsea – Middlesbrough PL felvezetőt. A szépséghibája ennek a nemes cselekedetnek csupán az, hogyha bármiféle olyan információra lenne szükséged, amit Internet elérés nélkül nem tudsz, akkor bizony improvizálni vagy témát kell terelni…

Szóval tehát el sem tudjátok képzelni, hogy milyen nedves  kedves lánnyal ülök szembe, akivel egy kisebb összeismerkedés után épp azon kacagunk, hogyha az ember a szeretteiért utazik haza, akkor tűzön (s most főleg) vízen keresztül is képes hazajutni értük akár a legkésőbbi vonattal. Ő épp babalátogatóba utazik Pozsony(Bratislava) felé, mint a mama legjobb barátnője és még egy képet is mutatott a csöppségről, amitől kis híján lehidaltam! (lásd. Kép) Nem kis szöveg volt az, amivel rávettem, hogy megossza velem a képet, mondván, hátha egyszer a kis úrfi felnőttként viszont látja itt magát LR –blogon. Reméljük, ő is a csapatunkért szorít majd hétfő esti összecsapáson, ha nem épp egy gigantikusat szundít.

Ez a Chelsea baba nevet!

Szóval már csak egy gyors Everton – Chelsea privát meccsértékelő után már tényleg a M’borough küzdelemre térnék rá, ugyanis ehhez semmiféle Internet elérés nem kell.

Meglehetősen aggódtam  azon, hogy mi fog történni a Goodison Parkban, ami aztán majdhogynem  sima győzelemre sikeredett. Azért a 66. percig húzós és nagy iramú mérkőzés volt és már épp kezdtek rajtunk eluralkodni az idegesség első jelei mikor is Pedro egyéni villanása villámcsapásként dördült be Stekelenburg hálójába, ami más arculatot adott a mérkőzésnek. (Meg annak a két jómadárnak, aki a srácokkal ünnepelt a gólnál…az mi felejthetetlen ökörség lehetett) Azért hangsúlyoztam ki a “majdhogynem” szót pár sorral feljebb, ugyanis a véleményem szerint ezek után sem lett volna  mérkőzés. Hogy miért? Everton ekkor kénytelen lett volna taktikát váltani és még agresszívabban támadni, amiből kitudja mi sült volna ki. De mint oly sokszor az idei szezonban nem sokra rá jött Cahill kapitány, aki egy szvsz mákos mozdulattal juttatta az liverpooli kékek hálójába a labdát. (Egyébként gól szempontból még a boltonos időszakát verve is rekordot állított be az angol srác, hiszen egyetlen szezonban sem talált be ennyiszer, mint idén. Számszerint 8-szor, ami pont eggyel több mint a 100 milliós Paul “PLlegváltozatosabbfrizujavagyok” Pogba góljainak száma idén). Ezt éreztem a mérkőzés töréspontjának, ahol megnyugodtak a srácok és kétségtelen volt a győzelem. A habot Wilmos fiunk tette a tort(túr)ára,  azzal, hogy beállását követően nem sokra megzörgette harmadszor is Everton hálóját. Két jó észrevételt is megláttam a hozzászólások között, az egyik pedig az volt, hogy a bozontosnéger mennyire boldogtalan volt a gólöröm során. Gyorsan át is villant a fejemben, hogy vajon a kevés játéklehetőség vagy a nemrég elhunyt anyukája miatt lehet ilyen mélabús a brazil srác. Egyik sem lenne jó indok, hiszen láthattuk, hogy a pszichikai(és vagy lelki) problémák milyen durván üthetnek vissza egy sportoló életében (lásd épp az evertonos Aaron Lennont pszichikai gondokkal kezelik egy klinikán.) A B verzió a kevés játéklehetőség miatti szomorkodás, amire a média hírei szerint, egykori menedzserünk, José doktor nyújtana orvoslást egy Manchester United szerződéssel a brazilnak. Remélem Willian mindkét lehetséges veszélyt le tudja küzdeni és újra boldog játékosként tudja majd csapatunkat szolgálni. A blogon is sokat ért kritika ellenére és olykori gyenge teljesítményei ellenére, megfelelő embernek tartom Őt a Chelsea kispadjára, aki egy megbízható, hasznos  és csupa szív játékos.

A másik észrevétel BlueCech kollégától érkezett, ami arra utalt, hogy az idény második felére mennyire elfogyott az egységes csapat-erő és aggasztóan sokszor az egyéni villanások húznak ki minket a csávából, amit januárig egy masszív mentális és fizikai erővel tudtunk bebiztosítani. Kétségtelenül jó meglátás, de hogy ennyire nagy-e a baj, amit amit BlueČech Úr megfestett “Conte-igazolások” címszó  alatt az már kérdéses. Ráció mindenesetre van benne, hisz nem hiába hangoztatja média és Conte mester is elsütötte már párszor, hogy keretmélyítésre van szükség. Mindemellett úgy érzem, hogy egy bajnoki címre törő csapatnak ez is a profilja, hogyha csapat szinten meg is akad olykor a gépezet, individuális karakterek villanása (Pedro,Cahill, Hazard s néha már-már Costát is ideszámítjuk) kétségkívül szükséges. Lesz mozgás a keretben ez már most érezhető (Costa már fél lábbal Kínában, Begovic a Cherries-hez, Zouma remélhetőleg egy jó csapathoz kölcsönbe, JT kitudja merre lép és a fiataljainknak meg a legkétségesebb a helyzetük. A kérdés az, hogy szelídebb értékű Conte kompatibilis emberek érkeznek vagy zsebünkbe merünk nyúlni és sztárigazolásokat viszünk végbe. Meglátjuk.

Ebben a bekezdésben még Courtois-t és a védelmet dicsérném meg a 12 meccs után lehozott Clean-Sheetért amivel versenyben tudtuk tartani a nagy orrú belgát az Aranykesztyűért. Más kérdés, hogy ma Conte lenyilatkozta, hogy a végsőkig küzdő David Luiz és már-már végkimerültségben szenvedő Kanté annyira kihajtották magukat, hogy kérdéses a hétfői játékuk. Remélem ebben azért van egy kis jól időzített félrevezetés is, hogy Middlesbrough sem tudjon konkrét taktikával érkezni a Bridge-re…

Nos, ha már szóba jött (és Wi-Fi közelbe jutottam) az aktuális vendégünk ejtsünk végre pár szót róluk is. Nem igazán azt a sikerstoryt hozták a középföldiek, amit titkon vártunk tőlük. Mert ugye ha feljut valaki a Champo bugyraiból a hírhedt #besztlígbe, akkor azért nem az az ideális opció, hogy retúrjárattal süllyed vissza a darálóba. Az egykor szebb napokat is megélt klub (Ligakupa-győzelem  2003/04 illetve UEFA-Kupa ezüst 2005/06) legutoljára 2009-ben volt PL szereplő és a tavalyi feljutásuk idején sokan bizakodóan álltak a csapathoz, mégis sikerült rácáfolni az elvártakra. Mondanám, hogy sunderlandi mélységekben van a mutatójuk, de még annál is gyengébbek. Beszéljenek hát a számok helyettem:

Ez a Boro statisztika sír

 

Az a csapat aki Sunderlandnél is kevesebbszer képes győzni, és az MU mögött a legtöbb döntetlennel rendelkezik, egyszerűen nincs helye a PL-ben. Ámbár matematikai esélyük még él a bennmaradással kapcsolatban, de úgy gondolom/akarom, hogy ennek számokba kapaszkodó reménykedésnek mi fogunk a véget vetni a hétfői mérkőzésen. Ugyanis nekik hozni kéne a fennmaradó mérkőzéseiket, amihez nekünk úgy érzem erősebb szavunk, na meg főleg keretünk van. Foggal-körömmel küzdeni fognak, de minket nem állíthat meg holmi relegation-battlet vívó csapat, mert hasonló cipőben evezünk: mi is hozni akarjuk a hátralévő meccseket és azt nem másért mint a PL serlegért. Ezt nekik is meg kell érteni, hogy pont itt és most nem lesz kegyeleti pontosztogatás, ami azt jelenti könnyes búcsúval és karöltve indulnak el a Sundival a Champoba, hogy helyet cserélhessenek az immáron bajnok Newcastle és a feljutó Brighton csapatával.

Mindeközben tegnap a ´Tátnhem nem bírta a nyomást és tökön lőtte magát (és a bajnoki reményüket). Persze kellett ehhez a WHU segédlete is, hogy egy rivális derbyn 9 mérkőzéses győzelmi sorozatot megszakítva oszlassa el bajnoki ábrándot a spúrok fejéből. Matematikailag ez sincs még lefutva, hiszen ez a kiszámíthatatlan #besztlíg, de ilyen kulcsmomentumban rontani, egyenlő a remények megölésével. Remény nélkül, győzni pedig lehetetlen. Tudja ezt jól Hugo Lloris is aki már bedobta a törölközőt, ugyanis a vesztes mérkőzés után lenyilatkozta: „The title race is over…now we must fight for the second.” Ahogy a média lehozta, azért a szerb maffia (aka Matic) keze is benne volt ebben a dologban, hiszen a mérkőzés előtt egy intő SMSt küldött Bilicnek, hogy márpedig vendége lesz egy dzsuvecsra (szerb nemzeti étel) ha kiiktatják a csirkéket. Bilic gyomra és csapata igent mondott a dealre, amivel mindenki jól lakott(járt). Kivétel a Spúrok…

Bilic és mi nevetünk… a Spurs bömböl

Conte és Pochettino szavaival élve: It is not over yet! Ez a mentalitás az, amivel egy kiesés ellen küzdő Boro ellen a pályára kell lépni. Úgy érzem mindenki tisztában van a csapatnál azzal,hogy kevesebb mint egy hét múlva, már pénteken (!) bajnokok lehetünk a WBA otthonában. Ehhez a hétfői győzelem is szükséges. Nem kell azt mondani, hogy sima lesz, inkább csak szó nélkül tökössen behúzni egyet az így is már szédelgő Boronak és padlóra küldeni őket.  Persze egy 5:0-as TKO-val is átgázolhatunk rajtuk, ha úgy adja a sors. Mi azt is elfogadjuk!

A Smoogies (Füstösök) – mert hogy ez a történelmi becenevük – 3 hiányzóval számolhatnak: Valdés, Ayala és Knockaert. Se színe, se szaga játékukkal és gyenge közép statisztikai mutatóikkal nem véltem érdekesnek mélyebben foglalkozni. A támadó szekciójuk gyenge, ezt a mindössze 26 góllukkal bizonyítják, ami a 2016/17-es idény eddigi legkevesebbje. Inkább a betömörülő védekezésük és a blokkjaik a számottevőek.  Az előző 2 meccsükön veretlenek (Sundit legyőzték és bírói szempontból botrányos remi a Cityvel), amiből nem sokat lehet lehozni, de azért az látszik, hogy küzdeni tudnak. A mérkőzést az a Craig Pawson vezeti majd, aki április eleje óta kimondottan sok kritikát kapott a sajtótól, ugyanis 2 mérkőzésen (SUN –MU, ARS – MC) is bizonyítottan több rossz bírói döntést hozott. Reméljük, holnap felnő a nemes feladatra és stabil teljesítményt tud majd nyújtani
A következő felállások tűnnek a legvalószínűbbnek (persze ha Luiz és Golyó lába bírja a szolgálatot):

Zárószóként több gólos Chelsea győzelemre és sok-sok könnyre számítok M´boro oldalról. Szép volt, jó volt,de//és Dr. Csernust idézve//„a nagyobb kutya b*szik”. Ami a Middlesbrough PL búcsúját és a mi következő lépésünket jelenti a bajnoki cím felé. Elnézést a mellékszálakért, remélem nem untattam senkit a Kékvérű urak közül és hétfőn együtt kiszurkoljuk a következő győzelmünket! Keep the blue flag flying high!

PS: Totál zárószóként még 2 dolog: Egy  fájintos muzsika  a  M´boro csapatának a lefújást követő pillanatokra és érzésekre a legújabb Kasabian albumról.

PS2: A cikk elején említett nedves kedves hölgy: (Képkomment: ő biztosan nevet!)

 • Pingback: Valaki sírni, valaki nevetni fog… | Zongoracipelő()

 • Rammschein

  Az ütőset a végére hagytad. 😀 De egyébként jó kis beharang lett. :)) Ezt a ‘borot illene megverni azért…na. 😀 Meg el is kéne ám húzni a Spurs előtt, na nem a mézesmadzagot. 😉

 • Stonci81

  Ahogy olvasom már vigyor van az arcomon…be kell húzni nincs mese, dacból is

 • balazsh

  Nagyon jo kis iras, es szamomra informativ is. Szegyen-nem szegyen ledobbentett hogy Valdes a Boroban ved 😃

 • Diego Costa

  Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Fabregas, Matic, Alonso; Pedro, Diego Costa, Hazard

 • lamps8

  nem örülök hogy az egyébként segghülye Traoré visszakerült a kezdőbe, annyira gyors és robbanékony hogy a lassabb (Cahill+Alonso) oldalunkon a teljesen agyhalott megoldásai is jelenthetnek veszélyt.

