A legenda véget ért, a Legenda távozik

Már megszokhattátok, hogy illő módon veszünk búcsút azoktól a játékosoktól, akik az évek során szívünkhöz nőttek. Nem lenne fair, ha épp a klubtörténet legsikeresebb és egyik legfontosabb alakjával tennénk kivételt. Minél több az emlék, annál nehezebb az ember dolga, hiszen folyamatos az elkalandozás, vagy épp az elérzékenyülés veszélye. Így van ez most is: annyi mindent mondanék róla, miközben belém mar az is, hogy mégis mi okosat tudnék (még) mondani, amit eddig (mások) nem? Huszonhatosunkról lesz szó alább.

Terry még 15 éves sem volt, amikor 1995-ben a West Ham akadémiájáról hozzánk került. 1998. október 28-án mutatkozott be a felnőtt csapatban, amikor is csereként szállt be az Aston Villa ellen a ligakupában. Túl azon, hogy a friss világbajnok belső védő duó (Desailly, Leboeuf) mellett nem volt valami vonzó opció egy rutintalan tinédzser, a fortélyok ellesése szempontjából Terry szerencsés helyzetben volt.

Mester és tanítványa

Gyökeret vernie a 2000-2001-es szezonra sikerült, januárra meglett az első bajnoki gól (a Highburyben ráadásul), a következő idényben pedig a Charlton ellen már a csapatkapitányi karszalag is rákerült – pár nappal 21. születésnapja előtt. Mindez jól példázza, hogy szívósságával, alázattal és kemény munkával huszonhatosunk már fiatalon is bizonyította képességeit mind tudás, mind vezetői képességek terén. Pedig színes és vezéregyéniségekből már ekkor sem volt hiány, elég a már emlegetett Desailly-ra, Gallasra, Lampardra, Zolára vagy Hasselbainkre gondolni.

Az út innen csak felfelé vezetett: Abramovics érkezésével jöttek az egyre minőségibb játszótársak és ezzel együtt a sikerek és a trófeák is. Persze Terry is egyre jobb lett, a kétezres évek közepére a liga egyik, ha nem legjobb védőjévé nőtte ki magát, így helye megkérdőjelezhetetlen, vezetői szerepe pedig megkerülhetetlen volt. Jöhetett Gallas, Carvalho, Alex, Ivanovics vagy bárki más, mindenki csakis mellé kerülhetett, a helyére nem.

Itt már kulcsemberként fejel épp továbbjutást érő gólt

Terry viszonya az európai kupadöntőkkel igen speciálisra sikeredett. Az elsőben hős lehetett volna, aki értékesíti az utolsó, mindent eldöntő büntetőt, ehelyett elcsúszott, a trófea pedig nem sokkal később elúszott. Nem nagyképűség, nem önbizalomhiány, nem technikai képzetlenség: szimpla pech. Nem is bántotta érte senki, már csak azért sem, mert ha valakit, őt tényleg megviselte az a ballépés. Négy évvel később újra dobhattunk, ám Kapitányunk nem lehetett ott Münchenben eltiltás miatt, ugyanis kiállíttatta magát az elődöntő visszavágóján. S bár a fölösleges mozdulata miatt emberhátrányba sodródott társainak így emberfelettit kellett melózniuk Barcelonában, s nélküle kellett megnyerniük a döntőt is, Terry Drogba büntetője után nem sokkal már teljes harci díszben ünnepelt a pályán. Hasonló volt a helyzet egy évvel később, Amsterdamban is, ahol sérülés miatt maradt le a Benfica-verésről az EL fináléjában, ennek ellenére – például Hazard-ral ellentétben – tetőtől talpig kékben feszített a csoportképeken.

Nem ezt érdemelte…

A dolog megítélése kettős. Egyfelől nem volt szerencsés ez a lépés egyik esetben sem, hiszen hiába voltak érdemei mindkét trófea elhódításában, egyik döntőben sem lépett pályára, ráadásul még csak nevezve sem volt. Másfelől Terry nem csupán a csapat tagja, még csak nem is szimplán a kapitánya. Ő a Kapitány, egy intézmény, aki mindenkinél régebb óta van a Klub kötelékében és mindenkinél jobban megszenvedte azt a moszkvai éjszakát. Nem tudom tehát sajnálni tőle az ünneplésnek ezt a módját.

Sajnos azonban nem csak ennyi volt a kontóján. Karrierje során volt jó pár olyan eset, ami ártott a reputációjának, elég, ha a Bridge- vagy a Ferdinand-afférra gondolunk. Nehéz ezektől elvonatkoztatni, de egyrészt ezek nagy része nem a pályán vagy nem is vele történtek (hanem mondjuk az anyjával), másrészt nem erkölcsi bizonyítványt osztok épp, hanem a chelsea-s karrierjét méltatom.

Márpedig azt magas szintű profizmus, lojalitás és szenvedély jellemezte. Mindig a csapat volt neki az első és nem közhely, hogy a Chelsea volt a második otthona. Ránk, szurkolókra akkor is számíthatott, amikor Anglia-szerte kifütyülték, amikor lemondtak róla a válogatottnál, vagy amikor nem ment neki a játék. Sosem hagytuk cserben, sosem fütyültük ki – cserébe ő is kitartott mellettünk hűségesen és itt töltött ideje alatt rengeteg szép emlékkel ajándékozott meg minket.

Hátul munkában

Terry a Premier League történetének egyik legjobb védője, ott a helye Adams, Campbell és Ferdinand mellett a legszűkebb elitben. Igazi vezér volt a pályán és az öltözőben, olyan, akire még a nagy egójú sztárok is hallgattak. Karaktere megfelelt az elnyűhetetlen, félelmet és fájdalmat nem ismerő angol védők mintapéldányának. Rendkívül gólerős volt, uralta a légteret és remekül helyezkedett.

Még 34-35 évesen is alappillére volt a 2014-2015-ös bajnokcsapatnak, ami több szempontból is elismerésre és tiszteletreméltó. Egyrészt ekkor már másfél évtizede volt rendszeres kezdő, így folyamatosan játszó labdarúgó a világ talán legkeményebb ligájában. Másrészt – ezzel összefüggésben – ebben a korban már ritka, hogy valaki kőkeményen végiggályázik egy idényt, pláne úgy, hogy annak bajnoki cím a vége. Terry mégis állta a sarat, minden fordulóban pályára lépett és nem mellesleg öt gólt is összeszorgoskodott.

35 évesen, egy végigtolt szezon végén

A következő szezonban már ki-kimaradt és hibáinak száma is sokasodott. Utolsó évére pedig nyílt titok lett, hogy a csapat már boldogul nélküle. Conte a szerkezetváltást és a nagy menetelést is úgy vitte végig, hogy Terry végigpadozta ezt az időszakot. Ennek be kellett következnie, de szerencsére nem volt belőle sértődés, a cél szentesítette az eszközt mindkét fél részéről. Ilyen értelemben nem kéne azon aggódni, hogy lesz jövőre – nélküle. De azért csak metsző lesz a hiánya, még ha nem is fogok azért fohászkodni, hogy vele kezdjünk egy rangadón. Szűk két évtizedet azonban nem lehet csak úgy kitörölni, arról nem is beszélve, hogy nincs igazi utánpótlás: még csak meg sem közelíti senki az ő szolgálati idejét. Egy olyan szurkoló, mint én márpedig igényli a régi motorosokat, akik már hosszú évek óta hűek ahhoz a címerhez, ami neki oly kedves. Cech, Lampard, Terry, Ivanovics, de akár még Mikel is ilyenek voltak. Terry kezdte legrégebben és húzta legtovább, de immáron őt sem látjuk többet a pályán.

Az egyik legérzelmesebb gólöröme

John Terry 717 mérkőzést játszott le a csapat színeiben (ennél többig csupán Ron Harris és Peter Bonetti jutott házon belül), ezeken 67 gólt szerzett. A bajnokságban 492-szer szerepelt és 41 találatig jutott, amivel ő a legeredményesebb hátvéd a PL történetében. Karrierje során 582 alkalommal viselte a karszalagot és ő lett az első, aki öt bajnoki címig jutott csk-ként. Nyert 5 bajnoki címet, 5 FA kupát, 3 ligakupát, 1 BL-t és 1 EL-t. Ezek olyan káprázatos számok, amik előtt képtelenség nem tisztelettel és mély elismeréssel adózni.

És ezek „csupán” a számok. Elképzelni sem tudom, hányunknak volt ő példaképe, kedvenc játékosa, hányan tekintik örök emléknek a vele készült közös fotót, a tőle kapott mezt. Csatárokat megszégyenítő kihívás felidézni a legfontosabb és legemlékezetesebb góljait: a Barcelona elleni 2005-ös, a Napoli elleni 2012-es, az Arsenal elleni 2003-as, az Everton elleni 2016-os vagy épp a legutolsó, Watford elleni…

Az utolsó gólöröme

Mindent köszönünk, Kapitány! Továbbra is Blue Is The Colour!

 • szeszfabresz

  JT’s army!💙

 • Pingback: A legenda véget ért, a Legenda távozik | Zongoracipelő()

 • .
  Kemény lélekre vall, aki hajlandó elvállalni egy ilyen posztot.
  Ha van olyan játékos, akiről _tényleg_ nehéz tribute vagy búcsúposztot írni, akkor az JT. Sokszor, talán a kelleténél többször mondjuk el, írjuk le játékosokról, hogy nélküle a Chelsea már nem lesz ugyanaz – ez Terryre hatványozottan igaz.
  Sokunk, talán a legtöbbünk számára ő tényleg egyet jelentett a Chelseavel, úgy gondolom, itt, Magyarországon kevesen vannak, akik látták a Chelseat nélküle.

  Majd 20 év. Elképesztő. Idén már barátkozhattunk a gondolattal, hogy nem ő fut ki a pályára a csapat élén többé – a megrázkódtatáson pedig tavaly túl jutottunk – de ettől nem fáj kevésbé, csak a sokk kisebb. Vele, illetve a távozásával végleg lezárul egy korszak, ő az “első Abra éra” utolsó mohikánja.

  A hőseiről szereti azt gondolni az ember, hogy hűek a klubhoz “haláluk után is”, és szeretné, ha DD, Cech, vagy Lampard a Chelseahez kötné a karrierje következő lépcsőit is – de ismétcsak, ha van, akire ez hatványozottan igaz, hát az JT. Őszintén remélem, hogy ha el is vállnak most az útjaink, az valóban csak ideiglenes, és 2-3 év múlva mint korosztályos Chelsea tréner, assistant, vagy akármi másként láthatjuk viszont, nem pedig a sky stúdiójában, hogy élőben csinálhasson bohócot Carráékból.

  Miss ya man, hope to see ya soon back! Once a blue, forever a blue.

  • szeszfabresz

   Nem gond, ha ezt a véleménynyilvánításodat lementettem , hogy a későbbiekben is ujra el olvashassam? :))

 • Lajos Berta

  Nagyon bizok benne, hogy nem lep palyara ellenunk palyafutasa hatralevo eveiben!

 • Lavid Duiz

  Köszönjük a méltatást, wudigessboi!

 • Lukaku felfedte sikeressegenek “titkat” miszerint egy kiba… bölény!

  https://twitter.com/IzzadZahari/status/872206146102206467

 • lamps8
  • Endy919

   Szóval több pénzt akar kiszedni a Juve az őt leigazoló csapatból…

   • lamps8

    mint minden eladó csapat

 • kasata91

  Captain, Leader, LEGEND!

 • Stonci81

  Még nem tudtam igazán felfogni, pedig ugye tudtuk….de akkor is nehéz, főleg ha nosztalgia videókat néz az ember 🙁

 • bilala

  hat igen, mind tudtuk, hogy eljon ez a pillanat, amikor is vegervenyesen veget er egy korszak, aminek terry volt az utolso hirnoke. nagyon fura lesz ez igy….illetve, hogy oszinte legyek nem nagyon latom, kik azok a jatekosok, akikbol idovel terry, lampard, drogba vagy cech szintu jatekosok lesznek/lehetnek (mind tudasilag, mind egyenisegileg).

 • ahhoz képest, hogy alig pár napja még szintén a sky hozta le, hogy Conte mennyire elégedetlen, és távozik, ma egész nap velünk foglalkoztak, mondjuk kb semmi hasznosat nem hoztak le, vagy újat, de az mindegy. Estére meg tessék:

  Antonio Conte close to agreeing to sign Chelsea contract, according to Sky in Italy
  http://www.skysports.com/football/news/11668/10920779/antonio-conte-close-to-agreeing-to-sign-chelsea-contract

 • Ha egyszer borul a bili, akkor itt tényleg sokan bukni fognak, és ha valaki véghez akarja vinni a Messi, CR, meg satöbbi ügyeket, akkor a labdarúgás, a maga mai formájában meg fog szűnni létezni…

  Real Madrid midfielder Luka Modric is being investigated by Croatian authorities as he is suspected of making false statements at the tax fraud trial of a former Dinamo Zagreb manager.

  • Rammschein

   …hát… pedig ideje lenne már őket is leszedni a piedesztáról… ők is csak emberek, nem istenek… értem én, hogy leginkább nem is erről van szó hanem a pénzről, mint mindig, de ez sztem elég szépen rombolja a foci hírnevét…hogy a kőgazdag focistáknak kvázi semmi sem szent.

   (egyébként én ezt a Modricos dolgot már pár napja olvastam… visszavonta a nyilatkozatát arról a managerről, aki eltette az átigazolási pénzek kb. felét… majd hebegett habogott, hogy hát ő nem emlékszik… utána meg elé tették asszem a papírt, hogy mit mondott… az biztos priceless lehetett.. 😀

   • nem az erkölcsi részét vitatom, szerintem is egyetemlegesen kellene büntetni mindenkit, aki lop/csal/hazudik, stb, bár ez még talán egy ideális világban sem működne.

    Csak azt mondom, hogy egyre “kisebb” (már amennyiben Modrics az) embereket, egyre hülyébb dolgok miatt hallgatnak ki, idéznek be. stb. Persze többségében nem lesz semmi, a FIFA-t + UEFA-t is hogy kitisztogatták, (ja, nem), de ha egyszer dől a kártyavár, akkor – tekintve, hogy kb mindenki érintett, még valószínűleg a mi aranylábú magyar fiaink is – hát ott a foci megszűnik. Ezért is valószínű, hogy soha, senki nem fogja ezt jobban feszegetni, mint amennyire feltétlenül, elengedhetetlenül szükséges.

    • Rammschein

     Persze, igazad van… itt olyan dolgok vannak amit kvázi mi halandó “futballrajongók” vagy nem is érthetünk teljesen, vagy amit tudunk, annak is a töredékét tudjuk…. :/

 • (Chronicle) Swansea – chairman Jenkins confirmed his side’s interest – confirm they will rival Newcastle and Brighton to taking on loan of 23-goal Tammy Abraham.

  Clement állítólag bedobná Llorentét is, ha kell. Én mondjuk inkább az izlandit kérném, de egy B csatár sem jön rosszul, bár továbbra sem vagyok meggyőződve arról, hogy erre LL a legalkalmasabb, de Conte biztos okkal akarja.

  • Gondolom a Juvénál látta hogy alkalmas a kétcsatáros rendszerbe.

   • erre tippelnék én is, no meg arra, hogy egyértelműen elmennénk vele a/egy B taktika irányába, amikor nem marad más, csak ívelgetni – LL erőssége javarészt a fejjátéka, cserébe képtelen a labdatartásra.

    • Mondjuk erre igazábol Michy is alkalmas lenne.

     • nem igazán _tudjuk_, Misi mire képes, csak elképzeléseink vannak róla, viszont a statjai nem ezt támasztják alá, karrierje során a Liége+Marseille+Chelseaben összehordott 82 gólt, ebből mindössze hét volt fejes. Llori ezzel szemben a góljai majd felét (43,75%-át) fejjel szerezte.

      • Ez igazából nem tàmaszt alá sokat, egyik csapat sem az ívelős focijáról híres, igazán nem is építettek erre. A felépítése abszolút alkalmassá tenné erre, bár tény, hogy nem az a bójacenter, mint Llorente, viszont a kaputól 10 méterre elég effektív befejező. Egy próbát megérne, bár az sem biztos hogy, marad. Mindenesetre Costa kiebrudalása után inkább maradjon.

       • “Ez igazából nem tàmaszt alá sokat”
        :DDDDDDDDD jó, oké, hagyjuk.

        • Értem, tehát a fejesgólok hianya nem lehet annak a faktora hogy egyik csapat sem operál beívelésekre. Logikus.

         • He, ehöm, azért álljunk már meg, te azt állítottad, hogy “erre Michy is alkalmas lenne”. A te semmid alátámasztja azt, hogy Michy erre képes, de egy fejes gólok száma és aránya stat nem támasztja alá, hogy LL képes erre, Misi esetében pedig csak tippelhetünk, hogy képes-e. Aha. Ezt aztán tényleg logikus.

          Ez olyan, mintha lenne egy betonfalunk, amit fehérre kell festeni. Ott áll a fal előtt Misi és Loli egy-egy ecsettel a kézben, csak a belga előtt kék festék van, LL előtt meg egy veder fehér…. ettől még persze, hogy képes lehet rá Bats, hogy elmegy, vesz fehéret, aztán ő is fehérre festi a falat, igaz nem tudjuk, van-e pénze venni, meg van-e annyi esze, hogy megtalálja GPS nélkül a festékboltot, de cserébe szerinted az, hogy LL előtt ott a fehér festék IS, az nem bizonyít semmit. Hátuazzeg.. 😀

          • Igen, a felépítése és stílusa alapján bőven megvannak a paraméterei arra, hogy egy ilyen rendszerben helytálljon. Azt senki nem mondta, hogy fejeskirály lenne, de hidegen és natúr módon csak abból következtetést levonni, hogy a góljaiból hány volt fejes, fölösleges, mert csak ebből még bőven nem lehet levezetni az ellenkezőjét. Ez függ a csapat stílusától, taktikától, függ az összes fejes-kapura tartó fejesek számából és stb.
           És az tény, hogy ő olyan csapatban még nem volt, ahol előre tolva ráívelgessenek, Llorente meg ilyen csapatokban tölttötte a karrierje 90%-át.
           Persze Conte még csak ki sem próbálta, de mivel zömével 10 perceket sem kapott, nem lehet azt állítani hogy azért mert az ívelgetésre alkalmatlan lenne.

          • Még mindig ott tartunk, hogy semmi sem támasztja alá, hogy Michy képes lenne erre, ellentétben ugye Llollival.

           “Igen, a felépítése és stílusa alapján bőven megvannak a paraméterei arra”
           A felépítése milyen? Stílusa? He? A stílusából eddig mi alapján szűrted le, hogy alkalmas lenne erre? Te magad érvelsz azzal, hogy eddig még sosem játszott olyan csapatban, ahol erre építettek volna, szóval hacsak nem láttad a Balaton parton fejelgetni a haverjaival, nem tudom, mégis mi alapján szűrted ezt le.

           “És az tény, hogy ő olyan csapatban még nem volt, ahol előre tolva ráívelgessenek”
           És amúgy úgy véled, ez véletlen, sőt, igazából ez magyarázza, hogy biztosan képes lenne rá, csak még nem tudta megmutatni. Ez alapján az érvelés alapján TC is alkalmas lenne erre, mert a paraméterei megvannak rá, csak még sosem játszott olyan csapatban, ahol előre volt tolva és ívelgettek rá :rollingeyes:

           “hidegen és natúr módon csak abból következtetést levonni, hogy a góljaiból hány volt fejes, fölösleges”
           Ezen továbbra is szétfolyok. Ha van egy csatár, aki karrierje során nem kettő, nem négy, hanem az összes góljai majdnem felét fejjel szerezte, akkor abból már miért lenne hiba vagy fölösleges következtetést levonni? Hádeember… abból persze lehet következtetni cserébe, hogy hát Misi – nyilván önhibáján kívül – még sosem játszott olyan csapatban, sosem építettek rá ilyen taktikát egyik helyen sem, de azért biztos jó lenne rá, mert te úgy véled? És ezen valid indok alapján kvázi lehülyézel, hogy mégis hogyan akarom én azzal magyarázni a különbséget, hogy van egy stat, ami tökéletesen leírja a különbséget? Hát pajtás, ahogy érzed, de itt továbbra is az – hogy LL 160 góljának 40+ százalékát fejjel szerezte, míg Misi pedig lehet, hogy képes lenne rá – áll egymással szemben.

          • Kérlek most azt ne mond már, hogy olyan nagy a felépítési differencia a két játékos között. Michy kb. 8 centivel alacsonyabb, fizikailag pedig teljesen szintben vannak. Ez meg az alapfeltétele annak, hogy valaki ilyen taktikában helytálljon. A befezőkészsége pedig a kapu torkában szintén masszív, bár Llorente a rutin miatt kétségkívül jobb.

           “”Ha van egy csatár, aki karrierje során nem kettő, nem négy, hanem az összes góljai majdnem felét fejjel szerezte, akkor abból már miért lenne hiba vagy fölösleges következtetést levonni?”
           De ezt ki mondta már? Nem a Llorentét érintő levonáat cáfoltam, ezt felesleges felhozni.

           “abból persze lehet következtetni cserébe, hogy hát Misi – nyilván önhibáján kívül – még sosem játszott olyan csapatban, sosem építettek rá ilyen taktikát egyik helyen sem, de azért biztos jó lenne rá, mert te úgy véled”
           lol, értelmezni azért szabad, ilyen logikai összekötést senki nem alkalmazott.

           De könyörgöm értsd már meg, hogy csak a fejes góljaiból nem lehet levonni semmit. Sehogy nem mindegy hogy ezt a 7 gólt 20 kapura tartó fejes vagy 50 után szerezte.

 • Tornando Ferres
 • myheartisblue

  Bertrand Traoré úgy tűnik tovább áll. Kár érte…jó ügynök volt.

  Mindeközben Dani Alves a Citehb-be. #Pepbérenc Nem hittem volna h. ezt a patkányt valaha is a PL-ben kell látnom focizni, savanyú esztendő lesz ez.

  http://www.express.co.uk/sport/football/819089/Bertrand-Traore-Chelsea-Lyon-Transfer-News-Rumours-Gossip

  • Kar, h nem hozzank jon! En orulok, h egy ilyen jo jatekos gazdagitja a PL-t.

  • ktomi93

   legalább a legtöbb patkány vonza egymást és egy csapatban lesznek

  • kasata91

   Ő neki nem mondták hogy januárban pepperoni munkanélküli lesz, a shity meg a hetedik.

 • A Pool Salahért 40+ millió eurót készül letenni. Manéval nyilvan elég szélsebes lesz a támadójáték, de azt hittem, végre valami védőbe is fektetnek.

 • Spanish prosecutor files claim against José Mourinho for suspected tax fraud :DDDDDDDDDD

  • Rammschein

   http://index.hu/sport/futball/2017/06/20/jose_mourinhora_is_raszallt_a_spanyol_adohatosag/

   Most vagy valami jó informátoruk van, vagy a spanyol NAV szívott valami jót. :DDD

  • Nagyon ramentek a focistakra/edzokre a spanyol taxosok. Mindenki csal vagy ennyire szar konyveloik vannak?

   • Rammschein

    is-is. 😀

   • Gondolom most hogy Messi után Ronaldo is bedőlt jobban átvizsgálják a légiósokat, akik megfordultak az elmúlt 5-8 évben a liga elitjében.

   • kormolar

    ilyen szar fizetések mellett ne csodálkozz, ha ott csalnak ahol tudnak…xDDDDDD

  • Endy919

   Ha lecsukják , esküszöm , hogy viszek neki egy tál húslevest.

   • 😀 gondolom bele is kopnel!

    • Endy919

     Neeeem 🙂 ! csak remélem , hogy kb 30 évig enné odabent 😀

     • néha tényleg nem értem, amit te humorosnak tartasz.

      • Endy919

       Pedig az elmúlt években meseszépen virágszó kapcsolatunkból szerintem kiderült , hogy teljesen eltérő személyiségek vagyunk .

       Nem hiába , az ellentétek vonzzák egymást 🙂 :*

     • nagyon max kap egy olyan sentencet, mint Messi, bar sztem oket sokkal tobbel gyanusitottak, majd iteltek el. Nincs az az isten, h letoltendo legyen ebbol.

     • myheartisblue

      Ember embernek farkasa.

    • Frenky54

     Erről jut eszembe egy vicc:
     Faszi az étteremben eszi a húslevesét, de ki kell mennie a budira…hogy ne egyen bele senki a levesébe ráírja a szalvétájára:”beleköptem”….visszaér és olvassa a szalvétáján:”én is”:D

     • erről meg nekem egy halom másik vicc meg sztori, de nem barmolnám szét itt a kommentszekciót nagyon – egy kis személyes anekdotát azért ide szúrnék:
      nyaranta felszolgálóként melóztam rendezvényeken, bálokon, lagzikon. Egyszer egy szép nyári estén egy igazi tradícionális lagzin melóztunk, 300 vendég, cigányzenekar, minden, ahogy kell. Zenekarnak külön terítve, hátul, jó nagy banda volt, voltak vagy 12-en, ha jól rémlik.
      Asztalfőre ül a prímás ugye, kb le sem raktuk a tálakat az asztalra, főúr egyből rámarkol a rántott húsos tálra, aztán lerabolja rendesen. Valamelyik jóféle cimborája odaszól neki:
      – há’kivetted a legnagyobb hust, a rák lepjen el
      – mer’te méket vetted vón’ ki?
      – hádealekisebbet
      – há’ nem ott van előtted szóval kussojjá?!

      :DD

  • pont most fejeztem be 🙂 hat kemeny vilag lehetett.
   Szomoru, h mi magyarok ebbol is mennyire szarul jottunk ki…

   • mi, magyarok általában elég komoly tehetséggel álltunk mindig a fasz rossz oldalára.

 • kormolar
  • Gabor1092

   hogy valakinek ennyi esze legyen 😀 😀

  • kormolar

   Chelsea have reportedly made a move to sign striker Robert Lewandowski from Bayern Munich.

   According to the Daily Mirror, the Premier League champions have made a “serious enquiry” for the 28-year-old, who is apparently unsettled at Bayern.

   ez nem lenne rossz…pl Costa -Lewa csere

   • Endy919

    áááh , rá nincs esélyünk , pedig brutális lenne. Talán a világ legjobb centere.

   • “reportedly”
    ebben az esetben ez kb “ezt álmodtam az éjjel”…

    “who is apparently unsettled”
    :)) ez pedig kb az, hogy véletlen félremagyaráztak egy nyilatkozatát direkt

    Nem akarom elbagatellizálni a jó kis pletykát, de erre nagyjából annyi esély van, minthogy kövi húsvétkor Jesus újra feltámad.

    • kormolar

     ha a “reportedly” szó miatt aggódol , reggeli pletykarovat résznél már nincs ott…:D am ja kicsi az esélye, de azért Lewa szerintem simán láthatna kihívást a PL-ben … sem mint a sz*r Bundesligában…az h ilyen gyerekligákban mind a Bundásliga vagy a Laliga rugdossák a 30-40 gólokat az nem akkora elismerés… viszont PL.ben sokkal figyelemreméltóbb lenne egy ilyen teljesítmény…

     • Bár a PL értelemszerűen szerintem is a legjobb liga, azért a bundást legyerekligázni minimum véleményes. Lewandowski meg láthat kihívást a PL-ben, de jelenleg ő a BuLi királya. Ezt elcserélni azért jól át kell gondolni…

      • kormolar

       masszívan 10 pontokkal veri a mezőnyt a Bayern évről évre…ha nem nyernek az kb. akkor fordul elő ha tényleg sz*r napot fognak ki és semmi nem jön be nekik,vagy szimplán már bajnokok és sz*rnak az egészbe…5ből 4,5 szer simán verné a bayern a 17 német ellenfeléből 13-at…a Bayern esetében már sokszor azt emlegetik hibapontként, h tavasszal már alig akad 1 értelmes téttel bíró meccsük a bajnokságban és emiatt nem tudnak felpörögni a Bl-re…

 • Azt mondják, az hasznos, ha valaki nem a múltban él:

  Arsene Wenger believes Video Assistant Referees could have helped Arsenal win the Champions League in 2006

  :DDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Endy919

   Leszokhatna már a gombáról…

 • gorkaf78

  Caballero elvileg túl van az orvosin, hamarosan bejelentik:

  http://www.dailystar.co.uk/sport/football/623711/Willy-Cavallero-Chelsea-Transfer-News

 • myheartisblue
  • Endy919

   #confirmed

   Amúgy elég ügyes , lendületes srác , de inkább adnám meg Musondának az esélyt , mintsem , hogy őt leigazoljuk.

 • Diego Costa
 • újabb leak a mi mezeinkről (is), ezek egészen pofásak. A többi nem tudom, mennyire komoly, az ágyúsoké úgy értem, hogy az, innentől viszont remélem, hogy az egész szezont a harmadik számú mezben tolják le :DDDDDDDDDDDDD

  a PL kedvencem eddig a látottak alapján viszont a Swans idegenbelije, azt a pirost eléggé eltalálták.

  A CP meg kapott egy bárka mezt, az Umbro meg kivételesen csinált egy nem túl tetszetős mezt az Evertonnak.

 • Frenky54

  the times
  Chelsea will receive £2.7m from Roma when Mohamed Salah completes his move to Liverpool as a result of a sell-on clause agreed with the Italian club when the Egypt international left Stamford Bridge.

  • Most már Caballero 2 éves fizuját is elintéztük előre, lassan igazolhatunk is.

   • Sandic

    Elképesztően jó a klub átigazolási politákája, a semmiért kapunk 2,7 milla fontot (magyarul semmit) 🙂

    • Salah megvétele már 13/14-ben is kb ilyen Bayernes húzás volt, kb, hogy ne legyen a Pool-é. 11M jött, közel ugyanennyiért adtuk el a Romának, ráadásul közben még jött 3,5M font a kölcsönért a Romától + kb 1,0M körül a Fiotól, meg most kapunk még 2,7M-t a Pooltól…. ráadásul gólt vágott az Arsenalnak. Kell ennél több? 🙂

     • Sandic

      Látva, hogy mennyire bejött neki az élet olaszban, meg hogy mennyit adna érte most a Pool, lehúzhattuk volna jobban is a Rómát. Úgy néz ki, csak nekünk kell bankot robbantani egy igazolásért, mi aprópénzért adunk tovább játékosokat. Na jó Oscar és Luiz esetében kivétel erősíti a szabályt.

      • “lehúzhattuk volna jobban is a Rómát. Úgy néz ki, csak nekünk kell bankot robbantani egy igazolásért”
       ez mind igaz, ha nem veszel figyelembe egy halom körülményt, például, hogy kiket igazolunk mi, és kiket a Roma, illetve, hogy a Roma életében Salah még így is benne van kb a 14-15 valaha volt legdrágább érkezőben.

       Az utóbbi időben pedig nem lehet panasz a klub igazolásaira, a játékosaink legnagyobb részét haszonnal adjuk el, még az olyanokat is, mint Salah vagy G’Lo, ráadásul relatíve aprópénzért igazolunk jókat. Szóval nem értem továbbra sem ezt a keserű szájízt sokaknál, így nálad sem.

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Oscarért bőven áron alul kaptunk.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Általában már szinte minden igazolásnál elhelyezik, hogy esetleges klubváltásnál x%-ot kapjon az előző klub. Salah-Mané páros azért nem lesz a védők kedvence!

   • Baromin kíváncsi leszek hogy mit húz a Pool védők terén. Ha a védelem nem erősödik lényegesen és a sérülékenység is marad, akkor megint felszezonos idényük lesz.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Ha behúzzák van Dijkot akkor kb. beszállnának a bajnoki címért folyó küzdelembe!

     • Ja, ha van Dijknak nem lesz relapse sérülése egész évben.

 • Sandic

  Megint valami spanyol újság:

  Adama Traoré a nyáron átteszi hozzánk a székhelyét a Borotól.

  Én nem azt mondom, bírnám ha hozzánk jönne (itt valaki hátha megtanítaná passzolni, mert rohadt sok labdát szór el, de egyébként meg egy futónéger aki rohadt jól cselez), csak vele jelen pillanatban nem erősítenénk a jobb oldalt, pedig talán ez lenne a cél.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Meg a védekezése is több, mint kérdéses a srácnak. Buta jól cselező futónéger, ahogy írtad is, és ez szerintem bőven kevés egy wb-hez.

   • adam10

    Mosesnek is sikerült, pedig rá is illik a személyleírásod, csak ő nem cselez jól 🙂

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Moses sokat védekezett szélsőként is a kölcsönökben, a WHU-nál majdnem Wingbacként szerepelt már egy fullback előtt a szerepét tekintve. Az se véletlen, hogy miért Mózi tekintik a jelenlegi gyenge pontnak a csapatban! 🙂

     • adam10

      Egyetértek azzal, hogy ő a leggyengébb. Amondó vagyok, el kellett volna hozni arra a posztra Dani Alvest, bárka múlt ide vagy oda, kiérdemelt utálat ide vagy oda, a játékának minősége megkérdőjelezhetetlen, és nem jut eszembe jobb opció rwb-be, márpedig ott muszáj javulnunk. De hát a City és Pep valszeg jobb hívószó volt.

    • Mózesnek 3 hónapig sikerült, aztán hullámzott végig.

   • Sandic

    Ja, hogy szerinted WB-nek szánnánk? Én szélsőnek gondoltam.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Januárba arról szóltak a hírek. Amúgy ha tényleg érkezik Bakayo akkor egy jelentősen kreatívabb ember kell Pedroék helyére, Traoré ide se illene így.

  • Diego Costa

   Isten ments! Egy rém gyenge játékos, semmi keresnivalója nincs itt. Willian hozzá képest egy világklasszis játékos. Mondom ezt úgy, hogy finoman szólva nem vagyok Willian rajongója…

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Balague (skysport szagértő) azt állítja, hogy Lewandowski távozni szeretne Müchenből, rajtunk kívűl a MU van képben az ügyben. Ez mondjuk nagyot szólna, igaz eléggé hápog.

  • Diego Costa

   Az ő szava semmit nem ér. Más is írta ezt egyébként, de nem lelkesedem még. Egy biztos, ha elhozzuk ide, akkor magam alá csinálok. 😀 Lewandowski elég ambiciózus ha igazak a hírek. Múltkor további erősítéseket szorgalmazott (nem érezte elég erősnek a keretet), most pedig amiatt szomorú, mert az utolsó forduló előtt nem biztosították arról, hogy mindent megtesznek azért, hogy ő legyen a gólkirály. Tényleg valaki ezért távozna? Elég hihetetlen tűnik… Egy esetleges szerződéshosszabbítás lehetne a hiszti célja, de mivel 2021-ig szerződése van, nincs sok esélye.

   Ez inkább tűnik valósnak sajnos. :/
   https://twitter.com/iMiaSanMia/status/877470723073298432

   • Lavid Duiz

    Mondjuk hazudtak már ők is, nem is kicsit! Anno, egy felvetésre azt hangoztatták, hogy Guardiolával nincs semmilyen megegyezésük, közben meg, utólag kiderült, hogy eme letagadás előtt már hónapokkal megegyeztek a szerződtetéséről. 🙂

  • Lavid Duiz

   Lewa-nak én is nagyon örülnék! Bár, azért még várjunk az örömmel, mert – egyrészt – tényleg kérdéses, hogy valóban el akar-e jönni a Bayern-től, másrészt, ha el is jön, rajtunk kívül is lesznek kérői bőven. Lehet imádkozni! (aki szokott 🙂 )

   • Diego Costa

    Semmi esély, hogy bárhova is menne. Egy másik RL érkezésére nagyobb az esély. 😀

  • Hah, erre Lewa egybol nyilatkozott, h nem akar o sehova sem menni. Ez a Balague egy klikkhajhasz kuruzslo, kb soha sem jon be, amit predictel 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Klikkekért fizetik valószínűleg, szóval zseniális firkász! +Ha esetleg megunja az újságírást, akkor még simán lehet belőle fantasy író.

 • ha már beszélgettünk úgyis az Arsenal kapcsán a múltba révedésről, meg a randa mezekről, hivatalosan is bemutatták a jövő évi hazai kit-et, na ehhez sikerült szép ilyen szentimentális hátteret adni, olyan igazi nagyapósat, kandallóval, mindennel, már csak épphogy tolószékbe nem ültették őket :DD

  http://www.skysports.com/football/news/11670/10922072/alexis-sanchez-and-mesut-ozil-unveil-201718-arsenal-home-kit

 • Rammschein

  Angel Di María, a Real Madrid korábbi futballistája megegyezett a spanyol ügyészséggel az őt érintő adócsalási vádakkal kapcsolatban – jelentette be a hatóság szerdán.
  A jelenleg a francia Paris Saint-Germainben futballozó argentin támadót két rendbeli adócsalásban találták bűnösnek, a mostani megállapodás szerint emiatt összesen 16 hónapos börtönbüntetést kap, valamint 2 millió eurós (617 millió forint) pénzbírságot kell befizetnie.
  A vádak szerint Di María a 2012-2013-as idényben 1,3 millió euróval (400 millió forint) rövidítette meg a spanyol államkasszát, amikor a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét adóparadicsomokba bejegyzett cégekbe fektette. – Index…

  Erről lemaradtunk. xDDD

  • A zsindex végigolvashatta volna már a forrást, ha arra járt:
   Paris Saint-Germain and Argentina international midfielder Angel Di Maria have been handed a suspended one-year prison sentence after admitting to tax fraud charges.

   A lényeg a ‘suspended’ szón van, amit jótékonyan kihagytak a cikkből a zsenikéim. Mondjuk, ha már nem olvastak, legalább tisztában illett volna lenni a spanyol joggal:

   Di Maria will not be spending any time behind bars despite being handed a prison sentence because any such sentences in Spain which are under two years in length are automatically suspended – providing the convcited party has no previous criminal record.

   ‘automatically’. Na, ennyi.

   • Rammschein

    …engem igazából az lepett meg, hogy Di Mariáról semmit nem cikkeztek…

   • Annak ellenere, hogy Joo Gabortol agyfaszt kapok es koze nincs a futballhoz megis szorgosan irogat rola, meg kell vedenem, mert a cikkben leirja ugyan ezt, csak Rammschein azt a reszt nem masolta be.

  • Diego Costa

   Nehéz már követni az az igazság. Ronaldo, Mourinho, bárkából csak hárman nem fizetek és ki tudja mennyi van még. Ha jól emlékszem Spanyolországban rendkívül magas az adó (legalábbis a csillagászati összeget keresőknek biztos), ezért a sok okoskodás.

 • #Chelsea_loan_army: Baxter out ismét. Lehet én láttam bele többet, pedig hosszú idő után végre volt jó saját nevelésű ifi kapusa a klubnak, viszont 18 évesen a Woking az minden, csak nem előrelépés (tavaly ugyanezen a szinten, a National League-ben a szezon első felét a Metropolitan Police-nél, a másodikat pedig a Solihull Moors-nál töltötte. Műveletlenebbek kedvéért ez az angol ötödosztály)
  Ha jövőre nem jön legalább egy champo csapat, akkor róla is lemondhatok.

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2017/06/loan-move-for-baxter.html

  • Endy919

   Blackman is hasonló karriert járt be , pedig benne is többet láttam.

   • Blackmanben én sosem láttam semmit, sosem volt kiemelkedő. Baxter viszont az U meccseken tényleg remekül védett, és akkor, abban a szezonban láttam szinte minden ifi meccset, bajnokit és nemzetközit is.

