Bajnokavatás küszöbén

Mekkorát fordult a világ egy év alatt… Tavaly ilyenkor a tabella közepébe ágyazódva egyedül az törte meg a szürke egyhangúságot és kilátástalanságot, hogy elvehettük a Tottenham maradék kis reményét a bajnoki címre. Ehhez képest idén káprázatos dolgokat művelt a csapat, s az utolsó fordulók tétnélküliségét ezúttal avatott bajnokként élhetjük már meg. Ehhez nincs más dolgunk, mint legyőzni a WBA-t. Erre hangolódunk alább.

Felmerült, hogy vajon tényleg akar-e majd győzni Conte idegenben, ahelyett, hogy otthon, a Stamford Bridge-en válna matematikailag biztossá a bajnoki címünk. Nos, a dolog számomra egyértelmű: már hogy ne akarna?! Egyrészt csak rá kell nézni, miközben vicsorog vagy ünnepel: árad belőle az elszántság, a maximalizmus. Ez az ember addig nem lesz nyugodt, míg pont nem kerül az ügy végére. Másrészt megvan az esélye annak, hogy játék nélkül leszünk bajnokok, ha a spúrok újabb pontokat buknak. Márpedig ha választani kell, akkor inkább idegenben tegyük biztossá a dolgot, mint a fotelből szurkolva. Azt meg már csak én teszem hozzá, hogy a túrákra azok az elszánt, keményvonalas drukkerek járnak, akik talán be sem férnek a hazai meccsekre a jegyárak vagy a rengeteg turista miatt – ők meg legalább annyira megérdemlik az első kézből ünneplést, mint a negyvenezres tömeg a Bridge-en.

Amúgy is egy mostoha helyszín ez a The Hawthorns. Villas-Boast és Di Matteot is egy itt elszenvedett vereség után tették lapátra, a legutóbbi bajnoki címünk bebiztosítása után pedig 3:0-ra kaptunk ki Puliséktól (ami még így is csak a harmadik vereségünk volt a szezonban). Nem állítom, hogy ezek a dolgok mázsás súlyként nyomják a srácok vállát, ettől függetlenül tény, hogy kevés stadionban néztünk bele annyi kellemetlen pofonba, mint ott.

Szerencsére ezen már csak röhögtünk két éve

Ki ne emlékezne a WBA elleni odavágóra, ami nem volt sétagalopp. Persze aki nem látta a meccset, annak elég annyi, hogy 85 percig semmit nem tudtunk kezdeni a szívós védekezésükkel, ami egyenlő azzal, hogy tulajdonképpen teljes eseménytelenség jellemezte a találkozót. A véghajrában aztán Diego Costa kihasznált egy ritka és meglepő hibát, amiből lőtt egy bődületesen nagy gólt. De ennyi. Persze akkor ez rengetegnek tűnt, hiszen az volt a kilencedik győzelmünk a nagy menetelés során.

Azóta változott egy s más. A szériánk véget ért, az addig húzóember Diego Costa csak elvétve volt képes meccset pozitívan befolyásoló tényező lenni, a West Brom pedig a liga (egyik) leggyengébb formában lévő csapata jelenleg. Az Arsenal legyőzése óta Pulisék kikaptak otthon a Bournemouthtól, a Liverpooltól és a Leicestertől is, utolsó öt bajnokijukon pedig mindössze egy pont került a zsákba. Arrafelé jól láthatóan 40 pont fölött már minden jutalomjáték… Ettől függetlenül a nyolcadik helyüket tartják, de ha folytatják a könnyelmű tékozlást, akkor tízen kívül lesznek év végére. Persze mi vinnénk a magunk három pontját, meg a West Brom amúgy sem az a csapat, amelyik a semlegesek szimpátiáját élvezi. Egyébként is beletörődött mindenki a bajnoki címünkbe.

Az odavágó győztes gólja

10 pont előnyünk volt, ez ment le négyre, majd kúszott vissza hétre. A csapat adott egy kis izgulni valót, miközben nem mondtunk le arról a privilégiumról, hogy ez a bajnokság már egy jó ideje (egyértelműen) nekünk áll. Mondanám, hogy magunknak tettük nehézzé, de egyrészt nem lett ez végül annyira kicentizve, no meg azért azt is túlzás lenne állítani, hogy két marékkal szórtuk volna a könnyelmű pontokat. A Palace elleni bukta sokkoló volt, de ott legalább mindent megtettünk. Az Old Traffordon elszenvedett sima 0:2 már más tészta, tulajdonképpen ez volt a riasztó meccs, amikor egy kicsit beremegtünk, hisz a Tottenham csak úgy dübörgött ez idő tájt. A vízválasztó az FA kupa elődöntője volt, ahol pozitív csalódást keltve múltuk felül a spúrokat. Onnan meg már a bajnokságban is átszakadt a gát, jöttek a gólok, s ezzel párhuzamosan az önbizalmunk is visszatért. Az utolsó négy meccsen 14 alkalommal találtunk be, ami igen erős, 3,5-ös átlag.

Egy győzelemmel tétnélkülivé válhatna az utolsó két meccsünk, miközben tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű. Ne feledjük, vár még ránk egy FA kupa döntő is, ahol muszáj lesz a legjobbunkat nyújtani. És nem feltétlen azért, mert annyira tartunk az Arsenaltól, hanem azért, mert megalázó és fájdalmas lenne ellenük bukni. Szóval akár nyerünk ma, akár nem, lesz még mire fókuszálni. Ennek nyilván van egy mentális vonatkozása is, miszerint nem tehetjük meg, hogy kiengedünk, meg van egy taktikai olvasat is, miszerint úgy kell majd keverni a kártyákat, hogy a Wembley-re jusson a legjobb leosztás. Úgy kell tehát pihentetni és terhelni a delikvenseket, hogy kellő élességgel és megfelelő kondícióban zárhassuk le ezt a szezont.

Angol bajnok lehet

A péntek esti csapatösszeállítástól még talán nem várható sok újdonság, Conte vélhetően nem pihentet alapembereket, kivéve, ha muszáj neki. Ne feledjük, a gálakezdőben vannak olyanok is, akik még nem lettek (angol) bajnokok, gondolok itt David Luizra, Marcos Alonsora, Mosesre és Pedrora. Nekik nyilván hatalmas élmény lesz ez a meccs, hiszen valami új jön el számukra. A másik véglet az a Terry, aki ötödször nyerheti meg a PL-t, ami még úgy is nagy szó, hogy az ideiből vajmi keveset vállalt csak.

Jó okunk van tehát megnyerni a szezon utolsó idegenbeli meccsét… Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Pingback: Bajnokavatás küszöbén | Zongoracipelő()

 • Endy919

  Bocsi , hogy egy offal nyitok … de nem tudom abbahagyni a hányást a MUt látva..

  • WehaveNoHistory

   Majd Traoré elintézi őket 🙂

   • Hiddonk alatt kvajonak tunt nalunk azon a par meccsen, de most nagyon kutya volt Ajaxban. 1-1 dolga bejon, de olyan szinten pazarolja, onzozi a helyzeteket, h beszaras

    • WehaveNoHistory

     azért nálunk más az edző mentalitása, kitudja mit tudna kihozni belőle.

  • gorkaf78

   Csak az José szerencséje, hogy idén nincs egy komolyabb csapat az EL-ben.

   • Igazából eddig is csak egy volt kb. az elmúlt 4 évben.

    • gorkaf78

     Jogos. A Sevillát most megúszták a MU-sok.

   • Endy919

    Döntőben is lehet ám szopni 😀

    • gorkaf78

     Hú de röhögnék. 😀

    • Azért azt jegyezzük fel, hogy José modzsója döntőben ritkán fogy el.

     • gorkaf78

      Be fogják húzni, nem tudom elképzelni, hogy egy tinicsapatot nem tudnak megverni. Ha ezt elbukná José, akkor be is fejezhetné az edzősködést, ennél lejjebb már nemigen csúszhatna.

      • Azért ez így nem igaz. Ha behúzza, akkor egy éven belül már 3 kupánál fog tartani, és oké, hogy a bajnokságban elég inferior formát hoztak pontok terén, azért a veretlenségük valamilyen szinten önmagáért beszél.

       • gorkaf78

        Szerintem ezzel a United kerettel nagy égés lenne, ha nem hozná össze a BL-t, pedig ha nem nyernek Stockholmban, ez lesz. Azért egy Mourinho-tól legyen már alap elvárás, hogy az aktuális csapatát bejuttatja a BL 32-es csoportkörébe. A kupákról meg csak annyit, hogy szerintem a MU szurkolók mindegyike odaadná ezt a 3 kupát cserébe a mi bajnoki címünkért. 😀

        • Oké, de ezektől függetlenül még közel sem lenne kudarc ez a szezon. Már most a legsikeresebb szezonja ez a MU-nak azóta, hogy SAF visszavonult.
         Ami komolyan visszavette az eredményeket, az az volt, hogy Mou itt nem kapott szabad kezet játék terén. Még nálunk szabadon aknázhatta ki a saját, játékölős stílusát, addig ott próbál valami középutat találni a saját stílusa, és az eredményes foci között. Hogy a saját stílusában mennyire él, azt jól mutatja a MU-Chelsea meccs. Hogy a középút megtalálása meg mennyire nem, azt a bajnoki idény is demonstrálja.

         • gorkaf78

          “Ami komolyan visszavette az eredményeket, az az volt, hogy Mou itt nem kapott szabad kezet játék terén.”

          Ezt a mondatot nem értem. Ki szólt bele abba Josén kívül, hogy hogyan játsszon a MU idén? Magyarázd meg kérlek.
          Egyébként érdemes néha ránézni a stretfordend.taccs.hu oldalra, finoman fogalmazva sincs nagy egyetértés a MU szurkolók között, hogy jó-e nekik José, vagy sem. 😀

          • Ez nyilván nem ilyen beleszólás alapú, de erősen látszik, hogy nem azt az irányvonalat játszatja a MU-val, amit eddig bárhol. Vannak meccsek, amikor visszatér a régi stílusához, de zömében nagyon eltér attól, amit nálunk játszatott.
           A szurkolókat meg nyilván megosztja José, ahogy kb. minket is Benítez anno, de ettől még nem lehet elvenni az érdemeit egyiknek se.

          • gorkaf78

           Ez esetben azt nem értem, hogy miért várják el Josétól, hogy változzon meg. Ha a Unitednél eredményeket akarnak (mindegy milyen játékkal), akkor hagyni kell hogy úgy csinálja a dolgait mint korábban. Ha meg szép focit szeretnének látni a vezetők, akkor nyilvánvaló, hogy nem Mou az emberük.

          • Nyilván ez egyfajta békülési kísérlet a szurkolók és José között. Már az is alapjaiban a csapat ideológiája ellen ment, hogy Mout nevezték ki. Ha meg ugyanazt lehozná, amit velünk 2013-ban, azzal csak még kevésbé lenne meg az összhang a két fél között.
           ” Ha meg szép focit szeretnének látni a vezetők, akkor nyilvánvaló, hogy nem Mou az emberük.”
           Oké, csak hát Moun kívül nem igazán volt más.

          • “Ez esetben azt nem értem, hogy miért várják el Josétól, hogy változzon meg.”
           Azért ácsi, ez így ebben a formában nem valid. A ManU-nak, mint minden klubnak vannak értékei és céljai, amiket megfogalmaznak minden kandidáló jelöltnek, aki ezt vagy vállalja, vagy nem, de azért állásinterjún te is beígérsz mindent, aztán majd meglátjuk, sikerül-e, de legalább az elején igyekszel mindent megtenni. A ManU helyzete pedig hasonlatos a Realéhoz ebből a szempontból, ahol Josénak némileg ki kellene bújnia a bőréből, és bár ott is sok kritika érte a stílusa miatt, az eredményesség mellett azért egy rekordgólos bajnoki címet is csak összehozott. Viszont a Real által elvárt stílust igazán sosem tudta megvalósítani.

          • Mondjuk a Realnál elsősorban azt várták el tőle, hogy a Barca hegemóniáját törje meg, egyébként elég tejhatalma volt. Emlékeim szerint Valdanót is az ő közbenjárásával tették ki.
           A MU-nál meg már eleve a fiatalok beépítését kritériumként kezelték, aztán alapjaiban kellett változtatni a main taktikán, amit máshol szintén nem kértek rajta számon.
           Egyszóval itt most bőven volt annyi kikötés, ami megújulásra kényszerítette Josét, de ő ebbe is belement.
           A MU meg ezekkel próbálja kompenzálni azt, hogy mindenki másról lemaradtak, és Giggsnek meg nem adtak esélyt. Ez utóbbit mondjuk én maximálisan meg tudom érteni logikusan nézve, de szurkolóként én sem örülnék annak, ha a már potenciális választás Lampard helyett ‘Arry-t hoznák ide, még úgy sem, hogy ő kilométerekkel szimpatikusabb az ellendrukkerek szemében, mint Mourinho.

       • CS t ne tekintsuk mar kupanak.

  • kormolar

   néztem a heti El meccseket és BL mecseket is… hát ég és föld iramban a két kupa, meg színvonalban…sajna bár szeretném h az Ajax nyerjen, de azért Mu-t erősebbnek tartom( bár tegnap simán kieshettek volna ha nem Guidettinek a csatár a Celtánál…xD)…összeségében örülnék ha az Mu a El-ben maradna jövőre is JM úgyis megszerette idén a sorozatot…

 • Diego Costa
  • Chelsea4Ever

   fura de Schürrlét és Oscart is követi szóval…

   • WehaveNoHistory

    meg Justin Bieber-t is, szerintem csak nyal nekik 🙂 nem tudja a csávót elvinni egy Granada vagy Lavante, miért kell ide… :S

    • Uhh lehet akkor zenesz lesz es alair Bibber kiadojahoz!

     • WehaveNoHistory

      csak ne ide 🙂

  • adam10

   Szerintem ez nem jelent semmit, ilyen alapon mivel kedveli Neymart, Messit, Iniestat, Piquet, elmehet a Barcába is. Amúgy meg nekem az a tapasztalatom, hogy a futballisták néhány száz embert szoktak követni instán csapattársakat + 1-2 népszerű celebet. Morata pedig kedvel vagy 900 embert, ebbe belefér majdnem az összes népszerű futballista is 🙂

   • Diego Costa

    Csak ezt elvileg egy nap alatt jelölte be. Nehéz másra gondolni ez esetben ( bár bevallom, nem értem mi ebben a logika), de azért furcsa, hogy gondol egyet és a fél csapatot elkezdi követni. Ha ehhez még hozzávesszük a nyilatkozatait, amit Conte-ről mondott, netán még híreket is olvasunk, akkor azért talán van alapja.

 • ” Ne feledjük, vár még ránk egy FA kupa döntő is, ahol muszáj lesz a legjobbunkat nyújtani.”

  Az utolsó hazain lesz tudtommal a kupaátadás, szóval akkor mindenképpen az alapkezdőt kéne pályára küldeni a Sunci ellen. Viszont a Watford ellen nyugodtan mehet egy tartalékos kezdő játszani: RLC, Aké, Begovics, Batsu, Zouma, Terry, stb.

  Aztán hogy a kupaátadáson Terry vagy Cahill emeli-e fel a serleget, az egy letargiába ejtő dilemma. Terry már visszautasította egyszer a csk-szalagot, és nem tudom, ez alkalommal mennyivel lenne más, viszont minden szurkoló szívében helyre állna az értékrend, ha az utolsó bajnoki meccsén felemelné a serleget.

  • Lajos Berta

   Meg fogja kapni JT a lehetőséget, rajta fog szerintem múlni elfogadja-e.
   2012-ben a minap enlegetett Bosingwa és Malouda ezzel húzta ki a gyufát nálam. Amikor Lamps-t és JT-t lökdösték el a trófeától ünneplés alatt…

  • gorkaf78

   Szerintem meg épp hogy három nappal az FA kupa döntő előtt kellene pihentetni a sokat játszókat az utolsó bajnokin. Terry fogja felemelni a kupát, azt gondolom. Ő a kapitány, és ugye biztos távozó, megérdemli ezt a pillanatot, nem hiszem, hogy Cahill nem mond le önként erről JT javára.

   • “Szerintem meg épp hogy három nappal az FA kupa döntő előtt kellene pihentetni ”
    Bő 5 nap regenerációs idő lesz, ami meg bőven jó.

    • gorkaf78

     Bocs elírtam, igazad van, valamiért a máj 24-re emlékeztem, de az az EL döntő. Az FA kupa 27-én lesz, az tényleg elég idő pihenni.

  • adam10

   Azért várjuk ki a végét, ne igyunk előre a medve bőrére.
   Bár ne is beszéljünk ilyenről, de előfordulhat, hogy a Watford meccsig a spurs feljön 1 pontra, akkor viszont nyilván nem tartalékos kezdővel kellene menni. Beszéljünk ezekről holnap, bajnokként. 🙂

   • gorkaf78

    Jelenleg 7 pont az előnyünk, ha kikap a csapat este és a csirkék győznek a MU ellen, akkor is még 4 pont különbség maradna a Watford elleni meccs előtt. Nem értem, hogy lehetne a különbség 1 pont a Watford meccsig…

   • Ez a ne igyunk előre szerintem annyira már nem valid. Ha ma még pontokat is vesztünk, két hazai mérkőzéssel zárunk.

    • adam10

     Nem valid? Miért már bajnokok vagyunk?

     • Most már sokkal inkább igen, mint nem.

      • gorkaf78

       Miért nem vártál a válaszadással kb. este fél 11-ig? Én ezt tettem volna. 😀

  • Barsi pdon sem volt legutobb, ha ma sem lesz ott akkor sztem ot mar elengedtuk es hamarosan lep igy vagy ugy, akkor meg kezdeni biztos nem fog.

  • gorkaf78

   Szerintem ezzel az Interes pletykákra reagált. Nem tudom, hogy szoktad-e nézni, de az összes sajtótájékoztatón meg szokták tőle kérdezni (most is így volt), hogy marad-e Londonban jövőre.

  • kormolar

   sosem értettem h Conte aki pályafutása nagy részét a Juveba tolta miért menne pont az Interhez…Barca-Conte meg nagyon meglepne, márcsak a stílusbeli különbségek+ a Barca hülye: “volt barcás legyen az edző” felfogása szerint is ….itt mindenki szereti látszik h ő is szereti a légkört… minden adott h maradjon…a szerződéshosszabbítással várnék egyedül januárig…2 éve van hátra…januártól meg rányomhatunk akár +5-t is+200%-os fizetésemelést is…

   • Juve es a milanoi csapatok kozt nincs akkor rivalizalas, ott van atjaras, Allegri is a Milanbol ment a Juveba. Az nem akkora kegyeletsertes, mint a Romabol Lazioba vagy forditva 🙂

    • Endy919

     Azért az Inter-Juve közt van nagy utálat. 🙂

 • gorkaf78

  5 millió font bónuszt osztanak szét a játékosok között a bajnoki címért, Conte és a stáb pedig külön jutalmazásban részesül majd:

  http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/chelsea-stars-set-share-5million-10405875

  • WehaveNoHistory

   Az jó kis pénz 🙂

 • balazsh
 • Endy919

  Komolyan az illatos csirke lett a hónap játékosa?

  • Mondjuk ez szerintem jogos, elég jól termelt és nehéz meccseken biztosította a 3 pontot a Spursnek.

   • Endy919

    Eden is elég god modeban tolta …

    • A Spurs végignyerte az áprilist, nekünk meg benne volt két bukta is a CP és a MU ellen, Hazard pedig vagy god mode-ban tolta, vagy totál homály (a ManU ellen mondjuk, de az Everton elleni sem élete meccse volt, meg a CP elleni is ilyen-olyan akármi).

    • Két meccsen tényleg god volt, de az egyik az pont nem PL-meccs volt, a Bonszmusz-Soton ellen pedig jó volt, de ennél gigászibb jelzővel nem illetném.

  • O sztem is jogos, Poch mar nem biztos, vegulis o elbukott, mi is vesztettunk, 2-t is raadasul, de mi megtehettuk es az Everton elleni crucial meccset hoztuk magabiztosan. Conte inkabb megerdemelte volna.

   • Endy919

    Én pont fordítva látom . Poch megérdemli , mert komolyan hatalmasat mentek , ráadásul májusban kaptak ki , amit már nem számoltak bele a szavazásba .

    De a ferdeszemü fake nigga nagyon szúrja a szemem.

 • Diego Costa

  ESTE BAJNOKOK LESZÜNK! :DDDDDDD

 • Most olvasom, ha Cuadrado BL-győztes lesz, akkor a Juve 15 millió helyett akár 29m-et is penget érte 3 évre elosztva.

  • gorkaf78

   Egy újabb ok, hogy a Juve győzelméért szorítsunk. 😀

 • Frenky54

  Off: kísérlet képpen a tizenegyes rúgásokkal eldöntendő mérkőzésen a tenisz-rövidítésben alkalmazott szabályok szerint rúgták a büntetőket.
  “A” csapat rúg 1 -et, “B” csapat rúg 2-t,majd az “A” csapat 2-t…
  A számítások, kutatások szerint, a kezdő csapatnak a hagyományos sorrend szerinti végrehajtásnál 60% az esélye a nyerésre.

  • olvasni már olvastam, értelmét nem látom mondjuk, ez megint egy olyan változtatás, amit kb a változtatás kedvéért csinálnak, mert kb amennyi (haszontalan) érvvel alátámasztható, ugyanannyival cáfolható is

   • Frenky54

    Valami csak lehet a dologban…. ha pénz feldobással (gyufa húzással)kell eldönteni ki kezdje a rúgásokat, akkor nyilván nem lehet mindegy melyik az elsőnek rúgó csapat. “Szól a bíró: ti kezdtek” és elintézve az ügy?:)

 • Diego Costa

  Rég vártam már ennyire meccset. Kezdődjön mááááár!!!!!!!

 • Diego Costa
 • Ez a mi napunk!

  “With tickets for Chelsea supporters reportedly being sold for almost £1,800, it’s clear that Blues supporters believe that this is the day.”

  • Rammschein

   jó drágán adják :O vagy ez tartalmazza az utat is? xD

   • Diego Costa

    Ez csak a jegy lesz szerintem. Ennyiért árulhatják a stadion előtt.

    • Rammschein

     háááát, durva… 🙂

   • Endy919

    ez még egy hot-dogot sem tartalmaz 😀

 • Tok jo, pont ugy jott ki, hogy vegre itthon vagyok BP-n es itt nezhetem, ahogy bajnokok leszunk(hetunk)!
  COYB!!!

 • gorkaf78

  Szerintem felforgatott kezdő lesz, mint a Tottenham elleni FA kupa elődöntőben. Aztán ha nem állunk jól, az utolsó félórára jön majd Hazard és Costa…

  • Lavid Duiz

   Szerintem meg a megszokott kezdő lesz. Ha nyerünk, utána már lehet spórolni a játékosok erejével.

   • gorkaf78

    Te nyertél! 😀

 • Diego Costa

  Chelsea XI: Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Matic, Fabregas, Alonso; Pedro, Diego Costa, Hazard

  • Lavid Duiz

   Mitmondtam. 🙂

 • balazsh
  • Endy919

   biztos így lesz 😀

   Viszont a padunk picit defenzívre sikerült 😀

  • Diego Costa

   Ők már ünnepelnek! 😀

 • lamps8
  • Rammschein

   vagy be van szívva… egyik sem jó jel… ha csak nem így működik jól… :DDD

 • Zoleee

  Sajnos nem fogom látni a meccset. De azért ide majd felnézek többször is. 🙂
  Keep the Blue Flag Flying High!

 • trueblue05

  valaki dob egy stream linket?

 • kasata91

  Lets do the fckin job !!!

 • salsal

  Reméljük ma nem lesz Pulis-magic.

 • Rammschein

  Na hajrá!! :)) Blue is the colour! 🙂

 • kasata91

  Nem akarok előre inni semminek a bőrére, de Jack on the rocks és én már mindenre készen állunk.

  • Rammschein

   én tegnap olyan jól beb-sztam, hogy ma csak nasi van. :DDD

 • kasata91

  Megláttam Evans Jóska fejét… Majdnem kiköptem a nedűt … Erre nem lehet eléggé felkészülni.

  • Endy919

   legutálatosabb játékos ever…

   • Ő is?

    • Endy919

     mindig is őt utáltam a legjobban. miért te kire gondolsz?

     • “Kikre”, valahogy minden második meccsünkön megilletsz egy játékost ezzel címmel 🙂

      • Endy919

       keversz valakivel. attól , hogy szidok pár embert , még megvan a stabil top5-ös listám , amit magasan Evans vezet.

 • “Matics meglőtte első PL-gólját”
  “Luiznak meglehet első angliai sikere”
  Oké, én értem, miket akar mondani a kommentátor, de pontosíthatna, mert így csak ellő egy csomó ostoba féligazságot.

  • Rammschein

   magyar a szagértő? 😀

   • spíleres kommentátor

    • Rammschein

     akkor érthető… 🙂 az angolokon meglepődtem volna, ha ilyet mondanak. 😀

 • kasata91

  Fejben frissnek és kreatívnak érzem a srácokat elől az első 10 percben. Bizakodó vagyok.

  • Rammschein

   …ja, nem vagyunk rosszak… előbb utóbb gólra, kell hogy váltsuk

 • lamps8

  ez kéz. amúgy jók vagyunk

 • kasata91

  Mondjuk az eladott labdája után Fabregas ér vissza nyolcadoknak amikor 2 az 1 ellen hozzák…

 • Rammschein

  hűűű azért az iram ott van…

 • Endy919

  Bajnokok akarnak lenni a srácok.

 • Endy919

  Moses :DDDDDDDDDDDDDDD

 • Ahogy olvastam, a poszt nem említi, de Pedro még pont itt lőtte az első góljait 2015. augusztusában, debütálóként. A dátum talán 27.-e volt, bár ebben így hirtelen nem vagyok biztos.

  • szeszfabresz

   De gáz vagy, hogy nem emlékszel pontosan egy két évvel ezelőtti dátumra..

   • Rammschein

    kek. 😀

  • szeszfabresz

   Utánanéztem, augusztus 23. a pontos dátum 🙂

  • WudigessBoi

   Jaja, nagy meccset tolt tavaly itt.

 • kasata91

  Ezeknek pikapkk verni kéne kettőt a 38 es a 41 perc között. Mert ezek a kontrák nem tetszenek.

 • salsal

  Az a “fuck off” egy sárgát nyert. 😀

 • lamps8

  nyomasztó fölényünk közepette kíváncsivá tett valami és szeretném ha ti is segítenétek a megfejtésben. Brunt és McClean együttes IQ értékére lennék kíváncsi. szerintem 1-10 skála elég lesz az érték meghatározásához.

  • Rammschein

   0 nincs? 😀

  • kasata91

   Kiváló észrevétel. A spíler szakértőknek egész szezon alatt nem sikerült ennyit5összehozni.

 • balazsh

  Azpi nagyon akarja azt a gólt 😀

 • Endy919

  Edent megint faragják..

  • Rammschein

   :@ lap meg megint sehol.

   • balazsh

    lap? 😀 még észre se veszi ezeket a vakegér, nevetséges játékvezetés

    • Rammschein

     csak a szokásos, sajnos.

  • salsal

   Az ég kék.

  • WehaveNoHistory

   ez a wba olyan egyszerű mint a ruhafogas, nem tudnék még egy ilyen unalmas csapatot mint ők.

 • Ebből a Nyomból egy percig nem tudnám kinézni, hogy bármit is szándékosan csinál, annyira ostoba és lomha

 • salsal

  Bold: beszopunk egy gólt a félidő előtt.

  • Rammschein

   nem kéne… annyira meg mondjuk nem veszélyesek…. max ha kva nagy mákuk van.

   • Endy919

    elég egy kontra

 • Úristen ez a kommentátor miket mond, megpróbálom összegezni:
  Tavaly mi a Leicestert segítettük hozzá a Spurs szívatásával, idén pedig ha nem nyerünk ma, akkor a Spurs segíthet hozzá minket a MU ütésével.
  https://cdn.meme.am/cache/images/folder998/600×600/13847998/confused-nigga.jpg

  • salsal

   Korán kezdte ma az ivást, nézd el neki

 • WehaveNoHistory

  Mózi másodszor teszi fel a bohócsapkát erre a McClean gyerekre.

 • Rammschein

  Fabre közel volt…

 • Endy919

  úúúúh Cesc

 • salsal

  Foster te gyökér

 • Endy919

  Jövőre imádni fogom a WBA-t az EL-ben ahogy darálják a spanyol csapatokat 😀

  • Szerintem már a selejtezőbe is beleszarnak majd randommáltaicsapat ellen.

   • Endy919

    Nem azonnali csoportkör?

    • Az az ötödik hely. Q-man és Bilics is hasonlót ment.

     • Endy919

      kár

 • kasata91

  Majdnem jött egy Pedroing

 • Endy919

  szabálytalanságok 7:0 😀

 • Endy919

  kimegyek kajáért. garantált a gólunk.

  • messze van a félidő, mi? 🙂

   • Endy919

    az éhség nagy úr 😀

  • kasata91

   Szólunk ha visszajöhetsz

 • salsal

  A meccs eddigi képéről mindent elmond az, hogy a West Brom szurkolók azt ünneplik, amikor ők kapnak szabadot vagy bedobást, nem mi.

 • az mi kéz volt?! :DDD

  • salsal

   Erre még Oxlade-Chamberlain is elismerően csettintene

  • Rammschein

   az angol kommentátor azt mondta, hogy ennyi erővel ez kosárlabda is lehetne. :DD

   • ahol van golyó, kézzelérintés, és a bábúkat dönteni kell, az a bowling, nem a kosár 🙂

    • Rammschein

     😀 na jó de ez basketball-t mondott. 🙂

     • nem ért hozzá, ez van 😀

  • kasata91

   Olyan amilyet OliMisi nem vett észre

 • lamps8

  Moses annyira vakon van mint még a szezonban soha.

 • ha időnként eltalálnánk a kaput, már hárommal vezetnénk. Így ez egyelőre némileg frusztráló.

  • lamps8

   jobbak vagyunk mint az otthoni meccsen, itt legalább lövőhelyzetekig eljutunk. 6 védő ellen nem lehet nagyon mást csinálni. 100%-os ziccert meg nem is várok, kurva keveset hibáznak, ha meg igen, annyira túl vannak biztosítva hogy fel sem tűnik.

   • “kurva keveset hibáznak”
    ez nem igaz, csak keveset fúj be a bíró… McClean már zuhanyozhatna régen, két sárgás megmozdulás után, stb.

    • lamps8

     Oliverre meg bőven ne panaszkodjunk, a bíráskodás jelenlegi színvonalát figyelembe véve jól fúj, 2 esetet nézett el talán, a kezezés meg nyom becsúszása. amúgy egészen kordában tartja őket.

    • Lajos Berta

     Mondhatjuk, hogy kritikán aluli a játékvezetés.
     De nem lenne igaz.
     Sajnos minimum hozza az átlagot.:/

 • trueblue05

  nagyon kemények. gyorsabbnak kell lennünk ( vagy kivárjuk amíg egyszer elkúrják) . meglesz.

 • Lajos Berta

  Nagyon nyerni akarunk.
  Túlságosan nagyon!:)

 • Zoleee

  Bocsánat. Valaki írna valamit a meccsről…?

  • támadunk, védekeznek, van sok fault, kevés érdemi kísérlet.

  • mi irányítunk, lövésekig jutunk, de nem találjuk el a kaput. Kontrából veszélyes a WBA, de hála égnek elöl elég töketlenek.

   • Zoleee

    És Costa ma melyik stílusát nyomja? Hiszti?

    • salsal

     Nem. Küzd, de sajnos eddig sok beleszólása nem volt a meccsbe.

     • Zoleee

      Köszönöm mindenkinek!
      Valószínűleg a végén is kérek majd egy összefoglalót. 🙂

    • nem, az igyekvőset

    • Hajtósmindentelbaszós eddig

     • (akárcsak a Chelsea kompletten)

      • Csak a kérdés pont nem a csapatra vonatkozott.