  • Rammschein

   Traoré a kezdőbe? én a lentebbi kommentbe nem látom felsorolva…

   • WudigessBoi

    Adama Traoréra gondolt, aki a Boro játékosa.

    • Rammschein

     mea culpa.

  • Ráadásul Valdes helyett is egy aránylag rutinos PL-arc véd. Nem a mi napunk.

   • kormolar

    +Kante sincs a csapatba

   • lamps8

    mondjuk Valdesnek is szerencsenapja volt ellenünk az előző meccsen, Pedronak viszont épp az ellentettje.

  • multkor majdnem golpasszt adott Negredonak a vegen, 1-1 lett volna :S

 • kasata91

  Gálalesz!

 • Endy919

  Jó poszt lett pajti ! 🙂

  Amúgy 3-4-1-2-nek van felrajzolva a kezdőnk , lehet , hogy ôesz egy kis variálás.

  off. a Realnal van orvosin Vinicius Junior , aki 45m fontért igazol Madridba 2018 nyarán . Ezt csak azért írom ide , mert balszélső és így kb le is zárodhat a Hazardos story.

  • Csak úgy mondom, hogy anno Iscora rávették Hameszt 🙂

  • kormolar

   nemtudom h ki ez a srác…de ilyen fiatalon ennyit adni érte…akár Ödegard2 lehet a vége… ja és ha 16 évesakkor valószínű nem a kezdőbe veszik még

  • A Realt ez nem hinnem, h meggatloja abban, h meg 3at vegyen balszelre 😀

 • lamps8
  • Sérüléstől függetlenül is pihentettem volna ma.

 • Blues555

  Cahillnek nem az Everton ellen gyűlt ki az 5 sárga lapja? Vagy év végén törlődnek? Ki mit tud erről?

 • Lavid Duiz

  Nagyon jó írás. Köszönöm én is!

 • Apaaa kezdooodik! Alig vartam mar 🙂 COYB!

 • lamps8

  megtiszteltek minket a legszarabb sporival a jelenlegi nem túl acélos garnitúrából

  • WudigessBoi

   Ez az FA szégyene. Nem elég, hogy valaki szar bíró, még futtatják és sztárolják is, mintha mi sem történt volna.

  • Megesküdtem a kommetedet olvasva, hogy Dean vezet.

  • Nem kéne, h nagyon beleszoljon a vegkimenetelbe…

 • Aztabudos Alonso.

  • WehaveNoHistory

   remélem ennyi is volt a mai szerencsesütijük 🙂

 • lamps8

  és kezdi is, ha 2. perc ha nem, ez sárga.

 • kasata91

  Szeszki nem igazan kezdte jól a meccset

 • myheartisblue

  Udv Kekek. Az egesznapi kerti/szolohegyi munkalatokbol most estem be. Epp elcsiptem a kezdetet. Jo szurkolast.

  • WehaveNoHistory

   Hol van még szüret ? 🙂 Kösz a beharangot, jó lett! Go Chelsea!

   • myheartisblue

    Hat sajnos odebb(PL kezdete utan masfel honappal!).De addig meg sok munka van a szoloben es a pre-season alatt is. De kivarjuk.

 • Miért a vákuumba passzoljuk be állandóan a labdákat? Hol a viharban van Costa?

 • Jolly Joker

  ja és ez se sárga 😀

 • WudigessBoi

  Ezek után tuti, hogy mi kapjuk az első sárgát.

 • lamps8

  ezt nem hiszem el 😀 kurva anyád pawson, Rojo tuti kúrta valamelyik nő fel/lemenőjét.

 • balazsh

  Ez a torzonborz hajviselet egyre divatosabb a spanyoljainknal. (Eddig Costa es Cesc, mostmar Alomso) Felkeszult Pedro es Azpi 😀

 • Jolly Joker

  ez a fasz otthon hagyta a lapokat

 • Luiz szabadrúgásainak számát csökkenteni kéne.

 • lamps8

  ezt be kell lőni…………

 • Endy919

  Cesc baszod..

 • Ancelotti mit keres itt?

  • WudigessBoi

   Munkát:)

   • Nagyon adnám amúgy.

    • Endy919

     10 év múlva 🙂

     • hmmm?

      • Endy919

       Contét nem mozdítanám el:)

       • kasata91

        SH helyére exactly.

        • Endy919

         Ennél szerintem többet szeretne 😀

       • Jelenleg szerintem csekély az esélye annak, hogy Conte kitölti a 3 évét.

        • Endy919

         Miért is?

         • Egyrészt a családi érintettség kimondottan bizarr, másrészt ez a 3 év messze nem azt jelzi, hogy hosszú távú projektként tervezne. A családjáról szóló híreket például több hitelesnek nevezhető forrás is megerősítette, aminek azért oka van.

          • Endy919

           Ezek kimaradtak . Miről van szó?

          • Conte családja még mindig nem költözött Londonba, ami szerintem elég fura. Kb. lassan 1 éve lett félhivatalos, hogy ő lesz az edző. Nem mondom, hogy a 3 éves szerződés manapság ritka, de azért én ezekből nem azt vonom le, hogy hosszú távra tervezne Angliában.
           Állítólag a Milan lehet a befutó.

          • WehaveNoHistory

           Szerintem a nyáron megtolják pár évvel, vagy is nagyon remélem.

          • Engem a nyári hosszabbítás meglepne, szerintem akkor kell örülni, ha jövőre hosszabbít.

          • Endy919

           Nagyon csodálkoznék , ha elmenne . Főleg a Milanba.

           Ha már család , De Gea nője sem sietett Manchesterbe …

          • De Gea szerintem pont rossz példa, ő eleve a jövő embere volt akkor még. Nála gondolom nem volt nagy kérdőjel, hogy 3 év múlva biztos nem távozik.

          • Rammschein

           Azért… azt az olasz mediterránt én nem biztos, hogy felváltanám, a mélabús esős-ködös Albionnal… csodálkozom Conte, hogy tűri… lehet azért viselkedik így mindig. Kéne neki egy Snickers. :DDD

          • Endy919

           De amúgy nem nagyon szoktunk hosszabb szerződést adni az edzőknek . Jocó is 3 évet kapott , RDM is ..

          • José 4 évre írt alá, amikor visszajött

 • kasata91

  ‘chelotti és ‘chenko?? Wtf?

 • kasata91

  Costa fiam….

  • balazsh

   Costa Palermo

 • Endy919

  Jeeezusom .. de az a labdakezeés Edentől:O

 • lamps8

  akkor jöjjön a trademark kommentem: menj a büdös lófaszba costa, de minimum a jangcéig.

  • Rammschein

   jah, és erre miért ilyen stílusban van szükség??? Ellenszenvet ki lehet fejezni azért picit finomabban is, főleg egy jelenlegi Chelsea playával.
   Én sem csípem ezt a formán kívüli csúfságot, de na…

 • Rammschein

  Costa nőjj még pár centit, bro. 🙂

  • myheartisblue

   Ezt még Kínában is bebassz@k, mar bocsanat.

   • Rammschein

    Torres 2.0 😀

    • Rammschein

     De, ha a berúgott helyzetet kihagyta volna, néztem volna még1-et. :DDD

 • Jolly Joker

  ott is van 😀

  • Rammschein

   SPOILER ALERT. 😀

 • balazsh

  :DDDDDDDDDDDDDD mekkorraaaa

 • kasata91

  Trollololooo

 • lamps8

  😀

  • szeszfabresz

   Messze van még az a Jangce 😀

 • Ezt mar diego sem hagyhatta ki, pedig meglepodott, h atvette.

  • lamps8

   fabio segített neki egy kicsit, amúgy elcseszte volna

 • Endy919

  Diegooo

  • myheartisblue

   Humiliation. (Ahogy a jatekban mondtak.) Guzant ilyen alazassal elkuldeni a champoba.

   • Endy919

    Ami azt illeti , Guzant hoznám , ha Bego távozik.

    • balazsh

     még mindig? :DD

     • Endy919

      Jinx! 😀

 • kasata91

  Mi ez a nagy integetés? Hajlongania kéne lassan ha búcsúzik.

 • WudigessBoi

  Ha innentől kezdve nem kapunk gólt a bajnokságban, akkor megvan a PL:)

 • Fabregas egy passzzseni, ismetelten bizonyitja.

  • balazsh

   megpattant fabion, így is neki fogják számolni?

 • lamps8

  Fabregas gyerekek amit művel ezen a meccsen, az nem emberi.

  • ktomi93

   remélem maradni fog a nyáron
   hihetetlen milyen passzokat ad

 • Jolly Joker

  az a szép az egészben, hogy most ki kell támadnia a boronak és akkor jön majd eden ideje 🙂

 • kasata91

  Cahill ma akár otthon is maradhatott volna olyan szar. (ilyenkor szokott fejelni egyet )

 • Jolly Joker

  mi játék volt ez pffff… 😀

 • Jolly Joker

  alonsooooooooooooo

  • WehaveNoHistory

   ez is szőrben ment 🙂

  • Endy919

   Kb 30-40 mpvel vagy előttem 😀

   • Jolly Joker

    látom a jövőt 😀

 • balazsh

  ez a meccs eddig elég benny hill show hangulatú 😀

 • kasata91

  Hoppazmivolt

 • 😀 Elkepeszto Alonso barhonnan tud golt loni.

 • lamps8

  Belletti te vagy az ?????? 😀

 • Rammschein

  lol, nem gondoltam volna, hogy pont AZ fog bemenni. :DDDD

  • lamps8

   én sem, de csak mert nem almunia áll a boro kapujában.

   • Rammschein

    kivédené a szemünket, mi? 😀

    • lamps8

     csak ő kapott egy ilyet, vagy még ennél is hugyosabbat a barca-arsenal BL döntőben.

 • Alonso es Cahill verremeno csataban a vedok kozti golversenyben.

 • kasata91

  Ez OG nem ?

 • Rammschein

  #gálalesz :DDD

 • Diego Costa

  Fabrepass again.

  • kasata91

   Nem Cahillpassz?

   • 11Daves

    Azpipassz szerintem

  • WehaveNoHistory

   Azpi

   • Diego Costa

    Matic-ot írnak. 😀 Pedig tök Fabre-s volt, bárki is adta. 😀

    • WehaveNoHistory

     Mindegy az , csak rúgják a bőrt 😛

 • kormolar

  azért valljuk be nem érdemtelen a Boro kiesése…

  • Rammschein

   true…oké, hogy ég és föld, de na…. ennyire?

   • kormolar

    a 2 wingback azt csinál amit akar…

   • kormolar

    nekik nem jött be az edzőcsere…xD

 • Endy919

  Cesc-Diego , Azpi-Alonso 😀 a spanyolok megbolondultak . Akk még jön egy Pedro szóló gól

 • Rammschein

  goddamn Mózi…goddamn…

  • WudigessBoi

   Most néztem meg: utoljára a spúrok ellen volt eredményes, még november végén…

   • Rammschein

    :((( azt, hogy hozta össze… 😀 ahhoz már tehetség kell, vagy nemtom… 🙂

 • Moses tovabbra sem tudja, h a “sex vajon miiii”?

 • Rammschein

  egyébként… mehetnénk már még 2-3-al ha mákosabbak vagyunk… nem baj, kell későbbre is a szerencse. :DDD

  • Endy919

   A góljainkat láttad ? 😀

   • Rammschein

    nem akarom félre érteni, de most az a gond, hogy azok mákosak voltak? :DDDD

    • Endy919

     Nem gond , csak van elég mákunk 😀

     • Rammschein

      :DDD reméljük. 🙂

 • Diego Costa

  Matic annyira együttérez az ellenféllel, hogy meccs közben vigasztalja Negredo-t 😀

 • Alonso ezt kihagyja.

 • lamps8

  fuh, Slutsky azért nem növeli a handsome faktort.

  • kasata91

   Szerintem a lelakott Abra csak a barátnő faktor miatt tartja őt maga mellett. Hogy jóképűbbnek hasson meleltte

  • Diego Costa

   Arrafelé ez sosem volt szempont.

 • WehaveNoHistory

  Edző konferencia van a Bridgen? Vagy mi? 🙂

  • Rammschein

   Ancelottin kívül ki van még itt? (+ Conte meg a Boroé :DDD )

   • WehaveNoHistory

    Slutsky, jó ő most munkanélküli, de na 🙂

    • Rammschein

     …egyébként nehogy már elkezdjék összeboronálni ezt a kb számomra senki orosz figurát… :mert nem gyenge agyf@szt kapok… nem értem Abra papának mi baja lehet Contéval.. jó ez még csak az első éve, de akkor is…

     • WehaveNoHistory

      Ezek csak nyaralnak 🙂 Haverok mit tudom én, lehet, hogy lesz valami munkája, de nem hiszem, hogy vezetőedző.