   • myheartisblue

    Blackman volt a néger Turnbull 😀 csak fiatalabb volt. Baxter tényleg tehetséges, én továbbra is a Fulham kapustehetségére pályázok.

    • Endy919

     Caballero tökéletes lesz . Nem egy top10-es kapus , de az elmúlt években stabilan védett a világ két legerősebb bajnokságában. Ráadásul nem egy igazi potya király .

 • adam10

  BREAKING NEWS
  Sky sources understand Diego Costa has told Atletico Madrid he wants to rejoin them.
  The Chelsea striker has claimed Antonio Conte does not want him at Stamford Bridge next season.
  Atletico’s transfer ban means should Costa sign for the club this summer he would not be able to play until January.

  Na, újra felgyűrűzik a sztori. Tudom, hogy nincs sok realitás, de én annyira imádnám ha megszereznénk a helyére Lewandowskit. 🙂

  • Breaking? Újra? Mintha copy+paste lenne…

   • adam10

    Skynál biztos szeretik újraélni ezt a hírt. 🙂

  • Sandic

   Jobb, ha beleéled magad Lukakuba. Szinte már nyílt titok.

  • Mi ebben a breaking? 😀

 • gorkaf78
  • Endy919

   Ebben a hónapban már kb. 4x leigazoltuk 😀

   De az viszont tuti , hogy komolyan érdeklődünk iránta és nem csak a lapok hápognak . Ő egy álom igazolás lenne.

   • gorkaf78

    Igen, őt nagyon akarhatja Conte, ha ennyire nem szállunk le róla, és képesek lennénk érte klubrekordot érő összeget fizetni…

  • Diego Costa

   Várjunk még vele. Remélem ő is a megszokott dél amerikai mentalitással rendelkezik, és eljön hozzánk több pénzért. Ha távozni akar, akkor elengedik, ami jó. Mint ahogy az is, hogy a Nice balbekkjét meg akarják szerezni. Talán a kettő összefügg.

 • Annak ellenere, hogy igazan kozel talan csak Bakayoko es Caballero leigazolasahoz vagyunk pletykak azert vannak mindenfele posztra: CB (Bonucci, VvD, Koulibaly) LWB (SandorSandor) ST (Lukaku, Morata).
  Elkepeszto modon jobb wingback posztra sehol semmi, WTF?

  • adam10

   Dani Alves nem elég?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Csak őt ne.

    • gorkaf78

     Nekem nincsenek erkölcsi aggályaim vele kapcsolatban, ahogy nem voltak Fabregassal v. Pedróval szemben sem. Egyedül a kora miatt ne jöjjön, bár úgyis Pep-hez megy…

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      “Egyedül a kora miatt ne jöjjön” nekem is ez az egyik bajom, a másik, hogy kegyetlen fizetésért jönne valószínűleg. A múltja és személyisége nem zavar.

      • gorkaf78

       Igen, viszont ingyen jönne, ha jól tudom, felbontották a szerződését a Juve-val, nem?

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        De. Mondjuk, tutira veszem, hogy csak 2 éves szerződésért ír alá akárhova jó kis fizetéssel, viszont a kora és játékstílusa miatt bármikor jöhet nála a drasztikus visszaesés. (múltkor ezt vitattattam Cech kollégával)

        • gorkaf78

         Úgy viszont nem kéne. Max. egy év, ahogy Danny kolléga is írta feljebb. Nálunk nem is szokás 30 felett többet adni, mint egy év.

         • Bukkakebáró Idemitirjak

          Ez a 2 éves dolog sehol nem megerősített, csak az ilyen kaliberű játékosok ebben a korban, szeretnek már biztosra menni és tudják is, hogyha valahova komolyan kellenek akkor megadják a 2 évet, és akkor egy gyengébb szezon után nem maradnak munkanélkül vagy jelentősen kevesebb fizetéssel.

          • Endy919

           Lehet , hogy 1+1opcióval lesz , mint a Juvéban.

        • Diego Costa

         Kegyetlen fizetés? 😀 Ne vicceljünk már.

      • az csak engem zavar?

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        Nem szimpatikus, de én nála soha nem éreztem, azt az utálatot felé, mint mondjuk egy Ramosnál.

     • 1 eve boven benne van, lathattuk milyen teljesitmenyre kepes meg BL szinten is. De, ahogy mondod nyilvan Pephez fog menni. Pedig ingyen megsezrezheto.

   • myheartisblue

    Érts már meg h. megegyezett a Cityvel.. 34 éves múlt és nem ő kell nekünk. Engedd el. 😀

    • Endy919

     És ki kell nekünk ? 🙂 én sem vagyok egy Dalves rajongó , de rövidtávon korrekt megoldás lenne a BL-be.

     • myheartisblue

      Nem értem miért nem bízik senki Willian és Moses kettősben. De BL opcióra ha annyira kell a padra egy 3ik akk. Shaqiri vagy Feghouli is jobb opció lenne, Vagy szívesen látnám a csapatban Nathan Redmondot is. Persze nem is értem, hogy merek nem csak kiégett sztárokat ide írni.

      • gorkaf78

       Szerintem Willian nem egészen arra a posztra való, Moses meg egyedül kevés lesz egy PL + BL szezonban. Kell tehát még vki RWB-nek.

       • adam10

        Moses nem csak létszámban kevés, hanem eleve minőségben.

        • gorkaf78

         Ezt a kijelentést a minőségére azért én enyhén túlzásnak érzem, de természetesen tiszteletben tartom a véleményed. 😀

         • adam10

          Félreértesz, nem direkt szarnak gondolom, hanem inkább csak úgy érzem, hogy ezen a poszton lehetne igazán hova fejlődni, mert a szezon nagy részében ő volt talán a legingatagabb tagja a kezdőnek.

          • gorkaf78

           Így már érthetőbb. Annyiban azért megvédeném a nigériait, hogy korábban nem játszott ezen a poszton, Conte találta ezt ki neki. Ha meg lenne cseréje a köv. szezonban, szerintem jobb teljesítményt nyújtana.

          • Diego Costa

           Nem ez a posztja, ezért nem kéne ott játszatni. Ezt az évet lehozta vele Conte, de ettől még a jövőben nem kellene vele azon a poszton komolyan számolni, maximum csereként.

          • Jo de ez nem mentseg, ha a BL ben pl szart sem erunk el vele 🙂 Hasonlitsd mar ossze a Mosesi minoseget a BL negyeddontosok jobbekjeivel.

      • Endy919

       De Willi egyszer nem játszott RWB poszton , Shakira és Feghouli dettó szélsők . Redmond meg brrrrrrrr.

       No , oda szeretnék kilyukadni , hogy olyan WB kéne akinek van fogalma a védekezésről és megvan a lábában a kellő rutin , és nem kulcspillanatokban kap zárlatot , mint pl Moses az Arsenal ellen .

       Mosest mindenképp megtartanám , de egy rutinos figura kell mellé/mögé.

      • Mert nem tudjak, hogy a “szex vajon mi?”. Magyarul nem tudnak vedekezni RWB szinten. En topclassra mennek ra oda is, mint Sandro a masik oldalon. Florenzi, Cancelo, Cedric, Semedo, Ricardo Pereira, stb ilyesmi bizonyitott jobbszellokre gondoltam.

    • adam10

     Én nem vagyok ráállva Alvesre, a beíróra reagáltam, aki azt állította, hogy RWB-kel eddig nem hoztak minket szóba, holott többek között Alvessel is…
     Egyébként még nem egyezett meg a Cityvel, a legutolsó hivatalos információ az, hogy a Juveval szerződést bontott és a city&Chelsea párosból kerül ki a győztes.
     Persze a megbízható és mindig hiteles forrásokból kiinduló Sun napilap lehozta 3-4 napja, hogy megegyezett a cityvel és 48 órán belül bejelentik, de vagy nem ismerik az órát, vagy ne higgy el minden baromságot.

     • Nah latod, ahogy te is ertelmezted, h nekunk Alves valszeg nem igen opcio tobb szempontbol sem ot nem szamitottam komoly RWB jeloltnek, akivel szoba hoztak 🙂

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Pedro!!! 😀

   • Endy919

    Nem volt ott rossz, btw

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Egyébként én is eltudnám képzelni, szmájli csak azért került oda, mert alapjáraton nem épp wingback.

  • Endy919

   Hogyne lenne. Adama Traoré megint előkerült .
   A liga talán leghülyébb játékosa , de legalább gyors. Ez hogy lehet Barca nevelés…

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Kolléga, te nem az ilyen IQ bajnokok nagy rajongója vagy? 😀

    • Endy919

     Nem , én a Nainggolan , Meireles , Barton szál rajongója vagyok .

     Az Adama, Ibe, Redmond, Lennon, SWP, Rashford stb típusu játékosoktól agyvérzést tudok kapni.

     • SWP a kedvencem 😀 aztaq, miket tudunk mi is venni neha..
      Meirelest jobb napjain adtam, Barton most erkezett meg oda, ahova valo volt mindig is 🙂

      • “Barton most erkezett meg oda, ahova valo volt mindig is”
       hacsak nem a csendes óceán közepén flangáló jégtáblán található börtönszigeten van, akkor még mindig túl közel van a futballpályához

       • Endy919

        “csendes óceán közepén flangáló jégtáblán ”

        hol és min ? 😀

  • Mike

   Oxlade?

   • Csembörlen is támadó, szóval ő inkább az esetlegesen távozó Willi pótlására jönne sztem.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     A válogatottban a kp közepén nyomult, előtte volt wingback az Arsenalban, de szélsőként is szerepelt már, nála nem tudni, lassan csak a védelem közepe hiányzik a repertoárból! 😀

  • Őszintén szólva, én ezt már írtam korábban is, hogy szerintem Conte a védelmet akarja magasítani, és akár Bonu, akár vándájk érkezik, ő Azpi helyét fogja átvenni >> Azpi pedig megy RWB-be, de legalábbis részben szerintem ott fog számolni vele a digó

   • Mike

    Sandro, Azpi wb páros nem lenne gyenge.

    • Diego Costa

     Azpi nagyon keveset tudna hozzátenni támadásban, ezért őt nem tenném oda.

     • Mike

      Jelenleg szerintem Mózesnek is csak a sebességét tudjuk kihasználni sajnos.

   • adam10

    Ennek van értelme, de nem gondoljuk így túl defenzívnek a két wingback-et? Szóval Alonso függetlenül a 6 góljától, valamiért nekem alapvetően védekező játékosként van meg.

    • de ebben pont az a jó, hogy ha defenzívebb játékos kell, is van opció, meg ha támadóbb, akkor is.

     • Moses lehet, h tamadobb, de h nem eredmenyes az is biztos 😀

      • a lényeg, hogy a támadó skilljei jobbak (gyorsaság, cselező képesség, stb.) ennek persze része lenne a kapu előtti hatékonyság is, de remélem lassan megtanítják lőni is a mieink, vagy ha nem, akkor arra, hogy passzoljon any case 🙂

       • Igen, Moses endproductja kb olyan, mint Mozes 6.ik konyve: sosem volt.

        • túlzol, de a szar vallásos poén miatt elnézem 😀

    • Diego Costa

     Azpi esetében valóban az lenne, és remélem Conte nem ott számol a spanyollal. Habár eddig mindenhol helytállt, de a RCB poszton kéne hagyni őt. Támadásban nem tudna sokat hozzátenni. Én Alonso-t inkább éreztem támadóbb szelleműnek, mint védekezőnek, de lehet,hogy közelebb áll az igazságos az “egyik sem”. Nem éreztem, hogy a játék valamely elemében olyan jelentősen többet nyújtott volna. Tette a dolgát, de egyikből sem emelkedett ki. Ha mindenképpen választani kelleni valamit, akkor az a támadás lenne.

    • Mike

     Ha lenne egy Sandro / Azpi szél, Fabre mehetne akár Matic helyére kezdőnek. Nem kellene annyit védekezzen.

   • Igen, ez mondjuk lehetseges, es akkor Moses lenne a backup.
    Azpival a szelen igencsak vedekezok lennenk mondjuk :S

   • Endy919

    Az Azpi-RWB combótól írtózok.

    • te sok mindentől, ami egyébként attól még értelmes megoldás 😛 🙂

     • Endy919

      Hát nem nagyon :/ elég lomha és nem is annyira technikás oda.

 • Chelsea are in line for a £2.7 million bonus when Mohamed Salah completes his transfer to Liverpool, according to reports.

  The Times claims that the Premier League champions inserted a sell-on clause when they sold the Egypt international to Roma for £12 million last August.

  The clause enables Chelsea to receive 10% of any profit Roma make on Salah, who is on the verge of joining Jurgen Klopp’s side in a £39m deal.

 • gorkaf78

  A Dortmund ügyvezetője megerősítette, hogy Aubameyang is a piacon van, meghallgatják érte az ajánlatokat. A cikk szerint 70 millió Eurót kérnek érte.
  Kiváncsi leszek, hogy mi rámegyünk-e. Gondolom, ha a Lukaku transzfer már fix, akkor nem.

  http://metro.co.uk/2017/06/22/borussia-dortmund-confirm-they-will-listen-to-offers-for-pierre-emerick-aubameyang-6726501/

  • adam10

   Vele nem tudok dűlőre jutni, hogy vajon a gyorsaság és kicsivel átlag feletti technikai tudás elég-e a PL-hez. (nyilván úgy értve, hogy valami kimagaslót nyújtson)

   • gorkaf78

    Sztem jó lenne ő a PL-be (is). Más kérdés az ára, ennyiért kb. hozni lehet Lukaku-t, aki azért nem zsákbamacska Angliában.

 • gorkaf78

  Kínában nagyobb hülyék vannak, mint Angliában. Oscart 8(!) meccsre tiltották el azért a múltkori esetért, hogy két játékosra is rárúgta közelről a labdát. A bíró ki sem állította érte…

  http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/kina-nyolcmeccses-eltiltas-a-korabbi-chelsea-jatekosnak-2576451

  • adam10

   Jézusom, ha jól emlékszem játékban lévő labdát a vele szembe jövő játékosnak bikázott. Kétszer. Ezek után egy taposásért mi járhat? Lehet Costa emiatt hagyta ki az ottani ajánlatot.. 🙂

  • kasata91

   Az öreg Branislav akkor ott nem sokat játszana neki meccsenként van vagy 6-8 ilyen beadása :’DDDD

   • Endy919

    :DDDDDDD
    Moses dettó

 • Frenky54

  Úgy nézki , h levették a lábáról a gipszet:
  https://twitter.com/hazardeden10/status/877574199098961921/photo/1

 • kormolar
  • Endy919

   Pezsgőbontás , ha sikerül.

 • Diego Costa

  Dembele elvileg Tuchel távozása miatt menni szeretne. Minden pénzt megér, mozdítható is lenne. Csak hát van egy vezetőség, aki…

  http://www.eurosport.fr/football/bundesliga/2017-2018/mercato-affecte-par-le-depart-de-tuchel-dembele-est-determine-a-s-en-aller_sto6226680/story.shtml

  • Gabor1092

   Nyilatkozta hogy a Barcába akar menni, ott szeretne játszani, illetve valami 90 milliós árcédula is röpködött ott

   • Diego Costa

    És kit szorítana ki a támadó trióból? Az ár mellékes, eszméletlen tehetség, nem sajnálnám rá a pénzt.

    • Gabor1092

     Most nem az a kérdés hogy kit szorítana ki, ő nyilatkozta hogy a Barcába akar menni, letehetünk érte bármekkora összeget, ha nem akar itt játszani akkor mindegy szerintem. Viszont azzal egyetértek hogy nagyon nagy tehetség, neki még 1-2 évig tökéletes a Dortmund fejlődés tekintetében.

     • gorkaf78

      Én nem is értem, hogy miért ugrál valaki 20 évesen. Ahogy írtad is, a legjobb helyen van Dortmundban, ott nincs rajta akkora nyomás, mint amekkora lenne a Barcában pl.
      Ha olyan ütemben fejlődik, mint eddig, akkor úgyis elviszi később egy igazi topklub 22-23 évesen…

     • Diego Costa

      Nem kell azért akkora dolgot beleképzelni, hogy ő hova akar menni. 100 milliós játékost nem fognak a padra venni, de a triót sem fogják megbontani miatta. Ha viszont távozni szeretne és az “álmai csapata” nem jelentkezik be, de több más nagy klub elvinné, nem biztos, hogy nemet mondana.

    • kasata91

     Majd melegíti a padot és szakállt növeszt mint Turan haverja. Az összes ilyen barcamajmoló meg is érdemli a padot

     • Diego Costa

      Megérdemlik, ha odamennek, de én nem olvastam, hogy ő oda akarna menni. Ettől függetlenül lehet, hogy odavágyik, de azért abban semmi meglepő nincs, hogy ő oda akar menni. Mindenkinek ez az “álma”, kérdés igazak-e ezek a hírek, vagy csak újságírói kreativitás eredménye.

      • kasata91

       Már lenyilatkozta. Nem csak fikció.

 • Gabor1092

  Közben zajlik az U21-es EB, Chalo-t most kellett lecserélni sérülés miatt. Valaki követi az eseményeket, vagy az ifistákat, hogy nyomják?

  • fél szemmel. Eddig nem sokat fakítottak a mieink. Boothroyd nem “ránk” szabja a csapatot, meg össze-vissza variál, összességében az angolok szívják meg ezzel, mert igazán eddig nem játszott jól maga a csapat sem.

 • ‘CHELSEA SIGN WONDERKID’

  Chelsea have beaten Manchester United to the signing of Ajax wonderkid Daishawn Redan, according to the Daily Mail.

  The paper reports that the 16-year-old will join up with the Blues on July 1. Ajax said earlier this year that Redan would depart from the club this summer.

  Orulok, hogy a loan armyt sem hagyjuk lecsoffadni…. 😀

  • Endy919

   Ajaxból Vitessbe …. buta egy gyerek 😀

   • gorkaf78

    Lehet ő jön Costa helyére, nem? 😀

    • Endy919

     ehhh .. Torrcsibaba free agent 😉

     • Chelsea4Ever

      Kösz a szörnyű látomást így a kávé után! :DD

     • gorkaf78

      Mutu és Kezman csak Conte hívására vár. 😀

      • Endy919

       Kezmant nem csúfoljuk . Szeretjük!

       • ’cause of?

        • Endy919

         Mert én bírtam 😀

         • okke, csak a bírás miértjére vagyok roppantmód kíváncsi, mert nagyon fúrja az oldalamat, hogy mit tudsz felsorolni 🙂

          • Endy919

           Több lehetőséget kellett volna kapnia , mert a tehetsége megvolt . Ráadásul végig szimpi volt.

          • “a tehetsége megvolt”
           heöhöm :fejetlecsirke:

         • Blotunga

          Én is bírtam, mert alig láttam Chelsea meccset akkor és a fizimiskája nem volt antipatikus. Amúgy meg tényleg gyatra valami volt!

       • gorkaf78

        Miért is? Rúgott 6 gólt a Chelsea színeiben 39 meccsen. Ez szinte Torres-i forma. 😀

   • most miért, lehet, hogy az Ajaxba passzoljuk vissza 😛 🙂

   • Na igen, avagy Hull 🙂

  • Sandic

   Azért ilyenkor hiányolom a józan észt a játékosoktól. Kíváncsi lennék, hogy mesélték be neki, hogy a Chelseanél jobban feltudja építeni a karrierjét, mint az Ajaxnál. 2 évig el lesz az U-ban, utána meg lassan megindul a leejtőn.

 • adam10

  Néztem az ifjainkat az angol u21 EB meccsen. Baker vert egy gólt jobb lábbal büntetőből, amit Abraham harcolt ki. Előtte meg volt egy egészen veszélyes szabadrúgása bal lábbal. Nem is tudtam, hogy ennyire kétlábas.

 • Diego Costa
 • lamps8
  • Sandic

   Megmondták már, hogy addig nem lesz bejelentve játékos, amíg életbe nem lép a Nike szerződés. Lehet már van 3 igazolásunk is, ami csak a bejelentésre vár…

   • Diego Costa

    A “megmondták már” alatt azt érted, hogy többen is erről írtak. A klub nem jelentett ki ilyet igaz? Van benne talán valami logika, csak mindenki annyira készpénznek veszi ezt, mintha a klub hivatalos közleményben írta volna ezt. Ettől még én is azt gondolom, hogy várni kell még picit a bejelentésekre.

    • gorkaf78

     Nézd, a klub nem jelenthet ki olyat, hogy: “nem akarjuk a napokban lejáró mezszponzor mezével fotózni az új igazolásokat” ez illetlenség és sértés is lenne az Adidas felé. Inkább megvárják, míg szép csendben leketyeg az a pár nap, és utána, már jogi és egyéb akadályoktól mentesen fotózhatnak bárkit az új Nike mezben. Már csak jó egy hetet kell várni, és minden kiderül. 😀

     • Diego Costa

      Én is ezt gondoltam, sejtettem csak mindenki annyira biztosra mondta, mintha a klub jelentette volna ki. Emiatt bizonytalanodtam el.

    • Sandic

     Valóban nem volt így kimondva a klub részéről, de ugye bevett szokás, hogy a játékos az aláíráskor, vagy ha akkor nem, az edzőközpontban az új Chelsea mezzel pózol valamilyen formában. Az meg nem lehetséges, hogy bejelentünk egy játékost, de felvételt majd csak 1 hét múlva közlünk róla.

  • Gabor1092

   Elméletileg a Marotta azt mondta hogy van egy megfelelő ajánlat Sandro-ért amit elfogadtak, csak a játékoson múlik hogy klubbot vált-e

 • szeszfabresz

  Láttátok, hogy Salah hivatalos a Poolnal?

  • adam10

   Azért sebességben nem lesz gond a Poolnál: Salah, Mane, Studge, Firmino, Origi, Solanke. Bár mindhiába, ha a gyatra védelmed mindig eggyel többet kap, mint amennyit lősz.. 🙂

   • Endy919

    Vicces lesz majd az ANK . A Pool a kiesés ellen fog küzdeni 🙂

    • adam10

     Ja, bár a kövi ANK csak 2019-ben lesz.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Attól mé hogy valaki feka még nem biztos hogy afrikán!.#saynototheracism

 • Sandic

  Salah –> Pool 35M font offisöl
  Mbappé –> PSG 135M ejró pletyka

 • Salahért klubrekord azért elég lol. Drágább volt, mint Fabregas vagy Hazard, holott azért a gyorsaságán túl nincs igazán nagy skillje. Védelmi skillekben, befejezésekben elég közepes, ádáz cselgépnek sem nevezhető. Az olaszoknál mondjuk király volt, de onnan meg minden 25. támadó nem floppol be.

  • Sandic

   A Hazard üzlethez szerintem kár hasonlítani, az már 5 éve volt. Akkori árfolyamon a 35M font olyan 15-20M fontnak felelne meg maximum.
   Egyébként durva, hogy ez az összeg a klubrekord a Poolnál, valószínűleg ez is nagyban hozzájárul, hogy azért általában nem a bajnoki címért harcolnak.
   Azért viszont respect nekik, hogy ilyen Suarez, Mané szerű játékosokat ilyen olcsón tudtak megszerezni.

   • csakhogy Hazard nem font hanem euro volt (transfermarkt)
    Mané meg aztan minden volt csak olcsó nem a maga 41 milliojaval.

   • Diego Costa

    Hazard üzlet akkor is hatalmas volt.

    • Sandic

     Ebben igazad van. Olyan, mint ha most valaki megtudná venni Mbappét 60 milláért. De a Lillenek akkor nagyobb szüksége volt a pénzre, mint most a Monaconak, így ők 100 milla alatt sajnos nem valószínű, hogy megválnak tőle.

     • Diego Costa

      Az üzletet értékét az is növeli, hogy anno Hazard-ot is mindenki akarta. Egész Európa szerette volna leigazolni és így került 30-ba.

  • Szaz evvel ezelotti uzletekhez kar hasonlitani, ma ez az ar kb akkori 20m volt. Aki meg tolunk elmegy mindig istencsaszarra valik egybol uj klubjaban, ugyh en nem lepodnek meg, ha kurvajo lenne a Poolban.

   • Milyen 100 évvel ezelőtti? Akkor is ugyanúgy megvolt a kulonbseg a font es az euro kozott ahogy ma is, Hazard meg euro volt. Ergo felőlem atvalthatod mai arfolyamba, de olcsóbb lesz.

    Az istencsászár baromi nagy túlzás. Kb. két ilyen plaja van, Lukaku es KdB, náluk meg ez volt az amit vártunk . Talán még Bertrand hoz fasza szintet, de mindre meg jut 10 Töre meg Borini.

    • “Az istencsászár baromi nagy túlzás.” Akkor orulok, h atjott a szandekos tulzas 🙂

     En nem a valutak kozti kulonbsegrol beszeltem, sztem ez egyertelmu.

     • De akkor is olcsóbb, bárhogy nézed, és 5 éve sem volt akkora kulonbseg a ket penznem kozott.

 • kormolar

  elvileg az Everton Lukakuért 100m fontot kér…szerintem ez nagyon rossz üzlet lenne…lehet körbe kéne nézni valaki más után…

  • kormolar

   T. Werner játéka nekem bejön… alacsonyan van a súlypontja mozgékony, gyors játékos…nem értem h miért pl . Wagner/Stindl játékát erőlteti Löw a konföd kupán…viszont fiatal és kevés tapasztalattal rendelkezik szal első csatárnak lehet h nem lenne jó, de Lukakunak sincs sok kupatapasztalata és a pénz amit kérnek érte meg elég húzós

  • Diego Costa

   Valóban sok, de ennyit azért nem adunk érte szerintem. 70-80 körüli összegre számítok. Van némi kétségem Lukaku esetében, de úgy látszik ő lesz az új csatárunk.

   • Lavid Duiz

    Én amiatt aggódom, hogy nemigen van neki BL tapasztalata. Szerintem, kockázatos sok sikert várni tőle BL szinten. A PL tapasztalata viszont rendben van. Szóval, felőlem jöhet, de egyelőre túl sokat kérnek érte. BL tapasztalat híján nem ér annyit, szerintem.

    • “Én amiatt aggódom, hogy nemigen van neki BL tapasztalata. ”
     Costának volt, mégsem mentünk vele semmire 😉

     • Lavid Duiz

      Hát, igen. Nézőpont kérdése. 😀

  • Rammschein

   ..én csak azt sajnálom, hogy eladtuk, mint Maticot… aztán ő is visszajött drágábban… na Lukakuval is ez van.

 • Lavid Duiz

  Állítólag (nem hivatalosan) eddig arra várunk, hogy a Nike legyen a hivatalos mez szállító. Ok. Látok benne logikát. De azt lehet tudni, hogy mikor lesz a Nike hivatalos mez szállító? Van konkrét dátum?

  • Endy919

   Július 1. 🙂

  • Diego Costa

   Az Adidas szerződés elvileg június végéig szól, így július elsejétől szabad a vásár. 😀

  • Lavid Duiz

   Köszi az infót, srácok! 🙂

 • kormolar

  ha leigazoljuk Bakayoko-t, akkor elvileg Matic megy az Mu-ba….Fellaini-Matic mi középpálya van alakulóban a UTD-nél… 😀

  • Diego Costa

   Bakayoko-nak nem feltétlenül örülnék, de ha ezt azt jelenti, hogy Matic végre elmegy innen, akkor az egyből más megvilágításba helyezné a dolgokat. 😀

   Elküldeni őt oda jó pénzért, abból megvenni Bakayoko-t elég nagy manőver lenne. Ők kapnak egy rossz játékost (és ezáltal nem igazolnak egy jobb játékost), mi egy valag pénzt, amiből megvesszük Bakayoko-t, aki ha nem is sokkal, de azért jobb a szerbnél.

   • kasata91

    Az a valag pénz az 20m font amit a szerbért kapunk….

    • Diego Costa

     A bajnokcsapat oszlopos tagját egy kőgazdag riválisnak elfogjuk adni 20 miilióért? Mikor inflálódtak az árak és az piaci értéke 30 millió? 😀 Ne viccelj már. Egyedül az csökkentheti az értékét, hogy 2019-ig van szerződése. 30-40 millió lehet az ára.

     • kasata91

      Jó is lenne. De van egy olyan érzésem hogy nekünk nincs olyan szerencsénk hogy középszer játékost tudjunk eladni ligán belül nevetségesen magas áron.
      Csak úgy viszonyításként:
      N’golyó volt 30 millió font
      Fellaini meg 27 millió font (közel 4 éve ! )

      • Diego Costa

       Eladásokban jobbak vagyunk. 35-40 millióra számítok.

 • Diego Costa
  • adam10

   Mondjuk ez sok mindent megmagyarázna, pl.: hogy miért jár úgy mint akit előző este nagyon elrendeztek.. 🙂

 • kasata91

  Van Dijk 60m font
  Bakiyoki 35m font
  Sanyi Sandro 65m font
  Mi van itt emberek… Tonnyó eléggé befosatta a boardot. Lehet lófej volt Emenalo ágyában.

  • Endy919

   Van Gyík megint honnan került elő , és minek?

   • kormolar

    Zouma, Terry elmegy(előbbi kölcsönbe valszínűleg..) ezért kell középső védő és Bonuccit nem biztos h meg tudjuk venni…nem árt a magas játékos hátra(Aczpit könnyen lefejelik)…

  • Diego Costa

   Ezek a hírek már jobban tetszenek.

   • kasata91

    Így akkor 80 sem sok érte 😀
    Csak tudnám mit akarhat Tonnyó a kampó orrútól…

    • Courtois-tól szerintem, hogy maradjon 😛

     :))

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Utoljára olyat olvastam, hogy akkor enged a 200k-ból, hogyha Romelu haverjával spanolhat az edzéseken.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Kell a minőség, csak akkor ezt az Aké-Kriszti párosból fogja valaki megszívni.

 • Endy919

  Ha az Arsenal tényleg elviszi Kazettát , ráadásul 50-ért(ojróban) , akkor morci leszek.

  • gorkaf78
   • kormolar

    skysports eurot ír…

    • gorkaf78

     Igen, ott 44 m Fontról van szó. Kicsit utánanéztem, idén volt egy 45/37-es mutatója (meccs/gól), ez nem is rossz.
     De szerintem Conte más típusú csatárt keres.

     • kormolar

      igen csak a Lyon,Marseille,Nice,Monaco,PsG csapatok után akkora szakadék van…azért egy Metz-et ezek a csapatok 5/4-szer megvernek legalább 2-vel…szal a statisztika ilyen szempontból azért csalóka

 • Diego Costa
 • Diego Costa
 • Conte alvó ügynököket helyez a riválisokhoz 🙂

  Juventus scouting manager Javier Ribalta leaves to join Manchester United’s backroom staff

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Nem tudom hova akarjuk tovább rombolni a MU-t Mou odaküldése után. #a.blog.fele.triggered

   • Diego Costa

    Mou csak a kezdet volt. Matic a következő. 😀

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Ahogy lentebb is írták a Fellai-Matic páros egy Rooneyval megspékelve igazi WC (worldclass mielőtt rosszra gondolna bárki is)

     • Diego Costa

      Rooney valószínűleg nem lesz ott. 🙂

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Kár pedig akkor a Sláger Tibó-Bunyós Pityu- Fásy Ádám nyugdíjba mehetne már.

       • Diego Costa

        Ha elárulod biztos kézenfekvő lesz, hogy a válaszod miként kapcsolódik az előző kommentemhez. 😀 Addig a sötétben tapogatózom.

        • Bukkakebáró Idemitirjak

         A “művészurak” alkották a Mesterhármast, erre pályázna elöző trió

         • Diego Costa

          Ááááá 🙂 Ezen az összehasonlításon nem tudom, hogy ki haragudna meg jobban. 😀

     • Sandic

      És még lehet Willianról sem mondtak le.

  • Pedig bekunk kene vmi ilyesmi agy, Emenaloek total leepitettek a scout rendszerunket, valami 10edere csokkentettek a korabbi letszamot is. Azert ez a transfer ablakokban is elegge megmutatkozik azt gondolom.

 • myheartisblue

  Allitolag a MANU szóban megegyezett Maticcal. De miert? Miert eri ez meg Maticnak vagy egyaltalan nekunk. Nem rossz szezont futott, jatszott eleget, balhe nem volt? Csakmert Mourinho? Vagy neki is kiadta a utjat Conte? En birom a szerbet es zavarna ha a bocisokhoz menne.

  • kasata91

   Ha választani kell hogy ő vagy Fabregas maradjon, akkor jó döntés.
   Ha meg jön Bakayoko (deminek?) akkor 3 ütköző romboló totál felesleges.

  • Endy919

   Mert jön a helyére Bakayoko és már fele annyit sem játszana ?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Plusz a José bajnoki szezon óta ős is eléggé árnyéka csak önmagának és ha újra teljesíteni akar lehet az új környezet és szerepkör segíthet ebben. A jelenlegi Matityot egy Bakayokora cserélni szerintem is nyerő ötlet.

    • myheartisblue

     Mert mit tett le Babayoko, hogy egy eletbiztositas? Volt egy jo szezonja a francia ligaban? Nem azt mondom, tehetseges jatekos nagy potenciallal, Te Matic tapasztalt jatekos PL teren aki már egy ideje a Chelseaben van.

     Matic ide szezonja is remek volt szerintem. Nem ertem miert akarunk mindenki helyett egy újabb bizonytalant. Hazardnak is milyen gyenge szezonja volt az elozo, a mostami meg bomba.Meg pont egy potenciális rivalist erositeni a Maticcal, Nah az szerintem meg nem nyero otlet.

     • Endy919

      Volt pár jó meccse Maticnak , de amúgy egyáltalán nem volt jó szezonja . Meglőtte a szokásos bombáját és ennyi. Egyetlen skillje a magassága . Ezzel szemben Bakayoko sokkal labdaügyesebb játékos ,így a támadók akkor is kaphatnának némi támogatást középről , ha Cesc nem játszik . Ráadásul jobban is szerel .

      Másik dolog , nem akarunk mindenki helyett egy új játékost , de ha az adott poszton lehetőségünk van erősíteni , akkor miért ne tennénk?

      • myheartisblue

       A szezonbeli 9 assistja meg csak ugy megtermett, nemde? Szerintem Maticnak most jo szezonja volt es tovabbra sem most vallnek meg tole, ha valami inkabb telen.

       A raadasul jobban is szerelt pedig nem tudom milyen osszehaeonlitasra alapozod? A labdaugyesebb az valid.Babayoko pedig tovabbra sem eletbiztositas h erosites lesz.

       • Sandic

        Maticnak akkor ment nagyon, amikor bejött 3-4-3, és az elején 3-5 gólokkal vertük az ellenfeleket. Kb. Costával egy időben ő is visszaesett (nem olyan látványosan és drasztikusan, mint ő). Az ilyen típusú játékosokra szokták mondani, hogy egy dimenziós játékos. Amíg nem volt Kanté, Fabre mellett jobban kitűnt a védekező munkája, de Kanté mellett már egyértelműen eltörpül. A másik gond, hogy kevés támogatást kapnak a támadójátékosaink a középpályáról, mert sem Kanté, sem Matic nem az a kimondott varázsló. Kell tehát egy kicsivel sokoldalúbb játékos, és talán itt jön képbe Bakayoyo (vagy jött volna képbe Tolisso, ha nincs a Bayern). Kanté-Matic párosból nem kérdés, hogy melyiket kell inkább kivenni. Ahogy írod, Bakayoyo sem egy életbiztosítás, de meg kell próbálni, és ha nem válik be, még mindig ott lesz Fabre (reméljük). Ha meg beválik, Matic szerintem szépen lassan Mikel sorsára jutna. Ha most eladják, szerintem még elfogadható összeget kaphatunk érte (saccperkábé 25 millát tippelek), ami fedezi a Bakayoyo üzlet jelentős részét.
        Muszáj lesz eladni is játékost, épp a Britannián írtam, hogy ha megvesszük a Lukaku-Alex Sandro-Bakayoyo-VVD kvartettet, az nagyjából 200 millába fog fájni, és akkor még ott a jobb WB, esetleg jobb szélső kérdés is.

      • “Sokkal labdaugyesebb jatekos” ez brutalis tulzas, mindketto eleg darabos.

      • myheartisblue

       Tovabba:

       Nemanja Matic, Premier League, 2016/17:
       Goals: 1
       Assists: 7
       Pass completion: 88%
       Key passes: 20 (0.67 per 90 mins)
       Chances created: 27 (0.9 per 90 mins)
       Tackles won: 37 (1.24 per 90 mins)
       Take-ons completed: 31 (65.96% success)
       Aerial duels won: 38 (60.32 success)
       Interceptions: 55 (1.84 per 90 mins)

       Tiemoue Bakayoko, Ligue 1, 2016/17:
       Goals: 2
       Assists: 1
       Pass completion: 87%
       Key passes: 14 (0.57 per 90 mins)
       Chances created: 15 (0.61 per 90 mins)
       Tackles won: 56 (2.27 per 90 mins)
       Take-ons completed: 54 (67.5% success)
       Aerial duels won: 57 (62.64% success)
       Interceptions: 54 (2.19 per 90 mins)

  • Nem hiszem, h annyira a szive csucske lenne az a Jose, aki egyszer be majd lecserelte egy meccsen 😀

   • José hozta vissza ide, 3 evig dolgoztak egyutt . Szerintem semmi gond nincs köztük.

  • Sandic

   Nem ezért lépett vissza a Pool a Van Dijk üzlettől? Hogy van az, hogy egyszer meg lehet egyezni a játékossal előre, máskor meg nem? Nem volt róla hír, hogy a MU nyújtott volna be hivatalos ajánlatot Maticért.

 • kasata91

  Mai kedvenc pletykám, hogy Carrasco 40 millióért veszi fel a bőrgatyát. Sírva fakadok ha ennyiért elengedi az atletico és nem megyünk rá.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Pedig nem is ér többet. Kíváncsi vagyok az indokaidra! 😀

   • kasata91

    Szép a szakálla 😀

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Akkor jöhet Sterling is 😀

  • Diego Costa

   Nem fog elmenni, de egyébként nem is kell. Aurier sokkal jobb opció. Conte a fizikum megszállottja( Bakayoko, Lukaku, Van Dijk) Aurier illene is ebbe a rendszerbe. Nem kerülne csillagászati összegbe. Balhézni itt mondjuk nem balhézhatna, mert Conte végezne vele, de ezt leszámítva tökéletes igazolás lenne.

   • balazsh

    Az ugye tiszta hogy Carrasco balszelso tamado Aurier meg jobb oldali vedo?

    • Diego Costa

     Köszi, hogy mondod… Carrasco jobb oldalon is tud játszani, amikor láttam ott tolta. Balon meg van egy Hazard, tehát akkor még inkább nincs szükség rá.

    • xDD

  • Egyetertek

 • atti26

  Szevasztok!
  Régi olvasó, új hozzászóló vagyok!
  Jó írás, ami a pletykákat illeti szerintem bízni kéne a vezetőségben, csak összeraktak tavaly is egy BAJNOKCSAPATOT! (Igaz a legnagyobb húzásuk Conte volt 😉)
  Ui.: Remélem megmarad a blog!!!