 • Rammschein

  Fosterből hőst akarunk faragni? 😀

 • Endy919

  apicsába

 • Rammschein

  egyébként Pedro ma nagyon igyekszik…

  • WehaveNoHistory

   azzal sosincs gond nála

 • bazzeg találjuk már el a kaput, de komolyan. Sima gól ez is.

 • ó jákob, hogy én ezt hogy utálom… már csak te hiányoztál.

  • Ez a Jákob ez a szegény csapatok Fellainije. Tökéletesen Pulis-pozitív, ultraromboló kp.

 • Endy919

  Cesc. csak egyszer.pls.a kaput.

 • lamps8

  és jön jákob, kezdődhet a favágás

 • balazsh

  shoutout to Costa, eddig még nem baszta fel az agyam és egészen küzd

 • Endy919

  Még own goal is szar formában van..

 • Rammschein

  fuuuuck már… akadj már be.

 • Nyom örökletesen képtelen szabályosan szerelni, hihetetlen ez a csávó.

  • persze ha akarná, még akár össze is jöhetne, csakhát az elvárások ugye 😀

 • Fab fiam ez kinek ment?

 • salsal

  Hát b+ lehidalok komolyan

 • Rammschein

  Felrúgja Hazardot… és tapsol… el mész te a…

 • hihetetlen, hogy ezt a wrestlinget még mindig lapok nélkül viszi le a wba

 • Rammschein

  miért is kapna sárgát? :”””D de tényleg…

 • Jól van jákob

 • kasata91

  Hányinger albion

  • Rammschein

   mi egyből kapnánk a lapot…

 • lamps8

  csak annyit kérek hogy ha nem nyerünk, valaki rúgja hordágypozitívra evanst meg jákobot. nem kértem sokat.

  • azért megérdemelnék, hogy a 92+ percben egy Evans-Jacob kombó öngóllal kapjanak ki

  • kasata91

   Contéből kinézem

 • Rammschein

  ez mi volt???

  • jákob jött, Costa térgye ment, aztán lefújták, hogy Fab felrúgta 😀

 • lamps8

  Costa te nulla fasz, istenem ilyen nincsen.

  • Rammschein

   az csak egy dolog… de a csávó még is mi a rákot képzel magáról?

  • Frenky54

   Önmaga torzója:(

 • Endy919

  11? semmi?

  • Rammschein

   majd a WestBrom kap :DDDD

 • kasata91

  Olivér hogy baszd meg a vakszemű kurva anyád!!!!!

 • kormolar

  Costa azzal h folyamatosan visszalép a középpályára nincs ember a beadásokra elől…am nem értem erre a meccsre minek a padra 3 védő

 • Endy919

  20 lövés , 4 talált kaput….omg

 • kasata91

  Igazi pulis taktika. Lehozni a sargasokat, hagy mehessen tovább a hentelés…tactical magic.

  • amíg ebben a bíró partner, miért is csinálna mást… amúgy érdekes, hogy nem csak minden hatodik sárgát kapnak meg, de láthatóan még a les sem vonatkozik rájuk

 • myheartisblue

  Az a helyzet h ez egy ha megb@szodunk is 0-0as meccs lesz.mert annyira utalatos ez a WBA…mintha csak a favagasuk eltetne ezt a 0-0at…

 • Livermore, Chadli… hú de kéne még ide Kaboul meg Dawson.

 • kasata91

  Az mi talpalás volt

  • Rammschein

   áh, spori szerint nem történt semmi, tessék tovább haladni.

 • Rammschein

  cserélni nem akar Conte? 😀

  • kormolar

   még korai….xD

  • kasata91

   Elég ideges vagyok. Nem kell willian

 • megint kézzel indulnak, ezeknek tényleg mindent lehet

 • Úristen geci, hogy nem sikerült Rondont lefutni? Úgy loholt, mint egy orrszarvú.

 • kasata91

  EZ MI A GECIII????

 • Rammschein

  azpi, az kellett!

 • Rammschein

  Contén szakadok. :DDD

 • kormolar

  simán kockáztathatnánk 2 csatárral elől…ha kikapunk akkor jöv héten elszünk bajnokok…

 • kasata91

  Nem állunk vesztesre de közel állok hogy kikapcsoljam…

 • Rammschein

  végre ad egy sárgát…. csak már nem most kellett volna b+

 • Ha nyerünk is, ez pont akkora szenvedés lesz, mint amivel 2 éve a CP ellen biztosítottuk be a PL-t.

 • Frenky54

  Pedro játszik?

  • Rammschein

   most el van tűnve, de korábban küzdött ő is…

 • balazsh

  Azpinak elég rekordgyanús volt a sprintje

 • Hogy jött be ilyen üresen az a két tetűlassú WBA-s?

 • azért hátul még mindig képesek vagyunk vihart összehozni

  • kormolar

   nagyon fent játszunk… ez benne van ilyenkor

   • attól a 3 CB-nek még nem kell egymást fogni 😉

  • kasata91

   Cahill mit mozizott??

 • Endy919

  Úbasszameg

 • Rammschein

  mi a fasz történik???

  • kasata91

   Rövidesen szabálytalanság. Minden más lutri.

 • Diego Costa

  Jön MIchy. 😀

 • Zoleee

  Hú, most beleneztem telefonon. Hát.. Azért ez nem tetszett

 • Rammschein

  egyébként miért nem cserél ha látja, hogy nem megy???

 • salsal

  Végre jön Willian

  • Rammschein

   miért nem a 90+ percben? 😀

 • Ezért megérte 5 percig gurigázni a 16-os előtt

 • én örülök, hogy lövünk, de annak semmi értelme, hogy égbe-világba, ahogy jön 🙁

 • salsal

  MIK EZEK A LÖVÉSEK KOMOLYAN

 • Endy919

  Batyusanyi!

 • szeszfabresz

  Nem tudom volt e mar valaha Dave-nek 3 lövése egy meccsen

  • balazsh

   én is számolom 🙂 kb több mint rondoné

 • kormolar

  a ez most jó cserének tűnik… erő kell most nem finomkodás…

 • Akkor ez most 3-5-2 lesz gondolom

 • Diego Costa

  Michy góllal nyerjük meg a bajnokságot. Please!

  • kasata91

   Gyanús

  • myheartisblue

   Uuuh az mi Magic lenne.

  • Zoleee

   Az tetszene:l

   • Diego Costa

    Nah? 😀 Tetszett? 😀

  • Zoleee

   Lottó számokat is pls:)

   • Diego Costa

    Ha az is olyan könnyű lenne… 🙂

 • Rammschein

  Hogy Luíz ezt a Rondont hogy nem bírja megállítani vazze…

  • Zoleee

   Azért Rondon nem olyan gyenge, Luist meg azért ismerjük hogy néha milyen
   ….

  • myheartisblue

   Azert Rondont szerintem pont h nehez megallitani. Utembol kepes cselezni es ha megindul nehez megallitani.

 • Ez a Burnley-Brighton-WBA trió jövőre de kurvajó lesz…

 • Fletcher meg felvette az esti pizzarendelést

  • Rammschein

   x”””D

  • Lol, ilyet még nem is láttam.
   Biztos valami fenséges taktikai utasítás volt benne, pl kevesebb interceptiont, több arcon rúgást.

 • Rammschein

  Costa pályán van még?

 • salsal

  Zseniálisak az NBC kommentátorjai, szétoltják a WBAt :DD

  • az igazi azért az lenne, ha ezt mi (is) megtennénk a pályán 😐

   • salsal

    Ha 180 percig tartana a meccs akkor sem lőnék gólt ma

  • Rammschein

   … hát aki ennyire hülye megérdemli az oltást. 😀

 • kormolar

  mondjuk ezért behozhattuk Michy-t ha azóta az összes labdát elb*sszuk a picsába

  • 0-0-nál ezzel Conte kb 18-ra húzott lapot. Meglátjuk, bejön-e.

   • kormolar

    nincs szélső aki beadja szélről annyiból rossz lett a felállás…

   • Rammschein

    hehe, és bejött. .DD

 • kasata91

  Egy valami van amire nagy szükségem lenne ebből a WBAból. Főleg másnaposan.
  Liver more.

  • szeszfabresz

   omg..:DDD

  • bazzeg ez nagyon rossz volt :))

 • salsal

  Michynek lesz olyan megmozdulása ami nem fault?

  • Rammschein

   nope

  • Diego Costa

   Ez nem volt az.

  • balazsh

   nesze 😀

 • Nyom :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd

  • kasata91

   Sárga nélkül.

 • ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

 • ki más geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeciiiiiiiiiiii

 • balazsh

  OTTVANNN

 • Diego Costa

  MICHYYYYYYYYYYYYY

 • kasata91

  Ennyikehh

 • Rammschein

  NE BAZDMEG, MISI GÓÓÓÓÓÓÓÓL… AZOK UTÁN HOGY MENNYIT MELLŐZVE VOLT.

 • Lavid Duiz

  He he heheh!!! 😀

 • Zoleee

  Király!

 • kormolar

  ezt mondom ha van középen aki ezekre érkezik egyszer gól lesz…

  • 2 perce még azt írtad, hogy ez így szar felállás 😛

   • kormolar

    igen mert nem volt szélről beadás,mert a szélsőket lehoztuk…viszont ha van netán akkor viszont Michy tökéletes mert ő ezekben nagyon jó érkezni a szélről belőtt labdákra

 • Rammschein

  Courtois mit keresett a kispadnál? XDDD

 • myheartisblue

  Akarta.irni D.Costanak h egy lada sor neki ha bejon a Jinx..De kiszagoltam a turpissagot.

 • Miki Bácsuáji

 • lamps8

  MIHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁLYYYY

 • Rammschein

  jön Züm Züm

 • Frenky54

  Levágtuk a csirkét!!!!!!!!!!!

 • adam10

  Micsi micsi micsinálok hirtelen

 • kasata91

  Costa le zumi be ?

  • kasata91

   Vagy Michy le. Az mi troll lenne

  • Rammschein

   Mosest szedi le… Costának kéne tényleg though.

 • Rammschein

  …megyek britanniára nevetni. :DDD

  • Rammschein

   jó nagy pangás van ott… 😀

 • Zoleee

  Akkor ma nagyon görbe lesz az estém 🙂

 • Misi játszott annyit, hogy kapjon érmet?? :DD

  • 5 meccs kell, neki 17 van.

   • csak darab a lényeg? mert percben szerintem a 200-at sem üti még

    • a player has to make 5 league appearances in order to be eligible for an EPL medal.
     However, exceptions are always made on a discretionary basis.
     A club can request exemption and order a medal if it wants any additional medals for some squad members. In such a case, an exemption request is raised by the club that needs to be approved by the English FA and the club has to pay the necessary charges for ‘buying’ these extra medals.

     Eg. In the present EPL season 2014-15, Chelsea has ordered medals to be given to ex-player Schurrle who met the 5 appearances criteria and ordered medals for other squad members like Salah, Loftus-Cheek et al.

  • Ezutan megerdemelne akarhogyis 🙂

   • nem véletlen kérdeztem

 • Lavid Duiz

  Észrevettétek, hogy lelassult az idő múlása? 🙂

 • kasata91

  Berepülő pilóta ?

 • kasata91

  WBAnak már a szurkolói is bejöhetnek rugdosódni ?

  • kasata91

   Vagy Oli kap végre segítséget?

  • WehaveNoHistory

   ő sem akar egy darabig meccsre menni 🙂

   • kasata91

    És nem vesztett sokat ha ezeknek minden héten ezt kell nézni

    • WehaveNoHistory

     kb 🙂

 • kormolar

  éppen mondja a kommentátor h biztonság okok miatt nem mutatják .. a gyerek pont ott futott el a kamera előtt..xD

 • Lavid Duiz

  Lesz vagy 5 perc hosszabbítás…

 • Rájöttem, ha Nyom Demba Ba védő unokabátya.

 • Rammschein

  jééééé Costa újra a képen van. :O :DDD

 • myheartisblue

  Michy rugta az ideí elso idegenbeli golunkat is az utolso is. Easy

  • “Michy rugta az ideí elso idegenbeli golunkat is az utolso is.”
   Honnan számítjuk az ideit? 🙂

   • myheartisblue

    Ebben a szezonban pl 16/17 elnezesta pontatlansagert.

   • És tényleg, úgy rémlett a Boro ellen gólpasszal nyitott

 • Rammschein

  Conte egy karmester reinkarnációja is… meg egy diktátoré. :DDD

 • Rammschein

  Costa mi a francért cirkuszol fölöslegesen ott elől??

 • kormolar

  az ilyen meccsek miatt lettünk bajnokok… 🙂

 • ott van

 • adam10

  BAJNOKCSAPAAAAAAT!!!!

 • Rammschein

  fújd már le. 😀

 • Lavid Duiz

  Meg vaaaan!!! 😀

 • balazsh

  egy pár másodpercre bekussolhatna már a kommentátor, hogy halljuk őket

  • Rammschein

   tess. 🙂

 • Pretorious

  Gratula, szolid teljesitmény volt, főleg a tavalyi szenvedések tükrében ! És aztán jövőre nem edzőt buktatni… ;-p

  • Rammschein

   köszi. :)) azért a FA-kupát még vigyük el, jó lenne duplával nyitnia Conte mesternek. :))

   • Pretorious

    ööö, hát a fakúp döntőtől én csak egy jó meccset várok….

  • jujjderosszkép 🙂

  • Rammschein

   ez jobb, mint a lentebbi. 😀

 • Azért Csecsnek sem rossz, eljött a Chelseabe, három szezon, 2x bajnok 😀 Arsenal way? 🙂

  • kormolar

   Pedronak is… 😀 végre úgy nyert valamit h játszott is…xD 😀

  • balazsh

   ezt úgy írod, mintha potyautasként lenne itt 😀 nélküle nem nyertünk volna 2 éve

   • nem, ezt úgy írtam, ahogy írtam. Idén sem nyertünk volna nélküle, úgy amúgy 😛

 • Rammschein

  hehe, Cesc káromodott egy szépet az interjúnál. .DDD

  • WehaveNoHistory

   nem aszont spiker , hogy csak angolul?

   • Rammschein

    neeem… eltolt egy fuckingot… az interjúztató meg bocsánatot kért ezért. :DDD

    • WehaveNoHistory

     annyi baj legye magic hat 🙂

 • Diego Costa

  Michy Batshuayi. Az élet szép.

  • az angolja veri Costa-ét 😀

   • adam10

    Nincs neki olyanja

 • Lajos Berta

  We are the…
  Mik is?:D

  • Rammschein

   CHAMPIONS. .D

   • WehaveNoHistory

    watford sundi sorfal? 🙂

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Kieső Sunci sorfala, is this the real life?

     • WehaveNoHistory

      Egy alapos veréssel kell majd őket a csampoba küldeni 🙂

   • Lajos Berta

    Nyert!:)

 • salsal

  We ain’t got no history! We are making it!

  • Rammschein

   van már azért az is!!! 😀

 • Rammschein

  Batsu hogy elkezdett a rossz irányba futni… sírok. xDDD

 • Rammschein

  …hogy törődik a stábbal :3 😀

 • WehaveNoHistory

  Hétfőn meccs, nem berúgni nagyon! Meg Ti sem! 😀

 • Zoleee

  Basszus, imádtam ezt a szezont!
  És Imádom ezt a klubot.
  És hab a tortán hogy a tottenhamet idén is megszivattuk.
  FERI! 🙂

 • gorkaf78
  • mondjuk a vállapot egy kicsit most leporolta Michy 😉

 • kasata91

  We know who we are ….

 • Rammschein

  ahhoz képest, hogy most lettünk bajnokok, Costa nem örül annyira. :/

 • kasata91

  Jól van Csaló élőben közvetíti a partyt instagramon.

 • Uraim (es Endy)! Mindenkinek oromteli unneplest, maj ne maradjon szarazon! 😎🍾🍹🍻🍸

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Holnapra csúszik az ünneplés, szóval már előre elnézést ha esetleg egy a szokásosnál is furcsább komment érkezik!

  • Endy919

   khm 😀 4kor kelek , szóval ma lightos voltam , de holnap én is rázendétek 😀

 • Rammschein

  meh… valaki linket pls… elvették a képemet. xD

 • Rammschein

  heh egész jó Conte angolja már. :DDD

  • Rammschein

   persze, mert nem is ő volt. xD

  • az elején nem volt rossz, de onnantól, hogy elfogyott a szalonszöveg – pedig azért bonyolult kérdésekkel nem akarták összezavarni, de – már érdekes lett :))

   • Blotunga

    Pont jó volt az! Kb annyit tud angolul, amennyit én is megértek, úgyhogy tökéletes! :))

  • WehaveNoHistory

   lesz az jobb is 🙂 de hát nem nekem kell értenem, ha nem a játékosoknak, szóval 😀

   • Rammschein

    én viszont imádom ezt a beszédét. :DD olyan mókás. 🙂

    • WehaveNoHistory

     néha inkább itáliano, de ettől nagyon jó a Don 🙂

 • adam10

  Na és ami a lényeg: újabb klínsít!

 • Frenky54

  Nem lehet elégszer nézni:
  https://streamable.com/s/uw32y/biwiqx#

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Básuájí!

  • balazsh

   főleg Cahill secondary assistját :DDDDDD valami fenomenális az a lüvés

   • WehaveNoHistory

    lecsúszott rendesen 🙂 az volt a key-pass 😀

 • Zoleee

  Azért Michy ezt nagyon megérdemelte! Örülök hogy ő lőtte a gólt.

 • Rammschein

  Lamps <3

 • Rammschein

  …more energy with micsi… xDDDDD sírok. 😀

 • Komolyan gondolkozom, kinek kéne adni az év játékosa díjat csapaton belül, nálam Kanté, Azpi és Pedro/Hazard a befutók, de a szívem a francia felé húz.

  • Rammschein

   én az árnyékharcos Kanténak sztem.

   • WehaveNoHistory

    Alonso a különdíj

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Luiz? A tavalyi védelmet nem kicsit irányította, úgy hogy egy szélsővédő és Cahill volt a párja!

   • Azért stabilitásban Azpihoz képest sehol nem volt.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Nem kérdés, de mégis csak ő szervezte a védelmet onnan középről, ami a lehetőségeket nézve közel maximumon működött.

     • Mondjuk a szervezést szerintem Cahillel közösen oldotta meg.

   • Mondjuk ma is volt rola majdnem egy Rondon gol, tenyleg felulmulta onmagat, de azert nem feddhetetlen sajnos. 🙁

  • En egy Pedrot is tudnek tamogatni, nem mintha Kante nem erdemelne meg, de Podorito mindent beleadott es sokszor kihuzott minket a szarbol

   • Pedronak volt egy fasza negyedéve, amikor én is nagyon támogattam a poty kinevezését, de Kanté egész évben magas szinten tolta. Nálam ennyivel van előrébb.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Tibó nevét is hiányolom, hozott bravúrokat és cserébe nem sok gól írható be a számlájára.

  • őszintén szólva a gála11-ből lényegében majdnem mindenki védhető lenne, de nálam a Costa-Kanté-Hazard hármas a top.

   • Costánál azért erősen árnyalja a képet, hogy az év felében kb. a gála11 leggyengébb láncszeme volt.

    • viszont a másik felében vitte a hátán a csapatot, ami mondjuk Pedroról meg nem mondható el. A 20 gól az 20 gól, masszív teljesítménnyel, még akkor is, ha volt 2 homály hónapja.

     • Kb. ugyanúgy 3 masszív hónapja volt mindkettőnek, csak Pedro a kemény mezőnymunkát általában mindig hozta, Costa meg hát nem, és volt időszaka, amikor meccsekig kaput sem talált. És nem két homály hónapja volt, hanem 2 homály és még 3 infernálisan rossz.

      • túlzol, ezzel nem tudok mit csinálni.

       • Mit túlzok kérlek. Január óta írd már le légyszíves, hány kiemelkedő meccse volt.

        • a bajnoki esténken nem fogok ilyen buta vitákba belemenni, ennél sokkal értékesebb ez az idő. 20 gól, legyen elég ennyi. Ha ezt magyarázni kell, hát nem tudok mit mondani 🙂

         • Ja értem, tehát túlzok azzal, hogy 5 hónapig szar volt, de az ellenérv az, hogy az előtte való háromban meg nem. Kösz.

          • szívesen bármikor

      • balazsh

       Szerintem meg a góllövésen kívüli feladatait ha nem is maradéktalanul, de korrekten lehozta januártól. Nem véletlenül kezdett hétről hétre. Vele kapcsolatban az zavart leginkább, hogy mikor őt buktatják feltételezhetően az antipatikus feje miatt feleződik az esély arra, hogy befújja a bírósportárs, ami jópár tizit elvett tőlünk.

       • Mi a góllövésen kívüli feladata? Ezt pls írd le légyszi, mert ő neki aztán tényleg nincs más feladata, mint hogy bevágja azt a szerencsétlen labdát. Nem cselez jól, összjátékban sem túl hasznos, nem is dolgozik senki alá és a védelmi munkája is nem létező. Nem nagyon lenne más dolga, mint befejezni, amit alányomnak. Ez ment is decemberig, azóta viszont teljesen siralmas féléve volt.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Costa? Ennyire megy már az ünneplés? 😀

   • Sandic

    Azpi az összes meccsen játszott, szinte hiba nélkül. Costának sem, és őszintén szólva Hazardnak sem adnám, Nálam Azpi vagy Kanté a nyerő.

 • Valaki, valami fejlemeny a Terry mogyorozasrol?

  • Rammschein

   ??

   • Gyanus, hogy a Terry dobalas utan Costa hatulrol meg ANALizalta JT-t

    • Rammschein

     …bosszúból majd JT elviszi egy körre Costánét… 😀

     • WehaveNoHistory

      van olyan egyáltalán? 😀

      • Rammschein

       …nem biztos… nem találok erről infót… 😀 akkor a golddiggereket csapja le Costa kezéről na… 😀 lehet, hogy csúf a branyol, de pénze az van. 😀

       • WehaveNoHistory

        az biztos 🙂

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Nincs, de az egyik exe azért ment szét vele mert bepróbálkozott a leány hugánál is, szóval Terry spanja lehet 😀

       • WehaveNoHistory

        Costa egy igazi focista 🙂

      • ahogy elnézem a videót, azt is tudni lehet, miért nincs 😉

       • WehaveNoHistory

        áá, mar csak nem búza 🙂

 • Rammschein

  …”Arsenal gonna be Arsenal again”… xDDD

 • Michy Batshuayi

  Don’t worry I got this yall 😂😂 God loves unexpected heroes ❤ Very happy tonight come enjoy the title with us live on Instagram fam !!!! #CFC #KTBFFH #Neversurrender

  • gorkaf78

   Tuti nem ő írja ezeket. 😀 A sky-on interjúztak Courtois-val, a kapus fordított neki, mert nem értette a kérdéseket, pedig gondolhatod, hogy nem a kísérleti magfizika tárgyában érdeklődtek nála. :DDD

   • Pedig amilyen faszipántos a szókincs és a nyelvtan, bőven elhiszem.

   • kasata91

    De angolul ő válaszolt.

    • gorkaf78

     Az igaz, de nem a kérdésekre. :DDD

     • az lehet TC szar fordítása miatt volt 😛 :DDD

      • gorkaf78

       Az lehet, olyan nyelven nem értek. :DDD

   • Diego Costa

    Beszél ő angolul, csak kicsit fél a kamera előtt.

   • De csak irasban mer 🙂

 • WehaveNoHistory

  12. héten foglaltuk el az első helyet! Azóta csak a hátunkat nézik 🙂

 • Diego Costa
  • Bukkakebáró Idemitirjak

   127 percnél azért jelentősen többet tippeltem volna

 • WehaveNoHistory

  1 – Chelsea are the first club to win the English top-flight title on a Friday since Arsenal at Anfield in 1989. Party.

  • Mivel 20 eve nem nagyon van penteki fordulo 😂

   • WehaveNoHistory

    egy újabb mérföldkő akkor 🙂

 • trueblue05

  campioooooooooooooooooni

 • kasata91

  Hazard nem egy party arc. Csak gubbaszt a sarokban.
  Bár amikor DL oda ment hozzá tolt pár címet csapkodást a mezén, amolyan JT módra.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Mint valami kannibál egy B kategóriás horrorból.

   • hát, a fodballkarrier után nem belőle lesz férfimodell, ez tény 🙂

 • A bajnoki cím mellett az este még egy pozitív hozadéka, hogy ha minden jól megy, soha többé nem kell nézni ezt a randa idegenbeli mezt 🙂

  • Lavid Duiz

   Ízlés dolga. Nálam elment.

  • Lehet barmilyen mezunk nekunk,
   amig a vallakon arany a PL cimerunk!

   Höh ez rimelt:)

  • Lajos Berta

   Nekem pozitív még, hogy ma derült ki, jövőre már kint nézhetem élőben a meccccccseket Londonban!!!
   A BAJNOK csaptét!:)

   • Diego Costa

    Hogy hogy?

    • Lajos Berta

     Kiköltözök a hónap végén.

     • Diego Costa

      Nah az jó! Ha van jegy szóljál! 😀

   • Season tocket holder lettel?

    • Lajos Berta

     🙂 Nem.
     Csak gazdasági migráns.

     • 🙂 az oke, de vhogy be kell jutni a meccsekre.

      En kb. 2 havonta leszek kint szeptembertol, egyszer hatha osszejon egy kozos SB 🙂

      • Lajos Berta

       Majd fussunk össze kint! (Nevem, emailem sem titok.:))

       Ha önerőből nem megy, van ismerős akiknek “elkérős” bérlet van a cég részéről. (És általában nincs kihasználva!!!:S)

       • Diego Costa

        FA kupa döntőre is lehetne menni azzal a bérlettel?

        • Lajos Berta

         Nem tudom.
         De jó hogy mondod! Délután rá is kérdezek!:)

 • Lavid Duiz

  Mit csinál itt Costa?? Te jó ég!! 😀 😀 😀
  https://www.facebook.com/csakachelsea.hu/videos/1795731527120266/

  • Na errol beszeltem 🙂 @rammschein

   • Rammschein

    …hát ez totál hülye. :DDDDD

 • gorkaf78

  Basszus, ez nagyon durva, ha igaz: elvileg összesen 150 (!) millió font jár a klubnak a bajnoki címért! 80 milliót kap minden egyes klub a tévés szerződésekből, ezen felül jár még a 40 millió a címért, ill. a tévés megjelenések arányában is valamennyi. De még a kieső Sunderland is közel 100 millió fontot tesz majd zsebre. Azt hiszem erre igaz a mondás: nagy pénz, nagy foci.

  http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/revealed-how-much-prize-money-10403410

  • Diego Costa

   Ömlik a pénz. Bajnoki cím, Nike, Carabao, Oscar money.

   • A Stadiont Abraek meg ugyis vmi gazvezeteken keresztul fogjak leboltolni

    • lehet azt építik majd itt fel paks helyett, aztán egyszerűen csak a kerítések mögött összegyűjtött migráncsok hátára kötve küldik ki a szigetre 😀

 • WudigessBoi

  Nagyon örülök, hogy Michy is hozzá tudta tenni a magáét a bajnoki címhez, megérdemelte nagyon.
  Champions of England!

  • Akkorq troll, h twitteren egybol valami FIFA 17 upgradet kovetelt maganak betaggelve az EA-t 😀

   • Diego Costa

    És már meg is kapta a választ! 😀

   • : )))))))) ahülye

  • Diego Costa

   Annyira nagy történet, ennél szebbet kívánni se lehetett volna.

  • “megérdemelte nagyon”
   nem akarok gecinagy troll lenni, de amúgy tképpen mivel/miért? 🙂
   Én is csípem, meg minden, de a lelkesedésén kívül igazán sok pozitívumot nem lehet fellistázni neki a szezonra, max azt, hogy szépen ült a padon, meg szocmédiaking 🙂

   • Diego Costa

    Komolyan kérdezed????

    Azért, mert 1 éven keresztül megalázták és semmibe vették, azért. Mindezek ellenére ő nem vesztette el a hitét, leszegte a fejét és dolgozott tovább.

    • Tornando Ferres

     Ez a megalázás azért erős túlzás. Ráadásul egy profi focistának ez lenne a kutya kötelessége, nem szívességből kapják a horror fizetésüket.

     • Diego Costa

      Nem megalázó, hogy olyan későn akarják beállítani, hogy előbb fújják le a meccset, mint, hogy beállna? Te mit éreznél?

   • WudigessBoi

    Szerintem indokolatlan volt a mellőzése a szezonban. 10 perceket kapott jó esetben, rosszban pedig félóra melegítés után visszaült. Nézte, ahogy Costa hosszú hetekig agonizál a posztján, illetve, hogy Pedro is előbb opció, mint ő.
    Így is tulajdonképpen 13 játékos érdemi sikere ez a bajnoki cím (ami nagyon kevés), a többiek egyértelműen kiegészítő emberek voltak. Fontos, hogy ők is azt érezzék, közük van/volt ehhez az egészhez. Nyilván nem lesz Michy MVP, de így legalább azt mondhatja, hogy “jó, keveset játszottam, de azért mégiscsak az én gólommal lettünk bajnokok”, ami merőben más, mint odasomfordálni az éremért abban a hitben, hogy vele is csak többen voltak.

    • “Szerintem indokolatlan volt a mellőzése a szezonban”
     Conte bajnokot csinált a Chelseaből, merek hinni neki, hogy a dolgait indokkal tette.

     “Fontos, hogy ők is azt érezzék, közük van/volt ehhez az egészhez. ”
     Ezzel messzemenőkig egyet tudok érteni, de az, hogy csak emiatt megérdemelte, nekem erős. Sorsszerű volt, hogy ő dönti el, ahogyan azt írtam is a becserélésekor, és némileg egy pici fricska is Conte irányába, miközben némi elégtétel is számára, de nem több.

     • Én továbbra is csak azt tudom mondani, hogy Conte ezt a csatáros témát eléggé benézte. Ha mindenképpen volt hibája, amit a szezon végi elemzéseken fel lehet majd róni, akkor szerintem ezt bátran lehet boncolgatni. Szerintem teljesen indokolatlan volt, hogy Costa szinte minden egyes meccset végig a pályán töltsön egészen a decemberi eltiltásáig. Ezzel nem csak annyit értünk el, hogy Costát túlstrapáltuk, de kvázi félév pihenőre küldtük Michy-t, amivel nem maradt ép cserecsatárunk sem, csak egy játékhiányos tag, aki a ligát sem szokhatta, még minimális dózisokban is csak nagy ritkán. Costa a lehetséges 3240 percből pályán volt 3.028-at, és ebben benne van az eltiltása és a Leicesteri pihenő is, ami 180m.
      Szóval én aztán nem mondom, hogy Batsunak meccseken keresztül kezdenie kellett volna, de ha néha egy 2 gólos vezetésnél bedobtuk volna, nem igazán áldoztunk volna sokat.

      • Ez valamilyen szinten igaz, és adom én is, de akkor az alapokkal kezdjük, ne a csatárkérdéssel, mert Conte láthatóan arra építette fel a szezont – főképp a 3-4-3-ra való átállás után – hogy megtalálja a csapatát, és rájuk bízza a bajnokságot. Ugyanis nem csak csatárposzton, de kb az összes másik poszton alig rotáltunk, 2 poszt volt, ahol hajlandó volt belenyúlni a keretbe/taktikába, ez pedig a Will/Pedro és Matics/Fab páros. Szóval ha már nekiállunk Contét boncolgatni, akkor ne, vagy legalábbis ne csak a csatárkérdést nézzük, mert ez nem kezelhető külön. Azért, mert Costára ennyire utaztok a látványosabbnak mondható homály időszaka miatt, Cahillnek, DL-nek, a wingbackjeinknek, stb ugyanígy megvoltak a maguk időszakai, amikor ki lehetett volna őket b@szni a padra. De Conte hitt magában, bennük, ebben, amit összerakott, és végülis tegnap este bebizonyosodott, hogy joggal. Igazán szezonon át tartó konzisztens teljesítményt szerintem ketten tettek le összesen, mégpedig Azpi és Kanté. Ha azt nézzük, ki teljesített elváráson felül a szezonban, akkor az Cahill, Alonso, Moses, DL és talán Pedro is. Ennek ellenére voltak rossz időszakaik, rossz meccseik, ahogyan a sokak által legjobbnak választott Hazardnak is.