      • Rammschein

       Ámen. xD

      • balazsh

       orosz maffia gyűlést tartanak

       • Rammschein

        elég szarul álcázzák…. 😀 vagy Slutsky csak a kirakat embere az operationnek. 😀

   • kasata91

    Pulis

 • kasata91

  Hogy mennyire irritál ennek a Szluckynak a feje…

 • lamps8

  Hazard mennyire veszi komolyan ezt a meccset? 1-10 várom az osztályzatokat. kezdem: 2

  • Rammschein

   1… bár voltak szép mozzanatai, de azon kívül semmi.

   • lamps8

    konkrétan még csak sarokkal ért labdához, pedig lehetne keresnivalója góllövés tekintetében.

  • kormolar

   mennyire lehet komolyan venni egy ilyen csapatot(az eddigiek alapján)?

  • 11Daves

   még mindig jobban mint én

  • balazsh

   őszintén szólva nem zavar túlságosan. 2-vel megyünk és már csak annyi a kérdés hogy mennyit rámolunk erre rá

  • Diego Costa

   Nem is értem ezt a felvetést. Látványosan és hasznosan játszik. Attól még, hogy színezi, nem sz@rik bele.

   • lamps8

    szerintem lehetne elszántabban is kapura törni egy ilyen összeszakadt ellenféllel szemben, persze így is kifért 2 zsenialis mozdulat tőle.

  • kasata91

   Adjuk el?

   • WehaveNoHistory

    Így kinek kéne?

   • lamps8

    4 szezonos kölcsön a juvenak, de úgy hogy kurvára ne jöjjünk ki belőle jól még anyagilag sem.

 • Jolly Joker

  komolyan ilyenkor kell lefújni O.o ezt a méretes faszt

 • Endy919

  A szezon talán legsimább félideje . A Boronak semmi köze a meccshez.

  • Jolly Joker

   én meg azt hittem ők csinálják a közeli felvételeket…

  • kormolar

   azért hihetetlen h elméletileg egy kiesés ellen küzdő csapat, aki 10 emberrel védekezik simán beszopja folyamatosan a 20-30 méteres labdákat…akkora területek vannak a védelem mögött h már sztem Alonsoéknak kellemetlen….nincsenek hozzázokva az ilyenhez…xD

 • most estem be, látom az eredményt, amúgy mi a helyzet?

  • Diego Costa

   Konfetti, pezsgő ilyenek.

  • Rammschein

   nagyon laza meccsünk van… 🙂 hála az ellenfélnek kb.

  • 11Daves

   félgőz + fabregasnak van kedve játszani, ami bőven elég egyelőre

  • balazsh

   A srácok valószínűleg fejben már a meccs utáni pezsgőt hűtik, 45 perc alatt pont fasza lesz. Annyira lazák, hogy nem lepődnek meg, ha sörrel a kezükben, tangapapucsban jönnének fel 2. félidőre.

   • lamps8

    😀

   • az nem jó cucc, tapasztalat 😀 fociról jövök, a hétvégén volt az unokatesóm lagzija. Az első 10 percben szerintem törkölyt, a második 10-ben szilvát izzadtam… 😀 a végére még futni is tudtam már majdnem…

    • WehaveNoHistory

     úgy a legjobb, mindig van energia amit eltud égetni a szervezet 😀

    • lamps8

     a törkölyt nem szabad 😀

     • meginni v kiizzadni? 😉

      • lamps8

       természetesen meginni, bár lehet velem van a baj, de én még abból jót nem fogyasztottam.

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        Pedig van, csak ritka és törődést igényel.

       • WehaveNoHistory

        adom, szörnyű 🙂

        • hát ha szart iszol, persze hogy az! 🙂

         • WehaveNoHistory

          a szar meg tök mindegy hogy milyen fajta az szar marad 🙂 kb. 30 liter van itthon, ami állítólag jó, de én nem hiszem el 😀

          • na az már a rossz :)) nálam van itthon legalább 15 féle, házi és nagyüzemi is, de rossz nincs.

          • WehaveNoHistory

           egyébként, ha szesz, akkor én is a pálinkára esküszök, csak ne törköly. az jó, veszed? főzeted?

          • családban van, aki ezzel foglalkozik (mindenből főz, van itthon a specekből paprika, dió, stb)

          • WehaveNoHistory

           fain 🙂 szép is az 😀 múltkor ittam céklából és répából 🙂

          • az már nagyon meredek 😀

          • WehaveNoHistory

           nem is pálinka, inkább párlat, de 40 fok körül volt 🙂
           unatkozó cefrefőző öreg van a környéken 😀

          • oké, de ennyi erővel már konyhaszékből is főzhette volna 😀

          • WehaveNoHistory

           lehet az is lesz 🙂 cékla érdekes, de répa az olyan volt mint a kubu csak ütősebb 😀

       • ez jó, hidd el (tudom, én ajándékoztam 10litert a párnak az eseményre 🙂 ). Egyébként a legjobb pálinka szerintem, bár a szőlőt talán egy fokkal jobban szeretem.

   • Frenky54

    Bírom ezt a tangapapucs elnevezést. Az 1968-tól itt tanuló, dolgozó vietnamiak jártak ilyen pacskerban az utcán nyáron, mi pedig a strandon, és ezért egyszerűen vietnámi papucs volt a neve.
    “Nincs új a nap alatt!” – tartja a mondás.

 • kasata91
  • Rammschein

   twitterking… 😀

   • kasata91

    Finoman üzent hogy ilyen labdákkal ő is verne 20at.

  • lamps8

   amúgy vele mi a vér van?

   • balazsh

    Senki se tudja, a csapat twitter oldala se írt ki semmit, ami így szezon vége felé felvet néhány kérdést. Szerintem simán lehet, hogy átigazolásról tárgyal. Aztán kitudja, lehet csak másnapos.

    • kasata91

     Vagy a kedvenc spongyabob része megy a Nickelodeonon

    • WehaveNoHistory

     Miért ezeknek a melegítőknek nincs zsebük? Én is viszem a kispadra a telót (csak, hogy el ne lopják) 🙂

  • csak nem tette hozzá, hogy a szakáll miatt 😀

 • gorkaf78

  Megmondom őszintén, nem tetszik ez az edzőtalálkozó ami a lelátón megy. Szlutszkij, Ancelotti (Sheva). A Bayern ugyan már bajnok, de akkor is fura, hogy Carlo ott van egy számára elvileg tök lényegtelen meccsen. Nagyon remélem, hogy nem lesz semmilyen meglepő bejelentés a szezon végén…. Látom lejjebb is tárgyaltátok, de számomra tök fura, hogy Conte családja nem költözött Londonba.
  Bízom benne, hogy az asszony nem rángatja vissza olaszba az urát.

  • Mondjuk ha lesz is, akkor Ancelotti a legjobb helyen van.

   • gorkaf78

    Oké, ő tényleg jó lenne, ahogy korábban tárgyaltuk is.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Úgy emlékszek mai napig szereti a Chelseat és ahogy írtad is neki idén sok fontos dolga nincsen, ezért nézhet minket.

   • gorkaf78

    Igen, én is úgy tudom, hogy a kirúgása ellenére szép emlékei vannak a Bridge-ről. Lehet, csak meghívta valaki, meccsnézőbe.

    • WehaveNoHistory

     Tinker-man is volt pár hete, unatkoznak ennyi. Evés ivás, ezek mennek.

  • kasata91

   Szerinted van olyan edző akit kineveznek a Chelsea edzőjének és akár tartós tejből is bevásárol??
   Csak realista volt Tonnyóné. Nyáron jöhet házat nézni.

   Mindig elmondja hogy szeret itt lenni. Tervezi a BL szezont és az igazolásokat. Kizárt.

  • Diego Costa

   Jajj ne már, te is kezded? Ancelotti csak úgy kijött (bár ha ő jelölt lenne, akkor se lennénk bajba), a Szlutszkij meg már nagyon régóta van itt, megfigyelő vagy valami ilyesmi a pozíciója.

  • WehaveNoHistory

   Még nincs meg a munkavállalási a feleségnek a paki éjjel-nappaliban 🙂
   Viccet félre, én úgy vagyok vele, hogy jönnek ők is, csak megvárják, hogy alakul az első év az urának.

  • Diego Costa

   Conte admitted last week that the couple had decided to postpone the
   whole family’s move to England so his wife could finish a university
   course.“The only problem for me this season was the family missing me,” he said. “For sure, my family stayed in Italy. I’m working, and working for
   the future to try and bring them here and to stay together. Family is
   missing me, this is the truth. I hope they come here and stay here also
   because I need them.”

   • gorkaf78

    Köszi, tehát tanul valamit a felesége. Akkor lehet, emiatt nem költöztek eddig.

 • oszi

  hát, remélem Fabrét az asszony ezután a meccs után a világ összes szeretetével fogja torokra venni

  • kasata91

   Ezesetben megyek és én is gyakorlom ezeket a labdákat

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Ha elutazik Londonból érte, akkor nekikezdek én is!

    • kasata91

     Nem tudom megmondani hogy mi mindent kezdenék azzal a nővel, de hogy nem tartana tovább 1 percnél az biztos 😀

   • jó szórakozást, majd 20 év múlva találkozunk 😀

    • kasata91

     Addigra már lehet nem is lesz olyan jó parti

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Egyébként Fabre az első játékos aki 6 PL szezonban is 10 assistot elérte.

  • lamps8

   szerintem ezt nem adják meg neki.

 • Köszönöm a kommentátornak, hogy ilyen alaposan elmagyarázta ez a confather viccet, ami minden minimum 70 iq-s embernek nyilvánvaló volt

 • Jolly Joker

  majdnem pedrito.. majdnem 🙂

 • huh, mekkora léc uazzeg

 • Lavid Duiz

  Alonso-nak adták a második gólt.

 • lamps8

  Pedro az odavágón is vert egy lécet.

 • Jolly Joker

  gyerek jimmy alig látszott a képernyőn olyan fekete 😀

  • oszi

   rosszak a fényviszonyok

   • csak rasszisták vagyunk

    • WehaveNoHistory

     no raszizmo!

     • Jolly Joker

      semmi bajom nekem azzal, hogy fekete, de először nem értettem minek mutatják az üres széket 😀

      • WehaveNoHistory

       Yokohama gumi reklám

     • no to racizöm

 • lamps8

  Buck hány éves? 90?

  • áá, ’46-os születésű

 • ez közel volt. Érik a harmadik 🙂

 • Rammschein

  Alonso ma nagyon él… 😀

 • balazsh

  Costa Palermo 2.0

 • lamps8

  Cahill :D:DDDD

 • Aztabudosuristenit 😀

  • kasata91

   Majdnem Maticolt egyet

  • WehaveNoHistory

   ment volna a Wattz-ba.

 • WudigessBoi

  Ez simán lehetne már 8:0 is.

  • WehaveNoHistory

   Guzan azt már úgy is ismeri.

  • Pont ezt gondoltam én is, ha ez a meccs az egyik véglet, a másik véglet egy sima 6-0 lenne, csak a Boronak évszázados szerencséje van a pattanókkal.

  • lehetne, ez tényleg a centiken múlik kategória nagyjásan.

 • kasata91

  Ez még illett volna a sorba

 • WudigessBoi

  Agent Bamford bejött egyenlíteni?

 • lamps8

  na lőjünk egyet gyorsan mert bejött Bamford, instant 2-1

 • Mózi meg jól megfuttatta Hazardot

  • Vedekezni nem nagyon kell, johetne helyette RLC mondjuk. Moses sokat amugy sem tesz ehhez ma.

 • Fabio te állat

  • kasata91

   A bdsrstnt neki…

 • Jolly Joker

  a boro keménymagja 😀

  • a kissrác? 😀 szerintem nagyoon fain, ki sem lát a székből, de szurkol, így kell!

   • Jolly Joker

    ilyenek kellenének itthonra is

 • WudigessBoi

  Egyébként érdekes, milyen sok MU-ból kiszuperált portéka esik ki a PL-ből. Csak idén: Fabio, O’Shea, Januzaj, na meg ugye Moysie.

 • Endy919

  Matiiiiic

 • ott vagy gecciiiiiíí 😀

 • Diego Costa

  Ott a Fabrepass, amit már korábban odaadtam neki. 😀

  • WehaveNoHistory

   ez is lábközött

 • balazsh

  Mosmá Azpi is belőhetné az övét

 • Endy919

  Cesc megint.. elképesztő

 • Guzan szedi azért a kötőket rendesen

 • WudigessBoi

  Guzan szerintem mindhármat köténybe kapta…

 • Hogy a faszba lehet, hogy minden egyes labda bepattan Guzenről? Miből van ez a csávó?

  • Chelseaből

   • Utoljára ilyen bohókás talán Herehullo Gomes volt.

    • Gomes alapjában már akkor sem volt rossz kapus, de iszonyat, milyen lepkéket tudott beszedni

     • Meg Reina is nagyon szerette az ilyen pattanókat 2011-től

      • Reina viszont szerintem sosem volt jó kapus, csak egy nagyon masszív Pool védelem állt előtte

 • Lavid Duiz

  Szegény kapus! 3 gólt kapott kötényből. 🙂

  • WehaveNoHistory

   Csak van a konyhán egy ruhadarab, nosza valaki hozzon neki 🙂

 • lamps8

  megyeibe már ordítanának hogy “deszkázd be bámeg”

  • WehaveNoHistory

   vagy, varrd össze

 • Jolly Joker

  kötényeket kérjük a meccs után a konyhán leadni! Köszönjük!