  • Endy919

   Isten hozott 🙂

  • mohacsia

   Ez inkább Conte érdeme volt, az előző két átigazolási ablakra nem lehetnek büszkék a boardnál. Plusz, amit mindenki sérelmez, hogy sportot űzünk belőle, hogy eladjuk a tehetséges játékosaink visszavásárlás/elővásárlási opció nélkül, mert mi nem bízunk meg annyira bennük, hogy az első csapatba rakjuk. Utána meg lehet kuncsorogni egy Evertonnál, hogy ugyan már ne kérjetek 100 millát Lukakuért. Ugyanezt el fogjuk játszani Akéval, Zoumával és Chistensennel is.

   • atti26

    Azért írtam, hogy Conte volt a legnagyobb húzásuk!
    De azért szerintem a board nem végzett olyan rossz munkát, hiszen a tavaly nyári igazolásukból végül is hárman alapemberek lettek!(Luiz, Alonso, Kanté)

    • Diego Costa

     Kanté ebből a szempontból nem volt kérdéses. Jól játszott, sokan is akarták és nem is az utolsó nap jött. Luiz Conte meglátása miatt szerepelt ilyen jól, 4 védős rendszerben azért nem volt hibátlan korábban.

     Ez a két igazolás (is) szerencsék volt. Mondhatjuk azt, hogy jól igazoltuk, mert alapemberek stb, de ez inkább köszönhető a szerencsének, min a tudatos tervezésnek. Ha alapembereket igazolsz, akkor azt az utolsó napra hagyod? Nem. Ez alól az az egyetlen kivétel ha egész nyáron bombázgatod egy ajánlattal a klubot és az az utolsó nap elfogadja.

     Ha már Alonso szóba került. Ő is félmegoldás volt. Conte ismerte a Seria-t illetve tudta, hogy ott gyakori a 3 védős rendszer, így jobb híján leigazolta őt.
     A hírek szerint nagyon szeretnénk leigazolni klubrekordot jelentő összegért Sandro-t. Ez is azt bizonyítja, hogy azért nem akkora alapember, ha a következő évben 70 millióért akarnak arra a posztra erősíteni. Sandro esetében már sokkal tudatosabb építkezés fedezhető fel. Szeretnénk leigazolni valakit (nem az utolsó napon), aki az egyik ha nem a legjobb a posztján. Remélem látod a különbségeket. A klub látja, hogy hozni kell valakit, mert egyrészről nem vagyunk meg darabra másrészt azon a poszton erősítésre szorulunk. Észleli a problémát és mindent megtesz ennek az orvoslására.

     Luiz ügy ugyanez. Tavaly Koulibaly-t nyaggattuk egész nyáron, majd mikor kiderült, hogy nem fog menni, akkor gyorsan Luiz-hoz nyúltunk. Ő is csak egy B opció volt legjobb esetben. Most pedig Van Dijk-et célozzuk, Bonucci-val is próbálkozunk a hírek szerint. Több célpont, gyorsann ügyintézés. Megint az előrelépés fedezhető fel.

     • atti26

      Ez is jogos, de ha azt nézzük, hogy Eb volt és mennyi ideje volt Conténak felmérni a csapatot, azért a végén jól sültek el a “pánik igazolások”! Azt nem mondtam, hogy bomba igazolások voltak, de meglett találva mindenkinek a helye, ami rossz játékosokkal nem ment volna!

    • sztem ezekbol csak Kante volt a vezetoseg (Emenalo) igazolasa. A tobbi Conte kerese volt, persze ugy, h Luiz az utcso last minute opcio volt es lehet, h a board javasolta, h akkora probaljuk meg ot.

  • kormolar

   Conte-ba inkább bízok mint a board-ba … 🙂

   • atti26

    Én bízok mindegyikben, hiszen a tavalyi igazolásaink még tuti nem Conte kérésére jöttek!(Luizban biztos vagyok :))

    • Diego Costa

     Miért ne lett volna az övé? Lehet, hogy épp egyeztek az elképzelések, de annyira nem ellenkezhetett. Bonucci-t akkor nem szerezték meg neki, Luiz pedig jó alternatívának tűnhetett. Képességei megfeleltek a 3 védős rendszerben elvártaknak.

  • Diego Costa

   Amit elértünk, azt a vezetőség tevékenység ellenére nem pedig annak okaként értük el. Kanté az egyedüli olyan igazolás, ami jó volt. Ne mondja azt nekem senki, hogy az a helyes mentalitás, hogy az utolsó nap igazolunk gyorsan két embert. Sokan takaróznak ezzel, hogy hát bajnokok vagyunk szóval minden rendben. Tavaly az átigazolási időszakban egyáltalán nem működtek jól a dolgok és ha nincs Conte lehet, hogy most is az lenne. Ha nem olvastam volna korábban olyat, hogy nagy jövés menés várható illetve nem vártam volna ezt én is, akkor joggal gondolhanám, hogy ez az átigazolási időszaki pezsgés Conte érdeme. Állítólag ultimátumot adott a vezetőségnek, hogy ha nem lesznek átigazolások, akkor nem írja alá az új szerződését. Ennek bőven lehet alapja, hiszen ilyen okok miatt jött el a Juventus-tól is. A mostani hírek (Sandro, esetleg VVD) valóban már jók, de nem volt mindig így.

 • Gabor1092

  Wilkins szerint hiba lenne megvenni Bakayoko-t, mert meg kellene adni az esélyt Chalobah-nak, és ezzel én teljes mértékben egyetértek. Szerintem ha megkapja a bizalmat, tartósan jó és hasznos játékosa lehetne a csapatnak.

  • atti26

   Szerintem ha Chalobah bizonyít az edzéseken akkor fog lehetőséget kapni, hiszen elméletileg Bakayoko ékezik – Matic távozik!
   Akkor lesz egy Kanté, Fabregas, Bakayoko hármas és a fiatalok és még azt sem tudjuk jövőre milyen felállásban akarunk játszani!
   A Bl miatt tuti hogy nem csak a “hármas” fog játszani, a következő szezon megmutatja Conte mennyire tudja forgatni a csapatot, nem lehet majd mindig ugyanazzal a 11-el kiállni!

  • gorkaf78

   Nézd, szerintem mindannyian azt szeretnénk, hogy az akadémia neveltjeivel legyen tele a kezdőcsapat. Viszont a klubnál eredménykényszer van, ami jelentősen megnehezíti a fiatalok beépítését. Komplett, azonnal bevethető játékosokra van szükség. Gondolom Conte látja az edzéseken nap mint nap, hogy mit bízhat a jövőben Chalo-ra. Ha rászolgál a srác, én biztos vagyok benne, hogy az olasz megadja majd neki az esélyt a bizonyításra.

   • Blotunga

    Azért elég vagáyn meccseket hozott le, amikor lehetőséget kapott. Főleg ha mondjuk összehasonlítod Lótuszkával. Azt adom, hogy még nem teljesen kiforrott játékos, de már csak egy kis lépés van addig. Én inkább megtartanám, minthogy egy másik bajnokságból hozzak valakit, aki valószínűleg csak a játékpercei tekintetében van előrébb egy francia bajnokságban!

 • Lajos Berta

  Hallo!
  Valakinek valami hire JT jovojerol?

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Aston Villa, csak Terry múlik már, de 80% hogy menni fog.

   • Lajos Berta

    Kocce!
    Legalabb (valszeg) nem lep palyara ellenunk!:)

   • mohacsia

    DE MIÉRT?

    • (nyugi, bár sosem lesz elég jó semmi opció, de ugyanúgy lehet még az Swansea, Birmingham, WBA, vagy akár a Bombi, stb

     Terry is said to have received offers from West Bromwich Albion, Aston Villa and Birmingham City, with the latter prepared to make him their highest-paid player ever, while Swansea City also recently joined the chase for the experienced centre-back.

     De a hírek szerint visszadobta az összes ajánlatot eddig Angliában, mert min heti 100K-t akar keresni, ennyit pedig senki nem adna neki, szóval az új cél az USA, ahonnan ennél jóval magasabb fizuajánlatokat is kapott, a SUN pedig már azt is megszellőztette két napja, hogy a távol kelet is képben van)

     • Lajos Berta

      Akkor a tavol keletre nem megy, lehet holnap fogadok is ra £10-tal!:D

      • mondjuk igen, ez SUN színvonal, ott egyedül Katarban van pénz, oda viszont most senki nem megy a politikai helyzet miatt. Szerintem MLS lesz ebből.

     • mohacsia

      Tuti kisül az agyam, ha a champoba igazol. A helyében tuti amerikába mennék.

      • szerintem is MLS lesz a vége. Jobb is lenne mindenkinek. Azért a szezon nagy részét csak sérüléssel küszködve hozta le, 36 éves, hiába a forma, egyszerűen itt, egy champoban pláne, ahol a fizikum kell, már csak égetné magát, amcsiban meg jó pénzért lehozhat még 1, talán 2 tűrhető szezont… ott, ahol Miazgák a kitűnő fiatalok, nem lesz nehéz dolga.

  • Diego Costa

   A következő csapatokkal mind szóba hozták: Bournemouth, WBA, Aston Villa, Birmingham.

 • Endy919

  Ha már annyira CB-t akarunk igazolni , akkor inkább jöjjön Virdzsi mint , Bonucci , mert nagyon hasonló típusu játékosok (masszívan védekeznek , jól fejelnek , jóban vannak a labdával és jól is látnak a pályán) , ráadásul a holland 5 évvel fiatalabb.

  Csak engem nagyon zavar ez a fél éves sérülése. Tud róla valaki valamit bővebben ? Már fitt?

  • még nem, kb 2 hete játszottak a Hollandok WC QC meccset a Luxemburgok ellen, és még a keretben sem volt, mondván még nem fitt.

   • Endy919

    azigen. szalag szakadás , vagy mi volt neki?

    • bokatörés, picit rosszabb, mint Hazardé elvileg… Elvileg ebben a hónapban kezdett edzeni, de mivel január végén volt a baj, kihagyott 5 hónapot. Pont minden, csak nem fitt. De ha leigazolnánk, a pre-seasont már végignyomhatná.

     • Endy919

      Hanyagoljuk szerintem inkább a CB vásárlást…

      • legyünk őszinték: úgysem fogjuk. Ez persze nem jelenti, hogy hozunk is valakit, de 3 CB-vel toltuk le a szezont, és volt soványság, most pedig jön a BL is. Én is azt mondanám, hogy az Azpi-DL-Cahill sor mögé/mellé teljességgel jó a Zouma-Christ-Aké sor, de Conte ha van egy kis esély is rá, úgyis kitapossa Bonut a boardból, ha meg nem, akkor VvD-t. És talán egy figura kettejük közül nem is árt, bár én a tapasztalat -BL- miatt inkább Bonuccit venném, ha már választani lehet.

       • Blotunga

        Én meg pont nem szeretem a 30 fölötti védőket ha folyamatos a terhelés. Oké, hogy rengeteg tapasztalat, jobb helyezkedés meg minden. De fizikailag akármikor kipukkanhatnak. Nálunk is pl a végére nyúzott volt Cahill és Luiz is, pedig lényegében csak a bajnokságban kellett helyt állni. Viszont Zouma még nem 100%-os, Christ nem játszott a PL-ben sem, Aké meg CB beugrónak jó, de nem föltétlen az az ideális neki. Úgyhogy csak kelleni fog 1 valaki…

        • “Én meg pont nem szeretem a 30 fölötti védőket ha folyamatos a terhelés. Oké, hogy rengeteg tapasztalat, jobb helyezkedés meg minden. De fizikailag akármikor kipukkanhatnak”

         Erre csak annyit tudok mondani, hogy nézd végig az utóbbi 10 év BL győzteseit, vagy akár a döntős csapatokat, hány helyen volt fiatal CB páros. Nem mondom, hogy bárhol is 30+-os volt a pár, de azért sehol nem látsz olyat, hogy legalább az egyik védő nem rutinos, tapasztalt CB, de többnyire mindkettő az. A “többnyire”-t is főleg azért kell beletenni, mert a Real most nyert az elmúlt 4 évből háromszor és Varane pedig a BL-ben a kezdőben világított, de ő pedig kihagyta a bajnokik nagy részét, szóval még ő is félig említhető. Őt leszámítva viszont nehéz lesz 28 év alatti játékost (CB) találni…

         • Blotunga

          Ez így van persze. De a 27-30 az tökéletes CB-be, a 31-32 meg már kifutóban van. Fiatalabbaknak lényegesen kevesebb a tapasztalat, meg úgy általában az érettség. Na de nem lehet 2-3 évenként CB párost venni, úgyhogy még mindig inkább a fiatalabbak fele hajlok, akik egy tapasztaltabb társsal, vagy akár egy hasonló korú társsal is beletanulnak és beleszoknak a dolgokba. Tegyük fel két fiatal CB-vel toljuk végig a honi kupákat, a többire meg maradnak beugrónak. Szerintem egy ilyen fogással jövőre már ki is lehetne váltani az Cahill-Luiz páros egyikét a kezdőből. Én személy szerint ennél jobb megoldást nem látok, mivel már láttam, hogy mire képes Zümike is, ha tényleg összeáll a kép.

        • Diego Costa

         Honnan láttad, hogy nyúzott volt Cahill? Luiz meg nem nyúzott volt, hanem sérült. Biztos, hogy nem pukkannak ki, heti 1 meccsel, főleg nem egy Conte csapat, aki hírhedt a kemény fizikai felkészítésről. A BL-el más lesz a helyzet, de azért annyira nem kell felfújni ezt a fizikum dolgot. Jól esik a pihenő néha (főleg mondjuk egy decemberi dömpingnél), de azért nem fognak összeesni a fiúk.

       • Diego Costa

        ” Azpi-DL-Cahill sor mögé/mellé teljességgel jó a Zouma-Christ-Aké sor”

        Ezzel a névsorral neki vágnál a BL-nek, úgy hogy abban nem csak szerepelni szeretnél, hanem meg is nyerni azt?

        Zouma-nak kell a kölcsön és nem érzem azt, hogy a illene a 3 védős rendszerben, ebben a felállásban jól kell bánni a labdával a védőnek és Zouma ebben nem annyira erős. Cristensen abszolút jó, cserének már már túl jó. Aké is tehetséges őt is szívesen elnéztem volna második számú LCB-ként. Egy védő mindenképpen kell (remélem VVD-t sikerül leigazolni). Cahill-től pedig meg kéne szabadulni, bár ez úgysem fog bekövetkezni sajnos.

        • mohacsia

         “Ezzel a névsorral neki vágnál a BL-nek, úgy hogy abban nem csak szerepelni szeretnél, hanem meg is nyerni azt?”

         Igen. Egyetlen probléma a három úriemberrel, hogy már a mienk a játékjoguk és nem kell értük 60 millát fizetni.

     • az durva, en total azt hittem terd, hogy ennyi ideig tart.

 • gorkaf78
  • Endy919

   Viccnek is rossz

  • mohacsia

   Kár, nekem nagy kedvencem. 2-3 éven belül elviszi valamelyik nagycsapat és köszönik szépen a nevelést meg HG statust.

   • gorkaf78

    Benne én is látok perspektívát. Remélem, hogy ez csak egy kacsa, meglátjuk…

    • myheartisblue

     Nem tunik a kacsanak. Sot megertem Ot. Watfordban nagyot ment mi meg hazahuztuk lejegeltuk. Mit vartunk.
     Ps.: Bebaszva kommentelek mint Endyfiu szokott puszipa

     • gorkaf78

      Ahhoz képest elég összeszedetten írsz. 😀 Endyhez mindig kódfejtő is kell, ha részegen kommentel. 😀

      • Endy919

       A részegségnek vannak stádiumai !

       Nem szabad mindent egy kalap alá venni. 🙂

       • myheartisblue

        Uuf Hat meg ide is irtam..Nem tudom melyik statuszomban irtam annyi viszont biztosra megmaradt estembol, hogy kivanosra ittuk magunkat es a korulmenyek ugy hoztak h egy tuzoltokocsiban szexeltem a parommal 😂😂

        • Sandic

         Biztos, hogy a párod volt, és nem a locsolócsőbe dugdostad?

         • mohacsia

          Arról nem is beszélve, hogy párja a cipőmnek van! 🙂

        • annyira nem volt égő az a komment, hogy tűzoltókocsit kelljen hívni 😛

        • mohacsia

         Múltkor is te voltál, aki eldicsekedett, hogy hogyan dugott vagy az másvalaki volt? Csak kérdezem, hogy tisztán lássam , hogy ez egy ilyen egyéni perverziód vagy közösség szinten haladunk ebbe az irányba?

        • Bukkakebáró Idemitirjak

         Tűzoltó mellé ha befigyel a bohóc is akkor lenne igazi cirkusz.

      • a Watfordot a Bombival azért csak sikerült összetéveszteni, bár ezt nem írnám az ital számlájára 😀

       • Endy919

        A Watfordban is villogott 🙂

        • “Watfordban nagyot ment mi meg hazahuztuk lejegeltuk”
         Hmm.

         • Endy919

          Okok. Fáradt vagyok . Benéztem . Elismerem 😀

          • mohacsia

           Az ivás fárasztó, ezt aláírom.

          • Endy919

           Szárazon vagyok :-/

          • mohacsia

           Én nem, elkezdtem egy üveg bort és nem tudok lejönni róla annyira fasza.

          • Endy919

           Egy jó üveg bor mindig jó.

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Az alkohol öl, butít, és nyomorba dönt

  • adam10

   20 millió fontért bárki vihetné.

   • Gabor1092

    Így van, és ha tényleg jön VvD vagy Bonucci még hátrébb kerül. Mondjuk remélem lesz olyan okos a vezetőség hogy rak bele egy visszavásárlási záradékot mert szerintem rendszeres játéklehetőséggel 2-3 éven belül már bőven felnő majd a feladathoz. Szerintem nincs vele gond CB-ben se, illetve univerzális játékos aki tud védkőként középen éa val oldalon valamint középpályán ia játszani

   • Endy919

    Azért neőrüljünk már meg …. Zümi kölcsön , Akét eladjuk , és marad 4 védőnk HA érkezik Virdzsi vagy Bonu + Christensen aki szintén kérdéses még.

    • Blotunga

     Te se tudsz semmit! Zenzoval és velem állhatsz be a sorba! 😀

    • adam10

     Jó de 20 millió font az 20 millió font, nemsok védőnkért tudnánk ennyi pénzt elkérni, rádásul Ake nagyon periférián van.

     • Blotunga

      De miért kellene eladni? Eladod 20-ért és veszel 40-ért egyet? Ez ám a logika. Vagy még jobb, ha 2 év múlva veszzük vissza 60-70ért!

      • adam10

       Eladom 20-ért a periférián lévő játékost, és veszek 40-ért egy 1st choice játékost. Ez a logika. Eladok valakit, akire nincs szükség és veszek olyat, akire van.

       • Blotunga

        Ez logika lenne, ha tényleg így állna a dolog. De mivel egy nem sokkal jobb emberre cserélnéd(ha egyáltalán), ráadásul/valószínüleg semmi PL tapasztalattal, ráadásul létszámban is alig vagyunk meg, ez minden csak nem logika. Az anyagi vonzata meg ezek mellett…

        • Sandic

         Azért ez így nem igaz. Jelen pillanatban mind VVD, mind Bonucci előrelépés lenne Akéhoz képest, igenis sokkal jobb emberre cserélnénk. Azért Aké sincs eleresztve PL tapasztalattal, játszott 1,5 szezont kölcsönben az első osztályban. VVD sokkal inkább tapasztalt PL terén, Bonucci meg bőven kárpótolná nemzetközi tapasztalattal és rutinnal a PL eddigi hiányát.
         Egyébként én VVD-re szavazok, fizikálisan is sokkal jobban beillik CB-nek a csapatba, mint Aké, és jó korban is van. Nincs nekem semmi bajom Akéval, még csak nem is akarnám minden áron eladni, de azzal a felvetéseddel akkor sem értek egyet, hogy nem lenne jobbra cserélve Aké.

      • Diego Costa

       Abból a szempontól örülök, hogy ott legalább játszana és fejlődne. Ebben a korban ez elengedhetetlen. Annak is “örülnék”, hogy Cahill padozna, mert addig se játszik. A legjobb persze az lenne, ha Cahill helyett Aké padozna, mert ha csak a játékos képességeit nézem, akkor ez lenne a helyes. Bonyolult dolog ez, mert a sok oldalról lehet közelíteni. A nagy “boldogság” közepette ha meg azt mondom, hogy eladjuk Aké-t Gary Cahill meg továbbra is a csapat tagja marad, akkor végtelenül szomorú leszek. Meg akkor is, ha eladjuk visszavásárlási lehetőség nélkül.

      • Sandic

       Ugyanúgy, ahogy Lukakuból sem lett volna senki, ha nálunk marad, Akéval is ez lenne a helyzet. Valamilyen formában el kell engedni, vagy kölcsön, vagy végleg. De a kölcsön sem megoldás a végtelenségig. Azért egy kölcsön játékossal biztos vagyok benne, hogy nem úgy bánnak, mint egy saját játékossal.

       • Blotunga

        Na ingen, de egy csapattól nem várhatod el, hogy a saját érdekeit háttérbe szorítsa a játékos miatt. Biztos, hogy neki az ideális a folyamatos játék lenne, de arra perpill csak egy eladással van lehetőség.

     • Endy919

      Szezon közben jött vissza , nem nyomta végig a csapattal a felkészülést . stb …. ha maradna valszeg 1.számú csere lehetne .

      Az a 20m meg mire jó ? Hogy keressünk érte helyettest ?

      • adam10

       De akkor Christensen? Inkább ő lehetne 1. számú csere. És akkor még nem vettünk semmi komoly nevet. Aké az utolsó a sorban, miért ne csináljunk belőle pénzt, kérdem újra?

       • Endy919

        Eladjuk Akét , Zümit kölcsön adjuk és marad négy emberünk(Cahill,DL,Azpi,Christensen) 3 posztra és BL-es szezonra. Ebben mi a logika? Ha érkezik Virdzsi/Bonu , az akkor is csak 5 ember , ami kevés.

       • Blotunga

        Aké egy több poszton bevethető játékos, nem csak CB-ben használható. Játszhat szélen vagy a védelem előtt is. Kövi szezonban meg van BL, PL, FA és Ligakupa, amit nem 1 cserével nyomunk végig, bármennyire is nem szokták a védelmet rotálni. De hogy összben nézzük a dolgot, szerinted fogunk igazolni középhátvédet, középpályást, szélsőt(kettőt) és csatárt is? Mert szerintem max 3 igazolásra számítok és akkor még nem említettük az esetleges távozókat.

        • adam10

         Szerintem Bakayoko és AlexSandro várható (remélhető) érkezésével Ake lehetséges posztja csak a CB-re redukálódik.
         Egyébként az átigazolási hírek egyelőre arról árulkodnak, hogy igen, keresünk embert mindegyik posztra amiket felsoroltál.
         A többit meglátjuk, sok múlik azon, hogy VvD/Bonu kaliberű CB-t igazolunk-e, ill., hogy Christensen illik-e Conte elképzeléseibe. De továbbra is azt gondolom, hogy Aket 20 millió fontért hiba lenne nem értékesíteni.

         • Blotunga

          Hát igen, ha a csillagok együttálása lehetővé teszi, vagy épp okot ad rá, akkor el lehet adni 20ért. DE ezek nem átigazolási hírek, hanem pletykák! És ha jön egy szem CB, akkor is kell minden CBre egy csere a keretben. Mert ugye terhelés, esetleges sérülések, taktikai változtatások mind mind ezt indokolják.

         • Diego Costa

          Értékesíteni nem lenne hiba, ha legalább teszünk visszavásárlási opciót. Aké nagyon tehetséges, ha pedig végleg megválunk tőle (amit sajnálnék), akkor biztosítsuk opciós jogot vagy valamit. VVD érkezésével ő lenne a kezdő és Aké lehetne a csere, Cahill meg mehetne. Ez lenne az ideális.

          Christensen tökéletesen illik Conte filozófiájába.

        • Diego Costa

         “De hogy összben nézzük a dolgot, szerinted fogunk igazolni középhátvédet, középpályást, szélsőt(kettőt) és csatárt is?” Igen.

         “Mert szerintem max 3 igazolásra számítok és akkor még nem említettük az esetleges távozókat.” Ne viccelj már. Csak három. Annyi érkezőnk már most van. Caballero, Lukaku, Bakayoko. Ebbe nincs benne Sandro és a védelmet sem erősítettük meg senkivel. Costa helyettese lehet Lukaku, de ezen felül sem kizárt, hogy jön még valaki. Bats-el ki tudja mi lesz, 1 év kőkemény padozás után most számítani második csatárként rá? Nem tudom… Szerintem Conte egy nagyon flexibilis csapat kialakításán dolgozik. Egy olyanon, ami tud 343 424 352 felállásban is játszani, amit az ellenfélhez vagy éppen a meccs alakulásához tud igazítani. Fabre minden előnyét és hátrányát kihasználva feldob egy 352, ahol a francia fiúk cipelik a zongorát a spanyol meg játszik rajta. Ha vezetünk vagy éppen BL előtt pihentetni akarja Fabre-t akkor 343 stb. Ha pedig az állítólagos kedvenc hadrendjével (352) akar kiállni, akkor nem árt ha 3. csatár is van. Szépen levezettem, hogy miért kellhet akkor 2 csatár is, bár az nem annyira égető probléma.

         • Blotunga

          Öööö már leigazoltuk Caballerot, Lukakut és Bakayokot?! Mesélj még!

   • kasata91

    Kísértetiesen hasonlítana a dolog egy bizonyos Ryan Bertrand-éhoz.
    Anno mekkora jó deal volt egy perem embert eladni 10 millióért.
    Aztán azóta ilyen Baba Rahmanokat meg Alonsokat vettünk a sokszorosáért….

    • Mondjuk Bertrand pont jó deal volt, mert különben 3 évig rohadt volna Azpi mögött a padon.

     • kasata91

      Jobb volt hogy egy 30millios Baba rohadt ugyanott ? (Max a játékos szempontjából )

      • De a pótlásnak mi köze van ahhoz, hogy egy adott játékost megérte-e eladni, vagy sem? Baba annyival volt jobb, hogy ő vállalta a padot, Bertrand nem. Innentől nem értem, mitől lett volna jobb a padon tartani.

       • Baba sem vallalta a padot, ezert ment el a Schalkeba. Bertrandert 10m-t kaptunk, Babaert kifizettunk 27-et, azert ez valoban uberfassag volt.

        • De megint ott tartunk, hogy a Baba-üzlet az rossz üzletté teszi a Bertrand-üzletet? Mert ugye hogy nem. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Ha nem floprq szorjuk el a pénzt, akkor is pomt ilyen jó üzlet lett volna.

         • kasata91

          Egy saját nevelésű fiatalt eladni X-ért úgy hogy 3 évmúlva 3X-et ér, az utólag (mert ott és akkor ugye mind rábólintottunk, hogy jó pénzt kaptunk) okoskodva nem jó deal volt.
          És szerintem hasonlóra készülünk most Akéval is.
          Most jó pénz a 20. De ha Top5 védő lesz pár év múlva és 50-60 milliókért megy a LaLigába, akkor nembiztos.

          • De ez nem így megy, értsd már meg. Ha nálunk marad, soha nem ért volna 3X-et, mert Azpi mögött csak szorványos játéklehetőség jutott volna neki, jobb esetben évi 1.5k játékperccel. Így meg csak csökkent volna az ára. A Sotonban megkapta a lehetőséget, szintet lépett, mert Qman már az első perctől kezdve alapemberként számolt vele. Nálunk ilyen szinten soha nem fejlődött volna.
           És akkor és ott úgy adtuk el 10mért, hogy gyakorlatilag 1.5 teljes idénye volt az A csapatunkkal, az azelőtti 1 évet meg szorványos játékkal, sérülésekkel szenvedte végig.
           Aké esetében kb. akkor van értelme itt tartani, ha a fejlődésének elegendő játékidőt tudunk biztosítani. Ha nem tudunk minimum 2.5k-3k percet adni neki évente, akkor sosem fogja itt elérni azt az 50 milliós értéket, de még a 20ból is esni fog ahogy idősödik.

     • Mondjuk akar el lehetett volna passzolni csak loanra, mint Christit vagy betenni egy 25m buy-backet.

      • Loanban volt az azt megelőző két meg a 2012ot megelőző 6 évbn, elhiszem hogy ezt ő elutasította. A buybacket meg mindenkivel el lehetne sütni, annyira leszarjuk.

 • kormolar

  As per Football Italia, Chelsea could offer £60M plus Cesar Azpilicueta in exchange for Sandro – which, to be frank, would be utterly nonsensical.

  ez így nagyon nem nézne ki jól…

  • gorkaf78

   Máshol azt lehet olvasni, hogy a £60M elég a brazilért, miért adnák mellé még oda Azpit is…

   • Rammschein

    … ez elég szar deal így azért…

  • atti26

   Ez már az a szintű pletyka ami viccnek is rossz!(szerintem nincs is valóság alapja)

   • Diego Costa

    Nincs hát, ez teljesen egyértelmű.

  • Diego Costa

   Kár ilyen “híreknek” hinni…

 • Chelsea4Ever

  The Sun claim Bournemouth are preparing a £20m bid for Nathan Ake. Fans will likely be livid should the club allow such a talent to leave.

 • A Costás incidens lassan már 2.5 hete volt, számomra kicsit furcsa, hogy sem a boardból, sem a stábból nem adott senki egy összetett választ arra, hogy mi volt a klub nézőpontja és Conte main indoka ebben az ügyben.

  • Rammschein

   lehet jobb is, hogy csendben elintézik a dolgokat.

  • gorkaf78

   Szerintem megpróbálja a klub ‘agyonhallgatni’ ezt az esetet. Ha megerősítik azt, hogy Conte tényleg elküldte Costát, azzal teljesen leárazzák Diego-t, ha meg elkezdik cáfolni azt a bizonyos sms-t, akkor Costa menedzsmentjét dühítenék fel, kvázi azt állítva, hogy hazudott a branyol. Nincs jó megoldás szerintem, ezért nem csinálnak semmit. Azt is simán el tudom képzelni, hogy Conte sosem fogja nyilvánosan bevallani, hogy tényleg küldött-e ilyen tartalmú üzenetet.

   • Diego Costa

    Annyira hallgattak róla, hogy már nem is beszélnek róla. A klub egyébként nagyon okosan és jól cselekedett, amikor a semmittevést választotta. Akkor lenne érdekesebb a dolog, ha Costa valamiért mégis maradna, ha más nem januárig. (Bár erre nem látok sok esélyt.). Conte nem ködösítene ha megkérdezik tőle, maximum a tőle megszokott diplomatikus válasszal nyugtázza a dolgot.

  • ezek a dolgok a háttérben intéződnek, ott is kellett volna maradniuk, kétségkívül hiba a gépezetben, hogy Costa részéről nyilvánosságra került egy részlet az ügyből, de a klub nem akarja tovább rontani a dolgot azzal, hogy nyilvánosan foglalkozik az üggyel. Szerintem ez teljesen rendben van így. Ők tudják, intézik, “kint” pedig mindenki gondol, amit akar. Bárhogyan is történt, bármi is volt a háttérben, a klub csak ismét seggbelőné magát, akármelyik verziót is erősítené meg nyilvánosan, függetlenül az igazságtartalomtól.

 • kasata91

  Ti láttok arra esélyt hogy Cahill már ebben a szezonban kiszoruljon a kezdőből? Mert azért itt a fiatalok hirtelen nagyon elkezdhetik döngetni a kapukat. Mondjuk egy Christi, VvD, DL, Azpi, Cahill (és meg Aké is) hatosból ha senki nem hasal el a preseasonben akkor senki nem veheti biztosra a helyét,még lehet hogy a padon sem

  • Kötve hiszem, hogy csak úgy kivágjuk a kezdőből már a szezon előtt. Mindenképpen vele fogunk kezdeni, aztán ha lesz egy nagyon gödör periódusa, talán padra kerül. Szerintem Luizt előbb fogjuk beáldozni valami kapudöngető fiatal miatt,

  • Diego Costa

   Én látok, bár ebben benne van az optimizmusom is. Normál esetben, a legjobb esetben a cserepadon lenne a helye. Vagy még ott se. A karszalagról nem is mondok inkább semmit. Ha jönne VVD, akkor komolyan veszélybe kerülne a helye. Aké-val lehet, hogy egyébként nem kell számolni, mert a hírek szerint könnyen Bournemouth játékos lehet.

  • mohacsia

   A Chelsea játékospolitikáját elnézve és azt figyelembe véve, hogy Conte történetesen olasz, akiknek durva perverziójuk van az öreg játékosokkal kapcsolatban a büdös krva életben sosem lesz beépítve egy fiatal játékos sem, akit nem 100 milláért veszünk.

 • Endy919

  Felkészülést amúgy mikor kezdik a srácok?

 • Diego Costa
  • mohacsia

   A lassításnál ez nagyon kezdett hasonlítani egy fail videóra, amikor valaki szarrá töri magát…

   • Diego Costa

    Azt úgy sem raktál volna fel.:D

 • Endy919

  Elvileg a MU 40m fontot fizet Maticért . Ha drágábban eladjuk , mint amennyiért elhozzuk Bakayokot , az azért nem rossz deal.(ESPN)

  • Sandic

   Az még hagyján, de többért menne, mint amennyiért hoztuk. Én végül is támogatom, ha ő is menni akar.

   Eddig nem voltam tisztában a korával, mikor rákerestem most az előbb, csak pislogtam. Basszus augusztusban lesz 29 éves, én jóval fiatalabbnak gondoltam, olyan 25-26-nak. Ha Bakayoyo hozná legalább azt a szintet, mint ő, akkor egy k**va jó üzletet csinálnánk azzal, hogy kevesebbért igazolunk egy 6 évvel fiatalabb játékost.

   • Diego Costa

    Hogy lehet valakinek az életkorát ennyire félre lőni? 😀

    Nem tudom kivel beszélgettem már, hogy Matic üzlet mibe kerülne. Az illető 20-at mondott én 35-40. Lecseréljük és megfiatalítjuk a középpályát egy jóval fiatalabb játékosra, aki CSAK JOBB LEHET. Habár nem vagyok nagy Bakayoko fan, de ha Matic helyére jönne, az sok mindent megváltoztatna.

    Ha ehhez az üzlethez még hozzáveszed, hogy Sandro-t elhozhatjuk az Oscar- pénzből… Ez már valami.

    • mohacsia

     “CSAK JOBB LEHET”

     Menj már, te láttál már focimeccset vagy hobbiból írsz baromságokat?

     • Ő csak a blog comic relief arca

      • mohacsia

       Ezt sejtettem én is, hogy ennyi marhaság biztos csak a mi szórakoztatásunkra ír 😀

     • Diego Costa

      :DDDDD

      Erre inkább nem írok semmit.

     • Diego Costa

      Akkor légy szíves írd le Matic erősségeit (magasságon ne említsd ha kérhetem…) vagy jó meccseit. Köszi.

    • Sandic

     “Hogy lehet valakinek az életkorát ennyire félre lőni? :D”

     Már ezer éve így néz ki, semmit sem változott az évek alatt. Kíváncsiságból már Azpinak is utána néztam, hát nála is meglepődtem, hogy már mindjárt 28 éves lesz. Olyan 22 évesen vettük, hogy telik az idő basszus…

     • Frenky54

      Öregszel?:)

     • Diego Costa

      Én Hazard esetében szomorodok el a legjobban az idő múlásán. 21 volt talán mikor vettük most meg már 26… :/ Ehhez jön még hozzá a gyerek képe, így még nagyobb a kontraszt. Nem sok fiatal, jó játékosunk van, így fölösleges meglepődni. 😀

      Bakayoko simán kinéz 25-26 évesnek legalább. Az ő érkezésével lesz olyan játékos, akire pozitívan csodálkozhatunk rá az életkorára, még akkor is ha DM.

  • kasata91

   Annyiért amerre lát.

 • Diego Costa
 • Endy919

  Srácok , kéne egy kis segítség. A november 25. Pool-Chelsea meccsre mennék két Poolos haverommal . Hol tudunk relatíve jó áron jegyhez jutni ? A klub oldala kilőve szerintem 🙂

  • Miert idegenbe mesz? 😀 Mielott lebontjak az SB-t erdemes odamenni. En is most tervezgetem amugy a jegyvasarlast.

   • Endy919

    Alkalmazkodok a többséghez , de a Bridgere is készülök 🙂

  • Sandic

   “Hol tudunk relatíve jó áron jegyhez jutni ?”

   Jegyüzértől….

   • Endy919

    Épp , hogy ő dupla áron árulják 🙂

    • Rangadóra örülj, ha duplaáron kapsz jegyet, ha nincs bérletes ismerőse a poolos haverjaidnak, mert arra még Chelseas ismerős sem ad neked olcsóbban

     • Endy919

      Sajnos csak Citys ismerős , az meg nem fasza , mert a srácok csak Pool meccsre hajlandóak menni én meg természetesen Chelsea … tehát marad a Pool-Chelsea.

    • Sandic

     Ha már megy meccs, lehet alkudozni, akkor már örülnek, ha nem kell kidobni 🙂
     Most mennyi az esélye, hogy egy Pool-Chelsean az első 15 percben lesz gól?

 • Josénak elhunyt a faterja, Felix Mourinho. RIP

  • RIP hatalmas szerepe volt abban hogy Jose edző legyen

  • RIP

  • Endy919

   Nyugodjon békében.

  • atti26

   Nyugodjon békében!

  • myheartisblue

   Legyen neki konnyu a fold.Nyugodjek bekeben.

 • Kicsit megborzongott a hátam, amikor megláttam, hogy a transfermarkt latest transfere nálunk Luiz. Jó régen volt már na.

 • ‘SANDRO AGREES CHELSEA MOVE’

  Juventus defender Alex Sandro has agreed to join Chelsea, according to Corriere della Sera.

  The Italian newspaper claim the Brazilian left-back is preparing to join the Premier League champions for around £61m following back-to-back Serie A title wins in Turin.

  • Továbbá Bakagyokót 48 órán belül orvosira várják állítólag.

   • Mar mindenki Nikeban fog fesziteni valszeg a hetvegen vagy a jovoheten.

    • Gyokó és Sandro el is viszi a felhalmozott kb. 115 milliót. A hátvédet valószínűleg saját zsebből álljuk.

     • Endy919

      Akárcsak Lukaku , de az ő árának részét valszeg Diego eládasi pénzéből fogjuk mjad állni.+Caballero ingyen jön. Akk kb meg is van az az 5 igazolás , amikről pletykáltak.

      • Mennyit kaptunk Begoert? Valamint Maticbol is lehet meg penz es sajnos Akebol is.

       • Endy919

        Bego 10m font , Aké 20m font , Valamint Maticról 40m fontot pletykálnak.

        • Endy919

         Traoré szintén +19-20m

         • Tényleg, vele már kb. a 130-at karcoljuk.

          • Endy919

           Varható még valami apró Van Ginkel és Rémyből is , továbbá Solanke-Salah duóból is lecsöppen valami nekünk …+ ugye Diego.

           Van miből vásárolni hálistenek.

          • Remyt eengedjuk szerzodesebol ugy hirlik. Abrahamert is fizet majd a Swans kolcsonadasi dijat.

          • Endy919

           Ingyen elengedjük ? Vagy mi?

          • Igen.

          • Endy919

           És ennek mi értelme lenne ? Miért nem lehet kölcsön adni ?

          • Endy919

           Jaaaaa :d Már editelted. úgy olvastam először , hogy Tamyt adjuk ingyen 😀

          • 1 ev van hatra a szerzodesebol es abbol elengedjuk. Ha megint kolcsonadjuk, akkor szinten ingyen tavozik, de kesobb, nehezebben tudna mar beinditani a karrierjet. A Palace-i kitero total bukta volt neki.