       Szerintem az aug-dec 5 hónapot a Costa-Hazard páros vitte a hátán. Hazardnak jobban, Costának rosszabbul sikerült a tavasz, mert a branyolnak hosszabb ideig tartott a homály időszak, és nem hullámzott, hanem konstansan volt szar (bár én továbbra is tartom, hogy nem 5 hónapig, ahogyan te írod máshol). Itt valóban feltehető a kérdés, hogy miért nem próbálkoztunk meg Michyvel, ha már ő volt az egyetlen csatár, akit a keretben tartottunk, de Conte bizonyára szolgál erre jó válasszal, mert elég határozottnak tűnt a kérdésben.

       • Costa múltjából kifolyólag azért sejthető volt továbbra is, hogy ilyen ütemben nem fogja bírni, és idővel ki fog égni, onnantól meg vegetálni a lapos szinteken. Ezt azért számon kellett volna tartani, és legalább olyan szinten rotálni, ahogy ’14-15-ben, ahol is Drogba meg Rémy jó 1700 percet magukra vállaltak a ligából.

        “Szóval ha már nekiállunk Contét boncolgatni, akkor ne, vagy legalábbis ne csak a csatárkérdést nézzük, mert ez nem kezelhető külön”
        De valamilyen szinten igen, ugyanis cserecsatárt hoztunk a nyáron 40 milláért, cserewingerek, cserevkp-k meg nem voltak a keretben (Chalot most nem számolom, mert nyilván Kanté szerepkörét még nem lehetett volna egy az egyben ráilleszteni), és még cserecb-k is csak nagyon modálisan. Terry volt a legtöbbet lesérülő játékosunk szerintem, Zouma meg nem is volt bevethető teljes értékűen januárig.
        Tehát Conténak rengeteg esetben igazán választása sem volt, viszont a csatárposzt az pont olyan volt, ahová csilliárdokért hoztunk frissítést.
        Tényleges két megbízható csereember volt Batsu mellett, akik szinte mindig bevethetőek voltak, az egyik Willian, aki kapott is rendesen 1300+ percet, a másik Fabre, aki 1200+ percet. Egy szóval a csatárposzton kívül Conte a hadra fogható embereket jószerivel játszatta, sőt, kezdette is.

        “Cahillnek, DL-nek, a wingbackjeinknek, stb ugyanígy megvoltak a maguk időszakai, amikor ki lehetett volna őket b@szni a padra.”
        Nem, éppen hogy nem lehetett. mert nem volt más. Mint mondtam, a cb-cserék nagyon instabilak voltak, Terry 3 meccs között minimum kettőre állandóan kiesett, Zouma pedig sokáig nem is Antonioval edzett. Wingerek terén pedig még ennyink sem volt. Szóval értem, én, mire akarsz ezzel kilyukadni, de a lehetőségek nem voltak minden poszton ugyanolyanok.

        Összegezve sok poszttal ellentétben a csatárposzton ott volt a lehetőség, hogy egy az egyben cseréljünk, még ha nem is meccsekre, de 1-1 félidőre. Nyilván Conténak megvan a jó oka arra, hogy miért nem tette, de egyfelől ez attól még igen kontraproduktív volt, másrészt megoldani sem sikerült a problémát, csak kompenzálni azzal, hogy Hazard és Pedro lépett elő góltermelőként, esetenként Willian, Cahill.

        “(bár én továbbra is tartom, hogy nem 5 hónapig, ahogyan te írod máshol”
        Még mindig nyitva áll a lehetőség, hogy kiemeld, hány fasza meccse volt ebben a naptári évben, mert volt kb. 4, az is 4 hónapra elosztva.

        • “De valamilyen szinten igen, ugyanis cserecsatárt hoztunk a nyáron 40 milláért, cserewingerek, cserevkp-k meg nem voltak a keretben (Chalot most nem számolom, mert nyilván Kanté szerepkörét még nem lehetett volna egy az egyben ráilleszteni), és még cserecb-k is csak nagyon modálisan.”

         Conténak láthatóan más elképzelései vannak a “cserecsatárról”, szóval max annyit mondhatunk el, hogy a board leakasztott egy tehetséges fiatalt – de most ha te Chalobah-t nem számolod, mert…. akkor Bats-t miért? Csak azért, mert érte adtunk egy valag pénzt? Persze 23 évesen nem sok minden lehet az ember háta mögött, de azért ne csináljunk úgy, hogy Micsi Pacuha simán 1v1-ben helyettesíthetné Costát, mert 1 jól kiforgott Márszeji év meg a magyarok ellen egy EB gól azért nem sok. Az meg, hogy milyen játékosok és milyen cserék voltak a keretben, Conte nagyon jól tudta a szezon elején is, meg , amikor megálmodta a 3-4-3-at, akkor is. Azaz, ha ő úgy vágott neki a szezonnak, hogy minden szóba jöhető játékost kölcsönbe vágott, vagy engedett, akkor igenis azzal kell főzni, ami maradt, és nem válogathatunk kedvünkre, hogy Chalot odaszámolom, Batst meg nem, vagy fordítva.

         “Tényleges két megbízható csereember volt Batsu mellett, akik szinte mindig bevethetőek voltak, az egyik Willian, aki kapott is rendesen 1300+ percet, a másik Fabre, aki 1200+ percet.”
         Magyarul, nem Batsu mellett, hanem ténylegesen két megbízható csereember volt Conte számára, Bats meg nem – legalábbis a digó értelmezésében.

         “”Cahillnek, DL-nek, a wingbackjeinknek, stb ugyanígy megvoltak a maguk időszakai, amikor ki lehetett volna őket b@szni a padra.”
         Nem, éppen hogy nem lehetett. mert nem volt más.”
         De ez nem igaz, mindig volt egy JT, egy Brana, egy Zouma, egy Aké, ritkán volt, hogy abszolúte nem volt bevethető senki. Nem volt jó opció, az egy dolog, mert – és ide ezer random indok dobható be – de attól még volt. És nem biztos, hogy bármelyik rosszabb, mint Bats.

         “al edzett. Wingerek terén pedig még ennyink sem volt. Szóval értem, én, mire akarsz ezzel kilyukadni, de a lehetőségek nem voltak minden poszton ugyanolyanok.”
         Én is értem, te, ti mit akartok kihozni, de attól, hogy ti reális alternatívának tartjátok a belga twitterkirályt, Conte szerint nem volt az, szóval lényegében de, minden poszton ugyanolyanok voltak.

         “Összegezve sok poszttal ellentétben a csatárposzton ott volt a lehetőség, hogy egy az egyben cseréljünk, még ha nem is meccsekre, de 1-1 félidőre. Nyilván Conténak megvan a jó oka arra, hogy miért nem tette, de egyfelől ez attól még igen kontraproduktív volt, másrészt megoldani sem sikerült a problémát, csak kompenzálni azzal, hogy Hazard és Pedro lépett elő góltermelőként, esetenként Willian, Cahill.”
         Ezt én, mint Zenzo szó szerint adom, leszámítva persze az egy-egyes részt, azt fent kifejtettem, de a lényeg igen, hogy Conténak megvan a jó oka és meg is volt. Márpedig, hogy visszamutassunk az eredeti felvetésre, ha Conte így gondolta, akkor csíphetjük mi Pacuhát, az érdem kérdésének eldöntése nem változik. Ismétlem, igen, volt valami sorsszerű és egyben fricska az olasz felé, hogy végül ő döntötte el, aminek én személy szerint örülök is, de ez nem változtat azon, hogy megérdemelte v sem.

         “”(bár én továbbra is tartom, hogy nem 5 hónapig, ahogyan te írod máshol”
         Még mindig nyitva áll a lehetőség, hogy kiemeld, hány fasza meccse volt ebben a naptári évben, mert volt kb. 4, az is 4 hónapra elosztva.”
         Asszem itt megint nem ugyanazon a páston kardozunk – kit érdekel, hány fasza meccse volt? Egyrészt hónapokig a hátán vitte a csapatot, másrészt vert 20 gólt. Máshol pont arra hivatkozol, hogy semmi más dolga nincs, csak gólt lőni. No most ha 34 meccsen 20g+6a szerinted nem érdemes teljesítmény arra nézvést, hogy a szezon legjobbjai közt említsem, akkor sorolhatom én itt neked napestig, hogy szerintem melyik meccsen miért, és hányszor volt jó, egyezni nem fogunk. Hozhatnám itt neked az opta statokat a szezonjáról, biztos találnál kivetnivalót azokban is. Őszintén szólva, nem tudom, mivel tudnálak meggyőzni téged, és azokat, akik a téli elvileg megtörtént balhéja miatt komoly ellenszenvvel viseltetnek irányában, és ezért az olyan alapvető teljesítmények, mint a 20+6 lekicsinylődtek, és az, hogy vagy 5 meccsen keresztül nem talált be, felnagyítódtak. Nem mellesleg, mi számít überfasza meccsnek? Nekem Costa esetében ehhez bőven elég, ha 85 percig lébecol, de beveri a győztes gólt. Gyanítom, nálad ezzel hiába érvelnék. All in all, szerintem remek szezonja volt, és, ha nem lenne ilyen kontrasztos az első 5 és a második 5 hónap, szerintem mindenki egyetértene.

         Egy optát csak bedobnék ide a végére. Biztos te is talász olyat, amit téged támaszt alá, ez a szép a statokban, de ez azért jól mutat az én érvelésem mellett 🙂

         15 – Diego Costa’s 19 @premierleague goals this season have been worth 15 points – more than any other player in the division. Vital.

         • gorkaf78

          Hű hát én egy ilyen hosszú hsz-t biztos nem fogok elolvasni. :DDD

         • de most ha te Chalobah-t nem számolod, mert…. akkor Bats-t miért? Csak azért, mert érte adtunk egy valag pénzt?

          Chalo kb. egyedül azért maradt itt, mert Conte alkalmasabbnak találta cserének, mint Mikelt, amit nem is lehet vitatni, legalábbis azt nem, hogy előrefelé Chaloba több cm-véna szorult. Nyilván kaphatott volna több lehetőséget, de őszintén Kanté formája sosem indokolta, hogy rotálják, nagyjából végig konstans fasza teljesítményt hozott. Én ezért azt pont nem rovom fel Conténak, hogy Kantét cserélgette menet közben.

          Az meg, hogy milyen játékosok és milyen cserék voltak a keretben, Conte nagyon jól tudta a szezon elején is, meg , amikor megálmodta a 3-4-3-at, akkor is. Azaz, ha ő úgy vágott neki a szezonnak, hogy minden szóba jöhető játékost kölcsönbe vágott, vagy engedett, akkor igenis azzal kell főzni, ami maradt, és nem válogathatunk kedvünkre, hogy Chalot odaszámolom, Batst meg nem, vagy fordítva.

          Oké csak ezzel meg megint ott tartunk, hogy az elbaltázott nyár miatt kényszerült Conte arra, hogy dobja a háromvédős eredeti szisztémát, aztán meg a működésképtelen 4védős rendszer miatt kényszerült az eredeti tervek újragondolására.

          De ez nem igaz, mindig volt egy JT, egy Brana, egy Zouma, egy Aké, ritkán volt, hogy abszolúte nem volt bevethető senki. Nem volt jó opció, az egy dolog, mert – és ide ezer random indok dobható be – de attól még volt. És nem biztos, hogy bármelyik rosszabb, mint Bats.

          De Branát még használtuk is, az első 6 meccset például végignyomta, aztán rendre beszállt csereként is.
          És igen, ritkán volt, hogy abszolúte nem volt senki, de a Terry-Zouma kombó idén aztán minden volt, csak stabil tartalék nem. Aké meg rejtély, miért lett ilyen marginális, eleinte szerintem wingernek hoztuk, de Conte időközben gondolom rájött, hogy ebben a szerepkörben még elég kezdő.

          “al edzett. Wingerek terén pedig még ennyink sem volt. Szóval értem, én, mire akarsz ezzel kilyukadni, de a lehetőségek nem voltak minden poszton ugyanolyanok.”
          Én is értem, te, ti mit akartok kihozni, de attól, hogy ti reális alternatívának tartjátok a belga twitterkirályt, Conte szerint nem volt az, szóval lényegében de, minden poszton ugyanolyanok voltak.

          De én nem Batsu mellett kardoskodok, hanem a rotálás mellett. Ha most Batsu helyett Anelka ül a padon, akkor is azt mondom, hogy legalább 1300 percet hagy kapjon már, mert egy csatárral végigvinni egy idényt kétélű penge.

          Egyrészt hónapokig a hátán vitte a csapatot, másrészt vert 20 gólt.

          De megint itt tartunk basszus, hogy arra, hogy volt 5 szar hónapja, te azzal válaszolsz, hogy de volt három jó, mit túlzok. Igen, volt 3 kimagasló hónapja, de ettől még volt 5 fos is, ezen nem tudom, mi a túlzás vagy mi a torzítás. Kb. egész 2017-ben Nandós statokat produkál mindenben, a gólokban, a kapura tartó lövésekben, a lövés/gól arányba, mindenben.

          Őszintén szólva, nem tudom, mivel tudnálak meggyőzni téged, és azokat, akik a téli elvileg megtörtént balhéja miatt komoly ellenszenvvel viseltetnek irányában, és ezért az olyan alapvető teljesítmények, mint a 20+6 lekicsinylődtek, és az, hogy vagy 5 meccsen keresztül nem talált be, felnagyítódtak. Nem mellesleg, mi számít überfasza meccsnek? Nekem Costa esetében ehhez bőven elég, ha 85 percig lébecol, de beveri a győztes gólt. Gyanítom, nálad ezzel hiába érvelnék. All in all, szerintem remek szezonja volt, és, ha nem lenne ilyen kontrasztos az első 5 és a második 5 hónap, szerintem mindenki egyetértene.

          Nem is értem, miről beszélsz. Te eleve azt sérelmezted, hogy én mit túlzok azzal, hogy 5 szar hónapja volt. Erre te nem megcáfolnád, hogy ez a naptári éve nem volt szar, mert, hanem mindent az előző félévre terelsz, amit én szóba sem hoztam. És igen, az nekem is bőven elég, ha beveri a 85. percben a győztes gólt, csak ez is az előző felesben volt rá jellemző, illetve idén volt még 3 hasonló meccse, amit meg is említettem. Az optastat meg kurva jó, csak az a gond, hogy egyikünket sem cáfolja, vagy támasztja alá, mert azt az ég világon senki nem vitatta, hogy 2016-ban kurva jó volt.

  • Fulham road, ugye? 🙂 ott most megallt az elet az biztos.

   • igen, stadion környékén áll minden 🙂

 • Endy919

  Még mindig nem tudom elhinni….őszintén bevallom még meg is könnyeztem , ahogy Antonio ott ugrált mint egy gyerek. Nagyon nagyon boldog vagyok. Az ilyen pillanatok kárpótolni tudnak mindenért!!!

  Köszönöm a csapatnak és Antonionak !

  • Blotunga

   A legszebb az egészben, hogy ezt már TE sem tudod eljinxelni! 😀

   • nyugi, azért még meg fogja próbálni :DDD

    • Blotunga

     😀

    • Endy919

     én lenni cuki kisangyal. 🙂

   • Endy919

    éééén sohasem tudtam 😀

  • Lavid Duiz

   És ha – mondjuk – jövőre is bajnokok leszünk, akkor pont annyi bajnoki címünk lesz, mint az Aston Villának. 🙂

   • de immár beértük a Sunderlandet 😛 🙂

    • Lavid Duiz

     Most néztem azt a listát. Hát vannak számomra meglepetések. 😀 Pl: Spurs 2, azaz kettő bajnoki cím csak?? 🙂

     • WudigessBoi

      Én azt is sokallom;)

  • ezek se normálisak 🙂

 • ilyen gratulációt sem sokat olvasni… 🙂

  https://twitter.com/BarcaSpiral/status/863152341297623040

  • Endy919

   Ekkoriban de pofán vágtam volna Pedrot egy lapáttal 😀

   • és még hányan (me too)

 • Since 04-05:
  Chelsea: 11 managers, 5 league titles #strong
  Arsenal: 1 manager, 0 titles #stable

  >>> reakció:
  Yeah but how many FA Cups have they…no wait. How many Champions League…fucks sake. Have they ever won the Emirates Cup?

  :DD

  • Endy919

   :DDDDDDDDDDDDDD

  • Endy919

   sugárzik az értelem ebből az emberből 😀

 • emazohun

  Annyit tudok mondani(meccstől függetlenül :D): Fabregas is magic,he wears a magic hat
  He could’ve signed for Arsenal,he says fuck no that :))))

 • balazsh

  Remélem helyettem is részegek vagytok, én eldöntöttem, hogy az egymás után 3. napi másnaposságomat inkább interceptelem, mert nem tenne jót. Azért sajnálom, hogy pont a bajnokavatás húzta a rövidebbet.

 • funfact: ma a Chelsea U18 is bajnok lett – ők már kupagyőztesek is, szóval a nagyoknak kell beérni őket 🙂

 • lamps8
  • Jobb Szem Paul

  • Sandic

   Hazard viszont mintha látványosan kimaradt volna…

   • Diego Costa

    Costa meg ünnepelt mint az állat… Nem kell ebbe semmit bele látni, többször mondtam már, most is mondom: Hazard maradni fog. 1000%.

 • lamps8

  hogy állítja össze a csapatot Anti az utolsó 2 meccsre? fullra pihentet az FA kupára? vagy a kezdő 11nek a sunci ellen a pályán adja meg a lehetőséget az ünneplésre?
  szerintem az utóbbi és a watford ellen totál B csapatot küld fel, de akit biztosan pihentetni fog: a wing backek, Luiz, Matic, Costa, Hazard, Azpi.

  • Szerintem a Watford ellen pihentet, a Sunci ellen gálakezdő, ahol egy félidőt kap Terry.
   Onnan meg még lesz 5 nap pihenés, ami bőven elég, főleg hogy már a sunci ellen sem kell megszakadni.

   • lamps8

    watford ellen valami irreális kezdőt szeretnék, Ainaval meg Kenedyvel, a padra meg 1-2 duplázó akadémista jutalomként leültetve.

    • Én még Eduardonak is adnék egy félidőt, az alapkezdőt meg valahogy így képzelném el:
     Begovic
     Zouma-Terry-Aké
     Kenedy – RLC-Chalobah – Aina
     Willian – Batsu – Musonda

     vagy valami ehhez hasonlót.
     A gond az, hogy az U18-as csapatból páran az EB-n vannak.

     • Sandic

      Nem fogja Conte ennyire aláadni. Nem a teljes gálakezdőt küldi fel, de ekkora pihentetés nem lesz szerintem. Bats és Willian kezdetésében viszont én is biztos vagyok, szerintem hozzájuk jön még Fabregas és Moses, lehet, hogy Pedro is. Kenedyt nem lenne rossz látni wingbackként, erre akár még lehet is esély. Zouma-Aké párosból is szerintem max egyikük fog kezdeni. Én valami hasonlóra számítok:
      Bego
      Cahill-Terry-Aké
      Kenedy-RLC-Fabre-Moses
      Pedro-Bats-Willi

      • Szerintem Cahill pihentetése pont indokolt lenne, az egyiket legtöbbet melózó és legkevesebbet pihenő ember egész évben.

       • Sandic

        Itt nehéz volt a választás valóban. Nem hinném, hogy Conte bemeri vállalni a Zouma-Terry-Aké tengely, összesen nem játszottak szerintem 200 percet a csapatban. Szerintem még a bajnoki cím tudatában is törekedni fog a két meccs megnyerésére Conte (de azt semmiképpen sem kockáztatja meg, hogy beleszaladjunk egy nagyobb verésbe). Luiz ugye félig meddig sérülten vitte végig a szezont, ő szerintem biztosan pihenni fog, Azpi és Cahill közül pedig előbbi játszott többet (konkrétan az összes meccsünkön, ha minden igaz), bár ő fiatalabb is. Lehet most Cahill játszik, Sunci ellen meg Azpi, Cahill így kap egy hosszabb pihenőt a FA kupa meccs előtt. Ha másnem, Cahillt lecseréli a 70-80. perc környékén Zoumára.

        • Diego Costa

         Azpi tuti ott lesz végig mindkét meccsen. Cahill-Aké csere benne van, ha nem a kezdőben mondjuk, mert nem akarja/ meri meghúzni, akkor menet közben. Terry utolsó meccsen tuti kezdő, de előtte nem lesz kezdő akkor viszont mindenképpen be kell állítani.

     • Dejo lenne Musondat latni

     • lamps8

      ez így rendben is lenne, annyi hogy RLC-t nem fogja kp-n játszatni, ahogy eddig sem tette soha

      • Kupákban nem, de a ligában amikor beszállt, általában középen nyomta.

    • Diego Costa

     Kenedy miért kapna lehetőséget? Talán még keretbe sem volt sose. Én RLC-re vágyom, de nagyon. Michy is kapjon játékperceket, Chabolah is megérdemelné. Ezen kívül viszont nem hiszem, hogy olyan nagy változás lenne. Aina se fog lehetőséget kapni. Jah és ki ne hagyjam: Aké. Ő mindenképpen játsszon.

     • lamps8

      rémesen egyszerű, azért hogy az egész szezont igazi alternatíva nélkül lehozó Alonso pihenhessen.

      • Diego Costa

       Pihentetés ide vagy oda, szerinted Conte berak egy embert, akit még a csapatba se nevezett soha? Kétlem.

  • Diego Costa

   Teljes felfordulásra nem számítok. Kis pihentetés, eddig mellőzött játékosok szerepeltetése lesz szerintem. Ami biztos, hogy a Sunderland elleni Terry kezdő lesz és ő vezet minket utoljára.

 • kormolar

  https://streamable.com/cyibn

  Evans magic a tegnapi meccsről…

  • Haha pont ezt kerestem 😀

  • Diego Costa

   Mentségére legyen mondva te is kézzel próbálkoznál, ha olyan képességekkel lennél megáldva mint ő. :DDDD

   • lamps8

    kiemelést!

   • kormolar

    ez igaz…xD

 • Diego Costa
  • Sandic

   Az utolsó forduló végén adják át hivatalosan?

   • igen, az utolsó forduló utolsó meccsének lefújása után. Minden meccs 15:00-kor kezd ugye, így kb úgy 17H tájt 🙂

   • Diego Costa

    Igen.

 • trueblue05

  Ugye mi nem fogunk jövőre a kettős terheléssel takarózni ha szarok leszünk? (persze nem leszünk)

  • Diego Costa

   Nem.

   1) Jók leszünk
   2) Mély lesz a keret, lesz lehetőség rotálni.

   • Rammschein

    …ahhoz úgy is kell igazolni majd… 🙂

    • Diego Costa

     Ettől nem tartok.

  • ugyan, mi nem szoktunk takarózni, addigra simán kivágjuk az edzőt, mire takarózni kellene 😀

   • trueblue05

    igaz 😀

 • Amúgy az mindenkinek megvan, hogy úgy lettünk bajnokok, hogy az átigazolási összköltésünk -20 millió euró?

  • ** javítva, elnéztem, de így is elég kurva jó.

  • Rammschein

   …azért ez a bajnokság vége felé már látszott eléggé…

  • ez hogy jön ki? Michy, Kanté, Alonso és DL majd kb 30-30M font volt, ergo kiadási oldal kb 120M, bevételi oldalon Oscar 50M, meg az apró, G’Lo 8, Bamford 5, meg Marin 5, de mondjuk össz 70M. Nálam a gap az kb 50M… valamit elnéztem?

    • hát, a loan fee-k kimaradtak, illetve nem vágtam, hogy Salah erre az évre számít. Bravó Emenaloék!

     • N’kolo Ganté

      Nyáron megint lehet értékesíteni pár játékost: Atsu(elvileg őt megveszi a zújkastély opciósan), Pasalic(őt a Milan), Van Ginkel(PSV), Piazon, Kalas, Rémy. Ezek tök felesleges játékosok, de 5-7 millió körül el lehet passzolni őket, az már 30-35 millió a zsebben.

      • Sandic

       Pasalic is ennyi volt? Benne sokat láttak többen.

       • N’kolo Ganté

        Alapból nincs helye ebben a rendszerben, ő olyan közèpső középpályás aki sokkal inkább támadó.

        Láttam jópárszor a Milan-ban, szerintem örüljünk ha elviszik. Abból a gyenge csapatból sem lóg ki felfelè. Viszont a sok sérült miatt most stabil kezdő és lőtt pár gólt, szerintem ideális most eladni.

  • gorkaf78

   Utólagos engedélyeddel bemásoltam ezt a hsz-t a britanniára, hogy lássák, nem csak Abra pénzén tudunk bajnokságot nyerni. 😀

  • balazsh

   Utóbbi években is ilyen volt a mérlegünk. Kifejezetten tetszik ez az átigazolási direktíva, bár nyilván ebbe a szerencse is közrejátszik (Oscarmoney)

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Szegény szívem áron alul adtuk el 🙁

   • Mondjuk a 2014-es időszak elég mákos volt pénzügyileg. Ott kb. 2 kölcsönjátékosunkat is egyszerre tudtuk egy valag pénzért elpasszolni, plusz DL-lel meg kötöttünk egy zseniális, überelhetetlen üzletet.

 • nogara

  Juventus szurkolóként is jó volt végignézni a Chelsea idei szezonját, nagyon kíváncsi voltam, hogy mire megy majd Conte a PL-ben, pláne egy olyan borzalmas szezon után, mint amilyen a tavalyi volt. Nagyon is tisztában voltam Antonio értékeivel, azonban a hiányos nyelvismeret, valamint az új futballkultúra és bajnokság miatt azt gondoltam, hogy több idő kell majd neki, amíg sikerre viszi a Chelseat. A szezon elején a manchesteri csapatokat tippeltem volna inkább az élre (főleg az igazolásaik miatt), ennek ellenére Conte jött, látott és győzött. Benito mondta azt már a szezon elején, hogy szerinte Conte durván be fogja árazni a bajnokságot, hát igaza lett… 🙂

  • gorkaf78

   Köszi, cserébe azt hiszem megígérhetem a blog közösségének nevében, hogy a BL döntőn mindannyian a Juve sikeréért szorítunk majd!

   • Endy919

    nope :-I

    • gorkaf78

     Divat. 😀

     • Endy919

      Nem szeretem a Realt , de a Juvét még annyira sem.

      • Endy919

       Azt persze elismerem , hogy geci nagyot mennek idén , de számomra digó földön csak az Inter létezik.

       • nogara

        Akkor szerencsére sok örömöd nem leled az olasz fociban manapság. Maradjon is így jó sokáig. 🙂

        • Bukkakebáró Idemitirjak

         Jövőre a Lazio bajnoki elsőségénél sokan fognak nézni.

       • balazsh

        én Milanosként gyűlülöm a Juvét, de a Realt jobban, úgyhogy a vége az lesz, hogy nem is fogom nézni 😀

        • Rammschein

         …az szép 😀

       • En meg az intertol hanyok 😀 (mondjuk a Milantol megjobban;D)

      • nogara

       Ízlés dolgában felesleges vitatkozni, de nem hiszem, hogy túl sok ember van a semleges szurkolók között, akik ebben a párosításban inkább a Realnak szorítanak.

    • kormolar

     kivétel erősíti a szabályt/ígéretet…xD 😀

   • lamps8

    ez egyértelmű, köcsögreal faszmákjából elég lesz már.

  • Rammschein

   *.* <3 :DD

  • Lajos Berta

   Nem sajnálom tőlük!
   (Mikel-nek is odaadnám.:))

 • Lavid Duiz

  Itt egy összeállítás Costa tegnapi “ámokfutásáról”. 😀
  http://www.origo.hu/sport/futball/20170513-diego-costa-chelsea-bajnoki-cim-unneples.html

  • Rammschein

   … jó hát ez nem komplett… én könnyesre nevettem magam. .DDD kész csoda, hogy ilyen szintet elért a fociban. xd

   • Altalanos intelligencia sosem kellett ehhez a sporthoz 😀

    • Rammschein

     végül is… 😀 egyébként nem csoda, hogy Kínába akar látni, csak a dollár jelet látja, de mögé nem biztos 😀 főleg ha azt is nézem, hogy ő asszem elég szegény familíából származik.

  • kasata91

   Tegnap én végig néztem szinte minden játékos livestream szemszögéből az öltözői ámokfutást.
   Elég egyértelműen lejött hogy kik az öltöző hangadói, és kik azok akik visszahúzódóbbak.

   • Endy919

    Eden elég csendes volt , nem?

    • kormolar

     a zsenik már csak ilyenek…egyszer szólalnak meg de akkor kuss van mindenkinek… 😀

    • kasata91

     Csak gubbasztott benn a sarokban Azpi mellett.
     A fő partyállatok C(ha)osta, Fabre, Pedro, Kürtő (rajta mondjuk meglepődtem).
     DL is meglepően visszafogott volt.

     • DL is az altalaban, a sajtokonferencian a balhet is o csinalta Costaval 😀

   • Diego Costa

    Gondolom Kanté volt a középpontban. 😀

  • kormolar

   40 év fele am sem árt már a prosztatavizsgálat…xD…ezt a módszert az Atletico-ból hozza?…még Simeonéból ki is nézem…xD

 • gorkaf78

  Itt van Conte meccs utáni sajtótájékoztatója, a végén egy kis meglepetéssel. 😀

  • Endy919

   Kifejezetten szar viszonyban van Diego és Conte :DDDDDDDDDD

   • gorkaf78

    Jogos, bár csak emiatt nem vagyok biztos Costa maradásában, ha esetleg erre gondoltál. De azt azért jó látni, hogy nincs harag köztük. 😀

 • Opta (ez kemény bakker, jól mutatja, mennyire erős volt idén a szezon)

  70 – Five clubs have scored 70+ goals in a 20-team top-flight season for the first time since the 1905-06 campaign (6 teams). Galore.

 • Diego Costa

  Costa beszél angolul!!!! 😀

  https://twitter.com/ChelseaFC/status/863435350219403264

  Itt is, bár ezt a szófordulatot már a pályán is megvillantotta, szóval az nem újdonság. 🙂
  https://twitter.com/EPLBible/status/863165170155237376

  • Rammschein

   ez valami alternatív valóság? 😀

  • kormolar

   azért túlzás h beszél…xD ismétel szavakat…de az előrelépés megkérdőjelezhetetlen…xD 😀

  • lamps8

   A interview Lassana Diarraval by fekák (Drogba, Essien Make, Kalou, Geremi) után ez sem rossz anyag.

 • Diego Costa

  Azért az nem gyenge, hogy Lukaku inkább a mi ünneplésünket nézi a Goodison-ban, mintsem hogy a szurkolókkal foglalkozna. 😀
  https://uploads.disquscdn.com/images/1c70652bc97407e696ca2b8c8533e74c089894b4d5dae18d9d4c74743bc99523.png

  • balazsh

   baaazd azt hittem ez poén 😀 óriásit nevettem, utána olvastam, hogy ez valódi. hát.. annak viszont elég érdekes

 • WudigessBoi
 • Diego Costa
 • Valamilyen szinten amúgy elképesztő, hogy ez a Swansea Llorente-Siggy duó botegyszerű játékával és egy aránylag közepesen stabil védelemmel végül mondhatni zökkenőmentesen bennmarad.

  • Endy919

   Meglepnén őket egy örökös Champo tagsággal.

   • Engem annyira nem zavarnak. Alapján stabil PL-szintet hoznak, viszonylag kevés az unszimpatikus játékos és a többi hasonszőrű csapattal ellentétben nem konzervatív, ősangol tagokat forgatják a padon, hanem tényleg minőségibb mesterekre hajtanak rá, mint Martínez, BR, Laudrup, Monk, Guidolin vagy most Clement, aki bár tény, még sokat nem mutatott magából, de bőven lehet Howe és Monk mellett az új generáció egyik hozzáértő angol edzője.