 • Diego Costa

  RLC-t a gálára!!

 • Endy919

  No gyorsan még vagy kettőt.

 • kasata91

  Amúgy mennyire más a játékunk támadásban hogy Fabre mélységből irányít. Sokkal többször keresik a társak mint ha Kanté lenne ott.

  • igen, mert a padra szar kipasszolni 😀

 • lamps8

  lassan cserélhetünk. Luiz, Matic, Costa jöhetnek le.

  • majdnem, Hazard Will

 • Lavid Duiz

  Megvan, miért van a lelátón sok edző! Steve Holland helyére pályáznak! 🙂

  • myheartisblue

   Hat igen, ez is milyen szomoru veszteseg mar.

 • Lavid Duiz

  Guzman “hat trick”. 🙂 (3 bőr-kötény)

  • hát nem ez a legszebb búcsú a PL-től az tuti

 • Diego Costa

  Pfff. Ezért nem kellett volna cserélni…

 • Lavid Duiz

  Mi van?? Szombat, vasárnap már nem is játszunk? 🙂 (hétfő-péntek-hétfő)

 • balazsh

  Remélem ha tizit kapunk még valamelyik meccsen odaadják Azpinak 🙂

 • Diego Costa

  Willian csodálkozik, ha nem játszik. Ez a passz is mi volt?

 • kasata91

  RLCnek hány meccs kell még a medálhoz? 1? 2?

  • myheartisblue

   5-10? 😀

 • Costa továbbra is képtelen az 1v1-ekre…

  • balazsh

   ha mégcsak arra lenne, de a jó megoldásokra is. ezt simán le kellett volna passzolni

   • kormolar

    még hisz a gólkirályi címben…

   • egy centernek onnan illik egy csellel próbálkozni. Már persze, akinek megy

  • kasata91

   Azt hittem jobb érzés lesz ha előre tudom a spoilert.
   Hat nem. Így is kibszott idegesítő….

 • lamps8

  Costánál sír a labda

 • huh pödrő ezt kilőtte Ramiresnek vázzeg

 • Diego Costa

  RLC miért nem kap lehetőséget?? :(((((

  • balazsh

   Flegmániában nyaral. Egy éve

   • Diego Costa

    Stoke ellen mikor égett a ház mégis betette.

 • lamps8

  Conte ilyenkor miért nem cserél? akinek jobban ért hozzá, magyarázza már el nekem????

  • Diego Costa

   Érhetetlen. Erről beszélek, meccs zsebben most miért nem tud cserélni? Bezzeg Hazard-ot lekapta, de mást nem. Ilyenkor is lehet pihentetni. Costát miért nem cserélni le és teszi be RLC-t?

   • tessék, jön Chalo

 • Endy919

  Moses már sohasem fog gólt lőni 🙁

  • pedig ezt még csak nem is csinálta rosszul

   • kasata91

    Attól függ. Ha kötényre ment akkor de 😀

  • myheartisblue

   Never-Ever!! 😀

 • lamps8

  Moses megoldásaiban, legyen az kiváló helyzetből beadás vagy befejezés, a fineszt imádom a legjobban, olyan finoman, ésszel próbálja mindig megoldani, hogy öröm nézni.

  • mondjuk azért tegyük hozzá, hogy Moses tudvalevőleg izomfeka, nem egy Hazard.

   • lamps8

    jó de Hazard meg az izomfekák között csak van néhány fokozat, én meg inkább oda sorolom Viktort.

    • persze, csak azt mondom, hogy Mosesről eleve tudvalévő, hogy rohamnéger, és erős azt várni tőle, hogy a flikk-flakk menjen, ne erőből oldjon meg többnyire dolgokat. Robbanékony, és piszok gyors játékos, ennek ellenére nem dadog nála a labda, cserébe nem egy csellómaster, és hát a kapu előtti hatékonysága is hagy kívánnivalót maga után.

 • Endy919

  Chalooo

 • Diego Costa

  Jön Chalobah, az is valami.

 • chambers jó arc, két kézzel, hátulról felborítja Maticsot, majd mutatja, hogy labda volt 😀

 • Diego Costa

  JT harcra kész.

 • balazsh

  pont a cselgépet? 🙁

 • Endy919

  Az öreg is kap pár percet 🙂

 • Diego Costa

  Nah Cahill most átadta a karszalagot.

 • myheartisblue

  Akkor ne jinxeljem el h Courtois clean sheetet akarok igaz?

  • Endy919

   Ne 😀 Bamford ott van 😀

  • WehaveNoHistory

   hát ne 🙂 azt én is akarok.

  • kasata91

   90+2

 • Endy919

  Cesc szerelései zseniálisak 😀

  • mint Will v Costa cselei, Moses lövései 😀

  • kasata91

   Nálam ma Willi tanári zsugái nyertek

 • Diego Costa

  Egy JT fejest, pls.

 • balazsh

  Agent Patrick túljátssza a szerepét

 • Endy919

  Matic :DDDD

  • már majdnem elhitte, de aztán mégse

   • Endy919

    Még Abra is kiröhögte 😀

  • Jolly Joker

   még abra is kiröhögte 😀

   • Endy919

    Megelőztel 😀 valóban a jövőbe látsz 😀

 • kormolar

  ez az igazi gála még a nézőknek is osztunk ingyen Pl labdákat…

  • Diego Costa

   Terry fején jobb helyen lett volna…

   • kasata91

    Tudom hogy Terry feje már kibírt egyet s mást az évek alatt, de ebben a párharcban Matic lövésére szavaznék

 • WehaveNoHistory
  • ilyeneket én is csináltam a hétvégén :DDD

   • WehaveNoHistory

    Te örömödben, ő dühében 😀

    • sőt, valószínűleg az én öltönyöm olcsóbb is volt 😀

 • Jolly Joker

  szia boro 😀 örülünk, hogy itt voltatok 😀

  • Endy919

   Még jobban , hogy mennek 😀

  • kicsit sajnálom őket, de hiányozni nem fognak. Maguknak csinálták, szimptikus csapatból szharrá váltak.

 • Endy919

  Conte még a Boro játékosaival is lekezel. Isten!!!

  • Endy919

   Selfiezik is …. hihetetlen figura

  • szeszfabresz

   A vendég szurkolókat is megtapsolta 😀

 • Diego Costa

  Antonio, egy igazi Úriember.

 • WehaveNoHistory

  Idáig nem izgatott, de Conte tényleg haragszik Costa-ra, most is Fabre-t megölelte, Costa-t nem, pedig ott ált mellette.

  • gorkaf78

   Szerintem egyértelmű a szakítás Costa-val. Letolja még a szezont, és ennyi, mehet nagy pénzért Kínába.

   • WehaveNoHistory

    Naiv vagyok, nem akarom ennek betudni és nem akarom hogy ez legyen.

    • gorkaf78

     Én sem akarom, mertha Costa focizik és nem balhézik, akkor a világ egyik legjobb csatára jelenleg, és nagyon nehéz lesz pótolni. De ettől még meg fog történni szerintem, nagy összegben mernék fogadni rá…

     • WehaveNoHistory

      Én is hamarabb engedem el a spanyolt, mert jó csatárt lehet igazolni, jó edzőt meg nagyon nehéz.

      • balazsh

       illetve ki tudja, hogy bontogatja a csapategységet az öltözőben

       • WehaveNoHistory

        Szerintem így neveli őt. Remélem sehogy, nem akarok több ilyet a klub életében.

     • myheartisblue

      De azt se feledd, hogy Conte karaktere es iranyitasa alatt focizok igy!

      • gorkaf78

       Basszus, ez hihetetlen! Diego Costa itt van a magyar chelsea fórumon! :DDD Tényleg te vagy az? Tessék megtanulni angolul is ám, nem csak magyarul. :DDD

   • Diego Costa

    Csatlakozom.

  • kormolar

   itt valaki el fog menni…

   • Diego Costa

    Nah vajon ki…

    • kormolar

     elnézve h mennyi edző volt a lelátón várjunk még vele…xD

     • Diego Costa

      Hagyjuk már… 😀

      • kormolar

       persze én is inkább Costát vágnám ki mert kicsit idegesítő a rinyálása…viszont azért azt is figyelembe kell venni h Costa eléggé meghatározó az öltözőben sztem…sok vicces videó szösszenet van róla amint hazard,willi vagy másokkal bohóckodik…kérdés az ő távozása milyen hatással lenne/lesz az öltözőre…

       • Diego Costa

        Semmilyen hatása nem lesz. JT-nek lesz hiánya, nem Costának. Ő csak egy “bohóc” az öltözőben, nem fog annyira hiányozni. A pályán mutatott jó teljesítménye, küzdeni akarása inkább.

        • kasata91

         A pályán mutatott jó teljesítménye már egy ideje hiányzik .

         • Diego Costa

          Tudom. Ezt csak arra mondtam, hogy a jól játszik, akkor az hiányozna. Minden más nem.

     • myheartisblue

      Ha Slutsky bekerult az edzoi stabba tuntetesbe kezdek. Latszik h csak egy haszonleso es csak hasznot huz a Abra-baratsagbol, nah meg a Chelseabol.

  • balazsh

   Inkább Costa neheztelhet Contéra, talán még mindig a téli átigazolási vétó miatt. De fene se érti a spanyolt.

   • WehaveNoHistory

    Hát én már nem tudom, de gáz szitu. Conte kemény fickó, ha A mond akkor holnap nem mond B. Costa meg indulatos latino, aki mond ezt azt dühében. Remélem a végén rendezik mint férfiak.

    • Endy919

     Szarrá verik egymást ?:D

     • WehaveNoHistory

      Részegen, papuccsal 🙂

   • kormolar

    itt látszik Conte nagysága… h simán duzzghatna és kihagyatná Costát…ehelyett ott van a kezdőben mindig…a csapat előrébb van a személyes problémáknál…

    • myheartisblue

     Nem is lehet szebben megfogalmazni.

    • mondjuk nem tudom, mennyire lenne meg ez a nagyság, ha lenne egy másik Costa kaliberű centerünk 😉

     • kormolar

      ja de mondjuk képzeld el ebben a szituban JM-et vagy Guardiolát…kb. január óta u20-as lenne Costa

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Nem akarom mindenre rámagyarázni, de a gólnál integetett a szurkolóknak, eddigiek alapján nem emlékszek tőle ilyen ünneplésre

   • Diego Costa

    Nem biztos, hogy a szurkolóknak integetett. Én arra tippelek, hogy valami ismerősnek intett a nekik elkerített részen.

   • Sandic

    Az Everton elleni góloknál s együtt örült a csapattársakkal, a szurkolók felé is integetett. Nincs itt olyan nagy gond.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Costatól jóval intenzívebb gól örömökhöz szoktam, az Evertoni meg valahogy kimaradt, mondjuk újságírok se csaptak le rá, így ezek szerint csak nekem volt furcsa.

  • zoli0415

   Costát is megölelte:

   • WehaveNoHistory

    ez így oké, köszi!

 • Zoleee

  Hát ez elég laza meccs volt.
  Ezért nem haragszom rájuk 🙂 de gyenge volt a Boro ma is…
  Fabregas pedig fantasztikusan játszott!

  • ugyan csak a második félidőt láttam, de az alapján már kb a meccs előtt feladta a Boro, hogy a Chelsea otthonában nem fognak bentmaradni.

   • Zoleee

    Hát azért ennél nagyobb küzdést vártam tőlük. De lehet tényleg tudták, hogy semmi értelme nem lenne 🙂

 • Lavid Duiz

  Szegény Fabre most tudta meg, hogy az a 11 assist csak 10 assist.

  • WehaveNoHistory

   Minden másra ott a Mastercard.

 • myheartisblue

  Sracok orultem h megirhattam a bevezetot es h tetszett, Koszonom erte a jo szavakat. Kulon orom h bejott a tippemes, egyutt kiszurkoltuk es hogy nyertunk es 99%-os progressbe vagtuk a PL aranyat. #proudtobeblue

 • WudigessBoi

  Néggyel van több rúgott gólunk – és ami fontosabb, győzelmünk is -, mint bárki másnak a mezőnyben.

 • Diego Costa
 • balazsh
 • kasata91

  Kérdés, hogy vajon idegenben akarunk ünnepelni, vagy hazavisszük ?
  El tudjátok képzelni hogy egy lötyögős x-re játszanának pénteken?

  • trueblue05

   nem.

  • WehaveNoHistory

   simán, 0:0
   kérdés Pulis mit akar.

   • kasata91

    És még akkor is lehetünk bajnokok, és José tehet minket azzá.
    Az priceless lenne 😀

  • gorkaf78

   Sztem felforgatott csapat lesz, Conte rotálni fog, Costa és Hazard az utolsó félórára száll majd be.