          • Endy919

           De én Abrahamra értettem 😀

          • Lol

       • Begoval vagyunk nagyjából 120 körülinél, de Maticsot még nem számoltam bele. Belőle kijönne egy Bonucci, van Dijk.
        Akéban még bízok, hogy megtartjuk cb-cserének ha Zoumát tényleg kölcsönadjuk.

     • Chelsea4Ever

      Csatár jöhet majd pl Costa árából … a védő meg szerintem nem létkérdés már ha a Cahill,Luiz,Azpi,Christensen,Zouma alakzatot nézzük

      • Zouma egyelore kolcsonbe megy ugy nez ki. Fel kell jonnie erre a szintre, meg fiatal es a szepen ivelo potencialja egy eleg nagy torest szenvedett a serulesevel. Christit meg meg kell nezni preseasonben, h muzsikal, de sztem o mar kozel a kezdoszinthez (a 2 ev teljesitmeny alapjan). Azert egy top CB elkel, ha 3mal jatszunk.

  • Endy919

   Már most Karácsony van ? 😀

   • Nyugtaval dicserjuk a napot. Sandro tenyleg top jatekos a posztjan, valamint VvD/Bonucci is, de a cm/st poziciokra egyelore masodvonalas targetjeink vannak sajnos.

    • Endy919

     Lukaku azért annyira nem másodvonalas. Tény , hogy nem egy Lewa , de nála jobbat nem nagyon lehet mozdítani .

     Bakayoko pedig szintén korrekt megéldás szerintem.

     • Szkeptikus vagyok Lukakuval kapcsolatban meg mindig. Remelem pozitiv csalodas lesz (ha jon).

      • myheartisblue

       Ketten vagyunk. De legalabb van aki hasonloab latja mint En. Szerintem kicsit lusta es robosztus, aki nem egy eletbiztositas h bejon. Rossz eloerzetem van, de szivesen tevedek.

 • Eddig így állunk akkor befolyt összeg terén:
  Oscar 58 millió euró
  Cuadrado 19m
  Bego 11m
  Atsu 7 millió
  Bamford szintén 7 körüli
  Salahból lecsöppen 3m körüli összeg

  Ez eddig 105m euró. Ehhez még hozzájön Costa és Traoré ára minden bizonnyal, valamint Matic, Aké és néhány loanee is.

  • Endy919

   Ez durán 200 millió.

   De nem font az inkább?

   • Nem, ez euró.

   • gorkaf78

    58+19+11+7+7+3=105, nem 200. Hányas voltál matekból még az általános iskolában? :DDD

    • Endy919

     én már hozzászámoltam a Diego , Aké, Traoré , Matic pénzeket is 😀

     Endy mindig két lépéssel előrébb jár ! 😀

     • gorkaf78

      Costát már el is adtad? Kinek sikerült és mennyiért? :DDD

      • Endy919

       Az Atletivel lebuliztuk 😀 (még nem olasták el a mailt , de már done deal ) az ára még nem publikus 🙂

       • gorkaf78

        Egyébként szerintem picit alászámoltál, mert:
        Aké: kb. 20 m font
        Traoré: kb. 19 m font
        Matic: kb. 40 m font

        Összesen: kb. 80 millió font———-> kb. 90 millió euró a három játékosért, ebben nincs benne Costa. Érte is csak kapna a klub legalább 40 millió Eurót, így a négy játékosért befolyna kb. 130 millió Euró.

  • bilala

   csak kivancsisagbol kerdem, de oscar-t miert a mostani ablakhoz szamoljuk hozza? ertem en, hogy ugy jobban cseng, de cserebe a tavalyi merlegunk lesz a jol hangzo -24m helyett -84m

   • Mert ő januári befolyás, ergo az ffp már erre a naptári évre számolja.

    • bilala

     ja, hogy FFP. az mas. mondjuk szerintem az majdnem leszaros figyelmebe veve, a komoly szankciokat amik jelenleg jarnak erte. szamomra relevansabb a koltekezes/bevetel merleg annak meg azert logikusabb a szezonos felosztasa (illetve ha az rendben van, akkor az ugy is nagy esellyel pozitivan hat ki az FFP-re)

     • ” mondjuk szerintem az majdnem leszaros figyelmebe veve, a komoly szankciokat amik jelenleg jarnak erte. ”
      Pedig elég komoly szankciók járnak érte, kevesebb játékost nevezhetünk a BL-re, kizárás UEFA-rendezvényekről. Ezeket bőven fontosabb elkerülni, mint szezonos felosztásban következetesnek lenni.

      • bilala

       nem lettem megyozve 🙂 a kizaras jelenleg meg kizart (misoda szovicc…) 23 katekos helyett 21? azert az nem olyan nagy csapas (foleg figyelmbe veve conte rotalasi hozzaallasat). persze lehet olyan szituacio, amikor sorozatos serulesek miatt szamithat, de azert erre nem sok az esely. plusz ugyear van valami penzugyis bunti is, aminek a nagyja meg vissza is jar, ha a rakovetkezo evekben ujra jol azdalkodik a klubb. mindenestre nem azt mondom, hogy le kell szarni az FFP, inkabb azt, hogy jo ha osszesegeben jo a vasarlas/eladas merleg es akkor ugyis jo lesz az FFP is.

       • Én sem lettem meggyőzve, hogy az idényekre bontás mitől jobb. Egyikben van retorzió, másikban nincs. Egyik befolyásolja a még elkölthető összeg mennyiségét, a másik nem.

        • bilala

         ha nem feltetelezunk egy kifogyhatatlan penztarcat es cel hosszu tavon a klubb anyagi helyzetet stabilizalni/fenntarthatova tenni, akkor szerintem fontosabb (es jobban befolyaslja az elkoltheto penz menyiseget) az, hogy mennyi penz megy ki/jon be a klubb “zsebebe” es kevesbe az, hogy papiron, hogy trukkoznek, hogy megfeleljenek az FFP-nek. az idenyre bontas nekem jobban vizualizalja, hogy mennyit koltott/keresett a klub a transfereken, de lehet, hogy masok nem igy vannak ezzel.

      • PSG es a City is meguszta mindezeket eddig, pedig boven athagtak az FFP szabalyait evek ota.

       • Nehogy azt hidd, a City anno az ffptől való tartás miatt nem mozdult rá Sanchezre.
        Ezt hogy ki hogyan hágta át, erről fingunk sincs mert nem látunk bele a szponzori részletekbe, merchandisingba és stb.

 • Saville közben a Millwallé

 • adam10

  Akkor hogy is állunk? Jövő hétfőn bejelentik Alex Sandrot és Bakayokot?

  • Bakayokot elvilag mar a heten (valszeg szombaton)

   • adam10

    Én emiatt a Nike szerződés miatt gondoltam a jövő hétfőt. Szombaton dolgoznak a srácok? Nem rémlik, hogy szombaton szoktak-e bejelentgetni játékosokat.

    • Diego Costa

     Érdekes dolog ez a július 1. Még ha nem is lesz hivatalos bemutatás elképzelem, hogy ömlenek a hivatalos bejelentések a neten. We are pleased to announce the signing of….. és ezt egy nagy négyszer-hatszor… 😀

    • Hogy a pocsbe ne:)

  • kasata91

   Az öreg skinhead Vilit ne felejtsd

   • adam10

    Kabaré 🙂

 • Diego Costa
  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Pedig én reméltem hogy marad, a Pedro-Willi párossal simán felvette volna a kesztyűt.

  • Gabor1092

   Mondjuk bevonhattuk volna egy kis pénz keretében Lacazette-ért, szerintem 352-en második csatárnak bőven jó lenne

   • Sandic

    Ő már sanszos, hogy Wengeréké lesz.

  • kasata91

   Remelem volt eszuk es van Buyback

   • Fin de foot

    Froban törvényileg tilos a klubok védelmében release és buyout clause-t lefektetni.
    Hálisten csak 10M€-ba került lyoni oldalról, szemben az idétlen 24M€-s írásokkal.

    • Sandic

     Akkor szinte ingyen kaptak egy franciába jól illő csatárt. Használják egészséggel. Gondolom Lacazette pótlásának szánják.

     • Fin de foot

      Nem hiszem, Kazi maradhat még 1 évet, ő Valbuena meg Ghezzal pótlására érkezett. Az ‘senal sansztalannak tűnik a tőlük megszokott filléres számolgatásaikkal (meg Giroud kapna egy válogatott csapattársat), BVB lehet egyedül esélyes, ha a gabonit szélnek eresztik.

      • Sandic

       Giroud már idén is elég sokszor csak csereként állt be, ha meglenne nekik Lacazette, szerintem szélnek is eresztenék.

    • Ennek ellenere pedig van “first refusal” opcionk.

 • kasata91

  Olvastam pletykát hogy Tonnyó le akarja igazolni Vitolot a sevillától. Ő mit tud? Hasznos lenne?

  • adam10

   Én tavaly láttam néhány meccsen a Sevillában is meg a válogatottban is és nekem nagyon tetszett a játéka. Elég technikás, ügyes. Szerintem a spanyol liga egyik legalulértékeltebb játékosa, emiatt mondjuk olcsón el lehetne hozni. Viszont leginkább szélső, ahol azért vannak minőségi játékosaink (Hazard, Pedro, Willi) akik azért lehet nagy falatok lennének neki. Viszont ha bírja a padozást kiegészítő embernek jó lenne, óccsóér.

  • kormolar

   szerintem Pedro-Willi szintű játékos…sokkal több kreativitás nem lenne elől…

 • Lavid Duiz

  Emlékeztek Loic Remy-re? Az megvan, hogy még mindig a mi játékosunk? 😀 (Szegény!)

  • Sandic

   Már volt róla szó alább, 1 év van még vissza a szerződéséből, valószínű szerződést bontunk vele, így oda mehet, ahova akar.

 • Diego Costa
 • gorkaf78

  Itt egy vad konteó: a Bayern elviszi Aubameyang-ot, mi meg rámegyünk Lewa-ra. 😀

  http://www.dailystar.co.uk/sport/football/625270/Chelsea-Transfer-News-Bayern-Munich-Robert-Lewandowski-Leave-Gossip

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Dortmund pedig viszi Diegot, és akkor bezárul a kör!:D

 • http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2017/06/traore-transferred-.html

  Kár érte szerintem, de a klub csak tudja tán, mit csinál. Traoréban én láttam nagykeretes potenciált.

  Árról játszunk kimittudot, mert 10 és 20M euro közt olvasni sok mindent, hivatalos meg ugye nincs. Az angol oldalak egy részén a legnagyobb összeg, amit látni, az 16,75M font, a transfermarkt meg 10M EUR-t ír. Utóbbi bevallom őszintén, némileg csípi a szemem, mert az nem sok pénz érte, amilyen árak röpködnek manapság…

  • Diego Costa

   Én is így vagyok vele. 20 az meglepően sok volt, a 10 meg kevésnek tűnik. Megnéztem mennyit és 6.8 millióra taksálják. Ennek tudatában reálisnak tűnik a 10 még ha keveslem is.

   • balazsh

    Meg csak 21 eves es egy korrekt szezont lehozott az EL-dontos Ajaxban. Azert ez barhogy nezve csekely szerintem.

  • Blotunga

   Ezt az üzletet nem igazán tudom megérteni. Ennyi erővel minden fiatalt eladhatunk akiért pénzt kínálnak.

  • Endy919

   €10m plus 15% sell-on

   Ez nagyon karcsú…

  • Ez kb. aprópénz ahhoz képest, amit a totál flop Depayért adtak.

  • atti26

   Kiegészítő embernek megtartottam volna, kár érte!(Lehett ennél ő többet akart és ezért lett búcsú a vége.)
   Mindenesetre dől a lé, úgy gondolom szép napok várnak ránk! 🙂

  • WehaveNoHistory

   Abszolult, én is a nagy csapat közelébe vártam. Kár érte, amúgy is kevés a született bal lábas a csapatban, csapat körül, most eggyel kevesebb. Ha a lehető legmagasabb összeget kapjuk érte, akkor ok, amúgy keveslem a 10M érte. Lentebb is írták, legalább egy Lacazette üzletbe bevonhattuk volna.

  • The French club announced the signing on Twitter: “It is official: Bertrand Traore is Lyonnais! A transfer for €10m (£8.8m) and a five-year contract.”

   Lyon president Jean Michel Aulas also said Chelsea will earn 15 percent of any profit from a future sale of the player and the Premier League champions will have first refusal should Traore eventually move on.

   Ez igy nem rossz.

   • de, ez így rossz. Épp írtam fentebb is, hogy ennyi pénzt nullkilométeres játékosokért kapunk, Traoré pedig azért nem az.

    • gorkaf78

     Nézd, el tudom képzelni azt, hogy mivel elég sok pénzt készül épp a klub elkölteni, rá vannak kényszerítve a board-nál, hogy a Conte által nem ‘hasznosítható’ játékosokat pénzzé tegyék. Lehet, hogy a Lyon-on kívül nem jött érte más, jobb ajánlat, így oda adták el, ennyiért.
     Az is lehet, hogy a ‘first refusal option’ szerződésbe kerülése miatt engedtük el relatíve nyomott áron.

     • nem azt mondtam, hogy nem lehet “megmagyarázni” 😀 csak azt, hogy 2017-ben ez az összeg piece of shit. A first refusal meg szép dolog, kivéve, hogyha a Lyon mondjuk 5-8 évre tervez Traoréval, mert akkor meg b*szhatjuk 😉

      • Oke, de ha annyira nagy kiraly lesz Traore es nyilvan feljebb akar majd lepni, akkor akarata ellenere nem tarthatjak ott 🙂

      • gorkaf78

       Egyébként én már tudom is a megoldást hogy hogy szerezzük vissza olcsón, ha Traoré befut a Lyonban. Tehát ha sikeres lesz, akkor jövőre a Vitesse tegyen érte egy 12 milliós ajánlatot. Természetesen Traoré nagyon szeretne a Vitesse-be igazolni, de a Chelsea-nek lesz elsőbbsége, így a Vitesse által tett ajánlatot a londoni klub is kifizeti majd, így Traoré kevés pénzért visszajöhet majd. 😀

       • Endy919

        Emenalo out , Gorkaf in!

    • “the Premier League champions will have first refusal should Traore eventually move on.” Erre a reszre ertettem, h nem rossz igy. Az osszeg tenyleg nem tul magas, lehetne a duplaja is, de en meg mindig tartom, h semmi extrat nem mutatott az Ajaxban, nem egy olyan rossz tulajdonsaga van (iszonyu egylabassaga ezen a szinten vicc, 10/9 helyzetet elonzoz, osszevissza tuzel) egyelore, ami azt mutatja a Lyon nem egy kesz, rogton hasznalhato jatekost vesz, hanem egy igencsak nyers anyagot, akibol aztan majd lehet valami, vagy nem.

    • Ez mar konteo, de akar meg az is lehet, h azert ennyire alacsony az ar, mert van egy nem publikus/hivatalos megegyezes, h az a first refusal egy kicsit tobb es mondjuk 25-ert visszavehetjuk (csak ugye a francia szabalyok ezt nem engedik)

  • kormolar

   még visszavásárolhatjuk a jövőben… de h padozzon az minden de nem ideális egy ilyen fiatal tehetségnek…

   • ez oké, de akkor is 9M font? nullkilométeres játékosokért kapunk ennyit, Traoré pedig egyrészt játszott a Chelseaben is, másrészt futott egy jó szezont az Ajaxban, ahol EL döntőt játszott.

    • kormolar

     lehet h mindenképp menni akart…aztán mivel a nagy klubok nem érdeklődtek, ezért nem tudtunk nagy árat kérni érte…am ha Ajax akkor én Younes-t emelném ki onnan..nekem az EL menetelés során is az ő játéka tetszett a legjobban, és most a konföd kupán is ha játszik, akkor látszódik h van benne lehetőség…csak félek h úgy végezné mint Marin…

     • De ez nem így megy hogy valaki ajanl egy szar ajánlatot mi meg rábólintunk mert nincs más. 2 éves szerződése van még, a klubnak semmi nem _kell_ elfogadni. Ennyit mi nagyjából a teljesen kezdő Kenedyért adtunk.

    • Sandic

     A múltkor már írtam neked, hogy eladni nem tudunk játékost (kivétel Oscar és Luiz). Itt az újabb példa rá, egyértelmű, hogy ezzel az üzlettel sem mi jártunk jól. De erre megint kontrázhatod azt, hogy valószínűleg volt hasznunk rajta, és nem érted mi a baj ezzel az üzlettel…

     • Volt hasznunk rajta, mert ingyen jött, de attól ez még szerintem egy rossz üzlet. Általánosítani meg fölösleges.

 • gorkaf78

  Látom már más is leírta, de fontosnak tartom külön is megjegyezni, hogy a Traoré üzlet mellett az Aké business-ben sem akar a klub olyan hibát elkövetni, mint anno Lukaku esetében.

  http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-4641368/Chelsea-begin-clear-ahead-big-transfer-splurge.html

  • Sandic

   Valaki lentebb írta, hogy a franciáknál nincs buyback a klubok védelmének érdekében. Akkor most hogy van ez?

   • gorkaf78

    Én úgy látom – persze nem biztos, hogy helyesen – hogy a Traore üzletben nem ‘buy back clause’ van, ami azt jelentené, hogy a szerződésben eleve meghatározott áron, mondjuk 20 millió euróért visszavásárolhatnánk Traorét, hanem ‘first refusal option’ van, ami ha jól értelmezem, azt jelenti, hogyha Traorét később el akarná adni a Lyon valakinek, aki tett érte egy ajánlatot – ez legyen 25 millió euró – akkor erről szólnia kell a Chelsea-nek, és ha a londoni klub akarja, ennyiért nekik van előbb joguk visszavásárolni.

    Ha rosszul írtam le, akkor bocsi, nyugodtan ki lehet javítani. 😀

    • Igy van!

    • mohacsia

     Ez a “nesze semmi fogd meg jól” tipikus esete.

     Semmi nem akadályozza meg majd a Lyont, hogy horror összeget kérjenek érte 2 év múlva.

 • Az idei randombraziltehetség igazolásunk úgy néz ki, Thiago Maia.

  Ezkiez? Már az alapokat leszámítva, hogy 20 éves, brazil kp, meg U21-es válogatott.

  • gorkaf78
   • huje 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Gyanús ez a csíkos mez, ebből Juve lesz!

    • a sárgafeketék a BVB 😉

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Bazki, vagy 10 percet gondolkodtam, hogy kinek van ilyen meze! 😀 Nyaraláson tompul az agy.

      • hát, keresztbecsíkos amúgy a Watfordnak, de halkan jelzem, sárgafekete a Vitesse is :DDD

    • Endy919

     Watford basszus

     • Coventry 😀 sőt, egyszer a Celticnek is volt egy ilyen idegenbelije

    • adam10

     Inkább Dortmund 😀

  • Gondolom rá fel is pakoljuk a Traoré-lét.

  • Endy919

   Van egy olyan érzésem , hogy ő nem megy kölcsönbe.

  • Forras? Sehol nem latom, h done deal, mindenhol azt irjak, h folyik meg erte a harc, Lille, Juve, MU kuzd velunk erte.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Randombraziltehetség túlzó rá, már 2 éve állandóan összehozzák valamelyik eus top klubbal, csodálom hogy mit keres még mindig ott. Elméletileg egy nagyon sokoldalú kp, Buszkecc szerü plaja.

   • aki otthon van, az még az és kész 😛 Anno nem volt több Piazon vagy Nathan sem, aztán nézd meg, most hol vannak.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Nathan és Piazon egy max egyszezonos vagy még annyit se játszó hirtelen berobbanó srác volt, Maia egy fokkal szerintem már tovább tart, igaz a dél amerikánóból jövő játekosnál sosincs biztosítás.

     • Piazon legalább 2 éve az aktuális új Kaká volt, mire idekerült.

  • Diego Costa

   Nem tudok róla semmit, csak azt, hogy korábban is felmerült a neve nálunk. Kérdés, hogy a híreknek van-e alapja.

   • Blotunga

    Ennek a pletykának igenis megkérdőjelezzük az alapját!!! A többinek meg fölösleges, mert azok már hivatalosak! Esküszöm, hogy értem a csőlátás fogalmát, csak még mindig nem találok értelmes magyarázatot rá.

 • Beteszem ide: https://www.sporcle.com/games/Freddie/football-league-xis-chelsea

  Saját pont 213 – Melchiotot cink, de kifelejtettem.

  • 204… 🙁 bár egy pár csak azért nem lett meg, mert nem tudtam fejből, hogy kell leírni 😀 (köcsög franciák)

   • Nekem annyi előnyöm volt, hogy Fifában mindig csinálok egy Classic XI Chelseat az ezredfordulós arcokból.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Az ilyen őskortól kezdődő kvízeket meg sem próbálom! 😀

   • Endy919

    próba !! 😀 én szerény 196-ig jutottam , de inkább le sem írok , hogy kik maradtak ki 🙁

 • Blotunga

  Ez a Traore üzlet még érthetetlenebb, ha Wilmos megállokmajdjobbratolomés szaladokmintazállat csele eszébe jut az embernek!

  • Hat akkor nezd meg ugy 5-10 Traire meccset 🙂 aldani fogod Willi nevet.

   • Blotunga

    Láttam őt már párszor játszani, úgyhogy no para! 🙂

    • nyugi, ha danny látott valamit, azt senki más nem láthatta másképp, tudhatnád már.

  • Sandic

   Hány éve ezt csinálja már, és még mindig sokan megeszik 🙂
   Nincs itt baj vele!

 • kormolar

  U21 Eb-n épp a hosszabbítás megy…habár Abraham gólt lőtt, azért nagyon jól látszik, hogy miért nem kerülnek a fiatalok a kezdőcsapat közelébe… sokat kell még fejlődniük…

  • Gabor1092

   a büntetőpárbajban pedig hibázott

   • kormolar

    nehogy úgy járjon mint Lukaku…xD vagyis mi nehogy úgy járjunk….xDDDDDDD

    • Gabor1092

     Majd kiderül 😀
     Nála szerintem ebben a szezonban sok minden kiderül, egy jó év a Swanseaban és szerintem simán lehetne számolni vele utána.

     • Endy919

      Chelsea , fiatal tehetség , remény——-> profittal tovább adjuk.

      • bár magam nagy pártolója vagyok a fiataloknak, tehetségeknek, pláne a saját neveléseknek, azért valljuk be , eddig nem sokan cáfoltak rá a klubra, hogy hiba volt az értékesítésük, és még az a kevés is véleményes.

     • kormolar

      a spanyol meccset nézve…ha középpálya erősítés kellene akkor Ceballos, Saul kettős közül bárkit szívesen látnék…

  • nem néztem, kifejtenéd, hogy ezt mi alapján írod?

   • kormolar

    sem Chalobah,sem Abraham nem tudott vezére lenni a csapatnak…véleményem szerint, akkor lenne reális esélyük a klubnál, ha a válogatottban (u21) tudtak volna egy meghatározó szerepet játszani…ezzel persze nem azt mondom h a jövőben nincs esélyük, de jelen pillanatban biztosan nem( Chalo 23 lesz idén sza nála fájóbb ez a dolog)….ehhez képest egyikük sem emelkedett ki a válogatottból, ami nekem picit csalódás( bár hozzáteszem h Chalo esetében sérülés is lehetett )…Abraham esetében pedig én személy szerint azt vártam h szétszedi németek védelmét, ehhez képest gyakorlatilag minden 1-1t elveszítette, a labdákat nem igazán tudta fennt megtartani…a góljánál szépen mozgott, de ott inkább a 2 szélső csinálta meg a gólt…meg úgy összeségében én többet vártam egy majdnem gólkirálytól…

    • ismétlem, nem láttam a meccset, és senki játékát, de az, hogy ki, milyen teljesítményt nyújt a válogatottban, nem lehet semmilyen szinten alapja annak, hogy a klubjában mire képes, ezt igazán tudhatná bárki szerintem, aki végignézte lényegében az összes válogatott játékosunk klubbéli szereplését és a válogatottbéli agonizálását, Costától Drogbáig, Lampardtól bárkiig.

     Amúgy ha nézted a Southgate féle csapatot, taktikát és felépítést, meg most a Boothroyd félét, akkor láthatod a különbséget, ha nem, szerintem érdemes megnézni Baker, Chalo játékát a “régi” felállásban (Tammy akkor még nem U21 volt).

     Csak megjegyzésként írom oda, hogy a németek védelme elég kemény, ezek a srácok koruk ellenére a Buliban rendszeres pályáralépők a Hoffban, Berlinben, Freiburgban, Tammynak meg egyelőre egy jó champo szezonja van, szóval a szétszedés azért nem volt egy reális opció. A Skyon egyébként elég elismerően írtak róla:

     http://www.skysports.com/football/news/11096/10929285/england-u21s-2-2-germany-u21s-3-4-on-pens-aet-five-talking-points-as-young-lions-fall-in-semi-finals

     • kormolar

      ez az u21 egy középcsapat lenne a 2. osztályban…ha innen nem tűnnek ki Chalo-ék akkor a Chelsea kezdőjébe miért kerülnének be?

      • akkor megismétlem: (azért, mert) k*rvára nem függ össze az U21-ben való szerepléssel az, hogy a Chelsea kezdőjébe kerülnek-e.

     • adam10

      Én is néztem a meccset és Abraham rendre helyzeti előnyben volt a neki szánt labdáknál, ez nem a végők keménységén múlott, én nem láttam az ötletet a tegnapi játékában, rossz döntéseket hozott. Mondjuk az egész angol válogatott amolyan tipikus “angol válogatott a világversenyen” játékot játszották, ahol rámentek a büntetőkre majd ott alul maradtak. Talán akit ki tudnék emelni az Mawson volt, ő elég keményen védekezett, de azért nála is akadt 1-2 hiba.

  • a felnottvalogatottjuk is ennyire szerencsetlen, ugyh mind1:) amugy, ahogy Lineker mondta: a futball oylan jatek, ahol ket csapat kergeti a labdat es a vegen a nemetek nyernek.

   • kormolar

    1. félidő az úgy egal talán az angolok picivel jobbak voltak, de a 2. félidőtől kezdve gyakorlatilag az angolok csak a 11-esekre mentek… teljesen megérdemelt volt a német továbbjutás, ez nem szerencse kérdés volt…de am nagyon meglepne ha nem a spanyolok nyernék meg…messze az övék a legjobb csapat

  • adam10

   Egyetértek, Abraham, Baker, Chalo is nagyon gyérek voltak. Ezen a szinten a komoly potenciállal rendelkező játékosoknak igenis ki kell tűnniük! Ahogy kitűnik a német csapatból Amiri, vagy az olaszból Bernardeschi, vagy a spanyolból Saul, Marco Asensio, úgy nekik is ki kellene. Szerintem egyértelműen van összefüggés aközött, hogy valaki mennyire vezéregyéniség a korosztályában és, hogy egy felnőtt A csapatban mennyire állná, vagy állja meg a helyét.

  • mondjuk azt továbbra sem értem, hogyan s miért. Lampinak semmilyen edzői képesítése nincs, az meg, hogy valaki kiváló futballista volt, még egyáltalában nem garancia a sikerre, sőt, hát a nagy edzők között még mindig kb 60-40-re áll, hogy ki volt jó játékos is. Én drukkolok Lampsnak, és szeretném még a Chelsea köreiben látni, de ahhoz nem feltétlen jó ajánlólevél, ha már most megég egy oxford szintű csapattal.

   • Én áttenném 70-30-ra. Oké, a jelenlegi garnitúrában akad pár tag, aki játékosként is kiemelkedő volt, de ez nagyban köszönhető annak, hogy évtizedeket dolgoztak klasszis edzők irányítása alatt, még a játékosként semmilyen tagoknak nem igazán volt lehetősége zseniket testközelből figyelni. Contéra például pont az a Sacchi gyakorolt hatalmas hatást, akinek nyúlfarknyi játékos-múltja volt.

    • Legyen, valójában nem az arány annyira a lényeg, sokkal inkább maga a tény, hogy a top edzők nagyobb része nem, vagy alig említhető futballista karrierrel rendelkezik. Egyébként is nehéz ügy, kit nevezünk top edzőnek, mert én mondjuk Zidanet én továbbra sem tartom igazán nagy edzőnek, de back-to-back BL címet még senki nem tudott csinálni eddig, szóval muszáj annak tartani, vagy bár a bárkától épp lelépett, de LE szintén a játékosként is nagyok táborát szaporítja, Ancelotti is aktív még, itt van Conte, szóval azért akadnak, akik játékosként is fakítottak. Tekintve, hogy kb 20-25 igazán top edzőről beszélhetünk a világban jelenleg, lehet számolgatni az arányt, hogy a Klopp-JM-Wenger vonal vagy a Zidane-Ancelotti-Conte van épp többen, de általánosságban elmondható, hogy nincs korreláció aközt, hogy valaki nagy spíler volt, és jó edző lesz.

     Az analógiád mintájára (ki alatt voltak játékosok) meglátjuk, mit fakítanak majd a fiaink, hiszen JT, Lamaprd vagy Drogba a legnagyobb edzőkkel dolgozhatott együtt, méghozzá sokkal, thx to Abra 😀

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      A középső kategóriát se felejtsétek el, aki nem volt top, de egy teljes karriert futott be értelmesebb ligákban, mint Klopp. Egy kalap alá venni azt aki a pályát csak a vonal mellől látta és aki xx évet rajta töltött azért elég nagy ferdítés.

      • “Egy kalap alá venni azt aki a pályát csak a vonal mellől látta és aki xx évet rajta töltött azért elég nagy ferdítés.”
       Az, de a téma szempontjából nem nagy. Az, hogy Kloppo a Mainzban lehúzott tizenx évet a Buli kettőben javarészt, az nálam kimeríti az “alig említhető futballista karriert”

      • Klopp egy totál másodosztálybéli focista volt válogatottság és kupák nélkül. Mint játékos, teljesen lenyomat nélkül maradt a futball térképén.

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        Ettől még mindig nem értem, hogyan lehet besorolni az alapból edzőnek készülő emberek közé, akik szinte semennyire nem rúgtak labdába.

        • Milyen alapból edzőnek készülő emberek? Egyik sem készült alapból edzőnek. Volt jegyzett focista, meg jegyzetlen. Szépíthetjük, hogy Klopp azért, mert német, német másodosztályban lett jegyzetlen portugál első meg spanyol2 helyett, csak fölöleges.

     • kormolar

      manapság azért az edző szerepe sokkal kisebb mert egy komplett stáb áll a rendelkezésére… én inkább Zizuban a pszichológia-i részt látom erősnek, mentálisan nagyon összerakja a csapatát, minden játékosa tiszteli, felnéz rá és szerintem egyik játékosa sem meri kétségbe vonni a szavait( még CR sem)…azért Zizu nem kis érdeme, h elfogadtatta CR-el h márpedig lesznek meccsek, amiken lecseréli…ráadásul a legtöbb játékosát játszatja, ezáltal éreztetve, vele h te is számítasz, legyél minden nap harcra kész…ehhez pedig mindenképp kellett az h a legtöbb játékosa rajta nőtt fel…

     • Adom. Maga Ancelotti ismerte el, hogy a játékosmúltjának edzőként minimális hasznát veszi. Egyedül arra jó, hogy tapasztalatból tudja, miként gondolkodik egy játékos meccsek előtt/után, hogyan éli meg a játékos a gödröket és stb. Ez meg önmagában nem nagy előny, egy jobb pszichológiai érzékkel rendelkező edző is képes ezeket a problémákat könnyűszerrel megoldani, ugyanolyan hatásfokon.
      A nem kimagasló edzők sorába még betehetőek az olyan szövetségi kapitányok, mint Löw, Fernando Santos, Lopetegui, Advocaat, Roberto Martínez, esetleg van Gaal vagy az én személyes kedvencem, Renard, akit Afrika Hiddinkjének tartok.

      De Hiddink, Howe, Bosz, Spaletti, Sampaoli, Benítez, Lippi, Sarri, Emery, Mazzarri, Scolari, Rudi Garcia, Tuchel, Nagelsmann és BR is elég sovány játékosi pályafutással rendelkezik.

      Lampard alapjáraton magas intelligenciájú tag, ő fel fogja találni magát, bár nem ártott volna neki pár segédedzői év, mint Giggsnek vagy Artetának. Belőle idővel egy stabil PL-edző is lehet.
      Drogba más kérdés, belőle én annyit nem nézek ki, szerintem Amerikában fog edzősködni egy pár évet, aztán Kína és egy 10 év után leül punditolni.

   • Sztem is alapvetoen vegig kene jarniuk a letrat, keresztul menni a folyamatok legalabb egyiken (u csapatokkal/stabtagkent/segededzo stb kezdeni), de az ilyen nagy neveknel legtobbszor melyvizbol kezdenek aztan kiderul, h kell-e eroltetni vagy sem. De az ilyen Gara Neville-Valencia szintu career kick-offok eleg szanalmasan nevetsegesek.

  • kormolar

   inkább visszajönne hozzánk valamilyen edzői posztra….

  • mohacsia

   Elkezdhetnénk league one-t nézni 😀

 • kormolar

  “I could have stayed at Chelsea and played a few minutes in every game, fighting every day for a spot, knowing that I’ll never get a spot, I trained at the club, I did everything.”

  Traore szavai átigazolás után…ha esetleg valakinek lenne kérdése, miért igazolt el…

  • Nem tudom, mi lehet az igazság. Egyrészt tudjuk, hogyan bánunk a fiatalokkal, de számomra az ilyen küzdőszellem és elviség egy fiataltól nem elégséges. Ez az “I did everything + fighting every day for a spot” … hát édesapám, mit vártál? Alanyi jogon tudod, mi jár? Lóf@sz a füledbe.

   • Ertheto az allaspontja, talan meg egy evet raaldozhatott volna, de sztem erezte, h nem eleg o ide. A padon meg nem fejlodsz, kell az experience, hogy esetleg elerjen egy olyan szintet, h egyszer beferjen (amugy sztem sosem fogja).
    KdB, Lukaku sem tartani ott, ahol most tartanak, ha eddig a padunkat koptatjak.

    • Figyi, én nem vitatom, hogy top kluboknál általában is, nálunk pedig különösen jellemző, hogy a kezdőbe kerüléshez kell egy jó árcédula is, nem csak teljesítmény. Azt is aláírom, hogy mondjuk Traoré úgy érezte, kevés ide. Van az a pont, amikor be kell látnod, mi a te szinted, és dobbantani, adom. Viszont ettől még továbbra is erősnek érzem egy fiatal tehetségtől, aki a top szintre vágyik, az ilyen feladom és beleszarok, elmegyek oda, ahol majd kezdő leszek talán hozzáállást, harcoljon a franc a kezdőért… ez szerintem nem profi hozzáállás.

     Oké, legalább őszinte volt, ezt ide lehetett tenni, kamuzhatott volna ő is, mint bárki más, hogy ezeréves álma, hogy a francia ligában játszhasson, azt meg álmodni sem merte, hogy a Lyon majd leigazolja, és igazi dream come true, meg minden, de ettől még ott vannak olyan teljesítmények, mint mondjuk Kanté, vagy Drogba, akik ebben a korban még majdnem fasorban sem voltak, de volt hozzáállás, meg teljesítmény.

     “KdB, Lukaku sem tartani ott, ahol most tartanak, ha eddig a padunkat koptatjak.”
     Igen, ezt is adom, hangoztattam én is sokszor és sok helyen, de alapjában véve mindkettő nálunk is beteljesíthette volna a küldetését, ha nem várja el alapjáraton, hogy a kezdőbe kerüljön, mert büdös volt edzésen meg kölcsönben melózni és bizonyítani.

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      “büdös volt edzésen meg kölcsönben melózni és bizonyítani.” Ugye ezt te sem gondolod komolyan KdB-ről, Lukakuról vagy akár Traorérol? Az első kettő szenzációs kölcsönökből jött vissza, amit tudott bizonyított az akkor csapatához mérten, de Traoré se futott gyengét idén.

      • pedig de. Lukakuról is azt lehetett olvasni, és JM is utalgatott rá a nyilatkozataiban, hogy az Evertonos kölcsön után (ami valóban jó volt) ő kezdő pozíciót akart az A keretben. Ezt pedig garantálni senkinek nem fogják, ezért lett eladva. KdB dettó, oké, talán neki rosszabbul jött ki a JM féle defenzív taktika, amiben játszania kellett volna, de küzdeni egyik sem küzdött, inkább eladásra jelentkezett. És most a fenti nyilatkozatból Traoréról is ugyanez jött le.

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        WBAban lőtt kb 18 gólt, a másik meg bundás assziszt királya lett, ezek után még jó hogy nem padon akarnak ülni főleg a José féle rotációban. Ők a kezdő közelében akartak lenni, amit a klub nem garantált, ezért fiatalon nem akarták tönkre vágni a karrierjük. Ők már túl voltak bőven azon a szinten ahol bizonyítgatni kellene edzéseken. Ennél csak akkor fájóbb az ő esetük ha megnézzük, hogy akkor éppen kiket preferáltunk helyettük. (KdB mélyebben játszott kölcsönben, nem csak atm)

        • “Ők már túl voltak bőven azon a szinten ahol bizonyítgatni kellene edzéseken.”
         A profi világban ilyen szint nincs. Minden nap, minden meccs, minden szezon egy harc. Innentől nincs miről beszélni szerintem. Ha valaki a Chelseaben akar játszani, annak ez az útja. Garantálni senkinek nem fognak semmit. Edzeni kell, és várni a lehetőségre.

         “fiatalon nem akarták tönkre vágni a karrierjük”
         Ez valid érv, de el kell dönteni, mi a fontos. Játszani, vagy a Chelseaben játszani.

         • Blotunga

          Traorénál kicsit azt érzem, hogy mivel egyszer már nagyon közel került a kezdőhöz(kb fél évig), ezért már nem tudta elfogadni, hogy valószínüleg újabb kölcsön néz ki neki. Amúgy ez érdekes, mert kb Bertrand, Kalas, vagy akár Lukaku és a babaarcú is kicsit hasonló utat járt be. Nem lehet senkit felelősnek kikiáltani, de azért valami miatt csak megtörténtek ezek.

          • Valami miatt.. szerintem ennek alapvetően két, talán három oka van. A harmadikkal kezdem, mert azt én (mi) innen nem tudjuk eldönteni, pedig relatív egyszerű dolog, ez pedig az erőnlét.
           A másik kettő szofisztikáltabb ennél, az egyik ok merőben pszichológiai: aki úgy megy neki a dolognak (vagy eljut oda), hogy én itt úgysem fogok játszani, na az tényleg nem is fog, az biztoskrvaisten. Aki meg egy gép, mint Kanté, az a semmiből fel tudja küzdeni magát az elitbe. Én imádom a fiataljainkat, szerintem ezt itt, ezen oldalakon is sikerült nem egyszer bizonyítanom, és rendkívül drukkolok nekik, és a klubnak is, hogy végre legyen, legyenek saját neveléseink is a keretben. Viszont felháborítónak tartom azt a hozzáállást, hogy itt mindenki, aki rúg két egyeneset a labdába, úgy véli, hogy onnantól neki jár a hely a kezdőben, ha meg nem, akkor lelép a f*szba, mert küzdeni a legtöbbjének derogál. Szép, egyre szebb eredményeket érnek el az ifistáink az U-ban, majd champo, Vitesse, Ajax, stb kölcsönökben, de ez még nem garancia semmire, küzdeni is kellene… nem úgy, mint Ruben mondjuk, akinek aztán tényleg megadatott a kerettagság is, hogy onnantól meg ellazázzuk, vagy Solanke, hogy kvázi a semmire kérünk pénzt, paripát meg a fele királyságot. Vagy Bamford ugyanez pepitában. Én nem mondom, legyen ambíció a srácokban, de attól a munkát, a kitartást még nem kéne elvetni.