    Amit idén nagyon elbasztak, az egyrészt a nyár volt, ahol az alapcsapat harmadát elvitték és képtelenek voltak pótolni, másrészt hogy Guidolinnak nem adtak több időt, és a helyére egy random amcsit hozattak megbízottként, akinek fingja nem volt az európai fociról.

    • Endy919

     Nekem a labdaszedő srácos incidens óta nagyon szúrják a szemem.

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Mondjuk erről pont nem tehettek, kis feltünési viszketegséges görcs, bármikor látam az esetet azon bánkodom, hogy nem verték meg a gyereket.

     • ez oké, de ettől még ezerszer inkább látnám/látom a Hullt v a Burnleyt alant, mint a hattyúkat.

     • Errol nem a csapst v a szurkolok tehrtnek, mert egx kis pocs gyoker volt

 • gorkaf78
  • You have lost the respect of all Liverpool fans now, even the few that still stayed with you

   Lol, szerencsétlen élete egyetlen sikeres szakaszát itt töltötte, és már nem is gratulálhat.

  • kormolar

   sok gyökér…miért ne gratulálhatna volt csapatának…ha talán egyszer majd életében az a nap is eljön h a Pool bajnok lenne akkor nekik is biztos gratulálna( bár erre nem sok az esély…)sok szurkoló annyira hülye ilyen téren…

   • balazsh

    szerintem nem kell sokat belelátni, tipikus clickbait metro cikk. a több millió pool drukkerből kifogásolta 150

 • Endy919

  Van Gyíkot nagyon pletykálják , viszony január óta sérült. Ugye nem szalag?

  • Bokaszalag sérülés, de nem szakadás. Áprilisban még úgy volt, hogy idény végére vissza is térhet.

  • Sandic

   Múltkor még azt írtad, hogy official éppen aláír. Rendes elmehetnél firkásznak, ha nem jön be az ügyvédi pálya.

   • Endy919

    azt valaki komolyan vette ?:D

    • Sandic

     Én 🙂

     Mondjuk csodálkoztam is, hogy több mint egy hétig tart aláírni azt szerződést, gondoltam biztos kifogyott a tolla vagy valami 🙂

  • WehaveNoHistory

   Ma is játszott 90 percet, nincsen semmi baja 🙂

   • A fedőnév Van Dijket takarja, nem Aanholtot.

    • WehaveNoHistory

     Én meg a Ginkel-re gondoltam 🙂 Jó lesz az 😀

 • While all the focus has been on John Terry’s farewell, a Premier League and a possible FA Cup double will be a fitting send off to our assistant coach Steve Holland for his loyal service to the club.
  Premier League (2): 2014–15 , 2016-17
  FA Cup (1): 2011–12
  Football League Cup (1): 2014–15
  UEFA Champions League (1): 2011–12
  UEFA Europa League (1) : 2012–13

 • kormolar

  off:Hull védő rúgott egy hatalmas luftot, amivel valszínű 2. osztályba küldi csapatát…azóta 2-0

  • A Hull sorsa nem itt dőlt el, hanem a Sunci elleni blamán. Ott elszarták, pedig nem lett volna más dolguk, mint tartani az egy pontot.

   • meg talán a szezon első felében 😉 Silva nagyot mentett, de a Hull annyira mélyen volt, hogy az is csoda, hogy idáig volt esélyük a bentmaradásra.

    • Silva elég masszív tehetséget villantott, viszont az utolsó két meccs, ami a legfontosabb lett volna, hát azon egy nagy lófszt mutatott, mint edző.
     Mindenesetre ezt fel lehet írni a rutintalanság számlájára. A Sotonban nagy elnézném, de azt sem tartom kizártnak, hogy a WHU-nál köt ki, ha esetleg menesztik Bilicet.

     • nem tudom, számomra meglepetést keltően összerántotta a Hullt, én azt hittem, a jóisten sem menti meg őket, hogy utolsóként kizúgjanak. Silva pedig még fiatal edző, a Hull City meg mégiscsak a Hull City, akárhonnan nézzük is, egy olyan kerettel, amiről még egy avatottabb szem sem feltétlen mondaná meg, hogy valóban PL-kompatibilis-e, vagy csak a jószerencsének köszönhetően lébecolnak ott ideig-óráig.

      Bilicset nem fogják kivágni, legalábbis “ennyiért” nem, ő nemzeti hős kalapácsföldön. Silva számára a kövi szint szerintem egy CP-Swans-Watford-Leicester lenne.

      • De pont ezért mondom, tény, hogy Silva a PL-re alkalmas menedzser, de az utolsó két mérkőzésen azért bőven nem ez volt a reális, amit leműveltek. Teljesen besült ő is, és a keret is. És ameddig Clement egy arasszal sem jobb kerettel képes volt az essential meccseket hozni, addig Silva erre alkalmatlan volt.

       Bilics meg kb. annyira nemzeti hős ott, mint Martínez volt Liverpoolban. Volt egy fasza idénye, tény, de erre jött egy óriási blama szezon is.

       • “Bilics meg kb. annyira nemzeti hős ott, mint Martínez volt Liverpoolban.”

        Martinez sosem játszott Liverpoolban, Bilics meg hiába csak keveset a WHU-ban, mint az akkori legdrágább játékos, még mindig nagy tiszteletnek örvend….

        • Oké, de a nemzeti hős jelző azért erős. Azt senki nem vitatta, hogy a szurkolók között megbecsült tag, de fáklyákkal sem mennének ki az utcára, ha menesztenék.

 • Ramires közben házi gólkirálya lett a Dzsiangszunak, kár, hogy nyerés nélkül a sereghajtók.

  • a “kár”-t “tehát”-ra kell cserélni, és máris van értelme a mondatnak 😀

   • Endy919

    Ezért várni foglak a pokolban.

    • fűts be jól, majd megyek

 • Endy919

  Ha Jocó brigádja 4:0-ra szopna , akkor sem szólhatnának semmit.

  • gorkaf78

   Nem érted te ezt, ez a mesterterv része. 😀

   • Endy919

    lesz ebből valami 🙂

  • Blotunga

   Ma Németországban valami KreisligaB meccset néztem és gondoltam utána nézek valami jó kis PL meccset. Erre fel kiderül, hogy a falusi bajnokság jobban emészthető, mint ahol az MU játszik! Jóérzésű ember nem hiszem, hogy végig tudja nézni azt a szart, amit ezek végigcsinálnak foci néven!

   • Endy919

    Imádom őket nézni idén. Perverz boldogsággal tölt el , amikor látom Jocó tanácstalan pofikáját 🙂

    • Sandic

     Bezzeg 1,5 éve még sírni tudtál volna 😉

 • Sandic

  http://www.origo.hu/sport/futball/20170513-keptelenek-az-angol-edzok-megnyerni-a-premier-league-t.html

  Ez eddig őszintén szólva fel sem tűnt nekem, de eléggé nagy flop. A nagyobb baj, hogy az angol edzők mellett lassan az angol játékosok is alig érnek el sikereket a saját ligájukban.

  • Blotunga

   Nem beszélve az origóról az újságírás tekintetében! Nem elég, hogy tárgyi tévedéseket tartalmaz(lehet közben javították, de már mindegy), egyszerűen olyan ez a valami, mintha a Wikiről kimásoltak volna két bekezdést oszt cső. Sokáig szivesen olvastam őket, voltak nagyon jó írásaik nem csak a sportrovatban. De ennél már csak az lenne szánalmasabb, ha szerencsétlen angol edzők tudáshiányát és sikertelenségét Sorosra fognák…

   • Az origonal mar nem dolgoznak ujsagirok, ezek tollbamondasra gepelnek.

  • Azok a tagok, akik eddig fémjelezték az angol elitet (McClaren, Hodgson, Bruce, Pardew, Sam) egytől egyig a totál konzervatív, a szigetet sosem elhagyó, a nyugat újulásait figyelmen kívül hagyó szakemberektől tanulták a szakmát, és ők maguk sem voltak képesek megújulni, fejlődni. Egyszerűen volt bennük egy alapmag, ami a 80-as években még megállta a helyét többé-kevésbé, ma már viszont a legmagasabb szintekből mindez kikopott. Ahogy kikoptak a képzéseik tételei, úgy estek mélyebbre és mélyebbre, végül stabilizálódott ez a PL-kiscsapatok tájékán.
   A helyzet az, hogy onnantól, hogy megérkezett Wenger és vele a modernizálódás (értsd a statisztikák egyre fontosabb szerepe), onnantól nekik sem volt maradásuk az élfociban.
   Viszont hiszem, hogy az új generáció, akiknek már volt lehetősége a fejlődő nyugati stílus megismerésére is, azok előbb-utóbb össze fognak hozni egy PL-címet. Gondolok itt az Ancelotti mellett kibontakozó Clementre, a még 40-et sem betöltő Howe-ra, és Monkra, aki olyan edzők alatt játszott, mint Martínez, Sousa vagy Laudrup, egyszóval a kontinens elég változó futballkultúráiból jövő mesterekkel.

   • bilala

    ” a szigetet sosem elhagyó, a nyugat újulásait figyelmen kívül hagyó
    szakemberektől tanulták a szakmát, és ők maguk sem voltak képesek
    megújulni, fejlődni.” azert ez hodson-ra nem igaz. eleg sok helyen dolgozott o a szigetorszagon kivul is

    • Ja, csak a szakmát azt nem ott tanulta nem ottani emberektől.

  • Diego Costa

   Látok némi hasonlóságot a magyar és az angol foci között. Megy a hülyítés a médiában, a semmittevés. Túl vannak sztárolva az angol játékosok. Mindig előnyt élveznek. A világ focijához képest sehol sincsenek az angolok. Se játékosok, sem pedig edzők és ez így is lesz egy darabig. Az angolok járják a saját útjukat és nem hajlandóak változtatni a rendszeren. Ez az eredménye és ennek ellenére sem tesznek semmit.

   A hülyítésre, az elképesztő baromságra itt egy nagyon friss példa:

   “It’s my honest belief that if you put Sean Dyche in charge of a top six
   club, they will still be in the top six. If you put any of the top six
   managers down at Burnley, they won’t do any better than what he’s done.” Harry Rednapp véleménye ez. Mily meglepő…

   • ” Túl vannak sztárolva az angol játékosok. Mindig előnyt élveznek.”
    Ez mondjuk egy ordas nagy ökörség. Egy kézen megszámolható, hány angol élvez előnyt az igazolt légiósokkal szemben.

   • kormolar

    am nem tartom annyira reményvesztettnek az angolokat…manapság is vannak jó játékosaik, mint Barkley, Sterling,Alli,Kane,Rashford,Dier és még van egy csomó 26-27-28 éves akikben van elképzelés …inkább a problémát abban látom… amit említettél is h az angolok iszonyat konzervatívok és erőltetik ezeket a középszerű begyökösödött angol edzőket, akik még klubszinten sem értek el semmit, nemhogy válogatott szinten…ráadásul a tipikus brit stílussal karöltve, ami már kb egy évtizede elavult …pedig szerintem lenne megfelelő keret csak el kellene kezdeni nyitniuk… külföldi szövetségi kapitánnyal szerintem sokat javulnának..a mai angol játékosoknak is van keresnivalója már a rövid passzos játékban…most az angolokat tipikusan olyannak látom, akiknél nincs olyan nagy sztár, de mint csapat egész jók lehetnének…a másik h miért nincsenek igazán nagy sztárok Anliában? mert k*rva sok a pénz…ha a Pl-be ennyi pénz van simán megveszik a kiscsapatok is a Valencia, vagy más jobb nevű spanyol,olasz,német,francia játékosokat; így a legtöbb csapat nincs rászorulva h saját neveléseket használjon…

    • Diego Costa

     Az általad felhozott névsor kb a nullával egyenlő. Pont erről beszélek, hogy amíg ilyen játékosok vannak a válogatottban, addig ne is várjanak semmit. Hart, Smalling, Jones, Stones. Csak, hogy párat említsek. Csak a védelemből. Borzalom. Katasztrófa. Idáig süllyedt az angol válogatott a Terry, Lampard, Cole, Beckham, Gerrard, Rooney stb. játékosoktól.

     • kormolar

      azért elég erős kijelentés…nem azt mondom h hatalmas sztárok, de lehet velük keresnivalója a válogatottnak+ lehet építeni rájuk a közeljövőben…nem csak szupersztárokkal lehet egy csapat sikeres…pl. Monaco,görögök,portugálok az eb-n(Ronaldot- leszámítva középszerű keret volt…) … + azért Bechamékkel is ugyanúgy leszerepelt a válogatott…Dárdai sem világverő csapattal ért el szép eredményeket,hanem egységes csapattal…

      • Diego Costa

       Normális esetben ezzel a kerettel semmit nem lehet elérni. Kikaptak Izlandtól, ismétlem IZLANDTÓL! Méghozzá megérdemeltem. Kané-el még talán lehetne kezdeni valamit, de a többiekkel szinte semmit.

       Monaco csapatot nem tudom miért hoztad fel. Mbappé, Silva, Mendy, Lemar. Görögök győzelme egy világra szóló csoda volt és ugyanez lenne a helyzete az angolokkal. Jól jellemzi a helyzetet, hogy a görögöket hoztad fel, nem pedig mondjuk a spanyolokat. Nem véletlen. Tehát te azt mondod, hogy ha az angolok nyernek valamit az kb a görög sikerrel egyenértékű. Egyetértünk.

       • kormolar

        csak arra utaltam, h nem feltétlen kell világsztárokkal teli csapatnak lenni ahhoz, hogy sikert érj el…ugyanakkor az Izland elleni vereség az nem a keret gyengesége mitt történt, hanem Hodgson hibája volt…sz*r taktika,ötlettelen játék…

  • Meg se nyitom a link lattan.

   • Sandic

    Gondoltam, hogy lesz ilyen is.

  • bilala

   azert ezt a statisztikat erosen arnyalja, hogy ebbol a 25 szezonbol a legerosebb es egy jo ideig a masik legerosebb csapat elen ugyanazok a kulfoldi manager-ek ultek vegig. illetve kivancsisagbol megneztem, es foleg a 2000 evek elott azert folyton volt az elso 4 hely egyiken, tobbszor a masodik helyen angol manager (villa, liverpool, newcastle, leeds elen). 2000 evek utan mar csak nagyon elvetve. szoval osszesegeben, igaz, hogy nem szerepeltek tul jol az angol edzok, de azert eleg ritkan adatott meg nekik, hogy elcsapatok padjan probalkozhassanak. (az, hogy ez miert alakult igy, az persze lehet egy kovetkezo kerdes)

 • acsdav2

  Eddig aggasztott az Arsenal forma javulása és az, hogy Conte hogyan tartja meg a motivációt az FA Kupa döntőre. A mai Pool győzelemmel a BL elúszott szinte az Arsenalnak kíváncsi leszek, hogy ez megtöri-e őket vagy inkább még jobban feltüzeli őket, hogy megmentsék a szezonjukat

  • myheartisblue

   A döntő egy mérkőzésről szól,ha már oda bejutottak nincs mese menni kell. És a maximumot beleadva kuzdenek majd. A kupa az mégiscsak kupa, ez maradt amibe kapaszkodhatnak. Ezen a mérkőzésen nincs miert ne motivaltnak lenniük.

  • Diego Costa

   Az ő szezonjukat már nem menti meg semmi.

   • acsdav2

    Juventussal elbukott egy kupadöntőt még a Napoli ellen 12-ben, miután bajnokok lettek. Nem tudom, hogy az akkor a motiválatlanság miatt lett volna így, de azért még is csak ott motoszkál az ember fejében a gondolat. Mindenesetre remélem, hogy Conte végre megszerzi az első kupa győzelmét.

    • Diego Costa

     Ne tetézd. Hogy lehet ilyeneket írni, de most komolyan?

     Egyébként bukott el bajnokságot a véget előtt nem sokkal, jelentősebb előnyből még játékosként, meg BL döntőket is és pont ezekből merít erőt. Ezért mondja mindig azt, hogy következő meccs, addig nincs meg, amíg matematikailag nem tuti stb.

  • N’kolo Ganté

   Mondjuk ha valaki akkor a Liverpool van akkora balfaszbanda hogy a Middlesbrough ellen leikszel és elbukja a BL-t. Kikaptak hátul mindenkitől. Palace, Hull, Swansea, Burnley.. Szerintem nem fogja elengedni az Arsenal a gyeplőt.

   Attól nem hiszem hogy tartani kell hogy a kupadöntőn nem leszünk elég motiváltak, de persze ettől nem garantált a győzelem. Az Arsenal a City-t is legyőzte az elődöntőben.

   • acsdav2

    Na az igen nagy blama lenne, ha egy kieső csapat ellen bukná el a 4,helyet a Pool. 😀 Én nem tudom elképzelni, hogy így legyen, de lássuk meg mi lesz a vége. 🙂

   • Mondjuk azért még az Arsenal is megy a Goodisonba, és Q-man híresen szereti mogyorózni Wengert.

 • gorkaf78

  36 meccs eddig, 36 fotó a Donról, érdemes végigpörgetni. 😀

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2017/05/antonio–antonio-.html

 • Rammschein

  Este Watford meccs, tét nélkül… 🙂 Csak, hogy ne feledjétek. 🙂

  • kormolar

   remélem tele lesz fiatallal…én ezt a 2 mecset odaadnám Steve Hollandnak… 😀 Conte készüljön csak a Fa kupára a fiúkkal…

  • Lajos Berta

   Sorfal 1.0
   😀

  • Musonda-t keretbe! Attol tartok o is Solanke sorsara jut. Allitolag o is ultimatum ele lett allitva, vagy alair vagy eladjuk.

   • Diego Costa

    Nem hiszem, hogy ott lesz. Azt olvastam, mintha sérült lenne, nem mintha ez lenne a mellőzöttség oka. Nem tudom mi a terv vele, de jó lenne megtartani, illetve valami jó csapatba kölcsönadni ( ha itt nem kap lehetőséget), mert nagyon nagy tehetség.

    • Mar reg felepult, ha a korabbi terdserulesre gondolsz, vagy azota raserult megint? :S

     • Diego Costa

      Pontos infót nem tudok, csak meglepve olvastam valamikor, hogy sérült már egy ideje. Akkor se játszott volna ha egészséges, de azt hittem, hogy legalább a csapattal edz.

  • Sandic

   Lesz tétje. Courtous aranykesztyű várományos így, hogy Ll két meccsen is kapott gólt zsinórban. Egy Clean sheet kéne még Kürtőnek.

   • balazsh

    szerintem Bego fog kezdeni

    • Diego Costa

     Nem hiszem. Ha TBO nem lenne versenyben, akkor nem, de így nagyon.

     • balazsh

      Na mit mondtam 🙂

    • Sandic

     Sajnálom, hogy igazad lett. Egy aranykesztyű jól mutatna az önéletrajzában, ha egyszer talán mégis elcsábítaná a Real, csak nyomna egy kicsit az értékén. Talán majd jövőre…

     • Diego Costa

      Nem megy sehova. Hagyjátok már abban ezeket a f*szságokat! Hazard, TBO meg ki tudja még ki. Senki nem fog távozni.

      • Sandic

       Nem mondtam, hogy most. Elég naív vagy, ha azt hiszed itt fogja befejezni a pályafutását Kürtő. Elég nála 2-3 év BL cím nélkül, és máris jön a hiszti.

       • Diego Costa

        Biztos egy Aranykesztű nyomna az értékén… Badarság. Nem fog elmenni sehova sem most sem jövőre.

        • Sandic

         Hát ártani sem éppen árt. Örülök az optimizmusodnak, legyen így és maradjon örökké.

         • Diego Costa

          A BL rajta múlik. Ne kapjon gólt, egy 11-est meg csak belövünk.

     • balazsh

      En Conte mellett vagyok, fontosabbnak tartom, hogy a tet nelkuli meccseken megkapja a lehetoseget az epizod szereplo, mint egy egyeni dij lehetosegenek fenntartasa. Remelem Coutois is racionalisan fogja fel es nem kezd el hisztizni.

   • Rammschein

    jó, de azért nem akkor a tét, mintha még küzdenénk kéne a címért, úgy gondoltam. 🙂

 • Endy919

 • adam10

  Na én ma egy ilyen kezdőt látnék szívesen:
  TC
  Zouma-Terry-Aké
  Will-Chalo-Fabre-Kante-Kenedy
  RLC-Batsu

  • Diego Costa

   Terry-vel nem lesz szerintem back 3.

   • adam10

    Conte máshogy gondolta 🙂

    • Diego Costa

     Érdekes. Eddig mikor becserélte akkor is visszaálltunk 4 védős rendszerre.

     • Sandic

      Még lehet 4 védős a meccs, ne feledd, hogy Azpi is ott van. Kenedyt akár a szélen is kipróbálhatja most Conte, hogy lehet-e rá számítani Hazard alternatívaként kisebb meccseken. Szerintem nem 100% a 3 védő.

      • Diego Costa

       Lehetne, csak LB nincs. Kenedy-t szerintem nem rakná oda, bár inkább nem mondok semmit. 🙂

       • Sandic

        Aké?

        • Diego Costa

         LCB

         • Sandic

          LB-t is simán lenyomja.

       • mivel 343 ban nincs LB 😀 csak LCB meg LWB. Kenedy amugy jatszott mar ott es most is ott fog sztem, de hamarosan kiderul. 🙂

        • Sandic

         Az én 4 védős tippemre reagált.

        • Diego Costa

         Tudom.

     • Boro ellen JT bejott es maradt a 343

 • Dokumentumfilm Conterol
  nagyon ajanlom!

  • Diego Costa

   Martello 😀

 • Diego Costa

  Múltkor szó volt róla, hogy kinek jár érem? Most megnéztem és jól emlékeztem, 5 meccstől már adnak. Egyébként a klub mindenkinek akar adni egyet éppen ezért 40 érmet kértek.

  Érdekesség, hogy RLC hatszor pályára lépett, ami engem azért meglepett. Sokallom, mert nem elékeztem ennyire, de szeretném ha még jobban foglalkoztatva lenne.

 • Frenky54

  A Telegraph cikke szerint Hazardnak heti 300.000 fontos fizut adnak, és egyébb érdekességek a jövővel kapcsolatban:
  http://www.telegraph.co.uk/football/2017/05/13/antonio-conte-poised-become-chelseas-highest-ever-paid-manager/

 • Diego Costa
 • Diego Costa
 • Team to face Watford: Begovic, Zouma, Terry (c), Ake, Azpilicueta, Kante, Chalobah, Kenedy, Willian, Batshuayi, Hazard. #CHEWAT

  • Tonight’s subs: Eduardo, Aina, Alonso, Cahill, Fabregas, Pedro, Diego Costa. #CHEWAT

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Nekem nagyon bejön, hasonlót vártam!

   • nekem is, Musondat azert nagyon vartam a padra 🙁

    • lamps8

     ő sérült, ha jól tudom

     • már rég edz az elso csapattal, tobb, mint 1 honapja azt mondta Conte, h meg fizikalisan fel kell jonnie. Ha arra 1 honap nem eleg, akkor nagyobb gondok vannak.

   • lamps8

    én Hazardot de főleg Azpit pihentettem volna.

  • Endy919

   Ez 4-2-4 vagy 3-4-3?

   De tetszik a kezdő!! Chalonak és Kenedynek nagyon örülök , ahogy Akénak is:)

   • ugyanaz, csak Azpi es Kenedy a WB-ek.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Egyetlen dolog amit csendbe megjegyeznék, hogy Azpi mint wb annyira nem tetszik, de ez tényleg csak a szőrszál hasogatós kategória.

     • Nekem sem, de mar bajnokok vagyunk 🙂
      Conteek elso lesz dolga fasszentos WB-eket vasarolni a nyaron.

    • lamps8

     nem vagyok benne biztos, Terry rémes 343-ban és ezt Conte is tudja.

     • nezz a tabellara 🙂 csak JT-t akarja unnepeltetni.

     • Endy919

      És nagyon sorolják megint a 4-2-4et

  • kormolar

   érdekes, lehet próbálkozunk vmi újjal a jövő évre?

   • Miert? csak szimplan feltett egy fél B-t. Formacio ugyanaz

    • kormolar

     én örülnék ha ez 4 védős lenne..

     • Meglepne. Sztem ez lesz:
      Zouma – JT – Ake
      Azpi – Chalo – Kante – Kenedy
      Willi – Bats – Eden

   • Diego Costa

    Ez is milyen kérdés már… Mit próbálgatnánk a jövőre? A fél csapat nem is lesz itt jövőre, hogy gyakorolnánk már…

 • Diego Costa

  Begovic, Zouma, Terry (c), Ake, Azpilicueta, Kante, Chalobah, Kenedy, Willian, Batshuayi, Hazard.

  Ez most komoly? Leszedte TBO-t? Ezt nem hiszem el. RLC sehol. Pff.

 • lamps8

  Lótusz?

  • Diego Costa

   Sehol… Még a padon sem.

   • lamps8

    szerintem sérült, semmi nem indokolná hogy még a padra se ültesse le.

  • Endy919

   Nevelve van:)

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Pihen a FA kupa döntőre

   • Diego Costa

    Akkor oké! 😀

   • Endy919

    Fuj

  • Diego Costa

   Conte says the reason for Loftus-Cheek’s absence today was a back injury. “It’s a pity, today was a good opportunity for him.”

 • Diego Costa

  Amennyire szomorú vagyok RLC miatt és sokkal inkább elnézném Chalo helyett, azért örülök, hogy élete első meccsén fog kezdeni Chalo.

  Kenedy-re is kíváncsi vagyok, szerintem állat lesz.

 • Aki tegnap okította a katedráról népet, hogy Kenedy úgy sem kerül még a keretbe se, annak nyasgem. Nem kötözködök, már rég letiltott.

  • 😀 Ekkora tuz volt? lemaradtam 🙁

   • Nem volt vita, csak beolvasás a magas lóról, hogy mit képzel az, aki Kenedy-t a kezdőbe tippeli.

    • Pedig asszem talan 30 perce, ha volt osszesen 2 meccsen ebben a szezonban. Sokat nem szurhettunk le ebbol.

   • Endy919

    Én is :/

  • Sandic

   Én a védőkkel kapcsolatban vitatkoztam veled, elismerem tévedtem, nem hittem, hogy bevállalja a Zouma-Terry-Aké triót a kezdőben.
   Jók a női megérzéseid 😉

   • Én is csak arra alapoztam, hogy a védők kapták a legkevesebb pihenési lehetőséget, most meg már ha 4 gólt kapunk is, mindegy.

    • Sztem is raadasul Terryt csak unnepeltetni/bucsuztatni teszi be, nem azzal a szandekkal, mint a fiatalokat.
     Bar az is teny, h sztem Conte tet nelkul sem akar vesziteni, de azret ez nem akkora riziko.

 • kasata91

  Mindkét csapat lő gólt all in

  • benne van 🙂

   • Diego Costa

    És tényleg.

  • Diego Costa

   Michy gól.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Éppen írni akartam.

   • Terry fejes!

    • Diego Costa

     Azt is néztem, nem fizet jól. 😀

     3.6 volt, úgy hogy kb 1 évig nem játszott. Erre bekerült a csapatba és felment az oddsa. Lol 😀

  • Sandic

   Egész szezonban nem volt kiállításunk, szerintem nem fogjuk kibírni, ma valaki hülyeséget fog csinálni, és korábban megy zuhanyozni.

   • Diego Costa

    Péntek óta vízzel nem az igazi. Mindenki marad! 😀

   • WehaveNoHistory

    Akkor Fabregas-t a pályára 😀

    • Sandic

     Vagy Costát másnaposan.
     Megmogyorózza a bírót is 😀

     • WehaveNoHistory

      Ahhoz nem is kell másnaposnak lennie 😀

   • lamps8

    egy Fabregas féle fejberúgást megnéznék, azon behugyoztam múltkor is.

   • Diego Costa

    Majdnem.

  • Diego Costa

   You must be rich.

 • A Watford le se tagadhatná, hogy Pozzo-csapat. Annyi új arc van a keretben tavalyhoz képest, hogy akár nevet is válthatnának, senkinek nem tűnne fel.

 • Endy919

  Bízok a jó szokásainkban és megjátszom a Niang gólt.

  • Sandic

   Milan meccs is lesz ma? 😀

   • Endy919

    Már a Watfordbon játszik 😀

    • Sandic

     Az igen. Akkor ő is hasonló pályát fog bejárni mint K-P Boateng. Igéretből semmi.

     • Mondjuk a jelenlegi Milanból a Watford még akár lehet egy jobb carrer move is.

      • Sandic

       Ez is egy nézőpont. Bár ott sem kell mindenkit temetni, lásd Donnarumma.

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Mondjuk a 14/2/2 finoman szólva nem egy olyan teljesítmény amivel a karrierjét jó irányba tereli.

 • kormolar

  off: sajtóhírek szerint James megy a MU-ba…Josének venni kell egy csapatot úgy látszik.. a kapott anyag nem jó…

  • Akkor le kell csapni Mikitartjánra.

   • Endy919

    Martialra

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Rashford se lenne egy rossz vétel.

    • Jo, de az teljesen eselytelen kategoria 🙂
     Mikire lehetne esely, Jose nem annyira szivleli es o nem a csapat/szurkolok szeme fenye, mint Rashford.

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Tudom, mondjuk pont José az akinek nem számítanak az ilyen dolgok. Nagyon kicsi az esély de őt elnézném nálunk.

    • Endy919

     Ma sem fogunk egyetérteni 😀

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Szóval a Nap holnap is felkel 😀

      • Rammschein

       lel

  • Endy919

   :DDDD sok sikert hozzá

  • Diego Costa

   1) Tényleg szarok
   2) Mindig úgy szokta.

 • Lavid Duiz

  Na, hát akkor nyerjünk! 🙂

 • WehaveNoHistory

  Stand up…
  For the champions!

 • Chalobah golt erzek, 16-oson kivulrol.

 • Diego Costa

  Díszsorfal?

 • Diego Costa

  Induljon a party!

 • 343 as expected.

 • Diego Costa

  1. perc. Libabőr.

  • Rammschein

   de ott lettem volna élőben…. 🙂

   • WehaveNoHistory

    rengeteg üres hely van 🙂

    • Diego Costa

     A vendégszektorban. 😀

     • WehaveNoHistory

      Pedig Watford a szomszédban van 🙂 Legalább látnak egy bajnok csapatot 😀

   • WehaveNoHistory

    amúgy igen, én is 🙂

    • Rammschein

     azon nevettem volna ha azt írod, hogy ja, egyébként én itt vagyok. xD

     • WehaveNoHistory

      egyébként itt vagyok 😉 😛 XD

      • Rammschein

       …. én is akarok… :DDD de én beérem annyival is, hogy még az új stadion előtt lássam egy meccsüket a srácoknak. 😀

       • WehaveNoHistory

        megéri, mindig, bármikor 🙂 drukkolok, hogy össze jöjjön 😉

 • Rammschein

  LOL Kenedynek milyen fehér haja van. :DD

 • Diego Costa

  Libabőrt leszámítva, azért nagyobb hangulatra számítottam.

 • WehaveNoHistory

  Angliát is elérte a fehérre festett haj? 😀 Ronda, de nagyon.

  • Rammschein

   …konkrétan világít xD

   • WehaveNoHistory

    de miért? 😀

    • Rammschein

     nem tudom, sztem is gáz… 😀 de ő tudja. 😀

  • balazsh

   Ramsey mar behozta az EB utan 😀

   • WehaveNoHistory

    Bár ne tette volna… 🙂

 • emazohun

  Loftus-Cheek esetén elképzelhetőnek tartom,hogy egyszerűen nem számol vele jövőben Conte,és ezért nem rakta be keretbe se

  • Diego Costa

   Conte says the reason for Loftus-Cheek’s absence today was a back injury. “It’s a pity, today was a good opportunity for him.”