  • N’kolo Ganté

   Nem hiszem hogy direkt elbasznánk a meccset csak azért hogy hazai pályán legyünk bajnokok, a győzelemért kell menni. Pályán ünnepelni a győzelmet még mindig jobb mint a szombati Spurs-meccs eredménye által bebiztosítani a címet.

   A WBA eléggé leeresztett, négy vereség után szereztek hétvégén egy pontot. Hazai pályán zsinórban három vereségnél tartanak rúgott gól nélkül. Mi elég fasza formában vagyunk – utolsó négy meccsünkön 4W, 14 lőtt és 4 kapott gól – ha kitart a forma akkor ütjük őket is.

   • “A WBA eléggé leeresztett”
    Ja, mintha onnantól, hogy meglett a “csoda” 40 pont, elfelejtettek volna focizni és küzdeni – legyőzték az Arsenalt, aztán bezárták a kaput, azóta 6 meccsen 2D 4L, ezzel a liga legrosszabb formában lévő csapata lettek, mínuszba fordították a gk-t is, szóval nem is értem. Nyilván nem az EL a cél, és azért küzdeni, de nem mutat csúnyán az a nyolcadik hely, viszont ha így folytatják, könnyen alsó ház lehet a vége a 38. kör után.

 • balazsh

  “Tegnap este a Chelsea Football Club lett a harmadik csapat a Manchester United (347) és az Arsenal (306) után, amelyik már legalább 300 hazai Premier League-mérkőzését nyerte meg.” (CRNiB)
  We ain’t got no history.

 • Off-szerű: Advocaat lett a holland válogatott új edzője, Gullit assistant.

  Kíváncsi leszek. Továbbra is tartom, hogy a hollandok problémája legkevésbé az edző(k) személye már jó ideje, Advocaat pedig nekem nagy kedvencem volt kb 10-15 éve, utoljára még a Zenitnél mutatott teljesítményével, azóta viszont eléggé leeresztett. A fekete tulipánt meg hiába csípem, edzőként úgy nagyjából Zola szintjét üti meg, vagy azt sem. Őszintén szólva így első blikkre nem sok időt jósolok a párosnak… 😐

  • Ez hatalmas basszus. Hiddink után Advocaat meg Gullit? Még most is rácsodálkozom, mekkora generációs szakadék van Hollandiában. A nagy reménységekből lófsz nem lett, ahogy a feltörekvő edzőkből se. Hollandiában már vagy 10 éve csak abban a generációban bíznak, amelyik most van 60 és 70 között félúton. Marwijk, Van Gaal, Hiddink most meg Advocaat. Qman ennek az edzői nemzedéknek az egyetlen zászlóvivője.

   • mondjuk azért tegyük hozzá, hogy fiatal épeszű edző nem is megy el válogatott élére dolgozni, de összességében adom, amit mondasz. A múltkor már mondtam, hogy nagy fájdalom, de a holland labdarúgás kísértetiesen hasonló(an csúnya) utat jár be, mint a magyar labdarúgás, egy kifejezetten jó aranygeneráció labdarúgóiból, akik azért sok mindent mégsem tudtak nyerni, keservesen rossz edzőgeneráció nőtt ki, amiért igazán kár, a futball világpiaci átrendeződése (lényegében a kuparendszer átalakítása, a BEK+KEK eltűnése, a BL megjelenése) pedig kinyírta a bajnokságot, de legalábbis jelentéktelenné tette a top bajnokságokkal szemben, pedig a holland iskola az elég szép eredményeket hozott, és remek generációkat nevelt ki, legyen szó akár az Ajax, akár a PSV modelljéről, de még kisebb holland csapatokból is vezetett út spanyolba v angolba – ma pedig az ottani legjobbak égnek meg a top bajnokságokban, elég csak a legutóbbi Depay vagy Janssen esetekre gondolni – hol vannak már ezek egy Stam, Nistelrooy, Bergkamp, de még akár a Robben, Kuyt, RvP vonaltól, vagy akár, hogy ne csak PL-t említsünk, Sneijder vagy vdVaart.

    • “mondjuk azért tegyük hozzá, hogy fiatal épeszű edző nem is megy el válogatott élére dolgozni”
     Ez mondjuk attól függ, mi számít fiatalnak. Egy 45 éves edző szerintem még bőven, és azért Jogi a németeknél, vagy mondjuk Conte is ennyi idősen vette át a válogatottja irányítását. Aztán ott van még Deschamps, Blanc, Coleman, Terim vagy akár Szluckij is. És most az teljesen lényegtelen, hogy világszinten milyen edzők, mert a nemzetükön belül azért mind az élboyt képviselik. Szóval szvsz nem igazán számít a kor, ha van a nemzeten belül egy hozzáértő edző, aki rá lehet bízni a válogatottat. A gond az, hogy jelenleg a hollandoknál két ilyen edző van, az egyik Koeman, a másik de Boer, de utóbbi azért sokkal kevesebbet mutatott magából. Talán még Cocut mondanám, aki az utóbbi években elég faszipántos teljesítményt mutat, de Q-mantól még ő is egy másik súlycsoport.

     • mondjuk igaz, így bele sem gondoltam, bennem alapvetően az van meg, hogy a karrier az a klub, a válogatott az nyugdíjas meló.

      Amúgy most olvasom, hogy az első jelölt egy másik Chelsea vonatkozás, Henk ten Cate lett volna, de ő visszautasította, Koeman meg előre közölte, hogy “nem elérhető”. Ami nekem némileg fura, hogy Rijkaard neve nem merült fel, mondjuk a Barca óta ő is csak lefelé csúszik, és elvileg ugye év végén bejelentette, hogy visszavonul, mint edző.

      • Mondjuk hogy Cate mi miatt nem vállalta el, azt annyira nem értem. Már kb. 10 éve egy totál perifériás edző, aki semmit nem vesztett volna azon, ha a rutinját kamatoztatva elvállalja legalább 2018 nyaráig.
       Mondjuk másfelől meg sok mindent elárul, hogy a szintén 60-on túli Cate lett volna az első választás, aki valamilyen szinten tisztes szakember, de azért ő még mindig a Hiddink-Advocaat vonal alatt van nem kicsit.

       • kicsit kifogyott a lábuk alól a talaj…

  • kormolar

   Azért sztem az Ajax bizonyítja idén h nem annyira reménytelen a helyzet…Kluivert kifejezetten ígéretes játékosnak tűnik….

 • balazsh

  Úgy néz ki végül mégis megadták 😀
  https://twitter.com/OptaJoe/status/861852343075299328

 • Costa vegre megszolalt klubvaltas ugyben 🙂 Maris nem olyan gyaszos a helyzet.
  http://www.skysports.com/football/news/11668/10869976/diego-costa-says-he-may-not-leave-chelsea-for-china-in-summer

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Lehet a rossz angolja miatt is, de ezzel a mondattal kb semmit nem mondott.

   • “And speaking to South American broadcasters DirecTV Sports”
    gyanítom nem angol volt a nyilatkozat 😛 😉

   • Nem rossz az angolja, hanem nincs. Még sosem nyilatkozott angolul. Amúgyis szinte csak dél-amerikai vagy spanyol mediumoknak nyilatkozik.

    Szerintem mondott: Nincs még döntés, valamint, ha lesz az is az ő döntése lesz, nem a klub, nem az ügynök, hanem csak ő dönt.

  • balazsh

   Ha viszont marad, az attitűdjével sürgősen kezdjen valamit, mert így többet árt, mintha eligazolna. Visszanéztem egy őszi meccsét és ég és föld a csávó.

   • Szerintem azért is ilyen a teljesítménye most, mert még nem tudja mit akar. Ha megszületik a döntése és maradna, kicsit jobban itt lesz fejben akkor visszatér a “régi Costa”.

    Azt azért tegyük hozzá, hogy így is vert 20 gólt, amivel beállította az eddigi PL csúcsát, persze várhatunk tőle többet, kell is, mert több van benne, de azért nem kell máris akasztani.

    Sztem van benne 30 gól is akár egy szezonban, ha minden klappol.
    Én erősen presszionálnám, h járjon angoltanárhoz, sokkal inkább be fog tudni illeszkedni.

    • gorkaf78

     Sztem az az alapvető kérdés Costa-nál, hogy jól érzi-e magát a klubnál, és Londonban. Ha nem – és tartok tőle, hogy ez így van – akkor nem fog tudni igazán beilleszkedni, mert nem is akar. Azt gondolom, most nyáron el fog dőlni a sorsa, de ha jól tudom, egyelőre visszautasította a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát.

    • balazsh

     Engem nem a teljesítménye zavar elsősorban, – így is azért sokat hozzá tesz a meccsekhez – hanem az attitűdje. Azt pedig nem indokolja, hogy bizonytalan. Motiválatlan, flegma, a csapattal és edzővel közömbös, a szurkolókkal hálátlan, ha emögött nincs valami magánéleti válság, akkor elfogadhatatlan.

     • Jaja persze, ezert is mondtam, hogy ha fullon porogne akar 30 golos is lehetne.

 • CHELSEA HAVE SIGNED 15-YEAR-OLD BILLY GILMOUR FROM RANGERS IN DEAL WORTH £500,000

  • gorkaf78

   Olvastam már a srácról, itt egy cikk róla:

   http://www.goal.com/en/news/8/main/2017/03/27/34041672/meet-rangers-wonderkid-billy-gilmour-the-starlet-chelsea

   Ez egy Chelsea-szintű klubnak aprópénz, aztán meglátjuk mi lesz belőle…

   • Oda kene adni 3-4 evre Spurs, Everton, Soton vmelyikenek, hogy kineveljek aztan visszakapjunk egy Lallana/Clyne/Kane/Alli stb szintu jatekost. Nekunk ez nem megy, mert nem fog eleg lehetoseget kapni az elso csapatnal, ahogy RLC sem pl. Ruben mar sokkal elorebb lenne, ha az emlitett csapatoknal lenne, ez a helyzet, nem panaszkodom, mert mi nyerunk ok meg nem, csak akkor alljunk hozza igy es adjuk oda ezeket a jatekosokat ilyen 2 eves loan szerzodesekkel, vagy adjuk oda buy back clause-zal persze ugy, h ertelmezheto aron kapjuk vissza, ha esetleg berobbannak is.

    • Endy919

     Lótusz pont rossz példa , mert egy lusta flegma fasz , de értem a mondandódat és egyet is értek.

     • Nem vagyok benne biztos, h ez mentalitas beli dolog nala, nem lehet, hogy egyszeruen ilyen a stilusa? Ha flegma fasz lenne nem hiszem, hogy Contenal a pad kozelebe kerulhetne.

   • Diego Costa

    Én megmondom: semmi.

    Dunát lehetne rekeszteni a klubnál lévő tehetséges fiatalokkal ennek ellenére senki nem jut el a felnőtt csapatig… RLC és Chalo jutott legmesszebb ők olykor leülhetnek a padra, ennyi.

    Egyedül Christensen lehet a kivétel, aki náluk talán több lehetőséget kaphat majd. Talán.

 • Juve-Real?

  • Endy919

   Nem volt még nyilvánvaló az odavágók tán ?:)

   • a Monacoból még kinéztem, hogy fordítanak.

    • Te tenyleg nem isemred a Juvet akkor 🙂 nem volt az az isten.

     • tudom, tudom, a fociról itt csak te tudsz valamit, mindenki más helikopter 🙂

      • eppen az ilyen kommentjeid bizonyitjak, h te magad vagy ilyen, nem mas 🙂

       Most komolyan, nem vagy kepes belatni, hogy egyszeruen nem vagod az olasz focit? 😀
       Multkor is vmi eleg kemeny keptelenseget mondtal a Juverol 🙂 nem gond csak nem ertem ezt miert nem lehet elfogadni, miert kell mindig “jobban tudni”.

       • Endy919

        Egészen nagy spanok lettetek. 😀

        • En probalok vitazni, de nem lehet 🙁 Mindig jon a sundisznoeffekt.

         • Endy919

          így hogy mondod … Zenzo valójában nem Jocó? 😀

         • az nem vita, hogy két kommentenként elintézed annyival, hogy “nem tudsz te semmit”

 • kormolar

  off: most olvastam nso-n h vizsgálódik az UEFA Pogba átigazolásának ügyében…1-2 számot is közölnek a cikkben… sztem ez egy nagy ráfizetés az Munak…ami az idővel egyre nagyobb szívás lesz…de ami a legmegdöbbentőbb h Raiola h lehúzta az Mu-t….xDDDDDD gyakorlatilag egy Torres árát fizették ki neki….xD

  http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/mu-hibaztak-volna-a-fifa-vizsgalja-pogba-atigazolasat-2568173?utm_source=nsofb&utm_medium=page&utm_campaign=nsofb

  • Endy919

   Ebben a bizniszben bőven benne volt Ibra ára is.

   • még az is lehet, amugy sokan pedzegetik sot mar pelda is volt ra (Neymar biznisz), hogy a publikus ar sokszor korsantsem a valodi ar 🙂

  • kormolar

   most nézem h Lukakut is ő egyengeti… így azért 2-szer meggondolnám a leigazolását…xDDDD

   • Endy919

    Raiola vagy Mendes..egy kutya. Ha nagy nevet akarunk venni , akkor beléjük botlunk.