           A harmadik, vagy első, ahogy tetszik, az az a “mázlifaktror”, hogy jókor kell jó helyen lenni. Ha Cech 5 évvel fiatalabb lett volna, akkor Tibó kb 100%, hogy már 2 éve az Atleti játékosa, esetleg a másik madridé. Egyszerűen a foci ennyi, 11 játékos van a pályán. Ha jókor vagy jó helyen, akkor hirtelen az öledbe hullhat, mint mondjuk Kalasnak is megesett. Vagy Traorénak. Vagy Lukakunak. De aki egyből a világot akarja, az meg meglepődik. Meg kell nézni, hogy az utóbbi 10 évben hány 22-23 éves játékos tudott stabil kezdő lenni a keretben. Volt ennyi idő alatt legalább 80 játékosunk, vadászkutya legyek, ha találunk nyolcat. Aztán, meg kell nézni, hogy azok kik voltak. Mert Traoré jó szezonja ide v oda, egy Hazard szintjét nem üti meg…

          • Blotunga

           Hát igen, a csillagok együttállása szükségeltetik hozzá a nem kis belefektetett munka mellé. Ezt a részt azt hiszem múltkor eléggé kibeszéltük itt a kommentmezőben.

        • kormolar

         egyértelműen Jm-nek nem voltak szimpatikusak valamiért…vagy a személyiség vagy csak szimplán…KDB lenyilatkozta h a sz*rt is kihajtotta magát edzésen Jm mégis azt mondta h ez kevés és többet kell nyújtania…egyértelmű h csak nyomást gyakorolt rá h elmenjen….Jm-től sosem állt messze a számára unszimpatikus játékosokkal elhitetni azt, h nem elég jók az adott csapathoz…

         • gorkaf78

          Na ezért a kommentedért kapsz majd a Mestertől! :DDD

         • “KDB lenyilatkozta h a sz*rt is kihajtotta magát edzésen Jm mégis azt mondta h ez kevés és többet kell nyújtania”
          Eddig oké. Viszont:
          “egyértelmű h csak nyomást gyakorolt rá h elmenjen”
          Ez hogy jött ki így egyenesen és “egyértelműen” az előzőből, hm? 😀

          “Jm-től sosem állt messze a számára unszimpatikus játékosokkal elhitetni azt, h nem elég jók az adott csapathoz…”
          mint például?

          • Bukkakebáró Idemitirjak

           Nem merek beleszólni, mert még a Bukkakebáró címem is tovább csökkene !:D amúgy Mata pl

          • Ácsi, Mata miért kerülne ebbe a felsorolásba? JM-nek abban a formában nem volt szüksége rá, ami ugyan az én szemöldökömet is meglepődöttre állította, de ez van. De egyrészt az, hogy nem illett a José féle (rettentő támadó) taktikába, még nem jelenti azt, hogy unszimpatikus, az meg, hogy egy játékost, akire nem tartottunk igényt, jó pénzért eladtunk, nem tudom, hol egyenlő azzal, hogy elhiteti vele azt, hogy nem elég jó a csapathoz, mert erről szó nincs. Persze vélemény vs vélemény, de azért ne vicceljünk már. Vagy akkor Conte is a számára unszimpatikus Oscarral elhitette, hogy nem elég jó a csapathoz, és nyomást gyakorolt rá, hogy meg se álljon Kínáig?

          • Endy919

           Schweini , Schneiderlin?

          • Schweinit elfogadom, az valóban csúnya volt – Schneiderlint nem igazán, ott egyszerűen Fellát favorizálta José, meg Pogbát fel kellett tolni a pályára, ott a német nevű francia egyszerűen létszámfelettivé vált.

          • Diego Costa

           Shaw, Martial?

          • Shaw? Már azért is Mou a felelős, mert az idény kétharmadában sérült volt?

          • Shawt lerombolta emberi mivoltjaban is. Az megvolt, h egyik jobb meccse utan JM azt nyilatkozta, h csak azert volt jo, mert az oldalvonalrol egy xbox controllerrel iranyitotta ot?

          • Igen, meg, de remélem most nem hisszük, hogy ezzel lerombolta mentálisan.

          • Nem csak ezzel, de egy ilyen fiatal jatekos onbizalmanak nyilvan nem tesz jot, ha ezt kapja folyamatosan.

          • JM sajtó előtt talán életében 2 alkalommal szidta a játékosait, én nem hiszem, hogy ezt komolyan gondolta, vagy ez a kapcsolatuk rovására ment volna. Az összhang szerintem teljesen megvan, ha Shaw nem lett volna idén is ennyire sérülékeny, alapember lett volna.

          • Igen, első idényén belül kb 2x szidta játékosait, Shaw-t 2 szer külön említve, ez egy fajta “motivációs” metódusnak is betudható bár sztem elég kontraproduktív volt.
           A lett volnával nem tudok vitatkozni, meglátjuk mi lesz, ha esetleg lesz egy idénye sérülés nélkül.

          • kormolar

           Casillas,KDB,Lukaku,Mata…de jó pl. Iva esete is erre, h akármilyen szarul játszott mindig kezdett, miközben Mata esetében pl. amint kicsit gyengébb meccse volt kitette a kezdőből…

       • Diego Costa

        “ő kezdő pozíciót akart az A keretben”

        Torres-szel a keretben ez teljesen jogos is volt.

        • Ja nyilván, ilyen alapon bárki tartson igényt jogosan a kezdőre, aki helyén nem Hazard meg Azpi játszik.

         • Bukkakebáró Idemitirjak

          A bárki 5ször annyi gólt rugott egy WBAban, mint a csillagunk, de jogos hogy egy jött-ment alaptapan elvárása volt

          • De nem Torres helyett volt favorizálva, hanem Eto’o helyett egyrészt, aki gól/perc arányban semmivel nem hozott rosszabb szintet, mint Lukaku az akkori Evertonban. Másrészt meg könyörgöm, ez az “igény tartás a kezdőre” ez maradjon már meg a kelet-európai ligák örökségeként. Ilyen elvárásnak nem is kéne lennie addig, ameddig nem képes felvállalni a versenyt két érdemi csatártársával.

          • Bukkakebáró Idemitirjak

           Az elmúlt években már a hülyének is tiszta, hogyha nálunk valaki nem a kezdő közelében van garantált lehetőséggel az térdelő pozicióban tölti a szezont. Elég idén az Aké-Bacu–Chalo-RLC négyesre gondolni, egyszerűen nem hiszem el hogy mindannyian belesz*rtak és ezért nem kaptak még esélyt sem a bizonyításra, ha meg mégis összejött nekik mentek vissza a levesbe.

          • És hány játékosunk igazolta eddig Lukakun kívül, hogy megérte volna itt tartani és bedobni bárki helyére? Egyedül KdB. Talán Bertrand, de ő Azpi szintjét soha nem fogja elérni, most is kb. alulról karistolja. Szóval volt nagyjából 2 játékosunk, akire ez igaz, meg 60, akire nem és jelenleg is Suncikban, Ross County-kban Fulhamekben, Granadákban, Brentfordokban meg PAOK-okban nyomják perifériásan. Van, aki már Kínába is lelépett 25 évesen.
           Szóval most mondhatjuk, hogy ezek a játékosok miért nem kaptak néha egy meccset, hogy a nézőknek is leessen a tehetségtelenségük, de fölösleges, mert egyszerűen látjuk, hogy többségük egy alsóházi PL-csapatban sem tud megragadni.

          • mohacsia

           Igen, illetve akkor lehet jönni azzal, hogy miért nem hajlandó küzdeni a helyéért, de könyörgöm hány évig voltak a kezdőben Torresek és Bosingwák?

          • Akkor neked is: Torres Mou alatt totál kegyvesztett lett, teljesen szórványos játékkal. Mou alatt már senkinek nem volt meg a nepotizmus joga, egyszerűen nem lehet azt mondani, hogy ne az aktuális keret legjobbjait rakta volna ki.

          • mohacsia

           Persze, Mounak elege lett, hogy évek óta önmaga árnyéka Torres, de előtte kb akármi volt játszatni kellett. Most nem azért, de mi a demotiváló, ha nem ez? Egyébként meg Mounak is megvoltak a szent tehenei, akik tökmindegy mit csináltak, akkor is játszottak.

          • De ez Lukaku kontextusát miben befolyásolta? Semmiben. Ő nem volt semmi nepotizmusnak sem az áldozata, egy idényt töltött kölcsönben, amire szüksége volt. Onnantól

           Mounál meg senki nem mondta, hogy nem voltak szent tehenek, de a kéznél lévő mindig legjobb keretet küldte fel. A megfúrási időszakot fölösleges idevenni, amikor egyszerre 6-7 klasszis alibizett végig, de azelőtt senki nem volt, akinek a teljesítménye ne indokolta volna a játékát.

          • mohacsia

           Elpasszoltuk kölcsönbe, mert egy Torres, Ba, Etoo sokkal jobb volt. Még leírni is vicces ezt a névsort.

           Mou távozása után sem nagyon hasított a csapat, de most ebbe szerintem ne menjünk bele.

          • Nem mi passzoltuk le, ez megint teljes tévedés, ő kérette magát kölcsönbe, mert a sokkal jobb nevekkel nem akart küzdeni.

           Mou távozása után valahogy Costa és Fabre hirtelen megtanult focizni, de a lényegen nem változtat, hogy Mou alatt torresi nepotizmus nem volt.

          • mohacsia

           Ha még párszor leírod, hogy nepotizmus, akkor automatikusan igazad lesz mindenben és a diszkosz kiírja, hogy nyertél! Próbáld ki!

          • Zseniális érvelés, ha még párszor kihagyod a tények felét és mindent félreértelmezel, aztán ezeket tézisként állítod be, akkor persze mindenki szar lesz és minden érmének csak egy oldala lesz, ami neked tetszik.

          • mohacsia

           Szerintem 10 emberből 9-nek Bosingwával kapcsolatban olyan emlékei vannak, hogy mekkora homály volt (nem véletlen), de tuti én vagyok a hülye. Nem mintha bármit is számítana, lehetne mondani még jópár játékost, aki a korlátozott képességei/teljesítménye ellenére ott figyelt folyamatosan a kezdőben.

          • Amit te állítasz, hogy Bosingwa kirobbanthatatlan alapember volt, ami semmiképp nem igaz, másrészt hogy végig rossz volt, ami szintén nem igaz. Az utolsó éve főként a bajnokságban baromi gyenge volt, de kirobbanhatatlan nem volt. De kérlek mondj Mou idejéből jópár játékost az utolsó félévét kivéve, akik a keretből joggal szorítottak volna ki bárkit az aktuális teljesítménye alapján.

          • mohacsia

           Egyébként az állításom továbbra is az, hogy az árcédula és egyéb okok miatt erőltetünk játékosokat a fiataljaink helyett, akik tökmindegy mit csinálnak, akkor sem fognak szóhoz jutni.

           Nem célom kifejezetten Moura kihegyezni a dolgot, de neki az általad az egyenletből önkényesen kivett félévben hatalmas szent tehene volt Iva, pedig akkor elképesztően rosszul játszott. Továbbá egyszer eldöntötte, hogy neki a 10-es az Oscar és azután se KDB-nek, se Matának, se senkinek nem volt esélye sem. Lukaku 15 gólokat termelt kölcsönökben, de egyszer sem tűnt úgy, hogy ténylegesen szerepet akarunk neki adni. Etoo volt a kezdő csatárunk, mert Torres annyira szar, Ba meg annyira darabos volt. Annak az évnek az elején emlékszem, hogy amikor leigazoltuk Eto’o-t, akkor annyira szar állapotban volt, hogy kb futni alig bírt, de Lukaku ment kölcsönbe. Azon lehet kamillázni, hogy miért “kérte” magát kölcsönbe. Gondolom azért, mert nem akart a nagy nevekkel versengeni és nem azért mert látta, hogy a név dönti el hogy ki van a pályán. Most is meg lehetne kérdezni pár MU-s szurkolót, hogy megvannak-e ezek az emberei (pl Fellaini).

          • “Egyébként az állításom továbbra is az, hogy az árcédula és egyéb okok miatt erőltetünk játékosokat a fiataljaink helyett, akik tökmindegy mit csinálnak, akkor sem fognak szóhoz jutni.”
           Igen, erre kértem példákat.

           “hatalmas szent tehene volt Iva, pedig akkor elképesztően rosszul játszott.”
           De pont ez a lényeg, hogy egyrészt nem volt ténylegesen ép alternatíva, másrészt Zouma beállításával a csk is ő volt, ergo a kimozdítása annyira nem volt egyszerű, mint ahogy azt itt követelték.

           ” Továbbá egyszer eldöntötte, hogy neki a 10-es az Oscar és azután se KDB-nek, se Matának, se senkinek nem volt esélye sem.”
           Ezt sem hiszem, hogy bárki leírja, aki látott meccset Mou alatt. Oscar egy maszek btb volt, aki előre-hátra robotolt, hasznos hónapjain védelemben és támadásban is alkotott. KdB-t fölösleges idevenni, amikor idejött Mou, Oscarnak már vagy 70 meccse volt a felnőtt kerettel, KdB meg még be sem mutatkozott akkor Angliában. Innentől egyértelmű volt, hogy melyik lesz fórban, az más kérdés, hogy KdB a VB miatt ezt nem fogadta el.

           ” Azon lehet kamillázni, hogy miért “kérte” magát kölcsönbe. Gondolom azért, mert nem akart a nagy nevekkel versengeni és nem azért mert látta, hogy a név dönti el hogy ki van a pályán.”
           Oké, én elfogadom, hogy ő nem akart megharcolni a helyéért és a fejlődés érdekében inkább lelépett egy középcsapatba, de akkor ezt ne a klubon poroljuk le. Ha nem Eto’o meg Ba lett volna ott, hanem bármelyik csatárgarnitúra az elmúlt 10 évből, akkor is ugyanez lett volna. Neki akkor és ott a VB miatt instant kezdés kellett volna, ezt mi nem tudtuk megadni, és ez volt a main probléma. Utána már igazán visszaút nem volt, de a belgát csak a csapat számlájára egyszerűen nem lehet írni.

           A kérdés meg továbbra is adott a jópár játékossal.

          • mohacsia

           Azpi például eredetileg jobbhátvéd, másrészt nehogy már az tartson valakit a pályán, hogy ő a csk helyettes. Ha például egy BL döntőben szintén igazán jól helytálló játékos nincs telibeszarva és eladva, akkor nem is lehetne feltenni a kérdést, hogy akkor mégis ki lenne az alternatíva? Azóta a liga egyik legjobb balhátvédje.

           Nekem a legnagyobb bajom, hogy semmilyen olyan irányú törekvést sem látok, hogy megpróbálnánk valakit beépíteni a csapatba az ifiből. Vannak olyan fiataljaink, mint Aké vagy Christensen, de tökönszúrom magam, ha leigazoljuk Manolast inkább. És ne legyen kétség, hogy ha megvesszük Manolast 30-40 gurigáért, akkor ki fog játszani Christensen helyett.

           Oscar akkora szent tehén volt, hogy már cseréje se volt kb. Nem hiszem el, hogy KDB-t ne lehetett volna itt tartani, ha érzi a bizalmat és a lehetőséget.

           Pont a vicc az, hogy egy másik garnitúránál jogosan/jogosabban gondolhatja, hogy nem érhet fel hozzájuk (mondjuk egy topon lévő Drogbához) és nem versenyezhet velük, de itt egy gödörben lévő Torresről, egy jó félévvel rendelkező Ba-ról és egy fizikailag leépült Eto’o-ról beszélünk. Ezek között a játékosok között nem sikerült beépíteni, de a bosszantó az, hogy nem sikerült megpróbálni beépíteni.

           Hagyjuk is ezt, mert engem nem fogsz tudni meggyőzni arról, hogy a klub jó úton jár az ifikkel kapcsolatban tekintve, én meg nem foglak az ellenkezőjéről győzködni.

          • 1. Azpi jó lett volna, igen, de Azpi helyére meg csak a totál kétes Baba volt, aki egy tök közepes védő 1 teljes szezonnal a háta mögött. Messze nem volt életbiztosítás, sőt, Kenedy stabilabb volt hátul, aki Mou alatt azért kapott lehetőséget a szélen.

           2.”Nekem a legnagyobb bajom, hogy semmilyen olyan irányú törekvést sem látok, hogy megpróbálnánk valakit beépíteni a csapatba az ifiből.”
           Ezt úgy kurva nehéz is, hogy átlag kétévente jön egy új edző, akinek totál más elképzelései vannak, és aki eleinte eredménykényszer alatt dolgozik.

           “Nem hiszem el, hogy KDB-t ne lehetett volna itt tartani, ha érzi a bizalmat és a lehetőséget.”
           Nem, pont a VB miatt. Ha olvastál akkori beszámolókat, akkor naponta kereste fel Mourinhot, hogy mindenképpen kezdeni akar és hogy folyamatos játékra van szüksége. Erre egy edző nem mondta volna azt, hogy legyen ahogy akarod. Talán ha nem az azt követő nyáron lett volna a VB, nem lép le rögtön télen, de ezen meg kár rágódni.

           “Pont a vicc az, hogy egy másik garnitúránál jogosan/jogosabban gondolhatja, hogy nem érhet fel hozzájuk (mondjuk egy topon lévő Drogbához) és nem versenyezhet velük, de itt egy gödörben lévő Torresről, egy jó félévvel rendelkező Ba-ról és egy fizikailag leépült Eto’o-ról beszélünk. Ezek között a játékosok között nem sikerült beépíteni, de a bosszantó az, hogy nem sikerült megpróbálni beépíteni.”
           De te most azt arra méred ki, hogy az volt a gondja, hogy kikkel kell megküzdeni, pedig az volt, hogy meg kell küzdeni. A VB miatt egyszerűen ő sem mert belemenni egy olyan helyzetbe, ahol nem garantált a játéklehetőség. Ha Drogba, Studge és Kalou lett volna ott, akkor is tökugyanez lett volna. Ő alapember akart lenni egy Chelsea-ben, ez meg nem így működik, ahogy sehol.

           “Hagyjuk is ezt, mert engem nem fogsz tudni meggyőzni arról, hogy a klub jó úton jár az ifikkel kapcsolatban tekintve, én meg nem foglak az ellenkezőjéről győzködni.”
           De ki mondta, hogy a klub az ifikkel jó úton jár? Senki, csak annyit, hogy nézzük már az érme két oldalát. Ha egy ifiből semmi nem lesz, ne csak a klub hibája legyen már. Eddig minden 30. ifinkből lett olyan játékos, aki beférne az A-csapatba. Ezeket valószínűleg az aktuális edző is látta, ezért nem adott nekik lehetőséget. Azóta meg ezek a játékosok még a PL-alsóház szintjét sem ütik meg.

          • Bosingwával meg baromi fölösleges takarózni, bár kurva ostoba és kontraproduktív játékos volt, AVB pár hónapján kívül vagy fasza szintet hozott (2009) vagy már semmi vizet nem zavart.

          • mohacsia

           Mi az, hogy semmi vizet nem zavart? Mindenki azon tépte folyamat a haját, hogy mennyire homály. Legalább nem rúgott öngólokat vagy mi?

          • Igen, kérlek értelmezz. A nagy Bosingwa-jelenség AVB kb. első 4 hónapjában volt. Utána nem elfelejtendő az FA-kupában baromi stabilan nyomta, és a BL-döntőben is végig klasszis szinten játszott. De előtte is teljesen elfogadható idényei voltak.

          • mohacsia

           Az a védelem Bosingwa ellenére volt stabil, nem miatta. Ez azért hatalmas különbség. Egy “ostoba és kontraproduktív” játékos hogyan játszik stabilan vagy klasszis szinten?

          • Most vagy nem láttad a BL-döntőt, vagy direkt tagadod le, hogy a Bayern végig tartásában mekkora szerepe volt.
           “Egy “ostoba és kontraproduktív” hogyan játszik stabilan vagy klasszis szinten?”
           Értem, tehát ilyen alapon Ramiresnek is csak szar meccsei voltak.

          • mohacsia

           A Barca és a Bayern ellen is csapatszinten volt a védekezés olyan szintű amilyen. Illetve nem kis mák is volt a dologban, de ismerjük el, hogy jól játszott azokon meccseken. Elvonatkoztatva ettől az 1-2 meccstől, amilyen kis minta alapján nem lehet egy játékosról véleményt formálni Bosingwa egy legfeljebb középszar focista volt. Ez a középszar focista éveken keresztül kirobbanthatatlan volt a kezdőből.

           Nem gondolod, hogy kicsit eltérsz a tárgytól, amikor azt akarod a számba adni, hogy Ramiresnek (vagy akár Bosingwának) CSAK szar meccsei voltak?

          • ” Ez a középszar focista éveken keresztül kirobbanthatatlan volt a kezdőből.”
           Ostobaság, Ivával alkottak kvázi váltótársi duót, kb olyat, mint Mou alatt Schürrle és Willian.

           “Nem gondolod, hogy kicsit eltérsz a tárgytól, amikor azt akarod a számba adni, hogy Ramiresnek (vagy akár Bosingwának) CSAK szar meccsei voltak?”
           Te kb. azt kérdezted, hogy egy szar játékosnak hogy lehetnek kiemelkedő meccsei. Ennyi erővel minden középszar játékosnak csak középszar meccsei vannak

          • mohacsia

           Azt kérdeztem, hogy stabilan és kalsszis szinten hogyan játszik, mivel ezt írtad. Stabilan gondolom idényeken keresztül játszik valaki és nem 2 meccsig. Egy-két klasszis teljesítményt még bele lehet magyarázni, hogy egy ostoba kontraproduktv játékos is le tud hozni, de stabilan hogyan tud játszani? Vagy a megoldás az, hogy akkor nem kontraproduktív.

          • Egy sorozaton belül volt stabil, a Fa-kupában. Ez olyan, mint Drogba a BL-ben. Remélem így érthető. A bajnokságban mindkettő felejthetőt nyújtott, a kupákban mindketten kimagaslót.

          • mohacsia

           Sosem gondoltam volna, hogy valaki képes egy mondatban említeni Drogba és Bosingwa nevét. Ennek tuti büntetendőnek kellene lennie vagy legalább a jogsidra kaphatnál pár pontot.

          • Igen, így egyszerűbb, mint érvekkel cáfolni bármit. Persze kell az utolsó szó, de akkor legalább a kompetencia látszatát fent kéne tartani.

     • Najo, de meddig kene ulniuk a padon vagy ott sem? Mi lett volna, ha Lukaku marad, ma vagy köv szezonban ő lenne a kezdő csatár? Nem hiszem, mert nem lenne ennyi gól, tapasztalat a háta mögött és egyik edző sem tenné ben szerintem. KdB talán más kérdés ő, ha marad biztosan bekerül idővel.
      Azért gyanítom, hogy sokszor a klub sem tartja vissza ezeket a játékosokat, hanem szívesen kasszíroznak velük. Nem hiszem, h ilyen értékeket addig rohasztanának, amíg túlkorosak lesznek/elfelejtik őket. Ezért van ez a loan army is, h szem előtt legyenek.

   • Diego Costa

    Nem is értem, hogy tudsz ilyeneket írni… Ő rájött, hogy soha a büdös életbe nem fog bekerülni a csapatba, így elment oda, ahol jobban megbecsülik. Mi ezzel a baj? Az, hogy nem ringatta magát abba hamis hitbe, hogy egyszer majd eljön az ő ideje is? Ne viccelj már… Ez az örök kölcsön csak olyan idiótáknak felel meg, mint Kalas. Érthetetlen, hogy miért van azzal megelégedve, hogy küldözgetik ide oda, jövője nincs a klubnál mégis marad. Ha azt hiszi, hogy egyszer lesz, akkor az a baj, ha meg megfelel neki, akkor az. Zavard téged, ha valaki ambiciózus és játszani akar, mint, hogy valaki motiválatlanul és jövőkép nélkül eltengődjön. Érdekes…

    Emlékeztetőül mondom, hogy anno egy bizonyos Romelu Lukaku is pattogott a helyért és nézd meg hol tart most. Habár idegesített a rinyálása, de igaza volt. Az ambíciónak viszont örültem, mert látszott rajta, hogy eltökélt. Vannak Lukaku és Traoré típusú játékosok és vannak Kalas félék. Én az előbbieket preferálom.

  • Diego Costa

   Ennek ellenére sokan azt hiszik, hogy pl Kalasnak vagy Kaka utódjának kikiáltott brazil gyerek(, akinek még a neve se jut eszembe) majd lehetőséget fog kapni…

 • Endy919

  Közben a PSG és a City is bejelentkezett Sandróért.

  Szép álmok voltak 😀 megint elhittem , hogy verseny helyzetben képesek vagyunk igazolni …buta buta Endy 😀

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Egyedül az utolsó sorral tudok egyetérteni a 3 pont után.

  • “buta buta Endy”
   ezzel a részével nem vitatkozom, a másikkal már inkább. Olvasol valamit, azt elhiszed, aztán máris itt a világvége megint.

   • Endy919

    Le se szarnám ezeket a híreket , ha nem ez lenne ránk jellemző az elmúlt évekből

    Sorra üldözzük a játékosokat , jönnek a hírek , hogy ilyen meg olyan közel vagyunk a dealhez , aztán a végén mindenki kikosaraz minket és marad a kapkodás az utolsó napra. Tavaly ez végül jól sült el , de nem lesz mindig ilyen szerencsénk.

    Én lennék a legboldogabb , ha most ez nem így menne , de valahogy már nem tudok bízni Emenalóékban.

    • “Én lennék a legboldogabb , ha most ez nem így menne , de valahogy már nem tudok bízni Emenalóékban.”
     Csak továbbra sem értem, miért. Értelmes gazdálkodás mellett 3 év alatt 2 bajnoki cím. Ez a lényeg, vagy az, hogy nem igazoltak le senkit, akit te akartál? 🙂

     • Endy919

      De ne forgasd már ki megint a szavaimat .. az nagyon szép , amit elértünk. Csak ez a keret nagyon szűk. Ha nem akarnak/ képesek felfogni , hogy elszáltak az árak és ha valakit megakarsz venni , akkor kikell nyitni a pénztárcát , akkor bajban lehetünk egy BL-es szezonban , pláne ilyen szar sorsolással.

      Ami meg mégjobban felkúr , hogy mi vagyunk a rendes srácok , mindenki eladunk apróért (Oscar kivétel) , ha meg mi akarunk valakit , akkor jól beszopatnak minket.

      • “Ami meg mégjobban felkúr , hogy mi vagyunk a rendes srácok , mindenki eladunk apróért (Oscar kivétel) , ha meg mi akarunk valakit , akkor jól beszopatnak minket.”

       de ez legalább akkora ferdítés, mint az én kiforgatásom. Egyrészt nézd már meg a riválisok mennyiért igazolnak, utána beszélhetünk megint, a saját eladásainkból meg vitatkozhatunk, kiért mennyit akaszt le a klub, de egyrészt haszonnal értékesítünk többnyire, másrészt meg ne mondd már, hogy Oscar az egyetlen, mert az utóbbi időkből Ramires, Lukaku, Schürrle, DL, Bertrand, KdB vagy Mata elég jó áron keltek el, emellett még olyan játékosokból is pénzt, hasznot pergettünk ki, mint Kakuta vagy G’Lo, de Atsut is duplaáron adtuk el, stb, stb. Amióta a Seva-Torres féle baromagyatlan ügyleteket befejeztük, a klub igazolások terén eléggé rendben van, főleg, hogy ha megnézzük, kikért nem adtuk ki az 50 milliókat, Kulabá, Stones… akkor vajon ki kellett volna azt adni??

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     “hogy ilyen meg olyan közel vagyunk a dealhez” Nekem egy ilyen se ugrik be.

     • hát most nagy vízválasztó lesz szerintem a hétvége, mert ugye jöttek olyan hírek, hogy van már kb 3 done deal, de júl 1-ig nem akarják bejelenteni őket, amit a Nike deallel hoztak összefüggésbe. Ha jövő kedden is itt ülünk nulla igazolással, az már egyel érdekesebb lesz.

     • Teljesség igénye nélkül:
      pár, akikhez nagyon közel voltunk, de aztán besült az üzlet: David Silva(már nyilatkozott, h mennyire jó lenne a cfcben játszani), David Villa (utcsó pillanatban mondta le), Agüero, Robinho (már nyomtatták a mezeit), Jesus, Navas (krónikus honvágy!!! miatt nem tudott költözni, később úgy néz ki ezt legyőzte..$$$)

      Értük szintén ment a harc, bár ők sosem akartak jönni: Neymar, Ribery, Tolisso, Süle

 • Endy919

  Valaki korábban nagyon dícsérte Malonast . Ma a Zenitbe kellett igazolnia , de nem jelent ma meg az orvosin 😀 Elvileg az volt a baja , hogy nem euróban , hanem rubelben kapta volna a fizuját 😀 Szóval ismét szabad préda.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Ez az eset egyébként szépen leírja, hogy ezek a firkászok által tényként lehozott ajánlatok mennyire valósak, mi 35 millánkat visszadobták, hogy eladják 26-ért az újságok alapján! Egyébként így legalább megvan már az ára, ami nagyon alacsony nagyon rákéne amilyen gyorsan csak lehet mozdulni, amikor láttam nagyon meggyőző volt.

   • Endy919

    Viszont állitólag nagyon konfliktusos figura ..pl a Rómaban már mindenkivek összeb*aszott.

    • sajna ez igaz, de tenyleg jo playa, nala nincsen nagyon gyorsabb kozepso vedo es ugy nez ki sem Bonucci, sem van Dijk nem mozdithato..

  • Aki ilyen körülmények között a Zenitbe lépne, az kerülje el messziről a Chelseat.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Nálam eddig, mint jó megoldás élt, de aki képes egy Romából a Zenitbe menni az eléggé rossz fényt vet magára.

  • Sky sources: Chelsea have been encouraged to make a late bid to sign Roma centre back Kostas Manolas. Manolas was due to complete a £30 million move to Zenit St Petersburg today, but he did not show up for his 7am medical.

   The proposed deal was delayed because Manolas wanted his wages to be paid in Euros not Rubles. Manolas and his advisers have asked for extra time to negotiate his personal terms.

   The Greek defender has been offered a five-year deal by Zenit, who are now managed by Roberto Mancini. Manolas has been on a list of defensive targets Chelsea have been monitoring as they attempt to replace John Terry.

   • gorkaf78

    Lehet úgy fognak járni a ruszkik, mint a csirkék Willian esetében. 😀

    • Ez azért elképesztő sztori 😀

     • gorkaf78

      Tényleg az. Gondolom, hogy kapkodtak a görög menedzsmentjénél, hogy találjanak egy épkézláb indokot, hogy végül miért ne kelljen a védencüknek Oroszföldre igazolni. Ennyit sikerült összehozni. 😀

      • Lehet 😀
       Amúgy elég nagy húzás lenne egy ilyen játékost 25-30 ért elhozni, amikor Stonesok kerülnek majd 50 be 😀 Ráadásul elég fiatal is még.

 • kormolar

  Former England midfielder Scott Parker announces his retirement from football.

 • Chelsea4Ever

  Tammy Abraham to sign £50k-a-week Chelsea contract before joining Swansea on loan, report the Telegraph.

 • gorkaf78

  A @afcbournemouth rövidesen bejelenti Aké 5 éves szerződését, nagyjából 20 millió fontot fizetnek érte.

  twitter a britanniáról

  • Chelsea4Ever

   Mekkora ökörség lenne elengedni!

   • mohacsia

    felesleges a feltételes mód, ez a hajó már elúszott

   • Diego Costa

    Ha teszünk bele opciót, akkor nem az. Feltéve ha egy klasszis védőt igazolunk, nem valami rosszat.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Érdemes volt visszahívni, pedig Conte be is vallotta, hogy ő a sz*rt is kihajtotta edzéseken és a képességei se gyengébbek semmivel pár kezdő közelében lévő játékosnál. Nem is értem miért nem maradnak itt a fiatalok az edzésen meghalni, mikor láthatják milyen szép jövő lehet belőle. Ilyenkor még néha én is tudom imádni a vezetőséget.

   • gorkaf78

    Nem tudok mást elképzelni, csak azt, hogy jönni fog egy v. több komoly védőigazolás, és ezért engedik el. Elvileg visszavásárlási lehetőség lesz rá. Én is sajnálom, de lehet, hogy Conte kevésnek érzi még, hogy jövőre stabil csapattag legyen.

    • Akkor adnánk csak kölcsönbe mondjuk a Sotonba, úgy lehet könnyebben elhozható VvD is.

    • Diego Costa

     Pontosan ezt akartam írni én is, hogy Aké távozása azt is jelentheti, hogy közel az egyezség valakivel. Terry se lesz jövőre, Aké távozhat, Iva meg januárban elment.

     Nagyon remélem, hogy VVD lesz az érkező. Kiváló védő és őt velünk is szóba hozták, habár az utolsó, ami olvastam az az, hogy nem enged el a Soton senkit. A szóba hozás nem jelenti azt, hogy hozzánk jön, nem is ezért írtam. Azért lehet érdekes, mert habár látszólag nem csinálunk semmit, azért hírek napvilágot látnak, aminek azért van alapja (Lukaku, Cabalerro, Bakayoko, Sandro). VVD is köztük van és ha valóban közel az egyezség, akkor talán egy olyan játékos, akiről a média is hallott. Full titokba talán nem tudják tartani a dolgokat.

     • gorkaf78

      Igen, itt mindannyian a VvD v. Bonucci vonalat várjuk, aztán lehet Manolas jön. 😀

      • Diego Costa

       Bonucci vonalat én nem várom őt nem tudjuk elhozni. Nagyon boldog leszek, ha csak Sandro jön a Juve-ból. Jó játékos Bonucci, de 30 éves játékosért nem adnék 50-60 eurót. Akkor már inkább jöjjön kicsit drágábban egy sokkal fiatalabb, aki hasonló szinten képes játszani. Ez lenne VVD ugye. Kicsit megszakadna a sorozat VVD érkezésével, mert ha megnézed fillérekből raktuk össze korábban a védelmet. TBO, Azpi, Iva, Cahill Terry , Christensen,, Utóbbi kettő ingyen volt… Zouma volt kb a legdrágább a maga 15 milliójával ha jól emlékszem.

   • Diego Costa

    Tetszik vagy sem a mai modern labdarúgásban különösen az angol bajnokságban nincs idő a saját neveléseket, fiatalokat felnevelni, beépíteni a csapatba. Akkora pénzek forognak kockán, az edzők annyira kényszerben vannak, hogy ezt nem merik/ akarják megtenni. A már bizonyított játékosokat akarják megszerezni, nem pedig a helyieket pátyolgatni. Ha megfigyeled már nem sok csapat alkalmazza ez a módszert. Még akkor sem ha a spanyol vagy német élklubok megtehetnék, mert a bajnokságban akkor különbségek vannak, de még ők sem nagyon tetszik.

    Az eredmények láttán olybá tűnik mintha az utánpótlás ilyen szintű felhozatalát (majdnem) csak a profitszerzés határozza meg. Ha valaki be tud kerülni, ami elképesztő ritka, akkor az jó, ha nem akkor meg eladjuk jó pénzért. Az árak már így is az egekben vannak, és ez csak növekedni fog. Könnyebb megszerezni a fiatal tehetségeket bagóért, ha pedig nem válnak be, akkor félmilliót buknak és mondjuk nem 20-at. Az árból adódóan most nem sztárokról beszélünk, hanem mondjuk egy Baba-ról. A CFC jól csengő név felnőtt és utánpótlás szinten. A gyerekek szívesen jönnek ide, megnyernek mindent, reflektor fénybe kerülnek és nagyobb eséllyel kerülnek el majd valamely klubhoz. Ha Christensen-nek sikerül beverekednie magát (én erre számítok), akkor ő lehet az első, aki ott ragadhat a nagyoknál. Nagy tehetségnek tartották és úgy néz ki, hogy valóban lesz belőle valaki. Nagyon jó klubhoz küldték, sokat fejlődött és játszott. 21 évesen rengeteg tapasztalata van (BL, válogatott, BuLi) készen áll a játékra. Ingyen jött és kockázat nélkül pallérozódott máshol, most pedig kész játékosként játszat itt. Ha pedig nem kellett volna, akkor 20 millióért vitte volna a Gladbach.

    RLC-nek kellett volna még megragadnia, ő nagyon nagy tehetség. Rajtuk kívül még a pad melegítő szerepet se tudta senki betölteni.

  • Ne. 🙁

  • myheartisblue

   🙁

   Pedig nem is ertem, hogy miert herdalunk el egy ilyen jo csere opciot. De ha se Zouma sem pedig a sokoldalu Aké, aki tobb poszton bevetheto, csak tudnam ki a fff@sz fog ucsorogni a padon. Vissza fogjuk sirni mint Bertrandot..

   • “Vissza fogjuk sirni mint Bertrandot..” Hát igen..

    A pad sztem ugy fog alakulni, hogy lesz 5 játékosunk a 3 posztra: Cahill, Luiz, Azpi, Christensen, és egy nagy pénzért igazolt jövőbeli játékosunk.

    • myheartisblue

     Christensent sem eletbiztositas, Conte a nyaron eldonti h meguti-e a szintet egyaltalan. De szoritok h ugy legyen, ha mar Akenak nemet mondtunk.

 • myheartisblue

  ESPN quote Courtois’ representative Christophe Henrotay, who reveals that he holds frequent talks with Los Blancos:

  “I MEET REGULARLY WITH REAL MADRID’S DIRECTORS AND THIBAUT’S SITUATION IS EVALUATED. MY ROLE IS TO KEEP HIM INFORMED OF THE SITUATION.”

  Hat akkor jolvan akkor.

  • gorkaf78

   Mivel megakadtak a szerződéshosszabbítási megbeszélések Courtois és a klub között, az ügynöke persze bedobta a Real-kártyát. Okos húzás…

   • Csak várjuk a Niket, mint a messiást, nem akarják őt sem meztelenül motogatni az íróasztalnál 😀

    • gorkaf78

     MESSIást? 😀 Te tudsz talán már valamit??? :DDD

     • kormolar

      Messi max a börtönben fog ásni, bár eddig sikeresen kihúzta magát a sittről….xD

      • gorkaf78

       Á ezen a szinten már mindent megúsznak. De azért megnézném Juve csíkos börtönmezben a kis törpét. 😀

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        Lehet, hogy pont a Messi mentő akcióval került bajba Ronika, igaz, ha el is itélik véletlen pont a visszavonulása után lesz.

   • Diego Costa

    Felesleges aggódni. Maradni fog ő is, Hazard is.

    Az ügynökök beszélnek mindent. Ha valóban mondott ilyet, ezzel csak az árat akarja felstrófolni, ennyi az egész. Hamarosan ő is alá fogja kanyarítani a szerződését a klubbal, ebben biztos vagyok.