 • Endy919

  Ennek a Prödlnek mennyire ütnivaló feje van..

  • WehaveNoHistory

   Ezek se focizni jöttek ma.

   • Endy919

    Mi sem erőltetjük a dolgot 😀

    • WehaveNoHistory

     Rúgnak, csípnek 🙂 Tényleg olyanok mint a darazsak.

 • Chalo, Bats, Willi tetszetos eddig.

  • WehaveNoHistory

   Nincs rajtuk nyomás 😀

  • myheartisblue

   Viszont latni azert h mennyivel tobb a rontott passz es a pontatlansag. De legalabb nagyon akarnak es kuzdenek.

 • WudigessBoi

  TERRY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Endy919

  JT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Rammschein

  mi van, gól?

  • Rammschein

   OMFG… és még milyen :DDDD

   • WehaveNoHistory

    Demba Ba-i magasságokban az a gól 😀

  • Endy919

   neeem 😀

   • Rammschein

    kabbe mr. spoiler. :PPPP

 • Diego Costa

  JT GÓL 😀

 • Mondtam vazzeg, h Terry, igaz nem fejes 🙂

 • balazsh

  Nem tagadom, egy konnycsepp elcsordult.

  • Diego Costa

   Nekem nem. Még nem. A vasárnap viszont húzós lesz… Tavaly is elég kemény volt, a jövő heti viszont tényleg vége lesz.

 • balazsh

  Oh shit 😀

 • Endy919

  :DDDDDDDDDDDD balfasz mode on !:D

  • Lavid Duiz

   Funny, isn’t it? 😀

   • Endy919

    így már igen 😀

 • Hát ez most kurvára dehonesztáló volt.

 • lamps8

  .dD:D:DDDD:D:D:D:D

 • Rammschein

  ez mi a franc volt? xD omfg…

 • Diego Costa

  Ohhh :(((((

 • Rammschein

  Conténak most kell odacsapni.

 • Most akkor jöhet megint a másik a kapu.

  • Rammschein

   egy ide egy oda? xD

 • nemar, ez nem szep :S

 • kasata91

  A kapitány tudja mire fogadtam.

 • Rammschein

  Hát Terry, most így ma kvázi 0-n áll. xD

  • WudigessBoi

   Van gólja idén is, nekem ez fontosabb.

   • Rammschein

    de én csak a mára gondoltam :))

 • Ide is benyomom, nevessünk kicsit a sokk után

  https://www.facebook.com/www.JOE.co.uk/videos/893195210844546/

  • Rammschein

   neeeeeeeee XD II vh. flashbacks. sírok

  • WehaveNoHistory

   Merengő 😀

  • xDrofl

 • Endy919

  Azt már lehet tudni , hogy JT amcsikhoz akar menni , vagy Diego csapattársának?

  • Szerintem 100% Amerika. Az angolok közül tudtommal eddig egy sem ment Kínába.

  • myheartisblue

   Sztem felesege nem dijazna az Azsia haknizast…’occokurvak’if you know what i mean 😉

   • Jaja, Terryek azert eleg nagy highlifot elnek, jo lesz az LA ben vagy vhol melegebb reszen USAnak.

   • Endy919

    Amerikában meg topmodell minden sarkon. Na melyik a jobb ?:D

    • Wut? voltal mar? Amerika a zsirdisznok hazaja 😀

     • Endy919

      Mármint azokban a korökben ahol JT fog mozogni 😀

      • nahjo, azokban a korokben meg (ahol a legcsunyabb nok vannak) is kurvajo nok vannak 😀

       • Rammschein

        …Kínában sem biztos, hogy jól jár… ott meg lehet tökös lányokba fut… oké, az délebbre van… de sztem simán Kínában is. :DDD

 • balazsh

  Kante mikor vette fel 3. nevnek a Fabregast? 😀

 • kormolar

  Willi milyen jól játszik már … 😀

 • Amúgy ha jól tévedek, Kenedy legutóbb tétmeccsen pont 2016 májusában játszott nálunk.

  • jatszott iden a Brentford ellen kicsit.

   • Lol, tényleg, akkor az elmúlt egy évben már vagy 50 percet letolt.

  • kormolar

   nem sokáig marad itt sztem

  • myheartisblue

   Egyebkent nem annyira tiszta h miert volt Ot januartol itthon tartani es nem jatszatni. Csak hogy a felnott csapattal treningezzen?

   • Endy919

    sérült volt sokáig

   • Watfordban konkretan 15 percet jatszott.

 • Endy919

  uhh

  • myheartisblue

   Csoda h nem lett typical Eden gól.

 • Diego Costa

  Úgy megnézném Kenedy-t RWB-ként. Willi mehetne LWB-be.

  • Kenedy ballabas, nem veletlenul van ott, vedekezesben kell az azonos oldali lab azert. O nem Azpi 😀

  • balazsh

   En meg Batsut a kapuban, biztos viccesen nezne ki, meg szerencse, hogy Conte nem poenbol allitja ossze a kezdot 🙂

   • Diego Costa

    Nem poénból mondtam.

    • Ha azt mondod, h elol Willi helyen meg oke, de wingback ne legyen ellentetes oldalon, hiszen bekell adni es vedekezni is kell azzal a labbal, ez nonszensz.

 • lamps8

  a jó kurva anyád mason. köszönöm hogy elmondhattam, sokat gondolkodtam rajta.

  • nbagyon elore vagytok, mi tortent?

   • lamps8

    konkrétan minden kontránkat faultolják, de látványosan leszarja.

 • Endy919

  Azpiiiiiiiiiiiiiiiiii

 • balazsh

  AZPIIII MEKKORA SZTORIIII

  • WehaveNoHistory

   Nesze!

  • Diego Costa

   Kössz a spoiler-t! 😀

   • balazsh

    Jolvan na, a meccset kell nezni! 😃

 • kormolar

  ma csak védőnek ér gólt rúgni…xD

  • myheartisblue

   Azpi es Alonso versenyeznek. Ki lo tobb golt iden.

   • Azpi elso, Alonso 6 nal jar 😀

   • Endy919

    Mármint Cahill és Alonso , nem ?:D

 • lamps8

  :DDDDD hatalmas faszi

 • Diego Costa

  Aké, it’s your turn.

 • kasata91

  ma nagyon ad a gép !! 😀
  Bats mesterhármas még esetleg?

 • Rammschein

  MEKKORA GÓL. 😀

  • WehaveNoHistory

   Tök király amikor ennyire zörög a halórögzítővas 😀

   • Rammschein

    akkorát ordítottam én is, hogy a folyosónak a koliban nem biztos, hogy tetszett. :DDDD

    • WehaveNoHistory

     Túlélik 🙂

     • Rammschein

      …szobatársam röhögött volna, de most pont nincs a szobában még. xDDD

      • WehaveNoHistory

       söré ment? 😀

       • Rammschein

        is… bár ő hozzá kell tegyem, hogy MU-s… 😀 tegnap nem örült. 😀

        • WehaveNoHistory

         akkor azért igyon 🙂

 • Conte is bicentett a labaval 😀

 • adam10

  Beverte mint ló a lónak 😀 nálam ettől a góltól függetlenül Azpi a jövőbeli kapitánya ennek a Chelseanek.

  • kasata91

   Egyre inkább.

 • Diego Costa

  Terry-nél majdnem eltört a mécses. 🙁 Mi lesz itt vasárnap. 🙁

  • Rammschein

   ma jó kis hullámvasutat csinált magának. 🙂 szegény… azért vasárnap csak pozitív irányba mehet. :DDD

 • Kaput miért nem fogja lszr se?

  • adam10

   Há me abbó nem lesz gól nekünk

 • balazsh

  Kante valami felelmetesen jo

  • igen es Batsu is elkepesztoen jonak nez ki.

   • Rammschein

    ..végre van önbizalma is talán a srácnak! :3 🙂

   • kormolar

    jaja…jót tett neki ez az 1 szezon csiszolódás Conte keze alatt…

    • myheartisblue

     Kerdes az milyet dog neki tenni ha jovore kolcsonadjuk?

     • Rammschein

      …oh come on… sztem nem kéne…

      • Rammschein

       …na meg attól is függ, hogy ki megy vagy marad… mert egy 2. csatár akkor is kell, és Bats erre minimum jó lenne.

     • az mindig gamble. Fugg ,h hova megy, mennyit jatszik, stb..

   • Eden viszont nagyon gyér

    • lamps8

     simán adhatott volna egy gólpasszt batsunak, ennél sokkal nagyobb helyzeteket szokott lepasszolni, erre ezt ellövi.

    • balazsh

     En nem erzem ezt. Nem nagyon jon ossze neki semmi, de rendre veszelyt jelent a palyan

     • Barmelyik mas napon mar golt golpasszt jegyezhetne, rendre leszerelik, ami nagyon nem jellemzo, alig veszit el labdat, most legalabb 3-4 szer belevitte az emberbe. Felesleges ot palyan tartani csak le fogja daralni vmelyik tirpak.

   • Endy919

    Batyu jó?

 • Endy919

  Kenedy eredeti posztja amúgy nem jobbszélső?

  • Eredetileg valami csatárféle árnyékék lenne.

 • Endy919

  Méééér nem passzolsz Willi?

 • Endy919

  Batyusanyiiiiiiiiiiiiiiiii

  • Endy919

   és jár a pacsi Akénak is.

 • WudigessBoi

  Aké milyen önzetlen.

 • lamps8

  brutál löket Kenedytől, amúgy ő tyúkszarba lépett? állandóan elcsúszik 😀

  • Diego Costa

   (Esett az eső, csúszik a pálya.) 😀

 • Endy919

  na menjenek a faszba…

  • WehaveNoHistory

   nem ma van gyereknap…

 • lamps8

  Begovic egy rossz ómen

  • Ha ő van a kapuban, mindig ostobák a védők.

   • lamps8

    meg úgy nagyjából sosem véd 😀

    • Nem azért, de ezen a meccsen előbb kapott egy fejest 5 méterről Terry asszisztálásával, most meg Janmaat végigjogabonitozott a védelmen Zouma indítása után.

     • adam10

      Ezt már végigmatekoztuk az egyik múltkori meccsen is, a kapusnak az a dolga, hogy megfogja az 1vs1 ziccereket. És Courtois ezeket biztosan fogta volna!
      Csúnya Begovic!

      • Jó, várhatjuk azt Begovicstól, amit egy világtop5 kapustól, csak nem érdemes, érted .

       • adam10

        Nyilván irónia volt 🙂

    • Diego Costa

     Nem ér fikázni, engem is leszóltak.

 • kasata91

  JÓ. AKKOR MOST… ŐŐŐŐ … KANTÉ LEGYEN A KÖVETKEZŐ !!

 • Rammschein

  gyerekek mi a fasz van??????? MI A FASZ VAN? XDDDD

  • Endy919

   Te még Azpi góljánál jársz nem ?:D

   • Rammschein

    nem… most kaptuk be, mikor leírtam… :DDD gól parádé, de kapdosni nem kéne… 😀

 • balazsh

  Nekem tetszik eddig a meccs, a sracok elkenyeztetnek minket az izgalmakkal 🙂

  • Rammschein

   még jó, hogy már a bajnokság lefutott… különben mindenki a nyugtató bogyókat sedné! 😀

   • Diego Costa

    Ha nem lenne lefutott, akkor nyernénk simán.

    • Rammschein

     van benne valami… mert nem így állnának hozzá… bár sztem Conte forr a vérében, hogy lezserek a srácok. :DDD

     • Diego Costa

      Annyira azért nem forrong. Egyik gól egyéni hiába született, a másik meg ott pattogott és belőtték. ( Habár a beadásokkal eddig is adódtak gondok.). Sokan nem játszottak egész évben, nehéz tőlük elvárni, hogy hibátlanul hozzák le a meccset.

 • Diego Costa

  Michy gól, ahogy az várható volt.

  • Rammschein

   még a korábbit írod? :DDDDDDD

   • Diego Costa

    Igen. 😀

    • Rammschein

     milyen stream ez? 😀 ne linkeld. 😛

     • balazsh

      Szerintem ez mar az ismetles 🙂

      • Rammschein

       akkor is fura az említése megint… 😀 na de nem kötözködöm… 🙂

       • balazsh

        Olyan ertelemben akartam irni, hogy ez mar nem is elo, hanem a meccs felvetelrol megy 😀 de tenyleg fereertheto volt

        • Rammschein

         én csak a fáradtság miatt vagyok túl szórakozott… pedig nem is ittam direkt… 😀

     • Diego Costa

      Jó link ez, csak később írtam be, ennyi.

 • Rammschein

  az élet apró örömei… ránézek az eredmények.com-ra… és a PL alatt van az Albán liga…ahol az egyik csapatnak az a neve, hogy Laci… xDDD

  • WudigessBoi

   Görgess lejjebb Venezueláig. A Portuguesa belenézett pár piros lapba.

   • Rammschein

    megyek röhögni…. 😀

    • Rammschein

     …én adnék még nekik párat sportszerűtlenségért… :DDD

     • Rammschein

      …kész… 90+3. percbe biztos bunyóztak… 90+6.-ban meg egyenlít az ellenfelük büntetőből… 😀 hehe

 • adam10

  Leült a meccs 🙁

  • Endy919

   bizti ?:)

   • adam10

    Most ezek szép jelenetek voltak, korán írtam

 • Endy919

  De szép foci volt

 • balazsh

  Azpi :DD 💙

  • Rammschein

   te is az ismétlést nézed? 😀 😛

   • balazsh

    Hehe 🙂 Gomesre valo rakapaszkodasara reagaltam, eszmeletlen cuki volt

   • balazsh

    … vagy erre 😀 jovobe latok

    • Rammschein

     lottózni kéretik menni! 😀

 • kormolar

  Hazard és Wili jól eljátszanak együtt elől…

 • Endy919

  Gomesnek nagyon jó kedve van 😀

 • adam10

  Mit csinál Nagy Ervin (Kincsem) a Watford 5-ös számú mezében?

 • Endy919

  Azpi :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Rammschein

   4.? csak mert még az oldal sem írja… nem hogy a stream. 😀

   • Endy919

    nem 😀

    • Rammschein

     csak egy jó kis Luft. 😀

     • Endy919

      luft ?:D

      • Rammschein

       bocs… nem rúgott luftot… csak a labda szállt a levegőbe el a francba (németül Luft xD)

  • adam10

   Ez lehet elment a white hart lane-ig

   • WehaveNoHistory

    ez lövés fogja lebontani 🙂

 • Rammschein

  Kenedy hajánál tudjátok mi viccesebb? 😀 Gomes ződ fogsora… :”D az egész embert kéne befesteni zöldre, ennyi erővel. 😀

  • kormolar

   biztos megesett már vele h elhagyott 1 fogat….vagy csak látta az el Classico-t…xDD

 • Endy919

  kurvaélet

  • kormolar

   Conte tanította…azért Zouma,Terry páros egy darabig nem lesz alapember…(Terry már nem is lehet…)

 • balazsh

  😀 kabare

 • Lavid Duiz

  Azért nem kéne kikapni!!

  • Diego Costa

   Sőt, nyerni kéne. 30 győzelmes PL szezon rekord lenne…

   • Rammschein

    el szórakozzák itten…

 • Okakacsukaédespcsam

 • Diego Costa

  Ez már sok! :@

 • Rammschein

  cserélje már be Courtoist faszom… 😀 vagy a védelmet le. 😀

 • lamps8

  sajnos ez a védelem ilyen formában minősíthetetlen, minden ismerősömnek ajánlottam a mind2 csapat szerez gólt. alsóbb osztályú csapatok is szopatták ezt a felállást minimális, pressingnek nem nevezhető valamivel.

  • Endy919

   milyen szorzó volt?

   • lamps8

    nem túl nagy, komolyabb összeggel érte meg.

  • Rammschein

   kikapcsoltak hátul a srácok…

  • Mondjuk ettől a védelemtől pont az lett volna fura, ha nem balfaszkodnak el mindent.

 • Diego Costa

  Jön Fabre. Egy gól tehát garantált. Michy-vel löveti.

 • Diego Costa

  Watford: 3 kapura lövés, 3 gól…

 • Endy919

  kapni fogunk még minimum egyet.

 • kormolar

  szegény Zouma ez nagyon nem az ő meccse…

 • myheartisblue

  Zouma laba kapitulalt? mennyire lehet komoly?

 • Rammschein

  gecc ennek nem csak zöld a foga (Azok kiestek félig xD) hanem KÉK IS… xD

  • Endy919

   (fogvédő) 😀

   • Rammschein

    max a kék a védő nem? 😀 a zöld az tényleg olyan… nem? 😀

    • Rammschein

     nemár, hogy az fogvédő legyen :(((( xD

     • Endy919

      de 😀

      • Rammschein

       szomorúvá tettél Endy… nem elég, hogy csak valszeg X… még ez is … xDDD

     • WudigessBoi

      Miért, mit hittél, a Powerade fogta meg?:)

      • Rammschein

       …figy mai elvadult világban nem lehetetlen, hogy valaki be festeti a fogát színesre… :DDDD mondjuk én is naív voltam… 😀

       pl. ma olvastam, hogy van egy csávó aki Beckhammé akarta operáltatni magát, és úgy néz ki mint, Kim Jong Un…. xDDDDD

       • Endy919

        Nálad nem csak a stream késik barátom 😀

        • Rammschein

         …hát még mi, a fázis? 😀

         • Endy919

          próbáld lecserélni az explorert 😀

          • Rammschein

           …chrome-ot használok. 🙂

        • hahahahaaxD

     • MEGAROFL

 • Endy919

  Cseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeecs

 • balazsh

  Show.

 • Diego Costa

  OTT VAAANNN

 • Rammschein

  lol….

 • adam10

  Bafgeras!!!

 • Lavid Duiz

  Mingyá más! 😀

 • Endy919

  De Kanté megint hogy szerzett labdát … egy állat

 • salsal

  Willian hiányozni fog 🙁

 • Lavid Duiz

  Watford időhúzó cseréje. LOL

 • Jolly Joker

  LOL a piros 😀

  • Rammschein

   meccs elején, hogy szidta valaki ezt a prüdlt… 😀 hát tessék. 🙂

 • WehaveNoHistory

  Ezekkel mi van? Tét nélküli meccs, tiszta hülyék…

  • Rammschein

   remélem Conte lehiggasztja őket… 😀 még az 4rsenal elpicsázhat minket ezért…

   • WehaveNoHistory

    azzal nem lesz gond, ez pillanatnyi feszkó csak. amúgy a szundi, börnli mellett én a watfordot küldtem volna egy szintet le.

    • myheartisblue

     De ha kiallitanak itt vagy Sunci ellen valakit az kihagyja a Dontot. Szval csak esszel.

     • WehaveNoHistory

      ja persze, de nyugodtság van, meg öröm 🙂 nem lesz gond 😉

    • Diego Costa

     Elnézve a játékosaikat, megfordult a fejembe nekem is, hogy nem hiányoznának. Mondom ezt úgy, hogy mikor még ott volt Zola, még szurkoltam, hogy jussanak fel.

     Csupa máshonnan elküldött játékosok és nagydarab bamba négerek. Ez a Watford.

 • Diego Costa

  Jól eltaláltuk ezt a meccset.

  Mindkét csapat szerez gólt
  Michy gól
  Terry gól
  Kiállítás

 • Diego Costa

  Miért utaznak Pedro-ra?

  • Rammschein

   heh a köcsögök, hogy körbe vették… lol

  • kasata91

   NAvajon? 😀

   • Diego Costa

    Nah, de most komolyan.

    • kasata91

     A mezétől eltekintve továbbra is rendkívül irritáló az egész fizimiskája. De a feje főleg.

   • myheartisblue

    Mert.konnyu kiteriteni ha ugy van. 😂

 • myheartisblue

  Wilmos nagyon megerdemelte a man od the match cimet. Nagyon remelem, h nem tavozik.

 • balazsh

  Hat ez kar volt ezert a latvanyos, megis sportszeru meccs vegeert.

  • myheartisblue

   Sztem faja kis meccs volt.

   • WehaveNoHistory

    3 kapott góltól eltekintve igen 🙂

    • myheartisblue

     B csapat, bajnokavato party utan nem egy tragedia. Fuatalok jatszottam, Terry lassu mar oda, Zouma meccshianyos es Begovic fejben mar a Bournemouthban jar. Belefer ez igy, foleg h Fabre megnyerte nekunk. Nekem erdekesebbre meccs volt mint egy silany 1-0 vagy egy sima 4-0as gyozelem.

     • WehaveNoHistory

      Számítottam rá, hogy nem olyan lesz a koncentráció, mint amúgy szokott lenni vagy kellene, na de azért 1-2 gól elkerülhető lett volna, no de se baj 🙂 KTBFFH

   • balazsh

    Az, de a vegen a piros lap, meg a tobbi kakaskodas nem hianyzott.

    • myheartisblue

     Hat az az o dolguk a piros(Marmint Prodl hulyesege) A kakaskodas pedig alapjaraton benne van a dolgokban ha igy csusznak ra a labadra.

     • balazsh

      Igen, ezert irtam, egeszen Prodl 1. sargajaig egy szinvonalas, latvanyos, sportszeru, 1-1 jelenet alapjan mar-mar baratsagos meccset lathattunk. Kar volt elcseszniuk.

 • Diego Costa

  Costa pihent ma, így elküldhetjük verekedni a játékoskijáróba. 😀

  • Rammschein

   …na meg… ő agyilag is pihent. 😛

  • WehaveNoHistory

   amilyen sapka volt rajta simán, sose volt 100-as, de valami tényleg van vele 😀

   • csak szimplan egy telepi ciganygyerek 😀

    • WehaveNoHistory

     ózdi? 🙂

   • Diego Costa

    Nem is láttam mi volt rajta. sőt Costa-t se láttam sehol.

    • balazsh

     A vegen a pacsizasoknak latszott a gettos sapijaban ahogy bro-san lepacsizott Contevel. Ugy nez ki kibekultek 🙂

 • myheartisblue

  Azpi lehet a 4. Jatekos a PLben aki egy szezonban az osszes mérkőzésen szerepet kapott egy szezon alatt. Az massziv azert.

  • bilala

   amugy terry is a 14/15-os bajnok szezonban

  • balazsh

   Szerepel vagy kezd? Inkabb az utobbi, nem?

   • bilala

    valojaban minden egyes percet vegigjatszotta

    • balazsh

     Illetve gondolom csak mezonyjatekosokrol van szo.

     • bilala

      termeszetesen

 • kasata91
  • Diego Costa

   Nocsak, Drogba odaadta a koronát? 😀

 • Diego Costa

  Conte felesége meghatódva nézi, ahogy éltetik Conte-t. More than a game.

  https://uploads.disquscdn.com/images/7536712a96698653bed34e013df5b6c4e7240842e8056645e511ea49d5c5407f.jpg

  • kormolar

   amikor rájön h nem lesz ilyen egyszerű lelépniük 1 év után… xD 😀

  • gorkaf78

   Nagyon örülök ennek a képnek, végre az Asszonyka is megértette, hogy mennyit is jelent Conte a Chelsea-szurkolóknak.

   • Ezt most ugy mondod, mintha tudnad, hogy eddig nem ertette. 🙂
    Nem kell mindent bekajalni, ami megjelenik ilyen Sün fele szennylapokban, Conte maga nyilatkozta par hete, hogy mar akkor lebonyolitas alatt volt a csalad koltoztetese Londonba.

    • gorkaf78

     Azért az mégis más, amikor átéli ezt az érzést. 😀 Remélem, hogy igazad lesz, és tényleg megejtik azt a költözést a nyáron.

     • Ugy olvastam, mintha a haz meglenne mar 🙂 no para
      megprobalom kikeresni

     • WehaveNoHistory

      Nem lehet rossz amikor 40 ezer ember énekli a neved 🙂

      • Diego Costa

       Én libabőrös lettem, pedig nem az én nevemet skandálták.

       Egyébként én hiszem, hogy ezek a dolgok befolyásolhatják egy játékos vagy akár egy edző döntését, ha távozáson gondolkozna. Most nem Conte-ról van szó, mert maradni fog, ez nem is kérdéses, csak példaként hozta fel. Kár, hogy nem tovább éltették egyébként, az még ennél is ütősebb lett volna. Gondold el, hogy 10-15-20 percig felállva éltetné az egész stadion őt. Így lehet még jobban szorosabbá tenni a kapcsolatot. Vagy vegyük Hazard példáját, akit a Real-al hoztak szóba. Őt is minden meccsen éltetni kellene, szégyen szemre a csapat legjobbjának nincs egy normális dala, csak a nevét skandálják… Nagyon eredeti, mint ne mondjak… Willian-nak pedig van…

       • WehaveNoHistory

        Nagyon emocionális, ilyen pillanatokért nagyon jó sportolónak lenni.

        Ezt felakartam vetni én is, hogy Eden-nek nem szoktunk énekelni. Itt az ideje, hogy valaki költsön neki egy dalt 🙂

     • Diego Costa

      Biztos vagyok benne, hogy meg fogják oldani ezt a helyzetet.

   • Diego Costa

    Eddig is tudhatta, ha nem hang nélkül nézte TV-t- 😀

 • WudigessBoi

 • Diego Costa
 • balazsh

  Luiz neheztelhet ra, hogy helyette o kezdett :/ 😀 https://twitter.com/sandrazouma/status/864224092072882176

 • kormolar

  Costa a tegnapi meccs félidejében elment büfézni…xDDDDDDDD

  • Endy919

   Jobb lesz neki ott , de azt sajnálom , hogy ki sem próbáltuk , mert ügyes nigga.

  • kasata91

   Ha van benne visszavásárlási opció akkor ámen.

   • myheartisblue

    En is remenykedem, hogy a visszavasarlasi opciot legalabb rogzitettunk. Nem rossz jatékos. Olyan embereket mint Kalas, Omerou stb.meg a csapatnal tartunk. Majd miutan elkezd a PLben golokat termelni az allando jatek mellett meg vakarhatjuk a fejunket. Keves olyan jatekosnak van szerencseje mint Mosesnak akinek szinten keves hianyzott h tavozzon es megis bejott. Nem mondom h bejonnek, vagy kell a csapatba, de meghatarozo jatekos volt a Castlenel.

   • nincs. Soha semmi olyat nem mutatott, ami miatt barmi eselye is lenne a mi keretunkben. Joval nagyobb tehetsegek allnak sorban nalunk, es Atsu mar 25.

    • kasata91

     Csereként nem éri meg fiatalokat a padon tartani, mert úgyse játszanak. Akkor inkább kölcsönbe kell őket tolni, hagy játszanak.
     De akkor ki legyen a csere?
     Például egy 10 misiért visszavett PL rutinos 28-29éves játékos. (akinek mellesleg nem 25-ről indul az ára csaka azért mert gazdag klub vagyunk. Hanem ki van kötve fix pénz rá.)

     • Nem igazan ertem ez milyen osszefuggesben van az en allitasommal. Annyit mondtam, h Atsu nem uti meg a szintet, mar 25 ugyh valszeg nem is fogja.
      Amugy meg speciel most van egy Wilmosunk cserenek, aki azert nem kicsit jo minoseg, sok mas csapatban alap kezdo lenne.

      • kasata91

       Ez amit írsz csak abban az esetben igaz, ha lesz rotálás. Más esetben max januárig lesz Wilmosunk.

       • Egyelore meg most is, helyzete teljes tudataban is azt mondja, h maradni akar es boldog itt. Nem hiszem, hogy elmenne Januarban.

     • Sandic

      Az ilyen Schürrle szerű játékosok jók cserének, akár még Willian is, ha tűrné a padozást.

   • Diego Costa

    Ha nincs, akkor is.

 • Endy919
  • bilala

   biztos jol ertelmezted ezt? “I think the rule should be changed, I don’t know about the whole five appearances.Having been part of the group all year, we’ve all sacrificed, played our part in the team each and every day. But they really have to look at that rule again because I don’t think five appearances should warrant a medal. It’s the rule for now, thankfully I get one and obviously to have that in your career is great.”

   • but they really have to look at that rule again because I don’t think five appearances should warrant a medal.

    ‘It’s the rule for now, thankfully I get one and obviously to have that in your career is great.’

   • Nem csak en ertelmezem igy, mindenhol ez a szalagcim: Chelsea goalkeeper Asmir Begovic admits he doesn’t deserve a Premier League winners’ medal

 • myheartisblue

  Swift vs Kalas,Piazon feljutási rangadó, úgy néz ki a fulhami csoda elmarad. Jo kis meccs érdemes nézni.

 • Endy919

  “When he’s not scoring, he’s contributing with the way Chelsea play with a single striker. If he leaves, it’s a huge void to fill. Forget the fact that you can get someone to score the goals that he scores, which will be a challenge in itself, but to replace that personality, that fight.”

  Neville szépen megfogalmazta.
  (Costáról van szó)

  • Sokan ezt mondjuk mar reg ota.

  • balazsh

   valóban, csak kimaradt a “kivéve ha épp kedvetlenül sétálgat és durcizik.”

 • Elhesegetve a konteokat: RLC amugy betegseg miatt nem volt keretben.

 • Lavid Duiz

  Off
  Ez a Wenger tiszta hülye! Lenyilatkozza, hogy nem érti, miért olyan nagy probléma, hogy lemaradtak az első négy helyről (és a BL indulásról). Már már kezdem sajnálni az Arsenal szurkolókat. Mert azért mégiscsak egy patinás klubról van szó. De nem is ő a leggázabb, hanem a tulajok, akik még mindig nem rúgták ki őt.
  http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/arsene-wenger-admits-doesnt-know-10438028

  • Sandic

   6 csapat pályázik a 4 helyre, mindenki nem érhet oda, és nem utálatból mondom, de a 6 csapatból szerintem az Arsenalé kb. csak az 5. legerősebb a keret, főleg úgy, hogy állandóan sérülések hátráltatják őket. Régen bérelt helyük volt a top 4-ben, de mióta feljött a City és a Spurs, csoda, hogy eddig is befértek valahogy. Igazából egy BL nélküli szezon belefér (ahogy nálunk is belefért), akkor talán több esélyük lesz jövőre a bajnokságban (attól is függően, hogy mennyire veszik komolyan az EL-t), de ha elengedik Sánchezt és Özilt, akkor mindegy kit hoznak a helyére, akkor sem lesz top 4. A kérdés az, hogy fel- vagy leépítik a keretet nyáron…

 • myheartisblue

  Ugy tunik mi is azon csapatok koze fogunk tartozni akiknek reklamceg lesz a karjan. Igaz 10 millat dob be ezert Carabao.

  https://uploads.disquscdn.com/images/593f66bcf932d5766beaa838dc3dd699264358e30913b9cdca9d9332c8bb77b9.jpg

  • ahogy látom a mellkasunkon, az umbrella corporation is szponzoráln fog minket.

   • WehaveNoHistory

    Nekem tetszik ez a panelos dizájn.

    • Szerintem is kilométerekkel jobb a mostani mintásnál. Ami szemet szút, az a vonalkódon ujj, az olyan szükségtelen túldizájnolás.

     • WehaveNoHistory

      Szerintem az csak a varrást imitálja, nem vonalkód.

      • A vonalkódot itt idézőjelben kell érteni 🙂

       • WehaveNoHistory

        jaaaa, jó 😀

      • myheartisblue

       Szerintem ez meg nem az eredeti mez, csak a karon levo logot akarja szimbolizalni.

       • WehaveNoHistory

        Jövő hónaptól okosabbak leszünk, akkor már remélhetőleg lesz valami kézzelfogható a mezek terén.

    • Egyelore ez csak fantazia meg. Kivancsi leszek miylen lesz vegul, de bizots, hogy jobb, mint a mostani.

   • Izzy27

    én még gyorsan szerzek egy idei Adidas mezt aztán amíg Nike lesz a gyártó én mx a nagyon brutálisan faintos mezeinket veszem meg. ex eladóként van bennem egy egészséges távolságtartási kényszer a Nike cuccok felé

    • Én már többször kifejtettem, de ami a mezeket illeti, az Adidas 2011 óta elképesztő förmedvényekkel képes meglepni a futballvilágot. Ezzel szemben a Nike egészen elegáns kiteket hoz ki évről évre, bár nekem a Puma és az Under Armour cuccok a favoritok.