    • kormolar

     ja csak elég gáz h egy 30-40 milliós játékosért 2-szer annyit kel fizetni ,mert ilyen luxusprosti játékosügynöke van valakinek…sztem am ezeket kéne szabályoznia az UEFA-nak…h max 10-15% lehetne az ügynöki profit/díj…mostanában nagyon elszaladtak az efféle költségek

     • Endy919

      Elkurvult világban élünk és ahogy haladnak a dolgok, ez már cask rosszabb lesz.

      • így van, erre nem gondolom, hogy nagy ráhatása van/lesz az UEFA/FIFA stb párosnak. Ők max a salary cap-ig juthatnak, oszt ennyi, de inkább max annyival tudnak szabályozni, hogy BL/EL győzelmekért, részvételért nem fizetnek ki eszméletlen összegeket – ezzel viszont saját biztonságukat veszélyeztetik, hiszen jó 10 éve téma, hogy a tradicionálisan nagy klubok kiszállnának ebből, és “saját BL-t” alapítanának…

       Ha túl tudjuk tenni magunkat azon, hogy mennyi egy játékos ára és bére, akkor tök felesleges ezen kattogni, hogy egy adott business-en mennyit akaszt le egy ügynök.

     • Diego Costa

      Nem tudom, hogy miként lehet ennyire nagypofájú az ügynöke. A játékos simán mondhatná, hogy akkor kirúglak és nincs munkád. Eddig se értettem, hogy ők miért részesülnek az átigazolási díjból akár elenyésző mennyiségben, akár ilyen horribilisért. Azért kapja a fizetését, hogy a játékos ügyeit intézze. Miért kell az átigazolásnál még busásan megjutalmazni azt nem tudom…

  • balazsh

   Ilyenkor mosolygok el igazan Kante atigazolasi dijan :))))

  • Raiola mindig mindenkit lehuz, ajanlom a rola szolo cikket a Britanniarol 🙂

  • Diego Costa

   Zlatan 400 ezer fontos heti fizuja is elég kemény.

 • Chelsea4Ever
  • gorkaf78

   Hú de jó hír lenne, ha Conte belemenne a szerződéshosszabbításba. Benne látom azt, hogy képes tudatosan felépíteni a jövő csapatát. Ez az év bizonyíték erre, és most szabad kezet kell neki adni, hogy azt vehessen meg, akit akar, ill. úgy alakíthassa az edzői stábját is, ahogy szeretné.

   • “Hú de jó hír lenne, ha Conte belemenne a szerződéshosszabbításba. ”
    nem tudom, miért láttok ebbe bele akkora dolgot. Ha Conte le akar lépni, a szerződése jelenleg is köti, ha hosszabbít, az max Abranak fog fájni, ha a kövi szezonban már mégsem jön be a fazon.

    • Adom, semmi sem valtozik, ezzel csak Contet jutalmazzak, lehet, hogy eleve igy volt a megallapodas, hogy ha meg lesznek vele elegedve egybol jobb kondicokkal kap egy hosszabbitast.

   • “és most szabad kezet kell neki adni, hogy azt vehessen meg, akit akar, ill. úgy alakíthassa az edzői stábját is, ahogy szeretné.”

    Azt nem gondolom realisnak. Nem veletlen, hogy az olasz setupot kovetjuk (director of football + head coach), Conte igy dolgozott a Juvenal is Marottaval, ahogy most Emenaloval.

    Ezzel nincs bajom amugy, igy tud nagyon hatekonyan mukodni egy klub, lasd Juve, Roma stb. de jo kerdes, hogy erre vajon tenyleg Emenalo a legmegfelelobb nalunk, majd kiderul uj dolog ez meg nalunk, de szukseges, mert efele megy a top football.

   • kormolar

    lehet h szemétségnek fog hangzani, de én várnék még fél szezont a szerződéshosszabbítással…ilyenkor szezon után a legneccesebb, mert lehet h ősszel összeomlik a csapat vagy vmi gond adódik….szerintem január körül lehetne látni h megéri e a szerződéshosszabbítás… akkor érdemes Conte-t hosszab távon elkötelezni…JM-el is megszívtuk tavaly az ilyet…bár most nem látok akkora visszaesést mint a tavaly előtti bajnoki cím tavaszán…

    • Diego Costa

     A két dolgot nem szabad összehasonlítani. Sokan sokszor próbálták meg a 2 edzőt összehasonlítani, de semmi értelme. Conte egy tiszta lelkű, ŐSZINTE, kedves ember, akit csak szeretni lehet. Mou nem ilyen… Ezért is romlott meg az öltözői hangulat, ami a kirúgásához vezetett. Conte esetében ezt elképzelhetetlennek tartom.

     A szerződéshosszabbítás szerintem rendben van. (Az általad felvette januárihoz képest pedig sokkal több. Ha valaminek, nah annak semmi értelme nem lenne). Persze felkapja az ember a fejét, hogy minek, hiszen 1 éve van itt, de mért ne? Nem jelent garanciát semmire, csak megnövelik a fizetést benne és meghosszabbítják. Az üzenetértéke mind Conte számára, mind pedig a többi klubnak sokkal fontosabb lenne. Conte érezné, hogy számítanak rá, elismerik a munkáját a többi klubnak pedig világossá válna ( már ha eddig nem lett volna az), hogy kár kopogtatni. Mindezeken felül még erőt is sugároz, ha mondjuk Hazard és más játékosok is odakanyarítják a nevüket a nyáron az eléjük tolt papírra.

   • Diego Costa

    Meg fog történni, ez nem is kérdés.

  • myheartisblue

   A kérdés hogy aláírja-e vagy Interesek rank tudnak-e licitelni. De az O mentalitasa es szavai utan nem tudom elkepzelni, hogy lelepjen. Kivetel ha a Csalad boldogsaga elobbrevalo lenne.

   • Ezeket a pletykakat nem tudtam eddig sem komolyan venni, de ilyen szezonveggel foleg semmi nem allhat a klub es Conte koze.

  • Sandic

   Mou is kapott, meg talán RDM is (igaz ő BL győzelem után), aztán mi lett utána XD

 • Hát, gyanítom mindenki várja már az új Nike mezeinket, emellett külön öröm, hogy az Adidas már nem bánhat el felünk az idei idegenbeli után még 1x ilyen randán

  http://www.skysports.com/football/news/11095/10871031/manchester-united-release-new-away-kit-for-2017-18-season

  • balazsh

   Errera fejen latszik is hogy gyogyszerre ivott, gondolom ettol lett ekkora hanyas belole.

  • Endy919

   fúbazki..

  • Az Adidasnál amúgy megőrültek? Kb. 2011 óta olyan ocsmányságokat vágnak piacra, amit egy jóérzésű focista önmagától még edzeni sem venne fel.
   A Puma meg a Nike akkora köröket vert rájuk, hogy lassan már külön versenyt ki lehetne írni a leggyérebb home/away/third adidas kitre.

 • Diego Costa
 • wingbackekert fog folyni a harc iden nyaron
  http://www.skysports.com/football/news/11661/10870498/wing-backs-will-be-in-demand-in-the-transfer-market-this-summer

  Nagyon kemeny, h Conte hozta a a 343-at, es konkretan a top PL csapatok kozul mindenki lekopirozta Jose-n kivul.
  Meg Wenger is elkezdte a vegere 😀

  Nyilvan voltak komolytalan probalkozasok elotte leginkabb kiscsapatoktol, de senki nem tartott ki melette tul sokaig (Wigan, Watford stb.), nagy csapatok kozul nem remlik, hogy barki komolyan probalkozott volna, aztan latva a siekrt most mindenki beepiti a repertoarjaba.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Watford 2 éve egyhuzamba 3 védővel játszik ha jól rémlik, de az igaz hogy Conte után lett divat a PLben.

   • BR

   • BR is aránylag sikerrel vitte, csak senkit nem vonzott a dolog, mert végül kibaszarintották.

    • Endy919

     Fánhál is próbálgatta a MU-nál. Remek 0:0 meccseket játszodtak.

   • Emlitettem is, de eleg sikertelenul tettek.

  • Endy919

   Jocóka is kipróbálta pár alkalommal , pl ellenünk is a fakúpban.

  • Lajos Berta

   De nekünk szélsőkre, jobb- és balhátvédre, valamint irányítóközéppályásokra van szükségünk!!!
   A többi csapat pedig betlizik, hiszen mi csak Conte a keretünkből fakadó kényszeréből játsza ezt a taktikai felállást…
   (Danny! Elnézést tőled, nem neked szólt az iróniám.)

  • kasata91

   És emlékeztek hogy tavaly nyáron csak a legvadabb víziókban beszéltünk arról hogy itt meg kellene reformálni valakinek a nagy 4-4-2 dömpinget mert kioltják a csapatok egymás játékát stb stb.
   Valamit tud a digó na.

 • Oké, hogy a németek válogatottja multikulti, de ez a német tehetség Abouchabaka azért kicsit több a soknál.

  • ” a németek válogatottja multikulti”
   nem mind azonos mértékben, de melyik nem az 2017-ben? 🙂 már persze, a lényegi csapatok közül, mert azt simán elhiszem, hogy az azerieknél valóban 11 ezerbajdzsár lép csak pályára 😀

   • Oké, de más, hogy van pár volt gyarmati játékos, meg hogy van egy pici mindenhonnan 🙂
    Egyébként a spanyol szerintem abszolút nem nevezhető annak. Oké, vagy egy Costa, de rajta kívül szvsz csak akkor találnánk nemzetiséget, ha különszednénk a baszkokat, meg a katalánokat, meg az andalúzokat meg stb.
    De az olasz sem egy multikulti társaság. Az argentin vonal nyilván érint egy pár játékost, de azért mégse Abouchabaka futkosik a pályán 🙂

    • ok, a spanyoloknál 1-2 brazil van, a többi nem, de cserébe ott vannak a “belgák”, “franciák”, de az EB győztes portugáloknál is több a felemás állampolgárságú nyilván, mint a honi. Ehhez képest a németeknél a “kifogásolható elemek” egy része (Özil, Can pölö) tisztán német állampolgár, mégha van is bennük pár vonóval 🙂 és őszintén, azért, mert az angolok egy része “angolabbnak tűnik”, mondjuk Sterling vagy Alli sem kevésbé mókás, mint nevezett abubakancs 😉 és akkor az olyan olvasztótégelyekbe, mint Hollandia, vagy Svájc, már bele se menjünk – s bár az olyan nemzetek, mint a svéd, tisztulni látszik, de azért játszott ott Martin Dahlin, akit esti meccsen csak külön elemlámpával lehetett megtalálni, vagy az echte svéd Ibra, de még ma is találsz ott is egy Durmazt, érted 🙂 vagy az olyan feltörekvő csapatok, mint a sógorok, hát, Alaba is egy igazán szép osztrák gyárek, legalább, mint Dragivocs vagy Arnautovics, pedig a bantu tisztán osztrák állampolgár.

     Na, Izland az Izland mondjuk, ez tény 😀

     • Endy919

      A svédeknél a wonderkid , hótfekete Isak a favoritom , de a svájciak a 8-9 albán légióssal nagyon tutik 😀

     • kasata91

      Értem én hogy mindenhol csak a NO RÉJSZIZÖM, de ez szerintem nem jó vonal. Hogy jóformán mindenki olyan válogatottnak vallja magát, amilyennek szeretné. Innentől már csak egy lépés, hogy a válogatottak is igazolgassák a játékosokat ide-oda.
      Mennyivel szebb volt amíg nem csak mezszínek, hanem nemzetek, kultúrák és stílusok csatáját láthattuk a pályán.

      • de pont azt írtam feljebb Cechnek is, hogy ez régen sem volt másként, de legalábbis 15-20 éve már ugyanez ment, legfeljebb nem ekkora mértékben, de nézd meg a ’98-as győztes francia csapatot, ahol Zidane-ok meg Djorkaeffek rohangásztak, és ahol azért eleve egy olyan olvasztótégely nemzetről beszélünk, hogy egy Henry, Thuram, Desailly franciának számított, pedig azért no récizöm, de az echte franciák ritkán feketék 😉

       • kasata91

        Egyet értek. Jelen van/volt/lesz. ’98-as vb-ről bennem csak az maradt meg hogy 7 évesen a sakktábla válogatottnak neveztem a fhansziákat 😀
        De a növekvő tendencia ami elkeserít, mert nem tudni hol a vége.

     • De belgáknál meg dettó ott vagyunk, hogy a fél keveredett állomány Kongóból van.
      Az meg alap, hogy tisztán állampolgárokról beszélünk, nem honosított egyénekről.
      Sterling pl. miért mókás? Teljesen angolszász név.

      • “Sterling pl. miért mókás? Teljesen angolszász név.”
       de most csak a név számít akkor? Sterling egyrészt ébenfekete, ami azért egy tipik angol esetében minimum ugye fura, másrészt meg a Raheem név sem az a John 😀 cserébe Jamaica-i születésű, ergo állampolgár is.