  • gorkaf78

   Hm, ha ez igaz, akkor Conte engedi el, így teljesen megértem Aké-t, hogy a több játéklehetőséget választja. Úgy nehéz bizonyítani, ha nem érzi az edző bizalmát…

   • Egyre több olyan, lépése van ezen a nyáron Conténak, amin egyelőre csak felhúzom a szemöldököm.
    Ha PL-t, BL-t nyerünk, csinál, amit akar…

    • gorkaf78

     Gondolom ő már látja az érkezők listáját is, mi ugye meg még nem. Úgy azért könnyebb átlátni a helyzetet. 😀

    • myheartisblue

     Hat ahhoz kepest h. nem manager hanem HeadCoach vagy mi a pozicioja neve erdekes, hogy donthet Emenalo felett. De ha rosszul sulnek el a dolgok lesz am majd egymasra mutogatas es mint tudjuk nem Emenalo szokott tavozni….

     • Arról ő dönt, hogy kit tesz a csapatba. Ha kijelenti, hogy nem kell neki valaki, attól még a klub dönthet úgy, h megtartja csak minek? Az senkinek sem jó, ezért hagyták a döntést a játékosra, gondolom…

      • gorkaf78

       Egyetértek, sosem értettem a logikát amögött, hogy az edzőnek azzal kell dolgoznia, akit hoznak neki, nem azokkal, akiket ő kér.

  • Endy919

   én már csak abban bízok , hogy semmiből élőhúzzuk Kazettát a kalapból.

   • Ha akarnank ot siman el lehetne hozni, csak az Arsenal probalja elvinni, de termeszetesen garasoskodnak. Csak le kell tenni erte a penzt.
    Nem hinnem, hogy Conte ot akarja es oszinten szolva en sem latom, h o lenne nekunk a megoldas.

    • Sandic

     2 csatáros formációban Lukaku oldalán nagyon nem hangzana rosszul. Viszont valószínűleg nem a két csatáros lesz az alapfelállás, inkább menet közben állunk át rá, ha szorul a hurok.

     • Endy919

      Mögöttük egy Hazard …. így még el is fogadnám a 3-5-2őt.

     • Szinte kivetel nelkul mindannyian rendre felhozzatok ezt a 2 csataros rendszert. Miert? Milyen minimalis utalas volt arra, h barmikor is 2 csataros alapformaciorw valtanank?

      • Sandic

       Inkább csak feltételezés. Elvileg a Juvénál a 3-5-2 volt az elsődleges felállása. Van olyan variáció, hogy Conte hosszútávon nálunk is ezt szeretné megvalósítani, eddig ugye nem volt rá lehetősége, mert alapból 2 csatár volt a keretben.

       • Nem hiszek ebben, ki kene ahhoz cserelni a fel keretet, raadasul akkor a szelen csak a wingbackek maradnanak, PL ben az ongyilkossag.

 • gorkaf78

  A cikk szerint Bakayoko átesett az orvosi vizsgálaton, szombaton bejelentik.

  http://metro.co.uk/2017/06/28/monaco-star-tiemoue-bakayoko-35million-transfer-to-chelsea-on-verge-of-completion-6742105/

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Zouma azt nyilatkozta, hogy nem megy sehova a nyáron. Számomra egy kicsit érdekes, de szerinte jó uton halad, hogy visszaverekedje magát a kezdőbe!

  • gorkaf78

   Sok sikert neki ehhez, jó lenne ha visszanyerné teljesen a sérülés előtti formáját!

 • gorkaf78

  Nekem van egy olyan érzésem, hogy Manolas lesz a védőigazolás a nyáron. Nem hiszem, hogy VvD vagy Bonucci jönne, mindketten túl drágák. Manolas jöhet £30m fontért, az előbb említett páros valamelyik tagja ennek a duplája lenne Ez nekem így gazdaságosabbnak tűnik.

  • Bonucci nem is opcio mar, maradni akar a Juveban iden is.
   VvD uzlet meg ugy nez ki, Pellegrino erkezte miatt fuccsol be, kijelentette, h mindenkit megtart.

   • Sandic

    És van akkora szava, hogy ha valaki 60 millát ajánl egy játékosért, aki jelen pillanatban talán nem is ér ennyit, akkor a klub elutasítja a pénzt?

    • Allegri es Marotta sem akarja eladni 1. 2, igen van szava a jatekosnak is mert hiaba fogad el a Juve egy ajanlatot, ha a jatekos bassza alairni a szerzodest. 2017 ben ezt ne kelljen mar szajba ragni…

     • Sandic

      Itt a VVD ügyletre gondoltam, Bonucci az egyértelmű, őszintén szólva nem is bánom.
      Ha az edzőknek akkora szava lenne a játékos maradásánál, akkor szerintem még sokan nem játszanának nagy csapatban. Pl. Lukaku is maradna az Evertonnál, nem hinném, hogy Koman csak úgy lemond róla. De biztos Allegri sem bánná, ha Alex Sandro maradna nála.

  • Sandic

   Két középső védőt vélhetően tényleg nem fogunk igazolni. VVD-ért pedig nagyon fog fájni a szívem.

  • kormolar

   számomra az lesz érdekes h h alakul a kezdő, ha Alex Sandro-t leigazoljuk, mert azthiszem ő bal védő…

   • Endy919

    én Alonsót mondjuk simán megnézném Matic helyén.

    • gorkaf78

     ? 😀

     • Endy919

      Gyorsabb , technikásab , jobb lő és passzol , jobban védekezik és jobban fejel. Egy próbát bőven megérne.

      • gorkaf78

       Azt hittem csak viccelsz. 😀 Ennyire nem értek hozzá, de szerintem nagyon nem ugyanaz a két poszt, és ahogy tudom Alonso szélsőt játszott mindig is, nem hiszem, hogy menne neki középen is, de ki tudja… 😀

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Ezek igazak Costával szemben is, nem kell ide csatár sem! 😀

      • kormolar

       Bakayoko lesz a helyén…

      • Sandic

       Ennek szerintem a fele nem igaz. A gyorsabb az passzol, de technikásnak nem nevezném, mint ahogy jól passzolónak sem (bár utóbbi inkább beivelésekből állt, nehéz az összehasonlítás), sőt még a fejelésekben sem vagyok biztos. Jobban védekezik, és jól lövi a szabadokat, de szerintem nem középpályásnak való.

       • myheartisblue

        Keep calm, ez csak Endys “Uj sepru, mindig bizonyosan jobban seper” statisztikai meglatas volt 😀

   • gorkaf78

    Szerintem A.S. inkább Alonso posztjára lesz rivális. A ‘védő’ alatt a hátsó hármas alakzatra gondoltam, Manolas (v. bárki más) inkább Cahill helyére pályázhat.

   • Diego Costa

    Alonso helyét fogja átvenni. Tud LB is játszani, de mivel 3 védős rendszerben fogunk valószínűsíthetően játszani (legyen szó 343-ról vagy 352-ről), így ő LWB lesz. Alonso meg ebben az esetben csere lenne. Ezzel járnánk a legjobban.

    Ha VVD is megtudnánk szerezni, akkor ő meg menne a védelem baloldalára, LCB-nek Cahill helyére. Középen Luiz, jobb szélen meg Azpi.

    • kormolar

     engem az sem lepne meg ha Alonsot(vagy Sandro-t)- átvinné jobboldalra…

     • Diego Costa

      Az kéne még…

  • kasata91

   Ahogy én olvastam Conte kivár a szerződés aláírásával amíg nem kapja meg azokat a játékosokat akiket akar.
   Sandroért letett összegből arra következtetek hogy a klub ezt nagyon is elhitte.

   • gorkaf78

    Jogos is lenne ez. Ha nem sikerül minőségi játékosokkal mélyíteni a keretet, Conte nem hiszem, hogy égni akar a BL-ben egy korai kieséssel.

  • Diego Costa

   Nem örülnék neki, VVD sokkal jobb.

   • gorkaf78

    Egyetértek, de ha nem mozdítható a játékos, nincs mit tenni.

 • Endy919

  Alex Sandro to Chelsea is a done deal – Janusz Michallik -ESPN

  uhmmmmm. majd ha a mezzel fog pózolni elhiszem 😀

  • Amen, ha ez tenyleg osszejon mar csak a jobb oldalra kene egy hasonlo minoseget hozni, a csatarkerdest megoldani (renelem Costa marad vmi pali fordulattal) es sztem meg is vagyunk. Persze jo lett volba Kante melle egy igazi b2b kp, de hat ez van.

   • Sandic

    Várjá má, még egy hivatalos bejelentés sem volt. Nincs még védőigazolás, sem csatár, sem középpályás, csak hírek vannak róluk. Messze vagyunk még a késztől…

  • myheartisblue

   Egyebkent ennyire jo lenne ez az Alex Sandro? Szerintem Marcos Alonso egy massziv szezont mutatott be,aztan ez a hala h. a helyere hozunk valakit? Mert ketlem h. annyira tudna jatszani pl. Alonso jobb oldalon Moses helyen.

   • Endy919

    Sandro top3 LB … de lehet hogy Marcelo után a második legjobb .

    Sok meccsünk lesz , játszani fog Alonso is.

    • myheartisblue

     Nem azt mondtam h. nem fog, csak kivancsi voltam, hogy lesz beutemezve. Moses teljesitmenyere is kivancsi vagyok iden. Merre fog elbillenni a merce.

   • Sandic

    Költői túlzással Dani Alves baloldali és fiatalabb kiadása. Alonso a BL-ben komoly csapat ellen azért valószínűleg el lenne tűnve, Alex Sandro várhatóan jobban állná a sarat. De gondolj bele, lenne egy minőségi csere a bal oldalra, akit kis túlzással bármikor be lehetne dobni Sandro helyére, hogy utóbbi pihenjen. Megkapná a Liga kupa, Fa kupa kombót, és néhány PL meccset, amikor heti 2 meccsünk van.Ez lenne a cél, a keret mélyítése.

    Szerk.: Ha minden kötél szakad, bal szélsőnek is fel lehet tolni Alex Sandrot, Hazárdnak ugye nincs alternatívája.

 • Ahüje:
  http://www.skysports.com/football/news/11731/10931473/swansea-striker-fernando-llorente-breaks-arm-cycling-on-holiday

  Llorente was involved in cycling accident while abroad with family and has fractured his lower arm.

  Asszem ezzel a Chelsea B csatár szerepkörről is lemaradt.

  • Mondjuk a jelenlegi B csatárunk körül is meglepően csendes minden. Azt hittem, ilyenkorra már kezdünk Michy-vel valamit, de igazából még ajánlatról sem hallottam.

   • tulajdonképpen a klub körül minden csendes. Fel-felröppennek pletykák, de igazából azon kívül, hogy távozott JT, Bego, Traoré, Atsu és quad, meg kölcsönbe vágtuk Dabot és Panticsot, semmi hivatalos nincs.

    Nagyon kíváncsi vagyok már, mennyi változás lesz hétfőre, azon felül, hogy már ténylegesen is látni fogjuk az új mezünket.

  • Sandic

   Őszintén szólva nem értem, hogy az ilyen sportembereknek miért okoz gondot a bringázás… Ott volt pl. Nicky Hayden esete, de korábbi Forma-1-es pilóta Mark Webber is balesetezett holt szezonban, és még valaki rémlik, csak nem jut eszembe a neve.

   • myheartisblue

    Es ha epp csak biciklizett es elsodorta egy auto? Mert cycling accident lehet ez is, vagy ha epp egy autoba szaladt bele? Meg hat biciklivel is lehet rosszul esni, annak ellenere h. tudsz biciklizni.

    • Sandic

     Hayden esetben elvileg ő volt a hibás, nem adott elsőbbséget az autónak. Webber eset régen volt, arra nem emlékszem hogy történt, a Llorrente estről meg nincs konkrét infó valóban. Meglátjuk lesz-e később pontosabb hír róla.

 • Diego Costa

  Ezt azért nem kéne. Remélem nem igaz a hír. Bírom Azpi-t, de JT az JT.

  https://twitter.com/Stxmford/status/880464029126463489

  • Sandic

   A 8-as és a 11-es számok eléggé gyakoriak, ezeket nem illik úgymond visszavonultatni. A 26-ossal viszont szerintem ezt gond nélkül meg lehetne tenni, sőt meg is kell tenni a Chelsea akadémia utolsó igazi hírvivőjével.

   • Diego Costa

    Pontosan. Ha nem is vonultatják vissza,mert a fociban ennek nincs hagyománya, akkor legalább ne adják senkinek. Amúgy se gyakori szám. Nem hiszem, hogy van olyan ember, aki arról álmodik, hogy 26-osban játsszon. 25 mezben tolta Zola és azt se adták oda azóta se senkinek.

   • Lajos Berta

    +1

  • kormolar

   és ha Terry hagyta rá a 26-os mezt?

   • Diego Costa

    Nem hinném.

 • Diego Costa
  • atti26

   Ő nem Kenneth Omeruo, az egyik kölcsönjátékosunk a sokból?

   • Diego Costa

    Nem tudom, a képet nem is néztem.

 • OFF: úgy nézem a vasas sem az EL-ből várja a pénzt, inkább gyorsan keresne nagypénzt :))

  a meccs másik két érdekessége az egyik oldalon gólszerző, Chelseaben is megforduló benajun józsi, míg a másik oldalon lecserélt remili moha meg zenzoval játszott együtt anno a korcsoportos csapatokban úgy 20-22 évvel ezelőtt (+ itta magát eszméletlenre úgy 12-14 évvel ezelőtt)

  https://uploads.disquscdn.com/images/b978d1e16c4bc6e98912f31d704a4dc94df22c87ef0ba065dc586a59c485e97e.png

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   1-3nál a 85. percben konstatáltam, hogy milyen szép győzelem a Vasastól, majd elmentem vacsizni, most meg nem kis meglepetés a vége! Mondjuk tudván, hogy ilyen öreg játékosok is voltak a magyar oldalon már érthető a fáradság a végére! 😀

  • kormolar

   tippmix álommeccs…xDDD amikor már foglalod a trivago-n a szállást a nyereményből…xD 😀 am papírforma eredmény 😀 az öreg Benayoun beállt és elintézte a meccset….

  • Sandic

   Kb. 1 hete lett hivatalos, hogy Benayoun odaigazol. Gondolkodtam is, hogy kiírom ide, de aztán a várható érdeklődés hiányában elmaradt.

 • kormolar

  a konföd német válogatottja tele van olyan játékossal, akik véleményem szerint jó áron megszerezhetőek és jó teljesítményt nyújtanak… remélem a játékosmegfigyelőink figyelik őket, mert ha nem is most, de a jövőben el lehetne gondolkodni 1-2 játékosukon…Younes,Werner,Groetzka…de a védőik sem rosszak Kimmrich, Rüdiger…itt megemlíteném Hectort és Henrichs-t is…utóbbi RWB,20 éves és talán túl drága sem lenne….a statjai is biztatóak

  • Sandic

   Rüdigerről tavaly a sérülése miatt mondtunk le, érdekes, hogy idén nem cikkeztek róla, hogy újra megpróbálnánk…

   • Frenky54

    Tegnap láttam Mexikó ellen, nagyon suta egy faszi:(

  • gorkaf78

   Elég sokat autózok Németországban, és kis túlzással nem tudok átmenni a legkisebb falun sem úgy, hogy ne látnék szervezetten, edző felügyeletével füves pályán focizó 5-6 éves kissrácokat (esténként villanyfénynél játszanak). Szerintem az összes srác focizik Németországban, persze nem lesz mindenkiből világklasszis, de a tehetségeket már a legfiatalabb korban kiszűrik, és támogatják.

  • acsdav2

   Kimmich esélytelen, a Bayern megtalálta vele az új Lahmot. Werner nagy pénzért talán, de ő se tartom reálisnak. Younes sztem nem Chelsea szint. Goretzka talán az lehet. Henrichs viszont ígéretes és a Leverkusenben nincsenek komoly esélyei trófeákra.

 • kormolar

  BREAKING NEWS

  Bournemouth have signed Chelsea defender Nathan Ake for a fee thought to be £20m

  offisöl

  • kormolar

   “It’s an exciting challenge. Chelsea is a great club and I learned so much there but this is a new step and the right place for me to develop even more…”

   • Sandic

    És ez így is van. Karrierje szempontjából jól döntött. 2-3 év múlva nagy csapatban fog játszani, remélhetőleg a miénkben.

    • Rammschein

     visszavesszük tripláért… 😀

  • itt is:
   http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2017/06/ake-completes-bournemouth-move.html

   Nem mondom, hogy nem lepett meg, a pletykák ellenére is. Azért ez wtf szemöldökrángatós, bár biztos van rá jó ok. Az ára is mutatja, hogy azért nem egy random fiatalról van szó, és jól beárazza Traorét is :S

  • adam10

   Én ennek továbbra is – a blogon egyedüliként – de örülök…

   • Sandic

    Nem vagy egyedül. Én sem bánom, ha nem kap nálunk lehetőséget, máshol meg igen, minek maradjon? Majd ha befut annyira, mint Lukaku, visszahozzuk. Gondolom az ő szerződésébe már írtak buyback opciót.

   • Én is azt mondom, hogy ez jó üzlet volt.

    • Én is azt mondom, hogy ez jó üzlet volt – de ettől még nem örülök. Nemrég erősen kritizáltam a fiatalok hozzáállását a témában, akkor megteszem most a másik irányba, a klub esetében is: ez megint csak annyit üzen, hogy lehetsz te akárki-akármi, a teljesítmény is zárójeles, ha nem a scout team + az aktuális edző szúr ki magának, akkor mehetsz a levesbe. Egyszerűen nehéz elképzelni, hogy a jelenlegi keretünkben ne lenne helye Akénak.

     A 20M szépen fest, ez kétségtelen, egy akadémiai produktumért szép pénz, az már kevésbé, amikor a helyére kb hasonló kvalitásokkal rendelkező játékost hozunk duplaennyiért. Nomeghátugye…. (eszerint) az akadémia első számú feladata továbbra sem az első csapat számára érték teremtése, hanem a profitábilis működés.

     • “szép pénz, az már kevésbé, amikor a helyére kb hasonló kvalitásokkal rendelkező játékost hozunk duplaennyiért. ”
      “Egyszerűen nehéz elképzelni, hogy a jelenlegi keretünkben ne lenne helye Akénak.”

      Aké azért ilyen téren kicsit másabb. Belőle Conte szerintem egyértelműen wingert akart faragni Alonso helyére, de aztán realizálta, hogy bár LB-nek alkalmas, wingernek annyira nem, talán sebesség, fejjáték, nem tudom. Innentől Aké csak egy x+1 cb-nek volt alkalmas, ami sajnálatos, de Conte csapatában így tényleg nem volt ép helye. Ha még nem is akarnánk hozatni egy kiemelkedő cb-t, ami azért bőven kéne, akkor is ott lenne a saját állítása szerint maradó Zouma, a frissen képbe jövő Christensen, és az alap védőhármas, akiket megbolygatni a szezon előtt nem fogunk. Szóval a jelenlegi felállás mellett tényleg nem volt helye Akénak, rendszeres játékra legalább is biztos nem.

      Az tény, hogy az ifiknek ez nem túl jó üzenet az A-csapatba kerülésről, viszont Bertrand, Aké, Bruma vagy akár Christensen története közel sem olyan, ami demotiváló lenne a fiatalok számára. Mindegyikük nagyon stabil topligás középcsapatban tudta megvetni a lábát, viszonylag stabil válogatottak lettek és jó eséllyel mind ott lehet a következő VB-n, ahol minden esélyük megvan felhívni magukra a figyelmet. Egy szóval én nem hiszem, hogy ezzel mentálisan bármilyen ifit befolyásolunk, azzal meg gondolom mind számol, hogy reálisan mennyire lesz képes kiszorítani egy Azpit vagy egy Kantét, Pedrót, Courtoist. Többségük szerintem már az első kölcsönadás alkalmával komolyan számol a B-tervvel.

      • Nem értelek. Persze a végigvezetett logikádat értem, abban nincs hiba, de ez csak egy feltételezés, és ha igaz is, attól, hogy “Conte szerintem egyértelműen wingert akart faragni Alonso helyére” még Aké továbbra is megmarad egy univerzális játékosnak. Így nem tudom 100%-ban reális érvként elfogadni, hogy nem lenne más, csak X+1 CB, mert továbbra is CB+winger+vkp bevethetőséggel rendelkező játékos lenne, és bár lehet (ismét feltételezés), hogy már százával várnak bejelentésre a leigazolt CB-k, wingerek, stb, amiről Aké is tud, ezért Aké és a klub is úgy döntött, hogy a hollandot inkább nem kölcsönbe, hanem örökbe adja a bombinak mostmár, még akkor sem igazán fér a fejembe ez az egész.

       “azzal meg gondolom mind számol, hogy reálisan mennyire lesz képes kiszorítani egy Azpit vagy egy Kantét, Pedrót, Courtoist. ”
       Ez oké, de egyrészt többet kell rotálni idén, másrészt Pedrot bal wingerből Aké talán még most is ki kell, hogy tudja szorítani. Ha nem így van, akkor én valamit rosszul látok a képernyőn. Aké 22 éves, továbbra sem hiszem, hogy egy ilyen játékos ne tudna még 1-2 évet várni a Chelsea kezdőre, és inkább lelép a Bournemouthba, csak, hogy kezdő lehessen. Persze biztos hízelgő, hogy bíznak benne, meg klubrekordot jelentő igazolássá avanzsált, de milyen ambícióról tanúskodik egy ilyen dobbantás 22 évesen? Pont te írod lentebb Manolas kapcsán, hogy aki “ilyen körülmények között” a Zenitbe lép le, az kerülje el a Chelseat.. a két sztori persze nagyban különbözik egymástól, de a Bombiba való váltás nem hasonlít vajon erre a dologra?

       “Többségük szerintem már az első kölcsönadás alkalmával komolyan számol a B-tervvel.”
       Hát látod nem tudom. Persze jó, ha egy player reálisan tudja értékelni a saját helyzetét, de nem gondolom, hogy aki bízik magában és a képességeiben, az esténként olyan b terveken töri a fejét, hogy áh, krvajó vagyok, menni fog ez a Chelsea nagy keret, de ha mégsem, akkor elfocizgatok én a bombiban is…

       • “Aké továbbra is megmarad egy univerzális játékosnak. Így nem tudom 100%-ban reális érvként elfogadni, hogy nem lenne más, csak X+1 CB, mert továbbra is CB+winger+vkp bevethetőséggel rendelkező játékos lenne”
        De hát pont ezért nem is volt Alonsonak cseréje szerintem, mert Aké wingernek alkalmatlan valamiért. Nem tudom, miért, de Conte így gondolja. Visszahoztuk, mert kellett egy plusz winger, anno még örvendeztem is ezt a döntést. Conténak azonban időközben leesett, hogy nem illik a rendszerébe, olyannyira nem, hogy még csereként sem számolt vele a szélre. Innentől szerintem kár azt az ábrándot kergetni, hogy ő itt wingerként szóba jöhetett volna. VKP posztra meg akkor mondhatjuk, hogy x+1 vkp-nak, mert Kanté és Matics, vagy ha ő távozik Bakagyokó mögött még ott lett volna Chalo is, akiben Conte jobban bízott arra a szekcióra. A védőposztot pedig átveséztük. Egy szóval nem lett volna egy poszt sem, ahol alapemberként tudtuk volna kezelni, neki meg a VB miatt nem elég a néhány kupameccs meg hétközi forduló.
        A klub részéről pedig védhető, hogy rábólintott az üzletre, hosszú rávon ez is az egyik cél a kölcsönjátékosokkal ugye, hogy ehhez hasonló ajánlatok fussanak be.

        “de milyen ambícióról tanúskodik egy ilyen dobbantás 22 évesen? Pont te írod lentebb Manolas kapcsán, hogy aki “ilyen körülmények között” a Zenitbe lép le, az kerülje el a Chelseat.. a két sztori persze nagyban különbözik egymástól, de a Bombiba való váltás nem hasonlít vajon erre a dologra?”
        Ebben az esetben az ambíció szerintem nem róható fel. Végre szóba jött a nagy válogatottnál, ott akar lenni a VB-n, bizonyítani, esetleg felhívni a nagyobb klubok figyelmét is (Dortmund, Juve, PSG, Atletico). Ehhez meg nem teheti meg azt, hogy itt marad, és talán most fél év alatt a feltankolt keretben nem 4, hanem 6 meccset kap. A Bonszmuszban tavaly alapemberré küzdötte magát, Howe bízik benne, ezzel a rekordösszeggel pedig garantált, hogy kezdőként számol vele.
        Manolas meg csak lét akar, és ezért fel is áldozná a karrierjét. Na ebben valóban nincs semmi ambíció.

        ” de nem gondolom, hogy aki bízik magában és a képességeiben, az esténként olyan b terveken töri a fejét, hogy áh, krvajó vagyok, menni fog ez a Chelsea nagy keret, de ha mégsem, akkor elfocizgatok én a bombiban is…”
        Nyilván nem így csapódik le nála, de pontosan tudja, hogy a saját fejlődése érdekében egy Vitesse nem lesz sokáig elég, a klub pedig nem biztosítja számára a fejlődést és a tapasztalatszerzést. Innentől egy Soton, egy Bonszmusz óriási lépés lehet, ahogy azt Bertrand is szemlélteti.

 • gorkaf78

  Legyen egy kicsit könnyedebb téma is a blogon: nyaralnak a srácok. 😀

  http://www.chelseafc.com/news/blogs/inside-blue/inside-blue/we-re-all-going-on-a—.html

 • atti26

  Azért az nagy marketing lesz, ha holnap az új mezt, új játékosokon mutatjuk be!
  Én valami ilyesmit várok!

  • az a fura, hogy ennyire kis happeninget kerítenek mellé…. azt várná az ember, hogy hetek óta – de legalábbis napok óta – a weben (.com, twitter, apámfasza) kezdik belengetni a nagy bulit, mindenfelé megy a reklám, tüzijáték, satöbbi, ehhez képest egy-két szerényke üzenet volt eddig, ahol halkan meghirdettek holnapra nyereményjátékot, meg, hogy jön az új mez.

   Most vagy a Nike ekkora balfasz, vagy ennyire tartanak a jogkövetkezményektől. Így vagy úgy, de fura, na.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    “ennyire tartanak a jogkövetkezményektől” Akkora pénzekről van szó, hogy nem is meglepő.

   • Annak semmilyen jogkovetkezmenye nem lehet, hogy promotalsz egy esemenyt markajelzes nelkul. Siman lehetett volna a Chelsea reszerol nagyobb felhajtas. Ez nem a Nike dolga.

    • az ügyvédek világában _mindennek_ van jogkövetkezménye, még egy rosszul kimondott szónak is, szóval a “simán lehetett volna” dolgot azért hagyjuk, de legalábbis a ‘simán’ részét. De igen, szerintem is köríthették volna jobban, viszont én szinte biztos vagyok benne, hogy ez csak a Nike beleegyezésével mehetett volna, és erős a gyanúm, hogy a kettő közül inkább ők voltak, akik huzódoztak a lehetőségtől.

  • Endy919
 • Endy919

  Közben a Watford vinné Chalot (sky)

  Fasza lesz . Nagyon fasza. Így is szűk volt a keret , de még tovább szűkitjük . Az egy dolog , hogy !!!talán!!! érkezik 4-5 új arc , de mennyiségben semmit sem javul a helyzet….

  No mindegy , a boardban biztos jobban tudják.

  • atti26

   Nem hinném hogy mindenkit elengedünk, hiszen kellenek majd HG játékosok is!

  • Sandic

   Kölcsön vagy végleg?

   Egyébként el kell, hogy keserítselek. Csak azért, mert bejön a BL, még nem lesz komoly rotálás a csapatnál. Több lesz, mint tavaly volt, de közelében sem leszünk annak, amit a Real csinált idén. Sokkal több lehetőségre nem számíthatna Chalo jövőre sem (akkor sem ha lesz Matic-Bakayoyo csere), arra a kevés rotálásra meg ott lesz RLC. És még Fabréról sem szabad elfeledkezni. 5 CM már felesleges lenne a keretbe.

   • Endy919

    Végleg .
    Lótuszcsíkkel én nem számolok . Chalo sokkal bíztatóbb volt azon a poszton .

    • Sandic

     Inkább úgy mondanám akkor, hogy az egyik megy, a másik marad. Akiért több pénzt tesznek le, az megy most (valószínűleg Chalo), RLC meg majd 1-2 év múlva. Egyik sem lesz alapember a későbbiekben.
     Christensen az utolsó reményem (de szinte már látom, hogy hamarosan ő is értékesítve lesz), ha ő sem kerül be a felnőttcsapatba, akkor a Chelsea U egyenlő lesz a piac kifejezéssel, akár szótárazhatják is.

  • Endy919

   Ez még a rosszabb forgatókönyv.

   Az Bonuccitól ismét sikerült eljutni a D-E opcióhoz 🙂

   • Frenky54

    Tegnap láttam Mexikó ellen, húúúú csak ezt ne:(

    • Sandic

     Én úgy mondanám, inkább ő jöjjön 40 milláért, mint Kulaba 60-70-ért. Be kell látni, hogyha Bonucci és VVD is felejtős, akkor nem sok mozdítható minőségi védő van. És úgy tűnik Conte sem mer bedobni egy sajátnevelésű fiatalt a kezdőbe.

   • Hat pl. Ake semmivel nem rosszabb nala sztem…

    • Endy919

     Ez tény… De érte nem kell 30-40 millát kiadni , így nincs esélye bekerülni.

     • Ha nem evszunk egy VvD szintet legalabb, akkor kimandhato lesz, h a vedelmunket sikerult gyengiteni iden.

      • Endy919

       pssssssszt . Emenaloék faszán végzik a munkájukat , mert haszonnal adják el a loan army tagjait 😉

  • Endy919

   :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

   Szép munka ! Gyorsan még adjunk el valakit , hogy nagyobbak legyenek a bevételek.

   • Hat en ezen most nem tudok rohogni… Komolyan, csak ilyen Bakayokokat tudunk igazolni iden, akkor sztem lassan uj managert fognak keresni Abraek…

    • Endy919

     Ennek a nigériai átoknak amúgy milyen szerződése van nálunk ? Mikor jár le ? Vagy amíg tetszik neki a Londoni élet?

     • Sandic

      1 éve hosszabbította meg a szerződést. Ennek apropójából készült az a kép, amit lentebb belinkeltél. Ő még jó darabig itt lesz, barátkozz meg vele.

  • Sandic

   Nem beszélek olaszul. Akkor ez már 100%, vagy azon vannak, hogy a Juvénél maradjon?

 • Akéval a legújabb költségvetésösszegzések szerint +128 millió font bónuszokkal a 2017-es bevétel.

 • Zoleee

  Ez csak a véleményem, indokokat ne várjatok :
  Ake-ért jó pénzt kaptunk de véleményem szerint egy kis fizu emeléssel még meg lehetett volna tartani és kb ő lehet az a játékos akit két év múlva már 40 ért sem kapnánk meg.
  Sandro :nem rossz spiler de azért a Juventus is el van szállva. Mégis mennyi pénz kéne érte? 50?60? Akkor inkább maradjon ott ahol van.
  Manolas: hát ezt nem is minősítem…. Számomra csalódás lenne ha leigazolnánk.
  Conte :remélem ez a sok “csalódás” hír csak kamu, ha valakihez nagyon ragaszkodna nem hiszem hogy a klub nem tenne meg mindent hogy idehozzák.
  Én akinek nagyon örültem volna az Alexis lett volna, de nem hiszem hogy egyáltalán esélyünk lenne rá.
  Néha szomorkodom rajta, hogy még mindig nem vagyunk az a csapat aki bárkit idehoz akit akar de akkor mit szóljon egy liverpool vagy arsenal szurkoló a kisebbekről nem is beszélve. Ez van.
  Bakayouko szerintem jó lesz és lehet kisebbeknél kéne keresgélni
  Ki ismerte tavaly Mbappe-t? Most meg már világsztár….

  • “Ake-ért jó pénzt kaptunk de véleményem szerint egy kis fizu emeléssel még meg lehetett volna tartani és kb ő lehet az a játékos akit két év múlva már 40 ért sem kapnánk meg. ”
   Akénak játéklehetőség kellett a VB miatt, egy kis fizuemelés semmit nem oldott volna meg, ahogy a kezdő közelébe is csak ritkán került volna.

   • Zoleee

    Játszhatott volna kupa meccseken és azért mégiscsak a tűz közelében lehetett volna.
    Azért azt nem mondhatod hogy egy Bournemouth volt az álma..

    • Kupameccseken félévente 4-5 alkalommal? Neki konstans játéklehetőség kell, konstans formában tartás. Ez teljesen világos, hogy itt nem kapta volna meg. Itt egy perifériás játékos lett volna, akit néha bedobunk a tartalékokkal Port Vale szintű csapatok ellen, de a bajnokságban minimális esélyt sem kapott volna. Most, hogy a válogatott közelébe került, és számol vele Advocaat, egyszerűen nem teheti meg azt, hogy inkább lemond mindenről csak hogy itt maradjon padozni.
     Senki nem mondta, hogy a Bonszmusz az álma, de ott betonkezdő lesz garantált 3000 játékperccel, amivel könnyen bekerülhet a VB-keretbe. Ott meg már felfigyelhet rá egy Dortmund, egy Juve, egy Napoli, egy Atletico, de még akár a Spurs is.

     • Zoleee

      Ok, rendben amit írsz de még csak 22 éves.
      Már itt van vagy öt éve és ez a Chelsea. Mi bajnoki címért harcolunk. Kezdő akar lenni? Ha az lehetne Conte nem engedte volna el. Ha pedig ez neki kevés akkorr menjen. Ilyen játékost találunk még, dr ahogy írtam :sajnálom

     • acsdav2

      Ezt a vb keret dolgot Aké hangsúlyozta, hogy fontos neki? Csak, mert nincs igazán reális esélye Hollandiának a vb-re kijutni, a selejtezőkön meg nem figyelnek fel rá komoly csapatok.

      • Nem, de miután először debütált tétmeccsen és játszott végig egy meccset, nyilván fontos neki, hogy megtartsa a helyét. Hollandiának még bőven van reális esélye, 3 pont a különbség és 4 meccs van hátra.

       • kasata91

        Abban a holland csapatban 3 éven belül fél lábbal is kapitány lesz, nemhogy kerettag

       • acsdav2

        Reális már nincs. Ez a 3 pont lemaradás jól mutat, de ők még játszanak a svédekkel és franciáknál is. Ha 10 pontot hoznak, ami sztem bravúr kategória, (mert a franciák ellen nem látom reálisnak a pontszerzést idegenben és nem olyan erősek, hogy fixen verjék a svédeket) akkor is elég, ha a kötelező 3 meccset hozzák a svédek. Persze mondjuk Bulgária és Fehéroroszország ellen idegenben benne van az x. De ez már nagyon a bravúr kategória és a csillagok összeállása kell hozzá. Reálisnak ezzel a mai holland csapattal nem nevezhetők a kijutási esélyek.

        • Pont ezért van esélyük, mert még játszanak a svédekkel és a franciákkal is. Ha ezeken 4 pontot hoznak, már baromi szoros lesz a harc.

         • acsdav2

          De ez a 4 pont baromira nem reális. Amúgy érdekes a helyzet, mert a svédekkel játszanak utoljára, tehát igazából a svédek kezében van az, hogy lesz-e tétje az utolsó meccsnek.

  • viktor

   “Néha szomorkodom rajta, hogy még mindig nem vagyunk az a csapat aki bárkit idehoz akit akar de akkor mit szóljon egy liverpool vagy arsenal szurkoló a kisebbekről nem is beszélve. Ez van.”

   Ezen én is ki vagyok akadva! az MU-ba mennek a sztár igazolások már több éve, holott a csapat meg nincs sehol… Mi meg nagy kínok között tudunk megszerezni egy két nagyobb nevet. Most is csak várjuk a neveket, de persze eddig még semmi:(
   Nah jó, ha jövőre is bajnokok leszünk, akkor nem bánom, ha nem jön 100 millás igazolás…

 • Endy919

  Offerta ufficiale del #Chelsea per #Rudiger sfiora i 40 milioni €: 33 + 5 di bonus. #Roma disposta ad accettare @SkySport #SkyCalciomercato

  ment is az ofisöl ajánlat.

  • Ez mondjuk nem rossz, ő már tavaly is terítéken volt, de a sérülése miatt nem hoztuk el.

   • myheartisblue

    Valahogy aggaszto a serulese. Kitudja h a regi-e mar. Nem nagyon figyeltem a játéka, ki fog derulni mennyire lesz kepes adaptalodni a PLhez. De ilyen szinten en biztos h Zoumat reszesitem elonyben…a francia mindenkepp elonyben van. Tapasztalatbol, kondi teren. De ahogy lentebb irtak, azt amit O hoz a csapathoz Aké is tudtam volna. Kar h nem adhatunk mindenkinek jateklehetoseget es jobban rotalni. Pl hiszem h Zouma a serulese utan csakis azert nem a regi Zouma mert nem tud a stabil jatekstilusba visszarazodni a jatekhiany miatt.

 • adam10

  A Lyon igazolt még egy csatárt, Mariano Diazt a Realból. Ezek után 100% Lacazette távozása, kérdés, hogy hova? Ha egy Arsenalban kötne ki, kissé csalódott lennék, hisz akkor talán már mi is megszerezhettük volna.. vagy még várjam meg a holnapi napot, hátha bejelentenek vagy 300 milliónyi igazolást? 🙂

  • Sandic

   Holnap maximum Bakayoyo és Caballero lesz bejelentve.

   • Chelsea4Ever

    Ha ilyen Rüdiger,Caballero,Bakayoko félékben gondolkodik a vezetés akkor már most integethetünk a 10.helynek és félhetünk hogy ki lesz az “E” terv Costa pótlására…

    • Sandic

     Luiz és Alonso kapcsán is ez volt mondva kb. 1 éve.

     • Chelsea4Ever

      Luizt azért ismertük az itt töltött idejéből! Én már akkor is kedveltem!Alonso meg igen pozitív meglepetés volt de mért olyan nehéz egy nyáron tényleg MINŐSÉGet igazolni? Kb Fabregas óta nem jött igazán komoly játékos (najó Kanté)

      • Sandic

       Na várjál! Luiz azért attól függetlenül egy pánikigazolás volt (és pont ez az, hogy ismertük, tudtuk, hogy időnként nagyon szét van szórva, és akkor hatalmasakat hibázik). Alonso meg pozitív meglepetés volt? Itt a lényeg, de ezt előre nem tudta senki sem, fikázva volt mindenki által, hogy milyen szar igazolás lett megint a végén. Kanté komoly játékos, ahogy idén is várható egy. Nem is értem, miért felejtette el mindenki, hogy Lukaku lenyilatkozta korábban, hogy megvan már az új csapata, ami azóta sem lett még bejelentve. Vajon miért?

       Az általad említett hármasból Caballero nagyon is jó igazolás cserekapusnak, ahogy valószínűsíthetően Bakayoyo is előrelépés lesz hosszabb távon, ő még bőven fejlődőképes korban van. Rüdiger egyelőre nagy kérdőjel, de Alonsohoz hasonlóan akár még ő is lehet jó fogás, Conte belőle is kihozhatja azt, amit kell, nem kell őt sem leírni előre.

       És ott van az érdeklődés Alex Sandro iránt is (amit egyébként még nem tartok lezárt ügynek, csak mert valaki elfingotta magát a twitteren, hogy marad olaszban).