  • WehaveNoHistory

   Ám legyen 🙂

  • Valszeg az osszes klubnak lesz, kov szezontol engedelyezi az FA, hogy a karon is lehet egy logo. Sztem nagyon bazari mar, de hat a píz az píz. 🙂

 • Diego Costa

  Érkeznek a Lukaku-s hírek… :/

 • Azért van ám ott tüdő a Watfordnál is: Mazzarri távozik.
  Nem azért, nem egy álom a Watford szezonja, de egy ilyen kerettel mit vár a vezetőség?

  • Ez edzőtől független. A Pozzók a technical directorban hisznek, kvázi köré építik a csapatot. Az edző nem igazán kap menedzseri pozíciót, a director intézi az igazolásokat, ő forgatja a stábot és stb.
   Én biztosra vettem Mazzarri távozását Flores tavalyi lelépése után. Most majd hozatnak valami rutinos edzőt (Mancini, Blanc ), lenyomnak vele egy évet és békésen elválnak.

   • Lajos Berta

    De ha mi látjuk ezt, akkor gondolod Mancini, Blanc, vagy bármely “neves” edző elhiszi majd a tárgyalások során, hogy “újcsapatépítéseidentitáskialakításahosszútávratervezünk” bullshit-et?
    (Válaszolok is magamnak: El fogják hinni!:)
    De olyan biztosan lesz akinek az egy éves díjja megéri, hogy úgy tegyen, mint aki elhiszi…:D)

    • Lajos Berta

     + Ha Zola nem bukott volna ismét, szerintem felmerülne a neve.

     • Szerintem nem. Zola viszonylag kezdő menedzser viszonylag kevés topligás rutinnal, ráadásul csekély eredményekkel. Flores és Mazzari azért már letették a nevüket a világfutballban.
      Ha mégis valami fiatal csávóra esne a választásuk, akkor az Silva lenne szerintem.

    • Nyilván tisztában vannak vele, hogy nem hosszú távra jönnek, hanem nagyon max 2 évre, és ezt sejthetik abból is, hogy a technical körül forog minden.
     Az Udinesében pl. volt 3 edző az elmúlt 15 évben, akik 1 évnél tovább húzták, Guidolin a maga 4 évével már dinasztiaalapítónak számít.
     A Mancini-féle, zömében munkanélküli edzőknek meg megéri 1 év egy masszív PL-csapatnál. Jobb esetben bekapcsolódhatnak a liga edzői áramlatába.

   • magyarul olasz meló

 • Endy919

  A Stretfordon elég nagy Jocó rajongói klub alakult ki 😀

  • Rammschein

   …pedig nincs is mire kvázi… 😀 remélem a döntőt is bukják majd. 😀

  • gorkaf78

   Szerintem virtuálisan kivégzik majd a portugált, ha esetleg nem nyernék meg az EL-döntőt. 😀

   • Endy919

    Én ott fogok tapsikolni 😀

    • gorkaf78

     Na de Endy… Lássa ezt csak meg a Mester, aztán repül a banhammer…:D

     • Endy919

      Nem félek ! 😀

     • hogy mit művel a stretfordon emberünk, hidegen hagy, legfeljebb ott fogják bannolni 😉 már azon is felülemelkedtem, amit itt csinál. Én ugyan ebben nem leszek partner, de ez egy szabad világ, mindenki úgy érez, ahogy akar, ezzel meg egyedül aligha lesz, a bolondok mindig találnak pártfogót 🙂

      • Azert egy kicsit neked is jo latni szenvedni a MU-val, csak nem vallod be magadnak 🙂 Ez egy belso kuzdelem es ugyis a gonosz nyer, haha 😛

       • Nem feltétlen látom így. Kettős érzés valóban, a MU-t sosem fogom megunni szenvedni látni, de minden jó csapatnak és bajnoknak kell egy jó rivális, és én nem bántam volna José miatt, ha az José Unitedje lesz. Ugyan Spurst verni is jó dolog mindig, de az egy másik dolog. José a Chelsea történetének tevékeny része, és ezért mindig hálás leszek neki érte, az meg, amit sokan éreznek jelenleg iránta, vagy legalábbis úgy tesznek, szerintem kicsinyes, önző, alantas és buta viselkedés. Node, nem vagyunk egyformák, szerintetek én vagyok a hülye, ezt a kört futjuk már jó ideje 😛 🙂

        • Zoleee

         Nekem is fura ez a Mourinho utálat. Elfogadom hogy van akinek ez a véleménye de klub jelen korszaka összefort a nevével és csak hálásak lehetünk neki ahogy Costa – val is hasonló a helyzet.
         Persze a hibákat én is láttam /látom de ettől még tisztelem őket.
         A United-nél pedig ebből a keretből nehéz lenne többet kihozni. persze lehetett volna jobban igazolni de jelenleg azért nem tudnak bárkit megvenni, hiába a pénz.

        • “José a Chelsea történetének tevékeny része, és ezért mindig hálás leszek neki érte”

         Ezzel en is igy vagyok es sztem minden normalis szurkolo. Csak szerintem ennek ellenere is lehet kritikusan allni ahhoz, amit vegul itt tett, nem teszi szentte elotte akarmit is tett le az asztalra.

         Most ezzel a “szenvedni latni”-val nyilvan csak huztalak, nem vagyok szadista, h ezen oromkodjek, de igy az elso szezonban, azutan, amit nalunk csinalt ennyi kis szenvedest megerdemelt, foleg amiutan lattuk, hogy bant Conteval az elso osszecsapason. Antonio most a mi kutyank kolyke, ergo mellette allok nyilvan ilyen esetben es nagyon nem tetszett Jose akkori huzasa.

      • Endy919

       Bannolni sehol sem fognak , mert ha szökőévente odaírok , akkor ezt normális hangnemben teszem és senkit sem provokálok.

       Másik dolog , nem is kértem , hogy vitapartnerem légy ebben a témában és nem is neked céloztam . Csupán leírtam a véleményem és az észrevételeimet , amit gondolom szabad.

       Harmadik dolog , a hülyézéssel/bolondozással imést csak te rukkoltál elő , én eddig ezt nem tettem és nem készülök tenni 🙂

       További szép estét 🙂

    • Ha megnyerjuk az FA cupot es kiop a MU a dontoben, akkor treble-t unnepelnek a double helyett iden 😀

     • Diego Costa

      :DDDDD

   • Diego Costa

    De örülnék neki, ha nem nyernének.

    • gorkaf78

     Nem vagyok benne biztos, hogy mi jól járnánk, ha nem nyernének. Gondolj csak bele, esélyes hogy kivágják Josét, ha nem jön össze a BL (pár MU-szurkert kérdeztem erről a britannián, és szerintük repül Mou, ha nincs BL, Moyes és Lui szerződésében is benne volt a ‘kötelező’ BL, és őket is repítették, miután nem hozták össze) akkor még odavisznek egy komoly edzőt (mondjuk egy Allegrit), és újra reális ellenfelek lehetnek a jövőben. Hadd bohóckodjanak még el Joséval pár évet a langyos középszerben, ahogy idén is…

     • kormolar

      azért ebben a nagy bohóckodásba egy sima vereség ellenük előfordult….azért Jm-et nem írnám le annyira…ha nyáron is kiadnak 100milliókat játékosokra, akkor már igen komolyan kell venni őket… most sem gyenge a keretük…

      • gorkaf78

       “most sem gyenge a keretük…” írod. Hát ez az. Ez a keret Angliában simán a legjobb, de az biztos, hogy benne van a Top 3-ban. És José ezzel a kerettel összehozott egy 6. helyet, jelenleg 24 (!) pont a hátránya a United-nek a Chelsea-hez képest. Szerintem ezt az eredményt egy Redknapp v. Allardyce is összehozta volna ezzel a kerettel.

       • kormolar

        de azért ez nem biztos h állandó lesz…(nem védem JM-et mert sokat tett h ne kedveljem…nekem egyáltalán nem jön be a stílusa…össze sem lehet Conte-vel hasonlítani )de nem hiszem h egy ilyen kerettel főleg ha nyáron erősíti jövőre ne lenne komoly bajnok aspiráns

        • gorkaf78

         Nézd, én abból a helyzetből indulok ki, hogy az emberek – főleg ahogy öregszenek – egyre nehezebben tudnak változtatni a dolgaikon. Szerintem José, ahogy visszatekint majd erre a félresikerült szezonjára, mindent és mindenkit hibáztatni fog majd érte: a játékosokat, az orvosi stábját, az FA-t, a bírókat, a sok utazást, az időjárást, a gyepszőnyeget, stb., stb., csak egyvalakit nem: saját magát. Elefánt méretű egója megakadályozza majd azt, hogy belássa, változtatni kellene az egész elavult hozzáállásán a focihoz, hogy újra sikeres legyen. Emiatt merem azt írni, hogy hiába költenek el a MU-nál újabb százmilliókat, ha José nem képes a saját hibáit kijavítani, akkor újra sikertelenek lesznek.

       • Sandic

        Én meg azt mondom, hogy a top 3-ba nem férnek be, a City, a Spurs és a mi keretünk jobb az övéknél. Az Arsenalt verik, a Poollal kb. egyenrangúak. Kb. a 4-5. hely a reális nekik.

        • gorkaf78

         Bocs, nem akarok vitatkozni, de nehogy már a Pool keretével egyenrangú legyen a United kerete. Utánanéztem és a Liverpool összértéke 372 m Euró, a United értéke 469 m Euró. Majdnem 100 millió a különbség…
         Forrás: transfermarkt.de

         • Sandic

          Az érték csak egy dolog. Attól, hogy Pogbát 80 milláért árazták be, még nem jelenti azt, hogy nyújtott is olyan teljesítményt a szezonban, amivel kiérdemelte. Konkrétan ezt a szintet a 15 millióra taksált Emre Can is lehozta… És ha már beírtad a listát, nézd meg az Arsenalt…

     • Diego Costa

      Nem fogják elküldeni 1 év után, ez szerintem teljességgel kizárt. A megoldás az lesz, hogy adnak neki még pár száz milliót… Egyébként annak én is örülnék ha sokáig maradna. A BL nélküli év viszont 2 okból kifolyólag lenne fantasztikus. Egyrészről óriási pofára esés lenne, hogy a PL-t már feladták, csak így jutnának be oda és mégsem. Másrészről jó lenne látni, ahogy JM BL nélküli évben sem tudna felmutatni semmit. Nagy pofára esés lenne ez azok után, hogy arra neheztelt, hogy nekünk csak 1 fronton kell helytállni és ezért vagyunk ilyen jók…

  • Semmit nem fejlodott tavalyhoz kepest a MU, ugyh hoztak egy Ibra, Pogbat, Mikit azert ez elegge kemeny.
   A kov szezon a vizvalaszto, ha Jose jovore sem villant, neki villantanak.
   Es akkor nem tudom mi lesz vele, mert innen mar csak haknizni mehet, elfogyott a levego korulotte.

   • Endy919

    Ezt csak saját magának köszönheti. Megváltozott a foci , ő nem hajlandó alkalmazkodni és csak a kifogásokat keresi. Nagyon max még a PSG adni neki egy esélyt , ott nyerhet még 1-2 címet. Aztán irány a válogatott bohóckodás és később Kína.

   • Diego Costa

    Tavaly ötödikek lett. Megvették Zlatant, a világ legdrágább játékosát és a német bajnokság “Év játékosát”. Így lettek hatodikak…

    • meg a vilag legdragabbjat 🙂

     • Diego Costa

      Azt is írtam. 🙂

   • balazsh

    Azt rebesgetik, hogy nyaron James megy 80m-ert es Griezmann szinte biztos 100m-ert. Nem erzem ugy, hogy ok hianyoznanak a csapatbol.

    • Griezmann mondjuk barmelyik csapatot csak erositene, de igazad van, h nem a goalscorer hianyzik, mert az van eleg jol is termelt. James meg annyira latinos stilusu, nem latom, h a PL ben meg tudna vetni a labat. Falcao effect.

     • balazsh

      Di Maria effectre jobban passzol szerintem, de egyetértek 🙂

      • Sztem Di Maria kurvajo, csak LvG vezette ubergyengefos unitedben nem tudott mit csinalni nagyon. De ettol fuggetlenul latszott, h zseni es nalunk vagy Cityben iszonyu nagyot menne. Falcaot azert mondom, mert o is zseni, de latszik, h nagyon nem illik a PL fele csapatokba, annyira latinos focit jatszik.

       • balazsh

        Ezen nem erdemes vitatkozni, nekem mindegy 😀 en tovabbra is PL-inkompatibilisnek tartom

     • Diego Costa

      Pedig klassz L(W)B válhatna belőle a mu-ban.

    • myheartisblue

     MU az uj Real? Felelmetes h mi penzek ezek es miert pont oda mennek ezek a sztarok, de ez fog tortennie. Viszont Mourinho is valtoztathatna a taktikajan, mert a kemenyfejusege es ragaszkodasa csak maradi es sikertelen kepben tunteti Ot fel.

     • balazsh

      Nem értem mi folyik ott, de sorra csak leépítődnek a játékosok, egyedül Herrera és De Gea vált be hosszú távon. Nem tudom mi lesz a 2 jómadár sorsa.

     • Gondolom, mert meg mindig nagy ereje van a Man Utd nevnek, es biznak abban, h majd most beindul a szeker.
      Na meg persze a csillagaszati fizuk is nyilvan szamitanak pl egy Ibranak, aki mar a fingjat is lassan aruba bocsatja.
      Ez megvan? 😀

   • “Semmit nem fejlodott tavalyhoz kepest a MU, ugyh hoztak egy Ibra, Pogbat, Mikit azert ez elegge kemeny.”
    Már ez a tény is önmagában, bár talán igazán az a meglepő, hogy a United még most egy halvány szikrájában sem tűnik úgy, hogy kiheverte az öreg rednose távozását. Persze erről mi is tudnánk mesélni, hiszen SpecialOne és HappyOne közti időszakban a Chelsea is magán viselte José keze nyomát, pedig JM 1.0 sokkal kisebb hatást gyakorolt magára a klubra, mint SAF ezeréves uralkodása a MU fölött. De akkor azt a Chelseat José abszolút a saját képére építette fel, és amelyik edző ettől gyökeresen el akart térni, az belebukott. Most, 2016 végén – 2017 elején a 3-4-3-mal lett a Chelsea igazán “José-mentes”, ami egyrészt a taktikai váltással is jött, de másrészt igazán azzal, hogy JT kiválásával végleg leáldozott az aranygenerációnak, DD, Lampard, Cech után.

    A United pedig továbbra is keresi önmagát, és fura, vagy kemény, nevezzük bárhogyan, hogy mindenki azt mondta, Mojzi túl könnyű volt a székbe (ami persze igaz is), de aztán két nehézlovas, előbb van Gaal, majd José is képtelen volt kirángatni a ManU-t ebből az állapotból, az ördögösök pedig tovább tengődnek az újkori identitáskeresés szürke ködében. Pedig minden edző kapott maga alá nem akármilyen játékosokat sokmillióért, de pont a beépítésük képtelensége is jele annak, mennyire rugalmatlan maga a United még mindig.

    SAF távozása óta elvertek nagyjából 450M fontot, amiből igazán alig-alig tudtak komoly összegért érkező játékost beépíteni, de akit még csak-csak, azt sem igazán, és még csak véletlenül sem teljesen. Hiszen míg Mata, Herrera vagy Fella azért mondhatjuk, hogy relatív állandóvá vált, de azt viszont nem mondhatjuk, hogy a United ászai lennének és a hátukon cipelnék a csapatot, míg az igazán nagy durrantások, mint mondjuk a trilliós Pogba nagyon soványak, Shaw fasorban sincs, Schneiderlin, Depay már a klubnál sem, csakúgy, mint DiMa, és salgótarján is egyelőre a kezdőbe próbálja beverekedni magát, Martial dettó. S bár egyre kevesebb szerep jut a régieknek, de még mindig olyan játékosok kapnak ilyen-olyan okból legalább szezonfélnyi szerepet, mint Valencia, Carrick, Jones vagy Rooney, akiknek már nem igazán kellene ebben a Unitedben helyüknek lennie – ehhez képest meg a 35 éves Carrick még majdhogynem megmentőnek számít.

    “A kov szezon a vizvalaszto, ha Jose jovore sem villant, neki villantanak.”
    Szerintem lehet, h már ennyi sincs hátra. Ha a szezon első fele nem sikerül kiemelkedőre, akkor nem vagyok benne biztos, hogy megkapja-e a teljes szezont.

    • Nalunk valamilyen okbol kifolyolag egy-ket (ballepesen kivul Scolari stb. AVB) mindig megmaradt az a fajta identitas, ami kb. Gullit, Vialli ideje ota meg van a mai napig. Nem tudom jol megfogalmazni (talan te inkabb), de cimszavakban: Magabiztossag, celtudatossag, sallangmentesseg.

     SAFfal a MU-fele mojo eltunt teljesen, naluk o hordozta, nem tudom nalunk mi tartja ennyire erosen itt, de nagyon adom 🙂

     • Nem tudom, számomra ez teljesen két külön világ, mármint a Gullit-Vialli pre-Abra és a poszt-Abra korszak. A ’90-es évek főként vége felé pont a magabiztosság nem volt jellemző a csapatra, mert az a Chelsea, amibe én beleszerettem, simán képes volt 3-0-ra legyakni a MU-t vagy az Arsenalt, és az idei Pool módjára kiszopni egy hétre rá a Hulltól otthon egy négyessel 🙂 Viszont egy Wiseynak hála megvolt a csapatban a csibészség, egy Zolának hála a látvány, egy Ferrernek hála a hajtás, hatékonyság, stb. Ezzel szemben José 1.0-nál a kontroll, a totális hatékonyság, a védekezés, a minden meccset elég 1-0-ra megnyerni, és ennek mindent alárendelés majdhogynem szöges ellentétben állt a korábbi szokásainkkal.

      SAF az én szememben más volt, az ő mojoja, ahogy írtam fentebb is, inkább az volt, hogy kiszúrt/kinevelt/megvett 1-2 kib@szott ágyút, köréjük pedig képes volt melós egyszerű parasztgyerekekből jó csapatot építeni, és ezekből az egybites játékosokból időnként a korszakos zsenit kihajtani. Egy MU-snak ilyet persze nem mernék mondani, mert a fejemen verne szét egy söröskorsót, de attól még igaz, és ebbe a sorba szépen beillik a Neville-nővérektől Scholeson át Rooney is, mert a köpcös traktorosból sem lett volna ekkora ász, ha nem a skót kezelgeti, amit jól mutat az is, hogy ahogy SAF távozott, Roo a fasorba sincs. Az igazán jó Manchester United utoljára valahol a 2000-es évek elején létezett szerintem, amikor tényleg világszínvonalat képviselt a csapat, a Schmeichel, Beckham, Keane, Scholes, Solskjaer, Giggs, Cole, Yorke, Neville féle MU volt, az utána következők, mondjuk a 2002-2003-tól épülgető csapat már ennek hideg árnyékába sem érhet, amikor már olyan emberek befértek a csapatba, mint Rio, Wes Brown, O’Shea, Silvestre és társai, 04-05-re kb el is érte a mélypontot, és ennek ellenére sem tudtak a harmadik helynél lejjebb végezni, ráadásul kupák itt-ott még be is estek. Utána jött CR és Rooney nagy időszaka, bajnokok is lettek háromszor egy huzamban, pedig az a keret is ilyen Pakokkal meg Heinzékkel súlyosbított keret volt, időnként Sahák meg Andersonok, Nanik színesítették ezt a palettát 🙂 Viszont ez a “rendszer” (mojo, magic, akármi) SAF-tól működött, viszont huszonév munkáját nem lehet csak úgy lecserélni. Akarják, akarnák, de attól még nem.

      • Blotunga

       “Neville-nővérektől Scholeson át Rooney is, mert a köpcös traktorosból sem lett volna ekkora ász” na ezen besírtam!
       Utána meg fején találtad a szöget, valahova ide jutottam én is a gondolatmenetben 🙂

      • “ez teljesen két külön világ” Persze teljesen mas stilus is volt akkor, de megis erzek valamit, ami osszekoti a ket korszakot, igen nagyon hektikus volt es nyilvan kozel nem iylen sikeres idoszak, de valami identitas mar akkor is meg volt, amit mondom nem tudok megfogni. Lehet korabban is megvolt csak arrol nem tudok nyilatkozni, igazabol Vialliekat is mar csak felvetelrol lattam hiszen akkor meg gyerek voltam, Zolaek utcso 2 szezonjat kovettem, amikor tudtam mar.

       teljesen egyetertek a SAF-MU korszak leirasaval, en is igy latom.

       Nehez lesz ujra felipeteni egy ilyen brit vazat, amiben ott a MU identitas es van annyi vezeregyeniseg, mint anno volt, mar ha akarjak ezt egyaltalan, mert nem ugy tunik egyelore. Bar, ha Michael Keane-t visszaveszik egy kezdolepes lehetne effele.

    • Blotunga

     Azt még megjegyezném, hogy ha annak a 450M fontnak a háta mögé benézel, azért mégis elgondolkodsz, hogy mennyi is a keret valós értéke. És itt most nem az eredmények függvényében írom ezt, hanem amiatt, mert kb a keret fele olyan kutyaütőnek nevezhető, akik a PL színvonalat alulról súrolják. Ez személyes vélemény, de a MU kerete szerintem kb olyan szinten van a PL csapatokhoz viszonyítva, mint a helyezésük is, sőt talán picit lejjebb, ha azt vesszük, hogy még egy húzóembernek nevezhető valaki sincs a csapatban…

     • ez nem feltétlenül igaz, de részben azért adom. Viszont az árat a piac szabja meg, szar dolog, szar dolog, de ha belegondolsz, hogy mi is milyen összegeket adtunk ki milyen játékosokért…. gondolj arra, hogy közel egy árban vettük Costát, Fabregast, Kantét, meg Bats Misit, Quadot, Willit meg Hazardot, illetve Sevát 🙂 ugyanannyiba fájt Veron, Crespo, Mutu és Makelele… SWP és Essien… nem folytatom, remélem érted, mire célzok.

      Egyetértek azzal, hogy “a MU keret fele olyan kutyaütőnek nevezhető, akik a PL színvonalat alulról súrolják”, de ez volt igazán a SAF-magic, hogy ilyen játékosokból épített sokszor bajnok csapatokat… és ez az, ami vele távozott. Cserébe viszont, ha a ManU képes lett volna egyben tartani csak az utóbbi 3-4 évben megszerzett játékosokat, nagyon ütőképes (orrnehéz, de ütőképes) csapat lenne, példának okáért egy 4-2-3-1 Ibra, DiMa-Pogba-Mata, Miki-Schneiderlin, Darmian-Bailly-Smalling-Shaw, és akkor lennének olyan cserék még, hogy Herrera, Blind, Martial, Rashford, Wellbeck, stb.

      • Blotunga

       Persze, a piac. És igen, mindenhol vannak ilyen vásárlások a piac miatt. Néha csak a klub neve is duplázza az árat. DE kevés az a kutyaütő csapat aki nem tud felmutatni 1 embert, akivel azt modhatni, hogy elképzeli a jövőt, esetleg köré épít csapatot ennyi pénz elköltése után. És azért írtam csak egyet, mert nekik még az sincs. Oké, hogy világlegdrágább játékosa, de egyelőre fényévekre van attól, hogy őt biztos pontnak lehetne nevezni. És szerintem ezért is van, hogy nem tud megtartani, kihasználni ilyen képességű játékosokat. Nincs meg az alapkő az építéshez, csak hajigálják egymásra a darabokat. Az edző meg a következő pont…

       • de ennek pont az az oka nagyrészt, amit én a Chelseanél is állandóan pofáztam, hogy _állandóság_. Ilyen:
        “ezért is van, hogy nem tud megtartani, kihasználni ilyen képességű játékosokat. Nincs meg az alapkő az építéshez, csak hajigálják egymásra a darabokat”
        nem is lesz, nem is fog megvalósulni sosem, amíg minden évben mással kezdenek hozzá az építkezéshez. Moyes, LvG és JM ha nem is gyökeresen ellentétes, de totál más pólust képvisel a foci terén, egy félig felhúzott klasszicista kastélyt meg nem lehet folytatni úgy, hogy ráhúzok a tetejére egy katonai bunkert 🙂

        • Blotunga

         Akkor legyen az a végkövetkeztetés, hogy az egyetlen biztos pont(egyelőre) a pénz!

         • Mindenképpen, a MU üzleti modellje jelenleg jól működik, és amióta normalizálódtak a nagy amerikai botrányok óta a tőzsdék, még stabilabbak, mint előtte. A ManUnak nem igazán kéne most más, mint egy határozott, erős kezű edző, akinek megadják a lehetőséget, hogy új korszakot nyisson a United életében, új identitás, új eszme. Ez lehetne José, de egyelőre meg van kötve a keze, részben az elvárt stílus miatt, részben pedig mert a szurkolók fele utálja, mint a szart. Persze ezek nagyrésze simán átáll majd seggnyalóvá, ha jönnek az eredmények, de amíg nem, addig marad az ellenállás.

          • Diego Costa

           Már akkor átálltak, amikor odament. Nem eszme, identitás kell, hanem jó játékosok.

          • No most eddig vagy nem figyeltél, vagy nem akarod érteni, amit írok. De még ha így is van, ez akkor sem, illetve max részben igaz. Eszme kell, identitás, meg vízió. Ehhez kellenek jó játékosok is, de ez szükséges, nem pedig elégséges feltétele a sikernek. Tök mind1, milyen modellt követsz, legyen az a Barca way, hogy van egy Messid, aztán mindent köré építesz, vagy a Bayern way, hogy folyton lerablod a környező csapatok legjobbjait, ezzel erősítve magad és egyben gyengítve a riválisokat, stb, de hiába van 11, v akár 22 jó játékosod, ha nincs hozzá edződ, aki megtalálja, mi köti össze a pályán őket, lásd a galaktikus Madrid, vagy akár a SAF utáni MU. Ha viszont összeáll az eszme, a jó edző, a taktika, stb, erre mondják sokszor, hogy a csillagok, akkor abból kijönnek olyan dolgok, mint mondjuk a mi jelenlegi bajnoki címünk, ami ugyan kevéssé megy csodaszámba, de azért bőven erőn felüli teljesítés volt, de még akár az olyan vad csodák is, mint a Leicester tavalyi bajnoki címe, mert ott aztán tényleg nehéz jó játékosokról beszélni, mégis angol bajnokok lettek, idén meg a BL-ben meneteltek.

    • kormolar

     am kicsit azt érzem a Utd-nél h SAF elmenetelével elvesztette a kontrollt az átigazolási részleg…sztem az öreg , akkora befolyással volt ott mindenre h nem is gondolták h mi lesz ha elmegy…SAF pontosan tudta h ki kell neki, ….sztem a megfigyelők csak alá dolgoztak…ehhez el kell ismerni az öregnek nagy érzéke volt( ehhez azért kell érzék h tudd h valaki jó lesz e a csapatodban vagy sem)…most viszont azt érzem h összevesznek mindenkit aki jó valahol, kicsit “chelsea effect” van náluk most…

 • bilala

  egy kis chelsea (cahill, azpi, moses, fabregas, stb..) fenyezes
  http://www.bbc.com/sport/football/39894421

 • “CLEMENT TO TALK TO TERRY

  Paul Clement has also said he will talk to John Terry about a possible move to Swansea when he leaves Chelsea in the summer.”

  Es majd Terry udvariasan visszautasitja.

  • Endy919

   Nagyon szeretem , de ha van egy kis esze , akkor vagy visszavonul , vagy lelép egy pénzes ligába , mert ez a produkció , amit láthattunk hétfőn is , a PLbe már nagyon kevés.

   • trueblue05

    szerintem meg simán eljátszana még egy négyvédős mélyebben védekező csapatban. a 3 védőhöz már valóban lassú, plusz hétfőn volt egy látványos hibája. engem egyáltalán nem zavarna, ha mondjuk a swanseaban játszana, nem vonna le semmit az érdemeiből.

    • Endy919

     Az engem sem zavarna , ha egy kis PL csapatban játszana , csak a saját szobrát rombolná lassacskán.

     • trueblue05

      az ő szobrát maximum az rombolhatná egy kicsit ha elmenne az Arsenalba

      • ket kulon dologrol beszeltek. Az egyik sportszakmai- ,a masik pedig moralis megkozelites.

    • Szerintem meg nagyon nem lenne arra szükség nála, amit még Ferdinand nyomott a kupiban. Tényleg inkább menjen Cole mellé LA-ba, vagy Arábiába.

  • trueblue05

   miért kéne visszautasítania?

   • mert nem fog mas PL csaptban jatszani. Mar egyszer elmondta. Tok normalis, h nehanyan probalkozni fognak, de ha folytatja az tengeren tul nagy valoszinuseggel.

    • Diego Costa

     Ezt nyilatkozta valóban és ez is lenne a normális ennek ellenére összeboronálták őt másik angol klubokkal. Amikor ezt nyilatkozta teljesen egyértelműnek tűnt számomra, hogy felesleges lesz olyan híreket lehozni, melyek angol klubokkal boronálják össze. Nah már most ez a helyzet és ennek nyomán elbizonytalanodtam kicsit. Nem a hírek miatt, hanem az ezt megcáfoló hírek hiánya miatt. Mondom ezt úgy, hogy nincs is mit megcáfolni. Egyébként nem ő lenne az első, aki országot váltana a klub miatt, Essien ezt már korábban megtette.

     Ami viszont meglepett, hogy Terry a Watford elleni meccs után mintha kicsit kitáncolt volna a váltás ténye alól azzal, hogy elmondta akár abba is hagyhatja. Ez eddig nem volt benne a pakliban, nem tudom miért jött ez fel. Számomra az lenne a legjobb, ha innen vonulna vissza, az lenne a legszebb. Kár lenne belerondítani ebbe a life long CFC CV-be.

     • kormolar

      látszódik h már nincs meg a sebessége…hibázott is… szerintem érzi h benne van a korban…+ sehol máshol nem lesz akkora becsben mint itt…. itt tudta le egész pályafutását…egy ilyen játékosnak mint Terry sztem ez is sokat jelent…ő egy igazi klublegenda…és ha most visszavonul akkor ezt nyomatékosítja is…”nyugdíjason” is simán játszat valahol amatőrben….manapság kevés játékos mondhatja e magáról h 1 klubban nyomta végig egész karrierjét…ráadásul olyan, aki ilyen magas szinten…

      • Diego Costa

       És ezzel most mit akarsz mondani?

     • “ennek ellenére összeboronálták őt másik angol klubokkal”
      Hat de mi mast csinalna a bulvarmedia? Nem aggodom (bar Lampsnal sem aggodtam aztan tessek)
      “Ami viszont meglepett, hogy Terry a Watford elleni meccs után mintha kicsit kitáncolt volna a váltás ténye alól azzal, hogy elmondta akár abba is hagyhatja. ” Igen ez engem is meglepett, de leeht ezt csak arra erti, hogy ha nem jon olyan ajanlat, ami neki megfelel (olyan helyrol), akkor nem erolteti es nem fog elmenni kinaba.

 • balazsh

  Breaking !!!
  A szovetseg megszavazott egy javaslatot, miszerint kovetkezo szezontol 2 meccses utolagos eltiltassal honoralnak a muesoket.
  (CRNiB)

  FA ❤️

  • Endy919

   Diego 🙁

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Nem Kínába vezették be

  • myheartisblue

   Ez csak addig szivecske mig a csapatunkbol egy nem mueses muesesnek lesz titulalva es elmeszelnek valakit pár meccsre es fontos pontok mulnak majd rajta mert hiányozni fog a jatekos. Ezzel nem azt szeretnem mondani h ez hulyesegek, de itt is szuletnek majd vitathato dontesek ami a csapat karara lesz.