       • Hát de fentebb a nevekről vitázunk, és itt is a nevét emeled ki 🙂

        • én a mulitkulitról írtam, nem arról, hogy kinek mi a neve… akkor elbeszéltünk egymás mellett. Itt most a nevet emeltem ki, mert te eleve arra utaltál.

         • Lehet akkor véletlen a fentebbi hsz. gondolatmenetét vittem tovább, esélyes .
          Viszont azt tartom, hogy a gyarmati játékosokat én annyira nem tartom multikultinak egy válogatottnál.

          • erre nehéz mit mondani, mert ez szerintem nem nézőpont kérdése. Ettől persze értékelhető sok szempont alapján, mert mivel az “ősi vérvonal” ugyancsak kevéssé mutatható/kutatható, így minden attól függ, hogyan, miben állapítjuk meg az elégséges feltételeket, de számomra egy Zidane nem lesz inkább francia, mint Sterling vagy Alli angol, vagy mint nevezett Abouchabaka német. Nyilván értelmetlen vita lenne kikötni, hogy csak az a “német” aki tudomisén, 10 generációra visszamenőleg árja, de ettől még a Sammer-Brehme-Matthaus-Ziege névsorhoz képest a Podolski-Klose-Gomez ugyanolyan hülyén mutat, mint a Can-Abouchabaka. Amíg egy válogatottban pedig megfordul egy Kahn, vagy Neuer, akiket még Hitler is az übermensch kategóriába sorolna, addig nagy gond nincs 🙂

    • Ebbol is latszik, hogy ennek a hattereben leginkabb gazdasagi es politikai ( volt gyarmatok) okok vannak.

     Ahol szar a gazdasag (spanyol, olasz, kishazank stb.) ott nincs is annyi tobb generacios bevandorlo (mar integralt, anelkul ugye a gyerek nem is nagyon jar focizni, mert mas problemakkal kuzdenenek)
     ,mint ahol duborog.

     • “Ahol szar a gazdasag (…kishazank…) ”
      És még a foci is 🙂

      • Pedig most mar az infrastrukturara sem lehet fogni.
       Viszont meg mi is fel tudunk mutatni egy Sowunmit meg egy Viniciust 😀

       • Miriuta, Leandro, Koman…. 🙂 de amúgy ha már csak a neveknél tartunk ugye, akkor azért ugyancsak sok olyan játékos fordult meg nálunk, mint Limperger, Czvitkovics, Dzsudzsák, Kleinheisler, Torghelle, Priskin, Disztl, Keller, Dragoner, stb, stb

        Egyébként ez az infrastruktúra dolog is… a foci úgy lehet jobb, ha ömlik bele a pénz, ez tény, de egyrészről ez nem az állam feladata kellene, hogy legyen, legalábbis addig, amíg lenne mit tenni helyette, másrészt pedig megint sikerült megfogni a dolgok rossz oldalát – jó focit lehet játszani szar stadionban is, meg, mint látjuk, a stadiontól nem lesz jobb a foci, meg néző sem lesz több. Persze szép koncerteket lehet majd benne tartani, de ha _magába_ a fociba (edzőképzés, utánpótlásképzés, edzési módszerek, fejlesztések, technológia, stb) nem ölünk pénzt, előbb megy tönkre a stadion, minthogy jó meccsek legyenek benne – hacsak rá nem megyünk valami EB v akármi megrendezésére megint :/

   • Endy919

    :DDDDDDDDDDDDDD

   • Nem tom, de nekem ez a név már az Acheampong, meg Aboubakar, meg Agyemangbadu vonalat juttatja az eszembe, ami kicsit bizarr.

    • Furcsállom, miért bizarr ez számodra – ez még csak nem is újkeletű dolog a sportban, és most nem az NDK-s úszónőkre gondolok, de ha egymás mellé állítasz egy Marco van Bastent és egy Ruud Gullitot, akkor vajon melyik a holland? 🙂 Emmanuel Petit vs Zinedine Zidane? Frank Lebeoeuf vs Yurij Djorkaeff? 🙂 A ’98-as vb győztes franciák fele kb ugyanez a szint volt… pedig akkor a belgák még belgák voltak – most meg, ha valakiről nem tudod elsőre megmondani, hogy milyen nemzetiségű, 80%, hogy belga 🙂

     • Oké, de azért Zidane meg Gullit neve bőven elmegy egy francia-holland kombónak. Nyilván Zidane sem egy Zsan, vagy Zsák, de a nevéből senki nem mondja meg, hogy nem francia, ahogy Gullitnál sem, főleg nem azon a németes torokhangon, ahogy ejtik.
      Még a 98-as franciáknál is volt kb. 3 ember, akinek a neve már átnyúlt egy másik kontinensre.

 • acsdav2

  Ma esti Arsenal meccs, hogy lehet egy időben a BL-lel? Eddig úgy tudtam nem lehet rendezni meccset Uefa rendezvénnyel egy időben.

  • WehaveNoHistory

   Megye 1. csapatoknak lehet 🙂
   Elvileg nem, de nagy duzzogva leszokták játszani. Nem találtam hivatalos álláspontot, sorry.

 • Tammy Abraham has made history by becoming the first man ever to be crowned Bristol City’s POTY, Young POTY AND top scorer in the same season

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Aké biztosan nem kap aranyat, neki nem lesz meg hozzá a kellő meccs szám. 5 bajnokin kell pályára lépni hozzá, számomra így még rosszabb döntés volt az ő visszahozatala.

  • Endy919

   A csapat kérhet további érmeket , szóval biztos kap .

  • acsdav2

   De most őszintén, mit számít? 🙂 Ő is tudja, hogy ehhez a címhez neki nincs köze, akkor miért kellene érmet kapnia. A következőben reméljük már sokkal nagyobb szerepe lesz. 🙂

  • Sandic

   Fél szezont a bonszmusznál töltötte, neki azért kéne érmet kapnia, mert segített nekik a bentmaradásban.

 • Endy919

  Távolról sem vagyok Real szimpatizáns , de a BL döntőben muszáj leszek nekik szurkolni , mert a Juvétól egyszerüen felfordul a gyomrom.

  • Juve megerdemelne, de talan jobb, ha nem nyernek, akkor talan el lehetne hozni Bonuccit, ha van Dijk nem jon.

   Amugy sztem a Juve fog nyerni, de meglatjuk.

   • kormolar

    én azért fiatalabb védővel számolnék…

    • Endy919

     Barzagli ?:D

     • kormolar

      jobban hangzik…xD

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Inkább Simeone távozásának szurkoljunk és akkor Gimenez!

       • Endy919

        onnan csak Tiago! 😀

        • mert legutóbb is úgy bevállt, mi? 😀

         • Endy919

          simán 😀 már a bombája miatt megérte 😀

        • Bukkakebáró Idemitirjak

         Szegény Torressal mi lesz???

    • WehaveNoHistory

     nesta? 🙂

     • kasata91

      Nesta-Maldini páros jöhet. 😀

      • WehaveNoHistory

       Az utolsó nagy olaszok 🙂

       • Azert a Chiellini-Bonucci-Barzagli 3 as is kezdi magat halhatatlanna tenni.

        • WehaveNoHistory

         (Ha)Nyernek Cardiff-ban, akkor tesznek egy nagy lépést afellé.

    • 3-4 ev siman lesz benne meg, de teny, h jobb lenne VvD, de erte minimum 4 csapat fog versengeni, nem lesz egyszeru.

     • Sandic

      Az angol bajnok ajánlatát nehéz lesz visszautasítani. Ráadásul van potenciál a keretben (vagy inkább Contéban), hogy további sikereket is elérjünk.

   • WehaveNoHistory

    olyan nincs ugye hogy egyik sem? de akkor mar az olaszok,de amugy mindegy.igy is ugy is beképzelt az összes real drukker, majd a győzelem utan max ki lesz bontva az ajtó hogy beférjen az arcuk.

    • Talan, ha a tiziparbajt a vegen a vegtelensegig huzzak 😀

     • WehaveNoHistory

      Á, olyat ne, végén még az edzők is rúghatnának 🙂

  • WehaveNoHistory

   biztos lesz valami jo film akkor a tv-ben 😀

   • Endy919

    ncore már ég 😀 csak úgy jönnek lefele a sorozatok 😀

    • Billions-t ajanlom, nekem uj felfedezes.

     • Endy919

      Le is szedtem az első évadot , adok meki egy esélyt. De a szereposztás ígéretes.

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Lassan Preacher második évad! 😀

       • Endy919

        én is szeretlek 😀

     • Rammschein

      …nálam az kasza lett, de a vöröshajú csávesz az Elit Alakulatból a Homelandben is van… 😀

      • Pedig nagyon erdekes, csak tenyleg nem az az instant szorakozas, bele kell melyulni kicsit.

    • Endy919

     Ha már sorozatok , valaki nézte a homelandot ? Megéri belekezdeni?

     • Rammschein

      Igen… jó kis kém sorozat szerintem. 🙂

  • kormolar

   én a Juvénak fogok drukkolni már csak Buffon miatt is…az az ember megérdemel egy Bl címet, mint a karrierje koronáját…még mindig az egyik legjobb kapus…oylan kapusban mint Pirlo…

  • nem lehet, hogy a realon karácsonyfadíszként csüngő zizu legyen, aki először duplázni tud a BL-ben, az kb olyan, mintha anno mi a hasonlóan jóképességű Granttel lettünk volna először BL-győztesek. Továbbra is tartom, hogy a Juve győz végül, főleg azért, mert talán az egyetlen csapat volt már a 8 közt is, aki képes levédekezni a Realt, már az Atma is majdnem megfogta őket, de úgy nem lehet, ahogy ők mímelték a védekezést, mindkét meccsen (most is mi kabaré volt ez a gól, te jó ég, mintha úgy lettek volna vele, hogy jó van az, Benzema, nem is egy cselgép, meg úgyis elb@assza, nehogy má’ szöglet legyen, meg amúgy is itt vagyunk hárman, az egyikünkön csak fennakad….)

   • kormolar

    egész meccsen abálták az ellenfelet….mikor meg le kellett volna Benzemát faultolni akkor simán elengedték…mondjuk Benzema ma az egyik legjobb volt…szélsőként simán veri most C-t…

  • Rammschein

   nekem meg a Realtól fordul fel… ergo hajrá Zebrák. 😀

   • balazsh

    veled vagyok, nálam #1 gyűlölt csapat. a united csak a 3. 🙂

    • Rammschein

     nálam az azért a Barca… aztán Arsenal, Mu, Spurs, Real, PSG… :DDD valahogy így…, de a Barca mozdíthatatlan. :DDD

     • balazsh

      Ertheto, bar nekem csak #2 🙂

     • kasata91

      Elég nagy az átfedés nálam is:
      #1 barca; #2 arsenal; #3 spurs; #4 mu; #5 összes kínai csapat

      • Rammschein

       😀 hát egy kékvérű mást nagyon nem utálhat, értem ez alatt azt, hogy vagy ők basznak ki velünk, ott ahol nem kéne, vagy csak rohadt jó őket szenvedni látni a múltbéli sérelmek miatt. :DDD

  • kasata91

   El nem tudom képzelni hogy mi válthat ki ekkora ellenszenvet belőled a Juvéban.
   Azt én sem mondanám, hogy hatalmas fanboy vagyok, de amit csinálnak és ahogy játszanak az szimpatikus.

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Ma se maradjunk pletyka rovat nélkül:
  Mahrez benyújtotta az átigazolási kérelmét és a Cityvel együtt ugrásra készen állunk.

  • Endy919

   Kihagynám. one season wonder mintapéldánya.

   • kasata91

    Ha nem is kutyaütő játékos, de max Moses szint. Olyanunk pedig már van, és nem ilyen játékosokkal fogunk nagyot menni európában.

  • kormolar

   cserének jó lenne…

 • Wenger ismét rányomott a great survival gombra otthon, és határozottan rámennek a negyedik helyre:) A Saints meg közben igyekszik, hátha sikerül összehozni az alsóházat…

  • kormolar

   elnézve a meccseket én csak a Pool bénázásban látok nekik esélyt…

 • acsdav2

  West Ham és Arsenal között milyen rivalizálás van? Mert, ha a Pool-t hagynák nyernie a hétvégén a kalapácsosok, akkor kibabrálnának az Arsenallal akik a 4.helyre hajtanak.

  • Rammschein

   Ha Mou EL-t nyer sztem az a 4. hely fabatkát sem fog érni, nem? 😀 Én röhögnék… :))

   • Endy919

    én nagyon nem. remélem , hogy a MU kikap a döntőben.

    • acsdav2

     Szerintem a visszavágó a Celta ellen neccesbb lesz, mint a döntő az Ajax ellen, ha bejutnak.

     • Endy919

      Szokásos 1:1 lesz

      • acsdav2

       Az tökéletes lenne. 🙂

    • myheartisblue

     Eselytelen ez maradt Mounak, ez kell neki h elmondhassa h 2 kupat es BL helyezest is elert es h egy Sikeres szezon volt. Ehhez ugy ragaszkodik mint az Arsenal a 4. helyhez.