       És azt sem szabad elfelejteni, hogy a következő szezon holnaptól indul, és még mindig van 2 hónap az ablakból. És ha a board itt akarja tartani Contét (márpedig miért ne akarná), akkor fel kell kötniük a gatyát, és szerintem fel is fogják.

     • Diego Costa

      De ez nem azt jelenti, hogy jövőre is ez lesz. Nem lesz még egyszer ekkora szerencsénk. A vezetőség tevékenységének ELLENÉRE nem pedig annak következményeként lettünk bajnokok.

      Alonso annyira belopta magát Conte szívébe, hogy klubrekordért hozná Sandro-t. Ennyit erről…

  • Diego Costa

   A mostani hírek szerint oda fog menni. Nem ismerem a játékost, bár nem feltétlenül jelentené azt, hogy távozik. Mondjuk Traorét is legazolták, úgy talán már tényleg úton van Lacazette.

 • myheartisblue
  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Szerintem ő már valami guinness rekordra hajt, hogy a legtöbb különböző csapatban tétmeccsen pályára lépés.

   • ugyan kellett hozzá a Milan mélyrepülése, de nem gondoltam, mikor Borini elhagyta a Chelseat, hogy egyszer még a Milanban fog focizni.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Megjárta már a Romát és a Poolt nem kis meccs számmal, következő állomásnak a Sevillát tippelem 😀

  • Sandic

   Erről jut eszembe egy jó kívánság. Hasonló sikereket kívánok a Poolnak Solankéhoz, mint amilyeneket Borinival is elértek!

  • Diego Costa

   Jó ügynöke van.

 • Sandic

  Ez új vagy vótmá?

  Alex Telles a B terv Portóból, arra az esetre, ha Alex Sandro mégsem jönne. Az ára jó, de ki ez, mi ez?

  • Chelsea4Ever

   Az a szerencsétlen aki rondán meghasalt az Internél… A csapat közelébe se jöjjön!

   • Sandic

    Nekem van még egy emlékem egy másik ex Interes portugálról, Quaresmáról. De jó, hogy ő csak kölcsönbe jött anno….
    Nem hangzik jól, ha ebben az épülő Interben is meghasalt.

    • Chelsea4Ever

     Telles brazil de miért a padra igazolunk? Normál esetben oda se szabadna férnie

     • Sandic

      Nem gondoltam volna, hogy brazil, nekem a brazilok és a portugálok teljesen egyformák (mint a kínaiak meg a japánok, csak Bluecech meg ne lássa). Egyébként lényegében irreleváns, de nem hangzik jól azok alapján, amit mondtál.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Az Interben óriási fejetlenség van, nem a legjobb viszonyítási alap az ottani szereplés. Igaz nála nagyobb nevet várok én is.

  • Diego Costa

   A Juve új mezét bemutatót fotón ott van Sandro… Nem tetszik ez nekem.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Studge is volt annó nálunk, majd pár nap múlva már Pool mezben virított.

    • Diego Costa

     Elvileg Pogba is, szóval van remény.

 • Chelsea4Ever

  DONE DEAL! Antonio Rüdiger to Chelsea. €33M + €5M add ons to AS Roma. Medicals next week. Contract until 2022. 🔵🇩🇪 [Sky Sports News HQ]

  • Diego Costa

   Ez a hír annyira elszomorít, akár lesz belőle valami akár nem, hogy kiosztom az első dislike-t.

   • Ez logikus, az újságírót is rúgjuk ki szerintem.

  • Pánikigazolásnak kicsit korai mégis az, avagy csak kvara impotensek vagyunk a top notch retegbol igazolni…

   • Frenky54

    Sajnos nem vagyunk elég vonzók. Nemzetközi sikerek jószerével csak Abra óta, fizetni meg nem fizetünk annyit a játékosoknak, mint a PSG, M. City…

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Általában szeretnek tőlünk is többet kérni, Emenaloékban meg van egy kis ősi zsidóvér.

 • Diego Costa

  Ha Sandro sem jön, akkor megbolondulok… Rüdiger idehozzák szintén. Mi a f*szért ilyen középszerű játékosokat veszünk? Ezért kár elküldeni Aké-t, 100x jobb nála. Ha VVD vagy esetleg Bonucci miatt menne el azt mondom oké, na de így. Áhhh.

 • Diego Costa

  Úgy látszik sikerül egy olyan játékost igazolni aki még Gary Cahill-nél is rosszabb. Király…

  • myheartisblue

   Latjatok, ez a modja hogy megbecsuljuk es ertekeljuk Garyt.easypeasy

 • Endy919

  Nem mondom , hogy per pill örülök Rüdigernek , de valamiért olyan érzésem van , hogy lesz ő még nálunk kapitány is…

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Isten ments, egy agresszív buta játékos.

   • Endy919

    Egy lebutított Bonucci amúgy a srác. Jól lát a pályán , jók az idnításai , csak meg kell nevelni. Hátha kihozza belőle Antonio azt , amit annó Bonuból.

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Nála nem érzem, azt amit lentebb is írnak, hogy mivel több egy Akénál? Volt egy jó szezonja, majd egy komoly sérülése, most meg 24 évesen tehetségnek öreg, bizonyított top védőnek meg kevés az eddigi karrier. Bízok Contéban és a stábban, ennyi szól nálam csak mellette.

     • Endy919

      Nekem még annyi sem , mert én a stábban sem bízok , de valamiért azt érzem , hogy nagy jövője lesz nálunk.

 • Diego Costa
 • Pingback: Get your documents written perfectly()

 • adam10

  Korábban keringett itt a blogon egy gyűjtemény azokról a játékosokról akiket leigazolhatnánk posztonként. (Talán a Sky készítette) Abban szerepelt egy bizonyos Jeremy Toljan, RWB-ként. Német u21 válogatott. Na most elég ügyes a srác, jól védekezik és a tegnapi u21 EB döntőben az ő beadásából született a mindent eldöntő gól. Majd minden meccsüket láttam a és az összkép is biztató. Moses helyére/helyettesének kiváló lenne, gondolom egy Hoffenheimtől elhozni nem lenne nagy kunszt.

 • Egyelőre ennyi van. Viszont egyből átirányít a nike oldalára a megasotre.
  https://uploads.disquscdn.com/images/7b7d7f054ee9e4bab3064ebc0fad733047d8f7dab95852927f5a751313616233.png

 • myheartisblue

  https://mobile.twitter.com/ConteTweets/status/880816267170598912/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.talkchelsea.net%2Fnews%2Fchelsea-stars-pose-in-201718-home-kit-in-leaked-nike-advert%2F

  Nekem nem tetszik egyebkent az alap kekdresszunk haaz lesz amit mutogatnak. 0 nyakresz es kek. Egyelore ennyi jott ki.Chalo tehat marad a csapatnak.

  • trueblue05

   ízlések és pofonok… nekem nagyon tetszik.

  • Endy919

   Szerintem nagyon szép .

   Btw. az semmit sem jelent , ha valaki ott van az új mez bemutatásán .
   Studge is ott volt , mielőtt a Poolba igazolt , Rakitic a Barca előtt , Suarez dettó , de még Pogba is tavaly.

  • Sandic
   • trueblue05

    miért kellene bármi extra? szép, kék – szerintem ennyi bőven elég

    • Sandic

     Az Adidasé nem volt szép kék? Nem értem, hogy mi volt ez a nagy felhajtás a Nike mezek körül. Egyébként úgy látom 3. számú mezünk még nincs.

     • trueblue05

      szerintem senki sem azért várta az új Nike mezt, mert majd annyira különleges lesz, hanem azért, mert egy korszakváltást jelent

    • hát, nem vitték túlzásba, ez tény, de engem sem zavar, hogy nincs benne semmi extra – pláne a leakek közül a rácsminta 🙂

     • myheartisblue

      Nekem inkabb az tunik ki elsonek, hogy milyen vekony az az anyag. Legalabb a feher mezben van egy kek sav. A kekben semmi, sem az ujjaknal sem a nyaknal. Nyak meg olyan mintha csak veget erne a az anyag es U alaku. Designilag tobbet vartam. Persze izlesek es pofonok es majd megszokja az ember szeme.

      Viszont uj jatekosok tenyleg nem lettel bejelentve. Es Bakayoko is tegnap meg fhanszia Nike storeban vasarolgatott. Szval azert nem ezt vartuk.

   • +30M font 😉

  • atti26

   Egyszerű és nagyszerű! 🙂

  • Zoleee

   Szerintem jól néz ki.

 • erdemes figyelni a chelsea twitter/ig oldalait, lesz vmi mez giveaway.

  • meg az új játékos dömping 😀

   • En nem varnek tul sokat azon a fronton, csak csalodas fog erni, amikor Caballerok fognak egyedul pozolni a mezzel 🙂

 • https://store.nike.com/hu/hu_hu/pd/2017-18-chelsea-fc-vapor-match-home-futballmez/pid-11597539/pgid-12170053

  azért ezeknél a reklámszövegeknél mindig meghalok :))

  A TERMÉK ELŐNYEI
  A Nike AeroSwift technológia a szellőzési képességet ötvözi a szabad mozgással
  Raglánujjak és oldalbetoldások teszik lehetővé a természetes mozgásért
  A karcsúsított szabás áramvonalas fazont biztosít
  Bordázott nyakrész a hosszan tartó kényelemért

  Az utolsó olyan, mintha kb a Durextől nyúlták volna a szöveget :DD

 • trueblue05
  • 🤢uhh vazz

  • jájjj, ezért kár volt

  • Rammschein

   hogy néz ki te jó ég… 😀 🙁

  • myheartisblue

   Ennel ha az LR blog osszeulne kulonbet krealna. Ohh lord jesus…kifolyik a szemem.

 • http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2017/07/new-nike-kits-available-now.html

  a két lenti képről két dolgot lehet megállapítani, az egyik, ami Willnél látszik, hogy ez már nem szurkolóbarát-mez, hanem az alakkidomborítós-feszülős. A másik, hogy Cahillre láthatóan a női mezt adták rá a fotózáshoz :DDDD

  • trueblue05

   van nem feszülős is – olcsóbb is vagy 50 fonttal

   • Endy919

    Jaja . A feszülős 145€ a sima 85€.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Miért pólóban vannak a fotozkodáson??? 😀

 • https://store.nike.com/hu/hu_hu/pw/futballklubok/986?ipp=120

  A Nike nem vitte túlzásba a variálást – a mez adott, a szín, a címer és a szponzor változik. Meg a kerek vs picit V nyakrész.

  • Sandic

   Mi a különbség a Stadium Home, és a Vapor Match Home mezek között az árat leszámítva?

   • Rammschein

    ahogy nézem…

    stadium:
    A TERMÉK ELŐNYEI
    A Dri-FIT technológia szárazon tart, és gondoskodik a kényelmedről
    Az ultrakönnyű Nike Breathe anyag folyamatosan hűsít
    A rugalmas panelek és az alakkövető fazon szabad mozgást biztosítanak
    TERMÉKADATOK
    A csapatra jellemző részletekkel gazdagított replikadizájn
    Anyag: Dri-FIT 100% újrahasznosított poliészter
    Gépben mosható
    Importált

    Vapor:
    A TERMÉK ELŐNYEI
    A Nike AeroSwift technológia a szellőzési képességet ötvözi a szabad mozgással
    Raglánujjak és oldalbetoldások teszik lehetővé a természetes mozgásért
    A karcsúsított szabás áramvonalas fazont biztosít
    Bordázott nyakrész a hosszan tartó kényelemért
    TERMÉKADATOK
    Eredeti dizájn a csapatra jellemző díszítőelemekkel
    Anyag: 100% újrahasznosított poliészter
    Gépben mosható
    Importált

    Szerintem ez… 😀 benne van a Nike AeroSwift technológia…. xDD hát na a K&F-et meg kell fizetni. 😀

 • lamps8

  ennyire egyszerűen nem lehetünk faszfejek.

  • gorkaf78

   Miért?

   • a kérdés helyesen ‘most éppen miért’ 😉

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Jó kérdés, de én mindig érzem magamban a potenciált.

  • de, lehetünk.

  • Tornando Ferres

   A lényeg lemaradt! Rudiger?

   • lamps8

    persze. van 1 normális, komplex fiatal védőnk aki akademista volt, átment a loan éveken sikeresen, bizonyított a pl-ben. erre mit csinálunk? eladjuk és veszünk egy közel sem biztos hogy jobb (sőt) rüdigert.
    ennyire nem lehet beszopni a német futballforradalmat. az meg hogy kötelező digólandből igazolni vicc.

    • Egyet kell ertenem.

    • Tornando Ferres

     Ja, hát egyetértek. Első reakció nálam is: Édesfa*zom…
     De ahogy látom mindenkinél, ja és konkrétan nálam Cahill>Zouma>Aké>Rudi.
     Vajmi kevés esély van rá de, örülnék ha kacsa volna.

     • Nalam Ake perpill Zouma eott van. Szazszor ikabb bizom benne, ha jatszik, mint a franciaban. Too sheaky.

      • myheartisblue

       Csak hogy Aké már nincs, el kell engedni mint anno Bertrandot. Kb. Ugyan az a story 🙁 azokat kell ertekelnunk akik vannak, es tenyleg nem fair hha tenyleg erkezik Rüdiger, akkor nem szabad h az eloiteleteink szoljanak belolunk, hanem neki is meg kell adni a lehetoseget lasd Pedro. En ugyanígy voltam vele, h minek, meg miert es az idei szezonban megmutatta h tud kuzdeni. Persze ezt nem Neked irom, hanem mindannyiunknak. Aki erkezik tiszta lappal indul, es lehet h bejon a #negernemet.

     • lamps8

      ez már done deal kb.

    • trueblue05

     Akés résszel egyetértek. De Rüdigert ne írjuk még le.

     • Frenky54

      Although a little clumsy on the ball, Rudiger’s athleticism has allowed him to fit in anywhere across the back.
      Ez egy mai skysportos elemzés Rüdigerről.

    • Nem mi adtuk el, ő akart lépni.

     • lamps8

      igen és ehhez nekünk semmi közünk nem volt és biztos azt mondtuk neki hogy maradj kapsz lehetőséget és akkor nem veszünk rüdigert

      • Gondolkodjunk már. Nyilván ő is tudta, hogy mivel van legalább 4 cb előtte a rangsorban meg 3 vkp, lószar lehetőséget nem fog kapni. Menni akart, befutott egy kimagasló ajánlat, elfogadtuk. Ezért fölösleges a boardot elővenni. Conte nem számol vele, innentől nem értem, minek kellett volna itt tartani.

    • Diego Costa

     Mentségükre legyen mondva tele vagyunk HG játékosokkal. Jah nem. Újabb pont… Tudott volna játszani LCB-et, LWB vész esetén, eredeti posztja meg DM.

  • trueblue05

   na de tényleg, miért?

  • Bukkakebáró Idemitirjak
  • Bukkakebáró Idemitirjak

   +1 munkanélküli a piacon 😀

  • Sandic

   Látták a bejegyzésedet, már javították is!

  • Diego Costa

   Cserébe viszont elképesztően egyedi és kreatív módon sikerült bemutatni a mezt.

 • Endy919

  Nekem nagyon bejönnek az új mezek . A tavalyi pizsama-elbaszott szürkefekete combo után felüdülés .

  Viszont a 3. meznél remélem , hogy merészek lesznek és csinálnak egy lila/zöld/piros/narancs mezt , csak ne fekete legyen .

  • trueblue05

   sárga!

   • Endy919

    Igen , vagy egy szép sárga.

  • atti26

   Sztem az alap színek után tuti hogy fekete lesz, első év tapogatózás, majd jövőre várhatunk merészebb mezeket is!

  • kasata91

   Ja a fekete -szurke terep mintás nem official még?? Szerintem az is jó lenne.

 • trueblue05

  Egyébként azt lehet tudni, mikor kezdenek el edzeni? Hétfőn?

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   2 hét múlva kb

 • atti26
  • Ezek mindenben miniet utanoznak:)

   • atti26

    A bajnoki címekben nem! 😉

  • Hát ez mondjuk kurva ronda az under armour mezekhez képest.

  • Diego Costa

   Mi lesz a következő, kérnek egy kicsinyített másolatot a PL trófeáról?

 • Tornando Ferres

  El tudom képzelni a tárgyalást, ha már ilyen gyorsan tető alá hoztuk.
  Szerintem a €33,3M volt a nyitó ajánlatunk, aztán Monchi eljátszotta a fogd a pénzt és fuss-t.

  • Diego Costa

   Gondolom ők sem hitték,hogy valaki ennyi pénzt adna érte, ezért gyorsban nyélbe ütötték az üzletet…. 33 a “nyerőszám”, már megint. Meg se lepődöm…

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  A Sün szerint Chalobah leül beszélni Contéval és utána dönt az új szerződéséről. (pont mint Traoré és Aké)

  • Sandic

   Conte megmondja, hogy epizódszerepet szán neki Baka, Fabre, Kanté mellett, és Bye Bye

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Sajnos ez a legvalószínűbb, 22 évesen ez már bőven kevés. Remélem, hogy sikerül egy értelmes PL csapatot találni neki.

 • kasata91

  Hát ez a “We are the pride ” szlogen…

  • szeszfabresz

   enyhén buzis 😀

  • emazohun

   A Pride of London banner régóta szokott meccseket lenni asszem

 • Chelsea4Ever

  Exeter’s Ethan Ampadu has signed for Chelsea and the two clubs are in negotiations over a fee.

  • Endy919

   Jönnek itt az igazolások , no problem 🙂

   • Chelsea4Ever

    igen pont ilyen sztárigazolások kellenek és a BL trófeáig meg sem állunk!

  • Diego Costa

   Nem hiába vártunk a mai napra!!

  • Sandic

   Így elsőre úgy saccolom kb. Saville szintig viszi majd. Vagy addig se.

 • A mezről: baromi jó, hogy végre ilyen retrósan egyszerű mezünk lesz, semmi oroszlánminta, ormótlan gallér, pizsamahatás, hollandzászlókar, vízszintes-függőleges vonalak.
  A kapusmez hát… volt már rosszabb, enyhén pizsi-hatás, de legalább nem babakék vagy ciklámen.

  • babence

   nekem is tetszik, nem gáz az egyszerűség, mondjuk engem az zavar kicsit, amit Zenzo lent is meglengetett, hogy kb minden csapat meze ugyanaz, csak más a színe és a címer. ebből a szempontból azért szeretem ha van benne valami kis fricska 😀

 • gorkaf78

  ATLETICO CLOSE ON COSTA

  Atletico Madrid are reportedly set to sign Diego Costa from Chelsea, and have no plans to loan the striker out until he can play in January.

  Atleti cannot register new players until January 2, 2018 because of a transfer ban, but AS say they are close to a deal that will see Costa return to the club.

  And it is reported that Atletico feel it would be best if Costa did not go out on loan but instead trained with the club until he can play.

  Sky

 • Diego Costa

  Van egy tehetségesebb védőd, mint Cahill? Oké, akkor add el és vegyél kétszer annyiért egy szarabbat.

  https://uploads.disquscdn.com/images/dcb7200640ba516e6bd66908718a6c5e629c9597355883ea03b3f60c31285dfe.png

  • Te amúgy minek vagy szurkoló? Minden megjegyzésed vagy vainglory embereskedés, hogy milyen felsőbbrendűek vagyunk, vagy szarrá savazás, hogy milyen laikusak.

   • Endy919

    Leleszel blokkolva .. 😀

    • Már rég le vagyok, sőt a fél oldal is. Mindenki, aki vitatta a fantasztikusan borderline világnézetét, az megkapta a tiltást. Most egyedül beszélget azzal a 3 emberrel, akik még nyomokban egyetértenek vele.

     • Bukkakebáró Idemitirjak

      Én az elitbe tarozom akkor! Mondjuk úgy vettem észre, hogy még senki se blokkolt, amin én lepődök meg a legjobban! 😀

 • Diego Costa
  • kasata91

   Ő tudja hogy ha marad az arsenalnal minden érmet meg kell becsülnie

 • Endy919

  Ám elvileg mégsem done deal Rüdiger , mert AS 45 millió ojrót szeretne.

  • myheartisblue

   #apjukf@szat

  • Tornando Ferres

   Jaj, nagyon remélem hogy sokalljuk.
   Christiensen simán van akkora player, nem is értem minek erőltetjük a CBt, LWB RWB jóval fontosabb volna.

  • Az kiraly lenne. Tegyunk le visszautasithatatlan ajanlatot VvD-ert, sztem o meger barmennyit, aztan majd ugyis eladunk meg egy raklapnyi loanarmy jatekost, akikbol visszajon az ara, arrol nem is beszelve, h ha most spuroskodunk 20-30 misiken, az dragabban ut vissza, ha mondjuk a rosszabb minoseg miatt lecsuszunk nagy kupakrol.

 • Diego Costa
  • Tornando Ferres

   De legalább pózolt volna a mezzel 😀 vagy én vagyok vak?

   • Diego Costa

    Én azt se látom, hogy mennyi időre írt alá. 😀

 • Diego Costa
 • Az mennyire kemeny, h Saul 9 evig tarto szerzodest irt ala 😀
  http://www.bbc.com/sport/football/40468498

  • Endy919

   uhh. ilyet se láttam még 😀

  • kasata91

   Milyen szép aláírási summát kaphatott az agent ha bele tudta beszélni a gyerek fejébe hogy írja csak alá, 9 év múlva sem fog tudni ennél többet keresni bármi is legyen.

   • Igazi one club man! Aztan felebredunk es mar jovore Barca/PSG/MU/City/Bayern (Chelsea almaimban) mezben feszit 🙂

    • kasata91

     Vagy kiruccan a Sanghaj SIPG-be

   • Diego Costa

    Semmi köze az ügynöknek ehhez. Egyszerűen csak szereti a klubját, ennyi. Jó látni az ilyet.

 • Endy919

  pff. Most komoly , hogy Ruben Neves a Wolvesba igazol ?:D

  • lamps8

   a wolves J.Mendes privát játékszere szóval simán elképzelhető.

 • Diego Costa edging closer to #Atletico return. Has reportedly agreed to sit out till January, expected in Madrid for medical on Tuesday

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Csak ne legyen nevetséges az összeg.

   • Nem tom, nekem kicsit fura. Eddig úgy volt, hogy a VB-n ott akar lenni, és állítólag nem akarják kölcsönadni. Vagy semmi kérője nem volt, vagy csak olyanok, akik a fizetését nem állták volna szerintem.

 • balazsh
  • Endy919

   Hull vagy Vitesse legend lesz a srác?

   • fél-fél szezon 🙂

  • Azta, beesett szemek, kócos haj, gyér bajusz… melyik pincéből igazoltuk?

  • kasata91

   David Luiz és Ibrahimovic szerelemgyereke ?

   • Endy919

    tényleg 😀

   • Diego Costa

    Vagy “csak” Zlatan David Luiz-os parókában. 😀

    A te példától maradva, elképzelem, hogy ebben a srácban a “szülők” énjei váltakoznak. 😀

    Hey, what’s up geezers?! I’m ZLATAN.

    Egyik fele Istennek mondana köszönetet, a másik meg magának. :DD

   • ebben azért Aké is benne van 😛

 • lamps8

  azért annak örülök hogy Caballerot nagy versenyben behúztuk mint a büdös szart.

  • kasata91

   Conte kívánságlistájának első pontja kipipálva.

  • 😀 jól van csillagom, értem én a frusztráltságod, de azért vágod, hogy kellett cserekapus, ugye?

   • lamps8

    persze, egyébként ez poén volt. willyt cserekapus pozícióra konkrétan jobban tartom begonál. egyrészt látott már Bl-t is, másrészt 2. számúként is bizonyította már hogy fejben össze tudja szedni magát ha hirtelen be kell ugrani.

 • Állítólag a Juve kész adni 20 milliót Danilóért, Sandro dobbantása egyre esélyesebb.

  • lamps8

   ő inkább Alves dobbantása miatt érkezik.

   • Alves helyére papíron Cuadrado jelentkezne, akiért most fizettek ki 15 milliót.

    • lamps8

     nehezem hiszem, hogy Sandro helyére egy olyan embert hoznának aki alapból jobb hátvéd és alig játszott balbunkóban.

     • Még egy jobbos meg tök fölös lenne, ha csak valamelyiket nem balra szánják, én annyira nem tartom logikusnak az üzletet.

      • Endy919

       Szerintem is Alves helyére viszik . Már nem játszanak WB-re és Cuadot sima védőként nem nagyon tudom elképzelni.

       • Igy van. Sajnos nem nagyon mozgolodnak balbekkert, sztem napokon belul bejelentik a hosszabbitast Sandorral…

    • Cuadrado biztosan nem lesz jobb bekk, Allegri nem hulye 🙂

     • Nyilván nem bekk, hanem winger. A BL-ben az elődöntőben és a döntőben szintén 3 védős felállást alkalmazott Allegri, én nem hiszem, hogy teljesen elengedi azt.

  • Danilo jobb bekk, semmi koze ennek Sandro jovojehez, nincs emberuk oda.

 • kasata91

  Kedven pletykám az volt a napokban hogy Sandro és Bayakoko nem Conte kérésére érkezik 😀 😀
  Nor ennyire talán még Emenalo sem hülye hogy 65 milliót kifizessen valakiért akire csak szerinte van szükség (és nem Abra szerelme)

  • Diego Costa

   Pedig Emenalo-nak elég nagy befolyása van és az is tudható, hogy nálunk nem kapnak szabad kezet a menedzserek.

 • Endy919
  • Mintha lasagne-ból formázták volna.

  • atti26

   Közhely, de a kevesebb néha több!(Nagyon gáz!!!)

  • myheartisblue

   Endy ez duplacsavar vagy tenylegesen irónia? Kepzeld el piros helyett rozsaszinesen…😉

   • Endy919

    Így tökéletes!

    • myheartisblue

     Br krell vallanom, nekem is tetszik.

     • Endy919

      Rendes ember vagy

      • buziiiiiiiiiiiilk

       • Frenky54

        Na, ha már beírtad a szót, akkor teszek hozzá egy viccet:
        “A tetováló mester egy Ferrrarit tetovált a buzi f@szára, és ajánlotta a buzinak, hogy a kedves feleségének is csinál egy garázskaput, hogy este legyen hová beállnia vele. Meg is sértődött erre : Maga nem tudja , hogy nincs feleségem, én “más ” vagyok? —
        –engesztelésül a mester felajánlotta , hogy akkor egy traktort is csinál a zacskójára grátisz .
        -Traktort ? Minek nekem egy traktor?
        – Ha elakadna a ferrárijával a sz.@-ban , legalább ki tudja húzni .”

      • Bukkakebáró Idemitirjak

       Lehet nem velünk van a gond akkor, szerintem se lesz rossz a pályán a napos digó földön.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Ez tök jó kappa

  • A Napolinak nem ez az elso ilyen huzasa:D

  • Miii a retkes f*szom ez?! 😀

   • Endy919

    Brutál jóóó

    • persze, ha tereprallit akarsz motorcorss és vér kategóriában 🙂

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Reméljük nem arról mintázták, mert akkor még a piócás ember se segíthet.

   • Rammschein

    …más színkombóban katonai egyenruhának is elment volna… :DDDD

   • Frenky54

    Ez az új hullám, aprómintás magyar tarka tehén bőréből készült:)

  • kasata91

   Kibaszottul rühelleném ha az én csapatom játszana ilyen okádékban. De bírom az új és merész elképzeléseket a focimezeken így azt mondom simán jó ez oda olaszba 😀

 • gorkaf78

  Most értem haza egy öregfiúk focitornáról (lehet röhögni), és azt vártam, hogy egy csomó új igazolás lesz épp kitárgyalva itt a blogon. Ehhez képest van egy szem Caballero??? Mi folyik itt Gyöngyösön, kéremszépen? 😀

  • balazsh

   khm.. Ethan Ampadu khm..

   • gorkaf78

    ??? 😀

    • Sandic

     Nézd meg mindenképp, Luiz és Ibra szerelemgyereke. Szép állat. 🙂

     • gorkaf78

      Ez a srác itt lejjebb? Azt láttam, tényleg elég ronda, nem is értettem, hogy minek van a fizimiskája itt a fórumon. Egyébként kiez, miez? Sosem hallottam még ezt a nevet.

      • Sandic

       16 éves védekező középpályás, talán walesi, és jövendőbeli loan army tag.

       • gorkaf78

        Köszi!

        • balazsh

         Amúgy egész ígéretesnek néz ki, negyedosztályban nyomott néhány meccset, illetve válogatottba is behívták már.

      • Diego Costa

       ” Sosem hallottam még ezt a nevet.”

       Nem is fogod. 😀

   • :DDDDDDDDDDDD

  • Sandic

   Én arra jutottam, biztos naponta csak 1 játékost fognak bejelenteni, így csak arra a játékosra irányul a figyelem. Gondolj bele, ha ma bejelentenek 5 játékost egyszerre, ki foglalkozott volna szegény Caballeroval…

   • gorkaf78

    Mondjuk ez jogos. Lehet, hogy a médiafelhajtás miatt elosztogatják napokra őket. Ezek szerint holnap is várhatunk valakit. 😀

    • Sandic

     Valószínűbb, hogy Bakayoyonál még hiányik egy-két tollvonás, a többieknél pedig még nincs hivatalos megegyezés.

    • Diego Costa

     Én nem vagyok izgatott az igazolások miatt két okból sem. Nem vagyok elájulva az érkező játékosoktól, illetve már tudni lehet, hogy kik fognak érkezni biztosan (Lukaku, Bakayoko, Rudiger). Akinek örülni tudnék (Sandro, VVD, esetleg James) azokról meg ellentmondásos hírek jelennek meg vagy semmilyenek.

   • Diego Costa

    Miért így foglalkozik vele valaki?

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Ne félj, ebben a korban már nem illik viccelődni az öregedéssel! 😀
   Én is vártam mondjuk, hogy az új mezben valami nagyobb név pózol egyből, ez elmaradt, de harangokat nem kell kongatni, hivatalosan csak ma nyílt a piac.

  • Semmi meglepo nincs ebben, nem tudom mire szamitottatok? Nem vagyunk vmi nagy spilerek a piacon mar jo par eve.

  • Diego Costa

   Kit érdekelnek az igazolások?! Hogy ment a játék? 😀

   • gorkaf78

    Másodikok lettünk a hétcsapatos tornán, és csak mi álltunk ki csere nélkül (kispálya, 5+1 játékos). 😀

    • Diego Costa

     Szép. Elsőre a hétcsapatos kétcsapatosnak olvastam, de aztán szembesültem azzal, hogy nagyobb eredménnyel állunk itt szemben. 😀

    • kifogás kifogás hátán, nem kell ez 😛 😀

  • ” Most értem haza egy öregfiúk focitornáról (lehet röhögni) ”
   :)))))))))

   most jó? 😀

 • Mi ez a fekete inges, kék hajú kabala vagy mi a nike-s promókban? A szar is kifagy belőlem, ha meglátom.

  • Gorillaz megvan? Damon Albarn (Blur, majd Gorillaz alapitoja) life long chelsea fan.

  • Raadasul a mangak utan nem ertem mi olyan ijeszto van benne 😀

  • De pont te??? 😛

   • myheartisblue

    Nekem is szavam elall, hogy pont BliueCech nem ismeri Gorillazt. Remelem @ZenzoLR:disqus kollega azert ismeri őket!

    • sőt, szereti. de most komolyan Cech bazzeg, semmi?!

     • Most csekkoltam és ez sajna durván nem az én világom zeneileg. Nekem a “nyugati” zenevilág a Muse és a System of a Down után megszűnt. Néha egy-egy szám eljut hozzám is (Beleiver, Hills), de konkrét bandát már nem köveket.

      • jujjpedigdesokmindenvanmégott. Serj Tankian v a Scars on Broadway? Csak hogy az alapvetéseket…

   • Életemben egy számukat nem hallottam őszintén, de annyira nem is fog meg.

    • myheartisblue

     Akkor hat…sajnaltuk, ennyi volt. Atiranyitas: utwenger.com

     • Én csak dolly rambot hallgatok, de elviselem a kiutálást.

      • Dolly Rolly? 🙂 😀 😛

       • Nem ismered és még te szólsz le? Hát ezt kompenzálnod kell két dolly rambo számmal.

        • Én ismerem a dolly roll-t 😛 😀

         • Dolly Rambo sokkal autonómabb művész

      • gorkaf78

       Én hülye rákerestem erre a dolly rambora a youtube-on. Most tuti rémálmaim lesznek. 😀

       • “Én hülye rákerestem”
        vess magadra. Cech ajánlásait csak saját felelősségre, napvilágnál, józanul, satöbbi, tudhatnád 😛
        :DD

  • Lavid Duiz

   Nekem nagyon bejön! 😀 Nálam most ez megy sokszor: https://www.youtube.com/watch?v=nhPaWIeULKk

   • engem még a clint eastwood-dal vettek meg.

    • Lavid Duiz

     Nálam is azzal kezdődött! 🙂 De még a “Melancholi Hill”-t is sokszor hallgatom.

  • Endy919

   Miről van szó? 😀

 • Ezt nehezen hizem el… Könyörgöm még ki sem próbáltuk, egy rendes loanja nem volt még.
  https://weaintgotnohistory.sbnation.com/chelsea-fc-transfer-rumours-news/2017/7/2/15908126/charly-musonda-chelsea-celtic-5m-exit-transfer-rumor

  • Tornando Ferres

   Igazából nem is tudom miben reménykedünk a fiataljainkat illetően…

  • Endy919

   Profittal ellehet adni … más nem érdekes. Sorra adjuk el a nagyobbnál nagyobb tehetséget , joformán esély nélkül , hogy bizonyítsanak nálunk .

   • Sandic

    De most komolyan az az 5 millió font hiányzik a kasszából? Tökön szúrom magam, ha találnánk neki egy normális kölcsönt, ahol jó szezont futhatna, 20 milla alatt nem is vinnék el….

 • Lajos Berta

  Most voltam boltban.
  A mai The Sun cimlapja: “Lampard hazat sexbarlangnak hasznaltak!”
  :DDD

 • Most realizaltam, h a mez 140 euroba kerul. Adidasnal joval kevesebb volt, mi tortent? Raadasul meg long sleeve nincs is, az mindig dragabb.

  • Sandic

   Nem hiába kapunk +30 millát a Niketól, több a bevételük a drágább mezek után. A Hardcore Chelsea fanok ennyit is gond nélkül kicsengetnek érte.

   • Csak erdekes, hogy majdnem a duplaja a Nike az Adidasnak. Viszont megneztem mas csapatoknal sincs long sleeve Nike mez, ez azert gaz.

    • Sandic

     Vajon a játékosoknak lesz? Most elképzelem azt, hogy Alex Sandro azért nem igazol hozzánk, mert nincs hozzászokva ahhoz, hogy pólóban szaladgáljon a brit időjárásban. 😀

  • Endy919

   Nono . 140 a meccs mez . A szurkolói “nem izom póló” csak 85.

   • Az az eredeti. A szurkoli replika vagy vmi ilyen masolat feleseg.

    • Endy919

     Lengébb. De az sem fake

     • Azt hordjak majd a sorhasu szurkerek, en inkabb feszitenek a rendesben 😀

      • balazsh

       Adidasbol se a palyan hordott volt a 65(?) font. 85-ert a szokasos minosegu mezt kapjuk, csak aki fetisizalja a palyan hordott mezek masolatat, annak mar van lehetoseg ilyenre is 😀

       • Nekem van adidasbol 2 eredetim is, azokra azt hittem, h ugyan az, mint amit a jatekosok is hordanak, tan tevedtem? 🙂

      • Endy919

       scuzi 😀

   • gorkaf78

    “csak” 😀

    • Endy919

     Igen 😀

 • gorkaf78

  Cold Rainy Nights in Britannia
  48 perce

  Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint a Chelsea Football Club holnap az orvosi vizsgálat után bejelentheti Antonio Rüdiger érkezését az AS Romatól. A londoniak 33 millió eurót fizetnének a német védőért, majd később további 5 milliót bónuszokban.

  • Endy919

   Ahhoz képest , hogy ma este még Moszkvában játszani fog , elég korai a holnap szerintem 😀

   • Abranak biztos van vmi hangseesseggel kozlekedo magnesvasutja Moszkva-London tengelyen nyugi…
    Meg mindig ne mertem ezt a zigazolast. Ilyen szintu jatekosunk megvan Christensen szemelyeben.

    • gorkaf78

     Akkor drukkoljunk, hogy ma este törjön a csontja? :DDD
     (Ez gonosz volt, tudom. Senkinek nem kívánok sérülést.)

     • Endy919

      De tavaly bejött nála 😀

      • gorkaf78

       Te voltál akkor a tettes? 😀

       • Endy919

        Neeeeeeeem 😀 én rendes vagyok 🙂

   • Szerintem nem, ha holnap délelőtt száll gépre, még akkor is csak 4 órát a repülőút, legkésőbb angliai idő szerint 18-ra ott lehet.

    • gorkaf78

     Szerintem akár még este a meccs után is felülhet egy Londonba tartó repülőre. 😀

     • balazsh

      Akkor remélem kényszerleszállás lesz belőle, szerintem közel se Chelsea-szint.

      • gorkaf78

       Én arra lennék kíváncsi (persze ezt sosem tudjuk meg), hogy ő vajon Conte v. Emenalo választása-e…

       • Diego Costa

        Szerintem is is. Korábban is leigazoltunk volna, csak pont megsérült. Illik Conte profiljában, így közös döntés lehetett. Remélem azért hozunk valaki mást is. Back up-ként tettek ról említést, ami elkeseredettségemet.

        • gorkaf78

         Ha Conte (is) akarja, akkor jöjjön a négernémet. DL-ből is képes volt világklasszis teljesítményt kihozni, másnál is sikerülhet ez.

         • balazsh

          Jobban belegondolva ha szar, max nem játszik és eladjuk jövőre. Addig meg továbbra is lesz egy Cahill/Zouma/Christensen a helyére, ami nem rossz, bárhonnan is nézzük.

         • Diego Costa

          Szerintem VVD-t jobban akarja. Rudiger-ről semmi hír nem volt, egy nap alatt leigazoltunk. Ha ennyire akartuk volna, akkor miért nem léptük meg ezt korábban? Sokkal inkább úgy tűnik a dolog, hogy valóban akartunk egy jobb védőt, ha ahogy ez lenni szokott nem sikerült megszereznünk, mert a vezetőség egy nagy sz*r.

 • Endy919

  CHELSEA READY TO PAY £176M ON TOTTENHAM’S DELE ALLI AND EVERTON’S ROMELU LUKAKU

  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Gabor1092

   ma nemzetisport meg arról írt hogy Wenger 142 millió eurós ajánlatot tesz Mbappe-ért 😀

   • Endy919

    érdekes cuccokat tolnak manapság a firkászok.

  • lamps8

   :DDDDDDDDDDDD

  • valaki úgy nézem még nálam is többet ivott tegnap este 😀

  • Nagyon rossz helyeken olvasgatsz 😀

 • Gabor1092

  Közben a Huddersfield kölcsönvette Kasey Palmert, és tettek egy 8 millió font értékű ajánlatot Izzy Brown-ért

 • Tornando Ferres

  “Did you know that you share your birthday month with Pedro? As a little gift to you, we’ve put together some special facts about him. Enjoy!”

  De milyen nagylelkűek a klubnál 😀

  • Touré óta a torta is alap, ne izgulj.

 • Sokan nem értékelték Bakagyokót, hát őt sem mutatjuk be ma sem.