   • balazsh

    én ezt (első sorban) futballszerető emberként írtam, aztán persze, kékként biztos megy majd tőlem is a kurvaanyázás 🙂

   • trueblue05

    egyetértek és nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a szempontrendszer és mi lesz a különbség a még éppen nem és a már éppen műesés között.

   • Endy919

    100x visszanézett esetek lesznek . Ha valaki kontakt nélkül feldobja magát , azt elmeszelik.

   • azért az némileg fura így, hogy csak sárga/piros/büntetőnél vizsgálnak utólag… persze ez is több a semminél, de ez így kicsit visszás, hogy szelektálni kell a műesést, hogy mennyire meccsbefolyásoló tényező – én azért legalább a támadóharmadban bármilyen műesést belevettem volna – kaptunk idén nem egy olyan gólt, ami műesés miatti tévesen megítélt szabadrúgásból eredt.

    • Blotunga

     Szerintem még csiszolni fognak rajta, de elsőre fölösleges nagyobbat meríteni, mert akkor be se tudják fejezni az elemzéseket a következő fordulóig. El kell kezdeni használni, oszt kiderül, hogy milyen formában lehet hatékonyabbá tenni és minden nagyobb(de ugye mennyire?!) eredmény befolyásoló dolgot lefedni vele.

     • ok, ez jogos, csak ettől még nem sok értelmét látom ebben a formában, hogy egy pirosat visszacsinálni nem lehet, mert ugye nem “challenge-szintű” a vizsgálódás, hanem utólagos, egy második sárgás kiállítás dettó, max annyi, hogy az adott játékos a kövi két meccset _esetleg_ eltilással tölti. Büntető dettó. Viszont, ha valaki a kaputól 20 méterre műesik, a szabadrúgásból gól lesz, az meg nem. Ez kicsit így olyan, mintha a gyalogosátkelőn elütött gyalogosért csak akkor kapnál büntit, ha 18-25 éves, vörös szépséget gázolsz el, a többiekért meg nem kár… 🙂

      • Blotunga

       Sok még a munka vele, ez tény. De én már itt imát morzsolnék, hogy ez a vaskalapos FA belefogott a dologba. A másik dologra(valós időben elemzni/javítani a hibát) meg ott lesz a videóbíró valamikor. Feltételezem, hogy a kettő között nagy az összefüggés. Mármint, hogy az FA annak is próbál megágyazni ezzel. Mert előbb-utóbb úgyis eljön a videóbíró is!

       • kormolar

        de szükség is van rá… az utóbbi években annyira felgyorsult a játék, h a bírók egyszerűen már nem képesek megfelelően követni a játék eseményeit… nem szégyen elővenni a technikát a 21. században.. 😀

      • balazsh

       Mike Dean akcióinál mi a helyzet? Azokat se lehet visszacsinálni, mégis valamiért eltörlik a játékos pirosát. Legyen következetes az FA és ne törölje el őket.
       Egyszerű a cél, méghozzá a prevenció (mivel instant videóbíró, illetve meccsújrajátszás híján a reparációra nincs mód). Emellett pedig az racionális mértéktartás. Kezdőkörben műesésért se kap senki sárgát, pedig elvileg kéne. Szerintem logikus kezdeményezés. Ha 20 méterre műesik valaki, megvan a lehetősége, hogy az őt állítólagosan buktató játékos sárgát kap. 2 meccs eltiltás. A játékosok mérlegelésén, miszerint műessek vagy ne, egy újabb faktor a ne irányába billent, amitől szerintem semmiképp se lett rosszabb, ha nem is lett tőle tökéletes.

       • “amitől szerintem semmiképp se lett rosszabb”
        Ez igaz, csak egyelőre nem látom, mitől lenne jobb, és szabályokat változtatni, vagy újakat behozni nem akkor van-e értelme, ha attól határozottan jobb irányba mozdulunk el? Mert jelenleg:
        “A játékosok mérlegelésén, miszerint műessek vagy ne, egy újabb faktor a ne irányába billent”
        De csak bizonyos esetekben, és azokban a bizonyos esetekben is max mérlegelésre ad okot. De vajon Costa a ManU ellen bezuhan-e a tizenhatoson belülre alkalom adtán, hogy a tizivel nyerjünk, míg utána max ki kell hagynia a Hull-Burnley elleni meccseket?

        Én abszolút a technika alkalmazásának híve vagyok, de ez speciel pepecselés. Üdvözlendő a vaskalapos FA változtatási irányvonala, de sem a módja, sem a mértéke nem az.

        • kormolar

         nemtudom láttátok e a Celta-Real meccet… Aspas 2. sárgája műesés miatt volt, ami inkább volt 11-es(ráadásul az 1. sárgáját is azért kapta mert reklamált egy teljesen jogos kezezés miatt…szal botrányosan tolják a Real-t…)ilyen esetben b*szhatja a játékos h utólag pl. eltörlik a piros lapját, amikor 11-est nem kapta meg, amivel nyílt lett volna a meccs(2-0 nál volt)…

    • hat en sem vok tul optimista ezugyben.. Bonyodalom lesz itt keremszepen

    • kormolar

     vagy a szándékos időhúzások a meccsek végén…

  • Oh Man City es Aguero mi lesz veled 🙁

   • Sandic

    Azért jó, hogy nem Drogba idejében vezették be…

    • miért, legfeljebb gyorsabban leszokott volna 🙂 főleg az első, de összességében az első két év primadonnáskodása után már sok gond nem volt vele.

    • 😀 jogos 🙁

 • myheartisblue

  Believers! Azért van hangulata ennek a videónak.

  https://www.facebook.com/BreatheChels/videos/1838887943099356/

  • mi ez a zene? derossz 😐

   • Endy919

    az eredeti valóbban jobb .

    • melyik az eredeti? Én az imagine dragons verzióját ismerem csak, az jó.

     • Endy919

      ja , az az eredeti.

      • ja, akkor ok, a lényeg, hogy képben vagyok 😀

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Tudom, hogy az eredetit nem ők éneklik, de egy álmom lenne, ha ezt énekelnék a szurkolók a stadionban! (ha már Imagine Dragons)

     • Jah az kiraly, ezt ez a kornyikalas elQrja.

 • kormolar

  Kane-t gólkirállyá teszik…

  • ennél nagyobb öröme sose legyen a csirkéseknek 😛 🙂

   • kormolar

    már ez is nagy…xD

  • Endy919

   nem is tudtam , hogy meccs van ma ..ráadásul 1:6 ….hmmmm.vigye Kanet gyorsan a Real:)

   • remélem Shakespeare részesedést kap majd az összegből, mással nehezen magyarázható ez a gyalázat

  • balazsh

   én most azon nevetek nagyon, hogy a csapat 4 húzóembere lehozza élete szezonját és még így is csak 2. hely jön össze nekik :DDDD

   • tulajdonképpen elég frusztráló lehet most (meg mindig 😀 ) spurs drukkernek lenni. Mert nem csak, hogy most ment nagyot a Tottenham, de az utóbbi 3 évük elég erős. Van egy jó kapusuk (szerintem jelenleg a liga legjobbja), jó edző, fiatal, stabil és erős kezdőjük, és időközben beerősítettek még jó kieg játékosokkal is, mégsem nyertek semmit. Tegnap filóztak azon a Sky stúdiójában, hogy tulajdonképpen hol v hogyan lehetne erősíteni ezt a csapatot, hogy jobb legyen, és hogy nyerjen _valamit_. Furamód ők (főleg Carra) “felmentette” Poch-t, hogy nem könnyű ez… de hát azért amióta az argentin itt van, lement 3 szezon, és csak elvert a Spurs is kb 150M-t, amiből persze jött egy Alli, Dier, Toby, Son, Wanyama, de összességében, főleg idén (ebben a szezonban) elvertek majd 70M-t, aztán nem igazán sikerült erősíteni a kezdőn. Nem igazán került szóba, pedig a legnagyobb erősségük az, hogy egyben tudták tartani a keretet, és idén nyáron is kb ez lehet a legfőbb feladat, főleg Alli, Kane és lényegében maga pöcs.

    • balazsh

     Azert azt is vedd hozza, hogy a merleguk kozel egal minden evben, eladasbol jo sok jon ossze nekik. Volt is 1 diagram az utobbi 5(?) ev netto azigazolasi osszegekbol es valami minimalisat koltottek. A baj inkabb azzal van, hogy kozel tokeletes a csapat (jezusom miket irok), ezzel siman agyba fobe kene nyerniuk magukat, erositeni meg max 80 millios uzletekkel tudnanak. Emiatt is nagyon remelem, hogy szetkapjak oket, ha mast nem, legalabb a csatarduot.

     • “Azert azt is vedd hozza, hogy a merleguk kozel egal minden evben”
      most épp egy 30M mínuszban vannak ugyan, de igen. Viszont, a téma szempontjából ez teljességgel lényegtelen.

 • Diego Costa

  Gólt kapott Lloris. TBO-é az Aranykesztyű! 😀

  • adam10
   • balazsh

    én is nagyot nevettem rajta tegnap, úgy is felfogható, hogy egy ilyen megmozdulás után meg se érdemelné az aranykesztyűt 😀

  • acsdav2

   Még nem nyerte meg. Van hátra még egy forduló. A francia tud egyenlíteni. Egyenlőség esetén megosztják?

   • igen, tehát Tibó már mindenképpen nyert – hiszen így is, úgy is megkapja, ha pedig a Sunderland ellen ő játszik, és sikerül a CS, akkor 17-tel egyedül győz, vagy, ha marad 16-on, de LL a jelenlegi 15-jét nem növeli 16-ra az utolsó fordulóban, akkor is TC az egyedüli győztes.

    • Sandic

     Nem a kevesebb meccs számít döntetlennél? Ll kevesebb meccsen hozná össze, mint Tibó.

     • nem, sem kevesebb meccs vagy játékperc, ezt szimplán darabra adják 🙂

      • Sandic

       Azért ezt hülyeségnek tartom, még akkor is, ha ez most Kürtő ellen szól…

       • hát hülyeségnek talán nem hülyeség, inkább maga a díj az, de mindenesetre nincs épp túlbonyolítva a rendszer 😀 ha nem is hülység na, de egyébként szerintem semmi értelme nincs kb, ez csak azért van, mert a kapusok sok esetben kiesnek a körből, aztán mégis kapjanak már valami szobrocskát kb. 20 kapus közül meg általában nem nehéz eldönteni, ki nyerje az aranykesztyűt, így gondolom nem fektettek sok energiát abba, hogy mi van, ha holtverseny van 😉

        Nem azt akarom ezzel mondani, hogy nem érdemelnek díjat a kapusok, de kicsit sok szerintem az ilyen különdíj, nem elég, hogy aranylabdacs, de bajnokságonként van év játékosa, év fiatal játékosa, aranycipő honi és nemzetközi, aranykesztyű, meg istenfasza. Jó, hogy nincs már ilyen “legjobb védő”, az kapná, aki a legtöbb labdát fejeli ki a büntetőterületről, vagy tudomisén, a legmagasabbnak járó díj, atléta díj a legtöbbet futónak, esetleg valami St Patrick díj annak, aki a legkevesebbet károsítja a gyepet a szezonban, lehetne egy bencs díj, aki a legtöbbet ül a padon beállás nélkül… ötletek tárháza ez 🙂

 • kasata91

  BOLDOG ÉVFORDULÓT MINDENKINEK!!!

  • Ja hogy az ma volt 5 eve! 😀 Happy King Didier’s day!

   • Endy919
    • gorkaf78

     Az eddigi legfontosabb 11-es a klub történetében.

     • Endy919

      cask ülök , és körbe-körbe nézem . és még fogom is sokáig. Imádom.

      Este pedig jöhet a meccs is 🙂

      • gorkaf78

       Mondjuk a meccs maga egy kínszenvedés volt, ahogy visszaemlékszem. De a Neuer-gól után jött be Torres, aki kiharcolta azt a szögletet, amiből lett a Drogba-féle egyenlítő gól. Na akkor már azt éreztem, hogy ezt a trófeát csak a Chelsea nyerheti meg, a futball istenei aznap este (is) a mi oldalunkra álltak.

       • Endy919

        és amikor Didi beakasztott Ribérynek ..szívroham közeli állapotok voltak.

        • Ott mentem ki asszem a szobabol, baratnom mondta, hogy mi tortent 😀

       • acsdav2

        Neuer gól? 🙂

        • gorkaf78

         De lökött vagyok, Müllert akartam írni, köszi! 😀

         • acsdav2

          De utána volt egy Neuer gól a büntetőpárbaj során. 🙂 Az akkor nagyon sokkoló volt, hogy neki bement.

          • Endy919

           Peti nagyon rajta volt , de valahogy bement 🙂

          • kasata91

           Na én ott éreztem hogy mentálisan fölénk nőttek a tizi párbajban.

          • acsdav2

           Hatalmas szerencsénk volt, hogy Lampard következett utána. Ha mondjuk Cole jött volna, szerintem ő nem bírta volna a nyomást. De szerencsére Lampard egy pillanatra nem remegett meg. 🙂

     • Sandic

      Hát azért az a Terry elcsúszós is ott van a top 3-ban, vagy csak az értékesítettekről beszélünk?

      • gorkaf78

       Azt inkább ne is emlegesd. 🙂

    • Elkepeszto meg mindig. A Bayernt a sajat stadionjaban, a vilag ellenunk drukkolt, de Didinek nem remegett meg a laba, sot.

     Ehhez kepest az Arsenal minden evben udvariasan tovabb engedi oket 😀

     • Endy919

      Didit ne hasonltítsuk már a kedvenc céltáblájához :)))

     • “a vilag ellenunk drukkolt”
      ez azért elég erős…

      • Endy919

       Nagy része:)

      • hat pedig igy volt es van. Talan most Conteval enyhul ez, de ha az ember nem csukott szemmel fullel jar europaban latja, h majdnem minden semleges drukker a Chelsea-t kifejezetten nem kedveli. Mindenki a Bayern gyozelmenek orult volna, kiveve minket.

       • “Mindenki a Bayern gyozelmenek orult volna”
        Ja, annyi semleges Bayern szurkoló van, hogy csak na 😀 ne vicceljünk már.

        • Akkoriban mivel nagyobb figyelmet kaptunk a Barca kiverese majd a donto miatt, tenyleg szinte mindenhol a sikerunk lealacsonyitasat, hogy mekkora mazlival meneteltunk stb, lehetett hallani. Akkoriban egy pesti csapatban fociztam, edzokkel, az elso csapattal, ifikkel, stb vagy 50-60 ember kozul, ha 5-8 volt, aki vagy nekunk drukkolt es elismert vagy leszarta, h melyik nyer. A tobbi meg elcelodo, utalo vagy valamilyen formaban negativan hozzank allo volt. Ezt sosem felejtem el mert szornyu volt megelni, egy hosszu honapokon at tarto harc volt 😀 Aki ismeri a magyar foci bugyrainak vilagat tudja, h miylen verszivas megy folyamatosan.

         Most ez nyilvan a sajat kis vilagomban szerzett tapasztalat, de neten a sajtoban (visszafogottabban) ugyan ez ment.

         • sokan jöttek nekünk ez tény, de ez nem egyenlő azzal, hogy a bayern győzelemnek örültek volna. A legtöbben valóban azzal jöttek, előtte is, meg utána is, hogy mákkal jutottunk eddig / mákkal győztünk, de ez sem egyenlő azzal, hogy bayern győzelem. De azért aki képes volt pusztán futball szemszögből nézni a dolgot, az nem vitatta el, hogy a sikerünk megérdemelt, és nagyot ment a Chelsea. A Bayernt meg legalább ugyanannyian utálták, mint bennünket 😉

      • Sandic

       Nem igazán. Akkortájt a buszozás miatt még azok is megutálták a Chelseat, akik előtte még nem…

    • Loptam Britanniara:p

     • Endy919

      alap:)

      • csak, h erezze a spursblog a torodest, nehogy gyorsan elfelejtsek, h ki az ur a haznal itt a nagy Harry Kane szopkodas kozepette 😛

       • Endy919

        :DD okos!

    • kasata91

     Akárhányszor nézem mennyire egy flegma büntető…

     • Endy919

      Inkább magabiztos.

      • kasata91

       Hát nemtudom. Így hogy bement. Igen.
       De ha Manu az ellenkező irányba dől, akkor egy ilyen csak rálépésből meggurított labdát lazán megfog.

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        Végig nézte a kapust, ha a másik irányba dől akkor Didi jobbra lövi, ez egy higgadt klasszis megoldás volt. (Neueren látszott merre fog menni, ő volt ebben a helyzetben aki nem bírta a nyomást)

 • balazsh

  Sorry, ha volt már, de én csak pont találkoztam az újdonsült teló háttérképemmel.
  https://pbs.twimg.com/media/DALOC9FUMAMmS-s.jpg:large

 • gorkaf78
  • Endy919

   akar jönni Holland helyére , ezért nyalt be 😀 tudja , hogy itt van esély kupákra :)))))))))))

 • acsdav2

  Megelőlegezve a Real bajnoki címét, valamint a Sevilla és a Dortmund csoportkörbe jutását a következő ellenfelek várhatóak a 2.kalapból a BL-ben: Barcelona, Atletico,Sevilla,PSG,Dortmund,Porto. Ezek közül csak a Porto-ra tudom azt mondani, hogy egyértelmű favoritok lennénk ellenük az első helyre. Nálunk a 6 lehetségesből egy mondható könnyebbnek. Addig a City a 2.kalapból a 7 lehetségesből 3 könnyebb bajnokot is kaphat. (Shakhtar, Benfica, Szpartak). Valami nincs rendben ezzel a rendszerrel….

  • Endy919

   Azért a Sevillától és a Dortmundtól sem csokiznék be.

   • acsdav2

    Rosszul tennéd, ha lebecsülnéd őket. Főleg a németeket. A Real például egyszer se tudta őket megverni a csoportkörben.

  • brutalis a 2. kalap.

  • Az nem a rendszer hibája, hogy épp erősek a másodikok, de amúgy is azok szoktak lenni… nem értem, most miért látod ezt kirívónak. Ha nem a Real a bajnok, akkor a Barca, és akkor a Real a második kalapos, és így tovább. Igazából úgyis a harmadik-negyedik kalap a döntő, mert a csoportból kettő továbbmegy, ott meg már nyílt lapok vannak, lehet matekozni, hogy első v második helyen jobb továbbmenni…

   • csak kíváncsiságból megnéztem, idén a POT2: Atma, Dortmund, Arsenal, City, Sevilla, Porto, Napoli, Leverkusen
    15/16-os szezon: Real, Atma, Porto, Arsenal, ManU, City, Valencia, Leverkusen
    14/15: Schalke, Dortmund, Juve, PSG, Sakhtar, Basel, Zenit, City

    Utóbbi pölö nem tűnik olyan erősnek, de ettől még simán összejött egy olyan C csoport anno, ahol a POT1-es Benfica csoportutolsóként zúgott ki, miközben a negyedik kalapos Monaco meg csoportelsőként ment tovább. Szóval a teljes kép a lényeg mindig, a 4 csapat, nem az, hogy ki jön szembe a második kalapból 🙂

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Ha komoly BL álmaink vannak akkor alapból azon még gondolkodni sem kéne, hogy a csoportba mi lesz. Ez a része legalább kötelező a srácoknak.

     • acsdav2

      Kérdés kellenek-e komoly BL álmok. Én mondjuk egy 8 közé jutásnak örülnék már. Igazából én nem is tudom mit várjak a csapattól jövőre. Simán előfordulhat, hogy nem nyerünk semmit, de lehet, hogy nem leszünk csalódottak.

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       “Kérdés kellenek-e komoly BL álmok.” ejjejj, hol itt a kérdés??? Ha nem is jövőre, de Abrát ismerve ez nem is kérdés és ha Conte is hosszabb ideig sátrat ver, akkor egyetlen cél lebeghet a klub szeme előtt.

       • acsdav2

        Mondjuk a Juvet látva nem biztos, hogy Conte lesz a megfelelő emberünk. Allegri 2 döntőbe is elvitte őket. Conte-nak egy negyeddöntő jött össze. Persze azóta tanult a hibákból és reméljük nálunk átszakad a gát. 🙂

    • acsdav2

     Utóbbi meg pont azért nem tűnik erősnek, mert nem volt még ez a rendszer. Akkor a jó csapatok elfoglalták az első kalapot.

     • Az utolsó bekezdést is olvastad, hm? 🙂

      • acsdav2

       Nem tudom, hogy volt-e olyan, hogy a Benfica csoport utolsó lett volna. Szerintem nem. De nem is ez a lényeg. Igen. Valóban szerepelhet rosszul egy papíron erős csapat és szerepelhet jól a egy papíron gyengébb csapat. De az átlag az, hogy 2 évente van ilyen mondjuk.

       • Pedig egyrészt le is írtam, másrészt meg nem nehéz utánanézni, kb három kattintás 😛

        De tessék, így már csak egy:
        https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_UEFA_Champions_League#Group_C

        Egyébként ez milyen válasz már, hogy “nem tudom volt-e, szerintem nem”? Ha már ilyen határozott véleményed van a dolgok állásáról, legalább a tényekkel legyünk tisztában, pláne, hogy nem 20 évre visszamenőleg dolgokról beszélünk, ez 3 éve volt…

        • acsdav2

         Valóban. Ebben tévedtem. Nem tudtam melyik évet kellene keresnem, bár a Monaco csoport elsősége leszűkítette volna a kört. Viszont a mondanivalómat ettől még igaznak érzem, hogy az első kalaposak ritkán nem jutnak tovább.

   • acsdav2

    De a rendszer hibája bizony. Mióta csak bajnokok vannak az első kalapban (15 óta) 3-4 gyengébb csapat mindig van ott. Míg a 2.kalap majdnem erősebb. Ezért nekünk nagyobb esélyünk van nehéz ellenfelet kapni, mint a Citynek. Pedig míg vagyunk magasabb kalapban. Azért ez röhej.

    • nem értelek, hogy lenne a rendszer hibája? Ugyanúgy 32 csapat van, ugyanúgy 4 csapat kerül egy csoportba – egy erős ellenfél többnyire jut (mégha a Chelsea ezt egészen jól kerülte is az utóbbi években, az inkább a szerencse, mintsem a rendszer). Az, hogy összekerül egy Chelsea egy PSG-vel egy csoportba, kb mind1 szerintem, hogy melyik került az első és melyik a második kalapból. A City 13-14-ben ugyanúgy összekerült a Bayernnel, mint 14-15-ben, idén meg a bárkával. Az Arsenal 13-14 után 14-15-ben is második lehetett a csoportban a Dortmund mögött, míg 15-16-ban a Bayernt, idén meg a PSG-t kapták meg. Ez hol jobb v rosszabb, mint volt? Szerintem az ég világon semmi sem változott…

     • acsdav2

      Tételezzük fel, hogy a csapat erősségét a koefficiense adja meg. Tudom ez nem teljesen igazságos egy feljövőben (pl. 5-6 éve City, Dortmund) vagy egy leszálló ágban lévő csapatnál (pl. United 4 éve), de fogadjuk ezt el, mert ennél igazságosabb rendszert nem nagyon lehet találni. A (szerintem) igazságos rendszerben a legjobb 16 csapat ez alapján az első 2 kalapba kerül. Ezzel elismerve az erősségüket és biztosítják nekik, hogy a 8 legerősebb csapat egymással nem játszhat a csoportkörben. Na most ezt a rendszert rombolták szét. A jelenlegi 8 legjobb csapatból 5(!!!) 2.kalapos lesz. Számomra ez felháborító egy Benfica, Shaktar, Szpartak trió megelőzi a Barca,Atleti, PSG triót csak azért, mert ők bajnokok lettek, holott portugál bajnoknak lenni szerintem kisebb teljesítmény, mint mondjuk spanyol 3.-nak lenni. Ezzel ez a bajnok 3-as biztosan elkerüli a Real, Juve, Bayern triót, míg a jobb csapatok simán szembe kerülhetnek velük. Ez az egyik része a dolognak, hogy 2. és 3.kalapos csapatokat felemel igazságtalanul az 1.kalapba. A másik része az, hogy rendszertől függetlenül 2.kalapos csapatokat előnyhöz juttat. A fentebbi példában már írtam, hogy a City nagyobb eséllyel kaphat könnyebb csapatot, mint mi akik első kalaposak vagyunk. Hát ha ez nem rossz rendszer akkor nem tudom mi. Az első kalap normál esetben védi a legjobb csapatokat, hogy a csoportkörben még nem kell egymással játszaniuk. Ez a szerep most megszűnt.

      • Továbbra is azt tudom csak mondani, hogy “na és?”
       A csoportból ketten mennek tovább, ez nem változott.

       “Számomra ez felháborító egy Benfica, Shaktar, Szpartak trió megelőzi a Barca,Atleti, PSG triót csak azért, mert ők bajnokok lettek”

       “csak azért” :DDDD jaa, értem, kit érdekel már az, hogy a BAJNOKOK LIGÁJÁBAN a bajnokok kapnak kiemelést :DDD jogos érvelés :DDDD tényleg felháborító :DDDD

       “2. és 3.kalapos csapatokat felemel igazságtalanul az 1.kalapba”
       Nem, nem és nem. Ha egyszer bajnokok ligájának hívják, meg amúgy is a BEK utódja, akkor nem mondhatod, hogy igazságtalan, ez nem a top csapatok kupája, nem Super League, ez a bajnokok ligája, imígyen ez minden, csak nem igazságtalan, még akkor sem, ha szerinted ez így méltánytalan.

       “A fentebbi példában már írtam, hogy a City nagyobb eséllyel kaphat könnyebb csapatot, mint mi akik első kalaposak vagyunk. Hát ha ez nem rossz rendszer akkor nem tudom mi”
       És akkor mi van? Továbbra is, mi van? Ha BL-t akarsz nyerni, le kell győzni mindenkit, ennyi. Lehet, hogy a csoportban erősebb ellenfelet kapsz, viszont a kieséses körben meg a City mögött második Szpartak jöhet szembe, szóval ott meg könnyebb. Nem értem, ez miért rosszabb, mint volt. Másabb. Ennyi.

       “Az első kalap normál esetben védi a legjobb csapatokat”
       Pont ezért volt igazságtalanabb a régi felállás, ha már mindenképp méltányossági kérdést akarsz csinálni ebből. A legjobb csapatokat így is “védi”, hogy ők a legjobb csapatok, a legtöbb pénzzel, és lehetőséggel a legjobbak leigazolására, miért kellene ezért még további előnyöket is élvezniük?

       • acsdav2

        ” ez nem a top csapatok kupája”
        Pedig eddig az volt. Nem volt jelentősége, hogy bajnokként kvalifikáltál vagy sem. Elmúlt 12 évben 4-szer nyert bajnok. Most ezt a jelentőséget akarják visszaadni, ami érthető, ha már a BEK utódja. De ez a rendszer nem biztos, hogy a bajnokot támogatja, ha a Chelsea bajnokként rosszabb helyzetben van a sorsolás előtt, mint a 3. City.

        “viszont a kieséses körben meg a City mögött második Szpartak jöhet szembe,”
        Persze szembe jöhet egy Szpartak is, de szembe jöhet egy PSG,Atleti, Dortmund is (ha ők is nehéz első kalaposat kaptak). És igen. Mindenkit meg kell verni, de nehogy már az első körökben BL esélyes csapatok ellen kelljen már játszani.

        “Nem értem, ez miért rosszabb, mint volt. Másabb. Ennyi.”
        Abból a szempontból azért biztos rosszabb, hogy egy Chelsea-Barca a csoportkörben van és nem mondjuk a negyeddöntőben. Nem hiszem, hogy van olyan szurkoló aki nem a kieséses szakaszban nézne meg egy ilyen párharcot. Ha valami akkor már ez komoly negatívum.

        “miért kellene ezért még további előnyöket is élvezniük?”
        Ez egy érdekes kérdés. Egy Barcelona v Atletico jogosan érezhetné úgy, hogy elért már annyit, hogy ne kelljen egy Bayern ellen meccselni a csoportkörben. Viszont egy orosz és ukrán bajnok is szeretne feljebb jutni és tovább menni a kieséses szakaszban. Ilyenkor jön elő a szokásos kérdés, hogy változatosabb versenyt akarjunk vagy segítsük a legjobb csapatok dominanciáját megőrizni?

        Én úgy gondolom egyértelműen előbbit támogatja az UEFA és ahogy látom te is ezzel értesz egyet. Más sportban például amerikai futballban én nagyon szeretem az esély kiegyenlítő rendszert, viszont itt még a rendszer nem kész erre véleményem szerint.

        Összegezve nem biztos, hogy rossz az UEFA törekvése csak azt nem értem, hogy te továbbra se látod a különbséget a 2 rendszer között.

        • “Összegezve nem biztos, hogy rossz az UEFA törekvése csak azt nem értem, hogy te továbbra se látod a különbséget a 2 rendszer között.”

         Én látom a különbséget a két rendszer közt, csak azt nem értem – továbbra sem – hogy ez az új miért lenne rosszabb. Csak másabb. Ennyi 😉

         “És igen. Mindenkit meg kell verni, de nehogy már az első körökben BL esélyes csapatok ellen kelljen már játszani.”
         +
         “Egy Barcelona v Atletico jogosan érezhetné úgy, hogy elért már annyit, hogy ne kelljen egy Bayern ellen meccselni a csoportkörben.”

         De ez milyen hozzáállás már? Mi az, hogy “nehogy már”… meg jogosan érezheti bárki is úgy, hogy elért annyit… mégis mivel? Ilyen nincs, ez olyan, mintha azt várnád el, hogy a PL-ben a Chelsea csak december 1 után játszhasson rangadót, mert mi az már, hogy neki akár az első-második fordulóban egy Uniteddel v Cityvel kell játszani 🙂

         • acsdav2

          Szűkítsük le a kört a 8 legjobb csapatra. A 8 legjobb csapat a kalaposztás miatt már a csoportkörben találkozhat, aztán utána nyolcaddöntőben is és a 8 legjobb-ból 4 jut el a 8 közé. Na most az nehogy már ne legyen rosszabb, hogy a Chelsea-Barca, Bayern-Atletico, Real-Psg Chelsea-Dortmund párharcokat a csoportkörben és a nyolcaddöntőben látjuk a negyeddöntők helyett? 🙂 Szóval nem néznéd szívesebben a legjobb csapatokat a BL végső szakaszában? 🙂

          • hát, őszintén szólva inkább nézek meg egy Chelsea-Dortmundot kétszer, minthogy Rosenborg elleni 1-1-eket vagy CFR Cluj elleni v Dinamo Kijev elleni 0-0-kat nézzek helyette 😉

          • acsdav2

           Hát Rosenborg és Cluj szintű csapatok nem igazán szokták megélni a legjobb 16-ot. 🙂 A csoportkörben meg gyakran vannak ilyen gyengébb csapatok. 🙂

          • hát de nem pont ezt írod, hogy a csoportkörben miért kerüljön össze két top csapat? Miért legyen már a csoportkörben is egy Chelsea-Dortmund? Erre reagáltam, hogy inkább nézek meg 2×2 Chelsea-Dortmundot (nem csak a kieséses szakaszban, de már a csoportban is), az ilyen szenvedős meccsek helyett.