   • acsdav2

    Dehogyis. Amikor a Sevilla nyert akkor volt év, hogy 5 spanyol csapat is volt a csoportkörben. Most ugyanez a helyzet lesz remélem.

    • Rammschein

     ha ez a szitu… akkor tényleg ne nyerjen Mou… 😀 én csak a 4.-el akartam kicseszni. :DDD

     • acsdav2

      Na de a West Ham keresztbe tenne az Arsenalnak? 🙂

    • Endy919

     Azért , mert spanyol csapat nyerte a BL-t is 🙂 amúgy a Sevilla zsinórban hármat nyert.

     • acsdav2

      Nem. Nem azért. Az EL győztese mindenképp kvalifikál a BL-be. A Sevilla pedig valóban nyert 3-at, de csak egyszer jutott el mind az 5 csapat a csoportkörbe.

      • Endy919

       Valóban:)

      • “Az EL győztese mindenképp kvalifikál a BL-be”
       A teljes képhez hozzátartozik, hogy nem mind1, melyik körbe. A szabály úgy szól, hogy amennyiben a BL-t olyan csapat nyeri, aki egyenes ágon nem kvalifikál (most persze nem ez a helyzet, akár a Real, akár a Juve nyer, ők amúgy is automatikus résztvevők lennének), akkor az EL győztes csak a play-off körbe nyer felvételt.

       Innentől érdekes a dolog ismét, mert a play off körbe jön 5 csapat a harmadik selejtező körből, és 5 csapatot tolnak melléjük a bajnoki ágról: a spanyol-német-angol (koeff alapján első három bajnokság) negyedik helyezettje, valamint az olasz és portugál bajnoki harmadik. Ez a 10 csapat csatlakozik az egyenes ágon bejutó 22-höz, így jön ki a 32 csapatos BL.

       A 22 egyenesági feljutóból 11 csapat már megvan: Real, Bayern, Barca, Benfica, Chelsea, Shaktar, Spurs, Basel, Monaco, Szpartak Moszkva, Leipzig. A maradék 11 a BL győztes, spanyol harmadik, olasz bajnok, olasz második, belga bajnok, holland bajnok, török bajnok ÉS a
       francia + portugál bajnok vagy második
       német + angol bajnoki második v harmadik
       (most itt vannak átfedések, de azért írom így, mert így van a hivatalos versenykiírás)

       Ezért érdekes az angol negyedik hely és az EL győztes, mert ha a BL és EL győztes is bajnoki ágról IS kvalifikálná magát, akkor 1 hely “felszabadulna”, de jelenleg nem úgy néz ki, hogy a United bajnoki 1-4 helyet tudna megcsípni… a 17/18-as BL-ben még lehet egy bajnokságból akár 5 csapat is a csoportkörben, ezt a tervek szerint amúgy 18/19-től max 4-re redukálják majd, bár az FA és társai erősen harcolnak ez ellen.

       http://kassiesa.net/uefafiles/2015-18-uefa-access-list-explanations.pdf

       • Lajos Berta

        Akárhogyan is értelmezem a szabályt, nem ad rá lehetőséget, hogy idén kilökjük a csirkéket az EL-be.
        Kár érte.

        • balazsh

         Nyugi, kiesnek maguktól

         • Lajos Berta

          Az nem ugyan az az érzés!
          2012-ben is ez volt a BL fagylaltkelyhének tetejére a cseresznye.:)

       • adam10

        Tehát ha a MU EL-t nyer és nem lesz 4. akkor a PL-ből 5 csapat indulhat a BL-ben. (?)

        • Bukkakebáró Idemitirjak

         Igen, és egyébként ez a maximális indulók száma egy bajnokságból. Egyenes a csoport szakaszból indul ha a BL győztes is a bajnokságban eléri a csoport kvalis poziciót. (ez a Realra és a Juvera is már igaz)

        • igen, jelen szabályozás értelmében ha a ManU nem végez a PL 1-4-ben, és közben EL-t nyer, akkor automatikusan csoportkörös. A PL dobogósai szintén. A negyedik hely így play-offot ér majd, ha onnan bejut az adott negyedik, teszem azt a példa kedvéért az Arsenal 😀 akkor igen, 5 angol csapat lesz a BL csoportkörében.

         • Endy919

          Amikor mi kitúrtuk a csirkéket akkor még más volt a szabály?

          • adam10

           Nekem úgy rémlik, hogy akkor még nem volt olyan szabály, hogy a BL győztes automatikusan csoportkörös, de nem biztos. (talán ezt követően, emiatt változtattak a szabályon, mert rájöttek, hogy előfordul az ilyen is)

          • Más igen, lentebb Adam10 tévedésben van, pont azért ütöttük ki a Spurst, mert a BL győztes csoportkörös volt automatikusan, az EL győzelem viszont nem ért BL tagságot, viszont egy bajnokságból akkor max 4 csapat szerepelhetett a BL-ben.

    • Sandic

     Csak érdekességképp. Mikor a BL-t megnyerte a Liverpool 2005-ben, a bajnokságban nem kvalifikálta magát a BL-be. Mivel a BL győzelem árán indulhattak, így nem tekintették őket angol csapatnak, a csoportkör sorsolásánál pedig egy csoportba kerültek velünk. (Alap esetben ugye egyazon országból nem kerülhet össze két csapat sem a csoportkörben, sem a nyolcaddöntőben).

     • hát na igen, ’92-től elég sok változás volt 🙂 a jelen szabályozás is 2015-18-ra van

     • acsdav2

      Ha jól tudom miattuk vezették be ezt a szabályt. Arról viszont nem tudtam, hogy ezért kerültek velünk egy csoportba.

  • N’kolo Ganté

   Á, ilyen nincs. Nem fog hazai pàlyán direkt kikapni a West Ham. Ilyet Liverpool-Everton vonatkozásban se csinálna senki.

 • Ha megnyerjuk az utcso 3 meccset akkor 30 gyozelemmel rekordot allitunk fel, legtobb gyozelem 1 PL szezonban (a mostani rekordot is mi tartjuk 2x 29 meg Zsozeval)
  http://talksport.com/football/premier-league-champions-who-recorded-most-wins-single-season-arsenals-invincibles-fergies?p=19

  • Endy919

   Pontrekord is a pakliban van még nem?

   • balazsh

    Nem, 95 a rekord(unk), max 93 johet ossze.

    • Endy919

     91 rémlett 🙁

     • balazsh

      Ennyi baj legyen 😀 en mar akkor is szetcsapom magam ha megnyerjuk a ligat, nem erdekelnek ilyen statisztikak 😀 😀

      • myheartisblue

       En azert egy duplat elvarnek. Ha mar a PL meglesz a maradek meccseken pihenhet 1-2 jatekos es csakis az Arsenal elleni FA kupara lehet fokuszalni es taktikat kialakitani. A PL zsebben egy Fa kupa es jovo szezonban egy Community Shield a Spurs ellen jol mutatna.

   • az nem, 93 lehet, Joseval 95 volt egyszer.

  • Sandic

   Ennyit ér az Arsenal veretlen szezonja… Mi tartjuk a pontrekorodot és a legtöbb győzelmet is egy szezonban…

   • Azert nagyon szepen mutatni egyszer egy veretlen szezon 🙂 De az baromi nehez lesz ebben a korszakban mar. Regebben mas volt a helyzet azert, egyszer nekunk is majdnem sikerult.

  • kormolar

   én uccsó fordulókban olyanokat látnék szívesen a pályán, mint: Chaloba,Musonda,Terry,Zouma,Willian,Michy,Ake,Begovic,Kenedy.RLC

 • Endy919

  én már belezavarodtam 😀
  Tehát ha a MU EL-t nyer és nem lesz TOP4 , akk 5 csapat indul a BL-ben és mivel már a MU nyert egy mikiegér kupát az ő EL helyüket megkapja a 7.Everton ? és ha mi megnyerjük a fakúpot , akkor a mi EL helyünket megkapja a 8. WBA?

  • Így van.

  • na, megy ez.

  • Rammschein

   erre ennyit tudok írni: schön… xDDD

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Innentől az az egyetlen kérdés, hogy a West Brom mi a fenét keres EL helyen 😀

   • myheartisblue

    Pulis Magic

   • Endy919

    Jövőre behúzzák. Simán

 • Diego Costa

  Korábban is mondtam már, most is ezt mondom. Piazont, Kalast és a többieket már rég pénzzé kéne tennünk. 5 éve van kölcsönbe. Meddig játsszuk még ezt, 10-ig?

  https://uploads.disquscdn.com/images/b91368487e9147500a8a86c1e4872cc3e5b6909190dc3bec4f103a76ba0f842a.jpg

  • Rammschein

   loan army. :DDD

   • Diego Costa

    Delac lehúz még két évet és akkor elmondhatja magáról, hogy 1 évtizede(!) van kölcsönben…

    • Rammschein

     HOLY FUCK. 😀

  • tulajdonképp nem mind1? Pénzzé tenni meg akkor lehet, ha van kérő is, ez elég egyszerű. Onnantól, hogy Kakutáért képes volt tavaly leakasztani a Chelsea 5,2M-t, szerintem egy szavunk sem lehet a processre….

   • Diego Costa

    De mindegy, csak akkor ne követeljünk a csapatba. Talán pont te voltél az egyik, akit Kalast hiányoltad a csapatból.

   • gorkaf78

    Szerintem annyiból nem mindegy, hogy egy játékos – akit ide-oda ‘lökdösnek’ kölcsönben az egyik helyről a másikra – nem hiszem hogy tud úgy teljesíteni ahogy elvárják tőle. De persze igazad van, úgy nehéz valakit eladni, ha nem akarják megvenni.

   • kormolar

    sztem kakuta 5,2-t megér a mai világban…

  • Sandic

   Szerintem ez a táblázat inkább azt jelenti, hogy hány évet volt kölcsönben összesen, nem azt, hogy hány éve. Traoré nem lehet 2,5 éve, mert tavaly is itt volt nálunk. Ha pl. már 17 éves kora környékétől kölcsönadják a játékost, még az 5 év sem olyan vészes. Saccperkábé Moses is vagy 4 évet volt kölcsönben, Conténak mégis hasznára vált. Kalast én például hiányoltam (pl. akkor amikor megvettük Djilot és Hectort). Ha jön Van Dijk, akkor viszont már nem lesz helye a padon sem, Aké és Kriszti is előtte van a sorban. Talán a board azt várja, hátha fut magához képest egy kiugró szezont, és 7-10 millát adna érte valaki. Piazonban pedig nagyot csalódtam, szerintem sokkal több volt benne, amikor idejött, ahogy talán Wallaceban is.

   • Diego Costa

    Azt jelenti, hogy összesen hány évet töltöttek kölcsönben. Akár jön, akár nem, soha semmilyen körülmények között nem lesz semmi esélye Kalas-nak a csapatba kerülésre.

    • Sandic

     Sajnos én is így látom, kár érte. Nekem az emlékezetes meccs maradt, amikor kényszerből játszott egyszer a ‘Pool ellen, és Suarezt egyszerűen eltüntette a pályáról. Ez ugye Luiznak nem sikerült 1-2 évvel később a Barca-PSG meccsen.

     • Diego Costa

      Emlékszem rá, akkor valóban jó volt, de ez már akkor sem jelentett semmit. Akkor is biztos volt, hogy nincs jövője itt.

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Hangolódás holnapra:
  Ezután a két klasszisunk még a szemöldökét is összemérte!
  https://m.youtube.com/watch?v=4QtkNB_o_4w

  • gorkaf78

   Hű de nagy dugó volt, erre nem is emlékeztem. 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Nekem megmaradt, főleg hogy milyen irreálisan lőtte el. Robi Carlos nem tudott ilyet jobbal csak hogy belőjük a szintet 😀

  • Lajos Berta

   Azon ritka pillanatai a gonosz embernek, ami nekem is megmaradt!
   (És mindig eszembe jut róla a csapat akkori másik ásza, Maluda. Nekem ők egy kutya kölke.:))

  • Sandic

   Nem azt mondom, hogy ő volt a valaha volt kedvenc játékosom, de én sohasem éreztem ellene ellenszenvet úgy, mint mások. A ’10-es bajnoki évünkben nem tolta rosszul, és a ’12-es BL-ben is megoldotta a feladatát. Kb. Ramiról is ez a véleményem. Nem is tudom, volt-e olyan játékos a csapatban, akit nem szerettem volna 2007 óta (előtte nem követtem a focit), talán Gallas búráját nem bírtam sosem, esetleg még SWP.

 • gorkaf78
  • csak egy picit nyalt vissza a fagyi. Szep volt Zsoze ismet!

  • Endy919

   A faszkalap :DDDDD

 • WehaveNoHistory

  Van új poszt 🙂

 • kormolar

  nekem B. Traoré tök Cuadrado esetnek tűnik… az nincs meg benne, ami ahhoz kéne h a Chelsea-be beférjen…de egy olasz csapatban el tudom képzelni

  • WehaveNoHistory

   én bízok benne, hogy nem Quad esete lesz, majd a felkészülési időszakban kiderül, én látok benne potenciált.