  • Elvielg most ment vissza Monacoba elkoszonni, vegiglikeolgatta a mezbemutatos contenteket. Csak napok kerdese, valszeg hetfo.

 • gorkaf78

  A ‘telegraph’ szerint holnap folytatódnak a tárgyalások Sandro ügyében.

  http://www.telegraph.co.uk/football/2017/07/02/future-60m-chelsea-target-alex-sandro-become-clearer-monday/

 • Endy919

  Elvileg Danilo van célkeresztben 😀

  • Chelsea4Ever

   Fura mert Danilo jobbos eddig Tellest olvastam a balra

   • Endy919

    De őt jobbra hoznánk.

  • Danilo vagy Mózesz, úristen mekkora dilemma.

  • A Juvenak igen.

 • Gabor1092

  Egy érdekes témát dobnék fel itt nektek, kíváncsi leszek ki hogy gondolja az alábbiakat.
  Ugye voltak célpontjaink, akik mást választottak (Tolisso-Bayern pl) és sokat azt mondták hogy nem vagyunk elég vonzóak. Na kérdem én mit tekinthet egy játékos úgy mond vonzónak egy klubban. Gondolom mint ahogy a példa említi, a Bayern minden évben kb 90% hogy behúzza a hazai bajnokságot, persze volt 1-1 év mostanában amikor nem, illetve BL-ben is általában minimum legjobb 8. Barca-Real szintén hasonló katergória, gyerekkori álom stb…
  Vizsgáljuk meg a honi bajnokságot:
  MU – Sir Alex idején komolyan számolni kellett vele, azóta eltapsoltak egy valag pénzt, elkezdtek éledezni, de pénz van bőven, meg múlt
  City – Pénz szintén, Guardiola személye talán az ami hívogató lehet
  Pool – Múlt és még mi azt nem tudom
  Arsenal – Fiataloknak jó célpont, megfelelő fejlődési lehetőség, de komolyabb kupák elég régóta nincsenek,
  Chelsea – legutóbb mi nyertünk nemzetközi kupákat (BL,EL) igaz azóta kicsit visszaesett a lendület, a bajnokságban az utóbbi gyenge évet, meg talán az azelőttit leszámítva ott vagyunk mindig.
  Nekem ez lenne a véleményem, kíváncsi lennék ki hogy látja, illetve mi kellene hogy egy játékos minket is úgy mond vonzónak találjon.

  • balazsh

   Arsenalban a játékosok klub általi megbecsülése lehet vonzó, ami nálunk (szvsz) egyáltalán nincs meg, ifiknél ez a szint kritikus, felnőtteknél még épp tartható. Tolisso a Bayernben a családiasságot tarthatta vonzónak, emellett pedig a teljesítménybeli konzisztenciát és világelső klubvezetési színvonalat.

   • Balázs Kozó

    Plusz a Papa kb tenyerén hordozza a játékosait, Özil bevallottan egyedül miatta igazolt ide, ahogy Sanchez is. Szerintem nektek tényleg egy olyan menedzser kell, aki TUD játékost csábítani. Abra pénztárcája már nem az egyedüli opció a piacon, a MU és a City is kifizet őrületes pénzeket és fizetéseket (ami pl.: a Pool, Arsenal, T’hamben soha nem lesz meg. Bár mi most nyitogatjuk a pénzcsapot).

    • balazsh

     A játékoscsábítással szerintem nincs gond menedzser téren, Conte szakmailag kiemelkedő minőségű edző, aki megadja a lehetőséget mindenkinek, mellette pedig jó kapcsolatot ápol a játékosaival. Wenger már inkább a ló másik oldala, nála nehéz kijátszani magad a kezdőből, ami már nálam szakmaiatlanságnak számít. Inkább összességében a játékosok board általi megbecsülésére céloztam, ami azt mutatja, hogy egy minőségileg nem megfelelő játékos (Gibbs, Coquelin, Gabriel) vagy egy öröksérült (Wilshere, Cazorla, Mertesacker), aki már nem éri meg a klubnak, mégis addig marad, amíg szeretne. Persze ennek is megvan a hátránya, de szebb jövőkép, mint hogy jön egy új menedzser és nem tetszik neki Mata képe, ezért eladja a g*cibe.

    • Diego Costa

     Pont egy olyan menedzserünk van ( és egyébként volt is), aki meg tudja győzni a játékosokat. Kanté külön kiemelte, hogy nagyban befolyásolta Conte a döntését és a hírek szerint Bakoyoko is visszautasította a manchesteri klubokat. Biztos én vagyok az elfogult, de szerintem mi vagyunk az egyik, ha nem a legjobb hely Angliában. A city szintet ugrott a kopasszal ilyen téren, azelőtt csak pénz volt ott. A mu meg temérdek pénzzel rendelkezik, de eredményeket nem igazán tud felmutatni.

     • Balázs Kozó

      Elfogult vagy. Szerintem meg mi :D. De tény, értem a játékost, aki a Chelseabe akar menni Conte alá.

      • Diego Costa

       Tényleg azt hiszed, hogy ti vagytok a legvonzóbb egyesület? 😀 Ezt most komolyan mondod?

       • Balázs Kozó

        Máris torzítasz a saját postodon.

        Idézem:
        “Biztos én vagyok az elfogult, de szerintem mi vagyunk az egyik, ha nem a legjobb hely Angliában.”

        Szerintem meg az Emirates. Komolyan.

        • Diego Costa

         Azt hittem szórakozol, de ok. Másképp látjuk a dolgokat, ennyi. Nem tudom mitől lehet vonzó egy olyan csapat, amelyik szinte semmit nem nyer, szurkolói meg a nevetség tárgyai, de ha neked ez a véleményed, legyen.

         • Balázs Kozó

          “Szurkolói a nevetség tárgyai”.. Öregem, ez igen. Akkor minden csapat szurkolója a nevetség tárgya, akik nem nyernek valami trófeát? Kemény. “mitől lehet vonzó egy olyan csapat, amelyik szinte semmit nem nyer” – Szegény Nyíregyháza, Darmstadt, Real Betis, Aston Villa szurkolók, nyilván a nevetség tárgyai.

  • Endy919

   Szerintem nem azzal van a gond , hogy nem akarnak hozzánk igazolni , hanem a vezetőség nem hajlandó megadni az összeget , amit az adott játékos klubbja elkér.

  • mohacsia

   Egyrészt szerintem Conte személye nem elég arra, amire mondjuk Pep vagy Mou, hogy kb csak miatta odaigazoljon valaki. De lehetne mondani Zidanet is, akinek még a játékosmúltja miatt van hatalmas kultusza. A szottyadt Wengernek is sikerült pl Özilt meggyőznie a személyes bájával.

   Másrészt a játékosok oda akarnak igazolni, ahol a potenciált látják. Amikor valahol kicsapják a lóvét az asztalra, mint a Chelsea Abra érájának elején, a Citynél vagy Unitednél oda nem nehéz meggyőzni valakit, hogy odaigazoljon, mivel tudja, hogy itt valami készül. Most ebből a szempontból mindegy, hogy honnan van a pénz, a játékosok nem annyira szentimentálisak, mint a szurkolók. A Chelsea vonzereje szerintem ezért is csökkent, mert a nullszaldós ablakok jól hangzanak, de egy játékos nem azért igazol valahova, mert az évvégi mérleget elég jónak találja.

   + BL
   + pénz
   + történelem

   • Ha a tortenelem szamitana, a Cityben es PSG ben nem lennenek olyan jatekosok, amilyenek 🙂

    • mohacsia

     Valamilyen szinten nyilván számít, de azért is írtam csak felsorolásszerűen, mert szerintem nem ez a főmozgatórugó. Szerintem a BL-ben való indulás is bullshit, ahogy a MU BL nélkül is leigazol az, akit akar. A pénz (mint fizetés) pedig komoly tényező, de mondjuk nem két olyan klub között dönt, akik hasonló nagyságrendet fizetnének.

     • A BL annyira nem bullshit sztem sok jatekosnak. Legjobb pelda nekunk Hazard, ha nem latja, h mi nyerunk biztosan nem ide jon.

      • mohacsia

       Arra gondoltam, hogy jövőre indul-e a csapat a BL-ben. Mindig lenyilatkozzák, hogy a Bl-ben akarnak játszani, de mégsem megy el soha senki az Olympiakoszba. 😀

   • kormolar

    Milannak ahogy elnézem újra nagy lett a vonzereje… biztos a régi szép idők nosztalgiája előjött a sok igazolt játékosban… ja nem…a valagnyi kínai pénz..xDD

  • Ezzel az a baj, hogy továbbra is mellőz két nagyon fontos kérdéskört. Értem én, hogy a szurkoló szeret hinni a sport ártatlanságában, fenségességében és dicsfényében, de ettől még a helyzet az, hogy ez is kőkemény üzlet a résztvevőknek, tulajoktól ügynökökön át a játékosig. A futballista karrier rövid, ha szerencséd van, talán 15 éved van az élvonalban, ezt kell kimaxolni úgy, hogy a pénz-hírnév/rivalda-játéklehetőség szentháromságból egyik se sérüljön igazán (nem lehet mindenki Winston Bogarde 😉 ).

   Illetve sokszor elfelejtik az emberek (szurkolók) a legprózaibb indokokat, mint földrajz/klíma, étel, iskola, haverok, stb. Mert van, amit pénzzel nem lehet megfizetni.

   • Egyetértek. Azon kivul pl. egy bayern sajnos erthetoen vonzobb, amennyiben a jatekos nagyot almodik es nem kerdes szamara, h itt is ott is kezdo lesz (vagy gyorsan bekuzdi magat).
    Ezen dolgozunk mar evtizedek ota mi is, h felerjunk erre a szintre. Nem vagyunk tavol tole, de PL csapatkent sokkal nehezebb ez.
    Addig is olyan minden hajjal megkent figurak kellenenek targyalo poziciokba nalunk, mint Arry, Levy, anno Sullivan stb. tehat olyan emberek, akik vmi kis ravaszsaggal, kapcsolatokkal teto ala hoznak extraklasszis uzeleteket.

    • ritka, amikor ennyire egyet tudunk érteni, de lám 🙂

     “Addig is olyan minden hajjal megkent figurak kellenenek targyalo poziciokba nalunk, mint Arry, Levy, anno Sullivan stb. tehat olyan emberek, akik vmi kis ravaszsaggal, kapcsolatokkal teto ala hoznak extraklasszis uzeleteket.”
     Igen, mindenképpen, az ő dolguk (meg a hozzájuk/alájuk tartozóké), hogy a klubot “eladja” a játékosnak, vonzóvá tegye a hibái/hiányosságai ellenére. Azt egy átlag játékos is össze tudja adni fejben, hogy teszem azt én vagyok X, kinőttem fiatal berobbanó tehetségként a Monacot, hogy vár a Real, a Bayern meg a Chelsea, hol van esélyem a legkönnyebben a legtöbb játékra, melyik mekkora fizut ad, és egy leszek a többi közt, elveszek, vagy én leszek a sztár a csapatban? De itt jön az, hogy fiatal vagyok, nincs család, hol vannak a haverok? A Bayernben ott van Ribery, akit nagyon komálok, a Chelseaben meg ott van Kanté, akit utálok, mint a szart. Ráadásul Anglia, szar idő, kibaszott Mary Poppins, angolnáspite, karácsonyi szünet sincs, a németeknél meg ott van még a környéken 5 csapatban 6 haver, és este meg el lehet menni xboxozni hozzájuk, Londonban meg csak zsiru van a szomszéd kerületben, de az meg egy barom. Ráadásul edzés után Ancelottival meg lehet inni egy pohár chiantit, Contéval meg lehet csinálni még hatszáz felülést.

  • kasata91

   Amennyire én tudom Anglián belül elég rossz a csapat megítélése. Asszem bolt valami lista és a top3 utált csapatban benne voltunk. (Bár jó kérdés hogy ebből egy laliga vagy egy seriea játékoshoz mi jut el)
   Az arsenal az örök szimpatikus “szépen játszó csapat ”
   A liverpool a mindig küzdő majdnem élcsapat , kisebb potenciál van bennük mégis ahhoz mérten többet hoznak ki a szezonjaikból.
   A MU ban a történelem és a hatalmas brand érték.

   Bár akkor mégis miért választott minket a fél vilag által körüludvarolt Kanté, vagy az akkori elég jó Valenciából Mata, a leselejtezett katalányok, vagy épp a wunderkid Hazard?
   Talán a legjobb,legőszintébb választ Nando adta eddig erre a kérdésre.

   • Diego Costa

    Az esetlegesen érkező játékosokat az az utálat egyáltalán nem érdeklik már ha egyáltalán tudnak róla. A siker miatt van ez, szálkák vagyunk az emberek szemében, de én ezt élvezem. Ha tök utolsók lennének, hidd el senki nem utálna minket.

    Kanté Conte miatt választotta, ezt ő maga nyilatkozta. Hazard főként a BL győzelem miatt (meg akkor még jól működött a vezetőség). Megkockáztatom, hogy mi vagyunk a legjobb hely a PL-ben. A kopasszal a city most elég vonzó, de előtte a szemembe egyáltalán nem volt az. A mu meg híres oda mindig mindenki akar menni, de eredményt már rég óta nem tudnak felmutatni.

  • Sandic

   Jó lenne, de akkor Chalo maradjon, különben DL megint vkp-t fog játszani (már persze ha Matic is megy).

   • balazsh

    Előzetes terveim szerint csak egy XD-t akartam erre írni, de meggondoltam magam. VKP nincs 3-4-3-ban szóval már itt megbukott az ötlet, a tavaly CB-ként sziporkázó DL-t pedig nincs az az isten, hogy Conte középpályára száműzze, mert akkor hátul nem lenne pótlása. A VKP-ság amúgy is csak Mourinho hülyesége volt, illetve a helyzet követelte meg, mert tömve volt a hátvédsor.

    • pontosan, de ettol fuggetlenul igaz, h Chalonak maradnia kene, megha sok koze ehhez RLC nem nincs, hiszen CM poszton Conte egyszer se mszamitott ra.

    • Sandic

     Korrigálom magam, a lényeg az akart lenni, hogy ha csak Bakayoyo-Kante-Fabre marad a középpályán, akkor rotálás miatt néha oda kell rakni valakit, aki poszton kívül játszana. És már miért ne vehetné ki Luizt, mikor lesz egy zseniális Rüdigerünk hamarosan, aki be tud ugrani Cahill és Azpi mellé.

     • balazsh

      Ha valamilyen oknál fogva ilyen helyzet alakulna ki (eligazol Chalobah és Matic is) biztos vagyok benne, hogy vagy veszünk valakit a helyükre vagy visszahívunk valakit kölcsönből (Baker, teszemazt). Kizártnak tartom, hogy DL-zal pótolnánk a hiányt.

      BTW: a “zseniális” és “Rüdiger” szó egy mondatban szerepeltetésétől inkább eltekintek 🙂

 • Everton megvette volna Lukaku potlasat?

  Everton have completed the signing of Sandro Ramirez from Malaga on a five-year deal, according to Sky sources.

  The Toffees are believed to have met the 21-year-old’s buy-out clause of £5.25m, taking their spending so far this summer past £60m.

  • Endy919

   5 milláért ez ajándék. Nagyon ügyes gyerek.

 • adam10

  Rájöttem, hogy Rudiger leigazolásával a board gyakorlatilag a drukkerek vágyát akarja beteljesíteni, akik az előző szezonban egész évben őt követelték.

  https://youtu.be/ZQ_UntTY_ac

  • mohacsia

   Akkor ezért akartuk leigazolni januárban a West Hamből is Antoniot?

   • kasata91

    Csak Valenciát ne

  • Endy919

   Európában valahol a közelben nem játszunk a nyáron?

   Az audi cupra már rászedtem magam , de a mi srácainkat is megnézném élőben.

   • fura, mert egyelőre nincs meghirdetve más meccs, csak az ICC. Azt hittem így júliusra már lesz még pár új időpont. Lehet a csapatot várjuk össze :DDD ha más nem, angolban biztos találunk majd valakit, meg a Vitesse-hez is át lehet ugrani biztos 🙂

    • Endy919

     Hollandiába már komolyan elmennék .. olyan rég halogatom , hogy már idegesít.

     • én megyek a héten, bár az meló, nem szórakozás 🙂

    • Angolban? Ezt nem vartam toled, aki olyan szepen csurod csavarod a magyar nyelvet 😀
     Bocs, de ezektol “voltunk gorogbe aztan megyek vissza magyarba’ ” kifejezesektol kb olyan herotom van, mint masnak a tablan valo koromkaparastol 😀

     • mondja az, akinél csak akkor létezik ékezet, ha jó napja van 😛 😀 de rendben, átírom, csak a te kedvedért, nehogy rajtam menjen el a mai napod boldogsága 😉

      • Jogos, de hat ez van. Mobilrol meg nemet bill-rol a faxnak van kedvek ekezeteket bogaraszni 😀

 • Mezre visszatérve egy gondolat erejéig, mert megnyitottam a .com-ot, és most a Nike reklám keretezi az oldal hasznos területét/szövegdobozát, rájöttem, mi hiányzik nekem igazán a mezről: a háttérként használt és a mezre árnyékolással felvitt sárga. Ha a váll vagy nyakrészre felvittek volna valami ilyen sárga motívumot, egyel faszább lenne a mez.

  • gorkaf78

   Én egy ideig azt hittem, hogy ott tényleg van egy kis sárga szín a mezen. Csalódottan láttam később a fotókon, hogy nincs. 🙁

  • Igaz. Talan a 3-ik mez lesz ilyesmi sarga

  • myheartisblue

   En is ezt mondtam a bejelentesi nap elejen hogy olyan szinten egyszeru lett h csoda h a cimer es a szponzorok rakerultek.

 • kormolar

  Terry offisöl…Aston Villa

  • kormolar
   • Sok sikert neki, remelem kezdo lesz, es nem kerulunk ossze az FA vagy EFL cupban. Volt 2 konkret PL ajanlata is, de nem akart egy ligaban lenni a Chesleavel, respect.

    • ez oké, de mondjuk ennyi erővel mehetett volna az USAba is, ha minden nap “bejár” edzésre vagy sok csekkje lesz, vagy helikopterrel kell menni… Birmingham azért nem a szomszédban van.

     • USAhoz kepest Birmingham a szomszedban van 🙂
      En messzebb lakom most az otthonomtol (230km bécs-bp) megis ugy erzem, h a szomszed, mert kocsiba ulok es otthon vagy 2,5 ora alatt. Azert, ez az USAbol nem igy menne…

      • azt ne mondd, hogy BP-ről minden nap Bécsbe jársz dolgozni 🙂

       • ? Ezt szurted le? 😀
        Nem, de ha azt mondom, h holnap vmi dolgom van pesten, hazaugrom es csa. Vagy baratok hivnak, h hetvegen vmi heppening van nem okoz gondot.
        Nyilvan JT is egy evre berel vmit Birminghamben es addig ott fog tengodni. Nem hiszem, h 1 idenynel tovabb marad ott.

      • Rammschein

       …mondjuk sztem simán lenne pénze magángépre hazaugrani… 🙂

    • Bukkakebáró Idemitirjak

     Azt se tartom kizártnak, hogy a szerződésébe követelte, hogy ne legyen köteles játszani, ha ez mégis megtörténne.

     • Ugy lenne tokeletes, de sztem erre eleg kene, h legyen a gentlemen’s agreement. Bruce jo forma, sztem siman kihagyja, ha arrol van szo.

   • ez nagyon rossz.

    • Sztem kurvanagy, h elment a Champoba inkabb, minth bohockodjon maris az USAban v akarhol mashol. Leheto legjobb dontes sztem. Ez az alazat a foci, az angol foci irant. Melyik masik ilyen legenda menne el a Champoba? 🙂

     • attól még rossz más mezben látni na 🙂

      amúgy nem olyan nagy alázat az, hogy a kampóban keresel heti 100K-t (úgy hírlik, az meglett neki), az igazi alázat az volt, amit az előző évben csinált: pay-cut, kispad.

      Hmm, nem tudom na. A lehető legjobb döntés szerintem nem ez, de nem vagyok JT. Ő tudja, ő érzi, én másként gondolkodom.

      • Hat en is szugeraltam jo par masodpercen at… De meg mindig jobb, mint Lampsot Citymezben anno.

      • adam10

       Szerintem ez rendben van. Így nem kell az egész családot egy más kultúrába költöztetni, ha jól tudom a gyerekei még általános iskolások, és olyasmi fociban kell helytállnia, amit ismer. És nem utolsó sorban nem kell a Chelsea ellen pályára lépnie. (feltételezem ez utóbbi is érv volt, bár úgy gondolom, hogy valamelyik kupában csakazértis összekerülünk a villával)

      • myheartisblue

       Mit vartal volna jobbnak ha kerdezhetek?

       • 36 évesen, egy sérüléssel tarkított, éles meccsek nélkül letolt szezon után nem biztos, hogy a legokosabb dolog az egyik legfizikálisabb ligát választani. Emiatt is, pénzügyileg is, meg az én szurkolói szívemnek is kedvesebb lett volna az USA, ha már mindenáron játszani akar még.

        • Mondjuk arra azert van valos esely, h fizikalisan szenvedni fog es 15-20 meccsnel tobbje nem lesz, de akar meg szerencseje is lehet egy jo felkeszulessel.

         • Nem mondom, hogy nincs, meg ezért is írtam feljebb, hogy JT tudja, de én nem rizikóznék. A hátával, gerincével korábban is sokat szenvedett, de azért 36 éves korára egészen jól megúszta összességében – nem feltétlen rizikóztatnám meg én speciel, egy ilyen karrier után, hogy valami állat kettétör. Persze ez benne van mindig, mindenhol, de az USA-ban azért nagyobb a “biztonság”, mint egy brusztolós, sokcsapatos champoban.

        • WudigessBoi

         Ugyanígy gondolom én is. Félek, nem lesz sok öröme ebben a szezonban.

     • Endy919

      A legtisztább az lett volna , hogy visszavonul.

      • 😀 Sot, egybol colibatusba is es papnak all.

       • Endy919

        Arról sajna már lekésett 😀

        • Annyiszor lekésett, hogy annyiszor valójában le sem lehet késni 😀

      • Miért? Ha még érez magában pár évet, akkor értelmetlen lett volna.

     • Sandic

      Barton. 🙂

    • Gondolom a családja miatt nem akart kontinenst váltani, amit megértek, és hatalmas távolságot sem akart, hogy az ország másik végébe kelljen költözniük. 200 km-mel megoldotta, ami nem egy nagy dolog, még ha új házat is keresnek 200kmes körzetben. Mindemellett a Chelsea ellen sem akart pályára lépni, szóval maradt a champó. Szerintem a legjobban döntött.

     • adam10

      Bazzeg ugyanezeket írtam le lentebb most 🙂

   • kasata91

    erre úgy azért nehéz most szavakat találni

    • kasata91

     De azért csak sikerül.
     JT tavaly óta nem tudott lejönni a cicamintás pizsamáról 😀
     Így abszolút érthető a döntés 😀

   • WehaveNoHistory

    ez tuti fotobolt 🙂

   • myheartisblue

    Endy mindjart kozli h arulo es elveszi a legenda statuszat 😂😂😂

    • Endy919

     Miért tenném?

    • gorkaf78

     Azért van egy ‘kis’ különbség aközött, hogy valaki egy közvetlen riválishoz igazol, vagy inkább egy osztállyal lejjebb megy, hogy elkerülje szeretett klubját…

     • myheartisblue

      A City nekunk nem kozvetlen rivális. Es ő is Amerikaba ment es nem a Citybe, csak hogy a holt szezon miatt alakult igy. De nem is az a lenyeg, hanem h profi sportolokent reagalta le a média altal felfujt storyt. De ez mar leragott csont, feljebb egy kis laza nyari poent akartam elsutni.

   • atti26

    Ez azért meglepett, bár beszéltek róla!
    Tiszteletben kell tartani a döntését és sok sikert kívánni neki! Remélem komolyabb sérülés nélkül lehozza a champoba és elégedetten fog visszavonulni! (Respect, hogy a családját előtérbe helyezi ahelyett hogy még a végére nagyot szakítana valahol, sok huszonakárhány évessel ellentétben!)

   • Rammschein

    jáj de fura őt így látni… azért sok sikert neki. 😀

 • Amúgy Jedinak után Terry… lassan meg kell szeretnem az Astont…

  • adam10

   ezeket láttam én is instagramon, hááát Costa barátai hasonló értelmiségi szinten állnak mint Costa önmaga 😀

 • John Terry has been answering SSNHQ’s questions in his first Aston Villa press conference…

  Why Aston Villa?

  “The club speaks for itself. Thye’ve got great support here. It’s a club that deserves to be in the Premier League. Steve being Steve has pursuaded me to come, and I’m delighted, because I still want to continue playing. I’m 36 and that hunger to play week in, week out and fight is still there.”

  Why not Premier League?

  “I won’t name names but I’m thankful for the interest in me. It was the mental side of playing against Chelsea that was too much for me.”

  After one year?

  “The ideal situation is to get into the Premier League, that’s why I’m here and I believe we have the squad of players to do so. If they’re back in the Premier League this time next year I’ve done my job, and we’ll cross that bridge when we get to it.”

  • kasata91

   a második válasz végére odamondhatta volna hogy “ugye Franky barátom”

 • http://www.skysports.com/football/news/11667/10935012/manchester-united-unveil-new-201718-home-kit

  Lehet, hogy túl egyszerű lett a kék Nike, de 6000x jobb, mint ez a gombos szar 🙂

  • Úristen, nosztalgikus 2015 rage-hangulat

  • Igen en is neztem, foleg az az ektelenkedo, ormotlanul nagy Sevrolé jel annyira ocsmany 😀

   • Az a sevrolé jel így is olyan otrombául borzalmassá teszi a mezt, hogy menekülnék előle, ha ilyenbe futna felém valaki, de ez…. hát ez eddig messze a legrosszabb home kit minden elfogultság nélkül.

    • Endy919

     Ezt tudják fokozni azzal a idegenbeli fekete hányadékkal.

  • Endy919

   Azért válogatott f*szfejek játszanak ebben a MUban . Egytől egyig unszimpatikus . Lingard, Pogba , Herrera, Rashoford ,….brrr .

   De Geat meg végre meglephetné valaki egy borotvával .

   • Rashforddal, Lingarddal, de akar Pogbaval mi a baj? Herrera egy kis alattomos fasz, azt alairom.

    • “Herrera egy kis alattomos fasz, azt alairom.”
     Azért Maticsra elcserélném.

    • Tovabbmegyek, Rashford kifejezetten szimpatikus srac.
     Es akkor itt megemlitenem Solnaket, akirol ez nehezen mondhato el 😀

    • Endy919

     Válasz fent:)

   • pont azokat a neveket soroltad fel, akik miatt ide kell tennem egy kérdőjelet, hogy vajh miért? HA jössz Fellával, Jones-szal, Valenciával, azt mondom, oké 🙂

    De Gea meg már nem tudja, hogyan nézhetne ki hülyébben, de azért minden évben próbálkozik. Az a szerencséje, hogy jó kapus, különben még a csövesek is kivetnék maguk közül 🙂

    • Endy919

     Fellát én örökké a MU-ban tartanám . Kifejezetten jó szórakozás számomra a szerencsétlen , Jonessal nincs kifejezetten problémám ahogy Valenciával sem .

     Pogba sem kifejezetten szimpi , de ha meglátom Hererrát/Lingardot/ Rashfordot , akkor a bicska kinyílik a zsebemben . Ráadásul a Rashford felszopás is nagyon idegesítő , pedig van rá egy rekesz söröm , hogy ő az új Macheda/Januzaj.

     Akit szivesen látnék onnan az vagy Bailly vagy Martial.

     • “Akit szivesen látnék onnan”
      Hm, ez már egy fogós kérdés. A United új CB párosa kemény lett, a Bailly-Lindelöf duót én is elfogadnám. Mellettük Darmiant, Herrerat, Rashford, Lingard, Martial, Mata is Salgótarján is jöhetne. Szóval szar dolog, de a ManU majdnem egy csapatnyi játékosa szóba jöhetne…

      • Endy919

       Lingaaaaaaard?????? Darmian ez után a fos szezon után? Rashford? Neeeeeeem . Az nem lenne jó

  • kasata91
   • “Tipikus adidas”
    Azért ez nem igaz teljesen, az Adidas is csinált korrekt mezeket, csak az utóbbi időben kapta el őket a gépszíj, és rohannak leszegett fejjel a rossz irányba.

    • Az utolsó tényleg okés mezünk még a 2012-13 idényben volt. Azóta össze-vissza vonalazták, gombozták-gallérozták mintázták.

     • Endy919

      A 15ös bajnok mezünk is szép volt . És a gallérosak is szépek voltak , főleg a sárga.

      • A 15-ös elment, a gallérosnál rondábban meg nem volt részem az Abra-éra óta.

     • hát, mondjuk úgy, hogy rapszodikus volt a dolog az én ízlésemnek. Az első mez szerintem kifejezetten jól sikerült, abból van is egy, szeretem hordani. Akkor még ugye 2 szezonra csinálták a mezeket, a következő a 08/09-es galléros, na az a halálom, fertelem. Persze sikerült tovább rontani, a 09/10-es melltartóssal 🙂

      Viszont utána a 10/11, 11/12 és a 12/13-as hazaiak nekem bejöttek, sőt, még a 13-14-essel sem volt sok bajom, a 14/15-ös pedig szerintem kifejezetten szép lett.

      Aztán a 15/16-os talán a legrosszabb Adidas mezünk lett, és hát a legutóbbi is elég izé lett.

      Az idegenbeliknél jobb a helyzet meglepő módon, azokat eléggé eltalálták, bár a 07/08-as kihúzófilc színűt nem szerettem, meg a 11/12-es kockásat sem, ill a 14/15-ös lett nemszép, a 06/07, 08/09, 09/10, 10/11, 12/13, 13/14, és 15/16 nekem bejöttek.

      A harmadik számú mezeket hála égnek ritkán hordjuk, ott vadászni kell a szépeket, a legjobb talán a 08/09-es sárga és a 09/10-es fehér lett, és egynek még a tavalyi is elment, ami alapjában annyira nem szép, de olyanom is van, és élőben az jól mutat amúgy.

      De nálam még mindig az Umbro a király, nagyon szép mezeket csináltak nekünk anno 🙂

      • Endy919

       2014-15 idegenbeli sárga nem szép ? szerintem az egyik legszebb mezünk ever.

       • tekintve, hogy az ízlésünk mennyire különbözik, nem lepődöm meg ezen. Szerintem nem szép sárga a mez eleve (nézd meg a 08/09-es harmadik számút, na, az az), ráadásul eleve utálom a galléros mezeket, ezen meg akkora van, mintha egy klasszikus vintage maffiafilmből vették volna az ötletet. Szóval nem, nekem nem szép. De hát kinek a pap….

  • azon gondolkodtam, ha Bats ezt megtudja JT-től, odaigazol ő is a Villába 🙂

 • Rammschein

  Indexen olvastam, hogy Terry az Aston Villába kötött ki…

 • kormolar

  Everton is elég jókat igazolgat a maga szintjén…

  • Maga szintjén? Megkockáztatom (eddig) messze a legjobban igazoló csapat a PL-ben, főként, ha a naptári évet nézzük. Ha találnak még egy jobb bekket, készen van a csapat, onnantól már csak annyi van hátra, hogy megtartsák Barkleyt, és jó pénzt akasszanak le Lukakuért. Olyan jól néz ki most ez az Everton, hogy a végén látens Everton drukker leszek 🙂

   • kormolar

    hát azért tőlük nem nagyon várható egy Alex Sandro,Morata kaliberű játékos igazolása 60-70-100m fontokért…de nagyon jól gazdálkodnak a lehetőségeikhez mérten…am sztem Giroud is jó igazolás lenne nekik Lukaku pótlására…

   • Szerintem Barkley eladásával már számoltak, azért jött Klaassen.

    • kormolar

     Barkley simán jöhetne hozzánk is…am sincs sok angol a keretben…

     • Jelenleg teljesen felesleges lenne, még Fabregasnak sem találunk helyet.

     • annyira nem gondolom. Megvannak a fakóban a saját Barkley-jeink, én nem látok benne olyan sokat, max annyival több a mieinknél, hogy van PL tapasztalata, viszont az árcédulája ehhez mérten túlzóan magas.

      • Btw szerintem borzalmasan ostoba játékos. Még 2014-ben úgy nézett ki, van esze a játékhoz, de azóta semmit nem fejlődött. A 15-16-os tisztes idény volt, de nagyjából az egyetlen eddig.

      • kormolar

       most a legtöbb angolunk elmegy vagy el fog menni…kérdés h kiket nevezünk HG-ként a bajnokságba…mert azért csak olyanokat kéne, aki ha úgy adódik hasznára is tud lenni a csapatnak…

       • Hát ugye 17 non-HG lehet, mellettük még 8 HG-t lehet nevezni, hogy meglegyen a max 25 fős PL keret.
        Jelenleg HG: Cahill, Moses, Fabregas, Chalobah, Baker, ha utóbbi kettőt itt tartjuk. Illetve U21-ként nevezhetőek: Ruben, Kenedy, Aina, Musonda, Brown, Boga, Christensen, Nathan még azok közül, akiket eddig nem szórtunk ki kölcsönbe.

        • kormolar

         Cahil,Moses,Fabregast leszámítva a többi véleményes
         Chalo,Musonda,Ruben,Brown nevét már szóba hozták más csapatnál… Christensennek ha nem kap idén 25-30 meccset, akkor nem igazán van értelme itt maradni,mert a Gladbach-ban alapember lenne…és ez igaz Boga-ra( nem volt rossz Granadában, de nem tudott alapkezdő lenni+ sima kiesés) is….Kenedy,Aina,Nathan,Baker meg tényleg csak max ligakupa meccsekre tudom elképzelni…ami nekik minden csak nem hasznos a fejlődés szempontjából

         • Én ezt mind értem, de akkor szerinted nem nevezünk 25 embert a PL-be, vagy mire gondolsz, hm? 😉 Ott van 13 név 8 helyre. Majdcsak összehozzuk már… főleg, hogy a keret jelenleg:
          TC, Willy, Eduardo, Alonso, Azpi, Cahill, DL, Zümi, Fab, Hazard, Kanté, Matics, Mózi, Pödrő, Will, Bats és Costa.
          Ez 17 név, úgy, hogy már a harmadik számú kapus is benne van. Most nem kell Bolyainak lenni ahhoz, hogy a klub nem fog idén nyáron még 8-10 játékost igazolni, ergo számolni kell a fiatalokkal is 😉

          • kormolar

           azért én még 1 angolt szívesen látnék a keretben, bár nem vagyok az a nagy angol style híve, mégis csak angol csapat a Chelsea…am Oxlade C-t(Moses helyén) vagy Barkley-t tudnám elképzelni…

          • Fiatalokra térve, némileg árulkodó jel lehet, bár biztosnak ugye nem biztos, de a klub szándékairól talán ad némi képet, hogy kik kaptak számot a csapatba: Ruben 14, Kenedy 16, Chalo 29, Aina 34, Musonda 35. Őket lefényképezték az új Nike mezben is. Közülük egyedül Musonda nem viselt számot az előző szezonban, ha jól tudom, a többieknél ugyanaz van, mint volt, szóval ez csak tipp, lehet egyszerűen csak ennyi, és semmi jelentőssége a kövi szezonra nézve.

          • kasata91

           Ha Ruben most nem megy kölcsönbe és nem villant valami hatalmasat akkor neki lőttek. Remélem ezt az utolsó utolsó esélyt még megkapja.

          • Nyeeehhh, nem tudom. Az van, hogy szinte semmit nem láttunk belőle, amit meg igen, az meg nem valami sok. Én még bízom benne, JM ok nélkül nem rángat fel a nagy csapatba ifiket, persze onnan még nekik kell megugrani a szintet.

          • update: mai hírek szerint úgy néz ki, Newcastle.

           (Telegraph) Newcastle are ‘highly interested’ in Ruben Loftus-Cheek as Chelsea green-light loan

       • Bukkakebáró Idemitirjak

        Colemannek jobban örülnék onnan, legalább meglenne az rwb-nk is.

        • Endy919

         jön Danilo , nyugi.

         • Bukkakebáró Idemitirjak

          Neki anno a Portoból még örültem volna is, de azért ez a Realos teljesítmény finoman szólva nem meggyőző.

    • ebben lehet valami, bár az angol és Klaasen nem teljesen ugyanaz a típus. Kíváncsi leszek, hogy most, hogy felépül Bolasie, visszatér-e Qman a 4-2-3-1-hez, vagy megmarad a 4-3-3-nál, mint alapfelállás. Klaasen érkezése az előbbire mutat szerintem.
     ———————–Pickford———————–
     Coleman—-Jagielka—–Keane—- Baines?
     ————Gueye——-Schneiderlin————
     —Bolasie———-Klaasen———-Mirallas—
     ———————–Ramírez———————

     • Jangielka helyett Williams lesz a kezdő szerintem.

      • Jagi local hero, CSK, 10 éve ott van, ezzel szemben Williams egyetlen skillje, hogy 2 évvel fiatalabb, de cserébe ormótlan, lomha védő, Jago a +2 évével mozgékonyabb. Igaz, a walesinek jobb szezonja volt, de én nem lepődnék meg, ha Jag ragadna a kezdőben (egészen addig, amíg le nem hoz egy olyan szar meccset vagy kettőt, mint tavaly a City ellen)

       • Williams minden ormótlansága ellenére egy baszott stabil, jól helyezkedő PL-védő, aki még az Everton szintjét verdeső Swanseaben is tartóoszlop volt, az utóbbi években meg szinte csak jobb idényei voltak Jangielkánál, aki nagyon megkopott. Szerintem is eleinte Jangielka fog kezdeni, de hosszú távon Williamsé lesz a hely.

   • Amúgy elég friss

    Everton complete the signing of Michael Keane from Burnley for a fee that could rise to a club record-equalling £30m.

    • Igen, láttam, már be is írtam lentebb 🙂

 • kasata91

  Amúgy kíváncsi vagyok mekkora huzavona lehet itt a háttérben Sandro ügyében. Illetve hogy min áll vagy bukik a dolog.
  Láthatóan a klub bármi pénzt letesz.
  A hírek szerint a juve is elengedi ennyiért.
  A playa is jönne.
  Már mez is van amivel pozolhat.

  • Endy919

   A Juve nagyon nyomja az orra alá az új szerődést , és jelenleg leginkább arról pletykálnak , hogy hosszabbít.

   • Endy919

    update . a Juve elvileg elfogadta az ajánlatunkat , de azért mégis kínálja az új szerződést és a játékosra hagyja a döntsést.

    • kasata91

     Ha Raiola a manager akkor nincs mitől tartanunk

 • Endy919

  Bakayoko amúgy még él ?

  • Abra egyik yachtjának mélyén gyakorolja az x helyett az aláírását

 • Endy919
  • mi a haverjának a neve, selejt? 😀

   • Endy919

    Ha hihető , akkor nem érdekel 😀

    Eleinte nem örültem neki , de érzem a kezemben a bíztató bizsergést.:)

    • “Eleinte nem örültem neki , de érzem a kezemben a bíztató bizsergést.:)”

     Heöhöm, ezt csináld otthon, csendben, egyedül, jó? 😛

     • gorkaf78

      Hihetetlen, hogy ti ketten mindig valamilyen szextémánál köttök ki. :DDD