          • acsdav2

           De szenvedős meccsek biztosan lesznek. Mert a 3. és 4.kalapos csapatokat nem lehet elkerülni. 🙂 Annyi a változás, hogy nem egy átlagos 2.kalapost kapunk (pl.Napoli,Porto), hanem egy TOP csapat Dortmundot. 🙂

         • acsdav2

          Azért a PL nem annyira összehasonlítható a BL-lel. Elvégre a bajnokságban mindenki játszik mindenkivel. Ott nem igazán lehet variálni és kedvezményeket adni. Mondjuk nem is tudom mikor jobb letudni a rangadókat, mert egy Pool sztem először játszana a nagy csapatokkal. 🙂

          A BL-ben pedig el kell dönteni, hogy ki az a 3 csapat akivel játszani fogsz a csoportkörben. A nagy csapatokat előnyben részesítik. A válogatott versenyeken is. A VB-n egy Németország és Argentína nem fog egy csoportba kerülni. Ott lenne érdekes, ha az első kalapot a kontinensviadalok győztesei kapnák a BL-hez hasonlóan. Na az nagyon felkavarná az állóvizet. 🙂

     • acsdav2

      Se a City se az Arsenal nem érdemli meg, hogy első kalapos csapat legyen (nyilván a régi rendszerben). Az Arsenal már nem a City még nem olyan. Egy 2.kalapos csapat pedig mindig is összekerülhetett egy BL esélyes csapattal. A probléma az, amit lentebb már kifejtettem. Például idén ez is kijöhet: Bayern-Barca, Real-PSG, Juve-Atletico, Chelsea-Dortmund, Szpartak-City, Shaktar-Porto. A 6 legerősebb csapat összekerül egymással a csoportkörben. A régi rendszerben ez sose fordulhatott elő, mert ez a 6 az első kalapba került. Szerinted ez így most normális rendszer?

      • “Se a City se az Arsenal nem érdemli meg, hogy első kalapos csapat legyen”
       De ez már milyen, ezt te így eldöntöd azt jóvan’ ?! 😀 és még szerinted nem normális a rendszer, amikor te ezt így per hecc saját szájad íze szerint kijelented? Hagyjuk már.

       “A City könnyebb csapatot kap mint egy első kalapos, mert nagyobb a valószínűsége rá”
       És? Mindig lesznek olyanok, voltak is, akiknek könnyebb volt a csoportkör, mint a másiknak. És őszintén szólva, mi, mint Chelsea, egy árva szót sem szólhatunk, mert rendre könnyű csoportot kaptunk… nem mellesleg amúgy a felvázolt hipotetikus leosztásod sántít egy kicsit, mert lehet, hogy a Szpartak gyengébb csapat, mint a BVB, de Moszkvába utazni akkor sem leányálom ősszel-télen, ha “csak” a Szpartak az ellenfél.

       “Szerinted ez így most normális rendszer?”
       Én ezt nem mondtam, csak annyit, hogy nem látom, mitől volt normálisabb a szerinted méltányosabb előző.

       • acsdav2

        “De ez már milyen, ezt te így eldöntöd azt jóvan’ ?!”
        Nem. Nem én döntöm el. Az Arsenal évek óta nem jut el a 8 közé, a Citynek eddig egyszer sikerült, az előtte levő csapatok gyakori résztvevői a legjobb 8-nak. Ezért nem látom miként minősíthetném a legjobb 8 csapat közé őket.

        “És? Mindig lesznek olyanok, voltak is, akiknek könnyebb volt a csoportkör, mint a másiknak.”
        Igen. Mindig lesznek csapatok akik szerencsésebbek ez nem vitás. De ez a helyzet már nem szerencse kérdése. A City-nek nagyobb esélye van a könnyebb sorsolásra. A szerencse a régi rendszerbe volt benne, amikor az első kalaposak között valaki nehéz 2.kalaposat húzott valaki könnyebbet(pl. szerencsére mi az utóbbihoz tartoztunk). Az tényleg szerencse volt! Akkor ugyanolyan eséllyel indult mindenki, hogy ki jut neki a 2.kalapból. Ez a jelenlegi rendszernél nincs meg.

        “Én ezt nem mondtam, csak annyit, hogy nem látom, mitől volt normálisabb a szerinted méltányosabb előző.”
        Nem tudom ezt ennél részletesebben leírni. Most képzeld el, hogy megkapjuk a Barcát, 2.-ak leszünk és a Real jön szembe a legjobb 16 között. Úgy nem jutunk a 8 közé, hogy lehet a csapat mindent kiadott magából, de a világ legjobb csapatai közül 2 jött szembe és egyszerűen jobbak voltak nálunk.( Ez előfordulhat a Barcával is, hogy Bayern csoportkör,aztán Juve a 16 között). A régi rendszerbe ez nem fordulhatott elő, mert első kalaposként nem kaphattál végső győzelemre esélyes csapatot (egy kivétel a Dortmund 13-ból) és 1.-ként továbbjutva nem kaptál végső győzelemre esélyest 2. helyezettek közül. (kivétel Inter 10-ből)

        Összegezve az új rendszert. Előfordulhat, hogy egy komoly csapat el se jut a 8 közé, anélkül, hogy igazán rosszul csinált volna bármit is. Míg egy gyenge csapat simán eljut a 8 közé, anélkül, hogy megerőltetné magát.

        • “Összegezve az új rendszert. Előfordulhat, hogy egy komoly csapat el se jut a 8 közé, anélkül, hogy igazán rosszul csinált volna bármit is. Míg egy gyenge csapat simán eljut a 8 közé, anélkül, hogy megerőltetné magát.”

         Ez igaz, de ez a lehetőség korábban is benne volt a rendszerben. Nézd meg, az ágyúsok is rendre továbbmentek a csoportból, aztán minek :DDD

         • acsdav2

          Azért ez így nem pontos. Az ágyúsokat olyan 2.kalapos csapatok előzték meg, mint a Schalke vagy Shakhtar A csoport elsőség abban az időben pedig fontos volt, mert a legjobb csapatok megszerezték az elsőséget és el kellett őket kerülni. Ez őszintén szólva óriási lúzerség és nem lehet rá azt mondani, hogy nem csináltak rosszul semmit. 🙂

  • Sandic

   Tegyük össze a kezünket, mert az utóbbi években nem volt nehéz a csoportbeosztásunk (még talán 2012-2013-ban volt a legnehezebb, de a 2. helyen ott is illett volna továbbmenni). Várható volt, hogy nem lesz mindig így, de ahogy Zenzo is írta, nézni kell a 3. és 4. kalapot is.

  • mohacsia

   Szerinted a Sevilla ellen nem lennénk egyértelmű favoritok? 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Szerintem nem látta az elmúlt félévben azt a spanyol szemét lerakót.

    • acsdav2

     Nem is az egész félév, inkább az utóbbi 2 hónap volt gyenge. A BL kiesés megfogta őket. Egyébként nagyon jó csapat.

   • acsdav2

    A jelenlegi formájuknál biztos jobbak vagyunk. De az őszi formájuknál már nem biztos.

    • mohacsia

     Nem arról van szó, hogy teljesen esélytelenek lennének, de nehogy már egyáltalán szóba kerüljön az, hogy ne lennénk toronymagas favoritok egy ilyen párosításban.

     • acsdav2

      Lehet nagyon pesszimista és óvatos vagyok, de én nem merném kijelenteni.

 • kormolar
  • kormolar

   Costa távozása nagyon benne van a levegőben…

   • majd pont egy nemzetisportbol fogjuk ezt megtudni 😀 komolytalan vicclap, konkretan ebbol a forrasbol irtak ezeket a cikkeket: http://cadenaser.com/programa/2017/05/03/el_larguero/1493843678_538447.html

    Majd, ha a klub megerositi, h elfogadott erte egy ajanlatot, akkor derul ki, addig csak pletykalnak.

    • kormolar

     The Chelsea boss was also asked if his key players will remain at the club next season…

     “Firstly, the player must have pleasure to stay at Chelsea,” Conte said.

     “For me this is very important, that every single player that wants to stay at Chelsea has the pleasure to play.”

     Conte sajtótájékoztató

     • olvastam, es? Talalgatni lehet, de amig nem tortenik meg semmi nem biztos.

    • acsdav2

     Ha te is “nagy rajongója” vagy az NSO-nak, akkor ajánlom ezt figyelmedbe. 😀
     http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/arsenal-14-masodpercnyi-bizonyitek-arra-sanchez-egy-zseni-2569515
     Bevágnak egy olyan jelenetet ahol önzőzik 10mp-ig aztán eladja úgy, hogy az ellenfél kontrát indíthat. Erre ők azt írják rá, hogy ez a bizonyíték arra, hogy zseni 😀

 • kasata91

  David Luiz meglepte a csapatot, Tonnyót és még Abrát is.
  30 darab Senturion key (luxus autókkal szinkronizálható) karkötőt csináltatott 1millió font értékben. (Kb. 16m HUF/db)
  Abráé volt a legkülönlegesebb. Valami 5 milliárd éves meteoritot is tartalmaz az ötvözet.
  Nemsemmi a csávó. De mintha rémlene valami hogy a BL győzelem után is ajándékozott valamit (vagy keverek valamit?)

  • Diego Costa

   Most akartam linkelni. 🙂

   Nem, nem keversz semmit. Drogba vett bajnoki gyűrűket a BL győzelem után.

 • Diego Costa

  Conte a twitter-t is meghódította! 😀

  https://twitter.com/ChelseaFC/status/865480467516071936

 • Diego Costa
 • lamps8

  Hudson-Odoi nagyon beverte az u17-es EB döntőjében a spanyolok ellen.

  • Diego Costa

   Korábban is volt már bombagólja a city ellen. Érdemes lesz rá odafigyelni.

 • Diego Costa
  • trueblue05

   egyre jobban szeretem ezt az embert.

 • Levi97

  Sziasztok, nem tudom volt-e már itt téma, ezért megkérdezem:
  Ki tervez jönni innen a Jégkertbe szombaton FA döntőt nézni?
  Képviseli magát a blog is?:)

  (ha valaki nem tudná miről van szó:
  https://www.facebook.com/events/1893283934221012/?active_tab=about )

  • Lajos Berta

   Sajnos addigra Londonban leszek.
   De aki kint lesz, azzal megbeszelhetunk a fullhamroadi pubban egy kozos meccsnezest!

   • Levi97

    Valahogy annyira most nem tudlak sajnálni.
    Szar lehet kint megélni az FA kupa döntőt 😀

    • Lajos Berta

     Pedig tegnap a barataim sajnaltak, mert kimegyek es nem lesz jegyem a meccsre…;)
     Illetve komolyan kerdeztem lesz-e (vagy akar van-e) mar kint valaki!?!?!?

    • ja, pont ez jutott eszembe nekem is… 😀

     • Lajos Berta

      Thx!;)

 • Endy919

  Akkor mégegy off. Valaki készül audi cupra?

  • Endy919

   Mindenki?

  • A sportot sem tudom beazonositani? Motorsport?:D

   • Rammschein

    …F1 jövőhéten lesz… xD nemtom mire gondol endy 😀

   • Jo megneztem, ez egy nyari friendly cup a Bayern szervezeseben 🙂

    • Endy919

     Ja , erre gondolok 🙂

 • Diego Costa
  • 🙂

  • myheartisblue

   what did i just see 😮

 • kormolar

  kevés szó esik a Leipzig király szezonjáról itt.. szerintetek van olyan játékos náluk, aki nálunk is megállná a helyét? a Red bull csinált egy jó kiválasztási és játékos felépítési rendszert( bár számomra ez nem annyira szimpatikus…) a Leipzig/Salzburg/ Liefering tengelyen, ahol a legtehetségesebb játékosokat e ranglétra szerint tudja folyamatosan játszatni…

  • acsdav2

   Timo Werner szerintem mindenképp. 21 évesen 126 Bundesliga meccse és 34 gólja van már. A stílusa és mozgékonysága talán illene is a rendszerünkbe.

  • acsdav2

   Miért nem tartod szimpatikusnak a rendszert?

   • kormolar

    az osztrák vonalt nem… azt h a játékosoknak átjátszás lehet a 2 csapat között szezonközben…nemtudom h milyen kapcsolatban vannak egymással…annak nem néztem utána, de olyan mintha Salzburg u20 lenne Liefering néven…

    • Egy a tulaj, es adogatjak egymasnak a playakat.

     • Rammschein

      lásd Gulácsi… ez mondjuk azért elég fura… sztem nem is nagyon van hasonló kontakt csapatok közt (a mienk a Vitesse-vel másabb azért sztem)

      • Watford es az Udinese hasonlo meg, Pozzo a tulaj o az edzoket is adogatja neha 😀

       • Rammschein

        …na ezt nem tudtam. Meg ugye ez most azért lett kritikus kérdés, mert az egyik RB osztrák bajnok (selejtezőt játszhat a BL-ben) + (nem is tudtam, hogy csak 10 csapatos az osztrák bundás liga :O) , a másik meg német bundásliga 2. lett, így mehet a BL csoportkörbe…

        • Ausztriaban sem szeretik oket, de meg azert elfogadjak nyilvan, mert az RB osztrak, Salzburg a 2. legfontosabb varos, sok drukkere van, de a nemetek iszonyuan utaljak a Leipziget most mar.
         https://www.theguardian.com/football/blog/2017/feb/06/dortmund-rb-leipzig-and-the-bundesligas-newest-grudge-match

         • mondjuk a “németek” az túlzás, az meg, hogy a BVB utálja őket, nem nagy csoda, lényegében ők kaptak riválist 🙂

          A foci többnyire összejön ott, ahol okosan költik a pénzt, erre nagyon sok jó példa van, mondjuk a Chelsea is akár, az RB Leipzig esete annyiban más, hogy a RedBull végül nem egy régi, hagyományokkal rendelkező csapat mögé állt be (eredetileg ez volt a terv, az FC Sachsen Leipzig csapatát akarták megvenni, de a tüntetések a szurkolók részéről elfajultak, így nagyjából az aláírás előtt nem sokkal bukott végül az üzlet – azóta sem tudni, hogy a pénzügyi gondokkal küzdő klub, v a RedBull hátrált ki végül).

          Végül 8 éve egy ötödvonalas csapatot, az SSV Markranstadt játékjogát vásárolta meg az energiaital gyártó, és 8 év alatt onnan jutottak be a BL-be. A tradícionálisan nagy csapatok meg persze utáják az ilyet, ott volt nemrég a Hoffenheim hasonló üstököse, mégha az relatív rövidéletű is lett végül – persze ki tudja, a Leipzig sikere mennyire lesz tiszavirág életű – de ha a RB marad a pénzével együtt, akkor bizony az a Dortmundnak fog a legjobban fájni. A Bayern uralmát még sokáig nem fogja fenyegetni, így őket talán kevésbé érdekli a dolog.

          Így kívülről nézve azonban szimpatikus a dolog, egy sok pénzből és rövid idő alatt, de szisztematikus munkával felépített dologról van szó, aztán a neheze majd most jön persze, mert felépíteni sok mindent lehet, fenntartani már nehezebb.

          Németben egyébként is érdekesen alakulnak a dolgok, és nem csak a Lipcse sikerének okán – egyre többen és egyre erőteljesebben lépnek fel a német FA, a DFB ellen, a leghangosabb (eddig) talán egy hete, a Dinamo Dresden (őket követem, a szurkolói állatok 😀 ) tiltakozása volt a Karlsruhe elleni meccs előtt, katonai ruhába öltözve kb felgyújtották a várost, meg aztán a stadiont is

          https://images.sport1.de/imagix/filter2/jpeg/_set=article_main_enlarged,focus=47×47/imagix/6f92b317-38c0-11e7-b3ce-f80f41fc6a62

          http://index.hu/sport/futball/2017/05/16/katonaruhaba_oltozve_tiltakozott_2000_drezdai_drukker/

          • Rammschein

           …azt láttam… nagyon durvának nézett ki.
           Mondjuk az RB pénzéből 8 év alatt a semmiből BL-ig jutni… az sem kis dolog… 🙂

          • a Citynek is ment, igaz, ők a PL aljáról-közepéről indultak, de gyorsabban is lett meg 🙂 ismétlem, okosan költve és szisztematikus építkezéssel megy ez. A Chelsea 10 év alatt meg is nyerte a BL-t, nem csak eljutott oda. Ha csak a pénzt adod és beleszarsz, lásd Eccelstone+Briatore és a QPR, és hülyeségeket csinálsz, úgy meg nem 🙂

          • Rammschein

           hát igen… 😀 mondjuk Ecclestonet azóta kitették az F1-ből… na meg Briatoret is, csak másképp 😀

          • ott mondjuk picit mas indokok miatt, ahhoz speciel ertett meg a futballhoz nem tudjuk.

          • Nyilvan nehez mintat venni egesz nemetorszagrol, de szinte barmikor szoba kerul nemetek kozt, mindig negativan allnak hozzajuk a kornyezetemben. A mediabol is ez jon le, raadasul a DFB is eleg kemenyen banik veluk, ugye at is kellett nevezni a csapatot (RasenBallsport :D) mezrol levettek a logot stb.

           En is amugy ezert nem ertem ezt, kicsit hipokratanak tartom ezt a hozzaallast, mert jol csinaltak. (az alszentseg amugy sem all tavol a nemetektol)

           Igen lattam azt a fonokom (nemet) o is Drezda szurkolo 😀

          • acsdav2

           “a Hoffenheim hasonló üstököse, mégha az relatív rövidéletű is lett végül”
           Idén 4.helyen végeztek és indulhatnak a BL-ben. 😉

          • ja, viszont előtte meg 8 évig a 7-15 hely közt ingáztak

          • acsdav2

           Amúgy az a durva, hogy relatíve nem tettek bele sok pénzt. Nekünk anno angol erős középcsapatként 2 nyáron is elment 160 millió euró. Persze ezek az igazolások meghozták a bevételt, mert folyamatosan BL-ben voltunk és mindig dobogósok a PL-ben. Ehhez képest az RB kiadása csak azok a játékosoknak megvétele akik nem a Salzburgból jöttek és amennyiért a Salzburg vette őket más klubtól, mert amit az osztrákoknak “fizettek” az úgy is házon belül maradt. Így a csapat 17 játékosa (akik legalább 400 percet játszottak) 50,7 millió euróba került. Hihetetlen! Persze az kérdés, hogy ez a csapat hosszú távon is élcsapat tud-e lenni, de már most óriási bevételeket, könyvelhet el a RB.

          • de mi egyből a BL győzelemre mentünk rá, nekik meg az ötödosztályból kellett feljutni, azért van némi különbség

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Willi Orban, Keita, Werner és még lehetne sorolni, az a keret szemtelenül fiatal és a bundásban mutatott teljesítmény alapján, kb 10 olyan emberük van akiből bárki befuthat egy nagyobb csapatban.

   • N’kolo Ganté

    Kár hogy Orbant nem sikerült begfogni a magyar válogatottba. Okos volt amúgy, nem csábult el az EB-től nyáron, lassan behívják a németek is.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Sülével egy ideig megoldották volna a magyar védelem tengelyét, dehát ebből 0/2 lett.

     • N’kolo Ganté

      De leaglább behúztuk Vinícius Palit mielőtt a brazilok lecsaptak rá.

      • balazsh

       én annak örülök, hogy Adam Bogdan nem csábult át a boltoni évei alatt az angol válogatottba 🙈

  • Diego Costa

   Van, Keita-nak hívják.

   • acsdav2

    Ki helyett játszana?

    • Diego Costa

     Kanté/Fabregas- Igazából nagyon hasonló játékos Kanté-hoz, a különbség talán annyi, hogy előrefelé jobb Keita.

  • Forsberg, csak kár, hogy ő pont Hazard helyén focizik

  • N’kolo Ganté

   Naby Keita-t el tudom képzelni itt. (amúgy durva hogy Guineának két ilyen komoly középpályása lett hirtelen mint Diawara és Naby) Timo Werner is ügyes, szerintem a VB után ő megy a Bayern-be.

 • OFF: mai nappal visszavonult Lahm és Xabi. Hová lesz a világ amiben felnőttem 😐

  • Endy919

   Buszeránsok

   • benned nagyon sok és sokfajta gyűlölet van, pajti :/

    • Endy919

     :DDDD ha a gyűlölet szót kicseréled pálinkára akkor igazad van.

     Btw. Számomra két nagyon nem szimpi focistáról van szó , de Xabit elismerem , legalább.

     • acsdav2

      Lahm-ban mi nem szimpatikus? 🙁

      • mohacsia

       Jajj, ne zavard meg ilyen keresztkérdésekkel! Endynek szokása ész (és indok) nélkül utálkozni! 🙂

       • Endy919

        Ki utálkozik ? Azt írtam , hogy nem szimpatikus. Ebben mi az utálkodás?

        • mohacsia

         Meg azt, hogy buszeránsok 😀

         • Endy919

          Egy vedér pálinka volt bennem 😀

          • mohacsia

           Nem úgy volt, hogy lejöttél a piáról és jó útra tértél? 😀

          • ja, ha nem így lett volna, nem sz-szel írod, hanem zével :DDD

  • Remeljuk, hogy szepen lassan jonnek a hasonloan meghatarozo playak.

  • mohacsia

   Ugyan már nem vagy te olyan fiatal. Az a világ már rég odalett. 🙂

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Azóta már a tüzet is feltalálták.

    • Diego Costa

     :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

   • én is szeretlek

 • Kolarovnak valami jó cucc jutott a hétre :DD

  Manchester City are the best team in the Premier League, says Aleksandar Kolarov

  szó szerint: “We are far and away the best team in the league.”

  Aki szembe ült vele az interjúnál, már persze, miután abbahagyta a fuldokló röhögést, nem kérdezte meg vajon, hogy a best team vajh’ miért 15 ponttal lemaradva a bajnoktól, a harmadik hely megszerzéséért küzd?! :DDDDDDD

  • kasata91

   Fernand(vagy ‘o’ vagy ‘inho’)val karöltve nem igazán vannak képben a matekkal és a számokkal.

  • Lajos Berta

   Szar volt az a cucc!
   Olyat nem eszel meg, amitol hulye leszel!
   O pedig az lett…

  • Oke legyenek ok a best team, mi meg a hard working team, tokeletes amig a tabellan igy helyezkednek el a csapatok.

   • Rammschein

    …kíváncsi leszek alattunk mennyire lesz mozgolódás ma, remélem jót lehet majd nevetni valakiken. 😀

    • Wenger interjut egybol csekkolni kell majd lefujas utan 😀

     • Rammschein

      xDDD felőlem maradhatna így is… akkor Ar5enal lesz a nevük majd :DDD + még a MU-nak kell bukni majd az EL-t. :)))

  • Diego Costa

   it’s just one of those season 😀

 • off: azért úgy nézem, az Internél is érdekesen alakulnak a dolgok 🙂 láttátok a Sassulo elleni drapit?

  • Na mi volt? Majdnem kiesett az egesz hetvege, alulinformalt vagyok 😀

   • szurkerek kimentek, kitettek egy drapit, kb valami olyasminek lehet fordítani, hogy “arra sem vagytok jók, hogy nektek szurkoljunk” aztán elmentek ebédelni egyet meccs helyett 🙂

    • Mi lenne, ha olaszok lennenek az Arsenal szurkoloi… Valami egne az biztos 😀

    • N’kolo Ganté

     Múltkor Baummstartkék beszéltek arról a podcastjükben hogy az Inter valószínűleg szándékosan próbálja elkerülni az Európa Ligát ezzel a sok vereséggel. Le van kötve nekik irdatlan pénzért egy távol-keleti túra, ha viszont júliusban EL-selejtezőt kéne játszani a Videoton ellen akkor le kéne mondani két meccsüket és több pénzt buknának mint amit nyernek azzal a sorozattal. A Milan ugyan ez. Sajnos, méltatlan két ilyen történelmű klubtól.

     • Rammschein

      …ez mondjuk azért elég durva taktikázás, és elég méltatlan is…

  • Mondjuk ez elég fura, mármint hogy az elmúlt fél évtized csapatai közül miért pont ez indokolja a drapit. Szerintem a Stramaccionis, Mazzaris Inter is bőven volt ilyen szar, ráadásul ez az Inter keretben sem erősebb, max drágább a Kondogbia meg Joao Máriós flopok miatt.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    “Mondjuk ez elég fura, mármint hogy az elmúlt fél évtized csapatai közül miért pont ez indokolja a drapit.”
    Szerintem ez a drapi az egész fél évtizednek szólt, egy szurkolónál nem az egyik pillanatról a másikra születik meg egy ilyen cselekedet. Sokkal inkább a vezetőket célozták meg ezzel az üzenettel, mint a jelenlegi játékosokat.

    • Szerintem ez az üzenet most pont a játékosoknak, a mutatott formának szólt.

   • Ugy emlekszem akkor is volt eleg nagy porno. Bar a sok eve tarto sikertelenseg biztosan egyre frusztralobb.

   • lamps8

    Joao Mario nem flop.

    • Mihez képest? Valami 40 millió volt emlékeim szerint.

     • lamps8

      első szezonjában bőven a jobbak közé tartozott. flopnak semmiképen nem mondanám

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Eközben Eusport2-n U20-as VB ahol élesben megy a videóbíró, éppen utólag befujt tizi volt. Aki kiváncsi ennek a müködésére az most megtekintheti.

 • Diego Costa
 • Diego Costa

  Tényleg nem közvetítik a meccsünket? Ilyen létezik? Ha igen, az agyamat eldobom.

  • Rammschein

   mármint, hogy az angol TV sem??? (a vajna hörcsög tv-jét lesz-rom :D)

   • Diego Costa

    Angolra gondoltam igen. Eddig csak orosz, ukrán, arab, horvát, lengyel és svéd linket találtam. Amikor azt olvastam, hogy nem közvetítik a meccsünket azt hittem, nem komolyan gondolják, csak esetleg nem az az adó közvetíti. Erre nagyon úgy néz ki, hogy tényleg nem.

    Bár flashscore-on azt jelzi, hogy a skysports 5-ön menni fog a meccs, csak arra nem találtam AceStream-et.

    • Rammschein

     …mondjuk még van 1 óra addig… de akkor is… az elég gáz, ha a bajnok meccsét pont nem adnák…

    • mind a 10 meccs egyszerre van, igy csak azt kozvetitik, amin meg eldolhet valami.

     • Rammschein

      -.-” kapják be. pont nem érdekelne, hogy az 4r5en4L 4-5. lesz-e… :DDD

      • De amugy egybol atkapcsolnak a lefujas utan az SB-re es adjak a bajnoki unneplest 🙂

       • Rammschein

        …sovány vígasz. 🙂 Terry papát megnézném még uccsó meccsén.

     • Diego Costa

      De kit érdekel, hogy ki lesz a negyedik, de most komolyan? Az adott csapat szurkolóit érdekli, azok meg azt nézik. Nem hiszem el, hogy a bajnok meccsét nem tudják adni. Ha ez nem lenne elég, akkor még a PL valaha volt legjobb védője játssza ma az utolsó meccsét…

      • Nezd, elfogulatlanul realisan nezve senki nem kivancsi a Chelsea omlengesre, unneplesre, stb, csak mi.

       • Rammschein

        jó most akkor vegyük ki a 3.-4.-5. csapatot és az ellenfeleit… a többire ki kíváncsi? 😀 vagy már ez lefedi a Skype-ot? :”D

       • Diego Costa

        Más csapattal is ez lenne a helyzet, ugye? El tudod képzelni, hogy a mu játszaná az utolsó meccset és nem adná a TV?

      • balazsh

       Engem pl. érdekel, ahogy gondolom a PL-t nézők nagy részét, míg a bajnok csapat tét nélküli barátságos gálameccse valószínűleg csak a Chelsea-szurkolókat érdekli. Szerintem körkapcsolást fogok nézni, de megértem, ha valaki Terry utolsó meccsére kíváncsi.
       Nem árt néha az empatikus hozzáállás.

       • Diego Costa

        De akkor közvetítsék azokat is. Van 5 sky csatorna, van bbc, van nbc. Nem igaz, hogy csak a bajnok meccsét nem adják. Olyan értelemben “izgalmasabb”, hogy van “tét”. De azokat a mi meccsünk HELYETT(!) adni, nah az felháborító. Miért érdekes az egyébként, hogy ki selejtezhet augusztusban?

        El tudod képzelni, hogy ha a mu lenne a bajnok és más menne a negyedik helyért, akkor azt adnák?El tudod képzelni, hogy a Real meccs helyett a sevilla/nem tudom ki versenyfutást mutatnák? Én nem tudom. Nincs még egy ország, ahol ezt megcsinálják.

        Tovább megyek: ha a kiesés nem lenne lefutva, akkor még azt is adni kéne… Elvégre az is fontosabb lenne, hogy melyik kutyaütő csapat marad bent. Idei évből kiindulva mondjuk a Boro/Sunderland párosból egyik bent tudna maradni, akkor te azt elfogadhatónak tartanád, hogy azt adnák?

        • balazsh

         Persze, én se örülök neki, viszont szerintem egyszerűen csak ilyen szerencsétlenül jött össze. Illetve ehhez társul egy nagy mértékű műsor-összeállítási inkompetencia.

         • Diego Costa

          De ilyen nincs. Mi az, hogy ilyen szerencsétlenül jött ki? Tehát azt mondod, hogy a XXI. században helyén való, ha nem látsz egy meccset mert a többit “kell” adni?

          • balazsh

           Lehet csak hozzászoktam a magyar digisportos viszonyokhoz 🙂 Egyébként ilyen értelemben igazad van, nagyon amatőr megoldás egy ekkora médiaóriástól. Tuti fel lennék háborodva, ha előfizető lennék náluk 😀

 • Diego Costa

  Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Terry (c); Moses, Kante, Fabregas, Alonso; Willian, Diego Costa, Hazard

 • balazsh

  Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Terry (c); Moses, Kante, Fabregas, Alonso; Willian, Diego Costa, Hazard

  • nagyon nice, szinte full team, csak JT helyett kapott, meg Will.

   • balazsh

    Én is örülök neki, legalább bemelegít a csapat a FA kupa döntőre 🙂

 • Rammschein
  • lamps8

   ezek közül melyik működik?

   • trueblue05

    nekem jelenleg egyik sem

    • lamps8

     az egyiken egy zs kategóriás thriller megy éppen, egy másikon meg a pool-boro.

    • Rammschein

     …nemtom nem néztem még… lehet, hogy csak most lesz aktív, hogy lassan tényleg kezdődik a meccs…

     • trueblue05

      módosítok, már találtam olyat ami megy

      • lamps8

       melyik az?

       • trueblue05

        ja nem ez a thriller 😀

        • lamps8

         :D:DDD

         • Rammschein

          syfy csatorna… lel mit szívtak. 😀

          • lamps8

           nem hiszem el, már kb 5. streamnel akadok rá erre a fosra..

          • Levi97

           én is belefutottam, just sayin’ 😀

        • Endy919

         több helyen ez a szar jön be. lehet , hogy gyorsan kapcsolnak majd , de kétlem

         • Endy919

          ez nem is szar :D. a texasi láncfűrészes megy 😀

          • Rammschein

           az előbb még nem ez volt… 😀

 • trueblue05

  plíz akinek van működő sztríme ossza meg

 • Diego Costa

  AceStrean-en ukrán nyelvű link legalább már a helyszínen van. Ha valakit esetleg érdekel.

 • Diego Costa

  Mrs. Terry-nél már el is törött a mécses. Hosszú délután lesz.

 • Rammschein

  egyébként sírok én is…. csak a nevetéstől… az amcsiknál a SyFy csatornán adják a meccset. xd ezért láttunk az előbb horrort.

  • Levi97

   én angol TSN5-ön nézem (elvileg) 😀

 • Endy919

  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • lamps8

  :DD:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

 • Rammschein

  mi van? gólt kaptunk? 😀

  • Endy919

   még szép 😀

   • Rammschein

    ne szopassatok már XD isten faszát… xD

    • Rammschein

     …most látom én is. xD

 • Diego Costa

  Ennyit a clean sheet-ről. Fuck off.

 • nem vagyok streamközelben, hogy kaptuk?

  • Rammschein

   szabadrúgásnál nem fogtuk az egyik embert.

  • myheartisblue

   Legalább Defoe scorpion kick goal? 😀

 • salsal

  Ehhez csak gratulálni tudok.

 • Rammschein

  ha így játszunk, mint ebben a 7 percben meg a múltkori 90-ben… a FA kupa nem hiszem, hogy a miénk lesz… mégis mi a fuck van a védelemmel? 😀 Lehet Terry kavar be?

 • Most nézem a Sunci kezdőjét, mint valami PL-trash allstar csapat.

 • Rammschein

  …na ha már a köcsög tv-t annyira érdekli… vezet az Arsenal és a City is. 😀

 • Endy919

  Williiiiiiiiiiiiii